Příloha č. 1 k rozhodnutí o změně registrace sp.zn. sukls105157/2012

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Příloha č. 1 k rozhodnutí o změně registrace sp.zn. sukls105157/2012"

Transkript

1 Příloha č. 1 k rozhodnutí o změně registrace sp.zn. sukls105157/2012 Příbalová inormace: informace pro pacienta GLANUTA 150 mg Potahované tablety Bicalutamidum Přečtěte si pozorně celou příbalovou informaci dříve, než začnete tento přípravek užívat, protože obsahuje pro Vás důležité údaje. - Ponechte si příbalovou informaci pro případ, že si ji budete potřebovat přečíst znovu. - Máte-li jakékoli další otázky, zeptejte se svého lékaře nebo lékárníka. - Tento přípravek byl předepsán výhradně Vám. Nedávejte jej žádné další osobě. Mohl by jí ublížit, a to i tehdy, má-li stejné známky onemocnění jako Vy. - Pokud se u Vás vyskytne kterýkoli z nežádoucích účinků, sdělte to svému lékaři nebo lékárníkovi. Stejně postupujte v případě jakýchkoli nežádoucích účinků, které nejsou uvedeny v této příbalové informaci. Co naleznete v této příbalové informaci: 1. Co je Glanuta a k čemu se používá 2. Čemu musíte věnovat pozornost, než začnete přípravek Glanuta užívat 3. Jak se Glanuta užívá 4. Možné nežádoucí účinky 5 Jak přípravek Glanuta uchovávat 6. Obsah balení a další informace 1. Co je přípravek Glanuta a k čemu se používá Glanuta se používá samostatně nebo jako součást kombinované léčby u pacientů, kterým byla odstraněna prostata. Dále se užívá v kombinaci s ozařováním k léčbě rakoviny prostaty v případech, kdy se nádor rozšířil mimo pouzdro prostaty do tkání v jejím okolí. U těchto pacientů je vysoké riziko dalšího rozšíření rakoviny. Léčivá látka přípravku Glanuta, bikalutamid, patří do skupiny léčivých přípravků zvaných nesteroidní antiandrogeny. Blokuje nežádoucí účinky mužských pohlavních hormonů produkovaných mužskou pohlavní žlázou (androgenů) a tak brání růstu buněk v prostatě. 2. Čemu musíte věnovat pozornost, než začnete přípravek Glanuta užívat Neužívejte přípravek Glanuta - jestliže jste alergický na bikalutamid nebo na kteroukoli další složku tohoto přípravku (uvedenou v bodě 6). - jestliže užíváte nebo budete užívat terfenadin nebo astemizol (na sennou rýmu nebo alergii) nebo cisaprid (na žaludeční potíže). Přípravek Glanuta nemají užívat ženy a nesmí být rovněž podáván dětem a dospívajícím. Strana 1 (celkem 5)

2 Upozornění a opatření - jestliže máte středně těžkou až těžkou poruchu funkce jater. V takovém případě můžete přípravek používat pouze tehdy, pokud Váš lékař pečlivě zvážil možná rizika a výhody léčby. Pokud přípravek užíváte, bude Váš lékař pravidelně provádět kontrolní vyšetření jaterních funkcí. Jestliže se projeví poruchy funkce jater, musí se léčba bikalutamidem ukončit. - jestliže testy krve stále ukazují vysoké hladiny určitých bílkovin (PSA), které se užívají k detekci rakoviny prostaty, a nemoc se dále zhoršuje, může lékař léčbu ukončit. Další léčivé přípravky a přípravek Glanuta Informujte svého lékaře nebo lékárníka o všech lécích, které užíváte, které jste v nedávné době užíval nebo které možná budete užívat, a to i o lécích, které jsou dostupné bez lékařského předpisu. Jestliže užíváte přípravek Glanuta společně s některým z následujících léků, může to ovlivnit účinnost bikalutamidu, stejně jako účinnost těchto léků. Poraďte se prosím s lékařem dříve, než začnete společně s přípravkem Glanuta užívat některý z těchto léků: - warfarin nebo podobný lék zabraňující srážení krve, - cyklosporin (lék k potlačení imunitního systému, aby se zabránilo odmítnutí transplantovaného orgánu nebo kostní dřeně), - blokátory kalciového kanálu (používané k léčbě vysokého tlaku a některých onemocnění srdce), - cimetidin (lék na žaludeční nebo dvanáctníkové vředy), - ketokonazol (přípravek k léčbě plísňových onemocnění kůže a nehtů). Přípravek Glanuta s jídlem a pitím Glanuta se může užívat před jídlem, během jídla i po něm, ale také kdykoliv nezávisle na jídle. Potahovaná tableta se polyká celá a zapije vodou nebo jiným vhodným nápojem. Těhotenství, kojení a fertilita Podávání přípravku Glanuta je kontraindikováno u žen a nesmí se tudíž užívat ani v těhotenství a během kojení. Řízení dopravních prostředků a obsluha strojů Je velmi nepravděpodobné, že by přípravek Glanuta negativně ovlivnil Vaši schopnost řídit a obsluhovat stroje. Někteří pacienti však mohou při užívání přípravku Glanuta pociťovat ospalost. Jestliže trpíte stavy ospalosti, vyvarujte se těchto aktivit. Důležité informace o některých složkách přípravku Glanuta 150 mg Glanuta 150 mg obsahuje monohydrát laktózy. Jestliže Vám lékař řekl, že nesnášíte některé cukry, jako je laktóza, poraďte se se svým lékařem, než začnete tento léčivý přípravek užívat. 3. Jak se přípravek Glanuta užívá Užívejte přípravek Glanuta 150 mg vždy přesně podle pokynů svého lékaře. Pokud si nejste jistý, poraďte se se svým lékařem nebo lékárníkem. Obvyklá dávka přípravku je jedna potahovaná tableta denně. Nejlepší je užívat tabletu každý den ve stejnou dobu. Tableta se zapíjí vodou nebo jiným vhodným nápojem, nesmí se žvýkat. Užívá se s jídlem nebo bez jídla. Použití u dětí a dospívajících Tento přípravek se nedoporučuje podávat dospívajícím do 18 let. Strana 2 (celkem 5)

3 Jestliže jste užil více přípravku Glanuta, než jste měl Jestliže jste si vzal více tablet, než je Vaše normální dávka, obraťte se na svého lékaře. V případě předávkování, vyhledejte okamžitě nejbližší nemocnici nebo ambulanci. Pokud je to možné, vezměte tablety a krabičku s sebou, abyste lékaři ukázal, jaký přípravek jste užil. Jestliže jste zapomněl užít přípravek Glanuta Jestliže jste si zapomněl vzít svůj lék, vezměte si vynechanou tabletu, jakmile si vzpomenete, a další dávku si vezměte již v obvyklou dobu. Nezdvojujte následující dávku, abyste nahradil vynechanou dávku. Máte-li nějaké obavy, poraďte se se svým lékařem. Jestliže jste přestal užívat přípravek Glanuta 150mg Pokud Vám to Váš lékař výslovně neřekl, nepřestávejte své tablety užívat, i když se cítíte zdráv. Máte-li jakékoli další otázky, týkající se užívání tohoto přípravku, zeptejte se svého lékaře nebo lékárníka. 4. Možné nežádoucí účinky Podobně jako všechny léky, může mít i tento přípravek nežádoucí účinky, které se ale nemusí vyskytnout u každého. Pokud se u Vás vyskytne kterýkoli z nežádoucích účinků, sdělte to svému lékaři nebo lékárníkovi. Stejně postupujte v případě jakýchkoli nežádoucích účinků, které nejsou uvedeny v této příbalové informaci. Vyhledejte svého lékaře nebo lékařskou pomoc, pokud se u Vás projeví některý s následujících vážných nežádoucích účinků: Velmi vzácné (projevují se odhadem u méně než 1 z léčených osob): - selhání jater; - bolest na hrudi (angina pectoris) a selhání srdce (může být spojeno s dušností, především při námaze, rychlou srdeční akcí, s otoky končetin a skvrnami na kůži), poruchy srdečního rytmu (arytmie), změny na EKG záznamu; - snížení počtu krevních destiček, které zvyšuje riziko krvácení nebo tvorby podlitin (trombocytopenie). Méně časté závažné nežádoucí účinky (projevují se odhadem u méně než 1 ze 100 léčených osob): - vážné alergické reakce způsobující otok obličeje, rtů, jazyka a/nebo hrdla, který může způsobit potíže při polykání nebo dýchání, nebo úporné svědění kůže s vypouklými zduřeními kůže; - vážná dušnost nebo náhlé zhoršení dušnosti s možným kašlem nebo horečkou. Někteří pacienti užívající přípravek Glanuta 150 mg trpí zánětem plic zvaným intersticiální plicní nemoc. Při užívání přípravku Glanuta 150 mg se mohou vyskytnout následující nežádoucí účinky. Velmi časté nežádoucí účinky (vyskytují se odhadem u více než 1 z 10 léčených osob): - vyrážka - napětí v prsou nebo zvětšení prsní tkáně - astenie (celková tělesná slabost) Časté nežádoucí účinky (vyskytují se odhadem u méně než 1 z 10, ale u více než 1 ze 100 léčených osob): - anémie - závrať, ospalost Strana 3 (celkem 5)

4 - návaly horka - bolest břicha, zácpa, poruchy trávení, plynatost, nevolnost - vypadávání vlasů, nadměrný růst vlasů, suchá kůže, svědění - hematurie (stopy krve v moči) - poruchy erekce, snížení zájmu o sex (libido) - bolest na hrudi - otok - snížená chuť k jídlu - deprese - poruchy jater, žloutenka, zvýšená hladina transamináz - přibývání na váze Méně časté nežádoucí účinky (vyskytují se přibližně odhadem u méně než 1 ze 100, ale u více než 1 z léčených osob) - alergické reakce - kopřivka (úporné svědění kůže s vypouklými zduřeními kůže) - otok obličeje, rtů, jazyka a/nebo hrdla, který může způsobit potíže při polykání - zánětlivé onemocnění plic zvané intersticiální plicní nemoc (někdy smrtelné). Vzácné nežádoucí účinky (vyskytují se odhadem u méně než 1 z 1000, ale u více než 1 z léčených osob): - selhání jater (někdy smrtelné). Podávání bikalutamidu může být vzácně spojeno s krevními změnami, kvůli kterým Vás lékař může posílat na určité krevní testy. Pokud zaznamenáte jakýkoli nežádoucí účinek, který není uveden v této příbalové informaci, prosím, sdělte to svému lékaři nebo lékárníkovi. 5. Jak přípravek Glanuta uchovávat Uchovávejte tento přípravek mimo dohled a dosah dětí. Tento léčivý přípravek nevyžaduje žádné zvláštní podmínky uchovávání. Nepoužívejte tento přípravek po uplynutí doby použitelnosti, uvedené na blistru a na krabičce za Použitelné do. Doba použitelnosti se vztahuje k poslednímu dni uvedeného měsíce. Nevyhazujte žádné léčivé přípravky do odpadních vod nebo domácího odpadu. Zeptejte se svého lékárníka, jak naložit s přípravky, které již nepotřebujete. Tato opatření pomáhají chránit životní prostředí. 6. Obsah balení a další informace Co Glanuta 150 mg obsahuje - Léčivou látkou je bicalutamidum. Jedna potahovaná tableta obsahuje bicalutamidum 150 mg. - Pomocnými látkami jsou: Strana 4 (celkem 5)

5 Jádro tablety: Monohydrát laktózy, povidon 25, sodná sůl karboxymethylškrobu (typ A), magnesium-stearát. Potahová vrstva tablety: Potahová soustava Opadry OY-S-9622 bílá: hypromelóza (E464), oxid titaničitý (E171), propylenglykol. Jak Glanuta 150 mg vypadá a co obsahuje toto balení Glanuta 150 mg jsou bílé kulaté bikonvexní potahované tablety o průměru 10,5 mm, s půlicí rýhou na jedné straně. Půlicí rýha má pouze usnadnit dělení tablety pro snazší polykání, nikoliv za účelem dělení dávky. Velikost balení: 28 nebo 90 tablet Na trhu nemusí být všechny velikosti balení. Držitel rozhodnutí o registraci Valeant Czech Pharma s.r.o. Truhlářská 1104/13, 1103/15, Praha 1, Česká republika Tel: Výrobce ICN Polfa Rzeszów S.A. 2 Przemyslowa Street, , Rzeszów Polsko a Genepharm S.A. 18 th klm Marathonos Avenue, Pallini Attikis Řecko Tento léčivý přípravek je registrován v členských státech EEA pod následujícími názvy: Velká Británie: Bicalutamide 150 mg film-coated tablets Polsko: Prostide 150 mg Maďarsko: Grommar 150 mg Slovenská republika: Glanuta 150 mg Tato příbalová informace byla naposledy revidována: Strana 5 (celkem 5)

2. ČEMU MUSÍTE VĚNOVAT POZORNOST, NEŽ ZAČNETE PŘÍPRAVEK GLANUTA 150 MG UŽÍVAT

2. ČEMU MUSÍTE VĚNOVAT POZORNOST, NEŽ ZAČNETE PŘÍPRAVEK GLANUTA 150 MG UŽÍVAT PŘÍBALOVÁ INFORMACE: INFORMACE PRO UŽIVATELE GLANUTA 150 mg Potahované tablety Bicalutamidum Přečtěte si pozorně celou příbalovou informaci dříve, než začnete tento přípravek užívat. - Ponechte si příbalovou

Více

GLANUTA 50 mg Potahované tablety Bicalutamidum

GLANUTA 50 mg Potahované tablety Bicalutamidum PŘÍBALOVÁ INFORMACE: INFORMACE PRO UŽIVATELE GLANUTA 50 mg Potahované tablety Bicalutamidum Přečtěte si pozorně celou příbalovou informaci dříve, než začnete tento přípravek užívat. - Ponechte si příbalovou

Více

Příbalová informace: informace pro uživatele. FINEX 5 mg potahované tablety (finasteridum)

Příbalová informace: informace pro uživatele. FINEX 5 mg potahované tablety (finasteridum) sp.zn. sukls106165/2015 Příbalová informace: informace pro uživatele FINEX 5 mg potahované tablety (finasteridum) Přečtěte si pozorně celou příbalovou informaci dříve, než začnete tento přípravek užívat,

Více

ANALERGIN NEO Potahované tablety 20 x 5 mg

ANALERGIN NEO Potahované tablety 20 x 5 mg ANALERGIN NEO Potahované tablety 20 x 5 mg Příbalová informace: informace pro uživatele Analergin Neo 5 mg potahované tablety levocetirizini dihydrochloridum Přečtěte si pozorně celou příbalovou informaci

Více

Příloha č. 1 k rozhodnutí o změně registrace sp.zn.: sukls237437/2011

Příloha č. 1 k rozhodnutí o změně registrace sp.zn.: sukls237437/2011 Příloha č. 1 k rozhodnutí o změně registrace sp.zn.: sukls237437/2011 PŘÍBALOVÁ INFORMACE: INFORMACE PRO UŽIVATELE Cetixin 10 mg, potahované tablety cetirizini dihydrochloridum Přečtěte si pozorně tuto

Více

sp.zn.sukls73280/2013

sp.zn.sukls73280/2013 sp.zn.sukls73280/2013 PŘÍBALOVÁ INFORMACE: INFORMACE PRO UŽIVATELE ONCOZOL 2,5 MG, potahované tablety (letrozolum) Přečtěte si pozorně celou příbalovou informaci dříve, než začnete tento přípravek užívat.

Více

PŘÍBALOVÁ INFORMACE: INFORMACE PRO UŽIVATELE. Angizidine 35 mg tablety s řízeným uvolňováním trimetazidini dihydrochloridum

PŘÍBALOVÁ INFORMACE: INFORMACE PRO UŽIVATELE. Angizidine 35 mg tablety s řízeným uvolňováním trimetazidini dihydrochloridum PŘÍBALOVÁ INFORMACE: INFORMACE PRO UŽIVATELE Angizidine 35 mg tablety s řízeným uvolňováním trimetazidini dihydrochloridum Přečtěte si pozorně celou příbalovou informaci dříve, než začnete tento přípravek

Více

sp.zn. sukls50128/2012 a sp.zn. sukls209283/2014

sp.zn. sukls50128/2012 a sp.zn. sukls209283/2014 sp.zn. sukls50128/2012 a sp.zn. sukls209283/2014 PŘÍBALOVÁ INFORMACE: INFORMACE PRO PACIENTA Agnucaston potahované tablety Agni casti fructus extractum siccum Přečtěte si pozorně celou příbalovou informaci

Více

PŘÍBALOVÁ INFORMACE: INFORMACE PRO UŽIVATELE. APO-LETROZOL 2,5 mg Potahované tablety Letrozolum

PŘÍBALOVÁ INFORMACE: INFORMACE PRO UŽIVATELE. APO-LETROZOL 2,5 mg Potahované tablety Letrozolum Příloha č. 1 k rozhodnutí o změně registrace sp.zn. sukls193293/2012 PŘÍBALOVÁ INFORMACE: INFORMACE PRO UŽIVATELE APO-LETROZOL 2,5 mg Potahované tablety Letrozolum Přečtěte si pozorně celou příbalovou

Více

Příbalová informace: informace pro uživatele. APO-FINAS potahované tablety (finasteridum)

Příbalová informace: informace pro uživatele. APO-FINAS potahované tablety (finasteridum) Příbalová informace: informace pro uživatele APO-FINAS potahované tablety (finasteridum) Přečtěte si pozorně celou příbalovou informaci dříve, než začnete tento přípravek užívat. - Ponechte si příbalovou

Více

PŘÍBALOVÁ INFORMACE: INFORMACE PRO UŽIVATELE. CALOFRA OROTAB 5 mg CALOFRA OROTAB 10 mg Tablety dispergovatelné v ústech (Donepezili hydrochloridum)

PŘÍBALOVÁ INFORMACE: INFORMACE PRO UŽIVATELE. CALOFRA OROTAB 5 mg CALOFRA OROTAB 10 mg Tablety dispergovatelné v ústech (Donepezili hydrochloridum) PŘÍBALOVÁ INFORMACE: INFORMACE PRO UŽIVATELE CALOFRA OROTAB 5 mg CALOFRA OROTAB 10 mg Tablety dispergovatelné v ústech (Donepezili hydrochloridum) Přečtěte si pozorně celou příbalovou informaci dříve,

Více

PŘÍBALOVÁ INFORMACE: INFORMACE PRO UŽIVATELE. Trachisan 8 mg proti bolesti v krku, pastilky. Lidocaini hydrochloridum monohydricum

PŘÍBALOVÁ INFORMACE: INFORMACE PRO UŽIVATELE. Trachisan 8 mg proti bolesti v krku, pastilky. Lidocaini hydrochloridum monohydricum Sp.zn. sukls134657/2010 PŘÍBALOVÁ INFORMACE: INFORMACE PRO UŽIVATELE Trachisan 8 mg proti bolesti v krku, pastilky Lidocaini hydrochloridum monohydricum Přečtěte si pozorně tuto příbalovou informaci, protože

Více

Příbalová informace: informace pro pacienta. Prostamol UNO 320 mg, měkké tobolky Serenoae extractum (serenoový extrakt)

Příbalová informace: informace pro pacienta. Prostamol UNO 320 mg, měkké tobolky Serenoae extractum (serenoový extrakt) sp.zn. sukls94320/2010 Příbalová informace: informace pro pacienta Prostamol UNO 320 mg, měkké tobolky Serenoae extractum (serenoový extrakt) Přečtěte si pozorně tuto příbalovou informaci dříve, než začnete

Více

Příbalová informace: informace pro uživatele. Zovirax 200 mg Zovirax 400 mg Zovirax 800 mg tablety aciclovirum

Příbalová informace: informace pro uživatele. Zovirax 200 mg Zovirax 400 mg Zovirax 800 mg tablety aciclovirum Příbalová informace: informace pro uživatele Zovirax 200 mg Zovirax 400 mg Zovirax 800 mg tablety aciclovirum Přečtěte si pozorně celou příbalovou informaci dříve, než začnete tento přípravek užívat, protože

Více

Calcichew D3 500 mg/ 200 IU žvýkací tablety calcium, colecalciferolum

Calcichew D3 500 mg/ 200 IU žvýkací tablety calcium, colecalciferolum sp.zn.sukls55165/2015 sukls229256/2015, sukls223777/2015 Příbalová informace: informace pro uživatele Calcichew D3 500 mg/ 200 IU žvýkací tablety calcium, colecalciferolum Přečtěte si pozorně tuto příbalovou

Více

Příloha č. 1 k rozhodnutí o změně registrace sp.zn. sukls42748/2012 PŘÍBALOVÁ INFORMACE: INFORMACE PRO UŽIVATELE

Příloha č. 1 k rozhodnutí o změně registrace sp.zn. sukls42748/2012 PŘÍBALOVÁ INFORMACE: INFORMACE PRO UŽIVATELE Příloha č. 1 k rozhodnutí o změně registrace sp.zn. sukls42748/2012 PŘÍBALOVÁ INFORMACE: INFORMACE PRO UŽIVATELE Monkasta 10 mg potahované tablety pro dospělé a dospívající od 15 let věku montelukastum

Více

Přečtěte si pozorně tuto příbalovou informaci, protože obsahuje pro vás důležité údaje.

Přečtěte si pozorně tuto příbalovou informaci, protože obsahuje pro vás důležité údaje. PANCREOLAN FORTE (Pancreatinum) enterosolventní tablety Přečtěte si pozorně tuto příbalovou informaci, protože obsahuje pro vás důležité údaje. Tento přípravek je dostupný bez lékařského předpisu. Přesto

Více

PŘÍBALOVÁ INFORMACE: INFORMACE PRO UŽIVATELE. Tamsulosin HCl 0,4 Prolong 1A Pharma

PŘÍBALOVÁ INFORMACE: INFORMACE PRO UŽIVATELE. Tamsulosin HCl 0,4 Prolong 1A Pharma Příloha č. 2 k rozhodnutí o registraci sp.zn.sukls102435/2008 PŘÍBALOVÁ INFORMACE: INFORMACE PRO UŽIVATELE Tamsulosin HCl 0,4 Prolong 1A Pharma potahované tablety s prodlouženým uvolňováním (tamsulosini

Více

Příbalová informace: informace pro uživatele Valsacor 320 mg potahované tablety Valsartanum

Příbalová informace: informace pro uživatele Valsacor 320 mg potahované tablety Valsartanum Sp.zn. sukls175670/2012 Příbalová informace: informace pro uživatele Valsacor 320 mg potahované tablety Valsartanum Přečtěte si pozorně celou příbalovou informaci dříve, než začnete tento přípravek užívat,

Více

Příloha č. 1b k rozhodnutí o změně registrace sp.zn. sukls184943/2010

Příloha č. 1b k rozhodnutí o změně registrace sp.zn. sukls184943/2010 Příloha č. 1b k rozhodnutí o změně registrace sp.zn. sukls184943/2010 PŘÍBALOVÁ INFORMACE: INFORMACE PRO UŽIVATELE Bicalutamide Bluefish 150 mg potahované tablety Bicalutamidum Přečtěte si pozorně celou

Více

Příbalová informace: informace pro uživatele. PANCREOLAN FORTE enterosolventní tablety pancreatinum

Příbalová informace: informace pro uživatele. PANCREOLAN FORTE enterosolventní tablety pancreatinum sp.zn. sukls215371/2015 Příbalová informace: informace pro uživatele PANCREOLAN FORTE enterosolventní tablety pancreatinum Přečtěte si pozorně tuto příbalovou informaci dříve, než začnete tento přípravek

Více

Příbalová informace: informace pro uživatele. PAMBA tablety (acidum aminomethylbenzoicum)

Příbalová informace: informace pro uživatele. PAMBA tablety (acidum aminomethylbenzoicum) sp.zn. sukls63940/2012 Příbalová informace: informace pro uživatele PAMBA tablety (acidum aminomethylbenzoicum) Přečtěte si pozorně celou příbalovou informaci dříve, než začnete tento přípravek užívat,

Více

sp.zn.sukls18558/2015

sp.zn.sukls18558/2015 sp.zn.sukls18558/2015 PŘÍBALOVÁ INFORMACE: INFORMACE PRO UŽIVATELE STREPFEN flurbiprofenum pastilky Přečtěte si pozorně tuto příbalovou informaci, protože obsahuje pro Vás důležité údaje. Tento přípravek

Více

PŘÍBALOVÁ INFORMACE: INFORMACE PRO UŽIVATELE

PŘÍBALOVÁ INFORMACE: INFORMACE PRO UŽIVATELE sp.zn.sukls20687/2015 PŘÍBALOVÁ INFORMACE: INFORMACE PRO UŽIVATELE Persen obalené tablety Persen forte tvrdé tobolky Valerianae extractum siccum, Melissae folii extractum siccum a Menthae piperitae folii

Více

Příbalová informace: informace pro pacienta. Lutinus 100 mg vaginální tablety Progesteronum

Příbalová informace: informace pro pacienta. Lutinus 100 mg vaginální tablety Progesteronum Sp.zn.sukls30449/2014 Příbalová informace: informace pro pacienta Lutinus 100 mg vaginální tablety Progesteronum Přečtěte si pozorně celou příbalovou informaci dříve, než začnete tento přípravek používat,

Více

Příbalová informace: informace pro pacienta. Daleron proti chřipce a nachlazení potahované tablety

Příbalová informace: informace pro pacienta. Daleron proti chřipce a nachlazení potahované tablety sp. zn. sukls65664/2015 Příbalová informace: informace pro pacienta Daleron proti chřipce a nachlazení potahované tablety paracetamolum, pseudoephedrini hydrochloridum, dextromethorphani hydrobromidum

Více

sp.zn.sukls102844/2012, sukls102840/2012, sukls102838/2012, sukls102833/2012, sukls102826/2012, sukls102821/2012 sp.zn.

sp.zn.sukls102844/2012, sukls102840/2012, sukls102838/2012, sukls102833/2012, sukls102826/2012, sukls102821/2012 sp.zn. sp.zn.sukls102844/2012, sukls102840/2012, sukls102838/2012, sukls102833/2012, sukls102826/2012, sukls102821/2012 sp.zn.sukls197034/2013 Příbalová informace: informace pro uživatele Sorvasta 5 mg Sorvasta

Více

PŘÍBALOVÁ INFORMACE: INFORMACE PRO UŽIVATELE. Clotrimazol AL 200 vaginální tablety clotrimazolum

PŘÍBALOVÁ INFORMACE: INFORMACE PRO UŽIVATELE. Clotrimazol AL 200 vaginální tablety clotrimazolum sp. zn. sukls29510/2013 PŘÍBALOVÁ INFORMACE: INFORMACE PRO UŽIVATELE Clotrimazol AL 200 vaginální tablety clotrimazolum Přečtěte si pozorně tuto příbalovou informaci dříve, než začnete tento přípravek

Více

Příbalová informace: informace pro uživatele. APO-BICALUTAMID 150 mg potahované tablety (bicalutamidum)

Příbalová informace: informace pro uživatele. APO-BICALUTAMID 150 mg potahované tablety (bicalutamidum) Příbalová informace: informace pro uživatele APO-BICALUTAMID 150 mg potahované tablety (bicalutamidum) Přečtěte si pozorně celou příbalovou informaci dříve, než začnete tento přípravek užívat, protože

Více

PŘÍBALOVÁ INFORMACE: INFORMACE PRO UŽIVATELE

PŘÍBALOVÁ INFORMACE: INFORMACE PRO UŽIVATELE Sp.zn.sukls105381/2015 PŘÍBALOVÁ INFORMACE: INFORMACE PRO UŽIVATELE Manoass 100 mg enterosolventní tablety acidum acetylsalicylicum Přečtěte si pozorně celou příbalovou informaci dříve, než začnete tento

Více

sp. zn. sukls82959/2013

sp. zn. sukls82959/2013 sp. zn. sukls82959/2013 PŘÍBALOVÁ INFORMACE: INFORMACE PRO UŽIVATELE Lamisil Sprej kožní sprej, roztok Terbinafini hydrochloridum Přečtěte si pozorně tuto příbalovou informaci, protože obsahuje pro vás

Více

PŘÍBALOVÁ INFORMACE INFORMACE PRO UŽIVATELE. Alendronate - Teva 70 mg Tablety Acidum alendronicum

PŘÍBALOVÁ INFORMACE INFORMACE PRO UŽIVATELE. Alendronate - Teva 70 mg Tablety Acidum alendronicum Sp.zn.sukls83569/2014 PŘÍBALOVÁ INFORMACE INFORMACE PRO UŽIVATELE Alendronate - Teva 70 mg Tablety Acidum alendronicum Přečtěte si pozorně celou příbalovou informaci dříve, než začnete tento přípravek

Více

PŘÍBALOVÁ INFORMACE: INFORMACE PRO UŽIVATELE. Adepend 50 mg potahované tablety. naltrexoni hydrochloridum

PŘÍBALOVÁ INFORMACE: INFORMACE PRO UŽIVATELE. Adepend 50 mg potahované tablety. naltrexoni hydrochloridum Sp. zn. sukls78119/2014 PŘÍBALOVÁ INFORMACE: INFORMACE PRO UŽIVATELE Adepend 50 mg potahované tablety naltrexoni hydrochloridum Přečtěte si pozorně celou příbalovou informaci dříve, než začnete tento přípravek

Více

Zvláštní opatrnosti při použití přípravku Bicalutamid Kabi 150 mg je zapotřebí

Zvláštní opatrnosti při použití přípravku Bicalutamid Kabi 150 mg je zapotřebí Příloha č. 1 k rozhodnutí o změně registrace sp.zn. sukls204979/2012 PŘÍBALOVÁ INFORMACE: INFORMACE PRO UŽIVATELE Bicalutamid Kabi 150 mg potahované tablety bicalutamidum Přečtěte si pozorně celou příbalovou

Více

Clotrimazol AL 1% krém (clotrimazolum)

Clotrimazol AL 1% krém (clotrimazolum) sp.zn.: sukls197645/2012 PŘÍBALOVÁ INFORMACE: INFORMACE PRO UŽIVATELE Clotrimazol AL 1% krém (clotrimazolum) Přečtěte si pozorně tuto příbalovou informaci dříve, než začnete tento přípravek používat, protože

Více

PŘÍBALOVÁ INFORMACE: INFORMACE PRO UŽIVATELE

PŘÍBALOVÁ INFORMACE: INFORMACE PRO UŽIVATELE 1. Co je přípravek Biodroxil a k čemu se používá 2. Čemu musíte věnovat pozornost, než začnete přípravek Biodroxil užívat 3. Jak se přípravek Biodroxil užívá 4. Možné nežádoucí účinky 5. Jak přípravek

Více

PŘÍBALOVÁ INFORMACE: INFORMACE PRO UŽIVATELE. Kapidin 10 mg Kapidin 20 mg Potahované tablety lercanidipini hydrochloridum

PŘÍBALOVÁ INFORMACE: INFORMACE PRO UŽIVATELE. Kapidin 10 mg Kapidin 20 mg Potahované tablety lercanidipini hydrochloridum Příloha č. 1 k rozhodnutí o změně registrace sp.zn. sukls248889/2012 PŘÍBALOVÁ INFORMACE: INFORMACE PRO UŽIVATELE Kapidin 10 mg Kapidin 20 mg Potahované tablety lercanidipini hydrochloridum Přečtěte si

Více

PŘÍBALOVÁ INFORMACE-INFORMACE PRO UŽIVATELE. Canespor 1x denně sada na nehty mast bifonazolum

PŘÍBALOVÁ INFORMACE-INFORMACE PRO UŽIVATELE. Canespor 1x denně sada na nehty mast bifonazolum sp.zn.: sukls219557/2011 a sp.zn.: sukls46172/2014 PŘÍBALOVÁ INFORMACE-INFORMACE PRO UŽIVATELE Canespor 1x denně sada na nehty mast bifonazolum Přečtěte si pozorně tuto příbalovou informaci dříve, než

Více

Montelukast Abbott 10 mg potahované tablety Montelukastum

Montelukast Abbott 10 mg potahované tablety Montelukastum PŘÍBALOVÁ INFORMACE: INFORMACE PRO UŽIVATELE Montelukast Abbott 10 mg potahované tablety Montelukastum Přečtěte si pozorně celou příbalovou informaci dříve, než začnete tento přípravek užívat, protože

Více

PŘÍBALOVÁ INFORMACE: INFORMACE PRO UŽIVATELE. Bicalutamid Actavis 150 mg Potahované tablety Bicalutamidum

PŘÍBALOVÁ INFORMACE: INFORMACE PRO UŽIVATELE. Bicalutamid Actavis 150 mg Potahované tablety Bicalutamidum Sp.zn. sukls199328/2014 PŘÍBALOVÁ INFORMACE: INFORMACE PRO UŽIVATELE Potahované tablety Bicalutamidum Přečtěte si pozorně celou příbalovou informaci dříve, než začnete tento přípravek užívat, protože obsahuje

Více

Sp.zn.sukls112148/2013

Sp.zn.sukls112148/2013 Sp.zn.sukls112148/2013 Příbalová informace: Informace pro uživatele Maratia 37,5 mg/325 mg tablety tramadoli hydrochloridum/paracetamolum Přečtěte si pozorně celou příbalovou informaci dříve, než začnete

Více

PŘÍBALOVÁ INFORMACE: INFORMACE PRO UŽIVATELE Calcium Cholecalciferol Béres 600 mg/400 IU potahované tablety calcium, colecalciferolum

PŘÍBALOVÁ INFORMACE: INFORMACE PRO UŽIVATELE Calcium Cholecalciferol Béres 600 mg/400 IU potahované tablety calcium, colecalciferolum sp.zn. sukls79311/2015 PŘÍBALOVÁ INFORMACE: INFORMACE PRO UŽIVATELE Calcium Cholecalciferol Béres 600 mg/400 IU potahované tablety calcium, colecalciferolum Přečtěte si pozorně celou příbalovou informaci

Více

PŘÍBALOVÁ INFORMACE: INFORMACE PRO UŽIVATELE. FLECTOR EP GEL gel (diclofenacum epolaminum)

PŘÍBALOVÁ INFORMACE: INFORMACE PRO UŽIVATELE. FLECTOR EP GEL gel (diclofenacum epolaminum) sp. zn. sukls168363/2015 PŘÍBALOVÁ INFORMACE: INFORMACE PRO UŽIVATELE FLECTOR EP GEL gel (diclofenacum epolaminum) Přečtěte si pozorně tuto příbalovou informaci dříve, než začnete tento přípravek používat,

Více

Nálepka na lahvičku (nahrazuje text příbalové informace a text na vnějším obalu)

Nálepka na lahvičku (nahrazuje text příbalové informace a text na vnějším obalu) sp. zn. sukls85525/2014 Nálepka na lahvičku (nahrazuje text příbalové informace a text na vnějším obalu) OZNAČENÍ NA OBALU 1. NÁZEV LÉČIVÉHO PŘÍPRAVKU Gaviscon Liquid Peppermint perorální suspenze 2. OBSAH

Více

Příbalová informace: informace pro pacienta. Betnovate 1 mg/g krém betamethasonum

Příbalová informace: informace pro pacienta. Betnovate 1 mg/g krém betamethasonum sp.zn.: sukls57199/2013 a sp.zn.: sukls121553/2015 Příbalová informace: informace pro pacienta Betnovate 1 mg/g krém betamethasonum Přečtěte si pozorně celou příbalovou informaci dříve, než začnete tento

Více

Příbalová informace: informace pro uživatele. AMLODIPIN ACCORD 5 mg tablety AMLODIPIN ACCORD 10 mg tablety Amlodipinum

Příbalová informace: informace pro uživatele. AMLODIPIN ACCORD 5 mg tablety AMLODIPIN ACCORD 10 mg tablety Amlodipinum Sp.zn. sukls8496/2013 a sukls8497/2013 Příbalová informace: informace pro uživatele AMLODIPIN ACCORD 5 mg tablety AMLODIPIN ACCORD 10 mg tablety Amlodipinum Přečtěte si pozorně celou příbalovou informaci

Více

PŘÍBALOVÁ INFORMACE: INFORMACE PRO UŽIVATELE. Kreon 10 000 tobolky pancreatinum

PŘÍBALOVÁ INFORMACE: INFORMACE PRO UŽIVATELE. Kreon 10 000 tobolky pancreatinum sp. zn. sukls4248/2015 a sp.zn.sukls136237/2014 PŘÍBALOVÁ INFORMACE: INFORMACE PRO UŽIVATELE Kreon 10 000 tobolky pancreatinum Přečtěte si pozorně tuto příbalovou informaci dříve, než začnete tento přípravek

Více

PŘÍBALOVÁ INFORMACE: INFORMACE PRO UŽIVATELE. Bicaluplex 150 mg potahované tablety (bicalutamidum)

PŘÍBALOVÁ INFORMACE: INFORMACE PRO UŽIVATELE. Bicaluplex 150 mg potahované tablety (bicalutamidum) Příloha č. 1b) k rozhodnutí o změně registrace sp.zn. sukls148317/2012 PŘÍBALOVÁ INFORMACE: INFORMACE PRO UŽIVATELE Bicaluplex 150 mg potahované tablety (bicalutamidum) Přečtěte si pozorně celou příbalovou

Více

PŘÍBALOVÁ INFORMACE: INFORMACE PRO UŽIVATELE. Amizolmet 500 mg/ml injekční roztok. Metamizolum natricum monohydricum

PŘÍBALOVÁ INFORMACE: INFORMACE PRO UŽIVATELE. Amizolmet 500 mg/ml injekční roztok. Metamizolum natricum monohydricum Sp.zn.sukls195561/2015 PŘÍBALOVÁ INFORMACE: INFORMACE PRO UŽIVATELE Amizolmet 500 mg/ml injekční roztok Metamizolum natricum monohydricum Přečtěte si pozorně celou příbalovou informaci dříve, než začnete

Více

PURINOL 100 mg PURINOL 300 mg tablety (allopurinolum)

PURINOL 100 mg PURINOL 300 mg tablety (allopurinolum) Příloha č. 2 k rozhodnutí o prodloužení registrace sp.zn. sukls4100/2008, sukls4101/2008 PŘÍBALOVÁ INFORMACE: INFORMACE PRO UŽIVATELE PURINOL 100 mg PURINOL 300 mg tablety (allopurinolum) Přečtěte si pozorně

Více

DYSPORT 500 SPEYWOOD JEDNOTEK Botulini toxinum typus A Prášek pro přípravu injekčního roztoku

DYSPORT 500 SPEYWOOD JEDNOTEK Botulini toxinum typus A Prášek pro přípravu injekčního roztoku PŘÍBALOVÁ INFORMACE: INFORMACE PRO UŽIVATELE DYSPORT 500 SPEYWOOD JEDNOTEK Botulini toxinum typus A Prášek pro přípravu injekčního roztoku Přečtěte si pozorně celou příbalovou informaci dříve, než začnete

Více

Příbalová informace: informace pro uživatele. Gliolan 30 mg/ml prášek pro perorální roztok Acidi aminolevulinici hydrochloridum

Příbalová informace: informace pro uživatele. Gliolan 30 mg/ml prášek pro perorální roztok Acidi aminolevulinici hydrochloridum Příbalová informace: informace pro uživatele Gliolan 30 mg/ml prášek pro perorální roztok Acidi aminolevulinici hydrochloridum Přečtěte si pozorně celou příbalovou informaci dříve, než začnete tento přípravek

Více

PŘÍBALOVÁ INFORMACE: INFORMACE PRO UŽIVATELE. BICALUTANORM 150 MG, potahované tablety (bicalutamidum)

PŘÍBALOVÁ INFORMACE: INFORMACE PRO UŽIVATELE. BICALUTANORM 150 MG, potahované tablety (bicalutamidum) PŘÍBALOVÁ INFORMACE: INFORMACE PRO UŽIVATELE BICALUTANORM 150 MG, potahované tablety (bicalutamidum) Přečtěte si pozorně celou příbalovou informaci dříve, než začnete tento přípravek užívat. - Ponechte

Více

K použití od 18 let. Léčivá látka ciklopirox zabraňuje růstu hub a ničí je. Díky tomu se zlepší stav Vašich nehtů.

K použití od 18 let. Léčivá látka ciklopirox zabraňuje růstu hub a ničí je. Díky tomu se zlepší stav Vašich nehtů. sp. zn. sukls91894/2013 Příbalová informace: Informace pro uživatele Polinail 80 mg/g léčivý lak na nehty ciclopiroxum K použití od 18 let Přečtěte si pozorně celou příbalovou informaci dříve, než začnete

Více

PŘÍBALOVÁ INFORMACE: INFORMACE PRO UŽIVATELE. GLAUCOTENS 0,005% Oční kapky, roztok Latanoprostum

PŘÍBALOVÁ INFORMACE: INFORMACE PRO UŽIVATELE. GLAUCOTENS 0,005% Oční kapky, roztok Latanoprostum sp. zn. sukls233974/2012 PŘÍBALOVÁ INFORMACE: INFORMACE PRO UŽIVATELE GLAUCOTENS 0,005% Oční kapky, roztok Latanoprostum Přečtěte si pozorně celou příbalovou informaci dříve, než začnete tento přípravek

Více

Vistaprep prášek pro perorální roztok macrogolum 3350, natrii chloridum, natrii hydrogencarbonas a kalii chloridum

Vistaprep prášek pro perorální roztok macrogolum 3350, natrii chloridum, natrii hydrogencarbonas a kalii chloridum Příbalová informace: informace pro uživatele Vistaprep prášek pro perorální roztok macrogolum 3350, natrii chloridum, natrii hydrogencarbonas a kalii chloridum Přečtěte si pozorně celou příbalovou informaci

Více

PŘÍBALOVÁ INFORMACE: INFORMACE PRO UŽIVATELE

PŘÍBALOVÁ INFORMACE: INFORMACE PRO UŽIVATELE Sp.zn.sukls125875/2015 PŘÍBALOVÁ INFORMACE: INFORMACE PRO UŽIVATELE Selenase injekční roztok 500 µg, injekční roztok 50 µg/ml 500 mikrogramů selenu v 10 ml injekčního roztoku Léčivá látka: natrii selenis

Více

Příbalová informace: informace pro uživatele OFTAQUIX 5 mg/ml OČNÍ KAPKY, ROZTOK Levofloxacinum

Příbalová informace: informace pro uživatele OFTAQUIX 5 mg/ml OČNÍ KAPKY, ROZTOK Levofloxacinum sp.zn.sukls33932/2012 Příbalová informace: informace pro uživatele OFTAQUIX 5 mg/ml OČNÍ KAPKY, ROZTOK Levofloxacinum Přečtěte si pozorně celou příbalovou informaci dříve, než začnete tento přípravek používat,

Více

PŘÍBALOVÁ INFORMACE INFORMACE PRO UŽIVATELE

PŘÍBALOVÁ INFORMACE INFORMACE PRO UŽIVATELE Příloha č. 1b k rozhodnutí o změně registrace sp.zn. sukls50755/2012 PŘÍBALOVÁ INFORMACE INFORMACE PRO UŽIVATELE Tezeo 80 mg tablety Telmisartanum Přečtěte si pozorně celou příbalovou informaci dříve,

Více

PŘÍBALOVÁ INFORMACE INFORMACE PRO UŽÍVATELE. Aminoplasmal Hepa - 10% infuzní roztok

PŘÍBALOVÁ INFORMACE INFORMACE PRO UŽÍVATELE. Aminoplasmal Hepa - 10% infuzní roztok PŘÍBALOVÁ INFORMACE INFORMACE PRO UŽÍVATELE Aminoplasmal Hepa - 10% infuzní roztok Přečtěte si pozorně celou příbalovou informaci dříve, než začnete tento přípravek užívat. - Ponechte si příbalovou informaci

Více

Příbalová informace: informace pro pacienta

Příbalová informace: informace pro pacienta Příbalová informace: informace pro pacienta DHC Continus 60 mg DHC Continus 90 mg DHC Continus 120 mg tablety s řízeným uvolňováním dihydrocodeini tartras Přečtěte si pozorně celou příbalovou informaci

Více

Příbalová informace: informace pro uživatele. Valtrex 500 mg, potahované tablety Valaciclovirum

Příbalová informace: informace pro uživatele. Valtrex 500 mg, potahované tablety Valaciclovirum Příbalová informace: informace pro uživatele Valtrex 500 mg, potahované tablety Valaciclovirum Přečtěte si pozorně celou příbalovou informaci dříve, než začnete tento přípravek užívat, protože obsahuje

Více

Příbalová informace: informace pro uživatele. Tezzimi 10 mg tablety ezetimibum

Příbalová informace: informace pro uživatele. Tezzimi 10 mg tablety ezetimibum Sp.zn. sukls71934/2014 a k sp.zn. sukls120941/2014 Příbalová informace: informace pro uživatele Tezzimi 10 mg tablety ezetimibum Přečtěte si pozorně celou příbalovou informaci dříve, než začnete tento

Více

sp.zn.sukls266805/2011, sukls266806/2011

sp.zn.sukls266805/2011, sukls266806/2011 sp.zn.sukls266805/2011, sukls266806/2011 PŘÍBALOVÁ INFORMACE: INFORMACE PRO UŽIVATELE Sildenafil Sandoz 50 mg film dispergovatelný v ústech Sildenafil Sandoz 75 mg film dispergovatelný v ústech Sildenafilum

Více

Příbalová informace: informace pro uživatele. Controloc 20 mg, enterosolventní tablety. (Pantoprazolum)

Příbalová informace: informace pro uživatele. Controloc 20 mg, enterosolventní tablety. (Pantoprazolum) Sp.zn.sukls43597/2015 Příbalová informace: informace pro uživatele Controloc 20 mg, enterosolventní tablety (Pantoprazolum) Přečtěte si pozorně celou příbalovou informaci dříve, než začnete tento přípravek

Více

Příbalová informace: informace pro uživatele. Vzduch medicinální syntetický Linde, medicinální plyn, stlačený Oxygenum 21,0-22,4 % V/V

Příbalová informace: informace pro uživatele. Vzduch medicinální syntetický Linde, medicinální plyn, stlačený Oxygenum 21,0-22,4 % V/V sp.zn. sukls273922/2012 Příbalová informace: informace pro uživatele Vzduch medicinální syntetický Linde, medicinální plyn, stlačený Oxygenum 21,0-22,4 % V/V Přečtěte si pozorně celou příbalovou informaci

Více

Příbalová informace: Informace pro pacienta. Neoclarityn 5 mg perorální lyofilizát desloratadinum

Příbalová informace: Informace pro pacienta. Neoclarityn 5 mg perorální lyofilizát desloratadinum Příbalová informace: Informace pro pacienta Neoclarityn 5 mg perorální lyofilizát desloratadinum Přečtěte si pozorně celou příbalovou informaci dříve, než začnete tento přípravek užívat, protože obsahuje

Více

PŘÍBALOVÁ INFORMACE: INFORMACE PRO UŽIVATELE. Serevent Diskus Salmeteroli xinafoas Dávkovaný prášek k inhalaci

PŘÍBALOVÁ INFORMACE: INFORMACE PRO UŽIVATELE. Serevent Diskus Salmeteroli xinafoas Dávkovaný prášek k inhalaci PŘÍBALOVÁ INFORMACE: INFORMACE PRO UŽIVATELE Serevent Diskus Salmeteroli xinafoas Dávkovaný prášek k inhalaci Přečtěte si pozorně celou příbalovou informaci dříve, než začnete tento přípravek užívat, protože

Více

sp.zn. sukls75326/2013 a sp.zn. sukls 72740/2013

sp.zn. sukls75326/2013 a sp.zn. sukls 72740/2013 sp.zn. sukls75326/2013 a sp.zn. sukls 72740/2013 Příbalová informace informace pro uživatele Betaxolol Teva 20 mg, potahované tablety Betaxololi hydrochloridum Přečtěte si pozorně celou příbalovou informaci

Více

PŘÍBALOVÁ INFORMACE: INFORMACE PRO UŽIVATELE

PŘÍBALOVÁ INFORMACE: INFORMACE PRO UŽIVATELE PŘÍBALOVÁ INFORMACE: INFORMACE PRO UŽIVATELE Olanzapine Glenmark Europe 5 mg tablety dispergovatelné v ústech Olanzapine Glenmark Europe 10 mg tablety dispergovatelné v ústech Olanzapine Glenmark Europe

Více

Levonorgestrel Zentiva 1,5 mg tableta levonorgestrelum

Levonorgestrel Zentiva 1,5 mg tableta levonorgestrelum Sp. zn. sukls56218/2014 Příbalová informace: informace pro uživatele Levonorgestrel Zentiva 1,5 mg tableta levonorgestrelum Přečtěte si pozorně celou příbalovou informaci dříve, než začnete tento přípravek

Více

PŘÍBALOVÁ INFORMACE: INFORMACE PRO UŽIVATELE. Medicinální kapalný kyslík MPRC Medicinální plyn, kryogenní Oxygenum (O 2 ) 100 % (V/V)

PŘÍBALOVÁ INFORMACE: INFORMACE PRO UŽIVATELE. Medicinální kapalný kyslík MPRC Medicinální plyn, kryogenní Oxygenum (O 2 ) 100 % (V/V) sp.zn. sukls156485/2014 PŘÍBALOVÁ INFORMACE: INFORMACE PRO UŽIVATELE Medicinální kapalný kyslík MPRC Medicinální plyn, kryogenní Oxygenum (O 2 ) 100 % (V/V) Přečtěte si pozorně celou příbalovou informaci

Více

2. Čemu musíte věnovat pozornost, než začnete přípravek Paricalcitol

2. Čemu musíte věnovat pozornost, než začnete přípravek Paricalcitol sp. zn. sukls87907/2012 a sp. zn. sukls87905/2012 PŘÍBALOVÁ INFORMACE INFORMACE PRO UŽIVATELE Paricalcitol Pharmathen 2 mikrogramy/ml injekční roztok Paricalcitol Pharmathen 5 mikrogramů/ml injekční roztok

Více

Příbalová informace: informace pro pacienta. TAMIPRO 0,4 mg, tvrdé tobolky s prodlouženým uvolňováním tamsulosini hydrochloridum

Příbalová informace: informace pro pacienta. TAMIPRO 0,4 mg, tvrdé tobolky s prodlouženým uvolňováním tamsulosini hydrochloridum Sp.zn.sukls74213/2015 Příbalová informace: informace pro pacienta TAMIPRO 0,4 mg, tvrdé tobolky s prodlouženým uvolňováním tamsulosini hydrochloridum Přečtěte si pozorně celou příbalovou informaci dříve,

Více

Sp. zn. sukls28235/2015, sukls28236/2015, sukls119083/2014, sukls119084/2014. Příbalová informace: informace pro uživatele

Sp. zn. sukls28235/2015, sukls28236/2015, sukls119083/2014, sukls119084/2014. Příbalová informace: informace pro uživatele Sp. zn. sukls28235/2015, sukls28236/2015, sukls119083/2014, sukls119084/2014 Příbalová informace: informace pro uživatele Pregamid 25 mg tvrdé tobolky Pregamid 50 mg tvrdé tobolky Pregamid 75 mg tvrdé

Více

Příbalová informace: informace pro uživatele. Rosemig 50 mg Rosemig 100 mg potahované tablety sumatriptani succinas

Příbalová informace: informace pro uživatele. Rosemig 50 mg Rosemig 100 mg potahované tablety sumatriptani succinas Příbalová informace: informace pro uživatele Rosemig 50 mg Rosemig 100 mg potahované tablety sumatriptani succinas Přečtěte si pozorně celou příbalovou informaci dříve, než začnete tento přípravek používat,

Více

! 2. Čemu musíte věnovat pozornost, než začnete přípravek Diroton užívat Neužívejte přípravek Diroton. sp.zn. sukls97861/2014

! 2. Čemu musíte věnovat pozornost, než začnete přípravek Diroton užívat Neužívejte přípravek Diroton. sp.zn. sukls97861/2014 sp.zn. sukls7861/2014 Příbalová informace: informace pro pacienta DIROTON 2,5 mg, tablety DIROTON 5 mg, tablety DIROTON 10 mg, tablety DIROTON 20 mg, tablety lisinoprilum Přečtěte si pozorně celou příbalovou

Více

PŘÍBALOVÁ INFORMACE: INFORMACE PRO UŽIVATELE. Aerius 0,5 mg/ml perorální roztok desloratadinum

PŘÍBALOVÁ INFORMACE: INFORMACE PRO UŽIVATELE. Aerius 0,5 mg/ml perorální roztok desloratadinum PŘÍBALOVÁ INFORMACE: INFORMACE PRO UŽIVATELE Aerius 0,5 mg/ml perorální roztok desloratadinum Přečtěte si pozorně celou příbalovou informaci dříve, než začnete tento přípravek užívat. - Ponechte si příbalovou

Více

Příbalová informace: informace pro uživatele. Infanrix injekční suspenze Vakcína proti difterii (D), tetanu (T), pertusi (acelulární komponenta) (Pa)

Příbalová informace: informace pro uživatele. Infanrix injekční suspenze Vakcína proti difterii (D), tetanu (T), pertusi (acelulární komponenta) (Pa) Příbalová informace: informace pro uživatele Infanrix injekční suspenze Vakcína proti difterii (D), tetanu (T), pertusi (acelulární komponenta) (Pa) Přečtěte si pozorně celou příbalovou informaci dříve,

Více

PŘÍBALOVÁ INFORMACE: INFORMACE PRO UŽIVATELE. Duodart 0,5/0,4 mg, tvrdé tobolky Dutasteridum/tamsulosini hydrochloridum

PŘÍBALOVÁ INFORMACE: INFORMACE PRO UŽIVATELE. Duodart 0,5/0,4 mg, tvrdé tobolky Dutasteridum/tamsulosini hydrochloridum Příloha č. 2 k rozhodnutí o registraci sp.zn. sukls158134/2008 PŘÍBALOVÁ INFORMACE: INFORMACE PRO UŽIVATELE Duodart 0,5/0,4 mg, tvrdé tobolky Dutasteridum/tamsulosini hydrochloridum Přečtěte si pozorně

Více

Příbalová informace: informace pro uživatele. Gerousia 150 mg potahované tablety acidum ibandronicum

Příbalová informace: informace pro uživatele. Gerousia 150 mg potahované tablety acidum ibandronicum Příbalová informace: informace pro uživatele Gerousia 150 mg potahované tablety acidum ibandronicum Přečtěte si pozorně celou příbalovou informaci dříve, než začnete tento přípravek užívat, protože obsahuje

Více

Příbalová informace: informace pro uživatele. Bisoprolol PMCS 2,5 mg Bisoprolol PMCS 5 mg Bisoprolol PMCS 10 mg tablety bisoprololi fumaras

Příbalová informace: informace pro uživatele. Bisoprolol PMCS 2,5 mg Bisoprolol PMCS 5 mg Bisoprolol PMCS 10 mg tablety bisoprololi fumaras sp.zn.sukls125241/2016 a sukls143468/2016 Příbalová informace: informace pro uživatele Bisoprolol PMCS 2,5 mg Bisoprolol PMCS 5 mg Bisoprolol PMCS 10 mg tablety bisoprololi fumaras Přečtěte si pozorně

Více

Příloha č.1 k rozhodnutí o změně registrace sp.zn.sukls263940/2011

Příloha č.1 k rozhodnutí o změně registrace sp.zn.sukls263940/2011 Příloha č.1 k rozhodnutí o změně registrace sp.zn.sukls263940/2011 PŘÍBALOVÁ INFORMACE: INFORMACE PRO UŽIVATELE Fluanxol 1 mg obalené tablety Flupentixoli dihydrochloridum Přečtěte si pozorně celou příbalovou

Více

Příloha č. 1 k rozhodnutí o změně registrace sp.zn. sukls46090/2011 PŘÍBALOVÁ INFORMACE: INFORMACE PRO UŽIVATELE

Příloha č. 1 k rozhodnutí o změně registrace sp.zn. sukls46090/2011 PŘÍBALOVÁ INFORMACE: INFORMACE PRO UŽIVATELE Příloha č. 1 k rozhodnutí o změně registrace sp.zn. sukls46090/2011 PŘÍBALOVÁ INFORMACE: INFORMACE PRO UŽIVATELE Tulip 40 mg Tulip 80 mg potahované tablety atorvastatinum Přečtěte si pozorně celou příbalovou

Více

Příbalová informace: Informace pro pacienta. Pantoprazol +pharma 40 mg enterosolventní tablety. Pantoprazolum

Příbalová informace: Informace pro pacienta. Pantoprazol +pharma 40 mg enterosolventní tablety. Pantoprazolum Příbalová informace: Informace pro pacienta Pantoprazol +pharma 40 mg enterosolventní tablety Pantoprazolum Přečtěte si pozorně celou příbalovou informaci dříve, než začnete tento přípravek užívat, protože

Více

PŘÍBALOVÁ INFORMACE: INFORMACE PRO UŽIVATELE. AMEDO 10 mg AMEDO 20 mg AMEDO 40 mg potahované tablety atorvastatinum

PŘÍBALOVÁ INFORMACE: INFORMACE PRO UŽIVATELE. AMEDO 10 mg AMEDO 20 mg AMEDO 40 mg potahované tablety atorvastatinum sp.zn. sukls244655/2015 PŘÍBALOVÁ INFORMACE: INFORMACE PRO UŽIVATELE AMEDO 10 mg AMEDO 20 mg AMEDO 40 mg potahované tablety atorvastatinum Přečtěte si pozorně celou příbalovou informaci dříve, než začnete

Více

PŘÍBALOVÁ INFORMACE: INFORMACE PRO UŽIVATELE. Bonasol 70 mg perorální roztok acidum alendronicum

PŘÍBALOVÁ INFORMACE: INFORMACE PRO UŽIVATELE. Bonasol 70 mg perorální roztok acidum alendronicum Příloha č. 1 k rozhodnutí o změně registrace sp.zn. sukls164781/2011 PŘÍBALOVÁ INFORMACE: INFORMACE PRO UŽIVATELE Bonasol 70 mg perorální roztok acidum alendronicum Přečtěte si pozorně celou příbalovou

Více

sp. zn. sukls44635/2016 Příbalová informace: informace pro uživatele Ibalgin Baby perorální suspenze ibuprofenum

sp. zn. sukls44635/2016 Příbalová informace: informace pro uživatele Ibalgin Baby perorální suspenze ibuprofenum sp. zn. sukls44635/2016 Příbalová informace: informace pro uživatele Ibalgin Baby perorální suspenze ibuprofenum Přečtěte si pozorně celou příbalovou informaci dříve, než začnete tento přípravek používat,

Více

Co byste měli vědět o přípravku

Co byste měli vědět o přípravku Co byste měli vědět o přípravku Co byste měli vědět o přípravku RoActemra Nalezení té pravé léčby revmatoidní artritidy (RA) je velmi důležité. S dnešními léky na RA najde mnoho lidí úlevu, kterou potřebují.

Více

Co byste měl(a) vědět o léčivém přípravku

Co byste měl(a) vědět o léčivém přípravku Co byste měl(a) vědět o léčivém přípravku Důležité bezpečnostní informace pro pacienty léčené přípravkem MabThera 1 Co byste měl(a) vědět o přípravku MabThera Pokud máte revmatoidní artritidu (RA), pak

Více

PŘÍBALOVÁ INFORMACE: INFORMACE PRO UŽIVATELE NOPRETENS PLUS H 50 / 12,5 Potahované tablety Losartanum kalicum/hydrochlorothiazidum

PŘÍBALOVÁ INFORMACE: INFORMACE PRO UŽIVATELE NOPRETENS PLUS H 50 / 12,5 Potahované tablety Losartanum kalicum/hydrochlorothiazidum Příloha č. 1 k rozhodnutí o změně registrace sp.zn. sukls40480/2011 PŘÍBALOVÁ INFORMACE: INFORMACE PRO UŽIVATELE NOPRETENS PLUS H 50 / 12,5 Potahované tablety Losartanum kalicum/hydrochlorothiazidum Přečtěte

Více

Příbalová informace: informace pro uživatele. Zopiclone Bril 3,75 mg potahované tablety Zopiclone Bril 7,5 mg potahované tablety Zopiclonum

Příbalová informace: informace pro uživatele. Zopiclone Bril 3,75 mg potahované tablety Zopiclone Bril 7,5 mg potahované tablety Zopiclonum Sp.zn.sukls231772/2012 Příbalová informace: informace pro uživatele Zopiclone Bril 3,75 mg potahované tablety Zopiclone Bril 7,5 mg potahované tablety Zopiclonum Přečtěte si pozorně celou příbalovou informaci

Více

PŘÍBALOVÁ INFORMACE: INFORMACE PRO UŽIVATELE. NUROFEN RAPID 400 mg CAPSULES měkké tobolky ibuprofenum

PŘÍBALOVÁ INFORMACE: INFORMACE PRO UŽIVATELE. NUROFEN RAPID 400 mg CAPSULES měkké tobolky ibuprofenum sp. zn. sukls178090/2015 PŘÍBALOVÁ INFORMACE: INFORMACE PRO UŽIVATELE NUROFEN RAPID 400 mg CAPSULES měkké tobolky ibuprofenum Přečtěte si pozorně tuto příbalovou informaci dříve, než začnete tento přípravek

Více

Příbalová informace: informace pro uživatele. Zanacodar 80 mg tablety Telmisartanum

Příbalová informace: informace pro uživatele. Zanacodar 80 mg tablety Telmisartanum sp. zn. sukls194125/2014 a k sp. zn. sukls42367/2015 Příbalová informace: informace pro uživatele Zanacodar 80 mg tablety Telmisartanum Přečtěte si pozorně celou příbalovou informaci dříve, než začnete

Více

Merck Santé, 2, rue du Pressoir Vert, 45400 Semoy, Francie Merck, SL, Poligono Merck, 08100 Mollet Del Valles (Barcelona), Španělsko Složení

Merck Santé, 2, rue du Pressoir Vert, 45400 Semoy, Francie Merck, SL, Poligono Merck, 08100 Mollet Del Valles (Barcelona), Španělsko Složení U léčby závislosti na alkoholu platí, že na ni přímý lék neexistuje. Léčbu řídí psychiatr, který stanoví léčebný plán s psychoterapií a doporučí podpůrnou lékovou léčbu dle svých zkušeností. Článek pojednává

Více

PŘÍBALOVÁ INFORMACE: INFORMACE PRO UŽIVATELE. Aldurazyme, 100 U/ml koncentrát pro přípravu infuzního roztoku Laronidasum

PŘÍBALOVÁ INFORMACE: INFORMACE PRO UŽIVATELE. Aldurazyme, 100 U/ml koncentrát pro přípravu infuzního roztoku Laronidasum PŘÍBALOVÁ INFORMACE: INFORMACE PRO UŽIVATELE Aldurazyme, 100 U/ml koncentrát pro přípravu infuzního roztoku Laronidasum Přečtěte si pozorně celou příbalovou informaci dříve, než začnete tento přípravek

Více

Sp. zn. sukls76095/2014. Příbalová informace: informace pro pacienta. Latanoprost STADA 50 mikrogramů/ml oční kapky, roztok.

Sp. zn. sukls76095/2014. Příbalová informace: informace pro pacienta. Latanoprost STADA 50 mikrogramů/ml oční kapky, roztok. Sp. zn. sukls76095/2014 Příbalová informace: informace pro pacienta Latanoprost STADA 50 mikrogramů/ml oční kapky, roztok latanoprostum Přečtěte si pozorně celou příbalovou informaci dříve, než začnete

Více

Příbalová informace: informace pro uživatele. EMEND 40 mg tvrdé tobolky aprepitantum

Příbalová informace: informace pro uživatele. EMEND 40 mg tvrdé tobolky aprepitantum Příbalová informace: informace pro uživatele EMEND 40 mg tvrdé tobolky aprepitantum Přečtěte si pozorně celou příbalovou informaci dříve, než začnete tento přípravek užívat, protože obsahuje pro Vás důležité

Více

B. PŘÍBALOVÁ INFORMACE

B. PŘÍBALOVÁ INFORMACE B. PŘÍBALOVÁ INFORMACE 20 Příbalová informace: informace pro uživatele Zavesca 100 mg tvrdé tobolky Miglustatum Přečtěte si pozorně celou příbalovou informaci dříve, než začnete tento přípravek užívat,

Více

Aleve 220 mg potahované tablety naproxenum natricum

Aleve 220 mg potahované tablety naproxenum natricum sp. zn. sukls8476/2015 PŘÍBALOVÁ INFORMACE: INFORMACE PRO UŽIVATELE Aleve 220 mg potahované tablety naproxenum natricum Přečtěte si pozorně tuto příbalovou informaci dříve, než začnete tento přípravek

Více