ZA MINUTU OSM. 2. číslo

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "ZA MINUTU OSM. 2. číslo"

Transkript

1 ZA MINUTU OSM 2. číslo

2 ÚVOD Právě si čtete druhé číslo školního časopisu ZA MINUTU OSM. Kde najdete nové vtipy, nové příběhy a soutěž, u které je hlavní výhra písnička na přání o velké přestávce. Naleznete zde zajímavý rozhovor s naší úspěšnou spolužačkou, tipy na dárky k Valentýnu, několik zajímavých citátů, článek o oblíbené počítačové hře a o fingerboardech a spol. Jistě vás také zaujmou zprávy z našich tříd a z druhého stupně vůbec. Děkujeme, že jste si náš časopis koupili a doufáme, že se vám bude líbit. Zdraví vás vaši redaktoři: Anna Hrdličková, Bára Kárníková, Adelle Mercedes Woodová, Jirka Novotný, Kristýna Ludvíčková a Patrik Bednář Chcete se k nám přidat?... Máte možnost. Redakční schůzky se konají každé úterý v 7:20 v MMU. Nemáte ráno čas? Tak nám své náměty, články, básničky, texty posílejte na adresu redakce: zaminutuosm@seznam.cz OBSAH Co nás čeká Stalo se Dění ve třídách Úspěchy sportovců Co se děje ve Vysokém Mýtě a možná i dál... Rozhovor, naše literární pokusy Free style Počítačové hry Valentýn Televizní tipy, citáty Zábava a soutěže

3 Co nás čeká a nemine: únor Zeměpisná olympiáda Své zeměpisné znalosti můžete prokázat ve školním kole Zeměpisné olympiády. únor Recitační soutěž Připravte se na klání mezi recitátory! Vyberte si originální text a přijďte ho přednést spolužákům a odborné komisi. Těšíme se na vás! Vítězové obou soutěží postoupí do okresního kola března Jarní prázdniny Huráááá! Lyžařská střediska se už na nás těší!! A ten, kdo nelyžuje, může najít spoustu tipů pro volný čas na května Školní akademie Víme, že květen je ještě daleko, ale pokud mají být vaše vystoupení ohromující a úžasná, je nejvyšší čas začít pracovat na programu.

4 STALO SE: Dějepisná olympiáda Dne 23. listopadu proběhlo školní kolo dějepisné olympiády. Zúčastnilo se jí 13 žáků. Mezi největší znalce peněz v dějinách patří Vojta Čihák z IX. C, na druhém místě skončil Luděk Hejhal taktéž z IX. C a trojici nejúspěšnějších uzavírá Zdeněk Švec z VIII. A. Vojta nás na začátku února reprezentoval v okresním kole. Vánoční jarmark Dne 7. Prosince byla škola již od rána otevřena dětem z mateřských školek. Odpoledne byl jarmark přístupný veřejnosti. Lidé zde mohli vidět soutěž o nejhezčí perníkový výrobek, mohli si tu zakoupit dárečky a přáníčka vyráběná našimi žáky. V přízemí, kde je kuchyň, bylo možno zakoupit teplé i studené nápoje a nějaké občerstvení. Na programu byl zpěv dětí, které zpívaly koledy. Lidé si tu vyzkoušeli různé vánoční zvyky a poseděli u dobrůtek a kávy. Vánoční atmosféru dodaly ozdobené stromky, svíčky a vánoční výzdoba. Vánoční jarmark se podařil na výtečnou. K. L. Filmová noc 16. prosince se sešlo 13 odvážlivců odhodlaných přespat ve škole. Měli přečteného Shakespearova Romea a Julii a s sebou spacák a hlavně hodně jídla :-) Večer zhlédli filmovou adaptaci, diskutovali, na chvíli se proměnili v Romea a Julii, zažili překvapení a dlouho přes půlnoc sledovali další filmy. I přes menší spánkový deficit všech zúčastněných se akce moc povedla.

5 "ZBRANĚ A ZBROJE Z OBDOBÍ GOTIKY" Skupina historického šermu Pernštejni z Pardubic předvedla žákům život ve středověku: Nejdříve nám ukázali zbroj gotických rytířů ze 14. století, pomohl jim jeden z našich spolužáků. Potom proti sobě bojovali tři spolužáci. Měli za úkol trefit kroužek a potom štít. Nakonec proti sobě bojovali dva PERNŠTEJNI. Bylo to super! Olympiáda v českém jazyce Dne 20. prosince 2011 se uskutečnila na naší škole Olympiáda v českém jazyce. Účastnilo se jí 37 žáků 8. a 9. tříd. Výsledky: 1. místo - Michaela Říhová, z VIII. B, 2. místo Markéta Petřeková z VIII. C a 3. místo - Magdaléna Pohorská z IX. B. Michaela Říhová a Markéta Petřeková postupují do okresního kola. Mladý Démosthénes V 1. kategorii regionálního kola celostátní soutěže "Mladý Demosthenes" se náš žák Patrik Němeček z VI. A umístil na krásném 3.místě. Soutěž v angličtině Minulý týden proběhlo na II. stupni školní kolo soutěže v anglickém jazyce. Dobrovolníci z osmého a devátého ročníku byli podrobeni zkoušce testující jejich schopnosti poslechu a čtení, resp. Práce s textem! Nelehkého testu se zúčastnilo celkem xy soutěžících. Za osmý ročník to jsou jmenovitě: Josef Stehlík, Ondřej Harvan, Kateřina Menclíková, Eva Svobodová, David Novák, Alexander Martinec, Sabina Košňarová a Eva Novotná, která za svoji kategorii postoupila do finálového kola v Pardubicích. Devátý ročník bude v Pardubicích reprezentovat Barbora Nádvorníková, v závěsu za ní se pak umístil Stanislav Holešínský, Magdaléna Pohorská, Michaela Pytlíková, Matyáš Junek a Eliška Kaštánková.

6 Dění v našich třídách 6. třídy na besedě Na začátku ledna, kdy ještě nebyly mrazy, proběhla v Multimediální učebně holčičí beseda. Holky se bavily o věcech, které neměly kluky co zajímat, na konci dostaly malou pozornost. Hodina ulejvání, to byla nááádhera. 8. třídy na rytířích a v USA Celý 2. stupeň zhlédnul rytířské vystoupení, o kterém bude v tomto čísle taky zmínka. Osmáci a deváťáci se zúčastnili přednášky o cestě po USA, která byla spojena s promítáním. 9. třídy testovány a ve stresu To jsou ale stresy! Spousta testování, návštěvy zástupců různých středních škol a výběr povolání do toho. To právě teď prožívají naši deváťáci, chudáci malí Vlastně, zase tak malí už ne! Držíme pěsti! Něco na odreagování, prosím! Mají alespoň něco, co je od toho všeho vždycky na chvíli odtrhne výběr jejich absolventských triček. :-)

7 7. třídy na lyžáku Tento rok se na lyžařský výcvik vypravilo okolo 60 dětí, které se rozdělily do pěti družstev podle svých lyžařských dovedností. 1. Švýcarsko, 2. Norsko, 3. Japonsko, 4. Jamajka a 5. USA. Hned první den se lyžaři a snowboardisti vydali na svah a teprve tam se rozdělili do příslušných týmů. Každý den tyto týmy soutěžily o body do celokurzové hry DOBYTÍ SEVERNÍHO PÓLU. Jako první dobyli severní pól Švýcaři. VE SLALOMU ZVÍTĚZILI: DÍVKY: 1. místo Kateřina Jelenová CHLAPCI: 1. místo Martin Kučera, Vojta Vařečka (SNOWBOARD)

8 ÚSPĚCHY NAŠICH SPORTOVCŮ Plavání Dne se chlapci z osmého a devátého ročníku účastnili krajského kola v plavání v Poličce. My jsme jeli soutěžit jako vítězové okresu Ústí nad Orlicí, spolu s námi se za startovní bloky měly postavit další tři týmy. Dorazili však jen dva, z Poličky a z Pardubic. V tu chvíli jsme věděli, že na medaili dosáhneme jistě. Ale měli jsme chuť poprat se o co nejlepší kov. Nakonec se na našich krcích rozhoupaly stříbrné medaile! Za skvělé výkony a parádní přístup k reprezentaci školy děkujeme Martinu Viktorinovi, Luďku Hejhalovi, Ondřeji Levinskému, Martinu Jaklovi, Lukáši Malému a Davidu Novákovi! Florbal se v Brandýse nad Orlicí uskutečnilo okresní kolo školního turnaje Orion florbal cupu. Naši starší žáci postoupili do okresního finále z okrskového kola, které pořádala naše škola. V prvním zápase, kdy si naše mužstvo zvykalo na menší prostor brandýské tělocvičny, jsme těsně podlehli ZŠ Jablonné nad Orlicí 2:3. K postupu do semifinále bylo potřeba porazit domácí Brandýs. Tohoto soupeře jsme přehráli po jasném průběhu 7:0. Ve vyřazovacích bojích nám již menší prostor nedělal problémy. V semifinále přišlo vítězství nad ZŠ Horní Čermná 4:2.

9 Finálové vítězství 2:1 nad Gymnáziem Česká Třebová zajistil dvěma brankami Filip Wimmer. V této kategorii se v okrese Ústí nad Orlicí turnaje zúčastnilo celkově 30 školních týmů, proto lze považovat naše vítězství za velmi cenné. Sestava: David Šimáček, Ondřej Hübner, Ladislav Rozlivka, Tomáš Pirkl, Pavel Novotný, Filip Wimmer, Jakub Martinec, Petr Kajsrlík, Martin Jakl Jako vítězové okresního kola jsme se poté zúčastnili krajského kola turnaje Orion florbal cupu ve Svitavách, kde jsme skončili na krásném 4. místě. Všem sportovcům děkujeme za reprezentaci školy a držíme pěsti při dalších sportovních kláních!!!!!

10 CO SE DĚJE U NÁS V MÝTĚ NEBO I DÁL... M-klub Sobota , od 20:00, koncert Citizen37 a Nové zboží Přijďte na koncert mladých kapel, které pochází z okolí Vysokého Mýta. Uslyšíte rozmanitou hudbu od popu až po indie a kapela Nové zboží promítne svůj aktuální videoklip. Sobota 10.3., od 20:00, Klubová scéna MŇÁGA A ŽĎORP Koncert výborné kapely z Valmezu. Co říci o této české legendě? Hity jako: Hodinový hotel, Písnička pro tebe zná zřejmě každý. Vstupné v předprodeji 150 / 200 Kč na místě. Sobota 24.3., od 20:00, Klubová scéna TOXIQUE + afterparty s kapelou CATE Exkluzivní koncert v rámci turné s novou deskou! Vstupné v předprodeji 150/180 na místě. KINO v 17:30 Kovbojové a vetřelci Vstupné 60Kč Program kina na březen nebyl do uzávěrky našeho časopisu znám. Informace o programu v pardubickém multikině CineStar najdete na

11 Kulturní agent doporučuje: TWILIGHT SÁGA: ROZBŘESK 1. ČÁST ROZBŘESK JE POKRAČOVÁNÍ JEDNOHO Z NEJPOPULÁRNĚJŠÍCH ROMANTICKÝCH HORORŮ DNEŠNÍ DOBY. Režiséru Billu Condonovi se toto pokračování opravdu povedlo a tím bych ráda připomněla i předchozí díly Twilight ságy: Stmívání, Nový měsíc a Zatmění. V tomto posledním dílu (tedy jeho 1. části) si Bella Swanová (Kristen Stewart) vezme Edwarda Cullena (Robert Pattinson). A co se bude dít dál? Jaké problémy přinese spojení lidské dívky a upíra? To se musíte zajít podívat sami. Já osobně Twilight ságu miluji a doufám, že závěrečný díl bude stejný trhák jako díly předchozí. Co se asi děje v Pardubicích??!.. Skočte si třeba na hokej Pardubice Slavia 17: Pardubice Třinec 18: Pardubice Litvínov 18:00 Od hokeje dále Broadway on ice Velkolepá muzikálová lední show poprvé v ČR! Broadway On Ice je oslavou krásy, elegance a krasobruslařského umění a v mnohém předčí vše, co u nás zatím bylo na zimních stadionech k vidění. Světové muzikály Chicago, Hallo Dolly, My Fair Lady, Pomáda a další ožijí v originální, zábavné a úchvatné choreografii na ledě. Hudební a taneční čísla slavných hvězd a jejich hostů jsou doprovázena živou hudbou, působivými světelnými, jevištními i pyrotechnickými efekty.

12 Rozhovor měsíce... s žákyní IX. C Kristýnou Harnachovou, MISTRYNÍ ČESKÉ REPUBLIKY VE SKIBOBECH Ahoj, ty se věnuješ zimnímu sportu, že? Kristýna: Ano, zabývám se skibobem. Co to přesně je? Skiboby jsou individuální zimní sport, provozovaný na sjezdových či slalomových tratích. Závodník se snaží projet určenou trasu v co nejkratším čase na skibobu, což je v podstatě jízdní kolo vybavené místo kol krátkými lyžemi. Krátké lyže má závodník také na nohách. Jak ses k tomuto sportu dostala? A odkdy se jím zabýváš? Kristýna: Od mala jezdím na lyžích. Před pěti lety jsem měla závody na lyžích, zaujaly mě tam skiboby a od té doby jezdím. Máš podporu rodiny? Kristýna: Ano mám, hlavně táty a musím říct, že je to dobrý pocit. Jakého největší ho úspěchu jsi dosáhla? Kristýna: Zvítězila jsem na mistrovství ČR a mistrovství světa. Gratulujeme a děkujeme za rozhovor!

13 Naše literární pokusy Mládež z klubu Black Dragones Jak to všechno začalo Bylo krásné letní ráno a já jsem se pomalu hrabala z postele a zakrývala jsem si otráveně oči Slunce, umři! zavrčela jsem a sedla jsem si. Nicky!!! Vstávej!!! zařvala jsem z okna, když už jsem stála pevně na obou nohách a převlékala jsem se Uááááh zívla jsem si a vyběhla jsem z pokoje směrem do kuchyně Ahoj mami! Dneska si vezmu jen tohle jo? křikla jsem na mamku a zamávala jsem jabkem a sušenkou. Ale vždyť slyšela jsem jen Neboj, nebudu mít hlad houkla jsem a vyrazila jsem ven ze dveří na čerstvý vzduch a zabouchala jsem na zadní dveře domu rodičů Nicky. No tak dělej!!! zařvala jsem Nicky rozrazila dveře a něco na mě sykla tak, abych to slyšela jen já. Tím mě naprosto dostala Ještě na mě takhle nevyjela Kliiid odstoupila jsem od ní Ty se uklidni!!! zařvala na mě a sebrala svačinu, která jí při tom útoku vypadla z kapsy Od rána do večera mě komanduješ!!! Už toho mám dost, jelikož jsem stejně stará jako ty a zasloužím si od tebe lepší chování Nechci, abys na mě věčně křičela!!! štěkla na mě a frnkla mi před nosem To jsem od ní ještě nikdy neslyšela Nicky počkej!!! vykřikla jsem za ní a mávala jsem rukama Neslyšela mě Nechtěla mě slyšet Pokračování příště White Twilight X-smile

14 FrEESTYLE BMX, SK8, IN-LINE, KOLOBĚŽKY Fingerboard informace: Fingerboard je zmenšenina skateboardu, která se ovládá dvěma prsty na ruce. Stejně jako skateboard, skládá se fingerboard z koleček, náprav (trucků), šroubků a matiček. Každý jednotlivý díl je možné vyměnit za jiný, například v případě opotřebení. Jezdí se přes speciální překážky, které jsou zmenšeninou klasických skateboardových ramp. Na vzniku Fingerboardingu se podílela skateboardová legenda Lance Mountain, který je autorem článku jak si vyrobit fingerboard v americkém časopise Transworld Skateboarding magazine, který vyšel v roce Historie: Fingerboarding je sport, který vznikl ve Spojených státech kolem roku Časopis Transworld Skateboard Magazine otiskl návod, jak miniaturní skateboard vyrobit slepením sedmi baseballových karet. Podvozek (truck) byl vyroben z mazacích gum z tužek a kolečka s osičkami byla použita z modelů aut - angličáků. V roce 1986 se začaly první fingerboardy vyrábět průmyslově, nejprve jako přívěšky na klíče. Na trhu jsou dostupné primárně 2 druhy fingerboardů, plastové pro začátečníky, které slouží zejména pro sběratelské účely a pro jízdu nejsou příliš vhodné. Druhou variantou jsou fingerboardy profesionální. Jejich hlavní výhodou oproti plastovým fingrům pro začátečníky je dřevěná deska, která se svým tvarem téměř vůbec neliší od tvarů skutečných skateboardů.více o fingerboardech na

15 Fingerbike Fingerbike je zmenšenina BMX -ka, která se ovládá prsty. Skládá se z rámu, řídítek, gripů, pegů (jen ve větších balíčcích), atd, prostě z toho samého jako BMX. Každý dílek je možno vyměnit a vytvářet si vlastní fingerbike. FINGERBIKE se dá kupovat s podstavci, takže si můžete udělat vlastní sbírku. Všechny triky se přebírají z triků na BMX-ku. Více infka na finger scooter finger scooter je zmenšenina freestylové koloběžky, se kterou se dají dělat triky. V balení jsou náhradní kolečka, klíče a řetízek na klíče (občas XD). Obrázky zdroj: google.cz fingerboard zdroj: wikipedia.org

16 POČÍTAČOVÉ HRY Metin 2 Metin 2 je MMORPG hra. Příběh: Kdysi dávno byla jedna jediná říše, která existovala po celém kontinentu. Země klidu a míru, kde neexistovaly války a nemoci. Lidé tu žili šťastní a v harmonickém soužití. Jejich osud se však začal měnit, když z nebe spadl obrovský kámen; kámen známý jako Metin. Ten začal měnit zvířata v příšery, jeho samotná přítomnost vytvářela smrtelné nemoci, které se šířily po celém světě. Nevinní lidé trpěli stejně jako ti, kteří byli zabiti zvířaty nebo zemřeli na následky nemoci později ožili jako nemrtví. Nemrtví působili zkázu a chaos, který se zdál být nekonečným. Vznikla tím pohroma, která neměla konce a žádného východiska. Nakonec se jediné impérium rozpadlo na tři různá království, kde všichni bojují za vlastní přežití. Od tohoto velkého dne se k sobě tyto království chovají jako nepřátelé. Hráči si mohou zvolit jedno ze čtyř povolání: Válečník, Ninja, Šaman nebo Sura. (zdroj:

17 Takže moje vlastní zkušenosti s touto hrou jsou bezva :-) Tato hra se odehrává ve virtuálním světě plných kouzel, bitev, bojů a soubojů. Ve hře se kupují elixíry na oživení života. Expíte se (zvyšujete si levly) a dáváte si souboje s jinými hráči. Hraju Metin 3 roky, ale řeknu vám, že si střídám priváty ale i offiky :-) Tady máte stránku na offik: Teď nějaký priváty ( je jich víííc :-)) > www. Metiin2cool.tk Super mapy v officich např.: WaterMap 1,2 (vodní mapa -> na 90lvl), DT (Věž démonů), Vězení pavouků 1,2. A teď ty hl. mapy: Jinno, Shinsoo, Chunjo!!

18 Valentýn! Ahoj všichni, jak určitě víte, blíží se nám Valentýn a měli byste si připravit překvapení pro toho, koho máte rádi. Ale jste si jisti, že chcete dát kamarádce tradiční růži nebo čokoládičky? A co tento Valentýn prožít nějak netradičně? Jak víte z minulého čísla, pocházím z Londýna a vím hodně o všech svátcích, které se slaví v anglicky mluvících zemích.tak se nechte inspirovat na dárek nebo překvápko.:d Kdy se slaví sv. Valentýn? V anglicky mluvících zemích se slaví sv. Valentýn 14. února. Odtud se tento svátek rozšířil po roce 1989 k nám a slaví se tu ve stejný den. Jaké se dávají dárky k sv. Valentýnu? Většinou se dávají růže a čokolády. Ale mohli byste být i originálnější. Napadlo vás třeba pozvat svoji kamarádku nebo kamaráda na romantický film do kina? Nebo na romantickou procházku?

19 Nejčastější věta v Den sv. Valentýna? Miluji tě I love you (anglicky) Je t'aime(francouzsky) Ti amo (italsky) Co dělají děti? Děti většinou zpívají valentýnské písně a jsou odměněny penězi nebo cukrovinkami (děti si pochutnaj) :-) Co když nejste zamilovaní? Nevadí, valentýnské přání můžete dát mamince, tatínkovi, kamarádovi nebo paní učitelce :-D Mery Valentine wish A. M. W.

20 Televizní tipy PRIMA L VE CHŮVA K POHLEDÁNÍ: Chůva k pohledání je komediální a romantický seriál o ženě jménem FRAN FINE, která se stane chůvou v bohaté rodině Sheffieldových. Jenže se zamiluje do pana Sheffielda. Tento seriál se vysílá 13:35 a 19:50. Mě osobně tento seriál zaujal a doufám, že se vám bude také líbit. SABRINA MALÁ ČARODĚJKA: Sabrina je typická šestnáctiletá dívka, která se liší tím, že je čarodějka. Tuto mladou dívku vychovávají její dvě tety, které jsou samozřejmě také čarodějky. Sabrina a její tety nejsou doma samy, mají doma černého mluvícího kocoura. Tento seriál se vysílá každý všední den ve 13:10. Čas : televizní program najdu tam co hledám.cz Obrázky:

21 Citáty o lásce Koupené věci dělají radost do té doby, než doslouží. Dosloužila už někdy nekoupená pravá láska? By W.T. X-smile Je lepší být nenáviděn pro to, jaký jsi, než být milován pro to, co nejsi. By Kurt Cobain Odmítáme ty co nás milují, a milujeme ty co nás odmítají. By Seneca Neopouštěj toho koho miluješ pro toho, kdo se ti líbí, neboť ten, kdo se ti líbí, tě opustí pro toho, koho miluje. By Neznámý autor První láska je los, který nevyhrává, ale celý život si pomatuješ jeho číslo. By Emile Zola Comics D. S.

22 Soutěže a zábava UHODNI NAŠI HÁDANKU Lionel Messi....víš o něm něco???? Je to slavný fotbalista, to ano. Ale časopis se tě ptá: kdy a kde se narodil??? Odpověď zašli pod heslem Messi na e- mail: zaminutuosm@seznam.cz Ze správných odpovědí vylosujeme jednoho, který získá možnost NECHAT SI ZAHRÁT PÍSNIČKU NA PŘÁNÍ VE ŠKOLNÍM ROZHLASE!!!!!!!! VTIPY Pepíček: "Tatínku, dnes jsem ušetřil 10 korun!" "Jo, a jak?" "Běžel jsem celou cestu do školy za autobusem." "Tak zítra běž za taxíkem, ušetříš dvě stě!" Lidé vytvořili auta, aby mohli utéct od Chucka Norrise. Aby se ho tak lehce nezbavili, Chuck Norris vymyslel automobilovou nehodu. Stránku pro vás připravil Matis Novis

23 KVÍZ JAK ZNÁŠ TWILIGHT SÁGU??? 1.) Kde bydlí otec Belly?? a) Miami b) Forx c) Boston 2.) Edward je? a) vlkodlak b) člověk c) upír 3.) Bála se Bella upírů??? a) Ano b) Ne c) Hodně 4.) Miluje Jacob Bellu? a) Ano b) Ne c) Vůbec 5) V jakém díle zjistila Bella, že je Jacob vlkodlak??? a) 3 b) 1 c) 2 6) Políbí se Jacob a Bella?? a) Ne b) Ano Znáte odpovědi? Napište je na náš zaminutuosm@seznam.cz pod heslem Twilight

24 OSMISMĚRKA Slova AMOKY, ANATOMY, AROMA, BESKYDY, BURÁK, BYDLO, CANSAS, CYANKÁLI, DUNĚT, EFEKT, EGOISTÉ, EKZÉM, EPIGRAM, FARMA, GRÁZL, CHARLESTON, INCEST, ISLÁM, KOKON, KOLNA, KOSIT, ŽELVA, LORDI, LOSOS, NARÁŽKA, NOTACE, NYLON, OBYVATELÉ, OMEGA, OPĚRA, OSLAVY, OTAZNÍK, PÁTEK, PIONÝR, POHOZ, POMLK, POSILA, RADAR, RÁDIO, SISAL, SITÁR, SIVÁK, SMALT, SPISY, TRNOŽ, VAZKOST, VERZE, VILÉM, VLASY, YSATY, LISTY, ZVRAT, KRAKSNA, LINKY A Y K CH A R L E S T O N S R G N S K R T M A R G I P E Á R M A I Ě A A M L P T O S D Á Á O T P V D R K N I H A I Z L T B O S L A V Y S O S O L S D I Y M M F R Z O Z N K E I U T S V Y É E N K K A Ý A O N D A É A S L Z G I C O R Ě Ě K T R P T O I N K A L Á S T B Y D L O E T V V K E T Á P T K D S L S L A K Ž Á R A N K O L N A A I É Z Á E O K M U M N M O H S L A N R L F N O A S M A L T I A V Í U V V E R Z E Y D Y K S E B K B A E C A T O N I N C E S T

Veselé Vánoce a šťastný nový rok 2019

Veselé Vánoce a šťastný nový rok 2019 Veselé Vánoce a šťastný nový rok 2019 STONOŽKA ŠKOLNÍ ČASOPIS 2018/2019 Žáci a pedagogové ZŠ Opatov CENA: 15,- ČÍSLO: 1 CO SI PŘEČTETE Úvodní slovo Hrou proti AIDS Projektový den: Cesta kolem světa MIKULÁŠ

Více

Příměšťák "Jaro v Majáku"

Příměšťák Jaro v Majáku Příměšťák "Jaro v Majáku" První tři dny jarních prázdnin proběhl v pobočce Maják příměstský tábor. Jaro v Majáku - tak se jmenoval letošní příměstský jarní tábor konaný na pobočce Maják. V průběhu tábora

Více

*Třída 1.Pš /6.,7.,8.,9.,/

*Třída 1.Pš /6.,7.,8.,9.,/ *Třída 1.Pš /6.,7.,8.,9.,/ *Celkem žáků -8 *Dívky 6 *Chlapci -2 *Seznam : Jana, Radek, Reneta, Nikola, Květa, Emil, Petra, Kristina *Paní učitelka Anna * * * *Renata je dobrá kámoška. *Má ráda pracovní

Více

Střední odborná škola stavební a zahradnická, Učňovská 1, Praha 9, 190 00. 8. číslo prosinec 2010

Střední odborná škola stavební a zahradnická, Učňovská 1, Praha 9, 190 00. 8. číslo prosinec 2010 Střední odborná škola stavební a zahradnická, Učňovská 1, Praha 9, 190 00 Sladký domov 8. číslo prosinec 2010 Hoj, ty Štědrý večere, ty tajemný svátku, co že komu dobrého neseš na památku. Vánoce, Vánoce

Více

Iva a Honza Šnajderovi

Iva a Honza Šnajderovi B U L L E T I N 12/2015 Vážení rodiče, milí přátelé, dostalo se k Vám první číslo našeho malého bulletinu. Rádi bychom Vás informovali co je ve Filia klubu a Filiánku nového. Filia klub působí v Brně již

Více

Leden 2012 CHOVÁM, CHOVÁŠ, CHOVÁME

Leden 2012 CHOVÁM, CHOVÁŠ, CHOVÁME Leden 2012 CHOVÁM, CHOVÁŠ, CHOVÁME Na začátku roku jsme se rozhodli, že vás provedeme naším školním chovákem. O jeho chod se stará parta nadšených dobrovolníků z různých tříd. Scházejí se zde nejen o přestávkách,

Více

Co nás čeká v měsíci LEDNU?

Co nás čeká v měsíci LEDNU? Co nás čeká v měsíci LEDNU? 4.1. se vrátíme zpět do lavic každé pondělí budeme jezdit na plavání 12.1. vystoupí divadelní kroužek pro rodiče od 15:45 v I. třídě 12.1. po představení od 16:00 třídní schůzky

Více

Bulletin obecně prospěšné společnosti. Zajíček na koni. Září až prosinec 2015 u Zajíčka na koni

Bulletin obecně prospěšné společnosti. Zajíček na koni. Září až prosinec 2015 u Zajíčka na koni Bulletin obecně prospěšné společnosti Zajíček na koni Září až prosinec 2015 u Zajíčka na koni www.zajiceknakoni.cz Obsah: Úvodní slovo... 3 Podzim v Bleu de Ciel... 4 KPZ nezná zimní spánek... 5 Kavárna

Více

PROSLOV ŠÉFREDAKTORA

PROSLOV ŠÉFREDAKTORA PROSLOV ŠÉFREDAKTORA Jmenuji se Vitaliy Sas a byl jsem zvolen za šéfredaktora tohoto časopisu. V tomto časopise Vám přineseme spoustu zajímavých článků o událostech za posledních pět měsíců, od kulturních

Více

Trutnodráček březen 2015

Trutnodráček březen 2015 Trutnodráček březen 2015 MÍŠA OSLAVIL JEDENÁCTÉ NAROZENINY Jedenácté narozeniny jsme oslavili dortem, písničkou a milými dárečky. Přejeme Míšovi vše nejlepší do života, především pak stálou vnitřní radost.

Více

Cool school. Bezva škola NAŠI REDAKTOŘI. Aktuální dění a šéfredaktorka. o pí uč. Polášková. Studijní okénko. o Tereza Hrošová (9.

Cool school. Bezva škola NAŠI REDAKTOŘI. Aktuální dění a šéfredaktorka. o pí uč. Polášková. Studijní okénko. o Tereza Hrošová (9. NAŠI REDAKTOŘI Aktuální dění a šéfredaktorka o pí uč. Polášková Cool school Listopad / 2 Bezva škola Studijní okénko Sport o Tereza Hrošová (9.A) o Martin Zikl (6.C) o Roman Prax (6.C) Rok se s rokem sešel

Více

V tomto díle se dočtete o:

V tomto díle se dočtete o: Slovo šéfredaktora Ahoj! Zdravíme vás po dvou měsících školy. Konalo se zde mnoho akcí a také nás navštívil Mikuláš s čerty. Sice nám letos sníh už roztál, ale my doufáme, že si i tak Vánoce pořádně užijeme.

Více

A DA. tanec ekologie. hudba. Semináře. Tábory. Středisko volného času. volný čas. příroda. sport. Zábava

A DA. tanec ekologie. hudba. Semináře. Tábory. Středisko volného času. volný čas. příroda. sport. Zábava Komenského 810/9 787 01 www.doris.cz Středisko volného času a zařízení pro další vzdělávání pedagogických pracovníků Doris počítače příroda Zážitek hudba Zábava Semináře tanec ekologie Tábory zpěv sport

Více

21 Seznam příloh. Příloha č.1 - Úspěchy v soutěžích. Příloha č.2 - Mistrovství ČR v šachu, tabulka. Příloha č.3 - Přednáška o polárních oblastech

21 Seznam příloh. Příloha č.1 - Úspěchy v soutěžích. Příloha č.2 - Mistrovství ČR v šachu, tabulka. Příloha č.3 - Přednáška o polárních oblastech 21 Seznam příloh Příloha č.1 - Úspěchy v soutěžích Příloha č.2 - Mistrovství ČR v šachu, tabulka Příloha č.3 - Přednáška o polárních oblastech Příloha č.4 - Ocenění školy za charitu Příloha č.5 Návštěva

Více

Redakce 013. Zpravodaj Základní školy Brankovice. Vyšlo: 28. února dvouměsíčník číslo 1 /2013. V lednu mráz - těší nás; v lednu voda - věčná škoda.

Redakce 013. Zpravodaj Základní školy Brankovice. Vyšlo: 28. února dvouměsíčník číslo 1 /2013. V lednu mráz - těší nás; v lednu voda - věčná škoda. Redakce 013 Zpravodaj Základní školy Brankovice Vyšlo: 28. února dvouměsíčník číslo 1 /2013 Pranostiky Leden V lednu moc sněhu, v červnu moc sena. V lednu mráz - těší nás; v lednu voda - věčná škoda. Můžeš-li

Více

ÚVODNÍK ZÁCHRANÁŘI OLYMPIÁDA Z ČESKÉHO JAZYKA

ÚVODNÍK ZÁCHRANÁŘI OLYMPIÁDA Z ČESKÉHO JAZYKA 1 ÚVODNÍK Vítejte u 6. čísla Deváťáckých novin. V tomto vydání se dočtete, co se událo u nás v Senožatech v měsíci únoru. Tentokrát nejen ve škole. Došli jsme se podívat také na dětský karneval a na masopustní

Více

Úspěšné vystoupení studentů na Krajském kole soutěže EUROREBUS

Úspěšné vystoupení studentů na Krajském kole soutěže EUROREBUS Úspěšné vystoupení studentů na Krajském kole soutěže EUROREBUS O minulém víkendu se netradičně v Olomouci na Přírodovědecké fakultě Univerzity Palackého uskutečnilo Krajské kolo soutěže Eurorebus. Naše

Více

Účast na sportovních akcích ZŠ ZAŠOVÁ (září-listopad)

Účast na sportovních akcích ZŠ ZAŠOVÁ (září-listopad) Účast na sportovních akcích ZŠ ZAŠOVÁ (září-listopad) -Počátkem září proběhlo REPUBLIKOVÉ FINÁLE OVOV (odznaku všestrannosti olympijských vítězů) v Praze, kde se probojovala Markéta Camfrlová, která se

Více

Z Chorvatska vezeme medaile

Z Chorvatska vezeme medaile Z Chorvatska vezeme medaile Jsou za námi další, již XXIV.Mezinárodní salesiánské hry, které se konaly v chorvatském Zagrebu. Již tradičně několik let Česká republika vyslala své nejlepší stolní tenisty,

Více

Základní škola, Rýmařov, Školní náměstí 1. Školáček 2. číslo. Motto školy. Některé věci v životě nejsou samozřejmé a automatické.

Základní škola, Rýmařov, Školní náměstí 1. Školáček 2. číslo. Motto školy. Některé věci v životě nejsou samozřejmé a automatické. Základní škola, Rýmařov, Školní náměstí 1 Školáček 2. číslo Motto školy Některé věci v životě nejsou samozřejmé a automatické. Je třeba si je zasloužit. Například slušným chováním. Školní rok 2015/2016

Více

Přestávka. Akademie Aktuality Báseň Běh Knihovem Výsledky běhu Recenze Erebos Volejbal Wayde Van Niekerk Školní kapela. září říjen

Přestávka. Akademie Aktuality Báseň Běh Knihovem Výsledky běhu Recenze Erebos Volejbal Wayde Van Niekerk Školní kapela. září říjen Přestávka Akademie Aktuality Báseň Běh Knihovem Výsledky běhu Recenze Erebos Volejbal Wayde Van Niekerk Školní kapela září říjen 2017 Akademie 2017/18 Vypracoval: Vít Vaněk foto: web ZŠ Zdice Milí Žáci

Více

ČTĚTE NÁS!! ...a další články... Do kin přichází Čtyřlístek, k nám všem Vánoce a zvyky s nimi svázané. Představí se hned dva redaktoři

ČTĚTE NÁS!! ...a další články... Do kin přichází Čtyřlístek, k nám všem Vánoce a zvyky s nimi svázané. Představí se hned dva redaktoři !! ČASOPIS NIŽŠÍHO STUPNĚ WICHTERLOVA GYMNÁZIA ČTĚTE NÁS!! Do kin přichází Čtyřlístek, k nám všem Vánoce a zvyky s nimi svázané. Představí se hned dva redaktoři a my vám odhalíme další literární a výtvarné

Více

Hned první listopadový den nás čekala oslava, Zuzka slavila narozeniny. Oslava se jako vždy povedla, dort byl výborný a děti si to náramně užili.

Hned první listopadový den nás čekala oslava, Zuzka slavila narozeniny. Oslava se jako vždy povedla, dort byl výborný a děti si to náramně užili. Čas běží jako voda a vy držíte v ruce další dvojčíslo našich Kostkovaných novin! Listopad a prosinec patří tradičně mezi nejhezčí měsíce nejen ve školce :o) Hned první listopadový den nás čekala oslava,

Více

Anglické divadlo (24. září 2012)

Anglické divadlo (24. září 2012) Anglické divadlo (24. září 2012) Jackie and the Giant (1. stupeň) Napínavý příběh o malé dívce Jackie, která prchá před zlým obrem a na své cestě se setkává s obrem hodným, který jí může pomoci. V obřím

Více

OHLEDNUTÍ ZA AKCÍ 10 DNÍ FLORBALU 2014 Zimní stadion, Č. Třebová

OHLEDNUTÍ ZA AKCÍ 10 DNÍ FLORBALU 2014 Zimní stadion, Č. Třebová OHLEDNUTÍ ZA AKCÍ 10 DNÍ FLORBALU 2014 Zimní stadion, Č. Třebová Již 7. ročníkem 10 dní florbalu v České Třebové se mohli pyšnit organizátoři z florbalového klubu FbK Orlicko Třebovsko. Během celého týdne

Více

SLOVO ÚVODEM OBSAH PRÁVĚ SE TI DO RUKOU DOSTALO PRVNÍ VYDÁNÍ ČASOPISU S NÁZVEM ASTŘÁCKÝ OBČASNÍK, KTERÝ VYTVOŘILY DĚTI Z KROUŽKU NOVINÁŘSKÝ TÝM.

SLOVO ÚVODEM OBSAH PRÁVĚ SE TI DO RUKOU DOSTALO PRVNÍ VYDÁNÍ ČASOPISU S NÁZVEM ASTŘÁCKÝ OBČASNÍK, KTERÝ VYTVOŘILY DĚTI Z KROUŽKU NOVINÁŘSKÝ TÝM. 1 SLOVO ÚVODEM Moderní doba je rychlá, plná počítačů, mobilů a nejnovější elektroniky, kde mohou mladí lidé získávat informace o dění kolem nich. Virtuální prostor se pomalu, ale jistě stává jejich součástí

Více

Ve školním kole dějepisné soutěže zvítězily studentky ze třídy 5. A

Ve školním kole dějepisné soutěže zvítězily studentky ze třídy 5. A Ve školním kole dějepisné soutěže zvítězily studentky ze třídy 5. A Dne 15. března 2017 proběhlo za účasti 17 studentů sdružených do 6 týmů školní kolo Dějepisné soutěže gymnázií ČR a SR. Tato dějepisná

Více

Přehazovaná Prahy 15 Dne 24. ledna 2013 se naše slečny z 6. A 7. tříd zúčastnily soutěže v přehazované O pohár starosty Prahy 15.

Přehazovaná Prahy 15 Dne 24. ledna 2013 se naše slečny z 6. A 7. tříd zúčastnily soutěže v přehazované O pohár starosty Prahy 15. Přehazovaná Prahy 15 Dne 24. ledna 2013 se naše slečny z 6. A 7. tříd zúčastnily soutěže v přehazované O pohár starosty Prahy 15. První zápas se ZŠ Nad Přehradou prohrála naše děvčata 0:2 po setech 12:15

Více

KVĚTEN Vrchol sportovních her 4x4 za účasti našich žáků, výměnné pobyty s partnerskými školami z německého Mellendorfu a Wittenbergu nebo další z barevných dnů v 1.A... To je jen ochutnávka aktivit naší

Více

STŘEDNÍ ŠKOLA A ZÁKLADNÍ ŠKOLA, NOVÉ MĚSTO NAD METUJÍ SOUTOK INFORMAČNÍ BROŽURA

STŘEDNÍ ŠKOLA A ZÁKLADNÍ ŠKOLA, NOVÉ MĚSTO NAD METUJÍ SOUTOK INFORMAČNÍ BROŽURA STŘEDNÍ ŠKOLA A ZÁKLADNÍ ŠKOLA, NOVÉ MĚSTO NAD METUJÍ SOUTOK INFORMAČNÍ BROŽURA BŘEZEN 2017 ŠKOLNÍ PLES V pátek 3. března se konal v Kodymově národním domě v Opočně stužkovací ples naší školy, kde byli

Více

Občasník ZŠ Bravantice říjen ročník. říjen 2016

Občasník ZŠ Bravantice říjen ročník. říjen 2016 Občasník ZŠ Bravantice říjen 2016 4. + 5. ročník 1 říjen 2016 Ahoj holky a kluci, ani jsme se nenadáli a první dva měsíce tohoto školního roku jsou za námi! Máme za sebou spoustu zajímavých aktivit, kterých

Více

Vánoční projekt první a osmá třída

Vánoční projekt první a osmá třída Jiří Nenáhlo Zdeněk Kubík Lukáš Kubík Adam Borek David Vošický Zdobil L. Kubík Naše skupina: Vojtěch Paťha Ondřej Dvořák Štěpán Fiala Tomáš Slunečko Jan Vít Program: 1. hodina: Seznámili jsme se a povídali

Více

Celoroční plán výchovné činnosti ŠD pro 4. ročník

Celoroční plán výchovné činnosti ŠD pro 4. ročník Celoroční plán výchovné činnosti ŠD pro 4. ročník září říjen a. Pč - Výzdoba ŠD podzimní zdobení družiny b. Vv - Zážitky a dojmy z prázdnin, malba c. Hv - Písně od táborového ohně 2. Literární - Četba

Více

Co je to vlastně Baltík?

Co je to vlastně Baltík? Ve dnech 20. - 22. 4. 2012 se v prostorách Holického Gymnázia uskutečnil 10. ročník celostátní soutěže Mlady programátor v programovacím jazyce Baltík. Co je to Baltík a jak soutěž probíhá? Co je to vlastně

Více

Časopis žáků ZŠ Batelov Číslo 2, květen 2014

Časopis žáků ZŠ Batelov Číslo 2, květen 2014 Časopis žáků ZŠ Batelov Číslo 2, květen 2014 Milí čtenáři, vítáme vás u 2. vydání školního časopisu Soví rozhledy. Doufáme, že vás zaujme a že společně s námi budete sledovat, co se děje u nás ve škole,

Více

Ga Ma Ja!! ČTĚTE NÁS!! Obsah čísla:

Ga Ma Ja!! ČTĚTE NÁS!! Obsah čísla: !! ČASOPIS NIŽŠÍHO STUPNĚ WICHTERLOVA GYMNÁZIA Je zde další číslo našeho oblíbeného časopisu GA-MA-JA a s ní další pořádná porce článků, které pro vás vytvořil tým mladých Ga-ma-jáků. Jak možná víte, nedávno

Více

Předvánoční čas v Mateřské škole Ostrá

Předvánoční čas v Mateřské škole Ostrá Předvánoční čas v Mateřské škole Ostrá Prosinec - měsíc, kdy se děti asi nejvíce těší na Ježíška, přinesl do naší mateřské školy nejen povídání o předvánočních a vánočních zvycích, poslouchání a zpívání

Více

VŠEZNÁLKOVY NOVINY č. 1 Třídy 5.B MILÉ DĚTI, po krásných prázdninách jsou tady zase vaše noviny. Vítáme všechny prvňáčky a doufáme, že se vám naše noviny budou líbit. Můžete se těšit na básničku, křížovku,

Více

PŘEHLED AKCÍ PRO SENIORY 2016

PŘEHLED AKCÍ PRO SENIORY 2016 PŘEHLED AKCÍ PRO SENIORY 2016 ÚNOR 2016 11.02.2016 - MASOPUST Dne 11.2.2016 v KD Muglinově byla pro seniory z domů s pečovatelskou službou a klubů důchodců připravena akce pod názvem Masopust. Akci zahájil

Více

ZÁPIS DO PRVNÍCH TŘÍD V polovině měsíce se rozběhly po celé republice zápisy do prvních tříd. Podívat se k nám do školy v rámci Dní otevřených dveří p

ZÁPIS DO PRVNÍCH TŘÍD V polovině měsíce se rozběhly po celé republice zápisy do prvních tříd. Podívat se k nám do školy v rámci Dní otevřených dveří p LEDEN Leden je ve znamení konce pololetí, ale také nového začátku... Naše škola začala hledat svoje nové prvňáčky, a že se jí v tom daří! Nové pro nás byly informace o mořských želvách, kterým chceme pomáhat

Více

ZPRAVODAJ ZŠ KUNOVICE, U PÁLENICE

ZPRAVODAJ ZŠ KUNOVICE, U PÁLENICE ZPRAVODAJ ZŠ KUNOVICE, U PÁLENICE LISTOPAD 2018 CO JSME VE ŠKOLE ZVLÁDLI BĚHEM LISTOPADU POTKÁVAT SE POTKALI JSME SE NA RODIČÁCÍCH Znovu Vás přišlo víc než 90% Chceme, aby se Vaše děti cítily ve škole

Více

GuŤáK. Autoři časopisu: Denisa Granátová Adéla Hynková Markéta Vondráčková. Zdroje: Ocko.tv Školní server Fotogalerie Google.cz Č

GuŤáK. Autoři časopisu: Denisa Granátová Adéla Hynková Markéta Vondráčková. Zdroje: Ocko.tv Školní server Fotogalerie Google.cz Č Autoři časopisu: Denisa Granátová Adéla Hynková Markéta Vondráčková Č. 2 14. 1. 2014 Ocko.tv Školní server Fotogalerie Google.cz Zdroje: GuŤáK Přehazovaná Florbal Mikuláš Projektový den Obsah: Přehazovaná

Více

Cool school Bezva škola

Cool school Bezva škola NAŠI REDAKTOŘI Aktuální dění o pí uč. Polášková Studijní okénko Cool school Bezva škola Leden / 4 o Tereza Hrošová (9. A) Sport o Martin Zikl (6. C) o Roman Prax (6. C) Módní policie o Eva Vejmělková (7.

Více

(PO)ŠKOLÁČEK číslo 1 ročník II. prosinec 2015

(PO)ŠKOLÁČEK číslo 1 ročník II. prosinec 2015 (PO)ŠKOLÁČEK číslo 1 ročník II. prosinec 2015 Milí čtenáři, v ruce držíte 2. díl časopisu (Po)Školáček. Předešlý díl vydali naši minulí páťáci. V tomto díle se dozvíte něco o adventu a bude tam i hodně

Více

ŠKOLNÍ NOVINY. Základní škola Kolín IV., Prokopa Velikého 633.

ŠKOLNÍ NOVINY. Základní škola Kolín IV., Prokopa Velikého 633. ŠKOLNÍ NOVINY Základní škola Kolín IV., Prokopa Velikého 633 Základní škola Kolín IV., Prokopa Velikého 633 krcmarovamarketa.3zskolin@iskola.cz, polakovapetra.3zskolin@iskola.cz Web: www.3zskolin.cz Číslo

Více

ŠKOLNÍ NOVINY 2015/2016 číslo 1 ( 1. června 2016)

ŠKOLNÍ NOVINY 2015/2016 číslo 1 ( 1. června 2016) ŠKOLNÍ NOVINY 2015/2016 číslo 1 ( 1. června 2016) DRAZÍ SPOLUŽÁCI Vítejte ve ŠKOLNÍCH NOVINÁCH. Zde se budete dozvídat novinky, které se staly nebo se budou teprve dít. Věříme, že se Vám budou líbit. Redaktorem

Více

Hodnocení ročníku. Níže naleznete všechny výsledky.

Hodnocení ročníku. Níže naleznete všechny výsledky. Hodnocení ročníku V pátek 11. 11. 2016 se v hale základní školy konal již 6. ročník tohoto turnaje žáků a žákyň základních škol. V letošním ročníku jsme evidovali celkem osm základních škol, které reprezentovaly

Více

Školní kolo konverzační soutěže v angličtině 2014

Školní kolo konverzační soutěže v angličtině 2014 Školní kolo konverzační soutěže v angličtině 2014 V pátek 24. 1. se na naší škole konalo školní kolo konverzační soutěže v angličtině. Soutěž proběhla ve dvou kategoriích: IIB (1.-2. ročník) a IIIA (3.-5.

Více

Zpravodaj města Cvikova březen 2019 ODBOR KULTURY VYSOKÁ HRA FOTOGRAFIE Z AKCÍ MĚSTA Mistrně sehraný tým povodníků se snaží o velkolepý podvod, který jim už několikrát vyšel. Točí se tu velké peníze,velké

Více

Úspěchy Soutěž Dance Cup Markvartice Taneční skupina roku region Most

Úspěchy Soutěž Dance Cup Markvartice Taneční skupina roku region Most Úspěchy 2018 1. Soutěž Dance Cup Markvartice 11.3. 2018 První krok do taneční sezóny 2018 završen úspěšně. Děti A Aliens 1.místo choreografie: Alena Karlovská JVK B Vibes of Africa 3.misto choreografie:

Více

Nasaďte si rukavice, přijdou velké fujavice. A na hlavy čepice, ty nám přece sluší, zahřejou nás velice, nezmrznou nám uši.

Nasaďte si rukavice, přijdou velké fujavice. A na hlavy čepice, ty nám přece sluší, zahřejou nás velice, nezmrznou nám uši. REDAKČNÍ RADA Hana Fröhlichová (4.A) Jana Hanzlíková (4.A) Matěj Mach (4.A) David Veltruský (5.A) Tereza Poštulková (5.A) Klára Červenková (5.A) Tereza Šobková (5.A) Eliška Suldovská (6.A) Veronika Břendová

Více

Fokus divadlo 2014. Barbora Genserová, studentka 5.B, se v silné konkurenci studentů středních škol umístila na 3. místě. Blahopřejeme!

Fokus divadlo 2014. Barbora Genserová, studentka 5.B, se v silné konkurenci studentů středních škol umístila na 3. místě. Blahopřejeme! Fokus divadlo 2014 Pod tímto názvem Filozoficko-přírodovědecká fakulta Slezské univerzity v Opavě vyhlásila na podzim 1. ročník soutěže o nejlepší divadelní recenzi a kritiku. Jelikož se v literárním semináři

Více

DŘETOVICKÝ M ĚSÍČNÍK. BŘEZEN 2014 (vyšlo 31 3. 2014) Stručné info. Jarní ples 21.3.2014. Akce Rodinného centra. Maškarní bál. Májová zábava.

DŘETOVICKÝ M ĚSÍČNÍK. BŘEZEN 2014 (vyšlo 31 3. 2014) Stručné info. Jarní ples 21.3.2014. Akce Rodinného centra. Maškarní bál. Májová zábava. BŘEZEN 2014 (vyšlo 31 3. 2014) DŘETOVICKÝ M ĚSÍČNÍK Obec Dřetovice, evid.č. MK ČR E 10584, neprodejný výtisk Stručné info. Jarní ples 21.3.2014. Akce Rodinného centra. Maškarní bál. Májová zábava. Placená

Více

Číslo 3. Ročník III. Březen 2013

Číslo 3. Ročník III. Březen 2013 Redakční rada: Jan Matoušek, Jakub Matoušek, Adéla Šímová, Aneta Camrdová, Barbora Primaková, Kristýna Horáková, Simona Miláčková, Tomáš Matějíček, Michal Vlach Školní ilustrovaný magazín III. základní

Více

ŠKOLNÍ NOVINY. Základní škola Kolín IV., Prokopa Velikého 633. krcmarovamarketa.3zskolin@iskola.cz, polakovapetra.3zskolin@iskola.

ŠKOLNÍ NOVINY. Základní škola Kolín IV., Prokopa Velikého 633. krcmarovamarketa.3zskolin@iskola.cz, polakovapetra.3zskolin@iskola. ŠKOLNÍ NOVINY Základní škola Kolín IV., Prokopa Velikého 633 Základní škola Kolín IV., Prokopa Velikého 633 krcmarovamarketa.3zskolin@iskola.cz, polakovapetra.3zskolin@iskola.cz Web: www.3zskolin.cz Číslo

Více

ZPRAVODAJ ZŠ KUNOVICE, U PÁLENICE

ZPRAVODAJ ZŠ KUNOVICE, U PÁLENICE ZPRAVODAJ ZŠ KUNOVICE, U PÁLENICE LEDEN 2019 CO JSME ZVLÁDLI BĚHEM LEDNA POTKÁVALI JSME SE S RODIČI Na kavárničkách Na rodičáku k přihláškám na střední školy Na plese KAVÁRNIČKA S DOVEDNOSTMI KAVÁRNIČKA

Více

Adélka Kavková 3.třída

Adélka Kavková 3.třída Adélka Kavková 3.třída Obsah Obsah...1 Slavíme společně - leden.. 2 Výlet do mýdlárny. 3 Hrátky s čerty.....4 Hurá do kina 5 Prvňáčci v Betlémské kapli 6-7 Adventní dílny ve fotografii.8 Úspěch na IT olympiádě

Více

Všechny fotografie v této diplomové práci byly zveřejněny s laskavým svolením MŠ Raduška Kadaň a MŠ Šafaříkova Louny.

Všechny fotografie v této diplomové práci byly zveřejněny s laskavým svolením MŠ Raduška Kadaň a MŠ Šafaříkova Louny. VI SEZNAM PŘÍLOH Příloha č. 1 Fotografie Fotografie 1 Třída Motýlci (dostupné z http://raduska.kadan.cz/fotogalerie) Fotografie 2 Pískovnice (vlastní) Fotografie 3 Dílna (vlastní) Fotografie 4 Knihy a

Více

HRY VIII. ZIMNÍ OLYMPIÁDY DĚTÍ A MLÁDEŽE ČR PARDUBICKÝ KRAJ

HRY VIII. ZIMNÍ OLYMPIÁDY DĚTÍ A MLÁDEŽE ČR PARDUBICKÝ KRAJ HRY VIII. ZIMNÍ OLYMPIÁDY DĚTÍ A MLÁDEŽE ČR PARDUBICKÝ KRAJ 28. 1. 2. 2. 2018 OLYMPIÁDA DĚTÍ A MLÁDEŽE přímá patronace ČOV každý rok, kdy se střídá letní se zimní ODM cílem je pořádání sportovně - uměleckých

Více

Sportovní aktivity - 23-

Sportovní aktivity - 23- Sportovní aktivity Na škole pracuje Školní sportovní klub v čele s předsedou a absolventem školy Mgr. Šimonem Lánským. Počet členů je 42. Celoročně pracuje v rámci tohoto klubu volejbalový kroužek studentek.

Více

Mločíci obsadili školní kuchyňku aneb peču, pečeš, pečeme Ve vzduchu cukroví, bude ho dost, ať už jsi kdokoliv, jsi u mě host. Vždyť tu jsou Vánoce,

Mločíci obsadili školní kuchyňku aneb peču, pečeš, pečeme Ve vzduchu cukroví, bude ho dost, ať už jsi kdokoliv, jsi u mě host. Vždyť tu jsou Vánoce, Mločíci obsadili školní kuchyňku aneb peču, pečeš, pečeme Ve vzduchu cukroví, bude ho dost, ať už jsi kdokoliv, jsi u mě host. Vždyť tu jsou Vánoce, láska a mír, být spolu do noci jako táta a syn. Přesně

Více

zůstatek pro šk.rok 2005/2006 268,- Matouš Ryška

zůstatek pro šk.rok 2005/2006 268,- Matouš Ryška Zůstatek ze šk.roku 2004/2005 0,- Příjmy: příspěvky žáků 4 440,- Sponzoři 2 800,- Zisky z akcí 1 388,- Obecní úřad + příspěvky na karneval 1 856,- 10 484,- výdaje: příspěvek na výlet (66 žáků) 1 650,-

Více

Stalo se ve školním roce 2009-2010. ŠD Kočička ŠD Sluníčko ŠD Srdíčko

Stalo se ve školním roce 2009-2010. ŠD Kočička ŠD Sluníčko ŠD Srdíčko Stalo se ve školním roce 2009-2010 Zde najdete informace o akcích školních družin, které proběhly v minulém školním roce a byla o nich informace na webových stránkách školy ŠD Kočička ŠD Sluníčko ŠD Srdíčko

Více

Zprávičky ze školky listopad

Zprávičky ze školky listopad Zprávičky ze školky listopad Tématem měsíce listopadu byla historie, vynálezy a etiketa. Hned první týden jsme začali vznikem života, povídali jsme si o tom, jak lidé žili dříve a hráli jsme si na staré

Více

PLÁN ŠKOLNÍ DRUŽINY 2015-2016

PLÁN ŠKOLNÍ DRUŽINY 2015-2016 PLÁN ŠKOLNÍ DRUŽINY 2015-2016 Na začátku školního roku při nástupu do školní družiny dostane každý žák pro rodiče: Zápisní lístek (u zápisu) Pokyny pro zájemce ŠD Notýsek školní družiny,,vnitřní řád školní

Více

Nadcházející události

Nadcházející události duben 2016 Školní zpravodaj Nadcházející události 12. května Americký den Úvodní slovo Jaro je tady a to definitivně. Zamilovaní měli možnost svoji lásku potvrdit polibkem pod rozkvetlou třešní, čarodějnice

Více

Monte Bondone (jarní prázdniny) Program a časový harmonogram Sportkids pobytu

Monte Bondone (jarní prázdniny) Program a časový harmonogram Sportkids pobytu Monte Bondone (jarní prázdniny) Program a časový harmonogram Sportkids pobytu Po cca 800km jízdy po dálnici z Prahy sjedete v Itálii u města Trento. Pokračujete jízdou do kopce (20 min.) a jste v Monte

Více

SPECIÁLNÍ ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA U Červeného kostela 110, TEPLICE. Učíme se pro život

SPECIÁLNÍ ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA U Červeného kostela 110, TEPLICE. Učíme se pro život SPECIÁLNÍ ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA U Červeného kostela 110, TEPLICE Listopad 2014 Motto: Učíme se pro život Obsah : 2. sportovně zábavné odpoledne...1 Vůně koření...2 Návštěva DDM Duchcov.....3

Více

ÚSPĚCHY NAŠICH ŽÁKŮ V SOUTĚŽÍCH A OLYMPIÁDÁCH

ÚSPĚCHY NAŠICH ŽÁKŮ V SOUTĚŽÍCH A OLYMPIÁDÁCH ÚSPĚCHY NAŠICH ŽÁKŮ V SOUTĚŽÍCH A OLYMPIÁDÁCH ŠKOLNÍ ROK 2013/2014 Školní kolo soutěže PIŠQWORKY (8. a 9. třída) 1. místo Ladislav Drápal 2. místo Ondřej Burian 3. místo Michal Jirák 4. 8. místo: Pavla

Více

Významné mezníky v historii školy III. (od 90. let 20. století)

Významné mezníky v historii školy III. (od 90. let 20. století) Významné mezníky v historii školy III. (od 90. let 20. století) září prosinec duben červen duben 1989/1990 Ředitelem školy byl jmenován Miroslav Horák. Po prázdninách byla otevřena nová učebna informatiky

Více

V tomto čísle naleznete speciální rozhovor nerozhovor!!!

V tomto čísle naleznete speciální rozhovor nerozhovor!!! ročník 5. číslo 3 Únor - Březen 08 vydává: Základní škola a Mateřská škola Kladno, Vodárenská 2115. V tomto čísle naleznete speciální rozhovor nerozhovor!!! Také zde opět naleznete spoustu zábavy,her,vtipů

Více

Na úvod. Tereza Huterová, 9. tř.

Na úvod. Tereza Huterová, 9. tř. Na úvod Speciál. Speciál? Speciál! Právě jste nahlédli do speciálního čísla našeho časopisu. Vítáme vás a jsme rádi za vaši přízeň. Redakci Twistu ovládli Mikuláši a andělé samozřejmě i čertíci. Ti se

Více

Plánujeme: Exkurze do planetária v Hradci Králové Autoškolka. (Cena: 25 30 Kč, 10 Kč doplácí SRPDŠ) (Cena: 25 30 Kč, 10 Kč doplácí SRPDŠ)

Plánujeme: Exkurze do planetária v Hradci Králové Autoškolka. (Cena: 25 30 Kč, 10 Kč doplácí SRPDŠ) (Cena: 25 30 Kč, 10 Kč doplácí SRPDŠ) Plánujeme: v MFC 4. 4. Pořad Chovejte se jako člověk (Cena: 30 35 Kč, 10 Kč doplácí SRPDŠ) 1. třídy v MFC 4. 4. 16. 4. 20. 4. Exkurze do planetária v Hradci Králové Autoškolka (Cena: 25 30 Kč, 10 Kč doplácí

Více

SION HIGH SCHOOL NEWSLETTER

SION HIGH SCHOOL NEWSLETTER SION HIGH SCHOOL NEWSLETTER září - říjen 2016 Na High School se nenudíme Milí přátelé, AKCE ŠKOLY Adapťák téměř měsíc a půl je již za námi a my bychom Vám rádi napsali pár řádek k věcem z našeho školního

Více

KUL TURNI KRONIKA. Centra sociálních služeb Kojetín * * * * * * * * * *

KUL TURNI KRONIKA. Centra sociálních služeb Kojetín * * * * * * * * * * KUL TURNI, KRONIKA Centra sociálních služeb Kojetín * * * * * * * * * * * * 2008 Centrum sociálních služeb Kojetín organizuje pro své obyvatele na domech s pecovatelskou službou a návštevníky Klubu duchodcu

Více

Náš třídní výlet do Jeseníků - 9.A

Náš třídní výlet do Jeseníků - 9.A Náš třídní výlet do Jeseníků - 9.A 9.5.2016 v pondělí ráno jsme se sešli spolu s našimi učitelkami R. Svobodovou a J. Hanzlíkovou ve vestibulu Hlavního nádraží města Brna. Až jsme se všichni sešli, přesunuli

Více

MŠ Vypouštění Morany Velikonoční tvořivá dílna Den otevřených dveří v MŠ Čarodějnický rej. Šimon Vondráček: FlyZone Park

MŠ Vypouštění Morany Velikonoční tvořivá dílna Den otevřených dveří v MŠ Čarodějnický rej. Šimon Vondráček: FlyZone Park Kalendář 14.3. Den otevřených dveří v ZŠ 26. 3. Zahájení výuky plavání 28.3. - 29. 3. Noc s Andersenem (školní družina) 28. 3. Velikonoční nadílka 29. 3. 2. 4. Velikonoční prázdniny 4. 4. Projektový den:

Více

Infolisty. Centrum pro osoby se zdravotním postižením Písečná a. Jesle Písečná

Infolisty. Centrum pro osoby se zdravotním postižením Písečná a. Jesle Písečná Infolisty Centrum pro osoby se zdravotním postižením Písečná a Jesle Písečná ÚNOR 2018 1 Klienti DSOZP Písečná opět navštívili tělocvičnu, kde si vyzkoušeli svoji soutěživost a zdatnost. Pod vánočním stromečkem

Více

Bojuji pro radost, ne o život Karel Musil

Bojuji pro radost, ne o život Karel Musil Publikováno z 2. lékařská fakulta Univerzity Karlovy v Praze ( https://www.lf2.cuni.cz) Bojuji pro radost, ne o život Karel Musil seriál rozhovorů s našimi úspěšnými sportovci Vracíme se s dalším pokračováním

Více

Základní škola Rýmařov Školní náměstí 1. Školáček Z Á Ř. Motto školy. Některé věci v životě nejsou samozřejmé a automatické.

Základní škola Rýmařov Školní náměstí 1. Školáček Z Á Ř. Motto školy. Některé věci v životě nejsou samozřejmé a automatické. Základní škola Rýmařov Školní náměstí 1 Školáček Z Á Ř Í Motto školy Některé věci v životě nejsou samozřejmé a automatické. Je třeba si je zasloužit. Například slušným chováním. Školní rok 2014/2015 Nový

Více

Časopis ZŠ Kostelec u Holešova Listopad 2015/ 23. ročník

Časopis ZŠ Kostelec u Holešova Listopad 2015/ 23. ročník Časopis ZŠ Kostelec u Holešova Listopad 2015/ 23. ročník Vychází s finanční podporou Sdružení rodičů a přátel žáků Základní školy Kostelec u Holešova Zahájení nového školního roku Akce ve škole Školní

Více

ZPRÁVY ZE ZÁKLADNÍ ŠKOLY ČESKÁ TELEVIZE V DOBŘÍKOVĚ

ZPRÁVY ZE ZÁKLADNÍ ŠKOLY ČESKÁ TELEVIZE V DOBŘÍKOVĚ ČESKÁ TELEVIZE V DOBŘÍKOVĚ V úterý 10. června natáčela Česká televize v Dobříkově reportáž, která by měla být odvysílána v pořadu Toulavá kamera v průběhu července. Reportáž byla natáčena u sochy M. J.

Více

English Conversation Contest. školní kolo 2018

English Conversation Contest. školní kolo 2018 English Conversation Contest školní kolo 2018 Také letos nastoupili nejlepší angličtináři 1. 5. ročníků do nelehkého boje o přední příčky v soutěži anglické konverzace. Všichni studenti absolvovali poslechový

Více

1. kapitola (Petra) No, já sama nevím, jak se ta zastávka jmenuje vím jen, že to kousek od Řešovské.

1. kapitola (Petra) No, já sama nevím, jak se ta zastávka jmenuje vím jen, že to kousek od Řešovské. 1. kapitola (Petra) Stojím na chodbě budovy FSV UK a snažím se zorientovat v plánku. Nervózně si přitom pohrávám s propiskou. Náhle za sebou uslyším povědomý hlas: Honzo, kolikrát jsem ti říkal, že nechci,

Více

Co by chtěli změnit na Očku?

Co by chtěli změnit na Očku? Letos tvoří Očko 8. třída jsme velice kreativní a zábavní a doufáme, že se vám to bude líbit. A to jsme my: Kristýna Menšíková Hana Staniszová Lucie Válková Anna Šamajová Tereza Niemczyková Martina Berešová

Více

1.číslo Září-říjen Autoři: Jan Hrabina Ondřej Bartoš Daniel Kopecký. Guťáci

1.číslo Září-říjen Autoři: Jan Hrabina Ondřej Bartoš Daniel Kopecký. Guťáci 1.číslo Září-říjen 2018 Autoři: Jan Hrabina Ondřej Bartoš Daniel Kopecký Guťáci Obsah: 2 Branný den 3 Povídání o Vocelovce 4 Origami hada 5-6 Skatepark 7-8 Kostelecký stadion 9 100 let republiky 10 Rozhovor

Více

Finálový turnaj o přeborníka mladších žáků OFS Vsetín sezóny 2014/2015

Finálový turnaj o přeborníka mladších žáků OFS Vsetín sezóny 2014/2015 Finálový turnaj o přeborníka mladších žáků OFS Vsetín sezóny 2014/2015 Termín: sobota 20.6.2015 Místo konání: Účastníci: fotbalové hřiště TJ Sokol Podlesí TJ Sokol Podlesí FC Lhota u Vsetína TJ Sokol Hošťálková

Více

Krajská dějepisná soutěž v Opavě

Krajská dějepisná soutěž v Opavě Krajská dějepisná soutěž v Opavě V pátek dne 27. ledna 2012 proběhl v budově Slezské univerzity v Opavě 6. ročník krajské dějepisné soutěže. Soutěž organizují Mendlovo a Slezské gymnázium v Opavě ve spolupráci

Více

ŠKOLNÍ ČASOPIS ÚNOR 2015 ZÁKLADNÍ ŠKOLY ŠINDLOVY DVORY. 5. číslo

ŠKOLNÍ ČASOPIS ÚNOR 2015 ZÁKLADNÍ ŠKOLY ŠINDLOVY DVORY. 5. číslo ŠKOLNÍ ČASOPIS ZÁKLADNÍ ŠKOLY ŠINDLOVY DVORY ÚNOR 2015 5. číslo SLOVO ÚVODEM Milí čtenáři, v našem speciálním únorovém čísle Šindláčku jsme se soustředili zejména na valentýnskou tematiku. V časopise

Více

OBSAH REDAKČNÍ RADA PROJEKT COMENIUS SBĚR KAŠTANŮ, KŮRY A PAPÍRU NEBE 4 X JINAK ANKETA ČTYŘLÍSTEK KOMIKS STRÁNKA LUŠTĚNÍ VÝTVARNÉ PROJEKTY

OBSAH REDAKČNÍ RADA PROJEKT COMENIUS SBĚR KAŠTANŮ, KŮRY A PAPÍRU NEBE 4 X JINAK ANKETA ČTYŘLÍSTEK KOMIKS STRÁNKA LUŠTĚNÍ VÝTVARNÉ PROJEKTY REDAKČNÍ RADA Tereza Dobrá, Kristýna Mikotová, Martin Stryja, Eliška Kuželová, Ema Vrbová, Jakub Veverka, Kristýna Júdová, Sandra Švecová, Pavlína Krenciva, Barbora Turková, Anna Marie Hořejší OBSAH PROJEKT

Více

Program školního roku

Program školního roku Program školního roku SOUTĚŽE A PROJEKTY : 2015 2016 Projekt Čtení pomáhá Prohlubování projektu etické výchovy do výuky Nadační fond Dětský čin roku Výtvarné soutěže okresního, krajského i celostátního

Více

Zájezd jižní Anglie

Zájezd jižní Anglie Zájezd jižní Anglie 13. 18. 5. 2019 Když mi byla nabídnuta možnost zorganizovat na naší škole výlet do Anglie, okamžitě jsem souhlasila. Věděla jsem, že máme ve škole spoustu žáků, které baví angličtina,

Více

MISTROVSTVÍ UNITOP ČR v ledním hokeji

MISTROVSTVÍ UNITOP ČR v ledním hokeji MISTROVSTVÍ UNITOP ČR v ledním hokeji ROCKNET ARÉNA CHOMUTOV 27. 29. listopadu 2018 Propozice Mistrovství UNITOP ČR v ledním hokeji 2018 Chomutov 27. 29. listopadu 2018 Ve dnech 27 až 29. listopadu 2018

Více

ORGANIZACE ŠKOLNÍHO ROKU 2015-16

ORGANIZACE ŠKOLNÍHO ROKU 2015-16 ORGANIZACE ŠKOLNÍHO ROKU 2015-16 Školní rok 2015-2016 začíná v úterý 1.září 2015 první pololetí bude ukončeno ve čtvrtek 28.ledna 2016 druhé pololetí bude ukončeno ve čtvrtek 30. Června 2016 Prázdniny

Více

Společnost Kimex Group

Společnost Kimex Group Společnost Kimex Group oslavila 20 let svého působení na českém trhu Již dvacátý rok úspěšného fungování velkolepě oslavila společnost Kimex Group. Přímo v areálu sídla firmy v Paskově se 11. listopadu

Více

Základní škola, mateřská škola a praktická škola Karlovy Vary. Vančurova 83, Karlovy Vary 36017

Základní škola, mateřská škola a praktická škola Karlovy Vary. Vančurova 83, Karlovy Vary 36017 Základní škola, mateřská škola a praktická škola Karlovy Vary Vančurova 83, Karlovy Vary 36017 místo poskytovaného vzdělávání : Karlovy Vary, Svahová 26 školní rok 2008/2009 www.specskoly.ic.cz ČERVEN

Více

Časopis pro zvídavé děti

Časopis pro zvídavé děti vychází: 3.2.2018 Časopis pro zvídavé děti TÉMA: ZIMNÍ OLYMPIÁDA TLESKEJ A POČÍTEJ: VYTLESKEJ SLOVA A SPOČÍTEJ SLABIKY KOLÍČKOVÁNÍ: VYTVOŘ SI KARTIČKY S VLAJKAMI ČTENÍ: POZNEJ SPORT PODLE POPISU GRAFOMOTORIKA:

Více

1. C na škole v přírodě I přes velice chladné a deštivé počasí jsme si naši první

1. C na škole v přírodě I přes velice chladné a deštivé počasí jsme si naši první 1. C na škole v přírodě I přes velice chladné a deštivé počasí jsme si naši první společnou školu v přírodě v Jizbici pod Blaníkem velice užili. Velký dík patří naší vychovatelce Terezce a ostatním instruktorům,

Více

22. základní škola Plzeň

22. základní škola Plzeň 22. základní škola Plzeň Třída: 7. A Jméno: Lenka Hirmanová Datum:29. 11. 2008 1 Skoro každý měl ve školce stejný sen, co by chtěl dělat Jako malá jsem měla různé zájmy, i když některé se moc nezměnily.

Více