Všeobecné provozní podmínky

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Všeobecné provozní podmínky"

Transkript

1 Všeobecné provozní podmínky Obsah 1 Základní principy fungování Kapacita Odpovědnost rodičů Služby Otevírací doba Personální a organizační zabezpečení provozu Koordinátor Úkoly koordinátora Vymezení činností a zodpovědnosti pečovatelky Úkoly pečovatelky Etický kodex pečovatelky Pravidla pro využívání..6 1 Základní principy fungování Narozeninové centrum nabízí svým klientům prostory k oslavě narozenin nebo jiných významných dnů dítěte se všemi službami s tím spojenými či objednanými. Slouží pouze k oslavě a nenahrazuje dětský koutek nebo mateřskou školku, ani jiné zdravotní či vzdělávací resp. institucionální výchovné zařízení. 1.1 Kapacita Narozeninové centrum je kapacitně určeno pro max. 16 dětí, jejich rodiče a doprovod. Do Narozeninového centra mají přístup děti ve věku od ukončeného třetího roku do 11 let věku (oslava min. 4. narozenin a max. 10. narozenin). Dítě navštěvuje Narozeninové centrum v doprovodu dospělé osoby v příbuzenském vztahu. Je možné, že péče o dítě bude svěřena jiné dospělé osobě, kterou rodič zná a důvěřuje ji, ale je to na uvážení rodiče. V případě dětí mladších šesti let nesmí rodič po dobu umístění dítěte do

2 Narozeninového centra opouštět areál. Je podmínkou, aby alespoň na dvě přítomné děti byla přítomna jedna dospělá osoba. Oslavu narozenin nebo jiných životních událostí dítěte v Narozeninovém centru je třeba rezervovat na u Narozeninového centra nebo telefonicky. Rezervace musí být vždy ze strany Narozeninového centra potvrzena. Klient obdrží nebo SMS s potvrzením, že je jeho rezervace přijata, nebo že je v důsledku naplněné kapacity zamítnuta. V případě zamítnutí je klientovi nabídnut jiný termín. V případě, že se kapacita v požadovaném čase uvolní, klient obdrží nebo SMS s nabídkou uvolněného místa. Má-li klient i nadále zájem o pobyt dítěte v Narozeninovém centru v čase rezervace, je povinen toto potvrdit nejpozději do dvou hodin od obdržení u nebo SMS. 1.2 Odpovědnost klienta Hlídání dětí je v kompetenci klienta. Animátor je přítomen pouze k vedení dětského programu. Vzhledem k podstatě zařízení nesou zodpovědnost za děti jejich rodiče, zákonní zástupci či jimi pověřené osoby. Animátor je povinnen dodržovat Etický kodex animátora. Klient je povinen dodržovat Pravidla pro využívání Narozeninového centra (dále jen Pravidla ). Svůj souhlas s Pravidly stvrzuje klient podpisem. Klient seznámí s Pravidly i ostatní dospělé účastníky akce. Klient nemůže své dítě umístit do Narozeninového centra, aniž by se s Pravidly seznámil a souhlas s nimi podepsal. Délka jedné akce v Narozeninovém centru je 3 hodiny. Stravování je zabezpečováno klientem nebo je možné si objednat variantu se stravováním. Je dovoleno přinášet jakékoliv nápoje a potraviny běžné spotřeby. Alkohol a návykové látky není povoleno do prostor a areálu Narozeninového centra přinášet. V Narozeninovém centru platí zákaz kouření. Narozeninové centrum neručí za cennosti, peníze, mobilní telefony, apod., které jsou dítětem, rodičem nebo ostatními účastníky akce vneseny do areálu Narozeninového centra.

3 1.3 Služby Služba animátora dětí v Narozeninovém centru nenahrazuje program jeslí nebo mateřských školek. Úkolem animátora je děti zabavit dle potřeb dětí a jejich věku. Vzhledem k předpokládané věkové různorodosti se nejedná o institucionální výchovné zařízení. Narozeninové centrum je vybaveno jako víceúčelová herna, rozdělená na jídelní zónu a hrací zónu. Rodičům a dětem je k dispozici lednička a kávovar. Veškeré příbory, nádobí, hrnečky a prostírání jsou jednorázové buď z papíru, nebo plastu. Pokud dítě potřebuje speciální péči (např. podat léky apod.), musí ji obstarat přímo rodič dítěte. Klient zabezpečuje stravu dítěte, pokud nemá objednanou službu se stravováním. Své dítě může rodič nakrmit přímo v Narozeninovém centru v místě k tomu určeném. Potraviny může uchovávat v lednici. O úklid prostor se stará Narozeninové centrum. Pitný režim zajišťuje Narozeninové centrum. K dispozici jsou slazené limonády, perlivá a neperlivá voda, džusy a káva z kapslí. WC je k dispozici. Služba animátora v Narozeninovém centru není zpoplatněna, cena za animátora je již zahrnuta v ceně služby. Narozeninové centrum je vybaveno pro pořádání dětských oslav, jsou k dispozici např. papírové girlandy, konfety, vystřelovací konfety, masky, prostírání, jídelní servis. 1.4 Otevírací doba Provozní doba narozeninového centra je každý víkend od 15:00 do 18:00 hodin.

4 2 Personální a organizační zabezpečení provozu 2.1 Koordinátor Ze strany Narozeninového centra bude provoz zajišťovat koordinátor:, telefon: Úkoly koordinátora Komplexně zaštiťovat provoz Narozeninového centra. Podporovat animátory, zejména co se týče koordinace a přístupu. Administrovat rezervační systém. Na základě podnětů rozhodnout o případném zamezení ve využívání Narozeninového centra, ať už na základě vnějších okolností, vyšší moci nebo na základě porušení pravidel klientem. Komunikovat s klienty a řešit případné problémy. 2.2 Vymezení činností a zodpovědnosti animátorky Úkoly animátora Vytvořit animační program pro celé 3 hodiny. Vytvářet podnětné, zábavné a tvůrčí prostředí pro děti. Koordinovat vytíženost Narozeninového centra. Komunikovat s rodiči dětí a klientem. Spolupracovat s koordinátorem Narozeninového centra. Udržovat dohled nad základní čistotou v Narozeninovém centru Etický kodex animátorky Animátor v Narozeninovém centru je zodpovědná osoba disponující vhodným vzděláním anebo zkušenostmi. Animátor v Narozeninovém centru absolvoval kurz první pomoci příp. jiné speciální zdravotní proškolení. Animátor věnuje dětem aktivní pozornost, dbá především na jejich bezpečnost a dobrou pohodu.

5 Chová se k dětem vlídně, ale pokud je třeba (např. když dítě ohrožuje zdraví své či ostatních), musí zasáhnout vhodným způsobem důrazně. Vhodným výběrem činností přispívá k podpoře fyzického a duševního rozvoje dětí (vymýšlí pro děti pohybové aktivity, hry, kreslí s nimi apod.). Respektuje individualitu a zvyky každého dítěte. Navrhuje činnosti, hry a hračky, snaží se zaujmout, ale nechá každému dítěti možnost volby, zda se do hry aktivně zapojí. Respektuje požadavky rodičů dítěte, nedělá s ním nic, co si rodiče výslovně nepřejí (či by si pravděpodobně nepřáli). Je diskrétní. Informace sdělené dítětem nebo i rodičem považuje za důvěrné. Dbá na to, aby byl v Narozeninovém centru i v přilehlých prostorech udržován pořádek. V případě problémů (např. neutišitelný pláč, zranění dítěte) okamžitě kontaktuje rodiče. Dbá na dodržování pravidel při využívání Narozeninového centra.

6 3 Pravidla pro využívání Narozeninové centrum je zpoplatněná služba poskytující oslavu narozenin nebo jiného významného dne dítěte. Narozeninové centrum dodává vyškolené animátory, zabezpečuje prostor, obstarává pitný režim a papírový servis. Na základě objednaných služeb zajišťuje veškeré aktivity. Narozeninové centrum zajišťuje úklid prostor po akci. Slouží klientům a jejich hostům při respektování zejména následujících základních pravidel pro jeho využívání: 1. Povinností klienta objednávajícího službu Narozeninového centra je podepsat souhlas s pravidly pro využívání Narozeninového centra. Povinností klienta je seznámit další dospělé účastníky akce s těmito pravidly. 2. Podepsaný souhlas s pravidly klient odevzdá koordinátorovi nebo animátorovi Narozeninového centra před vpuštěním do prostor Narozeninového centra. 3. Věk dětí v Narozeninovém centru je omezen od ukončeného druhého roku do 11 let. V případě, že se dítě v Narozeninovém centru projeví jako nezvladatelné a animátor musí rodiče opakovaně upozorňovat, aby dítě zklidnili, je jeho povinností informovat koordinátora Narozeninového centra. Koordinátor může v tomto případě požádat rodiče s dítětem, aby opustili Narozeninové centrum, nebo může předčasně celou akci ukončit. 4. Klient musí být přítomen po celou dobu konání akce. Pokud není rodič host přítomen, pak je povinen být po dobu umístění dítěte v Narozeninovém centru neustále dostupný na mobilním telefonu. 5. Klient a hosté jsou povinni respektovat otevírací dobu Narozeninového centra. Prodloužení otevírací doby není možné. 6. Povinností klienta je rovněž z důvodu náhlého onemocnění nebo zranění dítěte zrušit rezervaci co nejdříve, a to bezodkladným informováním koordinátora Narozeninového centra. V případě, že tak neučiní, nevzniká nárok na vrácení peněz. 7. Klient bere na vědomí, že zrušení rezervace je zatíženo storno poplatkem, jehož výše je 80% pro zrušení rezervace týden před plánovaným datem a 50% při zrušení rezervace dva a více týdnů před plánovaným datem. 8. Povinností klienta je rovněž vyhodnotit zdravotní stav vlastního a pozvaných dětí. V žádném případě nesmí přivést do Narozeninového centra nemocné dítě! Animátorka při příchodu rodičů s dětmi má právo informovat se na zdravotní stav dětí. Animátorka má právo dítě, o jehož bezvadném zdravotním stavu není přesvědčená, do Narozeninového centra nepřijmout. Povinností rodiče je rozhodnutí animátorky respektovat.

7 9. Na zvážení klienta a hostů je výběr příslušného oblečení, či převlečení do Narozeninového centra a počítat s možným zašpiněním. Děti budou dle svého věku vykonávat výtvarné a pohybové aktivity, proto by se měly cítit pohodlně. Nutností jsou rovněž přezůvky, a to v prostorách Narozeninového centra jak pro děti, tak pro rodiče. 10. Rodič je rovněž povinen zajistit pro své dítě po dobu pobytu v Narozeninovém centru jídlo, pokud to není objednáno (Rozšířený balíček). 11. Povinností rodiče je dohlédnout na to, aby po jeho dítěti zůstal v Narozeninovém centru pořádek. 12. Klient zodpovídá za všechny škody, které v Narozeninovém centru způsobí, můžete být tudíž požádáni o uhrazení nákladů souvisejících s odstraněním těchto škod. 13. Klientovi je umožněna reprodukce hudby, za reprodukci nese zodpovědnost Klient. 14. Po dobu pobytu dítěte v Narozeninovém centru za něj nese plnou zodpovědnost rodič, a to i v případě, že dojde ke zranění dítěte. V případě zranění dítěte je povinností animátora zajistit bezpečnost ostatních dětí. Pokud dojde ke zranění dítěte i přes všechna bezpečností opatření, je povinností animátora poskytnout dítěti okamžitou první pomoc, zavolat lékařskou pomoc a neprodleně informovat koordinátora. 15. V případě porušování některé z výše uvedených zásad můžete být vykázáni z Narozeninového centra bez náhrady. 16. V případě nedodržování těchto zásad účastníky akce je za ně odpovědný Klient. Tato pravidla pro využívání Narozeninového centra jsou určena klientovi a rodičům pozvaných dětí. Na důkaz seznámení se s těmito pravidly a přijetí závazku se jimi řídit potvrdí klient tuto skutečnost podpisem na příslušném dokumentu, a to před vstupem do Narozeninového centra. Povinností klienta je dohlédnout na dodržování těchto Všeobecných podmínek provozu Narozeninového centra.

Vnitřní řád lůžkového zdravotnického zařízení pro pacienty

Vnitřní řád lůžkového zdravotnického zařízení pro pacienty První poklad je zdraví R. W. Emerson Vnitřní řád lůžkového zdravotnického zařízení pro pacienty www.nemtru.cz Vážení pacienti, Oblastní nemocnice Trutnov a.s. úkolem pracovníků naší nemocnice je svědomitě

Více

ŠKOLNÍ ŘÁD MATEŘSKÉ ŠKOLY SENOMATY

ŠKOLNÍ ŘÁD MATEŘSKÉ ŠKOLY SENOMATY ŠKOLNÍ ŘÁD MATEŘSKÉ ŠKOLY SENOMATY Nádražní ul. 242, 270 31 Senomaty, tel: 734573568 1. Úvodní ustanovení Školní řád upravuje podrobnosti výkonu práv a povinností zákonných zástupců dětí v Mateřské škole

Více

PRAVIDLA PRO POSKYTOVÁNÍ SLUŽBY PÉČE O DĚTI v zařízení péče o děti ŠKOLKA PARNÍČEK (PROVOZNÍ ŘÁD) platný od 9.5.2016

PRAVIDLA PRO POSKYTOVÁNÍ SLUŽBY PÉČE O DĚTI v zařízení péče o děti ŠKOLKA PARNÍČEK (PROVOZNÍ ŘÁD) platný od 9.5.2016 PRAVIDLA PRO POSKYTOVÁNÍ SLUŽBY PÉČE O DĚTI v zařízení péče o děti ŠKOLKA PARNÍČEK (PROVOZNÍ ŘÁD) platný od 9.5.2016 Provozovatel zařízení péče o děti Školka Parníček v souladu s ustanovením 10 odst. (1)

Více

ŠKOLNÍ ŘÁD. - vypracován pro předškolní zařízení s názvem: Mateřská škola Březina Březina 94 294 11 Loukov IČO 71221247 Tel.

ŠKOLNÍ ŘÁD. - vypracován pro předškolní zařízení s názvem: Mateřská škola Březina Březina 94 294 11 Loukov IČO 71221247 Tel. ŠKOLNÍ ŘÁD - vypracován pro předškolní zařízení s názvem: Mateřská škola Březina Březina 94 294 11 Loukov IČO 71221247 Tel. 773 689 102 Školní řád je vypracován v souladu se zákonem č. 561/2004 Sb., školský

Více

Mateřská škola a Školní jídelna Kralice na Hané, příspěvková organizace

Mateřská škola a Školní jídelna Kralice na Hané, příspěvková organizace ŠKOLNÍ ŘÁD Školní řád upravuje vzájemné vztahy mezi dětmi, jejich zákonnými zástupci a zaměstnanci školy (dle 30 školského zákona) v podmínkách mateřské školy. Obsah: 1. Podrobnosti k výkonu práv a povinností

Více

Základní škola a mateřská škola Stod, příspěvková organizace Komenského nám. 10, 33301 Stod Š K O L N Í Ř Á D

Základní škola a mateřská škola Stod, příspěvková organizace Komenského nám. 10, 33301 Stod Š K O L N Í Ř Á D Základní škola a mateřská škola Stod, příspěvková organizace Komenského nám. 10, 33301 Stod Š K O L N Í M A T E Ř S K É Ř Á D Š K O L Y Obsah: I. Práva a povinnosti dětí...3 II. Práva a povinnosti zákonných

Více

Směrnice č. 7 Vnitřní řád školní družiny účinnost Od 1.9. 2015

Směrnice č. 7 Vnitřní řád školní družiny účinnost Od 1.9. 2015 Směrnice č. 7 Vnitřní řád školní družiny účinnost Od 1.9. 2015 zpracoval Karolína Ranglová schválil Patrick Schnelly 1 Svobodná základní škola, o.p.s. Sídlo společnosti: Řetouň13, 400 02 Malečov Provozovna

Více

Při přijetí dítěte evidujeme potřebné údaje v Přihlášce a Evidenčním listě. Při opakované návštěvě se tyto údaje již nezapisují, ale se ověřují.

Při přijetí dítěte evidujeme potřebné údaje v Přihlášce a Evidenčním listě. Při opakované návštěvě se tyto údaje již nezapisují, ale se ověřují. Provozní řád 1. Hlídání dětí školička Skřítci na Štědříku Je zařízení určeno pro děti ve věku od 2 do 6 let bez doprovodu rodičů. Děti v průběhu pobytu mohou užívat veškeré vybavení našeho zařízení. Provozní

Více

Domácí řád. Domova pro seniory Písečná. Motto Domov je místem, kde mi rozumějí a pomáhají.

Domácí řád. Domova pro seniory Písečná. Motto Domov je místem, kde mi rozumějí a pomáhají. Domácí řád Domova pro seniory Písečná Motto Domov je místem, kde mi rozumějí a pomáhají. Obsah Účel domácího řádu 3 Poslání a cíle služby 3 Práva klientů 4 Stížnosti. 4 Povinnosti klientů 5 Odpovědnost

Více

Domov se zvláštním režimem

Domov se zvláštním režimem Domov se zvláštním režimem Poslání: Posláním Domova se zvláštním režimem v Dolní Moravici, Diakonie ČCE - střediska v Rýmařově je poskytnout zázemí a celoroční pobyt, péči a podporu v každodenních činnostech,

Více

VNITŘNÍ ŘÁD ŠKOLNÍ JÍDELNY

VNITŘNÍ ŘÁD ŠKOLNÍ JÍDELNY Č.j.: ZŠMŠ-TR/258/2015 Základní škola a Mateřská škola Troubky VNITŘNÍ ŘÁD ŠKOLNÍ JÍDELNY Vnitřní řád školní jídelny obsahuje: 1) Obecná ustanovení 2) Podrobnosti k výkonu práv a povinností žáků 3) Podrobnosti

Více

W LESE Smlouva o péči o dítě v lesním klubu W lese

W LESE Smlouva o péči o dítě v lesním klubu W lese Smlouva o péči o dítě v lesním klubu W lese Poskytovatel: Společnost Waldorfské školy Příbram Hornická 327, 261 01 Příbram II IČ: 61099309 (dále jen poskytovatel ) Rodič/zákonný zástupce Matka Bydliště

Více

DOMÁCÍ ŘÁD pravidla společného soužití

DOMÁCÍ ŘÁD pravidla společného soužití DOMÁCÍ ŘÁD pravidla společného soužití DOMOV SE ZVLÁŠTNÍM REŽIMEM NADĚJE, POBOČKA NEDAŠOV ZJEDNODUŠENÁ OBRÁZKOVÁ VERZE 1 ÚVOD Domácí řád upravuje podmínky soužití klientů v domově, jejich práva a povinnosti,

Více

Školní řád Mateřské školy Strunkovice nad Blanicí

Školní řád Mateřské školy Strunkovice nad Blanicí Školní řád Mateřské školy Strunkovice nad Blanicí Zpracovala: Mgr. Hana Pártlová, ředitelka ZŠ a MŠ Strunkovice nad Blanicí Obsah: 1. Úvodní ustanovení 2. Přijímání dětí do mateřské školy 3. Evidence dětí

Více

Školní řád. Základní škola a mateřská škola Skalsko, okres Mladá Boleslav, Skalsko 23, 294 26 Skalsko ŠKOLNÍ ŘÁD MATEŘSKÉ ŠKOLY

Školní řád. Základní škola a mateřská škola Skalsko, okres Mladá Boleslav, Skalsko 23, 294 26 Skalsko ŠKOLNÍ ŘÁD MATEŘSKÉ ŠKOLY Školní řád Základní škola a mateřská škola Skalsko, okres Mladá Boleslav, Skalsko 23, 294 26 Skalsko ŠKOLNÍ ŘÁD MATEŘSKÉ ŠKOLY Č.j.: 66/2015 Vypracovala: Zachrdlová Hana Dis. Schválila: Mgr. Šárka Kamenská

Více

NOVÝ DOMOV OTROKOVICE DOMOVNÍ ŘÁD

NOVÝ DOMOV OTROKOVICE DOMOVNÍ ŘÁD NOVÝ DOMOV OTROKOVICE DOMOVNÍ ŘÁD Azylový dům pro rodiče s dětmi a ženy v tísni --------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Více

Školní řád mateřské školy Spisový znak: Účinnost od: 1. 9. 2015 Skartační znak: V 5

Školní řád mateřské školy Spisový znak: Účinnost od: 1. 9. 2015 Skartační znak: V 5 Škola: Mateřská škola, Rohoznice 145 Školní řád mateřské školy Spisový znak: Účinnost od: 1. 9. 2015 Vypracovala: Skartační znak: V 5 Alena Poláčková Na základě ustanovení 30 zákona č. 561/2004Sb., o předškolním,

Více

Školní řád. Mateřská škola Přerov, Kouřílkova Kouřílkova 2, Přerov I Město 750 02 tel : 581 202 285, email: mskolaeko@seznam.cz

Školní řád. Mateřská škola Přerov, Kouřílkova Kouřílkova 2, Přerov I Město 750 02 tel : 581 202 285, email: mskolaeko@seznam.cz Mateřská škola Přerov, Kouřílkova Kouřílkova 2, Přerov I Město 750 02 tel : 581 202 285, email: mskolaeko@seznam.cz Školní řád č.j. 197/2015 Školní řád je vydán v souladu s 30, odst. 1 a 3 zákona č. 561/2004Sb.

Více

ŘÁD ŠKOLNÍ DRUŽINY. Mgr. Irena Polášková, ředitelka školy Č. j.: 220/2015 Účinnost ode dne: 1. 9. 2015

ŘÁD ŠKOLNÍ DRUŽINY. Mgr. Irena Polášková, ředitelka školy Č. j.: 220/2015 Účinnost ode dne: 1. 9. 2015 ZÁKLADNÍ ŠKOLA ČESKÝ KRUMLOV, LINECKÁ 43 Linecká 43, 381 01 Český Krumlov, tel.: 380 309 311, mobil 737 034 280 e-mail: skola@zslinecka.cz, web www.zslinecka.cz ŘÁD ŠKOLNÍ DRUŽINY Vypracovala a schválila

Více

Mateřská škola Nové Lublice, příspěvková organizace ŠKOLNÍ ŘÁD. Závaznost: Školní řád je závazný pro všechny zaměstnance MŠ a rodiče

Mateřská škola Nové Lublice, příspěvková organizace ŠKOLNÍ ŘÁD. Závaznost: Školní řád je závazný pro všechny zaměstnance MŠ a rodiče Mateřská škola Nové Lublice, příspěvková organizace ŠKOLNÍ ŘÁD Závaznost: Školní řád je závazný pro všechny zaměstnance MŠ a rodiče Vydal: Bc. Kamila Ščigelová Účinnost: 01. 09. 2013 A, Školní řád Mateřská

Více

Vnitřní řád domova mládeže Střední školy, Horažďovice, Blatenská 313

Vnitřní řád domova mládeže Střední školy, Horažďovice, Blatenská 313 Vnitřní řád domova mládeže Střední školy, Horažďovice, Blatenská 313 1 Všeobecná ustanovení Domov mládeže (dále jen DM) poskytuje žákům středních škol ubytování, výchovně vzdělávací činnost, navazující

Více

. do školy mají zákaz vstupu osoby pod vlivem alkoholu, omamných látek a drog, pokud ohrožují provoz školy

. do školy mají zákaz vstupu osoby pod vlivem alkoholu, omamných látek a drog, pokud ohrožují provoz školy ŠKOLNÍ ŘÁD Školní řád ZŠ a MŠ Dolní Bukovsko byl zpracován v souladu s 30 odst.3 Zákona 561/2004 Sb., o předškolním, základním, středním, vyšším odborném a jiném vzdělávání ( Školský zákon), ve kterém

Více

Vnitřní řád školní družiny

Vnitřní řád školní družiny 1. kladenská soukromá střední škola a základní škola (1.KŠPA), s. r. o. Holandská 2531, 272 01 Kladno Vnitřní řád školní družiny čl. 1 Obecná ustanovení školní družiny 1. Školní družina je školské zařízení

Více

ŠKOLNÍ ŘÁD MATEŘSKÉ ŠKOLY JAMOLICE

ŠKOLNÍ ŘÁD MATEŘSKÉ ŠKOLY JAMOLICE ŠKOLNÍ ŘÁD MATEŘSKÉ ŠKOLY JAMOLICE Školní řád upravuje podrobnosti k výkonu práv a povinností zákonných zástupců dětí v mateřské škole a podrobnosti o pravidlech vzájemných vztahů s pedagogickými pracovníky.

Více

VNITŘNÍ ŘÁD ŠKOLNÍ DRUŽINY

VNITŘNÍ ŘÁD ŠKOLNÍ DRUŽINY Základní škola a mateřská škola Plzeň-Božkov, Vřesinská 17, příspěvková organizace Dokument Směrnice č. 21 Počet listů 7 Čj.: Platnost od: 1.9.2012 Platnost ukončena dne: VNITŘNÍ ŘÁD ŠKOLNÍ DRUŽINY Část

Více

ŠKOLNÍ ŘÁD MATEŘSKÉ ŠKOLY. Část I. Všeobecná ustanovení. Část II. Přijímání do mateřské školy. Část II. Provozní podmínky. Článek 1.

ŠKOLNÍ ŘÁD MATEŘSKÉ ŠKOLY. Část I. Všeobecná ustanovení. Část II. Přijímání do mateřské školy. Část II. Provozní podmínky. Článek 1. ŠKOLNÍ ŘÁD MATEŘSKÉ ŠKOLY Směrnice číslo: Číslo jednací: 186/2006 Datum vyhotovení: 10.2.2006 Účinnost od: 10.2.2006 Ukončení platnosti Část I. Všeobecná ustanovení Vnitřní řád mateřské školy, která je

Více

a/ Cenou zájezdu se rozumí cena, kterou CK Hello Tour potvrdí na Smlouvě o zájezdu.

a/ Cenou zájezdu se rozumí cena, kterou CK Hello Tour potvrdí na Smlouvě o zájezdu. VŠEOBECNÉ SMLUVNÍ PODMÍNKY ÚČASTI NA ZÁJEZDECH 1. VZNIK SMLUVNÍHO VZTAHU a/ Smluvní vztah mezi cestovní kanceláří Hello Tour, provozovatel FliCom Travel s.r.o., Praha 4 - Nusle, Křesomyslova 364/19, 114

Více

Školní řád MŠ. Vydala: Mgr. Pavlína Komeštíková, ředitelka školy. Projednáno na pedagogické radě: 21.4.2015

Školní řád MŠ. Vydala: Mgr. Pavlína Komeštíková, ředitelka školy. Projednáno na pedagogické radě: 21.4.2015 Školní řád MŠ Základní škola a Mateřská škola Kojetice Moravcova 26, 250 72 Kojetice Telefon: 315 684 078 Web: www.skolakojetice.cz E-mail: ms@skolakojetice.cz IČO: 750 31 655 Banka: KB Neratovice, č.

Více

VNITŘNÍ ŘÁD Zpracoval: Mgr. Roman Pejša

VNITŘNÍ ŘÁD Zpracoval: Mgr. Roman Pejša VNITŘNÍ ŘÁD Zpracoval: Mgr. Roman Pejša ředitel DD, ZŠ a MŠ Ledce, příspěvková organizace Č.j.: 538/2016/DDLKL Platný od: 3.6.2016 OBSAH 1 CHARAKTERISTIKA A STRUKTURA ZAŘÍZENÍ... 4 a) Název zařízení, adresa,

Více

Školní řád Universitní mateřské školy Lvíčata

Školní řád Universitní mateřské školy Lvíčata Universitní mateřské školy Lvíčata je zpracován v souladu se zákonem č. 561/2004 Sb., školský zákon (dále jen školský zákon ), v souladu s vyhláškou MŠMT ČR č. 14/2005 Sb., (dále jen vyhláška ), o předškolním

Více

Domov seniorů Břeclav příspěvková organizace Na Pěšině 2842/13, 690 03 Břeclav ZÁKLADNÍ INFORMACE. k pobytové sociální službě

Domov seniorů Břeclav příspěvková organizace Na Pěšině 2842/13, 690 03 Břeclav ZÁKLADNÍ INFORMACE. k pobytové sociální službě Domov seniorů Břeclav příspěvková organizace Na Pěšině 2842/13, 690 03 Břeclav ZÁKLADNÍ INFORMACE k pobytové sociální službě Domov se zvláštním režimem 1 Poslání domova se zvláštním režimem poskytování

Více

Vnitřní řád PNEUMOLOGIE

Vnitřní řád PNEUMOLOGIE Vnitřní řád PNEUMOLOGIE OBSAH: I. Obecné ustanovení... 1 II. Proces hospitalizace... 2 1. PŘÍJEM... 2 2. ŠATY... 2 3. CENNOSTI A JINÉ OSOBNÍ VĚCI... 2 4. LÉKY... 3 5. KOUŘENÍ... 3 6. ČASOVÝ ROZVRH REŽIMU

Více

Domov pro seniory Domov pokojného stáří Domov sv. Vavřince Školní 124, 463 31 Chrastava Tel: 485 143 354, e-mail: domovvavrinec@volny.

Domov pro seniory Domov pokojného stáří Domov sv. Vavřince Školní 124, 463 31 Chrastava Tel: 485 143 354, e-mail: domovvavrinec@volny. Domov pro seniory Domov pokojného stáří Domov sv. Vavřince Školní 124, 463 31 Chrastava Tel: 485 143 354, e-mail: domovvavrinec@volny.cz zřizovatel: Oblastní charita Liberec Uhlířská 424/7, 46001 Liberec

Více

ŠKOLNÍ ŘÁD MATEŘSKÉ ŠKOLY v souladu s 30 odst. 1 školského zákona Spisový / skartační znak

ŠKOLNÍ ŘÁD MATEŘSKÉ ŠKOLY v souladu s 30 odst. 1 školského zákona Spisový / skartační znak Základní škola a Mateřská škola Želešice, příspěvková organizace Č. j.: R04/2014 Vypracoval: Schválil: Rozsah platnosti: se sídlem 24. dubna 270, 664 43 Želešice IČO 49459767 ŠKOLNÍ ŘÁD v souladu s 30

Více

VNITŘNÍ ŘÁD ŠKOLNÍ DRUŽINY

VNITŘNÍ ŘÁD ŠKOLNÍ DRUŽINY Základní škola a mateřská škola Plzeň-Božkov, Vřesinská 17, příspěvková organizace Dokument Směrnice č. 21 Počet listů 7 Čj.: Platnost od: 1.12.2014 Platnost ukončena dne: VNITŘNÍ ŘÁD ŠKOLNÍ DRUŽINY Část

Více

Mateřská škola Raková u Konice, příspěvková organizace Raková u Konice 85 798 57 Laškov

Mateřská škola Raková u Konice, příspěvková organizace Raková u Konice 85 798 57 Laškov ŠKOLNÍ ŘÁD Mateřská škola Raková u Konice, příspěvková organizace Raková u Konice 85 798 57 Laškov Č. j.: 10/2012 Platnost od: 1. 9. 2012 Účinnost od:20. 9. 2012 Aktualizace od: 1. 9. 2015 Obsah: I. Základní

Více

Pravidla poskytování pečovatelské služby

Pravidla poskytování pečovatelské služby Pravidla poskytování pečovatelské služby Tato Pravidla poskytování pečovatelské služby (dále jen Pravidla ) upravují blíže poskytování sociální služby pečovatelská služba a doplňují pravidla uvedená ve

Více

Popis realizace sociální služby Pečovatelská služba S účinností od: prosinec 2014

Popis realizace sociální služby Pečovatelská služba S účinností od: prosinec 2014 1. Poslání organizace Pečovatelská služba, příspěvková organizace Nad Výtopnou 1010, Horní Slavkov telefon: 352 698 316, 602 297 606 Popis realizace sociální služby Pečovatelská služba S účinností od:

Více

Školní řád. Základní škola Horní Moštěnice okres Přerov příspěvková organizace

Školní řád. Základní škola Horní Moštěnice okres Přerov příspěvková organizace Školní řád Základní škola Horní Moštěnice okres Přerov příspěvková organizace O b s a h Článek Obsah článku Strana I. Preambule 2 II. Práva a povinnosti žáka základní školy. 3 III. Práva a povinnosti zákonných

Více

Pečovatelská služba, příspěvková organizace Nad Výtopnou 1010, Horní Slavkov

Pečovatelská služba, příspěvková organizace Nad Výtopnou 1010, Horní Slavkov Pečovatelská služba, příspěvková organizace Nad Výtopnou 1010, Horní Slavkov Vnitřní pravidla pro poskytování pečovatelské služby na území města Horního Slavkova a Krásna Pečovatelská služba se poskytuje

Více

DOMOV SV. KARLA BOROMEJSKÉHO Poskytovatel sociálních služeb - odlehčovací pobytové služby K Šancím 50/6, 163 00 Praha 17 Řepy VNITŘNÍ ŘÁD DOMOVA

DOMOV SV. KARLA BOROMEJSKÉHO Poskytovatel sociálních služeb - odlehčovací pobytové služby K Šancím 50/6, 163 00 Praha 17 Řepy VNITŘNÍ ŘÁD DOMOVA DOMOV SV. KARLA BOROMEJSKÉHO Poskytovatel sociálních služeb - odlehčovací pobytové služby K Šancím 50/6, 163 00 Praha 17 Řepy VNITŘNÍ ŘÁD DOMOVA Vážená paní, vážený pane, vítáme Vás v našem Domově a přejeme

Více

Školní řád Letecké školky Delfínek

Školní řád Letecké školky Delfínek Originál: Evč.: LV/HRS/S/1.1 Verze: 2 Počet stran: 22 Strana: 1 ZÁMĚRNĚ NEPOUŽITO Evč.: LV/HRS/S/1.1 Verze: 2 Počet stran: 22 Strana: 2 SCHVALOVACÍ LIST Verze: 1 Účinnost od: 2.3.2015 Závaznost: Tato organizační

Více

UNIVERZITA PALACKÉHO V OLOMOUCI PŘÍRODOVĚDECKÁ FAKULTA ŠKOLÍCÍ STŘEDISKO KARLOV POD PRADĚDEM

UNIVERZITA PALACKÉHO V OLOMOUCI PŘÍRODOVĚDECKÁ FAKULTA ŠKOLÍCÍ STŘEDISKO KARLOV POD PRADĚDEM UNIVERZITA PALACKÉHO V OLOMOUCI PŘÍRODOVĚDECKÁ FAKULTA ŠKOLÍCÍ STŘEDISKO KARLOV POD PRADĚDEM UBYTOVACÍ ŘÁD 1) Školící středisko PřF UP Karlov slouží k ubytování zaměstnanců PřF a jejich rodinných příslušníků,

Více

Domov pod hradem Žampach, IČ: 00854271. Pravidla služby stanoví práva a povinnosti během užívání sociální služby.

Domov pod hradem Žampach, IČ: 00854271. Pravidla služby stanoví práva a povinnosti během užívání sociální služby. odlehčovací služba, identifikátor služby: 6466123 Pravidla služby stanoví práva a povinnosti během užívání sociální služby. Obsah Kapitola Obecná ustanovení... 3 Kapitola 2. Cíl služby... 3 Kapitola 3.

Více

ZÁKLADNÍ ŠKOLA LOGOPEDICKÁ A MATEŘSKÁ ŠKOLA LOGOPEDICKÁ 101 00 Praha 10, Moskevská 29. tel: 271 720 585 email: reditelka@logopedickaskola.

ZÁKLADNÍ ŠKOLA LOGOPEDICKÁ A MATEŘSKÁ ŠKOLA LOGOPEDICKÁ 101 00 Praha 10, Moskevská 29. tel: 271 720 585 email: reditelka@logopedickaskola. ZÁKLADNÍ ŠKOLA LOGOPEDICKÁ A MATEŘSKÁ ŠKOLA LOGOPEDICKÁ 101 00 Praha 10, Moskevská 29 tel: 271 720 585 email: reditelka@logopedickaskola.cz Š k o l n í ř á d Na základě ustanovení 30, odst. 1) zákona 561/2004

Více

ŠKOLNÍ ŘÁD MATEŘSKÁ ŠKOLA

ŠKOLNÍ ŘÁD MATEŘSKÁ ŠKOLA Školní řád - 1 - ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA V ZAHRÁDKÁCH, ROZTOKY ŠKOLNÍ ŘÁD MATEŘSKÁ ŠKOLA Školní řád upravuje podrobnosti k výkonu práv a povinností zákonných zástupců dětí v mateřské škole a podrobnosti

Více

PROVOZNÍ ŘÁD COWORKINGOVÉHO A MATEŘSKÉHO CENTRA

PROVOZNÍ ŘÁD COWORKINGOVÉHO A MATEŘSKÉHO CENTRA PROVOZNÍ ŘÁD COWORKINGOVÉHO A MATEŘSKÉHO CENTRA V platnosti a účinnosti od 2. 4. 2015 1 PŘEDMĚT ÚPRAVY 1.1 Tento Provozní řád upravuje a vymezuje práva a povinnosti Provozovatele Coworkingového a mateřského

Více

ŠKOLNÍ ŘÁD MATEŘSKÉ ŠKOLY

ŠKOLNÍ ŘÁD MATEŘSKÉ ŠKOLY ŠKOLNÍ ŘÁD MATEŘSKÉ ŠKOLY 1. Zapsání do mateřské školy Do mateřské školy jsou přijímány děti zpravidla od věku tří let. Přijímány jsou děti, jejichž rodiče souhlasí s cílem a principy školy. O přijetí

Více

Vnitřní pravidlo č. 5/2015

Vnitřní pravidlo č. 5/2015 Domácí řád Vnitřní pravidlo č. 5/2015 Ředitel domova Bc. Radek Linhart G-HELP o.p.s. G-Help o.p.s. vydává na základě zákona č. 108/2006 Sb., o sociálních službách v platném znění a vyhlášky č. 505/2006Sb.,

Více

ŠKOLNÍ ŘÁD MATEŘSKÉ ŠKOLY CHOLTICE

ŠKOLNÍ ŘÁD MATEŘSKÉ ŠKOLY CHOLTICE Škola : Mateřská škola Choltice Školní řád Mateřské školy Choltice Č.j.: 253 / 2010 Účinnost od: 1.9.2010 Spisový znak: Počet příloh: Změny: IV. od 1.7.2013, II. od 1.1.2014, III. od 1.1.2014, XIX od 1.1.2016

Více

Poslání: Cíle: Cílová skupina:

Poslání: Cíle: Cílová skupina: Poslání: Posláním Týdenního stacionáře Domova v Dolní Moravici, Diakonie ČCE - střediska v Rýmařově je poskytnout pobytové služby scelodenní péčí a podporou v úkonech soběstačnosti a sebeobsluhy od pondělí

Více

Základní škola a Mateřská škola, Hradec Králové, Úprkova 1 VNITŘNÍ ŘÁD ŠKOLNÍ DRUŽINY

Základní škola a Mateřská škola, Hradec Králové, Úprkova 1 VNITŘNÍ ŘÁD ŠKOLNÍ DRUŽINY Základní škola a Mateřská škola, Hradec Králové, Úprkova 1 VNITŘNÍ ŘÁD ŠKOLNÍ DRUŽINY Vnitřní řád školní družiny platný od 1.9.2014 Obsah Vnitřní řád školní družiny 1 Všeobecná ustanovení... 2 1.1 Činnost

Více

ŠKOLNÍ ŘÁD. Třinecká obchodní akademie, spol. s r. o.

ŠKOLNÍ ŘÁD. Třinecká obchodní akademie, spol. s r. o. ŠKOLNÍ ŘÁD Třinecká obchodní akademie, spol. s r. o. Školní řád vychází ze zákona č. 561/2004 Sb. (školský zákon) a prováděcích předpisů ke školskému zákonu zpracovaných na podmínky školy v platném znění.

Více

Rodinný klub Cleo Jana Boučková Tyršova 51 NUČICE, 252 16 tel.: 777 58 28 76 www.klubcleo.cz, klub-cleo@seznam.cz PROVOZNÍ ŘÁD

Rodinný klub Cleo Jana Boučková Tyršova 51 NUČICE, 252 16 tel.: 777 58 28 76 www.klubcleo.cz, klub-cleo@seznam.cz PROVOZNÍ ŘÁD Rodinný klub Cleo Jana Boučková Tyršova 51 NUČICE, 252 16 tel.: 777 58 28 76 www.klubcleo.cz, klub-cleo@seznam.cz PROVOZNÍ ŘÁD ( p l a t n o s t o d r o k u 2 0 1 4) Vážení klienti, Následující provozní

Více

PRAVIDLA POBYTU V PENSIONU PAMFERKA. Tato pravidla platí pro všechny hosty pensionu Pamferka!

PRAVIDLA POBYTU V PENSIONU PAMFERKA. Tato pravidla platí pro všechny hosty pensionu Pamferka! PRAVIDLA POBYTU V PENSIONU PAMFERKA Tato pravidla platí pro všechny hosty pensionu Pamferka! Ve všech prostorách pensionu Pamferka je zakázáno kouřit! ZAPLACENÍM ZÁLOHY NA POBYT SOUHLASÍTE S TĚMITO PRAVIDLY

Více

VNITŘNÍ ŘÁD DOMOVA MLÁDEŽE

VNITŘNÍ ŘÁD DOMOVA MLÁDEŽE Střední průmyslová škola a Střední odborné učiliště Uničov, Školní 164 Ubytovaný má právo: VNITŘNÍ ŘÁD DOMOVA MLÁDEŽE Používat přidělený pokoj s příslušným vybavením Využívat veškerého inventáře a zařízení

Více

PROVOZNÍ ŘÁD DĚTSKÉ SKUPINBY JAVOROVÁ

PROVOZNÍ ŘÁD DĚTSKÉ SKUPINBY JAVOROVÁ PROVOZNÍ ŘÁD DĚTSKÉ SKUPINBY JAVOROVÁ pro děti od 1 roku do zahájení povinné školní docházky Obsah: 1. Úvodní ustanovení 2. Údaje o Dětské skupině Javorová 3. Priority a cíle výchovně vzdělávacího procesu

Více

Zkrácený Školní řád Základní školy a Praktické školy Gabriely Pelechové v Dolní Poustevně

Zkrácený Školní řád Základní školy a Praktické školy Gabriely Pelechové v Dolní Poustevně Zkrácený Školní řád Základní školy a Praktické školy Gabriely Pelechové v Dolní Poustevně Pedagogičtí pracovníci přicházejí na jednotlivá pracoviště školy nejdéle v 7,30 h. Žáci přicházejí nejdříve v 7,40

Více

Mateřská škola Kladno, Lacinova 2408. Školní řád. Školní rok 2015/2016

Mateřská škola Kladno, Lacinova 2408. Školní řád. Školní rok 2015/2016 Sídlo: 272 01 Kladno, Lacinova 2408 IČ: 75033771 Tel: 312 681 320 E mail: mslacinova@tiscali.cz Mateřská škola Kladno, Lacinova 2408 Č.j. 138/2011/23MŠ Spisový znak: Skartační znak Aktualizace : listopad

Více

Základní škola, Fakultní škola Pedagogické fakulty UK, Praha 2, Slovenská 27. Školní řád. I. Preambule. II. Pracovníci školy

Základní škola, Fakultní škola Pedagogické fakulty UK, Praha 2, Slovenská 27. Školní řád. I. Preambule. II. Pracovníci školy Základní škola, Fakultní škola Pedagogické fakulty UK, Praha 2, Slovenská 27 Školní řád Školní řád stanovuje základní pravidla vzájemného soužití ve škole, práva a povinnosti žáků, zákonných zástupců,

Více

ŠKOLNÍ ŘÁD. 15. mateřské školy Písek, Erbenova 2080

ŠKOLNÍ ŘÁD. 15. mateřské školy Písek, Erbenova 2080 Základní škola Edvarda Beneše a Mateřská škola Písek, Mírové nám. 1466 pracoviště 15. MŠ Písek, Erbenova 2080 ŠKOLNÍ ŘÁD 15. mateřské školy Písek, Erbenova 2080 ZŠ E. BENEŠE PÍSEK OBSAH 1 Úvodní ustanovení...

Více

Všeobecné obchodní podmínky

Všeobecné obchodní podmínky Všeobecné obchodní podmínky Všeobecné smluvní podmínky Lázní Teplice nad Bečvou a.s. upravují vzájemný smluvní vztah mezi společností Lázně Teplice nad Bečvou a.s. se sídlem Teplice nad Bečvou č. p. 63,

Více

Školní řád mateřské školy Praskačka a Sedlice Účinnost od: 1. 9. 2015

Školní řád mateřské školy Praskačka a Sedlice Účinnost od: 1. 9. 2015 Škola: Základní škola a mateřská škola, Praskačka Školní řád mateřské školy Praskačka a Sedlice Účinnost od: 1. 9. 2015 Spisový znak: Změny: Skartační znak: I. Přijímací řízení Zápis dětí do mateřské školy

Více

PROVOZNÍ ŘÁD. Dětské centrum Hafík hlídání dětí s.r.o. Provozovna: Štefánikova 102/7, Kutná Hora, 28401

PROVOZNÍ ŘÁD. Dětské centrum Hafík hlídání dětí s.r.o. Provozovna: Štefánikova 102/7, Kutná Hora, 28401 Dětské centrum Hafík hlídání dětí s.r.o. Provozovna: Štefánikova 102/7, Kutná Hora, 28401 PROVOZNÍ ŘÁD Charakteristika poskytované služby centrem Hafík Centrum Hafík hlídání dětí s.r.o. (dále také jen

Více

Domácí řád. Domácí řád CHBS_R_04. Stručný obsah

Domácí řád. Domácí řád CHBS_R_04. Stručný obsah Strana 1 z 13 Domácí řád Stručný obsah Základní pravidla vzájemného soužití při poskytování a využívání sociální služby chráněné bydlení Skuteč. Jméno Funkce Datum Podpis Zpracoval, ověřil správnost: Mgr.

Více

VNITŘNÍ ŘÁD. Lilie centrum dramatické výchovy soukromé vzdělávací zařízení pro děti od 2 do 6 let

VNITŘNÍ ŘÁD. Lilie centrum dramatické výchovy soukromé vzdělávací zařízení pro děti od 2 do 6 let VNITŘNÍ ŘÁD Lilie centrum dramatické výchovy soukromé vzdělávací zařízení pro děti od 2 do 6 let Jasenická 1831, 755 01 Vsetín Tel: 720 119 272 IČ: 66730317 č.ú.:259668122/0300 www.lilie-centrum.cz MOTTO:

Více

ŠKOLNÍ ŘÁD MATEŘSKÉ ŠKOLY ZAHRÁDKA SV. FRANTIŠKA

ŠKOLNÍ ŘÁD MATEŘSKÉ ŠKOLY ZAHRÁDKA SV. FRANTIŠKA Mateřská škola Zahrádka sv. Františka Šlapanice - Budeničky 33, Zlonice 273 71 ŠKOLNÍ ŘÁD MATEŘSKÉ ŠKOLY ZAHRÁDKA SV. FRANTIŠKA OŘ byl stanoven ředitelkou MŠ s účinností od 1. 9. 2015 V Budeničkách dne

Více

Domov se zvláštním režimem

Domov se zvláštním režimem Domov se zvláštním režimem Vnitřní pravidla (Domácí řád) Poslání zařízení Posláním Domova se zvláštním režimem Sanco-PB s.r.o. je poskytnout uživatelům, převážně seniorům, kteří se nacházejí v nepříznivé

Více

VNITŘNÍ PRAVIDLA SPOLEČNÉHO SOUŽITÍ A POSKYTOVANÉ SLUŽBY

VNITŘNÍ PRAVIDLA SPOLEČNÉHO SOUŽITÍ A POSKYTOVANÉ SLUŽBY Domovy pro osoby se zdravotním postižením Oleška-Kamenice příspěvková organizace Stará Oleška 131, 405 02 Děčín IČ: 47274522 Adresa poskytované služby: DOZP Česká Kamenice, p. o. U Kaple 494, 407 21 Česká

Více

VŠEOBECNÉ SMLUVNÍ PODMÍNKY PRO ROK 2014

VŠEOBECNÉ SMLUVNÍ PODMÍNKY PRO ROK 2014 VŠEOBECNÉ SMLUVNÍ PODMÍNKY PRO ROK 2014 Tyto všeobecné smluvní podmínky jsou nedílnou součástí cestovní smlouvy (dále jen CS), která upravuje vztah mezi zákazníkem a cestovní kanceláří MAD MAT SPORT s.r.o

Více

Návštěvní řád Zařízení pro děti vyžadující okamžitou pomoc Šneček

Návštěvní řád Zařízení pro děti vyžadující okamžitou pomoc Šneček Návštěvní řád Zařízení pro děti vyžadující okamžitou pomoc Šneček Platnost a účinnost: od 1.1.2015 Vypracovala: Marie Vondráčková Schválila: Funkce: MUDr. Jana Tytlová ředitelka Počet stran: 6 Rozdělovník:

Více

ŠKOLNÍ ŘÁD ŠKOLNÍ ROK 2015/2016

ŠKOLNÍ ŘÁD ŠKOLNÍ ROK 2015/2016 ZÁKLADNÍ ŠKOLA HRANICE HUSOVA 414, 351 24 HRANICE Identifikátor školy: 600 066 398 ŠKOLNÍ ŘÁD ŠKOLNÍ ROK 2015/2016-1 - ZŠ Hranice, okres Cheb stanovuje svým školním řádem pravidla chování a jednání po

Více

Základní škola, Kvasice, okres Kroměříž Husova 642

Základní škola, Kvasice, okres Kroměříž Husova 642 Základní škola, Kvasice, okres Kroměříž Husova 642 768 21 Kvasice Školní řád Platnost dokumentu: od 1. září 2014 Vydal: Mgr. Ladislav Škrabal ředitel školy Schváleno pedagogickou radou: 27. srpna 2015,

Více

Pravidla společného soužití, provozní a ubytovací řád Domov sv. Zdislavy pro matky s dětmi v tísni v Plzni, pro budovu Radobyčice, Do Štěnovic 2

Pravidla společného soužití, provozní a ubytovací řád Domov sv. Zdislavy pro matky s dětmi v tísni v Plzni, pro budovu Radobyčice, Do Štěnovic 2 Městská charita Plzeň Francouzská tř. 40a 326 00 Plzeň Domov sv. Zdislavy pro matky s dětmi v tísni Čermákova 29 301 00 Plzeň Pravidla společného soužití, provozní a ubytovací řád Domov sv. Zdislavy pro

Více

Vnitřní řád domova mládeže

Vnitřní řád domova mládeže Vnitřní řád domova mládeže Střední zdravotnická škola a Vyšší odborná škola zdravotnická Emanuela Pöttinga a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Olomouc U Sportovní haly 1, 779 00 Olomouc Vnitřní

Více

Vnitřní řád školní družiny ve Strunkovicích nad Blanicí

Vnitřní řád školní družiny ve Strunkovicích nad Blanicí Vnitřní řád školní družiny ve Strunkovicích nad Blanicí I. Práva a povinnosti žáků a jejich zákonných zástupců a podrobnosti o pravidlech vzájemných vztahů s pedagogickými pracovníky Práva žáků vycházející

Více

Mateřská škola, Nový Bydžov, F. Palackého 1241 ŠKOLNÍ ŘÁD 2015/2016

Mateřská škola, Nový Bydžov, F. Palackého 1241 ŠKOLNÍ ŘÁD 2015/2016 Mateřská škola, Nový Bydžov, F. Palackého 1241 ŠKOLNÍ ŘÁD 2015/2016 V Novém Bydžově dne 1. 9. 2015 Mateřská škola, Nový Bydžov, F. Palackého 1241 ŠKOLNÍ ŘÁD Školní řád upravuje podrobnosti k výkonu práv

Více

DOMÁCÍ ŘÁD Domov pro seniory

DOMÁCÍ ŘÁD Domov pro seniory DOMÁCÍ ŘÁD Domov pro seniory ÚVOD Domácí řád upravuje pravidla života v domově, práva a povinnosti klientů v rámci domova, popisuje rozsah služeb poskytovaných s cílem vytvářet příznivé podmínky pro zabezpečení

Více

VŠEOBECNÉ SMLUVNÍ PODMÍNKY

VŠEOBECNÉ SMLUVNÍ PODMÍNKY ÚVODNÍ USTANOVENÍ Všeobecné smluvní podmínky Trends & Events s.r.o., se sídlem Tobrucká 713/25, 160 00 Praha 6, IČO 289 52 481 DIČ CZ28952481 jsou platné pro všechny zájezdy a jednotlivé služby cestovního

Více

Střední Průmyslová Škola na Proseku 190 00 Praha 9 Prosek, Novoborská 2. Školní vzdělávací program DOMOV MLÁDEŽE. platný od: 1.9.

Střední Průmyslová Škola na Proseku 190 00 Praha 9 Prosek, Novoborská 2. Školní vzdělávací program DOMOV MLÁDEŽE. platný od: 1.9. Střední Průmyslová Škola na Proseku 190 00 Praha 9 Prosek, Novoborská 2 Školní vzdělávací program DOMOV MLÁDEŽE platný od: 1.9.2015 Mgr. Jiří Bernát ředitel školy Identifikační údaje Název školy: Střední

Více

Školní řád Mateřské školy Sezimovo Ústí, Lipová 649

Školní řád Mateřské školy Sezimovo Ústí, Lipová 649 Školní řád Mateřské školy Sezimovo Ústí, Lipová 649 Zřizovatel: Název a sídlo: Město Sezimovo Ústí Mateřská škola Lipová Lipová 649 391 02 SEZIMOVO ÚSTÍ Druh organizace: Příspěvková organizace Telefon

Více

VNITŘNÍ ŘÁD ŠKOLNÍ DRUŽINY

VNITŘNÍ ŘÁD ŠKOLNÍ DRUŽINY Č.j.: Mateřská škola, Základní škola a Dětský domov Ivančice příspěvková organizace Jihomoravského kraje se sídlem Široká 484/42, 664 91 Ivančice Vypracovala: Schválila: VNITŘNÍ ŘÁD ŠKOLNÍ DRUŽINY s 417/2015-Čer

Více

ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY

ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY Základní škola, Most, Václava Talicha 1855, příspěvková organizace ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY VNITŘNÍ ŘÁD ŠKOLNÍHO KLUBU Směrnice č. 46 2015/2016 Vypracovala: Mgr. Alena Lorenzová, ředitelka školy Schválila:

Více

INFORMACE PRO PACIENTY. Vnitřní řád Nemocnice Šumperk a.s.

INFORMACE PRO PACIENTY. Vnitřní řád Nemocnice Šumperk a.s. INFORMACE PRO PACIENTY Vnitřní řád Nemocnice Šumperk a.s. Vítáme Vás v Nemocnici Šumperk, snahou veškerého personálu Nemocnice Šumperk je poskytnout Vám kvalitní, bezpečnou péči a s využitím nejmodernějších

Více

ŠKOLNÍ ŘÁD I. USTANOVENÍ PRO ŽÁKY A ZÁKONNÉ ZÁSTUPCE

ŠKOLNÍ ŘÁD I. USTANOVENÍ PRO ŽÁKY A ZÁKONNÉ ZÁSTUPCE ŠKOLNÍ ŘÁD OBSAH: I. Ustanovení pro žáky a zákonné zástupce II. Organizace výchovně vzdělávací práce III. Režim školy pro žáky IV. Prevence zneužívání návykových látek V. Hodnocení žáků (příloha) I. USTANOVENÍ

Více

Monitorovacího výboru Operačního programu Praha pól růstu ČR

Monitorovacího výboru Operačního programu Praha pól růstu ČR U S N E S E N Í Monitorovacího výboru Operačního programu ČR číslo 5 ze dne 16. prosince 2015 k aktualizaci Jednacího řádu Monitorovacího výboru Operačního programu ČR Monitorovací výbor Operačního programu

Více

ZÁVAZNÁ PŘIHLÁŠKA č.: 16.. (var.symbol) dítěte na letní stanový tábor

ZÁVAZNÁ PŘIHLÁŠKA č.: 16.. (var.symbol) dítěte na letní stanový tábor ZÁVAZNÁ PŘIHLÁŠKA č.: 16.. (var.symbol) dítěte na letní stanový tábor Pořadatel: Středověk neskončil, o.s., IČ: 228 88 179 Místo konání: Lomnička u Plas Termín: 6. 8. 2016 (sobota) 13. 8. 2016 (sobota)

Více

ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY

ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY Základní škola a Mateřská škola Šanov, okres Rakovník ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY část 3. ŘÁD ŠKOLNÍ DRUŽINY (ŠD) č. j. 453 /2013 Na základě ustanovení zákona č. 561/2004 Sb. (Školský zákon) vydávám jako statutární

Více

ŠKOLNÍ ŘÁD PREAMBULE:... 2

ŠKOLNÍ ŘÁD PREAMBULE:... 2 ŠKOLNÍ ŘÁD ZÁKLADNÍ ŠKOLA, ZÁKLADNÍ ŠKOLA PRAKTICKÁ, ZÁKLADNÍ ŠKOLA SPECIÁLNÍ, PRAKTICKÁ ŠKOLA JEDNOLETÁ, PRAKTICKÁ ŠKOLA DVOULETÁ, PŘÍPRAVNÝ STUPEŇ ZÁKLADNÍ ŠKOLY SPECIÁLNÍ, ŠKOLNÍ DRUŽINA, STŘEDISKO

Více

DOMOV POD HRADEM ŽAMPACH, IČ: 00854271. Domov pod hradem Žampach, IČ: 00854271 1.7.2013. Podmínky pro užívání služby chráněné bydlení.

DOMOV POD HRADEM ŽAMPACH, IČ: 00854271. Domov pod hradem Žampach, IČ: 00854271 1.7.2013. Podmínky pro užívání služby chráněné bydlení. DOMOV POD HRADEM ŽAMPACH, IČ: 00854271 Pravidla služby 7.2013 Podmínky pro užívání služby chráněné bydlení. Část Obecná ustanovení a) Tento dokument (dále jen Pravidla ) stanoví základní pravidla pro uživatele

Více

A. VNITŘNÍ ŘÁD ŠKOLNÍ JÍDELNY

A. VNITŘNÍ ŘÁD ŠKOLNÍ JÍDELNY Základní škola a mateřská škola DUBICKO, příspěvková organizace SMĚRNICE KE ŠKOLNÍ JÍDELNĚ Účinnost: 1. 11. 2015 Obecná ustanovení Na základě ustanovení zákona č. 561/2004 Sb. o předškolním, základním

Více

Vnitřní řád školní družiny

Vnitřní řád školní družiny Vnitřní řád školní družiny Obecná ustanovení Na základě ustanovení 30 zákona č. 561/2004 Sb. o předškolním, základním středním, vyšším odborném a jiném vzdělávání (školský zákon) v platném znění vydává

Více

VŠEOBECNÉ SMLUVNÍ PODMÍNKY AUTOBUSOVÉ DOPRAVY MICHAL VARGA PLATNÉ OD 1.1. 2013

VŠEOBECNÉ SMLUVNÍ PODMÍNKY AUTOBUSOVÉ DOPRAVY MICHAL VARGA PLATNÉ OD 1.1. 2013 VŠEOBECNÉ SMLUVNÍ PODMÍNKY AUTOBUSOVÉ DOPRAVY MICHAL VARGA PLATNÉ OD 1.1. 2013 1. ÚVODNÍ USTANOVENÍ 1.1. Všeobecné smluvní podmínky jsou platné pro dopravu a služby autobusové dopravy Michal Varga, se

Více

Obchodní a storno podmínky. Ubytovatel: Hotel Safari, Safari Kemp. Kontroluje: vedoucí NS, domovníci, vedoucí hotelu

Obchodní a storno podmínky. Ubytovatel: Hotel Safari, Safari Kemp. Kontroluje: vedoucí NS, domovníci, vedoucí hotelu Příloha ke směrnici: S 12/2006 Vypracoval: ZOO Dvůr Králové a.s. Zodpovídá: všichni ubytovaní Věc: Ubytovatele Ubytovatel: Hotel Safari, Safari Kemp Kontroluje: vedoucí NS, domovníci, vedoucí hotelu Ruší

Více

ŠKOLNÍ ŘÁD MŠ HORNÍ CEREKEV

ŠKOLNÍ ŘÁD MŠ HORNÍ CEREKEV Mateřská škola Horní Cerekev, příspěvková organizace se sídlem Tyršova 347, 394 03 Horní Cerekev Vypracoval: Schválil: ŠKOLNÍ ŘÁD MŠ HORNÍ CEREKEV Mgr. Lenka Jantačová, ředitelka školy Mgr. Lenka Jantačová,

Více

Manuál provádění kontrol plnění standardů kvality sociálně právní- ochrany

Manuál provádění kontrol plnění standardů kvality sociálně právní- ochrany Manuál provádění kontrol plnění standardů kvality sociálně právní- ochrany pro krajské úřady včetně Magistrátu hlavního města Prahy Ministerstvo práce a sociálních věcí ČR Odbor ochrany práv dětí Praha

Více

Školní řád na základě 30 zákona č. 561/2005 Sb.

Školní řád na základě 30 zákona č. 561/2005 Sb. Naše školní pravidla Základní škola Otokara Březiny Jihlava, Demlova 34 Školní řád na základě 30 zákona č. 561/2005 Sb. při všech činnostech dbáme na bezpečnost svoji i všech ostatních jsme slušní a přátelští

Více

DOMÁCÍ ŘÁD PRO SLUŽBU DOMOV PRO OSOBY SE ZDRAVOTNÍM POSTIŽENÍM

DOMÁCÍ ŘÁD PRO SLUŽBU DOMOV PRO OSOBY SE ZDRAVOTNÍM POSTIŽENÍM NADĚJE, POBOČKA NEDAŠOV DOMÁCÍ ŘÁD PRO SLUŽBU DOMOV PRO OSOBY SE ZDRAVOTNÍM POSTIŽENÍM ROZSAH POSKYTOVANÝCH SLUŽEB Služba se klientům poskytuje na základě Smlouvy, ve které jsou individuálně dohodnuty

Více

Vnitřní řád školní družiny

Vnitřní řád školní družiny Vnitřní řád školní družiny Obsah: I. Úvodní ustanovení II. Práva a povinnosti žáků, pravidla vzájemných vztahů mezi žáky a pedagogickými pracovníky A. Práva žáků B. Povinnosti žáků C. Práva zákonných zástupců

Více

SVČ Narnie VNITŘNÍ ŘÁD SVČ. Sídlo: Cyrila a Metoděje 390/9, Liberec XI -Růžodol, PSČ 460 01. Zřízená ke dni: 20. 9. 2011

SVČ Narnie VNITŘNÍ ŘÁD SVČ. Sídlo: Cyrila a Metoděje 390/9, Liberec XI -Růžodol, PSČ 460 01. Zřízená ke dni: 20. 9. 2011 SVČ Narnie Název organizace: Středisko volného času Narnie Sídlo: Cyrila a Metoděje 390/9, Liberec XI -Růžodol, PSČ 460 01 Právní forma: školská právnická osoba Zřízená ke dni: 20. 9. 2011 Identifikační

Více