SYSTEMICKÝ PŘÍSTUP V POMÁHAJÍCÍCH PROFESÍCH

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "SYSTEMICKÝ PŘÍSTUP V POMÁHAJÍCÍCH PROFESÍCH"

Transkript

1 Systemický institut, s.r.o. pořádá otevřený komplexní výcvik SYSTEMICKÝ PŘÍSTUP V POMÁHAJÍCÍCH PROFESÍCH Výcvik je určen pro všechny, kteří potřebují fungující nástroje a ucelenou metodologii a filozofii pro práci s lidmi. Jde o výcvik i supervize pro ty, kteří pracují s lidmi v kontextu pomáhání terapeuty, učitele, lékaře, sociální pracovníky a další, kteří chtějí být ve své práci spokojení a užiteční pro druhé... Rozsah výcviku Výcvik je koncipován jako komplexní certifikovaný program v celkovém rozsahu 800 hodin. Je rozložen na tři roky. V každém roce proběhne 9 setkání po 24 hodinách, tj. 216 hodin výcviku ročně a celkově 150 hodin skupinových supervizí. Celkem za 3 roky: 7 podpůrných skupin po 6 hodinách: 42 hodin praxe ročně 126 hodin praxe za 3 roky 4 individuální supervize po 2 hodinách: 8 hodin ročně 24 supervizí za 3 roky domácí úkoly: cca 2 a více hodin za výcvik Celkem: 800 hod výcviku Časový rozvrh na rok setkání: setkání: setkání: setkání (výjimečně pondělí-středa, úprava po domluvě s účastníky, kvůli státnímu svátku a začátku prázdnin) 5. setkání: setkání: setkání:

2 Cena Kč za celý výcvik, v každém roce tedy Kč. Možnost splátek splátkový kalendář: 1. splátka před započetím výcviku: Kč (tato částka se zároveň stává storno poplatkem v případě nenastoupení do výcviku) 2. splátka po 1. soustředění: Kč 3. splátka po 3. soustředění: Kč 4. splátka před koncem 1. roku: Kč Tato pravidla platí i pro další roky výcviku. Harmonogram setkání čtvrtek: 9,00 18,00 hodin pátek: 9,00 18,00 hodin sobota: 9,00 15,00 hodin Forma výcviku Teorie, praktické vedení rozhovorů, cvičení, kazuistiky řešení případů z praxe, supervize. Forma výcviku je výhradně interaktivní, vzdělávání je vedeno formou koučování (hledání a naplňování vlastních potřeb), s důrazem na sebereflexi účastníků. Podmínky pro certifikaci: 90 procent účasti ve výcviku Videozáznamy a rozbory tří rozhovorů Kazuistika Závěrečná práce a její obhajoba

3 Základní okruhy Rozměr pomáhající profese a její náročnost na pracovníka, vnímání vlastních hranic a možností. Hranice mezi jednotlivými systemickými přístupy terapie, poradenství, koučování. Modely systémově terapeutické přístupy, základní představa Práce se sebou samým v roli pracovníka duševní a profesní hygiena, sebereflexe, supervize a další formy profesního rozvoje Kontext pomáhání historie, etika, filozofie Systemická etika, filozofické základy radikální konstruktivismus, sociální konstrukcionismus ad. Rozhovor jako nástroj pomoci terapeutická moc rozhovoru a jeho zákonitosti Exkurz do terapeutických systemických škol (Milánská a postmilánská škola, narativní přístup ad. Základní představitelé systemického přístupu: Ludewig, Shazer, Kim Berg, Salamon, Maturana, Schlippe a další Narativní přístup a jeho využití narace a metanarace Teorie systémů, systemické pojetí problému Zadavatel spolupráce a práce s více zadavateli Etické otázky profese Systemická práce při vzdělávání dětí i dospělých Systemická práce s rodinou a institucemi Systemická práce v managementu a podnikání Systemická práce s jednotlivcem Vedení případu, kazuistika Exkurz do klinické psychologie základní znalosti Kontext terapeutické práce Speciální fenomény neverbální komunikace, adolescenti, násilí, drogy a závislosti, nemoci a ztráty v rodině, obtížná sociální situace Práce s malými dětmi Systemické otázky dotazování cirkulární, dotazování na výjimky a možnosti ad. Lektoři Kurz zabezpečují naši i zahraniční lektoři, specializující se na jednotlivou problematiku. Hlavním lektorem je Magda Loumová; další jednotlivá specializovaná soustředění povedou Peter Lauritzen, Klára Hejduková, Vilém Urban a Alena Křepelová.

4 Magda Loumová Profese: Lektorka měkkých dovedností (koučování, dovednosti vyjednávání a efektivní komunikace, vedení lidí, práce s vlastním potenciálem, čas a priority a další); systemický kouč (Akreditovaný profesionální kouč ČAKO), tvůrce a organizátor vzdělávacích projektů a kurzů, systemický psychoterapeut (soukromá terapeutická práce individuální a rodinná terapie). Vystupuje ve sdělovacích prostředcích (Český rozhlas) a píše články do odborných časopisů. Kvalifikace Pedagogická fakulta UK Praha, rigorózní zkouška Rodinná terapie (certifikát IRT Praha), Systemická terapie (systematický 7-letý výcvik v systemickém přístupu-certifikát, Institut pro systemickou zkušenost, Praha), Narativní terapie (certifikát ISZ, Praha), Koučování a moderování (Newton Solutions Focused), Akreditovaný profesionální kouč (Česká asociace koučů) Praxe a spolupráce 2008 nyní: Systemický institut, s.r.o. konzultant a kouč 1992 nyní: soukromá terapeutická a konzultantská praxe, přednášková činnost na VŠ(MUP), spolupráce se soukromou ZŠ Školou Hrou, Českým rozhlasem a Českou televizí atd. Další funkce a členství Členka České asociace koučů; členka České systemické společnosti; členka SOFT Jak se stalo, že jste tím, kým jsem.. (profesně) Snaha ovlivňovat to, co jde ovlivnit, respekt vůči toku života a věcem, které přináší k přijetí, kombinace potřeby živého dobrodružství a smysluplného povolání, schopnost počkat si na správný čas a správné lidi, poznat své nadání a najít v sobě chuť a vůli ho rozvíjet. Být s lidmi a umět být užitečná. Taková je teď, pevně věřím, moje profese.

5 Odkud a kam jdu (nebo si to myslím) Od zaměření se na sebe v kontextu života (nejčastější otázka proč mi to dělají? ), přes opomenutí sebe pro ostatní, přes období bez kontaktu se zemí, k opětovnému zaměření se na sebe, v tomto životě, na této zemi v tomto čase a se snahou skrze toto vše se pochopit (nejčastější otázka co dělám proto, že se mi děje..?) :-). Jací klienti mě vyhledávají Milí a laskaví lidé, se smyslem pro humor, s očekáváním místy až nadpřirozených dovedností, inteligentní, s důrazem na efektivitu, tvůrčí, s fantazií, nadstandardní v očekáváních přístupu, poctiví, hledající. Moje vize Rozvíjet smysluplné způsoby práce se sebou samotným, s lidmi v týmech i organizacích, prosazovat a přesvědčovat o potřebě efektivní, rozvíjející a etické práce s lidským potenciálem. Moje hodnoty Zdraví. Láska. Svoboda. Nezávislost (v dobrém slova smyslu). Příroda. Moje oblíbené teze Jediný, co se ukázalo mít v životě smysl, bylo bej slušnej ke svým bližním. :-)

6 Klára Hejduková Profese: Systemický kouč (Akreditovaný kouč supervizor - nejvyšší stupeň), supervizor koučů a výcviků koučů, psychoterapeut, konzultant v oblasti systémového myšlení, organizačního rozvoje a změnových projektů. Vystupuje na našich i zahraničních konferencích a píše články do odborných časopisů. Kvalifikace Zahraniční obchod (inženýrské studium, Fakulta mezinárodních vztahů, Vysoká škola ekonomická, Praha), Marketing management (specializační studium, Ecole Supérieure de Commerce de Paris, Paříž, Francie). Systemické koučování (certifikát, Institut systemického koučování, Praha), Systemická terapie (certifikát, Institut pro systemickou zkušenost, Praha), Gestalt terapie (certifikát 2006, Institut pro gestalt terapii, Praha), Certificate of Coaching (2006, Centre for Coaching, Londýn, UK), Primary certificate in Cognitive Behavioural Therapy (2007, Centre for Stress Management, Londýn, UK), Management Summer School (2008, 2009, KCC Foundation, UK), Appreciative Inquiry European Network (2010, Loutraki, Řecko, 2011, Volendam, Holandsko). Praxe ve společnostech (od roku 1993) 2008 nyní: Systemický institut, s.r.o. zakladatelka společnosti a jednatelka, vedoucí konzultant a kouč : Extima, s.r.o. - zakladatelka společnosti, vedoucí konzultant a kouč : Lubbock Fine March konzultant v oblasti marketingových výzkumů a trenér měkkých dovedností : Regie Radio Music marketingový manažer 1993: Evropa 2 členka marketingového týmu Další funkce a členství Členka Stavovské rady České asociace koučů (odborný orgán); prezidentka České

7 asociace koučů v letech 2008 a 2009; členka České systemické společnosti; členka International Coach Federation. Jak se stalo, že jsem tím, kým jsem.. (profesně) Výzva. Náročnost. Velké cíle. Komplexita. To vše mě přitahuje a to vše mi přináší účast na změnových projektech v organizacích, koučování a vzdělávání lidí v nových oblastech. Dalším mým motorem je neustálá snaha růst a až posedlost po poznání o čem je svět a jak funguje? A potřeba pomáhat lidem v tom cítím opravdový smysl. Co mám na sobě ráda Vnímání věcí v širokém kontextu, schopnost se učit a měnit, soulad obsahu a formy, přitažlivost vyššími cíli (podpora duševního a duchovního růstu, lásky k lidem, lásky k vlasti). Co u sebe chci změnit Chtěla bych být tolerantnější a citlivější i v případech, kdy někdo jedná proti mým zájmům. Asi vždycky budu mít pocit, že bych mohla být více milující bytostí. Jaký typ klientely přitahuji Velmi inteligentní, zpravidla úspěšní lidé, s podnikatelským duchem. Poctiví, ambiciózní. Někdy trochu arogantní.. Moje vize Přinášet do České republiky nové přístupy k řízení organizací, lidí a změn. Rozšířit svoji mezinárodní působnost. Nabízet komplexní služby i ve smyslu psychického a fyzického zdraví jednotlivců a celkového zdraví organizací. Moje hodnoty Láska. Svoboda. Lidský růst. Moje oblíbené teze Co je nějaké, může být jinaké. Many are called, few are chosen. On sait jamais.

8 Alena Křepelová Profese: psycholožka PPP Praha 6, školní psycholožka ZŠ Emy Destinnové, akreditovaná rodinná a systemická terapeutka a supervizorka, členka SOFTu externí lektorka IRT Motol Kvalifikace PdF UP Olomouc (pedagogika), FF UK Praha (poradenská psychologie) Terapeutické výcviky: Rodinná terapie (certifikát IRT Praha) Systemická terapie (certifikát ISZ Praha) Narativní terapie (certifikát ISZ Praha) Jak se stalo, že jsem tím, kým jsem.. (profesně) Dlouho mě bavilo se stále dále vzdělávat a hledala jsem výcviky zaměřené na umění pomáhat. Jakmile se však dostane přístup respektování klienta do krve, není možné absolvovat výcvik jiného typu. Takže když jsem absolvovala tyto dostupné výcviky na naší půdě a začala pomáhat tímto způsobem, začala jsem posléze i já učit tomu, co a jak to dělám já. Odkud a kam jdu To věru nevím, vím však, že jdu po cestě, která mě neustále obohacuje. Nemám potřebu něco primárně měnit, ale ta změna se při tom cestování děje. A já tím nepřestávám být okouzlena Jací klienti mě vyhledávají Malí i velcí, tlustí i tencí, ale všichni chtějí, aby bylo něco jinak (a nebo, aby uměli nést to, co nejde udělat jiné). Většinou jim zpočátku říkám, že neexistuje kouzlo, které něco změní, ale že budeme tu cestu ke změně společně hledat, protože je u každého skutečně jiná neb každý má jiný cíl.

9 Moje vize Pokračovat ve své cestě, je mi na ní dobře. Moje hodnoty Zdraví. Moje rodina. Optimismus a umět se radovat i z maličkostí snažím se vyhýbat mrzoutům a intrikánům. Moje oblíbené teze Netlač řeku, teče sama Reference PPP Praha 6 IRT Motol a všichni, kdo mě znají

10 Peter Bach Lauritzen Education: Baccalaureate Aarhus Katedralskole 1978 English studies University of Aarhus Teacher, Aarhus Seminarium 1986 (Teachers Training College of Aarhus) Main subjects: English and History. Minor subjects: Danish, maths, religion, PE, society studies Qualifications: Course in Leadership of Schools and Other Educational Institutions DPU (Danish school of Education), Copenhagen and Aarhus 1996 Systemic leadership education, Attractor, Aarhus 2004 Experience: Have worked as a teacher for three years in a Danish elementary school Have worked in special education since 1989 as a teacher, coordinator and school leader. Have worked at Bøgholt Residential Home since 1991 as a teacher, coordinator and school leader. Leader at Aarhus ungdomsskole Leader of Kanon skolen Leader of the project Border Class teaching pupils with special needs, mainly with Arabic background. Leader and co-inventor of the project The Right Path, teaching pupils that have been excluded from the mainstream school system. Coordinator of the Aarhus network of school leaders at residential homes. Guest teacher at: VIA University College in a coordinated program for students who are going to become teachers, pedagogues and social workers. Guest teacher at: Program for Community and Youth Work studies, Manchester University, School of Education.

11 Member of: The Initiative Group : a group of school leaders arranging conferences for school leaders and teachers at the schools of Danish residential homes. Member of European AI network. Member and organiser of the Systemic Gathering (former KCC Summer School). Privately: Father of three. Former Rugby player, who have now turned to the more peaceful game of volleyball. Loves to bike to and from work and outdoor life in general. Advisor for the Earl of Listowell, House of Lords. Lives in Aarhus and Prague.

12 Vilém Urban Po střední škole se věnoval hlavně hudbě a o něco později malbě (zejména strukturální malbě). Díky tomu začal postupně objevovat prožitky spojené s tvorbou a zajímat se také o psychologii zobrazování. Proto také původně technické vzdělání záhy vystřídal humanitně zaměřeným studiem na univerzitě, kde promoval v ateliéru arteterapie ve studijním programu psychologie. Stále převažující zájem o mezilidské vztahy ho zavedl do oblasti vzdělávání a psychoterapie, kde se řadu let věnoval individuální, skupinové a rodinné terapii a lektorské činnosti. Následně své bohaté zkušenosti využil při vedení seminářů a dalších projektů v oblasti podpory při hledání talentu, odvahy, snů a rozvoje leadershipu. Další díl svého času věnuje studiu dějin umění, vzdělávání v oblasti komunikace, konstruktivistických přístupů, koučování, četbě (hlavně Paula Watzlawicka), a aktivně hudební produkci (projekt PERSONAL ERORS).

VÝCVIK KOUČOVÁNÍ Akreditovaný vzdělávací program (ACP)

VÝCVIK KOUČOVÁNÍ Akreditovaný vzdělávací program (ACP) VÝCVIK KOUČOVÁNÍ Akreditovaný vzdělávací program (ACP) Svět je nádherná kniha, ale nemá cenu pro toho, kdo v ní neumí číst. (Carlo Goldoni) Charakteristika programu Máte před sebou pozvánku do výcviku,

Více

Kombinovaný kurz ZÁKLADY KOUČOVÁNÍ

Kombinovaný kurz ZÁKLADY KOUČOVÁNÍ Kombinovaný kurz ZÁKLADY KOUČOVÁNÍ Chcete pochopit principy a filosofii koučování, zvládnout základní metodiky a schopnost začít koučovat a využívat myšlenky koučování v živote? Tento kurz je určen pro

Více

DĚTI A DOMÁCÍ NÁSILÍ NOVÉ PERSPEKTIVY

DĚTI A DOMÁCÍ NÁSILÍ NOVÉ PERSPEKTIVY CENTRUM LOCIKA VÁS SRDEČNĚ VÍTÁ NA KONFERENCI DĚTI A DOMÁCÍ NÁSILÍ NOVÉ PERSPEKTIVY AKCE SE KONÁ POD ZÁŠTITOU MINISTERSTVA PRÁCE A SOCIÁLNÍCH VĚCÍ PROFILY VYSTUPUJÍCÍCH A ANOTACE PŘÍSPĚVKŮ PŘÍBĚH O LOCICE

Více

Program konference. Termín konání: 17. března 2016, 9.30 17.00 hodin

Program konference. Termín konání: 17. března 2016, 9.30 17.00 hodin Program konference Termín konání: 17. března 2016, 9.30 17.00 hodin Místo konání: Benediktinské opatství Panny Marie a sv. Jeronýma v Emauzích Vyšehradská 49/320, 128 00 Praha 2 Nové Město Středisko křesťanské

Více

KATEDRA SPECIÁLNÍ PEDAGOGIKY

KATEDRA SPECIÁLNÍ PEDAGOGIKY KATEDRA SPECIÁLNÍ PEDAGOGIKY Pedagogická fakulta Univerzita Palackého v Olomouci, Žižkovo nám. 5, 77140 Olomouc jitka.kralikova@upol.cz, www.ksp.upol.cz, 585635302 Studium pro Vás ideální? co takhle pedagogika

Více

SUPERVIZE JAKO NÁSTROJ DUŠEVNÍ HYGIENY U STUDENTŮ SOCIÁLNÍ PRÁCE NA ZDRAVOTNĚ SOCIÁLNÍ FAKULTĚ JIHOČESKÉ UNIVERZITY V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH

SUPERVIZE JAKO NÁSTROJ DUŠEVNÍ HYGIENY U STUDENTŮ SOCIÁLNÍ PRÁCE NA ZDRAVOTNĚ SOCIÁLNÍ FAKULTĚ JIHOČESKÉ UNIVERZITY V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH SUPERVIZE JAKO NÁSTROJ DUŠEVNÍ HYGIENY U STUDENTŮ SOCIÁLNÍ PRÁCE NA ZDRAVOTNĚ SOCIÁLNÍ FAKULTĚ JIHOČESKÉ UNIVERZITY V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH DVOŘÁČKOVÁ DAGMAR Zdravotně sociální fakulta, Jihočeská univerzita

Více

VÝCVIK KOUČOVÁNÍ Akreditovaný vzdělávací program (ACP)

VÝCVIK KOUČOVÁNÍ Akreditovaný vzdělávací program (ACP) VÝCVIK KOUČOVÁNÍ Akreditovaný vzdělávací program (ACP) Svět je nádherná kniha, ale nemá cenu pro toho, kdo v ní neumí číst. (Carlo Goldoni) Charakteristika programu Máte před sebou pozvánku do výcviku,

Více

VÝCVIK KOUČOVÁNÍ. Svět je nádherná kniha, ale nemá cenu pro toho, kdo v ní neumí číst. (Carlo Goldoni)

VÝCVIK KOUČOVÁNÍ. Svět je nádherná kniha, ale nemá cenu pro toho, kdo v ní neumí číst. (Carlo Goldoni) VÝCVIK KOUČOVÁNÍ Svět je nádherná kniha, ale nemá cenu pro toho, kdo v ní neumí číst. (Carlo Goldoni) Charakteristika programu Výcvik splňuje kritéria pro akreditaci výcviku koučů prvního stupně, tj. Akreditovaného

Více

DEN OTEVŘENÝCH DVEŘÍ. Tým Katedry psychologie

DEN OTEVŘENÝCH DVEŘÍ. Tým Katedry psychologie DEN OTEVŘENÝCH DVEŘÍ Tým Katedry psychologie DEN NÁZEV OTEVŘENÝCH KONFERENCE DVEŘÍ 2015 KRÁTCE / MÍSTO KONFERENCE CO VÁS DNES ČEKÁ I. Trocha historie II. Kdo jsme III. Typy studia a jak se k nám dostat

Více

TRÉNINK INTERNÍCH TRENÉRŮ: 5ti denní certifikovaný kurz T&CC. T&CC, s.r.o. Březen duben 2008. Nabídku zpracoval: Odborný garant:

TRÉNINK INTERNÍCH TRENÉRŮ: 5ti denní certifikovaný kurz T&CC. T&CC, s.r.o. Březen duben 2008. Nabídku zpracoval: Odborný garant: TRÉNINK INTERNÍCH TRENÉRŮ: 5ti denní certifikovaný kurz T&CC T&CC, s.r.o. Březen duben 2008 Nabídku zpracoval: Odborný garant: Mgr. Tomáš Adámek Mgr. Jakub Hermánek Akreditované centrum Institute of Leadership

Více

2.A Formulář žádosti o akreditaci vzdělávacího programu - identifikace žadatele

2.A Formulář žádosti o akreditaci vzdělávacího programu - identifikace žadatele 2.A Formulář žádosti o akreditaci vzdělávacího programu - identifikace žadatele Č. Položka ve formuláři 1 Název žadatele CARITAS Vyšší odborná škola sociální Olomouc 2 Identifikační číslo 3 Sídlo nám.

Více

OPEN MANAGEMENT AKREDITOVANÝ PROGRAM PRO TOP MANAŽERY

OPEN MANAGEMENT AKREDITOVANÝ PROGRAM PRO TOP MANAŽERY OPEN MANAGEMENT AKREDITOVANÝ PROGRAM PRO TOP MANAŽERY PROGRAM OPEN MANAGEMENT je intenzivní kurz pro TOP manažery, senior manažery a HR specialisty, kteří si chtějí osvojit vědecké či praktické znalosti

Více

Profesní životopis PhDr. Matúš Šucha, PhD.

Profesní životopis PhDr. Matúš Šucha, PhD. Profesní životopis PhDr. Matúš Šucha, PhD. Ke dni: 1. července 2015.. Matúš Šucha Strana 1 (celkem 7) Oblasti vědeckého zájmu 1. Lidský faktor v dopravě, dopravní bezpečnost a dopravní systémy 2. Dopravní

Více

Základní škola Marjánka

Základní škola Marjánka Základní škola Marjánka Historie školy The school history Roku 1910 začíná v budově na Marjánce vyučování v pěti postupných ročnících s pěti paralelními třídami. The Marjanka elementary school was established

Více

SYSTEMICKÝ VÝCVIKOVÝ PROGRAM

SYSTEMICKÝ VÝCVIKOVÝ PROGRAM SYSTEMICKÝ VÝCVIKOVÝ PROGRAM MANAGEMENT PORADENSTVÍ A KOUČOVÁNÍ VÝCHOVA A VZDĚLÁVÁNÍ OBCHOD A MARKETING SEBEŘÍZENÍ A KOMUNIKACE Nabídka TŘETÍHO ROČNÍKU veřejného výcvikového programu na rok 2015-2016 (Praha

Více

Zakladatelka institutu, lektorka, terapeutka, autorka, kouč úspěchu

Zakladatelka institutu, lektorka, terapeutka, autorka, kouč úspěchu Zakladatelka institutu, lektorka, terapeutka, autorka, kouč úspěchu Dobrý den, přátelé a známí mi už přes 20 let říkají Sindy (neděste se, není to nijak uměle vypočítané či pracovně vytvořené jméno...k

Více

INTERNATIONAL STUDY PROGRAMMES

INTERNATIONAL STUDY PROGRAMMES INTERNATIONAL STUDY PROGRAMMES Velká Británie International Study Programmes organizuje kurzy pro učitele anglického jazyka ve 12 destinacích ve Velké Británii. Některé kurzy vede Dr. Diana Hicks, spoluautorka

Více

VÝCVIK KOUČOVÁNÍ. Svět je nádherná kniha, ale nemá cenu pro toho, kdo v ní neumí číst. (Carlo Goldoni)

VÝCVIK KOUČOVÁNÍ. Svět je nádherná kniha, ale nemá cenu pro toho, kdo v ní neumí číst. (Carlo Goldoni) VÝCVIK KOUČOVÁNÍ Svět je nádherná kniha, ale nemá cenu pro toho, kdo v ní neumí číst. (Carlo Goldoni) Charakteristika programu Máte před sebou pozvánku do výcviku, který splňuje kritéria pro akreditaci

Více

Význam supervize v sociální oblasti. Ostrava, 28.4.2011 Zuzana Havrdová www.fhs.cuni.cz/supervize

Význam supervize v sociální oblasti. Ostrava, 28.4.2011 Zuzana Havrdová www.fhs.cuni.cz/supervize Význam supervize v sociální oblasti Ostrava, 28.4.2011 Zuzana Havrdová www.fhs.cuni.cz/supervize Obsah prezentace Vztah supervize k sociální oblasti v historii a současnosti Předpoklady a podmínky pro

Více

2.A Formulář žádosti o akreditaci vzdělávacího programu - identifikace žadatele

2.A Formulář žádosti o akreditaci vzdělávacího programu - identifikace žadatele 2.A Formulář žádosti o akreditaci vzdělávacího programu - identifikace žadatele Č. Položka ve formuláři 1 Název žadatele CARITAS Vyšší odborná škola sociální Olomouc 2 Identifikační číslo 3 Sídlo nám.

Více

SMLOUVA O ÚČASTI V PSYCHOTERAPEUTICKÉM VÝCVIKU V LOGOTERAPII A EXISTENCIÁLNÍ ANALÝZE

SMLOUVA O ÚČASTI V PSYCHOTERAPEUTICKÉM VÝCVIKU V LOGOTERAPII A EXISTENCIÁLNÍ ANALÝZE SMLOUVA O ÚČASTI V PSYCHOTERAPEUTICKÉM VÝCVIKU V LOGOTERAPII A EXISTENCIÁLNÍ ANALÝZE Smluvní strany Organizátor Název IPIPAPP, spol. s r.o. Sídlo J. Glazarové 9e, Olomouc 779 00 Zástupce Doc. PhDr. Vladimír

Více

Pozvánka. Koučink ve výchově a vzdělávání

Pozvánka. Koučink ve výchově a vzdělávání Pozvánka Kurz: Koučink ve výchově a vzdělávání v rámci projektu Bildungskooperationen in der Grenzregion Spolupráce v přeshraničním regionu v oblasti vzdělávání BIG číslo projektu: ATCZ5 Realizace kurzu:

Více

Rozvoj zaměstnanců metodou koučování se zohledněním problematiky kvality

Rozvoj zaměstnanců metodou koučování se zohledněním problematiky kvality Univerzita Karlova v Praze Filozofická fakulta Katedra andragogiky a personálního řízení studijní obor andragogika studijní obor pedagogika Veronika Langrová Rozvoj zaměstnanců metodou koučování se zohledněním

Více

Vážení uchazeči o studium na Pedagogické fakultě Univerzity Palackého v Olomouci,

Vážení uchazeči o studium na Pedagogické fakultě Univerzity Palackého v Olomouci, Vážení uchazeči o studium na Pedagogické fakultě Univerzity Palackého v Olomouci, vítáme Vás na Ústavu pedagogiky a sociálních studií. www.upss.cz Proč si vybrat ke svému studiu Olomouc Pedagogickou fakultu

Více

VÝCVIK KOUČOVÁNÍ Akreditovaný vzdělávací program (ACP)

VÝCVIK KOUČOVÁNÍ Akreditovaný vzdělávací program (ACP) VÝCVIK KOUČOVÁNÍ Akreditovaný vzdělávací program (ACP) Svět je nádherná kniha, ale nemá cenu pro toho, kdo v ní neumí číst. (Carlo Goldoni) Charakteristika programu Máte před sebou pozvánku do výcviku,

Více

Katalog otevřených kurzů

Katalog otevřených kurzů 2016 Jeseniova 47 Praha 3 Katalog otevřených kurzů GAUDIA Institut, s. r. o. Psychoterapeutické centrum Kurzy psychoterapeutických dovedností P1 P2 Z1 Z2 Reflektování v praxi psychoterapeutického rozhovoru

Více

NADSTAVBOVÝ KURZ PRO KOUČE

NADSTAVBOVÝ KURZ PRO KOUČE NADSTAVBOVÝ KURZ PRO KOUČE Obsah kurzu Jak rozjet koučovací kulturu ve firmách Koučink má v dnešní době již své pevné místo v oblasti vzdělávacích a rozvojových aktivit pro zaměstnance. Firmy někdy nahodile,

Více

VÝCVIK KOUČOVÁNÍ. Akreditovaný vzdělávací program (ACP)

VÝCVIK KOUČOVÁNÍ. Akreditovaný vzdělávací program (ACP) VÝCVIK KOUČOVÁNÍ Akreditovaný vzdělávací program (ACP) " neb zrovna tam, kde pojmy chybí, v čas příhodný lze slovo uplatnit. Slovy se síla v půtce měří, ze slov se krásně systém zmotá "Šedá, můj příteli,

Více

OPEN MANAGEMENT AKREDITOVANÝ PROGRAM PRO TOP MANAŽERY

OPEN MANAGEMENT AKREDITOVANÝ PROGRAM PRO TOP MANAŽERY OPEN MANAGEMENT AKREDITOVANÝ PROGRAM PRO TOP MANAŽERY PROGRAM OPEN MANAGEMENT je intenzivní kurz pro TOP manažery, senior manažery a HR specialisty, kteří si chtějí osvojit vědecké či praktické znalosti

Více

VŠEOBECNÁ TÉMATA PRO SOU Mgr. Dita Hejlová

VŠEOBECNÁ TÉMATA PRO SOU Mgr. Dita Hejlová VŠEOBECNÁ TÉMATA PRO SOU Mgr. Dita Hejlová VZDĚLÁVÁNÍ V ČR VY_32_INOVACE_AH_3_03 OPVK 1.5 EU peníze středním školám CZ.1.07/1.500/34.0116 Modernizace výuky na učilišti Název školy Název šablony Předmět

Více

TRANSFORMAČNÍ KOUČOVÁNÍ JAKO NÁSTROJ ROZVOJE LEADERSHIPU

TRANSFORMAČNÍ KOUČOVÁNÍ JAKO NÁSTROJ ROZVOJE LEADERSHIPU TRANSFORMAČNÍ KOUČOVÁNÍ JAKO NÁSTROJ ROZVOJE LEADERSHIPU TRANSFORMAČNÍ KOUČOVÁNÍ JAKO NÁSTROJ ROZVOJE LEADERSHIPU Proč je nyní důležitý LEADERSHIP? Trendy v koučování Výzvy transformačního koučování Příklady

Více

NADSTAVBOVÝ KURZ PRO KOUČE II

NADSTAVBOVÝ KURZ PRO KOUČE II NADSTAVBOVÝ KURZ PRO KOUČE II Obsah kurzu Jak rozjet koučovací kulturu ve firmách Koučink má v dnešní době již své pevné místo v oblasti vzdělávacích a rozvojových aktivit pro zaměstnance. Firmy někdy

Více

Katalog otevřených kurzů

Katalog otevřených kurzů 2016 Jeseniova 47 Praha 3 Katalog otevřených kurzů GAUDIA Institut, s. r. o. Psychoterapeutické centrum Kurzy psychoterapeutických dovedností P1 P2 Z1 Z2 Reflektování v praxi psychoterapeutického rozhovoru

Více

Kurz rodinného poradenství pro pracovníky pomáhajících profesí

Kurz rodinného poradenství pro pracovníky pomáhajících profesí Kurz je doporučen odbornou radou SOFT (Society of Family Therapy) v rámci tzv. malých programů. Kurz je akreditován MPSV. Východiska kurzu : Základním východiskem rodinného poradenství/terapie je předpoklad,

Více

INTEGRACE KLIENTŮ ZE ZAŘÍZENÍ PRO VÝKON ÚSTAVNÍ VÝCHOVY DO SPOLEČNOSTI ZKUŠENOSTI Z POHLEDU PRACOVNÍKA TOHOTO TYPU ZAŘÍZENÍ

INTEGRACE KLIENTŮ ZE ZAŘÍZENÍ PRO VÝKON ÚSTAVNÍ VÝCHOVY DO SPOLEČNOSTI ZKUŠENOSTI Z POHLEDU PRACOVNÍKA TOHOTO TYPU ZAŘÍZENÍ INTEGRACE KLIENTŮ ZE ZAŘÍZENÍ PRO VÝKON ÚSTAVNÍ VÝCHOVY DO SPOLEČNOSTI ZKUŠENOSTI Z POHLEDU PRACOVNÍKA TOHOTO TYPU ZAŘÍZENÍ Soňa Křížová Abstrakt Příspěvek seznamuje s praktickými zkušenostmi pracovníka

Více

Infogram: Nová platforma pro podporu informačního vzdělávání

Infogram: Nová platforma pro podporu informačního vzdělávání Infogram: Nová platforma pro podporu informačního vzdělávání Bc. Eva DOHNÁLKOVÁ Česká zemědělská univerzita v Praze, Studijní a informační centrum dohnalko@sic.czu.cz PhDr. Hana LANDOVÁ, Ph.D. Česká zemědělská

Více

INFORMACE PRO ŘÍDÍCÍ PRACOVNÍKY VE ŠKOLSTVÍ Č. 6/2011

INFORMACE PRO ŘÍDÍCÍ PRACOVNÍKY VE ŠKOLSTVÍ Č. 6/2011 INFORMACE PRO ŘÍDÍCÍ PRACOVNÍKY VE ŠKOLSTVÍ Č. 6/2011 Výběrová rešerše z Pedagogické bibliografické databáze. Plné texty článků lze objednat v elektronické podobě prostřednictvím elektronické pedagogické

Více

2.A Formulář žádosti o akreditaci vzdělávacího programu - identifikace žadatele

2.A Formulář žádosti o akreditaci vzdělávacího programu - identifikace žadatele 2.A Formulář žádosti o akreditaci vzdělávacího programu - identifikace žadatele Č. Položka ve formuláři 1 Název žadatele CARITAS Vyšší odborná škola sociální Olomouc 2 Identifikační číslo 3 Sídlo Nám.

Více

Bělohorská 39. 169 00 Praha 6. www.cooperation.cz

Bělohorská 39. 169 00 Praha 6. www.cooperation.cz V Praze 7. dubna 2015 SPOLUPRÁCE s.r.o. Bělohorská 39 169 00 Praha 6 www.cooperation.cz Odborná garantka: PhDr. Naďa Grosamová Zpracovala: Mgr. Barbora Meixnerová Koučování v manažerské praxi Proč zvolit

Více

Rozvojový program SYSTÉMOVÉ MYŠLENÍ PRO MANAŽERY

Rozvojový program SYSTÉMOVÉ MYŠLENÍ PRO MANAŽERY Rozvojový program SYSTÉMOVÉ MYŠLENÍ PRO MANAŽERY Motto: Kde je moudrost, kterou jsme ztratili znalostmi? Kde jsou znalosti, které jsme ztratili informacemi? (T. S. Eliot) Co program přináší? Pochopíte,

Více

SPOLUPRÁCE - KOORDINÁTOR/KA ZAHRANIČNÍCH KURZŮ

SPOLUPRÁCE - KOORDINÁTOR/KA ZAHRANIČNÍCH KURZŮ Volná místa KOORDINÁTOR/KA JAZYKOVÉ VÝUKY A OBCHODU (Plzeň) Koordinátor/ka je pravá ruka naší manažerky pobočky, se kterou rád/a a ochotně spolupracuje a sdílí úspěchy. Je člověk, který: je systematický

Více

SYSTEMICKÉ KOUČOVÁNÍ A MANAGEMENT

SYSTEMICKÉ KOUČOVÁNÍ A MANAGEMENT VÝCVIKOVÝ PROGRAM SYSTEMICKÉ KOUČOVÁNÍ A MANAGEMENT Nabídka TŘETÍHO ROČNÍKU veřejného výcvikového programu na rok 2014-2015 (Praha - západ) PROFIL SPOLEČNOSTI V roce 2010 se Extima CZ, s.r.o. stala nástupcem

Více

PŘEHLED PSYCHOLOGICKÉHO PORADENSTVÍ NA VŠ V ČR. 1. Obecný přehled poskytování psychologického poradenství na VŠ v ČR

PŘEHLED PSYCHOLOGICKÉHO PORADENSTVÍ NA VŠ V ČR. 1. Obecný přehled poskytování psychologického poradenství na VŠ v ČR PŘEHLED PSYCHOLOGICKÉHO PORADENSTVÍ NA VŠ V ČR Předkládaná zpráva přináší výsledky výzkumu mapujícího psychologické poradenství poskytovaného na českých vysokých školách. Jeho cílem bylo zjistit, jaké

Více

ROZVOJOVÝ PROGRAM PRO VEDOUCÍ PRACOVNÍKY A PEDAGOGY MŠ

ROZVOJOVÝ PROGRAM PRO VEDOUCÍ PRACOVNÍKY A PEDAGOGY MŠ ROZVOJOVÝ PROGRAM PRO VEDOUCÍ PRACOVNÍKY A PEDAGOGY MŠ REALIZAČNÍ MANUÁL Hlavním tématem programu je osobnostní a sociální rozvoj vedoucích pracovníků a pedagogů (především mateřských škol), kteří po absolvování

Více

KATALOG VZDĚLÁVACÍCH AKCÍ PODZIM ZIMA 2006

KATALOG VZDĚLÁVACÍCH AKCÍ PODZIM ZIMA 2006 KATALOG VZDĚLÁVACÍCH AKCÍ PODZIM ZIMA 2006 CENTRUM I.E.S. Institut vzdělávání v oblasti drogových závislostí Sdružení Podané ruce, o.s. Hapalova 22, Brno www.podaneruce.cz ies@podaneruce.cz Sdružení Podané

Více

To zrcadlo je ve skutečnosti okno aneb Na co se díváme a co vidíme, když supervidujeme Bohumila Baštecká, Milan Kinkor Supervize obecně

To zrcadlo je ve skutečnosti okno aneb Na co se díváme a co vidíme, když supervidujeme Bohumila Baštecká, Milan Kinkor Supervize obecně Pohled vzdělavatele v oblasti supervize: To zrcadlo je ve skutečnosti okno aneb Na co se díváme a co vidíme, když supervidujeme Bohumila Baštecká, Milan Kinkor Supervize obecně Supervize znamená nadhled

Více

Určeno pro Obsah Počet vyučovacích hodin (1VH = 45 min) ZŠ, SŠ, SOU, G

Určeno pro Obsah Počet vyučovacích hodin (1VH = 45 min) ZŠ, SŠ, SOU, G Název akce, Číslo akreditace MŠMT Spice Your English Lessons I Jak na jazykové dovednosti v angličtině I (mluvení a poslech) Jak na angličtinu pro nejmenší Big C or small c culture? Cizí jazyk Určeno pro

Více

Gestalt Academy. školní rok 2016

Gestalt Academy. školní rok 2016 Gestalt Academy školní rok 2016 Organizační informace Místo: není-li uvedeno jinak pak Centrum Alivio, Praze 6, Badeniho 1, nedaleko metra Hradčanská zvonek skupinová místnost. Čas: od 9 17 (6 8 výukových

Více

Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/34.0036 Název projektu: Inovace a individualizace výuky

Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/34.0036 Název projektu: Inovace a individualizace výuky Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/34.0036 Název projektu: Inovace a individualizace výuky Autor: Mgr. Libuše Matulová Název materiálu: Education Označení materiálu: VY_32_INOVACE_MAT27 Datum vytvoření: 10.10.2013

Více

Základy komplexního psychosomatického přístupu VII.

Základy komplexního psychosomatického přístupu VII. Pozvánka na komorní odbornou konferenci Základy komplexního psychosomatického přístupu VII. Vzdělávací akce je pořádaná dle Stavovského předpisu ČLK č. 16. Přednášející: MUDR. BARBORA BRANNÁ, MGR. KLÁRA

Více

Profesní životopis PhDr. Matúš Šucha, PhD.

Profesní životopis PhDr. Matúš Šucha, PhD. Profesní životopis PhDr. Matúš Šucha, PhD. Ke dni: 1. ledna 2013.. Matúš Šucha Strana 1 (celkem 6) Oblasti vědeckého zájmu 1. Dopravní psychologie 2. HMI human machine interface, ITS v dopravě 3. Lidský

Více

VÝCVIK KOUČOVÁNÍ. Akreditovaný vzdělávací program (ACP)

VÝCVIK KOUČOVÁNÍ. Akreditovaný vzdělávací program (ACP) VÝCVIK KOUČOVÁNÍ Akreditovaný vzdělávací program (ACP) " neb zrovna tam, kde pojmy chybí, v čas příhodný lze slovo uplatnit. Slovy se síla v půtce měří, ze slov se krásně systém zmotá "Šedá, můj příteli,

Více

Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy společně s Národním institutem dětí a mládeže od 1. dubna 2009 realizují národní projekt s názvem: Klíče

Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy společně s Národním institutem dětí a mládeže od 1. dubna 2009 realizují národní projekt s názvem: Klíče Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy společně s Národním institutem dětí a mládeže od 1. dubna 2009 realizují národní projekt s názvem: Klíče pro život Rozvoj klíčových kompetencí v zájmovém a

Více

Manuál reflektující zkušenosti a shrnující příležitosti a výhody stínování

Manuál reflektující zkušenosti a shrnující příležitosti a výhody stínování Manuál reflektující zkušenosti a shrnující příležitosti a výhody stínování Zpracoval realizační tým pod vedením Martina Dobeše 30. 6. 2014 1 Obsah: Pro koho je určen tento manuál? Co bylo cílem projektu?

Více

Matúš Šucha: Profesní životopis. Profesní životopis. PhDr. Matúš Šucha, Ph. D. Ke dni: 2. září Matúš Šucha. Strana 1 (celkem 6)

Matúš Šucha: Profesní životopis. Profesní životopis. PhDr. Matúš Šucha, Ph. D. Ke dni: 2. září Matúš Šucha. Strana 1 (celkem 6) Profesní životopis PhDr. Matúš Šucha, Ph. D. Ke dni: 2. září 2011.. Matúš Šucha Strana 1 (celkem 6) Oblasti vědeckého zájmu 1. psychologie práce, organizace a řízení 2. koučink a manažerské poradenství

Více

INTERNATIONAL STUDY PROGRAMMES

INTERNATIONAL STUDY PROGRAMMES INTERNATIONAL STUDY PROGRAMMES Velká Británie International Study Programmes organizuje kurzy pro učitele anglického jazyka ve 12 destinacích ve Velké Británii. Některé kurzy vede Dr. Diana Hicks, spoluautorka

Více

PROFIL KOUČE ALEXANDRA KNOBLOCHOVÁ. "Směr, jakým vítr vane sice nezměníte, ale zcela jistě můžete změnit směr svých plachet"

PROFIL KOUČE ALEXANDRA KNOBLOCHOVÁ. Směr, jakým vítr vane sice nezměníte, ale zcela jistě můžete změnit směr svých plachet PROFIL KOUČE ALEXANDRA KNOBLOCHOVÁ "Směr, jakým vítr vane sice nezměníte, ale zcela jistě můžete změnit směr svých plachet" Změna je život, K Lesu 345, 142 00 Praha 4, tel: +420777 350 612, PROFIL KOUČE

Více

Vzdělávací institut Středočeského kraje. Projekt Profesním vzděláváním ke kvalitě termínový kalendář projektových kurzů... 8

Vzdělávací institut Středočeského kraje. Projekt Profesním vzděláváním ke kvalitě termínový kalendář projektových kurzů... 8 Obsah Obsah Obsah... 3 Úvod... 5 Jak pracovat s katalogem... 6 Profesním vzděláváním ke kvalitě... 7 Projekt Profesním vzděláváním ke kvalitě termínový kalendář projektových kurzů... 8 Projekt Profesním

Více

INTERNATIONAL STUDY PROGRAMMES

INTERNATIONAL STUDY PROGRAMMES INTERNATIONAL STUDY PROGRAMMES Velká Británie International Study Programmes organizuje kurzy pro učitele anglického jazyka ve 12 destinacích ve Velké Británii. Některé kurzy vede Dr. Diana Hicks, spoluautorka

Více

Matúš Šucha: Profesní životopis. Profesní životopis. PhDr. Matúš Šucha, Ph. D. Ke dni: 5. července Matúš Šucha. Strana 1 (celkem 7)

Matúš Šucha: Profesní životopis. Profesní životopis. PhDr. Matúš Šucha, Ph. D. Ke dni: 5. července Matúš Šucha. Strana 1 (celkem 7) Profesní životopis PhDr. Matúš Šucha, Ph. D. Ke dni: 5. července 2012.. Matúš Šucha Strana 1 (celkem 7) Oblasti vědeckého zájmu 1. Dopravní psychologie, lidský faktor v dopravě, 2. koučink a manažerské

Více

- 1 - VYSOKÁ ŠKOLA TĚLESNÉ VÝCHOVY A SPORTU PALESTRA SPOL. S R. O. Požadavky ke Státní závěrečné bakalářské zkoušce

- 1 - VYSOKÁ ŠKOLA TĚLESNÉ VÝCHOVY A SPORTU PALESTRA SPOL. S R. O. Požadavky ke Státní závěrečné bakalářské zkoušce - 1 - VYSOKÁ ŠKOLA TĚLESNÉ VÝCHOVY A SPORTU PALESTRA SPOL. S R. O. Požadavky ke Státní závěrečné bakalářské zkoušce Studijní obor: Sportovní a volnočasový pedagog Tematické okruhy SZZKb: I. DIDAKTIKA TV

Více

Tento materiál byl vytvořen v rámci projektu Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost.

Tento materiál byl vytvořen v rámci projektu Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost. Tento materiál byl vytvořen v rámci projektu Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost. Projekt MŠMT ČR Číslo projektu Název projektu školy Klíčová aktivita III/2 EU PENÍZE ŠKOLÁM CZ.1.07/1.4.00/21.2146

Více

PERFORMANCE TUNING COACHING

PERFORMANCE TUNING COACHING PERFORMANCE TUNING COACHING PRAKTICKÝ VÝCVIK JE SOUČÁSTÍ PERFORMANCE TUNING ACADEMY na ISBM při Vysoké škole ekonomické v Praze, nám. W. Churchilla 4-130 67 Praha Obsah a struktura výcviku PERFORMANCE

Více

FIREMNÍ KOUČOVÁNÍ. Nabídka veřejného výcvikového programu na rok 2012 / 2013

FIREMNÍ KOUČOVÁNÍ. Nabídka veřejného výcvikového programu na rok 2012 / 2013 VÝCVIKOVÝ PROGRAM FIREMNÍ KOUČOVÁNÍ Nabídka veřejného výcvikového programu na rok 2012 / 2013 20. července 2012 OBSAH PROFIL SPOLEČNOSTI... 3 PORTFOLIO... 4 PRODUKTY RÁMCOVÉ ROZDĚLENÍ... 5 VÝCVIKOVÝ PROGRAM

Více

Metody sociální práce 3 P H D R. H A N A P A Z L A R O V Á, P H. D

Metody sociální práce 3 P H D R. H A N A P A Z L A R O V Á, P H. D Metody sociální práce 3 P H D R. H A N A P A Z L A R O V Á, P H. D Opáčko Co spadá do neverbální komunikace? Jaké jsou techniky aktivního naslouchání? Nejčastější chyby v naslouchání Co nás dnes čeká?

Více

připravilo pro své klienty nabídku aktivit na období 2012/2013.

připravilo pro své klienty nabídku aktivit na období 2012/2013. VZDĚLÁVACÍ A ZÁJMOVÉ AKTIVITY 2012/2013 připravilo pro své klienty nabídku aktivit na období 2012/2013. Na následujících stránkách najdete zájmové, vzdělávací a společenské aktivity, které budeme realizovat

Více

Kouč světové úrovně WORLD BUSINESS COACH LEVEL 2

Kouč světové úrovně WORLD BUSINESS COACH LEVEL 2 Kouč světové úrovně WORLD BUSINESS COACH LEVEL 2 Jediný ve střední Evropě WORLD BUSINESS COACH LEVEL 2, program od Made in Czechoslovakia s.r.o., je unikátním vzdělávacím programem pro kouče, který jako

Více

Můj Leadership aneb příběh síly a odvahy OTEVŘENÁ LEADERSHIP AKADEMIE

Můj Leadership aneb příběh síly a odvahy OTEVŘENÁ LEADERSHIP AKADEMIE Můj Leadership aneb příběh síly a odvahy OTEVŘENÁ LEADERSHIP AKADEMIE V mezidobí online práce se skupinou MŮJ LEADERSHIP Úvod Jsme jedineční, všude se o tom mluví. Tak proč nám všichni říkají, co musíme

Více

STANDARD č.10 Pečovatelská služba OASA Opava o.p.s. Pečovatelská služba OASA Opava

STANDARD č.10 Pečovatelská služba OASA Opava o.p.s. Pečovatelská služba OASA Opava Pečovatelská služba OASA Opava Provozovatel: Sídlo: Raduň, Poštovní 239, 74761, IČ 26839857, Spisová značka: O 181 vedená u rejstříkového soudu v Ostravě Číslo registrované sociální služby: 3941485 Standard

Více

Třinácté komnaty dětské duše Violet Oaklander (Co všechno děti zbožňují a co paní Violet ráda dělá)

Třinácté komnaty dětské duše Violet Oaklander (Co všechno děti zbožňují a co paní Violet ráda dělá) Třinácté komnaty dětské duše Violet Oaklander (Co všechno děti zbožňují a co paní Violet ráda dělá) (Recenze - Mgr. J. Šupa) Kniha nese podtitul - průvodce světem vašeho dítěte a už obrázek na obalu slibuje,

Více

Co vím o Ázerbájdžánu?

Co vím o Ázerbájdžánu? Ministerstvo mládeže a sportu Ázerbájdžánské republiky Ministerstvo zahraničních věcí Ázerbájdžánské republiky Velvyslanectví Ázerbájdžánské republiky v Praze ve spolupráci s Centrem ázerbájdžánských a

Více

Quality Assurance in Adult Learning. RNDr. Jitka Kunčarová. Vysoká škola podnikání, a.s E-mail: Ujitka.kuncarova@vsp.cz

Quality Assurance in Adult Learning. RNDr. Jitka Kunčarová. Vysoká škola podnikání, a.s E-mail: Ujitka.kuncarova@vsp.cz 0BZAJIŠŤOVÁNÍ KVALITY VE VZDĚLÁVÁNÍ DOSPĚLÝCH Quality Assurance in Adult Learning RNDr. Jitka Kunčarová Vysoká škola podnikání, a.s E-mail: Ujitka.kuncarova@vsp.cz 1BAbstrakt Pro zajišťování kvality vzdělávání

Více

Prohlubování psychologických kompetencí pedagogických pracovníků II.

Prohlubování psychologických kompetencí pedagogických pracovníků II. Tato příloha řeší rozpracování následujících vzdělávacích programů: 1. Prohlubování psychologických kompetencí pedagogických pracovníků II. 2. Efektivní učení žáka se speciálními vzdělávacími potřebami

Více

PS / DVOUOBOROVÉ MAGISTERSKÉ MEZIFAKULTNÍ STUDIUM PREZENČNÍ (učitelství TV-PS)

PS / DVOUOBOROVÉ MAGISTERSKÉ MEZIFAKULTNÍ STUDIUM PREZENČNÍ (učitelství TV-PS) PSYCHOLOGIE PS / DVOUOBOROVÉ MAGISTERSKÉ MEZIFAKULTNÍ STUDIUM PREZENČNÍ (učitelství TV-PS) PS I. cyklus (6 semestrů) realizace 001. Filozofie (spol. základ) 2/- 2/- Zk 201. Základy pedagogiky Vališová

Více

360 hodnocení vedoucích pracovníků školy. na základní či střední škole

360 hodnocení vedoucích pracovníků školy. na základní či střední škole 360 hodnocení vedoucích pracovníků školy na základní či střední škole /1 OBSAH NABÍDKY /02 Popis metody /03 Odborné zajištění /05 Cenová nabídka POPIS METODY 1. 360 hodnocení vedoucích pracovníků (360

Více

Výcvik komunikačních dovedností VIII. VOŠ sociální práce - kombinované. Počet hodin přednášek za týden/celkem:

Výcvik komunikačních dovedností VIII. VOŠ sociální práce - kombinované. Počet hodin přednášek za týden/celkem: Výcvik komunikačních dovedností VIII. VOŠ sociální práce - kombinované Vzdělávací program: Mgr. Kateřina Schmidová Počet hodin přednášek za týden/celkem: 10 hod. letní Požadavky na docházku v % 80 % Testy

Více

Univerzita Karlova v Praze. Pedagogická fakulta DIPLOMOVÁ PRÁCE. Úloha asistenta pedagoga při podpoře žáků s překážkami v učení

Univerzita Karlova v Praze. Pedagogická fakulta DIPLOMOVÁ PRÁCE. Úloha asistenta pedagoga při podpoře žáků s překážkami v učení Univerzita Karlova v Praze Pedagogická fakulta Katedra primární pedagogiky DIPLOMOVÁ PRÁCE Úloha asistenta pedagoga při podpoře žáků s překážkami v učení The role of a teaching assistant in the matter

Více

Olympijská stipendia

Olympijská stipendia Olympijská stipendia Společný projekt Českého olympijského výboru a Vysoké školy ekonomie a managementu VYSOKÁ ŠKOLA EKONOMIE A MANAGEMENTU Studium všem! 1 www.vsem.cz ww w ww w..v.vs vse em m.cz..ccz

Více

Profesní životopis PhDr. Matúš Šucha, PhD.

Profesní životopis PhDr. Matúš Šucha, PhD. Profesní životopis PhDr. Matúš Šucha, PhD. Ke dni: 1. července 2013.. Matúš Šucha Strana 1 (celkem 6) Oblasti vědeckého zájmu 1. Lidský faktor v dopravě, dopravní bezpečnost a dopravní systémy 2. Dopravní

Více

ČESKÁ ŠKOLNÍ INSPEKCE. Inspekční zpráva

ČESKÁ ŠKOLNÍ INSPEKCE. Inspekční zpráva ČESKÁ ŠKOLNÍ INSPEKCE Inspektorát Pardubice Inspekční zpráva Pedagogicko-psychologická poradna, Pardubice-Polabiny, Družby 334 Družby 334, 530 09 Pardubice-Polabiny Identifikátor: 600 034 003 Termín konání

Více

Počítačové kognitivní technologie ve výuce geometrie

Počítačové kognitivní technologie ve výuce geometrie Počítačové kognitivní technologie ve výuce geometrie Jiří Vaníček Univerzita Karlova v Praze - Pedagogická fakulta 2009 Počítačové kognitivní technologie ve výuce geometrie Abstrakt Kniha se zabývá využíváním

Více

Několik obecných úvah o poradenství a koučování. www.andragogos.cz

Několik obecných úvah o poradenství a koučování. www.andragogos.cz Několik obecných úvah o poradenství a koučování www.andragogos.cz Život a svět kolem nás Tempo, jakým se vyvíjí a mění společnost i svět kolem nás se zrychluje! Změny kladou velké nároky na každého jednotlivce

Více

Brief Coaching Koučování zaměřené na řešení

Brief Coaching Koučování zaměřené na řešení BRIEF COACHING KOUČOVÁNÍ ZAMĚŘENÉ NA ŘEŠENÍ (126 h) Je to jednoduché, ale nikoli snadné. (Steve de Shazer) Jedná se o první a jediný výcvik v koučování zaměřeném na řešení v ČR, navíc s ACTP akreditací

Více

Vážení uchazeči o studium na Pedagogické fakultě Univerzity Palackého v Olomouci,

Vážení uchazeči o studium na Pedagogické fakultě Univerzity Palackého v Olomouci, Vážení uchazeči o studium na Pedagogické fakultě Univerzity Palackého v Olomouci, vítáme Vás na Ústavu pedagogiky a sociálních studií. www.upss.cz Proč si vybrat ke svému studiu Olomouc Pedagogickou fakultu

Více

Studijní programy akreditované na Univerzitě J. E. Purkyně v Ústí nad Labem. poslední aktualizace:

Studijní programy akreditované na Univerzitě J. E. Purkyně v Ústí nad Labem. poslední aktualizace: Studijní programy akreditované na Univerzitě J. E. Purkyně v Ústí nad Labem poslední aktualizace: 24. 08. 2016 Kód programu Fakulta sociálně ekonomická UJEP B 6202 B 6208 B 6731 N 6202 N 6208 N 6731 P

Více

Matúš Šucha: Profesní životopis. Profesní životopis. PhDr. Matúš Šucha, Ph. D. Ke dni: 18. ledna 2011. Matúš Šucha. Strana 1 (celkem 6)

Matúš Šucha: Profesní životopis. Profesní životopis. PhDr. Matúš Šucha, Ph. D. Ke dni: 18. ledna 2011. Matúš Šucha. Strana 1 (celkem 6) Profesní životopis PhDr. Matúš Šucha, Ph. D. Ke dni: 18. ledna 2011.. Matúš Šucha Strana 1 (celkem 6) Oblasti vědeckého zájmu 1. psychologie práce, organizace a řízení 2. dopravní psychologie 3. primární

Více

Zadávací dokumentace. Pořádání kurzů CELTA a DELTA pro lektory cizích jazyků v Ostravě

Zadávací dokumentace. Pořádání kurzů CELTA a DELTA pro lektory cizích jazyků v Ostravě Zadávací dokumentace na Pořádání kurzů CELTA a DELTA pro lektory cizích jazyků v Ostravě Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a Státním rozpočtem ČR OBSAH: 1. Základní údaje 2. Identifikace

Více

VÝCVIK KOUČOVÁNÍ. Akreditovaný vzdělávací program (ACP)

VÝCVIK KOUČOVÁNÍ. Akreditovaný vzdělávací program (ACP) VÝCVIK KOUČOVÁNÍ Akreditovaný vzdělávací program (ACP) " neb zrovna tam, kde pojmy chybí, v čas příhodný lze slovo uplatnit. Slovy se síla v půtce měří, ze slov se krásně systém zmotá "Šedá, můj příteli,

Více

Human resources in the labour market

Human resources in the labour market Human resources in the labour market Education and the labour market in the Czech Republic Ing. Monika DAVIDOVÁ, Ph.D. Content Historical overview of the school system, institutional support, education

Více

Výcvik v SF Supervize a koučování

Výcvik v SF Supervize a koučování NA ŘEŠENÍ ZAMĚŘENÁ SUPERVIZE A KOUČOVÁNÍ (430 h) Je to jednoduché, ale nikoli snadné. (Steve de Shazer) Jedná se o jediný supervizní výcvik v přístupu zaměřeném na řešení (solution-focused approach) v

Více

World Business coach level 2

World Business coach level 2 World Business coach level 2 Jediný ve střední Evropě WORLD BUSINESS COACH LEVEL 2, program od Made in Czechoslovakia s.r.o., je unikátním vzdělávacím programem pro kouče, který jako jediný ve střední

Více

INFORMACE PRO ŘÍDÍCÍ PRACOVNÍKY VE ŠKOLSTVÍ

INFORMACE PRO ŘÍDÍCÍ PRACOVNÍKY VE ŠKOLSTVÍ INFORMACE PRO ŘÍDÍCÍ PRACOVNÍKY VE ŠKOLSTVÍ Č. 1 /2009 Výběrová rešerše z Pedagogické bibliografické databáze Plné texty článků lze objednat v elektronické podobě prostřednictvím elektronické pedagogické

Více

Domov pro seniory Tovačov. příspěvková organizace. Vzdělávací plán organizace

Domov pro seniory Tovačov. příspěvková organizace. Vzdělávací plán organizace Domov pro seniory Tovačov příspěvková organizace Vzdělávací plán organizace 2013-2016 Obsah str. 3 str. 3 1. Základní údaje o organizaci 2. Současný stav a struktura pracovníků str. 4 2.1 ekonomicko-provozní

Více

University College Birmingham

University College Birmingham Proč UCB Patříme do TOP 20 univerzit na světě podle hodnocení našich studentů Nikdy nebudete začínat před 9 hodinou ráno Výuka jen 3 x v týdnu = dostatek času na práci při studiu Žádná Matematika 5 měsíců

Více

Profesní standardy pro učitele z Queenslandu

Profesní standardy pro učitele z Queenslandu Profesní standardy pro učitele z Queenslandu Richard Veleta Partnerství TTnet ČR Národní ústav odborného vzdělávání konference Potřebujeme profesní standard učitelů odborných předmětů a odborného výcviku?

Více

75-07 Specializace v pedagogice. Hudební teorie a pedagogika

75-07 Specializace v pedagogice. Hudební teorie a pedagogika Pedagogická fakulta Univerzity Palackého v Olomouci Žižkovo nám. 5, 771 40 Olomouc Doktorský studijní program: 75-07 Specializace v pedagogice oboru Hudební teorie a pedagogika Program se řídí Zákonem

Více

LGBT mládež a diskriminace Olga Pechová

LGBT mládež a diskriminace Olga Pechová LGBT mládež a diskriminace Olga Pechová V posledních letech se začíná mluvit o právech homosexuálních lidí.v souladu s právem EU již jsou právní normy na ochranu této minority před diskriminací začleňovány

Více

Dílčí část 1 Rozvojové aktivity pro pracovníky v sociálních službách

Dílčí část 1 Rozvojové aktivity pro pracovníky v sociálních službách Příloha č. 1 SPECIFIKACE VZDĚLÁVACÍCH POTŘEB Níže uvedené obsahy jednotlivých kurzů jsou pouze orientační, zadavatel umožňuje cíle kurzu naplnit i jiným obdobným obsahem kurzů dle akreditace uchazečů.

Více

LEADERSHIP EMOCÍ PSYCHOLOGIE PRO MANAŽERY

LEADERSHIP EMOCÍ PSYCHOLOGIE PRO MANAŽERY Pro Centre s.r.o. Jana.biskova@procentre.eu telefon 606628873 NABÍZÍME VÁM VZDĚLÁVACÍ PROGRAM LEADERSHIP EMOCÍ ANEB PSYCHOLOGIE PRO MANAŽERY Emoční inteligence, schopnost rozumět a zvládat svoje emoce

Více

Česká školní inspekce Pražský inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Čj. ČŠIA-484/13-A

Česká školní inspekce Pražský inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Čj. ČŠIA-484/13-A Česká školní inspekce Pražský inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA Čj. ČŠIA-484/13-A Název právnické osoby vykonávající činnost školy: Základní škola a Mateřská škola při FN Motol, Praha 5, V Úvalu 1 Sídlo: V

Více