ASISTENT. Administrativní podpora manažera nebo celého týmu, organizace diáře, přijímání telefonických hovorů, komunikace s příchozími a návštěvami.

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "ASISTENT. Administrativní podpora manažera nebo celého týmu, organizace diáře, přijímání telefonických hovorů, komunikace s příchozími a návštěvami."

Transkript

1 Registrační čísl prjektu: CZ.1.07/1.5.00/ Název prjektu: OA Přerv Peníze středním šklám Čísl a název blasti pdpry: 1.5 Zlepšení pdmínek pr vzdělávání na středních šklách Realizace prjektu: Autr: Vladimíra Trnčákvá Obdbí vytváření výukvéh materiálu: 11/2013 Rčník: 4. Tematická blast, předmět (klíčvá slva): Organizační struktura FIF, asistent Způsb pužití výukvéh materiálu ve výuce: Individuální samstatná práce v hdinách prstřednictvím ICT ASISTENT Asistentka alternativní názvy pvlání a zaměstnání: Sekretářka Výknná asistentka Office manager Asistentka managera Sekretářka - Assistant názvy pzice v angličtině: Assistant Executive Assistant Secretary Office Assistant Administrative Assistant Náplň práce asistentky: Administrativní pdpra manažera neb celéh týmu, rganizace diáře, přijímání telefnických hvrů, kmunikace s příchzími a návštěvami. Asistentce nadřízené pracvní pzice: Veducí ddělení Ředitel Jednatel Prjektvý manager Manažer ddělení Předpklady pr výkn zaměstnání: přátelské a neknfliktní chvání, dpvídající vystupvání, pečlivst, rganizační schpnsti.

2 Výknná asistentka pžadavky zaměstnavatelů: administrativní dvednsti - velmi dbrá znalst mateřskéh jazyka včetně schpnsti prvádět krektury, psaní všemi deseti na pčítači, velmi dbrá znalst práce na pčítači. Asistentka živtpis - vzr Osbní údaje Jmén: Natálie Asistentka Titul: Ing. Bydliště: Brn Telefn: Narzena: 13. prsince natalie.asistenka@sever.cz Nárdnst: česká Stav: rzvedená Vzdělání Fakulta eknmie a bchdní administrativy VŠE v Praze Obr studia: Obchdní administrativa a pdpra bchdu Diplmvá práce: Pdpra managementu a rle asistentky ve finančním sektru Předměty státní zkušky: Eknmie, Management, Obchd a marketing, Administrativa Kurzy Asistentka managera, 2003, VVZA studi, certifikát MS Office pr asistentky, 2004, Micrsft Educatin Kurz Zákník práce p nvele 2008, Aditus, certifikát Praxe Aditus recruitment, persnální agentura dsud Asistentka ředitele persnální agentury Znalsti Jazyky: angličtina (výbrně, FCE), němčina, španělština (kmunikativně), japnština, prtugalština (začátečník)

3 Práce na PC Prgram Úrveň Pznámka MS Office výbrně včetně MS Access a MS Frnt Page Ovenbird Internet Explrer Firebx Opera HmeSite MS Prject Mathlab výbrně výbrně výbrně velmi dbře velmi dbře www stránky velmi dbře 3 rky praxe velmi dbře SAP výbrně Finanční a účetní mdul Windws 98, 2000, XE, Vista velmi dbře Linux začátečník Záliby Přírda, ftgrafvání Sprt - kl, klečkvé brusle, tenis, squash Literatura, divadl, kultura Autsugesce a význam pdvědmí Pzitivně smýšlející lidé jsu super. Dkáží mtivvat nejen sami sebe, ale i své klí. Dkáží rzveselit a dbře naladit. Ať si říká kd chce, c chce, autsugesce funguje. Nestačí si ale každé rán říct větu Dnes zavlám panu XY (pzn.: pan XY je nepříjemný člvěk a hvr s ním už delší dbu dkládám). Vyřčené větě je ptřeba uvěřit a zttžnit se s ní. Může Vám pmci, když si představíte situaci, ve které budete, až se Vám přání splní. V tmt případě si přestavte ten příjemný pcit, který Vás bude prvázet, až telefn plžíte a úkl si dškrtnete jak htvý.

4 Další situací vhdnu pr pzitivní myšlení je zkuška. Může t být zkuška na vyské škle, maturita, Když na zkušku jdeme s myšlenkami neúspěchu pslední kapitlu jsem si mc nepršel, nepřečetl jsem si celu dpručenu literaturu apd., jak pravděpdbně test/zkuška dpadne? Naše pdvědmí se nebude snažit zkušku zvládnut na 100%, prtže si nevěříme. Ten, kd je před zkuškami hdně nervózní, napadají h myšlenky charakteru Už ať je t za mnu. Ať mě klidně vyhdí, půjdu na další termín, c jde.. Je t špatný přístup, věřte mi. Na zkušku je ptřeba jít s cílem a chtíčem. Říkejte si Já t zvládnu, dkážu t, přece t umím, tak čeh se bjím? Je ptřeba mít chtíč zkušku dtáhnut d zdárnéh knce. Představujte si situaci, ve které budete, až se dstaví úspěch! Obklpte se lidmi, kteří také myslí pzitivně. Slyšeli jste t? Budu se zvyšvat daně! A bude se všechn zdražvat! Říká Vám t něc? Když se nad tím zamyslíme, jak si myslíte, že se těmt lidem v živtě daří? Jsu t úspěšní lidé? Bhatí a slavní? Ne Měl by být pr nás velku mtivací být pzitivně naladěnými lidmi. Vidět v práci užitek a ne prblémy. Obklpte se lidmi, kteří také myslí pzitivně. Usmívejte se! Jak funguje myšlenka Když vládnete své myšlení, vládnete všechn. Přemýšleli jste někdy nad tím, jak přemýšlíte? Většina všech Vašich myšlenek, na všemžné situace a klnsti se kterými se v živtě setkáváte, Vám na mysl naskakuje autmaticky. Tyt autmatické myšlenky byli vytvřeny vším c jste až d teď pržili a c se Vám zapsal d pdvědmí. A prces, jak se vše děje, vypadá následvně. Určitá situace spustí autmaticku myšlenku, ta spustí emci, emce spustí tělesné prjevy a pak i chvání. Negativní tělesné prjevy (například třes, červenání) a chvání (kktání, říkání nevhdných věcí) zpětně vlivňuje a psilňuje další negativní myšlenky.

5 schéma nejistéh člvěka schéma sebevědméh člvěka Jenže Vy nejste bětí Vašich autmatických myšlenek. Můžete je změnit!

6 Neříkám, že je t snadný a rychlý prces, ale trpělivu každdenní prací se th dá dsáhnut. Přemýšlejte tm, jak budete příště u nějaké situace přemýšlet. U příkladů schémat nejistéh a sebevědméh člvěka vidíte, že každý reaguje na tutéž situaci jinak a prt t, c si myslíte určité situaci, nemusí být nutně pravda a nemusí t být až tak hrzné, jak si nejspíš myslíte. K tmu bych ještě ráda napsala jednm experimentu, který se knal v Anglii. Psychlgvé účelvě shrmáždili přibližně 100 lidí, pd záminku nějaké splečenské akce. Na tét splečenské akci byli najmutí herci, aby předvedli lupežné přepadení. Pté všechny návštěvníky vyslýchala plicie a každý měl ppsat c viděl. Výsledek 1 událst, 100 lidí a 100 různých verzí, jak se tat událst stala. Na tm vidíte, že není vůbec jisté, že si Vás lidé myslí tak strašné věci, jaké si sbě myslíte Vy sami. Neb, když jste se nehdy tak hrzně ztrapnili, že t tak vnímali i druzí lidé. Napište si něklik situací, které jsu Vám nepříjemné a nakreslete si u nich Vaše schéma.. Pak zkuste přerámcvání: Přerámcvání je technika, při které se snažíte změnit negativní myšlení na určitu situaci. Spčívá v tm, že si kladete tázky, na které si dpvídáte, pkud mžn tak, aby pr Vás i tyt dpvědi byli věrhdné, prstě, aby jste jim věřili. Pd Vaše nakreslené schéma na nějaku situaci si napište Přerámcvání A pd t si pište tázky, které by mhli vyvrátit Váš nynější negativní pstj k té určité situaci. Klidně se může jednat i věc, která se stala v minulsti a nyní Vás trápí. Například: Schéma: Šéf mě nemá rád. (hlavní spuštěcí myšlenka) Kdyby byl někd jiný na mém místě, myslel bych si ttéž? Jak vím, že si t myslí? (tvářil se naštvaně a byl prtivný) Může t mít i jiné vysvětlení, že se tvářil naštvaně a byl prtivný?(mhl se dma phádat se ženu, neb dětmi; mžná má nějaké pracvní prblémy, a měl jen špatnu náladu a se mnu t neměl nic splečnéh; je t prstě bručun a má stále špatnu náladu, nejspíš je hdně nešťastný a nespkjený, když se tak chvá) Kdyby mě šéf neměl tak mc rád, nevyhdil by mě už dávn?

7 Neznamená t tedy, v případě, že mě skutečně nemá rád, že mám i nějaké schpnsti, které na mě ceňuje a prt mě nevyhdí? C nejhršíh je na tm, kdyby t byla pravda a šéf mě neměl rád, c nejhršíh by se mi stal? A je t pravdu až tak hrzné? Vzpmněl bych si na t za 5 let?. Zkuste, jestli Vás napadnu i jiné tázky, které se budu lépe hdit k Vaší situaci. Pak si vše přečtěte. Mžná, že začnete vidět tut situaci z jinéh úhlu phledu, neb aspň přinejmenším začnete pchybvat tm, jak jste se na ni dívali. Chválit, ne kritizvat Zkritizvat khkli za ckli umí každý. Umíme ale pchválit? Nejen statní, ale také sebe! Zamyslete se a řekněte si nahlas 3-5 věcí, které jste včera/dnes udělali a na které jste pyšní a chcete se za ně pchválit. Nemyslete na neúspěchy. Myslete na t, c se pvedl, kh jste rzveselili, kmu jste zlepšili náladu, kmu jste pmhli. Příprava na pracvní phvr Snažte se získat c nejvíce infrmací Vašem ptencinálním zaměstnavateli, abyste nepůsbili naprst neznale a nepřipraveně. Infrmujte se a sbírejte pdklady Pčetné zdrje infrmací Vám mhu pmci udělat si základní představu sektru a bchdu splečnsti, která Vám nabídla phvr. Každý sektr má vlastní publikace, kde najdete jedntlivé pdrbnsti chdu, splečnstech, výsledcích a pzici na trhu jedntlivých splečnstí. O sektru, d kteréh se řadí splečnst, ve které budete phvr abslvvat.

8 Tyt publikace zahrnují reprty, zprávy, rzhvry a články, ve kterých se můžete přesně infrmvat. Během phvru se na ně můžete dkázat. Většina hlavních bchdních sektrů se rganizuje ve federacích a/neb asciacích, které mívají knihvny neb infrmační servis, které Vám mhu pskytnut přístup ke knkrétním infrmacím. Většina těcht prfesinálních federací a/neb asciací mají internetvé stránky, kde se můžete infrmvat. Splečnst, ve které budete dělat phvr, má pravděpdbně také vlastní internetvé stránky a byl by dbré, je před phvrem navštívit. Buďte ale patrní, infrmace, které pchází d splečnsti samtné, jsu většinu velmi pzitivní a služí jak jistá frma reklamy. Tyt infrmace Vám přest dají dbru představu tm, jak je splečnst velká, jak je rganizvaná a jaku činnstí se zabývá: jaké prdukty neb služby nabízí a jaké má bchdní cíle atd. Snažte se získat c nejpřesnější infrmace a jasnu představu nabízené pzici. Nebjte se zeptat na bližší infrmace telefnicky neb em. Také si zjistěte, jaký je na trhu bvyklý plat na tét pzici, když vezmete v úvahu Vaše prfesní zkušensti a kvalifikaci a věk, abyste nebyli zaskčení, kdyby na tt téma přišla během phvru řeč. Nezapmeňte, že také můžete dstat jisté výhdy jak je služební vůz, ntebk, stravenky atd. Je důležité vědět, jestli se při phvru setkáte puze s persnalistu neb také s Vaším ptencinálním nadřízeným. Pčítejte s tím, že tázky pkládané persnalistu budu mít širší záběr, c se týče Vaší sbnsti, zatímc zaměstnanec splečnsti se bude ptát na Vaše pracvní zkušensti a schpnsti. Pkuste se předem zjistit jména těch, s kým se máte setkat a ujistěte se, že víte, jak se správně vyslvují. Můžete jednduše zavlat na sekretariát splečnsti a blíže se phvru infrmvat. Je také dbré vědět, jestli budete psát nějaký test, abyste se na něj mhli připravit. Připravte si infrmace, které jste splečnsti získali, a nestýchejte se při phvru na ckli z nich zeptat. Jakým způsbem bude phvr veden Připravte si veškeré dklady, které by mhly být ptřebné neb užitečné Pzvánka k phvru, která Vám byla splečnstí zaslána Průkaz ttžnsti Řidičský průkaz

9 Něklik průkazvých ftgrafií Osbní psudek, pkud je vyžadván Kpie dkladů Vašem nejvyšším dsaženém vzdělání, certifikátů, reference d předchzích zaměstnavatelů Případně kpii diplmvé práce Všechny statní dkumenty, které suvisejí s pžadvanu pzicí Něklik dní a také večer před phvrem si představte, phvr se svým ptenciálním zaměstnavatelem, který Vás čeká. Představte si různé scénáře tázek a dpvědí, které by mhly nastat, abyste nebyli zastiženi nepřipravení. Prjděte si ve své mysli Vaši sbnst, jak jen nejbjektivněji t jde, zastavte se u těch nejdůležitějších bdů: vzdělání, předchzí zaměstnání a zkušensti. Zhdnťte své silné a slabé stránky. Znvu si přečtěte Váš živtpis a mtivační dpis a pečlivě prjděte každý jeh bd. Zeptejte se sami sebe na cíle Vaší kariéry a Vaše ambice. Zaměřte se na své živtní hdnty, živtní styl a zájmy. Zde najdete seznam tázek (zdaleka ne vyčerpávající), které můžete phvru čekávat: Připravte se na následující tázky a prcvičte si své dpvědi: Prč máte zájem nabízenu pzici? Prč jste si vybral/a naši splečnst a c Vás na ní zaujal? Jaký je Váš dluhdbý cíl? Jak těcht cílů chcete dsáhnut? Jaku máte finanční představu? Jaký byl Váš předchzí plat? Řekněte nám něc svých bývalých zaměstnavatelích. C jste se d nich naučil/a? Prč jste z tht zaměstnání dešel/a? Jaké jsu Vaše silné a slabé stránky? Prč si myslíte, že jste vhdným kandidátem pr tut pzici? Můžete nám sbě říci něc, čím byste nás přesvědčil/a, že máme zaměstnat zrvna Vás?

10 Nezapmeňte, že pracvní phvr je zejména rzhvr/knverzace, ke kterému jsu nezbytní dva účastníci. Nikdy nepusťte ze zřetele, že během phvru máte aktivní rli. Nedvlte, abyste se dstali d pdřízené pzice. Na rzhvru se aktivně pdílejte a ukažte svůj skutečný zájem. Nebjte se, že budete btěžvat, když se zeptáte na t, c Vás zajímá. Je naprst v přádku, když se zajímáte svéh buducíh zaměstnavatele a pkládání tázek by rzhdně neměl být/nemusí být jednstranné. Když se napak zeptáte na t, c pkládáte za důležité, můžete si udělat jasnu představu splečnsti, kde chcete pracvat. Otázky si předem pečlivě připravte, prtže je persnalista bude brát v úvahu při Vašem hdncení. Psudí Vaši mtivvanst a zhdntí, jestli máte všechny nezbytné dvednsti pžadvané pr danu pzici. Sepište si seznam tázek, na které byste se chtěli zeptat Zde najdete příklady tázek, které stjí zat plžit: Máte pdrbný ppis tét pzice? Je nutné neb vyžadvané nějaké šklení neb kurz pr tut pzici? Mhl by se charakter tét pzice v buducnsti nějak změnit? Pkud an, jak? Jaku má tat pzice ve splečnsti pstavení? Kmu bych pdával/a zprávy své práci a napak, na čí práci bych dhlížel/a? Prč je tat pzice nebsazená? Střídají se v tét splečnsti zaměstnanci čast? Jaká je Vaše zaměstnanecká plitika? Jaké prdukty/služby Vaší splečnsti jsu na trhu nejžádanější? Na které pzici, mezi splečnstmi stejnéh sektru/dvětví, se Vaše splečnst drží? Jaké splečnsti jsu Vašimi přímými knkurenty? Jaké jsu střednědbé a dluhdbé plány Vaší splečnsti? Jaké jsu mmentální cíle Vaší splečnsti? Prdělala splečnst neb ddělení v psledních letech nějaku zásadní strukturální neb strategicku změnu?

11 Jak bude prbíhat výběrvé řízení dále? Kd se pdílí na rzhdvacím prcesu? Budu v dalším kle ještě nějaké testy či phvr? Je nějaká mžnst pvýšení v rámci tét splečnsti? Mhu se setkat s lidmi, se kterými bych pracval/a? Jakým způsbem by se práce na tét pzici mhla změnit? Za jak dluh se dzvím Vaše rzhdnutí? Jsu ve Vaší splečnsti nějaké mžnsti dalšíh vzdělávaní a šklení? Nabízí Vaše splečnst nějaké bnusy, a pkud an, jaké t jsu? Je mžné získat nějaké dměny? Je mžné získat dměny? Je mžné v rámci splečnsti abslvvat vzdělávací prgramy či šklení? Nabízí splečnst nějaké zaměstnanecké benefity? Pkud an, jaké t jsu? Nebjte se zeptat persnalisty na předpkládaný plat a případné dměny či výhdy. Trasu na míst phvru si naplánujte dbře dpředu, ať už vlastním vzem neb hrmadnu dpravu. Odhadněte, klik času budete na cestu ptřebvat a přidejte malu rezervu. Pkud pjedete autem, pčítejte s tím, že můžete chvíli hledat míst na zaparkvání. Případně by stál za t zjistit, jestli má splečnst vyhrazená parkvací místa, kde byste mhli zaparkvat. Pkud necháte persnalistu čekat, bude si právněně myslet, že jste nesplehliví neb že pr Vás phvr není důležitý. Pkud se Vaše důvdy zpždění budu týkat dpravní zácpy či hledání parkvacíh místa, nepčítejte s pchpením. Ten, kd je dbře připraven, bere tyt mžnsti při přípravě v úvahu. Také se d Vás čekává, že phvru budete věnvat všechen čas, který je pr phvr ptřeba, a nebudete netrpěliví. Prt si nedmluvejte další schůzky a jednání v termínu, který by se s phvrem mhl překrývat. Persnalista by mhl usudit, že si nedkážete zrganizvat čas. Chvejte se tak, jak by phvr a čas strávený ve splečnsti Vašeh ptencinálníh zaměstnavatele byl t nejdůležitější, c během dne máte na práci.

12 Ujistěte se, že k phvru nejdete pzdě: zjistěte si, klik času budete ptřebvat, abyste se dstavili včas bez zbytečnéh spěchu. I když se všichni shdnu na tm, že by se nikd neměl sudit pdle vzhledu, stále platí, že děv dráží sbnst uchazeče. Prt se nevzpuzejte knvencím a nenste na phvr děv pr všední nšení, i když víte, že je t ve splečnsti běžně pvlen. Vezměte si klasický blek, vhdnu čistu buv, dbře vyžehlenu kšili či blůzu a muži kravatu. T, že si necháte záležet na vzhledu, Vám bude přičten k dbru. Také t pukazuje na t, že je pr Vás persnalista důležitý, a že jste chtni vynalžit úsilí, abyste zaměstnání získali. Nicméně se snažte vyhnut djmu, že jste si vzali sváteční šaty. V tm, c máte na sbě, byste se měli cítit phdlně, abyste mhli být uvlnění a nepůsbili nastrjeně. Oděv si připravte předem, abyste v den phvru nebyli zaskčení tázku, c si bléci. Oděv vlte s rzvahu, nesnažte se na sebe uputat pzrnst. Také se patřičně zaměřte na čisttu těla: čisté ruce, upravené nehty, svěží dech, umyté učesané vlasy. Abyste udělali c nejlepší djem, zaměřte se na t, jak prezentujete sebe a svůj vzhled. Nevyžádané žádsti V suvislsti s nevyžádanými žádstmi (tzv. žádstmi naslep ) je průvdní dpis bzvlášť důležitý, prtže nemá pdklady z inzerce nabízející knkrétní pzici s knkrétními pžadavky. Při psaní průvdníh dpisu byste měli myslet na t, že dpis adresujete někmu, kd nic nežádal a jehž ptřeby neznáte. Neměli byste se prt prezentvat tím, že hledáte práci, ale raději se uveďte jak někd, kd nabízí knkrétní služby a má knkrétní zkušensti. Nebjte se Vašich cílů: persnalisté si váží psitivníh a dynamickéh jednání, díky kterému třetina uchazečů zaměstnání najde práci.

13 Dpručení, jak napsat mtivační dpis Adresát dpisu musí nabýt djem, že Váš dpis je výjimečný. První věta by měla být sbní a uputat pzrnst. Závěr dpisu by měl vyvlat zpětnu vazbu. Než dpis dešlete, dejte h přečíst někmu dalšímu, aby pravil případné gramatické chyby a překlepy. Berte v ptaz reakce těch, kterým dáte dpis přečíst, jejich rady a připmínky by mhly být užitečné. Délku dpisu mezte na maximálně jednu stranu buďte struční a knkrétní. V průvdním dpise byste neměli zmiňvat Vaše představy výši platu. Mtivační/průvdní dpis Cílem mtivačníh a průvdníh dpisu je vzbudit u persnalisty zájem přečíst si Váš živtpis a pznat Vás sbně u phvru. Mtivační a průvdní dpis je stejně důležitý, jak Váš živtpis. Tent dpis je Vaším prvním kntaktem s Vaši ptenciálním zaměstnavatelem a musí je zaujmut natlik, aby h chtěli číst až d knce a zaujmut natlik, aby si přečetli i Váš živtpis, který zasíláte splu s mtivačním dpisem. Je jisté, že špatný úvd dpisu nepřesvědčí persnalistu neb ptencinálníh zaměstnavatele tm, že by měli pkračvat zhlédnutím Vašeh živtpisu. Tent dpis je svým způsbem výlhu bchdu a Vy musíte vyvlat tuhu pznat, c je uvnitř. Prt tent fakt nepdceňujte. Klíčvé věty Pr usnadnění psaní Vašeh živtpisu se inspirujte následujícími frázemi a větami, které můžete pužít tak, jak jsu neb je upravit pdle vlastní ptřeby. Časté frázy Pzitivní zkušenst v dpravní splečnsti psílila mu mtivaci pr kariéru v lgistice. Na výstavě... jsem se setkal s panem/paní..., d které jsem se dzvěděl/a Vaší splečnsti a dpručil/a mi, abych Vás kntaktval/a. Díky zkušenstem nabitým ve splečnsti.. jsem se mhl/a pdílet na...

14 V předchzím zaměstnání jsem nesl/a zdpvědnst za... Dmnívám se, že jsem získal/a ptřebné zkušensti v.. S velkým zájmem jsem četl/a Váš rzhvr v.. a zaujal mě Váš phled na... S ptěšením jsem zjistil/a, že Vaše splečnst nedávn tevřela nvu pbčku v... Rád/a bych se infrmval/a, jestli Vaše splečnst nehledá zaměstnance se zkušenstmi v... Jelikž plánujete zvýšit dvz z..., rád/a bych se zeptal/a, jestli zvažujete přijmut nvé zaměstnance se zkušenstmi... na pzici... Plánvané rzšíření Vaší splečnsti, které zahrnuje navýšení pčtu skladů, mě přivedl k myšlence nabídnut Vám své pracvní zkušensti na pzici pracvníka lgistiky. Během předchzíh zaměstnání ve splečnsti... byl jmén Vaší splečnsti čast zmiňván v suvislsti s velkými úspěchy v.. Z prfilu Vaší splečnsti je zřejmé, že rzvíjí svu činnst na Evrpském trhu. Rád/a bych Vám nabídl/a své lingvistické vědmsti s dbru znalstí eknmiky a kultury susedních zemí. Jak věrný zákazník Vaší splečnsti si vážím Vašeh prfesinálníh jednání na bchdním trhu. Na nedávné výstavě mě zaujala sbitst Vaší splečnsti a rád/a bych... Prtže hledáte schpnu kandidátku na pzici asistentky/a, která by nesla zdpvědnst za uvedené pvinnsti, ráda bych Vám nabídla své schpnsti a znalsti. Během psledních...let jsem byl/a zaměstnán/a ve splečnsti... na pzici... a získal/a jsem zkušensti s... Prdejte své schpnsti Během X měsíční práce v bchdním dmě jsem prjevil/a schpnst pstupně se vypracvat z prfese pkladníh/í na manažera/ku ddělení a asistenta/ky hlavní účetní.

15 Pdílel/a jsem se na rganizaci. knference naší škly p dbu tří let. Nyní jsem pvěřen/a hledáním spnzrů a zdpvědný/á za finanční rzpčet (průměrně Eur). Během humanitární mise pr nevládní rganizaci jsem abslvval/a něklik terénních výjezdů, abych vyhdntil/a největší ptřeby tamníh byvatelstva. Na základě získaných infrmací jsem vytvřil/a důkladný přehled jejich ptřeb a mžnstí. Nehledě na celkvé znalsti managementu jsem také dbře beznámen/a s jeh nezbytným sftwarem. Během Xměsíční stáže v.. jsem si svjil/a technicku angličtinu nezbytnu pr zviditelnění a zvýšení efektivity splečnsti ve vztahu se sktskými partnery. Má schpnst... může být přínsná pr... Má Xletá praxe ve splečnsti... s pdbným bchdním zaměřením Vaší splečnsti mi dvluje nastupit k vám kamžitě. Má znalst.., kteru jsem získal/a v... bych rád/a využila v... V mém předchzím zaměstnání jsem rád/a pracvala s. a prt mě velmi zaujala vaše nabídka. Zaknčení Pkud Vás mje žádst zaujme, rád/a si s Vámi svých předpkladech prmluvím na sbní schůzce. Rád/a zdpvím Vaše dtazy sbně. Věřím, že Vás na případném sbním phvru přesvědčím svých znalstech... Děkuji a rád/a se dstavím k sbnímu phvru. Dmnívám se, že mé znalsti a zkušensti dpvídají pžadavkům na výše uvedenu pzici a zkntaktuji se s Vámi příští týden, abychm se dmluvili na dalším pstupu a případném sbním phvru. Dufám, že Vás můj živtpis zaujme a budu se těšit na případnu další splupráci.

16 Budu se těšit na sbní setkání, při kterém Vám rád/a zdpvím veškeré tázky. V případě Vašeh předběžnéh zájmu se rád/a dstavím k sbnímu phvru, kntaktujte mne, prsím, prstřednictvím uvedenéh telefnu, či em. Rzlučení S pzdravem... S úctu.. Usnadněte si práci: na psaní dpisu se dbře připravte Najděte si ptřebné infrmace adresátvi dpisu (jmén a přesnu adresu) a ukažte tak, že dpis nepsíláte jen tak někmu, ale že přesně víte, s kým mluvíte. Napište si seznam věcí, které chcete v dpise zmínit: c chcete říci sbě a na c se chcete zeptat. Zkuste se vcítit d rle th, kmu je dpis adresván a prezentujte se tak, jak byste t čekávali d uchazeče, se kterým byste se chtěli setkat, c by mhl pvažvat za nevhdné, určete, které části dpisu byste zdůraznili, a jakými svými schpnstmi byste splečnst bhatili. Vyjmenujte své klady a silné stránky. Čtyři věci, na které byste měli při psaní dpisu dbát: Struktura dpisu Důležité je, aby byl bsah dpisu srzumitelný, a aby na sebe jedntlivé bdy lgicky navazvaly, aby adresát ihned věděl, c chcete sdělit. V suvislsti se žádstí naslep byste neměli pmenut následující čtyři bdy v dané pslupnsti: Oklnsti Vaší žádsti, v tmt případě nevyžádané žádsti. Splečnst, její trh a její buducnst. Upzrněte na Vaše zkušensti a kvality, a čím byste splečnst bhatili. Důležité bdy, na které chcete upzrnit. Zmiňte se Vašich zkušenstech, které měli pzitivní dpad a uveďte knkrétní příklady. Závěr, ve kterém se rzlučíte. Dpis rzlžte d lgických dstavců, z nichž každý bude mít kl pěti řádků. Celkem by dpis měl mít alespň tři dstavce, slvení a rzlučení.

17 Obsah dpisu Základní údaje: jmén a adresa desílatele, datum, předmět, jmén a adresa adresáta, jeh/její titul, slvení, rzlučení a pdpis. Text dpisu, který je rzlžen následujícím způsbem: Úvd, ve kterém musíte čtenáře zaujmut, prt si na něm dejte záležet a buďte v něm sbní. Předmět dpisu - musíte sdělit, prč dpis píšete, a c žádáte. Tat část by měla být putavá a vyvlat u čtenáře zájem. Nabídka - napište, c můžete nabídnut Vaše kvality, zkušensti, c by mhly splečnsti přinést, a Vaše důvdy, prč byste chtěli být pzváni k phvru. Shrnutí - již jste uvedli důvdy Vašeh zájmu práci v dané splečnsti. Odkažte na svůj živtpis, pdepište se a navrhněte sbní schůzku, při které byste mhli prdiskutvat vše pdrbně. Závěr - vyberte dbře frázi, kteru dpis uknčíte. Některé výrazy se mhu zdát zdvřilé a elegantní, ale d tht dpisu se nehdí. Délka dpisu Dbře napsaný průvdní neb mtivační dpis by neměl mít více než 15 až 20 řádků, aby byl mžné h přečíst velmi rychle. Běžte přím k věci a vyhněte se jakýmkli zbytečným frázím a nepdstatným infrmacím. Berte v úvahu, že persnalista musí přečíst mnh dpisů denně, a prt by všechny příliš dluhé pasáže dpisu mhly být ve Váš neprspěch. Jazyk a styl Pdle názrů persnalistů by styl průvdníh dpisu měl být jasný a přím k věci, psaný v přítmném čase a krátkými větami (maximálně slv). Prt se vyhněte frmulacím, které Vám nejsu blízké neb slvům, jejichž přesným významem si nejste jisti. Pužívejte raději kladné věty než záprné, vyhněte se pdmiňvacím větám, trpnému rdu a nadbytečnému pužití přídavných jmen. Dejte přednst aktivním slvesům a jejich správnému výběru a pužití. Naknec zkntrlujte pravpis. Pkud ptřebujete, dejte dpis někmu přečíst. Nic Vám neublíží víc, než dpis s pravpisnými chybami a překlepy.

18 Úprava dpisu Můžete si vybrat tradiční neb mdernější úpravu, ale nejdůležitější je, aby byl dpis upravený perfektně. Žádné škrtání, skvrny, tisky prstů, na nepmačkaném, neptrhaném, bílém papíře veliksti A4 bez linek. Příklady frází Úvd Rád/a bych se ucházela míst..., pkud Vaše splečnst bude hledat nvé zaměstnance pr tut pzici. Nedávn uveřejněná infrmace Vaší splečnsti mě vyzvala, abych Vám nabídl/a své služby na pzici. Cením si th, c Vaše splečnst dkázala, a rád/a bych se stal/a sučástí Vašeh pracvníh klektivu. Vaše splečnst by mhla hledat někh se znalstmi.. a zkušenstmi s.. Pkud Vaše splečnst hledá, dmnívám se, že by Vás mhly zajímat mé zkušensti, které jsem v tmt bru získal/a. Závěr Pkud Vás mé zkušensti zaujaly, rád/a bych se s Vámi setkal/a při sbním phvru. Dufám, že budu mít mžnst pdat Vám bližší infrmace sbně. Velice rád s Vámi budu hvřit mžnstech, jak bych mhl/a být prspěšný/á Vaší splečnsti. Jsem přesvědčen/a, že bude přínsné setkat se sbně. Rád/a bych pžádal/a sbní schůzku, na které bych mhl/a prezentvat své zkušensti a dvednsti pr danu pzici. Děkuji za Váš čas a pzrnst a budu se těšit na případné sbní setkání. Neváhejte mě kdykli kntaktvat na níže uvedené vé adrese neb telefnním čísle. S pzdravem Pkud ještě studujete a hledáte první zaměstnání, začněte částí vzdělání, prtže tat část bude nejdelší a také jí bude persnalista věnvat nejvíc pzrnsti. Na druhu stranu, pkud jsu Vaší nejsilnější stránku pracvní zkušensti, začněte právě jimi.

19 Jak uspřádat hlavní části živtpisu Tyt dvě části vzdělání a pracvní zkušensti se řadí v pačném chrnlgickém přádku, tzn., začínají sučasnstí a knčí nejstaršími událstmi v minulsti. Nezdržujte se zbytečnými detaily. Zaměřte se na přesnst údajů a buďte struční. Je důležité, aby se persnalista, který čte Váš živtpis, nezdržval zbytečnými infrmacemi a nemusel hledat důležité bdy Vašich zkušenstí v nepřehledném mnžství detailů. Uveďte jasně dbu strávenu na dané pzici, ppište svu činnst v každé pzici a uveďte adresu svéh zaměstnavatele. V živtpisu bude dbře půsbit, když uvedete některé knkrétní údaje pzici, kteru jste zastávali. Zdůrazněte bdy, které jsu blízce spjeny s pzicí, kteru máte zájem, a které by mhly persnalistu přesvědčit, že jste vhdní kandidáti pr tut pzici. V části Prfesinální schpnsti byste měli shrnut Vaše dvednsti a znalsti, jazykvé, pčítačvé (s jakými prgramy máte zkušensti) atd. Část Další údaje by měla bsahvat následující infrmace: Osbní infrmace, které jste neuvedli v první části sbní údaje : Svu nárdnst, rdinný stav (ženatý/vdaná, rzvedený/á, vdvělý/á) a případně pčet dětí. Pkud vlastníte řidičský průkaz, uveďte jeh typ a jestli vlastníte vůz. Vaše časvé mžnsti a dstupnst (pčet týdnů/měsíců). D zájmů pak uveďte Vaše hlavní záliby (např. čtení, sprt atd.) Uchazeči tyt části čast pmíjejí, nicméně Vám tat část pskytne trchu svbdy a dkreslí Vaši sbnst. Nezapmeňte na kulturní aktivity a zájmy, které můžu vystihnut Vaši sbnst. Záliba v nárčných sprtech může ukázat Vaši dvahu a vytrvalst, hra na hudební nástrj zase schpnst sustředění atd.. Neuvádějte následující infrmace: Váš zdravtní stav Pvlání Vašeh partnera/partnerky Pvlání Vašich rdičů Infrmace Vašich dětech Čísl bčanskéh průkazu/pasu

20 Čísl bankvníh účtu Čemu byste měli věnvat zvýšenu pzrnst: Vzdělání: Své vzdělání uveďte d nejvyššíh dsaženéh vzdělání d základní škly, případně uveďte, předpkládané uknčení studia. Uveďte další kurzy a kvalifikace neb šklení. Zvažte uvedení témat svých prací: diplmvé práce, reprtů atd. V uvedení znalstí na nic nezapmeňte, ale buďte bjektivní. Pracvní zkušensti: Vyjmenujte pdrbně pzice, na kterých jste pracvali u svých předchzích zaměstnavatelů Zvažte zařazení činnstí z db studia: kempy, dbrvlná činnst atd. Během phvru Vy hledáte práci, ale nezapmeňte, že pkud jste byli pzvaní k pracvnímu phvru, je t prt, že persnalista v dané splečnsti dstal za úkl bsadit vlnu pzici. Obě strany tak něc ptřebují a je zřejmé, že by měl být nastaven interaktivní dialg, kde se musíte ukázat jak dynamičtí a mtivvaní. Zde je něklik tipů, c dělat a čemu se vyhnut při pracvním phvru, a jaké nástrahy na Vás čekají. Buďte dchvilní. Dstavte se i něklik minut dříve. Budete tak mít dstatek času na případné vyplňvání frmuláře a k phvru se i přest dstavíte včas. Když přijdete díky nepředvídatelným událstem i přes veškeru snahu pzdě, slušně se mluvte a uveďte důvd Vašeh nechtěnéh zpždění. Buďte ale struční a nezabředávejte d dluhých vysvětlvání, zkrátil by t Váš čas u phvru. Pkud vyplňujete frmulář, buďte pečliví. Na nic nezapmeňte a buďte precizní. Nenechte žádnu klnku nevyplněnu, a pkud si nejste jistí tím, jak některý údaj vyplnit, nebjte se zeptat th, d kh jste frmulář dstali. Je mžné a dknce pravděpdbné, že budete pžádáni chvilku psečkat, než se dstanete k samtnému phvru. Vyvarujte se nervóznímu ppsedávání a nadskčení v mmentu, když se persnalista bjeví.

21 Seďte klidně a pčkejte, až Vás slví, než vstanete a přistupíte blíž. Nechďte naprti s napřaženu ruku připravenu k ptřesení, ale vyčkejte, než Vám persnalista sám ruku pdá. Ruku stiskněte pevně a slušně pzdravte. Pkud znáte příjmení, nezapmeňte h při pzdravu uvést. Mnh behavirálních studií ukázal, že způsb pdání ruky může říci mnhé tm, c chcete skrýt. T si dbře zapamatujte a ruku stiskněte pevně, ale nedrťte ji. Pkud je persnalistka žena, pamatujte, že může mít prsten a přehnaně energický stisk pr ni může být velmi blestivý. Dále mějte na paměti následující fakta: Příliš dluhé držení ruky przradí vlastnicku a dminantní sbnst. Příliš krátké ptřesení ruky dělá djem plaché a bjácné sbnsti. Váš knzultant se nejprve pdívá d tváře. Při pzdravu se usmívejte. Uděláte tak pzitivní djem a ukážete, že h/ji rádi pznáváte, a že je pr Vás tent phvr velmi důležitý. Nechte persnalistu, aby Vás dvedl d místnsti, kde se bude rzhvr knat, pkud Vás sám nepžádá, abyste šli první. Zůstaňte stát, dkud Vás sám nevyzve, abyste se psadili. Persnalista Vám pravděpdbně ukáže míst, kam se máte psadit. Pkud Vám dá vybrat, sedněte si tak, abyste se na něj/ni dívali zpříma a nemuseli se táčet. Během celéh phvru se usmívejte a dívejte se persnalistvi d tváře. Buďte pzrní a prjevte zájem u všeh, c Vám bude říkat. Ať už budete mluvit sami neb persnalista k Vám, vždy se mu/jí dívejte d čí. Samzřejmě t neznamená, že h/ji máte hypntizvat phledem, cž by mhl půsbit nepříjemně neb se dívat prvkativně, cž by mhl vzbudit djem, že jste argantní neb napak nejistí. Pkud je persnalistů něklik, měli byste se střídavě na každéh dívat, ale začněte u th, který Vám pkládal tázku neb k Vám mluvil. Nedvracejte phled, dkud persnalista zcela nedřekne tázku. Pkud se přestanete na persnalistu dívat p něklika prvních slvech dtazu, může si myslet, že h/ji nepslucháte neb Vás nezajímá, c říká. Když dpvídáte na tázku, na každéh se střídavě dívejte a na knci dpvědi se ještě jednu pdívejte na th, kd Vám tázku plžil. Phled přím d čí neb phled stranu jsu efektivními způsby zdůrazňvání určitých slv neb dmlčení se v mmentě zamyšlení.

22 Také myslete na mimiku bličeje, a c jí vysíláte persnalistvi. Mračení a špulení rtů, když Vám bude plžena btížná tázka, neb návrh, který se Vám nebude zamluvat, může ukázat Váš negativní pstj. Vždy mluvte klidně. Na tázky dpvídejte jasně, přesnými výrazy a upřímně. Odpvězte na všechny tázky, i na tu nejzáludnější či nejbtížnější. Nemluvte neurčitě a váhavě, mhl by t vyvlat djem, že něc skrýváte neb si nevěříte. Nechte persnalistu, aby vedl hvr, ale nezapmeňte se zeptat na vše, c jste chtěli vědět. Mluvte sbě upřímně, ale ne s falešnu skrmnstí. Vyzdvihněte své přednsti, silné stránky a jak by Vaše schpnsti mhly bhatit jejich splečnst. Odvlávejte se na nabízenu pzici a také zdůrazněte svu mtivaci. Puze Vy můžete přesvědčit ptencinálníh zaměstnavatele, že jste ten pravý kandidát na danu pzici. Persnalista může vznést tázku týkající se splečenských událstí, plitiky neb eknmiky a může se zeptat na Váš názr. Nezapmeňte, že každé téma může vést ke spru. Prt dpvězte upřímně. Plat, bnusy, dvlená atd. jsu důležitým, ale čast také chulstivým a slžitým tématem. Při prvním kle phvru je můžeme pnechat stranu. Téma peněz můžete tevřít v případě, že jste si jisti tím, že Vás persnalista prjeví skutečný zájem neb pkud tt téma netevře persnalista sám. Před phvrem si zjistěte, jak je Vaše pzice na trhu ceňvaná a při phvru buďte připraveni persnalistvi sdělit svu představu Vašeh hdncení. Tipy na závěr: Za každé klnsti buďte milí a zdvřilí. Nenechte se vyvést z míry a své reakce mějte plně pd kntrlu. Nekuřte, i kdyby Vám cigareta byla nabídnuta. Nelžete. Nikdy nedsuzujte svéh dsavadníh zaměstnavatele, klegy atd. Neznevažujte sami sebe. Nezapmeňte na humr a nebjte se h přiměřeně zapjit d hvru. P celu dbu se chvejte tak, jak byste pžadvané míst přijali. Vždy je lepší mít něklik mžnstí, než se vrátit zpátky k jedné mžnsti. Před pracvním phvrem vždy vypněte svůj mbilní telefn. Knec pracvníh phvru: Zeptejte se persnalisty, jakým způsbem pkračuje přijímací řízení.

23 Nikdy nebudete nuceni rzhdnut se kamžitě, zda míst přijmete. Pkud ptřebujete trchu času na rzmyšlenu p právě abslvvaném phvru, zeptejte se zdvřile persnalisty, kdy bude vhdná dba, abyste je kntaktvali a sdělili své rzhdnutí. Samzřejmě byste neměli zapmenut pděkvat persnalistvi za čas, který Vám věnval. Pkud cítíte, že jste persnalistu příliš nepřesvědčili, své zklamání nedávejte najev. Je mžné, že jen zkuší Vaši reakci na neúspěch a dmítnutí neb jednduše rzhdnutí neleží puze na něm a musí se nejprve pradit se svými klegy aneb je v přadí ještě něklik uchazečů, kteří čekají na phvr. Při dchdu nezapmeňte pdat ruku na rzlučenu. Oslvte persnalistu jménem a dívejte se d čí. Jak uspět u testu výběrvéh řízení Většina uchazečů přistupuje k výběrvému testu s velkými bavami. Abyste testy úspěšně zvládli, pstačí, když se dbře infrmujete, vše si prcvičíte a budete se řídit některými radami. Zejména je důležité, abyste zůstali klidní za všech klnstí. Již samtný přístup uchazeče k testu naznačí persnalistvi, jak je daný uchazeč schpný vyrvnat se se stresem: chvání uchazeče, způsb, jakým řeší zadání, jestli se sustředí neb je nepzrný, jestli je systematický či chatický. Den před testem si dpčiňte! Zde najdete něklik užitečných tipů Během testu se sustřeďte a nenechte svu pzrnst dvést jinam. Vždy si nejprve velmi pzrně přečtěte instrukce k testu a zamyslete se, než dpvíte. Pkud nevíte dpvěď na tázku, jednduše ji vynecháte. Nezdpvězení tázky je lepší, než špatná dpvěď, která by mhla nepříznivě vlivnit výsledek testu. Rychlst, jaku test vyplňujete, se někdy také zapčítává d hdncení. Pkud časvém limitu v instrukcích není zmínka, neváhejte a zeptejte se, zadavatel testu Vám jistě dpví. Neztrácejte čas nad tázkami, na které neznáte dpvěď, neb které vyžadují příliš mnh přemýšlení. Odpvědi vyplňujte c nejrychleji a neznepkjujte se, pkud nestihnete test vyplnit až d knce: testy jsu sestaveny taky, že t většinu není v časvém limitu mžné. Pkud máte pcit, že je test příliš těžký, nenechte se dradit. Tent djem je naprst právněný. Stupeň btížnsti je záměrně nastaven velmi vysk, aby mhl persnalista rzlišit dbré a velmi dbré uchazeče.

24 Za žádných klnstí nedejte průchd panice. Způsbil by t pdstatné mezení Vašich schpnstí. Abyste se připravili na test, svěžte svu paměť a prjeďte si základní znalsti. Pkud testy zahrnují i sbnstní test, můžete se k nim připravvat, ale nemá smysl shrmažďvat mnh infrmací: u těcht testů neexistují správné a špatné infrmace. Pdané dpvědi jsu jednduše výpvědí Vaší sbnsti. Tent test nesluží k ničemu jinému než ke shrnutí všech statních testů, které jsu zaměřeny na prfesní znalsti, a má pdat persnalistvi braz Vašich sbnstních dvednstech. První kntakt mezi dvěma lidmi je důležitý a první djem je čast rzhdující. Pkud jste nervózní, Vaše ruce a nhy Vám budu na btíž. Nevíte, c si s nimi pčít neb jak se psadit, abyste půsbili klidným djmem. Zapamatujte si něklik skutečnstí: Ruce, nhy: Ruce nikdy neskládejte na prsa. I když tt gest ddává pcit klidu, zárveň vytváří překážku mezi Vámi a statními a vysílá zprávu braně a uzavřensti, která není hdncena kladně. Nechte ruce plžené vlně na klenu, na pdručkách křesla neb na stle. Pkud se nebudete cítit phdlně, vezměte si d ruky něc, c u phvru můžete ptřebvat: zápisník a per, vizitku neb průkaz návštěvníka. T Vám ddá jisttu a nebudete natlik sledvat Vaše rzpačitu hru ruku a nhu. Ruce také můžete pužít ke gestikulaci, a tím zdůraznit či lépe vystihnut t, c říkáte. Jistá dávka gest naznačuje, že se cítíte jistě, ukazuje Vaše nadšení. Vyhněte se všem přehnaným a teatrálním gestům. Nezapmeňte na pzici nhu. I když je knzultant nemůže vidět, všechny phyby nhu jsu zřetelné a nervózní pklepávání nhu způsbí nejistý třes celéh těla. Buďte klidní, kntrlujte se, a nhy si prtáhněte až p sknčení phvru. Pdání ruky Pkud budete pdávat ruku dlaní dlů, dáváte najev známky nadřazensti. Pdání natažené ztuhlé paže naznačuje, že si druhu sbu chcete udržet dále d těla a vně svéh sbníh prstru. Rzpřažené paže a dlaň směřující dlů staví druhu sbu d pdřazené pzice. Napak přitažení druhé sby k sbě je velmi intimní krk, a k pracvnímu phvru se nehdí.

25 Pamatujte si, že většina lidí upřednstňuje rázné pdání ruky a pevný stisk. Bezvládná ruka, která se stva dtkne knečků prstů druhé sby, je pvažvána za nepříjemnu. Bezvládná ruka také naznačuje jistu slabst charakteru a puhý letmý dtek ruky našeh prtějšku značí nesmělst. Různé typy testů Psychlgické testy mají persnalistvi dát becnu představu sbnsti kandidáta a jsu sestaveny na pžadavky splečnsti. Tyt testy v prvnání s phvry šetří splečnstem spustu času a pskytují bjektivní základ pr prvnání různých kandidátů. Test sbnsti a test výknnsti Tent test má persnalistvi pskytnut důkladnu představu kandidátvě sbnsti a způsbu, jakým kandidát vidí sám sebe ve vztahu k statním lidem a svému prstředí. Skládá se z něklika slvních spjení, tvrzení, prhlášení neb charaktervých znaků a kandidát musí určit, d jaké míry se mu pdbají. V tmt testu se prjeví, kteří kandidáti jsu příliš dminantní, chatičtí, intrvertní apd. Test číselní inteligence Tent test vyhdntí míru lgickéh uvažvání kandidáta, schpnst vytvřit spjení mezi danými údaji a s jaku pečlivstí a jak rychle je kandidát schpen reagvat. Test verbální inteligence Tent test vyhdntí, jaku schpnst argumentace má dtyčný kandidát. Vyhdntí míru jazykvéh przumění a schpnst dělat lgická spjení mezi jedntlivými slvy. Test všebecných znalstí Vaše vzdělání a pracvní zkušensti Vás dvedly k svjení prfesních dvednstí, Vašich vědmstí a získali jste vlastní knw-hw. Test všebecných znalstí služí ke zjištění knw-hw kandidáta v knkrétní blasti. Z th důvdu se bude každý test lišit v závislsti na tm, jaku pzici se kandidát uchází.

26 Zdrje: AUTOR NEUVEDEN. Příprava na pracvní phvr [nline]. [cit ]. Dstupný na WWW: AUTOR NEUVEDEN. Nevyžádané žádsti [nline]. [cit ]. Dstupný na WWW: AUTOR NEUVEDEN. Mtivační/průvdní dpis [nline]. [cit ]. Dstupný na WWW: AUTOR NEUVEDEN. Klíčvé věty [nline]. [cit ]. Dstupný na WWW: AUTOR NEUVEDEN. Tipy [nline]. [cit ]. Dstupný na WWW: AUTOR NEUVEDEN. Tipy [nline]. [cit ]. Dstupný na WWW: AUTOR NEUVEDEN. Jak uspět u testu výběrvéh řízení [nline]. [cit ]. Dstupný na WWW: AUTOR NEUVEDEN. Řeč těla [nline]. [cit ]. Dstupný na WWW: AUTOR NEUVEDEN. Různé typy testů [nline]. [cit ]. Dstupný na WWW: AUTOR NEUVEDEN. Asistentka pvlání, zaměstnání [nline]. [cit ]. Dstupný na WWW: AUTOR NEUVEDEN. Živtpis vzr Asistentka [nline]. [cit ]. Dstupný na WWW: AUTOR NEUVEDEN. Síla pzitivníh myšlení [nline]. [cit ]. Dstupný na WWW: AUTOR NEUVEDEN. Jak funguje myšlenka [nline]. [cit ]. Dstupný na WWW:

Témata modulu a úkoly jsou využitelné ve výuce tematické oblasti RVP Člověk a svět práce ve středních školách.

Témata modulu a úkoly jsou využitelné ve výuce tematické oblasti RVP Člověk a svět práce ve středních školách. Vstup na trh práce Antace Mdul ppisuje přístupy, způsby a dvednsti ptřebné pr úspěšné hledání práce. Jeh sučástí jsu úkly k jedntlivým tématům a výběr adres pracvních serverů s nabídkami práce. Tip pr

Více

ETICKÝ A OBCHODNÍ ŘÁD ANTIMONOPOLNÍ & KONKURENČNÍ POLITIKA

ETICKÝ A OBCHODNÍ ŘÁD ANTIMONOPOLNÍ & KONKURENČNÍ POLITIKA ETICKÝ A OBCHODNÍ ŘÁD ANTIMONOPOLNÍ & KONKURENČNÍ POLITIKA ANTIMONOPOLNÍ & KONKURENČNÍ POLITIKA Magna supeří rázně, ale čestně a pdpruje svbdnu a férvuhspdářsku sutěž. Budeme ddržvat všechny platné antimnplní

Více

Bohužel nejste jediní. Jak se v této džungli orientovat a jaké jsou možnosti při prodeji nemovitosti se dozvíte na následujících stránkách.

Bohužel nejste jediní. Jak se v této džungli orientovat a jaké jsou možnosti při prodeji nemovitosti se dozvíte na následujících stránkách. SITUACE NA MÍSTNÍM TRHU Na českém trhu panuje nedůvěra v realitní kanceláře a makléře. Spusta makléřů na trhu se chvá nepctivě. Většina realitních makléřů jsu špatní makléři. Dále dchází k bezdůvdnému

Více

Vnitřní předpis města Náchoda pro zadávání veřejných zakázek malého rozsahu (mimo režim zákona č. 137/2006 Sb., o veřejných zakázkách)

Vnitřní předpis města Náchoda pro zadávání veřejných zakázek malého rozsahu (mimo režim zákona č. 137/2006 Sb., o veřejných zakázkách) platná d 1.1.2016 Vnitřní předpis města Náchda pr zadávání veřejných zakázek maléh rzsahu (mim režim zákna č. 137/2006 Sb., veřejných zakázkách) Zadavatel je pvinen ddržvat zásady transparentnsti, rvnéh

Více

Výzva k podání nabídek

Výzva k podání nabídek Výzva k pdání nabídek Čísl zakázky (bude dplněn MPSV při uveřejnění): Název zakázky: Předmět zakázky (služba, ddávka neb stavební práce): x Chceme se učit, abychm zůstali knkurencí Nákup služeb Datum vyhlášení

Více

Stanovisko Rekonstrukce státu ke komplexnímu pozměňovacímu návrhu novely služebního zákona

Stanovisko Rekonstrukce státu ke komplexnímu pozměňovacímu návrhu novely služebního zákona Stanvisk Reknstrukce státu ke kmplexnímu pzměňvacímu návrhu nvely služebníh zákna Pslední předlžená verze zákna (verze k 27. 8. 2014) splňuje puze 13 z 38 bdů Reknstrukce státu, z th 7 jen částečně. Z

Více

VNITŘNÍ PRAVIDLA ODLEHČOVACÍ SLUŽBY

VNITŘNÍ PRAVIDLA ODLEHČOVACÍ SLUŽBY VNITŘNÍ PRAVIDLA ODLEHČOVACÍ SLUŽBY KDO JSME A KOMU SLOUŽÍME platná d 1. 4. 2015 Charakteristika dlehčvací služby Odlehčvací služba je terénní služba pskytvaná sbám, které mají sníženu sběstačnst z důvdu

Více

DeepBurner Free 1.9. Testování uživatelského rozhraní s uživateli Deliverable B1 TUR 2011. Testování uživatelských rozhraní 2011 ČVUT FEL

DeepBurner Free 1.9. Testování uživatelského rozhraní s uživateli Deliverable B1 TUR 2011. Testování uživatelských rozhraní 2011 ČVUT FEL Testvání uživatelských rzhraní 2011 DeepBurner Free 1.9 Testvání uživatelskéh rzhraní s uživateli Deliverable B1 TUR 2011 Daniel Mikeš Tmáš Pastýřík Ondřej Pánek Jiří Šebek Testvání uživatelských rzhraní

Více

ZADÁVACÍ DOKUMENTACE

ZADÁVACÍ DOKUMENTACE ZADÁVACÍ DOKUMENTACE Výzkum a vývj zařízení pr detekci pvrchvých vad zakázka na služby zadávaná dle Pravidel pr výběr ddavatelů v rámci Operačníh prgramu Pdnikání a invace pr knkurenceschpnst Zadavatel

Více

Posuzování zdravotní způsobilosti k řízení motorových vozidel jako součásti výkonu práce

Posuzování zdravotní způsobilosti k řízení motorových vozidel jako součásti výkonu práce Psuzvání zdravtní způsbilsti k řízení mtrvých vzidel jak sučásti výknu práce Zdravtní způsbilst řidiče mtrvých vzidel je jednu ze základních pdmínek bezpečnsti prvzu na pzemních kmunikacích. Prt je zdravtní

Více

Zpravodaj projektu PREGNET

Zpravodaj projektu PREGNET Zpravdaj prjektu PREGNET Úvdní slv Přibližně každý desátý bčan České republiky (ČR) se ptýká se zdravtním pstižením, které mu v různé míře kmplikuje vstup neb dluhdbé udržení se na pracvním trhu. Od rku

Více

Stanovisko k dokumentu Řešení dalšího postupu územně ekologických limitů těžby hnědého uhlí v severních Čechách ze srpna 2015

Stanovisko k dokumentu Řešení dalšího postupu územně ekologických limitů těžby hnědého uhlí v severních Čechách ze srpna 2015 Svaz průmyslu a dpravy České republiky Cnfederatin f Industry f the Czech Republic Stanvisk k dkumentu Řešení dalšíh pstupu územně eklgických limitů těžby hnědéh uhlí v severních Čechách ze srpna 2015

Více

Tento projekt je spolufinancován. a státním rozpočtem

Tento projekt je spolufinancován. a státním rozpočtem Tent prjekt je splufinancván Evrpským sciálním fndem a státním rzpčtem Z a d á v a c í d k u m e n t a c e Odbrná publikace Management kulturníh cestvníh ruchu a návazné šklení pr prjekt OP RLZ - MMR Odbrná

Více

Plán e-bezpečnosti na škole

Plán e-bezpečnosti na škole Tent materiál je výstupem prjektu i-bezpečná škla reg. čísl: CZ.1.07/1.3.50/01.0014. Plán e-bezpečnsti na škle Šklní plán prevence a řešení elektrnickéh násilí Střední škla technická Žďár nad Sázavu 2014

Více

SMĚRNICE č. 5 ŠKOLENÍ ZAMĚSTNANCŮ, ŽÁKŮ A DALŠÍCH OSOB O BEZPEČNOSTI A OCHRANĚ ZDRAVÍ PŘI PRÁCI (BOZP)

SMĚRNICE č. 5 ŠKOLENÍ ZAMĚSTNANCŮ, ŽÁKŮ A DALŠÍCH OSOB O BEZPEČNOSTI A OCHRANĚ ZDRAVÍ PŘI PRÁCI (BOZP) Název Čísl Vlastník SMĚRNICE č. 5 ŠKOLENÍ ZAMĚSTNANCŮ, ŽÁKŮ A DALŠÍCH OSOB O BEZPEČNOSTI A OCHRANĚ ZDRAVÍ PŘI PRÁCI (BOZP) Tat směrnice nahrazuje: Datum platnsti d: 01.10.2015 Základní právní předpisy:

Více

ŠKOLNÍ ŘÁD. Účinnost: 25.11.2013. zákonným zástupcům dětí, pracovníkům školy MŠ Holice. Mgr. Mojmír Chytil, ředitel školy

ŠKOLNÍ ŘÁD. Účinnost: 25.11.2013. zákonným zástupcům dětí, pracovníkům školy MŠ Holice. Mgr. Mojmír Chytil, ředitel školy ZŠ a MŠ Olmuc Hlice, Náves Svbdy 41 ŠKOLNÍ ŘÁD pracviště Mateřská škla, Náves Svbdy 38 Zpracvala: Jana Skřivánkvá Účinnst: 25.11.2013 Infrmace pdána: Vydal: záknným zástupcům dětí, pracvníkům škly MŠ Hlice

Více

PEXESO UŽIVATELSKÝ MANUÁL

PEXESO UŽIVATELSKÝ MANUÁL PEXESO UŽIVATELSKÝ MANUÁL Obsah 1. ÚVOD DO HRY 3 1.1. Histrie hry 3 1.2. Pravidla hry 3 1.3. Pčítačvá verze hry 3 2. INSTALACE HRY 4 2.1. Instalace z disku CD-ROM 4 2.2. Instalace hry stažené z internetu

Více

USNESENÍ. Č. j.: ÚOHS-S339/2012/VZ-21769/2012/523/Krk Brno 20. prosince 2012

USNESENÍ. Č. j.: ÚOHS-S339/2012/VZ-21769/2012/523/Krk Brno 20. prosince 2012 *UOHSX004HI9Y* UOHSX004HI9Y USNESENÍ Č. j.: ÚOHS-S339/2012/VZ-21769/2012/523/Krk Brn 20. prsince 2012 Úřad pr chranu hspdářské sutěže příslušný pdle 112 zákna č. 137/2006 Sb., veřejných zakázkách, ve znění

Více

k elektronickému výběrovému řízení na úplatné postoupení pohledávek z titulu předčasně ukončených leasingových smluv

k elektronickému výběrovému řízení na úplatné postoupení pohledávek z titulu předčasně ukončených leasingových smluv INFORMAČNÍ MEMORANDUM č. 4/3/2009/11 k elektrnickému výběrvému řízení na úplatné pstupení phledávek z titulu předčasně uknčených leasingvých smluv Praha, 30.11.2010 Infrmační memrandum č. 4/3/2009/11 1/9

Více

ÚŘAD PRO OCHRANU HOSPODÁŘSKÉ SOUTĚŽE ROZHODNUTÍ. Č. j.: ÚOHS-S398/2010/VZ-16684/2010/520/NGl V Brně dne: 14. února 2011

ÚŘAD PRO OCHRANU HOSPODÁŘSKÉ SOUTĚŽE ROZHODNUTÍ. Č. j.: ÚOHS-S398/2010/VZ-16684/2010/520/NGl V Brně dne: 14. února 2011 *uhsx0039d6p* UOHSX0039D6P ÚŘAD PRO OCHRANU HOSPODÁŘSKÉ SOUTĚŽE ROZHODNUTÍ Č. j.: ÚOHS-S398/2010/VZ-16684/2010/520/NGl V Brně dne: 14. únra 2011 Úřad pr chranu hspdářské sutěže příslušný pdle 112 zákna

Více

Dotazník tvoří celkem 25 otázek. Jejich zpracování stanovujeme do 11.2.2013. Garantujeme důvěrnost veškerých získaných informácí.

Dotazník tvoří celkem 25 otázek. Jejich zpracování stanovujeme do 11.2.2013. Garantujeme důvěrnost veškerých získaných informácí. Vážený pane řediteli, Odvláváme se k našemu předešlému rzhvru, kdy jsme splu rzebírali mžnsti vaší splečnsti CEEC Reserch a partnerské splečnsti KPMG specializujících se na stavební sektr pr slvení jedntlivých

Více

Technická specifikace předmětu plnění. VR Organizace dotazníkového šetření mobility obyvatel města Bratislavy

Technická specifikace předmětu plnění. VR Organizace dotazníkového šetření mobility obyvatel města Bratislavy Technická specifikace předmětu plnění VR Organizace dtazníkvéh šetření mbility byvatel města Bratislavy Zadavatel: Centrum dpravníh výzkumu, v. v. i. dále jen zadavatel 1 PŘEDMĚT VEŘEJNÉ ZAKÁZKY Předmětem

Více

FORMULÁŘ ŢÁDOSTI O PŘÍSPĚVEK. Vyplní odbor kultury a cestovního ruchu města Písku: Číselný kód žádosti: Počet získaných bodů:

FORMULÁŘ ŢÁDOSTI O PŘÍSPĚVEK. Vyplní odbor kultury a cestovního ruchu města Písku: Číselný kód žádosti: Počet získaných bodů: FORMULÁŘ ŢÁDOSTI O PŘÍSPĚVEK Vyplní dbr kultury a cestvníh ruchu města Písku: Číselný kód žádsti: Pčet získaných bdů: 511. /1/.. Pznámka: Jedntlivé ple frmuláře jsu uzamčeny pr grafické úpravy. Pkud vám

Více

Doporučení Středočeskému kraji k transformaci ústavní péče v péči komunitní

Doporučení Středočeskému kraji k transformaci ústavní péče v péči komunitní , 3P Cnsulting, s. r.., Římská 12, 120 00 Praha 2 telefn: (+420) 739 548 469 e-mail: inf@trass.cz web: www.trass.cz Dpručení Středčeskému kraji k transfrmaci ústavní péče v péči kmunitní Klient Zakázka

Více

ÚŘAD PRO OCHRANU HOSPODÁŘSKÉ SOUTĚŽE

ÚŘAD PRO OCHRANU HOSPODÁŘSKÉ SOUTĚŽE *UOHSX008357X* UOHSX008357X ÚŘAD PRO OCHRANU HOSPODÁŘSKÉ SOUTĚŽE PŘÍKAZ Č. j.: ÚOHS-S0114/2016/VZ-07578/2016/521/MŽi Brn 26. únra 2016 Úřad pr chranu hspdářské sutěže příslušný pdle 112 zákna č. 137/2006

Více

VŠB Technická univerzita, Fakulta ekonomická. Katedra regionální a environmentální ekonomiky REGIONÁLNÍ ANALÝZA A PROGRAMOVÁNÍ.

VŠB Technická univerzita, Fakulta ekonomická. Katedra regionální a environmentální ekonomiky REGIONÁLNÍ ANALÝZA A PROGRAMOVÁNÍ. VŠB Technická univerzita, Fakulta eknmická Katedra reginální a envirnmentální eknmiky REGIONÁLNÍ ANALÝZA A PROGRAMOVÁNÍ (Studijní texty) Reginální analýzy Dc. Ing. Alis Kutscherauer, CSc. Ostrava 2007

Více

Shop System - Smlouva o poskytování software

Shop System - Smlouva o poskytování software Shp System - Smluva pskytvání sftware Pskytvatel: NetSystems Slutin s.r.., zapsaná v bchdním rejstříku Městskéh sudu v Praze, ddíl C, vlžka 151732 Zenklva 37, Praha 8, Libeň 180 00 IČ: 28896416, DIČ: CZ28896416

Více

PRAVIDLA SOUTĚŽE Tesco recepty - soutěž pro zaměstnance

PRAVIDLA SOUTĚŽE Tesco recepty - soutěž pro zaměstnance PRAVIDLA SOUTĚŽE Tesc recepty - sutěž pr zaměstnance A. ÚVODNÍ USTANOVENÍ Prvzvatelem sutěže, který má na starsti technicku a rganizační stránku sutěže, je splečnst Brandz Friendz Prductin s.r.., se sídlem

Více

STANOVY SDRUŽENÍ DOCTOR WHO FANCLUB ČR

STANOVY SDRUŽENÍ DOCTOR WHO FANCLUB ČR STANOVY SDRUŽENÍ DOCTOR WHO FANCLUB ČR Článek 1 Název a sídl 1. Dctr Wh FanClub ČR je bčanským sdružením fyzických sb vytvřeným v suladu se záknem č.83/1990 Sb. sdružvání bčanů. Je samstatným právním subjektem

Více

chtít a pak už nebudeš moci. Jan Werich

chtít a pak už nebudeš moci. Jan Werich 1 9/2012 Neříkej, že nemůžeš, když nechceš. Prtže přijdu velmi brzy dny, kdy t bude dalek hrší. Budeš pr změnu Alfa Sftware, s.r.. tel.: 376 709 890 www.alfasftware.cz Pražská 22 fax: 376 709 889 e-mail:

Více

Materiál pro jednání P ČOS. Cíle P ČOS 2015

Materiál pro jednání P ČOS. Cíle P ČOS 2015 20. P ČOS 20. únra 2015 MATERIÁL Č. 20-06-03 Materiál pr jednání P ČOS Předkládá: Tmáš Kučera, člen P ČOS Cíle P ČOS Na 15. jednání P ČOS jsme věnvali dsti času hvru a v závěru i práci na cílech pr P ČOS

Více

ÚŘAD PRO OCHRANU HOSPODÁŘSKÉ SOUTĚŽE

ÚŘAD PRO OCHRANU HOSPODÁŘSKÉ SOUTĚŽE *UOHSX003WQC1* UOHSX003WQC1 ÚŘAD PRO OCHRANU HOSPODÁŘSKÉ SOUTĚŽE ROZHODNUTÍ Č. j.: ÚOHS-S523/2011/VZ-19003/2011/520/ABr V Brně dne: 30. března 2012 Rzhdnutí nabyl právní mci dne 28.4.2012 Úřad pr chranu

Více

2. Kulatý stůl aneb veřejná debata mezi vedením, studenty, profesory a absolventy Gymnázia Olomouc-Hejčín

2. Kulatý stůl aneb veřejná debata mezi vedením, studenty, profesory a absolventy Gymnázia Olomouc-Hejčín 2. Kulatý stůl aneb veřejná debata mezi vedením, studenty, prfesry a abslventy Gymnázia Olmuc-Hejčín Datum: 23.6.2012 Čas: 14:30 16:30 Míst: BUHV1, Gymnázium Olmuc-Hejčín, Tmkva 45 Prgram: 1. Úvdní slv

Více

Program prevence nehod a bezpečnosti letů

Program prevence nehod a bezpečnosti letů SEKCE LETOVÁ A PROVOZNÍ Odbr bchdní letecké dpravy Směrnice OLD Dplňující výkladvý/vysvětlující materiál k ACJ OPS 1.037 a IEM OPS 3.037 Prgram prevence nehd a bezpečnsti letů CAA-OLD-01/2010 Verze: 1.

Více

MMR SLUŽBY MOBILNÍHO OPERÁTORA. nadlimitní veřejná zakázky otevřeného řízení. Česká republika, Ministerstvo pro místní rozvoj

MMR SLUŽBY MOBILNÍHO OPERÁTORA. nadlimitní veřejná zakázky otevřeného řízení. Česká republika, Ministerstvo pro místní rozvoj Základní údaje zadávací dkumentace k veřejné zakázce zadané v zadávacím řízení dle zákna č. 137/2006 Sb., veřejných zakázkách, ve znění pzdějších předpisů (dále jen zákn ) Název veřejné zakázky: MMR SLUŽBY

Více

GLOBÁLNÍ ARCHITEKTURA ROB

GLOBÁLNÍ ARCHITEKTURA ROB Přílha č. 1b zadávací dkumentace GLOBÁLNÍ ARCHITEKTURA ROB verze 1.0 Obsah 1 Vymezení cílů prjektu 3 2 Prcesní architektura 4 2.1 Základní výchdiska návrhu prcesní architektury 4 2.2 Pstup tvrby a pužité

Více

Tvorba jednotného zadání závěrečné zkoušky ve školním roce 2010/2011

Tvorba jednotného zadání závěrečné zkoušky ve školním roce 2010/2011 Tvrba jedntnéh zadání závěrečné zkušky ve šklním rce 2010/2011 bry středníh vzdělání kategrie E pracvní verze 1 Obsah I. Organizace tvrby JZZZ 1. Harmngram tvrby JZZZ 4 2. Činnst autrskéh týmu 6 3. Kntakty

Více

ÚŘAD PRO OCHRANU HOSPODÁŘSKÉ SOUTĚŽE ROZHODNUTÍ

ÚŘAD PRO OCHRANU HOSPODÁŘSKÉ SOUTĚŽE ROZHODNUTÍ *UOHSX0037IM8* UOHSX0037IM8 ÚŘAD PRO OCHRANU HOSPODÁŘSKÉ SOUTĚŽE ROZHODNUTÍ Č.j.:ÚOHS-S308/2010/VZ-14964/2010/510/OK V Brně dne: 26.11.2010 Úřad pr chranu hspdářské sutěže příslušný pdle 112 zákna č. 137/2006

Více

VÝZVA. k podání nabídky na provoz Kavárny na Nákladovém nádraží Žižkov

VÝZVA. k podání nabídky na provoz Kavárny na Nákladovém nádraží Žižkov VÝZVA k pdání nabídky na prvz Kavárny na Nákladvém nádraží Žižkv Vyhlašvatel/zadavatel: Nárdní filmvý archiv, státní příspěvkvá rganizace se sídlem Malešická 12, Praha 3, 130 00, Č: 00057266 zřízená rzhdnutím

Více

uzavřená podle 1746 odst. 2 občanského zákoníku níže uvedeného dne, měsíce a roku mezi následujícími smluvními stranami

uzavřená podle 1746 odst. 2 občanského zákoníku níže uvedeného dne, měsíce a roku mezi následujícími smluvními stranami Smluva revitalizaci, svícení, bnvě, údržbě a prvzvání distribuční sustavy elektrické energie sítě veřejnéh světlení na základě metdy Energy Perfrmance and Quality Cntracting uzavřená pdle 1746 dst. 2 bčanskéh

Více

Specifikace pro SW aplikaci Start-up business.

Specifikace pro SW aplikaci Start-up business. Zakázka na vytvření výukvé aplikace Start-up businees a Interaktivní webvé rzhraní Přílha č. 2 Technická specifikace Pžadavky: Specifikace pr SW aplikaci Start-up business. Obecné pžadavky Cílem je vytvřit

Více

Veřejná zakázka SUSEN generální dodávka staveb v areálu Řež. Dodatečná informace č. 1 k zadávacím podmínkám

Veřejná zakázka SUSEN generální dodávka staveb v areálu Řež. Dodatečná informace č. 1 k zadávacím podmínkám SUSEN generální ddávka staveb v areálu Řež Ddatečná infrmace č. 1 k zadávacím pdmínkám Č.j.:SUSEN/216937/DI/001 Zadavatel bdržel dne 18. 7. 2012 následující pžadavek na ddatečné infrmace k zadávacím pdmínkám:

Více

NÁSTUPNÍ PŘÍRUČKA SPOLEČNOSTI CYRRUS, a.s. Vaše spolupráce s personálním oddělením

NÁSTUPNÍ PŘÍRUČKA SPOLEČNOSTI CYRRUS, a.s. Vaše spolupráce s personálním oddělením NÁSTUPNÍ PŘÍRUČKA SPOLEČNOSTI CYRRUS, a.s. Vaše splupráce s persnálním ddělením Naše splečnst má pr své ptřeby ale i pr ptřeby Vás, zaměstnanců zřízen persnální ddělení. Jeh pracvníci budu jedni z prvních,

Více

Informace k přijímacímu řízení na SŠ pro šk. rok 2016/2017

Informace k přijímacímu řízení na SŠ pro šk. rok 2016/2017 Infrmace k přijímacímu řízení na SŠ pr šk. rk 2016/2017 Přinášíme pdrbné infrmace k přijímacímu řízení žáků 9., 7. a 5. rčníků. Prfesní rientaci v 9. třídách zajišťuje výchvná pradkyně D. Knečná ve splupráci

Více

Řízení kvality, kontroling, rizika. Branislav Lacko Martina Polčáková. Kateřina Hrazdilová Bočková - konzultantka 6. 12. 2010

Řízení kvality, kontroling, rizika. Branislav Lacko Martina Polčáková. Kateřina Hrazdilová Bočková - konzultantka 6. 12. 2010 Sylabus mdulu G: Řízení kvality, kntrling, rizika Klíčvá aktivita 2 Kmplexní vzdělávání Branislav Lack Martina Plčákvá Kateřina Hrazdilvá Bčkvá - knzultantka 6. 12. 2010 Cílem dkumentu je seznámit účastníky

Více

Zadávací dokumentace pro zakázku na služby zadávanou v souladu s postupy pro zadávání zakázek v rámci programu JPD 3

Zadávací dokumentace pro zakázku na služby zadávanou v souladu s postupy pro zadávání zakázek v rámci programu JPD 3 Zadávací dkumentace pr zakázku na služby zadávanu v suladu s pstupy pr zadávání zakázek v rámci prgramu JPD 3 Název zakázky: Vzdělávání zaměstnanců splečnsti EMCO spl. s r.. Název zadavatele: Emc spl.

Více

NÁVODNÁ STRUKTURA MÍSTNÍHO AKČNÍHO PLÁNU VZDĚLÁVÁNÍ

NÁVODNÁ STRUKTURA MÍSTNÍHO AKČNÍHO PLÁNU VZDĚLÁVÁNÍ Místní akční plán Místní akční plán je suhrnný dkument zahrnující něklik částí. Obsahuje analyticku část (zejména metaanalýza stávajících dkumentů, analýza vyvlaná plánváním specifických témat, zjišťvání

Více

Přídavky na děti v mezinárodních případech (Evropská unie, Evropský hospodářský prostor a Švýcarsko) Použití nadstátního práva

Přídavky na děti v mezinárodních případech (Evropská unie, Evropský hospodářský prostor a Švýcarsko) Použití nadstátního práva Přídavky na děti v mezinárdních případech (Evrpská unie, Evrpský hspdářský prstr a Švýcarsk) Pužití nadstátníh práva Tent prspekt Vám má pskytnut přehled zvláštnstech v mezinárdních případech. Všebecné

Více

Projektový manuál: SME Instrument Brno

Projektový manuál: SME Instrument Brno Prjektvý manuál: SME Instrument Brn 1 Obsah 1. C je SME Instrument?... 3 1.1 Pslání prgramu... 3 1.2 Stručný ppis prgramu... 3 2. C je SME Instrument Brn?... 3 2.1 Prč vznikl SME Instrument Brn... 3 2.2

Více

METODIKA ZPŮSOBILÝCH VÝDAJŮ OPERAČNÍHO PROGRAMU LIDSKÉ ZDROJE A ZAMĚSTNANOST

METODIKA ZPŮSOBILÝCH VÝDAJŮ OPERAČNÍHO PROGRAMU LIDSKÉ ZDROJE A ZAMĚSTNANOST METODIKA ZPŮSOBILÝCH VÝDAJŮ OPERAČNÍHO PROGRAMU LIDSKÉ ZDROJE A ZAMĚSTNANOST PODPORUJEME VAŠI BUDOUCNOST www.esfcr.cz Identifikační čísl: MAD 95 Přílha OM OP LZZ: D5 Čísl revize: 11 Čísl vydání: 2.0 Stránka:

Více

INFORMACE O NOVÉ VERZI POSKI REAL

INFORMACE O NOVÉ VERZI POSKI REAL INFORMACE O NOVÉ VERZI POSKI REAL Verze 3.3, vydaná 1. 3. 2016 Vážení zástupci realitních kanceláří, Rádi bychm vám představili nvu verzi našeh blíbenéh realitníh sftwaru, která jak vždy, přináší spustu

Více

Socioekonomická studie mikroregionu Frýdlantsko. B.5. Analýza konkurenčního potenciálu skiareálu Smrk

Socioekonomická studie mikroregionu Frýdlantsko. B.5. Analýza konkurenčního potenciálu skiareálu Smrk Scieknmická studie mikrreginu Frýdlantsk B.5. Analýza knkurenčníh ptenciálu skiareálu Smrk Únr 2008 Studie vznikla v rámci prjektu Alternativy pr Frýdlantsk, který krdinuje Jizerskještědský hrský splek.

Více

ŠKOLNÍ VZDĚLÁVACÍ PROGRAM pro základní vzdělávání ŠKOLNÍ DRUŽINA

ŠKOLNÍ VZDĚLÁVACÍ PROGRAM pro základní vzdělávání ŠKOLNÍ DRUŽINA ŠKOLNÍ VZDĚLÁVACÍ PROGRAM pr základní vzdělávání ŠKOLNÍ DRUŽINA Základní škla a mateřská škla, Blížkvice, kr. Znjm příspěvkvá rganizace OBSAH 1. IDENTIFIKAČNÍ ÚDAJE.. 2 2. CHARAKTERISTIKA ŠD. 3 3. CHARAKTERISTIKA

Více

METODIKA ZPŮSOBILÝCH VÝDAJŮ OPERAČNÍHO PROGRAMU LIDSKÉ ZDROJE A ZAMĚSTNANOST

METODIKA ZPŮSOBILÝCH VÝDAJŮ OPERAČNÍHO PROGRAMU LIDSKÉ ZDROJE A ZAMĚSTNANOST METODIKA ZPŮSOBILÝCH VÝDAJŮ OPERAČNÍHO PROGRAMU LIDSKÉ ZDROJE A ZAMĚSTNANOST PODPORUJEME VAŠI BUDOUCNOST www.esfcr.cz Identifikační čísl: MAD 95 Přílha OM OP LZZ: D5 Čísl revize: 12 Čísl vydání: 2.1 Stránka:

Více

Portál veřejné správy

Portál veřejné správy Prtál veřejné správy Z Zvveeřřeejjn něěn níí vvěěssttn nííkku u S Sm maazzáán níí vvěěssttn nííkku u P Přřiid dáán níí p přřííll h h kkee zzvveeřřeejjn něěn néém mu u vvěěssttn nííkku u Vytvřen dne: 16.3.2012

Více

Návrh zákona o evidenci tržeb připomínkové řízení

Návrh zákona o evidenci tržeb připomínkové řízení Návrh zákna evidenci tržeb připmínkvé řízení Infrmace k 31.3.2015 (a k 9.4.2015) Zpracval: Bhuslav Čížek, SHP SP ČR Znění předlžené p úpravách vychází z připmínkvéh řízení a jednání s MF. Veškeré naše

Více

Studentská Agora. - Proběhne 6 krajských kol debatní soutěže pod dozorem poroty.

Studentská Agora. - Proběhne 6 krajských kol debatní soutěže pod dozorem poroty. Studentská Agra Studentská Agra je škla kultivvané diskuze pr středšklské studenty. Jeh sučástí jsu šklení debatních dvednstí a studentská debatní sutěž. Prjekt se snaží zlepšit debatní prstředí v ČR a

Více

INFORMACE SPOLEČNOSTI V SOUVISLOSTI S POSKYTOVÁNÍM INVESTIČNÍCH SLUŽEB

INFORMACE SPOLEČNOSTI V SOUVISLOSTI S POSKYTOVÁNÍM INVESTIČNÍCH SLUŽEB INFORMACE SPOLEČNOSTI V SOUVISLOSTI S POSKYTOVÁNÍM INVESTIČNÍCH SLUŽEB Generali Investments CEE, investiční splečnst, a.s. Generali Investments CEE, investiční splečnst, a.s. Obsah: 1 ÚVODNÍ USTANOVENÍ...

Více

SMART Notebook Math Tools 11

SMART Notebook Math Tools 11 SMART Ntebk Math Tls 11 Operační systémy Windws Uživatelská příručka Upzrnění chranných známkách SMART Bard, SMART Ntebk, smarttech, l SMART a všechna značení SMART jsu chranné známky neb reistrvané chranné

Více

16. výzva IROP Energetické úspory v bytových domech

16. výzva IROP Energetické úspory v bytových domech 16. výzva IROP Energetické úspry v bytvých dmech 21.1. 2016 Hradec Králvé Ing. Michaela Bržvá Centrum pr reginální rzvj České republiky Specifický cíl 2.5 Cíl: Snížit energeticku nárčnst bytvých dmů Bytvým

Více

ZADÁVACÍ DOKUMENTACE

ZADÁVACÍ DOKUMENTACE ZADÁVACÍ DOKUMENTACE dle ust. 44 zákna č. 137/2006 Sb., veřejných zakázkách, ve znění pzdějších předpisů (dále jen zákn neb ZVZ ) k tevřenému řízení na veřejnu zakázku s názvem Rzšíření Reginální kmunikační

Více

Role metodika v procesu zavádění a ověřování standardů kvality v praxi

Role metodika v procesu zavádění a ověřování standardů kvality v praxi Rle metdika v prcesu zavádění a věřvání standardů kvality v praxi Standardizace rgánu sciálně-právní chrany dětí na Městském úřadu v Třinci 20.05.2015 Standard kvality Standard nrma, kritérium, becně uznávaný

Více

DŮLEŢITÉ INFORMACE A POJMY:

DŮLEŢITÉ INFORMACE A POJMY: Výzva k účasti v elektrnickém výběrvém řízení pr kmditu Prdej vyřazených sluţebních sbních vzidel SMO (dále též jen Výzva ) 1. Datum knání: DŮLEŢITÉ INFORMACE A POJMY: Sutěţní kl: 14. 6. 2011 d 10:00 hdin.

Více

Předpis SŽDC Bp1 o bezpečnosti a ochraně zdraví při práci. Účinnost od 1. října 2013

Předpis SŽDC Bp1 o bezpečnosti a ochraně zdraví při práci. Účinnost od 1. října 2013 Předpis SŽDC Bp1 bezpečnsti a chraně zdraví při práci Účinnst d 1. října 2013 Úvd k prezentaci Tat prezentace služí především pr základní seznámení s předpisem Bp1, resp. s jeh bsahem, strukturu a nejdůležitějšími

Více

Zdravotnická záchranná služba hl. m. Prahy, Korunní 98, Praha 10, 101 00

Zdravotnická záchranná služba hl. m. Prahy, Korunní 98, Praha 10, 101 00 X. kngres Medicína katastrf Brn 5. únra 2015 MU s nebezpečnu chemicku látku - cvičení Metr Ing. Jarslav Slezák Zdravtnická záchranná služba hl. m. Prahy, Krunní 98, Praha 10, 101 00 ABSTRAKT Dne 22. 10.

Více

Úplná pravidla soutěže Windows W8.1 Zóna komfortního nákupu

Úplná pravidla soutěže Windows W8.1 Zóna komfortního nákupu Úplná pravidla sutěže Windws W8.1 Zóna kmfrtníh nákupu Účelem tht dkumentu je úplná a jasná úprava pravidel sutěže Windws W8.1 Zóna kmfrtníh nákupu (dále jen sutěž ). Tat pravidla jsu jediným dkumentem,

Více

Co JE, K ČEMU JE A JAK SE PRACUJE S GISEM

Co JE, K ČEMU JE A JAK SE PRACUJE S GISEM C je, k čemu je a jak se pracuje s GISem C JE, K ČEMU JE A JAK SE PRACUJE S GISEM Ve sdělvacích prstředcích se stále více mluví tm, že žijeme v "infrmačním věku JJ. Na infrmace se nahlíží jak na klíč k

Více

Oznámení o vyhlášení výběrového řízení na služební místo vedoucího inspektora Oblastního inspektorátu práce pro Středočeský kraj

Oznámení o vyhlášení výběrového řízení na služební místo vedoucího inspektora Oblastního inspektorátu práce pro Středočeský kraj Oznámení vyhlášení výběrvéh řízení na služební míst veducíh inspektra Oblastníh inspektrátu práce pr Středčeský kraj Praha 8. září 2015 Č. j. MV-108490-9/OSK-2015 Náměstek ministra vnitra pr státní službu

Více

Školní vzdělávací program

Školní vzdělávací program Šklní vzdělávací prgram pr šklní družinu 1. 9. 2009 Lada Keňvá ŠKOLNÍ VZDĚLÁVACÍ PROGRAM PRO ŠKOLNÍ DRUŽINU Základní škla Jívvá, kres Olmuc, příspěvkvá rganizace Ředitelka škly: Mgr. Pavla Krátká Vychvatelka:

Více

1 ÚVOD 3 2 OBECNÁ ČÁST 5 3 POJIŠTĚNCI 11

1 ÚVOD 3 2 OBECNÁ ČÁST 5 3 POJIŠTĚNCI 11 OBSAH 1 ÚVOD 3 2 OBECNÁ ČÁST 5 3 POJIŠTĚNCI 11 4 ZÁKLADNÍ FOND ZDRAVOTNÍHO POJIŠTĚNÍ 13 4.1 ZÁMĚRY VÝVOJE HOSPODAŘENÍ ZFZP 13 4.2 TVORBA, PŘÍJMY ZFZP 19 4.3 ČERPÁNÍ, VÝDAJE ZFZP 21 4.3.1 SMLUVNÍ POLITIKA

Více

Organizační pokyn Hnutí Brontosaurus č. 3.2 Program Akce příroda. Organizační pokyn Hnutí Brontosaurus č. 3.2

Organizační pokyn Hnutí Brontosaurus č. 3.2 Program Akce příroda. Organizační pokyn Hnutí Brontosaurus č. 3.2 Organizační pkyn Hnutí Brntsaurus č. 3.2 Organizační pkyn Hnutí Brntsaurus č. 3.2 1 1. Vymezení prgramu Akce přírda Organizační pkyn Hnutí Brntsaurus č. 3.2 1.1 O c prgram usiluje Hnutí Brntsaurus (dále

Více

Podněty AMSP ČR pro předsedu vlády Petra Nečase k deregulačnímu balíčku:

Podněty AMSP ČR pro předsedu vlády Petra Nečase k deregulačnímu balíčku: V Praze dne 5. dubna 2013 Č.j. GŘ/38/2013 Pdněty AMSP ČR pr předsedu vlády Petra Nečase k deregulačnímu balíčku: Zjedndušení statistickéh vykazvání Tt je palčivým prblémem pdnikání becně, duplicita vykazvání

Více

Indukční vařič IK 105.835 105.930 105.930S. Uchovejte tuto příručku na dostupném místi v blízkosti přístroje!

Indukční vařič IK 105.835 105.930 105.930S. Uchovejte tuto příručku na dostupném místi v blízkosti přístroje! Indukční vařič IK 105.835 105.930 105.930S Uchvejte tut příručku na dstupném místi v blízksti přístrje! Obsah 1. Obecné infrmace...3 1.1 Infrmace příručce...3 1.2 Klíč k symblům...3 1.3 Záruka...3 1.4

Více

Co dál po registraci Žádosti o dotaci z PRV???

Co dál po registraci Žádosti o dotaci z PRV??? C dál p registraci Žádsti dtaci z PRV??? Evrpský zemědělský fnd pr rzvj venkva: Evrpa investuje d venkvských blastí. 1. Písemné vyrzumění registraci Žádsti na RO SZIF v Brně: Pté lze: realizvat způsbilé

Více

Elektrická deska udržující teplo

Elektrická deska udržující teplo Elektrická deska udržující tepl 114.360 114.361 114.362 V1/1209 CZ 1. Obecné infrmace 134 1.1 Infrmace týkající se návdu k bsluze 134 1.2 Vysvětlivky symblů 134 1.3 Zdpvědnst výrbce a záruka 135 1.4 Ochrana

Více

Program proti šikanování

Program proti šikanování Základní škla a Mateřská škla Hrní Mštěnice, příspěvkvá rganizace, Pd Vinhrady 30, Hrní Mštěnice Prgram prti šikanvání Zpracvala Mgr. Jiřina Ostrčilvá, 14 stran Charakteristika šikanvání Šikanvání je mimřádně

Více

Úplná pravidla soutěže v rámci komunikační kampaně Ria MÁNIE

Úplná pravidla soutěže v rámci komunikační kampaně Ria MÁNIE Úplná pravidla sutěže v rámci kmunikační kampaně Ria MÁNIE Účelem tht dkumentu je úplná a jasná úprava pravidel sutěže v rámci sutěže Ria MÁNIE (dále jen "sutěž"). Tat pravidla jsu jediným dkumentem, který

Více

Střední odborná škola Josefa Sousedíka Vsetín

Střední odborná škola Josefa Sousedíka Vsetín Střední dbrná škla Jsefa Susedíka Vsetín Schpnst dpuštět neznamená přijímat neb schvalvat ubližvání. (J. Gray) Tent Krizvý prgram prti šikanvání č. 483/PR/2015 ze dne 29. srpna 2015 nabývá účinnsti d 1.

Více

PROVOZNÍ ŘÁD. Preambule. Článek 1. Článek 2

PROVOZNÍ ŘÁD. Preambule. Článek 1. Článek 2 PROVOZNÍ ŘÁD Závazný prvzní řád pr prdejní akce, jarmarky a farmářské a všebecné trhy, knané na Sfijském nám. Praha 12. Prvzvatel: Tmáš Trnka, Šlikva 549/4, Praha 6 Břevnv, IČO: 150 85 678 Preambule Upravuje

Více

Portál veřejné správy

Portál veřejné správy Prtál veřejné správy N Náávvrrh hn naa zzvveeřřeejjn něěn níí žžiivv ttn níí ssiittu uaaccee N Náávvrrh hn naa ssm maazzáán níí zzvveeřřeejjn něěn néé žžiivv ttn níí ssiittu uaaccee N Náávvrrh hn naa eed

Více

Mikrovlnná trouba 610.836

Mikrovlnná trouba 610.836 Mikrvlnná truba 610.836 CZ Uchvejte tut příručku na dstupném místě v blízksti přístrje! V1/0806 OBSAH 1. Obecné infrmace...2 2. Bezpečnst... 4 3. Ddání, balení a skladvání...5 4. Technické vlastnsti...6

Více

SEGMENT SPOTŘEBITEL. (úvěry pro FOO)

SEGMENT SPOTŘEBITEL. (úvěry pro FOO) SEGMENT SPOTŘEBITEL (úvěry pr FOO) I. Základní parametry AKCENTA sptřebitelských úvěrů (definvané záknem č. 145/2010 Sb., sptřebitelském úvěru a změně některých záknů) Výše úvěru : 300.000 Kč až 1.880.000

Více

Ministerstvo vnitra České republiky vyhlašuje Výzvu k předkládání žádostí o finanční podporu v rámci Integrovaného operačního programu

Ministerstvo vnitra České republiky vyhlašuje Výzvu k předkládání žádostí o finanční podporu v rámci Integrovaného operačního programu Ministerstv vnitra České republiky vyhlašuje Výzvu k předkládání žádstí finanční pdpru v rámci Integrvanéh peračníh prgramu 1. Identifikace výzvy Čísl kla výzvy: 03 kntinuální Celkvá částka pr tut výzvu

Více

PŘÍPRAVA, ORGANIZACE A REALIZACE PROJEKTU

PŘÍPRAVA, ORGANIZACE A REALIZACE PROJEKTU PŘÍPRAVA, ORGANIZACE A REALIZACE PROJEKTU Příprava a realizace barevných dnů je rzdělena d všech tříd v MŠ. Každá třída připravuje jeden barevný den. Děti se střídají v jedntlivých třídách a každý den

Více

poř. asi.i rol Smlouva o závazku veřejné služby a vyrovnávací platbě za jeho výkon I. Smluvní strany

poř. asi.i rol Smlouva o závazku veřejné služby a vyrovnávací platbě za jeho výkon I. Smluvní strany lllll KUMSP0eVSP8 MRAVSKSt.h r /,skv' KRAJ KRAJSKÝ 0ŘA1 _^'ÍSU.SMJ.i^UVV(iJIATKln př. asi.i rl Smluva závazku veřejné služby a vyrvnávací platbě za jeh výkn k;

Více

MISTROVSTVÍ EVROPY TEAMGYM SENIOŘI A JUNIOŘI PRAVIDLA ZÁŘÍ 2013 ČESKÝ PŘEKLAD. revize k 1.12.2015. Pravidla TeamGym září 2013 Strana 1 z 14

MISTROVSTVÍ EVROPY TEAMGYM SENIOŘI A JUNIOŘI PRAVIDLA ZÁŘÍ 2013 ČESKÝ PŘEKLAD. revize k 1.12.2015. Pravidla TeamGym září 2013 Strana 1 z 14 MISTROVSTVÍ EVROPY TEAMGYM SENIOŘI A JUNIOŘI PRAVIDLA ZÁŘÍ 2013 ČESKÝ PŘEKLAD revize k 1.12.2015 Pravidla TeamGym září 2013 Strana 1 z 14 Úvd Tat pravidla se vztahují na závdy senirů i junirů. Tat verze

Více

Příjem a hodnocení žádostí o podporu

Příjem a hodnocení žádostí o podporu Příjem a hdncení žádstí pdpru Seminář pr žadatele ve Specifickém cíli 2.5 Snížení energetické nárčnsti v sektru bydlení Průběžná výzva č. 16 Snížení energetické nárčnsti v sektru bydlení Ing. Barbra Pirtvá

Více

ÚŘAD PRO OCHRANU HOSPODÁŘSKÉ SOUTĚŽE PŘÍKAZ. Č. j.: ÚOHS-S0096/2016/VZ-06824/2016/522/PKř Brno: 22. února 2016

ÚŘAD PRO OCHRANU HOSPODÁŘSKÉ SOUTĚŽE PŘÍKAZ. Č. j.: ÚOHS-S0096/2016/VZ-06824/2016/522/PKř Brno: 22. února 2016 *UOHSX0084T2L* UOHSX0084T2L ÚŘAD PRO OCHRANU HOSPODÁŘSKÉ SOUTĚŽE PŘÍKAZ Č. j.: ÚOHS-S0096/2016/VZ-06824/2016/522/PKř Brn: 22. únra 2016 Úřad pr chranu hspdářské sutěže příslušný pdle 112 zákna č. 137/2006

Více

SOUVISLOST MEZI DEMOGRAFICKÝMI ZMĚNAMI A EKONOMICKÝM RŮSTEM

SOUVISLOST MEZI DEMOGRAFICKÝMI ZMĚNAMI A EKONOMICKÝM RŮSTEM SOUVISLOST MEZI DEMOGRAFICKÝMI ZMĚNAMI A EKONOMICKÝM RŮSTEM Abstrakt Jan Hrabák V pslední dbě neustále sklňvané stárnutí byvatelstva vyspělých zemí bude mít dle mnhých významný dpad na eknmiku jedntlivých

Více

Vedení skupiny. Autor: Zdeněk Weber

Vedení skupiny. Autor: Zdeněk Weber Vedení skupiny Autr: Zdeněk Weber 1 Obsah Obsah...1 Úvdní slv...2 1. Umění vést skupinu, leadership...3 1.1 Na c pamatvat... 3 1.2 Vedení je vždy splu-tvření/c-creatin... 4 1.3 Na c se sám sebe ptát?...

Více

PŘEDSTAVENÍ PRODUKTU AUTOPOJIŠTĚNÍ PRO SPOLEČNOST VYSOKÁ ŠKOLA BÁŇSKÁ TECHNICKÁ UNIVERZITA OSTRAVA

PŘEDSTAVENÍ PRODUKTU AUTOPOJIŠTĚNÍ PRO SPOLEČNOST VYSOKÁ ŠKOLA BÁŇSKÁ TECHNICKÁ UNIVERZITA OSTRAVA PŘEDSTAVENÍ PRODUKTU AUTOPOJIŠTĚNÍ PRO SPOLEČNOST VYSOKÁ ŠKOLA BÁŇSKÁ TECHNICKÁ UNIVERZITA OSTRAVA Autpjištění Allianz pjišťvna nabízí zaměstnancům Vyské škly báňské Technické univerzity Ostrava cenvě

Více

MAS VÝCHODNÍ SLOVÁCKO

MAS VÝCHODNÍ SLOVÁCKO MAS VÝCHODNÍ SLOVÁCKO Suchá Lz č.p.72 687 53 Suchá Lz IČO: 27015777 Zápis z jednání valné hrmady MAS Výchdní Slváck dne 15.11.2012, Strání Přítmni: Hsté: dle prezenční listiny 24 členů Ing. Pavel Rada,

Více

Irena a Petr Smékalovi. Telefonní kontakt: 604 800 698, 727 877 259 Emailová komunikace: irena@smekalovi.cz petr@smekalovi.cz

Irena a Petr Smékalovi. Telefonní kontakt: 604 800 698, 727 877 259 Emailová komunikace: irena@smekalovi.cz petr@smekalovi.cz Irena a Petr Smékalvi Telefnní kntakt: 604 800 698, 727 877 259 Emailvá kmunikace: irena@smekalvi.cz petr@smekalvi.cz Zasaď myšlenku, sklidíš čin. Zasaď čin, sklidíš návyk. Zasaď návyk, sklidíš charakter.

Více

Analýza návštěvnosti a spokojenosti turistů v Moravskoslezském kraji. Monitoring návštěvníků a turistů Moravskoslezského kraje

Analýza návštěvnosti a spokojenosti turistů v Moravskoslezském kraji. Monitoring návštěvníků a turistů Moravskoslezského kraje Analýza návštěvnsti a spkjensti turistů v Mravskslezském kraji Mnitring návštěvníků a turistů Mravskslezskéh kraje Vyhdncení za lét 2004 Obsah: 1. Metdlgie 2. Prfil návštěvníka reginu 3. Hdncení reginu

Více

ÚŘAD PRO OCHRANU HOSPODÁŘSKÉ SOUTĚŽE

ÚŘAD PRO OCHRANU HOSPODÁŘSKÉ SOUTĚŽE *UOHSX004YPRY* UOHSX004YPRY ÚŘAD PRO OCHRANU HOSPODÁŘSKÉ SOUTĚŽE ROZHODNUTÍ Č. j.: ÚOHS-S338/2012/VZ-13234/2013/512/JHl Brn 15. července 2013 Úřad pr chranu hspdářské sutěže příslušný pdle 112 dst. 1 zákna

Více

Metodická příručka Omezování tranzitní nákladní dopravy

Metodická příručka Omezování tranzitní nákladní dopravy Metdická příručka Omezvání tranzitní nákladní dpravy K právnímu stavu ke dni 1. ledna 2016 Obsah 1 Na úvd... 2 2 Základní pjmy... 3 3 Obecně k mezvání tranzitní nákladní dpravy... 4 4 Prvedení příslušnéh

Více

Erasmus + Příručka k programu. V případě rozdílného výkladu jednotlivých jazykových verzí je třeba se řídit verzí v angličtině.

Erasmus + Příručka k programu. V případě rozdílného výkladu jednotlivých jazykových verzí je třeba se řídit verzí v angličtině. Erasmus + Příručka k prgramu V případě rzdílnéh výkladu jedntlivých jazykvých verzí je třeba se řídit verzí v angličtině. Verze 1 (2015): 1/10/2014 1 2 OBSAH ÚVOD... 7 ČÁST A OBECNÉ INFORMACE O PROGRAMU

Více

5. Zobrazení stručné informace o právě běžícím programu. 6. Zobrazení podrobné informace o právě běžícím programu

5. Zobrazení stručné informace o právě běžícím programu. 6. Zobrazení podrobné informace o právě běžícím programu 1. Přepínání kanálů Psun na susední kanál Přímá vlba pmcí čísla kanálu Vlba výběrem z přehledu všech kanálu Kanál chráněný rdičvským zámkem 2. Vypnutí a zapnutí STB 3. NULTÝ kanál 4. Dialg "nejste právněn"

Více

AKS. Asociace komunitních služeb sekce bydlení Setkání v Praze v Eset Helpu v kavárně Dendrit dne 5.3.2015

AKS. Asociace komunitních služeb sekce bydlení Setkání v Praze v Eset Helpu v kavárně Dendrit dne 5.3.2015 AKS Asciace kmunitních služeb sekce bydlení Setkání v Praze v Eset Helpu v kavárně Dendrit dne 5.3.2015 Účastníci setkání: Bna - Jiřka Chalupská Fkus Vysčina Pelhřimv Jana Baginvá Fkus Vysčina Havl. Brd

Více