SLUŽBY DOTAČNÍHO PORADENSTVÍ V RÁMCI VÝZVY OP PODNIKÁNÍ A INOVACE PRO KONKU- RENCESCHOPNOST - SPOLUPRÁCE

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "SLUŽBY DOTAČNÍHO PORADENSTVÍ V RÁMCI VÝZVY OP PODNIKÁNÍ A INOVACE PRO KONKU- RENCESCHOPNOST - SPOLUPRÁCE"

Transkript

1 SLUŽBY DOTAČNÍHO PORADENSTVÍ V RÁMCI VÝZVY OP PODNIKÁNÍ A INOVACE PRO KONKU- RENCESCHOPNOST - SPOLUPRÁCE Naše politika vztahu ke klientovi je založena na sdílení rizika. Pokud jsme neúspěšní při získání grantu, platíte nám pouze symbolický paušál. Ten pokrývá některé z našich nákladů vzniklých zpracováním žádosti. Náš zájem na Vašem úspěchu je proto oboustranný a vzájemně motivující. Na dalších stranách naleznete: a. bližší informace o uvedené výzvě b. přehled našich referencí Předmět nabídky 1. Příprava a podání projektové žádosti o dotaci Vypracování vlastní dotační žádosti Vypracování projektové dokumentace včetně studie proveditelnosti Komunikace s koordinátorem programu Další služby s ohledem na typ projektu 2. Dotační řízení a administrace projektu Metodická podpora věcného i finančního řízení projektu pro zajištění souladu realizace projektu s dotačními pravidly Zpracování informací o stavu realizace projektu a přehledu uskutečněných výdajů projektu, povinné publicity a výběrových řízeních Vyplnění a odeslání monitorovacích zpráv, včetně závěrečné zprávy Zpracování případných žádostí o změnu projektu a metodická podpora při případných kontrolách projektu 3. Realizace a administrace výběrových řízení Metodická podpora ve všech fázích procesu zadání zakázek Příprava zadávací dokumentace Příprava vzorových podkladů pro jednání výběrových komisí Elektronická archivace všech dokumentů souvisejících s výběrovými řízeními v elektronických systémech poskytovatele dotace Neváhejte nás kontaktovat pro další bezplatnou telefonickou konzultaci či upřesnění naší nabídky služeb. Za tým Grant Advisor, Martin Dítě, jednatel OP PIK - SPOLUPRÁCE Cílem programu je rozvoj inovačních sítí klastrů, technologických platforem a dalších typů kooperačních sítí jako nástroje pro zvýšení intenzity společných výzkumných, vývojových a inovačních aktivit mezi podnikatelskými subjekty a výzkumnou sférou. Posilování vzájemných vazeb na regionální, neregionální a meziregionální úrovni povede k rozvoji ekonomiky založené na znalostech a inovacích a naplňování konceptu inteligentní specializace. O NÁS Dotační poradenství v roce 1999 jsme se stali první společnost na trhu poskytující komplexní dotační služby ve všech oblastech podpory a od té doby jsme aktivně napomohli k čerpání desítek miliard korun v rámci národních i evropských programů. Reference Vybrané reference našich projektů během naší 14leté poradenské historie naleznete níže. Ing. Martin Dítě jednatel mobil: m.dite@grantadvisor.cz GRANT ADVISOR, spol. s r.o. IČ: DIČ: CZ Kancelář: Vrchlického sad Brno URL:

2 OP PODNIKÁNÍ A INOVACE PRO KONKURENCESCHOPNOST PO 1 SPOLUPRÁCE Sumář programu Program je zaměřen na podporu klastrů (kolektivní výzkum, sdílená infrastruktura, internacionalizace klastru, rozvoj klastrové organizace). Na co lze žádat a) Kolektivní výzkum projekty musí splňovat podmínky stanovené v definici kolektivního a předkonkurenčního výzkumu. Žadatel u každého návrhu projektu musí doložit alespoň 3 (resp. 5 u projektů se způsobilými výdaji nad 15 mil. Kč) potenciální uživatele výsledků projektu (malé a střední podniky), kteří sestaví tzv. uživatelský výbor, který dohlíží na průběh realizace projektu a může korigovat směr výzkumu s ohledem na využitelnost výsledků. Projekty musí být řešeny ve spolupráci s výzkumnými a vývojovými pracovišti 1 formou zadání smluvního výzkumu. Podporována je také realizace projektů kolektivního výzkumu v rámci mezinárodní sítě Cornet. b) Sdílená infrastruktura - založení/rozvoj a vybavení centra klastru s otevřeným přístupem pro účely průmyslového výzkumu, vývoje a inovací. c) Internacionalizace klastru - navazování spolupráce v evropském výzkumném prostoru, zapojování se do přeshraničních sítí excelentních klastrů (se zaměřením na budoucí výzvy a klíčové technologie), koordinovaný přístup na třetí trhy, apod. d) Rozvoj klastrové organizace aktivity vedoucí k rozšiřování klastru a zvýšení kvality jeho řízení, zlepšení spolupráce, sdílení znalostí marketing, networking, apod. Kolektivní výzkum - výzkumné a vývojové aktivity, které odpovídají inovačním potřebám zejména malých a středních podniků daného průmyslového odvětví nebo specifické technologické oblasti v rámci klastru. Výsledky projektu jsou vždy využitelné více podniky, které na jejich základě mohou vyvinout vlastní specifická řešení pro nové produkty, procesy a služby. Projekty kolektivního výzkumu musí splňovat následující podmínky: Jedná se o společné projekty klastru v souladu s odvětvovým zaměřením nebo technologickou oblastí členských podniků. Projekty mají předkonkurenční charakter. Výsledky jsou využitelné především malými a středními podniky a představují pro ně ekonomický přínos. Klastr poskytne výsledky všem zájemcům za běžných nediskriminujících podmínek. Není povoleno exkluzivní využití výsledků pro jednoho nebo více subjektů. Předkonkurenční výzkum průmyslový výzkum a experimentální vývoj, jehož výsledky nevytvářejí jednostrannou konkurenční výhodu pro jednotlivé firmy. Experimentální vývoj jako základ nových nebo výrazně zlepšených produktů a procesů splňuje předkonkurenční kritéria, pokud jeho výsledky neobsahují diskriminující bariéry pro jejich širší využití. Vytvoření funkčního modelu pro účely předvedení a ověření je kompatibilní 1 Výzkumným a vývojovým pracovištěm se pro účely této výzvy rozumí organizace pro výzkum a šíření znalostí dle Rámce společenství pro státní podporu výzkumu, vývoje a inovací, a dále podnikatelské subjekty s výzkumnými kapacitami.

3 s předkonkurečními kritérii. Podporovanou aktivitou není vytvoření prototypu, který může být přímo převeden do výroby. Na co nelze žádat Aktivity související s výrobou a zavedením výrobku na trh. Projekty, které vedou k jednostranné konkurenční výhodě jednotlivých firem. Aktivity spojené s podporou vývozu do členských států Evropské unie a třetích zemí a to podporou přímo vázanou na množství vývozu nebo spojenou se založením a fungováním distribuční sítě nebo jinými běžnými výdaji souvisejícími s vývozními aktivitami, a dále s podporou podmiňující použití domácího zboží na úkor dováženého zboží. Indikátory Z úrovně projektů budou příjemcem podpory povinně vykazovány a naplňovány všechny následující indikátory: a) Povinné k výběru: Mezinárodní projekty výzkumu a vývoje Počet nových výzkumných pracovníků v podporovaných subjektech Počet nově vytvořených pracovních míst, zaměstnanci VaV ženy Počet podniků spolupracujících s výzkumnými institucemi b) Povinné k naplnění: Společné projekty VaVaI Společné projekty v oblasti rozvoje a internacionalizace Kdo může žádat Malé a střední podniky, výzkumné organizace. Klastr složený minimálně z 15 na sobě nezávislých členů. Alespoň 60 % členů klastru musí být tvořeno malými a středními podniky. Členem klastru musí být alespoň jedna organizace pro výzkum a šíření znalostí 2. Výše dotace a oprávněné výdaje Způsobilé výdaje: Za způsobilé výdaje jsou považovány tyto náklady: Pro aktivitu a): 2 Organizací pro výzkum a šíření znalostí se rozumí subjekt (např. univerzita nebo výzkumný ústav, agentura pro transfer technologií, zprostředkovatel v oblasti inovací, fyzický nebo virtuální spolupracující subjekt zaměřený na výzkum) bez ohledu na jeho právní postavení (zřízený podle veřejného nebo soukromého práva) nebo způsob financování, jehož hlavním cílem je provádět nezávisle základní výzkum, průmyslový výzkum nebo experimentální vývoj nebo veřejně šířit výsledky těchto činností formou výuky, publikací nebo transferu znalostí. Vykonává-li tento subjekt rovněž hospodářské činnosti, je třeba o financování, nákladech a příjmech souvisejících s těmito činnostmi vést oddělené účetnictví. Podniky, jež mohou uplatňovat rozhodující vliv na takovýto subjekt, například jako podílníci nebo členové, nesmějí mít přednostní přístup k výsledkům, jichž dosáhl.

4 o Mzdy a pojistné, smluvní výzkum, konzultační služby, dodatečné režijní a provozní náklady. Pro aktivitu b): o Nákup staveb, technické zhodnocení staveb, stroje a zařízení, software a data, práva duševního vlastnictví, nájem. Pro aktivitu c): o Mzdy a pojistné, cestovné, služby poradců, expertů, studie, marketing a propagace, semináře, konference. Pro aktivitu d): o Mzdy a pojistné, cestovné, marketing a propagace, semináře, konference, nájem, správa zařízení klastru, materiál. Způsobilými výdaji nejsou: DPH, pokud je příjemce podpory plátcem DPH. Výdaje vzniklé nebo uhrazené před datem přijatelnosti projektu. Splátky půjček a úvěrů. Sankce a penále. Výdaje na záruky, pojištění, úroky, bankovní poplatky, kursové ztráty, celní a správní poplatky. Leasing. Finanční kritéria: Rozpočet výzvy 500 mil. Kč. Forma podpory - dotace. Minimální příspěvek tis. Kč. Maximální příspěvek pro aktivitu a) 16 mil. Kč pro excelentní / 11 mil. Kč pro rozvinuté klastry. Maximální příspěvek pro aktivitu b) 15 mil. Kč pro excelentní / 10 mil. Kč pro rozvinuté klastry. Maximální příspěvek pro aktivitu c), d) 5 mil. Kč pro excelentní / 4 mil. Kč pro rozvinuté / 3 mil. Kč pro nezralé klastry. Intenzita podpory pro aktivitu a) max. 45 % pro malé podniky, 35 % pro střední podniky. Intenzita podpory pro aktivity b), c), d) max. 50 %. Hodnocení projektu Model hodnocení dvoukolový: 1. kolo hodnocení předběžných žádostí 2. kolo hodnocení plných žádostí (pouze ty žádosti, které byly schváleny v 1. kole) Specifika a omezení Územní zaměření: Celá ČR kromě hlavního města Prahy. Rozhodující pro posouzení místní přijatelnosti není sídlo žadatele, ale skutečné místo realizace projektu = skutečné místo dopadu realizovaného projektu z hlediska jeho přínosů do příslušného regionu. Prioritně hospodářsky problémové regiony a území s vysokou mírou nezaměstnanosti (regiony a oblasti jsou vymezeny v Příloze č. 6 výzvy).

5 Projekt bude posuzován také z hlediska své případné vazby na integrovanou strategii v rámci tzv. integrované územní investice ( ITI ) realizované v ČR v letech v následujících metropolitních oblastech: Praha, Brno, Ostrava, Plzeň, aglomerace Ústecko Chomutovská, Olomoucká a Hradecko Pardubická. Žadatel v žádosti uvede, zda předkládaný projekt vychází z některé z uvedených schválených integrovaných strategií (pro účely dalšího sledování ze strany Řídícího orgánu OP PIK). Harmonogram: Datum vyhlášení výzvy: červen 2015 Datum zpřístupnění žádosti o podporu v MS: červen 2015 Datum příjmů žádostí o podporu: o Předběžné žádosti: 2. června (12 hod) 31. srpna 2015 o Plné žádosti: 1. září 30. listopadu 2015 Podporovaná odvětví SEKCE C Zpracovatelský průmysl Výroba potravinářských výrobků Výroba textilií Výroba oděvů Výroba usní a souvisejících výrobků Zpracování dřeva, výroba dřevěných, korkových, proutěných a slaměných výrobků, kromě nábytku Výroba papíru a výrobků z papíru Tisk a rozmnožování nahraných nosičů Výroba koksu a rafinovaných ropných produktů Výroba chemických látek a chemických přípravků Výroba základních farmaceutických výrobků a přípravků Výroba pryžových a plastových výrobků Výroba ostatních nekovových minerálních výrobků Výroba základních kovů, hutní zpracování kovů; slévárenství Výroba kovových konstrukcí a kovodělných výrobků, kromě strojů a zařízení Výroba počítačů, elektronických a optických přístrojů a zařízení Výroba elektrických zařízení Výroba strojů a zařízení j. n. Výroba motorových vozidel (kromě motocyklů), přívěsů a návěsů Výroba ostatních dopravních prostředků a zařízení Výroba nábytku Ostatní zpracovatelský průmysl Opravy a instalace strojů a zařízení SEKCE E Zásobování vodou; činnosti související s odpadními vodami, odpady a sanacemi Úprava odpadů k dalšímu využití, kromě demontáže vraků, strojů a zařízení SEKCE J Informační a komunikační činnosti Vydavatelské činnosti

6 Činnosti v oblasti filmů, videozáznamů a televizních programů, pořizování zvukových nahrávek a hudební vydavatelské činnosti Tvorba programů a vysílání Činnosti v oblasti informačních technologií Informační činnosti SEKCE M Profesní, vědecké a technické činnosti (možné pouze jako vedlejší výstup projektu) Technické zkoušky a analýzy Výzkum a vývoj Průzkum trhu Specializované návrhářské činnosti SEKCE S Ostatní činnosti (možné pouze jako vedlejší výstup projektu) Opravy počítačů a komunikačních zařízení

7 VYBRANÉ REFERENCE Naše společnost disponuje rozsáhlými zkušenostmi s přípravou investičních i neinvestičních projektů. Tento výčet by mohl být dále rozšířen o velké projekty, které zpracovávali členové našeho týmu mimo naši organizaci, příkladem mohou být významné investiční projekty v oblasti vědy a výzkumu a další. Podpora podnikání Projekt Žadatel Náklady Dotace Program Vybudování výzkumně-vývojového centra AlveyManex a.s Alvey Manex a.s Kč 50 % OPPI - Potenciál Pořízení technologií pro společnost Alvey Manex pro zvýšení konkurenceschopnosti Alvey Manex a.s Kč 40 % OPPI - Rozvoj Zvýšení produktivity a optimalizace montážních operací výroby dveřních výplní osobních automobilů Mürdter Dvořák, nástrojárna, spol. s r.o Kč 50 % OPPI - Inovace Centrum sdílených služeb Cloud Empire Vývoj redakčního systému (CMS) Teresa Inovace transakčního a billingového systému Cloud Empire s.r.o Kč 60 % OPPI - ICT a SS IZON s.r.o Kč 60 % OPPI - ICT a SS Agmo, a.s Kč 50 % OPPI - ICT a SS Inovace ICT v podniku Katring Plus Katring Plus s.r.o Kč 50 % OPPI - ICT v P. Rozvoj společnosti BV BRUMOVICE VÝTAHY s.r.o. prostřednictvím inovace ICT BV BRUMOVICE VÝ- TAHY s.r.o Kč 60 % OPPI - ICT v P. Vývoj aplikace v oblasti zdravotnictví ve společnosti CTMOS, spol. s r.o. CTMOS, spol. s r.o Kč 60 % OPPI - ICT a SS Inovace ICT v podniku MONTS s.r.o. MONTS s.r.o Kč 60 % OPPI - ICT v P. Inovace ICT ve společnosti Unointeriér Unointeriér s.r.o Kč 50 % OPPI - ICT v P. Inovace ICT ve společnosti Revos Revos, s.r.o Kč 60 % OPPI - ICT v P. Inovace ICT ve společnosti Hakov Hakov a.s Kč 60 % OPPI - ICT v P. Inovace ICT ve společnosti Dina-Hitex Inovace interaktivního systému DINA-HITEX, spol. s.r.o. Comgate Interactive, s.r.o Kč 60 % OPPI - ICT v P Kč 50 % OPPI - ICT a SS

8 Podpora vývoje generačně nové platformy informačního systému s víceúrovňovým redakčním systémem webprogress, s.r.o Kč 60 % OPPI - ICT a SS Výstavba čistých prostor pro finalizaci veterinárních přípravků Bioveta a.s Kč 46 % OPPP Inovace Rozvoj společnosti DINA HITEX prostřednictvím nové výrobní linky pro netkané textilie DINA - HITEX Kč 55 % OPPP Inovace Zvýšení konkurenceschopnosti společnosti BOHEMIAN TECHNOLOGIES a.s. na zahraničních trzích BOHEMIAN TECHNO- LOGIES a.s Kč 46 % OPPP Rozvoj Podpora strategie zvýšení exportu marketingovou prezentací společnosti MEZSERVIS spol. s r.o. MEZSERVIS spol. s.r.o Kč 46 % OPPP Rozvoj Rozšíření a modernizace technologií pro výrobu nábytku NADOP Ořechov Kč 30 % OPPP Rozvoj Marketingový set prezentací pro zahraniční partnery Pořízení CNC obráběcího centra a technologického mostního jeřábu pro závod Loštice GEODIS BRNO spol. s.r.o. SAN-JV s.r.o Kč 39 % OPPP Marketing Kč 39 % OPPP Rozvoj Truhlářská výrobna Pavel Králík Kč 44.5 % SROP Vývoj kultivačních a purifikačních technologií pro průmyslovou produkci rekombinantních vakcín Bioveta a.s Kč 46 % OPPI Inovace Profesionalizace marketingu infoproduktů společnosti GRANT ADVISOR GRANT ADVISOR, spol. s r.o Kč 50 % OPPP Poradenství Regionální rozvoj a rozvoj cestovního ruchu Projekt Žadatel Náklady Dotace Zkvalitnění odborné výuky prostřednictvím investic do výukového zázemí SOŠ a SOU Čelákovice Kč 60 % Přístavba azylového domu sv. Eufrazie pro matky s dětmi Kongregace Naší Paní milosrdenství Dobrého Pastýře Kč 92,5 % Poznej golfový život - propagace golfové turistiky na Brněnsku GOLF BRNO a.s Kč 46.7 % Westernové městečko Boskovice Westernové městečko Boskovice s.r.o Kč 46.7 %

9 Větruše dominanta Ústí nad Labem Ústí nad Labem Kč 75 % Transfer regionálních aktivit v oblasti cestovního ruchu prostřednictvím Sítí pro podporu podnikání a využití IT (TRANs-IT) Burgenlandkreis Německo N / A N / A Navštivte Jihomoravské lázně Lázně Hodonín Kč 90 % Turistické centrum SOLNICE Alexandra Plánská Kč 46 % Městské golfové hřiště Brno Jinačovice - dokončení výstavby třetího devítijamkového golfového hřiště Modernizace a rozšíření ubytovacích a stravovacích kapacit Motorestu Mikulov GOLF BRNO, a.s Kč 46 % Travel Wine spol.s.r.o Kč 46 % Regenerace panelového sídliště Krásané Březno - V Oblouku Statutární město Ústí nad Labem Kč 70 % Výstavba zařízení relaxační a sportovní části Hotelu Madison v Břeclavi Městské golfové hřiště Brno Jinačovice - Golfová akademie Spojení dvou břehů CZ-A - Stavební úpravy lávky pro cyklisty Nový Přerov - Jevišovka na trase Praha - Vídeň RACIO s.r.o Kč 48 % GOLF Brno a.s Kč 27 % Obec Nový Přerov Kč 75 % Nástavby sportovních kabin Obec Přibice Kč 100 % Břeclav - přístupová komunikace k podnikatelským objektům v areálu bývalého cukrovaru Zámek Moravský Krumlov - hotel a kongresové centrum Město Břeclav Kč 75 % INCHEBA PRAHA a.s Kč 18 % Městské golfové hřiště Brno Jinačovice GOLF BRNO, a.s Kč 42 % Rekonstrukce Muzea města Ústí nad Labem s cílem zřízení centra česko-německých studií Collegium Bohemicum Statutární město Ústí nad Labem Kč 39 % Nové produkty a marketing turistické destinace ZO ČSOP ADONIS č. 56/ Kč 90 % Navštivte Mikulovsko Travel Wine spol. s r.o Kč 47 % Jezdecký areál Velká kasárna Hodonín Jezdecký klub Nesyt Kč 90 %

10 Modernizace lyžařského areálu a dostavba turistické ubytovny v Olešnici Město Olešnice Kč 60 % Obnova turistické stezky Větruše - Vrkoč - Nebeské schůdky - studie proveditelnosti Statutární město Ústí nad Labem Kč 80 % Naučná stezka Ovčí vrch Konstantinovy Lázně Kč 90 % Společensko sportovní areál HARMONIE ELVOSPOL, s.r.o Kč 20 % Rozšíření ubytovací a stravovací kapacity hotelu MBZ M v Mikulově MBZ M s.r.o Kč 46 % Penzion Albor Čejkovice Bořivoj Damborský Kč 46 % Nástavby sportovních kabin Obec Přibice Kč 100 % Parkoviště u Aquaparku Obec Konstantinovy Lázně Kč 75 % Rekonstrukce východního křídla areálu Pavlínina dvora v Šumperku Rozvoj lázeňské infrastruktury v Jihomoravském kraji Město Šumperk Dobrovolný svazek obcí Jihomoravské lázně Kč 41 % Kč 65 % Rozvoj lidských zdrojů Projekt Žadatel Náklady Dotace Rekonstrukce knihovny na centrum celoživotního vzdělávání regionu Hustopeče Město Hustopeče Kč 88 % Podpora rozšíření a systematizace komplexního vzdělávání zaměstnanců Realizace vzdělávacích akcí pro zaměstnance společnosti Aquasoft Agentura podporovaného zaměstnání pro tělesně postižené Pivovary Staropramen a.s Kč 33 % Aquasoft, spol. s.r.o Kč 75 % Liga za práva vozíčkářů Kč 100 % Leonardo da Vinci - Eurosigns 1 Evropské znakové jazyky pro profesionály Leonardo da Vinci - Eurosigns 2 Evropské znakové jazyky pro profesionály Českomoravská jednota neslyšících Českomoravská jednota neslyšících Kč 75 % Kč 75 % Leonardo da Vinci - Eurochance 1 English and German for visually impaired people Brailcom o.p.s Kč 75 % Leonardo da Vinci - Signall 1 Interesource Group Ireland Limited Kč 75 %

11 Vzdělávání zaměstnanců společnosti S&T Services Česká republika s.r.o. S&T Services Česká republika s.r.o Kč 75 % Dopravní a technická infrastruktura Projekt Žadatel Náklady Dotace III/03821 Havlíčkův Brod, Lidická-Havířská, 2. Stavba Vysočina Kč 75 % Vranov nad Dyjí - přístupová komunikace II/398 Správa a údržba silnic JMK Kč 80 % Rekonstrukce mostu ev. č v Přibyslavicích a rekonstrukce silnice III/35114 II/411, II/152, III/15226 Moravské Budějovice - okružní křižovatka Kraj Vysočina Kč 75 % Kraj Vysočina Kč 75 % Silnice II/437, most ev. č , Chvalčov Ředitelství silnic Zlínského kraje Kč 75 % Kruhová křižovatka u Autostylu Město Trutnov Kč 75 % Vybudování informační infrastruktury sdružení obcí Mikroregion Bystřice-Nýdek Mikroregion Bystřice - Nýdek Kč 85 % Městský kamerový systém hl. m. Prahy Hlavní město Praha Kč 78 % Rozvoj dopravní obslužnosti v Jihomoravském kraji formou IDS Rozvoj dopravní obslužnosti v Jihomoravském kraji formou integrovaného dopravního systému - II. fáze Jihomoravský kraj Kč 75 % Jihomoravský kraj Kč 75 % Bezbariérově a ekologicky - nákup nízkopodlažních trolejbusů pro Ústí nad Labem Statutární město Ústí nad Labem Kč 75 % Modernizace silničního propojení Boskovic a Velkých Opatovic a jejich napojení na silnici I/43 Správa a údržba silnic JMK Kč 75 % Rekonstrukce mostu ev. č v Jaroměřicích Vysočina Kč 75 % Zlepšení přeshraniční infrastruktury - hraniční přechody ČR - Rakousko Modernizace silničního připojení severní části okresu Vyškov na dálnici D1 Letovice - přístupová komunikace k průmyslovým zónám Správa a údržba silnic JMK Kč 80 % Správa a údržba silnic JMK Kč 75 % Správa a údržba silnic JMK Kč 75 %

12 Obnova kulturních památek a podpora kultury Projekt Žadatel Náklady Dotace Benediktinský klášter Rajhrad Benediktinské Opatství Rajhrad Kč 80 % 20. ročník mezinárodního bienále grafického designu a konference ICOGRADA Exposition of time - mezinárodní putovní expozice hodin Moravská galerie Brno Kč 75 % Město Šternberk Kč 75 % FÉNIX & PŘIBLÍŽENÍ UMĚNÍ ZPĚT K LIDEM International Art Gallery Kč 90 % Zemědělství a rozvoj venkova Projekt Žadatel Náklady Dotace Modernizace zařízení pro balení tvarohových výrobků POLABSKÉ MLÉKÁRNY a.s Kč 46 % Dopravní obslužnost mikroregionu Hrušovansko Obec Břežany Kč 90 % Zdokonalení hygieny provozu v provozovně Ostrava - Martinov Optimalizace odpadového hospodářství mikroregionu Kloboucko Mlékárna Kunín, a.s Kč 50 % Město Klobouky u Brna Kč 90 % Sběrný dvůr odpadového materiálu Olešnice Město Olešnice Kč 85 % Zajištění kritického kontrolního bodu - skladování hotových výrobků v chladírně Vybudování spojovacího koridoru pro přesun výrobků při zachování teplotního řetězce Mlékárna Kunín, a.s Kč 50 % Mlékárna Kunín, a.s Kč 50 % Nákup technologie pro pasterizaci mléka Nákup technologie pro porcování drůbeže Modernizace a nákup chladícího zařízení skladivacích komor Mlékárna Olešnice, rolnické mlékařské družstvo Moravskoslezské drůbežářské závody PROMT a.s. Moravskoslezské drůbežářské závody PROMT a.s Kč 50 % Kč 50 % Kč 50 % Polyfunkční dům pro rozvoj turistiky a vzdělávání Mikulov Marcus a CO., s.r.o Kč 50 % Zlepšení kvality vod horního povodí řeky Moravy Vodohospodářská zařízení Šumperk Kč 75 %

SLUŽBY DOTAČNÍHO PORADENSTVÍ V RÁMCI VÝZVY PROGRAMU ROZVOJE VENKOVA VÝVOJ NOVÝCH PRODUKTŮ A TECHNOLOGIÍ PŘI ZPRACOVÁNÍ ZEMĚDĚLSKÝCH PRODUKTŮ

SLUŽBY DOTAČNÍHO PORADENSTVÍ V RÁMCI VÝZVY PROGRAMU ROZVOJE VENKOVA VÝVOJ NOVÝCH PRODUKTŮ A TECHNOLOGIÍ PŘI ZPRACOVÁNÍ ZEMĚDĚLSKÝCH PRODUKTŮ SLUŽBY DOTAČNÍHO PORADENSTVÍ V RÁMCI VÝZVY PROGRAMU ROZVOJE VENKOVA VÝVOJ NOVÝCH PRODUKTŮ A TECHNOLOGIÍ PŘI ZPRACOVÁNÍ ZEMĚDĚLSKÝCH PRODUKTŮ Naše politika vztahu ke klientovi je založena na sdílení rizika.

Více

SLUŽBY DOTAČNÍHO PORADENSTVÍ V RÁMCI VÝZVY OP ZAMĚSTNANOST SLUŽBY PÉČE O DĚTI 1. STUPNĚ ZŠ MIMO ŠKOLNÍ VYUČOVÁNÍ V PRAZE

SLUŽBY DOTAČNÍHO PORADENSTVÍ V RÁMCI VÝZVY OP ZAMĚSTNANOST SLUŽBY PÉČE O DĚTI 1. STUPNĚ ZŠ MIMO ŠKOLNÍ VYUČOVÁNÍ V PRAZE SLUŽBY DOTAČNÍHO PORADENSTVÍ V RÁMCI VÝZVY OP ZAMĚSTNANOST SLUŽBY PÉČE O DĚTI 1. STUPNĚ ZŠ MIMO ŠKOLNÍ VYUČOVÁNÍ V PRAZE Naše politika vztahu ke klientovi je založena na sdílení rizika. Pokud jsme neúspěšní

Více

SLUŽBY DOTAČNÍHO PORADENSTVÍ V RÁMCI VÝZVY PROGRAMU ROZVOJE VENKOVA TECHNIKA A TECHNOLOGIE PRO LESNÍ HOSPO- DÁŘSTVÍ

SLUŽBY DOTAČNÍHO PORADENSTVÍ V RÁMCI VÝZVY PROGRAMU ROZVOJE VENKOVA TECHNIKA A TECHNOLOGIE PRO LESNÍ HOSPO- DÁŘSTVÍ SLUŽBY DOTAČNÍHO PORADENSTVÍ V RÁMCI VÝZVY PROGRAMU ROZVOJE VENKOVA TECHNIKA A TECHNOLOGIE PRO LESNÍ HOSPO- DÁŘSTVÍ Naše politika vztahu ke klientovi je založena na sdílení rizika. Pokud jsme neúspěšní

Více

SLUŽBY DOTAČNÍHO PORADENSTVÍ V RÁMCI VÝZVY PROGRAMU ROZVOJE VENKOVA ZPRACOVÁNÍ A UVÁDĚNÍ NA TRH ZEMĚDĚL- SKÝCH PRODUKTŮ

SLUŽBY DOTAČNÍHO PORADENSTVÍ V RÁMCI VÝZVY PROGRAMU ROZVOJE VENKOVA ZPRACOVÁNÍ A UVÁDĚNÍ NA TRH ZEMĚDĚL- SKÝCH PRODUKTŮ SLUŽBY DOTAČNÍHO PORADENSTVÍ V RÁMCI VÝZVY PROGRAMU ROZVOJE VENKOVA ZPRACOVÁNÍ A UVÁDĚNÍ NA TRH ZEMĚDĚL- SKÝCH PRODUKTŮ Naše politika vztahu ke klientovi je založena na sdílení rizika. Pokud jsme neúspěšní

Více

SLUŽBY DOTAČNÍHO PORADENSTVÍ V RÁMCI VÝZVY OP ZAMĚSTNANOST PODPORA SOCI- ÁLNÍHO PODNIKÁNÍ

SLUŽBY DOTAČNÍHO PORADENSTVÍ V RÁMCI VÝZVY OP ZAMĚSTNANOST PODPORA SOCI- ÁLNÍHO PODNIKÁNÍ SLUŽBY DOTAČNÍHO PORADENSTVÍ V RÁMCI VÝZVY OP ZAMĚSTNANOST PODPORA SOCI- ÁLNÍHO PODNIKÁNÍ Naše politika vztahu ke klientovi je založena na sdílení rizika. Pokud jsme neúspěšní při získání grantu, platíte

Více

SLUŽBY DOTAČNÍHO PORADENSTVÍ V RÁMCI VÝZVY PROGRAMU ROZVOJE VENKOVA INVESTICE DO ZEMĚDĚLSKÝCH PODNIKŮ

SLUŽBY DOTAČNÍHO PORADENSTVÍ V RÁMCI VÝZVY PROGRAMU ROZVOJE VENKOVA INVESTICE DO ZEMĚDĚLSKÝCH PODNIKŮ SLUŽBY DOTAČNÍHO PORADENSTVÍ V RÁMCI VÝZVY PROGRAMU ROZVOJE VENKOVA INVESTICE DO ZEMĚDĚLSKÝCH PODNIKŮ Naše politika vztahu ke klientovi je založena na sdílení rizika. Pokud jsme neúspěšní při získání grantu,

Více

SLUŽBY DOTAČNÍHO PORADENSTVÍ V RÁMCI VÝZVY OP PODNIKÁNÍ A INOVACE - ROZVOJ

SLUŽBY DOTAČNÍHO PORADENSTVÍ V RÁMCI VÝZVY OP PODNIKÁNÍ A INOVACE - ROZVOJ SLUŽBY DOTAČNÍHO PORADENSTVÍ V RÁMCI VÝZVY OP PODNIKÁNÍ A INOVACE - ROZVOJ Naše politika vztahu ke klientovi je založena na sdílení rizika. Pokud jsme neúspěšní při získání grantu, platíte nám pouze symbolický

Více

SLUŽBY DOTAČNÍHO PORADENSTVÍ V RÁMCI VÝZVY PROGRAMU ROZVOJE VENKOVA LESNICKÁ INFRASTRUKTURA

SLUŽBY DOTAČNÍHO PORADENSTVÍ V RÁMCI VÝZVY PROGRAMU ROZVOJE VENKOVA LESNICKÁ INFRASTRUKTURA SLUŽBY DOTAČNÍHO PORADENSTVÍ V RÁMCI VÝZVY PROGRAMU ROZVOJE VENKOVA LESNICKÁ INFRASTRUKTURA Naše politika vztahu ke klientovi je založena na sdílení rizika. Pokud jsme neúspěšní při získání grantu, platíte

Více

SLUŽBY DOTAČNÍHO PORADENSTVÍ V RÁMCI VÝZVY OP PODNIKÁNÍ A INOVACE PRO KONKURENCESCHOPNOST - ICT A SDÍLENÉ SLUŽBY

SLUŽBY DOTAČNÍHO PORADENSTVÍ V RÁMCI VÝZVY OP PODNIKÁNÍ A INOVACE PRO KONKURENCESCHOPNOST - ICT A SDÍLENÉ SLUŽBY SLUŽBY DOTAČNÍHO PORADENSTVÍ V RÁMCI VÝZVY OP PODNIKÁNÍ A INOVACE PRO KONKURENCESCHOPNOST - ICT A SDÍLENÉ SLUŽBY Naše politika vztahu ke klientovi je založena na sdílení rizika. Pokud jsme neúspěšní při

Více

SLUŽBY DOTAČNÍHO PORADENSTVÍ V RÁMCI VÝZVY OP PODNIKÁNÍ A INOVACE PRO KONKU- RENCESCHOPNOST PARTNERSTVÍ ZNALOST- NÍHO TRANSFERU

SLUŽBY DOTAČNÍHO PORADENSTVÍ V RÁMCI VÝZVY OP PODNIKÁNÍ A INOVACE PRO KONKU- RENCESCHOPNOST PARTNERSTVÍ ZNALOST- NÍHO TRANSFERU SLUŽBY DOTAČNÍHO PORADENSTVÍ V RÁMCI VÝZVY OP PODNIKÁNÍ A INOVACE PRO KONKU- RENCESCHOPNOST PARTNERSTVÍ ZNALOST- NÍHO TRANSFERU Naše politika vztahu ke klientovi je založena na sdílení rizika. Pokud jsme

Více

SLUŽBY DOTAČNÍHO PORADENSTVÍ V RÁMCI VÝZVY OP PODNIKÁNÍ A INOVACE PRO KONKU- RENCESCHOPNOST - MARKETING

SLUŽBY DOTAČNÍHO PORADENSTVÍ V RÁMCI VÝZVY OP PODNIKÁNÍ A INOVACE PRO KONKU- RENCESCHOPNOST - MARKETING SLUŽBY DOTAČNÍHO PORADENSTVÍ V RÁMCI VÝZVY OP PODNIKÁNÍ A INOVACE PRO KONKU- RENCESCHOPNOST - MARKETING Naše politika vztahu ke klientovi je založena na sdílení rizika. Pokud jsme neúspěšní při získání

Více

SLUŽBY DOTAČNÍHO PORADENSTVÍ V RÁMCI VÝZVY OP ŽIVOTNÍ PROSTŘEDÍ SNÍŽENÍ EMISÍ STACIONÁRNÍCH ZDROJŮ

SLUŽBY DOTAČNÍHO PORADENSTVÍ V RÁMCI VÝZVY OP ŽIVOTNÍ PROSTŘEDÍ SNÍŽENÍ EMISÍ STACIONÁRNÍCH ZDROJŮ SLUŽBY DOTAČNÍHO PORADENSTVÍ V RÁMCI VÝZVY OP ŽIVOTNÍ PROSTŘEDÍ SNÍŽENÍ EMISÍ STACIONÁRNÍCH ZDROJŮ Naše politika vztahu ke klientovi je založena na sdílení rizika. Pokud jsme neúspěšní při získání grantu,

Více

SLUŽBY DOTAČNÍHO PORADENSTVÍ V RÁMCI VÝZVY OP PODNIKÁNÍ A INOVACE PRO KONKURENCESCHOPNOST - INOVACE

SLUŽBY DOTAČNÍHO PORADENSTVÍ V RÁMCI VÝZVY OP PODNIKÁNÍ A INOVACE PRO KONKURENCESCHOPNOST - INOVACE SLUŽBY DOTAČNÍHO PORADENSTVÍ V RÁMCI VÝZVY OP PODNIKÁNÍ A INOVACE PRO KONKURENCESCHOPNOST - INOVACE Naše politika vztahu ke klientovi je založena na sdílení rizika. Pokud jsme neúspěšní při získání grantu,

Více

SLUŽBY DOTAČNÍHO PORADENSTVÍ V RÁMCI VÝZVY OP PODNIKÁNÍ A INOVACE PRO KONKU- RENCESCHOPNOST - APLIKACE

SLUŽBY DOTAČNÍHO PORADENSTVÍ V RÁMCI VÝZVY OP PODNIKÁNÍ A INOVACE PRO KONKU- RENCESCHOPNOST - APLIKACE SLUŽBY DOTAČNÍHO PORADENSTVÍ V RÁMCI VÝZVY OP PODNIKÁNÍ A INOVACE PRO KONKU- RENCESCHOPNOST - APLIKACE Naše politika vztahu ke klientovi je založena na sdílení rizika. Pokud jsme neúspěšní při získání

Více

SLUŽBY DOTAČNÍHO PORADENSTVÍ V RÁMCI VÝZVY PROGRAMU HORIZONT 2020 SPOLEČ- NÝ PODNIK PRO BIOPRŮMYSL

SLUŽBY DOTAČNÍHO PORADENSTVÍ V RÁMCI VÝZVY PROGRAMU HORIZONT 2020 SPOLEČ- NÝ PODNIK PRO BIOPRŮMYSL SLUŽBY DOTAČNÍHO PORADENSTVÍ V RÁMCI VÝZVY PROGRAMU HORIZONT 2020 SPOLEČ- NÝ PODNIK PRO BIOPRŮMYSL Naše politika vztahu ke klientovi je založena na sdílení rizika. Pokud jsme neúspěšní při získání grantu,

Více

SLUŽBY DOTAČNÍHO PORADENSTVÍ V RÁMCI VÝZVY OP PODNIKÁNÍ A INOVACE PRO KONKU- RENCESCHOPNOST MARKETING II

SLUŽBY DOTAČNÍHO PORADENSTVÍ V RÁMCI VÝZVY OP PODNIKÁNÍ A INOVACE PRO KONKU- RENCESCHOPNOST MARKETING II SLUŽBY DOTAČNÍHO PORADENSTVÍ V RÁMCI VÝZVY OP PODNIKÁNÍ A INOVACE PRO KONKU- RENCESCHOPNOST MARKETING II Naše politika vztahu ke klientovi je založena na sdílení rizika. Pokud jsme neúspěšní při získání

Více

SLUŽBY DOTAČNÍHO PORADENSTVÍ V RÁMCI VÝZVY OP PODNIKÁNÍ A INOVACE PRO KONKU- RENCESCHOPNOST - NEMOVITOSTI

SLUŽBY DOTAČNÍHO PORADENSTVÍ V RÁMCI VÝZVY OP PODNIKÁNÍ A INOVACE PRO KONKU- RENCESCHOPNOST - NEMOVITOSTI SLUŽBY DOTAČNÍHO PORADENSTVÍ V RÁMCI VÝZVY OP PODNIKÁNÍ A INOVACE PRO KONKU- RENCESCHOPNOST - NEMOVITOSTI Naše politika vztahu ke klientovi je založena na sdílení rizika. Pokud jsme neúspěšní při získání

Více

SLUŽBY DOTAČNÍHO PORADENSTVÍ V RÁMCI VÝZVY OP PODNIKÁNÍ A INOVACE PRO KONKURENCESCHOPNOST - TECHNOLOGIE

SLUŽBY DOTAČNÍHO PORADENSTVÍ V RÁMCI VÝZVY OP PODNIKÁNÍ A INOVACE PRO KONKURENCESCHOPNOST - TECHNOLOGIE SLUŽBY DOTAČNÍHO PORADENSTVÍ V RÁMCI VÝZVY OP PODNIKÁNÍ A INOVACE PRO KONKURENCESCHOPNOST - TECHNOLOGIE Naše politika vztahu ke klientovi je založena na sdílení rizika. Pokud jsme neúspěšní při získání

Více

SLUŽBY DOTAČNÍHO PORADENSTVÍ V RÁMCI VÝZVY OP PODNIKÁNÍ A INOVACE PRO KON- KURENCESCHOPNOST - TECHNOLOGIE

SLUŽBY DOTAČNÍHO PORADENSTVÍ V RÁMCI VÝZVY OP PODNIKÁNÍ A INOVACE PRO KON- KURENCESCHOPNOST - TECHNOLOGIE SLUŽBY DOTAČNÍHO PORADENSTVÍ V RÁMCI VÝZVY OP PODNIKÁNÍ A INOVACE PRO KON- KURENCESCHOPNOST - TECHNOLOGIE Naše politika vztahu ke klientovi je založena na sdílení rizika. Pokud jsme neúspěšní při získání

Více

SLUŽBY DOTAČNÍHO PORADENSTVÍ V RÁMCI VÝZVY OP PODNIKÁNÍ A INOVACE PRO KON- KURENCESCHOPNOST - POTENCIÁL

SLUŽBY DOTAČNÍHO PORADENSTVÍ V RÁMCI VÝZVY OP PODNIKÁNÍ A INOVACE PRO KON- KURENCESCHOPNOST - POTENCIÁL SLUŽBY DOTAČNÍHO PORADENSTVÍ V RÁMCI VÝZVY OP PODNIKÁNÍ A INOVACE PRO KON- KURENCESCHOPNOST - POTENCIÁL Naše politika vztahu ke klientovi je založena na sdílení rizika. Pokud jsme neúspěšní při získání

Více

SLUŽBY DOTAČNÍHO PORADENSTVÍ V RÁMCI VÝZVY OP PODNIKÁNÍ A INOVACE PRO KONKU- RENCESCHOPNOST ŠKOLICÍ STŘEDISKA

SLUŽBY DOTAČNÍHO PORADENSTVÍ V RÁMCI VÝZVY OP PODNIKÁNÍ A INOVACE PRO KONKU- RENCESCHOPNOST ŠKOLICÍ STŘEDISKA SLUŽBY DOTAČNÍHO PORADENSTVÍ V RÁMCI VÝZVY OP PODNIKÁNÍ A INOVACE PRO KONKU- RENCESCHOPNOST ŠKOLICÍ STŘEDISKA Naše politika vztahu ke klientovi je založena na sdílení rizika. Pokud jsme neúspěšní při získání

Více

SLUŽBY DOTAČNÍHO PORADENSTVÍ V RÁMCI VÝZVY OP PODNIKÁNÍ A INOVACE PRO KONKURENCESCHOPNOST - ICT A SDÍLENÉ SLUŽBY II

SLUŽBY DOTAČNÍHO PORADENSTVÍ V RÁMCI VÝZVY OP PODNIKÁNÍ A INOVACE PRO KONKURENCESCHOPNOST - ICT A SDÍLENÉ SLUŽBY II SLUŽBY DOTAČNÍHO PORADENSTVÍ V RÁMCI VÝZVY OP PODNIKÁNÍ A INOVACE PRO KONKURENCESCHOPNOST - ICT A SDÍLENÉ SLUŽBY II Naše politika vztahu ke klientovi je založena na sdílení rizika. Pokud jsme neúspěšní

Více

CENÍK SLUŽEB DOTAČNÍHO PORADENSTVÍ V RÁMCI VÝZEV OP ZAMĚSTNANOST Č. 21 A 43 PODPORA VZDĚLÁVÁNÍ ZAMĚSTNANCŮ

CENÍK SLUŽEB DOTAČNÍHO PORADENSTVÍ V RÁMCI VÝZEV OP ZAMĚSTNANOST Č. 21 A 43 PODPORA VZDĚLÁVÁNÍ ZAMĚSTNANCŮ CENÍK SLUŽEB DOTAČNÍHO PORADENSTVÍ V RÁMCI VÝZEV OP ZAMĚSTNANOST Č. 21 A 43 PODPORA VZDĚLÁVÁNÍ ZAMĚSTNANCŮ Naše politika vztahu ke klientovi je založena na sdílení rizika. Pokud jsme neúspěšní při získání

Více

SLUŽBY DOTAČNÍHO PORADENSTVÍ V RÁMCI VÝZVY OP PODNIKÁNÍ A INOVACE PRO KONKU- RENCESCHOPNOST APLIKACE II

SLUŽBY DOTAČNÍHO PORADENSTVÍ V RÁMCI VÝZVY OP PODNIKÁNÍ A INOVACE PRO KONKU- RENCESCHOPNOST APLIKACE II SLUŽBY DOTAČNÍHO PORADENSTVÍ V RÁMCI VÝZVY OP PODNIKÁNÍ A INOVACE PRO KONKU- RENCESCHOPNOST APLIKACE II Naše politika vztahu ke klientovi je založena na sdílení rizika. Pokud jsme neúspěšní při získání

Více

Z úrovně projektů budou příjemcem podpory povinně vykazovány a naplňovány všechny následující indikátory 1 :

Z úrovně projektů budou příjemcem podpory povinně vykazovány a naplňovány všechny následující indikátory 1 : Souhrn programu Program Inovace Inovační potenciál podporuje zvýšení technických a užitných hodnot výrobků, technologií a služeb, zvýšení efektivnosti procesů výroby a poskytování služeb, inovace firemních

Více

SLUŽBY DOTAČNÍHO PORADENSTVÍ V RÁMCI VÝZVY OP PODNIKÁNÍ A INOVACE PRO KONKURENCESCHOPNOST TECHNOLOGIE IV

SLUŽBY DOTAČNÍHO PORADENSTVÍ V RÁMCI VÝZVY OP PODNIKÁNÍ A INOVACE PRO KONKURENCESCHOPNOST TECHNOLOGIE IV SLUŽBY DOTAČNÍHO PORADENSTVÍ V RÁMCI VÝZVY OP PODNIKÁNÍ A INOVACE PRO KONKURENCESCHOPNOST TECHNOLOGIE IV Naše politika vztahu ke klientovi je založena na sdílení rizika. Pokud jsme neúspěšní při získání

Více

SLUŽBY DOTAČNÍHO PORADENSTVÍ V RÁMCI VÝZVY OP PODNIKÁNÍ A INOVACE PRO KON- KURENCESCHOPNOST POTENCIÁL II

SLUŽBY DOTAČNÍHO PORADENSTVÍ V RÁMCI VÝZVY OP PODNIKÁNÍ A INOVACE PRO KON- KURENCESCHOPNOST POTENCIÁL II SLUŽBY DOTAČNÍHO PORADENSTVÍ V RÁMCI VÝZVY OP PODNIKÁNÍ A INOVACE PRO KON- KURENCESCHOPNOST POTENCIÁL II Naše politika vztahu ke klientovi je založena na sdílení rizika. Pokud jsme neúspěšní při získání

Více

SLUŽBY DOTAČNÍHO PORADENSTVÍ V RÁMCI VÝZVY OP PODNIKÁNÍ A INOVACE PRO KONKU- RENCESCHOPNOST NEMOVITOSTI II

SLUŽBY DOTAČNÍHO PORADENSTVÍ V RÁMCI VÝZVY OP PODNIKÁNÍ A INOVACE PRO KONKU- RENCESCHOPNOST NEMOVITOSTI II SLUŽBY DOTAČNÍHO PORADENSTVÍ V RÁMCI VÝZVY OP PODNIKÁNÍ A INOVACE PRO KONKU- RENCESCHOPNOST NEMOVITOSTI II Naše politika vztahu ke klientovi je založena na sdílení rizika. Pokud jsme neúspěšní při získání

Více

SLUŽBY DOTAČNÍHO PORADENSTVÍ V RÁMCI VÝZVY OP PODNIKÁNÍ A INOVACE PRO KONKU- RENCESCHOPNOST ŠKOLICÍ STŘEDISKA II

SLUŽBY DOTAČNÍHO PORADENSTVÍ V RÁMCI VÝZVY OP PODNIKÁNÍ A INOVACE PRO KONKU- RENCESCHOPNOST ŠKOLICÍ STŘEDISKA II SLUŽBY DOTAČNÍHO PORADENSTVÍ V RÁMCI VÝZVY OP PODNIKÁNÍ A INOVACE PRO KONKU- RENCESCHOPNOST ŠKOLICÍ STŘEDISKA II Naše politika vztahu ke klientovi je založena na sdílení rizika. Pokud jsme neúspěšní při

Více

OP PIK INOVACE - Inovační projekt

OP PIK INOVACE - Inovační projekt OP PIK INOVACE - Inovační projekt Cílem programu INOVACE je podpora růstu inovačního potenciálu podnikatelského sektoru a udržitelného růstu a rozvoje české ekonomiky Vyhlášení Výzvy, příjem žádostí a

Více

šíření znalostí dle Rámce společenství pro státní podporu výzkumu, vývoje a inovací, a dále podnikatelské subjekty s výzkumnými kapacitami.

šíření znalostí dle Rámce společenství pro státní podporu výzkumu, vývoje a inovací, a dále podnikatelské subjekty s výzkumnými kapacitami. Souhrn programu Program Spolupráce je mimo jiné zaměřen na podporu klastrů (kolektivní výzkum, sdílená infrastruktura, internacionalizace klastru, rozvoj klastrové organizace). Podporované aktivity Kolektivní

Více

Operační program Podnikání a inovace pro konkurenceschopnost. Mezinárodní strojírenský veletrh Brno 2014. Rozjednaný stav

Operační program Podnikání a inovace pro konkurenceschopnost. Mezinárodní strojírenský veletrh Brno 2014. Rozjednaný stav Operační program Podnikání a inovace pro konkurenceschopnost Mezinárodní strojírenský veletrh Brno 2014 Rozjednaný stav OP Podnikání a inovace pro konkurenceschopnost Důraz na rozvojové podpory + počátek

Více

JAKÉ JSOU ZÁKLADNÍ PODMÍNKY FINANCOVÁNÍ

JAKÉ JSOU ZÁKLADNÍ PODMÍNKY FINANCOVÁNÍ NÁZEV DOTAČNÍHO TITULU Operační program Podnikání a inovace pro konkurenceschopnost Program: Služby infrastruktury - výzva I Cíl výzvy: Zkvalitňovat služby podpůrné inovační infrastruktury, která povede

Více

PORADENSTVÍ. Ministerstvo průmyslu a obchodu. České republiky. Sekce fondů EU, výzkumu a vývoje Řídící orgán OPPI

PORADENSTVÍ. Ministerstvo průmyslu a obchodu. České republiky. Sekce fondů EU, výzkumu a vývoje Řídící orgán OPPI Ministerstvo průmyslu a obchodu České republiky Sekce fondů EU, výzkumu a vývoje Řídící orgán OPPI PORADENSTVÍ Program realizuje Prioritní osu OPPI 2007-2013 6 Služby pro rozvoj podnikání Platnost od Číslo

Více

Operační program Podnikání a inovace SPOLUPRÁCE

Operační program Podnikání a inovace SPOLUPRÁCE SPOLUPRÁCE Program realizuje Prioritní osu 5 Prostředí pro podnikání a inovace Operačního programu Podnikání a inovace 2007 2013. 1. Cíl programu Cílem programu je podpora vzniku a rozvoje kooperačních

Více

Výzva I programu podpory POTENCIÁL

Výzva I programu podpory POTENCIÁL MINISTERSTVO PRŮMYSLU A OBCHODU Řídící orgán OPERAČNÍHO PROGRAMU PODNIKÁNÍ A INOVACE PRO KONKURENCESCHOPNOST 2014 2020 Výzva I programu podpory POTENCIÁL Název programu podpory Prioritní osa operačního

Více

MINISTERSTVO PRŮMYSLU A OBCHODU

MINISTERSTVO PRŮMYSLU A OBCHODU MINISTERSTVO PRŮMYSLU A OBCHODU Řídící orgán OPERAČNÍHO PROGRAMU PODNIKÁNÍ A INOVACE PRO KONKURENCESCHOPNOST 2014 2020 Program podpory ŠKOLICÍ STŘEDISKA Obsah 1 Identifikace programu... 3 2 Základní ustanovení...

Více

Monitoring dotačních titulů a programových příležitostí

Monitoring dotačních titulů a programových příležitostí Aktualizace ke dni: 31. 8. 2011 Jihočeská hospodářská komora Husova 9, 370 01 České Budějovice Tel.: 387 318 433 (sekretariát úřadu) Fax: 387 318 431 jhk@jhk.cz http://www.jhk.cz Regioprojekt, s. r. o.

Více

Monitoring dotačních titulů a programových příležitostí

Monitoring dotačních titulů a programových příležitostí Aktualizace ke dni: 31. 3. 2010 Jihočeská hospodářská komora Husova 9, 370 01 České Budějovice Tel.: 387 318 433 (sekretariát úřadu) Fax: 387 318 431 jhk@jhk.cz http://www.jhk.cz Regioprojekt, s. r. o.

Více

Monitoring dotačních titulů a programových příležitostí

Monitoring dotačních titulů a programových příležitostí Aktualizace ke dni: 3. 1. 2011 Jihočeská hospodářská komora Husova 9, 370 01 České Budějovice Tel.: 387 318 433 (sekretariát úřadu) Fax: 387 318 431 jhk@jhk.cz http://www.jhk.cz Regioprojekt, s. r. o.

Více

Z úrovně projektů budou příjemcem podpory povinně vykazovány a naplňovány všechny následující indikátory 2 :

Z úrovně projektů budou příjemcem podpory povinně vykazovány a naplňovány všechny následující indikátory 2 : Souhrn programu Cílem této výzvy programu Technologie pro mikropodniky je podpora zvyšování počtu realizovaných nových podnikatelských záměrů začínajících mikropodniků přispívajících k rozvoji regionů

Více

PODPORA FIREM FORMOU DOTACÍ S DŮRAZEM NA INFRASTRUKTURU PRO PODNIKÁNÍ

PODPORA FIREM FORMOU DOTACÍ S DŮRAZEM NA INFRASTRUKTURU PRO PODNIKÁNÍ PODPORA FIREM FORMOU DOTACÍ S DŮRAZEM NA INFRASTRUKTURU PRO PODNIKÁNÍ Mgr. Martin Turnovský, MBA Sekce podpory podnikání Michnův palác, 14.6.2007 Proč podporovat podnikatelský sektor formou dotací? Tržní

Více

MINISTERSTVO PRŮMYSLU A OBCHODU

MINISTERSTVO PRŮMYSLU A OBCHODU MINISTERSTVO PRŮMYSLU A OBCHODU Řídící orgán OPERAČNÍHO PROGRAMU PODNIKÁNÍ A INOVACE PRO KONKURENCESCHOPNOST 2014 2020 Program podpory ICT a sdílené služby Obsah 1 Identifikace programu... 3 2 Základní

Více

DOTAČNÍ PROGRAM Program rozvoje venkova Jihomoravského kraje pro rok 2016

DOTAČNÍ PROGRAM Program rozvoje venkova Jihomoravského kraje pro rok 2016 DOTAČNÍ PROGRAM Program rozvoje venkova Jihomoravského kraje pro rok 2016 1. Název dotačního programu a jeho vyhlašovatel 1.1. Název: Program rozvoje venkova Jihomoravského kraje pro rok 2016 1.2. Vyhlašovatel:

Více

Operační program Podnikání a inovace pro konkurenceschopnost (OP PIK)

Operační program Podnikání a inovace pro konkurenceschopnost (OP PIK) Operační program Podnikání a inovace pro konkurenceschopnost (OP PIK) JUDr. Ing. Tomáš Novotný, Ph.D. Náměstek ministra průmyslu a obchodu Sekce fondů EU, výzkumu, vývoje, inovací a investičních pobídek

Více

SLUŽBY DOTAČNÍHO PORADENSTVÍ V RÁMCI VÝZVY OP PODNIKÁNÍ A INOVACE PRO KONKU- RENCESCHOPNOST ŠKOLICÍ STŘEDISKA II

SLUŽBY DOTAČNÍHO PORADENSTVÍ V RÁMCI VÝZVY OP PODNIKÁNÍ A INOVACE PRO KONKU- RENCESCHOPNOST ŠKOLICÍ STŘEDISKA II SLUŽBY DOTAČNÍHO PORADENSTVÍ V RÁMCI VÝZVY OP PODNIKÁNÍ A INOVACE PRO KONKU- RENCESCHOPNOST ŠKOLICÍ STŘEDISKA II Naše politika vztahu ke klientovi je založena na sdílení rizika. Pokud jsme neúspěšní při

Více

Možnosti finanční podpory v novém Operačním programu Podnikání a inovace pro konkurenceschopnost. Renata Kořínková

Možnosti finanční podpory v novém Operačním programu Podnikání a inovace pro konkurenceschopnost. Renata Kořínková Možnosti finanční podpory v novém Operačním programu Podnikání a inovace pro konkurenceschopnost Renata Kořínková Programy podpory OP PIK Prioritní osa 1 Prioritní osa 2 Prioritní osa 3 Prioritní osa 4

Více

Fiche opatření (dále jen Fiche)

Fiche opatření (dále jen Fiche) Zobrazit části 1-1 Název MAS NAD ORLICÍ, o.p.s. Fiche opatření (dále jen Fiche) Číslo Fiche.Název Fiche B.2 Služby a život na venkově Přiřazení Fiche k opatření PRV (číslo, název).hlavní opatření III.

Více

DOTAČNÍ ZPRAVODAJ BRAIN LOGISTICS průvodce podnikatele světem dotací v rámci operačního programu OP PIK

DOTAČNÍ ZPRAVODAJ BRAIN LOGISTICS průvodce podnikatele světem dotací v rámci operačního programu OP PIK Str. 1 z 12 DOTAČNÍ ZPRAVODAJ BRAIN LOGISTICS průvodce podnikatele světem dotací v rámci operačního programu OP PIK Vážení, v rámci Operačního programu podnikání a inovace pro konkurenceschopnost (OPPIK)

Více

Možnost zapojení MAS do Operačního programu Podnikání a inovace pro konkurenceschopnost 2014 2020 (OP PIK)

Možnost zapojení MAS do Operačního programu Podnikání a inovace pro konkurenceschopnost 2014 2020 (OP PIK) Možnost zapojení MAS do Operačního programu Podnikání a inovace pro konkurenceschopnost 2014 2020 (OP PIK) JUDr. Ing. Břetislav Grégr, MBA ředitel odboru koordinace SF Ministerstvo průmyslu a obchodu Brno,

Více

Informace pro pracoviště AV ČR

Informace pro pracoviště AV ČR Národní 3, 117 20 Praha 1 Informace pro pracoviště AV ČR o možnosti financování vývoje a výzkumu realizovaného v Praze ze strukturálních fondů Zpracoval: Ing. Marcela Přesličková, tel.221 403 331, e-mail

Více

Regionální rada regionu soudržnosti Moravskoslezsko. vyhlašuje KONTINUÁLNÍ VÝZVU K PŘEDKLÁDÁNÍ ŽÁDOSTÍ O DOTACI

Regionální rada regionu soudržnosti Moravskoslezsko. vyhlašuje KONTINUÁLNÍ VÝZVU K PŘEDKLÁDÁNÍ ŽÁDOSTÍ O DOTACI Regionální rada regionu soudržnosti Moravskoslezsko Úřad Regionální rady Regionální rada regionu soudržnosti Moravskoslezsko vyhlašuje KONTINUÁLNÍ VÝZVU K PŘEDKLÁDÁNÍ ŽÁDOSTÍ O DOTACI v souladu s Regionálním

Více

Dotace pro váš rozvoj a záměry

Dotace pro váš rozvoj a záměry Dotace pro váš rozvoj a záměry Profesionální zpracování úspěšných žádostí o dotace Na peníze EU s námi dosáhnete www.dotace-fondy.eu Vážený kliente, dovolte nám, abychom vám tímto materiálem představili

Více

Integrované teritoriální investice Olomoucké aglomerace v OP PIK Průmysl 4.0 selským rozumem

Integrované teritoriální investice Olomoucké aglomerace v OP PIK Průmysl 4.0 selským rozumem Integrované teritoriální investice Olomoucké aglomerace v OP PIK 18. 4. 2018 Průmysl 4.0 selským rozumem Co je ITI? Strategické cíle SC1: Podpora souladu nabídky a poptávky na trhu práce Alokace: 1 077

Více

Regionální operační program Jihovýchod 2007 2013 Cestovní ruch stav čerpání k únoru 2010

Regionální operační program Jihovýchod 2007 2013 Cestovní ruch stav čerpání k únoru 2010 Regionální operační program Jihovýchod 2007 2013 Cestovní ruch stav čerpání k únoru 2010 Evropská unie Evropský fond pro regionální rozvoj Investice do vaší budoucnosti Prioritní osy ROP Jihovýchod Prioritní

Více

FIND-APPLY-GET DOTACE NEWSLETTER ZAMĚŘENÝ NA DOTACE

FIND-APPLY-GET DOTACE NEWSLETTER ZAMĚŘENÝ NA DOTACE 2011 FIND-APPLY-GET DOTACE NEWSLETTER ZAMĚŘENÝ NA DOTACE Č. 4/2011 Všechna práva vyhrazena. Tento dokument ani jeho jednotlivé části nesmí být bez písemného souhlasu uvedených subjektů reprodukovány, uchovávány

Více

CzechInvest Regionální kancelář pro Jihomoravský kraj. Mgr. Lucie Kuljovská ředitelka regionální kanceláře Hodonín, 29. října 2013

CzechInvest Regionální kancelář pro Jihomoravský kraj. Mgr. Lucie Kuljovská ředitelka regionální kanceláře Hodonín, 29. října 2013 CzechInvest Regionální kancelář pro Jihomoravský kraj Mgr. Lucie Kuljovská ředitelka regionální kanceláře Hodonín, 29. října 2013 Regionální kancelář pro JMK 1. část Regionální kanceláře agentury CzechInvest

Více

Strategie rozvoje Jihomoravského kraje 2020 Příprava na programovací období 2014 2020

Strategie rozvoje Jihomoravského kraje 2020 Příprava na programovací období 2014 2020 Strategie rozvoje Jihomoravského kraje 2020 Příprava na programovací období 2014 2020 Silné stránky Jihomoravského kraje silná infrastruktura pro výzkum, vývoj a inovace v kraji (vysoké školy, veřejné

Více

Z úrovně projektů budou příjemcem podpory povinně vykazovány a naplňovány všechny následující indikátory:

Z úrovně projektů budou příjemcem podpory povinně vykazovány a naplňovány všechny následující indikátory: Souhrn programu Program je zaměřen na projekty, jejichž realizací dojde k rekonstrukci brownfieldu na podnikatelský objekt (revitalizace plochy pro vlastní podnikání, rekonstrukce objektu). Žadateli jsou

Více

MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ Národní orgán pro koordinaci PŘEHLED OTEVŘENÝCH VÝZEV K 18. LEDNU 2012

MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ Národní orgán pro koordinaci PŘEHLED OTEVŘENÝCH VÝZEV K 18. LEDNU 2012 MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ Národní orgán pro koordinaci PŘEHLED OTEVŘENÝCH VÝZEV K 18. LEDNU 2012 LEDEN 2012 MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ ČR Odbor řízení a koordinace NSRR Staroměstské náměstí 6

Více

JAKÉ JSOU ZÁKLADNÍ PODMÍNKY FINANCOVÁNÍ

JAKÉ JSOU ZÁKLADNÍ PODMÍNKY FINANCOVÁNÍ NÁZEV DOTAČNÍHO TITULU Operační program Podnikání a inovace pro konkurenceschopnost Program: Technologie výzva III Cíl výzvy: Podpora růstu a posilování konkurenceschopnosti malých a středních podniků

Více

CzechInvest Agentura pro podporu podnikání a investic

CzechInvest Agentura pro podporu podnikání a investic CzechInvest Agentura pro podporu podnikání a investic NÁRODNÍ DIALOG KE KLASTROVÝM KONCEPCÍM Martina Froňková Praha, 23. 10. 2012 Oddělení rozvoje spolupráce firem Aktivní spolupráci při zakládání klastrů

Více

Regionální operační program Jihozápad

Regionální operační program Jihozápad Regionální operační program Jihozápad Přehled priorit a opatření Duben 2007 Prioritní osy programu Prioritní osa 1 - Dostupnost center... 2 Prioritní osa 2 - Stabilizace a rozvoj měst a obcí... 4 Prioritní

Více

Fiche opatření (dále jen Fiche)

Fiche opatření (dále jen Fiche) Název MAS Strážnicko MAS Fiche opatření (dále jen Fiche) Číslo Fiche Název Fiche 10 Rozvoj kulturního dědictví Přiřazení Fiche k opatření PRV (číslo, název) Hlavní opatření III. Název opatření resp.podopatření:

Více

Veřejné projednání strategie MAS na období 2014 2020 24.10.2014

Veřejné projednání strategie MAS na období 2014 2020 24.10.2014 Veřejné projednání strategie MAS na období 2014 2020 24.10.2014 Zhodnocení uplynulého období Priority MAS Valašská tradiční vesnice pohoda života na Valašsku a pohoda při trávení volného času. Zvýšení

Více

Příloha č. 2 k rozhodnutí ministra o vydání Dodatku k Metodickému pokynu. Č.j.: 15450/2008-72. Metodický pokyn

Příloha č. 2 k rozhodnutí ministra o vydání Dodatku k Metodickému pokynu. Č.j.: 15450/2008-72. Metodický pokyn Č.j.: 15450/2008-72 Metodický pokyn Ministerstva pro místní rozvoj k hlavním zásadám pro přípravu, hodnocení a schvalování Integrovaného plánu rozvoje města (na základě Usnesení vlády ČR ze dne 13. srpna

Více

Operační program Podnikání a inovace 2007-2013. Operační program Podnikání a inovace pro konkurenceschopnost 2014 2020

Operační program Podnikání a inovace 2007-2013. Operační program Podnikání a inovace pro konkurenceschopnost 2014 2020 Operační program Podnikání a inovace 2007-2013 Operační program Podnikání a inovace pro konkurenceschopnost 2014 2020 JUDr. Ing. Tomáš Novotný, Ph.D. náměstek ministra Ministerstvo průmyslu a obchodu 13.

Více

Podkladová studie pro 2014+ - analýza podpory podnikání ve vazbě s výzkumem, vývojem a inovacemi, vzděláváním, ŽP a rozvojem venkova 11. 4.

Podkladová studie pro 2014+ - analýza podpory podnikání ve vazbě s výzkumem, vývojem a inovacemi, vzděláváním, ŽP a rozvojem venkova 11. 4. Podkladová studie pro 2014+ - analýza podpory podnikání ve vazbě s výzkumem, vývojem a inovacemi, vzděláváním, ŽP a rozvojem venkova 11. 4. 2012 OBSAH 1. Postup realizace zakázky 2. Dosavadní výstupy zakázky

Více

Operační program Podnikání a inovace pro konkurenceschopnost 2014 2020 (OP PIK)

Operační program Podnikání a inovace pro konkurenceschopnost 2014 2020 (OP PIK) Operační program Podnikání a inovace pro konkurenceschopnost 2014 2020 (OP PIK) JUDr. Ing. Břetislav Grégr, MBA ředitel odboru koordinace SF, MPO 5. prosince 2013 Financování firemních inovací s výhledem

Více

Osnova studie proveditelnosti pro inovace produktu a procesu

Osnova studie proveditelnosti pro inovace produktu a procesu Osnova studie proveditelnosti pro inovace produktu a procesu Titulní stránka Na titulní straně by měl být uveden název projektu, název programu, název žadatele, identifikační údaje zpracovatele, datum

Více

Analýza vazeb mezi operačními programy

Analýza vazeb mezi operačními programy Analýza vazeb mezi operačními programy na období 2007 2013 REGIONÁLNÍ OPERAČNÍ PROGRAM STŘEDNÍ ČECHY Národní orgán pro koordinaci Odbor řízení a koordinace NSRR Verze 2.0 Datum 1. srpna 2008 MINISTERSTVO

Více

Operační program Podnikání a inovace pro konkurenceschopnost Regionální kancelář CzechInvest pro Jihomoravský kraj

Operační program Podnikání a inovace pro konkurenceschopnost Regionální kancelář CzechInvest pro Jihomoravský kraj Operační program Podnikání a inovace pro konkurenceschopnost Regionální kancelář CzechInvest pro Jihomoravský kraj Ing. Hana Janáčková regionální projektová manažerka Brno, 26. února 2014 Regionální kancelář

Více

NÁZEV DOTAČNÍHO TITULU PODPOROVANÉ AKTIVITY CO LZE FINANCOVAT. Operační program Podnikání a inovace pro konkurenceschopnost

NÁZEV DOTAČNÍHO TITULU PODPOROVANÉ AKTIVITY CO LZE FINANCOVAT. Operační program Podnikání a inovace pro konkurenceschopnost NÁZEV DOTAČNÍHO TITULU Operační program Podnikání a inovace pro konkurenceschopnost Prioritní osa 1: Rozvoj výzkumu a vývoje Program: Spolupráce Klastry výzva II Cíl programu: Podpořit rozvoj inovačních

Více

k bodu č. 21. schůze Rady Jihomoravského kraje Informativní zpráva o situaci v okrese Znojmo

k bodu č. 21. schůze Rady Jihomoravského kraje Informativní zpráva o situaci v okrese Znojmo Příloha č. 1: k bodu č. 21. schůze Rady Jihomoravského kraje Informativní zpráva o situaci v okrese Znojmo Okres Znojmo se nachází v jihozápadní části Jihomoravského kraje. Jeho sousedy jsou okresy Brno-venkov,

Více

Program vytváření aliancí a jejich prezentace v zahraničí ALIANCE

Program vytváření aliancí a jejich prezentace v zahraničí ALIANCE Program vytváření aliancí a jejich prezentace v zahraničí ALIANCE (ve znění platném od 1. 1. 2007) 1. Cíl programu Cílem programu je zvýšení konkurenceschopnosti malých a středních podnikatelů na zahraničních

Více

Programy Technologické agentury ČR R v roce 2013. Ing. Václav Fencl, CSc. jednatel

Programy Technologické agentury ČR R v roce 2013. Ing. Václav Fencl, CSc. jednatel Programy Technologické agentury ČR R v roce 2013 jednatel Technologická agentura ČR Technologická agentura ČR je organizační složkou státu, která byla zřízena v roce 2009 zákonem č. 130/2002 Sb. o podpoře

Více

Kritéria pro hodnocení 1. výzvy programu podpory SLUŽBY INFRASTRUKTURY/OP PIK

Kritéria pro hodnocení 1. výzvy programu podpory SLUŽBY INFRASTRUKTURY/OP PIK Příloha č. 4 Kritéria pro hodnocení 1. výzvy programu podpory SLUŽBY INFRASTRUKTURY/OP PIK Kritéria pro hodnocení jsou rozdělena na pět základních částí (A-E) doplněné o kritéria dle konkrétní aktivity

Více

Operační program Podnikání a inovace pro konkurenceschopnost Regionální kancelář CzechInvest pro Jihomoravský kraj

Operační program Podnikání a inovace pro konkurenceschopnost Regionální kancelář CzechInvest pro Jihomoravský kraj Operační program Podnikání a inovace pro konkurenceschopnost Regionální kancelář CzechInvest pro Jihomoravský kraj Ing. Hana Rozkopalová regionální projektová manažerka Brno, 18. února 2015 Regionální

Více

M A S R e g i o n H A N Á

M A S R e g i o n H A N Á M A S R e g i o n H A N Á vyhlašuje 3. VÝZVU k předkládání projektů V souladu se strategií Strategický plán LEADER Region HANÁ a v souladu s pravidly Programu rozvoje venkova, osa IV LEADER 1. Identifikace

Více

Fiche opatření (dále jen Fiche)

Fiche opatření (dále jen Fiche) Název MAS NAD ORLICÍ, o.p.s. Fiche opatření (dále jen Fiche) 2.Číslo Fiche.Název Fiche 7 D.1 Stezky, pěšiny a mosty mezi lidmi.vymezení Fiche Zvyšovat atraktivitu a vybavenost území pro cestovní ruch.

Více

Odborný obsah byl připraven ve spolupráci se společností enovation, s.r.o., Centram andragogiky s.r.o. a Ministerstvem zahraničních věcí.

Odborný obsah byl připraven ve spolupráci se společností enovation, s.r.o., Centram andragogiky s.r.o. a Ministerstvem zahraničních věcí. Číslo: 01/2016 Datum vydání: 25. 1. 2016 Monitoring Obsah gg dotačních příležitostí 1. OPPIK: Technologie... 4 2. OPPIK: Obnovitelné zdroje energie... 5 3. OPPIK: Služby infrastruktury... 7 4. OPPIK: Inovace

Více

Operační program podnikání a inovace. 24.1.2008, Česká Lípa

Operační program podnikání a inovace. 24.1.2008, Česká Lípa Operační program podnikání a inovace 24.1.2008, Česká Lípa Obsah -Představení služeb agentury CzechInvest - Podpora podnikání v novém programovacím období 2007-2013 -představení Operačního programu podnikání

Více

NÁZEV DOTAČNÍHO TITULU PODPOROVANÉ AKTIVITY. Operační program Podnikání a inovace pro konkurenceschopnost. Program: Nízkouhlíkové technologie I.

NÁZEV DOTAČNÍHO TITULU PODPOROVANÉ AKTIVITY. Operační program Podnikání a inovace pro konkurenceschopnost. Program: Nízkouhlíkové technologie I. NÁZEV DOTAČNÍHO TITULU Operační program Podnikání a inovace pro konkurenceschopnost Program: Nízkouhlíkové technologie I. výzva Cíl výzvy: Podpora zavádění inovativních technologií v oblasti elektromobility,

Více

Seminář pro žadatele a příjemce z OP Rybářství 2014-2020. České Budějovice, Brno, Praha 10.,11. a 15. září 2015

Seminář pro žadatele a příjemce z OP Rybářství 2014-2020. České Budějovice, Brno, Praha 10.,11. a 15. září 2015 Seminář pro žadatele a příjemce z OP Rybářství 2014-2020 České Budějovice, Brno, Praha 10.,11. a 15. září 2015 Ministerstvo zemědělství Řídící orgán Operačního programu Rybářství Vás vítá na odborném semináři

Více

ANALÝZA SWOT. Datum: rok 2015. Strategický plán rozvoje města Trutnova

ANALÝZA SWOT. Datum: rok 2015. Strategický plán rozvoje města Trutnova ANALÝZA SWOT Zadavatel: Zpracovatel: Město Trutnov Berman Group s.r.o. Datum: rok 2015 Strategický plán rozvoje města Trutnova 2 Analýza SWOT Dne 8. července 2015 proběhlo jednání pracovní skupiny zaměřená

Více

Zámek Mikulov Ing. Ivo Minařík

Zámek Mikulov Ing. Ivo Minařík Konference INTERREG IIIA AT CZ Zámek Mikulov 10.12. 2007 Ing. Ivo Minařík Zaměření prezentace Výsledky čerpání v období 2004-2006 v rámci JMK Plány pro období 2007-2013 Cíl IIIA ČR Rakousko Základní cíl

Více

Grantová schémata / dotační tituly IROP

Grantová schémata / dotační tituly IROP Konference Společenská odpovědnost ve všech oblastech lidské činnosti" Téma příspěvku: Grantová schémata / dotační tituly IROP 20. listopadu 2015, Multifunkční centrum zámek Lednice Integrovaný regionální

Více

VÝZVA K PŘEDKLÁDÁNÍ PROJEKTŮ V RÁMCI OPPI Rozvoj

VÝZVA K PŘEDKLÁDÁNÍ PROJEKTŮ V RÁMCI OPPI Rozvoj Ministerstvo průmyslu a obchodu České republiky Sekce strukturálních fondů Řídicí orgán OPPI VÝZVA K PŘEDKLÁDÁNÍ PROJEKTŮ V RÁMCI OPPI Rozvoj Identifikace výzvy Program Rozvoj Prioritní osa 2 Číslo výzvy

Více

Moravskoslezský kraj 3. KOLO VÝZVY

Moravskoslezský kraj 3. KOLO VÝZVY Počet stran přílohy: 31 VYHLAŠOVATEL Moravskoslezský kraj BLIŽŠÍ ÚDAJ VYHLAŠOVATELE Oddělení strukturálních fondů odboru regionálního rozvoje a cestovního ruchu ZPROSTŘEDKUJÍCÍ SUBJEKT OPERAČNÍHO PROGRAMU

Více

Fiche opatření (dále jen Fiche)

Fiche opatření (dále jen Fiche) Název MAS Místní akční skupina Mikulovsko, o.p.s. Fiche opatření (dále jen Fiche) 2.Číslo Fiche 3.Název Fiche 6 Rozvoj lidských zdrojů - další odborné vzdělávání a informační činnost v oblasti diverzifikace

Více

VÝZVA K PŘEDKLÁDÁNÍ PROJEKTŮ V RÁMCI OPPI Rozvoj

VÝZVA K PŘEDKLÁDÁNÍ PROJEKTŮ V RÁMCI OPPI Rozvoj Ministerstvo průmyslu a obchodu České republiky Sekce strukturálních fondů Řídicí orgán OPPI VÝZVA K PŘEDKLÁDÁNÍ PROJEKTŮ V RÁMCI OPPI Rozvoj Identifikace výzvy Program Rozvoj Prioritní osa 2 Číslo výzvy

Více

Fiche opatření (dále jen Fiche)

Fiche opatření (dále jen Fiche) Název MAS MAS Sokolovsko o. p. s. Fiche opatření (dále jen Fiche) Číslo Fiche 3.Název Fiche 3 Kulturní dědictví a tradice našeho venkova Přiřazení Fiche k opatření PRV (číslo, název) Hlavní opatření III.

Více

Regionální rada regionu soudržnosti Moravskoslezsko. vyhlašuje VÝZVU K PŘEDKLÁDÁNÍ ŽÁDOSTÍ O DOTACI

Regionální rada regionu soudržnosti Moravskoslezsko. vyhlašuje VÝZVU K PŘEDKLÁDÁNÍ ŽÁDOSTÍ O DOTACI Regionální rada regionu soudržnosti Moravskoslezsko Úřad Regionální rady Regionální rada regionu soudržnosti Moravskoslezsko vyhlašuje VÝZVU K PŘEDKLÁDÁNÍ ŽÁDOSTÍ O DOTACI v souladu s Regionálním operačním

Více

Možnosti knihoven v rámci Společného regionálního operačního programu Inforum 2005 25. 5. 2005 Ing. Radka Soukupová Ministerstvo pro místní rozvoj

Možnosti knihoven v rámci Společného regionálního operačního programu Inforum 2005 25. 5. 2005 Ing. Radka Soukupová Ministerstvo pro místní rozvoj Možnosti knihoven v rámci Společného regionálního operačního programu Inforum 2005 25. 5. 2005 Ing. Radka Soukupová Ministerstvo pro místní rozvoj Struktura přednášky 1. Operační programy v ČR 2. Společný

Více

Pravidla pro žadatele. a příjemce. specifická část. Operační program Výzkum, vývoj a vzdělávání

Pravidla pro žadatele. a příjemce. specifická část. Operační program Výzkum, vývoj a vzdělávání Pravidla pro žadatele a příjemce specifická část Operační program Výzkum, vývoj a vzdělávání Programové období 2014 2020 Výzvy PO1 Podpora excelentních výzkumných týmů VERZE: 2 VYDAL: Řídicí orgán OP VVV

Více

Fiche opatření (dále jen Fiche)

Fiche opatření (dále jen Fiche) Název MAS Místní akční skupina Pomalší o.p.s. Fiche opatření (dále jen Fiche) Číslo Fiche 3.Název Fiche 7 Kulturní dědictví Přiřazení Fiche k opatření PRV (číslo, název) Hlavní opatření III. Název opatření

Více

NOVĚ VYHLÁŠENÉ VÝZVY Podpora Ústeckého kraje na sociální služby protidrogové politiky 2016 Podpora Ústeckého kraje na sociální služby 2016 - malý

NOVĚ VYHLÁŠENÉ VÝZVY Podpora Ústeckého kraje na sociální služby protidrogové politiky 2016 Podpora Ústeckého kraje na sociální služby 2016 - malý NOVĚ VYHLÁŠENÉ VÝZVY Podpora Ústeckého kraje na sociální služby protidrogové politiky 2016 Podpora Ústeckého kraje na sociální služby 2016 - malý dotační program OP Zaměstnanost - Budování kapacit nestátních

Více

VÝZVA K PŘEDKLÁDÁNÍ ŽÁDOSTÍ O DOTACI V RÁMCI ROP SEVEROZÁPAD

VÝZVA K PŘEDKLÁDÁNÍ ŽÁDOSTÍ O DOTACI V RÁMCI ROP SEVEROZÁPAD VÝZVA VÝZVA K PŘEDKLÁDÁNÍ ŽÁDOSTÍ O DOTACI V RÁMCI ROP SEVEROZÁPAD oblast podpory 1.1 Integrovaný plán rozvoje města Chomutov (Areál bývalých kasáren a přilehlého okolí) 17. března 2010 Regionální operační

Více

Přehled nástrojů na podporu inovačního podnikání v gesci MPO ČR

Přehled nástrojů na podporu inovačního podnikání v gesci MPO ČR Přehled nástrojů na podporu inovačního podnikání v gesci MPO ČR Ing. Petr Očko, Ph.D. ředitel sekce fondů EU, MPO 5. prosince 2013 Financování firemních inovací s výhledem 2014+ Struktura vystoupení I.

Více

MVČR - Prevence sociálně patologických jevů pro rok 2016 OP Zaměstnanost - Podpora procesů ve službách a podpora rozvoje sociální práce OP

MVČR - Prevence sociálně patologických jevů pro rok 2016 OP Zaměstnanost - Podpora procesů ve službách a podpora rozvoje sociální práce OP MVČR - Prevence sociálně patologických jevů pro rok 2016 OP Zaměstnanost - Podpora procesů ve službách a podpora rozvoje sociální práce OP Zaměstnanost - Podpora sociálního podnikání IROP - Deinstitucionalizace

Více