TENISKA. Tenisová škola MICHALA JUDY

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "TENISKA. Tenisová škola MICHALA JUDY"

Transkript

1 Číslo 11 Ročník 2013 TENISKA Tenisová škola MICHALA JUDY Vítám Vás při čtení dalšího čísla našeho časopisu TENISKA. Každé číslo našeho časopisu rozesílám do mnoha ových schránek a vůbec jsem si neuvědomil,že na druhé straně nemusí být vždy člověk,který se orientuje v hierarchii turnajů. Nemusí každému být hned jasné co je turnaj A, B a tím pádem si nedokáže ani přesně vyhodnotit jakého úspěchu vlastně hráč dosáhl. Někdy může být pro hráče větším úspěchem účast v turnaji kategorie A mezi posledními osmi, než vyhrát turnaj kategorie C. Klárka Fabíková na turnaji ve Wimbledonu

2 Začnu tedy trošku ze široka. V tenise jsou věkové kategorie stejně jako i v jiných sportech rozděleny podle věku. Vše začíná kategorií mini tenis,která je do sedmi let. Dále následuje kategorie baby tenis,kterou hrají děti do devíti let. Další tři roky tráví hráč či hráčka v kategorii mladšího žactva,která se v Evropě nazývá Europe 12. V kategorii staršího žactva tráví hráč dva roky a v Evropě se tato kategorie nazývá Europe 14. Nejdelší čas tráví hráč v kategorii dorostu. V této kategorii je hráč či hráčka čtyři roky. Na evropské scéně existuje kategorie Europe 16. Celosvětově je daleko uznávanější okruh ITF18. V kategorii dospělých,která nemá horní věkové ohraničení jsou na mezinárodním poli známe turnaje ITF a nad těmito turnaji jsou ATP a WTA. Ve všech těchto kategoriích,které jsem vyjmenoval bojují hráči a hráčky o body do světových,evropských nebo českých žebříčků. Na vrcholu této pyramidy co se kvality týká stojí mezinárodní turnaje ATP,WTA,ITF a Europe. Kvalitě českých turnajů hlavně v mládežnických kategoriích vévodí MČR. V kategorii do 18-ti let je to Pardubická juniorka,která má zvuk i v zahraničí. Klárka Fabíková a Tomáš Prokop získali medaile na Pardubické juniorce v roce 2009

3 Turnaje jsou dále rozdělovány podle kvality od nejvyšší A po nejnižší D. Na těchto turnajích získávají hráči a hráčky body do celorepublikových žebříčků. Je samozřejmé,že zisk bodů z turnajů kategorií A je vyšší než z kategorie D. Do konečných žebříčků je každému hráči započítáno pouze osm nejbodovanějších turnajů. V kategoriích mini a baby žádné žebříčky nejsou. Stručně jsem se pokusil vysvětlit, jak funguje nejen Český tenis co se kvality turnajů týká. DAVID KISS VYBOJOVAL ÚČAST NA PARUBICKÉ JUNIORCE. V celé České republice naplno rozběhly krajské přebory,které jsou zároveň kvalifikací pro účast na MČR v jednotlivých kategoriích. Odehrány jsou zatím pouze dvě kategorie,dorost a mladší žactvo. V kategorii dorostu se dařilo Davidu Kissovi,který bojoval o přímý postup ve čtvrtfinále proti hráči Prostějova Filovi,kterého dokázal porazit 6:4,6:3. V semifinále sice nestačil na Orlitu,kterému podlehl 3:6,3:6,ale i tak odehrál David výborný turnaj a já mu k postupu gratuluji. Dalším našim hráčům se tolik nedařilo a jsou náhradníci v pořadí Prokop Vojtěch,Guziur Filip a Ondra Čtverák. Já doufám,že se nakonec někdo z nich do Pardubic dostane. V kategorii dorostenek se naše hráčky neprosadily. Odehrány jsou rovněž krajské přebory mladšího žactva. V kategorii dívek se na MČR podívá Katka Kocí,která sice vypadla ve čtvrtfinále s Pluhařovou 1:6,2:6,ale na volnou kartu JTS se může připravovat na mistrovství. V kategorii chlapců se z našich hráčů nejdále probojoval Alex Rybář. Postup mezi posledních osm je pro Alexe určitě úspěchem.tam prohrál s Brücknerem 6:7,2:6, na Brücknera nebude dobře vzpomínat další náš hráč Petr Pozdenkov,který na něj narazil o jedno kolo dřív a prohrál 6:7,6:7.

4 SOUTĚŽE DRUŽSTEV VE DRUHÉ POLOVINĚ. Po odehraných pěti kolech v soutěžích družstev je již jasně dáno,kdo bude bojovat o postup a kdo bude bojovat o setrvání v soutěži. V kategorii dospělých je pro náš oddíl situace velice složitá a poslední dvě kola rozhodnou,zda setrváme ve II.lize nebo nás v roce 2014 čekají boje v DIVIZI. Na vině nejsou jen sportovní výkony našich hráčů. U některých se nabízí i omluva protože skládali zkoušku dospělosti (maturitu) a tenis byl logicky jasně na druhém místě. Na výsledku se projevila i neúčast opor jako jsou Fabík,Fabíková,Studený. Většinou šlo o studijní povinnosti mimo jihomoravský region. Jak je složité odehrát některé zápasy v soutěžích družstev se znovu přesvědčila naše družstva. V pátém kole udeřil soupeř nad míru silný a tím bylo počasí. Někde to organizátoři vzdali již dopředu a stroze oznámili prší,dnes se nehraje. Jinak tomu bylo 2.6. na kurtech v Lužánkách. Od brzkých ranních hodin s vodou zápasila trojice Formáček,Menza a Juda. Mile jsem byl překvapen,že úderem deváté se připojili k tomuto trojlístku hráči i rodiče. Nechci na nikoho zapomenout,ale v paměti mi zůstaly výkony paní Hüblové a paní Mandelíkové panů Guziura, Juračky,Mandelíka a Sedláře. Jestli jsem na někoho zapomněl, tak se omlouvám,ale všem děkuji. Tenisové kurty 6.2. v 7:00 hod. (v hod. se hrálo)

5 Ve čtvrtém kole II.ligy dospělých nastoupilo naše družstvo na hřišti spolubojovníka o udržení v soutěži Valašského Meziříčí.V tomto důležitém zápase o setrvání v soutěži se s formou nepotkal nikdo (možná Kobza) a porážka 1:8 hodně snížila šanci na udržení ligové přislušnosti. V pátém kole však nastoupilo naše družstvo s velkým odhodláním odčinit vystoupení na Valašsku. Za soupeře mělo naše družstvo TK Ostrava,které stále živilo naději na postup do I.ligy. Po odehraných čtyřech kolech měla Ostrava bilanci tří vítězství a jedinou porážku. Naše družstvo nastoupilo v sestavě Prokop,Kobza,Fabík,Studený,Studená,Nováková. Do čtyřher se zapojila i dvojice Schiel a Kiss. Oba posledně jmenované musím pochválit za přístup k tomuto důležitému zápasu, bez připomínek respektovali rozhodnutí kapitána o sestavě,celý zápas povzbuzovali své kamarády a ve čtyřhře podali výborné výkony.pochvalu však nezaslouží jen tato dvojice,ale celé družstvo. Po výborných výkonech vyhrálo 8:1 a oživilo naději na záchranu. Fabík,Studený,Kiss,Kobza,Prokop.Schiel,Juda,ProkopV.Nováková,Studená,Gottwaldová.

6 V kategorii dorostu se našim hráčům daří a znovu se potvrdilo,že o postupu rozhodla nešťastná porážka v prvním kole 4:5 TC Brno. Ve čtvrtém kole si naše družstvo poradilo hladce s TC Brno B 9:0. V kole pátém čekal na naše hráče soupeř velice silný. Družstvo ŽLTC Brno pojalo tento zápas velice prestižně a nastoupilo ve velice silné sestavě,kterou ještě posílil hráč Buřil ze Slovenska. Naši nepodali očekávané výkony a ŽLTC se mohlo radovat s překvapivé,ale zasloužené výhry 6:3. Ve starším žactvu si naše družstvo poradilo ve čtvrtém kole hladce s družstvem Znojma 9:0. V kole pátém čekalo na naše hráče utkání sezóny ve Zlíně. Okolnosti,které předcházely tomuto utkání nechci již dál rozebírat a jen musím konstatovat,že naši si svou šanci na postup na MČR prohráli dávno dopředu. Je to škoda a část viny beru i na sebe,ale i tak musím konstatovat,že jsou věci mezi nebem a zemí,které ani já nepochopím.porážka 1:8 je krutá,ale zasloužená. V kategorii mladšího žactva naše družstvo lehce porazilo brněnského rivala družstvo TC Brno 7:2 a drží se mezi prvními třemi družstvy. V pátém kole čekal na naše družstvo soupeř z nejtěžších v podobě Prostějova. Naši prohráli 0:9 a i když se to nepíše lehce,tak splnili očekávání. V kategoriích mladšího žactva,staršího žactva,dorostu nás v druhé nejvyšší soutěži I.třídě reprezentují i naše B družstva. Většinou jde o velice kvalitní zápasy,ve kterých se naše družstva pohybují v popředí svých soutěží. Určitě bych nechtěl,aby výsledky těchto družstev byly na okraji zájmu. Jejich výsledků si vážím a doufám,že zahrát si kvalitní zápasy v kvalitních soutěžích je lepší, jak ležet doma u televize nebo brouzdat po internetu. To je jeden z důvodů proč tyhle družstva máme. Je to sice nedoceněná práce na víc,ale doufám,že alespoň hráči kteří v těchto soutěžích nastupují pravidelně to ocení.

7 V kategorii baby tenis se oběma našim družstvům daří. A družstvo zatím vyhrálo všechny své zápasy a B družstvo stále drží naději na postup do finálové části memoriálu Zdenka Kocmana,kterého se zúčastní nejlepších dvanáct družstev z Jihomoravského kraje. BABY TENIS : TC-MJ TENIS B Sedlář,Andrašina,Suchánek,Goldová V kategorii minitenis je naše družstvo v popředí tabulky první ligy. V soutěži si připsali drtivou,ale očekávanou porážku od družstva Prostějova 0:8,ale vítězství nad ŽLTC Brno B 7:1,BLTC Brno (p.pojerová )8:0 a šťastné vítězství bez jednoho hráče nad TC Brno díky lepšímu skóre. Základní část soutěže zakončilo naše družstvo mini tenistů výbornými výkony a vítězně si na mini tenisových kurtech v Lužánkách poradili s družstvy Mostkovic 8:0, ŽLTC Brno A 7:1 a Znojma 5:3. Do finálové části naši postoupili z druhého místa,když si jedinou porážku připsali od družstva Prostějova. Naše družstvo nastupovalo vždy ve stejné sestavě.: Sedlář,Beneš, Kovář, Růžička. Všem děkuji a ve finále Memoriálu Zdenka Kocmana přeji hodně štěstí.

8 MINI TENIS : TC-MJ TENIS : Kovář,Beneš,Sedlář,Růžička a kapitánka Gottwaldová. KDO NASTOUPÍ? Několikrát jsem se během letošní sezóny setkal se zajímavou reakcí na sestavu,ve které družstvo nastoupilo k tomu či onomu zápasu. První faktor,který ovlivňuje složení družstva na jednotlivá utkání je potvrzení účasti jednotlivých hráčů v jednotlivých kategoriích. Neúčast hráče na zápasech družstva může mít mnoho důvodů (školní povinnosti,nemoc,turnaje v zahraničí,dovolená atd.).nejsme profesionální klub,že by hráči byli pod smlouvou a za neúčast v soutěžích jim hrozil nějaký postih. Je to vše na rozhodnutí jedince u mladších hráčů je rozhodnutí na rodičích. Za 16 let co naše družstva hrají soutěže jsem přesvědčen,že velká většina hráčů a rodičů nastupuje v soutěžích ráda a cítí i zodpovědnost vůči kolektivu. Pokud hráči potvrdí svou účast, tak nastává další důležité rozhodnutí koho postavit. Dalo by se napsat,že je lepší vybírat z více možností, než nemít družstvo kompletní. Nejsem si tím tak úplně jist. Před každým důležitým zápasem řešíme s trenéry koho nasadit,kdo má lepší formu. Stejně se po zápase vždy najde někdo, kdo je po bitvě generál. Je to úplně

9 zbytečné a na výsledku to nic nezmění,pouze to někoho mrzí. Věřím,že každý hráč či hráčka odvedou na kurtu co nejlepší výkon a pokud to nestačí na vítězství, tak se nedá nic dělat. Proto nebuďme jak fotbalisti,tam taky každý dědek u piva přesně ví, kdo měl a kdo neměl nastoupit. O PÁR LET DOZADU MARTIN Dalším hráčem našeho klubu,kterého bych Vám všem rád představil je Martin Studený. Těžko bychom asi hledali v našem klubu hráče,který odehrál za náš oddíl více zápasů než Martin. Martin ve svých začátcích Začnu,ale všechno postupně. Martin patřil mezi generaci,která se vytvořila v našem klubu od samého začátku. V roce 1998 ho přivedl na tenisové kurty do Líšně tatínek a Martin vykazoval talent na všechno možné,jen ne na sport. Tento jeho pohybový a koordinační deficit si uvědomoval i jeho otec,který na Martina nekladl přehnané požadavky,ale byl rád,že je mezi dětmi a věnuje se sportu.

10 Martin v roce 2004 Martin v prvních letech svého pobytu v TŠ plnil to,co se od něj očekávalo a celý rok trvalo než poprvé trefil míček tak,aby přeletěl přes síť. V roce 2000 byl zařazen do družstva mladšího žactva. Na zápas,který možná změnil přístup Martina k tenisu si vzpomínám do dnes. Družstvo hrálo zápas ve Starém Lískovci. Martin podal na své poměry výborný výkon a pomohl vydatnou měrou družstvu k celkovému vítězství. V tenisových začátcích se Martinovi věnoval Michal Juda a Jan Kadula. Od tohoto pro mě a doufám i pro Martina památného zápasu se vše začalo odvíjet úplně jiným směrem. Martin se začal zlepšovat rychleji než ostatní a ve starším žactvu již patřil k jihomoravské špičce. Vždy byl součásti i duší družstva,které vybojovalo postupy do I.ligy mládežnických kategorii a v dorostu i na MČR. V roce 2005 začíná Martinova dvouletá spolupráce s panem Pospíšilem. Po jejím skončení a chvilkové spolupráci s panem Kukalem, se Martin znovu vrací pod trenérské vedení Jana Kaduly. Jeho tenisové cíle však vystřídaly na prvním místě studium.pro Martina se stal tenis výborným relaxem a setkáním se svými kamarády.

11 Martin v roce 2006 V kategorii dospělých byl důležitým hráčem při postupu do I.ligy. Na turnajích jednotlivců se účastnil i turnajů v zahraničí a na celosvětovém žebříčku ITF se pohyboval ve třetí stovce. Martin je nejen výborným hráčem,ale vždy byl plně oddán našemu oddílu a nikdy ho ani nenapadlo,že by hrál někde jinde. Martin se pro mě stal příkladem toho,že se pracovitostí dá dosáhnout velkých cílů. Vždy si na Martina vzpomenu,když se mně někdo s rodičů zeptá myslíte,že se to ten náš.. může naučit a na jakou úroveň? Pokud je dítěti osm let,tak je velice těžké říct tak či onak. Martinovi musím vždy poděkovat za patnáct let strávených v našem oddíle. Za to, co pro oddíl udělal a já doufám,že ještě udělá.

12 I.liga 2011 Zlín : Prokop,Studený,Fabík,Šatral,Judová,Belzová,Fabíková Jedenácté číslo našeho časopisu je u svého konce. Doufám,že jste se dozvěděli spoustu nových informací jak probíhá sezóna. Jedna věc,kterou bych rád uvítal tak je víc reakcí na náš časopis. Co by jste tam chtěli mít a o čem by jste se chtěli dozvědět. Za každý podnět budu rád. Přeji hezký červen a snad konečně nebude pršet. Šéfredaktor : Michal Juda Redaktorka: Michaela Judová

13

Číslo 10 Ročník 2013 TENISKA Tenisová škola MICHALA JUDY

Číslo 10 Ročník 2013 TENISKA Tenisová škola MICHALA JUDY Číslo 10 Ročník 2013 TENISKA Tenisová škola MICHALA JUDY Jarní část tenisové sezóny je v plném proudu a ke slovu přišly soutěže družstev. Bývaly časy, kdy jsem se na tuto část tenisové sezóny velmi těšil.

Více

TENISKA. Tenisová škola MICHALA JUDY

TENISKA. Tenisová škola MICHALA JUDY Číslo 3 Ročník 2013 TENISKA Tenisová škola MICHALA JUDY Letní sezóna 2013 klepe na dveře a bylo nutno udělat začátkem roku několik důležitých kroků. Leden je měsíc, kdy se hlásí družstva do soutěží řízených

Více

TENISKA. Tenisová škola MICHALA JUDY

TENISKA. Tenisová škola MICHALA JUDY Číslo 0 Ročník 2013 TENISKA Tenisová škola MICHALA JUDY Dobrý den, od letošního roku jsem se rozhodl, že trošku změním model informovanosti všech příznivců našeho tenisového oddílu i žáku TŠ. Všechny informace

Více

TENISKA. Tenisová škola MICHALA JUDY

TENISKA. Tenisová škola MICHALA JUDY Číslo 8 Ročník 2013 TENISKA Tenisová škola MICHALA JUDY Zas je tu jaro, je tu,lidí šílí zpívá Lucie Bílá v jedné ze svých písniček. Letos by se určitě dalo říct,že opravdu všichni šílí radostí,že konečně

Více

TC Dvůr Králové nad Labem

TC Dvůr Králové nad Labem TENNIS CLUB Dvůr Králové 17. listopadu 485 544 01 Dvůr Králové nad Labem email tcdk@.cz TC Dvůr Králové nad Labem 1 TENNIS CLUB Dvůr Králové 17. listopadu 485 544 01 Dvůr Králové nad Labem email tcdk@.cz

Více

JIHOMORAVSKÝ TENISOVÝ SVAZ... Vídeňská 9, 639 00 Brno, 739 412 521, e-mail: info@tenis-morava.cz, http: //www.jts.cztenis.cz

JIHOMORAVSKÝ TENISOVÝ SVAZ... Vídeňská 9, 639 00 Brno, 739 412 521, e-mail: info@tenis-morava.cz, http: //www.jts.cztenis.cz JIHOMORAVSKÝ TENISOVÝ SVAZ... Vídeňská 9, 639 00 Brno, 739 412 521, e-mail: info@tenis-morava.cz, http: //www.jts.cztenis.cz mobil vedoucí soutěží: 739 412 543, PŘEBORNICKÉ SOUTĚŽE SMÍŠENÝCH DRUŽSTEV 2015

Více

Ano tito všichni letos pomáhali při tréninku nejmenších a tak by to mělo být! Přeju všem našim členům a fanouškům

Ano tito všichni letos pomáhali při tréninku nejmenších a tak by to mělo být! Přeju všem našim členům a fanouškům Máme za sebou půlku sezóny 2014/2015 a já si pokládám otázku čeho jsme jako klub dosáhli, zda se něco zlepšilo, či naopak zhoršilo. Nejdříve bych to rozdělil na naše věkové kategorie, jelikož míra zlepšení

Více

TENISKA. Tenisová škola MICHALA JUDY

TENISKA. Tenisová škola MICHALA JUDY Číslo 9 Ročník 2013 TENISKA Tenisová škola MICHALA JUDY V krásných slunečných dnech si málo kdo vzpomene jaké počasí panovalo před dvěma týdny. Na kurtech ležel sníh a všichni nevěřícně kroutili hlavou.

Více

V pátek 3. února proběhl na hlucké tvrzi slavnostní galavečer Sportovec města Hluk za rok 2011. Akci pořádala sportovní komise města Hluk,

V pátek 3. února proběhl na hlucké tvrzi slavnostní galavečer Sportovec města Hluk za rok 2011. Akci pořádala sportovní komise města Hluk, V pátek 3. února proběhl na hlucké tvrzi slavnostní galavečer Sportovec města Hluk za rok 2011. Akci pořádala sportovní komise města Hluk, příspěvková organizace Sport Hluk a občanské sdružení TJ Spartak

Více

TC Dvůr Králové nad Labem

TC Dvůr Králové nad Labem TENNIS CLUB Dvůr Králové 17. listopadu 485 544 01 Dvůr Králové nad Labem email tcdk@.cz TC Dvůr Králové nad Labem 1 TENNIS CLUB Dvůr Králové 17. listopadu 485 544 01 Dvůr Králové nad Labem email tcdk@.cz

Více

VÍTÁME VÁS NA SETKÁNÍ RODIČŮ A TK CHOCEŇ & VYHLÁŠENÍ NEJLEPŠÍCH HRÁČŮ 2014

VÍTÁME VÁS NA SETKÁNÍ RODIČŮ A TK CHOCEŇ & VYHLÁŠENÍ NEJLEPŠÍCH HRÁČŮ 2014 VÍTÁME VÁS NA SETKÁNÍ RODIČŮ A TK CHOCEŇ & VYHLÁŠENÍ NEJLEPŠÍCH HRÁČŮ 2014 23. října 2014, Tenisový klub Choceň PROGRAM MEETINGU 1. Kontext aneb trocha historie (2003-2014) 2. Koncept tréninkového střediska

Více

TENISKA. Číslo 7 Ročník 2013. Tenisová škola MICHALA JUDY

TENISKA. Číslo 7 Ročník 2013. Tenisová škola MICHALA JUDY Číslo 7 Ročník 2013 TENISKA Tenisová škola MICHALA JUDY V poslední době se čím dál častěji zabývám myšlenkou,která určitě není jen výsadou pro tenisové prostředí. Myslím si,že se s ní setkávají i jiné

Více

VESECKÝ. zpravodaj 2015-2016. TJ Slovan Vesec - badmintonový oddíl - B A D M I N TO N. www.badmintonvesec.cz

VESECKÝ. zpravodaj 2015-2016. TJ Slovan Vesec - badmintonový oddíl - B A D M I N TO N. www.badmintonvesec.cz VESECKÝ zpravodaj 2015-2016 TJ Slovan Vesec - badmintonový oddíl Adresa: Česká ul. 374, Liberec 25, 463 12 IČO: 46744681 Číslo účtu: 0980720379/0800 Email: info@badmintonvesec.cz, www.badmintonvesec.cz

Více

TENISKA. Tenisová škola MICHALA JUDY

TENISKA. Tenisová škola MICHALA JUDY Číslo 5 Ročník 2013 TENISKA Tenisová škola MICHALA JUDY Začátek března je každoročně ve znamení přesunů hráčů. Mám na mysli hostování. Tento jev funguje zřejmě téměř v každém sportu a tenis není výjimkou.

Více

Klubový zpravodaj říjen 2015. TC Dvůr Králové, z. s. 17. listopadu 485 544 01 Dvůr Králové nad Labem email vybor@tcdvurkralove.cz

Klubový zpravodaj říjen 2015. TC Dvůr Králové, z. s. 17. listopadu 485 544 01 Dvůr Králové nad Labem email vybor@tcdvurkralove.cz TC Dvůr Králové, z. s. 17. listopadu 485 544 01 Dvůr Králové nad Labem email vybor@.cz TC Dvůr Králové, z. s. 1910 2015 OBSAH Úvodní slovo 3 Obsah Aktuality 4 Závodní hraní 9 Klubový život 16 2 Úvodní

Více

2010 Vicemistr ČR v kategorii dospělých Česká korfbalová extraliga

2010 Vicemistr ČR v kategorii dospělých Česká korfbalová extraliga Vážená paní, vážený pane, dovolujeme si Vás oslovit jménem korfbalového týmu KORFBAL KLUB BRNO, který patří mezi nejstarší, největší a nejúspěšnější korfbalové oddíly v České republice. Rádi bychom Vám

Více

Okresní kolo středních škol v šachu

Okresní kolo středních škol v šachu Okresní kolo středních škol v šachu Kdy? 7. prosinec2015 Kde? SPŠS Vsetín O co šlo? V pondělí dne 7. prosince 2015 se na naší škole uskutečnilo okresní kolo středních škol v šachu. Zprávu o průběhu podal

Více

SOUTĚŽNÍ ŘÁD Vydal: Výkonný výbor ČNS Schválil: Valná hromada ČNS Platnost od: 8.3.2015

SOUTĚŽNÍ ŘÁD Vydal: Výkonný výbor ČNS Schválil: Valná hromada ČNS Platnost od: 8.3.2015 SOUTĚŽNÍ ŘÁD Vydal: Výkonný výbor ČNS Schválil: Valná hromada ČNS Platnost od: 8.3.205 Obsah: VŠEOBECNÁ USTANOVENÍ...4. Forma činnosti...4.2 Organizace a řízení soutěží...4.3 Kategorie soutěží...4.4 Druhy

Více

Úvodní slovo. Vítám všechny účastníky a účastnice našich soutěží při čtení dnešního zpravodaje. Dnes se dozvíte kromě jiného i první konkrétní

Úvodní slovo. Vítám všechny účastníky a účastnice našich soutěží při čtení dnešního zpravodaje. Dnes se dozvíte kromě jiného i první konkrétní Úvodní slovo. Vítám všechny účastníky a účastnice našich soutěží při čtení dnešního zpravodaje. Dnes se dozvíte kromě jiného i první konkrétní informace o tom, jak budou probíhat jarní a letní soutěže

Více

ROZPIS SOUTĚŽÍ Extraliga mládeže a 1. liga mládeže 2015/2016

ROZPIS SOUTĚŽÍ Extraliga mládeže a 1. liga mládeže 2015/2016 ROZPIS SOUTĚŽÍ Extraliga mládeže a 1. liga mládeže 2015/2016 1. Pořadatel 1.1. Šachový svaz České republiky, Zátopkova 100/2, 160 17 Praha 6 Břevnov 2. Řídící orgán 2.1. Soutěž řídí komise mládeže Šachového

Více

K jednotlivým bodům shora uvedeného programu:

K jednotlivým bodům shora uvedeného programu: Z á p i s z valné hromady Západočeského badmintonového svazu, o.s. konané 3. června 2013 ----------------------------------------------------------------------------------------------- Přítomni: zástupci

Více

Zpráva o činnosti Atletického klubu AHA Vyškov v roce 2015

Zpráva o činnosti Atletického klubu AHA Vyškov v roce 2015 Atletický klub AHA Vyškov, z. s., Tyršova 694/15B, 682 01 Vyškov Předměstí, E-mail:jm.aha@atlas.cz Zpráva o činnosti Atletického klubu AHA Vyškov v roce 2015 A. Tréninkový proces www.ahavyskov.cz A. Tréninkový

Více

1. Sokol Hradec Králové 3 2 1 229:214 5 2. USK Praha 3 2 1 209:207 5 3. SBŠ Ostrava 3 1 2 217:229 4 4. Gambrinus Sika Brno 3 1 2 216:221 4

1. Sokol Hradec Králové 3 2 1 229:214 5 2. USK Praha 3 2 1 209:207 5 3. SBŠ Ostrava 3 1 2 217:229 4 4. Gambrinus Sika Brno 3 1 2 216:221 4 Zpráva z Mistrovství České republiky mladších dorostenek Hradec Králové 24.-26.4.2009 Účastníci: Sokol Hradec Králové Gambrinus Brno SBŠ Ostrava USK Praha trenérka R. Ptáčková trenér R. Fousek trenér K.

Více

Zpravodaj zima 2015/16

Zpravodaj zima 2015/16 Zpravodaj zima 2015/16 Zpravodaj zima 2015/16 Zdravím všechny členy a členky naší tenisové rodiny, zdravím také všechny fanoušky a zájemce i zájemkyně o naše tenisové soutěže. Dnešní zpravodaj je nabitý

Více

Pátek 21.1.2011 od 14.00 do 19.00 hod. Sobota 22.1.2011 od 8.00 do 12.00 hod.

Pátek 21.1.2011 od 14.00 do 19.00 hod. Sobota 22.1.2011 od 8.00 do 12.00 hod. Základní škola, Mládežnická 536, TRUTNOV 4 Pátek 21.1.2011 od 14.00 do 19.00 hod. Sobota 22.1.2011 od 8.00 do 12.00 hod. pavilon 1. stupně Základní škola, Mládežnická 536, Trutnov 4 Základní škola, Mládežnická

Více

BULLETIN HRANICKÉHO JUDA

BULLETIN HRANICKÉHO JUDA BULLETIN HRANICKÉHO JUDA Propracovali jsme se k druhému historickému bulletinu, takže první výstřel nebyl do prázdna. Vzhledem k tomu, že máme spoustu informaci, tak pojďme rovnou k věci a čtěte pozorně!

Více

Zápis z jednání Konference středočeského KNS konané dne 31. ledna 2015 v Osnici

Zápis z jednání Konference středočeského KNS konané dne 31. ledna 2015 v Osnici Zápis z jednání Konference středočeského KNS konané dne 31. ledna 2015 v Osnici Celkem rozesláno 31 pozvánek pro delegáty s hlasem rozhodujícím. Přítomno: 21 delegátů z toho 16 zástupců oddílů/klubů, 5

Více

SOUTĚŽNÍ ŘÁD NOHEJBALU

SOUTĚŽNÍ ŘÁD NOHEJBALU SOUTĚŽNÍ ŘÁD NOHEJBALU 21.2. 2004 1 Obsah 1 Všeobecná ustanovení............ 3 2 Řízení utkání...............4 2.1 Obecné zásady řízení utkání............4 2.2 povinnosti rozhodčích............ 4 2.3 Práva

Více

VOLEJBALOVÉ VÝSLEDKY SOKOLA 22. - 23. 11. 2015

VOLEJBALOVÉ VÝSLEDKY SOKOLA 22. - 23. 11. 2015 VOLEJBALOVÉ VÝSLEDKY SOKOLA. - 3.. 05... 05 ČESKÝ POHÁR JUNIOREK HRADEC KRÁLOVÉ Ve dnech... 05 pokračoval po předešlé kvalifikaci Český pohár juniorek prvním kolem. Pořadatelem je Slávia Hradec Králové,

Více

Rozpis soutěží sezóny 2013 2014 Středočeský a Pražský badmintonový svaz vypisují tyto společné soutěže smíšených družstev

Rozpis soutěží sezóny 2013 2014 Středočeský a Pražský badmintonový svaz vypisují tyto společné soutěže smíšených družstev Rozpis soutěží sezóny 2013 2014 Středočeský a Pražský badmintonový svaz vypisují tyto společné soutěže smíšených družstev I. Všeobecná ustanovení 2. Regionální ligu dospělých Prahy + Stč kraje 3. Regionální

Více

Krátký fotbalový zpravodaj č. 2

Krátký fotbalový zpravodaj č. 2 Krátký fotbalový zpravodaj č. 2 Vážení sportovní přátelé, už jsme opět ve fotbalovém kolotoči. Sezóna začala a už jsou známy první výsledky. A mužstvo ke svému debutu v okresním přeboru nejdříve zajíždělo

Více

ON-LINE TURNAJ TENIS

ON-LINE TURNAJ TENIS 1 On-line Tenis Turnaj v Kalču Fotbalový turnaj Turnaj v peckách Povelikonoční turnaj ve stolním tenise On-line Trackmanie Miss mažoretka Stará voda Florbalový turnaj Pečení věnečků KBT Stolní tenis On-line

Více

Z Chorvatska vezeme medaile

Z Chorvatska vezeme medaile Z Chorvatska vezeme medaile Jsou za námi další, již XXIV.Mezinárodní salesiánské hry, které se konaly v chorvatském Zagrebu. Již tradičně několik let Česká republika vyslala své nejlepší stolní tenisty,

Více

Kosmetika LF Lenka Fleklová

Kosmetika LF Lenka Fleklová Kosmetika LF Lenka Fleklová Úvodní slovo. Vítám všechny členy a členky naší tenisové rodiny. Dnešní zpravodaj Vám přináší čerstvé informace o našich soutěžích. Novinkou jsou komentáře ke 2 vybraným zápasům

Více

Úvodní slovo. Úvodem bych rád přivítal všechny rekreační tenisty a tenistky v našich soutěžích. Dnešní zpravodaj obsahuje další důležité informace

Úvodní slovo. Úvodem bych rád přivítal všechny rekreační tenisty a tenistky v našich soutěžích. Dnešní zpravodaj obsahuje další důležité informace Úvodní slovo. Úvodem bych rád přivítal všechny rekreační tenisty a tenistky v našich soutěžích. Dnešní zpravodaj obsahuje další důležité informace zaměřené na start jarní a letní sezóny 2015. V procesu

Více

Seznam příloh. Příloha č. 1: Dotazník pro seniory: Přístup seniorů k nabídce zájmových a vzdělávacích aktivit pro občany vyššího věku

Seznam příloh. Příloha č. 1: Dotazník pro seniory: Přístup seniorů k nabídce zájmových a vzdělávacích aktivit pro občany vyššího věku Seznam příloh Příloha č. 1: Dotazník pro seniory: Přístup seniorů k nabídce zájmových a vzdělávacích aktivit pro občany vyššího věku Příloha č. 2: Dotazník pro seniory bydliště v pobytovém zařízení pro

Více

KRONIKA KUŽELEK SOKOLA PŘEMYSLOVICE

KRONIKA KUŽELEK SOKOLA PŘEMYSLOVICE KRONIKA KUŽELEK SOKOLA PŘEMYSLOVICE 1951 Z podnětu br. Eduarda Rypa byla zřízena letos na, sokolské zahradě kuželna. O její vybudování se nejvíc zasloužil opět br. Ed. Ryp který byl po jejím otevření 17.6.1951

Více

Výroční zpráva sportovní gymnastika kluci 2011

Výroční zpráva sportovní gymnastika kluci 2011 Výroční zpráva sportovní gymnastika kluci 2011 Vánoční oddílový pohár 2011 http://www.zs-husova.tabor.cz/webg/ 1 Hodnocení roku V roce 2011 cvičilo 40 žáků a 8 trenérů. Největší část žlenské základny tvoří

Více

ROČENKA TĚLOCVIČNÉ 2009 / 2010 JEDNOTY SOKOL KOLÍN ZPRÁVY Z ODDÍLŮ STATISTIKA K 1. 1. 2010 SPORTOVNÍ GYMNASTIKA BREAKDANCE

ROČENKA TĚLOCVIČNÉ 2009 / 2010 JEDNOTY SOKOL KOLÍN ZPRÁVY Z ODDÍLŮ STATISTIKA K 1. 1. 2010 SPORTOVNÍ GYMNASTIKA BREAKDANCE STATISTIKA K 1. 1. 2010 TJ Sokol Kolín byla založena v roce 1862, tedy před 148 lety. Současná TJ se dělí na 6 oddílů s celkovým počtem 565 aktivních členů. muži ženy dorost žactvo celkem ROČENKA TĚLOCVIČNÉ

Více

HALOVÝ PŘEBOR JTS * MLADŠÍ ŽACTVO * ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ 11.-13.1.2014 hoši: HTK Třebíč (Janáčkovo stromořadí 156) dívky: Spartak Jihlava(Mostecká 24)

HALOVÝ PŘEBOR JTS * MLADŠÍ ŽACTVO * ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ 11.-13.1.2014 hoši: HTK Třebíč (Janáčkovo stromořadí 156) dívky: Spartak Jihlava(Mostecká 24) HALOVÝ PŘEBOR JTS * MLADŠÍ ŽACTVO * ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ 11.-13.1.2014 hoši: HTK Třebíč (Janáčkovo stromořadí 156) dívky: Spartak Jihlava(Mostecká 24) OFICIÁLNÍ MÍČ JTS V Š E O B E C N Á U S T A N O V E

Více

Mistrovství Evropy týmů U19 2015 v Praze 2.-5.4.2015

Mistrovství Evropy týmů U19 2015 v Praze 2.-5.4.2015 Mistrovství Evropy týmů U19 2015 v Praze 2.-5.4.2015 Týmové ME začalo v podstatě již v pondělí 30.3.,kdy všichni trenéři jednotlivých států dali řediteli turnaje svůj návrh nasazení zemí do týmové soutěže.

Více

Hodnocení ročníku. Níže naleznete všechny výsledky.

Hodnocení ročníku. Níže naleznete všechny výsledky. Hodnocení ročníku V úterý 10. 11. se v hale základní školy konal již 5. tedy půlkulatý ročník tohoto turnaje žáků a žákyň základních škol. V letošním ročníku jsme evidovali celkem osm základních škol,

Více

SPORTOVNĚ TECHNICKÉ SMĚRNICE

SPORTOVNĚ TECHNICKÉ SMĚRNICE ČESKÝ SVAZ CYKLISTIKY SPORTOVNĚ TECHNICKÉ SMĚRNICE SÁLOVÉ CYKLISTIKY KOLOVÁ Platnost od: 1.1.2013 O B S A H: DISCIPLÍNY SÁLOVÉ CYKLISTIKY KOLOVÉ... 3 1. KOLOVÁ ELITE... 4 ELITE MISTROVSTVÍ ČESKÉ REPUBLIKY...

Více

Design jako umělecký fenomén

Design jako umělecký fenomén Eva Smržová Sdružená uměnovědná studia Sociologická interpretace uměleckého fenoménu Design jako umělecký fenomén Hlavním cílem této práce je odpovědět na otázky týkající se designu a jeho vlivu, využití

Více

Kapitola z diplomové práce Marie Brázdové: Využití internetu ve výuce matematiky. PedF UK v Praze, 2009. 4 Jedna z aktivit v praxi

Kapitola z diplomové práce Marie Brázdové: Využití internetu ve výuce matematiky. PedF UK v Praze, 2009. 4 Jedna z aktivit v praxi Kapitola z diplomové práce Marie Brázdové: Využití internetu ve výuce matematiky. PedF UK v Praze, 2009. 4 Jedna z aktivit v praxi Pro potřeby této práce jsem pozorovala dvě vyučovací hodiny ve dvou třídách

Více

NEJLEPŠÍ JIHOČESKÝ SPORTOVEC V ROCE 2013 DO 15 LET. Návrh na zařazení: Anežka Paloudová. MČR dorostu, Hynkov 2013

NEJLEPŠÍ JIHOČESKÝ SPORTOVEC V ROCE 2013 DO 15 LET. Návrh na zařazení: Anežka Paloudová. MČR dorostu, Hynkov 2013 NEJLEPŠÍ JIHOČESKÝ SPORTOVEC V ROCE 2013 DO 15 LET Návrh na zařazení: Anežka Paloudová MČR dorostu, Hynkov 2013 Narozena 19.1.1999 Bytem: Za Kapličkou 95; 382 21 Kájov Sportovní odvětví: kanoistika Klub:

Více

* Víc, než jen fotbal. vlastního svědomí, protože ligu tým zkazil zejména špatnou morálkou a

* Víc, než jen fotbal. vlastního svědomí, protože ligu tým zkazil zejména špatnou morálkou a ROMSTAR NEWSLETTER ČERVEN 2014 * Ročník: 2 * Číslo: 9 * Víc, než jen fotbal Z OBSAHU: Juniorské áčko má TITUL, béčko BRONZ. Muži bojovali až do konce, zbyli jim však jen brambory Plány pro příští rok?

Více

SPORTOVEC ROKU 2014 I. kolo ankety KSN

SPORTOVEC ROKU 2014 I. kolo ankety KSN TISKOVÁ ZPRÁVA 1. 12. 2014 SPORTOVEC ROKU 2014 I. kolo ankety KSN 56. ROČNÍK NOVINÁŘSKÉ ANKETY ZÁKLADNÍ INFORMACE 1.12.14 tisková zpráva výsledky 1. kola hlasování v anketě Sportovec roku 2014 08.12.14

Více

Hledáte si i během trvání rekvalifikace práci?

Hledáte si i během trvání rekvalifikace práci? Účastnice A: No asi nic moc, protože jsem neměla práci a nikde jsem ji nemohla najít. No doufám, že mi pomůže? Myslíte jako najít práci nebo obecně? No hlavně tu práci, no a pak se budu mít jako celkově

Více

Pražský svaz orientačních sportů SOUTĚŽNÍ ŘÁD. soutěží Pražské oblasti ČSOS v orientačním běhu. platí od 1. 3. 2013 I. ZÁKLADNÍ USTANOVENÍ

Pražský svaz orientačních sportů SOUTĚŽNÍ ŘÁD. soutěží Pražské oblasti ČSOS v orientačním běhu. platí od 1. 3. 2013 I. ZÁKLADNÍ USTANOVENÍ Pražský svaz orientačních sportů SOUTĚŽNÍ ŘÁD soutěží Pražské oblasti ČSOS v orientačním běhu platí od 1. 3. 2013 I. ZÁKLADNÍ USTANOVENÍ 1. Soutěžní řád Pražské oblasti ČSOS (dále jen PSŘ) navazuje svým

Více

MALÁ ENERGETICKÁ AKADEMIE ročník 2009/ 2010 ZÁVĚREČNÁ ZPRÁVA JIHOČESKÝ KRAJ ZÁVEREČNÁ ZPRÁVA 2009/2010 JIŽNÍ ČECHY

MALÁ ENERGETICKÁ AKADEMIE ročník 2009/ 2010 ZÁVĚREČNÁ ZPRÁVA JIHOČESKÝ KRAJ ZÁVEREČNÁ ZPRÁVA 2009/2010 JIŽNÍ ČECHY ZÁVEREČNÁ ZPRÁVA 2009/2010 JIŽNÍ ČECHY Malé energetické akademie společnosti E.ON je soutěž, do které se děti a mládež mohou přihlásit v kategoriích: jednotlivec, malá skupina, třídní kolektiv, nebo velká

Více

Ledeč nad Sázavou SK Slavoj Polná 10:8 Vaněk Radim 3,5 Šejstal Adolf 2,5 Hladík Jiří 1,5 Krčál Petr 0,5

Ledeč nad Sázavou SK Slavoj Polná 10:8 Vaněk Radim 3,5 Šejstal Adolf 2,5 Hladík Jiří 1,5 Krčál Petr 0,5 SPORT VOLEBJAL Výsledky - Ženy KP I.třídy tabulka 06/07 P Družstvo Ut. V P sety B. 1. Humpolec 28 23 5 74 26 51 2. Polná 28 23 5 74 28 51 3. Třebíč 28 19 9 67 45 47 4. Pelhřimov 28 12 16 48 55 40 5. Dobronín

Více

ČESKÁ KUŽELKÁŘSKÁ ASOCIACE

ČESKÁ KUŽELKÁŘSKÁ ASOCIACE ČESKÁ KUŽELKÁŘSKÁ ASOCIACE Praha, 7. dubna 2012 Všeobecná ustanovení 1. Řízení Řídí Výkonný výbor ČKA prostřednictvím své Sportovně technické komise. 2. Pořadatel Pořadatelem každého vzájemného utkání

Více

1. Přebor Prahy smíšených druţstev Praha Wilson Cup 2012 (dále téţ PWC 12)

1. Přebor Prahy smíšených druţstev Praha Wilson Cup 2012 (dále téţ PWC 12) 1 Zápis ze schůze STK PTS 5/2012 konané: personální část - dne 3.července 2012, PTS, areál TK Konstruktiva, Mezi sklady 105/3, 17,00; korespondenční část uzavřena k 10. červenci 2012 Přítomni : osobně

Více

Soutěžní řád Šachového svazu České republiky

Soutěžní řád Šachového svazu České republiky Soutěžní řád Šachového svazu České republiky Článek 1. - Základní ustanovení 1.1. Soutěžní řád Šachového svazu České republiky (dále jen SŘ) stanoví základní podmínky organizace a řízení šachových soutěží

Více

Žádost o získání sponzorského daru

Žádost o získání sponzorského daru Žádost o získání sponzorského daru Dobrý den, s dovolením bych Vám rád představil náš klub a pokusil se Vás tak přesvědčit o jeho podporu a rozvoj v podobě sponzorského daru. Historie V roce 2011 vznikl

Více

Archiv 2008 MEDAILOVÉ ŽNĚ LITVÍNOVSKÉ ATLETIKY NA HALOVÝCH PŘEBORECH

Archiv 2008 MEDAILOVÉ ŽNĚ LITVÍNOVSKÉ ATLETIKY NA HALOVÝCH PŘEBORECH Archiv 2008 SPRINTERSKÝ TROJBOJ Středa, 23 Leden 2008 19:33 Dne 21.ledna uspořádal AK Litvínov sprintérský trojboj po ZŠ Litvínovska. Výsledky si můžete prohlédnout zde. MEDAILOVÉ ŽNĚ LITVÍNOVSKÉ ATLETIKY

Více

ČESKÁ KUŽELKÁŘSKÁ ASOCIACE

ČESKÁ KUŽELKÁŘSKÁ ASOCIACE ČESKÁ KUŽELKÁŘSKÁ ASOCIACE Praha, 5. července 2008 Všeobecná ustanovení 1. Řízení Řídí Výkonný výbor ČKA prostřednictvím své Sportovně technické komise. 2. Pořadatel Pořadatelem každého vzájemného utkání

Více

ZMĚNA SYSTÉMU JUNIORSKÝCH SOUTĚŽÍ níže uvedené změny budou zapracovány do rozpisu soutěží

ZMĚNA SYSTÉMU JUNIORSKÝCH SOUTĚŽÍ níže uvedené změny budou zapracovány do rozpisu soutěží ZMĚNA SYSTÉMU JUNIORSKÝCH SOUTĚŽÍ níže uvedené změny budou zapracovány do rozpisu soutěží platnost: od sezóny 2016 V podzimní části roku 2015 se uskuteční MČR jednotlivců a družstev tak, aby byl hráčům

Více

Skautské fotbalové turnaje v Hlinsku v prvním desetiletí 21. století

Skautské fotbalové turnaje v Hlinsku v prvním desetiletí 21. století Skautské fotbalové turnaje v Hlinsku v prvním desetiletí 21. století Několik turnajů se konalo již v 90. letech 20. století na umělém hřišti v Olšinkách. Každoroční tradicí se staly od roku 2002. Hrálo

Více

Sezóna Ligové týmy:

Sezóna Ligové týmy: Sezóna 2015 2016 Ligové týmy: A družstvo mužů, hrající opět 1. ligu, tvořili Petr Handl, Petr Žoldoš, Marek Šmerda a na střídavý start Martin Koblížek. Tým celou sezónu hrál v horším středu tabulky a nakonec

Více

Podklady pro jednání Rozšířené KM ŠSČR dne 5.září 2015.

Podklady pro jednání Rozšířené KM ŠSČR dne 5.září 2015. Podklady pro jednání Rozšířené KM ŠSČR dne 5.září 2015. Tyto podklady vycházejí z mých předchozích materiálů Zamyšlení a Soutěže mládeže ŠSČR a dále připomínek k těmto materiálům. Především děkuji panu

Více

Nominační kritéria pro Hry VI. letní Olympiády dětí a mládeže České republiky 2013

Nominační kritéria pro Hry VI. letní Olympiády dětí a mládeže České republiky 2013 Nominační kritéria pro Hry VI. letní Olympiády dětí a mládeže České republiky 2013 OBSAH ATLETIKA... 3 BASKETBAL... 3 CYKLISTIKA... 4 FOTBAL... 4 HÁZENÁ... 5 KANOISTIKA... 5 ORIENTAČNÍ BĚH... 5 PLAVÁNÍ...

Více

ROZPIS SOUTĚŽÍ DOSPĚLÝCH SEZÓNY 2015-2016

ROZPIS SOUTĚŽÍ DOSPĚLÝCH SEZÓNY 2015-2016 ZÁPADOČESKÝ BADMINTONOVÝ SVAZ ROZPIS SOUTĚŽÍ DOSPĚLÝCH SEZÓNY 2015-2016 ( 1.9.2015 31.8.2016 ) Plzeň, září 2015 Západočeský badmintonový svaz vypisuje OBLASTNÍ PŘEBOR DRUŽSTEV DOSPĚLÝCH OP A, OP B, OP

Více

Obsluhoval jsem zlatou generaci

Obsluhoval jsem zlatou generaci PETRA NAHRADIL ÁDA Všichni mi říkají Áda. Tedy ti, co mě znají. Trenéři, hráči, lidi kolem hokeje, dokonce i v médiích jsem býval jmenovaný jako masér Áda Bílek. Místo skutečného křestního, jež bylo a

Více

Dobrý den, dámy a pánové! Dovolte mi, abych vás přivítal na dílně s titulem Sudoku a logické úlohy.

Dobrý den, dámy a pánové! Dovolte mi, abych vás přivítal na dílně s titulem Sudoku a logické úlohy. Dobrý den, dámy a pánové! Dovolte mi, abych vás přivítal na dílně s titulem Sudoku a logické úlohy. 1 Možná to bude zpočátku spíše přednáška než dílna. Ale rád bych, aby to bylo co nejinteraktivnější.

Více

Digitalizace televizního signálu v ČR Měření účinnosti komunikační kampaně. Zpráva z šetření pro Českou televizi

Digitalizace televizního signálu v ČR Měření účinnosti komunikační kampaně. Zpráva z šetření pro Českou televizi Digitalizace televizního signálu v ČR Měření účinnosti komunikační kampaně Zpráva z šetření pro Českou televizi Meritum Research, prosinec 2011 1) OBSAH 1) OBSAH... 2 2) HLAVNÍ ÚDAJE O VÝZKUMU... 3 3)

Více

ZLATÁ KNIHA OSOBNOSTÍ TURNOVSKÉHO SPORTU

ZLATÁ KNIHA OSOBNOSTÍ TURNOVSKÉHO SPORTU ZLATÁ KNIHA OSOBNOSTÍ TURNOVSKÉHO SPORTU Za rok 2004 Stanislava MRÁZOVÁ, TSC Turnov, Sport pro všechny, in memoriam Dlouholetá obětavá cvičitelka v oddíle Sport pro všechny v Turnově II, kde vedla kolektiv

Více

poznejbibli biblické příběhy pro děti

poznejbibli biblické příběhy pro děti Vyplň následující údaje Věk: Datum narození: Jméno: Adresa: Vedoucí skupiny: 1. Příběh: Slepec vidí poznejbibli biblické příběhy pro děti Přečti si: Lukáš 18,35-43 Klíčový verš: Lukáš 18,43 Požádej někoho,

Více

Soutěžní řád Českého svazu karate

Soutěžní řád Českého svazu karate ČESKÝ SVAZ KARATE SPORTOVNĚ TECHNICKÁ KOMISE stk@czechkarate.cz www.czechkarate.cz www.karaterec.com Směrnice STK ČSKe č. 1/2014 Soutěžní řád Českého svazu karate Obsah Část první... - 3 - Úvodní ustanovení

Více

Soutěžní ročník 1983 / 1984

Soutěžní ročník 1983 / 1984 POOHLÉDNUTÍ DO MATERIÁLŮ Z HISTORIE SOUTĚŽÍ V POŠUMAVÍ PŘED PŘED ROKEM 1989 Soutěžní ročník 1983 / 1984 BOHATÁ HISTORIE FOTBALU PŘED ROKEM 1989 V POŠUMAVÍ POSTRÁDÁ ŠIRŠÍ A KOMPLETNĚJŠÍ DOKUMENTACI. V PŘEVÁŽNÉ

Více

Sport : TENIS Klub : LTC Mladá Boleslav z.s.

Sport : TENIS Klub : LTC Mladá Boleslav z.s. Sport : TENIS Klub : LTC Mladá Boleslav z.s. anketa : SPORTOVEC MLADOBOLESLAVSKA ROKU 2014 Navržení sportovci do kategorií : JEDNOTLIVEC DOSPĚLÍ Eva Válková narozena 26.3.1985 Eva je odchovankyně tenisu

Více

Život města Vysoké Mýto Pátek, 06 Duben :17

Život města Vysoké Mýto Pátek, 06 Duben :17 Ve čtvrtek 5. dubna odpoledne se konalo ve Vysokém Mýtě historicky první kolo Českého poháru ve stolním tenise. Vysokomýtským byl nalosován oddíl z nedaleké Chrudimi, konkrétně TJ Sokol Chrudim, která

Více

10. Přebor Brna mládeže hraný jako krajský přebor žactva

10. Přebor Brna mládeže hraný jako krajský přebor žactva 10. Přebor Brna mládeže hraný jako krajský přebor žactva Městský šachový svaz navázal na loňskou úspěšnou spolupráci s Orlem Bohunice, podpořený místní radnicí, a společně znovu uspořádali Přebor Brna

Více

Deník mých kachních let. Září. 10. září

Deník mých kachních let. Září. 10. září Deník mých kachních let Září 10. září Kdybych začínala psát o deset dní dříve, bylo by zrovna 1. září. Den, na který jsem se těšila po několik let pravidelně, protože začínala škola. V novém a voňavém

Více

R O Z P I S mistrovských soutěží družstev dospělých ve stolním tenisu v okrese Semily pro sezónu 2011-2012

R O Z P I S mistrovských soutěží družstev dospělých ve stolním tenisu v okrese Semily pro sezónu 2011-2012 R O Z P I S mistrovských soutěží družstev dospělých ve stolním tenisu v okrese Semily pro sezónu 2011-2012 1. Vypsané soutěže 1.1. OP I. třídy mužů: /čtyřčlenná družstva/ Turnov D Studenec A Nová Ves A

Více

Soutěžní řád Šachového svazu České republiky

Soutěžní řád Šachového svazu České republiky Soutěžní řád Šachového svazu České republiky Článek 1. - Základní ustanovení 1.1. Soutěžní řád Šachového svazu České republiky (dále jen SŘ) stanoví základní podmínky organizace a řízení šachových soutěží

Více

Zápis z valné hromady 28. 3. 2013

Zápis z valné hromady 28. 3. 2013 Zápis z valné hromady 28. 3. 2013 Program: 1. Informace o činnosti oddílu za rok 2013: soutěže družstev turnaje jednotlivců pořádané naším oddílem výsledky našich hráčů na turnajích hospodaření oddílu

Více

Pravidla kuželkářského sportu

Pravidla kuželkářského sportu Sportovně technické předpisy kuželkářského sportu Pravidla kuželkářského sportu Část první Všeobecná ustanovení Čl. 1 Pojem pravidel (1) Pravidla kuželkářského sportu jsou souhrn ustanovení, jimiž Česká

Více

USNESENÍ č. 02/2016 ze zasedání ZO, konaného dne 22.2.2016

USNESENÍ č. 02/2016 ze zasedání ZO, konaného dne 22.2.2016 USNESENÍ č. 02/2016 ze zasedání ZO, konaného dne 22.2.2016 Schvaluje: - zapisovatele pí. L.Chybovou a ověřovatele zápisu p. F. Mičku a O. Berana - program jednání ZO - smlouvu s hudbou na setkání seniorů

Více

Rozhovor s Petrem Kláskem 2. 3. 2010 napsali: Ricci a Petr Klásek

Rozhovor s Petrem Kláskem 2. 3. 2010 napsali: Ricci a Petr Klásek Rozhovor s Petrem Kláskem 2. 3. 2010 napsali: Ricci a Petr Klásek Využil jsem nečekané příležitosti a položil několik otázek jednomu z našich předních závodníků Petru Kláskovi, který je současně členem

Více

Historie v kostce. Z historie obce Trstěnice

Historie v kostce. Z historie obce Trstěnice Historie v kostce Z historie obce Trstěnice Obec Trstěnice leží vzdušnou čarou 4 km jihozápadně od Mariánských Lázní, v nadmořské výšce 550, na hlavní silnici E 21 spojující města Cheb a Plzeň. První písemná

Více

Sport: (tělovýchovné a tělocvičné jednoty, sportovní kluby a další sportovní zařízení)

Sport: (tělovýchovné a tělocvičné jednoty, sportovní kluby a další sportovní zařízení) Sport: (tělovýchovné a tělocvičné jednoty, sportovní kluby a další sportovní zařízení) Basketbalové centrum mládeže Ostrava T 776 114 378, 732 100 500 E Info@bcm-ostrava.cz W www.bcm-ostrava.cz Cingrova

Více

Jihočeský badmintonový svaz ROZPIS SOUTĚŽÍ SEZÓNY 2014 2015

Jihočeský badmintonový svaz ROZPIS SOUTĚŽÍ SEZÓNY 2014 2015 Jihočeský badmintonový svaz ROZPIS SOUTĚŽÍ SEZÓNY 2014 2015 10.10.2014 OBSAH: Adresář členů VV JčBaS str. 2 Všeobecná ustanovení str. 3 Grand Prix C dospělých str. 4 Grand Prix D dospělých str. 6 Grand

Více

VčOTS.. Východočeský oblastní tenisový svaz. Mgr. Martin Drahoš vedoucí soutěží

VčOTS.. Východočeský oblastní tenisový svaz. Mgr. Martin Drahoš vedoucí soutěží VčOTS.. Východočeský oblastní tenisový svaz Mgr. Martin Drahoš vedoucí soutěží MINITENIS TECNIFIBRE CUP VÝCHODOČESKÝ PŘEBOR DRUŽSTEV - ROZPIS PRO ROK 2 0 1 1 - Memoriál Zdeňka Kocmana hlavní partner projektu

Více

Zápis ze schůze Správní rady SC Kolín č. 35/2012

Zápis ze schůze Správní rady SC Kolín č. 35/2012 Zápis ze schůze Správní rady SC Kolín č. 35/2012 Správní rada SC Kolín (dále SR SC) se sešla v tomto složení: Přítomni: Jindra A., Nedbal V., Ing. Franc O., Ing. Bydžovský B., Hušek M. Hosté : Krejčíková

Více

Předem nezbývá nic jiného, než poděkovat vedení našeho SC, že mi a mým kamarádům tento výjezd umožnili a zprostředkovali nám lupeny.

Předem nezbývá nic jiného, než poděkovat vedení našeho SC, že mi a mým kamarádům tento výjezd umožnili a zprostředkovali nám lupeny. Předem nezbývá nic jiného, než poděkovat vedení našeho SC, že mi a mým kamarádům tento výjezd umožnili a zprostředkovali nám lupeny. Děkuju :-) Už je tomu asi 5 let co jsem začal snít tenhle sen. Kdysi

Více

Pravidla kuželkářského sportu

Pravidla kuželkářského sportu Sportovně technické předpisy kuželkářského sportu Pravidla kuželkářského sportu Část první Všeobecná ustanovení Čl. 1 Pojem pravidel (1) Pravidla kuželkářského sportu jsou souhrn ustanovení, jimiž Česká

Více

HOSPODSKÁ ŠIPKA STARTUJE 3.ROČNÍK HLV POZVÁNKY NA TURNAJE

HOSPODSKÁ ŠIPKA STARTUJE 3.ROČNÍK HLV POZVÁNKY NA TURNAJE 12 POZVÁNKY NA TURNAJE 7-8-9 / 2009 POZVÁNKY NA TURNAJE MĚSÍČNÍK HRÁČŮ ŠIPEK NA VYSOČINĚ HOSPODSKÁ ŠIPKA číslo 7-8-9/2009 červenec-srpen-září zdarma MEGA TOUR 2009 Kdy: každou středu Kde: Restaurace POHODA,

Více

TJ SLAVOJ RYCHVALD zápasový zpravodaj

TJ SLAVOJ RYCHVALD zápasový zpravodaj TJ SLAVOJ RYCHVALD zápasový zpravodaj Slosovatelný zpravodaj č. Datum: sobota, 11.4.2015 Cena: 10 Kč ÚVODNÍ SLOVO K ZÁPASOVÉMU ZPRAVODAJI Vážení přátelé a příznivci oddílu TJ Slavoj Rychvald. Do rukou

Více

Kilometrový pásek Apríl jsme na naší škole oslavili netradičně přinesli jsme co nejvíc pásků. Při jejich spojování jsme se

Kilometrový pásek Apríl jsme na naší škole oslavili netradičně přinesli jsme co nejvíc pásků. Při jejich spojování jsme se Kilometrový pásek Apríl jsme na naší škole oslavili netradičně přinesli jsme co nejvíc pásků. Při jejich spojování jsme se vyřádili, nic jednoduchého to nebylo. Chvílemi pásky připomínaly klubka hadů a

Více

Mistrovství jednotlivců pro rok 2015 (09. - 10. 01. 2016).

Mistrovství jednotlivců pro rok 2015 (09. - 10. 01. 2016). Mistrovství jednotlivců pro rok 2015 (09. - 10. 01. 2016). Mimo mužů a seniorů jsou ve všech kategoriích počty startujících neomezené. Podmínkou startu na MPK je účast na MDO absolvování celého startu

Více

Moravskoslezský krajský svaz házené, Vítkovická 3083/1, 702 00 Ostrava

Moravskoslezský krajský svaz házené, Vítkovická 3083/1, 702 00 Ostrava Moravskoslezský krajský svaz házené, Vítkovická 3083/1, 702 00 Ostrava SOUTĚŽÍ MSKSH soutěžní ročník 2013/2014 J A R O 2014 Ostrava, únor 2014 I. R O Z P I S soutěţí Moravskoslezského krajského svazu házené

Více

Frymburský. zpravodaj. Ročník 24 září 2011 číslo 293 měsíčník úřadu městyse

Frymburský. zpravodaj. Ročník 24 září 2011 číslo 293 měsíčník úřadu městyse Frymburský zpravodaj Ročník 24 září 2011 číslo 293 měsíčník úřadu městyse TENISOVÝ TURNAJ - 2011 Dne 30. července 2011 se konal za ideálního počasí tradiční tenisový turnaj čtyřher. Zúčastnilo se ho 8

Více

R O Z P I S mistrovských soutěží dospělých 2008 2009 pro krajský přebor I.třídy mužů a žen a krajský přebor II.třídy mužů a žen PARDUBICKÝ KRAJ

R O Z P I S mistrovských soutěží dospělých 2008 2009 pro krajský přebor I.třídy mužů a žen a krajský přebor II.třídy mužů a žen PARDUBICKÝ KRAJ R O Z P I S mistrovských soutěží dospělých 2008 2009 pro krajský přebor I.třídy mužů a žen a krajský přebor II.třídy mužů a žen PARDUBICKÝ KRAJ V Š E O B E C N Á U S T A N O V E N Í 1. Řízení soutěží Soutěže

Více

Sokol vyletěl opět nejvýše!!!

Sokol vyletěl opět nejvýše!!! Sokol vyletěl opět nejvýše!!! Sokol Kutná Hora dosáhl dalšího vynikajícího úspěchu v partnerském městě našeho města v Tarnowskych Górach v Polsku. Jako každoročně se zúčastnil basketbalového turnaje, pořádaného

Více

MASČÁSEK Časopis Masarykovy základní školy v Klatovech 3. číslo 4. ročník

MASČÁSEK Časopis Masarykovy základní školy v Klatovech 3. číslo 4. ročník MASČÁSEK Časopis Masarykovy základní školy v Klatovech 3. číslo 4. ročník OBSAH 1. Úvodem 2. Literární tvorba 3. Akce 4. Závěrem 1. ÚVODEM Milé čtenářky a čtenáři, máte před sebou poslední číslo našeho

Více

Informace o klubu najdete na WWW.SKLISEN.COM. MISTROVSKÉ UTKÁNÍ DIVIZE SK. D 16. KOLO, 15.3. 2008, 14:30 hod. proti

Informace o klubu najdete na WWW.SKLISEN.COM. MISTROVSKÉ UTKÁNÍ DIVIZE SK. D 16. KOLO, 15.3. 2008, 14:30 hod. proti SK LÍŠEŇ Informace o klubu najdete na WWW.SKLISEN.COM MISTROVSKÉ UTKÁNÍ DIVIZE SK. D 16. KOLO, 15.3. 2008, 14:30 hod. SK LÍŠEŇ proti ČAFC Židenice ROZHODČÍ: Pojezný Asistenti: Reich, Fridrichovský DELEGÁT:

Více

Severomoravský tenisový svaz Ostrava, Vítkovická 1, 702 00 Ostrava

Severomoravský tenisový svaz Ostrava, Vítkovická 1, 702 00 Ostrava Severomoravský tenisový svaz Ostrava, Vítkovická 1, 702 00 Ostrava ROZPIS JUNIOR TOUR Extraligy, Ligy a Oblastních přeborů družstev dorostenců O putovní pohár prezidenta ČTS pro rok 2015 Řízení soutěže

Více

RADY A RECEPTY. Speciality na gril: Maso na jehle:

RADY A RECEPTY. Speciality na gril: Maso na jehle: Během července a srpna je LMD otevřeno každý den mimo pondělí a to od 9,30 do 17 hodin. Chcete-li se dozvědět více o provozu muzea a činnosti KHL, pak tyto informace najdete na stránkách: www.khl-jhradec.cz.

Více