ADVANTAGE CARS 2015 SEASON OPENING POINT 1 - SRAZ NA ZÁMKU ZBIROH START

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "ADVANTAGE CARS 2015 SEASON OPENING POINT 1 - SRAZ NA ZÁMKU ZBIROH START"

Transkript

1 SEASON OPENING ADVANTAGE Když mně, jako zákazníkovi Advantage cars, do mailu přistála pozvánka na sraz 50 supersportů, neváhal jsem ani sekundu a kliknul na červené pole CHCI JET! Očekával jsem, že se mi otevře scénář s programem a místem konání. Informace však byly následující: vezměte si oblečení na dva dny, doklady a v 7:30 odjezd od showroomu Advantage. Cíl akce mimo hranice ČR. CARS 2015 Stále se vám honí hlavou možné scénáře celého tripu a přemýšlíte nad státem, ve kterém nakonec složíte hlavu ke spánku. Je tu pátek, den před startem, balím si tašku a nezbytné věci pro přežití ve státech EU a mozek je mnohem aktivnější a vzrušenější. Je to takový ten pocit, jako když před sebou máte první víkend s novou milenkou a netušíte, co vás čeká. Jede se vždy ve dvou a můj parťák je Zbyšek, majitel Menhouse. Vyzvedává mě v sedm u Hiltonu a se stejnými pocity plnými očekávání vyrazíme před sídlo pana Vopičky. Přijíždíme už v 7:13, ale před autosalonem stojí připravené posádky a auta, o kterých se většinou jen vypráví, že je někdo zahlédl na dálnici, nebo viděl v časopise. První, na co myslím, je, že Milan Vopička je šťastný chlapík, když může to, o čem většina chlapů, ale i žen, sní, prožívat každý den. Dívá se z kanceláře na ty nejkrásnější supersporty všech značek a zákazníkům objednává klenoty automobilového průmyslu do garáže snů. Ale zpět k sobotnímu ránu. Před salonem je připravený snídaňový raut a skvěle naladěný Leoš Mareš, který celý event vede, moderuje a vtipně glosuje. Disciplína a úcta k pořadateli, možná také očekávání, ale je 7:30 a jsme kompletní! Leoš se ujímá velení a dává první indicie k náročnému dni plnému úkolů a přejezdu neznámo kam. START POINT 1 - SRAZ NA ZÁMKU ZBIROH Přijíždíme na místo s přibližně koňmi pod kapotou a zvukovým doprovodem, který obrací v hrobě i dvanácteráky, kteří svým parožím zámek zdobí. Leoš nás rozdělí do barevných týmů, my jsme v oranžovém, a následně vyzve k hledání sáčku s identickou barvou. Na hradní zídce nalézáme oranžový váček s puzzle. Společně skládáme a odkrýváme obrázek sochy, na které posléze nalézáme cestovní pasy potřebné k zapisování a plnění úkolů. Zaregistrujeme se, a odteď už fungujeme jen jako tým. Dostáváme vysílačky a hra začíná.

2 1 PRVNÍ ÚKOL TAJENKA Formou křížovky dostáváme tajenku - KoZeL. Vyrážíme tedy na zámek Kozel, kde máme vyhledat rybáře a z bójek na rybníce získat heslo. 3 TŘETÍ ÚKOL TRUHLA 2 DRUHÝ ÚKOL - RYBÁŘ Přijíždíme na Kozel a hledáme rybník, který se nachází dole pod parkovištěm, stranou od zámku. U něho sedí rybář, beze slov nám půjčuje pramici a my po rybníce hledáme bójky s dalšími pokyny. Tentokrát jsou texty v morseovce, a tak všichni matně vzpomínají na pionýrské tábory. Nakonec se nám za necelých 12 minut daří předat rybáři heslo a on nám za to ukazuje směr k dalšímu pointu. Vyrážíme podle mapy od rybáře na kamennou věž hradu Rýzmberk, kde máme otevřít truhlu tajemného mnicha. Náš tým vede Petr a jeho žena Vladěnka, která se ukazuje jako skvělá navigátorka. Před každou zatáčkou hlásí stupně a případné překážky nebo nečistoty na vozovce. Petr už dvacet let závodí, z toho 7 let profesionálně v sérii DTM, a tak i když jede Rolls Roycem Wraith, zatáčky projíždí stylem, že kdyby vezl královnu Alžbětu, měla by nablinkáno na šatičkách a plnou plenku. Naši pětičlennou flotilu zavírá Maserati GT se zvukem, který zastavuje životy ve vesnicích, jimiž projíždíme. Než se občané stačí vrátit do pracovního režimu, letí další týmy bojující o trofej ACOS, takže sobotní produktivita na naší trase byla pravděpodobně velmi slabá. Ani se nedivím, protože vzduch žeroucí Bugatti Veyron následovaný Ferrari FF, GTO, 458 a Lamborghini Aventador s nalepeným Murcielagem LP640 na zadku, Gallardem 560 či Porsche 911 v provedeních S až Turbo S, jen tak na silnici nepotkáte, a už vůbec NE v jedné časové ose s odstupy pikosekund. Jedeme pravou táhlou zatáčku na limitu fyzikálních zákonů, ale to zjevně neplatí pro Tomáše Viesnera, který nás dává zleva s holubem na prostředníčku. Tomáš je majitelem Supercarservice, který s Milanem tvoří od založení AC harmonicky tým prodeje a servisu pod jednou střechou. Sedlá Porsche GT3 RS limited 4,0, a tak na okreskách nemá soupeře. Je to úžasné vzrušení, nádherná podívaná a akce, která není o překračování povolené rychlosti 250km/h, ale o týmové spolupráci a plnění sedmi úkolů. Přijíždíme do Kdyně a proti nám vyráží tým, který chytil náskok v závěsu GT 3 RS, a má tak už tento point za sebou. Prohlížím si konečně i zepředu Porsche GT, které nemá dobrou pověst díky Paulu Walkerovi, který v ní uhořel. Přesto jde o úžasný kus závodní techniky s výjimečným 10ti válcem a nadčasovým designem. Kluci mají najeto přes 100 km, a tak hlásí do vysílačky, že jejich 70 litrové nádrže jsou na rezervě. My se šplháme na věž Rýzmberku za mnichem, a ten nás očekává se speciálními zámky, které potřebují značnou zručnost k otevření. Zanedlouho se nám je daří překonat, a získáváme tak další pokyny. Tentokrát z klíče, na kterém je obrázek a nápis Klenová. Na parkoviště v podhradí dorazily další posádky, a tak zájezdy nic netušících turistů místo směr hrad procházejí a fotí skvosty moderní techniky.

3 4 ČTVRTÝ ÚKOL BUDKA Rychle nasedáme a pokračujeme k dalšímu stanovišti. Po cestě nás předjíždí partička červeného týmu složená z pěti Ferrari 458 Italia. Je to nádherný pohled na Italskou jehlu designu, který probouzí silné emoce a touhy. Zvuk jednoho Ferrari v otáčkách si pamatujete celý život, ale když jich je pět za sebou, nesete si to s sebou i do dalších životů. Příjezd na Klenovou je pouze s nápovědou, že máme vyhledat telefonní budku a odeslat sms v určitém formátu. Ze starodávné budky přichází odpověď, že nás čeká uvnitř hradu oběd. Doporučený čas na jídlo je 30 minut, a tak jíme na sobotní poledne nezvyklým tempem. Z okna vidíme tým Milana Vopičky, jak nasedá do aut a vyráží k dalšímu stanovišti. Ferrari 599 GTO, nejrychlejší silniční Ferrari všech dob, za ním Milan řídící nový model Ferrari California ve výbavě, kterou má ve svém voze možná jen Alonso. Následuje ho nádherná modrá Porschka v provedení Targa 4S a ve stejné barvě Porsche Turbo S. Pro nás zatím cíl neznámý. Tomáš s GT3 RS se zvedá od stolu, a tak začínám taktiku zdržování. 5 PÁTÝ ÚKOL HORSKÁ KVILDA R y c h l e nasedáme a pokračujeme k dalšímu stanovišti. Po cestě nás předjíždí partička červeného týmu složená z pěti Ferrari 458 Italia. Je to nádherný pohled na Italskou jehlu designu, který probouzí silné emoce a touhy. Zvuk jednoho Ferrari v otáčkách si pamatujete celý život, ale když jich je pět za sebou, nesete si to s sebou i do dalších životů. Příjezd na Klenovou je pouze s nápovědou, že máme vyhledat telefonní budku a odeslat sms v určitém formátu. Ze starodávné budky přichází odpověď, že nás čeká uvnitř hradu oběd. Doporučený čas na jídlo je 30 minut, a tak jíme na sobotní poledne nezvyklým tempem. Z okna vidíme tým Milana Vopičky, jak nasedá do aut a vyráží k dalšímu stanovišti. Ferrari 599 GTO, nejrychlejší silniční Ferrari všech dob, za ním Milan řídící nový model Ferrari California ve výbavě, kterou má ve svém voze možná jen Alonso. Následuje ho nádherná modrá Porschka v provedení Targa 4S a ve stejné barvě Porsche Turbo S. Pro nás zatím cíl neznámý. Tomáš s GT3 RS se zvedá od stolu, a tak začínám taktiku zdržování. Tomáši, to byla pecka, jak jsi nás předjel! Zabralo! Tomáš začne vyprávět, jak auto skvěle funguje, co s ním dělají negativní odklony a jiná nastaveni podvozku. Dojedli jsme a vyrážíme souběžně s jejich družstvem zpět na parkoviště. Tým červených se čtyřista padesát osmičkami má pohodu a sedí dál v restauraci. Italská auta vyžadují italské typy, a tak je kafe po obědě tradicí.

4 6 ŠESTÝ ÚKOL PEKÁRNA Na konci Horské Kvildy se nám objeví na horizontu malá pekárna, u níž stojí stojí párek Aventadorů. Ledově perleťové a oranžové s nárazníky pasoucími se trávou střiženou na 5 cm. Jsou to stroje, které budí obrovsky respekt, i když spí. Jsou jako z filmu o budoucnosti. Jasná message každému, že tohle auto je high level, a to nejen v penězích, ale hlavně v současných technologiích. Zadívám se na ten diamant a ze snu mě probírá Zbyšek se slovy, že musíme v pekárně upéct z těsta nejzajímavější kus pečiva a výsledek boduje pekárna, a ne pořadatel. Volíme logo pekárny, takže holky pletou těsto podle předlohy na letáku a dávají na plech. Povinná fotka s dílem na plechu. POLAROID nám ji hned vydá a my ji dle instrukcí lepíme do cestovního pasu. Později se dozvídáme, že jsme dostali nejvyšší oceněni. Z dálky slyšíme, že se blíží další gang, v čele s Aston Martin Vanquish. Je čas jet dál... Jenže není žádná stopa, ani nápověda a v pekárně nic nevědí. Jdeme rozpačitě k autům. 7 SEDMÝ ÚKOL POLICIE Všichni máme za stěračem výzvu k podání vysvětlení za překročení rychlostního limitu na služebně Kunžvartské sedlo, u obce Strážný. Dáváme do navigace a ukazuje nám to 50 km těsně na hranice s Německem. Pokračujeme nasazeným tempem, ale za chvíli se přes nás ženou stihačky od Lamborghini, které v přímce těžko hledají soupeře. Přijíždíme do Strážného a ptáme se obsluhy čerpací stanice, kde je policejní stanice, že bychom rádi vyřešili přestupek. Velmi podrážděná paní nám důrazně sděluje, že to je hloupý vtip, protože jsme asi padesátí, kdo se ji na to během hodiny ptá a na odchod přidává, že žádná policejní stanice tady není! Jenže na parkingu stojí něco kolem třiceti vozů z naší akce. Rozhlížíme se a vidíme u lesa odstaveny vůz a u něho dva strážníky. Bingo, máme další stanoviště a pokuta je jen fake! Strážníci nám dávají balónky a místo zbarvení chtějí, abychom je nafoukli až do prasknutí. Druhá část úkolu na tomto pointu spočívá v tom, že si spolujezdec musí zakrýt oči šátkem a řidič ho navádí hlasem ke zdolání slalomu z kuželů na čas. Další fotka do pasu a razítko celní správy.

5 FINÁLE - RAKOUSKO Závěrečná fáze denního tripu je najít hotel, ve kterém budeme ubytováni. Nápovědu nacházíme na razítku. Zeměpisné šířky a délky nám mají rozkrýt finální část cesty. Souřadnice zadáváme do navigace a přes Německo se dostáváme do Rakouska, po 60 km pak vjíždíme do Aigenu. Před námi pár serpentin a na vrcholu se zjeví hotelový komplex jako z Aspenu. Nádherný nový bílo-šedý hotel s terasami a venkovními bazény. Moderní styl s prvky horské chalupy perfektně zapadá do koloritu krajiny. Zajíždíme na parkoviště, na kterém to jen praská, cvaká, hučí. Auta chladnou a vydechují od celodenního ždímání každého koně. Všechna dorazila bez problémů do cíle. Leoš Mareš si venku povídá u Bugatti Veyron s Milanem a několika dalšími členy leteckého klubu. Řeší zrovna záhadu, proč má Bugatti mouchy nalepené i na zadním nárazníku. Zjišťují, že ta bestie brzdí tak agresivně, že si mouchy rozbíjejí hubu o zadní nárazník. Jdeme se ubytovat. Dostáváme karty od pokoje, jsme ve druhém patře s terasou a výhledem na les. Dáváme sprchu a chystáme se na večeři. Oblékáme košile, abychom dodrželi dress code Casual, a už s tepem v normálu se přesouváme do restaurace. Někteří si dali wellness, nebo bazén s výhledem na okolní přírodu. Sedíme na terase, slunce svítí a Aperol nám koresponduje s oranžovou barvou týmu. Je až neuvěřitelné, jak jsme si za jeden den, díky společnému plnění úkolů a podpoře sedli. Asi aby té oranžové nebylo moc, ozval se tým červených, našich italských pohodářů ve Ferrari 458, kteří si u oběda v klidu vychutnali i kávu a stavěli u každé cukrárny na dort. Zmiňované serpentiny vedoucí k hotelu se právě staly divadelními prkny a my sledovali, a hlavně poslouchali, ten symfonický koncert. Kovový rykot, který se nesl a odrážel přes les, byl tak intenzivní, že nám běhal mráz po zádech. Tohle umí Ferrari na jedničku, a pětice opozdilců" nám všem teď ukazuje, že kdyby chtěli, mohli už dávno sedět na terase. Efekt stronzo pro celé okolí. Číšníci se zastavili s drinky na tácech, hosté přestali komunikovat a zvířátka z lesa také nehybně sledovala, co že to je za hluk. Hlasitý standing ovation! Motory utichají, a tak se bavíme dál o zážitcích z celého dne. Slunce pomalu zapadá za stromy a my se přesouváme do vnitřní části restaurace. Čeká nás pětichodové menu velmi citlivě připravené a skvěle chuťově vyladěné. Leoš nás po jídle zve do klubu pod restauraci. Krásný nekuřácký prostor s pohodlnými koženými sedačkami a fantastickým ozvučeným. Leoš, jak se od něho vždy očekává, profesionálně a vtipně uzavírá sobotní večer vyhlášením výsledků celého soutěžního dne. Ten kluk to má prostě jako dar, je perfektně připravený, ale umí i improvizovat a vtipně reagovat na podněty společnosti. Jsme pátí, ale o výsledek tady nešlo. Milan Vopička a jeho tým jsou druzí. Vítězové brali trofeje Advantage Cars opening season. Velkou trofej za absolutního vítěze rozhodl vědomostmi kvíz spolujezdců, a tak se bavili úplně všichni, ať jste řídili, nebo se vezli na sedačce spolujezdce. Děláme spoustu akcí a účastníme se za Menhouse spousty eventů a soutěží, ale tohle byla perfektně připravená záležitost bez jediného klopýtnutí. Milan to celé vzal na sebe i finančně, a tak je hezké, že v Advantage Cars to koupí a servisem vozidla snů teprve začíná. Protože takové aktivity ukazují, kdo je na trhu s luxusními vozy rozdílový hráč.

Modely Bugatti, Lamborghini nebo Porsche pod křídly skutečných automobilek!

Modely Bugatti, Lamborghini nebo Porsche pod křídly skutečných automobilek! Modely Bugatti, Lamborghini nebo Porsche pod křídly skutečných automobilek! Představujeme řadu mimořádně vydařených a technicky propracovaných modelů aut pod značkou Kidztech. Předlohou pro jejich výrobu

Více

16. ročník seriálu MČR OffROAD Maraton Stanovy pro AUTOMOBILY 2015 kategorií Speciál do 1000 ccm, do 2000 ccm a nad 2000 ccm a Amatér

16. ročník seriálu MČR OffROAD Maraton Stanovy pro AUTOMOBILY 2015 kategorií Speciál do 1000 ccm, do 2000 ccm a nad 2000 ccm a Amatér 16. ročník seriálu MČR OffROAD Maraton Stanovy pro AUTOMOBILY 2015 kategorií Speciál do 1000 ccm, do 2000 ccm a nad 2000 ccm a Amatér I. Vozidla a posádka Závodu se účastní osobní terénní vozidla do 3

Více

1 NA CHALUPU, KAM NECHCI

1 NA CHALUPU, KAM NECHCI 1 NA CHALUPU, KAM NECHCI Za výzo jsem dostal od mámy a Richarda Nintendo. Chtěl jsem ho nechat doma, aby bylo jasný, že si mě za dárek, i když je suprovej, nemůžou koupit. Stejně to vymyslel on, mamka

Více

Taxi pro opilé - kontakt Praha, Brno, Ostrava, Karlovy Vary, Liberec, Plzeň, Pardubice - Alkoholik.cz

Taxi pro opilé - kontakt Praha, Brno, Ostrava, Karlovy Vary, Liberec, Plzeň, Pardubice - Alkoholik.cz Taxi pro opilce, andělé, želvy, SOS... říkejte jim, jak chcete, ale když se po večírku vymotáte z restaurace omámeni alkoholem, budou to právě oni, kdo vás dopraví domů a uloží čtyřkolového miláčka ke

Více

INFORMACE A PRAVIDLA 2014

INFORMACE A PRAVIDLA 2014 INFORMACE A PRAVIDLA 2014 Plavecká část a použití neoprenů Při teplotě vody nižší než 16 O C je použití neoprenu povinné. Užití neoprenu je zakázáno, je-li dosaženo teplot vody 23 O C a více. Při teplotě

Více

Co je správně? Doplňte slovesa v imperativu. obléknout si obout se. nesvlékat se nezouvat se. svléknout si zout se

Co je správně? Doplňte slovesa v imperativu. obléknout si obout se. nesvlékat se nezouvat se. svléknout si zout se Co je správně? 179/6 1. slunce zuří / září 2. rozzlobený člověk zuří / září 3. člověk, který chce to nejlepší, je náročný / špičkový 4 zboží, které má tu nejlepší kvalitu, je náročné / špičkové 5. situace

Více

MARTIN SICHINGER SMRT KRÁLE ŠUMAVY DO NITRA HOR PO DÁVNÝCH STEZKÁCH KE STARÝM PŘÍBĚHŮM 65. POLE

MARTIN SICHINGER SMRT KRÁLE ŠUMAVY DO NITRA HOR PO DÁVNÝCH STEZKÁCH KE STARÝM PŘÍBĚHŮM 65. POLE MARTIN SICHINGER SMRT KRÁLE ŠUMAVY DO NITRA HOR PO DÁVNÝCH STEZKÁCH KE STARÝM PŘÍBĚHŮM 65. POLE 1 2 www.65pole.cz SMRT KRÁLE ŠUMAVY EDICE TAH SVAZEK 1 MARTIN SICHINGER SMRT KRÁLE ŠUMAVY DO NITRA HOR

Více

Propozice The Most Challenge 2016

Propozice The Most Challenge 2016 Propozice The Most Challenge 2016 Obsah: 1. Představení 2. Organizace 2.1 Název a adresa pořadatele 2.2 Složení organizačního výboru 2.3 Permanentní činovníci 3. Předpisy a právní základ 3.1 Oficiální

Více

TeGe. 1.číslo Říjen 2012. Deváťáci na Lysé hoře. Maškarák na škole v přírodě

TeGe. 1.číslo Říjen 2012. Deváťáci na Lysé hoře. Maškarák na škole v přírodě Deváťáci na Lysé hoře TeGe Maškarák na škole v přírodě 1.číslo Říjen 2012 16 Ahoj kluci a holky, letos spadá příprava časopisu TEGEMÁK žákovskému parlamentu na rozdíl od předchozích let, kdy byl vydáván

Více

20.10.2014: Den čtvrtý první bodík pro Aničku, marný maratón Elišky a štěstí v neštěstí pro tátu

20.10.2014: Den čtvrtý první bodík pro Aničku, marný maratón Elišky a štěstí v neštěstí pro tátu 20.10.2014: Den čtvrtý první bodík pro Aničku, marný maratón Elišky a štěstí v neštěstí pro tátu I přes večerní předsevzetí, že ráno vstaneme dřív, se to příliš nedaří a z postele se soukáme asi v 9.30.

Více

ORGANIZAČNÍ A BEZPEČNOSTNÍ PŘEDPISY

ORGANIZAČNÍ A BEZPEČNOSTNÍ PŘEDPISY 1 Česká trofej v autokrosu KC a RC ORGANIZAČNÍ A BEZPEČNOSTNÍ PŘEDPISY Platí pro závodiště Kosice, Radeč a závody s nimi spojené 2016 Autor : Miroslav Kodrle, Ladislav Saidl, Jan Pavlík 2 1. VŠEOBECNĚ

Více

připadám si v tu chvíli a na tom místě zcela nepatřičně

připadám si v tu chvíli a na tom místě zcela nepatřičně Dýchání Petr Mezihorák na rozjezd tma lisuje obrazy zvýrazňuje hrany půlnoční štěkot psa virtuos v oboru ticha připadám si v tu chvíli a na tom místě zcela nepatřičně jako štěkot psa struktura odpoledne

Více

PONDĚLÍ 10.2. Cusco s příchutí koky a morčete

PONDĚLÍ 10.2. Cusco s příchutí koky a morčete PONDĚLÍ 10.2. Cusco s příchutí koky a morčete V pondělí ráno jsme se rozloučili s Jitkou, dojeli na letiště a už za hodinku jsme přistávali v Cusco, výchozí bod pro cestu na Machu Picchu. Hostel jsme vybrali

Více

Propozice. Krajského kola. motto: Pro život na silnici. Dopravní soutìže mladých cyklistù. Èeská Lípa 7. - 8. èervna 2007

Propozice. Krajského kola. motto: Pro život na silnici. Dopravní soutìže mladých cyklistù. Èeská Lípa 7. - 8. èervna 2007 Propozice Krajského kola Dopravní soutìže mladých cyklistù 2007 motto: Pro život na silnici Èeská Lípa 7. - 8. èervna 2007 www.deti.bezpecne-na-silnicich.cz Vážení pøátelé, dovolte mi, abych Vás pozdravil

Více

DOPRAVNÍ SOUTĚŽE MLADÝCH CYKLISTŮ

DOPRAVNÍ SOUTĚŽE MLADÝCH CYKLISTŮ P R O P O Z I C E KRAJSKÉHO KOLA DOPRAVNÍ SOUTĚŽE MLADÝCH CYKLISTŮ O Putovní pohár hejtmana Jihomoravského kraje ZŠ a MŠ Brno, Pastviny č. 70 17. a 18. května 2012 Vážení přátelé dopravní výchovy, dovolte

Více

automobily Jméno: Datum: 8.2 2013

automobily Jméno: Datum: 8.2 2013 automobily Jméno: Tomáš Smejkal Datum: 8.2 2013 Bugatti Veyron je nejvýkonnější sériově vyráběný osobní automobil na světě. Je pojmenován podle automobilového závodníka Pierra Veyrona, který v roce 1939

Více

Zápis ze dne 15. 10. 2014

Zápis ze dne 15. 10. 2014 Komise místní samosprávy Pražské Předměstí sever Zápis ze dne 15. 10. 2014 Přítomni: Hosté: Richard Zelený, Václav Marvan, Libor Nejedlý, Vladimír Lesák, Jitka Dršatová, Danuše Zelená, Miloš Berounský,

Více

POZVÁNKA - PROGRAM - ORGANIZA NÍ POKYNY - DOPRAVA

POZVÁNKA - PROGRAM - ORGANIZA NÍ POKYNY - DOPRAVA POZVÁNKA - PROGRAM - ORGANIZA NÍ POKYNY - DOPRAVA nám. W. Churchilla 2, 113 59 Praha 3 - Žižkov Účastníkům a hostům Setkání mladých odborářů OS KOVO 2011 RS Blaník Louňovice pod Blaníkem VÁŠ DOPIS / ZE

Více

ewrc.cz Finsko poprvé a určitě né naposledy Autor: -Doktor-, 31. 8. 2015 19:14

ewrc.cz Finsko poprvé a určitě né naposledy Autor: -Doktor-, 31. 8. 2015 19:14 Finsko poprvé a určitě né naposledy Autor: -Doktor-, 31. 8. 2015 19:14 Je to už hodně let, co padlo rozhodnutí jet alespoň jednou za rok podívat se na světovou rally. Už od prvního Německa jsme se bavili,

Více

UEFA EURO 2016. Důležité informace pro fanoušky.

UEFA EURO 2016. Důležité informace pro fanoušky. G4S Secure Solutions (CZ), a.s. Na Košince 2257/9 180 00 Praha 8 Libeň Tel.: +420 241 028 111 Fax: +420 241 078 777 E-mail: info@cz.g4s.com www.g4s.cz UEFA EURO 2016 Důležité informace pro fanoušky. 10.

Více

Audiovizuální útvar aneb co chceme točit. Projekt

Audiovizuální útvar aneb co chceme točit. Projekt Audiovizuální útvar aneb co chceme točit Jako audiovizuální útvar popřípadě audiovizuální dílo se může chápat jakýkoli útvar spojující tyto dvě veličiny. Tedy vizuální stránku a zvukovou stránku. V příkladě

Více

Seznam modelů automobilů

Seznam modelů automobilů Seznam modelů automobilů Aston Martin 1. Aston Martin DB9 2. Aston Martin DB5 Acura 3. Acura NSX Alpine 160. Alpine A110 1600S Alfa Romeo 4. Alfa Romeo 33.2 Daytona 5. Alfa Romeo Giulietta 1.6 6. Alfa

Více

FIREMNÍ CENÍK. Veškeré naše nabízené služby se nacházejí na jednom místě v areálu letiště Líně u Plzně. Ve stručnosti námi nabízené služby:

FIREMNÍ CENÍK. Veškeré naše nabízené služby se nacházejí na jednom místě v areálu letiště Líně u Plzně. Ve stručnosti námi nabízené služby: FIREMNÍ CENÍK Veškeré naše nabízené služby se nacházejí na jednom místě v areálu letiště Líně u Plzně. Ve stručnosti námi nabízené služby: Supersporty: na OFF-ROAD DRÁZE o rozloze 14 000 m 2, kterou budovali

Více

VOLVO C30 QUICK GUIDE WEB EDITION VÍTEJTE VE VAŠEM NOVÉM VOLVU!

VOLVO C30 QUICK GUIDE WEB EDITION VÍTEJTE VE VAŠEM NOVÉM VOLVU! VOLVO C30 QUICK GUIDE WEB EDITION VÍTEJTE VE VŠEM NOVÉM VOLVU! DÁLKOVÝ OVLDČ S KLÍČEM ČEPEL KLÍČE Používá se k zamykání/odemykání odkládací schránky v přístrojové desce nebo dveří řidiče, např. pokud je

Více

Kymco Grand Dink 125i - nová "štika" u Kymca

Kymco Grand Dink 125i - nová štika u Kymca http://www.skutrportal.cz/498-kymco-grand-dink-125i-nova-stika-u-kymca.html Kymco Grand Dink 125i - nová "štika" u Kymca Dostal jsem možnost otestovat jako první v ČR novinku od Kymca s názvem Grand Ding

Více

ZÁKLADNÍ ŠKOLA TOCHOVICE ŠKOLA TYPU RODINNÉHO VZDĚLÁVÁNÍ ŠKOLNÍ ROK 2014/2015 číslo: 76

ZÁKLADNÍ ŠKOLA TOCHOVICE ŠKOLA TYPU RODINNÉHO VZDĚLÁVÁNÍ ŠKOLNÍ ROK 2014/2015 číslo: 76 ZÁKLADNÍ ŠKOLA TOCHOVICE ŠKOLA TYPU RODINNÉHO VZDĚLÁVÁNÍ ŠKOLNÍ ROK 2014/2015 číslo: 76 Obsah: Slovo ředitele školy. Škola v přírodě, cyklistická soutěž, Výlet do Březnice, dopravní hřiště, recitační soutěž

Více

Samostatná příloha časopisu

Samostatná příloha časopisu www.7zskolin.cz Číslo 2 12.ročník (2015/2016) listopad 2015 Samostatná příloha časopisu Zvláštní vydání pro II.C a V.C Dostali jsme od paní učitelky Kombercové informaci pro nás a pro rodiče: HISTORICKÁ

Více

Úlohy pro 52. ročník fyzikální olympiády kategorie G

Úlohy pro 52. ročník fyzikální olympiády kategorie G FO52G1: Kolik naložíme Automobilový přívěs, který využívají chalupáři k přepravě materiálu, má nákladovou plochu o rozměrech: šířka 1,40 m, délka 1,60 m a výška hrazení 40 cm. Přívěs má nosnost 560 kg.

Více

Značkové automobily a motorky od BMW

Značkové automobily a motorky od BMW Aktuální seznam Autá Značkové automobily a motorky od BMW Kategoria - Rada3, Compact, 316ti/5, (str. 2) Kategoria - Rada3, Sedan, 316i, (str. 2) Kategoria - Rada3, Copué, 318Ci, (str. 2) Kategoria - Rada3,

Více

ewrc.cz Jihokorejský výrobce Hyundai se vždy snažil, aby jeho vozy měly výborný poměr mezi cenou a výbavou.

ewrc.cz Jihokorejský výrobce Hyundai se vždy snažil, aby jeho vozy měly výborný poměr mezi cenou a výbavou. Auto Dorda ewrc.cz collection Autor: Martin Agnus Bobek, 23. 6. 2005 00:00 Prodejce automobilů Auto Dorda přichází ve spolupráci s internetovým serverem ewrc.cz s nabídkou pro fanoušky automobilových soutěží

Více

Klasické pohádky. Medvídek Pú. http://deti.e-papa.cz Page 1/5

Klasické pohádky. Medvídek Pú. http://deti.e-papa.cz Page 1/5 Klasické pohádky Medvídek Pú Page 1/5 Tady jde ze schodů za Kryštůfkem Robinem Michal Medvěd hlavou napřed, bum, bum, bum. Jinak to ani neumí, ale někdy mu připadá, že to přece jen musí jít taky jinak,

Více

Lužické hory ve dnech 28. - 29. 9. 2013

Lužické hory ve dnech 28. - 29. 9. 2013 Vlastní motto: Byl to krásný pohled do krajiny a nitra. Lužické hory ve dnech 28. - 29. 9. 2013 Nejprve mi dovolte, abych poděkoval za všechny maily, které jsem dostal od vás po návratu ze svého putování

Více

2.2.1 Pohyb. Předpoklady: Pomůcky: papírky s obrázky

2.2.1 Pohyb. Předpoklady: Pomůcky: papírky s obrázky 2.2.1 Pohyb Předpoklady: Pomůcky: papírky s obrázky Poznámka: Obrázky jsou převzaty z učebnice Fyzika kolem nás se souhlasem vedoucího autorského kolektivu Doc. Milana Rojka. Pokud by někdo považoval jejich

Více

PROPOZICE. krajského kola DOPRAVNÍ SOUTÌŽE MLADÝCH CYKLISTÙ. Motto: PRO ŽIVOT NA SILNICI

PROPOZICE. krajského kola DOPRAVNÍ SOUTÌŽE MLADÝCH CYKLISTÙ. Motto: PRO ŽIVOT NA SILNICI PROPOZICE krajského kola DOPRAVNÍ SOUTÌŽE MLADÝCH CYKLISTÙ Motto: PRO ŽIVOT NA SILNICI LIBERECKÝ KRAJ Liberec 4. - 5. èervna 2009 Vážení přátelé, dovolte mi, abych Vás pozdravil při příležitosti konání

Více

XXVII. AUTOMOBILOVÝ SLALOM ZLÍN ŘETECHOV 8. 5. 2016

XXVII. AUTOMOBILOVÝ SLALOM ZLÍN ŘETECHOV 8. 5. 2016 ZVLÁŠTNÍ USTANOVENÍ XXVII. AUTOMOBILOVÝ SLALOM ZLÍN ŘETECHOV 8. 5. 2016 I. PROGRAM FIA Zóna Střední Evropy / Mistrovství ČR / Česká Trofej Junior A) Časový harmonogram distribuce zvláštních ustanovení

Více

TASTE OF TUSCANY května 2019

TASTE OF TUSCANY května 2019 TASTE OF TUSCANY 28. 31. května 2019 O AKCI Čtyřdenní pobyt a dvoudenní řidičská túra po Toskánsku na palubě supersportovních modelů poslední generace. Užijte si nezapomenutelnou jízdu v srdci Toskánska

Více

Poznáváme dřevěné kostely - část IV

Poznáváme dřevěné kostely - část IV Poznáváme dřevěné kostely - část IV Povídání bych mohla začít slovy klasika Vladislava Vančury "Tento způsob léta zdá se mi poněkud nešťastným". Nečekáme tedy na volný, ale deštivý víkend a vyjíždíme zcela

Více

Adresa: U Jezu 642/2a, 461 80 Liberec 2 Web: doprava.kraj-lbc.cz Tel: 485 226 277 PRO ŽIVOT NA SILNICI P R O P O Z I C E

Adresa: U Jezu 642/2a, 461 80 Liberec 2 Web: doprava.kraj-lbc.cz Tel: 485 226 277 PRO ŽIVOT NA SILNICI P R O P O Z I C E PRO ŽIVOT NA SILNICI P R O P O Z I C E krajského kola DOPRAVNÍ SOUTĚŽE MLADÝCH CYKLISTŮ LIBERECKÝ KRAJ FRÝDLANT 1. 2. června 2006 Přeji Vám všem co nejvíce úspěchů. Vážení přátelé, dovolte mi, abych Vás

Více

Do Samsonovy kašny hodili stůl a utrhli stěrač z auta. Mladíky přistihli strážníci

Do Samsonovy kašny hodili stůl a utrhli stěrač z auta. Mladíky přistihli strážníci Čtvrtek, 14. ledna 2016 Zdroj: Jižní Čechy Teď (odkaz) Rubrika: Budějovicko Autor: Markéta Snížková Do Samsonovy kašny hodili stůl a utrhli stěrač z auta. Mladíky přistihli strážníci ČESKÉ BUDĚJOVICE -

Více

Normy a kvalitativní hodnocení běhů mimo dráhu

Normy a kvalitativní hodnocení běhů mimo dráhu Normy a kvalitativní hodnocení běhů mimo dráhu Český atletický svaz 2015!1 Normy pro silniční a krosové závody Český tletický Svaz 2015 Jako základní kritérium si Český běh ukládá odpovědnost za stanovení

Více

III. ročník čtyřdenního cyklistického non-stop maratonu smíšených týmů napříč Českou a Slovenskou republikou v délce 2222 km a v limitu 111 hodin

III. ročník čtyřdenního cyklistického non-stop maratonu smíšených týmů napříč Českou a Slovenskou republikou v délce 2222 km a v limitu 111 hodin III. ročník čtyřdenního cyklistického non-stop maratonu smíšených týmů napříč Českou a Slovenskou republikou v délce 2222 km a v limitu 111 hodin Obsah: 1. O projektu 2. Termín konání 3. Týmy 4. Povinné

Více

Zastavování vozidel. Zastavování vozidel, 79. Zákon č. 361/2000 Sb., o silničním provozu

Zastavování vozidel. Zastavování vozidel, 79. Zákon č. 361/2000 Sb., o silničním provozu Zastavování vozidel Zákon č. 361/2000 Sb., o silničním provozu (1) Zastavovat vozidla je oprávněn a) policista ve stejnokroji, b) vojenský policista ve stejnokroji, c) strážník obecní policie ve stejnokroji

Více

30. 5. 2013. Dětský den s Technickými službami ZÁVĚREČNÁ ZPRÁVA

30. 5. 2013. Dětský den s Technickými službami ZÁVĚREČNÁ ZPRÁVA 30. 5. 2013 Dětský den s Technickými službami PLAKÁT PROGRAM PROGRAM na Dětském dni s TS dne 30. 5. 2013 Dne 31. 5. proběhne na Resselově náměstí den s TS a dětský den. VS zabezpečí techniku a personál

Více

Přežití 2016 - n.m.k.p.d. Jules Arthur

Přežití 2016 - n.m.k.p.d. Jules Arthur Zveme všechny skauty, skautky, kluky, holky, mámy, táty, kamarády na 19. ročník tradiční akce Sejonijské smečky 6. - 8. května 2016 Přežití 2016 - n.m.k.p.d. Jules Arthur Závod na 48 hodin pro drsňáky,

Více

1:10 IC Scale, část B a C

1:10 IC Scale, část B a C PRAVIDLA RC AUTOKLUBU ČESKÉ REPUBLIKY PRO ZÁVODY SERIÁLU MISTROVSTVÍ ČESKÉ REPUBLIKY 2011 1:10 IC Scale, část B a C PRŮBĚH ZÁVODU 1:10 I.C. Scale - B I.B. Organizační složka závodu 1.1.B. Ředitel závodu

Více

ach, aha L3, tak, tamtím způsobem L4 na mateřské dovolené L3 synovec L3 muž, pán L3, Z3 maminka (zdvořilý dospělý člověk L3, Z5 rybník L3, Z18 tam L3

ach, aha L3, tak, tamtím způsobem L4 na mateřské dovolené L3 synovec L3 muž, pán L3, Z3 maminka (zdvořilý dospělý člověk L3, Z5 rybník L3, Z18 tam L3 ach, aha L3, tak, tamtím způsobem L4 na mateřské dovolené L3 synovec L3 muž, pán L3, Z3 tam L3 rybník L3, Z18 maminka (zdvořilý výraz) L3, Z11 dospělý člověk L3, Z5 starší bratr Z11, starší bratr (skromný

Více

Šumperákon 2009 27. - 29.11. to vše a ještě mnohem více na největším magicovém Conu letošního podzimu!

Šumperákon 2009 27. - 29.11. to vše a ještě mnohem více na největším magicovém Conu letošního podzimu! Šumperákon 2009 27. - 29.11. Legendární turnaj se vrací! Nejlepší hráči Nejzájímavější turnaje Nejhodnotnější ceny Nejhezčí site Nejbohatší občerstvení Nejlevnější hotelové ubytování to vše a ještě mnohem

Více

Radomír Hanzelka AGENTURA OSIRIS KNIHA DRUHÁ

Radomír Hanzelka AGENTURA OSIRIS KNIHA DRUHÁ Radomír Hanzelka AGENTURA OSIRIS KNIHA DRUHÁ 1 Copyright Radomír Hanzelka, 2013 www.radomirhanzelka.cz Všechna práva vyhrazena Vytiskla a vydala: Nová Forma s.r.o. www.novaforma.cz Vydání první ISBN 2

Více

Oskenujte kód a prohlédněte si na videu Jimny v akci.

Oskenujte kód a prohlédněte si na videu Jimny v akci. 02 Oskenujte kód a prohlédněte si na videu Jimny v akci. Vydejte se za dobrodružstvím! Hranice není třeba posouvat, vy jich totiž vůbec nemusíte dosáhnout. Jimny je dostatečně silný i odhodlaný k výletu

Více

verze: 4.0 Březen, 2011

verze: 4.0 Březen, 2011 verze: 4.0 Březen, 2011 ONI Střežení Obsah Popis jednotky... 2 Základní funkce jednotky... 3 Odemčení/zamčení vozidla... 3 Zapnutí/vypnutí zapalování... 3 Odesílání polohy... 3 Alarm vozidla (univerzální

Více

NOVÝ PEUGEOT 2008 GT LINE

NOVÝ PEUGEOT 2008 GT LINE GT LINE < BEZPEČNOST + JÍZDNÍ VYBAVENÍ Airbag řidiče a spolujezdce Boční airbagy + indikace nezapnutých bezpečnostních pásů vpředu Hlavové airbagy NF04 Bezpečnostní pásy vpředu výškově nastavitelné s pyrotechnickými

Více

Neměl by vůbec nic. že jsme našli partnera

Neměl by vůbec nic. že jsme našli partnera Když mladý muž Neměl by vůbec nic. stejného smýšlení. slyšel ropuchu mluvit tak odvážně a logicky, beznadějně se zamiloval. Od té doby se pokaždé, cestou ze školy u ní zastavil na kus řeči. Jednoho dne,

Více

Elektronický měsíčník klubu Every Day Tuning. Číslo 4, Ročník 1. (2008)

Elektronický měsíčník klubu Every Day Tuning. Číslo 4, Ročník 1. (2008) Elektronický měsíčník klubu Every Day Tuning Číslo 4, Ročník 1. (2008) 1 Slovo úvodem Duben bude pro náš klub, hlavně pro mě osobně zlomovým měsícem. Po 14 měsících se budu muset s klubem rozloučit ve

Více

Zahájení lázeňské sezóny v Teplicích. Třešňová bublanina

Zahájení lázeňské sezóny v Teplicích. Třešňová bublanina Zahájení lázeňské sezóny v Teplicích Toho dne kdy jsme putovali z Tuchlova na Milešovku a zpět, jsme za zvládnutí takové túry dostali odměnu. Mohli jsme místo obvyklého večerního filmu nebo seriálu, naživo

Více

Olympiáda ve Vencouveru se zlomila do druhé půlky a my se vydali na letošní běžky do rodiště jednoho z potencionálních medailistů tohoto zimního

Olympiáda ve Vencouveru se zlomila do druhé půlky a my se vydali na letošní běžky do rodiště jednoho z potencionálních medailistů tohoto zimního Olympiáda ve Vencouveru se zlomila do druhé půlky a my se vydali na letošní běžky do rodiště jednoho z potencionálních medailistů tohoto zimního klání, do okolí Klínovce na hřebeny Krušných hor. Ty jsou

Více

ZÁKLADNÍ ŠKOLA TOCHOVICE ŠKOLA TYPU RODINNÉHO VZDĚLÁVÁNÍ ŠKOLNÍ ROK 2010/2011 číslo: 37

ZÁKLADNÍ ŠKOLA TOCHOVICE ŠKOLA TYPU RODINNÉHO VZDĚLÁVÁNÍ ŠKOLNÍ ROK 2010/2011 číslo: 37 ZÁKLADNÍ ŠKOLA TOCHOVICE ŠKOLA TYPU RODINNÉHO VZDĚLÁVÁNÍ ŠKOLNÍ ROK 2010/2011 číslo: 37 Obsah: Slovo ředitele školy, škola v přírodě, dopravní hřiště, dětská tvorba, vyhodnocení sběru. Červen 2011 TOCHOVICE

Více

DOPRAVA V KLIDU ÚVODEM SOUČASNÁ SITUACE

DOPRAVA V KLIDU ÚVODEM SOUČASNÁ SITUACE DOPRAVA V KLIDU ÚVODEM Z dlouhodobého výzkumu vyplývá, že vozidlo se průměrně pohybuje 10% času a zbylých 90% je dočasně nebo trvale odstaveno. Z toho plynou velké plošné nároky pro dopravu v klidu. Velký

Více

20. 24. 4. 2015. Výměnný pobyt žáků SŠTO. HAVÍŘOV + JASTRZEBIE-Zdroj

20. 24. 4. 2015. Výměnný pobyt žáků SŠTO. HAVÍŘOV + JASTRZEBIE-Zdroj 20. 24. 4. 2015 Výměnný pobyt žáků SŠTO HAVÍŘOV + JASTRZEBIE-Zdroj 1 poznat se a sblížit pracovat společně na zadání tématu komunikovat (česky, polsky, anglicky) překonat jazykové a charakterové bariéry

Více

Šumava z okna veteránů Škoda Felicia

Šumava z okna veteránů Škoda Felicia Šumava z okna veteránů Škoda Felicia Text a foto Dr. Georg W. Pollak, sc. Pro většinu nadšených automobilistů snad není nic krásnějšího, než se za slunečného počasí projíždět malebnou krajinou v kabrioletu.

Více

Vítám Tě na Červené Lhotě!

Vítám Tě na Červené Lhotě! Vítám Tě na Červené Lhotě! Jmenuju se Anton a jsem tu po staletí už komorníkem. Někteří z mých pánů se sice zpočátku podivovali mým způsobům, ale nakonec všichni pochopili, že na vodním zámku si lepšího

Více

Autorky : Luss Merhautová & Baruš Vosk

Autorky : Luss Merhautová & Baruš Vosk červen 2012 Závěrem školního roku probírali žáci devátých ročníků v hodinách slohu publicistické útvary a dostali za úkol napsat konkrétní typ článku a ze všech pak sestavit jedno mimořádné číslo školního

Více

Pražský hrad - Daniel Křišík

Pražský hrad - Daniel Křišík Pražský hrad - Daniel Křišík V létě jsem byl s rodiči na Pražském hradě.na hrad jsme dorazili před dvanáctou hodinou,kdy se koná slavnostní výměna stráží.vojáci měli vše perfektně nacvičené,nikdy jsem

Více

Z Chorvatska vezeme medaile

Z Chorvatska vezeme medaile Z Chorvatska vezeme medaile Jsou za námi další, již XXIV.Mezinárodní salesiánské hry, které se konaly v chorvatském Zagrebu. Již tradičně několik let Česká republika vyslala své nejlepší stolní tenisty,

Více

Harmonogram turnaje. NIKE Premier Cup 2013

Harmonogram turnaje. NIKE Premier Cup 2013 NIKE Premier Cup 2013 Organizátoři: NIKE, FAČR, Slovenský fotbalový svaz, SPORT INVEST Marketing, a. s. Harmonogram turnaje Pro rok 2013 byl zvolen systém bližší Evropské kvalifikaci jeden čtyřdenní finálový

Více

Obsah. Některé z uvedených. EcoBoost nejsou dostupné na českém trhu.

Obsah. Některé z uvedených. EcoBoost nejsou dostupné na českém trhu. EcoBoost FORD Obsah Co je to EcoBoost? EcoBoost a jeho vývoj v čase Společné znaky Rozdíly v rámci řady Ocenění Hrdinové řady Ford EcoBoost Rady pro úspornou jízdu Shrnutí 3 4 7 9 11 13 18 21 Některé z

Více

ROZPIS XXVIII ROČNÍKU MEZINÁRODNÍHO ETAPOVÉHO CYKLICKÉHO ZÁVODU ŽEN. TOUR de FEMININ - O CENU ČESKÉHO ŠVÝCARSKA

ROZPIS XXVIII ROČNÍKU MEZINÁRODNÍHO ETAPOVÉHO CYKLICKÉHO ZÁVODU ŽEN. TOUR de FEMININ - O CENU ČESKÉHO ŠVÝCARSKA ROZPIS XXVIII ROČNÍKU MEZINÁRODNÍHO ETAPOVÉHO CYKLICKÉHO ZÁVODU ŽEN TOUR de FEMININ - O CENU ČESKÉHO ŠVÝCARSKA Bod 1. Pořadatel závodu: Sekretariát závodu: Datum a místo konání závodu: Ředitel závodu:

Více

ČESKÝ POHÁR MTB XCM 2014. 1. závod Lipník nad Bečvou Hrad Helfštýn AUTHOR ŠELA MARATHON 2014

ČESKÝ POHÁR MTB XCM 2014. 1. závod Lipník nad Bečvou Hrad Helfštýn AUTHOR ŠELA MARATHON 2014 ČESKÝ POHÁR MTB XCM 2014 1. závod Lipník nad Bečvou Hrad Helfštýn AUTHOR ŠELA MARATHON 2014 Pořadatel: Sportovní klub ŠELA SPORT, o.s., Interbrigadistů 806/2, 750 02 Přerov, IČ: 61986054, selasport@selasport.cz

Více

ZÁKLADNÍ ŠKOLA TOCHOVICE ŠKOLA TYPU RODINNÉHO VZDĚLÁVÁNÍ ŠKOLNÍ ROK 2013/2014 číslo: 67

ZÁKLADNÍ ŠKOLA TOCHOVICE ŠKOLA TYPU RODINNÉHO VZDĚLÁVÁNÍ ŠKOLNÍ ROK 2013/2014 číslo: 67 ZÁKLADNÍ ŠKOLA TOCHOVICE ŠKOLA TYPU RODINNÉHO VZDĚLÁVÁNÍ ŠKOLNÍ ROK 2013/2014 číslo: 67 Obsah: Slovo ředitele školy. Dopravní hřiště, školní výlet, vyhodnocení sběru, bludiště a omalovánky. Červen 2014

Více

Cesta ven z města, aneb zase jednou na jih. Aneb omrkneme přehrady a kupu zajímavých míst, pokud nám to čas dovolí.

Cesta ven z města, aneb zase jednou na jih. Aneb omrkneme přehrady a kupu zajímavých míst, pokud nám to čas dovolí. Cesta ven z města, aneb zase jednou na jih. Aneb omrkneme přehrady a kupu zajímavých míst, pokud nám to čas dovolí. Návrh na návštěvu přehradní nádrže Orlík. Při hezkém počasí lze podniknout výlet rozdělený

Více

Redakce 013. Zpravodaj Základní školy Brankovice. Vyšlo: 23. dubna 2013 dvouměsíčník číslo 2 /2013

Redakce 013. Zpravodaj Základní školy Brankovice. Vyšlo: 23. dubna 2013 dvouměsíčník číslo 2 /2013 Redakce 013 Zpravodaj Základní školy Brankovice Vyšlo: 23. dubna 2013 dvouměsíčník číslo 2 /2013 Lyžařský kurz V neděli 3. března nám začínal lyžařský kurz. Všichni jsme se moc těšili, až budeme v hotelu

Více

Turistický zpravodaj. Časopis Klubu českých turistů v Kralupech nad Vltavou. KČT Kralupy nad Vltavou www.kralupska-turistika.cz 1

Turistický zpravodaj. Časopis Klubu českých turistů v Kralupech nad Vltavou. KČT Kralupy nad Vltavou www.kralupska-turistika.cz 1 Turistický zpravodaj Časopis Klubu českých turistů v Kralupech nad Vltavou Číslo 1/2014 Ročník XXVII. KČT Kralupy nad Vltavou www.kralupska-turistika.cz 1 Časopis Turistický zpravodaj je občasník Klubu

Více

Sachs planetové - Z M S. menší hluk - vyšší komfort. Dvouhmotové setrvaèníky Sachs pro autobusy a tìžká užitková vozidla

Sachs planetové - Z M S. menší hluk - vyšší komfort. Dvouhmotové setrvaèníky Sachs pro autobusy a tìžká užitková vozidla Sachs planetové - Z M S menší hluk - vyšší komfort Dvouhmotové setrvaèníky Sachs pro autobusy a tìžká užitková vozidla ÚLOHA: Hnací soustava motorového vozidla je nerovnomìrným rotaèním pohybem motoru

Více

Žádost. DOBRÝ DEN v Pelhřimově,

Žádost. DOBRÝ DEN v Pelhřimově, 1 Žádost Dobrý den.jmenuji se Jiří Sáblík,jsem velitelem SDH Nové Dvory a obracím se na Vás s prosbou o pomoc.každý rok děláme v okrsku námětové cvičení dálkové dopravy vody.při té příležitosti mně napadl

Více

GPS : 49 59'6.070"N, 13 27'47.013"E

GPS : 49 59'6.070N, 13 27'47.013E Propozice XIV. ročníku soutěže O pohár města Kralovice ORGANIZÁTOR: Sbor dobrovolných hasičů Kralovice DRUH ZÁVODU: Požární útok-netradiční s překážkami DATUM: 7. září 2013 MÍSTO: Prostory kláštera Mariánská

Více

CESTY MĚSTY. Jak podat přihlášku:

CESTY MĚSTY. Jak podat přihlášku: generální partner PŘIHLÁŠKA do 12. ročníku soutěže (2013) CESTY MĚSTY (zklidňování dopravy ve městech a obcích ČR) Jak podat přihlášku: Součásti přihlášky Způsob podání A) IDENTIFIKAČNÍ ÚDAJE Vyplněný

Více

Územní plán města Kralupy nad Vltavou

Územní plán města Kralupy nad Vltavou Územní plán města Kralupy nad Vltavou - Definice pojmů - Podmínky pro využití ploch s rozdílným způsobem využití - Podmínky prostorového uspořádání - Vymezení ploch, ve kterých je rozhodování o změnách

Více

E-mail: petra.schneiderova@kraj-lbc.cz fax: 485 226 272 tel: 485 226 598. ROZSAH A OBSAH KRAJSKÉHO KOLA DSmC

E-mail: petra.schneiderova@kraj-lbc.cz fax: 485 226 272 tel: 485 226 598. ROZSAH A OBSAH KRAJSKÉHO KOLA DSmC Doporučuje se, aby družstva měla jednotný sportovní úbor s označením školy, reprezentují. města, které Nominaci ch, včetně pedagogického doprovodu, zašlete prosím nejpozději do 20. května 2008 na adresu:

Více

Best of Show opět pro skupinu GWFC

Best of Show opět pro skupinu GWFC Best of Show opět pro skupinu GWFC Prvním impulsem pro účast na 7. Warbirdmeetingu v německém Oberhausenu bylo nadšené shlédnutí vystoupení skupiny GWFC na loňské akci Horizon Airmeet členy modelářského

Více

Čekám svůj den. 1. Pěší pták (M. David / P. Vrba) 2. Můžeš lhát ( P. Krejča / P. Vrba) 3. Můra (P. Janda / P. Vrba)

Čekám svůj den. 1. Pěší pták (M. David / P. Vrba) 2. Můžeš lhát ( P. Krejča / P. Vrba) 3. Můra (P. Janda / P. Vrba) Čekám svůj den 1. Pěší pták (M. David / P. Vrba) 2. Můžeš lhát ( P. Krejča / P. Vrba) 3. Můra (P. Janda / P. Vrba) 4. Čekám svůj den (P. Krejča / P. Vrba) 5. Nic víc (P. Janda / P. Vrba) 6. Na háku (M.

Více

krajské kolo 12. června 2013 ČESKÉ BUDĚJOVICE

krajské kolo 12. června 2013 ČESKÉ BUDĚJOVICE krajské kolo 12. června 2013 ČESKÉ BUDĚJOVICE 2 Vyhlašovatel soutěže: Ministerstvo dopravy- BESIP, Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy, Policejní prezidium PČR, Český červený kříž, a další orgány

Více

Pitztal - Alpenrose - rodinné pobyty

Pitztal - Alpenrose - rodinné pobyty Pitztal - Alpenrose - rodinné pobyty 5,6 - denní zájezd Zvýhodněné pobyty pro celou rodinu a dvě děti do 12 let ZDARMA! Kromě obligátních horských túr si můžete užít nejdelší alpskou bobovou dráhu nebo

Více

Průvodce "Průvodce Harrachov"

Průvodce Průvodce Harrachov Mumlavský vodopád Vodopád 50 46'13.44"N 15 27'19.98"E Když pojedete okolo Harrachova, nenechte si ujít návštěvu Mumlavského vodopádu, ke kterému dojdete podél řeky Mumlavy, jak jinak. Na tohle překrásné

Více

P R O P O Z I C E. Okresního finále Dopravní soutěže mladých cyklistů okresu Žďár nad Sázavou

P R O P O Z I C E. Okresního finále Dopravní soutěže mladých cyklistů okresu Žďár nad Sázavou Město Odbor školství, kultury a sportu, a odbor dopravy Ministerstvo dopravy BESIP při MěÚ Žďár n. S. P R O P O Z I C E Okresního finále Dopravní soutěže mladých cyklistů okresu Místo konání: Areál dětského

Více

Na úvod několik pravidel silničního provozu ze stránek http://www.visitbritain.com

Na úvod několik pravidel silničního provozu ze stránek http://www.visitbritain.com Základní rozdíly v silničním provozu mezi Anglií a Českou republikou Na úvod tohoto článku bych rád zapátral trochu v historii silniční dopravy. Ještě v dobách kdy lidé neměli ponětí o dopravním prostředku

Více

Manažerem talentů. 1. kapitola

Manažerem talentů. 1. kapitola 1. kapitola Manažerem talentů Mám neodbytný pocit, že se v Čechách snad nenajde člověk, který by se domníval, že na výchově automobilových talentů se dá něco vydělat, neřku-li zbohatnout. Leda, že by z

Více

Obrazový průvodce. vývoje

Obrazový průvodce. vývoje TATRA 11 strana : T11,2,3-1 Obrazový průvodce TATRA 12 TATRA 13 vývoje www.veteranservice.cz TATRA 11 - obrazový průvodce vývoje : Chassis strana : T11,2,3-2 1923-1926 36 Tatra 11 : - v brzdovém bubnu

Více

3 9. ROČNÍK ZIMNÍ VODOHOSPODÁŘSKÉ TŘICÍTKY PROPOZICE ZÁVODU

3 9. ROČNÍK ZIMNÍ VODOHOSPODÁŘSKÉ TŘICÍTKY PROPOZICE ZÁVODU 3 9. ROČNÍK ZIMNÍ VODOHOSPODÁŘSKÉ TŘICÍTKY PROPOZICE ZÁVODU Rejvíz sobota 25. ledna 2014 Vážení sportovní přátelé, zveme Vás do Hrubého Jeseníku na 39. ročník zimní vodohospodářské třicítky amatérského

Více

PUTOVÁNÍ S LOKOMOTIVOU BEZ KOLEJÍ

PUTOVÁNÍ S LOKOMOTIVOU BEZ KOLEJÍ PUTOVÁNÍ S LOKOMOTIVOU BEZ KOLEJÍ 28. 5.2016 Pojďte si protáhnout údolím řeky CELKOVÁ TRASA: 14,4 KM START 1 - ŠERPOVÉ (14,4 KM) Filipova Huť (rozcestí) Modrava (po zelené značce) Hradlový most Rechle

Více

Třístranné sklápěče MEILLER

Třístranné sklápěče MEILLER Třístranné sklápěče MEILLER www.meiller.com MEILLER - úspěch a kultura podnikání s tradicí Závod Karlsruhe Mnichovský rodinný podnik F. X. MEILLER GmbH & Co. se těší mimořádně dobré pověsti už více než

Více

Základní informace o závodě Co je to za akci?

Základní informace o závodě Co je to za akci? FAQ / ČASTO KLADENÉ OTÁZKY MATTONI 1/2MARATON KARLOVY VARY Základní informace o závodě Co je to za akci? MATTONI 1/2MARATON KARLOVY VARY Start: sobota 21. května 2016 / 18:00 - nábřeží Osvobození Časový

Více

PROČ JET JEN Z MÍSTA A DO B

PROČ JET JEN Z MÍSTA A DO B PROČ JET JEN Z MÍSTA A DO B KDYŽ VÁS PŘEDSTAVIVOST PŘENESE KAMKOLIV. Silnice. Skutečně jen obyčejná cesta. A přece znamená mnohem více. Možná skutečným důvodem, proč jsou silnice něčím zvláštní, je, že

Více

21. TRIATLON BONATRANS

21. TRIATLON BONATRANS BONATRANS GROUP a.s. srdečně zve na tradiční 21. TRIATLON BONATRANS BOHUMÍN VRBICE 29.8.2015 0,8 km 20 km 5 km 1. SPECIFIKACE ZÁVODU BONATRANS GROUP a.s. pořádá již 21. ročník TRIATLON BONATRANS. Jedná

Více

Proč by se zimní pohádka nemohla stát skutečností?

Proč by se zimní pohádka nemohla stát skutečností? Porsche Tequipment Kompletní sady zimních kol 11 Proč by se zimní pohádka nemohla stát skutečností? Kompletní sady zimních kol. označení N. Pro letní jsou místem kontaktu mezi pneumatiky, které odpovídají

Více

Hra Starých Vlkù. Kmenová akce! Duben

Hra Starých Vlkù. Kmenová akce! Duben 70 1999 Duben Návštìva Klerence Petr Na úterý 16.3. 1999 zorganizoval Lev návštìvu Národního divadla v Ostravì, kde hraje jeho mladší brácha hlavní roli Romea. Odjezd byl od DDM. Spoleènì s èleny ZS jsme

Více

BEZPEČNOST A ORGANIZACE ZÁVODU RALLY

BEZPEČNOST A ORGANIZACE ZÁVODU RALLY BEZPEČNOST A ORGANIZACE ZÁVODU RALLY ONI SYSTEM - RALLY MONITORING ONI system je komplexní řešení pro monitorování vozidel a mobilních objektů. Prostřednictvím webové aplikace poskytuje online informace

Více

Kapitola 2 JAK CESTOVAT. Když stavíte sloupový maják, ujistěte se, že je vyšší než okolní kopce a má jasné světlo.

Kapitola 2 JAK CESTOVAT. Když stavíte sloupový maják, ujistěte se, že je vyšší než okolní kopce a má jasné světlo. Kapitola 2 JAK CESTOVAT áš svět v Minecra u je obrovský. Má měnící se krajiny nazývané bio- proměnlivé počasí a téměř nekonečné množství jeskyní, jezer, Vmy, moří a souší. Nevýhodou ale je, že tu nenarazíte

Více

Aplikace Integrovaná podpora multimodálních nákladních přepravních systémů a dálkové osobní dopravy

Aplikace Integrovaná podpora multimodálních nákladních přepravních systémů a dálkové osobní dopravy F.13. Příloha 13 - Model multimodálních nákladních přepravních systémů a dálkové osobní dopravy Aplikace Integrovaná podpora multimodálních nákladních přepravních systémů a dálkové osobní dopravy A. Dopravní

Více

OHŘE 89. PDF vytvořeno zkušební verzí pdffactory www.fineprint.cz

OHŘE 89. PDF vytvořeno zkušební verzí pdffactory www.fineprint.cz OHŘE 89 Letošní výprava na Ohři byla dosti kuriózní. Na řeku, která měla právě v tuto dobu 14 cm pod stav a podle zpráv Československého rozhlasu byla absolutně nesjízdná se vydaly pouze 3 posádky. Z nich

Více

ZÁKLADNÍ ŠKOLA TOCHOVICE ŠKOLA TYPU RODINNÉHO VZDĚLÁVÁNÍ ŠKOLNÍ ROK 2011/2012 číslo: 40

ZÁKLADNÍ ŠKOLA TOCHOVICE ŠKOLA TYPU RODINNÉHO VZDĚLÁVÁNÍ ŠKOLNÍ ROK 2011/2012 číslo: 40 ZÁKLADNÍ ŠKOLA TOCHOVICE ŠKOLA TYPU RODINNÉHO VZDĚLÁVÁNÍ ŠKOLNÍ ROK 2011/2012 číslo: 40 Obsah: Slovo ředitele školy. Recyklohraní. Projektový den: Podzimní změny v lese. Projektový den: Učíme se demokracii,

Více

Jana Javorská PROČ ŽENY NEKOUŘÍ DOUTNÍKY. Ukázka knihy z internetového knihkupectví www.kosmas.cz

Jana Javorská PROČ ŽENY NEKOUŘÍ DOUTNÍKY. Ukázka knihy z internetového knihkupectví www.kosmas.cz 1 Jana Javorská PROČ ŽENY NEKOUŘÍ DOUTNÍKY 2 Ukázka knihy z internetového knihkupectví www.kosmas.cz U k á z k a k n i h y z i n t e r n e t o v é h o k n i h k u p e c t v í w w w. k o s m a s. c z, U

Více