MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ ZASTUPITELSTVA MĚSTA PÍSKU DNE

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ ZASTUPITELSTVA MĚSTA PÍSKU DNE 04.04.2013"

Transkript

1 Oddělení starosty V Písku dne: MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ ZASTUPITELSTVA MĚSTA PÍSKU DNE MATERIÁL K PROJEDNÁNÍ Zpráva o stavu požární ochrany města Písku v roce 2012 NÁVRH USNESENÍ Zastupitelstvo města Zprávu o stavu požární ochrany města Písku v roce 2012 a) schvaluje b) schvaluje s připomínkami c) neschvaluje d) jiné usnesení JUDr. Ondřej Veselý starosta Návrh předkládá Návrh zpracoval Ing. Zlatuše Hofmanová tajemnice Ing. Aleš Kudlák pracoviště krizového řízení

2 Důvodová zpráva: Zpráva o stavu požární ochrany města Písku v roce Úvod Na základě čl. 2, písm. e) vyhlášky města Písek Požární řád a v souladu se zákonem ČNR č. 133/1985 Sb., o požární ochraně, ve znění pozdějších předpisů (dále jen zákon o PO ) a nařízení vlády č. 172/2001 Sb., k provedení zákona o PO, ve znění pozdějších předpisů, je předkládána členům zastupitelstva města Zpráva o stavu požární ochrany města Písku v roce Jednotky PO zřízené městem Písek Město Písek zřídilo svou obecně závaznou vyhláškou č. 1/2002 Požární řád dne 1. června 2002 v článku 5, odst. 1) pět jednotek PO. Jsou to: 1. Jednotka sboru dobrovolných hasičů města Písek (dále jen JSDHM Písek ). 2. Jednotka sboru dobrovolných hasičů Hradiště (dále jen JSDH Hradiště ). 3. Jednotka sboru dobrovolných hasičů Semice (dále jen JSDH Semice ). 4. Jednotka sboru dobrovolných hasičů Smrkovice (dále jen JSDH Smrkovice ). 5. Jednotka sboru dobrovolných hasičů Nový Dvůr (dále jen JSDH Nový Dvůr ). JSDHM Písek má 18 členů, z toho 1 velitele jednotky PO, kterého jmenuje rada města, 2 velitele družstva, 3 strojníky a 12 hasičů. Všichni dobrovolní hasiči jsou dle svých funkcí vyškoleni Hasičským záchranným sborem (dále jen HZS ) Jihočeského kraje, Územním odborem Písek nebo velitelem jednotky PO. Jednotka je zařazena v kategorii jednotek PO III/1 a dle zákona o PO, vyhlášky MV č. 247/2001 Sb., o organizaci a činnosti jednotek požární ochrany, ve znění pozdějších předpisů (dále jen vyhláška o JPO ) a Nařízení Jihočeského kraje č. 8/2005 z 15. listopadu 2005, kterým se stanoví podmínky k zabezpečení plošného pokrytí území Jihočeského kraje jednotkami požární ochrany (dále jen Nařízení ) zabezpečuje hašení a záchranné práce i mimo svůj územní obvod. Z tohoto důvodu je na ni kladen, co se týče vybavení a výcviku, největší důraz. JSDH Hradiště má 15 členů, z toho 1 velitele jednotky PO (jmenován radou města), 2 velitele družstva, 3 strojníky a 9 hasičů. JSDH Semice má 20 členů, z toho 1 velitele jednotky PO (jmenován radou města), 1 velitele družstva, 4 strojníky a 14 hasičů. JSDH Smrkovice má 11 členů, z toho 1 velitele jednotky PO (jmenován radou města), 1 velitele družstva, 3 strojníky a 6 hasičů. JSDH Nový Dvůr má celkem 18 členů, z toho 1 velitele jednotky (jmenován radou města), 1 velitele družstva, 2 strojníky a 14 hasičů, z toho je 7 žen. Dobrovolní hasiči ve funkci velitele jednotky PO, velitele družstva a strojníka jsou všichni vyškoleni dle zákona o PO. HZS Jihočeského kraje, Územním odborem Písek jsou a budou postupně vyzýváni, aby si své znalosti ve svých odbornostech doplňovali a v některých případech završili zkouškou, popř. prověřovacím testem. Jednotky PO jsou zařazeny dle Nařízení jako jednotky PO V s působností ve svém územním obvodu. stránka 2 (celkem 17)

3 3 Materiální zabezpečení Jednotlivé jednotky PO vlastní a používají toto technické vybavení: JSDHM Písek cisternovou automobilovou stříkačku CAS 20 SCANIA P340 CB 4x4 (stáří 4 roky), cisternovou automobilovou stříkačku CAS 25 LIAZ (stáří 25 let), přívěsnou přenosnou stříkačku PPS 12, přenosnou stříkačku PS 16 (stáří 10 let), přenosnou stříkačku PS 12, plovoucí motorovou přenosnou stříkačku PLOVČER MAXI (výkon 1300 lmin -1 ), plovoucí motorovou přenosnou stříkačku PLOVČER 800 (výkon 800 lmin -1 ), kalové čerpadlo 80-KDDF-LR-E 400V, speciální čerpadlo ZUWA s IP 55 se sacím roštem (pro čerpání z rovných podlah), přetlakový ventilátor PAPIN 350, elektrocentrálu HONDA ECMT 6500 K1 F, elektrogenerátor ELEMAX 2,6 kva, hliníkovou loď MARINE 16 Y s kapacitou 7 osob, lodní motor MERCURY 50 ELPTO, jednoosý nebržděný přívěs pro přepravu lodí PL7H, jednoosý nebržděný nákladní přívěs NP 21, nákladní přívěs valníkový VZ 31 B1-V (pro přepravu kompletu stanu SU 680), nafukovací člun DINGHY 500 s minimální kapacitou 9 osob, lodní motor MERCURY 15 s krytem vrtule, rybářskou pramici s úpravami pro hasiče, izolační dýchací přístroj PLUTO 8 souprav, kompozitní láhve pro izolační dýchací přístroje PLUTO 7 kusů, osvětlovací balón POWERMOON START (světelný tok Lumenů), řetězovou motorovou pilu PARTNER 510 CCS, řetězovou motorovou pilu HUSQVARNA 372 XP, řetězovou motorovou pilu HUSQVARNA 372 XPG (vyhřívaná rukojeť) 2 kusy, foukač (vysavač) HUSQVARNA 125 BVx (pro odchyt a likvidaci obtížného hmyzu), rozbrušovací pilu DOLMAR PC 8116, křovinořez PARTNER B 405, vysokotlaký čistič KRÄNZLE 175 T, dekontaminační zařízení DECONTA (1 spr sprcha, 2 ks nafukovací vany o rozměrech 2,5 x 2,5 m, 1 ks samonosná nádrž o obsahu 2 m 3 ), multidetektor TETRA BR Li-ion akumulátor na detekování plynů (O, CH4, HCN, CO), plynotěsný protichemický ochranný oděv OPCH 90PO 4 kusy, vozidlovou radiostanici MOTOROLA GM 340 Popular a GM 360, přenosnou radiostanici MOTOROLA GP soupravy, přenosnou radiostanici MOTOROLA GP 340 VHF 2 soupravy, náhlavní soupravy pro radiostanice MOTOROLA GP Waris 2 soupravy, náhlavní soupravy pro radiostanice MOTOROLA GP soupravy, pagery s vibrací KEY NOTE MOTOROLA - 20 kusů, stránka 3 (celkem 17)

4 JSDH Hradiště JSDH Semice JSDH Smrkovice JSDH Nový Dvůr stan nafukovací SU 680 (osvětlení, tepelná a klimatizační jednotka) vnitřní plocha 45 m 2, svářecí zdroj POWER max2, úhlovou brusku METABO W 2031 X (rozbruska s diamantovým kotoučem). dopravní automobil AVIA 31 K/5 (stáří 25 let), přívěsnou přenosnou stříkačku PPS 12, přenosné plovoucí čerpadlo PH Cyklon 1 (výkon 1120 lmin -1 ). skříňový automobil AVIA 31/N SPO pro přepravu osob (stáří 26 let), nákladní automobil AVIA 21/N valník s plachtou (stáří 24 let), přívěsnou přenosnou stříkačku PPS 12, přenosné plovoucí čerpadlo PH Cyklon 1 (výkon 1120 lmin -1 ), dvoukolový žebřík ZD 12. dopravní automobil AVIA DVS 12 A 30 (stáří 34 let), přenosnou stříkačku PS 12, přenosné plovoucí čerpadlo PH Cyklon 1 (výkon 1120 lmin -1 ), dvoukolový žebřík ZD 12. dopravní automobil AVIA 31 K/4 (stáří 29 let), přívěsnou přenosnou stříkačku PPS 12, přenosné plovoucí čerpadlo PH Cyklon 1 (výkon 1120 lmin -1 ). 4 Činnost prevence a represe 4.1 Prevence Do oblasti prevence je zahrnuta odborná příprava všech členů JPO, ukázky a přednášky o požární technice a dodržování stanovených předpisů o PO, činnost požárních hlídek, práce s mládeží apod Odborná příprava a výcvik jednotek PO a Odborná příprava pořádaná HZS Jihočeského kraje V měsících únoru a březnu ( až ) proběhla dle 26, odst. 2, písm. l) a 72 zákona o PO základní odborná příprava velitelů a strojníků JPO III/1 a V, kterou organizoval HZS Jihočeského kraje, Územní odbor Písek. Město Písek v tomto roce nevyslalo žádného člena jednotky PO, protože všichni mají splněnu odbornou přípravu dle výše citovaného právního předpisu. V měsíci srpnu (31.08.) proběhla dle 72 zákona o PO a 32 až 40 vyhlášky o JPO, základní odborná příprava nositelů dýchací techniky (10 členů JSDHM Písek) ve formě přednášek a cvičení u HZS Jihočeského kraje, Územního odboru Písek. V měsíci září (21., 22. a ) se uskutečnila dle 72 zákona o PO a 32 až 38 vyhlášky o JPO, cyklická odborná příprava velitele (1 člen) a strojníků (2 členové) JSDHM Písek, kterou organizoval HZS Jihočeského kraje, Územní odbor Písek b Odborná příprava pořádaná městem Písek V měsících lednu až prosinci (každou neděli nebo pondělí v rozmezí 2 vyučovacích hodin) proběhly dle 72 zákona o PO a 36 až 40 vyhlášky o JPO odborné přípravy JSDHM Písek. Tyto přípravy zahrnovaly teoretickou přípravu (cvičební řád JPO, nebezpečí na místě zásahu, druhy nebezpečí a principy ochrany zdraví a životů hasičů, záchranu osob, zvířat a majetku, spojovací službu, plošné rozmístění sil a prostředků v rámci okresu Písek stránka 4 (celkem 17)

5 a působnost JSDHM Písek v něm, Požární řád města Písek, zákon o PO a jeho vyhlášky, prevenci a předcházení požárům nebo jiným mimořádným událostem, seznámení s riziky ohrožení okresu Písek se zaměřením na území města Písek), praktický výcvik (práci s motorovou pilou a křovinořezem, dálkovou dopravu vody a práce na vodě, výcvik při práci ve výškách a nad volnou hloubkou, způsoby jištění a sebezáchrany osob). Ostatní velitelé jednotek PO prováděli odbornou přípravu pravidelně 1 den v měsíci Námětová cvičení, stáže, soustředění V měsíci lednu (14.01.) proběhl metodický den členů JSDHM Písek v bývalém teletníku Záhoří. Námětem bylo průzkum a vyhledávání v terénu, práce s použitím dýchací techniky, evakuace osob a postup při hašení vně objektů. V měsíci březnu (16. až ) se uskutečnilo soustředění členů JSDHM Písek, Čimelice, Praha Nebušice, Příbram, Turkovice a Mnichovice a záchranářů z lezecké skupiny Hasiči Rescue a čtyř zdravotnických jednotek. Námětem bylo vyhledávání v terénu a v místech zavalených sutinami, práce s použitím dýchací techniky a ve výškách atd. V měsíci červnu (05.06.) proběhlo cvičení složek integrovaného záchranného systému (HZS Jihočeského kraje, Územní odbor Písek, Zdravotnická záchranná služba Jihočeského kraje, středisko Písek a JSDHM Písek). Námětem byla hromadná dopravní nehoda autobusu a osobního vozidla. JSDHM Písek zabezpečovala cvičícím jednotkám logistickou podporu (zprovoznění stanu pro ošetřené osoby), prováděla vyprošťování cestujících, poskytování první pomoci a vyhledávání osob v okolí nehody Požární sport V měsících červenu (30.06.) až září (15.09.) se uskutečnily soutěže v požárním sportu, které jsou součástí odborné přípravy jednotek PO dle 72, odst. 4 zákona o PO a 40, odst. 7 vyhlášky o JPO a jejich organizátory bylo Sdružení hasičů Čech, Moravy a Slezska okres Písek. Členové JSDH zřízených městem Písek se zúčastňovali dle svých možností, viz příloha 3 (označeni v červeném rámečku). 1. září proběhla okresková soutěž v požárním útoku, kterou organizoval Sbor dobrovolných hasičů Smrkovice. Zúčastnilo se jí celkem 7 družstev, z toho 4 družstva mužů, 1 družstvo žen. Mimo soutěž nastoupila 2 družstva, a to z města Mirotic. Výsledky jsou uvedeny v příloze září proběhl 17. ročník soutěže v požárním útoku O pohár starosty města Písku, kterou organizoval Sbor dobrovolných hasičů Nový Dvůr. Zúčastnilo se jí 13 družstev mužů, 6 družstev žen a 2 družstva dětí. Výsledky jsou uvedeny v příloze Činnost požárních hlídek Dle 13 zákona o PO a čl. 4, odst. 3 vyhlášky města Písek Požární řád má za povinnost každý pořadatel organizující akci (např. Centrum kultury o.p.s. Kulturní dům, Divadlo Fráni Šrámka), které se účastní větší počet osob, ustanovit požární hlídku. Do požárních hlídek byli obvykle zařazováni dobrovolní hasiči ze SDH Záchranáři Písek Údržba a opravy požární techniky Ve všech jednotkách PO zřízených městem Písek se členové podílejí, někde méně jinde více, podle toho jak je JSDH zařazena, na údržbě, opravách a ošetřování požární techniky a hasičských zbrojnic, a to především ve vlastním volnu. stránka 5 (celkem 17)

6 Po součtu všech odpracovaných hodin na opravách, ošetřování a údržbě odpracovali dobrovolní hasiči přes 600 hodin. Nejvýznamnější akce: Hasičská zbrojnice v Semicích oprava vodovodních trubek, aktivní vysušení a vymalování interiéru zbrojnice po havárii vodovodního řádu, montáž ústředního topení a osazení sušící věže věžními hodinami. Hasičská zbrojnice ve Smrkovicích dokončení vymalování a oprav interiéru. Dům hasičů natření plotů kolem Domu hasičů a hlavní brány, opravy děr na fasádě, vymalování místností v užívání JSDHM Písek, vyzdění příček a osazení nábytkem nové místnosti pro zajištění služby JSDHM Písek Práce s mládeží Členové JSDHM Písek provedli ukázky prací s požární technikou (čerpací práce plovoucích čerpadel, práce s přenosnou stříkačkou apod.) a přednášky dětem z mateřské a základních škol, v rámci dětských soutěží, dětských dnů a na dětských táborech: ukázka záchranářské a zdravotnické techniky pro děti z mateřské školy v přírodě na chatě Živec; ukázka techniky s CAS 20 Scania v rámci Dne dětí v obci Ražice; den otevřených dveří v Domě hasičů s ukázkou techniky pro žáky Základní školy Edvarda Beneše a Mateřské školy Písek, Mírové nám. 1466; ukázka techniky s CAS 20 Scania v rámci Dne dětí v obci Čížová; workshop k výstavě Historie a současnost dobrovolných hasičů na Písecku pod názvem Odpoledne s dobrovolnými hasiči (nejen) pro děti na nádvoří Sladovny ; ukázka techniky s CAS 25 Liaz s motorovým člunem a CAS 20 Scania v rámci slavností dotkni se písku (na parkovišti u Kulturního domu) pod názvem Dopoledne pro děti ; den otevřených dveří v Domě hasičů s ukázkou techniky pro žáky Základní školy Edvarda Beneše a Mateřské školy Písek, Mírové nám. 1466; ukázka techniky s CAS 20 Scania na akci pro děti ze ZŠ "Den IZS Milevsko" ukázka techniky pro dětský tábor ve Štěticích; ukázka techniky pro dětský tábor Asociace zdravotně postižených dětí v Nové Louce u Albrechtic Preventivně výchovná činnost Na základě 29, odst. 1, písm. n) zákona o PO organizuje město Písek preventivně výchovnou činnost. Vyhodnocení je provedeno v Plánu preventivně výchovné činnosti, viz příloha Další aktivity Členové JSDHM Písek dne: uskutečnili přednášku pro klienty Domova s pečovatelskou službou v Čechově ulici na téma Hasiči včera a dnes ; darovali krev na Hematologicko-transfuzním oddělení Nemocnice Písek, a.s.; zorganizovali ve spolupráci se SDH Záchranáři Písek vzpomínkovou akci, a to u příležitosti desátého výročí srpnových povodní; darovali krev na Hematologicko-transfuzním oddělení Nemocnice Písek, a.s.; stránka 6 (celkem 17)

7 se zúčastnili pietní akce při příležitosti úmrtí několika set záchranářů po teroristickém útoku na budovy Obchodní světového centra v New Yorku roku 2001; vypomohli jako čestná stráž u příležitosti Dne veteránů; ve spolupráci s SDH Záchranáři Písek pomohla s organizací a tříděním humanitární sbírky pro děti v Kosovu; navštívili psí útulek ve Strakonicích a předali mu dar 20 kg krmiva, který pořídili z vlastních prostředků Represe Pod slovem represe v PO se rozumí provádění: požárních zásahů podle příslušné dokumentace PO nebo při soustředění a nasazování sil a prostředků; záchranných prací při živelních pohromách, jiných mimořádných událostech apod. JSDHM Písek byla povolána k 36 událostem z toho 27 v územním obvodu města Písek a 9 mimo jeho územní obvod. Statistika událostí a odpracovaných hodin při zásazích je uvedena v tabulce 1 a na obrázcích 1 a 2. stránka 7 (celkem 17)

8 UDÁLOSTI Tabulka 1: Statistika událostí a odpracovaných hodin při zásazích JSDHM Písek CELKEM 12 Požár Dopravní nehoda silniční hromadná Technická pomoc Technologická pomoc Ostatní mimořádná událost Planý poplach CELKEM UDÁLOSTÍ ČINNOSTI CELKEM 000 Jednotka nezasahovala Požární asistence Průzkum Použití vody dodávané proudem C počet proudů (3) (1) (2) Použití vysokotlaké vody Čerpání a odčerpávání vody Dálková doprava vody kyvadlová Doplňování vody Odvětrání prostorů přirozené Odvětrávání prostorů vnucené Odstraňování překážek z komunikací aj. prostorů Odstraňování úniku rop. látek Práce na vodě Rozebírání konstrukcí Vnikání do uzavřeného prostoru Zásah ve výš. a nad vol. hloubkou Vyhledávání osob Vyprošťování osob z hav. vozidla Předlékařská pomoc Odchyt a likvidace obtíž. hmyzu Záloha na stanici Pohotovost na vlastní stanici Záloha na stanici Jiné CELKEM ČINNOSTÍ Zdroj: Dílčí zprávy o zásahu JSDHM Písek

9 stránka 2 (celkem 17) ÚČAST ČLENŮ PŘI ZÁSAHU CELKEM 1 Počet zúčastněných členů Počet odpracovaných hodin 1 člena ODPRACOVANÉ HODINY CELKEM Zdroj: Dílčí zprávy o zásahu JSDHM Písek Legenda: - zásah v sobotu, neděli nebo o svátku - zásah v nočních hodinách Výpis událostí: Požár plnírny PB lahví v areálu společnosti Tomegas (záloha na stanici) Branice Požár na balkónu bytové jednotky Písek, Jablonského Vytažení kontejneru na odpad Písek, u Fügnerova náměstí. požár bytové jednotky (planý poplach) Písek, Mírové nám Požár bytové jednotky Písek, Kollárova Požár lesa (součinnost s HZS ÚO Písek, JSDH města Písek a Kestřany) Dobev, Stará Dobev Požár trávy a lesa Čížová. Požár travního porostu na louce (součinnost s HZS ÚO Písek, JSDH města Písek) Drhovle, Chlaponice Vytažení utonulého zvířete Písek, Zátavské nábřeží Čištění ledolamů před Kamenným mostem Požár parovodu Písek, Za Šarlákem Cvičení složek integrovaného záchranného systému Podolí I, Podolsko Odchyt a likvidace obtížného hmyzu v objektu Nemocnice Písek a.s. Písek, Karla Čapka Požár na pozemní komunikaci (součinnost s HZS ÚO Písek) Písek, Pěšího pluku Vytažení kontejneru na odpad Písek, Svatotrojická Odstranění dvou padlých stromů z komunikace Písek, Nový Dvůr. Čištění ledolamů před Kamenným mostem (součinnost se společností Pas Plus s.r.o.) Dokončení čištění ledolamů před Kamenným mostem (součinnost se společností Pas Plus s.r.o.). Čerpací práce v rodinném domě Písek, třída Národní svobody Odchyt a likvidace obtížného hmyzu (skříňka hlavního uzávěru plynu) Písek, Rokycanova. Odchyt a likvidace obtížného hmyzu Písek, U Vodáka. Požár odpadu ve společnosti Amtek Precision Engineering Czech Republic s.r.o. (součinnost s HZS ÚO Písek).

10 stránka 2 (celkem 17) Odstraňování sesuvu půdy ze svahu komunikace I/20 Písek, Dobešická Odchyt a likvidace obtížného hmyzu Písek, Samoty Odchyt a likvidace obtížného hmyzu Čížová Vyhledávání ztracené osoby, pomoc Policii ČR Albrechtice nad Vltavou, Údraž Požár ve výrobní hale společnosti Faurecia Automotive Czech Republic, s.r.o. (součinnost s HZS ÚO Písek) Písek, Průmyslová 466/ Požár skladových prostor a ubytovny v bývalých kasárnách (součinnost s HZS ÚO Písek) Písek, Pražská Požár stohu slámy (součinnost s HZS ÚO Písek) Písek, Topělecká Požár objektu bývalých kasáren (součinnost s HZS ÚO Písek) Písek, Svatoplukova Požár rozvaděče v obytném domě (součinnost s HZS ÚO Písek) Písek, Pražská Požár stodoly bývalého statku (součinnost s HZS ÚO Písek) Záhoří, Dolní Záhoří Požár rodinného domu (součinnost s HZS ÚO Písek) Ražice 101. Osvětlení heliportu v Písku u nemocnice a pomoc při transportu poraněné osoby (součinnost s leteckou záchrannou službou). Obr. 1: Počet událostí v roce 2012, které JSDHM Písek musela řešit Zdroj: Dílčí zprávy o zásahu JSDHM Písek Obr. 2: Počet činností v roce 2012, které JSDHM Písek prováděla Zdroj: Dílčí zprávy o zásahu JSDHM Písek

11 JSDHM Písek byla povolána Operačním a informačním střediskem HZS Jihočeského kraje celkem k 28 událostem, 4 událostem Městskou policií Písek, 3 událostem městem Písek a k 1 události Policií České republiky. 5. Hlavní úkoly jednotek PO a SDH pro rok 2013 Poskytovat občanům města Písek kvalitní službu na úseku PO. Průběžně aktualizovat informace pro občany na webových stránkách města Písku. Ke zdolávání požárů, mimořádných událostí a živelních pohrom vyjíždět neprodleně a včas. Věnovat nemalé úsilí na údržbu, opravy a ošetřování techniky PO, která musí být neustále v pohotovosti. Spolupracovat při zabezpečování průběhu společenských a sportovních akcí pořádaných na území města Písek. Spolupracovat s HZS Jihočeského kraje a se sbory dobrovolných hasičů na území města Písku. Doporučení zpracovatele: Schválení. Vztah k rozpočtu: Zpráva o stavu požární ochrany města Písku v roce 2012 nemá vztah k rozpočtu. Informuje především o činnosti jednotek požární ochrany zřízených městem Písek a občanských sdruženích působících na úseku požární ochrany. Finanční náklady na zabezpečení požární ochrany města Písku a provoz jednotek požární ochrany zřízených městem Písek jsou zahrnuty v rozpočtu města roku 2013 kap. 718 oddělení starosty. Legislativní rámec: Zákon č. 128/2000 Sb., o obcích (obecní zřízení), ve znění pozdějších předpisů. Zákon č. 133/1985 Sb., o požární ochraně, ve znění pozdějších předpisů. Nařízení vlády č. 172/2001 Sb., k provedení zákona o požární ochraně, ve znění pozdějších předpisů. Vyhláška č. 247/2001 Sb., o organizaci a činnosti jednotek požární ochrany, ve znění pozdějších předpisů. Vztah ke strategickému plánu: Nemá vztah ke strategickému plánu.

12 Přílohy: Příloha 1 Zdroj: Sdružení hasičů Čech, Moravy a Slezska okrsek Písek stránka 2 (celkem 17)

13 Příloha 2 MUŽI ŽENY PŘÍPRAVKA Zdroj: Sdružení hasičů Čech, Moravy a Slezska okrsek Písek stránka 3 (celkem 17)

14 Příloha 3 Zdroj: Sdružení hasičů Čech, Moravy a Slezska okres Písek

15 Zdroj: Sdružení hasičů Čech, Moravy a Slezska okres Písek stránka 2 (celkem 17)

16 Příloha 4 Plán preventivně výchovné činnosti ve městě Písku na rok Metodická pomoc při zajišťování požární ochrany poskytovaná osobami pověřenými obcí fyzickým nebo právnickým osobám Preventivně výchovná činnost Plán Splněno Metodická pomoc při zajišťování požární ochrany poskytovaná fyzickým nebo právnickým osobám průběžně celý rok 2krát pro podnikající fyzické osoby 2. Dny otevřených dveří v požárních zbrojnicích ve vlastnictví města Písku Den otevřených dveří v hasičských zbrojnicích květen a červen splněno (červen děti ze ZŠ E. Beneše) 3. Názorná propagace na úředních deskách a webových stránkách města Písku Zpráva o stavu požární ochrany ve městě Písku za rok 2011 (předložena zastupitelstvu města) Zpráva o stavu požární ochrany ve městě Písku za 1. pololetí roku 2012 (předložena radě města) Propagace práce dobrovolných hasičů ve vývěsní skříňce města Informace o požární ochraně ve městě Písku na internetových a březen září průběžně průběžně ; č. usnesení ZM č. 100/ ; č. usnesení RM č. 532/12 průběžně průběžně 4. Propagace hasičů při akcích pořádaných obcí Ukázka techniky a prací s požární technikou dětem ze základních a mateřských škol a na dětských táborech duben až srpen ; ; 03., 07. a ; 05. a Čištění ledolamů starého mostu květen, říjen ; Ukázka techniky a práce s požární technikou v rámci městských slavností dotkni se písku splněno

17 Preventivně výchovná činnost Plán Splněno Ukázka techniky a práce s požární technikou v rámci 10. výročí srpnových povodní splněno Městské slavnosti dotkni se písku (asistenční služba při ohňostroji) 08. a nebyla požadována 5. Spolupráce s Hasičským záchranným sborem ČR při zajišťování preventivně výchovné činnosti Návštěvy dětí města Písku na hasičském záchranném sboru Jihočeského kraje ÚO Písek Účast dětí ve výtvarných soutěžích Požární ochrana očima dětí pořádaných OSH Písek a HZS JčK ÚO Písek s podporou města květen - červen duben uskutečněno, průběžně ; účast 561 dětí z 14 ZŠ, 13 MŠ a 10 SDH 6. Spolupráce s občanskými sdruženími, veřejně prospěšnými organizacemi a jinými orgány a organizacemi působícími na úseku požární ochrany Pomoc města finančním příspěvkem na údržbu hasičských zbrojnic k Pomoc města OSH finančním příspěvkem na pořádání soutěží mladých hasičů - PLAMEN Spolupráce při pořádání soutěže v požárním sportu O putovní pohár starosty města Písku dle žádosti nebyla poskytnuta poskytnuta pomoc (pořízení pohárů a diplomů k ) stránka 2 (celkem 17)

MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ ZASTUPITELSTVA MĚSTA PÍSKU DNE 06.03.2014

MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ ZASTUPITELSTVA MĚSTA PÍSKU DNE 06.03.2014 Oddělení starosty V Písku dne: 19.02.2014 MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ ZASTUPITELSTVA MĚSTA PÍSKU DNE 06.03.2014 MATERIÁL K PROJEDNÁNÍ Zpráva o stavu požární ochrany města Písku v roce 2013 NÁVRH USNESENÍ Zastupitelstvo

Více

MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ RADY MĚSTA PÍSKU DNE

MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ RADY MĚSTA PÍSKU DNE Oddělení starosty V Písku dne: 15.09.2014 MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ RADY MĚSTA PÍSKU DNE 25.09.2014 MATERIÁL K PROJEDNÁNÍ Zpráva o stavu požární ochrany města Písku v 1. pololetí roku 2014 NÁVRH USNESENÍ Rada

Více

Zpráva o stavu požární ochrany města Písku v 1. pololetí roku 2016

Zpráva o stavu požární ochrany města Písku v 1. pololetí roku 2016 Zpráva o stavu požární ochrany města Písku v 1. pololetí roku 2016 1 Úvod Na základě čl. 2 písm. e) vyhlášky města Písek č. 1/2002 Požární řád a v souladu se zákonem ČNR č. 133/1985 Sb., o požární ochraně,

Více

MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ RADY MĚSTA PÍSKU DNE

MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ RADY MĚSTA PÍSKU DNE Kancelář úřadu V Písku dne: 01.09.2015 MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ RADY MĚSTA PÍSKU DNE 10.09.2015 MATERIÁL K PROJEDNÁNÍ Zpráva o stavu požární ochrany města Písku v 1. pololetí roku 2015 NÁVRH USNESENÍ Rada

Více

Zpráva o stavu požární ochrany města Písku v roce 2014

Zpráva o stavu požární ochrany města Písku v roce 2014 Zpráva o stavu požární ochrany města Písku v roce 2014 1 Úvod Na základě čl. 2, písm. e) vyhlášky města Písek - Požární řád - a v souladu se zákonem ČNR č. 133/1985 Sb., o požární ochraně, ve znění pozdějších

Více

Zpráva o stavu požární ochrany města Písku v roce 2015

Zpráva o stavu požární ochrany města Písku v roce 2015 Zpráva o stavu požární ochrany města Písku v roce 2015 1 Úvod Na základě čl. 2 písm. e) vyhlášky města Písek č. 1/2002 Požární řád a v souladu se zákonem ČNR č. 133/1985 Sb., o požární ochraně, ve znění

Více

MĚSTO KOSTELEC NAD ORLICÍ Obecně závazná vyhláška číslo 9/2003. Požární řád města

MĚSTO KOSTELEC NAD ORLICÍ Obecně závazná vyhláška číslo 9/2003. Požární řád města MĚSTO KOSTELEC NAD ORLICÍ Obecně závazná vyhláška číslo 9/2003 Požární řád města Zastupitelstvo Města Kostelce nad Orlicí se na svém zasedání dne 15. 12. 2003 usneslo vydat na základě 29 odst.1 písm. o)

Více

OBEC ČERNILOV Obecně závazná vyhláška č. 1/2013 kterou se vydává Požární řád obce

OBEC ČERNILOV Obecně závazná vyhláška č. 1/2013 kterou se vydává Požární řád obce OBEC ČERNILOV Obecně závazná vyhláška č. 1/2013 kterou se vydává Požární řád obce Zastupitelstvo obce Černilova se na svém zasedání dne 13.11.2013 usnesením č. 7/2013-A6 usneslo vydat na základě 29 odst.

Více

Město Mirošov POŽÁRNÍ ŘÁD MĚSTA. Obecně závazná vyhláška č. 3/2010, kterou se vydává požární řád města Mirošov

Město Mirošov POŽÁRNÍ ŘÁD MĚSTA. Obecně závazná vyhláška č. 3/2010, kterou se vydává požární řád města Mirošov Město Mirošov Obecně závazná vyhláška č. 3/2010, kterou se vydává požární řád města Mirošov Zastupitelstvo města Mirošov se na svém 4. zasedání dne 30.08.2010 usnesením č. 4/2010 usneslo vydat na základě

Více

Vypracoval: Razítko města Bílovec Schválil:

Vypracoval: Razítko města Bílovec Schválil: Vypracoval: Razítko města Bílovec Schválil: Ing. Fešar Tomáš Mgr. Mrva Pavel Podpis: Podpis: Plán odborné přípravy pro rok 2016 vychází ze Sbírky interních aktů řízení GŘ HZS ČR č. 57/2013, kterým se stanoví

Více

Obec Přísnotice POŽÁRNÍ ŘÁD OBCE

Obec Přísnotice POŽÁRNÍ ŘÁD OBCE Obec Přísnotice Obecně závazná vyhláška č. 1/2010, kterou se vydává požární řád obce Přísnotice Zastupitelstvo obce Přísnotice se na svém zasedání dne 14. 4. 2010 usnesením č. 1 usneslo vydat na základě

Více

MĚSTO ŽIDLOCHOVICE jednotka Sboru dobrovolných hasičů města Židlochovice

MĚSTO ŽIDLOCHOVICE jednotka Sboru dobrovolných hasičů města Židlochovice MĚSTO ŽIDLOCHOVICE jednotka Sboru dobrovolných hasičů města Židlochovice Zpráva o činnosti a výjezdovosti za rok 00 Petr Svoboda 6. ledna 00 velitel JSDH města Židlochovie Jednotka Sboru dobrovolnýh hasičů

Více

OBEC SUCHODOL OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA. č. 2 / 2009. platná v územním obvodu Obce Suchodol

OBEC SUCHODOL OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA. č. 2 / 2009. platná v územním obvodu Obce Suchodol OBEC SUCHODOL OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA č. 2 / 2009 POŽÁRNÍ ŘÁD OBCE SUCHODOL platná v územním obvodu Obce Suchodol Zastupitelstvo obce Suchodol vydalo dne 6. ledna 2009 podle 29 odst. 1, písmeno o) zákona

Více

3/2004. Obecně závazná vyhláška. statutárního města Karviné

3/2004. Obecně závazná vyhláška. statutárního města Karviné Systém ASPI - stav k 28.12.2011 do částky 153/2011 Sb. a 57/2011 Sb.m.s. Obsah a text 3/2004 - poslední stav textu Změna: 5/2005 Změna: 4/2007 Změna: 13/2011 3/2004 Obecně závazná vyhláška statutárního

Více

Požární řád města Stříbra

Požární řád města Stříbra Příloha č. 22 usnesení z 18. zasedání Zastupitelstva města Stříbra dne 02. dubna 2012 Zastupitelstvo města Stříbra s c h v a l u j e: OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA č. 04 / 2012 Město Stříbro na základě usnesení

Více

Město Úvaly Pražská 276, 250 82 Úvaly

Město Úvaly Pražská 276, 250 82 Úvaly Město Úvaly Pražská 276, 250 82 Úvaly Telefon: 281 981 401 podatelna Fax: 281 981 696 E-mail: sekretariat@mestouvaly.cz Bankovní spojení: KB, a.s. Praha - Podvinný mlýn č.účtu: 19-1524-201/0100 GE Money

Více

POŽÁRNÍ ŘÁD MĚSTA ČESKÝ TĚŠÍN

POŽÁRNÍ ŘÁD MĚSTA ČESKÝ TĚŠÍN Město Český Těšín Obecně závazná vyhláška č. 1/2005 POŽÁRNÍ ŘÁD MĚSTA ČESKÝ TĚŠÍN Zastupitelstvo města Český Těšín se na svém zasedání dne 26. 1. 2005 usneslo vydat podle ustanovení 29 odst. 1 písm. o)

Více

Požární řád obce. Čl. 1 Úvodní ustanovení. b) jmenovacím dekretem jmenuje velitele JSDHO,

Požární řád obce. Čl. 1 Úvodní ustanovení. b) jmenovacím dekretem jmenuje velitele JSDHO, OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA č. 3/2007 Zastupitelstvo obce Přední Výtoň se na svém zasedání dne 12.12.2007 usnesením č. 37/2007 vydává na základě 29 odst. 1 písm. o) zákona č. 133/1985 Sb., o požární ochraně,

Více

Obecně závazná vyhláška Města Týn nad Vltavou

Obecně závazná vyhláška Města Týn nad Vltavou MĚSTO TÝN NAD VLTAVOU Obecně závazná vyhláška Města Týn nad ŽÁRNÍ ŘÁD MĚSTA - 2 - OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA č. 1 /2004 Město Týn nad na základě usnesení zastupitelstva ze dne 30.9.2004 podle 29 odst. l písm.

Více

Článek 1 Základní ustanovení

Článek 1 Základní ustanovení Zastupitelstvo města Tábor vydává dle ustanovení 29 odst. 1 písm. o) zákona č. 133/1985 Sb., o požární ochraně, ve znění pozdějších právních předpisů, v úplném znění zákona č. 67/2001 Sb., (dále jen zákon

Více

Obsah. HASIČSKÝ ZÁCHRANNÝ SBOR MORAVSKOSLEZSKÉHO KRAJE územní odbor Bruntál, Zeyerova 15

Obsah. HASIČSKÝ ZÁCHRANNÝ SBOR MORAVSKOSLEZSKÉHO KRAJE územní odbor Bruntál, Zeyerova 15 Obsah ÚVOD... 2 SOUHRNNÉ INFORMACE O UDÁLOSTECH... 3 POČTY POŽÁRŮ ZA POSLEDNÍCH 10 LET... 4 ZÁKLADNÍ ÚDAJE O POŽÁRECH... 5 POČET ZÁSAHŮ JEDNOTEK PODLE TYPU UDÁLOSTI... 6 ZÁSAHY JEDNOTEK V OBCI A MIMO OBEC...

Více

Žádosti neodpovídající účelu a podmínkám Programu - nedoporučené k realizaci

Žádosti neodpovídající účelu a podmínkám Programu - nedoporučené k realizaci Hodnotící formulář - souhrnná tabulka projektů Číslo a název oblasti podpory, programu: oblast podpory Požární ochrana, program. Podpora jednotek PO obcí Libereckého kraje R. vyhlášení: 6 ZR - RO /6 -

Více

Židlochovice 4. ledna 2003 Velitel JSDH: Petr Svoboda

Židlochovice 4. ledna 2003 Velitel JSDH: Petr Svoboda SBOR DOBROVOLNÝCH HASIČŮ MĚSTA ŽIDLOCHOVICE výjezdová jednotka Sboru dobrovolných hasičů města Židlochovice Židlochovice 4. ledna 2003 Velitel JSDH: Petr Svoboda Jednotka Sboru dobrovolných hasičů města

Více

Požární řád města Uherský Brod

Požární řád města Uherský Brod Zastupitelstvo města OBECNĚ ZAVAZNÁ VYHLÁŠKA MĚSTA UHERSKÝ BROD Č. 10/2012 Požární řád města Zastupitelstvo města se na svém zasedání konaném dne 27. 6. 2012 usneslo vydat v souladu s ustanovením 10 písm.

Více

OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA MĚSTYSE HOLANY

OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA MĚSTYSE HOLANY OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA MĚSTYSE HOLANY č. 1 /2007 kterou se vydává požární řád, stanoví podmínky k zabezpečení požární ochrany při akcích, kterých se zúčastní větší počet osob a stanoví další případy,

Více

Obecně závazná vyhláška obce Podlesí č. 1/2008 kterou se vydává Požární řád obce Podlesí

Obecně závazná vyhláška obce Podlesí č. 1/2008 kterou se vydává Požární řád obce Podlesí Obecně závazná vyhláška obce Podlesí č. 1/2008 kterou se vydává Požární řád obce Podlesí Obec Podlesí na základě usnesení zastupitelstva ze dne 22.2.2008 podle 29 odst. 1 písm o) bod 1. zákona č. 133/1985

Více

Město Krnov. Požární řád města

Město Krnov. Požární řád města Město Krnov Obecně závazná vyhláška města Krnova č. 1/2015 Požární řád města Zastupitelstvo města Krnova vydává dne 25. března 2015, na základě zmocnění 10 písm. d) a 84 odst. 2 písm. h) zákona č. 128/2000

Více

OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA. č. 4 /2005 POŽÁRNÍ ŘÁD OBCE

OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA. č. 4 /2005 POŽÁRNÍ ŘÁD OBCE OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA č. 4 /2005 Zastupitelstvo obce Seč se na svém zasedání dne 26.10.2005 usneslo vydat na základě 29 odst.1písm.o) zákona č.133/1985 Sb., o požární ochraně, ve znění pozdějších předpisů,

Více

Vnější havarijní plán Aktualizace: leden 2013 B. Operativní část Verze pro veřejnost Plnírna PB Satalice; Flaga s.r.o. B. OPERATIVNÍ ČÁST OBSAH

Vnější havarijní plán Aktualizace: leden 2013 B. Operativní část Verze pro veřejnost Plnírna PB Satalice; Flaga s.r.o. B. OPERATIVNÍ ČÁST OBSAH B. OPERATIVNÍ ČÁST OBSAH B.1 - Úkoly příslušných správních úřadů, složek integrovaného záchranného systému, případně i dalších dotčených správních úřadů, včetně úkolů, sil a prostředků jiných fyzických

Více

POŽÁRNÍ ŘÁD OBCE PÍŠŤ

POŽÁRNÍ ŘÁD OBCE PÍŠŤ O b e c P í š ť Obecně závazná VYHLÁŠKA č. 4/2007 POŽÁRNÍ ŘÁD OBCE PÍŠŤ Zastupitelstvo obce Píšť se na svém zasedání dne 22.03.2007 usnesením č. 04/III.6./2007 usneslo vydat na základě 29 odst. 1 písm.

Více

OBEC JEDOUSOV. Obecně závazná vyhláška obce Jedousov č. 2/2011, kterou se vydává POŽÁRNÍ ŘÁD obce Jedousov

OBEC JEDOUSOV. Obecně závazná vyhláška obce Jedousov č. 2/2011, kterou se vydává POŽÁRNÍ ŘÁD obce Jedousov OBEC JEDOUSOV Obecně závazná vyhláška obce Jedousov č. 2/2011, kterou se vydává POŽÁRNÍ ŘÁD obce Jedousov Zastupitelstvo OBCE JEDOUSOV se na svém zasedání dne 23 března 2011 usnesením č. 4/3/2011 usneslo

Více

Oznámení náměstka generálního ředitele Hasičského záchranného sboru České republiky pro IZS a operační řízení

Oznámení náměstka generálního ředitele Hasičského záchranného sboru České republiky pro IZS a operační řízení V Ý C V I K O V Ý ROK JEDNOTKA SBORU DOBROVOLNÝCH HASIČŮ MĚSTA/OBCE 2016 MV-generální ředitelství HZS ČR Č.j. MV-171619-2/PO-IZS-2015 Oznámení náměstka generálního ředitele Hasičského záchranného sboru

Více

Kategorie jednotek SDH na území města Brna, početní stav a vybavení. Městská část Brno-Bohunice. Celkový počet členů jednotky 9

Kategorie jednotek SDH na území města Brna, početní stav a vybavení. Městská část Brno-Bohunice. Celkový počet členů jednotky 9 Kategorie jednotek SDH na území města Brna, početní stav a vybavení Městská část Brno-Bohunice Celkový počet členů jednotky 23 CAS-24, DA 12, PPS 12, plovoucí čerpadlo, kalová čerpadla, motorová pila,

Více

Objekt hasičské zbrojnice Husova 552

Objekt hasičské zbrojnice Husova 552 Pravidelná roční zpráva JSDH za rok pro jednání Zastupitelstva města dne. 5. Hospodaření se svěřeným majetkem - výsledek inventury K 3.. byla pracovníky Městského úřadu a velitele JSDH provedena fyzická

Více

POVODŇOVÝ PLÁN OBCE ŘETŮVKA

POVODŇOVÝ PLÁN OBCE ŘETŮVKA POVODŇOVÝ PLÁN OBCE ŘETŮVKA OBSAH : I. ÚVOD a) Základní pojmy b) Zkratky II. VĚCNÁ ČÁST a) Informační část b) Charakteristika zájmového území c) Typy povodní a jejich důsledky d) Směrodatné limity pro

Více

ROZBOR POŽÁRNOSTI a přehled o událostech

ROZBOR POŽÁRNOSTI a přehled o událostech č.j. HSCB-143/PRE-Ši-2003 HASIČSKÝ ZÁCHRANNÝ SBOR Jihočeského kraje ROZBOR POŽÁRNOSTI a přehled o událostech JIHOČESKÝ KRAJ rok: Zpracoval: kpt. Šimeček Pavel vedoucí oddělení ZPP HZS Jihočeského kraje

Více

MĚSTO BAKOV NAD JIZEROU Mírové náměstí 208, 294 01 Bakov nad Jizerou

MĚSTO BAKOV NAD JIZEROU Mírové náměstí 208, 294 01 Bakov nad Jizerou MĚSTO BAKOV NAD JIZEROU Mírové náměstí 208, 294 01 Bakov nad Jizerou Obecně závazná vyhláška č. 1/2004 města Bakov nad Jizerou, kterou se vydává Požární řád města Bakov nad Jizerou Zastupitelstvo města

Více

Obec Ludgeřovice. Obecně závazná vyhláška č. 1/2008, kterou se vydává požární řád obce Ludgeřovice. Čl. l Úvodní ustanovení

Obec Ludgeřovice. Obecně závazná vyhláška č. 1/2008, kterou se vydává požární řád obce Ludgeřovice. Čl. l Úvodní ustanovení Obec Ludgeřovice Obecně závazná vyhláška č. 1/2008, kterou se vydává požární řád obce Ludgeřovice. Zastupitelstvo obce Ludgeřovice se na svém 8. zasedání dne 16.1.2008 usnesením č. 5b) usneslo vydat na

Více

Sbor Dobrovolných Hasičů Kralupy nad Vltavou www.sdhkralupy.cz číslo 1

Sbor Dobrovolných Hasičů Kralupy nad Vltavou www.sdhkralupy.cz číslo 1 Sbor Dobrovolných Hasičů Kralupy nad Vltavou www.sdhkralupy.cz číslo 1 Vážení příznivci hasičství, dostává se k Vám zcela první číslo zpravodaje zachycujícího výraznější momenty z činnosti našeho sboru

Více

Taktické cvičení Vadětín

Taktické cvičení Vadětín JSDH Ústí nad Orlicí - Černovír Taktické cvičení Vadětín 11. září 2010 Vypracoval: Špinler Ivan, velitel JSDHO Ústí nad Orlicí-Černovír Schválil: Téma cvičení Dálková doprava vody kyvadlová i hadicemi

Více

Obecně závazná vyhláška č. 2/2013, Požární řád. 4 29 odst. 1 zákona o požární ochraně. 5 členění dle ČSN 73 0833

Obecně závazná vyhláška č. 2/2013, Požární řád. 4 29 odst. 1 zákona o požární ochraně. 5 členění dle ČSN 73 0833 Město Obecně závazná vyhláška č. 2/203, Požární řád Zastupitelstvo města a se usneslo na svém zasedání dne 0.2.203 vydat na základě 29 odst. písm. o) zákona ČNR č. 33/985 Sb., o požární ochraně, ve znění

Více

O B E C CH L U M E C

O B E C CH L U M E C O B E C CH L U M E C OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA č. 6/2011, POŽÁRNÍ ŘÁD OBCE CHLUMEC Zastupitelstvo obce Chlumec svým usnesením č. 9/5Z/2011 ze dne 22.06.2011 vydává na základě 29 odst. 1 písm. o) bod 1 zákona

Více

Požární řád obce Osek

Požární řád obce Osek Obec OSEK Obecně závazná vyhláška obce Osek č. 2/2009 ze dne 14. 12. 2009 Požární řád obce Osek Obec Osek na základě usnesení zastupitelstva ze dne 14. 12. 2009 podle 29 odst. 1 písm. o) bod 1. zákona

Více

MĚSTO KUNOVICE Obecně závazná vyhláška města Kunovice č. 1/2003 ze dne 24.4.2003 POŽÁRNÍ ŘÁD. města Kunovice. Čl. 1. Základní ustanovení

MĚSTO KUNOVICE Obecně závazná vyhláška města Kunovice č. 1/2003 ze dne 24.4.2003 POŽÁRNÍ ŘÁD. města Kunovice. Čl. 1. Základní ustanovení MĚSTO KUNOVICE Obecně závazná vyhláška města Kunovice č. 1/2003 ze dne 24.4.2003 Zastupitelstvo města Kunovice se usneslo na svém zasedání dne 24.4.2003 vydat dle 29 odst. 1 písm. o) zákona ČNR č. 133/1985

Více

Obecně závazná vyhláška města Čelákovic č. E 2/2014, kterou se vydává Požární řád města Čelákovic

Obecně závazná vyhláška města Čelákovic č. E 2/2014, kterou se vydává Požární řád města Čelákovic Město Čelákovice, náměstí 5. května 1, 250 88 Čelákovice Obecně závazná vyhláška města Čelákovic č. E 2/2014, kterou se vydává Požární řád města Čelákovic Zastupitelstvo města Čelákovic č. 28/2014 dne

Více

Obecně závazná vyhláška obce Těšetice č. 3/2005,

Obecně závazná vyhláška obce Těšetice č. 3/2005, Obecně závazná vyhláška obce Těšetice č. 3/2005, POŽÁRNÍ ŘÁD Zastupitelstvo obce Těšetice na svém zasedání konaném dne 7.10.2005 usneslo vydat na základě 29 odst. 1 písm. o) zákona č. 133/1985 Sb., o požární

Více

Obecně závazná vyhláška č.: 1/2008 Požární řád obce Obec Hošťalovice

Obecně závazná vyhláška č.: 1/2008 Požární řád obce Obec Hošťalovice Obecně závazná vyhláška č.: 1/2008 Požární řád obce Obec Hošťalovice 1 / 7 Zastupitelstvo obce Hošťalovice schválilo dne 18.2.2008 na základě 29 odst. 1 písm. o) zákona 133/1985 Sb., o požární ochraně,

Více

Čl. 1 Účel. Čl. 2 Organizace požární ochrany ve městě

Čl. 1 Účel. Čl. 2 Organizace požární ochrany ve městě Město KRALUPY NAD VLTAVOU Obecně závazná vyhláška města Kralupy nad Vltavou č. 1/2009, kterou se vydává Požární řád města Kralupy nad Vltavou Zastupitelstvo města Kralupy nad Vltavou schvaluje a vydává

Více

Obecně závazná vyhláška obce Drahelčice č. 1/10

Obecně závazná vyhláška obce Drahelčice č. 1/10 Obecně závazná vyhláška obce Drahelčice č. 1/10 Obec Drahelčice na základě usnesení zastupitelstva obce ze dne 6.9.2010 podle 29 odst. 1 písm. o) bod 1 zákona č. 133/1985 Sb., o požární ochraně, ve znění

Více

Příloha č. 1 k vyhlášce č. 1/2013

Příloha č. 1 k vyhlášce č. 1/2013 Příloha č. 1 k vyhlášce č. 1/2013 Seznam sil a prostředků jednotek požární ochrany Podle požárního poplachového plánu kraje (1) Seznam sil a prostředků jednotek požární ochrany pro první stupeň poplachu

Více

Jednotka SDH Havířov Město

Jednotka SDH Havířov Město Jednotka SDH Havířov Město Zřizovatelem jednotky je dle zákona č. 133/1985 Sb. o požární ochraně je Statutární město Havířov. Organizačně jednotka spadá pod kancelář primátora. Hlavní činností je hašení

Více

Požární řád MĚSTO CHRAST. Obecně závazná vyhláška města Chrasti č. 1/2015 NOVELY NORMY. Platí od 17. 6. 2015 Účinná od 7. 7.

Požární řád MĚSTO CHRAST. Obecně závazná vyhláška města Chrasti č. 1/2015 NOVELY NORMY. Platí od 17. 6. 2015 Účinná od 7. 7. MĚSTO CHRAST Obecně závazná vyhláška města Chrasti č. 1/2015 Požární řád Platí od 17. 6. 2015 Účinná od 7. 7. 2015 Platí do Vyvěšeno dne: 22. 6. 2015 Sejmuto dne: Zasláno MV ČR dne: 22. 6. 2015 Schváleno

Více

Kategorie jednotek SDH na území města Brna, početní stav a vybavení

Kategorie jednotek SDH na území města Brna, početní stav a vybavení Kategorie jednotek SDH na území města Brna, početní stav a vybavení Městská část Brno-Bohunice Celkový počet členů jednotky 23 CAS-24, DA 12, PPS 12, plovoucí čerpadlo, kalová čerpadla, motorová pila,

Více

Městys Suchdol nad Odrou. Požární řád Městyse Suchdol nad Odrou

Městys Suchdol nad Odrou. Požární řád Městyse Suchdol nad Odrou Městys Suchdol nad Odrou Požární řád Městyse Suchdol nad Odrou Září 2015 Městys Suchdol nad Odrou Obecně závazná vyhláška Městyse Suchdol nad Odrou č. 1/2015, kterou se vydává požární řád městyse Zastupitelstvo

Více

Osmiboj o Putovní pohár

Osmiboj o Putovní pohár Takticko-prověřovací cvičení okrsku číslo 9. Budyně nad Ohří 2015 pořádajících hasičských sborů, města Budyně nad Ohří a obcí Dušníky a Přestavlky Osmiboj o Putovní pohár Cvičení dle vzoru Přestavlk u

Více

Schváleno ZM: 24. 4. 2006 usnesením č. 37/4/2006 Účinnost: 11. 5. 2006

Schváleno ZM: 24. 4. 2006 usnesením č. 37/4/2006 Účinnost: 11. 5. 2006 Město Napajedla Obecně závazná vyhláška č. 4/2006 Požární řád města Napajedla Schváleno ZM: 24. 4. 2006 usnesením č. 37/4/2006 Účinnost: 11. 5. 2006 Vyvěšeno: 11. 5. 2006 Sňato: 29. 5. 2006 Obecně závazná

Více

O B E C D O B R O M Ě Ř I C E

O B E C D O B R O M Ě Ř I C E O B E C D O B R O M Ě Ř I C E Obecně závazná vyhláška č. 3/2015, požární řád Zastupitelstvo obce Dobroměřice se na svém zasedání dne 14. prosince 2015 usneslo vydat na základě 29 odst. 1 písm. o) bod 1.

Více

Obec Bílé Poličany. Obecně závazná vyhláška číslo 4/2015, kterou se vydává Požární řád obce Bílé Poličany POŽÁRNÍ ŘÁD OBCE. Článek 1 Úvodní ustanovení

Obec Bílé Poličany. Obecně závazná vyhláška číslo 4/2015, kterou se vydává Požární řád obce Bílé Poličany POŽÁRNÍ ŘÁD OBCE. Článek 1 Úvodní ustanovení Obec Bílé Poličany Obecně závazná vyhláška číslo 4/2015, kterou se vydává Požární řád obce Bílé Poličany Zastupitelstvo obce Bílé Poličany se na svém 6. zasedání dne 15.4.2015 usnesením č. 8 usneslo vydat

Více

V/6 Záchranné a likvidační práce, ochrana obyvatel, požární ochrana

V/6 Záchranné a likvidační práce, ochrana obyvatel, požární ochrana V/6 Záchranné a likvidační práce, ochrana obyvatel, požární ochrana V/6 Záchranné a likvidační práce, ochrana obyvatel, požární ochrana Cíl kapitoly Seznámit vedoucí úředníky s legislativou řešící přípravu

Více

Obecně závazná vyhláška obce Včelná č. 3/2009, kterou se vydává Požární řád obce

Obecně závazná vyhláška obce Včelná č. 3/2009, kterou se vydává Požární řád obce OBEC VČELNÁ Obecně závazná vyhláška obce Včelná č. 3/2009, kterou se vydává Požární řád obce Zastupitelstvo obce Včelná se na svém zasedání dne 7.9.2009 usneslo vydat na základě 29 odst. 1 písm. o) bod

Více

Obecně závazná vyhláška obce Dobřejovice. č. 02 / 2012 POŽÁRNÍ ŘÁD OBCE

Obecně závazná vyhláška obce Dobřejovice. č. 02 / 2012 POŽÁRNÍ ŘÁD OBCE Obecně závazná vyhláška obce Dobřejovice č. 02 / 2012 POŽÁRNÍ ŘÁD OBCE platná v územním obvodu obce Dobřejovice Zastupitelstvo obce Dobřejovice vydalo dne 16. 5. 2012 podle 29 odst. 1, písmeno o) zákona

Více

Zhodnocení logistického zabezpečení HZS při požárech v okrese Uherské Hradiště. Jan Rajchl

Zhodnocení logistického zabezpečení HZS při požárech v okrese Uherské Hradiště. Jan Rajchl Zhodnocení logistického zabezpečení HZS při požárech v okrese Uherské Hradiště Jan Rajchl Bakalářská práce 2015 ABSTRAKT Bakalářská práce pojednává o logistickém zabezpečení hasičského záchranného sboru

Více

Čl. 5 Podmínky k zabezpečení požární ochrany při akcích, kterých se zúčastní větší počet osob, případně v době zvýšeného nebezpečí vzniku požáru

Čl. 5 Podmínky k zabezpečení požární ochrany při akcích, kterých se zúčastní větší počet osob, případně v době zvýšeného nebezpečí vzniku požáru Obecně závazná vyhláška č. 5 /2011, kterou se vydává Požární řád obce Brniště, stanoví podmínky k zabezpečení požární ochrany při akcích, kterých se účastní větší počet osob Zastupitelstvo obce Brniště

Více

Plán školení členů Jednotky sboru dobrovolných hasičů města Třebechovice pod Orebem organizační jednotky Města Třebechovice p.o.

Plán školení členů Jednotky sboru dobrovolných hasičů města Třebechovice pod Orebem organizační jednotky Města Třebechovice p.o. Plán školení členů Jednotky sboru dobrovolných hasičů města Třebechovice pod Orebem organizační jednotky Města Třebechovice p.o. na rok 2012 _ 27.01. Bezpečnost práce členů JSDH při výkonu služby /pátek/

Více

POŽÁRNÍ ŘÁD OBCE ZDECHOVICE

POŽÁRNÍ ŘÁD OBCE ZDECHOVICE Obecně závazná vyhláška obce Zdechovice č. 1/ 2018, kterou se vydává POŽÁRNÍ ŘÁD OBCE ZDECHOVICE Zastupitelstvo obce Zdechovice se na svém zasedání dne 23.7.2018 usnesením č.4/2018/4 usneslo vydat na základě

Více

Čl. 1 Úvodní ustanovení

Čl. 1 Úvodní ustanovení MĚSTYS NOVÝ HRÁDEK Obecně závazná vyhláška č. 4/2007 kterou se vydává požární řád městyse Nový Hrádek Zastupitelstvo městyse Nový Hrádek vydává na základě 29 odst. 1 písm. o) zákona č. 133/1985 Sb., o

Více

Plošné pokrytí. Radim Paloch

Plošné pokrytí. Radim Paloch Plošné pokrytí Radim Paloch Plošné pokrytí Prvním dokumentem k plošnému pokrytí v ČR bylo Usnesení vlády č. 646 z roku 1994 Zákonná úprava stávající podoby plošného pokrytí nabyla účinnosti 01.01.2001

Více

L I T V Í N O V. Čl. 1 Úvodní ustanovení

L I T V Í N O V. Čl. 1 Úvodní ustanovení M Ě S T O L I T V Í N O V Obecně závazná vyhláška č. 2/2012 Požární řád města Litvínova Zastupitelstvo města Litvínova se dne 31.5. 2012 usneslo vydat na základě ustanovení 29 odst. 1 písm. o) bodu 1.

Více

Požární řád obce. Čl. 1 Úvodní ustanovení

Požární řád obce. Čl. 1 Úvodní ustanovení Obecně závazná vyhláška obce Viničné Šumice č. 4/2005 Požární řád obce Obec Viničné Šumice na základě usnesení zastupitelstva ze dne... podle 29 odst. 1 písm o) bod 1. Zákona č. 133/1985 Sb., o požární

Více

OBEC HRADČOVICE POŽÁRNÍ ŘÁD OBCE. Čl.1 Úvodní ustanovení

OBEC HRADČOVICE POŽÁRNÍ ŘÁD OBCE. Čl.1 Úvodní ustanovení OBEC HRADČOVICE OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA č.1/2009 Požární řád obce Hradčovice Obec Hradčovice na základě usnesení zastupitelstva ze dne 29.01.2009 podle 29 odst.1 písm. o) bod 1. č. 133/1985 Sb. o požární

Více

JEDNOTKA SBORU DOBROVOLNÝCH HASIČŮ OBCE

JEDNOTKA SBORU DOBROVOLNÝCH HASIČŮ OBCE JEDNOTKA SBORU DOBROVOLNÝCH HASIČŮ OBCE Obec zřizuje a spravuje dle 29 Zákona č. 133/1985 Sb., o požární ochraně, ve znění pozdějších předpisů (dále jen Zákona o požární ochraně ), jednotku sboru dobrovolných

Více

VYHLÁŠKA č. 1/2009 POŢÁRNÍ ŘÁD OBCE SKRCHOV

VYHLÁŠKA č. 1/2009 POŢÁRNÍ ŘÁD OBCE SKRCHOV 1 VYHLÁŠKA č. 1/2009 POŢÁRNÍ ŘÁD OBCE SKRCHOV Věra Kolářová, starostka platnost od: 1.9. 2009 schváleno obecním zastupitelstvem dne: 11.8.2009 vypracoval: Milan Švancara OZO PO Z 201/96 2 I. Účel vyhlášky

Více

Požární řád upravuje organizaci a zásady zabezpečení požární ochrany v obci.

Požární řád upravuje organizaci a zásady zabezpečení požární ochrany v obci. Obecně závazná vyhláška obce Kojetice Č. 3/2007 se vydává požární řád obce Zastupitelstvo obce Kojetice schválilo dne 7.5.2007 v souladu s ust. 10 písm. d), 84 odst. 2 písm. h) zákona č. 128/2000 Sb.,

Více

VNITŘNÍ ORGANIZACE JEDNOTKY SDH OBCE / PODNIKU

VNITŘNÍ ORGANIZACE JEDNOTKY SDH OBCE / PODNIKU VNITŘNÍ ORGANIZACE JEDNOTKY SDH OBCE / PODNIKU Jednotka SDH obce nebo podniku Jednotku SDH obce/podniku tvoří členové jednotky sboru dobrovolných hasičů obce/podniku, a osoby vykonávající službu v jednotce

Více

OBEC VILÉMOV. Obecně závazná vyhláška č. 1/2017, kterou se vydává. Požární řád obce

OBEC VILÉMOV. Obecně závazná vyhláška č. 1/2017, kterou se vydává. Požární řád obce OBEC VILÉMOV Obecně závazná vyhláška č. 1/2017, kterou se vydává Požární řád obce Zastupitelstvo obce se na svém zasedání konaném dne 23. února 2017 usnesením č. 318/2017 usneslo vydat na základě 29 odst.

Více

Požární řád obce. Čl. 1 Úvodní ustanovení

Požární řád obce. Čl. 1 Úvodní ustanovení Požární řád obce Lužnice Vyhláška č.1/2011 Obec Lužnice na základě usnesení zastupitelstva ze dne29. 8. 2011 podle 29 odst. 1 písm. o) bod 1. zákona č. 133/1985 Sb., o požární ochraně, ve znění pozdějších

Více

Obec Mikulov POŽÁRNÍ ŘÁD OBCE

Obec Mikulov POŽÁRNÍ ŘÁD OBCE Obec Mikulov Obecně závazná vyhláška č. 2/2012, kterou se vydává požární řád obce Mikulov Zastupitelstvo obce Mikulov se na svém zasedání dne 17.12.2012 usneslo vydat na základě ustanovení 84 odst. 2 písm.

Více

České Meziříčí. č. 2/2009

České Meziříčí. č. 2/2009 O B E C Č E S K É M E Z I Ř Í Č Í OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA obce České Meziříčí č. 2/2009 Zastupitelstvo obce České Meziříčí se na svém zasedání dne 16.12.2009 usneslo vydat na základě 29 odst. 1 písm. o)

Více

Přehled taktických cvičení složek IZS připravovaných a řízených HZS hl. m. Prahy na II. pololetí roku 2015

Přehled taktických cvičení složek IZS připravovaných a řízených HZS hl. m. Prahy na II. pololetí roku 2015 Plánovaná HZS krajů s bezpilotními systémy jako podporou řídící činnosti velitele zásahu při leteckém průzkumu místa zásahu jsou označeny hvězdičkou*. Ostatní kraje případné použití bezpilotních systémů

Více

Či. 1 Úvodní ustanovení

Či. 1 Úvodní ustanovení Obecně závazná vyhláška obce Provodovice č.l/2011 "kterou se vydává požární řád obce PROVODOVlCE" Zastupitelstvo obce Provodovice se na svém zasedání dne 23.3.2011 usneslo vydat na základě ustanovení 84

Více

Vyhláška č. 2/2013 POŽÁRNÍ ŘÁD OBCE. Čl. 1 Účel předpisu

Vyhláška č. 2/2013 POŽÁRNÍ ŘÁD OBCE. Čl. 1 Účel předpisu Vyhláška č. 2/2013 Obec Církvice na základě usnesení č. 29/2013 zastupitelstva ze dne 18.4.2013 podle 29 odst. 1 písm. o) bod 1, zákona č. 133/1985 Sb., požární ochraně, ve znění pozdějších předpisů, 1

Více

Obecně závazná vyhláška Obce Pičín č. 3/2015, kterou se vydává Požární řád obce

Obecně závazná vyhláška Obce Pičín č. 3/2015, kterou se vydává Požární řád obce Obecně závazná vyhláška Obce Pičín č. 3/2015, kterou se vydává Požární řád obce Zastupitelstvo obce Pičín se na svém zasedání dne 10.9.2015 usnesením č. 6 usneslo vydat na základě 29 odst1 písm.o bod 1

Více

POŽÁRNÍ ŘÁD MĚSTA PRACHATICE

POŽÁRNÍ ŘÁD MĚSTA PRACHATICE OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA č. 7/2004 Zastupitelstvo města Prachatice se na svém zasedání dne 13.12. 2004 usneslo vydat na základě 29 odst. 1 písm. o) zákona č. 133/1985 Sb., o požární ochraně, ve znění pozdějších

Více

Obecně závazná vyhláška obce Stolany č. 1/2013 Požární řád obce

Obecně závazná vyhláška obce Stolany č. 1/2013 Požární řád obce Obecně závazná vyhláška obce Stolany č. 1/2013 Požární řád obce Zastupitelstvo obce Stolany vydává dne 26.8.2013, podle 29 odst. 1 písm. o) bod 1. zákona č. 133/1985 Sb., o požární ochraně, ve znění pozdějších

Více

V Ý C V I K O V Ý ROK

V Ý C V I K O V Ý ROK V Ý C V I K O V Ý ROK 2014 Sdružení hasičů Čech, Moravy a Slezska Okresní sdružení hasičů Plzeň-jih Odborná rada velitelů Jednotka SDH obce: Základní školení - celkem členů: Cyklické školení - celkem členů:

Více

Integrovaný záchranný systém a jednotky PO v České republice školení starostů obcí s rozšířenou působností

Integrovaný záchranný systém a jednotky PO v České republice školení starostů obcí s rozšířenou působností Integrovaný záchranný systém a jednotky PO v České republice školení starostů obcí s rozšířenou působností kpt. Ing. Jan Pecl MV - generální ředitelství Hasičského záchranného sboru ČR 3/2011 1 Některé

Více

INTERNÍCH AKTŮ ŘÍZENÍ GENERÁLNÍHO ŘEDITELE HASIČSKÉHO ZÁCHRANNÉHO SBORU ČESKÉ REPUBLIKY

INTERNÍCH AKTŮ ŘÍZENÍ GENERÁLNÍHO ŘEDITELE HASIČSKÉHO ZÁCHRANNÉHO SBORU ČESKÉ REPUBLIKY S B Í R K A INTERNÍCH AKTŮ ŘÍZENÍ GENERÁLNÍHO ŘEDITELE HASIČSKÉHO ZÁCHRANNÉHO SBORU ČESKÉ REPUBLIKY Ročník: 2009 V Praze dne 16. dubna 2009 Částka: 17 O B S A H : Část I. Část II. 17. Pokyn generálního

Více

Obec VERUŠIČKY. Obecně závazná vyhláška č. 1/2012, kterou se vydává požární řád obce Verušičky. POŽÁRNÍ ŘÁD OBCE

Obec VERUŠIČKY. Obecně závazná vyhláška č. 1/2012, kterou se vydává požární řád obce Verušičky. POŽÁRNÍ ŘÁD OBCE Obec VERUŠIČKY Obecně závazná vyhláška č. 1/2012, kterou se vydává požární řád obce Verušičky. Zastupitelstvo obce Verušičky se na svém 16. zasedání dne 06. 06. 2012 usnesením č. 16/16/2012 usneslo vydat

Více

*MVCRX02R8WDH* MVCRX02R8WDH

*MVCRX02R8WDH* MVCRX02R8WDH *MVCRX02R8WDH* MVCRX02R8WDH MINISTERSTVO VNITRA generální ředitelství Hasičského záchranného sboru České republiky Kloknerova 2295/26, 148 01 Praha 414 Č.j. MV-188908-1/PO-IZS-2015 Praha dne 31. prosince

Více

OBEC HARTMANICE. Požární řád obce. Vymezení činnosti osob, pověřených zabezpečováním požární ochrany v obci/městě. Obecně závazná vyhláška č.

OBEC HARTMANICE. Požární řád obce. Vymezení činnosti osob, pověřených zabezpečováním požární ochrany v obci/městě. Obecně závazná vyhláška č. STRÁKA Č. 1 OBEC HARTMAICE Obecně závazná vyhláška č. 5 / 2010 Požární řád Obce HARTMAICE Zastupitelstvo obce Hartmanice na svém zasedání dne 26.11. 2010, č.j. 11/2010 usneslo vydat na základě 29 odst.

Více

ZPRÁVA SBORU DOBROVOLNÝCH HASIČŮ KOMÁROV ZA ROK 2010

ZPRÁVA SBORU DOBROVOLNÝCH HASIČŮ KOMÁROV ZA ROK 2010 ZPRÁVA SBORU DOBROVOLNÝCH HASIČŮ KOMÁROV ZA ROK 2010 Činnost Sboru Dobrovolných Hasičů v Komárově (SDH) a Jednotky Sboru Dobrovolných Hasičů Obce (JSDHO) v roce 2010 začala přípravou na Valnou hromadu,

Více

Obec Předslavice POŽÁRNÍ ŘÁD OBCE

Obec Předslavice POŽÁRNÍ ŘÁD OBCE Obec Předslavice Obecně závazná vyhláška č. 2/2015, kterou se vydává požární řád obce Předslavice Zastupitelstvo obce Předslavice se na svém 9. zasedání dne 13.11.2015 usnesením č.53/2015 usneslo vydat

Více

POŽÁRNÍ ŘÁD OBCE. Obecně závazná vyhláška městyse Krucemburk č. 3/2009

POŽÁRNÍ ŘÁD OBCE. Obecně závazná vyhláška městyse Krucemburk č. 3/2009 Obecně závazná vyhláška městyse Krucemburk č. 3/2009 POŽÁRNÍ ŘÁD OBCE Zastupitelstvo městyse Krucemburk se na svém zasedání dne 23. 09. 2009 usneslo vydat na základě 29 odst. písm.o) zákona č. 33/985 Sb.,

Více

Výjezdy jednotky sboru dobrovolných hasičů obce Jevíčko

Výjezdy jednotky sboru dobrovolných hasičů obce Jevíčko Výjezdy jednotky sboru dobrovolných hasičů obce Jevíčko červenec 2015 2015_42 19.55 hodin 1. 7. technická pomoc, odstranění nebezpečných stavů, Jevíčko Jednotka vyjela k technické pomoci v obci Jevíčko

Více

Město Nasavrky POŽÁRNÍ ŘÁD MĚSTA NASAVRKY. Čl. 1 Úvodní ustanovení

Město Nasavrky POŽÁRNÍ ŘÁD MĚSTA NASAVRKY. Čl. 1 Úvodní ustanovení Město POŽÁRNÍ ŘÁD MĚSTA NASAVRKY v souladu s ustanovením 29 zákona č. 33/985 Sb., o požární ochraně, ve znění pozdějších předpisů (dále jen zákon o požární ochraně ), a 5 ODST nařízení vlády č. 72/200

Více

O B E C V I L É M O V

O B E C V I L É M O V O B E C V I L É M O V Obecně závazná vyhláška č. 1/2018, požární řád Zastupitelstvo obce Vilémov se na svém zasedání dne 22 února 2018 usnesením č. 420/2018 usneslo vydat na základě 29 odst. 1 písm. o)

Více

M Ě S T O V E J P R T Y

M Ě S T O V E J P R T Y M Ě S T O V E J P R T Y Obecně závazná vyhláška č. 4/2014, Požární řád Zastupitelstvo města Vejprty se na svém zasedání dne 25.9.2014 usneslo vydat na základě 29 odst. 1 písm. o) bod 1. zákona č. 133/1985

Více

OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA OBCE CHODOUŇ Č. 1/2010 POŽÁRNÍ ŘÁD OBCE CHODOUŇ

OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA OBCE CHODOUŇ Č. 1/2010 POŽÁRNÍ ŘÁD OBCE CHODOUŇ OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA OBCE CHODOUŇ Č. 1/2010 POŽÁRNÍ ŘÁD OBCE CHODOUŇ Zastupitelstvo obce Chodouň se na svém zasedání dne 21.1.2010 usneslo vydat v souladu s ustanovením 29 odst. 1 písm. o) bod 1. zákona

Více

OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA č. 1/2013

OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA č. 1/2013 OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA č. 1/2013 Zastupitelstvo obce Petrovičky se na svém zasedání dne 26.9.2013 usneslo vydat na základě 29 odst. 1 písm. o) zákona č. 133/1985 Sb., o požární ochraně, ve znění pozdějších

Více

Obecně závazná vyhláška obce. Olešnice č. 2/2004 POŽÁRNÍ ŘÁD OBCE

Obecně závazná vyhláška obce. Olešnice č. 2/2004 POŽÁRNÍ ŘÁD OBCE Obecně závazná vyhláška obce Olešnice č. 2/2004 Zastupitelstvo obce Olešnice se na svém zasedání dne 29.9.2004 usneslo vydat na základě ustanovení 29 odst. 1 písm.o) bod 1.zákona č. 133/1985 Sb., o požární

Více