Nařízení č. 7/2013 města Hradec Králové o tržním řádu (tržní řád) Článek 1 Účel tržního řádu. Článek 2 Předmět úpravy. Článek 3 Základní pojmy

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Nařízení č. 7/2013 města Hradec Králové o tržním řádu (tržní řád) Článek 1 Účel tržního řádu. Článek 2 Předmět úpravy. Článek 3 Základní pojmy"

Transkript

1 Nařízení č. 7/2013 města Hradec Králové o tržním řádu (tržní řád) Rada města Hradec Králové schválila na svém zasedání dne a v souladu s ustanovením 11 a 102 odst. 2, písm. d) zákona č. 128/2000 Sb., o obcích, v platném znění, a na základě ustanovení 18 zákona č. 455/1991 Sb., o živnostenském podnikání (živnostenský zákon), ve znění pozdějších předpisů, toto nařízení (dále jen tržní řád ): Článek 1 Účel tržního řádu Tržní řád stanoví podmínky pro prodej zboží a poskytování služeb mimo provozovnu určenou k tomuto účelu kolaudačním rozhodnutím nebo souhlasem podle zvláštního zákona 1 ), na místech pro prodej a poskytování služeb zejména na tržnicích, tržištích, tržních místech a trzích na území města Hradec Králové, bez ohledu na to, zda jsou umístěny na pozemku ve vlastnictví města nebo jiné osoby. Článek 2 Předmět úpravy Tržní řád a přílohy tržního řádu vymezují zejména: a) druhy prodejních činností, které jsou zakázány, b) místa pro prodej a poskytování služeb (dále jen prodejní místa) a jejich rozdělení, c) stanovení kapacity a přiměřené vybavenosti tržišť, d) dobu prodeje zboží na tržišti, e) pravidla pro udržování čistoty, pořádku a bezpečnosti na tržišti, f) pravidla, která musí dodržovat provozovatel tržiště k zajištění jeho řádného provozu. Článek 3 Základní pojmy 1. Místa pro prodej a poskytování služeb: a) Tržnice je objekt mající charakter stavby podle stavebního zákona 1 ) určený nebo zkolaudovaný pro účely prodeje zboží nebo poskytování služeb více podnikatelskými subjekty nebo fyzickými osobami. b) Tržiště je místo, kde dochází k prodeji zboží a poskytování služeb každý den nebo ve stanovené dny v týdnu. c) Trhem se rozumí: soubor prodejních míst určených k příležitostnému soustředěnému prodeji zboží nebo poskytování služeb více prodejci najednou, zejména o svátcích, při různých slavnostech nebo obdobných akcích. d) Tržním místem se rozumí: jednotlivé konkrétní prodejní místo určené k prodeji nebo poskytování služeb nacházející se mimo místa pro prodej a poskytování služeb uvedená pod písm. a), b), c).

2 2. Prodejcem může být: a) fyzická nebo právnická osoba s příslušným oprávněním k podnikání, b) občané podnikající podle zvláštních předpisů, kteří se prokážou platným oprávněním, c) občané nabízející zemědělské produkty z vlastní drobné produkce, nebo drobné produkty z vlastní zemědělské výroby na základě dokladu o vlastnictví nebo pronájmu zemědělské půdy. 3. Provozovatelem tržnice, tržiště, trhu, tržního místa může být (dále jen provozovatel): a) fyzická osoba - podnikatel, která zajišťuje provoz na tržnici, tržišti, trhu, tržním místě na základě příslušného živnostenského oprávnění, b) fyzická osoba podnikající nebo nepodnikající, která na vlastním pozemku provozuje tržnici, tržiště, trh tržní místo a má určenou osobu jako správce, který se o provoz stará nebo je správcem sama, c) právnická osoba, která je odpovědná za řádný provoz tržnice, tržiště, trhu, tržního místa a získala příslušná oprávnění tržnici, tržiště, trh, tržního místa zřídit a provozovat a má určenou osobu jako správce, d) právnická osoba - podnikatel, která zajišťuje provoz na tržnici, tržišti, trhu, tržním místě na základě příslušného živnostenského oprávnění a má určenou fyzickou osobu jako správce, e) právnická osoba - podnikající nebo nepodnikající, která na vlastním pozemku provozuje tržnici, tržiště, trh, tržní místo a má určenou fyzickou osobu jako správce, který se o provoz stará. 4. Správce je fyzická nebo právnická osoba, která na základě smlouvy s provozovatelem dbá na řádný provoz tržnice, tržiště, trhu, tržního místa a zejména kontroluje provoz a splnění podmínek daných tržním řádem. 5. Odpovědná osoba je fyzická osoba, která na základě smlouvy s provozovatelem je přímo odpovědná za řádný provoz tržnice, tržiště, trhu, tržního místa, dbá na řádný výběr poplatku, přidělení místa, čistotu a pořádek. 6. Stánkem se rozumí movitá věc (konstrukce, stolek či jiné zařízení) užívaná pro prodej. 7. Veřejným prostranstvím jsou všechna náměstí, ulice, tržiště, chodníky, veřejná zeleň, parky a další prostory přístupné každému bez omezení, tedy sloužící obecnému užívání, a to bez ohledu na vlastnictví k tomuto prostoru 2). 8. Předsunuté prodejní místo je místo mimo provozovnu určenou k tomuto účelu kolaudačním rozhodnutím/kolaudačním souhlasem, na němž je umístěno prodejní zařízení, na kterém se vystavuje nebo ze kterého se prodává zboží a poskytují služby stejného druhu jako v provozovně. Zřizuje se v návaznosti na provozovnu a musí mít stejného provozovatele. 9. Prodejní místo je konkrétní místo na tržnici, tržišti či trhu, které přidělí prodejci osoba odpovědná za provoz tržnice, tržiště, trhu, tržního místa nebo odpovědná osoba, do jejíž kompetence spadá vydání povolení k prodejnímu místu.

3 10. Letní období je období od 1. dubna do 30. září kalendářního roku. 11. Zimní období je období od 1. října do 31. března kalendářního roku. Článek 4 Rozdělení, umístění a vymezení tržnic, tržišť, trhů, tržních míst Umístění tržnic, tržišť, trhů a tržních míst je povoleno na místech uvedených v příloze č. 1, č. 2 a č. 3 tohoto tržního řádu. Článek 5 Kapacita a přiměřená vybavenost tržnic, tržišť a trhů tržních míst 1. Vybavení na tržnicích, tržištích, trzích a tržních místech musí být přímo úměrné jejich velikosti. Musí splňovat základní podmínky uvedené v příloze č. 2 tržního řádu. 2. Prodávající může zabírat pouze plochu vymezenou příslušným prodejním místem, nesmí blokovat jiné prodejní místo, a to ani částečně. 3. V případech hodných zvláštního zřetele (např. počasí, hygienická situace, bezpečnost osob, ochrana zdraví, apod. a pouze v uvedených případech) rozhoduje o kapacitě na tržnicích, tržištích, trzích a tržních místech provozovatel s ohledem na dané místní podmínky tak, aby byly zajištěny přiměřené podmínky pro zachování kultury a bezpečnosti stánkového prodeje, bezpečný pohyb osob, zachování zdravotně nezávadného prodeje produktů a zejména zabezpečena ochrana zdraví osob. Článek 6 Doba prodeje 1. Maximální prodejní doba je stanovena od 5.00 hod. do hod., pokud není v přílohách tohoto tržního řádu uvedeno jinak. 2. Provozovatel může na přiměřenou dobu rozhodnout o omezení prodejní doby nebo o uzavření tržnice, tržiště, trhu, tržního místa. O této skutečnosti je povinen přiměřeným způsobem informovat veřejnost (např. zveřejněním takové informace u vstupu na tržnici, tržiště, trh či u tržního místa) a Živnostenský úřad Magistrátu města Hradec Králové. Článek 7 Povinnosti provozovatelů tržnic, tržišť, trhů a tržních míst 1. Prodej na tržnicích, tržištích, trzích a tržních místech je možný pouze na základě předchozího splnění podmínek daných tržním řádem. 2. Provozovatel je povinen dbát na dodržování obecně závazných předpisů, včetně obecně závazných vyhlášek a nařízení města Hradec Králové.

4 3. Provozovatel podle kapacity tržnic, tržišť, trhů poskytuje prodejcům jednotlivá prodejní místa na základě jejich žádosti. 4. Provozovatel řídí, organizuje a kontroluje provoz tržnic, tržišť, trhů a tržních míst a zodpovídá za jeho správný chod v souladu s podmínkami určenými tímto tržním řádem a ostatními právními předpisy, které se vztahují k zajištění řádného provozu trhu, tržnic, tržišť, trhů. 5. Provozovatel trhů určí svého správce a popřípadě osobu odpovědnou za provoz. 6. Provozovatel je povinen zveřejnit na viditelném místě informace o prodávaném sortimentu zboží, druhu poskytované služby, provozní době a odpovědné osobě. 7. Provozovatel zajistí, aby byl prodáván pouze určený sortiment zboží a poskytovány povolené služby uvedené v přílohách tohoto tržního řádu. 8. Provozovatel může vybírat finanční částku za pronájem stánku nebo užívání služeb tržiště (tím není případně dotčena povinnost hradit místní poplatek za užívání veřejného prostranství) a vede evidenci jednotlivých prodejních míst a prodejců na nich. 9. Provozovatel je povinen hlásit osobně nebo prostřednictvím svého správce porušení tohoto tržního řádu při prodeji zboží nebo poskytování služeb prodejci pracovníkům Živnostenského úřadu Magistrátu města Hradec Králové, městské policii nebo příslušným orgánům státní správy, a to neprodleně po zjištění takového porušení. 10. Bude-li tržní místo umístěno na neveřejném prostranství, je provozovatel (zřizovatel) povinen zajistit, aby při provozování tržního místa nedocházelo k omezení obvyklého užívání sousedícího veřejného prostranství. 11. Dbát na udržování čistoty a pořádku a bezpečnosti na tržnicích, tržištích, trzích a tržních místech 3). Článek 8 Poplatky 1. Za užívání prodejních míst vymezených v Čl. 3 odst. 1 písm. d) platí prodejce místní poplatek za užívání veřejného prostranství v souladu s obecně závaznými právními předpisy 4). 2. Za užívání tržnic, tržišť, trhů a tržních míst na pozemcích, které nejsou veřejnými prostranstvími, platí smluvní ceny mezi provozovatelem a prodejcem. Článek 9 Kontrola tržního prodeje 1. Kontrolu nad dodržováním tohoto tržního řádu provádí Magistrát města Hradec Králové prostřednictvím pověřených zaměstnanců a Městská policie Hradec Králové.

5 2. Tím není dotčeno provádění kontroly na tržnicích, tržištích, trzích a tržních místech orgány dohledu podle zvláštních zákonů. Dodržování povinností vyplývajících z obecně závazných právních předpisů při prodeji zboží a poskytování služeb kontrolují či dozorují oprávněné orgány státní správy. Práva při ukládání sankcí těmito orgány nejsou tímto tržním řádem dotčena. Článek 10 Sankce Za porušení povinností stanovených tímto tržním řádem může být uložena sankce podle obecně závazných právních předpisů. Článek 11 Zakázané druhy prodeje Na území města Hradec Králové je zakázán podomní prodej 5). Článek 12 Výjimka z tržního řádu Druhy prodeje zboží a poskytování služeb, na které se tržní řád nevztahuje: 1. na prodej zboží pomocí automatů obsluhovaných spotřebitelem, na prodej tisku prostřednictvím kamelotů, na prodej vstupenek na kulturní akce před objekty, v nichž se konají v den jejich konání, po dobu 4 hodin před jejich zahájením a bez omezení pohybu chodců, poskytování služeb a prodej zboží na restauračních zahrádkách, na zásilkový prodej, na prodej v pojízdné prodejně, 2. dále na zařízení sloužícím k prodeji zboží nebo k poskytování služeb, na nabídku a prodej na předsunutých prodejních místech (ovoce, zeleniny, květin, atp.). 3. Tržní řád se dále nevztahuje na prodej při kulturních akcích, jako jsou koncerty, divadelní představení, módní a jiné tematické přehlídky, sportovních akcích, promítání v letních kinech a vysílání přenosů z velkoplošných obrazovek, realizovaný v místě, kde se akce koná. 4. Tržní řád se dále nevztahuje na vánoční prodej ryb a stromků, jmelí, chvojí a ostatních vánočních dekorací v době od 1. do 24. prosince běžného roku. 5. Tržní řád se dále nevztahuje na velikonoční prodej kraslic, pomlázek a ostatních velikonočních dekorací v období 20 dnů před Velikonočním pondělím. 6. Zákaz podomního prodeje se netýká prodeje, který je realizován podle zvláštního právního předpisu 6). 7. Tržní řád se dále nevztahuje na akce zařazené Radou města do cyklu Calendárium Regina.

6 8. Tržní řád se dále nevztahuje na akce k významným výročím a svátkům a k propagaci a podpoře výrobků a služeb místního nebo regionálního charakteru. Článek 13 Společná a závěrečná ustanovení 1. Dnem účinnosti tohoto tržního řádu se zrušuje Nařízení č. 1/2002, o tržním řádu, ve znění nařízení města Hradec Králové č. 2/2003, nařízení města Hradec Králové č. 8/2004, nařízení města Hradec Králové č. 12/2006, nařízení města Hradec Králové č. 3/2007, nařízení města Hradec Králové č. 7/2008, nařízení města Hradec Králové č. 5/2009, nařízení města Hradec Králové č. 7/2010 a nařízení města Hradec Králové č. 1/ Toto nařízení nabývá účinnosti dnem MUDr. Zdeněk Fink primátor města Ing. Martin ukup náměstek primátora

7 1) 2) 3) 4) 5) 6) Zákon č. 183/2006 Sb., o územním plánování a stavebním řádu (stavební zákon), ve znění pozdějších předpisů. Ustanovení 34 zákona č. 128/2000 Sb., o obcích (obecní zřízení), ve znění pozdějších předpisů. Obecně závazná vyhláška města Hradec Králové č. 4/2012, o udržování čistoty ulic a jiných veřejných prostranství, o ochraně životního prostředí, veřejné zeleně a o užívání zařízení sloužících potřebám veřejnosti ve městě Hradec Králové. Obecně závazná vyhláška č. 9/2003 města Hradec Králové, o místním poplatku za užívání veřejného prostranství. Zákon č. 634/1992 Sb., o ochraně spotřebitele, ve znění pozdějších předpisů. Zákon č. 117/2001 Sb., o veřejných sbírkách a změně některých zákonů (zákon o veřejných sbírkách), ve znění pozdějších předpisů.

8 PŘÍLOHA č. 1 Vymezení tržnic a tržišť v územním obvodu města: Tržnice se správcem: 1) městská tržnice v ulici S. K. Neumanna u čp dvorní část s platností do Tržiště bez správce: 2) tržiště u nákupního střediska Hvězda na vyhrazeném místě, 3) tržiště u nákupního střediska v Malšovicích na vyhrazeném místě, 4) tržiště u nákupního střediska Pod Strání v ulici Milady Horákové na vyhrazeném místě, 5) tržiště u nákupního střediska Jiřina ve Farářství na vyhrazeném místě. Hranice tržních míst jsou vymezeny a jsou uvedeny v příloze č. 3 tohoto nařízení.

9 PŘÍLOHA č. 2 1) MĚSTSKÁ TRŽNICE v ulici S. K. Neumanna u čp. 948 (pozemek č. 899/1 a 899/2 dvorní část, k.ú. Pražské Předměstí) Vybavení: nádoby na odpadky, pitná voda Kapacita: 30 prodejních míst 2 x 2 m Doba prodeje: celoroční Po Pá hod. léto hod. Po Pá hod. zima hod. Správce: Technické služby města Hradce Králové, Na Brně 362, Hradec Králové, který prostřednictvím odpovědné osoby vydává povolení k prodeji na tomto tržišti a přiděluje prodejní místa. Povolený sortiment: Ovoce, zelenina, med, koření (jen originální balení), vejce, sadba, květiny, okrasné dřeviny, chvojí, jmelí, koření a drobné výrobky z proutí a dřeva. Zásobování: - je nutné respektovat obecné právní předpisy, obecně závazné vyhlášky a nařízení města Hradec Králové a místní úpravu silničního provozu, - při nakládání a vykládání nesmí být ponechán motor vozidla v chodu. 2) TRŽIŠTĚ U NÁKUPNÍHO STŘEDISKA HVĚZDA (pozemek č. 367/50, k.ú. Třebeš, ulice Štefánikova) Vybavení: nádoby na odpadky Kapacita: 8 míst, 3 x 3 m (72 m 2 ) Doba prodeje: celoroční Po Pá hod. léto hod. Po Pá hod. zima hod. Provozovatel: Statutární město Hradec Králové, Československé armády 408, Hradec Králové, detašované pracoviště Živnostenský úřad Magistrátu města, Střelecká 824, Hradec Králové, vydává povolení k prodeji na tomto tržišti a přiděluje prodejní místa. Povolený sortiment: Ovoce, zelenina, med, koření (jen originální balení), vejce, sadba, květiny, okrasné dřeviny, chvojí, jmelí, koření a drobné výrobky z proutí a dřeva. Zásobování: - je nutné respektovat obecné právní předpisy, obecně závazné vyhlášky a nařízení města Hradec Králové a místní úpravu silničního provozu, - při nakládání a vykládání nesmí být ponechán motor vozidla v chodu.

10 3) TRŽIŠTĚ U NÁKUPNÍHO STŘEDISKA V MALŠOVICÍCH (pozemek č. 759/102, k.ú. Nový Hradec Králové, ulice Mrštíkova) Vybavení: nádoby na odpadky Kapacita: 8 míst, 2,7 x 2,7 m (58,3 m 2 ) Doba prodeje: celoroční Po Pá hod. léto hod. Po Pá hod. zima hod. Provozovatel: Statutární město Hradec Králové, Československé armády 408, Hradec Králové, detašované pracoviště Střelecká 824, Hradec Králové, vydává povolení k prodeji na tomto tržišti a přiděluje prodejní místa. Povolený sortiment: Ovoce, zelenina, med, koření (jen originální balení), vejce, sadba, květiny, okrasné dřeviny, chvojí, jmelí, koření a drobné výrobky z proutí a dřeva. Zásobování: - je nutné respektovat obecné právní předpisy, obecně závazné vyhlášky a nařízení města Hradec Králové a místní úpravu silničního provozu, - při nakládání a vykládání nesmí být ponechán motor vozidla v chodu. 4) TRŽIŠTĚ U NÁKUPNÍHO STŘEDISKA POD STRÁNÍ (pozemek č. 453/14, k.ú. Třebeš, ulice Milady Horákové) Vybavení: nádoby na odpadky Kapacita: 4 místa, 2,5 x 3 m ( 30 m 2 ) Doba prodeje: celoroční Po Pá hod. léto hod. Po Pá hod. zima hod. Provozovatel: Statutární město Hradec Králové, Československé armády 408, Hradec Králové, detašované pracoviště Střelecká 824, Hradec Králové, vydává povolení k prodeji na tomto tržišti a přiděluje prodejní místa. Povolený sortiment: Ovoce, zelenina, med, koření (jen originální balení), vejce, sadba, květiny, okrasné dřeviny, chvojí, jmelí, koření a drobné výrobky z proutí a dřeva, Zásobování: - je nutné respektovat obecné právní předpisy, obecně závazné vyhlášky a nařízení města Hradec Králové a místní úpravu silničního provozu, - při nakládání a vykládání nesmí být ponechán motor vozidla v chodu.

11 5) TRŽIŠTĚ U NÁKUPNÍHO STŘEDISKA JIŘINA (pozemek č. 1109/1, k.ú. Pražské Předměstí) Vybavení: nádoby na odpadky Kapacita: 4 místa, 3 x 3 m (36 m 2 ) Doba prodeje: celoroční Po Pá hod. léto hod. Po Pá hod. zima hod. Provozovatel: Statutární město Hradec Králové, Československé armády 408, Hradec Králové, detašované pracoviště Střelecká 824, Hradec Králové, vydává povolení k prodeji na tomto tržišti a přiděluje prodejní místa. Povolený sortiment: Ovoce, zelenina, med, koření (jen originální balení), vejce, sadba, květiny, okrasné dřeviny, chvojí, jmelí, koření a drobné výrobky z proutí a dřeva, Zásobování: - je nutné respektovat obecné právní předpisy, obecně závazné vyhlášky a nařízení města Hradec Králové a místní úpravu silničního provozu, - při nakládání a vykládání nesmí být ponechán motor vozidla v chodu.

12 Příloha č. 3

13

14

Nařízení obce Dubenec

Nařízení obce Dubenec Nařízení obce Dubenec č. 1/2013 Tržní řád Zastupitelstvo obce přijalo na svém 34. zasedání dne 19.9.2013 usnesení č. 346/2013 34. ZO, kterým vydává na základě 18 odst. 1 a 3 zákona č. 455/1991 Sb., o živnostenském

Více

Nařízení města Poděbrady č. 6/2013, kterým se vydává tržní řád. Úvodní ustanovení

Nařízení města Poděbrady č. 6/2013, kterým se vydává tržní řád. Úvodní ustanovení Nařízení města Poděbrady č. 6/2013, kterým se vydává tržní řád Rada města Poděbrady se na svém zasedání dne 23.9.2013 usnesením č. 634/2013 usnesla vydat na základě 18 odst. 1 a 3 zákona č. 455/1991 Sb.,

Více

NAŘÍZENÍ MĚSTA TRUTNOVA č. 4/2003 TRŽNÍ ŘÁD

NAŘÍZENÍ MĚSTA TRUTNOVA č. 4/2003 TRŽNÍ ŘÁD ÚPLNÉ ZNĚNÍ NAŘÍZENÍ MĚSTA TRUTNOVA č. 4/2003 TRŽNÍ ŘÁD Rada města Trutnova vydává na základě ustanovení 18 odst. 1 zákona č. 455/1991 Sb., o živnostenském podnikání (živnostenský zákon), v platném znění,

Více

Nařízení obce Tuklaty č. 1/2014 kterým se vydává tržní řád

Nařízení obce Tuklaty č. 1/2014 kterým se vydává tržní řád Nařízení obce Tuklaty č. 1/2014 kterým se vydává tržní řád Zastupitelstvo obce Tuklaty se na svém zasedání dne 12. 5. 2014 usneslo vydat na základě 18 odst. 1 a 3 zákona č. 455/1991 Sb., o živnostenském

Více

NAŘÍZENÍ MĚSTA LANŠKROUN Č. 3/2015 T RŽNÍ ŘÁD

NAŘÍZENÍ MĚSTA LANŠKROUN Č. 3/2015 T RŽNÍ ŘÁD NAŘÍZENÍ MĚSTA LANŠKROUN Č. 3/2015 T RŽNÍ ŘÁD Rada města Lanškroun na své schůzi dne 30.11.2015 usnesením č. 672/RM/2015, vydala na základě ustanovení 18, odst. 1 zákona č. 455/1991 Sb., o živnostenském

Více

NAŘÍZENÍ města Strakonice č. 1/2013, kterým se vydává TRŽNÍ ŘÁD. Článek 1 Úvodní ustanovení

NAŘÍZENÍ města Strakonice č. 1/2013, kterým se vydává TRŽNÍ ŘÁD. Článek 1 Úvodní ustanovení NAŘÍZENÍ města Strakonice č. 1/2013, kterým se vydává TRŽNÍ ŘÁD Rada města Strakonice se na svém zasedání dne 24. 7. 2013 usnesla vydat na základě zmocnění v ustanovení 18 odst. 1 a odst. 3 zákona č. 455/1991

Více

T R Ž N Í Ř Á D M Ě S T A C H O M U T O V A

T R Ž N Í Ř Á D M Ě S T A C H O M U T O V A NAŘÍZENÍ MĚSTA CHOMUTOVA č. 5/2006, kterým se vydává T R Ž N Í Ř Á D M Ě S T A C H O M U T O V A Rada města Chomutova se na svém zasedání dne 24.4.2006 usnesla vydat na základě ustanovení 18 odst. 1 a

Více

č. 01/2013, kterým se vydává tržní řád

č. 01/2013, kterým se vydává tržní řád Obec Kobylnice Nařízení obce Kobylnice č. 01/2013, kterým se vydává tržní řád Rada obce se na své schůzi dne 11.1.2013 usnesla vydat na základě 18 odst. 1 a 3 zákona č. 455/1991 Sb., o živnostenském podnikání

Více

Nařízení města Benešov. č. 9/2015, kterým se vydává tržní řád a ruší některá nařízení města Benešov

Nařízení města Benešov. č. 9/2015, kterým se vydává tržní řád a ruší některá nařízení města Benešov Nařízení města Benešov č. 9/2015, kterým se vydává tržní řád a ruší některá nařízení města Benešov Rada města Benešov se na své schůzi dne 21.10.2015 usnesla vydat v přenesené působnosti na základě ustanovení

Více

Město Bučovice Nařízení města č. 1/2015, kterým se vydává. Tržní řád

Město Bučovice Nařízení města č. 1/2015, kterým se vydává. Tržní řád Město Bučovice Nařízení města č. 1/2015, kterým se vydává Tržní řád Rada města Bučovice se na své schůzi dne 10.12.2014 pod čj. 61/3/RM/2014 usnesla vydat na základě ust. 18 odst. 1) a odst. 3) zák. č.

Více

MĚSTO HOLEŠOV. Rada města Holešova. Nařízení města Holešova č. 1/2016, kterým se vydává TRŢNÍ ŘÁD

MĚSTO HOLEŠOV. Rada města Holešova. Nařízení města Holešova č. 1/2016, kterým se vydává TRŢNÍ ŘÁD MĚSTO HOLEŠOV Rada města Holešova Nařízení města Holešova č. 1/2016, kterým se vydává TRŢNÍ ŘÁD Rada města Holešova se na své schůzi dne 25.01.2016 usnesením č. 18/2/RM/2016 usnesla vydat na základě ustanovení

Více

NAŘÍZENÍ č. 1/2016 MĚSTA HEŘMANŮV MĚSTEC, TRŽNÍ ŘÁD

NAŘÍZENÍ č. 1/2016 MĚSTA HEŘMANŮV MĚSTEC, TRŽNÍ ŘÁD NAŘÍZENÍ č. 1/2016 MĚSTA HEŘMANŮV MĚSTEC, TRŽNÍ ŘÁD Rada města Heřmanův Městec se na svém zasedání dne 23. 3. 2016 usnesením č. R/2016/119 usnesla vydat na základě ustanovení 18 zákona č. 455/1991 Sb.,

Více

Nařízení obce Zakřany č. 1/2015, kterým se vydává tržní řád

Nařízení obce Zakřany č. 1/2015, kterým se vydává tržní řád Nařízení obce Zakřany č. 1/2015, kterým se vydává tržní řád Zastupitelstvo obce Zakřany se na svém veřejném zasedání dne 12.3.2015 usneslo vydat na základě zmocnění dle 18 odst. 1 a 3 zákona č. 455/1991

Více

Město Hlinsko ČÁST PRVNÍ

Město Hlinsko ČÁST PRVNÍ Město Hlinsko 3 NAŘÍZENÍ MĚSTA HLINSKA Č. 1/2013 TRŽNÍ ŘÁD Rada města Hlinska se na své schuzi dne 3. října 2013 usnesením č. 1 3M120 13 usnesla vydat na základě ustanovení ~ 18, odst. I zákona č. 455

Více

NAŘÍZENÍ MĚSTA VARNSDORF č. 2 /2014, kterým se vydává TRŽNÍ ŘÁD

NAŘÍZENÍ MĚSTA VARNSDORF č. 2 /2014, kterým se vydává TRŽNÍ ŘÁD NAŘÍZENÍ MĚSTA VARNSDORF č. 2 /2014, kterým se vydává TRŽNÍ ŘÁD Rada města Varnsdorf se na svém 82. zasedání dne 12.06.2014 usnesla vydat na základě ustanovení 11 odst. 1 a 102 odst. 2 písm. d) zákona

Více

NAŘÍZENÍ č. 7/07 TRŽNÍ ŘÁD MĚSTA KADANĚ

NAŘÍZENÍ č. 7/07 TRŽNÍ ŘÁD MĚSTA KADANĚ NAŘÍZENÍ č. 7/07 TRŽNÍ ŘÁD MĚSTA KADANĚ Rada města se na své schůzi dne 23. 8. 2007 usnesením č. 759/2007 rozhodla vydat podle ustanovení 18 zákona č. 455/1991 Sb., o živnostenském podnikání (živnostenský

Více

M ě s t o Světlá n. S.

M ě s t o Světlá n. S. M ě s t o Světlá n. S. Nařízení města Světlá nad Sázavou č. 1/2013 TRŽNÍ ŘÁD Rada města Světlá nad Sázavou se na svém zasedání dne 18. 3. 2013 usnesením č. 129/2013 usnesla vydat na základě 18 odst. 1

Více

ÚPLNÉ ZNĚNÍ k 1.11.2014. Statutární město Přerov. Nařízení města Přerova č. 2/2012, kterým se vydává tržní řád

ÚPLNÉ ZNĚNÍ k 1.11.2014. Statutární město Přerov. Nařízení města Přerova č. 2/2012, kterým se vydává tržní řád ÚPLNÉ ZNĚNÍ k 1.11.2014 Statutární město Přerov Nařízení města Přerova č. 2/2012, kterým se vydává tržní řád v e znění Naří z ení mě s t a Přero va č. 1/2014, kterým se mě n í a doplňuje Nařízení mě s

Více

NAŘÍZENÍ MĚSTA. Trţní řád

NAŘÍZENÍ MĚSTA. Trţní řád M Ě S T O H L U K H ř b i t o v n í 1 4 0 NAŘÍZENÍ MĚSTA Evidenční číslo: 1/2011 Účinnost od: 24.9.2011 Trţní řád Obsah: Úvodní ustanovení... 2 Vymezení základních pojmů... 2 Rozdělení a umístění tržnic,

Více

Nařízení č. 1/2015 Obce Kunžak kterým se vydává tržní řád

Nařízení č. 1/2015 Obce Kunžak kterým se vydává tržní řád Nařízení č. 1/2015 Obce Kunžak kterým se vydává tržní řád Zastupitelstvo obce Kunžak se na svém zasedání dne 22. 10. 2015 usnesením č.12 usneslo vydat na základě zmocnění dle 18 odst. 1 a 3 zákona č. 455/1991

Více

Obec Lipník. Nařízení č.1/2013, kterým se vydává Tržní řád

Obec Lipník. Nařízení č.1/2013, kterým se vydává Tržní řád Obec Lipník Nařízení č.1/2013, kterým se vydává Tržní řád Zastupitelstvo obce Lipník se na své schůzi dne 5.11.2013 usneslo vydat na základě 18 odst. 1 a 3 zákona č.455/1991 Sb., o živnostenském podnikání

Více

NAŘÍZENÍ MĚSTA OTROKOVICE č. 2/2015, KTERÝM SE VYDÁVÁ TRŽNÍ ŘÁD

NAŘÍZENÍ MĚSTA OTROKOVICE č. 2/2015, KTERÝM SE VYDÁVÁ TRŽNÍ ŘÁD MĚSTO OTROKOVICE NAŘÍZENÍ MĚSTA OTROKOVICE č. 2/2015, KTERÝM SE VYDÁVÁ TRŽNÍ ŘÁD Rada města Otrokovice rozhodla dne 9. září 2015 usnesením č. RMO/439/09/15 vydat na základě ustanovení 18 zákona č. 455/1991

Více

OBEC ZAJEčí. Nařízení Obce Zaječí č. 1/2013, kterým se vydává tržní řád

OBEC ZAJEčí. Nařízení Obce Zaječí č. 1/2013, kterým se vydává tržní řád -------- OBEC ZAJEčí Nařízení Obce Zaječí č. 1/2013, kterým se vydává tržní řád Rada obce Zaječí se na své schůzi č. 51/2013 dne 6.5.2013 usnesla vydat na základě 18 odst. 1 a 3 zákona č. 455/1991 Sb.,

Více

Městys Buchlovice. NAŘÍZENÍ MĚSTYSE BUCHLOVICE č. 01/2014, kterým se vydává TRŽNÍ ŘÁD

Městys Buchlovice. NAŘÍZENÍ MĚSTYSE BUCHLOVICE č. 01/2014, kterým se vydává TRŽNÍ ŘÁD Městys Buchlovice NAŘÍZENÍ MĚSTYSE BUCHLOVICE č. 01/2014, kterým se vydává TRŽNÍ ŘÁD Rada městyse Buchlovice se na svém zasedání dne 21. 5. 2014 usnesením č. 7 usnesla vydat na základě 18 odst. 1 a 3 zákona

Více

Nařízení obce č. 1/2013, kterým se vydává tržní řád

Nařízení obce č. 1/2013, kterým se vydává tržní řád Obec Nepolisy Nařízení obce č. 1/2013, kterým se vydává tržní řád Zastupitelstvo obce se na svém zasedání dne 25. 04. 2013 usnesením č. 31 usneslo vydat na základě 18 odst. 1 a 3 zákona č. 455/1991 Sb.,

Více

Nařízení města Vimperk č. 1/2015, kterým se vydává Tržní řád

Nařízení města Vimperk č. 1/2015, kterým se vydává Tržní řád MĚSTO VIMPERK Nařízení města Vimperk č. 1/2015, kterým se vydává Tržní řád Rada města Vimperk se na svém zasedání dne 20. dubna 2015 usnesením č. 411 usnesla vydat na základě 18 odst. 1 a 3 zákona č. 455/1991

Více

Nařízení obce Nesovice č. 2/2012, kterým se vydává tržní řád

Nařízení obce Nesovice č. 2/2012, kterým se vydává tržní řád Nařízení obce Nesovice č. 2/2012, kterým se vydává tržní řád Zastupitelstvo obce Nesovice se na svém zasedání dne 25.6.2012 usnesením č.4 vydává na základě 18 odst. 1 a 3 zákona č. 455/1991 Sb., o živnostenském

Více

Vyvěšeno : Sejmuto : 1)Zákon č. 50/1976 Sb., o územním plánování a stavebním řádu (stavební zákon), ve znění pozdějších předpisů

Vyvěšeno : Sejmuto : 1)Zákon č. 50/1976 Sb., o územním plánování a stavebním řádu (stavební zákon), ve znění pozdějších předpisů Vyvěšeno : Sejmuto : 1 N a ř í z e n í m ě s t a T ř e b o ň č. 4/2005 TRŽNÍ ŘÁD Rada města Třeboně vydává dne 30. 5. 2005 podle ustanovení 18 zákona. č. 455/1991 Sb., o živnostenském podnikání (živnostenský

Více

MĚSTO BEROUN. NAŘÍZENÍ č. 4/2014, kterým se vydává tržní řád

MĚSTO BEROUN. NAŘÍZENÍ č. 4/2014, kterým se vydává tržní řád MĚSTO BEROUN NAŘÍZENÍ č. 4/2014, kterým se vydává tržní řád Rada města Beroun se na svém zasedání dne 16.07.2014 usnesla vydat na základě 18 odst. 1 a odst. 3 zákona č. 455/1991 Sb., o živnostenském podnikání

Více

Provozní řád trhů pořádaných Informační centrem a Klubem kultury. Článek III. Úvodní ustanovení

Provozní řád trhů pořádaných Informační centrem a Klubem kultury. Článek III. Úvodní ustanovení Informační centrum a Klub kultury Města Velké Bíteše, příspěvková organizace Provozní řád trhů pořádaných Informační centrem a Klubem kultury Města Velké Bíteše, příspěvková organizace Článek I Úvodní

Více

MĚSTO NETOLICE Nařízení č.2/2013 TRŽNÍ ŘÁD

MĚSTO NETOLICE Nařízení č.2/2013 TRŽNÍ ŘÁD MĚSTO NETOLICE Nařízení č.2/2013 TRŽNÍ ŘÁD Rada města Netolice se na své schůzi dne 2.prosince 2013 usnesením č.231/2013 usnesla vydat na základě 18 odst.1 až 3 zákona č.455/1991 Sb., o živnostenském podnikání

Více

Nařízení. č. 2/2013. Tržní řád

Nařízení. č. 2/2013. Tržní řád Nařízení č. 2/2013 Rada města Nové Město nad Metují se na svém zasedání dne 14. října 2013 usnesla vydat na základě 18 odst. 1 a 3 zákona č. 455/1991 Sb., o živnostenském podnikání (živnostenský zákon),

Více

MĚSTO BYSTŘICE POD HOSTÝNEM. Nařízení města Bystřice pod Hostýnem č. 1/2015, kterým se vydává. Článek 1 Úvodní ustanovení

MĚSTO BYSTŘICE POD HOSTÝNEM. Nařízení města Bystřice pod Hostýnem č. 1/2015, kterým se vydává. Článek 1 Úvodní ustanovení MĚSTO BYSTŘICE POD HOSTÝNEM Nařízení města Bystřice pod Hostýnem č. 1/2015, kterým se vydává TRŽNÍ ŘÁD Rada města Bystřice pod Hostýnem na základě zmocnění uvedeného v ustanovení 18 odst. 1 a 3 zákona

Více

Nařízení Městyse Nosislav č. 1/2013, kterým se vydává tržní řád

Nařízení Městyse Nosislav č. 1/2013, kterým se vydává tržní řád Nařízení Městyse Nosislav č. 1/2013, kterým se vydává tržní řád Rada Městyse Nosislav se na své schůzi dne 25.11.2013, usnesla vydat na základě 18 odst. 1 a 3 zákona č. 455/1991 Sb., o živnostenském podnikání

Více

1/2012. Nařízení. města Pohořelice. kterým se vydává Tržní řád. Článek 1 Místa pro nabídku, prodej zboží a poskytování služeb

1/2012. Nařízení. města Pohořelice. kterým se vydává Tržní řád. Článek 1 Místa pro nabídku, prodej zboží a poskytování služeb 1/2012 Nařízení města Pohořelice kterým se vydává Tržní řád Rada města Pohořelice se na své schůzi dne 26.září 2012 usnesla vydat na základě ust. 18 zákona č. 455/1991 Sb., o živnostenském podnikání (živnostenský

Více

MĚSTO HAVLÍČKŮV BROD TRŽNÍ ŘÁD

MĚSTO HAVLÍČKŮV BROD TRŽNÍ ŘÁD MĚSTO HAVLÍČKŮV BROD NAŘÍZENÍ MĚSTA HAVLÍČKŮV BROD č. 1/2016 Rada města Havlíčkův Brod se na svém zasedání dne 25. 4. 2016 usnesením č. 376/16 usnesla vydat na základě 18 odst. 1 a 3 zákona č. 455/1991

Více

Nařízení města Dvůr Králové nad Labem č. 1/2013. Tržní řád

Nařízení města Dvůr Králové nad Labem č. 1/2013. Tržní řád Nařízení města Dvůr Králové nad Labem č. 1/2013 Tržní řád Rada města Dvůr Králové nad Labem přijala na svém 99. zasedání dne 23.04.2013 usnesení č. R/1204/2013 99.RM, kterým vydává na základě 18 odst.

Více

MĚSTO SLANÝ TRŽNÍŘÁD. Čl. 1 Úvodní ustanovení. Čl. 2 Místa pro nabídku, prodej a poskytování služeb

MĚSTO SLANÝ TRŽNÍŘÁD. Čl. 1 Úvodní ustanovení. Čl. 2 Místa pro nabídku, prodej a poskytování služeb Nařízení č. 1/2016, kterým se vydává TRŽNÍŘÁD Rada města Slaný se na svém zasedání dne 17.08.2016 usnesla vydat na základě 11 odst. 1 a 1 Zákon č. I 83/2006 Sb., o územním plánování a stavebním řádu (stavební

Více

(1) Pro účely tohoto nařízení se druhy prodeje a poskytování

(1) Pro účely tohoto nařízení se druhy prodeje a poskytování M Ě S T O P Ř Í B R A M Nařízení města č. 19/2003 ze dne 10.11.2003 Tržní řád Rada města Příbram se na svém zasedání dne 10.11.2003 usnesla v souladu s ustanovením 11 a 102 odst. 2 písmeno d) zákona č.

Více

Nařízení města Třince č. 2/2007, kterým se vydává tržní řád

Nařízení města Třince č. 2/2007, kterým se vydává tržní řád Město Třinec 2007 Nařízení města Třince č. 2/2007, kterým se vydává tržní řád Rada města Třince se na svém zasedání dne 16.4.2007 usnesla vydat na základě 18 zákona 455/1991 Sb., o živnostenském podnikání

Více

Nařízení města Dvůr Králové nad Labem Článek II. č. 1/2013. Tržní řád. Článek I Úvodní ustanovení

Nařízení města Dvůr Králové nad Labem Článek II. č. 1/2013. Tržní řád. Článek I Úvodní ustanovení Článek I. Nařízení města Dvůr Králové nad Labem Článek II. č. 1/2013 Článek III. Tržní řád Rada města Dvůr Králové nad Labem přijala na svém 99. zasedání dne 23.04.2013 usnesení č. R/1204/2013 99.RM, kterým

Více

Nařízení Obce Lovčice č. 1 /2013, kterým se vydává tržní řád. Čl. 1 Úvodní ustanovení. Čl. 2 Místa pro nabídku, prodej zboží a poskytování služeb

Nařízení Obce Lovčice č. 1 /2013, kterým se vydává tržní řád. Čl. 1 Úvodní ustanovení. Čl. 2 Místa pro nabídku, prodej zboží a poskytování služeb Nařízení Obce Lovčice č. 1 /2013, kterým se vydává tržní řád Zastupitelstvo obce Lovčice se na svém zasedání dne 16.1.2013 usneslo vydat na základě 18 odst. 1 a 3 zákona č. 455/1991 Sb., o živnostenském

Více

ZÁKON ze dne 24. dubna 1996 o rostlinolékařské péči a změnách některých souvisejících zákonů ČÁST PRVNÍ ROSTLINOLÉKAŘSKÁ PÉČE

ZÁKON ze dne 24. dubna 1996 o rostlinolékařské péči a změnách některých souvisejících zákonů ČÁST PRVNÍ ROSTLINOLÉKAŘSKÁ PÉČE 1 z 18 147 ZÁKON ze dne 24. dubna 1996 o rostlinolékařské péči a změnách některých souvisejících zákonů Parlament se usnesl na tomto zákoně České republiky: ČÁST PRVNÍ ROSTLINOLÉKAŘSKÁ PÉČE ODDÍL I ZÁKLADNÍ

Více

Článek 1 Úvodní ustanovení

Článek 1 Úvodní ustanovení Úplné znění nařízení č.02/2009, kterým se vydává tržní řád, jak vyplývá ze změn provedených nařízením č. 03/2011, č. 07/2011, č. 01/2012, č. 1/2015 a č. 2/2015 Rada města Písku se na své schůzi dne 26.

Více

Nařízení města Lanškroun č. 4/2007, tržní řád

Nařízení města Lanškroun č. 4/2007, tržní řád Nařízení města Lanškroun č. 4/2007, tržní řád Rada města Lanškrouna na svém zasedání dne 17.12.2007 usnesením č. 952/2007, vydala na základě ustanovení 18, odst. 1 a 3 zákona č. 455/1991 Sb., o živnostenském

Více

Městys Zlonice, Nám. Pod Lipami 29,

Městys Zlonice, Nám. Pod Lipami 29, Městys Zlonice, Nám. Pod Lipami 29, 273 71 MĚSTYS ZLONICE Nařízení č. 1/2016, kterým se vydává TRŽNÍ ŘÁD Rada městyse Zlonice se na svém zasedání dne 6.1.2016 usnesla vydat na základě 11 odst. 1 a 102

Více

Tržní řád Obce Pačlavice. Nařízení Obce Pačlavice č. 01/2012

Tržní řád Obce Pačlavice. Nařízení Obce Pačlavice č. 01/2012 Tržní řád Obce Pačlavice Nařízení Obce Pačlavice č. 01/2012 TRŽNÍ ŘÁD Zastupitelstvo obce Pačlavice se na svém veřejném zasedání dne 01.10.2012, usnesením č. 3/2012, usneslo vydat na základě 18 odst. 1

Více

11/2003 NAŘÍZENÍ STATUTÁRNÍHO MĚSTA MLADÁ BOLESLAV,

11/2003 NAŘÍZENÍ STATUTÁRNÍHO MĚSTA MLADÁ BOLESLAV, 11/2003 NAŘÍZENÍ STATUTÁRNÍHO MĚSTA MLADÁ BOLESLAV, kterým se vydává tržní řád Rada města Mladé Boleslavi se usnesla dne 19. června 2003 v souladu s ustanovením 11 odst. 1 a 102 odst. 2 písm. d) zákona

Více

MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 3 Rada městské části U S N E S E N Í

MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 3 Rada městské části U S N E S E N Í č.j.: 643/2013 MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 3 Rada městské části U S N E S E N Í č. 583 ze dne 28.08.2013 Smlouva o zajištění provozování farmářského trhu Rada městské části I. b e r e n a v ě d o m í II. III. IV.

Více

NAŘÍZENÍ MĚSTA TŘINCE Č. 2/2007,

NAŘÍZENÍ MĚSTA TŘINCE Č. 2/2007, MĚSTO TŘINEC NAŘÍZENÍ MĚSTA TŘINCE Č. 2/2007, KTERÝM SE VYDÁVÁ TRŽNÍ ŘÁD Schváleno: 16.4.2007 Vyvěšeno: 25.4.2007 Sejmuto: 11.5.2007 Účinnost: 10.5.2007 Zpracovatel: Odbor živnostenský úřad Změna: 1.5.2013,

Více

Město Hostivice. Nařízení města č. 2/2015. tržní řád

Město Hostivice. Nařízení města č. 2/2015. tržní řád Město Hostivice Nařízení města č. 2/2015 ze dne 7. září 2015 tržní řád Rada města Hostivice vydává usnesením č. RM-17/2015-12 podle 18 zákona č. 455/1991 Sb., o živnostenském podnikání (živnostenský zákon),

Více

*MUBLX009LTV1* MUBLX009LTV1 čj.mubl 4860/2019

*MUBLX009LTV1* MUBLX009LTV1 čj.mubl 4860/2019 *MUBLX009LTV1* MUBLX009LTV1 čj.mubl 4860/2019 Nařízení města Blatná č. 1/2019, kterým se vydává tržní řád Rada města Blatná se rozhodla - na svém zasedání konaném dne 10. dubna 2019 usnesením č. 130/19

Více

Nařízení obce Lelekovice č. 1/2013, kterým se vydává tržní řád. Čl. 1 Úvodní ustanovení

Nařízení obce Lelekovice č. 1/2013, kterým se vydává tržní řád. Čl. 1 Úvodní ustanovení Nařízení obce Lelekovice č. 1/2013, kterým se vydává tržní řád Zastupitelstvo obce Lelekovice se na svém zasedání dne 23.9.2013 usneslo vydat na základě 18 odst. 1 a 3 zákona č. 455/1991 Sb., o živnostenském

Více

M ě s t o B a k o v n a d J i z e r o u. Nařízení č. 1/2015

M ě s t o B a k o v n a d J i z e r o u. Nařízení č. 1/2015 M ě s t o B a k o v n a d J i z e r o u Nařízení č. 1/2015 města Bakov nad Jizerou kterým se vydává Tržní řád ve znění nařízení č. 2/2015 Rada města Bakov nad Jizerou se na svém zasedání dne 29. 6. 2015

Více

TRŽNÍ ŘÁD. 1. Nařízení č. 1/2002 města Hradec Králové o tržním řádu

TRŽNÍ ŘÁD. 1. Nařízení č. 1/2002 města Hradec Králové o tržním řádu TRŽNÍ ŘÁD Obsah: 1. Nařízení č. 1/2002 města Hradec Králové o tržním řádu 2. Nařízení č. 2/2003 města Hradec Králové, kterým se mění nařízení č. 1/2002 statutárního města Hradec Králové o tržním řádu 3.

Více

Nařízení města Žamberka č. 5/2016, kterým se vydává tržní řád (tržní řád)

Nařízení města Žamberka č. 5/2016, kterým se vydává tržní řád (tržní řád) Nařízení města Žamberka č. 5/2016, kterým se vydává tržní řád (tržní řád) Číslo nařízení: 5/2016 Vydání č.: 01 Výtisk č.: 01 Platnost od: 31.08.2016 Účinnost od : 15.09.2016 Platnost do: Zpracoval: JUDr.

Více

MĚSTO SLANÝ. TRžNí ŘÁD. Čl. 1 Úvodní ustanovení. Čl. 2 Místa pro nabídku, prodej a posky1tování služeb

MĚSTO SLANÝ. TRžNí ŘÁD. Čl. 1 Úvodní ustanovení. Čl. 2 Místa pro nabídku, prodej a posky1tování služeb MĚSTO SLANÝ Nař ízen í č. 3/2013, kterým se vydává TRžNí ŘÁD Rada města Slaný se na svém zasedání dne 23.10.2013!Usnesla vydat na základě 11 odst. 1 a 102 odst. 2 písm. d) zákona č. 128/2000 Sb., o obcích

Více

NAŘÍZENÍ MĚSTA CHRASTAVY č. 1/2012 ze dne 20. února 2012 ve znění NAŘÍZENÍ MĚSTA CHRASTAVY č. 1/2014 ze dne 15. září 2014 TRŽNÍ ŘÁD změna č.

NAŘÍZENÍ MĚSTA CHRASTAVY č. 1/2012 ze dne 20. února 2012 ve znění NAŘÍZENÍ MĚSTA CHRASTAVY č. 1/2014 ze dne 15. září 2014 TRŽNÍ ŘÁD změna č. NAŘÍZENÍ MĚSTA CHRASTAVY č. 1/2012 ze dne 20. února 2012 ve znění NAŘÍZENÍ MĚSTA CHRASTAVY č. 1/2014 ze dne 15. září 2014 TRŽNÍ ŘÁD změna č. 1 TRŽNÍ ŘÁD ÚPLNÉ ZNĚNÍ Rada města Chrastavy schválila na své

Více

Nařízení města Český Brod č. 2/2013 TRŽNÍ ŘÁD

Nařízení města Český Brod č. 2/2013 TRŽNÍ ŘÁD Nařízení města Český Brod č. 2/2013 TRŽNÍ ŘÁD Rada města Český Brod na svém zasedání dne 24.04.2013 usnesením č. 123/2013 vydala na základě 18 odst. 1 a 3 zákona č. 455/1991 Sb., o živnostenském podnikání

Více

Příloha č. 1 TRŽNÍ ŘÁD FARMÁŘSKÉHO TRHU OPAVA

Příloha č. 1 TRŽNÍ ŘÁD FARMÁŘSKÉHO TRHU OPAVA Příloha č. 1 TRŽNÍ ŘÁD FARMÁŘSKÉHO TRHU OPAVA Farmářské tržiště Farmářské tržiště je především potravinovým trhem. Je to vymezený prostor, umožňující prodej a poskytování služeb (dále jen tržiště ), kde

Více

Nařízení města Nový Bydžov č. 1/2015 o tržním řádu (tržní řád)

Nařízení města Nový Bydžov č. 1/2015 o tržním řádu (tržní řád) Nařízení města Nový Bydžov č. 1/2015 o tržním řádu (tržní řád) Rada města Nový Bydžov se na svém zasedání dne. usnesením č. usnesla vydat na základě ustanovení 18 odst. 1 a 3 zákona č. 455/1991 Sb., o

Více

NAŘÍZENÍ města Strakonice č. 1/2015, kterým se vydává TRŽNÍ ŘÁD. Článek 1 Úvodní ustanovení

NAŘÍZENÍ města Strakonice č. 1/2015, kterým se vydává TRŽNÍ ŘÁD. Článek 1 Úvodní ustanovení NAŘÍZENÍ města Strakonice č. 1/2015, kterým se vydává TRŽNÍ ŘÁD Rada města Strakonice se na svém zasedání dne 3.6.2015 usnesla vydat na základě zmocnění v ustanovení 18 odst. 1 a odst. 3 zákona č. 455/1991

Více

MĚSTO HOLEŠOV. NAŘÍZENÍ MĚSTA HOLEŠOVA č. 1/2014, kterým se vydává TRŽNÍ ŘÁD

MĚSTO HOLEŠOV. NAŘÍZENÍ MĚSTA HOLEŠOVA č. 1/2014, kterým se vydává TRŽNÍ ŘÁD MĚSTO HOLEŠOV NAŘÍZENÍ MĚSTA HOLEŠOVA č. 1/2014, kterým se vydává TRŽNÍ ŘÁD Rada města Holešova se na své 16. schůzi dne 24. 6. 2014 usnesením č. 227/2014 usnesla vydat na základě ustanovení 18 odst. 1

Více

N A Ř Í Z E N Í M Ě S T A H R A N I C E č. 1/2010

N A Ř Í Z E N Í M Ě S T A H R A N I C E č. 1/2010 Město Hranice N A Ř Í Z E N Í M Ě S T A H R A N I C E č. 1/2010 T R Ž N Í Ř Á D Rada města Hranice se usnesla dne 9.3.2010 vydat podle ustanovení 18 zákona č.455/1991 Sb., o živnostenském podnikání (živnostenský

Více

MĚSTO ČESKÁ SKALICE RADA MĚSTA. Nařízení města č. 01/2015 TRŽNÍ ŘÁD

MĚSTO ČESKÁ SKALICE RADA MĚSTA. Nařízení města č. 01/2015 TRŽNÍ ŘÁD Příloha č. 2 usn. RM5 č. 5/64/II/2015 MĚSTO ČESKÁ SKALICE RADA MĚSTA Nařízení města č. 01/2015 TRŽNÍ ŘÁD Rada města se na svém zasedání dne 25. 2. 2015 usnesením č. 5/62/II/2015 usnesla vydat podle ustanovení

Více

Zastupitelstvo města Přerova

Zastupitelstvo města Přerova Zastupitelstvo města Přerova Pořadové číslo: Přerov 13.6.2011 Předkladatel: Mgr. Helena Netopilová, koalice Společně pro Přerov, Zpracovatel: Ing. arch. Jan Horký Název materiálu: Podpora tržišť a místního

Více

NAŘÍZENÍ. města Kuřimi. č. 1/2017, kterým se vydává tržní řád

NAŘÍZENÍ. města Kuřimi. č. 1/2017, kterým se vydává tržní řád NAŘÍZENÍ města Kuřimi č. 1/2017, kterým se vydává tržní řád Rada města Kuřimi se na své schůzi dne 11. 10. 2017 usnesla vydat na základě 18 odst. 1 a 3 zákona č. 455/1991 Sb., o živnostenském podnikání

Více

M Ě S T O P Ř Í B R A M

M Ě S T O P Ř Í B R A M M Ě S T O P Ř Í B R A M Nařízení města č. 1/2017 ze dne 17. 07. 2017, TRŽNÍ ŘÁD Rada města Příbram se na svém zasedání dne 17. 07. 2017 usnesením R. usn. č. 688/2017 na základě 18 odst. 1 a 3 zákona č.

Více

Nařízení obce Pravlov č.1/2015 kterým se vydává tržní řád

Nařízení obce Pravlov č.1/2015 kterým se vydává tržní řád Nařízení obce Pravlov č.1/2015 kterým se vydává tržní řád Zastupitelstvo obce Pravlov se na svém 8. zasedání konaném dne 7.10.2015 usneslo vydat na základě 18 odst. 1 a 3 zákona č. 455/1991 Sb., o živnostenském

Více

455/1991 Sb. ZÁKON ze dne 2. října 1991 o živnostenském podnikání (živnostenský zákon) (stav od 1.7.2008)

455/1991 Sb. ZÁKON ze dne 2. října 1991 o živnostenském podnikání (živnostenský zákon) (stav od 1.7.2008) 455/1991 Sb. ZÁKON ze dne 2. října 1991 o živnostenském podnikání (živnostenský zákon) (stav od 1.7.2008) Změna: 600/1992 Sb., od 1.1.1993-591/1992 Sb. Změna: 231/1992 Sb. Změna: 273/1993 Sb. Změna: 303/1993

Více

Nařízení obce Zatčany

Nařízení obce Zatčany 'V Nařízení obce Zatčany č.01l2013, kterým se vydává tržní řád Zastupitelstvo obce se na svém zasedání dne 13. 3. 2013 usneslo vydat na základě 18 odst. 1 a 3 zákona Č. 455/1991 Sb. o živnosten kém podnikání

Více

OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA č. 3/2010 O MÍSTNÍCH POPLATCÍCH

OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA č. 3/2010 O MÍSTNÍCH POPLATCÍCH OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA č. 3/2010 O MÍSTNÍCH POPLATCÍCH Zastupitelstvo města Čáslav se na svém zasedání dne 13.prosince 2010 usnesením č. 78/2010 usneslo vydat podle ustanovení 14 zákona č. 565/1990 Sb.,

Více

Tržní řád Nařízení města Slavkov u Brna č. 1/2013

Tržní řád Nařízení města Slavkov u Brna č. 1/2013 Tržní řád Nařízení města Slavkov u Brna č. 1/2013 Změna: Nařízení č. 3/2013 Nařízení č. 5/2013 Nařízení č. 2/2014 Nařízení č. 3/2014 Nařízení č. 2/2015 Rada města se na své schůzi konané dne 9. 5. 2013

Více

NAŘÍZENÍ MĚSTA LANŠKROUNA Č. 1/2011 TRŽNÍ ŘÁD

NAŘÍZENÍ MĚSTA LANŠKROUNA Č. 1/2011 TRŽNÍ ŘÁD NAŘÍZENÍ MĚSTA LANŠKROUNA Č. 1/2011 TRŽNÍ ŘÁD Rada města Lanškrouna na svém zasedání dne 18.04.2011 usnesením č.132/2011, vydala na základě ustanovení 18, odst. 1 a 3 zákona č. 455/1991 Sb., o živnostenském

Více

MĚSTO OSTROV. Nařízení města č. 2/2009, kterým se vydává tržní řád

MĚSTO OSTROV. Nařízení města č. 2/2009, kterým se vydává tržní řád MĚSTO OSTROV Nařízení města č. 2/2009, kterým se vydává tržní řád Rada města Ostrov se na svém jednání dne 28. 05. 2009 usnesením č. 370/09, usnesla vydat na základě 18 odst. 1 a 3 zákona č. 455/1991 Sb.,

Více

ČÁST DRUHÁ. Článek IV. Podmínky požární bezpečnosti při akcích a způsob jejich zabezpečení

ČÁST DRUHÁ. Článek IV. Podmínky požární bezpečnosti při akcích a způsob jejich zabezpečení Domů / Úřad / Vyhlášky a nařízení města / Obecně závazná vyhláška č. 2/2011 města... Hradec Králové Obecně závazná vyhláška č. 2/2011 města Hradec Králové kterou se stanoví podmínky k zabezpečení požární

Více

Nařízení města Hustopeče č. 4/2012, kterým se vydává Tržní řád

Nařízení města Hustopeče č. 4/2012, kterým se vydává Tržní řád Nařízení města Hustopeče č. 4/2012, kterým se vydává Tržní řád Rada města Hustopeče se na své schůzi dne 17.07.2012 usnesla vydat na základě 18 odst. 1 a 3 zákona č. 455/1991 Sb., o živnostenském podnikání

Více

TRŽNÍ ŘÁD. farmářských trhů v Moravském Krumlově. I. Farmářské trhy v Moravském Krumlově

TRŽNÍ ŘÁD. farmářských trhů v Moravském Krumlově. I. Farmářské trhy v Moravském Krumlově TRŽNÍ ŘÁD farmářských trhů v Moravském Krumlově I. Farmářské trhy v Moravském Krumlově 1) Pořadatelem Farmářských trhů v Moravském Krumlově (dále jen FT) je Občanské sdružení ALMA, sídlem 672 01 Dobelice

Více

Městys Pozlovice TRŽNÍ ŘÁD

Městys Pozlovice TRŽNÍ ŘÁD Městys Pozlovice Nařízení městyse č. 2/2016, kterým se vydává TRŽNÍ ŘÁD Rada městyse Pozlovice se na svém jednání dne 20. 7. 2016 usnesením č. 233/16 usnesla vydat na základě 18 odst. 1 a 3 zákona č. 455/1991

Více

Všeobecné obchodní podmínky společnosti Medeva spol. s r.o., IČ:25923064, se sídlem Hradecká 1281/37, Nový Hradec Králové, 500 12 Hradec Králové

Všeobecné obchodní podmínky společnosti Medeva spol. s r.o., IČ:25923064, se sídlem Hradecká 1281/37, Nový Hradec Králové, 500 12 Hradec Králové Všeobecné obchodní podmínky společnosti Medeva spol. s r.o., IČ:25923064, se sídlem Hradecká 1281/37, Nový Hradec Králové, 500 12 Hradec Králové 1. Preambule Tyto všeobecné obchodní podmínky (dále též

Více

MĚSTO KLOBOUKY U BRNA

MĚSTO KLOBOUKY U BRNA MĚSTO KLOBOUKY U BRNA Nařízení Města Klobouky u Brna č.1/2010, kterým se vydává tržní řád Rada města Klobouky u Brna se na své schůzi dne 16.9.2010 usnesla vydat na základě 18 odst. 1 a 3 zákona č. 455/1991

Více

Město Hostivice. Nařízení města č. 4/2016. tržní řád

Město Hostivice. Nařízení města č. 4/2016. tržní řád Město Hostivice Nařízení města č. 4/2016 ze dne 19. září 2016 tržní řád Rada města Hostivice vydává usnesením č. RM-21/2016-1 v souladu s ustanovením 11 a 102 odst. 2 písm. d) zákona č. 128/2000 Sb., o

Více

NAŘÍZENÍ STATUTÁRNÍHO MĚSTA KARLOVY VARY č. 10/2013,

NAŘÍZENÍ STATUTÁRNÍHO MĚSTA KARLOVY VARY č. 10/2013, STATUTÁRNÍ MĚSTO KARLOVY VARY NAŘÍZENÍ STATUTÁRNÍHO MĚSTA KARLOVY VARY č. 10/2013, kterým se vydává tržní řád schválené dne 11.06.2013 účinnost od 15. července 2013 Nařízení statutárního města Karlovy

Více

Obec Rusava TRŽNÍ ŘÁD

Obec Rusava TRŽNÍ ŘÁD Obec Rusava Nařízení obce č. 1/2016, kterým se vydává TRŽNÍ ŘÁD Rada obce Rusava se na svém zasedání dne 12. 09. 2016 usnesla vydat na základě 18 odst. 1 a 3 zákona č. 455/1991 Sb., o živnostenském podnikání

Více

Nařízení města Krnova. č. 2 /2013. Tržní řád. zpracoval odbor: obecní živnostenský úřad platnost od: Tržní řád 1

Nařízení města Krnova. č. 2 /2013. Tržní řád. zpracoval odbor: obecní živnostenský úřad platnost od: Tržní řád 1 Nařízení města Krnova č. 2 /2013 Tržní řád zpracoval odbor: obecní živnostenský úřad platnost od: 20. 5. 2013 Tržní řád 1 Rada města Krnova se na své schůzi konané dne 30.4.2013, usnesením č. 2068/55 usnesla

Více

Nařízení města č. 4/2013

Nařízení města č. 4/2013 Nařízení města č. 4/2013 Jednací číslo: Datum schválení: Účinnost od do: Typ předpisu: Zpracovatel: 4/2013 09.07.2013 01.08.2013-16.04.2015 Nařízení města PO Nařízení města, kterým se vydává Tržní řád

Více

Nařízení města Mohelnice č. 5/2014, kterým se vydává tržní řád

Nařízení města Mohelnice č. 5/2014, kterým se vydává tržní řád Nařízení města Mohelnice č. 5/2014, kterým se vydává tržní řád Rada města Mohelnice se na svém zasedání dne 08.12.2014 usnesením č. 28/3/RM/2014 usnesla vydat na základě 18 odst. 1 a 3 zákona č. 455/1991

Více

Návrh vyhlášky č.3/2003 - Dymokury. O veřejném pořádku a čistotě obce. Čl. I. Základní ustanovení

Návrh vyhlášky č.3/2003 - Dymokury. O veřejném pořádku a čistotě obce. Čl. I. Základní ustanovení Návrh vyhlášky č.3/2003 - Dymokury O veřejném pořádku a čistotě obce Zastupitelstvo obce Dymokury schválilo dne 24.listopadu 2003 v souladu s 10 písm.a), 84 odst.2, písm.i) zákona č. 128/2000 Sb., o obcích

Více

TRŽNÍ ŘÁD. předchozí objednávky, mimo

TRŽNÍ ŘÁD. předchozí objednávky, mimo Město Valašské Meziříčí Nařízení města č. 1/2018 TRŽNÍ ŘÁD Rada města Valašské Meziříčí vydává dne 06. 02. 2018 na základě 18 odst. 1 až 4 zákona č. 455/1991 Sb., o živnostenském podnikání (živnostenský

Více

smlouvu k realizaci farmářských trhů

smlouvu k realizaci farmářských trhů Městská část Praha 14 se sídlem : Bratří Venclíků 1073, 198 21 Praha 9 zastoupená : Bc. Radkem Vondrou, starostou číslo účtu : 19-9800050998/6000, vedeného PPF banka, a.s., Praha 6 IČ : 00231312 DIČ :

Více

Nařízení obce č. 1/2015, kterým se vydává. Čl. I. Místa pro nabídku, prodej zboží a poskytování služeb

Nařízení obce č. 1/2015, kterým se vydává. Čl. I. Místa pro nabídku, prodej zboží a poskytování služeb Obec Hovězí Nařízení obce č. 1/2015, kterým se vydává TRŽNÍ ŘÁD Rada obce Hovězí se na svém 9. zasedání dne 16. března 2015 usnesením č. 9/2015 usnesla vydat na základě 18 odst. 1 a 3 zákona č. 455/1991

Více

NÁVRH MĚSTO OSTROV Nařízení města č. 1/2016, kterým se vydává tržní řád. Čl. 1 Místa pro nabídku, prodej zboží a poskytování služeb

NÁVRH MĚSTO OSTROV Nařízení města č. 1/2016, kterým se vydává tržní řád. Čl. 1 Místa pro nabídku, prodej zboží a poskytování služeb NÁVRH MĚSTO OSTROV Nařízení města č. 1/2016, kterým se vydává tržní řád Rada města Ostrov se na své schůzi dne 20. června 2016, usnesením č. 670/16, usnesla vydat na základě 18 odst. 1 a 3 zákona č. 455/1991

Více

NAŘÍZENÍ STATUTÁRNÍHO MĚSTA KARLOVY VARY č. 3/2014,

NAŘÍZENÍ STATUTÁRNÍHO MĚSTA KARLOVY VARY č. 3/2014, STATUTÁRNÍ MĚSTO KARLOVY VARY NAŘÍZENÍ STATUTÁRNÍHO MĚSTA KARLOVY VARY č. 3/2014, kterým se vydává tržní řád schválené dne 21. října 2014 účinnost od 15. listopadu 2014 Nařízení statutárního města Karlovy

Více

Všeobecné obchodní podmínky společnosti Kateřina Dufková, IČ:03550486, se sídlem Nádražní 11, 471 03 Kravaře

Všeobecné obchodní podmínky společnosti Kateřina Dufková, IČ:03550486, se sídlem Nádražní 11, 471 03 Kravaře Všeobecné obchodní podmínky společnosti Kateřina Dufková, IČ:03550486, se sídlem Nádražní 11, 471 03 Kravaře 1. Preambule Tyto všeobecné obchodní podmínky (dále též VOP) platí pro nákup v internetovém

Více

ZÁKLADNÍ INFORMACE: pro poskytovatele zdravotních služeb

ZÁKLADNÍ INFORMACE: pro poskytovatele zdravotních služeb ZÁKLADNÍ INFORMACE: pro poskytovatele zdravotních služeb vedoucí oddělení zdravotnictví: Ing. Lenka Zdražilová tel.: 495 817 506 mailto:lzdrazilova@kr-kralovehradecky.cz zástupkyně vedoucí oddělení: Marie

Více

Čl. I Základní ustanovení

Čl. I Základní ustanovení MĚSTO NYMBURK NAŘÍZENÍ MĚSTA NYMBURKA č. 2 / 2014 o placeném stání silničních motorových vozidel na místních komunikacích v Nymburce. Rada města Nymburka svým usnesením č. 150 ze dne 2. 4. 2014 vydává

Více

Navrhovaný právní předpis (resp. jiný právní předpis) Odpovídající předpis EU. Ustanovení (čl., odst., písm., bod., apod.) 32014L0040 Čl. 2 odst.

Navrhovaný právní předpis (resp. jiný právní předpis) Odpovídající předpis EU. Ustanovení (čl., odst., písm., bod., apod.) 32014L0040 Čl. 2 odst. VI. Rozdílová tabulka k návrhu zákona o ochraně zdraví před škodlivými účinky tabáku, alkoholu a jiných návykových látek, integrované protidrogové politice a o změně souvisejících zákonů (zákon o ochraně

Více

Tržní řád. Článek 1 Úvodní ustanovení. Článek 2 Předmět úpravy

Tržní řád. Článek 1 Úvodní ustanovení. Článek 2 Předmět úpravy Tržní řád Rada města Jevíčko se na svém zasedání dne 27. 1. 2014 usnesením č. 22/85 usnesla vydat na základě ustanovení 18 odst. 1 zákona č. 455/1991 Sb., o živnostenském podnikání (živnostenský zákon),

Více

Nařízení obce Vítonice č. 1/2013, kterým se vydává t r ž n í ř á d

Nařízení obce Vítonice č. 1/2013, kterým se vydává t r ž n í ř á d Nařízení obce Vítonice č. 1/2013, kterým se vydává t r ž n í ř á d Zastupitelstvo obce se na zasedání dne 29. 5. 2013 usneslo vydat na základě 18 odst. 1 a 3 zákona č. 455/1991 Sb., o živnostenském podnikání

Více

Nařízení města Česká Lípa č. 4/2013, kterým se vydává tržní řád

Nařízení města Česká Lípa č. 4/2013, kterým se vydává tržní řád Nařízení města Česká Lípa č. 4/2013, kterým se vydává tržní řád Rada města Česká Lípa se na svém zasedání dne 11.12.2013 usnesením č. 921/2013 usnesla vydat na základě 18 odst. 1 zákona č. 455/1991 Sb.,

Více