109, , , IČO

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "109, 747 52, 553 668 091, IČO"

Transkript

1 Základní škola a Mateřská škola Hlavnice, okres Opava, příspěvková organizace Hlavnice 109, , tel. č , IČO : zs.hlavnice@post.cz KRITÉRIA PRO PŘIJÍMÁNÍ DĚTÍ K PŘEDŠKOLNÍMU VZDĚLÁVÁNÍ Ředitelka Mateřské školy Hlavnice stanovila následující kritéria, podle nichž bude postupovat při rozhodování na základě ustanovení 165 odst. 2 písm. b) zákona č. 561/2004 Sb., o předškolním, základním, středním, vyšším odborném a jiném vzdělávání (školský zákon), ve znění pozdějších předpisů, o přijetí dítěte k předškolnímu vzdělávání v mateřské škole v případě, kdy počet žádostí o přijetí k předškolnímu vzdělávání v daném roce překročí stanovenou kapacitu maximálního počtu dětí pro mateřskou školu. I. Při přijímání dětí do mateřské školy vychází ředitelka z kritérií, uvedených v následující tabulce. Přednostně bude přijato dítě s vyšším celkovým hodnocením. Kritérium Bodové ohodnocení Zdravotní způsobilost Potvrzení pediatra 3 Trvalý pobyt dítěte* Trvalý pobyt v obci 10 Trvalý pobyt ve smluvních 10 obcích Věk dítěte** 2 roky 1 3 roky 5 4 roky věku 10 5 let věku 15 Individuální situace dítěte Mateřskou školu navštěvuje 2 sourozenec dítěte Dítě se hlásí k celodennímu 15 provozu Dítě se specifickými 30 vzdělávacími potřebami Věk dítěte Výhodu bude mít v dané věkové kategorii starší dítě před mladším ** Bez ohledu na bodové hodnocení bude přednostně v souladu s ustanovením 34 odst. 4 školského zákona vždy přijato dítě rok před nástupem povinné školní docházky. V případě nenaplněné kapacity MŠ bude přijato i dítě mladší 2 a půl let, narozené do Podmínkou je, že dítě bude schopno plnit požadavky stanovené programem předškolního vzdělávání a Školní vzdělávací program MŠ.

2 II. V souladu s 34 odst. 1 zákona č. 561/2004 Sb. se předškolní vzdělávání organizuje pro děti zpravidla od 3 let do nástupu dítěte k povinnému vzdělávání. Žádný právní předpis neupravuje pevně spodní věkovou hranici pro přijetí dětí k předškolnímu vzdělávání, jediným vodítkem je skutečně 34 zák. 561/2004 Sb. Dítě mladší 3 let věku lze k předškolnímu vzdělávání přijmout pouze při splnění následujících podmínek. Dítě se přijímá do předšk. vzdělávání, jehož cíle jsou vymezeny v 33 zákona č. 561/2004 Sb., z tohoto ustanovení jednoznačně vyplývá, že předškolní vzdělávání skutečně spočívá především ve vzdělávací činnosti, nikoliv v poskytování péče. Dítě mladší 3 let, které bude přijato k předšk. vzdělávání, musí být od počátku připraveno plnit požadavky stanovené programem předšk. vzdělávání a Školním vzdělávacím programem dané MŠ. III. Podání žádosti o přijetí dítěte Do mateřské školy jsou zpravidla přijímány děti od 3 do 6 let věku na základě podání písemné žádosti rodičů. Dítě je možné přijmout do mateřské školy i v průběhu školního roku, má-li škola volnou kapacitu. Rodiče obdrží formulář žádosti včetně jeho příloh v mateřské škole: - kdykoliv v průběhu školního roku; - při zápisu; IV. O přijetí dítěte rozhoduje ve správním řízení ředitelka školy Ředitelka mateřské školy na základě podané žádosti rodičů do 30 dnů vydává rozhodnutí o přijetí či nepřijetí dítěte do mateřské školy. V průběhu správního řízení má zákonný zástupce právo nahlížet do spisu dítěte a vyjádřit se k podkladům rozhodnutí. Rozhodnutí o přijetí může ředitelka školy vydat i na dobu určitou, zkušební dobu tří měsíců a to v případě není li při zápisu do mateřské školy zcela zřejmé, do jaké míry bude dítě schopno přizpůsobit se podmínkám mateřské školy. Přednostně jsou do mateřské školy k předškolnímu vzdělávání přijímány děti v posledním roce před zahájením povinné školní docházky a děti s odkladem povinné školní docházky ( Pokud do MŠ nastupuje nebo pokračuje v docházce dítě s odloženou školní docházkou je rodič povinen odevzdat kopii rozhodnutí o odkladu školní docházky, kterou vydá příslušná ZŠ). Počet přihlášených dětí nesmí přesáhnout kapacitu školy. Mateřská škola může přijmout pouze dítě, které se podrobilo stanoveným pravidelným očkováním, má doklad, že je proti nákaze imunní nebo se nemůže očkování podrobit pro trvalou kontraindikaci 50 zákona č. 258/2000Sb., o ochraně veřejného zdraví ve znění pozdějších předpisů. Dítě může z různých důvodů nastoupit do MŠ i později, např.: - prodloužená dovolená;

3 - dlouhodobější nemoc; - rekonvalescence; - dítě ještě nedovršilo věku 2,5 let apod. K tomu je nutná náležitá omluva nepřítomnosti dítěte zákonným zástupcem, aby se vyhovělo ustanovení 35 odst.1 písm.a) zákona č. 561/2004 Sb. V opačném případě by byl dán důvod pro ukončení předškolního vzdělávání. O přijetí dítěte se zdravotním postižením rozhodne ředitel mateřské školy na základě písemného vyjádření školského poradenského zařízení, popřípadě také registrujícího lékaře. V. Účinnost Tato směrnice nabývá účinnosti dnem 5. dubna 2016 V Hlavnici Mgr. Hana Slaninová, ředitelka školy

4 Jak usnadnit dítěti vstup do mateřské školy, co by mělo dítě ovládat znát své jméno a příjmení, zastavit se na zavolání samo se svléknout, obléknout části oděvu umět si nazout, obout boty, papuče uložit si věci na své místo, poznat si je vysmrkat se, použít kapesník držet lžíci, umět se najíst při jídle sedět u stolu odnést, přinést si tácek, hrníček, talíř umět se napít z hrníčku, skleničky samostatně používat toaletu, toaletní papír umět si umýt ruce mýdlem, obličej opláchnout, utřít do ručníku chůze po schodech střídat nohy být připraveno na pobyt venku v rozmezí 1,5 hodiny (choďte s dítětem nenoste ho, nevozte) umět se podělit o hračku, uklidit ji na místo umět sdělit své potřeby, požadavky (WC, pití, apod.) umět poděkovat, poprosit zvládat odloučení od rodičů zvládnout manipulaci s jednoduchým výtvarným materiálem(hra s modelínou, barvami a štětcem, hry s papírem mačkání, lepení, správné držení kreslícího materiálu) doporučujeme dítěti denně číst lidové pohádky a vyprávět si o jejich postavách (O červené Karkulce, O veliké řepě, Perníková chaloupka, O Budulínkovi, O Smolíčkovi) Všechny tyto činnosti tříleté dítě hravě zvládne, to Vás jenom někdy zkouší. Buďte trpěliví při učení, slovně dítě povzbuzujte. Dejte dítěti dostatek času k učení a samostatnosti, často ho pochvalte. Odměnou Vám bude zdravě sebevědomá osobnost, která snáze zvládne přechod z rodinného prostředí do dětského kolektivu. Pokud něco nezvládá, začněte s výukou hned. Buďte při výchově v rodině jednotní v požadavcích na své dítě. Je vhodné s dítětem o mateřské škole vyprávět. Nikdy školou nevyhrožujte. Pokud má chodit rádo, musí mít kladný vztah ke škole a ne školu jako trest. Dvacatero vzkazů rodičům od jejich dětí Nerozmazlujte mě. Vím dobře, že bych neměl dostat všechno, oč si řeknu já vás jen zkouším. Nebojte se být přísní a pevní mám to raději, cítím se bezpečněji. Nedovolte, abych si vytvořil špatné návyky. Musím spoléhat na vás, že je včas odhalíte. Nedělejte ze mě menšího, než jsem. Nutí mě to, abych se choval nesmyslně jako velký.

5 Nehubujte, nenadávejte a nedomlouvejte mi na veřejnosti. Daleko víc na mě zapůsobí, když se mnou promluvíte v klidu a soukromí. Nenechte se vyvést z míry, když řeknu, že vás nemám rád/a. Nejste to vy, koho nemohou vystát. Nevěnujte přehnanou pozornost mým drobným poraněním a bolístkám. Dokážu se s nimi vyrovnat. Nesekýrujte mě. Musel bych se bránit tím, že jsem hluchý a budu dělat mrtvého brouka. Nedávejte ukvapené sliby. Pamatujte si, že se cítím mizerně, když je nedodržíte. Nezapomínejte, že se někdy nedokážu vyjádřit přesně a nebývá mi rozumět. Nepokoušejte nadměrně mou poctivost. Dostanu strach a pak lžu. Nebuďte nedůslední. To mě úplně mate. Neříkejte mi, že mě nemáte rádi, i když někdy dělám příšerné věci. Neříkejte, že mé obavy a strach jsou hlouposti. Pro mě jsou hrozivě skutečné a hodně pro mě znamená, když se mi snažíte porozumět. Nesnažte se mi namluvit, že jste dokonalí a bezchybní. Hrozně mě šokuje, když zjistím opak. Nikdy si nemyslete, že je pod vaší důstojnost se mi omluvit. Po upřímné omluvě se můj vztah k vám stává vřelejší. Nezapomínejte, že rychle rostu, je to těžké, držet se mnou krok, ale prosím snažte se. Nezapomeňte, že nemohu dobře vyrůst bez spousty lásky a laskavého porozumění, ale to vám nemusím říkat, že? Poprvé do mateřské školy Co si přinést sebou: 1. Přezůvky pevné, ne pantofle 2. Vhodné a pohodlné oblečení, které dítě zvládne samo obsluhovat. Předcházíte tím tak stresu dítěte z nehod při nedoběhnutí na WC pro dítě je ve škole spoustu zajímavého k prozkoumání, že se snadno zapomene na včasný odchod na toaletu. I v situacích, kdy se oblékáme na vycházku může dojít ke zklamání dítěte z nezvládání těchto úkonů. Malé děti si toto dobře uvědomují a my chceme z dítěte společně vychovat zdravě sebevědomého a šikovného jedince. Podporujte proto jeho schopnosti i adekvátním oblečení. Pak bude tyto věci vykonávat samo, rádo a postupně si osvojí i složitější postupy. Oblečení a obutí na ven volte s ohledem na pohyb v terénu ( ne jen vycházky) adekvátně k počasí. do třídy - punčocháče, volné triko nebo tepláky a ponožky na pobyt venku tepláková souprava, šusťáky, bunda nebo mikina v zimě oteplovačky, sněhule, rukavice v létě na pobyt venku kšiltovku (klobouček), sluneční brýle 3. Náhradní oblečení vložte do tašky, pověste do přihrádky v šatně označené značkou dítěte. Spodní prádlo, ponožky, punčocháče, tepláky, triko. 4. Pyžamko po 14 dnech dítě vezměte pyžamko domů na vyprání.

ŠKOLNÍ ŘÁD MATEŘSKÉ ŠKOLY VÍCEMĚŘICE

ŠKOLNÍ ŘÁD MATEŘSKÉ ŠKOLY VÍCEMĚŘICE ŠKOLNÍ ŘÁD MATEŘSKÉ ŠKOLY VÍCEMĚŘICE Školní řád upravuje podrobnosti k výkonu práv a povinností zákonných zástupců dětí v mateřské škole a podrobnosti o pravidlech vzájemných vztahů s pedagogickými pracovníky.

Více

Základní škola a Mateřská škola Starý Kolín, příspěvková organizace Kolínská 90, Starý Kolín; 281 23, tel. 311 249 023 e - mail: parez@zsstarykolin.

Základní škola a Mateřská škola Starý Kolín, příspěvková organizace Kolínská 90, Starý Kolín; 281 23, tel. 311 249 023 e - mail: parez@zsstarykolin. Základní škola a Mateřská škola Starý Kolín, příspěvková organizace Kolínská 90, Starý Kolín; 281 23, tel. 311 249 023 e - mail: parez@zsstarykolin.cz Vyhlášení zápisu Kritéria přijímání dětí do MŠ Starý

Více

Základní škola a Mateřská škola, Podhorní Újezd a Vojice, okres Jičín ŠKOLNÍ ŘÁD MŠ

Základní škola a Mateřská škola, Podhorní Újezd a Vojice, okres Jičín ŠKOLNÍ ŘÁD MŠ Základní škola a Mateřská škola, Podhorní Újezd a Vojice, okres Jičín ŠKOLNÍ ŘÁD MŠ Na základě ustanovení 30 zákona č. 561/2004 Sb., o předškolním, základním, středním, vyšším odborném a jiném vzdělávání

Více

Vítáme všechny děti ve školce a přejeme radostný a bezproblémový školní rok 2014/2015

Vítáme všechny děti ve školce a přejeme radostný a bezproblémový školní rok 2014/2015 Vítáme všechny děti ve školce a přejeme radostný a bezproblémový školní rok 2014/2015 V letošním roce se budete setkávat s těmito zaměstnanci : učitelky : logopedie : kuchyně : úklid : stravování : Monika

Více

Vnitřní řád školní družiny

Vnitřní řád školní družiny Waldorfská základní škola Dobromysl o.p.s. IČ: 01811193, IZO: 691005648 Vnitřní řád školní družiny Platný od 1. 9. 2014 Razítko Ředitelka: 1 Obsah 1 Všeobecná ustanovení... 3 2 Práva a povinnosti žáků

Více

Školní řád Provozovatelem školy Provoz školy je od 6.15 do 16.00 hodin Děti se do MŠ přijímají zejména od 6.15 do 8.

Školní řád Provozovatelem školy Provoz školy je od 6.15 do 16.00 hodin Děti se do MŠ přijímají zejména od 6.15 do 8. Školní řád 1. Provozovatelem školy je Základní škola a mateřská škola, Kněžmost, okres Mladá Boleslav (příspěvková org.), zřizovatelem je Obec Kněžmost. Mateřská škola má tři třídy. 2. Provoz školy je

Více

Základní údaje: Název školy: ZŠ a MŠ Stráž pod Ralskem, Pionýrů 141 Ředitelka: Mgr. Bedřiška Rychtaříková Telefon/fax: 487 851 504

Základní údaje: Název školy: ZŠ a MŠ Stráž pod Ralskem, Pionýrů 141 Ředitelka: Mgr. Bedřiška Rychtaříková Telefon/fax: 487 851 504 Základní škola a mateřská škola, Stráž pod Ralskem, příspěvková organizace se sídlem Pionýrů 141, 471 27 Stráž pod Ralskem Školní řád a provozní řád mateřské školy Č.j.: ZSSTRAZ 321/2014 Účinnost od: 1.

Více

Vážení rodiče, Připravila jsem pro Vás následující informace z našeho setkání nově přijatých dětí:

Vážení rodiče, Připravila jsem pro Vás následující informace z našeho setkání nově přijatých dětí: Vážení rodiče, Připravila jsem pro Vás následující informace z našeho setkání nově přijatých dětí: 1. ZAHÁJENÍ PROVOZU PRO NOVĚ PŘIJATÉ DĚTI je NA ZÁKLADĚ ROZHODNUTÍ O PŘIJETÍ OD 1. 9. 2016, NEZAPOMEŇTE

Více

Schválil: Mgr. Jana Skácelová 31.8.2015 Spisový znak:

Schválil: Mgr. Jana Skácelová 31.8.2015 Spisový znak: Základní škola a Mateřská škola Bošovice, okres Vyškov,příspěvková organizace Školní 106, Bošovice 683 55, tel. /FAX/ 544240407,e-mail: zs.bosovice@volny.cz Školní řád mateřské školy Č.j. Účinnost od:

Více

Š K O L N Í Ř Á D FMŠ U Borovice

Š K O L N Í Ř Á D FMŠ U Borovice Š K O L N Í Ř Á D FMŠ U Borovice Firemní mateřská škola Krajské zdravotní, a.s., Ústí nad Labem, 401 13 IČO: 25488627 Zřizovatel mateřské školy: Krajská zdravotní, a.s., Sociální péče 3316/12A Ředitelka

Více

Pracovní návrh. VYHLÁŠKA Ministerstva práce a sociálních věcí. ze dne.2013. o hygienických požadavcích na prostory a provoz dětské skupiny do 12 dětí

Pracovní návrh. VYHLÁŠKA Ministerstva práce a sociálních věcí. ze dne.2013. o hygienických požadavcích na prostory a provoz dětské skupiny do 12 dětí Pracovní návrh VYHLÁŠKA Ministerstva práce a sociálních věcí ze dne.2013 o hygienických požadavcích na prostory a provoz dětské skupiny do 12 dětí Ministerstvo práce a sociálních věcí stanoví podle 26

Více

PROVOZNÍ ŘÁD DĚTSKÉ SKUPINY TYKADÝLKO

PROVOZNÍ ŘÁD DĚTSKÉ SKUPINY TYKADÝLKO 1 PROVOZNÍ ŘÁD DĚTSKÉ SKUPINY TYKADÝLKO 1. Údaje o zařízení Adresa Provozovatel Telefon Emailová adresa Web IČO: 72087013 Odpovědná osoba Ředitelka SVČ Typ Dětská skupina Školní výdejna Provozní doba Dětská

Více

VNITŘNÍ ŘÁD ŠKOLNÍ DRUŽINY

VNITŘNÍ ŘÁD ŠKOLNÍ DRUŽINY Č.j.: MZS/0316/2015 Vypracovala: Schválil: Masarykova základní škola Plzeň, Jiráskovo náměstí 10, příspěvková organizace VNITŘNÍ ŘÁD ŠKOLNÍ DRUŽINY Dokument nabývá platnosti ode dne: 1. 1. 2016 Spisový/skartační

Více

1. Údaje o zařízení : 2. Popis zařízení : 3. Režimové požadavky:

1. Údaje o zařízení : 2. Popis zařízení : 3. Režimové požadavky: V provozním řádu je stanoven režim dne v mateřské škole, zohledňující věkové a fyzické zvláštnosti dětí, podmínky jejich pohybové aktivity a otužování, režim stravování včetně pitného režimu, způsob vhodného

Více

Š K O L N Í Ř Á D. Mateřská škola Havlovice

Š K O L N Í Ř Á D. Mateřská škola Havlovice .. Mateřská škola Havlovice Š K O L N Í Ř Á D Adresa: Základní škola a Mateřská škola, Havlovice nad Úpou, okres Trutnov, Havlovice 38, 542 32 Úpice IČO : 710 03 878 Telefon: 499 882 284 Zřizovatel: Obec

Více

Školní řád Mateřské školy v Podivíně, Sadová 864

Školní řád Mateřské školy v Podivíně, Sadová 864 Školní řád Mateřské školy v Podivíně, Sadová 864 Č.j.:MŠ 103 /2015 Účinnost od: 1.9.2015, projednáno na poradě dne 27.8.2015 Spisový znak:1.2 Skartační znak: V5 Změny: 1. Přijímací řízení Zápis dětí do

Více

Domov Pod Lipami Smečno, poskytovatel sociálních služeb. Pravidla. pro poskytování sociální služby Denní stacionář pro seniory

Domov Pod Lipami Smečno, poskytovatel sociálních služeb. Pravidla. pro poskytování sociální služby Denní stacionář pro seniory Domov Pod Lipami Smečno, poskytovatel sociálních služeb Pravidla pro poskytování sociální služby Denní stacionář pro seniory 1 I. Základní ustanovení Domov Pod Lipami Smečno služba Denního stacionáře pro

Více

Příloha č.1 vysvětlení domácího řádu. Domácí řád Domova pro osoby se zdravotním postižením Smečno

Příloha č.1 vysvětlení domácího řádu. Domácí řád Domova pro osoby se zdravotním postižením Smečno Příloha č.1 vysvětlení domácího řádu Domácí řád Domova pro osoby se zdravotním postižením Smečno 1. Úvodní ustanovení Domácí řád obsahuje zásady pro zajištění klidného a spokojeného života a pořádku v

Více

Vnitřní pravidla stanovená poskytovatelem pro poskytování služby denní stacionáře

Vnitřní pravidla stanovená poskytovatelem pro poskytování služby denní stacionáře Sociální služby města Nový Bor, příspěvková organizace B.Egermanna 950, 473 01 Nový Bor Vnitřní pravidla stanovená poskytovatelem pro poskytování služby denní stacionáře Služba: Denní stacionáře Aktualizace:

Více

Provozní řád ELMÍK Dětské centrum

Provozní řád ELMÍK Dětské centrum Provozní řád ELMÍK Dětské centrum ELMET, spol. s r. o. Vypracoval: ing. Lenka Koterová Schválil: Lumír Kysela Platnost od: Revize: Kopie: Podpis: Podpis: 05-01-2015 B 2 z 12 Obsah: ODDÍL I.- Úvodní ustanovení

Více

18. VNITŘNÍ ŘÁD ŠKOLNÍ DRUŽINY

18. VNITŘNÍ ŘÁD ŠKOLNÍ DRUŽINY se sídlem Sokolská 211, 768 32 ZBOROVICE 18. VNITŘNÍ ŘÁD ŠKOLNÍ DRUŽINY Č.j.: 878/2012 Vypracovala: Mgr. Marcela Hanáková, ředitelka školy Pedagogická rada projednala dne: 30. 8. 2012 Směrnice nabývá platnosti

Více

Základní škola a Mateřská škola Kašava, okres Zlín, příspěvková organizace

Základní škola a Mateřská škola Kašava, okres Zlín, příspěvková organizace II. Provoz a vnitřní režim školy 1. Provoz školy a) Provoz školy probíhá ve všedních dnech, od 7:00 do 15:30 hodin. b) Školní budova se otevírá v 7:00 hodin. c) Dohled nad žáky je zajištěn po celou dobu

Více

Provozní řád mateřské školy

Provozní řád mateřské školy I. Provozní doba MŠ: Provozní řád mateřské školy 6.30 17.00 Režimové požadavky: I. Orientační režim dne Orientační režim dne dětí vychází z rámcového vzdělávacího programu pro předškolní vzdělávání, charakteristiky

Více

Řád MŠ Ledenice. Vydán 1. 9. 2014 jako součást Školního řádu.

Řád MŠ Ledenice. Vydán 1. 9. 2014 jako součást Školního řádu. Řád MŠ Ledenice Vydán 1. 9. 2014 jako součást Školního řádu. Mateřská škola je od 1. 1. 1996 jednou ze součástí Základní školy, základní umělecké školy a mateřské školy Ledenice. Řídí se zákonem č 561/2005

Více

ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLNÍ VÝLETY

ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLNÍ VÝLETY ZÁKLADNÍ ŠKOLA BŘECLAV, SLOVÁCKÁ 40 ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLNÍ VÝLETY (platný od 12.4.2016) Projednáno na provozní poradě v dubnu 2016 Mgr. Iva Jobánková ředitelka školy 1 Obecná ustanovení Na základě ustanovení

Více

Informace pro rodiče FLORBALOVÝ A HUDEBNÍ TÁBOR. (kytara, zpěv, florbal a rekreační sporty) Termín: 31.7. - 5. 8. 2016, Nýdek - Hluchová

Informace pro rodiče FLORBALOVÝ A HUDEBNÍ TÁBOR. (kytara, zpěv, florbal a rekreační sporty) Termín: 31.7. - 5. 8. 2016, Nýdek - Hluchová Informace pro rodiče FLORBALOVÝ A HUDEBNÍ TÁBOR (kytara, zpěv, florbal a rekreační sporty) Termín: 31.7. - 5. 8. 2016, Nýdek - Hluchová Hlavní vedoucí tábora: Věra Mrkvová Kontakt: 558989014 e-mail: krouzky@ddmtrinec.cz

Více

ZÁVAZNÁ PŘIHLÁŠKA na letní dětský Trubiska Provozovatel : DEZA, a.s. Valašské Meziříčí Rok : 2016

ZÁVAZNÁ PŘIHLÁŠKA na letní dětský Trubiska Provozovatel : DEZA, a.s. Valašské Meziříčí Rok : 2016 ZÁVAZNÁ PŘIHLÁŠKA na letní dětský Trubiska Provozovatel : DEZA, a.s. Valašské Meziříčí Rok : 2016 Turnus : I.turnus II.turnus ( zakroužkujte ) 2.7.-16.7.2016 23.7.-6.8.2016 Příjmení a jméno dítěte:.. Rodné

Více

Školní řád. od 1. 9. 2015

Školní řád. od 1. 9. 2015 Základní škola a Mateřská škola Nový Jičín, Jubilejní 3, příspěvková organizace pracoviště Jubilejní 3 http://www.zsjubilejni.cz, tel.: 556 708 066, e-mail: skola@zsjubilejni.cz Školní řád od 1. 9. 2015

Více

ŠKOLNÍ ŘÁD. Oddíl 1. Práva žáků

ŠKOLNÍ ŘÁD. Oddíl 1. Práva žáků Platnost od: 5. 2. 2014 Schválila: Školská rada dne 5. 2. 2014 Č.j.: ŠKOLNÍ ŘÁD Tento školní řád, který vychází ze zákona 561/2004 Sb. (Školský zákon), vyhlášky MŠMT č.13/2005 Sb. o středním vzdělávání

Více

Vážení rodiče, 2. 250,- Kč (v ceně je zahrnuto ubytování, strava, výlety, pojištění dítěte a odměny)

Vážení rodiče, 2. 250,- Kč (v ceně je zahrnuto ubytování, strava, výlety, pojištění dítěte a odměny) Vážení rodiče, do rukou se Vám dostaly propozice letního tábora, který pořádá Středisko volného času Vítkov, příspěvková organizace. Tábor se koná na turistické základně v Klokočově, která je nově zrekonstruována,

Více

ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY

ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY Církevní husitská základní umělecká škola Harmonie, o.p.s. se sídlem Bílá 1, 160 00 Praha 6 - Dejvice ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY část: 2. ŠKOLNÍ ŘÁD ZUŠ Č.j.: 8/2012 Vypracoval: Schválil: Pedagogická rada projednala

Více

ELEKTRICKÁ MINIBRUSKA

ELEKTRICKÁ MINIBRUSKA ELEKTRICKÁ MINIBRUSKA PT-5201A/B Návod k obsluze PROKIT'S INDUSTRIES CO., LTD. HTTP://WWW.PROKITS.COM.TW E-MAIL: PK@MAIL.PROKITS.COM.TW 1 Popis 1. Upínací matice 2. Pojistka vřetena 3. Vypínač 4. Přívodní

Více

S B Í R K A O B S A H :

S B Í R K A O B S A H : S B Í R K A INTERNÍCH AKTŮ ŘÍZENÍ GENERÁLNÍHO ŘEDITELE HASIČSKÉHO ZÁCHRANNÉHO SBORU ČESKÉ REPUBLIKY A NÁMĚSTKA MINISTRA VNITRA Ročník: 2003 V Praze dne 11. prosince 2003 Částka: 53 O B S A H : Část I.

Více

PROVOZNÍ ŘÁD ZAŘÍZENÍ PÉČUJÍCÍ O DĚTI BENJAMINEK

PROVOZNÍ ŘÁD ZAŘÍZENÍ PÉČUJÍCÍ O DĚTI BENJAMINEK PROVOZNÍ ŘÁD ZAŘÍZENÍ PÉČUJÍCÍ O DĚTI BENJAMINEK 1. Údaje o zařízení Adresa : Zařízení pečující o děti BENJAMINEK (dále Benjaminek) Vejvanovského 1610, 14900 Praha 11 Provozovatel: FUTURUM o. s. Hausmannova

Více

Základní škola a mateřská škola, Stráž pod Ralskem, příspěvková organizace se sídlem Pionýrů 141, 471 27 Stráž pod Ralskem Školní řád

Základní škola a mateřská škola, Stráž pod Ralskem, příspěvková organizace se sídlem Pionýrů 141, 471 27 Stráž pod Ralskem Školní řád Základní škola a mateřská škola, Stráž pod Ralskem, příspěvková organizace se sídlem Pionýrů 141, 471 27 Stráž pod Ralskem Školní řád Č.j.: ZSSTRAZ 369/2011 Účinnost od: 1. 9. 2011 Spisový znak: 1. 2 Skartační

Více

SBÍRKA ZÁKONŮ. Ročník 2016 ČESKÁ REPUBLIKA. Částka 10 Rozeslána dne 28. ledna 2016 Cena Kč 210, O B S A H :

SBÍRKA ZÁKONŮ. Ročník 2016 ČESKÁ REPUBLIKA. Částka 10 Rozeslána dne 28. ledna 2016 Cena Kč 210, O B S A H : Ročník 2016 SBÍRKA ZÁKONŮ ČESKÁ REPUBLIKA Částka 10 Rozeslána dne 28. ledna 2016 Cena Kč 210, O B S A H : 27. Vyhláška o vzdělávání žáků se speciálními vzdělávacími potřebami a žáků nadaných Strana 234

Více

Článek 1. Základní ustanovení

Článek 1. Základní ustanovení KUPNÍ SMLOUVA k nákupu stravovacích poukázek pro rok 2015 uzavřená v souladu s 2079 a násl. zákona č. 89/2012 Sb., občanský zákoník, ve znění pozdějších předpisů, uzavřely níže uvedeného dne, měsíce a

Více

ŠKOLNÍ ŘÁD MŠ CHÝNOV, OKRES TÁBOR ----------------------------------------------------------------------------------

ŠKOLNÍ ŘÁD MŠ CHÝNOV, OKRES TÁBOR ---------------------------------------------------------------------------------- ŠKOLNÍ ŘÁD MŠ CHÝNOV, OKRES TÁBOR ---------------------------------------------------------------------------------- 1. Práva a povinnosti účastníků předškolní výchovy a vzdělávání 1.1. Základní cíle mateřské

Více

Tam vlakem a zpět autobusem, kufry a batohy pojedou autem. Vše donést na sraz!!

Tam vlakem a zpět autobusem, kufry a batohy pojedou autem. Vše donést na sraz!! CENA TÁBORA: zaplacená registrace: 3500,- Kč nezaplacená registrace: 3800,- Kč neuhrazeno do termínu: 4000,- Kč Účastnický příspěvek je nutno zaplatit do 15. 6. 2014. Zaplatit je možno složenkou na jméno

Více

Armáda spásy, Dům pro matky s dětmi v Havířově DOMOVNÍ ŘÁD

Armáda spásy, Dům pro matky s dětmi v Havířově DOMOVNÍ ŘÁD Armáda spásy, Dům pro matky s dětmi v Havířově DOMOVNÍ ŘÁD 1. OBSAH A PRŮBĚH POSKYTOVANÉ SLUŽBY a) Tento domovní řád je určen pro Armádu spásy, Dům pro matky s dětmi, Dvořákova 21/235, Havířov. Řád je

Více

Nabídka vzdělávacích seminářů

Nabídka vzdělávacích seminářů Nabídka vzdělávacích seminářů Vzdělávací semináře na nabízená témata je možné si objednat přímo pro vaší organizaci. Poptávku lze zasílat na emailovou adresu vzdelavani@amalthea.cz. Seznam vzdělávacích

Více

DRAŽEBNÍ ŘÁD PRO DRAŽBU NEMOVITOSTÍ

DRAŽEBNÍ ŘÁD PRO DRAŽBU NEMOVITOSTÍ DRAŽEBNÍ ŘÁD PRO DRAŽBU NEMOVITOSTÍ Článek 1. Základní ustanovení Tento Dražební řád stanoví organizaci a průběh dražby nemovitostí (dále jen dražba) realizované soudním exekutorem při provádění exekucí

Více

Výzva pro předložení nabídek k veřejné zakázce malého rozsahu s názvem Výměna lina

Výzva pro předložení nabídek k veřejné zakázce malého rozsahu s názvem Výměna lina VÝCHOVNÝ ÚSTAV A ŠKOLNÍ JÍDELNA NOVÁ ROLE Školní 9, Nová Role, PSČ: 362 25, Tel: 353 851 179 Dodavatel: Výzva pro předložení nabídek k veřejné zakázce malého rozsahu s názvem Výměna lina 1. Zadavatel Výchovný

Více

Domov s odbornou ošetřovatelskou péčí a pomocí ve stáří s.r.o., Trnávka 55. Domácí řád

Domov s odbornou ošetřovatelskou péčí a pomocí ve stáří s.r.o., Trnávka 55. Domácí řád Domov s odbornou ošetřovatelskou péčí a pomocí ve stáří s.r.o., Trnávka 55 Domácí řád I. Úvodní ustanovení II. 1. Domácí řád, Domova s odbornou ošetřovatelskou péčí a pomocí ve stáří, Trnávka 55, obsahuje

Více

se věc hodí k účelu, který pro její použití Prodávající uvádí nebo ke kterému se věc tohoto druhu obvykle používá,

se věc hodí k účelu, který pro její použití Prodávající uvádí nebo ke kterému se věc tohoto druhu obvykle používá, Reklamační řád Výrobní společnosti SIR JOSEPH s.r.o., se sídlem Koškova 1766, Turnov, 51101, IČ 46506152, DIČ CZ46506152, zapsané v obchodním rejstříku vedeném u Krajského soudu v Hradci Králové, oddíl

Více

LETNÍ DĚTSKÝ TÁBOR MIRABEL

LETNÍ DĚTSKÝ TÁBOR MIRABEL LETNÍ DĚTSKÝ TÁBOR MIRABEL Místo: Letní dětský tábor Pohoda Nuzice (jihočeský kraj) Objekt: Tábor se nachází v krásné lesnaté krajině přímo u řeky Lužnice. Celá oblast, ve které tábor leží, se vyznačuje

Více

SOUTĚŽNÍ ŘÁD SLČR, úsek snowboardingu

SOUTĚŽNÍ ŘÁD SLČR, úsek snowboardingu SOUTĚŽNÍ ŘÁD SLČR, úsek snowboardingu 1. Hodnocení sportovních výkonů 2. Podmínky pro přiznání bodů za výkon a přihlášky kód. čísel 2.1 Body za výkon 2.2 Mezinárodní body FIS 3. Závod 3.1 FIS Závod 3.2

Více

Sbírka zákonů ČR Předpis č. 27/2016 Sb.

Sbírka zákonů ČR Předpis č. 27/2016 Sb. Sbírka zákonů ČR Předpis č. 27/2016 Sb. Vyhláška o vzdělávání žáků se speciálními vzdělávacími potřebami a žáků nadaných Ze dne 21.01.2016 Částka 10/2016 Účinnost od 01.09.2016 (za 184 dní) http://www.zakonyprolidi.cz/cs/2016-27

Více

Sbírka zákonů ČR Předpis č. 473/2012 Sb.

Sbírka zákonů ČR Předpis č. 473/2012 Sb. Sbírka zákonů ČR Předpis č. 473/2012 Sb. Vyhláška o provedení některých ustanovení zákona o sociálně-právní ochraně dětí Ze dne 17.12.2012 Částka 177/2012 Účinnost od 01.01.2013 http://www.zakonyprolidi.cz/cs/2012-473

Více

PRAVIDLA ISS KAPITOLA I- OBECNÁ PRAVIDLA

PRAVIDLA ISS KAPITOLA I- OBECNÁ PRAVIDLA KAPITOLA I- OBECNÁ PRAVIDLA PRAVIDLA ISS 10. dostávat dobré známky ve všech předmětech ve škole, stejně tak z chování. Trenér má právo požádat hráče, aby mu poskytl aktuální hodnocení ze školy. V případě,

Více

VNITŘNÍ ŘÁD ŠKOLNÍ DRUŽINY

VNITŘNÍ ŘÁD ŠKOLNÍ DRUŽINY Č. j.: Spisový a skartační znak: Základní škola ZaHRAda, Hornická 900, 666 03 Tišnov, místo vzdělávání Riegrova 312, 666 01 Tišnov VNITŘNÍ ŘÁD ŠKOLNÍ DRUŽINY Datum Podpis Vydává Milan Růžička, ředitel

Více

Tělocvičná jednota Sokol Brno Královo Pole pořádá. Letní stanový tábor Pustá Rybná 2016. Putování Karibikem

Tělocvičná jednota Sokol Brno Královo Pole pořádá. Letní stanový tábor Pustá Rybná 2016. Putování Karibikem Tělocvičná jednota Sokol Brno Královo Pole pořádá Letní stanový tábor Pustá Rybná 2016 Putování Karibikem Pojeďte s námi prožít dva týdny plné her, soutěží, zábavy ale i vzdělání a získávání různých dovedností

Více

27/2016 Sb. VYHLÁŠKA ČÁST PRVNÍ ÚVODNÍ USTANOVENÍ ČÁST DRUHÁ

27/2016 Sb. VYHLÁŠKA ČÁST PRVNÍ ÚVODNÍ USTANOVENÍ ČÁST DRUHÁ Systém ASPI - stav k 24.4.2016 do částky 48/2016 Sb. a 9/2016 Sb.m.s. - RA852 27/2016 Sb. - vzdělávání žáků se speciálními vzdělávacími potřebami - poslední stav textu 27/2016 Sb. VYHLÁŠKA ze dne 21. ledna

Více

Základní škola a základní umělecká škola

Základní škola a základní umělecká škola Základní škola a základní umělecká škola Bezdrevská ul. č. 3 České Budějovice PSČ 370 11 ŠKOLNÍ ŘÁD část pro ZUŠ Smyslem školního řádu je vytvoření příznivých podmínek pro vyučování a pro plné využití

Více

Střední průmyslová škola strojní a elektrotechnická, České Budějovice, Dukelská 13. Školní řád. Vypracoval: vedení školy

Střední průmyslová škola strojní a elektrotechnická, České Budějovice, Dukelská 13. Školní řád. Vypracoval: vedení školy Střední průmyslová škola strojní a elektrotechnická, České Budějovice, Dukelská 13 Školní řád Vypracoval: vedení školy Projednáno Pedagogickou radou dne: 1. 9. 2005 Schváleno Školskou radou dne: 26. 9.

Více

ŠKOLNÍ ŘÁD MATEŘSKÉ ŠKOLY VILÉMOV ÚVODNÍ USTANOVENÍ PŘIJÍMÁNÍ DĚTÍ DO MŠ

ŠKOLNÍ ŘÁD MATEŘSKÉ ŠKOLY VILÉMOV ÚVODNÍ USTANOVENÍ PŘIJÍMÁNÍ DĚTÍ DO MŠ ŠKOLNÍ ŘÁD MATEŘSKÉ ŠKOLY VILÉMOV ÚVODNÍ USTANOVENÍ Školní řád upravuje podrobnosti výkonu práv a povinností zákonných zástupců dětí v Základní škole a mateřské škole Vilémov, okres Havlíčkův Brod, 582

Více

Disciplinární řád. 1 Účel disciplinárního řádu

Disciplinární řád. 1 Účel disciplinárního řádu Disciplinární řád 1 Účel disciplinárního řádu Disciplinární řád upravuje postup čestné rady Komory, práva a povinnosti účastníků disciplinárního řízení a úkony, které s disciplinárním řízením souvisejí

Více

Schůzka rodičů ze dne 2. září 2015

Schůzka rodičů ze dne 2. září 2015 Schůzka rodičů ze dne 2. září 2015 1. Organizační záležitosti a) Rozdělení dětí do tříd - třídy jsou pojmenovány - berušky - p.uč. Hana Veselá a Bc. Pavlína Jašková, DiS. - sluníčka - p.uč. Bc. Hana Bednářová

Více

POPIS REALIZACE POSKYTOVÁNÍ SOCIÁLNÍCH SLUŽEB Sociální rehabilitace Třinec

POPIS REALIZACE POSKYTOVÁNÍ SOCIÁLNÍCH SLUŽEB Sociální rehabilitace Třinec POPIS REALIZACE POSKYTOVÁNÍ SOCIÁLNÍCH SLUŽEB Sociální rehabilitace Třinec 1. Poslání Sociální rehabilitace Třinec poskytuje služby sociální rehabilitace lidem bez zaměstnání. Posláním organizace je pomáhat

Více

VY_32_INOVACE_OV_1AT_01_BP_NA_ELEKTRO_PRACOVISTI. Střední odborná škola a Střední odborné učiliště, Dubno

VY_32_INOVACE_OV_1AT_01_BP_NA_ELEKTRO_PRACOVISTI. Střední odborná škola a Střední odborné učiliště, Dubno Číslo projektu Číslo materiálu Název školy Autor CZ.1.07/1.5.00/34.0581 VY_32_INOVACE_OV_1AT_01_BP_NA_ELEKTRO_PRACOVISTI Střední odborná škola a Střední odborné učiliště, Dubno Štícha Roman Tematická oblast

Více

PROGRAM PRO POSKYTOVÁNÍ DOTACÍ Z ROZPOČTU KARLOVARSKÉHO KRAJE ODBORU KULTURY, PAMÁTKOVÉ PÉČE, LÁZEŇSTVÍ A CESTOVNÍHO RUCHU

PROGRAM PRO POSKYTOVÁNÍ DOTACÍ Z ROZPOČTU KARLOVARSKÉHO KRAJE ODBORU KULTURY, PAMÁTKOVÉ PÉČE, LÁZEŇSTVÍ A CESTOVNÍHO RUCHU PROGRAM PRO POSKYTOVÁNÍ DOTACÍ Z ROZPOČTU KARLOVARSKÉHO KRAJE ODBORU KULTURY, PAMÁTKOVÉ PÉČE, LÁZEŇSTVÍ A CESTOVNÍHO RUCHU Rada Karlovarského kraje (dále jen rada ) se usnesla na těchto Pravidlech pro

Více

poslanců Petra Nečase, Aleny Páralové a Davida Kafky

poslanců Petra Nečase, Aleny Páralové a Davida Kafky P a r l a m e n t Č e s k é r e p u b l i k y POSLANECKÁ SNĚMOVNA 2007 V. volební období 172 N á v r h poslanců Petra Nečase, Aleny Páralové a Davida Kafky na vydání zákona, kterým se mění zákon č. 117/1995

Více

SMLOUVA O POSKYTOVÁNÍ SOCIÁLNÍ SLUŽBY č.../2013

SMLOUVA O POSKYTOVÁNÍ SOCIÁLNÍ SLUŽBY č.../2013 SMLOUVA O POSKYTOVÁNÍ SOCIÁLNÍ SLUŽBY č.../2013 Poskytovatelem sociální služby: Adresa: Sídlo: DOMOV PRO SENIORY JAVORNÍK, p. o., Školní 104, 790 70 J a v o r n í k J A V O R N Í K IČO: 75004101 Zapsán:

Více

ŠKOLNÍ ŘÁD. Soukromé základní umělecká škola D-MUSIC s.r.o.

ŠKOLNÍ ŘÁD. Soukromé základní umělecká škola D-MUSIC s.r.o. Soukromé základní umělecká škola D-MUSIC s.r.o. Soukromá základní umělecká škola D-MUSIC s.r.o. Sídlo: 767 01 Kroměříž, Velehradská 625 Identifikační číslo: 600 003 612 IČO: 25319639 telefon: 573 338 891

Více

Pozvánka na valnou hromadu plenární zasedání. občanského sdružení s názvem Sdružení rodičů při III. ZŠ Zábřeh na Moravě

Pozvánka na valnou hromadu plenární zasedání. občanského sdružení s názvem Sdružení rodičů při III. ZŠ Zábřeh na Moravě Pozvánka na valnou hromadu plenární zasedání občanského sdružení s názvem Sdružení rodičů při III. ZŠ Zábřeh na Moravě Jménem občanského sdružení s názvem Sdružení rodičů při III. ZŠ Zábřeh na Moravě,

Více

Dům dětí a mládeže Oslavany. pořádá letní tábor

Dům dětí a mládeže Oslavany. pořádá letní tábor Dům dětí a mládeže Oslavany pořádá letní tábor Místo : Westernové městečko Šiklův mlýn Ubytování : stany s podsadou, zděná jídelna a sociální zařízení Strava : 5x denně + celodenní pitný režim Cena : 2950,-

Více

1.Práva a povinnosti účastníků předškolní výchovy

1.Práva a povinnosti účastníků předškolní výchovy ŠKOLNÍ ŘÁD MATEŘSKÉ ŠKOLY Litvínovská 490 (Tento řád je zpracovaný v souladu s vyhláškou MŠMT CR c.14/2005 Sb., ve znění pozdějších předpisů, o předškolním vzdělávání, se zněním zákona c. 561/2004 Sb.,

Více

PŘIJÍMACÍ ŘÍZENÍ. Strana

PŘIJÍMACÍ ŘÍZENÍ. Strana PŘIJÍMACÍ ŘÍZENÍ Strana Vyhledávání textu - přidržte klávesu Ctrl, kurzor umístěte na příslušný řádek a klikněte levým tlačítkem myši. 1. Právní předpisy upravující přijímací řízení ke studiu ve střední

Více

Provozní řád Dětské skupiny Bukovinka

Provozní řád Dětské skupiny Bukovinka Provozní řád Dětské skupiny Bukovinka Zpracovala: Vlasta Teuchnerová, pedagogická pracovnice Garant: Pavel Malík, starosta obce Účinnost: od 1. 7. 2016 Obsah 1 Údaje o zařízení...2 2 Úvodní ustanovení...2

Více

Právní úprava spolků dle nového občanského zákoníku

Právní úprava spolků dle nového občanského zákoníku Právní úprava spolků dle nového občanského zákoníku Konkrétní doporučení pro sportovní organizace občanská sdružení Legislativní rada Českého olympijského výboru 2013 Právní úprava spolků dle nového občanského

Více

ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY

ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY ZÁKLADNÍ A MATEŘSKÁ ŠKOLA KATEŘINICE, okres Vsetín čp. 154, 756 21 RATIBOŘ ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY část: SMĚRNICE PRO POSKYTOVÁNÍ INFORMACÍ Pedagogická rada projednala dne: 22. 3. 2011 Směrnice nabývá platnosti

Více

Česká školní inspekce Středočeský inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Čj.: ČŠIS-128/11-S. Mateřská škola Červený Újezd, okres Praha-západ

Česká školní inspekce Středočeský inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Čj.: ČŠIS-128/11-S. Mateřská škola Červený Újezd, okres Praha-západ Česká školní inspekce Středočeský inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA Název právnické osoby vykonávající činnost školy: Sídlo: Mateřská škola Červený Újezd, okres Praha-západ Červený Újezd 30, 273 51 Unhošť IČ:

Více

1 METODICKÉ POKYNY AD HOC MODUL 2007: Pracovní úrazy a zdravotní problémy související se zaměstnáním

1 METODICKÉ POKYNY AD HOC MODUL 2007: Pracovní úrazy a zdravotní problémy související se zaměstnáním 1 METODICKÉ POKYNY AD HOC MODUL 2007: Pracovní úrazy a zdravotní problémy související se zaměstnáním Ad hoc modul 2007 vymezuje Nařízení Komise (ES) č. 431/2006 z 24. února 2006. Účelem ad hoc modulu 2007

Více

ŠKOLNÍ ŘÁD MATEŘSKÉ ŠKOLY I. ÚVODNÍ USTANOVENÍ II. PRÁVA A POVINNOSTI ÚČASTNÍKŮ PŘEDŠKOLNÍHO VZDĚLÁVÁNÍ

ŠKOLNÍ ŘÁD MATEŘSKÉ ŠKOLY I. ÚVODNÍ USTANOVENÍ II. PRÁVA A POVINNOSTI ÚČASTNÍKŮ PŘEDŠKOLNÍHO VZDĚLÁVÁNÍ Základní škola a mateřská škola Hať, příspěvková organizace ŠKOLNÍ ŘÁD MATEŘSKÉ ŠKOLY Č.j.: ZSHAT/241 /2013 Vypracovala: Irma Domanská zástupce ředitele pro MŠ Schválil: Mgr. Bohuslav Těžký ředitel školy

Více

Základní škola a Mateřská škola Blansko, Salmova 17 IČO: 49464213. Vnitřní směrnice B1

Základní škola a Mateřská škola Blansko, Salmova 17 IČO: 49464213. Vnitřní směrnice B1 Základní škola a Mateřská škola Blansko, Salmova 17 IČO: 49464213 Vnitřní směrnice B1 ŠKOLNÍ ŘÁD ZÁKLADNÍ ŠKOLY Obsah: B1 ŠKOLNÍ ŘÁD I. Úvod II. Provoz a vnitřní režim školy III. Prevence sociálně patologických

Více

Věc: Výzva pro předložení nabídek k veřejné zakázce s názvem: VÚ a ŠJ PŠOV, Nákup nového osmimístného vozidla

Věc: Výzva pro předložení nabídek k veřejné zakázce s názvem: VÚ a ŠJ PŠOV, Nákup nového osmimístného vozidla VÝCHOVNÝ ÚSTAV A ŠKOLNÍ JÍDELNA PŠOV PŠOV 1 Podbořany 441 01 Tel. ředit: 415 211 297, Mobil ředit.: 736 633 595, Tel. ústředna: 415 214 615, e - mail: a.sava@seznam.cz, Fax: 415 211529, www.vupsov.cz Věc:

Více

Zadávací dokumentace. Výstroj pro strážníky Městské policie Brno

Zadávací dokumentace. Výstroj pro strážníky Městské policie Brno Zadávací dokumentace pro nadlimitní veřejnou zakázku zadávanou v rámci otevřeného řízení podle 27 zákona č. 137/2006 Sb., o veřejných zakázkách, ve znění pozdějších předpisů pod názvem Výstroj pro strážníky

Více

Základní škola a Mateřská škola Břeclav, Kpt. Nálepky 7. Mgr. Jitka Šaierová, ředitelka školy

Základní škola a Mateřská škola Břeclav, Kpt. Nálepky 7. Mgr. Jitka Šaierová, ředitelka školy Základní škola a Mateřská škola Břeclav, Kpt. Nálepky 7 ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY VNITŘNÍ ŘÁD ŠKOLNÍ DRUŽINY Č.j.: 238/2012 Vypracoval: Schválil: Pedagogická rada projednala dne 3.9.2012 Směrnice nabývá platnosti

Více

Název zakázky: E. Beneše 1747 výměna 5 ks stoupacího potrubí vody a splaškové kanalizace - II. etapa

Název zakázky: E. Beneše 1747 výměna 5 ks stoupacího potrubí vody a splaškové kanalizace - II. etapa V Hradci Králové dne 17.09.2015 Veřejná zakázka č. 1552 výzva k předložení nabídky Název zakázky: E. Beneše 1747 výměna 5 ks stoupacího potrubí vody a splaškové kanalizace - II. etapa Zadavatel zakázky:

Více

RAPEX závěrečná zpráva o činnosti systému v roce 2012 (pouze výtah statistických údajů)

RAPEX závěrečná zpráva o činnosti systému v roce 2012 (pouze výtah statistických údajů) Evropská komise GŘ pro zdraví a spotřebitele (SANCO) 5/2013 Dokument D 108 RAPEX závěrečná zpráva o činnosti systému v roce 2012 (pouze výtah statistických údajů) 1. Vývoj počtu oznámení o nebezpečných

Více

Čl. I. Vyhláška č. 106/2001 Sb., o hygienických požadavcích na zotavovací akce pro děti, ve znění vyhlášky č. 148/2004 Sb.

Čl. I. Vyhláška č. 106/2001 Sb., o hygienických požadavcích na zotavovací akce pro děti, ve znění vyhlášky č. 148/2004 Sb. 320 VYHLÁŠKA ze dne 15. listopadu 2010, kterou se mění vyhláška Ministerstva zdravotnictví č. 106/2001 Sb., o hygienických požadavcích na zotavovací akce pro děti, ve znění vyhlášky č. 148/2004 Sb. Ministerstvo

Více

Čj.:015 36/99-1505 Oblastní pracoviště č.1 Praha 1 Jeruzalémská 12 Signatura: ba5as107 Obvodní pracoviště Praha 6 Arabská 683 INSPEKČNÍ ZPRÁVA

Čj.:015 36/99-1505 Oblastní pracoviště č.1 Praha 1 Jeruzalémská 12 Signatura: ba5as107 Obvodní pracoviště Praha 6 Arabská 683 INSPEKČNÍ ZPRÁVA Č E S K Á Š K O L N Í I N S P E K C E Čj.:015 36/99-1505 Oblastní pracoviště č.1 Praha 1 Jeruzalémská 12 Signatura: ba5as107 Obvodní pracoviště Praha 6 Arabská 683 INSPEKČNÍ ZPRÁVA Škola: Mateřská škola

Více

Výzva k podání nabídky na

Výzva k podání nabídky na Výzva k podání nabídky na činnost koordinátora BOZP při realizaci zakázky: Inženýrské sítě - dešťová kanalizace, jednotná a splašková kanalizace a plynovod v ulicích Otakarova, Štafova a v části Kollárovy

Více

Smlouva o dílo ÚZSVM ÚP Plzeň č. / 2016

Smlouva o dílo ÚZSVM ÚP Plzeň č. / 2016 Příloha č. 2 k Výzvě k podání nabídky a prokázání splnění kvalifikace Smlouva o dílo ÚZSVM ÚP Plzeň č. / 2016 uzavřená dle ustanovení 2586 a násl. zákona č. 89/2012 Sb., občanský zákoník (dále jen občanský

Více

CBI CEI CAI CDI. Product name:

CBI CEI CAI CDI. Product name: CBI CEI CAI CDI Product name: AFM-T Date: 20.01.2012 Manufacturer: Description: CYBERTRONIC Labs Auto-Folding Mirrors OBSAH: Seznam symbolů 03 Všeobecné pokyny 04 Reklamační podmínky 04 Úvod 05 Charakteristika

Více

NEZÁVISLÉ PROFESNÍ ODBORY TECHNICKO-HOSPODÁŘSKÝCH ZAMĚSTNANCŮ OKD STANOVY

NEZÁVISLÉ PROFESNÍ ODBORY TECHNICKO-HOSPODÁŘSKÝCH ZAMĚSTNANCŮ OKD STANOVY NEZÁVISLÉ PROFESNÍ ODBORY TECHNICKO-HOSPODÁŘSKÝCH ZAMĚSTNANCŮ OKD STANOVY 1 ČÁST PRVNÍ ÚVODNÍ USTANOVENÍ Článek 1 1. Název odborové organizace je Nezávislé profesní odbory technickohospodářských zaměstnanců

Více

Zaměstnání a podnikání, hrubá a čistá mzda.

Zaměstnání a podnikání, hrubá a čistá mzda. Zaměstnání a podnikání, hrubá a čistá mzda. Téměř každý člověk touží být v práci úspěšný touží pracovně se uplatnit. V průběhu studia si mladý člověk osvojuje znalosti a dovednosti potřebné pro povolání,

Více

VÍCEÚČELOVÉHO SPORTOVNÍHO AREÁLU OBCE HŘEBEČ

VÍCEÚČELOVÉHO SPORTOVNÍHO AREÁLU OBCE HŘEBEČ PROVOZNÍ ŘÁD VÍCEÚČELOVÉHO SPORTOVNÍHO AREÁLU OBCE HŘEBEČ Provozovatel : Obec Hřebeč Vymezení plochy víceúčelového sportovního areálu: pozemková parcela č. 1106/1,1106/7 Každý návštěvník je povinen seznámit

Více

117D813 Podpora rozvoje strukturálně postižených regionů

117D813 Podpora rozvoje strukturálně postižených regionů 117D813 Podpora rozvoje strukturálně postižených regionů Zásady podprogramu pro poskytování dotací v roce 2014 (dále jen Zásady ) Správce programu: Určená banka: Ministerstvo pro místní rozvoj (dále jen

Více

Příspěvky poskytované zaměstnavatelům na zaměstnávání osob se zdravotním postižením Dle zákona č. 435/2004 Sb., o zaměstnanosti, v platném znění.

Příspěvky poskytované zaměstnavatelům na zaměstnávání osob se zdravotním postižením Dle zákona č. 435/2004 Sb., o zaměstnanosti, v platném znění. 6 Právní postavení a ochrana osob se zdravotním postižením Příspěvky poskytované zaměstnavatelům na zaměstnávání osob se zdravotním postižením Dle zákona č. 435/2004 Sb., o zaměstnanosti, v platném znění.

Více

Posudek o zdravotní způsobilosti dítěte

Posudek o zdravotní způsobilosti dítěte Posudek o zdravotní způsobilosti dítěte Evidenční číslo posudku: 1. Identifikační údaje Název poskytovatele zdravotnických služeb vydávajícího posudek: Adresa sídla nebo místa podnikání poskytovatele:

Více

V Hradci Králové dne 02.05.2016. Veřejná zakázka č. 1626 výzva k předložení nabídky

V Hradci Králové dne 02.05.2016. Veřejná zakázka č. 1626 výzva k předložení nabídky Správa nemovitostí Hradec Králové, příspěvková organizace, telefon 495 774 111 e-mail info@snhk.cz, www.snhk.cz IČ 64811069, DIČ CZ64811069, Bankovní spojení 27-315020217/0100 Organizace zapsána v obchodním

Více

Mate ská kola Kamenné ehrovice, okres Kladno

Mate ská kola Kamenné ehrovice, okres Kladno Mate ská kola Kamenné ehrovice, okres Kladno kolní ád Skarta ní znak : A 5 Vydala : Schválila: Mate ská kola Kamenné ehrovice,okres Kladno Mgr.Alena Vorbachová Ú innost : od 1.5.2012 Závaznost : Pro v

Více

SOUTĚŽNÍ ŘÁD. 1. Základní ustanovení. 2. Řízení soutěží. 3. Účastníci soutěže 1.1

SOUTĚŽNÍ ŘÁD. 1. Základní ustanovení. 2. Řízení soutěží. 3. Účastníci soutěže 1.1 SOUTĚŽNÍ ŘÁD 1. Základní ustanovení 1.1 Tento řád vstupuje v platnost 1.8.2006 a je závazným řádem pro Milevskou ligu (dále jen ML) v malé kopané a týmy vstupují do ML s tím, že jej berou plně na vědomí

Více

ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY PRAVIDLA PRO ZAJIŠTĚNÍ PŘÍSTUPU K INFORMACÍM

ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY PRAVIDLA PRO ZAJIŠTĚNÍ PŘÍSTUPU K INFORMACÍM Základní škola Sloup, okres Blansko 679 13 Sloup 200 ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY PRAVIDLA PRO ZAJIŠTĚNÍ PŘÍSTUPU K INFORMACÍM Č.j.: /2005 Vypracoval: Schválil: Pedagogická rada projednala dne: 20.února 2006

Více

Směrnice č. 1/2005 Rady města Žďáru nad Sázavou,

Směrnice č. 1/2005 Rady města Žďáru nad Sázavou, Směrnice č. 1/2005 Rady města Žďáru nad Sázavou, kterou se stanovují pravidla pro vyřizování stížností a peticí Rada města Žďár nad Sázavou schválila dne 20.6.2005 dle 102 odst. 2 písm. b) a n) zákona

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA za školní rok 2008/2009

VÝROČNÍ ZPRÁVA za školní rok 2008/2009 Škola Kavčí hory Mateřská škola, Základní škola a Střední odborná škola služeb Praha 4, K Sídlišti 840 VÝROČNÍ ZPRÁVA za školní rok 2008/2009 Zpráva obsahuje část: Mateřská škola V Praze dne 30. 9. 2009

Více

Steinbrenerova 6, 385 17 VIMPERK. odbor výstavby a územního plánování Ú Z E M N Í R O Z H O D N U T Í

Steinbrenerova 6, 385 17 VIMPERK. odbor výstavby a územního plánování Ú Z E M N Í R O Z H O D N U T Í Městský úřad Vimperk Steinbrenerova 6, 385 17 VIMPERK odbor výstavby a územního plánování Číslo jednací: Vyřizuje: Telefon: 388 459 047 Ve Vimperku dne: 2.9.2008 VÚP 328.3-1227/1671/08 Ka-33 Pavel Kavlík

Více

DOPLNĚK O PŘEDPIS L 2

DOPLNĚK O PŘEDPIS L 2 DOPLNĚK O PŘEDPIS L 2 ČR: DOPLNĚK O PODMÍNKY PRO VFR LETY PŘI PROVÁDĚNÍ LETECKÝCH PRACÍ, AKROBATICKÝCH LETŮ, LETECKÝCH VEŘEJNÝCH VYSTOUPENÍ, LETECKÉHO VÝCVIKU, PŘEZKUŠOVACÍCH LETŮ A SEZNAMOVACÍCH LETŮ

Více