Provozní doba knihovna Dolní náměstí a Informační centrum pondělí pátek: 10:00 18:00 sobota: 9:00 12:00 (Informační centrum + půjčovna 2.

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Provozní doba knihovna Dolní náměstí a Informační centrum pondělí pátek: 10:00 18:00 sobota: 9:00 12:00 (Informační centrum + půjčovna 2."

Transkript

1 květen 05/2009 Masarykova veřejná knihovna Vsetín Dolní náměstí 1356, Vsetín tel.: , mobil: web: Informační centrum Dolní náměstí 1356, Vsetín tel.: web: Provozní doba knihovna Dolní náměstí a Informační centrum pondělí pátek: 10:00 18:00 sobota: 9:00 12:00 (Informační centrum + půjčovna 2. patro) městské pobočky Luh, Rokytnice, Trávníky pondělí,středa: 10:00 12:00 a 13:00 17:00 úterý, pátek: 10:00 12:00 a 13:00 16:00 čtvrtek, sobota: zavřeno

2 Úvod Dlouho očekávané jaro už je v plném proudu, krásné jako vždycky. Mladá zeleň, svěží barvy, čistý vzduch naše těla i duše pookřívají. Před sebou máte květnové číslo zpravodaje, ve kterém bychom vás opět rádi seznámili s tím, co se právě v knihovně děje. Kromě pravidelných rubrik Přečtěte si, co nás zaujalo a Představujeme, (kde v tomto čísle nahlédnete do zákulisí knihovny) bychom vás rádi upozornili na některé akce: Máme velkou radost, že naše pozvání k besedě přijaly nositelky Thálie herečky Městského divadla Zlín Petra Hřebíčková a Helena Čermáková (28.5. v hodin). Ukončení druhé světové války si připomeneme besedou Vsetín v době protektorátu s Mgr. Pomklou (7. května v hodin). S Mezinárodním rokem rodin jsou spojeny dvě akce: Beseda se Zuzanou Rovenskou Sny, mýty a realita v manželství a partnerství (14. května v hodin) a Rodinné tvořivě odpoledne v K Klubu (13. května od do hodin). Speciální nabídka je určena také dětem a seniorům (čtěte na stránkách č.6 a 7) Rádi bychom vás také upozornili na služby Informačního centra, které je otevřeno jak pro turisty, tak pro vsetínskou veřejnost od pondělí do pátku hodin a v sobotu 9-12 hod. V květnové sváteční dny, tj. 1. a 8. května je otevřeno od 9 12 hod. Najdete zde jak denní tisk, tak také mapy, průvodce a informace o cestování. Můžete zde pracovat na počítačích s přístupem k internetu, využít kopírovací službu nebo si koupit drobné zboží dárky, suvenýry, pohlednice a knížky z Valašska. V jarních měsících probíhá dotazníkové šetření spokojenosti se službami knihovny. Dotazník je umístěn na webových stránkách knihovny a v tištěné podobě ve všech půjčovnách. Souhrnné výsledky šetření budou zveřejněny na podzim 2009 a budeme usilovat o realizaci vašich podnětů v maximální míře. Květen je měsíc, kdy člověka láká především pobyt venku, v přírodě. Věříme však, že si vyberete také z naší nabídky jak literatury, tak nejrůznějších aktivit a do knihovny se vypravíte. Těšíme se na vás. Helena Gajdušková 2

3 Přečtěte si, co nás zaujalo 3 Miloš Urban: Lord Mord Dá se říct, že jde o lehce morbidní román, odehrávající se v Praze 19.století. Zchudlý hrabě Arco bojuje se svou nemocí, na kterou není lék, trápí ho souchotiny. Alkohol nepomáhá, ale prý existuje nějaký zázračný lék, jen se k němu dostat. Dalším problémem jsou ženy. Má potíže se svou společnicí a navíc se v Praze objevila údajně židovská princezna, velmi krásná dívka, kterou se rozhodl vyhledat a samozřejmě přivlastnit. V židovském ghettu začíná docházet k vraždám prostitutek a některá úmrtí se ho dotýkají přímo osobně. Rozhodne se pátrat po vrahovi na vlastní pěst. Jeho oblíbená čtvrť Staré Židovské město podléhá asanaci a nedaří se zachránit ani rodinný pražský palác. Do toho přijíždí přítel z dětství, bratranec Karel Emanuel hrabě Arco. A s jeho pomocí se hrabě dostává k malým bílým pilulkám. A alespoň zpočátku se zdá, že heroin vyřeší všechny problémy. Věra Klodová Roman Cílek: Oprátka za osm mrtvých Jsou knihy, které přečtete a příliš vás neosloví. A jsou i takové knihy, na které se nedá zapomenout a vy se k nim v myšlenkách neustále vracíte dlouho potom, co jste je dočetli. Jeden takový silný příběh bych vám ráda doporučila. Psal se 10. červenec roku Řada médií přinesla zprávu o tragédii, která se toho dne přesně ve 13 hodin a 50 minut odehrála v Praze. U zastávky tramvaje na třídě Obránců míru vjel nákladní automobil Praga RN na chodník přímo do skupiny čekajících lidí. Tři lidé zůstali na místě mrtví, ostatní zraněné odvážely sanitky do okolních nemocnic. Brzy se měla veřejnost dozvědět víc. Za volantem nákladního automobilu seděla mladá, 22 letá žena, Olga Hepnarová, která se rozhodla zcela chladnokrevně a promyšleně zabíjet. Nešlo o žádnou nehodu, ale dlouhodobý plán s cílem usmrtit co nejvíce lidí. Proč, ptali se tehdy mnozí, proč, ptáme se i dnes. Co všechno se muselo stát v životě mladého člověka, že dospěl k tak hrůznému činu. A byla tato žena duševně zdravá? Mnohé odpovědi naleznete při četbě knihy, řada otázek zůstane nezodpovězena. Alena Geržová Seznam dalších novinek ve fondu knihovny naleznete na:

4 Představujeme 4 Oddělení akvizice a katalogizace Toto oddělení patří do zákulisí knihovny. S jeho činností se uživatelé setkávají pouze zprostředkovaně v podobě již zpracovaných knih, časopisů, map a ostatních informačních pramenů v půjčovnách knihovny a záznamů na ně ve čtenářském katalogu. Oddělení zajišťuje akvizici, evidenci, katalogizaci a revizi knihovního fondu. Úkolem akvizice je nákup a získávání knihovních dokumentů do fondu knihovny. Realizuje se různými způsoby, ať je to přímý nákup v knihkupectví, objednávky prostřednictvím internetu, osobní nabídky dealerů zastupujících různá nakladatelství a firmy, převody a dary. Doplňování fondu probíhá v úzké součinnosti s půjčovnami, které zprostředkovávají požadavky čtenářů a dávají zpětnou vazbu o využitelnosti fondu. Masarykova veřejná knihovna je univerzální veřejnou knihovnou a tomu také odpovídá skladba jejího fondu. Požadavky na úzce specializované tituly jsou vyřizovány prostřednictvím meziknihovní výpůjční služby a objednávány z odborných knihoven. Nemalý vliv na akvizici má limitovaný finanční rozpočet. Mimo evidenci nově získaných dokumentů oddělení provádí revizi fondu a odpisy zastaralých a opotřebovaných knihovních jednotek. MVK Vsetín má ve svém knihovním fondu kromě knih také časopisy, zvukové dokumenty v různých formátech (hudební CD, mluvené slovo, kazety, videokazety, CD-ROMy, DVD-ROMy), hudebniny, mapy a soubor divadelních her, vhodný pro amatérské soubory. Oddělení katalogizace vytváří na všechny tyto typy knihovních dokumentů tzv. katalogizační záznamy, které jsou základem elektronického čtenářského katalogu a slouží k orientaci ve fondu jak pro uživatele, tak pro knihovníky. Záznamy se zpracovávají i pro ostatní knihovny vsetínského okresu a jsou součástí Souborného katalogu knihoven okresu Vsetín, který je přístupný na webových stránkách knihovny. Záznamy se od roku 1993 zpracovávají v elektronické podobě, nyní v knihovnickém programu KP-Win SQL podle mezinárodních odborných standardů AACR2, ISBD, formát MARC21. Linka zpracování pokračuje technickými operacemi jako je razítkování, značení a balení. Prioritou oddělení akvizice a katalogizace je co nejkratší doba, za kterou se nový knihovní dokument dostane od získání do fondu knihovny na půjčovny k uživatelům.

5 5 Osobnost měsíce Božena Dadáková výtvarnice * Šlapanice u Brna Kroměříž Narodila se 29. května 1941 ve Šlapanicích u Brna. Po smrti otce se přestěhovala s matkou do Přílep u Holešova, kde žily v rodině matčině. Dědeček Žákovský byl tehdy starostou obce a byl pro ni velkou a laskavou autoritou i útočištěm. Nový domov na úpatí hostýnských hor s nádhernými zahradami a loukami si zamilovala. V roce 1955 byla přijata na uměleckoprůmyslovou školu v Uherském Hradišti, na obor monumentální malby a dekorace, kterou s úspěchem absolvovala v roce Jejími profesory byli Karel Hofman, Vladimír Hroch, Josef Beran, Jan Blažek a další. Tam se též seznámila se svým starším spolužákem Břetislavem Dadákem, za kterého se v roce 1962 provdala. Na umístěnku odešla pracovat nejprve jako propagační pracovník do MEZu Mohelnice. Po narození syna se přestěhovala s rodinou do Vsetína, kde žila po třicet let. Zde opět pracovala v MEZu, později získala místo v Okresním kulturním středisku, kde vedla obory fotografů, filmařů a výtvarníků. Poslední léta pracovala v družstvu IRISA jako návrhářka vánočních ozdob a hraček. Kromě velkého nasazení v práci stihla udělat rozměrnou kolekci své vlastní tvorby. Protože milovala přírodu, lidi, vyjadřovala své pocity kromě pérovek nejraději batikovanými obrázky s náměty lidových písní. Kromě výzdob školek, jeslí a knihoven vytvořila též podklady k animovanému filmu Balada o uherském králi. Vystavovala jednak se svým manželem, ale i samostatně doma i v zahraničí. Její poselství si dnes můžeme připomenout i ve dvou sbírkách pohlednic vydaných Masarykovou veřejnou knihovnou ve Vsetíně a Městem Vsetín. Zemřela 31. srpna 1993 v Kroměříži. Více informací o B. Dadákové získáte v oddělení regionální literatury, 3. patro MVK.

6 Akce pro seniory Akce pro veřejnost 6 UDĚLEJTE NĚCO PRO SVÉ ZDRAVÍ A VYDEJTE SE VEN! SERIÁL TURISTICKÝCH VYCHÁZEK SENIORŮ, JEJICH PŘÁTEL A PŘÍZNIVCŮ KNIHOVNY úterý 12. května, 15:00 hodin, sraz u informačního centra s Alenou Zubkovou, která vás dovede na Ohýřov (Valašský Blaník), odkud jsou nezapomenutelné výhledy na město a okolí úterý 26. května, 14:45 hodin, sraz u informačního centra s Mgr. Milanem Drlíkem, trasa po hřebenu Žambošky: Janišov Nivy Žamboška - Vsetín (3 km) Odjezd autobusem MHD č. 4 z Dolního náměstí do Janišova (14:55 hod., lze přistoupit i v Rokytnici). Všichni jste srdečně zváni CYKLO VYJÍŽĎKY S ING. DUŠANEM ANDĚLEM Květen a červen 2009 úterý, 5.5.,19.5.,2.6.,16.6.,30.6., hodin, sraz u informačního centra Cílová místa: NAUČNÁ STEZKA OKOLÍM VSETÍNA NAUČNÁ STEZKA TESÁK VARTOVŇA VÝSTAVBA ROZHLEDNY HOVĚZÍ POMNÍK VE STŘÍBRNÍKU HUSLENKY PŘÍRODNÍ REZERVACE GALOVSKÉ LÚKY Určeno pro rekreační cyklisty ve věku od let úterý 19. května, 9:00 hodin, společenský sál knihovny (NE)BEZPEČNÝ VĚK rady, jak se vyhnout nepříjemným setkáním s kapsáři, zloději, podvodníky a násilníky. Když víte, co vás může ohrozit, máte větší šanci se bránit! Přednášející: kriminalista z Územního odboru služby kriminální policie a vyšetřování ve Vsetíně a tisková mluvčí vsetínské policie

7 , hodin, počítačová učebna SENIOŘI KOMUNIKUJÍ III Počítačový kurz pro seniory, který pořádá Masarykova veřejná knihovna Vsetín ve spolupráci s Nadačním fondem manželů Lívie a Václava Klausových Akce pro děti a mládež středa 13. května, 13:00-16:00 hodin, K klub RODINNÉ TVOŘIVÉ ODPOLEDNE Chcete si vyrobit dekoraci do dětského pokoje, obýváku nebo něco jen tak pro radost? Vezměte si sebou nějakou krabičku (nejlépe dřevěnou), skleničku (od kávy), láhev (od vína), dřevěné prkýnko a přijďte k nám tvořit KNÍŽÁTKA KNIHOVNICKÝ KROUŽEK, Dětská knihovna v Luhu každé pondělí od hod. Sledujte pravidelnou nabídku školám na Besedy v měsíci květnu čtvrtek 7. května, 18:00 hodin, společenský sál knihovny VSETÍN V DOBĚ PROTEKTORÁTU ( ) večerem provází Mgr. Zdeněk Pomkla čtvrtek 14. května, 18:00 hodin, společenský sál knihovny SNY, MÝTY A REALITA V MANŽELSTVÍ A PARTNERSTVÍ večerem provází Bc. Zuzana Rovenská akce se uskuteční v rámci Mezinárodního dne rodin partner: Rodinné a mateřské centrum Vsetín, o.s.

8 čtvrtek 28. května, 18:00 hodin, společenský sál knihovny PODVEČER S THÁLIEMI setkání s Petrou Hřebíčkovou a Helenou ČERMÁKOVOU, členkami Městského divadla Zlín, nositelkami Ceny Thálie večerem provází Miroslav Urubek 8 DOTAZNÍKOVÉ ŠETŘENÍ SPOKOJENOSTI UŽIVATELŮ SLUŽEB MASARYKOVY VEŘEJNÉ KNIHOVNY VSETÍN duben červen 2009 Masarykova veřejná knihovna Vsetín chce své služby ještě více přizpůsobit a přiblížit Vašim požadavkům a potřebám. Jsme si vědomi toho, že v naší práci mohou působit různé stereotypy a setrvačnost. Abychom mohli Vaše přání a požadavky přesněji a objektivněji zmapovat, obracíme se přímo na Vás s žádostí o spolupráci a prosíme o vyplnění tohoto dotazníku. Dotazník je anonymní. Můžete ho vyplnit buď v elektronické podobě na webové stránce knihovny nebo v tištěné verzi, která je umístěna u výpůjční služby. Nemusíte uvádět své jméno ani odevzdávat vyplněný dotazník osobně knihovnici. Vhoďte jej, prosím, do schránek, které jsou umístěny ve všech půjčovnách (Dolní náměstí - Informační centrum, Centrální půjčovna, Komunitní klub a v dětských knihovnách v Luhu, Rokytnici a na Trávníkách). Tímto datem sběr dotazníků končí a bude zahájeno vyhodnocování získaných informací a postřehů. Děkujeme za Vaše odpovědi, za trpělivost a čas, které tomuto dotazníku věnujete, a za Váš zájem o knihovnu. Budeme usilovat o realizaci Vašich podnětů co nejdříve a v maximální míře. Tištěná verze dotazníku je přílohou tohoto čísla zpravodaje, najdete ji také ve všech půjčovnách. Masarykova veřejná knihovna Vsetín květen 2009

Provozní doba knihovna Dolní náměstí a Informační centrum pondělí pátek: 10:00 18:00 sobota: 9:00 12:00 (Informační centrum + půjčovna 2.

Provozní doba knihovna Dolní náměstí a Informační centrum pondělí pátek: 10:00 18:00 sobota: 9:00 12:00 (Informační centrum + půjčovna 2. červen 06/2009 Masarykova veřejná knihovna Vsetín Dolní náměstí 1356, 755 01 Vsetín tel.: 571 412 143, mobil: 720 449 454 web: http://www.mvk.cz, e-mail: mvk@vs.inext.cz Informační centrum Dolní náměstí

Více

Provozní doba knihovna Dolní náměstí a Informační centrum pondělí pátek: 10:00 18:00 sobota: 9:00 12:00 (Informační centrum + půjčovna 2.

Provozní doba knihovna Dolní náměstí a Informační centrum pondělí pátek: 10:00 18:00 sobota: 9:00 12:00 (Informační centrum + půjčovna 2. únor 2/2009 Masarykova veřejná knihovna Vsetín Dolní náměstí 1356, 755 01 Vsetín tel.: 571 412 143, mobil: 720 449 454 web: http://www.mvk.cz, e-mail: mvk@vs.inext.cz Informační centrum Dolní náměstí 1356,

Více

Komunitní knihovna Vsetín v nové realitě

Komunitní knihovna Vsetín v nové realitě Komunitní knihovna Vsetín v nové realitě Vědecká knihovna v Olomouci červen 2007 Město Vsetín 30.000 obyvatel krásná příroda bohatý folklór blízko hranic se Slovenskem aktivní předkladatel mnoha projektů

Více

ORGANIZAČNÍ ŘÁD KNIHOVNY UNIVERZITY TOMÁŠE BATI VE ZLÍNĚ. Článek 1 Úvodní ustanovení. Článek 2 Základní ustanovení

ORGANIZAČNÍ ŘÁD KNIHOVNY UNIVERZITY TOMÁŠE BATI VE ZLÍNĚ. Článek 1 Úvodní ustanovení. Článek 2 Základní ustanovení ORGANIZAČNÍ ŘÁD KNIHOVNY UNIVERZITY TOMÁŠE BATI VE ZLÍNĚ Rozdělovník: rektor, kvestor, děkani fakult, tajemníci fakult, ředitel KMZ, vedoucí všech rektorátních pracovišť Zpracoval: PhDr. Ondřej Fabián

Více

KNIHOVNICKÉ A INFORMAČNÍ SLUŽBY

KNIHOVNICKÉ A INFORMAČNÍ SLUŽBY KNIHOVNICKÉ A INFORMAČNÍ SLUŽBY KRAJSKÁ KNIHOVNA FRANTIŠKA BARTOŠE VE ZLÍNĚ příspěvková organizace Vavrečkova 7040, 760 01 Zlín +420 573 032 400 kfbz.cz facebook.com/zlinknihovna katalog.kfbz.cz kramerius.kfbz.cz

Více

NOVÉ SLUŽBY PŘEHLED AKCÍ

NOVÉ SLUŽBY PŘEHLED AKCÍ NOVÉ SLUŽBY Absenční půjčování tabletů pro e-výpůjčky Od 16. 3. 2015 Uživatelé Městské knihovny v Přerově s platnou registrací budou moci od poloviny března v půjčovně pro dospělé nově využívat službu

Více

5 P v KK ( 5 P v komunitní knihovně ve Vsetíně)

5 P v KK ( 5 P v komunitní knihovně ve Vsetíně) 5 P v KK ( 5 P v komunitní knihovně ve Vsetíně) Vranov na Topľou, listopad 2008 Helena Gajdušková Město Vsetín 30.000 obyvatel krásná příroda bohatý folklór blízko hranic se Slovenskem aktivní předkladatel

Více

NOVÉ SLUŽBY Bezdrátové připojení k síti Wi-Fi Možnost připojení k bezdrátové síti Wi-Fi na vlastním zařízení (tabletu, notebooku, chytrém telefonu) po dobu dvou hodin pro všechny registrované čtenáře a

Více

Výsledky průzkumu mezi čtenáři Knihovny města Ostravy. říjen listopad 2017

Výsledky průzkumu mezi čtenáři Knihovny města Ostravy. říjen listopad 2017 Výsledky průzkumu mezi čtenáři Knihovny města Ostravy říjen listopad 2017 Průzkum mezi čtenáři Knihovny města Ostravy 2017 průzkum probíhal formou dotazníkového šetření ve dnech od 2. 10. do 30. 11. 2017

Více

listopad 11/2010 Masarykova veřejná knihovna Vsetín Informační centrum Provozní doba knihovna Dolní náměstí a Informační centrum

listopad 11/2010 Masarykova veřejná knihovna Vsetín Informační centrum Provozní doba knihovna Dolní náměstí a Informační centrum listopad 11/2010 Masarykova veřejná knihovna Vsetín Dolní náměstí 1356, 755 01 Vsetín tel.: 571 412 143, mobil: 720 449 454 web: http://www.mvk.cz, e-mail: mvk@mvk.cz Informační centrum Dolní náměstí 1356,

Více

Základní školy Literární besedy Věková kategorie Svět obrů a čarodějů Roalda Dahla (literární beseda s prvky informační výchovy)

Základní školy Literární besedy Věková kategorie Svět obrů a čarodějů Roalda Dahla (literární beseda s prvky informační výchovy) Tisková zpráva č. 12/2011 Nabídka vzdělávacích akcí pro školy Oddělení pro děti a mládež a hudební oddělení v Ústřední knihovně a obvodní knihovny Krajské knihovny Františka Bartoše připravily na školní

Více

Role regionálních funkcí v oblasti vzdělávání knihovníků se zaměřením na zkušenosti ve Zlínském kraji

Role regionálních funkcí v oblasti vzdělávání knihovníků se zaměřením na zkušenosti ve Zlínském kraji Role regionálních funkcí v oblasti vzdělávání knihovníků se zaměřením na zkušenosti ve Zlínském kraji 25. října 2017, Regionální funkce knihoven, Pardubice Obsah Regionální funkce knihoven ve Zlínském

Více

KRAJSKÁ KNIHOVNA FRANTIŠKA BARTOŠE VE ZLÍNĚ

KRAJSKÁ KNIHOVNA FRANTIŠKA BARTOŠE VE ZLÍNĚ KNIHOVNICKÉ A INFORMAČNÍ SLUŽBY KRAJSKÁ KNIHOVNA FRANTIŠKA BARTOŠE VE ZLÍNĚ Krajská knihovna Františka Bartoše ve Zlíně, příspěvková organizace Vavrečkova 7040, 760 01 Zlín +420 573 032 400 info@kfbz.cz

Více

KRAJSKÁ KNIHOVNA FRANTIŠKA BARTOŠE VE ZLÍNĚ

KRAJSKÁ KNIHOVNA FRANTIŠKA BARTOŠE VE ZLÍNĚ KNIHOVNICKÉ A INFORMAČNÍ SLUŽBY KRAJSKÁ KNIHOVNA FRANTIŠKA BARTOŠE VE ZLÍNĚ Krajská knihovna Františka Bartoše ve Zlíně, příspěvková organizace Vavrečkova 7040, 760 01 Zlín +420 573 032 400 info@kfbz.cz

Více

Kalendář kulturních akcí ve Slavičíně DUBEN 2017

Kalendář kulturních akcí ve Slavičíně DUBEN 2017 Kalendář kulturních akcí ve Slavičíně DUBEN 2017 Městské infocentrum Slavičín Mladotické nábřeží 849 763 21 Slavičín tel.: 577 342 251 e-mail: kultura@mesto-slavicin.cz www.mesto-slavicin.cz Městské infocentrum

Více

DOMOVNÍČEK. Číslo 1/2013. DS Věstonická Domovníček č. 1/2013 Stránka 1

DOMOVNÍČEK. Číslo 1/2013. DS Věstonická Domovníček č. 1/2013 Stránka 1 DOMOVNÍČEK Číslo 1/2013 DS Věstonická Domovníček č. 1/2013 Stránka 1 Slovo ředitele Domova pro seniory Věstonická Ing. Rudolfa Nytla Vážení čtenáři, dnes se Vám dostává do rukou první vydání našeho zpravodaje,

Více

PŘEHLED AKCÍ pro dospělé

PŘEHLED AKCÍ pro dospělé PŘEHLED AKCÍ pro dospělé Internetová soutěž Nejkrásnější milostné dopisy 1. 3. - 31. 3. 2017 Velká březnová internetová soutěž zaměřená na soukromou korespondenci slavných osobností. Fotosoutěž Nejlepší

Více

PŘEHLED AKCÍ pro dospělé

PŘEHLED AKCÍ pro dospělé PŘEHLED AKCÍ pro dospělé Internetová soutěž Králové českých detektivek 1. 3. - 31. 3. 2018 Velká březnová internetová soutěž o tři audioknihy zaměřená na české detektivní příběhy a jejich autory i hlavní

Více

7.12. 2015 - pondělí Zdravotní cvičení pro seniory 7:45 8:45 Počítačové kurzy 9:00 12:00 Kondiční cvičení ženy 9:00 10:00

7.12. 2015 - pondělí Zdravotní cvičení pro seniory 7:45 8:45 Počítačové kurzy 9:00 12:00 Kondiční cvičení ženy 9:00 10:00 SPOLEČENSKÉ, AKTIVIZAČNÍ CENTRUM PRO SENIORY Středisko sociálních služeb Městské části Praha 9 Harrachovská 422/2, Praha 9 Prosek, www.ssspraha9.cz tel.: 724-905 785, 286582298, e-mail: dunderova@ssspraha9.cz

Více

TyfloCentrum Brno, o. p. s.

TyfloCentrum Brno, o. p. s. TyfloCentrum Brno, o. p. s. poskytovatel služeb pro zrakově postižené v Jihomoravském kraji Chaloupkova 3, 612 00 Brno, www.centrumpronevidome.cz, tel. 515 919 770, vedeni@tyflocentrumbrno.cz 6. týden

Více

INFORMAČNÍ BULLETIN SPOLKU NESLYŠÍCÍCH BŘECLAV LEDEN 2017

INFORMAČNÍ BULLETIN SPOLKU NESLYŠÍCÍCH BŘECLAV LEDEN 2017 Spolek neslyšících Břeclav, z.s., Kapusty 282/12, 690 06 Břeclav sociální služby - 17. listopadu 1a, 690 02 Břeclav člen Českomoravské jednoty neslyšících www.cmjn.cz, www.snbreclav.cz tel/fax: 519 332

Více

Program Klubíčka Kroměříž,z.s.

Program Klubíčka Kroměříž,z.s. Program Klubíčka Kroměříž,z.s. listopad 2018 Aktivity projektu Mateřství není handicap 2018 jsou podpořeny z dotačního programu Rodina MPSV. Veškeré osobní údaje, které požadujeme o všech, kdo se účastní

Více

Městská knihovna Loštice rozbor činnosti za rok 2015

Městská knihovna Loštice rozbor činnosti za rok 2015 Městská knihovna Loštice rozbor činnosti za rok 2015 Městská knihovna Loštice zajišťuje pro obyvatele města pravidelné služby v oblasti půjčování knih a časopisů, informační služby ze všech oblastí dostupných

Více

PŘEHLED AKCÍ pro dospělé

PŘEHLED AKCÍ pro dospělé PŘEHLED AKCÍ pro dospělé Změna v půjčování hudebních a audio CD Od 1. 3. 2019 Uživatelé s platnou registrací si mohou od března půjčovat libovolný počet CD, přičemž celková částka vypůjčených dokumentů

Více

PŘEHLED AKCÍ Ve stopách Oldřicha z Chlumu 1. 10. 31. 10. 2017 Říjnová internetová audiosoutěž pro všechny znalce a milovníky historických detektivních příběhů spisovatele Vlastimila Vondrušky. Soutěžní

Více

Výsledky dotazníkového průzkumu neprofesionálních knihoven okresu Uh. Hradiště. Seminář neprofesionálních knihoven a 17.8.

Výsledky dotazníkového průzkumu neprofesionálních knihoven okresu Uh. Hradiště. Seminář neprofesionálních knihoven a 17.8. Výsledky dotazníkového průzkumu neprofesionálních knihoven okresu Uh. Hradiště Seminář neprofesionálních knihoven 16. 8. a 17.8. 2016 Spokojenost se službami knihovny Zjišťování spokojenosti uživatelů

Více

únor 2/2011 Masarykova veřejná knihovna Vsetín Informační centrum Provozní doba knihovna Dolní náměstí a Informační centrum

únor 2/2011 Masarykova veřejná knihovna Vsetín Informační centrum Provozní doba knihovna Dolní náměstí a Informační centrum únor 2/2011 Masarykova veřejná knihovna Vsetín Dolní náměstí 1356, 755 01 Vsetín tel.: 571 412 143, mobil: 720 449 454 web: http://www.mvk.cz, e-mail: mvk@mvk.cz Informační centrum Dolní náměstí 1356,

Více

11.12.2010 49/2010 SBOR CÍRKVE ADVENTISTŮ SEDMÉHO DNE PRAHA VINOHRADY

11.12.2010 49/2010 SBOR CÍRKVE ADVENTISTŮ SEDMÉHO DNE PRAHA VINOHRADY 11.12.2010 49/2010 SBOR CÍRKVE ADVENTISTŮ SEDMÉHO DNE PRAHA VINOHRADY Londýnská 30, 120 00 Praha 2 PROGRAM SOBOTNÍ BOHOSLUŽBY 9.30 10.30 Sobotní škola 10.30 10.45 Přestávka 11.prosince 2010 Společná píseň

Více

Čtenářská amnestie Od 1. 10. do 7. 10. v provozní době Na všech pracovištích Městské knihovny v Přerově budou na žádost prominuty sankční poplatky za upomínky všem čtenářům, kteří v pořádku vrátí všechny

Více

Říjen bude nejen ve znamení Týdne knihoven

Říjen bude nejen ve znamení Týdne knihoven Říjen bude nejen ve znamení Týdne knihoven Začátek října přináší tradiční Týden knihoven. V naší knihovně proběhne od 3. do 8. října. Připravujeme pro vás Den otevřených dveří (5.10.), registrace zdarma

Více

V případě dotazů či problémů se neváhejte obrátit na Knihovnický institut:

V případě dotazů či problémů se neváhejte obrátit na Knihovnický institut: Úvodní vítací text V České republice funguje velké množství veřejných knihoven. Říká se, že máme nejhustší síť knihoven na světě. Knihovnu najdete snad v každé vesnici, městě či čtvrti. Veřejné knihovny

Více

Hodnocení výsledků dotazníkového šetření na zjištění stavu a potřeb knihoven v roce 2011

Hodnocení výsledků dotazníkového šetření na zjištění stavu a potřeb knihoven v roce 2011 Hodnocení výsledků dotazníkového šetření na zjištění stavu a potřeb knihoven v roce 2 Šetření proběhlo v říjnu a listopadu 2. Obesláno dotazníkem bylo cca škol, odpovědělo 7 škol.. Pro jaký stupeň knihovna

Více

Literární místopis Zlínského kraje

Literární místopis Zlínského kraje Literární místopis Zlínského kraje Ing. Jan Kaňka, Mgr. Pavla Gajdošíková Krajská knihovna Františka Bartoše Kolokvium slovenských, českých a moravských bibliografů 4. 6. října 2009 Projekt: cíle a etapy

Více

BENCHMARKING A ZJIŠŤOVÁNÍ SPOKOJENOSTI UŽIVATELŮ KNIHOVEN

BENCHMARKING A ZJIŠŤOVÁNÍ SPOKOJENOSTI UŽIVATELŮ KNIHOVEN BENCHMARKING A ZJIŠŤOVÁNÍ SPOKOJENOSTI UŽIVATELŮ KNIHOVEN Vít Richter, Národní knihovna ČR V roce 2009 spolupracovalo s projektem Benchmarking knihoven 1 106 obecních, městských i krajských knihoven. Hlavním

Více

PLÁNOVANÉ AKTIVITY PROSINEC nám. Přerovského povstání Přerov

PLÁNOVANÉ AKTIVITY PROSINEC nám. Přerovského povstání Přerov PLÁNOVANÉ AKTIVITY PROSINEC 2016 nám. Přerovského povstání 1 750 02 Přerov tel. 581 204 437 kancelář sociálních pracovnic 777 92 92 15 soc. pracovnice Ing. Klára Henčlová 777 92 92 16 soc. pracovnice Bc.

Více

Školní informační centrum (ŠIC)

Školní informační centrum (ŠIC) Školní informační centrum (ŠIC) Před rokem to všechno začalo Bc. Romana Cichá ŠKOLA 21. STOLETÍ - ŠKOLA INFORMACÍ INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ TENTO PROJEKT JE SPOLUFINANCOVÁN EVROPSKÝM SOCIÁLNÍM FONDEM

Více

Knihovna a knihovnice Zlínského kraje Představení nominovaných knihoven a knihovníků okresu Zlín

Knihovna a knihovnice Zlínského kraje Představení nominovaných knihoven a knihovníků okresu Zlín Knihovna a knihovnice Zlínského kraje 2017 Představení nominovaných knihoven a knihovníků okresu Zlín O soutěži Zlínský kraj a Krajská knihovna Františka Bartoše ve Zlíně oceňují práci veřejných knihoven

Více

Vánoční provozní doba uvnitř zpravodaje

Vánoční provozní doba uvnitř zpravodaje prosinec 12/2009 Masarykova veřejná knihovna Vsetín Dolní náměstí 1356, 755 01 Vsetín tel.: 571 412 143, mobil: 720 449 454 web: http://www.mvk.cz, e-mail: mvk@mvk.cz Informační centrum Dolní náměstí 1356,

Více

AKTUÁLNĚ BŘEZEN MĚSÍC ČTENÁŘŮ NOC S ANDERSENEM.

AKTUÁLNĚ BŘEZEN MĚSÍC ČTENÁŘŮ NOC S ANDERSENEM. AKTUÁLNĚ BŘEZEN MĚSÍC ČTENÁŘŮ Březen je tradičně měsícem čtenářů. V naší knihovně pokračujeme projektem S knížkou do života, jehož cílem je přesvědčit rodiče, že jednou z nejdůležitějších věcí, jež mohou

Více

Zpravodaj obce Řepice

Zpravodaj obce Řepice Zpravodaj obce Řepice Ročník XVII číslo 1 leden 2019 Vpravo je část obálky z dopisu s vánočním a novoročním přáním od naší milé pošťačky Veroniky. Tak hodně štěstí a zdraví v tomto roce, Řepičáci. Veras

Více

ROZSVÍCENÍ VÁNOČNÍHO STROMU ve čtvrtek 3. prosince 2015 v 16:30 hodin na návsi.

ROZSVÍCENÍ VÁNOČNÍHO STROMU ve čtvrtek 3. prosince 2015 v 16:30 hodin na návsi. Obecní vysílání 3C ZŠ a MŠ Žatčany srdečně všechny zve na ROZSVÍCENÍ VÁNOČNÍHO STROMU ve čtvrtek 3. prosince 2015 v 16:30 hodin na návsi. Přijďte si s námi zazpívat a otevřít adventní čas. Můžete si také

Více

Komunitní knihovna Vsetín v nové realitě

Komunitní knihovna Vsetín v nové realitě Komunitní knihovna Vsetín v nové realitě Poprad, červen 2008 Kateřina Janošková Město Vsetín 30.000 obyvatel krásná příroda bohatý folklór blízko hranic se Slovenskem aktivní předkladatel mnoha projektů

Více

Přehled akcí za rok 2010, pořádaných pro uživatele DS Lukov

Přehled akcí za rok 2010, pořádaných pro uživatele DS Lukov Přehled akcí za rok 2010, pořádaných pro uživatele DS Lukov Každý týden pravidelně probíhá: -PO-PÁ - každé ráno od 8 hod rozcvička, po rozcvičce zpěv na oddělení -PO-ČT - pracovnice soc. péče - práce s

Více

Srdečně zveme na tyto tvořivé akce: Rezervujte si prosím místo min. 3 dny předem.

Srdečně zveme na tyto tvořivé akce: Rezervujte si prosím místo min. 3 dny předem. Rezervujte si prosím místo min. 3 dny předem. VINUTÉ PERLY, čtvrtek 5. 11. 2015 pro dospělé i šikovné starší děti Výroba krásných skleněných vinutých perel na plynovém kahanu. Individuální přístup, max.

Více

DOTAZNÍKOVÉ ŠETŘENÍ OBYVATELÉ PODĚBRAD VE VĚKU 60 LET A VÍCE

DOTAZNÍKOVÉ ŠETŘENÍ OBYVATELÉ PODĚBRAD VE VĚKU 60 LET A VÍCE DOTAZNÍKOVÉ ŠETŘENÍ OBYVATELÉ PODĚBRAD VE VĚKU 60 LET A VÍCE Dobrý den, obracíme se na Vás s krátkým dotazníkem, jehož cílem je zjistit, jak jste spokojeni se životem v našem městě. Dotazník je vypracován

Více

PLÁN ŠKOLNÍHO KLUBU PRO ŠKOLNÍ ROK 2016 /2017

PLÁN ŠKOLNÍHO KLUBU PRO ŠKOLNÍ ROK 2016 /2017 PLÁN ŠKOLNÍHO KLUBU PRO ŠKOLNÍ ROK 2016 /2017 Ve školním roce bude školní klub plnit úkoly vyplývající z ŠVP. V průběhu celého školního roku budeme dbát na bezpečnosti děti při všech činnostech. Budeme

Více

DOTAZNÍK SPOKOJENOSTI PRO RODINNÉ PŘÍSLUŠNÍKY UŽIVATELŮ DSH, STŘEDISKA LUNA

DOTAZNÍK SPOKOJENOSTI PRO RODINNÉ PŘÍSLUŠNÍKY UŽIVATELŮ DSH, STŘEDISKA LUNA DOTAZNÍK SPOKOJENOSTI PRO RODINNÉ PŘÍSLUŠNÍKY UŽIVATELŮ DSH, STŘEDISKA LUNA Vážení rodinní příslušníci, dovolujeme si vás oslovit a požádat o vyplnění tohoto dotazníku, který je zcela anonymní. Vaše odpovědi

Více

Pravidelné akce Klubu seniorů Krupka na rok 2015

Pravidelné akce Klubu seniorů Krupka na rok 2015 Pravidelné akce Klubu seniorů Krupka na rok 2015 Každé pondělí až čtvrtek je otevřen klub v DPS Dlouhá 636, Krupka vždy od 13,00 do 17,00 hodin. Možnost využití dvou počítačů včetně připojení na internet,

Více

Půjčování e-knih v JVK ČB - zkušenosti. Zuzana Hájková Jihočeská vědecká knihovna v Českých Budějovicích

Půjčování e-knih v JVK ČB - zkušenosti. Zuzana Hájková Jihočeská vědecká knihovna v Českých Budějovicích Půjčování e-knih v JVK ČB - zkušenosti Zuzana Hájková Jihočeská vědecká knihovna v Českých Budějovicích E-knihy v JVK Čtečky s volně dostupnými e-knihami (volné z hlediska autorského zákony, licence s

Více

Světlo z Betléma v 14 h U kapličky v Sibřině

Světlo z Betléma v 14 h U kapličky v Sibřině Světlo z Betléma 24. 12. 2016 v 14 h U kapličky v Sibřině Již tradičně pro vás přivezeme do Sibřiny ke kapličce na Štědrý den světlo, jež bylo zažehnuto v místech narození Ježíška. Přijďte se společně

Více

SPOLEČENSKÉ, AKTIVIZAČNÍ CENTRUM PRO SENIORY

SPOLEČENSKÉ, AKTIVIZAČNÍ CENTRUM PRO SENIORY SPOLEČENSKÉ, AKTIVIZAČNÍ CENTRUM PRO SENIORY Středisko sociálních služeb Městské části Praha 9 Harrachovská 422/2, Praha 9 Prosek, www.ssspraha9.cz tel.: 724-905 785, 286582298, e-mail: dunderova@ssspraha9.cz

Více

Průběh školního roku 2018/2019. Termíny pedagogických rad: pondělí úterý čtvrtek čtvrtek čtvrtek

Průběh školního roku 2018/2019. Termíny pedagogických rad: pondělí úterý čtvrtek čtvrtek čtvrtek 1 Základní škola a mateřská škola Prasek, okres Hradec Králové Prasek 157, 504 01 Nový Bydžov, IČ: 70 98 65 09, tel.pevná linka: 495 480 655, mobil 776 532 499, kaprev@seznam.cz, www.skolaprasek.cz Průběh

Více

PARKINSON KLUB BRNO. PLÁN ČINNOSTI pololetí PRAVIDELNÉ AKCE

PARKINSON KLUB BRNO. PLÁN ČINNOSTI pololetí PRAVIDELNÉ AKCE PARKINSON KLUB BRNO PLÁN ČINNOSTI 2016-1. pololetí PRAVIDELNÉ AKCE 1. Rehabilitační cvičení parkinsoniků Tělocvična Každý čtvrtek 15.30-16.30 hod. (v termínech 14. 1. - 16. 6. 2016) Tělocvična Sokolu Brno

Více

Příloha č. 1 k ŠVP ŠD plán činností. 1. Místo, kde žijeme. Rozvíjené kompetence: Tematický okruh: Činnosti. Rozvíjené kompetence

Příloha č. 1 k ŠVP ŠD plán činností. 1. Místo, kde žijeme. Rozvíjené kompetence: Tematický okruh: Činnosti. Rozvíjené kompetence Příloha č. 1 k ŠVP ŠD plán činností Rozvíjené kompetence: 1. Kompetence k učení 2. Kompetence k řešení problémů 3. Komunikativní kompetence 4. Sociální a interpersonální kompetence 5. Občanské kompetence

Více

a lákáme nejen je. Havířov, květen 2015 Helena Gajdušková

a lákáme nejen je. Havířov, květen 2015 Helena Gajdušková a lákáme nejen je. Havířov, květen 2015 Helena Gajdušková Knihovna v číslech Údaje k 31.12.2014 příspěvková organizace města počet čtenářů: 6 856 počet návštěvníků: 237 570 počet výpůjček: 399 825 počet

Více

KOMPLEXNÍ ROZBOR ČINNOSTI MĚSTSKÉ KNIHOVNY VYŠŠÍ BROD

KOMPLEXNÍ ROZBOR ČINNOSTI MĚSTSKÉ KNIHOVNY VYŠŠÍ BROD KOMPLEXNÍ ROZBOR ČINNOSTI MĚSTSKÉ KNIHOVNY VYŠŠÍ BROD ROK 2007 V tomto roce pracovala knihovnice p. Ouředníková na zkrácený úvazek, poté, co ji v tomto ohledu zaměstnavatel vyhověl. I přes zkrácený úvazek,

Více

Regionální funkce služba knihovnám a obcím. Seminář pro starosty a knihovníky Zlínského kraje Slušovice,

Regionální funkce služba knihovnám a obcím. Seminář pro starosty a knihovníky Zlínského kraje Slušovice, Regionální funkce služba knihovnám a obcím Seminář pro starosty a knihovníky Zlínského kraje Slušovice, 6. 4. 2016 Co se dozvíte? Jak fungovaly regionální funkce knihovan v okrese Zlín? Statistické trendy

Více

Kalendář kulturních akcí ve Slavičíně

Kalendář kulturních akcí ve Slavičíně Kalendář kulturních akcí ve Slavičíně ČERVEN 2017 Městské infocentrum Slavičín Mladotické nábřeží 849 763 21 Slavičín tel.: 577 342 251 e-mail: kultura@mesto-slavicin.cz www.mesto-slavicin.cz Diaklub Slavičín

Více

Životický portál. Od 25. dubna do 1. května 2016

Životický portál. Od 25. dubna do 1. května 2016 Životický portál Od 25. dubna do 1. května 2016 B L A H O P Ř Á N Í v měsíci dubnu oslaví narozeniny Jméno Č.p. Věk DOŘIČÁKOVÁ Anna 48 95 MIČKOVÁ Olga 14 65 KLADIVA Antonín 136 55 RÝCOVÁ Alena 187 50 Oznámení

Více

Knihovní software Evergreen v ČR současný stav a výhled do budoucna

Knihovní software Evergreen v ČR současný stav a výhled do budoucna Knihovní software Evergreen v ČR současný stav a výhled do budoucna Eva Cerniňáková (cernin@jabok.cz) Setkání knihovníků teologických knihoven Vranov u Brna, 13.-14.5.2015 Co je to Evergreen Moderní a

Více

VESNOVINY 5/2015 dvouměsíčník Vesna, o.p.s., Údolní 10, 602 00 Brno vychází 31. 10. 2015 -----------------------------------------------

VESNOVINY 5/2015 dvouměsíčník Vesna, o.p.s., Údolní 10, 602 00 Brno vychází 31. 10. 2015 ----------------------------------------------- VESNOVINY 5/2015 dvouměsíčník Vesna, o.p.s., Údolní 10, 602 00 Brno vychází 31. 10. 2015 ----------------------------------------------- Milí příznivci Vesny, čas neúprosně běží jako voda. Ani jsme se

Více

Automatizace knihoven PhDr. Anna Stöcklová

Automatizace knihoven PhDr. Anna Stöcklová Automatizace knihoven PhDr. Anna Stöcklová HISTORIE AKS Děrnoštítkové stroje Velké sálové počítače - automatizace jednotlivých procesů -pokusy Mikropočítače - Integrované AKS Internet otevřené integrované

Více

Městská knihovna Děčín

Městská knihovna Děčín Městská knihovna Děčín Knihovna pro všechny (???) Mgr. Ladislav Zoubek, ředitel MěK Jak to celé začalo Od počátku 90-tých let žádosti o novou knihovnu První skutečné záměry v r. 2007 1. projekt ve tvaru

Více

DOTAZNÍK pro občany obce Pržno

DOTAZNÍK pro občany obce Pržno DOTAZNÍK pro občany obce Pržno Milí občané Pržna, do rukou se Vám dostává dotazník, který si klade za cíl zjistit, jak si Vy občané obce Pržno představujete svoji obec, kde vidíte její problémy a kam si

Více

Nabídka knihovnických lekcí a besed na školní rok 2011/201

Nabídka knihovnických lekcí a besed na školní rok 2011/201 MĚSTSKÁ KNIHOVNA ORLOVÁ Oddělení pro děti a mládež Masarykova 1324, Orlová Lutyně Nabídka knihovnických lekcí a besed na školní rok 2011/201 2012 Své návštěvy ohlaste, prosím, předem osobně nebo telefonicky

Více

ZPRÁVA O ČINNOSTI 2015

ZPRÁVA O ČINNOSTI 2015 ZPRÁVA O ČINNOSTI 2015 Středisko KNIHOVNA www.mek.hranet.cz mek@mek.hranet.cz I. STRUKTURA ORGANIZACE 1. PRACOVIŠTĚ: 1. 1. oddělení pro veřejnost - VKIS (dospělé, dětské) 1. 1. 1. výpůjční protokol a referenční

Více

Katalog poskytovatelů služeb města Aše

Katalog poskytovatelů služeb města Aše Kontakty: Infocentrum Aš Neumannova 1 352 01 Aš Tel.: +420 354 525 714 Tel./fax: +420 354 525 492 e-mail: infocentrumas@tiscali.cz www.mestoas.cz template.cz 2006 (777296092) Katalog poskytovatelů služeb

Více

Seznam citací a použité literatury

Seznam citací a použité literatury Seznam citací a použité literatury 1) Lederbuchová L.: Dítě a kniha : O čtenářství jedenáctiletých. Plzeň, Vydavatelství a nakladatelství Aleš Čeněk 2004, s. 7. 2) Lederbuchová L.: Dítě a kniha : O čtenářství

Více

koncept televizní stanice Autor konceptu Václav Slunčík tel.: 602 430 355 e-mail: v.sluncik@volny.cz

koncept televizní stanice Autor konceptu Václav Slunčík tel.: 602 430 355 e-mail: v.sluncik@volny.cz koncept televizní stanice Autor konceptu Václav Slunčík tel.: 602 430 355 e-mail: v.sluncik@volny.cz připraveno 2. ledna 2009 základní informace Motto Fotbal každý den Koncept stanice 1. LIGA je nová televizní

Více

DOMOV SENIORŮ Rybniční 1282, Strakonice

DOMOV SENIORŮ Rybniční 1282, Strakonice DOMOV SENIORŮ Rybniční 1282, Strakonice Leden 2010 ŽIVOT U NÁS Vážení obyvatelé, právě se Vám dostává do ruky výtisk nultého vydání zpravodaje Život u nás Mé přání je, aby tento zpravodaj vycházel pravidelně

Více

Příběh jedné knihovny aneb čtyři roky v novém

Příběh jedné knihovny aneb čtyři roky v novém Příběh jedné knihovny aneb čtyři roky v novém Seč 2010 PhDr. Helena Gajdušková Město Vsetín příjemné město na Valašsku turistika, cyklistika, folklór fungující neziskové společnosti sociální problémy,

Více

200, Kč (lze i 100, Kč na 6 měsíců) 20, Kč

200, Kč (lze i 100, Kč na 6 měsíců) 20, Kč PRŮVODCE knihovnou Horova Churchillova Bělehradská Stroupežnického Bratislavská Na Vyhlídce E. Krásnohorské Severočeská vědecká knihovna v Ústí nad Labem, příspěvková organizace e-mail: knihovna@svkul.cz

Více

Celoroční plán výchovné činnosti ŠD pro 2. ročník

Celoroční plán výchovné činnosti ŠD pro 2. ročník Celoroční plán výchovné činnosti ŠD pro 2. ročník září říjen a. Pč - Skládání z papíru b. Vv - Zážitky a dojmy z prázdnin c. Hv - Písničky z prázdnin 2. Literární - Moje oblíbená kniha 3. Tělovýchovná

Více

EDIČNÍ ČINNOST OBCE LIPTÁL

EDIČNÍ ČINNOST OBCE LIPTÁL EDIČNÍ ČINNOST OBCE LIPTÁL V roce 1994 vydal Obecní úřad v Liptále knihu Liptál s podtitulem Kapitoly z historie obce na Valašsku Její autor PhDr. Ladislav Baletka zde zachytil dějiny obce od jejího vzniku

Více

AKTUÁLNĚ PROSINEC V KNIHOVNĚ. Den pro dětskou knihu. Vánoce s krajkou. Valašské Meziříčí. Klub Malíček - do knihovny od malička

AKTUÁLNĚ PROSINEC V KNIHOVNĚ. Den pro dětskou knihu. Vánoce s krajkou. Valašské Meziříčí. Klub Malíček - do knihovny od malička AKTUÁLNĚ PROSINEC V KNIHOVNĚ Den pro dětskou knihu Letos proběhne v sobotu 1. prosince od 14 do 17 hodin. Čeká vás odpoledne plné zábavy. Vyhlásíme a odměníme nejlepší Lovce perel (nejpilnější dětské čtenáře),

Více

Eva Kordová Kultura a vzdělávání

Eva Kordová Kultura a vzdělávání Projekt je realizován za finanční podpory města Turnova a ve spolupráci se ZSST Turnov. Probíhá v rámci aktivit Zdravé město Turnov a Místní agenda 21. PŘEHLED AKCÍ ROKU 2016 LEDEN SETKÁNÍ S PŘÍBĚHEM A

Více

Domov pro seniory Chvalkov Chvalkov 41, Trhové Sviny Tel Úvodní slovo

Domov pro seniory Chvalkov Chvalkov 41, Trhové Sviny Tel Úvodní slovo 1 Úvodní slovo Vážení čtenáři, v průběhu měsíce března 2014 proběhla jako každoročně v Domově pro seniory Chvalkov dotazníkové šetření s cílem zjistit spokojenost uživatelů a jejich rodinných příslušníků

Více

Háta, o.p.s. Prezentace - Komunitní centrum Háta. Barborka 1191 Ledeč nad Sázavou ředitelka Mgr. Iveta Vrbová hlavní odborný garant projektu

Háta, o.p.s. Prezentace - Komunitní centrum Háta. Barborka 1191 Ledeč nad Sázavou ředitelka Mgr. Iveta Vrbová hlavní odborný garant projektu Prezentace - Komunitní centrum Háta Háta, o.p.s. Barborka 1191 Ledeč nad Sázavou ředitelka Mgr. Iveta Vrbová hlavní odborný garant projektu BC. MIROSLAV KRAJCIGR, DIS. PROJEKTOVÝ MANAŽER KOMUNITNÍ CENTRUM

Více

Členský informační pololetník

Členský informační pololetník Přejeme všem členům šťastný nový rok!!! Hodně štěstí, zdraví a úspěchů ve všech oblastech života. Nezapomeňte,že jsme stále s Vámi a pro Vás po celý rok. Váš tým spolupracovníků České unie neslyšících

Více

Celoroční plán výchovné činnosti ŠD pro 4. ročník

Celoroční plán výchovné činnosti ŠD pro 4. ročník Celoroční plán výchovné činnosti ŠD pro 4. ročník září říjen a. Pč - Výzdoba ŠD podzimní zdobení družiny b. Vv - Zážitky a dojmy z prázdnin, malba c. Hv - Písně od táborového ohně 2. Literární - Četba

Více

Výsledky průzkumu spokojenosti uživatelů se službami Knihovny města Ostravy. Září říjen 2012

Výsledky průzkumu spokojenosti uživatelů se službami Knihovny města Ostravy. Září říjen 2012 Výsledky průzkumu spokojenosti uživatelů se službami Knihovny města Ostravy Září říjen 2012 Počet respondentů adresný online dotazník byl rozeslán na 7285 adres, návratnost 45% počet dokončených dotazníků:

Více

PARKINSON KLUB BRNO PLÁN ČINNOSTI 2015 PRAVIDELNÉ AKCE

PARKINSON KLUB BRNO PLÁN ČINNOSTI 2015 PRAVIDELNÉ AKCE PARKINSON KLUB BRNO PLÁN ČINNOSTI 2015 PRAVIDELNÉ AKCE 1. Rehabilitační cvičení parkinsoniků Tělocvična Každý čtvrtek 15.30-16.30 hod. (v termínech 15.1.-11.6. 2015 a 24.9.-10.12.2015) Tělocvična Sokolu

Více

Akce v knihovně v dubnu a projekt Kniha do vlaku

Akce v knihovně v dubnu a projekt Kniha do vlaku Akce v knihovně v dubnu a projekt Kniha do vlaku 1. dubna bude v knihovně probíhat Noc s Andersenem tentokrát s podtitulem Nocování na hrášku. V současné chvíli už zaplňujeme poslední volná místa. Děti

Více

Ocenění nejlepších knihoven a knihovníků Zlínského kraje v roce 2017

Ocenění nejlepších knihoven a knihovníků Zlínského kraje v roce 2017 Ocenění nejlepších knihoven a knihovníků Zlínského kraje v roce 2017 Setkání starostů a knihovníků regionu Uherské Hradiště 21.11. 2017 v Dolním Němčí Zlínský kraj a Krajská knihovna Františka Bartoše

Více

Přeměna školní knihovny na informační centrum školy

Přeměna školní knihovny na informační centrum školy Přeměna školní knihovny na informační centrum školy ŠKOLA 21. STOLETÍ ŠKOLA INFORMACÍ Cíl projektu: Zvýšit kvalitu a efektivitu vzdělávání na 1. a 2. stupni ZŠ (nové metody, učební pomůcky, výukové materiály)

Více

Kalendář kulturních akcí ve Slavičíně LISTOPAD 2016

Kalendář kulturních akcí ve Slavičíně LISTOPAD 2016 Kalendář kulturních akcí ve Slavičíně LISTOPAD 2016 Městské infocentrum Slavičín Mladotické nábřeží 849 763 21 Slavičín tel.: 577 342 251 e-mail: kultura@mesto-slavicin.cz www.mesto-slavicin.cz Městská

Více

Pravidla. získávání a zpřístupňování informačních zdrojů VŠE (spravovaných CIKS) Neperiodické publikace

Pravidla. získávání a zpřístupňování informačních zdrojů VŠE (spravovaných CIKS) Neperiodické publikace Vysoká škola ekonomická v Praze Centrum informačních a knihovnických služeb Edice: Informační servis č. 29 Pravidla získávání a zpřístupňování informačních zdrojů VŠE (spravovaných CIKS) Neperiodické publikace

Více

TULIPÁNEK Jaro v ZŠ a MŠ Suchohrdly u Miroslavi 2013

TULIPÁNEK Jaro v ZŠ a MŠ Suchohrdly u Miroslavi 2013 ŽÁKOVSKÝ ČASOPIS TULIPÁNEK 30. O4. 2013-1 - ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA SUCHOHRDLY U MIROSLAVI VYDÁVAJÍ ŽÁKOVSKÝ ČASOPIS TULIPÁNEK Jaro v ZŠ a MŠ Suchohrdly u Miroslavi 2013 Chtěli jsme Vás informovat,

Více

PROGRAM KVĚTEN PŘÁNÍ A STÍŽNOSTI Vaše přání a stížnosti můžete napsat a vložit do schránky u vchodu do UNB za dveřmi.

PROGRAM KVĚTEN PŘÁNÍ A STÍŽNOSTI Vaše přání a stížnosti můžete napsat a vložit do schránky u vchodu do UNB za dveřmi. Unie neslyšících Brno, z.s., člen Českomoravské jednoty neslyšících Poskytovatel sociálních služeb pro sluchově postižené ve městě Brně a okolí Palackého tř. 114, 612 00 Brno, tel: 541 245 321, 725 605

Více

KNIHOVNICKÝ OBČASNÍK, únor 2018, č. 27

KNIHOVNICKÝ OBČASNÍK, únor 2018, č. 27 KNIHOVNICKÝ OBČASNÍK, únor 2018, č. 27 Co se událo v knihovně od posledního čísla Knihovnického občasníku? (vyšel v červnu 2017) Dílničky na akci Rozsvícení vánočního stromu, 3. 12. 2017 Tvoření na akci

Více

Kalendář kulturních akcí ve Slavičíně LISTOPAD 2017

Kalendář kulturních akcí ve Slavičíně LISTOPAD 2017 Kalendář kulturních akcí ve Slavičíně LISTOPAD 2017 Městské infocentrum Slavičín Mladotické nábřeží 849 763 21 Slavičín tel.: 577 342 251 e-mail: kultura@mesto-slavicin.cz www.mesto-slavicin.cz Gymnázium

Více

vedoucí přímé péče sociální pracovnice ředitelka Verze: 01

vedoucí přímé péče sociální pracovnice ředitelka Verze: 01 Zvyšování kvality poskytované sociální služby Nahrazuje: Proces nový dokument Jméno a příjmení Funkce Podpis Seniorpark Valašské Meziříčí, Domov pro seniory Žerotínova 1568 757 01 Valašské Meziříčí Zpracování:

Více

Standard pro doplňování a aktualizace knihovního fondu

Standard pro doplňování a aktualizace knihovního fondu Standard pro doplňování a aktualizace knihovního fondu Seminář pracovníků profesionálních knihoven Zlínského kraje Uherské Hradiště, 27. dubna 2016 Standard pro doplňování a aktualizaci knihovního fondu

Více

Rozvoj čtenářské gramotnosti ve Zlínském kraji. Návrh projektu k implementaci KAP I

Rozvoj čtenářské gramotnosti ve Zlínském kraji. Návrh projektu k implementaci KAP I Rozvoj čtenářské gramotnosti ve Zlínském kraji. Návrh projektu k implementaci KAP I Obsahová náplň návrh klíčových aktivit Východiska Požadavky na rozvoj celoživotního čtenářství Výsledky českých žáků

Více

Kalendář kulturních akcí ve Slavičíně PROSINEC 2016

Kalendář kulturních akcí ve Slavičíně PROSINEC 2016 Kalendář kulturních akcí ve Slavičíně PROSINEC 2016 Městské infocentrum Slavičín Mladotické nábřeží 849 763 21 Slavičín tel.: 577 342 251 e-mail: kultura@mesto-slavicin.cz www.mesto-slavicin.cz Městská

Více

Týden 7. 12. - 13. 12. 2013

Týden 7. 12. - 13. 12. 2013 správný cíl Vaší cesty Týden 7. 12. - 13. 12. 2013 Hradecké lyžaře odveze do Deštného v Orlických horách přímou linkou skibus. Provoz skibusu, který vznikl v roce 2011 jako společný projekt dopravního

Více

Exkurze do Galerie moderního umění v HK

Exkurze do Galerie moderního umění v HK Vážení čtenáři, jsme velice rádi, že držíte v rukou náš časopis. Vydáváme ho proto, abychom vás informovali o tom, co se v naší škole děje, a taky proto, že vás chceme pobavit v našich kvízech. Hodně jsme

Více

Nabídka besed a lekcí čtenářské gramotnosti na školní rok 2017/2018

Nabídka besed a lekcí čtenářské gramotnosti na školní rok 2017/2018 MĚSTSKÁ KNIHOVNA ORLOVÁ Oddělení pro děti a mládež Masarykova 1324, Orlová-Lutyně Nabídka besed a lekcí čtenářské gramotnosti na školní rok 2017/2018 Své návštěvy ohlaste, prosím, měsíc předem. Telefon:

Více

Životický portál. Od 18. dubna do 24. dubna 2016

Životický portál. Od 18. dubna do 24. dubna 2016 Životický portál Od 18. dubna do 24. dubna 2016 B L A H O P Ř Á N Í v měsíci dubnu oslaví narozeniny Jméno Č.p. Věk DOŘIČÁKOVÁ Anna 48 95 MIČKOVÁ Olga 14 65 KLADIVA Antonín 136 55 RÝCOVÁ Alena 187 50 JÍDELNÍ

Více