SOUHRNNÁ TECHNICKÁ ZPRÁVA

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "SOUHRNNÁ TECHNICKÁ ZPRÁVA"

Transkript

1 B SOUHRNNÁ TECHNICKÁ ZPRÁVA

2 B. SOUHRNNÁ TECHNICKÁ ZPRÁVA IDENTIFIKAČNÍ ÚDAJE Název zakázky: Stavba: Investor: Projektant: SNÍŽENÍ ENERGETICKÉ NÁROČNOSTI MATEŘSKÉ ŠKOLY VE MĚSTĚ CHRAST MŠ Chrast, okres Chrudim Filcíkova 439, Chrast IČ: Město Chrast, Náměstí 1, Chrast IČ: DIČ: CZ Ing. Ondřej Šindler, Projektové studio ARCHÉÉ Na Šancích 1177, Chrudim 4, Tel.: Mail: Web: IČ: DIČ: CZ

3 1) PODKLADY 1. ČSN Zatížení stavebních konstrukcí 2. ČSN Akustika. 3. ČSN Tepelná ochrana budov ČSN Denní osvětlení. 5. ČSN Požární bezpečnost staveb. Nevýrobní objekty. 6. ČSN Požární bezpečnost staveb. Změny staveb. 7. ČSN Provádění vnějších tepelně izolačních kompozitních systémů (ETICS) 8. Vyhláška č. 268/2009 Sb. o technický požadavcích na stavby. 9. Vyhláška č. 148/2007 Sb. o energetické náročnosti budov. 10. Vyhláška č. 410/2005 Sb. Ve znění vyhlášky č. 343/2009 Sb. O hygienických požadavcích na prostory a provoz zařízení a provozoven pro výchovu a vzdělávání dětí a mladistvých. 11. Vyhláška č. 6/2003 Sb., kterou se stanoví hygienické limity chemických, fyzikálních a biologických ukazatelů pro vnitřní prostředí pobytových místností některých staveb. 12. NV č. 591/2006 Sb. O bližších minimálních požadavcích na bezpečnost a ochranu zdraví při práci na staveništích. 13. Dostupná projektová dokumentace.

4 2) ÚVOD DRUH, ÚČEL, MÍSTO STAVBY (stavebních úprav) Předmětem této akce je regenerace (stavební úpravy) výše uvedené stavby, která má za úkol výrazně snížit energetickou náročnost objektu ( s vazbou na dotační program OPŽP prioritní osa 3), odstranit nebo minimalizovat vady, poruchy a nedostatky zjištěné při STP a dále úpravy požadované investorem. Dokumentace se zpracovává na úrovni projektu pro provedení stavby v souladu s požadavky OPŽP. Kapacita MŠ V současné době je kapacita MŠ 100 dětí 4 oddělení á 25 dětí. Specifikace stavebních úprav 1. Zateplení obvodového pláště 2. Výměna výplní otvorů ve fasádě 3. Zateplení střech 4. Ostatní stavební úpravy 2.1. Zhodnocení staveniště, vyhodnocení (popis) současného stavu objektu MŠ Areál MŠ se nachází na staveništi v zastavěné části města Chrast, v ulici Filcíkově. Sestává ze tří provozně propojených budov pavilonů SP1 a SP2, které jsou komunikačně spojeny spojovací chodbou. Terén areálu má mírný sklon směrem k jihu od pavilonu SP1 k pavilonu SP2. Pavilony SP1 a SP2 jsou třípodlažní technické podlaží (suterén) částečně zapuštěny jednou stranou pod úroveň terénu, přízemí, 1. patro. V horních podlažích obou pavilonů jsou vždy oddělení á 25 dětí na jedno podlaží. Každé oddělení je dispozičně tvořeno chodbou, sanitárním uzlem (šatna, umývárna, záchody pro děti, záchod pro učitele, úklidová komora), denní místností pro děti a místnosti pro učitele. V suterénu pavilonu SP1 je situována kuchyň včetně svého zázemí a jídelna. V suterénu pavilonu SP2 je tělocvična a sociální zázemí pro cvičící, sklady prádla a dále plynová kotelna. Spojovací chodba je přízemní a komunikačně propojuje pavilony SP1 a SP2. Ze spojovací chodby je komunikační napojení do atria mezi pavilony a na zelenou plochu zahrady. Konstrukční systém pavilonů SP1 a SP2 podélný dvoutrakt kdy obvodové a střední zdi jsou z cihelných bloků CDK tl. 0,4 m, stropy jsou keramické z povalů KPZT. Spojovací chodba podélný jednotrakt tvořený obvodovými cihelnými stěnami tl. 0,4m z cihelných tvarovek CDK, strop je tvořen rovněž povaly KPZT. Střechy jsou ploché s atikami, u pavilonů SP1 a SP2 tepelnou izolací tvoří plynosilikát tl. 0,2 m a škvárobeton ve spádu (tl. 0,1 0,15 m). Vrchní hydroizolační vrstvu tvoří asfaltové pásy. Rohy atik jsou porušeny. Okna dřevěná, zdvojená, mírně degradovaná. V místě denních místností pavilonů SP1 a SP2 boletické panely.

5 Vnější povrchy břízolitová škrabaná omítka zachovalá, kromě porušených rohů atik nebyly objeveny poruchy omítky. Sokl nebo část suterénu je opatřen obkladem z glazovaných tvarovek, které jsou lokálně odfouklé od podkladu. 2.2 Architektonické řešení objektu (původní) Objemové a dispoziční řešení areálu je popsáno v části - Barevné řešení fasád je dokumentováno v části stavebně technický průzkum fotodokumentace Technické řešení (pouze zájmové funkční díly) Střecha u pavilonů SP1 a SP2 je plochá s nadezděnými atikami. Skladba (dle provedené sondy) Spojovací chodba: - keramické povaly KPZT tl. 210 mm - cementový potěr 20 mm - plynosilikátové tvárnice 200 mm - lepenka A 400 H - škvárobeton ve spádu 100 mm - armovaný cementový potěr 30 mm - hydroizolace živičné pásy 20 mm - keramické povaly KPZT tl. 210 mm - cementový potěr 20 mm - škvárobeton ve spádu 150 mm - hydroizolace živičné pásy tl. 20 mm Střechy nevyhovují současným požadavkům ČSN z hlediska U. Výplně otvorů jsou většinou dřevěné zdvojené (okna), částečně degradované. Nesplňují požadavek U dle ČSN V prostoru denních místností jsou použity stěny z boletických panelů. U prostoru schodiště jsou použity tvarovky ze sklobetonu. Obvodový plášť je tvořen zdivem tl. 0,4 m z keramických tvarovek CDK, které jsou na vnějším povrchu opatřeny břízolitovou škrábanou omítkou. vše v dobrém stavu. Nevyhovuje současným požadavkům ČSN z hlediska U. Na objektu MŠ je proveden hromosvod dle ČSN Na střeše je provedena mřížová uzemňovací soustava Fuze. Dle provedených revizí jsou elektroinstalace i hromosvod schopny bezpečného provozu Napojení stavby na dopravní infrastrukturu Stavba MŠ je napojena na dopravní síť místní komunikací (ulice Filcíkova).

6 2.5. Vliv stavby na životní prostředí a řešení jeho ochrany Stávající provoz MŠ nemá nějaký zásadní vliv na kvalitu životního prostředí kromě zvýšené hlučnosti při pohybu dětí ve venkovním prostoru. Po provedení stavebních úprav budou tyto podmínky stejné. Vlastní stavební úpravy přinesou rovněž zvýšenou hlučnost - zejména při provádění vývrtů kotvení pro střechy a ETICS. Projekt předpokládá dodržení zásad NV č. 148/2006 Sb. o ochraně zdraví před nepříznivými účinky hluku a vibrací Vliv stavby na životní prostředí a řešení jeho ochrany V současné době není objekt bezbariérově přístupný. Jak vstupy, tak i pohyb v rámci interiéru není možné technicky řešit v souladu s požadavky par.1, odst. 2 vyhlášky č. 369/2001 Sb. bez zásadních a podstatných zásahů do dispozičního řešení pavilonů a tím bez zásadního a podstatného růstu finančních nákladů. Z tohoto důvodu projekt nepředpokládá realizaci staveních úprav, které by umožnily bezbariérového užívání MŠ Průzkumy a měření Kolektiv hlavního projektanta uskutečnil před zahájením projektových prací orientační (vizuální) stavebně technický průzkum (STP) s vazbou na zájmové funkční díly a dále bylo provedeno zaměření velikosti otvorů. Na střechách pavilonů byly provedeny sondy, které měly ověřit skladby a technický stav střech. Výsledky STP jsou promítnuty do PD Členění stavby Stavba není členěna nejednotlivé stavební objekty pavilony SP1 a SP2, spojovací chodba Vliv stavby (stavebních úprav) na okolní pozemky a stavby Regenerace (stavební úpravy) MŠ nebudou mít žádné zásadní negativní dopady na okolní pozemky a stavby, kromě vlivu stavební činnosti zvýšený hluk a prašnost. Tato okolnost je podrobně popsána v části PD Zásady organizace výstavby (ZOV). Zásadní dopad stavební činnosti bude na provoz vlastní MŠ. Zásadní omezení bude mít výměna výplní otvorů. Bude nutno počítat s omezením provozu vždy u jednotlivých pavilonů etapizace stavební činnosti Způsob zajištění ochrany zdraví a bezpečnosti Vzhledem k faktu, že předmětem regenerace je školské zařízení, je nutné uvažovat zvýšenou rizikovost pro malé děti. Z tohoto důvodu je třeba bez výhrad dodržovat zásady NV č. 591/2006 Sb. A podřídit realizační práce povozu MŠ. Je třeba uvažovat etapizaci prací (práci vždy na jednotlivých pavilonech asi bez provozu) vše nutné dohodnout se zhotovitelem. Podrobně viz. Část ZOV.

7 3) POPIS REGENERAČNÍCH ZÁSAHŮ (stavebních úprav) 3.1. Zateplení obvodového pláště Stávající obvodový plášť nevyhovuje současně platným předpisům v oblasti energetické náročnosti budov zejména revidované ČSN Tepelná ochrana budov (znění říjen 2011). Projekt proto předpokládá provedení zateplení obvodového pláště aplikací ETICS. Pro návrh a aplikaci ETICS je nutné dodržet následující předpisy vyhláška č. 268 / 2009 Sb., revidovaná ČSN Tepelná ochrana budov, ČSN , ČSN a NV. Č. 163/2002 Sb. ETICS se aplikuje na vnější líc objektu na upravený podklad. Za upravený podklad se považuje podklad rovný, pevný (neuvolněná omítka nebo jiný podklad), suchý, čistý (v případě výrazných nečistot jej nutné podklad umýt), bez výkvětů a bez separačních nátěrů. Povrch fasád tvoří břízolitová omítka a obklady. Omítka (její přídržnost k podkladu) je v dobrém stavu a kromě utržených rohů atik, nebyly objeveny plochy s uvolněnou omítkou. Po postavení lešení bude tento fakt ověřen. Naopak obklady suterénu jsou místy opadané nebo odfouklé. Projekt předpokládá odstranění obkladů soklů v plném rozsahu a v této ploše vyrovnání omítkou. Požadovaná přídržnost omítky k podkladu je ~ 0,2 N/mm2, pevnost v tlaku 2,5 N/mm2. V místě po odstraněných boletických panelech bude nutno obvodový plášť dozdít do líce zdivem z pórobetonu tl. 0,2 m a objemové hmotnosti 550kg/m3. Vlastní ETICS třídy A je tvořen podkladním tmelem, izolantem EPS 70F tl. 140 mm (λ =0,032 W/mK) šedý polystyren, na soklech XPS (λ =0,032 W/mK) tl. 100 mm, v ostění výplní otvorů minimálně 30 mm EPS a v místě svislých lezén 50 mm EPS 70F šedý polystyren. Další vrstvou směrem k povrchu je vrchní tmel se síťovinou, penetrační nátěr a vrchní vrstvu tvoří probarvená silikonová omítka tl. 2 mm. Na budovách s přístupem veřejnosti hrozí vyšší riziko mechanického poškození povrchu ETICS. Zvýšení odolnosti ETICS vůči mechanickému poškození na třídu I do výšky 2,5 m, pomocí dvojitého vyztužení síťovinou do této výšky. Doporučená paropropustnost povrchového souvrství ETICS, pro povrchové souvrství se silikonovými omítkami je Sd= 0,20-0,25 m. Barevné řešení fasády viz. Architektonická část. Sokl je tvořen vrchní omítkou mozaikovou. Připevnění izolantu lepení k podkladu + kotvy (6 ks/m2). Při realizaci je nutné aplikovat systémové detaily zvoleného systému ETICS a zásady ČSN Na základě výtažných zkoušek, kdy byla určena charakteristická síla na mezi vytažení hmoždinky z nosné vrstvy podkladu Frk = 0,78 kn, a splnění podmínky použití hmoždinek s bodovým činitelem prostupu tepla χ 0,001 W/K, doporučuji použít plastovou talířovou hmoždinku s ocelovým rozpěrným trnem, opatřenou zátkou pro zapuštěnou montáž, nebo jiný kotvící systém, který vyhoví těmto podmínkám. Při aplikaci ETICS je třeba realizovat související zásahy je nutné odstranit oplechování parapetů a atik, odbourat konzolu nad zazdívaným vchodem spojovací chodby, demontovat hromosvod včetně kotev a jiná zařízení na fasádách. Nové oplechování parapetů a atik bude z poplastovaného plechu v barevnosti dle architektonické části projektu. Klempířské výrobky musí být v souladu s ČSN Hromosvod bude zpětně namontován s delšími kotvami (pozinkováním), a provedena revize.

8 Nezateplované plochy vnější plochy vstupů do obou pavilonů, vnější plochy vstupů do SP2 z atria, konzoly nad vstupy do objektu (3 ks jedna nová u vchodu do kuchyně) a HUP budou opatřeny nátěrem tak, aby bylo zaručeno sjednocení architektonického vzhledu objektu. V označených místech budou osazeny větrací mřížky Výměna výplní otvorů ve fasádě Stávající dřevěná okna, vstupní dveře, boletické stěny a sklobetonové výplně ve schodištích pavilonů SP1 a SP2 budou odstraněny a nahrazeny novými výplněmi. Pro návrh a aplikaci oken a dveří musí být dodrženy následující předpisy vyhláška č. 268/2009 Sb., vyhláška č. 410/2005 Sb. ve znění vyhlášky č. 343/2009 Sb., ČSN , ČSN , ČSN , NV č. 163/2002 Sb. Stávající dřevěná okna a dveře ve fasádě budou demontovány a tento odpad bude v maximální míře recyklován sklo a kov odevzdány do sběrny odpadů, dřevo bude spáleno. Při demontáži je nutno postupovat opatrně, aby nedošlo k poškození vnitřních ostění. Totéž se týká i výplní ze sklobetonu. Komplikovaná bude i demontáž boletických panelů u denních místností děti pavilonů SP1 a SP2 a spojovací chodby. V této souvislosti je nutné provedení demontáže vnitřních dřevěných obkladů, parapetů a dřevěných skříněk. Dále bude provedeno vybourání parapetů u denních místností pro děti pavilonů SP1 a SP2. Do líce fasády bude provedeno zdivo z pórobetonu tl. 0,2 m o objemové hmotnosti 550 kg/m3. Na vnitřní straně bude toto zdivo opatřeno omítkou a malbou barvy bílé. Z vnější strany musí nové zdivo lícovat se stávající omítkou, nebo pro vyrovnání je nutné aplikovat omítku na vnějším povrchu. Nové zdivo bude i ve schodištích SP1 a SP2 a u spojovací chodby. Před demontáží boletických panelů bude přizván zástupce KHS, který se vyjádří k postupu demontáže těchto panelů realizační firmou a jejich odvozu. Demontované boletické panely budou převezeny a předány k likvidaci odborné firmě. Nová okna budou osazena v místě původních oken. Vzhled a funkce oken viz. výpis oken a dveří. Ovládání všech oken musí být přístupné z podlahy ve výši 1,8 m. Součástí dodávky oken musí být i vyřešení osazovací spáry, která musí mít stejné vlastnosti jako vlastní okna. Tedy dodržet postupy výrobce při montáži oken a ošetření osazovací spáry dle technických listů certifikovaného výrobku výrobce, při kterém jsou zaručeny stejné vlastnosti okna i spáry, pro který je certifikát vydán. Dále je součástí dodávky případné olištování vnitřní spáry nebo zednická úprava (dle zvoleného systému parotěsná zábrana). Při demontáži oken nebo sklobetonu je možné poškození vnitřního ostění. Proto projekt předpokládá možné zednické začištění vnitřního ostění štukovou nebo specielní omítkou a provedení malby barvy bílé, nebo oprava obkladu v koupelnách a WC. Další součástí dodávky je vnitřní parapet (ne u denních místností dětí u SP1 a SP2) a vnější elektricky ovládané žaluzie (pouze u denních místností dětí u pavilonu SP1 a SP2 na jižní a západní fasádě. Okna kuchyně a navazujících dispozic budou opatřeny sítěmi proti hmyzu. Po osazení oken v denních místnostech SP1 a SP2 bude nutné upravit a znovu osadit vnitřní dřevěné obklady a parapety včetně dřevěných skříněk. Zvlášť je nutné přizpůsobit otvory v parapetech dle umístění radiátorů.

9 Specifikace technických parametrů oken: - U = 1,2 W/m2K (vážený průměr, včetně osazovací spáry) - TZI = II (30-34 db) - n = násobná výměna vzduchu třídy á 25 dětí pouze za provozu! - učebny - 20 m3/hod/dítě - tělocvična - 20 m3/hod/dítě - šatny - 20 m3/hod/dítě - umývárna - 30 m3/1 umyvadlo - sprchy m3/hod/1 kabinu - záchody - 50 m3/1 kabina - 25 m3/1 pisoár - funkčnost - otevírání, ventilace, mikroventilace Větrání v místnostech za okny je uvažováno řízené přirozené. Okna v denních místnostech dětí (okna opatřená venkovní el. ovládanou žaluzií), budou opatřena specielním zařízením, které umožní matematicky definovanou výměnu vzduchu celý systém větrání nebude odkázán na činnost pouze lidského faktoru. Vstupní dveře do objektu budou nové hliníkové s přerušovaným tepelným mostem. Dveře budou buď plné (neprosklené) nebo s prosklením izolačním dvojsklem. U = 1,7 W/m2K (vážený průměr). Skleněné výplně dveří musí být z bezpečnostního skla. Spodní třetina dveří nesmí být zasklená Zateplení střech Střechy pavilonů SP1 a SP2 a spojovací chodby jsou popsány v části 3.3. Součástí řešení jsou i vchody, konzoly a HUP. V první fázi bude provedena demontáž klempířských výrobků oplechování atik, lemování, oplechování konzol a HUP. Dále bude provedena demontáž hromosvodu. U spojovacího krčku bude provedena demontáž okapu a svodů. U pavilonů SP1 a SP2 jsou utrženy atiky v rozích. Tento jev je způsoben dilatačními pohyby cementového potěru a škvárobetonu pod hydroizolační vrstvou tyto vrstvy nejsou oddilatovány (není proveden nárazník ). Z tohoto důvodu je nutné po obvodě střech pavilonů SP1 a SP2 provést zmiňovaný nárazník odbourat tyto vrstvy cca 5 cm od atik a provést nárazník vložením měkčí hmoty například PPS. S tím souvisí i odstranění uvolněného zdiva v rozích a jeho nové dozdění. Zároveň je nutné provést v rovině fasády omítku u nového zdiva z důvodu vyrovnání roviny pod ETICS. Stávající krytina pavilonu SP1 je nová membrána, která může plnohodnotně splnit roli parozábrany. U pavilonu SP2 a spojovací chodby se předpokládá v ploše aplikace nové parotěsné membrány. Dále bude aplikována tepelná izolace EPS 100 S Stabil (λ =0,037 W/mK) v tl. 200 mm, mechanicky kotvit k podkladním vrstvám.

10 Pro volbu vhodného kotevního systému je nutné provedení výtažných zkoušek v souladu s ETAG 06 - Provádění výtažných zkoušek na stavbě. Vrchní hydroizolační vrstvu tvoří dvojice membrán z modifikovaného asfaltového pásu SBS, z nichž vrchní membrána je s posypem. Střecha bude dokompletována klempířskými výrobky z poplastovaného plechu atiky, vstupy, konzoly, HUP systémovými doplňky (vtoky, aerátory a krytí odvětrání ZT). U spojovací chodby bude aplikován nový žlab a 2 ks odpadů. V místě přechodu ploché střechy na žlab se předpokládá aplikace plechové okapničky na extrudovaný polystyrén XPS. Na závěr se namontuje původní hromosvod a zajistí se jeho revize Úpravy nášlapné vrstvy Demontáž původní parketové podlahy v herně a ložnici (SP1 + SP2-1.NP, 2.NP), vyrovnání povrchu stěrkou. Dále bude zhotovena nová nášlapná vrstva se skladbou z kročejové izolace pěnová PE podložka tl. 3 mm, 2xOSB deska tl. 12,5 mm (křížem sešroubovat vruty) a nášlapná vrstva z PVC tl. 3 mm. Dále se zhotoví nové prahy, nebo přechodové lišty v průchodech z herny do umývárny a na chodbu Modernizace kotelny Původní kotelna byla již modernizována v předešlé etapě regenerace objektu M. K dokončení modernizace kotelny přispívá v této etapě již pouze zateplení stropu a výměna vstupních dveří. Strop kotelny bude zateplen minimálně 100 mm izolantu z minerálních vláken. Souvrství bude podobně jako u ETICS na fasádě kromě aplikace vrchní omítkoviny. Větrání kotelny bude přirozené dvěma otvory 0,4/0,4 m u podlahy a pod stropem v nových dveřích do kotelny vč. venkovní žaluzie viz. tabulka oken a dveří Ostatní stavební úpravy (opravy) Jde o regenerační zásahy drobnějšího rozsahu neuvedené v předchozích kapitolách Nátěry ocelových konstrukcí Stávají OK (požární žebříky, vnější zábradlí, RIS, atd.) budou opatřeny ochranným nátěrem v barvě dle architektonické části Nátěry zděných konstrukcí Veškeré vnitřní omítky v pavilonu SP1, SP2 a spojovací chodbě, včetně stropu opatřit malbou Opravy obkladů u vstupů a zídek Uvolněné obklady u nezateplených ploch (vstupy, zídky, atd.) budou odstraněny a nahrazeny obkladem stejného odstínu přednostně obkladem z obkladaček získaných při odstranění stávajícího obkladu (dle možností). Rozsah těchto oprav bude upřesněn až v realizační fázi.

11 Oprava komínových těles nad střechou Nad střechou pavilonů SP1 a SP2 jsou 3 ks komínových těles. Při provádění STP bylo zjištěno, že menší komínová tělesa (2 ks) jsou v dobrém stavu, třetí (největší) komínové těleso je částečně zdegenerováno. Projekt předpokládá provedení oprav (vyspárování, reprofilaci) komínových těles dle stavu v realizační fázi Odstranění umyvadel Dle požadavku investora se předpokládá odstranění umyvadel z místní (4 ks) označených dle původní PD izolace Úprava okapového chodníku Ve styku ETICS s okapovým chodníkem je nutné, aby okapový chodník byl rovný, čistý a ve spádu od objektu. Projekt předpokládá případné vyrovnání (podsyp) a vyčistění okapového chodníku kolem jednotlivých budov tak, aby byl splněn výše popsaný stav. 4) NOVÉ ARCHITEKTONICKÉ ŘEŠENÍ Zlepšení architektury areálu je navrženo v podobě barevného řešení fasád při aplikaci ETICS. Projektant architekt vypracoval několik variant barevného řešení a v projektu doložené je řešení odsouhlasené investorem. Viz. architektonická část 5) OCHRANA VEŘEJNÝCH ZÁJMŮ SPLNĚNÍ OTP Na stavbě MŠ se provádí částečná regenerace, nikoli regenerace komplexní. U jednotlivých regeneračních zásahů jsou vždy splněny technické požadavky na stavby (TPS) dle vyhlášky 268/2009 Sb. Při plnění TPS se projekt řídí 2, odst. 1 vyhl. Č. 268/2009 Sb. A 1, odst. 2 vyhl. Č. 369/2001 Sb Mechanická odolnost a stabilita Statické poruchy vykazují jednotlivé rohy atiky pavilonů SP1 a SP2. Po provedení stavebních úprav popsaných v části 3.3. budou zmíněné poruchy odstraněny. Ostatní navrhované regenerační zásahy neovlivní statickou způsobilost stavby zhostná konstrukce i jednotlivé funkční díly budou v souladu s požadavky paragrafu 9 vyhlášky č. 268/2009 Sb.

12 Všechny nově instalované výrobky a funkční díly na vnějších plochách budovy ETICS, střechy, okna, dveře musí svým kotvením přenést zatížení větrem stanovené ve statickém výpočtu Požární bezpečnost Viz samostatná požární zpráva 5.3. Hygiena, ochrana zdraví, zdravých životních podmínek a životního prostředí Regenerační zásahy zaměřené na úsporu energie (komplexní zateplení) zlepší vnitřní mikroklima v interiérech (při správném používání). Optimalizuje se teplota a vlhkost v interiérech, zvýší se vnitřní povrchové teploty obvodových konstrukcí v zimě) minimalizuje se riziko vznik plísní) a snižují se vnitřní povrchové teploty obvodových konstrukcí v létě. Nejpodstatnější je návrh systému přirozeného řízeného větrání, který umožňuje optimalizaci systému větrání proti požadavku maximalizace energetických úspor viz základní požadavek (hygiena, ochrana zdraví ) se v této PD vyskytuje v podobě dodržení mikroklimatických podmínek v interiérech dle vyhlášky č. 410/2005 Sb. Ve znění vyhlášky č. 343/2009 Sb. Teplota vzduchu Optimální teplota denních místností a šaten -22 C+- 2 C Minimální teplota denních místností a šaten - 20 C Minimální teplota tělocvičny, záchodů a chodeb - 18 C Minimální teplota v umývárně - 24 C Maximální teplota denních místností, šaten a tělocvičny - 28 C Maximální rychlost proudění vzduchu - 0,1-0,2 m/s Relativní vlhkost % Rozdíl výsledné teploty v úrovni hlavy a kotníků nesmí být větší než 3 C 5.4. Ochrana proti hluku Výměnou výplní otvorů ve fasádě (oken a dveří) dosáhneme snížení hlukové hladiny z exteriéru do interiéru a naopak. Vzduchová neprůzvučnost oken se zvýší z původních db na hodnotu db.

13 5.5. Bezpečnost při užívání Při regeneraci objektu bude prováděna demontáž a zpětná montáž hromosvodu. U jmenovaných funkčních dílů bude provedena revize před uvedením do provozu (hromosvod) Úspora energie a teplená ochrana Komplexním zateplením objektu dojde k výraznému snížení energetické náročnosti objektu dle způsobu užívání o 30-40% proti původnímu stavu. Je důležité si uvědomit roli lidského činitele při užívání stavby: - Každý 1 stupeň celsia nad optimální teplotu + 22 C znamená zvýšení spotřeby energie o 6%. Nejpodstatnější je otázka větrání, která dominantně ovlivňuje spotřebu energie při provozu - při 25 dětech je potřeba min. výměny vzduchu v denních místnostech 20 x m3/hod. Z tohoto důvodu je navržen systém řízeného přirozeného větrání, který zajistí při daných podmínkách požadovanou a definovanou výměnu vzduchu. - Provozování energetické soustavy vyžaduje zavést systém energetického dispečerství nastavení a vyregulování soustavy tak, aby budova nebyla přetápěna. Posouzení energetické náročnosti budovy dle zákona č. 406/200 Sb. V platném znění ( 6a) a vyhlášky č. 148/2007 Sb. Je provedeno v podobě průkazu energetické náročnosti budovy Bezbariérové užívání stavby Viz. část ) ZÁSADY ORGANIZACE VÝSTAVBY BEZPEČNOSTI PRÁCE NA STAVBĚ Zásady organizace výstavby (ZOV) a bezpečnost práce na stavbě jsou legislativně upraveny těmito předpisy zákonem č. 309/2006 Sb., NV č. 591/2006 Sb. A NV č. 362/2005 Sb. v platném znění. Stavba bude realizována dodavatelsky firmou oprávněným subjektem dle zákona č. 183/2006 Sb., případně zákona č. 360/1992 Sb. v platném znění. S touto firmou budou podrobně dojednány všechny podstatné náležitosti ZOV a bezpečnosti práce termíny zahájení a dokončení prací, harmonogram, etapovost, výrobní a dodavatelská dokumentace, zařízení staveniště, použité materiály, výrobky a technologie (NV č. 163/2001 Sb.), kontrol, průkazní zkoušky, revize, napojovací body médií, bezpečností opatření, atd. Zařízení staveniště musí být minimální. Investor nemůže vybrané firmě poskytnout žádné prostory uvnitř objektu a proto zařízení staveniště musí zajišťovat veškeré potřeby. Bude umístěno v JZ části areálu MŠ u štítu pavilonu SP2. Bude tvořeno několika buňkami šatna pracovníků, kanceláře vedení stavby, provizorní skaldy a sociální zařízení.

14 ZS bude dále tvořeno přenosným WC a místem pro umístění kontejneru na odpady. Pro dopravu materiálu do výšek bude k dispozici výtah nebo vrátek. Napojovací body médií (voda, el. Proud) určí investor (kotelna). Média budou zhotovitelem měřena. Vzniklý odpad na stavbě bude v max. možné míře recyklován odvezen do sběren odpadů a nebo recyklačních zařízení. Pouze nerecyklovatelný materiál bude uložen na skládku. Zhotovitel předloží doklady o likvidaci odpadů. Vzhledem k výšce objektu (3 NP) je nutno věnovat vzornost zajištění bezpečnosti práce ve výškách a pohybujících se osob po zemi a zároveň zabránit přístupu nepovolaných osob na stavbu. Proto projekt předpokládá oplocení stavby (vždy minimálně pro fasádu, na které se pracuje) viz. situace ZOV. Dále se požaduje vybudování ochranných stříšek nad postranními vchody. Plot bude vysoký minimálně 1,8 m a bude vzdálen minimálně 3,0 m od vnějšího líce lešení. Zhotovitel musí při své činnosti na stavbě minimalizovat negativní dopady této činnosti na provoz MŠ provoz MŠ bude nadřazen stavební činnosti (hluk, prach, poškození majetku, poškození zeleně a pozemků..). Rovněž se požaduje nepoužívat na stavbě radiopřijímače NV č. 148/2006 Sb. Maximální časový rámec průběhu stavby během pracovních dnů je hod. Předpokládá se provádět stavební činnost za provozu MŠ, ale s tím, že bude vždy realizována opuštěná část MŠ pavilony SP1, SP2, spojovací chodba. Pokud budou prováděny stavební úpravy na SP1 tento pavilon bude opuštěn, ale provoz pavilonu SP2 a spojovací chodby bude zachován. Městský úřad Chrast zajistí umístění dětí a provozu do jiných prostor mimo MŠ. Během stavby je nutno respektovat požadavky zmíněných bezpečnostních předpisů. Požaduje se použití ochranných individuálních pomůcek například přileb. Všechny použité výrobky, materiály a technologie musí splňovat požadavky zákona č. 22/1997 Sb. a NV č. 163/2001 Sb. v platném znění. Musí být vypracovány a na stavbě k dispozici jednotlivé technologické předpisy jednotlivých technologických postupů. Nositelé systémů, výrobci jednotlivých výrobků nebo dodavatelé na stavbu musí předem dodat doklady k těmto výrobkům ke schválení HP a TDS a případně být k dispozici na stavbě. Při stavebních pracích dojde k dočasnému záboru plochy (pozemků) v bezprostředním okolí objektu viz. situace ZOV. Realizační činností nesmí dojít k poškozen majetku a životního prostředí zeleně. Zhotovitel musí mít pojištění v tomto duchu. Po dokončení prací (i jednotlivých etap) bude okolí stavby uklizeno, terén případně urovnán a poškozené trávníky nově osety. Práce na fasádách se bude provádět z lešení. Lešení bude nutno zajisti před zloději. Při práci na střechách, kdy není instalováno lešení, musí být pracovníci při práci v blízkosti atik uvázáni. Během stavby budou prováděny kontroly AD a TDS a kontrolní dny. Zároveň bude ze strany správních orgánů používán institut kontrolních prohlídek.

15 7) PLÁN KONTROLNÍCH PROHLÍDEK Institut kontrolních prohlídek je dán rámcem 133 a 134 zákona č. 183/2006 Sb. a 18 vyhlášky č. 526/2006 Sb. v době zpracování PD není znám časový průběh regenerace objektu (financování ze státní dotace), takže není možné stanovit přesný časový plán kontrolních prohlídek. Kontrolní prohlídka bude se stavebním úřadem v předstihu projednána a stavební úřad bude požádán o kontrolní prohlídku v průběhu těchto stavebních úprav. Zateplení obvodového pláště Chrast, květen 2013 Vypracoval: Ing. Ondřej Šindler

BUDOVY MŠ U KOUPALIŠTĚ 811 MĚSTO CHODOV

BUDOVY MŠ U KOUPALIŠTĚ 811 MĚSTO CHODOV Abras projektový ateliér s.r.o. Dvorská 28, 678 01 Blansko tel. 516 417531-2, fax 516 417 531 IČO 60751151 e-mail: abras@abras.cz http://www.abras.cz SNÍŽENÍ ENERGETICKÉ NÁROČNOSTI BUDOVY MŠ U KOUPALIŠTĚ

Více

IKEM STERILIZACE oprava podlahy DOKUMENTACE PRO VÝBĚR DODAVATELE

IKEM STERILIZACE oprava podlahy DOKUMENTACE PRO VÝBĚR DODAVATELE IKEM STERILIZACE oprava podlahy DOKUMENTACE PRO VÝBĚR DODAVATELE Technická zpráva OBSAH: A PRŮVODNÍ ZPRÁVA 1.1 Identifikační údaje stavby...2 1.2 Údaje o pozemku...3 1.3 Provedené průzkumy a napojení na

Více

Technická zpráva. Zateplení mateřské školy Investor: OBEC CHVATĚRUBY Autor projektu : Ing. Jaroslav Kaňka Datum: 12/2013 Stupeň: SP

Technická zpráva. Zateplení mateřské školy Investor: OBEC CHVATĚRUBY Autor projektu : Ing. Jaroslav Kaňka Datum: 12/2013 Stupeň: SP Technická zpráva Akce: Zateplení mateřské školy Investor: OBEC CHVATĚRUBY Autor projektu : Ing. Jaroslav Kaňka Datum: 12/2013 Stupeň: SP 1) Urbanistické, architektonické a stavebně technické řešení a/

Více

Výzva k podání nabídky na stavební práce pro bytový dům OSBD Česká Lípa v Kamenickém Šenově, ulice Huťská čp. 954-955

Výzva k podání nabídky na stavební práce pro bytový dům OSBD Česká Lípa v Kamenickém Šenově, ulice Huťská čp. 954-955 Výzva k podání nabídky na stavební práce pro bytový dům OSBD Česká Lípa v Kamenickém Šenově, ulice Huťská čp. 954-955 Žádáme Vás, v případě Vašeho zájmu, o zpracování cenové nabídky dle údajů a podmínek

Více

Rekonstrukce panelového objektu Praha 8, U Slovanky 268/7-269/9

Rekonstrukce panelového objektu Praha 8, U Slovanky 268/7-269/9 e Název stavby: Rekonstrukce panelového objektu Praha 8, U Slovanky 268/7-269/9 PRAHA III/2011 B. SOUHRNNÁ TECHNICKÁ ZPRÁVA Stupeň: Investor: Zodpovědný projektant: Vedoucí projektu: Vypracoval: Projektová

Více

DOKUMENTACE PRO PROVÁDĚNÍ STAVBY DLE PŘÍLOHY Č.2 K VYHLÁŠCE Č. 499/2006 SB.

DOKUMENTACE PRO PROVÁDĚNÍ STAVBY DLE PŘÍLOHY Č.2 K VYHLÁŠCE Č. 499/2006 SB. DOKUMENTACE PRO PROVÁDĚNÍ STAVBY DLE PŘÍLOHY Č.2 K VYHLÁŠCE Č. 499/2006 SB. A. Pozemní stavební objekty B. Inženýrské objekty C. Provozní soubory a) Identifikace stavby Název stavby : Kulturní dům Práče,

Více

B. Souhrnná technická zpráva

B. Souhrnná technická zpráva B. Souhrnná technická zpráva 1) urbanistické, architektonické a stavebně technické řešení: a) zhodnocení staveniště Staveništěm bude pouze předmětný areál s trojicí objektů stávající základní školy v obci

Více

1. Použité podklady a předpisy Podkladem pro zpracování požárně bezpečnostního řešení byla projektová dokumentace, DSP, projektant Sinc s.r.o.

1. Použité podklady a předpisy Podkladem pro zpracování požárně bezpečnostního řešení byla projektová dokumentace, DSP, projektant Sinc s.r.o. 1. Použité podklady a předpisy Podkladem pro zpracování požárně bezpečnostního řešení byla projektová dokumentace, DSP, projektant Sinc s.r.o. Požárně bezpečnostní řešení bylo zpracováno podle požadavků

Více

B. SOUHRNNÁ ZPRÁVA. 1. Urbanistické, architektonické a stavebně technické řešení

B. SOUHRNNÁ ZPRÁVA. 1. Urbanistické, architektonické a stavebně technické řešení B. SOUHRNNÁ ZPRÁVA Stavba: Místo stavby: Zateplení fasády ZŠ Jungmannova - Kuřim parcela č. parc. 2785/1, 1453, 1449, 1455/1, kat. úz. Kuřim, okres Brno-venkov 1. Urbanistické, architektonické a stavebně

Více

00 D.1.1. 1 TECHNICKÁ ZPRÁVA. REKONSTRUKCE SOCIÁLNÍCH ZAŘÍZENÍ MATEŘSKÁ ŠKOLKA Herčíkova 2190/1 Praha 13 STAVEBNÍ ČÁST. Razítko: Číslo paré: Název:

00 D.1.1. 1 TECHNICKÁ ZPRÁVA. REKONSTRUKCE SOCIÁLNÍCH ZAŘÍZENÍ MATEŘSKÁ ŠKOLKA Herčíkova 2190/1 Praha 13 STAVEBNÍ ČÁST. Razítko: Číslo paré: Název: Razítko: Číslo paré: Název: REKONSTRUKCE SOCIÁLNÍCH ZAŘÍZENÍ MATEŘSKÁ ŠKOLKA Herčíkova 2190/1 Praha 13 NPROSAN s.r.o - Inženýrské a projektové služby - Provádění a sanace staveb Investor: Odpovědný projektant:

Více

ZÁKLADNÍ ŠKOLA KOMENSKÉHO NÁMĚŠŤ NAD OSLAVOU

ZÁKLADNÍ ŠKOLA KOMENSKÉHO NÁMĚŠŤ NAD OSLAVOU Projekční kancelář výtisk č.. Ing. Pavel Šedivý Ant. Dvořáka 89 AKCE: ZÁKLADNÍ ŠKOLA KOMENSKÉHO NÁMĚŠŤ NAD OSLAVOU ZATEPLENÍ OBJEKTU A VÝMĚNA OKEN PROJEKTANT: ing. Pavel Šedivý, Ant. Dvořáka 89, INVESTOR:

Více

S O U H R N N Á T E C H N I C K Á Z P R Á V A

S O U H R N N Á T E C H N I C K Á Z P R Á V A S O U H R N N Á T E C H N I C K Á Z P R Á V A PROJEKTANT VYPRACOVAL KONTROLOVAL Ing. Faltys, Petr Ing. Faltys, Petr Ing. Kovář, Jiří INVESTOR : Město Litomyšl, Bří Šťastných 1000, 570 01 Litomyšl MÍSTO

Více

TECHNICKÁ ZPRÁVA. k dokumentaci pro zadání stavby. AKCE : VESTAVBA VÍCEÚČELOVÉHO SPORTOVNĚ SPOLEČENSKÉHO CENTRA SÁDEK č.p. 150. k.ú. Sádek p.č.

TECHNICKÁ ZPRÁVA. k dokumentaci pro zadání stavby. AKCE : VESTAVBA VÍCEÚČELOVÉHO SPORTOVNĚ SPOLEČENSKÉHO CENTRA SÁDEK č.p. 150. k.ú. Sádek p.č. TECHNICKÁ ZPRÁVA k dokumentaci pro zadání stavby AKCE : VESTAVBA VÍCEÚČELOVÉHO SPORTOVNĚ SPOLEČENSKÉHO CENTRA SÁDEK č.p. 150 k.ú. Sádek p.č. 257 INVESTOR : obec Sádek Sádek 116 572 01 Polička VEDOUCÍ ZAKÁZKY

Více

00 D.1.1. 1 TECHNICKÁ ZPRÁVA. DÍLČÍ REKONSTRUKCE SOCIÁLNÍCH ZAŘÍZENÍ ZÁKLADNÍ ŠKOLA Mládí 135/4 Praha 13 STAVEBNÍ ČÁST. Razítko: Číslo paré: Název:

00 D.1.1. 1 TECHNICKÁ ZPRÁVA. DÍLČÍ REKONSTRUKCE SOCIÁLNÍCH ZAŘÍZENÍ ZÁKLADNÍ ŠKOLA Mládí 135/4 Praha 13 STAVEBNÍ ČÁST. Razítko: Číslo paré: Název: Razítko: Číslo paré: Název: DÍLČÍ REKONSTRUKCE SOCIÁLNÍCH ZAŘÍZENÍ ZÁKLADNÍ ŠKOLA Mládí 135/4 Praha 13 NPROSAN s.r.o - Inženýrské a projektové služby - Provádění a sanace staveb Investor: Odpovědný projektant:

Více

Ing. Jiří Šír VISTA, Alešova 60, 400 01 Ústí nad Labem Projekční a stavební práce OBLAST STŘEDNÍ ČECHY

Ing. Jiří Šír VISTA, Alešova 60, 400 01 Ústí nad Labem Projekční a stavební práce OBLAST STŘEDNÍ ČECHY OBSAH...2 1) Urbanistické, architektonické a stavebně technické řešení...2 2) Mechanická odolnost a stabilita...7 3) Požární bezpečnost...7 4) Hygiena, ochrana zdraví a životního prostředí...8 5) Bezpečnost

Více

b e z p e č n o s t n í

b e z p e č n o s t n í P o ž á r n ě b e z p e č n o s t n í ř e š e n í s t a v b y Akce : Stavební úpravy objektu MŠ Sluníčko ul. Školská 104, Janov Stupeň : Dokumentace pro stavební povolení Investor : Město Litvínov Městský

Více

STAVEBNÍ ÚPRAVY ZŠ A MŠ KOŠAŘISKA

STAVEBNÍ ÚPRAVY ZŠ A MŠ KOŠAŘISKA STAVEBNÍ ÚPRAVY ZŠ A MŠ KOŠAŘISKA 5. ETAPA MŠ 2.NP AKTUALIZACE DPS - 2015 Obec Košařiska D.1.1 a) TECHNICKÁ ZPRÁVA OBSAH : 1. ARCHITEKTONICKÉ A VÝTVARNÉ ŘEŠENÍ STAVBY 2. MATERIÁLOVÉ ŘEŠENÍ STAVBY 3. DISPOZIČNÍ

Více

Projektování ETICS, aneb jak lze předejít chybám při provádění a v praxi včetně související problematiky výplní otvorů

Projektování ETICS, aneb jak lze předejít chybám při provádění a v praxi včetně související problematiky výplní otvorů Projektování ETICS, aneb jak lze předejít chybám při provádění a v praxi včetně související problematiky výplní otvorů Ing. Pavel Zeman, zeman@tzus.cz energetický auditor, autorizovaný inženýr, hlavní

Více

OPRAVA FASÁDY BYTOVÉHO DOMU TECHNICKÁ ZPRÁVA. Area Projekt s.r.o. Z2 Z1 KATASTRÁLNÍ ÚZEMÍ ROKYCANY OPRAVA FASÁDY. Vypracoval

OPRAVA FASÁDY BYTOVÉHO DOMU TECHNICKÁ ZPRÁVA. Area Projekt s.r.o. Z2 Z1 KATASTRÁLNÍ ÚZEMÍ ROKYCANY OPRAVA FASÁDY. Vypracoval Z2 Z1 DATUM PODPIS Vypracoval Area Projekt s.r.o. Chudenická 1059/30, 102 00 Praha 10 tel. 371 727 036, www.areaprojekt.cz Zasílací adresa : ulice Miru 21, sekretariat@areaprojekt.cz AREA ROJEKT Místo

Více

Technická zpráva. Hořovice zateplení a oprava střechy objektu č.p. 640. Strana1/z6. Kontroloval:

Technická zpráva. Hořovice zateplení a oprava střechy objektu č.p. 640. Strana1/z6. Kontroloval: Jednatel společnosti: Hlavní inženýr projektu : Vypracoval: Ing. Martin Dejdar p. Josef Pánek p. Josef Pánek Držitel certifikátů ISO 9001 a ISO 14 001 Kontroloval: Odběratel / Investor: Město Hořovice,

Více

PROJEKČNÍ KANCELÁŘ Ing. Martina Švecová, Revoluční 29, Krnov

PROJEKČNÍ KANCELÁŘ Ing. Martina Švecová, Revoluční 29, Krnov TECHNICKÁ ZPRÁVA A. 1 Identifikační údaje A. 1.1 Údaje o stavbě a) název stavby SPORTOVNÍ KABINY KRÁSNÉ LOUČKY OPRAVY, ÚDRŽBA A MODERNIZACE b) místo stavby (adresa, čísla popisná, katastrální území, parcelní

Více

F 1.1. TECHNICKÁ ZPRÁVA

F 1.1. TECHNICKÁ ZPRÁVA Objekt sportovního zařízení v areálu TJ ČSAD Havířov SO 02 NÁHRADNÍ ŠATNY A UMYVÁRNY F 1.1. TECHNICKÁ ZPRÁVA dle přílohy č. 1 vyhlášky č. 499/2006 Sb. Objednatel: Projektant: Statutární město Havířov ul.

Více

Výzva k podání nabídky na zateplení bytového domu v České Lípě, Vrchlického č.p. 1886

Výzva k podání nabídky na zateplení bytového domu v České Lípě, Vrchlického č.p. 1886 Okresní stavební bytové družstvo Česká Lípa Barvířská 738, 470 01 Česká Lípa IČ: 00005622, zaps. v OR u KS Ústí n.l., oddíl Dr. XXVI, vložka 320 Výzva k podání nabídky na zateplení bytového domu v České

Více

HUTNÍ PROJEKT OSTRAVA a.s. TECHNICKÁ ZPRÁVA A TECHNICKÉ PODMÍNKY

HUTNÍ PROJEKT OSTRAVA a.s. TECHNICKÁ ZPRÁVA A TECHNICKÉ PODMÍNKY HUTNÍ PROJEKT OSTRAVA a.s. držitel certifikátu ISO 9001 a ISO 14001 TECHNICKÁ ZPRÁVA A TECHNICKÉ PODMÍNKY Objednatel : Vítkovice Aréna a.s. Stavba Objekt : Stavební úpravy v hale ČEZ ARÉNA : SO 005 Vedlejší

Více

Technické podmínky pro výběrové řízení

Technické podmínky pro výběrové řízení Obecný popis poptávky Předmětem poptávkového řízení je oprava stávajících střech na budovách HSZ. Stávající střešní krytina je z asfaltových pásů. Nová střešní krytina bude provedena z asfaltových modifikovaných

Více

Č A D A - C O R P O R A T I O N s.r.o.

Č A D A - C O R P O R A T I O N s.r.o. Č A D A - C O R P O R A T I O N s.r.o. Bulharská 24, 669 02 Znojmo, tel./fax 515 223 152, e mail : cadacorp @ volny. cz IČO : 46980881 DIČ : CZ46980881 OR : KOS Brno oddíl C, vložka 8133 ZATEPLENÍ MATEŘSKÉ

Více

KAPACITY, UŽITKOVÉ PLOCHY, OBESTAVĚNÉ PROSTORY, ZASTAVĚNÉ PLOCHY, ORIENTACE, OSVĚTLENÍ A OSLUNĚNÍ

KAPACITY, UŽITKOVÉ PLOCHY, OBESTAVĚNÉ PROSTORY, ZASTAVĚNÉ PLOCHY, ORIENTACE, OSVĚTLENÍ A OSLUNĚNÍ OBSAH 1 A) ÚČEL OBJEKTU 2 B) ZÁSADY ARCHITEKTONICKÉHO, FUNKČNÍHO, DISPOZIČNÍHO A VÝTVARNÉHO ŘEŠENÍ A ŘEŠENÍ VEGETAČNÍCH ÚPRAV OKOLÍ OBJEKTU, VČETNĚ ŘEŠENÍ PŘÍSTUPU A UŽÍVÁNÍ OBJEKTU OSOBAMI S OMEZENOU

Více

B. SOUHRNNÁ TECHNICKÁ ZPRÁVA OBSAH

B. SOUHRNNÁ TECHNICKÁ ZPRÁVA OBSAH B. SOUHRNNÁ TECHNICKÁ ZPRÁVA OBSAH B.1. Urbanistické, architektonické a stavebn technické ešení 2 B.1.1. Zhodnocení staveništ 2 B.1.2. Urbanistické a architektonické ešení stavby.. 2 B.1.3. Technické ešení

Více

TECHNICKÁ ZPRÁVA Zdravotně technické instalace

TECHNICKÁ ZPRÁVA Zdravotně technické instalace STAVBA: Rekonstrukce budovy C sídlo ÚP Brno, Příkop 11, Brno list č.1 TECHNICKÁ ZPRÁVA Zdravotně technické instalace Obsah: 1. Všeobecně 1.1 Rozsah řešení 1.2 Podklady 1.3 Použité normy a předpisy 1.4

Více

A - PRŮVODNÍ ZPRÁVA. Akce: Snížení energetické náročnosti objektu velitelství ve městě Újezd u Brna vč.výměny zdroje vytápění

A - PRŮVODNÍ ZPRÁVA. Akce: Snížení energetické náročnosti objektu velitelství ve městě Újezd u Brna vč.výměny zdroje vytápění Akce: Snížení energetické náročnosti objektu velitelství ve městě Újezd u Brna vč.výměny zdroje vytápění Investor: Město Újezd u Brna Komenského 107, 664 53 Újezd u Brna A - PRŮVODNÍ ZPRÁVA Brno,březen

Více

F.1.1.1. Technická zpráva

F.1.1.1. Technická zpráva F.1.1.1. Technická zpráva 1) Stávající stav: 1.1) Založení objektu V rámci projektu snížení energetické náročnosti budovy nebylo zmapováno založení stavby, lze však předpokládat, že základy tvoří rozšíření

Více

ARCHITEKTONICKO - STAVEBNÍ ŘEŠENÍ

ARCHITEKTONICKO - STAVEBNÍ ŘEŠENÍ T E N E T spol. s r. o. ARCHITEKTONICKÝ ATELIÉR Horská 64, 541 01 TRUTNOV ČESKÁ LÍPA stavba na pozemku p. č. 3335/11 v katastrálním území Česká Lípa ARCHITEKTONICKO - STAVEBNÍ ŘEŠENÍ PROJEKTOVÁ DOKUMENTACE

Více

ENERGETICKÉ ÚSPORY MNO LÉKAŘSKÁ POHOTOVOSTNÍ SLUŽBA A AUTODÍLNY MNO TECHNICKÁ ZPRÁVA MĚSTSKÁ NEMOCNICE OSTRAVA NEMOCNIČNÍ 20 728 80, MORAVSKÁ OSTRAVA

ENERGETICKÉ ÚSPORY MNO LÉKAŘSKÁ POHOTOVOSTNÍ SLUŽBA A AUTODÍLNY MNO TECHNICKÁ ZPRÁVA MĚSTSKÁ NEMOCNICE OSTRAVA NEMOCNIČNÍ 20 728 80, MORAVSKÁ OSTRAVA OBJEDNATEL : MĚSTSKÁ NEMOCNICE OSTRAVA NEMOCNIČNÍ 20 728 80, MORAVSKÁ OSTRAVA VEDOUCÍ PROJEKTANT ZODP. PROJEKTANT VYPRACOVAL KONTROLOVAL KRAJ: MORAVSKOSLEZSKÝ NÁZEV AKCE: ING. HANA RUMLOVÁ ING. DAVID KANIA

Více

stavební úpravy MATEŘSKÉ ŠKOLY

stavební úpravy MATEŘSKÉ ŠKOLY statika - technická zpráva, technologie bourání DOKUMENTACE PRO REALIZACI STAVBY stavební úpravy MŠ Ostašovská stavební úpravy MATEŘSKÉ ŠKOLY OSTAŠOVSKÁ Č.P. 100, LIBEREC XX - OSTAŠOV Vypracoval ing. Petr

Více

SOUHRNNÁ TECHNICKÁ ZPRÁVA ČÍSLO

SOUHRNNÁ TECHNICKÁ ZPRÁVA ČÍSLO ZODP. PROJEKTANT: Ing. V. Kubeš MĚŘÍTKO: VYPRACOVAL: Jiří Jůzko DATUM: BŘEZEN 2012 STUPEŇ: POČET A4: 8 NÁZEV AKCE: OPRAVA STŘECHY A KROVUKULTURNÍHO ZAŘÍZENÍ "ČESKÝ DŮM"NOVÉ HRADY, ČESKÁ UL. Č.P. 79 INVESTOR:

Více

Mateřská škola Dukelská DOKUMENTACE PRO STAVEBNÍ POVOLENÍ. F.1.1.01 Technická zpráva

Mateřská škola Dukelská DOKUMENTACE PRO STAVEBNÍ POVOLENÍ. F.1.1.01 Technická zpráva Mateřská škola Dukelská DOKUMENTACE PRO STAVEBNÍ POVOLENÍ F.1.1.01 Technická zpráva Technická zpráva, Mateřská škola Dukelská 1 OBSAH: AGE project, s.r.o. a) Účel objektu... 3 b) Zásady architektonického,

Více

DEFINICE STANDARTIZACE MATERIÁLŮ

DEFINICE STANDARTIZACE MATERIÁLŮ DEFINICE STANDARTIZACE MATERIÁLŮ ÚSPORY ENERGIÍ ZATEPLENÍ OBECNÍHO ÚŘADU Obec Očihov PROVÁDĚCÍ PROJEKTOVÁ DOKUMENTACE Místo stavby: čp. 7, st.p.č. 54/1 k.ú. Očihov 708917 Investor: Obec Očihov Očihov 7

Více

SOUHRNNÁ TECHNICKÁ ZPRÁVA

SOUHRNNÁ TECHNICKÁ ZPRÁVA Zlepšení tepelně technických vlastností ZŠ a školní družiny V Bytovkách 803, Uhříněves, okres Praha B. SOUHRNNÁ TECHNICKÁ ZPRÁVA V Praze 09.2014 Ing. Miroslav Zimmer B.1 Popis území stavby a) charakteristika

Více

STŘEDOŠKOLSKÁ ODBORNÁ ČINNOST ( 11. stavebnictví, architektura a design interiérů ) RODINNÝ DŮM SLUNEČNICE

STŘEDOŠKOLSKÁ ODBORNÁ ČINNOST ( 11. stavebnictví, architektura a design interiérů ) RODINNÝ DŮM SLUNEČNICE STŘEDOŠKOLSKÁ ODBORNÁ ČINNOST ( 11. stavebnictví, architektura a design interiérů ) RODINNÝ DŮM SLUNEČNICE Zpracovatel : Zdeněk Jiříček, Luční 2001, Vsetín, 755 01 Škola : SPŠ stavební, Máchova 628, Valašské

Více

Domov pro seniory Chodov, Donovalská 2222/31, Praha 4. REKONSTRUKCE KUCHYNĚ DS CHODOV v ul. Donovalská 2222/31,Praha 4

Domov pro seniory Chodov, Donovalská 2222/31, Praha 4. REKONSTRUKCE KUCHYNĚ DS CHODOV v ul. Donovalská 2222/31,Praha 4 ; Domov pro seniory Chodov, Donovalská 2222/31, Praha 4 REKONSTRUKCE KUCHYNĚ DS CHODOV v ul. Donovalská 2222/31,Praha 4 D.1.1. ARCHITEKTONICKÉ A STAVEBNĚ TECHNICKÉ ŘEŠENÍ 01 Zpracovatel: RHM Projekt, spol.

Více

STŘEŠNÍ OKNA NA OBJEKTU č. zak: 02/15. S1- Technická zpráva. Březen 2015 vypracoval: Ing. Pavel Bílek

STŘEŠNÍ OKNA NA OBJEKTU č. zak: 02/15. S1- Technická zpráva. Březen 2015 vypracoval: Ing. Pavel Bílek č. zak: 02/15 č. výkr.: S1 S1- Technická zpráva Březen 2015 vypracoval: Ing. Pavel Bílek Identifikační údaje Údaje o stavbě a) název stavby: Střešní okna na objektu Lázeňská 1268/12, Děčín I. b) místo

Více

1. PŘEDMĚT VEŘEJNÉ ZAKÁZKY:

1. PŘEDMĚT VEŘEJNÉ ZAKÁZKY: Magistrát města ODBOR ROZVOJE A DOTACÍ Oddělení veřejných zakázek VYŘIZUJE: TEL.: E-MAIL: MOST DNE: Karel Sedláček 476 448 449 karel.sedlacek@mesto-most.cz 31. 10. 2012 Veřejná zakázka malého rozsahu na

Více

1. URBANISTICKÉ, ARCHITEKTONICKÉ A STAVEBNĚ TECHNICKÉ ŘEŠENÍ. a. Zhodnocení staveniště, vyhodnocení současného stavu konstrukcí

1. URBANISTICKÉ, ARCHITEKTONICKÉ A STAVEBNĚ TECHNICKÉ ŘEŠENÍ. a. Zhodnocení staveniště, vyhodnocení současného stavu konstrukcí 1. URBANISTICKÉ, ARCHITEKTONICKÉ A STAVEBNĚ TECHNICKÉ ŘEŠENÍ a. Zhodnocení staveniště, vyhodnocení současného stavu konstrukcí Staveniště, jeho velikost a rozsah je dán velikostí stavebního pozemku. Zařízení

Více

PRŮVODNÍ A TECHNICKÁ ZPRÁVA

PRŮVODNÍ A TECHNICKÁ ZPRÁVA PRŮVODNÍ A TECHNICKÁ ZPRÁVA pro provedení stavby sanace střešního pláště, konstrukce krovu II. ETAPA severozápadní křídlo MINORITSKÉHO KLÁŠTERA, Přemyslovců č. 6, Znojmo. Vypracoval: Ing. Aleš Čeleda AC-projekt

Více

Místo stavby : k.ú. Břilice, Třeboň, parcela číslo 87

Místo stavby : k.ú. Břilice, Třeboň, parcela číslo 87 A. PRŮVODNÍ ZPRÁVA ----------------------------------------------------------- 1.Identifikační údaje Investor : Město Třeboň Palackého nám. 46, Třeboň, Třeboň II, 379 01 Akce : OPRAVA FASÁDY, VÝMĚNA OKEN

Více

F 1.1.1 TECHNICKÁ ZPRÁVA

F 1.1.1 TECHNICKÁ ZPRÁVA zak. č.233/16/2010 ZNALECTVÍ, PORADENSTVÍ, PROJEKČNÍ STUDIO F 1.1.1 TECHNICKÁ ZPRÁVA Název stavby: PD na energetické úspory hasičské zbrojnice Paskov Místo stavby: ul. Místecká, č.p. 513 739 21 Paskov

Více

Požárně bezpečnostní řešení

Požárně bezpečnostní řešení Ing. Jiří Mečíř - Protipožární servis, Radčická 373, Liberec 14, tel. 485122181 IČO 11437456 DIČ CZ500504008 Požárně bezpečnostní řešení Akce: Zateplení a výměna otvorových výplní MŠ Křížany Místo: MŠ

Více

D.1.1.1 Technická zpráva dle vyhl. č. 499/2006 Sb

D.1.1.1 Technická zpráva dle vyhl. č. 499/2006 Sb akce: Rodinný dům místo stavby: Svinaře - Halouny, č.par. 810/16 stupeň: PD pro stavební povolení investor: Jaroslav a Irena Svitákovi, Selecká 645, 252 30 Řevnice D.1.1.1 Technická zpráva dle vyhl. č.

Více

Vý mě na kopelitový ch tabulíza plastová okna v budově školy

Vý mě na kopelitový ch tabulíza plastová okna v budově školy FAKULTNÍ ZÁ KLADNÍ ŠKOLA PŘI PEDAGOGICKÉ FAKULTĚ UNIVERZITY KARLOVY ZÁ KLADNÍ ŠKOLA PÍSNICKÁ V PRAZE 12, PÍSNICKÁ 760/11, PRAHA 4 KAMÝ K IČ: 613 882 54, TEL: 241 470 306, ZSPISNICKA@SEZNAM.CZ, WWW.ZSPISNICKA.CZ

Více

TECHNICKÁ ZPRÁVA. Dokumentace pro provádění stavby /DPS/ k architektonickému a stavebně technickému řešení a vytápění

TECHNICKÁ ZPRÁVA. Dokumentace pro provádění stavby /DPS/ k architektonickému a stavebně technickému řešení a vytápění A1 spol. s r.o., architektonická, projektová a inženýrská činnost Lannova 16/13 370 21 České Budějovice tel.: 386 102 911, fax: 386 102 920, e-mail: ateliery@a1sro.cz, www.arch.cz/a1 Dokumentace pro provádění

Více

A. PR VODNÍ TECHNICKÁ ZPRÁVA B. SOUHRNNÁ TECHNICKÁ ZPRÁVA

A. PR VODNÍ TECHNICKÁ ZPRÁVA B. SOUHRNNÁ TECHNICKÁ ZPRÁVA Akce : ZATEPLENÍ DOMU S PE OVATELSKOU SLUŽBOU V OBCI ER ANY Místo stavby : Sukova.p.59, 257 22 er any pozemky parcelní ísla st.122/1, 122/2 v k.ú. er any Stavebník : Projektant: Obec er any Václavská.p.36,

Více

Technické podmínky. Praskliny na fasádě budou lokálně vyspraveny za použití helikální výztuže o průměru D 6 mm.

Technické podmínky. Praskliny na fasádě budou lokálně vyspraveny za použití helikální výztuže o průměru D 6 mm. Technické podmínky. Všeobecné podmínky. Dodávané materiály a výrobky budou splňovat požadavky příslušných platných norem, vyhlášek a hygienických předpisů. Při výstavbě budou použity materiály s ověřeným

Více

TECHNISERV spol. s r.o.

TECHNISERV spol. s r.o. Č. REVIZE DATUM VYPRACOVAL KONTROLOVAL SCHVÁLIL POZNÁMKA ZPRACOVATEL ČÁSTI tel: +420 283 023 111 fax: +420 283 023 222 TECHNISERV spol. s r.o. VYPRACOVAL Ing. J. Jaroš ŠSCHL Kamenice zateplení D.1 Dokumentace

Více

Projektant části : Ing Jaromír Dostál, Neředínská 9, 779 00 Olomouc IČO 15394115

Projektant části : Ing Jaromír Dostál, Neředínská 9, 779 00 Olomouc IČO 15394115 Zak.číslo : 1647/10 Druh a účel stavby: stavba pro bydlení Akce : " Revitalizace Mateřské školy Blatec č. 68" Místo stavby: Blatec č. 68 Stupeň PD: dokumentace pro ohlášení stavby Projektant části : Ing

Více

POLOŽKOVÝ ROZPOČET SNÍŽENÍ ENERGETICKÉ NÁROČNOSTI OBJEKTU. BD Kralovická 1688, Brandýs nad Labem. Zakázka č.: 2010-01981-Zr

POLOŽKOVÝ ROZPOČET SNÍŽENÍ ENERGETICKÉ NÁROČNOSTI OBJEKTU. BD Kralovická 1688, Brandýs nad Labem. Zakázka č.: 2010-01981-Zr Zakázka č.: 2010-01981-Zr POLOŽKOVÝ ROZPOČET SNÍŽENÍ ENERGETICKÉ NÁROČNOSTI OBJEKTU BD Kralovická 1688, Brandýs nad Labem Zpracováno v období: březen 2010 Zpracoval: Pavel Soukup Zodpovědný projektant:

Více

Čelakovského 487 - opravy volných bytových jednotek. Kydlinovská 1521, 500 02 Hradec Králové IČ: 64811069

Čelakovského 487 - opravy volných bytových jednotek. Kydlinovská 1521, 500 02 Hradec Králové IČ: 64811069 V Hradci Králové dne 12.05.2015 Veřejná zakázka č. 1524 výzva k předložení nabídky Název zakázky: Zadavatel zakázky: Čelakovského 487 - opravy volných bytových jednotek Správa nemovitostí Hradec Králové,

Více

ÚVODEM. Zadavatelem projektu Obytného souboru Drásov Trávnické je společnost ANICOM TRADE, a.s.

ÚVODEM. Zadavatelem projektu Obytného souboru Drásov Trávnické je společnost ANICOM TRADE, a.s. ÚVODEM Obytný soubor navržený a realizovaný spolupracujícími brněnskými firmami ATX Architekti a ATX Realizace Staveb je na současném realitním trhu nabízejícím spíše malé a střední pozemky se zahuštěnou

Více

Návrh a tepelnětechnické posouzení skladby jednoplášťové ploché střechy

Návrh a tepelnětechnické posouzení skladby jednoplášťové ploché střechy Návrh a tepelnětechnické posouzení skladby jednoplášťové ploché střechy č. zakázky: 2012-006278-Ná Objednatel: Adresa objektu: Ing.arch. Miloslav Tempír Postřelmovská 2 789 01, Zábřeh na Moravě Plavecký

Více

ÁST OBEC MALŠOVICE I.ETAPA

ÁST OBEC MALŠOVICE I.ETAPA Akce : DOMOVNÍ KANALIZAČNÍ PŘÍPOJKY-NEVEŘEJNÁ ČÁST OBEC MALŠOVICE I.ETAPA Investor : Obec Malšovice Malšovice č.p.16, 405 02 Děčín Arch.č. : 1478-1/13 A. PRŮVODNÍ ZPRÁVA Děčín, únor 2014 Vypracoval: J.

Více

www.paulin.cz Pokyny pro údržbu a užívání ETICS Paulín Thermokappa 2000 a Thermokappa 3000

www.paulin.cz Pokyny pro údržbu a užívání ETICS Paulín Thermokappa 2000 a Thermokappa 3000 Pokyny pro údržbu a užívání ETICS Paulín Thermokappa 2000 a Thermokappa 3000 1 POKYNY PRO ÚDRŽBU A UŽÍVÁNÍ 3 1.1 Úvodní ustanovení 3 1.2 Základní pravidla pro kontrolu a údržbu 3 1.3 Opatření pro údržbu

Více

1.3. Požárně bezpečnostní řešení stavby

1.3. Požárně bezpečnostní řešení stavby Název stavby: STAVEBNÍ ÚPRAVY SE ZMĚNOU UŽÍVÁNÍ ZE SKLADU, POBYTOVÉ MÍSTNOSTI A KANCELÁŘE NA KNIHOVNU Místo stavby: Tábor, Zborovská č.p. 2696 Investor: Autor projektu: Městská knihovna Tábor, Jiráskova

Více

Nový SDK podhled pod stávajícím vedením vzduchotechniky a nových instalačních rozvodů.

Nový SDK podhled pod stávajícím vedením vzduchotechniky a nových instalačních rozvodů. Stránka 1 z 9 Příloha č. 4 výzvy - technické řešení a stavební výkresy Zadání: Úkolem tohoto projektu je oprava sociálního sociálního zařízení a kuchyňky v objektu Písková 830/25, 143 12 Praha 4. Výchozí

Více

VÝKAZ VÝMĚR SNÍŽENÍ ENERGETICKÉ NÁROČNOSTI OBJEKTU. BD Kralovická 1688, Brandýs nad Labem. Zakázka č.: 2010-01981-Zr. Zpracováno v období: březen 2010

VÝKAZ VÝMĚR SNÍŽENÍ ENERGETICKÉ NÁROČNOSTI OBJEKTU. BD Kralovická 1688, Brandýs nad Labem. Zakázka č.: 2010-01981-Zr. Zpracováno v období: březen 2010 Zakázka č.: 2010-01981-Zr VÝKAZ VÝMĚR SNÍŽENÍ ENERGETICKÉ NÁROČNOSTI OBJEKTU BD Kralovická 1688, Brandýs nad Labem Zpracováno v období: březen 2010 Zpracoval: Pavel Soukup Zodpovědný projektant: Ing. Luboš

Více

Rekonstrukce varny MŠ Zašová. Ing. Vladimír Nohavica

Rekonstrukce varny MŠ Zašová. Ing. Vladimír Nohavica EP ROŽNOV, a.s. PROJEKTOVÁ DOKUMENTACE PRO VYDÁNÍ SPOLEČNÉHO ÚZEMNÍHO ROZHODNUTÍ A STAVEBNÍHO POVOLENÍ B. SOUHRNNÁ TECHNICKÁ ZPRÁVA Stavba: Investor : HIP: Rekonstrukce varny MŠ Zašová Obec Zašová Ing.

Více

A PRŮVODNÍ ZPRÁVA B SOUHRNNÁ TECHNICKÁ ZPRÁVA

A PRŮVODNÍ ZPRÁVA B SOUHRNNÁ TECHNICKÁ ZPRÁVA A PRŮVODNÍ ZPRÁVA B SOUHRNNÁ TECHNICKÁ ZPRÁVA MULTIFUNKČNÍ SPOLEČENSKÁ MÍSTNOST Č.P. 102 BRNIŠTĚ DOKUMENTACE PRO ZADÁNÍ STAVBY Investor : Obec Brniště Brniště 102 47129 Brniště Zodp. Projektant : Vladimír

Více

OBSAH A. TEXTOVÁ ČÁST A1. ÚVODNÍ ÚDAJE A2. PRŮVODNÍ ZPRÁVA. Údaje o objednateli: Obec Librantice, 503 46 Třebechovice p.o.

OBSAH A. TEXTOVÁ ČÁST A1. ÚVODNÍ ÚDAJE A2. PRŮVODNÍ ZPRÁVA. Údaje o objednateli: Obec Librantice, 503 46 Třebechovice p.o. OBSAH A. Textová část B. Výkresová část: 1. Situace 1:10000 2. Situace 1:1000 A. TEXTOVÁ ČÁST A1. ÚVODNÍ ÚDAJE Údaje o objednateli: Obec Librantice, 503 46 Třebechovice p.o. Údaje o zpracovateli dokumentace:

Více

Technická zpráva SO-05 Zastřešené jeviště - stavební část

Technická zpráva SO-05 Zastřešené jeviště - stavební část Technická zpráva SO-05 Zastřešené jeviště - stavební část Upozornění V souladu se zákonem č. 137 / 2006 Sb. v platném znění, 44, odst. 11, jsou výjimečně některé výrobky, konstrukční prvky, zařízení a

Více

TABULKA ZÁMEČNICKÝCH VÝROBKŮ 1

TABULKA ZÁMEČNICKÝCH VÝROBKŮ 1 TABULKA ZÁMEČNICKÝCH VÝROBKŮ OBSAH TABULKA ZÁMEČNICKÝCH VÝROBKŮ 1 OBSAH 1 Zámečnické výrobky - úvod 2 Zámečnické výrobky - úvod 2 Technické pokyny 2 Dodavatelská dokumentace 2 Referenční vzorky 3 Závěr

Více

Rozsah a obsah projektové dokumentace pro provádění stavby

Rozsah a obsah projektové dokumentace pro provádění stavby Příloha č. 6 k vyhlášce č. 499/2006 Sb. Projektová dokumentace obsahuje části: Rozsah a obsah projektové dokumentace pro provádění stavby A B C D E Průvodní zpráva Souhrnná technická zpráva Situace Dokumentace

Více

TECHNICKÁ ZPRÁVA MĚSTSKÁ NEMOCNICE OSTRAVA NEMOCNIČNÍ 20 728 80 MORAVSKÁ OSTRAVA

TECHNICKÁ ZPRÁVA MĚSTSKÁ NEMOCNICE OSTRAVA NEMOCNIČNÍ 20 728 80 MORAVSKÁ OSTRAVA OBJEDNATEL : MĚSTSKÁ NEMOCNICE OSTRAVA NEMOCNIČNÍ 20 728 80 MORAVSKÁ OSTRAVA VEDOUCÍ PROJEKTANT ZODP. PROJEKTANT VYPRACOVAL KONTROLOVAL ING. HANA RUMLOVÁ ING. DAVID KANIA JAN ZÁSTĚRA ING. HANA RUMLOVÁ

Více

A. PRŮVODNÍ ZPRÁVA. Obsah: A.1 Identifikační údaje. A.1.1 Údaje o stavbě A.1.2 Údaje o stavebníkovi A.1.3 Údaje o zpracovateli projektové dokumentace

A. PRŮVODNÍ ZPRÁVA. Obsah: A.1 Identifikační údaje. A.1.1 Údaje o stavbě A.1.2 Údaje o stavebníkovi A.1.3 Údaje o zpracovateli projektové dokumentace A. PRŮVODNÍ ZPRÁVA Obsah: A.1 Identifikační údaje A.1.1 Údaje o stavbě A.1.2 Údaje o stavebníkovi A.1.3 Údaje o zpracovateli projektové dokumentace A.2 Seznam vstupních podkladů A.3 Údaje o území A.4 Údaje

Více

SOUHRNNÁ TECHNICKÁ ZPRÁVA Zákon č. 62/2013, Příloha č.5 k vyhlášce č. 499/2006

SOUHRNNÁ TECHNICKÁ ZPRÁVA Zákon č. 62/2013, Příloha č.5 k vyhlášce č. 499/2006 B. SOUHRNNÁ TECHNICKÁ ZPRÁVA Zákon č. 62/2013, Příloha č.5 k vyhlášce č. 499/2006 K akci: STAVEBNÍ ÚPRAVY ZÁBRADLÍ STÁVAJÍCÍHO SCHODIŠTĚ K SV. ANTONÍNU PADUÁNSKÉMU Ke Kostelu, 353 01 Mariánské Lázně -

Více

Stavební úpravy administrativní budovy čp. 83 PDV Zbytiny

Stavební úpravy administrativní budovy čp. 83 PDV Zbytiny PROJEKTCENTRUM sdružení projektantů Špidrova 87 VIMPERK Akce : Investor : Stavební úpravy administrativní budovy čp. 83 PDV Zbytiny Lesy ČR s.p., LZ Boubín, Zámecká alej 254/35, 385 15 Vimperk Zodpovědný

Více

VESTAVBA PODLAŽÍ V OBJEKTU SŠUAŘ-1.ETAPA

VESTAVBA PODLAŽÍ V OBJEKTU SŠUAŘ-1.ETAPA VESTAVBA PODLAŽÍ V OBJEKTU SŠUAŘ-1.ETAPA Střední škola umělecká a řemeslná Nový Zlíchov 1063/1 15000 Praha 5 Hlubočepy DOKUMENTACE KE STAVEBNÍMU POVOLENÍ F.1.1-ARCHITEKTONICKÉ A STAVEBNĚ TECHNICKÉ ŘEŠENÍ

Více

Požárně bezpečnostní řešení stavby

Požárně bezpečnostní řešení stavby str.1 Požárně bezpečnostní řešení stavby Název akce : MIKS Krnov, nám. Míru 1/14 - Rek. části 1.NP na dílnu Místo stavby : Nám. Míru 1/14 794 01 Krnov p.č. 1, k.ú. Opavské Předměstí Stupeň : Projekt pro

Více

Terénní úpravy pro zajištění komunikace na p.p.č. 281 a 282 v k.ú. Český Dub

Terénní úpravy pro zajištění komunikace na p.p.č. 281 a 282 v k.ú. Český Dub Terénní úpravy pro zajištění komunikace na p.p.č. 281 a 282 v k.ú. Český Dub Dokumentace přikládaná k žádosti o vydání stavebního povolení Dokumentace pro výběr zhotovitele stavby B. Souhrnná technická

Více

B. SOUHRNNÁ TECHNICKÁ ZPRÁVA

B. SOUHRNNÁ TECHNICKÁ ZPRÁVA Ing. LEMENDA TOMÁ B. SOUHRNNÁ TECHNICKÁ ZPRÁVA B.1 POPIS ÚZEMÍ STAVBY a) Charakteristika stavebního pozemku Dotčené pozemky v současné době plní stejnou funkci, jako budou plnit po úpravě. Jedná se o pozemky

Více

TECHNICKÁ ZPRÁVA ------------------------------------------------------

TECHNICKÁ ZPRÁVA ------------------------------------------------------ Požární bezpečnost staveb projekční, dodavatelská a inženýrská činnost TECHNICKÁ ZPRÁVA ------------------------------------------------------ Stavba : Rekonstrukce osvětlovací soustavy hlavní plochy v

Více

Technická zpráva. Bytový dům, nám. Minoritů č.p. 107, 108, 109, Krnov - zateplení objektu

Technická zpráva. Bytový dům, nám. Minoritů č.p. 107, 108, 109, Krnov - zateplení objektu Technická zpráva Identifikace stavebníka : Akce: Investor : Bytový dům, nám. Minoritů č.p. 107, 108, 109, Krnov - zateplení objektu Město Krnov, Hlavní náměstí 96/1, Krnov Projektant: Ing. Vladimír Šarman,

Více

SO 01 STAVEBNÍ ÚPRAVY A INTER.ŘEŠENÍ PŘEDPROSTORU,ŠATEN,UMÝVÁREN A WC PRO MUŽE A ŽENY V BUDOVĚ 25M BAZÉNU

SO 01 STAVEBNÍ ÚPRAVY A INTER.ŘEŠENÍ PŘEDPROSTORU,ŠATEN,UMÝVÁREN A WC PRO MUŽE A ŽENY V BUDOVĚ 25M BAZÉNU STAVEBNÍ ÚPRAVY A INTER.ŘEŠENÍ PŘEDPROSTORU,ŠATEN,UMÝVÁREN A WC PRO MUŽE A ŽENY V BUDOVĚ 25M BAZÉNU Stav.úpravy části 2.np Krytý bazén 25m Zlín, Hradská 888, Zlín SO 01 STAVEBNÍ ÚPRAVY A INTER.ŘEŠENÍ PŘEDPROSTORU,ŠATEN,UMÝVÁREN

Více

R O Z H O D N U T Í. ú z e m n í r o z h o d n u t í o u m í s tění stavby

R O Z H O D N U T Í. ú z e m n í r o z h o d n u t í o u m í s tění stavby Městský úřad Radnice, stavební odbor náměstí Kašpara Šternberka 363, Radnice Č.j: MěÚ/522/2013-6 Radnice, dne: 8.8.2013 Vyřizuje: Jan Kotva E-mail: jan.kotva@mesto-radnice.cz Telefon: 371 740 816 Stavebníci:

Více

ŘEDITEL Dopravoprojektu Brno a.s.

ŘEDITEL Dopravoprojektu Brno a.s. ČÍSLO SOUPRAVY: REVIZE Č. DATUM ZMĚNA ČÍSLO OBJEKTU: AUTORIZACE: Výškový systém: Bpv Souřadnicový systém: S-JTSK OBJEDNATEL MĚSTO CHRUDIM RESSELOVO NÁMĚSTÍ 77 537 16 CHRUDIM HLAVNÍ INŽENÝR PROJEKTU ODPOVĚDNÝ

Více

k.ú. Dolní Kralovice, parcela č. 351, 353 a 383 st. Agro Dolní Kralovice s.r.o., Č.p. 16, 257 68 Dolní Kralovice

k.ú. Dolní Kralovice, parcela č. 351, 353 a 383 st. Agro Dolní Kralovice s.r.o., Č.p. 16, 257 68 Dolní Kralovice STAVBA: MÍSTO STAVBY : OBJEDNATEL : STAVEBNÍK: Zateplení a výměna výplní otvorů k.ú. Dolní Kralovice, parcela č. 351, 353 a 383 st. Agro Dolní Kralovice s.r.o., Č.p. 16, 257 68 Dolní Kralovice Agro Dolní

Více

Řešení rekonstrukce a snižování energetické náročnosti domu. Hlavní kroky rekonstrukce

Řešení rekonstrukce a snižování energetické náročnosti domu. Hlavní kroky rekonstrukce Řešení rekonstrukce a snižování energetické náročnosti domu S rekonstruovanými domy je v současnosti celá řada problémů. Je to způsobeno hlavně tím, že rekonstrukce nejsou komplexní, ale řeší jen jeden

Více

REKONSTRUKCE ZÁZEMÍ TĚLOCVIČNY ZŠ VOHRADSKÉHO, T.G. MASARYKA 678, 407 77 ŠLUKNOV TECHNICKÁ ZPRÁVA

REKONSTRUKCE ZÁZEMÍ TĚLOCVIČNY ZŠ VOHRADSKÉHO, T.G. MASARYKA 678, 407 77 ŠLUKNOV TECHNICKÁ ZPRÁVA REKONSTRUKCE ZÁZEMÍ TĚLOCVIČNY ZŠ VOHRADSKÉHO, T.G. MASARYKA 678, 407 77 ŠLUKNOV TECHNICKÁ ZPRÁVA Investor: MĚSTO ŠLUKNOV, NÁMĚSTÍ MÍRU 1, 407 77 ŠLUKNOV Stavba: REKONSTRUKCE ZÁZEMÍ TĚLOCVIČNY ZŠ VOHRADSKÉHO

Více

POŽÁRNĚ BEZPEČNOSTNÍ ŘEŠENÍ. PŘÍSTAVBA ZŠ HROCHŮV TÝNEC Areál školy - p. č. 536/3 v k. ú. Hrochův Týnec

POŽÁRNĚ BEZPEČNOSTNÍ ŘEŠENÍ. PŘÍSTAVBA ZŠ HROCHŮV TÝNEC Areál školy - p. č. 536/3 v k. ú. Hrochův Týnec POŽÁRNĚ BEZPEČNOSTNÍ ŘEŠENÍ PŘÍSTAVBA ZŠ HROCHŮV TÝNEC Areál školy - p. č. 536/3 v k. ú. Hrochův Týnec Datum zpracování: Únor 2015 Vypracoval: Jaroslav Bíža v.r. Požárně bezpečnostní řešení akce : Přístavba

Více

Výzva k podání nabídky na stavební práce pro bytový dům OSBD Česká Lípa v České Lípě, Dlouhá ulice čp. 2449-2450

Výzva k podání nabídky na stavební práce pro bytový dům OSBD Česká Lípa v České Lípě, Dlouhá ulice čp. 2449-2450 Výzva k podání nabídky na stavební práce pro bytový dům OSBD Česká Lípa v České Lípě, Dlouhá ulice čp. 2449-2450 Žádáme Vás, v případě Vašeho zájmu, o zpracování cenové nabídky dle údajů a podmínek uvedených

Více

Snížení energetické náročnosti objektu základní školy Oskol v Kroměříži včetně výměny zdroje vytápění

Snížení energetické náročnosti objektu základní školy Oskol v Kroměříži včetně výměny zdroje vytápění Odůvodnění účelnosti VZ dle Zák. 137/2006 Sb. 156 a Vyhl. 232/2012 Sb. Snížení energetické náročnosti objektu základní školy Oskol v Kroměříži včetně výměny zdroje vytápění Veřejný zadavatel popíše změny:

Více

PŘÍLOHA EIA_P09 ROZŠÍŘENÍ AREÁLU IPODEC ČISTÉ MĚSTO

PŘÍLOHA EIA_P09 ROZŠÍŘENÍ AREÁLU IPODEC ČISTÉ MĚSTO PŘÍLOHA EIA_P09 ROZŠÍŘENÍ AREÁLU IPODEC ČISTÉ MĚSTO 1. Identifika ní údaje stavby Název stavby: Rozší ení areálu IPODEC isté m sto Místo stavby: M stská ást Praha St ížkov, k. ú. St ížkov Charakter stavby:

Více

TECHNICKÁ ZPRÁVA C.1.1. AKCE : REKONSTRUKCE CHODNÍKŮ TATCE PŘÍLOHA :

TECHNICKÁ ZPRÁVA C.1.1. AKCE : REKONSTRUKCE CHODNÍKŮ TATCE PŘÍLOHA : TECHNICKÁ ZPRÁVA AKCE : REKONSTRUKCE CHODNÍKŮ TATCE PŘÍLOHA : C.1.1. OBSAH: 1. Identifikační údaje objektu... 3 2. Stručný technický popis se zdůvodněním navrženého řešení... 3 2.1 Zdůvodnění výběru staveniště...

Více

Správce domu plánuje zateplení zadního průčelí + zrušení lodžií části sušáren, včetně souvisejících stavebních prací.

Správce domu plánuje zateplení zadního průčelí + zrušení lodžií části sušáren, včetně souvisejících stavebních prací. Výzva k podání nabídky na stavební práce pro bytový dům OSBD Česká Lípa v České Lípě, ulice Šluknovská č.p. 2875-2877. Žádáme Vás, v případě Vašeho zájmu, o zpracování cenové nabídky dle údajů a podmínek

Více

D.1.1. Dokumentace stavebních objektů. Technická zpráva. Dokumentace pro realizaci stavby

D.1.1. Dokumentace stavebních objektů. Technická zpráva. Dokumentace pro realizaci stavby D.1.1. Dokumentace stavebních objektů ZAŘÍZENÍ SILNOPROUDÉ ELEKTRECHNIKY A BLESKOSVODŮ Technická zpráva Silnoproudá elektrotechnika Bleskosvody Bezpečnost a ochrana zdraví Příloha č.1: Analíza řízení rizika

Více

IČO: 00264334 Statutární zástupce: Starosta pan Vladimír Urban. A.1.3 Údaje o zpracovateli projektové dokumentace

IČO: 00264334 Statutární zástupce: Starosta pan Vladimír Urban. A.1.3 Údaje o zpracovateli projektové dokumentace A.1 Identifikační údaje A.1.1 Údaje o stavbě A.1. 1a Název stavby A. PRŮVODNÍ ZPRÁVA Oprava oplocení v mateřské škole Podlusky č. p. 2275. A.1. 1b Místo stavby Adresa: č. p. 2275, Roudnice n. L. Podlusky

Více

STING NA s.r.o. Projekční a inženýrský atelier Kamenice 110, 547 01 Náchod tel. / fax 491 428 546 IČO 25949560 DIČ CZ25949560

STING NA s.r.o. Projekční a inženýrský atelier Kamenice 110, 547 01 Náchod tel. / fax 491 428 546 IČO 25949560 DIČ CZ25949560 ZODP. PROJEKTANT PROJEKTANT VYPRACOVAL DATUM: ŘÍJEN 2014 ING. JOSEF ŠKODA ING. MICHAL ŠKODA MIROSLAV ŠRŮTEK FORMÁT: 9 x A4 STUPEŇ P.D. : DOKUMENTACE PRO PROVEDENÍ STAVBY KRAJ: KRÁLOVÉHRADECKÝ INVESTOR:

Více

POHOŘELICE - POLNÍ III. ETAPA ZMĚNA č.2 (12/2010)

POHOŘELICE - POLNÍ III. ETAPA ZMĚNA č.2 (12/2010) ÚZEMNÍ STUDIE LOKALITY PRO RODINNÉ DOMY POHOŘELICE - POLNÍ III. ETAPA ZMĚNA č.2 (12/2010) PRŮVODNÍ ZPRÁVA SOUHRNNÁ TECHNICKÁ ZPRÁVA REGULATIVY GRAFICKÁ ČÁST Pořizovatel: Zpracovatel: Městský úřad Pohořelice

Více

TERÉNNÍ ÚPRAVY U NOVĚ BUDOVANÉ DÍLENSKÉ VÍCEÚČELOVÉ HALY, VČETNĚ REKONSTRUKCE PŘÍSTUPOVÉ CESTY A OSVĚTLENÍ

TERÉNNÍ ÚPRAVY U NOVĚ BUDOVANÉ DÍLENSKÉ VÍCEÚČELOVÉ HALY, VČETNĚ REKONSTRUKCE PŘÍSTUPOVÉ CESTY A OSVĚTLENÍ TERÉNNÍ ÚPRAVY U NOVĚ BUDOVANÉ DÍLENSKÉ VÍCEÚČELOVÉ HALY, VČETNĚ REKONSTRUKCE PŘÍSTUPOVÉ CESTY A OSVĚTLENÍ Investor : Střední odborná škola a Střední odborné učiliště, Vyškov, Sochorova 15 Stupeň : Dokumentace

Více

Silnice č. II/635 Mohelnice Litovel (kř. Červená Lhota)

Silnice č. II/635 Mohelnice Litovel (kř. Červená Lhota) PRŮVODNÍ ZPRÁVA 1. IDENTIFIKAČNÍ ÚDAJE Identifikační údaje stavby: Název stavby: Silnice č. II/635 Mohelnice Litovel (kř. Červená Lhota) Název stavebního objektu: SO102 - km 3,810-6,875 Katastrální území:

Více

DODATEČNÁ INFORMACE Č. 6

DODATEČNÁ INFORMACE Č. 6 Technická univerzita v Liberci Studentská 1402/2, Liberec IČ: 467 47 885 Osoba oprávněná jednat za zadavatele: Mgr. Marie Křelinová DODATEČNÁ INFORMACE Č. 6 Zadavatel veřejné zakázky tímto podává podle

Více

Rekonstrukce panelového objektu Praha 8, Batličkova 253/1-254/3

Rekonstrukce panelového objektu Praha 8, Batličkova 253/1-254/3 e Název stavby: Rekonstrukce panelového objektu Praha 8, Batličkova 253/1-254/3 PRAHA III/2011 F. DOKUMENTACE STAVBY F.3. STAVEBNĚ KONSTRUKČNÍ ŘEŠENÍ F.3.1. Technická zpráva Stupeň: Investor: Zodpovědný

Více

Název: Univerzita Karlova v Praze. 1. lékařská fakulta Děkanát Kateřinská 32, 121 08 Praha 2

Název: Univerzita Karlova v Praze. 1. lékařská fakulta Děkanát Kateřinská 32, 121 08 Praha 2 Univerzita Karlova v Praze 1. lékařská fakulta Děkanát Kateřinská 32, 121 08 Praha 2 VÁŠ DOPIS ZNAČKY/ZE DNE NAŠE ZNAČKA VYŘIZUJE/LINKA PRAHA 907/20110012 Augustinová/4374 21. 7. 2011 V Ě C Poptávka -

Více