Bramborák a la pizza. se sýrem. Příprava deseti porcí 1 porce / 1 kus suroviny jedn. množs. bramborák s česnekem a majoránkou

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Bramborák a la pizza. se sýrem. Příprava deseti porcí 1 porce / 1 kus suroviny jedn. množs. bramborák s česnekem a majoránkou"

Transkript

1 Bramborák a la pizza se sýrem Příprava deseti porcí 1 porce / 1 kus bramborák s česnekem a majoránkou ks 10 rajčata konzervovaná kg 0,15 cibule bílá kg 0,1 česnek kg 0,04 oregano kg 0,01 tvrdý sýr kg 0,2 máslo kg 0,05 olivový olej l 0,04 plísňový sýr typu blue (niva) kg 0,1 sůl, pepř dle chuti Placky smažíme na tuku podle návodu na obalu. Na másle zesklovatíme cibuli a česnek, zalijeme rajčaty a vaříme cca 15 minut, až dosáhneme husté konzistence. Následně přidáme oregáno a spojíme s olejem. Usmažené, studené placky potřeme omáčkou. Vše posypeme strouhaným sýrem a kousky plísňového sýra a zapékáme 7-8 min v troubě, při teplotě 180 st. C.

2 Bramborák a la pizza se žampióny a sýrem Příprava deseti porcí 1 porce / 1 kus bramborák s česnekem a majoránkou ks 10 rajčata konzervovaná kg 0,2 cibule bílá kg 0,1 česnek kg 0,04 oregano kg 0,01 žampiony kg 0,15 tvrdý sýr kg 0,11 máslo kg 0,05 olivový olej l 0,06 sůl, pepř dle chuti Placky smažíme na tuku podle návodu na obalu. Na másle zesklovatíme cibuli a česnek, zalijeme rajčaty a vaříme cca 15 minut, až dosáhneme husté konzistence. Následně přidáme oregáno a spojíme s olejem. Usmažené, studené placky potíráme omáčkou a pokládáme na ně plátky syrových žampionů. Vše posypeme strouhaným sýrem a zapékáme 7-8 min v troubě, při teplotě 180 st. C.

3 Bramborák a la pizza se šunkou Příprava deseti porcí 1 porce / 1 kus bramborák s česnekem a majoránkou ks 10 rajčata konzervovaná kg 0,15 cibule bílá kg 0,1 česnek kg 0,04 oregano kg 0,01 šunka vařená kg 0,25 tvrdý sýr kg 0,02 máslo kg 0,05 olivový olej l 0,06 sůl, pepř dle chuti Placky smažíme na tuku podle návodu na obalu. Na másle zesklovatíme cibuli a česnek, zalijeme rajčaty a vaříme cca 15 minut, až dosáhneme husté konzistence. Následně přidáme oregáno a spojíme s olejem. Usmažené, studené placky potíráme omáčkou a pokládáme na ně plátky šunky. Vše posypujeme strouhaným sýrem a zapékáme 7-8 min v troubě, při teplotě 180 st. C.

4 Placky vafle/gofry/ s cukrem Příprava deseti porcí 1 porce / 1 kus bramborové placky ks 10 cukr práškový kg 0,07 Placky smažíme na tuku do křupava podle návodu na obalu. Po usmažení posypeme horké placky práškovým cukrem.

5 Placky a la vafle s marmeládou/džemem Příprava deseti porcí 1 porce / 1 kus bramborové placky ks 10 marmeláda kg 0,2 sladká smetana 36% cukr l kg 0,06 0,05 Placky smažíme na tuku do křupava podle návodu uvedeného na obalu. Po usmažení horké placky potřeme marmeládou a obložíme ušlehanou smetanou s troškou cukru.

6 Teplý sendvič s kuřetem Příprava deseti porcí 1 porce/ 2 kusy bramborové placky ks 20 kuřecí prsa kg 1 olej l 0,08 rajčata kg 0,3 hlávkový salát ks 1/2 česnek kg 0,02 majonéza kg 0,13 kečup kg 0,1 sůl, pepř, sladká paprika dle chuti Kuřecí prsa okořeníme solí, pepřem a sladkou paprikou. Uděláme omáčku z rozetřeného česneku, majonézy a kečupu. Kuře grilujeme. Placky smažíme podle návodu uvedeného na obalu. Na teplou placku pokládáme salát, plátek rajčete, kousky nakrájeného kuřete, poléváme omáčkou a přikrýváme druhou teplou plackou.

7 Teplý sendvič s řízkem Příprava deseti porcí 1 porce / 2 kusy bramborové placky ks 20 olej l 0,08 rajčata kg 0,3 hlávkový salát ks 1/2 česnek kg 0,02 majonéza kg 0,13 kečup kg 0,1 vepřová kotleta bez kosti kg 0,8 strouhanka kg 0,15 vejce ks 3 sůl, pepř, sladká paprika dle chuti Kotletu rozklepeme paličkou na maso na tloušťku asi 0,5 cm. a obalíme ji v rozšlehaném vejci a strouhance. Z rozetřeného česneku, majonézy a kečupu děláme omáčku. Na rozehřátém oleji osmažíme řízek, až získá zlatou barvu. Placky smažíme podle návodu uvedeného na obalu. Na teplou placku pokládáme salát, plátek rajčete, horký řízek, poléváme omáčkou a přikrýváme druhou plackou.

8 Ražniči z kebabu s hranolky Steakhouse Recept pro 10 osob. jednotka množství vařený kuskus kg 0,1 drobně nakrájený česnek l 0,01 mleté hovězí maso kg 1 mletý koriandr kg 0,01 čerstvě mletý pepř lžička 0,5 sůl lžička 0,5 řecký jogurt ml 200 velká červená cibule, nakrájená na kostičky ks 1 drobně nakrájený petržel kg 0,025 olej na smažení l 0,2 špejle pro ražniči ks 20 hranolky Steakhouse kg 1,5 Způsob připravení Promíchejte mleté maso s koriandrem, česnekem, kuskusem. Přidejte sůl a pepř. Rozdělte do 20 porcí. Naložte maso na špejle. Ražniči smažte asi 7 minut, až se stanou hnědé a uvnitř uvařené. Promíchejte jogurt, cibuli a petržel. Přidejte sůl a pepř. Podávejte s hranolkami Steakhouse, připravenými podle předpisu na balení. Dobrá rada Toto jídlo bude také skvěle vypadat a chutnat s kuřecím ražniči nebo tradičním ražniči s bůčkem, klobásou a zeleninou.

9 Hranolky z trouby z tyčinkami mozarelly Recept pro 10 osob. jednotka množství Aviko CLASSIC Oven Fries kg 1,5 Aviko Mozzarella Fingers kg 1,5 omáčka guacamole g 300 omáčka salsa g 300 Způsob připravení Připravte hranolky a mozarella tyčinky Aviko podle návodu na obalu. Hotová jídla podávejte s omáčkou salsa a guacamole. Dobrá rada Jídlo je možné podávat s nakrájenou do sloupců karotkou a paprikou.

10 Kořeněné bramborové plátky se sýrovou omáčkou pro 10 porcí suroviny jednotka množství kořeněné bramborové plátky kg 1 tavený sýr kg 0,5 36% smetana l 0,125 stroužek česneku ks 7 kmin, tymián, rozmarýn podle chuti Ve vodní lázni rozpustíme sýr s česnekem a smetanou, jemně mícháme, dokud se nerozpustí sýr a přidáme bylinky. Kořeněné bramborové plátky usmažíme podle pokynů na balení.

11 Kořeněné Americké brambory s tatarskou omáčkou pro 10 porcí suroviny jednotka množství kořeněné Americké brambory kg 1 sterilované okurky ks 1 žampióny marinované ks 20 malé bílé cibule ks 2 majonéza kg 0,3 hořčice lžička 3 cukr, sůl, pepř podle chuti Okurky, žampióny a oloupanou cibuli nakrájíme na drobné kostičky, smícháme s majonézou a hořčicí. Dochutíme. Kořeněné Americké brambory usmažíme podle pokynů na balení.

12 Rostiko a la česnekové pečivo Příprava deseti porcí 1 porce / 1 kus rostiko rounds ks 10 česnek kg 0,2 olivový olej l 0,2 Rostiko smažíme podle návodu uvedeného na obalu. Po usmažení potřeme rostiko rozkrojeným čerstvým česnekem a polijeme olivovým olejem.

13 Rostiko zapékané se šunkou Příprava deseti porcí 1 porce / 2 kusy rostiko rounds ks 20 šunka kg 0,6 sýr kg 0,6 rajčata konzervovaná kg 0,5 česnek kg 0,07 suš. švestky kg 0,1 oregáno, bazalka dle chuti sůl, pepř dle chuti Omáčku připravíme vařením rajčat, česneku a sušených švestek po dobu zhruba 15 min. Následně mixujeme a ochutíme solí, pepřem, bazalkou a oregánem. Rostiko smažíme na tuku podle návodu uvedeného na obalu. Postupně prokládáme: rostiko, plátek šunky, plátek sýra, rostiko, plátek šunky, plátek sýra, rostiko. Vše zapečeme při 175 st. C po dobu cca 8-9 min. Podáváme s omáčkou z rajčat a švestek.

14 Tortilla s americkými bramborami Recept pro 10 osob. jednotka množství wedges garlic & herbs kg 1 tortilla pro wrap ks 10 okurky ks 2 červená cibule ks 2 majonézová omáčka ml 400 olivový olej lžíce 4 cibule kg 0,3 čerstvě mletý pepř k chuti sůl, česnek k chuti Způsob připravení Americké brambory (wedges) smažíme podle návodu na obalu. Nakrájené okurky, cibuli osolíme a přidáme koření. Tortillu mažeme omáčkou, dále vkládáme wedges, okurku a cibuli. Rolujeme tortillu. Dobrá rada Dej svému klientovi několik omáček aby si vybral: majonézová, křenová, tzatziki, hořčicová, tisíce ostrovů.

Recepty pro týden 29.8.-4.9.

Recepty pro týden 29.8.-4.9. Rizoto s houbami Jarní cibulka 2 polévkové lžíce olivového oleje houby (dle chuti) mletý kmín 200 g rýže trošku vody 2 hrnky kuřecího vývaru pepř sůl Na olivovém oleji osmahneme jarní cibulku, přidáme

Více

Irská líčka na červeném víně s bramborovou kaší

Irská líčka na červeném víně s bramborovou kaší Irská líčka na červeném víně s bramborovou kaší S u r o v i n y 1 kg telecích líček, popřípadě loupané plece, rostlinný olej (například řepkový) na opékání, 300 400 g kořenové zeleniny, 1 2 cibule, červené

Více

Lehké recepty Méně cholesterolu

Lehké recepty Méně cholesterolu Lehké recepty Méně cholesterolu Lehké recepty Méně cholesterolu Stravovat se zdravě, neznamená mít hlad! A ani to neznamená, že se musíte vzdát tradičních jídel a dělat kompromisy v chuti. Stačí sáhnout

Více

DODATEK K PROGRAMOVÉMU PRŮVODCI TR90

DODATEK K PROGRAMOVÉMU PRŮVODCI TR90 DODATEK K PROGRAMOVÉMU PRŮVODCI TR90 Následující stránky Vás vybaví informacemi, které Vám pomohou úspěšně si zvolit správnou stravu za účelem získání kontroly nad svým životem i vzhledem. Tento dodatek

Více

MASO V PIKANTNÍ SMĚSI PIKANTNÍ VEPŘOVÉ MASO MASO NA KONDENZOVANÉM MLÉKU

MASO V PIKANTNÍ SMĚSI PIKANTNÍ VEPŘOVÉ MASO MASO NA KONDENZOVANÉM MLÉKU MASO V PIKANTNÍ SMĚSI 1 kg řízků (vepřových nebo kuřecích), Směs na naložení: 4 vejce, 1 lžíce mléka, 1 lžíce kečupu, 1 lžíce hořčice, 1 lžíce worcesterské omáčky, 1 lžička soli, 1 lžička kořenící směsi

Více

Recepty pro týden 13.6.-19.6.

Recepty pro týden 13.6.-19.6. Bramborový nákyp 2 kg brambor 1 lžička másla 120 g sýra s plísní na povrchu pohanková strouhanka 3 lžičky majoránky sůl podle chuti Brambory i se slupkou omyjeme a uvaříme. Zapékací misku vymažeme máslem,

Více

Šárka Mácová, Vladimír Máca KUCHAŘKA OD DVOU HRABALŮ

Šárka Mácová, Vladimír Máca KUCHAŘKA OD DVOU HRABALŮ Šárka Mácová, Vladimír Máca KUCHAŘKA OD DVOU HRABALŮ S E B R A N É R E C E P T U R Y OBSAH Úvod 7 Polévky 9 Hovězí maso 23 Vepřové maso 37 Drůbež 53 Mleté maso 77 Uzené maso, uzeniny 89 Ryby, játra 101

Více

Hermelín v županu - fantazie!!!

Hermelín v županu - fantazie!!! Hermelín v županu - fantazie!!! na 10 kusů: 2 balení listového těsta, 5 hermelínů nebo stříbrňáků (fantastický je pikantní Vltavín), 20 plátků šunky, kečup, 1 vejce na potření, sezamové semínko. Z jednoho

Více

www.diatips.cz E-book

www.diatips.cz E-book O B S A H 2 Ú V O D...5 BAZALKA...6 KOPR....13 MAJORÁNKA..18 MÁTA.23 MEDUŇKA 32 OREGANO - DOBROMYSL..37 ROZMARÝN. 42 ŠALVĚJ.50 TYMIÁN...55 RADY A TIPY NA ZÁVĚR. 61 Je to vytrvalá plevelná bylina s charakteristickou

Více

600 g vepřových kotlet, 60 g rostlinného oleje, 80 g kečupu, 20 g plnotučné hořčice, 4 g chilli papriček, 4 g česneku, 4 g soli

600 g vepřových kotlet, 60 g rostlinného oleje, 80 g kečupu, 20 g plnotučné hořčice, 4 g chilli papriček, 4 g česneku, 4 g soli Americké kotlety 600 g vepřových kotlet, 60 g rostlinného oleje, 80 g kečupu, 20 g plnotučné hořčice, 4 g chilli papriček, 4 g česneku, 4 g soli Z oleje, kečupu, hořčice, nadrobno nasekaných chilli papriček,

Více

Kvalitní evropský výrobek. systém značení kvality potravin. Minikuchařka. Kampaň fi nancována z prostředků Evropské unie a České republiky

Kvalitní evropský výrobek. systém značení kvality potravin. Minikuchařka. Kampaň fi nancována z prostředků Evropské unie a České republiky Kvalitní evropský výrobek systém značení kvality potravin Minikuchařka Kampaň fi nancována z prostředků Evropské unie a České republiky Úvodní slovo Na evropském trhu se stále zvyšuje zájem o kvalitní

Více

PSTRUH. 1. Pstruh podle uzenáře

PSTRUH. 1. Pstruh podle uzenáře PSTRUH 1. Pstruh podle uzenáře 4 pstruzi, 12 dkg másla, 6 dkg žampiónů, cibule, citrón, sůl, pepř, olej, bílé víno, worchester, 15 dkg šunky, zelená petrželka, sladká paprika, mouka Pstruhy nařízneme ve

Více

HEZKÉ PLNÉ &PITÍ SKVĚLÉ CHUTIZ ČERSTVÝCH JÍDELNÍ LÍSTEK INGREDIENCÍ KAŽDÝ POTĚŠENÍ VAŠE OKAMŽIK

HEZKÉ PLNÉ &PITÍ SKVĚLÉ CHUTIZ ČERSTVÝCH JÍDELNÍ LÍSTEK INGREDIENCÍ KAŽDÝ POTĚŠENÍ VAŠE OKAMŽIK HEZKÉ MÍSTO PLNÉ JÍDLA &PITÍ SKVĚLÉ CHUTIZ ČERSTVÝCH JÍDELNÍ LÍSTEK INGREDIENCÍ RO POTĚŠENÍ VAŠE NA KAŽDÝ OKAMŽIK Chuťovky k pivu Škvarkový chléb 2 ks chleba se škvarkovou pomazánkou, okurka, cibule 30

Více

Recepty pro týden 25.7.-31.7.

Recepty pro týden 25.7.-31.7. Špenát s čočkovou rýží 100 g celozrnné rýže 3 lžíce červené čočky 1 cibule 100 g čerstvého kozího sýra 1 lžíce řepkového oleje muškátový oříšek 400 g mraženého listového špenátu sůl, pepř Rýži povaříme

Více

Služby a gastronomie Praktická hra

Služby a gastronomie Praktická hra Služby a gastronomie Praktická hra Vystřihni si jednotlivé recepty a se spolužáky vyber jednotlivé suroviny, které jsou potřeba k uvaření konkrétních receptů. Nápovědu máš vždy na zadní straně receptu.

Více

DRUŽINOVÁ KUCHAŘKA 2015 / 2016

DRUŽINOVÁ KUCHAŘKA 2015 / 2016 DRUŽINOVÁ KUCHAŘKA 2015 / 2016 DRUŽINOVÁ KUCHAŘKA Děvčata a chlapci, končí naše desetiměsíční spolupráce. Poznali jste řadu nových kuchařských nástrojů a přístrojů, seznámili se se spoustou nových receptů

Více

Jídelníček: Týden 2. Snídaně: Skořicová žemle s kávovým krémem a jahodami. Snídaně: Míchaná vejce s čerstvými bylinkami

Jídelníček: Týden 2. Snídaně: Skořicová žemle s kávovým krémem a jahodami. Snídaně: Míchaná vejce s čerstvými bylinkami Cesta do plavek Jídelníček Týden 2 www.cestadoplavek.cz www.facebook.com/cestadoplavek Jídelníček: Týden 2 den 8 pondělí den 12 pátek Snídaně: Míchaná vejce s čerstvými bylinkami Oběd: Vepřový guláš s

Více

Jídelníček: Týden 4. den 22 pondělí den 26 pátek. den 23 úterý den 27 sobota Snídaně: Ovesná kaše s řeckým jogurtem a borůvkami

Jídelníček: Týden 4. den 22 pondělí den 26 pátek. den 23 úterý den 27 sobota Snídaně: Ovesná kaše s řeckým jogurtem a borůvkami Cesta do plavek Jídelníček Týden 4 www.cestadoplavek.cz www.facebook.com/cestadoplavek Jídelníček: Týden 4 den 22 pondělí den 26 pátek Snídaně: Volská oka a toast Oběd: Krůtí prsa pečená na divoko se zeleninovým

Více

Menší snackové menu. Polévky. Speciality kuchyně

Menší snackové menu. Polévky. Speciality kuchyně Menší snackové menu 1. 1 ks Domácí utopenec, 1 ks chléb 32,- 2. 1 pc Nakládané olomoucké syrečky, 1 ks chléb s máslem a cibulí 45,- 3. 2 ks Bruschetta s rajčaty a bazalkou 45,- 4. 100 g Grilovaný hermelín

Více

Základní recept na špecle

Základní recept na špecle Základní recept na špecle Pro 4 6 osob 4 l 500 g 1 lžička 5 220 ml vařící osolené vody hrubé pšeničné mouky soli vajec (střední velikost) vlažné vody bílý pepř Přísady šleháme v Apollo Míse na šlehání

Více

SLAVNOSTNÍ RAUT 2. HOT

SLAVNOSTNÍ RAUT 2. HOT SLAVNOSTNÍ RAUT 2. HOT KVĚTEN 2015 Raut Třída 2. HOT Vás srdečně zve na slavností raut. Datum: 28.5.2015 Čas: 15:00 Místo konání: Gymnázium a Střední odborná škola, Rýmařov Julia Sedláka 18 Budeme se moc

Více

Pokud nám zbude náplň, můžeme dát doprostřed talíře.

Pokud nám zbude náplň, můžeme dát doprostřed talíře. Jablkové škebličky 1 porce 100 g Listové těsto 400 g Mouka na vyválení 40 g Jablka 1 kg Cukr 100 g Skořice 2 g Vejce na potření 2 ks Cukr moučka 200 g Vanilkový cukr 2 ks Nastrouháme jablka, smícháme s

Více

Začni něčím malým zbrojnoši. Polévka je grunt. Něco k pivu? nebo jen tak

Začni něčím malým zbrojnoši. Polévka je grunt. Něco k pivu? nebo jen tak Začni něčím malým zbrojnoši (0) 6ks Špízky s třešničkami mozzarely a cherry rajčátky prokládané lístky čerstvé bazalky 68,- (1) 6ks Grilované švestky ve slaninovém kabátku nadívané mandlemi, bagetka 68,-

Více

SMĚSI KOŘENÍ - SLOŽENÍ, POUŽITÍ

SMĚSI KOŘENÍ - SLOŽENÍ, POUŽITÍ Adžika SMĚSI KOŘENÍ - SLOŽENÍ, POUŽITÍ druh koření složení použití paprika, koriandr, kopr list, kari, pískavice (řecké seno), celer list, petžel list, sůl 12% alergen - celer; zeleninové pokrmy, mletá

Více

Jídelníček: Týden 1. Snídaně: Ovesná kaše s mandlemi a skořicí, smažená vejce a cup cakes. Snídaně: Banánové lívance s tvarohovou náplní

Jídelníček: Týden 1. Snídaně: Ovesná kaše s mandlemi a skořicí, smažená vejce a cup cakes. Snídaně: Banánové lívance s tvarohovou náplní Cesta do plavek Jídelníček Týden 1 www.cestadoplavek.cz www.facebook.com/cestadoplavek Jídelníček: Týden 1 den 1 pondělí den 5 pátek Snídaně: Jahodová omeleta Oběd: Hovězí hamburger Večeře: Kuřecí maso

Více

Jezte 5-6x denně, po 2-3 hodinách Nemlsejte mezi jídly Jako druhou večeři lze přidat zeleninu, zeleninový salát, atd

Jezte 5-6x denně, po 2-3 hodinách Nemlsejte mezi jídly Jako druhou večeři lze přidat zeleninu, zeleninový salát, atd Jídelníček Pro to, aby člověk snižoval svou váhu, je potřeba snížit energetický příjem potravin a zvýšit energetický výdej pohybem. Optimální je snížit energetický příjem na cca 5000 kj za den (u žen).

Více

100 g Tatarský biftek z pravé hovězí svíčkové s česnekovými topinkami 160,-

100 g Tatarský biftek z pravé hovězí svíčkové s česnekovými topinkami 160,- Předkrmy 100 g Tatarský biftek z pravé hovězí svíčkové s česnekovými topinkami 160,- 60 g Kuřecí prso pečené v panchettě se salátem tzatziky a česnekovou bagetou 62,- 80 g Tatarský biftek z lososa s kopečkem

Více

Teplé housky s překvapením. Anglické rohlíky. Ingredience

Teplé housky s překvapením. Anglické rohlíky. Ingredience Anglické rohlíky těsto: 175 ml vlažné vody, 120 ml vlažného mléka, 1 lžička cukru, 1,5 lžičky soli, 2 lžíce sušené bramborové kaše, 400 g hladké mouky, 1 kostka čerstvého droždí nebo 2 lžičky sušeného

Více

Recepty pro týden 11.7.-17.7.

Recepty pro týden 11.7.-17.7. Luštěninový guláš 120 g fazolí 5 g hladké mouky 10 g oleje sladká paprika 20 g cibule, pepř Fazole nejprve namočíme a poté uvaříme. Na tuku zpěníme nakrájenou cibuli, přidáme papriku,, pepř (můžeme použít

Více

Kuchařka klubu 2013-2014 CHARITA ČESKÝ TĚŠÍN. Charitní centrum pro seniory

Kuchařka klubu 2013-2014 CHARITA ČESKÝ TĚŠÍN. Charitní centrum pro seniory A K EČ Ř A V b u l k Kuchařka klubu 2013-2014 CHARITA ČESKÝ TĚŠÍN Charitní centrum pro seniory KLUB VAŘEČKA zahájil svou činnost v listopadu 2013. Klub vedl a nákupy obstarával kuchař Josef Slebodnik.

Více

Chlebová jarní polévka (4 porce)

Chlebová jarní polévka (4 porce) POLÉVKY Chlebová jarní polévka (4 porce) Ingredience: kostka zeleninového bujónu; 40 g sádla; cibule; 4 plátky chleba; 4 vejce; špetka muškátového oříšku; pažitka; petrželka; kopřivy; mletý zázvor; sůl;

Více

Vítejte v Chef Clubu. klubu moderních gastronomů. Osvědčená řešení

Vítejte v Chef Clubu. klubu moderních gastronomů. Osvědčená řešení PRODUKTOVÝ KATALOG Vítejte v u klubu moderních gastronomů Již od roku 1839 je koncern Rieber & Søn mezinárodně uznávaným partnerem světových kuchařů. Prověřená kvalita jeho výrobků a dlouholeté zkušenosti

Více

Jídelníček za Karla IV. Žáci 7. ročníku

Jídelníček za Karla IV. Žáci 7. ročníku Jídelníček za Karla IV. Žáci 7. ročníku Pohanková kaše 200 g pohanky 300 ml mléka (nebo 150 ml mléka a 150 ml vody) špetka soli trochu másla mletá skořice džem nebo marmeláda trošku máty na ozdobení Tomáš

Více

150 g Čerstvá rajčata s mozzarelou a bazalkovou omáčkou, toust 79,- 100 g Tatarák z pravé hovězí svíčkové s česnekovými topinkami 160,-

150 g Čerstvá rajčata s mozzarelou a bazalkovou omáčkou, toust 79,- 100 g Tatarák z pravé hovězí svíčkové s česnekovými topinkami 160,- Předkrmy 150 g Čerstvá rajčata s mozzarelou a bazalkovou omáčkou, toust 79,- 100 g Tatarák z pravé hovězí svíčkové s česnekovými topinkami 160,- 60 g Smažený hermelín v lískových oříšcích s ledovým salátem

Více

Základní nabídka cateringu

Základní nabídka cateringu Nabídka jednotného menu sortiment a ceny platné od 10 osob Menu 3 chody á 195 CZK A) Tradiční bramboračka se sušenými houbami 150g Moravský vrabec s listovým špenátem a bramborovými knedlíky Domácí ovocný

Více

PRAGUE CENTRE HOTELS

PRAGUE CENTRE HOTELS Předkrmy 100 120g Obložený talířek 65 Kč (3druhy uzeniny, 3 druhy sýra, máslo, okurka) 7,10,12 101 120g Caprese 115 Kč (rajče, mozzarella, bazalka, olivový olej) 102 100g Bagetka plněná kuřecím masem 85

Více

Polévky. Zeleninový bujón. Wontonová polévka (fotografie vpravo) Čistá polévka. Zelená vaječná polévka. Wontonové taštičky

Polévky. Zeleninový bujón. Wontonová polévka (fotografie vpravo) Čistá polévka. Zelená vaječná polévka. Wontonové taštičky Polévky Zeleninový bujón Jednoduchý, čistě zeleninový bujón uvaříte velmi rychle. 4 polévkové lžíce libečku 4 polévkové lžíce celerových listů ½ cibule 1 mrkev sůl a cukr špetka prášku z feferonek trošku

Více

Jídelníček: Týden 3. Snídaně: Skořicová žemle s jogurtovým krémem a banány. Snídaně: Kokosové lívance s jahodami

Jídelníček: Týden 3. Snídaně: Skořicová žemle s jogurtovým krémem a banány. Snídaně: Kokosové lívance s jahodami Cesta do plavek Jídelníček Týden 3 www.cestadoplavek.cz www.facebook.com/cestadoplavek Jídelníček: Týden 3 den 15 pondělí den 19 pátek Snídaně: Borůvkové lívance Oběd: Zapečený kuskus se žampiony a vejci

Více

Hlubina, ve které se ztratíte

Hlubina, ve které se ztratíte Hlubina, ve které se ztratíte 4 podlaží s dvěma bary, 2 oddělené salonky, 6 místností, 178 míst k sezení Šenkýrna, ve které naleznete kromě dobrého jídla, vína od našich nejlepších vinařů a tankového piva,

Více

SLANÉ BEZMASÉ POKRMY. Bramborák jáhlový

SLANÉ BEZMASÉ POKRMY. Bramborák jáhlový SLANÉ BEZMASÉ POKRMY Bramborák jáhlový 6 středně velkých uvařených brambor šálek vařených jáhel vejce hrubá mouka 3 stroužky česneku drcený kmín majoránka sůl mletý pepř olej na smažení Brambory uvařené

Více

Česnek, cibuli, celer, mrkev, brambory, fazolky, cukety a rajčata nakrájíme nadrobno.

Česnek, cibuli, celer, mrkev, brambory, fazolky, cukety a rajčata nakrájíme nadrobno. Ingredience 4 porce MINESTRONE italská hustá zeleninová polévka 150 g kořenová zelenina 1 brambora 1 rajče 50g zelené fazolky 50g cuketa 1,5 ks cibule + 2 stroužky česnek 1 lžice rajčatový protlak 0,8l

Více

1. Guláš z buřtů Obsah. 2. Vuřt guláš Obsah. 3. Vuřtový guláš Obsah. 4. Vuřty na pivu č. 1 Obsah. 5. Vuřty na pivě č. 2 Obsah

1. Guláš z buřtů Obsah. 2. Vuřt guláš Obsah. 3. Vuřtový guláš Obsah. 4. Vuřty na pivu č. 1 Obsah. 5. Vuřty na pivě č. 2 Obsah Uzeniny Obsah: 1. Guláš z buřtů... 2 2. Vuřt guláš... 2 3. Vuřtový guláš... 2 4. Vuřty na pivu č. 1... 2 5. Vuřty na pivě č. 2... 2 6. Špekáčky na pivě... 2 7. Vuřty v pivním těstíčku... 2 8. Vuřty plněné

Více

0,25l Domácí hovězí vývar s játrovými knedlíčky a nudlemi 35,- 0,25l Česnečka ( vejce, anglická slanina, sýr, osmažený chléb ) 30,-

0,25l Domácí hovězí vývar s játrovými knedlíčky a nudlemi 35,- 0,25l Česnečka ( vejce, anglická slanina, sýr, osmažený chléb ) 30,- POLÉVKY 0,25l Domácí hovězí vývar s játrovými knedlíčky a nudlemi 35,- 0,25l Česnečka ( vejce, anglická slanina, sýr, osmažený chléb ) 30,- NĚCO K PIVU 100g Nakládaný hermelín, chléb 60,- 100g Podomácku

Více

Váš nový Římský hrnec

Váš nový Římský hrnec Váš nový Římský hrnec Návod k použití Před použitím vložte hrnec minimálně na 10 min do studené vody. Vložte připravený okořeněný pokrm bez vody i bez tuku. Vždy přiklopte víkem a položte na nejnižší patro

Více

BRYNZOVÁ POMAZÁNKA ČESNEKOVÁ POMAZÁNKA

BRYNZOVÁ POMAZÁNKA ČESNEKOVÁ POMAZÁNKA BRYNZOVÁ POMAZÁNKA Suroviny: 200g brynzy 250g másla svazek pažitky 1-2 lžíce červené mleté papriky Postup: Nakrájíme pažitku nadrobno a všechny suroviny smícháme dohromady. ČESNEKOVÁ POMAZÁNKA Suroviny:

Více

Naše veškeré pokrmy mohou obsahovat alergeny 1,2,3,4,5,6,7,8,9,10,11,12,13,14 Podrobný seznam alergenů Vám poskytne obsluhující personál

Naše veškeré pokrmy mohou obsahovat alergeny 1,2,3,4,5,6,7,8,9,10,11,12,13,14 Podrobný seznam alergenů Vám poskytne obsluhující personál Naše veškeré pokrmy mohou obsahovat alergeny 1,2,3,4,5,6,7,8,9,10,11,12,13,14 Podrobný seznam alergenů Vám poskytne obsluhující personál Předkrmy Penzion Albína Jídelní lístek Hotová jídla dle denní nabídky

Více

VEPŘOVÉ MASO ROŠTĚNÁ. 150g Svíčková na smetaně s hovězím masem, knedlík šlehačka, brusinky na objednávku 2 dny předem Minimálně 10 osob 119,- Kč

VEPŘOVÉ MASO ROŠTĚNÁ. 150g Svíčková na smetaně s hovězím masem, knedlík šlehačka, brusinky na objednávku 2 dny předem Minimálně 10 osob 119,- Kč VEPŘOVÉ MASO 451 150G SMAŽENÝ ŘÍZEK 95,- KČ 452 150G VEPŘOVÝ ŘÍZEK SVOBODNÉ DVORY ( HOŘČICE,CIBULE NA PLÁTKU MASA) 105,- KČ 453 150G TOSKÁNSKÉ MEDAILONKY (VEPŘ. PANENKA, ŠUNKA, KAPARY, MOZZARELLA, VINO,

Více

co si? dáte katalog výrobků www.masoplana.cz

co si? dáte katalog výrobků www.masoplana.cz kuřecí debrecínka co si? dáte grilovací klobásy párky a klobásy dušená šunka katalog výrobků znáš něco lepšího? já ne! chutě z celého světa www.masoplana.cz nabízíme? A co že to Šunky šunkové speciality

Více

Sýrová polévka. Soljanka. Jemná sýrová polévka s fazolkou. Vydatná moravská zelňačka. Kerblíková polévka

Sýrová polévka. Soljanka. Jemná sýrová polévka s fazolkou. Vydatná moravská zelňačka. Kerblíková polévka Sýrová polévka 1 houska, 30g másla, 60g mouky, 1 l vývaru (lze použít i z kostky), 1/8 l sladké smetany, 150g tvrdého sýra, sůl pepř, cukr, 1 žloutek, zelená petržel, sladká paprika. Housku nakrájíme na

Více

PONDĚLÍ 1. 2. 2016 Bramborová omeleta se sýrem, tempehem, žampiony a zeleninou (4516 KJ)

PONDĚLÍ 1. 2. 2016 Bramborová omeleta se sýrem, tempehem, žampiony a zeleninou (4516 KJ) PONDĚLÍ 1. 2. 2016 Bramborová omeleta se sýrem, tempehem, žampiony a zeleninou (4516 KJ) 100 g brambor 18 ml řepkového oleje 50 g cibule 1 stroužek česneku 100g tempehu 60g žampionů 50g cherry rajčat 50g

Více

, Pomazánky, saláty, chutovky

, Pomazánky, saláty, chutovky , Pomazánky, saláty, chutovky Smetanová NIVA NIVU rozdrobíme nebo nastrouháme a peèlivì promícháme s 30% smetanou. Milovníci pikantní chuti mùžou pøidat èesnek. Pomazánku mùžete také použít k zapékání

Více

Lilkové karbanátky. Ingredience. Postup přípravy receptu. podle potřeby. Doba vaření: 30 minut Počet porcí: 2 Česká kuchyně Vegetariánský recept

Lilkové karbanátky. Ingredience. Postup přípravy receptu. podle potřeby. Doba vaření: 30 minut Počet porcí: 2 Česká kuchyně Vegetariánský recept Lilkové karbanátky Doba vaření: 30 minut Počet porcí: 2 Česká kuchyně Vegetariánský recept Ingredience vejce 1-2 kusy cibule 1 kus lilek 1 kus česnek 2 stroužky podle potřeby mletý pepř strouhanka kari

Více

JÍDELNÍ LÍSTEK. Pálavská vinárna 17.11.2014

JÍDELNÍ LÍSTEK. Pálavská vinárna 17.11.2014 Něco malého již od 9.00 hodin 1 ks Utopenec s cibulí, chléb 37,- 100g Nakládaný hermelín, chléb 59,- 120g Směs nakládaných sýrů s olivami a feferonkou, chléb 69,- 100g Míchaná vajíčka se sýrem, chléb 59,-

Více

Inspirativní recepty při přípravě jídelníčku

Inspirativní recepty při přípravě jídelníčku Inspirativní recepty při přípravě jídelníčku JÍDLO JE DŮLEŽITÉ V KAŽDÉM VĚKU! Stravování je velmi důležitým faktorem pro spokojený život člověka. Jídlem neuspokojujeme pouze hlad, ale jídlem dodáváme našemu

Více

JÍDELNÍ A NÁPOJOVÝ LÍSTEK

JÍDELNÍ A NÁPOJOVÝ LÍSTEK JÍDELNÍ A NÁPOJOVÝ LÍSTEK PŘÍJEMNÉ POSEZENÍ VÁM PŘEJE PROVOZOVATEL RESTAURACE S KOLEKTIVEM UPOZORNĚNÍ: U minutek - jídel z masa - jsou uvedeny v nabídce hmotnosti masa v syrovém stavu. U ostatních jídel

Více

JÍDELNÍ LÍSTEK. RESTAURACE TEODOR 1.11.2014 Předkrmy a chuťovky k vínu a pivu. Smažené sýry a žampiony. Ryby. Kuřecí a vepřové maso s přílohou

JÍDELNÍ LÍSTEK. RESTAURACE TEODOR 1.11.2014 Předkrmy a chuťovky k vínu a pivu. Smažené sýry a žampiony. Ryby. Kuřecí a vepřové maso s přílohou Předkrmy a chuťovky k vínu a pivu 1 ks Utopenec s cibulí, chléb 37,- 100g Nakládaný hermelín, chléb 59,- 3 ks Bramboráčky s feferonkou, směs listových salátů 45,- 100g Míchaná vajíčka se šunkou, chléb

Více

PONDĚLÍ - PÁTEK 12:00-23:00 HOD SOBOTA - NEDĚLE 15:00-23:00 HOD

PONDĚLÍ - PÁTEK 12:00-23:00 HOD SOBOTA - NEDĚLE 15:00-23:00 HOD PONDĚLÍ - PÁTEK 12:00-23:00 HOD SOBOTA - NEDĚLE 15:00-23:00 HOD PIVNÍ SNACK DOMÁCÍ BRAMBOROVÉ LUPÍNKY podávané se zakysanou smetanou, bbq omáčkou nebo dipem ze sýra s modrou plísní DOMÁCÍ CIBULOVÉ KROUŽKY

Více

24 z listového těsta. Lístkové roládky. Ingredience. Postup

24 z listového těsta. Lístkové roládky. Ingredience. Postup 24 z listového těsta Lístkové roládky lístkové těsto, anglická slanina, tvrdý sýr, sterilované okurky, hořčice, kečup, vejce na potření, sezamová semínka Těsto rozválíme na pomoučeném vále na tenko. Rozkrájíme

Více

JÍDELNÍ LÍSTEK. Denně 8 Restovaný steak (hmotnost za syrova 200 g) se zeleninou, 1,3,10 tatarskou omáčkou a chlebem

JÍDELNÍ LÍSTEK. Denně 8 Restovaný steak (hmotnost za syrova 200 g) se zeleninou, 1,3,10 tatarskou omáčkou a chlebem Pondělí P Fazolová 1,9 1.2.2016 1 Zeleninový talíř sýrovo-šunkový v jogurtové zálivce 350 g 3,7,10 3 Játra na cibulce, rýže 63 g 1 4 Zapečený květák se sýrem a uzeninou, brambory, salát 280 g 1,3,7 5 Vepřová

Více

Snídaně. Sýry. Tvaroh. Gramáž-hmotnosti potravin příloha k Dietním jídelníčkům. Internetové fitness televize FitnessTV.cz

Snídaně. Sýry. Tvaroh. Gramáž-hmotnosti potravin příloha k Dietním jídelníčkům. Internetové fitness televize FitnessTV.cz Internetové fitness televize FitnessTV.cz Gramáž-hmotnosti potravin příloha k Dietním jídelníčkům Snídaně Sýry sýr Apetito linie Sýr light tavený Sýr cottage light Hermelín Figura Hermelín Figura Camembert

Více

Obložená mísa 150 g 55 Kč

Obložená mísa 150 g 55 Kč Jídelní lístek Předkrmy Obložená mísa 150 g 55 Kč (šunka, klobása, sýr eidam, niva, hermelín, okurka, máslo) Krevetový coctail s majonézou 100 g 65 Kč Bramboráčky se zelím 4 ks 40 Kč Toasty s tuňákem a

Více

LÍN. 1. Vařený lín. 1/2 kg celých línů, ocet, cibule, pepř, bobkový list, sůl, citrón, máslo

LÍN. 1. Vařený lín. 1/2 kg celých línů, ocet, cibule, pepř, bobkový list, sůl, citrón, máslo LÍN 1. Vařený lín 1/2 kg celých línů, ocet, cibule, pepř, bobkový list, sůl, citrón, máslo Ocet, cibuli, sůl a koření přivedeme do varu, vložíme asi půlkilové celé líny. Vaříme 5 až 10 minut, podle velikosti.

Více

Seminář Nestlé Professional V Praze 18.5.2011. Nestlé Electrolux kulinářské centrum. Jahody. použití v kuchyni. Nestlé Professional 1

Seminář Nestlé Professional V Praze 18.5.2011. Nestlé Electrolux kulinářské centrum. Jahody. použití v kuchyni. Nestlé Professional 1 Seminář Nestlé Professional V Praze 18.5.2011 Nestlé Electrolux kulinářské centrum Jahody použití v kuchyni Nestlé Professional 1 Účinné látky: Jahody obsahují třísloviny, které vážou jedovaté těžké kovy

Více

(Vybrané recepty ze serveru www.labuznik.com)

(Vybrané recepty ze serveru www.labuznik.com) Labužníkovy recepty (Vybrané recepty ze serveru www.labuznik.com) Polévky...2 1. Bramboračka...2 2. Cibulová polévka s jablky...2 3. Couračka z Luk...3 Hovězí maso...5 4. Babiččina hovězí pečeně na zázvoru...5

Více

JÍDELNÍČEK 12.1. - 18.1.2015 č.1 DS Panorama

JÍDELNÍČEK 12.1. - 18.1.2015 č.1 DS Panorama JÍDELNÍČEK 12.1. - 18.1.2015 č.1 DS Panorama PONDĚLÍ Snídaně pomazánkové máslo, chléb, rohlík, káva bílá, čaj pol. hovězí s drožďovou rýží, pečená krkovice, brambory, dušená zelenina přesnídávka, přesnídávka

Více

PIZZA 33/27cm. 1.SICILIANA 135,-/ 95,- Drcená rajčata, mozzarella, slanina, brokolice, česnek, chilli, oregano, olivy Alergeny: 1,7

PIZZA 33/27cm. 1.SICILIANA 135,-/ 95,- Drcená rajčata, mozzarella, slanina, brokolice, česnek, chilli, oregano, olivy Alergeny: 1,7 PIZZA 33/27cm 1.SICILIANA 135,-/ 95,- Drcená rajčata, mozzarella, slanina, brokolice, česnek, chilli, oregano, olivy 2.DIAVOLA 135,-/ 95,- Drcená rajčata, mozzarella, salám, cibule, beraní rohy, kukuřice,

Více

Jablečný koláč s tvarohem... 2 Jablečný štrůdl od babičky... 2 Grilovaná jablka se zmrzlinou... 3

Jablečný koláč s tvarohem... 2 Jablečný štrůdl od babičky... 2 Grilovaná jablka se zmrzlinou... 3 Jablka Plněná jablka... 1 Jablečná roláda... 1 Jablečné palačinky 1... 2 Jablečné palačinky 2... 2 Jablečný koláč s tvarohem... 2 Jablečný štrůdl od babičky... 2 Grilovaná jablka se zmrzlinou... 3 Čatní

Více

SLANÉ KOLÁČKY S KLOBÁSKOU

SLANÉ KOLÁČKY S KLOBÁSKOU SLANÉ KOLÁČKY S KLOBÁSKOU 350 g hladké mouky, 1 tuk Stela, 1 kysaná smetana v kelímku,1 prášek do pečiva, sůl a kmín. 1 dobrá klobáska nakrájená na tenké kolečka, 1 vajíčko na potření. Těsto se zpracuje

Více

Velikonoční kuchařka. OnaDnes

Velikonoční kuchařka. OnaDnes Velikonoční kuchařka OnaDnes redakce OnaDnes, kolektiv autorů, 2014 ISBN: PDF: 978-80-87970-04-1 PDF pro čtečky: 978-80-87970-05-8 epub: 978-80-87970-06-5 mobi: 978-80-87970-07-2 Obsah POKRMY Z MASA...

Více

Speciální pedagog, masér a terapeut čínské medicíny Mgr. Zdeňka Stöhrová

Speciální pedagog, masér a terapeut čínské medicíny Mgr. Zdeňka Stöhrová KUŘECÍ MASO NA JEHLI ½ kg kuřecích prs Marináda: 1 cibule, 1 stroužek česneku, lžíce zázvoru, chilli paprika, šťáva z citrónu, 2 lžíce oleje, 2 lžičky papriky, pepř, kmín, 150g bílý jogurt - vše rozmixovat

Více

Jídelní lístek. 0,33 l Kuřecí vývar s masem a nudlemi 28,- Kč Alergen:1,3,9. 0,33 l Česnečka speciál 35,- Kč Alergen:1,3,7,9

Jídelní lístek. 0,33 l Kuřecí vývar s masem a nudlemi 28,- Kč Alergen:1,3,9. 0,33 l Česnečka speciál 35,- Kč Alergen:1,3,7,9 Jídelní lístek Polévky 0,33 l Kuřecí vývar s masem a nudlemi 28,- Kč Alergen:1,3,9 0,33 l Česnečka speciál 35,- Kč,9 0,33 l Valašská kyselice 35,- Kč Alergen:1,6,7 Předkrmy 100 g Topinka s ďábelskou směsí

Více

Minutky restaurace : Ryby :

Minutky restaurace : Ryby : Studené předkrmy : 60 g Nakládaný kozí sýr v olivovém oleji s paprikou, česnekem a bylinkami podávaný s rozpečenou bagetkou 59,- 60 g Matjesy ala losos ložené na jablečném salátku s cibulí, zdobené kapary

Více

Vážení hosté, jsme velice potěšeni, že jste si v dnešní uspěchané době našli čas navštívit právě naši restauraci.

Vážení hosté, jsme velice potěšeni, že jste si v dnešní uspěchané době našli čas navštívit právě naši restauraci. Vážení hosté, jsme velice potěšeni, že jste si v dnešní uspěchané době našli čas navštívit právě naši restauraci. Budeme se snažit Vám zpříjemnit chvíle u nás strávené. Proto si Vám dovolujeme nabídnout

Více

Studený předkrm: Polévka: Teplé předkrmy: Minutky z hovězího masa:

Studený předkrm: Polévka: Teplé předkrmy: Minutky z hovězího masa: Studený předkrm: 60g Šunková rolka s křenovou šlehačkou 35,- Kč 115g Tresčí játra (tresčí játra, citron, cibule) 80,-Kč Polévka: dle denní nabídky 30,- Kč Teplé předkrmy: 200g Skalská topinka (topinka,

Více

Hovězí s játrovou rýží a nudlemi 30,- Česneková polévka se sázeným vejcem, sýrem a osmaženým chlebem 30,-

Hovězí s játrovou rýží a nudlemi 30,- Česneková polévka se sázeným vejcem, sýrem a osmaženým chlebem 30,- Studené předkrmy Šunková rolka s křenovou šlehačkou 38,- Krájená rajčata s Mozzarellou 52,- Polévky Hovězí s játrovou rýží a nudlemi 30,- Česneková polévka se sázeným vejcem, sýrem a osmaženým chlebem

Více

Nejrozsáhlejší online kurz o hubnutí a zdravém životním stylu. Recepty na 3. týden ŽENA S NADVÁHOU

Nejrozsáhlejší online kurz o hubnutí a zdravém životním stylu. Recepty na 3. týden ŽENA S NADVÁHOU Nejrozsáhlejší online kurz o hubnutí a zdravém životním stylu Recepty na 3. týden ŽENA S NADVÁHOU Tyto recepty jsou určeny pro ženu s nadváhou. Pro vaši orientaci uvádíme následující přibližné parametry:

Více

Všechny alergeny mohou obsahovat alergeny 1 14. Toast zapečený s parmazánem, kousky rajčat a ochucený česnek s bazalkou (1,3,7)

Všechny alergeny mohou obsahovat alergeny 1 14. Toast zapečený s parmazánem, kousky rajčat a ochucený česnek s bazalkou (1,3,7) Všechny alergeny mohou obsahovat alergeny 1 14. Předkrmy Parmská šunka 75,- Parmazán, olivy, bylinková bageta (1,3,7) Bruschetta al Pomodoro 69,- Toast zapečený s parmazánem, kousky rajčat a ochucený česnek

Více

STEAK HRANOLKY PRO ZPESTŘENÍ PŘÍPRAVA TEPELNÁ ÚPRAVA. kcal PRO 4 OSOBY INGREDIENCE. Okořeňte hranolky mletou paprikou.

STEAK HRANOLKY PRO ZPESTŘENÍ PŘÍPRAVA TEPELNÁ ÚPRAVA. kcal PRO 4 OSOBY INGREDIENCE. Okořeňte hranolky mletou paprikou. STEAK HRANOLKY PRO 4 OSOBY DOBA PŘÍPRAVY: 15 MIN DOBA TEPELNÉ ÚPRAVY: 50 MIN INGREDIENCE HRNEC 1,2 kg brambor oloupaných a nakrájených na hranolky 13 mm x 13 mm 1 olivového oleje PÁNEV 4 kostky rumpsteaku

Více

POLÉVKY. 1. Francouzská cibulačka 25 Kč. 2. Česneková s bramborem a šunkou 25 Kč. 3. Kuřecí vývar s domácími nudlemi 25 Kč STUDENÉ PŘEDKRMY

POLÉVKY. 1. Francouzská cibulačka 25 Kč. 2. Česneková s bramborem a šunkou 25 Kč. 3. Kuřecí vývar s domácími nudlemi 25 Kč STUDENÉ PŘEDKRMY POLÉVKY 1. Francouzská cibulačka 25 Kč 2. Česneková s bramborem a šunkou 25 Kč 3. Kuřecí vývar s domácími nudlemi 25 Kč STUDENÉ PŘEDKRMY 4. Herinkové filety v koprové omáčce 100 g 55 Kč 5. Závitky z dušené

Více

Pizza Ø 32cm. - pomodoro, sýr, česnek... - pomodoro, sýr, kapie, kozí rohy, chilli... - pomodoro, sýr, šunka...

Pizza Ø 32cm. - pomodoro, sýr, česnek... - pomodoro, sýr, kapie, kozí rohy, chilli... - pomodoro, sýr, šunka... Pizza Ø 32cm Margaríta *1,3,7 110 Kč - pomodoro, sýr, česnek... Ďábelská *1,3,7 - pomodoro, sýr, kapie, kozí rohy, chilli... Šunková *1,3,7 - pomodoro, sýr, šunka..... Vegetariánská *1,3,7 - pomodoro,

Více

JÍDELNÍ LÍSTEK PŘEDKRMY. 80 g Zvěřinová paštika s brusinkovým ragú a mrkvovým roštím, podávaná s domácím chlebem s cibulí POLÉVKY

JÍDELNÍ LÍSTEK PŘEDKRMY. 80 g Zvěřinová paštika s brusinkovým ragú a mrkvovým roštím, podávaná s domácím chlebem s cibulí POLÉVKY JÍDELNÍ LÍSTEK PŘEDKRMY 80 g Zvěřinová paštika s brusinkovým ragú a mrkvovým roštím, podávaná s domácím chlebem s cibulí 79 Kč POLÉVKY 3 dcl Tomatová polévka s česnekovým nočkem ze zakysané smetany a parmazánovou

Více

Jídelní lístek. 0,22 l dle denní nabídky 25,- 150 g Přírodní kuřecí prsa s broskví a sýrem 105,-

Jídelní lístek. 0,22 l dle denní nabídky 25,- 150 g Přírodní kuřecí prsa s broskví a sýrem 105,- Jídelní lístek Polévky: 0,22 l Česneková se ztraceným vejcem, šunkou, sýrem a krutony 0,22 l Česneková se ztraceným vejcem, šunkou, tvarůžkem a krutony 0,22 l Vývar s játrovými knedlíčky a nudlemi 35,-

Více

JÍDLA K PIVU A PŘEDKRMY

JÍDLA K PIVU A PŘEDKRMY JÍDLA K PIVU A PŘEDKRMY TATARSKÝ BIFTEK jemné zadní maso z mladého býčka s česnekovými topinkami 100 g 120,- DOMÁCÍ UZENÁ KLOBÁSA vyrobená v naší udírně, podávaná s křenem, hořčicí a čerstvým chlebem 100

Více

Krůtí guláš. Suroviny. Postup:

Krůtí guláš. Suroviny. Postup: Krůtí guláš 125 g krůtího masa na guláš zeleninový vývar z kostky 1/2 lžičky sladké papriky 50 g žampionů pórek 10 g másla 10 g hladké mouky 40 ml kysané smetany sůl, pepř olej Maso omyjeme, osušíme a

Více

RUČNĚ DĚLANÁ MRAŽENÁ PIZZA

RUČNĚ DĚLANÁ MRAŽENÁ PIZZA 2 mražené zboží RUČNĚ DĚLANÁ MRAŽENÁ PIZZA Vybavíme Vaší provozovnu pecí a propagačním materiálem. Doba přípravy 7-9min. Váha 390 až. pizzadellacasa.cz Hawai 57,20 65,78 Quattro formaggi Quattro stagioni

Více

POLÉVKY PŘEDKRMY CHUŤOVKY

POLÉVKY PŘEDKRMY CHUŤOVKY Hovězí vývar 0,33 l (nudle, játrové knedlíčky) Česneková 0,33 l (sýr, česnek, vejce) Česneková speciál 0,33 l (tvarůžek, klobása, česnek) Dle denní nabídky POLÉVKY PŘEDKRMY Šunkový koktejl (šunka 50 g,

Více

mražené zboží 41,90 72,90 37,90 86,90 50,90 158,90 104,90 36,90 86,00 149,00 94,90 85,90 108,90 36,90 132,90 71,90 1 kg 43,59 99,94 s DPH 83,84 s DPH

mražené zboží 41,90 72,90 37,90 86,90 50,90 158,90 104,90 36,90 86,00 149,00 94,90 85,90 108,90 36,90 132,90 71,90 1 kg 43,59 99,94 s DPH 83,84 s DPH 2 mražené zboží 86,90 99,94 72,90 83,84 41,90 48,19 37,90 43,59 Kuřecí prsa Brazilská solená 1,2 1,6 %, balení 2 kg Kuřecí stehenní steak s kůží, balení 2 kg kuře bd 700-900 g grill, cca 1 kuřecí čtvrtky

Více

Studené předkrmy. Teplé předkrmy. Polévky. Doporučujeme. 1 ks utopenec s cibulí, vlastní pikantní nálev, obloha, 2ks chleba 29,- Kč

Studené předkrmy. Teplé předkrmy. Polévky. Doporučujeme. 1 ks utopenec s cibulí, vlastní pikantní nálev, obloha, 2ks chleba 29,- Kč Studené předkrmy 1 ks utopenec s cibulí, vlastní pikantní nálev, obloha, 2ks chleba 29,- Kč 100g nakládaný hermelín, obloha 100g tlačenka s cibulí, obloha 54,- Kč 26,- Kč Teplé předkrmy 3ks bramboráčky

Více

Ze všech surovin uhněťte těsto. Přikryjte a nechejte 3 hodiny odstát. Poté vyválejte a zpracujte.

Ze všech surovin uhněťte těsto. Přikryjte a nechejte 3 hodiny odstát. Poté vyválejte a zpracujte. ZÁKLADNÍ RECEPTY NA TĚSTO Křehké těsto na paštiky 1,5 kg mouky 15 g soli 250 g másla nebo sádla 3/8 l vody Ze všech surovin uhněťte těsto. Přikryjte a nechejte 3 hodiny odstát. Poté vyválejte a zpracujte.

Více

SYTÉ. Hříbková polévka. Tato vydatná polévka z italského venkova je prosycená neodolatelnou vůní lesů.

SYTÉ. Hříbková polévka. Tato vydatná polévka z italského venkova je prosycená neodolatelnou vůní lesů. příprava 20 min plus stání vaření 1 h Hříbková polévka Tato vydatná polévka z italského venkova je prosycená neodolatelnou vůní lesů. 30 g sušených hříbků 3 lžíce extra panenského olivového oleje plus

Více

Indická kuchyně I. Naan. Chana masala. Zeleninové Pakoras. Butter Chicken. Kuře tikka

Indická kuchyně I. Naan. Chana masala. Zeleninové Pakoras. Butter Chicken. Kuře tikka Indická kuchyně I. Naan Chana masala Zeleninové Pakoras Butter Chicken Kuře tikka Naan 1 kg hladké mouky voda olej česnek (podle chuti) sůl Smíchejte mouku s vodou v misce na těsto. Jemně osolte. Když

Více

Oběd i večeře. Španělský ptáček. Španělský ptáček. Tip

Oběd i večeře. Španělský ptáček. Španělský ptáček. Tip 4 plátky roštěné 2 vejce 2 lžíce plnotučné hořčice (používám ji nejraději) 1 lžíce bylinek 1 větší vuřt nebo klobása 1 kyselá okurka špalíček pórku 3 lžíce oleje 150 g slaniny do základu 1 velká nakrájená

Více

JÍDELNÍ LÍSTEK. Provozní doba: Neděle - Čtvrtek 11:00 22:00 Pátek - Sobota 11:00? max. 24.00. Při soukromých akcích provozní doba dohodou.

JÍDELNÍ LÍSTEK. Provozní doba: Neděle - Čtvrtek 11:00 22:00 Pátek - Sobota 11:00? max. 24.00. Při soukromých akcích provozní doba dohodou. JÍDELNÍ LÍSTEK Provozní doba: Neděle - Čtvrtek 11:00 22:00 Pátek - Sobota 11:00? max. 24.00 Při soukromých akcích provozní doba dohodou. Hotová jídla: po - ne od 11:00 15:00 Minutková jídla: Pondělí -

Více

1, Úvod. 2, Pěstování. 3, Sběr

1, Úvod. 2, Pěstování. 3, Sběr Bylinky 1, Úvod Bylinky provází člověka při jeho kulinářských pokusech od nepaměti. Nejenže zlepšují chuť jídla, ale lze je konzumovat i samotné a navíc mívají blahodárný vliv na organismus. Z některých

Více

Recepty pro racionální jídelníček č. 6

Recepty pro racionální jídelníček č. 6 Bylinkové závitky s nudlemi 2 vepřové řízky (cca po 100 g) 2 snítky petrželky 2 lžíce mouky 1/2 svazku pažitky 200 g bezvaječných nudlí 300 ml zeleninového vývaru 100 g tvarohového sýra zrnka červeného

Více

Příklad dobré praxe na téma ZDRAVÝ ŽIVOT = SPOKOJENÝ ŽIVOT

Příklad dobré praxe na téma ZDRAVÝ ŽIVOT = SPOKOJENÝ ŽIVOT Podpora zdravého životního stylu ve školách v Kraji Vysočina projekt číslo CZ.1.07/1.1. 00/02.0014 Příklad dobré praxe na téma ZDRAVÝ ŽIVOT = SPOKOJENÝ ŽIVOT Jméno autora Mgr. Irena Batelková Název příkladu

Více

Jídelní lístek. ( Jídelní lístek je platný od )

Jídelní lístek. ( Jídelní lístek je platný od ) Jídelní lístek ( Jídelní lístek je platný od 1.1.2018 ) Tato jídla se podávají pouze od 11:00 do 15:00 100g Přírodní vepřový steak, zeleninová obloha 107,- 100g Přírodní vepřový řízek na žampionech, zeleninová

Více

Recepty pro týden 24.10.- 30.10.

Recepty pro týden 24.10.- 30.10. Kuře s lilkem Na 1 porci: 150 g kuřecích prsou nebo ¼ kuřete bez kůže 1stroužek česneku 400 g lilku tymián, dragon, bazalka směs koření na kuře Kuře omyjeme a osušíme, lilek nakrájíme na silnější plátky,

Více

JÍDELNÍČEK - LISTOPAD 2015

JÍDELNÍČEK - LISTOPAD 2015 JÍDELNÍČEK - LISTOPAD 2015 PONDĚLÍ 2. 11. 1. Podzimní minestrone/1,9 (*mrkev*sekaná rajčata*protlak*cuketa*cibule*bílé fazole*celer*petržel*olivový olej*brambory*anglická slanina*česnek*šalvěj) Obalované

Více

Plackové raw party raw food seminář

Plackové raw party raw food seminář Plackové raw party raw food seminář 17. a 18. května 2014 v IC Zahrada na Žižkově Živé jídlo je takové jídlo, které nám dává příroda syrové ovoce, zelenina, semínka, ořechy, byliny, atd. Nevaříme ho s

Více