Začínáte? řezník. pekař. řezník. Obkladač. zelinář masér. holič. účetní. kuchař. instalatér prodejce. zedník. lektorka. kosmetička. sevírka.

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Začínáte? řezník. pekař. řezník. Obkladač. zelinář masér. holič. účetní. kuchař. instalatér prodejce. zedník. lektorka. kosmetička. sevírka."

Transkript

1 Kontaktní centrum, Opletalova 22, Praha 1, tel.: , sevírka knihkupec účetní zedník zelinář masér řezník barman pekař instalatér prodejce řidič Obkladač holič lektorka řezník Název oboru: TRUHLÁŘ kuchař zubař restauratér kosmetička výčepní Druh: ŘEMESLNÁ Začínáte? Příručka pražského podnikatele

2 Definice: Obkladačské práce v interiérech a exteriérech. Organizace pracoviště, provádění bezpečnostních opatření, výpočet plochy a spotřeby obkladačských a doplňkových materiálů, návrh pracovního postupu, tvorba spárořezu, příprava malty, volba lepicích a spárovacích hmot, úprava materiálů řezáním, broušením. Broušení hran, vrtání otvorů do materiálů, úprava ploch pro obklady nebo dlažbu (opravné, vyrovnávací, hydroizolační vrstvy), kladení obkladových materiálů na rovné plochy dle standardizovaných postupů, spárování spárovacími hmotami a silikonem, provádění a opravy běžných vnitřních a vnějších keramických dlažeb různých druhů a velikostí, obkladových stěn, schodišť, balkónů, pilířů aj. Provádění a opravy vnitřních dlažeb a obkladů (mozaikové, skleněné, velkoplošné ) v kombinaci materiálů, barev a tvarů dle uměleckého návrhu, s obrazci a nápisy. Osazování koupelnových van, sanitárních prvků, dvířek pro obklady, dilatačních a ukončovacích lišt apod., mytí obložených ploch.

3 1. Podmínky získání živnostenského oprávnění Osmnáct let, způsobilost k právním úkonům, trestní bezúhonnost, daňová bezdlužnost v oblasti podnikání, bezdlužnost vůči správě sociálního zabezpečení a vůči zdravotní pojišťovně. Odborná způsobilost pro vykonávání práce obkladače je prokázána ukončeným vzděláním v oboru nebo uznanou odbornou kvalifikací, ukončeným vzděláním v oboru příbuzném s jednoroční praxí, rekvalifikací v oboru s jednoletou praxí nebo samotnou šestiletou praxí v oboru. Tato příručka obsahuje pokyny a povinnosti, které zákony určují přímo pro odbornou činnost obkladače, a výstupy, které z této legislativy pro podnikatele povinně vyplývají. 2. Vhodné vzdělání/kvalifikace Vzdělání potřebné pro udělení živnosti obkladače není přesně stanoveno. Jelikož se jedná o specificky orientovaný segment, vyučovaný v rámci jiných učebních oborů, lze jako vhodnou přípravu a vzdělání počítat s těmito kvalifikacemi: 3letý učební obor OBKLADAČ (již se nevyučuje) zedník, kamnář, zednické práce, stavební práce zedník se zaměřením na obkladačské práce štukatér, štukatérské práce doplňkové vzdělání pokrývání podlah a stěn (podlahová krytina), 3667E a 3651H 3. Podmínky úspěšného vykonávání práce Základními předpoklady pro úspěšné vykonávání povolání obkladače jsou schopnost učit se novým věcem a tyto nové poznatky úspěšně aplikovat v praxi, schopnost řešit problémy, kladení důrazu na bezpečnost práce a ochranu zdraví a majetku, úsilí co nejlépe vykonávat svoji práci. Je velmi vhodné účastnit se odborných školení, která provádí jednotliví výrobci lepicích a spárovacích hmot. Obkladač by měl mít cit pro rovinu a také estetické cítění, jelikož se pracuje s barvami a prostorem. Onemocnění, která omezují vykonávání zaměstnání obkladače, jsou mj.: onemocnění oběhové soustavy, poruchy termoregulace, onemocnění ledvin, poruchy prokrvování končetin, onemocnění dýchacích cest a plic, poruchy vidění. ÁČKO radí... Důležitý je správný výpočet nákladů práce a její ohodnocení. Onemocnění, která vylučují výkon zaměstnání obkladače, jsou: chladová alergie, nemoci pohybového ústrojí znemožňující práci ve vynucené poloze, porucha funkce horních končetin, chronické a alergické choroby kůže, závažné poruchy vidění. Pojištění pro obkladače není povinné, ale je vhodné sjednat si úrazové pojištění (pro případ zranění při výkonu práce, pádu apod.) a pojištění odpovědnosti (případ poškození klientova majetku apod.). ÁČKO radí... V případě, že má živnostník zaměstnance, je jeho povinností za zaměstnance sjednat toto pojištění odpovědnosti.

4 4. Cech obkladačů ČR Cech obkladačů České republiky sdružuje podnikatele a živnostníky působící v obkladačském oboru (řemeslníci, experti, výrobci obkladačského materiálu, školy, koupelnová studia). Noví vlastníci živnostenského oprávnění věnující se oboru obkladač by měli zvážit své členství v Cechu, jelikož přináší mnohé výhody. Člen Cechu je zaštítěn celostátní organizací, která má své zásady, a tudíž řemeslník získává konkurenční výhodu v podobě větší důvěryhodnosti. Cech také zajišťuje pro své členy nové přednášky, semináře, výstavy, soutěže apod., zabezpečuje jim informace o mnohých normách, zákonech, účetnictví, daních, BOZP, certifikacích, podmínkách podnikání aj. Cech poskytuje zdarma poradenství v oblasti obkládání. 5. Pracovní nářadí Výběr vhodného nářadí je důležitý k úspěšnému a správnému vykonávání povolování. V této kapitole je vyjmenováno náčiní, které by měl obkladač umět obsluhovat a vlastnit. Svinovací metr, řezačka obkladů, rozbrušovačka s diamantovým kotoučem, spárovací souprava, štípací kleště, nůž, tužka, ocelová stěrka, zubová hladítka o různé velikosti zubů, gumové kladivo, vodováha (laserová), dvojitý žebřík, šroubovák, elektrická vrtačka, nastřelovací pistole, laserové brýle, vykružovač obkladů, vozík na přepravu dlažby, elektrické míchadlo, plastové kbelíky na rozmíchání lepicí a spárovací hmoty. Vytlačovací pistole na tmely v tubě, gumové nákoleníky. Velký úhelník, kleště sikovky, nerezové lžíce různých velikostí, obkladačské křížky a klínky. 6. Ochranné pomůcky (OOPP) Za správný výběr ochranných pomůcek je zodpovědný zaměstnavatel, v případě OSVČ si za bezpečí a výběr ochranných pomůcek ručí sám podnikatel. pracovní oděv a obuv čiré ochranné brýle a ochranný štít gumové a kožené pracovní rukavice nákoleníky zpevňovač zad ochranné krémy na ruce respirátor ochranná helma sluchátka 7. Zásady práce Dodržování správných technologických postupů dle zadání výrobce materiálu. Je nutné dodržovat správnou teplotu vzduchu a podkladu (ideálně +12 až +15 C). Lepidla a lepicí hmoty při nižší teplotě tuhnou déle a je nutné k tomu přihlédnout. Mrazuvzdornost lepicích hmot neznamená povolení obkládat v mrazu. Při pokládce je nutné mít zdroj světla. Nejlepší osvětlení pracovní plochy je ze shora. Při šikmém dopadu světla může docházet ke zkreslování šířky spár, chybnému užití vodováhy apod.

5 Přenosná stavební svítidla musí být schválena pro užívání v ČR a musí mít dostatečně odolný ochranný kryt. Svítidlo nesmí být zavěšeno za přívodní kabely. Prodlužovací kabel musí být odborně ukončený zástrčkou a zásuvkou. Přívodní kabely musí být zavěšeny a z důvodu ochrany před úrazem elektrickým proudem se přes ně nesmí jezdit kolečkem či jiným dopravním prostředkem. 8. Technicko-legislativní požadavky V technických listech jsou uvedeny: katalogové číslo, množství, šarže, otěruvzdornost. U lepicích a spárovacích hmot musí být patřičné označení na obalu. ÁČKO radí... V případě, že má živnostník zaměstnance, je jeho povinností za zaměstnance sjednat toto pojištění odpovědnosti. Podle zákona 22/1997 Sb. musí dovozce/výrobce vydat kdykoli na požádání zákazníka / odběratele / obchodní inspekce platné prohlášení o shodě, které je doloženo předepsanou zkušební dokumentací / certifikátem. 9. Bezpečnost práce BOZP je souhrn právních a organizačních, technologických, zdravotních, hygienických a vzdělávacích opatření, jejichž cílem je dosažení takového stavu pracovišť, kde nebude docházet k úrazům, nemocem z povolání ani k jinému ohrožení zdraví a škodám na majetku. Zaměstnavatel má povinnost zajistit bezpečnost a ochranu zdraví při práci s ohledem na rizika možného ohrožení, zajistit proškolení nového zaměstnance odborně způsobilou osobou při nástupu do zaměstnání a toto školení nejméně jedenkrát ročně opakovat. Odpovědnost za bezpečnost a ochranu zdraví při práci na pracovišti má vždy zaměstnavatel; zaměstnavatel je dále povinen zjišťovat a odstraňovat (minimalizovat) možná rizika na pracovišti a uchovávat doklady pro případné doložení dokumentace o provádění školení o bezpečnosti a ochraně zdraví při práci. Práce ve výškách Při používání žebříku je nutné být neustále čelem k žebříku a mít možnost bezpečně se chytit. Není povoleno přemísťovat břemeno těžší než 15 kg, na žebříku může být jen jedna osoba, sklon žebříku musí být větší než 2,5 : 1, u paty žebříku musí být volný prostor 0,6 m. Žebříku musí být zabráněno podklouznutí. Práce na žebříku může být prováděna pouze v tom případě, že chodidla pracovníka jsou minimálně 0,8 m pod horním okrajem žebříku a 0,5 m v případě, že se jedná o dvojitý žebřík. Chůze na dvojitém žebříku může být prováděna pouze na ploše, kde nehrozí ztráta stability, a žebřík musí být zajištěn. Při práci na žebříku výše než 5 m se musí pracovník jistit osobními ochrannými pomůckami. Dvojitý žebřík musí být zajištěn řetízkem a výztuhami proti rozjetí. Obě ramena žebříku by měla svírat úhel 40. Na odkládací plošinu se nesmí stoupat. Při obkládání ve výšce nad 2 m se doporučuje v místnosti používat raději jednoduché kozové lešení. Při práci na lešení je nutné pravidelně kontrolovat podklad lešení, zajištění konstrukce proti podklouznutí, vychýlení a kontrolovat celkovou stabilitu.

6 Pro Vaše poznámky

7 Začínáte? Průvodce pražského podnikatele Název oboru: Obkladač Druh: ŘEMESLNÁ Srpen, 2013 Verze: 1.0 Mediálním partnerem projektu Akcelerace je Právní výhrada Veškerý obsah v tomto dokumentu má pouze informativní charakter, neslouží jako podklad pro úřady státní správy, např. pro vyplnění daňového přiznání atd. Tento materiál obsahuje odkazy na stránky jiných subjektů, jejichž obsah a funkčnost se může v čase měnit. Tvůrce nenese zodpovědnost za obsah, aktuálnost nebo případnou nefunkčnost těchto stránek.

8 Rozvojové projekty Praha, a.s. Opletalova 929/ Praha 1

Kamnář. Začínáte? řezník. pekař. řezník. zelinář masér. holič. účetní. kuchař. instalatér prodejce. zedník. lektorka. kosmetička. sevírka.

Kamnář. Začínáte? řezník. pekař. řezník. zelinář masér. holič. účetní. kuchař. instalatér prodejce. zedník. lektorka. kosmetička. sevírka. Kontaktní centrum, Opletalova 22, 110 00 Praha 1, tel.: 606 761 106, www.akcelerace-praha.cz sevírka knihkupec účetní zedník zelinář masér řezník barman pekař instalatér prodejce řidič Kamnář holič lektorka

Více

malíř Začínáte? řezník pekař řezník lakýrník zelinář masér holič účetní kuchař instalatér prodejce zedník lektorka kosmetička sevírka řidič knihkupec

malíř Začínáte? řezník pekař řezník lakýrník zelinář masér holič účetní kuchař instalatér prodejce zedník lektorka kosmetička sevírka řidič knihkupec Kontaktní centrum, Opletalova 22, 110 00 Praha 1, tel.: 606 761 106, www.akcelerace-praha.cz sevírka malíř holič knihkupec účetní lektorka Název oboru: Malíř, lakýrník Druh: ŘEMESLNÁ zedník zelinář masér

Více

malíř Začínáte? řezník pekař řezník lakýrník zelinář masér holič účetní kuchař instalatér prodejce zedník lektorka kosmetička sevírka řidič knihkupec

malíř Začínáte? řezník pekař řezník lakýrník zelinář masér holič účetní kuchař instalatér prodejce zedník lektorka kosmetička sevírka řidič knihkupec Kontaktní centrum, Opletalova 22, 110 00 Praha 1, tel.: 606 761 106, www.akcelerace-praha.cz sevírka malíř holič knihkupec účetní lektorka Název oboru: Malíř, lakýrník Druh: ŘEMESLNÁ zedník zelinář masér

Více

Začínáte? řezník. pekař. Instalatér. řezník lektorka. zelinář masér. holič. účetní. kuchař. instalatér prodejce. zedník. kosmetička. sevírka.

Začínáte? řezník. pekař. Instalatér. řezník lektorka. zelinář masér. holič. účetní. kuchař. instalatér prodejce. zedník. kosmetička. sevírka. Kontaktní centrum, Opletalova 22, 110 00 Praha 1, tel.: 606 761 106, www.akcelerace-praha.cz sevírka holič Název oboru: INSTALATÉRSTVÍ A TOPENÁŘSTVÍ Druh: ŘEMESLNÁ účetní knihkupec zedník zelinář masér

Více

Začínáte? řezník. pekař. Tesař. řezník. zelinář masér. účetní. kuchař. instalatér prodejce. zedník. lektorka. kosmetička. sevírka. řidič.

Začínáte? řezník. pekař. Tesař. řezník. zelinář masér. účetní. kuchař. instalatér prodejce. zedník. lektorka. kosmetička. sevírka. řidič. Kontaktní centrum, Opletalova 22, 110 00 Praha 1, tel.: 606 761 106, www.akcelerace-praha.cz sevírka Tesař knihkupec účetní zedník zelinář masér řezník barman pekař instalatér prodejce řidič holič Pokrývač

Více

Kominík. Začínáte? řezník. pekař. řezník. zelinář masér. holič. účetní. kuchař. instalatér prodejce. zedník. lektorka. kosmetička. sevírka.

Kominík. Začínáte? řezník. pekař. řezník. zelinář masér. holič. účetní. kuchař. instalatér prodejce. zedník. lektorka. kosmetička. sevírka. Kontaktní centrum, Opletalova 22, 110 00 Praha 1, tel.: 606 761 106, www.akcelerace-praha.cz sevírka Kominík holič knihkupec účetní lektorka zedník zelinář masér řezník barman pekař instalatér prodejce

Více

Začínáte? řezník. pekař. řezník. zelinář masér. Obchod. holič. účetní. kuchař. instalatér prodejce. zedník. lektorka. kosmetička. sevírka.

Začínáte? řezník. pekař. řezník. zelinář masér. Obchod. holič. účetní. kuchař. instalatér prodejce. zedník. lektorka. kosmetička. sevírka. Kontaktní centrum, Opletalova 22, 110 00 Praha 1, tel.: 606 761 106, www.akcelerace-praha.cz sevírka Obchod holič knihkupec účetní lektorka zedník zelinář masér řezník barman pekař instalatér prodejce

Více

Začínáte? řezník. pekař. řezník. Truhlář. zelinář masér. holič. účetní. kuchař. instalatér prodejce. zedník. lektorka. kosmetička. sevírka.

Začínáte? řezník. pekař. řezník. Truhlář. zelinář masér. holič. účetní. kuchař. instalatér prodejce. zedník. lektorka. kosmetička. sevírka. Kontaktní centrum, Opletalova 22, 110 00 Praha 1, tel.: 606 761 106, www.akcelerace-praha.cz sevírka Truhlář holič knihkupec účetní lektorka zedník zelinář masér řezník barman pekař instalatér prodejce

Více

1. VYMEZENÍ ODBORNÉ STÁŽE

1. VYMEZENÍ ODBORNÉ STÁŽE 1. VYMEZENÍ ODBORNÉ STÁŽE Šablona stáže představuje rámec odborné stáže pro typovou pozici a obsahuje požadavky na obsah a průběh stáže, na stážistu i na poskytovatele stáže. Bílá pole označují text, který

Více

Hodnoticí standard. Obkladač v prefabrikaci (kód: E) Odborná způsobilost. Platnost standardu

Hodnoticí standard. Obkladač v prefabrikaci (kód: E) Odborná způsobilost. Platnost standardu Obkladač v prefabrikaci (kód: 36-109-E) Autorizující orgán: Ministerstvo průmyslu a obchodu Skupina oborů: Stavebnictví, geodézie a kartografie (kód: 36) Týká se povolání: Obkladač prefabrikovaných konstrukcí

Více

Začínáte? řezník. pekař. Autoservis. řezník. holič. účetní. instalatér prodejce. zedník. kosmetička. sevírka. řidič. knihkupec. barman.

Začínáte? řezník. pekař. Autoservis. řezník. holič. účetní. instalatér prodejce. zedník. kosmetička. sevírka. řidič. knihkupec. barman. Kontaktní centrum, Opletalova 22, 110 00 Praha 1, tel.: 606 761 106, www.akcelerace-praha.cz sevírka řezník barman pekař instalatér prodejce řidič Autoservis holič knihkupec řezník Název oboru: OPRAVY

Více

Hodnoticí standard. Osazovač (kód: H) Odborná způsobilost. Platnost standardu

Hodnoticí standard. Osazovač (kód: H) Odborná způsobilost. Platnost standardu Osazovač (kód: 36-011-H) Autorizující orgán: Ministerstvo průmyslu a obchodu Skupina oborů: Stavebnictví, geodézie a kartografie (kód: 36) Týká se povolání: Osazovač Kvalifikační úroveň NSK - EQF: 3 Odborná

Více

1. VYMEZENÍ ODBORNÉ STÁŽE

1. VYMEZENÍ ODBORNÉ STÁŽE 1. VYMEZENÍ ODBORNÉ STÁŽE Šablona stáže představuje základní rámec odborné stáže pro typovou pozici a obsahuje požadavky na obsah a průběh stáže, na stážistu i na poskytovatele stáže. Šablona stáže je

Více

pekař Začínáte? cukrář řezník pekař řezník zelinář masér holič účetní kuchař instalatér prodejce zedník lektorka kosmetička sevírka řidič knihkupec

pekař Začínáte? cukrář řezník pekař řezník zelinář masér holič účetní kuchař instalatér prodejce zedník lektorka kosmetička sevírka řidič knihkupec Kontaktní centrum, Opletalova 22, 110 00 Praha 1, tel.: 606 761 106, www.akcelerace-praha.cz sevírka pekař holič knihkupec účetní lektorka zedník zelinář masér řezník barman pekař instalatér prodejce řidič

Více

Začínáte? Druhy živností. a jejich náležitosti. Příručka pražského podnikatele

Začínáte? Druhy živností. a jejich náležitosti. Příručka pražského podnikatele Kontaktní centrum, Opletalova 22, 110 00 Praha 1, tel.: 606 761 106, www.akcelerace-praha.cz Druhy živností a jejich náležitosti Začínáte? Příručka pražského podnikatele Živností je soustavná činnost provozovaná

Více

CZ.1.07/1.5.00/34.0880 Digitální učební materiály www.skolalipa.cz. III/ 2- Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT

CZ.1.07/1.5.00/34.0880 Digitální učební materiály www.skolalipa.cz. III/ 2- Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Název školy: Číslo a název projektu: Číslo a název šablony klíčové aktivity: Označení materiálu: Typ materiálu: Předmět, ročník, obor: STŘEDNÍ ODBORNÁ ŠKOLA a STŘEDNÍ ODBORNÉ UČILIŠTĚ, Česká Lípa, 28.

Více

Hodnoticí standard. Montér vratových systémů (kód: H) Odborná způsobilost. Platnost standardu

Hodnoticí standard. Montér vratových systémů (kód: H) Odborná způsobilost. Platnost standardu Montér vratových systémů (kód: 36-172-H) Autorizující orgán: Ministerstvo průmyslu a obchodu Skupina oborů: Stavebnictví, geodézie a kartografie (kód: 36) Týká se povolání: Montér kovových stavebních konstrukcí

Více

Začínáte? řezník. pekař. řezník. Kosmetické. zelinář masér. účetní. kuchař. instalatér prodejce. zedník. lektorka. kosmetička. sevírka.

Začínáte? řezník. pekař. řezník. Kosmetické. zelinář masér. účetní. kuchař. instalatér prodejce. zedník. lektorka. kosmetička. sevírka. Kontaktní centrum, Opletalova 22, 110 00 Praha 1, tel.: 606 761 106, www.akcelerace-praha.cz sevírka holič služby účetní knihkupec zedník zelinář masér řezník barman pekař instalatér prodejce řidič Kosmetické

Více

Zvyšování kvality výuky technických oborů

Zvyšování kvality výuky technických oborů Zvyšování kvality výuky technických oborů Klíčová aktivita V. 2 Inovace a zkvalitnění výuky směřující k rozvoji odborných kompetencí žáků středních škol Téma V. 2.23 Zateplování budov pěnovým polystyrenem

Více

Začínáte? řezník. pekař. řezník. zelinář masér zubař. holič. účetní. školka /dětský. koutek. kuchař. instalatér prodejce. zedník. lektorka.

Začínáte? řezník. pekař. řezník. zelinář masér zubař. holič. účetní. školka /dětský. koutek. kuchař. instalatér prodejce. zedník. lektorka. Kontaktní centrum, Opletalova 22, 110 00 Praha 1, tel.: 606 761 106, www.akcelerace-praha.cz sevírka Název oboru: MŠ / DĚTSKÝ KOUTEK Druh: SLUŽBA zedník zelinář masér zubař řezník barman pekař instalatér

Více

TECHNICKÝ LIST Nepravidelné dlažby z přírodního kamene do exteriéru. b) Na malých plochách naneste vrstvu Mapestone TFB 60 v tloušťce 5-7 cm.

TECHNICKÝ LIST Nepravidelné dlažby z přírodního kamene do exteriéru. b) Na malých plochách naneste vrstvu Mapestone TFB 60 v tloušťce 5-7 cm. CHARAKTERISTIKA NEPRAVIDELNÝ KÁMEN POJEZDOVÁ DLAŽBA TECHNOLOGICKÝ POSTUP MONTÁŽE PŘÍPRAVA PODKLADU NA ŽB DESKU Možná aplikace na vyzrálý, suchý a odizolovaný podklad železobetonová deska. Podklad posypte

Více

CENÍK PODLAHY Z DLAŽDIC A OBKLADY KERAMICKÉ

CENÍK PODLAHY Z DLAŽDIC A OBKLADY KERAMICKÉ CENOVÉ PODMÍNKY 2012/ II. CENÍK 800-771 PODLAHY Z DLAŽDIC A OBKLADY KERAMICKÉ OBSAH I. OBECNÉ PODMÍNKY CENÍKU... 2 CENÍKU... 2 11. Členění... 2... 2 2. PODSTATNÉ KVALITATIVNÍ A DODACÍ PODMÍNKY... 3 II.

Více

kadeřník Začínáte? řezník pekař řezník zelinář masér holič účetní kuchař instalatér prodejce zedník lektorka kosmetička sevírka řidič knihkupec

kadeřník Začínáte? řezník pekař řezník zelinář masér holič účetní kuchař instalatér prodejce zedník lektorka kosmetička sevírka řidič knihkupec Kontaktní centrum, Opletalova 22, 110 00 Praha 1, tel.: 606 761 106, www.akcelerace-praha.cz sevírka knihkupec účetní zedník zelinář masér řezník barman pekař instalatér prodejce řidič kadeřník holič lektorka

Více

TECHNICKÝ LIST Nepravidelné obklady z přírodního kamene do interiéru a exteriéru

TECHNICKÝ LIST Nepravidelné obklady z přírodního kamene do interiéru a exteriéru CHARAKTERISTIKA NEPRAVIDELNÝ OBKLADOVÝ KÁMEN TECHNOLOGICKÝ POSTUP MONTÁŽE PŘÍPRAVA PODKLADU Možná aplikace na vyzrálý, suchý a odizolovaný podklad litý beton, betonové lícované tvárnice, vápenocementová

Více

Začínáte? řezník. pekař. řezník. zelinář masér zubař. holič. účetní. školka /dětský. koutek. kuchař. instalatér prodejce. zedník. lektorka.

Začínáte? řezník. pekař. řezník. zelinář masér zubař. holič. účetní. školka /dětský. koutek. kuchař. instalatér prodejce. zedník. lektorka. Kontaktní centrum, Opletalova 22, 110 00 Praha 1, tel.: 606 761 106, www.akcelerace-praha.cz sevírka Název oboru: MŠ / DĚTSKÝ KOUTEK Druh: SLUŽBA zedník zelinář masér zubař řezník barman pekař instalatér

Více

TECHNICKÝ LIST Nepravidelné obklady z přírodního kamene do interiéru a exteriéru

TECHNICKÝ LIST Nepravidelné obklady z přírodního kamene do interiéru a exteriéru CHARAKTERISTIKA NEPRAVIDELNÝ OBKLADOVÝ KÁMEN TECHNOLOGICKÝ POSTUP MONTÁŽE PŘÍPRAVA PODKLADU Možná aplikace na vyzrálý, suchý a odizolovaný podklad litý beton, betonové lícované tvárnice, vápenocementová

Více

Montáž sádrových obkladů

Montáž sádrových obkladů Montáž sádrových obkladů Sádrové obklady jsou v současnosti velmi moderním způsobem obkladu v interiérech. Jejich montáž je snadná a s naším návodem ji zvládnete i sami. Důkladně si celý návod pročtěte.

Více

Pokládka velkoformátových obkladů jak na to?

Pokládka velkoformátových obkladů jak na to? Pokládka velkoformátových obkladů jak na to? Velké formáty keramických obkládaček a dlaždic jsou nepřehlédnutelným trendem. Sjednocují a opticky zvětšují obkládané prostory, menší množství spár prospívá

Více

Oznámení. REVIZNÍ TECHNIK SPALINOVÝCH CEST ( H). Cena: ,- Kč

Oznámení. REVIZNÍ TECHNIK SPALINOVÝCH CEST ( H). Cena: ,- Kč Vážení zájemci, Lidická 1a/600, příspěvková organizace Oznámení dne 22. 4. 2017 na SŠTO v Havířově Šumbarku, Lidická 600/1a, v 8:00 hod. v budově B 01 v I. patře, učebna č. 40 se koná přípravný kurz pro

Více

Povolání 143. Kraj Od Medián Do Od Medián Do. Hlavní město Praha Kč Kč Kč Kč Kč Kč

Povolání 143. Kraj Od Medián Do Od Medián Do. Hlavní město Praha Kč Kč Kč Kč Kč Kč Zedník Zedník provádí opravy na stavebních konstrukcích, zednické a betonářské práce při úpravách povrchů s použitím malt, cihel, tvárnic a dalšího stavebního materiálu. Odborný směr: Stavebnictví a zeměměřictví

Více

Hodnoticí standard. Montér suchých podlah (kód: H) Odborná způsobilost. Platnost standardu

Hodnoticí standard. Montér suchých podlah (kód: H) Odborná způsobilost. Platnost standardu Montér suchých podlah (kód: 36-065-H) Autorizující orgán: Ministerstvo průmyslu a obchodu Skupina oborů: Stavebnictví, geodézie a kartografie (kód: 36) Týká se povolání: Montér suchých podlah Kvalifikační

Více

TECHNICKÝ LIST Nepravidelné obklady z přírodního kamene do interiéru a exteriéru

TECHNICKÝ LIST Nepravidelné obklady z přírodního kamene do interiéru a exteriéru CHARAKTERISTIKA ŘEZANÝ OBKLADOVÝ KÁMEN TECHNOLOGICKÝ POSTUP MONTÁŽE PŘÍPRAVA PODKLADU Možná aplikace na vyzrálý, suchý a odizolovaný podklad litý beton, betonové lícované tvárnice, vápenocementová nebo

Více

Kontaktní centrum, Opletalova 22, 110 00 Praha 1, tel.: 606 761 106, www.akcelerace-praha.cz. F ranchising. Začínáte? Příručka pražského podnikatele

Kontaktní centrum, Opletalova 22, 110 00 Praha 1, tel.: 606 761 106, www.akcelerace-praha.cz. F ranchising. Začínáte? Příručka pražského podnikatele Kontaktní centrum, Opletalova 22, 110 00 Praha 1, tel.: 606 761 106, www.akcelerace-praha.cz F ranchising Začínáte? Příručka pražského podnikatele Definice franchisingu dle Evropského kodexu etiky franchisingu

Více

Kontaktní centrum, Opletalova 22, 110 00 Praha 1, tel.: 606 761 106, www.akcelerace-praha.cz DPP, DPČ. Začínáte? Příručka pražského podnikatele

Kontaktní centrum, Opletalova 22, 110 00 Praha 1, tel.: 606 761 106, www.akcelerace-praha.cz DPP, DPČ. Začínáte? Příručka pražského podnikatele Kontaktní centrum, Opletalova 22, 110 00 Praha 1, tel.: 606 761 106, www.akcelerace-praha.cz DPP, DPČ Začínáte? Příručka pražského podnikatele 1. Dohoda o provedení práce (DPP) Dohoda o provedení práce

Více

Podmínky zdravotní způsobilosti uchazečů o studium ve Střední škole stavební Jihlava. Obor ZEDNÍK

Podmínky zdravotní způsobilosti uchazečů o studium ve Střední škole stavební Jihlava. Obor ZEDNÍK Podmínky zdravotní způsobilosti uchazečů o studium ve Střední škole stavební Jihlava. Dne 31.8.2010 nabylo účinnosti nové nařízení vlády č. 211/2010 Sb. o soustavě oborů vzdělání v základním, středním

Více

Oznámení. REVIZNÍ TECHNIK SPALINOVÝCH CEST (36-024-H). Cena: 10. 500,- Kč

Oznámení. REVIZNÍ TECHNIK SPALINOVÝCH CEST (36-024-H). Cena: 10. 500,- Kč Vážení zájemci, Oznámení Dne 22. 11. 201 na SŠTO v Havířově Šumbarku, Lidická 1a/600, v 8:00 hod. učebna č. 40, budova B 1 patro, bude zahájení zkoušky pro získání profesní kvalifikace. Platba: REVIZNÍ

Více

FILETI MEDU. Obklad z přírodního kamene do interiéru a exteriéru - TECHNICKÝ LIST PŘÍPRAVA PODKLADU CHARAKTERISTIKA

FILETI MEDU. Obklad z přírodního kamene do interiéru a exteriéru - TECHNICKÝ LIST PŘÍPRAVA PODKLADU CHARAKTERISTIKA FILETI MEDU venkovní plochy jako například fasády, garáže nebo plotu. V Interiéru můžete tento přírodní obkladový kámen použít na kuchyně, jídelny, předsíně, chodby, krby a na mnoha dalších místech dle

Více

-HASIT- LEPIDLA SPÁROVACÍ MALTY

-HASIT- LEPIDLA SPÁROVACÍ MALTY -HASIT- LEPIDLA A SPÁROVACÍ MALTY Úprava podkladu Spotřeba 0,15-0,25 l/ m 2 Spotřeba 0,15-0,2 l/ m 2 2 Úprava podkladu Podklad Úprava podkladu Poznámka Betonové stěny /podlahy starší než 6 měsíců Betonové

Více

CENOVÉ PODMÍNKY 2015/ I. I. OBECNÉ PODMÍNKY CENÍKU 1. ČLENĚNÍ A PLATNOST CENÍKU 2. PODSTATNÉ KVALITATIVNÍ A DODACÍ PODMÍNKY 4. NÁZVOSLOVÍ A ZKRATKY

CENOVÉ PODMÍNKY 2015/ I. I. OBECNÉ PODMÍNKY CENÍKU 1. ČLENĚNÍ A PLATNOST CENÍKU 2. PODSTATNÉ KVALITATIVNÍ A DODACÍ PODMÍNKY 4. NÁZVOSLOVÍ A ZKRATKY CENOVÉ PODMÍNKY 2015/ I. I. OBECNÉ PODMÍNKY CENÍKU CENÍKU 11. Členění 111. Ceník obsahuje položky pro ocenění podlah z dlaždic a obkladů keramických na stavebních objektech nebo jejich částech (dále jen

Více

Podmínky zdravotní způsobilosti pro uchazeče ke vzdělávání

Podmínky zdravotní způsobilosti pro uchazeče ke vzdělávání Podmínky zdravotní způsobilosti pro uchazeče ke vzdělávání A/ Přehled onemocnění nebo zdravotních obtíží vylučujících nebo omezujících zdravotní způsobilost uchazeče ke vzdělávání (dle Přílohy č.1 a č.

Více

TECHNICKÝ LIST Řezné obklady z přírodního kamene do interiéru a exteriéru

TECHNICKÝ LIST Řezné obklady z přírodního kamene do interiéru a exteriéru CHARAKTERISTIKA ŘEZANÝ OBKLADOVÝ KÁMEN TECHNOLOGICKÝ POSTUP MONTÁŽE PŘÍPRAVA PODKLADU Možná aplikace na vyzrálý, suchý a odizolovaný podklad litý beton, betonové lícované tvárnice, vápenocementová nebo

Více

typu C2 TE v souladu s normou ČSN EN a to bez obsahu hrudek, pomaluběžným míchadlem s míchacím vřetenem.

typu C2 TE v souladu s normou ČSN EN a to bez obsahu hrudek, pomaluběžným míchadlem s míchacím vřetenem. CHARAKTERISTIKA ŘEZANÝ OBKLADOVÝ KÁMEN TECHNOLOGICKÝ POSTUP MONTÁŽE PŘÍPRAVA PODKLADU Možná aplikace na vyzrálý, suchý a odizolovaný podklad litý beton, betonové lícované tvárnice, vápenocementová nebo

Více

Povolání Zhotovování stavebních dílců ze železového betonu s výztuží nebo se zhutňováním směsi. 5

Povolání Zhotovování stavebních dílců ze železového betonu s výztuží nebo se zhutňováním směsi. 5 Betonář Betonář provádí betonářské práce a vyrábí betonové a železobetonové prefabrikáty. Odborný směr: Stavebnictví a zeměměřictví Odborný podsměr: stavební technické činnosti Kvalifikační úroveň: Střední

Více

6.17.13.7. Žebříky http://www.guard7.cz/nabidka/lexikon-bozp/pracoviste/zebriky Práce na žebříku je vždy práce ve výšce. Pokud je výška chodidel od podlahy (terénu) větší než 1,5 m, musí zaměstnavatel

Více

Dělník výroby dřevěných obalů, palet a dílců. Skupina oborů: Zpracování dřeva a výroba hudebních nástrojů (kód: 33)

Dělník výroby dřevěných obalů, palet a dílců. Skupina oborů: Zpracování dřeva a výroba hudebních nástrojů (kód: 33) Dělník výroby dřevěných obalů, palet a dílců (kód: 33-033-E) Autorizující orgán: Ministerstvo průmyslu a obchodu Skupina oborů: Zpracování dřeva a výroba hudebních nástrojů (kód: 33) Týká se povolání:

Více

Ceresit CL 69 Ultra-Dicht. Systémové řešení hydroizolace pro konstrukce zatížené vlhkostí.

Ceresit CL 69 Ultra-Dicht. Systémové řešení hydroizolace pro konstrukce zatížené vlhkostí. Ceresit CL 69 Ultra-Dicht Systémové řešení hydroizolace pro konstrukce zatížené vlhkostí. Rychlé a snadné zpracování, dokonale utěsněný podklad to je Ceresit CL 69 Ul Nikdy nebyly hydroizolační práce tak

Více

Oblast podpory: 1.5 - Zlepšení podmínek pro vzdělávání na středních školách. Karlovy Vary nám. Karla Sabiny 16 Karlovy Vary

Oblast podpory: 1.5 - Zlepšení podmínek pro vzdělávání na středních školách. Karlovy Vary nám. Karla Sabiny 16 Karlovy Vary Prioritní osa: 1 Počáteční vzdělávání Oblast podpory: 1.5 - Zlepšení podmínek pro vzdělávání na středních školách Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/34. 1077 Název projektu: Název příjemce dotace:

Více

TECHNICKÝ LIST Nepravidelná pochozí dlažba z přírodního kamene do interiéru a exteriéru

TECHNICKÝ LIST Nepravidelná pochozí dlažba z přírodního kamene do interiéru a exteriéru CHARAKTERISTIKA NEPRAVIDELNÝ KÁMEN POCHOZÍ DLAŽBA TECHNOLOGICKÝ POSTUP MONTÁŽE PŘÍPRAVA PODKLADU NA ŽB DESKU Možná aplikace na vyzrálý, suchý a odizolovaný podklad železobetonová deska. Podklad se v případě

Více

pekař Začínáte? cukrář řezník pekař řezník zelinář masér holič účetní kuchař instalatér prodejce zedník lektorka kosmetička sevírka řidič knihkupec

pekař Začínáte? cukrář řezník pekař řezník zelinář masér holič účetní kuchař instalatér prodejce zedník lektorka kosmetička sevírka řidič knihkupec Kontaktní centrum, Opletalova 22, 110 00 Praha 1, tel.: 606 761 106, www.akcelerace-praha.cz sevírka pekař holič knihkupec účetní lektorka zedník zelinář masér řezník barman pekař instalatér prodejce řidič

Více

Povolání CZ-ISCO Mzdová sféra Platová sféra Aranžéři a příbuzní pracovníci Kč Kč

Povolání CZ-ISCO Mzdová sféra Platová sféra Aranžéři a příbuzní pracovníci Kč Kč Designér koupelen Designér koupelen navrhuje interiéry koupelen, wellness, sociálních zařízení a dalších prostor vybavených keramickými, případně skleněnými nebo kamennými obkladovými prvky, poskytuje

Více

Montáž betonových obkladů

Montáž betonových obkladů Montáž betonových obkladů Obklady z lehčeného betonu skvěle imitují kámen, oproti kterému vynikají především svojí lehkostí. Jsou moderním obkladem v interiérech i exteriérech. Jejich montáž je snadná

Více

Montáž cihlových obkladů

Montáž cihlových obkladů Montáž cihlových obkladů Cihlové obklady jsou jedinečným kousem v každém prostoru. Jsou vyrobeny na bázi lehkého betonu, takže jsou vhodné pro instalaci v interiéru i exteriéru. Montáž cihlových obkladů

Více

Podmínky zdravotní způsobilosti pro uchazeče ke vzdělávání

Podmínky zdravotní způsobilosti pro uchazeče ke vzdělávání Podmínky zdravotní způsobilosti pro uchazeče ke vzdělávání A/ Přehled onemocnění nebo zdravotních obtíží vylučujících nebo omezujících zdravotní způsobilost uchazeče ke vzdělávání (dle Přílohy č.1 a č.

Více

a) alergizující látky používané při praktickém vyučování. a) alergizující látky používané při praktickém vyučování.

a) alergizující látky používané při praktickém vyučování. a) alergizující látky používané při praktickém vyučování. Kód oboru Zdravotní způsobilost uchazeče ke vzdělání zdravotní omezení Analýza potravin 29-42-M/01 dle nařízení vlády o soustavě oborů vzdělání č. 211/2010 Sb. Technologie potravin 29-41-M/01 Autotronik

Více

UK V PRAZE, PEDAGOGICKÁ FAKULTA Provozní pokyn tajemníka č. 2/2015. č.j. 49/2015/T

UK V PRAZE, PEDAGOGICKÁ FAKULTA Provozní pokyn tajemníka č. 2/2015. č.j. 49/2015/T UK V PRAZE, PEDAGOGICKÁ FAKULTA Provozní pokyn tajemníka č. 2/2015 č.j. 49/2015/T PROVOZNÍ BEZPEČNOSTNÍ PŘEDPIS PRO PRÁCE VE VÝŠKÁCH A NAD VOLNOU HLOUBKOU Zpracoval: Ing. Irena Folprechtová - OZO v prevenci

Více

Ing. Václav Nevšímal. Lepení keramických obkladů a dlažeb

Ing. Václav Nevšímal. Lepení keramických obkladů a dlažeb Ing. Václav Nevšímal Lepení keramických obkladů a dlažeb Obecné zásady provádění - NORMY ČSN 74 4505 Podlahy - Společná ustanovení ČSN 73 3451 Obecná pravidla pro navrhování a provádění keramických obkladů

Více

1. VYMEZENÍ ODBORNÉ STÁŽE

1. VYMEZENÍ ODBORNÉ STÁŽE 1. VYMEZENÍ ODBORNÉ STÁŽE Šablona stáže představuje rámec odborné stáže pro typovou pozici a obsahuje požadavky na obsah a průběh stáže, na stážistu i na poskytovatele stáže. Bílá pole označují text, který

Více

Hodnoticí standard. Štípač kamene (kód: H) Odborná způsobilost. Platnost standardu

Hodnoticí standard. Štípač kamene (kód: H) Odborná způsobilost. Platnost standardu Štípač kamene (kód: 36-010-H) Autorizující orgán: Ministerstvo průmyslu a obchodu Skupina oborů: Stavebnictví, geodézie a kartografie (kód: 36) Týká se povolání: Štípač kamene Kvalifikační úroveň NSK -

Více

Hodnoticí standard. Tapetář (kód: H) Odborná způsobilost. Platnost standardu

Hodnoticí standard. Tapetář (kód: H) Odborná způsobilost. Platnost standardu Tapetář (kód: 39-003-H) Autorizující orgán: Ministerstvo průmyslu a obchodu Skupina oborů: Speciální a interdisciplinární obory (kód: 39) Týká se povolání: Tapetář Kvalifikační úroveň NSK - EQF: 3 Odborná

Více

Název školy: Střední odborná škola stavební Karlovy Vary Sabinovo náměstí 16, 360 09, Karlovy Vary Autor: ANATOL RACHVALSKÝ Název materiálu:

Název školy: Střední odborná škola stavební Karlovy Vary Sabinovo náměstí 16, 360 09, Karlovy Vary Autor: ANATOL RACHVALSKÝ Název materiálu: Název školy: Střední odborná škola stavební Karlovy Vary Sabinovo náměstí 16, 360 09, Karlovy Vary Autor: ANATOL RACHVALSKÝ Název materiálu: VY_32_INOVACE_PD._57 Číslo projektu: CZ 1.07/1.5.00/34.1077

Více

http://www.zlinskedumy.cz

http://www.zlinskedumy.cz Číslo projektu Číslo a název šablony klíčové aktivity Tematická oblast Autor Ročník 1. Obor CZ.1.07/1.5.00/34.0514 III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Předběžná a tepelná úprava potravin

Více

Řidič motorových vozíků

Řidič motorových vozíků Řidič motorových vozíků Řidič motorových vozíků je schopný bezpečně řídit vozidla včetně manipulace s přepravovanými náklady nebo mechanismy namontovanými na vozidle. Odborný směr: Doprava a logistika

Více

Mrazuvzdorné maloformátové cihly HELUZ P15 36,5 broušená Obkladové pásky HELUZ Vínovky

Mrazuvzdorné maloformátové cihly HELUZ P15 36,5 broušená Obkladové pásky HELUZ Vínovky NG nová generace stavebního systému pohledové PRVKY HELUZ Mrazuvzdorné maloformátové cihly HELUZ P15 36,5 broušená Obkladové pásky HELUZ Vínovky strana 1 Mrazuvzdorné maloformátové cihly Příčně děrované

Více

Hodnoticí standard. Zedník šamotář (kód: H) Odborná způsobilost. Platnost standardu

Hodnoticí standard. Zedník šamotář (kód: H) Odborná způsobilost. Platnost standardu Zedník šamotář (kód: 36-163-H) Autorizující orgán: Ministerstvo průmyslu a obchodu Skupina oborů: Stavebnictví, geodézie a kartografie (kód: 36) Týká se povolání: Kvalifikační úroveň NSK - EQF: 3 Odborná

Více

Hodnoticí standard. Tapetář (kód: H) Odborná způsobilost. Platnost standardu. Skupina oborů: Speciální a interdisciplinární obory (kód: 39)

Hodnoticí standard. Tapetář (kód: H) Odborná způsobilost. Platnost standardu. Skupina oborů: Speciální a interdisciplinární obory (kód: 39) Tapetář (kód: 39-003-H) Autorizující orgán: Ministerstvo průmyslu a obchodu Skupina oborů: Speciální a interdisciplinární obory (kód: 39) Týká se povolání: Malíř, lakýrník a natěrač Kvalifikační úroveň

Více

Oznámení. REVIZNÍ TECHNIK SPALINOVÝCH CEST ( H). Cena: ,- Kč

Oznámení. REVIZNÍ TECHNIK SPALINOVÝCH CEST ( H). Cena: ,- Kč Vážení zájemci, Oznámení Dne 12. 2. 2016 a 20. 2. 2016 na SŠTO v Havířově Šumbarku, Lidická 1a/600, ve 12:00 hod. v budově B 01 v I. patře, učebna č. 40 bude zahájení přípravného kurzu s následující zkouškou

Více

TECHNICKÝ LISTModulové obklady z přírodního kamene do interiéru a exteriéru

TECHNICKÝ LISTModulové obklady z přírodního kamene do interiéru a exteriéru CHARAKTERISTIKA MODULOVÉ OBKLADY ROZDĚLUJEME NA LEPENÉ A LEPENÉ NA SÍŤCE S CEMENTOVOU VÝPLNÍ TECHNOLOGICKÝ POSTUP MONTÁŽE PŘÍPRAVA PODKLADU Možná aplikace na vyzrálý, suchý a odizolovaný podklad litý beton,

Více

Obsluha soustruhů a vrtaček v kamenické výrobě (kód: H)

Obsluha soustruhů a vrtaček v kamenické výrobě (kód: H) Obsluha soustruhů a vrtaček v kamenické výrobě (kód: 36-097- H) Autorizující orgán: Ministerstvo průmyslu a obchodu Skupina oborů: Stavebnictví, geodézie a kartografie (kód: 36) Týká se povolání: Kvalifikační

Více

Montážník interiérových dveří a zárubní (kód: H)

Montážník interiérových dveří a zárubní (kód: H) Montážník interiérových dveří a zárubní (kód: 33-054-H) Autorizující orgán: Ministerstvo průmyslu a obchodu Skupina oborů: Zpracování dřeva a výroba hudebních nástrojů (kód: 33) Týká se povolání: Kvalifikační

Více

Hodnoticí standard. Kamnář montér topidel (kód: H) Odborná způsobilost. Platnost standardu

Hodnoticí standard. Kamnář montér topidel (kód: H) Odborná způsobilost. Platnost standardu Kamnář montér topidel (kód: 36-045-H) Autorizující orgán: Ministerstvo průmyslu a obchodu Skupina oborů: Stavebnictví, geodézie a kartografie (kód: 36) Týká se povolání: Kamnář Kvalifikační úroveň NSK

Více

Pedikérka a nehtová designérka

Pedikérka a nehtová designérka Pedikérka a nehtová designérka Pedikérka a nehtová designérka pečuje o nohy a nehty zákazníka. Odborný směr: Služby provozní a osobní Odborný podsměr: péče o tělo Kvalifikační úroveň: Střední vzdělání

Více

Mechanik opravář letadel

Mechanik opravář letadel Mechanik opravář letadel Mechanik opravář letadel připravuje a montuje složitější celky draku letounů a letadlových systémů a agregátů, provádí specifické stupně údržby letadel, odstraňuje závady a poškození

Více

Jeřábník pro zdvihadla a mostové, portálové a konzolové jeřáby

Jeřábník pro zdvihadla a mostové, portálové a konzolové jeřáby Jeřábník pro zdvihadla a mostové, portálové a konzolové jeřáby Jeřábník pro zdvihadla a mostové, portálové a konzolové jeřáby obsluhuje uvedené druhy jeřábů z koše, ze země nebo dálkovým ovládáním. Odborný

Více

Vybavení, nástroje a nářadí Třetí část veřejné zakázky

Vybavení, nástroje a nářadí Třetí část veřejné zakázky 1 Vybavení, nástroje a nářadí Třetí část veřejné zakázky Projekt: Podpora přírodovědného a technického vzdělávání na středních školách v Jihomoravském kraji Číslo projektu: CZ.1.07/1.1.00/44.0006 1) dláto

Více

Správné praxe při obkládání keramikou, sklem a kamenem. Transfér inovací cesta ke kvalitě

Správné praxe při obkládání keramikou, sklem a kamenem. Transfér inovací cesta ke kvalitě Správné praxe při obkládání keramikou, sklem a kamenem Transfér inovací cesta ke kvalitě Trocha historie Pokládka do písku, později to bylo do malty Nářadí Jak běžel čas Současnost Otázka: Umíme pracovat

Více

Hodnoticí standard. Betonář (kód: H) Odborná způsobilost. Platnost standardu. Skupina oborů: Stavebnictví, geodézie a kartografie (kód: 36)

Hodnoticí standard. Betonář (kód: H) Odborná způsobilost. Platnost standardu. Skupina oborů: Stavebnictví, geodézie a kartografie (kód: 36) Betonář (kód: 36-052-H) Autorizující orgán: Ministerstvo průmyslu a obchodu Skupina oborů: Stavebnictví, geodézie a kartografie (kód: 36) Týká se povolání: Betonář; Železobetonář Kvalifikační úroveň NSK

Více

Povolání 156. Příprava a úprava nerovných podkladů (otryskáním, broušením, tmelením, stěrkováním, frézováním ap.). 6

Povolání 156. Příprava a úprava nerovných podkladů (otryskáním, broušením, tmelením, stěrkováním, frézováním ap.). 6 Podlahář Podlahář pro bytové, občanské, průmyslové a zemědělské stavby pokládá, osazuje, opravuje a ošetřuje podlahy ze dřeva, mazaniny, betonu, teraca, korku, tetilu, laminátu, linolea a jiných materiálů

Více

Hodnoticí standard. Montér půdních vestaveb (kód: H) Odborná způsobilost. Platnost standardu

Hodnoticí standard. Montér půdních vestaveb (kód: H) Odborná způsobilost. Platnost standardu Montér půdních vestaveb (kód: 36-064-H) Autorizující orgán: Ministerstvo průmyslu a obchodu Skupina oborů: Stavebnictví, geodézie a kartografie (kód: 36) Týká se povolání: Montér půdních vestaveb Kvalifikační

Více

1. VYMEZENÍ ODBORNÉ STÁŽE

1. VYMEZENÍ ODBORNÉ STÁŽE 1. VYMEZENÍ ODBORNÉ STÁŽE Šablona stáže představuje rámec odborné stáže pro typovou pozici a obsahuje požadavky na obsah a průběh stáže, na stážistu i na poskytovatele stáže. Bílá pole označují text, který

Více

Dělník čistění a kontroly dílců, balení výrobků (kód: E)

Dělník čistění a kontroly dílců, balení výrobků (kód: E) Dělník čistění a kontroly dílců, balení výrobků (kód: 33-021-E) Autorizující orgán: Ministerstvo průmyslu a obchodu Skupina oborů: Zpracování dřeva a výroba hudebních nástrojů (kód: 33) Týká se povolání:

Více

Střední odborná škola, Bruntál, příspěvková organizace. Přijímací řízení

Střední odborná škola, Bruntál, příspěvková organizace. Přijímací řízení Přijímací řízení Přijímací řízení je v souladu se zákonem č. 561/2004 Sb. (školský zákon), vyhláškou č. 671/2004, kterou se stanoví podrobnosti o organizaci přijímacího řízení ke vzdělávání ve středních

Více

Hodnoticí standard. Brusič a frézař kamene (kód: H) Odborná způsobilost. Platnost standardu

Hodnoticí standard. Brusič a frézař kamene (kód: H) Odborná způsobilost. Platnost standardu Brusič a frézař kamene (kód: 36-007-H) Autorizující orgán: Ministerstvo průmyslu a obchodu Skupina oborů: Stavebnictví, geodézie a kartografie (kód: 36) Týká se povolání: Brusič a frézař kamene Kvalifikační

Více

Střední odborná škola, Bruntál, příspěvková organizace Krnovská 998/ BRUNTÁL. Přijímací řízení

Střední odborná škola, Bruntál, příspěvková organizace Krnovská 998/ BRUNTÁL. Přijímací řízení 792 01 BRUNTÁL Přijímací řízení Přijímací řízení je v souladu se zákonem č. 561/2004 Sb. (školský zákon), vyhláškou č. 671/2004, kterou se stanoví podrobnosti o organizaci přijímacího řízení ke vzdělávání

Více

www.palubky-online.cz

www.palubky-online.cz Montážní návod pro použití v exteriéru 1. Základní pravidla a doporučení pro montáž plastové palubky Účelem tohoto návodu je popsání základních pravidel a doporučení, které je potřeba dodržovat během montáže

Více

1. VYMEZENÍ ODBORNÉ STÁŽE

1. VYMEZENÍ ODBORNÉ STÁŽE 1. VYMEZENÍ ODBORNÉ STÁŽE Šablona stáže představuje rámec odborné stáže pro typovou pozici a obsahuje požadavky na obsah a průběh stáže, na stážistu i na poskytovatele stáže. Bílá pole označují text, který

Více

Kamnář pro renovaci dobových topidel

Kamnář pro renovaci dobových topidel Kamnář pro renovaci dobových topidel (kód: 36-055-M) Autorizující orgán: Ministerstvo průmyslu a obchodu Skupina oborů: Stavebnictví, geodézie a kartografie (kód: 36) Týká se povolání: Kamnář pro renovaci

Více

Hodnoticí standard. Montér výplní stavebních otvorů. Odborná způsobilost. Platnost standardu

Hodnoticí standard. Montér výplní stavebních otvorů. Odborná způsobilost. Platnost standardu Montér výplní stavebních otvorů (kód: 36-054-H) Autorizující orgán: Ministerstvo průmyslu a obchodu Skupina oborů: Stavebnictví, geodézie a kartografie (kód: 36) Týká se povolání: Montér výplní stavebních

Více

Název školy: Střední odborná škola stavební Karlovy Vary Sabinovo náměstí 16, 360 09, Karlovy Vary Autor: ANATOL RACHVALSKÝ Název materiálu:

Název školy: Střední odborná škola stavební Karlovy Vary Sabinovo náměstí 16, 360 09, Karlovy Vary Autor: ANATOL RACHVALSKÝ Název materiálu: Název školy: Střední odborná škola stavební Karlovy Vary Sabinovo náměstí 16, 360 09, Karlovy Vary Autor: ANATOL RACHVALSKÝ Název materiálu: VY_32_INOVACE_PD._56 Číslo projektu: CZ 1.07/1.5.00/34.1077

Více

Přijímací řízení. Střední odborná škola, Bruntál, příspěvková organizace nabízí pro školní rok

Přijímací řízení. Střední odborná škola, Bruntál, příspěvková organizace nabízí pro školní rok Přijímací řízení Přijímací řízení je v souladu se zákonem č. 561/2004 Sb. (školský zákon), vyhláškou č. 671/2004, kterou se stanoví podrobnosti o organizaci přijímacího řízení ke vzdělávání ve středních

Více

Zvyšování kvality výuky technických oborů

Zvyšování kvality výuky technických oborů Zvyšování kvality výuky technických oborů Klíčová aktivita V.2 Inovace a zkvalitnění výuky směřující k rozvoji odborných kompetencí žáků středních škol Téma V.2.7 Základy klempířského minima Kapitola 30

Více

1. VYMEZENÍ ODBORNÉ STÁŽE

1. VYMEZENÍ ODBORNÉ STÁŽE 1. VYMEZENÍ ODBORNÉ STÁŽE Šablona stáže představuje rámec odborné stáže pro typovou pozici a obsahuje požadavky na obsah a průběh stáže, na stážistu i na poskytovatele stáže. Bílá pole označují text, který

Více

TECHNICKÝ LIST Modulové obklady z přírodního kamene do interiéru a exteriéru

TECHNICKÝ LIST Modulové obklady z přírodního kamene do interiéru a exteriéru CHARAKTERISTIKA MODULOVÉ OBKLADY ROZDĚLUJEME NA LEPENÉ A LEPENÉ NA SÍŤCE S CEMENTOVOU VÝPLNÍ TECHNOLOGICKÝ POSTUP MONTÁŽE PŘÍPRAVA PODKLADU Možná aplikace na vyzrálý, suchý a odizolovaný podklad litý beton,

Více

SEZNAM ZNAČEK. Oblast použití. Společné injektáže

SEZNAM ZNAČEK. Oblast použití. Společné injektáže SEZNAM ZNAČEK Symbol Popis Oblast použití Společné injektáže Interiérové povrchy stěn a podlah i pod úrovní terénu, vnější povrchy stěn, rovněž pod úrovní terénu. Interiérové povrchy stěn a podlah, vnitřní

Více

1. VYMEZENÍ ODBORNÉ STÁŽE

1. VYMEZENÍ ODBORNÉ STÁŽE 1. VYMEZENÍ ODBORNÉ STÁŽE Šablona stáže představuje rámec odborné stáže pro typovou pozici a obsahuje požadavky na obsah a průběh stáže, na stážistu i na poskytovatele stáže. Bílá pole označují text, který

Více

Povolání Povolání vyřazená z kategorického třídění pro svoji neaktuálnost. Kraj Od Medián Do Od Medián Do

Povolání Povolání vyřazená z kategorického třídění pro svoji neaktuálnost. Kraj Od Medián Do Od Medián Do Pyrotechnik Pyrotechnik vyhledává a odkrývá výbušniny a munici v terénu. Odborný směr: Povolání vyřazená z kategorického třídění pro svoji neaktuálnost Odborný podsměr: ochrana majetku, osob a zdraví Kvalifikační

Více

Povolání Výroba šablonovacích zařízení s částmi modelů se čtyřmi až osmi jaderníky. 5. Výroba maket a šablon pro kopírovací zařízení.

Povolání Výroba šablonovacích zařízení s částmi modelů se čtyřmi až osmi jaderníky. 5. Výroba maket a šablon pro kopírovací zařízení. Dřevomodelář Dřevomodelář ručně nebo na strojním zařízení vyrábí, sestavuje a opravuje dřevěné modely a makety pro potřeby formování ve slévárenském a sklářském průmyslu nebo při výrobě laminátových a

Více

Betonová mrazuvzdorná dlažba Montážní návod

Betonová mrazuvzdorná dlažba Montážní návod Betonová mrazuvzdorná dlažba Montážní návod Platí od 1. března 018 STŘECHA NA CELÝ ŽIVOT www.bramac.cz POUŽITÍ Betonovou mrazuvzdornou dlažbu z nabídky společnosti BRAMAC lze použít jak pro venkovní, tak

Více

Hodnoticí standard. Kamnář stavitel krbů (kód: H) Odborná způsobilost. Platnost standardu

Hodnoticí standard. Kamnář stavitel krbů (kód: H) Odborná způsobilost. Platnost standardu Kamnář stavitel krbů (kód: 36-115-H) Autorizující orgán: Ministerstvo průmyslu a obchodu Skupina oborů: Stavebnictví, geodézie a kartografie (kód: 36) Týká se povolání: Kamnář montér krbů Kvalifikační

Více

Oznámení. Cena: 10. 500,- Kč

Oznámení. Cena: 10. 500,- Kč Oznámení Váţení účastníci, Dne 28. 2. 2015-1. 3. 2015 na SŠTO v Havířově Šumbarku, Lidická 1a/600, v 8:00 hod. učebna č. 40, budova B 1 patro, bude zahájení přípravného kurzu s následující zkouškou pro

Více