Informaãní zpravodaj Obecního úfiadu Morávka. Frýdecká skládka, a. s. bude provádět sběr nebezpečného a velkoobjemového odpadu

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Informaãní zpravodaj Obecního úfiadu Morávka. Frýdecká skládka, a. s. bude provádět sběr nebezpečného a velkoobjemového odpadu"

Transkript

1 MORAVâAN Informaãní zpravodaj Obecního úfiadu Morávka V Morávce 13. září 2001 ã.9/2001 Frýdecká skládka, a. s. bude provádět sběr nebezpečného a velkoobjemového odpadu Termín konání: Harmonogram sběru nebezpečného odpadu v obci Morávka Bebek hod. Uspolka hod. Slavíč hod. Lipové hod. U obecního úřadu hod. Pekařství aut. zastávka hod. Budou odebírány: skříně, koberce, matrace, lednice, televizory, pračky, sporáky, zářivky, teploměry, léky, nádobky od sprejů, zbytky barev, laků, ředidel a lepidel, mazací a motorové oleje, kovové olejové filtry, autobaterie, zbytky postřiků proti škůdcům, apod. Vyšetření skotu na TBC Ve dnech 28. a 29. září 2001 bude provedeno vyšetření krav a chovných jalovic na TBC, leukózu a brucelózu. Tato akce proběhne u každého chovatele jednotlivě a je bezplatná. V tyto dny jsou chovatelé povinni v době od 8 19 hodin mít zvířata ve stáji a zajistit pomoc při vyšetření. Pokud tyto podmínky nebudou dodrženy je chovatel povinen úkon i zdržení uhradit. Noví chovatelé nechť se přihlásí do termínu akce na veterinární ošetřovnu v Raškovicích v pracovní dny od hodin tel. 0658/ , aby akce mohla být provedena plošně. Vyšetření proběhne takto: V pátek od Pražma, Vlaské až po přehradu. V sobotu část Lipový, Dolinky, Slavíč, Uspolka, Bebek a Byčinec. MVDr. Jiří Karásek

2 Zahrádkáři oznamují Ve dnech října 2001 se koná okresní výstava ovoce a zeleniny ve Vratimově. Této výstavy se zúčastní také naše základní organizace. Na každé okresní výstavě jsme se doposud umístili na předních místech, proto bychom chtěli v tomto trendu pokračovat. Svá jablíčka, hrušky a ostatní ovoce a zeleninu budeme sbírat ve středu celý den a ve čtvrtek do hod. na Obecním úřadě v Morávce. Své výpěstky mohou donést i nečlenové ZO. V sobotu uskutečníme autobusový zájezd na okresní výstavu do Vratimova. Odjezd v 9.00 hodin od Obecního úřadu Morávka. Cena 40 Kč na osobu, děti zdarma. Moštování začalo v úterý 4. září Moštovací dny: úterý hod. čtvrtek hod. sobota hod. a hod. Sobotní moštování zatím po domluvě s p. Kačmaříkem na tel. č Cena za 1 litr moštu 2,50 Kč. Zahrádkáři z Frýdlantu n. Ostravicí pořádají prodejní zahrádkářskou výstavu ZAHRADA 2001, a to v sobotu až v pondělí od hod. v Domě zahrádkářů. Připraveno bude bohaté občerstvení, prodej okrasných keřů, sadbového česneku, cibulovin, zahrádkářských potřeb a postřiků. Srdečně zvou zahrádkáři z Frýdlantu Pedikérka bude na Morávce od 9.30 do hodin. KINO RA KOVICE 15. září Mumie se vrací 22. září Rebelové 29. září Mexiãan 3. října Mûsíãní pohádka 6. října Sleãna DrsÀák 13. října âokoláda 20. října Tygr a drak 27. října Vesmírná prda Upozorňujeme, že pro časté nesrovnalosti v čase promítání je od září 2001 sjednocená doba na hod. Cena vstupenek zůstává stejná: 30, 32, 34 Kč + 1 Kč příspěvek na fond kinematografie.

3 Nabídka práce V současné době pokračuje v obci výstavba telekomunikační sítě. Dodavatelem stavby je firma JAMTEKO, která potřebuje brigádníky pro výkopové práce. Informace na tel. čísle , p. Michal Pompa. Samoobsluha Morávka příjme na zimní sezónu topiče. Bližší informace u vedoucí prodejny paní M. Kročové nebo na tel. č Nabídka Nabízím hnůj starší, proleželý na menší zahrádky i s odvozem přívěsným vozíkem na místo určení. Objednávky na tel č (k večeru). Škola v Morávce Nytrové v roce Stará fotografie a řád pro rodinu a školu je dokument, který se z roku 1914 na Morávce zachoval. I když představuje minulost, má co říci při výchově dítěte i dnes. Uprostřed snímku vidíme paní učitelku Adámkovou, pan řídícího Motyčku a pátera Biolka.

4 Řád pro školu a rodinu 1. Rodiče mě včas vzbudí, abych se mohla beze spěchu a pořádně nastrojiti a najísti. 2. Vstanu hned, když se ráno probudím a pozdravím rodiče. (Kdo se dlouho válí v teplé posteli, mívá nedobré nápady a myšlenky a ztrácí chuť k práci). 3. Umyji se do půl těla, abych se otužila. Denně si umyji uši a krk. Nikdy si nezapomenu pečlivě vyčistiti zuby. 4. Ustrojím se do čistých šatů. Jsem-li větší, aspoň desetiletá, dovedu si sama zašít a upravit oblek. Maminka mi poví, jak to mám udělat. Patentky, háčky a knoflíky přišiji včas, aby u mne nikdo neviděl obyčejných nebo zavíracích špendlíků. Pomohu také při oblékání menší sestřičce nebo bratříčkovi. Co bylo řečeno o šatech, týká se i prádla a punčoch. Nezapomenu na čistý kapesník a denně si vyčistím boty. 5. Po snídani se rozloučím s rodiči a jdu do školy. Nenechám po sobě doma ani nejmenšího nepořádku (rozházené knížky a papíry, špínu v umyvadle apod.) 6. Rodiče mi denně připomínají, jak se mám chovat. (Očistiti před školou oděv, přezout se za nepříznivého počasí a chystati se k vyučování. Při vyučování se chovati tak, jak učitel žádá.) 7. Když přijdu v poledne ze školy, pozdravím, umyji si ruce a čekám, až mi maminka předloží oběd. Nevybírám si v jídle, nesekýruji, nenechám na talíři zbytků, neohmatávám ani neolizuji jídel. Před jídlem nejím cukroví a nepiji. 8. Po jídle poděkuji, umyji si ruce, pomohu matce umýti nádobí nebo jí dojdu, kam potřebuje, pozdravím a jdu do školy. 9. Když odcházím do školy, nenechám na svém místě nejmenší nečistoty (ohryzky, pecky, slupky, skořápky apod.). 10. Když se vrátím odpoledne ze školy, opět si umyji ruce, převléknu se do starších šatů, pomohu a obstarám, co je nutně třeba a potom se učím a píši své úkoly. 11. Když jsem s tím hotova, s tím co mi uložili rodiče a učitelé, smím se venku proběhnouti. 12. Za světla musím býti doma, proto se vracím zvenčí, jakmile se stmívá. 13. Večer povím rodičům, co jsem ve škole dělala a ukáži jim vypracované úkoly. Mají-li rodiče čas, přezkoušejí mě. Ptají se častěji na mé chování i prospěch mých učitelů. 14. Rodiče mi popřejí času, abych se mohla učiti a starají se, abych měla ke školní práci potřebné místo a klid. Určí mi místečko, kde si smím uložiti všecky své školní věci. 15. Dovolí mi, když mám volno, čísti knihy, hráti pěkné hry, cvičiti a prováděti sport.

5 16. Před spaním si ukládám do torby všecko, čeho na druhý den potřebuji (podle rozvrhu hodin). 17. Rodiče mi nedovolí, abych nosila do školy drahé nebo nepotřebné předměty (prsteny, hodinky, náhrdelníky, korále atd.). Mohla bych je ztratit nebo si s nimi hráti. 18. Peněz mi dají rodiče jen tolik, kolik nutně potřebuji. Musím jim přesně pověděti, zač jsem peníze utratila a koupenou věc jim ukázati. Utrácení peněz za zbytečnosti a mlsky mi rodiče nebudou trpěti. 19. Nedovolí mi také, abych něco od spolužákyň kupovala, s nimi vyměňovala nebo beze svolení rozdávala. Poručí mi, abych nalezenou nebo ukradenou věc, kterou hned v mých věcech poznají, vrátila. 20. Dbají, abych na všech věcech byla podepsána. (na pouzdru, sešitech, tužkách apod.). Je dobře, mám-li ve svých knihách tajná znamení, podle kterých je poznám 21. Rodiče přísně dozírají, abych opatrně zacházela s vypůjčenými věcmi: s učebnicemi a knížkami ke čtení. Nedovolí, abych je rozkládala při jídle nebo pokud stůl není utřen. 22. Přejí si, abych včas a v pořádku vrátila, co si vypůjčím a poděkovala za vypůjčenou věc. 23. Rodiče nahradí škodu, kterou z rozpustilosti nebo nepozornosti udělám ve škole nebo jinde. Přísně mi nakazují, abych šetřila cizího majetku. 24. Rodiče jako učitelé mě vedou k tomu, abych řádně pozdravovala. Netrpí mi neuctivých hovorů o učitelích ani o jiných lidech, pomluv, klepů a donášení 25. Rodiče vědí, s kým se kamarádím a jak se bavím. Nedovolí mi přáteliti se s nehodnými lidmi ani se neslušně bavit. 26. Rodiče mě nenechají zahálet a nečinně sedět. Najdou pro mě pravou míru hry i práce. Povinnosti, mému věku přiměřené, musím plniti včas a jak nejlépe dovedu. Když mě rodiče naučí pracovitosti a pořádku, dají mi to nejlepší, co mi mohou dáti. 27. Co umím, udělám sama bez cizí pomoci. Rodiče mě nutí k samostatnému a nebojácnému jednání a přemýšlení. 28. Za to všechno si nedovolím odmlouvat nebo je neposlechnout. Za odmluvu, hrubost a neposlušnost budu přísně trestána od rodičů a od učitelů. 29. Denně večer si říkám modlitbu. Co jsem udělala? Jak jsem to udělala? Co jsem zapomněla udělati? 30. Dívám se, jak jednají rodiče a učitelé a ve všem dobrém jednám podle toho, jak oni jednají. Jejich příklad mě vede, jím se řídím a podle něho rostu.

6 V pondělí 3. září 2001 se po dvouměsíčním volnu opět zaplnily školní lavice. Do nich zasedli v letošním roce 172 žáci, na 1. stupni 84 a na 2. stupni 88, pod vedením čtrnáctičlenného pedagogického sboru. 1. tř. Gabriela Daňková 2. tř. Světlana Šipulová 6. tř. Yvetta Krupařová 3. tř. Zuzana Holoubková 7. tř. Jan Kohut 4. tř. Jaroslava Kačmaříková 8. tř. Renata Ševčíková 5. tř. Stanislava Kohutová 9. tř. Zuzana Bužková hlavní metodik pro Tv a lyžařský výcvik: Hana Amzlerová, výchovný poradce: Jan Kohut, matematika na 2. stupni: Táňa Špoková, vychovatelka ŠD: Věra Kaňoková, zástupkyně ředitelky: Anna Havlíková, ředitelka: Dana Šponarová Ke škole patří neodmyslitelně jídelna, která zabezpečuje stravování pro žáky, učitele a jiné strávníky. Obědy připravují hlavní kuchařka paní Z. Staníková, M. Gregušová a H. Pavlásková. Chod školní jídelny má na starosti paní vedoucí P. Králová. Za provozní úsek zodpovídají paní J. Carbolová, Z. Koloničná a Š. Miketová. Společným zájmem všech zaměstnanců je spokojenost dětí a rodičů. Co nového jsme pro žáky připravili? Hodně úprav se provedlo v 1. třídě. Za pomoc při vytváření pěkného prostředí pro naše nejmenší děkujeme třídní paní učitelce G. Daňkové, paní Mikolášové, Stiborové, Špokové a panu Chalupovi. Jako odbornou učebnu výtvarné výchovy připravujeme současnou 6. třídu. Nemalé investice si také vyžádala počítačová učebna a provoz internetu. V dalších třídách přibyly koberce a nová didaktická technika. Podmínky pro klidnou relaxaci a občerstvení se chystají v přízemí školy u hlavního vchodu. Pitný režim bude zajištěn po celý rok všem žákům zdarma. Částečně novým vybavením se může pochlubit i školní jídelna a kuchyně. Snažíme se vylepšit nejen estetické prostředí, ale i urychlit vydávání jídel. S veškerým dalším děním vás budeme seznamovat, a to slovem a fotografiemi, i na nástěnce u Obecního úřadu Morávka. Dne 20. září 2001 v hod. se koná v jídelně školy zahajovací schůzka pro rodiče s následnými třídními schůzkami. Všichni jste srdečně zváni. Za ZŠ Morávka Zuzana Holoubková Škola děkuje Paní učitelka S. Šipulová děkuje manželům Gřundělovým z chaty na Kotaři za vzornou týdenní obsluhu účastníků dětského letního tábora a manželům Martynkovým z chaty na Slavíči, kteří dětem umožnili projížďky na koních. Děkuji: p. E. Brachňákovi (RS Panoráma), p. JUDr. L. Nahodilovi (RS Důl Paskov), p. B. Brantálovi (malířské a natěračské práce), pí Ing. H. Jarolímové, p. Ing. A. Wojnarovi za finanční výpomoc určenou na rozvoj školství a vzdělávání, kterou škole z mnoha oslovených ochotně zaslali. Dana Šponarová, ředitelka školy

7 Z provozních důvodů bude uzavřena gynekologická ambulance MUDr. Polové v Raškovicích v době od do a od do Ordinační doba od září 2001 středa hod. pátek hod. Informace ministra obrany ČR o opatřeních přijatých ke zmírnění křivd způsobených osobám, které se musely v letech z důvodů rasové perzekuce ukrývat nebo byly ze stejných důvodů soustředěny ve vojenských pracovních táborech. Ukrývané osoby a osoby soustředěné do vojenských pracovních táborů jakožto osoby, jimž byla omezena osobní svoboda jinak ve smyslu ustanovení 2 odst. 1 bod 5 zákona č. 255/1946 Sb., o příslušnících československé armády v zahraničí a o některých jiných účastnících národního boje za osvobození, ve znění zákona č. 101/1964 Sb. I. (1) Za omezení osobní svobody jinak je třeba zejména považovat ukrývané osoby, které prokáží, že měly v Protektorátu Čechy a Morava nebo ve Slovenském státě právní status Žida a zároveň prokáží, že k ukrývání po dobu stanovenou v zákonu skutečně došlo. (2) Dalším omezením osobní svobody jinak bylo rovněž umístění osob s právním statusem Žida nebo Roma v pracovních táborech (určených pro Židy a Romy) Protektorátu Čechy a Morava a Slovenského státu. Za omezení osobní svobody jinak je třeba rovněž považovat prokázané ukrývání se nežidovských občanů Protektorátu Čechy a Morava a Slovenského státu, kteří prokáží, že důvodem tohoto ukrytí po zákonem stanovenou dobu bylo jejich závažné zjevné a bezprostřední ohrožení na životě nacistickou nebo fašistickou mocí, a to buď proto, že vyvíjeli po určitou dobu před ukrýváním bojovou nebo politickou činnost proti nacistickým nebo fašistickým okupantům, resp. uskutečnili jednotlivý závažný akt proti nim, nebo skutečnost, že šířili své politické názory nebo národnostní přesvědčení. II. (1) Tato ustanovení Směrnic jsou pouze vodítkem pro diskreční pravomoc posuzovatele jednotlivého případu, přičemž užití diskreční pravomoci v neprospěch žadatele musí být precizně odůvodněno. (2) Žádost občanů, kteří požadují vydání osvědčení z důvodů ukrývání, musí obsahovat pravdivé údaje uvedené v dotazníku s podrobným popisem činnosti a níže uvedené důkazní prostředky. (3) K ověření uváděných údajů žádající osoby uskuteční Ministerstvo obrany České republiky vlastní šetření ve spolupráci s archivní a spisovou službou Ministerstva vnitra České republiky. (4) Žádost o vydání osvědčení podle zákona č. 255/1946 Sb. o přiznání statusu československého politického vězně mohou podat osoby, které se ukrývaly po dobu

8 alespoň tří měsíců v době od 15. března 1939 do 4. května 1945 za nelidských podmínek z důvodu rasové, náboženské a národní perzekuce ode dne předvolání (výzvy) k transportu na území tehdejšího Protektorátu a na území bývalého Slovenského státu, z důvodu perzekuce smíšeného manželství, z důvodu stanných práv na území bývalého Protektorátu, z důvodu zastrašovacích akcí ze strany nacistů jako GITTER I a II, Albrecht, Akce 14 F13, Akce E 17. září 1942, z důvodů zatýkání Akce Sokol , z důvodu ukrývání se před totálním nasazením nebo po útěku z něho, z důvodů ukrývání se před zatčením pro odbojovou nebo politickou činnost a z důvodů skrývání se za poskytování pomoci ukrývané osobě nebo účastníku odboje. Totéž platí i pro osoby, kteří se ukrývaly po dobu kratší, utrpělyli však újmu na zdraví nebo na těle vážnějšího rázu nebo zemřely následkem omezení osobní svobody. (5) Za ukrývání jako omezení osobní svobody ve smyslu 2 odst. 1 bodu 5 zákona č. 255/1946 Sb. lze považovat ukrývání se: a) mimo trvalé bydliště nebo b) v trvalém bydlišti, ale za předpokladu ukrývání se za lidsky nedůstojných podmínek (ve sklepích, bunkrech, jeskyních, půdách, mezi zdmi a v dalších nevhodných prostorách). Za trvalé bydliště podle této směrnice lze považovat i místo obvyklého pobytu. (6) Ministerstvo obrany České republiky bude po občanech, žádajících o přiznání statusu československého politického vězně a vydání osvědčení za ukrývání ve smyslu ustanovení 2 odst. 1 bodu 5 zákona č. 255/1946 Sb., požadovat jeden z následujících důkazních prostředků: ověřenou kopii evidenčního listu Federace židovských obcí, ověřenou kopii předvolání (výzvy) k transportu, úředně ověřené svědecké prohlášení z vlastní přímé vědomosti, úředně ověřené svědecké prohlášení osoby znalé uvedené události. (7) U osob, které byly soustředěné v 6. pracovním praporu armády Slovenského státu nebo v tzv. Munka táborech na území Maďarska, se bude požadovat: úřední potvrzení židovské obce k povolání do pracovního praporu s výpisem z vojenských kmenových dokladů nebo výpis z lékařské dokumentace o utrpěné ujmě na zdraví v souvislosti s výkonem vojenské prezenční služby v 6. pracovním praporu. (8) Za podpůrné doklady budou považovány například: úředně ověřený výpis z kroniky obce o ukrývané osobě, úředně ověřená kopie dokladu o odevzdání potravinových lístků. (9) Osoby, ukrývající se z důvodu povolání na pracovní nasazení či zběhnutí z něho, předloží: úředně ověřenou kopii předvolání na pracovní nasazení (pracovní příkaz) nebo úředně ověřené svědecké prohlášení z vlastní přímé vědomosti nebo úředně ověřené svědecké prohlášení účastníka znalého uvedené události. (10) Osoby, ukrývající se z důvodů před zatčením pro odbojovou nebo politickou činnost, předloží: úředně ověřenou kopii policejního zatykače nebo úředně ověřené svědecké prohlášení z vlastní přímé vědomosti nebo úředně ověřené svědecké prohlášení osoby znalé uvedené události. III. Tímto doplňkem se současně zrušuje původně přijaté opatření ze dne 26. května 1994 k ukrývaným dětem do 15 let věku. Osvědčení vydané jim podle zákona č. 255/1946 Sb. v letech uplynulých zůstává nedotčeno.

9 Kdy a kde? Sobota 22. záfií 2001 ve hodin v kinû Ra kovice

10 Pfiijìte si pro Toyotu Yaris Pro kaïdého model + úãast ve slosování o opravdov osobní vûz k tomu získáte okamïit bonus ve v i Kã pfiipsan na Vá úãet sleva v síti Paegas aï 3500 Kã slevové karty na stavební materiál, zabezpeãovací zafiízení, vybavení pro turistiku Pro dûti do 14 let Ïivotní a úrazové poji tûní na 1 rok zdarma s denním od kodn m minimálnû 100 Kã % bonus na úrocích úspor MládeÏi, studentûm do 26 let mezinárodní slevové karty ISIC, IYTC a navíc moïnost okamïitého úvûru pfii nejmen ím moïném úroku s nejmen í moïnou splátkou. To v e a mnoho dal ích produktû mûïete získat u nás Letos slavíme 80. v roãí vzniku WÜSTENROT stavební spofiitelna u koho: kde: oblastní vedoucí kanceláfi WÜSTENROT paní Zita tíhlová T. G. Masaryka 602, Fr dek Morávka 427, tel MHD Nov byt, budova B+B dent, pfiízemí tel , pondûlí pátek od 9 do 17 hod. NABÍZÍME ÚVĚRY NA STAVEBNÍ A BYTOVÉ ÚČELY, REKONSTRUKCE S ÚROKEM 0% Tel. 0658/ , mobil 0737/

11 STAVEBNÍ FIRMA JIŘÍ FLUKSA nabízí zateplování rodinných domů zednické práce zámkové dlažby opravy balkónů a teras renovace bytových jader střechy tesařské práce včetně dodávky řeziva pokrývačské práce včetně dodávky krytin klempířské práce Nabízíme poradenství ke krytinám, stavu střechy, vhodnosti materiálu. Možnost zajištění úvěru přes ČS Sporoservis. Kontakt: Jiří Fluksa Mattys group Příborská 12/1585 (areál bývalého Řempa v Místku) Tel./fax: 0658 / nebo tel.: 0658 / večer Mobil: 0608 / , e mail: mattys.group@quick.cz

12 PLYNOFIKACE, TOPENÍ, VODOINSTALACE I NA SPLÁTKY BEZ RUČITELE. PLATBA V HOTOVOSTI OD 10 %. FIRMA JAN CARBOL Provozovna Sokolská 1347 (u Mostárny), Frýdek Místek tel. 0658/ mobil 0602/ Vám nabízí v plném rozsahu tyto sluïby: opravy, montáže a revize plynových zařízení práce vodoinstalatérské a topenářské montážní práce účtujeme s 5% daní dodáváme plynové kotle dle výběru zákazníka dále dodáváme plynové sporáky (i kombinované) plynové ohřívače vody plynová podokenní topidla montujeme kotelny i nad 50 kw, zásobníky na zkapalněný plyn PROPAN od kapacity 1,1 t až 11 t. Poradenskou službu poskytneme zdarma Vydává Obecní úřad Morávka, náklad 500 ks. Vyrábí Beatris, Dobrá. Výtisk zdarma

PRAÎMOVSKÉ OZVùNY ZPRAVODAJ OBCE PRAÎMO. Oslava st ch narozenin

PRAÎMOVSKÉ OZVùNY ZPRAVODAJ OBCE PRAÎMO. Oslava st ch narozenin PRAÎMOVSKÉ OZVùNY ZPRAVODAJ OBCE PRAÎMO 6. listopadu 2001 číslo 10 / 2001 Oslava st ch narozenin Dne 8. listopadu 2001 se dožívá 100 let paní Ludmila Chovancová. V historii obce Pražmo nenajdeme zatím

Více

Informaãní zpravodaj Obecního úfiadu Morávka

Informaãní zpravodaj Obecního úfiadu Morávka MORAVâAN Informaãní zpravodaj Obecního úfiadu Morávka V Morávce 10. srpna 2001 ã.8/2001 Rozšíření plynofikace obce O plynofikaci obce se začalo uvažovat již v roce 1987, kdy bylo tehdejším MNV Morávka

Více

PRAÎMOVSKÉ OZVùNY ZPRAVODAJ OBCE PRAÎMO

PRAÎMOVSKÉ OZVùNY ZPRAVODAJ OBCE PRAÎMO PRAÎMOVSKÉ OZVùNY ZPRAVODAJ OBCE PRAÎMO 21. listopadu 2002 číslo 9 / 2002 Výsledky voleb v Obci Pražmo Ve dnech 1. a 2. 11. 2002 proběhlo druhé kolo senátních voleb, ve kterém v naší obci zvítězil zástupce

Více

Obecní úřad Dobrá Dobrá 22. srpna 2001. 1. Obchvat obce nadûje stále trvá

Obecní úřad Dobrá Dobrá 22. srpna 2001. 1. Obchvat obce nadûje stále trvá Obecní úřad Dobrá Dobrá 22. srpna 2001 OBùÎNÍK â.7 1. Obchvat obce nadûje stále trvá Je mou povinností poskytnout vám objektivní informace stran realizace tak významné stavby, na jejíž realizaci již mnoho

Více

Informaãní zpravodaj Obecního úfiadu Morávka www.beskydy.cz/moravka V Morávce 19. listopadu 2002 ã. 11/2002

Informaãní zpravodaj Obecního úfiadu Morávka www.beskydy.cz/moravka V Morávce 19. listopadu 2002 ã. 11/2002 MORAVâAN Informaãní zpravodaj Obecního úfiadu Morávka www.beskydy.cz/moravka V Morávce 19. listopadu 2002 ã. 11/2002 Výsledky voleb do zastupitelstva obce, konaných ve dnech 1. a 2. 11. 2002 Do zastupitelstva

Více

Informaãní zpravodaj Obecního úfiadu Morávka. Hospodaření obce Morávka k 31. 12. 1998

Informaãní zpravodaj Obecního úfiadu Morávka. Hospodaření obce Morávka k 31. 12. 1998 MORAVâAN Informaãní zpravodaj Obecního úfiadu Morávka V Morávce 15. dubna 1999 ã. 4/99 Hospodaření obce Morávka k 31. 12. 1998 Přehled aktiv a pasív obce stav k: 1. 1. 1998 k: 31. 12. 1998 aktiva..........................

Více

Informaãní zpravodaj Obecního úfiadu Morávka

Informaãní zpravodaj Obecního úfiadu Morávka MORAVâAN Informaãní zpravodaj Obecního úfiadu Morávka V Morávce 17. ledna 2001 ã.1/2001 Evidence skotu Podle 5, odst. 1. písm. f) zák. č. 166/1999 Sb. o veterinární péči a o změně některých souvisejicích

Více

Co by Vás mohlo zajímat

Co by Vás mohlo zajímat Co by Vás mohlo zajímat Jak začne první školní den? V pondělí 2. září 2013 se sejdeme v 8 hodin před školou. Rádi přivítáme rodiče a další příbuzné našich prvňáčků. Nezapomeňte na fotoaparát nebo kameru.

Více

Informaãní zpravodaj Obecního úfiadu Morávka. Zpráva o činnosti Základní školy v Morávce v roce 1998 / 99...POOTEVŘENÉ ŠKOLNÍ DVEŘE...

Informaãní zpravodaj Obecního úfiadu Morávka. Zpráva o činnosti Základní školy v Morávce v roce 1998 / 99...POOTEVŘENÉ ŠKOLNÍ DVEŘE... MORAVâAN Informaãní zpravodaj Obecního úfiadu Morávka V Morávce 16. července 1999 ã. 7/99 Zpráva o činnosti Základní školy v Morávce v roce 1998 / 99...POOTEVŘENÉ ŠKOLNÍ DVEŘE... Základní školu v Morávce

Více

Informaãní zpravodaj Obecního úfiadu Morávka LESY ČESKÉ REPUBLIKY, S. P. HRADEC KRÁLOVÉ LESNÍ SPRÁVA FRÝDEK MÍSTEK, MORÁVKA 557, PSČ 739 04

Informaãní zpravodaj Obecního úfiadu Morávka LESY ČESKÉ REPUBLIKY, S. P. HRADEC KRÁLOVÉ LESNÍ SPRÁVA FRÝDEK MÍSTEK, MORÁVKA 557, PSČ 739 04 MORAVâAN Informaãní zpravodaj Obecního úfiadu Morávka V Morávce 13. října 2000 ã.10/2000 LESY ČESKÉ REPUBLIKY, S. P. HRADEC KRÁLOVÉ LESNÍ SPRÁVA FRÝDEK MÍSTEK, MORÁVKA 557, PSČ 739 04 Vážení občané, z

Více

Obecní úřad Dolany srdečně zve občany na veřejné zasedání zastupitelstva obce, které se bude konat 16. září 2010 od 20,00 v KD ve Svrčovci.

Obecní úřad Dolany srdečně zve občany na veřejné zasedání zastupitelstva obce, které se bude konat 16. září 2010 od 20,00 v KD ve Svrčovci. Obecní úřad Dolany u Klatov tel. 376 313 620, fax 376 323 620, e-mail obec.dolany@worldonline.cz, www.obec-dolany.cz úřední dny: PO, St 7.30 17.00 hodin, Čt 7.30 15.00 hodin Obecní zpravodaj č. 2/2010

Více

PRAÎMOVSKÉ OZVùNY ZPRAVODAJ OBCE PRAÎMO

PRAÎMOVSKÉ OZVùNY ZPRAVODAJ OBCE PRAÎMO PRAÎMOVSKÉ OZVùNY ZPRAVODAJ OBCE PRAÎMO 30. října 2000 číslo 8 / 2000 Oznámení o době a místě konání voleb Starosta Obce Pražmo, podle 15 zákona č. 130/2000 Sb., o volbách do zastupitelstev krajů a o změně

Více

Školní řád. 1. Práva a povinnosti žáků a zákonných zástupců, vztahy žáků a zákonných zástupců s pedagogickými pracovníky školy.

Školní řád. 1. Práva a povinnosti žáků a zákonných zástupců, vztahy žáků a zákonných zástupců s pedagogickými pracovníky školy. Školní řád 1. Práva a povinnosti žáků a zákonných zástupců, vztahy žáků a zákonných zástupců s pedagogickými pracovníky školy. 1.1 Práva žáků Žáci mají právo: - na vzdělání podle školního vzdělávacího

Více

Informaãní zpravodaj Obecního úfiadu Morávka www.moravka.info V Morávce 16. srpna 2010 ã. 4/2010. Prázdninové klípky

Informaãní zpravodaj Obecního úfiadu Morávka www.moravka.info V Morávce 16. srpna 2010 ã. 4/2010. Prázdninové klípky MORAVâAN Informaãní zpravodaj Obecního úfiadu Morávka www.moravka.info V Morávce 16. srpna 2010 ã. 4/2010 Prázdninové klípky Zvonička Vlaské Z ohlasu účastníků se zdá, že se akce zdařila, podpořená pěkným

Více

ZÁKLADNÍ ŠKOLA LOGOPEDICKÁ A MATEŘSKÁ ŠKOLA LOGOPEDICKÁ 101 00 Praha 10, Moskevská 29. tel: 271 720 585 email: reditelka@logopedickaskola.

ZÁKLADNÍ ŠKOLA LOGOPEDICKÁ A MATEŘSKÁ ŠKOLA LOGOPEDICKÁ 101 00 Praha 10, Moskevská 29. tel: 271 720 585 email: reditelka@logopedickaskola. ZÁKLADNÍ ŠKOLA LOGOPEDICKÁ A MATEŘSKÁ ŠKOLA LOGOPEDICKÁ 101 00 Praha 10, Moskevská 29 tel: 271 720 585 email: reditelka@logopedickaskola.cz Š k o l n í ř á d Na základě ustanovení 30, odst. 1) zákona 561/2004

Více

Informaãní zpravodaj Obecního úfiadu Morávka www.moravka.info V Morávce 15. listopadu 2010 ã. 6/2010. Volby jsou už minulostí

Informaãní zpravodaj Obecního úfiadu Morávka www.moravka.info V Morávce 15. listopadu 2010 ã. 6/2010. Volby jsou už minulostí MORAVâAN Informaãní zpravodaj Obecního úfiadu Morávka www.moravka.info V Morávce 15. listopadu 2010 ã. 6/2010 Volby jsou už minulostí Vážení spoluobčané, děkuji všem, kteří jste přišli k volbám, a svými

Více

ZŠ J.A.Komenského Lysá nad Labem, Komenského 1534, okres Nymburk Tel./fax. 325 551 220 e-mail:info@zsjaklysa.cz www.zsjaklysa.cz ŠKOLNÍ ZPRAVODAJ /

ZŠ J.A.Komenského Lysá nad Labem, Komenského 1534, okres Nymburk Tel./fax. 325 551 220 e-mail:info@zsjaklysa.cz www.zsjaklysa.cz ŠKOLNÍ ZPRAVODAJ / ŠKOLNÍ ZPRAVODAJ / Vážení rodiče, přátelé naší školy, znovu se setkáváme po prázdninách a Zpravodaj Vám přináší jako každoročně informace k novému školnímu roku. Další informace získáte zakoupením školního

Více

Údaje o zdravotní způsobilosti, popřípadě o zdravotních obtížích, které by mohly mít vliv pobyt na táboře...

Údaje o zdravotní způsobilosti, popřípadě o zdravotních obtížích, které by mohly mít vliv pobyt na táboře... Z Á V A Z N Á P Ř I H L Á Š K A poř. číslo Přihlašuji své dítě na letní pobytový tábor: Já, padouch V termínu: 23.7.-30.7.2016 Cena: 3.800 Kč Jméno a příjmení účastníka:.... Národnost:. Státní občanství:...

Více

Zpravodaj Obecního úřadu Těchlovice Ročník 14. Číslo 49/2012 POZVÁNKA

Zpravodaj Obecního úřadu Těchlovice Ročník 14. Číslo 49/2012 POZVÁNKA Zpravodaj Obecního úřadu Těchlovice Ročník 14. Číslo 49/2012 POZVÁNKA na veřejné zasedání obecního zastupitelstva konající se ve středu 28. března 2012 Program: od 19,00 hod. v zasedací místnosti Obecního

Více

R e ž i m c h o d u š k o l y - Z Š T l u m a č o v příloha č. 2 školního řádu

R e ž i m c h o d u š k o l y - Z Š T l u m a č o v příloha č. 2 školního řádu R e ž i m c h o d u š k o l y - Z Š T l u m a č o v příloha č. 2 školního řádu 1. Organizace pracovního dne ve škole A. Vstup do školy a zahájení vyučování žáci se ráno před vyučováním shromažďují před

Více

VÁŽENÍ SPOLUOBČANÉ, UPOZORNĚNÍ

VÁŽENÍ SPOLUOBČANÉ, UPOZORNĚNÍ 22. srpna 2011 9/2011 VÁŽENÍ SPOLUOBČANÉ, Na základě četných připomínek občanů si Vás dovoluji vyzvat k dodržování určitých zásad společného soužití nás všech v obci, které vedou k utváření dobrých vztahů

Více

Odpadové hospodářství v obci Bdeněves

Odpadové hospodářství v obci Bdeněves Odpadové hospodářství v obci Bdeněves Základní informace: Obec Bdeněves má k dispozici v současné době 7 sběrných hnízd se tříděným odpadem a jedno sběrné místo pro oděvy, obuv, textil. Obec zajišťuje

Více

ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY

ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY Č.j.: Základní škola JUDr. Josefa Mareše a mateřská škola, Znojmo, Klášterní 2, příspěvková organizace Vypracoval: Schválil: ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY ŘÁD ŠKOLNÍ DRUŽINY SM 20/2015/HOM Pedagogická rada schválila

Více

Luãinsk. 8. prosince 1999 5/1999

Luãinsk. 8. prosince 1999 5/1999 Luãinsk zpravodaj 8. prosince 1999 5/1999 K vánoční brance po oříšku pod lískou sklouzneš. Ale sám otevřít musíš v srdci mřížku jak zvuky koled o Ježíšku, než mír a pokoj najdeš tam. Vážení spoluobčané,

Více

1. Práva a povinnosti žáků a zákonných zástupců, vztahy žáků a zákonných zástupců s pedagogickými pracovníky školy.

1. Práva a povinnosti žáků a zákonných zástupců, vztahy žáků a zákonných zástupců s pedagogickými pracovníky školy. Obsah: Školní řád 1. Práva a povinnosti žáků, zákonných zástupců ve škole a pravidla vzájemných vztahů žáků a zákonných zástupců žáků s pedagogickými pracovníky. 1.1. Práva a povinnosti žáků ve škole 1.2.

Více

Informaãní zpravodaj Obecního úfiadu Morávka www.beskydy.cz/moravka V Morávce 17. ledna 2003 ã. 1/2003. Informace

Informaãní zpravodaj Obecního úfiadu Morávka www.beskydy.cz/moravka V Morávce 17. ledna 2003 ã. 1/2003. Informace MORAVâAN Informaãní zpravodaj Obecního úfiadu Morávka www.beskydy.cz/moravka V Morávce 17. ledna 2003 ã. 1/2003 Informace Od 1. ledna 2003 ukončil svou činnost Okresní úřad Frýdek Místek. Pověřeným úřadem

Více

Šilheřovický zpravodaj Září 2006

Šilheřovický zpravodaj Září 2006 Šilheřovický zpravodaj Září 2006 Unie rodičů sdružení při ZŠ Šilheřovice Vážení spoluobčané, vzhledem k tomu že jsme nestihli zhodnotit akce školního roku v červnu, činíme takto nyní. Školní rok 2005/2006

Více

Školní řád s účinností od 22. října 2014

Školní řád s účinností od 22. října 2014 Mateřská škola Havířov Šumbark Petřvaldská 32/262 odloučené pracoviště Sadová 3/232 Havířov - Město Vnitřní směrnice č.12-s Školní řád s účinností od 22. října 2014 Základní údaje o škole Název organizace:

Více

V Ř E S K O V Á K leden 2007

V Ř E S K O V Á K leden 2007 V Ř E S K O V Á K leden 2007 Úvodní slovo Vážení spoluobčané, dovolte mi, abych vám úvodem popřál hodně štěstí a zdraví v letošním roce. Přejme si, aby letošní rok byl pro obec rokem, ve kterém se podaří

Více

MUDr. Šultes oznamuje, že v pátek 16.11.2012 nebude ordinovat. Akutní případy ošetří MUDr. Víšková.

MUDr. Šultes oznamuje, že v pátek 16.11.2012 nebude ordinovat. Akutní případy ošetří MUDr. Víšková. Obecní vysílání 3C MUDr. Šultes oznamuje, že v pátek 16.11.2012 nebude ordinovat. Akutní případy ošetří MUDr. Víšková. Nácvik ŽIVÉHO BETLÉMA se bude konat pravidelně každé pondělí v 17:oo hod v orlovně.

Více

INFORMACE OBECNÍHO ÚŘADU

INFORMACE OBECNÍHO ÚŘADU INFORMACE OBECNÍHO ÚŘADU Občanské průkazy Při žádosti o první občanský průkaz musí žadatel doložit: - 1 fotografii - rodný list - platný cestovní doklad ( jen pokud jej má) - osvědčení o státním občanství

Více

ZÁKLADNÍ ŠKOLA, KUNOVICE, U PÁLENICE 1620, INFORMACE O ORGANIZACI ŠKOLNÍHO ROKU 2015/2016

ZÁKLADNÍ ŠKOLA, KUNOVICE, U PÁLENICE 1620, INFORMACE O ORGANIZACI ŠKOLNÍHO ROKU 2015/2016 INFORMACE O ORGANIZACI ŠKOLNÍHO ROKU 2015/2016 Personální obsazení školy, kontakty Jméno aprobace funkce třídnictví telefon email BALOUNOVÁ Kristýna 1. stupeň Učitelka 4.A 778 406 921 balounova@zskunup.cz

Více

Základní škola a mateřská škola Dubicko, příspěvková organizace Zábřežská 143, Dubicko ŠKOLNÍ ŘÁD. PhDr. Ivana Křížková, ředitelka školy

Základní škola a mateřská škola Dubicko, příspěvková organizace Zábřežská 143, Dubicko ŠKOLNÍ ŘÁD. PhDr. Ivana Křížková, ředitelka školy Základní škola a mateřská škola Dubicko, příspěvková organizace Zábřežská 143, Dubicko ŠKOLNÍ ŘÁD Č.j.: 248/2015 Vypracovala: Pedagogická rada projednala dne: 28. 8. 2015 Školská rada schválila dne: 31.

Více

4. 5. 2012 přistavení kontejneru k Hotel Nošovice 6. 5. 2012 odvoz. 4. 5. 2012 přistavení kontejneru k p. Šnajdrovi 7. 5.

4. 5. 2012 přistavení kontejneru k Hotel Nošovice 6. 5. 2012 odvoz. 4. 5. 2012 přistavení kontejneru k p. Šnajdrovi 7. 5. Oběžník č. 5/2012 1/ Sběr kovového šrotu Sbor dobrovolných hasičů Nošovice pořádá v sobotu 5. 5. 2012 v dopoledních hodinách sběr kovového šrotu. Pokud se chcete zbavit nepotřebného kovového odpadu, uložte

Více

ŠKOLNÍ ŘÁD. RNDr. František Vrána, ředitel školy

ŠKOLNÍ ŘÁD. RNDr. František Vrána, ředitel školy Základní škola, Moravský Krumlov, náměstí Klášterní 134, okres Znojmo, příspěvková organizace se sídlem v Moravském Krumlově, náměstí Klášterní 134 ŠKOLNÍ ŘÁD Č.j.: 430/2015 Vypracoval: Schválil: Pedagogická

Více

ZŠ ANTONÍNA SOCHORA DUCHCOV příspěvková organizace se sídlem v Duchcově, Teplická 13 Část 2: ŠKOLNÍ ŘÁD

ZŠ ANTONÍNA SOCHORA DUCHCOV příspěvková organizace se sídlem v Duchcově, Teplická 13 Část 2: ŠKOLNÍ ŘÁD ZŠ ANTONÍNA SOCHORA DUCHCOV příspěvková organizace se sídlem v Duchcově, Teplická 13 Část 2: ŠKOLNÍ ŘÁD Č.j.: 2/2015 Vypracoval: Schválil: Pedagogická rada projednala dne: 18. 11. 2015 Směrnice nabývá

Více

Únor 2009 Zdarma vydává obec Křenovice ročník 52

Únor 2009 Zdarma vydává obec Křenovice ročník 52 Křenovický zpravodaj Únor 2009 Zdarma vydává obec Křenovice ročník 52 Ze zasedání zastupitelstva * Firma BÁRTEK ROZHLASY s.r.o. přišla s nabídkou na instalaci bezdrátového rozhlasu formou domácích přijímačů

Více

Provozní řád školy Základní škola a mateřská škola Drahanovice přísp. organizace

Provozní řád školy Základní škola a mateřská škola Drahanovice přísp. organizace Provozní řád školy Základní škola a mateřská škola Drahanovice přísp. organizace Zásady provozního řádu základních škol dle Zákona č. 258/2000 Sb. o ochraně veřejného zdraví a o změně některých souvisejících

Více

34. základní škola Plzeň, Gerská 32, příspěvková organizace, 323 23 Plzeň. Provozní řád. Údaje o zařízení

34. základní škola Plzeň, Gerská 32, příspěvková organizace, 323 23 Plzeň. Provozní řád. Údaje o zařízení 34. základní škola Plzeň, Gerská 32, příspěvková organizace, 323 23 Plzeň Provozní řád Údaje o zařízení adresa: Gerská 32, 323 23 Plzeň telefon: 378028801 e-mail: zs34@zs34.plzen-edu.cz IČO: 66362504 ředitel:

Více

Základní škola a mateřská škola Frýdek-Místek, Jana Čapka 2555, Frýdek-Místek. Školní řád

Základní škola a mateřská škola Frýdek-Místek, Jana Čapka 2555, Frýdek-Místek. Školní řád Základní škola a mateřská škola Frýdek-Místek, Jana Čapka 2555, Frýdek-Místek Školní řád Vychází ze zákona č. 561/2004 Sb., v platném znění, z vyhlášky č.48/2005 Sb., v platném znění, z vnitrorezortních

Více

ZAHRADNICTVÍ U ŠTEFKŮ Alej svobody 934, Polná Vám nabízí:

ZAHRADNICTVÍ U ŠTEFKŮ Alej svobody 934, Polná Vám nabízí: 24 25 ZAHRADNICTVÍ U ŠTEFKŮ Alej svobody 934, Polná Vám nabízí: - roubované okurky (na objednávku) - ovocné stromky/sloupové jabloně - růže - balkonové květiny (surfinie, muškáty a jiné) - sadbu zeleniny

Více

Základní škola, Skuteč, Komenského 150, okres Chrudim Adresa: Komenského náměstí 150, 539 73, Skuteč. Školní řád

Základní škola, Skuteč, Komenského 150, okres Chrudim Adresa: Komenského náměstí 150, 539 73, Skuteč. Školní řád Základní škola, Skuteč, Komenského 150, okres Chrudim Adresa: Komenského náměstí 150, 539 73, Skuteč Školní řád Školní řád byl projednán na pedagogické radě dne 27. 8. 2015 Vypracoval, schválil: Mgr. Jiří

Více

ZPRÁVY Z OBCE Důležité upozornění

ZPRÁVY Z OBCE Důležité upozornění ZPRÁVY Z OBCE Důležité upozornění Připomínáme občanům, kteří se doposud nepřipojili na nový kanalizační systém, že v měsíci listopadu 2015 končí platnost posledních rozhodnutí povolujících vypouštění odpadních

Více

PRAÎMOVSKÉ OZVùNY ZPRAVODAJ OBCE PRAÎMO

PRAÎMOVSKÉ OZVùNY ZPRAVODAJ OBCE PRAÎMO PRAÎMOVSKÉ OZVùNY ZPRAVODAJ OBCE PRAÎMO 16. srpna 2001 číslo 7 / 2001 NÁHRADY ŠKOD způsobených chráněnými druhy živočichů Zákon č. 115/2000 Sb. o poskytování náhrad škod způsobených vybranými zvláště chráněnými

Více

Obecní úřad Dobrá Dobrá 20. dubna 2001. 1. usnesení z 14. jednání Zastupitelstva obce v Dobré. ze dne 28. března 2001.

Obecní úřad Dobrá Dobrá 20. dubna 2001. 1. usnesení z 14. jednání Zastupitelstva obce v Dobré. ze dne 28. března 2001. Obecní úřad Dobrá Dobrá 20. dubna 2001 OBùÎNÍK â. 4 1. usnesení z 14. jednání Zastupitelstva obce v Dobré ze dne 28. března 2001. ZASTUPITELSTVO OBCE I. SCHVALUJE 1. rozpočet obce Dobrá na rok 2001 do

Více

Základní škola Zubří, okres Vsetín ŠKOLNÍ ŘÁD

Základní škola Zubří, okres Vsetín ŠKOLNÍ ŘÁD Č.j. 6/2011-2012 Základní škola Zubří, okres Vsetín ŠKOLNÍ ŘÁD Vypracoval: Mgr. Stanislav Petružela Schváleno PR dne: 1.9. 2006 Doplněn a schválen PR dne: 31.8. 2011... Mgr.Stanislav Petružela ředitel

Více

ZÁŘÍ šk.rok 2012/2013

ZÁŘÍ šk.rok 2012/2013 ZÁŘÍ šk.rok 2012/2013 číslo 1 ročník VIII. NOVÁ ŠKOLA, NOVÉ TVÁŘE, KAMARÁDI, NOVÉ ZÁŽITKY Obsahuje: informace o přestavbě školy organizace školního roku plánované akce Vstoupil jsi pozdrav. Odcházíš rozluč

Více

PRAÎMOVSKÉ OZVùNY ZPRAVODAJ OBCE PRAÎMO. Vandalismus

PRAÎMOVSKÉ OZVùNY ZPRAVODAJ OBCE PRAÎMO. Vandalismus PRAÎMOVSKÉ OZVùNY ZPRAVODAJ OBCE PRAÎMO 15. listopadu 2005 číslo 9 / 2005 Vandalismus V pozdních večerních hodinách v sobotu 29. října 2005 došlo v naší obce k řádění vandalů. Tato událost je o to smutnější,

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI

VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI Základní škola Přimda, okres Tachov, příspěvková organizace VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI ŠKOLNÍ ROK 2009/2010 V Přimdě 23. 9. 2010 Zpracovala: Mgr. Marcela Husáková Základní údaje o škole Název školy: Základní

Více

č.j. 1730/2010/ZŠ a MŠ s účinností od 1.9.2010 ORGANIZAČNÍ ŘÁD Základní škola a Mateřská škola Kladno, Vodárenská 2115 Obsah:

č.j. 1730/2010/ZŠ a MŠ s účinností od 1.9.2010 ORGANIZAČNÍ ŘÁD Základní škola a Mateřská škola Kladno, Vodárenská 2115 Obsah: č.j. 1730/2010/ZŠ a MŠ s účinností od 1.9.2010 ORGANIZAČNÍ ŘÁD Základní škola a Mateřská škola Kladno, Vodárenská 2115 Obsah: I. Všeobecná část 1. Vymezení účelu 2. Předmět činnosti školy 3. Pracovníci

Více

Š K O L N Í Ř Á D SPgŠ

Š K O L N Í Ř Á D SPgŠ VYŠŠÍ ODBORNÁ ŠKOLA PEDAGOGICKÁ A STŘEDNÍ PEDAGOGICKÁ ŠKOLA LITOMYŠL Komenského nám. 22, PSČ 570 12, tel./fax 461 615705, tel. 461 614550 e-mail: vospspgs@vospspgs.cz; web: www.vospspgs.cz Š K O L N Í

Více

Vnitřní směrnice č. 1/2012

Vnitřní směrnice č. 1/2012 Š K O L N Í Ř Á D Vnitřní směrnice č. 1/2012 Vypracovala: Mgr. Jaroslava Bímová Aktualizováno: 29.8.2012 S platností od: 3.9.2012 OBSAH Obsah... 2 1. Úvodní ustanovení... 3 1.1. Ustanovení o školním řádu...

Více

ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY

ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY Č.j.: Vypracoval: Schválil: Základní škola Litvínov-Hamr, Mládežnická 220, okres Most ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY část: 21. PROVOZNÍ ŘÁD S/294/2015 Pedagogická rada projednala dne 26.8.2015 Směrnice nabývá platnosti

Více

Školní řád vychází ze znění 21 odst. 1 a 2; 22 odst. 1 a 3 zákona 561/2004 Sb., školský zákon.

Školní řád vychází ze znění 21 odst. 1 a 2; 22 odst. 1 a 3 zákona 561/2004 Sb., školský zákon. Obecná ustanovení Školní řád je vydán na základě ustanovení 30, odst. 1) zákona č. 561/2004 Sb. o předškolním, základním, středním, vyšším odborném a jiném vzdělávání (školský zákon) v platném znění a

Více

Co připravujeme na rok 2010...

Co připravujeme na rok 2010... Leden 2010 OBEC PASEKA Co připravujeme na rok 2010... Prioritou v letošním roce je získání dotace na půdní vestavbu učeben cizího jazyka a počítačové učebny v naší ZŠ. O zafinancování této akce se snažíme

Více

Základní škola pro zrakově postižené, Praha 2, nám. Míru 19 ŠKOLNÍ ŘÁD. Mgr. Martina Malotová, ředitelka školy

Základní škola pro zrakově postižené, Praha 2, nám. Míru 19 ŠKOLNÍ ŘÁD. Mgr. Martina Malotová, ředitelka školy Základní škola pro zrakově postižené, Praha 2, nám. Míru 19 ŠKOLNÍ ŘÁD Č.j.: Spisový / skartační znak 3/2015 A.1. A5 Vypracoval: Schválil: Mgr. Martina Malotová, ředitelka školy Mgr. Martina Malotová,

Více

ČESKÁ ŠKOLNÍ INSPEKCE. Inspekční zpráva

ČESKÁ ŠKOLNÍ INSPEKCE. Inspekční zpráva ČESKÁ ŠKOLNÍ INSPEKCE Oblastní pracoviště Liberec Inspekční zpráva Základní škola Huntířov nad Jizerou, okres Jablonec nad Nisou Huntířov nad Jizerou 63 468 22 Železný Brod Identifikátor školy: 600078337

Více

VNITŘNÍ ŘÁD ŠKOLNÍ DRUŽINY A ŠKOLNÍHO KLUBU ZŠ A MŠ NUČICE OBSAH VNITŘNÍHO ŘÁDU ŠKOLNÍ DRUŽINY A ŠKOLNÍHO KLUBU

VNITŘNÍ ŘÁD ŠKOLNÍ DRUŽINY A ŠKOLNÍHO KLUBU ZŠ A MŠ NUČICE OBSAH VNITŘNÍHO ŘÁDU ŠKOLNÍ DRUŽINY A ŠKOLNÍHO KLUBU ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA NUČICE okres Praha - západ Kubrova 136, 252 16 Nučice, IČO: 49855255 VNITŘNÍ ŘÁD ŠKOLNÍ DRUŽINY A ŠKOLNÍHO KLUBU ZŠ A MŠ NUČICE OBSAH VNITŘNÍHO ŘÁDU ŠKOLNÍ DRUŽINY A ŠKOLNÍHO

Více

Zpravodaj. obce Dobratice

Zpravodaj. obce Dobratice Zpravodaj obce Dobratice www.dobratice.cz Dne 18. 3. 2010 č. 3/2010 Další zasedání zastupitelstva Obce Dobratice se bude konat ve středu 14. dubna 2010 v 17. 00 hodin v zasedací místnosti Obecního úřadu

Více

ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY

ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY Základní škola a Mateřská škola Šanov, okres Rakovník ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY část 3. ŘÁD ŠKOLNÍ DRUŽINY (ŠD) č. j. 453 /2013 Na základě ustanovení zákona č. 561/2004 Sb. (Školský zákon) vydávám jako statutární

Více

Vnitřní řád školní družiny ve Strunkovicích nad Blanicí

Vnitřní řád školní družiny ve Strunkovicích nad Blanicí Vnitřní řád školní družiny ve Strunkovicích nad Blanicí I. Práva a povinnosti žáků a jejich zákonných zástupců a podrobnosti o pravidlech vzájemných vztahů s pedagogickými pracovníky Práva žáků vycházející

Více

Číslo 4. Ročník 2010 Vydává Obec Otovice. Informace Obecního úřadu. Informace ze zasedání zastupitelstva obce ze dne 18.6.2010

Číslo 4. Ročník 2010 Vydává Obec Otovice. Informace Obecního úřadu. Informace ze zasedání zastupitelstva obce ze dne 18.6.2010 --------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Více

Š k o l n í ř á d Odborného učiliště Kelč

Š k o l n í ř á d Odborného učiliště Kelč Š k o l n í ř á d Odborného učiliště Kelč Adresa: náměstí Osvoboditelů 1 Telefon: 571 641 321, Fax: 571 641 403 E-mail: oukelc@oukelc.cz Ředitelka: Mgr. Renata Ryšková Č.j.: OU 424/2009 1. Úvodní ustanovení

Více

PLÁN PRÁCE PLÁN AKCÍ

PLÁN PRÁCE PLÁN AKCÍ PLÁN PRÁCE PLÁN AKCÍ ŠKOLNÍ ROK 2014/2015 Organizace školního roku Období školního vyučování ve školním roce 2014/2015 začne v pondělí 1. září 2014. Vyučování bude v prvním pololetí ukončeno ve čtvrtek

Více

ŠKOLNÍ ŘÁD praktické školy jednoleté

ŠKOLNÍ ŘÁD praktické školy jednoleté Mateřská škola speciální, Základní škola speciální a Praktická škola Elpis, Brno, Koperníkova 2/4 www.skolaelpis.cz tel. 545245630 e-mail: elpis@telecom.cz ŠKOLNÍ ŘÁD praktické školy jednoleté Číslo dokumentu

Více

ACADEMIA MERCURII soukromá střední škola, s.r.o. Š K O L N Í Ř Á D

ACADEMIA MERCURII soukromá střední škola, s.r.o. Š K O L N Í Ř Á D ACADEMIA MERCURII soukromá střední škola, s.r.o. Š K O L N Í Ř Á D 1. Práva žáků 1. Mají právo v určených časech (uvedených v dalším bodě Školního řádu) využívat výpočetní techniku a internet. 2. Mají

Více

Školní řád byl projednán na pedagogické radě Školní řád schválila školská rada dne. č.j. ZŠ/ŘŠ spisový znak: 3.1.1. skartační znak: A-5

Školní řád byl projednán na pedagogické radě Školní řád schválila školská rada dne. č.j. ZŠ/ŘŠ spisový znak: 3.1.1. skartační znak: A-5 Školní řád byl projednán na pedagogické radě Školní řád schválila školská rada dne Mgr. Petra Židková ředitelka školy Mgr. Eva Bečvaříková zástupce školské rady č.j. ZŠ/ŘŠ spisový znak: 3.1.1. skartační

Více

OBEC HRADČANY. Obecně závazná vyhláška č. 1/2013. o nakládání s komunálním odpadem ve správním území obce Hradčany

OBEC HRADČANY. Obecně závazná vyhláška č. 1/2013. o nakládání s komunálním odpadem ve správním území obce Hradčany OBEC HRADČANY Obecně závazná vyhláška č. 1/2013 o nakládání s komunálním odpadem ve správním území obce Hradčany Zastupitelstvo obce Hradčany se na svém zasedání dne 25. listopadu 2013 usneslo vydat na

Více

Směrnice č. 7 Vnitřní řád školní družiny účinnost Od 1.9. 2015

Směrnice č. 7 Vnitřní řád školní družiny účinnost Od 1.9. 2015 Směrnice č. 7 Vnitřní řád školní družiny účinnost Od 1.9. 2015 zpracoval Karolína Ranglová schválil Patrick Schnelly 1 Svobodná základní škola, o.p.s. Sídlo společnosti: Řetouň13, 400 02 Malečov Provozovna

Více

Číslo Datum Strana Účinnost od Provedl Poznámky

Číslo Datum Strana Účinnost od Provedl Poznámky Č.j.548 /2015 Účinnost: od 1.9.2015 Spisový znak: 2-1 Skartační znak: A5 Razítko školy: Masarykova základní škola Žalhostice Počet stran: 11 Podpis ředitele školy: Změny: Školní řád Číslo Datum Strana

Více

Vyskeřský ZPRAVODAJ. Vyskeřská šlápota 19. 9. 06/2015 ZÁŘÍ

Vyskeřský ZPRAVODAJ. Vyskeřská šlápota 19. 9. 06/2015 ZÁŘÍ Vyskeřský ZPRAVODAJ 06/2015 ZÁŘÍ Vyskeřská šlápota 19. 9. Informace z veřejného zasedání ZO ze dne 5. 8. 2015 Zastupitelstvo obce schválilo: Rozpočtové opatření č. 3/2015. Zrušení směrnice k zadávání veřejných

Více

PODZIMNÍ SBOROVÝ DOPIS 2015

PODZIMNÍ SBOROVÝ DOPIS 2015 PODZIMNÍ SBOROVÝ DOPIS 2015 Zbožnost, která se spokojí s tím, co má, je už sama velké bohatství. Nic jsme si totiž na svět nepřinesli, a také si nic nemůžeme odnést. Máme-li jídlo a oděv, spokojme se s

Více

UH 6/2010 Září, říjen,, listopad, prosinec Uhelňáček Uhelňáček

UH 6/2010 Září, říjen,, listopad, prosinec Uhelňáček Uhelňáček UH 6/2010 Září, říjen,, listopad, prosinec Uhelňáček Uhelňáček Vážení spoluobčané, od voleb uplynuly necelé dva měsíce a dva z původně Vámi zvolených zastupitelů byli vyměněni. Mandátu se vzdali Ing. Pavličík

Více

DRAŽBY DOBROVOLNÉ vyhotovená dle 20 zák.č. 26/2000 Sb. č. j: 327/2011-D,OD

DRAŽBY DOBROVOLNÉ vyhotovená dle 20 zák.č. 26/2000 Sb. č. j: 327/2011-D,OD , U Pískovny 890/1, 182 00 Praha 8 DRAŽEBNÍ VYHLÁŠKA DRAŽBY DOBROVOLNÉ vyhotovená dle 20 zák.č. 26/2000 Sb. č. j: 327/2011-D,OD Bod 1. Touto Dražební vyhláškou se vyhlašuje konání dražby dobrovolné opakované.

Více

ŠKOLNÍ ŘÁD MATEŘSKÉ ŠKOLY. Část I. Všeobecná ustanovení. Část II. Přijímání do mateřské školy. Část II. Provozní podmínky. Článek 1.

ŠKOLNÍ ŘÁD MATEŘSKÉ ŠKOLY. Část I. Všeobecná ustanovení. Část II. Přijímání do mateřské školy. Část II. Provozní podmínky. Článek 1. ŠKOLNÍ ŘÁD MATEŘSKÉ ŠKOLY Směrnice číslo: Číslo jednací: 186/2006 Datum vyhotovení: 10.2.2006 Účinnost od: 10.2.2006 Ukončení platnosti Část I. Všeobecná ustanovení Vnitřní řád mateřské školy, která je

Více

VNITŘNÍ ŘÁD ŠKOLNÍ JÍDELNY

VNITŘNÍ ŘÁD ŠKOLNÍ JÍDELNY Č.j.: ZŠMŠ-TR/258/2015 Základní škola a Mateřská škola Troubky VNITŘNÍ ŘÁD ŠKOLNÍ JÍDELNY Vnitřní řád školní jídelny obsahuje: 1) Obecná ustanovení 2) Podrobnosti k výkonu práv a povinností žáků 3) Podrobnosti

Více

UHLÍŘOVSKÝ KULTURNÍ ZPRAVODAJ. Které roční období je obdobím přílivu čerstvých sil, počátku nového života a

UHLÍŘOVSKÝ KULTURNÍ ZPRAVODAJ. Které roční období je obdobím přílivu čerstvých sil, počátku nového života a UHLÍŘOVSKÝ KULTURNÍ ZPRAVODAJ Které roční období je obdobím přílivu čerstvých sil, počátku nového života a dobou naděje na novou úrodu, plodnost, nové vztahy? Je to samozřejmě JARO. S jarem přichází všechno

Více

LINGUA UNIVERSAL soukromá základní škola a mateřská škola s. r. o. PROVOZNÍ ŘÁD MATEŘSKÉ ŠKOLY

LINGUA UNIVERSAL soukromá základní škola a mateřská škola s. r. o. PROVOZNÍ ŘÁD MATEŘSKÉ ŠKOLY LINGUA UNIVERSAL soukromá základní škola a mateřská škola s. r. o. PROVOZNÍ ŘÁD MATEŘSKÉ ŠKOLY Obsah 1. Údaje o zařízení... 1 2. Režimové požadavky... 1 3. Organizace dne... 2 4. Pohybové aktivity... 2

Více

Kino Milín hraje v pátek 17. dubna ve 20 h americkou komedii Kouzlo měsíčního svitu, mládeži přístupno od 12 let.

Kino Milín hraje v pátek 17. dubna ve 20 h americkou komedii Kouzlo měsíčního svitu, mládeži přístupno od 12 let. V pátek 17. 4. 2015 Kino Milín hraje v pátek 17. dubna ve 20 h americkou komedii Kouzlo měsíčního svitu, mládeži přístupno od 12 let. V pátek a v sobotu proběhne sběr železného šrotu a nebezpečného odpadu.

Více

Základní škola a Mateřská škola Povrly, okres Ústí nad Labem, příspěvková organizace 5. května 233, 403 32 Povrly ŠKOLNÍ ŘÁD

Základní škola a Mateřská škola Povrly, okres Ústí nad Labem, příspěvková organizace 5. května 233, 403 32 Povrly ŠKOLNÍ ŘÁD Základní škola a Mateřská škola Povrly, okres Ústí nad Labem, příspěvková organizace 5. května 233, 403 32 Povrly ŠKOLNÍ ŘÁD Vypracoval: Pedagogický sbor školy Pedagogická rada projednala dne: 1. 9. 2014

Více

ŠKOLNÍ VZDĚLÁVACÍ PROGRAM MŠ ŽABEŇ

ŠKOLNÍ VZDĚLÁVACÍ PROGRAM MŠ ŽABEŇ ŠKOLNÍ VZDĚLÁVACÍ PROGRAM MŠ ŽABEŇ 1. Identifikační údaje o škole 2. Charakteristika školy 3. Podmínky vzdělávání 3.1 Materiální podmínky 3.2 Životospráva 3.3 Psychosociální podmínky 3.4 Organizace 3.5

Více

Zřizovatel : Obecní úřad Pěnčín identifikační číslo : 600 080 048 ZŠ IZO 102 229 155 ŠD IZO 116 400 137

Zřizovatel : Obecní úřad Pěnčín identifikační číslo : 600 080 048 ZŠ IZO 102 229 155 ŠD IZO 116 400 137 Základní škola a Mateřská škola v Pěnčíně 1. - 5.r. Pěnčín 17 463 45 Pěnčín u Liberce R O Č N Í P L Á N Školní rok 2012 / 2013 Zřizovatel : Obecní úřad Pěnčín identifikační číslo : 600 080 048 ZŠ IZO 102

Více

ŠKOLNÍ ŘÁD. Práva žáků a jejich zákonných zástupců. Č.j.: 230/2009/RE

ŠKOLNÍ ŘÁD. Práva žáků a jejich zákonných zástupců. Č.j.: 230/2009/RE ŠKOLNÍ ŘÁD Č.j.: 230/2009/RE Na základě ustanovení 30 zákona č. 561/2004 Sb., o předškolním, základním, středním, vyšším odborném a jiném vzdělávání (dále jen školský zákon) vydávám po projednání v pedagogické

Více

Vnitřní řád školní družiny

Vnitřní řád školní družiny 1. kladenská soukromá střední škola a základní škola (1.KŠPA), s. r. o. Holandská 2531, 272 01 Kladno Vnitřní řád školní družiny čl. 1 Obecná ustanovení školní družiny 1. Školní družina je školské zařízení

Více

ŠKOLNÍČEK MŠ NOVÝ HRÁDEK

ŠKOLNÍČEK MŠ NOVÝ HRÁDEK ŠKOLNÍČEK MŠ NOVÝ HRÁDEK ZIMA ZPRÁVY ZE ŽIVOTA ŠKOLKY Je tu prosinec a přicházíme s dalším číslem našeho časopisu. První tři měsíce utekly jako voda, všichni si zvykli na každodenní kolotoč a děti se pomalu

Více

Pozvání. na tradiční májové večerní posezení s hudbou a tancem

Pozvání. na tradiční májové večerní posezení s hudbou a tancem Luãinsk zpravodaj 5. dubna 2001 2/2001 Vážení spoluobčané, Ani se nechce věřit, jak ten čas utíká. Nedávno jsme se rozloučili se starým rokem a už nám na dveře klepou svátky jara Velikonoce. Sluníčko nás

Více

Základní škola a mateřská škola Brtnice

Základní škola a mateřská škola Brtnice Základní škola a mateřská škola Brtnice Program práce ZŠ na školní rok 2013 2014 Program práce školy schválen na pedagogické radě 26. 8. 2013 Mgr. Blanka Čerklová ředitelka školy VIZE 1. Komunitní škola

Více

ČESKÁ REPUBLIKA Česká školní inspekce. Karlovarský inspektorát - oblastní pracoviště INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Zvláštní škola Horní Slavkov, okres Sokolov

ČESKÁ REPUBLIKA Česká školní inspekce. Karlovarský inspektorát - oblastní pracoviště INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Zvláštní škola Horní Slavkov, okres Sokolov ČESKÁ REPUBLIKA Česká školní inspekce Karlovarský inspektorát - oblastní pracoviště INSPEKČNÍ ZPRÁVA Zvláštní škola Horní Slavkov, okres Sokolov Poštovní 8, 357 31 Horní Slavkov Identifikátor školy: 600

Více

Zřizovatel : Obecní úřad Pěnčín identifikační číslo : 600 080 048 ZŠ IZO 102 229 155 ŠD IZO 116 400 137

Zřizovatel : Obecní úřad Pěnčín identifikační číslo : 600 080 048 ZŠ IZO 102 229 155 ŠD IZO 116 400 137 Základní škola a Mateřská škola v Pěnčíně 1. - 5.r. Pěnčín 17 463 45 Pěnčín u Liberce R O Č N Í P L Á N Školní rok 2010 / 2011 Zřizovatel : Obecní úřad Pěnčín identifikační číslo : 600 080 048 ZŠ IZO 102

Více

Hotelová škola. Frenštát pod Radhoštěm, příspěvková organizace Mariánská 252, 744 01 Frenštát pod Radhoštěm ŠKOLNÍ ŘÁD ČLÁNEK 1 ÚVODNÍ USTANOVENÍ

Hotelová škola. Frenštát pod Radhoštěm, příspěvková organizace Mariánská 252, 744 01 Frenštát pod Radhoštěm ŠKOLNÍ ŘÁD ČLÁNEK 1 ÚVODNÍ USTANOVENÍ Hotelová škola Frenštát pod Radhoštěm, příspěvková organizace Mariánská 252, 744 01 Frenštát pod Radhoštěm ŠKOLNÍ ŘÁD ČLÁNEK 1 ÚVODNÍ USTANOVENÍ 1. Účelem školního řádu Hotelové školy, Frenštát pod Radhoštěm,

Více

ČERVENEC / SRPEN 2015

ČERVENEC / SRPEN 2015 ČERVENEC / SRPEN 2015 Vydává: Obecní úřad Václavov u Bruntálu Horní Václavov 69 793 41 Václavov u Bruntálu tel.: 554 742 024, 554 742 021 e-mail: ou.vaclavov@cbox.cz ou.vaclavov@tiscali.cz http://www.vaclavovubruntalu.cz

Více

Základní škola a Mateřská škola Bezměrov, okres Kroměříž. Vnitřní řád ŠD

Základní škola a Mateřská škola Bezměrov, okres Kroměříž. Vnitřní řád ŠD Základní škola a Mateřská škola Bezměrov, okres Kroměříž Vnitřní řád ŠD Spis. sk.: 10.1. A5 V Bezměrově dne 21.8.2015 Pedagogická rada projednala: 21.8.2015 Zpracovala: Mgr. Alena Botková Účinnost od 1.9.2015

Více

Zpravodaj 4. velikonoční výstavka. Městyse Knínice u Boskovic 2008

Zpravodaj 4. velikonoční výstavka. Městyse Knínice u Boskovic 2008 Zpravodaj 4 Městyse Knínice u Boskovic 2008 velikonoční výstavka V neděli 23. března 2008 mohli naši spoluobčané shlédnout velikonoční výstavku, na které se podílelo 12 vystavovatelů. K vidění byly perníkové

Více

Obsah. Obecná ustanovení

Obsah. Obecná ustanovení Š K O L N Í Ř Á D Obsah 1. Základní principy...3 2. Chování žáků...3 3. Práva a povinnosti zákonných zástupců...4 4. Zacházení s učebnicemi, školními potřebami, školním majetkem...4 5. Ochrana zdraví žáků...5

Více

LUDĚK MÍČEK starosta obce

LUDĚK MÍČEK starosta obce Vážení spoluobčané, dovolte, abych Vás všechny pozdravil na stránkách našeho zpravodaje. Zima nám utekla a myslím si, že ke spokojenosti nás všech. Naše nově zakoupena sněžná fréza vyjela jednou, ale alespoň

Více

Mateřská škola Sluníčko, Praha 9 Újezd nad Lesy, Polesná 1690, 190 16, IČO: 75113961, tel.:281011521, e-mail: huttova@mspolesna.

Mateřská škola Sluníčko, Praha 9 Újezd nad Lesy, Polesná 1690, 190 16, IČO: 75113961, tel.:281011521, e-mail: huttova@mspolesna. I. Informace o zařízení: PROVOZNÍ ŘÁD Směrnice pro škol.r. 2014/2015 Název školy Mateřská škola SLUNÍČKO Adresa školy Polesná 1690, Praha 9 Újezd nad Lesy Telefon 281011521 E-mail huttova@mspolesna.cz

Více

I.Hlavní úkoly školního roku 2012/2013

I.Hlavní úkoly školního roku 2012/2013 Škola: ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA KOSTELNÍ HLAVNO,OKRES PRAHA-VÝCHOD ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY Směrnice: 5 Roční plán 2012/2013 Č.j.: 178/2012-5 Účinnost od: 01.09.2012 Spisový znak: 1.1.1 Počet příloh:

Více

Základní škola Kosmonosy Podzámecká 1, okres Mladá Boleslav

Základní škola Kosmonosy Podzámecká 1, okres Mladá Boleslav Základní škola Kosmonosy Podzámecká 1, okres Mladá Boleslav sekretariát tel.: 778 022 279 ředitelství tel.: 778 002 243 skolakosmonosy@seznam.cz www.zskosmonosy.cz Rámcový plán úkolů Školní rok 2014/2015

Více

Česká republika Česká školní inspekce. Jihočeský inspektorát - oblastní pracoviště INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Domov mládeže, Tábor, Komenského 2235

Česká republika Česká školní inspekce. Jihočeský inspektorát - oblastní pracoviště INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Domov mládeže, Tábor, Komenského 2235 Česká republika Česká školní inspekce Jihočeský inspektorát - oblastní pracoviště INSPEKČNÍ ZPRÁVA Domov mládeže, Tábor, Komenského 2235 Adresa: Komenského 2235, 390 02 Tábor Identifikátor zařízení: 600

Více

Mladecké noviny ČÍSLO 66 NEPRODEJNÉ

Mladecké noviny ČÍSLO 66 NEPRODEJNÉ Mladecké noviny ČÍSLO 66 PROSINEC NEPRODEJNÉ 12/2015 Vážení spoluobčané, přeji vám všem i vašim blízkým příjemné prožití vánočních svátků, které budou naplněny radostí, štěstím, vnitřní harmonií a pohodou.

Více