Uživatelská příručka. Co lze s tímto zařízením dělat. Začínáme. Kopírování. Faxování. Tisk. Skenování. Dokumentový server.

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Uživatelská příručka. Co lze s tímto zařízením dělat. Začínáme. Kopírování. Faxování. Tisk. Skenování. Dokumentový server."

Transkript

1 Uživatelská příručka Co lze s tímto zařízením dělat Začínáme Kopírování Faxování Tisk Skenování Dokumentový server Web Image Monitor Doplňování papíru a toneru Odstraňování problémů Informace, které nejsou v této příručce, najdete v souborech HTML/PDF na dodaném CD-ROM. Pro bezpečné a správné používání si před použitím zařízení nezapomeňte přečíst Bezpečnostní informace v příručce Důležité informace.

2 Průvodce názvy a funkcemi ovládacího panelu přístroje Na tomto obrázku je ovládací panel zařízení se všemi nainstalovanými doplňky Tlačítko [Domů] Po stisknutí se objeví [Výchozí obrazovka]. Podrobnosti viz Používání [Výchozí obrazovky]. 2. Tlačítka funkcí Ve výchozím výrobním nastavení nejsou pro tlačítka funkcí registrovány žádné funkce. Můžete si zaregistrovat často používané funkce, programy nebo webové stránky. Podrobnosti najdete v příručce Getting Started (Začínáme). 3. Displej Zobrazuje tlačítka pro každou funkci, provozní stav a zprávy. Viz příručka Getting Started (Začínáme). 4. Tlačítko [Reset] Stisknutím vymažete aktuální nastavení. 5. Tlačítko [Programovat] (režim kopírka, dokumentový server, fax a skener) Stiskem zaregistrujete často používaná nastavení nebo vyvoláte registrovaná nastavení. Viz příručka Convenient Functions (Výhodné funkce). Stisknutím naprogramujete základní nastavení pro úvodní displej po zrušení nebo resetu režimů nebo bezprostředně po zapnutí hlavního spínače. Viz příručka Convenient Functions (Výhodné funkce). 6. Tlačítko [Přerušení] Slouží k přerušení kopírování. Viz příručka Copy/ Document Server (Kopírování/Dokumentový server). 7. Indikátor napájení Indikátor hlavního spínače se rozsvítí, když hlavní spínač zapnete. 8. Tlačítko [Úspora energie] Stisknutím se přepnete do/z režimu nízké spotřeby nebo režimu spánku. Viz příručka Getting Started (Začínáme). Když je zařízení v režimu nízké spotřeby, svítí tlačítko [Úspora energie]. V režimu spánku tlačítko [Úspora energie] pomalu bliká. 9. Tlačítko [Přihlášení/Odhlášení] Stisknutím se přihlásíte nebo odhlásíte. 10. Tlačítko [Nástroje uživatele/počitadlo] Nástroje uživatele Stiskněte pro změnu základního nastavení a podmínek dle vlastních požadavků. Viz příručka Connecting the Machine/ System Settings (Připojování k zařízení/ Systémová nastavení). Počítadlo Stiskněte, chcete-li zkontrolovat nebo vytisknout hodnotu počitadla. Viz příručka Maintenance and Specifications (Údržba a specifikace). Můžete zobrazit informace o objednání spotřebního materiálu a o tom, kam se obrátit

3 v případě poruchy. Tyto detaily můžete také vytisknout. Viz příručka Maintenance and Specifications (Údržba a specifikace). 11. Tlačítko [Zjednodušený displej] Stisknutím přepněte na zjednodušený displej. Viz příručka Getting Started (Začínáme). 12. Tlačítko [ # ] (tlačítko zadat) Stisknutím potvrdíte zadané hodnoty nebo specifikované položky. 13. Tlačítko [Start] Stisknutím spustíte kopírování, tisk, skenování nebo odesílání. 14. Tlačítko [Zkušební kopie] Slouží k vytvoření jedné sady kopií nebo výtisků pro kontrolu kvality tisku před zpracováním velkého množství sad. Viz příručka Copy/ Document Server (Kopírování/Dokumentový server). 15. Tlačítko [Stop] Stisknutím zastavíte probíhající úlohu, například kopírování, skenování, faxování nebo tisk. 16. Tlačítko [Vymazat] Stisknutím smažete zadané číslo. 17. Číselná tlačítka Používá se pro zadání počtu kopií, faxových čísel a dat pro zvolenou funkci. 18. Tlačítko [Zkontrolovat stav] Stisknutím zkontrolujete stav systému zařízení, provozní stav jednotlivých funkcí a aktuálních úloh. Můžete si také zobrazit historii úloh a informace o údržbě zařízení. 19. Indikátor příjmu dat (režim faxu a tiskárny) Bliká, pokud zařízení přijímá z počítače tisky nebo dokumenty pro fax prostřednictvím LAN. Viz příručky Fax (Faxování) a Print (Tisk). 20. Indikátor komunikace, indikátor přijatého faxu, indikátor důvěrného souboru Indikátor komunikace Svítí nepřetržitě během přenosu a příjmu dat. Ukazatel přijatých faxů Svítí nepřetržitě, když se přijímají a ukládají do paměti faxu jiná data než osobní schránka nebo soubor zámku paměti. Viz příručka Fax (Faxování). Indikátor důvěrného souboru Svítí nepřetržitě, když se přijímají data osobní schránky. Bliká při příjmu souboru zámku paměti. Viz příručka Fax (Faxování). 21. Kontrolka přístupu k médiím Rozsvítí se při zasunutí paměťového zařízení do slotu pro média. 22. Sloty pro média Použijte je pro zasunutí SD karty nebo k připojení paměťového zařízení USB. Zjednodušený displej Po stisku tlačítka {Zjednodušený displej} se obrazovka změní na zjednodušený displej. V něm se písmena a tlačítka zobrazují větší a ovládání je tím snazší. Určitá tlačítka se na zjednodušeném displeji nezobrazí.

4 Stručný průvodce kopírováním Tipy Formát papíru Formát papíru můžete zjistit pomocí měřítka na expozičním skle. Automatická sytost obrazu Originály s tmavým vzorem budou kopírovány bez pozadí. Automatický výběr papíru Vybere automaticky vhodný formát papíru. Vytváření kopií... Formát papíru (Paper Specifications and Adding Paper (Specifikace papíru a doplňování papíru), Základní kopírování) A Stiskněte tlačítko {Domů} vlevo nahoře na ovládacím panelu a poté stiskněte ikonu [Kopírka] na obrazovce [Výchozí obrazovka]. B Stiskněte tlačítko {Reset}. C Vložte originály. Expoziční sklo (lícem dolů) Jak provádět zmenšení/zvětšení... (Základní kopírování) Automatické zmenšení/zvětšení A Stiskněte [Aut. Zvětš./Zmenš.]. B Vyberte formát papíru. C Vložte originály a poté stiskněte tlačítko {Start}. Přednastavené zmenšení/zvětšení A Stiskněte [Zvětš./ Zmenš.]. B Vyberte poměr a stiskněte [OK]. C Vložte originály a stiskněte tlačítko {Start}. (Papír je vybrán automaticky.) Jak šetřit papírem... A Zkontrolujte, jestli je originál 1stranný nebo 2stranný (duplexní tisk). B Stiskněte tlačítko [Dupl./Komb./Série]. C Vyberte typy originálu a kopie a/nebo orientaci. D Vložte originály a poté stiskněte tlačítko {Start}. Duplex (Základní kopírování) 1stranný 2stranný Kopíruje dvě 1stranné stránky na jednu 2strannou stránku. Automatický podavač dokumentů (lícem nahoru) ARDF 2stranný 2stranný Kopíruje jednu 2strannou stránku na jednu 2strannou stránku. Jednocestný oboustranně skenující ADF Kombinace 1stranná kombinace Kopíruje více 1stranných nebo 2stranných originálů na jednu stranu papíru kopie. D Proveďte požadovaná nastavení. E Zadejte počet kopií. F Stiskněte tlačítko {Start}. 2stranná kombinace Kopíruje více 1stranných originálů na dvě strany papíru kopie. Kopíruje více 2stranných originálů na dvě strany papíru kopie. Výběr barevného režimu... (Barevné kopírování) A Zvolte barevný režim. Více informací o Kombinaci viz příručka Copy/ Document Server (Kopírování/ Dokumentový server).

5 Jak provést dokončující zpracování dokumentu... (Základní kopírování) Sešívání A Stiskněte [Dokončování]. B Vyberte jednu z pozic sešívání (kopie budou tříděny automaticky). C Stiskněte tlačítko [OK]. D Zadejte počet kopií. E Založte originály a stiskněte tlačítko {Start}. Dokumentový server K čemu slouží... K centrálnímu ukládání často používaných dokumentů a k tisku na vyžádání. Ke snížení zátěže sítě. Způsob použití v režimu kopírování... A Stiskněte [Uložit soubor]. (Základní kopírování) B Zadejte název souboru, uživatelské jméno nebo heslo (je-li to nutné). Děrování A Stiskněte [Dokončování]. B Vyberte jednu z pozic otvoru děrování (v kopiích budou vyděrovány otvory). C Stiskněte tlačítko [OK]. D Zadejte počet kopií. E Vložte originály a stiskněte tlačítko {Start}. Sešívání a děrování lze provádět současně. Dostupnost dokončování závisí na vaši konfiguraci. C Je-li to potřeba, zadejte složku, do které chcete dokument uložit. D Stiskněte tlačítko [OK]. E Založte originály. F Proveďte nastavení skenování originálu. G Stiskněte tlačítko {Start}. Zařízení uloží naskenované originály do paměti a vytvoří jednu sadu kopií. Pro vyhledání dokumentu stiskněte tlačítko {Domů} na levé horní straně ovládacího panelu a poté stiskněte ikonu [Dokumentový server] na displeji [Výchozí obrazovka]. Více informací týkajících se dokumentového serveru viz příručka Copy/ Document Server (Kopírování/ Dokumentový server). Pokročilé funkce Zmenšení/Zvětšení Zoom: Reprodukční poměr lze nastavit v krocích po 1 %. Poměr: Můžete jednotlivě zadat vodorovný a svislý reprodukční poměr. Sériové kopie Samostatně zkopíruje přední a zadní stranu 2stranného originálu na 2 listy. Brožura/Časopis Zkopíruje dva nebo více originálů v pořadí stránek. (Základní kopírování, Rozšířené kopírování) Upravit /Razítko Opakování obrazu/dvojité kopie: Obraz originálu je kopírován opakovaně. Centrování: Přesune obraz do středu. Výmaz: Smaže střed a/nebo všechny čtyři strany původního obrazu. Razítka: Kopíruje s datem, čísly stránek apod. Krycí/Prokládací list Přední krycí list / Přední/Zadní krycí list: Vytvořte krycí listy. Označení: Kopíruje určité stránky originálu na určené listy. Odkazy na kapitoly v tomto průvodci odkazují na přiložené CD s provozními pokyny, na příručku pro Copy/Document Server (Kopírování/ Dokumentový server).

6 Stručný průvodce faxováním Odesílání faxu... A Zadejte režim vysílání: Vysílání z paměti, nebo Okamžité vysílání (vybrané stiskem tlačítka [Okamž. v.]) B Založte originál. Expoziční sklo (lícem dolů) (Vysílání) Naprogramování tlačítka Cíl... (Connecting the Machine/ System Settings (Připojování k zařízení/ Systémová nastavení) ) A Stiskněte tlačítko {Nástroje uživatele/ Počitadlo}. B Stiskněte tlačítko [Správa adresáře]. C Zkontrolujte, zda je vybrána možnost [Progr./ změnit]. D Stiskněte tlačítko [Nový program]. E Stiskněte tlačítko [Změnit], nastavte údaje o uživateli a poté stiskněte tlačítko [OK]. Automatický podavač dokumentů (lícem nahoru) ARDF F Stiskněte tlačítko [Fax.příjemce]. G V části Faxový příjemce stiskněte tlačítko [Změnit], pomocí číselné klávesnice zadejte faxové číslo a stiskněte tlačítko [OK]. H Stiskněte tlačítko [OK]. I Stiskněte tlačítko [Výstup]. Jednocestný oboustranně skenující ADF J Stiskněte tlačítko {Nástroje uživatele/ Počitadlo}. C Proveďte potřebná nastavení pro skenování. D Zadejte příjemce. E Stiskněte tlačítko {Start}. Pokud zvolíte Vysílání z paměti, můžete posílat na více cílových příjemců najednou. Abyste tak učinili, určete po kroku 4 cílové příjemce a stiskněte tlačítko {Start}. Odeslání internetového faxu, u nebo složky provedete stiskem tlačítka [Internet Fax], [ ] nebo [Složka] a změníte tak typ přenosu. Odesílání faxu na Dokumentový server... (Uložení dokumentu) A Stiskněte tlačítko [Uložit soubor]. B Vyberte možnost [Odeslat a uložit]. C Nastavte uživatelské jméno, název souboru a heslo dle potřeby a stiskněte tlačítko [OK]. D Zadejte cílové umístění a stiskněte tlačítko {Start}. Odeslání faxu z Dokumentového serveru: A Stiskněte tlačítko [Vybrat ulož. soubor]. B Vyberte dokumenty k odeslání a stiskněte tlačítko [OK]. C Zadejte cílové umístění a stiskněte tlačítko {Start}.

7 Odesílání v určitou dobu (Odeslat později) Pomocí této funkce můžete zařízení naprogramovat tak, aby odeslalo fax později pomocí vysílání z paměti. Výhoda: můžete využít výhodných telefonních tarifů mimo špičku, aniž byste se nacházeli u zařízení. A Vložte originál, a pak vyberte požadované nastavení skenování. B Stiskněte [Režim vysílání]. (Jiné funkce odesílání) C Stiskněte tlačítko [Odeslat později]. Zrušení přenosu... Vysílání z paměti + Okamžité vysílání Před naskenováním originálu = před stisknutím tlačítka {Start}: A Stiskněte tlačítko {Reset}. Během skenování originálu A Stiskněte tlačítko {Stop}. B Stiskněte tlačítko [Zrušit snímání] nebo [Zrušit vysílání]. Vysílání z paměti Po naskenování originálu A Stiskněte tlačítko {Stop}. B Stiskněte tlačítko [Seznam ček.soub.]. C Vyberte soubor, který chcete zrušit. D Stiskněte tlačítko [Zastavit vysílání] a poté stiskněte tlačítko [OK]. E Stiskněte tlačítko [Výstup]. (Vysílání) Tisk žurnálu... (Změna/Potvrzení informací komunikace) D Pomocí číselných tlačítek zadejte čas a poté stiskněte [#]. E Dvakrát stiskněte tlačítko [OK]. Rozšířené funkce faxu Viz provozní pokyny Fax (Faxování) : - Kódy SUB/SEP (Jiné funkce přenosu) Když faxujete pomocí kódu SUB/SEP, lze zabezpečit ochranu osobních údajů, protože faxový dokument mohou přijímat pouze osoby, které znají kód SUB/SEP. Po každých 50 komunikacích se automaticky vytiskne žurnál. Můžete také požadovat vytisknout žurnál kdykoli pomocí níže uvedeného postupu. A Stiskněte [Stav vys./příjmu / Tisk]. B Vyberte možnost [Tisknout žurnál]. - Vytištěná hlášení (Informace o změně/ potvrzení komunikace) vás informují, zda byl fax uložen, odeslán nebo zda přenos selhal. - Funkce LAN-fax - Odesílání faxu z počítače (Faxování přes počítač) C Vyberte způsob tisku: - [Všechny] - [Tisknout podle čísla souboru] - [Tisk dle uživatele] D Stiskněte tlačítko {Start}. E Stiskněte dvakrát tlačítko [Výstup]. Odkazy na kapitoly v tomto průvodci odkazují na přiložené CD s provozními pokyny; Fax (Faxování) a Connecting the Machine/ System Settings (Připojování k zařízení/ Systémová nastavení).

8 Stručný průvodce skenováním Chcete-li používat funkce skeneru, je třeba předem provést několik nastavení. Podrobnosti o těchto nastaveních viz příručka Connecting the Machine/ System Settings (Připojování k zařízení / Systémová nastavení) a Scan (Skenování) na dodaném CD. Postup skenování... Dostupné funkce skenování: A Skenování do u B Skenování do složky (SMB/FTP/NCP) C Skenování pomocí WSD (Web Services on Devices) D Ukládání na pevný disk F V případě potřeby stiskněte tlačítko [Odeslat typ/název souboru] a zadejte nastavení jako název a formát souboru. G Zadejte cílové(á) umístění. Můžete zadat více příjemců. Skenování do u: Před zvolením příjemce(ů) nezapomeňte vybrat položku [Komu]. V případě potřeby stiskněte [Kop.] nebo [Sl.k.] a cílové(á) umístění. H Pouze skenování do u: Zadejte odesílatele u. V závislosti na nastavení zabezpečení je možné použít přihlášeného uživatele jako [Jméno odesilatele] E Uložení na paměťové zařízení F Skenování na doručovací server G Skenování prostřednictvím ovladače TWAIN Více informací o C, E, F, a G viz příručka Scan (Skenování) na dodaném CD. Použití funkce Skenování do u/skenování do složky... (Základní postup odesílání naskenovaných souborů em. Základní postup při použití funkce naskenování do složky) A Stiskněte tlačítko {Domů} vlevo nahoře na ovládacím panelu a poté stiskněte ikonu [Skener] na [Výchozí obrazovce]. B Zkontrolujte, zda nejsou aktivní předchozí nastavení. Pokud ještě zůstalo předchozí nastavení, stiskněte tlačítko {Reset}. Chcete-li zadat jméno odesílatele, stiskněte tlačítko [Jméno odesílatele]. Vyberte odesílatele. Stiskněte tlačítko [OK]. Pro s potvrzením příjmu stiskněte [Oznámení o příjmu]. I Pouze skenování do u: V případě potřeby zadejte řádek s předmětem. Stiskněte [Předmět]. Zadejte předmět. Stiskněte tlačítko [OK]. J Stiskněte tlačítko {Start}. C Stiskněte záložku [ ] nebo [Složka]. D Vložte originály. E V případě potřeby zadejte nastavení skenování podle originálu, který budete skenovat.

9 Postup Postup ukládání ukládání na na pevný pevný disk disk zařízení... zařízení... (Ukládání a uchovávání naskenovaných dokumentů) A Stiskněte tlačítko {Domů} vlevo nahoře na ovládacím panelu a poté stiskněte ikonu [Skener] na [Výchozí obrazovce]. B Zkontrolujte, zda nejsou aktivní předchozí nastavení. Pokud ještě zůstalo předchozí nastavení, stiskněte tlačítko {Reset}. C Vložte originály. D Stiskněte tlačítko [Uložit soubor]. E Stiskněte tlačítko [Ulož na HDD]. F Je-li to zapotřebí, zadejte nastavení, jako je [Jméno uživatele], [Název složky] a [Heslo]. G Stiskněte tlačítko [OK]. H Stiskněte [Nastavení snímání], je-li zapotřebí zadat nastavení skeneru, jako je rozlišení a formát. I Stiskněte tlačítko {Start}. Více informací o ukládání na paměťové zařízení viz příručka Scan (Skenování) na dodaném CD. K čemu je to dobré? K ukládání naskenovaných souborů na pevný disk zařízení pro pozdější (sdílené) použití. (Viz příručka Scan (Skenování).) Registrace cílového umístění u... (Connecting the Machine/ System Settings (Připojování k zařízení / Systémová nastavení) ) A Stiskněte tlačítko {Nástroje uživatele/ Počitadlo}. B Stiskněte tlačítko [Správa adresáře]. C Zkontrolujte, zda je vybrána možnost [Progr./ změnit]. D Vyberte jméno, u kterého chcete zaregistrovat ovou adresu. Stiskněte tlačítko se jménem nebo pomocí číselných tlačítek zadejte jeho registrační číslo. E Stiskněte tlačítko [ ]. F V části " ová adresa" stiskněte tlačítko [Změnit]. G Zadejte el. adresu. H Stiskněte tlačítko [OK]. Pro více informací o registraci složek viz příručka Connecting the Machine/ System Settings (Připojování k zařízení / Systémová nastavení). Zobrazení seznamu souborů uložených na pevném disku zařízení (Ukládání a uchovávání naskenovaných dokumentů) A Stiskněte tlačítko {Domů} vlevo nahoře na ovládacím panelu a poté stiskněte ikonu [Skener] na [Výchozí obrazovce]. B Stiskněte tlačítko [Vybrat ulož. soubor]. Zobrazí se seznam uložených souborů. Odkazy na kapitoly v tomto průvodci odkazují na přiložené CD s provozními pokyny; Scan (Skenování) a Connecting the Machine/ System Settings (Připojování k zařízení / Systémová nastavení).

10

11 OBSAH Jak číst tyto příručky...6 Symboly v těchto příručkách... 6 Informace ke konkrétnímu modelu... 7 Názvy hlavních funkcí Co lze s tímto zařízením dělat Snižování nákladů... 9 Snadný převod dokumentů do elektronického formátu...11 Registrace cílů...12 Efektivnější práce se zařízením Vlastní nastavení [Výchozí] obrazovky Kopírování pomocí různých funkcí Tisk dat pomocí různých funkcí Použití uloženého dokumentu Odesílání a přijímání faxů bez použití papíru...19 Odesílání a přijímání faxů pomocí Internetu...21 Odesílání a přijímání faxů bez instalace faxové jednotky Použití faxu a skeneru v síťovém prostředí Vložení textové informace v naskenovaných souborech...25 Předcházení únikům informací (funkce zabezpečení) Centrální řízení podmínek a distribuce skenování...27 Sledování a nastavení zařízení prostřednictvím počítače Zabránění neoprávněnému kopírování Začínáme Průvodce názvy a funkcemi součástí Průvodce funkcemi jednotlivých příslušenství zařízení...35 Průvodce funkcemi jednotlivých externích příslušenství zařízení Změna jazyka displeje...48 Jak používat [Výchozí] obrazovku Přidávání ikon na [Výchozí obrazovku] Registrace funkcí do programu Příklad programů Zapínání/vypínání napájení...60 Zapínání hlavního spínače

12 Vypínání hlavního spínače...60 Když je zobrazen displej Ověření...62 Ověření uživatelského kódu Používání ovládacího panelu...62 Přihlášení se pomocí ovládacího panelu...62 Odhlášení se pomocí ovládacího panelu...63 Vkládání originálů...64 Umístění originálů na expoziční sklo...64 Vkládání originálů do automatického podavače dokumentů Kopírování Základní postup...67 Aut. Zvětš./Zmenš...69 Duplexní kopírování...71 Zadání orientace originálu a kopie...73 Kombinované kopírování Jednostranná kombinace Dvoustranná kombinace Kopírování na uživatelský formát papíru z bočního zásobníku...80 Kopírování na obálky Kopírování na obálky z bočního zásobníku...81 Kopírování na obálky ze zásobníku papíru Třídění Změna počtu sad Ukládání dat na dokumentovém serveru Faxování Základní postup vysílání (vysílání z paměti) Odesílání originálů za použití expozičního skla (vysílání z paměti)...89 Zadání příjemce faxu Vymazání faxového příjemce...91 Vysílání v průběhu kontroly připojení k příjemci (Okamžité vysílání)...92 Odesílání originálů pomocí expozičního skla (Okamžité vysílání)...93 Zrušení vysílání Zrušení vysílání před naskenováním originálu Zrušení přenosu během skenování originálu

13 Zrušení přenosu po naskenování originálu Uložení dokumentu Odeslání uložených dokumentů...97 Ruční vytištění žurnálu Tisk Rychlá instalace Zobrazení vlastností ovladače tiskárny Standardní tisk Používání ovladače tiskárny PCL Tisk na obě strany listu Při používání ovladače tiskárny PCL Typy oboustranného tisku Kombinace více stránek na jednu stranu Při používání ovladače tiskárny PCL Typy kombinovaného tisku Tisk na obálky Konfigurace nastavení obálky pomocí ovládacího panelu Tisk obálek pomocí tiskového ovladače Ukládání a tisk pomocí dokumentového serveru Ukládání dokumentů na dokumentový server Správa dokumentů uložených na dokumentovém serveru Skenování Základní postup při skenování do složky Vytvoření sdílené složky na počítači se systémem Windows/Potvrzení informací o počítači Registrace složky SMB Odstranění zaregistrované složky SMB Ruční zadání cesty k cíli Základní postup odesílání naskenovaných souborů em Registrace cíle u Odstranění cíle u Ruční zadání ové adresy Základní postup ukládání naskenovaných souborů Kontrola uloženého souboru vybraného ze seznamu

14 Zadání typu souboru Zadání nastavení skenování Dokumentový server Ukládání dat Tisk uložených dokumentů Web Image Monitor Zobrazení hlavní stránky Doplňování papíru a toneru Bezpečnostní opatření pro vkládání papíru Vkládání papíru do zásobníků Vkládání papíru do bočního zásobníku Tisk z bočního zásobníku pomocí funkce tiskárny Vkládání papíru do zásobníku 3 (LCT) Vkládání papíru do velkokapacitního zásobníku (LCT) Vkládání papíru s pevnou orientací nebo oboustranného papíru Doporučené formáty a typy papíru Silný papír Obálky Výměna toneru Odesílání faxů nebo naskenovaných dokumentů, když dojde toner Likvidace spotřebovaného toneru Odstraňování problémů Když se zobrazí stavová ikona Když se rozsvítí kontrolka indikátoru tlačítka [Zkontrolovat stav] Tlačítko svítí nebo bliká Když zařízení začne pípat Postup při problémech se zařízením Když nemůže být provedeno více funkcí současně Zprávy zobrazené během používání funkce kopírování/dokumentového serveru Zprávy zobrazené při používání funkce faxu Když se vyskytl problém se zadáním nastavení sítě Když nelze použít funkci vzdáleného faxu Zprávy zobrazované při používání funkce tiskárny Zprávy zobrazované na ovládacím panelu při používání funkce tiskárny

15 Zprávy vytištěné na protokolech chyb nebo zprávy zobrazené při použití tiskárny Zprávy zobrazené při používání funkce skeneru Zprávy zobrazované na ovládacím panelu při používání funkce skeneru Zprávy zobrazené na klientském počítači Když se zobrazí jiná zpráva Když se vyskytl problém se skenováním nebo ukládáním originálů Když nejde upravovat výchozí obrazovku Když je aktualizován adresář Když data nemohou být odeslána z důvodu problému s cílem (příjemcem) Když zařízení nemůže být provozováno kvůli problému s uživatelským certifikátem Když se objeví problémy při přihlašování Když uživatel nemá oprávnění k provedení operace Když nelze použít server LDAP REJSTŘÍK

16 Jak číst tyto příručky Symboly v těchto příručkách V této příručce se používají následující symboly: Označuje body, na které je třeba při používání zařízení dávat pozor. Dále označuje vysvětlení pravděpodobných příčin chybného podávání papíru, poškození originálů nebo ztráty dat. Tato vysvětlení si určitě přečtěte. Označuje další vysvětlení funkcí zařízení a pokyny k vyřešení chyb uživatele. Tento symbol je umístěn na konci jednotlivých částí. Vyznačuje, kde můžete nalézt další související informace. [ ] Označuje názvy tlačítek na displeji nebo na ovládacím panelu zařízení. Označuje instrukce uložené v souboru na dodaném CD-ROM. (především v Evropě a Asii), (především v Evropě) nebo (především v Asii) (především v Severní Americe) Rozdílné funkce modelů pro Region A a Region B označují dva symboly. Přečtěte si informace označené symbolem, který odpovídá regionu modelu, který používáte. Podrobnosti ohledně toho, které symboly odpovídají vašemu modelu zařízení, viz Str.7 "Informace ke konkrétnímu modelu". 6

17 Informace ke konkrétnímu modelu V této části je popsáno, jak identifikovat region, do kterého váš model patří. Na zadní straně zařízení je štítek, který se nachází v místě zobrazeném níže. Tento štítek obsahuje údaje, které identifikují region, do kterého vaše zařízení patří. Přečtěte si údaje na štítku. CUV010 Následující informace jsou specifické pro daný region. Přečtěte si informace pod symbolem, který odpovídá regionu vašeho zařízení. (především Evropa a Asie) Pokud štítek obsahuje následující, je vaše zařízení model pro region A: CODE XXXX -27, V (především Severní Amerika) Pokud štítek obsahuje následující informace, je vaše zařízení model pro region B: CODE XXXX V Rozměry v této příručce jsou uvedeny ve dvou měrných soustavách: metrické a palcové. Pokud máte model pro Region A, platí pro vás metrické jednotky. Pokud máte model pro Region B, platí pro vás palcové jednotky. Pokud je vaše zařízení model pro region A a na štítku je vytištěno "CODE XXXX -27", viz rovněž " (převážně Evropa)" Pokud je vaše zařízení model pro region A a na štítku je vytištěno "CODE XXXX -29", viz také " (převážně Asie)". 7

18 Názvy hlavních funkcí V této příručce se hlavní doplňky zařízení označují následovně: Automatický oboustranný podavač dokumentů ARDF Automatický podavač dokumentů ADF (v této příručce odkazuje na ARDF a na jednoprůchodové duplexní skenování pomocí ADF) Velkokapacitní zásobník LCT 8

19 1. Co lze s tímto zařízením dělat Popis je možné vyhledat podle činnosti, která má být prováděna. Snižování nákladů BRL059S Tisk vícestránkových dokumentů na obě strany listů (Oboustranná kopie) Viz příručka Copy/ Document Server (Kopírování/Dokumentový server). Tisk vícestránkových dokumentů a přijatých faxů na jeden list (Kombinace (kopírka/fax)) Viz příručka Copy/ Document Server (Kopírování/Dokumentový server). Viz příručka Fax. Tisk přijatých faxů na obě strany listů(oboustranný tisk) Viz příručka Fax. Převod přijatých faxů do elektronických formátů(faxování bez papíru) Viz příručka Fax. Odesílání souborů z počítače bez vytištění (LAN-fax) Viz příručka Fax. Kontrola množství uspořeného papíru ([Informační] obrazovka) Viz obrazovka [Informace] v příručce Getting Started (Začínáme). Snížení spotřeby elektrické energie Viz příručka Getting Started (Začínáme). 9

20 1. Co lze s tímto zařízením dělat Viz příručka Connecting the Machine/ System Settings (Připojování k zařízení/ Systémová nastavení). 10

21 Snadný převod dokumentů do elektronického formátu Snadný převod dokumentů do elektronického formátu BQX138S Odesílání naskenovaných souborů Viz příručka Scan (Skenování). Odeslání adresy URL složky, v níž jsou uloženy naskenované soubory Viz příručka Scan (Skenování). Ukládání naskenovaných souborů do sdílené složky Viz příručka Scan (Skenování). Ukládání naskenovaných souborů na médium Viz příručka Scan (Skenování) Vložení textové informace do skenovaných souborů Viz příručka Scan (Skenování). Převod přenesených faxů do elektronických formátů a odeslání do počítače Viz příručka Fax. Správa a používání dokumentů převedených do elektronických formátů (dokumentový server) Viz příručka Copy/Document Server (Kopírování/dokumentový server). 11

22 1. Co lze s tímto zařízením dělat Registrace cílů BRL060S Použití ovládacího panelu k registraci cílů do Adresáře Viz příručka Fax. Viz příručka Scan (Skenování). Použití aplikace Web Image Monitor k registraci cílů z počítače Viz příručka Fax. Stažení cílů zaregistrovaných v zařízení do seznamu cílů ovladače LAN-fax Viz příručka Fax. 12

23 Efektivnější práce se zařízením Efektivnější práce se zařízením BQX139S Registrace a použití často používaných nastavení (Program) Viz příručka Convenient Functions (Výhodné funkce). Registrace často používaných nastavení jako počátečních nastavení (Naprog.jako výchozí (kopírka/dokumentový server/fax/skener)) Viz příručka Convenient Functions (Výhodné funkce). Registrace často používaných nastavení do ovladače tiskárny Viz příručka Print (Tisk). Změna počátečních nastavení ovladače tiskárny na často používaná nastavení tiskárny Viz příručka Print (Tisk). Přidávání zástupců pro často používané programy nebo webové stránky Viz příručka Convenient Functions (Výhodné funkce). Změna pořadí ikon funkcí a zástupců Viz příručka Convenient Functions (Výhodné funkce). 13

24 1. Co lze s tímto zařízením dělat Vlastní nastavení [Výchozí] obrazovky Na [Výchozí obrazovce] se zobrazují ikony jednotlivých funkcí. CS CUM001 Na [Výchozí] obrazovku můžete přidávat zástupce často používaných programů nebo webových stránek. Tyto programy nebo webové stránky si můžete snadno vyvolat kliknutím na ikony. Můžete si zobrazit pouze ikony funkcí a zástupců, které používáte. Můžete měnit pořadí ikon funkcí a zástupců. Podrobnosti o funkcích [Výchozí obrazovky] viz příručka Getting Started (Začínáme).[] Podrobnosti o tom, jak přizpůsobit [Výchozí obrazovku] viz příručka Convenient Functions (Výhodné funkce).[] 14

25 Kopírování pomocí různých funkcí Kopírování pomocí různých funkcí CJQ601 Je možné vytvářet plnobarevné kopie. Režim barvy kopií lze měnit podle typu použitých originálů a požadovaných výsledků. Viz příručka Copy/ Document Server (Kopírování/Dokumentový server). Na kopie lze tisknout razítka. Razítka mohou obsahovat čísla v pozadí, naskenované obrázky, data a čísla stránek. Viz příručka Copy/ Document Server (Kopírování/Dokumentový server). Lze upravit podle potřeby barevné tóny a požadovanou kvalitu obrazu kopií. Podrobnosti o úpravě barev viz příručka Copy/ Document Server (Kopírování/Dokumentový server). Podrobnosti o úpravě obrazu viz příručka Copy/ Document Server (Kopírování/Dokumentový server). Kopírovaný obraz lze zmenšit nebo zvětšit. Funkce Aut. zmenšení/zvětšní umožňuje zařízení automaticky zjistit rozměry originálu. Kromě toho umožňuje vybrat vhodný reprodukční poměr na základě vámi určených rozměrů papíru. Pokud se orientace originálu liší od orientace papíru, na který kopírujete, zařízení originál otočí o 90 stupňů tak, aby odpovídal orientaci kopírovacího papíru. Viz příručka Copy/ Document Server (Kopírování/Dokumentový server). Kopírka umožňuje funkce jako Duplex, Kombinace, Brožura a Časopis a umožňuje šetřit papír kopírováním několika stránek na jeden list. Podrobnosti o duplexním kopírování viz příručka Copy/ Document Server (Kopírování/ Dokumentový server). 15

26 1. Co lze s tímto zařízením dělat Podrobnosti o kombinovaném kopírování viz příručka Copy/ Document Server (Kopírování/ Dokumentový server). Podrobnosti o kombinovaném kopírování viz příručka Copy/ Document Server (Kopírování/ Dokumentový server). Kopírovat lze na různé druhy papíru včetně obálek a průhledných fólií. Viz příručka Copy/ Document Server (Kopírování/Dokumentový server). Finišer umožňuje kopie třídit, skládat a děrovat. Viz příručka Copy/ Document Server (Kopírování/Dokumentový server). 16

27 Tisk dat pomocí různých funkcí Tisk dat pomocí různých funkcí CJQ602 Toto zařízení podporuje síťová i místní připojení. Soubory PDF lze odesílat k tisku přímo do zařízení, aniž by bylo třeba otevírat PDF aplikace. Viz příručka Tisk (Print). Tiskové úlohy uložené na pevném disku zařízení, které byly dříve odeslány z počítačů pomocí ovladače tiskárny, lze vytisknout nebo smazat. Volit lze následující typy tiskových úloh: Zkušební tisk, Důvěrný tisk, Pozdržený tisk a Uložený tisk. Viz příručka Print (Tisk). Finišer umožňuje výtisky třídit, sešívat a děrovat. Podrobnosti o sešívání viz příručka Print (Tisk). Podrobnosti o děrování viz příručka Print (Tisk). Pokud je nainstalována karta rozhraní PictBridge, je možné pomocí USB kabelu připojit k zařízení digitální fotoaparát kompatibilní se standardem PictBridge. Pak lze fotografie uložené ve fotoaparátu tisknout pomocí jeho vlastního rozhraní. Viz příručka Print (Tisk). Můžete tisknout soubory uložené na přenosném paměťovém zařízení a definovat podmínky tisku, jako je kvalita tisku a formát tisku. Viz příručka Tisk (Print). 17

28 1. Co lze s tímto zařízením dělat Použití uloženého dokumentu Soubory naskenované v režimu kopírky, faxu, tiskárny nebo skeneru lze uložit na pevný disk zařízení. Pomocí aplikace Web Image Monitor lze použít počítač k vyhledání, zobrazení, tisku, smazání a odeslání uložených souborů prostřednictvím sítě. Systém umožňuje také změnit nastavení tisku a tisknout několik dokumentů (Dokumentový server). CJQ603 Do počítače lze načítat také uložené dokumenty naskenované v režimu skeneru. Pomocí konvertoru formátu souborů lze do počítače stahovat dokumenty uložené v režimu kopírka, dokumentový server nebo tisk. Podrobnosti o funkci Dokumentový server viz příručka Copy/Document Server (Kopírování/ Dokumentový server). Podrobnosti o Dokumentovém serveru v režimu kopírky viz příručka Copy/Document Server (Kopírování/Dokumentový server). Podrobnosti o dokumentovém serveru v režimu tiskárny viz příručka Print (Tisk). Podrobnosti o dokumentovém serveru v režimu faxu viz příručka Fax. Podrobnosti o volbě Dokumentový server v režimu skeneru viz příručka Scan (Skenování). 18

29 Odesílání a přijímání faxů bez použití papíru Odesílání a přijímání faxů bez použití papíru Příjem Přijaté faxové dokumenty lze ukládat v elektronickém formátu na pevný disk zařízení, aniž by bylo nutné je tisknout. CJQ604 Aplikaci Web Image Monitor lze použít ke kontrole, tisku, odstranění, načtení nebo stažení dokumentů pomocí počítače (ukládání přijatých dokumentů) Vysílání Viz příručka Fax. Můžete odeslat fax ze svého počítače prostřednictvím sítě (Ethernet nebo bezdrátová LAN) do tohoto zařízení, které pak fax odešle prostřednictvím telefonních linek (LAN-fax). 19

30 1. Co lze s tímto zařízením dělat CJQ605 K odeslání faxu proveďte tisk z aplikace Windows, se kterou pracujete, vyberte jako tiskárnu LAN-fax a poté určete cíl. Můžete také zkontrolovat odesílaná data obrazu. Podrobnosti o tomto nastavení viz příručka Connecting the Machine/System Settings (Připojení zařízení/systémová nastavení). Podrobnosti o používání této funkce viz příručka Fax. 20

31 Odesílání a přijímání faxů pomocí Internetu Odesílání a přijímání faxů pomocí Internetu xxx@xxx.com xxx.xxx.xxx.xxx xxx@xxx.com xxx.xxx.xxx.xxx CJQ606 Odesílání a přijímání em IP-fax Toto zařízení převádí naskenované obrazy dokumentu do formátu elektronické pošty a tato e- mailová data se odesílají a přijímají přes internet. Chcete-li odeslat dokument, namísto vytáčení cílového telefonního čísla zadejte ovou adresu (Internet-fax a vysílání em). Viz příručka Fax. Toto zařízení může přijímat ové zprávy prostřednictvím funkce Internet-fax nebo z počítačů (příjem pomocí funkce Internet-fax a tisk z u). Viz příručka Fax. Zařízení a počítače kompatibilní s funkcí Internet-fax, které mají ové adresy, mohou přijímat ové zprávy prostřednictvím funkce Internet-fax. Funkce IP-fax zasílá nebo přijímá dokumenty mezi dvěma faxy přímo prostřednictvím sítě TCP/IP. K odeslání dokumentu uveďte namísto čísla faxu IP adresu nebo název hostitele (vysílání IPfax). Viz příručka Fax. Toto zařízení může přijímat dokumenty odeslané prostřednictvím IP-faxu (příjem IP-fax). Viz příručka Fax. Pomocí brány VoIP může toto zařízení odesílat zprávy faxům G3 připojeným k veřejné telefonní síti (PSTN). 21

32 1. Co lze s tímto zařízením dělat Podrobnosti o tomto nastavení viz příručka Connecting the Machine/System Settings (Připojení zařízení/systémová nastavení). 22

33 Odesílání a přijímání faxů bez instalace faxové jednotky Odesílání a přijímání faxů bez instalace faxové jednotky Faxy můžete odesílat a přijímat po síti pomocí faxových funkcí jiného zařízení (Vzdálený fax). CJQ612 Chcete-li používat funkci vzdáleného faxu, nainstalujte jednotku pro připojení faxu na hlavním zařízení i na vedlejší zařízení. Postup odesílání faxů je stejný jako u zařízení s faxovým modulem. Po dokončení úlohy se potvrzení výsledků zobrazí v historii odesílání a vytiskne se v hlášeních. Můžete předávat dokumenty přijaté z hlavního zařízení pomocí funkce faxu na vedlejším zařízení. Podrobnosti viz příručka Fax. 23

34 1. Co lze s tímto zařízením dělat Použití faxu a skeneru v síťovém prostředí CJQ607 Naskenované soubory lze odeslat do zadaného cíle pomocí u (odesílání naskenovaných souborů em). Viz příručka Fax. Viz příručka Scan (Skenování). Naskenované soubory lze odesílat přímo do složek (Odesílání naskenovaných souborů funkcí Skenování do složky). Viz příručka Fax. Viz příručka Scan (Skenování). Zařízení je možné používat jako doručovací skener pro doručovací software ScanRouter *1 (Síťový doručovací skener). Naskenované soubory lze uložit do doručovacího serveru nebo je odeslat do složky v počítači ve stejné síti. Viz příručka Scan (Skenování). K odesílání skenovaných souborů do klientského počítače můžete použít službu Web Services on Devices (WSD). Viz příručka Scan (Skenování). *1 Doručovací software ScanRouter již není v prodejní nabídce. 24

35 Vložení textové informace v naskenovaných souborech Vložení textové informace v naskenovaných souborech Můžete extrahovat textovou informaci z naskenovaného dokumentu a vložit ji do souboru bez použití počítače. Pokud skenujete dokument pomocí této funkce, vložený text lze vyhledávat pomocí funkce textového vyhledávání nebo jej lze zkopírovat do jiného dokumentu. CUL003 Pro použití této funkce je požadována volitelná jednotka OCR. Zvolíte-li typ souboru z možností [PDF], [PDF s vysokou kompresí] nebo [PDF/A]. Tato funkce může opticky rozpoznat znaky v různých jazycích a až znaků na stránku. Viz příručka Scan (Skenování). 25

36 1. Co lze s tímto zařízením dělat Předcházení únikům informací (funkce zabezpečení) CJQ608 Dokumenty můžete chránit před neoprávněným přístupem a zabránit jejich kopírování bez povolení. Můžete kontrolovat používání zařízení a také chránit zařízení před změnou nastavení neoprávněným uživatelem. Nastavením hesla zabráníte neoprávněnému přístupu prostřednictvím sítě. Můžete nastavit mazání nebo šifrování dat na disku k minimalizaci rizika úniku informací. Můžete omezit používání funkcí pro každého uživatele. Viz příručka Security Guide (Bezpečnostní průvodce). 26

37 Centrální řízení podmínek a distribuce skenování Centrální řízení podmínek a distribuce skenování Můžete použít systém DSM (Správa distribuovaného skenování - Distributed Scan Management) v systému Windows Server 2008 R2 pro správu cílů a nastavení skenování pro každého jednotlivého uživatele ve skupině a využívat informace při distribuci naskenovaných dat. Tento systém také můžete použít pro centrální správu informací o osobách, které používají síť a funkce skeneru zařízení. Doručované soubory i uživatelské informace lze řídit (spravovat). A xxx@xxx.xxx 600 dpi 600 dpi A xxx@xxx.xxx CUL004 Abyste mohli použít systém správy distribuovaného skenování, musíte nastavit a nakonfigurovat server Windows. Tento systém je podporován v rámci systému Windows Server 2008 R2. Podrobnosti o tom, jak doručit soubory pomocí správy distribuovaného skenování viz příručka Scan (Skenování). 27

38 1. Co lze s tímto zařízením dělat Sledování a nastavení zařízení prostřednictvím počítače Pomocí aplikace Web Image Monitor můžete kontrolovat stav zařízení a měnit nastavení. CJQ609 Můžete si zde zkontrolovat, ve kterém zásobníku dochází papír, registrovat informace do adresáře, zadávat síťová nastavení, konfigurovat a měnit nastavení systému, spravovat úlohy, vytisknout historii úloh a konfigurovat nastavení ověření. Podrobnosti viz příručka Connecting the Machine/System Settings (Připojování k zařízení/ Systémová nastavení). Viz nápověda k aplikaci Web Image Monitor. 28

39 Zabránění neoprávněnému kopírování Zabránění neoprávněnému kopírování Aby se zabránilo neoprávněnému kopírování, lze na tisky přidat speciální vzory. Nekopírovat Nekopírovat CS CUM003 Pomocí funkce kopírování můžete do tištěného dokumentu vložit určitý vzor. Pokud se dokument kopíruje na zařízení s jednotkou zabezpečení kopírovaných dat, chráněné stránky budou při vytvoření kopie šedé. Minimalizuje se tak riziko kopírování důvěrných informací. Chráněné faxové zprávy budou vybarveny šedě před odesláním nebo uložením. Pokud je na stroji, který je vybaven jednotkou pro zabezpečení kopírovaných dat, kopírován dokument chráněný proti neoprávněnému kopírování, stroj pípne a upozorní uživatele, že se pokouší provést neoprávněné kopírování. Pokud se dokument kopíruje na zařízení bez jednotky zabezpečení kopírovaných dat, skrytý text se na kopii objeví na důkaz, že kopie je nepovolená. Pomocí funkce kopírování lze vkládat text do tištěného dokumentu k prevenci neoprávněného kopírování. Při kopírování, skenování nebo ukládání dokumentu do dokumentového serveru pomocí kopírky nebo multifunkční tiskárny se vložený text zobrazí viditelně na kopii a odrazuje od neoprávněného kopírování. Podrobnosti viz Nápověda a Bezpečnostní průvodce k ovladači tiskárny. Podrobnosti o této funkci v režimu kopírování viz příručka Copy/Document Server (Kopírování/ Dokumentový server). Podrobnosti o této funkci v režimu tiskárny viz příručka Print (Tisk). 29

40 30 1. Co lze s tímto zařízením dělat

41 2. Začínáme V této kapitole se dozvíte, jak začít s používáním zařízení. Průvodce názvy a funkcemi součástí Neblokujte větrací otvory zařízení. Mohlo by dojít k přehřátí vnitřních součástí a k následnému požáru. Pohled zepředu a zleva CUV ARDF nebo jednoprůchodové duplexní skenování pomocí ADF (Ilustrace znázorňuje jednoprůchodové duplexní skenování pomocí ADF.) Sklopte automatický podavač originálů (ADF) na originály umístěné na expozičním skle. Pokud do automatického podavače dokumentů (ADF) vložíte stoh originálů, ADF automaticky podá originály jeden po druhém. ARDF nasnímá obě strany originálu najednou. Jednocestný oboustranný podavač ADF snímá obě strany originálu současně. 2. Expoziční sklo Umístěte originály potištěnou stranou dolů. 31

42 2. Začínáme 3. Průduchy Brání přehřátí. 4. Ovládací panel Viz "Průvodce názvy a funkcemi ovládacího panelu zařízení". 5. Hlavní spínač Chcete-li toto zařízení používat, musíte zapnout hlavní spínač. Pokud je zařízení vypnuto, otevřete krytku hlavního spínače a zapněte ho. 6. Vnitřní zásobník 1 Do něj jsou podávány kopie, výtisky a faxové zprávy. 7. Přední kryt Jeho otevřením získáte přístup k vnitřní části zařízení. 8. Zásobníky papíru (zásobníky 1 2) Sem vložte papír. 9. Dolní zásobníky papíru Sem vložte papír. 32

43 Průvodce názvy a funkcemi součástí Pohled zepředu a zprava CUV Nástavec ADF Vytáhněte tento nástavec pro podporu větších papírů. 2. Průduchy Brání přehřátí. 3. Boční zásobník Použijte ke kopírování nebo tisku na OHP fólie, samolepicí etikety a papír, který nelze vložit do zásobníků papíru. 4. Vodítka papíru Při vkládání papíru do bočního zásobníku zarovnejte vodítka papíru s papírem. 5. Výsuvný nástavec Vkládáte-li do bočního zásobníku listy větší než formát A4, 8 1 / 2 11, povytáhněte nástavec. 33

44 2. Začínáme 6. Pravý dolní kryt Když dojde k uvíznutí papíru, otevřete tento kryt. 7. Pravý kryt Když dojde k uvíznutí papíru, otevřete tento kryt. Pohled zleva zezadu CUV Průduchy Brání přehřátí. 34

45 Průvodce funkcemi jednotlivých příslušenství zařízení Průvodce funkcemi jednotlivých příslušenství zařízení Průvodce funkcemi jednotlivých externích příslušenství zařízení Externí příslušenství pro typ 1 a 2 (především Evropa a Asie) CUV Dolní zásobník papíru Můžete zde založit až 550 listů papíru. 2. Pojízdný stůl pro dolní zásobník papíru Chcete-li používat dolní zásobník papíru, připojte pojízdný podstavec. 3. Zásobník 3 (LCT) Můžete zde založit až 2000 listů papíru. 35

46 2. Začínáme Papír můžete vkládat i v době, kdy je zásobník 3 (LCT) používán. I v průběhu používání zásobníku 3 (LCT) můžete vytáhnout levou polovinu zásobníku. 4. Velkokapacitní zásobník (LCT) Pojme listů papíru. 5. Dolní zásobníky papíru Skládají se ze dvou zásobníků papíru. Můžete zde založit až 1100 listů papíru. Do každého zásobníku je možné vložit 550 listů. 6. Vnitřní zásobník 2 Jestliže vyberete tento zásobník jako výstupní, zhotovené kopie/tisky nebo faxové zprávy zde budou ukládány lícem dolů. 7. Jednotka přemostění Předává kopie do finišeru. 8. Vnitřní posuvný zásobník Třídí, stohuje a sešívá větší počet listů. 9. Vnější zásobník Jestliže vyberete tento zásobník jako výstupní, zhotovené kopie/tisky nebo faxové zprávy zde budou ukládány lícem dolů. 10. Internal Finisher SR3130 Třídí, stohuje, sešívá a děruje více listů papíru. Kopie lze děrovat, pokud je na finišeru nainstalována volitelná jednotka děrovače. 11. Finisher SR3140 Třídí, stohuje, sešívá a děruje více listů papíru. Sestává z následujících výstupních zásobníků papíru: Horní zásobník finišeru Posuvný zásobník finišeru Kopie lze děrovat, pokud je na finišeru nainstalována volitelná jednotka děrovače. 12. Booklet Finisher SR3150 Třídí, stohuje, sešívá a děruje více listů papíru. Funkce sedlové vazby sešívá více listů papíru uprostřed a přehýbá je do tvaru brožury. Sestává z následujících výstupních zásobníků papíru: Horní zásobník finišeru Posuvný zásobník finišeru Zásobník finišeru brožur Kopie lze děrovat, pokud je na finišeru nainstalována volitelná jednotka děrovače. 36

47 Průvodce funkcemi jednotlivých příslušenství zařízení Externí příslušenství pro typ 1 a 2 (především Severní Amerika) CUV Sluchátko Při nainstalované faxové jednotce se používá jako přijímač. Umožňuje používání funkce Hlasitý odposlech a Ruční volba. Také umožňuje používat zařízení jako telefon. 2. Dolní zásobník papíru Můžete zde založit až 550 listů papíru. 3. Pojízdný stůl pro dolní zásobník papíru Chcete-li používat dolní zásobník papíru, připojte pojízdný podstavec. 4. Zásobník 3 (LCT) Můžete zde založit až 2000 listů papíru. Papír můžete vkládat i v době, kdy je zásobník 3 (LCT) používán. I v průběhu používání zásobníku 3 (LCT) můžete vytáhnout levou polovinu zásobníku. 5. Velkokapacitní zásobník (LCT) Pojme listů papíru. 37

48 2. Začínáme 6. Dolní zásobníky papíru Skládají se ze dvou zásobníků papíru. Můžete zde založit až 1100 listů papíru. Do každého zásobníku je možné vložit 550 listů. 7. Vnitřní zásobník 2 Jestliže vyberete tento zásobník jako výstupní, zhotovené kopie/tisky nebo faxové zprávy zde budou ukládány lícem dolů. 8. Jednotka přemostění Předává kopie do finišeru. 9. Vnitřní posuvný zásobník Třídí, stohuje a sešívá větší počet listů. 10. Vnější zásobník Jestliže vyberete tento zásobník jako výstupní, zhotovené kopie/tisky nebo faxové zprávy zde budou ukládány lícem dolů. 11. Internal Finisher SR3130 Třídí, stohuje, sešívá a děruje více listů papíru. Kopie lze děrovat, pokud je na finišeru nainstalována volitelná jednotka děrovače. 12. Finisher SR3140 Třídí, stohuje, sešívá a děruje více listů papíru. Sestává z následujících výstupních zásobníků papíru: Horní zásobník finišeru Posuvný zásobník finišeru Kopie lze děrovat, pokud je na finišeru nainstalována volitelná jednotka děrovače. 13. Booklet Finisher SR3150 Třídí, stohuje, sešívá a děruje více listů papíru. Funkce sedlové vazby sešívá více listů papíru uprostřed a přehýbá je do tvaru brožury. Sestává z následujících výstupních zásobníků papíru: Horní zásobník finišeru Posuvný zásobník finišeru Zásobník finišeru brožur Kopie lze děrovat, pokud je na finišeru nainstalována volitelná jednotka děrovače. 38

49 Průvodce funkcemi jednotlivých příslušenství zařízení Externí příslušenství pro typ 3 a 4 (především Evropa a Asie) CUV ADF s jednoprůchodovým oboustranným skenováním Sem se vkládá celý stoh originálů. Budou podávány automaticky. 2. ARDF Sem se vkládá celý stoh originálů. Budou podávány automaticky. 3. Dolní zásobník papíru Můžete zde založit až 550 listů papíru. 4. Pojízdný stůl pro dolní zásobník papíru Chcete-li používat dolní zásobník papíru, připojte pojízdný podstavec. 5. Zásobník 3 (LCT) Můžete zde založit až 2000 listů papíru. Papír můžete vkládat i v době, kdy je zásobník 3 (LCT) používán. I v průběhu používání zásobníku 3 (LCT) můžete vytáhnout levou polovinu zásobníku. 39

50 2. Začínáme 6. Velkokapacitní zásobník (LCT) Pojme listů papíru. 7. Dolní zásobníky papíru Skládají se ze dvou zásobníků papíru. Můžete zde založit až 1100 listů papíru. Do každého zásobníku je možné vložit 550 listů. 8. Vnitřní zásobník 2 Jestliže vyberete tento zásobník jako výstupní, zhotovené kopie/tisky nebo faxové zprávy zde budou ukládány lícem dolů. 9. Jednotka přemostění Předává kopie do finišeru. 10. Vnitřní posuvný zásobník Třídí, stohuje a sešívá větší počet listů. 11. Vnější zásobník Jestliže vyberete tento zásobník jako výstupní, zhotovené kopie/tisky nebo faxové zprávy zde budou ukládány lícem dolů. 12. Internal Finisher SR3130 Třídí, stohuje, sešívá a děruje více listů papíru. Kopie lze děrovat, pokud je na finišeru nainstalována volitelná jednotka děrovače. 13. Finisher SR3140 Třídí, stohuje, sešívá a děruje více listů papíru. Sestává z následujících výstupních zásobníků papíru: Horní zásobník finišeru Posuvný zásobník finišeru Kopie lze děrovat, pokud je na finišeru nainstalována volitelná jednotka děrovače. 14. Booklet Finisher SR3150 Třídí, stohuje, sešívá a děruje více listů papíru. Funkce sedlové vazby sešívá více listů papíru uprostřed a přehýbá je do tvaru brožury. Sestává z následujících výstupních zásobníků papíru: Horní zásobník finišeru Posuvný zásobník finišeru Zásobník finišeru brožur Kopie lze děrovat, pokud je na finišeru nainstalována volitelná jednotka děrovače. 15. Finisher SR3160 Třídí, stohuje, sešívá a děruje více listů papíru. Sestává z následujících výstupních zásobníků papíru: Horní zásobník finišeru Posuvný zásobník finišeru Kopie lze děrovat, pokud je na finišeru nainstalována volitelná jednotka děrovače. 16. Booklet Finisher SR3170 Třídí, stohuje, sešívá a děruje více listů papíru. Funkce sedlové vazby sešívá více listů papíru uprostřed a přehýbá je do tvaru brožury. Sestává z následujících výstupních zásobníků papíru: 40

Uživatelská příručka. Co lze s tímto zařízením dělat. Začínáme. Kopírování. Tisk. Skenování. Dokumentový server. Web Image Monitor

Uživatelská příručka. Co lze s tímto zařízením dělat. Začínáme. Kopírování. Tisk. Skenování. Dokumentový server. Web Image Monitor Uživatelská příručka Co lze s tímto zařízením dělat Začínáme Kopírování Tisk Skenování Dokumentový server Web Image Monitor Doplňování papíru a toneru Odstraňování problémů Informace, které nejsou v této

Více

Uživatelská příručka. Co lze s tímto zařízením dělat. Getting Started (Začínáme) Kopírování. Fax. Potištěné. Skenování. Dokumentový server

Uživatelská příručka. Co lze s tímto zařízením dělat. Getting Started (Začínáme) Kopírování. Fax. Potištěné. Skenování. Dokumentový server Uživatelská příručka Co lze s tímto zařízením dělat Getting Started (Začínáme) Kopírování Fax Potištěné Skenování Dokumentový server Web Image Monitor Doplňování papíru a toneru Odstraňování problémů Informace

Více

Uživatelská příručka. Snadné hledání. Začínáme. Kopírování. Faxování. Tisk. Skenování. Dokumentový server. Web Image Monitor

Uživatelská příručka. Snadné hledání. Začínáme. Kopírování. Faxování. Tisk. Skenování. Dokumentový server. Web Image Monitor Uživatelská příručka Snadné hledání Začínáme Kopírování Faxování Tisk Skenování Dokumentový server Web Image Monitor Doplňování papíru a toneru Odstraňování problémů Informace, které nejsou v této příručce,

Více

Uživatelská příručka. Co lze s tímto zařízením dělat. Začínáme. Kopírování. Faxování. Tisk. Skenování. Dokumentový server.

Uživatelská příručka. Co lze s tímto zařízením dělat. Začínáme. Kopírování. Faxování. Tisk. Skenování. Dokumentový server. Uživatelská příručka Co lze s tímto zařízením dělat Začínáme Kopírování Faxování Tisk Skenování Dokumentový server Web Image Monitor Doplňování papíru a toneru Odstraňování problémů Dodatek Informace,

Více

Uživatelská příručka. Co lze s tímto zařízením dělat. Getting Started (Začínáme) Kopírování. Tisk. Skenování. Dokumentový server.

Uživatelská příručka. Co lze s tímto zařízením dělat. Getting Started (Začínáme) Kopírování. Tisk. Skenování. Dokumentový server. Uživatelská příručka Co lze s tímto zařízením dělat Getting Started (Začínáme) Kopírování Tisk Skenování Dokumentový server Web Image Monitor Doplňování papíru a toneru Odstraňování problémů Informace,

Více

Nastavení telefonu T-Mobile MDA Touch

Nastavení telefonu T-Mobile MDA Touch Nastavení telefonu T-Mobile MDA Touch Telefon s integrovaným kapesním počítačem T-Mobile MDA Touch, zakoupený v prodejní síti společnosti T-Mobile Czech Republic a.s., má potřebné parametry pro použití

Více

Uživatelská dokumentace

Uživatelská dokumentace Uživatelská dokumentace k projektu Czech POINT Provozní řád Konverze dokumentů z elektronické do listinné podoby (z moci úřední) Vytvořeno dne: 29.11.2011 Verze: 2.0 2011 MVČR Obsah 1. Přihlášení do centrály

Více

LASERJET PRO CM1410 COLOR MFP SERIES. Stručná referenční příručka

LASERJET PRO CM1410 COLOR MFP SERIES. Stručná referenční příručka LASERJET PRO CM1410 COLOR MFP SERIES Stručná referenční příručka Tisk na zvláštní papír, štítky a průhledné fólie 1. V nabídce Soubor používaného programu klikněte na položku Tisk. 2. Vyberte produkt a

Více

Uživatelská příručka. Co lze s tímto zařízením dělat. Začínáme. Kopírování. Faxování. Tisk. Skenování. Web Image Monitor. Doplňování papíru a toneru

Uživatelská příručka. Co lze s tímto zařízením dělat. Začínáme. Kopírování. Faxování. Tisk. Skenování. Web Image Monitor. Doplňování papíru a toneru Uživatelská příručka Co lze s tímto zařízením dělat Začínáme Kopírování Faxování Tisk Skenování Web Image Monitor Doplňování papíru a toneru Odstraňování problémů Dodatek Informace, které nejsou v této

Více

Manuál uživatele čipové karty s certifikátem

Manuál uživatele čipové karty s certifikátem Manuál uživatele čipové karty s certifikátem Obsah 1 Úvod... 3 2 Instalace čipové karty s certifikátem... 5 3 Instalace čtečky čipových karet... 10 3.1 Instalace z Windows Update... 10 3.2 Manuální instalace

Více

Uživatelský manuál pro práci se stránkami OMS a MS provozované portálem Myslivost.cz. Verze 1.0

Uživatelský manuál pro práci se stránkami OMS a MS provozované portálem Myslivost.cz. Verze 1.0 Uživatelský manuál pro práci se stránkami OMS a MS provozované portálem Myslivost.cz Verze 1.0 Obsah Základní nastavení stránek po vytvoření... 3 Prázdný web... 3 Přihlášení do administrace... 3 Rozložení

Více

MyQ samoobslužný tisk

MyQ samoobslužný tisk MyQ samoobslužný tisk Uživatelský manuál Obsah 1. Co je MyQ... 1 2. Webové rozhraní... 1 2.1. Přihlášení do systému... 1 2.2. Uživatelské rozhraní aplikace... 1 2.3. Moje nastavení... 1 2.4. Upload souborů

Více

Zabezpečení Uživatelská příručka

Zabezpečení Uživatelská příručka Zabezpečení Uživatelská příručka Copyright 2008 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Microsoft a Windows jsou registrované ochranné známky společnosti Microsoft Corporation v USA. Informace uvedené

Více

Komfortní datová schránka

Komfortní datová schránka Komfortní datová schránka Obsah 1. Komfortní datová schránka... 2 2. Záložka Schránky... 2 2.1. Přidání datové schránky... 2 2.2. Přidání složky do evidence datové schránky... 4 2.3. Přidání dalšího uživatele

Více

HP Scanjet N6350. Uživatelská příručka

HP Scanjet N6350. Uživatelská příručka HP Scanjet N6350 Uživatelská příručka Obsah 1 Používání skeneru Přehled softwaru pro skenování HP...4 Přehled ovládání a příslušenství skeneru...5 Ovládací panel skeneru...6 Automatický podavač dokumentů

Více

Digitální album návod k použití

Digitální album návod k použití Digitální album návod k použití ALBUM je schopné stahovat (nahrávat) fotografie přímo z digitálního fotoaparátu bez použití počítače. Pojme více než 20 tisíc fotografií ve formátu JPG, optimalizovaných

Více

Záloha a obnovení Uživatelská příručka

Záloha a obnovení Uživatelská příručka Záloha a obnovení Uživatelská příručka Copyright 2009 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Windows je ochranná známka společnosti Microsoft Corporation registrovaná v USA. Informace uvedené v této

Více

Multifunkční laserové zařízení

Multifunkční laserové zařízení Multifunkční laserové zařízení Stručná referenční příručka Kopírování Zhotovení pohotové kopie skleněnou 3 Na ovládacím panelu tiskárny stiskněte tlačítko. 4 Pokud jste umístili dokument na sklo skeneru,

Více

Nové funkce stroje PR-650 verze 2 CS

Nové funkce stroje PR-650 verze 2 CS Nové funkce stroje PR-650 verze 2 CS Verze 2 nově obsahuje následující nové funkce. Před použitím stroje si pečlivě přečtěte tuto příručku a uživatelskou příručku dodanou se strojem PR-650 (která obsahuje

Více

Bezdrátové připojení (pouze u vybraných modelů) Uživatelská příručka

Bezdrátové připojení (pouze u vybraných modelů) Uživatelská příručka Bezdrátové připojení (pouze u vybraných modelů) Uživatelská příručka Copyright 2007 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Windows je registrovaná ochranná známka Microsoft Corporation v USA. Bluetooth

Více

Zabezpečení. Uživatelská příručka

Zabezpečení. Uživatelská příručka Zabezpečení Uživatelská příručka Copyright 2006 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Microsoft a Windows jsou registrované ochranné známky společnosti Microsoft Corporation v USA. Informace uvedené

Více

Aktualizace softwaru Uživatelská příručka

Aktualizace softwaru Uživatelská příručka Aktualizace softwaru Uživatelská příručka Copyright 2007 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Windows je ochranná známka Microsoft Corporation registrovaná v USA. Informace uvedené v této příručce

Více

Zálohování a obnova Uživatelská příručka

Zálohování a obnova Uživatelská příručka Zálohování a obnova Uživatelská příručka Copyright 2007 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Windows je ochranná známka Microsoft Corporation registrovaná v USA. Informace uvedené v této příručce

Více

WEBMAP Mapový server PŘÍRUČKA PRO WWW UŽIVATELE. 2005-2008 Hydrosoft Veleslavín, s.r.o., U Sadu 13, Praha 6 www.hydrosoft.eu

WEBMAP Mapový server PŘÍRUČKA PRO WWW UŽIVATELE. 2005-2008 Hydrosoft Veleslavín, s.r.o., U Sadu 13, Praha 6 www.hydrosoft.eu WEBMAP Mapový server PŘÍRUČKA PRO WWW UŽIVATELE 2005-2008 Hydrosoft Veleslavín, s.r.o., U Sadu 13, Praha 6 www.hydrosoft.eu Obsah Obsah 1 1.1 3 Internetový... prohlížeč map 4 Rozložení ovládacích... prvků

Více

Online manuál pro řadu AR-M230/M270 Tisková sít'ová řešení

Online manuál pro řadu AR-M230/M270 Tisková sít'ová řešení Online manuál pro řadu AR-M230/M270 Tisková sít'ová řešení Průvodce administrátora Start Klepněte na tlačítko "Start". Ochranná známka Zaregistrována v roce 2003 společností Sharp Corporation. Všechna

Více

rozlišení obrazovky 1024 x 768 pixelů operační systém Windows 2000, Windows XP, Windows Vista 1 volný sériový port (volitelný) přístup na internet

rozlišení obrazovky 1024 x 768 pixelů operační systém Windows 2000, Windows XP, Windows Vista 1 volný sériový port (volitelný) přístup na internet 1. Úvod Tato příručka obsahuje všechny informace, které budete potřebovat k práci s programem OmegaDirect. Pomocí příkladů bude v této příručce vysvětleno: zadání objednávky, správa a evidence objednávek,

Více

Xerox ColorQube 9201/9202/9203 Stručná uživatelská příručka 604P19533

Xerox ColorQube 9201/9202/9203 Stručná uživatelská příručka 604P19533 Xerox ColorQube 9201/9202/9203 604P19533 2009 Xerox Corporation. Všechna práva vyhrazena. Nepublikovaná práva vyhrazena podle zákonů Spojených států amerických na ochranu autorských práv. Obsah této publikace

Více

NÁVOD K HODINKÁM S KAMEROU 1. Úvod Dostává se Vám do rukou kamera s mikrofonem, záznamem obrazu a zvuku skrytá v náramkových hodinkách.

NÁVOD K HODINKÁM S KAMEROU 1. Úvod Dostává se Vám do rukou kamera s mikrofonem, záznamem obrazu a zvuku skrytá v náramkových hodinkách. NÁVOD K HODINKÁM S KAMEROU 1. Úvod Dostává se Vám do rukou kamera s mikrofonem, záznamem obrazu a zvuku skrytá v náramkových hodinkách. Připojení k PC je pomocí USB konektoru na rekordéru, z PC je rekordér

Více

Web n walk NÁVOD PRO UŽIVATELE. Manager

Web n walk NÁVOD PRO UŽIVATELE. Manager Web n walk NÁVOD PRO UŽIVATELE Manager Obsah 03 Úvod 04 Požadavky na hardware a software 04 Připojení zařízení k počítači 05 Uživatelské rozhraní 05 Výběr sítě 06 Připojení k internetu 06 Nastavení možností

Více

Za ízení TouchPad aklávesnice

Za ízení TouchPad aklávesnice Za ízení TouchPad aklávesnice Číslo dokumentu: 430406-221 Leden 2007 Tato příručka popisuje funkce zařízení TouchPad a klávesnice počítače. Obsah 1 Za ízení TouchPad Popis zařízení TouchPad.........................

Více

WEBDISPEČINK NA MOBILNÍCH ZAŘÍZENÍCH PŘÍRUČKA PRO WD MOBILE

WEBDISPEČINK NA MOBILNÍCH ZAŘÍZENÍCH PŘÍRUČKA PRO WD MOBILE WEBDISPEČINK NA MOBILNÍCH ZAŘÍZENÍCH PŘÍRUČKA PRO WD MOBILE Úvodem WD je mobilní verze klasického WEBDISPEČINKU, která je určena pro chytré telefony a tablety. Je k dispozici pro platformy ios a Android,

Více

Rozšířená nastavení. Kapitola 4

Rozšířená nastavení. Kapitola 4 Kapitola 4 Rozšířená nastavení 4 Nástroje databáze Jak již bylo zmíněno, BCM používá jako úložiště veškerých informací databázi SQL, která běží na všech lokálních počítačích s BCM. Jeden z počítačů nebo

Více

Ovládání TV platformy a funkce Chytrá TV

Ovládání TV platformy a funkce Chytrá TV Ovládání TV platformy a funkce Chytrá TV Obsah Popis dálkového ovladače 3 Ovládání TV služby 4 1. Informace o pořadu 4 2. Seznam TV kanálů 5 3. Možnosti kanálů 5 4. Programový průvodce 6 5. Změna pořadí

Více

Zálohování a zotavení Uživatelská příručka

Zálohování a zotavení Uživatelská příručka Zálohování a zotavení Uživatelská příručka Copyright 2009 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Windows je USA registrovaná ochranná známka společnosti Microsoft Corporation. Informace uvedené v této

Více

Seznámení žáků s pojmem makra, možnosti využití, praktické vytvoření makra.

Seznámení žáků s pojmem makra, možnosti využití, praktické vytvoření makra. Metodické pokyny k pracovnímu listu č. 11 Používání maker Třída: 8. Učivo: Základy vytváření maker Obsah inovativní výuky: Seznámení žáků s pojmem makra, možnosti využití, praktické vytvoření makra. Doporučený

Více

Nastavení telefonu LG KB770

Nastavení telefonu LG KB770 Nastavení telefonu LG KB770 Telefon LG KB770, zakoupený v prodejní síti společnosti T-Mobile Czech Republic a.s., má potřebné parametry pro použití T-Mobile služeb již přednastaveny. Pokud je potřeba nastavení

Více

Pokyny k instalaci FRIATRACE Verze 5.3

Pokyny k instalaci FRIATRACE Verze 5.3 FRIATOOLS CS Pokyny k instalaci FRIATRACE Verze 5.3 1 1 Obsah 1. Představení softwaru FRIATRACE 3 2. Instalace softwaru FRIATRACE 4 3. Instalační program 4 4. Instalace v systémech Microsoft Windows 2000,

Více

Návod k používání registračního systému ČSLH www.hokejovaregistrace.cz

Návod k používání registračního systému ČSLH www.hokejovaregistrace.cz Návod k používání registračního systému ČSLH www.hokejovaregistrace.cz Osnova Přihlášení do systému Základní obrazovka Správa hráčů Přihlášky hráčů k registraci Žádosti o prodloužení registrace Žádosti

Více

Zadávání tiskových zakázek prostřednictvím JDF a Adobe Acrobat Professional

Zadávání tiskových zakázek prostřednictvím JDF a Adobe Acrobat Professional Zadávání tiskových zakázek prostřednictvím JDF a Adobe Acrobat Professional Nejčastěji se o JDF hovoří při řízení procesů v tiskových provozech. JDF se však má stát komunikačním prostředkem mezi všemi

Více

Bezdrátová sada s klávesnicí a myší. Stručný návod k použití WUR - 0108T

Bezdrátová sada s klávesnicí a myší. Stručný návod k použití WUR - 0108T Bezdrátová sada s klávesnicí a myší WUR - 0108T Obsah Začínáme....................................................... 1 Funkce......................................................... 1 Příprava klávesnice,

Více

DPC-D218ID. Dveřní stanice pro 2D systém videovrátných. Uživatelský manuál

DPC-D218ID. Dveřní stanice pro 2D systém videovrátných. Uživatelský manuál DPC-D218ID Dveřní stanice pro 2D systém videovrátných Uživatelský manuál Části a funkce Svorkovnice +12V:12VDC výstup napájení LK-(GND): Zámek - zem LK+(COM): Zámek - 12 VDC. NO.: relé kontakt NO EB+:

Více

TIP: Pro vložení konce stránky můžete použít klávesovou zkratku CTRL + Enter.

TIP: Pro vložení konce stránky můžete použít klávesovou zkratku CTRL + Enter. Dialogové okno Sloupce Vložení nového oddílu Pokud chcete mít oddělené jednotlivé části dokumentu (například kapitoly), musíte roz dělit dokument na více oddílů. To mimo jiné umožňuje jinak formátovat

Více

Měřič plochy listu Návod k použití

Měřič plochy listu Návod k použití Měřič plochy listu Návod k použití strana 1 Obsah 1. Úvod... 3 1.1. Popis... 3 1.2 Ovládací prvky a indikátory... 4 1.2.1 Hlavní jednotka... 4 1.2.2 Skener... 5 1.3 Nastavení... 5 1.4 Nastavení rukojeti...

Více

Návod k použití aplikace jízdního řádu v mobilním telefonu. Stažení

Návod k použití aplikace jízdního řádu v mobilním telefonu. Stažení Návod k použití aplikace jízdního řádu v mobilním telefonu Stažení Z našich stránek nebo z www.mhdvmobilu.cz si stáhněte do počítače kompletní soubory aplikace v archivu ZIP. V počítači ho rozbalte a dva

Více

Poukázky v obálkách. MOJESODEXO.CZ - Poukázky v obálkách Uživatelská příručka MOJESODEXO.CZ. Uživatelská příručka. Strana 1 / 1. Verze aplikace: 1.4.

Poukázky v obálkách. MOJESODEXO.CZ - Poukázky v obálkách Uživatelská příručka MOJESODEXO.CZ. Uživatelská příručka. Strana 1 / 1. Verze aplikace: 1.4. MOJESODEXO.CZ Poukázky v obálkách Verze aplikace: 1.4.0 Aktualizováno: 22. 9. 2014 17:44 Strana 1 / 1 OBSAH DOKUMENTU 1. ÚVOD... 2 1.1. CO JSOU TO POUKÁZKY V OBÁLKÁCH?... 2 1.2. JAKÉ POUKÁZKY MOHOU BÝT

Více

Dálkové ovládání HP Media remote control (pouze u vybraných modelů) Uživatelská příručka

Dálkové ovládání HP Media remote control (pouze u vybraných modelů) Uživatelská příručka Dálkové ovládání HP Media remote control (pouze u vybraných modelů) Uživatelská příručka Copyright 2008 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Windows a Windows Vista jsou registrované ochranné známky

Více

Instalační příručka. Barevný monitor LCD

Instalační příručka. Barevný monitor LCD Instalační příručka Barevný monitor LCD Symboly týkající se bezpečnosti V této příručce se používají následující symboly. Označují důležité informace. Pečlivě si je přečtěte. VAROVÁNÍ Pokud se informacemi

Více

GOCLEVER TAB I70 Uživatelská příručka

GOCLEVER TAB I70 Uživatelská příručka GOCLEVER TAB I70 Uživatelská příručka 1 Pohled zepředu: Světelný senzor Pohled zboku: MicroSD karta Napájení Host USB Port OTG USB Port Mini Sluchátka HDMI port USB host se používá především k připojení

Více

Zebra P4T a RP4T - stručný návod k použití

Zebra P4T a RP4T - stručný návod k použití Zebra P4T a RP4T - stručný návod k použití 1. Důležité informace o bezpečnosti provozu Tato tiskárna je konstruována tak, aby byla bezpečně provozována po mnoho let se spolehlivým výkonem. Jako u všech

Více

Návod na zřízení datové schránky právnické osoby nezapsané v obchodním rejstříku

Návod na zřízení datové schránky právnické osoby nezapsané v obchodním rejstříku Návod na zřízení datové schránky právnické osoby nezapsané v obchodním rejstříku Zřízení datové schránky Právnické osobě, která není zapsána v obchodním rejstříku, zřídí ministerstvo datovou schránku právnické

Více

HBG 60 ODSAVAČ PAR. Návod k instalaci a obsluze

HBG 60 ODSAVAČ PAR. Návod k instalaci a obsluze HBG 60 ODSAVAČ PAR Návod k instalaci a obsluze 1 POPIS Odsavač par lze instalovat ve filtrační nebo odtahové verzi. Filtrační verze (obr. 1) odsavač odsává vzduch z kuchyně nasycený párami a zápachy, čistí

Více

Bezpečnostní pokyny. Nepoužívejte tablet v mimořádně studeném nebo horkém, prašném, vlhkém nebo suchém prostředí. Zabraňte pádu zařízení.

Bezpečnostní pokyny. Nepoužívejte tablet v mimořádně studeném nebo horkém, prašném, vlhkém nebo suchém prostředí. Zabraňte pádu zařízení. Bezpečnostní pokyny Nepoužívejte tablet v mimořádně studeném nebo horkém, prašném, vlhkém nebo suchém prostředí. Zabraňte pádu zařízení. Prosím, nabíjejte baterie, když: o symbol baterie ukazuje, že je

Více

Nastavení telefonu Samsung I9195 Galaxy S4 mini

Nastavení telefonu Samsung I9195 Galaxy S4 mini Nastavení telefonu Samsung I9195 Galaxy S4 mini Telefon Samsung I9195 Galaxy S4 mini, zakoupený v prodejní síti společnosti T-Mobile Czech Republic a.s., má potřebné parametry pro použití T-Mobile služeb

Více

Nastavení telefonu LG GD510 Pop

Nastavení telefonu LG GD510 Pop Nastavení telefonu LG GD510 Pop Telefon LG GD510 Pop, zakoupený v prodejní síti společnosti T-Mobile Czech Republic a.s., má potřebné parametry pro použití T-Mobile služeb již přednastaveny. Pokud je potřeba

Více

Obsah balení. Stručný návod k obsluze. ARCHOS 70b Helium. Záruční, právní a bezpečnostní upozornění. Nabíječka. USB kabel. Záruční

Obsah balení. Stručný návod k obsluze. ARCHOS 70b Helium. Záruční, právní a bezpečnostní upozornění. Nabíječka. USB kabel. Záruční Obsah Český Obsah balení Začínáme Popis zařízení Vložení SIM a Micro SD karty 4G a Wi-Fi připojení Rozhraní operačního systému Android ARCHOS Fusion Storage Seznamování se systémem Android Odstraňování

Více

Vyplňte API klíč, který si vygenerujete v Nastavení obchodu v profilu Uloženky v části Nastavit klíč pro API.

Vyplňte API klíč, který si vygenerujete v Nastavení obchodu v profilu Uloženky v části Nastavit klíč pro API. Obsah Aktivace modulu... 2 Nastavení poboček a cen... 3 Cena... 5 Zdarma od... 5 Mapování stavů zásilek... 6 Zobrazení dopravy na eshopu... 6 Práce s objednávkami... 9 Vytvoření zásilky... 10 Stornování

Více

Tiskárna řady HP Color LaserJet CP3525 Uživatelská příručka implementovaného webového serveru HP

Tiskárna řady HP Color LaserJet CP3525 Uživatelská příručka implementovaného webového serveru HP Tiskárna řady HP Color LaserJet CP3525 Uživatelská příručka implementovaného webového serveru HP www.hp.com/support/cljcp3525 Implementovaný webový server HP Color LaserJet CP3525 Uživatelská příručka

Více

Úprava tabulek v MS Word. Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T. G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí

Úprava tabulek v MS Word. Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T. G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí Úprava tabulek v MS Word Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T. G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí Jestli-že chcete uspořádat informace do pravidelných řádků a

Více

Kopírovací stroj D 2350

Kopírovací stroj D 2350 Kopírovací stroj D 235 Kompaktní kopírovací stroj s pevným osvitovým sklem a zajímavou nabídkou systémového příslušenství Rychlost kopírování 23 stran za minutu Velikost originálu i kopií až do formátu

Více

Montáž na pevný povrch (nosná stěna nebo vazník)

Montáž na pevný povrch (nosná stěna nebo vazník) Instalace Všeobecné informace 50cm 50 100 m = 4 50cm cm Zajistěte, aby byla mezi detektorem a reflektorem přímá viditelnost 8 100 8-100mm Montáž na pevný povrch (nosná stěna nebo vazník) 18 50 m = 1 8

Více

Upozornění před instalací. Obsah balení CZ - 99. Informace o provozní teplotě naleznete v uživatelské příručce.

Upozornění před instalací. Obsah balení CZ - 99. Informace o provozní teplotě naleznete v uživatelské příručce. 50000G Upozornění před instalací Když bude ze síťové kamery vycházet kouř nebo neobvyklý zápach, okamžitě ji vypněte. Neumisťujte síťovou kameru na nestabilní povrchy. Nevkládejte do síťové kamery žádné

Více

Connection and action overview. DC: Driver card MCR: Mobile Card Reader TIS: TIS-Compact

Connection and action overview. DC: Driver card MCR: Mobile Card Reader TIS: TIS-Compact Connection and action overview DC: Driver card MCR: Mobile Card Reader TIS: TIS-Compact 4 Tip: Před použitím zařízení TIS-Compact Portable Set, zkontrolujte nastavení přípustných odchylek a konfiguraci

Více

2008 Nokia. Všechna práva vyhrazena. Nokia, Nokia Connecting People a Nseries jsou ochranné známky nebo registrované ochranné známky společnosti

2008 Nokia. Všechna práva vyhrazena. Nokia, Nokia Connecting People a Nseries jsou ochranné známky nebo registrované ochranné známky společnosti Chat 1. vydání 2008 Nokia. Všechna práva vyhrazena. Nokia, Nokia Connecting People a Nseries jsou ochranné známky nebo registrované ochranné známky společnosti Nokia Corporation. Nokia tune je zvuková

Více

Digitální fotoaparát Kodak EasyShare C530/C315/CD50 Návod k obsluze

Digitální fotoaparát Kodak EasyShare C530/C315/CD50 Návod k obsluze Digitální fotoaparát Kodak EasyShare C530/C315/CD50 Návod k obsluze www.kodak.com Interaktivní výukové programy jsou k dispozici na webové stránce www.kodak.com/go/howto Nápověda k fotoaparátu je k dispozici

Více

ZÁRUČNÍ LIST ALMA T2200. Uživatelská příručka. na výrobek. Zápis záručních oprav ... Výrobní číslo

ZÁRUČNÍ LIST ALMA T2200. Uživatelská příručka. na výrobek. Zápis záručních oprav ... Výrobní číslo ZÁRUČNÍ LIST na výrobek ALMA T2200.. Výrobní číslo.. Datum prodeje.... Razítko a podpis prodejce ALMA T2200 ZÁRUČNÍ PODMÍNKY 1. ZÁRUČNÍ DOBA Na tento výrobek poskytuje výrobce záruku po dobu 24 měsíců

Více

Obsah. Obsah. Úvod... 7

Obsah. Obsah. Úvod... 7 Obsah Obsah Úvod... 7 1. Digitální fotografie... 10 1.1 Prohlížení obrázků pomocí Nero PhotoSnap Viewer... 10 1.1.1 Zobrazení na celou obrazovku...12 1.1.2 Jak zjednodušit přechod do jiné složky...13 1.1.3

Více

Bezdrátové připojení (pouze u vybraných modelů)

Bezdrátové připojení (pouze u vybraných modelů) Bezdrátové připojení (pouze u vybraných modelů) Uživatelská příručka Copyright 2007 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Windows je registrovaná ochranná známka Microsoft Corporation v USA. Bluetooth

Více

725 mm. 1010 mm. Změny technických údajů vyhrazeny. Technické údaje se mohou lišit podle modifikace pro konkrétní zemi.

725 mm. 1010 mm. Změny technických údajů vyhrazeny. Technické údaje se mohou lišit podle modifikace pro konkrétní zemi. 725 mm 1100 mm 370 mm 730 mm 1010 mm 1605 mm 725 mm Technické údaje MZ770 MZ770 Způsob zhotovení matrice/tisku Rozlišení Typ originálu Velikost originálů (min./max.) Hmotnost/gramáž originálů Velikost

Více

Prùvodce obecnîmi nastaveními

Prùvodce obecnîmi nastaveními Provozní pokyny Prùvodce obecnîmi nastaveními 1 2 3 4 5 6 Pøipojení zaøízení Systémová nastavení Nastavení kopírky Nastavení tiskárny Nastavení rozhraní Ostatní nástroje uôivatele Neô zaènete zaøízení

Více

Odpájecí stanice pro SMD. Kontrola teploty, digitální displej, antistatické provedení SP-HA800D

Odpájecí stanice pro SMD. Kontrola teploty, digitální displej, antistatické provedení SP-HA800D Odpájecí stanice pro SMD Kontrola teploty, digitální displej, antistatické provedení SP-HA800D Upozornění Teplota trysek je 400 C a v případě nesprávného zacházení s přístrojem může dojít ke zranění, požáru

Více

IP kamerový systém - uživatelský návod k obsluze

IP kamerový systém - uživatelský návod k obsluze IP kamerový systém - uživatelský návod k obsluze _ Připoj se k nám! Obsah Úvod 2 Přístup do systému 2 Počítač s Windows 2 Prvotní instalace 2 Ovládání kamerového systému na počítači 3 Živý náhled...................................................

Více

EAGLE 1 & EAGLE 2. Manuál pro uživatele. Univerzální detektory pohybu pro automatické dveře EAGLE 1 : jednosměrný radar EAGLE 2 : dvousměrný radar

EAGLE 1 & EAGLE 2. Manuál pro uživatele. Univerzální detektory pohybu pro automatické dveře EAGLE 1 : jednosměrný radar EAGLE 2 : dvousměrný radar EAGLE 1 & EAGLE 2 Manuál pro uživatele Univerzální detektory pohybu pro automatické dveře EAGLE 1 : jednosměrný radar EAGLE 2 : dvousměrný radar Technická specifikace Technologie : Vysoká frekvence a mikroprocesor

Více

TRUST SILVERLINE DIRECT ACCESS

TRUST SILVERLINE DIRECT ACCESS Návod k prvnímu použití zařízení Kapitola 1. Připojení (3.1) 2. Odinstalování starších ovladačů a zařízení (3.2) 3. Instalace v systému Windows (3.3) 4. Kontrola (3.4) 5. Testování (3.5)! 1 Úvod Tento

Více

Mikromarz. CharGraph. Programovatelný výpočtový měřič fyzikálních veličin. Panel Version. Stručná charakteristika:

Mikromarz. CharGraph. Programovatelný výpočtový měřič fyzikálních veličin. Panel Version. Stručná charakteristika: Programovatelný výpočtový měřič fyzikálních veličin Stručná charakteristika: je určen pro měření libovolné fyzikální veličiny, která je reprezentována napětím nebo ji lze na napětí převést. Zpětný převod

Více

NSA310. Příručka k rychlé instalaci. Multimediální server s jedním diskem. Výchozí přihlašovací údaje. Webová adresa: nsa310 Heslo: 1234

NSA310. Příručka k rychlé instalaci. Multimediální server s jedním diskem. Výchozí přihlašovací údaje. Webová adresa: nsa310 Heslo: 1234 NSA310 Multimediální server s jedním diskem Výchozí přihlašovací údaje Webová adresa: nsa310 Heslo: 1234 Příručka k rychlé instalaci Firmware 4.21 Vydání 1, 6/2011 Obsah Přední a zadní panel... 1 Úvod...

Více

Uživatelé kabelu USB: Kabel USB p ipojte až v kroku A2, ne d íve. Odstra te všechny pásky a zdvihn te displej

Uživatelé kabelu USB: Kabel USB p ipojte až v kroku A2, ne d íve. Odstra te všechny pásky a zdvihn te displej Začínáme 1 D ležité informace o nastavení Uživatelé bezdrátových a pevných sítí: Chcete-li úsp šn p idat za ízení HP All-in-One do sít, i te se pokyny uvedenými v této instalační p íručce. Uživatelé kabelu

Více

ešení problém Číslo dokumentu: 383067-223 Prosinec 2005

ešení problém Číslo dokumentu: 383067-223 Prosinec 2005 ešení problém Číslo dokumentu: 383067-223 Prosinec 2005 Obsah 1 Rychlá ešení Počítač nelze spustit............................. 1 2 Obrazovka počítače je prázdná.................... 1 3 Software nepracuje

Více

Testovací aplikace Matematika není věda

Testovací aplikace Matematika není věda Testovací aplikace Matematika není věda Příručka k http://matematika.komenacek.cz/ Příručka k portálu http://matematika.komenacek.cz/ 2 Uživatelská příručka k portálu 202 BrusTech s.r.o. Všechna práva

Více

Stolní lampa JETT-677 - Návod k použití

Stolní lampa JETT-677 - Návod k použití Stolní lampa JETT-677 - Návod k použití Obsah ÚVOD... 3 DŮLEŽITÉ BEZPEČNOSTNÍ POKYNY... 3 POPIS PŘÍSTROJE A JEDNOTLIVÝCH ČÁSTÍ... 4 NEŽ ZAČNETE PŘÍSTROJ POUŽÍVAT... 5 INSTALACE... 5 NASTAVENÍ ČASU A BUDÍKU...

Více

Pokyny pro vyplnění elektronické žádosti

Pokyny pro vyplnění elektronické žádosti Pokyny pro vyplnění elektronické žádosti podprogram 117D51400 Podpora výstavby podporovaných bytů Elektronická žádost je umístěna na internetové adrese http://www3.mmr.cz/zad a lze na ni vstoupit i přímo

Více

INSTALAČNÍ NÁVOD ANÁVODKOBSLUZE. Daikin Configurator v2.*.*

INSTALAČNÍ NÁVOD ANÁVODKOBSLUZE. Daikin Configurator v2.*.* INSTALAČNÍ NÁVOD ANÁVODKOBSLUZE Instalační návod a Návod k obsluze Obsah Strana 1. Definice pojmů 1. Definice pojmů... 1 1.1. Význam varování a symbolů... 1 1.2. Význam použitých termínů... 1 2. Všeobecná

Více

NÁVRHOVÝ PROGRAM VÝMĚNÍKŮ TEPLA FIRMY SECESPOL CAIRO 3.5.5 PŘÍRUČKA UŽIVATELE

NÁVRHOVÝ PROGRAM VÝMĚNÍKŮ TEPLA FIRMY SECESPOL CAIRO 3.5.5 PŘÍRUČKA UŽIVATELE NÁVRHOVÝ PROGRAM VÝMĚNÍKŮ TEPLA FIRMY SECESPOL CAIRO 3.5.5 PŘÍRUČKA UŽIVATELE 1. Přehled možností programu 1.1. Hlavní okno Hlavní okno programu se skládá ze čtyř karet : Projekt, Zadání, Výsledky a Návrhový

Více

LW053 Sweex Wireless LAN USB 2.0 Adapter 54 Mbps

LW053 Sweex Wireless LAN USB 2.0 Adapter 54 Mbps českém LW053 Sweex Wireless LAN USB 2.0 Adapter 54 Mbps Úvod Děkujeme Vám za zakoupení Sweex Wireless LAN USB 2.0 Adapter 54 Mbps. Tento bezdrátový adaptér pro LAN umožňuje bezpečné, jednoduché a rychlé

Více

Ltl Acorn Ltl-5210M Series

Ltl Acorn Ltl-5210M Series Ltl Acorn Ltl-5210M Series uživatelský manuál OBSAH Obecné informace 1.1 Úvod 1.2 Použití 1.3 fotografie fotopasti Rychlý START 2.1 Vložení SIM karty 2.2 Vložení baterií 2.3 Vložení SD karty 2.4 Vstup

Více

Výsledky přijímacích zkoušek

Výsledky přijímacích zkoušek Výsledky přijímacích zkoušek V tomto modulu komise zadává výsledky přijímací zkoušky a navrhuje, zda uchazeče přijmout či nepřijmout včetně odůvodnění. 1. Spuštění modulu "Výsledky přijímacích zkoušek"

Více

4 Část II Základy práce v systému. 6 Část III Úvodní obrazovka. 8 Část IV Práce s přehledy. 13 Část V Kontakty. 19 Část VI Operativa

4 Část II Základy práce v systému. 6 Část III Úvodní obrazovka. 8 Část IV Práce s přehledy. 13 Část V Kontakty. 19 Část VI Operativa 2 Dokumentace SMAN Obsah Kapitoly Část I Úvod 4 Část II Základy práce v systému 6 Část III Úvodní obrazovka 8 Část IV Práce s přehledy 13 Část V Kontakty 19 Část VI Operativa 23 Část VII Nabídky 35 Index

Více

INTERNETOVÝ TRH S POHLEDÁVKAMI. Uživatelská příručka

INTERNETOVÝ TRH S POHLEDÁVKAMI. Uživatelská příručka INTERNETOVÝ TRH S POHLEDÁVKAMI Uživatelská příručka 1. března 2013 Obsah Registrace... 3 Registrace fyzické osoby... 3 Registrace právnické osoby... 6 Uživatelské role v systému... 8 Přihlášení do systému...

Více

NÁVOD K OBSLUZE. Obj. č.: 64 61 50

NÁVOD K OBSLUZE. Obj. č.: 64 61 50 NÁVOD K OBSLUZE Obj. č. 64 61 50 Úvod Vážení zákazníci, děkujeme za Vaši důvěru a za nákup našeho malého bezdrátového pokojového a venkovního teploměru. Tento přístroj dokáže přijímat signály naměřené

Více

www.metel.eu Instalační manuál rev. 201606 Tento instalační manuál je určen k instalaci switchů níže uvedených výrobních sérií:

www.metel.eu Instalační manuál rev. 201606 Tento instalační manuál je určen k instalaci switchů níže uvedených výrobních sérií: Instalační manuál rev. 201606 Tento instalační manuál je určen k instalaci switchů níže uvedených výrobních sérií: 2G-2S.0.2.F-BOX-PoE 2G-2S.0.2.F-BOX-PoE-PP 2G-2S.0.3.F-BOX-PoE 2G-2S.0.3.FC-BOX 2G-2S.3.0.F-BOX

Více

Novinky verzí SKLADNÍK 4.24 a 4.25

Novinky verzí SKLADNÍK 4.24 a 4.25 Novinky verzí SKLADNÍK 4.24 a 4.25 Zakázky standardní přehled 1. Možnosti výběru 2. Zobrazení, funkce Zakázky přehled prací 1. Možnosti výběru 2. Mistři podle skupin 3. Tisk sumářů a skupin Zakázky ostatní

Více

Příručka pro uživatele ČSOB InternetBanking 24 a ČSOB BusinessBanking 24 Online s čipovou kartou v operačním systému Mac OS X

Příručka pro uživatele ČSOB InternetBanking 24 a ČSOB BusinessBanking 24 Online s čipovou kartou v operačním systému Mac OS X Příručka pro uživatele ČSOB InternetBanking 24 a ČSOB BusinessBanking 24 Online s čipovou kartou v operačním systému Mac OS X Obsah 1 Úvod podmínky pro úspěšné přihlášení do služby... 2 2 Instalace SecureStore

Více

HD satelitní přijímač SLOTH Opticum Ultra plus

HD satelitní přijímač SLOTH Opticum Ultra plus HD satelitní přijímač SLOTH Opticum Ultra plus recenze přijímače strana 1/16 Obsah: Představení přijímače... 3 Balení... 3 Přijímač... 4 Přední strana přijímače... 4 Zadní strana přijímače... 4 Levá strana

Více

Set-top box Motorola VIP-1003

Set-top box Motorola VIP-1003 Set-top box Motorola VIP-1003 1 Set-top box Motorola VIP-1003 Obsah Příprava k využívání služeb IPTV... 4 Set-top box Motorola VIP-1003... 4 Co najdete uvnitř balení... 4 Popis set-top boxu... 5 Zapojení

Více

Špičkový diktafon nejkvalitnější možný záznam v PCM kvalitě

Špičkový diktafon nejkvalitnější možný záznam v PCM kvalitě Špičkový diktafon nejkvalitnější možný záznam v PCM kvalitě Návod k obsluze Hlavní výhody produktu: Volitelná kvalita nahrávání Volitelné nahrávání detekcí zvuku Nejkvalitnější možný záznam v PCM kvalitě

Více

Quido USB 0/1 230. Spínač síťového napětí 230 V ovládaný z PC přes USB rozhraní. 28. února 2011 w w w. p a p o u c h. c o m

Quido USB 0/1 230. Spínač síťového napětí 230 V ovládaný z PC přes USB rozhraní. 28. února 2011 w w w. p a p o u c h. c o m Quido USB 0/1 230 Spínač síťového napětí 230 V ovládaný z PC přes USB rozhraní 28. února 2011 w w w. p a p o u c h. c o m Quido USB 0/1 230 Q uido USB 0/1 230 Katalogový list Vytvořen: 9.12.2010 Poslední

Více

Jak pracovat s kalkulačním programem HELUZ komín

Jak pracovat s kalkulačním programem HELUZ komín Jak pracovat s kalkulačním programem HELUZ komín Aplikace Heluz komíny je určena pro výpočet potřebných komponentů zvoleného komínového systému a pro zjištění jeho ceníkové ceny. V levém sloupci je nabídka:

Více

W H I R L P O O L M Y Č K Y N Á D O B Í

W H I R L P O O L M Y Č K Y N Á D O B Í W H I R L P O O L M Y Č K Y N Á D O B Í MYČKY NÁDOBÍ MYČKY OBLÍBENÉ EVROPANY! Myčky Whirlpool stále vítězí v evropských nezávislých testech, 33x byly NEJLEPŠÍ.* Funkce myček nádobí *Celkový počet ocenění

Více

WD Passport TM. Přenosný PEVNÝ DISK. Příručka pro rychlou instalaci

WD Passport TM. Přenosný PEVNÝ DISK. Příručka pro rychlou instalaci WD Passport TM Přenosný PEVNÝ DISK Příručka pro rychlou instalaci OBSAH SADY Přenosný pevný disk WD Passport Certifikovaný kabel USB 2.0 o délce 56 cm Příručka pro rychlou instalaci KOMPATIBILITA Windows

Více

SE155. Monitor s HUD projekčním displejem 5,5" Uživatelská příručka

SE155. Monitor s HUD projekčním displejem 5,5 Uživatelská příručka SE155 Monitor s HUD projekčním displejem 5,5" Uživatelská příručka 1 Děkujeme vám za zakoupení našeho HUD projekčního displeje. Tento produkt zvyšuje bezpečnost řidičů, kdy všechny potřebné informace jsou

Více