Přesunutí nádrže redukčního činidla na vozidlech s motory Euro 6

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Přesunutí nádrže redukčního činidla na vozidlech s motory Euro 6"

Transkript

1 Všeobecné informace o výměně a přesunutí nádrže redukčního činidla U vozidel se systémem kontroly emisí SCR je někdy nutné přesunout nádrž redukčního činidla pro uvolnění prostoru pro součásti nástavby, například podpěry u vozidel s hydraulickou rukou. Systém nemá žádné technické omezení týkající se výšky umístění nádrže redukčního činidla. Nicméně, pokud je zapotřebí nádrž redukčního činidla umístit níže, je třeba brát v potaz vzdálenost od země. V dokumentu je kromě pokynů kvýměně nádrže redukčního činidla uveden zvláštní případ, kdy se nádrž redukčního činidla přemístí z místa pro boční montáž na místo mezi bočními příčkami, takzvané skryté umístění (začlenění do podvozku). Jedná se o značnou přestavbu, která vyžaduje výměnu několika dílů včetně nádrže redukčního činidla. Příklady dílů jsou uvedeny v tabulce dále v tomto dokumentu. Přesný výběr dílů je určen aktuální konfigurací vozidla. Všeobecné informace o výměně a přesunutí nádrže redukčního činidla DŮLEŽITÉ! Před úpravami vozidla vždy požádejte dealera společnosti Scania, aby zkontroloval: Zda je plánovaná přestavba povolená Zda není nutné upravit SOPS soubor (Scania On-board Product Specification Palubní specifikace výrobku Scania) Zda není nutné přeprogramování pomocí SDP3 (Scania Diagnos & Programmer 3) Poznámka: Je možné přemístit pouze nádrž redukčního činidla s přiřazenou jednotkou čerpadla, elektricky vyhřívané hadice redukčního činidla, jednotku dávkování redukčního činidla, hadice chlazení a sací hadice. Při přemísťování je nutné vyměnit hadici zpětného vedení chladicí kapaliny a hadici mezi dávkovačem a 07:80-03 Vydání 5 cs-cz 1 (22)

2 Všeobecné informace o výměně a přesunutí nádrže redukčního činidla nádrží. Pokud je nutné nádrž redukčního činidla přesunout o delší vzdálenost, je nutné vyměnit i kabeláž. Nepoužívejte delší hadice redukčního činidla než uvedené ve specifikacích. Hadice redukčního činidla elektricky vyhřívané a elektrický systém je dimenzován na maximální příkon nejdelší hadice. Hadice redukčního činidla jsou vybaveny citlivými topnými vodiči. Hadice redukčního činidla zásadně neohýbejte v poloměru menším než 50 mm. To platí pro práci i uskladnění. Za hadice redukčního činidla netahejte. Pokud vyměňujete kabeláž, kontaktujte autorizovaný servis Scania se žádostí o změnu připojení ovládací jednotky motoru a případnou aktualizaci SOPS souboru. 07:80-03 Vydání 5 cs-cz 2 (22)

3 Redukční činidlo je korosivní Redukční činidlo 1 je vysoce žíravá kapalina, která nesmí přijít do styku s materiály, které jsou citlivé na korozi. Případné rozlité redukční činidlo opláchněte velkým množstvím vody. Pokud by se redukční činidlo dostalo do elektrických kontaktů nebo kabelů, musí být vyměněny. Závada v systému SCR Všeobecné informace o výměně a přesunutí nádrže redukčního činidla DŮLEŽITÉ! Systém SCR je velmi citlivý. Pokud nefunguje správně, bude snížen točivý moment motoru 2. Proto je důležité řídit se doporučeními společnosti Scania a také dbát na to, aby byla po dokončení práce s nádrží redukčního činidla obnovena všechna spojení. Závady systému jsou indikovány kontrolkou na přístrojovém panelu. 1. Redukční činidlo může mít na různých trzích různé prodejní názvy, například AdBlue, ARLA 32 a Diesel Exhaust Fluid (DEF). 2. Podle předpisů EU se elektronické omezení točivého momentu, které je řízeno snímačem NOx, zajišťuje u většiny vozidel. Výjimkou jsou například záchranná vozidla. 07:80-03 Vydání 5 cs-cz 3 (22)

4 Bezpečnostní opatření při práci na systému SCR Redukční činidlo sice není jedovaté, přesto při práci na systému SCR dodržujte následující pokyny: V případě kontaktu s očima je okamžitě vymyjte pomocí oční vaničky. Vyhledejte lékařskou pomoc. V případě zasažení pokožky ji opláchněte vodou. Okamžitě si sundejte zasažený oděv. Při nadýchání plynného amoniaku okamžitě zajistěte dostatečné množství čerstvého vzduchu. Všeobecné informace o výměně a přesunutí nádrže redukčního činidla UPOZORNĚNÍ Systém SCR je ohříván vodou z chladicího systému motoru. Chladicí systém pracuje v přetlakovém režimu a je-li motor horký, je horká i chladicí kapalina. Nerozpojujte žádné hadice, dokud jimi protéká chladicí kapalina. DŮLEŽITÉ! Nestartujte motor, pokud je nádrž redukčního činidla prázdná nebo odpojena. Systém SCR musí být správně zapojen a musí správně fungovat, aby nedošlo k poškození komponentů systému SCR, pokud motor běží. 07:80-03 Vydání 5 cs-cz 4 (22)

5 Umístění nádrže při dodání z výrobního závodu Umístění nádrže při dodání z výrobního závodu Vozidla s motory mají 2 různé typy nádrží redukčního činidla, na boku namontovanou nebo skrytou, to znamená namontovanou mezi příčkami rámu. Nádrž redukčního činidla se může nacházet na kterémkoli z následujících míst, mimo jiné v závislosti na konfiguraci kol a umístění tlumiče výfuku, například jako na obrázku: Za tlumičem výfuku (1) Namontovaná vpravo na vozidlech s dvojitými předními nápravami (2) Namontovaná vpravo přímo za kabinou u vozidel s dvojitými předními nápravami a jednou z následujících alternativ (3): 16litrový motor Kola na druhé přední nápravě větší než 13R22.5 Příprava na podpěrnou nohu (5030A) Skrytá mezi bočními příčkami rámu u některých tahačů (4) Namontovaná vlevo na vozidlech s dvojitými předními nápravami. Stejné umístění jako v příkladu (2), ale montáž vlevo. Platí pro konfiguraci 8x4 AD Nádrž redukčního činidla o objemu 80 l namontovaná na boku může být také zvednuta pro zvýšení vzdálenosti od země, pokud je z výrobního závodu namontována v nízké nebo normální poloze (podle pozice zvolené pro palivovou nádrž). Další informace o přemísťování naleznete pod hlavičkami Demontáž nádrže redukčního činidla a Instalace nádrže redukčního činidla Příklad základního umístění z výrobního závodu pro 4 různé konfigurace :80-03 Vydání 5 cs-cz 5 (22)

6 Komponenty Komponenty SCR systém se skládá z těchto komponent: Dávkovač 1 2. Jednotka čerpadla 3. Elektrické vyhřívání hadic redukčního činidla 4. Plovákové ústrojí redukčního činidla 5. Hadice chladicí kapaliny 6. Sací hadici 7. Ovládací jednotka 1 8. Nádrž redukčního činidla Dávkovač a ovládací jednotka se nesmí přemísťovat. 07:80-03 Vydání 5 cs-cz 6 (22)

7 Informace o potřebných dílech Informace o potřebných dílech Následující díly je možno zakoupit u dealerů společnosti Scania. Zkontrolujte, zda je pro hadici redukčního činidla určena 2kanálová nebo 4kanálová elektrická instalace. Kanály odpovídají počtu spojení vyhřívacích tělísek. Pokud nahrazujete 2kanálovou elektrickou instalaci 4kanálovou, odstraňte kabeláž , která je připojena k nádrži redukčního činidla. Po dokončení úpravy nechte v autorizovaném servisu Scania aktualizovat SOPS soubor. Hadice Číslo dílu Délka Tlak mm Zpětné vedení mm Tlak mm Zpětné vedení mm Tlak mm Zpětné vedení mm Tlak mm Zpětné vedení mm Hadice Číslo dílu Délka Tlak Zpětné vedení a a mm 6130mm Střední tlumič výfuku Číslo dílu Délka Hadice chlazení 3/8" (9,5 mm), podle SAE J20 (20R1) mm 07:80-03 Vydání 5 cs-cz 7 (22)

8 Informace o potřebných dílech Označení Číslo dílu Délka Prodloužená 2kanálová kabeláž mezi ovládací jednotkou motoru a nádrží redukčního činidla mm Prodloužená 4kanálová kabeláž mezi ovládací jednotkou motoru a nádrží redukčního činidla Prodloužená 4kanálová kabeláž mezi ovládací jednotkou motoru a nádrží redukčního činidla a a Poznámka: Změny kabeláže vyžadují změnu připojení ovládací jednotky motoru. Změna připojení se provádí v autorizovaném servisu Scania. 4153mm 6100mm Označení Těsnicí zátka Číslo dílu Tlak Zpětné vedení :80-03 Vydání 5 cs-cz 8 (22)

9 Popisy prací Popisy prací Všeobecně UPOZORNĚNÍ Při práci na SCR systému používejte ochranu očí a ochranné rukavice. Aby nedošlo k popálení, nechte před započetím prací systém vychladnout. Od hadic redukčního činidla se nesmí dostat žádné nečistoty, systém SCR je extrémně citlivý. Použijte zátky. DŮLEŽITÉ! Elektrické kabely nebo hadice redukčního činidla není dovoleno napojovat. Poznámka: Při přesouvání nádrže redukčního činidla platí následující podmínky: Neotáčejte nebo nepřeklápějte nádrž vzhledem ke svislé ose. Používejte pouze doporučené komponenty. Neodstraňujte strojově připevněné hadicové spony. Nepřekládejte hadice redukčního činidla. Nepoužívejte vosk, vazelínu nebo jiné mazací tuky, abyste snížili tření hadic při připojování. Místo toho použijte mýdlový roztok. 07:80-03 Vydání 5 cs-cz 9 (22)

10 Popisy prací Demontáž nádrže redukčního činidla 1. Otevřete víčko expanzní nádobky a uvolněte přetlak z chladicího systému. 2. Otevřete víčko nádrže redukčního činidla a vypusťte nádrž redukčního činidla jedním z následujících způsobů: Demontujte vypouštěcí zátku na spodní straně nádrže redukčního činidla. Vyčerpejte redukční činidlo. Použijte čistou sběrnou nádobu, aby nehrozilo riziko vniknutí nečistot do systému. 3. Připevněte hadice chlazení vedoucí k nádrži a čerpadlu :80-03 Vydání 5 cs-cz 10 (22)

11 Popisy prací 4. Odpojte hadice redukčního činidla, hadice chlazení a elektrický konektor čerpadla. Zazátkujte hadice redukčního činidla, aby nedošlo k vniknutí nečistot do systému. 5. Uvolněte spodní kuželové šrouby a jejich zajištění v držáku. Vyhákněte nádrž a umístěte ji na stranu. 6. Odpojte elektrické spojení jednotky dávkování redukčního činidla a odpojte držáky nádrže od rámu. Nyní je možno posunout nádrž redukčního činidla do požadované polohy :80-03 Vydání 5 cs-cz 11 (22)

12 Popisy prací Instalace nádrže redukčního činidla 1. Posuňte nádrž redukčního činidla tak, aby bylo možno namontovat hadice a konektory na jednotku dávkování redukčního činidla. 2. Připojte elektrické spojení jednotky dávkování redukčního činidla k nádrži redukčního činidla. 3. Zahákněte nádrž redukčního činidla do horních držáků a našroubujte spodní kuželové šrouby a jejich zajištění Demontujte zátky. Namontujte hadice redukčního činidla a hadice chlazení na nádrž redukčního činidla. 07:80-03 Vydání 5 cs-cz 12 (22)

13 Popisy prací 5. Připojte elektrický konektor čerpadla Demontujte spony hadic chlazení vedoucí k nádrži a čerpadlu. 7. Načerpejte redukční činidlo zpět do nádrže. 8. Proveďte systémovou kontrolu pomocí programu SDP3 pro odvzdušnění a test funkce systému. 9. Upevněte elektrické kabely. Pravidla pro upevnění: Pokud existuje riziko prodření kabelů, vždy používejte ochranný kryt. Kabely se nesmí dotýkat ostrých hran (poloměr < 0,5 mm), například ostrých hran nebo konce šroubů se závity. Pokud je kabel upevněn k pryžové hadici, nesmí bránit pohybu hadice. Vzdálenost mezi svorkami kabelů, například kabelovými páskami musí činit mm :80-03 Vydání 5 cs-cz 13 (22)

14 Popisy prací Příklady posunutí nádrže redukčního činidla Příklad 1: Ukazuje umístění nádrže redukčního činidla z výrobního závodu. Nádrž může být například posunuta do B nebo C. Použijte stávající elektrický kabel a objednejte nové hadice redukčního činidla a hadici chlazení. Delší pohyb než z místa A do C je možný, pokud použijete nejdelší kabeláž společnosti Scania. Vyměňte celou kabeláž ovládací jednotky, která se nachází uvnitř rámu podvozku na levé straně. A B C :80-03 Vydání 5 cs-cz 14 (22)

15 Popisy prací Příklad 2: Ukazuje umístění nádrže redukčního činidla z výrobního závodu. Nádrž může být například posunuta do B. Použijte stávající elektrický kabel a objednejte nové hadice redukčního činidla a hadici chlazení. Nejdelší kabeláž společnosti Scania se použije při přemístění z bodu A do bodu C. Vyměňte celou kabeláž z ovládací jednotky, která se nachází uvnitř rámu podvozku na levé straně. A B C :80-03 Vydání 5 cs-cz 15 (22)

16 Nádrž redukčního činidla se skrytým umístěním Technické požadavky pro nádrž redukčního činidla se skrytým umístěním (začlenění do podvozku) U nákladních vozidel objednaných s nádrží redukčního činidla může existovat možnost nahrazení nádrže montované zvnějšku 76litrovou nádrží pro skrytou montáž, t.j. mezi bočními příčkami. Technické požadavky a podmínky: Nádrž redukčního činidla se skrytým umístěním Musí být k dispozici prostor požadovaný pro nádrž Vozidlo musí být vybaveno vzduchovým pérováním Nesmí být použita konfigurace 6x4 1 Vozidlo nesmí být vybaveno bubnovými brzdami 1 Musí být použita kabeláž a elektricky vyhřívané hadice Scania 2 Pro tuto úpravu jsou požadovány nové komponenty, je například nutné vyměnit nádrž. Více informací naleznete dále v tomto dokumentu. Zkontrolujte, že nehrozí, aby nádrž bránila spojovacímu hřídeli vozidla v pohybu. Spojovací hřídel vyžaduje navíc k prostoru, ve kterém se pohybuje, alespoň 30 mm vůle. Poznámka: Před zahájením úprav vozidla vždy požádejte dealera společnosti Scania o kontrolu, zda je přestavba povolena, a o provedení změn SOPS souboru. 1. Omezení je dáno geometricky s ohledem na všechna vozidla, mimo jiné i z důvodu umístění spojovacího hřídele. Pokud najdete umístění, které splňuje požadavky uvedené v tomto dokumentu a pokud je výrobce nástavby připraven upravit držáky apod., jsou úpravy povoleny také u těchto vozidel. Mějte prosím na paměti, že mnohé z navrhovaných dílů nebude možné namontovat. 2. Ujistěte se, že je v sortimentu dílů společnosti Scania k dispozici kabeláž a hadice požadované délky pro požadované umístění. Další informace o změně souboru SOPS naleznete v dokumentu Přeprogramování ovládacích jednotek :80-03 Vydání 5 cs-cz 16 (22)

17 Přestavba pro skryté umístění Pracovní postup této přestavby je stejný jako při přesouvání nádrže redukčního činidla, je ale zapotřebí vyměnit dotčené komponenty. Díly uvedené v tabulce níže slouží jako příklady komponent, které jsou pro tyto práce nezbytné. Poznámka: Po výměně nádrže redukčního činidla je třeba aktualizovat SOPS soubor. Kontaktujte dílnu nebo prodejce společnosti Scania. Nádrž redukčního činidla se skrytým umístěním Umístěte nádrž redukčního činidla tak, aby vzdálenost mezi otvory v předním držáku přizpůsobení nástavby a středem první zadní nápravy činila mm. To platí pro vozidla s kotoučovými brzdami a vzduchovým pérováním se 2 měchy bez vlečené nápravy před poloosou. Mějte na paměti, že čerpadlo redukčního činidla ( ) a vodní ventil ( ) jsou identické komponenty bez ohledu na typ nádrže redukčního činidla. To samé platí pro víčko plnění a držák trysky ( ). Kabeláž musí mít stejné vedení jako hadice redukčního činidla. Připevněte kabeláž svorkami k hadicím redukčního činidla nebo použijte stejné držáky jako pro hadice. Pro kabeláž neexistují jedinečné držáky. Poznámka: Hadice redukčního činidla jsou vybaveny citlivými topnými vodiči. Hadice redukčního činidla zásadně neohýbejte v poloměru menším než 50 mm. To platí pro práci i uskladnění. Za hadice redukčního činidla netahejte. 07:80-03 Vydání 5 cs-cz 17 (22)

18 Nádrž redukčního činidla se skrytým umístěním Příklady komponent ovlivněných přestavbou na skryté umístění. Komponenty požadované pro 76litrovou nádrž redukčního činidla ve skryté pozici jsou uvedeny v tabulce níže. Analyzujte a zhodnoťte pracovní postup a komponenty požadované pro vaše vozidlo. Pro vozidlo v příkladu platí následující: Vzdálenost mezi otvory v předním držáku přizpůsobení nástavby a středem první přední nápravy činí mm. Vzdálenost mezi otvory ve druhém držáku přizpůsobení nástavby a středem první přední nápravy činí mm. Konfigurace kol 4 x 2 Mějte na paměti, že zajišťovací prvky a spony hadic nejsou v tabulce kromě určitých speciálních komponent uvedeny. Pozice Číslo dílu Počet Název Komentář 1 1 Plnicí trubka, kompletní: Různé provedení podle umístění Plnicí trubka Držák Šroub Držák Rozpěrka Rozpěrka Držák Držák Podpěra nádrže redukčního činidla 07:80-03 Vydání 5 cs-cz 18 (22)

19 Nádrž redukčního činidla se skrytým umístěním Nádrž redukčního činidla, kompletní: Nádrž redukčního činidla Zátka Plovákové ústrojí redukčního činidla Držák, kompletní Držák, kompletní Hadice, kompletní Hadice Držák, kompletní Hadice chlazení, průtoková Hadice chlazení, zpětná Hadice redukčního činidla, kompletní zpětná Hadice redukčního činidla, kompletní tlaková Může být stejné jako u vyměněné nádrže. Kontrola čísla dílu Hadice chlazení, kompletní Pro vozidla s automatickou převodovkou Hadice chlazení, kompletní Pro vozidla s manuální převodovkou Držák, kompletní Trubka chlazení, kompletní Držák, kompletní Držák Držák, kompletní Držák, kompletní 4 pružiny Držák, kompletní 2 pružiny Hadice redukčního činidla 07:80-03 Vydání 5 cs-cz 19 (22)

20 Nádrž redukčního činidla se skrytým umístěním Hadice redukčního činidla Hadice redukčního činidla Hadice chlazení Hadice chlazení Zajišťovací čep Šroub, kompletní Matice Kabeláž pro nádrž EEC, kom. Obrázek níže tento díl neobsahuje Držák kabeláže Obrázek níže tento díl neobsahuje. Rozpěrky je možné objednat u dealerů společnosti Scania. Jiná umístění nádrže redukčního činidla vyžadují jiné rozpěrky. Následující varianty rozpěrek je možné objednat u dealerů společnosti Scania. Číslo dílu Název Rozměr Komentář Rozpěrka Šířka = 50 mm Pro přední díl rámu t a střední = 10,8 mm Sklon= 2,7mm Rozpěrka Šířka = 50 mm Pro přední díl rámu t a střední = 22,7 mm Sklon= 2,7mm Rozpěrka Šířka = 50 mm Pro přední díl rámu t a střední = 15,5 mm Sklon= 2,7mm 07:80-03 Vydání 5 cs-cz 20 (22)

21 Nádrž redukčního činidla se skrytým umístěním Číslo dílu Název Rozměr Komentář Rozpěrka Šířka = 50 mm Pro přední díl rámu t a střední = 23,5 mm Rozpěrka je lomená s integrovanými šrouby. Sklon= 2,7mm Rozpěrka Šířka = 50 mm Pro zadní díl rámu t a střední = 25 mm a. t střední = tloušťka uprostřed 07:80-03 Vydání 5 cs-cz 21 (22)

22 Nádrž redukčního činidla se skrytým umístěním :80-03 Vydání 5 cs-cz 22 (22)

Úprava výfukového systému. Omezení úprav výfukového systému. Obecná omezení pro všechny typy motorů a výfukových systémů DŮLEŽITÉ!

Úprava výfukového systému. Omezení úprav výfukového systému. Obecná omezení pro všechny typy motorů a výfukových systémů DŮLEŽITÉ! Omezení úprav výfukového systému Omezení úprav výfukového systému Obecná omezení pro všechny typy motorů a výfukových systémů DŮLEŽITÉ! Obecně se nepovoluje provádění úprav výfukového systému ve vozidlech

Více

Montážní návod LC 45... S-15-02

Montážní návod LC 45... S-15-02 Montážní návod LC 45... S-15-02 2 Při čtení přihlížejte k vyobrazení na posledních stranách. Důležitá upozornění Starý odsavač není bezcenným odpadem. Jeho likvidací, příznivou k životnímu prostředí, můžete

Více

Návod k obsluze. s informacemi o údržbě. Fourth Edition Second Printing Part No. 82297CZ

Návod k obsluze. s informacemi o údržbě. Fourth Edition Second Printing Part No. 82297CZ s informacemi o údržbě Fourth Edition Second Printing Part No. 82297CZ Čtvrté vydání Druhý tisk Důležité Před zahájením provozu stroje si důkladně přečtěte pravidla bezpečnosti práce a pokyny k obsluze

Více

Zapojení chladiče paliva a zlepšení chlazení nasávaného vzduchu

Zapojení chladiče paliva a zlepšení chlazení nasávaného vzduchu Všeobecné informace o potřebě chladiče paliva Všeobecné informace o potřebě chladiče paliva Když se vozidla s HPI a PDE systémy používají na místě a současně je relativně vysoký výstupní výkon, může se

Více

Version 1.2 česky. Kompresor BKP1500-24. Návod na obsluhu. Art.-Nr.: 104 96 Art.-Bez.: BKP1500-24

Version 1.2 česky. Kompresor BKP1500-24. Návod na obsluhu. Art.-Nr.: 104 96 Art.-Bez.: BKP1500-24 Version 1.2 česky Kompresor BKP1500-24 Návod na obsluhu Art.-Nr.: 104 96 Art.-Bez.: BKP1500-24 Obsah: Prohlášení o shodě EU Důležitá upozornění 2 Před uvedením do provozu 2 Řádné použití 3 Všeobecné bezpečnostní

Více

Obecné informace o konzole nástavby a konektorech

Obecné informace o konzole nástavby a konektorech Konzola nástavby a konektory Konzola nástavby a konektory Konzola nástavby je část panelu, která slouží jako držák konektorů určených k ovládání funkcí nástavby. Podrobné informace o konektorech v konzole

Více

PŘÍRUČKA PRO OBSLUHU A ÚDRŽBU

PŘÍRUČKA PRO OBSLUHU A ÚDRŽBU STAVEBNÍ VRÁTKY Tato zařízení jsou určena výhradně ke zvedání materiálu. PŘÍRUČKA PRO OBSLUHU A ÚDRŽBU TATO PŘÍRUČKA JE NEDÍLNOU SOUČÁSTÍ ZAŘÍZENÍ Důležité upozornění: Před začátkem používání zařízení

Více

NÁVOD K OBSLUZE A INSTALACI

NÁVOD K OBSLUZE A INSTALACI NÁVOD K OBSLUZE A INSTALACI NEPŘÍMOTOPNÝ ZÁSOBNÍK VODY OKC 250 NTR/HP OKC 300 NTR/HP OKC 400 NTR/HP OKC 500 NTR/HP OKC 750 NTR/HP OKC 1000 NTR/HP Družstevní závody Dražice - strojírna s.r.o. Dražice 69,

Více

Rozmetadlo TBS4500PRCGY

Rozmetadlo TBS4500PRCGY Platnost od 21.2.2008 No. 659 Rozmetadlo model TBS4500PRCGY pro použití se zahradními traktory Bezpečnostní pokyny Nejprve si pečlivě přečtěte tento návod k sestavení a použití. Nedovolte, aby zařízení

Více

Version 1.2 česky. Elektrická kolébková pila BWS400. Návod na obsluhu. Art.-Nr.: 100 74 Art.-Bez.: BWS400

Version 1.2 česky. Elektrická kolébková pila BWS400. Návod na obsluhu. Art.-Nr.: 100 74 Art.-Bez.: BWS400 Version 1.2 česky Elektrická kolébková pila BWS400 Návod na obsluhu Art.-Nr.: 100 74 Art.-Bez.: BWS400 Obsah: Poznámky: Důležitá upozornění 2 Před uvedením do provozu 2 Řádné použití 3 Všeobecné bezpečnostní

Více

PROFESIONÁLNÍ PARNÍ ČISTIČ WJ528 NÁVOD K POUŽITÍ

PROFESIONÁLNÍ PARNÍ ČISTIČ WJ528 NÁVOD K POUŽITÍ PROFESIONÁLNÍ PARNÍ ČISTIČ WJ528 NÁVOD K POUŽITÍ Obsah návodu k použití 1. CHARAKTERISTIKA PŘÍSTROJE A JEHO FUNKCE 3 2. DŮLEŽITÁ BEZPEČNOSTNÍ OPATŘENÍ 3 3. POPIS JEDNOTLIVÝCH ČÁSTÍ PŘÍSTROJE 5 4. INSTALACE

Více

NÁVOD K OBSLUZE. Obj. č.: 57 08 22

NÁVOD K OBSLUZE. Obj. č.: 57 08 22 NÁVOD K OBSLUZE Obj. č.: 57 08 22 Účel použití čerpadla Výkonné a robustní čerpadlo k vyprazdňování zahradních rybníčků, k čerpání vody ze sklepů, plaveckých bazénků, vsakovacích jam nebo ze zaplavených

Více

Elektro naviják BESW3000

Elektro naviják BESW3000 Version 1.1 česky Elektro naviják BESW3000 Návod na obsluhu Art.-Nr.: 27835 Art.-Bez.: BESW3000 Obsah: Prohlášení o shodě EU Důležitá upozornění 2 Před uvedením do provozu 2 Řádné použití 3 Všeobecné bezpečnostní

Více

Návod k obsluze. Vysavač MC E8001, MC E8003, MC 8005

Návod k obsluze. Vysavač MC E8001, MC E8003, MC 8005 Návod k obsluze Vysavač MC E8001, MC E8003, MC 8005 1 Při čtení návodu si nechejte otevřené stránky 3 a 4, abyste mohli snadněji identifikovat jednotlivé součásti. Doporučujeme, abyste před použitím spotřebiče

Více

NÁVOD K OBSLUZE MULTI SYSTÉM VENKOVNÍ JEDNOTKY MS-E18AI, MS-E24AI, MS-E28AI

NÁVOD K OBSLUZE MULTI SYSTÉM VENKOVNÍ JEDNOTKY MS-E18AI, MS-E24AI, MS-E28AI NÁVOD K OBSLUZE MULTI SYSTÉM VENKOVNÍ JEDNOTKY MS-E18AI, MS-E24AI, MS-E28AI P eklad p vodního návodu k obsluze OBSAH BEZPEČNOSTNÍ POKYNY... 2 NÁZVY ČÁSTÍ... 3 MS-E18AI... 3 MS-E24AI, MS-E28AI... 3 TECHNICKÉ

Více

FROTT s.r.o. Okružní pila na dřevo - typ HVP 60 A. 5. září 2014 frott@frott.cz

FROTT s.r.o. Okružní pila na dřevo - typ HVP 60 A. 5. září 2014 frott@frott.cz FROTT s.r.o Okružní pila na dřevo - typ HVP 60 A Manuál 5. září 2014 frott@frott.cz Obsah 1 Uvedení stroje do provozu 2 1.1 Připojení stroje na elektrickou síť.............................. 2 1.2 Uvedení

Více

Návod k použití pro Elektrické čerpadlo

Návod k použití pro Elektrické čerpadlo Návod k použití pro Elektrické čerpadlo Katalogové číslo: 157043 Obecné údaje Použití podle určení Dieselové čerpadlo se smí používat pouze k čerpání motorové nafty Nikdy nečerpejte výbušné kapaliny, jako

Více

X84, a B84 nebo C84 nebo E84 nebo G84 nebo K84 nebo L84 nebo S84. 77 11 318 049 LISTOPAD 2005 Edition Tchèque

X84, a B84 nebo C84 nebo E84 nebo G84 nebo K84 nebo L84 nebo S84. 77 11 318 049 LISTOPAD 2005 Edition Tchèque 2 Rozvodná ústrojí 20A SPOJKA 21A MECHANICKÁ PŘEVODOVKA 23A AUTOMATICKÁ PŘEVODOVKA 29A HNACÍ HŘÍDELE X84, a B84 nebo C84 nebo E84 nebo G84 nebo K84 nebo L84 nebo S84 77 11 318 049 LISTOPAD 2005 Edition

Více

Odsávač pár ZRW. Návod k obsluze

Odsávač pár ZRW. Návod k obsluze Odsávač pár ZRW Návod k obsluze 1 Vážený zákazník Stali jste se uživatelem kuchyňského odsávače typu ZRW. Tento odsávač byl navržen a vyroben hlavně s novým vzhledem pro uspokojení vašich očekávání a určitě

Více

00:01-06. Produktové informace pro záchranné složky. cs-cz. Nákladní vozidla a autobusy Vozidla řady P, G, R a K, N, F. Vydání 3

00:01-06. Produktové informace pro záchranné složky. cs-cz. Nákladní vozidla a autobusy Vozidla řady P, G, R a K, N, F. Vydání 3 00:01-06 Vydání 3 cs-cz Produktové informace pro záchranné složky Nákladní vozidla a autobusy Vozidla řady P, G, R a K, N, F 308 626 Scania CV AB 2016, Sweden Před prostudováním informací... 4 Otevření

Více

Masážní a zeštíhlovací pás H4304. Návod k použití

Masážní a zeštíhlovací pás H4304. Návod k použití Masážní a zeštíhlovací pás H4304 Návod k použití Vážení zákazníci, před použitím výrobku si prosím důkladně přečtěte instrukce v tomto návodu. Najdete zde důležitá bezpečnostní upozornění ohledně používání

Více

Stolní automatický výrobník ledu

Stolní automatický výrobník ledu Stolní automatický výrobník ledu HZB-12/A HZB-12/SA Návod k použití Je důležité, abyste si tento návod před použitím pečlivě prostudovali a stroj používali dle tohoto návodu. Obsah TABLE OF CONTENTS Důležité

Více

ELEKTRICKÁ MINIBRUSKA

ELEKTRICKÁ MINIBRUSKA ELEKTRICKÁ MINIBRUSKA PT-5201A/B Návod k obsluze PROKIT'S INDUSTRIES CO., LTD. HTTP://WWW.PROKITS.COM.TW E-MAIL: PK@MAIL.PROKITS.COM.TW 1 Popis 1. Upínací matice 2. Pojistka vřetena 3. Vypínač 4. Přívodní

Více

Plazmová řezačka BSP40

Plazmová řezačka BSP40 Verze 1.1 Plazmová řezačka BSP40 Návod k obsluze CE Číslo výrobku: 112 50 Označení výrobku: BSP40 OBSAH Důležité pokyny 2 Před uvedením do provozu 2 Řádné používání 3 Všeobecné bezpečnostní pokyny 3 Uvedení

Více

PL CZ SK H BG RO SL HR GB

PL CZ SK H BG RO SL HR GB CZ NÁVOD K INSTALACI Poznámka k instalaci: minimální vzdálenost mezi plotýnkami nádob na sporáku a nejnižší částí kuchyňského odsavače par nesmí bý t menší než 50 cm u elektrických sporáků a 75 cm u plynových

Více

Systém přívodu vzduchu/odvodu. ecotec pro/plus. Návod k montáži. Návod k montáži. Pro servisního technika VU/VUW INT II../5-3, VU/VUW INT II..

Systém přívodu vzduchu/odvodu. ecotec pro/plus. Návod k montáži. Návod k montáži. Pro servisního technika VU/VUW INT II../5-3, VU/VUW INT II.. Návod k montáži Pro servisního technika Návod k montáži Systém přívodu vzduchu/odvodu spalin pro ecotec pro/plus VU/VUW INT II../-, VU/VUW INT II../- CZ Vydavatel/Výrobce Vaillant GmbH Berghauser Str.

Více

ALFA IN a.s. Nová Ves 74 675 21 Okříšky Tel.: 568 840 009 Fax: 568 840 009 E-mail: info@alfain.com Internet: http://www.alfain.com

ALFA IN a.s. Nová Ves 74 675 21 Okříšky Tel.: 568 840 009 Fax: 568 840 009 E-mail: info@alfain.com Internet: http://www.alfain.com ALFA IN a.s. Nová Ves 74 675 21 Okříšky Tel.: 568 840 009 Fax: 568 840 009 E-mail: info@alfain.com Internet: http://www.alfain.com NS85-01 ALFA IN a.s. www.alfain.com strana 1 Obsah: 1. ÚVOD... 3 2. BEZPEČNOST

Více

PRATIKO MAXI TROLLEY

PRATIKO MAXI TROLLEY Návod k obsluze Přenosná chladnička PRATIKO MAXI TROLLEY TK 53 Vysoké napětí! Nesnímejte kryty! Uvnitř je vysoké napětí! Použití ovladačů, nastavení nebo jiných postupů, jako jsou doporučované v tomto

Více

NÁVOD K OBSLUZE MONTÁŽNÍ A PROVOZNÍ PŘEDPISY. samonasávacích čerpadel řady

NÁVOD K OBSLUZE MONTÁŽNÍ A PROVOZNÍ PŘEDPISY. samonasávacích čerpadel řady NÁVOD K OBSLUZE MONTÁŽNÍ A PROVOZNÍ PŘEDPISY samonasávacích čerpadel řady AP 97 Obsah: 1 Základní pokyny 2 Popis 2.1 Příklad instalace 2.2 Základní informace 2.2.1 Provozování a údržba 2.2.2 Provozní pokyny

Více

Návod na instalaci, provoz a údržbu

Návod na instalaci, provoz a údržbu Návod na instalaci, provoz a údržbu TX 250A TX 500A TX 750A TX 1000A Rev. 2014.10.01 Strana 1/24 1.0.0 Obsah 1.0.0 Obsah... 2 2.0.0 Ilustrací... 2 3.0.0 Základní informace... 3 3.1.0 Úvod...3 3.2.0 Oblasti

Více

Návod k montáži, obsluze a údržbě ohřívače vody na tuhá paliva EURO 65 D

Návod k montáži, obsluze a údržbě ohřívače vody na tuhá paliva EURO 65 D Návod k montáži, obsluze a údržbě ohřívače vody na tuhá paliva EURO 65 D UPOZORNĚNÍ! Před instalací a používáním ohřívače si pečlivě přečtěte pokyny uvedené v návodu! Požadavky a doporučení uvedená v něm

Více

Převodní (předřadný) transformátor AT-400 NV (AT 400 VA) Obj. č.: 51 13 60. Obsah Strana. 1. Úvod

Převodní (předřadný) transformátor AT-400 NV (AT 400 VA) Obj. č.: 51 13 60. Obsah Strana. 1. Úvod Převodní (předřadný) transformátor AT-400 NV (AT 400 VA) Obj. č.: 51 13 60 Obsah Strana 1. Úvod... 2 2. Účel použití transformátoru... 3 3. Bezpečnostní předpisy... 4 4. Součásti transformátoru... 5 Přední

Více

Kompresorové ledničky

Kompresorové ledničky EBERSPÄCHER PRAHA S.R.O. Pod Višňovkou 29 140 00 Praha 4 Tel.: 234 035 800 Fax: 234 035 820 www.eberspaecher.cz cz-info@eberspaecher.com Kompresorové ledničky NÁVOD NA POUŽITÍ Pozor Před použitím ledničky

Více

4-taktní vzduchem chlazený benzínový motor s rozvodem OHC EA175V/190V. Návod k obsluze. (CZ) Překlad původního návodu CZ-06/2013 - No.

4-taktní vzduchem chlazený benzínový motor s rozvodem OHC EA175V/190V. Návod k obsluze. (CZ) Překlad původního návodu CZ-06/2013 - No. 4-taktní vzduchem chlazený benzínový motor s rozvodem OHC EA175V/190V Návod k obsluze (CZ) Překlad původního návodu CZ-06/2013 - No. 697 PŘEDMLUVA Děkujeme, že jste se rozhodli pro značku Subaru. Tento

Více

RAYSTAT-CONTROL-10. Regulační termostat

RAYSTAT-CONTROL-10. Regulační termostat RAYSTAT-CONTROL-10 Regulační termostat 1 RAYSTAT-CONTROL-10 Obsah 2 Popis a technické údaje 5 Funkční popis 6 Displej 7 Popis instalace 7 Provozní popis 9 Zkoušky, uvedení do provozu a údržba 11 Schémata

Více

Návod k montáži a předpisy pro manipulaci s pístovými ventily KLINGER. s bezazbestovým provedením kroužku ventilu Modul KX

Návod k montáži a předpisy pro manipulaci s pístovými ventily KLINGER. s bezazbestovým provedením kroužku ventilu Modul KX Strana 1 Návod k montáži a předpisy pro manipulaci s pístovými ventily KLINGER Konstrukční řada KVN DN 10-50 s bezazbestovým provedením kroužku ventilu Modul KX 1 Pouzdro 2 Horní část 3 Ruční kolečko 5

Více

Návod k instalaci a obsluze

Návod k instalaci a obsluze CORREX MP Anoda s cizím zdrojem napětí CZ Návod k instalaci a obsluze MAGONTEC Group MAGONTEC GmbH Obsah Strana 1 Bezpečnostní pokyny...3 2 Používání v souladu s určením...5 3 Funkce...5 4 Objem dodávky...5

Více

NÁVOD. Indukční nahřívač, 230V, 1500W KZ E1090. ACI - Auto Components International, s.r.o. 5.12.2012

NÁVOD. Indukční nahřívač, 230V, 1500W KZ E1090. ACI - Auto Components International, s.r.o. 5.12.2012 NÁVOD KZ E1090 5.12.2012 Indukční nahřívač, 230V, 1500W Všechna práva vyhrazena. Úplné nebo částečné kopírování tohoto návodu je zakázáno v jakékoli formě, ať už papírové nebo elektronické. Kapitola strana

Více

Vodopád Hagen Exo Terra EX

Vodopád Hagen Exo Terra EX Vodopád Hagen Exo Terra EX Čerpadlo součástí balení Vodopád přírodního vzhledu, který může být integrován do jakéhokoliv typu terária Stimuluje přirozené chování plazů při pití Zvyšuje vlhkost vzduchu

Více

PŘESTAVBOVÁ SADA KOTLE U 22 NA WOODPELL Návod k přestavbě kotle

PŘESTAVBOVÁ SADA KOTLE U 22 NA WOODPELL Návod k přestavbě kotle Teplo pro váš domov od roku 1888 PŘESTAVBOVÁ SADA KOTLE U 22 NA WOODPELL Návod k přestavbě kotle CZ_2014_26 Obsah: str. 1. Technické údaje kotle po přestavbě... 3 2. Dodávka a příslušenství... 4 3. Postup

Více

POHON GARÁŽOVÝCH VRAT UŽIVATELSKÝ NÁVOD (FBC180 / FBC200)

POHON GARÁŽOVÝCH VRAT UŽIVATELSKÝ NÁVOD (FBC180 / FBC200) POHON GARÁŽOVÝCH VRAT UŽIVATELSKÝ NÁVOD (FBC180 / FBC200) OBSAH 1. Bezpe nostní instrukce 3 2. Vlastnosti a použití pohonu vrat 3 3. Technická specifikace 4 4. Kontrola obsahu balení 4 5. Instalace a nastavení

Více

Pumpa Marathon 500/750/1000/1500/2000/2500/3000. Obj.č. 571010,571011, 571012. Návod k použití

Pumpa Marathon 500/750/1000/1500/2000/2500/3000. Obj.č. 571010,571011, 571012. Návod k použití Pumpa Marathon 500/750/1000/1500/2000/2500/3000 Obj.č. 571010,571011, 571012 Návod k použití Rozbalování Jestliže při rozbalování zjistíte, že je výrobek poškozený, ihned kontaktujte dodavatele. Kde se

Více

ND-180-BL NÁVOD K OBSLUZE

ND-180-BL NÁVOD K OBSLUZE NÁVOD K OBSLUZE ČESKY 1. POKYNY K SESTAVENÍ 2. SPUŠTĚNÍ STROJE Před začátkem práce s pilou si pozorně přečtěte všechny bezpečnostní pokyny a ujistěte se, že jim rozumíte. Před opuštěním výrobního závodu

Více

Odsavač par se může vzhledově lišit od obrázků znázorněných v této brožuře. Pokyny k používání, údržbě a instalaci však zůstávají stejné.! Tuto broţuru je třeba uchovat k nahlédnutí, kdykoliv bude potřeba.

Více

Instrukce pro provoz, montáž a údržbu pohonů Pfeiffer AT typ SRP a DAP Série 31a

Instrukce pro provoz, montáž a údržbu pohonů Pfeiffer AT typ SRP a DAP Série 31a Instrukce pro provoz, montáž a údržbu pohonů Pfeiffer AT typ SRP a DAP Série 31a 1. Bezpečnostní funkce Bezpečnostní funkce zavřeno: Pružiny uzavírají (jen SRP), ve směru hodinových ručiček. Pohon AT je

Více

Prostorový elektrický ohřívač SPH. Návod INSTALACE

Prostorový elektrický ohřívač SPH. Návod INSTALACE Prostorový elektrický ohřívač SPH Návod INSTALACE 1. NEŽ ZAČNETE Pro lepší orientaci v návodu jsou v textu použity symboly. Následující tabulka uvádí jejich vyobrazení a význam: Symbol POZOR! NEPŘEHLÉDNĚTE!

Více

Kuchyňská digestoř. Návod k obsluze

Kuchyňská digestoř. Návod k obsluze Kuchyňská digestoř Návod k obsluze ENGL IS ČESKY OBSAH strana 1. Úvod 8 2. Bezpečnostní doporučení 8 3. Pokyny k instalaci 9 4. Provoz a údržba 10 5. Technická pomoc 11 6. Odstavení z provozu, likvidace

Více

PÍSKOVÁ FILTRACE S PÁKOVÝM VÍCECESTNÝM VENTILEM (Modely: P350, P450, P500, P650)

PÍSKOVÁ FILTRACE S PÁKOVÝM VÍCECESTNÝM VENTILEM (Modely: P350, P450, P500, P650) PÍSKOVÁ FILTRACE S PÁKOVÝM VÍCECESTNÝM VENTILEM (Modely: P350, P450, P500, P650) INSTALAČNÍ A UŽIVATELSKÁ PŘÍRUČKA Obsah I. Funkce...3 II. Instalace...3 III. Hlavní rozměry...4 IV. Instalace/spuštění filtrace...4

Více

SD0808-CE / SD0808A-CE

SD0808-CE / SD0808A-CE Návod k obsluze Hydraulický lis SD0808-CE / SD0808A-CE Prodej a servis : autoservis akademie, spol. s r.o. Vrchlickeho 1208 511 01 Turnov tel. 481 323 931 fax 481 323 712 info@proautoobchod.cz - 1 - 1.

Více

Návod. Pump Set + + Typ 400 Typ 600 Typ 1000. Bioflow 400 Bioflow 600 Bioflow 1000. www.juwel-aquarium.com

Návod. Pump Set + + Typ 400 Typ 600 Typ 1000. Bioflow 400 Bioflow 600 Bioflow 1000. www.juwel-aquarium.com Návod Pump Set + + Bioflow 400 Bioflow 600 Bioflow 1000 Typ 400 Typ 600 Typ 1000 www.juwel-aquarium.com Úvod Máme radost z toho, že jste se rozhodli pro výrobek značky JUWEL Aquarium a děkujeme Vám za

Více

Dveřní závora. Obj. č.: 109 58 24

Dveřní závora. Obj. č.: 109 58 24 Dveřní závora Obj. č.: 109 58 24 Rozsah dodávky (viz obr. 1) Položka Popis 1 1 Dveřní závora PR 2600 2 1 Kryt tělesa zámku 3 2 Koncovka krytu 4 2 sady Plastové podložky 5 2 Uzavírací kryt 6 2 Krytka uzavíracího

Více

OSAZENÍ BAZÉNOVÉ NÁDRŽE

OSAZENÍ BAZÉNOVÉ NÁDRŽE OSAZENÍ BAZÉNOVÉ NÁDRŽE Pro betonové bazény 92 Skimmery 15 l pro betonové bazény 93 Skimmery 17,5 l pro betonové bazény 95 Příslušenství skimmerů pro betonové bazény 97 Skimmery z nerezové oceli pro betonové

Více

BCV1 a BCV20 Ventily odluhu

BCV1 a BCV20 Ventily odluhu IM-P403-69 AB vydání 1 BCV1 a BCV20 Ventily odluhu Předpis instalace a údržby 1.Bezpečnost 2. Popis 3. Technické údaje 4. Mechanická instalace 5. Propojení 6. Údržba Copyright 2000 1. Bezpečnost Informace

Více

NÁVOD K OBSLUZE. Obj. č.: 64 61 50

NÁVOD K OBSLUZE. Obj. č.: 64 61 50 NÁVOD K OBSLUZE Obj. č. 64 61 50 Úvod Vážení zákazníci, děkujeme za Vaši důvěru a za nákup našeho malého bezdrátového pokojového a venkovního teploměru. Tento přístroj dokáže přijímat signály naměřené

Více

NÁVOD K SESTAVENÍ A POUŽITÍ KARTUŠOVÉ FILTRAČNÍ JEDNOTKY. Krystal Clear Model 604

NÁVOD K SESTAVENÍ A POUŽITÍ KARTUŠOVÉ FILTRAČNÍ JEDNOTKY. Krystal Clear Model 604 NÁVOD K SESTAVENÍ A POUŽITÍ KARTUŠOVÉ FILTRAČNÍ JEDNOTKY Krystal Clear Model 604 220-240 VAC, 50 Hz, 45 W Hmax 1,0m, Hmin 0,19m, IPX5/IPX7 Tmax 35 C PŘED INSTALACÍ A POUŽITÍM TOHOTO VÝROBKU SI PŘEČTĚTE

Více

Climateasy 12. Přenosná klimatizace 3,5 kw (12000 BTU/hod) Číslo modelu P12HCP

Climateasy 12. Přenosná klimatizace 3,5 kw (12000 BTU/hod) Číslo modelu P12HCP Climateasy 12 Přenosná klimatizace 3,5 kw (12000 BTU/hod) Číslo modelu P12HCP Klimatizace Vytápění Chlazení Odvlhčování Dálkové ovládání 3 úrovně otáček ventilátoru LED displej 24hodinový časovač Strana

Více

Návod pro montáž, obsluhu a údržbu. EK6 Uzemňovač 12 KV / 25 kv

Návod pro montáž, obsluhu a údržbu. EK6 Uzemňovač 12 KV / 25 kv Návod pro montáž, obsluhu a údržbu EK6 Uzemňovač 12 KV / kv Vaše bezpečnost na prvním místě - vždy! Proto uvádíme tato doporučení na začátku našeho návodu na montáž, obsluhu a údržbu: Instalujte spínací

Více

UŽIVATELSKÝ MANUÁL CZ IN 11018 Elektrická pumpa insportline AB28

UŽIVATELSKÝ MANUÁL CZ IN 11018 Elektrická pumpa insportline AB28 UŽIVATELSKÝ MANUÁL CZ IN 11018 Elektrická pumpa insportline AB28 1 OBSAH SPECIFIKACE... 3 INSTALACE... 3 BEZPEČNOSTNÍ POKYNY... 3 PŘÍSLUŠENSTVÍ... 5 POUŽÍVÁNÍ... 5 ÚDRŽBA A SKLADOVÁNÍ... 6 ZÁRUČNÍ PODMÍNKY,

Více

Vrtací a bourací kladivo BBMH 1100

Vrtací a bourací kladivo BBMH 1100 Version. česky Vrtací a bourací kladivo BBMH 00 Návod na obsluhu Art.-Nr.: 5209 Art.-Bez.: BBMH00 Obsah: Poznámky: Důležitá upozornění 2 Před uvedením do provozu 2 Řádné použití 3 Všeobecné bezpečnostní

Více

BHP 4 /7 BHP 4 /8 Návod k obsluze a montáži

BHP 4 /7 BHP 4 /8 Návod k obsluze a montáži BHP 4 /7 BHP 4 /8 Návod k obsluze a montáži 1. ÚVOD Před použitím Vašeho čerpadla je nejprve nutné seznámit se s následujícím návodem a montážními pokyny. Tento návod Vám usnadní instalaci a provozování.

Více

Přístroj pro přípravu vařící vody K5. Návod pro obsluhu a montáž. hospodárně teplá voda. 1

Přístroj pro přípravu vařící vody K5. Návod pro obsluhu a montáž. hospodárně teplá voda. 1 Přístroj pro přípravu vařící vody K5 Návod pro obsluhu a montáž CZ hospodárně teplá voda. 1 Obsah CZ Popis přístroje.. strana 3 Technické údaje..4 Základní informace 4 Bezpečnostní instrukce.4 Příprava...5

Více

GB100 GB130 GB180 GB220

GB100 GB130 GB180 GB220 vzduchem chlazený zážehový čtyřtaktní motor NÁVOD K POUŽITÍ GB100 GB130 GB180 GB220 NÁVOD K POUŽITÍ Tento návod k použití obsahuje pokyny potřebné pro správné a bezpečné používání motoru. Před uvedením

Více

CarSense101. pohybový detektor vozidel. autorizovaný prodejce

CarSense101. pohybový detektor vozidel. autorizovaný prodejce CarSense101 pohybový detektor vozidel autorizovaný prodejce VAROVÁNÍ A VÝSTRAHY Nikdy nepoužívejte detektor CS101 jako systém detekce couvání nebo přítomnosti vozidla. CS101 vyžaduje k detekci pohyb vozidla.

Více

Montážní návod. SEVi 160/SEVi 160 PLUS větrací systém. (Inteligentní systém větrání se zpětným ziskem tepla)

Montážní návod. SEVi 160/SEVi 160 PLUS větrací systém. (Inteligentní systém větrání se zpětným ziskem tepla) Montážní návod SEVi 160/SEVi 160 PLUS větrací systém (Inteligentní systém větrání se zpětným ziskem tepla) Distribuce pro Českou Republiku a Slovensko: SEVentilation.cz Jan Filip Pod Nádražím 111, 331

Více

Horkovzdušná pistole. Obj. č.: 81 19 51

Horkovzdušná pistole. Obj. č.: 81 19 51 NÁVOD K OBSLUZE Horkovzdušná pistole Obj. č.: 81 19 51 Vč. 4-dílů. Souprava trysek (bodová-, otočná-, širokoúhlá- a okrajová tryska). Ideální pro domácnost, hobby, domácí dílnu apod. k odstranění barev,

Více

HBG 60 ODSAVAČ PAR. Návod k instalaci a obsluze

HBG 60 ODSAVAČ PAR. Návod k instalaci a obsluze HBG 60 ODSAVAČ PAR Návod k instalaci a obsluze 1 POPIS Odsavač par lze instalovat ve filtrační nebo odtahové verzi. Filtrační verze (obr. 1) odsavač odsává vzduch z kuchyně nasycený párami a zápachy, čistí

Více

UŽIVATELSKÝ NÁVOD. HYDRAULICKÝ POJÍZDNÝ ZVEDÁK 3T QuickLift (pedál) T83502 (26824) NOSNOST MAX.: 3 000 kg MIN. VÝŠKA: 145 mm MAX.

UŽIVATELSKÝ NÁVOD. HYDRAULICKÝ POJÍZDNÝ ZVEDÁK 3T QuickLift (pedál) T83502 (26824) NOSNOST MAX.: 3 000 kg MIN. VÝŠKA: 145 mm MAX. UŽIVATELSKÝ NÁVOD HYDRAULICKÝ POJÍZDNÝ ZVEDÁK 3T QuickLift (pedál) T83502 (26824) NOSNOST MAX.: 3 000 kg MIN. VÝŠKA: 145 mm MAX. VÝŠKA: 500 mm Prvním použitím tohoto výrobku uživatel svou svobodnou vůlí

Více

NÁVOD K OBSLUZE. Obj. č.: 85 20 03

NÁVOD K OBSLUZE. Obj. č.: 85 20 03 NÁVOD K OBSLUZE Obj. č.: 85 20 03 Účel použití nabíječky Tato nabíječka, kterou zapojíte do síťové zásuvky se střídavým napětím 230 V, slouží k nabíjení automobilových nebo motocyklových baterií (olověných

Více

Návod WINGO3524,5024

Návod WINGO3524,5024 Návod WINGO3524,5024 Důležité informace Gratulujeme vám, že jste si vybrali výrobek firmy Nice. Přečtěte si prosím pečlivě tento návod. Aby byly tyto pokyny lépe srozumitelné, uspořádali jsme je tam, kde

Více

Návod k obsluze Zádový postřikovač SOLO 425/475/435/485/473P/473D

Návod k obsluze Zádový postřikovač SOLO 425/475/435/485/473P/473D Návod k obsluze Zádový postřikovač SOLO 425/475/435/485/473P/473D Upozornění: Před prvním uvedením postřikovače do provozu si důkladně pročtěte tento návod k obsluze a dbejte bezpodmínečně všech bezpečnostních

Více

NÁVOD NA POUŽITÍ CS 230 N

NÁVOD NA POUŽITÍ CS 230 N NÁVOD NA POUŽITÍ Ruční kotoučová pila CS 230 N Certifikát kvality Blahopřejeme Vám ke koupi výrobku vysoké. Výrobek prochází na konci výroby vnitřní kontrolou a splňuje vysokou technickou úroveň. Firma

Více

Dvoustupňová vývěva 15301-E / 15501-E. Návod k používání

Dvoustupňová vývěva 15301-E / 15501-E. Návod k používání Dvoustupňová vývěva 15301-E / 15501-E Návod k používání překlad originálního návodu Prodej, půjčovna a sídlo firmy Servis a výroba Prodej a půjčovna Koněvova 47 Budovatelská 287 Trnkova 87 Praha 3 Praha

Více

Kompresor pro Airbrush BAK25

Kompresor pro Airbrush BAK25 Verze 1.1 Kompresor pro Airbrush BAK25 Návod k obsl uze Čísl o artiklu: 146 88 OBSAH Důležité pokyny 2 Před uvedením do provozu 2 Řádné použití 3 Všeobecné bezpečnostní předpisy 3 Popis přístroje 6 Uvedení

Více

Stolní lampa JETT-677 - Návod k použití

Stolní lampa JETT-677 - Návod k použití Stolní lampa JETT-677 - Návod k použití Obsah ÚVOD... 3 DŮLEŽITÉ BEZPEČNOSTNÍ POKYNY... 3 POPIS PŘÍSTROJE A JEDNOTLIVÝCH ČÁSTÍ... 4 NEŽ ZAČNETE PŘÍSTROJ POUŽÍVAT... 5 INSTALACE... 5 NASTAVENÍ ČASU A BUDÍKU...

Více

DEMINERALIZAČNÍ FILTR Návod k použití

DEMINERALIZAČNÍ FILTR Návod k použití English Česky DEMINERALIZAČNÍ FILTR Návod k použití Dem 10 1 Dem 10 DEMINERALIZAČNÍ FILTR NÁVOD K POUŽITÍ Vážený zákazníku, Chtěli bychom Vám tímto poděkovat za zakoupení našeho Demineralizačního filtru

Více

Návod k použití pro Hydraulický zvedák

Návod k použití pro Hydraulický zvedák Návod k použití pro Hydraulický zvedák Katalogové číslo: 229062 Přístroj Vysoce kvalitní hydraulický válec, velká nožní deska ze speciální litiny pro větší stabilitu, volně pohyblivá sklopná zdvihací páka,

Více

NÁVOD NA OBSLUHU A ÚDRŽBU PRO. čistící pistole s tlakovou nádobou obj. č. AA 5000 rozprašovací čistící pistole obj. č. AA 3080

NÁVOD NA OBSLUHU A ÚDRŽBU PRO. čistící pistole s tlakovou nádobou obj. č. AA 5000 rozprašovací čistící pistole obj. č. AA 3080 autorizovaný distributor NÁVOD NA OBSLUHU A ÚDRŽBU PRO čistící pistole s tlakovou nádobou obj. č. AA 5000 rozprašovací čistící pistole obj. č. AA 3080 AA 5000 AA 3080 ATMOS Chrást, s.r.o.; Plzeňská 168;

Více

NÁVOD A ÚDRŽBA - KULOVÉ VENTILY

NÁVOD A ÚDRŽBA - KULOVÉ VENTILY str. 1 kompletní ventil kompletní ruční ovládání kompletní pneumatické ovládání Rozbalení: zkontrolujte obsah balení: vyjměte veškerý balící materiál vyčistěte kohout, všechny jeho části a odstraňte veškerý

Více

Odpájecí stanice pro SMD. Kontrola teploty, digitální displej, antistatické provedení SP-HA800D

Odpájecí stanice pro SMD. Kontrola teploty, digitální displej, antistatické provedení SP-HA800D Odpájecí stanice pro SMD Kontrola teploty, digitální displej, antistatické provedení SP-HA800D Upozornění Teplota trysek je 400 C a v případě nesprávného zacházení s přístrojem může dojít ke zranění, požáru

Více

Návod pro parkovací senzory ps4c3, ps4cw3, ps4c4.2, ps4cw4.2, ps4lcd, ps4flcd, ps8lcd a ps4audio

Návod pro parkovací senzory ps4c3, ps4cw3, ps4c4.2, ps4cw4.2, ps4lcd, ps4flcd, ps8lcd a ps4audio Návod pro parkovací senzory ps4c3, ps4cw3, ps4c4.2, ps4cw4.2, ps4lcd, ps4flcd, ps8lcd a ps4audio Upozornění před montáží: - senzory nesmí být umístěny v kovovém nárazníku, ani se dotýkat kovových součástí

Více

1 GL 1280 Faser Optik Návod k použití

1 GL 1280 Faser Optik Návod k použití 1 GL 1280 Faser Optik Děkujeme Vám, že jste se rozholi si zakoupit tento velice kvalitní produkt. GL 1280 Fieberligt je celkově vyráběn v SRN a splňuje ty nejvyšší požadavky na kvalitu a bezpečnost. Přejeme

Více

Návod k montáži a obsluze RJ 10

Návod k montáži a obsluze RJ 10 Návod k montáži a obsluze RJ 10 VŠEOBECNÉ INFORMACE Je striktně zakázané kopírovat nebo rozmnožovat tento Návod k montáži a obsluze, bez písemného souhlasu výrobce. Překlad do dalších jazyků celku nebo

Více

Pečící trouba TO 2058 s grilem a pizza kamenem TO 2056 s grilem a pizza kamenem TO 2057 bez grilu. Návod k obsluze

Pečící trouba TO 2058 s grilem a pizza kamenem TO 2056 s grilem a pizza kamenem TO 2057 bez grilu. Návod k obsluze Pečící trouba TO 2058 s grilem a pizza kamenem TO 2056 s grilem a pizza kamenem TO 2057 bez grilu Návod k obsluze Vážený zákazníku, Předtím než začnete přístroj používat, přečtěte si prosím pečlivě následující

Více

JBY 52. z Ohřívač lahví a dětské stravy Návod k použití. Beurer GmbH Söflinger Straße 218 89077 Ulm, GERMANY Tel.: 0049 (0)731 3989-0 www.beurer.

JBY 52. z Ohřívač lahví a dětské stravy Návod k použití. Beurer GmbH Söflinger Straße 218 89077 Ulm, GERMANY Tel.: 0049 (0)731 3989-0 www.beurer. CZ JBY 52 z Ohřívač lahví a dětské stravy Návod k použití Beurer GmbH Söflinger Straße 218 89077 Ulm, GERMANY Tel.: 0049 (0)731 3989-0 www.beurer.de Česky Obsah 1 K seznámení... 2 2 Vysvětlení symbolů...

Více

Uživatelská příručka. 17 LCD monitor Vibrant VL7A9PD

Uživatelská příručka. 17 LCD monitor Vibrant VL7A9PD Uživatelská příručka 17 LCD monitor Vibrant VL7A9PD Obsah Bezpečnostní opatření 3 Připojení a nastavení 4 Přední panel a OSD ovládání 6 Tabulka výchozího nastavení 7 Specifikace 8 Technická podpora 9 Detail

Více

NÁVOD K POUŽITÍ Elektrický naviják X12000LB

NÁVOD K POUŽITÍ Elektrický naviják X12000LB NÁVOD K POUŽITÍ Elektrický naviják X12000LB Vážený zákazníku, děkujeme Vám za zakoupení našeho výrobku elektrického navijáku. Naviják poslouží při manipulaci s lodí, vozidlem, případně jakýmkoli jiným

Více

Membránová vývěva s membránovým stabilizačním systémem

Membránová vývěva s membránovým stabilizačním systémem INOVATIVNÍ TECHNOLOGIE DO CELÉHO SVĚTA Návod k obsluze 218e Membránová vývěva s membránovým stabilizačním systémem Modelová řada N 920 KT. 29.18 Obr. 1: Membránové vakuové čerpadlo N 920 KT.29.18 Vybrali

Více

Uživatelská příručka pro myčky nádobí Jemi. GS-102 Automatic

Uživatelská příručka pro myčky nádobí Jemi. GS-102 Automatic Uživatelská příručka pro myčky nádobí Jemi GS-102 Automatic Asistenční servis MARCCRAB GASTRO s.r.o. REVOLUČNÍ 19/73 PLZEŇ 312 07 tel. 377 470 122 mobil: 602 173 253 Společnost Marccrab gastro s.r.o. je

Více

RUBIMIX-9 BL RUBIMIX-9 BL DUPLEX

RUBIMIX-9 BL RUBIMIX-9 BL DUPLEX RUBIMIX-9 BL RUBIMIX-9 BL DUPLEX NÁVOD K OBSLUZE ČESKY OBSAH A. POKYNY K SESTAVENÍ Montáž Bezpečnost Zapojení Použití Doporučení k pracovišti B. OBECNÉ BEZPEČNOSTNÍ POKYNY PRO PRÁCI S ELEKTRICKÝM RUČNÍM

Více

NÁHLAVNÍ SOUPRAVA. pro akumulátor

NÁHLAVNÍ SOUPRAVA. pro akumulátor NÁHLAVNÍ SOUPRAVA LEGENDA KE SCHÉMATU ZÁKLADNÍ JEDNOTKA NÁHLAVNÍ SOUPRAVA 1 Posuvný přepínač Tx (A-D) 18 Mikrofon 2 Posuvný přepínač Rx (1-4) 19 Reproduktor 3 Hlasitost hovoru NAHORU 20 Tlačítko Mluvit

Více

Redukční tlakový ventil typ 2357-1/6 Přepouštěcí ventil typ 2357-2/7

Redukční tlakový ventil typ 2357-1/6 Přepouštěcí ventil typ 2357-2/7 Redukční tlakový ventil typ 2357-1/6 Přepouštěcí ventil typ 2357-2/7 Redukční ventil typ 2357-1 Přepouštěcí ventil typ 2357-2 Redukční ventil typ 2357-6 Obrázek 1 tlakový regulátor typ 2357 Návod k montáži

Více

Návod k obsluze, údržbě a montáži výměníků tepla

Návod k obsluze, údržbě a montáži výměníků tepla Návod k obsluze, údržbě a montáži výměníků tepla Úvod Tepelné výměníky společnosti WätaS jsou koncipované jako výměníky tepla vzduch-voda. Používají se pro chladiče nebo ohřívače, přímé výparníky / kondenzátory

Více

Basový zesilovač CD-100B. Obj. č.: 36 78 42

Basový zesilovač CD-100B. Obj. č.: 36 78 42 Basový zesilovač CD-100B Obj. č.: 36 78 42 2 Obsah: ÚVOD... 2 SPRÁVNÉ POUŽÍVÁNÍ... 3 BEZPEČNOSTNÍ POKYNY... 3 POPIS FUNKCÍ... 4 UVEDENÍ DO PROVOZU... 4 PŘIPOJENÍ BASOVÉ KYTARY...5 PŘIPOJENÍ NA ELEKTRICKOU

Více

Zvedák převodovky HGH500

Zvedák převodovky HGH500 Version 1.2 česky Zvedák převodovky HGH500 Návod na obsluhu Art.-Nr.: 15235 Art.-Bez.: HGH500 Obsah: Poznámky: Důležitá upozornění 2 Před uvedením do provozu 3 Řádné použití 3 Všeobecné bezpečnostní předpisy

Více

Návod na instalaci a uvedení protiproudého zařízení do provozu. ASTRALPOOL 78 a 98 m 3 /h s oválnou tryskou. Pool Jet

Návod na instalaci a uvedení protiproudého zařízení do provozu. ASTRALPOOL 78 a 98 m 3 /h s oválnou tryskou. Pool Jet Návod na instalaci a uvedení protiproudého zařízení do provozu ASTRALPOOL 78 a 98 m 3 /h s oválnou tryskou Pool Jet DODÁVKA PROTIPROUDÉHO ZAŘÍZENÍ OBSAHUJE: - návod na instalaci a uvedení do provozu -

Více

Návod na údržbu a obsluhu. Sponkovačky Profifix 90/25. Obj. č. D 200 595

Návod na údržbu a obsluhu. Sponkovačky Profifix 90/25. Obj. č. D 200 595 Návod na údržbu a obsluhu Sponkovačky Profifix 90/25 Obj. č. D 200 595 Listopad 2001 Vážený zákazníku, děkujeme Vám za důvěru, kterou jste projevili nám i našim výrobkům. Přečtěte si návod k obsluze dříve,

Více

S t ř e d o f r e k v e n č n í g e n e r á t o r HF1-VA5

S t ř e d o f r e k v e n č n í g e n e r á t o r HF1-VA5 ! Výroba elektrotechnických zařízení a systémů V E Z A S S t ř e d o f r e k v e n č n í g e n e r á t o r HF1-VA5 Návod k použití a technický popis Prosinec 2006 Hradec Králové! 1 OBSAH 1.Úvod 3 2. Technické

Více

5) Nevypínejte vytáhnutím elektrického kabelu ze zásuvky. Při odpojování uchopte zástrčku, ne šňůru.

5) Nevypínejte vytáhnutím elektrického kabelu ze zásuvky. Při odpojování uchopte zástrčku, ne šňůru. Návod k použití fontána DRINKWELL Bezpečnostní pokyny UPOZORNĚNÍ při používání elektrických zařízení je třeba vždy dbát opatrnosti a také: 1) Před prvním použitím si přečíst návod k použití 2) Pokud je

Více

CT-V1. Camera Pan Table (otočný stojánek pod videokameru) Návod k použití

CT-V1. Camera Pan Table (otočný stojánek pod videokameru) Návod k použití CT-V1 Camera Pan Table (otočný stojánek pod videokameru) Návod k použití POZNÁMKY Toto zařízení bylo testováno a shledáno v souladu s limity pro digitální zařízení třídy B, podle části 15 pravidel FCC.

Více

SUB, SUB-V. Návod k obsluze a montáži

SUB, SUB-V. Návod k obsluze a montáži SUB, SUB-V Návod k obsluze a montáži typ SUB 200 A SUB 300 A SUB 700 A Technické parametry drenážních čerpadel řady SUB výkon motoru (kw) připojovací rozměry jmenovité napětí (V) dopravní výška max (m)

Více