EXOD ROČNÍK EXKURZNÍCH ZÁKLADEN A ZÁJEZDŮ

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "EXOD 2014 61. ROČNÍK EXKURZNÍCH ZÁKLADEN A ZÁJEZDŮ"

Transkript

1 EXOD ROČNÍK EXKURZNÍCH ZÁKLADEN A ZÁJEZDŮ Akce EXOD Organizují je organizační jednotky ČMOS pracovníků školství, akce vedou členové Českomoravského odborového svazu pracovníků školství. Jsou určeny členům ČMOS pracovníků školství a jejich rodinným příslušníkům. Na doplnění kapacity akce lze přijmout přihlášku i od dalších zájemců z řad nečlenů ČMOS pracovníků školství, přednostně od pedagogických pracovníků a pracovníků školství. P Ř E Č T Ě T E P O Z O R N Ě PŘIHLÁŠKA K ÚČASTI 1. Použijte pro každou přihlašovanou osobu (i dítě) samostatný formulář přihlášky z tohoto čísla. 2. Vyplněnou přihlášku předložte výboru vlastní organizace ČMOS. pracovníků školství (případně OROS), který razítkem a podpisem stvrdí, že jste členem ČMOS pracovníků školství (jeho rodinným příslušníkem, v případě slevy požadované studentem (15 26 let), nutno předložit potvrzení školy o studiu). Obdobně u členů OZPŠaV. 3. Neopomeňte na přihlášce uvést údaj o případném poskytnutí příspěvku z FKSP a adresu plátce faktury. 4. Potvrzenou přihlášku zašlete na adresu, která je uvedena u každé základny. Nezapomeňte přiložit 2 ofrankované obálky se svou adresou, v případě elektronické komunikace není nutno obálky zasílat. 5. Dodržte termín pro zaslání potvrzenky nebo prohlášení o zaplacení účastnického poplatku. Jestliže se tak nestane, má organizátor právo bez urgence obsadit vaše místo náhradníkem. CENA POUKAZU Účastníkům, kteří jsou členy ČMOS pracovníků školství, a jejich nezaopatřeným dětem je organizátor poskytuje slevu ve výši procent. Obdobně postupují organizátoři u členů Odborového svazu pracovníků školství a vědy na Slovensku (dále jen OZPŠaV) a jejich nezaopatřených dětí. STORNO PODMÍNKY Při odhlášení nebo neúčasti je zájemce povinen uhradit organizátorovi veškeré prokazatelně vzniklé náklady.

2 FINANČNÍ PŘÍSPĚVEK Výbory ZOOS mohou poskytovat příspěvek až do plné výše účastnického poplatku z prostředků ZOOS. O poskytnutí příspěvku z FKSP rozhoduje zaměstnavatel v souladu s vyhláškou č. 114/2002 Sb., o FKSP, ve znění pozdějších předpisů. Souběh příspěvků ze ZOOS a FKSP je možný. ZÁJEMCŮM A ÚČASTNÍKŮM Dodržujte ve vlastním zájmu pokyny, které vám sdělí organizátor po přijetí přihlášky. V nejkratším možném termínu oznamte vedoucímu své rozhodnutí, že dále nemáte o základnu zájem. Pečlivě prostudujte, jaké služby jsou zahrnuty v ceně základny a jaké jsou stornovací podmínky. U základen pro rodiče s dětmi je pro děti zajištěn vhodný program. Před ukončením základny - při jejím hodnocení - máte právo na informaci o předběžném vyúčtování akce. VEDOUCÍM A ORGANIZÁTORŮM 1. Prvních 14 dní po zveřejnění seznamu základen zařazujte do základny pouze členy obou odborových svazů školství a jejich rodinné příslušníky. Ostatní zájemce zařaďte až po uplynutí této doby. 2. Do 20. března 2014 oznamte na ČMOS pracovníků školství (nám. W. Churchilla 2, Praha 3, PSČ , tel Mgr. E. Šašková, nebo fax , saskova.eva@cmkos.cz) základny, které nejsou dosud plně obsazeny, a požádejte o jejich nové zveřejnění. 3. Neprodleně sdělte i rozhodnutí základnu stornovat. 4. Nabídka LAST MINUTE bude zveřejněna pouze na webových stránkách svazu v červnu Komise EXOD ČMOS pracovníků školství přeje účastníkům všech základen příjemný pobyt a nezapomenutelné zážitky.

3 SEZNAM ZÁKLADEN 1.PRAHA KULTURNÍ I TURISTICKÁ 20 let Exodu Praha Ve třílůžkových pokojích internátu Speciální základní školy pro sluchově postiženou mládež v Praze 5, v blízkosti stanice metra Radlická (manželské páry lze ubytovat i samostatně do vyčerpání kapacity). Základna zaměřená na poznávání a návštěvu historických a kulturních památek Prahy. Klasickou projížďku lodí po Pražských Benátkách doplníme procházkou v Palácových zahradách Malé Strany, po Karlově, dále náměstí Jiřího z Poděbrad (Plečnikův kostel) a televizní věž na Žižkově. V centru města si projdeme průchody a pasáže. Výletem (vlakem) do Nelahozevsi (A.Dvořák, zámek) obnovíme tradici celodenních výletů mimo Prahu. Cena: 4410 Kč pro člena ČMOS PŠ 4900 Kč pro ostatní Za ubytování, snídaně, večeře (zajištěno v různých restauračních a stravovacích zařízeních), jeden slavnostní oběd, jeden placený vstup a projížďku lodí, ostatní vstupy nejsou zahrnuty v ceně a pojištění. Organizátor: ZO VP ČMOS PŠ Praha 3 Mgr. Petr Honzák, Mikšovského 6/976, Praha 5 Košíře Pro doporučenou poštu použijte pouze tuto korespondenční adresu: Mgr. Petr Honzák, ZUŠ Na Popelce 18/1, Praha 5-Košíře. Další informace a dotazy též na exodpraha5.hop@seznam.cz a 2. JARO, DIVADLA A PRAHA Ve dvoulůžkových pokojích (2+2 tvoří buňku se sociálním zázemím, lednicí) internátu Gymnázia a Obchodní akademie pro zrakově postiženou mládež v Praze 5-Jinonicích, v blízkosti stanice metra Nové Butovice. 13. ročník základny je orientován na návštěvu divadelních představení. Nahlédneme i do zákulisí Divadla Na Fidlovačce. Velikonoční tématika je spojena s folklorem v okolí Prahy. Návštěva muzeí, památek, stavebních děl (kostel sv. Václava), ale i odkazy velikánů Hlávkova kolej, výstavy, které budou k dispozici v tomto období. Cena: 4050 Kč pro člena ČMOS PŠ 4550 Kč pro ostatní Za ubytování, snídaně, večeře (zajištěno v různých restauračních a stravovacích zařízeních), jeden slavnostní oběd, jeden placený vstup (další vstupy již nejsou zahrnuty v ceně) a pojištění. V ceně je započítána záloha ve výši 1200 Kč na vstupenky do divadel, která bude zúčtována účastníkům při předání vstupenek. Organizátor: ZO VP ČMOS PŠ Praha 3

4 Nutné odeslat nejpozději do , aby mohly být bez problémů zajištěny vstupenky do divadel. Mgr. Petr Honzák, Mikšovského 6/976, Praha 5 Košíře Pro doporučenou poštu použijte pouze tuto korespondenční adresu: Mgr. Petr Honzák, ZUŠ Na Popelce 18/1, Praha 5 Košíře. Další informace a dotazy exodpraha5.hop@seznam.cz a 3. KULTURA V PODZIMNÍ PRAZE Ve dvoulůžkových pokojích (2+2 tvoří buňku se sociálním zázemím, lednicí) internátu Gymnázia a Obchodní akademie pro zrakově postiženou mládež v Praze 5-Jinonicích, v blízkosti stanice metra Nové Butovice. Divadelní základnu zpestří náplň programu polodenními vycházkami nejen v historické části podzimní Prahy, ale také návštěvou muzeí a galerií (Obecní dům, Staroměstská radnice od půdy po sklep, Troja-zámek, Vyšehrad, Pražská hrad a další). Cena: 4750 Kč pro člena ČMOS PŠ 5200 Kč pro ostatní Za ubytování, snídaně, večeře (zajištěno v různých restauračních a stravovacích zařízeních), jeden slavnostní oběd, jeden placený vstup do muzea nebo galerie a pojištění. V ceně je započítána záloha ve výši 1500 Kč na vstupenky do divadel, která bude zúčtována účastníkům při předání vstupenek. Organizátor: ZO VP ČMOS PŠ Praha 3 Mgr. Petr Honzák, Mikšovského 6/976, Praha 5 Košíře Pro doporučenou poštu použijte pouze tuto kontaktní adresu: Mgr. Petr Honzák, ZUŠ Na Popelce 18/1, Praha 5-Košíře. Další informace a dotazy též na exodpraha5.hop@seznam.cz a 4. SKVOSTY STARÉ PRAHY Vysokoškolská kolej ve středu města, dvou až čtyřlůžkové pokoje, sociální zařízení na chodbě. Královskou cestou za nejkrásnějšími skvosty staré Prahy. Historické centrum města, Strahovský klášter, Židovské město. Program lze po dohodě s účastníky upravit. Cena: 4800 Kč pro člena ČMOS PŠ 5300 Kč pro ostatní Za ubytování, obědy a večeře, průvodce, částečně vstupy, administrativní výdaje a pojištění. Organizátor: ZO VP ČMOS PŠ Praha 3 Dagmar Zderadičková, Počernická 86, Praha 10, mobil: Přihlášky je nutné vzhledem k omezené kapacitě ubytování poslat nejpozději do 15. dubna 2014.

5 5. POSÁZAVÍ A PODBLANICKO Internát ISŠT Černoleská 1997 v Benešově dvou a třílůžkové pokoje (možno i čtyřlůžkové) dle potřeb rodin, buňky se společným sociálním zařízením, stravování -jídelna ISŠT. Benešov, Konopiště (zámek a zámecký areál), Blaník, Louňovice, Kondrac, Vlašim,Vrchotovy Janovice (Sidonie Nádherná), Vojenské historické muzeum Lešany, zámek Jablonná nad Vltavou, Týnec nad Sázavou (rotunda a muzeum), Hrusice (J.Lada), Český Šternberk, zámek Komorní Hrádek (školící a vzdělávací středisko MO). Cena: 3000 Kč pro člena ČMOS PŠ 3300 Kč pro ostatní Za ubytování, polopenzi, některé vstupy, dopravu autobusem během základny, organizační výdaje a pojištění. Organizátor: OR ČMOS PŠ Střední Čechy-západ v Berouně Mgr. Anežka Kopecká, Nová Pražská 2143, Benešov, mobil: (jen středa) 6. HRADY A ZÁMKY V OKOLÍ HOŘOVIC Hotel Zelený strom v Hořovicích, na každém pokoji WC, Sprcha, televize a WiFi. Hosté mohou využít zdarma uzavřené hotelové parkoviště. Jednotlivce lze ubytovat jen za příplatek. Za poznáním hradů a zámků v okolí Hořovic. Čtyři autobusové zájezdy do okolí. Hrady Točník, Žebrák, Karlštejn (kaple sv. Kříže), zámky Hořovice, Zbiroh, Dobříš, funkční hamr v Dobřívi, Neumětely-hrob Šemíka, Komárov - muzeum umělecké litiny, hornický kostelík v Mrtníku, Strž - muzeum K. Čapka. Beseda s kastelány hradu Točník a zámku Hořovice, beseda o básnících Václavu Hraběti a Ivanu Slavíkovi. Cena: 4080 Kč pro člena ČMOS PŠ 4440 Kč pro ostatní Za ubytování, polopenzi (snídaně formou švédských stolů), dopravu busem, organizační výdaje a pojištění. Organizátor: ZO ČMOS PŠ ZŠ Jevíčko Mgr. Pavla Ziková, ZŠ U Zámečku 784, Jevíčko, exody@seznam.cz, tel Základna ČESKÉ BUDĚJOVICE JIŽNÍ ČECHY není v roce 2014 z technických důvodů realizována. Již v roce 2015 však pokračujeme. J. Dolek

6 7. PÍSEK Dvou a třílůžkové pokoje DM v Písku (dva pokoje tvoří buňku s vlastním WC a sprchou). K dispozici kuchyňka, klubovna, televize. Písek - město a okolí, Zvíkov, Orlík, Vodňany, Lomec, Husinec, Prachatice, Kratochvíle, Příbram - Svatá Hora, Sušice, Rabí, Šumava - Povydří, Kašperské Hory, atd. Zájezdy autobusem s možností kratších vycházek nenáročným terénem v některých dnech. Kdo nepůjde pěšky, dojede vše autobusem. Cena: 5000 Kč pro člena ČMOS PŠ 5500 Kč pro ostatní Za ubytování, polopenzi a 2 obědy, jízdné (5 celodenních autobusových zájezdů) a pojištění. Organizátor: OR ČMOS PŠ v Písku Mgr. Marie Sychrovská, 17. listopadu 2595, Písek, tel , mobil: PÍSECKO Základna pro rekreační pěší turisty Dvou a třílůžkové pokoje DM v Písku, dva pokoje tvoří buňku s vlastním WC a sprchou. K dispozici kuchyňka, klubovna, televize. Poznávání přírodních a historických krás a zajímavostí Písecka formou rekreačně pojatých pěších výletů v mírně zvlněné krajině v okolí Písku. Trasy kolem 10 km denně, delší či kratší varianty po dohodě s účastníky. Cena: 3100 Kč pro člena ČMOS PŠ 3500 Kč pro ostatní Za ubytování, polopenzi a pojištění. Organizátor: OR ČMOS PŠ v Písku Mgr. Marie Sychrovská, 17. listopadu 2595, Písek, tel , mobil: VLTAVA- po vodě z Vyššího Brodu do Boršova Základna pro začínající i zkušené vodáky všech věkových kategorií Vodácké tábořiště-kemp Vltava na říčním km 294,5 mezi Rožmberkem a Českým Krumlovem ve čtyřlůžkových chatkách. Možnost stravování. V kempu je k dispozici moderní WC a sprchy s teplou vodou, restaurace, hřiště. Splutí řeky Vltavy z Vyššího Brodu do Boršova na nafukovacích dvoumístných kánoích typu Pálava. Trasa Vyšší Brod-Rožmberk-Český Krumlov-Zlatá Koruna-Boršov. Prohlídka Českého Krumlova, podle podmínek počasí možnost návštěvy kulturních památek (vstupné není v ceně):

7 klášter Vyšší Brod, hrad Rožmberk, klášter Zlatá Koruna, zřícenina hradu Dívčí kámen. Splouvání řeky nalehko tj. bez bagáže-po celou dobu je k dispozici doprovodný autobus. Cena: 2430 Kč pro člena ČMOS PŠ 2700 Kč pro ostatní (pro děti lze sjednat přiměřenou slevu) Za ubytování, autobus, zapůjčení vodáckého vybavení (lodě, pádla, vesty, pumpy), instruktorské a průvodcovské služby a pojištění. Organizátor: ZO ČMOS PŠ Gymnázium tř. kpt. Jaroše, Brno RNDr. Pavel Vařejka, Fillova 5, Brno, varejka@jaroska.cz (vedoucí EZ: RNDr. Pavel Boucník, Kleštínek 15, Brno, boucnik@jaroska.cz) 10. ČESKÝ KRUMLOV A ŠUMAVA Pouze třílůžkové pokoje v DM při Gymnáziu v Českém Krumlově s výhledem na zámek (za dvoulůžkový pokoj příplatek 300 Kč za osobu a pobyt). Vždy 3 pokoje mají společnou kuchyňku s lednicí, rychlovarnou konvicí a sporákem, WC a sprchu. Snídaně si zajišťují účastníci sami. Poznávání kulturních a přírodních zajímavostí Českokrumlovska (město Český Krumlov zámek a muzea, i letos večerní toulky městem, zřícenina Vítkův kámen, stezka v korunách stromů na Lipně, pěší turistika jižní části Šumavy-Medvědí stezka, hora Kleť (hvězdárna), města Třeboň a Nové Hrady. Cena: 3950 Kč pro člena ČMOS PŠ 4450 Kč pro ostatní Za ubytování, večeři v restauraci, 3x autobus po trase, průvodce městem a po trasách, organizační náklady a pojištění. Organizátor: ZO ČMOS PŠ ZŠ Frymburk Marie Chmelařová, Frymburk 15, tel , orosck@seznam.cz 11. ŠUMAVA - BAVORSKÝ LES Základna pro turisty Domov mládeže VOŠ a SPgŠ Prachatice, v buňkách tvořených dvěma pokoji (2 a 3 lůžka) se sociálním zařízením. K dispozici jídelna, klubovny, televize, video, hřiště a možnost zapůjčení sportovního náčiní. Šumava z české a německé strany, autobusem, vlakem a pěšky; Velký Javor, Luzný, Modrava Březník, Medvědí stezka, Vydra a další. Cena: 4300 Kč pro člena ČMOS PŠ 4850 Kč pro ostatní Za ubytování, celodenní stravování, dopravu a pojištění.

8 Organizátor: ZO ČMOS PŠ MŠ, Česká 674, Prachatice Stanislava Satorová, DM VOŠ a SPgŠ Zahradní 101, Prachatice, mobil , stanasatorova@seznam.cz 12. DOMAŽLICE CHODSKO Ve dvou a třílůžkových pokojích DM VOŠ, OA a SZŠ v Domažlicích, společná sociální zařízení, sprchy, kuchyňka. Pěší turistika doplněná vlastní autobusovou dopravou. Trasy do 15 km (možno krátit) po Chodsku, Českém lese, Kdyňsku, SRN. Chodský folklor, kulturní památky, lidová výroba. Program vhodný i pro rodiny s dětmi od 10 let. Cena: 3400 Kč pro člena ČMOS PŠ 3600 Kč pro ostatní Za ubytování, polopenzi, autobusovou dopravu a pojištění. Organizátor: ZO ČMOS PŠ Gymnázium J. Š. Baara, Pivovarská 323, Domažlice Mgr. Marie Johánková, Bořice 13, Domažlice, johankova@gymdom.cz 13. CHEB A OKOLÍ Domov mládeže při ISŠ v Chebu, dvou a čtyřlůžkové pokoje tvoří buňku s vlastním sociálním zařízením. Kuchyňka a společenská místnost na patře. Historické památky Cheb, Loket, zámek Bečov (relikviář sv. Maura) a klášter Teplá, lázně Františkovy, Mariánské, Karlovy Vary, Kynžvart, přírodní rezervace - Kladská, SOOS, motýlí farma. Výjezdy do SRN - Waldsassen, Kappel,Bamberg, Bayreuth. Cena: 4300 Kč pro člena ČMOS PŠ 4750 Kč pro ostatní Za ubytování, polopenzi, dopravu v místě základny, průvodcovské služby a pojištění. Za příplatek Kč/os. (dle místa nástupu) je možno využít společnou dopravu autobusem do místa základny po trase Olomouc Brno Praha - Cheb a zpět. Organizátor: ZO ČMOS PŠ VOŠ a SPŠE Božetěchova, Olomouc Dr. Jiří Michal, VOŠ a SPŠE Božetěchova 3, Olomouc, tel , mobil , michal@spseol.cz 14. SEVERNÍ PLZEŇSKO Dvoulůžkové pokoje v buňkách s vlastním sociálním zařízením.

9 Poznávání přírodních, kulturních a historických památek regionu. Horní Bříza -keramické muzeum, pivovar Plzeň včetně muzea, klášter Plasy, Manětín, Žlutice, Mariánská Týnice, Kožlany. Program je doplněn o zájezd do Mariánských Lázní a kláštera Teplá. Cena: 3500 Kč pro člena ČMOS PŠ 3900 Kč pro ostatní Za ubytování, polopenzi, dopravu během pobytu, částečně vstupné a pojištění. Organizátor: ZO ČMOS PŠ ZŠ Dolní Bělá Mgr. Jiřina Karlovcová, Dolní Bělá 172, Dolní Bělá, tel , J.Karlovcova@seznam.cz 15. PODZIMNÍ PLZEŇ- EVROPSKÉ MĚSTO KULTURY Hotel Bayer v Borské ulici poblíž centra ve dvou a třílůžkových pokojích s příslušenstvím. Snídaně formou švédského stolu, večeře s výběrem ze dvou jídel. Památková rezervace v západočeské metropoli, interaktivní muzeum Techmánia, exkurze do pivovaru Prazdroj, historické podzemí, návštěva Českého rozhlasu Plzeň, Muzeum loutek, tři divadelní představení (koncert). Cena: 4300 Kč pro člena ČMOS PŠ 4800 Kč pro ostatní Za ubytování, polopenzi, průvodcovské služby, organizační výdaje a pojištění. V ceně je započtena záloha 1000 Kč na vstupenky na divadelní představení, která bude zúčtována při zahájení základny. Organizátor: ZO ČMOS PŠ ZŠ Jedovnice Mgr. Jana Klobouková, V Kamení 21, Plzeň - Slovany, tel , mobil , jana.kloboukova@centrum.cz 16. ČESKOLIPSKO - MÁCHŮV KRAJ Domov mládeže v České Lípě, dvou a třílůžkové pokoje, společné sociální zařízení na chodbě. Turisticko-rekreační pobyt zaměřený na poznávání oblasti Českolipska historické zajímavosti, romantická údolí, zajímavé výhledy, bývalý vojenský prostor Ralsko a jeho využití, severní část CHKO Kokořínsko. Cena: 3600 Kč pro člena ČMOS PŠ 3950 Kč pro ostatní Za ubytování, polopenzi, jízdné, zájezdy, některé vstupy a pojištění. Organizátor: ZO ČMOS PŠ ZŠ Kamenický Šenov Anna Machová, Kozákova 243, Česká Lípa, mobil a večer tel , machovacl@centrum.cz

10 17. KOKOŔÍNSKO Dvou, čtyř a šestilůžkové pokoje, společné sociální zařízení na Domově mládeže při Střední škole filmové v obci Kanina, Turisticko-rekreační pobyt zaměřený na poznávání CHKO Kokořínsko, Pěší vycházky s využitím místní dopravy při přepravě, zájezdy, degustace mělnického vína. Cena: 3000 Kč pro člena ČMOS PŠ 3350 Kč pro ostatní Za ubytování, polopenzi, jízdné, zájezdy, degustaci, některé vstupy a pojištění. Organizátor: ZO ČMOS PŠ ZŠ Kamenický Šenov Anna Machová, Kozákova 243, Česká Lípa, mobil a večer tel , machovacl@centrum.cz 18. NOVOBORSKO PŘÍRODNÍ KRÁSY LUŽICKÝCH HOR Pěší turistika vhodná pro každého V Novém Boru, nově zrekonstruované pokoje domova mládeže v blízkosti autobusového i vlakového nádraží. Vždy dva pokoje tvoří společně buňku se sociálním zařízením. Vrcholy. vyhlídky a romantická údolí Lužických hor, největší skalní hrad Sloup v Čechách. Klíč - brána Lužických hor, Luž, rozhledna Jedlová, Varhany, Zlatý vrch, Havraní skály, Kyjovské údolí, Dutý kámen, přehrada Naděje, zámek Lemberk, Zdislavina studánka, Jablonné, sklářské muzeum a exkurze ve sklárně. Denně km, vždy možno zkrácení trasy. Cena: 3600 Kč pro člena ČMOS PŠ 4000 Kč pro ostatní 3100 Kč dítě do 10 let Za ubytování, polopenzi, exkurzi ve sklárně, 2x přednášku, 2x autobusový výlet, částečně vstupy a pojištění. Organizátor: KR ČMOS PŠ Liberecký kraj se sídlem v Hrádku nad Nisou Hana Macelová, Wolkerova 551, Nový Bor, tel , nebo , h.macelova@seznam.cz 19. ČESKO - SASKÉ ŠVÝCARSKO Základna pro rodiče s dětmi Ve dvou a třílůžkových pokojích s vlastním příslušenstvím v DM VOŠ a SPŠ strojní, stavební a dopravní v Děčíně 1, Čs. armády 10.

11 Středně náročná turistika v oblasti Česko-saského Švýcarska. Prohlídka okresního města, možnost koupání v termálním koupališti, výjezdy do Saska a Drážďan. Cena: 4400 Kč pro člena ČMOS PŠ 4900 Kč pro ostatní Děti do 6 let - cena snížena o 300 Kč Za ubytování, polopenzi, vstupné v ČR, jízdné autobusy na připravované trasy a pojištění. Organizátor: OR ČMOS PŠ v Děčíně Mgr. Milena Eliášová, OROS PŠ, VOŠ a SPŠ stavební, Čs. Armády 10, Děčín, mobil , orosps.dc@volny.cz 20. ČESKÝ RÁJ, TURNOV Domov mládeže při SZŠ ul. 28. října v Turnově dvoulůžkové pokoje se sprchou a WC, k dispozici jsou společenské místnosti s TV, DVD a připojením na internet (WiFi), sportoviště. Turistika Český ráj jako evropský geopark. Trosky, Kozákov, Malá Skála, Hrubá Skála, Valdštejn, Hlavatice, Kopanina, Dlaskův statek, Frýdštejn, Riegerova stezka. Cena: 3400 Kč pro člena ČMOS PŠ 3700 Kč pro ostatní Za ubytování, polopenzi, 3x zájezd autobusem a pojištění. Organizátor: ZO ČMOS PŠ ZŠ Žižkova 518, Turnov PaedDr. Jaroslav Šonský, Kosmonautů 1421, Turnov, tel , mobil: j.sonsky@centrum.cz Nová základna 21. ČESKÝ RÁJ, TURNOV také na kole V příjemném prostředí zrekonstruovaného hotelu Králíček ve dvou a třílůžkových pokojích a apartmánech 2+2 lůžka, vše s vlastním sociálním zařízením v klidné lokalitě 5 km od Turnova. Turistika a cykloturistika. Nová základna chce nabídnout vedle již tradičních pěších výletů nově i možnost spojit návštěvu známých míst s nenáročnými cyklistickými trasami v Českém ráji a jeho nejbližším okolí. Podmínkou je vlastní jízdní kolo (optimálně trekové nebo horské). Navštívíme Turnov, Malou Skálu, Frýdštejn, Kopaninu, Kozákov, Vyskeř, Hrubou Skálu, Rovensko pod Troskami, Trosky, Valdštejn, Sychrov, Český Dub, Mnichovo Hradiště a další místa. Cena: 3700 Kč pro člena ČMOS PŠ 4000 Kč pro ostatní Za ubytování, polopenzi, jízdné na zájezdech, organizační výdaje a pojištění. Organizátor: ZO ČMOS PŠ ZŠ Žižkova 518, Turnov Jaromír Franců, Jana Palacha 1571, Turnov, j.francu@worldonline.cz

12 22. SOBOTKA Základna pro učitele českého jazyka a další zájemce V budově Základní školy v Sobotce (dvě až čtyři lůžka ve třídě)) a v soukromí. Šrámkova Sobotka 58. ročník festivalu českého jazyka, řeči a literatury Norma norma v jazyce a literatuře. Přednášky a semináře vysokoškolských pedagogů. Večerní kulturní programy. Poetické odpoledne, besedy k tématu. Autorská čtení. Seminární dílna uměleckého přednesu režisérky H.Kofránkové. Vycházky do okolí. Cena: 3300 Kč pro člena ČMOS PŠ 3700 Kč pro ostatní Za ubytování, plnou penzi, vstupné na všechny programy, účast v dílně, Zpravodaj ŠS a pojištění. Cena bez stravování minus 1470 Kč. Organizátor: ZO ČMOS PŠ ZŠ Sobotka Marie Sekerová, Na Benešově 247, Sobotka, tel a mobil , marie.sekerova@seznam.cz 23. ZA KRÁSAMI PODORLICKA Domov mládeže v Rychnově nad Kněžnou (dvojice i rodiny samostatně, v nabídce jsou i jednolůžkové pokoje) Základna má především poznávací charakter, není zaměřena výhradně turisticky. Vhodná i pro důchodce. Orlické hory - hřebenová část s Velkou Deštnou, jejich podhůří. Výtvarní umělci Podorlicka. Pamětihodnosti a současnost města Rychnova nad Kněžnou - Poláčkovo léto, Dobruška - F. L. Věk, Vamberk - krajka. Zámky v Rychnově nad Kněžnou, Opočně, Častolovicích, Doudlebách nad Orlicí. Za Jiráskovým Temnem na Skalku a za Pokladem do Potštejna. Babiččino údolí. Cena: 4500 Kč pro člena ČMOS PŠ 5000 Kč pro ostatní Za ubytování, polopenzi a tři obědy v DM, jízdné (denně autobusové zájezdy), všechny vstupy a pojištění. Organizátor: OR ČMOS PŠ v Rychnově nad Kněžnou Anna Tesařová, SNP 1150, Rychnov nad Kněžnou, tel

13 24. POLIČKA V Domově mládeže SOŠ a SOU Čs. Armády v Poličce ve dvou, případně třílůžkových pokojích s příslušenstvím (sprcha, WC). Možnost využívání společné kuchyňky s ledničkou, klubovny s televizí, nehlídané parkoviště ve dvoře domova mládeže. Autobusové výlety spojené s pěší turistikou. Autobus je k dispozici po celý den. Příroda, studánky, skalní útvary, kulturní a umělecké památky Vysočiny. Krajem B. Martinů, M. Bureše, A. Slavíčka, F. Kavána, J. Karafiáta, K. V. Raise, T. Novákové. Polička, Jimramov, Tři Studně, Sykovec, Telecí, Březiny, Devět skal, Krátká, Samotín, Blatiny, Milovy, Svojanov, Starý Svojanov, Svobodné Hamry, skanzen staveb Vysočina, Hlinsko, Kameničky, Litomyšl, Růžový palouček, Nové Hrady. Cena: 4100 Kč pro člena ČMOS PŠ 4550 Kč pro ostatní Za ubytování, polopenzi, jízdné dle programu a pojištění. Organizátor: OR ČMOS PŠ ve Svitavách Mgr. Božena Šifnerová, Nábřeží Svobody 385, Polička, tel , bsifner@atlas.cz 25. ZA KRÁSAMI ÚSTECKOORLICKA Domov mládeže Střední uměleckoprůmyslové školy v Ústí nad Orlicí. Dva pokoje o dvou až čtyřech lůžkách, které mají společné kompletní sociální zařízení. Poznávání přírodních a historických krás a zajímavostí Ústeckoorlicka. Ústí nad Orlicí Andrlův chlum, Brandýs nad Orlicí přírodní labyrint, pamětní síň J. A. Komenského, rehabilitační ústav, EKO Paleta Oucmanice středisko ekologické výchovy Pardubického kraje, Letohrad muzeum řemesel, hrad Litice, arboretum Žampach, vodní nádrž Pastviny, Kunvald expozice o založení a historii jednoty bratrské, Králíky Králické muzeum, Králický Sněžník, pramen řeky Moravy, Dolní Morava, klášter Hedeč, Vysoké Mýto, barokní areál Vraclav, Česká Třebová rotunda sv. Kateřiny, Kozlov rozhledna a chata Maxe Švabinského, Žamberk. Cena: 4000 Kč pro člena ČMOS PŠ 4400 Kč pro ostatní Za ubytování, polopenzi, jízdné dle programu a pojištění. Organizátor: OR ČMOS PŠ v Ústí nad Orlicí Mgr. Hana Štusáková, V Zahradách 458, Brandýs nad Orlicí, tel , hanastusakova@seznam.cz

14 26. KRÁSA A KOUZLA MORAVSKÉHO KRASU Základna nejen pro rodiny s dětmi Čtyřlůžkové pokoje v domově mládeže při SPŠ Jedovnice. V každém patře WC, sprchy, teplá voda a kuchyňka. Klubovny s televizí, hřiště a parkoviště v areálu. Tajuplné putování Moravským krasem. Náročnější pěší trasy jsou kombinovány s návraty autobusem. Jeskyně Punkevní - plavba po ponorné říčce Punkvě. Jeskyně Sloupsko-šošůvské, Balcarka, Výpustek a Kateřinská jeskyně. Propast Macocha, Rudice větrný mlý,.holštejn hladomorna, zřícenina hradu, Křtiny poutní místo, kostnice a zvonohra, Františčina huť - nejstarší huť ve střední Evropě, Údolí Bílé vody rasovna, ponory a vývěry, Senetářov moderní kostel a muzeum perleti. Rekreace u rybníka Olšovce, táborák. Pro děti zvláštní program, pohádky a filmy z krasu, hry na hřišti. Pro dospělé filmy a odborné besedy s pracovníky CHKO Moravský kras. Cena: 3300 Kč pro člena ČMOS PŠ 3600 Kč pro ostatní Za ubytování, plnou penzi, jízdné na zájezdech, všechny vstupy, organizační výdaje a pojištění. Organizátor: ZO ČMOS PŠ ZŠ Jevíčko Mgr. Pavla Ziková, ZŠ U Zámečku 784, Jevíčko, tel , exody@seznam.cz 27. MORAVSKÝ KRAS Čtyřlůžkové pokoje v domově mládeže SPŠ Jedovnice. Jednotlivce nelze ubytovat samostatně. V každém patře WC, sprchy, teplá voda a kuchyňka. Klubovny s televizí, hřiště a parkoviště v areálu. Pěší trasy jsou kombinovány s návraty autobusem. Možnost návštěvy všech pěti přístupných jeskyní. Plavba na ponorné říčce Punkvě, propast Macocha, Rudice větrný mlýn, muzeum, lom v Seči, Holštejn hladomorna, zřícenina hradu, Křtiny poutní místo, kostnice, zvonohra, Sloup poutní místo, Josefovské údolí - Býčí skála (významná archeologická lokalita), Františčina huť - nejstarší huť ve střední Evropě, Údolí Bílé vody Stará a Nová rasovna, Senetářov muzeum perleti a moderní kostel s křížovou cestou od M. Medka, lidová architektura, Jedovnice kostel, moderní oltář. Besedy s pracovníky CHKO Moravský kras. Táborák. Cena: 3300 Kč pro člena ČMOS PŠ 3600 Kč pro ostatní Za ubytování, plnou penzi, vstup do Punkevních jeskyní, jízdné na zájezdech, organizační výdaje a pojištění. Organizátor: ZO ČMOS PŠ ZŠ Jevíčko Mgr. Pavla Ziková, ZŠ U Zámečku 784, Jevíčko, tel , exody@seznam.cz

15 28. PÁLAVA Dvou a třílůžkové pokoje v buňce se sociálním zařízením v DM při SPŠ dr. E. Beneše v Břeclavi, kuchyňka a společenská místnost na patře. Turistické trasy přes Pálavu a Valticko-lednický areál UNESCO, historické památky Velké Moravy (Mikulčice, Pohansko), prohlídka zámků Valtice, Mikulov, Lednice, Milotice. Celodenní výlet do Vídně a na Moravské pole (Znojmo)- závisí na počtu přihlášených. Návštěva vinných sklípků s ochutnávkou vín. Cena: 4250 Kč pro člena ČMOS PŠ 4700 Kč pro ostatní Za ubytování, polopenzi, dopravu v místě základny, průvodcovské služby a pojištění. Organizátor: ZO ČMOS PŠ VOŠ a SPŠE Božetěchova 3, Olomouc Dr. Jiří Michal, VOŠ a SPŠE Božetěchova 3, Olomouc, tel , mobil , michal@spseol.cz 29. OLOMOUCKO Ve dvou a třílůžkových pokojích Domova mládeže při SZŠ a VOŠ zdravotnické E. Pöttinga v Olomouci. Dva pokoje tvoří buňku s vlastním sociálním zařízením. Kuchyňka na patře, společenská místnost. Zavedená základna Exod, kde společně s námi navštívíte kulturní a historické památky Olomouce a blízkého okolí, a to nenáročnými procházkami. Čtyři autobusové zájezdy do okolí mimo jiné navštívíme: Kroměříž - zahrady a zámek (přírodní a kulturní dědictví UNESCO), Jeskyně Javoříčko, hrad Bouzov, muzeum tvarůžků v Lošticích, Zámek Velké Losiny, Pradědova galerie U Halouzků, hrad Sovinec, Šternberk, Zámek Náměšť na Hané, Čechy pod Kosířem. Cena: 4400 Kč pro člena ČMOS PŠ 4800 Kč pro ostatní Za ubytování, polopenzi, dopravu v místě základny (včetně Olomouc Region Card) a pojištění. Organizátor: ZO ČMOS PŠ VOŠ a SPŠE Božetěchova 3, Olomouc Ing. Antonín Duda, VOŠ a SPŠE Olomouc, Božetěchova 3, Olomouc, duda@spseol.cz, tel , mobil: HOSTÝNSKÉ VRCHY - TESÁK Základna pro rodiny s dětmi od 10 let i pro seniory Čtyř až šestilůžkové pokoje chaty Slovan na Tesáku uprostřed lesů. Rodiny a partneři jsou ubytováni samostatně. Parkoviště aut u chaty, autobusová zastávka 7 minut chůze.

16 1. Pěší turistika, méně náročná, do 15 km, vhodná pro děti i důchodce: Hostýn (poutní místo), Hošťálková (sedlářství), Rusava (národopis), Chvalčov (vesnička SOS) a další. 2. Jeden autobusový zájezd: Valašské Meziříčí (gobelínka), Teplice nad Bečvou (lázně, Zbrašovské aragonitové jeskyně, Hranická propast), Helfštýn (zřícenina hradu). 3. Vlakem do Kroměříže (zámek a zahrady UNESCO) a do Holešova (barokní Černá kaple, židovské památky). Cena: 3900 Kč pro člena ČMOS PŠ 4200 Kč pro ostatní 3500 Kč pro děti do 15 let Za ubytování s polopenzí, jeden oběd na trase, přepravu zájezdovým autobusem a vlakem, všechny vstupy a pojištění. Organizátor: ZO ČMOS PŠ Gymnázium L. Jaroše, Holešov Mgr. Karel Zahradník, Nádražní 520, Bystřice pod Hostýnem, tel , nebo , karl.zahradnik@seznam.cz 31. BŘECLAVSKEM a DOLNÍM RAKOUSKEM na kolech Domov mládeže při SOŠP E. Beneše v Břeclavi: buňky se dvěma pokoji 3+1 nebo 3+2 lůžka, sociální zařízení v každé buňce; k dispozici společenské místnosti s televizí, videem, DVD přehrávačem a HI-FI věž, další televize v hale (viz Poznávání historických památek Lednicko-valtického areálu zapsaného v seznamu UNESCO Pohansko, Lednice (zámek, zámecký skleník, minaret, Janův hrad), Valtice (zámek), Reistna, Mikulov, Slovanské hradiště Mikulčice. Návštěva významných míst Dolního Rakouska okruh na kolech; autobusový zájezd do Vídně (v případě velmi nízké účasti náhradní program). Naplánovány cyklistické okruhy s různou obtížností a délkou okresem Břeclav i Dolním Rakouskem. Vše zabezpečeno zkušenými průvodci a cyklistickým doprovodem. Většina tras vede nenáročným rovinatým terénem se zpevněným povrchem. Jízdní kolo vlastní, nebo zajistíme zapůjčení kola v půjčovně. Aktuální informace na ww.exodbreclav.blog.cz. Do přihlášky uveďte, zda si přivezete vlastní kolo, nebo budete požadovat zapůjčení jízdního kola u nás. Cena: 3810 Kč pro člena ČMOS PŠ (vlastní kolo) 4230 Kč pro ostatní (vlastní kolo) Půjčovné za kolo (platí se na místě) dle místa zapůjčení: TIC Břeclav 1200 Kč za celý turnus, kvalitnější, dobře vybavená kola; Domov mládeže 680 Kč za celý turnus. Za ubytování, polopenzi, 1x denně vstupné do navštívených objektů v České republice, průvodci a pojištění i do zahraničí (úrazové připojištění včetně pojištění odpovědnosti). Organizátor: OR ČMOS PŠ v Břeclavi Zdeněk Sladký, Domov mládeže, Bří Mrštíků 4, Břeclav, tel , fax , exodkola@seznam.cz

17 32. JESENÍKY - CHATA BARBORKA pod Pradědem I Základna pro rodiče s dětmi a) b) Chata Barborka pod Pradědem (horský hotel metrů nad mořem) - dvou až čtyřlůžkové pokoje s teplou a studenou vodou, sprchy a WC na podlaží. Možnost samostatného ubytování dvojic i rodin s dětmi. Pobyt v srdci Jeseníků v oblasti Barborky, Ovčárny, Pradědu, Petrových kamenů a Švýcárny s možností nenáročné turistiky, exkurzí (horní a dolní nádrž přečerpávací vodní elektrárny Dlouhé Stráně), návštěvy lázní Karlova Studánka (krytý bazén, wellness). Turistika je přizpůsobena dětským účastníkům trasy střední a krátké. Možnost prodloužení pro turisticky zaměřené účastníky. Pro děti je navíc připraven večerní program hry a soutěže. Cena: 3100 Kč pro člena ČMOS PŠ 3450 Kč pro ostatní 2700 Kč/3000 Kč pro děti do 10 let Za ubytování, polopenzi, průvodcovské služby a pojištění. Organizátor: ZO ČMOS PŠ Gymnázium, tř. Kpt. Jaroše 14, Brno RNDr. Pavel Vařejka, Fillova 5, Brno, varejka@jaroska.cz 33. JESENÍKY - CHATA BARBORKA pod Pradědem II Základna pro zdatné i méně zdatné turisty všech věkových kategorií a) b) Chata Barborka pod Pradědem (horský hotel metrů nad mořem) - dvou až čtyřlůžkové pokoje s teplou a studenou vodou, sprchy a WC na podlaží. Možnost samostatného ubytování dvojic i rodin s dětmi. Turistický pobyt v srdci Jeseníků v oblasti Barborky, Ovčárny, Pradědu, Petrových kamenů a Švýcárny s exkurzí (horní a dolní nádrž přečerpávací vodní elektrárny Dlouhé Stráně), s návštěvou lázní Karlova Studánka (krytý bazén, wellness). Pro náročnější turisty je možné prodloužit trasy po jesenických hřebenech (Červenohorské sedlo, Keprník, Skřítek) a do dolin (údolí Střední Opavy, Karlov). Program i délka tras budou přizpůsobeny zdatnosti a zájmu účastníků. Cena: 3100 Kč pro člena ČMOS PŠ 3450 Kč pro ostatní Za ubytování, polopenzi, průvodcovské služby a pojištění. Organizátor: ZO ČMOS PŠ Gymnázium, tř. Kpt. Jaroše 14, Brno RNDr. Pavel Vařejka, Fillova 5, Brno, varejka@jaroska.cz 34. VRBNO POD PRADĚDEM JESENÍKY Hotel Koliba v dvoulůžkových pokojích (i s přistýlkou) a vlastním sociálním zařízením ve Vrbnu pod Pradědem.

18 Poznávání přírodních krás Hrubého Jeseníku a současného Bruntálska. Karlova Studánka, Praděd, vodopády řeky Opavy, Velký Děd, bruntálské sopky, nejkrásnější město Jeseníků Vrbno pod Pradědem, sklárna a chov koní Svatá Hora, zámek v Bruntále, muzeum v Rýmařově, kaple V lipkách, Pradědova galerie Jiříkov, hrad Sovinec, Ruda, Řešovské vodopády. Exkurze Slezská Harta, břidlicový lom, moravskoslezské muzeum v Opavě, arboretum Nový Dvůr, Rejvíz, Mechové jezírko, Lázně Jeseník, Zlatorudné mlýny, kostel Zlaté Hory a další. Cena: 3100 Kč pro člena ČMOS PŠ 3400 Kč pro ostatní Za ubytování, polopenzi, jízdné autobusu dle programu a pojištění. Organizátor: OR ČMOS PŠ v Bruntále Ing. Jan Beran, Jesenická 226, Vrbno pod Pradědem, tel , beranovi.vrbno@volny.cz 35. KRNOV A OKOLÍ Domov mládeže SŠAMP v Krnově dvou a třílůžkové pokoje, k dispozici kuchyňka (lednice, varná konvice), klubovna s televizí, parkování ve dvoře domova mládeže. Krnov- poznávání historie a současnosti. Rozhledna Cvilín, Úvalno. Evropská rarita přečerpávací elektrárna Dlouhé Stráně, návštěva Velkých Losin. Lázně Jeseník, jeskyně Pomezí, přírodní rezervace Rejvíz. Zámek v Bruntále, výjezd na Ovčárnu, individuální výšlap na Praděd, Karlova Studánka. Arboretum Nový Dvůr, město Opava. Zámek v Linhartovicích. Výjezd do Polska-město Prudnik nová věž, Nysa-prohlídka, hradby ve městě Paczkow. Program aktuálně doplňován. Cena: 4450 Kč pro člena ČMOS PŠ 4900 Kč pro ostatní Za ubytování, polopenzi a obědové balíčky, dopravu autobusem na výletech, organizační výdaje, poplatky a pojištění. Organizátor: ZO ČMOS PŠ ZŠ Dvořákův okruh 2, Krnov Jarmila Němcová, Chářovská 117 D, Krnov, tel , nebo mobil SÚCHOVSKÁ REPUBLIKA V LUHAČOVICÍCH Hotel U Havlíčka v centru Luhačovic, v případě nedostačující kapacity hotelu další v jeho těsné blízkosti a stejné úrovně. V obou převážně dvoulůžkové pokoje s vlastním samostatným sociálním zařízením. Odpočinkový, relaxační a léčebný pobyt, umožněný dodržováním doporučeného pitného režimu vod z minerálních pramenů a pravidelnými procházkami po lázeňských okruzích. K pohodě přispívá také účast na společenských, kulturních a zábavných akcích nabízených v té době v Luhačovicích. Ale také poznávání okolí dle osobního zájmu s možností navštívit Zlín, ZOO Lešná, Vizovice, Uherský Brod, Bojkovice. Navíc je možné využít týdenního pobytu v lázních

19 k soukromému čerpání lázeňských léčebných a rehabilitačních procedur jejich zakoupením nebo předepsání osobním lékařem, kdy jsou hrazeny zdravotní pojišťovnou. Cena: 3950 Kč pro člena ČMOS PŠ 4400 Kč pro ostatní Za 7 noclehů, večeří a snídaní, celopobytový místní lázeňský poplatek, jednu společnou cestu autobusem a pojištění. Organizátor: ZO ČMOS PŠ ZŠ Jedovnice Ivo Máčel, Hybešova 654, Jedovnice, tel , mobil , ivo.macel@worldonline.cz

20 S L O V E N S K O 37. VEĹKÝ MEDER a) b) Ve dvou a třílůžkových pokojích v hotelu THERMAL VARGA. Pokoje jsou vybaveny sociálním zařízením, fénem, osuškami, televizí, trezorkem, balkonem. Hotel se nachází pět minut od areálu. Veĺký Meder (bývalé Čalovo) poznání historie a současnosti. Vlastivědný dům, blízké okolí. Přístaviště Šturovo plavba po Dunaji. Výjezd do Maďarska katedrála v Ostřihomi, Györ bazilika a historická část, klášter Pannonhalma s průvodcem. Při cestě zpět zastávka na vodním díle Gabčíkovo, v Bratislavě prohlídka Starého města.v obou termínech možnost využití thermálního koupaliště ve svém volném čase. Cena: 1. turnus: 6550 Kč 2. turnus: 4950 Kč pro člena ČMOS PŠ 1. turnus: 7200 Kč 2. turnus: 5450 Kč pro ostatní Za ubytování s velmi dobrou polopenzí, dopravu na výletech, 2x vstupné, městský poplatek a organizační výdaje. Za přípatek 250 Kč/os. je možno využít společnou dopravu autobusem do místa základny na trase Krnov Olomouc Brno Veĺký Meder a zpět. Organizátor: ZO ČMOS PŠ ZŠ Dvořákův okruh, Krnov Jarmila Němcová, Chářovská 117/D, Krnov, tel , nebo mobil VYSOKÉ TATRY klasicky V penzionu Partizán v Horním Smokovci v jedno až třílůžkových pokojích, sociální zařízení na patře. Penzion je útulný, velmi hezky vybavený, má vynikající polohu pro výlety i v dosahu TEŽ. Formou celodenních výletů poznávání oblasti Vysokých Tater od Štrbského plesa po Lysou Poľanu. Na programu doliny, chaty, plesa i přechody. Trasy budou voleny podle počasí a aktuální situace v oblasti Tater. Cena: 4100 Kč pro člena ČMOS PŠ 4500 Kč pro ostatní Za ubytování, velmi kvalitní polopenzi v restauraci a pojištění (včetně úrazu a léčebných výloh). Cena je stanovena s ohledem na kurz eura (aktuálně v kurzu 28Kč/EUR) Organizátor: ZO ČMOS PŠ při OROS Opava Mgr. Marie Věntusová, Pekařská 13, Opava, tel. domů po 19. hodině , mobil , MarieVentusova@seznam.cz

21 39. NEJKRÁSNĚJŠÍ ROKLINY SLOVENSKÉHO RÁJE Ve Spišských Tomášovcích v ubytovacím zařízení HORNÁD ve dvou až čtyřlůžkových pokojích s příslušenstvím. Pokoje velmi hezky vybaveny. Dostupnost i poloha ubytování je velmi dobrá i s ohledem na plánované výlety. Formou celodenních výletů poznání všech roklin severní strany Slovenského ráje, dále výlet do Spišské Nové Vsi, Levoči, na Spišský hrad a další. Cena: 3600 Kč pro člena ČMOS PŠ 4000 Kč pro ostatní Za ubytování, polopenzi a pojištění (léčebné výlohy a úraz). Cena je stanovena s ohledem na kurz eura (aktuálně v kurzu 28Kč/EUR) Organizátor: ZO ČMOS PŠ při OROS Opava Mgr. Marie Věntusová, Pekařská 13, Opava, tel. po 19. hodině , mobil , MarieVentusova@seznam.cz 40. MALÁ FATRA chata na Grúni Horská dřevěná chata dvou, čtyř a šestilůžkové pokoje (palandy) s teplou vodou (umyvadlo), centrální sprchy a WC, restaurace. Kriváňská část Malé Fatry, Vrátna dolina, Terchová, Diery, Rozsutce, Kriváň, Zbojnický chodník. Trasy určeny pro středně zdatné turisty. Letos zařazen i dvouhodinový wellness program pro regeneraci. Cena: 3600 Kč pro člena ČMOS PŠ 3900 Kč pro ostatní Za ubytování, polopenzi a pojištění a pojištění pro zásah Horské služby (konečná cena může být upravena v závislosti na aktuálním kurzu CZK vůči EUR). Organizátor: ZO VP ČMOS PŠ Praha 3 Jana Urbancová, Kopanská 40/6, Praha 5 Holyně, urbancova.jana@seznam.cz, mobil

22 41. NEJKRÁSNĚJŠÍ VÝHLEDOVÉ BODY LIPTOVA V penzionu Boca ve Vyšné Boci, dvou a třílůžkové pokoje s příslušenstvím, účelně vybavených, v příjemném prostředí. Formou celodenních výletů poznávání oblasti Liptova: Chopok (nová lanovka), Ďumbier, Kriváň, Bystrá, Poludnica, Liptovský Ján, Prosiecka, Kvačianska dolina, Baranec. Cena: 4500 Kč pro člena ČMOS PŠ 5000 Kč pro ostatní Za ubytování, polopenzi, každý den autokar na trasy a pojištění (léčebné výlohy a úraz). Kalkulace je dle kurzu 28 Kč za EUR. Organizátor. ZO ČMOS PŠ při OROS Opava Mgr. Marie Věntusová, Pekařská 13, Opava, tel. po 19. hodině , mobil , MarieVentusova@seznam.cz 42. NEJKRÁSNĚJŠÍ VÝHLEDOVÉ BODY ORAVY A POLSKÝCH TATER V Domově mládeže při SOTŠ v Tvrdošíně ve dvou a třílůžkových pokojích(buňkový systém), sociální zařízení společné vždy pro dva pokoje. Místo je ideální pro výlety do Polských Tater i po Oravě. Formou celodenních výletů s využitím autokaru poznání toho nejlepšího v oblasti Polských Tater a Oravy Lúčna, Rusinowa polana, Zakopane, Gubalowka, Glodowka, oblast Oravice, Pilsko, Babí hora, Oravský hrad, Roháče. Cena: 3700 Kč pro člena ČMOS PŠ 4100 Kč pro ostatní Za ubytování, plnou penzi (na trasy balíčky i čaj), každý den na trasu k dispozici autokar a pojištění (léčebné výlohy a úraz). Kalkulace ceny dle kurzu 28 Kč za EUR. Organizátor. ZO ČMOS PŠ při OROS Opava Mgr. Marie Věntusová, Pekařská 13, Opava, tel. po 19. hodině , mobil , MarieVentusova@seznam.cz 43. VYSOKÉ TATRY - PIENINY Základna pro rodiny s dětmi od 8 let Kežmarok domov mládeže (dvou a třílůžkové pokoje a umyvadlem, WC a sprchy na chodbě v patře). Turistika ve třech národních parcích Slovenska: cestou Velká Fatra (Malino, Vlkolinec - památka UNESCO). Tatranský národní park (Štrbské pleso, Chata pod Soliskom, Predné Solisko, Tatranská

23 Lomnica, Starý Smokovec, Hrebienok, Skalnaté pleso, lanovkou na Lomnické sedlo (2200 metrů n.m.) Velké Biele pleso (1615 metrů n.m.), dolina Zeleného plesa. Belianské Tatry (Predné Meďodoly), Pieniny (Červený Kláštor, plavba na pltích po Dunajci, Haligovské skály). Městské památkové rezervace Kežmarok a Levoča, Spišský hrad (památka UNESCO). Koupání v termálních bazénech ve Vrbově. Cena: 4200 Kč pro člena ČMOS PŠ 4600 Kč pro ostatní Za ubytování s polopenzí, veškerou dopravu autobusem (možnost nástupu v Olomouci, denně autobus na celodenní výlety), průvodce, organizační výdaje a pojištění. Cena se může změnit, je závislá na aktuálním kurzu eura. Organizátor: OR ČMOS PŠ v Jeseníku Mgr. Danuše Kubová, Na Sídlišti 818, Zlaté Hory, tel , kubovad@centrum.cz 44. VYSOKÉ TATRY - TATRANSKÁ LESNÁ Základna pro zdatné i rekreační turisty (důchodce i děti) a) b) V klidném prostředí penzionu ERIKA v Tatranské Lesné, dvou až čtyřlůžkové pokoje s umyvadle s teplou vodou,, sprchy a WC na patře, nebo dvou a třílůžkové pokoje s vlastním příslušenstvím a televizí za příplatek 1600 Kč na osobu a pobyt. V přihlášce uveďte typ pokoje. 1. turnus: vhodný pro důchodce i děti od 10 let. Poznávání Vysokých Tater formou celodenních výletů Doliny: Mlynická, Mengušovská, Malá Studená. Belianská jeskyně, termální koupaliště Vrbov. Chaty: Téryho, Zamkovského, Brnčálka. Plesa: Štrbské, Zelené. 2. turnus: a) celodenní túry pro náročné turisty: Bystré sedlo, Rysy, Priečné sedlo, Orlí stezka v Polsku, Prielom (užijete si řetězy). b) pro rekreační turisty: Batizovské pleso, chata pod Rysmi, Velká Studená dolina Rybiego potoka v Polsku, Zadné a Predné Meďodoly, Vrbov, Kežmarok. Cena: 4550 Kč pro člena ČMOS PŠ 4990 Kč pro ostatní Za ubytování, polopenzi (vždy výběr ze tří až čtyř jídel), průvodce na trasách, organizační výdaje a pojištění, včetně pojištění při zásahu Horské služby. Organizátor: ZO ČMOS PŠ ZŠ Frymburk Marie Chmelařová, Frymburk 15, mobil , orosck@seznam.cz

24 PŘIHLÁŠKA do základny... od... do... Jméno a příjmení, titul (hůlkovým písmem) Rodné číslo (pro pojištění)... Trvalé bydliště... PSČ... Kontakty: tel. Číslo občanského průkazu... Členem ČMOS PŠ - ANO / NE Výbor ZOOS (případně OROS) potvrzuje, že žadatel je a) členem ČMOS pracovníků školství b) členem OZPŠaV * razítko odborové organizace ÚČASTNÍKOVI POSKYTNE ZAMĚSTNAVATEL PŘÍSPĚVEK Z FKSP ANO / NE Přesná adresa plátce faktury, IČ a bankovní spojení V... dne podpis účastníka * Nehodící se škrtněte.

EXOD 2016 63. ROČNÍK EXKURZNÍCH ZÁKLADEN A ZÁJEZDŮ

EXOD 2016 63. ROČNÍK EXKURZNÍCH ZÁKLADEN A ZÁJEZDŮ EXOD 2016 63. ROČNÍK EXKURZNÍCH ZÁKLADEN A ZÁJEZDŮ Akce EXOD Organizují je organizační jednotky ČMOS pracovníků školství, akce vedou členové Českomoravského odborového svazu pracovníků školství. Jsou určeny

Více

E X K U R Z N O V Z D E L Á V A C I E Z Á K L A D N E (EVZ) v Česku. r. 2016. organizované Českomoravským odborovým zväzom pracovníkov školstva

E X K U R Z N O V Z D E L Á V A C I E Z Á K L A D N E (EVZ) v Česku. r. 2016. organizované Českomoravským odborovým zväzom pracovníkov školstva E X K U R Z N O V Z D E L Á V A C I E Z Á K L A D N E (EVZ) v Česku r. 2016 organizované Českomoravským odborovým zväzom pracovníkov školstva Pre členov OZ PŠaV na Slovensku a ich nezaopatrené deti platia

Více

Slovenská republika. Slovenská republika. Obsah. Z naší nabídky

Slovenská republika. Slovenská republika. Obsah. Z naší nabídky BRATISLAVA Žilina 066 063 067 064 Banská Bystrica Vážení přátelé, milí klienti, pro rok 2010 jsme pro vás připravili řadu zajímavých ubytovacích kapacit i ve Slovenské republice. Slovenskou republiku,

Více

T i p y n a c y k l i s t i c k é v ý l e t y I. Z ČESKÉHO KRUMLOVA DO HOLAŠOVIC II. Z ČESKÉHO KRUMLOVA NA DÍVČÍ KÁMEN

T i p y n a c y k l i s t i c k é v ý l e t y I. Z ČESKÉHO KRUMLOVA DO HOLAŠOVIC II. Z ČESKÉHO KRUMLOVA NA DÍVČÍ KÁMEN Č e s k ý K r u m l o v s l á v a, n a z d a r v ý l e t u! a n e b A H O J N A K O L E K O N C E P T C Y K L I S T I C K Ý C H V Ý L E T Ů v o k o l í Č e s k é h o K r u m l o v a r o k 2 0 1 1 T i p

Více

Jižní Morava. Penzion a chaty Erat. RS Prudká. www.cdtravel.cz Česká republika. Vranovská přehrada Oslnovice. Českomoravská vrchovina Doubravník

Jižní Morava. Penzion a chaty Erat. RS Prudká. www.cdtravel.cz Česká republika. Vranovská přehrada Oslnovice. Českomoravská vrchovina Doubravník Jižní Morava Penzion a chaty Erat Vranovská přehrada Oslnovice 32 Penzion s chatovou osadou se nachází v rekreační oblasti, asi 50 m od písečné pláže Vranovské přehrady, která je centrem vodních sportů.

Více

Návštěvnost turistických cílů v ČR 2010

Návštěvnost turistických cílů v ČR 2010 Absolutní pořadí - TOP 20 1 Zoologická zahrada Praha zoologická zahrada 1 185,3 Praha 2 Pražský hrad hrad 1 120,1 Praha 3 AquaPalace Praha, Čestlice zábava 805,5 Středočeský 4 Židovské muzeum v Praze muzeum,

Více

Mendelova univerzita v Brně

Mendelova univerzita v Brně Mendelova univerzita v Brně Určeno: všem pracovištím MENDELU Brno dne 6. 2. 2014 Č.j.: 2304/2014-989 Oběžník č. 1/2014 Letní podniková rekreace Oddělení personální a sociální Mendelovy univerzity v Brně

Více

V tomto čísle najdete

V tomto čísle najdete TÝDENÍK 5 3. ÚNORA 2016 XXIV. ROČNÍK V tomto čísle najdete PŘEHLED ZÁKLADEN EXOD 2016 Již tradičně první únorovou středu přinášíme přehled celostátních základen Exod. Historické památky, krásy přírody

Více

NABÍDKA SPORTOVNÍHO ZÁJEZDU,,Prachaticko a Blans ký les VE DNECH 28.-31.8.2008

NABÍDKA SPORTOVNÍHO ZÁJEZDU,,Prachaticko a Blans ký les VE DNECH 28.-31.8.2008 NABÍDKA SPORTOVNÍHO ZÁJEZDU,,Prachaticko a Blans ký les VE DNECH 28.-31.8.2008 Určeno pro pěší turistiku, cykloturistiku (silnice, trek, MTB) Ubytování: 3 noci s polopenzí v penzionu Ingrid ve Lhenicích

Více

Sleva! Sleva! Sleva! Sleva! Sleva! REKREAČNÍ POBYT

Sleva! Sleva! Sleva! Sleva! Sleva! REKREAČNÍ POBYT Sleva! Sleva! Sleva! Sleva! Sleva! REKREAČNÍ POBYT Západní Čechy Mariánské Lázně Hotel Krakonoš ***+ Hotel se nachází v krásném přírodním prostředí nad lázeňským městem, cca 2 km od centra. 1 a 2-lůžkové

Více

U B Y T O V Á N Í V LEDČI NAD SÁZAVOU A BLÍZKÉM OKOLÍ

U B Y T O V Á N Í V LEDČI NAD SÁZAVOU A BLÍZKÉM OKOLÍ U B Y T O V Á N Í V LEDČI NAD SÁZAVOU A BLÍZKÉM OKOLÍ Turistické informační centrum Husovo náměstí 60 584 01 Ledeč nad Sázavou Tel.: 569 721 471 Email: info@ledecsko.cz www.ledecsko.cz PENZION AEBI Adresa:

Více

POZNÁVACÍ ZÁJEZD MORAVA A SLOVENSKO 2014 Bystřicko Slovenský ráj - Vysoké Tatry (po stopách UNESCO) ve dnech 3.7. 12.7.2014

POZNÁVACÍ ZÁJEZD MORAVA A SLOVENSKO 2014 Bystřicko Slovenský ráj - Vysoké Tatry (po stopách UNESCO) ve dnech 3.7. 12.7.2014 POZNÁVACÍ ZÁJEZD MORAVA A SLOVENSKO 2014 Bystřicko Slovenský ráj - Vysoké Tatry (po stopách UNESCO) ve dnech 3.7. 12.7.2014 Datum Program Poznámka 3.7. čtvrtek 4.7. pátek Odjezd autobusu: 7:00 hod. z Děčína

Více

Sleva! Sleva! Sleva! Sleva! Sleva! REKREAČNÍ POBYT

Sleva! Sleva! Sleva! Sleva! Sleva! REKREAČNÍ POBYT Sleva! Sleva! Sleva! Sleva! Sleva! REKREAČNÍ POBYT Západní Čechy Mariánské Lázně Hotel Krakonoš ***+ Hotel se nachází v krásném přírodním prostředí nad lázeňským městem, cca 2 km od centra. 1 a 2-lůžkové

Více

Rok 2014 je významný. Výročí k zamyšlení pro dospělé i pro žáky našich škol

Rok 2014 je významný. Výročí k zamyšlení pro dospělé i pro žáky našich škol TÝDENÍK 5 5. ÚNORA 2014 XXII. ROČNÍK Přehled základen EXOD 2014 Již po šedesáté prvé nabízí zaměstnancům škol a jejich rodinným příslušníkům Českomoravský odborový svaz pracovníků školství poznávací a

Více

ZIMA NA HORÁCH 2011/2012

ZIMA NA HORÁCH 2011/2012 Hotel SNP*** Hotel se nachází v nejnavštěvovanější lokalitě Nízkých Tater v Demänovské Dolině. Jedna z nejkrásnějších dolin měří celkem 16 km, leží jižně od Liptovského Mikuláše a je součástí Národního

Více

E X K U R Z N O V Z D E L Á V A C I E Z Á K L A D N E (EVZ) V ČECHÁCH Organizované Českomoravským odborovým zväzom pracovníkov školstva

E X K U R Z N O V Z D E L Á V A C I E Z Á K L A D N E (EVZ) V ČECHÁCH Organizované Českomoravským odborovým zväzom pracovníkov školstva E X K U R Z N O V Z D E L Á V A C I E Z Á K L A D N E (EVZ) V ČECHÁCH Organizované Českomoravským odborovým zväzom pracovníkov školstva Aj v tomto roku platia pre našich členov OZ PŠaV a ich nezaopatrené

Více

NABÍDKA SPORTOVNÍHO ZÁJEZDU ČESKÝ RÁJ, PRACHOVSKO, HRUB0SKALSKO, MALOSKALSKO VE DNECH 5. - 8. 5. 2006

NABÍDKA SPORTOVNÍHO ZÁJEZDU ČESKÝ RÁJ, PRACHOVSKO, HRUB0SKALSKO, MALOSKALSKO VE DNECH 5. - 8. 5. 2006 Ubytování: NABÍDKA SPORTOVNÍHO ZÁJEZDU ČESKÝ RÁJ, PRACHOVSKO, HRUB0SKALSKO, MALOSKALSKO VE DNECH 5. - 8. 5. 2006 Určeno pro pěší turistiku, cykloturistiku ( silnice, trek, MTB ) 3 noci s polopenzí v RS

Více

TAM KDE SE POTKÁVÁ MOŘE A HORY

TAM KDE SE POTKÁVÁ MOŘE A HORY TAM KDE SE POTKÁVÁ MOŘE A HORY Dovolená na pobřeží u Národního parku Paklenica. Objevte s námi jeden z nejhezčích koutů Chorvatska - krásná příroda, čisté moře, zdravé horské klima. CHORVATSKO SLEVA do

Více

Návrh provozu turistických autobusů pro rok 2012 pracovní verze

Návrh provozu turistických autobusů pro rok 2012 pracovní verze Návrh provozu turistických autobusů pro rok 2012 pracovní verze Zpracoval: Dne: 28. 7. 2011 Přílohy: Bc. Vít Horáček, správce silniční dopravy, odbor dopravy MěÚ Česká Lípa Příloha 1 Zjednodušené schéma

Více

Návštěvnost turistických cílů v ČR 2008

Návštěvnost turistických cílů v ČR 2008 TOP 10 (20) nejnavštěvovanějších turistických cílů v ČR pořadí turistický cíl počet pořadí návštěvníků 2007 1. Pražský hrad 1,34 milionu (1.) 2. Zoo Praha 1,20 milionu (2.) 3. Židovské muzeum, Praha 612

Více

Pokračování se nyní odehrává

Pokračování se nyní odehrává TÝDENÍK 5 6. ÚNORA 2013 XXI. ROČNÍK Přehled základen EXOD 2013 Již po šedesáté nabízí zaměstnancům škol a jejich rodinným příslušníkům Českomoravský odborový svaz pracovníků školství poznávací a exkurzní

Více

Návštěvnost turistických cílů v ČR 2009

Návštěvnost turistických cílů v ČR 2009 TOP 10 (20) nejnavštěvovanějších turistických cílů v ČR pořadí turistický cíl počet pořadí návštěvníků 2008 1. ZOO Praha 1,3 milionu (2.) 2. Pražský hrad 1,21milionu (1.) 3. Aquapalace Praha 760 tisíc

Více

EXOD 2015 62. ROČNÍK EXKURZNÍCH ZÁKLADEN A ZÁJEZDŮ

EXOD 2015 62. ROČNÍK EXKURZNÍCH ZÁKLADEN A ZÁJEZDŮ EXOD 2015 62. ROČNÍK EXKURZNÍCH ZÁKLADEN A ZÁJEZDŮ Akce EXOD Organizují je organizační jednotky ČMOS pracovníků školství, akce vedou členové Českomoravského odborového svazu pracovníků školství. Jsou určeny

Více

Národní dálkové trasy v ČR většinu území ČR delší než 200 km kraje ve spolupráci s KČT a obcemi Česko-slovenská stezka Praha Brno Bratislava

Národní dálkové trasy v ČR většinu území ČR delší než 200 km kraje ve spolupráci s KČT a obcemi Česko-slovenská stezka Praha Brno Bratislava Národní dálkové trasy v ČR Prochází většinu území ČR (minimálně 3 kraje a/nebo hranice ČR se zahraničím) a jsou zpravidla delší než 200 km. Národní cyklotrasy jsou číslovány jedno- a dvoučíselnými kombinacemi.

Více

Nabídka výletů na rok 2012

Nabídka výletů na rok 2012 Nabídka výletů na rok 2012 SEKO BUS Plzeň s. r. o. dopravní kancelář a cestovní agentura Mikulášská 12 326 00 Plzeň tel.: 377 240 995 602 462 700 e-mail: sekobus@volny.cz www.sekobus.cz 1. Pičín (Pohádková

Více

VÝCHODNÍ MORAVA KOUZLO ROZMANITOSTI

VÝCHODNÍ MORAVA KOUZLO ROZMANITOSTI VÝCHODNÍ MORAVA KOUZLO ROZMANITOSTI Kde nás hledat? www.vychodni-morava.cz Témata Přehled o regionu Aktivní dovolená Lázně, wellness Novinky, zajímavosti, akce Kroměříž brána k Východní Moravě Praha Kroměříž

Více

Festival muzejních nocí 2008 IV. ročník

Festival muzejních nocí 2008 IV. ročník Festival muzejních nocí 2008 IV. ročník tiskové zpravodajství 16. kvě tna 14. č ervna 2008 V roce 2004 přišlo Národní muzeum s projektem první Pražské muzejní noci. Akce tohoto typu jsou již řadu let obvyklé

Více

Program: 1. Zpráva o činnosti, informace, aktuality, připravované akce. 2. Přednáška Z historie Frýdku Místku - přednáší Mgr.

Program: 1. Zpráva o činnosti, informace, aktuality, připravované akce. 2. Přednáška Z historie Frýdku Místku - přednáší Mgr. ul. 17 listopadu 147, telefon 558 647846 telefony: 721 061 601, 736 620 467 (zájezdy) e-mail: seniori.fm@seznam.cz.úřední hodiny Kancelář SD Po, St 8-12 hod. Informační středisko na poliklinice končí svou

Více

Škola Ulice Obec PSČ Okres Kraj Něm. škola v Pze s.r.o. Schwarzenberská 700/1 Praha 5 - Jinonice 15800 Praha 5 Hlavní město Praha Gymnázium Oty Pavla

Škola Ulice Obec PSČ Okres Kraj Něm. škola v Pze s.r.o. Schwarzenberská 700/1 Praha 5 - Jinonice 15800 Praha 5 Hlavní město Praha Gymnázium Oty Pavla Něm. škola v Pze s.r.o. Schwarzenberská 700/1 Praha 5 - Jinonice 15800 Praha 5 Hlavní město Praha Gymnázium Oty Pavla Loučanská 520 Praha 5 15300 Praha 5 Hlavní město Praha Gymnázium Na Pražačce Nad Ohradou

Více

Hřebenovka Nízkých Tater: 5 krásných dní nad civilizací

Hřebenovka Nízkých Tater: 5 krásných dní nad civilizací Stránka č. 1 z 5 Hřebenovka Nízkých Tater: 5 krásných dní nad civilizací 10. září 2007 9:31 Jít a dívat se minimálně pět dní na lidskou civilizaci jenom shora! Tenhle nevšední zážitek si můžete dopřát,

Více

Slunečné pobřeží. Nesebr

Slunečné pobřeží. Nesebr Bulharsko Mnoho lidí kdysi v Bulharsku bylo, jako v jedné z mála zemí, kam se vůbec dalo cestovat. Co se tak vrátit na známá místa, podívat se, jestli je ještě najdeme a poznáme? Zjistit, co se změnilo?

Více

SLOVENSKO 2006 PIENINY, SPIŠSKÁ MAGURA, LEVOČSKÉ VRCHY, SPIŠ, SLOV. RÁJ 26.9. 1.10.2006

SLOVENSKO 2006 PIENINY, SPIŠSKÁ MAGURA, LEVOČSKÉ VRCHY, SPIŠ, SLOV. RÁJ 26.9. 1.10.2006 SLOVENSKO 2006 PIENINY, SPIŠSKÁ MAGURA, LEVOČSKÉ VRCHY, SPIŠ, SLOV. RÁJ 26.9. 1.10.2006 Určeno pro pěší turistiku, cykloturistiku (silnice, trek, MTB) Ubytování: Doprava: 4 noci s polopenzí v hotelu Magura

Více

Votrok 2015. www.votrok.cz. Cestovní kancelář. Kompletní ceny. Slevy za včasný nákup zájezdů

Votrok 2015. www.votrok.cz. Cestovní kancelář. Kompletní ceny. Slevy za včasný nákup zájezdů Votrok 2015 Cestovní kancelář Cestovní kancelář Votrok, Chelčického 967, Hradec Králové PSČ 500 02 Telefon: 495 534 066 Mobil: 725 848 429 E-mail: votrok@votrok.cz Kompletní ceny Slevy za včasný nákup

Více

LÁZNĚ LUHAČOVICE 2015

LÁZNĚ LUHAČOVICE 2015 LÁZNĚ LUHAČOVICE 2015 Lázně Luhačovice Společenský dům Ústřední lázeňská dvorana s pramenem Vincentky Jurkovičův Dům Luhačovice jsou čtvrté největší a jedny z nejkrásnějších lázní v České republice s více

Více

NABÍDKA UBYTOVÁNÍ V SOUKROMÍ 2012

NABÍDKA UBYTOVÁNÍ V SOUKROMÍ 2012 MěDK Elektra, příspěvková organizace Městské a turistické informační centrum Masarykova 950, 763 26 Luhačovice Tel.: 577 133 980 www.luhacovice.cz E-mail: luhainfo2@mdkelektra.cz NABÍDKA UBYTOVÁNÍ V SOUKROMÍ

Více

Státní maturita předvolební hit našich politiků?

Státní maturita předvolební hit našich politiků? TÝDENÍK 5 3. ÚNORA 2010 XVIII. ROČNÍK Přehled základen EXOD 2010 Po padesáté sedmé nabízí zaměstnancům školství a jejich rodinným příslušníkům Českomoravský odborový svaz pracovníků školství poznávací

Více

Věc: Přihláška do konkurzu na pořádání Mistrovství ČR mužů a žen 2012

Věc: Přihláška do konkurzu na pořádání Mistrovství ČR mužů a žen 2012 STK ŠSČR ------------------ Věc: Přihláška do konkurzu na pořádání Mistrovství ČR mužů a žen 2012 Šachový klub Světlá nad Sázavou o.s. se přihlašuje do konkurzu na pořadatele Mistrovství České republiky

Více

V LEDČI NAD SÁZAVOU A BLÍZKÉM OKOLÍ

V LEDČI NAD SÁZAVOU A BLÍZKÉM OKOLÍ U B Y T O V Á N Í V LEDČI NAD SÁZAVOU A BLÍZKÉM OKOLÍ Turistické informační centrum Husovo náměstí 60 584 01 Ledeč nad Sázavou Tel.: 569 721 471 Email: info@ledecsko.cz www.ledecsko.cz HOTEL KASKÁDA ***

Více

KRÁLICKÝ SNĚŽNÍK. Na kole

KRÁLICKÝ SNĚŽNÍK. Na kole KRÁLICKÝ SNĚŽNÍK Na kole Obsah Východní Čechy... 4 Králický Sněžník...6 Z kláštera na Hoře Matky Boží na Severomoravskou chatu... 8 Králické aleje...10 Vyhlídkový okruh Králickým Sněžníkem...12 Po hřebeni

Více

Interaktivní Mamutíkův vodní park Minibus a transportér k zapůjčení Školní učebna Profesionální zajištění Programy na míru

Interaktivní Mamutíkův vodní park Minibus a transportér k zapůjčení Školní učebna Profesionální zajištění Programy na míru Školní programy UBYTOVÁNÍ Horský penzion Terezka, nacházející se ve vesnici Dolní Morava, nabízí ubytování ve vybavených apartmánech pro malé i velké skupiny, školy v přírodě, adaptační kurzy, soustředění,

Více

Česká republika. ZEMĚPISNÁ ORIENTACE Prima - Kvarta

Česká republika. ZEMĚPISNÁ ORIENTACE Prima - Kvarta Česká republika ZEMĚPISNÁ ORIENTACE Prima - Kvarta HOROPIS 1. provincie: Česká vysočina Šumavská Českoleská Český les (Čerchov 1042 m) Všerubská vrchovina Šumavská hornatina Šumava (Gr. Arber 1456, Plechý

Více

E X K U R Z N O V Z D E L Á V A C I E Z Á K L A D N E (EVZ) organizované Českomoravským odborovým zväzom pracovníkov školstva

E X K U R Z N O V Z D E L Á V A C I E Z Á K L A D N E (EVZ) organizované Českomoravským odborovým zväzom pracovníkov školstva E X K U R Z N O V Z D E L Á V A C I E Z Á K L A D N E (EVZ) v Česku organizované Českomoravským odborovým zväzom pracovníkov školstva Pre členov OZ PŠaV na Slovensku a ich nezaopatrené deti platia ceny

Více

SVAZ TĚLESNĚ POSTIŽENÝCH V ČR, Z. S. OKRESNÍ ORGANIZACE ÚSTÍ NAD LABEM INFORMAČNÍ BULLETIN

SVAZ TĚLESNĚ POSTIŽENÝCH V ČR, Z. S. OKRESNÍ ORGANIZACE ÚSTÍ NAD LABEM INFORMAČNÍ BULLETIN SVAZ TĚLESNĚ POSTIŽENÝCH V ČR, Z. S. OKRESNÍ ORGANIZACE ÚSTÍ NAD LABEM INFORMAČNÍ BULLETIN 2016 SVAZ TĚLESNĚ POSTIŽENÝCH V ČR, z.s. OKRESNÍ ORGANIZACE Ústí nad Labem Okresní organizaci (OkO) tvoří vždy

Více

ORP - obecní úřady obcí s rozšířenou působností

ORP - obecní úřady obcí s rozšířenou působností Kód obce s r.p. (ORP) Název obce s r.p. (ORP) ORP - obecní úřady obcí s rozšířenou působností NUTS okresu Název okresu NUTS kraje Název kraje 4101 Aš CZ0411 Cheb CZ041 Karlovarský 2101 Benešov CZ0211 Benešov

Více

ČESKOMORAVSKÉ POMEZÍ. Na kole

ČESKOMORAVSKÉ POMEZÍ. Na kole ČESKOMORAVSKÉ POMEZÍ Na kole 2 Zámek Litomyšl UNESCO Obsah Východní Čechy... 4 Českomoravské pomezí... 6 Za tajemstvím hradu Svojanova... 8 Na rozhledny Toulovcových maštalí...10 Údolím řeky Svitavy...12

Více

Lyžování na Slovensku

Lyžování na Slovensku Lyžování na Slovensku Úchvatné horské štíty, doliny zapadlé sněhem, fantastický prašan a vynikající služby lyžařských středisek, to je lyžařský ráj na Slovensku. Oblíbeným místem lyžařského ráje je ve

Více

LÉČEBNÉ LÁZNĚ JÁCHYMOV 2016

LÉČEBNÉ LÁZNĚ JÁCHYMOV 2016 LÉČEBNÉ LÁZNĚ JÁCHYMOV 2016 Město Jáchymov Město Jáchymov ležící na severozápadním okraji Čech v Karlovarském kraji, pod hřbetem hory Klínovec, bude v roce 2016 slavit 500 let od svého založení. Jáchymov

Více

Hlavní město Praha: Úřední hodiny

Hlavní město Praha: Úřední hodiny Příloha č. 2 Vytíženost systému, úřední, počet pracovišť Uvedené tabulky obsahují výpočet i pracovišť obecních úřadů v jednotlivých krajích. Sloupec Vytíženost je kalkulován na 30 úředních hodin týdně,

Více

1. Hrad a zámek Český Krumlov 2. Hradní muzeum Český Krumlov

1. Hrad a zámek Český Krumlov 2. Hradní muzeum Český Krumlov Českokrumlovsko Český Krumlov vám pro poznávací a tematicky zaměřené výlety nabízí nepřeberné množství cílů. Největším lákadlem města je jeho bohatá historie a s ní spojené architektonické památky zdejší

Více

Lyžování v Rakousku last VELIKONOCE Dachstein West hotel polopenze wellness skipas autobus delegát

Lyžování v Rakousku last VELIKONOCE Dachstein West hotel polopenze wellness skipas autobus delegát Lyžování v Rakousku last VELIKONOCE Dachstein West hotel polopenze wellness skipas autobus delegát 5 - denní zájezd Last moment VELIKONOCE, AKČNÍ NABÍDKA lyžování v Rakousku JARNÍ PRÁZDNINY a prodloužené

Více

ZÁJEZDY Telefon: , N Tatry: 1. trasa L 2. trasa: lanovkou

ZÁJEZDY Telefon: ,     N Tatry: 1. trasa L 2. trasa: lanovkou ZÁJEZDY 2018 V I F L T L Š N V P, K a, N CK J E P D -trutnov.cz. D. P CK LADA PaedDr. Lada Eidner. Telefon: 499 819 018, www.lada-trutnov.cz, e-mail: cklada@lada-trutnov.cz T Slovenska V N B T 4. srpna

Více

VÍCEDENNÍ ZÁJEZDY 1.vydání 2016

VÍCEDENNÍ ZÁJEZDY 1.vydání 2016 VÍCEDENNÍ ZÁJEZDY 1.vydání 2016 Vážení přátelé relaxace v termálních bazénech. Tak, jako v minulých letech i v roce 2016 jsme pro Vás připravili široký výběr relaxačních pobytů v termálních komplexech.

Více

TR ČESKÝ RÁJ. Iveta Hennetmairová. Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám

TR ČESKÝ RÁJ. Iveta Hennetmairová. Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám TR ČESKÝ RÁJ Iveta Hennetmairová Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Iveta Hennetmairová, DiS. Dostupné z Metodického

Více

Jižní Morava. Česká republika. Penzion a chaty Erat. RS Prudká. Vranovská přehrada Oslnovice. Českomoravská vrchovina Doubravník

Jižní Morava. Česká republika. Penzion a chaty Erat. RS Prudká. Vranovská přehrada Oslnovice. Českomoravská vrchovina Doubravník Jižní Morava Penzion a chaty Erat Vranovská přehrada Oslnovice Penzion s chatovou osadou se nachází v rekreační oblasti, asi 50 m od písečné pláže Vranovské přehrady, která je centrem vodních sportů. Na

Více

Souhrnné přehledy o půdním fondu z údajů katastru nemovitostí České republiky

Souhrnné přehledy o půdním fondu z údajů katastru nemovitostí České republiky Souhrnné přehledy o půdním fondu z údajů katastru nemovitostí České republiky Český úřad zeměměřický a katastrální Praha 2014 český úřad zeměměřický a katastrální souhrnné PŘEHLEDY O půdním fondu Z ÚDAJŮ

Více

Datum Místo Čas Popis akce poznámky. Večer zážitkové gastronomie na téma Pokrmy a nápoje Opavského Slezska v Gastrocentru SLU, ul.

Datum Místo Čas Popis akce poznámky. Večer zážitkové gastronomie na téma Pokrmy a nápoje Opavského Slezska v Gastrocentru SLU, ul. Otevírání turistické sezóny v Opavském Slezsku 2013 PROGRAM Datum Místo Čas Popis akce poznámky Pátek 5.4. Opava 19 22 h. SLU Večer zážitkové gastronomie na téma Pokrmy a nápoje Opavského Slezska v Gastrocentru

Více

Nabídka výletů na rok 2011

Nabídka výletů na rok 2011 Nabídka výletů na rok 2011 SEKO BUS Plzeň s. r. o. dopravní kancelář a cestovní agentura Mikulášská 12 326 00 Plzeň tel.: 377 240 995 602 462 700 e-mail: sekobus@volny.cz www.sekobus.cz 1. Pičín (Pohádková

Více

Průměrné výdaje domácností na cestovní ruch v roce 2003

Průměrné výdaje domácností na cestovní ruch v roce 2003 Průměrné výdaje domácností na cestovní ruch v roce 2003 Průměrné výdaje na os/rok průměrná Zaměstnanci Zemědělci v Kč v % v Kč v % v Kč Spotřební vydání 84568 100 85920 100 73356 z toho: rekreace a kultura

Více

Wellness hotel Brdy. nabízí. poznávací výlety s ubytováním a plnou penzí

Wellness hotel Brdy. nabízí. poznávací výlety s ubytováním a plnou penzí Wellness hotel Brdy nabízí poznávací výlety s ubytováním a plnou penzí (Tato nabídka obsahuje vícedenní výlety, spojené s hvězdicovými výlety v místě pobytu a v CHKO Brdy) O hotelu Wellness Hotel Brdy

Více

EXOD ROČNÍK EXKURZNÍCH ZÁKLADEN A ZÁJEZDŮ

EXOD ROČNÍK EXKURZNÍCH ZÁKLADEN A ZÁJEZDŮ EXOD 2017 64. ROČNÍK EXKURZNÍCH ZÁKLADEN A ZÁJEZDŮ Akce EXOD Organizují je organizační jednotky ČMOS pracovníků školství, akce vedou členové Českomoravského odborového svazu pracovníků školství. Jsou určeny

Více

EXOD ROČNÍK EXKURZNÍCH ZÁKLADEN A ZÁJEZDŮ

EXOD ROČNÍK EXKURZNÍCH ZÁKLADEN A ZÁJEZDŮ EXOD 2017 64. ROČNÍK EXKURZNÍCH ZÁKLADEN A ZÁJEZDŮ Akce EXOD Organizují je organizační jednotky ČMOS pracovníků školství, akce vedou členové Českomoravského odborového svazu pracovníků školství. Jsou určeny

Více

TR Plzeňsko a Český les

TR Plzeňsko a Český les TR Plzeňsko a Český les Iveta Hennetmairová Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Iveta Hennetmairová, DiS. Dostupné

Více

Doporučení Ministerstva práce a sociálních věcí ke stanovení počtu zaměstnanců obce s rozšířenou působností zařazených do orgánu sociálněprávní

Doporučení Ministerstva práce a sociálních věcí ke stanovení počtu zaměstnanců obce s rozšířenou působností zařazených do orgánu sociálněprávní Příloha č. 1 Doporučení Ministerstva práce a sociálních věcí ke stanovení počtu zaměstnanců obce s rozšířenou působností zařazených do orgánu sociálněprávní Dle vyhlášky č. 473/2012 Sb., o provedení některých

Více

Cestovní kancelář Votrok Chelčického 967 500 02 Hradec Králové Telefon: 495 534 066 Mobil: 725 848 429 E-mail: votrok@votrok.cz

Cestovní kancelář Votrok Chelčického 967 500 02 Hradec Králové Telefon: 495 534 066 Mobil: 725 848 429 E-mail: votrok@votrok.cz Cestovní kancelář Votrok 2016 Itálie Chorvatsko Kompletní ceny Cestovní kancelář Votrok Chelčického 967 500 02 Hradec Králové Telefon: 495 534 066 Mobil: 725 848 429 E-mail: votrok@votrok.cz www.votrok.cz

Více

Seznam projektů, které splnily schválenou minimální bodovou hranici Oblast podpory 3.1

Seznam projektů, které splnily schválenou minimální bodovou hranici Oblast podpory 3.1 Seznam projektů, které splnily schválenou minimální bodovou hranici Oblast podpory 3.1 22. zasedání Výboru Regionální rady regionu soudržnosti Severovýchod ~ 1 ~ Seznam projektů, které splnily schválenou

Více

EXOD ROČNÍK EXKURZNÍCH ZÁKLADEN A ZÁJEZDŮ

EXOD ROČNÍK EXKURZNÍCH ZÁKLADEN A ZÁJEZDŮ EXOD 2017 64. ROČNÍK EXKURZNÍCH ZÁKLADEN A ZÁJEZDŮ Akce EXOD Organizují je organizační jednotky ČMOS pracovníků školství, akce vedou členové Českomoravského odborového svazu pracovníků školství. Jsou určeny

Více

Průvodce "Karlova Studánka"

Průvodce Karlova Studánka Hora Praděd 50 4'59.08"N 17 13'57.58"E Nejvyšší a nejnavštěvovanější vrchol Moravy určitě upoutá svou výškou (1492 m) a možnostmi vyžití, hlavně sportovními. Poskytuje podmínky pro pěší turistiku, sjezdové

Více

KALENDÁŘ poznávacích zájezdů 2016

KALENDÁŘ poznávacích zájezdů 2016 S ŠMB SLUŽBY A ŠKOLENÍ MB Služba škole MB For Senior MB středisko volnočasových aktivit seniorů KALENDÁŘ poznávacích zájezdů 2016 Aktivně žít znamená nestárnout! Vážení přátelé cestování! dovolujeme si

Více

SEZNAM ŠKOL - PZ SCIO V ROCE 2008/2009

SEZNAM ŠKOL - PZ SCIO V ROCE 2008/2009 SEZNAM ŠKOL - PZ SCIO V ROCE 2008/2009 Gymnázium F.Palackého Masarykova 450 Neratovice 27711 Gymnázium Chodovická 2250 Praha 9 19300 Masarykovo gymnázium Jičínská 528 Příbor 74258 Gymnázium Nad Alejí 1952

Více

Tradičně první únorové. Startuje již 59. ročník celostátních základen EXOD 2012

Tradičně první únorové. Startuje již 59. ročník celostátních základen EXOD 2012 TÝDENÍK 5 1. ÚNORA 2012 XX. ROČNÍK Nepřehlédněte! Českomoravský odborový svaz pracovníků školství se důrazně distancuje od veškerých aktivit občanského sdružení Exkurzní a turistický oddíl Varnsdorf. Zájezdy

Více

v Blansko Muzeum Blansko Hodonín Masarykovo muzeum v Muzeum naftového dobývání a geologie, o. s. Kyjov

v Blansko Muzeum Blansko Hodonín Masarykovo muzeum v Muzeum naftového dobývání a geologie, o. s. Kyjov 2011 Královéhradecký kraj Karlovarský kraj 141250 institucí 11 11 Týnec nad Sázavou 2011 141 Boskovice Muzeum Boskovicka Brno Diecézní muzeum Galerie HaDivadla a a planetárium Mikuláše Koperníka v Mendlovo

Více

Nabídka výletů na rok 2010

Nabídka výletů na rok 2010 Nabídka výletů na rok 2010 SEKO BUS Plzeň s. r. o. dopravní kancelář a cestovní agentura Mikulášská 12 326 00 Plzeň tel.: 377 240 995 602 462 700 e-mail: sekobus@volny.cz www.sekobus.cz 1. Pičín (Pohádková

Více

POZ O R! Ministerstvo školství letos oslaví 160 let od svého vzniku

POZ O R! Ministerstvo školství letos oslaví 160 let od svého vzniku TÝDENÍK uplyne již dlouhých 160 let. První osobností, které bylo ministerské křeslo v nově vznikajícím úřadu nabídnuto, byl František Palacký. Svými slovy Nebažím po jiné cti, leč po té, abych byl a slul

Více

Zájezd KČT Solnice do Bílých Karpat 6. 13. 8. 2011 Vedoucí: Josef Holec

Zájezd KČT Solnice do Bílých Karpat 6. 13. 8. 2011 Vedoucí: Josef Holec Zájezd KČT Solnice do Bílých Karpat 6. 13. 8. 2011 Vedoucí: Josef Holec Mikulčin vrch Sobota: Hostýn Vyjíždíme v 5 hodin z Náchoda a postupně přibíráme Dobrušku, Skalku, Solnici a Rychnov. První zastávkou

Více

Členský informační pololetník

Členský informační pololetník Přejeme všem členům šťastný nový rok!!! Hodně štěstí, zdraví a úspěchů ve všech oblastech života. Nezapomeňte,že jsme stále s Vámi a pro Vás po celý rok. Váš tým spolupracovníků České unie neslyšících

Více

Ubytování a stravování

Ubytování a stravování Ubytování a stravování Penziony Motel Charlie Kovač 16, Jičín, 506 +420 493 597 571, +420 608 Pension U Housenky Klokočí 27, 511 +420 602 209 626 info@uhousenky.cz www.uhousenky.cz Penzion farma Kotelsko

Více

Průvodce "Horní Planá"

Průvodce Horní Planá Perník Kopec 48 48'58.57"N 13 54'3.46"E Zalesněný vrch Perník (1. 049 m) leží asi 10 km jižně od Volar nad pravým břehem Vltavy v Trojmezenské hornatině. Na jeho úbočích jsou četné skalní útvary, které

Více

Kongres hotel Jezerka*** Seč

Kongres hotel Jezerka*** Seč Kongres hotel Jezerka*** Seč Špičkově vybavený hotel pro nejrůznější sportovní a relaxační aktivity, pro všechny věkové kategorie a oblasti zájmů. Hotel má bezkonkurenční nabídku sportovišť a vlastní animační

Více

II. ROČNÍK REPUBLIKOVÉ SOUTĚŽE ZDRAVOTNICKÝCH DRUŽSTEV HUMANITÁRNÍCH JEDNOTEK ČČK A DRUŽSTEV JUNIORŮ ČČK - KUBÍNŮV MEMORIÁL

II. ROČNÍK REPUBLIKOVÉ SOUTĚŽE ZDRAVOTNICKÝCH DRUŽSTEV HUMANITÁRNÍCH JEDNOTEK ČČK A DRUŽSTEV JUNIORŮ ČČK - KUBÍNŮV MEMORIÁL II. ROČNÍK REPUBLIKOVÉ SOUTĚŽE ZDRAVOTNICKÝCH DRUŽSTEV HUMANITÁRNÍCH JEDNOTEK ČČK A DRUŽSTEV JUNIORŮ ČČK - KUBÍNŮV MEMORIÁL Seč u Chrudimi 6.-8.10.2006 Český červený kříž - Oblastní spolek ČČK Chrudim

Více

NABÍDKA SPORTOVNÍHO ZÁJEZDU OSOBLAŽSKO, OPAVSKO + OSTRAVSKO VE DNECH 24. 27.8.2006

NABÍDKA SPORTOVNÍHO ZÁJEZDU OSOBLAŽSKO, OPAVSKO + OSTRAVSKO VE DNECH 24. 27.8.2006 NABÍDKA SPORTOVNÍHO ZÁJEZDU OSOBLAŽSKO, OPAVSKO + OSTRAVSKO VE DNECH 24. 27.8.2006 Určeno pro pěší turistiku, cykloturistiku ( silnice, trek, MTB ) Závěrečný program expedice příhraničím česka (od roku

Více

Med. Květový med ve sklenicích 950g, 250g Medovicový med ve sklenicích 950g, 250g Bodové hodnocení:

Med. Květový med ve sklenicích 950g, 250g Medovicový med ve sklenicích 950g, 250g Bodové hodnocení: Zápis (str. /5) Certifikační komise: Jozef Jančo (), Kateřina Čadilová (Asociace regionálních značek, o.s.), Marek Kubíček (Pštrosí farma Doubravice n.sv.), Marta Antonínová (ZO ČSOP PONIKVA), Ivo Dobiášek

Více

Příští přátelské setkání se koná v úterý12.dubna 2016 ve 14 hodin v Národním domě.

Příští přátelské setkání se koná v úterý12.dubna 2016 ve 14 hodin v Národním domě. ul. 17 listopadu 147, telefon 558 647846 telefony: 721 061 601, 736 620 467 (zájezdy) e-mail: seniori.fm@seznam.cz.úřední hodiny Kancelář SD Po, St 8-12 hod. Infostředisko 1.poschodí Polikliniky ve FM

Více

Pozvánka na 18. ročník. Mezinárodní rychnovský šachový festival a Mistrovství ČR seniorů 20. 28. srpna 2016

Pozvánka na 18. ročník. Mezinárodní rychnovský šachový festival a Mistrovství ČR seniorů 20. 28. srpna 2016 Pozvánka na 18. ročník Mezinárodní rychnovský šachový festival a Mistrovství ČR seniorů 20. 28. srpna 2016 1) Mistrovství ČR seniorů nad 50 let 2) Mistrovství ČR seniorů nad 60 let 3) Mistrovství ČR seniorů

Více

Stručný popis jednotlivých kurzů:

Stručný popis jednotlivých kurzů: Nabídka sportovních kurzů pořádaných katedrou tělesné výchovy v LS 2016 Katedra tělesné výchovy ČZU pořádá v letním semestru 2016 sportovní a TV kurzy pro studenty ČZU. Studenti I. ročníku navazujícího

Více

Turistika a cykloturistika lázně Ptuj - hotel Primus ****, termály v ceně / č.4821

Turistika a cykloturistika lázně Ptuj - hotel Primus ****, termály v ceně / č.4821 CK TURISTA Turistika a cykloturistika lázně Ptuj - hotel Primus ****, termály v ceně / č.4821 4,5,6,7 - denní zájezd Turistický pobyt a wellnes dovolená v nádherných lázních Ptuj. Krásné termální lázně

Více

KONEČNÉ VÝSLEDKY K 31. 10. 2015

KONEČNÉ VÝSLEDKY K 31. 10. 2015 Poř. číslo KONEČNÉ VÝSLEDKY K 31. 1. 215 NÁZEV ZAŘÍZENÍ METRY NA METRY POČET ADRESA, KRAJ ROTOPEDU, AKTIVNÍCH MOTOMEDU PĚŠKY OSOB APOD. Domov seniorů Vysočany 1. Bassova 14, 19 Praha 9 Dům Kněžny Emmy

Více

35,98% 30,15% 35,93% 30,59%

35,98% 30,15% 35,93% 30,59% zpracoval: Ing.Šrámek ČR 2-0627.9.2006 Celostátní průměr 40% Jihočeský Poměr žadatelů o ŘO hodnocených stupňem "neprospěl" - II.Q - 2006 Jihomoravský Karlovarský Královéhradecký Liberecký Moravskoslezský

Více

2016 ČESKÁ REPUBLIKA A POHRANIČÍ

2016 ČESKÁ REPUBLIKA A POHRANIČÍ 2016 ČESKÁ REPUBLIKA A POHRANIČÍ Milí přátelé cestování, dovolte mi, abych vám představila novou cestovní kancelář, kterou jsme nedávno otevřeli. Někteří z vás mě už znáte jako průvodce nebo delegáta,

Více

Penzion ŽERNOV Český ráj

Penzion ŽERNOV Český ráj Penzion ŽERNOV Český ráj Český ráj je oblíbeným cílem letní turistiky i cykloturistiky. Z místních zajímavostí můžeme uvést Památný strom - lípu v Tatobitech, Obrácené zvony v Rovensku, blízké jsou Prachovské

Více

Naši sousedé ve střední Evropě

Naši sousedé ve střední Evropě Střední škola a Základní škola Lipník nad Bečvou, Osecká 301 Naši sousedé ve střední Evropě Dotační program na podporu vzdělávání v jazycích národnostních menšin a multikulturní výchovy v roce 2015 (Čj.

Více

EXOD ROČNÍK EXKURZNÍCH ZÁKLADEN A ZÁJEZDŮ

EXOD ROČNÍK EXKURZNÍCH ZÁKLADEN A ZÁJEZDŮ EXOD 2018 65. ROČNÍK EXKURZNÍCH ZÁKLADEN A ZÁJEZDŮ Akce EXOD Organizují je organizační jednotky ČMOS pracovníků školství, akce vedou členové Českomoravského odborového svazu pracovníků školství. Jsou určeny

Více

5 7. ÚNORA 2007 XV. ROČNÍK

5 7. ÚNORA 2007 XV. ROČNÍK TÝDENÍK Školství již pro vládu není prioritou, o zvyšování platů se nemluví vůbec Máme novou vládu. Po únavných sedmi měsících naplněných politickým vyjednáváním, slaďováním programů, a zejména vyměňováním

Více

ZÁVĚREČNÁ EXKURZE KPÚ a VVK 21.6. 25.6. 2014

ZÁVĚREČNÁ EXKURZE KPÚ a VVK 21.6. 25.6. 2014 ZÁVĚREČNÁ EXKURZE KPÚ a VVK 21.6. 25.6. 2014 Vašimi průvodci budou: Katka Zímová (KBUK) hlavní organizátor Jakékoli dotazy a komplikace ohledně exkurze řešte zde: zimovak@fzp.czu.cz ; 605 505 529 Vraťka

Více

Tipy na dovolenou v České republice Léto a podzim 2016

Tipy na dovolenou v České republice Léto a podzim 2016 Tipy na dovolenou v České republice Léto a podzim 2016 Ubytování, pobytové zájezdy, lázně a wellness, chaty a chalupy OD ROKU 1920 ZA HRANICE VŠEDNÍCH DNŮ CESTOVNÍ KANCELÁŘ OD ROKU 1920 ZA HRANICE VŠEDNÍCH

Více

Přehled Regionálních poradenských center pro zaměstnance 2010

Přehled Regionálních poradenských center pro zaměstnance 2010 Českomoravská konfederace odborových svazů Přehled Regionálních poradenských center pro zaměstnance 2010 Platnost od 1. 5. 2010 OBLAST 0120 ÚSTÍ NAD LABEM RPC PZ Praha a Středočeský kraj 3103 Praha DOS

Více

Želvy Caretta Caretta a nejznámější pláž Řecka.

Želvy Caretta Caretta a nejznámější pláž Řecka. Želvy Caretta Caretta a nejznámější pláž Řecka. Jeden z nejhezčích ostrovů jižního Jónského moře leží pouhou hodinu plavby od dalšího jónského ostrova Kefalonie a necelou hodinu a půl plavby od Peloponésu.

Více

SAZEBNÍK POSKYTOVANÝCH SLUŽEB - SOCIÁLNÍ SLUŽBY ČESKÁ platnost od 1. 1. 2011

SAZEBNÍK POSKYTOVANÝCH SLUŽEB - SOCIÁLNÍ SLUŽBY ČESKÁ platnost od 1. 1. 2011 Sociální služby Česká, Česká 1175/II., 377 01 Jindřichův Hradec tel.: 384 397 709, e-mail: info@sscjh.cz SAZEBNÍK POSKYTOVANÝCH SLUŽEB - SOCIÁLNÍ SLUŽBY ČESKÁ platnost od 1. 1. 2011 V souladu se zákonem

Více

E X K U R Z N O V Z D E L Á V A C I E Z Á K L A D N E (EVZ) v Česku. r organizované Českomoravským odborovým zväzom pracovníkov školstva

E X K U R Z N O V Z D E L Á V A C I E Z Á K L A D N E (EVZ) v Česku. r organizované Českomoravským odborovým zväzom pracovníkov školstva E X K U R Z N O V Z D E L Á V A C I E Z Á K L A D N E (EVZ) v Česku r. 2017 organizované Českomoravským odborovým zväzom pracovníkov školstva Pre členov OZ PŠaV na Slovensku a ich nezaopatrené deti platia

Více

NABÍDKA FESTIVALOVÝCH BALÍČKŮ

NABÍDKA FESTIVALOVÝCH BALÍČKŮ 2016 Svátky Písní Olomouc 2016 NABÍDKA FESTIVALOVÝCH BALÍČKŮ 1 44. Mezinárodní festival pěveckých sborů Svátky písní 2016 Pobytové balíčky Cestovní náklady, ubytování a stravování si hradí každý sbor na

Více

LeoRia s.r.o. cestovní kancelář. C eský restaurant LeoRia CHORVATSKO BULHARSKO ŠPANĚLSKO ITÁLIE

LeoRia s.r.o. cestovní kancelář. C eský restaurant LeoRia CHORVATSKO BULHARSKO ŠPANĚLSKO ITÁLIE LeoRia s.r.o. cestovní kancelář Mírové nám. 208/35 400 01 Ústí nad Labem Tel.: 608 42 42 00, 608 42 42 07 776 46 88 11, 608 42 42 03 email: info@leoria.eu www.leoria.eu www.facebook.com /cestovnikancelar.leoria

Více