Nejkrásn jší auto sv ta 2009 GRAND AUTO NOVĚ ON-LINE NA. «TÉMA Jedeme za sněhem do Rakouska. «PREVIEW Mistři světa v Sosnové

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Nejkrásn jší auto sv ta 2009 GRAND AUTO NOVĚ ON-LINE NA. «TÉMA Jedeme za sněhem do Rakouska. «PREVIEW Mistři světa v Sosnové WWW.GRANDPRINC."

Transkript

1 «««PREVIEW Mistři světa v Sosnové «TÉMA Jedeme za sněhem do Rakouska GRAND AUTO NOVĚ ON-LINE NA Časopis pro širokou motoristickou veřejnost č. 12 / ročník 8. - ZDARMA DIRECT LINE / PRAHA A STŘEDOČESKÝ KRAJ / vychází 24. listopadu 2009 / / ČASOPISY ZDARMA Nejkrásn jší auto sv ta 2009 Pro tomu tak je, se do tete na stran 9

2

3 ROZHOVOR ONDŘEJ PAVLÍK Karta, která se stala pojmem Karty DKV se v Evropě staly pojmem. Počet jejich majitelů v Evropě překročil Tato univerzální karta, která původně sloužila jen jako tankovací, vznikla před více než 75 lety. DKV Euro Service je v oblasti silniční přepravy vedoucí servisní společností. Držitelé karet DKV mají v Evropě k dispozici nejhustší síť s více než partnerských čerpacích stanic. K odbourání administrativní zátěže přepravců přispívá DKV službami jednotné úhrady mýtného nebo daně z přidané hodnoty. Celkový obrat skupiny DKV byl v Evropě úctyhodných 4,6 miliardy eur. Na zajímavé téma jsme si povídali s výkonným ředitelem společnosti DKV Česmad Ondřejem Pavlíkem. Od příštího roku budou mýtné platit i automobily s celkovou hmotností nad 3,5 tuny. Myslíte si, že tato skutečnost zvýší zájem o karty DKV? Věřím, že ano. I když je tato otázka komplikovanější, než se zdá. Oficiální statistiky uvádějí, že vozidel v kategorii od 3,5 do 12 tun má být přes Realita je však jiná. Podle centrálního registru je těchto automobilů jen Jenže do této skupiny se započítávají také traktory, přívěsy, návěsy nebo speciální automobily, kterých je přibližně Nejpočetnější skupinu automobilů pak tvoří avie a letité Pragy V3S, které po dálnici nikdy nepojedou a našich služeb nejspíše také nevyužijí. Nicméně předpokládáme, že se nám podaří oslovit tzv. nedopravce, kteří vlastní automobily nad 3,5 t. Mám na mysli například rozvážkové a kurýrní firmy jako například PPL nebo Česká pošta. Mýtné se začalo vybírat v roce Jak to ovlivnilo zájem o vaše karty? Zřetelně. V minulosti byly největší obraty na kartách DKV z tankování pohonných hmot. Dnes výběr mýta představuje úctyhodných 45 % obratu. Mýto se vpodstatě stává jakousi formou daně pro stát. A tam, kde se mýto nevybírá, brzy se vybírat začne. Mám na mysli především Slovensko a Holandsko, které se v roce 2012 stane zemí s jedním z nejvýnosnějších evropských mýtných systémů. Tam, kde se mýto začalo vybírat, dochází k expanzi systému. A tam, kde se mýto vybírá již řadu let, tam dochází ke zdražování. Například v Německu to bylo k o 20 %. Věříme, že tento vývoj ještě více navýší obrat v oblasti mýta a že zároveň stoupne zájem o naše karty a další služby. Suma za výběr evropského mýtného jistě do budoucna poroste. Budete tomu přizpůsobovat vaše služby? V tomto ohledu například operativně rozšiřujeme pracovní dobu v oddělení péče o zákazníka. Denně od 7 do 19 h v hektickém období prosince a ledna na naší lince pomoci podáme dopravcům kvalifikované konzultace a poradíme, jak se do konkrétního mýtného systému přihlásit. Poradíme také při výběru palubní jednotky pro platbu mýtného. V této souvislosti bych rád upozornil, že DKV přišla v říjnu s naprostou unikátní novinkou, kdy jedna palubní jednotka dokáže komunikovat s několika mýtnými systémy, a to konkrétně ve Španělsku a Francii. Do budoucna počítáme s další integrací, což povede ke snížení nákladů dopravcům. Kromě celé řady služeb nabízíte značné likvidní výhody díky fakturaci netto. Mezi nejzajímavější patří vratky DPH, které šetří nemalé peníze při tankování v zahraničí. Jak rychle dostane zákazník vratky DPH zpět a z jakých států je vrácení DPH nejsložitější? Mezi ty nejproblémovější státy patří například Polsko, ale i Lucembursko nebo Španělsko. Z těchto zemí je vyřízení vratky DPH záležitostí jednoho roku až dvou let. Není výjimkou, kdy dostaneme peníze po třech letech. O něco lépe je na tom Itálie, kde čekáme zhruba 18 měsíců, z Francie pak 12 měsíců. Mezi nejvstřícnější lze považovat Německo, Rakousko, Dánsko, kde dostáváme zpět peníze za 3 až 9 měsíců. Přitom našim zákazníkům vracíme DPH tak, že ho odečítáme hned v následující faktuře. DPH je významnou položkou a tak má zákazník k dispozici více volných peněz. Ekonomická recese postihla nevíce autodopravce. Promítla se tato skutečnost také do počtu karet DKV? Tato skutečnost se u nás projevila především v oblasti vyššího rizika financování. Předpokládáme, že letošní pokles na dopravním trhu o 20 až 30 % ještě povede k dalším obchodům dopravců a s tím tedy úzce souvisí i naše finanční riziko, protože my autodopravcům financujeme nejvyšší provozní položky mýto a pohonné hmoty. Novela zákona od začátku ledna podstatně zpřísní postihy dopravních firem za přetížení kamionů. Provozovatel vozidla může dostat pokutu až Kč. Takzvané vysokorychlostní vážení pomocí vah zabudovaných přímo ve vozovce navíc budou moci provádět na svých územích i kraje a obce. Nebojíte se zneužívání těchto pravomocí ve prospěch obohacování jednotlivých obcí? Když se podívám na rizika, která dopravcům hrozí z titulu jejich podnikání, zjistíme, že jsou vystaveni řadě možných pokut. Velmi často jsou řidiči policisty i šikanováni, a to selektivně i v jiných zemích. Já pevně věřím, že žádná obec nebude zneužívat svých pravomocí a tudíž nebude vážení ani dopravce samotné považovat za snadný zdroj příjmů obce. Děkuji za rozhovor. Michal Busta, foto autor GRAND AUTO 3

4 2009 ročník 8, č. 12 Světlo na konci tunelu? Podle některých ekonomů jsme se v roce 2009 odrazili od dna. Ekonomové tuto skutečnost dávají do souvislosti s oživováním největší evropské ekonomiky Německa. Podle druhé, skeptičtější části odborníků, je současný vzestup jen dočasný, protože nastává každoroční oživení způsobené pouze zvýšeným zájmem o zboží z důvodu končícího roku. Většina automobilek usilovně hledá trhy, které jsou dlouhodobě perspektivní. Škodě-Auto se podařil husarský kousek, když v Číně navyšuje své prodeje o téměř 300 %. Díky tomu zaznamenává po skončení evropského šrotovného jen minimální pokles výroby. S ohledem na tyto skutečnosti si v této těžší době vážíme obchodních partnerů, kteří nám zůstali věrni a i nadále využívají našich služeb pro větší zviditelnění a komunikaci se svými zákazníky. Čtenářům děkujeme za přízeň. Pro příští rok máme připravenu řadu změn, které časopis opět pozdvihnou. Přijde kompletně nová grafická podoba, přepracována bude titulní strana. Hlavním smyslem těchto změn je zpřehlednění časopisu a výraznější oddělení jednotlivých témat. Protože se Vánoce kvapem blíží, chtěl bych při této příležitosti za celý náš redakční tým popřát klidné předvánoční období bez stresů, zmatků a mnoho kilometrů bez nehod. Pohodové a klidné Vánoce a šťastný nový rok. Michal Busta, šéfredaktor obsah Hybridní Toyota Prius str. 22 Peugeot 407 Coupé str. 24 Kia Cee d str. 30 Téma: Jedeme za sněhem do Rakouska str seznam inzerentů ABF str. 42 Agip str. 15, 24 Auto Brejcha str. 28 (BM) Auto Esa str. 39, 44, 49 Auto JV servis str. 23 (PM) Auto Zrucký str. 14 Autoservis Garant str. 7 Autosklo S.O.S. str. 19 Autosklo, Autofólie, Jan Krňák str. 31 ČD Cargo str. 5 Čepro str. 27 Česká pošta str. 20 České dráhy str. 45 Diesel technik str. 8 Domanský str. 25 (PM) Echo str. 50 Elán car str. 14 Famko str. 25 (BM) F-art str. 1 Frekvence 1 str. 48 Glassgarant str. 38 Havex auto str. 41 IVG str. 16, 17 J. M. Trade str. 34 Jabu str. 27 (BM) Klicman str. 39 Maxima pojišťovna str. 36 Mazda str. 1 Media trust str. 11, 13 Motor sport str. 37 Neumann str. 10 Nyon str. 51 Pama Hobby str. 2 Pewag str. 12 Pneuland str. 22 Profichiptuning str. 21, 23 Railreklam str. 18, 28 Renault Amos str. 29 Renault Trucks str. 52 Simix str. 6 Suda auto str. 26 Timi car str. 35 Valar str. 21 (PM) = pražská mutace, (BM) = brněnská mutace VYDAVATEL GRAND PRINC a.s, Generální øeditel Pavel Koutenský, Obchodní oddìlení Robert Pešek ( ), Ivana Glasová ( ), Jana Smutná ( ), Eva Kafková ( ), Šéfredaktor Michal Busta, Produkce Michaela Kvasilová, Adresa redakce vydavatelství GRAND PRINC, Vinohradská 174, Praha 3, tel.: , fax: , IÈO: , DTP VOSA ÈR s. r. o., tel.: , fax: , GSM: , Evidenèní èíslo MK ÈR E 13743, ISSN , Regionální vydání pro Prahu a Støedoèeský kraj, Brno a Jihomoravský kraj. Redakce nezodpovídá za obsah zveøejnìné inzerce a reklamy. GRAND AUTO íslo 1/ro ník 9. vyjde GRAND AUTO

5 GRAND AUTO 5

6 TEST FORD KUGA 2.5T dálnici pak 10,5 l/100 km. Při rychlostech nad 130 km/h spotřeba znatelně narůstá. Interiér je velmi dobře odhlučněn, je prostorný a komfortní. Příjemný je dostatečně objemný Sportem střižený Ford Kuga přinesl do segmentu vozů typu crossover nejen vysokou technickou kvalitu, užitnou hodnotu a skvělé jízdní vlastnosti, ale také neotřelý a přitažlivý design. Neméně zajímavá je možnost tahat přívěsy vážící až 2100 kg. Ford Kuga staví na osvědčené platformě C, kterou využívá Ford Focus, ale s prodlouženým rozvorem o 50 mm (2690 mm) a širším rozchodem o 43 mm (1578 mm). Ford Kuga působí velmi vyváženě, má krátké převisy. Kugu jsme měli možnost vyzkoušet s nejrůznějšími motorizacemi. Díky zdařilé geometrii podvozku a nezávislému zavěšení všech kol byly vždy jízdní vlastnosti velmi dobré. Kvalita podvozku ještě více vynikne ve spojení s pohonem všech kol. Posilovač řízení má dobrou zpětnou vazbu, kladem je i přesné řazení rychlostních stupňů s krátkou dráhou a brzdy, které neztrácejí účinnost ani po zahřátí, a lze u nich velmi přesně dávkovat brzdný tlak. K běžnému redakčnímu testu jsme tentokrát měli verzi s nejvýkonnějším přeplňovaným motorem 2.5/147 kw. Podvozek se ani s takto výkonným motorem nedostal na svou pomyslnou hranici a motoru zcela stačil. Obdobně na tom byly i brzdy, i když při extrémním zahřátí vykazovaly slábnoucí účinek. Spotřebu benzinu jsme s ohledem na samočinnou převodovku a vyšší hmotnost automobilu čekali vyšší. V městském provozu jsme naměřili 12,2 l/100 km, mimo obec pak 8,8 l/100 km, na Volič samočinné převodovky je příjemně po ruce. Převodovka překvapila rychlým řazením, bohužel zvládne tahat jen 1500 kg těžké brzděné přívěsy (s ručně řazenou převodovkou je to 2100 kg). zavazadlový prostor, který je příkladně skladný a dobře přístupný. Michal Busta, foto autor 88 FORD KUGA 2.5T MOTOR, PŘEVODOVKA: Vpředu napříč uložený zážehový přeplňovaný čtyřválec pohání všechna kola. Zdvihový objem 2521 cm 3, největší výkon 147 kw při /min, největší točivý moment 320 N.m při /min. Pětistupňová samočinná převodovka. ROZMĚRY: Vnější rozměry (délka/šířka/výška) 4443/1842/1710 mm, rozvor 2690 mm. Zavazadlový prostor 0,410/1,355 m 3. HMOTNOSTI: Pohotovostní/užitečná hmotnost 1653/477 kg. VÝKONY: Největší rychlost 205 km/h, zrychlení z 0 na 100 km/h za 8,8 s, spotřeba paliva (město/mimo město/ /kombinace) 14,6/7,8/10,3 l/100 km. CENA: Kč ford mercedes bmw jaguar jeep chrysler bent ma en tley porsche lexus infiniti hummer dodge aston mar rtin aud di ferrari gmc honda lamborghini lincoln mazda mitsubishi nisan rolls-royce subaru toyota olvo buick cadillac ford mercedes bmw jaguar jeep em chrysler bentley porsche lexus infiniti humm mer dod dge aston martin audi ferrari gmc honda lamborghini lincoln mazda mitsubishi nisan rolls-royce subaru toyota volvo buick cadillac ford Nejvýhodn jší mercedes bmw jaguar dovoz jeep chrysler aut bentley porsche lexus infiniti hummer dodge aston martin audi a ferrari náhradních gmc honda lamborghini díl z USA lincoln mazda mitsubishi nisan rolls-royce subaru toyota olvo buick cadillac ford mercedes bmw jaguar jeep chrysler bentley porsche lexus infiniti hummer dodge aston martin audi partner ferrari nancování gmc honda lamborghini lincoln mazda mitsubishi nisan rolls-royce subaru toyota volvo buick cadillac ford mercedes bm mw Pro chytré lidi. SIMIX grand auto 196x60.indd :46:11 6 GRAND AUTO

7 KVALITNÍ A LEVNÝ AUTOSERVIS V Autoservisu Garant opravíme váš vůz rychle, levně a kvalitně. Disponujeme profesionálním zázemím a poskytujeme komplexní služby za velmi výhodné ceny. Přesvědčit se o tom můžete i bez objednání. Na nic tedy nečekejte. Přijeďte tehdy, když se to hodí vám. ÚSPORA AŽ 50 % PROTI AUTORIZOVANÉMU SERVISU AUTOSERVIS VŠECHNY ZNAČKY mechanické, karosářské, lakýrnické a diagnostické práce asistenční služby, náhradní vůz, příprava a zajištění STK SERVISNÍ PROHLÍDKY OD 1500, PNEUSERVIS prodej, výměna a úschova pneu plnění dusíkem SLEVA PNEU 25 % díly v originální kvalitě zkušebna brzd, tlumičů geometrie KONTROLA PODVOZKU VČETNĚ TESTU TLUMIČŮ A GEOMETRIE 250, DIAGNOSTIKA elektronika vozu osciloskop zjišťování závad OD 625, ZÁRUČNÍ I POZÁRUČNÍ SERVIS ASISTENČNÍ SLUŽBY SPRÁVA VOZOVÝCH PARKŮ Akce je platná do 31. prosince 2009 a lze ji uplatnit pouze před započetím zakázky. Autoservis Garant s. r. o. Na Jarově 2/2424 Praha 3 Po Pá: 8 17 hod. So: 9 15 hod

8 TEST VW POLO 1.6 TDI Protiklady po italsku Nový VW Polo přináší více emocí. Italský rukopis se nezapře ani u scirocca, ani u pola. Walter de Silva přitom vyšel vstříc typickému konzervativnímu pojetí Volkswagenu. Nové polo však naštěstí není jen o designu. Nové polo staví na zcela nové podvozkové platformě, kterou již prověřil SEAT Ibiza. Oba automobily co do jízdních vlastností a komfortu jízdy patří k nejpovedenějším malým automobilům. I když je polo uvnitř stále trochu konzervativní, je z hlediska ergonomie téměř dokonalé. Nový Volkswagenu Polo přichází po dlouhých a úspěšných osmi letech. Pátá generace má atraktivnější design a úspornější motory, z nichž hned čtyři jsou zcela nové. Protože ve srovnání s předchozí generací došlo jen k drobnější úpravě rozměrů (nové polo je delší o 54 mm, širší o 32 mm a nižší o 14 mm, rozvor narostl o 4 mm), vnitřní prostor narostl jen nepatrně. Větší délka automobilu se podepsala na objemnějším zavazadlovém prostoru (nárůst 10 l). Po sklopení sedadel však lze díky nižší karoserii pro náklad využít o 68 l méně prostoru. Jízdní vlastnosti jsou velmi dobré. Odpružení podvozku je vhodným kompromisem. K lepší ovladatelnosti a stabilitě přispívá rozšíření rozchodu kol o 29 mm vpředu a o 30 mm vzadu a možnost využít široké nízkoprofilové pneumatiky rozměru až 215/40 R17. Nové polo nabízí celkem sedm motorů. Všechny splňují podmínky emisní normy Euro 5. Premiéru má v novém polu přeplňovaný zážehový motor 1.2 TSI/ 77 kw, který nahrazuje stejně výkonný čtyřválec 1.6. Ze vznětových motorů je nejzajímavější zcela nový čtyřválec 1.6 TDI, který je vybaven vstřikování paliva systému common-rail. Nový vznětový motor polu skutečně sluší. I nejslabší verze nás mile překvapila kultivovaností běhu a chutí do život od nejnižších otáček. Nejvýkonnější verze 77 kw zcela plnohodnotně nahrazuje objemnější model 1.9 TDI/77 kw. V oblasti nízkých otáček má dokonce o něco navrch. Michal Busta, foto autor 88 VW POLO 1.6 TDI MOTOR, PŘEVODOVKA: Vpředu napříč uložený vznětový přeplňovaný čtyřválec pohání přední kola. Zdvihový objem 1598 cm 3, největší výkon 55 kw při /min, největší točivý moment 195 N.m při /min. Pětistupňová ručně řazená převodovka. ROZMĚRY: Vnější rozměry (délka/šířka/výška) 3970/1682/1485 mm, rozvor 2470 mm. Zavazadlový prostor 0,280/0,952 m 3. HMOTNOSTI: Pohotovostní/užitečná hmotnost 1157/493 kg, hmotnost brzděného přívěsu 1000 kg. VÝKONY: Největší rychlost 170 km/h, zrychlení z 0 na 100 km/h za 14,0 s, spotřeba paliva 5,1/3,6/4,2 l/100 km. CENA: Kč. 8 GRAND AUTO

9 PŘEDSTAVUJEME MAZDA 3 Mazda 3 si postupně získala pověst sportovně laděného automobilu s výrazným designem. Každá generace tohoto automobilu patřila z hlediska zábavy a jízdních vlastností v daném segmentu k tomu nejlepšímu, co bylo na trhu k mání. Ani tentokrát tomu není jinak. Karoserie nové mazdy staví na základech předešlé generace jednalo se o mimořádně tuhý a prostorný skelet. Nyní je ještě pevnější, především v oblasti uchycení obou náprav a ve střední a zadní části. I přes tužší konstrukci je nová karoserie díky vyššímu podílu vysokopevnostních plechů o 15 kg lehčí. Samozřejmostí i nadále zůstává nezávislé víceprvkové zavěšení zadních kol, propracovaná geometrie a odpružení; díky těmto atributům je srovnatelná s těmi nejlepšími. Ocenění půvabu Nová Mazda 3 získala v kategorii malé a kompaktní vozy prestižní cenu za design Nejkrásnější auto světa Toto ocenění každoročně uděluje časopis Auto Bild. Mazda tak dlouhodobě potvrzuje prvenství, které se jí dostává nejen za design, ale i techniku. Oceně rozhodlo přes evropských čtenářů. Mazda 3 může být právem hrdá na ocenění, které sdílí společně například s Astonem Martin One-77 (který se stal celoevropským vítězem napříč kategoriemi) nebo s Porsche Panamera. Cena je jasným důkazem toho, že design vozů Mazda se líbí. Interiér nezapře sportovní ambice. Tuhá sedadla mají výrazné boční vedení. Původní tři tubusy sdružených přístrojů nahradily dva. Nová Mazda 3 staví na úspěšném image výrazný design a sportovní jízdní vlastnosti. Také interiér je zcela nový. Přístrojová deska, stejně jako výplně dveří, využívají kvalitní měkčené plasty. Dílenské zpracování je na velmi vysoké úrovni. Sdružené přístroje využívají pouze dva tubusy namísto tří. K dispozici je také přehledný větší displej pro vestavěnou navigaci, která je v nabídce za rozumný příplatek Kč. Mazda 3 stále patří k největším automobilům nižší střední třídy. Nová sedadla zachovávají sportovnější tužší čalounění, mají však výraznější boční vedení a jsou ergonomicky zdařilejší. Na zadních sedadlech je dostatečný prostor ve všech směrech. Sedáky jsou výš nad podlahou, a tak podpírají stehna cestujících v celé délce. Pozornost byla věnována také odhlučnění interiéru především od aerodynamického hluku a hluku od motoru. Z pohonných jednotek je k dispozici celkem šest motorů. Tři jsou zážehové (1.6/ 77 kw Kč, 2.0/111 kw Kč, 2.3/191 kw Kč) a tři vznětové (1.6/80 kw Kč, 2.2/110 kw Kč, 2.2/136 kw Kč). Nejvýkonnější a zároveň nejsportovnější je Mazda 3 MZR/191 kw, která zrychluje z 0 na 100 km/h za 6,1 s a dosahuje rychlosti 250 km/h. Michal Busta, foto autor

10 CESTOVÁNÍ LYŽOVÁNÍ V RAKOUSKU Za sněhem do nejbližších velehor Kdo touží po jistotě pravé bílé zimy, nemusí za ní jezdit zas tak příliš daleko. Rakousko je jeden velký lyžařský sen. Nabízí úctyhodných kilometrů sjezdovek, z nichž velká část leží v nadmořských výškách nad 3000 metrů. Tyrolsko K nejznámějším a nejčastěji navštěvovaných zimní střediskům patří Kitzbühl, Pitztal a řada dalších. Pokud toužíte po dokonalé dovolené, vydejte se do exkluzivního střediska Kitzbül, ale pokud máte raději rodinné dovolené na ledovcových svazích, zajeďte do Pitztalu, což je druhý nejvyšší vrchol v Rakousku, který vás jistě nezklame. Vybírat můžete z obrovské nabídky lyžařských středisek a určitě zažijete příjemnou a bezstarostnou dovolenou. Srdcem Tyrolska a hlavním městem této oblasti je Innsbruck. Své lyžařské dovednosti můžete vyzkoušet na okolních svazích, po nichž se proháněli účastníci zimních olympiád, a zároveň ve dnech 4. a 6. ledna 2010 navštívit známé Turné čtyř můstků. Skoky na můstku Bergisell v Innsbrucku nabízejí 10 GRAND AUTO

11 neuvěřitelné perspektivy; divák má dojem, že se skokani vznášejí nad střechami města. Závěrečný závod v Bischofshofenu 6. ledna rozhodně o vítězi čtyř můstků. Rakouské středisko Pitztal bylo otevřeno až roku 1983 na nejvýše položeném ledovci v Rakousku. Zážitky z lyžování jsou zde násobeny velkolepou scenérií okolních nejvyšších vrcholů tyrolských Alp v čele s dominantní druhou nejvyšší horou Rakouska Wildspitze (3774 m.n.m.). V Rakousku absolutně bezkonkurenční nadmořská výška sjezdových tratí zaručuje až dlouho do jara výtečné sněhové podmínky na téměř 50 km sjezdovek všech náročností. Celoroční lyžování umožňuje více než 70 hektarů sjezdovek i u nás populárního Pitztalského ledovce. Každý rok je modernizován funpark s halfpipe a boardercrossem, oblíbeným nejen mezi snowboardisty. Největší zážitek však nabízí 15 km dlouhý sjezd po ledovci ze sedla Mittelbergjoch do Mittelbergu s převýšením 1440 m. Nejrychlejší tunelová lanovka na světě Pitzexpress překonává během necelých 8 minut vzdálenost 3786 m a převýšení 1120 metrů. Končí ve výšce 3440 m n. m. na Pitz Panorama-Bahn, nejvýše položené výstupní stanici lanovky v Rakousku. Můžete si užít nádherný výhled z vrcholu Sechszeigeru, i když to už je jen efekt navíc. Lyžaře však potěší především to, že nová lanovka Zirbenbahn zajišťuje v prvé řadě přístup na dvě vynikající sjezdovky v rodinné lyžařské oblasti Hochzeiger tři kilometry dlouhou Zirbenpiste a čtyři kilometry dlouhý Panoramatický sjezd. Cesta nahoru trvá několik minut. Další novinkou na piztalském ledovci je, že zde byl uveden do provozu zasněžovací systém Snow maker. Toto zařízení dokáže produkovat sníh bez závislosti na teplotě vzduchu a bez chemických přísad, a to i v horkém létě při teplotách přes 30 stupňů Celsia. Zimní kempy jsou v rakouských horách naprosto samozřejmé. Zimní kempování. St. Anton am Arlberg nabízí pohádkové sjezdovky a pestré varianty sjezdů v hlubokém sněhu daleko od lyžařského hemžení. Od nadcházející zimy se tam dostaneme podstatně rychleji a pohodlněji. Nová osmimístná lanovka s vyhřívanými sedátky vyveze lyžaře na horní stanici za sedm a půl minuty. Malou vlastní říší pro lyžařské potomky bude nový lyžařský cvičný terén ve středisku Sillian ve východním Tyrolsku. V Klaneggele u Sillianu se děti mohou vydovádět v Zimní říši skřítků, vyjet po přepravním pásu k lyžařskému kolotoči a svézt se na snow-tubingu. Kromě toho je v areálu i lyžařská škola s různými nabídkami kurzů a opatrování. Ke špičkovým střediskům Tyrolska, v nezávislých testech opakovaně zařazovaným mezi nejlepší v Evropě, je Sölden. Je to jeden z nejrozsáhlejších a také nejvýše položených rakouských skiregionů (leží ve vrchní části údolí Ötztal). Šedesát jeho vrcholků je v nadmořských výškách přes 3000 metrů. Sölden tradičně již v říjnu otevírá kolotoč Světového poháru v alpském lyžování. Sölden Arena se svou úrovní a rušným společenským životem podobá kolébkám přepychu jako St. Anton, Ischgl či Kitzbühel, zároveň však poskytuje velmi široký výběr sjezdových tratí všech stupňů obtížnosti i svahy vhodné pro carving. Nadmořská výška zaručuje kvalitní sníh až do jara a na dvou ledovcích Rettenbach a Tiefenbach se lyžuje i v letních měsících. Pestrá paleta takřka 150 km skvěle upravovaných sjezdových tratí od nejnáročnějších černých na Gaislachkoglu až po cvičné louky nad Giggijochem je propojena nejmodernějšími gondolovými lanovkami. Sjezdovka ze Schwarze Schneid až k údolní stanici patří délkou 12,8 km a převýšením 1880 metrů k nejdelším v Rakousku. Nyní Sölden v Ötztalu představuje novinku Shoot my Ride. Během jízdy funparkem se každý jezdec může nechat nafilmovat a pak se podívat na své skoky a na svůj styl na Profesionální péče o vaše vozidlo. Speciální paketové ceny výměny oleje a filtru zahrnující práci a materiál. Sprinter R4 Vito/Viano R Kč s DPH Kč s DPH Další údržbové úkony servisní prohlídky, jako např. výměna oleje v zadní nápravě, mechanické převodovce, výměna chladící kapaliny, výměna brzdové kapaliny, kontrola brzdového obložení a další údržbové výkony dle předpisu výrobce, budou servisem účtovány samostatně podle pracovních norem MB. Nabídka platí do Právo na provedení změn vyhrazeno. Mercedes-Benz Česká republika s.r.o. GRAND AUTO 11

12 Výlety na sněžnicích jsou stále oblíbenější. velkoplošném plátně ve Swatch Snowparku. Kromě toho jsou natočené záběry vyvěšeny na internetové stránce Swatch Snowparku. Snowpark v Söldenu se stal skutečným horkým tipem díky Rudi Wyhlidalovi a jeho štábu. Najdeme zde kickery všech velikostí, i boxy a raily jsou velmi rozmanité a mnohostranné. A samozřejmě nechybí nevázaná zábava s DJ, hudbou a skoky, předváděnými kolegy na videostěně. Salcbursko Nejrychlejší cesta na prašan z Tauersnské dálnice byla vždy z Flachauwinklu přímo do lyžařského střediska Zauchensee v lyžařské oblasti Ski Amadé. Od nadcházející zimy bude tato varianta ještě atraktivnější, protože lyžařská přepravní zařízení budou kompletně renovována. Z nové dolní stanice ve Flachauwinklu se vyjede pohodlnou osmimístnou kabinkou k nové horské restauraci Bodenalm. Tam se jen přestoupí na novou šestimístnou sedačku a během několika minut už se vznášíte k vrcholům. Za deset minut jste uprostřed lyžařského střediska a ušetříte si podstatně delší cestu autem do Zauchensee přes Altenmarkt. Nové lanovky mají podstatně vyšší přepravní kapacitu, kolem 3000 osob za hodinu. Investice stála kolem 20 milionů euro. Jižně od Salcburku a jen asi 20 km od Zell am See leží oblast Saalbach-Hinterglemm, nazývaná také Skicircus. Tvoří nekonečný lyžařský prostor plný nedotčených svahů s hlubokým sněhem a 200 km perfektně upravovaných sjezdových tratí, které jsou výzvou pro všechny lyžaře, od začátečníků až po ty nejzkušenější. Dvě údolí a deset vzájemně propojených vrcholů umožňují jízdu dokola bez opakování, byť jen jediné jízdy na téže lanovce. Celý okruh se dá zvládnout během jediného dne, je to ovšem opravdová lyžařská dřina. Zwölferkogel, zlatý hřeb pro náročné, nabízí to nejextrémnější lyžování na členité a příkré sjezdovce FIS, kterou prověřilo mistrovství světa ve sjezdovém lyžování v roce s(nox)olution! Samoz ejm od pewagu et zy sta í pouze navléknout a jet! Žádná o ka, há ky a ru ní dopínání! Snoxujte! 12 GRAND AUTO 3839-pewag inz Snox-Grand Auto :56:09

13 Horní Rakousko 1991 a četné závody Světového poháru. Ale leckoho určitě přiláká i široká, pět kilometrů dlouhá carvingová sjezdovka z Kleine Asitz do Leogangu nebo liduprázdné svahy pod nejvzdálenějším vrcholem Spieleckkogel. Milovníci freeridu zde najdou přes 100 km excelentních sjezdů v hlubokém sněhu. Dopravu zajišťují převážně velmi moderní kabinkové lanovky a proti větru chráněné bubliny s vysokou hodinovou přepravní kapacitou. Starou čtyřsedačkovou lanovku Hasenauerköpfl nahradila nová krytá a vyhřívaná osmisedačková lanovka. Nově byly do provozu uvedeny krytá a vyhřívaná šestisedačka Turm a čtyřsedačka Almbahn, které nahradily staré vleky. Novinkou v Saalbachu-Hinterglemmu je nabídka zvaná SkiMovie: Ve Snowparku v Hinterglemmu se můžete nyní nechat nafilmovat při elegantních obloucích a skocích. Držitelé skipasu si mohou po zadání čísla svého skipasu film stáhnout a podle přání ho rozeslat. Kromě toho si lze nechat vystavit osobní profil absolvovaných výškových metrů. Štýrsko Planai a Hochwurzen v lyžařském areálu Schladming jsou největší lyžařskou oblastí Štýrska. Tak zvaná Schladmingská lyžařská houpačka čtyř hor" spojuje čtyři největší štýrské lyžařské vrcholy Planai, Hochwurzen, Hauser Kaibling a Reiteralm. Tato lyžařská oblast je členem lyžařského sdružení Ski Amadé a její hosté mohou pouze s jednou permanentkou sjíždět sjezdovky v délce 860 kilometrů. Známá je téměř pět kilometrů dlouhá sjezdovka FIS, která vede z vrcholu hory Planai až do údolí. Každoročně se zde jezdí závod světového poháru ve slalomu. Od letošní sezony je již minulostí komplikovaný a vleklý výjezd ve Schladmingu. Nyní se na Planai a na další sjezdovky dostanete pohodlně osmimístnou sedačkovou lanovkou, která při délce téměř 700 metrů překonává výškový rozdíl 205 metrů. S další novinkou přichází Riesneralm, jedna z největších dětských lyžařských oblastí v Rakousku. Na konci riesneralmského údolí budou k dispozici nové sjezdovky a k tomu nový bezdotykový přístupový systém. První rakouská dětská lyžařská houpačka nabízí nejdelší přepravní pás v Rakousku, dlouhý 176 metrů. Dětské lyžařské středisko, které je zároveň vhodné i pro tělesně postižené, má sjezdovky o ploše pět hektarů, 359 m dlouhý talířový rychlovlek, kouzelný koberec, vlnovou dráhu, domek ke hrám, zážitkovou trasu a špičkovou lyžařskou školu Magic Snow. Systém Snow maker dokáže vyrobit až 940 krychlových metrů sněhu za 24 hodin. Pochází z dílen izraelské firmy IDE a v Rakousku je instalován zatím pouze v Pitztalu. Výhledově se počítá s tím, že by Snow maker mohl vybudovat nový led na ledovcích. Profesionální péče o vaše vozidlo. Speciální paketové ceny výměny oleje a filtru zahrnující práci a materiál. Actros V6 Axor R6 <330HP Atego R Kč bez DPH Kč bez DPH Kč bez DPH Další údržbové úkony servisní prohlídky, jako např. výměna oleje v zadní nápravě, mechanické převodovce, výměna chladící kapaliny, výměna brzdové kapaliny, kontrola brzdového obložení a další údržbové výkony dle předpisu výrobce, budou servisem účtovány samostatně podle pracovních norem MB. Akce neplatí pro MB Actros motory s kódem MY8 (prodloužený interval výměny oleje). Nabídka platí do Právo na provedení změn vyhrazeno. Mercedes-Benz Česká republika s. r. o. GRAND AUTO 13

14 Grand AUTO kopie.pdf :02:17 Grand AUTO kopie.pdf :02:17 Grand AUTO kopie.pdf :02:17 Velkoobchod s autoelektrikou Centrála a prodejna Pod bradská 339/20, Praha 9-Vyso any tel.: , GSM: , fax : Než vyjedete I když moderní automobily nevyžadují zvláštní přípravu na zimu, zbývá dost věcí, nad nimiž nelze mávnout rukou. Platí to dvojnásob, když za lyžováním vyrazíme do některé z alpských zemí. Akumulátor O akumulátoru se říká, že je srdcem vozidla pro zimní provoz je zvláště důležitý. Pokud víme, že akumulátor už není v nejlepším stavu, je nezbytné ho před zimou vyměnit. Mnoho řidičů stále dává přednost levnějším akumulátorům, které ovšem vyžadují určitou základní údržbu. Připomeňme, že důležitá je pravidelná kontrola hladiny elektrolytu a případné dolévání destilované vody a také správně seřízená dobíjecí soustava vozidla. Při nedolévání destilované vody se za čas odhalí desky, při dobíjení pak ve větší míře vzniká vodík a tak může zanedbaný akumulátor i explodovat. Přebíjením nejvíce trpí bezúdržbové akumulátory. Špatně seřízenou dobíjecí soustavou lze akumulátor sprovodit ze světa po několika měsících. Stírací lišty Stírače patří k součástem automobilu, které mají velký význam pro bezpečnost. V zimních podmínkách o nic menší než v létě, navíc jsou však v tuto roční dobu enormně zatěžované. Ze zkušeností vyplývá, že mají-li přesně plnit svou funkci, měly by se jejich stírací lišty měnit nejméně jednou ročně. Zimní pneumatiky Vývoj směsí běhounu a dezénu zimních pneumatik v posledních letech zaznamenal výrazný kvalitativní skok a dnes překonávají letní pneumatiky už při teplotách pod sedm stupňů Celsia. Na podchlazené suché vozovce umožňují nové měkčí směsi zkrátit brzdnou dráhu oproti letním pneumatikám až o 30 %. Na sněhu může být brzdná dráha až poloviční. Zlepšily se nejen odhezní vlastnosti, ale také odvod vody a samočisticí schopnost, která zabraňuje, aby se dezén vyplnil nečistotami. Sněhové řetězy Při cestě do zimních hor by ve vozidle neměly chybět sněhové řetězy, které v posledních DOKONALÉ SPOJENÍ SÍLY A INTELIGENCE NISSAN X-TRAIL OD Kč BEZ DPH (OD Kč S DPH) Vyzkoušejte modely 4x4 Platinum u AUTO ZRUCKÝ a při nákupu jako dárek navíc dostanete sadu zimních pneu! AUTO ZRUCKÝ váš dealer NISSAN Oty Peška 2662, Kladno tel.: , , mobil: , Zobrazení jsou pouze ilustrativní. Data a údaje uvedené v této reklamě jsou určené výlučně k informačním účelům a nemohou být považovány za návrh smlouvy. Nabídka je platná pro smlouvy se zákazníky uzavřené od do Kombinovaná spotřeba: 7,1 8,7 l/100 km. Kombinované emise CO 2 : g/km. 14 GRAND AUTO 4x4 A5 CZ_Xtrail_DLR.indd :30:11 4x4 A5 CZ_Xtrail_DLR.indd :30:11 4x4 A5 CZ_Xtrail_DLR.indd :30:11

15 letech doznaly rovněž mnoho změn a inovací. Renomovaní výrobci sněhových řetězů mj. vyvinuli nové systémy rychlého a částečně samočinného nandání sněhových řetězů často značeného jako Klack and go. Řetěz lze namontovat i tehdy, kdy kolo již částečně zapadlo do sněhu. SNĚHOVÉ ŘETĚZY na všechny osobní vozy s rozměry kol od 13" do 18" v ceně od 423 Kč za sadu si můžete objednat na Osvětlení, čelní sklo Patřičnou pozornost je dobré věnovat také osvětlení. Především správnému seřízení, abychom neoslňovali protijedoucí řidiče, ale zároveň abychom v horších podmínkách viděli na cestu. Je také důležité si uvědomit, že běžné halogenové žárovky stárnou a tím se snižuje jejich svítivost. U pět let staré žárovky je svítivost o 25 % nižší. Z tohoto důvodu se doporučuje měnit halogenové žárovky alespoň jednou za tři roky. Čelní sklo je velmi exponovanou součástí automobilu. Po řadě let se jeho čirost zhoršuje vlivem stírání nečistot a odlétávajících drobných nečistot od vpředu jedoucích vozidel. Většinou je nutné skla měnit, pokud má automobil ujeto přes km. Tato drobná poškození jsou patrná především při jízdě v protisvětle. Michal Busta, foto autor PRÉMIOVÉ PALIVO A VYŠŠÍ VÝKON ZA STEJNOU CENU Stále čisté vstřikovače motoru Méně emisí Nižší náklady na údržbu Nižší spotřeba Plynulejší chod motoru GRAND AUTO 15

16

17 PŘEDSTAVUJEME SEAT IBIZA Body pro Ibizu SEAT Ibiza patří mezi nejlepší malé automobily. Jak by ne, když využívá novou podvozkovou platformu, na které nyní vyjel také nový VW Polo. Díky zcela novému vznětovému čtyřválce 1.6 TDI CR/77 kw získává Ibiza ještě více na atraktivitě. Dva kruhové tubusy přístrojů působí sportovně. Objem zavazadlového prostoru patří mezi největší. Pod dnem zavazadlového prostoru je navíc plnohodnotné rezervní kolo. Pochvalu zaslouží také podvozek. Ibiza poslouchá přesně na slovo, při náhlých změnách směru jízdy neprotestuje a s chutí zatočí. Využívá totiž zcela novou podvozkovou platformu, na které nyní vyjel také nový VW Polo. Nový motor 1.6 TDI CR/77 kw je k dispozici pro třídveřovou i pětidveřovou Ibizu. Tento čtyřválec nahrazuje léty osvědčený motor 1.9 TDI/77 kw. Při stejném výkonu disponuje menším objemem i spotřebou. Průběh točivého momentu a výkonu je přitom v nízkých otáčkách o něco lepší, než u motoru Jak jsme se sami mohli opakovaně v testech přesvědčit, nový SEAT Ibiza se může s klidným svědomím zařadit na samý vrchol svého segmentu. Navíc nabízí nezvykle širokou nabídku motorů a karosářských verzí. Vedle pětidveřového hatchbacku je k dispozici sportovněji střižené třídveřové Sport Coupé a brzy dorazí také praktické kombi. SEAT Ibiza patří mezi nejlehčí malé automobily. Je naprosto ojedinělé, aby automobily této třídy vážily pod 1000 kg. Třídveřové Sport Coupé má se základním motorem 1.2/51 kw pohotovostní hmotnost dokonce jen 974 kg (pětidveřový hatchback váží 999 kg. SEAT Ibiza je nyní k dispozici se zcela novým vznětovým čtyřválcem, 1.6 TDI/77 kw. Vše padne skvěle do ruky. Ibiza je laděna na sportovní notu. Odpovídají tomu sedadla, posilovač řízení i brzdy. Rozvor se ve srovnání s předchůdcem zvětšil jen o 9 mm, přitom prostor za předními sedadly narostl téměř o dvojnásobek. Důvodem je jiná konstrukce sedadel. V prostoru pro nohy patří Ibiza v daném segmentu k nejprostornějším. Zajímavým překvapením je objem zavazadlového prostoru. Nepatrně větší je v tomto směru jen Škoda Fabia (+8 l). 1.9 TDI. Točivý moment 250 N.m je k dispozici již od 1500 a pokračuje až do /min. Příjemné je tak zrychlení od nejnižších otáček. Spotřeba je přímo závislá na nízkém obsahu CO 2 (112 g CO 2 /km, kombinovaná spotřeba paliva 4,3 l/100 km). Ibiza SC Style 1.6 TDI/77 kw stojí Kč, pětidveřová verze je o Kč dražší. Michal Busta, foto autor GRAND AUTO 17

18 TEST CHEVROLET AVEO 1.4 Malý a sympatický Chevrolet se zařadil mezi nejlevnější značky na trhu. Model Aveo je k dispozici od Kč. Cena a bohatá standardní výbava ho suverénně řadí mezi nejlevnější. Není však nízká cena na úkor jiných vlastností? přední okna a zrcátka, rádio CD/MP3. Klimatizace je za přijatelný příplatek Kč, nebo až součástí výbavy LS, která je o Kč dražší. K dispozici jsou dva zážehové čtyřválce 1.2/62 kw a 1.4/74 kw, který je k dispozici až v nejvyšší výbavě LS high. V nabídce bohužel chybějí vznětové motory. Chevrolet Aveo rozhodně v jízdních vlastnostech nebo komfortu netrumfne například nový VW Golf nebo Seat Ibizu. Aveo ale rozhodně není propadákem. S ohledem na nízkou pořizovací cenu a velmi slušnou základní výbavu představuje zajímavou alternativu prostorného automobilu rodinného typu. K dispozici je jak třídveřový (od Kč), tak i pětidveřový hatchback (od Kč) nebo sedan (od Kč). Jízdní vlastnosti, komfort cestování i dílenské zpracování zapadají do průměru dané třídy. Použité materiály jsou sice levnější, aveo se ale rozhodně nemá za co stydět. Nejlevnější výbava Base obsahuje například ABS, centrální zamykání, elektricky ovládaná Aveo překvapí nadprůměrně prostornými interiérem a dobrou cenou. / dynamická reklama v prostorech nádraží ČD / RAILVISION je informačně-reklamní systém, realizovaný na frekventovaných 18 vlakových GRAND AUTOnádražích Českých drah, který denně osloví více jak cestujících.

19 Účinnost posilovače a strmost řízení považujeme za dobrý kompromis. Přenos zpětných vazeb do řízení je průměrný. Brzdy jsou s ohledem na hmotnost a dosahované nejvyšší rychlosti dostatečně účinné. Hladina hluku v interiéru je ve srovnání s předchůdcem o něco nižší, motor je poměrně dobře odhlučněn i ve vyšších otáčkách. Řazení je přesné, jen dráha řazení by mohla být kratší. Základní motorizace 1.2 je nadprůměrně výkonná a lehkému automobilu uděluje velmi dobré dynamické vlastnosti. Michal Busta, foto autor Přístup na zadní sedadla je u třídveřové verze jen průměrný. Ergonomii trochu kazí pouze výškově nastavitelný volant. Historie modelu Aveo se začala psát v roce 2002, kdy navázala na model Kalos. Aveo překvapí na svou třídu prostorným interiérem a nízkými náklady na provoz. Spotřebu je pouze průměrná. Jízdní vlastnosti jsou snadno předvídatelné a nezáludné. Větší náklony v zatáčkách více odlehčují vnitřní kola. Hnané kolo přední nápravy má pak větší tendenci se protáčet. Na rychlosti výjezdu ze zatáčky tak aveo nepatrně ztrácí. Smyk přichází plynule, aveo je neotáčivé. I při nejvyšších rychlostech a bočním větru, kterého jsme si užili požehnaně, je podvozek stabilní. 88 CHEVROLET AVEO 1.4 3D MOTOR, PŘEVODOVKA: Vpředu napříč uložený zážehový čtyřválec pohání přední kola. Zdvihový objem 1399 cm 3, výkon 74 kw při /min, točivý moment 131 N.m při /min. Pětistupňová převodovka s ručním řazením. ROZMĚRY: Vnější rozměry (délka/šířka/výška) 3920/1680/1505 mm, rozvor 2480 mm. Zavazadlový prostor 0,220/0,980 m 3. HMOTNOSTI: Pohotovostní/užitečná hmotnost 1145/398 kg, hmotnost brzděného přívěsu 1100 kg. VÝKONY: Největší rychlost 175 km/h, zrychlení z 0 na 100 km/h za 11,9 s, spotřeba paliva 7,9/4,7/5,9 l/100 km. CENA: Nejlevnější verze: Kč. GRAND AUTO 19

20 TEST HYUNDAI i Ve srovnání s předchůdcem se podařilo znatelně zlepšit odhlučnění pohonných jednotek. Milým překvapením je pak nový zážehový motor 1.2/57 kw. Čtyřválec jde příjemně za plynem. Hyundai i20 má tak ve srovnání s nejlevnějšími automobily konkurence navrch dynamikou a výbavou. Pro test jsme si záměrně vybrali nejlevnější provedení s motorem 1.2i/57 kw. Za cenu Kč (třídveřová verze je ještě o Kč levnější) je k dispozici velmi dobře vybavený automobil s dostatečně výkonným motorem 1.2/57 kw. Součástí základní výbavy Classic je například ABS, šest airbagů (airbag spolujezdce je vypínatelný), rádio s CD a MP3 přehrávačem, centrální zamykání a nebo dělená zadní sedadla. Klimatizace je za přijatelný příplatek Kč stejně tak jako ESP ( Kč). Vnitřní rozměry i20 jsou téměř totožné s VW Golfem nebo Seatem Ibizou. Je velká škoda, že u zadních opěradel již nelze měnit jejich sklon. Getz byl v tomto originální a tak po sklopení opěradel byla zadní sedadla velmi pohodlná. Přestože je nástupce getze na zadních sedadlech Je ambiciózní Hyundai i20 střídá úspěšný getz. Cena začíná na slibných Kč, k dispozici je pětiletá záruka bez omezení počtu ujetých kilometrů, nezvykle bohatá je standardní výbava. dostatečně prostorný ve všech směrech, jsou zadní opěradla poměrně kolmá. To je ale asi tak jediná jejich výtka. Sedadla jsou anatomicky zdařilá a tužší. Hloubka zadního sedáku je 490 mm, což je mezi malými automobily zcela výjimečná hodnota. Navíc díky dostatečné výšce sedáku nad podlahou (380 mm) dokáže podpírat stehna v celé své délce, což je obzvlášť příjemné. Pod přední výše ukotvená sedadla lze vložit chodidla, čímž klesají nároky na prostor v oblasti kolen. Nad hlavami cestujících je vzadu úctyhodných 950 mm. To je u poměrně nízkého automobilu nadprůměrná hodnota. Zavazadlový prostor je dobře přístupný. Mezi podběhy je k dispozici 110 mm. To je o 10 mm více, než nabízí konkurence (Ford Fiesta, VW Golf, Fiat Punto). Zavazadlový prostor je dobře přístupný a překvapivě objemný. Spotřebu lze označit za lepší průměr. V hustém městském provozu jsme naměřili 7,5 l/100 km, mimo město pak rovných 6 l/100 km. Tabulkové hodnoty 4,5 l/100 km jsme nedosáhli. Michal Busta, foto autor 88 HYUNDAI i20. 5d 1.2 MOTOR, PŘEVODOVKA: Vpředu napříč uložený zážehový čtyřválec pohání přední kola. Zdvihový objem 1248 cm 3, největší výkon 57 kw při /min, největší točivý moment 118 N.m při /min. Pětistupňová ručně řazená převodovka. ROZMĚRY: Vnější rozměry (délka/šířka/výška) 3940/1710/1490 mm, rozvor 2525 mm. Zavazadlový prostor 0,295/1,060 m 3. HMOTNOSTI: Pohotovostní/užitečná hmotnost 1055/460 kg. VÝKONY: Největší rychlost 165 km/h, zrychlení z 0 na 100 km/h za 12,9 s, spotřeba paliva (město/mimo město/kombinace) 6,4/4,5/5,2 l/100 km. CENA: Kč. Obchodní rejstřík Rejstřík trestů Bodový registr Katastr nemovitostí Živnostenský rejstřík 20 czech GRAND point_196x60.02.indd AUTO :58:26

VÝBAVY A CENY AVEO 5DVEŘOVÉ

VÝBAVY A CENY AVEO 5DVEŘOVÉ VÝBAVY A CENY AVEO 5DVEŘOVÉ CENÍK PLATNÝ OD 1.4.2012 CENA 1.2 Edice 100 CENÍKOVÁ CENA AKČNÍ CENA 273 900 Kč Interiér Kapsa na zadní straně sedadla řidiče Kapsa na zadní straně sedadla spolujezdce Sluneční

Více

Technická specifika zboží

Technická specifika zboží Technická specifika zboží Příloha č. 2 zadávací dokumentace 1 ks automobilu ve specifikaci: Model: typ: provedení: automobil osobní silniční vyšší střední třída; sedan; počet dveří: minimálně 4; počet

Více

Již od 149 900 Kč* včetně prodloužené záruky a servisních prohlídek až na 4 roky. Povolte uzdy své fantazii a vytvořte si Twingo podle svých představ!

Již od 149 900 Kč* včetně prodloužené záruky a servisních prohlídek až na 4 roky. Povolte uzdy své fantazii a vytvořte si Twingo podle svých představ! NOVÉ TWINGO Již od 149 900 Kč* včetně prodloužené záruky a servisních prohlídek až na 4 roky AKTUÁLNÍ AKCE S Novým Twingem vám bude město ležet u nohou! Povolte uzdy své fantazii a vytvořte si Twingo podle

Více

ŠKODA Octavia Combi RS

ŠKODA Octavia Combi RS zážehový, přeplňovaný turbodmychadlem, řadový, chlazený kapalinou, 2 OHC, uložený vpředu napříč vznětový, přeplňovaný turbodmychadlem s nastavitelnou geometrií lopatek, řadový, chlazený kapalinou, 2 OHC,

Více

LS LT LT+ motor 1,6 16V 91 kw/124 k 351 000 377 000 1,8 16V 104 kw/141 k 415 000

LS LT LT+ motor 1,6 16V 91 kw/124 k 351 000 377 000 1,8 16V 104 kw/141 k 415 000 Modelový rok '12 LS LT LT+ LTZ 351 000 377 000 395 000 415 000 442 200 1,7D 96 kw/130 k ECO 461 400 493 000 2,0 VCDi 120 kw/163 k 462 000 500 200 AKČNÍ 1,7D 96 kw/130 k ECO 2,0 VCDi 120 kw/163 k LS LT

Více

MEGANE COUPÉ. Od 299 900 Kč

MEGANE COUPÉ. Od 299 900 Kč MEGANE COUPÉ Od 299 900 Kč RENAULT MÉGANE COUPÉ LIMITED OD 284 900 Kč SLEVA 40 000 Kč BONUS PŘI VÝKUPU STARÉHO VOZU 15 000 Kč DODATEČNÁ SLEVA PŘI FINANCOVÁNÍ RENAULT FINANCE 20 000 Kč* SPECIÁLNÍ NABÍDKA

Více

Obecná charakteristika produktu

Obecná charakteristika produktu Obecná charakteristika produktu Název: Výrobce: Cena: Škoda Octavia Combi II Škoda Auto a.s. od 464 900 Kč Popisovaný model: 976 800 Kč Technický popis: Stupeň výbavy: Motor: Elegance 2.0 TDI PD Vznětový,

Více

Dacia Logan & Logan MCV

Dacia Logan & Logan MCV Dacia Logan & Logan MCV Komfort a inteligentní technologie Dotykový multimediální systém Media Nav 2.0*. Tempomat s omezovačem rychlosti*. Zadní parkovací senzor. * Dostupný v závislosti na verzi. Nevídaný

Více

Rozměry vozidla... 11 Hmotnosti vozidla... 14 Motor a jeho parametry... 15 Spojka... 19. Technika jízdy... 27

Rozměry vozidla... 11 Hmotnosti vozidla... 14 Motor a jeho parametry... 15 Spojka... 19. Technika jízdy... 27 Obsah Úvodem............................................................ 9 Seznámení s vozidlem........................................... 10 Technický popis Škody Fabia..........................................

Více

POHODLNÝ A PŘIZPŮSOBITELNÝ

POHODLNÝ A PŘIZPŮSOBITELNÝ PŘIZPŮSOBÍ SE VAŠEMU PODNIKÁNÍ Sleva 17% již od 395 900 Kč 22% Fleetové slevy již při nákupu 1 vozu POHODLNÝ A PŘIZPŮSOBITELNÝ Nissan NV200 Combi poskytuje více prostoru, je flexibilní a nabízí širokou

Více

Výzva k podání nabídky na veřejnou zakázku na dodávky Leasing automobilů Moravian Science Centre Brno, p.o.

Výzva k podání nabídky na veřejnou zakázku na dodávky Leasing automobilů Moravian Science Centre Brno, p.o. Výzva k podání nabídky na veřejnou zakázku na dodávky Leasing automobilů Moravian Science Centre Brno, p.o. zadávanou jako zakázka malého rozsahu dle zákona č. 137/2006 Sb., o veřejných zakázkách, ve znění

Více

Technická data Platná pro modelový rok 2016. Nová California

Technická data Platná pro modelový rok 2016. Nová California Technická data Platná pro modelový rok 2016 Nová California Motory splňující emisní normu Euro 6 Typ motoru/počet ventilů na válec Vstřikování/přeplňování Zdvihový objem (cm 3 ) Max. výkon (kw) při otáčkách

Více

m{zd{ MX-5 Ceník platnost od 1. 2. 2014

m{zd{ MX-5 Ceník platnost od 1. 2. 2014 m{zd{ MX-5 Ceník platnost od 1. 2. 2014 Ceník M{zd{ MX-5 Výkon kw (k) Převodovka Emotion Challenge Revolution 1.8 Roadster 93 (126) man. 5st. 574 900 631 900-1.8 Roadster Coupé 93 (126) man. 5st. - 681

Více

Technické podmínky. pro veřejnou zakázku s názvem Centrální nákup automobilů pro resort Ministerstva životního prostředí v roce 2015

Technické podmínky. pro veřejnou zakázku s názvem Centrální nákup automobilů pro resort Ministerstva životního prostředí v roce 2015 Příloha č. 1 zadávací dokumentace Technické podmínky pro veřejnou zakázku s názvem Centrální nákup automobilů pro resort Ministerstva životního prostředí v roce 2015 Automobily musí splňovat následující

Více

ASPEKTA Trading s.r.o. Rokycanská třída 62 312 00 Plzeň Tel: +420 377 260 122 Fax: +420 377 260 134 www.aspekta.cz

ASPEKTA Trading s.r.o. Rokycanská třída 62 312 00 Plzeň Tel: +420 377 260 122 Fax: +420 377 260 134 www.aspekta.cz ASPEKTA Trading s.r.o. ASPEKTA Trading s.r.o. Rokycanská třída 62 312 00 Plzeň Tel: +420 377 260 122 Fax: +420 377 260 134 www.aspekta.cz MAZDA. ODVážně jiná. zoom-zoom představujeme novou mazdu6 Ve verzi

Více

Spalovací motor má při výrobě kinetické energie účinnost jen 35 %, zatímco elektromotor více než 90 %."

Spalovací motor má při výrobě kinetické energie účinnost jen 35 %, zatímco elektromotor více než 90 %. Vyplatí se jezdit na elektřinu? Uvažujete o tom, jak se pohodlně přepravit po městě či na výlet? Stále oblíbenějším dopravním prostředkem nejen pro tyto účely se stávají skútry. Kromě klasických skútrů

Více

Obsah. Úvod... 11 Seznámení s vozidlem... 14. Příprava vozidla před jízdou... 29. Ovládáte správně svůj automobil?... 39

Obsah. Úvod... 11 Seznámení s vozidlem... 14. Příprava vozidla před jízdou... 29. Ovládáte správně svůj automobil?... 39 Obsah Úvod.............................................................. 11 Seznámení s vozidlem........................................... 14 Všeobecný technický popis...........................................

Více

tradice a kvalita AKU zet čelní VysokozdVižné Vozíky akumulátorové

tradice a kvalita AKU zet čelní VysokozdVižné Vozíky akumulátorové tradice a kvalita čelní VysokozdVižné Vozíky akumulátorové AKU zet Snem každého kouče je mít ve svém týmu spolehlivého hráče, který tým podrží ve chvílích, kdy se zrovna nedaří, můžeme se o něho opřít

Více

Dacia Celebration. Limitovaná série

Dacia Celebration. Limitovaná série Dacia Celebration Limitovaná série Dacia slaví úspěch a uvádí limitovanou sérii Celebration U značky Dacia je vše možné: koupit si vůz 4X4, elegantní sedan, 5místné stylové vozidlo, jednoprostorový vůz

Více

NOVÉ CLIO R.S. Od 564 900 Kč. ENERGY FINANCOVÁNÍ NA 1/3 S 0 % ÚROKEM NEBO 30 000 Kč BONUS PŘI FINANCOVÁNÍ RENAULT FINANCE

NOVÉ CLIO R.S. Od 564 900 Kč. ENERGY FINANCOVÁNÍ NA 1/3 S 0 % ÚROKEM NEBO 30 000 Kč BONUS PŘI FINANCOVÁNÍ RENAULT FINANCE NOVÉ CLIO R.S. Od 564 900 Kč OOEXKLUZIVNÍ LIMITOVANÁ SÉRIE CLIO R.S. MONACO GP OOLAUNCh CONTROL SYSTÉM KONTROLOVANÉhO NEJRYChLEJŠÍhO ROZJEZDU S PEVNÝM STARTEM OOR.S. DRIVE VOLBA 3 REŽIMŮ NASTAVENÍ VOZU

Více

Legislativa a zimní pneumatiky

Legislativa a zimní pneumatiky Legislativa a zimní pneumatiky Zimní pneumatiky dle Evropské unie Na území Evropské unie je platná definice zimních pneumatik dle Směrnice rady 92/23/EHS přílohy II v článcích 2.2 a 3.1.5. 2.2 (Specifikace

Více

ŠKODA AUTO Fleet v České republice Ondřej Pospíšil 18. června 2015

ŠKODA AUTO Fleet v České republice Ondřej Pospíšil 18. června 2015 ŠKODA AUTO Fleet v České republice Ondřej Pospíšil 18. června 2015 Aktivní zastoupení na více než 100 trzích po celém světě Automobily ŠKODA se vyrábějí v 7 zemích světa 5 286 prodejních a servisních partnerů

Více

ŠKODA AUTO Česká republika Ondřej Pospíšil 10. září 2015

ŠKODA AUTO Česká republika Ondřej Pospíšil 10. září 2015 ŠKODA AUTO Česká republika Ondřej Pospíšil 10. září 2015 Aktivní zastoupení na více než 100 trzích po celém světě Automobily ŠKODA se vyrábějí v 7 zemích světa 5 286 prodejních a servisních partnerů Přes

Více

FIAT SEDICI POHODLNĚ NAPŘÍČ CELÝM MĚSTEM

FIAT SEDICI POHODLNĚ NAPŘÍČ CELÝM MĚSTEM FIAT SEDICI POHODLNĚ NAPŘÍČ CELÝM MĚSTEM Představujeme Fiat Sedici, elegantní a výkonné SUV, které překvapí ekonomickou spotřebou a ohleduplností k životnímu prostředí. Tento pohotový všestranný automobil

Více

teploty Chromované kliky dveří Výškově nastavitelný volant Systém UConnect Radio s 6 reproduktory, vstupy AUX-IN a USB a ovládáním na volantu

teploty Chromované kliky dveří Výškově nastavitelný volant Systém UConnect Radio s 6 reproduktory, vstupy AUX-IN a USB a ovládáním na volantu N O V Ý POP 500 Verze POP vás vítá ve světě 500. Nabízí ležérní styl, který je ideální pro každý den. POP 7 airbagů LED světla denního svícení Nová elipsovitá světla 14 ocelová kola* Elektricky ovládaná

Více

Nový ISUZU D-MAX: To nejlepší z užitkového a osobního vozu

Nový ISUZU D-MAX: To nejlepší z užitkového a osobního vozu Nový ISUZU D-MAX: To nejlepší z užitkového a osobního vozu Pro terénní jízdy, výlety do města nebo jako pracovní vozidlo Silný partner pro všechny životní situace V novém ISUZU D-MAX je skryta DNA nákladního

Více

Auto na baterky? Do městského provozu ideální, daleko s ním ovšem nedojedete 26.3.2014 Pardubický deník str. 2 Pardubicko

Auto na baterky? Do městského provozu ideální, daleko s ním ovšem nedojedete 26.3.2014 Pardubický deník str. 2 Pardubicko Pardubický deník Auto na baterky? Do městského provozu ideální, daleko s ním ovšem nedojedete 26.3.2014 Pardubický deník str. 2 Pardubicko LUKÁŠ DUBSKÝ, LENKA ŠTĚPÁNKOVÁ Univerzita Pardubice Je to malé

Více

1/10 Číslo protokolu: csob cr 1002

1/10 Číslo protokolu: csob cr 1002 1/10 DEKRA CZ a.s. Türkova 1001, 149 00 Praha 4 IČ: 49240188, Zapsaná u Městského soudu v Praze, Oddíl B, vložka 1967 ČSOB Leasing, a.s. Na Pankráci 310/60 140 00 Praha 4 INFORMACE O VOZIDLE Datum objednávky:

Více

Prostor. Praktičnost. A svěží dynamický vzhled. Hyundai ix20.

Prostor. Praktičnost. A svěží dynamický vzhled. Hyundai ix20. Hyundai ix20 Prostor. Praktičnost. A svěží dynamický vzhled. Hyundai ix20. Model ix20 dokazuje, že největší prostor ve svém segmentu nemusí být na úkor stylu. Přitom jeho svěží a dynamický design je doplněn

Více

Známe Vaše auto jako své boty! Servis přímo od výrobce a deset dalších důvodů, proč přijet právě k nám

Známe Vaše auto jako své boty! Servis přímo od výrobce a deset dalších důvodů, proč přijet právě k nám Známe Vaše auto jako své boty! Servis přímo od výrobce a deset dalších důvodů, proč přijet právě k nám ŠKODA Servisní centrum Váš servis přímo od výrobce Přijeďte na pravidelnou údržbu nebo opravu se svým

Více

AUTOKLUB ČESKÉ REPUBLIKY Opletalova 29, 110 00 Praha 1 tel. 602 363 032 e mail: spicka@autoklub.cz, www.autoklub.cz

AUTOKLUB ČESKÉ REPUBLIKY Opletalova 29, 110 00 Praha 1 tel. 602 363 032 e mail: spicka@autoklub.cz, www.autoklub.cz AUTOKLUB ČESKÉ REPUBLIKY Opletalova 29, 110 00 Praha 1 tel. 602 363 032 e mail: spicka@autoklub.cz, www.autoklub.cz AUTOKLUB ČR TESTOVAL ZIMNÍ PNEUMATIKY RŮZNÝCH ROZMĚRŮ 15, 16, 17 VĚTŠÍ NEBO MENŠÍ KOLA?

Více

1/9 Číslo protokolu: csob cr 2178

1/9 Číslo protokolu: csob cr 2178 1/9 DEKRA CZ a.s. Türkova 1001, 149 00 Praha 4 IČ: 49240188, Zapsaná u Městského soudu v Praze, Oddíl B, vložka 1967 ČSOB Leasing, a.s. Na Pankráci 310/60 140 00 Praha 4 INFORMACE O PROHLÍDCE ÚDAJE O VOZIDLE

Více

VAN MIMOŘÁDNÝ NÁKLADOVÝ PROSTOR

VAN MIMOŘÁDNÝ NÁKLADOVÝ PROSTOR NISSAN NV200 VAN Fleetová sleva již při nákupu 1 vozu 288 810 Již od 288 810 Kč MIMOŘÁDNÝ NÁKLADOVÝ PROSTOR Nákladový prostor NV200 byl chytře navržen tak, aby byly vnitřní rozměry co největší a je tak

Více

Název veřejné zakázky: Dodávka osobních vozidel. Odůvodnění účelnosti veřejné zakázky podle 2 vyhlášky. splněním veřejné zakázky naplněny

Název veřejné zakázky: Dodávka osobních vozidel. Odůvodnění účelnosti veřejné zakázky podle 2 vyhlášky. splněním veřejné zakázky naplněny Odůvodnění účelnosti veřejné zakázky podle vyhlášky č. 232/2012 Sb., o podrobnostech rozsahu odůvodnění účelnosti veřejné zakázky a odůvodnění veřejné zakázky (dále jen vyhláška ) Název veřejné zakázky:

Více

Představení/Marketing Portfolio. Letní pneu. Zimní pneu. Winterstar 3. Summerstar 3. Summerstar Sport 3. Summerstar 3 Van.

Představení/Marketing Portfolio. Letní pneu. Zimní pneu. Winterstar 3. Summerstar 3. Summerstar Sport 3. Summerstar 3 Van. 1 30 Představení/Marketing Portfolio Zimní pneu Letní pneu Winterstar 3 Summerstar 3 Summerstar Sport 3 Winterstar 3 Van Summerstar 3 Van 2 30 Představení Cíle vývoje Výkon na suchu Výkon na mokru Komfort

Více

osobní vozy fiat. stačí si jen vybrat.

osobní vozy fiat. stačí si jen vybrat. osobní vozy fiat. stačí si jen vybrat. MNOHÉ MALÉ VĚCI JSOU JEDINEČNÉ. Vidět všechny veselé barevné 500, jak se ženou ulicemi měst, je prostě velkolepé. 500 budí pozornost kdekoli. Drzá barevná maličkost

Více

Efektivní řízení vozového parku

Efektivní řízení vozového parku Efektivní řízení vozového parku Jak snížit investiční a provozní náklady vozového parku? Václav Štefl Fleet manager Tel. 775 85 85 85 vaclav.stefl@domansky.cz Historie společnosti Založena 21.2.1995 Od

Více

tradice a kvalita PLOŠINOVÉ VOZÍKY AKU ET AKUMULÁTOROVÉ

tradice a kvalita PLOŠINOVÉ VOZÍKY AKU ET AKUMULÁTOROVÉ tradice a kvalita PLOŠINOVÉ VOZÍKY AKUMULÁTOROVÉ AKU ET Snem každého kouče je mít ve svém týmu spolehlivého hráče, který tým podrží ve chvílích, kdy se zrovna nedaří, můžeme se o něho opřít a za jeho výsledky

Více

(uvedené ceny jsou bez DPH) MERCEDES BENZ SPRINTER 519 CDI BLUETEC

(uvedené ceny jsou bez DPH) MERCEDES BENZ SPRINTER 519 CDI BLUETEC (uvedené ceny jsou bez DPH) MERCEDES BENZ SPRINTER 519 CDI BLUETEC Motor - 2987cm3 (OM 642 DE30LA) Převodovka manuální 6-ti stupňová Výkon - 140 kw / 190 koní Barva ČERNÁ METALÍZA Emisní norma EURO 6 Celková

Více

Vše, co musíte vědět o ZIMNÍCH PNEUMATIKÁCH DOPORUČUJE

Vše, co musíte vědět o ZIMNÍCH PNEUMATIKÁCH DOPORUČUJE Vše, co musíte vědět o ZIMNÍCH PNEUMATIKÁCH DOPORUČUJE VŠE, CO MUSÍTE VĚDĚT O ZIMNÍCH PNEUMATIKÁCH Poznámka k bezpečnosti zimních pneumatik. Je nevyhnutelné, abyste přizpůsobili Vaši jízdu a byli obezřetní

Více

Volkswagen Passat TSI, Touran TSI a Caddy EcoFuel

Volkswagen Passat TSI, Touran TSI a Caddy EcoFuel Volkswagen Passat TSI, Touran TSI a Caddy EcoFuel Caddy EcoFuel Caddy EcoFuel - motor Konstrukce: 4válcový benzínový motor. Objem válců: 1984 cm 3. Vrtání: 82,5 mm. Zdvih: 92,8 mm. Počet ventilů na válec:

Více

Volkswagen Passat TSI, Touran TSI a Caddy EcoFuel

Volkswagen Passat TSI, Touran TSI a Caddy EcoFuel Volkswagen Passat TSI, Touran TSI a Caddy EcoFuel Caddy EcoFuel Caddy EcoFuel - motor Konstrukce: Objem válců: Vrtání: Zdvih: Počet ventilů na válec: Kompresní poměr: Max.výkon: 4válcový benzínový motor.

Více

Příloha č. 2 zadávací dokumentace v rámci zadávacího řízení k zadání veřejné zakázky na dodávky

Příloha č. 2 zadávací dokumentace v rámci zadávacího řízení k zadání veřejné zakázky na dodávky Příloha č. 2 zadávací dokumentace v rámci zadávacího řízení k zadání veřejné zakázky na dodávky Nákup nových osobních automobilů pro městskou část Praha 4 Požadovaná technická specifikace vozidel Minimální

Více

CAR FLEET SERVICE ŘEŠENÍ PRO VÁŠ VOZOVÝ PARK

CAR FLEET SERVICE ŘEŠENÍ PRO VÁŠ VOZOVÝ PARK CAR FLEET SERVICE ŘEŠENÍ PRO VÁŠ VOZOVÝ PARK CAR FLEET SERVICE Vám přináší efektivní řešení servisu Vašeho vozového parku: Prokazatelné snížení nákladů na servis vozidel Provádění oprav a pravidelného

Více

PNEU. ZiMNÍ MATIKY ** NOVÝ MEGANE. ZÍsKáTE. od 234 900 Kč*

PNEU. ZiMNÍ MATIKY ** NOVÝ MEGANE. ZÍsKáTE. od 234 900 Kč* NOVÝ MEGANE od 234 900 Kč* ZVÝHODNĚNÍ AŽ 75 000 Kč SLEVA 40 000 Kč BONUS PŘI VÝKUPU STARÉHO VOZU 15 000 Kč DODATEČNÁ SLEVA PŘI FINANCOVÁNÍ RENAULT FINANCE 20 000 Kč SPECIÁLNÍ NABÍDKA NA VYBRANÉ SKLADOVÉ

Více

VZOR DOKUMENTACE K VOZU. Klient: Informace o vozidle. Doklady vozidla. Jan Novák 606 XXX XXX. Klientské číslo: 150000. Jméno a přímení: Telefon:

VZOR DOKUMENTACE K VOZU. Klient: Informace o vozidle. Doklady vozidla. Jan Novák 606 XXX XXX. Klientské číslo: 150000. Jméno a přímení: Telefon: AUTOTÝM REPORT Číslo osvědčení: 150000 Datum: 17. 3. 2015 Celkové hodnocení vozidla 29 z 30 bodů Tovární značka: Ford Model: Mondeo VIN: WFOEXXGBBXXXXXXXX Vozidlo nevykazuje vážné závady technického nebo

Více

S námi bude zima veselejší! Zimní servis Volkswagen pro vozy starší 5 let. AUTO ADÁMEK, spol. s r.o. Nabídka platí do 31. 12. 2014

S námi bude zima veselejší! Zimní servis Volkswagen pro vozy starší 5 let. AUTO ADÁMEK, spol. s r.o. Nabídka platí do 31. 12. 2014 S námi bude zima veselejší! Zimní servis Volkswagen pro vozy starší 5 let. Nabídka platí do 31. 12. 2014 AUTO ADÁMEK, spol. s r.o. Startovací baterie Startovací baterie je jediným zdrojem energie pro nastartování

Více

ů k opník mezi crossovery, první model Subaru s m otorem Boxer Diesel, prv ní model s a utomatickou převodovkou Lineartronic s dieslem Poprv

ů k opník mezi crossovery, první model Subaru s m otorem Boxer Diesel, prv ní model s a utomatickou převodovkou Lineartronic s dieslem Poprv Průkopník mezi crossovery, první model Subaru s motorem Boxer Diesel, první model s automatickou převodovkou Lineartronic s dieslem 1) Outback stál u zrodu populární kategorie crossoverů. Model Outback

Více

Peugeot Expert Tepee ALLURE L2H1

Peugeot Expert Tepee ALLURE L2H1 Peugeot Expert Tepee ALLURE L2H1 Peugeot Expert Tepee ALLURE L2H1Půjčovna MITOP HB s.r.o.nabízí nový komfortní osmimístní mikrobus značky Peugeot Expert Tepee L2H1. Rok výroby 2013.Mikrobus lze využít

Více

BONUSEM PŘI VYUŽITÍ FINANCOVÁNÍ 30 000 KČ

BONUSEM PŘI VYUŽITÍ FINANCOVÁNÍ 30 000 KČ NOVÝ NISSAN NOTE CENY OD 179 900 KČ S BONUSEM PŘI VYUŽITÍ FINANCOVÁNÍ 30 000 KČ VÝPRODEJ SKLADOVÝCH ZÁSOB - SLEVA AŽ 60 000 KČ PROSTORNOST PROSTORNÝ INTERIÉR S POSUVNÝMI ZADNÍMI SEDADLY UMOŽŇUJE ZVĚTŠENÍ

Více

Inovace představující špičku ve své třídě UPOZORNĚNÍ NA VYBOČENÍ Z JÍZDNÍHO PRUHU

Inovace představující špičku ve své třídě UPOZORNĚNÍ NA VYBOČENÍ Z JÍZDNÍHO PRUHU Inovace představující špičku ve své třídě od 199 900 Kč s financováním dodatečná sleva 30 000 Kč V případě využití financování Nissan Finance sada zimních pneumatik zdarma NOVÝ BEZPEČNOSTNÍ SYSTÉM NISSAN

Více

1/13 Číslo protokolu: csob cr 1316

1/13 Číslo protokolu: csob cr 1316 1/13 DEKRA CZ a.s. Türkova 1001, 149 00 Praha 4 IČ: 49240188, Zapsaná u Městského soudu v Praze, Oddíl B, vložka 1967 INFORMACE O VOZIDLE Datum objednávky: Místo prohlídky: Místo konečného stanoviště:

Více

tradice a kvalita ČELNÍ VYSOKOZDVIŽNÉ VOZÍKY MOTOROVÉ

tradice a kvalita ČELNÍ VYSOKOZDVIŽNÉ VOZÍKY MOTOROVÉ tradice a kvalita ČELNÍ VYSOKOZDVIŽNÉ VOZÍKY MOTOROVÉ SL Snem každého kouče je mít ve svém týmu spolehlivého hráče, který tým podrží ve chvílích, kdy se zrovna nedaří, můžeme se o něho opřít a za jeho

Více

PŘIJEĎTE NA ZIMNÍ PROHLÍDKU A

PŘIJEĎTE NA ZIMNÍ PROHLÍDKU A PŘIJEĎTE NA ZIMNÍ PROHLÍDKU A OD 15. 10. DO 15. 12. 2012 ZIMNÍ SERVISNÍ AKCE 2012 25 DŮKLADNÝCH KONTROL VAŠEHO VOZIDLA SEZNAM VÝHER: Vážený zákazníku, přijeďte v období od 15. 10. 2012 do 15. 12. 2012

Více

Mimořádná nabídka pro zaměstnance Dopravního podniku Praha

Mimořádná nabídka pro zaměstnance Dopravního podniku Praha Mimořádná nabídka pro zaměstnance Dopravního podniku Praha Pro uplatnění uvedených slev je nutné prokázat se průkazem zaměstnance Dopravního podniku Praha. Pro členy uvedených odborových organizací ZO

Více

1/12 Číslo protokolu: csob cr 958

1/12 Číslo protokolu: csob cr 958 1/12 DEKRA Automobil a.s. Türkova 1001, 149 00 Praha 4 IČ: 49240188, Zapsaná u Městského soudu v Praze, Oddíl B, vložka 1967 ČSOB Leasing, a.s. Na Pankráci 310/60 140 00 Praha 4 INFORMACE O VOZIDLE Datum

Více

Operativní leasing automobilů

Operativní leasing automobilů Město Bílina Břežánká 50/4 418 31 Bílina IČ: 00266230 vyzývá k podání nabídky na plnění veřejné zakázky malého rozsahu zadávané ve smyslu směrnice č.04/2007 Pravidla pro přípravu a zadávání veřejných zakázek

Více

Název zpracovaného celku: KAROSÉRIE AUTOMOBILŮ

Název zpracovaného celku: KAROSÉRIE AUTOMOBILŮ Předmět: Ročník: Vytvořil: Datum: SILNIČNÍ VOZIDLA DRUHÝ NĚMEC V. 25.6.2012 Název zpracovaného celku: KAROSÉRIE AUTOMOBILŮ Karosérie automobilů Karosérie je ta část automobilu, ve které jsou přepravovány

Více

VÍCE TEMPERAMENTU DO MĚSTSKÝCH ULIC

VÍCE TEMPERAMENTU DO MĚSTSKÝCH ULIC Nový VÍCE TEMPERAMENTU DO MĚSTSKÝCH ULIC Není pochyb o tom, že městský provoz se zvládá lépe s malým vozem. To však neznamená, že byste měli omezovat svůj styl. Seznamte se s novou generací vozu Hyundai

Více

Kodování a přizpůsobení jednotek Fábia

Kodování a přizpůsobení jednotek Fábia Kodování a přizpůsobení jednotek Fábia 1. centrální řídící jednotka BSG (adresa 9) kódování (funkce 7) výbava aktivace funkce EKP (od 7/1) předčerpání paliva po otevření dveří hodnota 16384 zadní stěrač

Více

FIAT CNG PROGRAM VOZY S POHONEM NA ZEMNÍ PLYN

FIAT CNG PROGRAM VOZY S POHONEM NA ZEMNÍ PLYN FIAT CNG PROGRAM VOZY S POHONEM NA ZEMNÍ PLYN Z historie Fiatu - Natural Power Společnost Fiat se pyšní nejširší paletou modelů s pohonem na CNG. První vůz s pohonem na CNG byl uveden na trh již v roce

Více

1/8 Číslo protokolu: csob cr 1893

1/8 Číslo protokolu: csob cr 1893 1/8 DEKRA CZ a.s. Türkova 1001, 149 00 Praha 4 IČ: 49240188, Zapsaná u Městského soudu v Praze, Oddíl B, vložka 1967 ČSOB Leasing, a.s. Na Pankráci 310/60 140 00 Praha 4 INFORMACE O PROHLÍDCE Vozidlo při

Více

Sport X over. Nová Suzuki SX4 Outdoor Line. Je tu. Nová a ještě lepší Suzuki SX4. Kompaktní

Sport X over. Nová Suzuki SX4 Outdoor Line. Je tu. Nová a ještě lepší Suzuki SX4. Kompaktní Nová Suzuki SX4 Outdoor Line Je tu. Nová a ještě lepší Suzuki SX4. Kompaktní 4,6 l na 100 km! Nový je interiér, palubní deska, hatchback, jehož předchůdce se v České informační displej a klimatizace. K

Více

vyr. 04/2000, hatchback/5, nafta 66 kw 4x airbag, ABS, alarm, aut. klimatizace, Fiat Dobló cargo 1,3 JTD?R vyr. 11/2013, sk?í?

vyr. 04/2000, hatchback/5, nafta 66 kw 4x airbag, ABS, alarm, aut. klimatizace, Fiat Dobló cargo 1,3 JTD?R vyr. 11/2013, sk?í? Ojeté vozy 69 prov??ených voz? k otestování a nákupu Alfa Romeo 147 2,0 JTD 16V vyr. 02/2007, hatchback/3, nafta 110 kw Audi A3 1,9 TDI vyr. 04/2000, hatchback/5, nafta 66 kw 8x airbag, ABS, autorádio,

Více

Akční ceny se zvýhodněním až 31 000 Kč. Speciální edice S-Edition. Sleva 10 000 Kč na jeden z výhodných paketů. Atraktivní paket Super Design.

Akční ceny se zvýhodněním až 31 000 Kč. Speciální edice S-Edition. Sleva 10 000 Kč na jeden z výhodných paketů. Atraktivní paket Super Design. NOVÝ YARIS Ceník - zaváděcí ceny Akční ceny se zvýhodněním až 31 000 Kč. Speciální edice S-Edition. Sleva na jeden z výhodných paketů. Atraktivní paket Super Design. Akční - zaváděcí ceny Entry Power Active

Více

Bosch na 64. veletrhu IAA Užitkové vozy v Hannoveru Hospodárné technologie nabízejí příležitosti k růstu Zaměření na neustálé snižování spotřeby

Bosch na 64. veletrhu IAA Užitkové vozy v Hannoveru Hospodárné technologie nabízejí příležitosti k růstu Zaměření na neustálé snižování spotřeby Tisková zpráva Bosch na 64. veletrhu IAA Užitkové vozy v Hannoveru Hospodárné technologie nabízejí příležitosti k růstu Zaměření na neustálé snižování spotřeby Září 2012 PI 7811 Zvýšení hospodárnosti a

Více

FORD RANGER I CENÍK. Nejbezpečnější vůz své třídy podle Euro NCAP již 436 900 Kč bez DPH / 528 649 Kč s DPH

FORD RANGER I CENÍK. Nejbezpečnější vůz své třídy podle Euro NCAP již 436 900 Kč bez DPH / 528 649 Kč s DPH FORD RANGER I CENÍK Mimořádná nabídka* Nejbezpečnější vůz své třídy podle Euro NCAP již 436 900 Kč bez DPH / 528 649 Kč s DPH Výhodné financování od Ford Credit *Zvýhodněná nabídka platí do 30. 9. 2015.

Více

1/16 Číslo Expertízy: csobl crg 805

1/16 Číslo Expertízy: csobl crg 805 1/16 DEKRA CZ a.s. Türkova 1001, 149 00 Praha 4 IČ: 49240188, Zapsaná u Městského soudu v Praze, Oddíl B, vložka 1967 ČSOB Leasing, a.s. Na Pankráci 310/60 140 00 Praha 4 ÚDAJE O PROHLÍDCE Dokumenty od

Více

1/12 Číslo protokolu: csob cr 1669

1/12 Číslo protokolu: csob cr 1669 1/12 DEKRA CZ a.s. Türkova 1001, 149 00 Praha 4 IČ: 49240188, Zapsaná u Městského soudu v Praze, Oddíl B, vložka 1967 ČSOB Leasing, a.s. Na Pankráci 310/60 140 00 Praha 4 INFORMACE O PROHLÍDCE ÚDAJE O

Více

od 99 990 Kč využijte nabídku Nissan Finance 50/50 nebo Financování s 0% navýšením

od 99 990 Kč využijte nabídku Nissan Finance 50/50 nebo Financování s 0% navýšením S městem na jedné vlně od 99 990 Kč využijte nabídku Nissan Finance 50/50 nebo Financování s 0% navýšením VÍTĚZ 2013 MALÉ VOZY ŠESTÝ SMYSL PRO MĚSTO NOVÝ NISSAN MICRA Systém Inteligentního klíče rozpozná

Více

1 / 2013. Citroën C- Elysée interiér :

1 / 2013. Citroën C- Elysée interiér : Vážení zákazníci a přátelé, Vstoupili jsme do roku 2013 a já pevně věřím, že to bude rok pro vás i pro nás úspěšný a to i přes současnou ekonomickou situaci, při zvyšování daňové zátěže, apod. Těmto negativním

Více

Vimek lesních stroj - prvotřídní techniku. ů

Vimek lesních stroj - prvotřídní techniku. ů Vimek lesních stroj - prvotřídní techniku. ů PONDUS Technická specifikace VIMEK 610 Vimek 610 Powered by Cat and bosch rexroth Motor: CAT C 2,2T, 44kW/ 2700 ot/min Rychlost 0-20 km/h Pojezdová soustava:

Více

Efektivní řízení vozového parku

Efektivní řízení vozového parku Efektivní řízení vozového parku Jak snížit investiční a provozní náklady vozového parku? Václav Štefl Fleet manager Tel. 775 85 85 85 vaclav.stefl@domansky.cz Historie společnosti Založena 21.2.1995 Od

Více

Žádost o provedení testování historického vozidla

Žádost o provedení testování historického vozidla Číslo protokolu o testování historického nebo silničního vozidla: Klasifikace vozidla podle FIVA FIA Žádost o provedení testování historického vozidla Fotografie historického nebo silničního vozidla o

Více

Geotrac řady 3 + 4. Přehled modelů pro rok 2008

Geotrac řady 3 + 4. Přehled modelů pro rok 2008 Geotrac řady 3 + 4 Přehled modelů pro rok 2008 Od S 14 po Geotrac 60 let traktorů Lindner (1948 2008) Rakouský rodinný podnik Lindner vyrábí traktory a transportéry určené k nasazení v horských oblastech,

Více

1/16 Číslo protokolu: csob cr 1032

1/16 Číslo protokolu: csob cr 1032 1/16 DEKRA CZ a.s. Türkova 1001, 149 00 Praha 4 IČ: 49240188, Zapsaná u Městského soudu v Praze, Oddíl B, vložka 1967 ČSOB Leasing, a.s. Na Pankráci 310/60 140 00 Praha 4 INFORMACE O VOZIDLE Datum objednávky:

Více

1/12 Číslo protokolu: csob cr 1270

1/12 Číslo protokolu: csob cr 1270 1/12 DEKRA CZ a.s. Türkova 1001, 149 00 Praha 4 IČ: 49240188, Zapsaná u Městského soudu v Praze, Oddíl B, vložka 1967 INFORMACE O VOZIDLE Datum objednávky: Místo prohlídky: Místo konečného stanoviště:

Více

HLAVA I SILNIČNÍ VOZIDLO V PROVOZU 36

HLAVA I SILNIČNÍ VOZIDLO V PROVOZU 36 HLAVA I SILNIČNÍ VOZIDLO V PROVOZU 36 (1) Na pozemních komunikacích lze provozovat pouze takové silniční vozidlo, které je technicky způsobilé k provozu na pozemních komunikacích podle tohoto zákona. (2)

Více

NOVÉ BMW ŘADY 1: KOMPAKTNÍ VŮZ, KTERÝ NASTAVUJE NOVÁ MĚŘÍTKA V NIŽŠÍ STŘEDNÍ TŘÍDĚ.

NOVÉ BMW ŘADY 1: KOMPAKTNÍ VŮZ, KTERÝ NASTAVUJE NOVÁ MĚŘÍTKA V NIŽŠÍ STŘEDNÍ TŘÍDĚ. NOVÉ BMW ŘADY 1: KOMPAKTNÍ VŮZ, KTERÝ NASTAVUJE NOVÁ MĚŘÍTKA V NIŽŠÍ STŘEDNÍ TŘÍDĚ. Téměř přesně po sedmi letech od uvedení první generace BMW řady 1 se ve startovních blocích připravuje ke startu její

Více

MONITORING NOVINÁŘSKÝCH TESTŮ. prosinec 2010

MONITORING NOVINÁŘSKÝCH TESTŮ. prosinec 2010 MONITORING NOVINÁŘSKÝCH TESTŮ prosinec 2010 zdroj model Škoda název článku/typ testu Auto 7, 25/2010 Superb GreenLine 1,6 TDI Jako po másle Motorsport magazín, 12/2010 Octavia RS Nebe a dudy Octavia Tour

Více

Řada motorů Euro 6 od společnosti Scania: Osvědčená technologie a řešení pro každou potřebu

Řada motorů Euro 6 od společnosti Scania: Osvědčená technologie a řešení pro každou potřebu 18. listopadu 2013 Řada motorů Euro 6 od společnosti Scania: Osvědčená technologie a řešení pro každou potřebu Scania nyní nabízí jedenáct motorů Euro 6, od 250 hp do 730 hp. Zákazníci z celé Evropy, kteří

Více

Traktory řady 5E 5055E (55 k./40 kw), 5065E (65 k./48 kw), 5075E (75 k./55 kw)

Traktory řady 5E 5055E (55 k./40 kw), 5065E (65 k./48 kw), 5075E (75 k./55 kw) Traktory řady 5E 5055E (55 k./40 kw), 5065E (65 k./48 kw), 5075E (75 k./55 kw) 2 Traktory řady 5E představení Když méně je více Traktor do živočišné výroby, ke koním, do sadů, pro komunální využití nebo

Více

SIMPLY CLEVER. ŠkodaFamily AKČNÍ NABÍDKA. Fotografie jsou pouze ilustrativní.

SIMPLY CLEVER. ŠkodaFamily AKČNÍ NABÍDKA. Fotografie jsou pouze ilustrativní. SIMPLY CLEVER ŠkodaFamily AKČNÍ NABÍDKA Fotografie jsou pouze ilustrativní. Akční ceník Family (ceny jsou uvedeny včetně metalízy a paketu Plus) MOTORIZACE STANDARDNÍ ZVÝHODNĚNÍ FAMILY LINE* FAMILY LINE

Více

Bosch Injection Systems Uvolněte svůj potenciál. www.bosch.cz

Bosch Injection Systems Uvolněte svůj potenciál. www.bosch.cz Bosch Injection Systems Uvolněte svůj potenciál www.bosch.cz Vstřikovací systémy: příležitosti pro všechny Technologie Inovace firmy Bosch se neomezují pouze na systémy vznětových motorů. Přímé vstřikování

Více

VÝBAVY A CENY CRUZE SW

VÝBAVY A CENY CRUZE SW VÝBAVY A CENY CRUZE SW CENÍK PLATNÝ OD 1.9.2012 CENA CENÍKOVÁ CENA AKČNÍ CENA EMISE CO2 380 000 Kč + 1.7D Eco 1.4 Turbo 1.7D Eco 2.0 VCDi AT 1.4 Turbo 2.0 VCDi 2.0 VCDi AT 302900 Kč 317900 Kč 415900 Kč

Více

ZNÁME VAŠE AUTO JAKO SVÉ BOTY. Servis přímo od výrobce a deset dalších důvodů, proč přijet právě k nám.

ZNÁME VAŠE AUTO JAKO SVÉ BOTY. Servis přímo od výrobce a deset dalších důvodů, proč přijet právě k nám. ZNÁME VAŠE AUTO JAKO SVÉ BOTY Servis přímo od výrobce a deset dalších důvodů, proč přijet právě k nám. Jako vzorový servis ŠKODA se staráme o služební vozy společnosti ŠKODA AUTO, privátní vozy zaměstnanců

Více

NOVÝ NISSAN MICRA. S městem na jedné vlně. od 164 900 Kč s financováním dodatečná sleva 30 000 Kč. od 97 450 Kč využijte nabídku Nissan Finance 50/50

NOVÝ NISSAN MICRA. S městem na jedné vlně. od 164 900 Kč s financováním dodatečná sleva 30 000 Kč. od 97 450 Kč využijte nabídku Nissan Finance 50/50 S městem na jedné vlně od 164 900 Kč s financováním dodatečná sleva 30 000 Kč od 97 450 Kč využijte nabídku Nissan Finance 50/50 VÍTĚZ 2013 MALÉ VOZY ŠESTÝ SMYSL PRO MĚSTO NOVÝ NISSAN MICRA Systém Inteligentního

Více

AKTUÁLNÍ AKCE. Úroveň výbavy Motor EURO 6 kw / k CEE Cena Sleva

AKTUÁLNÍ AKCE. Úroveň výbavy Motor EURO 6 kw / k CEE Cena Sleva CITROËN C-ELYSÉE AKTUÁLNÍ AKCE Sleva až 36 600 Kč Prodloužená značková záruka EssentialDrive na 5 let nebo 80 000 km* Exkluzivní financování s Citroën Financial Services s dodatečnou slevou 40 000 Kč na

Více

ENERGY 2,3 dci 165 k S&S. 2,3 dci 125 k

ENERGY 2,3 dci 165 k S&S. 2,3 dci 125 k nový furgon dvoukabina Od 412 900 Kč 10 3% FINANCOVÁNÍ 17 LET Č. V EVROPĚ 1) PŘEDNÍ POHON ZADNÍ POHON ROZMĚRY MAXIMÁLNÍ OBJEM NÁKLADOVÉHO PROSTORU (m 3 ) MAXIMÁLNÍ UŽITEČNÉ ZATÍŽENÍ (kg) 110 k BUSINESS

Více

1/11 Číslo protokolu: csob cr 1030

1/11 Číslo protokolu: csob cr 1030 1/11 DEKRA CZ a.s. Türkova 1001, 149 00 Praha 4 IČ: 49240188, Zapsaná u Městského soudu v Praze, Oddíl B, vložka 1967 ČSOB Leasing, a.s. Na Pankráci 310/60 140 00 Praha 4 INFORMACE O VOZIDLE Datum objednávky:

Více

SIMPLY CLEVER. ŠkodaFamily. akční. Fotografie jsou pouze ilustrativní.

SIMPLY CLEVER. ŠkodaFamily. akční. Fotografie jsou pouze ilustrativní. SIMPLY CLEVER ŠkodaFamily akční NABÍDKA Fotografie jsou pouze ilustrativní. Akční ceník Family (ceny jsou uvedeny včetně metalízy a paketu Plus) motorizace standardní ZVÝHODNĚNÍ FAMILY LINE* FAMILY LINE

Více

Přijeďte na zimní prohlídku a OD 15. 10. DO 15. 12. 2012

Přijeďte na zimní prohlídku a OD 15. 10. DO 15. 12. 2012 Přijeďte na zimní prohlídku a OD 15. 10. DO 15. 12. 2012 ZIMNÍ SERVISNÍ AKCE 2012 SOUTĚŽ 4. 5. Sada pneumatik značky Barum nebo Continental Vážený zákazníku, přijeďte v období od 15. 10. 2012 do 15. 12.

Více

VOZY K OKAmŽitÉmU ODBĚRU S AKČNÍ SLeVOU NA WWW.ReNAULt.CZ

VOZY K OKAmŽitÉmU ODBĚRU S AKČNÍ SLeVOU NA WWW.ReNAULt.CZ NOVÝ MegaNe grandtour od 274 900 Kč* ZVÝHODNĚNÍ AŽ 60 000 Kč* FINANCOVáNÍ ALL4LimiteD první rok havarijního pojištění zdarma další roky za zvýhodněnou sazbu 1,8 % s 10% spoluúčastí bez poplatků za zpracování

Více

ŠKODA AUTO Fleet v České republice Miroslav Bláha 23. dubna 2015

ŠKODA AUTO Fleet v České republice Miroslav Bláha 23. dubna 2015 ŠKODA AUTO Fleet v České republice Miroslav Bláha 23. dubna 2015 Aktivní zastoupení na více než 100 trzích po celém světě Automobily ŠKODA se vyrábějí v 7 zemích světa 5 286 prodejních a servisních partnerů

Více

Právo Octavia 2,0 TDI Test. ifaster.cz Octavia 1,2 TSI Test. Auto Test Citigo 1,0 MPI Srovnávací test

Právo Octavia 2,0 TDI Test. ifaster.cz Octavia 1,2 TSI Test. Auto Test Citigo 1,0 MPI Srovnávací test zdroj model ŠKODA Právo Octavia 2,0 TDI Test ifaster.cz Octavia 1,2 TSI Test zdroj model ŠKODA Auto Test Citigo 1,0 MPI Srovnávací test Auto Moto und Sport Octavia 1,4 TSI Srovnávací test Auto Zeitung

Více

Městský úřad Dvůr Králové nad Labem náměstí T. G. Masaryka 38, 544 17 Dvůr Králov é nad Labem

Městský úřad Dvůr Králové nad Labem náměstí T. G. Masaryka 38, 544 17 Dvůr Králov é nad Labem Městský úřad Dvůr Králové nad Labem náměstí T. G. Masaryka 38, 544 17 Dvůr Králov é nad Labem odbor dopravy a silničního hospodářství Č. j. : ODP/129 2 1-2 0 1 3 / 3 7 4-2 0 1 3 / r e a S p is. a s kart.

Více

Navíc oproti výbavě Trend:

Navíc oproti výbavě Trend: FORD KA I CENÍK Výbava Motor Palivo Výkon Převodovka Cena vč. DPH Trend 1.2 Duratec benzín 69 k (51 kw) 5st. manuální 184 990 Trend Plus 1.2 Duratec benzín 69 k (51 kw) 5st. manuální 199 990 Titanium 1.2

Více

DIESELOVÁ KOMPAKTNÍ TRAKTOROVÁ SEKAČKA

DIESELOVÁ KOMPAKTNÍ TRAKTOROVÁ SEKAČKA DIESELOVÁ KOMPAKTNÍ TRAKTOROVÁ SEKAČKA G Síla, G23/G26 Profesionální žací technika s integrovaným sběrným košem ovladatelnost a výdrž vysoce výkonné traktorové sekačky s integrovaným systémem vyprazdňování

Více

S námi bude zima veselejší! Zimní servis Volkswagen pro vozy starší 5 let. Autosalon Klokočka Centrum a.s. Nabídka platí do 31. 12.

S námi bude zima veselejší! Zimní servis Volkswagen pro vozy starší 5 let. Autosalon Klokočka Centrum a.s. Nabídka platí do 31. 12. S námi bude zima veselejší! Zimní servis Volkswagen pro vozy starší 5 let. Nabídka platí do 31. 12. 2014 Autosalon Klokočka Centrum a.s. Startovací baterie Startovací baterie je jediným zdrojem energie

Více

1/20 Číslo protokolu: slavia cr 6214 Datum prohlídky: 17.08.2012

1/20 Číslo protokolu: slavia cr 6214 Datum prohlídky: 17.08.2012 1/20 DEKRA Automobil a.s. Türkova 1001, 149 00 Praha 4 IČ: 49240188, Zapsaná u Městského soudu v Praze, Oddíl B, vložka 1967 Slavia pojišťovna a.s. Revoluční 1 110 00 Praha 1 ZÁKLADNÍ INFORMACE Datum objednávky:

Více