Měření, dokumentace, alarm. Automatizace pomocí testo Saveris. Budoucnost zavazuje

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Měření, dokumentace, alarm. Automatizace pomocí testo Saveris. Budoucnost zavazuje"

Transkript

1 Měření, dokumentace, alarm. Automatizace pomocí testo Saveris. Budoucnost zavazuje

2 Testo Saveris : snadné, bezpečné a efektivní monitorování naměřených dat Měřící systém testo Saveris měří teplotu a vlhkost v prostředí a v proceh. Díky snadno ovladatelnému systému měření automatizovaným snímáním měřených dat přináší jistotu a úsporu času. 2 Rychlý přehled o systémových komponentech Dlouhodobá paměť zajišťuje bezpečnost a nezávislost na PC Alarm také bez spuštěného počítače - pomocí LED - přes reléový výstup - pomocí SMS Možnost kombinace rádiových a ethernetových sond v jednom systému Diagramm Start Bearbeiten Extras Vorlage.. Kopieren Öffnen Neue Gruppe Tag Diagramm Schriftart Arial _Style Einfügen Umbenennen Monat Tabelle Schriftgrad 10 Zwischenablage Löschen Alarme Bearbeiten Auswertung Ansicht Schriftart Daten Originalgröße Daten Gruppe 0 Gruppe 1 Oktober 2007 M D M D F S S November 2007 M D M D F S S Dezember 2007 M D M D F S S Daten Alarme System Berichte Heute 3 Jednoduchá instalace a konfigurace během několika minut Alarm přes nebo přímo na monitoru Efektivita díky centrálnímu ukládání všech naměřených dat. Automatické vyhotovení zpráv v PDF

3 Testo Saveris se optimálně hodí pro kontrolu a dokumentaci teploty nebo vlhkosti ve výrobě, zajištění kvality a F&E v budovách monitorování klimatu ve skladech výrobků citlivých na teplotu a vlhkost, např. cenný inventář, léčiva nebo potraviny kontrolu chladícího řetězce u potravin 1 Přesné měření teploty a vlhkosti Velmi snadné přihlášení sondy při uvedení do provozu Není již zapotřebí ruční spuštění nebo vyčtení Rádiová sonda: snadná aplikace bez používání kabelu Jistota díky obousměrnému signálu a kapacitě paměti v sondě Optimalizovaná koncepce baterií pro dlouhou životnost Četné varianty sond, přizpůsobené každé aplikaci 4 Máte čas na podstatné věci. Testo Saveris měří, centrálně dokumentuje a varuje Vás při překročení hraniční hodnoty.

4 Testo Saveris - konfigurace systému Rádiové sondy testo Saveris Rádiové sondy testo Saveris měří teplotu a vlhkost. Sondy ukládají v intervalu naměřená data a posílají je v pravidelných časových odstupech na centrální bázi. Jestliže dojde k překročení hraniční hodnoty, vytvoří se ihned rádiové spojení. Díky obousměrnému signálu jsou rádiové sondy a báze ve vzájemném kontaktu. Je tím zajištěno, že naměřená data jsou přijímána pouze bází a nejsou rušena jinými rádiovými systémy. Jestliže by se mělo rádiové spojení kvůli potížím přerušit, informuje o tom alarm. Paměť sondy zajistí, aby se naměřená data při poruše rádiového spojení neztratila. Optimalizovaná koncepce baterií se postará o dlouhou dobu provozuschopnosti paměti sondy. Ve volném prostoru je dosah rádiového signálu cca 300 m při frekvenci 868 MHz. Dosah rádiového signálu v budovách velmi závisí na stavebních pomínkách jako jsou zdi, dveře chladírny nebo kovové dveře. Použitím routeru lze rádiový signál při komplikovaných stavebních podmínkách zlepšit nebo prodloužit. Protože rádiová sonda a router udávají kvalitu vašeho rádiového spojení, lze sondy optimálně umístit samotným uživatelem. testo Saveris - rádiová sonda Varianty sond s interními a rovněž externími senzory umožňují přizpůsobení každé aplikaci. Rádiové sondy je možno volit buď s displejem nebo bez displeje. Na displeji se zobrazují aktuální měřená data, stav baterie a kvalita rádiového spojení. Ethernetové sondy testo Saveris Kromě rádiových sond lze použít sondy, které jsou přímo napojeny na ethernet. Tady je využitelná existující infrastruktura LAN. Umožňuje přenos dat ze sondy do báze i na dlouhé vzdálenosti. Ethernetové sondy je možné používat libovolně dlouho, jelikož jsou připojeny do elektrické sítě a pracují tak nezávisle na bateriích. Vnitřní paměť zaručuje, že i při výpadku elektrické energie nebo propojení LAN se naměřená data, která jsou již k dispozici, neztratí. Displej informuje o aktuálních měřených datech a také o stavu sondy. Různé varianaty sond se hodí pro dané aplikace. Připojením konvertoru k ethernetovému konektoru je možné přeměnit signál rádiové sondy na ethernetový signál. Je to kombinace flexibilního umístění rádiové sondy s využitím existujícího ethernetu, rovněž pro dlouhé přenosové vzdálenosti. Ethernetové připojení měřicích převodníků testo 6651, testo 6681,testo 6351 a testo 6381 Ethernetový modul měřicích převodníků testo 6651, testo 6681,testo 6351 a testo 6381 může být provozován ve dvou módech: 1) integrace měřicího převodníku do monitorovacího systému testo Saveris; 2) integrace měřicího převodníku do zákaznického monitorovacího systému (otevřený protokol). testo Saveris - rádiová sonda testo Saveris - rádiová sonda testo Saveris - rádiové sondy testo Saveris - router

5 testo Saveris-Software USB nebo Ethernet testo Saverisbáze Ethernet Báze testo Saveris Báze je srdcem systému testo Saveris a může nezávisle na počítači ukládat pro každý kanál naměřených hodnot. To odpovídá kapacitě paměti přibližně v délce jednoho roku při intervalu měření 15 minut. Nouzová baterie zajišťuje, že při výpadku proudu se odpojí alarm a neztratí se žádná již naměřená data. testo Saveris - konvertor Přes displej báze Saveris lze sledovat systémové údaje a také alarm. I při vypnutém počítači spustí báze alarm při překročení hraničních hodnot pomocí LED diody, volitelně pomocí SMS a přes reléový výstup, ke kterému lze připojit poplašnou signalizaci. testo Saveris - ethernetová sonda Báze je schopna snímat celkem 150 rádiových a ethernetových sond, případně 254 měřících kanálů. Báze Saveris se volitelně připojuje k počítači pomocí USB-kabelu nebo ethernetového kabelu. Tím nabízí základna Saveris flexibilitu při zachování nejvyššího zabezpečení dat. Software testo Saveris Naměřená data se přenesou z báze do počítače, na kterém se během několika minut nainstaluje pomocí asistenta instalace software testo Saveris. Počáteční konfigurace systému a sond probíhá přes software. testo Saveris - ethernetová sonda testo 6681/testo ethernetový modul testo Saveris - ethernetové sondy Všechna naměřená data se centrálně ukládají do databáze softwaru a je možné je kdykoliv vyvolat ve tvaru tabulky nebo grafu. Všechny alarmy, ke kterým došlo, jsou tabulkově zaznamenány jako historie. Automatické vyhotovení zpráv PDF v definovaných časových odstupech navíc usnadňuje dokumentaci. Díky funkci kalendáře a sdružení sond do zón dostává obsluha softwaru snadnou a intuitivní podobu. V případě alarmu obdrží uživatel zprávu volitelně buď ve formě ové zprávy nebo formou překrývacího okna přímo na monitoru.

6 Příklady aplikací pro testo Saveris Výroba, zajištění kvality a skladování V průmyslových podnicích musí být při výrobě, zajišťování kvality a skladování výrobků zaznamenáváno velké množství údajů o kvalitě. Testo Saveris automatizuje dokumentaci těchto údajů a vysílá alarm při překročení hraniční hodnoty. Tím je výrobkům a procesům zajištěna stabilní úroveň kvality. Günter Ruf, předseda představenstva Straub Druck + Medien AG Se systémem testo Saveris mám perfektní přehled o všech hodnotách teploty a vlhkosti v proceh a v okolí. Okamžitý alarm mi dává důležitou jistotu. Testo Saveris lze optimálně použít pro sledování a dokumentaci údajů o klimatu a teplotě v oblasti výroby, ve skladech, v chladničkách a v klimatizačních komorách. Nejrůznější typy použití jsou optimálně pokryty rádiovými nebo ethernetovými sondami testo Saveris. Výzkum & vývoj, laboratoře & nemocnice Výzkumná a vývojová pracoviště a rovněž laboratoře jsou odpovědné za zaznamenávání údajů o prostředí a proceh, aby citlivé výrobky a přístroje byly pod kontrolou. Testo Saveris přebírá centrální dokumentaci skupin měření. Testo Saveris tedy zaručuje snadné a bezpečné sledování klimatických a procesních dat v klimatizačních komorách, chladničkách, umělých líhních nebo zkušebních stolicích. Díky rychlé instalaci testo Saveris je systém vhodný jak pro krátkodobé, tak i pro dlouhodobé monitorování.

7 Kontrola potravinářského chladícího řetězce Dodržování předem definovaných teplotních hodnot je v potravinářské výrobě rozhodující pro zachování kvality a důležité pro dodržení zákonem daných hygienických požadavků. Rovněž tak je nutná dokonalá kontrola chladícího řetězce v supermarketech a v dealerské síti. Testo Saveris automatizuje kontrolu teploty okolí a výrobků ve výrobních podnicích, chladících halách a v oblastech hlubokého zmrazování. Samozřejmě, že v případě překročení hraničních hodnot se okamžitě spustí alarm. Naměřená data a vzniklé alarmy se centrálně ukládájí do databáze a lze je tak kdykoliv vyvolat. Testo Saveris je samozřejmě ve shodě s normou ČSN EN Kontrola klimatu budov Při kontrole klimatu budov jsou speciálně v muzeích a archivech stabilní podmínky prostředí nezbytné především proto, aby citlivé a drahé předměty byly chráněny. Testo Saveris automatizuje centrální zaznamenávání všech údajů o klimatu. Spuštěním alarmu při překročení hraniční hodnoty chrání testo Saveris cenný inventář před nežádoucími teplotními a vlhkostními vlivy. Rádiové sondy mohou být operativně umístěny na měřící místa bez nákladného kladení kabelů. Frank Brunecker, vedoucí muzea Muzeum Biberach Konečně máme díky testo Saveris systém, který automaticky dokumentuje naše klima v místnostech. Vím tedy, že náš cenný inventář je po klimatické stránce bezpečně uchován a to vše dokonce bez kabeláže.

8 Software testo Saveris 1 Snadná instalace Zde konfigurujte připojené měřící sondy. Procházejte sondy registrované v systému Sériové č. K. Jedn. Název Spodní hr. Horní hr. Typ TE Báze Saveris se připojí do sítě. Nyní lze přihlásit k bázi sondy: sondy se připojují jedna po druhé a jsou automaticky bází identifikovány Chladicí box Pult Mrazící box Zadejte název a hraniční hodnoty. Některé přístroje vyžadují ruční zadání typu termočlánku (TE). Báze Saveris se připojí k počítači pomocí USB nebo ethernetu. Software se nahraje do počítače, přičemž napomáhá asistent instalace. < Zpět Další > Storno Systém je připraven ke konfiguraci: název sondy, hraniční hodnoty, intervaly měření a alarmy lze přizpůsobit individuálním zadáním měření. 2 Přehledná a vždy aktuální informace Graf Start Úpravy Extras Předloha _Style Kopírovat Vložit Schránka Otevřít Zavřít Přejmenovat Smazat Organizovat Úpravy Online Online Start Offline Online Ovládat měření Typ provozu Online Den Měsíc Vyhodnocení Graf Grafika Histogram Tabulka Číselné pole Alarmy Zobrazení Naměřená data lze kdykoliv zobrazit graficky nebo tabulkově. Skupina 0 Data Data Skupina 0 Původní velikost Říjen 2007 Pokud byly vyvolány alarmy, je možné vypracovat samostatně jejich soupis. Skupina1 Po Út St Čt Pá So Ne Listopad 2007 Po Út St Čt Pá So Ne Různé sondy mohou být sdruženy do skupin. Lze tak - v závislosti na zadání měření - vytvořit účelné celky. Datum Čas () Prostor. 1 () Prostor. 2 () Prostor. 3 Prosinec 2007 Po Út St Čt Pá So Ne Zobrazení naměřených dat po dnech, týdnech nebo měsících lze libovolně definovat. Integrovaný kalendář se přitom nabízí jako praktický pomocník. Data Archiv System Dnes Alarmy NUM 3 Automatizace dokumentace cz Zóna chladírna: hodinové průměrné hodnoty dne Čas mražení 1 %rv chladírna 1 lednice nápoje mražení 2 mražení 3 mražení 4 Forma a časové údaje pro vystavení zprávy se předem nadefinují. Vytvoření a uložení zprávy jako soubor PDF probíhá nyní automaticky podle nastavených podmínek. Soubory jsou tedy kdykoliv připravené pro tisk. Max.hodn. celkové Prům.hodn. celkově Min.hodn. celkově

9 Verze Small Business Edition (SBE), Professional (PROF) a CRF Se softwarem Professional s ještě větší flexibilitou 4 Software Saveris je dostupný ve třech různých verzích. Základní verze SBE (Small Business Edition) umožňuje atraktivní základní funkce softwaru. Softwarová verze PROF (Professional) nabízí další zajímavé funkce, např.: Čís. pole Start Úpravy Extras Předloha Kopírovat Otevřít Zavřít Online Online Start Den Vložit Přejmenovat Smazat Offline Online Stop Měsíc Organizovat Messung steuern Schránka Úpravy Typ provozu Online Vyhodnocení Skupina 0 Data Graf Grafika Histogram Tabulka Čís. pole Alarmy Zobrazení _Style Data Skupina 0 Napojení do sítě probíhá přes ethernet. Tím je umožněno kontinuální monitorování měřených dat. Měřená data lze sledovat z různých počítačů, které jsou zapojeny v síti. Skupina %rv Říjen 2007 Po Út St Čt Pá So Ne Listopad 2007 Fotografické snímky strojů nebo sledovaných prostor lze uložit jako obrázek. V něm se zobrazují aktuální měřené hodnoty přímo na místě, kde se nachází sonda v prostoru nebo na stroji. Propojení měřícího místa a měřené hodnoty je tak velmi snadno zviditelněno (viz obrázek). Data %rv %rv Po Út St Čt Pá So Ne Prosinec 2007 Po Út St Čt Pá So Ne Archiv Detailní management alarmu nabízí možnost předat výstrahu více než dvěma osobám současně nebo po sobě. Lze libovolně vybírat podle dne v týdnu a hodiny, zda proběhne alarm pomocí ové zprávy, SMS nebo pomocí varovné zprávy na monitoru počítače. System Alarmy Dnes Program testo Saveris CFR Historie změn (Audit trail) pro transparentnost uživatelských aktivit v systému Saveris. Ukládání dat podle CFR se zabezpečenou databází pro garantovanou bezpečnost dat. Elektronické podpisy s udáním důvodu podpisu. Ukládání syrových dat do SQL databáze, která není volně přístupná, přístup je regulován administrátorem. Vygenerování nezmanipulovatelného PDF reportu (automatické i manuální). Automatická nebo manuální záloha naměřených dat. Validovatelný program pro síťové prostředí. Rozšíření metody uzavřeného systému a záruka administrátorsky regulovaných přístupů uživatelů a vlastních bezdrátových a ethernetových přenosových protokolů Testo. Import srovnávacích dat sond a možnost náhledu do historie srovnání. Nastavení limitů varování a hlavních alarmů. Identifikační kód (Hashcode) pro jasné umístění např. PDF reportů. 5 Přehled variant softwaru SBE PROF CRF Objednací údaje Snadná instalace a kofigurace Grafy / tabulky / přehled alarmů / zprávy PDF Kalendář Tvorba skupin sond Zasílání alarmů ( , SMS, relé) Detailní management alarmu Kontinuální monitorování v dlouhodobém provozu počítače Měřená data na fotografickém podkladu měřícího místa Zapojení do sítě (Client-Server) 21 CFR 11 Elektronický podpis Audit Přidělení přístupových práv na 3 uživatelské úrovně Software SBE, vč. USB-kabelu pro propojení báze-pc Software PROF, vč. USB-kabelu pro propojení báze-pc Software CRF vč. USB kabelu pro propojení báze - PC a ethernetového adapteru

10 Báze testo Saveris Báze je srdcem systému testo Saveris a může nezávisle na počítači ukládat naměřených hodnot pro každý kanál. Displej báze Saveris zobrazuje systémové údaje a alarmy. Displej pro zobrazení alarmů a systémových údajů Velká paměť Vysílání alarmu přes LED/relé Alarm pomocí SMS (volitelně) Sonda Přihlášení Usměrňovač Konvertor Integrované nouzové akumulátory Možnost připojení až 150 sond Možnost připojení přes USB nebo ethernet Technická data Objednací údaje Paměť Rozměry Hmotnost Krytí Materiál pouzdra hodnot/kanál (celk.max hodnot) 225 x 150 x 49 mm cca 1510 g IP42 zinkový tlakový odlitek / plast 868 MHz Báze Saveris, rádiová frekvence 868 MHz MHz Báze Saveris, rádiová frekvence 868 MHz, integrovaný modul GSM (pro alarm SMS) Rádiová frekvence Napájení (nutné) 868 MHz síťový zdroj 6,3 V DC; alternativně přes zásuv./šroubové svorky 24 V AC/DC, příkon <4 W Akumulátory Li-Ionové akumulátory (pro zajištění dat a pro nouzovou SMS při výpadku el. napájení) Provozní teplota Skladovací teplota Displej Rozhraní Připojitelné rádiové sondy Alarmové relé Modul GSM Instalace grafický displej, 4 ovládací tlačítka USB, rádiový signál, Ethernet max. 15 sond přímo připojitelných přes rádiové rozhraní, max. 150 celkem přes rádiový signál / router / konvertor / Ethernet, max. 254 kanálů max.1a,max.30w,max.60/25v DC/AC, rozpínač nebo spínač 850 / 900 / 1800 / 1900 MHz neplatí pro Japonsko a Jižní Koreu včetně stojánku a nástěnného držáku V těchto objednacích údajích nejsou obsaženy síťové zdroje ani antény s magnetickou úchytkou. Upozornění k rádiovým frekvencím 868 MHz: země EU a některé další země (např. CH, NOR)

11 Komponenty testo Saveris : router, konvertor a příslušenství Použitím routeru lze rádiové spojení v obtížných stavebních podmínkách zlepšit, případně prodloužit. Samozřejmě je v systému Saveris možno umístit více routerů, avšak nezapojuje se několik routerů za sebou. Zapojením konvertoru do konektoru ethernetu je možné přeměnit signál rádiové sondy na ethernetový signál. Použití rádiové sondy s využitím existujícího ethernetu zaručuje flexibilní použití a umožňuje přenos dat na velké vzdálenosti. Příslušenství Rozměry Hmotnost Napájení Provozní teplota Skladovací teplota Materiál pouzdra Krytí Rozhraní Připoj.rádiové sondy Nástěnný držák Varianty 868 MHz Router Saveris rádiový signál rádiový signál Ethernet rádiový signál Konvertor Saveris cca 85 x 100 x 38 mm cca 85 x 100 x 35 mm cca 180 g cca 190 g síťový zdroj 6,3 V DC; síťový zdroj 6,3 V DC; alternativně přes alternativně přes zásuv./šroubové svorky 24 zásuv./šroubové svorky 24 V AC/DC, příkon < 0,5 W V AC/DC, příkon < 2 W plast plast IP54 IP54 rádiový signál max. 5 včetně včetně Router Saveris, 868 MHz, přenosové médium rádiový signál rádiový signál, Ethernet max. 15 Konvertor Saveris, 868 MHz, převodník přenosového média - rádiový signál na Ether V těchto objednacích údajích nejsou obsaženy síťové zdroje. Napájení Baterie pro rádiové sondy (4 x alkali mangan mikrotužkové AA) Baterie pro rádiové sondy pro provoz pod -10 (4 x Energyzer L91 Photo-Lithium) Síťový zdroj V DC; pro bázi testo Saveris, router, konvertor, ethernetovou sondu Síťový zdroj (pro montážní lištu) VAC / 24 VDC (2,5 A) Síťový zdroj (stolní) VAC / 24 VDC (350 ma) Ostatní 1 Anténa s magnet. úchytkou a 3 m kabelem, pro bázi s GSM modulem Software Software SBE, vč. propojovacího kabelu USB mezi bázi a PC Software PROF, vč. propojovacího kabelu USB mezi bázi a PC Modul alarmu (optický + akustický), možnost připoj. 2 k alarmovému relé báze, 70 x 164 mm, 24 V AC/DC / 320 ma, nepřerušované červené světlo, nepřerušovaný tón: bzučák cca 2,4 khz Software Justáž Saveris vč. propojovacího kabelu k rádiovým a ethernetovým sondám Software CRF včetně ethernetového adaptéru Kalibrační certifikáty Kalibrační certifikát ISO teplota; záznamník teploty; kalibrační body -18 ; 0 ; +60 každý kanál/přístroj Kalibrační certifikát DKD teplota; záznamník teploty; kalibrační body -20 ; 0 ; +60 ; každý kanál/přístroj Kalibrační certifikát ISO vlhkost; záznamník vlhkosti; kalibrační body 11,3 %rv a75,3 %rv při +25 ; každý kanál/přístroj Kalibrační certifikát DKD vlhkost; záznamník vlhkosti; kalibrační body 11,3 %rv a 75,3 %rv při +25 ; každý kanál/přístroj Upozornění k rádiovým frekvencím 868 MHz: země EU a některé další země (např. CH, NOR) Anténa s magnetickou úchytkou Modul alarmu (optický + akustický), možnost připojení k alarmovému relé báze.

12 Komponenty testo Saveris : rádiové sondy Varianty sond s interním a externím teplotním senzorem umožňují přizpůsobit se každé aplikaci. Rádiové sondy je možné volit buď s displejem nebo bez displeje. Displej zobrazuje aktuální měřená data, stav baterií a kvalitu rádiového spojení. interní 81 mm interní / F 81 mm externí 81 mm TE exter ní 81 mm Pt 100 externí Rádiový signál Saveris T1 Rádiová sonda s interním senzorem Saveris T2 Rádiová sonda s exter. konekt.pro sondu a inter., dveřní kontakt Saveris T3 2-kanál.rádiová sonda se 2 exter.konekt.pro TE-sondy (volba typu termočlánku) Saveris Pt Rádiová sonda s 1 ext. konektorem pro sondu Pt100 Typ sondy interní sondy externí sondy Měřící rozsah Přesnost Rozlišení Typ sondy Měřící rozsah Přesnost ±0.4 ( ) ±0.8 (zbyt.měř.rozsahu) ±0.4 ( ) ±0.8 (zbyt.měr.rozsahu) ±0.2 ( ) ±0.4 (zbyt.měř.rozsahu) TE Typ K TE Typ J TE Typ T nebo 0.5% z n.hodn. TE Typ S Pt při 25 ±0.1 ( ) ±0.2 ( ) ±0.5 (zbyt.měř.rozsahu) Rozlišení Připojení Rozměry (pouzdro) Hmotnost Typ baterií Životnost baterií Materiál pouzdra Krytí Frekvence Interval měření Shoda normy Provozní teplota Skladovací teplota Displej (volitelný) Dosah Nástěnný držák Varianty Varianta bez displeje 868 MHz Varianta s displejem IP68 Saveris T Saveris T1 D přes konektor Mini- DIN připoj.kabel pro dveřní kontakt je obsahem dodávky (1,80 m) 0.1 / TE Typ S 1 2 x TE přes konektor TE, max. potenciální rozdíl 2 V x Pt100 přes konektor Mini-DIN 80 x 85 x 38 mm cca 240 g 4 tužkové baterie AA Životnost při roky; pro použití v mrazících boxech 3 roky s bateriemi Energyzer L91 Photo-Litium plast IP68 IP54 IP MHz Standardně 15 min, nastavitelné 1 min hod. DIN EN LCD 2-řádkový; 7-segmentový se symboly cca 300 m ve volném prostoru při frekvenci 868 MHz součástí dodávky Saveris T Saveris T2 D Saveris T Saveris T3 D Saveris Pt Saveris Pt D V těchto objednacích údajích jsou obsaženy baterie alkali-mangan mikrotužkové AA ( ).

13 Komponenty testo Saveris : rádiové sondy Varianty sond s interním a externím teplotním senzorem umožňují přizpůsobit se každé aplikaci. Rádiové sondy je možné volit buď s displejem nebo bez displeje. Displej zobrazuje aktuální měřená data, stav baterií a kvalitu rádiového spojení. / F a %rh ma / V %rf %rv %rf ma V Externí interní Externí 81 mm interní 81 mm Rádiový signál Saveris H2D Vlhkostní rádiová sonda s externím senzorem Saveris H3 Vlhkostní rádiová sonda Saveris H4D Vlhkostní rádiová sonda s konektorem pro ext. vlkhost.vzduchu Saveris U1 Radiový propojovací člen Typ sondy Vlhkostní senzor 1 kanál:proudový/napětový interní sondy externí sondy Měřící rozsah Přesnost Rozlišení Typ sondy Měřící rozsah Přesnost ±0.5 Vlhkostní senzor %rv do 90%rv:±2%rv >90%±rv:±3%rv ± %rv ±3 %rv 0.1 td ±0.2 Vlkohstní senzor %rv viz. čidlo 2-drát: mA, 4-drát:0 /4...20mA, 0...1/510V, zátěž: max. 160 W 24 V DC proudový:±0,03ma/0,75 ma Napětový V ±1,5 mv/39 mv Napětový V ±7,5 mv/0,17 mv Napětový V ±15 mv/0,34 mv Rozlišení Připojení 0.1 Vestavěná sonda 0.1%/0,1 td 0.1 0,1% / 0,1 td 1x konektor pro externí vlhkostní sondu - Mini-DIN 2 nebo 4 drátový proudový / napětový výstup Rozměry (pouzdro) Hmotnost Typ baterií Životnost baterií Materiál pouzdra Krytí Frekvence Interval měření Shoda normy Provozní teplota Skladovací teplota Displej (volitelný) Dosah Nástěnný držák Varianty Varianta bez displeje 868 MHz Varianta s displejem IP54 85 x 100 x 38 mm x 100 x mm cca 240 g Saveris H2D tužkové baterie AA Životnost při roky; pro použití v mrazících boxech 3 roky s bateriemi Energyzer L91 Photo-Litium plast IP42 IP MHz Standardně 15 min, nastavitelné 1 min hod. DIN EN LCD 2-řádkový; 7-segmentový se symboly cca 300 m ve volném prostoru při frekvenci 868 MHz součástí dodávky Saveris Saveris H Saveris H3D Saveris H4D IP5 Bez displeje Saveris U napájení:zdroj 6,3V DC, V DC MAX. 25 V AC V těchto objednacích údajích jsou obsaženy baterie alkali-mangan mikrotužkové AA ( ).

14 Komponenty testo Saveris : ethernetové sondy Ethernetovými sondami je využívána existující infrastruktura LAN. Ta umožňuje přenos dat ze sondy do báze i na velké vzdálenosti. Ethernetové sondy jsou dodávány s displejem. externí TE externí Pt 100 externí Ethernet Saveris T1 E Ethernetová sonda s extérním konektorem pro sondu Saveris T4 E 4-kanálová ethern.sonda se 4 externími konektory pro TE-sondy Saveris Pt E Ethernetová sonda s exter. konektorem pro sondu Pt100 Typ sondy interní sondy Měřící rozsah Přesnost Rozlišení externí sondy Typ sondy Měřící rozsah Přesnost Rozlišení Připojení Rozměry (pouzdro) Hmotnost Napájení (nutné) ±0.2 ( ) ±0.4 (zbyt.měř.rozsahu) 0,1 1 x přes Mini-DIN- konektor cca 220 g TE Typ T TE Typ K TE Typ S TE Typ J ±0.5 nebo 0.5% z n.hodn 0.1 / TE Typ S 1 Servisní rozhraní Mini-DIN je přístupné externě 4 x TE přes konektor TE max. potenc.rozdíl 50 V Pt cca 85 x 100 x 38 mm cca 220 g cca 220 g Síťový zdroj 6,3 V DC; alternativně přes zásuv./šroubovací svorky 24 V AC/DC,PoE při 25 ±0.1 ( ) ±0.2 ( ) ±0.5 (zbyt.měř.rozsahu) x Pt100 přes konektor Mini-DIN Akumulátory Materiál pouzdra Krytí Interval měření Provozní teplota Skladovací teplota Spotřeba energie Displej Nástěnný držák Saveris T1 E s displejem Saveris T4 E s displejem V těchto objednacích údajích nejsou obsaženy síťové zdroje. Li-Ionové plast IP54 2 s hod PoE class 0 (Typicky <3 W) LCD 2-řádkový; 7-segmentový se symboly součástí dodávky Saveris Pt E s displejem

15 Komponenty testo Saveris : ethernetové sondy Ethernetovými sondami je využívána existující infrastruktura LAN. Ta umožňuje přenos dat ze sondy do báze i na velké vzdálenosti. Ethernetové sondy jsou dodávány s displejem. %rh, ma / V %rv %rv %rv ma V externí externí externí interní 100 mm 100 mm Ethernet Saveris H1 E Vlhkostní ethernetová sonda 1% 12 mm Saveris H2 E Vlhkostní ethernetová sonda 2% 12 mm Saveris H4 E Ethernetová sonda s konektorem pro externí vlhkostní sondu Saveris U1 E Ethernetový propojovací člen Typ sondy 1 kanál:proudový/napětový interní sondy Měřící rozsah Přesnost 2-drát: mA, 4-drát: 0/4...20mA,0...1/510V, zátěž: max. 160 W 24 V DC proudový:±0,03ma/0,75 ma Napětový V ±1,5 mv/39 mv Napětový V ±7,5 mv/0,17 mv Napětový V ±15 mv/0,34 mv Rozlišení Typ sondy Vlhkostní senzor Vlhkostní senzor Vlhkostní senzor externí sondy Měřící rozsah Přesnost Rozlišení Připojení Rozměry (pouzdro) Hmotnost Napájení (nutné) ±0.2 ( ) ±0.5 (zb.měř.rozsahu) 0.1 cca 230 g %rv* do 90 %rv: ±(1 %rv +0.7 % z n.hodn.) při +25 > 90 %rv: ±(1.4 %rv +0.7 % z n.hodn.) při % / 0.1 td ±0.2 ( ±0.5 (zby.měř.rozsahu) %rv* do 90 %rv: ±2 %rv > 90 %rv: ±3 %rv 0.1% / 0.1 td Servisní rozhraní Mini-DIN je přístupné externě %rv* ±0.2 viz. externí ( ) čidlo ±0.4 (zb.měř.rozsahu) 0.1 0,1% / 0,1 td 1x Externí vlhkostní sonda přes Mini-DIN konektor cca 85 x 100 x 38 mm cca 230 g cca 254 g Síťový zdroj 6,3 V DC; alternativně přes zásuv./šroubovací svorky 24 V AC/DC 1x 2 nebo 4 drát. proudový / napětový cca 240 g Akumulátory Materiál pouzdra Krytí Interval měření Provozní teplota Skladovací teplota Spotřeba energie Displej Nástěnný držák Saveris H1 E s displejem Saveris H2 E s displejem Sintrované krytky pro ethernetové sondy Saveris H1 E a H2 E Kovový ochranný košík, 12 mm pro vlhkostní sondu pro měření při rychlosti proudění menší než 10 m/s Krytka s filtrem z drátěného pletiva, 12 mm Li-Ionové plast IP54 2 s hod PoE class 0 (Typicky < 3 W) LCD 2-řádkový; 7-segmentový se symboly součástí dodávky Saveris H4 E s displejem Bez displeje Saveris U1 E bez displeje *nevhodné pro kontinuální aplikace s vysokou vlhkostí Teflonový sintrovaný filtr, 12 mm, pro agresivní média, oblasti s vysokou vlhkostí (dlouhodobá měření), vysoké rychlosti proudění Ocelová sintrovaná krytka, 12 mm, k našroubování na vlhkostní sondu, pro měření při vysokých rychlostech proudění nebo znečištěném vzduchu Nádobky se solným roztokem testo pro kontrolu a kalibraci vlhkostních sond, 11,3 %rv a 75,3 %rv, vč. adaptéru pro vlhkostní sondy, rychlá kontrola nebo kalibrace vlhkostní sondy

16 Příslušenství testo Saveris : externí teplotní sondy Pt 100 Násuvné sondy Robustní, potravinářská sonda Pt100 z ušlechtilé oceli (IP65) Robustní, vodotěsná, ponorná/vpichovací sonda Pt100 Zobrazení Měřící rozsah Přesnost t mm 15 mm Třída A ( Ø 4 mm ), třída B (zbytek Ø 3 mm Kabel s konektorem měř. rozsahu) 114 mm Třída A ( ), třída B (zbytek měř. rozsahu) Ø 5 mm Ø 3.7 mm Kabel s konektorem Připojovací kabel pro vestavnou sondu Pt100 se šroubovacími svorkami (4-vodičová technika) mm 12 TE Násuvné sondy Zobrazení Měřící rozsah Přesnost t99 Vestavná sonda s pouzdrem z 40 mm Třída 2* ušlechtilé oceli, TE typ K Ø 6 mm Kabel s konektorem, délka 1.9 m Robustní sonda okolního vzduchu, TE typ K Magnetická sonda,adhezní síla cca 20 N, s magnety pro přidržení, pro měření na kovových plochách, TE typ K Magnetická sonda, adhezní síla cca 10 N, s magnety pro přidržení, pro vyšší teploty, pro měř.na kovových plochách, TE typ K Trubková sonda pro průměr trubky mm, s výměnnou měřící hlavou, měřící rozsah krátkodobě až +280, TE typ K Trubková sonda s upínacím páskem, pro měření teploty na trubkách do průměru max. 120 mm, Tmax +120, TE typ K Termočlánek s TE konektorem, flexibilní, délka 800 mm, skelné vlákno, TE typ K Termočlánek s TE konektorem, flexibilní, délka 1500 mm, skelné vlákno, TE typ K Termočlánek s TE konektorem, flexibilní, délka 1500 mm, teflon, TE typ K Ponorná měřící špička, ohebná, TE typ K Ponorná měřící špička, ohebná, pro měření na vzduchu/ve spalinách (není vhodná pro měření v taveninách), TE typ K Ø 4 mm Kabel s konektorem, délka 1.2 m 35 mm Ø 20 mm Kabel s konektorem 75 mm Ø 21 mm Kabel s konektorem, délka 1.6 m Kabel s konektorem, délka 1.5 m 800 mm Ø 1.5 mm Ø 3 mm Kabel s konektorem, délka 1.2 m 395 mm 1500 mm Ø 1.5 mm 1500 mm Ø 1.5 mm 115 mm 500 mm Ø 1.5 mm 1000 mm 20 mm Třída 2* Třída 2* Třída 2* Třída 2* Třída 1* Třída 2* Třída 2* Třída 2* Třída 1* Třída 1* S těmito externími sondami se dosahuje specifikované třídy přesnosti rádiových a ethernetových sond Saveris. *Dle normy EN se vztahuje přesnost třídy 1 na (Typ K), třídy 2 na (Typ K), třídy 3 na (Typ K). Všechny teplotní sondy, které se hodí pro Vaši aplikaci najdete na internetových stránkách nebo v katalogu Stacionární měřící technika.

17 Příslušenství testo Saveris : externí teplotní sondy Násuvné sondy Zobrazení Měřící rozsah Přesnost t99 Krátká sonda, IP mm ±0.2 ( ) ±0.4 ( ) 15 Ø 3 mm Vestavná sonda s hliníkovým pouzdrem, IP mm Ø 6 mm Kabel s konektorem, délka: 2.4 m ±0.2 ( ) ±0.5 (zbytek měř. rozsahu) * Přesná, ponorná/vpichovací sonda, délka kabelu 6 m, IP 67 Přesná, ponorná/vpichovací sonda, délka kabelu 1,5 m, IP 67 Nástěnná, povrchová, teplotní sonda, např. pro dokladování závad ve stavební podstatě 40 mm Ø 3 mm Ø 3 mm Kabel s konektorem, délka: 6 m 40 mm Ø 3 mm Ø 3 mm Kabel s konektorem, délka: 1.5 m Kabel s konektorem, délka: 3 m ±0.2 ( ) ±0.4 (zbytek měř. rozsahu) ±0.2 ( ) ±0.4 (zbytek měř. rozsahu) ±0.2 ( ) * * Potravinářská sonda z ušlechtilé oceli (IP65) s kabelem PUR Vodotěsná, ponorná/vpichovací sonda Trubková sonda s upínacím páskem pro průměry trubek do max. 75 mm, Tmax. +75, rh Násuvné sondy Vlhkostní sonda 12 mm 125 mm Ø 4 mm Kabel s konektorem, délka: 1.5 m 115 mm Ø 5 mm Kabel s konektorem, 300 mm Kabel s konektorem, délka: 1.5 m Zobrazení 30 mm 15 mm Ø 3 mm 50 mm Ø 4 mm Ø 12 mm ±0.5% z nam.h. ( ) ) ±0.2 ( ) ±0.4 (zbytek měř. rozsahu) ±0.5% z nam.h. ( ) ±0.2 ( ) ±0.4 (zbytek měř. rozsahu) ±0.2 ( ) ±0.4 ( ) Měřící rozsah , %rv Přesnost ±0.3%,± 2 %rv ( % rv) * Vlhkostní sonda 4 mm Ø 4 mm , %rv ±0.3,± 2 %rv ( % rv) S těmito externími sondami se dosazuje specifikované třídy přesnosti rádiových a ethernetových sond Saveris. *Sondy jsou zkoušeny dle EN pro vhodnost v oblastech doprava a skladování 2) Dlouhodobý měřící rozsah +125, krátkodobě +150 příp (2 minuty) Všechny teplotní sondy, které se hodí pro Vaši aplikaci najdete na internetových stránkách nebo v katalogu Stacionární měřící technika.

18 Testo Saveris - sady Samozřejmě si můžete jednotlivé komponenty sestavit sami. Máte však možnost objednat si již hotovou sestavu testo Saveris sada. Tu pak lze dále rozšiřovat o další jednotlivé komponenty. Saveris sada 1 Saveris sada 2 Saveris sada 3 Sada 1: 868 MHz, obsahuje bázi , 3 rádiové sondy bez displeje , síťový zdroj pro bázi a software SBE vč. USB-kabelu Sada 2: 868 MHz, obsahuje bázi , 5 rádiových sond s displejem , router , 2 x síťový zdroj pro bázi a router a software SBE vč. USB-kabelu Sada 3: 868 MHz, obsahuje bázi vč. modulu GSM pro alarm SMS, anténu s magnetickou úchytkou , 5 rádiových sond s displejem , router , 2 x síťový zdroj pro bázi a router a software SBE vč. USB-kabelu Sada 1 / 868 MHz Sada 2 / 868 MHz Sada 3 / 868 MHz

19 Justáž a servis Justáž Všechny sondy testo Saveris jsou samozřejmě ve výrobním závodě zkalibrovány, což potvrzuje kalibrační protokol. Další kalibrace nebo justáže si můžete nechat dodat jako službu nebo provést na místě v kalibrační laboratoři. Pro tento případ je k dispozici samostatný software Justáž Saveris. Aktuální data kalibrace se po provedené korekci uloží v sondě. Tato data současně převezme software pro justáž a software Saveris, takže je k dispozici historie kalibrací. Rádiové a ethernetové sondy se pro justáž připojí kabelem přes servisní rozhraní. Pokud byste kalibraci neradi prováděli, je Vám firma Testo s touto službou k dispozici. Objednací údaje Software Justage Saveris vč. propojovacího kabelu pro rádiové a ethernetové sondy Servis Testo je výrobce měřících přístrojů a měřících systémů s celosvětovou působností, s 27 mezinárodními dceřinnými společnostmi a zastoupeními v mnoha zemích. Testo Vám tedy nabízí samozřejmě na těchto místech také servis. V případě otázek týkajících se testo Saveris - od instalace až po dovybavení dalšími systémovými komponenty - se můžete obrátit na svou kompetentní kontaktní osobu ve své zemi. Přehled nejblíže se nacházejících servisních středisek najdete na internetových stránkách

20 Změny, i technického charakteru, jsou vyhrazeny Testo, s.r.o. Jinonická Praha 5 tel.: fax: info@testo.cz Internet: /dk/XX/A/

Měření, dokumentace, alarm. Automatizace pomocí testo Saveris. Budoucnost zavazuje

Měření, dokumentace, alarm. Automatizace pomocí testo Saveris. Budoucnost zavazuje Měření, dokumentace, alarm. Automatizace pomocí testo Saveris. Budoucnost zavazuje Testo Saveris se optimálně hodí pro kontrolu a dokumentaci teploty nebo vlhkosti ve výrobě, zajištění kvality a F&E v

Více

Jednoduše všechno pod kontrolou: s testo Saveris TM máte všude přehled o naměřených datech

Jednoduše všechno pod kontrolou: s testo Saveris TM máte všude přehled o naměřených datech Jednoduše všechno pod kontrolou: s testo Saveris TM máte všude přehled o naměřených datech Monitorování dat bez hranic, je zcela jedno, zda je stacionární nebo mobilní. Systém monitorování dat testo Saveris

Více

Měření a centrální dokumentace klima v místnosti.

Měření a centrální dokumentace klima v místnosti. Budoucnost zavazuje Měření a centrální dokumentace klima v místnosti. Automatizováno s testo Saveris. testo Saveris monitorování měřených dat pro kontrolu klimatu budov Dokonalá kontrola klimatu budovy

Více

Teploměr / vlhkoměr. www.testo.cz. testo 635 technologie pro měření vlhkosti. Připojení 2 sond na kabelu a 3 rádiových sond pro teplotu a vlhkost

Teploměr / vlhkoměr. www.testo.cz. testo 635 technologie pro měření vlhkosti. Připojení 2 sond na kabelu a 3 rádiových sond pro teplotu a vlhkost Teploměr / vlhkoměr testo 635 technologie pro měření vlhkosti C Připojení 2 sond na kabelu a 3 rádiových sond pro teplotu a vlhkost Měření teploty, vlhkosti vzduchu, vlhkosti materiálů, tlakového rosného

Více

Převodník vlhkosti pro kritické podmínky klima

Převodník vlhkosti pro kritické podmínky klima Převodník vlhkosti pro kritické podmínky klima testo 6651 + série sond testo 660x Optimální koncepce kalibrace srovnáním celého signálního řetězce, vč. analogové kalibrace Ethernetový, reléový a analogový

Více

Vysoce přesné měření vlhkosti až ±1 %rv. Připojení 2 násuvných sond. Měření teploty, relativní vlhkosti a tlakového rosného bodu

Vysoce přesné měření vlhkosti až ±1 %rv. Připojení 2 násuvných sond. Měření teploty, relativní vlhkosti a tlakového rosného bodu %rv C Vysoce přesné měření vlhkosti až ±1 %rv Připojení 2 násuvných sond Měření teploty, relativní vlhkosti a tlakového rosného bodu Interní paměť (3.000 naměřených hodnot) Počítačový software pro analýzu,

Více

3-kanálový teploměr. We measure it. testo 735 Nejvyšší přesnost díky systémovému srovnání. www.testo.cz

3-kanálový teploměr. We measure it. testo 735 Nejvyšší přesnost díky systémovému srovnání. www.testo.cz 3-kanálový teploměr testo 735 Nejvyšší přesnost díky systémovému srovnání Nejvyšší přesnost v celém měřicím u díky systémovému srovnání C Systémová přesnost až do 0,05 C Zobrazení, uložení a tisk hodnot

Více

Několika kliknutími k diagnostice topení. testo 320. Vysoce efektivní analyzátor spalin.

Několika kliknutími k diagnostice topení. testo 320. Vysoce efektivní analyzátor spalin. Několika kliknutími k diagnostice topení. testo 320. Vysoce efektivní analyzátor spalin. testo 320 Efektivní měření pouze s jedním přístrojem. Přístroj testo 320 je Váš spolehlivý partner pro efektivní

Více

Měřicí přístroj pro klima

Měřicí přístroj pro klima Měřicí přístroj pro klima testo 445 servisní přístroj pro klimatizační a ventilační zařízení C Vytváření bodové a časové průměrné hodnoty Přímé zobrazení objemového průtoku Automatické přiřazení průřezu

Více

Analyzátor spalin pro průmysl

Analyzátor spalin pro průmysl Analyzátor spalin pro průmysl testo 340 přenosný měřicí přístroj pro měření spalin v průmyslu O 2 Možnost rozšíření měřicího rozsahu pro neomezené měření při vysokých koncentracích plynu. Analýza spalin

Více

Systém WiFi záznamníků dat

Systém WiFi záznamníků dat Systém WiFi záznamníků dat Saveris 2 nové pojetí sledování teploty a vlhkosti C Přenos dat přes WiFi %rv Všechna naměřená data kdykoliv k dispozici, na každém místě, v každém PC, tabletu nebo Smartphonu

Více

Nová technologie mìøení emisí pro kominíky a kontrolní orgány

Nová technologie mìøení emisí pro kominíky a kontrolní orgány testo 330-3 Nová technologie mìøení emisí pro kominíky a kontrolní orgány Nová dimenze rychlosti a spolehlivosti C hpa O 2 CO/H 2 testo 330-3 nová dimenze rychlosti a i na poli analýzy spalin Nová generace

Více

Diferenční tlakoměr. ww.testo.cz. We measure it. testo 526 měření tlaku pro všechny rozsahy měření

Diferenční tlakoměr. ww.testo.cz. We measure it. testo 526 měření tlaku pro všechny rozsahy měření Diferenční tlakoměr testo 526 měření tlaku pro všechny rozsahy měření Diferenční tlakoměr s rozsahem 0... 2000 s kompenzací teploty C 2 vstupy pro připojení dalších sond pro měření tlaku a teploty Přímé

Více

Měření teploty a vlhkosti a centrální dokumentace.

Měření teploty a vlhkosti a centrální dokumentace. Start Bearbeiten Extras Vorlage () Raum 2 () Raum 3 Budoucnost zavazuje Měření teploty a vlhkosti a centrální dokumentace. Automatizováno s testo Saveris. Diagramm Kopieren Öffnen Schliessen Einfügen Umbenennen

Více

Zapnout a zapomenout.

Zapnout a zapomenout. Einf gen Gruppe 1 Budoucnost zavazuje Zapnout a zapomenout. Byrokracie kolem HACCP - automatizováno s testo Saveris. Zahlenfeld Start Bearbeiten Extras Vorlage Kopieren ffnen Umbenennen Schliessen Zwischenablage

Více

Budoucnost zavazuje. testo 845

Budoucnost zavazuje. testo 845 Budoucnost zavazuje Infra-teploměr s označením snímané plochy Přepínání optiky pro velkou a malou vzdálenost pro optimalizaci velikosti snímané plochy. Současně je možné měřit i vlhkost. testo 845 C %

Více

vlhkost vzduchu / proudění - ruční měřicí přístroje

vlhkost vzduchu / proudění - ruční měřicí přístroje vlhkost vzduchu / ruční měřicí přístroje Použití: Funkce / výbava: Přístroj Měřicí rozsahy vlhkost vlhkost (doporučený rozsah) teplota tlak Přesnosti vlhkost (doporučený rozsah) teplota tlak 40... +120

Více

Robustní a rychlý analyzátor spalin pro všechny důležité veličiny

Robustní a rychlý analyzátor spalin pro všechny důležité veličiny Budoucnost zavazuje testo 327-1/-2 Robustní a rychlý analyzátor spalin pro všechny důležité veličiny O 2 CO 2 C hpa CO O 2 EN 50379-2 a 1. BImSchV zkoušeno TÜV O 2, C, hpa Nová generace měřicích přístrojů

Více

Centrální monitorování dat a alarmy

Centrální monitorování dat a alarmy Start Bearbeiten Extras Vorlage M D M D F S S M D M D F S S Budoucnost zavazuje Centrální monitorování dat a alarmy Automatizováno s testo Saveris. Zahlenfeld Kopieren ffnen Schliessen Einf gen Umbenennen

Více

Měřicí přístroj pro analýzu VAC

Měřicí přístroj pro analýzu VAC Měřicí přístroj pro analýzu VAC testo 480 - profesionální technologie Měření všech parametrů VAC: rychlost proudění, teplota, vlhkost, tlak, intenzita osvětlení, sálavé teplo, stupeň turbulence, CO 2,

Více

Systém WiFi dataloggerů

Systém WiFi dataloggerů Systém WiFi dataloggerů Saveris 2 nové pojetí sledování teploty a vlhkosti C Přenos dat přes WiFi %rv Všechna naměřená data kdykoliv k dispozici, na každém místě, v každém PC, tabletu nebo Smartphonu Spuštění

Více

Nové testo 330 LL zobrazuje naměřená data graficky

Nové testo 330 LL zobrazuje naměřená data graficky Budoucnost zavazuje! NOVÉ: testo 330 LL Nové testo 330 LL zobrazuje naměřená data graficky Vidíte analýzu spalin a ihned jí porozumíte C hpa O 2 12.01.10 14:35 CO/H 2 Spaliny NO P Nastavení Start Hodnoty

Více

s výstupy 4-20 ma nebo 0-10 V

s výstupy 4-20 ma nebo 0-10 V s výstupy 4-20 ma nebo 0-10 V Skříňka přistroje je vyrobena z ABS plastu, který je velmi odolný vůči mechanickému poškození. Svorky pro výstupní signál a napájení. Nastavování snímače se provádějí pomocí

Více

Návod k instalaci a seřízení SNÍMAČ ROSNÉHO BODU A TEPLOTY MODEL EE35

Návod k instalaci a seřízení SNÍMAČ ROSNÉHO BODU A TEPLOTY MODEL EE35 Návod k instalaci a seřízení SNÍMAČ ROSNÉHO BODU A TEPLOTY MODEL EE35 Návod na montáž a obsluhu EE35 Obsah: 1 Úvod...3 1.1 Základní bezpečnostní informace...3 1.2 Bezpečnostní informace pro alarmový modul

Více

Nová technologie měření pro kontrolu emisí v průmyslu Větší spolehlivost a větší komfort

Nová technologie měření pro kontrolu emisí v průmyslu Větší spolehlivost a větší komfort testo 335 Nová technologie měření pro kontrolu emisí v průmyslu Větší spolehlivost a větší komfort NOVINKA C O 2 CO/H 2 CO low /H 2 NO NO low NO 2 SO 2 hpa m 3 /s kg/h qa λ Nová generace přístrojů pro

Více

We measure it. Tlakoměry. Pro plynoinstalatéry a vodoinstalatéry. hpa. bar

We measure it. Tlakoměry. Pro plynoinstalatéry a vodoinstalatéry. hpa. bar Tlakoměry Pro plynoinstalatéry a vodoinstalatéry hpa bar C testo 312-2 / testo 312-3 Tlakoměry pro měření tlaku u plynového topení, plynovodů a vodovodů testo 312-2 Testo 312-2, tlakoměr pro jemné tlaky

Více

Wisensys Platforma bezvodičového měření. Bezdrátový přenos. automatizace a měření

Wisensys Platforma bezvodičového měření. Bezdrátový přenos. automatizace a měření Bezdrátový přenos automatizace a měření Wisensys Platforma bezvodičového měření Vydání z března 2015 Przedsiębiorstwo Automatyzacji i Pomiarów Introl Sp. z o.o. 40-519, Katovice, ul. Kościuszki 112 tel.:

Více

Monitorování měřených dat systém testo Saveris TM. Automatické, nepřetržité měření a záznam dat s komplexní správou alarmů.

Monitorování měřených dat systém testo Saveris TM. Automatické, nepřetržité měření a záznam dat s komplexní správou alarmů. Monitorování měřených dat systém testo Saveris TM Automatické, nepřetržité měření a záznam dat s komplexní správou alarmů. testo Saveris : Jednoduché, bezpečné a efektivní monitorování měřených dat Systém

Více

JUMO ecotrans ph 03 Mikroprocesorový převodník / spínací zařízení hodnoty ph / redox potenciálu a teploty

JUMO ecotrans ph 03 Mikroprocesorový převodník / spínací zařízení hodnoty ph / redox potenciálu a teploty Strana 1/7 JUMO ecotrans ph 03 Mikroprocesorový převodník / spínací zařízení hodnoty ph / redox potenciálu a teploty s dvouřádkovým LC displejem pro montáž na DIN lištu 35 mm Krátký popis V závislosti

Více

Nový přístroj testo 380 - určuje trend v oblasti měření jemných prachových částic.

Nový přístroj testo 380 - určuje trend v oblasti měření jemných prachových částic. Nový přístroj testo 380 - určuje trend v oblasti měření jemných prachových částic. testo 380: inovativní a komplexní řešení pro měření na spalovacích zařízeních pro pevná paliva, olej a plyn. testo 380

Více

Změřit. Vytisknout. Hotovo.

Změřit. Vytisknout. Hotovo. Změřit. Vytisknout. Hotovo. testo 310. Jednoduchý způsob analýzy spalin. testo 310 Tak snadná je analýza spalin. Úspěchem je volba správného nástroje. Seznamte se s novým analyzátorem spalin testo 310.

Více

PŘEHLED NABÍZENÝCH SNÍMAČŮ TEPLOTY, VLHKOSTI, TLAKU, CO Hxxxx

PŘEHLED NABÍZENÝCH SNÍMAČŮ TEPLOTY, VLHKOSTI, TLAKU, CO Hxxxx PŘEHLED NABÍZENÝCH SNÍMAČŮ TEPLOTY, VLHKOSTI, TLAKU, CO Průmyslové snímače a regulátory řady : MĚŘENÁ VELIČINA / VÝSTUP teplota x Relé H3060 obr.3 H3061 obr.5 H300 obr.3 H301 obr.5 H303 obr.4 x Relé RS485

Více

Číslicové rozváděčové měřicí přístroje DIGEM prioritní program

Číslicové rozváděčové měřicí přístroje DIGEM prioritní program Číslicové rozváděčové měřicí přístroje DIGEM prioritní program řízení procesů, automatizace a laboratorní aplikace třída přesnosti 0,01 až 1 proud, napětí, kmitočet, teplota, otáčky, tlak, atd. LED / LCD

Více

PŘEHLED NABÍZENÝCH SNÍMAČŮ TEPLOTY, VLHKOSTI, TLAKU, CO 2

PŘEHLED NABÍZENÝCH SNÍMAČŮ TEPLOTY, VLHKOSTI, TLAKU, CO 2 PŘEHLED NABÍZENÝCH SNÍMAČŮ TEPLOTY, VLHKOSTI, TLAKU, CO PRŮMYSLOVÉ SNÍMAČE řady Txxxx, Pxxxx: MĚŘENÁ VELIČINA /VÝSTUP teplota vlhkost atmosférický tlak +atmosférický tlak CO +CO 4 až 0mA 0 až 10V RS485

Více

PŘEHLED NABÍZENÝCH SNÍMAČŮ TEPLOTY, VLHKOSTI, TLAKU, CO 2

PŘEHLED NABÍZENÝCH SNÍMAČŮ TEPLOTY, VLHKOSTI, TLAKU, CO 2 PŘEHLED NABÍZENÝCH SNÍMAČŮ TEPLOTY, VLHKOSTI, TLAKU, CO PRŮMYSLOVÉ SNÍMAČE řady Txxxx, Pxxxx: MĚŘENÁ VELIČINA /VÝSTUP + + + CO ++CO 4 až 0mA 0 až 10V RS485 RS3 Ethernet P010 obr. T411 obr. 3 T0410 obr.

Více

Dvoukanálový monitor absolutního chvění MMS 6120

Dvoukanálový monitor absolutního chvění MMS 6120 Dvoukanálový monitor absolutního chvění MMS 6120 Součást systému MMS 6000 Vyměnitelný za provozu, redundantní napájení Určen pro provoz s elektrodynamickými snímači absolutního chvění epro PR 9266, PR

Více

Více vidět pomocí termokamery testo 880

Více vidět pomocí termokamery testo 880 Budoucnost zavazuje Více vidět pomocí termokamery testo 880 Nyní: s automatickou detekcí teplého a studeného bodu (Hot-Cold-Spot) a s novým profesionálním softwarem 4 Termografie ve stavebnictví Podlahové

Více

PROCESNÍ KALIBRÁTOR M505 (D)

PROCESNÍ KALIBRÁTOR M505 (D) M505_CZ_1214 PROCESNÍ KALIBRÁTOR M505 (D) Uživatelská příručka 2 Uživatelská příručka v5 Před zapnutím Einschalten Ujistěte se, že zásilka obsahuje neporušený přístroj model M505 včetně návodu k jeho použití.

Více

500 ± 20 V 1000 ± 100 V 2500 ± 200 V

500 ± 20 V 1000 ± 100 V 2500 ± 200 V MĚŘIČ IZOLAČNÍHO ODPORU PU 182.1 METRA Blokování měření izolačního odporu při přítomnosti cizího napětí na měřeném objektu Automatické vybití případné kapacitní složky měřeného objektu po skončení měření

Více

SIGMATEST 2.069. Přenosný vířivoproudý přístroj pro měření elektrické vodivosti všech neželezných kovů.

SIGMATEST 2.069. Přenosný vířivoproudý přístroj pro měření elektrické vodivosti všech neželezných kovů. SIGMATEST 2.069 Přenosný vířivoproudý přístroj pro měření elektrické vodivosti všech neželezných kovů. Určování fyzikálních a technologických vlastností materiálů Sledování stavu vysoce namáhaných dílů

Více

EE29/EE31 Multifunkční průmyslový snímač vlhkosti, teploty, rosného bodu, absolutní vlhkosti.

EE29/EE31 Multifunkční průmyslový snímač vlhkosti, teploty, rosného bodu, absolutní vlhkosti. EE29/EE31 Multifunkční průmyslový snímač vlhkosti, teploty, rosného bodu, absolutní vlhkosti. Při měření vlhkosti v průmyslových procesech jsou kladeny stále vyšší nároky na přesnost a opakovatelnost.

Více

Převodníky SensoTrans DMS P32200, A 20220 pro tenzometry

Převodníky SensoTrans DMS P32200, A 20220 pro tenzometry Převodníky SensoTrans DMS P32200, A 20220 pro tenzometry Univerzální napájení (P 32200) Infraport pro komunikaci (P 32200) Montáž na DIN lištu Šířka modulu 6 mm POPIS Převodníky SensoTrans DMS P 32200

Více

Víme, co vám nabízíme

Víme, co vám nabízíme PDF vygenerováno: 16.6.2016 23:35:17 Katalog / Laboratorní přístroje / Teploměry Teploměr řady P700 DOSTMANN Vysoce přesné teploměry s možností on-line zpracování Jedno a dvoukanálové modely, dvouřádkový

Více

Infračervený teploměr

Infračervený teploměr Infračervený teploměr testo 835 Rychlý a přesný infračervený teploměr pro řemeslo a průmysl Bezpečné a přesné měření až do oblasti vysokých teplot. 4-bodový laser zobrazuje přesně oblast měření a eliminuje

Více

SolarMax řady S. Snadná maximalizace výtěžnosti solárních zařízení.

SolarMax řady S. Snadná maximalizace výtěžnosti solárních zařízení. SolarMax řady S Snadná maximalizace výtěžnosti solárních zařízení. Přesvědčivé řešení. Již více než 20 let vyvíjíme a vyrábíme beztransformátorové měniče. Toto know-how využili naši inženýři, když šili

Více

měřicí přístroje pro ph / Redox (ORP) / teplotu

měřicí přístroje pro ph / Redox (ORP) / teplotu STANDARDNÍ AUTO OFF MIN MAX NYNÍ SE SNÍMAČEM TEPLOTY GMH 3511 GMH 3531 GMH 3551 měřicí přístroj pro ph / Redox (ORP) / teplotu s datovým loggerem, Měřicí rozsahy: -5,0... +150,0 C popř. 23,0... +302,0

Více

Technická specifikace požadovaného systému

Technická specifikace požadovaného systému Technická specifikace požadovaného systému Základní požadované parametry MIS Použitá zařízení musí splňovat požadavky stanovené dokumentem Technické požadavky na koncové prvky varování připojované do jednotného

Více

Závìsný venkovní teplomìr

Závìsný venkovní teplomìr teplota Závìsný venkovní teplomìr Teplomìr z eloxovaného hliníku ve výteèném designu. Mìøící rozsah: -36 C až +50 C Rozmìry: (D x Š) 210 x 26 mm Dodáváno vèetnì upevòovacího materiálu. Obj. èíslo: 122

Více

Termokamery pro termografii budov 7,5 C

Termokamery pro termografii budov 7,5 C Budoucnost zavazuje Termokamery pro termografii budov 7,5 C 5,0 2,5 0,0-2,5 Více vidět. Větší flexibilita. Větší jistota. -4,9 C Více vidět větší flexibilita větší jistota Termokamery Testo pro každodenní

Více

Převodníky ThermoTrans P 32100, A 20210 pro termočlánky a odporové teploměry

Převodníky ThermoTrans P 32100, A 20210 pro termočlánky a odporové teploměry Převodníky ThermoTrans P 32100, A 20210 pro termočlánky a odporové teploměry Univerzální napájení (P 32100) Infraport pro komunikaci (P 32100) Montáž na DIN lištu Šířka modulu 6 mm POPIS Převodníky ThermoTrans

Více

KS 40-1 pro hořáky Speciální regulátor pro průmyslové hořáky

KS 40-1 pro hořáky Speciální regulátor pro průmyslové hořáky PMA a Company of WEST Control Solutions KS 40-1 pro hořáky Speciální regulátor pro průmyslové hořáky Čelní komunikační BluePort a BlueControl software Manažer údržby a seznam poruch Modulační, dvoustupňová

Více

Schliessen. Online. Löschen. Offline. Bearbeiten Online Stop Messung steuern Betriebsart Online. Tag. Monat. 21 C 48 %rf.

Schliessen. Online. Löschen. Offline. Bearbeiten Online Stop Messung steuern Betriebsart Online. Tag. Monat. 21 C 48 %rf. Zwischenablage System Umbenennen Schliessen Oktober 2007 November 2007 Budoucnost zavazuje testo 6651 a testo 6681 s ethernetovým modulem Propojení převodníků vlhkosti pomocí ethernetu: regulace doplněná

Více

Systém WiFi dataloggerů

Systém WiFi dataloggerů Datasheet Saveris 2 Systém WiFi dataloggerů Saveris 2 nové pojetí sledování teploty a vlhkosti C Přenos dat pomocí WiFi (WLAN) Všechna naměřená data kdykoliv k dispozici, kdekoliv a z jakéhokoliv přístroje

Více

Systém WiFi záznamníků dat

Systém WiFi záznamníků dat Produktový Datasheet testo Saveris 2 Systém WiFi záznamníků dat testo Saveris 2 nové pojetí sledování teploty, vlhkosti, CO 2 a atmosférického tlaku C %rv Přenos dat pomocí WiFi (WLAN) Všechna naměřená

Více

Technická specifikace LOGGERY D/R/S

Technická specifikace LOGGERY D/R/S Technická specifikace LOGGERY D/R/S Revision DD 280113-CZ D3633 (T+RH+DOTYKOVÁ SONDA) Str. 2 D3121 (T+RH+EXT. SONDA) Str. 4 D3120 (T+RH) Str. 6 S3121 (T+RH+EXT. SONDA) Str. 8 R3121 (T+RH+EXT. SONDA) Str.

Více

Eurotest XA - špičkový profesionální multifunkční přístroj s řadou funkcí pro provádění revizí dle požadavků ČSN 332000-6-61

Eurotest XA - špičkový profesionální multifunkční přístroj s řadou funkcí pro provádění revizí dle požadavků ČSN 332000-6-61 Eurotest XA - špičkový profesionální multifunkční přístroj s řadou funkcí pro provádění revizí dle požadavků ČSN 332000-6-61 Použití: Měření spojitosti Zkratový proud > 200 ma. Měření probíhá s automatickým

Více

Fibaro Z-Wave mod uly : Kompatibilní se všemi Z-Wave automatickými systémy, Cenově konkurenceschopné. tel.: www.yatun.cz

Fibaro Z-Wave mod uly : Kompatibilní se všemi Z-Wave automatickými systémy, Cenově konkurenceschopné. tel.: www.yatun.cz Přehled produktů Fibaro Z-Wave mod uly : Kompatibilní se všemi Z-Wave automatickými systémy, Fibaro elektronické moduly jsou nejmenší zařízení tohoto druhu na světě a mohou být instalovány do všech běžných

Více

Elektronický zapisovač eco-graph

Elektronický zapisovač eco-graph Technická informace TI 07R/09/cs Elektronický zapisovač ecograph Úsporný zapisovač pracující bez záznamového papíru a per s velmi jednoduchou obsluhou Oblasti použití Kompletní a ekonomicky výhodná náhrada

Více

Střídače PIKO flexibilní, komunikativní a jednoduše ovladatelné

Střídače PIKO flexibilní, komunikativní a jednoduše ovladatelné flexibilní, komunikativní a jednoduše ovladatelné Kompetence firmy KOSTAL inteligentní získávání energie. Přesvědčivé. Rodina KOSTAL Střídače PIKO Nastavení země / certifikace Komunikační systém Uspořádání

Více

DISTA. Technická dokumentace. Pokyny pro obsluhu a údržbu. Verze 2.5

DISTA. Technická dokumentace. Pokyny pro obsluhu a údržbu. Verze 2.5 DISTA Technická dokumentace Pokyny pro obsluhu a údržbu Verze 2.5 Průmyslová 1880 565 01 CHOCEŇ tel.: +420-465471415 fax: +420-465382391 e-mail: starmon@starmon.cz http://www.starmon.cz CZECH REPUBLIC

Více

Teploměr (1-kanálový)

Teploměr (1-kanálový) Teploměr (1-kanálový) testo 926 univerzální přístroj pro měření teploty Ideálně vhodný pro aplikace v oblasti potravinářství C Možnost bezdrátového měření s rádiovými sondami Akustický alarm (nastavitelné

Více

SONOMETER TM 1000 Kompaktní ultrazvukový měřič tepla

SONOMETER TM 1000 Kompaktní ultrazvukový měřič tepla SONOMETER TM 000 Kompaktní ultrazvukový měřič tepla Popis/Použití S certifikátem MID č.: DE-07-MI004-PTB02 SONOMETER TM 000, statický kompaktní ultrazvukový měřič tepla s plně elektronickým způsobem měření,

Více

Porovnání korelátorů dodávaných firmou Halma Water Management

Porovnání korelátorů dodávaných firmou Halma Water Management Katalog výrobků Porovnání korelátorů dodávaných firmou Halma Water Management MicroCorr Digital DX Digitální radiový přenos Digitální senzor MicroCALL+ DigiCALL MicroCorr 7 SoundSens "i" Analogový senzor

Více

Digitální teploměr-vlhkoměr s připojitelnou externí sondou teploty Návod k použití

Digitální teploměr-vlhkoměr s připojitelnou externí sondou teploty Návod k použití COMMETER C3631 Digitální teploměr-vlhkoměr s připojitelnou externí sondou teploty Návod k použití Návod na použití teploměru-vlhkoměru COMMETER C3631 Přístroj je určen pro měření prostorové teploty a relativní

Více

Kód výrobku Model přístroje Cena

Kód výrobku Model přístroje Cena Záznamníky teploty s displejem S0110E teploměr s vnitřním čidlem - ekonomická verze 1 980,00 S0110 teploměr s vnitřním čidlem 2 760,00 S0111 jednokanálový teploměr 3 020,00 S0121 dvoukanálový teploměr

Více

MK800. Signalizační a testovací panel

MK800. Signalizační a testovací panel Signalizační a testovací panel MK800 s pouzdrem pro montáž na desku Vlastnosti Zobrazení pracovních a chybových z monitorovacích systémů firmy BENDER Podsvětlený LC displej s textovým menu (4x 20 znaků,

Více

Infračervený teploměr

Infračervený teploměr Infračervený teploměr testo 835 Rychlý a přesný infračervený teploměr pro řemeslo a průmysl Bezpečné a přesné měření až do oblasti vysokých teplot. 4-bodový laser zobrazuje přesně oblast měření a eliminuje

Více

Voděodolný tloušťkoměr MG-401 Obsah:

Voděodolný tloušťkoměr MG-401 Obsah: Voděodolný tloušťkoměr MG-401 Obsah: Návod k obsluze 1. Charakteristika tloušťkoměru MG-401... 1 2. Použitelnost přístroje... 2 3. Vnější vzhled... 2 4. Technické parametry... 4 5. Zapnutí a vypnutí přístroje...

Více

Návod k obsluze pro digitální měřič vzdušného kyslíku a teploty s poplachovou funkcí, možností zadání hodnoty tlaku a 1- nebo 2-bodovou kalibrací

Návod k obsluze pro digitální měřič vzdušného kyslíku a teploty s poplachovou funkcí, možností zadání hodnoty tlaku a 1- nebo 2-bodovou kalibrací GMH369GL Strana z 9 Návod k obsluze pro digitální měřič vzdušného kyslíku a teploty s poplachovou funkcí, možností zadání hodnoty tlaku a - nebo -bodovou kalibrací GMH 369 GL ON OFF 3 CAL Set Store Menu

Více

Když se snoubí design s funkčností elektroinstalace, získají Vaši zákazníci vysoký komfort a úspory energií.

Když se snoubí design s funkčností elektroinstalace, získají Vaši zákazníci vysoký komfort a úspory energií. Když se snoubí design s funkčností elektroinstalace, získají Vaši zákazníci vysoký komfort a úspory energií. ruční vysílač Element Neo Time Time 150 Ego-n ABB Katalog 2010 Domovní elektroinstalační materiál

Více

RADIOVÝ KOMUNIKAČNÍ SYSTÉM WM868 WACO

RADIOVÝ KOMUNIKAČNÍ SYSTÉM WM868 WACO RADIOVÝ KOMUNIKAČNÍ SYSTÉM WM868 WACO Popis HW a provoz zařízení Modul WM868-TI (Bezdrátový teploměr - interiérový) Modul WM868-THI (Bezdrátový teploměr a vlhkoměr - interiérový) SOFTLINK s.r.o., Tomkova

Více

SOLÁRNÍ KONVERTOR SS-800-MPPT NÁVOD K OBSLUZE A ÚDRŽBĚ. Rev.1 OTD 38007900 - 1 -

SOLÁRNÍ KONVERTOR SS-800-MPPT NÁVOD K OBSLUZE A ÚDRŽBĚ. Rev.1 OTD 38007900 - 1 - SOLÁRNÍ KONVERTOR SS-800-MPPT NÁVOD K OBSLUZE A ÚDRŽBĚ Rev.1 OTD 38007900-1 - Obsah 1.Upozornění...4 2.Doprava a přejímka...4 3.Přehled...4 3.1.Základní vlastnosti...5 4.Popis zařízení...5 4.1.Popis čelního

Více

Moduly Fluke Connect Technické údaje

Moduly Fluke Connect Technické údaje Moduly Fluke Connect Technické údaje Umožňují sestavit systém bezdrátových měřicích přístrojů tak, jak potřebujete, podle aktuálních potřeb. Bezdrátové měřicí přístroje Fluke 3000 FC tvoří systém, jehož

Více

Série OS Měřící zařízení

Série OS Měřící zařízení Série OS Měřící zařízení MAX PRESS: 16 BAR MAX PRESS: 16 BAR MAX PRESS: 16 BAR 2 Měřící zařízení pro stlačený vzduch Měřící zařízení pro stlačený vzduch Stlačený vzduch je jednou z nejpoužívanějších, ale

Více

PŘÍSLUŠENSTVÍ SPECIÁLNÍ POŽADAVKY. Elektrické příslušenství. Vždy se snažíme plnit specifické požadavky zákazníka.

PŘÍSLUŠENSTVÍ SPECIÁLNÍ POŽADAVKY. Elektrické příslušenství. Vždy se snažíme plnit specifické požadavky zákazníka. 94 PŘÍSLUŠENSTVÍ SPECIÁLNÍ POŽADAVKY Vždy se snažíme plnit specifické požadavky zákazníka. Při použití originálního elektrického příslušenství je možné přizpůsobit pohony Agromatic tak, aby splňovaly zvláštní

Více

Bluetooth Smart ph elektroda

Bluetooth Smart ph elektroda Bluetooth Smart ph elektroda edge blu se dodává s profesionální ph sondou, která komunikuje přes Bluetooth Smart (Bluetooth 4.0). Bluetooth Smart technologie je energeticky účinná, zajišťující nízkou spotřebu

Více

CombiTemp TM TFR5. Vhodné pro měření vnitřní nebo venkovní teploty i v prostředí SNV a pro chladírenské komory. Výška číslic: max.

CombiTemp TM TFR5. Vhodné pro měření vnitřní nebo venkovní teploty i v prostředí SNV a pro chladírenské komory. Výška číslic: max. CombiTemp TM TFR5 Prostorové čidlo teploty Čidlo z nerezu, AISI 316L Volitelně grafický displej CombiView TM v nerez krytu 80 mm Volitelně převodník teploty FlexTop s výstupem 4 20 ma, 4 20 ma HART ATEX

Více

Programovatelný snímač teploty, relativní vlhkosti a dalších odvozených vlhkostních veličin s výstupy 0-10 V Návod k použití

Programovatelný snímač teploty, relativní vlhkosti a dalších odvozených vlhkostních veličin s výstupy 0-10 V Návod k použití SNÍMAČ T0210 Programovatelný snímač teploty, relativní vlhkosti a dalších odvozených vlhkostních veličin s výstupy 0-10 V Návod k použití Návod na použití snímače T0210 Snímač je určen pro měření teploty

Více

Technické podmínky měřící ústředny DISTA

Technické podmínky měřící ústředny DISTA Technické podmínky měřící ústředny DISTA Měřící ústředna DISTA je určena pro kontrolu stavu zabezpečovacích zařízení ve smyslu měření napětí stejnosměrných a střídavých, zjišťování izolačního stavu napěťových

Více

AC Napětí/Proud Data Logger Uživatelský Manuál

AC Napětí/Proud Data Logger Uživatelský Manuál AC Napětí/Proud Data Logger Uživatelský Manuál Před použitím si přečtěte pečlivě tento uživatelský manuál, protože obsahuje důležité bezpečnostní informace Obsah Strana 1. Úvod...... 5 2. Vlastnosti...

Více

Pokud chci minimalizovat rizika, musím používat ochranné prvky.

Pokud chci minimalizovat rizika, musím používat ochranné prvky. Pokud chci minimalizovat rizika, musím používat ochranné prvky. swing L tango solo Vyšší bezpečnost NOVINKA Busch-Rauchalarm WaveLINE FI-DOS snímače polohy solo carat hlásič požáru 251 WaveLINE snadná

Více

Bezdrátový prostorový termostat s časovým programem

Bezdrátový prostorový termostat s časovým programem s 1 425 RDE100.1RF RCR100RF Bezdrátový prostorový termostat s časovým programem pro systémy vytápění RDE100.1RFS Regulace prostorové teploty 2-polohová regulace vytápění s výstupem Zap/Vyp Provozní režimy:

Více

Digitální multimetr PROTEC.class PMMM. císlo výrobku: 05102991

Digitální multimetr PROTEC.class PMMM. císlo výrobku: 05102991 Digitální multimetr PROTEC.class PMMM císlo výrobku: 05102991 Návod k obsluze Obsah: 1. Bezpečnostní informace Úvod Používání Péče o přístroj 2. Popis tlačítek a zdířek 3. Všeobecné údaje 4. Popis používání

Více

SPECIFIKACE DODÁVKY EPS A SERVISU EPS

SPECIFIKACE DODÁVKY EPS A SERVISU EPS Příloha č. 2 Smlouvy o zhotovení a servisu systému EPS v objektu KS ČSÚ Ostrava SPECIFIKACE DODÁVKY EPS A SERVISU EPS Dodávka EPS Popis a rozsah systému EPS: Předmětem plnění je zřízení nového systému

Více

Návod k použití. T3113 T3113D T3113L T3113Ex T3117 T3117D T3117L

Návod k použití. T3113 T3113D T3113L T3113Ex T3117 T3117D T3117L www.cometsystem.cz Návod k použití T3113 T3113D T3113L T3113Ex T3117 T3117D T3117L Programovatelný snímač teploty, relativní vlhkosti a dalších odvozených vlhkostních veličin s výstupy 4 20 ma do vzduchotechnického

Více

M Sens 2 On line měření vlhkosti pevných látek

M Sens 2 On line měření vlhkosti pevných látek M Sens 2 On line měření vlhkosti pevných látek Použití Systém M-sens 2 je speciálně vyroben pro kontinuální měření vlhkosti pevných látek během jejich dávkování. Tento systém zajišťuje nepřetržité monitorování.

Více

On-line datový list TBS-1BSGT1506NM TBS TEPLOMĚRY

On-line datový list TBS-1BSGT1506NM TBS TEPLOMĚRY On-line datový list TBS-1BSGT1506NM TBS A B C D E F H I J K L M N O P Q R S T Obrázek je pouze ilustrační Technická data v detailu Vlastnosti Objednací informace další provedení přístroje a příslušenství

Více

Digitální teploměr pro teplotní sondy s odporovým senzorem Ni1000/6180ppm Návod k použití

Digitální teploměr pro teplotní sondy s odporovým senzorem Ni1000/6180ppm Návod k použití COMMETER C0111 Digitální teploměr pro teplotní sondy s odporovým senzorem Ni1000/6180ppm Návod k použití Návod na použití digitálního teploměru COMMETER C0111 Přístroj je určen pro měření teploty připojitelnou

Více

ZETTLER Expert ústředny ZX & MZX

ZETTLER Expert ústředny ZX & MZX ZETTLER Expert ústředny ZX & MZX Adresovatelný analogový systém elektrické požární signalizace Katalogový list vydání: 21.10.2013 01.04.14.16 10/13 Obsah ústředny ZX & MZX 1. ÚVOD... 4 1.1 VŠEOBECNĚ...

Více

EMOS s.r.o. Ceník monitorovací techniky Srpen 2014

EMOS s.r.o. Ceník monitorovací techniky Srpen 2014 Obj. č. Obec. č. Typ Maloobchodní cena bez DPH Barevná sada EMOS sleva 0% 3010000101 3010000105 3010000106 3010000110 3010000109 301000012 3010000114 3010001128 *H1128 *H1128 1 000 Kč 3010000099 čelní

Více

změřte si svůj úspěch

změřte si svůj úspěch Digitální inspekční kufříky Elcometer Tyto digitální inspekční kufříky, nabízené ve čtyřech variantách, byly navrženy speciálně pro tři základní typy měření vyžadované v oboru ochranných a průmyslových

Více

HONEYWELL. DL421 DirectLine čidlo pro Durafet II ph elektrody

HONEYWELL. DL421 DirectLine čidlo pro Durafet II ph elektrody DL421 DirectLine čidlo pro Durafet II ph elektrody HONEYWELL Přehled DirectLine DL421 pro Durafet II ph elektrody je nový přístroj v řadě čidel fy Honeywell nové generace pro analytické měření. Unikátní

Více

MK800. Signalizační a testovací panel s interní/externí BMS sběrnicí a se zobrazením alarmových a stavových hlášení pro 1 až 250 zařízení

MK800. Signalizační a testovací panel s interní/externí BMS sběrnicí a se zobrazením alarmových a stavových hlášení pro 1 až 250 zařízení MK800 Vlastnosti Zobrazení pracovních a chybových hlášení z monitorovacích systémů firmy BENDER Podsvětlený LC displej s textovým menu (4 20 znaků, výška 8 mm) Možnost dalších uživatelských textových informací

Více

DIGITÁLNÍ MULTIMETR DUCA- LCD96

DIGITÁLNÍ MULTIMETR DUCA- LCD96 ELEKTROKOMPONENTY AZ spol. s r.o. Za Nádražím 2547 Tel.: +420 381 001 691 (Mob.: +420 774 425 961) provozovna Pražská 313 E-mail: Info@elektrokomponenty.cz 397 01 Písek Web: www.elektrokomponenty.cz DIGITÁLNÍ

Více

software Ruční měřicí přístroje Zobrazovače / Regulátory Loggery / EASYBus GDUSB FastView EASYControl net EASYBus Configurator GSOFT 3050 GSOFT 40k

software Ruční měřicí přístroje Zobrazovače / Regulátory Loggery / EASYBus GDUSB FastView EASYControl net EASYBus Configurator GSOFT 3050 GSOFT 40k EBS 20M EBS 60M GMH 3xxx a GMH 5xxx EASYBus a EASYLog TLogg GDUSB 1000 GSOFT 3050 operační systémy Windows XP / 7 98 SE / 7 98 SE / 7 98 SE / 7 XP / 7 XP / 7 XP / 7 možnost použití více rozhraní současně

Více

Next Generation! Budoucnost zavazuje. S profesionálními záznamníky dat Testo se Vám otevře nová epocha. Série záznamníků testo 174

Next Generation! Budoucnost zavazuje. S profesionálními záznamníky dat Testo se Vám otevře nová epocha. Série záznamníků testo 174 Budoucnost zavazuje Next Generation! S profesionálními záznamníky dat Testo se Vám otevře nová epocha Série záznamníků testo 174 Série záznamníků testo 175 Série záznamníků testo 176 Nová generace záznamníků

Více

Provádí měření s proudem o frekvenci 128 Hz, který je velmi odolný vůči rušení od 50 Hz napájecích systémů.

Provádí měření s proudem o frekvenci 128 Hz, který je velmi odolný vůči rušení od 50 Hz napájecích systémů. dodavatel vybavení provozoven firem www.abetec.cz Měřič zemního odporu MRU-105 Obj. číslo: 106001369 Výrobce: SONEL S. A. Popis Provádí měření s proudem o frekvenci 128 Hz, který je velmi odolný vůči rušení

Více

Produkty pro vyšší bezpečnost

Produkty pro vyšší bezpečnost Naše elektroinstalace umí GSM ovládání spotřebičů, kontrolu uzavření oken, jištění domova před vyplavením, ochranu před požárem či při přeseknutí kabelu sekačkou. Pomoc 24 hodin denně. hlásič kouře adaptor

Více

Snadné a přesné získávání charakteristik půdní vlhkosti

Snadné a přesné získávání charakteristik půdní vlhkosti Datový list Snadné a přesné získávání charakteristik půdní vlhkosti Obsah půdní vlhkosti nikoliv pouze trendy Nízká citlivost na salinitu a teplotu Přenosný měřič vhodný pro měření na mnoha místech Jednoúčelová

Více

Datasheet Fujitsu LIFEBOOK A512 Notebook

Datasheet Fujitsu LIFEBOOK A512 Notebook Datasheet Fujitsu LIFEBOOK A512 Notebook Váš společník na každý den Fujitsu LIFEBOOK A512 je solidní notebook pro každodenní použití s antireflexním 15,6 (39,6cm) displejem LCD s rozlišením HD a širokoúhlým

Více