PRAKTICKÉ PŘÍKLADY ZÁTĚŽOVÝCH ČINNOSTÍ. Posuzování profesních předpokladů Podtéma 2.4

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "PRAKTICKÉ PŘÍKLADY ZÁTĚŽOVÝCH ČINNOSTÍ. Posuzování profesních předpokladů Podtéma 2.4"

Transkript

1 PRAKTICKÉ PŘÍKLADY ZÁTĚŽOVÝCH ČINNOSTÍ Posuzování profesních předpokladů Podtéma 2.4

2 Za účelem posouzení odborných dovedností osob s vážným postižením v činnostech, které vyžadují delší pozornost, je důležité vytvořit simulované prostředí nástrojů, strojů, materiálů, nastavení, kde člověk musí provádět úkoly a činnosti podobné realitě. Příklad dvou specifických testů: simulace montážní linky(stroj Valpar *) vkládání do složek. Valpar: VALPAR International vyrábí a vyvíjí nástroje pro speciální testy a software, které posuzuje schopnosti v profesní oblasti. Výrobky jsou používány na celém světě na hodnocení vzdělávání, pracovní síly, zdraví, atd. a jsou považovány za standard pro posuzování pracovních dovedností.

3 MONTÁŽNÍ LINKA (Valpar č. 8) Test spočívá v sestavení co největšího počtu figurek složených ze 3 částí ( kolík a bílý a černý válec)na rotující kotouč s vyvrtanými dírami za dobu 30 minut, přitom se snažit nedotknout červené oblasti na pracovním stole.

4 MONTÁŽNÍ LINKA (Valpar č. 8) Postup (rychlost kotouče je nastavitelná: na prvních 15 minut nastavit na minimální rychlost a na zbylých 15 minut již na plnou). Prvním krokem je ukázka, jak figurku sestavit bez rotování kotouče (existuje jen jeden správný způsob: 1.kolík, 2.bílý válec, 3.černý válec). Zkoušející upozorní na to, že červená oblast na stole je nebezpečná zóna a nesmí se do ní zasahovat, a že všechny figurky smontované v této oblasti nebudou započítány.

5 MONTÁŽNÍ LINKA (Valpar č. 8) Postup Poté předvede, jak figurku sestavit na rotujícím kotouči - je zapotřebí vysvětlit, že figurky musí být sestaveny odpovídajícím způsobem, jinak je stroj nebude registrovat. Testovaná osoba má sestavit co nevětší počet figurek za dobu 30 minut. Zkoušející zapíše počet chyb (figurky v červené oblasti)a také počet sestavených figurek po 15 minutách a na konci testovací doby, aby se zaznamenaly počty v různých rychlostech. (Počítadlo musí být před začátkem testování vynulováno.)

6 MONTÁŽNÍ LINKA (Valpar č. 8) Materiály Stroj Valpar č. 8. Jedná se o simulaci práce, která vyžaduje opakované sestavení 3 prvků za pomoci obou rukou současně. Osoba má vzít malý kovový kolík a dva propíchnuté plastové válce (jeden bílý a jeden černý, velikosti figurky) z regálu ve výšce boků. Pak vloží kolík do jednoho z otvorů rotujícího kotouče ve výšce prsou a dá na kolík dva válce (černý jako první, pak bílý).

7 MONTÁŽNÍ LINKA (Valpar č. 8) Pokyny-A "Tento test je velmi podobný montážní práci v továrně. Rychlost a přesnost jsou důležité, takže se snažte být přesní. Cílem tohoto úkolu je shromáždit figurky ve správném pořadí na rotující kotouč před vámi. (Poznámka: zkoušející by měl předvést každou část úkolu a celý postup.) Aby bylo možné sestavit figurku, musíte vzít černé a bílé válce z levé krabice levou rukou.

8 MONTÁŽNÍ LINKA (Valpar č. 8) Pokyny-B Zároveň je nutné vyzvednout kolík z pravé krabice pravou rukou. Začněte sestavovat figurku vložením kolíku do otvoru v kotouči, nejdříve se snažte obsadit otvory na levé straně kotouče. Dokončete figurku vložením nejprve černého a následně bílého válce na kolík. Aby se vám lépe pracovalo, můžete si přendávat součástky z jedné ruky do druhé. Pro vaši bezpečnost nedávejte ruce do červené zóny, protože je to nebezpečné! Pokud jste ještě nedokončili montáž figurky před tím než vjede do červené zóny, přestaňte a začněte skládat další figurku. Máte nějaké dotazy? "

9 MONTÁŽNÍ LINKA (Valpar č. 8) Pokyny-C Poznámka: Nerozumí-li osoba, měl vy zkoušející před dalším vysvětlováním ukázat postup krok za krokem, pokud osoba zcela neporozumí. Nyní se snažte sestavit figurky. Podívám se na vás při montáži. Pamatujte si, že máte vyzvednout pouze jeden černý válec, jeden bílý válec a kolík ve stejnou dobu. Nedávejte dva prvky do jedné ruky, než j vložíte na kotouč. Nyní můžete začít. Pamatujte si, že rychlost a přesnost jsou v tomto testu důležité, a tak se snažte být tak rychlí a přesní, jak je to jen možné. Máte 30 minut na to, abyste udělali co nejvyšší počet figurek. Připravte se, můžete začít.

10 VKLÁDÁNÍ DO SLOŽEK Zkouška se skládá z vložení letáků do složek, podle názorné ukázky.

11 VKLÁDÁNÍ DO SLOŽEK Postup Dejte na pracovní desku krabici s plastovými složkami a krabici s letáky. Osoba má za úkol vytvořit co největší počet složek v rámci daného času (30 minut). Má vložit leták do kapsy (vymezené dvěma klapkami) uvnitř složky a zavřít ji, nejdříve musí vložit pravou a pak levou stranu. Po 20 minutách je stimulován a kritizován, aby pracoval rychleji.

12 VKLÁDÁNÍ DO SLOŽEK Postup Na konci zkoušky se zkoušející zeptá na sebehodnocení a zkoušená osoba spočítá počet vytvořených složek. Zkoušející také vysvětlí, že kritika byla důležitá, aby mohl pozorovat reakci a také, aby se ukázalo, že každá rychlost je "správná", pokud je pozornost a motivace silná. Pokud se ukáže, že výkon je nedostatečný z důvodu nedostatku motivace a píle, na konci zkoušky společně proberou úvahy a komentáře.

13 VKLÁDÁNÍ DO SLOŽEK Materiály krabice obsahující plastové složky krabice s letáky (papír složený na způsob harmoniky) velký pracovní stůl pro místění sestavených složek ve správném pořadí.

14 VKLÁDÁNÍ DO SLOŽEK Pokyny-A Ukázat postup, sestavenou složku odložit na prostorný stůl, kde bude následovně zkoušená osoba odkládat všechny vytvořené složky. "Musíte otevřít složku, vložit leták nejprve na pravou a pak na levou stranu".

15 VKLÁDÁNÍ DO SLOŽEK Pokyny-B Nechte zkoušeného předvést na příkladu, jestli správně chápe postup. Pokud to dělá správně, požádejte ho, aby sestavil co největší počet složek za dobu 30 minut. Pokud neumí složku správně sestavit, znovu vysvětlete postup a požádejte ho, aby to zkusil znovu. Případně opět zopakujte. Po 20 minutách, naléhejte: "Už zbývá jen 10 minut, je třeba pracovat rychleji, ještě jich moc nemáte.

Habermaaß-hra 4089 CZ

Habermaaß-hra 4089 CZ CZ Habermaaß-hra 4089 Schuhbidu Dvě barevné hry rozvíjející pozorování a reakci pro 2-4 hráče ve věku od 4 do 99 let. Autoři: Christian Barnikel & Heike Rosskopf Ilustrace: Clara Suetens Délka hry: cca.

Více

NÁVOD NA SESTAVENÍ POPRUHOVÉHO SYSTÉMU OMS

NÁVOD NA SESTAVENÍ POPRUHOVÉHO SYSTÉMU OMS NÁVOD NA SESTAVENÍ POPRUHOVÉHO SYSTÉMU OMS Občas je složité sestavit popruhový systém dle vašeho přání. Jestliže jste doposud neměli popruhový systém, tento dokument vám může se sestavením pomoci. Jestliže

Více

Hry a cvičení se zvuky

Hry a cvičení se zvuky Hry a cvičení se zvuky 1. Podmíněná reakce na zvuk - reakce na zvuk určitým pohybem - zjištění, jaké zvuky je dítě schopno vnímat - nezbytná při audiometrickém vyšetření - Pomůcky: bubínek, kostka, krabice(kbelík,..)

Více

III. fáze profesního poradenství Řešení situace dlouhodobě nezaměstnaného

III. fáze profesního poradenství Řešení situace dlouhodobě nezaměstnaného 4. Jak nejlépe zvládnout otázky u výběrového řízení Tento osvědčený postup pomáhá uživatelům s přípravou na výběrové řízení, konkrétně na tu část řízení, kdy se jich dotazuje zástupce zaměstnavatele (zpravidla

Více

630870B ASV 12 E ASV 14 E

630870B ASV 12 E ASV 14 E 630870B ASV 12 E ASV 14 E 8 7 6 5 8 7 6 5 4 4 3 3 1 2 1 2 ASV 12 E ASV 14 E 9 Technická data CZ Akumulátorové vrtací šroubováky Typ ASV 12 E ASV 14 E Napìtí 12 V 14,4 V Otáèky naprázdno: 1. rychlost 0

Více

verze 25.8.2009 NÁVOD NA MONTÁŽ Venus Tento návod má 15 stránek ~ Czech 1 ~

verze 25.8.2009 NÁVOD NA MONTÁŽ Venus Tento návod má 15 stránek ~ Czech 1 ~ NÁVOD NA MONTÁŽ Venus 2500 3800 5000 6200 7500 Tento návod má 15 stránek ~ Czech 1 ~ ~ Czech 2 ~ ~ Czech 3 ~ BEZPEČNOSTNÍ VAROVÁNÍ 1. PŘED MONTÁŽÍ SKLENÍKU SI PEČLIVĚ PŘEČTĚTE DO KONCE TYTO INSTRUKCE.

Více

Obj. č.: 57 43 70 NÁVOD K OBSLUZE. Verze 07/05

Obj. č.: 57 43 70 NÁVOD K OBSLUZE. Verze 07/05 NÁVOD K OBSLUZE Verze 07/05 Obj. č.: 57 43 70 Tuto solární svítilnu můžete použít i na místech, kam nedopadá ve dne přímé sluneční záření. Olověný akumulátor této svítilny můžete nabíjet pomocí přiloženého

Více

ERserver. Kontrola bezpečnosti. iseries. Verze 5 SY27-7652-08

ERserver. Kontrola bezpečnosti. iseries. Verze 5 SY27-7652-08 ERserver iseries Kontrola bezpečnosti Verze 5 SY27-7652-08 ERserver iseries Kontrola bezpečnosti Verze 5 SY27-7652-08 Poznámka Před použitímtěchto informací apřed použitím produktu, který podporují, se

Více

Materiál: Cíl hry: Umístění na hrací plochu:

Materiál: Cíl hry: Umístění na hrací plochu: vesmírných stanovišť a umístěte je do kruhu. Karty odpalovací rampa a recyklace skladu se musí vyrovnat proti sobě, 4 další karty jsou umístěny jakkoliv například jako na obrázku: Materiál: Překlad ŽUŽU

Více

NÁVOD K OBSLUZE REMINGTON. Aromaterapeutické hodiny Nature Clock Obj. č.: 84 00 89

NÁVOD K OBSLUZE REMINGTON. Aromaterapeutické hodiny Nature Clock Obj. č.: 84 00 89 NÁVOD K OBSLUZE REMINGTON Aromaterapeutické hodiny Nature Clock Obj. č.: 84 00 89 Buďte každé ráno po probuzení zcela uvolnění. Tyto aromatické hodiny zahrnují 4 přístroje v jednom: Aromatická terapie,

Více

2 Návod k obsluze. Česky. 38 Bedieningsinstructies

2 Návod k obsluze. Česky. 38 Bedieningsinstructies Česky 2 Návod k obsluze 8 14 20 26 32 38 Bedieningsinstructies BK 0012500 / REV PC Robotický čistič bazénů Nettoyeur de Piscine Automatischer Schwimmbeckenreiniger Limplafondos de Piscina Aspirador Automático

Více

--- Ukázka z titulu --- Myšlení uzdravuje. Jarmila Mandžuková

--- Ukázka z titulu --- Myšlení uzdravuje. Jarmila Mandžuková ÚVOD Při otevření této knihy se možná ptáte, k čemu je potřeba další kniha o zdraví, když už jich byly napsány stovky? Asi máte pravdu, ale můj velký zájem o možnosti sebeléčení s cílem pomoci sama sobě

Více

Seminární práce z Teorie a didaktiky výchovy ke zdraví 2 LIDSKÉ SMYSLY

Seminární práce z Teorie a didaktiky výchovy ke zdraví 2 LIDSKÉ SMYSLY Pedagogická fakulta Brno Seminární práce z Teorie a didaktiky výchovy ke zdraví 2 návrh projektu LIDSKÉ SMYSLY 16. 12. 2009 Pavla Pokorná DiS. 5. ročník, 9. semestr 174166 2009/2010 KS Učitelství pro 1.

Více

Co nabízí Telefonní linka Premium?

Co nabízí Telefonní linka Premium? Co nabízí Telefonní linka Premium? Služby Telefonní linky Premium Společná zkrácená volba v Podnikové síti Výpis hovorů Čekající hovor Identifikace spojeného účastníka Stejnou zkrácenou volbou zastihnete

Více

2 Zednickou lžící odstraňte nerovnosti dílů pro dosažení lepší přilnavosti.

2 Zednickou lžící odstraňte nerovnosti dílů pro dosažení lepší přilnavosti. PROCES INSTALACE KROK ZA KROKEM 1 Povrch pro lepení dokonale očistěte. Je důležité vybrat první úroveň pro zajištění rovnosti instalace. Ujistěte se, že na povrchu není žádný materiál, který odpuzuje vodu.

Více

ilustrační foto NÁVOD K INSTALACI Trampolína

ilustrační foto NÁVOD K INSTALACI Trampolína ilustrační foto NÁVOD K INSTALACI Trampolína 2015 2 PODĚKOVÁNÍ Děkujeme, že jste zakoupili trampolínu od společnosti Mountfield. Věříme, že Vám bude sloužit mnoho let a společně zažijete hezké chvíle nejen

Více

Otvory potřebné pro upevnění skříňky musí odpovídat rozměrům uvedených na boku.

Otvory potřebné pro upevnění skříňky musí odpovídat rozměrům uvedených na boku. Strana 1 INSTRUKCE PRO INSTALACI SIL Strana 2 INSTALACE SC1 Po odšroubování 4 šroubů označených písmenem A otevřte skříňku obsahující panel SC1 Během této operace dávejte pozor na kabel klávesnice, panely

Více

MANUÁL K OBSLUZE - NÁSTĚNNÉ HODINY - M01329

MANUÁL K OBSLUZE - NÁSTĚNNÉ HODINY - M01329 MANUÁL K OBSLUZE - NÁSTĚNNÉ HODINY - M01329 Před jejich sestavením a použitím si pečlivě prostudujte následující návod k použití. Návod poté pečlivě uschovejte pro možnost pozdějšího nahlédnutí. Pokud

Více

Předmět: Konstrukční cvičení - modelování součástí ve 3D. Téma 9: Modelování sestav 1

Předmět: Konstrukční cvičení - modelování součástí ve 3D. Téma 9: Modelování sestav 1 Předmět: Konstrukční cvičení - modelování součástí ve 3D Téma 9: Modelování sestav 1 Učební cíle Porozumění pojetí tvorby sestav vkládáním součástí a modelováním součástí. Vytváření součástí v sestavě.

Více

NÁVOD K OBSLUZE VELKÉHO GRILU D02327

NÁVOD K OBSLUZE VELKÉHO GRILU D02327 NÁVOD K OBSLUZE VELKÉHO GRILU D02327 DŘÍVE NEŽ ZAČNETE SESTAVOVAT GRIL: zkontrolujte, že balení obsahuje všechny části, které jsou popsané v soupisu dílů níže a že jednotlivé části nejsou poškozené, pokud

Více

Jedna dvě, kytka jde. Cílová skupina: 6. - 7.ročník. Potřebný čas: 90 minut (2 vyučovací hodiny s týdenním rozestupem) Trvalé porozumění:

Jedna dvě, kytka jde. Cílová skupina: 6. - 7.ročník. Potřebný čas: 90 minut (2 vyučovací hodiny s týdenním rozestupem) Trvalé porozumění: Jedna dvě, kytka jde Cílová skupina: 6. - 7.ročník Potřebný čas: 90 minut (2 vyučovací hodiny s týdenním rozestupem) Trvalé porozumění: Žák pochopí, že podle stavby semene se dělí krytosemenné na dvě skupiny.

Více

DOPORUČUJEME IHNED PO STAVBĚ DOMEK ZAHRNOUT DO POJISTKY VAŠÍ NEMOVITOSTI

DOPORUČUJEME IHNED PO STAVBĚ DOMEK ZAHRNOUT DO POJISTKY VAŠÍ NEMOVITOSTI Lanit Storage 6 x 4 www.lanitgarden.cz Pokud si při montáži nebudete vědět rady - volejte náš HOT LINE Po - Pá.. 8-6 hod mob 739 66 428 Před montáží si pečlivě až do konce přečtěte tento návod verze..2

Více

TAJ MAHAL MOCNÍ MAHARADŽOVÉ HONOSNÉ PALÁCE

TAJ MAHAL MOCNÍ MAHARADŽOVÉ HONOSNÉ PALÁCE TAJ MAHAL MOCNÍ MAHARADŽOVÉ HONOSNÉ PALÁCE Indie začátkem 18 století. Téměř 200 let trvající vláda Velkých mogulů se očividně rozpadá. Toho využívají ve svůj prospěch maharadžové a kmenoví vládci na severozápadě

Více

PROFESIONÁLNÍ PARNÍ ČISTIČ WJ528 NÁVOD K POUŽITÍ

PROFESIONÁLNÍ PARNÍ ČISTIČ WJ528 NÁVOD K POUŽITÍ PROFESIONÁLNÍ PARNÍ ČISTIČ WJ528 NÁVOD K POUŽITÍ Obsah návodu k použití 1. CHARAKTERISTIKA PŘÍSTROJE A JEHO FUNKCE 3 2. DŮLEŽITÁ BEZPEČNOSTNÍ OPATŘENÍ 3 3. POPIS JEDNOTLIVÝCH ČÁSTÍ PŘÍSTROJE 4 4. INSTALACE

Více

www.lanitgarden.cz Pokud si při montáži nebudete vědět rady - volejte náš HOT LINE Po - Pá.. 8-16 hod mob 739 661 428 Před montáží si pečlivě až do

www.lanitgarden.cz Pokud si při montáži nebudete vědět rady - volejte náš HOT LINE Po - Pá.. 8-16 hod mob 739 661 428 Před montáží si pečlivě až do www.lanitgarden.cz Pokud si při montáži nebudete vědět rady - volejte náš HOT LINE Po - Pá.. 8-6 hod mob 739 66 8 Před montáží si pečlivě až do konce přečtěte tento návod verze 0..0 Všeobecná bezpečnostní

Více

i5000h ECO-PLASTIC Uživatelský Manuál

i5000h ECO-PLASTIC Uživatelský Manuál i5000h ECO-PLASTIC Uživatelský Manuál BEZPEČNOSTNÍ OPATŘENÍ všechna bezpečnostní sdělení jsou označena slovy VAROVÁNÍ a UPOZORNĚNÍ Tato slova znamenají:?! UPOZORNĚNÍ Důležité informace, které vás varují

Více

Odsavač par CEC 71. Návod k použití

Odsavač par CEC 71. Návod k použití Odsavač par CEC 71 Návod k použití 1 POPIS Odsavač může být nainstalován ve filtračním provedení nebo provedení s odtahem. Filtrační verze (obr. 1): Odsavač nasává kuchyňské výpary, přečistí je přes uhlíkové

Více

Obsah. Upozornění... 2. Zvláštní poznámky k LCD monitorům... 2. Obsah balení... 3. Návod k instalaci... 3. Úprava nastavení displeje...

Obsah. Upozornění... 2. Zvláštní poznámky k LCD monitorům... 2. Obsah balení... 3. Návod k instalaci... 3. Úprava nastavení displeje... Obsah Upozornění... 2 Zvláštní poznámky k LCD monitorům... 2 Obsah balení... 3 Návod k instalaci... 3 Montáž monitoru... 3 Odpojení monitoru... 3 Nastavení úhlu pohledu... 4 Připojení zařízení... 6 Zapnutí

Více

ATEUS - OMEGA Lite Základní služby

ATEUS - OMEGA Lite Základní služby PŘÍRUČKA PRO UŽIVATELE verze 1.4 Příručka pro uživatele - základní služby 1 Vážený zákazníku, blahopřejeme Vám ke koupi výrobku ATEUS - OMEGA Lite. Tento nový výrobek byl vyvinut a vyroben s důrazem na

Více

EM-kit Empowerment of immigrant women

EM-kit Empowerment of immigrant women RADA PRVNÍ: Jak se vypořádat se stresem způsobeným ztrátou zaměstnání Neotáčejte se ke svým pocitům zády Jak přežít stres spojený se ztrátou zaměstnání Vypište se ze svých pocitů. Vyjádřete vše, co cítíte

Více

Stavba lodí. 3. Instalace plachty Plachtu navlečte na stěžeň směrem k přídi (A) a posouvejte ji, dokud nezapadne do zářezu č. 4 (B).

Stavba lodí. 3. Instalace plachty Plachtu navlečte na stěžeň směrem k přídi (A) a posouvejte ji, dokud nezapadne do zářezu č. 4 (B). Pro 2 4 hráče od 10 let Autor oblíbené hry Osadníci z Katanu vás nyní zve s novou originální hrou do rozbouřených mořských vln. Bojujte proti pirátům, chytře naplánujte své obchodní strategie a pomozte

Více

Návod na použití STEPPER FORTE (IN 191)

Návod na použití STEPPER FORTE (IN 191) Návod na použití STEPPER FORTE (IN 191) SERVIS A NÁHRADNÍ DÍLY ZAJIŠŤUJE DODAVATEL Seven Sport s.r.o., Dělnická 957, 749 01 Vítkov tel. +420 556 300970, www.insportline.cz pro Slovensko: insportline s.r.o.,

Více

OBSAH PŘEDMLUVA 6 FOTOAPARÁTY 10 OBJEKTIVY 14 OSVĚTLENÍ A PŘÍSLUŠENSTVÍ 18 POČÍTAČE A SOFTWARE 22 TVORBA OBRAZU 26 PRÁCE SE SVĚTLEM 58

OBSAH PŘEDMLUVA 6 FOTOAPARÁTY 10 OBJEKTIVY 14 OSVĚTLENÍ A PŘÍSLUŠENSTVÍ 18 POČÍTAČE A SOFTWARE 22 TVORBA OBRAZU 26 PRÁCE SE SVĚTLEM 58 OBSAH 6 FOTOAPARÁTY 10 OBJEKTIVY 14 OSVĚTLENÍ A PŘÍSLUŠENSTVÍ 18 POČÍTAČE A SOFTWARE 22 TVORBA OBRAZU 26 PRÁCE SE SVĚTLEM 58 FOTOGRAFOVÁNÍ LIDÍ 90 DESET NEJLEPŠÍCH TECHNIK VE PHOTOSHOPU 120 REJSTŘÍK 142

Více

632409B ASR 14 E-1/4" ASR 14 E-1/2"

632409B ASR 14 E-1/4 ASR 14 E-1/2 632409B 3 4 3 4 5 5 2 2 1 1 Technická data CZ Akumulátorové vrtací šroubováky Typ Napìtí 14,4 V 14,4 V Otáèky naprázdno 0 2300 min 1 0 2300 min 1 Poèet úderù 0 3000 min 1 0 3000 min 1 Dotahovací moment

Více

Obj. č.: 480 00 98 a 19 09 51

Obj. č.: 480 00 98 a 19 09 51 KONSTRUKČNÍ NÁVOD + NÁVOD K OBSLUZE Obj. č.: 480 00 98 a 19 09 51 Tento montážní návod a návod k obsluze je součástí výrobku. Obsahuje důležité pokyny k uvedení do provozu a k obsluze. Jestliže výrobek

Více

Habermaaß-hra 4446. Nadýchaný koláč

Habermaaß-hra 4446. Nadýchaný koláč CZ Habermaaß-hra 4446 Nadýchaný koláč Nadýchaný koláč Foukací hra pro 1-4 hráče ve věku od 4 do 12 let s herní variantou pro foukače profesionály. Tato hra procvičuje motoriku rtů a úst čímž se hravou

Více

Sada bezdrátového alarmu MA. Obj. č.: 75 21 68. Rozsah dodávky. Instalace

Sada bezdrátového alarmu MA. Obj. č.: 75 21 68. Rozsah dodávky. Instalace Rozsah dodávky Centrála 2-zónového poplašného systému 2 x šroub 2 x EOL rezistor 10 kω Návod k obsluze Sada bezdrátového alarmu MA Instalace V průběhu instalace se ubezpečte, že centrála poplašného systému

Více

Aktivní práce se žáky ve výuce fyziky 6.ročník ZŠ, vlastnosti látek

Aktivní práce se žáky ve výuce fyziky 6.ročník ZŠ, vlastnosti látek Aktivní práce se žáky ve výuce fyziky 6.ročník ZŠ, vlastnosti látek RNDr. Irena Dvořáková Probírané fyzikální jevy: 1. hodina látky pevné, kapalné, plynné, jejich vlastnosti a vzájemné srovnání Použité

Více

Zvyšování kvality výuky technických oborů

Zvyšování kvality výuky technických oborů Zvyšování kvality výuky technických oborů Klíčová aktivita V. 2 Inovace a zkvalitnění výuky směřující k rozvoji odborných kompetencí žáků středních škol Téma V. 2.15 Konstrukční materiály Kapitola 32 Stroje

Více

POPIS INSTALACE MONTÁŽ

POPIS INSTALACE MONTÁŽ V e s t a v ě n é s p o t ř e b i č e K u c h y ň s k é o d s a v a č e p a r C I S D 9 4 X N á v o d n a i n s t a l a c i a p o u ž i t í POPIS Tento odsavač je možno použít ve verzi recirkulační nebo

Více

Co ANO při čtení dětem

Co ANO při čtení dětem Co ANO při čtení dětem Dobré rady pro rodiče, prarodiče, učitele a všechny, kteří mají chuť číst dětem. Dětem začněte číst co nejdříve. Čím dříve je motivujete, tím je to snazší a lepší. Využívejte dětské

Více

Datalogger Teploty a Vlhkosti

Datalogger Teploty a Vlhkosti Datalogger Teploty a Vlhkosti Uživatelský Návod Úvod Teplotní a Vlhkostní Datalogger je vybaven senzorem o vysoké přesnosti měření teploty a vlhkosti. Tento datalogger má vlastnosti jako je vysoká přesnost,

Více

Návod k obsluze Obj.č.: 93 03 88

Návod k obsluze Obj.č.: 93 03 88 1 Návod k obsluze Obj.č.: 93 03 88 Tato pokojová anténa je širokopásmová, pracuje ve frekvenčním pásmu 40 860 MHz. Přijímá radiové vlny pro příjem jak klasického analogového signálu tak signálu pro příjem

Více

Gigaset Repeater. Návod k použití. front-grep.fm5. Gigaset Repeater - cz: A30853-X600-B101-1-2D19 28.4.99

Gigaset Repeater. Návod k použití. front-grep.fm5. Gigaset Repeater - cz: A30853-X600-B101-1-2D19 28.4.99 28.4.99 front-grep.fm5 Gigaset Repeater - cz: A30853-X600-B101-1-2D19 Gigaset Repeater Návod k použití Před uvedením do provozu si laskavě přečtěte tento návod k použití s bezpečnostními pokyny! 30.9.99

Více

Model: MINIME. Pokyny ke složení a použití POUZE PRO POUŽITÍ VENKU PROSÍM UCHOVEJTE TYTO POKYNY PRO BUDOUCÍ POTŘEBU.

Model: MINIME. Pokyny ke složení a použití POUZE PRO POUŽITÍ VENKU PROSÍM UCHOVEJTE TYTO POKYNY PRO BUDOUCÍ POTŘEBU. Model: MINIME Pokyny ke složení a použití POUZE PRO POUŽITÍ VENKU PROSÍM UCHOVEJTE TYTO POKYNY PRO BUDOUCÍ POTŘEBU. ROZLOŽENÝ POHLED Seznam částí Č. Popis Množství 1 Držadlo víka 1 2 Ventilační otvory

Více

Název: Zdroje stejnosměrného napětí

Název: Zdroje stejnosměrného napětí Výukové materiály Název: Zdroje stejnosměrného napětí Téma: Zdroje stejnosměrného elektrického napětí RVP: využití Ohmova zákona při řešení praktických problémů Úroveň: střední škola Tematický celek: Praktické

Více

Regulátor Komextherm PA-5

Regulátor Komextherm PA-5 Regulátor Komextherm PA-5 Urãení Regulátor PA-5 je elektronický diferenciální regulátor pro ústřední vytápění pracující dle venkovní teploty. Instalujeme ho převážně v případech, kdy není použita regulace

Více

PŘENOSNÁ POČÍTAČKA BANKOVEK AB-300

PŘENOSNÁ POČÍTAČKA BANKOVEK AB-300 UŽIVATELSKÁ PŘÍRUČKA PŘENOSNÁ POČÍTAČKA BANKOVEK AccuBANKER AB-300 Dovozce: CONSYGEN CZ s.r.o. Anenské náměstí 2, 110 00, Praha 1 Tel:224 212 073, Tel/Fax: 224 241 025, Email: consygen@consygen.cz www.consygen.cz

Více

TRC III. Provozní termostat srovnávacích konců termočlánků. Newport electronics, s. r.o. Karviná. Rudé armády 1868. 733 01 Karviná

TRC III. Provozní termostat srovnávacích konců termočlánků. Newport electronics, s. r.o. Karviná. Rudé armády 1868. 733 01 Karviná Newport electronics, s. r.o. Karviná Rudé armády 1868 733 01 Karviná TRC III Provozní termostat srovnávacích konců termočlánků Uživatelská příručka září 1995 Termostat NEWPORT TRCIII zohledňuje rovnováhu

Více

CDH-80MS Měřič vodivosti CDH-80MS. Měřič vodivosti

CDH-80MS Měřič vodivosti CDH-80MS. Měřič vodivosti CDH-80MS Měřič vodivosti Rozbalování Vyjměte seznam zboží a ověřte si, že jste obdrželi následující celé zařízení (množství je uvedené v závorkách): 1 měkké přenosné pouzdro 1 alkalickou baterii 9V 1 ocelový

Více

MA_CZH_CLOCK_UserManual DGT 960 Rev1 1

MA_CZH_CLOCK_UserManual DGT 960 Rev1 1 MA_CZH_CLOCK_UserManual DGT 960 Rev1 1 MA_CZH_CLOCK_UserManual DGT 960 Rev1 2 Česky: Návod pro DGT960 Česky: 3 Připravte hodiny k použití 3 Zapínání a vypínání 4 Měření času s DGT960 4 Dočasné zastavení

Více

Návod k použití. 2. Tento přístroj je určen pouze pro domácí použití. Nepoužívejte pro komerční nebo léčebné účely.

Návod k použití. 2. Tento přístroj je určen pouze pro domácí použití. Nepoužívejte pro komerční nebo léčebné účely. CZ:1228 Návod k použití Důležité informace týkající se Vaší bezpečnosti Před použitím si přečtěte následující instrukce 1. Přečtěte si pozorně tento návod (+ dostupnou literaturu) a při použití jej pečlivě

Více

Ukazatel teploty, vlhkosti a předpovědi počasí. Obj.č. : 650235. Návod k použití

Ukazatel teploty, vlhkosti a předpovědi počasí. Obj.č. : 650235. Návod k použití Ukazatel teploty, vlhkosti a předpovědi počasí Obj.č. : 650235 Návod k použití Úvod Gratulujeme Vám k získání přístroje s ukazatelem teploty, vlhkosti a předpovědi počasí. Naše výrobky byly vyvinuty, aby

Více

BazénWehncke Manhattan. 610 366 122 cm 732 366 122 cm 976 366 122 cm

BazénWehncke Manhattan. 610 366 122 cm 732 366 122 cm 976 366 122 cm Aktualizováno: 10.6.2013 BazénWehncke Manhattan 610 366 122 cm 732 366 122 cm 976 366 122 cm NÁVOD K INSTALACI BAZÉNU 1 1.Bezpečnostní pokyny Před použitím Přečtěte si laskavě pečlivě tento návod, zejména

Více

STŘEDOŠKOLSKÁ TECHNIKA 2013

STŘEDOŠKOLSKÁ TECHNIKA 2013 STŘEDOŠKOLSKÁ TECHNIKA 2013 Setkání a prezentace prací středoškolských studentů na ČVUT Návrh systému inteligentního domu Pavel Mikšík Brno 2013 Setkání a prezentace prací středoškolských studentů na ČVUT

Více

CS WAVE Virtuální pracovní stůl svařování Malá verze Manuál uživatele

CS WAVE Virtuální pracovní stůl svařování Malá verze Manuál uživatele CS WAVE Virtuální pracovní stůl svařování Malá verze Manuál uživatele Version 4.0 14/04/2010 1 Tato příručka slouží všem uživatelům bez ohledu na jejich pracovní pozici a popisuje funkce, které poskytuje

Více

NÁVOD K OBSLUZE SKŘÍŇKA NA NÁŘADÍ 712 HFZCAII ZÁRUČNÍ LIST

NÁVOD K OBSLUZE SKŘÍŇKA NA NÁŘADÍ 712 HFZCAII ZÁRUČNÍ LIST ZÁRUČNÍ LIST 1. Na výrobky UNI-MAX je poskytována záruka v délce 24 měsíců od data prodeje dle občanského zákoníku nebo v délce 12 měsíců dle obchodního zákoníku a vztahuje se na prokázané vady materiálu

Více

NÁVOD K OBSLUZE. Obj. č.: 97 02 35

NÁVOD K OBSLUZE. Obj. č.: 97 02 35 NÁVOD K OBSLUZE Verze 12 / 02 Box na uložení 150 kusů kompaktních disků s elektronickou archivací Obj. č.: 97 02 35 Geniální systém archivace pomocí osobního počítače (software, který dodáváme společně

Více

SystÈm SelfCheckô V1 sèrie V Model 6410 bez sk ÌnÏ

SystÈm SelfCheckô V1 sèrie V Model 6410 bez sk ÌnÏ SystÈm SelfCheckô V1 sèrie V Model 6410 bez sk ÌnÏ Příručka pro plánování místa 3M Knihovní systémy 3M Center, Building 225-4N-14 St. Paul, Minnesota 55144-1000 www.3m.com/library Copyright 2004, 3M IPC.

Více

Ramac. www.petruzalek.cz. - balení technických předmětů. Petruzalek s.r.o. Bratislavská 50 690 02 Břeclav Tel.: 519 365 111

Ramac. www.petruzalek.cz. - balení technických předmětů. Petruzalek s.r.o. Bratislavská 50 690 02 Břeclav Tel.: 519 365 111 - balení technických předmětů Petruzalek s.r.o. Bratislavská 50 690 02 Břeclav Tel.: 519 365 111 www.petruzalek.cz Ramac Společnost RAMAC působí v oblasti balení již od roku 1976 a svým zákazníkům zajišťuje

Více

Bezdrátová meteostanice WD 4008. Obj. č.: 67 24 23. Součásti

Bezdrátová meteostanice WD 4008. Obj. č.: 67 24 23. Součásti Součásti 2.1 Základní stanice (přijímač) Bezdrátová meteostanice WD 4008 Obj. č.: 67 24 23 Vážený zákazníku, děkujeme Vám za Vaši důvěru a za nákup bezdrátové meteostanice WD 4008. Tento návod k obsluze

Více

Smart Watch Garett M26 návod

Smart Watch Garett M26 návod Smart Watch Garett M26 návod 1 SMARTWATCH Garett M26 Bezpečnostní tipy Ilustrace v tomto návodu jsou referencemi a můžou se lišit v závislosti na modelu. POZOR Pokyny k baterii Baterie se nesmí vyhodit

Více

UŽIVATELSKÁ PŘÍRUČKA. Bazénové schůdky 122 cm

UŽIVATELSKÁ PŘÍRUČKA. Bazénové schůdky 122 cm UŽIVATELSKÁ PŘÍRUČKA DŮLEŽITÉ BEZPEČNOSTNÍ ZÁSADY Přečtěte si a pečlivě dodržujte všechny instrukce před tím, než výrobek začnete sestavovat a používat. Bazénové schůdky 122 cm OBSAH Upozornění... 3 Přehled

Více

Uživatelská příručka. PCL1000 Multi-funkční kalibrátor. tel: 596 311 899 fax: 596 311 114 web: www.jakar.cz e-mail: kontakt@jakar.

Uživatelská příručka. PCL1000 Multi-funkční kalibrátor. tel: 596 311 899 fax: 596 311 114 web: www.jakar.cz e-mail: kontakt@jakar. Uživatelská příručka PCL1000 Multi-funkční kalibrátor Obsah 1. Úvod... 3 2. Pokyny pro rychlé seznámení s kalibrátorem... 5 A. Funkce tlačítek 5 B. Žádané hodnoty.. 6 3. Schemata zapojení a pokyny... 8

Více

ZAHRADNÍ KOVOVÝ DOMEK SH 2570 UŽIVATELSKÝ MANUÁL

ZAHRADNÍ KOVOVÝ DOMEK SH 2570 UŽIVATELSKÝ MANUÁL ZAHRADNÍ KOVOVÝ DOMEK SH 2570 UŽIVATELSKÝ MANUÁL Pro instalaci produktu jsou nutné dvě osoby a 2-3 hodiny práce. PLASTOVÝ OBAL ODSTRAŇTE Z DOSAHU DĚTÍ, HROZÍ NEBEZPEČÍ UDUŠENÍ! Upozornění: Pře užitím tohoto

Více

UŽIVATELSKÁ PŘÍRUČKA

UŽIVATELSKÁ PŘÍRUČKA UŽIVATELSKÁ PŘÍRUČKA PŘENOSNÁ POČÍTAČKA BANKOVEK AccuBANKER AB-300 Dovozce: CONSYGEN CZ s.r.o. Anenské náměstí 2, 110 00, Praha 1 Tel:224 212 073, Tel/Fax: 224 241 025, Email: consygen@consygen.cz www.consygen.cz

Více

Finanční gramotnost pro SŠ -9. modul Dobré finanční návyky

Finanční gramotnost pro SŠ -9. modul Dobré finanční návyky Modul č. 9 Ing. Miroslav Škvára O financích O financích Svět financí určitě není vůbec jednoduchý. Ale pokud budete dodržovat určitá pravidla a zvyknete si je používat, budete úspěšní. Každý z vás má určité

Více

Seminární práce. Téma. Jméno, Příjmení, rok,

Seminární práce. Téma. Jméno, Příjmení, rok, Seminární práce Téma Jméno, Příjmení, rok, Obsah 1. O projektu... 2 2. Procházení webu... 2 3. Phishing... 3 a. Co dělat, pokud se stanu obětí phishingu?... 3 b. Falešné webové stránky neboli Spoofing...

Více

Všeobecný návod k obsluze a údržbě obuvnických opravárenských strojů.

Všeobecný návod k obsluze a údržbě obuvnických opravárenských strojů. Všeobecný návod k obsluze a údržbě obuvnických opravárenských strojů. Instalace, uvedení do provozu, obsluha a údržba A. Instalace 1. Stroj musí mít pevné stanoviště. Případné nerovnosti podlahy je třeba

Více

STAVEBNÍ NÁVODY 1 pro činnost v elektro a radio kroužcích a klubech

STAVEBNÍ NÁVODY 1 pro činnost v elektro a radio kroužcích a klubech STAVEBNÍ NÁVODY 1 pro činnost v elektro a radio kroužcích a klubech Nejjednodušší stavební návody Verze V.4, stav k 5. prosinci 2014. Byl upraven Stavební návod na Cvrčka. Víte o dalších zajímavých návodech?

Více

Kliky podceňovaný pomocník při posilování

Kliky podceňovaný pomocník při posilování 1 Kliky podceňovaný pomocník při posilování Jakkoli se může zdát tento cvik jednoduchý, patří mezi cviky nejúčinnější, které rozvíjejí svalstvo horní části trupu.můžeme jej cvičit jen tak bez potřeby činek

Více

MIKROVLNNÁ TROUBA. Příručka pro uživatele

MIKROVLNNÁ TROUBA. Příručka pro uživatele MIKROVLNNÁ TROUBA Model: BM1240AX Příručka pro uživatele Tyto pokyny si pečlivě přečtěte dříve, než budete mikrovlnnou troubu instalovat a používat. Do místa níže zapište VÝROBNÍ Č., které najdete na štítku

Více

MODEL: MT05 SERIAL NO:

MODEL: MT05 SERIAL NO: MODEL: MT05 1. Pøed instalací a uvedením mikrovlnné trouby do chodu si pozornì pøeètìte tento návod, který je nedílnou souèástí výrobku. Uschovejte pro pozdìjší použití. 2. Do místa dole vepište výrobní

Více

7-8/2011 - ČERVENEC-SRPEN VÍTEJTE Obsah Úvodník TOP Téma: Sledujeme kontejnery 3 Novinky z Webdispečinku 9 1. Nadmořská výška 2. Dallas čip Novinka v legislativě 9 Dovolená je tu! 10 Redakce Adresa redakce:

Více

ZÁKLADNÍ VLASTNOSTI OPTICKÉHO VLÁKNA

ZÁKLADNÍ VLASTNOSTI OPTICKÉHO VLÁKNA ZÁKLADNÍ VLASTNOSTI OPTICKÉHO VLÁKNA Optická vlákna patří k nejmodernějším přenosovým zařízením ve sdělovací technice pro níž byla původně určena. Tato technologie ale proniká i do dalších odvětví. Optická

Více

PŘIHRÁVKY, PŘÍJEM MÍČKU A HRY SE STŘELBOU

PŘIHRÁVKY, PŘÍJEM MÍČKU A HRY SE STŘELBOU PŘIHRÁVKY, PŘÍJEM MÍČKU A HRY SE STŘELBOU Kromě přesných přihrávek pomocí různých technik, dobré kontroly míče forhendem i bekhendem má zásadní význam jak byla provedena přihrávka od spoluhráče ke spoluhráči:

Více

POSUZOVÁNÍ PROFESNÍCH PŘEDPOKLADŮ. MAKRO OBLAST A Diagnostika a hodnocení účastníků

POSUZOVÁNÍ PROFESNÍCH PŘEDPOKLADŮ. MAKRO OBLAST A Diagnostika a hodnocení účastníků POSUZOVÁNÍ PROFESNÍCH PŘEDPOKLADŮ MAKRO OBLAST A Diagnostika a hodnocení účastníků V tomto modulu najdete popis určitých posuzovacích testů, používaných pro lidi se zdravotním postižením: Pracovní možnosti

Více

Schiessl, s.r.o. Detektor úniku chladiva LS 3000

Schiessl, s.r.o. Detektor úniku chladiva LS 3000 Detektor úniku chladiva LS 3000 1 Detektor úniku chladiva ELIMINATOR LS 3000 Elektronický detektor úniku chladiva LS 3000 Eliminator firmy CPS je jediný detektor úniku chladiva, který pracuje zcela automaticky.

Více

GPS : 49 59'6.070"N, 13 27'47.013"E

GPS : 49 59'6.070N, 13 27'47.013E Propozice XIV. ročníku soutěže O pohár města Kralovice ORGANIZÁTOR: Sbor dobrovolných hasičů Kralovice DRUH ZÁVODU: Požární útok-netradiční s překážkami DATUM: 7. září 2013 MÍSTO: Prostory kláštera Mariánská

Více

MLE2 a MLE8. Datalogery událostí

MLE2 a MLE8. Datalogery událostí MLE2 a MLE8 Datalogery událostí Zapisovač počtu pulsů a událostí Návod k obsluze modelů MLE2 MLE8 Doporučujeme vytisknout tento soubor, abyste jej mohli používat, když se budete učit zacházet se zapisovačem.

Více

Model ANG-1. Návod k použití a údržbě

Model ANG-1. Návod k použití a údržbě Model ANG-1 Návod k použití a údržbě Důležitá pravidla bezpečnosti Tento výrobek není určen pro děti Při prvním použitím elektrického spotřebiče si důkladně pročtěte tento návod! NEBEZPEČÍ: Chcete-li snížit

Více

Návod na montáž, obsluhu a údržbu RADA 425 TERMOSKOPICKÝ SMĚŠOVACÍ VENTIL

Návod na montáž, obsluhu a údržbu RADA 425 TERMOSKOPICKÝ SMĚŠOVACÍ VENTIL Návod na montáž, obsluhu a údržbu RADA 425 7/2009 VŠEOBECNĚ Funkcí termostatického směšovacího ventilu je dodávka vody o bezpečné teplotě. Žádné takovéto zařízení nemůže být považováno za funkčně neselhávající

Více

Uživatelský manuál CZ. IN 6609 Longboard WORKER Longbay. IN 6610 Longboard WORKER Surfbay

Uživatelský manuál CZ. IN 6609 Longboard WORKER Longbay. IN 6610 Longboard WORKER Surfbay Uživatelský manuál CZ IN 6609 Longboard WORKER Longbay IN 6610 Longboard WORKER Surfbay NÁVOD NA SESTAVENÍ A POUŽÍVÁNÍ Přečtěte si pozorně celý manuál. Tento manuál tvoří nedílnou součást výrobku, proto

Více

Vyvažovače Tecna typ 9321-9323

Vyvažovače Tecna typ 9321-9323 Vyvažovače Tecna typ 932 - Návod k obsluze a údržbě Typ Nosnost 932 2 4 Kg 4 6 Kg 6 8 Kg Délka Váha lanka vyvažovače,9 Kg 2, Kg 2,2 Kg Záruční a pozáruční servis a opravy zajišťuje firma: SCHINKMANN svářecí

Více

NÁVOD K OBSLUZE OSTŘIČKY VRTÁKŮ BSG 20/2

NÁVOD K OBSLUZE OSTŘIČKY VRTÁKŮ BSG 20/2 NÁVOD K OBSLUZE OSTŘIČKY VRTÁKŮ BSG 20/2 Překlad originálního návodu k obsluze Uschovejte prosím pro budoucí používání! Kaindl-Schleiftechnik REILING GmbH, Remchinger Str. 4, D-75203 Königsbach-Stein Tel.:

Více

Mobilní aplikace SmartLift

Mobilní aplikace SmartLift Rozváděče Vsetín, s.r.o. Jiráskova 2190 755 01 Vsetín Česká Republika Mobilní aplikace SmartLift verze aplikace 1.02 Manuál 30/10/15 Obsah 1. Stažení aplikace do mobilního zařízení 1.1. Stažení aplikace

Více

UKOSOVACÍ A ODJEHLOVACÍ SYSTÉM S VARIABILNÍM ÚHLEM B 3 Stacionární stolní provedení Obj. č. 28 220

UKOSOVACÍ A ODJEHLOVACÍ SYSTÉM S VARIABILNÍM ÚHLEM B 3 Stacionární stolní provedení Obj. č. 28 220 UKOSOVACÍ A ODJEHLOVACÍ SYSTÉM S VARIABILNÍM ÚHLEM B 3 Stacionární stolní provedení Obj. č. 28 220 Návod na obsluhu Zákazník Model Sériové číslo Rok ZMĚNA VYHRAZENA 1 Před použitím : Před použitím si vždy

Více

Soukromá vyšší odborná škola podnikatelská, s. r. o.

Soukromá vyšší odborná škola podnikatelská, s. r. o. Soukromá vyšší odborná škola podnikatelská, s. r. o. Studijní obor: 64-31-N/10 Řízení malého a středního podniku METODICKÝ POKYN KE ZPRACOVÁNÍ ABSOLVENTSKÉ PRÁCE Studijní materiál Ostrava 2015/2016 Úvod

Více

VISIONTM. Dotyk jednoduchosti. JEDNODUCHÉ OVL ÁDÁNÍ PŘES P OKROČILÉ ROZHR ANÍ S DOT YKOVOU OBR A ZOVKOU.

VISIONTM. Dotyk jednoduchosti. JEDNODUCHÉ OVL ÁDÁNÍ PŘES P OKROČILÉ ROZHR ANÍ S DOT YKOVOU OBR A ZOVKOU. Dotyk jednoduchosti. JEDNODUCHÉ OVL ÁDÁNÍ PŘES P OKROČILÉ ROZHR ANÍ S DOT YKOVOU OBR A ZOVKOU. Pokrokový asistent obsluhy Moderní dotyková obrazovka Vaše výhody: Nový asistent obsluhy snižuje čas zaškolení

Více

AUTOMATICKÝ VYSAVAČ BARACUDA

AUTOMATICKÝ VYSAVAČ BARACUDA AUTOMATICKÝ VYSAVAČ BARACUDA INSTALAČNÍ A UŽIVATELSKÁ PŘÍRUČKA i Přečtěte si návod k použití 1. Montáž Vyndejte z krabice těleso vysavače i ostatní díly a přesvědčte se, že balení obsahovalo všechny komponenty.

Více

Návod na použití. Fréza na hrany TR 50

Návod na použití. Fréza na hrany TR 50 Návod na použití Fréza na hrany TR 50 TR-50 Frézka Návod k použití Popis 1. Spínač 2. Podstavec 3. Základní deska 4. Křídlový šroub 5. Stupnice 6. Kleštinové upínací pouzdro 7. Pracovní nástroj 8. Klíče

Více

VRTULNÍK. Model FX059, FX049, FX039

VRTULNÍK. Model FX059, FX049, FX039 CZ VRTULNÍK Model FX059, FX049, FX039 Úvod Tento návod si, prosím, pečlivě přečtěte před prvním použitím a uchovejte ho pro pozdější nahlédnutí. Varování 1. Toto není hračka. Je to výrobek kombinující

Více

KLIMATIZACE UŽIVATELSKÁ PŘÍRUČKA. Před použitím si přečtěte pečlivě tuto příručku a uchovejte ji pro budoucí potřebu TYP: VENTILAČNÍ JEDNOTKA

KLIMATIZACE UŽIVATELSKÁ PŘÍRUČKA. Před použitím si přečtěte pečlivě tuto příručku a uchovejte ji pro budoucí potřebu TYP: VENTILAČNÍ JEDNOTKA UŽIVATELSKÁ PŘÍRUČKA KLIMATIZACE Před použitím si přečtěte pečlivě tuto příručku a uchovejte ji pro budoucí potřebu TYP: VENTILAČNÍ JEDNOTKA P/NO : 88A0468P www.lge.com Ventilační jednotka Uživatelská

Více

Zákon č. 563/1991 Sb., o účetnictví otázky a odpovědi

Zákon č. 563/1991 Sb., o účetnictví otázky a odpovědi Otázky a odpovědi zákon o účetnictví Aktualizováno 26. 3. 2012 Zákon č. 563/1991 Sb., o účetnictví otázky a odpovědi číslo/rok dotaz odpověď 1.1.1/ 2010 1.1.2./ 2010 Kde jsou definovány vybrané účetní

Více

Strojní, nástrojařské a brusičské práce broušení kovů. Příslušenství nástrojových brusek (brusky BN 102)

Strojní, nástrojařské a brusičské práce broušení kovů. Příslušenství nástrojových brusek (brusky BN 102) Předmět: Ročník: Vytvořil: Datum: PRA- NAS 3.roč Antonín Dombek 27.3.2013 Název zpracovaného celku: Strojní, nástrojařské a brusičské práce broušení kovů Příslušenství nástrojových brusek (brusky BN 102)

Více

DŮLEŽITÉ! NÁVOD USCHOVEJTE PRO BUDOUCÍ POTŘEBU.

DŮLEŽITÉ! NÁVOD USCHOVEJTE PRO BUDOUCÍ POTŘEBU. DŮLEŽITÉ! NÁVOD USCHOVEJTE PRO BUDOUCÍ POTŘEBU. 2 OBSAH anglicky...12-17 [rusky]...18-23 [polsky]...24-29 [švédsky]...30-35 [norsky]...36-41 [řecky]...42-47 [česky]...48-53 [bulharsky]...54-59 [arabsky]...60-65

Více

Návod na montáž, obsluhu a údržbu PRESTO 60, 60 B, 60 TC PISOÁROVÉ VENTILY

Návod na montáž, obsluhu a údržbu PRESTO 60, 60 B, 60 TC PISOÁROVÉ VENTILY Návod na montáž, obsluhu a údržbu PRESTO 60, 60 B, 60 TC 8/2007 PRESTO 60 PRESTO 60 B PRESTO 60 TC Tlačítkové ventily PRESTO typ 60 jsou určeny pro splachování pisoárových zařízení. Tyto ventily mají pevný

Více

Staywell série 700. Před montáží dvířek si prosím pozorně pročtěte následující pokyny.

Staywell série 700. Před montáží dvířek si prosím pozorně pročtěte následující pokyny. Staywell série 700 Před montáží dvířek si prosím pozorně pročtěte následující pokyny. K montáži potřebujete toto nářadí: tužka pravítko listová elektrická pilka (děrovka) křížový šroubovák metr smirkový

Více

Vyvažovače TECNA typ 9336-9340

Vyvažovače TECNA typ 9336-9340 Vyvažovače TECNA typ 9336-9340 Návod k obsluze a údržbě Typ Nosnost Délka Váha lanka vyvažovače 9336 2 4 Kg 2500 2,9 kg 9337 4 6 Kg 2500 3,2 kg 9338 6 8 Kg 2500 3,5 kg 9339 8 10 Kg 2500 3,7 kg 9340 10

Více