DIGITÁLNÍ SATELITNÍ PŘIJÍMAČ SSD-570

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "DIGITÁLNÍ SATELITNÍ PŘIJÍMAČ SSD-570"

Transkript

1 DIGITÁLNÍ SATELITNÍ PŘIJÍMAČ SSD-570

2 OBSAH 1 BEZPEČNOSTNÍ POKYNY DÁLKOVÝ OVLADAČ ČELNÍ PANEL ZADNÍ PANEL PŘIPOJENÍ VAŠICH ZAŘÍZENÍ ZÁKLADNÍ OVLÁDÁNÍ ZAPNUTÍ STB POHOTOVOSTNÍ REŽIM DALŠÍ / PŘEDCHOZÍ KANÁL HLASITOST NUMERICKÁ TLAČÍTKA MUTE PAUSE RECALL FAV ZOOM ZVUKOVÁ STOPA / REŽIM ZVUKU INFORMACE EPG TV/RADIO SEZNAM KANÁLŮ ZMĚNIT DRUŽICI TELETEXT MULTIPICTURES NAHRÁVÁNÍ (VOLITELNÉ, POUZE PŘIJÍMAČE S PVR READY) TIME SHIFT (VOLITELNÉ, POUZE PŘIJÍMAČE S PVR READY) KANÁLY SPRÁVCE TV KANÁLŮ Skupiny Přeskočit Upravit Třídění Oblíbené Najít SEZNAM RADIO KANÁLŮ INSTALACE INSTALACE NASTAVENÍ CA (VOLITELNÉ) NASTAVENÍ ZAŘÍZENÍ JAZYK TV ZAŘÍZENÍ NASTAVENÍ MÍSTNÍHO ČASU TIMER UVÍTACÍ KANÁL TYP PŘEHRÁVÁNÍ KANÁLU OSD NASTAVENÍ RODIČOVSKÝ ZÁMEK NÁSTROJE INFORMACE... 23

3 10.2 PRŮVODCE DRUŽICEMI ZÁKLADNÍ NASTAVENÍ AKTUALIZACE SOFTWARE AKTUALIZACE PŘES USB ZÁLOHA NA USB HRY TETRIS SNAKE OTHELLO USB SPRÁVCE NAHRÁVEK (VOLITELNÉ, POUZE PŘIJÍMAČE S PVR READY) INFORMACE HDD FORMÁT HDD NASTAVENÍ PVR (VOLITELNÉ, POUZE PŘIJÍMAČE S PVR READY) SEZNAM SOUBORŮ USB SPEED TEST ODEBRÁNÍ USB ZAŘÍZENÍ ŘEŠENÍ PROBLÉMŮ TECHNICKÉ PARAMETRY OBECNÉ A/V REŽIM MICROPROCESOR A PAMĚTI NAPÁJENÍ A PRACOVNÍ PROSTŘEDÍ VZHLED PŘIPOJENÍ Bezpečnostní pokyny VAROVÁNÍ: Symbol blesku uvnitř rovnostranného trojúhelníku varuje uţivatele před "nebezpečným napětím " a před rizikem zasaţení elektrickým proudem. Pozor: Pro předcházení úrazu elektrickým proudem neotevírejte kryt. Přenechejte to pouze na kvalifikovaném servisním pracovníkovi. Vykřičník uvnitř rovnostranného trojúhelníku upozorňuje uţivatele na důleţitou operaci nebo údrţbu (servis). POZOR: Nepouţívejte tento STB v blízkosti vody nebo ho do vody neponořujte. Neuţívejte blízko květinové vázy, umývadel, výlevek v kuchyni, praček, plaveckých bazénů atd. POZOR: Neumisťujte svíčku nebo lampu na kryt; jinak hrozí nebezpečí poţáru. POZOR: Přístroj by měl být připojen k napájení těch parametrů, popsaných v návodech k obsluze nebo uvedeného na jednotce. Jestliţe si nejste jistí parametry napájení (například 120 nebo 230 V) ve vašem domě, poraďte se s vaším prodejcem nebo dodavatelem elektrické energie.

4 POZOR: Tento výrobek obsahuje diody. Neotevírejte kryt nebo se dotýkejte ţádných částí ve vnitřním mechanismu. Poraďte se s vaším prodejcem elektroniky, jestli můţete zařízení otevřít. Poznámka: Zajistěte řádné pouţívání tohoto produktu. Prosím pečlivě přečtěte tuto uţivatelskou příručku a uschovejte pro pozdější potřebu. Poznámka: Tento výrobek obsahuje diody. Neotevírejte kryt a vyhněte se tak přímému vystavení záření. Čištění přístroje: Po vypnutí zařízení můţete čistit jeho kryt, panel a dálkový ovladač měkkou látkou lehce navlhčenou šetrným čisticím prostředkem. Příslušenství: Nikdy nepouţívejte rozšíření a/nebo příslušenství, které není schváleno výrobcem. Takové příslušenství můţe způsobit nebezpečí poţáru, úraz elektrickým proudem nebo další poranění osob. Umístění: Otvory v krytu jsou určeny pro větrání jako ochranu při přehřívání. Nezakrývejte tyto otvory a nedovolte, aby byli zakryté umístěním STB na posteli, pohovce nebo dalším podobném povrchu ani nesmí být umístěný před topné těleso nebo tepelný registr. Ochrana napájecího kabelu: Umístěte napájecí kabel mimo cesty, kde se prochází. Prosím věnujte zvláštní pozornost kabelům v konektorech, napájecích zásuvkách a místům, kde vystupují ze zařízení. Vniknutí předmětů a kapalin: Nikdy nedávejte předměty jakéhokoliv druhu do STB skrz otvory. Mohou se dotýkat nebezpečných částí pod napětím nebo zkratovat části, coţ by mohlo být příčinou poţáru nebo elektrického výboje. Nikdy nerozlévejte nějakou kapalinu na STB. Poznámka: Za následujících podmínek se na čočkách můţe vytvořit vlhkost: kdyţ je zařízení přesunuto z chladného prostředí nebo klimatizované místnosti do teplého místa. ihned po spuštění vytápění. v zapařené nebo velmi vlhké místnosti. Jestli se vlhkost vytváří uvnitř zařízení, pak to nemusí pracovat správně. Pro nápravu tohoto problému vypněte napájení a čekejte asi dvě hodiny, neţ se vlhkost vypaří. Výměna součástek: Pokud musí být vyměněny některé části zařízení, uţivatel by se měl ujistit, ţe servis pouţívá náhradní díly a příslušenství schválené výrobcem nebo má stejné vlastnosti jako originální část. Neautorizované výměny mohou způsobit nebezpečí poţáru, elektrického výboje nebo další rizika. Bezpečnostní kontrola: Pro veškerou údrţbu a opravy je uţivatel ţádán, aby kontaktoval servis a ten provedl celkovou bezpečnostní kontrolu a zabezpečil, aby zařízení bylo v dobrém stavu.

5 2 Dálkový ovladač POWER Pro přepnutí vašeho přijímače do pohotovostního nebo pracovního reţimu. MUTE Pouţijte pro vypnutí a zapnutí zvuku. Numerická tlačítka Pouţijte pro výběr kanálu nebo pro vloţení nastavovaných parametrů. (TV / RADIO) Přepne přijímač mezi TV a Rádio reţimem. (ZOOM) Stiskněte tlačítko pro výběr násobného zvětšení, od X1 do X16. (PREVIOUS) Přepne do předchozího menu nebo stavu. (AUDIO) Nastaví zvukové kanály, vyberte reţim zvuku; Levá, Pravá, Stereo, Mono. TV/SAT Přijímač přepne mezi TV a satelitním reţimem příjmu. (INFORMATION) Zobrazí stav kanálu nebo různé informace programu aktuální sluţby. EPG(Electronic Program Guide) Zobrazí Programového průvodce na obrazovce, pokud je dostupný. MENU Zobrazí Hlavní Menu na obrazovce nebo přepne do předchozího menu nebo stavu. EXIT Zruší provedené změny a vrátí z menu do reţimu sledování. OK Pro výběr poloţky menu nebo pro uloţení nastavení. Tlačítka <,> Pro úpravu hlasitosti zvuku nebo pro přesun kurzoru vlevo a vpravo v menu. Tlačítka ^,v Pro změnu kanálu nebo pro přesunutí kurzoru nahoru a dolů v menu. P+/P- Přesune kurzor na další nebo předchozí stránku v menu nebo seznamu kanálů. PIP (ČERVENÉ tlačítko) Spustí funkci obraz v obraze PIP. Teletext (ZELENÉ tlačítko) Zobrazí teletext, který podporuje aktuální kanál. Subtitle(ŽLUTÉ tlačítko) Zobrazí titulky. (MODRÉ tlačítko) Zobrazí více kanálů. Pak můţete zvolit, který chcete sledovat pomocí tlačítek <,> ^,v a potvrzením tlačítkem OK. UHF V případě, ţe je váš TV připojen přes RF Modulátor (UHF) vyberte výstupní kanál číslo CH21 a CH69 pomocí tlačítky nahoru a dolů. (FIND) Pouţijte pro okamţité hledání zvolené podle vlastnosti. TIMER Stiskněte tlačítko timeru pro vstup do menu timeru. Stiskněte tlačítko pokud chcete změnit okno PIP funkce. P/N Stiskněte tlačítko P/N pro změnu reţimu zobrazení mezi "AUTO", "PAL", "PAL-M", "PAL-N", "NTSC", "HDMI 576i50", "HDMI 480i60", "HDMI 576p50" a "HDMI 480p60".

6 F1 (SAT) Zobrazí seznam druţic. FAV (FAVORITE) Pro nastavení přijímače do reţimu oblíbených, zobrazení oblíbeného kanálu. Archiv Tlačítko pro vstup do menu Správce souborů. TMS(Time Shift) (Volitelné, pouze s přijímači PVR Ready) Stiskněte pro zobrazení Time Shift informačního okna (volitelné). Play Pro přehrávání MP3, JPEG a nahraných souborů (volitelné). Stop Pro zastavení přehrávání MP3/JPEG/nehraného souboru (volitelné), Time Shift (volitelné), nebo přehrávání. PAUSE Pouţijte pro výběr funkce zmrazení obrazu. Stiskněte znovu pro pozastavení obrazu. Record (Volitelné, pouze s přijímači PVR Ready) Zahájení nahrávání. Fast Backward Pro funkci rychlého přehrávání zpět (volitelné). Fast Forward Pro funkci rychlého přehrávání vpřed (volitelné). Slow Backward Pro funkci pomalého přehrávání zpět (volitelné). Slow Forward Pro funkci pomalého přehrávání vpřed (volitelné) 3 Čelní panel POWER: Pro přepnutí vašeho přijímače do pohotovostního nebo pracovního reţimu. VOL^, v: Pro úpravu hlasitosti zvuku nebo přesun kurzoru vlevo a vpravo v menu. CH ^, v: Pro změnu kanálu nebo pro přesunutí kurzoru nahoru a dolů v menu. Remote Sensor: Přijímá infračervený signál z dálkového ovladače. Display (4-znaků/7-segmentů): Zobrazuje pracovní stav přijímače. Power Led: Led napájení svítí červeně, pokud je přijímač v pohotovostním reţimu. Signal Led: Led svítí, pokud je přijímaný signál silný. 4 Zadní Panel Prosím prostudujte tento obrázek před tím, neţ začnete s připojováním vašeho přijímače. Nepřipojujte zařízení do napájení, dokud nemáte všechna připojení provedena a zkontrolována. LOOP: Ten umoţňuje připojení dalšího přijímače. 13/18V 500mA MAX LNB IN: Tento port je pro připojení koaxiálního kabelu z LNB vaší paraboly. ANT IN (volitelné): Připojte k analogové TV anténě. TV OUT (volitelné): Pouţijte pro připojení vaší TV pomocí RF kabelu. VIDEO OUT: Tento RCA konektor pouţijte pro připojení externího zdroje obrazu. 0~12V: Pro připojení 12V do externího přepínače 0V/12V. S/PDIF: Digitální Zvukový přenos, připojení do AV zesilovače SPDIF na výstup.

7 HDMI (volitelné): Zvukový a obrazový výstup pro TV se vstupem HDMI. AUDIO R/L : RCA konektory pouţité pro připojení externího zvukového zesilovače nebo sestavy. USB: USB 2.0 port pro připojení USB hard disku nebo flash disku. RS 232C SERIOVÝ PORT: Pouţijte pro připojení vašeho přijímače k počítači sériovým kabelem. TV : Pouţijte pro připojení vaší TV pomocí SCART kabelu. 5 Připojení vašich zařízení Jsou čtyři moţnosti jak připojit váš přijímač k vašim jiným TV sestavám. Pro nejlepší výsledek doporučujeme pouţití jednoho z následujících postupů: 1. Pokud máte televizi s vysokým rozlišením obrazu, pouţijte pro připojení HDMI kabel. Připojte jeden konec kabelu do HDMI konektoru přijímače a druhý konec do vaší televize. V tomto případě neprovádějte propojení zvuku, protoţe HDMI konektor obsahuje i přenos stereo zvuku nebo Dolby digital audio. 2. Připojte jeden konec SCART kabelu do TV konektoru (SCART) na zadní straně přijímače a druhý konec do SCART konektoru na vaší TV. 3. Připojte jeden konec RCA kabelu do RCA konektoru na zadní straně přijímače a druhý konec do RCA konektoru na vaší TV. 4. Pokud vaše TV nemá RCA konektor, připojte jeden konec RF kabelu do TV na zadní straně přijímače a druhý konec do RF vstupu na vaší TV. Konečné připojení koaxiálním kabelem z LNB do LNB IN konektoru na přijímači. S externím zvukovým / Hi-Fi systém Pro připojení některých externích Audio Hi-Fi systémů přijímač obsahuje dva RCA konektory na zadní straně, označené jako Audio L a R.Připojte RCA stereo kabel z AUDIO L, R konektoru na zadní straně přijímače do LINE, AUX, SPARE nebo EXTRA vstupu na vašem Hi-Fi Systému. TV s pohyblivým systémem (DiSEqC 1.2) Připojte jeden konec koaxiálního kabelu do LNB IN konektoru a druhý konec do REC nebo Receiver connector na motoru DiSEqC 1.2.Připojte koaxiální kabel z LNB do LNB konektoru na motoru DiSEqC 1.2.Všechny naše přijímače jsou navrţeny pro kompatibilitu s DiSEqC 1.0 a DiSEqC 1.2. To umoţňuje připojení několika antén do přijímače najednou.pokud máte dvě nebo více pevných antén nebo LNB, tak doporučujeme pouţít přepínač DiSEqC 1.0.Připojte koaxiální kabel z prvního LNB do vstupu LNB 1 nebo LNB A DiSEqC přepínače.to samé proveďte pro ostatní LNB, které chcete připojit.připojte jeden konec koaxiálního kabelu do RF výstupu DiSEqC přepínače, připojte druhý konec do konektoru LNB IN na přijímači.do digitálního přijímače můţete připojit buď jednu satelitní anténu nebo LNB pro pouţití více zařízení.

8 6 Základní ovládání 6.1 Zapnutí STB Nejprve stiskněte Hlavní vypínač pro zapnutí zařízení. Pokud je STB pouţíván poprvé, spustí se přehrávání prvního kanálu ze základního Seznamu kanálů. Jinak se spustí přehrávání posledního sledovaného kanálu před vypnutím. Často kladené dotazy D: Napájení mého STB je zapnuté a není v pohotovostním reţimu, ale TV obrazovka nic neukazuje: O: Ujistěte se, ţe TV je přepnuta na správný kanál video vstupu (ne na TV kanál). Například, kdyţ máte zařízení připojeno ke vstupu Video1 na TV, pak TV musíte přepnout na kanál Video1. D: Napájení mého STB je zapnuté a není v pohotovostním reţimu, ale TV obrazovka ukazuje zprávu No Signal. O: To znamená, ţe vámi vybraný kanál nemá signál. Můţete to napravit několika způsoby: 1 Kanál, který jste vybrali, není na vaší přidělené druţici. Řešením je změna kanálu. 2 Signál aktuálního TV kanálu je příliš slabý. Zkuste přepnout na jiný kanál se silnějším signálem. Pokud problém přetrvává, kontaktujte prosím místního prodejce nebo jinou kvalifikovanou osobu. 3 Pouţijte Dual LNB a typ Modify LNB. 6.2 Pohotovostní reţim 1 Stiskem tlačítka napájení [ ] můţete přejít do pohotovostního reţimu. 2 V pohotovostním reţimu stiskněte tlačítko napájení znovu, zařízení přepne do pracovního reţimu a začne přehrávat poslední kanál. 3 Uţivatel můţe také ukončit pohotovostní reţim přepnutím tlačítka hlavního napájení. 6.3 Další / Předchozí kanál Při sledování stiskněte tlačítko Channel Up/Channel Down pro přepnutí kanálu. 6.4 Hlasitost Při sledování stiskněte tlačítko Volume +/Volume pro nastavení hlasitosti. 6.5 Numerická tlačítka Při sledování stiskněte numerická tlačítka a OK na dálkovém ovladači pro změnu kanálu. 6.6 Mute 1 Stiskněte tlačítko [OK]pro ztlumení zvuku a obraz bude pokrčovat. 2 Stiskněte tlačítko Mute znovu pro zapnutí zvuku. 6.7 Pause 1 Při přehrávání stiskněte tlačítko Pause [ II ], a obraz se zastaví, ale zvuk kanálu bude pokračovat. 2 Stiskněte tlačítko Pause znovu a zobrazovaný snímek zmizí a bude zobrazeno aktuální vysílání a zvuk bude odpovídat sledovanému obrazu. 6.8 Recall Stiskněte tlačítko Recall [ ] pro přepnutí na předchozí sledovaný kanál před aktuálním. 6.9 FAV 1 Při sledování stiskněte tlačítko [FAV] a bude zobrazeno okno Favorite Group na levé spodní straně obrazovky. 2 V okně Favorite Group můţete vybrat stisknutím tlačítka Channel Up/Channel Down a zvolit stisknutím OK oblíbené kanály. 3 Tlačítky, a, můţete pouţít funkci stránkování Page up/page down.

9 4 Favorite group jsou oblíbené kanály, které můţete označit v menu TV channel list. Pročtěte v odstavci Oblíbené. 5 Stiskněte tlačítko Exit pro návrat do menu Oblíbené.? Často kladené dotazy D: Proč obrazovka po stisknutí tlačítka FAV zobrazuje zprávu Ţádný oblíbený kanál? O: Protoţe nemáte nastaven nějaký kanál jako oblíbený kanál. Prosím prostudujte odstavec Oblíbené Zoom 1 Tlačítko Zoom [ 0/ ] umoţňuje zvětšovat označenou oblast na obrazu a aktuálně ho zobrazit. 2 Stiskněte znovu tlačítko Zoom a obraz bude postupně zvětšen na x1, x2, x4, x6, x8, x12, x16. 3 Při zvětšení x2 ~ x16 pohybujte tlačítky, /, zvětšeným obrazem. Orientujte se pomocí ţlutého obdélníku. 4 V reţimu zoom stiskněte tlačítko Exit pro ukončení funkce Zoom Zvuková stopa / Reţim zvuku 1 Při sledování stiskem tlačítka Audio můţete otevřít okno Audio Mode na pravé straně obrazovky. 2 Kurzor přesunete tlačítky, a přepnete tak kaţdé vybrané pole stisknutím tlačítek, Informace Při sledování stiskněte tlačítko Info a otevřete okno s informacemi. To zobrazí detaily o aktuálním kanálu EPG 1 STB podporuje Elektronického Programového Průvodce (EPG), který vám pomůţe vybrat kanály podle různých voleb. EPG dodává informace pro seznam kanálů a časové impulsy spuštění/ukončení pro podporované kanály. Stiskněte tlačítko [EPG] pro zobrazení okna EPG. 2 Pouţitím tlačítek [, ] můţete přepnout mezi kanály, 3 Pouţitím [zeleného] tlačítka zobrazíte více podrobností o aktuálně sledovaném kanálu. 4 Pouţitím [ţlutého] tlačítka zobrazíte více podrobností o dalším programu na aktuálním kanálu 5 V menu EPG stiskněte tlačítko Exit pro ukončení okna EPG TV/RADIO V TV reţimu stiskněte tlačítko TV/RADIO [ ] pro přepnutí do Rádio reţimu. V reţimu Rádio stiskněte tlačítko TV/RADIO pro přepnutí do TV reţimu Seznam kanálů 1 Při sledování stiskněte tlačítko [OK] pro vstup do Channel List, pro více informací prosím přečtěte odstavec Seznam TV kanálů. 2 V menu Channel List stiskněte OK pro návrat do sledování Změnit druţici 1 Při sledování stiskněte tlačítko [SAT] a můţete otevřít nahraný seznam druţic a přepínat druţice. 2. Při sledování stiskněte tlačítko [OK] a, můţete rovnou přepnout druţici.

10 6.17 Teletext V reţimu sledování stiskněte ţluté tlačítko pro vstup do teletextu. Stranu teletextu zadejte numerickými tlačítky. Stiskněte tlačítko " " pro zahájení nahrávání, jako na následujícím obrázku: 6.18 MultiPictures Při sledování stiskněte tlačítko [ ] a vstoupíte do reţimu MultiPictures vypadajícího takto: Stiskněte tlačítko " " pro zobrazení informací o nahrávání. Stiskněte tlačítko " " znovu pro nastavení délky nahrávání. 1 V reţimu MultiPictures z aktuálního kanálu bude na obrazovce 9 kanálů v náhledovém okně (nepohyblivé). Pouze zvýrazněný náhled programu bude běţně přehráván. 2 Stiskněte tlačítka, / Ch/, / V pro zvýraznění jiného náhledu programu a pouze zvýrazněný náhled programu bude pohyblivý. 3 Pokud zvýrazníte náhled programu, který chcete sledovat, stiskněte tlačítko OK pro jeho plné zobrazení Nahrávání (volitelné, pouze přijímače s PVR Ready) Tato funkce je volitelná a dostupná pouze na přijímačích s PVR Ready. Nejprve připojte USB zařízení. Ujistěte se, ţe je USB kabel správně připojen do portu USB. Po připojení USB zařízení a načtením ho přijímačem bude na obrazovce zobrazena zpráva: USB Mount Success. Můţete stisknout tlačítko " " pro pozastavení obrazu a uloţit obraz do paměti stisknutím tlačítka " P+ ". Můţete stisknout tlačítko " " nebo " " pro zrychlené přehrávání vzad nebo vpřed. Můţete stisknout tlačítko " " nebo " " pro zpomalené přehrávání vzad nebo vpřed. Stiskněte tlačítko left" nebo "right" pro skok na další pozici, stiskněte "OK" pro potvrzení. Stiskněte tlačítko " " pro zastavení nahrávání.

11 7 Kanály 6.20 Time Shift (volitelné, pouze přijímače s PVR Ready) Kdyţ stisknete tlačítko [Menu], vstoupíte do menu, které vypadá takto: Tato funkce je volitelná a dostupná pouze na přijímačích s PVR Ready. Připojte USB HDD a povolte pouţívání funkce Time Shift v menu "Main Menu/ Record/ PVR Setting/Time Shift". Funkce Time Shift bude aktivovaná, pokud stisknete tlačítko "TMS" a zobrazí se informační okno jako na následujícím obrázku: 1 Stiskněte tlačítka [Up/Down] pro výběr poloţky menu mezi Channel, Installation, System a Tools. 2 Stiskněte tlačítko [OK] pro vstup do vybrané poloţky. Můţete stisknout tlačítko " " pro pozastavení obrazu a uloţit obraz do paměti stisknutím tlačítka " P+ ". Můţete stisknout tlačítko " " nebo " " pro zrychlené přehrávání vzad nebo vpřed. Můţete stisknout tlačítko " " nebo " " pro zpomalené přehrávání vzad nebo vpřed. Stiskněte tlačítko left" nebo "right" pro skok na další pozici, stiskněte "OK" pro potvrzení. Stiskněte tlačítko " " pro zastavení přehrávání. V menu Channel : 1 Stiskem tlačítek [Channel Up/Channel Down] vyberete poloţku menu mezi TV Channel, Radio Channel a Delete All. 2 Stiskněte tlačítko [OK] pro vstup do vybrané poloţky. 7.1 Správce TV kanálů Kdyţ vstoupíte do menu Channel List, bude obrazovka vypadat takto.

12 2 Můţete stisknout tlačítka [Up/Down] pro posun zvýraznění a stisknout tlačítko [OK] pro výběr skupiny. 3 Stisknutím [Červeného] tlačítka nebo tlačítka [Menu] zavřete seznam Group Přeskočit 1 Můţete přesunout výběr pomocí tlačítek [Channel Up/Channel Down] a stiskem tlačítka [OK] zobrazit aktuální zvýrazněný program na pravé straně obrazovky v náhledu. 2 Můţete stisknout tlačítka [Page Up/Page Down] pro pouţití prohlíţení seznamu po stránkách. 3 Můţete stisknout tlačítka [Volume Up/Volume Down] pro přepnutí Program Group. 4 Můţete stisknout tlačítka [Menu] nebo [Exit] pro vstup do reţimu sledování. 5 Stisknutím barevných tlačítek můţete pouţít stejnou funkci v menu Channel Manager. 1 V menu TV Channel Manager stiskněte [Zelené] tlačítko a označte skip mark na pravé straně zvýrazněného kanálu. 2 Po uloţení a ukončení TV Channel Manager menu bude kanál přeskakován při přepínání kanálů při sledování Upravit Stiskněte [Ţluté] tlačítko a zobrazí se okno pro vloţení hesla. Základní heslo je Skupiny 1 Stiskněte [Červené] tlačítko pro otevření okna Group, které vypadá takto Vymazat 1 V tomto menu stiskněte [Červené] tlačítko pro označení pro vymazání na pravé straně zvýrazněného kanálu.

13 2 Stiskněte [Červené] tlačítko znovu a můţete zrušit označení pro vymazání aktuálního kanálu. 3 Kdyţ opustíte menu, budete dotázáni, jestli chcete uloţit provedené změny. Vyberte Yes pro uloţení změn Vytvořit Pokud stisknete [Zelené] tlačítko, zobrazíte okno vypadající takto: stisknutím tlačítka [OK] opusťte reţim Edit bez uloţení provedených změn Upravit Pokud stisknete [Ţluté] tlačítko, zobrazíte okno vypadající takto: 1 V poloţce Satellite stiskněte tlačítko [OK] pro zobrazení seznamu druţic a tam můţete vybrat druţici, kterou chcete nastavovat. 2 V poloţce TP Index stiskněte tlačítka [Volume Up/Volume Down] pro přepnutí čísla TP a další tři poloţky se zobrazí s odpovídajícími parametry. 3 V poloţce Name stiskněte tlačítko [OK] pro zobrazení klávesnice, kterou můţete upravit nové jméno vybraného kanálu. 4 V poloţkách Video PID, Audio PID a PCR PID můţete pouţít numerická tlačítka přímo pro úpravu odpovídajících parametrů poloţky. 5 Po úpravě přesuňte výběr na poloţku Save a stiskněte tlačítko [OK] a můţete uloţit parametry a opustit reţim Edit. Jinak přesuňte výběr na poloţku [Exit] a 1 Na poloţce Name stiskněte tlačítko [OK] a zobrazíte klávesnici pro úpravu názvu vybraného kanálu. 2 Na poloţkách Video PID, Audio PID a PCR PID můţete vloţit číslice pro změnu hodnoty podle poloţky. 3 Po změně přesuňte výběr na poloţku Save a stiskněte tlačítko [OK] pro uloţení upravených hodnot a ukončení reţimu Edit. Jinak přesuňte výběr na poloţku [Exit] a stiskněte tlačítko [OK] pro opuštění reţimu Edit bez uloţení provedených změn Zámek Stiskněte [Modré] tlačítko pro označení lock mark na pravé straně zvýrazněného kanálu. Po uloţení a ukončení menu bude STB ţádat vloţení hesla pro zobrazení uzamčených kanálů Přesunout 1 V tomto menu stiskněte [Bílé] tlačítko pro přesouvání výběru na pravé straně zvýrazněného kanálu.

14 2 Stiskem tlačítek [Up/Down] přesunete kanál 3 Stiskem tlačítka [OK] vloţíte kanál na cílové místo. 4 Kdyţ opustíte menu, budete dotázáni, zda chcete uloţit provedené změny. Vyberte Yes pro uloţení změn Oblíbené Třídění 1 Stiskněte [Modré] tlačítko pro otevření okna Sort takto vypadajícího. Tam naleznete pět moţností třídění. Můţete stisknout tlačítka [Channel Up/Channel Down] pro přesunutí výběru a stiskněte tlačítko [OK] pro potvrzení výběru 2 Pět moţností třídění: Default: Třídění podle výsledku hledání. Name (A-Z): Třídění v abecedním pořadí, ignorování znaku $. Name (Z-A): Třídění v abecedním pořadí, ignorování znaku $. FTA: Třídění kanálů pomocí volného a kódovaného vysílání. Volný kanál bude na začátku seznamu kanálů a kódované kanály budou na konci seznamu kanálů. Lock: Shrne všechny zamčené kanály a seznamy v posledním seznamu TV kanálů. 1 Stiskněte [Bílé] tlačítko pro otevření okna Favorite takto vypadajícího 2 Můţete přesunout výběr mezi 8 skupinami oblíbených pomocí tlačítek [Channel Up/Channel Down] a stisknutím tlačítka [OK] označíte jako oblíbenou na pravé straně vybrané oblíbené skupiny. 3 Stiskněte tlačítko [OK] na označené Oblíbené skupině a můţete vymazat existující oblíbený výběr. 4 Po označení stiskněte tlačítko [Exit] pro návrat do TV Channel List, zobrazí se značky vedle označených kanálů Najít 1 Stisknutím tlačítka [Find] otevřete okno Find takto vypadající. Stisknutím tlačítek [Channel Up/Channel Down/Volume Up/Volume Down] přesunete výběr a

15 stisknutím tlačítka [OK] vloţte do pole poţadovaný znak nebo písmeno. 2 Po vloţení všech znaků bude hledán kanál v seznam programů na levé straně odpovídající vloţeným znakům. 3 Stiskněte tlačítko [Exit] pro ukončení okna Find a vyberte přímo kanál ze seznamu kanálů. 7.2 Seznam Radio kanálů Jednoduše příklady Radio Channel Manager jsou stejné jako v TV Channel Manager. Je zde ale jeden bod odlišný: V reţimu Radio Channel Manager nejsou ţádné obrazové informace a bude vţdy zobrazeno logo Radio na pravé straně v okně náhledu. 8 Instalace 8.1 Instalace Pokud vstoupíte do menu Installation, zobrazíte okno vypadající takto: Druţice Druţice: Stiskněte tlačítko [OK] pro vstup do Seznamu druţic. 1 Stiskem barevných tlačítek přidáte/upravíte/ vymaţete druţici. Stisknutím tlačítka [Page] prohlíţíte po stránkách na další nebo předchozí Typ LNB V této poloţce stiskem tlačítek [Volume Up/ Volume Down] přepnete mezi Standard, User a Universal reţimem. Například: Kdyţ pouţijete Dual LNB, tak můţete vybrat moţnost User v LNB Type a nastavit správný kmitočet v LNB Typu. Pak běţně přehráváte kanál DiSEqC DiSEqC: Pouţijte tlačítka [Volume Up/ Volume Down] pro přepnutí moţností. Tam najdete několik moţností pro výběr: Disable: bez DiSEqC. 1/2, 2/2: dva porty DiSEqC 1/4, 2/4, 3/4, 4/4: 4 porty DiSEqC 1/8, 2/8 8/8: 8 portů DiSEqC 1/16, 2/16.16/16: 16 portů DiSEqC Polohovadlo Polohovadlo: V poloţce Positioner můţete stisknout tlačítka [Volume Up/ Volume Down] pro přepnutí funkcí None / DiSEqC 1.2 / USALS.

16 /12V Pouţijte tlačítka [Volume Up/ Volume Down] pro přepnutí na 0V / 12V. Pokud bude zvoleno 12V, přijímač bude přijímat TV a rádio vstupující signál z rozhraní 12V. Pokud bude poloţka nastavena na 0V, přijímač bude přijímat všechny signály z rozhraní 0V Toneburst V poloţce Toneburst můţete stisknout tlačítka [Volume Up/ Volume Down] pro přepnutí funkce na Off/On Polarita V poloţce Polarity můţete stisknout tlačítka [Volume Up/ Volume Down] pro přepnutí funkce na Auto / H / V Hledání TP Pokud vstoupíte do menu TP Scan, zobrazí se okno vypadající takto: k Pouţijte tlačítka [Volume Up/ Volume Down] pro přepnutí ON / Off. Pokud je poloţka nastavena na ON, přijímač bude přijímat TV a rádio vstupující signál z rozhraní 22K. Pokud je poloţka nastavena na Off, přijímač bude přijímat všechny signály z rozhraní 0K.! Upozornění Pokud pouţíváte LNB typu Universal, nemůţete zvolit 22K. 1 V poloţce Satellite stiskněte tlačítka [Volume Up/ Volume Down] pro přepnutí druţice, kterou chcete prohledávat nebo stiskněte tlačítko [OK] pro vstup do seznamu druţic a pro výběr v něm. 2 V poloţce TP Index nemusíte pouţít pouze tlačítka [Volume Up/ Volume Down] pro výběr transponderu ale také funkci [Add] a [Delete].

17 Pokud stisknete [Červené] tlačítko zobrazí se New Carrier v poloţce TP Index ; Můţete nastavit parametry TP Frequency a Symbol Rate pro tento nový transponder. Parametry TP Frequency a Symbol Rate můţete nastavit numerickými tlačítky. Dosaţitelný rozsah je 3000~13450 MHz a 1000~45000Ks/s. Pokud stisknete [Zelené] tlačítko, zobrazí se varovná zpráva dotazující se, zda chcete vymazat aktuální transponder nebo nechcete. Pokud vyberete Yes, aktuální transponder bude smazán a celkový počet transponderů bude sníţen o odpovídající poloţku. 3 Pro existující transponder tak můţete pomocí numerických tlačítek nastavit parametry TP Frequency a Symbol Rate nebo stiskem tlačítek [Volume Up/ Volume Down] pro přímé přepnutí. 4 Polarity a Scan Mode se pouţívají pro nastavování podmínky hledání, pomocí tlačítek [Volume Up/ Volume Down] vyberete jiný reţim. Polarity znamená, ţe chcete hledat TP v horizontálním nebo vertikálním reţimu. Scan Mode znamená, ţe chcete hledat všechny kanály nebo hledat pouze volné kanály. 5 Aţ dokončíte úpravy, přesuňte zvýraznění na poloţku Search a stiskněte tlačítko [OK], zobrazí se dialog s dotazem na reţim hledání, typ programu a Hledání NIT on/off. Po nastavení stiskněte tlačítko [OK] pro zahájení hledání. 6 V poloţce TP Scan stiskněte tlačítko [Exit] pro ukončení hledání a uloţení aktuálních parametrů Jednoduché hledání 1 Stisknutím tlačítek [Left/Right] vyberte reţim hledání. Quick znamená hledání existujícího TP. Detail znamená náhodné hledání, ke kterému nepotřebujete informace o existujícím TP. 2 Stiskněte tlačítko [OK] a zobrazí se dotaz na reţim hledání, typ programu a Hledání NIT on/off. Po vašem nastavení stiskněte tlačítko [OK] pro zahájení hledání Rozšířené hledání 1 Rozšířené hledání umoţňuje hledání více druţic jednu po druhé podle uţivatelského výběru. 2 Stisknutím tlačítek [Left/Right] vyberte reţim hledání. Quick znamená hledání existujícího TP. Detail znamená náhodné hledání, ke kterému nepotřebujete informace o existujícím TP. 3 Stiskněte tlačítko [OK] a zobrazí se dotaz na reţim hledání, typ programu a Hledání NIT on/off. Po vašem nastavení stiskněte tlačítko [OK] pro zahájení hledání. 8.2 Nastavení CA (volitelné) Závisí na verzi přijímače, můţete obsahovat jeden nebo dva CA sloty. Přijímač se vybaven modulem smart karty s CONAX systémem. Pomocí karty v tomto systému poskytované operátorem můţete sledovat spoustu kanálů kódovaných v tomto systému. Toto menu zobrazuje podrobnosti o vloţené kartě. Informace můţete zkontrolovat v pomocném okně dole v menu.

18 9.1 Jazyk Pokud vstoupíte do menu Language zobrazí se okno vypadající takto: Poznámka: Všechny informace zobrazené v tomto menu jsou získány z vložené karty. V případě, že jsou některé chybné, může být problém s kartou. Pokud správně vložíte kartu, zobrazí se zpráva s informacemi o vložené kartě v "card info" menu a zobrazí se všechny dostupné informace. 9 Nastavení zařízení Pokud vstoupíte do menu System Setup zobrazí se okno vypadající takto: V menu System Setup : 1 Stiskem tlačítek [Channel Up/Channel Down] vyberete poloţku menu mezi Language, TV System, Time, Timer, Channel Play Type, Startup Channel OSD Setting, Parental Lock. 2 Stiskněte tlačítko [OK] pro vstup do vybrané poloţky. 1 Jazyk: stiskem tlačítek [Volume Up/ Volume Down] vyberete jazyk, jazyk můţete vybrat mezi: anglicky, francouzsky, německy, portugalsky, turecky, španělsky, polsky a italsky. 2 Hlavní zvuk: Některé kanály vysílají ve více neţ jednom jazyce, ze kterých si můţete vybrat; pomocí této funkce můţete nastavit hlavní zvuk pro tento kanál. Pokud budete sledovat kanál, ten bude pouţívat zvuk, který je vybraný jako First Audio, zařízení tento jazyk zvuk bude přehrávat jako výchozí. Pokud nebude k dispozici poţadovaný jazyk, pak zařízení automaticky pouţije druhý jazyk zvuku. Vyberte jazyky zvuku mezi: anglicky, francouzsky, německy, rusky, arabsky, portugalsky, turecky, španělsky, polsky a italsky. 3 Druhý zvuk: Pokud kanál nepodporuje zvuk nastavený jako First Audio, ale podporuje zvuk nastavený jako Second Audio, zařízení pouţije tento druhý jazyk zvuku jako výchozí. Pokud podporované zvuky nesouhlasí ani s nastaveným v Second Audio, pak výchozí jazyk bude aktuální přehrávaný kanálem. Vyberte jazyky zvuku mezi: anglicky, francouzsky, německy, rusky, arabsky, portugalsky, turecky, španělsky, polsky a italsky.

19 4 EPG: Stiskem tlačítka [Left/Right] vyberete jazyk EPG. 5 Jazyk titulků: Stiskem tlačítka [Left/Right] vyberete jazyk titulků. 6 Teletext: Stiskem tlačítka [Left/Right] vyberete jazyk teletextu. 7 Stiskem tlačítka [Exit] odejdete z menu Language. 9.2 TV zařízení Pokud vstoupíte do menu TV System zobrazí se okno vypadající takto: System PAL-BG Range 21~69(Itálie; základní hodnota) 28~68(Austrálie) PAL-I 21~69 PAL-D/K 13~57 NTSC 14~69 Funkce RF umoţňuje přijímat satelitní TV kanály z přijímače a přidat nový kanál mezi vaše TV kanály. Po nastavení, zatímco chcete sledovat satelitní kanál, můţete hledat kanály v TV reţimu a nemusíte přepínat video do reţimu AV. 6 Stiskem tlačítka [Exit] odejdete z menu TV System. 9.3 Nastavení místního času Pokud vstoupíte do menu Time & Timer Setting uvidíte poloţky Time a Timer. 1 Time: Pokud vyberete Time a stisknete tlačítko [OK] vstoupíte do menu a zobrazí se okno vypadající takto: 1 Display Mode pouţijte pro přepínání reţimu zobrazení na obrazovce. Tak můţete vybrat z následujících moţností: Auto / PAL-M / PAL-BG / NTSC. Stiskem tlačítek [Volume Up/ Volume Down] vyberte některý reţim. 2 Aspect Mode pouţijte pro přepínání poměru obrazu. Tak můţete vybrat z následujících moţností: 4:3 PS / 4:3 LB / 16:9. Stiskem tlačítek [Volume Up/ Volume Down] vyberte některý reţim. 3 Video Output: Stiskem [Left/Right] vyberte CVBS nebo RGB. 4 (Volitelné) RF Systém pouţijte pro přepínání RF formátu. Tak můţete vybrat z následujících moţností: PAL-BG / PAL-I / PAL-DK / NTSC. 5 (Volitelné) RF Channel pouţijte pro nastavení kmitočtu TV, prosím prostudujte tuto tabulku: GMT Usage: Tato poloţka umoţňuje potvrzení pouţití GMT. Stiskem tlačítka [Volume Up / Volume Down] přepnete mezi On/Off. Poloţka GMT Offset lze nastavit pouze, pokud je poloţka GMT Usage nastavena na Yes. Stiskem tlačítka [Volume Up / Volume Down] přepnete hodnotu GMT Offset v rozmezí -12:00 ~ +12:00, postupné zvyšování po půl hodinách.

20 Stiskněte[Left/Right] pro zohledňování Letního času na on nebo off. Poloţky Date a Time lze nastavit pouze, pokud je poloţka GMT Usage nastavena na No. Stiskem tlačítek [Volume Up / Volume Down] přesunete zvýraznění a pouţitím numerických tlačítek vloţíte hodnotu. Pokud aktuální kanál poskytuje aktuální informace o času, pak bude zobrazen aktuální čas po vstupu do menu Time. Pokud kanál neposkytuje informace o času, musíte vložit datum a čas ručně. Time Display můţete nastavit zobrazení času při sledování v plném zobrazení na on nebo off. Stiskem tlačítka [Exit] odejdete z menu Time. 9.4 Timer Stiskem tlačítka [Enter] vstoupíte do menu Timer. Aktuální časové informace budou zobrazeny v prvním sloupci; pokud je aktuální čas nesprávný, prosím nastavte ho v poloţce Time. Timer Number: Stiskem tlačítek [Volume Up / Volume Down] nastavíte číslo timeru, nejvyšší počet poloţek je 8. Timer Mode: Zde naleznete několik reţimů nastavení Timeru: Off, Once, Daily, Weekly, Monthly a Yearly (Vyp., Jednou, Denně, Týdně, Měsíčně a Ročně). Timer Service: Zde naleznete dvě volby pro nastavení Timer Service : TV Channel a Radio Channel (nastavení timeru pro změnu kanálu a Wakeup/Sleep) a Message (zpráva upozornění). Pokud vstoupíte do moţnosti Channel (nastavení timeru pro změnu kanálu a Wakeup/Sleep) v menu Timer Service zobrazí se okno vypadající takto: Wakeup Channel: stiskněte tlačítko [OK] pro vstup do seznamu kanálů, ze kterého chcete nastavit kanál zapnutí. Wakeup Date: pouţijte numerická tlačítka pro vloţení data zapnutí. On Time: pouţijte numerická tlačítka pro vloţení času zapnutí. Po nastavení času zapnutí bude zařízení v tomto čase přepnuto na kanál nastavený při zapnutí, i kdyţ bude zařízení v pohotovostním reţimu nebo budete sledovat jiný kanál. Duration: Nastavení času trvání v poloţce Duration. Zařízení se automaticky po přepnutí vypne do pohotovostního reţimu po uplynutí času trvání. Pokud nechcete pouţít tuto funkci, nastavte čas trvání na 00:00. Pokud vyberete moţnost Message (zpráva upozornění) v poloţce Timer Service, zobrazí se okno vypadající takto:

21 Wakeup Message: stiskněte tlačítko [Volume Up / Volume Down] pro výběr zprávy upozornění jako Birthday, Anniversary a General. Wakeup Date: můţete pouţít numerická tlačítka pro nastavení času zapnutí. On Time: pouţitím numerických tlačítek vloţte čas zapnutí. Po nastavení času zapnutí zařízení v tomto čase zobrazí zprávu s upozorněním, i kdyţ bude zařízení v pohotovostním reţimu nebo budete sledovat jiný kanál. Zpráva bude vţdy zobrazena na obrazovce, pokud stisknete tlačítko [Exit], zavřete ji. Stiskem tlačítka [Exit] opustíte aktuální menu. 9.5 Uvítací kanál Pokud vstoupíte do menu Startup Channel zobrazí se okno vypadající takto: zobrazit při zapnutí zařízení, stiskem tlačítka [OK] znovu potvrdíte výběr. 9.6 Typ přehrávání kanálu 1 Stiskem tlačítka [OK] vstoupíte do menu Channel Play Type a můţete vybrat playing channels jako Free, Scrambled nebo All. 2 Například: Kdyţ vyberete Free, při sledování budou všechny kódované kanály přeskakovány při přepínání kanálů tlačítky [Channel up/channel Down]. 3 Stiskem tlačítka [Exit] odejdete z menu Channel Setup. 9.7 OSD nastavení Pokud vstoupíte do menu OSD Setting zobrazí se okno vypadající takto: Pokud je Boot on Channel nastaven na On, pak můţete nastavit dvě následující poloţky. Pokud je nastaven na Off, pak Boot on Channel nebude funkční. V poloţce Mode můţete nastavit Startup Channel z reţimu TV channel nebo z reţimu Radio channel. V menu Startup Channel stiskněte tlačítko [OK] pro zobrazení seznamu kanálů a výběr kanálu, který chcete 1 Subtitle Display: Stisknutím tlačítka [Volume Up/Volume Down] vyberete On nebo Off. Pokud aktuální kanál obsahuje informace o titulcích, zobrazí se, pokud je tato funkce nastavena na On. Pokud je tato funkce

22 nastavena na Off, nezobrazí se ţádné informace o titulcích, i kdyţ kanál titulky podporuje. 2 OSD Timeout: Pokud při sledování přepnete kanál, zobrazí se některé informace o aktuálním kanálu ve spodní části obrazovky. Dobu zobrazování této informace na obrazovce můţete nastavit pouţitím tlačítek [Volume Up/Volume Down]. Rozmezí nastavení času je 1 sekunda ~ 10 sekund. 3 OSD Position: ovládání zobrazení polohy informačního okna při sledování. Můţete vybrat bottom nebo top. 4 OSD Transparency: Kromě nastavení OSD Menu Style také můţete nastavit průhlednost OSD. Stiskem tlačítek [Volume Up/Volume Down] vyberte hodnotu. Je pět moţností průhlednosti, 10%, 20%, 30%, a 40% a NO (neprůhledné). 5 Load Default OSD Setting: Pokud nejste spokojeni s vaším nastavením, můţete vybrat tuto poloţku a stisknout tlačítko [OK] pro obnovení parametrů na základní hodnoty. 6 Stiskem tlačítka [Exit] odejdete z menu OSD Setting. 9.8 Rodičovský zámek Můţete nastavit heslo pro přístup do nastavování v menu Installation jen pro některé uţivatele. Můţete také nastavit heslo pro některé zamčené kanály. (Jak nastavit zámek pro kanál se dozvíte v odstavci LOCK) Zde naleznete nastavení a správu hesla. 1 Na poloţce Parental Lock stiskněte tlačítko [OK] a bude zobrazeno okno pro vloţení hesla. Pokud vloţíte správné heslo, zobrazí se okno vypadající takto: 2 Menu Lock určuje, zda uţivatel musí pro vstup do menu Installation zadat heslo nebo nemusí. Pokud je Menu Lock nastaveno na Yes uţivatel musí zadávat heslo, nastavením No je menu nezamčeno. 3 Channel Lock určuje, zda uţivatel pro přehrávání zamčených kanálů musí zadat heslo nebo nemusí. Pokud je nastaveno Yes, před přehráváním zamčených kanálů se zobrazí okno pro vloţení hesla. Pokud je Channel Lock nastaveno na No, funkce zámku bude neplatná. 4 New Password pouţijte pro úpravu hesla; můţete vloţit nové heslo pomocí numerických kláves. Po zadání hesla, které se musí skládat ze 4 číslic, bude výběr automaticky přesunut na potvrzení hesla (Confirm Password) a zde vloţte nové heslo znovu. Pokud je heslo správné, zobrazí se Saving Data, Please Wait. Po dokončení ukládání a návratu zpět do menu System Setup je úprava kompletní. 5 Stiskem tlačítka [Exit] odejdete z menu Parental Lock.

23 10 Nástroje V menu Tools : 1 Stiskem tlačítka [Volume Up/Volume Down] vyberete stránku menu mezi Information, Satellite Guide, Default Setting, Software Upgrade.upgrade by USB, backup to USB. 2 Stiskněte tlačítko [OK] pro vstup do vybrané poloţky Informace 1 Pokud vstoupíte do menu Information zobrazí se okno vypadající takto. Zobrazí se informace o softwaru a hardwaru. 2 Stiskem tlačítka [Exit] odejdete z menu Tools. Satellite Guide se pouţívá pro nastavení vaší místní zeměpisné délky; místní zeměpisné šířky a zeměpisné šířky. Pomocí vyhodnocení přijímačem zvolte úhel a sklon nastavení antény; pouţijte následující postup pro nastavení antény. 1 Pouţijte numerická tlačítka pro vloţení hodnoty zeměpisné délky Local Longitude, zeměpisné šířky Local Latitude a zeměpisné šířky druţice Satellite Longitude. 2 Poţijte tlačítka [Left/Right] pro výběr východní (east) nebo západní (west) v Local Longitude a Satellite Longitude, vyberte severní (north) a jiţní (south) v Local Latitude. 3 Přesuňte zvýraznění na poloţku Start a stiskněte tlačítko [OK]. Spodní sloupec na obrazovce bude automaticky přepočítávat odpovídající hodnotu. 4 Orientation znamená úhel mezi severem a druţicí. 5 Stiskem tlačítka [Exit] odejdete z menu Tools Průvodce druţicemi Pokud vstoupíte do menu Satellite Guide zobrazí se okno vypadající takto:

24 10.3 Základní nastavení Vymazat všechny kanály: Základní hodnoty: Pokud stisknete tlačítko [OK] v poloţce Default Value : 1 Zobrazí se okno pro vloţení hesla, kde základní heslo je Po vloţení správného hesla bude zobrazena varovná zpráva s dotazem The operation will load default and erase all the channels that user added, continue? (Operace obnoví základní nastavení a odstraní všechny kanály, které uţivatel přidal, pokračovat?). 3 Pokud vyberete moţnost Yes, všechny změněné parametry přijímače budou obnoveny na základní hodnoty. Prosím pouţívejte tuto funkci pozorně. 4 V kroku 1 a kroku 2, stiskněte tlačítko [Exit] pro návrat z poloţky bez uloţení změn. Pokud stisknete tlačítko [OK] v okně Delete All Channel : 1 Zobrazí se okno pro vloţení hesla. Základní heslo je Pokud vloţíte správné heslo, zobrazí se varovná zpráva s dotazem na vymazání všech dat, nebo ne. 3 Pokud vyberete Yes, všechny kanály budou vymazány. 4 V kroku 1 a kroku 2, stiskněte tlačítko [Exit] pro návrat z poloţky bez uloţení změn.? Často Kladené Dotazy D: Pokud omylem vymaţu všechny kanály, co mohu dělat? O: Jsou dvě moţnosti: Znovu vyhledat všechny kanály v menu Installation. Pouţít funkci Default Value pro obnovení všech kanálů v menu Tools Aktualizace software Aktualizace přes RS232:

25 1 Umoţňuje pouţití připojení přijímače (Master) k jinému přijímači (Slave) přes sériové rozhraní. 2 Připojte master přijímač k slave přijímači V tomto menu můţete aktualizovat software přes USB, stiskněte ' OK ' pro vstup. pomocí sériového rozhraní. Vstupte do menu Software Upgrade v master přijímači a stiskněte tlačítka [Volume Up/Volume Down] pro přepnutí na upgrade mode. Upgrade mode obsahuje: code / Program List / user back /video back / radioback / defaultdb / code + program list. 3 Zapněte slave přijímač a neprovádějte ţádná nastavení. 4 Přesuňte zvýraznění na Start na master přijímači a stiskněte tlačítko [OK] pro zahájení aktualizace. 5 Stiskněte tlačítko [Exit] pro uloţení parametrů a návrat zpět Aktualizace přes USB Poznámka: USB funkce jsou dostupné pouze po připojení USB zařízení, jinak jsou tato menu neaktivní. POZNÁMKA: Soubory pro aktualizaci musíte nejprve nahrát do paměti USB zařízení bez zařazení do nějaké sloţky. V tomto menu vyberte Upgrade Mode mezi Program+Code, Code, User Back, Video Back, Radio Back a Default DB a pak můţete vybrat příslušný soubor pro aktualizaci v poloţce "Upgrade File". Po vybrání "Upgrade Mode" a "Upgrade File" stiskněte tlačítko ' OK ' na poloţce "Start", přijímač automaticky zahájí aktualizaci Záloha na USB V tomto menu můţete kopírovat zálohové kopie software a dat.

26 [Volume Up/Volume Down] Přesouvání tvarů doprava a doleva Channel Up Otočení Channel Down Rychlé poloţení [OK] Zastavit/Pokračovat ve hře [Exit] Opustit hru a vrátit se do menu Game. Můţete změnit název zálohovaných souborů stisknutím OK na volbě Backup File. Pro uloţení souboru stiskněte OK na volbě Backup to USB. Vaše soubory budou uloţeny do paměti vašeho USB zařízení. 11 Hry 11.2 Snake Přesuňte výběr na Setup a stiskněte tlačítko [Volume Up/Volume Down] pro výběr úrovně hry (rychlost). Přesuňte výběr na Setup a stiskněte tlačítko [OK] pro start hry. Přesuňte výběr na tlačítko [Cancel] a stiskněte [OK] pro návrat zpět ze hry. Zahajte hru: [Volume Up/Volume Down/Channel UP/Channel Down] pouţijte šipky pro nasměrování hada. [OK] Zastavit/Pokračovat ve hře [Exit] Opustit hru a vrátit se do menu Game. Po vstupu do menu Game se zobrazí tři hry jako Tetris, Snake a Othello. Základní ovládání: 11.1 Tetris Přesuňte výběr na Setup a stiskněte tlačítko [Volume Up/Volume Down] pro výběr úrovně hry (rychlost). Přesuňte výběr na Setup a stiskněte tlačítko [OK] pro start hry. Přesuňte výběr na tlačítko [Cancel] a stiskněte [OK] pro návrat zpět ze hry. Zahajte hru: 11.3 Othello Přesuňte výběr na Setup a stiskněte tlačítko [Volume Up/Volume Down] pro výběr úrovně hry (náročnost). Přesuňte výběr na Setup a stiskněte tlačítko [OK] pro start hry. Přesuňte výběr na tlačítko [Cancel] a stiskněte [OK] pro návrat zpět ze hry. Zahajte hru: [Volume Up/Volume Down/Channel UP/Channel Down] pouţijte šipky pro nasměrování figurky. [OK] umístit figurku. [Exit] Opustit hru a vrátit se do menu Game.

27 12 USB Poznámka: USB funkce v tomto menu jsou dostupné pouze po připojení USB zařízení, jinak jsou tato menu neaktivní Správce nahrávek (volitelné, pouze přijímače s PVR Ready) Tato funkce je volitelná a dostupná pouze na přijímačích s PVR Ready. Pro přehrávání souboru v náhledu stiskněte " " tlačítko. Pro přehrávání souboru na celé obrazovce stiskněte "OK" tlačítko Informace HDD V tomto okně můţete zkontrolovat volné místo na vašem USB zařízení Formát HDD Toto menu umoţňuje formátování externího USB zařízení připojeného k přijímači. Po stisknutí OK budete muset zvolit mezi FAT nebo NTFS formátem. Stiskněte OK znovu pro zahájení formátování. POZOR! Formátováním odstraníte všechny soubory z vašeho USB zařízení Nastavení PVR (volitelné, pouze přijímače s PVR Ready) V tomto menu zobrazíte nahrané pořady a můţete je upravit: Pro zamčení souboru stiskněte "zelené" tlačítko. Pro vymazání souboru stiskněte "modré" tlačítko. Pro přejmenování souboru stiskněte "červené" tlačítko. Tato funkce je volitelná a dostupná pouze na přijímačích s PVR Ready.

28 12.5 Seznam souborů V tomto menu můţete prohlíţet soubory a sloţky na USB paměti a zobrazovat JPEG soubory. Time Shift: ON: Povolení funkce Time Shift. OFF: Nepouţívání funkce Time Shift. Nahrávat jako kódované NO: Můţete přehrávat nahrané pořady (Veřejné) bez CI modulu a karty. YES: Můţete přehrávat nahrané pořady (kódované) pouze s vloţeným CI modulem a smart kartou. TS velkost souboru Můţete vybrat TS velikost souboru mezi 1G, 2G, 3G a 4G stisknutím "left" nebo "right". TimeShift pro nahrávání ON: Při stisknutí tlačítka " " bude nahrávaný soubor uloţen jako TimeShift soubor i soubor nahrávky. OFF: Při stisknutí tlačítka " " nebude nahráván v reţimu TimeShift. Zapnuté titulky NO: Nahrávka nebude obsahovat titulky. YES: Nahrávka bude obsahovat titulky. V tomto menu můţete vytvořit play list. Stiskněte 'OK' na vybraném souboru a přehrávání jednou. Soubor se zobrazí na obrazovce. Pro ukončení stiiskněte Exit. Stiskněte 'zelené' tlačítko pro přidání souboru do play listu. Stiskněte 'modré' tlačítko pro přidání všech souborů (patřících do aktuální sloţky) do play listu. Stiskněte 'červené' tlačítko pro zobrazení play listu. PS nahrávání: ON: Nahrávání do souboru pro PS formát. OFF: Nenahrávání do souboru pro PS formát.

29 12.7 Odebrání USB zařízení V menu "Show Play List" zobrazíte Play list souborů, vyberte Play Mode nebo vymaţte soubory USB Speed Test Můţete bezpečně odstranit USB zařízení, pokud v tomto menu vyberete YES. V menu "USB Speed Test" zobrazíte standardní rychlost USB harddisku, díky tímto informacím budete znát pracovní rychlost, kterou podporuje disk.

30 13. Řešení problémů Jestliţe máte podezření, ţe váš přijímač nepracuje správně, prosím prohledejte následující rady při řešení závad a aţ pak kontaktujte autorizovaného servisního pracovníka. Pozor! Za ţádných okolností se nepokoušejte sami opravit přijímač. Manipulace s přijímačem můţe mít za následek váţný úraz elektrickým proudem a zruší platnost vaší záruky. Problém Provedené nastavení v menu nebylo změněno Důvod Přijímač není napájen, proto není ani v pohotovostním reţimu Některá nastavení uţivatelem mohla být částečně nebo úplně vymazána Není signál Přijímač je zapnutý, ale není obraz ani zvuk kromě následující zprávy (NO TV program) Přijímač nepracuje s dálkovým ovladačem Špatná kvalita obrazu Ţádný zvuk Na LED display není nic zobrazeno Ţádný obraz na obrazovce Hladina signálu je slabá LNB je mimo provoz Kabel z LNB není správně zapojen (krátký nebo otevřený obvod) Poloha paraboly není správně nastavena Kanál není dostupný Kanál je kódovaný DO baterie jsou vybité nebo vloţeny nesprávně DO je namířen špatným směrem Hladina síly signálu je slabá RCA kabel není správně zapojen Hlasitost zvuku je sníţená Je aktivní funkce ztlumení (Mute) Napájecí kabel není správně zapojen. Přijímač je v pohotovostním reţimu RCA konektor není pevně připojen do video vstupu vaší televize Nesprávný kanál nebo video výstup vybraný na televizi Hladina světlosti na vaší TV je špatně nastavena

31 14. Technické parametry 14.1 Obecné System standard Paměť kanálů Vstupní kmitočet RF vstupní hladina LNB Ovladač LNB Napájení LNB přepínač Druh vlnění Rychlost Plně shodný MPEGII/DVB Max TV a Rádio kanálů 950~2150Mhz -65~-25dBm DiSEqC1.0/1.2 13V/18V (Max, 500mA) 22KHZ QPSK (pracuje s SCPC, MCPC) 2~45Mbps 14.2 A/V reţim Video formát MPEG-II Main profile/main level Audio formát MPEG-II layer I&II Poměr obrazu 16:9, 4:3 Audio rychlost 32,44.1, 48kHz Audio Typ Mono Dual Mono, Stereo, Joint stereo Rozlišení zobrazení 720x576(PAL), 720x480(NTSC) 14.3 Microprocesor a paměti Procesor 216 MIPS základní CPU RAM 128Mbits FLASH 32Mbits 14.4 Napájení a pracovní prostředí Potřebné napájení Volné napětí (100~250V AC, 50/60Hz) Potřebný proud Max.12 W Pracovní teplota 5 ~ Vzhled LED display Hmotnost Rozměry 4Digits 1.2Kg 220(Š) x169(h) x 46(V)mm 14.6 Připojení RS232 9 kontaktů D Rs232 DCE serial port Scart TV Video Kompozitní Video I/O, RGB, CVBS Audio Audio levé, Audio pravé S/PDIF Digitální Optický Zvukový Výstup USB USB 2.0 HDMI(volitelné) VER1.2 Typ A Modulator(volitelné) UHF CH Nastavitelné Technické parametry mohou být změněny bez upozornění.

32 ZÁRUČNÍ LIST na výrobek AMIKO SSD Výrobní číslo.. Datum prodeje.... Razítko a podpis prodejce ZÁRUČNÍ PODMÍNKY 1. ZÁRUČNÍ DOBA Na tento výrobek poskytuje výrobce záruku po dobu 24 měsíců od data zakoupení výrobku spotřebitelem. Doba záruky se prodluţuje o dobu, po kterou byl výrobek v záruční opravě anebo nemohl být v době trvání záruky pouţíván, jestliţe charakter poruchy bránil jeho pouţití. Záruka se vztahuje pouze na závady způsobené chybou výroby nebo vadou materiálu l!! 2. ZÁRUČNÍ LIST Bezplatný záruční servis je poskytován pouze v případě předloţení dokladu o zakoupení výrobku (účtenky) a správně vyplněného záručního listu - musí obsahovat výrobní číslo, datum prodeje a razítko prodejny (montáţní firmy). Na kopie a nesprávné vyplněné záruční listy nebude brán zřetel!! 3. OPRAVY V ZÁRUČNÍ A POZÁRUČNÍ DOBĚ Záruční servis lze uplatňovat u organizace, kde byl výrobek zakoupen nebo u montáţní firmy, která provedla instalaci. 4. ROZSAH PLATNOSTI ZÁRUKY Záruka je neplatná, jestliţe je závada způsobena mechanickým poškozením (včetně poškození v průběhu přepravy), nesprávným pouţíváním, nepozorností, neodvratnou událostí (ţivelná pohroma), byl-li výrobek připojen na jiné napájecí napětí neţ je uvedeno v jeho technické specifikaci, a také v případě úprav nebo oprav provedených mimo servis distributora. Záruka nemůţe být také uplatněna v případě, vyţaduje-li spotřebitel modifikace nebo adaptace k rozšíření funkcí výrobku (nebo systému sestaveného z několika komponentů) oproti výrobcem standardnímu provedení. Zápis záručních oprav Datum oznámení Datum provedení č. montáţ. Listu / komentář Podpis

Přijímač pozemní digitální TV / rozhlasu (DVB-T)

Přijímač pozemní digitální TV / rozhlasu (DVB-T) Přijímač pozemní digitální TV / rozhlasu (DVB-T) ODE 704 Návod k obsluze Děkujeme vám za vaše rozhodnutí k nákupu tohoto přístroje. Před jeho instalací, zapnutím a nastavováním si prosím přečtěte celý

Více

TELESTAR 2 STARSAT 1 Technisat DIGIT F1

TELESTAR 2 STARSAT 1 Technisat DIGIT F1 UŽIVATELSKÝ MANUÁL Digitálního přijímače TELESTAR 2 STARSAT 1 Technisat DIGIT F1 Příručka uživatele www.omko.cz OBSAH 1. Základní informace... 3 1.1 Hlavní vlastnosti... 3 1.2 Bezpečnost... 3 1.3 Složení

Více

MIKADO 200 Automobilový DVB-T tuner

MIKADO 200 Automobilový DVB-T tuner MIKADO 200 Automobilový DVB-T tuner Uživatelská příručka Important Safety Instructions and Caution Instrukce k bezpečnému používání výrobku Symbol blesku v rovnostranném trojúhelníku je určen k varování

Více

Digital Set Top Box HE@D HD1000T Přijímač digitálního pozemního vysílání

Digital Set Top Box HE@D HD1000T Přijímač digitálního pozemního vysílání Digital Set Top Box HE@D HD1000T Přijímač digitálního pozemního vysílání Návod k obsluze Při práci s návodem používejte orginální návod s obrázky Obsah Bezpečnost Přední panel Zadní panel Dálkové ovládání

Více

Poradce při potíţích. Dálkové ovládání. Základní funkce. Informační panel EDIVISION. Více. Hlavní funkce menu. Program

Poradce při potíţích. Dálkové ovládání. Základní funkce. Informační panel EDIVISION. Více. Hlavní funkce menu. Program Poznámka: Tato příručka je zaloţena na přijímače ve verzi 2.1.70 Dálkové ovládání Základní funkce Informační panel - Váš informační lišta v televizi nebo rádio EDIVISION - Váš elektronický programový průvodce

Více

.:: YAMADA DTV-1300 ::. uživatelská příručka

.:: YAMADA DTV-1300 ::. uživatelská příručka .:: YAMADA DTV-1300 ::. uživatelská příručka Děkujeme Vám za zakoupení výrobku společnosti UMAX a doufáme, že budete s tímto výrobkem plně spokojeni. Upozornění: Veškeré údaje a parametry obsažené v tomto

Více

dvblink - DVB-T tuner

dvblink - DVB-T tuner dvblink - DVB-T tuner Dualní DVB-T tuner Vlastnosti produktu Dualní DVB-T tuner DVB-T MPEG2 a MPEG4 kompatibilní (HD) AFS* - automatické přepínání frekvencí USB AV port přehrávače USB zařízení až 2TB (FAT32

Více

2 Menu Otevře nabídku Menu 9 Port USB 2.0 Umožní připojit externí USB zařízení (např. USB Flash disk)

2 Menu Otevře nabídku Menu 9 Port USB 2.0 Umožní připojit externí USB zařízení (např. USB Flash disk) Jednoduchá příručka Číslo Popis Funkce Číslo Popis Funkce 1 Tlačítko Zap/Vyp Zapne přijímač / Vypne přijímač do Stand By 8 Mód videa Změní mód videa 2 Menu Otevře nabídku Menu 9 Port USB 2.0 Umožní připojit

Více

Dual HD DVB-T přijímač/rekordér. Delta HD. www.evolveo.com

Dual HD DVB-T přijímač/rekordér. Delta HD. www.evolveo.com Dual HD DVB-T přijímač/rekordér Delta HD www.evolveo.com PŘEDSTAVENÍ Přední panel Senzor dálkového ovládání Tlačítko napájení DUAL HD DVB-T recorder LED displej TV kanál nahoru/dolů USB port Zadní panel

Více

Digitální Pozemní Twin Tuner Přijímač SRT 5220

Digitální Pozemní Twin Tuner Přijímač SRT 5220 ZÁRUČNÍ LIST na výrobek DVB-T PŘIJÍMAČ Strong SRT 5220.. Výrobní číslo.. Datum prodeje... Razítko a podpis prodejce ZÁRUČNÍ PODMÍNKY 1. ZÁRUČNÍ DOBA Na tento výrobek poskytuje firma Strong záruku po dobu

Více

Digital Terrestrial Receiver DI-WAY T-2200. Digitální pozemní přijímač, Set Top Box

Digital Terrestrial Receiver DI-WAY T-2200. Digitální pozemní přijímač, Set Top Box Digital Terrestrial Receiver DI-WAY T-2200 Digitální pozemní přijímač, Set Top Box České MENU, Český elektronický průvodce programy (EPG) TV modulátor pro připojení např. druhé TV Jednoduchá instalace

Více

OBSAH 1. BEZPE NOST...2 2. ÚVOD...2 3. VLASTNOSTI...3 4. DÁLKOVÝ OVLADA...4 5. FRONT PANEL...6 6. ZADNÍ PANEL...7 7. P IPOJENÍ VAŠEHO SYSTÉMU...

OBSAH 1. BEZPE NOST...2 2. ÚVOD...2 3. VLASTNOSTI...3 4. DÁLKOVÝ OVLADA...4 5. FRONT PANEL...6 6. ZADNÍ PANEL...7 7. P IPOJENÍ VAŠEHO SYSTÉMU... OBSAH 1. BEZPE NOST...2 2. ÚVOD...2 3. VLASTNOSTI...3 4. DÁLKOVÝ OVLADA...4 5. FRONT PANEL...6 6. ZADNÍ PANEL...7 7. P IPOJENÍ VAŠEHO SYSTÉMU...7 8. ZÁKLADNÍ OVLÁDÁNÍ... 10 8.1 ZAPNUTÍ STB... 10 8.2 NAPÁJENÍ...

Více

Napájení přístroje Pro napájení přístroje smí být použito pouze střídavé napětí v rozsahu od 90 do 260 V, 50/60 Hz.

Napájení přístroje Pro napájení přístroje smí být použito pouze střídavé napětí v rozsahu od 90 do 260 V, 50/60 Hz. Digitální PVR - satelitní ; pozemní přijímač Příručka uživatele Děkujeme vám za vaše rozhodnutí k nákupu tohoto přístroje. Před jeho instalací, zapnutím a nastavováním se prosím seznamte s jeho návodem

Více

argus Piccollo + HDIP Manuál

argus Piccollo + HDIP Manuál argus Piccollo + HDIP Manuál Manual Edision Argus To Piccollo + HDIP " Dálkové ovládání Základní funkce Informační panel / Informační panel EDIVISION Seznam programů Hlavní funkce menu program Instalace

Více

DVP-2004 Multimediální přehrávač

DVP-2004 Multimediální přehrávač DVP-2004 Multimediální přehrávač Přehrává disky DVD, VCD, CD, CD-RW Soubory MP4, WMA, JPEG Přehrávání z USB disku a SD karty Vstup Aux-in Velikost ½ Din Uživatelská příručka Obsah Informace k bezpečnému

Více

UŽIVATELSKÝ MANUÁL GS 1010 CR

UŽIVATELSKÝ MANUÁL GS 1010 CR UŽIVATELSKÝ MANUÁL GS 1010 CR ÚVOD Návod k obsluze na terestriální přijímač GS 1010 Před instalací a spuštěním set top boxu si přečtěte tento manuál! Bezpečnostní informace: Abyste zabránili nebezpečí

Více

SET TOP BOX SDB 5001T2 NÁVOD K OBSLUZE

SET TOP BOX SDB 5001T2 NÁVOD K OBSLUZE SET TOP BOX SDB 5001T2 NÁVOD K OBSLUZE CZ Obsah CZ Obsah BEZPEČNOSTNÍ INFORMACE... 3 ÚVOD Přední panel...7 Zadní panel...7 Dálkový ovladač... 8 PŘIPOJENÍ SYSTÉMU Obecné informace... 9 Připojení televizoru...

Více

dvblogic DVB-T tuner

dvblogic DVB-T tuner dvblogic DVB-T tuner DVB-E65 Určeno k montáži do vozidel BMW E65 vybavených navigačním systémem Professional s displejem 8,8 Základní vlastnosti a funkce DVB-T tuneru: Tento DVB-T tuner je určen přesně

Více

UŽIVATELSKÝ MANUÁL Digitální přijímač teresteriální televize TECHNISAT DigiPal 2 http://www.omko.cz/

UŽIVATELSKÝ MANUÁL Digitální přijímač teresteriální televize TECHNISAT DigiPal 2 http://www.omko.cz/ UŽIVATELSKÝ MANUÁL Digitální přijímač teresteriální televize TECHNISAT DigiPal 2 http://www.omko.cz/ Zkrácená verze uživatelského manuálu. BEZPEČNOST PRÁCE S PŘIJÍMAČEM Než začnete s přijímačem pracovat

Více

Uživatelská příručka Digitální HD kabelový přijímač

Uživatelská příručka Digitální HD kabelový přijímač CZE_111292 Uživatelská příručka Digitální HD kabelový přijímač Tuto příručku si pečlivě přečtěte a uchovejte ji pro budoucí potřeby. STB_HD ZAPPER_Cab_111292_KCF-S270HDCO_Cze.indd 1 2010-01-28 2:21:13

Více

Digitální kabelový přijímač s vysokým rozlišením a zabudovaným dekodérem systému CONAX AC-8000HD. Uživatelská příručka

Digitální kabelový přijímač s vysokým rozlišením a zabudovaným dekodérem systému CONAX AC-8000HD. Uživatelská příručka Digitální kabelový přijímač s vysokým rozlišením a zabudovaným dekodérem systému CONAX AC-8000HD Uživatelská příručka Obsah Obsah... 2 Kapitola 1 - Neţ začneme... 3 1.1 Vlastnosti... 3 1.2 Obsah balení...

Více

HD satelitní přijímač Optimum HD X310

HD satelitní přijímač Optimum HD X310 HD satelitní přijímač Optimum HD X310 recenze přijímače strana 1/16 Obsah: Představení přijímače... 3 Balení... 3 Přijímač... 4 Přední strana přijímače... 4 Zadní strana přijímače... 5 Dálkové ovládání...

Více

SET TOP BOX DIGITÁLNÍ POZEMNÍ PŘIJÍMAČ

SET TOP BOX DIGITÁLNÍ POZEMNÍ PŘIJÍMAČ SET TOP BOX DIGITÁLNÍ POZEMNÍ PŘIJÍMAČ Návod k obsluze VŠEOBECNÉ INFORMACE Děkujeme Vám za zakoupení digitálního pozemního přijímače. Abychom Vám poskytli vysokou spolehlivost a stabilitu obrazu, byly

Více

Návod k obsluze ORT 8812. Jenotunerový pozemní digitální přijímač. Réf : 708812 ORT 8812-10/06/10

Návod k obsluze ORT 8812. Jenotunerový pozemní digitální přijímač. Réf : 708812 ORT 8812-10/06/10 Návod k obsluze ORT 8812 Jenotunerový pozemní digitální přijímač ION FAIBL AT ION FAIBL AT ONSOMM EC ONSOMM EC Réf : 708812 ORT 8812-10/06/10 2 3 Obsah ZAČÍNÁME... 6 Bezpečnost...6 Technická charakteristika...6

Více

JAK ZAČÍT BEZPEČNOST VYBALENÍ DIGITÁLNÍHO DEKODÉRU

JAK ZAČÍT BEZPEČNOST VYBALENÍ DIGITÁLNÍHO DEKODÉRU JAK ZAČÍT BEZPEČNOST Odstranění krytu dekodéru může vést k vážnému a potenciálně smrtelnému elektrickému šoku. Kdykoliv odpojujete dekodér od zdroje energie, vždy odpojte síťový kabel od stěnové zásuvky

Více

NÁVOD K POUŽITÍ SET-TOP-BOXU ARRIS VIP 1113

NÁVOD K POUŽITÍ SET-TOP-BOXU ARRIS VIP 1113 NÁVOD K POUŽITÍ SET-TOP-BOXU ARRIS VIP 1113 EDERA Group a. s. tel.: 775 212 034 e-mail: porucha@edera.cz web: www.edera.cz Vážení klienti, jsme rádi, že jste si za svého poskytovatele televizních služeb

Více

UŢIVATELSKÁ PŘÍRUČKA. Digitální satelitní přijímač obsahující přístupové rozhraní a Cryptoworks

UŢIVATELSKÁ PŘÍRUČKA. Digitální satelitní přijímač obsahující přístupové rozhraní a Cryptoworks UŢIVATELSKÁ PŘÍRUČKA Digitální satelitní přijímač obsahující přístupové rozhraní a Cryptoworks Uţivatelská příručka - strana 2 Důležité bezpečnostní instrukce 1. Čtěte tyto instrukce. 2. Uschovejte si

Více

4CH kamerový systém do auta Secutron CarGuard SE- 4SDE

4CH kamerový systém do auta Secutron CarGuard SE- 4SDE 4CH kamerový systém do auta Secutron CarGuard SE- 4SDE Návod k obsluze Hlavní výhody: 4x video vstup záznam scény před, za i uvnitř vozu podpora SD karty až 64Gb www.spyobchod.cz Stránka 1 1. Úvod Kamerový

Více

USER`S MANUAL Felhasználói Kézikönyv Návod na Použitie Uživatelská Príručka Manual de Utilizare

USER`S MANUAL Felhasználói Kézikönyv Návod na Použitie Uživatelská Príručka Manual de Utilizare En Hu Sk Cz Ro USER`S MANUAL Felhasználói Kézikönyv Návod na Použitie Uživatelská Príručka Manual de Utilizare STHD8820 CI CX E PVR Ready MULTIMEDIA PLAYBACK RSS READER MPEG-Fully DVB-S / DVB-S2 HD compliant

Více

Mobile 370 DVD TV. Popis pøístroje: 1. Hlavní obrazovka 2. Stereo reproduktory 3. Dotyková tlaèítka 4. IR senzor dálkového ovladaèe

Mobile 370 DVD TV. Popis pøístroje: 1. Hlavní obrazovka 2. Stereo reproduktory 3. Dotyková tlaèítka 4. IR senzor dálkového ovladaèe Mobile 370 DVD TV Popis pøístroje: 1. Hlavní obrazovka 2. Stereo reproduktory 3. Dotyková tlaèítka 4. IR senzor dálkového ovladaèe 1 5. Vypínaè Power ON/OFF 6. Konektor napájení DC 12V 7. Indikátor nabíjení

Více

ZÁRUČNÍ LIST ALMA T2200. Uživatelská příručka. na výrobek. Zápis záručních oprav ... Výrobní číslo

ZÁRUČNÍ LIST ALMA T2200. Uživatelská příručka. na výrobek. Zápis záručních oprav ... Výrobní číslo ZÁRUČNÍ LIST na výrobek ALMA T2200.. Výrobní číslo.. Datum prodeje.... Razítko a podpis prodejce ALMA T2200 ZÁRUČNÍ PODMÍNKY 1. ZÁRUČNÍ DOBA Na tento výrobek poskytuje výrobce záruku po dobu 24 měsíců

Více

Budík se skrytou kamerou s nočním viděním

Budík se skrytou kamerou s nočním viděním Budík se skrytou kamerou s nočním viděním Návod k použití Hlavní výhody produktu: Špičkové provedení skryté kamery Možnost natáčet i v úplné tmě Praktický software pro práci s nahranými soubory www.spionazni-technika.cz

Více

Uživatelská příručka Užívateľská príručka. Digitální satelitní přijímač Digitálny satelitný prijímač. ZIRCON ihd

Uživatelská příručka Užívateľská príručka. Digitální satelitní přijímač Digitálny satelitný prijímač. ZIRCON ihd Uživatelská příručka Užívateľská príručka Digitální satelitní přijímač Digitálny satelitný prijímač ZIRCON ihd Obsah - CZ Obecné informace - Technické parametry 4 Obecné informace - Bezpečnostní pokyny

Více

Digital PhotoFrame Model: PF-LCD 7MZ

Digital PhotoFrame Model: PF-LCD 7MZ Digital PhotoFrame Model: PF-LCD 7MZ Uživatelský manuál Obsah: Příslušenství 2 Popis předního panelu 3 Popis dálkového ovládání 4 Použití dálkového ovládání 6 Zapojení sluchátek 7 Funkce paměťové karty

Více

OBSAH 2. ÚVOD VLASTNOSTI FRONT PANEL ZADNÍ PANEL...7

OBSAH 2. ÚVOD VLASTNOSTI FRONT PANEL ZADNÍ PANEL...7 OBSAH 1. BEZPEČNOST...2 2. ÚVOD...2 3. VLASTNOSTI...3 4. DÁLKOVÝ OVLADAČ...4 5. FRONT PANEL...6 6. ZADNÍ PANEL...7 7. PŘIPOJENÍ VAŠEHO SYSTÉMU...7 8. ZÁKLADNÍ OVLÁDÁNÍ... 10 8.1 ZAPNUTÍ STB... 10 8.2 NAPÁJENÍ...

Více

STEREO ZAŘÍZENÍ AUNA MCD-82, DVD PŘEHRÁVAČ, USB, SD, MPEG4. Návod k použití

STEREO ZAŘÍZENÍ AUNA MCD-82, DVD PŘEHRÁVAČ, USB, SD, MPEG4. Návod k použití STEREO ZAŘÍZENÍ AUNA MCD-82, DVD PŘEHRÁVAČ, USB, SD, MPEG4 Návod k použití 10006320 Vážený zákazníku, v první řadě Vám chceme poděkovat za nákup tohoto produktu. Aby se zabránilo možnému technickému poškození,

Více

NÁVOD K POUŽITÍ SET-TOP BOXU MOTOROLA VIP 1003

NÁVOD K POUŽITÍ SET-TOP BOXU MOTOROLA VIP 1003 NÁVOD K POUŽITÍ SET-TOP BOXU MOTOROLA VIP 1003 EDERA Group a. s. tel.: 775 212 034 e-mail: porucha@edera.cz web: www.edera.cz Vážení klienti, jsme rádi, že jste si za svého poskytovatele televizních služeb

Více

Česky. 1. Obecné informace Funkce Obsah krabice

Česky. 1. Obecné informace Funkce Obsah krabice 1. Obecné informace Terminál pro příjem digitálního pozemního vysílání TVGo DVB-T31 umožňuje sledovat digitální televizní vysílání na televizoru a nabízí vysoce kvalitní výstup digitálního zvuku pro systémy

Více

Vaše uživatelský manuál STRONG SRT 7002 http://cs.yourpdfguides.com/dref/5775579

Vaše uživatelský manuál STRONG SRT 7002 http://cs.yourpdfguides.com/dref/5775579 Můžete si přečíst doporučení v uživatelské příručce, technickém průvodci, nebo průvodci instalací pro. Zjistíte si odpovědi na všechny vaše otázky, týkající se v uživatelské příručce (informace, specifikace,

Více

Návod k použití Digitální satelitní přijímač

Návod k použití Digitální satelitní přijímač Návod k použití Digitální satelitní přijímač OPTICUM HD X100 2010 Překlad a tisk ATOS spol. s r.o. www.atoselektro.cz OBSAH 1. Bezpečnostní pokyny... 3 2. Ochrana životního prostředí... 5 3. Vlastnosti...

Více

NÁVOD K OBSLUZE. Obj. č.: 4811722. 1. Úvod. 3. Popis funkcí ovládacích tlačítek. 2. Popis základních funkcí dálkového ovladače

NÁVOD K OBSLUZE. Obj. č.: 4811722. 1. Úvod. 3. Popis funkcí ovládacích tlačítek. 2. Popis základních funkcí dálkového ovladače NÁVOD K OBSLUZE TUNER (tunery, rozhlasové přijímače) TAPE (kazetové magnetofony a tapedecky) CD (CD-přehrávače) AUX (ostatní zařízení audio / video, například zesilovače nebo HiFi-věže). Tento univerzální

Více

SM2200 DIGITÁLNÍ MĚŘIČ SATELITNÍHO SIGNÁLU NÁVOD K POUŽITÍ

SM2200 DIGITÁLNÍ MĚŘIČ SATELITNÍHO SIGNÁLU NÁVOD K POUŽITÍ SM2200 DIGITÁLNÍ MĚŘIČ SATELITNÍHO SIGNÁLU NÁVOD K POUŽITÍ Před tím, než začnete digitální měřič používat, přečtěte si prosím tento návod na použití. Technické specifikace a způsob provozu, které jsou

Více

Návod k použití. Koscom DTR 4000. Digitální přijímač DVBT

Návod k použití. Koscom DTR 4000. Digitální přijímač DVBT Návod k použití Koscom DTR 4000 Digitální přijímač DVBT 0 Obsah Bezpečnost...3 Předmluva...4 Obsah Slovník...5 Dálkové ovládání...6 Přední panel / Zadní panel...8 Připojení...9 Normální provoz...10 1.

Více

Výklopný displej 11,6 s DVD/USB/SD přehrávačem

Výklopný displej 11,6 s DVD/USB/SD přehrávačem DS-X116D Výklopný displej 11,6 s DVD/USB/SD přehrávačem Uživatelská příručka Před prvním použitím výrobku si přečtěte tuto uživatelskou příručku a ponechte si ji pro případ potřeby. 1 Obsah Upozornění

Více

1. BEZPEČNOSTNÍ POKYNY

1. BEZPEČNOSTNÍ POKYNY 1 Obsah 1. BEZPEČNOSTNÍ POKYNY... 3 2. HLAVNÍ VLASTNOSTI... 4 2.1. Popis hardwaru... 5 2.1.1. Přední panel... 5 2.1.2. Zadní panel... 6 2.1.3. Dálkové ovládání... 7 2.2. Schéma zapojení... 9 3. PRVOTNÍ

Více

Golden Media / Golden Interstar

Golden Media / Golden Interstar Golden Media / Golden Interstar UNI-BOX 9060 CRCI HD PVR UNI-BOX 9080 CRCI HD PVR Combo Návod na použitie i Obsah 1. BEZPEČNOST...3 2. OCHRANA ŽIVOTNÍHO PROSTŘEDÍ...3 3. VLASTNOSTI...5 5. PŘEDNÍ PANEL...7

Více

Acer TV10-F. Uživatelská příručka

Acer TV10-F. Uživatelská příručka Acer TV10-F Uživatelská příručka 1 Obsah Bezpečnostní pokyny...2 Obsah balení...3 Dálkový ovladač...4 Pokyny pro instalaci...5 Obsluha televizního modulu...7 Volba vstupu...9 OSD nabídka...9 Teletext...12

Více

dvblogic DVB-T Tuner DVB-MFD2

dvblogic DVB-T Tuner DVB-MFD2 dvblogic DVB-T Tuner DVB-MFD2 Určeno k montáži do vozidel vybavených navigačními systémy: Volkswagen MFD2/RNS2 Škoda Nexus Pouze pro vozidla BEZ originální kamery při couvání Základní vlastnosti a funkce

Více

Uživatelská příručka. Openbox HD2+ Dreamsky HD2+ Diditální satelitní přijímač DVB-S/S2 s. interaktivními funkcemi

Uživatelská příručka. Openbox HD2+ Dreamsky HD2+ Diditální satelitní přijímač DVB-S/S2 s. interaktivními funkcemi Uživatelská příručka Openbox HD2+ Dreamsky HD2+ Diditální satelitní přijímač DVB-S/S2 s interaktivními funkcemi 1 DŮLEŽITÉ BEZPEČNOSTNÍ INSTRUKCE Děkujeme, že jste si vybrali náš výrobek. Před samotnou

Více

III. Základní informace (General information) 1 Předmluva (Preface) Děkujeme za zakoupení digitální kabelového přijímače. Poslední technologické novinky a vynikající konstrukce jsou zakomponovány k zajištění

Více

Digital Terrestrial Receiver PRIMA IV

Digital Terrestrial Receiver PRIMA IV Digital Terrestrial Receiver PRIMA IV Picture similar User Manual Bedienungsanleitung Manuel d utilisateur Istruzioni d uso Manual de usuario Návod k obsluze OBSAH 1.0 POKYNY 2 1.1 Bezpečnostní pokyny

Více

Uživatelský manuál (CZ)

Uživatelský manuál (CZ) Uživatelský manuál (CZ) - 1 - 1. Zadní panel Vstup Input Loop Audio Video Fan PSU Funkce LNB vstup 950-2050 MHz (F-konektor). LNB výstup pro další přijímač používající stejné pásmo a polarizaci (pouze

Více

PŘIPOJENÍ VAŠEHO SYSTÉMU...6

PŘIPOJENÍ VAŠEHO SYSTÉMU...6 OBSAH 1. BEZPEČNOST...2 2. ÚVOD...2 3. VLASTNOSTI...3 4. DÁLKOVÝ OVLADAČ...4 5. FRONT PANEL...6 6. ZADNÍ PANEL...6 7. PŘIPOJENÍ VAŠEHO SYSTÉMU...6 8. ZÁKLADNÍ OVLÁDÁNÍ...8 8.1 ZAPNUTÍ STB...8 8.2 NAPÁJENÍ...8

Více

7. PŘIPOJENÍ VAŠEHO SYSTÉMU

7. PŘIPOJENÍ VAŠEHO SYSTÉMU TM OBSAH 1. BEZPEČNOST................... 3 2. ÚVOD.......................... 3 3. VLASTNOSTI.................... 3 4. DÁLKOVÝ OVLADAČ............. 4 5. FRONT PANEL.................. 5 6. ZADNÍ PANEL...................

Více

Technosonic HT-713. Návod k obsluze

Technosonic HT-713. Návod k obsluze Technosonic HT-713 Návod k obsluze UPOZORNĚNÍ: ABYSTE PŘEDEŠLI RIZIKU ÚRAZU ELEKTRICKÝM PROUDEM, ZASUŇTE ŠIROKOU ČÁST VIDLICE DO ŠIROKÉHO VÝŘEZU AŽ NA DORAZ. Tento přehrávač disků DVD pracuje na principu

Více

Průvodce rychlým spuštěním 4/8/16 - kan. DVR

Průvodce rychlým spuštěním 4/8/16 - kan. DVR Průvodce rychlým spuštěním 4/8/16 - kan. DVR 1 1. Instalace HDD & zapisovatelného DVD 1.1 Instalace HDD 1.2 Instalace zapisovatelného DVD Obr. 1.1 Připojte HDD obr. 12 Zašroubujte HDD Obr. 1.3 Připojte

Více

POSTUP PŘI ŘEŠENÍ PROBLÉMŮ VESTAVĚNÝ DEKODÉR CRYPTOWORKS

POSTUP PŘI ŘEŠENÍ PROBLÉMŮ VESTAVĚNÝ DEKODÉR CRYPTOWORKS TECHNICKÉ ÚDAJE DIGITÁLNÍ SATELITNÍ PŘIJÍMAČ Napájení 90 až 250 V střídavého napětí, 50/60 Hz Vstupní kmitočet 950 až 2150 MHz Přenos dat Konektor RS-232C, 115 kb/s SCART konektory SCART VCR, SCART TV

Více

RYCHLÝ PR VODCE INSTALACÍ

RYCHLÝ PR VODCE INSTALACÍ RYCHLÝ PR VODCE INSTALACÍ Symbol blesku se šipkou v rovnostranném trojúhelníku upozor uje uživatele na nebezpe né nap tí a je ur en k prevenci rizika úrazu elektrickým proudem. CAUTION RISK OF ELECTRIC

Více

Přijímač Digitálního Pozemního Vysílání SRT 5200/SRT 5202/SRT5205

Přijímač Digitálního Pozemního Vysílání SRT 5200/SRT 5202/SRT5205 Přijímač Digitálního Pozemního Vysílání SRT 5200/SRT 5202/SRT5205 Simulace obrazu Návod k obsluze Návod k obsluze 1.0 Pokyny 2 1.1 Bezpečnostní pokyny 2 1.2 Skladování 2 1.3 Příprava k použití 3 1.4

Více

OPTICUM DIGITÁLNÍ SATELITNÍ PŘIJÍMAČ HD OPTICUM HD9600 / HDTS9600 OPTICUM HDX550 / HDX560

OPTICUM DIGITÁLNÍ SATELITNÍ PŘIJÍMAČ HD OPTICUM HD9600 / HDTS9600 OPTICUM HDX550 / HDX560 OPTICUM CZ UŽIVATELSKÁ PŘÍRUČKA DIGITÁLNÍ SATELITNÍ PŘIJÍMAČ HD OPTICUM HD9600 / HDTS9600 OPTICUM HDX550 / HDX560 www.opticum.tv OPTICUM 3 OBSAH 1. Bezpečnostní pokyny.................................................................3

Více

BAREVNÝ TELEVIZOR STF70-1002/7 TEXT NÁVOD K OBSLUZE

BAREVNÝ TELEVIZOR STF70-1002/7 TEXT NÁVOD K OBSLUZE BAREVNÝ TELEVIZOR STF70-1002/7 TEXT NÁVOD K OBSLUZE - 1 - Obsah Tipy k ovládání televizoru Zapnutí televizoru Ovládání televizoru pomocí tabulky MENU Výběr jazyka v menu Nastavení obrazu a zvuku Naladění

Více

CD/MP3 PŘEHRÁVAČ S GRAMOFONEM, STEREO RÁDIEM A USB/ SD KÓDOVÁNÍM

CD/MP3 PŘEHRÁVAČ S GRAMOFONEM, STEREO RÁDIEM A USB/ SD KÓDOVÁNÍM CD/MP3 PŘEHRÁVAČ S GRAMOFONEM, STEREO RÁDIEM A USB/ SD KÓDOVÁNÍM NÁVOD K POUŽITÍ Zastoupení LENCO pro Českou a Slovenskou republiku: AQ, s.r.o. Wolkerova 381, CZ 784 01 Červenka www.aq.cz, mail: aq@aq.cz

Více

III. Základní informace (General information)

III. Základní informace (General information) III. Základní informace (General information) 1 Předmluva (Preface) Děkujeme za zakoupení digitální kabelového přijímače. Poslední technologické novinky a vynikající konstrukce jsou zakomponovány k zajištění

Více

Automobilový DVB-T tuner 80 555

Automobilový DVB-T tuner 80 555 Automobilový DVB-T tuner 80 555 Uživatelská příručka Obsah Úvodní informace... 2 Obsah balení... 2 Popis přístroje... 2 Dálkový ovladač... 3 Nabídka nastavení... 4 Teletext... 6 Možné problémy a jejich

Více

EU3C. Uživatelský manuál INFINITY HDMI 100. HDMI přehrávač s USB

EU3C. Uživatelský manuál INFINITY HDMI 100. HDMI přehrávač s USB EU3C Uživatelský manuál INFINITY HDMI 100 HDMI přehrávač s USB VAROVÁNÍ: PRO PŘEDCHÁZENÍ RIZIKU POŢÁRU NEBO ÚRAZU ELEKTRICKÝM PROUDEM, NEVYSTAVUJTE TENTO PŘÍSTROJ DEŠTI NEBO VLHKOSTI.. UPOZORNĚNÍ: PRO

Více

Český. arování: Aby se předešlo vzniku ohně nebo riziku úrazu elektrickým proudem, nevystavujte přístroj dešti a vlhkosti.

Český. arování: Aby se předešlo vzniku ohně nebo riziku úrazu elektrickým proudem, nevystavujte přístroj dešti a vlhkosti. Český Důležité bezpečnostní pokyny arování: Z důvodu snížení rizika úrazu elektrickým proudem nesundávejte přední a zadní kryt. V Uvnitř se nenacházejí žádné součásti obsluhovatelné uživatelem. Servis

Více

Digitální satelitní přijímač. Uživatelská příručka

Digitální satelitní přijímač. Uživatelská příručka Digitální satelitní přijímač Uživatelská příručka Pro přepravu, skladování a provozování zařízení použijte pouze stabilní podstavce a vozíky, abyste zabránili poškození zařízení způsobené pádem či převrhnutím

Více

AUNA TT 190 STEREO, GRAMOFON, MP3 NAHRÁVÁNÍ, CD, SD, USB, KAZETA. Návod k použití 10007329

AUNA TT 190 STEREO, GRAMOFON, MP3 NAHRÁVÁNÍ, CD, SD, USB, KAZETA. Návod k použití 10007329 AUNA TT 190 STEREO, GRAMOFON, MP3 NAHRÁVÁNÍ, CD, SD, USB, KAZETA Návod k použití 10007329 UMÍSTĚNÍ OVLÁDACÍCH PRVKŮ 1) Ochrana před prachem 2) Ladění / SKIP UP / DOWN tlačítko 3) RECORD tlačítko 4) Otvírání

Více

Uživatelská příručka

Uživatelská příručka Dvb-t02 DVB-T tuner Uživatelská příručka Před prvním použitím přístroje si pečlivě přečtěte tuto uživatelskou příručku a ponechte si ji pro případ potřeby Obsah Doporučení k provozu zařízení...2 Technické

Více

DIGITÁLNÍ POZEMNÍ PŘIJÍMAČ DTR 1760 MICRO

DIGITÁLNÍ POZEMNÍ PŘIJÍMAČ DTR 1760 MICRO DIGITÁLNÍ POZEMNÍ PŘIJÍMAČ DTR 1760 MICRO CZ-GMM0200 OBSAH Základní informace Obsah balení Příjem digitálních stanic Zvláštnosti vašeho digitálního přijímače Umístění a zabezpečení Vnější pohled Digitální

Více

Dotykový displej s přehrávačem k montáži na opěrku hlavy

Dotykový displej s přehrávačem k montáži na opěrku hlavy DS-X93D Dotykový displej s přehrávačem k montáži na opěrku hlavy Přehrává: DVD, VCD, CD, MP3, MP5, JPG, E-knihy Uživatelská příručka Před prvním použitím výrobku si přečtěte tuto uživatelskou příručku

Více

FD Trinitron Colour Television

FD Trinitron Colour Television R FD Trinitron Television Barevný televizní přijímač FD Trinitron Návod k obsluze KV-14LM1K 2000 by Sony Corporation Vytištěno v České republice K MENU Úvod Děkujeme vám, že jste si vybrali barevný televizor

Více

OBSAH. 1. Úvod 4. 2. Bezpečnostní opatření 5. 3. Kontrola před použitím 7. 4. Ovládání / Funkce 8. 5. Dálkový ovladač 14. 6. Jak s připojením 16

OBSAH. 1. Úvod 4. 2. Bezpečnostní opatření 5. 3. Kontrola před použitím 7. 4. Ovládání / Funkce 8. 5. Dálkový ovladač 14. 6. Jak s připojením 16 OBSAH 1. Úvod 4 1.1. Přehled 1.2. Klíčové vlastnosti 2. Bezpečnostní opatření 5 2.1. Bezpečnost 2.2. Opatření 3. Kontrola před použitím 7 3.1. Příslušenství 3.2. Satelitní anténa 4. Ovládání / Funkce 8

Více

Obsah - 1 - 01-CEK-14438-1243UK-AK56-MN1P-50116251.P65 1

Obsah - 1 - 01-CEK-14438-1243UK-AK56-MN1P-50116251.P65 1 Obsah Tlačítka dálkového ovladače... 2 Přední panel a přípojná místa... 2 Připojení periferních zařízení... 2 Připojení antény... 2 Mapa nabídky... 3 Příprava... 3 Doplňky... 3 Bezpečnostní opatření...

Více

Obsah 1 ÚVOD BEZPEČNOSTNÍ POKYNY 3 OBSAH BALENÍ POPIS PŘEDNÍ A ZADNÍ STRANY LCD TELEVIZORU

Obsah 1 ÚVOD BEZPEČNOSTNÍ POKYNY 3 OBSAH BALENÍ POPIS PŘEDNÍ A ZADNÍ STRANY LCD TELEVIZORU Obsah 1 ÚVOD 3 2 BEZPEČNOSTNÍ POKYNY 3 3 OBSAH BALENÍ 5 4 POPIS PŘEDNÍ A ZADNÍ STRANY LCD TELEVIZORU 6 5 SCHÉMATA ZAPOJENÍ Připojení síťového kabelu 7 Připojení antény 7 Připojení ke konektoru SCART 8

Více

Přijímač pozemní digitální TV. model série TeVeMaster T1

Přijímač pozemní digitální TV. model série TeVeMaster T1 Přijímač pozemní digitální TV model série TeVeMaster T1 Návod pro uvedení přístroje do provozu Děkujeme vám za vaše rozhodnutí k nákupu tohoto přístroje. Po vybalení přístroje z přepravního kartonu překontrolujte

Více

IR Kamera s nahráváním BD-300G Uživatelská příručka

IR Kamera s nahráváním BD-300G Uživatelská příručka IR Kamera s nahráváním BD-300G Uživatelská příručka Pozor! 1. Nevyjímejte kartu během provozu. 2. Používejte 12V 2A napájecí adaptér. 3. Naformátujte SD kartu před jejím prvním použitím v DVR. 4. Zařízení

Více

=WOXPLW 3URJUDPÃQDKRUX. 1DEtGND. 9êE U 'RO. 6WUiQNDÃQDKRUX LQVWDODFH. 6WUiQNDÃGRO 79'79. 2EQRYLWÃÃâ,52.é 0(18 '() $%& *+, 012 -./ 345 9:; <= 7(;7 ,,,

=WOXPLW 3URJUDPÃQDKRUX. 1DEtGND. 9êE U 'RO. 6WUiQNDÃQDKRUX LQVWDODFH. 6WUiQNDÃGRO 79'79. 2EQRYLWÃÃâ,52.é 0(18 '() $%& *+, 012 -./ 345 9:; <= 7(;7 ,,, Obsah Dálkový ovladaè... 2 Tlaèítka ovládacího panelu a zadní panel... 3 Pøíprava... 4 Funkce... 4 Bezpeènostní opatøení... 4 Pøed zapnutím televizoru... 6 Pøipojení napájení... 6 Pøipojení ke vstupnímu

Více

WDV5270 HD "Lagoon" Uživatelský manuál

WDV5270 HD Lagoon Uživatelský manuál WDV5270 HD "Lagoon" Uživatelský manuál 1 Části videokamery: 1. LCD obrazovka 2. Voba režimu / posun vlevo 3. Přehrávání / Posun nahoru 4. Samospoušť / posun vpravo 5. MENU/potvrzeni volby (OK) 6. volba

Více

WinTV-HVR-930C-HD WinTV-HVR-930C WinTV-HVR-900-HD WinTV-HVR-900

WinTV-HVR-930C-HD WinTV-HVR-930C WinTV-HVR-900-HD WinTV-HVR-900 WinTV-HVR-930C-HD WinTV-HVR-930C WinTV-HVR-900-HD WinTV-HVR-900 Stručný průvodce instalací Hauppauge Computer Works, Ltd Bank Chambers 6-10 Borough High Street London SE1 9QQ tel: (+44) 0207 378 1997 fax:

Více

Uživatelský návod fotorámeček Bluetech 10,2

Uživatelský návod fotorámeček Bluetech 10,2 Uživatelský návod fotorámeček Bluetech 10,2 Pohled zepředu: Pohled seshora: 1. stop tlačítko - stisknutím zastavíte přehrávání souborů, podržením 1sekundy vypnete přístroj 2. přehrávání a pauza - stisknutím

Více

OBSAH. 1. Úvod 4. 2. Bezpečnostní opatření 5. 3. Kontrola před použitím 7. 4. Ovládací prvky / Funkce 8. 5. Používání dálkové ovládání 14

OBSAH. 1. Úvod 4. 2. Bezpečnostní opatření 5. 3. Kontrola před použitím 7. 4. Ovládací prvky / Funkce 8. 5. Používání dálkové ovládání 14 OBSAH 1. Úvod 4 1.1. Přehled 1.2. Klíčové vlastnosti 2. Bezpečnostní opatření 5 2.1. Bezpečnost 2.2. Opatření 3. Kontrola před použitím 7 3.1. Příslušenství 3.2. Satelitní anténa 4. Ovládací prvky / Funkce

Více

TV-1800 PCTV Tuner Informace o výrobku Zapojení Zapojení. Ovládací panely

TV-1800 PCTV Tuner Informace o výrobku Zapojení Zapojení. Ovládací panely Informace o výrobku Zapojení Zapojení Připojení VGA IN PC AUDIO IN VGA OUT STEREO OUT TV OUT ANTENNA DC-IN AUDIO-L IN AUDIO-R IN VIDEO IN S-VIDEO IN Ovládací panely CH+/UP CH-/DOWN VOL- VOL+/ENTER MENU/ESC

Více

Přenosný přijímač digitální televize DVB-T LED0714DV. Obj. č.: 117 64 44

Přenosný přijímač digitální televize DVB-T LED0714DV. Obj. č.: 117 64 44 Přenosný přijímač digitální televize DVB-T LED0714DV Obj. č.: 117 64 44 1. Úvod (účel použití přístroje) Vážení zákazníci, děkujeme Vám za Vaši důvěru a za nákup našeho barevného přenosného přijímače digitálního

Více

e-mail: edera@edera.cz web: www.edera.cz

e-mail: edera@edera.cz web: www.edera.cz NÁVOD K POUŽITÍ DÁLKOVÉHO OVLADAČE K SET-TOP BOXU MOTOROLA 1. Vypnutí/Zapnutí set-top boxu 2. Menu, zobrazení hlavního menu STB, seznam televizních kanálů 3. Info, zobrazení informací o právě sledovaném

Více

Návod k obsluze FK-7000. Čeština

Návod k obsluze FK-7000. Čeština Návod k obsluze FK-7000 Čeština VAROVÁNÍ!!! Satelitní přijímače značky Ferguson umožňují nahrávat na externí pevné disky HDD a paměti typu flash (flash disky). Správná funkce nahrávání závisí na druhu

Více

Profinder Combo DVB-S/S2/T/T2/C

Profinder Combo DVB-S/S2/T/T2/C Profinder Combo DVB-S/S2/T/T2/C Vyhledávač signálů Uživatelská příručka Obsah Obecná ustanovení a úvod... 3 Příslušenství... 4 Ovládání pomocí menu A. Přední panel... 5 B. Stručný průvodce obsluhou...

Více

ALMA T2200. Uživatelská příručka

ALMA T2200. Uživatelská příručka ALMA T2200 Uživatelská příručka I Obsah Obsah 1. Čelní panel: 1 2. Zadní panel: 1 3. RCU 2 1. Základní ovládání 2 1.1 První použití Set-Top Boxu 2 1.2 Používání prvního a druhého přístroje 3 1.3 Rychlé

Více

Uživatelský manuál CZ. Terestriální přijímač GS 1011

Uživatelský manuál CZ. Terestriální přijímač GS 1011 Uživatelský manuál CZ Terestriální přijímač GS 1011 BEZPEČNOSTNÍ INFORMACE BEZPEČNOSTNÍ INFORMACE Abyste předešli nebezpečí vzniku ohně nebo úrazu elektrickým proudem, nevystavujte tento přístroj dešti

Více

Uživatelská příručka Digitální satelitní přijímač HD 500 FTA

Uživatelská příručka Digitální satelitní přijímač HD 500 FTA Uživatelská příručka Digitální satelitní přijímač HD 500 FTA Při čtení tohoto návodu spolupracujte s obrázky orginálního návodu Bezpečnost 1 Hlavní napájení : 90 240V AC 50/60 Hz 2 Udržujte příjímač v

Více

UŽIVATELSKÁ PŘÍRUČKA. Digitální pozemní DVB-T/T2 HD přijímač TS 6700 T2 HD DVB-T/T2 HD PVR READY TIMESHIFT

UŽIVATELSKÁ PŘÍRUČKA. Digitální pozemní DVB-T/T2 HD přijímač TS 6700 T2 HD DVB-T/T2 HD PVR READY TIMESHIFT UŽIVATELSKÁ PŘÍRUČKA Digitální pozemní DVB-T/T2 HD přijímač TS 6700 T2 HD DVB-T/T2 HD PVR READY TIMESHIFT Distributor: ALLCOM, spol. s r.o., www.allcom.cz OBSAH 1 Bezpečnostní informace... 3 2 POPIS A

Více

Uživatelská příručka

Uživatelská příručka HIGH DEFINITION DIGITÁLNÍ SATELITNÍ PŘIJÍMAČ se čtečkou IRDETO 1x COMMON INTERFACE Uživatelská příručka GS 7020HDi GS7020HDi_manual_cz.indd 1 23.6.2010 14:18:15 2 GS 7020HDi Uživatelská příručka Upozornění

Více

S2-Minibox, S2-Grandbox. Návod k použití E-311 E-321 CZ

S2-Minibox, S2-Grandbox. Návod k použití E-311 E-321 CZ S2-Minibox, S2-Grandbox Návod k použití E-311 E-321 CZ BEZPEČNOST Tento HD přijímač byl vyroben, aby vyhověl mezinárodním bezpečnostním předpisům. Prosím přečtěte pozorně následující bezpečnostní informace.

Více

Návod k obsluze. S integrovaným systémem dekódování CONAX a s rozhraním PCMCIA pro vložení modulu CA.

Návod k obsluze. S integrovaným systémem dekódování CONAX a s rozhraním PCMCIA pro vložení modulu CA. Návod k obsluze S integrovaným systémem dekódování CONAX a s rozhraním PCMCIA pro vložení modulu CA. Pro příjem volných a zakódovaných programů satelitní TV a rozhlasu TV (např. v systémech CONAX, VIACESS,

Více

Plně hybridní videorekordér

Plně hybridní videorekordér IWH3216 instalační manuál Plně hybridní videorekordér IWH3216 Touch II Instalační manuál VARIANT plus, spol. s.r.o., U Obůrky 5, 674 01 TŘEBÍČ, tel.: 565 659 600 technická linka 565 659 630 (pracovní doba

Více

Ovládací PTZ klávesnice SC-3100 Uživatelský a instalační manuál

Ovládací PTZ klávesnice SC-3100 Uživatelský a instalační manuál Ovládací PTZ klávesnice SC-3100 Uživatelský a instalační manuál Ovládací klávesnice SC-3100 je určena pro ovládání PTZ zařízení, obsahuje 28 funkčních kláves, 3D joystick a LCD display. Vlastnosti : Jedna

Více

e Nápověda Česky TX-50DX780E TX-58DX780E TX-65DX780E TX-50DX750E TX-58DX750E TX-65DX750E TX-40DX730E TX-50DX730E TX-58DX730E

e Nápověda Česky TX-50DX780E TX-58DX780E TX-65DX780E TX-50DX750E TX-58DX750E TX-65DX750E TX-40DX730E TX-50DX730E TX-58DX730E TX-58DX900E TX-65DX900E TX-50DX780E TX-58DX780E TX-65DX780E TX-50DX750E TX-58DX750E TX-65DX750E TX-50DX750F TX-58DX750F TX-40DX730E TX-50DX730E TX-58DX730E TX-40DXE720 TX-50DXE720 TX-58DXE720 TX-40DXM710

Více

HDTV-Sat-Irdeto-CI-Receiver. Uživatelský návod

HDTV-Sat-Irdeto-CI-Receiver. Uživatelský návod HDTV-Sat-Irdeto-CI-Receiver Uživatelský návod OBSAH 1 BEZPEČNOSTNÍ UPOZORNĚNÍ... 3 2 RYCHLÉ ZPROVOZNĚNÍ... 5 3 VLASTNOSTI... 7 4 JAK PŘIPOJIT PŘIJÍMAČ... 8 5 HARDWARE:... 10 6 SLEDOVÁNÍ TV... 13 7 ČINNOST

Více

Návod k obsluze ORT 8841. Pozemní digitální přijímač s jedním tunerem + Multimédia. Výr. č. : 708841. ORT 8841 Version2-25/02/10

Návod k obsluze ORT 8841. Pozemní digitální přijímač s jedním tunerem + Multimédia. Výr. č. : 708841. ORT 8841 Version2-25/02/10 Návod k obsluze ORT 8841 Pozemní digitální přijímač s jedním tunerem + Multimédia Výr. č. : 708841 ORT 8841 Version2-25/02/10 Obsah ZAČÍNÁME...4 Bezpečnost... 4 Technická charakteristika... 4 Obsah balení

Více

CTD-H2 Multimediální přehrávač s DVB-T tunerem

CTD-H2 Multimediální přehrávač s DVB-T tunerem CTD-H2 Multimediální přehrávač s DVB-T tunerem Uživatelská příručka Obsah Instrukce pro bezpečné používání výrobku...3 Hlavní funkce multimediálního přehrávače...4 DVD přehrávač...4 DVB-T tuner...4 Funkce

Více