2016 Electronics For Imaging, Inc. Informace obsažené v této publikaci jsou zahrnuty v Právní oznámení pro tento produkt.

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "2016 Electronics For Imaging, Inc. Informace obsažené v této publikaci jsou zahrnuty v Právní oznámení pro tento produkt."

Transkript

1

2 2016 Electronics For Imaging, Inc. Informace obsažené v této publikaci jsou zahrnuty v Právní oznámení pro tento produkt. 1. února 2016

3 Obsah 3 Obsah...5 Probíhá instalace...5 Aktivace licence...5 Ruční deaktivace licence...6 Použití nástroje...6 Pracovní plocha nástroje...7 Uživatelská oprávnění...7 Konfigurace nástroje...8 Nastavení účtu...8 Nastavení modulu...10 Import prostředků...11 Vytváření pracovních postupů...12 O modulech...13 Duplikace pracovních postupů...14 Export a import pracovních postupů...15 Přidávání pravidel do pracovních postupů...15 Zdroje vstupu...16 Fiery Preflight...16 Nastavení předtiskové kontroly...17 Nastavení modulu Impose...18 Správné nastavení...18 Nastavení modulu Připojit...19 Nastavení modulu Schválit...20 Úlohy...21 Odesílání úloh...21 Lístky úloh...22 Monitorování úloh...23 Zobrazení úloh...23 Generování sestav úloh...23

4 Obsah 4

5 5 poskytuje pracovní postup předtisku založený na prohlížeči, který umožňuje obsluze definovat a automatizovat opakující se úlohy, například převod PDF, předtiskovou kontrolu, korekci souborů PDF, zlepšení obrazu, vyřazování dokumentů, seřazování úloh a schvalování. Importujte soubory do aplikace ze složky SmartFolder, umístění účtu Dropbox, SMB, FTP nebo sftp. Nastavte pracovní postup pro importovaný soubor a nechte ho uložit do skupiny tiskáren Fiery Server, Fiery Central, umístění účtu Dropbox, SMB nebo (s)ftp. Při zpracování úlohy pomocí různých modulů lze odesílat ová oznámení obsahující aktualizace stavu. Aplikace se nainstaluje do klientského počítače systému Windows a funguje jako server. Base představuje verzi aplikace, která je dostupná zdarma pomocí sady Fiery Extended Applications (FEA) 4.3. Base podporuje převod PDF, Fiery Preflight, zlepšení obrazu, vyřazování dokumentů a flexibilní možnosti odeslání úlohy, archivace a výstupu. Můžete také exportovat a importovat pracovní postupy pro použití na jiném serveru. Informace o instalaci aplikace najdete v části Probíhá instalace na straně 5. Informace o systémových požadavcích naleznete v části Specifications. Licencovaná verze aplikace přidává pracovní postupy s využitím pravidel, pokročilou předtiskovou kontrolu a možnost úpravy PDF pomocí cloudového procesu Enfocus PitStop Pro a možnost použít akce na PDF dokument pomocí aplikací třetích stran. Chcete-li aktivovat licenci, musíte se zaregistrovat do služby EFI Passport na webu Důležité informace o této verzi aplikace naleznete v poznámkách k verzi na webu jobflow/jobflow_releasenotes22.pdf. Verze 2.2 Probíhá instalace je nainstalována se správce softwaru Fiery, součástí sady aplikací Fiery Extended Applications. Informace o instalaci aplikace naleznete v části Průvodce instalací: Command WorkStation 5.8 s Fiery Extended Applications 4.4 a Poznámky k verzi pro zákazníky: Sada Fiery Extended Applications 4.4 v help.efi.com/fea/index.html. Poznámka: Ve výchozím nastavení je vstupním umístěním úlohy složka SmartFolder. Během instalace aplikace instalační program automaticky zjistí disk, který obsahuje více volného místa a vytvoří složku s názvem SmartFolders. V této složce aplikace vytvoří složky pro každý pracovní postup vytváření v aplikaci. Složky SmartFolders se publikují v síti pro všechny uživatele k odesílání úloh.

6 6 Aktivace licence Plná verze nástroje vyžaduje licenci a registraci EFI Passport. EFI Passport je nový bezplatný systém účtů pro zákazníky EFI, který umožňuje přístup k více službám a produktům EFI. K registraci použijte web Po dokončení registrace obdržíte s odkazem pro aktivaci. Účet EFI Passport je třeba nejprve aktivovat, teprve pak jej můžete použít. Pokud nemáte účet EFI Passport, budete po zahájení upgradu z verze Base na vyzváni k registraci. Postupujte takto: 1 Nainstalujte bezplatnou verzi Base. 2 Zaregistrujte si účet EFI Passport. 3 Zakupte licenční klíč pro. 4 Přihlaste se k nástroji Base a klikněte na tlačítko Upgradovat nyní. 5 Postupujte podle pokynů průvodce. Ruční deaktivace licence Správci mohou ručně deaktivovat licenci pro přenos do jiného počítače. 1 Klikněte na tlačítko O aplikaci v levém dolním rohu okna. Zobrazí se licenční kód spolu s odkazem Deaktivovat licenci. 2 Klikněte na odkaz Deaktivovat licenci. 3 V okně Deaktivovat licenci zadejte do textového pole text DEACTIVATE a pak klikněte na tlačítko Deaktivovat. Chcete-li licenci znovu aktivovat, připojte se k deaktivovanému nástroji v prohlížeči a zadejte licenční klíč. Použití nástroje Nástroj po dokončení instalace funguje jako server a lze k němu přistupovat prostřednictvím zástupce, který je v průběhu instalace automaticky umístěn na plochu počítače. Při prvním spuštění nástroje po dokončení instalace správce vytvoří heslo správce a poskytne IP adresu serveru Fiery Server nebo Fiery Central. Pro přístup k serveru z jiného klientského počítače je nutné znát IP adresu nebo doménový název počítače, v němž je nástroj nainstalován. Připojte se prostřednictvím prohlížeče. Pokud neznáte IP adresu serveru, zeptejte se správce nástroje. Poznámka: Při připojení k serveru z jiného počítače bude adresa URL ve formátu: adresa>/jobflow/login. Adresa URL pro v hostitelském počítači bude: login.

7 7 Pro jsou k dispozici čtyři úrovně přístupu: Správce, Operátor, Host a Externí recenzenti. Heslo správce je nastaveno v průběhu instalace. Pracovní plocha nástroje Okno se zobrazuje v prohlížeči. zahrnuje následující komponenty: Karta Pracovní postupy: Umožňuje vytvářet nové pracovní postupy, upravovat a odstraňovat je. K vytvoření pracovního postupu je možné použít některý z dostupných modulů. Karta Úlohy: Umožňuje monitorovat průběh úloh. Můžete zjistit, které úlohy se zpracovávají, u kterých došlo k chybě a které jsou dokončeny. Můžete rovněž zobrazit obsah úloh. Nabídka Správce: Poskytuje přístup k úlohám správce: Nastavení účtu, Nastavení modulu a Prostředky. Pokud používáte bezplatnou verzi Base, okno prohlížeče zahrnuje tlačítko Upgradovat nyní. Na toto tlačítko klikněte, chcete-li upgradovat na licencovanou verzi nástroje. Aktualizace nástroje jsou spravovány pomocí správce Fiery Software Manager, který je přístupný prostřednictvím ikony na hlavním panelu systému Windows. Ikona Kontrola aktualizací je umístěna v pravém horním rohu okna Fiery Software Manager. Záložka Pracovní postupy Pracovní postupy můžete třídit a srovnávat na záložce Pracovní postupy. Na záložce Pracovní postupy jsou pracovní postupy řazené podle Názvu pracovního postupu, Modulů (v pracovním postupu) a Data vytvoření. Řadit je můžete podle Názvu pracovního postupu abecedně, abecedně v obráceném pořadí a podle Data vytvoření, od nejstaršího nebo od nejnovějšího. Pracovní postup také můžete vyhledat. Pomocí zaškrtávacích políček vedle každého názvu pracovního postupu můžete vybrat jeden nebo více pracovních postupů pro funkci Export pracovních postupů. Každý pracovní postup lze odstranit, exportovat nebo vytvořit jeho duplikát. Uživatelská oprávnění Uživatelská oprávnění v nástroji poskytují různé úrovně přístupu k serveru. Správce: má plný přístup ke všem funkcím nástroje, jako je například zadání veškerých nastavení správce, odesílání a správa prostředků, vytváření pracovních postupů a úpravy nebo odstranění úloh všech uživatelů. Heslo pro správce se nastavuje v průběhu procesu instalace a aktivace. Operátor: odesílá úlohy, vytváří pracovní postupy a může upravit či odstranit libovolný pracovní postup, který vytvořil. Operátoři mohou také odstranit úlohy. Operátoři mohou zobrazovat prostředky a další nastavení v nabídce Správce, ale nemohou provádět změny. Host: odesílá úlohy a prohlíží si postup svých úloh na serveru. Hostům se nezobrazuje nabídka Správce. Externí recenzent: schvaluje nebo odmítá úlohy z libovolného zdroje. Externí recenzenti nemají přímý přístup k serveru, ale od správce nástroje přijímají ové požadavky na recenzi úloh. Externí recenzenti mohou úlohu schválit/odmítnout, a to na základě obsahu úlohy a sestav PitStop Enfocus.

8 8 Poznámka: Jako interní recenzent může být určen libovolný uživatel s přímým přístupem k serveru. Konfigurace nástroje Správce používá ke konfiguraci serveru nabídku Správce. Nabídka Správce poskytuje přístup k následujícím kartám: Nastavení účtu: Poskytuje přístup k nastavením Profil, Oznámení, Správa uživatelů, Služby, Umístění a Zálohování a obnova. Nastavení modulu: Poskytuje přístup k nastavením pro jednotlivé moduly. Prostředky: Umožňuje správcům naimportovat šablony Fiery Impose a předvolby nástroje Image Enhance Visual Editor a také vlastní profily předtiskové přípravy, seznamy akcí a sady proměnných z nástroje Enfocus PitStop Pro. Prostředky Enfocus vyžadují licencovanou verzi nástroje. Odhlásit: Vrátí se do okna Přihlásit. Nastavení účtu Nastavení účtu provádí správce. 1 Přihlaste se k serveru jako správce. 2 Klikněte na šipku vedle položky Správce v pravém horním rohu okna. 3 Vyberte položku Nastavení účtu. 4 Podle potřeby zadejte možnosti na kartách Profil, Oznámení, Správa uživatelů, Služby, Umístění a Zálohování a obnova. Profil Nastavení profilu zahrnuje uživatelská oprávnění pro správce a jazyk prohlížeče. Informace o účtu: Správce může zobrazovat a upravovat informace, které zadal během procesu úvodního nastavení nástroje. Správce musí provést autorizaci pomocí služby EFI Passport, aby bylo možné nastavit ovou adresu pro oznámení. Po úvodním nastavení je třeba změnit všechny kategorie: , jméno i telefonní číslo. Tyto informace o účtu jsou pro správce serveru. Poznámka: Může je změnit libovolný uživatel, který se přihlásí jako správce. Je povoleno více správců. Heslo: Heslo správce je možné změnit. Jazyk: Správce se může rozhodnout zachovat výchozí jazyk prohlížeče nebo vybrat jiný jazyk. Oznámení Můžete určit, zda a jak často se mají odesílat ová oznámení. Použijí se u každé úlohy zaslané do nástroje Fiery JobFlow.

9 9 Správce musí provést autorizaci pomocí služby EFI Passport, aby bylo možné nastavit ovou adresu pro oznámení. Odeslat: Můžete uvést až čtyři ové adresy. Aktivita úloh: Můžete určit, zda na ové adresy uvedené v části Odeslat mají být odesílány ové zprávy. Máte rovněž možnost obnovit výchozí nastavení kliknutím na tlačítko Obnovit výchozí nastavení v pravém horním rohu. Správa uživatelů Je možné určit, kteří uživatelé mají přístup k nástroji. Chcete-li přidat uživatele, klikněte na tlačítko Přidat nového uživatele. Potom zadejte následující nastavení: Jméno uživatele: Zadejte jméno příslušného uživatele. Vybraná role: Vyberte možnost Správce, Operátor, Host nebo Externí recenzent. ID u: Zadejte ovou adresu uživatele. ová oznámení budou zasílána tomuto uživateli pro potvrzení. Chcete-li upravit roli nebo jméno uživatele, klikněte na tlačítko Upravit. ID u jednotlivých uživatelů nelze upravit. Chcete-li odstranit uživatele, klikněte na tlačítko Odstranit. Služby Je možné spravovat službu Monotype Baseline a nastavení SMTP a nastavit rozvrh pro automatické odstraňování úloh. Služba Monotype Baseline: Společnost Enfocus poskytuje službu chybějících písem pro uživatele nástroje PitStop. Pokud si uživatelé nástroje zaregistrovali službu Monotype Baseline, tato služba automaticky hledá chybějící písmo a odešle jej nástroji k integraci do souboru PDF. poskytuje odkazy pro vytvoření a správu účtu. Po dokončení registrace obdržíte ověřovací klíč. Ve výchozím nastavení není políčko Povolit službu Monotype Baseline zaškrtnuto. Chcete-li tuto službu povolit, zaškrtněte jej. SMTP: Nastavte odchozí server SMTP pro ová oznámení. Pokud uživatel chce odesílat oznámení přes vlastní ový server, nastavuje se zde. Jinak oznámení zasílá služba EFI Notification. Nastavení proxy: Nastavte a povolte proxy server pro transparentní komunikaci přes bránu firewall. Odstranit úlohy: V případě potřeby nastavte rozvrh pro automatické odstraňování úloh vždy po 1, 3, 5, 15, 30 nebo 60 dnech. Umístění Přidá umístění aplikace pro vytvoření dalších metod odeslání, archivace a/nebo výstupu úloh. Kořenová složka nazývaná SmartFolders se automaticky nastaví během instalace na disku serveru, který obsahuje více volného místa. V této složce se složky pro každý pracovní postup vytváření v aplikaci. Složka SmartFolders představuje výchozí umístění pro odesílání úloh. Chcete-li odesílat úlohy nebo archivovat (soubor.zip) několik úloh, můžete použít přetažení a vložení z plochy počítače do prohlížeče.

10 10 Když přidáte umístění SMB, FTP, sftp nebo Fiery, vyberte tlačítko Otestovat připojení a zkontrolujte, zda jste se úspěšně připojili. Ověřte, zda obdržíte podrobnosti umístění od správce každé služby a požadovaný název uživatele a heslo. SMB: Přidá umístění SMB. FTP: Přidá umístění FTP. Přiřadí výchozí port. sftp: Přidá zabezpečené umístění FTP. Přiřadí výchozí port. Dropbox: Aplikace se může připojit k jednomu nebo více účtům Dropbox zároveň. Správce serveru nastaví primární účet Dropbox, který se používá pro schvalování externích kontrol nebo pro interní kontroly ke schválení nebo odmítnutí úlohy kdykoliv a kdekoliv. Fiery: Přidá server Fiery Server nebo Fiery Central jako výstupní umístění. Zálohování a obnova Je možné zálohovat a obnovit nastavení, prostředky a pracovní postupy, ale nikoli úlohy. Můžete zadat umístění zálohy a provést zálohování a obnovu prostřednictvím karty v okně Nastavení účtu. Během obnovení zálohy budou odstraněny všechny aktuální úlohy v nástroji. Zálohování Zvolit umístění: Vyberte některé z již přidaných umístění (SMB, FTP, sftp nebo Dropbox) v nástroji Fiery JobFlow. Maximální povolený počet záloh pro každé umístění je 30. Je-li pro některé umístění vytvořena třicátá první záloha, bude nejstarší záloha odstraněna. Je-li vybráno umístění, jsou zálohy vytvářeny automaticky jednou denně. Ověřte, zda je v umístění k dispozici nejméně 50 MB volného místa. Tlačítko Zálohovat nyní: Kliknutím na toto tlačítko vytvoříte ručně zálohu nastavení účtu, nastavení modulu, prostředků a pracovních postupů. Obnova Funkce Možnosti obnovení nabízí následující volby: Z určitého umístění: Umožňuje vybrat soubor zálohy pro obnovu z určitého umístění. Z nedávné zálohy: Vyberte některou ze seznamu záloh ve vybraném umístění, které jsou seřazeny podle data. Další sloupce v této tabulce obsahují název souboru zálohy a podrobnosti nastavení v příslušném souboru. Tlačítko Obnovit: Po výběru umístění zálohy zahajte vlastní proces obnovení kliknutím na toto tlačítko. Nastavení modulu Pro moduly může správce přizpůsobit výchozí nastavení.

11 11 Moduly Fiery Preflight, Image Enhance, Impose a Výstup jsou dostupné v bezplatné verzi Base i licencované verzi. Fiery Preflight: Vyberte předvolbu modulu Fiery Preflight. Zobrazené předvolby jsou nastavené na serveru Fiery Server, ke kterému je aplikace připojena. Poznámka: Pro aktivaci modulu Fiery Preflight na serveru Fiery Server je nutná prémiová verze balíčku Fiery Graphic Arts Package (Premium Edition). Image Enhance: V seznamu předvoleb importovaných z aplikace Fiery Image Enhance Visual Editor vyberte předvolbu. Poznámka: Server Fiery Server, na který odesíláte úlohy, musí podporovat buď Fiery Graphic Arts Package, Standard nebo Fiery Productivity Package. Impose: V seznamu šablon importovaných z aplikace Fiery Impose vyberte šablonu. Poznámka: Pokud byla aplikace Fiery Impose aktivována a licencována na stejném počítači jako server Fiery JobFlow, budete mít na výběr výchozí i vlastní šablony. Pokud aplikace Fiery Impose aktivována nebyla, můžete si v seznamu vybrat z výchozích šablon. Výstup: Vyberte Fiery Server, skupinu tiskáren Fiery Central, účet služby Dropbox, SMB nebo umístění (s)ftp. Pokud jste vybrali Fiery Server, vyberte předvolbu úlohy. Poznámka: Musíte pro ně vytvořit umístění, aby se zobrazily v modulu Výstup. Moduly Schválit, Correct, Připojit a Preflight jsou dostupné pouze v licencované aplikaci. Schválit: Nastavte plán odesílání upomínek na schválení. Correct: V seznamu akcí pro modul Correct vyberte akci. Připojit: Umožní upravit nebo použít akci na PDF pomocí aplikace třetí strany. Preflight: V nabídceprofily vyberte profil. Poznámka: Správce také může importovat vlastní inteligentní profily Enfocus PitStop Pro, seznamy akcí, a sady proměnných pro použití s moduly Předtisková kontrola a Correct. Import prostředků Správce může importovat šablony Fiery Impose a předvolby nástroje Image Enhance Visual Editor a také vlastní profily předtiskové kontroly, seznamy akcí a sady proměnných z nástroje Enfocus PitStop Pro, a to přetažením pomocí myši nebo přechodem do umístění, v němž jsou příslušné soubory uloženy. Chcete-li importovat inteligentní profily předtiskové kontroly,seznamy akcí a sady proměnných z nástroje Enfocus PitStop Pro, musíte používat licencovanou verzi. Šablony Fiery Impose a předvolby nástroje Image Enhance Visual Editor jsou k dispozici v rámci verze Base i verze.

12 12 Šablony Fiery Impose a předvolby nástroje Image Enhance Visual Editor jsou v počítači, v němž je nainstalována aplikace Command WorkStation, uloženy v následujících umístěních: Počítač se systémem Windows: Předvolby nástroje Image Enhance Visual Editor: C:\ProgramData\Image Enhance Visual Editor\Preset Šablony Fiery Impose: C:\Users\přihlášený-uživatel\Documents\Impose\template Toto je výchozí umístění, které uživatel může změnit v okně Předvolby aplikace Command WorkStation. Počítač se systémem Mac OS: Předvolby nástroje Image Enhance Visual Editor: Applications/Fiery/Image Enhance Visual Editor/Image Enhance Visual Editor.app Klikněte na výše uvedené umístění pravým tlačítkem myši a vyberte možnosti Zobrazit obsah balíku > Contents/SharedSupport/Preset. Šablony Fiery Impose: \Users\přihlášený-uživatel\Documents\Impose\template Toto je výchozí umístění, které uživatel může změnit v okně Předvolby aplikace Command WorkStation. Profily předtiskové kontroly, seznamy akcí a sady proměnných musí být nejprve vytvořeny v nástroji PitStop Pro a vyexportovány, teprve pak je lze naimportovat do nástroje. Standardní profily předtiskové kontroly a seznamy akcí nástroje PitStop Pro jsou ve výchozím nastavení zobrazeny v modulech Preflight a Correct. 1 Přihlaste se k nástroji jako správce. 2 Klikněte na šipku vedle položky Správce v pravém horním rohu okna. 3 Vyberte možnost Prostředky. 4 Klikněte na položku Přetáhněte soubory k odeslání (nebo klikněte sem), přejděte k umístění prostředků a klikněte na tlačítko Otevřít. 5 Další možností je vyhledat požadované soubory, které chcete naimportovat, a přetáhnout je do oblasti Přetáhněte soubory k odeslání (nebo klikněte sem). Jsou-li soubory v nesprávném formátu, zobrazí se zpráva, že daný typ souboru není podporován. Soubory musí být uloženy jako jeden z následujících typů PitStop Pro:.ppp,.eal,.evs. Je možné současně odeslat různé typy souborů. Vytváření pracovních postupů Uživatel vytvořil pracovní postup přidáním modulů. Moduly Zdroje vstupu, Convert a Výstup se automaticky přidají do pracovního postupu. Můžete také přidat moduly Připojit, Fiery Preflight, Preflight, Image Enhance, Impose, Correct a Schválit. Informace najdete v části O modulech na straně 13. Pracovní tok můžete upravit úpravou jednotlivých modulů v pracovním postupu nebo změnou pořadí modulů. 1 Kliknutím na znaménko plus vedle záhlaví Pracovní postupy na kartě Pracovní postupy. 2 Zadejte název pracovního postupu.

13 13 3 Klikněte na tlačítko Vytvořit. 4 Klikněte na tlačítko Upravit pro Zdroje vstupu a vyberte je ze seznamu umístění. Můžete přidat až maximálně čtyři zdroje vstupu. Zobrazí se umístění, kam se ukládají pracovní postupy. 5 Vložením modulu Připojit za modul Zdroje vstupu převedete nativní úlohy do formátu, který aplikace Fiery JobFlow podporuje pomocí řešení třetích stran. Zadejte skript nebo parametry sdílených složek. 6 V podokně Convert vyberte položku Pravidlo, pokud je to nutné. Klikněte na tlačítko Přidat, proveďte výběr a klikněte na tlačítko Uložit. Můžete určit akce ke spuštění, například selhání úlohy nebo předání. Akci je možné odeslat do ového upozornění nebo do archivace úlohy. 7 Kliknutím na znaménko plus níže pro převedení modulu přidáte moduly Fiery Preflight, Preflight, Image Enhance, Impose, Correct, Připojit nebo Schválit. Další informace naleznete v části Nastavení předtiskové kontroly na straně 17, Správné nastavení na straně 18, Nastavení modulu Impose na straně 18, Nastavení modulu Připojit na straně 19 a Nastavení modulu Schválit na straně Určete nastavení pro každou část a klikněte na tlačítko Uložit. 9 V podokně Výstup vyberte možnost Fiery Server, účet Dropbox, SMB nebo umístění (s)ftp. Pokud jste vybrali Fiery Server, vyberte předvolbu a pak klikněte na tlačítko Uložit. Do modulu Výstup můžete přidat pravidla podobná pravidlům pro modul Convert. 10 Chcete-li upravit pracovní postup, klikněte na záložce Pracovní postupy na název pracovního postupu a otevře se okno pro úpravu. Můžete pak vybrat modul a kliknout na ikonu Upravit nebo ikonu Odstranit. 11 Chcete-li změnit pořadí modulů v pracovním toku, vyberte modul v pravém podokně okna úprav a přetáhněte ho do nového požadovaného umístění. O modulech Každý vytvořený pracovní tok v nástroji se skládá ze série modulů, které provádějí konkrétní akce na pracovních souborech. Můžete vytvářet různé pracovní toky pro různé typy úloh, z nichž každá obsahuje různou skupinu modulů. Následující moduly jsou dostupné ve : Fiery Preflight: Využívá předvolby Fiery Preflight, které byly konfigurovány v aplikaci Fiery Server určené pro výstup a kontrolu úlohy před tiskem, zda neobsahuje chyby. Zobrazí se všechny předvolby nakonfigurované na Fiery Server. Pokud nebyly nakonfigurovány žádné předvolby, pak se zobrazí výchozí předvolba. Zdroje vstupu: Používá se jako vstupní zdroj pro pracovní tok. Soubory můžete importovat z několika míst: SMB, FTP nebo sftp, účtu Dropbox nebo služby SmartFolder, která byla nastavena na serveru. Můžete také použít činnost přetažení k odeslání jedné úlohy, více souborů nebo archivaci (soubor.zip) z plochy počítače do názvu pracovního toku v okně prohlížeče. Schválit: Odesílá úlohy kontrolorům ke schválení. Kontroloři mohou být uživatelé aplikace nebo externí kontroloři. Uživatelé aplikace mohou schválit nebo odmítnout úlohy odkudkoliv. Externí kontroloři nemají přímý přístup k aplikaci, ale obdrží em od správce aplikace

14 14 žádost o kontrolu úloh. Externí kontroloři mohou schválit/odmítnout úlohu pohledem na obsah úlohy a zprávu nástroje PitStop Enfocus. Convert: Umožňuje zpracovat a převádět různé typy souborů do formátu Adobe PDF. Podporovány jsou následující typy souborů: Microsoft Word/PowerPoint/Excel/Publisher, GIF, PICT, DIB, JPEG, PNG, TIFF, BMP a PostScript. Preflight: Umožňuje zkontrolovat příchozí úlohu na základě profilů Enfocus PitStop PDF. Kontroly souboru PDF před zahájením a zjištění, zda odpovídá nastaveným normám definovaným v používaném nástroji PitStop PDF Profile. Popis každého profilu předtiskové kontroly lze zobrazit výběrem názvu profilu z nabídky Profily. Můžete si vybírat ze standardních profilů předtiskové kontroly nebo můžete použít variabilní sady vytvořené v nástroji Enfocus PitStop Pro pro chytré profily předtiskové kontroly. Image Enhance: Poskytuje automatické vylepšení obrazu snímků v dokumentech PDF. Vybírejte z předvoleb v nástroji Image Enhance Visual Editor v aplikaci Command WorkStation nainstalované na serveru. Server Fiery Server, na který odesíláte úlohy, musí podporovat buď Fiery Graphic Arts Package, Standard nebo Fiery Productivity Package. Impose: Umožňuje použít různé šablony zavedení na úlohu. Command WorkStation v5.5 musí být nainstalovaná ve stejném počítači jako, chcete-li používat šablony Fiery Impose. Šablony zavedení zahrnují jak výchozí šablony dodané pomocí Fiery Impose a jakékoliv vlastní šablony, které byly vytvořeny. Pokud má Fiery Impose aktivní licenci, jsou k dispozici jak vlastní, tak i výchozí šablony. Correct: Umožňuje použít akce aplikace Enfocus PitStop u příchozích úloh. Akce přidané do pracovního toku se používají k automatickému použití úprav na soubor, například přidání čísel stránek, převedení barev nebo úpravu rozlišení snímků. Můžete si vybírat ze standardních profilů Action Lists nebo můžete použít variabilní sady vytvořené v nástroji Enfocus PitStop Pro pro chytré profily Action Lists. Připojit: Umožňuje připojit aplikace třetích stran pomocí skriptů nebo sledovaných složek. Proveďte jednu z těchto akcí: Převést nativní úlohy do formátu, který aplikace podporuje. To provedete zařazením modulu Připojit do pracovního potupu bezprostředně za modul Vstup ale ještě před modul Convert. Pozměnit úlohy PDF jako běžný krok v pracovním postupu. To provedete přidáním modulu Připojit kamkoli do pracovního postupu. Poznámka: Sledované složky, které používá modul Připojit, nejsou Sledované složky Fiery. Výstup: Umožňuje vybrat z aplikace Fiery Server nebo skupiny tiskáren Fiery Central vybrané během nastavení, účtu Dropbox, SMB nebo umístění (s)ftp. Pro vybranou skupinu tiskáren Fiery Server nebo Fiery Central můžete vybírat ze seznamu nebo zobrazených předvoleb. Předvolby představují u vybrané skupiny tiskáren Fiery Server nebo Fiery Central předvolby serveru. Správa může určit/konfigurovat nastavení modulu. Viz Nastavení modulu na straně 10. Duplikace pracovních postupů Je možné duplikovat libovolný pracovní postup a vytvořit tak nový pracovní postup. Tento mechanismus je výhodný pro prostředí se standardním výchozím pracovním postupem, který se pro různé úlohy drobně liší. 1 Klikněte na kartu Pracovní postupy. 2 Klikněte na ikonu Duplikovat pracovní postup v části Pracovní postupy. 3 Zadejte název pracovního postupu a klikněte na tlačítko Vytvořit. Nyní je možné pracovní postup upravit.

15 15 Export a import pracovních postupů Pracovní postupy můžete exportovat a importovat pro použití s jiným serverem. Pracovní postup se exportuje jako komprimovaná složka (metoda ZIP), která obsahuje všechny prostředky potřebné pro tisk úlohy. V jedné operaci můžete exportovat či importovat jeden nebo více pracovních postupů. 1 Chcete-li exportovat jeden pracovní postup, označte na kartě Pracovní postupy políčko požadovaného pracovního postupu nebo kurzor přemístěte do řady s požadovaným pracovním postupem a klikněte na ikonu Exportovat pracovní postup. Pracovní postup se stáhne jako komprimovaná složka do složky Stažené soubory. Poté můžete otevřít složku nebo zobrazit umístění, kam byl soubor uložen. 2 Chcete-li exportovat více pracovních postupů, označte zaškrtávací políčka požadovaných pracovních postupů a klikněte na ikonu Exportovat pracovní postupy na titulním řádku. Pracovní postupy se stáhnou jako komprimované složky. 3 Chcete-li importovat jeden či více pracovních postupů, klikněte na ikonu Importovat pracovní postupy na titulním řádku. 4 Přejděte k umístění, kde se nachází komprimovaný pracovní postup, označte soubor a klikněte na Otevřít. Pokud importovaný pracovní postup obsahuje prostředek se stejným názvem, zobrazí se dotaz, zda chcete prostředek na serveru nahradit, zrušit import nebo pokračovat. Zvolíte-li možnost Pokračovat, pracovní postup se importuje, ale prostředky nebudou nahrazeny. Pokud má importovaný pracovní postup stejný název jako již existující pracovní postup, importovaný pracovní postup bude přejmenován na Kopie <název pracovního postupu >. Přidávání pravidel do pracovních postupů Pravidla lze do modulů přidat v pracovním postupu. U každého modulu s výjimkou modulu Výstup můžete nastavit akci v závislosti na tom, zda modul selže nebo úspěšně provede akci. Možná pravidla jsou: Odeslat Vyberte uživatele. Archivovat úlohu: Vyberte umístění. Spustit skript Zadejte umístění skriptu a volitelné argumenty. Kopírovat úlohu: Vyberte pracovní postup, do kterého chcete úlohy zkopírovat: Konverze, Impose, Image Enhance nebo Fiery Preflight. Přesunout úlohu: Vyberte pracovní postup, do kterého chcete úlohy přesunout: Konverze, Impose, Image Enhance nebo Fiery Preflight. Akce Přesunout úlohu je dostupná pouze pro úlohy, které selhaly v modulu Correct nebo Preflight pomocí profilu předtiskové kontroly Enfocus PitStop nebo seznamu Akce. Pravidla skriptování Pro moduly bylo přidáno pravidlo Spustit skript.

16 16 Pravidla skriptování aplikace lze použít k následujícím akcím:: Archivování úlohy do umístění, které není podporováno v umístěních. Odesílání upozornění pomocí řešení třetí strany pro zákazníky, kteří nechtějí používat upozornění pomocí e- mailu. Pravidla skriptování se řídí stejnými pravidly jako skriptování v modulu Připojit s jedním rozdílem: neočekává, že skript vytvoří výstup, který bude nutné dále zpracovat v pracovním postupu. pro pravidla skriptování nabízí následující aegumenty: 1 Vstupní umístění: dočasné umístění, kde vytvoří soubor určený ke zpracování. 2 Název úlohy: název úlohy zobrazený v aplikaci. 3 Pracovní postup: název pracovního postupu, kde byl skript zahájen. 4 Zpráva předtiskové kontroly: umístění poslední zprávy předtiskové kontroly vytvořené v daném pracovním postupu. Vzorové skripty viz Zdroje vstupu nabízí několik vstupních zdrojů do pracovního postupu. Soubory můžete importovat z několika míst: SMB, FTP nebo sftp, účtu Dropbox nebo služby SmartFolder, která byla nastavena na serveru. Můžete také použít činnost přetažení k odeslání jedné úlohy, více souborů nebo archivaci (soubor.zip) z plochy počítače do názvu pracovního toku v okně prohlížeče. Vstupní zdroj se zobrazí v pracovním postupu jako složka SmartFolder. Všimněte si, že když odešlete archiv nebo složku obsahující několik úloh, úlohy se sloučí do. Úlohy se sloučí v abecedním pořadí názvů souborů/úloh. Úlohy lze odesílat v archivovaném souboru do všech vstupních zdrojů. Úlohy můžete odeslat ve složce do všech vstupních zdrojů s výjimkou služby Dropbox. SMB, FTP nebo sftp či umístění Dropbox musí být nastavena pomocí správce aplikace a pro každý typ umístění lze nastavit více instancí v části Správce > Nastavení účtu > Umístění. SmartFolder je složka, která slouží jako vstupní fronta pro odeslání úlohy do specifického pracovního postupu. Mezi pracovním postupem a složkou SmartFolder se provádí mapování typu 1:1. Každá složka SmartFolder bude vytvořena podle kořenového adresáře nazývaného SmartFolders, které se automaticky nastavují během instalace aplikace. Fiery Preflight Funkce modulu Fiery Preflight umožňuje provést kontrolu úlohy před tiskem a zachytit případné tiskové chyby. Funkce Fiery Preflight zachycuje oblasti nejčastějších chyb a zajišťuje, že úloha bude na zvolené tiskárně vytištěna úspěšně a v očekávané kvalitě. Funkce Fiery Preflight vytvoří zprávu o chybách, obsahující také informace o úloze, včetně bezpečnostních nastavení, velikosti stránky a barevných prostorech. Nastavení funkce Fiery Preflight lze uložit jako předvolbu. Předvolby funkce Fiery Preflight můžete nakonfigurovat v Command WorkStation a určit kategorie chyb, které se mají kontrolovat, a způsob, jakým se mají oznamovat. Všechny předvolby nakonfigurované na serveru Fiery Server, ke kterým jste připojení, se zobrazí ve. Funkce Fiery Preflight podporuje následující formáty souborů: PostScript, PDF, EPS, PPML, Creo VPS a PDF/VT.

17 17 Funkce Fiery Preflight nepodporuje formáty souborů TIFF a PCL. Funkce Fiery Preflight může zkontrolovat následující kategorie chyb: Písma kontroluje chybějící písma a substituci písma Courier. Přímé barvy kontroluje chybějící přímé barvy. Chybějící přímé barvy lze přidat v aplikaci Přímé barvy v Command WorkStation. Rozlišení obrazu kontroluje, zda není rozlišení obrazu menší než zadaná hodnota. Prostředky VDP kontroluje chybějící prostředky VDP. Můžete nastavit maximální počet kontrolovaných záznamů, aby případně nedocházelo k nadměrně dlouhým kontrolám. Vlasové čáry kontroluje, zda tloušťka není menší než zadaná hodnota. Přetisk přetisk. PostScript chyby PostScriptu. Poznámka: Pokud dojde k chybě úlohy z důvodu chyby funkce Fiery Preflight, můžete se rozhodnout potlačit chybu, pokud úloha představuje rychlou úlohu nebo není chyba dostatečně důležitá pro zastavení výstupu. Úloha se zobrazí v podokně Chybové úlohy na kartě Úlohy v okně. Kliknutím na tlačítko Potlačit potlačíte chybu a dokončíte úlohu. Možnost Potlačit se nezobrazí, pokud bylo pro modul definováno pravidlo Přesunout nebo Kopírovat. Možnost Potlačit je také dostupná pro moduly Opravit a Preflight se stejným omezením. Nastavení předtiskové kontroly Zkontrolujte příchozí úlohu pomocí profilů Enfocus PitStop PDF. Kontroly souboru PDF před zahájením a zjištění, zda odpovídá nastaveným normám definovaným v používaném nástroji PitStop PDF Profile. Popis každého profilu Preflight Profile lze zobrazit výběrem názvu profilu z nabídky Profily. Pokud byla nakonfigurována služba Monotype Baseline, možnost Automaticky zkontrolovat službu Monotype Baseline pro chybějící písma je k dispozici v modulu Preflight. Pokud možnost povolíte, aplikace automaticky stáhne chybějící písma ze služby Monotype. Proměnné v aplikaci PitStop Pro mohou být buď konstantní, nebo založené na pravidlech. Konstantní proměnná může představovat textový řetězec, číslo, naměřenou hodnotu nebo hodnotu ano/ne nebo zapnout/vypnout. Proměnná založená na pravidle umožňuje použít konstantní proměnnou k určení změny hodnoty v jiné předtiskové kontrole. Pokud je například vaše definice proměnné výstupního typu a vy máte různé možné hodnoty, například digitální nebo odsazení, rozlišení obrazu se změní v souladu s hodnotou. Poznámka: Pokud úloha selže v modulu Preflight, můžete se rozhodnout chybu potlačit. Úloha se zobrazí v podokně Chybové úlohy na kartě Úlohy v okně. Kliknutím na tlačítko Potlačit potlačíte chybu a dokončíte úlohu. Možnost Potlačit se nezobrazí, pokud bylo pro modul definováno pravidlo Přesunout nebo Kopírovat. Použití nastavení inteligentní předtiskové kontroly Můžete rovněž použít inteligentní profil předtiskové kontroly. Chcete-li použít inteligentní předtiskovou kontrolu, je třeba vytvořit sadu proměnných pro Profily předtiskové kontroly. Sada proměnných je sada několika různých proměnných uložených v souboru s upravitelným formátem, který lze odeslat do nástroje. Sada proměnných může obsahovat libovolný počet proměnných. Je možné definovat libovolný počet sad proměnných, ale aktivovat je vždy možné pouze jednu sadu.

18 18 1 Na kartě Pracovní postupy vyberte požadovaný postup a klikněte na ikonu Upravit. 2 Klikněte na symbol plus pod názvem modulu, kam chcete přidat nový modul. 3 V části Přidat modul vyberte možnost Preflight. 4 V rozevírací nabídce Profily vyberte inteligentní profil předtiskové kontroly. Všechny inteligentní profily předtiskové přípravy jsou zobrazeny pod záhlavím Custom Smart PDF Profiles (Vlastní inteligentní profily PDF). poskytuje ukázkový profil s názvem Smart Preflight - PitStop Pro v Chcete-li změnit proměnné v zobrazené sadě proměnných, klikněte na tlačítko Změnit proměnné. Sady proměnných mohou obsahovat booleovské hodnoty, jednoduché číselné nebo textové hodnoty nebo seznam proměnných. Při změně proměnné vyberte možnost v rozevíracím seznamu, je-li k dispozici, nebo zadejte obsah do textového pole. Chcete-li zobrazit popis proměnné, nastavte ukazatel myši na textové pole. 6 Proveďte požadované změny proměnných a klikněte na tlačítko Uložit. 7 Klikněte na tlačítko Přidat. Nastavení modulu Impose Přidejte výchozí nebo vlastní šablonu vyřazování z nástroje Fiery Impose. Nejnovější verze aplikace Command WorkStation, která je k dispozici na webu CWS5, musí být nainstalována ve stejném počítači jako server. Pro přístup k vlastním šablonám musí být aktivována licence Fiery Impose. Poznámka: Fiery Impose se instaluje se softwarem Command WorkStation. Výchozí šablony lze použít i bez licence Fiery Impose. Následující seznam obsahuje všechny výchozí šablony: Normální Úplná spadávka, 1-up Brožura Lepená vazba, 2-up Sešitová vazba, 2-up Horní okraje k sobě, 4-up Společný tisk Brožura se 3 sklady, 3-up Okenicový sklad, 4-up Z-sklad, 4-up Správné nastavení Použijte akce aplikace Enfocus PitStop u příchozích úloh. Akce přidané do pracovního toku se používají k automatickému použití úprav na soubor, například přidání čísel stránek, převedení barev nebo úpravu rozlišení snímků.

19 19 Pokud byla nakonfigurována služba Monotype Baseline, možnost Automaticky zkontrolovat službu Monotype Baseline pro chybějící písma je k dispozici v modulu Opravit. Pokud možnost povolíte, aplikace automaticky stáhne chybějící písma ze služby Monotype. Proměnné v aplikaci PitStop Pro mohou být buď konstantní, nebo založené na pravidlech. Konstantní proměnná může představovat textový řetězec, číslo, naměřenou hodnotu nebo hodnotu ano/ne nebo zapnout/vypnout. Proměnná založená na pravidle umožňuje použít konstantní proměnnou k určení změny hodnoty v jiné předtiskové kontrole. Pokud je například vaše definice proměnné výstupního typu a vy máte různé možné hodnoty, například digitální nebo odsazení, rozlišení obrazu se změní v souladu s hodnotou. Poznámka: Pokud úloha selže v modulu Opravit, můžete se rozhodnout chybu potlačit. Úloha se zobrazí v podokně Chybové úlohy na kartě Úlohy v okně. Kliknutím na tlačítko Potlačit potlačíte chybu a dokončíte úlohu. Možnost Potlačit se nezobrazí, pokud bylo pro modul definováno pravidlo Přesunout nebo Kopírovat. Použití nastavení inteligentního seznamu akcí Můžete rovněž použít inteligentní seznam akcí. Chcete-li použít inteligentní seznam akcí, je třeba vytvořit sadu proměnných pro seznam akcí. Sada proměnných je sada několika různých proměnných uložených v souboru s upravitelným formátem, který lze odeslat do nástroje. Sada proměnných může obsahovat libovolný počet proměnných. Je možné definovat libovolný počet sad proměnných, ale aktivovat je vždy možné pouze jednu sadu. 1 Na kartě Pracovní postupy vyberte požadovaný postup a klikněte na ikonu Upravit. 2 Klikněte na symbol plus pod názvem modulu, kam chcete přidat nový modul. 3 V části Přidat modul vyberte možnost Correct. 4 V rozevírací nabídce Akce vyberte inteligentní seznam akcí. Všechny inteligentní seznamy akcí jsou zobrazeny pod záhlavím Custom Smart Action Lists (Vlastní inteligentní seznamy akcí). poskytuje ukázkový seznam akcí. 5 Chcete-li změnit proměnné v zobrazené sadě proměnných, klikněte na tlačítko Změnit proměnné. Sady proměnných mohou obsahovat booleovské hodnoty, jednoduché číselné nebo textové hodnoty nebo seznam proměnných. Při změně proměnné vyberte možnost v rozevíracím seznamu, je-li k dispozici, nebo zadejte obsah do textového pole. Chcete-li zobrazit popis proměnné, nastavte ukazatel myši na textové pole. Proměnné, které nelze změnit, jsou konstantní. 6 Proveďte požadované změny proměnných a klikněte na tlačítko Uložit. 7 Klikněte na tlačítko Přidat. Nastavení modulu Připojit Zadejte umístění skriptu aplikace třetí strany nebo sledovaných složek, který použije akci na PDF v pracovním postupu. Můžete například použít aplikaci třetí strany pro vylepšení obrázku nebo převést dokument vytvořený v jiné aplikaci, například v Corel Draw, na PDF.

20 20 Poznámka: Skriptování předpokládá určitou úroveň znalostí a dovedností ze strany uživatele. Modul Připojit je určen pro ty uživatele, kteří mají alespoň základní znalosti skriptování a chápou koncepty jako například argumenty. Odmítáme jakoukoli odpovědnost za jakékoli chyby vzniklé v důsledku nekvalitního skriptu. ukládá protokoly v případě výskytu chyb, které zkušený uživatel může použít k řešení potíží. nabízí jednoduchý vzorový skript a argumenty, neposkytuje však informace o správném postupu psaní skriptů. Chcete-li tento vzorový skript zobrazit, navštivte stránku kde jsou uvedena umístění vzorových skriptů. Poznámka: V pracovním postupu můžete zadat umístění skriptu nebo sledovaných složek. V jednom pracovním postupu nelze zadat obojí. Výchozí nastavení modulu Připojit lze zadat v Správce > Nastavení modulu, lze je však upravit pro každý modul jednotlivě. Nastavení sledovaných složek První použití modulu Připojit probíhá přes sledované složky. Označte přepínač Sledované složky a zadejte umístění vstupní sledované složky (sem bude přesunuta úloha) a výstupní složky (tam bude umístěn výsledek). Můžete také zadat maximální dobu zpracování, aby aplikace donekonečna nečekala na novou úlohu. Vstupní a výstupní umístění jsou relativní k serveru. zkopíruje úlohu do zadané vstupní složky. Po provedení akce je úloha umístěna do zadané výstupní složky. V následujícím příkladu patří vstupní i výstupní složka do sledovaných složek na serveru : c:\sledovaneslozky\vstupni e:\sledovaneslozky\vystupni Síťová umístění jsou podporována ve standardním formátu Windows pro síťová umístění: \\server\sledovaneslozky\vstupni \\server\sledovaneslozky\vystupni Poznámka: Sledovaná složka v modulu Připojit není to samé jako Sledovaná složka Fiery. Nastavení skriptu Označte přepínač Skript a zadejte umístění skriptu, který chcete použít. podporuje uživatelsky definované skripty poskytuje všechny informace nutné pro zpracování úlohy pomocí skrptu. podporuje následující argumenty: 1 Vstupní umístění: dočasné umístění, kde vytvoří soubor určený ke zpracování. 2 Výstupní umístění: dočasné umístění, kde bude očekávat vytvoření zkopírovaného zpracovaného souboru. 3 Název úlohy: název úlohy zobrazený v aplikaci. 4 Název pracovního postupu: název pracovního postupu, kde byl skript zahájen. 5 Název předtiskové kontroly: umístění poslední zprávy předtiskové kontroly vytvořené v daném pracovním postupu. Argumenty nemají názvy a uživatel musí skriptu sám říci, v jakém pořadí má argumenty interpretovat. Dojde-li při použití skriptu na úlohu k chybě, uvede odkaz na chybový protokol v podokně Úlohy s chybami na záložce Úlohy. neuvádí informace o tom, jak skript opravit. Zkušený uživatel by měl být na základě informací uvedených v protokolu schopen chybu opravit.

21 21 Nastavení modulu Schválit Zadejte recenzenty pro daný pracovní postup. Uživatelé nástroje mohou být interními recenzenty, kteří mohou schválit úlohu v nástroji nebo pokud vybrali možnost Schválení kdekoli, mohou zobrazit úlohu ve službě Dropbox. Externí recenzenti nemají přímý přístup k nástroji, ale jsou kontaktováni prostřednictvím u. Pokud přijmou pozvání ke schválení nebo odmítnutí úlohy a je jim odeslána úloha ke schválení, mohou zobrazit obsah úlohy a libovolné sestavy Preflight nebo Correct. 1 Vyberte možnost Interní recenzenti nebo Externí recenzenti. 2 Pokud vyberete možnost Interní recenzenti, mohou recenzenti provádět recenze úloh z libovolného umístění. 3 V poli Vybrat recenzenty přidejte požadované recenzenty výběrem ze seznamu. Jako interní nebo externí lze přidat až dva recenzenty. Je třeba zadat jméno uživatele, roli a ovou adresu. Recenzentům budou odeslány y s pozváním. Úlohy Všichni uživatelé mohou odesílat úlohy a monitorovat jejich průběh v rozhraní. Úlohy lze odeslat v celé řadě různých formátů a modul Convert je převede do formátu Adobe PDF. Úlohy jsou po odeslání okamžitě zpracovány pomocí vybraného pracovního postupu. Odesílání úloh Úlohy můžete odesílat pomocí výchozího umístění chytrých složek nebo pomocí SMB, FTP nebo sftp, Dropbox nebo přetažením a vložením. Složky SmartFolders se automaticky vytvoří během instalace jako kořenové složky na disku počítače, která obsahuje nejvíce dostupného místa. Po vytvoření pracovního postupu ve, se uvnitř složky SmartFolders vytvoří odpovídající složka s názvem pracovního postupu. Složka SmartFolders se sdílí v síti lze ji otevřít pomocí SMB z libovolného počítače se systémem Windows nebo Mac v síti. Požádejte správce o IP adresu nebo název domény. Můžete zkopírovat a vložit nebo použít operaci přetažení k odeslání úloh do konkrétní složky SmartFolder. Úlohy lze také odeslat z několika dalších míst: Dropbox SMB FTP sftp Operace přetažení z plochy počítače do prohlížeče, kde je otevřena aplikace. Umístění nastavuje správce z okna Nastavení účtu a lze přidat několik instancí každého typu umístění. Můžete zvolit archivaci jak dokončených, tak i chybných úloh do libovolného umístění. Úlohy lze odeslat jako jeden soubor nebo složku nebo archiv (soubor.zip). Když dojde k odeslání počtu souborů dovnitř složky nebo archivu, je zkombinuje do jedné úlohy. Soubory se sloučí v abecedním pořadí

22 22 názvů souborů/úloh. Složku můžete odeslat do všech vstupních zdrojů s výjimkou služby Dropbox. Všechny vstupní zdroje obdrží archiv nebo jeden soubor. Lístky úloh Lístek je funkce aplikace Base, která uživatelům odesílat úlohy pomocí jednoduchého textového lístku, na kterém mohou definovat pořadí úloh, počet kopií jednotlivých úloh a zda mají být úlohy sloučeny či nikoli. Lístek je textový soubor s hodnotami oddělenými čárkami. aktuálně podporuje dva sloupce: umístění úlohy a počet kopií. Není nutné, aby sloupce měly záhlaví nebo název. vždy předpokládá, že je umístění úlohy uvedeno v prvním sloupci a počet kopií ve druhém sloupci. Když na začátek řádku napíšete // (dvě lomítka), můžete za ně napsat text poznámky nebo komentáře. bude ignorovat cokoli, co se nachází na takovém řádku. může sloučit úlohy na lístku, nařídíte jí to přidáním akce. Akci uvozuje znak #. aktuálně podporuje pouze příkaz #merge (sloučit). Níže uvedené prostředky jsou dostupné také na: Příklad lístku s pokynem k načtení úloh z místní složky nebo síťového umístění a nastavení počtu kopií každé úlohy. // NázevSouboru, PočetKopií c:\složka\květiny na záhony.pdf,10 c:\složka\semena.pdf,10 c:\složka\sazenice.pdf,5 \\síťovájednotka\růže.pdf,20 Příklad lístku, který sloučí úlohy a nastaví počet kopií sloučené úlohy // NázevSouboru, PočetKopií #merge,10 c:\složka\květiny na záhony.pdf c:\složka\semena.pdf c:\složka\sazenice.pdf \\síťovájednotka\růže.pdf Aplikace při sloučení úloh do dokumentu automaticky přidá záložky pro první strany sloučených úloh. Název úlohy (bez přípony) se použije jako název příslušné záložky. Tyto záložky lze použít v aplikaci Fiery JobMaster k automatickému přidání karet/záložek. Příklad lístku, který sloučí úlohy a nastaví počet kopií sloučené úlohy Úlohy a lístek jsou odeslány jako složka nebo archiv: // NázevSouboru, PočetKopií #merge,10 Květiny na záhony.pdf Květiny na záhony.pdf Sazenice.pdf Růže.pdf

23 23 Poznámka: Je-li odeslána celá složka nebo archiv, budou všechny úlohy automaticky sloučeny. Přidáte-li příkaz #merge, můžete definovat počet kopií sloučených úloh. Použití aplikace s modulem Připojit Při použití lístku s modulem Připojit existují určitá omezení. Upozornění: Chcete-li, upravit lístek, než bude dále zpracován v aplikaci, měli byste příponu souboru změnit z.csv na něco jiného (například.lístek). Každý lístek s příponou.csv bude zpracován modulem Zdroje vstupu. Zabránit tomu lze jedině změnou přípony souboru. Když skript dokončí zpracovávání lístku, měl by mít soubor správnou příponu a měl by být přesunut do jiného pracovního postupu. Modul Convert nedokáže zpracovat lístek. Monitorování úloh Chcete-li monitorovat úlohy, vyberte na kartě Úlohy možnost Přehled nebo Všechny úlohy. Přehled: Poskytuje informace o stavu dokončených úloh, úloh s chybami a zpracovávaných úloh v reálném čase. Kliknutím na tlačítko Odstranit můžete odstranit úlohy, u nichž došlo k chybě nebo které byly dokončeny. Chcete-li odstranit úlohu, která se zpracovává, je umístěna ve frontě nebo čeká na schválení, zrušte ji a pak ji odstraňte. Poznámka: Karta Přehled poskytuje odkazy pro zobrazení úloh a sestav (v případě úloh, pro něž byl v pracovním postupu použit modul Fiery Preflight, Preflight nebo Correct). Viz Zobrazení úloh na straně 23 a Generování sestav úloh na straně 23. Všechny úlohy: Poskytuje podrobnější informace o úlohách v kategoriích Úlohy s chybami, Zpracovávané úlohy, Úlohy ve frontě, Dokončené úlohy a Úlohy čekající na schválení. Zobrazí se zdroj vstupu a datum odeslání nebo dokončení. Pro všechny úlohy, v jejichž pracovním postupu byl použit modul Fiery Preflight, Preflight nebo Correct, je poskytnut odkaz Zobrazit sestavu. Zobrazení úloh Obsah úloh odeslaných na server lze zobrazit ve formě miniatur nebo celých úloh. 1 Vyberte kartu Úlohy. 2 Vyberte kartu Přehled. 3 Klikněte na položku Zobrazit úlohu pro úlohu, kterou chcete zobrazit. 4 Kliknutím na libovolnou stránku v okně náhledu miniatur otevřete celou úlohu. Generování sestav úloh Je možné zobrazit sestavy pro úlohy s chybami a úspěšně zpracované úlohy. Pokud zpracování úlohy selže kvůli chybě, zobrazí se v seznamu Úlohy s chybami na kartě Úlohy. Pokud zpracování úlohy selže v modulu Fiery Preflight, Preflight nebo Correct, můžete zobrazit sestavu vygenerovanou serverem Fiery

24 24 Server nebo nástrojem Enfocus PitStop Pro. Chcete-li zobrazit pracovní postup, který byl pro danou úlohu použit, klikněte na název úlohy na kartě Úlohy. 1 Vyberte kartu Úlohy. 2 Vyberte kartu Přehled. 3 Vyberte neúspěšně zpracovanou úlohu v seznamu Úlohy s chybami nebo úspěšně zpracovanou úlohu v seznamu Dokončené úlohy. 4 Klikněte na tlačítko Zobrazit sestavu. Sestavu je rovněž možné zobrazit z karty Všechny úlohy.

2015 Electronics For Imaging. Informace obsažené v této publikaci jsou zahrnuty v Právním upozornění pro tento produkt.

2015 Electronics For Imaging. Informace obsažené v této publikaci jsou zahrnuty v Právním upozornění pro tento produkt. 2015 Electronics For Imaging. Informace obsažené v této publikaci jsou zahrnuty v Právním upozornění pro tento produkt. 9. března 2015 Obsah 3 Obsah...5 Aktivace licence...5 Ruční deaktivace licence...6

Více

Komfortní datová schránka

Komfortní datová schránka Komfortní datová schránka Obsah 1. Komfortní datová schránka... 2 2. Záložka Schránky... 2 2.1. Přidání datové schránky... 2 2.2. Přidání složky do evidence datové schránky... 4 2.3. Přidání dalšího uživatele

Více

2015 Electronics For Imaging, Inc. Informace obsažené v této publikaci jsou zahrnuty v Právní oznámení pro tento produkt.

2015 Electronics For Imaging, Inc. Informace obsažené v této publikaci jsou zahrnuty v Právní oznámení pro tento produkt. 2015 Electronics For Imaging, Inc. Informace obsažené v této publikaci jsou zahrnuty v Právní oznámení pro tento produkt. 24. července 2015 Obsah 3 Obsah...5 Probíhá instalace...5 Aktivace licence...5

Více

2008 Nokia. Všechna práva vyhrazena. Nokia, Nokia Connecting People a Nseries jsou ochranné známky nebo registrované ochranné známky společnosti

2008 Nokia. Všechna práva vyhrazena. Nokia, Nokia Connecting People a Nseries jsou ochranné známky nebo registrované ochranné známky společnosti Chat 1. vydání 2008 Nokia. Všechna práva vyhrazena. Nokia, Nokia Connecting People a Nseries jsou ochranné známky nebo registrované ochranné známky společnosti Nokia Corporation. Nokia tune je zvuková

Více

Uživatelská dokumentace

Uživatelská dokumentace Uživatelská dokumentace k projektu Czech POINT Provozní řád Konverze dokumentů z elektronické do listinné podoby (z moci úřední) Vytvořeno dne: 29.11.2011 Verze: 2.0 2011 MVČR Obsah 1. Přihlášení do centrály

Více

Nastavení telefonu T-Mobile MDA Touch

Nastavení telefonu T-Mobile MDA Touch Nastavení telefonu T-Mobile MDA Touch Telefon s integrovaným kapesním počítačem T-Mobile MDA Touch, zakoupený v prodejní síti společnosti T-Mobile Czech Republic a.s., má potřebné parametry pro použití

Více

Rozšířená nastavení. Kapitola 4

Rozšířená nastavení. Kapitola 4 Kapitola 4 Rozšířená nastavení 4 Nástroje databáze Jak již bylo zmíněno, BCM používá jako úložiště veškerých informací databázi SQL, která běží na všech lokálních počítačích s BCM. Jeden z počítačů nebo

Více

Záloha a obnovení Uživatelská příručka

Záloha a obnovení Uživatelská příručka Záloha a obnovení Uživatelská příručka Copyright 2009 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Windows je ochranná známka společnosti Microsoft Corporation registrovaná v USA. Informace uvedené v této

Více

Zadávání tiskových zakázek prostřednictvím JDF a Adobe Acrobat Professional

Zadávání tiskových zakázek prostřednictvím JDF a Adobe Acrobat Professional Zadávání tiskových zakázek prostřednictvím JDF a Adobe Acrobat Professional Nejčastěji se o JDF hovoří při řízení procesů v tiskových provozech. JDF se však má stát komunikačním prostředkem mezi všemi

Více

Manuál uživatele čipové karty s certifikátem

Manuál uživatele čipové karty s certifikátem Manuál uživatele čipové karty s certifikátem Obsah 1 Úvod... 3 2 Instalace čipové karty s certifikátem... 5 3 Instalace čtečky čipových karet... 10 3.1 Instalace z Windows Update... 10 3.2 Manuální instalace

Více

Fiery Command WorkStation

Fiery Command WorkStation 2015 Electronics For Imaging. Informace obsažené v této publikaci jsou zahrnuty v Právním upozornění pro tento produkt. 17. února 2015 Obsah 3 Obsah Přehled...13 Command WorkStation...13 Pracovní prostor

Více

Web n walk NÁVOD PRO UŽIVATELE. Manager

Web n walk NÁVOD PRO UŽIVATELE. Manager Web n walk NÁVOD PRO UŽIVATELE Manager Obsah 03 Úvod 04 Požadavky na hardware a software 04 Připojení zařízení k počítači 05 Uživatelské rozhraní 05 Výběr sítě 06 Připojení k internetu 06 Nastavení možností

Více

Úvodní příručka k aplikaci Novell Messenger 3.0.1 Mobile

Úvodní příručka k aplikaci Novell Messenger 3.0.1 Mobile Úvodní příručka k aplikaci Novell Messenger 3.0.1 Mobile Květen 2015 Program Novell Messenger 3.0.1 a novější je k dispozici pro podporovaná mobilní zařízení ios, Android BlackBerry. Protože k systému

Více

téma: Formuláře v MS Access

téma: Formuláře v MS Access DUM 06 téma: Formuláře v MS Access ze sady: 3 tematický okruh sady: Databáze ze šablony: 07 - Kancelářský software určeno pro: 2. ročník vzdělávací obor: vzdělávací oblast: číslo projektu: anotace: metodika:

Více

Nastavení telefonu LG GD510 Pop

Nastavení telefonu LG GD510 Pop Nastavení telefonu LG GD510 Pop Telefon LG GD510 Pop, zakoupený v prodejní síti společnosti T-Mobile Czech Republic a.s., má potřebné parametry pro použití T-Mobile služeb již přednastaveny. Pokud je potřeba

Více

Nastavení telefonu LG KB770

Nastavení telefonu LG KB770 Nastavení telefonu LG KB770 Telefon LG KB770, zakoupený v prodejní síti společnosti T-Mobile Czech Republic a.s., má potřebné parametry pro použití T-Mobile služeb již přednastaveny. Pokud je potřeba nastavení

Více

Seznámení žáků s pojmem makra, možnosti využití, praktické vytvoření makra.

Seznámení žáků s pojmem makra, možnosti využití, praktické vytvoření makra. Metodické pokyny k pracovnímu listu č. 11 Používání maker Třída: 8. Učivo: Základy vytváření maker Obsah inovativní výuky: Seznámení žáků s pojmem makra, možnosti využití, praktické vytvoření makra. Doporučený

Více

Příručka poskytovatele Národního geoportálu INSPIRE

Příručka poskytovatele Národního geoportálu INSPIRE Příručka poskytovatele Národního geoportálu INSPIRE 1 // 32 OBSAH Funkcionalita poskytovatele... 3 1. Správa metadat datových sad... 3 Zveřejnění/skrytí záznamu... 4 Sdílení záznamu... 4 2. Nahrání datové

Více

rozlišení obrazovky 1024 x 768 pixelů operační systém Windows 2000, Windows XP, Windows Vista 1 volný sériový port (volitelný) přístup na internet

rozlišení obrazovky 1024 x 768 pixelů operační systém Windows 2000, Windows XP, Windows Vista 1 volný sériový port (volitelný) přístup na internet 1. Úvod Tato příručka obsahuje všechny informace, které budete potřebovat k práci s programem OmegaDirect. Pomocí příkladů bude v této příručce vysvětleno: zadání objednávky, správa a evidence objednávek,

Více

Zabezpečení. Uživatelská příručka

Zabezpečení. Uživatelská příručka Zabezpečení Uživatelská příručka Copyright 2006 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Microsoft a Windows jsou registrované ochranné známky společnosti Microsoft Corporation v USA. Informace uvedené

Více

2N NetSpeaker. IP Audio Systém. Manuál 1.4

2N NetSpeaker. IP Audio Systém. Manuál 1.4 2N NetSpeaker IP Audio Systém Manuál Verze 1.4 www.2n.cz Společnost 2N TELEKOMUNIKACE a.s. je českým výrobcem a dodavatelem telekomunikační techniky. K produktovým řadám, které společnost vyvíjí, patří

Více

Za ízení TouchPad aklávesnice

Za ízení TouchPad aklávesnice Za ízení TouchPad aklávesnice Číslo dokumentu: 430406-221 Leden 2007 Tato příručka popisuje funkce zařízení TouchPad a klávesnice počítače. Obsah 1 Za ízení TouchPad Popis zařízení TouchPad.........................

Více

Základní příručka pro učitele

Základní příručka pro učitele Základní příručka pro učitele [Type the company address] Obsah CENTRUM KLASIFIKACE JOULE: PŘEHLED... 4 Výhody Centra klasifikace Joule... 4 Centrum klasifikace Joule: Dokumentace učitele... 5 Přístup do

Více

Zálohování a zotavení Uživatelská příručka

Zálohování a zotavení Uživatelská příručka Zálohování a zotavení Uživatelská příručka Copyright 2009 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Windows je USA registrovaná ochranná známka společnosti Microsoft Corporation. Informace uvedené v této

Více

29 Evidence smluv. Popis modulu. Záložka Evidence smluv

29 Evidence smluv. Popis modulu. Záložka Evidence smluv 29 Evidence smluv Uživatelský modul Evidence smluv slouží ke správě a evidenci smluv organizace s možností připojení vlastní smlouvy v elektronické podobě včetně přidělování závazků ze smluv jednotlivým

Více

Zabezpečení Uživatelská příručka

Zabezpečení Uživatelská příručka Zabezpečení Uživatelská příručka Copyright 2008 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Microsoft a Windows jsou registrované ochranné známky společnosti Microsoft Corporation v USA. Informace uvedené

Více

UŽIVATELSKÁ PŘÍRUČKA PRO WEBOVOU KAMERU HP WEBCAM HD

UŽIVATELSKÁ PŘÍRUČKA PRO WEBOVOU KAMERU HP WEBCAM HD UŽIVATELSKÁ PŘÍRUČKA PRO WEBOVOU KAMERU HP WEBCAM HD Copyright 2012 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Microsoft, Windows a Windows Vista jsou registrovanými ochrannými známkami společnosti Microsoft

Více

GroupWise 6.5 for Linux

GroupWise 6.5 for Linux GroupWise 6.5 for Linux 29. března 2004 1.0 Základní informace 2.0 Pokyny k instalaci 3.0 Známé potíže 3.1 Potíže se správou 3.1.1 Systém NFS není podporován. 3.1.2 Nedostupné funkce 3.1.3 Aktualizovaný

Více

Návod k používání registračního systému ČSLH www.hokejovaregistrace.cz

Návod k používání registračního systému ČSLH www.hokejovaregistrace.cz Návod k používání registračního systému ČSLH www.hokejovaregistrace.cz Osnova Přihlášení do systému Základní obrazovka Správa hráčů Přihlášky hráčů k registraci Žádosti o prodloužení registrace Žádosti

Více

Pokyny k instalaci FRIATRACE Verze 5.3

Pokyny k instalaci FRIATRACE Verze 5.3 FRIATOOLS CS Pokyny k instalaci FRIATRACE Verze 5.3 1 1 Obsah 1. Představení softwaru FRIATRACE 3 2. Instalace softwaru FRIATRACE 4 3. Instalační program 4 4. Instalace v systémech Microsoft Windows 2000,

Více

1. Požadavky na provoz aplikací IISPP

1. Požadavky na provoz aplikací IISPP 1. Požadavky na provoz aplikací IISPP 1.1. Podporované prohlížeče Aplikace IISPP jsou primárně vyvíjeny a testovány v prohlížečích Internet Explorer a Mozilla Firefox. V jiných než uvedených prohlížečích

Více

UŽIVATELSKÁ PŘÍRUČKA WEBOVÉ KAMERY HP

UŽIVATELSKÁ PŘÍRUČKA WEBOVÉ KAMERY HP UŽIVATELSKÁ PŘÍRUČKA WEBOVÉ KAMERY HP Copyright 2012 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Microsoft, Windows a Windows Vista jsou v USA registrované ochranné známky společnosti Microsoft Corporation.

Více

Poukázky v obálkách. MOJESODEXO.CZ - Poukázky v obálkách Uživatelská příručka MOJESODEXO.CZ. Uživatelská příručka. Strana 1 / 1. Verze aplikace: 1.4.

Poukázky v obálkách. MOJESODEXO.CZ - Poukázky v obálkách Uživatelská příručka MOJESODEXO.CZ. Uživatelská příručka. Strana 1 / 1. Verze aplikace: 1.4. MOJESODEXO.CZ Poukázky v obálkách Verze aplikace: 1.4.0 Aktualizováno: 22. 9. 2014 17:44 Strana 1 / 1 OBSAH DOKUMENTU 1. ÚVOD... 2 1.1. CO JSOU TO POUKÁZKY V OBÁLKÁCH?... 2 1.2. JAKÉ POUKÁZKY MOHOU BÝT

Více

Návod na zřízení datové schránky právnické osoby nezapsané v obchodním rejstříku

Návod na zřízení datové schránky právnické osoby nezapsané v obchodním rejstříku Návod na zřízení datové schránky právnické osoby nezapsané v obchodním rejstříku Zřízení datové schránky Právnické osobě, která není zapsána v obchodním rejstříku, zřídí ministerstvo datovou schránku právnické

Více

WD Passport TM. Přenosný PEVNÝ DISK. Příručka pro rychlou instalaci

WD Passport TM. Přenosný PEVNÝ DISK. Příručka pro rychlou instalaci WD Passport TM Přenosný PEVNÝ DISK Příručka pro rychlou instalaci OBSAH SADY Přenosný pevný disk WD Passport Certifikovaný kabel USB 2.0 o délce 56 cm Příručka pro rychlou instalaci KOMPATIBILITA Windows

Více

Tiskárna řady HP Color LaserJet CP3525 Uživatelská příručka implementovaného webového serveru HP

Tiskárna řady HP Color LaserJet CP3525 Uživatelská příručka implementovaného webového serveru HP Tiskárna řady HP Color LaserJet CP3525 Uživatelská příručka implementovaného webového serveru HP www.hp.com/support/cljcp3525 Implementovaný webový server HP Color LaserJet CP3525 Uživatelská příručka

Více

INTERNETOVÝ TRH S POHLEDÁVKAMI. Uživatelská příručka

INTERNETOVÝ TRH S POHLEDÁVKAMI. Uživatelská příručka INTERNETOVÝ TRH S POHLEDÁVKAMI Uživatelská příručka 1. března 2013 Obsah Registrace... 3 Registrace fyzické osoby... 3 Registrace právnické osoby... 6 Uživatelské role v systému... 8 Přihlášení do systému...

Více

V této části manuálu bude popsán postup jak vytvářet a modifikovat stránky v publikačním systému Moris a jak plně využít všech možností systému.

V této části manuálu bude popsán postup jak vytvářet a modifikovat stránky v publikačním systému Moris a jak plně využít všech možností systému. V této části manuálu bude popsán postup jak vytvářet a modifikovat stránky v publikačním systému Moris a jak plně využít všech možností systému. MENU Tvorba základního menu Ikona Menu umožňuje vytvořit

Více

WEBMAP Mapový server PŘÍRUČKA PRO WWW UŽIVATELE. 2005-2008 Hydrosoft Veleslavín, s.r.o., U Sadu 13, Praha 6 www.hydrosoft.eu

WEBMAP Mapový server PŘÍRUČKA PRO WWW UŽIVATELE. 2005-2008 Hydrosoft Veleslavín, s.r.o., U Sadu 13, Praha 6 www.hydrosoft.eu WEBMAP Mapový server PŘÍRUČKA PRO WWW UŽIVATELE 2005-2008 Hydrosoft Veleslavín, s.r.o., U Sadu 13, Praha 6 www.hydrosoft.eu Obsah Obsah 1 1.1 3 Internetový... prohlížeč map 4 Rozložení ovládacích... prvků

Více

HDCVI DVR Uživatelský manuál. Uživatelský manuál záznamové zařízení Dahua & BCS HDCVI

HDCVI DVR Uživatelský manuál. Uživatelský manuál záznamové zařízení Dahua & BCS HDCVI Uživatelský manuál záznamové zařízení Dahua & BCS HDCVI Obsah 1. Obsah balení a instalace pevného disku... 1 1.1 Obsah balení... 1 1.2 Instalace pevného disku (HDD)... 1 1.2.1 Otevření skříně... 1 1.2.2

Více

Registr UJO. Příručka pro uživatele. Institut biostatistiky a analýz. Lékařské a Přírodovědecké fakulty Masarykovy univerzity.

Registr UJO. Příručka pro uživatele. Institut biostatistiky a analýz. Lékařské a Přírodovědecké fakulty Masarykovy univerzity. Registr UJO Příručka pro uživatele Vytvořil: Lékařské a Přírodovědecké fakulty Masarykovy univerzity Obsah Projekt UJO...... 3 On-line klinický registr obecná charakteristika. 4 On-line Registr UJO - základní

Více

Nastavení telefonu Samsung I9195 Galaxy S4 mini

Nastavení telefonu Samsung I9195 Galaxy S4 mini Nastavení telefonu Samsung I9195 Galaxy S4 mini Telefon Samsung I9195 Galaxy S4 mini, zakoupený v prodejní síti společnosti T-Mobile Czech Republic a.s., má potřebné parametry pro použití T-Mobile služeb

Více

Bezdrátové připojení (pouze u vybraných modelů) Uživatelská příručka

Bezdrátové připojení (pouze u vybraných modelů) Uživatelská příručka Bezdrátové připojení (pouze u vybraných modelů) Uživatelská příručka Copyright 2007 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Windows je registrovaná ochranná známka Microsoft Corporation v USA. Bluetooth

Více

BRICSCAD V16. Modelování strojírenských sestav

BRICSCAD V16. Modelování strojírenských sestav BRICSCAD V16 Modelování strojírenských sestav Protea spol. s r.o. Makovského 1339/16 236 00 Praha 6 - Řepy tel.: 235 316 232, 235 316 237 fax: 235 316 038 e-mail: obchod@protea.cz web: www.protea.cz Copyright

Více

Použití ovládacích prvků formulářů v listu aplikace Excel

Použití ovládacích prvků formulářů v listu aplikace Excel Použití ovládacích prvků formulářů v listu aplikace Excel Souhrn Aplikace Microsoft Excel poskytuje několik ovládacích prvků pro listy dialogu, které jsou vhodné pro výběr položek ze Mezi tyto ovládací

Více

UŽIVATELSKÁ PŘÍRUČKA PRO INTERNETBANKING PPF banky a.s.

UŽIVATELSKÁ PŘÍRUČKA PRO INTERNETBANKING PPF banky a.s. UŽIVATELSKÁ PŘÍRUČKA PRO INTERNETBANKING PPF banky a.s. PPF banka a.s., Evropská 2690/17, P.O. Box 177, 160 41 Praha 6 1/17 Obsah: 1. Všeobecné informace... 3 2. Způsoby přihlášení do Internetbankingu

Více

LASERJET PRO CM1410 COLOR MFP SERIES. Stručná referenční příručka

LASERJET PRO CM1410 COLOR MFP SERIES. Stručná referenční příručka LASERJET PRO CM1410 COLOR MFP SERIES Stručná referenční příručka Tisk na zvláštní papír, štítky a průhledné fólie 1. V nabídce Soubor používaného programu klikněte na položku Tisk. 2. Vyberte produkt a

Více

Bezdrátové připojení (pouze u vybraných modelů)

Bezdrátové připojení (pouze u vybraných modelů) Bezdrátové připojení (pouze u vybraných modelů) Uživatelská příručka Copyright 2007 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Windows je registrovaná ochranná známka Microsoft Corporation v USA. Bluetooth

Více

Citace PRO. představení citačního manažeru. http://www.citacepro.com. Moravská zemská knihovna v Brně 15.10.2012. Martin Krčál martin.krcal@citace.

Citace PRO. představení citačního manažeru. http://www.citacepro.com. Moravská zemská knihovna v Brně 15.10.2012. Martin Krčál martin.krcal@citace. ...citovat je snadné Citační manažer představení citačního manažeru http://www.citacepro.com Moravská zemská knihovna v Brně 15.10.2012 Martin Krčál martin.krcal@citace.com Proč citujeme? autorský zákon

Více

Kingston DataTraveler Locker+ G3. Instalační příručka. Kingston DataTraveler Locker+ G3

Kingston DataTraveler Locker+ G3. Instalační příručka. Kingston DataTraveler Locker+ G3 Instalační příručka Kingston DataTraveler Locker+ G3 Obsah O této instalační příručce... 4 Systémové požadavky... 4 PC platforma... 4 Mac platforma... 4 Doporučení... 4 Nastavení (prostředí Windows)...

Více

Obsah. Úvod. Martin Moravec

Obsah. Úvod. Martin Moravec Vytvoření a nastavení GOOGLE účtu a nastavení zasílání připomenutí z kalendáře na e-mail a/nebo SMS Vytvořil: Martin Moravec pro: www.blesno.org aktualizováno dne 30.1.2010 Obsah Úvod... 1 Vytvoření účtu...

Více

Aktualizace softwaru Uživatelská příručka

Aktualizace softwaru Uživatelská příručka Aktualizace softwaru Uživatelská příručka Copyright 2007 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Windows je ochranná známka Microsoft Corporation registrovaná v USA. Informace uvedené v této příručce

Více

Zálohování a obnova Uživatelská příručka

Zálohování a obnova Uživatelská příručka Zálohování a obnova Uživatelská příručka Copyright 2007 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Windows je ochranná známka Microsoft Corporation registrovaná v USA. Informace uvedené v této příručce

Více

4 Část II Základy práce v systému. 6 Část III Úvodní obrazovka. 8 Část IV Práce s přehledy. 13 Část V Kontakty. 19 Část VI Operativa

4 Část II Základy práce v systému. 6 Část III Úvodní obrazovka. 8 Část IV Práce s přehledy. 13 Část V Kontakty. 19 Část VI Operativa 2 Dokumentace SMAN Obsah Kapitoly Část I Úvod 4 Část II Základy práce v systému 6 Část III Úvodní obrazovka 8 Část IV Práce s přehledy 13 Část V Kontakty 19 Část VI Operativa 23 Část VII Nabídky 35 Index

Více

Návod k obsluze CC&C WA-6212-V2

Návod k obsluze CC&C WA-6212-V2 Návod k obsluze CC&C WA-6212-V2 Bezdrátový přístupový bod/klient/router Popis zařízení WA-6212-V2 je WiFi router s podporou přenosových rychlostí až 300 Mbps při 802.11n. Dále podporuje IPv6, je vybaven

Více

Zkrácená uživatelská příručka systému Spisové služby (SpS) Lite

Zkrácená uživatelská příručka systému Spisové služby (SpS) Lite ICZ a.s. Na hřebenech II 1718/10 147 00 Praha 4 Tel.: +420-222 271 111 Fax: +420-222 271 112 Internet: www.i.cz Zkrácená uživatelská příručka systému Spisové služby (SpS) Lite Vypracoval kolektiv pracovníků

Více

DATABÁZE 2007. DŮLEŽITÉ: Před načtením nové databáze do vaší databáze si prosím přečtěte následující informace, které vám umožní:

DATABÁZE 2007. DŮLEŽITÉ: Před načtením nové databáze do vaší databáze si prosím přečtěte následující informace, které vám umožní: DATABÁZE 2007 DŮLEŽITÉ: Před načtením nové databáze do vaší databáze si prosím přečtěte následující informace, které vám umožní: - jednoduše a rychle provést úpravy ve struktuře vaší databáze podle potřeby

Více

Citace PRO. návod na využívání citačního manažera. Místo vydání: Brno Vydavatel: Citace.com Datum vydání: 11.11.2015 Verze: 3.0. ...

Citace PRO. návod na využívání citačního manažera. Místo vydání: Brno Vydavatel: Citace.com Datum vydání: 11.11.2015 Verze: 3.0. ... ...citovat je snadné Citační manažer návod na využívání citačního manažera Místo vydání: Brno Vydavatel: Citace.com Datum vydání: 11.11.2015 Verze: 3.0 Citace dokumentu : návod na využívání citačního manažera

Více

Jak pracovat s kalkulačním programem HELUZ komín

Jak pracovat s kalkulačním programem HELUZ komín Jak pracovat s kalkulačním programem HELUZ komín Aplikace Heluz komíny je určena pro výpočet potřebných komponentů zvoleného komínového systému a pro zjištění jeho ceníkové ceny. V levém sloupci je nabídka:

Více

Connection and action overview. DC: Driver card MCR: Mobile Card Reader TIS: TIS-Compact

Connection and action overview. DC: Driver card MCR: Mobile Card Reader TIS: TIS-Compact Connection and action overview DC: Driver card MCR: Mobile Card Reader TIS: TIS-Compact 4 Tip: Před použitím zařízení TIS-Compact Portable Set, zkontrolujte nastavení přípustných odchylek a konfiguraci

Více

Online manuál pro řadu AR-M230/M270 Tisková sít'ová řešení

Online manuál pro řadu AR-M230/M270 Tisková sít'ová řešení Online manuál pro řadu AR-M230/M270 Tisková sít'ová řešení Průvodce administrátora Start Klepněte na tlačítko "Start". Ochranná známka Zaregistrována v roce 2003 společností Sharp Corporation. Všechna

Více

Vodafone promo kit uživatelský manuál http://promo.vodafone.cz/ Uživatelský manuál pro aplikaci. Vodafone promo kit. Verze dokumentu: 2.

Vodafone promo kit uživatelský manuál http://promo.vodafone.cz/ Uživatelský manuál pro aplikaci. Vodafone promo kit. Verze dokumentu: 2. Uživatelský manuál pro aplikaci Vodafone promo kit Verze dokumentu: 2.1 Vytvořeno: V Praze dne 8. 9. 2011 1 Obsah Vodafone promo kit uživatelský manuál Webové rozhraní aplikace Vodafone promo kit... 4

Více

Aplikace Vyhledání a stažení aplikace Založení účtu v Google Play Internet Nastavení e-mailu Zap./Vyp. přístupového bodu Přihlášení do Wi-Fi sítě

Aplikace Vyhledání a stažení aplikace Založení účtu v Google Play Internet Nastavení e-mailu Zap./Vyp. přístupového bodu Přihlášení do Wi-Fi sítě 1 6. 7. 8. Aplikace Vyhledání a stažení aplikace Založení účtu v Google Play Internet Nastavení e-mailu Zap./Vyp. přístupového bodu Přihlášení do Wi-Fi sítě Zap./Vyp. internetu v zahraničí Nastavení internetu

Více

Manuál Kentico CMSDesk pro KDU-ČSL

Manuál Kentico CMSDesk pro KDU-ČSL Manuál Kentico CMSDesk pro KDU-ČSL 2011 KDU-ČSL Obsah 1 Obecně... 3 1.1 Přihlašování... 3 1.2 Uživatelské prostředí... 4 2 Stránky... 4 2.1 Vytvoření nové stránky... 4 2.1.1 Texty... 7 2.1.2 Styly textu...

Více

Praktické úlohy- zaměření specializace

Praktické úlohy- zaměření specializace Praktické úlohy- zaměření specializace Realizace praktických úloh zaměřených na dovednosti v oblastech specializace POS: Síťový OS, instalace, konfigurace a optimalizace podle zamýšleného použití; Inicializace

Více

2. Kontakty. 1. Základní nastavení telefonu Vložení SIM karty Vložení paměťové karty Zapnutí telefonu a PIN. 3. Volání

2. Kontakty. 1. Základní nastavení telefonu Vložení SIM karty Vložení paměťové karty Zapnutí telefonu a PIN. 3. Volání Základní nastavení telefonu Vložení SIM karty Vložení paměťové karty Zapnutí telefonu a PIN Kontakty Kopírování ze SIM karty do telefonu Založení nového kontaktu Upravení kontaktu včetně fotky 3. Volání

Více

DVR Uživatelský manuál. Uživatelský manuál DVR

DVR Uživatelský manuál. Uživatelský manuál DVR Uživatelský manuál DVR Obsah 1. Obsah balení a instalace pevného disku... 1 1.1 Obsah balení... 1 1.2 Instalace pevného disku (HDD)... 1 1.2.1 Otevření skříně... 1 1.2.2 Demontáž krytu DVR... 2 1.2.3 Upevnění

Více

Popis služby Modulární služby Dell

Popis služby Modulární služby Dell Popis služby Modulární služby Dell Přehled termínů a podmínek Tato smlouva je uzavírána mezi zákazníkem (dále jako vy nebo zákazník ) a společností Dell za účelem poskytování a používání modulárních služeb

Více

Příručka pro zadavatele E-ZAK krok za krokem

Příručka pro zadavatele E-ZAK krok za krokem Příručka pro zadavatele E-ZAK krok za krokem Vyrobeno pro příspěvkové organizace Jihomoravského kraje pro administrace zakázek s předpokládanou hodnotou vyšší než 500 tis. Kč bez DPH Tento dokument slouží

Více

Upgrade ze systému Windows Vista na systém Windows 7

Upgrade ze systému Windows Vista na systém Windows 7 Upgrade ze systému Windows Vista na systém V závislosti na hardwaru a stávající edici systému Windows Vista můžete během instalace systému použít možnost Upgrade a upgradovat tak ze systému Windows Vista

Více

Bezpečné sdílení a správa dokumentů v on-line prostředí

Bezpečné sdílení a správa dokumentů v on-line prostředí Název projektu: ICT jako nástroj inovace výuky Reg. č. projetku: CZ.1.07/1.3.00/51.0040 Bezpečné sdílení a správa dokumentů v on-line prostředí 1) Autor: Libor Klubal Stránka 1 z 18 OBSAH Úvod do sdílení

Více

Teplotní systém pro Windows v1.0 (WTeS v1.0) Návod

Teplotní systém pro Windows v1.0 (WTeS v1.0) Návod Teplotní systém pro Windows v1.0 (WTeS v1.0) Návod 1. Úvod...2 1.1 O programu...2 1.1.1 Historie...2 1.1.2 Použití...2 1.1.3 Nezbytná konfigurace PC a verze operačního systému...2 2. Instalace...2 2.1

Více

MyQ samoobslužný tisk

MyQ samoobslužný tisk MyQ samoobslužný tisk Uživatelský manuál Obsah 1. Co je MyQ... 1 2. Webové rozhraní... 1 2.1. Přihlášení do systému... 1 2.2. Uživatelské rozhraní aplikace... 1 2.3. Moje nastavení... 1 2.4. Upload souborů

Více

Vyplňte API klíč, který si vygenerujete v Nastavení obchodu v profilu Uloženky v části Nastavit klíč pro API.

Vyplňte API klíč, který si vygenerujete v Nastavení obchodu v profilu Uloženky v části Nastavit klíč pro API. Obsah Aktivace modulu... 2 Nastavení poboček a cen... 3 Cena... 5 Zdarma od... 5 Mapování stavů zásilek... 6 Zobrazení dopravy na eshopu... 6 Práce s objednávkami... 9 Vytvoření zásilky... 10 Stornování

Více

vismo Edituj, co vidíš.

vismo Edituj, co vidíš. WEBHOUSE Pojdte dál. Online vismo Edituj, co vidíš. První kroky s WEBHOUSE vismo Online 5.2 Děkujeme za zájem o systém WEBHOUSE vismo Online moderní redakční systém určený pro správu obsahu webových stránek.

Více

Návod pro administraci aplikace EdgeFrame HelpDesk

Návod pro administraci aplikace EdgeFrame HelpDesk Návod pro administraci aplikace EdgeFrame HelpDesk 1. Prvotní nastavení Pokud není použito výchozí nastavení dodávané s instalací, je potřeba provést následující: 1. vytvořit uživatelské role (Administrace

Více

WEBDISPEČINK NA MOBILNÍCH ZAŘÍZENÍCH PŘÍRUČKA PRO WD MOBILE

WEBDISPEČINK NA MOBILNÍCH ZAŘÍZENÍCH PŘÍRUČKA PRO WD MOBILE WEBDISPEČINK NA MOBILNÍCH ZAŘÍZENÍCH PŘÍRUČKA PRO WD MOBILE Úvodem WD je mobilní verze klasického WEBDISPEČINKU, která je určena pro chytré telefony a tablety. Je k dispozici pro platformy ios a Android,

Více

Vytvoření nebo odstranění makra Excel

Vytvoření nebo odstranění makra Excel Vytvoření nebo odstranění makra Excel Záznam makra Když zaznamenáváte makro, zaznamená program pro záznam makra všechny kroky nutné k provedení akcí, které má makro provést. Navigace na pásu karet není

Více

Návod k použití aplikace MARKETINGOVÉ PRŮZKUMY.CZ

Návod k použití aplikace MARKETINGOVÉ PRŮZKUMY.CZ www.marketingovepruzkumy.cz Návod k použití aplikace MARKETINGOVÉ PRŮZKUMY.CZ 28.4.2011 Miloš Voborník Obsah 1. Uživatelská příručka... 1 1.1. Běžný uživatel... 1 1.1.1. Celkové rozvržení, úvodní strana...

Více

Řada nüvi 2300. stručný návod k obsluze. určeno pro použití s těmito modely nüvi: 2300, 2310, 2340, 2350, 2360, 2370

Řada nüvi 2300. stručný návod k obsluze. určeno pro použití s těmito modely nüvi: 2300, 2310, 2340, 2350, 2360, 2370 Řada nüvi 2300 stručný návod k obsluze určeno pro použití s těmito modely nüvi: 2300, 2310, 2340, 2350, 2360, 2370 Začínáme VAROVÁNÍ Přečtěte si leták Důležité bezpečnostní informace a informace o výrobku

Více

1) První přihlášení do jednotné správy uživatelů

1) První přihlášení do jednotné správy uživatelů PODÁNÍ ŽÁDOSTI O PRODLOUŽENÍ REGISTRACE OSOBY A NOTIFIKACE ZDRAVOTNICKÉHO PROSTŘEDKU V REGISTRU ZDRAVOTNICKÝCH PROSTŘEDKŮ: Tento dokument obsahuje návod na: 1) Přihlášení do jednotné správy uživatelů 2)

Více

MP3 Manager Software for Sony Network Walkman

MP3 Manager Software for Sony Network Walkman MP3 Manager Software for Sony Network Walkman Návod k obsluze NW-E55/75 2004 Sony Corporation WALKMAN je registrovaná ochranná známka společnosti Sony Corporation představující produkty skupiny Headphone

Více

Nastavení telefonu Samsung S6500 Galaxy Mini 2

Nastavení telefonu Samsung S6500 Galaxy Mini 2 Nastavení telefonu Samsung S6500 Galaxy Mini 2 Telefon Samsung S6500 Galaxy Mini 2, zakoupený v prodejní síti společnosti T-Mobile Czech Republic a.s., má potřebné parametry pro použití T-Mobile služeb

Více

KDirSign / KDirVerify, podrobny ná vod

KDirSign / KDirVerify, podrobny ná vod KDirSign / KDirVerify, podrobny ná vod KDirSign Program KDirSign je určen pro ověření výsledku zeměměřické činnosti v elektronické podobě podle 18 odst. 5 vyhlášky č. 31/1995 Sb. Zajišťuje vytvoření textového

Více

Uživatelský manuál pro práci se stránkami OMS a MS provozované portálem Myslivost.cz. Verze 1.0

Uživatelský manuál pro práci se stránkami OMS a MS provozované portálem Myslivost.cz. Verze 1.0 Uživatelský manuál pro práci se stránkami OMS a MS provozované portálem Myslivost.cz Verze 1.0 Obsah Základní nastavení stránek po vytvoření... 3 Prázdný web... 3 Přihlášení do administrace... 3 Rozložení

Více

APLIKACE IMATION LINK NÁVOD PRO PŘÍSTROJE SE SYSTÉMEM ios

APLIKACE IMATION LINK NÁVOD PRO PŘÍSTROJE SE SYSTÉMEM ios APLIKACE IMATION LINK NÁVOD PRO PŘÍSTROJE SE SYSTÉMEM ios OBSAH PODPOROVANÉ OPERAČNÍ SYSTÉMY... 3 FUNKCE... 3 INSTALOVÁNÍ APLIKACE IMATION LINK... 3 PŘECHOD Z APLIKACE IMATION POWER DRIVE... 3 SPUŠTĚNÍ

Více

INFORMATIKA V CHOVECH PRASAT

INFORMATIKA V CHOVECH PRASAT INFORMATIKA V CHOVECH PRASAT Bajbár, M. KONFIRM, spol. s r.o. Tento článek si klade za cíl informovat odbornou veřejnost z oblasti chovu a šlechtění prasat o možnostech využití a základních analytických

Více

INSTALAČNÍ NÁVOD ANÁVODKOBSLUZE. Daikin Configurator v2.*.*

INSTALAČNÍ NÁVOD ANÁVODKOBSLUZE. Daikin Configurator v2.*.* INSTALAČNÍ NÁVOD ANÁVODKOBSLUZE Instalační návod a Návod k obsluze Obsah Strana 1. Definice pojmů 1. Definice pojmů... 1 1.1. Význam varování a symbolů... 1 1.2. Význam použitých termínů... 1 2. Všeobecná

Více

Uživatelské postupy v ISÚI Založení ulice a změna příslušnosti adresního místa k ulici

Uživatelské postupy v ISÚI Založení ulice a změna příslušnosti adresního místa k ulici Uživatelské postupy v ISÚI Založení ulice a změna příslušnosti adresního místa k ulici Založení ulice a změna příslušnosti adresního místa k ulici Strana 1/17 Obsah 1) Založení nového návrhu změny... 3

Více

Xerox ColorQube 9201/9202/9203 Stručná uživatelská příručka 604P19533

Xerox ColorQube 9201/9202/9203 Stručná uživatelská příručka 604P19533 Xerox ColorQube 9201/9202/9203 604P19533 2009 Xerox Corporation. Všechna práva vyhrazena. Nepublikovaná práva vyhrazena podle zákonů Spojených států amerických na ochranu autorských práv. Obsah této publikace

Více

Nastavení telefonu PRADA phone by LG 3.0

Nastavení telefonu PRADA phone by LG 3.0 Nastavení telefonu PRADA phone by LG 3.0 Telefon PRADA phone by LG 3.0, zakoupený v prodejní síti společnosti T-Mobile Czech Republic a.s., má potřebné parametry pro použití T-Mobile služeb již přednastaveny.

Více

Tablet Android 4.0 (cz)

Tablet Android 4.0 (cz) Tablet Android 4.0 (cz) LTLM S7 Děkujeme, že jste si zakoupili náš tablet. Prosím, pečlivě si přečtěte tento manuál, předtím než začnete zařízení používat. Uchovejte tento manuál k pozdějšímu nahlédnutí.

Více

ISDN telefony AVAYA 1408 / 1416 připojené na Integral Enterprise. Návod na obsluhu

ISDN telefony AVAYA 1408 / 1416 připojené na Integral Enterprise. Návod na obsluhu ISDN telefony AVAYA 1408 / 1416 připojené na Integral Enterprise Návod na obsluhu 2 Obsah str.: Důležitá upozornění a informace. 4 Seznamte se s Vaším telefonem Přehled funkcí a tlačítek telefonů ; Signální

Více

Operace nad celými tabulkami

Operace nad celými tabulkami 10 Operace nad celými tabulkami V předchozích kapitolách jsme se převážně zabývali sloupci tabulek. V této kapitole se naučíme provádět některé operace, které ovlivňují tabulky jako celek. Probereme vlastnosti

Více

MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ UŽIVATELSKÁ PŘÍRUČKA IS KP 14+ PRO INTEGROVANÉ NÁSTROJE: ŽÁDOST O PODPORU STRATEGIE CLLD. Verze: 1.

MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ UŽIVATELSKÁ PŘÍRUČKA IS KP 14+ PRO INTEGROVANÉ NÁSTROJE: ŽÁDOST O PODPORU STRATEGIE CLLD. Verze: 1. MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ UŽIVATELSKÁ PŘÍRUČKA IS KP 14+ PRO INTEGROVANÉ NÁSTROJE: ŽÁDOST O PODPORU STRATEGIE CLLD Verze: 1.0 červenec 2015 Obsah Přehled provedených změn... 2 1. Podání žádosti o

Více

Pomocník diabetika Uživatelská příručka

Pomocník diabetika Uživatelská příručka Pomocník diabetika Uživatelská příručka Úvod Pomocník diabetika je označení pro webovou aplikaci určenou pro diabetiky zejména prvního typu. Webová aplikace je taková aplikace, se kterou můžete pracovat

Více

Mobilní verze. 109 Jak získat speciální aplikaci pro mobilní telefon. 110 Jak používat Facebook pro dotykové telefony

Mobilní verze. 109 Jak získat speciální aplikaci pro mobilní telefon. 110 Jak používat Facebook pro dotykové telefony 109 Jak získat speciální aplikaci pro mobilní telefon Facebook vyvinul pro některé telefony aplikace, které jsou přizpůsobeny pro rozhraní konkrétních telefonů, a usnadňují tak uživateli práci s Facebookem.

Více

Instalační příručka. Barevný monitor LCD

Instalační příručka. Barevný monitor LCD Instalační příručka Barevný monitor LCD Symboly týkající se bezpečnosti V této příručce se používají následující symboly. Označují důležité informace. Pečlivě si je přečtěte. VAROVÁNÍ Pokud se informacemi

Více

UŽIVATELSKÁ PŘÍRUČKA REGISTR CHMELNIC NA EAGRI ZÁKLADNÍ POPIS FUNKCÍ A FORMULÁŘŮ. CCV, s. r. o.

UŽIVATELSKÁ PŘÍRUČKA REGISTR CHMELNIC NA EAGRI ZÁKLADNÍ POPIS FUNKCÍ A FORMULÁŘŮ. CCV, s. r. o. UŽIVATELSKÁ PŘÍRUČKA REGISTR CHMELNIC NA EAGRI ZÁKLADNÍ POPIS FUNKCÍ A FORMULÁŘŮ CCV, s. r. o. Uživatelská příručka Registr chmelnic na eagri Základní popis funkcí a formulářů Verze 1.8 Registr chmelnic

Více