dobrých duvodu pro REFLECTU

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "dobrých duvodu pro REFLECTU"

Transkript

1

2 Na průmyslové osvětlení spotřebuje firma průměrně mezi 15 a 20 % elektrické energie, v logistických a skladovacích prostorách dokonce až 90 %! Inteligentní průmyslové osvětlení umožňuje 50 až 80 % úspor elektrické energie! 10 dobrých duvodu pro REFLECTU Světlo může být nástroj nástroj tvorby úspor, zlepšení pracovních podmínek a zvýšení přidané hodnoty. Volba správného, energeticky efektivního osvětlení přitom má klíčový význam. Proč věříme, že nejlepší stávající volbu zosobňují inteligentní systémy REFLECTA? Máme minimálně 10 důvodů.

3 eur ročně může činit úspora s REFLECTOU na jedné výrobní lokalitě, % úspor energie umožní REFLECTA, % elektrické energie spotřebuje firma na průmyslové osvětlení, v logistických a skladovacích prostorách dokonce až 90 %, 2 3 roční lhůtu návratnosti investice zajišťuje REFLECTA, až 500 % zlepší REFLECTA osvětlení pracovišť, až 40 % vyšší produktivita s lepším osvětlením, až 50 % procent méně chyb při práci s lepším osvětlením, až 85 % menší únava pracovníků s lepším osvětlením, až 67 % méně pracovních úrazů s lepším osvětlením, až 70 % nižší náklady a dobu montáže nabízí REFLECTA. Vítejte ve svete, ˇ ˇ kde se zabýváme úsporami!

4 5kroku k úsporám VŠE NAJEDNOU NA JEDNOM MÍSTEˇ 1 2 K efektivnímu osvětlení vás přivedeme v pěti krocích Inteligentní systém REFLECTA je komplexní systém, který spojuje jak znalosti, tak zkušenosti nejen z oblastí vývoje a výroby, ale i financování, plánování, montáže a údržby. Tak můžeme výměnu kompletního průmyslového osvětlení a nahrazení energeticky efektivním systémem realizovat v nejkratší možné době, s minimálními náklady, vaše obchodní procesy však během toho probíhají nerušeně dále. Projektová analýza zdarma Na základě analýzy stavu nejprve zjistíme, jak ztrátový je váš stávající systém osvětlení a určíme klíčové slabé body. Analýza mimo jiné ukáže: a za jakou dobu se investice do výměny průmyslového osvětlení vrátí průměrná doba návratnosti je 2 3 roky. jaká bude vaše úspora elektrické energie a údržby průměrné úspory činí 50 až 80 % Zdarma vám připravíme projekt nového průmyslového osvětlení, detailní simulaci nového řešení a srovnávací analýzu spotřeby a nákladů na energeticky efektivní osvětlení. Analýzu stávajícího osvětlení můžete použít jako součást energetických kontrol, které jinak stojí až EUR. Plánování Na základě výsledků analýzy a vašich potřeb vám poté rovněž zdarma připravíme 3D simulaci projektu optimalizace s inteligentními systémy osvětlení REFLECTA. V rámci toho vám: zlepšíme osvětlení a kvalitu světla, které zůstanou konstantní v dlouhodobé záruční době až 5 let (platí i pro zářivky); umístíme světla tam, kde jsou potřebná, odstraníme problém stínění, následně snížíme počet potřebných světel díky vysokému výkonu a svítivosti; vytvoříme inteligentní systém energeticky účinného osvětlení pro průmysl s čidly a ovladači, s přihlédnutím k využití denního světla, organizaci pracovní doby, a praktické rozvodové ovládací skříně.

5 3 4 5 Financování K novému energeticky účinnému průmyslovému osvětlení a velkým úsporám vás přivedeme bez velkých investic. Pomáháme vám totiž se získáním prostředků na investici do inteligentních systémů osvětlení REFLECTA, také podle modelu Projekt ZERO plať úsporami (Pay As You Save). Na montáž inteligentního energeticky efektivního osvětlení REFLECTA může vaše firma získat nevratné prostředky pomocí grantů na efektivní spotřebu energie. Vaše firma se tak může vyhnout investici a rekonstrukci splatí měsíčními úsporami elektrické energie. K tomu vám připravíme také veškerou technickou a zadávací dokumentaci. Montáž Inteligentní systém osvětlení REFLECTA namontujeme rychle a spolehlivě, zpravidla mimo vaši pracovní dobu. Dobu a náklady montáže jsme ve srovnání s konkurencí snížili až o 70 %! Kromě toho je montáž tak jednoduchá, že ji dle vašeho požadavku může provést i váš kvalifikovaný personál. Montáž světel probíhá odborně a především rychle. Tým montérů je dokonale vybaven a zkušený s pracemi ve výškách. Pracovní proces není rušen, protože montáž probíhá zpravidla mimo pracovní dobu. Pokud to není možné, po dohodě s vámi místo montáže vhodně zajistíme a přizpůsobíme se aktivitám vašeho pracovního personálu. Světla REFLECTA jsou se speciálními řešeními jednoduché instalace obzvláště vhodná k rychlé montáži, protože většina potřebných prací je provedena na zemi. Protože výměna elektrické instalace není kvůli snížení příkonu ve většině případů potřebná, je instalace REFLECTA osvětlení pro průmysl obzvláště cenově výhodná. Montáž je tak jednoduchá, že ji dle vašeho požadavku může provést i váš kvalifikovaný personál pod dozorem našich odborníků, kteří se postarají i o kvalitní převzetí a spuštění systému. Údržba Sledování pracovního procesu výroby výrobků a zajišťování retenční kvality je jedna z největších priorit REFLECTY. Právě proto je po instalaci zapotřebí pouze minimum běžné údržby. Protože nabízíme služby a výrobky mimořádné kvality, vám na ně nabízíme až 5 let kompletní garance. Energeticky efektivní výrobky REFLECTA mají: prodlouženou životnost elementů systému osvětlení a odolnosti vůči prachu, vlhkosti, teplotní výkyvy a agresivní sloučeniny; promyšlené systémy instalace, které umožňují jednoduché překládání, pokud je to zapotřebí (například při reorganizaci výrobních linek nebo při úklidu, který je díky antistatickým vlastnostem potřebný pouze v prodloužených intervalech).

6 80% úspor se systémy REFLECTA KOMPLEXNOST ZNALOSTÍ, VÝROBKU A SLUŽEB Mnohým firmám se nezdaří, anebo nemohou kontrolovat náklady osvětlení a zabezpečit vhodné osvětlení pracovišť. To je, obzvláště ve větších průmyslových firmách, nezanedbatelná část otázky efektivity. Náklady na osvětlení činí průměrně 15 až 20 % účtu za elektřinu, ve skladovacích a logistických prostorách! Firma však může své náklady na osvětlení s inteligentním systémem REFLECTA snížit až o %! Systémy inteligentního průmyslového osvětlení REFLECTA spojují komplexnost znalostí, výrobků a služeb v obchodním modelu REFLECTA vše na jednom místě. Vitální část představuje soubor výrobků inteligentního průmyslového osvětlení REFLECTA, který neustále vyvíjíme a zdokonalujeme, čímž zabezpečujeme dokonalou činnost i v nejtěžších průmyslových podmínkách a kompletní energetickou správu (energy management) systémů osvětlení REFLECTA. Vysoké úspory, kompletní kontrola a správa údajů Inteligentní průmyslové osvětlení REFLECTA dává speciálně přidanou hodnotu systémům osvětlení REFLECTA, protože umožňuje: % úspor energie s instalací světel REFLECTA, % dalších úspor s optimalizací kompletního systému REFLECTA, naprostou kontrolu nad výdaji systému osvětlení REFLECTA, naprostou kontrolu nad činností systému osvětlení REFLECTA, naprostou kontrolu nad potřebami údržbových prací, komplexní záznam dat o spotřebě energie, pracovních hodinách a nákladech spotřeby systému osvětlení REFLECTA, zapracování a analýzu údajů i přes počítač nebo mobilní zařízení % dalších úspor energie s inteligentními systémy REFLECTA, S přizpůsobivými odrazkami REFLECTA řešíme řadu problémů osvícení: od vysokých regálů po široké svazky.

7 Jednoduché použití a trvalý on time & on line přístup Kromě jednoduchého použití je přidanou zvláštností energetické správy systémů REFLECTA, že probíhá kdykoli v reálném čase (on time, on line), pokud chcete zkontrolovat údaje o osvětlení také z křesla, protože umožňuje dálkové ovládání. Tím získají všechny klíčové funkce ve vaší firmě (ředitel, finanční oddělení, účetnictví, nákupní oddělení, oddělení investic, údržba, výroba) přímý přístup do databáze údajů o osvícení. To umožňuje dodatečné zpracování a analýzu údajů, které jsou podkladem kontroly a opatření, a to umožňuje další úspory. Úsporami k dalším výnosům S úsporami, které přinese inteligentní osvětlení REFLECTA, můžete vytvořit nové výnosy a použít je například na výstavbu světelných střešních kupolí nebo oken v průmyslových objektech. To povede k dalším úsporám se systémem inteligentního osvětlení REFLECTA. Tím je ještě oprávněnější zakoupení systému, jehož doba návratnosti investice je už v základu mimořádně krátká (2 3 roky). Soubor výrobků Inteligentního průmyslového osvětlení REFLECTA umožňuje značné další úspory na základě čidel síly denního světla v prostoru, čidel přítomnosti a zadání kalendáře zapnutí a vypnutí jednotlivých skupin světel. Tím je systém osvětlení REFLECTA zcela automatizován a zároveň, vzhledem k přáním nebo potřebám, umožňuje také ruční nastavení. Vaše úspory jsou tímto způsobem dodatečně optimalizovány, protože nedojde k přílišné spotřebě osvětlení kvůli lidskému faktoru.

8 0kabelů svetlo, ˇ které vás provází REFLECTA IntelSens je bezdrátový inteligentní systém osvětlení, REFLECTA IntelSens jako bezpečnostní systém proti krádeži který ovládá flexibilní skupiny světel na základě bezdrátového Množství čidel pohybu v nočních hodinách umožňuje sledování každého průmyslového protokolu komunikace ZigBee PRO. pohybu v prostoru v různých režimech činnosti. Je možná symbióza se Veškerá světla jsou vybavena čidlem denního světla a fyzické stávajícími kontrolními systémy (kamery) a zasílání signálů na požadované přítomnosti, systém ovládá a kontroluje každé světlo zvlášť. Každé lokality bezpečnostních agentur. Senzory téměř není možné vyřadit, světlo funguje nezávisle na ostatních. Tím je umožněno formování protože jsou na nepřístupných místech a v neustálém provozu. Použití libovolných měnících se skupin světel, které provází pohyb lidí a systému REFLECTA IntelSens je možné i na externích aplikacích, protože je objektů i z velkých výšek. systém vytvořen ve standardu IP66. Umožněno je také ztemňování a osvětlování vzhledem k přítomnosti Funkční výhody systému REFLECTA IntelSens denního světla pro každé světlo zvlášť, jakož i jednodušší ovládání skupiny světel. Světla mezi sebou komunikují pomocí zabudovaných Tvorba úspor tam, kde to dříve nebylo možné detekce pohybu. komunikačních jednotek ZigBee PRO. Možnost ovládání a kontrolování několika dislokovaných systémů IntelSens z jednoho místa (například: jedna firma s deseti výrobními Přitom nemá rychlost pohybu, který zaznamenají senzory, vliv na jednotkami). správnou činnost systému, což je originální inovace REFLECTA a Ovládání svítivosti: kontrola od 0 do 100 % svítivosti. umožňuje další úspory až 35 %, které dosavadní řešení nedovolují. Možnosti měření a zaznamenávání údajů, jako jsou: zapnutí/vypnutí světelného a PIR senzoru, ambientální teplota, provozní doba jednotlivé zářivky, nečinnost jednotlivé zářivky, elektrické výpadky, Možnost odděleného nebo skupinového nastavování světel. Možnost časového řízení jednotlivých světel nebo skupin. Možnost ovládání jednotlivého světla nebo skupiny s ohledem na senzory přítomnosti resp. PIR senzory. Bezvadná činnost čidel přítomnosti ve velkých výškách (15 m). Bezvadná činnost čidel přítomnosti i přes rychlý pohyb v prostoru. Možnost odečtu historie činnosti jednotlivého světla nebo skupiny. Nastavení režimu činnosti, analýza a kontrola systému PC Cloud. Rychlá jako světlo i na dálku Speciální charakteristika systému REFLECTA IntelSens je mimořádně rychlá reakce zapnutí a vypnutí světel. To je obzvláště doporučitelné pro logistická centra a skladiště, kde je potřeba rychlá manipulace se zbožím. Systém osvědčeně funguje i při rychlosti objektu 15km/h (např. VZV). Ovládání v PC Cloudu Dozor nad systémem a náklady osvětlení je umožněn z křesla pomocí mobilních zařízení (chytré mobily, tablety, notebooky) a jednoduchého uživatelského rozhraní, zapínání je realizováno pomocí speciálního bezdrátového dálkového ovládání REFLECTA.

9

10 1senzor komplexní osvetlení ˇ s jedním čidlem Funkční výhody systému REFLECTA IntelLight Dalších % úspory elektrické energie. osvětlení. souladu s dynamikou pracovního procesu. informování o uplynutí životnosti jednotlivých zářivek. Záznam zpracování údajů o spotřebě energie. Možnost zadání 8 časových intervalů na den (čas oběda, čas přestávky, ) pro další úsporu spotřeby elektrické energie. (uvnitř staveb) do 250 m (ve volném prostoru). Možnost libovolné změny parametrů. Ruční, poloautomatické nebo automatické ovládání. REFLECTA IntelLight je drátová varianta inteligentního systému osvětlení REFLECTA, která řídí skupiny světel nezávisle jedno na druhém, jak časově, tak s ohledem k potřebám osvětlení jednotlivých pracovních skupin. Je použitelná a mimořádně doporučitelná pro všechny průmyslové a skladovací prostory. Jedním jediným čidlem denního světla, které funguje jako luxmetr, ovládáme skupiny světel a tím umožníme ztemňování a osvětlování vzhledem k přítomnosti denního světla v prostoru pro každou skupinu světel zvlášť nezávisle jedna na druhé. Přesná kontrola systému a nákladů na osvětlení je možná pomocí ovladače na rozvodové skříni nebo počítače přes ethernetové připojení. Systémy REFLECTA IntelLight jsou vybaveny několika bezpečnostními podsystémy, které zabezpečují definitivní vypínání světel a činnost systému na plný výkon v mimořádných případech výpadku. Automatika se přizpůsobuje skutečným potřebám uživatele s možností zapojení stávajících systémů bezpečnostních světel nebo vnějšího Systém automatiky osvětlení je koncipován na ovládání světel nové generace REFLECTA v závislosti na přirozeném světle v prostoru a v Znázornění spotřeby pracovních hodin a elektrické energie a Možnost bezdrátového zapnutí a vypnutí osvětlení s dosahem od 100

11

12 využití svetelného ˇ proudu 93,8procentní prední ˇ ve svetovém ˇ merítku ˇˇ S až 93,8 procentním využitím světelného proudu je REFLECTA EcoPower zvláštností na světovém trhu. V přeměně energie na světelnou se podstatně odlišuje od stávajících řešení. Vysoce efektivní energetická světla REFLECTA EcoPower jsou výsledkem několikaleté spolupráce skupiny slovinských a zahraničních firem a vědeckých institucí jako jsou Elektrotechnická fakulta Univerzity v Lublani a SIQ Slovinský institut kvality a metrologie, zejména však důsledek vlastních inovací. Se světly REFLECTA EcoPower uspoříte od 50 do 80 % současné spotřeby energie osvětlení, proto se investice do systému REFLECTA vrátí průměrně již do 2 3 let. Vytvoř denní světlo i tam, kde to není možné Barva umělého osvětlení REFLECTA je nejlepší přiblížení ke spektru přirozeného světla. Vnímání lidského oka je kvůli spektru světel REFLECTA EcoPower podstatně lepší již při stejné síle světla (lx). To je obzvláště důležité pro uživatele, kteří již pociťují degradaci zraku. Rovnoměrnost pokrytí barevného spektra světla zajišťuje lepší stav a naplní vás novými silami. Tak se vizuální vnímání v prostoru podstatně zlepší. Zlepšení ještě obzvláště pocítí starší uživatelé. Světlo REFLECTA EcoPower je vhodné pro všechny prostory výšky od 4 do 40 metrů. Je odolné na nadprůměrně vysoké teploty, vlhkost a prach. S různými typy reflexí ho přizpůsobíme pracovnímu procesu a požadavkům zákazníka. Je vhodné pro průmyslové objekty, logistická centra, skladiště, sportovní haly, tělocvičny a podobné objekty. Technické údaje všechny modely Pouzdro plech, prášková barva (1 mm) Kryt 4 mm speciál antistaticky kalené sklo Optiwhite Reflexe speciální REFLECTA design Krytí IP66, V AC, tc = do 80 C, 20 C do +80 C Elektronika 1 2 x 54 W, 2 x 80 W, do h Elektronika 2 2 x 54 W, 2 x 80 W, do h Elektronika DIM 2 x 54 W, 2 x 80 W, do h Barva světla 4000 K Rozvržení RGB spektra nejlepší přiblížení dennímu světlu Záruka 3, 5 nebo 8 let Vyrobeno v Evropské unii REFLECTA EcoPower 4 x 54 W REFLECTA EcoPower 2 x 54 W REFLECTA EcoPower 4 x 80 W Rozměry D x Š x V (mm) 1225 x 390 x x 225 x x 405 x 100 Výkon 1 max. 216 W max. 108 W max. 320 W Výkon 2 max. 196 W max. 98 W max. 292 W Zářivky 4 x 54 W T5 (T16); h 2 x 54 W T5 (T16); h 4 x 80 W T5 (T16); h

13

14 4,5krát delší životnost vyrobena do náročnejších ˇ podmínek Průzkumy ukazují, že je až 75 % osvětlení energeticky neefektivní, protože je založeno na zastaralé technologii. Na druhé straně ušetřily firmy pouze použitím energeticky efektivního osvětlení REFLECTA jen během jednoho roku více než půl miliónu eur. Připojte se k řadě firem, které použitím REFLECTY již snížily náklady energie na osvětlení od 50 do 80 %! Přizpůsobena průmyslu REFLECTA Oval je nové fluorescentní světlo v nadstandardním polykarbonátovém pouzdru pro nižší stropy, které zcela vyhovuje podmínkám průmyslového použití. Světla REFLECTA Oval se dle využití světla vzhledem k spotřebované energii výrazně odlišují od ostatních. Speciálním provedením reflexí zajišťují o % silnější světlo. Elektronika s faktorem výkonu 0,95 0,98 patří do energetické třídy A2 BAT. Nadprůměrné využití umožňují speciální reflexe, které jsou vyrobeny z nejlepšího odrazového materiálu, který obsahuje stříbro. Důsledkem je velké využití, které činí 98 %! Materiál časem prakticky nestárne, což je u reflektivních materiálů vzácnost díky drahému procesu nanesení hliníku a stříbra. Malá roztříštěnost odražených paprsků nám umožní přesné směřování světla bez výrazných ztrát. Speciální konektor umožňuje rychlou a jednoduchou instalaci. Garantováno také až pracovních hodin Největší problém zářivek v plastických pouzdrech je zvýšená vnitřní teplota v pouzdru zářivky. Měření ukázala, že se teplota v plastových pouzdrech pohybuje mezi 68 a 71 C při okolní teplotě C. Nová elektronika instalovaná do REFLECTO Oval, má zvýšený práh teploty tc 75 C. Výrobce přitom garantuje funkčnost až pracovních hodin i při maximálním zatížení, tedy při teplotě 75 C. To jsme prokázali i díky testu u jednoho z našich stávajících zákazníků. Teplota v testovaném prostředí se pohybovala průměrně mezi 85 a 105 C, vlhkost vzduchu mezi 60 a 80 %. Světla vydržela 9 ti měsíční test vytrvalosti a ještě stále fungovala bez poruch. Speciální pouzdro z polykarbonátu se nedeformovalo, světelná propustnost části byla nezměněna. Ve stejných extrémních podmínkách žádné jiné konkurenční světlo nevydrželo déle než 2 měsíce. Vytrvalostní test tedy ukázal minimálně 4,5 krát delší životnost REFLECTE Oval! Pouzdro také odolá většině agresivních chemikálií. Polykarbonátové pouzdro předčí ostatní materiály.

15 Technické údaje všechny modely Pouzdro nadstandardní polykarbonát Kryt průhledný polykarbonát Reflexe speciální REFLECTA design Krytí IP65, V AC, tc = 75 C, 15 C do +55 C Barva světla 4000 K Rozvržení RGB spektra nejlepší přiblížení dennímu světlu Záruka 3 až 5 let Vyrobeno v Evropské unii REFLECTA Oval 2 x 54 W REFLECTA Oval 1 x 54 W REFLECTA Oval 1 x 80 W REFLECTA Oval 2 x 49 W REFLECTA Oval 1 x 49 W Rozměry D x Š x V (mm) 1230 x 155 x x 155 x x 155 x x 155 x x 155 x 70 Výkon 1 max 108 W max 54 W max 80 W max 98 W max 49 W Výkon 2 max 98 W max 49 W max 73 W max 90 W max 45 W Zářivky 2 x 54 W T5 (T16) 1 x 54 W T5 (T16) 1 x 80 W T5 (T16) 2 x 49 W T5 (T16) 1 x 49 W T5 (T16) Elektronika 1 2 x 54 W, až h 1 x 54 W, až h 1 x 80 W, až h 2 x 49 W, až h 1 x 49 W, až h Elektronika 2 2 x 54 W, až h 1 x 54 W, až h 1 x 80 W, až h 2 x 49 W, až h 1 x 49 W, až h Elektronika DIM 2 x 54 W, až h 1 x 54 W, až h 1 x 80 W, až h 2 x 49 W, až h 1 x 49 W, až h

16 2-3roky návratnosti investice KVALITA REFLECTY z prumyslu pro prumysl Synonymum kvality představují klíčové výhody systémů inteligentního osvětlení REFLECTA: investice 2 3 roky, denním, nepřítomnost potřeby údržby při záruční době do 8 let, REFLECTA, montáž, financování a údržba), odbornost, inovativnost a optimalizace interních procesů. zajištěny úspory nákladů mezi %, s průměrnou návratností konstantní neměnné osvětlení pracovišť světlem, které je identické s odbornost a inovativnost všech služeb na jednom místě (analýza stávajícího osvětlení, projektová optimalizace osvětlení se systémy Z průmyslu pro průmysl Systémy inteligentního průmyslového osvětlení REFLECTA jsou vyvinuty z průmyslu pro průmysl. To znamená, že jsou před nabídkou na trh prověřeny nejtěžšími testy odolnosti v reálných podmínkách. V laboratořích poté pouze prověříme a potvrdíme výsledky, abychom mohli nabídnout i oficiálně certifikované výrobky a měření (jako jsou prachotěsné a vodotěsné krytí IP66). Spolupracujeme přitom s uznávanými instituty a fakultami: Slovinský institut kvality a metrologie (SIQ), Institut Jožef Stefan Lublaň, Institut rozvoje podnikatelství, Fakulta elektrotechniky Lublaň a další. Inovativnost a kvalitu systémů inteligentního průmyslového osvětlení REFLECTA potvrzuje také naše členství a pravidelná spolupráce také s dalšími institucemi, jako jsou Technologické parky Lublaň, Klagenfurt, Praha a Záhřeb. Pravidelně ve společnosti nejuznávanějších Pravidelně přebíráme také ocenění za inovativnost a efektivnost. Systém osvětlení REFLECTA obdržel ceny: nejlepší udržovací výrobek 2008 (Svaz údržbářů Slovinska), stříbrné ocenění za inovaci 2008 za světla REFLECTA (Hospodářská komora Slovinska), zlaté ocenění za inovaci 2008 za automatické senzorové ovládání systému (Hospodářská komora Slovinska), nejlepší udržovací výrobek 2012 (Svaz údržbářů Slovinska), inovativní výrobek 2012 (Slovinské fórum inovací). Obchodní model REFLECTA vše na jednom místě nám, mimo jiné, přinesl ocenění: nejlepší podnikatelský eko nápad 2010/2011 (Akademie Finance), nejlepší obchodní model 2010 (Slovinské fórum inovací), 2010 (CleanTech Vienna), zařazení mezi 50 nejlepších evropských firem roku 2010 (European Venture Summit Düsseldorf 2010), národní zlatá inovace 2010 (Hospodářská komora Slovinska). zařazení mezi 10 nejlepších evropských firem čisté technologie roku

17 Nemožné je naše výzva Inteligentnost, inovativnost a kvalita systémů inteligentního průmyslového osvětlení REFLECTA potvrzují nejlépe naši četní spokojení zákazníci. Stále znovu spokojeně zjišťují, že jsou systémy REFLECTA ověřeně nejlepší koupí v poměru s efektivností, kvalitou a spolehlivostí funkčnosti i v obdobích, která zdaleka přesahují dlouhé záruční lhůty. Obzvláště si váží skutečnosti, že je každý projekt vypracován a uzpůsoben na míru jejich potřeb. Pro každého klienta vyhledáme vhodná řešení, i pro ty nejspeciálnější výzvy. Naše motto totiž zní:»nevěděli, že je to nemožné tak to zkrátka udělali.«(mark Twain) Pouze výborné je pro nás dost dobré! Právě přidaná hodnota systému a služby REFLECTA se odlišuje od konkurenčních poskytovatelů na trhu. Obvykle jdeme přes minimální uvedené podmínky ve prospěch zákazníka. Uvědomujeme si, že cesta k dokonalosti je stále plná nepředpokládatelných situací, ale s radostí je průběžně řešíme, a právě to nás nakonec přivede k cíli na konci je vždy řešení k spokojenosti zákazníka. Po téměř roce testování vybrala a schválila firma TOYOTA PEUGEOT CITROËN AUTOMOBILE (TPCA) REFLECTU jako jediné stropní světlo v továrně. Díky kompletnímu projektu výměny starého osvětlení ušetří s REFLECTOU firma TPCA 51 % bývalé spotřeby čili kwh ročně při 2,17 roční návratnosti investice. Reference jsou finálním odrazem kvality obchodní značky REFLECTA, naší firmy a služeb. Usilujeme o dokonalost! Illuminating for a better world! Ve Světle posilujeme energetickou efektivnost evropských firem. Aktivity v rámci projektu Illuminating for a better world! Přinášejí s sebou útok a dynamické uplatňování energetické efektivity, a díky tomu realizaci evropské politiky rozvoje infrastruktury životního prostředí a dopravní infrastruktury.

18 70% úspor IMPOL S REFLECTOU až eur ročne ˇ nižší náklady! Firma Impol se vyznačuje více než 180 ti letou tradicí průmyslu hliníku. Od roku 2010 je připojena k desítce největších slovinských mezinárodních firem. Pouze 75 dní na mimořádné každoroční úspory Ve výrobních prostorách firem Impol PCP, Impol LLT a Impol FT snižují namontovaná světla REFLECTA EcoPower spolu se senzorovým kontrolním systémem REFLECTA IntelLight náklady osvětlení o 70 %, roční úspora v eurech činí rekordních eur. IMPOL v úsporách už překonal dosavadního rekordmana, továrnu Toyota Peugeot Citroën Automobile (TPCA) v České republice, kde REFLECTA jako jediné schválené stropní světlo uspoří každý rok eur. S inovativním přístupem, moderním a ekonomicky efektivním řešením a zkušeným týmem se REFLECTA střetla s výzvou montáže v 24/7 časových rámcích výrobních procesů. Přes překážky realizace prací v určitých prostorech a termínech, kdy práce během týdne nesměly být přerušeny nebo rušeny, byl projekt úspěšně realizován v méně než 75 montážních dnech. Dominik Strmšek, odpovědný vedoucí projektu rekonstrukce osvětlení v Impolu:»Kontaktovali jsme několik poskytovatelů a dali jim stejná východiska a požadavky: co největší úspory a co nejmenší investice. Pro REFLECTU jsme se rozhodli kvůli technické dokonalosti produktu a skutečnosti, že jejich řešení nabízelo největší úsporu. Kvůli podpisu smlouvy o spolufinancování uzavřené s Ministerstvem průmyslu, nebylo prodloužení lhůt realizace rekonstrukce vnitřního osvětlení možné. Realizační firma se musela postarat o to, aby byly práce prováděny v jiných jednotkách, pokud byly rušeny v jednotce, která byla naplánována k realizaci. Koordinovali jsme se denně, cenili si schopnosti partnera reagovat a především jsme respektovali názory zaměstnanců.«jožef Pogačnik, Ředitelství energie:»s projekty tohoto druhu uskutečňuje Slovinsko evropskou politiku a v rámci operativního programu rozvoje infrastruktury životního prostředí a dopravní infrastruktury využívá prostředky z kohezního fondu.«... Impol realizoval rekonstrukci osvětlení úspěšně za pomoci projektu využití disponibilních nevratných prostředků z grantu UREE na spolufinancování montáže nových efektivních elektrických zařízení a regulátorů a řídícího regulačního vybavení. V rámci grantu UREE jsou prostředky ještě stále k dispozici. Firmám pomáháme také s přípravou zadávací dokumentace. 8 % Zlepšení svetelné sílyˇ návratnosti 1,9doba investice

19 64 % úspor HYUNDAI DYMOS 64 % menší spotreba ˇ s REFLECTOU IntelLight! Světový výrobce základních automobilových dílů Hyundai Dymos patří k předním globálním firmám automobilového průmyslu a technologie. Česká pobočka je jednou z hlavních poboček skupiny Hyundai Motor Group a patří pod záštitu mateřské společnosti Hyundai Kia. Téměř 252 tisíc kilowat úspor za rok Systém inteligentního osvětlení REFLECTA IntelLight patří ke špičkovým a nejpokrokovějším technologiím v Hyunday Dymos. Kontrola nad systémem a náklady na osvětlení je možná pomocí ovladače na rozvodové skříni nebo počítače přes ethernetové připojení. V české továrně jsme základní automatickou verzi rozšířili o kontrolu přes počítač. REFLECTA IntelLight tak firmě zajišťuje celkem ,00 kwh úspor ročně. Úspora elektrické energie činí celkem 64 %. Jako vůdci, každý ve svém průmyslovém odvětví a technologii, Hyundai Dymos a REFLECTA úspěšně určují rychlost dalšího technologického vývoje. Auto jako dopravní prostředek všude na světě přináší lepší kvalitu života, Hyundai Dymos a REFLECTA se jako dnešní a zítřejší spolutvůrci světa zavazují k zachování výhod a zároveň snížení vlivu průmyslu na životní prostředí. REFLECTA systém se stal v tomto technologickém gigantu synonymem měření času světla se automaticky zapnou a předpoví zaměstnancům začátek přestávky. Speciální noční nastavení umožňuje, že se na noční směně během přestávky vypnula pouze polovina každého REFLECTA světla. Tak se objekt nikdy neocitne v naprosté tmě....»uzamkněte kontrolní skříňku! Automatický systém funguje dokonale, a proto není třeba, aby ho někdo nastavoval ručně,«sdělili po instalaci systému z české pobočky. Energetický manager nyní mění nastavení pouze přes počítač, se kterým je systém REFLECTA IntelLight propojen ,45 doba % Zlepšení svetelné sílyˇ návratnosti investice

20 77% úspor TRIMO REFLECTA nám ušetrí ˇ eur ročne! ˇ Trimo je globální firma s komplexními řešeními v oboru ocelových staveb a konstrukcí, modulárních jednotek a zvukově izolačních systémů. Se svojí obchodní značkou je úspěšně přítomná již v 54 zemích světa, kde se přednostně rozhoduje pro výrobní programy a technologie přátelské k životnímu prostředí a k lidem. Náročné cíle projektu jsou už překročeny K technologiím, které v Trimu umožňují efektivní energetickou správu, patří také REFLECTA. Ve dvou objektech firmy Trimo ušetří díky výměně světel a inteligentnímu systému průmyslového osvětlení REFLECTA celkem více než eur ročně, což znamená přes 77 % ročních úspor na elektrické energii a údržbě. Mag. Danijel Zupančič, technický ředitel Trima:»Pro projekt jsme se rozhodli, abychom ušetřili náklady na energii a tímto způsobem přispěli i ke snížení CO 2. Ten měří Trimo jednou za dva roky a zavázali jsme se k 5 procentnímu snížení v příštích třech letech. Na rozhodnutí měla významný vliv i veřejná soutěž Ministerstva hospodářství UREE, které projekt spolufinancovalo. Protože jsme do projektu zapojili i modernizaci vnějšího osvětlení, respektovali jsme přitom i zákon o světelném znečišťování, kde jsme se sníženými výkony dosáhli zákonem předepsaných hranic. Zvolený poskytovatel a systém byly dle měřitelných technických kritérií nejvhodnější, vyhovovaly i podmínkám veřejné soutěže. Projekt byl úspěšně realizován v několika pohledech a s výsledky jsme spokojeni, protože dokonce překračují cíle stanovené projektem.«... Firma Trimo Trebnje d.d. je mimo jiné také držitelem prestižního evropského ocenění za vedení Prize Winner in Leadership & Constancy of Purpose. Je držitelem státního ocenění za kvalitu, uznání Republiky Slovinsko za obchodní excelenci a evropského uznání za obchodní excelenci Recognised for Excellence. 18 % Zlepšení svetelné sílyˇ návratnosti 1,6doba investice

21 68 % úspor XELLA eur evrov úspor prihranka za rok zásluhou na leto po REFLECTY! zaslugi REFLECTE! Xella porobeton Slovinsko je součástí druhého největšího stavebního koncernu na světě XELLA International respektive jeho divize Xella Baustoffe GmbH. Zabývá se výrobou a prodejem stavebního materiálu obchodní značky YTONG a prodejem tepelně izolačních desek Ytong Multipor. XELLA: Investice splacena za dva roky REFLECTA úspory umožňují Xelle snižování spotřeby elektrické energie osvětlení až o 68 % kwh, což znamená eur ročně, a to s celkem 230 světly (dříve 295). Pro výměnu systému osvětlení se v Xelle rozhodli na základě výsledků analýzy. Ta ukázala, že firma pro potřeby interního osvětlení spotřebuje téměř 20 % celkové elektrické energie, že staré osvětlení způsobuje firmě vysoké náklady údržby, špatné osvětlení prostor způsobuje špatné pracovní podmínky, vyžaduje montáž dodatečných světel a následně ještě vyšší spotřebu elektrické energie. Doba návratnosti investice s REFLECTOU v Xelli Porobeton SI činí pouhé dva roky, což bylo i klíčové odůvodnění investice německému majiteli Xella International GmbH. Jani Uranič, vedoucí výroby a údržby v Xella Slovinsko:»Světla REFLECTA EcoPower nad autoklávy, kde je teplota i přes 140 C, ještě stále fungují s nezměněnou účinností. Investice se nám vrátila za dva roky, co je v této době, kdy se počítá každý prvek konkurenceschopnosti, mimořádně důležité.«... Vedoucí výroby a údržby v Xelle, Jani Uranič se vsadil se zakladatelem a technickým ředitelem firmy Svetloba Hinetem Alexem Vrtačnikem, že světla REFLECTA nad autoklávy, pecemi s teplotami i přes 140 stupňů, určitě nevydrží ani jeden rok. Sázku pochopitelně prohrál a zaplatil Vrtačnikovi oběd. 110 % Zlepšení svetelné sílyˇ návratnosti 2,2doba investice

průmyslové osvětlení filozofie a koncepce

průmyslové osvětlení filozofie a koncepce průmyslové osvětlení filozofie a koncepce T5 průmyslová svítidla bez kompromisů doublepower!! - odborník a partner doublepower!!, s.r.o. je Vaším partnerem při návrhu a výběru osvětlení a řídicího systému

Více

STOW MOBILE. Ideální kombinace kompaktního skladování s přístupem ke všem paletám.

STOW MOBILE. Ideální kombinace kompaktního skladování s přístupem ke všem paletám. STOW MOBILE Ideální kombinace kompaktního skladování s přístupem ke všem paletám. MOBILNÍ PALETOVÉ REGÁLY Stow Mobile je vysokokapacitní skladovací systém navržený tak, že paletové regálové systémy jsou

Více

Moderní správa VO a inteligentní VO

Moderní správa VO a inteligentní VO Moderní správa VO a inteligentní VO Budoucnost již dnes? Hynek Bartík Někteří prodejci slibují úspory i 80% Vypínač spoří 100% 2 Minimalizace celkových nákladů co? Co chceme od veřejného osvětlení? Investiční

Více

ZÁŘIVKOVÁ SVÍTIDLA PRŮMYSLOVÁ PLASTOVÁ prachotěsná, vodotěsná a nárazuodolná

ZÁŘIVKOVÁ SVÍTIDLA PRŮMYSLOVÁ PLASTOVÁ prachotěsná, vodotěsná a nárazuodolná ZÁŘIVKOVÁ SVÍTIDLA PRŮMYSLOVÁ PLASTOVÁ prachotěsná, vodotěsná a nárazuodolná Použití: Průmyslové vnitřní i venkovní prostory, sportovní areály, dílny, garáže, skladovací haly, a laboratoře bez nebezpečí

Více

Profesionální řešení... Excelentní kvalita...

Profesionální řešení... Excelentní kvalita... Profesionální řešení... Excelentní kvalita... LED-systems.cz - se specializuje na energeticky vysoce úsporné LED světelné zdroje a osvětlení, osazené výhradně nejmodernějšími POWER LED chipy s důrazem

Více

220-240V 50Hz. indukční aktivní(především ventilátory) Stupeň ochrany IP34 Celkové rozměry nepřekročí Teplota prostředí

220-240V 50Hz. indukční aktivní(především ventilátory) Stupeň ochrany IP34 Celkové rozměry nepřekročí Teplota prostředí BU Obsah 1- Ustanovení 2- Doručená sada 3- Základní technický popis 4- Obchodní podmínky 5- Reklamační požadavky 6- Popis a složení 7- Instalace a připojení k elekt.proudu 8- Popis ovládání modelů, návrh

Více

Pohon s adaptivním frekvenčním měničem Vynikající účinnost chladicí jednotky

Pohon s adaptivním frekvenčním měničem Vynikající účinnost chladicí jednotky Pohon s adaptivním frekvenčním měničem Vynikající účinnost chladicí jednotky Řešení vylepšení přizpůsobené řadě chladicích jednotek Trane RTAD Trane RTAC Provozní výhody Zisky díky energetické účinnosti

Více

DETAS - Divize DLEDS Komplexní řešení pouličního LED osvětlení

DETAS - Divize DLEDS Komplexní řešení pouličního LED osvětlení DETAS - Divize DLEDS Komplexní řešení pouličního LED osvětlení 1 ZÁKLADNÍ APLIKACE Pouliční osvětlení Světelné věže Tunely Mýtné brány Solární řešení Přechody pro chodce 2 ZÁKLADNÍ VÝHODY Firma s tradicí

Více

Nabídka LED osvětlení pro rok 2013 ÚSPORNÁ LED OSVĚTLENÍ INOXLED

Nabídka LED osvětlení pro rok 2013 ÚSPORNÁ LED OSVĚTLENÍ INOXLED Nabídka LED osvětlení pro rok 2013 ÚSPORNÁ LED OSVĚTLENÍ INOXLED www.appost.cz OSVĚTLENÍ INOXLED AUDIT A PROJEKT Bezplatný audit a návrh nového osvětlení. FINANCOVÁNÍ Úspora CASH při prvním rozsvícení.

Více

spoleènosti Představení VÝROBCE SYSTÉMÙ ØÍZENÍ OSVÌTLENÍ A BEZDRÁTOVÝCH SENZORÙ PRO AUTOMATIZACI BUDOV

spoleènosti Představení VÝROBCE SYSTÉMÙ ØÍZENÍ OSVÌTLENÍ A BEZDRÁTOVÝCH SENZORÙ PRO AUTOMATIZACI BUDOV Představení spoleènosti VÝROBCE SYSTÉMÙ ØÍZENÍ OSVÌTLENÍ A BEZDRÁTOVÝCH SENZORÙ PRO AUTOMATIZACI BUDOV SMART SOLUTIONS FOR BUSINESS AND TECHNOLOGY SINCE 1990 WWW.ENIKA.CZ Výrobce bezdrátových senzorù a

Více

ABB chytré osvětlení Veřejné osvětlení trochu jinak

ABB chytré osvětlení Veřejné osvětlení trochu jinak Veřejné osvětlení trochu jinak Slide 1 Úvod V ČR je asi 1,4 milionů svítidel V obcích do 20 000 obyvatel umístěno cca 850 000 světelných míst Jejich provoz a údržba je velice nákladná Náklady na veřejné

Více

DOTAZNÍK Obnova osvětlení montážní a skladovací haly

DOTAZNÍK Obnova osvětlení montážní a skladovací haly DOTAZNÍK Obnova osvětlení montážní a skladovací haly Následující dotazník umožní prvotní posouzení, zda může být obnova osvětlení provedena ekonomicky a zda může být EPC vhodnou volbou. Dotazník lze využít

Více

Váš partner pro přesná, kompaktní a vysoce efektivní řešení pohybu. Naše kroky k synergii: Váš úspěch. Náš motor.

Váš partner pro přesná, kompaktní a vysoce efektivní řešení pohybu. Naše kroky k synergii: Váš úspěch. Náš motor. Dunkermotoren HROMADNÁ DOPRAVA KOLEJOVÁ VOZIDLA Váš partner pro přesná, kompaktní a vysoce efektivní řešení pohybu. Naše kroky k synergii:» Rychlá dostupnost vzorků a prototypů» Kvalifikované systémy pro

Více

Efektivní nátěrové systémy. pro modulární obytné kontejnery

Efektivní nátěrové systémy. pro modulární obytné kontejnery Efektivní nátěrové systémy pro modulární obytné kontejnery Přední světový dodavatel nátěrových hmot Společnost Hempel byla založena roku 1915. V současné době se řadí mezi přední světové výrobce a dodavatele

Více

EMPEMONT s.r.o. Produkty a služby. Produkty a služby. Empemont s.r.o. Empemont s.r.o., Valašské Meziříčí, Česká Republika

EMPEMONT s.r.o. Produkty a služby. Produkty a služby. Empemont s.r.o. Empemont s.r.o., Valašské Meziříčí, Česká Republika EMPEMONT s.r.o. Produkty a služby Produkty a služby Empemont s.r.o. Empemont s.r.o., Valašské Meziříčí, Česká Republika Profil společnosti Empemont s.r.o. Výrobce vlastní technologie pro ozvučení měst

Více

STILCOM.CZ Bezpečnostní systém ochrany perimetru

STILCOM.CZ Bezpečnostní systém ochrany perimetru STILCOM.CZ Bezpečnostní systém ochrany perimetru 1 Obsah 1.1 Úvod str. 3 1.2 Základní princip funkčnosti..... str. 3 1.3 Přednosti systému... str. 4 1.4 Příklady analýzy ekonomické efektivity... str. 5

Více

stube LED svítidlo s přirozeným světlem a úsporným provozem Svítidlo oceněno mezinárodním veletrhem Příklady úspor ver. 16.

stube LED svítidlo s přirozeným světlem a úsporným provozem  Svítidlo oceněno mezinárodním veletrhem Příklady úspor ver. 16. ver. 16.07 Svítidlo oceněno mezinárodním veletrhem LED svítidlo s přirozeným světlem a úsporným provozem LED osvětlení v podobě je mimořádně univerzální, je určeno pro průmyslové nasazení, kanceláře, veřejné

Více

VÝHODY systému. - bezdrátový řídicí stmívatelný systém. - řízení přes CU a PC. a grafické rozhraní SmartPhonu/Tabletu

VÝHODY systému. - bezdrátový řídicí stmívatelný systém. - řízení přes CU a PC. a grafické rozhraní SmartPhonu/Tabletu w w w. b e g h e l l i. i t / c s - c z w w w. s m a r t a g o. s k 1 VÝHODY systému - bezdrátový řídicí stmívatelný systém - řízení přes CU a PC a grafické rozhraní SmartPhonu/Tabletu - řízení standardních

Více

ALPHA PCB INDUSTRY LED PRŮMYSLOVÉ SVÍTIDLO LETÁ ZÁRUKA

ALPHA PCB INDUSTRY LED PRŮMYSLOVÉ SVÍTIDLO LETÁ ZÁRUKA 5-letá garance dostupnosti náhradních komponentů ALPHA PCB INDUSTRY LED PRŮMYSLOVÉ SVÍTIDLO 5 LETÁ ZÁRUKA ALPHA PCB INDUSTRY LED průmyslové svítidlo Český výrobek Made in Czech Chemický průmysl Tunely

Více

TECHNICKÉ POŽADAVKY A POPIS OVLÁDÁNÍ OSVĚTLENÍ HRACÍ PLOCHY

TECHNICKÉ POŽADAVKY A POPIS OVLÁDÁNÍ OSVĚTLENÍ HRACÍ PLOCHY Zimní stadion výměna osvětlení nad ledovou plochou (2. vyhlášení) TECHNICKÉ POŽADAVKY A POPIS OVLÁDÁNÍ OSVĚTLENÍ HRACÍ PLOCHY Obsah ÚVOD... CHYBA! ZÁLOŽKA NENÍ DEFINOVÁNA. SOUČASNÝ STAV OSVĚTLOVACÍ SOUSTAVY

Více

Chytrý termostat. Vlastnosti, funkce, výhody

Chytrý termostat. Vlastnosti, funkce, výhody Chytrý termostat Vlastnosti, funkce, výhody siemens.com/buildingtechnologies Chytrý termostat Siemens Termostat, který je jiný. Vyroben pro profesionální trh, pomáhá vytvářet perfektní místa. Co odlišuje

Více

Pražská energetika a EnBW. Komplexní energetická řešení šitá na míru

Pražská energetika a EnBW. Komplexní energetická řešení šitá na míru Pražská energetika a EnBW Komplexní energetická řešení šitá na míru Kdo jsme? Akcionářská struktura společnosti PRE Pražská energetika Holding, a.s. - 57,87 % Fyzické a právnické osoby - 0,87 % Spolupráce

Více

Řada MSL 2,2-15 kw. Jednoduché a kompletní řešení pro Vaší potřebu stlačeného vzduchu SPOLEHLIVÁ TECHNOLOGIE

Řada MSL 2,2-15 kw. Jednoduché a kompletní řešení pro Vaší potřebu stlačeného vzduchu SPOLEHLIVÁ TECHNOLOGIE Řada MSL 2,2-15 kw Jednoduché a kompletní řešení pro Vaší potřebu stlačeného vzduchu SPOLEHLIVÁ CHYTRÉ TECHNICKÉ ŘEŠENÍ Nižší náklady na údržbu a prodloužené servisní intervaly Velice jednoduchá konstrukce

Více

stube LED svítidlo s přirozeným světlem a úsporným provozem www.snaggi.com Svítidlo oceněno mezinárodním veletrhem Příklady úspor ver. 15.

stube LED svítidlo s přirozeným světlem a úsporným provozem www.snaggi.com Svítidlo oceněno mezinárodním veletrhem Příklady úspor ver. 15. ver. 15.09 Svítidlo oceněno mezinárodním veletrhem LED svítidlo s přirozeným světlem a úsporným provozem LED osvětlení v podobě je mimořádně univerzální, je určeno pro průmyslové nasazení, kanceláře, veřejné

Více

Osvětlovací jednotky AEGIS od společnosti Bosch Osvětlení pro zabezpečovací a bezpečnostní systémy

Osvětlovací jednotky AEGIS od společnosti Bosch Osvětlení pro zabezpečovací a bezpečnostní systémy Osvětlovací jednotky AEGIS od společnosti Bosch Osvětlení pro zabezpečovací a bezpečnostní systémy 2 Osvětlovací jednotky AEGIS Osvětlovací jednotky AEGIS Osvětlení pro zabezpečovací a bezpečnostní systémy

Více

Logamax plus GB192i Logamax plus GB192iT

Logamax plus GB192i Logamax plus GB192iT Plynové kondenzační kotle Logamax plus GB192i Logamax plus GB192iT Vytápění s budoucností Připraveni na budoucnost Logamax plus GB192i - nástěnný kondenzační kotel S řadou kondenzačních kotlů Buderus budete

Více

prostředků při minimálních provozních nákladech. Inteligentní budovy jsou označovány EIBG European Intelligent Building Group.

prostředků při minimálních provozních nákladech. Inteligentní budovy jsou označovány EIBG European Intelligent Building Group. Systémová technika budov Ing. Tomáš Mlčák, Ph.D. Fakulta elektrotechniky a informatiky VŠB TUO Katedra elektrotechniky www.fei.vsb.cz/kat452 Technická zařízení budov III Fakulta stavební Inteligentní budova

Více

Ulehčete si práci s kabeláží Nechte to na Weidmülleru Let s connect. Tame the Zkroťte tu. Beast! šelmu!

Ulehčete si práci s kabeláží Nechte to na Weidmülleru Let s connect. Tame the Zkroťte tu. Beast! šelmu! Ulehčete si práci s kabeláží Nechte to na Weidmülleru Let s connect. Tame the Zkroťte tu Beast! šelmu! Kabeláž strojů a zařízení je více a více komplexním úkolem Využijte podpory profesionálů v konektivitě

Více

Naše služby, které Vám rádi zajistíme a přizpůsobíme dle vašich požadavků: Zajištění financování projektů zefektivnění Vaší energetiky.

Naše služby, které Vám rádi zajistíme a přizpůsobíme dle vašich požadavků: Zajištění financování projektů zefektivnění Vaší energetiky. ... Karla Energize to jsou flexibilní řešení projekcí, dodávek, provozu a údržby kogeneračních jednotek a trigeneračních jednotek ve výkonovém rozsahu od 40 kwe do 4300 kwe. Díky spolupráci se světovými

Více

IBC SOLAR Podnik s tradicí

IBC SOLAR Podnik s tradicí IBC SOLAR Mezinárodní specialista na fotovoltaiku IBC SOLAR Podnik s tradicí 1982: Založen jako inženýrská kancelář IBC Solartechnik 1986: Iniciátor každoročních FV sympozií 2000: Přeměna na IBC SOLAR

Více

Domovní automatizace Bezdrátové ovládání moderních budov

Domovní automatizace Bezdrátové ovládání moderních budov INFORMAČNÍ PRODUKTOVÝ BULLETIN SPOLEČNOSTI REM-Technik s. r. o. Domovní automatizace Bezdrátové ovládání moderních budov efektivita & design úspora & flexibilita Vážení obchodní partneři a čtenáři REMinfo!

Více

Modulární stropní reproduktor Chytré řešení ozvučení do libovolného stropu

Modulární stropní reproduktor Chytré řešení ozvučení do libovolného stropu Modulární stropní reproduktor Chytré řešení ozvučení do libovolného stropu 2 Modulární stropní reproduktor Navrženo s ohledem na montážní pracovníky Skvěle se hodí do prakticky libovolného stropu Inovativní

Více

Zefektivnění provozu pomocí vertikálních skladovacích systémů.

Zefektivnění provozu pomocí vertikálních skladovacích systémů. Zefektivnění provozu pomocí vertikálních skladovacích systémů. Miroslav Opát SKLADOVÁNÍ CELNÍ SLUŽBY PŘEPRAVA O NÁS PST CLC (ČLEN MITSUI-SOKO GROUP) JE SPOLEHLIVÝ DODAVATEL SKLADOVACÍCH, CELNÍCH A PŘEPRAVNÍCH

Více

Řada MSL 2,2-15 kw. Jednoduché a kompletní řešení pro Vaší potřebu stlačeného vzduchu SPOLEHLIVÁ TECHNOLOGIE

Řada MSL 2,2-15 kw. Jednoduché a kompletní řešení pro Vaší potřebu stlačeného vzduchu SPOLEHLIVÁ TECHNOLOGIE Řada MSL 2,2-15 kw Jednoduché a kompletní řešení pro Vaší potřebu stlačeného vzduchu SPOLEHLIVÁ SPOLEHLIVÁ Kompresory MSL Řada kompresorů MSL kombinuje jednoduchost a cenovou výhodnost pístových kompresorů

Více

spanel Stropní svítidlo 60x60cm s přirozeným světlem a úsporným provozem www.snaggi.com Svítidlo oceněno mezinárodním veletrhem Příklad úspory

spanel Stropní svítidlo 60x60cm s přirozeným světlem a úsporným provozem www.snaggi.com Svítidlo oceněno mezinárodním veletrhem Příklad úspory spanel Svítidlo oceněno mezinárodním veletrhem Stropní svítidlo 60x60cm s přirozeným světlem a úsporným provozem LED osvětlení v podobě LED Panel Light je mimořádně univerzální, je určeno pro průmyslové

Více

Svítidla IK plus Elektro-Praga Vysoká odolnost, design a úspory LED technologie

Svítidla IK plus Elektro-Praga Vysoká odolnost, design a úspory LED technologie Svítidla IK plus Elektro-Praga Vysoká odolnost, design a úspory LED technologie Svítidla IK plus Variabilní, úsporná a velmi odolná Ideální osvětlení veřejných prostor, ve kterém se snoubí extrémní odolnost,

Více

RYCHLÉ PŘESNÉ REGULÁTORY PLUS!

RYCHLÉ PŘESNÉ REGULÁTORY PLUS! RYCHLÉ PŘESNÉ REGULÁTORY PLUS! Hledáte výrazné finanční úspory v oblasti spotřeby elektrické energie? Optimalizovali jste již její spotřebu, našli nejlevnějšího dodavatele a myslíte si, že již není kde

Více

Praha, SMART CITIES

Praha, SMART CITIES Praha, 22.3.2017 SMART CITIES ELKO EP Holding Inovativní ryze český výrobce elektronických přístrojů na poli elektroinstalací již 24 let. Fakta a statistiky Pozice v Evropě Poboček ve světě Exportních

Více

Přehled produktových řad. OL1 Přesné vedení v dráze v plném spektru SENZORY PRO MĚŘENÍ VZDÁLENOSTI

Přehled produktových řad. OL1 Přesné vedení v dráze v plném spektru SENZORY PRO MĚŘENÍ VZDÁLENOSTI Přehled produktových řad OL1 Přesné vedení v dráze v plném spektru Výhody A DENÍ V DRÁZE V PLNÉM SPEKTRU B C D Přesná detekce v rozsahu mikrometrů E F OL1 je díky svému 10 mm širokému světelnému pásu s

Více

LED moduly 12 V / 12 V LED. Nová řada LED modulů. Primárně určeno pro reklamním průmyslu. ale užitečná pro mnoho účelů. Skládají se z 3-čip 120

LED moduly 12 V / 12 V LED. Nová řada LED modulů. Primárně určeno pro reklamním průmyslu. ale užitečná pro mnoho účelů. Skládají se z 3-čip 120 LED moduly 12 V / 12 V LED Nová řada LED modulů. Primárně určeno pro reklamním průmyslu ale užitečná pro mnoho účelů. Skládají se z 3-čip 120 LED diody a velmi světelný tokinoso a to i přes nízkou spotřebu

Více

Obnova veřejného osvětlení

Obnova veřejného osvětlení Dotazník Obnova veřejného osvětlení Následující dotazník umožní prvotní posouzení, zda může být obnova veřejného osvětlení provedena ekonomicky a zda může být EPC vhodnou volbou. Dotazník lze využít následujícím

Více

STLAČENÝ VZDUCH OD ROKU Prodloužená záruka 6 let se servisním plánem MyCare BLADE BUDOUCNOST NASTÁVÁ JIŽ DNES. BLADE i 8 12 S přímým převodem

STLAČENÝ VZDUCH OD ROKU Prodloužená záruka 6 let se servisním plánem MyCare BLADE BUDOUCNOST NASTÁVÁ JIŽ DNES. BLADE i 8 12 S přímým převodem STLAČENÝ VZDUCH OD ROKU 1919 Prodloužená záruka 6 let se servisním plánem MyCare BLADE BUDOUCNOST NASTÁVÁ JIŽ DNES BLADE i 8 12 S přímým převodem Mattei: více než 90 let výzkumu a spolehlivosti Firma Ing.

Více

spanel Stropní svítidlo 60x60cm s přirozeným světlem a úsporným provozem Svítidlo oceněno mezinárodním veletrhem Příklad úspory

spanel Stropní svítidlo 60x60cm s přirozeným světlem a úsporným provozem  Svítidlo oceněno mezinárodním veletrhem Příklad úspory ver. 16.07 spanel Svítidlo oceněno mezinárodním veletrhem Stropní svítidlo 60x60cm s přirozeným světlem a úsporným provozem LED osvětlení v podobě LED Panel Light je mimořádně univerzální, je určeno pro

Více

strojírenská výroba radiátory konvektory

strojírenská výroba radiátory konvektory strojírenská výroba radiátory konvektory PROFIL SPOLEČNOSTI BOKI Industries a.s. strojírenská výroba radiátory konvektory Společnost BOKI Industries a.s. (do roku 2014 pod názvem Frigera Metal, a.s.) patří

Více

Signalizační sloupky SL7 a SL4 Jednoznačně efektivnější

Signalizační sloupky SL7 a SL4 Jednoznačně efektivnější www.eaton.cz www.eaton.sk Signalizační sloupky SL7 a SL4 Jednoznačně efektivnější Jasnější! Hlasitější! Robusnější! Účinnější! Flexibilnější! Kompaktnější! Jednoznačně Eaton! Společnost Eaton má celý stroj

Více

slamp veřejné LED osvětlení s přirozeným světlem a ekonomickým provozem

slamp veřejné LED osvětlení s přirozeným světlem a ekonomickým provozem Svítidlo oceněno mezinárodním veletrhem veřejné LED osvětlení s přirozeným světlem a ekonomickým provozem LED osvětlení v podobě je mimořádně univerzální, hodí se pro všechny typy veřejných ploch. nahrazuje

Více

Rekonstrukce osvětlení výrobních hal PACOVSKÝCH STROJÍREN.

Rekonstrukce osvětlení výrobních hal PACOVSKÝCH STROJÍREN. Rekonstrukce osvětlení výrobních hal PACOVSKÝCH STROJÍREN. Investor: PACOVSKÉ STROJÍRNY, a.s. Nádražní 697 395 01 Pacov PACOVSKÉ STROJÍRNY jsou tradiční českou strojírenskou výrobu, která se dynamicky

Více

Vysoce výkonné hydraulické oleje

Vysoce výkonné hydraulické oleje Vysoce výkonné hydraulické oleje Rakouská kvalita pro průmysl www.omv.cz Ve společnosti OMV jsme na budoucnost připraveni Rychleji dál lépe. Ekonomické prostředí se nejen pro rakouské podniky v posledních

Více

Rychloběžná spirálová vrata pro mrazírenské prostory. Série TK

Rychloběžná spirálová vrata pro mrazírenské prostory. Série TK Rychloběžná spirálová vrata pro mrazírenské prostory Série TK 02 Série TK U hluboko zmrazených výrobků nesmí být během skladování a při přepravě přerušen chladicí řetězec. To vyžaduje enormní spotřebu

Více

slamp veřejné LED osvětlení s přirozeným světlem a ekonomickým provozem

slamp veřejné LED osvětlení s přirozeným světlem a ekonomickým provozem ver. 16.07 Svítidlo oceněno mezinárodním veletrhem veřejné LED osvětlení s přirozeným světlem a ekonomickým provozem LED osvětlení v podobě je mimořádně univerzální, hodí se pro všechny typy veřejných

Více

LG MULTI V IV. 4. generace LG invertorového kompresoru

LG MULTI V IV. 4. generace LG invertorového kompresoru LG 4. generace LG invertorového kompresoru Nový scroll invertorový kompresor a BLDC motor optimalizují účinnost při částečném zatížení, při snížení hmotnosti až o 5 % a rozšíření provozní frekvence ze

Více

Automatizace je naší motivací

Automatizace je naší motivací Automatizace je naší motivací 02 Springer Automatizace je naší motivací Společnost Springer GmbH inovativní společnost pro váš úspěch v automatizaci Springer Automatizace je naší motivací Silou inovace,

Více

9 dobrých důvodů jednou si blíže prohlédnout asi nejlepší rotační pec na světě.

9 dobrých důvodů jednou si blíže prohlédnout asi nejlepší rotační pec na světě. 9 dobrých důvodů 9 dobrých důvodů jednou si blíže prohlédnout asi nejlepší rotační pec na světě. Beauty roll-in vollflächig 3 Atmosférické pečení: Autopilot pro konstantně lepší kvalitu výrobku Konec s

Více

On-line datový list MAC800 ANALYZÁTOROVÉ SYSTÉMY DLE SPECIFIKACE ZÁKAZNÍKA

On-line datový list MAC800 ANALYZÁTOROVÉ SYSTÉMY DLE SPECIFIKACE ZÁKAZNÍKA On-line datový list A B C D E F Objednací informace Typ Výrobek č. Na vyžádání Přesné specifikace přístrojů a údaje o výkonu výrobku se mohou odlišovat a závisí na dané aplikaci a zákaznické specifikaci.

Více

Energetické služby se zárukou

Energetické služby se zárukou Energetické služby se zárukou BANKA BUSINESS CENTRUM Poskytovatel komplexních energetických služeb a spolehlivý dodavatel elektřiny Skupina Enel 40 98 1,9 61 73 42 zemí GW milionu milionu tisíc % na ctyrech

Více

Nová generace plynových kondenzačních kotlů s technologií BlueStream. Efektivní řešení zítřka

Nová generace plynových kondenzačních kotlů s technologií BlueStream. Efektivní řešení zítřka Nová generace plynových kondenzačních kotlů s technologií BlueStream Efektivní řešení zítřka Moderní kondenzační technika se vyznačuje efektivním využíváním energie: díky zvýšenému odvádění tepla ze spalin

Více

safetyiq: NOVÉ DIMENZE BEZPEČNOSTI OBJEVTE INTELIGENTNÍ OCHRANU PRO VYŠŠÍ PRODUKTIVITU Pokrokové bezpečnostní produkty, systémy a služby

safetyiq: NOVÉ DIMENZE BEZPEČNOSTI OBJEVTE INTELIGENTNÍ OCHRANU PRO VYŠŠÍ PRODUKTIVITU Pokrokové bezpečnostní produkty, systémy a služby safetyiq: NOVÉ DIMENZE BEZPEČNOSTI OBJEVTE INTELIGENTNÍ OCHRANU PRO VYŠŠÍ PRODUKTIVITU Pokrokové bezpečnostní produkty, systémy a služby safetyiq INTELIGENTNÍ OCHRANA PRO VYŠŠÍ PRODUKTIVITU safetyiq: VYŠŠÍ

Více

Obsah Úvod a služby 4-7 DK-kabelové krabicové rozvodky 8-141 KV-malé rozváděče do 63 A 142-205 Rozváděčový systém s dveřmi do 250 A 206-287

Obsah Úvod a služby 4-7 DK-kabelové krabicové rozvodky 8-141 KV-malé rozváděče do 63 A 142-205 Rozváděčový systém s dveřmi do 250 A 206-287 Obsah Úvod a služby 4-7 DK-kabelové krabicové rozvodky 8-141 1,5-240 mm 2, IP 54-67 KV-malé rozváděče do 63 A 142-205 IP 54-65, 3-54 modul. jednotek Rozváděčový systém s dveřmi do 250 A 206-287 IP 66 Rozváděčový

Více

PŘÍBĚH JEDINEČNÉ KVALITY

PŘÍBĚH JEDINEČNÉ KVALITY PŘÍBĚH JEDINEČNÉ KVALITY Naše firma je členem skupiny MANN+HUMMEL koncernu, který je světovým lídrem v oblasti technologie filtrace. Naše filtry se prodávají od roku 1982 a během této doby si získaly důvěru

Více

NÁVOD K OBSLUZE. Zimní sada SWK-20

NÁVOD K OBSLUZE. Zimní sada SWK-20 NÁVOD K OBSLUZE Zimní sada SWK-20 - plynulá regulace otáček ventilátoru - ovládání ohřívače podle okolní teploty -alarm při vysoké kondenzační teplotě - zobrazení aktuální teploty - mikroprocesorové řízení

Více

Detektory pohybu řady Blue Line V detekci je síla

Detektory pohybu řady Blue Line V detekci je síla Detektory pohybu řady Blue Line V detekci je síla Zabezpečení, na které se můžete spolehnout Detektory pohybu Blue Line Gen 2 Bez ohledu na to, zda zabezpečujete domov, obchod nebo jiné komerční prostory,

Více

Tepelně Jeho vysoký izoluje vaše domovy, zisků ze slunce - přírodního zdroje energie. Pasivní sklo pro aktivní život PLANETA ENERGIE SVĚTLO

Tepelně Jeho vysoký izoluje vaše domovy, zisků ze slunce - přírodního zdroje energie. Pasivní sklo pro aktivní život PLANETA ENERGIE SVĚTLO 3. 2. Tepelně Jeho vysoký izoluje vaše domovy, chrání solární životní faktor prostředí. umožňuje využití tepelných zisků ze slunce - přírodního zdroje energie. planibel Tri Pasivní sklo pro aktivní život

Více

Electricity Meters Residential. Landis+Gyr E350 (ZMF/ZFF/ZCF100 S2) Flexibilní modularita Spolehlivost a zaměření na budoucí potřeby

Electricity Meters Residential. Landis+Gyr E350 (ZMF/ZFF/ZCF100 S2) Flexibilní modularita Spolehlivost a zaměření na budoucí potřeby Electricity Meters Residential Landis+Gyr E350 (ZMF/ZFF/ZCF100 S2) Flexibilní modularita Spolehlivost a zaměření na budoucí potřeby Rozšiřitelnost pro budoucí funkce Rozšiřitelnost pro budoucí komunikační

Více

POHONY. Kvalita Odolnost Dlouhá životnost Hospodárnost

POHONY. Kvalita Odolnost Dlouhá životnost Hospodárnost POHONY Kvalita Odolnost Dlouhá životnost Hospodárnost POHONY SEKČNÍCH GARÁŽOVÝCH VRAT DoorHan stropní pohony sekčních garážových vrat slouží k automatickému ovládání při normální intenzitě provozu a to

Více

Highlights. Snadná automatizace domácnosti SMARTHOME 2012/1. www.beg-luxomat.com. Pohybové a přítomnostní detektory. Svítidla a soumrakové spínače

Highlights. Snadná automatizace domácnosti SMARTHOME 2012/1. www.beg-luxomat.com. Pohybové a přítomnostní detektory. Svítidla a soumrakové spínače Highlights 2012/1 www.beg-luxomat.com Pohybové a přítomnostní detektory Snadná automatizace domácnosti SMARTHOME Svítidla a soumrakové spínače V-boxy SMARTHOME KNX Spínací hodiny SAFETYLUX Strana 4-5 Pohodlně

Více

PIR technologie US technologie

PIR technologie US technologie Jednoduché a úsporné senzory Legrand nabízí moderní senzory pro efektivní řešení řízení osvětlení. Samostatné autonomní senzory 1 výstup: Autonomní pohybové senzory (str. 134 a 136) Autonomní přítomnostní

Více

Zvyšování kvality výuky technických oborů

Zvyšování kvality výuky technických oborů Zvyšování kvality výuky technických oborů Klíčová aktivita V.2 Inovace a zkvalitnění výuky směřující k rozvoji odborných kompetencí žáků středních škol Téma V.2.9 Materiály v automobilovém průmyslu Kapitola

Více

Návod jak snížit operativní náklady, inovovat a financovat úsporou.

Návod jak snížit operativní náklady, inovovat a financovat úsporou. Tento materiál se soustředí na představení úsporných systémů osvětlení z pohledu manažerského řízení společnosti. Přechod na úsporné osvětlení je konkrétní dobře měřitelnou iniciativou, která dokáže ušetřit

Více

POSVIŤME SI NA ÚSPORY

POSVIŤME SI NA ÚSPORY POSVIŤME SI NA ÚSPORY O firmě JE OBEČNĚ ZNÁMO, ŽE SVĚTLO JE PODSTATOU VŠEHO ŽIVÉHO A MÁ VLIV NA KVALITU NAŠEHO ŽIVOTA. SVĚTLO PŘÍMO OVLIVŇUJE NAŠE ZDRAVÍ, NÁLADU A JE NEDÍLNOU SOUČÁSTÍ NAŠEHO KDODENNÍHO

Více

SMART GRID SYSTEM TECHNOLOGIE PRO ANALYTIKU A SPRÁVU ENERGETICKÝCH SÍTÍ. Představení společnosti Analyzátor sítě

SMART GRID SYSTEM TECHNOLOGIE PRO ANALYTIKU A SPRÁVU ENERGETICKÝCH SÍTÍ. Představení společnosti Analyzátor sítě ENERTIG SMART GRID SYSTEM TECHNOLOGIE PRO ANALYTIKU A SPRÁVU ENERGETICKÝCH SÍTÍ Představení společnosti Analyzátor sítě www.enertig.cz Kdo jsme Jsme česká společnost dodávající na trhy v České, Polské

Více

Klíčem je mobilní smartphone

Klíčem je mobilní smartphone Klíčem je mobilní smartphone AirKey Uzamykací systém pro flexibilní použití Tak dynamický jako potřeby zákazníků Systém AirKey je další inovací v nabídce společnosti EVVA. Tento elektronický uzamykací

Více

Opatření proti nežádoucím tokům tepelné energie a jejich začlenění do systému řízení

Opatření proti nežádoucím tokům tepelné energie a jejich začlenění do systému řízení Opatření proti nežádoucím tokům tepelné energie a jejich začlenění do systému řízení Stínící systémy, ať již interiérové nebo exteriérové významně ovlivňují tepelnou pohodu v interiéru ať se jedná o administrativní

Více

podlahové vytápění elegance ohřevu Elektrické Úsporné a účinné Komfortní a zdravé Jednoduchá montáž Malá tloušťka (cca 3 mm) Bezúdržbový provoz

podlahové vytápění elegance ohřevu Elektrické Úsporné a účinné Komfortní a zdravé Jednoduchá montáž Malá tloušťka (cca 3 mm) Bezúdržbový provoz Elektrické podlahové vytápění Úsporné a účinné Komfortní a zdravé Jednoduchá montáž Malá tloušťka (cca 3 mm) Bezúdržbový provoz elegance ohřevu O firmě Slovenská společnost HA-KL dnes úspěšně využívá svoje

Více

PŘÍPADOVÁ STUDIE POKRYTÍ VÝROBNÍCH A SKLADOVACÍCH PROSTOR BEZDRÁTOVOU SÍTÍ POUŽITÉ ŘEŠENÍ: DELL. Kateřina, marketing, DNS. www.dns.

PŘÍPADOVÁ STUDIE POKRYTÍ VÝROBNÍCH A SKLADOVACÍCH PROSTOR BEZDRÁTOVOU SÍTÍ POUŽITÉ ŘEŠENÍ: DELL. Kateřina, marketing, DNS. www.dns. PŘÍPADOVÁ STUDIE POKRYTÍ VÝROBNÍCH A SKLADOVACÍCH PROSTOR BEZDRÁTOVOU SÍTÍ POUŽITÉ ŘEŠENÍ: DELL Kateřina, marketing, DNS www.dns.cz/pripadovestudie PROFIL DISTRIBUTORA DNS a.s. www.dns.cz Zaměření: ICT

Více

MODERNIZACE ENERGETICKÉ INFRASTRUKTURY JAKO ZDROJ FINANCÍ PRO MĚSTA A OBCE

MODERNIZACE ENERGETICKÉ INFRASTRUKTURY JAKO ZDROJ FINANCÍ PRO MĚSTA A OBCE MODERNIZACE ENERGETICKÉ INFRASTRUKTURY JAKO ZDROJ FINANCÍ PRO MĚSTA A OBCE Výroční finanční konference Svazu měst a obcí 2. 11. 2017 Pavel Cyrani Ředitel divize obchod a strategie, člen představenstva

Více

ENGEL e-connect.24. rychle a bezpečně opět připraveno k provozu. be the first.

ENGEL e-connect.24. rychle a bezpečně opět připraveno k provozu. be the first. ENGEL e-connect.24 rychle a bezpečně opět připraveno k provozu be the first. Perfektní on-line podpora přímo ve vašem systému: prostřednictvím služby ENGEL e-connect.24 získáte nepřetržitou kvalifikovanou

Více

BUĎTE NEJLEPŠÍ S TĚMI NEJLEPŠÍMI ALPHA3 SYSTÉM HYDRONICKÉHO VYVÁŽENÍ

BUĎTE NEJLEPŠÍ S TĚMI NEJLEPŠÍMI ALPHA3 SYSTÉM HYDRONICKÉHO VYVÁŽENÍ ALPHA3 SYSTÉM HYDRONICKÉHO BUĎTE NEJLEPŠÍ S TĚMI NEJLEPŠÍMI CO JE HYDRONICKÉ?...a k čemu je dobré? Ve správně vyvážené otopné soustavě je dokonale optimalizován průtok topné vody otopnými tělesy v jednotlivých

Více

DALI v praxi s LED osvětlením. Richard Kaloč/DNA CENTRAL EUROPE S.R.O.

DALI v praxi s LED osvětlením. Richard Kaloč/DNA CENTRAL EUROPE S.R.O. DALI v praxi s LED osvětlením Richard Kaloč/DNA CENTRAL EUROPE S.R.O. DALI v praxi s LED osvětlením Témata přednášky - Pohled na řídící systém osvětlení ze strany zákazníka - Proč má význam podporovat

Více

Snižte svůj účet za elektřinu, používejte Eco

Snižte svůj účet za elektřinu, používejte Eco Snižte svůj účet za elektřinu, používejte Eco Zářivky Philips Eco. Energeticky účinné osvětlení, které šetří peníze a mnohem více Osvětlení spotřebovává přibližně 20% světové spotřeby elektrické energie,

Více

5 LET LED TRUBICE VALTAVALO E3. valtavalo ZÁRUKY PODROBNÁ TECHNICKÁ DATA LED TRUBIC E3

5 LET LED TRUBICE VALTAVALO E3. valtavalo ZÁRUKY PODROBNÁ TECHNICKÁ DATA LED TRUBIC E3 LED TRUBICE VALTAVALO E3 PODROBNÁ TECHNICKÁ DATA LED TRUBIC E3 5 LET ZÁRUKY Rychlá, snadná a bezpečná náhrada zářivkových trubic T8 64 000 hodin životnosti 5 let záruky Vyzařovací úhel 240 Vyrobeno automatizovanou

Více

Prime Tech Energy Úsporné LED osvětlení

Prime Tech Energy Úsporné LED osvětlení Prime Tech Energy Úsporné LED osvětlení Představení Praha, 30. dubna, 2013 1 CONTENTS PAGE A. LED osvětlení INOXLED 03 1. LED panely 06 2. LED trubice 07 3. LED osvětlení hal 08 4. LED osvětlení hal s

Více

EPC. Energy Performance Contracting (EPC) je moderní model spolupráce mezi klientem a

EPC. Energy Performance Contracting (EPC) je moderní model spolupráce mezi klientem a EPC Energy Performance Contracting (EPC) je moderní model spolupráce mezi klientem a specializovaným dodavatelem, tj. firmou energetických služeb (ESCO Energy Services Company), zaměřený na zvyšování energetické

Více

BEZDRÁTOVÁ REGULACE VYTÁPĚNÍ BUDOV

BEZDRÁTOVÁ REGULACE VYTÁPĚNÍ BUDOV Automation s.r.o. BEZDRÁTOVÁ REGULACE VYTÁPĚNÍ BUDOV SPRÁVNÁ TEPLOTA VE SPRÁVNÉM ČASE NA SPRÁVNÉM MÍSTĚ AUTOMATIZACE BUDOV Hlavním atributem je optimalizace provozu budov z hlediska nákladů na energie

Více

stube Nejúspornější osvětlení ideální investice se zajímavým zhodnocením

stube Nejúspornější osvětlení ideální investice se zajímavým zhodnocením stube Příklady úspor Výrobní hala 24 hodin provozu denně, 2,80 Kč/kWh 200 stube 110 cm původně 400 ks fluorescenčních zářivek T8 120 cm návratnost investice: 1,6 roku roční úspora: 379 200,- Kč Chladicí

Více

RMB & RMB IVR kw

RMB & RMB IVR kw RMB & RMB IVR 22-37 kw Přímý pohon / Převodovka Olejem mazané šroubové kompresory s pevnou nebo proměnnou rychlostí Robustní, spolehlivé, efektivní RMB 22-37 Pohon pomocí převodovky RMB 22-37 IVR Přímý

Více

ohřívače vzduchu sonnec od

ohřívače vzduchu sonnec od ohřívače vzduchu sonnec od NEUTEC GmbH je německý poskytovatel technicky vyspělých a energeticky úsporných topných zařízení. Naše konkurenční výhoda je založená na nabídce nejvyšší kvality v nejkratší

Více

SchwankControl. Intuitivní Řídící Technologie pro ještě větší Efektivitu a Komfort. Made in Germany.

SchwankControl. Intuitivní Řídící Technologie pro ještě větší Efektivitu a Komfort. Made in Germany. SchwankControl. Intuitivní Řídící Technologie pro ještě větší Efektivitu a Komfort. Made in Germany. Transparentní informace o Vašem topném systému. Zpracování dat je základ každého účinného řídícího systému

Více

ContiEuroService. ContiTireManagement ContiBreakdownService

ContiEuroService. ContiTireManagement ContiBreakdownService ContiEuroService ContiTireManagement ContiBreakdownService ContiEuroService Komplexní služba Nákladní pneumatiky Continental jsou konstruovány pro vaši maximální hospodárnost. Ovšem nejsou to jenom pneumatiky,

Více

Listopad 2015 Jméno Příjmení funkce

Listopad 2015 Jméno Příjmení funkce ENERGETICKÉ ÚSPORY 2. VLNA INVESTIČNÍHO ROZVOJE MĚST A OBCÍ Listopad 2015 Jméno Příjmení funkce ENERGETICKÉ ÚSPORY PŘINÁŠÍ DO ČR V PODOBĚ ALTERNATIVNÍHO SCHÉMATU 80 MLD. KČ EVROPSKÝCH A NÁRODNÍCH PROSTŘEDKŮ

Více

KONEKTORY KABELOVÉ SVAZKY PŘEPÍNAČE KOMPONENTY. těžba doprava letectví armáda

KONEKTORY KABELOVÉ SVAZKY PŘEPÍNAČE KOMPONENTY. těžba doprava letectví armáda KONEKTORY KABELOVÉ SVAZKY PŘEPÍNAČE KOMPONENTY armáda TĚŽEBNÍ SYSTÉMY Důlní technika Vrtná zařízení na moři i na souši Napájecí a řídící systémy Komplexní řešení propojení LETECKÝ PRŮMYSL Motory, draky

Více

SOLÁRNÍ ELEKTRÁRNY. BEZ KOMPROMISU.

SOLÁRNÍ ELEKTRÁRNY. BEZ KOMPROMISU. SOLÁRNÍ ELEKTRÁRNY. BEZ KOMPROMISU. Koupit SPOLEHLIVOST JEDEN VÝROBCE ALLINONE MOBILNÍ APLIKACE Všechny naše solární elektrárny jsou navrženy na 30 let provozu Jediné solární elektrárny na trhu, které

Více

Infračervené vytápění Schwank Principy a fungování

Infračervené vytápění Schwank Principy a fungování Infračervené vytápění Schwank Principy a fungování Slunce: nejpřirozenější vytápění na světě Infračervené teplo pro maximální pohodlí Princip našeho vytápění jsme odpozorovali z přírody. Tepelné paprsky

Více

ALPHA LED LINEAR SYSTEM LINEÁRNÍ MODULOVÝ SYSTÉM LETÁ ZÁRUKA

ALPHA LED LINEAR SYSTEM LINEÁRNÍ MODULOVÝ SYSTÉM LETÁ ZÁRUKA 5-letá garance dostupnosti náhradních komponentů LINEÁRNÍ MODULOVÝ SYSTÉM 5 LETÁ ZÁRUKA ALPHA LED LINEAR SYSTEM Výrobní haly Logistické areály a sklady ECO FRIENDLY PR O D U C T lineární modulový osvětlovací

Více

STATICKÁ KOMPENZACE MERUS SVC. Efektivní a spolehlivé řešení kvality el. energie pro těžký průmysl a služby.

STATICKÁ KOMPENZACE MERUS SVC. Efektivní a spolehlivé řešení kvality el. energie pro těžký průmysl a služby. STATICKÁ KOMPENZACE MERUS SVC Efektivní a spolehlivé řešení kvality el. energie pro těžký průmysl a služby. ŘEŠENÍ KVALITY EL. ENERGIE NA MÍRU PRO VAŠE POTŘEBY Hledáte řešení pro zlepšení produktivity,

Více

Shrnutí dohody o partnerství s Českou republikou, 2014 2020

Shrnutí dohody o partnerství s Českou republikou, 2014 2020 EVROPSKÁ KOMISE Brusel, 26. srpna Shrnutí dohody o partnerství s Českou republikou, 2014 2020 Obecné informace Dohoda o partnerství (DP) s Českou republikou se týká pěti fondů: Evropského fondu pro regionální

Více

Snížení nákladů na energii a šetření zdrojů. www.istockphoto.com. BHKW na zemní plyn Účinná alternativa

Snížení nákladů na energii a šetření zdrojů. www.istockphoto.com. BHKW na zemní plyn Účinná alternativa Zemní plyn Moduly BHKW do 4 000 kw ti Snížení nákladů na energii a šetření zdrojů www.istockphoto.com BHKW na zemní plyn Účinná alternativa innos č ú v e c d ů V Silný partner Šetrné ke klimatu a účinné

Více

EPC (Energy Performance Contracting) Co je to EPC?

EPC (Energy Performance Contracting) Co je to EPC? EPC a EC EPC (Energy Performance Contracting) Co je to EPC? Energy Performance Contracting, v česku někdy taktéž nazývaný financování z energetických úspor, patří společně s EC (Energy Contracting) mezi

Více

ECOLED ALPHA PCB LED PRŮMYSLOVÉ SVÍTIDLO LETÁ ZÁRUKA

ECOLED ALPHA PCB LED PRŮMYSLOVÉ SVÍTIDLO LETÁ ZÁRUKA 5-letá garance dostupnosti náhradních komponentů LED PRŮMYSLOVÉ SVÍTIDLO 5 LETÁ ZÁRUKA LED průmyslové svítidlo Nejvýkonnější LED svítidlo IP65 pro průmyslové prostory Výrobní haly Logistické areály a sklady

Více

Doveďte svojí skladovou logistiku na pole position Začněte

Doveďte svojí skladovou logistiku na pole position Začněte Doveďte svojí skladovou logistiku na pole position Začněte hned! LFS Vaše softwarové řešení pro optimalizaci řízení skladu, které zároveň snižuje celkové náklady na logistiku 100% zaměřeno na řízení skladu

Více

Zákaznická řešení v oblasti ocelových trubek

Zákaznická řešení v oblasti ocelových trubek Zákaznická řešení v oblasti ocelových trubek Regionální zastoupení Náš závazek ve 30 zemích Zákaznická řešení v oblasti ocelových trubek po celém světě. Toto vyjádření je podpořeno - ve více než 50 pobočkách

Více