Zpravodaj. 39 prosinec 2014

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Zpravodaj. 39 prosinec 2014"

Transkript

1 Slovo úvodem Vážení spoluobané, v posledních prosincových dnech je zvykem zhodnotit uplynulých dvanáct msíc, tšit se z toho, co se podailo, nebo dát si pedsevzetí napravit to, co úspchem neskonilo. Jsem velice rád, že také mn se daí najít spoustu vcí, které se nám v letošním roce podaily. Krom velkých projekt, na kterých dlouhodob pracujeme, jsou to i zdánlivé drobnosti, které ale mají ve skutenosti velkou váhu a vliv na život v obci. Mám radost napíklad z toho, že se na srpnové pouové zábav sešla spousta lidí, kteí se výborn bavili. Rovnž na poslední letošní akci Mikulášské nadílce, i pes nepíze poasí, byla velká úast. Byl to další dkaz toho, že obané Nmic jsou si blíž, najdou si as na zábavu, setkání se svými sousedy. Tší m také vzhled naší obce. Tím chci podkovat naším pracovníkm, kteí se v prbhu celého roku starají o to, že máme uklizené chodníky, upravené zelené plochy. A jsem moc rád, že mžeme v Nmicích vítat další a další nové obyvatele a pedevším nejmenší obánky. Pro nov zvolené obecní zastupitele zaalo tyleté období, ve kterém se budeme snažit pracovat tak, abyste z toho vy, obyvatelé, mli prospch a aby se Vám v Nmicích bydlelo ješt o nco lépe. Chci Vám jménem svým i jménem celého zastupitelstva popát hezké a spokojené prožití vánoních svátk, hodn štstí, pevné zdraví a úspchy v novém roce Milan Vacek, starosta

2 V krátkosti zhodnotím uplynulé tyleté období pedchozího zastupitelstva. Ped tymi lety jsme si dali za úkol vybudovat novou kanalizaci, vodovod, OV a vlastní úpravnu vody. Tento úkol se minulému zastupitelstvu podailo splnit na sto procent. I pes menší potíže toto zaízení funguje, tak jak má. Obas se stane, že nkdo vhodí do odpadu to, co nemá a pak dojde k ucpání erpadla. Proto i nadále budeme v každém vydání Zpravodaje nabádat obany, aby obas, nejlépe dvakrát, tikrát do roka oistili erpadlo proudem vody. Podailo se prodat sedm stavebních parcel u hišt, k tomu se vybudovalo nové veejné osvtlení a zpevnná komunikaci. Nyní se zamím na to, co nás eká a co Vás bude zajímat do budoucnosti. Pedevším to je oprava chodník podél hlavních komunikací III. tídy, které protínají naši obec. A už to je výmna staré dlažby nebo vybudování zcela nového chodníku po levé stran ve smru na Blušice. Dále je to dokonení asfaltového povrchu na komunikaci u hišt. Tam je rovnž v projektu výstavba chodníku a vysázení zelen. Dále oprava pístupové cesty k pozemku p. Nmeka a stávající komunikace podél hišt. V minulém zastupitelstvu jsme se zabývali rovnž vybudováním sbrného místa vedle OV. Také je naplánována oprava veejného osvtlení, mám na mysli staré osvtlení a dovybavení a rozšíení rozhlasové sít. Vtšina plánovaných akcí je podmínna získáním dotace. To jsou tak nejdležitjší akce, které nás ekají, samozejm pitom musíme ešit další bžné vci s fungováním obce. Volby do obecního zastupitelstva Do voleb do zastupitelstva obce, které se konaly v eské republice ve dnech 10. a 11. íjna 2014, kandidovaly v Nmicích dv strany. Sdružení nezávislých kandidát a Nmice pro Nmice. Protože ob strany získaly více než 5% z celkového potu hlas, dlí se spolu o 7 mandát do obecního zastupitelstva. Volební strana Sdružení nezávislých kandidát získalo 5 mandát a Nmice pro Nmice získaly 2 mandáty. Veejná ustavující schze se konala 11. listopadu. Obsazení zastupitelstva: Za Sdružení nezávislých kandidát Ing. Jan Sýkora 114 hlas Milan Vacek 111 hlas Gabriela Dostálová 101 hlas Petr Jelínek 93 hlas Jarmila Paleková 84 hlas Za Nmice pro Nmice Roman Tuláek 53 hlas Jan Špinka 51 hlas Starosta Milan Vacek Zástupce starosty Ing. Jan Sýkora Finanní výbor Roman Tuláek Petr Jelínek Jana Stibrková Kontrolní výbor Gabriela Dostálová Jan Špinka Petr Melichar Kulturní komise * Jarmila Paleková Lucie Špinková Lidmila Tatíková * Do kulturní komise bychom rádi zapojili také obany, kteí by chtli pomáhat s pípravou spoleenských akcí. Zájemci se mohou obrátit na obecní úad.

3 Sklad plynu V letošním roce byl sklad plynu naposledy oteven 20. prosince. Od nového roku dochází v otevírací dob ke zmn: plyn se bude prodávat každý lichý týden, tzn., že první prodej se uskutení 3. ledna a následn už každých 14dní od 12:30 až 13:00 hodin. Životní prostedí Zaátkem msíce dubna se z rozhodnutí zastupitelstva pokácela bíza v parku u Drahovzal. Ve spodní ásti již byla znát pokroilá hniloba a hrozilo tak, že by se pi vtším vtru mohla rozlomit. Pi skácení bízy nás stav spodní ásti kmene pesvdil, že jsme rozhodli správn. Urit jste si všimli, že jsme nechali pokácet dv lípy. U pomníku padlých byla napadena houbou, která zasáhla ¾ plochy kmene. Druhá lípa u Miškovských narušila statiku objektu. Náklady na pokácení bízy, dvou lip a rozezání za pomoci horolezecké techniky a vysokozdvižné plošiny nás stáli celkem vetn DPH ,- K. I nadále budeme hlídat stav dalších strom. Úpravna vody Je píjemné poslouchat obany, kteí jsou napojeni na obecní vodovod, že jim voda chutná. Zastupitelstvo obce na svém posledním zasedání rozhodlo pro píští rok zachovat stávající cenu, tedy 15,- K za 1m 3. Oproti loskému roku se k odbru vody pipojil celý areál Vigvam, Vodanské kue a pipojili se další obané. Na stránkách obce se dozvíte z rozboru, které provádíme pravideln tyikrát do roka, jakou vodu pijete. Od uvedení vodovodu do provozu se spotebovalo m 3 vody. Denní spoteba je cca 25 30m 3. Skládka V loském roce se zapoalo s úpravou bývalé skládky. Od eské inspekce životního prostedí jsme dostali za úkol zalesnit bývalý prostor, který díve tvoil les. Jedná se o plochu 0,35ha. Zaátkem bezna bylo provedeno zalesnní skládky dle vytyení. V únoru jsme si sami provedli výsev semene bízy na stráni podél celého kopce. Výsev se provádl runím rozhozem na sníh. Další zalesnní plochy provedla firma Polabská lesní s.r.o.. Jednalo se o 2 650ks borovice, 285ks bízy v celkové hodnot vetn DPH ,- K. V letošním roce došlo k výsadb borovice na místa, kde se porost neuchytil v potu 600 ks., bízy v potu 300 ks. Za tyto práce jsme zaplatili ,- K vetn DPH. Ješt zbývá upravit svah naproti bytové zástavb. Chceme využít stávající nezalesnnou plochu na zónu odpoinku. Zatím je to jenom úvaha, as ukáže, co s tímto pozemkem provedeme. Uvítáme vaše návrhy. EKO-KOM, a.s. Obec Nmice spolupracuje s touto firmou, která odváží sklo, papír a plast, už více jak 10 let. Ostatní komunální a zelený odpad vyváží SOP Pelou. Od ledna 2014 vstoupil v platnost nový obanský zákoník, který také pináší nkteré zmny do smluvních vztah. Nová smlouva vychází ze stávající smlouvy a zachovává nebo jen upesuje vtšinu práv a povinností pro ob smluvní strany. Letos jsme požádali o doplnní stávajících stanoviš o kontejnery na barevné a bílé sklo. Do dnešního dne neznáme odpov na náš požadavek. Za ekárnu pibyl další kontejner na obnošené šatstvo, boty, hraky. Do tohoto kontejneru, prosím, ukládejte jen vci isté, zabalené do igelitu.

4 Rybái Na sádkách v Nouzov jsme zakoupili ryby v cen 8970 K. Prodalo se 28 povolenek. Cena pro domácí je 350,- K, pro pespolní 450,- K. Celkem jsme vybrali 9250,- K. Letos se zaalo s rybolovem na místním rybníce 1. kvtna. Vždy po vytažení pti kapr je nutno si zakoupit další povolenku. Míra kapra byla letos stanovena po celou dobu lovu 45 cm. O prázdninách bylo možné si zakoupit prázdninovou povolenku za 200 K. Letošní teplé poasí pálo rybám, proto jsme prodloužili sezónu do konce listopadu. Kdo z rybá ješt neodevzdal povolenku, uite tak do konce prosince. MŠ Ohae Paní editelka mateské školky v Ohaích nás požádala o mimoádný píspvek na zakoupení dres pro 28 dtí. MŠ se úastní již druhým rokem dtské olympiády a chtjí pro dti zajistit jednotný sportovní oblek. Zastupitelstvo obce odsouhlasilo píspvkem ve výši 3 tis. K po pedložení faktury. Do školky dochází z naší obce 6 dtí. Klubovna Od 1. listopadu máme novou vedoucí paní Vanurovou. Pedchozí paní Komeštiková ukonila svoji innost ze zdravotních dvod. Otevírací doba v dob vánoních svátk: úterý oteveno steda oteveno od 10,00 14,00 - pokraujeme od 20,00 tvrtek oteveno od 12,00 pátek oteveno od 16,00 sobota oteveno od 16,00 nedle oteveno od 16,00 pondlí zaveno úterý zaveno steda oteveno od 10:00 14:00 pokraujeme od 20:00 Hebín Po delší odmlce se u nás opt konaly mezinárodní vozatajské závody, které mají mezinárodní status. Akce se konala ve dnech kvtna. Pan Josef Hrouda ve svém komplexu Vigvam vybudoval zcela nové jezdecké závodišt evropských parametr. Kolbišt o rozmrech pesahující 120 x 60 metr se mže pochlubit speciálním pískovým povrchem s geotextiliemi a dimenzované je pro velké mezinárodní podniky. Jeho výstavba se neobešla bez rozsáhlých terénních úprav. Nechybí tribuny, samozejm vž pro rozhodí a plánováno je i umlé osvtlení. - Zkrátka, bylo myšleno na vše, co moderní jezdecký sport potebuje. Pro vozatajské soutže vznikly centráln umístné maratonové pekážky obklopené krásným lesem a kopcovitou krajinou. Obrovskou výhodou je skutenost, že areál Vigvam disponuje špikovým zázemím hotelového komplexu s adou možností pro doprovodné aktivity. Detailní informace jsou uvedeny na Bhem víkendu, i když poasí moc nepálo, se na akci pišlo podívat nkolik stovek návštvník, kteí využili píležitosti shlédnout v našem regionu zatím výjimený program. Všechny, kterým se zmínná akce líbila, jist potší zpráva, že na jae 2015 se v naší obci opt uskutení závody. Rovnž poprvé se zde konaly závody ve skocích parkúr který poádala stáj Václav z Kolína. Podle informací se budou rovnž v píštím roce tyto závody konat.

5 Kvten msíc ve znamení koských závod. První závod Svtový pohár spežení se uskutení kvtna, eský skokový pohár ve dnech kvtna a Drezurní šampionát kvtna. Milovnici koní si tak pijdou na své. Fotbal Ti z Vás, kteí se zajímáte o Nmický fotbal, jste jist zaznamenali zmnu, která nastala zaátkem nové sezóny Došlo ke spojení s fotbalisty Sokola Jestabí Lhoty pod názvem J. Lhota C. Dvodem je nedostatek mladých hrá. Domácí utkání se hrají na hišti v Nmicích. Základ mužstva tvoí torzo hrá Nmic, k nim se pipojují hrái dorostu nebo hrái A nebo B mužstva J. Lhoty. Nejsme jediný oddíl, který se spojil s jiným oddílem. Nechci pedvídat, ale další oddíly na malých obcích budou nuceny ešit tento problém, kterým je nedostatek mladých hrá. Po podzimní soutži jsme skonili na pedposledním míst s 9 body. TABULKA Rk. Tým Záp Skóre Body PK (Prav) 1. Žiželice : 7 30 (15) 2. Týnec/n L B : (9) 3. Býchory B : (4) 4. Krakovany B : (0) 5. Velký Osek B : (-1) 6. Radovesnice II : (1) 7. Ti Dvory B : (0) 8. Konárovice B : (-6) 9. Blušice : 32 9 (-6) 10. Jest. Lhota C : 41 9 (-6) 11. Ohae : 54 0 (-12) Mikulášská nadílka Na slavnostním rozsvícení vánoního stromku v sobotu 6. prosince se sešla spousta obyvatel a to nejenom dtí, ale i mládeže a dosplých. Pišli se k nám podívat i obané z okolních obcí. Kulturní program nám pišly zpestit dti z mateské školky z Oha a samostatn vystoupila hrou na flétnu Lenika Netiková. Hlavn ty nejmenší netrpliv ekaly na píchod Mikuláše s ertem a andlem. Ti stejn jako vloni pijeli do Nmic koárem taženým komi. Každé z dtí dostalo za básniku i písniku hezký balíek, který si odnášely i

6 dti, které mají v Nmicích píbuzné nebo sem jezdí jen na chalupu. Obdarováno bylo 78 dtí. Všichni zúastnní využili píležitosti na chvíli se v této uspchané dob zastavit a poklábosit si se svými sousedy. K píjemné nálad pispl jist také teplý pun a grog, pro dti byl pipravený aj, chybt nemohla ani vánoka, perník a cukroví. O slavnostní závr této akce se postaral ohostroj. Pedstavitelé obce potšilo, jak velké množství lidí se pi této píležitosti sešlo a tím potvrdilo, že se podailo z píchodu a rozsvícení vánoního stromu udlat hezkou tradici. Dík patí všem tm, kteí pomáhali pi organizaci. Informace z Místní akní skupiny Zálabí, (MAS) Spolené setkání region pilákalo do Dobšic nad Cidlinou pes dvst dtí Od jara 2013 spolupracuje místní akní skupina Lípa pro venkov z.s. s partnerskou MAS Zálabí z.s. na projektu Putovní olympiáda mateských škol sportování nejen pro radost. Projekt spolupráce je zamen na zapojení mateských škol obou region, smuje k rozvíjení pohybových schopností pedškolních dtí a poutavou formou se snaží o zlepšení jejich fyzické kondice. Do projektu je zapojeno pes 12 MŠ z každého regionu. Vyvrcholením projektu spolupráce bylo tzv. Spolené setkání region zaátkem íjna v areálu Dobšic nad Cidlinou. Setkání bylo pojato jako spoleenská a kulturní akce a úastnily se ho školky z obou region. Dti a jejich rodie, prarodie i kamarádi mohli shlédnout vernisáž výkres, které dti namalovaly bhem olympijského týdne ve svých školkách. Bohatý program zahrnoval dtskou naunou stezku obcí i pilehlým okolím. Úastníci mohli shlédnout vystoupení dtských taneních soubor, hasiský útok v podání dtí i dosplých nebo netradiní loutkové divadelní pedstavení. Dti se mohly svést vlákem nebo na nafukovacím lunu po Cidlin. V dom významných rodák obce byla instalována výstava fotografií z celé akce. ada návštvník využila i možnosti návštvy expozicí zdejšího muzea Kelt. Pro uitelky MŠ byl pipraven seminá k projektu v místním šenku, v diskusi úastníci bhem hodinového posezení hledali možnosti vylepšení projektu do dalších let. Celé setkání bylo ukoneno ped druhou hodinou odpolední, kdy byl vyhlášen nejhezí výkres za každou mateskou školu. Jejich autoi byli odmnni medailí a diplomem. Ke zdaru akce pisplo i nebývale teplé poasí, které do Dobšic pilákalo tém ti stovky dtí. V prbhu zimních msíc mají poadatelé herní prvky k dispozici i pro další zájemce formou zápjky.

7 Foto: Radek Duman Monika erná Kulturní kalendá na rok 2015 Leden a únor je as ples Myslivecký ples Vigvam, hraje Kolínský Big Band Hasiský ples Vigvam Gurmánský veer se Zdekem Pohlreichem února - Svatební veletrh Vigvam Zastoupeny budou pjovny svatebních šat, kosmetické a kadenické služby, dodavatelé kvtin a dekorací, svatební gastronomie, stolování. Souástí Svatebního veletrhu Vigvam budou módní pehlídky a moderovaný program. 30. dubna arodjnice. Kvten Msíc ve znamení koských závod. 6. ervna,? Dtský den. 20. nebo 27. ervna sjezd Nmic, pesný termín bude upesnn. 8. srpna, sobota - Pouová zábava. 5. prosince, sobota - Mikulášská nadílka. Vzhledem k tomu, že se nkteré tyto akce konají pod širým nebem, mže dojít ke zmn termínu. Nov nahlášení obyvatelé Marek Petr Moravcová Tereza, Michaela, Matj Hamal Petr Vank Lukáš Spoleenská kronika rok 2014

8 Veselá Libuše, Veselý Jií Pichystalová Petra a Vanessa Marek Zdenk, Švanda Petr Nehasilová Štpánka, Menzovi Frant, a Kristýna Nmeek Jan a Jarmila Odhlášeni Gab. Stehlíková, Václav Cabrnoch Jitka Marková Zemeli Josef Rejfek Josef Jeábek ml. Narodili se Patrik Mucha Zoe Hroudová Kateina Menzová Tereza Bubeníková K dnešnímu dni mají Nmice celkem 346 obyvatel. Vzpomínky na Nmice v podání kronikáky obce Jarmily Palekové. Úryvky z naší první obecní kroniky - pamti staršího data dle ústního podání Až asi do roku 1860 byla naše obec politicky spojena s obcí Ohaskou,teprve od tch dob mli Nmice starostu svého. Prvním starostou až do r byl Matj erný p. 3, druhým byl Jan Klepal p. 12 až do své smrti r Pak byl zvolen Jan Šašma p. 7 až do r. 1886, na to Josef Horyna do r. 1888, pak František Tluho p. 43 do r Od tohoto roku až do 1905 starostoval Václav Brodský p. 26, který se výše uvedeného roku odsthoval do Kutlí.Na to byl starostou až do r Václav Beneš p. 2. Od 29. ervna r jest starostou Josef Horyna p. 1, syn díve již jmenovaného Josefa Horyny. V letech osmdesátých a na zaátku let devadesátých minulého století vzalo nkolik selských usedlostí za své a to: Jan Tuláek p. 26, usedlost po Janu Bezinovi p. 17, Alois Martínek p. 4. Pavel Vokál p. 13, Josef Adamec p. 16, Václav Morávek p. 22, Jan Marek p. 18. Okolo r postavil Pavel Bezina na svém poli u záložny cihelnu tak zvanou "hycovku", která asi v r úpln zanikla. Cihelna stála na levé stran silnice, která vede do Blušic mezi obecním lesem a záložnou. Nyní jest majitelkou pole toho Marie Pekárková. V r postavena byla vprosted vsi socha mariánská. Na míst kde nyní socha stojí, bývala moálovitá nížina, ve které se ryli vepi a místo to bylo shromaždištm hus. Nyní na tch místech je krásný park. To vše se upravilo výše uvedeného roku za starosty Františka Tluhoe p. 43. Kíž, který stojí u kamena na rohu pole Pavla Festy, postaven byl r za starosty Václava Brodskýho p. 26. Mezi hostincem p. 21 a mezi domkem p. 24 stávala až do r zahrádka, ve které stál kíž a devná zvonice, když vše v zemi uhnilo, byla zvonice penesena a postavena ped p. 19, tam kde nyní stojí pomník padlých. Ovšem pak

9 byla zvonika, když se ml stavt památník pevezena a postavena dole v zahrádce po pravé stran sochy mariánské, kde stojí doposud. Až do r stával v naší obci jediný hostinec p. 25, jehož majitelem býval Moravec. Pak pešel do ruky jeho zet Adamce, po nm držel hostinec jeho syn Jan Adamec, který brzy zemel. Vdovu po nm vzal si Brzák, za nho r stará hospoda vyhoela a vystavena byla v tom stavu, jako stojí dnes. Od Brzáka koupil hostinec Jan Bezina, který r prodal hospodu Aloisu Benešovi, který jest dosud majitelem. Dotyný hostinec až do svého pestavní r nesl p. 25 a toho asu dáno mu p. 84 a p. 25 peneseno bylo na domek, který stojí v zahrad a patíval díve k dotynému hostinci. Asi r pistavn k p. 28 tanení sál a od tch dob zaalo se epovati ve výše uvedeném hostinci, takže od tch dob byli v naší obci hostince dva. Tento hostinec stavl také Moravec, ale nebyl s Moravcem z dolejší hospody nijak zpíznn. V hostinci p. 28 pestalo se epovati asi r Roku 1857 vystavl Dobiáš na míst, kde stávala stodola p. 18 hostinec p. 77, který od roku 1880 jest v držení Morice Frischmana ve kterém žstvo ísle provozuje obchod ve smíšeném zboží. Asi r koupil František Novotný od obce pastoušku p. 21 a zídil v ní krupaský obchod, od tého asu dostal píslotek "krupník". Asi po tech létech pestavl pastoušku na hostinec, ale dlouho už neepoval. Stíhán byl nehodou za nehodou a v krátkém ase pišel o všechen majetek. V hostinci tom bhem 38 let vystídalo se 10 hostinských a to byli: F. Novotný, V. Beneš, Emil Eisner, Petr Novotný, od nhož hostinec koupil. Alois Veselý Kolá, za kterého hostinec vyhoel a postaven byl v tom stavu, jaký jest dnes. Po nm byl hostinský Nohýnek, pak Roháek, kterému byl po asi po tech létech prodán ve veejné dražb a koupil ho Josef Volavka, který ho zase brzy prodal Zadinovi. Vdova po nm, jelikož muž ji ve zmínném hostinci zemel, prodala hostinec r Josefu Janákovi, který má ho v držení dodnes. Letecké snímky: Na obecním úad si mžete prohlédnout a objednat nové malované letecké snímky naši obce, které jsme poídili v srpnu letošního roku. OBECNÍ ÚAD NMICE Pondlí 7:00 17:00 úední hodiny :00 Úterý 7:00-15:30 Steda 7:00 17:00 úední hodiny :00 tvrtek 7:00-15:30 Pátek 7:00-15:00 Polední pauza 12:00 13:00 Telefon a fax: , nemcice@volny.cz Starosta Milan Vacek mob: , m.vacek@ou-nemcice.cz Zástupce starosty: Úetní Ivana Horáková: , i.horackova@ou-nemcice.cz WEB

10 VESELÉ VÁNOCE A Š ASTNÝ NOVÝ ROK 2015 VÁM VŠEM PEJE OBECNÍ ZASTUPITELSTVO

Zpravodaj.36 prosinec 2011

Zpravodaj.36 prosinec 2011 Vážení spoluobané, Opt se blíží vánoní svátky a konec roku 2011. Nastává tedy i as bilancování, co se nám za ten uplynulý rok podailo a co jsme nezvládli podle svých pedstav. Doufám, že se vám podaí najít

Více

ZPRAVODAJ.5/07 Obce Kojetice ze dne 25.6.2007

ZPRAVODAJ.5/07 Obce Kojetice ze dne 25.6.2007 ZPRAVODAJ.5/07 Obce Kojetice ze dne 25.6.2007 Ohlédnutí: Vítání obánk Sportovní dtský den Svatovítská pou Sportovní aktuality!!"# - OZ schválilo zprávu auditora o výsledku pezkoumání hospodaení obce a

Více

Zápis. 7 z veejného zasedání zastupitelstva obce Bystré konaného dne 18. ervna 2003 ve 20 hodin v hostinci v Bystrém.

Zápis. 7 z veejného zasedání zastupitelstva obce Bystré konaného dne 18. ervna 2003 ve 20 hodin v hostinci v Bystrém. Milí tenái. Dostává se Vám do rukou ervnové íslo našeho zpravodaje, které opt nabralo trochu na objemu. V uplynulém msíci probhla celá ada hasiských soutží. Zprávy o jejich prbhu a výsledcích tvoí významnou

Více

VÝRONÍ ZPRÁVA ZA ROK 2008

VÝRONÍ ZPRÁVA ZA ROK 2008 2 Škola obnovy venkova, o.p.s. se sídlem v Libšicích VÝRONÍ ZPRÁVA ZA ROK 2008 Základní údaje Název Používaná zkratka : Škola obnovy venkova, o.p.s. : ŠOV Právní forma : Obecn prospšná spolenost Sídlo

Více

ZÁKLADNÍ ŠKOLA PRAHA 10, U Vršovického nádraží 1/950 VÝRONÍ ZPRÁVA. za školní rok 2011-2012

ZÁKLADNÍ ŠKOLA PRAHA 10, U Vršovického nádraží 1/950 VÝRONÍ ZPRÁVA. za školní rok 2011-2012 ZÁKLADNÍ ŠKOLA PRAHA 10, U Vršovického nádraží 1/950 VÝRONÍ ZPRÁVA za školní rok 2011-2012 Výroní zpráva základní školy Praha 10, U Vršovického nádraží 1/950, za školní rok 2011/2012 1. Pesný název školy

Více

Nkolik poznámek k ochran technických ešení

Nkolik poznámek k ochran technických ešení Nkolik poznámek k ochran technických ešení Ing. Emil Jenerál, Úad prmyslového vlastnictví, Praha Pokud nkdo slyšel nebo dokonce nkdy prošel patentoprávním sporem, tedy zejména sporem o porušování svého

Více

Spoleenství vlastník Semická 2026

Spoleenství vlastník Semická 2026 Spoleenství vlastník Semická 2026 spoleenství vlastník jednotek I 274 44 465, se sídlem Praha 4, Modany, Semická 2026, PS 143 00, zapsané v rejstíku spoleenství vlastník jednotek vedeném Mstským soudem

Více

VÝZVA K PODÁNÍ NABÍDKY K VE EJNÉ ZAKÁZCE MALÉHO ROZSAHU

VÝZVA K PODÁNÍ NABÍDKY K VE EJNÉ ZAKÁZCE MALÉHO ROZSAHU FAKULTNÍ NEMOCNICE BRNO Jihlavská 20, 625 00 Brno tel: 532 231 111 ODBOR HOSPODÁSKO-TECHNICKÉ SPRÁVY Vedoucí útvaru: Bc. Karel Široký tel.: 532 232 200, fax: 532 232 007 e-mail: karel.siroky@fnbrno.cz

Více

DLEŽITÉ. NEPEHLÉDNTE! Šedovlasý muž v montérkách a triku s brýlemi na špice nosu sedí na zemi, špikou jazyka samým soustedním kmitaje ze strany na

DLEŽITÉ. NEPEHLÉDNTE! Šedovlasý muž v montérkách a triku s brýlemi na špice nosu sedí na zemi, špikou jazyka samým soustedním kmitaje ze strany na DLEŽITÉ. NEPEHLÉDNTE! Šedovlasý muž v montérkách a triku s brýlemi na špice nosu sedí na zemi, špikou jazyka samým soustedním kmitaje ze strany na stranu, vrtá do deva. Takhle úaduje josefovský starosta

Více

6. Bytové domy I. Bytové domy I. 1/29

6. Bytové domy I. Bytové domy I. 1/29 6. Bytové domy I. 6.1 Charakteristika, výhody, nevýhody 6.2 Odstupové vzdálenosti a tídní BD 6.3 Funkní lenní a prostory bytového domu vstupní prostory domovní komunikace domovní vybavení venkovní doplkové

Více

VÝRONÍ ZPRÁVA. za rok 2002. ZO SOP Tuláci

VÝRONÍ ZPRÁVA. za rok 2002. ZO SOP Tuláci VÝRONÍ ZPRÁVA za rok 2002 ZO SOP Tuláci eský svaz ochránc! p#írody SO P eský svaz ochránc p írody se snaží p sobit na ob any v duchu odpov dnosti za p írodu a životní prost edí. Vede své leny k úct a lásce

Více

Výsledky krajských voleb v Hrdlo ezích Voli i v seznamu: 463 Platné odevzdané hlasy: 209 Volební ú ast : 45,14 %

Výsledky krajských voleb v Hrdlo ezích Voli i v seznamu: 463 Platné odevzdané hlasy: 209 Volební ú ast : 45,14 % HRDLOEZSKÝ TVRTLETNÍK Roník 2008, íslo 4 www.obechrdlorezy.cz Vážení spoluobané, nastává období vánoních svátk. Peji Vám jménem svým i celého zastupitelstva a pracovník obecního úadu, aby jste je prožili

Více

Výroční zpráva za školní rok 2010/2011

Výroční zpráva za školní rok 2010/2011 Výroční zpráva za školní rok 2010/2011 V Nové Vsi u Chotěboře, dne : 28.9.2011 Vypracovalo : vedení DD Schválila: ped. a provozní porada DD Výroční zpráva za školní rok 2010/2011 Obsah : 1) Charakteristika

Více

1. Slovo úvodem. Ing. Josef Machalíek, pedseda sdružení

1. Slovo úvodem. Ing. Josef Machalíek, pedseda sdružení Obsah 1. Slovo úvodem...2 2. Obanská poradna Plze, o.s...3 2.1. Pracovníci obanských poraden...3 3. Poslání a principy...4 4. Historie...6 5. Zpráva o innosti v roce 2008...8 5.1. Program obanské poradenství...9

Více

----------------------------------------------------------------------------------------------------

---------------------------------------------------------------------------------------------------- Zápis z veřejného zasedání Obecního zastupitelstva obce Petrovice, konaného dne z 5.9.2003 od 18.00 hod. v zasedací místnosti Obecního úřadu. ----------------------------------------------------------------------------------------------------

Více

KAM JÍT leden - únor Pozn.: Chcete jít na nkterou z našich akcí a nemáte doprovod? Zavolejte do kanceláe a spolu to vyešíme.

KAM JÍT leden - únor Pozn.: Chcete jít na nkterou z našich akcí a nemáte doprovod? Zavolejte do kanceláe a spolu to vyešíme. KAM JÍT leden - únor Pozn.: Chcete jít na nkterou z našich akcí a nemáte doprovod? Zavolejte do kanceláe a spolu to vyešíme. za. komentá poznámky Po 7.1. 17.00 Výtvarný kroužek Út 8.1. 17.00 Dm U Jonáše

Více

Poet len RM pi hlasování odpovídá soutu hlas pítomných len RM.

Poet len RM pi hlasování odpovídá soutu hlas pítomných len RM. Z á p i s. 148 z jednání rady msta Brandýs nad Labem Stará Boleslav konaného na mstském úad dne 15. 4. 2014 Pítomni: dle prezenní listiny Ovovateli zápisu byli ureni : pí MUDr. Eva Štíbrová. p. ing. Jií

Více

íslo 1, roník 17, leden 2011

íslo 1, roník 17, leden 2011 Vydává Obec Maletín, Maletín. 21, 789 01 Zábeh, IO: 302988, vydáno dne 27. 1. 2011 ev. íslo MK R: E 10391 íslo 1, roník 17, leden 2011 Z usnesení zastupitelstva obce ze dne 27.1. 2011 Zastupitelstvo schválilo:

Více

St edisko sociálních služeb m sta Kop ivnice, p.o. eská 320, 742 21 Kop ivnice

St edisko sociálních služeb m sta Kop ivnice, p.o. eská 320, 742 21 Kop ivnice Stedisko sociálních služeb msta Kopivnice, p.o. eská 320, 742 21 Kopivnice ÍLOHA. 2 ke Smlouv o poskytnutí služby sociální pée Odlehovací služby PRAVIDLA POSKYTOVATELE PRO ODLEHOVACÍ SLUŽBU 1. Poslání

Více

3. Zpráva o hospodaení SRPŠ k 13.9.2012. viz píloha píjm a výdaj za rok 2011, II.pololetí 2011/2012

3. Zpráva o hospodaení SRPŠ k 13.9.2012. viz píloha píjm a výdaj za rok 2011, II.pololetí 2011/2012 Zpráva z Plenárního zasedání SRPŠ ze dne 13.9.2012 1. Zahájení zasedání- pí. Ivana Švejdová pivítala pítomné zástupce tíd a zástupce školy. V úvodu pronesla pár slov k bývalému editeli p. Sedlákovi a byl

Více

íslo 9, roník 16, listopad 2010

íslo 9, roník 16, listopad 2010 Vydává Obec Maletín, Maletín. 21, 789 01 Zábeh, IO: 302988, vydáno dne 29. 11. 2010 ev. íslo MK R: E 10391 íslo 9, roník 16, listopad 2010 Z usnesení zastupitelstva obce ze dne 23.11. 2010 Zastupitelstvo

Více

Zápis č. 3-2015. z veřejného zasedání Zastupitelstva obce Svojetice konaného dne 28.4.2015. v zasedací místnosti OÚ Svojetice

Zápis č. 3-2015. z veřejného zasedání Zastupitelstva obce Svojetice konaného dne 28.4.2015. v zasedací místnosti OÚ Svojetice Strana 1 Zápis č. 3-2015 z veřejného zasedání Zastupitelstva obce Svojetice konaného dne 28.4.2015. v zasedací místnosti OÚ Svojetice Přítomni: 6 Omluveni: 3 Neomluveni: 0 Dubská Ivana Mádlíková Helena,

Více

Zápis. z jednání rady obce Horní Stropnice konané dne 23. 2. 2015

Zápis. z jednání rady obce Horní Stropnice konané dne 23. 2. 2015 Zápis z jednání rady obce Horní Stropnice konané dne 23. 2. 2015 Číslo rady: 5/2015 Přítomni: p. Kučera, Ing. Vaněček, PaedDr. Baláš, pí. Valentová, p. Socher Program jednání: 1. Kontrola zápisu z jednání

Více

V. Škola v letech 1960 až 1978

V. Škola v letech 1960 až 1978 V. Škola v letech 1960 až 1978 Školská reforma z roku 1953 nesplnila oekávání. V druhé polovin padesátých let se proto zaalo vážn uvažovat o obsahové a organizaní pestavb celého školství. První etapa pestavby

Více

PRÁZDNINOVÝ KULTURNÍ ZPRAVODAJ INDIÁNSKÉ LÉTO

PRÁZDNINOVÝ KULTURNÍ ZPRAVODAJ INDIÁNSKÉ LÉTO PRÁZDNINOVÝ KULTURNÍ ZPRAVODAJ INDIÁNSKÉ LÉTO DĚTSKÝ DEN Na konci měsíce května uspořádali dobrovolní hasiči pro děti dětský den. Přípravy začaly už v brzkých ranních hodinách, aby vše bylo připraveno

Více

I. Schválení programu jednání (pro 4, proti -, zdrž -)

I. Schválení programu jednání (pro 4, proti -, zdrž -) SEZNAM PŘIJATÝCH USNESENÍ ZPRACOVANÝ NA ZÁKLADĚ OVĚŘENÉHO ZÁPISU Z 15. ŘÁDNÉHO JEDNÁNÍ RADY MĚSTSKÉHO OBVODU PARDUBICE III (15. řádné jednání Rady městského obvodu Pardubice III se uskutečnilo dne 24.

Více

Zápis č. 1/2015 z veřejného zasedání Zastupitelstva Města Stárkova konaného dne 25. 02. 2015 na sále radnice ve Stárkově.

Zápis č. 1/2015 z veřejného zasedání Zastupitelstva Města Stárkova konaného dne 25. 02. 2015 na sále radnice ve Stárkově. 1 strana z 5 stran zápisu ze zasedání ZM Stárkova konaného dne 25. 02. 2015 Zápis č. 1/2015 z veřejného zasedání Zastupitelstva Města Stárkova konaného dne 25. 02. 2015 na sále radnice ve Stárkově. Přítomní

Více

1. Schválení programu jednání lenové rady msta se seznámili s návrhem programu na dnešní jednání rady msta.

1. Schválení programu jednání lenové rady msta se seznámili s návrhem programu na dnešní jednání rady msta. Z á p i s. 39 z jednání rady msta Brandýs nad Labem Stará Boleslav konaného na mstském úad dne 19. 10. Pítomni: dle prezenní listiny Ovovateli zápisu byli ureni : p. ing. Jií Nekvasil. p. Josef Dašek Program

Více

#$!%%%&'.,/-01.2 0,-

#$!%%%&'.,/-01.2 0,- !" #$!%%%&' Ro ník ()* $+#$, ()* $+#-.,/-01.2 0,-,*/33/!! Národ, který nezná svou minulost, se odsuzuje k tomu, aby ji znovu prožil. Giuseppe Ungaretti OTÁZKY K OPAKOVÁNÍ 1) Jak se jmenovala mezinárodní

Více

OBECNÍ ÚŘAD HRADEC - NOVÁ VES INFORMAČNÍ ZPRAVODAJ 5/2014 MK ČR E 21404

OBECNÍ ÚŘAD HRADEC - NOVÁ VES INFORMAČNÍ ZPRAVODAJ 5/2014 MK ČR E 21404 OBECNÍ ÚŘAD HRADEC - NOVÁ VES INFORMAČNÍ ZPRAVODAJ 5/2014 MK ČR E 21404 SPOLEČENSKÁ KRONIKA V červnu oslaví své narozeniny: Babica Jan, Kubečka Jiří, Kowalzce Zdeněk, Stehlík Antonín, Hajníková Miloslava,

Více

Uhřický zpravodaj. 3. vydání rok 2013. Strana 1 ze 12. Vydavatel: OBEC UHŘICE, Uhřice č. 84, 768 33 Morkovice-Slížany, IČ:00287857

Uhřický zpravodaj. 3. vydání rok 2013. Strana 1 ze 12. Vydavatel: OBEC UHŘICE, Uhřice č. 84, 768 33 Morkovice-Slížany, IČ:00287857 Uhřický zpravodaj 3. vydání rok 2013 Vydavatel: OBEC UHŘICE, Uhřice č. 84, 768 33 Morkovice-Slížany, IČ:00287857 Datum vydání: 15. 11. 2013 MK ČR E 20615 Strana 12 ze 12 Strana 1 ze 12 Z obecní matriky:

Více

NOVÉ KOŠE NA PSÍ EXKREMENTY

NOVÉ KOŠE NA PSÍ EXKREMENTY www.ceradice.cz Vydání 2/2014 VESNICE ROKU 2014 Letošní rok se starostka obce Čeradice rozhodla přihlásit naší vesničku do soutěže Vesnice roku, kterou vyhlásil Spolek pro obnovu venkova ČR, Ministerstvo

Více

Z Á P I S z 12. veřejného zasedání zastupitelstva obce Kratonohy konaného dne 20.08.2015 od 19,30 hodin v klubovně na Michnovce

Z Á P I S z 12. veřejného zasedání zastupitelstva obce Kratonohy konaného dne 20.08.2015 od 19,30 hodin v klubovně na Michnovce Z Á P I S z 12. veřejného zasedání zastupitelstva obce Kratonohy konaného dne 20.08.2015 od 19,30 hodin v klubovně na Michnovce Přítomní členové zastupitelstva obce: Marek Veselý, MUDr. Aleš Rybka, Bc.

Více

1 Klientský portál WEB-UDS. 2 Technické ešení. 2.1 Popis systému co všechno WEB-UDS nabízí. 2.2 Definice uživatele a jeho pihlášení

1 Klientský portál WEB-UDS. 2 Technické ešení. 2.1 Popis systému co všechno WEB-UDS nabízí. 2.2 Definice uživatele a jeho pihlášení 1 Klientský portál WEB-UDS Plánovaný rozvoj systému UDS, který se oproti pvodnímu vnitropodnikovému systému i24reus vrací k využití standardní aplikaní úrovn, nyní zaazuje další stupe sdílení dat pes webové

Více

USNESENÍ 1/2006 ZE SCHŮZE OBECNÍHO ZASTUPITELSTVA ZE DNE 20.3.2006

USNESENÍ 1/2006 ZE SCHŮZE OBECNÍHO ZASTUPITELSTVA ZE DNE 20.3.2006 USNESENÍ 1/2006 ZE SCHŮZE OBECNÍHO ZASTUPITELSTVA ZE DNE 20.3.2006 Přítomni:,, David Marvan, Pavel Konečný, Petr Dostál rozpočet obce na rok 2006 v celkové částce 3.762.000,- Kč jako vyrovnaný s tím, že

Více

DŮM S PEČOVATELSKOU SLUŽBOU - DPS SILŮVKY SE UMÍSTIL NA 2.MÍSTĚ V SOUTĚŽI STAVBA ROKU JMK 2014

DŮM S PEČOVATELSKOU SLUŽBOU - DPS SILŮVKY SE UMÍSTIL NA 2.MÍSTĚ V SOUTĚŽI STAVBA ROKU JMK 2014 DŮM S PEČOVATELSKOU SLUŽBOU - DPS SILŮVKY SE UMÍSTIL NA 2.MÍSTĚ V SOUTĚŽI STAVBA ROKU JMK 2014 Ve čtvrtek 23.dubna 2015 obdržel starosta obce Zdeněk Prax a projektantka stavby DPSky Ing. arch. Klára Trnková

Více

Zpráva o činností MO MRS Mikulov za období od 16.03.2014 do 15.03.2015

Zpráva o činností MO MRS Mikulov za období od 16.03.2014 do 15.03.2015 Zpráva o činností MO MRS Mikulov za období od 16.03.2014 do 15.03.2015 Vážení přátelé Petrova cechu, dovolte mi, abych Vás opět po roce seznámil s činností naší MO a nastínil úkoly pro další období. Rok

Více

(p.. 58) íslo 1/2010 bezen

(p.. 58) íslo 1/2010 bezen (p.. 58) Redakce: J.Punochá Náklad: 80 ks íslo 1/2010 bezen Vydává Klub filatelist Alfonse Muchy v Brn, Orlí 30, 602 00 Brno, Tel.: 542 151 913 E-mail: jpuncochar@fides.cz; internet: http://www.filabrno.net/kfam.htm

Více

OBEC VOLEČ 533 41 Lázně Bohdaneč, IČO : 00274593

OBEC VOLEČ 533 41 Lázně Bohdaneč, IČO : 00274593 OBEC VOLEČ 533 41 Lázně Bohdaneč, IČO : 00274593 Zápis č. 1/2016 z veřejného zasedání zastupitelstva obce Voleč, konaného dne 18.2.2016 od 19:00 hodin Přítomni: p. Ing. Soňa Machurová, p. Petr Heteš, p.

Více

Zápis ze ZM Chrastava dne 13. dubna 2015

Zápis ze ZM Chrastava dne 13. dubna 2015 Zápis ze ZM Chrastava dne 13. dubna 2015 Datum konání: 13. 4. 2015 2015/02/I návrh: Z M s c h v á l i l o ověřovatele zápisu: Mgr. Aleš Trpišovský, Ing. Pavel Štekl 2015/02/II návrh: Z M s c h v á l i

Více

Zápis z veřejného zasedání zastupitelstva obce Drahkov č.2/2016 konaného dne 10.6.2016

Zápis z veřejného zasedání zastupitelstva obce Drahkov č.2/2016 konaného dne 10.6.2016 Zápis z veřejného zasedání zastupitelstva obce Drahkov č.2/2016 konaného dne 10.6.2016 Program: 1. Zahájení. 2. Seznámení s programem zasedání. 3. Ustanovení zapisovatele a ověřovatelů. 4. Kontrola usnesení

Více

OBECNÍ ZPRAVODAJ. Pro obce Květinov, Radňov, Kvasetice. Aktuální informace k projektu vodovodu a kanalizace

OBECNÍ ZPRAVODAJ. Pro obce Květinov, Radňov, Kvasetice. Aktuální informace k projektu vodovodu a kanalizace OBECNÍ ZPRAVODAJ Pro obce Květinov, Radňov, Kvasetice Úvodní slovo starosty Rokem 2015 vstupujeme do čtyřletého volebního období 2014-2018. Na ustavujícím zasedání zastupitelstva bylo zvoleno vedení obce

Více

Malá Skála Kanalizace a vodovod Vranové

Malá Skála Kanalizace a vodovod Vranové VODOHOSPODÁŘSKÉ SDRUŽENÍ TURNOV Antonína Dvořáka 287, 511 01 Turnov IČO 49295934, DIČ CZ49295934 Malá Skála Kanalizace a vodovod Vranové Základní informace o stavbě a pokyny pro vlastníky nemovitostí Obsah

Více

ROK 2007. Úvod. Statistika obce. Události v obci

ROK 2007. Úvod. Statistika obce. Události v obci ROK 2007 Úvod Poasí. To pekvapilo nejvíce. Tak jako byla zima 2005-2006 extrémní množstvím snhu, tak byla zima 2007 extrémní na teploty. Vyznaovala se velkými výkyvy poasí, minimem srážek a vysokými teplotami.

Více

Zápis č. 2/2014. z jednání zastupitelstva Městyse Jimramov konaného dne 6. 3. 2014 v budově radnice v Jimramově

Zápis č. 2/2014. z jednání zastupitelstva Městyse Jimramov konaného dne 6. 3. 2014 v budově radnice v Jimramově Zápis č. 2/2014 z jednání zastupitelstva Městyse Jimramov konaného dne 6. 3. 2014 v budově radnice v Jimramově Přítomni: Mgr. Bartošová Jaroslava, Bureš Zdeněk, Hejtmánek Oldřich, Ing. Homolka Josef, Mgr.

Více

ZMNY.2 ÚZEMNÍHO PLÁNU OBCE STARÁ PAKA I. NÁVRH ZMNY ÚZEMNÍHO PLÁNU. Textová ást

ZMNY.2 ÚZEMNÍHO PLÁNU OBCE STARÁ PAKA I. NÁVRH ZMNY ÚZEMNÍHO PLÁNU. Textová ást ZMNY.2 ÚZEMNÍHO PLÁNU OBCE STARÁ PAKA I. NÁVRH ZMNY ÚZEMNÍHO PLÁNU Textová ást Ing.arch.Milan Vojtch, Nerudova 77, Sezemice ervenec 2007 2 I. Textová ást zmny územního plánu str. A. Vymezení zastavného

Více

Zápis z VII. zasedání zastupitelstva obce Sokoleč, konaného dne 11.6. 2008 na Obecním úřadě v Sokolči

Zápis z VII. zasedání zastupitelstva obce Sokoleč, konaného dne 11.6. 2008 na Obecním úřadě v Sokolči Zápis z VII. zasedání zastupitelstva obce Sokoleč, konaného dne 11.6. 2008 na Obecním úřadě v Sokolči Přítomni : Mráz Jiří, Dymeš František, ing. Sipajda Marian, Junková Eva, Řehák Miloslav, Holan Petr,

Více

Anketa byla určena pro rodiče, jejichž děti navštěvují naši školní jídelnu.

Anketa byla určena pro rodiče, jejichž děti navštěvují naši školní jídelnu. Stránka1 Vyhodnocení ankety Školní jídelna Chvaletická 918 Praha 9 - Lehovec Vážení rodiče, vážení strávníci, ráda bych Vás seznámila s výsledky ankety, kterou jsme pro Vás připravili v měsíci říjnu a

Více

Odpovědné veřejné zadávání - cesta k efektivním zakázkám

Odpovědné veřejné zadávání - cesta k efektivním zakázkám Odpovědné veřejné zadávání - cesta k efektivním zakázkám Zavádění kritérií zvýhodňující firmy, které zaměstnávají osoby se zdravotním postižením v rámci vyhlašovaných výběrových řízení radnicí Prahy 12

Více

ZÁPIS ZE 4. ZASEDÁNÍ ZASTUPITELSTVA OBCE BAŘICE-VELKÉ TĚŠANY KONANÉHO 16.1.2015

ZÁPIS ZE 4. ZASEDÁNÍ ZASTUPITELSTVA OBCE BAŘICE-VELKÉ TĚŠANY KONANÉHO 16.1.2015 ZÁPIS ZE 4. ZASEDÁNÍ ZASTUPITELSTVA OBCE BAŘICE-VELKÉ TĚŠANY KONANÉHO 16.1.2015 NA OBECNÍM ÚŘADĚ V BAŘICÍCH 18.00-21.15 hod. Zasedání zastupitelstva obce bylo svoláno v souladu s ustanovením 103 odst.

Více

AP INVESTING, s.r.o., Palackého 12, 612 00 Brno, tel.: 541426060, fax: 541426069

AP INVESTING, s.r.o., Palackého 12, 612 00 Brno, tel.: 541426060, fax: 541426069 Výzva k podání nabídky a k prokázání splnění kvalifikace ve zjednodušeném podlimitním řízení dle ust. 38 zák. č. 137/2006 Sb., v platném znění (dále jen zákon) Předmět zakázky: služby Město Miroslav sběr

Více

7. veřejného zasedání Zastupitelstva obce Útušice

7. veřejného zasedání Zastupitelstva obce Útušice 7. veřejného zasedání Zastupitelstva obce Útušice Č.j.: 222/15/Vl./3 Datum: 2015-06-29 Začátek: 18:30 hod Přítomno členů ZO: Ing. Václav Fink, p. Stanislav Drda, Mgr. Renata Štollová, p. Anna Kocourková,

Více

Zápis z 27. zasedání zastupitelstva obce Butoves, konaného dne 25. 03. 2013, od 18:00 hodin.

Zápis z 27. zasedání zastupitelstva obce Butoves, konaného dne 25. 03. 2013, od 18:00 hodin. Zápis z 27. zasedání zastupitelstva obce Butoves, konaného dne 25. 03. 2013, od 18:00 hodin. Zahájení zasedání zastupitelstva Zasedání Zastupitelstva obce Butoves (dále též jako zastupitelstvo ) bylo zahájeno

Více

Zápis. z veřejného zasedání zastupitelstva obce Syřenov, které se konalo dne 10.6.2011 od 19.00 hod. v místním pohostinství Na Klepandě.

Zápis. z veřejného zasedání zastupitelstva obce Syřenov, které se konalo dne 10.6.2011 od 19.00 hod. v místním pohostinství Na Klepandě. Zápis z veřejného zasedání zastupitelstva obce Syřenov, které se konalo dne 10.6.2011 od 19.00 hod. v místním pohostinství Na Klepandě. Přítomno: 7 zastupitelů, 14 občanů, 5 hostů. Veřejné zasedání zahájil

Více

Zápis. z veřejného jednání obecního zastupitelstva v Černíkovicích, konaného dne 21. 5. 2015 v 19.30 hodin ve společenské místnosti DPS Černíkovice

Zápis. z veřejného jednání obecního zastupitelstva v Černíkovicích, konaného dne 21. 5. 2015 v 19.30 hodin ve společenské místnosti DPS Černíkovice Zápis z veřejného jednání obecního zastupitelstva v Černíkovicích, konaného dne 21. 5. 2015 v 19.30 hodin ve společenské místnosti DPS Černíkovice Místo konání: společenská místnost DPS Černíkovice Datum

Více

4. Závěrečný účet MCH za r.2008 se zprávou o přezkoumání hosp.mrch v r. 2008

4. Závěrečný účet MCH za r.2008 se zprávou o přezkoumání hosp.mrch v r. 2008 Z á p i s z 29. zasedání Zastupitelstva obce Libá, okres Cheb, konaného dne 25.5.2009 od 18.hodin v budově OÚ Libá Přítomní zastupitelé: Švec, Pivoňková, Siraková, Cigáňová, Tkáč Hosté: Mandrysz, P.Voráč,

Více

Závěrečný účet OBCE NĚMČICE za rok 2008

Závěrečný účet OBCE NĚMČICE za rok 2008 Závěrečný účet OBCE NĚMČICE za rok 2008 OBSAH 1. Údaje o plnění příjmů a výdajů 2. Plnění rozpočtových příjmů o Daňové příjmy o Nedaňové příjmy o Kapitálové příjmy o Dotace 3. Plnění rozpočtových výdajů

Více

Zápis. ze zasedání Zastupitelstva města Horní Bříza ze dne 27. 06. 2012

Zápis. ze zasedání Zastupitelstva města Horní Bříza ze dne 27. 06. 2012 Zápis ze zasedání Zastupitelstva města Horní Bříza ze dne 27. 06. 2012 Přítomni: p. Antonín Brašna, p. Petr Grün, p. Jan Hadinger, MUDr. Monika Kepková, p. Jan Lusk (od hlasování č. 4), Bc. Jitka Martínková,

Více

Zápis ze zasedání Zastupitelstva obce Vodranty konaného dne 4. srpna 2014

Zápis ze zasedání Zastupitelstva obce Vodranty konaného dne 4. srpna 2014 Zápis ze zasedání Zastupitelstva obce Vodranty konaného dne 4. srpna 2014 Přítomni: Ilona Vavřičková, Radek Šťastný, Milan Paták st., Zdeněk Polák, Miloslav Vavřička Omluveni: Milan Paták ml. Zapisovatel:

Více

Z á v ě r e č n ý ú č e t o b c e D o b r o n í n z a r o k 2 0 0 7

Z á v ě r e č n ý ú č e t o b c e D o b r o n í n z a r o k 2 0 0 7 Z á v ě r e č n ý ú č e t o b c e D o b r o n í n z a r o k 2 0 0 7 Č e r p á n í r o z p o č t u stav finančních prostředků na účtech k 31.12.2007 Česká spořitelna 941.426,49 Komerční banka 282.932,80

Více

Z Á P I S ze zasedání sportovního odboru LRU - muška R, konaného dne 15. 3. 2009

Z Á P I S ze zasedání sportovního odboru LRU - muška R, konaného dne 15. 3. 2009 Z Á P I S ze zasedání sportovního odboru LRU - muška R, konaného dne 15. 3. 2009 Pítomni: Hosté: Omluveni: Jan Pecina, Martin Musil, Ing. Petr Stank, Ing. Miloš Šabata, Antonín Pešek, Jaroslava Hanzalová,

Více

Zápis z 18. zasedání Zastupitelstva obce Bělov, konaného dne 28. 12. 2012, od 17:00 hodin.

Zápis z 18. zasedání Zastupitelstva obce Bělov, konaného dne 28. 12. 2012, od 17:00 hodin. Zápis z 18. zasedání Zastupitelstva obce Bělov, konaného dne 28. 12. 2012, od 17:00 hodin. Přítomni: Jiří Přecechtěl, Josef Šťourač, Zdeňka Daňková, Jaroslava Večeřová, Milan Mazel, Radek Kašík, Bedřich

Více

let kopané mezi vltavou a sázavou

let kopané mezi vltavou a sázavou 40 let kopané mezi vltavou a sázavou Předkládaná publikace se pokusila zdokumentovat historii TJ Krňany od doby jejího založení v roce 1974 včetně zmínky o poválečném období let 1947 1950. Při sestavování

Více

Zápis z jednání zastupitelstva Obce Svaté Pole ze dne 11.3.2014

Zápis z jednání zastupitelstva Obce Svaté Pole ze dne 11.3.2014 Zápis z jednání zastupitelstva Obce Svaté Pole ze dne 11.3.2014 Přítomni: Jaroslav Jarý, Josef Šimonovský, Šárka Kočová, Mgr. Martina Volfová, Josef Pecka, Zdeněk Žaloudek, Petr Kozohorský Schválený program:

Více

ZÁPIS č. 1/2015 Z ustavujícího zasedání nově zvoleného Zastupitelstva obce Šaratice dne 28.ledna 2015

ZÁPIS č. 1/2015 Z ustavujícího zasedání nově zvoleného Zastupitelstva obce Šaratice dne 28.ledna 2015 ZÁPIS č. 1/2015 Z ustavujícího zasedání nově zvoleného Zastupitelstva obce Šaratice dne 28.ledna 2015 Přítomní: Dosoudil Libor, Dostálová Ludmila, Drabálek Josef, Holoubek František., Horáček Jaroslav,

Více

Shrnutí investic a oprav v roce 2015

Shrnutí investic a oprav v roce 2015 Shrnutí investic a oprav v roce 2015 1) Ve druhé polovině roku 2015 byla zahájena výstavba základní technické vybavenosti pro 7 rodinných domů v lokalitě u hřbitova Na Čechách. Stavbu provádí firma Jaroš

Více

Zápis. z 13. jednání Rady Městského obvodu Pardubice IV, které se konalo ve středu dne 8.6. 2011 v 17.00 hod. v zasedací místnosti ÚMO Pardubice IV

Zápis. z 13. jednání Rady Městského obvodu Pardubice IV, které se konalo ve středu dne 8.6. 2011 v 17.00 hod. v zasedací místnosti ÚMO Pardubice IV Zápis z 13. jednání Rady Městského obvodu Pardubice IV, které se konalo ve středu dne 8.6. 2011 v 17.00 hod. v zasedací místnosti ÚMO Pardubice IV Přítomni: Ing. Petr Heřmanský, Ing.arch.Jan Kovář, p.

Více

OBECNÍ ZPRAVODAJ II / 2015

OBECNÍ ZPRAVODAJ II / 2015 OBECNÍ ZPRAVODAJ II / 2015 Pro Květinov, Radňov, Kvasetice Vážení spoluobčané, rok se pomalu přehoupl do své druhé poloviny a rád bych Vám nastínil to, co je již za námi, i to, co se chystá. Během jara

Více

U s n e s e n í ze 13. řádného zasedání Rady města Chotěboř konaného dne 27. 8. 2008

U s n e s e n í ze 13. řádného zasedání Rady města Chotěboř konaného dne 27. 8. 2008 U s n e s e n í ze 13. řádného zasedání Rady města Chotěboř konaného dne 27. 8. 2008 473. Rada města projednala návrh smlouvy o dílo Služby Bezpečnosti práce s firmou Prepo-Team s.r.o., se sídlem Smetanova

Více

CENÍK. Článek 1. Parkovné

CENÍK. Článek 1. Parkovné CENÍK Rada města Třebíče vydává dne 16. 02. 2016 na základě nařízení města Třebíče č. 2 /2013 o placeném stání silničních motorových vozidel na určených úsecích místních komunikací (dále jen veřejné parkoviště

Více

Statistická analýza volebních výsledk

Statistická analýza volebních výsledk Statistická analýza volebních výsledk Volby do PSP R 2006 Josef Myslín 1 Obsah 1 Obsah...2 2 Úvod...3 1 Zdrojová data...4 1.1 Procentuální podpora jednotlivých parlamentních stran...4 1.2 Údaje o nezamstnanosti...4

Více

ZÁKLADNÍ ŠKOLA TOCHOVICE ŠKOLA TYPU RODINNÉHO VZDĚLÁVÁNÍ ŠKOLNÍ ROK 2013/2014 číslo: 63

ZÁKLADNÍ ŠKOLA TOCHOVICE ŠKOLA TYPU RODINNÉHO VZDĚLÁVÁNÍ ŠKOLNÍ ROK 2013/2014 číslo: 63 ZÁKLADNÍ ŠKOLA TOCHOVICE ŠKOLA TYPU RODINNÉHO VZDĚLÁVÁNÍ ŠKOLNÍ ROK 2013/2014 číslo: 63 Obsah: Slovo ředitele školy. Jarní prázdniny, plavecký výcvik. Školní projekt- jíme zdravě, divadelní představení,

Více

ZÁPIS A USNESENÍ Z 16. ZASEDÁNÍ ZASTUPITELSTVA OBCE NOVÉ HAMRY ze dne 11.02.2013

ZÁPIS A USNESENÍ Z 16. ZASEDÁNÍ ZASTUPITELSTVA OBCE NOVÉ HAMRY ze dne 11.02.2013 ZÁPIS A USNESENÍ Z 16. ZASEDÁNÍ ZASTUPITELSTVA OBCE NOVÉ HAMRY ze dne 11.02.2013 Přítomni: František Kubiš, Jaroslav Bradáč, Jaroslav Bradáč ml., Milena Dellingerová, Tomáš Naňka, Petr Novák, Stanislav

Více

INFORMACE PRO OBČANY ZPRÁVY ZE ZASEDÁNÍ ZASTUPITELSTVA OBCE

INFORMACE PRO OBČANY ZPRÁVY ZE ZASEDÁNÍ ZASTUPITELSTVA OBCE INFORMACE PRO OBČANY 1) Svoz bioodpadu byl ukončen 18.11.2013. O zahájení vývozu v jarních měsících budou občané včas informováni. 2) Dne 14. 12. 2013 ve 14 hod se koná zájezd na Drážďanské vánoční trhy.

Více

ODŮVODNĚNÍ NÁVRHU ZMĚNY Č. 2 ÚZEMNÍHO PLÁNU OBCE NEHVIZDY

ODŮVODNĚNÍ NÁVRHU ZMĚNY Č. 2 ÚZEMNÍHO PLÁNU OBCE NEHVIZDY ODŮVODNĚNÍ NÁVRHU ZMĚNY Č. 2 ÚZEMNÍHO PLÁNU OBCE NEHVIZDY DLE VYHLÁŠKY 500/2006 Sb. ÚVOD Návrh na změnu ÚP byl uplatněn majiteli pozemků. Zadání Změny č. 2 bylo schváleno zastupitelstvem 3. 11. 2009. a)

Více

Sp.zn.: VÝST-10/2011/Kr Mohelnice, dne 16.3.2011 Č.j.: VÝS/7314-11/10-2011/Kree ROZHODNUTÍ ÚZEMNÍ ROZHODNUTÍ

Sp.zn.: VÝST-10/2011/Kr Mohelnice, dne 16.3.2011 Č.j.: VÝS/7314-11/10-2011/Kree ROZHODNUTÍ ÚZEMNÍ ROZHODNUTÍ Městský úřad Mohelnice - odbor výstavby U Brány 916/2, 789 85 Mohelnice telefon 583 452 111, fax 583 452 151 www.mohelnice.cz e-mail: mesto@mohelnice.cz, IDDS: 6qtbthy Vyřizuje: Eva Krejčí, samostatný

Více

Zastupitelstvo obce Černava Zápis 9/2015 1/5

Zastupitelstvo obce Černava Zápis 9/2015 1/5 Zastupitelstvo obce Černava Zápis 9/2015 1/5 Zápis č. 9/2015 ze zasedání Zastupitelstva obce Černava, konaného dne 30.9.2015, od 17:30 hodin. Přítomni: Josef Krouza, Milena Částková, Edwin Trapp, Lenka

Více

TECHNICKÁ ZPRÁVA C.1.1. AKCE : REKONSTRUKCE CHODNÍKŮ TATCE PŘÍLOHA :

TECHNICKÁ ZPRÁVA C.1.1. AKCE : REKONSTRUKCE CHODNÍKŮ TATCE PŘÍLOHA : TECHNICKÁ ZPRÁVA AKCE : REKONSTRUKCE CHODNÍKŮ TATCE PŘÍLOHA : C.1.1. OBSAH: 1. Identifikační údaje objektu... 3 2. Stručný technický popis se zdůvodněním navrženého řešení... 3 2.1 Zdůvodnění výběru staveniště...

Více

(p.. 55) íslo 1/2009 bezen

(p.. 55) íslo 1/2009 bezen (p.. 55) Redakce: J.Punochá Náklad: 80 ks íslo 1/2009 bezen Vydává Klub filatelist Alfonse Muchy v Brn, Orlí 30, 602 00 Brno, Tel.: 542 151 913 E-mail: jpuncochar@fides.cz; internet: http://www.filabrno.net/kfam.htm

Více

Program rozvoje obce. Lovčice

Program rozvoje obce. Lovčice Program rozvoje obce Lovčice změna č. 1 Obsah: 1. Administrativní, technické a bezpečnostní zajištění chodu obce... 2 2. Bydlení... 2 3. Doprava... 3 4. Kulturní a historické památky... 3 5. Občanská vybavenost...

Více

ukázka teambuildingu ČSOB v lesní školce 97 kilometrů plných zábavy a interaktivních her 1 uvítací rituál s představením lesní školky

ukázka teambuildingu ČSOB v lesní školce 97 kilometrů plných zábavy a interaktivních her 1 uvítací rituál s představením lesní školky ukázka teambuildingu ČSOB v lesní školce 97 kilometrů plných zábavy a interaktivních her 1 uvítací rituál s představením lesní školky 146 vrbových proutků, ze kterých jsme postavili živou stavbu - bunkr

Více

Zápis. z 9. schůze Rady města Český Brod konané dne 19.4. 2006 v kanceláři tajemníka MěÚ.

Zápis. z 9. schůze Rady města Český Brod konané dne 19.4. 2006 v kanceláři tajemníka MěÚ. Zápis z 9. schůze Rady města Český Brod konané dne 19.4. 2006 v kanceláři tajemníka MěÚ. Přítomni: p. Fischer, Bc. Nekolný, Mgr. Janík, MUDr. Forstová, p. Fořt, p. Brom - tajemník města, JUDr. Marková

Více

HOSPODAŘENÍ OBCE LUŠTĚNICE ZA ROK 2007

HOSPODAŘENÍ OBCE LUŠTĚNICE ZA ROK 2007 č. 1 / únor 2008 Vážení spoluobčané, dostává se Vám do rukou první číslo našeho Zpravodaje v roce 2008, ve kterém bychom Vás rádi informovali o dění v naší obci v uplynulých i nadcházejících měsících.

Více

pro městys Stádlec a obce Staré Sedlo, Křída, Slavňovice a Hájky Prosinec 2013 12/2013 4. ročník

pro městys Stádlec a obce Staré Sedlo, Křída, Slavňovice a Hájky Prosinec 2013 12/2013 4. ročník S T Á D L E C K Ý Z P R A V O D A J pro městys Stádlec a obce Staré Sedlo, Křída, Slavňovice a Hájky Prosinec 2013 12/2013 4. ročník Milí spoluobčané! Letošní vánoční svátky jsou už minulostí, přesto věřím,

Více

Cena poizovací, neboli cena historická, je cena, za kterou byl majetek poízen, vetn náklad souvisejících s jeho poízením, bez odpotu opotebení.

Cena poizovací, neboli cena historická, je cena, za kterou byl majetek poízen, vetn náklad souvisejících s jeho poízením, bez odpotu opotebení. OBSAH: 1 Úvod...3 2 Teoretická ást...4 2.1 Vymezení základních pojm...4 2.1.1 Cena...4 2.1.2 Hodnota...4 2.2 Hodnototvorné faktory nemovitostí...5 2.3...6 2.3.1 Nemovitost...7 2.3.1.1 Pozemek...7 2.3.1.2

Více

Dřevní hmota Obnovitelný zdroj energie Využití v podmínkách LesůČeské republiky, státního podniku Hradec Králové

Dřevní hmota Obnovitelný zdroj energie Využití v podmínkách LesůČeské republiky, státního podniku Hradec Králové Dřevní hmota Obnovitelný zdroj energie Využití v podmínkách LesůČeské republiky, státního podniku Hradec Králové Dřevní hmota Obnovitelný zdroj energie Současná doba přináší výrazné změny v pohledu na

Více

Miroslava Baštánová. Vzpomínka na. Josefa Kramoliše. pøedsedu Valašského muzejního spolku v letech 1926-1945

Miroslava Baštánová. Vzpomínka na. Josefa Kramoliše. pøedsedu Valašského muzejního spolku v letech 1926-1945 Miroslava Baštánová Vzpomínka na Josefa Kramoliše pøedsedu Valašského muzejního spolku v letech 1926-1945 2012 Miroslava Baštánová Vzpomínka na Josefa Kramoliše pøedsedu Valašského muzejního spolku v letech

Více

Město Vejprty, Tylova 870/6, PSČ 431 91, IČO 00262170

Město Vejprty, Tylova 870/6, PSČ 431 91, IČO 00262170 Město Vejprty, Tylova 870/6, PSČ 431 91, IČO 00262170 V ý p i s u s n e s e n í z 21. řádného jednání rady města dne 25. srpna 2008 od 13.00 hod. na Městském úřadě ve Vejprtech Usnesení č. 389/08 Rada

Více

Zápis ze III. veřejného zasedání Zastupitelstva městyse Ostrovačice

Zápis ze III. veřejného zasedání Zastupitelstva městyse Ostrovačice Zápis ze III. veřejného zasedání Zastupitelstva městyse Ostrovačice konaného dne 27. listopadu 2014 v zasedací síni Úřadu městyse Ostrovačice Přítomní: dle prezenční listiny 1. Technický bod Třetí veřejné

Více

Èíslo 1 5. 2. 2010. K Sosni v úseku kolem

Èíslo 1 5. 2. 2010. K Sosni v úseku kolem Èíslo 1 5. 2. 2010 Byly ukonèeny práce na projektech rekonstrukce a pøístavby základní a mateøské školy. V rámci zmiòované rekonstrukce je plánováno ve školce pøistavit jednu tøídu s pøíslušenstvím, rozšíøit

Více

MĚSTO DOBRUŠKA. Obecně závazná vyhláška č. 1/2015,

MĚSTO DOBRUŠKA. Obecně závazná vyhláška č. 1/2015, MĚSTO DOBRUŠKA Obecně závazná vyhláška č. 1/2015, o stanovení systému shromažďování, sběru, přepravy, třídění, využívání a odstraňování komunálních odpadů vznikajících na všech katastrálních územích města

Více

SBÍRKA PEDPIS ESKÉ REPUBLIKY

SBÍRKA PEDPIS ESKÉ REPUBLIKY 91/2005 Sb. - Úplné znní zákona. 458/2000 Sb., o podmínkách podnikání a o výkonu státní správy v...stránka. 1 z 108 Roník 2005 SBÍRKA PEDPIS ESKÉ REPUBLIKY PROFIL PEDPISU: itul pedpisu: Úplné znní zákona.

Více

podobenství strýčka Lukáše

podobenství strýčka Lukáše Podobenství o rozsévači Podobenství o rozsévači Základní text: Lukáš 8, 4-15 2. Timoteovi 3, 16-17 Kdo a proč nám dal Bibli? Vysvětli na praktických životních situacích, co se nám může stát při zvěstování

Více

U S N E S E N Í. z 19. zasedání Zastupitelstva města Hranice

U S N E S E N Í. z 19. zasedání Zastupitelstva města Hranice dne : 12.9.2013 U S N E S E N Í z 19. zasedání Zastupitelstva města Hranice místo : zasedací místnost MěÚ Hranice zahájení : 17.00 hod. ukončení : 20.40 hod. přítomni : Ing. Jan Hýbl, Mgr. Jaromíra Rusiniková,,

Více

ZPRÁVY Z DOMOVA. Motto: Můžeme pro druhého něco znamenat už jenom tím, že tu jsme

ZPRÁVY Z DOMOVA. Motto: Můžeme pro druhého něco znamenat už jenom tím, že tu jsme JARO - LÉTO 2010/II ZPRÁVY Z DOMOVA Motto: Můžeme pro druhého něco znamenat už jenom tím, že tu jsme Poskytujeme sociální služby pro osoby, které mají sníženou soběstačnost z důvodu chronického duševního

Více

Zápis 7/2011 ze zasedání zastupitelstva obce Okrouhlá Radouň konaného dne 17. 6. 2011 od 19.00 hod. v místním hostinci

Zápis 7/2011 ze zasedání zastupitelstva obce Okrouhlá Radouň konaného dne 17. 6. 2011 od 19.00 hod. v místním hostinci Zápis 7/2011 ze zasedání zastupitelstva obce Okrouhlá Radouň konaného dne 17. 6. 2011 od 19.00 hod. v místním hostinci Přítomní: Jaroslav Holický, František Kolář, Jaroslav Urbánek, Zdeněk Leitner, Martin

Více

Monitorovací zpráva o činnosti MAS

Monitorovací zpráva o činnosti MAS Monitorovací zpráva o činnosti MAS Zpráva za období: od 1. 1. 2012 do 30. 4. 2012 Název MAS: Zpracovatel zprávy: (jméno, příjmení, funkce) Havlíčkův kraj o.p.s. Jaroslava Hájková, ředitelka MAS Kontakt:

Více

Odpovědi RMN na dotazy a připomínky z KV dne 10.12.2015

Odpovědi RMN na dotazy a připomínky z KV dne 10.12.2015 Odpovědi RMN na dotazy a připomínky z KV dne 10.12.2015 1) Odpovědi na dotazy z předchozího jednání KV nebyly zřejmě členům KV nedopatřením zaslány. Posíláme je tedy spolu odpověďmi na nové dotazy. 2)

Více

ZPRÁVA O ČINNOSTI ÚSTŘEDNÍ ODBORNÉ RADY HASIČSKÝCH SOUTĚŽÍ ZA ROK 2015

ZPRÁVA O ČINNOSTI ÚSTŘEDNÍ ODBORNÉ RADY HASIČSKÝCH SOUTĚŽÍ ZA ROK 2015 ZPRÁVA O ČINNOSTI ÚSTŘEDNÍ ODBORNÉ RADY HASIČSKÝCH SOUTĚŽÍ ZA ROK 2015 ÚORHS pracovala do V. sjezdu v tomto složení: Jan Aulický, Jiří Čech, Jan Fiedler, Tomáš Lefner, Zdeněk Prodělal, Jiří Rosenkranz,

Více

Strategický rozvojový plán obce Býkov-Láryšov

Strategický rozvojový plán obce Býkov-Láryšov Strategický rozvojový plán obce Býkov-Láryšov Tento dokument vychází z potřeb komplexního rozvoje obce Býkov-Láryšov v dlouhodobém časovém horizontu k zajištění kvalitního bydlení, možnosti trávení volného

Více