MĚSÍČNÍK OBECNÍHO ÚŘADU V JAKARTOVICÍCH

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "MĚSÍČNÍK OBECNÍHO ÚŘADU V JAKARTOVICÍCH"

Transkript

1 OBECNÍ ZPRAVODAJ 5/2015 XXII. ročník/ neprodejné MĚSÍČNÍK OBECNÍHO ÚŘADU V JAKARTOVICÍCH

2 USNESENÍ č. 7 ze zasedání Rady obce Jakartovice, konaného dne Rada obce schvaluje : 1. Uzavření Smlouvy o bezúplatném převodu majetku 4 ks dýchacích přístrojů Drager, s Hasičským záchranným sborem Moravskoslezského kraje. 2. Přidělení veřejné zakázky malého rozsahu Povrch víceúčelového hřiště Hořejší Kunčice dle hodnotícího kritéria nejnižší nabídkové ceny, společnosti StavoSport s.r.o.. 3. Přidělení veřejné zakázky malého rozsahu Rozšíření veřejného osvětlení Hořejší Kunčice na silnici I/46, dle hodnotícího kritéria nejnižší nabídkové ceny, společnosti ReSpol s.r.o. 4. Rozpočtové opatření č. 1/2015 s č.j. 428/2015 na úpravu rozpočtu pro rok Příspěvek na autobusovou dopravu klubu Čtyřlístek, na poznávací zájezd do Velkých Losin. 6. Uzavření Smlouvy o poskytování pracovnělékařských služeb, s MUDr. Jiřím Švábem, praktickým lékařem pro dospělé, Litultovice 187, Uzavření Nájemní smlouvy č , na pronájem bytu č. 3 v domě s podporovanými byty Jakartovice č.p. 139, postaveném na pozemku parc.č. 300 v k.ú. Jakartovice a to od , na dobu neurčitou, s měsíčním nájemným ve výši 1 750,- Kč. 8. Uzavření Smlouvy o zřízení práva provést stavbu (umístění oplocení) na části pozemku parc.č. 280/8 v k.ú. Bohdanovice. 9. Zakoupení nového pártystanu v ceně do ,- Kč bez DPH. 10. Uzavření Smlouvy o nájmu částí pozemků parc.č. 135/1 a 2084/14 v k.ú. Jakartovice, od na dobu neurčitou, s ročním nájemným ve výši 500,- Kč. 11. Finanční příspěvky na pořádání Mysliveckého dne v Jakartovicích ve výši ,- Kč a Zahájení prázdnin v Bohdanovicích ve výši ,- Kč. Rada obce neschvaluje : 1. Uzavření Smlouvy o nájmu pozemku parc.č. 1121/1 v k.ú.. Informace k získané finanční dotaci Obce Jakartovice Moravskoslezký kraj schválil investiční dotaci předloženého projektu Obcí Jakartovice na akci Úpravna vody Hořejší Kunčice. V současné době byla podepsána smlouva o poskytnutí dotace z rozpočtu Moravskoslezského kraje v maximální výši 70 % celkových skutečně vynaložených uznatelných nákladů, maximálně však ve výši Kč. Celkové uznatelné náklady projektu budou činit ,-- Kč. Daň z nemovitostí Poštovní poukázky k dani z nemovitostí byly rozeslány poplatníkům Finančním úřadem pro Moravskoslezský kraj v Opavě poštou, tímto upozorňujeme všechny občany, že splatnost daně z nemovitostí končí 31. května 2015.

3

4

5

6 VELKOOBJEMOVÝ, NEBEZPEČNÝ A ELEKTRO ODPAD Obecní úřad Jakartovice oznamuje občanům, že ve spolupráci s firmou Technické služby Opava, s.r.o. bude proveden sběr nebezpečných a velkoobjemových odpadů z domácností. SBĚR VELKOOBJEMOVÉHO ODPADU - bude probíhat od pátku 19. června do neděle 21. června 2015, kontejnery pro sběr budou přistaveny na těchto stanovištích: JAKARTOVICE BOHDANOVICE DEŠTNÉ HOŘEJŠÍ KUNČICE U KOSTELA U AUTOBUSOVÉ ZASTÁVKY NA PARKOVIŠTI U OBECNÍHO DOMU U OBECNÍHO DOMU Není třeba odpad házet na hromady kolem kontejneru, neboť kontejnery budou na určených stanovištích stát po celou dobu sběru a v případě jeho naplnění budou průběžně odváženy a nahrazovány prázdnými. Do velkoobjemového kontejneru patří: matrace, WC mísy, umyvadla, koberce, linolea, výrobky z PVC, kočárky, křesla, sedačky, autosklo, drátěné sklo, keramika, novodur, molitan, znečištěné plastové obaly, pneumatiky apod. SBĚR NEBEZPEČNÉHO A ELEKTRO ODPADU - bude probíhat v pátek 19. června 2015 na těchto stanovištích: HOŘEJŠÍ KUNČICE U OBECNÍHO DOMU hodin BOHDANOVICE U AUTOBUSOVÉ ZASTÁVKY hodin JAKARTOVICE U KOSTELA hodin DEŠTNÉ NA PARKOVIŠTI U OD hodin Do nebezpečného a elektro odpadu patří: obaly od barev a obalů, olověné akumulátory, ředidla, kyseliny, postřiky, oleje, barvy, monočlánky, léčiva, ledničky, televize, vyřazené elektrospotřebiče apod. Do velkoobjemového, nebezpečného a elektro odpadu nepatří: železný šrot, stavební suť, sklo, papír, vyseparované plasty apod. Věříme, že každý z Vás, kdo takovéto odpady vlastní, využije této výhodné příležitosti a akce se zúčastní, není důvod, aby některé z těchto odpadů končily v popelnicích, kamnech nebo dokonce ve volné přírodě, tímto Vám děkujeme za přispění k ochraně životního prostředí.

7 KLUB ČTYŘLÍSTEK vyhlašuje ve spolupráci s obcí Jakartovice pátý ročník soutěže ROZKVETLÁ OBEC 2015 o nejkrásnější kvetoucí zahrádku, předzahrádku, balkón a terasu. Cílem soutěže je povzbudit občany své obce k aktivní účasti na zkrášlení svých zahrádek, předzahrádek, balkónů a teras a zlepšení celkového vzhledu své obce. Podmínky soutěže Rozkvetlá obec Účastníci soutěže soutěže se mohou zúčastnit všichni občané obcí Jakartovic, Bohdanovic, Deštné a Hořejších Kunčic 2. Hodnocení soutěže a) hodnocení bude provádět pětičlenná hodnotící komise b) základní kritéria pro hodnocení: - celkový vzhled viditelných zahrádek a předzahrádek, balkónů a teras u jednotlivých nemovitostí - originalita výsadby (zeleně, květin, keříků aj.) a vkusnost 3. Ocenění a) z každé obce Jakartovice, Bohdanovice, Deštné a Hořejší Kunčice bude vybrána jedna nejkrásnější a nejoriginálnější zahrádka, předzahrádka, balkón nebo terasa b) pro všechny čtyři výherce ze všech obcí jsou připraveny čtyři ceny, každá v hodnotě 500,-- Kč 4. Trvání soutěže a) soutěž bude probíhat od 10. června do 31. července 2015 b) v tomto období provede hodnocení hodnotící komise 5. Vyhodnocení soutěže výsledky soutěže budou zveřejněny v Obecním zpravodaji a na webových stránkách obce Vážení senioři, pokyny k zájezdu Termální lázně Velké Losiny: prohlídka lázeňského městečka, návštěva zámku, exkurze do výrobny ručního papíru, pokud budete chtít navštívit termální bazén - vezměte si plavky Termín odjezdu středa 27. května 2015 Jakartovice 7.00 hod. zastávka střed, horní konec Hořejší Kunčice 7.10 hod. zastávka točna v obci Deštné 7.05 hod.zastávka střed Bohdanovice 7.15 hod. u kostela u Kuzníků Těšíme se na Vás, přijďte s dobrou náladou. Vítání léta se smažením vajec Kdy: středa 3. června 2015 ve hodin Kde: obecní chata skály Jakartovice Pro všechny bude připraveno občerstvení smaženice se špekem, něco na grilu, přineste si to, co bude chutnat i druhým (vejce, špek, pažitka, okurky, tyčinky, slané pečivo, sladkosti). Bavit nás bude naše oblíbená místní kapela. Kdo může, přijde pěšky, nebo dojede vlastní kolo, auto. Kdo nedojde a dojede autobusem, bude odvezen od Obecního domu v Jakartovicích obecním autem.

8

9 Římskokatolická farnost Jakartovice, obec Jakartovice a občané Deštné Vás srdečně zvou do kostela Navštívení Panny Marie v Deštném v sobotu 30. května 2015 na mši sv. v hodin Během slavnostní mše sv. bude posvěcen barokní obraz Panny Marie Czenstochovské. Obraz od nepaměti zdobil prostor kostela v Deštném. Nyní se vrací po dlouhodobém náročném restaurování na své původní místo. Posvěcení provede P. Mgr. Bogdan Stępień, OSPPE, farář z Ostravy Přívozu. Po mši sv. další program u obecního domu kácení máje. Na tomto místě by mohl být snímek obrazu Pannny Marie Czenstochovské z našeho kostela. Nechte se překvapit přímo během slavnosti Spolek Deštné pořádá KÁCENÍ MÁJE KDY v hodin KDE- OBECNÍ DŮM V DEŠTNÉM Zveme vás na KÁCENÍ MÁJE při reprodukované hudbě s občerstvením. Obec Jakartovice Vás srdečně zve v sobotu 6. června 2015 na POUŤ V DEŠTNÉM od hodin program na hřišti, od hodin bude hrát k poslechu i tanci hudební skupina COUNTRY KAVALÉRIE, pro děti jsou připraveny zábavné atrakce, je zajištěno bohaté občerstvení makrely, uzené cigáro, koláče.

10 Stavění májky v Deštném Spolek Deštné letošní rok začal opět stavěním máje. K této tradici jsme se rozhodli pomoci Terezce Byrtusové, jak již bylo zmíněno v předešlém zpravodaji. Vybrala se překrásná částka ,-Kč. Podařilo se nám přispět Terezce na nový speciální kočárek a naše princezna s námi určitě vyrazí na společný výlet. DĚKUJEME VÁM VŠEM, kdo jste se na této akci podíleli. A že Vás bylo. firmy, spolky, škola a většina obyvatel Deštné, Hořejších Kunčic, Bohdanovic a Jakartovic. Děkujeme Vám, za Vaši ochotu pomoci. Za to, že máte stále srdíčka na svém místě a to je možná ještě hezčí pocit. Závěrem bychom Vám všem chtěli popřát pevné zdraví a ještě jednou DĚKUJEME.. Spolek Deštné PODĚKOVÁNÍ Srdečně děkujeme Spolku Deštné a všem, kteří se podíleli na organizaci prvomájové zábavy, jejíž výtěžek byl věnován naší dceři Terezce Byrtusové. Rádi bychom poděkovali všem, kteří přispěli Terezce na kočárek a polohovací zařízení, ve kterém nyní tráví většinu času. Děkujeme Byrtusovi

11 ČARODĚJNICE V JAKARTOVICÍCH V čtvrtek 30.dubna se konal tradiční " Slet čarodějnic " v penzionu Nad stájí. Báli jsme se nepřízně počasí, ale nakonec vše dopadlo dobře. Sešla se spousta čarodějnic a čarodějů. Pro děti byl připravený bohatý program se soutěžemi a tanečky, sladkosti, grilovaný párek, kolotoč, jízda na káře s poníky a cukrová vata. Spálili jsme čarodějnici a tím jsme zažehnali vše zlé a přivítali jen to dobré. Následovala tombola a volná zábava. Za Obec Jakartovice a mateřskou školu, která celou akci připravila, děkuji všem, kteří se podíleli a přispěli k tomu, že děti a doufám i dospělí, odcházeli domů spokojeni. Tak zase za rok milé čarodějnice a čarodějové Těší se "čarodějnice z mateřské školy" Boohhddaannoovviicckkéé kkoopprreettiinnkkyy Noc z 30.4 na Filipojakubská noc, patřívala mezi noci, kdy prý zlé a nečisté síly vládly větší mocí než kdy jindy. Lidé také věřili, že této noci v povětří poletuje spousta čarodějnic, letících na sabat. Proto se této noci také říká "noc čarodějnic". Letos se k tomuto neobvyklému svátku připojily také ženy ze spolku Bohdanovické kopretinky, které uspořádaly průvod čarodějnic, při kterém se pokoušely chytit muže a chtěly je utancovat. V čele průvodu nesly jejich nejvyšší velitelku, kterou nakonec upálily na připravené hranici. Tradovalo se, že tato noc má i moc otevírat zemi a vydávat poklady. Místo pokladů byly připraveny pro děti různé hry a za účast každý dostal nějakou sladkou maličkost, ti nejlepší také medaili připomínající tento večer. Vrcholem bylo vyhlášení královny čarodějnic, kterou vybrala odborná porota, zvlášť k tomuto ustanovena, která neměla lehký úkol, byla však velmi korektní, hlavně nepodplacená a nebyl podán na její výrok žádny protest. Na závěr děti opékaly špekáčky, na stále udržovaném ohni, některým se je dokonce podařilo mírně připálit, všem však chutnaly. Dospělí účastníci si při reprodukované hudbě poklábosili a dokonale užili pěkný teplý večer. Co říci na závěr? Tento večer se vydařil, poděkování patří všem, kteří se na přípravě podíleli. Dík.

12

13 Základní škola Mladecko S příchodem jara přibylo hned několik soutěží. Úspěšně jsme se zúčastnili biologické olympiády, zahradnické soutěže, Matematického klokana, Pythagoriády, Divadelního lízátka, ZOO soutěže v Ostravě nebo lesnické soutěže v Hranicích na Moravě. Připravujeme se na soutěž Zlatý list nebo různá sportovní klání. V matematických kláních si velmi dobře vedla žákyně třetího ročníku Magdaléna Gališová. Její výborný výsledek byl opravdovým potěšením nejen po učitele matematiky, ale pyšná může být především řešitelka sama. Divadelní lízátko Na divadelní přehlídku v Loutkovém divadle v Opavě se vydal náš dlouholetý dramatický kroužek pod vedením paní vychovatelky Jarmily Pruskové. Letos se předvedli s pohádkou Z čarovného klobouku a získali ocenění za výběr hry a její ztvárnění. ZOO Ostrava Do ZOO v Ostravě se svými dovednostmi a znalostmi vyjeli žáci 2. stupně ve složení Karolína Birgusová, Simona Kurtinová, Monika Kučerková, Aneta Housovská, Beáta Kopková, Matěj Hruška, Ondřej Duda, Bára Viatrová, Ondřej Ihn, Simona Havlíková, Eva Mazalová. Letošním tématem byli ohrožení obratlovci ČR. Žáci nás nejen skvěle reprezentovali, ale především se opět naučili něčemu novému. Lesnická soutěž v Hranicích na Moravě Na lesnickou soutěž jeli hájit barvy ZŠ Mladecka deváťáci Martin Dluhoš, Karolína Birgusová a Simona Kurtinová. Postup do republikového kola jim unikl jen o vlásek. V bohaté konkurenci družstev v celé Moravy a Slezska se umístili jako třetí a to je přeci obdivuhodný výsledek. JOY RUN Neposlední soutěží tohoto pololetí byl Joy Run- 1. ročník asistovaného běhu na 6 km v Městských sadech v Opavě. Zde naše dívčí (Eva Mazalová, Eliška Kubesová, Denisa Rašová, Nikola Adamčíková, Simona Havlíková) a chlapecké družstvo (Patrik Kučerka, Ondřej Adamčík, Erik Krčmarík, Daniel Ziegl, Ondřej Duda) předvedlo nejen skvělou atletickou průpravu, ale především empatii se zdravotně znevýhodněnými kamarády. Na trati se pětičlenné týmy střídaly v běhu se speciálně upraveným vozíkem pro handicapovaného parťáka. Mladý zahrádkář Naše škola se každý rok účastní soutěže Mladý zahrádkář a soutěže ve floristice. V letošním roce jsme opět v silné konkurenci dosáhli na stupně vítězů. Na třetím místě se v kategorii mladších žáků umístila žákyně šesté třídy Zuzana Havlíková a v kategorii starších žáků žákyně osmé třídy Eva

14 Mazalová. Z prvního místa do národního kola postupuje naše favoritka žákyně deváté třídy Karolina Birgusová. Biologická olympiáda Jako každý rok, jsme se i letos zúčastnili okresního kola v Biologické olympiádě. Ze 36 nejlepších biologů z okresu Opava obsadila Eva Mazalová osmé místo a Karolina Birgusová si svým čtvrtým místem zajistila postup do krajského kola Další akce školy Z kulturně naučných akcí se žáci ZŠ Mladecko zúčastnili divadelního představení Rychlé Šípy ve Slezském divadle v Opavě a následně návštěvy Slezského muzea nebo interaktivního naukového programu Život v kutně v opavském Domě umění. Děti nižšího stupně se zase naučily pracovat s keramickou hlínou. A to díky spolupráci se ZŠ v Dolních Životicích, které touto cestou moc děkujeme za pozvání. jistě krásně bohatý. Ve čtvrtek, 23. dubna 2015, se byly děti nižšího stupně podívat na Dni mláďat pořádaném každoročně MSŠZe a školním statkem v Opavě. Žáci měli možnost prohlédnout si mnoho hospodářských zvířat. Součástí Dne mláďat je také vždy spousta doprovodných akcí, takže zážitek byl Žáci sedmé třídy Matěj Hruška a Ondřej Duda se aktivně a s vervou zapojili do akce pořádané Střední školou technickou v Opavě. Jednalo se o zkoušku technických dovedností se zaměřením na praktickou dovednost žáků v technických oblastech. Oba chlapci si zaslouží za svůj výkon velkou pochvalu. Naše škola se připojila k celosvětovým oslavám Dne Země. Žáci pomohli obci Mladecko s likvidací odpadků v obecním lese. V současné době se připravujeme na další výukové a sportovní soutěže a žáky vyššího stupně čeká zajímavé dopoledne plné práce a zase práce na Středním odborném učilišti stavebním v Opavě. Hlavní událostí blížících se dnů je však Den matek, který se v prostorách naší školy bude konat 18. května Maminky a ostatní návštěvníci se mohou těšit na představení dětí od první po devátou třídu. Na programu spolupracují žáci se svými učitelkami a na vyšším stupni se tohoto úkolu zhostil pan Hartmann, který připravuje taneční vystoupení. Touto cestou mu moc děkujeme za jeho čas, píli i nadšení. V červnu proběhne Přírodovědná soutěž, kterou pořádá ZŠ Mladecko ve spolupráci se základními školami s Hlavnice a Litultovice. Letošní ročník možná bude trochu jiný, než ty předešlé. O to více se můžou všichni těšit. Nejde o žádnou klasickou soutěžní disciplínu, ale o multiprojektový den plný znalostních kvízů, hádanek a zajímavých úkolů zaměřených na fyzickou zdatnost a obratnost dětí. Mnoho dalších zpráv doplněných fotogalerií se dozvíte na našich internetových stránkách.

15 Výměny kotlů na tuhá paliva. Výměna starého neekologického kotle za nový ekologický kotel se bude týkat všech jejich dosavadních majitelů. Zákon č. 201/2012 Sb. o ochraně ovzduší, který vešel v platnost ukládá nové povinnosti majitelům kotlů na tuhá paliva. Prodej neekologických kotlů na tuhá paliva (kotle 1. a 2. emisní třídy podle ČSN EN ), byl ukončen k Od bude ukončen prodej kotlů na tuhá paliva 3. emisní třídy a od roku 2022 budou muset domácnosti prokázat, že jejich kotel splňuje podmínky minimálně 3. emisní třídy. V případě nesplnění této povinnosti jim hrozí pokuta ve výši až korun. Další novou povinností od podle zákona č. 201/2012 Sb., bude povinnost provedení revize kotle. Revizi proto bude potřeba zajistit již v roce Kotle 1. a 2. emisní třídy dnes tvoří až 3/4 všech provozovaných kotlů na tuhá paliva. Od roku 2022 již tedy nebude povoleno tyto kotle provozovat. Z tohoto důvodu většinu domácností čeká výměna neekologického kotle na tuhá paliva za kotel 3., 4. nebo 5. emisní třídy. Na druhou stranu, uživatel moderního kotle získá část investice zpět v podobě menších nákladů na vytápění díky mnohem vyšší účinnosti nového kotle. V případě pořízení kotle s automatickým podáváním paliva navíc uzivatel získá daleko komfortnější způsob vytápění s minimálními nároky na obsluhu kotle.

16 Z e l e n é z d r a v í Téma: zdravá kůže, zářivá pokožka a Zelené potraviny. Kůže je největším a nejviditelnějším orgánem našeho těla. Je zrcadlem nejen duše, ale i vnitřního prostředí organismu. Podle čínské medicíny náleží kůže k plícím a tlustému střevu a odráží děje v těchto orgánech. Hlavní funkci plic je přijímat kyslík a vydýchávat oxid uhličitý a další zplodiny, v tlustém střevě dochází k formování a vylučování zbytků potravy. Společnou funkcí těchto tří orgánů je tedy vylučování. Pokud dojde k přetížení organismu a zahlcení orgánů a tkání, které jsou zodpovědné za přeměnu a vylučování zplodin metabolizmu a toxinů, jako jsou například játra, ledviny, či lymfatický systém, kůže bývá prvním nouzovým východem, který naše tělo pro odvod toxických látek používá. Kůže slouží jako varovná kontrolka, která nám signalizuje, že někde není něco v pořádku.. Zároveň poškozená kůže ztrácí svou schopnost první obrany organismu a umožňuje vstup cizorodých látek do těla. MUDr. Anna Neužilová vysvětluje a doporučuje. Kůže je obrazem našeho zdraví. Základním významem kůže je ochranná funkce před vniknutím mikroorganismů, před UV zářením, před mechanickými, chemickými a fyzikálními vlivy. Dále je to funkce. Smyslová obsahuje nervová zakončení zprostředkovávající smyslové vjemy. Termoregulační za pomocí cév a potních žláz. Zásobní uložení tuku a vitamínů rozpustných v tucích, kožní cévy slouží jako rezervoár krve. Metabolická tvorba vitamínu D!!!!!!! Resorbční zdravá kůže propouští látky ve velmi malém množství. Estetická a komunikační -??????? Pro zdravou kůži a zářivou pokožku je na prvním místě důležitá zdravá a vyvážená strava, dostatečný pitný režim, pravidelná detoxikace a další součásti zdravého životního stylu. Čistá, vlhká a zářivá kůže je znamením dobré hydratace a stravy, zatímco příliš vysušená nebo mastná, šupinatá nebo skvrnitá kůže může poukazovat na stravu špatnou. Seznam živin, které mají pozitivní vliv na kůži, je skoro nekonečný. Naprostou většinu z nich ale najdeme v Zelených potravinách.(chlorella a Ječmen GW.) Předností je jejich prospěšnost společného působení všech důležitých živin v rámci komplexní potraviny. Kdybychom měli vyjmenovat postupně jednotlivé živiny, tak mezi nejdůležitější budou patřit vitamíny, hlavně vitamín C - A - E. Vitamíny A - E jsou významné pro své antioxidační působení, přičemž betakaroten a z něho vznikající a vitamin A pomáhá chránit kůži před slunečním zářením podobně jako pigment pokožky. Látkou, která je ve velké míře obsažena v Zelených potravinách a která má prokázatelný příznivý vliv na kůži je chlorofyl. Při vnitřním i vnějším užívání poskytuje úlevu lidem s kožními chorobami. Vnější použití napomáhá hojení kožních defektů, povrchních popálenin, odřenin atd. Ječmen GW obsahuje velké množství živých enzymů, které se účastní látkové výměny v organismu a podporují jeho regeneraci. Řasa Chlorella GW obsahuje zase nerozpustnou vlákninu, která spolu s dostatečným pitným režimem pomáhá čistění střeva. Detoxikační účinek Chlorelly GW zajišťuje odvod toxinů a zplodin metabolismu z těla střevem a ledvinami, ulevuje tedy kůži. Dávkování vám rádi poradíme. Na stavu kůže se podílí i množství a intenzita slunečního záření. Pro tvorbu dostatečného množství vitamínu D v našich zeměpisných šířkách je třeba vystavit kůži slunci na 10 až 15 minut v době, kdy je možné se spálit, tedy v době od jara do podzimu mezi 10. a 14. hodinou. Vitamín D je potřebný především ke vstřebávání vápníku a jeho ukládání v kostech, dále pro správné fungování imunitního a nervového systému. Držte se však pravidla všeho s mírou, to je zajistit si dostatek slunečního záření, ale chránit se před spálením, úpalem či úžehem. Pravidelné dávky vitamínů, minerálů a antioxidantů z čerstvého ovoce a zeleniny, spolehlivé zdroje esenciálních mastných kyselin (lněná konopná semínka či oleje, vlašské ořechy nebo avokádo), para ořechy jako zdroj selenu a na živiny bohatý zelený čaj, to všechno doplněné Zelenými potravinami, velkým množstvím vody a přiměřeným množstvím slunečního záření to je základem zdravé kůže a zářivé pokožky. Rádi vám poradíme a vaše dotazy zodpovíme. Více informací o ZP Green Ways najdete na Kontakt: zelenezdravi@atlas.cz, mobil

17

OBECNÍ ZPRAVODAJ. 5/2016 XXIII. ročník/ neprodejné MĚSÍČNÍK OBECNÍHO ÚŘADU V JAKARTOVICÍCH

OBECNÍ ZPRAVODAJ. 5/2016 XXIII. ročník/ neprodejné MĚSÍČNÍK OBECNÍHO ÚŘADU V JAKARTOVICÍCH OBECNÍ ZPRAVODAJ 5/2016 XXIII. ročník/ neprodejné MĚSÍČNÍK OBECNÍHO ÚŘADU V JAKARTOVICÍCH Rada obce schvaluje: USNESENÍ č. 23 ze zasedání Rady obce Jakartovice, konaného dne 4.5.2016 1. Prohlášení Obce

Více

Noviny městyse. vydává Rada městyse jako nepravidelný zpravodaj

Noviny městyse. vydává Rada městyse jako nepravidelný zpravodaj květen 2015 MĚSTYS LITULTOVICE Noviny městyse vydává Rada městyse jako nepravidelný zpravodaj Vážení občané, vítáme Vás u květnového vydání Novin městyse. Náš zpravodaj Vám přináší informace o dění v městysi,

Více

OBECNÍHO ÚŘADU V JAKARTOVICÍCH

OBECNÍHO ÚŘADU V JAKARTOVICÍCH OBECNÍ ZPRAVODAJ 11/2015 XXII. ročník/ neprodejné MĚSÍČNÍK OBECNÍHO ÚŘADU V JAKARTOVICÍCH USNESENÍ č. 15 ze zasedání Rady obce Jakartovice, konaného dne 4.11.2015 Rada obce schvaluje : 1. Rozpočtové opatření

Více

MĚSÍČNÍK OBECNÍHO ÚŘADU V JAKARTOVICÍCH

MĚSÍČNÍK OBECNÍHO ÚŘADU V JAKARTOVICÍCH OBECNÍ ZPRAVODAJ 11/2013 XX. ročník/ neprodejné MĚSÍČNÍK OBECNÍHO ÚŘADU V JAKARTOVICÍCH USNESENÍ č. 37 ze zasedání rady obce Jakartovice, konaného dne 7.11.2013 Rada obce schvaluje : 1. Rozpočtové opatření

Více

Zpravodaj obce. Poplatky za psy v roce 2015 Připomínáme všem občanům, že do 31. května 2015 je potřeba na OÚ uhradit poplatky za naše psy:

Zpravodaj obce. Poplatky za psy v roce 2015 Připomínáme všem občanům, že do 31. května 2015 je potřeba na OÚ uhradit poplatky za naše psy: Zpravodaj obce MIKOLAJICE Březen 2015 Váţení a milí občané, v tomto vydání obecního zpravodaje Vám opět přinášíme důležité informace o dění v obci Mikolajice. Také se v několika řádcích ohlédneme za již

Více

Mladecké noviny ČÍSLO 61 XXVIII. ROČNÍK

Mladecké noviny ČÍSLO 61 XXVIII. ROČNÍK Mladecké noviny ČÍSLO 61 DUBEN 2015 XXVIII. ROČNÍK NEPRODEJNÉ Novinky z naší obce Webové stránky obce Mladecko Oficiální stránky obce Mladecko www.mladecko.cz jsou nyní celé upravovány. Doposud byly přidány

Více

LODĚNICKÝ INFORMAČNÍ LIST

LODĚNICKÝ INFORMAČNÍ LIST Na stromech a révě do Martina listí - tuhá zima přijde, buďme si jistí! Když Kateřina po ledě už chodívá, Eva potom blátem oplývá Jaký listopad, takový březen. Když ještě v listopadu hřmívá, úrodný rok

Více

Oběžník č. 8/2012 1/ Pozvání na Nošovické slavnosti v sobotu 25. 8. 2012 2/ Pozvání na Pohádkový les v sobotu 1. září 2012

Oběžník č. 8/2012 1/ Pozvání na Nošovické slavnosti v sobotu 25. 8. 2012 2/ Pozvání na Pohádkový les v sobotu 1. září 2012 Oběžník č. 8/2012 1/ Pozvání na Nošovické slavnosti Obec Nošovice a občanská sdružení Vás srdečně zvou na tradiční Nošovické slavnosti, které se konají v sobotu 25. 8. 2012 ve sportovně-společenském areálu

Více

Co se děje v ZŠ Mladecko

Co se děje v ZŠ Mladecko Co se děje v ZŠ Mladecko Školní ples Měsíc únor bývá často spojován s pořádáním bálů a plesů a nejinak tomu bylo i v letošním roce. Přestože si s námi příroda opravdu zahrávala a dopřála nám teploty velmi

Více

INFORMAČNÍ ZPRAVODAJ KLUBU POHÁDKA ROUSÍNOV

INFORMAČNÍ ZPRAVODAJ KLUBU POHÁDKA ROUSÍNOV INFORMAČNÍ ZPRAVODAJ KLUBU POHÁDKA ROUSÍNOV Leden únor 2008 Pravidelné schůzky se konají na adrese: Skálova 35 (nad Salonem Kleopatra) v tyto dny: Pondělí: 15:30 17:30 herna pro děti Středa: 9:30 11:30

Více

Obecní úřad Dolany srdečně zve občany na veřejné zasedání zastupitelstva obce, které se bude konat 16. září 2010 od 20,00 v KD ve Svrčovci.

Obecní úřad Dolany srdečně zve občany na veřejné zasedání zastupitelstva obce, které se bude konat 16. září 2010 od 20,00 v KD ve Svrčovci. Obecní úřad Dolany u Klatov tel. 376 313 620, fax 376 323 620, e-mail obec.dolany@worldonline.cz, www.obec-dolany.cz úřední dny: PO, St 7.30 17.00 hodin, Čt 7.30 15.00 hodin Obecní zpravodaj č. 2/2010

Více

OBECNÍHO ÚŘADU V JAKARTOVICÍCH

OBECNÍHO ÚŘADU V JAKARTOVICÍCH OBECNÍ ZPRAVODAJ 10/2014 XXI. ročník/ neprodejné MĚSÍČNÍK OBECNÍHO ÚŘADU V JAKARTOVICÍCH U S N E S E N Í č. 22 Zastupitelstva obce Jakartovice, konaného dne 11.9.2014 v zasedací místnosti Obecního úřadu

Více

SJEZD RODÁKŮ A PŘÁTEL

SJEZD RODÁKŮ A PŘÁTEL Dobrovodský ZPRAVODAJ Číslo 1/15 ROČNÍK XXI. Duben 2015 12., 13. a 14 června 2015 SJEZD RODÁKŮ A PŘÁTEL Obce Dobrá Voda u Hořic Obecní úřad připravuje sjezd rodáků a přátel Obce Dobrá Voda u Hořic. Program

Více

Na obecním úřadě vám pomůžeme zřídit datovou schránku Odpadové hospodářství obce

Na obecním úřadě vám pomůžeme zřídit datovou schránku Odpadové hospodářství obce Obyvatelstvo K 31.12.2013 žilo v obci 349 obyvatel. Tříkrálová sbírka V Tříkrálové sbírce 2014 se v obci vybrala částka 5.007,- Kč. Všem občanům, kteří přispěli děkujeme. Poděkování patří také dětským

Více

Svatojánek. Červen 2000 INFORMACE OBECNÍHO ÚŘADU

Svatojánek. Červen 2000 INFORMACE OBECNÍHO ÚŘADU Svatojánek Červen 2000 INFORMACE OBECNÍHO ÚŘADU OBEC SPLNILA SVOJÍ ZÁKONNOU POVINNOST V polovině května provedli na žádost obce pracovníci kontrolního oddělení finančního referátu Okresního úřadu Beroun

Více

Infozpravodaj ZÍSKALI JSME DOTACI NA MÍSTNÍ KOMUNIKACI. Slezské Pavlovice

Infozpravodaj ZÍSKALI JSME DOTACI NA MÍSTNÍ KOMUNIKACI. Slezské Pavlovice Z I Infozpravodaj Slezské Pavlovice Vydává obec slezské pavlovice, č.p. 16, 793 99, ič: 00576093 č. VI./04/2016 MK ČR E 22256 ZÍSKALI JSME DOTACI NA MÍSTNÍ KOMUNIKACI OČEKÁVANÁ OPRAVA CENTRÁLNÍ CESTY V

Více

Šilheřovický zpravodaj Září 2006

Šilheřovický zpravodaj Září 2006 Šilheřovický zpravodaj Září 2006 Unie rodičů sdružení při ZŠ Šilheřovice Vážení spoluobčané, vzhledem k tomu že jsme nestihli zhodnotit akce školního roku v červnu, činíme takto nyní. Školní rok 2005/2006

Více

Noviny městyse. vydává Rada městyse jako nepravidelný zpravodaj. leden 2015

Noviny městyse. vydává Rada městyse jako nepravidelný zpravodaj. leden 2015 leden 2015 Noviny městyse vydává Rada městyse jako nepravidelný zpravodaj MĚSTYS LITULTOVICE Vážení spoluobčané, tentokrát bych se chtěl věnovat poněkud přízemnějšímu tématu, a to je komunální odpad. Od

Více

Týden 19. 4. - 25. 4. 2014

Týden 19. 4. - 25. 4. 2014 správný cíl Vaší cesty Týden 19. 4. - 25. 4. 2014 Jezdíte rádi na kole? A jezdíte na kole i do zaměstnání? Pak se registrujte do motivační celorepublikové kampaně Do práce na kole, která se poprvé uskuteční

Více

Vás srdečn ě zve na oslavu MDŽ, která se koná v sobotu 5. března. od 14 hodin na sále kulturního domu v

Vás srdečn ě zve na oslavu MDŽ, která se koná v sobotu 5. března. od 14 hodin na sále kulturního domu v 3/2011 Dětský karneval V sobotu 12. února se konal tradiční dětský karneval. Sešlo se více jak šedesát dětí. Členky ČSŽ připravily pro děti program i občerstvení. Sálem se hemžily princezny, kouzelníci,

Více

BRANIŠOVSKÉ NOVINKY. č. 1/2016

BRANIŠOVSKÉ NOVINKY. č. 1/2016 BRANIŠOVSKÉ NOVINKY č. 1/2016 Milí spoluobčané, máte v rukou jarní číslo zpravodaje Branišovské novinky a zároveň jubilejní vydání, jelikož je to přesně rok, co jste do svých stránek dostali úplně první

Více

Noviny městyse. vydává Rada městyse jako nepravidelný zpravodaj

Noviny městyse. vydává Rada městyse jako nepravidelný zpravodaj březen 2015 Noviny městyse vydává Rada městyse jako nepravidelný zpravodaj MĚSTYS LITULTOVICE Vážení občané, vítám Vás u březnového vydání Novin městyse, které Vám přináší ty nejaktuálnější informace a

Více

Narozeniny v měsíci říjnu slaví: Pazourková Jana Sobínová Ludmila Havlík Milan Jelínková Vítězslava Böhmová Anna Hassmannová Jitka

Narozeniny v měsíci říjnu slaví: Pazourková Jana Sobínová Ludmila Havlík Milan Jelínková Vítězslava Böhmová Anna Hassmannová Jitka 22.číslo Zpravodaj Září 2015 Narozeniny v měsíci říjnu slaví: Pazourková Jana Sobínová Ludmila Havlík Milan Jelínková Vítězslava Böhmová Anna Hassmannová Jitka Kulturní program na měsíc říjen: 1.10.2015

Více

Zpravodaj obce Kaliště

Zpravodaj obce Kaliště Ročník 2., vydání 1. Březen 2015 Zpravodaj obce Kaliště Obsah: 1. Slovo úvodem 2. Ohlédnutí za zimou 3. Masopust 2015 a hasičský ples 4. Informace obecního úřadu 5. Tříkrálová sbírka 2015 6. GoSMS buďte

Více

Říjen hodně větrů, dešťů mívá, někdy přece vesele se dívá.

Říjen hodně větrů, dešťů mívá, někdy přece vesele se dívá. 2015 Říjen hodně větrů, dešťů mívá, někdy přece vesele se dívá. Vážení spoluobčané, je tu konec října, před námi poslední dva měsíce roku a opět vám do schránek přinášíme náš zpravodaj. V obecním zastupitelstvu

Více

Čl. 2 Třídění komunálního odpadu

Čl. 2 Třídění komunálního odpadu MĚSTYS CHOLTICE Obecně závazná vyhláška městyse Choltice č. 3/2015 o stanovení systému shromažďování, sběru, přepravy, třídění, využívání a odstraňování komunálních odpadů a nakládání se stavebním odpadem

Více

Mladecké noviny ČÍSLO 66 NEPRODEJNÉ

Mladecké noviny ČÍSLO 66 NEPRODEJNÉ Mladecké noviny ČÍSLO 66 PROSINEC NEPRODEJNÉ 12/2015 Vážení spoluobčané, přeji vám všem i vašim blízkým příjemné prožití vánočních svátků, které budou naplněny radostí, štěstím, vnitřní harmonií a pohodou.

Více

1/2012 3/2011 Veselé velikonoce, bohatou pomlázku přejeme všem našim občanům. zastupitelstvo obce

1/2012 3/2011 Veselé velikonoce, bohatou pomlázku přejeme všem našim občanům. zastupitelstvo obce ÚSTECKÝ ZPRAVODAJ Březen (obecní čtvrtletník líbilo a registrace: nestíhali MK jsme ČR dolévat E 19788) do várnice s kohoutkem 1/2013 1/2012 3/2011 Veselé velikonoce, bohatou pomlázku přejeme všem našim

Více

UHLÍŘOVSKÝ KULTURNÍ ZPRAVODAJ. Které roční období je obdobím přílivu čerstvých sil, počátku nového života a

UHLÍŘOVSKÝ KULTURNÍ ZPRAVODAJ. Které roční období je obdobím přílivu čerstvých sil, počátku nového života a UHLÍŘOVSKÝ KULTURNÍ ZPRAVODAJ Které roční období je obdobím přílivu čerstvých sil, počátku nového života a dobou naděje na novou úrodu, plodnost, nové vztahy? Je to samozřejmě JARO. S jarem přichází všechno

Více

INFOKANÁL KABELOVÉ TELEVIZE

INFOKANÁL KABELOVÉ TELEVIZE INFOKANÁL KABELOVÉ TELEVIZE Obec Hvozdná SMUTEČNÍ OZNÁMENÍ Ve čtvrtek dne 7. dubna 2016 zemřel ve věku 30 let JAKUB ŘIHÁK Se zesnulým se rozloučíme v pátek dne 15. dubna 2016 v 15.15 hodin v chrámu Páně

Více

Obecní zpravodaj Ročník 14 číslo 3 červenec-září 2008

Obecní zpravodaj Ročník 14 číslo 3 červenec-září 2008 Obecní zpravodaj Ročník 14 číslo 3 červenec-září 2008 Rada obce zasedala v 1. čtvrtletí letošního roku 3x. Projednala: -smlouvy o zřízení věcného břemene, -harmonogram postupu voleb do školské rady Základní

Více

ZPRAVODAJ Obecního úřadu Chrášťany

ZPRAVODAJ Obecního úřadu Chrášťany ZPRAVODAJ Obecního úřadu Chrášťany SLOVO STAROSTY Vážení spoluobčané, blíží se konec zimního období, nekončí však naše pracovní povinnosti, kterých je na obci dost a dost. Za těch pár měsíců jsme se naplno

Více

Základní škola a Mateřská škola Vejprty

Základní škola a Mateřská škola Vejprty MěÚ Vejprty Tylova 6, 431 91 Vejprty Věc: Zahajovací zpráva 2015/16 Termínová organizace školního roku: Zahájení školního roku v pondělí 1. září 2015. Vyučování bude v prvním pololetí ukončeno ve čtvrtek

Více

ZELENÉ LISTY Číslo 2., Říjen 2015

ZELENÉ LISTY Číslo 2., Říjen 2015 ZELENÉ LISTY Číslo 2., Říjen 2015 Pár slov na začátek. Právě vychází v tomto roce druhé číslo časopisu Zelené listy. Přichází podzim a začíná se ochlazovat. Na podzim se zvířata připravují k zimnímu spánku,

Více

Obecní úřad Řenče Řenče 54, 334 01 377 985 594 M. Loudová 603 810 622 E-mail: ou_rence@volny.cz www.rence.cz SRPEN 2013

Obecní úřad Řenče Řenče 54, 334 01 377 985 594 M. Loudová 603 810 622 E-mail: ou_rence@volny.cz www.rence.cz SRPEN 2013 Obecní úřad Řenče Řenče 54, 334 01 377 985 594 M. Loudová 603 810 622 E-mail: ou_rence@volny.cz www.rence.cz SRPEN 2013 Vážení spoluobčané, zdravím Vás v krásných letních dnech a přináším informace o aktuálním

Více

Volfartický občasník č. e. MK ČR E 18619

Volfartický občasník č. e. MK ČR E 18619 Informační leták Obecního úřadu Volfartice 3. číslo Volfartický občasník č. e. MK ČR E 18619 vydává Obec Volfartice, se sídlem Volfartice č. p. 59, IČ: 00261076 občasník - distribuováno zdarma - neprodejné

Více

ZŠ Brněnec. 3. číslo časopisu. Školák. školní rok: 2015 / 2016 www.zsbrnenec.cz. Vážení čtenáři,

ZŠ Brněnec. 3. číslo časopisu. Školák. školní rok: 2015 / 2016 www.zsbrnenec.cz. Vážení čtenáři, ZŠ Brněnec 3. číslo časopisu Školák školní rok: 2015 / 2016 www.zsbrnenec.cz Vážení čtenáři, právě držíte v ruce třetí číslo školního časopisu ve školním roce 2015 / 2016. Redakce školního časopisu si

Více

Zprávy z České. *** Pro děti i dospělé *** 13. číslo/ listopad 2015. *** Vzpomínka na oslavy 230 let založení obce Česká ***

Zprávy z České. *** Pro děti i dospělé *** 13. číslo/ listopad 2015. *** Vzpomínka na oslavy 230 let založení obce Česká *** *** Pro děti i dospělé *** Zprávy z České Občasník 13. číslo/ listopad 2015 Ve dnech 19. a 20. září jsme si připomenuli 230. výročí založení naší obce. Při této příležitosti byla slavnostně otevřena nově

Více

JARO JE TADY! Komise životního prostředí obce Jiříkovice vyhlašuje 3. JARNÍ ÚKLID OBCE JIŘÍKOVICE. Akce bude probíhat v rámci mezinárodního Dne Země

JARO JE TADY! Komise životního prostředí obce Jiříkovice vyhlašuje 3. JARNÍ ÚKLID OBCE JIŘÍKOVICE. Akce bude probíhat v rámci mezinárodního Dne Země Zpravodaj obce Jiříkovice 2/2013 JARO JE TADY! Milí spoluobčané, jaro už je v plném proudu. Proto mi dovolte pozvat vás na 3. jarní úklid obce a další akce s tím související. A zároveň vás také zvu na

Více

VÁŽENÍ SPOLUOBČANÉ, UPOZORNĚNÍ

VÁŽENÍ SPOLUOBČANÉ, UPOZORNĚNÍ 22. srpna 2011 9/2011 VÁŽENÍ SPOLUOBČANÉ, Na základě četných připomínek občanů si Vás dovoluji vyzvat k dodržování určitých zásad společného soužití nás všech v obci, které vedou k utváření dobrých vztahů

Více

Upozornění majitelům psů

Upozornění majitelům psů občasník obcí Střelské Hoštice, Kozlov, Stř. Lhota a Sedlo 2/2011 2. dubna se konečně zaplnilo osiřelé hnízdo na obchodě čapí rodinkou. Zatím je tam jenom táta s mámou, ale mají se čile k světu, tak už

Více

Noviny městyse. vydává Rada městyse jako nepravidelný zpravodaj

Noviny městyse. vydává Rada městyse jako nepravidelný zpravodaj Prosinec 2015 Noviny městyse MĚSTYS LITULTOVICE vydává Rada městyse jako nepravidelný zpravodaj Vážení spoluobčané, před koncem roku je zvykem skládat účty, proto i já bych Vás chtěl krátce seznámit s

Více

11. ledna 2014 Tříkrálová sbírka 16. ledna 2014 "Od Nilu na Vrabčák"

11. ledna 2014 Tříkrálová sbírka  16. ledna 2014 Od Nilu na Vrabčák V sobotu 11. ledna 2014 proběhla v našem Domově Tříkrálová sbírka. Koledníci z Deblína s charitní pokladničkou navštívili naše klienty na pokojích i řádové sestry. Výtěžek sbírky byl odevzdán na potřeby

Více

Zpravodaj Obecního úřadu Těchlovice Ročník 14. Číslo 49/2012 POZVÁNKA

Zpravodaj Obecního úřadu Těchlovice Ročník 14. Číslo 49/2012 POZVÁNKA Zpravodaj Obecního úřadu Těchlovice Ročník 14. Číslo 49/2012 POZVÁNKA na veřejné zasedání obecního zastupitelstva konající se ve středu 28. března 2012 Program: od 19,00 hod. v zasedací místnosti Obecního

Více

Přehled plánovaných akcí pro rodiče dětí, žáků a ostatní veřejnost období: duben červen 2016. Mateřské školy

Přehled plánovaných akcí pro rodiče dětí, žáků a ostatní veřejnost období: duben červen 2016. Mateřské školy Přehled plánovaných akcí pro rodiče dětí, žáků a ostatní veřejnost období: duben červen 2016 Mateřské školy Mateřská škola Přerov, Máchova 14 (včetně odl. pracoviště Sokolská 26) Mateřinky v pohybu 7.

Více

1. Základní údaje o škole

1. Základní údaje o škole 1. Základní údaje o škole Název školy právnické osoby (dle zápisu do školského rejstříku MŠMT ČR Rozhodnutí z 1.3.2006): Základní škola Jeseník nad Odrou okres Nový Jičín, příspěvková organizace Právní

Více

věnujte, prosím, pozornost následujícímu textu v celém rozsahu.

věnujte, prosím, pozornost následujícímu textu v celém rozsahu. Občasník OÚ v Šaraticích č. 2/2015, vydán 28. 3. 2015 Vážení a milí občané, věnujte, prosím, pozornost následujícímu textu v celém rozsahu. Již koncem roku 2014 byla v naší obci započata výstavba ČOV a

Více

PROTIPOVODŇOVÁ OPATŘE Í OBCÍ TŘEBOVICE A RUDOLTICE

PROTIPOVODŇOVÁ OPATŘE Í OBCÍ TŘEBOVICE A RUDOLTICE Vydáno 3. června 2013 PROTIPOVODŇOVÁ OPATŘE Í OBCÍ TŘEBOVICE A RUDOLTICE V současné době začínáme s realizací akce Protipovodňová opatření obcí Třebovice a Rudoltice. Na tuto investiční akci naše obec

Více

V Ř E S K O V Á K duben 2009

V Ř E S K O V Á K duben 2009 V Ř E S K O V Á K duben 2009 Úvodní slovo Vážení spoluobčané, minulé číslo Vřeskováka bylo vytištěno bez našeho symbolu - sedícího Vřeskováka. Nebyl to úmysl, ale při kopírování se vloudil tiskařský šotek.od

Více

INFORMACE Z OBECNÍHO ÚŘADU:

INFORMACE Z OBECNÍHO ÚŘADU: OKENSKÝ ZPRAVODAJ LISTOPAD 2 0 1 1 INFORMACE Z OBECNÍHO ÚŘADU: Veřejné zasedání zastupitelstva obce se konalo ve středu 16.listopadu 2011. Zastupitelstvo bylo mimo jiné také informováno o možnosti odkoupení

Více

LUDĚK MÍČEK Starosta obce. Vážení spoluobčané,

LUDĚK MÍČEK Starosta obce. Vážení spoluobčané, Vážení spoluobčané, tak nám to pěkně uběhlo. Dětem skončily prázdniny, nám ostatním zase dny volna a odpočinku. Především srpen se povedl, opět byla plně využita naše upravená požární nádrž, nezahálelo

Více

JE TADY JARO 2013 evidenční číslo: MK ČR E 15309

JE TADY JARO 2013 evidenční číslo: MK ČR E 15309 JE TADY JARO 2013 evidenční číslo: MK ČR E 15309 Vyhlášení veřejné sbírky na rekonstrukci ROZHLEDNY NA KŘÍŽKÁCH Účelem sbírky je záchrana a zhodnocení tohoto místa pro současné i příští generace a z tohoto

Více

Vyskeřský ZPRAVODAJ. Vyskeřská šlápota 19. 9. 06/2015 ZÁŘÍ

Vyskeřský ZPRAVODAJ. Vyskeřská šlápota 19. 9. 06/2015 ZÁŘÍ Vyskeřský ZPRAVODAJ 06/2015 ZÁŘÍ Vyskeřská šlápota 19. 9. Informace z veřejného zasedání ZO ze dne 5. 8. 2015 Zastupitelstvo obce schválilo: Rozpočtové opatření č. 3/2015. Zrušení směrnice k zadávání veřejných

Více

V Ř E S K O V Á K listopad 2013

V Ř E S K O V Á K listopad 2013 V Ř E S K O V Á K listopad 2013 Úvodní slovo Vážení spoluobčané, práce na kanalizaci se již dostaly opravdu ke svému konci, nyní nás ještě čeká papírová bitva. Bohužel musím oznámit, že spuštění proběhne

Více

Obecní občasník č. 5

Obecní občasník č. 5 Obecní občasník č. 5 vydává obec Rataje KVĚTEN 2016 Vážení spoluobčané, jistě se vám do rukou již dostala pozvánka na setkání rodáků obce Rataje. Během této víkendové akce přijede do Rataj mnoho návštěvníků

Více

Zpravodaj. obce Dobratice

Zpravodaj. obce Dobratice Zpravodaj obce Dobratice www.dobratice.cz Dne 18. 3. 2010 č. 3/2010 Další zasedání zastupitelstva Obce Dobratice se bude konat ve středu 14. dubna 2010 v 17. 00 hodin v zasedací místnosti Obecního úřadu

Více

ZPRÁVIČKY Z CHODOUNĚ CHODOUŇSKÝ ČTVRTLETNÍK 4 6/2008 ANEB. Obecní úřad Chodouň. Pod Studeným vesnička, v malém údolí.. O B S A H

ZPRÁVIČKY Z CHODOUNĚ CHODOUŇSKÝ ČTVRTLETNÍK 4 6/2008 ANEB. Obecní úřad Chodouň. Pod Studeným vesnička, v malém údolí.. O B S A H Pod Studeným vesnička, v malém údolí.. 4 6/2008 ZPRÁVIČKY Z CHODOUNĚ ANEB CHODOUŇSKÝ ČTVRTLETNÍK O B S A H 1. OZNÁMENÍ OÚ 1.1. 1.sraz chodouňských rodáků 1.2. Pomozte nám řešit trvalý nepořádek u kontejnerů

Více

Únor 2009 Zdarma vydává obec Křenovice ročník 52

Únor 2009 Zdarma vydává obec Křenovice ročník 52 Křenovický zpravodaj Únor 2009 Zdarma vydává obec Křenovice ročník 52 Ze zasedání zastupitelstva * Firma BÁRTEK ROZHLASY s.r.o. přišla s nabídkou na instalaci bezdrátového rozhlasu formou domácích přijímačů

Více

Organizační výbor HLAVNICKÉHO GULÁŠFESTU

Organizační výbor HLAVNICKÉHO GULÁŠFESTU GULÁŠFEST 2015 4. 7. 2015 proběhl už 4. ročník vaření kotlíkového guláše HLAVNICKÝ GULÁŠFEST 2015. Za krásného počasí se v Zámeckém parku sešlo více jak 350 hladových návštěvníků. Naši kuchařští mistři

Více

Písecký zpravodaj Leden 2012

Písecký zpravodaj Leden 2012 Písecký zpravodaj Leden 2012 Silvestr 2011 a novoroční přání Poslední den letošního roku jsem měl nevšední možnost pozorovat silvestrovské veselí celého našeho údolí od Bukovce přes Písek až po Jablunkov

Více

Jak třídíme odpad v obci Prosetín

Jak třídíme odpad v obci Prosetín Jak třídíme odpad v obci Prosetín Pro zlepšení informovanosti občanů obce Prosetín a m.č. Brťoví a Čtyři Dvory o třídění odpadů jsme se rozhodli vydat tuto brožuru, ve které se dozvíte veškeré důležité

Více

4. 5. 2012 přistavení kontejneru k Hotel Nošovice 6. 5. 2012 odvoz. 4. 5. 2012 přistavení kontejneru k p. Šnajdrovi 7. 5.

4. 5. 2012 přistavení kontejneru k Hotel Nošovice 6. 5. 2012 odvoz. 4. 5. 2012 přistavení kontejneru k p. Šnajdrovi 7. 5. Oběžník č. 5/2012 1/ Sběr kovového šrotu Sbor dobrovolných hasičů Nošovice pořádá v sobotu 5. 5. 2012 v dopoledních hodinách sběr kovového šrotu. Pokud se chcete zbavit nepotřebného kovového odpadu, uložte

Více

Informace ze zasedání rady a zastupitelstva obce

Informace ze zasedání rady a zastupitelstva obce 3-4/2014 Informace ze zasedání rady a zastupitelstva obce Rada obce se od minulého zasedání zastupitelstva, které se konalo 20.2.2014 v restauraci Fontána v Záchlumí, sešla ke svému zasedání celkem čtyřikrát.

Více

6. vydání Informační leták Obecního úřadu ve Ktové listopad 2012

6. vydání Informační leták Obecního úřadu ve Ktové listopad 2012 K T O V Á Č E K 4/2012 6. vydání Informační leták Obecního úřadu ve Ktové listopad 2012 První adventní neděle se kvapem blíží a s ní i naše, v pořadí již druhé, rozsvícení Vánočního stromečku. Nenechte

Více

PROSLOV ŠÉFREDAKTORA

PROSLOV ŠÉFREDAKTORA PROSLOV ŠÉFREDAKTORA Jmenuji se Vitaliy Sas a byl jsem zvolen za šéfredaktora tohoto časopisu. V tomto časopise Vám přineseme spoustu zajímavých článků o událostech za posledních pět měsíců, od kulturních

Více

Koněšínský zpravodaj 1/2009

Koněšínský zpravodaj 1/2009 Koněšínský zpravodaj 1/2009 Vydává Obecní úřad v Koněšíně, 10. dubna 2009 Velikonoční bohoslužby v Koněšíně Zelený čtvrtek Velký pátek Bílá sobota Velikonoční neděle Pondělí velikonoční 17.00 hod - mše

Více

Jak je to s povolováním studní?

Jak je to s povolováním studní? J ROČNÍK 1 7 ČÍSLO 12 26.1.2007 Jak je to s povolováním studní? K 1. lednu 2008 vstupují v platnost nové předpisy o povolování vlastnictví studní. Vycházejí ze zákonných ustanovení z poloviny 50. let minulého

Více

Obecní zpravodaj Ročník 19 Číslo 2 duben-červen 2014

Obecní zpravodaj Ročník 19 Číslo 2 duben-červen 2014 Obecní zpravodaj Ročník 19 Číslo 2 duben-červen 2014 Z jednání Rady a Zastupitelstva obce Brumovice Rada obce Projednala: -Novou smlouvu o zajištění zpětného odběru a využití odpadů z obalů s firmou EKO-KOM,

Více

Kronika obce Sytno 2012

Kronika obce Sytno 2012 Kronika obce Sytno 2012 1.0. Obyvatelstvo a jeho migrace 1.1 Významná životní výročí 85 let Zdvořanová Marie (č.p.55 ) 75 let Bouzková Vlasta (č.p.55 ) 70 let Hanzalová Jaroslava (č.p.30),palmová Anna

Více

ZPRÁVY Z OBCE Důležité upozornění

ZPRÁVY Z OBCE Důležité upozornění ZPRÁVY Z OBCE Důležité upozornění Připomínáme občanům, kteří se doposud nepřipojili na nový kanalizační systém, že v měsíci listopadu 2015 končí platnost posledních rozhodnutí povolujících vypouštění odpadních

Více

Strana 1 (celkem 8) Občasník Obce Vysočina Dne: 11.12.2013 ZPRAVODAJ č. 5/2013

Strana 1 (celkem 8) Občasník Obce Vysočina Dne: 11.12.2013 ZPRAVODAJ č. 5/2013 Strana 1 (celkem 8) Občasník Obce Vysočina Dne: 11.12.2013 ZPRAVODAJ č. 5/2013 Vážení spoluobčané, poslední měsíc roku 2013 se blíží do své poloviny a my můžeme pomalu hodnotit, jaký ten rok s třináctkou

Více

OBČASNÍK 1/2016. Připravované akce. Společnost pro podporu lidí s mentálním postižením v České republice, z.s.

OBČASNÍK 1/2016. Připravované akce. Společnost pro podporu lidí s mentálním postižením v České republice, z.s. OBČASNÍK 1/2016 Milí přátelé, vážení členové! Jaro už docela silně zaklepalo na dveře, takže je nejvyšší čas si připomenout, jaké akce nás v nejbližších týdnech čekají. Protože jsme ale ani v zimních měsících

Více

OÚ Vysočina připravuje:

OÚ Vysočina připravuje: Strana 1 (celkem 8) Občasník Obce Vysočina Dne: 23.1.2013 ZPRAVODAJ č. 1/2013 Vážení spoluobčané, končí leden, první měsíc roku 2013. Rádi bychom Vás seznámili s některými důležitými termíny a akcemi,

Více

XI. ročník - 1. číslo, vydání: duben 2014, bezplatně, určeno všem občanům Loučan POPLATKY 2014:

XI. ročník - 1. číslo, vydání: duben 2014, bezplatně, určeno všem občanům Loučan POPLATKY 2014: XI. ročník - 1. číslo, vydání: duben 2014, bezplatně, určeno všem občanům Loučan SLOVO STAROSTY: Vážení spoluobčané, jaro je tady, před námi jsou Loučanské hody a nepochybně práce v zahrádkách na polích,

Více

Žďárský zpravodaj 5/2014

Žďárský zpravodaj 5/2014 Žďárský zpravodaj 5/2014 Obecní úřad Žďár nad Metují úřední hodiny Pondělí 8 11:30 a 13-17 hod. Středa 8 11:30 a 13-17 hod. Kontakty: tlf.č. 491 541 142 obec.zdarnm@tiscali.cz www.zdarnadmetuji.cz č.ú.

Více

Co připravujeme na rok 2010...

Co připravujeme na rok 2010... Leden 2010 OBEC PASEKA Co připravujeme na rok 2010... Prioritou v letošním roce je získání dotace na půdní vestavbu učeben cizího jazyka a počítačové učebny v naší ZŠ. O zafinancování této akce se snažíme

Více

Příloha usnesení zastupitelstva městské části Praha 12 č. 288/2009

Příloha usnesení zastupitelstva městské části Praha 12 č. 288/2009 Příloha usnesení zastupitelstva městské části Praha 12 č. 288/2009 Výběrové řízení na podporu projektů v oblasti kultury na území MČ Praha 12 pro rok 2009 čís. předkladatel název cíl použití fin. prostředků

Více

BUDE SE VYPÍNAT ELEKTŘINA

BUDE SE VYPÍNAT ELEKTŘINA Obecní úřad Řenče Řenče 54, 334 01 377 985 594 M. Loudová 603 810 622 www.rence.cz KVĚTEN 2010 Vážení spoluobčané, zdravím Vás v těchto krásných jarních dnech. V úvodu se vrátím k setkání důchodců v Řenčích.

Více

Časopis MŠ. Květen 2015

Časopis MŠ. Květen 2015 Základní škola a Mateřská škola Ústí nad Labem, Jitřní 277, příspěvková organizace Časopis MŠ Květen 2015 Vydává: Mateřská škola Ústí nad Labem Brná Sebuzínská 42 Tel: 475 541 175 Mobil: 720 619 239 http://www.zsamsbrna.cz/

Více

Pro obec Suché Lazce zpracovalo webdesign studio

Pro obec Suché Lazce zpracovalo webdesign studio davedesign - SL zpravodaj str 1., 12. a Èuníkù, stejnì jako všichni vedoucí, si krásný týden náležitì užili a domù se vrátili ve zdraví, plní zážitkù a vzpomínek. Po prázdninách se mladí hasièi zase sejdou

Více

1. Charakteristika školy

1. Charakteristika školy 2 Obsah 1. Charakteristika školy str. 3 2. Vzdělávací programy školy str. 4 3. Údaje o zaměstnancích školy str. 5 6 4. Přijímání žáků do ZUŠ str. 7 5. Údaje o zařazování žáků str. 8 9 6. Příspěvek na provoz

Více

Kalendář kulturních akcí ve Slavičíně

Kalendář kulturních akcí ve Slavičíně Kalendář kulturních akcí ve Slavičíně BŘEZEN 2016 Městské infocentrum Slavičín Mladotické nábřeží 849 763 21 Slavičín tel.: 577 342 251 e-mail: kultura@mesto-slavicin.cz www.mesto-slavicin.cz Městská knihovna

Více

prosinec 2012 ročník XI číslo 4

prosinec 2012 ročník XI číslo 4 prosinec 2012 ročník XI číslo 4 Trochu obav a pytel legrace a dobrot Letošní mikulášskou nadílku zajistili žáci z 6.A (čert klečící Erik Skalník, stojící zleva čert Terka Kampová, anděl Kristýna Hřídelová,

Více

Heřmanov 2011 Milí čtenáři, obyvatelé naší malé, milé vesnice. Již popáté Vám přinášíme krátkou rekapitulaci všeho, co nám přinesl uplynulý rok:

Heřmanov 2011 Milí čtenáři, obyvatelé naší malé, milé vesnice. Již popáté Vám přinášíme krátkou rekapitulaci všeho, co nám přinesl uplynulý rok: Heřmanov 2011 Milí čtenáři, obyvatelé naší malé, milé vesnice. Již popáté Vám přinášíme krátkou rekapitulaci všeho, co nám přinesl uplynulý rok: Leden V lednu proběhla každoroční Tříkrálová sbírka, při

Více

DRŽOVICKÝ ZPRAVODAJ LIST č. 5 / 2015

DRŽOVICKÝ ZPRAVODAJ LIST č. 5 / 2015 LIST č. 5 / 2015 Ročník 10 Vážení spoluobčané, podzim, který byl letos opravdu příjemně teplý a krásně barevný, nás pomalu a jistě opouští. Doufáme, že jste stihli zazimovat své zahrádky a připravili se

Více

VYDÁVÁ OBEC TOCHOVICE

VYDÁVÁ OBEC TOCHOVICE VYDÁVÁ OBEC TOCHOVICE I/2016 www.tochovice.cz www.facebook.com/tochovice Nová úpravna vody včetně technologického vybavení v podzemí vodojem 2 x 20 m3 KRAJSKÝ AGRO CS Pohár - Osmifinále SK Tochovice -

Více

Novobystřický průvodce odpadovým hospodářstvím

Novobystřický průvodce odpadovým hospodářstvím Novobystřický průvodce odpadovým hospodářstvím Vážení spoluobčané, město ve spolupráci se společností EKO-KOM a.s. pro Vás připravilo tento informační leták týkající se sběru, třídění a odstraňování komunálních

Více

Základní škola Hošťálkovy

Základní škola Hošťálkovy Základní škola Hošťálkovy Výroční zpráva o činnosti školy Školní rok 2005 / 2006 1 Obsah Část I. Základní charakteristika školy str. 3-4 Část II. Výsledky výchovy a vzdělávání str. 4 Část III. Údaje o

Více

Deváťácké noviny č. 18; školní rok 2012/2013

Deváťácké noviny č. 18; školní rok 2012/2013 1 Úvodník Konečně už nám vysvitlo sluníčko, a tak jsme si ho vyrazili užít ven, do přírody. Čas na psaní Deváťáckých novin jsme si ale samozřejmě také našli. V tomto čísle se dozvíte, co se dělo od 6.

Více

Letecký snímek části obce Cotkytle Starosta obce

Letecký snímek části obce Cotkytle Starosta obce 1. Zpravodaj Cotkytle en, listopad, prosinec, 4/2003 říj Z obsahu zpravodaje:? Události v obci?? Co nového v obci?? Co připravujeme?? Kultura v obci? Socha sv. Jana Nepomuckého Podzimní práce na polích

Více

Obecně závazná vyhláška obce Bratkovice č. 2/2008

Obecně závazná vyhláška obce Bratkovice č. 2/2008 Obecně závazná vyhláška obce Bratkovice č. 2/2008 o stanovení systému shromažďování, sběru, přepravy, třídění, využívání a odstraňování komunálních odpadů na území obce Bratkovice včetně systému nakládání

Více

Ročník: 2003 Číslo: 17. Občasník obce Jakubov u Moravských Budějovic

Ročník: 2003 Číslo: 17. Občasník obce Jakubov u Moravských Budějovic Ročník: 2003 Číslo: 17 Občasník obce Jakubov u Moravských Budějovic 1 Prázdninový pozdrav Není ani jediný kdo by neznal prázdniny, Němci, Maďaři, Slováci a Češi, každý z nás se na ně těší Letní slunce,

Více

SPECIÁLNÍ ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA U Červeného kostela 110, TEPLICE. Učíme se pro život

SPECIÁLNÍ ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA U Červeného kostela 110, TEPLICE. Učíme se pro život SPECIÁLNÍ ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA U Červeného kostela 110, TEPLICE Listopad 2014 Motto: Učíme se pro život Obsah : 2. sportovně zábavné odpoledne...1 Vůně koření...2 Návštěva DDM Duchcov.....3

Více

9/2014. Vážení spoluobčané, Fotokronika. Sbírka použitého ošacení

9/2014. Vážení spoluobčané, Fotokronika. Sbírka použitého ošacení 9/2014 Fotokronika Vážení spoluobčané, V příloze Zpravodaje si opět můžete prohlédnout fotografie, na kterých uvidíte změny, které se během roků udály. Například to, že nadměrné množství vody není jen

Více

2/ Volby do Evropského parlamentu výsledky hlasování v Nošovicích Počet zapsaných voličů 807 Počet vydaných obálek 135 % účasti 17%

2/ Volby do Evropského parlamentu výsledky hlasování v Nošovicích Počet zapsaných voličů 807 Počet vydaných obálek 135 % účasti 17% Oběžník č. 4/2014 1/ Soutěž mladých hasičů V sobotu 7. června 2014 se koná na hřišti za základní školou soutěž mladých hasičů O pohár starosty obce. Začátek v 9.00 hodin. Přijďte povzbudit naše malé hasiče.

Více

Sbor dobrovolných hasičů Staré Sedliště, 348 01 Staré Sedliště www.ssedliste.cz/spolky-sdruzeni/hasici-stare-sedliste e-mail: jizu@seznam.

Sbor dobrovolných hasičů Staré Sedliště, 348 01 Staré Sedliště www.ssedliste.cz/spolky-sdruzeni/hasici-stare-sedliste e-mail: jizu@seznam. 1. Číslo 26. března 2013 Sbor dobrovolných hasičů Staré Sedliště, 348 01 Staré Sedliště www.ssedliste.cz/spolky-sdruzeni/hasici-stare-sedliste e-mail: jizu@seznam.cz Vážení čtenáři, i v letošním roce Vás

Více

ZPRÁVA O ČINNOSTI KLUBU. SHM Újezd u Brna. V Újezdě u Brna 15. března 2008

ZPRÁVA O ČINNOSTI KLUBU. SHM Újezd u Brna. V Újezdě u Brna 15. března 2008 ZPRÁVA O ČINNOSTI KLUBU SHM Újezd u Brna 2008 V Újezdě u Brna 15. března 2008 členská základna Na konci školního roku 2006/07 měl náš Klub 204 členů. V současné době, tedy v březnu 2008 se pohybujeme na

Více

AKCE VE STARÉM MĚSTĚ KVĚTEN 2012

AKCE VE STARÉM MĚSTĚ KVĚTEN 2012 AKCE VE STARÉM MĚSTĚ KVĚTEN 2012 KINO Kino Sněžník Staré Město květen 2012 Sobota 19. května 2012 v 16 00 hodin Pan Popper a jeho tučňáci ( 94 minut) Rodinná komedie. Hřejivá rodinná komedie Pan Popper

Více

STARÁ VES. Vážení spoluobčané,

STARÁ VES. Vážení spoluobčané, ZPRAVODAJ OBCE STARÁ VES Vydává obec Stará Ves Ročník 2011, č.2 Vážení spoluobčané, dostáváte do rukou druhé číslo obecního zpravodaje v letošním roce. Nastává období prázdnin, dětských táborů a dovolených

Více

PLÁN VELIKONOČNÍCH AKTIVIT A BOHOSLUŽEB

PLÁN VELIKONOČNÍCH AKTIVIT A BOHOSLUŽEB 2/2011 Dostává se Vám do rukou další číslo Benjamína. Tradičně přináší informace ohledně Velikonoc časy bohoslužeb i příležitostí ke zpovědi. Jsem rád, že mnohé věci jako umývání nohou, otevření kostela

Více