Březňák 11: Na oslavu našich tátů, hrdinů ze staré školy.

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Březňák 11: Na oslavu našich tátů, hrdinů ze staré školy."

Transkript

1 trnd Projekt Březňák 11: Na oslavu našich tátů, hrdinů ze staré školy. trnd Projekt Projektový blog: Váš trnd-kontakt:

2 Ochutnejte společně s vašimi přáteli Březňák 11. V tomto trnd-projektu chceme: Srdečně vás vítáme v novém projektu s Březňákem 11! Ve Velkém Březně pro vás nově uvařili ležák jedenáctku a nyní máte vy i vaši přátelé a známí možnost okusit jeho chuť společně s dalšími 1500 trnd-partnery z České republiky vyzkoušet Březňáka 11 Vyzkoušet V tomto projektu se navíc dozvíte mnoho zajímavostí o pivovaru ve Velkém Březně, zjistíte jaký příběh se skrývá za chutí Březňáka a až přijde řeč na toto pivo, budete největšími znalci široko daleko! 2... říci svůj názor ve dvou online dotaznících Říci Březňák 11, pivo staré školy V rámci projektu vyzkoušíte spolu s dalšími 1500 trnd-partnery z celé České republiky Březňáka 11. Pro co nejlepší zážitek si ho můžete vychutnat z originálního půllitru Březňák. Navíc předáte své poznatky a názory svým příbuzným, kamarádům a kolegům. A aby nezůstalo jen u slov, nabídnete jim i lahev Březňáka 11, ať si udělají svůj názor sdílet vaše poznatky s ostatními a rozdat lahve přátelům a známým. Sdílet 4... shromáždit co nejvíce dotazníků a fotek do galerie, abychom věděli, co si naši známí o tomto pivu myslí. Shromažďovat Pijte zodpovědně a pouze od 18let!

3 Pivovar z Velkého Března. Březňák Jedenáctka. Dobré pivo je s naší zemí spojeno od pradávna. A už od roku 1753 píše historii českého piva i pivovar Velké Březno. Pivovar ve Velkém Březně pro vás poprvé ve své dlouhé historii uvařil ležák jedenáctku. Vznikl tak nápoj plnější chuti, ale stále dost osvěžující, aby zahnal i pořádnou letní žízeň! Březňák dostal své jméno jednak po obci Velké Březno na severu Čech, ale také po tradičně kvalitních ležácích, které se v měsíci březnu vždy vařily. I přes všechny změny a pokrok, které si doba žádá, si ve Velkém Březně zakládají na tom, že vaří pivo pěkně postaru. Sládci zde dobře vědí, že pivovar není továrna a dobré pivo potřebuje péči a čas. Pivo z Velkého Března pivo staré školy Navzdory vlastnickým změnám v průběhu dějin se v pivovaru vaří pivo nepřetržitě již přes 260 let. A chuť Březňáka oceňují nejen běžní pivaři, ale tato piva získala nejedno ocenění od znalců z pivních soutěží. Tento ležák se stupňovitostí 11,3 % a obsahem alkoholu 4,6 % se vaří z nejkvalitnějších českých surovin a podle tradičních pivovarnických metod. Díky Žateckému poloranému červeňáku má příjemné chmelové aroma. A dobře natočené pivo po vypití zanechává na stěně sklenic pěkné kroužky, tak jak to u dobrého piva čekáme.

4 Jak se vaří Jedenáctka ve Velkém Březně. Už po několik staletí ctí sládkové pivovaru tradiční postupy výroby. Při všem, co dělají, se odráží respekt k historii pivovaru a pivovarnickému řemeslu, a také důraz na kvalitní lokální suroviny. Slad Budoucí podoba piva se utváří už při přípravě sladu. Ten totiž ovlivňuje barvu, chuť, sladkost a plnost piva. Sládci ve Velkém Březně používají na slad český jarní dvouřadý ječmen z Polabí v okolí Nymburka. Ječmen se máčí a nasáklá zrna se několik dní nechají klíčit ve tmě a chladu. Následuje sušení a právě jeho délka a teplota ovlivňuje, zda dá slad vzniknout světlým, polotmavým nebo tmavým pivům. v Rmutování Usušený a nadrcený slad poté putuje do varny. Zde ho nejdříve v procesu zvaném vystírání důkladně smíchají s teplou vodou. Následuje rmutování, tedy zahřívání sladu. Ve Velké Březně používají tzv. dekokční rmutovací proces. Při něm část rmutu oddělí od zbytku a ohřívají ho samostatně na specifickou teplotu. Poté se zase všechen rmut spojí a tento proces se ještě jednou opakuje. I když je tento způsob pracnější a nákladnější, oproti zahřívání veškerého rmutu jako celku takovýto přístup zajistí výraznější chuťové vlastnosti budoucího piva. Chmelení Ve Velkém Březně používají trojité chmelení. Na první chmelení se používá chmelový extrakt a slouží pouze k dodání hořkosti do piva. Druhé chmelení je zásadní pro chuťový profil piva. Na tuto fázi se osvědčila hořčejší odrůda chmele s názvem Sládek. Třetí chmelení probíhá až těsně před koncem varu a používají k němu odrůdu Žatecký poloraný červeňák. Tento chmel dodává pivu jeho lahodné chmelové aroma a hořkost. Kvašení Budoucí pivo mladina se následně smíchá s kvasinkami a několik dnů stráví kvašením v kvasných kádích. Ve Velkém Březně se používají původní, červenou pryskyřicí vymazané a otevřené kvasné kádě. Díky tomu je možné z povrchu piva sbírat vznikající deku - pěnu, ve které jsou unášeny odumřelé kvasinky a kaly z mladiny. Po hlavním kvašení se pivo přečerpává do ležáckého sklepa, kde získá finální vyváženou chuť a zakulacenou hořkost. Protože v Březňáku vědí, že nic není bez práce, všech 20 generací sládků začínalo čištěním ležáckých tanků. A jak hrdě prohlašují, ani ten příští tomu neunikne!

5 Váš startovací balíček. Harmonogram projektu. Na začátku projektu obdrží každý účastník startovací balíček s tímto obsahem: 1 Rozbalte a foťte! Pro vás: 1x Březňák 11 1x originální půllitr 1x podtácek 1x průvodce projektem 1x brožura o Březňáku 1x uvítací dopis 1x dotazník průzkumu trhu (brožura o 20 stránkách) určená ke komunikaci s kamarády a rodinou Přečtěte si: Rozbalte svůj startovací balíček s přáteli nebo kolegy, seznamte se s jeho obsahem a zajímavými informacemi o produktu. Foťte: Sdílejte s trnd-komunitou fotografie z rozbalování balíčku. Jak na to? Fotografie můžete nahrát na Pro vaše známé: 19x Březňák 11 19x podtácek 2 Řekněte nám svůj názor! Vyzkoušejte: A až nastane vhodná příležitost a pivo bude dobře vychlazené, je čas ochutnat. A nejlépe s vašimi přáteli! Řekněte svůj názor: V nadcházejících třech týdnech dostanete příležitost sdělit nám ve dvou online dotaznících svůj názor na pivo Březňák 11. Na začátku: počáteční dotazník Na konci: závěrečný dotazník Tyto dotazníky naleznete na internetové stránce trnd v oblasti pro členy můj trnd. Jakmile bude online dotazník připraven k vyplnění, budeme vás informovat em.

6 3 Řekněte o Březňáku ostatním! Zásady trnd. Zachutnal vám Březňák 11? Podělte se o své dojmy s ostatními! Můžete třeba:... nabídnout na ochutnání lahev vašim známým... zmínit, co máte na tomto pivu rádi... ukázat, že víte o tomto pivu věci, o kterých ostatní nemají tušení! Určitě sami nejlépe víte, kdy je ten správný čas podělit se o informace a zkušenosti se svými přáteli. Několik rad a tipů, jak tyto informace jednoduše šířit, naleznete také v tomto průvodci projektem. Abychom docílili upřímné, otevřené a úspěšné šeptandy, vytvořili jsme několik základních principů, jimiž se musí všichni členové projektového týmu řídit. Buďte otevření! Na trnd-projektu není nic tajného. Nesnažíme se o skrytou reklamu ani nechceme šířit žádné klamavé informace. Všichni účastníci by měli v době trvání projektu až budou hovořit se svými přáteli a známými dát všem na vědomí, že jsou členy trnd a podílejí se na jednom z našich projektů slovního doporučení. 4 Pomozte s průzkumem trhu! Buďte upřímní! Zdá se to být samozřejmé, ale bohužel to nemusí vždy být běžná praxe. Jedině upřímné slovní doporučení funguje. Nesnažte se lidmi manipulovat, ani nepopisujte věci lepší, než ve skutečnosti jsou. Jednoduše řekněte svůj upřímný názor a rovněž názor vašich přátel a známých. Staňte se průzkumníkem trhu pro pivovar Velké Březno! S pomocí speciálních dotazníků můžete zjistit, jaký názor na Březňáka má dvacet vašich přátel, známých či kolegů. Využijte příležitosti a povězte jim, co jste se jako vybraný trnd-participant/ka o tomto pivu dozvěděl/a. Čím více dotazníků vaši známí vyplní a vy je následně elektronicky odešlete k nám do trnd, tím úspěšnější celý projektový tým bude. Mějte uši nastražené! Cílem slovního doporučení není ovlivňování vašich přátel či známých. Není třeba cokoliv vnucovat stačí jim o produktu z trnd-projektu říct a umožnit jim udělat si vlastní názor. Byli bychom rádi, kdybyste shromáždili takových názorů co nejvíce. Po celou dobu projektu můžete také disktutovat s ostatními trnd-partnery a sdílet své postřehy na téma Březňák na projektovém blogu breznak-11 Máte ohledně projektu nějaké otázky? Pošlete nám freud@trnd.cz

7 Věta, kterou můžete říci ostatním: Tipy, jak se o informace podělit s přáteli. Březňák 11: Březňák Jedenáctka je poctivé české pivo, vyráběné tradičními metodami a z kvalitních surovin. Přivést mezi přáteli a známými řeč na pivo určitě nepatří mezi obtížné úkoly. Ale i tak jsme pro inspiraci připravili několik tipů, jak a kdy můžete zmínit některé informace, které jste se jako trnd-partner/ka o Březňáku dozvěděl/a. Se začínajícím létem je ideální doba na to, dopřát si s vašimi blízkými vychlazené pivo. Když se sejdete ve vaší oblíbené hospůdce, můžete se blýsknout tím, kolik toho o jednom pivovaru z Velkého Března víte a jako praví znalci porovnat chuť, barvu i aroma Březňáka Jedenáctky s jinými pivy. Proč nevyužít takovou skvělou příležitost a neudělat doma party s ochutnávkou Březňáka Jedenáctky? Ať už uspořádáte grilování, nebo si jen tak posedíte u stolu, určitě si užijete spoustu zábavy. Je vůbec možné, aby někdo vaše pozvání na večírek odmítl? Na pivo s přáteli Večírek u vás doma Podělte se o dojmy z Březňáka Jedenáctky například s kolegy v práci. Můžete jim věnovat lahev s pivem na ochutnání - všichni vám určitě už druhý den rádi vylíčí, jak si jedenáctku doma vychutnali. S kolegy v práci Jistě máte spousty dalších zajímavých nápadů, kdy a kde se nejlépe diskutuje o pivu. Řekněte nám o tom na projektovém blogu: Celá trnd-komunita zajisté ocení vaše zajímavé nápady, příhody a veselé fotografie!

8 Kvalitní suroviny jsou základ dobrého piva. Viktor Cibich aneb kdo je vlastně ten pán z etikety. Voda: Jestli jsou ve Velkém Březně na něco náležitě hrdí, pak je to jejich voda. Ostatně pivovar má svou studnu už od založení. Patnáct metrů hluboká, nově opravená a farářem požehnaná studna je základem veškerého zdejšího piva. Slad: Slad je základní surovinou při výrobě piva. Jedná se o naklíčená, usušená a nadrcená obilná zrna. Základem Březňáka je výhradně český slad z ječmene. Ten se připravuje v nymburské sladovně a Březňáku dává plnou chuť a jiskřivě zlatavou barvu. Jaký příběh se skrývá za mužem, jehož tvář má s Březňákem neodmyslitelně spojeno už několik generací znalců piva? Ač je se severem Čech spjatý jako málokdo, Viktor Cibich je rodákem z Moravy. Jako zaměstnanec drah se i s rodinou často stěhoval z místa na místo, až se usadili ve Velkém Březně. Zde pracoval jako přednosta stanice. Ve městě se těšil všeobecné popularitě a úctě, znám byl také jako velký milovník piva. Chmel: Popínavá bylina s obsahem pryskyřic, které se nejvíce daří v mírně kyselé a vlhké půdě. Za svou zpočátku výraznější hořkost, která přechází v jemně zakulacenou s chmelovým aroma, vděčí Březňák trojitému chmelení a Žateckému poloranému červeňáku. V roce 1906 propůjčil Březňáku svou tvář. Jako odměnu získal doživotní rentu 30 piv Viktor Cibich: přednosta stanice ve Velkém týdně, která si vychutnával ve Velkém Březně v Březně je tváří Březňáka od roku restauraci Tivoli. A že bodrý padesátník byl tou správnou volbou pro prezentaci piva dokazuje i skutečnost, že jeho podobiznu si vypůjčily i pivovary po celém světě. A Cibich se i díky tomu stal nejportrétovanějším Čechem v historii! Kvasinky: Pivovarské kvasinky, pracovně zvané kvasnice, odvedou při výrobě piva pořádný kus práce. Tyto mikroorganismy konzumují cukry z obilí a na oplátku produkují zejména alkohol a oxid uhličitý. Nejdůležitější je ale fakt, že Viktor Cibich zůstává i po 110 letech tváří českého pivovaru Velké Březno. Zajímavosti I když se pivo vaří od pradávna, dlouhou dobu se k jeho konzervaci a ochucení chmel vůbec nepoužíval. Nejstarší doložené záznamy o pěstování chmele na našem území pocházejí z 11. století, kdy začaly vznikat první chmelnice v klášterech. V dnešní době se v Česku, v oblastech Žatecko, Ústěcko a Tršicko, sklidí obvykle přes 6000 tun chmele. Ve Velkém Březně si odkazu svých předků váží a je to vidět ve všem, co dělají. Nejinak je tomu i v případě tváře, která zdobí vše, co se v pivovaru uvaří. Památku Viktora Cibicha si pracovníci pivovaru a milovníci piva připomněli při příležitosti sta let od jeho úmrtí u jeho hrobu v nedalekém Valtířově. Po pietním aktu se vydali na již tradiční pochod do pivovaru, který zakončili exkurzí s nezbytnou ochutnávkou piva, které hrdě nese Cibichovu podobiznu.

9 Hodnoty staré školy. Nabídka Březňáka. Kromě Březňáka Jedenáctky pro vás ve Velkém Březně dále vaří: Světlé výčepní Díky obsahu alkoholu 4.1 % se snadno pije a dobře zažene žízeň. Kvalitní české suroviny, trojité chmelení a pořádný kus poctivé ruční práce zaručují výtečnou vůni a chuť tohoto piva. K dostání je v lahvích a jako točený pak ze sudu nebo z tanku. Pro lidi, kteří připravují Březňák, nejsou slova jako tradice a odkaz předků jen prázdné pojmy. Dobře si totiž uvědomují, kolik dobrého mohou z více než 260 leté historie pivovaru čerpat a kolik zkušeností zase jednou předají dál. I proto je trochu škoda, že spousta lidí na tyto hodnoty buď úplně zanevřela, nebo si je v dnešní uspěchané době nemají čas uvědomit a náležitě ocenit. Vazby mezi lidmi, a to i v blízké rodině, bývají čím dál častěji povrchní a kdysi tak přirozený a upřímný kontakt mezi generacemi se vytrácí. Světlý ležák Tradiční světlý ležák plzeňského typu s obsahem alkoholu 5,1 %. Díky vhodnému sladění nejlepších domácích surovin a tradičním pivovarnickým postupům je charakteristický svou zlatavou barvou, plností a hořkou chutí s příjemnou koncovkou. K dostání je v lahvích a točený ze sudu nebo z tanku. V Březňáku se proto rozhodli otevřít téma vztahu dospělých synů s jejich otci a připomenout tak mladým mužům hrdiny ze staré školy, na které možná někdy trochu zapomínají. Až tedy budete přemýšlet, s kým otestujete Březňáka Jedenáctku, možná vás napadne i někdo z rodiny, s kým jste si třeba dlouho nepovídali o tom, co pro vás znamená. V Březňáku se navíc rozhodli podpořit mezigenerační vztahy tím, že na toto léto připravili několik akcí s pivem Březňák přímo pro táty a dospělé syny. Můžete proto průběžně sledovat stránky pivovaru, kde najdete vždy aktuální informace: Březňák 14 Světlé speciální pivo s obsahem alkoholu 6,5 % vděčí za svou výjimečnost pečlivému dohledu sládka. Specifickou chuť mu dodává použití odleženého ječného sladu, kvašení v otevřených kádích a prodloužené, až 90 denní zrání v ležáckém sklepě. Díky tomu můžete ochutnat silné pivo s bohatou pěnou, granátovou barvou a příjemnou, dlouhodoznívající hořkostí. Vychutnat si ho můžete celoročně jako točené ze sudu.

10 Věděli jste, že: Fakta a čísla. Březňák 11 3x chmelené pivo z lokálních surovin. Viktor Cibich je tváří pivovaru již 110 let. První jedenáctka ve více než 260 leté historii pivovaru Velké Březno. Balení: Březňák 11 je k dostání v 0,5l lahvi, 0,4l plechovce, nebo jako točený ze sudu či tanku. Doporučená maloobchodní cena Březňák 11 lahev 0,5l: 11,90 CZK 1 Stupňovitost udává plnost (hutnost) piva - například 10 obsahuje 10-% extraktivních látek (zejména zkvasitelných a nezkvasitelných cukrů) v mladině před kvašením Ve Velkém Březně stále používají původní měděnou varnu z roku 1933, vyrobenou Brněnskými strojírnami. V každém půllitru Březňáka je asi 2000 zrn ječmene. Na jednu várku piva v Březně spotřebují až 50kg chmele. To odpovídá přibližně třem hlávkám na jeden půllitr Březňáka. Kvašení piva probíhá za nízkých teplot 6-12 C. Pivovarníci proto dříve museli v zimě nashromáždit ve sklepech takové zásoby ledu, aby jim vydržely až do další zimy.

11 trnd-kontakt: 2016 trnd Central Eastern Europe Kft., Lublaňská 667/42, Praha

MLADINOVÝ KONCENTRÁT VÚPS

MLADINOVÝ KONCENTRÁT VÚPS MLADINOVÝ KONCENTRÁT VÚPS NÁVOD K VÝROBĚ PIVA Z V DOMÁCÍCH PODMÍNKÁCH Vážení, dostává se Vám do rukou originální český výrobek, který představuje spojení staletých tradic zručnosti a zkušeností českých

Více

NÁZEV/TÉMA: Výroba piva

NÁZEV/TÉMA: Výroba piva NÁZEV/TÉMA: Výroba piva Vyučovací předmět: Technologie Učitel: Ing. Marie Vavřinová Časová jednotka: 45 minut (1 hodina) Použité metody: DIAMANT, SKLÁDANKOVÉ ČTENÍ, BINGO Uspořádání třídy: rozmístění lavic

Více

Braun Silk Expert IPL BD 5001

Braun Silk Expert IPL BD 5001 Průvodce trnd-projektem Braun Silk Expert IPL BD 5001 trnd Projekt Blog projektu: ww.trnd.cz/braun-ipl trnd kontakt: freud@trnd.cz Vítejte v trnd-projektu s Braun Silk-expert IPL. Náš trnd-projekt V tomto

Více

České pivo a jeho role v české gastronomii

České pivo a jeho role v české gastronomii České pivo a jeho role v české gastronomii Václav Berka Hotel Aquapalace Praha 17.4.2013 1 Před 170 lety se v Plzni zrodil první zlatý ležák plzeňského typu, který záhy začal napodobovat nejen zbytek Čech

Více

Včely jsou víc než med a náš život je s nimi spojený

Včely jsou víc než med a náš život je s nimi spojený PLZEŇ PRO VČELY Včely jsou víc než med a náš život je s nimi spojený VČELY Včela medonosná nedokáže žít sama jako jedinec, ale vytváří superorganismus, tvořený královnou, včelami a trubci. V úlu je jich

Více

Obsah. Trocha právničiny

Obsah. Trocha právničiny Trocha právničiny - Pokud se vám můj ebook líbí, řekněte o tom svým známým. Pošlete jim odkaz na webovou stránku, kde si jej mohou zakoupit. Ebook je mým duševním vlastnictvím a jeho tvorba mě stála spoustu

Více

Měl bych... 2015 Kateřina Sodomková, katerinasodomkova.cz. všechna práva vyhrazena

Měl bych... 2015 Kateřina Sodomková, katerinasodomkova.cz. všechna práva vyhrazena Měl bych... 2015 Kateřina Sodomková, katerinasodomkova.cz všechna práva vyhrazena Pokud používáte měl bych, je na čase to změnit Dostáváte se do situací, ve kterých používáte slovní spojení měl bych nebo

Více

Akční plán řídící skupiny pro Fairtrade na rok 2013 v Chrudimi

Akční plán řídící skupiny pro Fairtrade na rok 2013 v Chrudimi Akční plán řídící skupiny pro Fairtrade na rok 2013 v Chrudimi Cílem plánovaných aktivit je rozšířit povědomí o spravedlivém obchodu a rozvojové spolupráci mezi co nejvíce obyvatel všech věkových skupin

Více

Město Mariánské Lázně

Město Mariánské Lázně Město Mariánské Lázně Pravidla pro poskytování dotací na sportovní činnost Město Mariánské Lázně rozhodlo dne 11.12.2012 usnesením zastupitelstva města č. ZM/481/12 vydat tato Pravidla pro poskytování

Více

NÁZEV/TÉMA: TECHNOLOGIE VÝROBY VÍNA

NÁZEV/TÉMA: TECHNOLOGIE VÝROBY VÍNA NÁZEV/TÉMA: TECHNOLOGIE VÝROBY VÍNA Vyučovací předmět: Technologie potravin Učitel: Ing. Jitka Gálová, Ph.D. Časová jednotka: 90 minut (2 vyučovací hodiny) Použité metody: klíčová metoda, skládankové učení

Více

ukázka teambuildingu ČSOB v lesní školce 97 kilometrů plných zábavy a interaktivních her 1 uvítací rituál s představením lesní školky

ukázka teambuildingu ČSOB v lesní školce 97 kilometrů plných zábavy a interaktivních her 1 uvítací rituál s představením lesní školky ukázka teambuildingu ČSOB v lesní školce 97 kilometrů plných zábavy a interaktivních her 1 uvítací rituál s představením lesní školky 146 vrbových proutků, ze kterých jsme postavili živou stavbu - bunkr

Více

Zásady pro udělování a užívání značky HANÁ regionální produkt ve znění platném od 19. 9. 2014

Zásady pro udělování a užívání značky HANÁ regionální produkt ve znění platném od 19. 9. 2014 Zásady pro udělování a užívání značky HANÁ regionální produkt ve znění platném od 19. 9. 2014 1/8 Zásady pro udělování a užívání značky HANÁ regionální produkt 1. Značka HANÁ regionální produkt 1.1 Cíl

Více

Zásady pro udělování a užívání značky MORAVSKÝ KRAS regionální produkt

Zásady pro udělování a užívání značky MORAVSKÝ KRAS regionální produkt Zásady pro udělování a užívání značky MORAVSKÝ KRAS regionální produkt 1 Značka MORAVSKÝ KRAS regionální produkt 1.1 Cíl značky Značka MORAVSKÝ KRAS regionální produkt (dále jen značka ) se uděluje výrobkům

Více

Seznamka. Adéla Hrubá Zš Bří Jandusů 8.A Prosinec 2015

Seznamka. Adéla Hrubá Zš Bří Jandusů 8.A Prosinec 2015 Seznamka Zš Bří Jandusů 8.A Prosinec 2015 Obsah 1 Obsah 1. Úvod 2. Co je to vlastně seznamka 3. Rizika 4. Jak to funguje 5. Typ seznamky 6. Seznámení krok za krokem 7. 10 nejlepších seznamek 2 Úvod 2 Úvod

Více

Poukázky v obálkách. MOJESODEXO.CZ - Poukázky v obálkách Uživatelská příručka MOJESODEXO.CZ. Uživatelská příručka. Strana 1 / 1. Verze aplikace: 1.4.

Poukázky v obálkách. MOJESODEXO.CZ - Poukázky v obálkách Uživatelská příručka MOJESODEXO.CZ. Uživatelská příručka. Strana 1 / 1. Verze aplikace: 1.4. MOJESODEXO.CZ Poukázky v obálkách Verze aplikace: 1.4.0 Aktualizováno: 22. 9. 2014 17:44 Strana 1 / 1 OBSAH DOKUMENTU 1. ÚVOD... 2 1.1. CO JSOU TO POUKÁZKY V OBÁLKÁCH?... 2 1.2. JAKÉ POUKÁZKY MOHOU BÝT

Více

Zbavili jsme pivo těla. Zůstala tak pouze jeho esence, podstata, jeho nejčistší spirit. B:CRYO

Zbavili jsme pivo těla. Zůstala tak pouze jeho esence, podstata, jeho nejčistší spirit. B:CRYO Zbavili jsme pivo těla. Zůstala tak pouze jeho esence, podstata, jeho nejčistší spirit. B:CRYO Naše novinka vychází z maximální snahy potěšit pivní gurmány originální specialitou, která bude plně respektovat

Více

Pokud se vám tyto otázky zdají jednoduché a nemáte problém je správně zodpovědět, budete mít velkou šanci v této hře zvítězit.

Pokud se vám tyto otázky zdají jednoduché a nemáte problém je správně zodpovědět, budete mít velkou šanci v této hře zvítězit. Pro 2 až 6 hráčů od 10 let Určitě víte, kde leží Sněžka, Snad také víte, kde pramení Vltava, kde leží Pravčická brána, Černé jezero nebo Prachovské skály. Ale co třeba Nesyt, jeskyně Šipka, Pokličky nebo

Více

Programový komplet pro evidence provozu jídelny v. 2.55. modul Sklad. 2001 Sviták Bechyně Ladislav Sviták hotline: 608/253 642

Programový komplet pro evidence provozu jídelny v. 2.55. modul Sklad. 2001 Sviták Bechyně Ladislav Sviták hotline: 608/253 642 Programový komplet pro evidence provozu jídelny v. 2.55 modul Sklad 2001 Sviták Bechyně Ladislav Sviták hotline: 608/253 642 Obsah 1 Programový komplet pro evidenci provozu jídelny modul SKLAD...3 1.1

Více

Zpráva z jednání Školské rady ZŠ a MŠ Tisá, příspěvková organizace

Zpráva z jednání Školské rady ZŠ a MŠ Tisá, příspěvková organizace Datum konání: 6. 10. 2010 Program: 1. Projednání a schválení Výroční zprávy o činnosti školy 2009/2010 2. Projekt MŠMT Peníze školám 3. Nařízení vlády o odvodu 30% z částky na pomůcky školy zpět do státního

Více

Miroslav Kunt. Srovnávací přehled terminologie archivních standardů ISAD(G), ISAAR(CPF) a české archivní legislativy

Miroslav Kunt. Srovnávací přehled terminologie archivních standardů ISAD(G), ISAAR(CPF) a české archivní legislativy Příloha č. 2 k výzkumné zprávě projektu VE20072009004 Miroslav Kunt Srovnávací přehled terminologie archivních standardů ISAD(G), ISAAR(CPF) a české archivní legislativy Pozn.: Za českou archivní legislativu

Více

Zaměstnání a podnikání, hrubá a čistá mzda.

Zaměstnání a podnikání, hrubá a čistá mzda. Zaměstnání a podnikání, hrubá a čistá mzda. Téměř každý člověk touží být v práci úspěšný touží pracovně se uplatnit. V průběhu studia si mladý člověk osvojuje znalosti a dovednosti potřebné pro povolání,

Více

Ovocné pálenky. Velmi dobré je i vložení dřevěného roštu do kádě, kterým se pevné součástky kvasu vtlačí pod povrch tekutiny.

Ovocné pálenky. Velmi dobré je i vložení dřevěného roštu do kádě, kterým se pevné součástky kvasu vtlačí pod povrch tekutiny. 1. Kvasné nádoby a kvašení. 1.1 Kvasné nádoby. Ovocné pálenky. V minulosti se používaly dřevěné kádě nebo sudy a v současnosti se nejčastěji používají plastové sudy. Tyto nesmí být od nevhodných popř.

Více

STANDARD 3. JEDNÁNÍ SE ZÁJEMCEM (ŽADATELEM) O SOCIÁLNÍ SLUŽBU

STANDARD 3. JEDNÁNÍ SE ZÁJEMCEM (ŽADATELEM) O SOCIÁLNÍ SLUŽBU STANDARD 3. JEDNÁNÍ SE ZÁJEMCEM (ŽADATELEM) O SOCIÁLNÍ SLUŽBU CÍL STANDARDU 1) Tento standard vychází ze zákona č. 108/2006 Sb., o sociálních službách (dále jen Zákon ) a z vyhlášky č. 505/2006 Sb., kterou

Více

Kdy (ne)testovat web oční kamerou

Kdy (ne)testovat web oční kamerou Kdy (ne)testovat web oční kamerou VYDÁNO DNE: 8. 6. 2010 Propracované moderní technické zařízení a úžasně vypadající výstupy to jsou, dle mého názoru, dva nejčastější důvody, proč se firmy rozhodnou do

Více

Čl. 3 Poskytnutí finančních prostředků vyčleněných na rozvojový program Čl. 4 Předkládání žádostí, poskytování dotací, časové určení programu

Čl. 3 Poskytnutí finančních prostředků vyčleněných na rozvojový program Čl. 4 Předkládání žádostí, poskytování dotací, časové určení programu Vyhlášení rozvojového programu na podporu navýšení kapacit ve školských poradenských zařízeních v roce 2016 čj.: MSMT-10938/2016 ze dne 29. března 2016 Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy (dále

Více

Popis realizace sociální služby Keramická dílna Eliáš. Poslání. Hlavními cíli naší dílny jsou

Popis realizace sociální služby Keramická dílna Eliáš. Poslání. Hlavními cíli naší dílny jsou Popis realizace sociální služby Keramická dílna Eliáš Poslání Posláním Keramické dílny Eliáš je umožňovat lidem s postižením začlenění do společnosti s ohledem na jejich zvláštní situaci. Posláním je pomoci

Více

PRODEJ BYTU v DV od A do Z. průvodce pro prodávající

PRODEJ BYTU v DV od A do Z. průvodce pro prodávající PRODEJ BYTU v DV od A do Z průvodce pro prodávající aktualizováno: leden 2016 2 Prodej bytu v družstevním vlastnictví od A do Z Pokud jste se rozhodli prodat byt v družstevním vlastnictví (DV) a chcete

Více

Využití EduBase ve výuce 10

Využití EduBase ve výuce 10 B.I.B.S., a. s. Využití EduBase ve výuce 10 Projekt Vzdělávání pedagogů v prostředí cloudu reg. č. CZ.1.07/1.3.00/51.0011 Mgr. Jitka Kominácká, Ph.D. a kol. 2015 1 Obsah 1 Obsah... 2 2 Úvod... 3 3 Autorský

Více

ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY

ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY Církevní husitská základní umělecká škola Harmonie, o.p.s. se sídlem Bílá 1, 160 00 Praha 6 - Dejvice ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY část: 2. ŠKOLNÍ ŘÁD ZUŠ Č.j.: 8/2012 Vypracoval: Schválil: Pedagogická rada projednala

Více

Ovoce do škol Příručka pro žadatele

Ovoce do škol Příručka pro žadatele Ve smečkách 33, 110 00 Praha 1 tel.: 222 871 556 fax: 296 326 111 e-mail: info@szif.cz Ovoce do škol Příručka pro žadatele OBSAH 1. Základní informace 2. Schválení pro dodávání produktů 3. Stanovení limitu

Více

JAZYKY V ZAHRANIČÍ s.r.o. Informace pro účastníky kurzů v jazykové škole LIDEN & DENZ Petrohrad, Rusko

JAZYKY V ZAHRANIČÍ s.r.o. Informace pro účastníky kurzů v jazykové škole LIDEN & DENZ Petrohrad, Rusko JAZYKY V ZAHRANIČÍ s.r.o. Kouřimská 303, 284 01 Kutná Hora, tel. 327 513 005, 606 870 433 info@jazyky-v-zahranici.cz, www.jazyky-v-zahranici.cz, v naléhavém případě kdykoliv na 606 870 433 Informace pro

Více

Směrnice k Pravidlům hry ICCF Turnaje jednotlivců a družstev (platné od 1. 1. 2016)

Směrnice k Pravidlům hry ICCF Turnaje jednotlivců a družstev (platné od 1. 1. 2016) Směrnice k Pravidlům hry ICCF Turnaje jednotlivců a družstev (platné od 1. 1. 2016) Směrnice k Pravidlům hry ICCF Turnaje jednotlivců a družstev Klasická pošta Článek 1a Pravidla šachu FIDE se nacházejí

Více

Vzdělávací program pro obchodní partnery společnosti ROCKWOOL průvodce školením

Vzdělávací program pro obchodní partnery společnosti ROCKWOOL průvodce školením Vzdělávací program pro obchodní partnery společnosti ROCKWOOL průvodce školením RockExpert školení přímo pro Vás RockExpert je internetový vzdělávací nástroj (přístupný online), určený pro zaměstance obchodních

Více

Grantové řízení Nadace OKD pro rok 2011 v nadačním programu Pro budoucnost

Grantové řízení Nadace OKD pro rok 2011 v nadačním programu Pro budoucnost Grantové řízení Nadace OKD pro rok 2011 v nadačním programu Pro budoucnost Program je zaměřen na podporu veřejně prospěšných projektů zejména v Moravskoslezském kraji, s cílem přispět k trvale udržitelnému

Více

Název: O co nejvyšší věž

Název: O co nejvyšší věž Název: O co nejvyšší věž Výukové materiály Téma: Pevnost, stabilita, síly Úroveň: 1. stupeň ZŠ Tematický celek: Jak se co dělá Věci a jejich původ (Suroviny a jejich zdroje) Předmět (obor): prvouka a přírodopis

Více

OKÉNKO DO ŠKOLNÍ DRUŽINY

OKÉNKO DO ŠKOLNÍ DRUŽINY OKÉNKO DO ŠKOLNÍ DRUŽINY Ve školní družině se žáci připravují na nadcházející velikonoční svátky. Třídy se zdobí motivy jara a Velikonoc, chystáme se barvit vajíčka, a pokud počasí dovolí, zahrajeme si

Více

Využití znalostí matematiky při práci s kreditní kartou

Využití znalostí matematiky při práci s kreditní kartou L i t e r a t u r a [1] Leischner, P.: Polibky kružnic: Archimedes. MFI, roč. 24, č. 1 (2015), s. 87 94. [2] Pappus of Alexandria: Book 4 of the Collection, edited with translation and commentary by Heike

Více

Příloha č.1 vysvětlení domácího řádu. Domácí řád Domova pro osoby se zdravotním postižením Smečno

Příloha č.1 vysvětlení domácího řádu. Domácí řád Domova pro osoby se zdravotním postižením Smečno Příloha č.1 vysvětlení domácího řádu Domácí řád Domova pro osoby se zdravotním postižením Smečno 1. Úvodní ustanovení Domácí řád obsahuje zásady pro zajištění klidného a spokojeného života a pořádku v

Více

MĚSTO BENEŠOV. Rada města Benešov. Vnitřní předpis č. 16/2016. Směrnice k zadávání veřejných zakázek malého rozsahu. Čl. 1. Předmět úpravy a působnost

MĚSTO BENEŠOV. Rada města Benešov. Vnitřní předpis č. 16/2016. Směrnice k zadávání veřejných zakázek malého rozsahu. Čl. 1. Předmět úpravy a působnost MĚSTO BENEŠOV Rada města Benešov Vnitřní předpis č. 16/2016 Směrnice k zadávání veřejných zakázek malého rozsahu I. Obecná ustanovení Čl. 1 Předmět úpravy a působnost 1) Tato směrnice upravuje závazná

Více

PŘIJÍMACÍ ŘÍZENÍ. Strana

PŘIJÍMACÍ ŘÍZENÍ. Strana PŘIJÍMACÍ ŘÍZENÍ Strana Vyhledávání textu - přidržte klávesu Ctrl, kurzor umístěte na příslušný řádek a klikněte levým tlačítkem myši. 1. Právní předpisy upravující přijímací řízení ke studiu ve střední

Více

NÁHRADA ŠKODY Rozdíly mezi odpov dnostmi TYPY ODPOV DNOSTI zam stnavatele 1) Obecná 2) OZŠ vzniklou p i odvracení škody 3) OZŠ na odložených v cech

NÁHRADA ŠKODY Rozdíly mezi odpov dnostmi TYPY ODPOV DNOSTI zam stnavatele 1) Obecná 2) OZŠ vzniklou p i odvracení škody 3) OZŠ na odložených v cech NÁHRADA ŠKODY - zaměstnanec i zaměstnavatel mají obecnou odpovědnost za škodu, přičemž každý potom má svou určitou specifickou odpovědnost - pracovněprávní odpovědnost rozlišuje mezi zaměstnancem a zaměstnavatelem

Více

ČÁST PÁTÁ POZEMKY V KATASTRU NEMOVITOSTÍ

ČÁST PÁTÁ POZEMKY V KATASTRU NEMOVITOSTÍ ČÁST PÁTÁ POZEMKY V KATASTRU NEMOVITOSTÍ Pozemkem se podle 2 písm. a) katastrálního zákona rozumí část zemského povrchu, a to část taková, která je od sousedních částí zemského povrchu (sousedních pozemků)

Více

VNITŘNÍ ŘÁD ŠKOLNÍ DRUŽINY

VNITŘNÍ ŘÁD ŠKOLNÍ DRUŽINY Č.j.: MZS/0316/2015 Vypracovala: Schválil: Masarykova základní škola Plzeň, Jiráskovo náměstí 10, příspěvková organizace VNITŘNÍ ŘÁD ŠKOLNÍ DRUŽINY Dokument nabývá platnosti ode dne: 1. 1. 2016 Spisový/skartační

Více

Dotaz: Omylem jsem zaslal data ze žádosti do systému dvakrát. Je to problém?

Dotaz: Omylem jsem zaslal data ze žádosti do systému dvakrát. Je to problém? FAQ - Často kladené dotazy Dotaz: Kde všude mohu požádat o dotaci na včelařství? Odpověď: Včelaři mají k dispozici následující možnosti: - podpora včelařů podle zákona 252/1997 Sb., o zemědělství, ve znění

Více

Zapamatujte si: Žijeme ve vibračním Vesmíru, kde vládne Zákon Přitažlivosti.

Zapamatujte si: Žijeme ve vibračním Vesmíru, kde vládne Zákon Přitažlivosti. ZÁKON PŘITAŽLIVOSTI je magnetická síla působící v celém Vesmíru.Všechno kolem nás je ZP ovlivněno. Je to podstata všech projevů, které vidíme. Vrána k vráně sedá, rovného si hledá a smolné dny jsou důkazem

Více

MUZEA V PŘÍRODĚ A LIDOVÁ ARCHITEKTURA STŘEDOČESKÉHO KRAJE

MUZEA V PŘÍRODĚ A LIDOVÁ ARCHITEKTURA STŘEDOČESKÉHO KRAJE Vyšší odborná škola informačních služeb, Praha Institute of Technology, Sligo MUZEA V PŘÍRODĚ A LIDOVÁ ARCHITEKTURA STŘEDOČESKÉHO KRAJE Research Methods and Project Projekt ročníkové práce Student: Magda

Více

VYSOKÁ ŠKOLA FINANČNÍ A SPRÁVNÍ, o.p.s. Fakulta ekonomických studií katedra řízení podniku. Předmět: ŘÍZENÍ LIDSKÝCH ZDROJŮ (B-RLZ)

VYSOKÁ ŠKOLA FINANČNÍ A SPRÁVNÍ, o.p.s. Fakulta ekonomických studií katedra řízení podniku. Předmět: ŘÍZENÍ LIDSKÝCH ZDROJŮ (B-RLZ) VYSOKÁ ŠKOLA FINANČNÍ A SPRÁVNÍ, o.p.s. Fakulta ekonomických studií katedra řízení podniku Předmět: ŘÍZENÍ LIDSKÝCH ZDROJŮ (B-RLZ) Téma 7: HODNOCENÍ PRACOVNÍHO VÝKONU, ODMĚŇOVÁNÍ ŘÍZENÍ PRACOVNÍHO VÝKONU

Více

Vnitřní pravidla stanovená poskytovatelem pro poskytování služby denní stacionáře

Vnitřní pravidla stanovená poskytovatelem pro poskytování služby denní stacionáře Sociální služby města Nový Bor, příspěvková organizace B.Egermanna 950, 473 01 Nový Bor Vnitřní pravidla stanovená poskytovatelem pro poskytování služby denní stacionáře Služba: Denní stacionáře Aktualizace:

Více

Případové studie: 53-41-M/01 Zdravotnický asistent Škola: Střední zdravotnická škola, Prostějov, Vápenice 3, 796 01 Prostějov

Případové studie: 53-41-M/01 Zdravotnický asistent Škola: Střední zdravotnická škola, Prostějov, Vápenice 3, 796 01 Prostějov 1 Případové studie: 53-41-M/01 Zdravotnický asistent Škola: Střední zdravotnická škola, Prostějov, Vápenice 3, 796 01 Prostějov Úvodní komentář k případové studii: Střední zdravotnická škola působí v regionu

Více

Časopis chráněného bydlení Mnichovo Hradiště

Časopis chráněného bydlení Mnichovo Hradiště ČÍSLO ZDARMA, Olšina čp. 1, 294 11 Loukov u Mnichova Hradiště Masopustní rej Dobré tradice je hezké dodržovat, a tak jsme se rozhodli, že když už máme měsíc únor, který je na maškarní tou správnou dobou,

Více

Krajská hospodářská komora Střední Čechy. Pravidla soutěže. Poznáváme firmy ve středních Čechách. 1. Pořadatel soutěže. 2. Termín konání soutěže

Krajská hospodářská komora Střední Čechy. Pravidla soutěže. Poznáváme firmy ve středních Čechách. 1. Pořadatel soutěže. 2. Termín konání soutěže Pravidla soutěže (dále jen pravidla soutěže ) Krajská hospodářská komora Střední Čechy Poznáváme firmy ve středních Čechách 1. Pořadatel soutěže se sídlem: Tyršova 106, 261 01 Příbram Zámeček s adresou

Více

Základní škola a Mateřská škola Kašava, okres Zlín, příspěvková organizace

Základní škola a Mateřská škola Kašava, okres Zlín, příspěvková organizace II. Provoz a vnitřní režim školy 1. Provoz školy a) Provoz školy probíhá ve všedních dnech, od 7:00 do 15:30 hodin. b) Školní budova se otevírá v 7:00 hodin. c) Dohled nad žáky je zajištěn po celou dobu

Více

ptát, jestli nebyl zpracován

ptát, jestli nebyl zpracován Jako duchovní praktikující ptát, jestli nebyl zpracován Když pak jdou domů, bychom měli mít tento koncept, měli bychom hledat své vlastní Já, Boha uvnitř, přirozenost Buddhy, místo tohoto druhu triviální

Více

Semestrální práce z NUR Uživatelské rozhraní pro automat MHD. Michal Samek (samekmic)

Semestrální práce z NUR Uživatelské rozhraní pro automat MHD. Michal Samek (samekmic) Semestrální práce z NUR Uživatelské rozhraní pro automat MHD Michal Samek (samekmic) Zadání: Návrh uživatelského rozhraní pro automat MHD v Pardubicích, kde se kromě klasických papírových jízdenek využívá

Více

ŘÁD UPRAVUJÍCÍ POSTUP DO DALŠÍHO ROČNÍKU

ŘÁD UPRAVUJÍCÍ POSTUP DO DALŠÍHO ROČNÍKU 1. Oblast použití Řád upravující postup do dalšího ročníku ŘÁD UPRAVUJÍCÍ POSTUP DO DALŠÍHO ROČNÍKU na Německé škole v Praze 1.1. Ve školském systému s třináctiletým studijním cyklem zahrnuje nižší stupeň

Více

Základní škola a základní umělecká škola

Základní škola a základní umělecká škola Základní škola a základní umělecká škola Bezdrevská ul. č. 3 České Budějovice PSČ 370 11 ŠKOLNÍ ŘÁD část pro ZUŠ Smyslem školního řádu je vytvoření příznivých podmínek pro vyučování a pro plné využití

Více

Sbírka zákonů ČR Předpis č. 473/2012 Sb.

Sbírka zákonů ČR Předpis č. 473/2012 Sb. Sbírka zákonů ČR Předpis č. 473/2012 Sb. Vyhláška o provedení některých ustanovení zákona o sociálně-právní ochraně dětí Ze dne 17.12.2012 Částka 177/2012 Účinnost od 01.01.2013 http://www.zakonyprolidi.cz/cs/2012-473

Více

Pomocník diabetika Uživatelská příručka

Pomocník diabetika Uživatelská příručka Pomocník diabetika Uživatelská příručka Úvod Pomocník diabetika je označení pro webovou aplikaci určenou pro diabetiky zejména prvního typu. Webová aplikace je taková aplikace, se kterou můžete pracovat

Více

VĚTRÁNÍ VE ŠKOLE. Potřebné pomůcky: Papíry pro zkoumání proudění vzduchu a papíry na poznámky.

VĚTRÁNÍ VE ŠKOLE. Potřebné pomůcky: Papíry pro zkoumání proudění vzduchu a papíry na poznámky. VĚTRÁNÍ VE ŠKOLE Cíle(e): Poučit děti o energetické účinnosti ve škole se zaměřením na okna (protože právě ony silně ovlivňují způsob, jakým je budova vyhřívána a větrána). Žáci zkoumají proudění vzduchu

Více

Kde je zakopaný pes? 82

Kde je zakopaný pes? 82 M e t o d i c k ý l i s t L í s k y p r o u č i t e l e n a p o d p o r u E V V O v e š k o l á c h Kde je zakopaný pes? 82 Cíl: Vzbudit zájem o férové výrobky. Pochopit princip spravedlivého obchodu.

Více

Solární kolektory pro rodinný dům: Stačí 1 metr čtvereční na osobu

Solární kolektory pro rodinný dům: Stačí 1 metr čtvereční na osobu Solární kolektory pro rodinný dům: Stačí 1 metr čtvereční na osobu Solárně-termické kolektory, které slouží pro ohřev teplé vody nebo přitápění, již nejsou žádnou novinkou. Na co si dát ale při jejich

Více

M ě s t s k ý f o t b a l o v ý k l u b D o b ř í š. Cestovní náhrady

M ě s t s k ý f o t b a l o v ý k l u b D o b ř í š. Cestovní náhrady Metodický pokyn výboru MFK č. 1/2008 - rev. 2 Cestovní náhrady 1. ÚVOD Občanské sdružení MFK Dobříš je neziskovovou organizací, která vyvíjí svoji činnost v oblasti sportu, sportovního vyžití mládeže i

Více

OBECNÍ ÚŘAD HRADEC - NOVÁ VES INFORMAČNÍ ZPRAVODAJ 5/2014 MK ČR E 21404

OBECNÍ ÚŘAD HRADEC - NOVÁ VES INFORMAČNÍ ZPRAVODAJ 5/2014 MK ČR E 21404 OBECNÍ ÚŘAD HRADEC - NOVÁ VES INFORMAČNÍ ZPRAVODAJ 5/2014 MK ČR E 21404 SPOLEČENSKÁ KRONIKA V červnu oslaví své narozeniny: Babica Jan, Kubečka Jiří, Kowalzce Zdeněk, Stehlík Antonín, Hajníková Miloslava,

Více

Rozhodněte se, co budete dál dělat

Rozhodněte se, co budete dál dělat KAPITOLA 3 Rozhodněte se, co budete dál dělat Jako zakladatel firmy se snažíte přijít na to, čím strávíte dalších pár let svého života. Váš startup chcete pomocí lean metod budovat především proto, abyste

Více

Katalog vzdělávání 2015

Katalog vzdělávání 2015 Katalog vzdělávání 2015 Obsah Osobnostní rozvoj... 3 1. Komunikační dovednosti... 3 2. Prezentační dovednosti... 3 3. Lektorské dovednosti a kompetence... 3 4. Vyjednávání v každodenní praxi... 4 5. Jak

Více

PŘÍLOHA č. 2C PŘÍRUČKA IS KP14+ PRO OPTP - ZPRÁVA O REALIZACI

PŘÍLOHA č. 2C PŘÍRUČKA IS KP14+ PRO OPTP - ZPRÁVA O REALIZACI PŘÍLOHA č. 2C PRAVIDEL PRO ŽADATELE A PŘÍJEMCE PŘÍRUČKA IS KP14+ PRO OPTP - ZPRÁVA O REALIZACI OPERAČNÍ PROGRAM TECHNICKÁ POMOC Vydání 1/7, platnost a účinnost od 04. 04. 2016 Obsah 1 Zprávy o realizaci...

Více

Dodatek k Dotazníku k preventivním právním opatřením v Evropě. Úprava preventivních právních opatření v České republice. Důležitá vysvětlení:

Dodatek k Dotazníku k preventivním právním opatřením v Evropě. Úprava preventivních právních opatření v České republice. Důležitá vysvětlení: Dodatek k Dotazníku k preventivním právním opatřením v Evropě Úprava preventivních právních opatření v České republice Důležitá vysvětlení: 1. Tabulka vychází z určitých životních situací/otázek z oblasti

Více

6. HODNOCENÍ ŽÁKŮ A AUTOEVALUACE ŠKOLY

6. HODNOCENÍ ŽÁKŮ A AUTOEVALUACE ŠKOLY 6. HODNOCENÍ ŽÁKŮ A AUTOEVALUACE ŠKOLY ve škole přece nejde o to, abychom věděli, co žáci vědí, ale aby žáci věděli. 6.1 Cíle hodnocení cílem hodnocení je poskytnout žákovi okamžitou zpětnou vazbu (co

Více

Školicí středisko TL-ULTRALIGHT s.r.o.

Školicí středisko TL-ULTRALIGHT s.r.o. Školicí středisko TL-ULTRALIGHT s.r.o. Záměrem projektu je rekonstrukce v současné době nevyužívané budovy v areálu letiště v Hradci Králové na školicí středisko leteckého průmyslu. Vzdělávání bude určeno

Více

Vyhodnocení dotazníkového průzkumu v obci Kokory

Vyhodnocení dotazníkového průzkumu v obci Kokory Vyhodnocení dotazníkového průzkumu v obci Kokory V průběhu října a listopadu 2011 bylo v obci Kokory provedeno anonymní dotazníkové šetření. V náhodně vybraných domácnostech tazatelka zjišťovala zkušenosti

Více

views přehled motivačních faktorů Jan Vzor Administrace: 03.11.2010 Zpráva vytvořena: 03.10.2011 powered by

views přehled motivačních faktorů Jan Vzor Administrace: 03.11.2010 Zpráva vytvořena: 03.10.2011 powered by views přehled motivačních faktorů Jan Vzor Administrace: 03.11.2010 Zpráva vytvořena: 03.10.2011 powered by S Definice nízkého skóre 1 2 3 6 7 8 9 Definice vysokého skóre Cíle 7 8 Preferuje takovou práci,

Více

Vymezení poloz ek způ sobily ch ná kládů meziná rodní ch projektů ná principů LA pro rok 2017

Vymezení poloz ek způ sobily ch ná kládů meziná rodní ch projektů ná principů LA pro rok 2017 Vymezení poloz ek způ sobily ch ná kládů meziná rodní ch projektů ná principů LA pro rok 2017 1.1. Vymezení způsobilých nákladů obecná část (1) Účelová podpora může být poskytnuta pouze na činnosti definované

Více

ŠKOLNÍ ŘÁD. Č. j.: Spisový a skartační znak: Základní škola ZaHRAda, Hornická 900, 666 03 Tišnov, místo vzdělávání Riegrova 312, 666 01 Tišnov.

ŠKOLNÍ ŘÁD. Č. j.: Spisový a skartační znak: Základní škola ZaHRAda, Hornická 900, 666 03 Tišnov, místo vzdělávání Riegrova 312, 666 01 Tišnov. Č. j.: Spisový a skartační znak: Základní škola ZaHRAda, Hornická 900, 666 03 Tišnov, místo vzdělávání Riegrova 312, 666 01 Tišnov ŠKOLNÍ ŘÁD Datum Podpis Vydává Schválila Milan Růžička, ředitel školy

Více

Školní řád ZŠ a MŠ Chalabalova 2 pro školní rok 2014-2015

Školní řád ZŠ a MŠ Chalabalova 2 pro školní rok 2014-2015 Školní řád ZŠ a MŠ Chalabalova 2 pro školní rok 2014-2015 Obecná ustanovení Na základě ustanovení 30, odst. 1) zákona č. 561/2004 Sb. o předškolním, základním středním, vyšším odborném a jiném vzdělávání

Více

Kolejní řád. K o l e j n í ř á d. 1 Základní ustanovení

Kolejní řád. K o l e j n í ř á d. 1 Základní ustanovení Vysoká škola polytechnická Jihlava, Tolstého 16, 586 01 Jihlava Čj.: KR/11/00208-11/04106 K o l e j n í ř á d 1 Základní ustanovení 1. Vysokoškolská kolej (dále jen kolej) je účelovým zařízením Vysoké

Více

ÚŘAD PRO OCHRANU HOSPODÁŘSKÉ SOUTĚŽE 601 56 Brno, Joštova 8 ROZHODNUTÍ. Č. j.: S 064-R/00-353/140/Ná V Praze dne 9. 5. 2000

ÚŘAD PRO OCHRANU HOSPODÁŘSKÉ SOUTĚŽE 601 56 Brno, Joštova 8 ROZHODNUTÍ. Č. j.: S 064-R/00-353/140/Ná V Praze dne 9. 5. 2000 ÚŘAD PRO OCHRANU HOSPODÁŘSKÉ SOUTĚŽE 601 56 Brno, Joštova 8 ROZHODNUTÍ Č. j.: S 064-R/00-353/140/Ná V Praze dne 9. 5. 2000 Úřad pro ochranu hospodářské soutěže, ve správním řízení zahájeném dne 10. 3.

Více

Společná deklarace o práci na dálku vypracovaná evropskými sociálními partnery v pojišťovnictví

Společná deklarace o práci na dálku vypracovaná evropskými sociálními partnery v pojišťovnictví Společná deklarace o práci na dálku vypracovaná evropskými sociálními partnery v pojišťovnictví I. Úvod Po více než deseti letech od 16.července 2002, kdy evropští sociální partneři uzavřeli Rámcovou dohodu

Více

1 HRDINOU můžeš být i TY aneb NA PRÁZDNINY VŽDY PŘIPRAVEN Oslava 12. výročí zahájení činnosti INFORMAČNÍHO CENTRA Jaderné elektrárny Temelín IC ZÁMEČEK JE TEMELÍN U NÁS JE KAŽDÝ HNED VÍTANÝ HOST, MÁME

Více

Základní škola při Dětské psychiatrické léčebně Opařany, Opařany 160

Základní škola při Dětské psychiatrické léčebně Opařany, Opařany 160 Základní škola při Dětské psychiatrické léčebně Opařany, Opařany 160 Vyhodnocení realizace projektu environmentálního vzdělávání výchovy a osvěty (EVVO) Zahradu máme, život jí dáme březen 2008 prosinec

Více

Zásady k pronájmu bytů ve správě MČ Praha 14 Obsah

Zásady k pronájmu bytů ve správě MČ Praha 14 Obsah Zásady k pronájmu bytů ve správě MČ Praha 14 Obsah 1.Úvodní ustanovení... 2 2. Způsoby pronájmu bytu městské časti Praha 14... 3 2.1 Pronájem bytu za podmínky odkoupení pohledávky... 4 2.2 Pronájem bytu

Více

Pravidla pro přidělování bytů v Domech s pečovatelskou službou v Počátkách

Pravidla pro přidělování bytů v Domech s pečovatelskou službou v Počátkách Pravidla pro přidělování bytů v Domech s pečovatelskou službou v Počátkách Čl. I Úvodní ustanovení Tato pravidla stanovují postup pro přijímání a vyřizování žádostí o přidělení bytů v DPS a evidenci těchto

Více

Zásady a podmínky pro poskytování dotací na program Podpora implementace Evropské charty regionálních či menšinových jazyků 2011

Zásady a podmínky pro poskytování dotací na program Podpora implementace Evropské charty regionálních či menšinových jazyků 2011 Zásady a podmínky pro poskytování dotací na program Podpora implementace Evropské charty regionálních či menšinových jazyků 2011 Článek 1 Úvodní ustanovení 1. Zásady a podmínky pro poskytování dotací na

Více

Testovací aplikace Matematika není věda

Testovací aplikace Matematika není věda Testovací aplikace Matematika není věda Příručka k http://matematika.komenacek.cz/ Příručka k portálu http://matematika.komenacek.cz/ 2 Uživatelská příručka k portálu 202 BrusTech s.r.o. Všechna práva

Více

Marketing. Modul 5 Marketingový plán

Marketing. Modul 5 Marketingový plán Marketing Modul 5 Marketingový plán Výukový materiál vzdělávacích kurzů v rámci projektu Zvýšení adaptability zaměstnanců organizací působících v sekci kultura Tento materiál je spolufinancován z Evropského

Více

*** Co Vás přivedlo k tomu založit v České republice občanské sdružení?

*** Co Vás přivedlo k tomu založit v České republice občanské sdružení? březen 2009 Kvůli permanentní nejistotě s vízy nemůže být mongolská komunita v ČR stabilní a rozvíjet se. Rozhovor s Ariunjurgal Dashnyam, ředitelkou Česko-mongolské společnosti Abstrakt: Tereza Rejšková

Více

Dotační program pro oblast kultury na rok 2016

Dotační program pro oblast kultury na rok 2016 Dotační program pro oblast kultury na rok 2016 Příloha č. 1 usnesení č. 1318/36/R/2015 MČ Praha 11 vyhlašuje pro rok 2016 dotační program podpory kultury s následujícími programy: I. program: Celoroční

Více

Jak na KOTLÍKOVÉ DOTACE? JEDNODUCHÝ RÁDCE PRO ZÁKAZNÍKY

Jak na KOTLÍKOVÉ DOTACE? JEDNODUCHÝ RÁDCE PRO ZÁKAZNÍKY Jak na KOTLÍKOVÉ DOTACE? JEDNODUCHÝ RÁDCE PRO ZÁKAZNÍKY KOTLÍKOVÉ DOTACE pokračují! Máte doma starý kotel na uhlí, dřevo a jiná tuhá paliva? Pak jsou kotlíkové dotace určeny právě pro Vás! Pokud máte doma

Více

Zápis z veřejného zasedání zastupitelstva obce Drahkov č.2/2016 konaného dne 10.6.2016

Zápis z veřejného zasedání zastupitelstva obce Drahkov č.2/2016 konaného dne 10.6.2016 Zápis z veřejného zasedání zastupitelstva obce Drahkov č.2/2016 konaného dne 10.6.2016 Program: 1. Zahájení. 2. Seznámení s programem zasedání. 3. Ustanovení zapisovatele a ověřovatelů. 4. Kontrola usnesení

Více

Manuál Kentico CMSDesk pro KDU-ČSL

Manuál Kentico CMSDesk pro KDU-ČSL Manuál Kentico CMSDesk pro KDU-ČSL 2011 KDU-ČSL Obsah 1 Obecně... 3 1.1 Přihlašování... 3 1.2 Uživatelské prostředí... 4 2 Stránky... 4 2.1 Vytvoření nové stránky... 4 2.1.1 Texty... 7 2.1.2 Styly textu...

Více

9. funkční období. (Navazuje na sněmovní tisk č. 590 z 6. volebního období PS PČR) Lhůta pro projednání Senátem uplyne 1.

9. funkční období. (Navazuje na sněmovní tisk č. 590 z 6. volebního období PS PČR) Lhůta pro projednání Senátem uplyne 1. 16 9. funkční období 16 Návrh zákona, kterým se mění zákon č. 378/2007 Sb., o léčivech a o změnách některých souvisejících zákonů (zákon o léčivech), ve znění pozdějších předpisů, zákon č. 167/1998 Sb.,

Více

Anketa byla určena pro rodiče, jejichž děti navštěvují naši školní jídelnu.

Anketa byla určena pro rodiče, jejichž děti navštěvují naši školní jídelnu. Stránka1 Vyhodnocení ankety Školní jídelna Chvaletická 918 Praha 9 - Lehovec Vážení rodiče, vážení strávníci, ráda bych Vás seznámila s výsledky ankety, kterou jsme pro Vás připravili v měsíci říjnu a

Více

VÝCVIK KOUČOVÁNÍ Akreditovaný vzdělávací program (ACP)

VÝCVIK KOUČOVÁNÍ Akreditovaný vzdělávací program (ACP) VÝCVIK KOUČOVÁNÍ Akreditovaný vzdělávací program (ACP) Svět je nádherná kniha, ale nemá cenu pro toho, kdo v ní neumí číst. (Carlo Goldoni) Charakteristika programu Máte před sebou pozvánku do výcviku,

Více

Zápis č. 02/2015 z jednání Místní komise Štěpnice ze dne 16.02.2015

Zápis č. 02/2015 z jednání Místní komise Štěpnice ze dne 16.02.2015 Zápis č. 02/2015 z jednání Místní komise Štěpnice ze dne 16.02.2015 Přítomni: Mgr. Martykánová, PhDr. Brázda, Mgr. Čoupek, PhD., Bc. Dostálek, p. Víchová, Mgr. Pavlicová, p. Prachman, p. Střelcová Omluven:

Více

Principy soužití menšiny s většinovou společností

Principy soužití menšiny s většinovou společností Šance pro Šluknovský výběžek Klíčová aktivita č. 3 Vzdělávací modul MK-02 Principy soužití menšiny s většinovou společností Autor: Mgr. Petra Lušňáková Šluknov 2013 Projekt Šance pro Šluknovský výběžek

Více

DAŇ Z PŘÍJMŮ FYZICKÝCH OSOB

DAŇ Z PŘÍJMŮ FYZICKÝCH OSOB DAŇ Z PŘÍJMŮ FYZICKÝCH OSOB Předmět daně z příjmů fyzických osob Fyzická osoba zdaňuje všechny své příjmy jedinou daní a přitom tyto příjmy mohou mít různý charakter. Příjmy fyzických osob se rozdělují

Více

PROGRAM PRO POSKYTOVÁNÍ DOTACÍ Z ROZPOČTU MĚSTA LUBY NA PODPORU SPORTOVNÍCH AKTIVIT A VOLNOČASOVÝCH AKTIVIT DĚTÍ A MLÁDEŽE (dále jen program )

PROGRAM PRO POSKYTOVÁNÍ DOTACÍ Z ROZPOČTU MĚSTA LUBY NA PODPORU SPORTOVNÍCH AKTIVIT A VOLNOČASOVÝCH AKTIVIT DĚTÍ A MLÁDEŽE (dále jen program ) Město Luby nám.5. května 164 tel.: 354 420 410 351 37 Luby tel./fax.: 354 420 419 IČO 00254053 e-mail: starosta@mestoluby.cz PROGRAM PRO POSKYTOVÁNÍ DOTACÍ Z ROZPOČTU MĚSTA LUBY NA PODPORU SPORTOVNÍCH

Více

PROGRAM PRO POSKYTOVÁNÍ DOTACÍ Z ROZPOČTU KARLOVARSKÉHO KRAJE ODBORU KULTURY, PAMÁTKOVÉ PÉČE, LÁZEŇSTVÍ A CESTOVNÍHO RUCHU

PROGRAM PRO POSKYTOVÁNÍ DOTACÍ Z ROZPOČTU KARLOVARSKÉHO KRAJE ODBORU KULTURY, PAMÁTKOVÉ PÉČE, LÁZEŇSTVÍ A CESTOVNÍHO RUCHU PROGRAM PRO POSKYTOVÁNÍ DOTACÍ Z ROZPOČTU KARLOVARSKÉHO KRAJE ODBORU KULTURY, PAMÁTKOVÉ PÉČE, LÁZEŇSTVÍ A CESTOVNÍHO RUCHU Rada Karlovarského kraje (dále jen rada ) se usnesla na těchto Pravidlech pro

Více

PROVOZNÍ ŘÁD PRODEJNÍ AKCE 700 Kč za sadu pneumatik (dále: Provozní řád ) 1. Všeobecná ustanovení

PROVOZNÍ ŘÁD PRODEJNÍ AKCE 700 Kč za sadu pneumatik (dále: Provozní řád ) 1. Všeobecná ustanovení PROVOZNÍ ŘÁD PRODEJNÍ AKCE 700 Kč za sadu pneumatik (dále: Provozní řád ) 1. Všeobecná ustanovení 1.1. Pořadatelem prodejní akce nazvané 700 Kč za sadu pneumatik (dále: Prodejní akce ) je společnost Cursor

Více

Návod na zřízení datové schránky právnické osoby nezapsané v obchodním rejstříku

Návod na zřízení datové schránky právnické osoby nezapsané v obchodním rejstříku Návod na zřízení datové schránky právnické osoby nezapsané v obchodním rejstříku Zřízení datové schránky Právnické osobě, která není zapsána v obchodním rejstříku, zřídí ministerstvo datovou schránku právnické

Více

PŘÍLOHA Č. 2 INDIKATIVNÍ VÝKLAD

PŘÍLOHA Č. 2 INDIKATIVNÍ VÝKLAD PŘÍLOHA Č. 2 INDIKATIVNÍ VÝKLAD Indikativní výklad pro plánování aktivit v MAP Příklady možných plánovaných aktivit jsou uvedeny pro inspiraci realizátorům MAP, jak mohou využít MAP pro naplánování aktivit

Více