Dorostová unie sdružení křesťanských dorostů o.s.

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Dorostová unie sdružení křesťanských dorostů o.s."

Transkript

1 Dorostová unie sdružení křesťanských dorostů o.s. Výroční zpráva za rok 2008

2 Organizační struktura SNĚM Všichni výchovní pracovníci starší 16-ti let RADA Jan Homolka - předseda Petr Asszonyi - místopředseda Pavel Benák Petr Kučera Martin Kočí Předseda Tajemník pro dorost CB Jan Homolka Zaregistrované skupiny k DS 3 kolektivní členové Zaregistrovaní členové k k členů V únoru roku 2008 proběhly volby nové Rady Dorostové unie. Byli zvoleni Petr Asszonyi, Pavel Benák, Petr Kučera a Martin Kočí. Z původní R nekandidovali pro svoje velké časové zaneprázdnění Šimon Pokorný a David Kubíček. Oběma děkujeme za jejich práci, hlavně Šimonovi, který pracoval v R dlouhá léta. I v tomto roce se členové Rady scházeli na poradách podle potřeby a také se podíleli dle svých možností na vedení Dorostové unie a na pořádání jednotlivých akcí a kurzů. V roce 2008 se Rada sešla jako celek 4x. Mimo to jsme se scházeli v jednotlivých pracovních skupinách dle potřeby. V roce 2008 se přihlásily nové skupiny CKS Nejdek, Praha Vinohrady, Náchod, Brno Betánie, Písek, Hrádek, Karlovy Vary, Neratovice a Praha Stodůlky. I v roce 2008 se zapojila celá řada spolupracovníků, kteří nejsou členy R. Všem velice děkujeme..

3 Hlavní poslání pracuje na celostátní úrovni hlavně na poli vzdělávání a celostátních akcích pro vedoucí a dorostence na regionální úrovni působí dorostové skupiny, které pracují přímo s dorostenci Celostátní činnost v roce 2008 Tak jako v minulých letech pořádala celou řadu akcí pro vedoucí a dorostence. Akce pro vedoucí slouží ke vzdělávání, prohlubování znalostí a k výměně zkušeností. V roce 2008 to byly: Tábornická škola Školení hlavních vedoucích táborů Rádcovská škola I a II Kurz přípravy duchovních programů Kurz pro účetní a hospodáře skupin Pořádáme také akce pro dorostence, kdy se setkávají, soutěží spolu a také se poznávají V roce 2008 jsme pořádali: Biblickou stezku regionální kolo (prostřednictvím ředitelů jednotlivých regionů) Biblickou stezku finále závodu tříčlenných hlídek Setkání na Orlíku Pro potřebu DS vytváříme materiálovou základnu určenou pro práci s dorostem Současně je pro dorostence vydáván občasník Dorošťák, který jim pomáhá hlavně při přípravě na Biblickou stezku a přináší zajímavosti z dorostové činnosti. Pro ostatní NNO nabízíme kolektivní členství, které jim pomáhá při jejich činnosti Regionální úroveň DS celoročně pracují ve svých městech při jednotlivých sborech církví Skupiny pořádají výlety a víkendové akce Pořádají tábory Spolupořádají regionální závod tříčlenných hlídek Biblickou stezku Tyto akce jsou otevřeny všem dětem, tedy i nečlenům DS.

4 Cílové skupiny Ukazuje se, že věk let je pro vývoj mladé generace velice důležitý, ne li klíčový, V této době dochází k poklesu vlivu rodičů, dále k osamostatňování mladých lidí, kteří hledají kolektivy, kde budou mít svoje místo. Proto je třeba mladým lidem v této době věnovat značnou pozornost. Protože si to uvědomujeme a nechceme nikoho předem distancovat je otevřenou organizací. Jejích akcí se účastní každý, kdo o ně projeví zájem bez rozdílu členství. Kurzy jsou pravidelně nabízeny širokému okruhu dětských organizací a pracovníkům s dorostenci. V roce 2008 se našich kurzů zúčastnilo cca 70% neorganizovaných vedoucích a nebo vedoucích z jiných dětských organizací. Také.práce v jednotlivých skupinách je otevřena pro všechny zájemce. Protože je tato skutečnost velice striktně dodržována, účastní se našich schůzek akcí a táborů cca 70 % dorostenců, kteří nejsou členy. V dorostech jsou zastoupeny všechny sociální, společenské skupiny společnosti a také velice často jiná etnika a také dorostenci s různým postižením. Výchova je prováděna v souladu se stanovami.

5 Propagace a prezentace na veřejnosti WWW. Také v roce 2008 jsme postupně doplňovali a aktualizovali naše stránky o které se stará Petr Asszonyi. Stále se nedaří oživit diskuse a příspěvky více lidí. Prezentace při akcích. Akce jsou inzerovány a prezentovány v rámci Konference a pastorálních konferencí Církve bratrské. Časopisy. Doršťák byl vydáván v minulém roce pro potřeby výuky a přípravy na Biblickou stezku. Protože nejsou příspěvky a články, kterými bychom naplnili více čísel, omezuje se zatím pouze na téma Biblické stezky. Prezentace skupin. Ukazuje se snaha některých skupin vyjít ze svých kluboven a nabídnout okolí svoje akce a aktivity. K tomu používají pozvánky a různou inzerci. Stále ale v této oblasti máme co zlepšovat.

6 Vzdělávání vedoucích Jako stále větší problém se ukazuje vzdělávání vedoucích. Bez sebe vzdělávání nemůže vedoucí dobře a fundovaně vykonávat svoji funkci. Pokud chceme dorostencům předávat zkušenosti a učit je, musíme sami sebe vzdělávat a danou problematiku znát o mnoho víc, než dorostenci. Abychom nabídli vzdělávání a unalosti těm, kteří mají zájem, pořádali jsme v roce 2008 následující kurzy Březen 2008 Školení hlavních vedoucích táborů Tak jako v předcházejících letech jsme pořádali akreditované školení hlavních vedoucích táborů. Toto školení jee akreditované u Ministerstva školství mládeže a tělovýchovy pod číslem 600/ /25. V roce 2008 se ho zúčastnilo 39 lidí, kteří úspěšně složili závěrečné zkoušky. Přibližně 60% jich bylo z organizací mimo Duben 2008 Tábornická škola s tématem : Svět současných dětí V roce 2008 byla tábornická škola na tábořišti České Třebové v Orlických horách. Vrátili jsme se k vícedennímu kurzu, který trval od čtvrtka do neděle Jako tradičně se účastníci seznamovali s táborovými dovednostmi a s problematikou táborů Jako hosté byli Jiří Zajíc a dr. Langrová, kteří přiblížili problematiku současných dětí a její vývoj. Kurzu se zúčastnilo 22 lidí. Srpen 2008 Rádcovská škola I a II. 10. ročník tohoto kurzu byl opět ve Křtinách. V prostředí Moravského krasu se začínající pracovníci seznámili se základy práce s dorostenci a zamýšleli se nad svými pohnutkami a obdarováním pro tuto práci. Součástí týdenního kurzu je teoretická příprava, kdy jsou účastníci seznamovány s problematikou práce s dětmi, jejich potřebami a s nástrahami při práci s nimi. Dále si v praktické části zkouší nabité vědomosti využít při simulovaných situacích, které se potom rozebírají Celkem se kurzu zúčastnilo 5 lidí na RŠ I a 13 lidí na RŠ II. Listopad 2008 Podzimní kurz Téma bylo Příprava duchovních programů V Ostravě byl jednodenní kurz na téma Příprava duchovních programů. Vedoucí se seznámili s touto problematikou, seznámili se s typy programů a jejich přípravou a v praktické čésti si sami mohli vyzkoušet aspoň část přípravy. Kurzu se zúčastnilo 15 lidí Listopad 2008 Školení účetních dorostových skupin V Brně se sešli účetní hlavně nových dorostových skupin. Seznamovali s programem pro podvojné účetnictví a dále se seznamovali s problematikou vedení hospodářské agendy pro dorostové skupiny. Kurzu se zúčastnilo 14 lidí

7 Celostátní dorostenecké akce Jako každý rok pořádalo ústředí letos akce pro dorostence Květen Červen Biblická stezka. Také v roce 2008 jsme pro dorostence pořádali závod tříčlenných hlídek Biblickou stezku. Jednalo se již o 11. ročník tohoto závodu. Regionální kola byla na šesti místech. Celkově se zúčastnilo regionů 32 dorostů. Na Stezce bylo 61 hlídek a na Pěšince 8 hlídek. Finále v Chotěboři se zúčastnilo 18 dorostů a závodilo 21 hlídek. Ústředním tématem byla doba soudců, tedy knihy Jozue, Soudců a začátek 1. Samuelovy. Dorostenci prokázali zase o něco lepší znalosti a soutěž byla hlavně v celostátním finále opět velice vyrovnaná. Září - Setkání dorostů na Orlíku Další celostátní akcí pro dorostence bylo setkání dorostů na hradě Orlík u Humpolce. Setkalo se zde cca 120 dorostenců a vedoucích z 11 míst republiky. Celý víkend dorostenci a vedoucí bojovali jak v hromadných bitvách tak v individuálních soutěžích. Součástí setkání byly také vzdělávací programy, zpěv a především slavnostní pasování na rytíře a zbrojnoše. Nezapomenutelná byla večerní hostina s opékanými kýtami, ovocem a čepovanou kofolou. Pro mnohé byl zážitek večery a noci strávené na hradě a v hradních sklepeních, případně spaní pod širým nebem. Akce se zúčastnily jak skupiny dorostenců, kteří jsou členy Dorostové unie, tak skupiny, které nejsou našimi členy.

8 Činnost dorostových skupin V roce 2008 došlo k rozšíření počtu dorostových skupin. Práce se rozšířila na nová místa. Základem práce je pravidelná celoroční činnost. Dorostenci se scházejí pravidelně jednou týdně. Náplň schůzek je u každé skupiny jiná. Vždy je ale obsahuje duchovní program. Potom následují hry, rukodělné práce, výuka v praktických dovednostech, zpěv a podobně. Schůzek se účastní nejen členové, ale i dorostenci, kteří členy nejsou. Těch je cca 50%. Většina dorostových skupin pořádá také výlety a víkendové akce. Ty slouží k lepšímu sžití dorostenců. Při výpravách dorostenci poznávají přírodu, učí se jí rozumět a tím ji také chránit. Výlety také slouží k poznávání hystorie krajiny, kde dorostenci žijí. Dorostové skupiny v roce 2008 uspořádaly celkem 151 výletů a víkendových akcí, kterých se zúčastnilo dorostenců a 688 vedoucích. Vyvrcholením celoroční práce s dorostenci jsou tábory. V roce 2008 dorostové skupiny uspořádaly 5 zimních táborů a 21 týdenních a 12 čtrnáctidenních letních táborů. Celkem se těchto táborů zúčastnilo 931 dorostenců a 324 vedoucích. Témata těchto táborů jsou velice rozličná. Od historických, přes dobrodružné, až po vzdělávací. Jako předlohy sloužily různé knihy, historické události ale také smyšlené příběhy. Více informací je na stránkách jednotlivých dorostových skupin.

9 001 Trutnov Termín Počet dětí členů / nečlenů Počet vedoucích členů / Zimní tábor (11/11) 4 (3/1) Vítání Jara (10/11) 8 (3/5) Biblická stezka region (6/9) 7 (4/3) Biblická stezka finále (4/7) 6 (3/3) Letní tábor (13/20) 9 (2/7) Orlík (5/3) 4 (1/3) Dorvík (10/15) 12 (6/6) Vánoční hra Úpice (10/15) 8 (5/3) Vánoční hra Trutnov (10/15) 8 (5/3) 004 Elim Písek Termín Počet dětí členů Počet vedoucích členů Biblická stezka - Plzeň Výlet klubu Veselka Vánoční pobyt Basketbalová akademie Fotbalový camp Veselíčko Fotbalový camp Veselíčko Dětský tábor Leopoldov English camp I Varvažov English camp II Varvažov

10 005 Liberec Termín Počet dětí členů / nečlenů Počet vedoucích členů / Mariány /6 4/1 Velikonoční /4 2/1 Grabštejn /5 3/2 Mise Ralsko /2 3/3 Tábor Chyňava /12 4/4 Pochod Jizerkami /1 4/0 Generální úklid modlitebny /0 3/0 Kuristán /0 4/0 Vaření pro seniory /0 4/0 Silvestr /1 4/0 006 Havlíčkův Brod Termín Počet dětí členů / nečlenů Počet vedoucích členů / Hory Rampušákův revír /0 8/0 Velikonoční akce Hry bez hranic (víkend.) /0 6/0 Letní tábor dorostu /4 10/1 Dorostová bitva na Orlíku /0 5/0 Toulovec - víkendovka /0 7/0 Vánoční přespání /2 7/0

11 009 Česká Třebová Termín Počet dětí členů / nečlenů Počet vedoucích členů / Meč krále Davida /3 2 Letní tábor Narnie /17 3/2 Víkendovka Písařov /3 3/2 012 Hradec Králové Termín Počet dětí členů / nečlenů Počet vedoucích členů / Tělocvična /10 2/2 Zájezd na hory /30 3/2 Tábor /43 3/4 Výlet /2 1/2 Adventní dílna / 15 2/2 Vystoupení v dom. důch /2 1/2 013 Ostrava Termín Počet dětí členů / Počet vedoucích členů / Zimní výlet Rožnov pod / 0 4 / 0 Radhoštěm Palačinková párty / 0 3 / 0 Biblická stezka region / 0 3 / 0 Biblická stezka finále / 0 1 / 0 Tábor / 14 4 / 9 Podzimní výlet / 5 2 / 1 Vánoční večírek / 2 3 / 0

12 014 Frýdek Místek Termín Počet dětí členů / nečlenů Počet vedoucích členů / Klučinec u Vítků /2 1/1 Chata Kyčera s Opavou /3 2/1 Biblická stezka reg. kolo /1 2/1 Klučinec u Vítků /2 1/1 Holčinec u Vítků /3 1/0 Chata Kroščenk se Vsetínem /3 2/1 016 Havířov Termín Počet dětí členů / nečlenů Počet vedoucích členů / Pyžapar /12 1/3 Dorkoiden /5 0/3 Biblická stezka reg. kolo Tábor Buenaventura /12 1/10 PTS potáborové setkání /6 1/7 Minigolf /3 0/5 Kino Princ Kaspian /8 1/3 Tělocvična I /10 0/3 Tělocvična II /15 0/3 Hry a klamy - Ostrava /3 1/3 Chata Princ Kaspian /3 1/7 020 Brno Kounicova MD Termín Počet dětí členů / nečlenů Počet vedoucích členů / Letní tábor /7 2/9 Pravidelné měsíční jednodenní výlety Každý měsíc

13 021 Brno Kounicova VD Termín Počet dětí členů / nečlenů / Počet vedoucích členů / / Pravidelné výlety 26.1., 2.3., 1.5., 6-9/0-4 4/ , , Hod beránka /15 5/4 Biblická stezka /0 2/0 Puťák /0 7/0 Filmový festival /83 4/10 Podzimní akce Lesní Hluboké /2 5/0 Zimní akce Lesní Hluboké /2 5/0 022 České Budějovice Termín Počet dětí členů / nečlenů Počet vedoucích členů / Podzimní víkendovka /0 3/0 Letní tábor /2 5/2 Rafty /0 3/1 023 Šeberov Termín Počet dětí členů / nečlenů Počet vedoucích členů / Klučičí akce /0 2/0 Holčičí akce /1 1/1 Toušeň - mafiáni /0 3/2 Biblická stezka /0 1 Tábor /9 3/5 Dobývání hradu /0 3/1 Podzimky /0 3/2 Večer po táboře /5 3/1

14 026 Plzeň Termín Počet dětí členů / nečlenů Počet vedoucích členů / Jarňáky ' /3 2/2 Den dětí /4 2/0 Biblická stezka /2 2/2 Tábor /12 2/4 027 Horní Krupá Termín Počet dětí členů / nečlenů Počet vedoucích členů / Američani v Lavině /15 2/8 Američani v Lavině /24 2/8 Novinová párty /15 3/1 Po stopách Klekí-Petra /3 4/0 Hledání pokladu /7 3/0 Pojď si zahrát na novináře /10 1/0 Palačinkové putování /8 2/1 Bowling /10 3/2 Špagetová párty /15 4/1 Lavina s rodiči /8 5/6 Poslední setkání a vyhodnocení roku /7 3/0 Ztracené pohádky -tábor /11 4/1 Kids english camp /16 4/7 Potáborové balónková párty /15 4/2 Bitva o Orlík /2 1/0 Podzimní prázdniny /7 4/0 Výstava o Bibli /20 2/5 Vánoční Lavina s rodiči a přáteli /15 5/10

15 028 Benátky n.j. Termín Počet dětí členů / nečlenů Počet vedoucích členů / Sjezd dorostů v Poděbradech /22 3/3 Načetín-lyžařský pobyt /4 2/4 Sjezd dorostů v Kolíně-bazén /23 3/8 Pánská jízda v Krnsku /0 3/0 Sjezd dorostů v Poděbradech /19 4/2 Košátky-brigáda /0 2/0 Dámská jízda /1 2/0 Cesty spravedlnosti-tábor /5 5/0 Sjezd dorostů v Benátkách /23 4/3 Sjezd dorostů v Kolíně /24 3/4 Vánoční dorost-přespání /4 3/1 Vánoční divadlo dorostu /4 5/1 029 Chýnov Termín Počet dětí členů / nečlenů Počet vedoucích členů / ŠHVT /0 1/0 Výprava /5 4/1 Bibl. stezka reg. kolo /2 2/0 Bibl. stezka - finále /0 1/0 Výprava /2 2/0 Dorostový tábor /20 4/3 Výprava /8 3/0 Vánoční dorost /17 4/0

16 030 Teplice Termín Počet dětí členů / nečlenů Počet vedoucích členů / Lovoš /3 3/0 Fláje /4 2/0 Tábor - Křižánky /6 4/2 Kyšperk /2 3/1 Orlík /0 1/0 032 Praha Vinohrady Termín Počet dětí členů / nečlenů Počet vedoucích členů / Pizza party a výprava /1 Cyklovýprava /1 Letní tábor /7 Výprava 3P /1 Arabská placka party /1 033 Náchod Termín Počet dětí členů / nečlenů Počet vedoucích členů / Jarní prázdniny /4 5/2 Výlet do skal /0 3/2 Výlet do Příbrami 12/0 3/0 Letní tábor /2 5/3 Hrad Orlík /0 4/0 Víkend na Vysokově /1 2/1 Biblická stezka / Brno Betánie Termín Počet dětí členů / nečlenů Počet vedoucích členů / Tábor /5 3/2 Drakiáda /5 2/0 Vánoční výlet /2 2/1 Výlet /3 1

17 036 Hrádek Termín Počet dětí členů / nečlenů Počet vedoucích členů / Polární výprava Program ke Dni matek Ukončení škol. Roku / 5 4 Letní tábor / 9 6 / 1 Potáborové setkání / 6 6 / 1 Nácvik a generálka vánoč. programu Vánoč. program + spol. odpoledne s dospělými / / Stodůlky Termín Počet dětí členů / nečlenů Počet vedoucích členů / Pralesní indiáni letní tábor /7 8/3 Babí léto /0 7/0 Drakyáda /0 6/1 Výprava za Václavem IV /0 5/1 Adventní schůzka /0 3/0 008 Praha Soukenická Termín Počet dětí členů / nečlenů Počet vedoucích členů / jarní akce /1 4 tábor /9 4/5 voda-berounka /9 1/6

Dorostová unie sdružení křesťanských dorostů

Dorostová unie sdružení křesťanských dorostů Dorostová unie sdružení křesťanských dorostů Výroční zpráva za rok 2006 Organizační struktura SNĚM DU Všichni členové starší 16-ti let RADA DU Jan Homolka - předseda DU Petr Asszonyi - místopředseda DU

Více

Dorostová unie, sdružení křesťanských dorostů o.s.

Dorostová unie, sdružení křesťanských dorostů o.s. Dorostová unie, sdružení křesťanských dorostů o.s. Výroční zpráva za rok 2009 Organizační struktura SNĚM Všichni výchovní pracovníci starší 17-ti let RADA Jan Homolka - předseda Petr Asszonyi - místopředseda

Více

Dorostová unie, sdružení křesťanských dorostů o.s.

Dorostová unie, sdružení křesťanských dorostů o.s. Dorostová unie, sdružení křesťanských dorostů o.s. Výroční zpráva za rok 2010 1 Organizační struktura SNĚM Všichni výchovní pracovníci starší 17-ti let RADA Jan Homolka - předseda Petr Asszonyi - místopředseda

Více

Výroční zpráva 2010 V Praze 31.1. 2011

Výroční zpráva 2010 V Praze 31.1. 2011 Výroční zpráva 2010 V Praze 31.1. 2011 Sídlo sdružení: Občanské sdružení Potichounku Kaňkovského 1234, Praha 8 182 00 IČO: 22667041, www.potichounku.cz bankovní spojení: 1979888339/0800 Bc. Ondřej Tichý,

Více

Turistický zpravodaj. Časopis Klubu českých turistů v Kralupech nad Vltavou. KČT Kralupy nad Vltavou www.kralupska-turistika.cz 1

Turistický zpravodaj. Časopis Klubu českých turistů v Kralupech nad Vltavou. KČT Kralupy nad Vltavou www.kralupska-turistika.cz 1 Turistický zpravodaj Časopis Klubu českých turistů v Kralupech nad Vltavou Číslo 1/2014 Ročník XXVII. KČT Kralupy nad Vltavou www.kralupska-turistika.cz 1 Časopis Turistický zpravodaj je občasník Klubu

Více

KULTURA A SPORT 2013 Stručný přehled hlavních společenských, kulturních a sportovních akcí v Klatovech v roce 2013

KULTURA A SPORT 2013 Stručný přehled hlavních společenských, kulturních a sportovních akcí v Klatovech v roce 2013 KULTURA A SPORT 2013 Stručný přehled hlavních společenských, kulturních a sportovních akcí v Klatovech v roce 2013 LEDEN 1. ledna PŘIVÍTÁNÍ NOVÉHO ROKU 2013 Náměstí Míru, začátek v 17.00 hodin. 15. ledna

Více

ZÁKLADNÍ ŠKOLA Jindřichův Hradec II, Janderova 160

ZÁKLADNÍ ŠKOLA Jindřichův Hradec II, Janderova 160 ZÁKLADNÍ ŠKOLA Jindřichův Hradec II, Janderova 160 Přehled akcí (Školní rok 2006/2007) Výstavy: 1) Návštěvy výstav v Langrově domě (průběžně podle aktuální nabídky 2.stupeň) 2) Zámecký mlýn výstava prací

Více

Plán výchovy 2014/2015

Plán výchovy 2014/2015 Plán výchovy 2014/2015 Září - Seznámení s novým školním rokem - Seznámení s chodem školy, okolím, příprava dětí do školy - Výběr zájmových kroužků keramický sportovní rybářský dopravní pantomima - Víkendové

Více

ORION. Ještě jsme. Junák - svaz skautů a skautek, přístav ORION Karlovy Vary

ORION. Ještě jsme. Junák - svaz skautů a skautek, přístav ORION Karlovy Vary Junák - svaz skautů a skautek, přístav ORION Karlovy Vary ORION O d d í l, s t ř e d i s k o, p ř í s t a v, t r e m p s k á o s a d a Oddíl, středisko, přístav, trempská osada - parta lidí, kamarádů a

Více

Zpravodaj 4. velikonoční výstavka. Městyse Knínice u Boskovic 2008

Zpravodaj 4. velikonoční výstavka. Městyse Knínice u Boskovic 2008 Zpravodaj 4 Městyse Knínice u Boskovic 2008 velikonoční výstavka V neděli 23. března 2008 mohli naši spoluobčané shlédnout velikonoční výstavku, na které se podílelo 12 vystavovatelů. K vidění byly perníkové

Více

datum název akce pořadatel místo konání poznámka leden 28.1. Abonentní koncert - Eva Urbanová MěKS 19:00 hod., Frenštát p.r. velký sál Domu kultury

datum název akce pořadatel místo konání poznámka leden 28.1. Abonentní koncert - Eva Urbanová MěKS 19:00 hod., Frenštát p.r. velký sál Domu kultury Akce 2016 datum název akce pořadatel místo konání poznámka leden 28.1. Abonentní koncert - Eva Urbanová MěKS 19:00 hod., Frenštát p.r. velký sál Domu kultury změna vyhrazena 29.1. POLOLETÍ V MUZEU Muzeum

Více

MINIMÁLNÍ PREVENTIVNÍ PROGRAM PRO ŠKOLNÍ ROK 2014 /2015

MINIMÁLNÍ PREVENTIVNÍ PROGRAM PRO ŠKOLNÍ ROK 2014 /2015 MINIMÁLNÍ PREVENTIVNÍ PROGRAM PRO ŠKOLNÍ ROK 2014 /2015 S účinností od 1.9.2014 Základní údaje Název a adresa školy : Základní škola pro zrakově postižené Nám. Míru 19, 120 00 Praha 2 Ředitelka školy:

Více

Průběžná zpráva projektu Stáří není nemoc ještě něco dokážeme! rozvoj dobrovolnictví v regionech Havlíčkův Brod, Chotěboř, Pelhřimov a Hlinsko

Průběžná zpráva projektu Stáří není nemoc ještě něco dokážeme! rozvoj dobrovolnictví v regionech Havlíčkův Brod, Chotěboř, Pelhřimov a Hlinsko Průběžná zpráva projektu Stáří není nemoc ještě něco dokážeme! rozvoj dobrovolnictví v regionech Havlíčkův Brod, Chotěboř, Pelhřimov a Hlinsko Období realizace projektu: 1. 7. 2009 30. 6. 2010 Projekt

Více

ZPRÁVA O ŽIVOTĚ A STAVU FARNÍHO SBORU ČESKOBRATRSKÉ CÍRKVE EVANGELICKÉ V PRAZE 8 LIBNI ZA ROK 2007

ZPRÁVA O ŽIVOTĚ A STAVU FARNÍHO SBORU ČESKOBRATRSKÉ CÍRKVE EVANGELICKÉ V PRAZE 8 LIBNI ZA ROK 2007 ZPRÁVA O ŽIVOTĚ A STAVU FARNÍHO SBORU ČESKOBRATRSKÉ CÍRKVE EVANGELICKÉ V PRAZE 8 LIBNI ZA ROK 2007 1. ÚVOD Staršovstvo sboru předkládá tuto zprávu společenství sboru. Činí tak v důvěře, že se může stát

Více

14. ZASEDÁNÍ RADY LIBERECKÉHO KRAJE DNE 08.09.2015

14. ZASEDÁNÍ RADY LIBERECKÉHO KRAJE DNE 08.09.2015 4. ZASEDÁNÍ RADY LIBERECKÉHO KRAJE DNE 08.09.205 Pořadí jednání č. 6 Změna rozpočtu rozpočtové opatření č. 22/5 - poskytnutí dotací z Dotačního fondu kého kraje v rámci programu.2 Podpora Sdružení Čech,

Více

jiraskova. E-shop Prodávejte své zboží snadno a rychle, se všemi doba Kaufland Otevírací doba Lidl Otevírací doba PENNY Otevírací

jiraskova. E-shop Prodávejte své zboží snadno a rychle, se všemi doba Kaufland Otevírací doba Lidl Otevírací doba PENNY Otevírací nebankovni půjčky benešov jiraskova. Podívejte se, jaká je otevírací doba, a jak mají obcho otevřeno ve státní svátek 1 nebankovni půjčky benešov jiraskova. E-shop Prodávejte své zboží snadno a rychle,

Více

ZUŠ CAMPANELLA Olomouc VÝROČNÍ ZPRÁVA. o činnosti ZUŠ ve školním roce 2014/2015. zpracovala: PhDr. Iveta Hlubinková ředitelka ZUŠ

ZUŠ CAMPANELLA Olomouc VÝROČNÍ ZPRÁVA. o činnosti ZUŠ ve školním roce 2014/2015. zpracovala: PhDr. Iveta Hlubinková ředitelka ZUŠ ZUŠ CAMPANELLA Olomouc VÝROČNÍ ZPRÁVA o činnosti ZUŠ ve školním roce 2014/2015 zpracovala: PhDr. Iveta Hlubinková ředitelka ZUŠ OBSAH 1 Základní údaje o škole 3 2 Charakteristika školy 5 3 Organizace výuky

Více

C1A I. CELOSTÁTNÍ DOROSTENECKÁ LIGA - U19

C1A I. CELOSTÁTNÍ DOROSTENECKÁ LIGA - U19 C1A I. CELOSTÁTNÍ DOROSTENECKÁ LIGA - U19 PODZIM 2015 1. kolo (1.) 01.08.2015 00:00 C1A0101 Příbram - Jihlava C1A0102 Opava - Liberec C1A0103 Pardubice - Sparta C1A0104 Fastav Zlín - Mladá Boleslav C1A0105

Více

Z P R Á V A O Č I N N O S T I 2 0 1 0

Z P R Á V A O Č I N N O S T I 2 0 1 0 679 61 Letovice Stránka 1 z 5 Vyhodnocení, plnění leden 8.1.2010 Letovice Akce mimo plán, účast ve čtvrtfinále únor 13.2. Vysoké Mýto 27.2. Solnice Účast ve vysokém Mýtě, nepostoupili jsme ze skupiny,

Více

Festival muzejních nocí 2008 IV. ročník

Festival muzejních nocí 2008 IV. ročník Festival muzejních nocí 2008 IV. ročník tiskové zpravodajství 16. kvě tna 14. č ervna 2008 V roce 2004 přišlo Národní muzeum s projektem první Pražské muzejní noci. Akce tohoto typu jsou již řadu let obvyklé

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA OBČANSKÉHO SDRUŽENÍ DĚTÍ A MLÁDEŽE KLUB PATHFINDER 2012

VÝROČNÍ ZPRÁVA OBČANSKÉHO SDRUŽENÍ DĚTÍ A MLÁDEŽE KLUB PATHFINDER 2012 VÝROČNÍ ZPRÁVA OBČANSKÉHO SDRUŽENÍ DĚTÍ A MLÁDEŽE KLUB PATHFINDER 2012 Slovo úvodem Tak jako barevná kniha o krásách přírody nemůže vyjádřit to, co člověk cítí, když se sám vydá na rozkvetlé louky, do

Více

OSNOVY PRO KVALIFIKACE S PLATNOSTÍ V PIONÝRU

OSNOVY PRO KVALIFIKACE S PLATNOSTÍ V PIONÝRU SMĚRNICE PRO PŘÍPRAVU A VZDĚLÁVÁNÍ V PIONÝRU s. 1/6 Příloha A1 Osnovy pro kvalifikaci s platností v Pionýru OSNOVY PRO KVALIFIKACE S PLATNOSTÍ V PIONÝRU Vstupní Pionýrské minimum Celkový doporučený rozsah

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA 2004. Pionýrská skupina desátníka Stanislava Roubala

VÝROČNÍ ZPRÁVA 2004. Pionýrská skupina desátníka Stanislava Roubala VÝROČNÍ ZPRÁVA 2004 Pionýrská skupina desátníka Stanislava Roubala MOTTO: Dětství má nárok na zvláštní péči a pomoc (Všeobecná deklarace lidských práv, schváleno Organizací spojených národů) Pionýrská

Více

KALENDÁŘ AKCÍ NA ROK 2016

KALENDÁŘ AKCÍ NA ROK 2016 KALENDÁŘ AKCÍ NA ROK 2016 UŽIJTE SI KAŽDÝ DEN ROKU 2016! LEDEN 14. 1. Husův sbor O SKAUTINGU A JIZERSKÝCH HORÁCH vyprávění Jiřího Veselého doprovázené promítáním 16. 1. Restaurace a minipivovar Veselka

Více

Přehled sborových aktivit

Přehled sborových aktivit Přehled sborových aktivit Sbor CASD Brno - Střední 10 aktualizováno 13. 10. 2017 ZÁŘÍ 2017 11. 9. po 17:00 1. schůzka po prázdninách - Pandy i Plejády Pathfinder 11. 9. po 19:00 ZOB Atmosféra 16. 9. so

Více

Vážení přátelé, Představujeme se:

Vážení přátelé, Představujeme se: V obsahu a významu slova beseda proklamovaly spolky nutnost i možnost kontaktů, setkání, diskuse, prezentace různých názorů, ale i spolupráce, pochopení i vzájemného porozumění a úcty. Vážení přátelé,

Více

Číslo 1 / XIX. ročník červen 2013

Číslo 1 / XIX. ročník červen 2013 Základní škola, Hradec Králové, třída SNP 694 INFORMAČNÍ ZPRAVODAJ Číslo 1 / XIX. ročník červen 2013 Vážení rodiče! Je za námi další školní rok a před námi další dlouhé letní prázdniny a i Vás čekají dny

Více

Výroční zpráva. Havlíčkova 1153 Mateřská škola SLUNÍČKO 293 01 Mladá Boleslav. tel. 0326 723 223/4 IČO : 48683833 IPZ : 600 048 446

Výroční zpráva. Havlíčkova 1153 Mateřská škola SLUNÍČKO 293 01 Mladá Boleslav. tel. 0326 723 223/4 IČO : 48683833 IPZ : 600 048 446 Výroční zpráva školní rok 2007 2008 Havlíčkova 1153 Mateřská škola SLUNÍČKO 293 01 Mladá Boleslav tel. 0326 723 223/4 IČO : 48683833 IPZ : 600 048 446 PRÁVNÍ SUBJEKT - PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE ZŘIZOVATEL

Více

v Blansko Muzeum Blansko Hodonín Masarykovo muzeum v Muzeum naftového dobývání a geologie, o. s. Kyjov

v Blansko Muzeum Blansko Hodonín Masarykovo muzeum v Muzeum naftového dobývání a geologie, o. s. Kyjov 2011 Královéhradecký kraj Karlovarský kraj 141250 institucí 11 11 Týnec nad Sázavou 2011 141 Boskovice Muzeum Boskovicka Brno Diecézní muzeum Galerie HaDivadla a a planetárium Mikuláše Koperníka v Mendlovo

Více

Dorostová unie, sdružení křesťanských dorostů o.s.

Dorostová unie, sdružení křesťanských dorostů o.s. Dorostová unie, sdružení křesťanských dorostů o.s. Výroční zpráva za rok 2014 1 Organizační struktura SNĚM DU Všichni výchovní pracovníci starší 17-ti let NOVĚ ZVOLENÁ RADA DU Jan Homolka - předseda DU

Více

Školní družina při ZŠ Liptál

Školní družina při ZŠ Liptál Školní vzdělávací program pro zájmové vzdělávání Školní družina při ZŠ Liptál Verze č. III Platnost od: 1.9. 2015 Zpracovala: Petra Pilná vychovatelka Charakteristika ŠVP pro ŠD vychází z ŠVP ZŠ Liptál,

Více

Výroční zpráva o činnosti školy

Výroční zpráva o činnosti školy Základní škola a Mateřská škola Bořitov, okres Blansko, příspěvková organizace Školní 125, 679 21 Bořitov Výroční zpráva o činnosti školy Školní rok: 2014/2015 1 Část I. Základní údaje o škole Název školy:

Více

PIONNIER - PIONÝR. Význam tohoto slova původem z francouzštiny znamená průkopník, hlasatel nových myšlenek a cest, objevitel nových směrů.

PIONNIER - PIONÝR. Význam tohoto slova původem z francouzštiny znamená průkopník, hlasatel nových myšlenek a cest, objevitel nových směrů. PIONNIER - PIONÝR Význam tohoto slova původem z francouzštiny znamená průkopník, hlasatel nových myšlenek a cest, objevitel nových směrů. Pionýrská skupina Kamarádi cest Okříšky U Stadionu 7, 675 21 Okříšky

Více

Přehled sborových aktivit

Přehled sborových aktivit Přehled sborových aktivit Sbor CASD Brno - Střední 10 aktualizováno 15. 10. 2018 ZÁŘÍ 2018 2. 9. ne 16.00 CESTA - koncert v jeskyni Býčí skála Cesta 7. - 9. 9. pá - ne Plánovací víkendovka INRI road 8.

Více

17.3.2012 11/2012 SBOR CÍRKVE ADVENTISTŮ SEDMÉHO DNE PRAHA VINOHRADY

17.3.2012 11/2012 SBOR CÍRKVE ADVENTISTŮ SEDMÉHO DNE PRAHA VINOHRADY 17.3.2012 11/2012 SBOR CÍRKVE ADVENTISTŮ SEDMÉHO DNE PRAHA VINOHRADY Londýnská 30, 120 00 Praha 2 PROGRAM SOBOTNÍ BOHOSLUŽBY 17. března 2012 9.30 10.30 Sobotní škola uvádí Haluzová Helena 10.30 10.45 Přestávka

Více

Zápisné: 500,- Kč/rok.

Zápisné: 500,- Kč/rok. Umění 1 Pohybová skupina Mažoretky Sova a Barbíny Pochody, taneční formace a sestavy na dechovou hudbu, jazz a jiné žánry, pro dívky od třetí třídy do osmnácti let. Nábor dívek bude probíhat celé září

Více

Z JEDNÁNÍ ZASTUPITELSTVA OBCE konaného dne 4. dubna 2013

Z JEDNÁNÍ ZASTUPITELSTVA OBCE konaného dne 4. dubna 2013 19. ročník duben 2013 Z JEDNÁNÍ ZASTUPITELSTVA OBCE konaného dne 4. dubna 2013 Usnesením č. 14/2013 zastupitelé schválili rozpočtové opatření č. 3/2013. Tímto rozpočtovým opatřením byl plánovaný rozpočet

Více

EU PENÍZE ŠKOLÁM NÁZEV PROJEKTU : MÁME RÁDI TECHNIKU REGISTRAČNÍ ČÍSLO PROJEKTU :CZ.1.07/1.4.00/21.0663

EU PENÍZE ŠKOLÁM NÁZEV PROJEKTU : MÁME RÁDI TECHNIKU REGISTRAČNÍ ČÍSLO PROJEKTU :CZ.1.07/1.4.00/21.0663 EU PENÍZE ŠKOLÁM NÁZEV PROJEKTU : MÁME RÁDI TECHNIKU REGISTRAČNÍ ČÍSLO PROJEKTU :CZ.1.07/1.4.00/21.0663 Speciální základní škola a Praktická škola Trmice Fűgnerova 22 400 04 1 Identifikátor materiálu:

Více

Exim tours PREMIUM RB CLUB

Exim tours PREMIUM RB CLUB Exim tours 8 % sleva ze základních cen katalogových nabídek, 4 % sleva z nabídek LAST MINUTE a speciálních nabídek. Sleva je poskytována z konečné ceny zájezdu, není poskytována z příplatků (pojištění,

Více

Integrované centrum volnočasových aktivit v Obrnicích

Integrované centrum volnočasových aktivit v Obrnicích Název projektu: Číslo projektu: Realizátor: Finanční zdroj: Integrované centrum volnočasových aktivit v Obrnicích CZ.1.09/2.2.00/03.00186 Obec Obrnice Regionální operační program NUTS Severozápad 9.2.

Více

Výroční zpráva za rok 2014. Akademie nadání ANA

Výroční zpráva za rok 2014. Akademie nadání ANA Výroční zpráva za rok 2014 Akademie nadání ANA Zpráva o činnosti za rok 2014 (dále jen ANA ) byla jako občanské sdružení registrována Ministerstvem vnitra ČR dne 21.12.2009 pod č.j. VS/1-1/78058/09-R a

Více

1. Zaškrtněte, zda jste slyšeli či využíváte níže uvedené nabídkové výchovné programy (možno více odpovědí).

1. Zaškrtněte, zda jste slyšeli či využíváte níže uvedené nabídkové výchovné programy (možno více odpovědí). 1/9 Téma A. - Činnost 1. Zaškrtněte, zda jste slyšeli či využíváte níže uvedené nabídkové výchovné programy (možno více odpovědí). Nabídkový výchovný program Slyšel/a jsem o nich Využívám je Nemám zájem

Více

INFORMAČNÍ BULLETIN 2009. Společnost pro podporu lidí s mentálním postižením DOMEČEK

INFORMAČNÍ BULLETIN 2009. Společnost pro podporu lidí s mentálním postižením DOMEČEK INFORMAČNÍ BULLETIN 2009 Společnost pro podporu lidí s mentálním postižením DOMEČEK OBSAH : I. INFORMACE O OBČANSKÉM SDRUŽENÍ I.1 Kontaktní adresy I.2 Základní cíle a předmět činnosti II. INFORMACE O ČINNOSTI

Více

INFORMAČNÍ ZPRAVODAJ KLUBU POHÁDKA ROUSÍNOV

INFORMAČNÍ ZPRAVODAJ KLUBU POHÁDKA ROUSÍNOV INFORMAČNÍ ZPRAVODAJ KLUBU POHÁDKA ROUSÍNOV Leden únor 2008 Pravidelné schůzky se konají na adrese: Skálova 35 (nad Salonem Kleopatra) v tyto dny: Pondělí: 15:30 17:30 herna pro děti Středa: 9:30 11:30

Více

PLÁN PRÁCE PLÁN AKCÍ

PLÁN PRÁCE PLÁN AKCÍ PLÁN PRÁCE PLÁN AKCÍ ŠKOLNÍ ROK 2014/2015 Organizace školního roku Období školního vyučování ve školním roce 2014/2015 začne v pondělí 1. září 2014. Vyučování bude v prvním pololetí ukončeno ve čtvrtek

Více

ZPRÁVA O ČINNOSTI ICM V ROCE 2016 ICM Uherské Hradiště

ZPRÁVA O ČINNOSTI ICM V ROCE 2016 ICM Uherské Hradiště ZPRÁVA O ČINNOSTI ICM V ROCE 2016 ICM Uherské Hradiště - Adresa ICM- Masarykovo nám. 21 Uherské Hradiště 686 01 - Statutární zástupce- - Zřizovatel- Renáta Polišenská - Vedoucí ICM- Klub přátel ICM, z.s.

Více

Přehled podpořených žadatelů v grantovém Programu č. 10 Podpora projektů v resortu školství

Přehled podpořených žadatelů v grantovém Programu č. 10 Podpora projektů v resortu školství Přehled podpořených žadatelů v grantovém Programu č. 10 Podpora projektů v resortu školství Žadatel: IČ: Název projektu: Výše přidělené dotace: Centrum vzdělanosti Libereckého kraje - zařízení pro další

Více

ZPRÁVA O ČINNOSTI KLUBU. SHM Újezd u Brna. V Újezdě u Brna 15. března 2008

ZPRÁVA O ČINNOSTI KLUBU. SHM Újezd u Brna. V Újezdě u Brna 15. března 2008 ZPRÁVA O ČINNOSTI KLUBU SHM Újezd u Brna 2008 V Újezdě u Brna 15. března 2008 členská základna Na konci školního roku 2006/07 měl náš Klub 204 členů. V současné době, tedy v březnu 2008 se pohybujeme na

Více

Závodu míru 16 Karlovy Vary 360 17 tel. spojovatelka KŘ PČR 974 376 111 Oddělení pobytových agend Cheb 17. listopadu 2103/40 Cheb

Závodu míru 16 Karlovy Vary 360 17 tel. spojovatelka KŘ PČR 974 376 111 Oddělení pobytových agend Cheb 17. listopadu 2103/40 Cheb Oddělení pobytových agend Jihočeský kraj Oddělení pobytových agend České Budějovice působnost: okresy České Budějovice, Prachatice a Český Krumlov Oddělení pobytových agend Písek působnost: okresy Písek

Více

Štefánkova 957 735 81 Bohumín tel./fax.: 596 016 715 mobil: 739 002 717

Štefánkova 957 735 81 Bohumín tel./fax.: 596 016 715 mobil: 739 002 717 1 BEROUN -Středočeský Občanská poradna Beroun Na Příkopě 211/1 266 01 Beroun tel: 311 625 206, 604 272 576 info@opberoun.cz www.opberoun.cz út 8.30-14.00 st 8.00-14.30 čt 8.00 11.00 12.00 16.00 2 BOHUMÍN

Více

C1A JUNIORSKÁ LIGA PODZIM 2015

C1A JUNIORSKÁ LIGA PODZIM 2015 C1A JUNIORSKÁ LIGA PODZIM 2015 1. kolo ( 1.) 26.07.2015 00:00 B1A0101 Znojmo - volný los B1A0102 Bohemians 1905 - Plzeň B1A0103 České Budějovice - Liberec B1A0104 Příbram - Mladá Boleslav B1A0105 Teplice

Více

o činnosti a hospodaření v roce 2011

o činnosti a hospodaření v roce 2011 o činnosti a hospodaření v roce 2011 občanské sdružení SÍDLO: Chomutov 3, Pod lesem 4939, 430 03 IDENTIFIKAČNÍ ČÍSLO: 22832734 E-MAIL: sancezit@seznam.cz WEBOVÉ STRÁNKY: www.hennlichova.cz/sance_zit ČÍSLO

Více

Férový občasník 01/2015 JEDEN SVĚT o.p.s., který provozuje Obchůdek Jednoho Světa

Férový občasník 01/2015 JEDEN SVĚT o.p.s., který provozuje Obchůdek Jednoho Světa Férový občasník 01/2015 JEDEN SVĚT o.p.s., který provozuje Obchůdek Jednoho Světa Milí přátelé a příznivci, 3. července vyhořel Obchůdek Jednoho Světa v Korunní ulici v Praze na Vinohradech závada na elektrickém

Více

Výsledky soutěží žáků: Jazykové soutěže:

Výsledky soutěží žáků: Jazykové soutěže: Číslo 2 / XV. ročník červen 2009 Vážení rodiče! Blíží se konec dalšího školního roku. Pro naši školu byl tento školní rok v určitém ohledu nový, protože jsme se rozrostli o další pracoviště, bývalou ZŠ

Více

PROGRAM MENS SANA o. s. červenec 2012

PROGRAM MENS SANA o. s. červenec 2012 PROGRAM MENS SANA o. s. červenec 2012 Kdo má chuť se v parném létě trochu osvěžit? Středy14:00 18:00 Za sluncem a za vodou návštěva Letního koupaliště v Ostravě Porubě (Generála Sochora 1378) - krytý bazén

Více

2011/2012. VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI MŠ Rafinérský lesík BOHUMÍN. (příloha č. 9)

2011/2012. VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI MŠ Rafinérský lesík BOHUMÍN. (příloha č. 9) VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI MŠ Rafinérský lesík BOHUMÍN (příloha č. 9) 2011/2012 Základní škola a Mateřská škola Bohumín tř. Dr. E. Beneše 456 okres Karviná, příspěvková organizace 1. Charakteristika MŠ

Více

Výroční zpráva o hospodaření za školní rok 2013/2014

Výroční zpráva o hospodaření za školní rok 2013/2014 Občanské sdružení Mateřídouška Ostrava - Zábřeh Za Školou 2851/1, 700 30 Ostrava - Zábřeh Výroční zpráva o hospodaření za školní rok 2013/2014 I. Obecné informace Název občanského sdružení: Občanské sdružení

Více

nebankovní hotovostní půjčky Znojmo, Půjčky na exekuce ZnojmoCo potřeba udělat půjčky na op ihned okres znojmo vinobraní mělník

nebankovní hotovostní půjčky Znojmo, Půjčky na exekuce ZnojmoCo potřeba udělat půjčky na op ihned okres znojmo vinobraní mělník online půjčky bez registru bojkovice ubytování znojmo. spořící účet pujcky inzerce Úvod Ne nebankovní hotovostní půjčky Znojmo, Půjčky na exekuce ZnojmoCo jsou nebankovní půjčky:půjčky se prakticky dělí

Více

Plán kulturních a sportovních akcí Městská správa sociálních služeb v Mostě - příspěvková organizace 1. pololetí roku 2016

Plán kulturních a sportovních akcí Městská správa sociálních služeb v Mostě - příspěvková organizace 1. pololetí roku 2016 Plán kulturních a sportovních akcí Městská správa sociálních služeb v Mostě - příspěvková organizace 1. pololetí roku 2016 Domov pro seniory Barvířská 495 5. 1. Kvizové dopoledne, 9:30 hodin, malý sál

Více

Dotace na jednotlivé projekty byly poskytovány v rozmezí 5.000,-Kč až 40.000,-Kč, dle potřeb projektu.

Dotace na jednotlivé projekty byly poskytovány v rozmezí 5.000,-Kč až 40.000,-Kč, dle potřeb projektu. 2015 Mládež kraji je projekt, v němž se mladí lidé aktivně účastní činností, které si sami navrhnou a které jim umožňují rozvíjet jejich iniciativu a tvořivost. Dotace na jednotlivé projekty byly poskytovány

Více

Tisková zpráva Městské slavnosti Zrcadlo umění 14.6. 2010 20.6. 2010 Pořadatelé: Kulturní centrum Pardubice, ZUŠ Pardubice Polabiny

Tisková zpráva Městské slavnosti Zrcadlo umění 14.6. 2010 20.6. 2010 Pořadatelé: Kulturní centrum Pardubice, ZUŠ Pardubice Polabiny Tisková zpráva Městské slavnosti Zrcadlo umění 14.6. 2010 20.6. 2010 Pořadatelé: Kulturní centrum Pardubice, ZUŠ Pardubice Polabiny V Pardubicích 8.6.2010 Festival Zrcadlo umění slaví letos 10 let své

Více

Plzeňská diplomatická simulace, o.s.

Plzeňská diplomatická simulace, o.s. Plzeňská diplomatická simulace, o.s. ZÁVĚREČNÁ ZPRÁVA STUDENTSKÉHO MODELU VALNÉHO SHROMÁŽDĚNÍ OSN 2013 Vážení přátelé PDS, právě začínáte číst Závěrečnou zprávu III. ročníku Studentského modelu Valného

Více

Informace občanům o činnosti orgánů městského obvodu za období od 1. 6. 2013 do 31. 7. 2013

Informace občanům o činnosti orgánů městského obvodu za období od 1. 6. 2013 do 31. 7. 2013 Materiál č. 01/VED/01, příloha č. 1 občanům o činnosti orgánů městského obvodu za období od 1. 6. 2013 do 31. 7. 2013 (ve smyslu 97 zákona č. 128/2000 Sb., o obcích (obecní zřízení), ve znění pozdějších

Více

ČS kalendář 2010 - celkový přehled měsíc den oddělení akce místo

ČS kalendář 2010 - celkový přehled měsíc den oddělení akce místo ČS kalendář 2010 - celkový přehled měsíc den oddělení akce místo Leden 11. ČS (kancelář sdružení - nebo kazatelské oddělení) Společná pastorálka Praha - Smíchov 15.-17. oddělení mládeže 2. Vytax I. 18.

Více

25.2.2012 8/2012 SBOR CÍRKVE ADVENTISTŮ SEDMÉHO DNE PRAHA VINOHRADY

25.2.2012 8/2012 SBOR CÍRKVE ADVENTISTŮ SEDMÉHO DNE PRAHA VINOHRADY 25.2.2012 8/2012 SBOR CÍRKVE ADVENTISTŮ SEDMÉHO DNE PRAHA VINOHRADY Londýnská 30, 120 00 Praha 2 PROGRAM SOBOTNÍ BOHOSLUŽBY 25. února 2012 9.30 10.30 Sobotní škola uvádí Martásková Libuše 10.30 10.45 Přestávka

Více

Výroční. zpráva. Obsah. občanského sdružení Otevřené Úvaly. Základní informace o sdružení. Teze sdružení. Informace o činnosti v roce 2009

Výroční. zpráva. Obsah. občanského sdružení Otevřené Úvaly. Základní informace o sdružení. Teze sdružení. Informace o činnosti v roce 2009 Obsah Výroční Základní informace o sdružení Teze sdružení Informace o činnosti v roce 2009 Bilance činnosti v roce 2009 zpráva Projekt časopis Otevřené Úvaly Projekt zelené Slovany Záchrana sochy sv. Jana

Více

Mateřská škola Kaplická 841 tel., fax: 241 731 467 e-mail: mskaplicka@seznam.cz. Výroční zpráva předškolní vzdělávání - za školní rok 2007/2008

Mateřská škola Kaplická 841 tel., fax: 241 731 467 e-mail: mskaplicka@seznam.cz. Výroční zpráva předškolní vzdělávání - za školní rok 2007/2008 Škola Kavčí hory Mateřská škola, Základní škola a Střední odborná škola služeb 40 00 Praha 4, K Sídlišti 840 Mateřská škola Kaplická 84 tel., fax: 24 73 467 e-mail: mskaplicka@seznam.cz Výroční zpráva

Více

7.5.2011 18/2011 SBOR CÍRKVE ADVENTISTŮ SEDMÉHO DNE PRAHA VINOHRADY

7.5.2011 18/2011 SBOR CÍRKVE ADVENTISTŮ SEDMÉHO DNE PRAHA VINOHRADY 7.5.2011 18/2011 SBOR CÍRKVE ADVENTISTŮ SEDMÉHO DNE PRAHA VINOHRADY Londýnská 30, 120 00 Praha 2 PROGRAM SOBOTNÍ BOHOSLUŽBY 9.30 10.30 Sobotní škola 10.30 10.45 Přestávka 7. května 2011 Společná píseň

Více

Minimální preventivní program

Minimální preventivní program Dětský domov, Mateřská škola, Základní škola a Praktická škola Zlín Minimální preventivní program Školní rok 2015/2016 Vypracovala: Mgr. Kristýna Olexová školní metodik prevence OBSAH 1 ÚVOD... 3 2 CHARAKTERISTIKA

Více

Výsledné pořadí MDDAL Znojmo 2009. Školy

Výsledné pořadí MDDAL Znojmo 2009. Školy Chrudim 1 Průměr bodů soutěţících 134,7215 OA Chrudim 6 Michalcová Pavlína Výsledné body 142,739 78 Melšová Lucie Výsledné body 126,704 Třebíč 2 Průměr bodů soutěţících 131,7605 Obchodní akademie Dr. A.

Více

Minimální preventivní program 2015/ 2016

Minimální preventivní program 2015/ 2016 Minimální preventivní program 2015/ 2016 Základní škola Kopřivnice Lubina okres Nový Jičín, příspěvková organizace Adresa: ZŠ Kopřivnice Lubina, Lubina č. 60, 742 21 Kopřivnice Jméno ředitele: Mgr. Ivana

Více

Výroční zpráva Křesťanský sbor Praha Jižní Město

Výroční zpráva Křesťanský sbor Praha Jižní Město Výroční zpráva 2007 Křesťanský sbor Praha Jižní Město Hrabákova 1969, Praha 4, 148 00 tel.: 603 174 268 e-mail: KS.PRAHA.JM@POST.CZ www.ksjm.ecn.cz Obsah Poslání, základní orientace Cílová skupina (oblast)

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA ZA ROK 2006

VÝROČNÍ ZPRÁVA ZA ROK 2006 Společnost pro trvale udržitelný život (STUŽ) regionální pobočka Karlovy Vary STUŽ VÝROČNÍ ZPRÁVA ZA ROK 2006 Společnost pro trvale udržitelný život (STUŽ) - regionální pobočka Karlovy Vary Západní 22,

Více

Přidělená dotace na Městský program prevence kriminality v roce 2010

Přidělená dotace na Městský program prevence kriminality v roce 2010 Ústecký kraj Chomutov Společně proti kriminalitě 1328.1 49 000 Chomutov Bezpečné chování seniorů 1328.2 120 000 Celkem 169 000 Most Městský kamerový dohledový systém - INVESTICE 1339.1 600 000 Most Zvýšení

Více

ZPRÁVA O ČINNOSTI KLUBU. SHM Újezd u Brna

ZPRÁVA O ČINNOSTI KLUBU. SHM Újezd u Brna ZPRÁVA O ČINNOSTI KLUBU SHM Újezd u Brna 2010 1 SHM Klub Újezd u Brna V Újezdě u Brna 6. března 2011 členská základna Na konci školního roku 2009/10 měl náš Klub 172 členů. V současné době, tedy v březnu

Více

14.5.2011 19/2011 SBOR CÍRKVE ADVENTISTŮ SEDMÉHO DNE PRAHA VINOHRADY

14.5.2011 19/2011 SBOR CÍRKVE ADVENTISTŮ SEDMÉHO DNE PRAHA VINOHRADY 14.5.2011 19/2011 SBOR CÍRKVE ADVENTISTŮ SEDMÉHO DNE PRAHA VINOHRADY Londýnská 30, 120 00 Praha 2 PROGRAM SOBOTNÍ BOHOSLUŽBY 9.30 10.30 Sobotní škola 10.30 10.45 Přestávka 14. května 2011 Společná píseň

Více

Plán činnosti KRJ Libereckého kraje na rok 2009

Plán činnosti KRJ Libereckého kraje na rok 2009 Plán činnosti KRJ Libereckého kraje na rok 2009 Úvodní slovo... 3 Složení Krajské rady Junáka... 3 volení členové... 3 tým zpravodajů... 3 revizní komise... 3 Klíčové oblasti... 4 Úkoly kraje (zodpovídá)...

Více

Výroční zpráva Ambassadors o. s.

Výroční zpráva Ambassadors o. s. 2012 Výroční zpráva Ambassadors o. s. Výroční zpráva o činnosti a hospodaření občanského sdružení Ambassadors o.s. za rok 2012. Seznam aktivit a lidí podílejících na činnosti sdružení. Poslední úprava

Více

Dorostové unie - sdružení křesťanských dorostů za rok 2002

Dorostové unie - sdružení křesťanských dorostů za rok 2002 Dorostové unie - sdružení křesťanských dorostů za rok 2002 Řekl jim: "Žeň je mnohá a dělníků málo. Proste proto Pána žně, ať vyšle dělníky na svou žeň." Lukáš 10:2 Nevím, jestli by někdo z nás byl schopen

Více

Plán pro školní rok 2015/2016

Plán pro školní rok 2015/2016 Plán pro školní rok 2015/2016 Obsah: 1) Základní teze ročního plánu ve vybraných oblastech 2) Organizace školní roku 2015/2016. 3) Funkce, dlouhodobé úkoly. 4) Porady, třídní schůzky, konzultační dny,

Více

půjčka města uherske hradiste. Zejména půjčky, investice, profinancování závazků, úvěry,

půjčka města uherske hradiste. Zejména půjčky, investice, profinancování závazků, úvěry, půjčka města uherske hradiste. Zejména půjčky, investice, profinancování závazků, úvěry, hypotéky, leasingy půjčka města uherské hradiště zlinský kraje půjčka města uherske hradiste. cz Půjčky se prakticky

Více

ROZLOSOVÁNÍ SOUTĚŽÍ ŘKČ FAČR 2016/2017

ROZLOSOVÁNÍ SOUTĚŽÍ ŘKČ FAČR 2016/2017 ROZLOSOVÁNÍ SOUTĚŽÍ ŘKČ FAČR 2016/2017 A1A ČFL 1. Městský fotbalový klub Chrudim 2. SK ZÁPY 3. Tělovýchovná jednota Jiskra Domažlice z.s. 4. Fotbalový klub Dobrovice 5. Loko VLTAVÍN, a.s. 6. SK Benešov

Více

Výroční zpráva za rok 2015

Výroční zpráva za rok 2015 ŽIRAFA Integrované centrum Frýdek - Místek příspěvková organizace Fibichova 469, 738 01 Frýdek Místek IČ: 00847011, č. ú.:5801307 734/0600, tel.: 558 431 563, 558 647 782 centrummpm@quick.cz, www.centrummpm.cz

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA ZA ROK 2003

VÝROČNÍ ZPRÁVA ZA ROK 2003 VÝROČNÍ ZPRÁVA ZA ROK 2003 Společnost pro trvale udržitelný život (STUŽ) regionální pobočka Karlovy Vary STUŽ Společnost pro trvale udržitelný život (STUŽ) - regionální pobočka Karlovy Vary Západní 22,

Více

Asociace pro podporu rozvoje Informačních center pro mládež v ČR VÝROČNÍ ZPRÁVA

Asociace pro podporu rozvoje Informačních center pro mládež v ČR VÝROČNÍ ZPRÁVA Asociace pro podporu rozvoje Informačních center pro mládež v ČR VÝROČNÍ ZPRÁVA 2007 1 Obsah I. Úvod 1. Základní obecné informace o AICM 2. Výkonné orgány AICM II. Zpráva o činnosti AICM Centrální programové

Více

KULTURA SPORT 2015. Stručný přehled hlavních společenských, kulturních a sportovních akcí v Klatovech v roce 2015.

KULTURA SPORT 2015. Stručný přehled hlavních společenských, kulturních a sportovních akcí v Klatovech v roce 2015. KULTURA SPORT 2015 Stručný přehled hlavních společenských, kulturních a sportovních akcí v Klatovech v roce 2015. VYDALO MĚSTSKÉ KULTURNÍ STŘEDISKO KLATOVY LEDEN - ÚNOR 1. ledna PŘIVÍTÁNÍ NOVÉHO ROKU 2015

Více

Autorky prezentace - milínské knihovnice: Dana Reiterová, Jitka Slancová, Klára Růžičková

Autorky prezentace - milínské knihovnice: Dana Reiterová, Jitka Slancová, Klára Růžičková Autorky prezentace - milínské knihovnice: Dana Reiterová, Jitka Slancová, Klára Růžičková HISTORIE KNIHOVNY 1882 založen Čtenářský spolek Bořický 1967 vznik profesionální knihovny (Milín čp. 1, u Čalounů)

Více

Souhrn Workshopu "Společná budoucnost 2020"

Souhrn Workshopu Společná budoucnost 2020 Souhrn Workshopu "Společná budoucnost 2020" V rámci průběžných jednání se oba partneři shodli na pěti tématech možné další příhraniční spolupráce. Tato témata jsou: Mládež Hipoturistika Pěstování a zpracování

Více

LETNÍ ŠKOLA Zdravých měst

LETNÍ ŠKOLA Zdravých měst LETNÍ ŠKOLA Zdravých měst úvodní seminář Jilemnice, 17. června 2015 www.zdravamesta.cz/ls2015 Akce je součástí projektu NSZM ČR Strateg-2 podpořeného finančními prostředky z ESF a ze státního rozpočtu

Více

Výroční zpráva o činnosti školy za školní rok 2009/2010,

Výroční zpráva o činnosti školy za školní rok 2009/2010, > Základní škola a Speciálně pedagogické centrum a Školní družina U Trojice 2104 580 01 Havlíčkův Brod IČO 708 385 93 tel: 569 42 22 20 e- mail: specialni.skola@tiscali.cz bankovní spojení : KB H.B. č.ú.

Více

Přehled sborových aktivit

Přehled sborových aktivit Přehled sborových aktivit Sbor CASD Brno - Střední 10 aktualizováno 20. 9. 2018 ZÁŘÍ 2018 2. 9. ne 16.00 CESTA - koncert v jeskyni Býčí skála Cesta 7. - 9. 9. pá - ne Plánovací víkendovka INRI road 8.

Více

Výše požadované dotace. Celkové náklady akce. v Kč v Kč v Kč. září - říjen 2007 31 500 22 500 15 000 září - říjen 2007 honoráře, autorská práva filmu

Výše požadované dotace. Celkové náklady akce. v Kč v Kč v Kč. září - říjen 2007 31 500 22 500 15 000 září - říjen 2007 honoráře, autorská práva filmu Žádosti o poskytnutí dotace z kulturního fondu - 3. kolo roku na akce zahájené v období od 1. října do 31. března (příjem žádostí do 31. srpna do 14:00 hodin) Č. Žadatel Název akce Termín akce 1 2 3 4

Více

Dorostová unie, sdružení křesťanských dorostů o.s.

Dorostová unie, sdružení křesťanských dorostů o.s. Dorostová unie, sdružení křesťanských dorostů o.s. Výroční zpráva za rok 2011 1 Organizační struktura SNĚM Všichni výchovní pracovníci starší 17-ti let RADA Jan Homolka - předseda Petr Asszonyi - místopředseda

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA ZA ROK 2011

VÝROČNÍ ZPRÁVA ZA ROK 2011 VÝROČNÍ ZPRÁVA ZA ROK 2011 Úvodem Vážení čtenáři, Těší nás, že Vás můžeme informovat o celé škále našich aktivit touto Výroční zprávou Občanského Sdružení PROTEBE, která vychází již po sedmnácté. Zaměřuje

Více

Česká tábornická unie Tábornický klub Smrček Brno Výroční zpráva 2014

Česká tábornická unie Tábornický klub Smrček Brno Výroční zpráva 2014 Česká tábornická unie Tábornický klub Smrček Brno Výroční zpráva 2014 Výroční zpráva Tábornického klubu Smrček za rok 2014 str. 1 Úvodní slovo Milí přátelé, T. K. Smrček je součástí České tábornické unie

Více

V Ý R O Č N Í Z P R Á V A

V Ý R O Č N Í Z P R Á V A V Ý R O Č N Í Z P R Á V A Prvního spolku paní a dívek v Liberci za rok 2013 Obsah: I. Úvodní slovo předsedkyně II. Základní údaje o spolku 2.1. Poslání a cíle 2.2. Organizační struktura 2.3. Tým spolku

Více

Provozní doba knihovna Dolní náměstí a Informační centrum pondělí pátek: 10:00 18:00 sobota: 9:00 12:00 (Informační centrum + půjčovna 2.

Provozní doba knihovna Dolní náměstí a Informační centrum pondělí pátek: 10:00 18:00 sobota: 9:00 12:00 (Informační centrum + půjčovna 2. únor 2/2009 Masarykova veřejná knihovna Vsetín Dolní náměstí 1356, 755 01 Vsetín tel.: 571 412 143, mobil: 720 449 454 web: http://www.mvk.cz, e-mail: mvk@vs.inext.cz Informační centrum Dolní náměstí 1356,

Více

Noviny městyse. vydává Rada městyse jako nepravidelný zpravodaj

Noviny městyse. vydává Rada městyse jako nepravidelný zpravodaj Prosinec 2015 Noviny městyse MĚSTYS LITULTOVICE vydává Rada městyse jako nepravidelný zpravodaj Vážení spoluobčané, před koncem roku je zvykem skládat účty, proto i já bych Vás chtěl krátce seznámit s

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI ŠKOLY (ŠKOLNÍ ROK 2014/2015)

VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI ŠKOLY (ŠKOLNÍ ROK 2014/2015) Základní škola a Mateřská škola Bílý Potok, okres Liberec, příspěvková organizace Bílý Potok 220, 43 2 Hejnice Tel.: 482 322 10 VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI ŠKOLY (ŠKOLNÍ ROK 2014/201) Zprávu předkládá: Mgr.

Více

ZLÍNSKÉ JARO. festival demokracie a občanské společnosti. 3. - 6. května 2012, www.zlinskejaro.cz. 1. tisková zpráva, 7.

ZLÍNSKÉ JARO. festival demokracie a občanské společnosti. 3. - 6. května 2012, www.zlinskejaro.cz. 1. tisková zpráva, 7. ZLÍNSKÉ JARO 3. - 6. května 2012, www.zlinskejaro.cz 1. tisková zpráva, 7. března 2012 Zlínské jaro Vážení přátelé, dovolte mi prosím, abych Vám tímto předal první zprávu o přípravách Zlínského jara 2012.

Více