FAAC 760. CE prohlášení shody pro stroje (směrnice 98/37/CE)

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "FAAC 760. CE prohlášení shody pro stroje (směrnice 98/37/CE)"

Transkript

1 FAAC 760 Výrobce: FAAC S.p. A. CE prohlášení shody pro stroje (směrnice 98/37/CE) Adresa: Via Benini, Zola Predosa Bologna Itálie Deklaruje že: Operator mod. 760 * je postaven nebo včleněn do stroje nebo může být montován s dalším strojním zařízením a tvořit stroj, který odpovídá opatření Směrnice 98/37/CE * přizpůsobí se základním bezpečnostním požadavkům následující EEC směrnice: 73/23/EEC a následujících doplňků zákonu 93/68/EEC 89/336/EEC a následujících doplňků zákonu 92/31/EEC a 93/68/EEC a dále ještě deklaruje, že nesmí být dán do provozu strojů do té doby, než stroj, ve kterém bude zabudovaný, nebo bude jeho součástí (komponentem) bude označený a deklarovaný, že odpovídá podmínkám Směrnice 98/37/CE. Bologna, 1. ledna 2005 Obchodní ředitel A. Bassi

2 Hydraulický motor FAAC podúrovňový Následující instrukce jsou platné pro tyto modely pohonů : VERZE CR 760 CBAC SBS SB VERZE SR 760 CBAC SBS SB Automatický pohon FAAC 760 je zkonstruován pro automatizaci křídlových bran, tak aby nenarušoval estetický vzhled křídel. Je sestaven z elektromotoru, pohánějícího hydraulickou pumpu, která pomocí pístu přenáší pohyb na křídlo vrat. Pohon je uložen v boxu pro podúrovňovou montáž. Modely s hydraulickým blokováním nevyžadují přídavný elektrický zámek, v klidovém stavu je motor zablokován vlastním hydraulickým systémem. Ostatní modely bez hydraulického blokování vyžadují vždy přídavný elektromechanický zámek. Automatický pohon 760 byl navržen pro automatizaci křídlových bran, vyhněte se jakémukoliv jinému použití. 1. Popis a technická charakteristika obr. 1 a obr.2 1. odvzdušňovací šroub 2. regulační šrouby přepouštěcích ventilů 3. zařízení pro odblokování 4. zámek s FAB vložkou pro odblokování (příslušenství je nutno doobjednat) 5. zátka pro doplňování oleje 6. šroub pro regulaci koncových poloh 7. šroub pro regulaci zpomalení v koncových polohách Rozměry boxu pro uložení pohonu : Rozměry v mm

3 Tab. 1 Technická charakteristika MODELY Verze CR (se zpomalováním) obr.2 Verze SR (bez zpomalováním) obr.1 C760 CBAC 760 SB 760 SBS C760 CBAC 760 SB 760 SBS Napájení 220 V +- 10% -50% / 60Hz Příkon 220 W Spotřebovaný proud 1 A 0,8 A 1 A 0,8 A Elektromotor 4 pólů 6 pólů 4 pólů 6 pólů 1400 ot/min 960 ot/min 1400 ot/ min 960 ot/min Rozběhový kondenzátor 16 mf 8 mf 16 mf 8 mf Délka napájecího kabelu 1,8 m Tepelná pojistka 12 C (ve vinutí) Frekvence používání viz odstavec 1.1. Množství oleje 1,2 litrů Tip oleje FAAC OIL XD 220 Rozmezí okolních teplot -25 / + 70 C Stupeň krytí IP 67 Váha pohonu 13 kg Výkon hydr.pumpy 0,75 l / min 0,5 l/min 0,75 l/min 0,5 l/min Tlak na výstupu 60 bar 30 bar 60 bar 30 bar Maximální šířka křídla 2m 3m 4m 2m 3m 4m Maximální váha křídla 800 kg Maximální síla 543 Nm 272 Nm 543 Nm 272 nm Úhlová rychlost 0,13 /vt 0,09 /vt 0,13 /vt 0,09 /vt Úhel otevření Úhel zpomalování 10 nenabízí regulovatelné nenabízí 1.1. Křivka maximálního využití Následující křivka znázorňuje závislost mezi maximální dobou požívání (T) a frekvencí používání (F). Es.: Pohon 760 CBAC /SB může být používán bez přerušení s maximální frekvencí 60%. Pro zajištění správné funkčnosti pohonu je třeba se pohybovat ve spodní části křivky. Důležité: Křivka je sestavena při teplotě 24 C. Přímé vystavení slunečním paprskům může snížit frekvenci použití až na 20%. Výpočet frekvence použití Je to procentuální poměr mezi efektivní pracovní dobou (otevření + zavření ) vzhledem k celkové době jednoho cyklu( otevření + zavření + doba pauzy) Kalkulační vzorec je následující: Ta + Tc %F = x 100 Ta + Tc + Tp + Ti Ta = doba otevírání Tc = doba zavírání Tp = doba pauzy Ti = období klidu mezi jednotlivými cykly 2. Upozornění Přečtěte pozorně instrukce před započetím vlastní montáže.uschovejte instrukce pro budoucí použití. Instalace a elektrická zapojení, musí být prováděny dle platných norem.před jakýmkoliv zásahem do elektronické řídící centrály odpojte přívod el. proudu.do obvodu připojení k elektrické síti zapojte elektromagnetický diferenciální jistič 10a s hranicí 0,03A. Firma FAAC s.p.a. se zříká jakékoliv zodpovědnosti za škody způsobené používáním pohonů jiným způsobem než ke kterému jsou určeny. Pro další ujasnění čtěte pozorně instrukce přibalené k dodávce výrobku. Tyto také předejte budoucímu uživateli.

4 3. Instalace automatického pohonu 3.1. Předběžná zjištění Aby byla zajištěna správná funkčnost zařízení, je zapotřebí, aby vrata,na která bude pohon instalován vykazovala tyto vlastnosti: - váha každého křídla nesmí přesahovat 800 kg - maximální délka každého křídla 4m (Viz. tab. 1) - struktura vrat musí vykazovat dostatečnou robustnost a pevnost - pohyb křídel musí být plynulý bez jakýchkoliv rázů a přílišného tření - vzdálenost mezi spodní hranou vrat a podlahou nesmí být větší než je zobrazeno na obr. 6/a )kde "s" je síla vedení křídla vrat) - musí být přítomny mechanické dorazy v koncových polohách. Doporučuje se přípravné zednické práce na bráně provádět před vlastní instalací pohonu Stav křídel přímo ovlivňuje funkčnost a spolehlivost celého zařízení Instalace nosného boxu (obr. 3) Mohou se vyskytnout následující podmínky, na kterých jsou pak závislé další operace. a) brána již existuje s pevnými panty - vysadit křídlo - odstranit spodní pant Není-li možno vrata vysadit, je zapotřebí křídla podepřít ve spodní části. b) brána již existuje s regulovatelnými panty - odmontovat spodní pant - uvolnit horní pant - otočit křídlem v čepu horního křídla (obr. 4) c) brána je ve výrobě - instalovat nejdříve horní pant doporučuje se regulovatelný 1) Provést výkop a přípravu pro betonáž nosného boxu (obr.5) Pozn: V závislosti na druhu zemního podkladu se doporučuje vytvořit betonový výmaz prostoru pro umístění nosného boxu. 2) Umístit nosný box do výkopu při dodržení kót dle obr. 6a-b. Střed pohonného čepu motoru musí být absolutně vyrovnán v ose horního pantu křídla. (obr. 6 a- b)

5 Pozn: Pro usnadnění postupu při umístění boxu do na správné místo je možno použít suvný montážní postup dle.obr. 7 3) Instalovat trubku z PVC 40 mm,tak aby bylo možno propojit pohon s elektronickou řídící centrálou kabelem 4x1,5mm CYKY. Rovněž se doporučuje vyvést z boxu trubku pro odvod vody v případě že se box naplní dešťovou vodou. obr.8 4) Box zabetonovat 3.3. Instalace křídel spojení s pohonem Poznámka: Před započetím instalace pohonu zjistěte, zda je beton řádně tvrdý. 1) Příprava nosného třmene křídla: - připravit "U" profil, tak, jak je uvedeno na obr. 9 - určit správné umístění nosného třmene v závislosti na ose rotace křídla (obr. 10 a-b) - umístnit nosný třmen na hnací profil ( vícehran )

6 Pozor: Tato operace je velice důležitá pro budoucí správnou funkci křídla brány. - přivařit hnací profil ke třmeni (obr.12) - pomocí plechu zaslepit "U" profil ze strany sloupku křídla obr.13. a-b 2) vazelínou promazat hnací čep. 3) nasunout celý hnací element na hnací čep pohonu (obr.14) 4) nasadit křídlo do hnacího elementu a zajistit je horním pantem Pozor: Pro zaručení správné funkce vrat je nepřípustné,aby hnací element byl přivařen ke křídlu brány Instalace pohonu 1) příprava pohonu pro instalaci: - odstranit plastový kryt z ozubeného pístu (obr. 15) - odblokovat pohon (kapitola. 6) 2) odstranit kryt nosného boxu (obr. 16) 3) manuálně přemístit křídlo brány do poloviny dráhy otevření.(obr.17) Pozor. nebude-li splněna tato podmínka brána nebude dosahovat kompletně obou krajních poloh v uzavřeném nebo otevřeném stavu ( plný úhel ).

7 Pro určení přesného místa,které odpovídá středu pracovní dráhy doporučujeme změřit přesně dráhu pohybu křídla a do přesné poloviny této dráhy potom křídlo umístnit. (obr.17) 4) Zasunout pohon do nosného boxu tak, aby zuby ozubeného pístu zapadly do ozubení hnacího ozubeného čepu nosného boxu. (obr. 18) 5) Zajistit pohon v nosném boxu pomocí šroubů M8, které jsou součástí dodávky. Pokud je k dispozici momentový klíč je vhodné jej použít. Moment pro utažení šroubů je 2,6 KGM. 6) Odblokovat pohon (kapitola 6.) a manuálně prověřit plynulost pohybu křídla v celé jeho dráze. 7) Provést zapojení celého systému k elektronické řídící jednotce (viz. řídící jednotka). 4. Uvedení do provozu Pro správné uvedení systému do provozu je zapotřebí dodržet následující postup: 4.1. Regulace ochrany proti přivření osob a věcí 4.2. Regulace vnitřních dorazů v koncových polohách ( pouze u modelu 760 CR) 4.3. Regulace intenzity zpomalování v koncových polohách (pouze pro model 760 CR) 4.1. Regulace ochrany proti přivření osob a předmětů Pohony typu 760 s nebo bez zpomalování v koncových polohách, jsou vybaveny zařízením, které zajistí zastavení křídla v případě výskytu překážky v jeho dráze pohybu (osoba nebo předmět). Doporučuje se nastavení takové síly, která odpovídá platným normám. Všeobecně platí, že síla na hraně křídla, nejvzdálenější od pantů by neměla překročit 15 kg. Pro správné nastavení této síly, je zapotřebí použití odpovídajícího měřícího zařízení. Regulace síly se provádí pomocí přepouštěcích ventilů, tak jak je uvedeno na obr. 19 Červený šroub reguluje sílu při pohybu křídla směrem proti směru pohybu hodinových ručiček. Zelený šroub reguluje sílu při pohybu křídla směrem ve směru pohybu hodinových ručiček. Pro zvýšení síly pohybujte šroubem ve směru pohybu hodinových ručiček. Pro snížení síly pohybujte šroubem proti směru pohybu hodinových ručiček.

8 4.2. Regulace vnitřních zarážek pohybu v koncových polohách (pouze modely 760 CR) V případě otevření křídel do úhlu 90 a větších je možno využít zařízení, zajišťujícího zpomalení pohybu křídla před dojezdem do koncové polohy. Zpomalení křídla začíná 10 před dosažením koncové polohy při otevření nebo zavření,která je regulovatelná pomocí šroubů vnitřních dorazů koncových poloh. (obr. 20 a ref. A-B) Poznámka: Pohon je dodáván se šrouby pro regulaci vnitřních dorazů koncových poloh úplně zavřenými, což odpovídá maximálnímu úhlu otevření brány. Regulaci vnitřních dorazů v koncových polohách: 1) Odblokujte pohon (kapitola 6) 2) Manuálně otočte křídlem, až do pozice zavřeno určené externím mechanickým dorazem. 3) Uvolněte kontramatku šroubu pro regulaci vnitřního dorazu při uzavření. 4) Uvolněte šroub dorazu v koncové poloze (obr. 21 ) až do pozice, kdy dojde k omezení pohybu křídla. 5) Utáhněte šroub o dvě otáčky. 6) Utáhněte kontramatku. 7) Manuálně otočte křídlem, až do pozice otevřeno určené externím mechanickým dorazem. 8) Uvolněte kontramatku šroubu pro regulaci vnitřního dorazu při otevření. 9) Uvolněte šroub dorazu v koncové poloze (obr. 21 ) až do pozice, kdy dojde k omezení pohybu křídla 10 Utáhněte šroub o dvě otáčky Pozor: Křídlo musí vždy dorazit až k externím mechanickým zarážkám 11) Opět zablokujte pohon (kapitola. 6) V případě, že je požadován větší úhel zpomalování než je 10, utáhněte šroub vnitřního dorazu koncové polohy Regulace intenzity zpomalování (pouze u modelu 760 CR) Je možné regulovat intenzitu zpomalování v koncových polohách pomocí regulačních šroubů, tak jak je uvedeno na obr. 22. Pro snížení intenzity zpomalování otáčejte šroubem ve směru pohybu hodinových ručiček. Pro zvýšení intenzity zpomalování otáčejte šroubem proti směru pohybu hodinových ručiček Upozornění : V případě, že je okolní teplota vyšší jak 20 C doporučujeme nastavení nízké intenzity zpomalování. Vyhnete se tak výkyvům způsobeným rozdílností teplot.

9 5. Otevření větší jak 90 V případě,že je úhel otevření menší jak 90 u pohonů typu 760 (modely CR) je možno využít zpomalování pouze u zavírání. Pro správné uvedení pohonu do fáze při jeho instalaci do nosného boxu, je třeba postavit křídlo do určité pozice vzdálené od pozice zavřeno, která se určí takto: D = L x 0,76 (obr.23) kde L je šířka křídla. Regulace vnitřního dorazu křídla při zavření je popsána v bodu 4.2. Vnitřní doraz při otevírání nemá žádný efekt. 6. Manuální ovládání pohonu V případě výpadku elek. proudu lze bránu ( pohony) odblokovat a pohybovat křídly ručně. Souprava obsahuje plastový domeček obr.25, který složením dle návodu a s pomocí trojhranného klíče umožňuje odblokování pohonu POZOR ( otáčení klíčku= vodovodní kohoutek). Systém odblokování lze doplnit o FAB klíčovou vložku s ozubeným kolem obr.24. Otáčením klíčku obr.26 dojde k odblokování hydr. syst. 7. Údržba Doporučujeme provádět běžnou ( preventivní ) kontrolu systému jednou za 6 měsíců. Pozornost věnujte v nastavení síly na pohonech a mechanicky plynulém chodu křídel. Také, periodická kontrola kvantita oleje uvnitř tanku. Kontrola stavu oleje se provádí dle obr. 27. POUŽÍVEJTE POUZE OLEJ FAAC HP

10 Odvzdušnění obr.28 - odvzdušnění provádějte v koncových polohách křídla. -odstraňte krytku odvzdušňovacího šroubu obr.28 -pootočení ( povolením šroubu )dojde k uvolnění vzduch směsy vzduchu a oleje obr. 20 a-b poz. C,D. -opakujte tak dlouho až poteče z pohonu jen čistá kapalina - olej -NEZAPOMEŇTE PRŮBĚŽNĚ DOLÍVAT OLEJ - 8. Oprava Veškeré opravy jsou oprávněny provádět pouze tech. pracovníci FAAC.

11 Návod k použití POHONY pro křídlové brány-podúrovňový hydraulický Před uvedením zařízení do chodu si přečtěte návod a schovejte jej pro další použití. Všeobecné bezpečnostní normy Je-li automatický pohon FAAC760 správně nainstalován a je-li správně používán, vykazuje vysoký stupeň bezpečnosti. Dodržování jednoduchých pravidel zacházení s pohonem může eliminovat případné závady nebo dokonce úrazy: Neprocházejte mezi křídly,,jsou-li v pohybu. Než projdete, počkejte, až jsou křídla zcela otevřena. Nezastavujte se v žádném případě mezi křídly. Zajistěte,aby se v blízkosti zařízení nepohybovaly děti, nepovolané osoby nebo předměty a to zejména v době jeho funkce. Udržujte mimo dosah dětí dálkové ovladače a jiná spouštěcí zařízení proto, aby nemohlo dojít k nechtěnému spuštění pohonů. Nedovolte dětem,aby si hrály s automatickým zařízením. Nezadržujte bezdůvodně pohyb křídel. Zamezte, aby kořeny nebo větve bránily v pohybu křídel Udržujte v dobrém stavu a viditelnosti signalizační zařízení. Nepokoušejte se pohybovat manuálně s křídly, pokud jsou zablokovaná. V případě poruchy odblokujte křídla,aby byl zajištěn průjezd a vyčkejte příjezdu servisního technika. Před znovu uvedením do běžné funkce, v případě,že se zařízení nachází v odblokovaném stavu,vypněte přívod el. energie. Neprovádějte žádné úpravy na zařízeních,která jsou součástí automatického systému. Vyhněte se jakýmkoliv nekompetentním zásahům do zařízení. Vyčkejte vždy příchodu odborného pracovníka. Kontrolujte pravidelně minimálně jednou za čtvrt roku správnost funkce celého zařízení, zvláště potom bezpečnostních prvků a uzemnění Popis Automatický systém FAAC 760 je sestaven ze dvou hydraulických pohonů ideálních pro automatizaci bran o maximální šířce křídla až 3.5 m (s elektro-zámkem). Funkce pohonů je řízena prostřednictvím elektronické řídící centrály umístěné v plastovém boxu s odpovídajícím stupněm krytí proti atmosférickým vlivům. Křídla vrat jsou normálně v uzavřeném stavu. Přijme-li centrála signál prostřednictvím dálkového ovládání nebo jakéhokoliv jiného zařízení,uvede do pohybu pohonné jednotky, které zajistí otevření křídel max.( ). Je-li nastaven automatický režim, křídla se zavřou samočinně po uběhnutí nastaveného času.je-li nastaven režim poloautomatický, zavírá brána po přijetí impulsu. Impuls stop zastaví vždy pohyb. Přesné chování vrat při nastavení různých logických funkcí konzultujte s technikem, který prováděl montáž. Automatický systém bývá vybaven bezpečnostními prvky, zařízeními, která zajistí zastavení křídel v případě,že se v dráze jejich pohybu objeví nějaká překážka. Signální lampa upozorňuje na pohyb křídel.

12 Manuální odblokování: V případě výpadku elek. proudu lze bránu ( pohony) odblokovat a pohybovat křídly ručně. Souprava obsahuje plastový domeček obr.25, který složením dle návodu a s pomocí trojhranného klíče umožňuje odblokování pohonu POZOR ( otáčení klíčku= vodovodní kohoutek). Systém odblokování lze doplnit o FAB klíčovou vložku s ozubeným kolem obr.24. Otáčením klíčku obr.26 dojde k odblokování hydr. syst. Znovu zavedení do automatické funkce Pro zajištění, aby nechtěný impuls neuvedl pohon do chodu, je třeba zařízení odpojit od přívodu el. proudu. Otáčením obr.26 pomocí trojhranného klíče zablokujeme Pohon. POZOR ( otáčení klíčku= vodovodní kohoutek). Údržba Doporučujeme provádět běžnou ( preventivní ) kontrolu systému jednou za 6 měsíců. Pozornost věnujte v nastavení síly na pohonech a mechanicky plynulém chodu křídel. Také, periodická kontrola kvantita oleje uvnitř tanku. Kontrola stavu oleje se provádí dle obr. 27. POUŽÍVEJTE POUZE OLEJ FAAC HP

Automatický pohon FAAC 390

Automatický pohon FAAC 390 Automatický pohon FAAC 390 Výrobce: FAAC S.p. A. CE prohlášení shody pro stroje (směrnice 89/392/EEC odstavec II,oddíl B) Adresa: Via Benini, 1 40069 Zola Predosa Bologna Itálie Deklaruje že: Pohon mod.

Více

Závora FAAC 620-640. CE prohlášení shody pro stroje (směrnice 98/37/EC)

Závora FAAC 620-640. CE prohlášení shody pro stroje (směrnice 98/37/EC) Závora FAAC 620-640 Výrobce: FAAC S.p. A. CE prohlášení shody pro stroje (směrnice 98/37/EC) Adresa: Via Benini, 1 40069 Zola Predosa Bologna Itálie Deklaruje že: Automatický systém 620,640,642 * je postaven

Více

FAAC DOMOGLIDE-T. CE prohlášení shody pro stroje (směrnice 98/37/CE)

FAAC DOMOGLIDE-T. CE prohlášení shody pro stroje (směrnice 98/37/CE) FAAC DOMOGLIDE-T CE prohlášení shody pro stroje (směrnice 98/37/CE) Výrobce: FAAC S.p. A. Adresa: Via Benini, 1 40069 Zola Predosa Bologna Itálie Deklaruje že: pohon DOMOGLIDE-T * je postaven nebo včleněn

Více

Automatická závora 615

Automatická závora 615 Automatická závora 615 Automatické zařízení 615 je sestaveno z hliníkového ramene závory ošetřeného kataforézí a polyesterovou barvou, dále potom z ocelového boxu,ve kterém je umístěn hydraulický pohon

Více

FAAC 770. CE prohlášení shody pro stroje (směrnice 89/392/EEC,odstavec II, část B)

FAAC 770. CE prohlášení shody pro stroje (směrnice 89/392/EEC,odstavec II, část B) FAAC 770 CE prohlášení shody pro stroje (směrnice 89/392/EEC,odstavec II, část B) Výrobce: FAAC S.p. A. Adresa: Via Benini, 1 40069, Zola Predosa Bologna, Itálie Deklaruje že: automatický systém FAAC 770

Více

Tel.326 774 373 FAAC JaP Trade s.r.o. www.faac.cz

Tel.326 774 373 FAAC JaP Trade s.r.o. www.faac.cz Výrobce: FAAC S.p. A. CE prohlášení shody pro stroje (směrnice 98/37/CE) Adresa: Via Benini, 1 40069 Zola Predosa Bologna Itálie Deklaruje že: Operator mod. 402 * je postaven nebo včleněn do stroje nebo

Více

CE prohlášení o shodě

CE prohlášení o shodě 1 CE prohlášení o shodě Výrobce: FAAC S.p. A. Adresa: Via Benini, 1 40069 Zola Predosa Bologna Itálie Deklaruje že: řídící jednotka 462 DF * odpovídá základním bezpečnostním požadavkům následujících směrnic:

Více

Automatické závory 620,640,642 a 624 MPS

Automatické závory 620,640,642 a 624 MPS Automatické závory 620,640,642 a 624 MPS Zařízení je sestaveno ze dvou základních částí. Za prvé z těla závory- boxu a za druhé z ramene závory. Rameno se nejvíce používá v provedením hliníkovém v barvě

Více

FAAC D064. CE prohlášení o shodě pro stroje (směrnice 2006/42/EC)

FAAC D064. CE prohlášení o shodě pro stroje (směrnice 2006/42/EC) FAAC D064 CE prohlášení o shodě pro stroje (směrnice 2006/42/EC) Výrobce: FAAC S.p. A. Adresa: Deklaruje že: Via Benini, 1 40069 Zola Predosa Bologna Itálie Pohon mod. D064 s řídící jednotkou E064 * je

Více

Automatický pohon FAAC 391, 391 E

Automatický pohon FAAC 391, 391 E Automatický pohon FAAC 391, 391 E Výrobce: FAAC S.p. A. CE prohlášení shody pro stroje (směrnice 89/392/EEC odstavec II,oddíl B) Adresa: Via Benini, 1 40069 Zola Predosa Bologna Itálie Deklaruje že: Pohon

Více

Tel.326 774 373 FAAC JaP Trade s.r.o. www.faac.cz

Tel.326 774 373 FAAC JaP Trade s.r.o. www.faac.cz CE prohlášení shody pro stroje (směrnice 98/37/CE) Výrobce: FAAC S.p. A. Adresa: Via Benini, 1 40069 Zola Predosa Bologna Itálie Deklaruje že: Pohon mod. 412 * je postaven nebo včleněn do stroje nebo může

Více

FAAC 820/860. CE prohlášení shody pro stroje (směrnice 89/392/EEC, dodatek II, část B)

FAAC 820/860. CE prohlášení shody pro stroje (směrnice 89/392/EEC, dodatek II, část B) FAAC 820/860 CE prohlášení shody pro stroje (směrnice 89/392/EEC, dodatek II, část B) Výrobce: FAAC S.p. A. Adresa: Via Benini, 1 40069 Zola Predosa Bologna Itálie Deklaruje že: pohon FAAC 820-860 * je

Více

FAAC D1000. CE prohlášení shody pro stroje (směrnice 89/392/EC)

FAAC D1000. CE prohlášení shody pro stroje (směrnice 89/392/EC) FAAC D1000 Výrobce: FAAC S.p. A. CE prohlášení shody pro stroje (směrnice 89/392/EC) Adresa: Deklaruje že: Via Benini, 1 40069 Zola Predosa Bologna Itálie pohon mod. D 1000 s řídící jednotkou E1000 * je

Více

MSE 110 W- bezpečnostní lišta

MSE 110 W- bezpečnostní lišta MSE 110 W- bezpečnostní lišta CE prohlášení shody pro stroje ( dodatek II, část C) Výrobce: FAAC S.p. A. Adresa: Via Benini, 1 40069 Zola Predosa Bologna Itálie Deklaruje že: Opto elektronická aktivní

Více

FAAC 422. CE prohlášení shody pro stroje (směrnice 98/37/CE) Via Benini, 1 40069 Zola Predosa Bologna Itálie

FAAC 422. CE prohlášení shody pro stroje (směrnice 98/37/CE) Via Benini, 1 40069 Zola Predosa Bologna Itálie FAAC 422 Výrobce: FAAC S.p. A. CE prohlášení shody pro stroje (směrnice 98/37/CE) Adresa: Via Benini, 1 40069 Zola Predosa Bologna Itálie Deklaruje že: Operator mod. 422 * je postaven nebo včleněn do stroje

Více

FAAC 560. CE prohlášení shody pro stroje (směrnice 98/37/CE)

FAAC 560. CE prohlášení shody pro stroje (směrnice 98/37/CE) FAAC 560 Výrobce: FAAC S.p. A. CE prohlášení shody pro stroje (směrnice 98/37/CE) Adresa: Via Benini, 1 40069 Zola Predosa Bologna Itálie Deklaruje že: Pohon mod. 560 * je postaven nebo včleněn do stroje

Více

ŘÍDÍCÍ JEDNOTKA 596/615 BPR rev. C

ŘÍDÍCÍ JEDNOTKA 596/615 BPR rev. C 1 2 ŘÍDÍCÍ JEDNOTKA 596/615 BPR rev. C 1. UPOZORNĚNÍ Před jakýmkoliv zásahem do elektronické řídící jednotky, jako je zapojení, údržba a podobně, je nutno odpojit přívod napájení. Přívod napájení 230 V

Více

ELEKTROMECHANICKÝ POHON 412

ELEKTROMECHANICKÝ POHON 412 ELEKTROMECHANICKÝ POHON 412 Instrukce jsou platné pro tyto modely pohonů 412 a 412-24V Automatický systém FAAC 412 je sestaven ze dvou pohonných jednotek,které přenášejí pohyb na křídla vrat pomocí nekonečného

Více

CE prohlášení shody pro stroje (směrnice 98/37/CE) Výrobce: FAAC S.p. A.

CE prohlášení shody pro stroje (směrnice 98/37/CE) Výrobce: FAAC S.p. A. CE prohlášení shody pro stroje (směrnice 98/37/CE) Výrobce: FAAC S.p. A. Adresa: Via Benini, 1 40069 Zola Predosa Bologna Itálie Deklaruje že: Pohon mod. S418 * je postaven nebo včleněn do stroje nebo

Více

CE prohlášení shody pro stroje 98/37/EC

CE prohlášení shody pro stroje 98/37/EC CE prohlášení shody pro stroje 98/37/EC Výrobce: FAAC S.p. A. Adresa: Deklaruje že: Via Benini, 1 40069 Zola Predosa Bologna Itálie řídící jednotka E012 * je postaven, aby byl začleněn do zařízení, nebo

Více

Spin. automatická závora. autorizovaný prodejce

Spin. automatická závora. autorizovaný prodejce Spin automatická závora autorizovaný prodejce 1 Automatická závora SPIN se skládá z hliníkového ramene bílé barvy s červenými reflexními pruhy, ocelového krytu s kvalitní povrchovou úpravou, obklopujícího

Více

Sirocco. automatický pohon pro křídlová vrata s koncovými mikrospínači. autorizovaný prodejce

Sirocco. automatický pohon pro křídlová vrata s koncovými mikrospínači. autorizovaný prodejce Sirocco automatický pohon pro křídlová vrata s koncovými mikrospínači autorizovaný prodejce AUTOMATIZOVANÝ SYSTÉM SIROCCO 2. POPIS Automatizovaný systém SIROCCO pro křídlové brány je elektromechanický

Více

TM xx E R PRŮVODCE INSTALACÍ

TM xx E R PRŮVODCE INSTALACÍ TM xx E R PRŮVODCE INSTALACÍ CE PROHLÁŠENÍ O SHODĚ (směrnice 2006/42/EC) Výrobce: FAAC S.p. A. Adresa: Via Benini, 1 40069 Zola Predosa Bologna Itálie Deklaruje že: Pohon mod. TM 35 ER, TM 45 ER, TM 58

Více

PROHLÁŠENÍ O SHODĚ PROHLÁŠENÍ O SHODĚ

PROHLÁŠENÍ O SHODĚ PROHLÁŠENÍ O SHODĚ 1 2 3 PROHLÁŠENÍ O SHODĚ Výrobce: Adresa: Tímto deklarujeme: FAAC S.p.A. Via Calari, 10-40069 Zola Predosa BOLOGNA - ITALY že pohon model J275/600 HA nebo J275/800 HA je postaven, aby byl začleněn do zařízení,

Více

CE prohlášení shody pro stroje (směrnice 98/37/EC)

CE prohlášení shody pro stroje (směrnice 98/37/EC) CE prohlášení shody pro stroje (směrnice 98/37/EC) Výrobce: FAAC S.p. A. Adresa: Deklaruje že: Via Benini, 1 40069 Zola Predosa Bologna Itálie Pohon S700H * je postaven nebo včleněn do stroje, nebo může

Více

FAAC 415, 415 LLS. CE prohlášení shody pro stroje (směrnice 98/37/CE)

FAAC 415, 415 LLS. CE prohlášení shody pro stroje (směrnice 98/37/CE) FAAC 415, 415 LLS CE prohlášení shody pro stroje (směrnice 98/37/CE) Výrobce: FAAC S.p. A. Adresa: Via Benini, 1 40069 Zola Predosa Bologna Itálie Deklaruje že: Operator mod. 415 * je postaven nebo včleněn

Více

PROHLÁŠENÍ O SHODĚ. Tímto deklarujeme: že opto-elektronické aktivní bezpečnostní zařízení mod. XP 15W

PROHLÁŠENÍ O SHODĚ. Tímto deklarujeme: že opto-elektronické aktivní bezpečnostní zařízení mod. XP 15W PROHLÁŠENÍ O SHODĚ Výrobce FAAC S.p.A. Adresa: Via Benini 1, 40069 Zola Predosa BOLOGNA - ITALY Tímto deklarujeme: že opto-elektronické aktivní bezpečnostní zařízení mod. XP 15W - odpovídá základním bezpečnostním

Více

CE prohlášení o shodě

CE prohlášení o shodě 1 Výrobce: FAAC S.p. A. CE prohlášení o shodě Adresa: Via Benini, 1 40069 Zola Predosa Bologna Itálie Deklaruje že: řídící jednotka 578D * je uzpůsobena, aby odpovídala bezpečnostním požadavkům následujících

Více

INSTRUKCE A UPOZORNĚNÍ PRO MONTÉRY PŘEVODOVÝ MOTOR PRO KŘÍDLOVÉ BRÁNY. www.kovopolotovary.cz

INSTRUKCE A UPOZORNĚNÍ PRO MONTÉRY PŘEVODOVÝ MOTOR PRO KŘÍDLOVÉ BRÁNY. www.kovopolotovary.cz INSTRUKCE A UPOZORNĚNÍ PRO MONTÉRY PŘEVODOVÝ MOTOR PRO KŘÍDLOVÉ BRÁNY www.kovopolotovary.cz Obsah: strana 1 Popis výrobku 2 2 Instalace 2 2.1 Předběžná kontrola 2 2.2 Omezení pro použití 2 2.3 Montáž 3

Více

746 EMC elektromotor pro pojezdové brány o maximální váze 400 Kg

746 EMC elektromotor pro pojezdové brány o maximální váze 400 Kg 746 EMC elektromotor pro pojezdové brány o maximální váze 400 Kg 746 EMC Z20 pro instalace s ozubeným hřebenem 746 EMC CAT pro instalace s řetězem Ideální pro automatizaci bran u soukromých objektů Komplet

Více

www.kovopolotovary.cz

www.kovopolotovary.cz AUTOMATICKÝ SYSTÉM PRO KŘÍDLOVÉ BRÁNY ŘADA AMICO MONTÁŽNÍ NÁVOD A1824 DŮLEŽITÉ MONTÁŽNÍ A BEZPEČNOSTNÍ POKYNY POZOR: NESPRÁVNÁ MONTÁŽ MŮŽE ZPŮSOBIT VÁŽNÉ ŠKODY, PROTO PEČLIVĚ DODRŽUJTE VŠECHNY MONTÁŽNÍ

Více

FAAC 844 R 3Ph. CE prohlášení shody pro stroje (směrnice 98/37/EC)

FAAC 844 R 3Ph. CE prohlášení shody pro stroje (směrnice 98/37/EC) FAAC 844 R 3Ph CE prohlášení shody pro stroje (směrnice 98/37/EC) Výrobce: FAAC S.p. A. Adresa: Via Benini, 1 40069 Zola Predosa Bologna Itálie Deklaruje ţe: pohon FAAC 844 R 3 Ph * je postaven nebo včleněn

Více

Automatická závora (230 V)

Automatická závora (230 V) Standard PRIVÁTNÍ Automatická závora (230 V) pro ráhna do 5 m. Hydraulická závora s hydrozámkem pro otevřeno a zavřeno. Ideální řešení pro těžký, ne však nepřetržitý provoz. Elektronické zpomalení, patentováno.

Více

Automatický pohon FAAC 560

Automatický pohon FAAC 560 Automatický pohon FAAC 560 Pohon FAAC 560 Automatický pohon FAAC 560 (obr. 1a) umožňuje automatizaci skládacích vrat se dvěma křídly v případě použití jednoho motoru a se čtyřmi křídly, ve dvou skupinách

Více

Neostar A. Trubkový pohon pro rolety

Neostar A. Trubkový pohon pro rolety A Trubkový pohon pro rolety Optimálního výkonu lze dosáhnout pouze při dodržování pokynů v návodech, výrobce si vyhrazuje právo na změny a dodatky v návodu bez předešlé domluvy. verze 1.0 www.technopark.cz

Více

Optimálního výkonu lze dosáhnout pouze při dodržování pokynů v návodech, výrobce si vyhrazuje právo na změny a dodatky v návodu bez předešlé domluvy.

Optimálního výkonu lze dosáhnout pouze při dodržování pokynů v návodech, výrobce si vyhrazuje právo na změny a dodatky v návodu bez předešlé domluvy. Optimálního výkonu lze dosáhnout pouze při dodržování pokynů v návodech, výrobce si vyhrazuje právo na změny a dodatky v návodu bez předešlé domluvy. v. 04 Obsah 1. Popis výrobku 3 2. Instalační instrukce

Více

Montážní nákresy. Rychlost posuvu. 1,1 A 14 μf 500 N 10 m/min 400 kg 250 W Ano. 1,2 A 14 μf 700 N 10 m/min 600 kg 280 W Ano

Montážní nákresy. Rychlost posuvu. 1,1 A 14 μf 500 N 10 m/min 400 kg 250 W Ano. 1,2 A 14 μf 700 N 10 m/min 600 kg 280 W Ano Montážní nákresy ACER AC4 AC6 AC8 Elektromechanický pohon pro posuvné brány - provozní napětí 230V,50Hz - plynulé nastavení síly v pomalém chodu - křídlo pro pěší - provozní zatížení 35% - rychlá montáž

Více

MONTÁŽNÍ NÁVOD PRO POHONY TEC 224

MONTÁŽNÍ NÁVOD PRO POHONY TEC 224 1 MONTÁŽNÍ NÁVOD PRO POHONY TEC 224 vč. řídící elektroniky C224 a vysílače TXN 4k Elektromechanický pohon pro otočné brány - provozní napětí 24Vdc / 2,5A - max.hmotnost křídla 175kg s větrem propustnou

Více

MEC 200. Elektromechanický pohon pro posuvné brány

MEC 200. Elektromechanický pohon pro posuvné brány MEC 200 Elektromechanický pohon pro posuvné brány Optimálního výkonu lze dosáhnout pouze při dodržování pokynů v návodech, výrobce si vyhrazuje právo na změny a dodatky v návodu bez předešlé domluvy. verze

Více

NÁVOD PRO INSTALACI, OBSLUHU A ÚDRŽBU

NÁVOD PRO INSTALACI, OBSLUHU A ÚDRŽBU NÁVOD PRO INSTALACI, OBSLUHU A ÚDRŽBU HRs 321-601 - 800-1000 321-601 DUPLEX JUMBO 800-1000 OBSAH OBECNÁ DOPORUČENÍ......4 UŽIVATELSKÁ PŘÍRUČKA...5 Termostat... 5 POPIS ZAŘÍZENÍ......6 Modely - Typy HRs

Více

ŘÍDÍCÍ JEDNOTKA FAAC 844 T

ŘÍDÍCÍ JEDNOTKA FAAC 844 T ŘÍDÍCÍ JEDNOTKA FAAC 844 T Výrobce: FAAC S.p. A. CE prohlášení shody pro stroje (směrnice 89/392/EEC, dodatek II, část B) Adresa: Via Benini, 1 40069 Zola Predosa Bologna Itálie Deklaruje že: řídící jednotka

Více

www.kovopolotovary.cz

www.kovopolotovary.cz PODPOVRCHOVÁ POHONNÁ JEDNOTKA PRO KŘÍDLOVÁ VRATA ŘADA FROG NÁVOD K MONTÁŽI FROG J DŮLEŽITÉ MONTÁŽNÍ A BEZPEČNOSTNÍ POKYNY POZOR: NESPRÁVNÁ MONTÁŽ MŮŽE ZPŮSOBIT VÁŽNÉ ŠKODY, PROTO PEČLIVĚ DODRŽUJTE VŠECHNY

Více

MONTÁŽNÍ A PROVOZNÍ NÁVOD POHONU SECTIONAL-500

MONTÁŽNÍ A PROVOZNÍ NÁVOD POHONU SECTIONAL-500 MONTÁŽNÍ A PROVOZNÍ NÁVOD POHONU SECTIONAL-500 REVIZE 11.2010 Stránka 1 z 13 1. Obsah 1. Obsah.... 2 2. Všeobecné údaje. 3 2.1. Hlavní funkce. 3 2.2. Technické charakteristiky. 4 3. Obsah dodávky. 5 4.

Více

TECHNOPark NÁVOD K INSTALACI. HYDRAULICKÁ ZÁVORA s ramenem do 8 m pro nep etrûit provoz

TECHNOPark NÁVOD K INSTALACI. HYDRAULICKÁ ZÁVORA s ramenem do 8 m pro nep etrûit provoz TECHNOPark NÁVOD K INSTALACI HYDRAULICKÁ ZÁVORA s ramenem do 8 m pro nep etrûit provoz Optimálního výkonu lze dosáhnout pouze při dodržování pokynů v návodech, výrobce si vyhrazuje právo na změny a dodatky

Více

MONTÁŽNÍ NÁVOD PRO POHONY KIM 24

MONTÁŽNÍ NÁVOD PRO POHONY KIM 24 1. MONTÁŽNÍ NÁVOD PRO POHONY KIM 24 Elektromechanický pohon pro otočné brány vhodný pro úzké sloupky - provozní napětí 24Vdc - max.hmotnost křídla 200kg s větrem propustnou výplní - samosvorné vřeteno

Více

Pohon FAAC 415, L, LS

Pohon FAAC 415, L, LS Pohon FAAC 415, L, LS OBSAH 1. Prohlášení o shodě str. 10 2. Popis. 11 3. Technické údaje 12 4. Montáž.. 12 5. Test automatického provozu..17 6. Ruční ovládání.17 7. Údržba.. 18 8. Opravy. 18 9. Příslušenství.

Více

Návod k instalaci a provozování Ecocirc D5 solárního DC čerpadla

Návod k instalaci a provozování Ecocirc D5 solárního DC čerpadla Návod k instalaci a provozování Ecocirc D5 solárního DC čerpadla 1 Poznámky Návod k instalaci a provozu uvedený v tomto manuálu je nutné dodržet. Čtěte jej, prosím, pozorně. Doporučujeme ponechat jej v

Více

Upozornění pro instalaci. Všeobecná bezpečnostní opatření. UPOZORNĚNÍ:

Upozornění pro instalaci. Všeobecná bezpečnostní opatření. UPOZORNĚNÍ: Upozornění pro instalaci Všeobecná bezpečnostní opatření. UPOZORNĚNÍ: 1. Bezpečnost pracovníků zajistíte tím, že budete postupovat dle následujícího návodu. Nesprávnou montáži nebo zneužitím výrobku Může

Více

Automatický pohon FAAC 391

Automatický pohon FAAC 391 Automatický pohon FAAC 391 Automatický pohon FAAC 391 sestává z nereverzních pohonů dodávaných ve dvou verzích: - 391 24C se zabudovanou řídící jednotkou - 391 24 bez řídící jednotky Pohon je sestrojen

Více

Návod k montáži a obsluze

Návod k montáži a obsluze Návod k montáži a obsluze PASS PASS 400 PASS 600 PASS 800 Elektromechanický pohon pro posuvné brány - provozní napětí 230V - plynulé nastavení síly pro otevření i zavření - provozní zatížení 50% ve 20

Více

EASY2. Analogová řídicí jednotka pro svinovací rolety a výklopná vrata

EASY2. Analogová řídicí jednotka pro svinovací rolety a výklopná vrata Analogová řídicí jednotka pro svinovací rolety a výklopná vrata Optimálního výkonu lze dosáhnout pouze při dodržování pokynů v návodech, výrobce si vyhrazuje právo na změny a dodatky v návodu bez předešlé

Více

SPRINT 03 24V SPRINT 04 24V

SPRINT 03 24V SPRINT 04 24V SPRINT 03 24V SPRINT 04 24V řídící jednotka pro posuvné brány 24V autorizovaný prodejce DŮLEŽITÉ POZNÁMKY PRO INSTALAČNÍ TECHNIKY VŠEOBECNÉ BEZPEČNOSTÍ PŘEDPISY 1) POZOR! Aby byla zajištěna bezpečnost

Více

PŘÍRUČKA O INSTALACI A PROVOZU SÉRIE ČERPADEL

PŘÍRUČKA O INSTALACI A PROVOZU SÉRIE ČERPADEL PŘÍRUČKA O INSTALACI A PROVOZU SÉRIE ČERPADEL CR / CRB / CF-2 / BR-2 / CF-4 / NKM / NKP Před započetím montážních prací si podrobně pročtěte tuto příručku. Jsou v ní uvedeny zásadní pokyny, které je třeba

Více

Simple. automatická závora. autorizovaný prodejce

Simple. automatická závora. autorizovaný prodejce Simple automatická závora autorizovaný prodejce DŮLEŽITÉ UPOZORNĚNÍ PRO MONTÉRY VŠEOBECNÉ BEZPEČNOSTNÍ PŘEDPISY ATTENTION! POZOR! Aby byla zajištěna bezpečnost lidí, je důležité, abyste si přečetli veškeré

Více

HINDI 880 SPRINT. Elektro-hydraulické pohony pro křídlovou bránu

HINDI 880 SPRINT. Elektro-hydraulické pohony pro křídlovou bránu HINDI 880 SPRINT Elektro-hydraulické pohony pro křídlovou bránu Optimálního výkonu lze dosáhnout pouze při dodržování pokynů v návodech, výrobce si vyhrazuje právo na změny a dodatky v návodu bez předešlé

Více

A510. řídící jednotka pro rolovací vrata a mříže. autorizovaný prodejce

A510. řídící jednotka pro rolovací vrata a mříže. autorizovaný prodejce A510 řídící jednotka pro rolovací vrata a mříže autorizovaný prodejce 1 1. VŠEOBECNÉ RYSY Tato mikroprocesorová jednotka slouží k bezpečnému řízení pohonů rolovacích vrat a mřízí. Hlavní nastavení a způsoby

Více

Použité harmonizované normy:

Použité harmonizované normy: Provozní návod na brusku jádrových vrtáků KBS Kaindl Schleiftechnik REILING GmbH Remchinger Str. 4 D-75203 KÖNIGSBACH - Stein Tel.:+49 7232 / 4001-0 Fax:+49 7232 / 4001-30 e-mail: info@kaindl-schleiftechnik.de

Více

BULL5M BULL5M.S BULL8M BULL8M.S BULL8OM BULL8OM.S

BULL5M BULL5M.S BULL8M BULL8M.S BULL8OM BULL8OM.S BULL5M BULL5M.S BULL8M BULL8M.S BULL8OM BULL8OM.S Návod k obsluze Všeobecné záruční podmínky Záruční list Prohlášení o shodě CE Prohlášení v souladu se směrnicemi 2004/108/CE (EMC) 2006/95/CE (LVD) Výrobce:

Více

SN 1470. Překlad originálního návodu k použití Preklad originálneho návodu na použitie CZ SK

SN 1470. Překlad originálního návodu k použití Preklad originálneho návodu na použitie CZ SK SN 1470 CZ SK Překlad originálního návodu k použití Preklad originálneho návodu na použitie C/Sierra de Cazorla,7 Area Empresarial Andalucía, Sector 1 28320 - Pinto Madrid. (España) M O Obr 1. 14. Obr

Více

ATLAS. Série G Rotační hydraulický pohon pro skládací vrata. Bezpečnostní pokyny

ATLAS. Série G Rotační hydraulický pohon pro skládací vrata. Bezpečnostní pokyny ATLAS Série G Rotační hydraulický pohon pro skládací vrata Bezpečnostní pokyny Přečtěte si prosím pozorně návod před instalací produktu. Nesprávná instalace může způsobit nenapravitelné materiální škody

Více

MAGIC. Součásti kompletní instalace

MAGIC. Součásti kompletní instalace MAGIC Součásti kompletní instalace Součásti instalace: 1 Pohon 2 Maják 3 Brána 4 Externí fotobuňky 5 Klíčový spínač 6 Pulzní spínač 7 Řídící jednotka 8 Rozvodní skříň 9 Kabeláž 10 Interní fotobuňky 11

Více

www.kovopolotovary.cz

www.kovopolotovary.cz Pro prùmyslové posuvné brány Tub3500 Pokyny a upozornìní pro montážní techniky www.kovopolotovary.cz Tub 3500 OBSAH strana 1 Upozornìní 2 2 Popis zaøízení a jeho použití 3 2.1 Provozní možnosti 3 2.2 Typické

Více

Závora FAAC 620-640. CE prohlášení shody pro stroje (směrnice 98/37/EC)

Závora FAAC 620-640. CE prohlášení shody pro stroje (směrnice 98/37/EC) Závora FAAC 620-640 Výrobce: FAAC S.p. A. CE prohlášení shody pro stroje (směrnice 98/37/EC) Adresa: Via Benini, 1 40069 Zola Predosa Bologna Itálie Deklaruje že: Automatický systém 620,640,642 * je postaven

Více

MERCURY. pohon pro průmyslové použití. autorizovaný prodejce

MERCURY. pohon pro průmyslové použití. autorizovaný prodejce MERCURY pohon pro průmyslové použití autorizovaný prodejce 1 Prohlášení o shodě stroje ES (směrnice 89/392/EHS, příloha II, část B) výrobce : GENIUS S.r.l. adresa : Via P.Elzi, 32, I - 24050 Grassobbio

Více

INJEKTOR KAPALNÝCH HNOJIV A CHEMIKÁLIÍ AMIAD

INJEKTOR KAPALNÝCH HNOJIV A CHEMIKÁLIÍ AMIAD INJEKTOR KAPALNÝCH HNOJIV A CHEMIKÁLIÍ AMIAD 1 OBSAH 1. Injektor hnojiv Amiad popis 1.1. Používané typy 1.2. Vlastnosti 1.3. Hlavní části injektoru 1.4. Technická specifikace 2. Příprava injektoru instalace

Více

Pohony FAAC pro křídlové brány tech. minimum

Pohony FAAC pro křídlové brány tech. minimum Pohony FAAC pro křídlové brány tech. minimum Pavel Luňák +420 602 430 040 Martin Machián +420 606238 824 Křídlové brány FAAC 390 pro křídlo do 1,8m (3m s elektro-zámkem),pro skládací vrata a teleskopickým

Více

NÁVOD K OBSLUZE MONTÁŽNÍ A PROVOZNÍ PŘEDPISY. ponorných kalových čerpadel

NÁVOD K OBSLUZE MONTÁŽNÍ A PROVOZNÍ PŘEDPISY. ponorných kalových čerpadel NÁVOD K OBSLUZE MONTÁŽNÍ A PROVOZNÍ PŘEDPISY ponorných kalových čerpadel DA DC DT DM - DS OBSAH 1.0 Úvod str. 3 1.1 Záruka str. 3 1.2 Rozměrový náčrtek str. 4 1.3 Skladování a přenášení (přeprava) str.

Více

MONTÁŽNÍ A PROVOZNÍ NÁVOD POHONU SWING-30 3000/ 00/50 REVIZE 11.2010

MONTÁŽNÍ A PROVOZNÍ NÁVOD POHONU SWING-30 3000/ 00/50 REVIZE 11.2010 MONTÁŽNÍ A PROVOZNÍ NÁVOD POHONU SWING-30 3000/ 00/50 5000 REVIZE 11.2010 OBSAH 1. Obsah 3 1.1. Limity použití 3 1.2. Technické charakteristiky 3 2. Obsah dodávky. 3 3. Bezpečnostní pravidla.. 4 3.1. Všeobecná

Více

Kroužkový sběrač. Průmyslová zdvihací. Stavební zdvihací zařízení. Průmyslová automatizace

Kroužkový sběrač. Průmyslová zdvihací. Stavební zdvihací zařízení. Průmyslová automatizace 10A /30A Kroužkový sběrač Kroužkový sběrač je zařízení, které pomocí sady kroužků a sběračů umožňuje přenos elektrického proudu mezi pevnou a rotující částí. Kroužkový sběrač 10A/30A najde uplatnění zejména

Více

Návod k obsluze Cirkulační čerpadlová stanice s topením

Návod k obsluze Cirkulační čerpadlová stanice s topením Lister Návod k obsluze Cirkulační čerpadlová stanice s topením ZPS ECO obj.č. 3275 (50-6000000) CE Odpovídá normám: 2006/95 EG a 89/336 EWG Obr.: ZPS ECO Pro budoucí použití uschovejte! Dodržujte bezpečnostní

Více

NÁVOD K MONTÁŽI A OBSLUZE EKVITERMNÍ REGULÁTOR KOMEXTHERM RVT 052

NÁVOD K MONTÁŽI A OBSLUZE EKVITERMNÍ REGULÁTOR KOMEXTHERM RVT 052 NÁVOD K MONTÁŽI A OBSLUZE EKVITERMNÍ REGULÁTOR KOMEXTHERM RVT 052 OBSAH STRANA 1. Určení.. 3 2. Popis... 3 3. Montáž 4 3.1 Montáž elektro 4 3.2 Montáž servomotoru MK-CN. 5 3.3 Instalace čidla TA.. 5 3.4

Více

Klokotská 693/9 144 00 Praha 4 Libuš. Tel: 261 101 111 Fax: 261 101 133 servis@fontana.cz www.fontana.cz

Klokotská 693/9 144 00 Praha 4 Libuš. Tel: 261 101 111 Fax: 261 101 133 servis@fontana.cz www.fontana.cz Návod k obsluze VÝDEJNÍK VODY FONTANA WIFF POU FONTANA WATERCOOLERS s.r.o. Klokotská 693/9 144 00 Praha 4 Libuš Tel: 261 101 111 Fax: 261 101 133 servis@fontana.cz www.fontana.cz Pro udržení pracovní výkonnosti

Více

1. Bezpečnostní pokyny

1. Bezpečnostní pokyny 3730050/8 IM-P373-05 CH Vydání 8 PF5 a PF6 On/Off ventily s pístovými pohony Předpis instalace a údržby 1. Bezpečnostní pokyny 2. Technické údaje 3.Montáž 4.Nastavení 5.Údržba 6. Náhradní díly IM-P373-05

Více

dveřní otvírač 950N verze

dveřní otvírač 950N verze dveřní otvírač 950N verze 6.1.2015 Automatické dveřní a vratové systémy Kontakty: Úvod Servisní telefony: 516 527 225, 602 522 519 Blansko, Na Brankách 3, tel. 516 527 211, fax. 516 527 218 Praha 10 -

Více

CORE 230 Vac ŘÍDÍCÍ JEDNOTKA PRO 1 MOTOR IDEÁLNÍ PRO KŘÍDLOVÉ, POSUVNÉ NEBO HYDRAULICKÉ MOTORY

CORE 230 Vac ŘÍDÍCÍ JEDNOTKA PRO 1 MOTOR IDEÁLNÍ PRO KŘÍDLOVÉ, POSUVNÉ NEBO HYDRAULICKÉ MOTORY CORE 230 Vac ŘÍDÍCÍ JEDNOTKA PRO 1 MOTOR IDEÁLNÍ PRO KŘÍDLOVÉ, POSUVNÉ NEBO HYDRAULICKÉ MOTORY Návod k obsluze Prohlášení o shodě CE Prohlášení v souladu se směrnicemi 2004/108/CE (EMC) 2006/95/CE (LVD)

Více

NÁVOD K INSTALACI A ÚDRŽBĚ (CZ)

NÁVOD K INSTALACI A ÚDRŽBĚ (CZ) NÁVOD K INSTALACI A ÚDRŽBĚ (CZ) OBSAH ČESKY 1. APLIKACE... 31 2. ČERPATELNÉ KAPALINY... 31 3. TECHNICKÉ PARAMETRY A OMEZENÍ POUŽITÍ... 32 4. SPRÁVA... 32 4.1 Skladování... 32 4.2 Přeprava... 32 4.3 Hmotnost

Více

A574. řídící jednotka pro křídlové brány. autorizovaný prodejce

A574. řídící jednotka pro křídlové brány. autorizovaný prodejce 574 řídící jednotka pro křídlové brány autorizovaný prodejce 1 1. UPOZORNĚNÍ Důležité: Před prováděním jakýchkoli prací na řídícím panelu (napojení, údržba) vždy vypněte proud. - Směrem proti proudu systému

Více

Originál návodu. www.metabo.cz

Originál návodu. www.metabo.cz Originál návodu www.metabo.cz Vážený zákazníku, dekujeme Vám za důvěru, kterou jste nám svěřil při nákupu nového stroje značky METABO. Všechny výrobky jsou řádně testovány a podléhají přísným kontrolám

Více

RU 24 NDT. Návod k použití 9000-608-26/30

RU 24 NDT. Návod k použití 9000-608-26/30 RU 24 NDT Návod k použití CZ 9000-608-26/30 CZ 2 9000-608-26/30 2016/06/06 Obsah Důležité informace 1. Obecné informace...4 1.1 Směrnice...4 1.2 Všeobecné pokyny...4 1.3 Likvidace přístroje...4 1.5 Použití

Více

www.vorcz.cz 32 9011-203 Vývěva 2 stupňová + vakuometr, WIGAM DIP402E/V

www.vorcz.cz 32 9011-203 Vývěva 2 stupňová + vakuometr, WIGAM DIP402E/V 32 9011-203 Vývěva 2 stupňová + vakuometr, WIGAM DIP402E/V Bezpečnostní opatření a) Tato vývěva je navržena pouze pro vyškolené osoby, které musí znát základy chlazení, chladicí systémy, chlazení a může

Více

Návod k použití 300 / 600

Návod k použití 300 / 600 Návod k použití 300 / 600 Symboly W&H VAROVÁNÍ! (při nedodržení těchto pokynů může dojít ke zranění) POZOR! (při nedodržení těchto pokynů může dojít k poškození zařízení) Všeobecná vysvětlení, není zde

Více

HINDI 880. Elektro-hydraulický pohon pro křídlovou bránu

HINDI 880. Elektro-hydraulický pohon pro křídlovou bránu HINDI 880 Elektro-hydraulický pohon pro křídlovou bránu Optimálního výkonu lze dosáhnout pouze při dodržování pokynů v návodech, výrobce si vyhrazuje právo na změny a dodatky v návodu bez předešlé domluvy.

Více

ALUTECH. Roletové systémy

ALUTECH. Roletové systémy Roletové systémy Optimálního výkonu lze dosáhnout pouze při dodržování pokynů v návodech, výrobce si vyhrazuje právo na změny a dodatky v návodu bez předešlé domluvy. verze 4.0 www.technopark.cz Obsah

Více

Návod na montáž a uvedení do provozu Řídící jednotka řady

Návod na montáž a uvedení do provozu Řídící jednotka řady Řídící jednotka řady Návod na montáž a uvedení do provozu 0 Verze : MONT - 600.1 Obsah 1. VŠEOBECNÉ MONTÁŽNÍ POKYNY A DOPORUČENÍ... 2 1.1 Připojení řídící jednotky k vzduchotechnické soustavě. 2 1.2 Připojení

Více

12.4.2007 1 z 16 5410.296.00

12.4.2007 1 z 16 5410.296.00 12.4.2007 1 z 16 5410.296.00 A E ROZMĚRY PŘÍSTTROJE A UMÍSTĚNÍ PŘÍVODŮ připojení vody Ø 12 mm připojovací svorka pro přívod elektrického proudu 12.4.2007 2 z 16 5410.296.00 OVLÁDACÍ KOHOUT PRO NAPLŇOVÁNÍ

Více

ZEBRA Automatický pohon pro posuvné brány (230/110/24V) Uživatelský a montážní návod

ZEBRA Automatický pohon pro posuvné brány (230/110/24V) Uživatelský a montážní návod Užiatelský a montážní náod ZEBRA Automatický pohon pro posuné brány (230/110/24V) Užiatelský a montážní náod Made In Italy V03/2014 Základní bezpečnostní pokyny Pokud je zařízení spráně nainstaloáno a

Více

Řídící tlakové jednotky HYDROSTAB a HYDROGUARD

Řídící tlakové jednotky HYDROSTAB a HYDROGUARD Řídící tlakové jednotky HYDROSTAB a HYDROGUARD Návod k montáži a obsluze PROHLÁŠENÍ O SHODĚ V souladu s nařízením následujících evropských směrnic: - Směrnice pro stroje: 2006/42/EC - Směrnice pro nízké

Více

Elektronická řídící centrála 740 D

Elektronická řídící centrála 740 D Elektronická řídící centrála 740 D Upozornění: Před prováděním jakýchkoliv manipulací s elektronickou řídící centrálou (připojení el zařízení, údržba) vždy odpojte přívod el. proudu. - do obvodu připojení

Více

615 BPR STD 615 BPR RAP 230 Vac (+6% -10%) 50 (60) Hz

615 BPR STD 615 BPR RAP 230 Vac (+6% -10%) 50 (60) Hz Automatické závory 615 BPR Automatická závora Hydraulický pohon se zámky pro otevřenou/zavřenou pozici Ideální pro střední frekvenci provozu u menších privátních parkovišť Hydraulické bezpečnostní zařízení

Více

B 300/B 600. Návod k použití a obsluze. Elektromechanický pohon pro křídlové brány

B 300/B 600. Návod k použití a obsluze. Elektromechanický pohon pro křídlové brány Automatizační technika pro brány, vrata a vjezdy Návod k použití a obsluze Elektromechanický pohon pro křídlové brány Optimálního výkonu lze dosáhnout pouze při dodržování pokynů v návodech, výrobce si

Více

ELEKTRICKÉ BEZOLEJOVÉ PÍSTOVÉ KOMPRESORY NÁVOD K OBSLUZE A ÚDRŽBĚ EXTREME

ELEKTRICKÉ BEZOLEJOVÉ PÍSTOVÉ KOMPRESORY NÁVOD K OBSLUZE A ÚDRŽBĚ EXTREME ELEKTRICKÉ BEZOLEJOVÉ PÍSTOVÉ KOMPRESORY NÁVOD K OBSLUZE A ÚDRŽBĚ EXTREME Upozornění: Před spuštěním kompresoru prostudujte pozorně tento návod k obsluze a údrţbě. 1/8 OBSAH OBSAH... 2 TECHNICKÁ DATA...

Více

ELEKTRICKÉ BEZOLEJOVÉ PÍSTOVÉ KOMPRESORY NÁVOD K OBSLUZE A ÚDRŽBĚ PRESTIGE

ELEKTRICKÉ BEZOLEJOVÉ PÍSTOVÉ KOMPRESORY NÁVOD K OBSLUZE A ÚDRŽBĚ PRESTIGE ELEKTRICKÉ BEZOLEJOVÉ PÍSTOVÉ KOMPRESORY NÁVOD K OBSLUZE A ÚDRŽBĚ PRESTIGE Upozornění: Před spuštěním kompresoru prostudujte pozorně tento návod k obsluze a údrţbě. 1/9 OBSAH OBSAH... 2 TECHNICKÁ DATA...

Více

RADIÁTOR MICA R-065. Návod k použití. česky. Radiátor Mica R-065

RADIÁTOR MICA R-065. Návod k použití. česky. Radiátor Mica R-065 Návod k použití RADIÁTOR MICA R-065 Před použitím tohoto spotřebiče se prosím seznamte s návodem k jeho obsluze. Spotřebič používejte pouze tak, jak je popsáno v tomto návodu k použití. Návod uschovejte

Více

Obsah. 1. Bezpečnostní pokyny. 1. Bezpečnostní pokyny

Obsah. 1. Bezpečnostní pokyny. 1. Bezpečnostní pokyny 1 Axorn 50/70 1. Bezpečnostní pokyny Obsah 1. Bezpečnostní pokyny 2. Obsah soupravy 3. Popis řídící elektroniky 4. Postup montáže 5. Postup nastavení 6. Uložení vysílače dálkového ovládání 7. Automatický

Více

Antidekubitní matrace DN 500

Antidekubitní matrace DN 500 Antidekubitní matrace DN 500 Návod k použití Poslední revize návodu byla provedna dne 23.4.2010 Úvod Děkujeme vám za zakoupení této alternativní matrace s nastavitelným tlakem vzduchu. Před použitím tohoto

Více

Dříve než začnete používat zařízení, přečtěte si návod k obsluze a potom jej uschovejte na dostupném místě!

Dříve než začnete používat zařízení, přečtěte si návod k obsluze a potom jej uschovejte na dostupném místě! A120406 V5/0713 CZ ČESKY Překlad originálního návodu k obsluze Dříve než začnete používat zařízení, přečtěte si návod k obsluze a potom jej uschovejte na dostupném místě! 1. Obecné informace... 156 1.1

Více

www.kovopolotovary.cz

www.kovopolotovary.cz Pro posuvné brány Robus 400/400P 600/600P 1000/1000P www.kovopolotovary.cz Robus OBSAH strana 400/400P 600/600P 1000/1000P 1 Upozornìní 3 2 Popis výrobku a jeho použití 4 2.1 Provozní možnosti 4 2.2 Typické

Více

PS224. Záložní baterie

PS224. Záložní baterie Záložní baterie Optimálního výkonu lze dosáhnout pouze při dodržování pokynů v návodech, výrobce si vyhrazuje právo na změny a dodatky v návodu bez předešlé domluvy. verze 1.0 www.technopark.cz Obsah 1

Více

Servopohony vzduchotechnických

Servopohony vzduchotechnických 4 626 Servopohony vzduchotechnických klapek Rotační provedení, třípolohová regulace, napájení 24V~ nebo 230V~ GBB13...1 GBB33...1 Elektrické servopohony, jmenovitý krouticí moment 20 Nm, napájecí napětí

Více

Návod pro instalaci, obsluhu a údržbu. SMART Line SL & SLEW 100-130 - 160-210 - 240 12/2014

Návod pro instalaci, obsluhu a údržbu. SMART Line SL & SLEW 100-130 - 160-210 - 240 12/2014 Návod pro instalaci, obsluhu a údržbu SMART Line SL & SLEW 00 30 60 20 240 2/204 OBSAH OBECNÁ DOPOČENÍ... 4 NÁVOD K OBSLUZE... 5 Ovládací panel ( SLEW )... 5 POPIS ZAŘÍZENÍ... 6 Modely SL / SLEW 00 30

Více