MĚSTO PROSEČ, náměstí Dr. Tošovského 18, Proseč ZŘIZOVACÍ LISTINA

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "MĚSTO PROSEČ, náměstí Dr. Tošovského 18, 539 44 Proseč ZŘIZOVACÍ LISTINA"

Transkript

1 MĚSTO PROSEČ, náměstí Dr. Tošovského 18, Proseč ZŘIZOVACÍ LISTINA Podle ust. 84 odst. 2 písm. e) zákona č. 128/2000 Sb., o obcích (obecní zřízení ve znění pozdějších předpisů) a podle ust. 27 ost. 2 zákona č. 250/2000 Sb., o rozpočtových pravidlech územních rozpočtů, ve znění pozdějších předpisů, Zastupitelstvo města Proseč mění zřizovací listinu příspěvkové organizace (dále jen organizace ): Základní škola Proseč, okres Chrudim ze dne 1. listopadu 2009 ve znění pozdějších dodatků a vydává ji v úplném znění. čl. I Zřizovatel Název: Město Proseč Okres: Chrudim Sídlo: náměstí Dr. Tošovského 18, Proseč IČO: DIČ: CZ čl. II Organizace Název: Základní škola a mateřská škola Proseč Sídlo: Rybenská 260, Proseč Právní forma: Příspěvková organizace zřízená obcí IČO:

2 čl. III Druhy a typy škol a školských zařízení, jejichž činnost organizace vykonává 1. Základní škola 2. Mateřská škola 3. Školní družina 4. Školní jídelna 5. Školní jídelna výdejna čl. IV Hlavní účel a předmět činnosti organizace 1. Základní škola poskytuje základní vzdělávání v rámci povinné školní docházky v souladu s cíli základního vzdělávání uvedenými v 44 a podle vzdělávacích programů uvedených v 3 zákona č. 561/2004 Sb., o předškolním, základním, středním, vyšším odborném a jiném vzdělávání (dále školský zákon), ve znění pozdějších předpisů. Hlavním účelem je výchova a vzdělávání žáků, které se uskutečňuje v souladu s vyhláškou č. 48/2005 Sb., o základním vzdělávání a některých náležitostech plnění povinné školní docházky, ve znění pozdějších předpisů. 2. Mateřská škola uskutečňuje předškolní vzdělávání v souladu s cíli předškolního vzdělávání uvedenými v 33 školského zákona a podle školního vzdělávacího programu. Hlavním účelem je zvýšení sociálně kulturní úrovně péče o děti a vytváření předpokladů jejich pozdějšího vzdělávání. Předškolní vzdělávání se uskutečňuje v souladu s vyhláškou č. 14/2005 Sb., o předškolním vzdělávání, ve znění pozdějších předpisů. 3. Školní družina uskutečňuje zájmové vzdělávání podle 111 a podle vzdělávacích programů uvedených v 5 školského zákona a podle příslušných prováděcích právních předpisů, zejména podle vyhlášky č. 74/2005 Sb., o zájmovém vzdělávání, ve znění pozdějších předpisů. 4. Školní jídelna a školní jídelna - výdejna poskytují školské služby podle 119 školského zákona. Stravovací služby žáků se uskutečňují v souladu s vyhláškou č. 107/2005 Sb., o školním stravování, ve znění pozdějších předpisů. Školní jídelna a školní jídelna - výdejna zajišťují vedle školního stravování dětí a žáků také závodní stravování zaměstnanců příspěvkové organizace, které se uskutečňuje v souladu s vyhláškou č. 84/2005 Sb., o nákladech na závodní stravování a jejich úhradě v příspěvkových organizacích zřízených samosprávnými celky, ve znění pozdějších předpisů.

3 čl. V Doplňková činnost organizace 1. K lepšímu využití všech svých hospodářských možností a odbornosti svých zaměstnanců a za účelem dosažení zisku může organizace vykonávat tyto doplňkové činnosti: a) poskytování stravování cizím osobám, a to za úplatu b) pořádání odborných kurzů, odborných školení, vzdělávacích akcí, kulturních akcí a vydavatelských činnosti pro veřejnost a služby s tím spojené c) pronájem učeben a jiných prostor školy za účelem vzdělávání nebo sportovního nebo kulturního vyžití d) kopírovací služby 2. Doplňková činnost nesmí narušovat plnění hlavního účelu a předmětu činnosti organizace. 3. Doplňková činnost jako celek nesmí být za příslušný kalendářní rok ztrátová. 4. Organizace je povinna zajistit v účetnictví oddělené sledování hlavní činnosti a doplňkové činnosti. 5. Zřizovatel může organizaci uložit odvod do svého rozpočtu (dle ust. 28 odst. 6 zákona č. 250/2000 Sb.). 6. Zisk dosažený z doplňkové činnosti může organizace použít pouze ve prospěch své hlavní činnosti. Výjimečně jiné použití zisku je možné jen na základě předchozího písemného souhlasu zřizovatele. 7. Ostatní doplňková (podnikatelská) činnost smí být provozována jen se souhlasem zřizovatele. 8. Ředitel organizace je povinen zpracovat Směrnici o doplňkové činnosti. čl. VI Statutární orgán 1. Statutárním orgánem organizace je ředitel školy (dále jen "ředitel") jmenovaný do funkce a odvolávaný z funkce Radou města Proseč podle 166 zákona č. 561/2004 Sb., o předškolním, základním, středním, vyšším odborném a jiném vzdělávání (školský zákon), ve znění pozdějších předpisů. 2. Ředitel plní úkoly vedoucího organizace a je oprávněn jednat jménem organizace ve všech věcech týkajících se organizace. 3. Ředitel plní úkoly podle ustanovení 164 a 165 zákona č. 561/2004 Sb., o předškolním, základním, středním, vyšším odborném a jiném vzdělávání (školský zákon), ve znění pozdějších předpisů.

4 4. Ředitel plně odpovídá za činnost a rozvoj organizace, za hospodárné využití svěřených prostředků a svěřeného majetku. 5. Ředitel stanoví vnitřní organizační strukturu organizace, vydává organizační řád a vnitřní směrnice dle provozních potřeb a v souladu s platnými právními předpisy, jakož i s předpisy zřizovatele. 6. Ředitel vykonává všechna práva a povinnosti zaměstnavatele vyplývající ze zákona č. 262/2006 Sb., zákoník práce, ve znění pozdějších předpisů. 7. Ředitel odpovídá za dodržování předpisů BOZP, PO a krizového řízení v organizaci. 8. Ředitel jmenuje svého statutárního zástupce, který ho zastupuje v plném rozsahu v době jeho nepřítomnosti. čl. VII Vymezení majetku ve vlastnictví zřizovatele předávaného do výpůjčky organizaci 1. Organizaci se předává do výpůjčky k zajištění hlavního účelu, k němuž byla zřízena, nemovitý majetek ve vlastnictví města Proseč. 2. Organizace má k tomuto majetku následující práva a povinnosti: - hospodárně a účelně majetek využívat, - řádně o tento majetek pečovat, udržovat jej, provádět běžné opravy a zákonné revize. 3. Další podmínky jsou stanoveny ve smlouvě o výpůjčce nemovitého majetku, která je uzavřená mezi městem Proseč a organizací a je Přílohou č. 1 této zřizovací listiny. 4. Kromě majetku ve výpůjčce neužívá organizace ke svému hospodaření žádný majetek, který je ve vlastnictví zřizovatele. čl. VIII Vymezení majetkových práv a povinností organizace 1. Organizace vůči majetku ve vlastnictví zřizovatele, svěřeného jí do výpůjčky, vykonává úlohu správce, přičemž s veškerým majetkem hospodaří bezúplatně a efektivně a ekonomicky jej využívá, a to po dobu trvání organizace. 2. Svěřený majetek organizace nesmí bez souhlasu zřizovatele prodat, půjčit, zastavit, vložit, darovat, vyřadit, svěřit k němu majetková práva jiné osobě, kromě pravomocí stanovených v bodě 10 tohoto článku. 3. O svěřený majetek je organizace povinna pečovat s péčí řádného hospodáře, v souladu s platnými obecně závaznými právními předpisy a předpisy zřizovatele, tj. mimo jiné chránit jej před zničením, poškozením, odcizením nebo zneužitím a před neoprávněnými zásahy.

5 Potřebu oprav spravovaného majetku oznamuje ředitel školy bez zbytečného odkladu zřizovateli, je povinen přijmout přitom taková opatření, která zamezí vzniku případného dalšího poškození, zničení nebo zcizení majetku. 4. Ředitel školy předkládá zřizovateli požadavky na investice a opravy v termínech tak, aby mohly být zahrnuty do rozpočtu obce na příslušný kalendářní rok. Ostatní opravy na majetku, který není pevnou součástí budov a pozemků, zajišťuje a financuje škola ze svých finančních zdrojů (rozpočet školy). 5. Organizace je povinna zabezpečit pravidelné a příslušnými předpisy stanovené revize a technické prohlídky majetku včetně jejich financování. 6. Organizace neprodleně informuje zřizovatele o potřebě oprav a údržby svěřeného majetku přesahující rámec běžné údržby a oprav a finanční možnosti organizace. 7. Stavební opravy, úpravy a rekonstrukce nemovitého majetku podléhají souhlasu zřizovatele. 8. S movitým majetkem je organizace povinna nakládat rovněž s náležitou péčí a o tomto majetku vést operativní a účetní evidenci. Movitý majetek pořízený z příspěvku státu, zřizovatele, daru nebo z výsledku doplňkové činnosti, se považuje rovněž za svěřený majetek. 9. Movitý majetek se svěřuje organizaci s právy vyřazení a likvidace v režimu zákona č. 563/1991 Sb., o účetnictví, event. prodeje za ceny v místě a čase obvyklé. 10. Movitý majetek může organizace zapůjčit nebo darovat svým žákům pouze k zajištění výchovy a vzdělávání v souladu s příslušnými školskými předpisy. 11. V rámci péče o svěřený majetek je organizace povinna provádět pravidelnou inventarizaci majetku v souladu se zákonem č. 563/1991 Sb., o účetnictví (pravidelně jedenkrát ročně se stavem vždy k běžného roku). 12. Organizace má k vlastnímu majetku následující práva a povinnosti: odepisovat majetek, vyřazovat a prodávat drobný dlouhodobý majetek, dlouhodobý hmotný majetek s pořizovací cenou nad 40 tis. Kč. nebo nehmotný majetek nad 60 tis. Kč může vyřazovat a prodávat jen s předchozím souhlasem zřizovatele. 13. Nepotřebný majetek, který organizace získala bezúplatně od zřizovatele, musí přednostně nabídnout zřizovateli a pokud jej zřizovatel nepřijme, může jej převést do vlastnictví jiné osoby a to za podmínek stanovených zřizovatelem. 14. Ředitel školy vytváří podmínky rozvoje majetku a dohodne se zřizovatelem podmínky pro případnou další investiční výstavbu.

6 15. Majetek se předává do správy na dobu trvání příspěvkové organizace, pokud se nejedná o předaný nebo zapůjčený majetek na dobu určitou. 16. Pro hospodaření s majetkem zpracuje ředitel školy směrnice, které budou po schválení zřizovatelem závazné pro organizaci. čl. IX Finanční hospodaření organizace 1. Organizace hospodaří s peněžními prostředky získanými vlastní činností a s peněžními prostředky přijatými z rozpočtu zřizovatele a ze státního rozpočtu. Dále hospodaří s prostředky svých fondů, s peněžními dary od fyzických a právnických osob, včetně prostředků poskytnutých ze zahraničí. O hlavní, tak i doplňkové činnosti, pokud ji provádí, vede oddělené účetnictví. 2. Finanční vztahy mezi zřizovatelem a organizací stanovují: a) zákon č. 250/2000 Sb., o rozpočtových pravidlech územních rozpočtů, ve znění pozdějších předpisů, b) zákon č. 128/2000 Sb., o obcích (obecní zřízení), ve znění pozdějších předpisů. 3. Zřizovatel poskytuje příspěvek na provoz organizace podle předem stanovených a hodnotitelných nebo měřitelných ukazatelů zobrazujících její výkony nebo jiná kriteria jejich potřeb. 4. Zřizovatel touto zřizovací listinou dává předchozí souhlas organizaci k přijímání finančních darů účelově neurčených. O jejich přijetí rozhoduje ředitel a informuje o nich zřizovatele. 5. Organizace nesmí bez souhlasu zřizovatele: a) uzavírat smlouvy o půjčce či úvěru b) přijímat na sebe závazek ručitele c) nakupovat akcie či jiné cenné papíry nebo je přijímat jako protihodnotu za své pohledávky vůči jiným subjektům d) uzavírat smlouvy o finančním leasingu nebo pořizovat věci nákupem na splátky nebo smlouvou o nájmu s právem koupě e) pořizovat dlouhodobý hmotný majetek nad 40 tis. Kč za 1 ks (v případě pořízení motorového vozidla vždy) a dlouhodobý nehmotný majetek nad 60 tis. Kč za 1 ks f) posílit svůj investiční fond převodem z rezervního fondu, resp. pouze ve výši písemně odsouhlasené zřizovatelem g) přijímat věcné dary nad 50 tis. Kč h) čerpat prostředky investičního fondu

7 6. Organizace se při zadávání zakázek v souvislosti se svojí činností řídí zákonem č. 137/2006 Sb., o veřejných zakázkách, ve znění pozdějších předpisů a také předpisem zřizovatele, kterým se stanoví způsob zadávání veřejných zakázek malého rozsahu. Výsledky a průběh výběrového řízení může kdykoli kontrolovat zřizovatel. 7. Organizace není oprávněna poskytovat dary nebo půjčky jiným subjektům, s výjimkou obvyklých peněžitých nebo věcných darů a půjček svým zaměstnancům a jiným osobám ze svého fondu kulturních a sociálních potřeb. 8. Pokud zřizovatel nerozhodne jinak, výnosy z pronájmu nemovitého majetku zřizovatele svěřeného do výpůjčky organizaci jsou příjmem organizace a musí být využity ve prospěch péče o svěřený nemovitý majetek; výnosy z pronájmu movitého majetku mohou být využity i ve prospěch péče o movitý majetek. 9. Organizace vytváří své peněžní fondy. Jejich tvorba a užití jsou uvedeny v ust. 30 až 33 zákona č. 250/2000 Sb., o rozpočtových pravidlech územních rozpočtů. čl. X Ostatní práva a povinnosti 1. Organizace je povinna dodržovat veškeré obecně závazné právní předpisy České republiky, příkazy, pokyny a směrnice Ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy ČR a vyhlášky, nařízení, směrnice a usnesení města Proseč. 2. Organizace musí kdykoliv na vyžádání umožnit zřizovateli pro potřeby kontroly volný přístup k majetku, účetní a majetkové evidenci, vnitřním předpisům, veškeré korespondenci a výstupům z činnosti organizace, výpisům z bankovních účtů apod., pokud toto není v rozporu se speciální právní úpravou. čl. XI Vymezení doby trvání organizace 1. Příspěvková organizace se zřizuje na dobu neurčitou. čl. XII Přechodná a závěrečná ustanovení 1. Tato zřizovací listina nabývá účinnosti dnem Další právní vztahy týkající se příspěvkové organizace a výslovně touto listinou neupravené se řídí příslušnými ustanoveními zákona č. 128/2000 Sb., o obcích (obecní zřízení), v

8 platném znění, zákona č. 250/2000 Sb., o rozpočtových pravidlech územních rozpočtů, v platném znění a ostatních obecně závazných předpisů. 3. Zřizovatel oznámí vznik příspěvkové organizace s příslušnými údaji Ústřednímu věstníku ČR v souladu s 27 odst. 4 zákona č. 250/2000 Sb. 4. Nedílnou součástí této zřizovací listiny je Příloha č. 1: Smlouva o výpůjčce, která obsahuje soupis budov v majetku města Proseč - výpis z inventární knihy. 5. Změny a doplňky této zřizovací listiny lze provádět pouze písemnou listinou, kterou zřizovatel doručí všem, u nichž je plněna registrační povinnost. 6. Aktualizace zřizovací listiny byla schválena Zastupitelstvem města Proseč dne usnesením č. 5/2015. V Proseči dne Jan Macháček, starosta města Proseč

9 Příloha č. 1 ke Zřizovací listině SMLOUVA O VÝPŮJČCE uzavřená dle 2193 až 2200 občanského zákoníku č. 89/2012 Sb., v platném znění MĚSTO PROSEČ se sídlem náměstí Dr. Tošovského 18, Proseč IČO: zastoupené Janem Macháčkem, starostou města (dále jen Půjčitel ) a ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA PROSEČ se sídlem Rybenská 260, Proseč IČO: zastoupená Mgr. Josefem Roušarem, ředitelem školy (dále jen Vypůjčitel ). uzavírají tuto Smlouvu o výpůjčce čl. I Předmět smlouvy 1) Půjčitel je výlučným vlastníkem: budovy čp. 260 včetně tělocvičny, postavené na pozemcích označených jako stavební parcely č. 322, č. 323/1, č. 463 a pozemkových parcel č. 604/1, č. 604/3, č. 604/4, č. 604/9, č. 648/2, č. 648/3 a č. 648/4, vše k.ú. Proseč u Skutče, budovy čp. 220, postavené na pozemcích označených jako stavební parcely č. 324, č. 588 a pozemkové parcely č. 284/2 a části pozemkové parcely č. 285/1, vše v k.ú. Proseč u Skutče budovy čp. 70, postavené na pozemku označeném jako stavební parcela č. 467, k.ú. Proseč u Skutče.

10 Výše uvedené nemovitosti jsou zapsané na listu vlastnictví č , pro město Proseč, katastrální území Proseč u Skutče, vedené Katastrálním úřadem pro Pardubický kraj, pracoviště Chrudim. (dále jen Předmět výpůjčky ). 2) Půjčitel přenechává k bezplatnému užívání předmět výpůjčky vypůjčiteli na dobu neurčitou po celou dobu existence vypůjčitele. 3) Vypůjčitel předmět výpůjčky dle čl. I odst. 1) tohoto článku přebírá od půjčitele, což obě smluvní strany stvrzují svým vlastnoručním podpisem. 4) Vypůjčitel prohlašuje, že stav přenechaných nemovitostí je mu osobně znám, a že se předávají ve stavu způsobilém k řádnému užívání pro zajištění jeho činnosti. Je povinen chránit je před poškozením, ztrátou nebo zničením. 5) Půjčitel souhlasí, aby si vypůjčitel ponechal veškeré příjmy z vypůjčeného majetku. čl. II Práva a povinnosti vypůjčitele 1) Vypůjčitel může přenechat k užívání předmět výpůjčky třetím subjektům pouze v případech, kdy se bude jednat o zajištění činnosti vyplývající ze zřizovací listiny a v souladu s touto zřizovací listinou. Vypůjčitel má právo uzavírat smlouvy o přenechání věci do užívání, v rámci doplňkové činnosti v souladu se zřizovací listinou. Vypůjčitel má právo uzavírat smlouvy o přenechání věci do užívání, v rámci doplňkové činnosti v souladu se zřizovací listinou, na dobu nejdéle jednoho roku. čl. III Zánik závazku 1) V případě předčasného ukončení smluvního vztahu, odstoupení některé ze stran od smlouvy, je vypůjčitel povinen předat předmět výpůjčky zpět půjčiteli. O vrácení předmětu výpůjčky sepíší obě strany písemný protokol, v němž zaznamenají stav předmětu výpůjčky, včetně případných nedostatků. Písemný protokol musí být podepsaný oběma smluvními stranami na jedné listině.

11 čl. IV Závěrečná ustanovení 1) Obě smluvní strany shodně prohlašují, že si tuto smlouvu před jejím podpisem přečetly, že byla uzavřena po vzájemném projednání podle jejich pravé a svobodné vůle, určitě, vážně a srozumitelně, nikoliv v tísni a za nápadně nevýhodných podmínek. 2) Změny a doplňky této smlouvy lze činit pouze písemně, číslovanými dodatky, podepsanými oběma smluvními stranami na jedné listině. 3) Smlouva je sepsána ve čtyřech vyhotoveních, z nichž po dvou obdrží každá smluvní strana. 4) Podpisem této smlouvy vypůjčitel prohlašuje, že byl půjčitelem řádně poučen o tom, jak má Předmět výpůjčky užívat. 5) Smlouva nabývá účinnosti dne a nahrazuje smlouvu o výpůjčce ze dne ) Tato smlouva o výpůjčce byla schválena Zastupitelstvem města Proseč dne usnesením č. 2/2015. V Proseči dne Za půjčitele: Za vypůjčitele: Jan Macháček Mgr. Josef Roušar starosta města ředitel školy

12 Příloha č. 1 ke Smlouvě o výpůjčce (příloha č. 1 ke Zřizovací listině ZŠ a MŠ) Soupis budov v majetku města Proseč - výpis z inventární knihy ZÁKLADNÍ ŠKOLA Inv. č. Název rok pořízení Částka Poznámka 1/3 ZŠ čp ,00 1/ 4 Tělocvična u ZŠ ,00 Celkem ,00 MATEŘSKÁ ŠKOLA 1/6 Mateřská škola čp ,00 2/169 Altán u MŠ ,00 1/52 Budova čp. 70-2/ ,00 PC= Celkem ,00 Celkem ZŠ a MŠ ,00 V Proseči dne Jan Macháček starosta města

II. Vymezení hlavního účelu a předmětu činnosti III. Označení statutárních orgánů a způsob, jakým vystupují jménem organizace IV.

II. Vymezení hlavního účelu a předmětu činnosti III. Označení statutárních orgánů a způsob, jakým vystupují jménem organizace IV. Č. j.: O L O M O U C K Ý K R A J Jeremenkova 40a, 779 11 Olomouc Rada Olomouckého kraje na základě usnesení Zastupitelstva Olomouckého kraje UZ/9/26/2009 ze dne 25. 9. 2009 vyhlašuje úplné znění zřizovací

Více

S T A T U T Á R N Í M Ě S T O L I B E R E C

S T A T U T Á R N Í M Ě S T O L I B E R E C S T A T U T Á R N Í M Ě S T O L I B E R E C 1. zasedání zastupitelstva města dne: 27. 1. 2011 Bod pořadu jednání: Věc: Dodatek č. 1 ke zřizovací listině Dětského centra SLUNÍČKO Liberec, příspěvkové organizace

Více

Pro jednání zastupitelstva města dne: 9.12.2015 Zpracoval: Mgr. Jiří Petr, odbor školství a kultury Předkládá: Mgr. David Šimek, starosta města

Pro jednání zastupitelstva města dne: 9.12.2015 Zpracoval: Mgr. Jiří Petr, odbor školství a kultury Předkládá: Mgr. David Šimek, starosta města Odbor školství a kultury 5.1. Pro jednání zastupitelstva města dne: 9.12.2015 Zpracoval: Mgr. Jiří Petr, odbor školství a kultury Předkládá: Mgr. David Šimek, starosta města Úkony zřizovatele Důvodová

Více

mění a vydává ji v úplném znění

mění a vydává ji v úplném znění Z Ř I Z O V A C Í L I S T I N A Zastupitelstvo obce Dolní Dobrouč usnesením č. 12 ze dne 27. 10. 2009, podle 178 odst. 1 zákona č. 561/2004 Sb., o předškolním, základním, středním, vyšším odborném a jiném

Více

Sport Hluk, příspěvková organizace

Sport Hluk, příspěvková organizace Úplné znění ZŘIZOVACÍ LISTINY PŘÍSPĚVKOVÉ ORGANIZACE Město Hluk se sídlem v ulici Hřbitovní 140, 687 25 Hluk, IČ 00290939, DIČ CZ00290939 usnesením č. 26/10 zastupitelstva města ze dne 10.2.2010 vydává

Více

ÚPLNÉ ZNĚNÍ ZŘIZOVACÍ LISTINY ve znění ke dni 1. 1. 2016. v y d á v á. Zřizovací listinu

ÚPLNÉ ZNĚNÍ ZŘIZOVACÍ LISTINY ve znění ke dni 1. 1. 2016. v y d á v á. Zřizovací listinu ÚPLNÉ ZNĚNÍ ZŘIZOVACÍ LISTINY ve znění ke dni 1. 1. 2016 Jihočeský kraj se sídlem v Českých Budějovicích U Zimního stadionu 1952/2 370 76 České Budějovice IČ 70890650 zastoupený hejtmanem Mgr. Jiřím Zimolou

Více

Vzor zřizovací listiny příspěvkové organizace. Obec / město Horní Dolní. z ř i z o v a c í l i s t i n u

Vzor zřizovací listiny příspěvkové organizace. Obec / město Horní Dolní. z ř i z o v a c í l i s t i n u Vzor zřizovací listiny příspěvkové organizace Obec / město Horní Dolní Zastupitelstvo obce/města Horní-Dolní vydává na základě usnesení č. ZO.., v souladu s ustanovením 84 odst. 2 písmena d) zákona č.

Více

ZŘIZOVACÍ LISTINU příspěvkové organizace Základní škola a Mateřská škola Tachlovice, okres Praha-západ

ZŘIZOVACÍ LISTINU příspěvkové organizace Základní škola a Mateřská škola Tachlovice, okres Praha-západ Obec Tachlovice se sídlem úřadu Jakubská náves 8, 252 17 Tachlovice, IČ 00233871 podle ustanovení 35, 84 odst. 2. písm. d) zákona č. 128/2000 Sb., o obcích, ve znění pozdějších předpisů, podle ustanovení

Více

OLOMOUCKÝ KRAJ Jeremenkova 40 a 779 00 OLOMOUC

OLOMOUCKÝ KRAJ Jeremenkova 40 a 779 00 OLOMOUC OLOMOUCKÝ KRAJ Jeremenkova 40 a 779 00 OLOMOUC ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Rozhodnutím Ministerstva kultury České

Více

Obec Tismice. z ř i z u j e

Obec Tismice. z ř i z u j e Zřizovací listina příspěvkové organizace Mateřská škola Tismice Obec Tismice z ř i z u j e Zastupitelstvo Obce Tismice vydává podle ustanovení 8 odst. 1 a dále dle 179 odst. 1 písm. a) zákona č. 561/2004

Více

MĚSTO CHRAST ZASTUPITELSTVO MĚSTA

MĚSTO CHRAST ZASTUPITELSTVO MĚSTA MĚSTO CHRAST ZASTUPITELSTVO MĚSTA ZŘIZOVACÍ LISTINA Podle 84, odst. 2, písm. d) zákona č. 128/2000 Sb. o obcích (obecní zřízení) ve znění pozdějších předpisů, podle 27 zákona č. 250/2000 Sb. o rozpočtových

Více

OLOMOUCKÝ KRAJ Jeremenkova 40a, 779 11 Olomouc

OLOMOUCKÝ KRAJ Jeremenkova 40a, 779 11 Olomouc Č. j.: KUOK 93903/2009 OLOMOUCKÝ KRAJ Jeremenkova 40a, 779 11 Olomouc Dodatek č. 4 ke zřizovací listině č. j. 4596/2001 ze dne 21. 12. 2001 ve znění dodatku č. 1 č. j. 224/2003 ze dne 28. 11. 2002, dodatku

Více

Úplné znění zřizovací listiny. Muzeum Komenského v Přerově, příspěvková organizace

Úplné znění zřizovací listiny. Muzeum Komenského v Přerově, příspěvková organizace OLOMOUCKÝ KRAJ Jeremenkova 40a 779 11 OLOMOUC Úplné znění zřizovací listiny Muzea Komenského v Přerově, příspěvkové organizace vyhotovené na základě usnesení Zastupitelstva Olomouckého kraje č. UZ/12/9/2014

Více

STATUTÁRNÍ MESTO OSTRAVA, MESTSKÝ OBVOD OSTRAVA-JIH. Zastupitelstvo mestského obvodu Ostrava-Jih. schvaluje

STATUTÁRNÍ MESTO OSTRAVA, MESTSKÝ OBVOD OSTRAVA-JIH. Zastupitelstvo mestského obvodu Ostrava-Jih. schvaluje STATUTÁRNÍ MESTO OSTRAVA, MESTSKÝ OBVOD OSTRAVA-JIH Zastupitelstvo mestského obvodu Ostrava-Jih schvaluje svým usnesením c. 492/18 ze dne 15.9.2005 v souladu se zákonem c. 250/2000 Sb., o rozpoctových

Více

Pravidla pro vztah města a příspěvkových organizací

Pravidla pro vztah města a příspěvkových organizací Statutární město Pardubice Magistrát města Pardubic SMĚRNICE Č. 1/2014 Pravidla pro vztah města a příspěvkových organizací Rada města, v souladu s ustanovením 110 odst. 4 písm. e) obecního zřízení, vydává

Více

Zřizovací listina. Centrum sociálních služeb města Letovice, příspěvková organizace. Město Letovice,okres Blansko, IČO 280518 jako zřizovatel,

Zřizovací listina. Centrum sociálních služeb města Letovice, příspěvková organizace. Město Letovice,okres Blansko, IČO 280518 jako zřizovatel, Zřizovací listina Město Letovice,okres Blansko, IČO 280518 jako zřizovatel, v souladu s ustanovením 27 zákona 250/2000 Sb., o rozpočtových pravidlech územních rozpočtů, ve znění pozdějších předpisů, v

Více

MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ ZASTUPITELSTVA MĚSTA PÍSKU DNE 31.03.2016

MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ ZASTUPITELSTVA MĚSTA PÍSKU DNE 31.03.2016 Odbor správy majetku, odbor sociálních věcí V Písku dne: 15.03.2016 MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ ZASTUPITELSTVA MĚSTA PÍSKU DNE 31.03.2016 MATERIÁL K PROJEDNÁNÍ Změna zřizovací listiny příspěvkové organizace Městské

Více

Zřizovací listina Vlastivědné muzeum Jesenicka, příspěvková organizace

Zřizovací listina Vlastivědné muzeum Jesenicka, příspěvková organizace OLOMOUCKÝ KRAJ Jeremenkova 40 a 779 11 OLOMOUC Zřizovací listina Vlastivědné muzeum Jesenicka, příspěvková organizace Podle zákona č. 290/2002 Sb., o přechodu některých dalších věcí, práv a závazků České

Více

ÚPLNÉ ZNĚNÍ ZŘIZOVACÍ LISTINY ve znění ke dni 1. ledna 2012. v y d á v á. tuto

ÚPLNÉ ZNĚNÍ ZŘIZOVACÍ LISTINY ve znění ke dni 1. ledna 2012. v y d á v á. tuto ÚPLNÉ ZNĚNÍ ZŘIZOVACÍ LISTINY ve znění ke dni 1. ledna 2012 Jihočeský kraj U zimního stadionu 1952/2, 370 76 České Budějovice IČ 70890650 zastoupený hejtmanem Mgr. Jiřím Zimolou dále jen zřizovatel v y

Více

O P A T Ř E N Í ZASTUPITELSTVA OBCE VELKÉ BŘEZNO

O P A T Ř E N Í ZASTUPITELSTVA OBCE VELKÉ BŘEZNO O P A T Ř E N Í ZASTUPITELSTVA OBCE VELKÉ BŘEZNO č. 3/2016 o změně zřizovací listiny organizační složky obce Jednotky sboru dobrovolných hasičů obce Velké Březno JPO II, ze dne 26. 6.2009, kterým se vydává

Více

ÚPLNÉ ZNĚNÍ ZŘIZOVACÍ LISTINY ORGANIZAČNÍ SLOŽKY MĚSTA ZÁBŘEH MĚSTSKÁ SOCIÁLNÍ ZAŘÍZENÍ

ÚPLNÉ ZNĚNÍ ZŘIZOVACÍ LISTINY ORGANIZAČNÍ SLOŽKY MĚSTA ZÁBŘEH MĚSTSKÁ SOCIÁLNÍ ZAŘÍZENÍ ÚPLNÉ ZNĚNÍ ZŘIZOVACÍ LISTINY ORGANIZAČNÍ SLOŽKY MĚSTA ZÁBŘEH MĚSTSKÁ SOCIÁLNÍ ZAŘÍZENÍ Zastupitelstvo města Zábřeh v souladu s ustanovením 35 a 84 odst. 2 písm. d) zákona č. 128/2000 Sb., o obcích (obecní

Více

Veřejnoprávní smlouva o poskytnutí dotace

Veřejnoprávní smlouva o poskytnutí dotace Veřejnoprávní smlouva o poskytnutí dotace Článek I Smluvní strany 359/OŠK/2015 Poskytovatel: statutární město Havířov Sídlo: 736 01 Havířov-Město, Svornosti 86/2 Zastoupen: Ing. Martinou Dresslerovou,

Více

Smlouva o nájmu č. j. KRPZ-30437/ČJ-2010-1500VO-ZIP. čl. I Předmět nájmu a účel nájmu

Smlouva o nájmu č. j. KRPZ-30437/ČJ-2010-1500VO-ZIP. čl. I Předmět nájmu a účel nájmu Strana 1 Smlouva o nájmu č. j. 1. Česká republika Krajské ředitelství policie Zlínského kraje se sídlem: J. A. Bati 5637, 760 01 Zlín IČ: 72052767 DIČ: CZ72052767 není plátcem DPH zastoupená: plk. Ing.

Více

Základní umělecká škola Třebíč, Masarykovo náměstí 1313, 674 01 Třebíč ORGANIZAČNÍ ŘÁD ZÁKLADNÍ UMĚLECKÉ ŠKOLY TŘEBÍČ. vnitřní předpis č.

Základní umělecká škola Třebíč, Masarykovo náměstí 1313, 674 01 Třebíč ORGANIZAČNÍ ŘÁD ZÁKLADNÍ UMĚLECKÉ ŠKOLY TŘEBÍČ. vnitřní předpis č. Základní umělecká škola Třebíč, Masarykovo náměstí 1313, 674 01 Třebíč ORGANIZAČNÍ ŘÁD ZÁKLADNÍ UMĚLECKÉ ŠKOLY TŘEBÍČ vnitřní předpis č. 1/2013 Čl. I Organizační řád Základní umělecké školy Třebíč (dále

Více

Smlouva o výpůjčce a následném darování č.

Smlouva o výpůjčce a následném darování č. Smlouva o výpůjčce a následném darování č. uzavřená podle ustanovení 2193 a násl. a 2055 a násl. zákona č. 89/2012 Sb., občanský zákoník, v platném znění, kterou níže uvedeného dne, měsíce a roku uzavřely

Více

Město Lipník nad Bečvou. Zřizovací listina příspěvkové organizace

Město Lipník nad Bečvou. Zřizovací listina příspěvkové organizace Město Lipník nad Bečvou Zřizovací listina příspěvkové organizace Město Lipník nad Bečvou, IČ 00301493, vydává na základě usnesení Zastupitelstva města Lipník nad Bečvou č. / 2008 - ZM ze dne 4. 3. 2008

Více

STATUTÁRNÍ MĚSTO PARDUBICE

STATUTÁRNÍ MĚSTO PARDUBICE STATUTÁRNÍ MĚSTO PARDUBICE Z Ř I Z O V A C Í L I S T I N A Zastupitelstvo města Pardubic v souladu s ustanovením 84 odst. 2 písm. d) zákona č. 128/2000 Sb., o obcích (obecní zřízení), v platném znění,

Více

Stanovy Dobrovolného svazku obcí Lesy Policka

Stanovy Dobrovolného svazku obcí Lesy Policka Stanovy Dobrovolného svazku obcí Lesy Policka I. Názvy a sídla členů svazku Dobrovolný svazek obcí Lesy Policka tvoří tito členové: 1. Město Police nad Metují, IČO 272949, Masarykovo náměstí 98, Police

Více

ÚPLNÉ ZNĚNÍ ZŘIZOVACÍ LISTINY ve znění ke dni 1. ledna 2016. v y d á v á. tuto

ÚPLNÉ ZNĚNÍ ZŘIZOVACÍ LISTINY ve znění ke dni 1. ledna 2016. v y d á v á. tuto ÚPLNÉ ZNĚNÍ ZŘIZOVACÍ LISTINY ve znění ke dni 1. ledna 2016 Jihočeský kraj U zimního stadionu 1952/2, 370 76 České Budějovice IČ 70890650 zastoupený hejtmanem Mgr. Jiřím Zimolou dále jen zřizovatel v y

Více

ÚPLNÉ ZNĚNÍ ZŘIZOVACÍ LISTINY ve znění ke dni 1. ledna 2015. v y d á v á. tuto

ÚPLNÉ ZNĚNÍ ZŘIZOVACÍ LISTINY ve znění ke dni 1. ledna 2015. v y d á v á. tuto ÚPLNÉ ZNĚNÍ ZŘIZOVACÍ LISTINY ve znění ke dni 1. ledna 2015 Jihočeský kraj U zimního stadionu 1952/2, 370 76 České Budějovice IČ 70890650 zastoupený hejtmanem Mgr. Jiřím Zimolou dále jen zřizovatel v y

Více

Z Ř I Z O V A C Í L I S T I N U

Z Ř I Z O V A C Í L I S T I N U ÚPLNÉ ZNĚNÍ ZŘÍZOVACÍ LISTINY KE DNI 1. 1. 2015 MĚSTO SEDLČANY Zastupitelstvo města Sedlčany vydává na základě usnesení č. 84 z 24. 10. 2011 v souladu s ustanovením 84 odst. 2 písmena d) zákona č. 128/2000

Více

Město Česká Třebová. vydává Pravidla pro hospodaření příspěvkových organizací zřízených Městem Česká Třebová.

Město Česká Třebová. vydává Pravidla pro hospodaření příspěvkových organizací zřízených Městem Česká Třebová. Město Česká Třebová Město Česká Třebová na základě usnesení rady města č. 739 ze dne 27.06.2016, v souladu se zákonem č. 250/2000 Sb., o rozpočtových pravidlech územních rozpočtů, ve znění pozdějších předpisů,

Více

Dodatek č. 2 ke zřizovací listině ze dne 11.12.2000

Dodatek č. 2 ke zřizovací listině ze dne 11.12.2000 Dodatek č. 2 ke zřizovací listině ze dne 11.12.2000 Zastupitelstvo města Jičína schválilo na svém 21. zasedání dne 19.10.2009 s účinností od 1.11.2009 změnu čl. V-VII zřizovací listiny Základní umělecké

Více

o zajištění správy, provozu a oprav společných částí domu a služeb spojených s užíváním bytové (nebytové) jednotky

o zajištění správy, provozu a oprav společných částí domu a služeb spojených s užíváním bytové (nebytové) jednotky strana1 P Ř Í K A Z N Í S M L O U V A o zajištění správy, provozu a oprav společných částí domu a služeb spojených s užíváním bytové (nebytové) jednotky Smluvní strany: Společenství vlastníků jednotek.

Více

S M L O U V A pro správu, provoz a údržbu sběrného dvora odpadů Bystřice uzavřená v souladu s 261 odst. 2 a 269 odst. 2 obchodního zákoníku

S M L O U V A pro správu, provoz a údržbu sběrného dvora odpadů Bystřice uzavřená v souladu s 261 odst. 2 a 269 odst. 2 obchodního zákoníku S M L O U V A pro správu, provoz a údržbu sběrného dvora odpadů Bystřice uzavřená v souladu s 261 odst. 2 a 269 odst. 2 obchodního zákoníku mezi Městem Bystřice se sídlem Dr.E.Beneše 25, 257 51 Bystřice

Více

MĚSTO CHLUMEC MATEŘSKÁ ŠKOLA POHÁDKA, ZALUŽANSKÁ 297 CHLUMEC PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE. Článek I. Zřizovatel

MĚSTO CHLUMEC MATEŘSKÁ ŠKOLA POHÁDKA, ZALUŽANSKÁ 297 CHLUMEC PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE. Článek I. Zřizovatel Z Ř I Z O V A C Í L I S T I N A MATEŘSKÁ ŠKOLA POHÁDKA, ZALUŽANSKÁ 297 CHLUMEC PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE Článek I. Zřizovatel Úplný název zřizovatele: Město Chlumec Okres: Ústí nad Labem Adresa: Krušnohorská

Více

Z Ř I Z O V A C Í L I S T I N A

Z Ř I Z O V A C Í L I S T I N A Z Ř I Z O V A C Í L I S T I N A Město Uherské Hradiště na základě rozhodnutí Zastupitelstva města č. 169/XII. ze dne 1. listopadu 2004 podle ustanovení 84 odst. 2, písm. e) zákona č. 128/2000 Sb. o obcích,

Více

Základní umělecká škola Třebíč, Masarykovo náměstí 1313, 674 01 Třebíč ORGANIZAČNÍ ŘÁD ZÁKLADNÍ UMĚLECKÉ ŠKOLY TŘEBÍČ. vnitřní předpis č.

Základní umělecká škola Třebíč, Masarykovo náměstí 1313, 674 01 Třebíč ORGANIZAČNÍ ŘÁD ZÁKLADNÍ UMĚLECKÉ ŠKOLY TŘEBÍČ. vnitřní předpis č. Základní umělecká škola Třebíč, Masarykovo náměstí 1313, 674 01 Třebíč ORGANIZAČNÍ ŘÁD ZÁKLADNÍ UMĚLECKÉ ŠKOLY TŘEBÍČ vnitřní předpis č. 11/2014 Čl. I Organizační řád Základní umělecké školy Třebíč (dále

Více

Zákon č. 499/2004 Sb., o archivnictví a spisové službě a o změně některých zákonů

Zákon č. 499/2004 Sb., o archivnictví a spisové službě a o změně některých zákonů II. Tento zákon upravuje PLATNÁ ZNĚNÍ NOVELIZOVANÝCH ZÁKONŮ SE ZAPRACOVANÝMI ZMĚNAMI Zákon č. 499/2004 Sb., o archivnictví a spisové službě a o změně některých zákonů a) výběr, evidenci a kategorizaci

Více

S m ě r n i c e č. 1

S m ě r n i c e č. 1 Krajská knihovna Karlovy Vary Závodní 378/84, 360 06 Karlovy Vary S m ě r n i c e č. 1 PRACOVNÍ ŘÁD OBSAH: ČÁST PRVNÍ Úvodní ustanovení 3 ČÁST DRUHÁ Vznik, změna a skončení pracovního poměru 3 ČÁST TŘETÍ

Více

ÚPLNÉ ZNĚNÍ ZŘIZOVACÍ LISTINY ve znění ke dni 1. ledna 2016. v y d á v á. tuto

ÚPLNÉ ZNĚNÍ ZŘIZOVACÍ LISTINY ve znění ke dni 1. ledna 2016. v y d á v á. tuto ÚPLNÉ ZNĚNÍ ZŘIZOVACÍ LISTINY ve znění ke dni 1. ledna 2016 Jihočeský kraj U zimního stadionu 1952/2, 370 76 České Budějovice IČ 70890650 zastoupený hejtmanem Mgr. Jiřím Zimolou dále jen zřizovatel v y

Více

Veřejnoprávní smlouva o poskytnutí dotace

Veřejnoprávní smlouva o poskytnutí dotace Veřejnoprávní smlouva o poskytnutí dotace Článek I Smluvní strany 410/OŠK/2016 Poskytovatel: statutární město Havířov Sídlo: 736 01 Havířov-Město, Svornosti 86/2 Zastoupen: Ing. Martinou Dresslerovou,

Více

ZÁSADY HOSPODAŘENÍ. I. Obecná ustanovení

ZÁSADY HOSPODAŘENÍ. I. Obecná ustanovení ZÁSADY HOSPODAŘENÍ s finančními prostředky a dalším majetkem základních organizacích Odborového sdružení základních organizací Dopravního podniku Autobusy Praha, o.z. Tyto zásady jsou závazné pro ty základní

Více

ÚPLNÉ ZNĚNÍ ZŘIZOVACÍ LISTINY ve znění ke dni 1. ledna 2016. v y d á v á. tuto

ÚPLNÉ ZNĚNÍ ZŘIZOVACÍ LISTINY ve znění ke dni 1. ledna 2016. v y d á v á. tuto ÚPLNÉ ZNĚNÍ ZŘIZOVACÍ LISTINY ve znění ke dni 1. ledna 2016 Jihočeský kraj U zimního stadionu 1952/2, 370 76 České Budějovice IČ 70890650 zastoupený hejtmanem Mgr. Jiřím Zimolou dále jen zřizovatel v y

Více

KRÁLOVÉHRADECKÝ KRAJ ZŘIZOVACÍ LISTINA. č.j. 23993/SM/2005 příspěvkové organizace: Střední průmyslová škola, Trutnov, Školní 101

KRÁLOVÉHRADECKÝ KRAJ ZŘIZOVACÍ LISTINA. č.j. 23993/SM/2005 příspěvkové organizace: Střední průmyslová škola, Trutnov, Školní 101 KRÁLOVÉHRADECKÝ KRAJ ZŘIZOVACÍ LISTINA č.j. 23993/SM/2005 příspěvkové organizace: Střední průmyslová škola, Trutnov, Školní 101 Čl. I. Na základě ustanovení 35 odst. 2 písm. k) zákona č. 129/2000 Sb.,

Více

Příloha č. 9 k materiálu č. 05/OŠR/02. schvaluje. změnu a úplné znění

Příloha č. 9 k materiálu č. 05/OŠR/02. schvaluje. změnu a úplné znění Statutární město Ostrava, městský obvod Moravská Ostrava a Přívoz Zastupitelstvo městského obvodu Moravská Ostrava a Přívoz schvaluje Příloha č. 9 k materiálu č. 05/OŠR/02 svým usnesením č. /ZMOb1014/22/14

Více

Ročník 2009 SBÍRKA ZÁKONŮ ČESKÁ REPUBLIKA Částka 93 Rozeslána dne 7. září 2009

Ročník 2009 SBÍRKA ZÁKONŮ ČESKÁ REPUBLIKA Částka 93 Rozeslána dne 7. září 2009 Ročník 2009 SBÍRKA ZÁKONŮ ČESKÁ REPUBLIKA Částka 93 Rozeslána dne 7. září 2009 O B S A H: 309. Úplné znění zákona č. 499/2004 Sb., o archivnictví a spisové službě a o změně některých zákonů, jak vyplývá

Více

MĚSTO CHLUMEC ZÁKLADNÍ ŠKOLY, MUCHOVA 228, CHLUMEC PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE. Článek I. Zřizovatel

MĚSTO CHLUMEC ZÁKLADNÍ ŠKOLY, MUCHOVA 228, CHLUMEC PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE. Článek I. Zřizovatel Z Ř I Z O V A C Í L I S T I N A ZÁKLADNÍ ŠKOLY, MUCHOVA 228, CHLUMEC PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE Článek I. Zřizovatel Úplný název zřizovatele: Město Chlumec Okres: Ústí nad Labem Adresa: Krušnohorská 39, 403

Více

Veřejnoprávní smlouva o poskytnutí dotace

Veřejnoprávní smlouva o poskytnutí dotace Veřejnoprávní smlouva o poskytnutí dotace Článek I Smluvní strany 152/OŠK/2015 Poskytovatel: statutární město Havířov Sídlo: 736 01 Havířov-Město, Svornosti 86/2 Zastoupen: Mgr. Danielem Vachtarčíkem,

Více

PŘÍLOHA VZOR ZŘIZOVACÍ LISTINY PŘÍSPEVKOVÉ ORGANIZACE:

PŘÍLOHA VZOR ZŘIZOVACÍ LISTINY PŘÍSPEVKOVÉ ORGANIZACE: PŘÍLOHA VZOR ZŘIZOVACÍ LISTINY PŘÍSPEVKOVÉ ORGANIZACE: ------------------------------------------------------------------------------------------------- ZL/číslo/rok OBEC / k r a j Zastupitelstvo OBCE

Více

U S N E S E N Í. MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 3 Rada městské části. č.j.: 559/2015

U S N E S E N Í. MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 3 Rada městské části. č.j.: 559/2015 č.j.: 559/2015 MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 3 Rada městské části U S N E S E N Í č. 527 ze dne 15.07.2015 Pronájem nebytového prostoru v budově Olšanská 7/2666, Praha 3 Rada městské části I. s c h v a l u j e II.

Více

Smlouva o poskytování sociální služby. v domově se zvláštním režimem

Smlouva o poskytování sociální služby. v domově se zvláštním režimem Smlouva o poskytování sociální služby v domově se zvláštním režimem č. 17/2016/DZR Domov Sedlčany, poskytovatel sociálních služeb U Kulturního domu 746, Sedlčany 264 01 dle zákona o sociálních službách

Více

Zřizovací listina příspěvkové organizace obce Všeň Základní škola a Mateřská škola Všeň

Zřizovací listina příspěvkové organizace obce Všeň Základní škola a Mateřská škola Všeň Zřizovací listina příspěvkové organizace obce Všeň Základní škola a Mateřská škola Všeň vydaná v souladu s ustanovením 35 a 84 odst. 2 písm. e) zákona č. 128/2000 Sb., o obcích (obecní zřízení), ve znění

Více

MĚSTO LANŠKROUN. ZŘIZOVACÍ LISTINA úplné znění k 1.3.2014

MĚSTO LANŠKROUN. ZŘIZOVACÍ LISTINA úplné znění k 1.3.2014 MĚSTO LANŠKROUN ZŘIZOVACÍ LISTINA úplné znění k 1.3.2014 Město Lanškroun, okres Ústí nad Orlicí nám. J. M. Marků 12, Vnitřní město, 563 01 Lanškroun IČO: 279 102 Na základě 84 odst. 2 písm. d) zákona č.

Více

S M L O U V A O D Í L O. uzavřená podle ust. 2586 a násl. zákona č. 89/2012 Sb., občanského zákoníku v platném znění

S M L O U V A O D Í L O. uzavřená podle ust. 2586 a násl. zákona č. 89/2012 Sb., občanského zákoníku v platném znění S M L O U V A O D Í L O uzavřená podle ust. 2586 a násl. zákona č. 89/2012 Sb., občanského zákoníku v platném znění Čl. I. Smluvní strany Objednatel: Město Bílina Břežánská 50/4, 418 31 Bílina Zastoupení

Více

ORGANIZAČNÍ ŘÁD. Střední odborné učiliště opravárenské, Králíky, Předměstí 427. Směrnice č. 01/2014. Č.j.: 291/2014

ORGANIZAČNÍ ŘÁD. Střední odborné učiliště opravárenské, Králíky, Předměstí 427. Směrnice č. 01/2014. Č.j.: 291/2014 Střední odborné učiliště opravárenské, Králíky, Předměstí 427 ORGANIZAČNÍ ŘÁD Směrnice č. 01/2014 Č.j.: 291/2014 Schválila: Mgr. Bc. Petra Doubravová ředitelka školy Razítko a podpis: Platnost od 22. 8.

Více

STANOVY dobrovolného svazku obcí Blata

STANOVY dobrovolného svazku obcí Blata STANOVY dobrovolného svazku obcí Blata Část první Obecná ustanovení čl. 1 Založení svazku obcí a jeho členové 1. Dobrovolný svazek obcí Blata je založen podle ustanovení 46 odst. 2, písm. b) zákona č.

Více

Návrh KS BTC č. 14 ze dne7.6.2012 KUPNÍ SMLOUVA SE SMLOUVOU ZÁSTAVNÍ

Návrh KS BTC č. 14 ze dne7.6.2012 KUPNÍ SMLOUVA SE SMLOUVOU ZÁSTAVNÍ Návrh KS BTC č. 14 ze dne7.6.2012 KUPNÍ SMLOUVA SE SMLOUVOU ZÁSTAVNÍ č. 1218313... uzavřená mezi účastníky: 1. Česká republika Ministerstvo obrany se sídlem v Praze, Tychonova 1, 160 01 Praha 6 zastoupená

Více

O R G A N I Z A Č N Í Ř Á D

O R G A N I Z A Č N Í Ř Á D Integrovaná střední škola Cheb, se sídlem Obrněné brigády 6, 350 11 Cheb, vydává tento O R G A N I Z A Č N Í Ř Á D I. Úvodní ustanovení Organizační řád upravuje organizační uspořádání, způsob řízení a

Více

Obec Bělkovice-Lašťany

Obec Bělkovice-Lašťany Obec Bělkovice-Lašťany Zřizovací listina Obec Bělkovice-Lašťany na základě usnesení zastupitelstva obce ze dne 17. 10. 2002, č. 6/2002 zřizuje dnem 1. 1. 2003 podle 84 odst. 2 písm.e) zákona č. 128/2000

Více

k příkazu ministryně č. 21/2015

k příkazu ministryně č. 21/2015 Příloha k příkazu ministryně č. 21/2015 Pravidla použití finančních prostředků dotačního programu Podpora veřejně účelných aktivit seniorských a proseniorských organizací s celostátní působností I. Úvodní

Více

Organizační řád obce Vrbice

Organizační řád obce Vrbice Organizační řád obce Vrbice 1 ORGANIZAČNÍ ŘÁD OBCE VRBICE Obec: VRBICE IČO : 00283738 Adresa: 691 09, Vrbice 89 Řád zpracoval: Tomáš Bílek Řád schválil starosta obce: Tomáš Bílek Datum schválení zastupitelstvem

Více

ČÁST PRVNÍ Archivnictví a spisová služba. HLAVA I Úvodní ustanovení. Předmět úpravy

ČÁST PRVNÍ Archivnictví a spisová služba. HLAVA I Úvodní ustanovení. Předmět úpravy 499/2004 Sb. ZÁKON ze dne 30. června 2004 o archivnictví a spisové službě a o změně některých zákonů ve znění zákonů č. 413/2005 Sb., č. 444/2005 Sb., č. 112/2006 Sb., č. 230/2006 Sb., č. 181/2007 Sb.,

Více

uzavřená dle 566 a následujících Obchodního zákoníku I. Smluvní strany

uzavřená dle 566 a následujících Obchodního zákoníku I. Smluvní strany Ú p l n é z n ě n í m a n d á t n í s m l o u v y č. M/4/2013 o správě majetku města Chrastavy uzavřené mezi Městem Chrastava a Městským bytovým družstvem Chrastava účinné ode dne 1. 7. 2001, ve znění

Více

Město Lipník nad Bečvou. Zřizovací listina příspěvkové organizace

Město Lipník nad Bečvou. Zřizovací listina příspěvkové organizace Město Lipník nad Bečvou Zřizovací listina příspěvkové organizace Město Lipník nad Bečvou, IČO 00301493, vydává na základě usnesení Zastupitelstva města Lipník nad Bečvou č. 48/2015 - ZM 3 ze dne 17.02.2015

Více

Příloha č. III.2. VŠEOBECNÉ OBCHODNÍ PODMÍNKY MĚSTA Český Krumlov

Příloha č. III.2. VŠEOBECNÉ OBCHODNÍ PODMÍNKY MĚSTA Český Krumlov Příloha č. III.2. VŠEOBECNÉ OBCHODNÍ PODMÍNKY MĚSTA Český Krumlov OBSAH : PREAMBULE strana ČÁST I. OBECNÁ USTANOVENÍ 3 ČLÁNEK 1 : ÚVODNÍ USTANOVENÍ ČLÁNEK 2 : PRIORITA DOKUMENTŮ ČLÁNEK 3 : DEFINICE POJMŮ

Více

Rada města Česká Lípa ZÁSADY RADY MĚSTA. č. 1/2015. Řízení školských příspěvkových organizací zřizovaných městem Česká Lípa

Rada města Česká Lípa ZÁSADY RADY MĚSTA. č. 1/2015. Řízení školských příspěvkových organizací zřizovaných městem Česká Lípa EVIDENČNÍ ČÍSLO VÝTISKU: 1 ZÁSADY RADY MĚSTA zřizovaných městem POČET STRAN: 7 PLATNOST OD: 1. 11. 2015 VYDÁNÍ ČÍSLO: I. Jméno Datum Podpis Zpracoval Ing. Martina Bartáková Jana Veindlová Zdeňka Semerádová

Více

KUPNÍ SMLOUVA uzavřená dle ustanovení 2079 a násl. zákona č. 89/2012 Sb., občanský zákoník

KUPNÍ SMLOUVA uzavřená dle ustanovení 2079 a násl. zákona č. 89/2012 Sb., občanský zákoník Krajský úřad Číslo prodávajícího: Číslo kupujícího: KUPNÍ SMLOUVA uzavřená dle ustanovení 2079 a násl. zákona č. 89/2012 Sb., občanský zákoník Smluvní strany Prodávající: město Šluknov Sídlo: nám. Míru

Více

schvaluje změnu a úplné znění Centrum kultury a vzdělávání, Moravská Ostrava, příspěvková organizace

schvaluje změnu a úplné znění Centrum kultury a vzdělávání, Moravská Ostrava, příspěvková organizace Statutární mésto Ostrava Městský obvod Moravská Ostrava a Přívoz Statutární město Ostrava, městský obvod Moravská Ostrava a Přívoz Zastupitelstvo městského obvodu Moravská Ostrava a Přívoz schvaluje svým

Více

Pravidla dotačního programu města České Budějovice na podporu památkové péče v roce 2012

Pravidla dotačního programu města České Budějovice na podporu památkové péče v roce 2012 Pravidla dotačního programu města České Budějovice na podporu památkové péče v roce 2012 Schváleno Radou města Českých Budějovic dne 8. 2. 2012 na základě usnesení č. 190/2012 1 Obsah: ÚVOD... 3 1. ZÁKLADNÍ

Více

STANOVY Tělocvičné jednoty Sokol Jinonice, z.s.

STANOVY Tělocvičné jednoty Sokol Jinonice, z.s. Preambule Tělocvičná jednota Sokol Jinonice byla založena v roce 1897 jako Tělocvičná jednota Sokol Tyrš Jinonice. STANOVY Tělocvičné jednoty Sokol Jinonice, z.s. I. Tělocvičná jednota Sokol Jinonice,

Více

Smlouva o poskytnutí dotace

Smlouva o poskytnutí dotace Smlouva o poskytnutí dotace uzavřená ve smyslu 159 a násl. zákona č. 500/2004 Sb., správní řád, ve znění pozdějších a 10a odst. 5 zákona č. 250/2000 Sb., o rozpočtových pravidlech územních rozpočtů, ve

Více

Zřizovací listinu. Pečovatelská služba Proseč

Zřizovací listinu. Pečovatelská služba Proseč ÚPLNÉ ZNĚNÍ ZŘIZOVACÍ LISTINY ve znění ke dni 26. května 2015 město Proseč, náměstí Dr. Tošovského 18, 539 44 Proseč, okres Chrudim, IČ 00270741 zastoupené starostou Janem Macháčkem dále jen zřizovatel

Více

Kupující Manželé:... Pan(í):... (dále jen kupující)

Kupující Manželé:... Pan(í):... (dále jen kupující) SMLOUVA O PŘEVODU NEMOVITOSTI KUPNÍ SMLOUVA Č..../2012 A SMLOUVA O VĚCNÉM PRÁVU PŘEDKUPNÍM kterou níže uvedeného dne, měsíce a roku ve smyslu ust. 588 a násl. 602 a násl. zák. č. 40/1996 Sb., Občanský

Více

Sdružení rodičů ZUŠ v Třeboni

Sdružení rodičů ZUŠ v Třeboni Stanovy Sdružení rodičů ZUŠ v Třeboni Hradební 24, 379 01 Třeboň, IČO: 42409055 Občanské sdružení podporující činnost žáků ZUŠ Třeboň. Založeno 1. 11. 1992 Rodiče, zákonní zástupci a přítomní přátelé se

Více

Oprava pěší komunikace/chodníku v lokalitě Za Chlumem, ulice Litoměřická

Oprava pěší komunikace/chodníku v lokalitě Za Chlumem, ulice Litoměřická S M L O U V A O D Í L O uzavřená podle ust. 2586 a násl. zákona č. 89/2012 Sb., občanského zákoníku v platném znění Čl. I. Smluvní strany Objednatel: Město Bílina Břežánská 50/4, 418 31 Bílina Zastoupení:

Více

Zákon o krajích (krajské zřízení)

Zákon o krajích (krajské zřízení) SBÍRKA ZÁKONŮ částka 2 rozeslána dne 13.1.2003 3 Předseda vlády vyhlašuje úplné znění zákona č. 129/2000 Sb., o krajích (krajské zřízení), jak vyplývá ze změn provedených zákonem č. 273/2001 Sb., zákonem

Více

schvaluje změnu a úplné znění

schvaluje změnu a úplné znění Statutární město Ostrava, městský obvod Moravská Ostrava a Přívoz Zastupitelstvo městského obvodu Moravská Ostrava a Přívoz schvaluje svým usnesením č. 0342/ZMOb1418/21/18 ze dne 19. 4. 2018 v souladu

Více

Příloha č. 3. Evidenční číslo smlouvy:...

Příloha č. 3. Evidenční číslo smlouvy:... Příloha č. 3 Evidenční číslo smlouvy:... Plzeňský kraj sídlo: Škroupova 18, 306 13 Plzeň k podpisu smlouvy oprávněn: Jiří Struček, náměstek hejtmana pro oblast školství, sportu, cestovního ruchu a projektu

Více

Městys Koloveč Tyršova 10, 345 43 Koloveč Tel. 379494222, Fax 379494311, E-mail: info@mestyskolovec.cz

Městys Koloveč Tyršova 10, 345 43 Koloveč Tel. 379494222, Fax 379494311, E-mail: info@mestyskolovec.cz Městys Koloveč Tyršova 10, 345 43 Koloveč Tel. 379494222, Fax 379494311, E-mail: info@mestyskolovec.cz V Kolovči dne 27.10.2009 Čj. 787/09/Vnitř. Zřizovací listina Podle ust. 84 odst. 2 písm. d) zákona

Více

Usnesení. Město Kojetín Masarykovo náměstí 20, 752 01 Kojetín

Usnesení. Město Kojetín Masarykovo náměstí 20, 752 01 Kojetín Město Kojetín Masarykovo náměstí 20, 752 01 Kojetín Usnesení z 16. zasedání Zastupitelstva města Kojetína, konaného dne 12. prosince 2000 v 15:00 hodin v sále Sokolovny Kojetín na nám. Republiky Zastupitelstvo

Více

ORGANIZAČNÍ ŘÁD OBECNÍHO ÚŘADU TLUMAČOV

ORGANIZAČNÍ ŘÁD OBECNÍHO ÚŘADU TLUMAČOV ORGANIZAČNÍ ŘÁD OBECNÍHO ÚŘADU TLUMAČOV Rada obce Tlumačov schválila na svém zasedání v souladu se zákonem č. 128/2000 Sb. o obcích, 102 odst.2,písm.f) a o) ve znění pozdějších novel, tento organizační

Více

A. Přezkoumané písemnosti

A. Přezkoumané písemnosti KRAJSKÝ ÚŘAD KRÁLOVÉHRADECKÉHO KRAJE Odbor ekonomický oddělení kontroly obcí a analýz SpZn: ČJ: Zpráva o výsledku přezkoumání hospodaření obce Bašnice, IČ: 00271314 za rok 2011 Přezkoumání se uskutečnilo

Více

KUPNÍ SMLOUVA uzavřená dle ustanovení 588 a násl. zákona č. 40/1964 Sb., občanský zákoník, ve znění pozdějších předpisů

KUPNÍ SMLOUVA uzavřená dle ustanovení 588 a násl. zákona č. 40/1964 Sb., občanský zákoník, ve znění pozdějších předpisů Krajský úřad Číslo prodávajícího: Číslo kupujícího: Smluvní strany KUPNÍ SMLOUVA uzavřená dle ustanovení 588 a násl. zákona č. 40/1964 Sb., občanský zákoník, ve znění pozdějších předpisů Příloha č. 6 k

Více

Smlouva o výpůjčce a darovací č. xxx

Smlouva o výpůjčce a darovací č. xxx Smlouva o výpůjčce a darovací č. xxx Smluvní strany: Obec Oslavička Oslavička 39, 675 05 Rudíkov IČ: 00378305 zastoupená Ing. Markétou Šulovou, Ph.D., starostkou (dále jen půjčitel ) a pan/ paní Jméno

Více

Město Lipník nad Bečvou

Město Lipník nad Bečvou Město Lipník nad Bečvou Rada města schválila na své 75. schůzi 29.09.2014 následující usnesení Usnesení rady města je upraveno podle zákona č. 101/2000 Sb., o ochraně osobních údajů a o změně některých

Více

I. Úvodní ustanovení. II. Zaměření a výše podpory

I. Úvodní ustanovení. II. Zaměření a výše podpory Příloha k Příkazu ministra č. 7/2011 Pravidla použití finančních prostředků dotačního programu Podpora veřejně účelných aktivit seniorských a proseniorských organizací s celostátní působností I. Úvodní

Více

I. Zásady hospodaření s finančními prostředky. Tyto zásady upravují hospodaření s finančními prostředky

I. Zásady hospodaření s finančními prostředky. Tyto zásady upravují hospodaření s finančními prostředky ZÁSADY HOSPODAŘENÍ, PRAVOMOC ORGÁNŮ VE SPRÁVĚ MAJETKU Odborového svazu pracovníků dřevozpracujících odvětví, lesního a vodního hospodářství v České republice I. Zásady hospodaření s finančními prostředky

Více

Smlouva o výpůjčce a darování č. K 1/2015 Uzavřená podle ustanovení 2193 a násl. a zákona č. 89/2012 Sb., občanský zákoník

Smlouva o výpůjčce a darování č. K 1/2015 Uzavřená podle ustanovení 2193 a násl. a zákona č. 89/2012 Sb., občanský zákoník Smlouva o výpůjčce a darování č. K 1/2015 Uzavřená podle ustanovení 2193 a násl. a zákona č. 89/2012 Sb., občanský zákoník Smluvní strany: Jméno, příjmení, titul: Datum narození: Adresa bydliště: Tel.:

Více

Krajské sdružení. Vzor organizačního řádu k ust. 22 Stanov. Ustavení krajského sdružení

Krajské sdružení. Vzor organizačního řádu k ust. 22 Stanov. Ustavení krajského sdružení Valná hromada ČSCH v roce 2006 schválila Výklad Stanov ČSCH (zveřejněn v č. 9/2006. Valná hromada 26.4.2008 svým usnesením schválila dodatek k Výkladu Stanov ČSCH, a to k ust. 22 a 30 Stanov, který zveřejňujeme.

Více

Záměr obce propachtovat zemědělské pozemky

Záměr obce propachtovat zemědělské pozemky Obec Borek Obecní úřad Borek Borek 7 582 82 Golčův Jeníkov Záměr obce propachtovat zemědělské pozemky Obec Borek zveřejňuje v souladu s ust. 39 odst 1. zákona č 128/2000 Sb., o obcích, záměr propachtovat

Více

PŘEDMĚT SMLOUVY. jako objednatel, na straně jedné. Název Se sídlem: Zastoupený: IČ DIČ (pokud je přiděleno) Bankovní spojení: Zapsán v OR

PŘEDMĚT SMLOUVY. jako objednatel, na straně jedné. Název Se sídlem: Zastoupený: IČ DIČ (pokud je přiděleno) Bankovní spojení: Zapsán v OR Obec České Meziříčí Se sídlem: Bož. Němcové 61, 517 71 České Meziříčí Zastoupené: starostou Ing. Milanem Žďárkem IČO 00274810 DIČ CZ00274810 Bankovní spojení: Číslo účtu: jako objednatel, na straně jedné

Více

schvaluje změnu a úplné znění

schvaluje změnu a úplné znění Statutární město Ostrava, městský obvod Moravská Ostrava a Přívoz Zastupitelstvo městského obvodu Moravská Ostrava a Přívoz schvaluje svým usnesením č. 0342/ZMOb1418/21/18 ze dne 19. 4. 2018 v souladu

Více

uzavírají na základě zákona č.262/2006 Sb., Zákoníku práce, Novelou Zákoníku práce platnou od 1.8.2013, ve znění pozdějších předpisů (dále jen ZP )

uzavírají na základě zákona č.262/2006 Sb., Zákoníku práce, Novelou Zákoníku práce platnou od 1.8.2013, ve znění pozdějších předpisů (dále jen ZP ) Ústav experimentální botaniky AVČR, v. v. i., Sídlo: Rozvojová 263, 165 02 Praha 6 - Lysolaje IČO: 61389030 zastoupený RNDr. Martinem Vágnerem, CSc., ředitelem ÚEB AV ČR, v. v. i. (dále zaměstnavatel nebo

Více

S T A N O V Y. dobrovolného svazku obcí M I K R O R E G I O N U I V A N Č I C K O

S T A N O V Y. dobrovolného svazku obcí M I K R O R E G I O N U I V A N Č I C K O S T A N O V Y dobrovolného svazku obcí M I K R O R E G I O N U I V A N Č I C K O - 1 - Část I. Obecná ustanovení Čl. 1. Základní ustanovení název a sídlo členů svazku obcí 1) Dobrovolný svazek obcí Mikroregion

Více

Obec Poteč IČ: 00568694 se sídlem Poteč 12, 766 01 Valašské Klobouky zastoupená Josefem Manou, starostou (dále jen poskytovatel )

Obec Poteč IČ: 00568694 se sídlem Poteč 12, 766 01 Valašské Klobouky zastoupená Josefem Manou, starostou (dále jen poskytovatel ) Veřejnoprávní smlouva o poskytnutí dotace z rozpočtu obce Poteč číslo: 16/2015 uzavřená dle 159 a násl. zák. č. 500/2004 Sb., správní řád, ve znění pozdějších předpisů,mezi: Poskytovatelem dotace: Obec

Více

Organizační řád. Městský úřad Velké Meziříčí

Organizační řád. Městský úřad Velké Meziříčí Rada města vydává tuto vnitřní směrnici č. 1/2013: Organizační řád Městského úřadu Velké Meziříčí Zpracovatel: Rozsah působnosti: Ing. Marek Švaříček, tajemník Městského úřadu Velké Meziříčí Městský úřad

Více

Návrh Smlouvy o dílo (dále jen smlouva) Uzavřená ve smyslu 536 a násl. Obchodního zákoníku mezi těmito smluvními stranami:

Návrh Smlouvy o dílo (dále jen smlouva) Uzavřená ve smyslu 536 a násl. Obchodního zákoníku mezi těmito smluvními stranami: Návrh Smlouvy o dílo (dále jen smlouva) Uzavřená ve smyslu 536 a násl. Obchodního zákoníku mezi těmito smluvními stranami: I. Označení smluvních stran 1 Objednatel: Město Česká Lípa se sídlem: Nám. T.

Více

Obec Dívčí Hrad. ZÁSADY PRO PRODEJ, PRONÁJEM, VÝPŮJČKY POZEMKŮ a PRONÁJEM BYTOVÝCH A NEBYTOVÝCH PROSTOR V MAJETKU OBCE DÍVČÍ HRAD

Obec Dívčí Hrad. ZÁSADY PRO PRODEJ, PRONÁJEM, VÝPŮJČKY POZEMKŮ a PRONÁJEM BYTOVÝCH A NEBYTOVÝCH PROSTOR V MAJETKU OBCE DÍVČÍ HRAD Obec Dívčí Hrad ZÁSADY PRO PRODEJ, PRONÁJEM, VÝPŮJČKY POZEMKŮ a PRONÁJEM BYTOVÝCH A NEBYTOVÝCH PROSTOR V MAJETKU OBCE DÍVČÍ HRAD Čl. I. Úvodní ustanovení 1. Základní povinnosti obce a jejích orgánů při

Více