č.j.: ŽP/918/13 V Plzni dne Vyřizuje: Ing. Jiří Soutner R O Z H O D N U T Í

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "č.j.: ŽP/918/13 V Plzni dne 8. 1. 2013 Vyřizuje: Ing. Jiří Soutner R O Z H O D N U T Í"

Transkript

1 KRAJSKÝ ÚŘAD PLZEŇSKÉHO KRAJE ODBOR ŽIVOTNÍHO PROSTŘEDÍ Škroupova 18, Plzeň č.j.: ŽP/918/13 V Plzni dne Vyřizuje: Ing. Jiří Soutner R O Z H O D N U T Í o změně č. 1 integrovaného povolení společnosti Autoneum CZ s.r.o., se sídlem U Dvořiska 1721, Choceň s přiděleným IČ pro zařízení Průmyslová zóna CTPark Bor, Objekt B4.1 technologie provozu Autoneum. Krajský úřad Plzeňského kraje, odbor životního prostředí (dále jen krajský úřad ), jako příslušný správní úřad podle ustanovení 33 písm. a) zákona č. 76/2002 Sb., o integrované prevenci a omezování znečištění, o integrovaném registru znečišťování a o změně některých zákonů (zákon o integrované prevenci), v platném znění (dále jen zákon o integrované prevenci) mění na základě oznámení změny v provozu zařízení dle 16 odst. 1 písm. b) zákona o integrované prevenci, v souladu s ustanovením 19a odst. 2 zákona o integrované prevenci integrované povolení č.j.: ŽP/12624/10 ze dne vydané společnosti Rieter Automotive CZ s.r.o., se sídlem Choceň, U Dvořiska 1721, PSČ , s přiděleným IČ pro zařízení Průmyslová zóna CTPark Bor, Objekt B4.1 technologie RIETER tak, že celý výrok nově zní takto:

2 Krajský úřad Plzeňského kraje, odbor životního prostředí (dále jen krajský úřad ), jako příslušný správní úřad podle ustanovení 33 písm. a) zákona č. 76/2002 Sb., o integrované prevenci a omezování znečištění, o integrovaném registru znečišťování a o změně některých zákonů (zákon o integrované prevenci), v platném znění (dále jen zákon o integrované prevenci) vydává podle ustanovení 13 odst. 3 zákona o integrované prevenci. integrované povolení společnosti Autoneum CZ s.r.o. se sídlem U Dvořiska 1721, Choceň, s přiděleným IČ (dále jen,,provozovatel ) pro zařízení Průmyslová zóna CTPark Bor, objekt B4.1 technologie provozu Autoneum (dále jen zařízení ) 1. Popis zařízení 1.1 Identifikační údaje Název zařízení: Provozovatel zařízení: Kategorie zařízení: Umístění zařízení: Průmyslová zóna CTPark Bor, Objekt B4.1 - technologie provozu Autoneum Autoneum CZ s.r.o. IČ h - chemická zařízení na výrobu základních organických chemických látek, jako jsou základní plastické hmoty (syntetická vlákna na bázi polymerů, vlákna na bázi celulózy), podle přílohy č. 1 zákona o integrované prevenci Kraj: Plzeňský Obec: Bor K.ú.: Ostrov u Tachova Parcelní čísla: 109/1, 803/66, 803/122, 803/182, 803/183, 803/184 Jedná se o zařízení na výrobu autodílů. Základní surovinou pro výrobu jsou izolační materiály s vrstvami polyetylenu, polyesteru, polyamidu, izolační plsti, netkané textilie a další. Podle druhu výrobku jsou pak jednotlivé vrstvy založeny do stroje a následně se transportují k nahřátí do pece. Po nahřátí jednotlivých komponent se díly laminují a dopravují do tvarovacích forem, kde se jednotlivé komponenty zalisují, a díl dosáhne požadovaný tvar. Při lisování dochází k dochlazení dílu, který je ze stroje vyjmut. Na polotovarových dílech dále probíhají drobné operace, jako děrování a vysokofrekvenční svařování. Poté polotovar putuje na konverzní buňky, kde dojde k přivaření plastových Strana 2 (celkem 23)

3 dílů pomocí ultrazvukové svářečky. Následně je vytvarovaný díl umístěn společně s EPS díly do vypěňovacího lisu. Zde dojde ke vstřiku PUR komponent. Po skončení chemické reakce (vyzrání pěny) se díl vyjme a založí do kabiny waterjetu, kde dojde k ořezu vodním paprskem Popis zařízení a) Technické a technologické jednotky podle přílohy č. 1 zákona o integrované prevenci: Výrobní linky interiérových autodílů s podílem PUR pěny Could moulding tvarovací linky Linka 1 automatická tvarovací linka Linka 2 automatická tvarovací linka Linka 3 manuální tvarovací linka Tvarování dílu je proces, při kterém dochází působením tlaků a teplot k laminaci několika materiálů a formování dílu do požadovaného tvaru. Konverzní buňky Konverzní buňky se skládají z Waterjetů, Mouthcarierů a popř. z UZ Welding. Zde dochází k finální úpravě výrobku vypěňování, oříznutí výrobku na požadovaný tvar. Vypěňovací lisy jsou součástí konverzních buněk. Projektovaná kapacita carsetů/rok Technologický postup výroby Vypěňování polyuretanové výplně Nástřikem přesně stechiometricky odměřené směsi diisokyanátu (MDI) a polyolu ze směšovacího zařízení do formy vytvarované z nastříhané textilie dochází k chemické reakci, vypěnění polyuretanové pěny a následné úpravě výrobku lisováním. b) Technické a technologické jednotky mimo rámec přílohy č. 1 zákona o integrované prevenci: Waterjet řezání vodním paprskem Řezáním vysokotlakým vodním paprskem pomocí DEMI vody se provádí ořez dílů dle zvoleného programu. Po provedení řezu se voda zachycuje ve vaně. Součástí je i čištění odpadající vody pomocí cyklonu a následně vícestupňovými filtry. Strana 3 (celkem 23)

4 Úpravna vody Automatická změkčovací stanice, před níž je předřazen mechanický filtr, k úpravě vody používané k řezání vodním paprskem. Kapacita stanice Vytápění administrativní vestavby a ohřev TUV 3,8 l/ min Jako zdroj tepla jsou nainstalovány tři závěsné kotle na zemní plyn. Každý kotel bude mít samostatný výduch nad střechu budovy. 3 ks závěsné kotle typu BUDERUS LogmaxU122 výkon á 24 kw projektovaný výkon celkem Otop haly B4.1 Pro otop haly jsou nainstalovány plynové teplovzdušné jednotky. 72 kw 12 ks typ SAHARA jmenovitý tepelný výkon 42 kw projektovaný výkon celkem 504 kw Spaliny budou vyvedeny od každé jednotky vlastním výduchem nad střechu haly. Vytápění skladu chemikálií K vytápění skladu chemikálií je nainstalován plynový závěsný kotel BUDERUS Logmax 1222 o výkonu 24 kw s výduchem na střechu haly a el. kotel PROTHERM Ray 24k o výkonu 24 kw, který slouží jako záloha dieselagregátu v případě výpadku el. energie. Skladování a stáčení surovin Suroviny na vypěňování MDI a polyol jsou skladovány v nádržích se záchytnými vanami o objemu, který umožní zachycení 100% objemu skladované látky, ve skladu umístěném ve výrobní hale, odděleném a vybaveném podle ČSN jako sklad hořlavin s provozním i havarijním větráním. MDI 2 nádrže á 30 m 3 Polyol 2 nádrže á 30 m 3 MDI a polyol jsou dodávány v autocisternách. U stáčení isokyanátu je použita pružná stáčecí hadice s rekuperací par do cisterny. Stáčecí místo je zabezpečeno přestřešením vybetonované izolované plochy a vyspádováním do sběrného kanálku, který bude zaústěn do havarijní jímky. Chlazení Společnost provozuje dva uzavřené chladící okruhy cirkulační okruh s mikrověží pro chlazení hydrauliky a pro chlazení forem samostatný cirkulační okruh se strojním chlazením, na který bude zařízení napojeno. Strana 4 (celkem 23)

5 Kompresorovna Tlakový vzduch zajišťuje kompresorová stanice se dvěma kompresory, každý o výkonu cca 400 m 3 /hod, které budou napojeny na instalovaný rozvod. Náhradní zdroj DIESELAGREGÁT Pro zálohování zdroje při výpadku elektrického proudu je nainstalován dieselagregát. Výkon cca 100 kw Odlučovač ropných látek (ORL) Venkovní plochy jsou odkanalizovány přes odlučovač ropných látek a čerpací stanici. Provozovatelem ORL a čerpací stanice není provozovatel zařízení. c) Přímo spojené činnosti Zásobování vodou Pro dodávku vody je využita stávající vodovodní přípojka. Pitná voda pro sociální i technologické účely je zajištěna z veřejného řadu pitné vody na základě uzavřené smlouvy s dodavatelem. Nakládání s vodami Dešťové vody ze střech jsou odváděny směrem k rybníkům v obci Ostrov a větší průtoky do retenční nádrže 1. Dešťové vody z manipulačních ploch zařízení jsou oddílnou kanalizací odváděny do dešťové kanalizace přes odlučovač ropných látek a následně přečerpávány do kanalizace a retenční nádrže 1 (za silnicí). Splaškové vody jsou odváděny do kanalizace, která je napojena do kanalizace v areálu, zakončené čistírnou odpadních vod a následně vypouštěny to retenční nádrže 1. Odpadní vody technologické, které vznikají při výrobě změkčené vody pro řezání vodním paprskem a z vlastního řezání. Vody z řezání vodním paprskem jsou za pomocí cyklónu odloučeny od zbytků tkaniny a po filtraci jsou přečerpány do splaškové kanalizace. Odpadní vody splaškové jsou stejně jako odpadní vody technologické odváděny do kanalizace napojené na čistírnu odpadních vod. Místo vypouštění vod: Bezejmenný pravostranný přítok Suchá pod Pískovým rybníkem, říční kilometr nedefinován, číslo hydrologického pořadí , číslo hydrogeologického rajonu 6212 Krystalinikum v povodí Mže po Stříbro a Radbuzy po Staňkov. Zásobování elektrickou energií a plynem Energie a plyn pro zařízení jsou dodávány ze stávajícího rozvodu. Strana 5 (celkem 23)

6 Nakládání s odpady Nakládání s odpady se bude řídit vyhláškou MŽP č. 383/2001 Sb., o podrobnostech nakládání s odpady. Odpady budou shromažďovány na vyhrazených místech a předávány oprávněné osobě na základě smlouvy. 2. Nahrazení a rušení rozhodnutí, která byla vydána podle zvláštních předpisů 2.1. Tímto rozhodnutím se v souladu s 13 zákona o IP nahrazují následující rozhodnutí vydávana na základě zvláštních právních předpisů a. Uděluje se souhlas k nakládání s nebezpečnými odpady v souladu s 16 odst. 3 zákona č. 185/2001 Sb., o odpadech, v platném znění. b. povolení k vypouštění odpadních vod, které k dodržení nejvyšší míry znečištění podle kanalizačního řádu vyžadují předchozí čištění, do kanalizace podle 18, odst. 3 zákona č. 274/2001 Sb., o vodovodech a kanalizacích pro veřejnou potřebu a o změně některých zákonů, v platném znění. c. Uděluje se souhlas k stavbě akce,,průmyslová zóna CTPark Bor, objekt B4.1 technologie RIETER v dokumentaci změny stavby před dokončením a v dokumentaci pro stavební povolení stavby Venkovní přístavy a nové komunikace sklad komponentů PUR ve smyslu ust. 17 odst. 1, písm. b) vodního zákona. d. Uděluje se povolení k uvedení středních zdrojů znečišťování ovzduší (plynová kotelna, technologická linka vypěňování PUR) do zkušebního provozu ve smyslu ustanovení 17 odst. 1 písm. d) zákona č. 86/2002 Sb. e. Povoluje se provoz vyjmenovaného stacionárního zdroje Výroba polyuretanové pěny ve smyslu ustanovení 11 odst. 2 písm. d) zákona č. 201/2012 Sb. o ochraně ovzduší, v platném znění. f. Povoluje se provoz vyjmenovaného stacionárního zdroje Vytápění haly B4.1 ve smyslu ustanovení 11 odst. 2 písm. d) zákona č. 201/2012 Sb. o ochraně ovzduší, v platném znění. g. Schvaluje se plán opatření pro případ havárie Manipulační a havarijní plán ve smyslu 39 odst. 2 písm. a) zákona č. 254/2001 Sb., vodní zákon, v platném znění Tímto rozhodnutím se v souladu s 44 odst. 2 zákona o IP ruší následující pravomocná rozhodnutí a. Rozhodnutí Městského úřadu Tachov, odboru životního prostředí o vydání souhlasu k stavbě,,průmyslová zóna CTPark Bor, objekt B4.1 technologie RIETER v dokumentaci změny stavby před dokončením a v dokumentaci pro stavební povolení stavby,,venkovní přístavy a nové komunikace sklad komponentů PUR ve smyslu ust. 17 odst. 1, písm. b) vodního zákona ze dne vydané pod č.j: 2266/2010-OŽP-2. Strana 6 (celkem 23)

7 3. Závazné podmínky provozu: Krajský úřad v souladu s ustanovením 13 odst. 3 písm. d) zákona o integrované prevenci, ustanovením 13 odst. 4 a ustanovení 13 odst. 6 zákona o integrované prevenci, ve vazbě na 14 zákona o integrované prevenci, krajský úřad stanovuje závazné podmínky provozu zařízení a s ním přímo spojených činností, dále postupy a opatření zabezpečující plnění těchto podmínek. V těchto podmínkách jsou zahrnuty podmínky uvedené ve vyjádření příslušného orgánu ochrany veřejného zdraví, které se dotýkají zájmů chráněných podle zákona č. 258/2000 Sb., o ochraně veřejného zdraví, popřípadě požadavky uvedené ve stanovisku k posouzení vlivů na životní prostředí podle zákona č. 100/2001 Sb., o posuzování vlivů na životní prostředí Emisní limity, opatření na ochranu ovzduší, vody a proti hluku a související monitoring Ovzduší Výroba PUR pěny vyjmenovaný zdroj dle přílohy 2 bod 6.5. zákona č. 201/2012 Sb. o ochraně ovzduší. Provozovatel zdroje je povinen dodržovat emisní limity uvedené v tabulce 1. Tabulka 1. Závazné emisní limity pro výrobu PUR pěny Emisní zdroj Látka nebo ukazatel Jednotka Specifický emisní limit Výroba PUR pěny pro autodíly Odtahy ze zařízení linek 1, 2 a 3 TOC mg.m Platné pro vztažné podmínky C koncentrace příslušné látky v odpadním plynu za obvyklých provozních podmínek Strana 7 (celkem 23)

8 Otop haly B4.1 vyjmenovaný zdroj dle přílohy 2 bod 1.4. zákona č. 201/2012 Sb. o ochraně ovzduší. Provozovatel zdroje je povinen dodržovat emisní limity uvedené v tabulce 2. Tabulka 2. Závazné emisní limity pro vytápění Emisní zdroj Látka nebo ukazatel Jednotka Specifický emisní limit Vytápění haly plynové teplovzdušné jednotky x Specifické emisní limity platné do xx Specifické emisní limity platné od CO mg.m x 50 xx NO x mg.m x 100 xx Vytápění administrativní vestavby a ohřev TUV nevyjmenovaný zdroj. Závěsné kotle typu BUDERUS LogmaxU122 3ks Vytápění skladu chemikálií nevyjmenovaný zdroj. Závěsný kotel BUDERUS Logmax Náhradní zdroj DIESELAGREGÁT nevyjmenovaný zdroj. Typ APD 110 C Dodržovat podmínky pro provoz stanovené v předloženém provozním řádu zdrojů znečišťování ovzduší. V případě aktualizace zaslat na krajský úřad do 3 měsíců od nastalých změn Voda A Pitná voda, ochranná pásma Pitná voda pro sociální i technologické účely je dodávána ze skupinového vodovodu TBP Tachov Bor Planá na základě smlouvy. Závazné podmínky nejsou stanoveny. B Dešťová voda Dešťová voda je z ploch po předčištění na odlučovacích ropných látek (ORL) svedena do dešťové kanalizace a vypouštěna do retenční nádrže 1. Provozovatel bude informovat majitele areálu o případném ohrožení technického stavu ORL. řádného Strana 8 (celkem 23)

9 C - Vypouštění odpadních vod 1) Vypouštění veškerých odpadních vod ze závodu podléhá ustanovením kanalizačního řádu Kanalizační řád CT Park Bor, Nová Hospoda schváleného rozhodnutím MěÚ Tachov ze dne č.j.: 346/2012-OŽP-2. 2) Zajistit od majitele areálu výsledky odběrů a analýz (prováděné 4 x ročně) bodových vzorků odpadní vody z ORL (LOP150 na pronajatém pozemku provozovatele), které provádí provozovatel ORL. Výsledky rozborů předkládat 1x za rok odboru ŽP KÚ Plzeňského kraje v rámci vyhodnocení plnění podmínek IP. 3) Výsledky rozboru z monitorovacího vrtu předkládat 1x za rok odboru ŽP KÚ Plzeňského kraje v rámci vyhodnocení plnění podmínek IP Vibrace, hluk, neionizujícího záření A. Vibrace Závazné podmínky nejsou stanoveny. B. Hluk Dodržovat nejvyšší přípustné hodnoty hluku v chráněném venkovním prostoru stanovené v nařízení vlády č. 272/2011 Sb., o ochraně před nepříznivými účinky hluku a vibrací. Denní doba 50 db (6,00 až 22,00) Pro noční dobu 40 db (22,00 až 6,00) C. Teplo nebo jiné formy neionizujícího záření Závazné podmínky nejsou stanoveny. Strana 9 (celkem 23)

10 3.2. Opatření k vyloučení rizik možného znečišťování životního prostředí a ohrožování zdraví člověka pocházejících ze zařízení po ukončení jeho činnosti, pokud k takovému riziku či ohrožení zdraví člověka může dojít Provozovatel vypracuje a předloží Krajskému úřadu Plzeňského kraje odboru životního prostředí ke schválení projekt demontáže provozu, likvidace zařízení a případné asanace po ukončení jeho provozu. Termín: 3 měsíce před ukončením provozu 3.3. Podmínky pro nakládání s odpady 1. Uděluje se souhlas k nakládání s nebezpečnými odpady. Předmětem nakládání s odpady bude jejich třídění, shromažďování a předávání oprávněné osobě k další úpravě, využití nebo odstranění. 2. Nakládáno bude s následujícími odpady: Tabulka 5: Nebezpečné odpady vznikající při výrobní činnosti provozovatele: Katalogové číslo Název druhu odpadu Kat. odpadu Odpadní barvy a laky obsahující organická rozpouštědla nebo jiné nebezpečné látky N Vodné kaly obsahující barvy nebo laky s obsahem organických rozpouštědel nebo jiných nebezpečných látek N Odpadní lepidla a těsnící materiály obsahující organická rozpouštědla nebo jiné nebezpečné látky N Kyseliny blíže nespecifikované N Oplachové vody obsahující nebezpečné látky N Odpadní minerální řezné oleje neobsahující halogeny N Odpadní řezné emulze a roztoky neobsahující halogeny N Upotřebené vosky a tuky N Kaly z obrábění obsahující nebezpečné látky N Kovový kal (brusný, honovací a kal z lapolování) obsahující olej N Upotřebené brusné nástroje a brusné materiály obsahující nebezpečné látky N Odpady jinak blíže neurčené průmyslové smetky O/N Nechlorované hydraulické minerální oleje N Nechlorované minerální motorové, převodové a mazací oleje N Syntetické motorové, převodové a mazací oleje N Minerální nechlorované izolační a teplonosné oleje N Kaly z odlučovačů oleje N Kaly z lapáků nečistot N Olej z odlučovačů oleje N Strana 10 (celkem 23)

11 Zaolejovaná voda z odlučovačů oleje N Jiná rozpouštědla a směsi rozpouštědel N Papírové a lepenkové obaly O/N Plastové obaly O/N Dřevěné obaly O/N Kovové obaly O/N Obaly obsahující zbytky nebezpečných látek nebo obaly těmito látkami znečištěné N Kovové obaly obsahující nebezpečnou výplňovou hmotu (např. azbest) včetně prázdných tlakových nádob N Absorpční činidla, filtrační materiály, čistící tkaniny a ochranné oděvy znečištěné nebezpečnými látkami N Vyřazená zařízení obsahující nebezpečné látky neuvedená pod čísly až N Vyřazené anorganické chemikálie, které jsou nebo obsahují nebezpečné látky N Vyřazené organické chemikálie, které jsou nebo obsahují nebezpečné látky N Olověné akumulátory N Nikl-kadmiové baterie a akumulátory N Sklo, plasty a dřevo obsahující nebezpečné látky nebo nebezpečnými látkami znečištěné N Upotřebené aktivní uhlí z čištění spalin N Kaly z jiných způsobů čištění průmyslových odpadních vod obsahující nebezpečné látky N Zářivky a jiný odpad obsahující rtuť N Vyřazené elektrické nebo elektronické zařízení obsahující nebezpečné látky neuvedené pod čísly a N 3. Množství všech nebezpečných odpadů shromážděných v provozovně nepřesáhne 500 kg. Výjimku z tohoto množství tvoří nebezpečné odpady uvedené v kap Podmínky zajišťující ochranu zdraví člověka, zvířat a ochranu životního prostředí, zejména ochranu ovzduší, půdy, lesa, podzemních a povrchových vod, přírody a krajiny 1) Udržovat zařízení v řádném technickém stavu, o provedených opravách, údržbě a revizích vést záznamy v provozní deníku či evidenci, popř. doložit dokladem v případě zajištění externí společností. 2) Kontrolovat těsnost nádrží pro skladování závadných látek, potrubních propojení a mobilních prostředků pro dopravu závadných látek v souladu s 39, odst. 4, písm. c), zákona č. 254/2001 Sb. v platném znění. 3) Pro zamezení úniku závadných látek zajistit odpovídající kontrolní systém, o kontrolách vést záznam v provozním deníku či evidenci. Strana 11 (celkem 23)

12 4) Vést záznamy o prováděných opatřeních při zacházení se závadnými látkami a uchovávat je po dobu pěti let. 5) Postupovat v případě havárie podle schváleného plánu opatření pro případ havárie, který bude při každé změně aktualizován. 6) Se závadnými látkami nakládat pouze v místech k tomu určených, která jsou zajištěna proti jejich úniku do vod povrchových nebo podzemních. 7) Při poruše koncového zařízení na zachycování emisí škodlivých látek do ovzduší postupovat v souladu s provozní dokumentací zařízení. 8) Technologický proces provozovat tak, aby nebyla překročena povolená maximální koncentrace škodlivin na všech výstupech do ovzduší Podmínky pro hospodárné využívání surovin a energie Optimalizace spotřeby významných el. motorů s ohledem na pracovní cyklus. Provozovatel povede a bude archivovat evidence spotřeb el. energie, vody komponentů PUR na vyrobený carset Opatření pro předcházení havárií a omezování jejich případných následků 1) Suroviny na vypěňování MDI a polyol budou skladovány v nádržích se záchytnými vanami o objemu, který umožní zachycení 100 % objemu skladované látky. 2) Veškerá zařízení, v nichž se používají, zachycují, skladují, zpracovávají nebo dopravují závadné látky, včetně záchytných jímek, udržovat a provozovat v takovém technickém stavu, aby bylo zabráněno úniku těchto látek do půdy, podzemních vod nebo nežádoucímu smísení s odpadními nebo srážkovými vodami. 3) Zajistit trvalé vybavení míst, kde bude nakládáno se závadnými látkami, asanačními prostředky. 4) Těsnost nádrží pro skladování, potrubních propojení a mobilních prostředků pro dopravu nebezpečných a zvláště nebezpečných látek ověřovat s četností stanovenou zákonem č. 254/2001 Sb., v platném znění, t.j. 1x za 5 let. Sklady musí být zabezpečeny nepropustnou úpravou proti úniku závadných látek do podzemních voda kontrolovány nejméně 1 x za 6 měsíců. 5) Provozovat monitorovací vrt, který tvoří kontrolní systém pro zjišťování úniku závadných látek. 6) Vést záznamy o prováděných opatřeních při zacházení se závadnými látkami a uchovávat je po dobu pěti let. Strana 12 (celkem 23)

13 7) V případě ohrožení vod při úniku závadných látek postupovat podle schváleného plánu opatření pro případ havárie Manipulační a havarijní plán ( 39 zákona o vodách č. 254/2001 Sb., vyhláška č. 450/2005 Sb.). 8) Nebezpečné odpady vzniklé při havárii a její likvidaci provozovatel předá oprávněné osobě do 14 dnů od jejich vzniku, do této doby budou zabezpečeny v souladu s legislativou. 9) Mimořádné a havarijní situace řešit v souladu s havarijními plány a ostatními vnitropodnikovými předpisy Opatření pro provoz týkající se situací odlišných od podmínek běžného provozu (například uvedení zařízení do provozu, poruchy zařízení, krátkodobá přerušení a definitivní ukončení provozu zařízení), při kterých může vzniknout nebezpečí ohrožení životního prostředí nebo zdraví člověka Při uvádění zařízení do provozu, při jeho odstavování, při odstraňování poruch zařízení dodržovat postupy a zásady provozních řádů a provozní dokumentace, ve kterých jsou tyto situace popsány Způsob monitorování emisí a přenosů, případně technických opatření, včetně specifikace metodiky měření, včetně jeho frekvence, vedení záznamů o monitorování 1) Zajišťovat autorizované měření na odtazích odvětrání zařízení linek 1, 2, 3 v rozsahu uvedeném v tabulce 1-1x za kalendářní rok. 2) U teplovzdušných jednotek zajišťujících vytápění haly namísto měření emisí použít výpočet. 3) Provádět monitoring podzemních vod z nového monitorovacího vrtu. Monitorování bude prováděno oprávněným subjektem a výsledky budou předkládány krajskému úřadu v roční zprávě o plnění podmínek IP. Rozsah chemických analýz celkový obsah organického uhlíku (C10-C40), celkový obsah dusíku a ph. Četnost monitoringu: 1 x za kalendářní rok. Strana 13 (celkem 23)

14 3.9. Opatření k minimalizaci dálkového přemisťování znečištění či znečištění překračujícího hranice států a k zajištění vysoké úrovně ochrany životního prostředí jako celku Součástí žádosti o vydání IP nebyly podklady, ze kterých by vyplývala nutnost realizace opatření k minimalizaci dálkového přemísťování znečištění Postup vyhodnocování plnění podmínek integrovaného povolení včetně povinnosti předkládat úřadu údaje požadované k ověření shody s integrovaným povolením Provozovatel zařízení je povinen podle příslušných právních předpisů: - předložit dílčí roční zprávu plnění podmínek IP KÚ Plzeňského kraje, odboru životního prostředí, do následujícího kalendářního roku, poprvé za rok ohlásit KÚ Plzeňského kraje plánovanou změnu zařízení - neprodleně hlásit dotčeným orgánům všechny mimořádné situace, havárie zařízení a havarijní úniky znečišťujících látek ze zařízení do životního prostředí Podmínky uvedené ve vyjádření (stanovisku) příslušného orgánu ochrany veřejného zdraví Závazné podmínky nejsou stanoveny EIA podmínky provozu Ze závěru zjišťovacího řízení č.j /ENV/10 ze dne vyplývá, že s ohledem na povahu a rozsah záměru a charakteristiku předpokládaných vlivů záměru na veřejné zdraví a životní prostředí, nemá záměr významný vliv na životní prostředí a nebude posuzován podle tohoto zákona. Podmínky závěru zjišťovacího řízení jsou zapracovány do podmínek tohoto integrovaného povolení. Strana 14 (celkem 23)

15 rozhodnutí o změně č. 1 integrovaného povolení č.j.: ŽP/918/13 Odůvodnění Krajský úřad Plzeňského kraje obdržel dne oznámení firmy Autoneum CZ s.r.o. se sídlem U Dvořiska 1721, Choceň, s přiděleným IČ , o změně integrovaného povolení podle ustanovení 16 odst. 1 písm. b) zákona o integrované prevenci pro zařízení Průmyslová zóna CTPark Bor, Objekt B4.1 technologie provozu Autoneum. Uvedeným dnem bylo zahájeno řízení o změně č. 1 integrovaného povolení. Jedná se o zařízení 4.1.h - chemická zařízení na výrobu základních organických chemických látek, jako jsou základní plastické hmoty (syntetická vlákna na bázi polymerů, vlákna na bázi celulózy), podle přílohy č. 1 zákona o integrované prevenci. Předmětem oznámení změny integrovaného povolení je ukončení zkušebního provozu, změna jména společnosti, úprava v technologii stav dle skutečnosti (kapacita se nemění), rozšíření seznamu odpadů, úprava vypouštění odpadních vod, zapracování změn dle platné nově vydané legislativy o ochraně ovzduší a zapracování dílčích informací z kontroly České inspekce životního prostředí OI Plzeň ve dnech 29. a Krajský úřad po vyhodnocení všech došlých materiálů konstatuje, v souladu s 19a odst. 2 zákona o integrované prevenci, že se nejedná o podstatné změny v provozu zařízení, ale že je nezbytné provést změnu integrovaného povolení. Krajský úřad vydává pro lepší přehlednost integrovaného povolení celý výrok změněného rozhodnutí včetně zapracovaných změn ve výrokové části rozhodnutí a provedené změny specifikuje v odůvodnění. V původním integrovaném povolení č. j. ŽP/12624/10 ze dne vydané společnosti Rieter Automotive CZ s.r.o., se sídlem Choceň, U Dvořiska 1721, PSČ s přiděleným IČ , pro zařízení Průmyslová zóna CTPark Bor, Objekt B4.1 technologie RIETER, byly provedeny následující změny: 1) V části popis zařízení, identifikační údaje na straně 1 rozhodnutí se mění název a provozovatel zařízení a nově zní takto: Název zařízení: Průmyslová zóna CTPark Bor, Objekt B4.1 - technologie provozu Autoneum Provozovatel zařízení: Autoneum CZ s.r.o. 2) V části Technické a technologické jednotky podle přílohy č. 1 zákona o integrované prevenci na straně 1 rozhodnutí se mění popis, dochází ke změně u linky č. 2 z manuální na automatickou a v projektované kapacitě díly za carsety a nově zní takto: Výrobní linky interiérových autodílů s podílem PUR pěny Could moulding tvarovací linky Linka 1 automatická tvarovací linka Linka 2 automatická tvarovací linka Linka 3 manuální tvarovací linka Strana 15 (celkem 23)

16 Tvarování dílu je proces, při kterém dochází působením tlaků a teplot k laminaci několika materiálů a formování dílu do požadovaného tvaru. Konverzní buňky Konverzní buňky se skládají z Waterjetů, Mouthcarierů a popř. z UZ Welding. Zde dochází k finální úpravě výrobku vypěňování, oříznutí výrobku na požadovaný tvar. Vypěňovací lisy jsou součástí konverzních buněk. Projektovaná kapacita carsetů/rok 3) V části Technické a technologické jednotky mimo rámec přílohy č. 1 zákona o integrované prevenci na straně 3 rozhodnutí se mění otop haly B4.1 z 8 ks plynové teplovzdušné jednotky typ SAHARA na 12 ks a tím se zvyšuje projektovaný výkon celkem na 504 kw a za bod Otop haly B4.1 doplňuje nový bod, který zní takto: Vytápění skladu chemikálií K vytápění skladu chemikálií je nainstalován plynový závěsný kotel BUDERUS Logmax 1222 o výkonu 24 kw s výduchem na střechu haly a el. kotel PROTHERM Ray 24k o výkonu 24 kw, který slouží jako záloha dieselagregátu v případě výpadku el. energie. 4) V kapitole Tímto rozhodnutím se v souladu s 13 zákona o IP nahrazují následující rozhodnutí vydávána na základě zvláštních právních předpisů na straně 13 rozhodnutí se upravují a přidávají nové body s ohledem na provoz zařízení. Celá kapitola zní takto: 2.1. Tímto rozhodnutím se v souladu s 13 zákona o IP nahrazují následující rozhodnutí vydávána na základě zvláštních právních předpisů a. Uděluje se souhlas k nakládání s nebezpečnými odpady v souladu s 16 odst. 3 zákona č. 185/2001 Sb., o odpadech, v platném znění. b. povolení k vypouštění odpadních vod, které k dodržení nejvyšší míry znečištění podle kanalizačního řádu vyžadují předchozí čištění, do kanalizace podle 18, odst. 3 zákona č. 274/2001 Sb., o vodovodech a kanalizacích pro veřejnou potřebu a o změně některých zákonů, v platném znění. c. Uděluje se souhlas k stavbě akce,,průmyslová zóna CTPark Bor, objekt B4.1 technologie RIETER v dokumentaci změny stavby před dokončením a v dokumentaci pro stavební povolení stavby Venkovní přístavy a nové komunikace sklad komponentů PUR ve smyslu ust. 17 odst. 1, písm. b) vodního zákona. Strana 16 (celkem 23)

17 rozhodnutí o změně č. 1 integrovaného povolení č.j.: ŽP/918/13 d. Uděluje se povolení k uvedení středních zdrojů znečišťování ovzduší (plynová kotelna, technologická linka vypěňování PUR) do zkušebního provozu ve smyslu ustanovení 17 odst. 1 písm. d) zákona č. 86/2002 Sb. e. Povoluje se provoz vyjmenovaného stacionárního zdroje Výroba polyuretanové pěny ve smyslu ustanovení 11 odst. 2 písm. d) zákona č. 201/2012 Sb. o ochraně ovzduší, v platném znění. f. Povoluje se provoz vyjmenovaného stacionárního zdroje Vytápění haly B4.1 ve smyslu ustanovení 11 odst. 2 písm. d) zákona č. 201/2012 Sb. o ochraně ovzduší, v platném znění. g. Schvaluje se plán opatření pro případ havárie Manipulační a havarijní plán ve smyslu 39 odst. 2 písm. a) zákona č. 254/2001 Sb., vodní zákon, v platném znění. 5) V části 1.1. Ovzduší na straně 6 rozhodnutí se upravuje tabulka 1. Závazné emisní limity pro výrobu PUR pěny a tabulka 2. Závazné emisní limity pro vytápění a přidávají se v kapitole nevyjmenované zdroje znečišťování ovzduší. Celá kapitola zní takto: 3.1. Emisní limity, opatření na ochranu ovzduší, vody a proti hluku a související monitoring Ovzduší Výroba PUR pěny vyjmenovaný zdroj dle přílohy 2 bod 6.5. zákona č. 201/2012 Sb. o ochraně ovzduší. Provozovatel zdroje je povinen dodržovat emisní limity uvedené v tabulce 1. Tabulka 1. Závazné emisní limity pro výrobu PUR pěny Emisní zdroj Látka nebo ukazatel Jednotka Specifický emisní limit Výroba PUR pěny pro autodíly Odtahy ze zařízení linek 1, 2 a 3 TOC mg.m Platné pro vztažné podmínky C koncentrace příslušné látky v odpadním plynu za obvyklých provozních podmínek Strana 17 (celkem 23)

18 Otop haly B4.1 vyjmenovaný zdroj. Provozovatel zdroje je povinen dodržovat emisní limity uvedené v tabulce 2. Tabulka 2. Závazné emisní limity pro vytápění Emisní zdroj Látka nebo ukazatel Jednotka Specifický emisní limit Vytápění haly plynové teplovzdušné jednotky x Specifické emisní limity platné do xx Specifické emisní limity platné od CO mg.m x 50 xx NO x mg.m x 100 xx Vytápění administrativní vestavby a ohřev TUV nevyjmenovaný zdroj. Závěsné kotle typu BUDERUS LogmaxU122 3ks Vytápění skladu chemikálií nevyjmenovaný zdroj. Závěsný kotel BUDERUS Logmax Náhradní zdroj DIESELAGREGÁT nevyjmenovaný zdroj. Typ APD 110 C Dodržovat podmínky pro provoz stanovené v předloženém provozním řádu zdrojů znečišťování ovzduší. V případě aktualizace zaslat na krajský úřad do 3 měsíců od nastalých změn. 6) V části 1.2. Voda na straně 7 rozhodnutí se upravuje bod Oběr vody, přidává se bod dešťová voda a upravuje se bod Vypouštění odpadních vod. Celá kapitola zní takto: Voda A Pitná voda, ochranná pásma Pitná voda pro sociální i technologické účely je dodávána ze skupinového vodovodu TBP Tachov Bor Planá na základě smlouvy. Závazné podmínky nejsou stanoveny. B Dešťová voda Dešťová voda je z ploch po předčištění na odlučovacích ropných látek (ORL) svedena do dešťové kanalizace a vypouštěna do retenční nádrže 1. Strana 18 (celkem 23)

19 rozhodnutí o změně č. 1 integrovaného povolení č.j.: ŽP/918/13 Provozovatel bude informovat majitele areálu o případném ohrožení řádného technického stavu ORL. C - Vypouštění odpadních vod 1) Vypouštění veškerých odpadních vod ze závodu podléhá ustanovením kanalizačního řádu Kanalizační řád CT Park Bor, Nová Hospoda schváleného rozhodnutím MěÚ Tachov ze dne č.j.: 346/2012-OŽP-2. 2) Zajistit od majitele areálu výsledky odběrů a analýz (prováděné 4 x ročně) bodových vzorků odpadní vody z ORL (LOP150 na pronajatém pozemku provozovatele), které provádí provozovatel ORL. Výsledky rozborů předkládat 1x za rok odboru ŽP KÚ Plzeňského kraje v rámci vyhodnocení plnění podmínek IP. 3) Výsledky rozboru z monitorovacího vrtu předkládat 1x za rok odboru ŽP KÚ Plzeňského kraje v rámci vyhodnocení plnění podmínek IP. 7) V části 1.3. Hluk, vibrace a neionizující záření na straně 8 se mění dle platné legislativy nařízení vlády č. 148/2006 Sb. za nařízení vlády 272/2011 Sb. a mění se přečíslování části. Celá kapitola zní takto: Vibrace, hluk, neionizující záření A. Vibrace Závazné podmínky nejsou stanoveny B. Hluk Dodržovat nejvyšší přípustné hodnoty hluku v chráněném venkovním prostoru stanovené v nařízení vlády č. 272/2011 Sb., o ochraně před nepříznivými účinky hluku a vibrací. Denní doba 50 db (6,00 až 22,00) Pro noční dobu 40 db (22,00 až 6,00) C. Teplo nebo jiné formy neionizujícího záření Závazné podmínky nejsou stanoveny 8) V části 3 Podmínky zajišťující ochranu zdraví člověka a životního prostředí při nakládání s odpady na straně 8 se upravuje znění textu v bodě1) a přidává se do tabulky 3: Nebezpečné odpady vznikající při výrobní činnosti provozovatele odpad: Nikl-kadmiové baterie a akumulátory. Text bodu 1. zní takto: 1. Uděluje se souhlas k nakládání s nebezpečnými odpady. Předmětem nakládání s odpady bude jejich třídění, shromažďování a předávání oprávněné osobě k další úpravě, využití nebo odstranění. Strana 19 (celkem 23)

20 9) V části 4. Podmínky zajišťující ochranu zdraví člověka a životního prostředí, zejména ochranu ovzduší, půdy, lesa podzemních a povrchových vod, přírody a krajiny na straně 10 rozhodnutí se nahrazuje místo textu: Podmínky nejsou stanoveny za nové podmínky, které zní takto: 1) Udržovat zařízení v řádném technickém stavu, o provedených opravách, údržbě a revizích vést záznamy v provozní deníku či evidenci, popř. doložit dokladem v případě zajištění externí společností. 2) Kontrolovat těsnost nádrží pro skladování závadných látek, potrubních propojení a mobilních prostředků pro dopravu závadných látek v souladu s 39, odst. 4, písm. c), zákona č. 254/2001 Sb. v platném znění. 3) Pro zamezení úniku závadných látek zajistit odpovídající kontrolní systém, o kontrolách vést záznam v provozním deníku či evidenci. 4) Vést záznamy o prováděných opatřeních při zacházení se závadnými látkami a uchovávat je po dobu pěti let. 5) Postupovat v případě havárie podle schváleného plánu opatření pro případ havárie, který bude při každé změně aktualizován. 6) Se závadnými látkami nakládat pouze v místech k tomu určených, která jsou zajištěna proti jejich úniku do vod povrchových nebo podzemních. 7) Při poruše koncového zařízení na zachycování emisí škodlivých látek do ovzduší postupovat v souladu s provozní dokumentací zařízení. 8) Technologický proces provozovat tak, aby nebyla překročena povolená maximální koncentrace škodlivin na všech výstupech do ovzduší. 10) V části 5. Podmínky pro hospodárné využívání surovin a energie na straně 10 rozhodnutí se mění formulace textu a slovo kus se nahrazuje carset. a nově zní takto: Optimalizace spotřeby významných el. motorů s ohledem na pracovní cyklus. Provozovatel povede a bude archivovat evidence spotřeb el. energie, vody komponentů PUR na vyrobený carset. 11) V části 6. Opatření pro předcházení havarií a omezování jejich případných následků na straně 10 integrovaného povolení se vyjímá bod 8, který Strana 20 (celkem 23)

21 rozhodnutí o změně č. 1 integrovaného povolení č.j.: ŽP/918/13 se nahrazuje zněním integrovaného povolení bodu 9 a v bodě 9 se přidává nový text. Body 8 a 9 zní takto: 8) Nebezpečné odpady vzniklé při havárii a její likvidaci provozovatel předá oprávněné osobě do 14 dnů od jejich vzniku, do této doby budou zabezpečeny v souladu s legislativou. 9) Mimořádné a havarijní situace řešit v souladu s havarijními plány a ostatními vnitropodnikovými předpisy. 12) V části 7. Postupy nebo opatření pro provoz týkající se situací odlišných od podmínek běžného provozu (například uvedení zařízení do provozu, poruchy zařízení, krátkodobá přerušení a definitivní ukončení provozu zařízení), při kterých může vzniknout nebezpečí ohrožení životního prostředí nebo zdraví člověka na straně 11 integrovaného povolení se ruší body 1) až 7) a nahrazují se bodem, který zní takto: Při uvádění zařízení do provozu, při jeho odstavování, při odstraňování poruch zařízení dodržovat postupy a zásady provozních řádů a provozní dokumentace, ve kterých jsou tyto situace popsány. 13) V části 8. Způsob monitorování emisí a přenosů, případně technických opatření, včetně specifikace metodiky měření, včetně jeho frekvence, vedení záznamů o monitorování na straně 12 integrovaného povolení se ruší bod 1 a v bodě 2 se mění způsob měření podle platné legislativy. Celá kapitola zní takto: 3.8. Způsob monitorování emisí a přenosů, případně technických opatření, včetně specifikace metodiky měření, včetně jeho frekvence, vedení záznamů o monitorování 1) Zajišťovat autorizované měření na odtazích odvětrání zařízení linek 1, 2, 3 v rozsahu uvedeném v tabulce 1-1x za kalendářní rok. 2) U teplovzdušných jednotek zajišťujících vytápění haly namísto měření emisí použít výpočet. 3) Provádět monitoring podzemních vod z nového monitorovacího vrtu. Monitorování bude prováděno oprávněným subjektem a výsledky budou předkládány krajskému úřadu v roční zprávě o plnění podmínek IP. Rozsah chemických analýz celkový obsah organického uhlíku (C10-C40), celkový obsah dusíku a ph. Četnost monitoringu: 1 x za kalendářní rok. 14) V části 10. Postup vyhodnocování plnění podmínek integrovaného povolení včetně povinnosti předkládat úřadu údaje požadované k ověření shody s integrovaným povolením na straně 12 integrovaného povolení se přidává odrážka, která zní takto: - ohlásit KÚ Plzeňského kraje plánovanou změnu zařízení Strana 21 (celkem 23)

22 15) Kapitola 11 Požadavky k ochraně životního prostředí uvedené ve stanovisku k posouzení vlivů na životní prostředí na straně 13 integrovaného povolení se upravuje na dvě dílčí podkapitoly, a celá kapitola zní takto: Podmínky uvedené ve vyjádření (stanovisku) příslušného orgánu ochrany veřejného zdraví Závazné podmínky nejsou stanoveny EIA podmínky provozu Ze závěru zjišťovacího řízení č.j /ENV/10 ze dne vyplývá, že s ohledem na povahu a rozsah záměru a charakteristiku předpokládaných vlivů záměru na veřejné zdraví a životní prostředí, nemá záměr významný vliv na životní prostředí a nebude posuzován podle tohoto zákona. Podmínky závěru zjišťovacího řízení jsou zapracovány do podmínek tohoto integrovaného povolení. Krajský úřad po provedeném řízení o vydání integrovaného povolení, na podkladě výsledků projednání žádosti a komplexního posouzení věcí rozhodl tak, jak je uvedeno ve výrokové části tohoto rozhodnutí. Strana 22 (celkem 23)

23 rozhodnutí o změně č. 1 integrovaného povolení č.j.: ŽP/918/13 Poučení o odvolání Proti rozhodnutí mají účastníci řízení právo podat odvolání k Ministerstvu životního prostředí ve lhůtě 15 dnů ode dne doručení rozhodnutí. Odvolání se podává u krajského úřadu. otisk úředního razítka Mgr. Jaroslav Nálevka pověřen zastupováním vedoucího oddělení IPPC a EIA Rozdělovník: Účastníci řízení: 1. Autoneum CZ s.r.o., U Dvořiska 1721, Choceň 2. Město Bor, náměstí Republiky 1, Bor u Tachova 3. Plzeňský kraj, Škroupova 18, Plzeň 4. Vodárny a kanalizace Karlovy Vary, a.s., Studentská 328/64, Karlovy Vary 5. Povodí Vltavy, závod Berounka, Denisovo nábřeží 14, Plzeň Na vědomí (po nabytí právní moci): 1. Krajský úřad Plzeňského kraje, odbor ŽP - zde 2. Městský úřad Tachov, T.G.Masaryka 1326, Tachov vodoprávní úřad, nakládání s odpady 3. Krajská hygienická stanice Plzeňského kraje, Skrétova 15, Plzeň 4. Česká inspekce životního prostředí, Klatovská 48, Plzeň 5. CENIA, úsek technické ochrany ŽP, Litevská 8, Praha 10 Vršovice 6. Ministerstvo život. prostředí, odbor integrované prevence, Vršovická 65, Praha přílohy: Havarijní a manipulační plán pro manipulaci se závadnými látkami a případ úniku závadných látek v areálu, Provozní řád zdrojů znečišťování ovzduší (přílohy pouze pro provozovatele) Strana 23 (celkem 23)

R O Z H O D N U T Í. integrované povolení. společnosti Delphi Packard Electric Česká republika, s.r.o.,

R O Z H O D N U T Í. integrované povolení. společnosti Delphi Packard Electric Česká republika, s.r.o., Liberec 24. listopadu 2004 Č. j.: KULK 11386/2003 Vyřizuje: Kateřina Ťoková Tel.: 485 226 385 Adresátům dle rozdělovníku R O Z H O D N U T Í Krajský úřad Libereckého kraje, odbor životního prostředí a

Více

R O Z H O D N U T Í. Adresátům dle rozdělovníku

R O Z H O D N U T Í. Adresátům dle rozdělovníku Liberec 30.4.2008 Č. j.: KULK/19043/2008 Sp.Zn.: ORVZŽP/162/2008 Vyřizuje: Kateřina Ťoková Tel.: 485 226 385 Adresátům dle rozdělovníku R O Z H O D N U T Í Krajský úřad Libereckého kraje, odbor rozvoje

Více

R O Z H O D N U T Í. integrované povolení

R O Z H O D N U T Í. integrované povolení Adresátům dle rozdělovníku Liberec 15.9.2005 Č. j.: KULK 4361/2005 Vyřizuje: Kateřina Ťoková Tel.: 485 226 385 R O Z H O D N U T Í Krajský úřad Libereckého kraje, odbor rozvoje venkova, zemědělství a životního

Více

Příloha k rozhodnutí č.j.: MHMP 181760/2016/VIII/R-3/Hor, sp. zn.: S-MHMP 2122879/2015/ OCP ze dne 04.02.2016.

Příloha k rozhodnutí č.j.: MHMP 181760/2016/VIII/R-3/Hor, sp. zn.: S-MHMP 2122879/2015/ OCP ze dne 04.02.2016. Příloha k rozhodnutí č.j.: MHMP 181760/2016/VIII/R-3/Hor, sp. zn.: S-MHMP 2122879/2015/ OCP ze dne 04.02.2016. Úplné znění výroku integrovaného povolení vydaného OCP MHMP (dříve OOP MHMP nebo OZP MHMP)

Více

Krajský úřad Ústeckého kraje odbor životního prostředí a zemědělství

Krajský úřad Ústeckého kraje odbor životního prostředí a zemědělství Krajský úřad Ústeckého kraje odbor životního prostředí a zemědělství Úplné znění výrokové části integrovaného povolení č.j.: 1784/05/ZPZ/IP-65/Sk z 27. 11. 2006, se změnami č.j.: 1892/ŽPZ/08/IP-65/Z1/Tom

Více

SZn.: Vyřizuje: Telefon: R O Z H O D N U T Í

SZn.: Vyřizuje: Telefon: R O Z H O D N U T Í HLAVÍ MĚSTO PRAHA MAGISTRÁT HLAVÍHO MĚSTA PRAHY ODBOR OCHRAY PROSTŘEDÍ Podle rozdělovníku SZn.: Vyřizuje: Telefon: S-MHMP-29932/2012/OOP-VIII-20/R-2/Zul Mgr. Zuláková 236 004 384 Praha 02.02.2012 R O Z

Více

ROZHODNUTÍ. v části Identifikační údaje se bod b) Technické a technologické jednotky mimo rámec přílohy č. 1 zákona č. 76/2002 Sb.

ROZHODNUTÍ. v části Identifikační údaje se bod b) Technické a technologické jednotky mimo rámec přílohy č. 1 zákona č. 76/2002 Sb. Krajský úřad Olomouckého kraje Odbor životního prostředí a zemědělství Jeremenkova 40a, 779 11 Olomouc Č.j.: KUOK 2134/2014 V Olomouci dne 6.1.2014 SpZn: KÚOK/82089/2013/OŽPZ/322 Sp. a skart. znak: 209.1

Více

R O Z H O D N U T Í. společnosti Velkovýkrmny Zákupy, a.s. se sídlem Borská 58, PSČ 471 23 Zákupy, s přiděleným IČ 499 01 656

R O Z H O D N U T Í. společnosti Velkovýkrmny Zákupy, a.s. se sídlem Borská 58, PSČ 471 23 Zákupy, s přiděleným IČ 499 01 656 Adresátům dle rozdělovníku Č. j.: KULK 68328/2007 Spis zn.: ORVZŽP 589/2006 Vyřizuje: Ing. Miroslav Kašák Telefon: 485 226 499 v Liberci 17.12.2007 R O Z H O D U T Í Krajský úřad Libereckého kraje, odbor

Více

integrované povolení

integrované povolení Úplné znění výrokové části integrovaného povolení vydané společnosti ArcelorMittal Energy Ostrava s.r.o. v souladu s 19a odst. 7 zákona č. 76/2002 Sb., o integrované prevenci a omezování znečištění, o

Více

integrované povolení

integrované povolení V rámci aktuálního znění výrokové části integrovaného povolení jsou zapracovány dosud vydané změny příslušného integrovaného povolení. Uvedený dokument má pouze informativní charakter a není závazný. Aktuální

Více

R O Z H O D N U T Í. integrované povolení

R O Z H O D N U T Í. integrované povolení Adresátům dle rozdělovníku Č. j.: KULK/9041/2003 Vyřizuje: Ing. Miroslav Kašák / 485 226 499 Liberec 24. června 2005 R O Z H O D N U T Í Krajského úřadu Libereckého kraje, odboru rozvoje venkova, zemědělství

Více

Provozní ád sb rného dvora M styse erný D l

Provozní ád sb rného dvora M styse erný D l Provozní ád sb rného dvora M styse erný D l NA ODPAD KATEGORIE: O, N OBSAH: 1.1 Základní údaje o za ízení 1.2 Charakter a ú el za ízení 1.3 Stru ný popis za ízení 1.4 Technologie a obsluha za ízení 1.5

Více

Odbor životního prostředí a zemědělství oddělení hodnocení ekologických rizik

Odbor životního prostředí a zemědělství oddělení hodnocení ekologických rizik Odbor životního prostředí a zemědělství oddělení hodnocení ekologických rizik ZPS SLÉVÁRNA, a.s. Třída 3. května 1172 763 02 Zlín, Malenovice IDDS: v5mg6zw datum oprávněná úřední osoba číslo jednací spisová

Více

KRAJSKÝ ÚŘAD PLZEŇSKÉHO KRAJE

KRAJSKÝ ÚŘAD PLZEŇSKÉHO KRAJE KRAJSKÝ ÚŘAD PLZEŇSKÉHO KRAJE ODBOR ŽIVOTNÍHO PROSTŘEDÍ Škroupova 18, 306 13 Plzeň Vaše č. j.: Ze dne: Naše č. j.: Spis. zn.: Počet listů: 3 Počet příloh: 0 Počet listů příloh: 0 ŽP/11676/14 ZN/2337/ŽP/14

Více

R O Z H O D N U T Í. změnu integrovaného povolení

R O Z H O D N U T Í. změnu integrovaného povolení Adresátům dle rozdělovníku Liberec 1. května 011 Č. j.: KULK 35110/011 Sp. Zn.: OŽPZ 383/011 Vyřizuje: Ing. Pavlína Švecová Tel.: 485 6 385 R O Z H O D N U T Í Krajský úřad Libereckého kraje, odbor životního

Více

KRAJSKÝ ÚŘAD PLZEŇSKÉHO KRAJE ODBOR ŽIVOTNÍHO PROSTŘEDÍ Škroupova 18, 306 13 Plzeň

KRAJSKÝ ÚŘAD PLZEŇSKÉHO KRAJE ODBOR ŽIVOTNÍHO PROSTŘEDÍ Škroupova 18, 306 13 Plzeň KRAJSKÝ ÚŘAD PLZEŇSKÉHO KRAJE ODBOR ŽIVOTNÍHO PROSTŘEDÍ Škroupova 18, 306 13 Plzeň VÁŠ DOPIS ZN.: ZE DNE: NAŠE ZN.: SPIS. ZN: ŽP/11574/13 ZN/2991/ŽP/13 VYŘIZUJE: Ing. Beneš TEL.: 377 195 552 FAX: 377 195

Více

Krajský úřad Ústeckého kraje odbor životního prostředí a zemědělství

Krajský úřad Ústeckého kraje odbor životního prostředí a zemědělství Krajský úřad Ústeckého kraje odbor životního prostředí a zemědělství Úplné znění výrokové části integrovaného povolení č.j.: 2157/ZPZ/2007/IP-157/Bla, z 18. 02. 2008, se změnami č.j.: 2107/ŽPZ/10/IP-157/Z1/Tom,

Více

ŽDB DRÁTOVNA a.s. Mořírny, zinkovací a patentozinkovací linky Integrované povolení čj. MSK 120532/2006 ze dne 20.9.2006, ve znění pozdějších změn

ŽDB DRÁTOVNA a.s. Mořírny, zinkovací a patentozinkovací linky Integrované povolení čj. MSK 120532/2006 ze dne 20.9.2006, ve znění pozdějších změn V rámci aktuálního znění výrokové části integrovaného povolení jsou zapracovány dosud vydané změny příslušného integrovaného povolení. Uvedený dokument má pouze informativní charakter a není závazný. Aktuální

Více

integrované povolení podle 13 odst. 3 zákona o integrované prevenci. Slévárna Dolní Benešov, s.r.o., Hlučínská 41, 747 22 Dolní Benešov, IČ 62301918

integrované povolení podle 13 odst. 3 zákona o integrované prevenci. Slévárna Dolní Benešov, s.r.o., Hlučínská 41, 747 22 Dolní Benešov, IČ 62301918 V rámci aktuálního znění výrokové části integrovaného povolení jsou zapracovány dosud vydané změny příslušného integrovaného povolení. Uvedený dokument má pouze informativní charakter a není závazný. Aktuální

Více

Povolený způsob likvidace odpadních vod

Povolený způsob likvidace odpadních vod OZNÁMENÍ OBCE PŘEMYSLOVICE O PODMÍNKÁCH ODVÁDĚNÍ ODPADNÍCH VOD A POPLATKU ZA STOČNÉ v katastru obce Přemyslovice v souladu s platnými právními předpisy a Kanalizačním řádem Vymezení základních pojmů Za

Více

Velká Hradební 3118/48, 400 02 Ústí nad Labem Odbor životního prostředí a zemědělství. Aisan Industry Czech, s.r.o. Průmyslová 2727 440 01 Louny

Velká Hradební 3118/48, 400 02 Ústí nad Labem Odbor životního prostředí a zemědělství. Aisan Industry Czech, s.r.o. Průmyslová 2727 440 01 Louny Velká Hradební 3118/48, 400 02 Ústí nad Labem Odbor životního prostředí a zemědělství Aisan Industry Czech, s.r.o. Průmyslová 2727 440 01 Louny Datum: 25. 6. 2014 Jednací číslo: 1889/ZPZ/2013/IP-153/Z4/Sk

Více

VYHLÁŠKA č. 383/2001 Sb.,

VYHLÁŠKA č. 383/2001 Sb., VYHLÁŠKA č. 383/2001 Sb., o podrobnostech nakládání s odpady ve znění vyhlášky č. 41/200 Sb., vyhlášky č. 294/200 Sb., vyhlášky č. 33/200 Sb., vyhlášky č. 31/2008 Sb. a vyhlášky č. 478/2008 Sb., vyhlášky

Více

datum oprávněná úřední osoba číslo jednací spisová značka 8. června 2009 Ing. Karel Březina ROZHODNUTÍ

datum oprávněná úřední osoba číslo jednací spisová značka 8. června 2009 Ing. Karel Březina ROZHODNUTÍ Odbor životního prostředí a zemědělství oddělení hodnocení ekologických rizik ZPS SLÉVÁRNA, a.s. Třída 3. května 1172 763 02 Zlín, Malenovice datum oprávněná úřední osoba číslo jednací spisová značka 8.

Více

Obecně závazná vyhláška č. 1/2015

Obecně závazná vyhláška č. 1/2015 ; MĚSTO BECHYNĚ -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Obecně závazná vyhláška č. 1/2015 o systému shromažďování, sběru,

Více

o d b o r v ý s t a v b y a ž i v o t n í h o p r o s t ř e d í

o d b o r v ý s t a v b y a ž i v o t n í h o p r o s t ř e d í M Ě S T S K Ý Ú Ř A D V P O B Ě Ž O V I C Í C H o d b o r v ý s t a v b y a ž i v o t n í h o p r o s t ř e d í náměstí Míru č.p. 47, 345 22 Poběžovice 379 497 877, 379 497 281-2 e mail: stavebni@pobezovice.cz,

Více

Krajský úřad Pardubického kraje OŽPZ - oddělení integrované prevence ROZHODNUTÍ

Krajský úřad Pardubického kraje OŽPZ - oddělení integrované prevence ROZHODNUTÍ Krajský úřad Pardubického kraje OŽPZ - oddělení integrované prevence *KUPAX00H4G3K* KUPAX00H4G3K Váš dopis zn.: Ze dne: Číslo jednací: KrÚ 4593/2015/OŽPZ/JI Spisová značka: SpKrÚ 76864/2014/OŽPZ/7 Vyřizuje:

Více

ZÁVĚR ZJIŠŤOVACÍHO ŘÍZENÍ

ZÁVĚR ZJIŠŤOVACÍHO ŘÍZENÍ V Praze dne: 22. 8. 2012 Číslo jednací: 126063/2012/KUSK/OŽP/LK Vyřizuje: Lucie Kubalíková / 661 ZÁVĚR ZJIŠŤOVACÍHO ŘÍZENÍ podle 7 zákona č. 100/2001 Sb., o posuzování vlivů na životní prostředí a o změně

Více

R O Z H O D N U T Í. I. podle ustanovení 19a odst. 2 zákona o integrované prevenci se nejedná o podstatnou změnu v provozu zařízení v případě:

R O Z H O D N U T Í. I. podle ustanovení 19a odst. 2 zákona o integrované prevenci se nejedná o podstatnou změnu v provozu zařízení v případě: HLAVNÍ MĚSTO PRAHA MAGISTRÁT HLAVNÍHO MĚSTA PRAHY ODBOR OCHRANY PROSTŘEDÍ Podle rozdělovníku SZn.: Vyřizuje: Telefon: S-MHMP-360294/2008/OOP-VIII-175/R-26/Hor Ing. Horvathová 236 004 216 Praha 26.06.2008

Více

Seznam zařízení k využívání, odstraňovaní, sběru nebo výkupu odpadů.

Seznam zařízení k využívání, odstraňovaní, sběru nebo výkupu odpadů. Seznam zařízení k využívání, odstraňovaní, sběru nebo výkupu odpadů. V souladu s ustanovením 39 odst. 10 zákona č. 185/2001 Sb., o odpadech a o změně některých dalších zákonů, ve znění pozdějších předpisů

Více

Technické požadavky pro napojení vodovodní nebo kanalizační přípojky na vodovod nebo kanalizaci pro veřejnou potřebu

Technické požadavky pro napojení vodovodní nebo kanalizační přípojky na vodovod nebo kanalizaci pro veřejnou potřebu Technické požadavky pro napojení vodovodní nebo kanalizační přípojky na vodovod nebo kanalizaci pro veřejnou potřebu stanovené pro vodovody a kanalizace provozované Vodohospodářskou společností Vrchlice-Maleč,

Více

Obecně závazná vyhláška obce Jindřichov č.26 o nakládání s komunálním odpadem

Obecně závazná vyhláška obce Jindřichov č.26 o nakládání s komunálním odpadem Obecně závazná vyhláška obce Jindřichov č.26 o nakládání s komunálním odpadem Zastupitelstvo obce Jindřichov vydává dne 26. 11. 2001 v souladu s l7 odst. 2 zákona Č. 185/2001 Sb., o odpadech a změně některých

Více

Platné znění části zákona s vyznačením navrhovaných změn

Platné znění části zákona s vyznačením navrhovaných změn Platné znění části zákona s vyznačením navrhovaných změn 11 (5) Pokud by provozem stacionárního zdroje označeného ve sloupci B v příloze č. 2 k tomuto zákonu nebo vlivem umístění pozemní komunikace podle

Více

KRAJSKÝ ÚŘAD JIHOMORAVSKÉHO KRAJE Odbor životního prostředí Žerotínovo náměstí 3, 601 82 Brno

KRAJSKÝ ÚŘAD JIHOMORAVSKÉHO KRAJE Odbor životního prostředí Žerotínovo náměstí 3, 601 82 Brno KRAJSKÝ ÚŘAD JIHOMORAVSKÉHO KRAJE Odbor životního prostředí Žerotínovo náměstí 3, 601 82 Brno Váš dopis zn.: Ze dne: Č. j.: JMK 57683/2016 Sp. zn.: S-JMK 43867/2016 OŽP/Dah Vyřizuje: Bc. Hana Daňková Telefon:

Více

R o z h o d n u t í. vydává

R o z h o d n u t í. vydává V Praze dne: 10.2.2014 Číslo jednací: 003214/2014/KUSK OŢP/Vk Spisová značka: SZ_003214/2014/KUSK/6 Oprávněná úřední osoba: Ing. Věra Vacková tel. linka 855 dle rozdělovníku R o z h o d n u t í Krajský

Více

MĚSTSKÝ ÚŘAD BENEŠOV Masarykovo náměstí 100 256 01 Benešov

MĚSTSKÝ ÚŘAD BENEŠOV Masarykovo náměstí 100 256 01 Benešov MĚSTSKÝ ÚŘAD BENEŠOV Masarykovo náměstí 100 256 01 Benešov tel: 317 754 111 fax: 317 721 256 e-mail: mubene@benesov-city.cz epodatelna@benesov-city.cz ČÍSLO JEDNACÍ: Vod. 235 35851,35835/2013 SPIS. ZNAČKA:

Více

Příloha č. 3 VÝKONOVÉ UKAZATELE

Příloha č. 3 VÝKONOVÉ UKAZATELE Příloha č. 3 VÝKONOVÉ UKAZATELE OBSAH 0. ÚVODNÍ USTANOVENÍ... 3 0.1. Vymezení obsahu přílohy... 3 0.2. Způsob vedení evidencí... 3 0.3. Hodnocené období... 4 1. VÝKONOVÉ UKAZATELE ODPADNÍ VODA... 5 1.1.

Více

datum: 28. 01. 2015 vyřizuje: Ing. Marcela Jirková telefon: 386 720 771 A. podle 33 písm. h) zákona o integrované prevenci schvaluje základní zprávu,

datum: 28. 01. 2015 vyřizuje: Ing. Marcela Jirková telefon: 386 720 771 A. podle 33 písm. h) zákona o integrované prevenci schvaluje základní zprávu, +LVDCY11HO4TN+! KUCBX00GN3SM O D B O R Ž I V O T N Í H O P R O S TŘEDÍ, ZEMĚDĚLSTVÍ A LESNICTVÍ Čj.: KUJCK 6455/2015/OZZL Sp.zn.: OZZL 51458/2014/maji datum: 28. 01. 2015 vyřizuje: Ing. Marcela Jirková

Více

O B E C N Ě Z Á V A Z N Á V Y H L Á Š K A č. 84

O B E C N Ě Z Á V A Z N Á V Y H L Á Š K A č. 84 O B E C N Ě Z Á V A Z N Á V Y H L Á Š K A č. 84 o nakládání s komunálním a stavebním odpadem a o poplatku za komunální odpad Městské zastupitelstvo v Hranicích schválilo dne 13. června 2000 usnesením č.

Více

Svoz komunálního odpadu a tříděného odpadu pro obec Chotíkov

Svoz komunálního odpadu a tříděného odpadu pro obec Chotíkov Sp. zn.: CN/20/CN/16 Č.j.: 1405/16/CN VÝZVA K PODÁNÍ NABÍDKY PODLIMITNÍ VEŘEJNÁ ZAKÁZKA NA SLUŽBY ZADÁVANÁ VE ZJEDNODUŠENÉM PODLIMITNÍM ŘÍZENÍ s názvem Svoz komunálního odpadu a tříděného odpadu pro obec

Více

Smlouva o dodávce pitné vody.

Smlouva o dodávce pitné vody. Smlouva o dodávce pitné vody. Z vodovodu pro veřejnou potřebu ve vlastnictví obce Strašnov, uzavřená na základě 8 odst. 6 zákona 274/2001 Sb., o vodovodech a kanalizacích, v platném znění. 1. Smluvní strany

Více

VEŘEJNÁ VYHLÁŠKA. Oznámení o zahájení vodoprávního řízení

VEŘEJNÁ VYHLÁŠKA. Oznámení o zahájení vodoprávního řízení *KUCBX00ITEYJ* KUCBX00ITEYJ O D B O R Ž I V O T N Í H O P R O S T Ř E D Í, Z E M Ě D Ě L S T V Í A L E S N I C T V Í Čj.: KUJCK 88035/2015/OZZL/2 Sp.zn.: OZZL 87860/2015/hery datum: 1.12.2015 vyřizuje:

Více

Základní technické podmínky pro zpracování projektové dokumentace a provádění staveb vodovodů, vodovodních přípojek a umístění vodoměrů

Základní technické podmínky pro zpracování projektové dokumentace a provádění staveb vodovodů, vodovodních přípojek a umístění vodoměrů Základní technické podmínky pro zpracování projektové dokumentace a provádění staveb vodovodů, vodovodních přípojek a umístění vodoměrů 1. Výstavba nových,výměna,rekonstrukce nebo přeložky stávajících

Více

Výzva pro předložení nabídek k veřejné zakázce malého rozsahu s názvem Výměna lina

Výzva pro předložení nabídek k veřejné zakázce malého rozsahu s názvem Výměna lina VÝCHOVNÝ ÚSTAV A ŠKOLNÍ JÍDELNA NOVÁ ROLE Školní 9, Nová Role, PSČ: 362 25, Tel: 353 851 179 Dodavatel: Výzva pro předložení nabídek k veřejné zakázce malého rozsahu s názvem Výměna lina 1. Zadavatel Výchovný

Více

MINISTERSTVO ŽIVOTNÍHO PROSTŘEDÍ 100 10 PRAHA 10 - VRŠOVICE, Vršovická 65

MINISTERSTVO ŽIVOTNÍHO PROSTŘEDÍ 100 10 PRAHA 10 - VRŠOVICE, Vršovická 65 MINISTERSTVO ŽIVOTNÍHO PROSTŘEDÍ 100 10 PRAHA 10 - VRŠOVICE, Vršovická 65 V Praze dne 29. 8. 2014 Č.j.: 60962/ENV/14 ZÁVĚR ZJIŠŤOVACÍHO ŘÍZENÍ podle 7 zákona č. 100/2001 Sb., o posuzování vlivů na životní

Více

ZÁVĚR ZJIŠŤOVACÍHO ŘÍZENÍ

ZÁVĚR ZJIŠŤOVACÍHO ŘÍZENÍ Velká Hradební 3118/48, 400 02 Ústí nad Labem odbor životního prostředí a zemědělství Datum: 28. 1. 2013 Jednací číslo: 3722/ZPZ/2012 Vyřizuje/linka: Ing. Jan Koutecký / 970 E-mail: koutecky.j@kr-ustecky.cz

Více

1. URBANISTICKÉ, ARCHITEKTONICKÉ A STAVEBNĚ TECHNICKÉ ŘEŠENÍ. a. Zhodnocení staveniště, vyhodnocení současného stavu konstrukcí

1. URBANISTICKÉ, ARCHITEKTONICKÉ A STAVEBNĚ TECHNICKÉ ŘEŠENÍ. a. Zhodnocení staveniště, vyhodnocení současného stavu konstrukcí 1. URBANISTICKÉ, ARCHITEKTONICKÉ A STAVEBNĚ TECHNICKÉ ŘEŠENÍ a. Zhodnocení staveniště, vyhodnocení současného stavu konstrukcí Staveniště, jeho velikost a rozsah je dán velikostí stavebního pozemku. Zařízení

Více

OBEC SKALKA ČOV A STOKOVÁ SÍŤ

OBEC SKALKA ČOV A STOKOVÁ SÍŤ BEC SKALKA ČV A STKVÁ SÍŤ DPS A. Průvodní zpráva 1/10 bsah: A.1 Identifikační údaje... 4 A.1.1 Údaje o stavbě... 4 a) název stavby... 4 b) místo stavby (adresa, čísla popisná, katastrální území, parcelní

Více

Městský úřad Tachov Hornická 1695, 347 01 TACHOV Odbor životního prostředí

Městský úřad Tachov Hornická 1695, 347 01 TACHOV Odbor životního prostředí Městský úřad Tachov Hornická 1695, 347 01 TACHOV Odbor životního prostředí Váš dopis č.j.: Ze dne: Spis. značka: Naše č.j.: 625/2015-OŽP/TC-5 Vyřizuje: Štelmák Telefon: 374 774 285 E-mail: pavel.stelmak@tachov-mesto.cz

Více

Městský úřad Březnice Stavební úřad

Městský úřad Březnice Stavební úřad Spis: Číslo jednací: Vyřizuje: Telefon E-mail: 2109/2015/SÚ 2109/2015/MUBREZ/SU-5 Ing. Novotná 318 403 172 stavebni@breznice.cz Městský úřad Březnice Stavební úřad Náměstí 11, 262 72 Březnice Březnice

Více

S-MHMP-797903/2008/OOP-VIII-346/R-52/Zul Mgr. Zuláková 236 004 384 R O Z H O D N U T Í

S-MHMP-797903/2008/OOP-VIII-346/R-52/Zul Mgr. Zuláková 236 004 384 R O Z H O D N U T Í HLAVNÍ MĚSTO PRAHA MAGISTRÁT HLAVNÍHO MĚSTA PRAHY ODBOR OCHRANY PROSTŘEDÍ Podle rozdělovníku SZn.: Vyřizuje: Telefon: S-MHMP-797903/2008/OOP-VIII-346/R-52/Zul Mgr. Zuláková 236 004 384 Praha 16.12.2008

Více

DORUČOVANÉ VEŘEJNOU VYHLÁŠKOU

DORUČOVANÉ VEŘEJNOU VYHLÁŠKOU Krajský úřad Libereckého kraje odbor životního prostředí a zemědělství Adresátům dle rozdělovníku ČÍSLO JEDNACÍ OPRÁVNĚNÁ ÚŘEDNÍ OSOBA/LINKA/E-MAIL LIBEREC KULK 86159/2015 Beneš/389 18. leden 2016 OŽPZ

Více

Krajský úřad Pardubického kraje odbor životního prostředí a zemědělství. R o z h o d n u t í

Krajský úřad Pardubického kraje odbor životního prostředí a zemědělství. R o z h o d n u t í Krajský úřad Pardubického kraje odbor životního prostředí a zemědělství Váš dopis zn.: ze dne 1. 2. 2011 Spis. Zn.:SpKrú 8606/2011/OŽPZ Č.j.:15666/2011/OŽPZ/BT Vyřizuje : Ing. Bartoš Telefon : 466026422

Více

KRAJSKÝ ÚŘAD Pardubického kraje odbor životního prostředí a zemědělství

KRAJSKÝ ÚŘAD Pardubického kraje odbor životního prostředí a zemědělství KRAJSKÝ ÚŘAD Pardubického kraje odbor životního prostředí a zemědělství Váš dopis zn.: ---------- Ze dne: ----------- Sp. značka: Číslo jednací: Vyřizuje: Ing. Petra Pírková Telefon: 466 026 344 E-mail:

Více

Městský úřad Horšovský Týn odbor výstavby a územního plánování náměstí Republiky č.p. 52, 346 01 Horšovský Týn

Městský úřad Horšovský Týn odbor výstavby a územního plánování náměstí Republiky č.p. 52, 346 01 Horšovský Týn Městský úřad Horšovský Týn odbor výstavby a územního plánování náměstí Republiky č.p. 52, 346 01 Horšovský Týn *MUHTX002XUZN* MUHTX002XUZN SPIS.ZN.: OVÚP/10200/2011/Šp Č.J.: MUHT 11975/2011 VYŘIZUJE: Václav

Více

Ve lhůtě 30 dnů, podle 8 odst. 2 zákona, může každý zaslat krajskému úřadu své vyjádření s konkrétními připomínkami k žádosti.

Ve lhůtě 30 dnů, podle 8 odst. 2 zákona, může každý zaslat krajskému úřadu své vyjádření s konkrétními připomínkami k žádosti. Krajský úřad Olomouckého kraje Odbor životního prostředí a zemědělství Jeremenkova 40a, 779 11 Olomouc Č.j.: KUOK 81699/2012 V Olomouci dne 21.9.2012 SpZn: KÚOK/74765/2012/OŽPZ/414 Sp. a skart. znak: 209.1

Více

Krajský úřad Olomouckého kraje Odbor životního prostředí a zemědělství Jeremenkova 40a, 779 11 Olomouc

Krajský úřad Olomouckého kraje Odbor životního prostředí a zemědělství Jeremenkova 40a, 779 11 Olomouc Krajský úřad Olomouckého kraje Odbor životního prostředí a zemědělství Jeremenkova 40a, 779 11 Olomouc Č.j.: KUOK 67181/2016 Olomouc 29. 6. 2016 SpZn: KÚOK/59157/2016/OŽPZ/7232 Vyřizuje: Ing. Zdeňka Kotrášová,

Více

SMLOUVA O DODÁVCE PITNÉ VODY* A O ODVÁDĚNÍ ODPADNÍCH VOD* č...

SMLOUVA O DODÁVCE PITNÉ VODY* A O ODVÁDĚNÍ ODPADNÍCH VOD* č... SMLOUVA O DODÁVCE PITNÉ VODY* A O ODVÁDĚNÍ ODPADNÍCH VOD* č... uzavřená v souladu s ustanovením 8 odst. 6 zákona č. 274/2001 Sb., o vodovodech a kanalizacích pro veřejnou potřebu a o změně některých zákonů

Více

Smlouva o dílo ÚZSVM ÚP Plzeň č. / 2016

Smlouva o dílo ÚZSVM ÚP Plzeň č. / 2016 Příloha č. 2 k Výzvě k podání nabídky a prokázání splnění kvalifikace Smlouva o dílo ÚZSVM ÚP Plzeň č. / 2016 uzavřená dle ustanovení 2586 a násl. zákona č. 89/2012 Sb., občanský zákoník (dále jen občanský

Více

MĚSTO NOVÁ BYSTŘICE SMĚRNICE PRO ZADÁVÁNÍ A EVIDENCI VEŘEJNÝCH ZAKÁZEK MALÉHO ROZSAHU (VZMR)

MĚSTO NOVÁ BYSTŘICE SMĚRNICE PRO ZADÁVÁNÍ A EVIDENCI VEŘEJNÝCH ZAKÁZEK MALÉHO ROZSAHU (VZMR) MĚSTO NOVÁ BYSTŘICE SMĚRNICE PRO ZADÁVÁNÍ A EVIDENCI VEŘEJNÝCH ZAKÁZEK MALÉHO ROZSAHU (VZMR) Schválená Radou města Nová Bystřice dne 3. 6. 2015 usnesením RM č. 167/2015. PLATNÁ OD: 3. 6. 2015 ROZSAH PŮSOBNOSTI:

Více

Výroková část I., Popis zařízení Projektovaná kapacity Linky lakovny kompletních karosérií z n í t a k t o:

Výroková část I., Popis zařízení Projektovaná kapacity Linky lakovny kompletních karosérií z n í t a k t o: v technologii procesu lakování karoserií). Projektovaná maximální celková roční spotřeba nátěrových hmot, včetně rozpouštědel, je 8 440 t/rok. Projektovaná maximální celková roční spotřeba rozpouštědel

Více

R O Z H O D N U T Í. Miroslav Vala datum narození: 28.09.1971. a Jana Valová datum narození: 14.09.1978. rozhodnutí o umístění stavby

R O Z H O D N U T Í. Miroslav Vala datum narození: 28.09.1971. a Jana Valová datum narození: 14.09.1978. rozhodnutí o umístění stavby Městský úřad Brušperk K Náměstí 22, 739 44 Brušperk stavební úřad č.j. : SÚ/328/817/2011/Če Miroslav Vala č.j. : SÚ/330/1248/2011/Če Jana Valová vyřizuje: Ing. Jiřina Čermáková Krátká 648 e-mail : cermakova@brusperk-mesto.cz

Více

Vyjádření. k žádosti o vydání integrovaného povolení Wienerberger cihlářský průmysl, a. s.

Vyjádření. k žádosti o vydání integrovaného povolení Wienerberger cihlářský průmysl, a. s. Vyjádření k žádosti o vydání integrovaného povolení Wienerberger cihlářský průmysl, a. s. V Praze, 21.06.2007 Zadavatel: Krajský úřad Jihočeský kraj Odbor životního prostředí, zemědělství a lesnictví U

Více

rozhodl o opravě zřejmých nesprávností ve výrokové části rozhodnutí

rozhodl o opravě zřejmých nesprávností ve výrokové části rozhodnutí Adresátům dle rozdělovníku Liberec 24. září 2008 Spis: ORVZŽP 1216/2007 Č. j.: KULK 55957/2008 Vyřizuje: Ing. Petr Beneš Tel.: 485 226 389 O P R A V N É R O Z H O D N U T Í Krajský úřad Libereckého kraje,

Více

ZPRÁVA O PLNĚNÍ PODMÍNEK INTEGROVANÉHO POVOLENÍ

ZPRÁVA O PLNĚNÍ PODMÍNEK INTEGROVANÉHO POVOLENÍ ZPRÁVA O PLNĚNÍ PODMÍNEK INTEGROVANÉHO POVOLENÍ ZA ROK 2014 dle přílohy č. 4 vyhlášky č. 288/2013 Sb. 1 OBSAH ČÁST A IDENTIFIKACE PROVOZOVATELE ZAŘÍZENÍ, IDENTIFIKACE ZAŘÍZENÍ A SOUVISEJÍCÍ ÚDAJE... 4

Více

R O Z H O D N U T Í. o změně č. 2 integrovaného povolení

R O Z H O D N U T Í. o změně č. 2 integrovaného povolení KRAJSKÝ ÚŘAD PLZEŇSKÉHO KRAJE ODBOR ŽIVOTNÍHO PROSTŘEDÍ Škroupova 18, 306 13 Plzeň Naše č. j.: ŽP/7533/15 Spis. zn.: ZN/1821/ŽP/15 Počet listů: 7 Počet příloh: 1 Počet listů příloh: 16 Vyřizuje: Mgr. Jaroslav

Více

Obecně závazná vyhláška města Žlutice č. 2/2011 Požární řád obce

Obecně závazná vyhláška města Žlutice č. 2/2011 Požární řád obce Obecně závazná vyhláška města č. 2/2011 Požární řád obce Zastupitelstvo města svým usnesením ZM/2011/8/11 ze dne 31. října 2011 vydává na základě 29 odst. 1 písm o) bod 1 zák. 133/1985 Sb., o požární ochraně

Více

V Praze dne: 9.11.2015 Číslo jednací: 133124/2015/KUSK OŽP/Fok Spisová SZ_133124/2015/KUSK/5

V Praze dne: 9.11.2015 Číslo jednací: 133124/2015/KUSK OŽP/Fok Spisová SZ_133124/2015/KUSK/5 V Praze dne: 9.11.2015 Číslo jednací: 133124/2015/KUSK OŽP/Fok Spisová SZ_133124/2015/KUSK/5 značka: Procter & Gamble -Rakona, s.r.o. Ottova 402 269 32 Rakovník Oprávněná úřední osoba: Ing. Kateřina Foudová

Více

Ú Z E M N Í R O Z H O D N U T Í VEŘEJNÁ VYHLÁŠKA č. 38 / 2007

Ú Z E M N Í R O Z H O D N U T Í VEŘEJNÁ VYHLÁŠKA č. 38 / 2007 Městský úřad Jablunkov Odbor územního plánování a stavebního řádu Dukelská 144, 739 91 Jablunkov Jablunkov, dne 27. prosince 2007 Obec Písek, Písek č.p. 51, 739 84 Písek u Jablunkova, zastoupena starostou

Více

ŽÁDOST O POVOLENÍ ZMĚNY STAVBY PŘED JEJÍM DOKONČENÍM

ŽÁDOST O POVOLENÍ ZMĚNY STAVBY PŘED JEJÍM DOKONČENÍM *) *) Adresa místně a věcně příslušného vodoprávního úřadu ŽÁDOST O POVOLENÍ ZMĚNY STAVBY PŘED JEJÍM DOKONČENÍM [podle ustanovení 118 zákona č. 183/2006 Sb., o územním plánování a stavebním řádu] 1. Žadatel

Více

Propojení zásobních vodovodních řadů A - C, A B v obci Choustníkovo Hradiště

Propojení zásobních vodovodních řadů A - C, A B v obci Choustníkovo Hradiště 1. INFORMACE O ROZSAHU A STAVU STAVENIŠTĚ 1.1 ROZSAH A POPIS STAVBY Předmětem této projektové dokumentace je propojení všech zásobních vodovodních řadů A, B, C v obci Choustníkovo Hradiště v jedno tlakové

Více

Smlouva o ubytování. Článek I Smluvní strany

Smlouva o ubytování. Článek I Smluvní strany číslo smlouvy objednatele: 437/OSV/2016 číslo smlouvy ubytovatele: Smlouva o ubytování Článek I Smluvní strany 1. Objednatel: Havířov, statutární město se sídlem: Svornosti 2,73601 Havířov-Město není zapsán

Více

KRAJSKÝ ÚŘAD KARLOVARSKÉHO KRAJE

KRAJSKÝ ÚŘAD KARLOVARSKÉHO KRAJE KRAJSKÝ ÚŘAD KARLOVARSKÉHO KRAJE ODBOR ŽIVOTNÍHO PROSTŘEDÍ A ZEMĚDĚLSTVÍ Se sídlem: Karlovy Vary, Závodní 353/88, 360 06 Karlovy Vary Dvory, Česká republika Č. j.: 2269/ZZ/15-1 Vyřizuje: Ing. Jandová/307

Více

R O Z H O D N U T Í. Ústředna: 558 666 232 Tajemník: 558 666 510 Bankovní spojení: Stavební úřad: 558 666 443 ČSOB, a. s.

R O Z H O D N U T Í. Ústředna: 558 666 232 Tajemník: 558 666 510 Bankovní spojení: Stavební úřad: 558 666 443 ČSOB, a. s. Městský úřad Brušperk K Náměstí 22, 739 44 Brušperk stavební úřad č.j. SÚ/328/1638/2010/Ku č.j. SÚ/330/1639/2010/Ku vyřizuje: Mária Kudelová e-mail:kudelova@brusperk-mesto.cz datum: 6.10.2010 R O Z H O

Více

Směrnice pro zadávání veřejných zakázek malého rozsahu města Poděbrady

Směrnice pro zadávání veřejných zakázek malého rozsahu města Poděbrady Směrnice pro zadávání veřejných zakázek malého rozsahu města Poděbrady Čl. 1 Obecná ustanovení 1. Tato směrnice upravuje postup při zadávání veřejných zakázek malého rozsahu specifikovaných v 6, 12, 18

Více

Obec Polepy. Obecně závazná vyhláška číslo 2/2014. o nakládání s komunálním odpadem na správním území obce Polepy

Obec Polepy. Obecně závazná vyhláška číslo 2/2014. o nakládání s komunálním odpadem na správním území obce Polepy Obec Polepy Obecně závazná vyhláška číslo 2/2014 o nakládání s komunálním odpadem na správním území obce Polepy Zastupitelé obce Polepy se na svém zasedání dne 7. dubna 2014 usnesli vydat na základě 17

Více

Smlouva na dodávku pitné vody

Smlouva na dodávku pitné vody Smlouva na dodávku pitné vody níže uvedené smluvní strany uzavírají tuto smlouvu na dodávku a prodej pitné vody z veřejného vodovodu dle zákona č. 274/2001 Sb., o vodovodech a kanalizacích, a prováděcí

Více

Město Horní Bříza. Čl. 1 Úvodní ustanovení

Město Horní Bříza. Čl. 1 Úvodní ustanovení Město Horní Bříza Obecně závazná vyhláška č. 6/2011, kterou se stanoví podmínky k zabezpečení požární ochrany při akcích, kterých se účastní větší počet osob Zastupitelstvo města Horní Bříza se na svém

Více

Provozní řád. Usazovací nádrže s lapači olejů ve vozovně Slovany

Provozní řád. Usazovací nádrže s lapači olejů ve vozovně Slovany strana 1 z 8 Kopie č.: Vydal: Držitel: Provozní řád Usazovací nádrže s lapači olejů ve vozovně Slovany Schválil: Magistrát města Plzně, odbor životního prostředí Č.j.OŽP/6862/06-2 Dne 10.1.2007 2. aktualizaci

Více

Městský úřad Domažlice Odbor životního prostředí náměstí Míru 1, pracoviště U Nemocnice 579 344 20 Domažlice

Městský úřad Domažlice Odbor životního prostředí náměstí Míru 1, pracoviště U Nemocnice 579 344 20 Domažlice Městský úřad Domažlice Odbor životního prostředí náměstí Míru 1, pracoviště U Nemocnice 579 344 20 Domažlice Č.spisu: OŽP-1776/2016 Č.j.: MeDO-14992/2016-Kitz-DS Vyřizuje: Ing. Kitzbergerová, 379 719 272

Více

TECHNICKÁ ZPRÁVA Zdravotně technické instalace

TECHNICKÁ ZPRÁVA Zdravotně technické instalace STAVBA: Rekonstrukce budovy C sídlo ÚP Brno, Příkop 11, Brno list č.1 TECHNICKÁ ZPRÁVA Zdravotně technické instalace Obsah: 1. Všeobecně 1.1 Rozsah řešení 1.2 Podklady 1.3 Použité normy a předpisy 1.4

Více

ČÁST PRVNÍ OBECNÁ USTANOVENÍ. Čl. 1 Předmět působnosti

ČÁST PRVNÍ OBECNÁ USTANOVENÍ. Čl. 1 Předmět působnosti Obecně závazná vyhláška č. 6/2006 o systému shromažďování, sběru, přepravy, třídění, využívání a odstraňování komunálních odpadů, autovraků a systému nakládání se stavebním odpadem, ve znění obecně závazné

Více

OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA OBCE BYZHRADEC ČÍSLO 6

OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA OBCE BYZHRADEC ČÍSLO 6 OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA OBCE BYZHRADEC ČÍSLO 6 o systému sběru, třídění, využívání a zneškodňování komunálních a stavebních odpadů vznikajících na území obce Byzhradec Obecního zastupitelstvo obce Byzhradec

Více

datum: 22.10. 2015 vyřizuje: Ing. Marcela Jirková telefon: 386 720 771 R O Z H O D N U T Í o změně integrovaného povolení

datum: 22.10. 2015 vyřizuje: Ing. Marcela Jirková telefon: 386 720 771 R O Z H O D N U T Í o změně integrovaného povolení +LVDCY11JKRVE+! KUCBX00IJQUD O D B O R Ž I V O T N Í H O P R O S TŘEDÍ, ZEMĚDĚLSTVÍ A LESNICTVÍ Čj.: KUJCK 78581/2015/OZZL Sp.zn.: OZZL 70745/2015/maji datum: 22.10. 2015 vyřizuje: Ing. Marcela Jirková

Více

Všeobecné obchodní podmínky dodávky pitné vody a odvádění odpadních vod (dále jen VOP) Dodavatel: VODOVODY spol. s r.o., Na Lánech 3, 570 01 LITOMYŠL

Všeobecné obchodní podmínky dodávky pitné vody a odvádění odpadních vod (dále jen VOP) Dodavatel: VODOVODY spol. s r.o., Na Lánech 3, 570 01 LITOMYŠL Všeobecné obchodní podmínky dodávky pitné vody a odvádění odpadních vod (dále jen VOP) Dodavatel: VODOVODY spol. s r.o., Na Lánech 3, 570 01 LITOMYŠL I. Úvodní ustanovení 1.1. VOP jsou vypracovány v souladu

Více

Smlouva o nájmu pozemku

Smlouva o nájmu pozemku Příloha usnesení Rady městské části č. 30.25.11 Smluvní strany: Pronajímatel: Smlouva o nájmu pozemku uzavřená podle ustanovení 663 a následujících zákona č. 40/1964 Sb., občanský zákoník, ve znění pozdějších

Více

OZNÁMENÍ ZÁMĚRU EKOLIA Střední Čechy ekologická likvidace aut a autovraků podle 6 zákona č. 100/2001 Sb., o posuzování vlivů na životní prostřední

OZNÁMENÍ ZÁMĚRU EKOLIA Střední Čechy ekologická likvidace aut a autovraků podle 6 zákona č. 100/2001 Sb., o posuzování vlivů na životní prostřední OZNÁMENÍ ZÁMĚRU EKOLIA Střední Čechy - ekologická likvidace aut a autovraků podle 6 zákona č. 100/2001 Sb., o posuzování vlivů na životní prostřední OBSAH A. ÚDAJE O OZNAMOVATELI... 3 B. ÚDAJE O ZÁMĚRU...

Více

MĚSTSKÝ ÚŘAD ODRY STAVEBNÍ ÚŘAD MěÚ, Masarykovo nám. 25, 742 35 Odry, okres Nový Jičín

MĚSTSKÝ ÚŘAD ODRY STAVEBNÍ ÚŘAD MěÚ, Masarykovo nám. 25, 742 35 Odry, okres Nový Jičín MĚSTSKÝ ÚŘAD ODRY STAVEBNÍ ÚŘAD MěÚ, Masarykovo nám. 25, 742 35 Odry, okres Nový Jičín DOPAS - Dobrovolný, s.r.o. IČ 60717173 tř. Osvobození 463/17 742 35 Odry VÁŠ DOPIS ZNAČKY NAŠE ZNAČKA VYŘIZUJE V ODRÁCH

Více

SMLOUVA O DÍLO UZSVM č. /2016 na zakázku

SMLOUVA O DÍLO UZSVM č. /2016 na zakázku SMLOUVA O DÍLO UZSVM č. /2016 na zakázku Oprava dešťové kanalizace v objektu sídla OP Prostějov uzavřená podle 2586 a násl. zák. č. 89/2012 Sb. občanský zákoník, ve znění pozdějších předpisů 1. Smluvní

Více

MĚSTSKÝ ÚŘAD KLATOVY Odbor životního prostředí nám. Míru 62, 339 20 Klatovy tel.: 376 347 111, fax: 376 347 360 ID datové schránky: 24ebrt5

MĚSTSKÝ ÚŘAD KLATOVY Odbor životního prostředí nám. Míru 62, 339 20 Klatovy tel.: 376 347 111, fax: 376 347 360 ID datové schránky: 24ebrt5 MĚSTSKÝ ÚŘAD KLATOVY Odbor životního prostředí nám. Míru 62, 339 20 Klatovy tel.: 376 347 111, fax: 376 347 360 ID datové schránky: 24ebrt5 Spisová zn.: Číslo jednací: ZN/ŽP/843/13 ŽP/4797/13/Šp Vyřizuje:

Více

(V SOULADU S 38 ZÁKONA Č. 137/2006 SB., O VEŘEJNÝCH ZAKÁZKÁCH, V PLATNÉM

(V SOULADU S 38 ZÁKONA Č. 137/2006 SB., O VEŘEJNÝCH ZAKÁZKÁCH, V PLATNÉM OBEC VIKÝŘOVICE, PETROVSKÁ 168, 788 13 VIKÝŘOVICE VÝZVA K PODÁNÍ NABÍDKY A PROKÁZÁNÍ SPLNĚNÍ KVALIFIKACE VE ZJEDNODUŠENÉM PODLIMITNÍM ŘÍZENÍ (V SOULADU S 38 ZÁKONA Č. 137/2006 SB., O VEŘEJNÝCH ZAKÁZKÁCH,

Více

MĚSTO BENEŠOV. Rada města Benešov. Vnitřní předpis č. 16/2016. Směrnice k zadávání veřejných zakázek malého rozsahu. Čl. 1. Předmět úpravy a působnost

MĚSTO BENEŠOV. Rada města Benešov. Vnitřní předpis č. 16/2016. Směrnice k zadávání veřejných zakázek malého rozsahu. Čl. 1. Předmět úpravy a působnost MĚSTO BENEŠOV Rada města Benešov Vnitřní předpis č. 16/2016 Směrnice k zadávání veřejných zakázek malého rozsahu I. Obecná ustanovení Čl. 1 Předmět úpravy a působnost 1) Tato směrnice upravuje závazná

Více

I. SMLUVNÍ STRANY. Obchodní název: Zapsán: Sídlo firmy: Zastoupený: Číslo účtu: Kontakt: Adresa pro zasílání faktur:

I. SMLUVNÍ STRANY. Obchodní název: Zapsán: Sídlo firmy: Zastoupený: Číslo účtu: Kontakt: Adresa pro zasílání faktur: SMLOUVA č. uzavřená dle zákona č. 274/2001 Sb., o vodovodech a kanalizacích pro veřejnou potřebu, ve znění pozdějších předpisů a prováděcí vyhlášky MZe č. 428/2001 Sb., ve znění pozdějších předpisů Provozovatel:

Více

SOCIÁLNÍ SLUŽBY UHERSKÝ BROD,

SOCIÁLNÍ SLUŽBY UHERSKÝ BROD, ZŘIZOVACÍ LISTINA příspěvkové organizace Článek I. Základní ustanovení Město Uherský Brod v souladu s ustanovením 84 odst. 2 písm. e) zákona č. 128/2000 Sb., o obcích (obecní zřízení) ve znění pozdějších

Více

Kontrola správnosti sledování a měření objemu vypouštěných odpadních vod dle 92 vodního zákona

Kontrola správnosti sledování a měření objemu vypouštěných odpadních vod dle 92 vodního zákona Kontaktní osoba: Jan Brychta Tel.: 267 994 407 Fax: 272 936 597 E-mail: verejnazakazka@sfzp.cz Zadávací dokumentace dle ustanovení 44 zákona č. 137/2006 Sb., o veřejných zakázkách Název veřejné zakázky

Více

Magistrát města Zlína, stavební úřad, náměstí Míru 12, 761 40 Zlín

Magistrát města Zlína, stavební úřad, náměstí Míru 12, 761 40 Zlín Magistrát města Zlína, stavební úřad, náměstí Míru 12, 761 40 Zlín Spisová značka: MMZL-SÚ-084362/2015/Jan Číslo jednací dokumentu: MMZL 174593/2015 Zlín, dne 18.12.2015 Oprávněná úřední osoba: Ing. Janečka,

Více

F. DOKUMENTACE OBJEKTU F.1.4.a ZAŘÍZENÍ PRO VYTÁPĚNÍ STAVEB

F. DOKUMENTACE OBJEKTU F.1.4.a ZAŘÍZENÍ PRO VYTÁPĚNÍ STAVEB F. DOKUMENTACE OBJEKTU F.1.4.a ZAŘÍZENÍ PRO VYTÁPĚNÍ STAVEB OPRAVA KOTELNY V OBJEKTU MŠ Husova 1444/3, Jablonec nad Nisou Investor : Stupeň : Statutární město Jablonec nad Nisou Mírové náměstí 19 467 51

Více

Městský úřad Chrast Náměstí č.p. 1, 538 51 Chrast

Městský úřad Chrast Náměstí č.p. 1, 538 51 Chrast Váš dopis ze dne: 27.12.2012 Vaše značka: - Městský úřad Chrast Náměstí č.p. 1, 538 51 Chrast Odbor výstavby a životního prostředí stavební úřad Č.j.: Č.spisu: Vyřizuje: Tel.: E-mail: Počet listu: Počet

Více

Sbírka zákonů ČR Předpis č. 415/2012 Sb.

Sbírka zákonů ČR Předpis č. 415/2012 Sb. Sbírka zákonů ČR Předpis č. 415/2012 Sb. Vyhláška o přípustné úrovni znečišťování a jejím zjišťování a o provedení některých dalších ustanovení zákona o ochraně ovzduší Ze dne 21.11.2012 Částka 151/2012

Více

Změny zákona o integrované prevenci v souvislosti transpozicí směrnice o průmyslových emisích

Změny zákona o integrované prevenci v souvislosti transpozicí směrnice o průmyslových emisích Změny zákona o integrované prevenci v souvislosti transpozicí směrnice o průmyslových emisích Jan Maršák / Jan Slavík Odbor posuzování vlivů na životní prostředí a IPPC Ministerstvo životního prostředí

Více

Smluvní podmínky (KTv)

Smluvní podmínky (KTv) Smluvní podmínky (KTv) Čl. 1 - Předmět smlouvy 1.1. Dodavatel se zavazuje poskytovat Uživateli časově a datově neomezený přístup k síti Internet a jejím službám (dále jen Služby) prostřednictvím pevného

Více