Káva Arabica jednodruhová

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Káva Arabica jednodruhová"

Transkript

1 Káva Arabica jednodruhová Bolivie káva má velmi dobrou kvalitu, jelikož se pěstuje v nadmořských výškách 180 až 670 m. Má lahodnou chuť a výrazné aroma. Káva připomíná svou vůní trávu, pražené obilí a sušené ovoce. Všechny znalce potěší káva svou jemností, lehoučkou hořkostí a dlouhou dochutí. Nejlepší je středně až silně upražená. Zrna se zpracovávají suchou i mokrou metodou, oblíbenější je však mokrá cesta, kterou je zpracováno více než tři čtvrtě všech zrn kávy. Zrna zemědělci sbírají ručně, čistí se na strojních zařízení a třídí elektronicky. Brazílie Santos Říká se, že nejlepší odrůdou je káva Santos, jemné, plné, ovocné chuti s nádechem čokolády a nízkou kyselostí, bez stopy hořkosti, z oblasti Sao Paulo.Má vyvážené a plné tělo s náznakem příchuti oříšků a čokolády. Brasil Fazenda Lagoa Tato káva je odborníky považována za nejlepší brazilskou kávu. Je pěstována ze starých odrůd káv Bourbon. Vyznačuje se sladkým čokoládovým nádechem. Káva je vyrovnaná, tělo sametové s nízkou, ale jemně znatelnou aciditou citrusů. Chuť po ovoci se sladkostí meruňky, medu a mléčné čokolády z ní dělá bohatě strukturovanou kávu vysoké kvality. Káva je příjemně šťavnatá. Brasil Fazenda Lagoa Reinforest Alliance Velmi, ale velmi malá acidita, vulkanická pěna, výborná hutnost s chutí připomínající čokoládu kde koncová chuť přechází do lískového oříšku a to vše s nepřehlédnutelnou sladkostí. Rainforest Alliance (Aliance deštných pralesů) je mezinárodní nezisková ekologická organizace). Jejím posláním je chránit ekosystémy, lidi a volně žijící zvířata, které jsou na nich závislé Rainforest Alliance umožňuje ekologické a sociálně ohleduplné pěstování kávy a angažuje se v ochraně citlivých ekosystémů, zachování biodiverzity a v trvalém zajištění soužití lidí, zvířat a rostlin v životním prostředí. Bezpečné a nenarušené životní prostředí pro člověka a přírodu to zaručuje pečeť Rainforest Alliance.Již 15 let prosazuje trvale udržitelné pěstitelské metody Uděluje certifikáty firmám, které splňují tyto požadavky V současné době je certifikováno více než farem v 9 zemích Latinské Ameriky (např. Brazílie, Peru, Kolumbie, Costa Rica nebo Nicaragua) Více než farmářů, sběračů kávy a jejich rodin profitují z tohoto programu. Burundi Káva má příjemný vzhled, vysokou nakyslost, vyznačuje se plnou vůní a harmonickou jemnou chutí. Výborně chutná samostatně i ve směsi s jinými druhy Kávovníky se pěstují ve vysokých nadmořských výškách obvykle ve stínu kakaovníků.

2 Laos arabika kávovník typu CATIMOR je výsledek hybridu mezi caturra a timor kávovníku. Ač normálně nedosahuje takových výsledků ve vyšších polohách jako ostatní druhy kávovníků, pro Laos je to excelentní a pravděpodobně i jediná volba. Proč? Na začátku 19tého století vysadili francouzští kolonisté první kávové plantáže arabikou,robustou a liberikou, jenže po pár letech plíseň zdecimovala všechny kávovníky arabiky a v Laosu se začala pěstovat výhradně robusta, než se tam podařilo vyzkoušet nový hybrid kávovníku Catimor odolný proti většině známých druhů plísní a zrezivění listů, podobných jako jsou u nás napadány například stromy kaštanu. Laoská káva má zajímavou chuť, což je výsledek vulkanického podloží,na kterém roste v náhorní plošině Bolaven.Z naší zkušenosti prokázala výbornou práci s filtrovanou kávou, velmi dobrou v turku, v espressu jsme zaznamenali dobrou čokoládovově oříškovou chuť. Jako jednu z mála káv v naší nabídce, tuto pražíme světleji. Zajímavé je, že se catimor chuťově přibližuje díky své mírně zemité chuti směsím s robustou. Catimor nicméně by měl vyhovovat všem milovníkům hořké kávy v erupci pradávné vulkanické činnosti předávající tak barvy chutí z nitra naší matky Země. Kamerun Kamerun pěstuje arabiku jemné a harmonické chuti. Je to typická káva pro Střední Afriku. Vyznačuje se příjemně bohatou chutí a jemnou kyselostí Kolumbie Supremo Kolumbia Narino Supremo, vynikající káva,na latinskoamerickou kávu s překvapivě plným tělem, je rovněž zajímavá svou typickou strukturou a chutí po vlašských ořechách. Plná chuť s překvapivými karamelovými podtóny doznívá ještě dlouho po vypití šálku. Světle pražená se vyznačuje decentní kyselostí, tmavě pražená je vhodná na přípravu voňavého espressa s vysokou cremou. Kolumbijskou kávu lze právem považovat za moderní poklad bájného El Dorada. Kolumbijské hory jsou díky svým podmínkám ideálním místem k pěstování kávy. také proto je Kolumbie jedním z největších producentů kávy. Kolumbie Excelso Tato 100% arabika je pěstovaná ve vulkanické půdě v předhúří jihoamerických Kordiller /Andy/,které dává místní kávě výtečnou chuť Má lahodnou chuťovou plnost a výrazné aroma po ovoci. Káva je často popisována jako sametová a má velice vyváženou chuť Káva Kolumbie náleží k nejkvalitnějším sólo druhům na našem trhu. Svou jakostí uspokojí velmi náročného milovníka kávy. Intenzivní jemná vůně a chuť zaručují lahodný nápoj. Kostarika SHB Tato káva má klasickou chuť Kostariky, která postupuje od citrusové po květinovou chuť, přecházející v kořeněnou čokoládu s nádechem pražených mandlí.kostarická káva má kořeněné aroma, vyváženou kyselost a bohatou, ušlechtilou chuť. Kostarika Tarazzu Kostarická káva se vyznačuje špičkovou kvalitou Chuť této Arabicy je mírně nasládlá, téměř podobná čokoládě,která má jemnou, hedvábnou a přitom bohatou chuť.

3 Kostarika La Pastora Kompaktní a hutné espresso kávy La Pastora, obohacenou o chuť květin a pražených mandlí, vše s udatným základem kořeněné čokolády.kostarika vždy patřila mezi přední pěstitelské země, co se týká kultivace a techniky zpracování kávy. Jejich sofistikovaná metoda zpracování za mokra je známa po celém světě a vděčně uznávána všemi znalci. Kostarika El puma Správná kyselost a kořeněné aroma, spojené s plnou ušlechtilou chutí. Tato káva se vyznačuje špičkovou kvalitou. Charakterizuje ji jemná, nenapodobitelná chuť a harmonická vůně. Káva se pěstuje na Centrální planině nedaleko San José. Produkována je pouze odrůda Arabika v nadmořských výškách nad 1500 m. Hodnocení kávy: Chuť je hedvábná s výraznou kyselosti. Kuba SHG Bylo by udivující, kdyby Kuba ke svým jemným doutníkům neprodukovala vynikající kávu. Kubánská káva má čistou chuť, příjemnou, nepříliš silnou plnost a obsahuje méně kyselin než jiné středoamerické kávy, protože je pěstována v nízkých polohách. Budoucnost kubánské kávy je však velmi nejistá. Dodávky v určitou stanovenou dobu a v neměnné kvalitě jsou kvůli politické situaci jen obtížně dodržovány. Dominikánská republika Káva s příjemnou sladkostí a chuťovou plností. Nejlepší pěstitelská oblast leží na jihozápadě antilského ostrova v Barahoně. Káva se také označuje jako Santo Domingo. Je jemná, mírně nakyslá s příjemnou vůní a plnou, sladkou chutí. Většina kávy je praná, což poukazuje na její nadprůměrnou kvalitu. Ekvádor Výjimečné zeměpisné podmínky Andských svahů a žhavé suché podnebí se sluncem stále nad hlavou utváří jedinečnou kombinaci pro pěstování vynikající kávy zanechávající silný a dlouho trvající zážitek. Pravděpodobně nejvýše rostoucí kávovníky arabiky v Jižní Americe. Díky tichomořským teplým proudům se zde vytváří unikátní mikroklima, které umožňuje pěstování káv odlišné kvality, na rozdíl od jiných plantáží umístěných ve stejné nadmořské výšce. Šálek této kávy je charakterizován bohatým tělem, aroma a jemnou aciditou. Káva je celkově vyvážená a má čistou chuť s vynikajícím, trochu osobitým aroma.

4 Etiopie Sidamo Odrůda kávy Sidamo patří k těm nejlepším kávovým zrnům na světě. Proto se Sidamo často používalo k vylepšení chuti levnějších káv. Naproti tomu my spoléháme na kvalitu a nabízíme tuto vzácnou kávu výhradně v její čisté podobě. Lehce plná oříšková chuť, květinové aroma s příchutí vína anebo čokolády kávy. Sidamo učiní každý šálek nezapomenutelným zážitkem. Etiopie YIRGA CHEFFE V každém zrnku této kávy se koncentruje jedinečné aroma, ve kterém jsou díky tradičnímu a šetrnému pražení zachovány plnost a chuť. Vzniká tak jemně nasládlé espresso s kořeněným základním tónem a nízkou aciditou. Espresso nejlépe rozvíjí své nezaměnitelné a pro Etiopii tak charakteristické aroma při hrubém namletí. Guatemala Tres Maria Dělá velmi harmonické a jemně ovocné espresso, připomínající tropické ovoce, které je přímo decentně balancováno chutí čokolády. Excelentní tělo a přímo intenzivní vůně kvítí a pomerančových poupat, dělá z této vulkanické gurmánské kávy nevšední zážitek. Doporučujeme ji pít se zavřenýma očima ať Vás vůně a chuť dokonale přiblíží k těmto středoamerickým plantážím. Haiti xxxxx Káva z Haiti je považována mezi znalci za specialitu zcela jedinečné kvality. Dokonce se jim dostalo té cti, že se v Japonsku její zrna dostala do směsi s jednou z nejlepších káv na světě Blue Mountain. Haitská zrna mají totiž plnou a bohatou chuť a tak směs zhutňují. Tato špičková káva nabízí vyváženou chuť, jemnou kyselinu a plné aroma. Její produkční cena se však stále zvyšuje, díky nízké úrovni silniční infrastruktury, vedoucí do oblastí jejího pěstování a díky značným cenovým výkyvům na světových trzích, které křehkou a lehce zranitelnou ekonomiku Haiti značně vyčerpávají. V posledních letech má však bohužel tato káva velmi kolísavou kvalitu. Honduras

5 Honduras produkuje dnes kávovníková zrna dobré kvality, které se často vyznačují pikantní kyselostí. a velmi vyváženou, až harmonickou chutí. Káva z vysokých poloh je dobré jakosti, vytříděného zrna a po upražení velmi úhledného vzhledu. Indie Plantation A Káva je charakteristická velkorysým tělem v kombinaci s elegantní aciditou a jasnou sladkostí. Vůně a chuť je prostoupena květinami a lesem. Indonesie Kalossi Indonéská káva je všeobecně příjemně silná a kořeněná, má výraznou chuťovou plnost a decentní kyselost. Arabiky jsou prvotřídní a vyznačují se ušlechtilou plností, což dohromady vytváří velmi harmonický šálek kávy. Vhodná jak pro tradiční přípravu kávy v džezvě, tak i do kávovarů. Indonesie Lindtung Prvotřídní káva arabica, která je jasným favoritem pro milovníky kávy s mlékem nebo smetanou, ale nejen pro ně. V kombinaci s nimi neztrácí nic ze své vynikající chuti! a je pro tuto vlastnost velmi ceněna. Zrno skýtá ušlechtilou plnost doplněnou unikátní technologií zpracování kávových bobů. Kvalita: prvotřídní, vyznačuje se ušlechtilou plností. Chuť: vynikající jemně kávová až čokoládová s pozdější jemnou nahořklostí. Indonésie Sumatra Káva je velmi kvalitní arabika vyrovnané velikosti. Chuť má výborně jemně kávovou, až jemně čokoládovou. Získá si vás výraznou chutí s nepatrnou známkou acidity. Oblíbená káva s bohatou a plnou chutí v každou denní hodinu. Indonesie Mandeling Je to skutečně pozoruhodná káva charakteristická plným tělem a silnou vůní, kterým je opravdu těžké odolat. Indonésie Java Káva je všeobecně příjemně silná a kořeněná, má výraznou chuťovou plnost a decentní kyselost Má intenzivní, silnou chuť s lehce švestkovou vůní, což dohromady vytváří velmi harmonický šálek kávy. Keňa AA Masai Je řazena k nejkvalitnějším světovým arabikám. Pěstuje se ve vysokých nadmořských výškách. Nabízí širokou škálu chutí závislých na stupni pražení-chuť citrusů, sladkých třešní, pomeranče, mandarinek a jasmínu. Vše se zde krásně prolíná s výbornou aciditou a sladkostí. Již tak perfektně balancovanou kávu doplňuje obdivuhodná sametovost až hebkost. Unikátní káva čistým profilem, která je velmi

6 příjemná a chuťově bohatá Prostě plantážní káva špičkové kvality. Domorodí Keňané věří, že je ve zdejší kávě ukryta lví síla, žirafí elegance a gepardí rychlost. Malawi AA Plus Pamwamba Malawi patří k nejmenším africkým zemím produkujícím kávu. V kontrastu s tím je velikost a vyzrálost chuti, jež tato káva skrývá. Nepražené zrno se od ostatních odrůd kávy liší odstínem. Je zbarvené jemně domodra, proto jej Malawijci srovnávají se hřbety rybek. Tato káva je často přirovnávána ke kávě keňské, avšak v chuti se Malawi rozvine do lahodných nasládlých odstínů,a proto je známa pro svoji plnou živou chuť a velmi výraznou vůni. Mexiko SHG Artura Pokud propadnete jejímu oříškovému tónu, těžko jinde najdete srovnatelnou chuť a aroma. Je tudíž vysoce aromatická s vyrovnanou kyselostí, která potěší při jakékoliv příležitosti. Nikaragua SHG Káva pochází ze středoamerické oblasti ze státu stejného jména. Chuťově je to vynikající vyrovnaná káva,s lehce nasládlým typicky voňavým aroma. Tato jemně pražená káva, podle receptury jejího národa, tvoří základ pro každé ráno a dává tak pevnost celému dni. Panama SHG Panamská káva je proslulá svou příjemně lehkou, oříškovou chutí a celkovou vyvážeností Tato Arabika z vysokohorských oblastí patří k jedněm z nejlepších káv na světě. Papua Nová Guinea Sigri Káva je kvalitní arabika tmavě šedozeleného zbarvení zelených zrn, vyrovnané velikosti, Chuť je jemná s hlubokou vůní, kulatým tělem a slabší acidita. Káva je trochu zemitá s chutí kořeněné čokolády a lehkým nádechem tabáku, komplexitu dorovnává lehká ovocnost a podtóny karamelu. Peru SHG Káva z Peru se vyznačuje vyváženou chutí a vkusnou kyselostí. Chuť je harmonická, jemně čokoládově zabarvená Nádech jemné acidity v ústech mizí překryt příjmeně dlouhou hořkou dochutí. Velká část produkce peruánské kávy se dodává na trh jako "biokáva". Rwanda Ordinery Naše rwandská káva je odrůdy 100% bourbon. Je to středně pražená káva,která se vyznačuje

7 výraznými tóny medu a třešní, má silné tělo a komplexní dochuť. Salvador Peaberry / SHG Káva překvapí výrazným bohatým aroma, střední kyselostí/ která je velmi vyvážená/ a sladkou, příjemnou chutí. Vyznačuje se silným kávovým prožitkem na patře - takzvaným tělem, bez jakékoliv nepříjemné příchutě. Tanzanie AA Zrno z Tanzanie (United Republic of Tanzania) je nejčastěji perlového typu, tedy peaberry. Má menší velikost a oblejší tvary než většina jiných kávových zrn. Nápoj je ostré, velmi bohaté chuti s vinnou nakyslostí. Podobá se keňské kávě, ale je méně kyselá. Někdy se jí též říká Tanganika, což je její bývalý název. Chuť je vynikající, výrazná - typická pro africké kávy, velmi chutná, bez cizích příměsí. Uganda Bugishu Tato káva stojí za pozornost,protože má velkou budoucností. Nejlepší káva se pěstuje na severovýchodě podél keňské hranice, kolem Bugishu a hory Elgon. Uganda pěstuje arabiku jemné a harmonické chuti. Je to typická káva pro Střední Afriku. Vyznačuje se příjemně bohatou chutí a vyváženou jemnou kyselostí. Venezuela Venezuelská kávová zrna jsou zelenožluté barvy, velká a vyrovnaná. Pěstuje se tu arabica v několika variantách, nejvýznamnějším obchodním druhem je odrůda caracas. Ta vyniká velkým namodralým vyrovnaným zrnem a je jen s velmi nepatrným obsahem vadných zrn. Je prý velmi dobrá v šálku, s aromatickou vůní a sladkou chutí. Plantážní káva z Venezuely se vyznačuje jemnou chutí s nízkou kyselostí. Vietnam Zambie Jedná se o kávu velmi dobré kvality, což označují písmenka AA,Je jemnější než káva z Keni, ale vyžaduje silnější pražení, při kterém se rozvine její plná a bohatá chuť. Káva je jemně nakyslá s harmonickou chutí bez hořkosti. Zimbabwe Zimbabwská káva je kafíčko labužníků. Káva se začala v Zimbabwe pěstovat v 60. letech, když zde jihoafričtí farmáři založili první plantáže. Kávová produkce země se koncentruje poblíž hranic s Mozambikem. Káva se vyznačuje jemnou a čistou chutí s ovocným nádechem Zimbabwe.Jedná se o africkou kávu vysoké kvality. Vyžaduje střední až silnější pražení, při kterém se rozvine jeho bohatá chuť s jemnou nakyslostí.

8 Guatemala Maragogype Velmi jemná káva z vysokohorské oblasti, má lahodnou, intenzivní a zároveň harmonickou chuť s nepatrnou kyselostí, velmi obdivovaná znalci. Mezi kávami s obřími atraktivními zrnky typu maragogype tvoří absolutní špičku. Znalci často upřednostňují jejich kořenitou plnou chuť před jinými druhy. Nejlepší druh kávy se jmenuje El Pulcal. Je to výběrová odrůda vynikající kvality, má plnější a dýmovější chuť než jiné guatemalské kávy. Hawai Kona Extra Fancy Káva pochází z oblasti Kona na Havajských ostrovech. Káva má špičkovou kvalitu a je proslulá svým jedinečným aroma, má vynikající měkkou chuť s oříškovou příchutí, decentní a bohatou kyselost.s nádechem skořice. Káva je ceněna pro svou vzácnost. Káva má plnou chuť a zároveň je pro ni charakteristické slabší tělo se střední aciditou a přirozenou sladkostí. Bohatá vulkanická půda a opatrné zpracování zajišťují, že tato káva je ojedinělé vysoké kvality. Hawai Paradise Meadows Peaberry Mexico Maragogype Kávové zrno o třetinu větší než obvyklá kávová zrna. Chuťově vyvážená káva. Není hořká, je mírně nakyslá, chutná slabě po ovoci a je příjemně harmonická. Střední pražení. Špičková kvalita. Jamaica Blue Mountain Jamaica Blue Mountain je káva s dokonale vyváženou chutí, která vyrůstá na úrodné, vulkanické půdě, s pravidelnými srážkami a především v ostrovním podnebí zahaleným mlhou a mraky, kryjící kávu před slunečním žárem. Silné aroma spolu s perfektní aciditou dělají z této kávy tu nejlépe hodnocenou kávu na světě. Táto káva je převážně známá svou krásnou vyváženosti, jemnou sladkostí a nesmíme opomenout příjemné aroma, které nám připomíná tak trochu kvítí s nevtíravým a vytrvalým kakaovým koncem, nebo chuť se stopami oříšků a bylin. Jde o vysoce ušlechtilý druh, pocházející z ostrova Jamajka. Pěstuje se v oblastech s nadmořskou výškou okolo 2000 metrů a typická jsou pro ni větší zrna tmavě modrozelené barvy. Téměř veškerá produkce této kávy končí na japonském trhu, kde je mezi milovníky kávy velmi vyhledávaným druhem.

9 Balirny Praha Holešovice s.r.o. autor: - zdroj: Balirny Praha Holešovice vygenerováno v 14:52:42 dne

Latino Café KATALOG KÁVY. Největší nabídka čerstvě pražené kávy z celého světa. www.cajova-zahrada.cz

Latino Café KATALOG KÁVY. Největší nabídka čerstvě pražené kávy z celého světa. www.cajova-zahrada.cz Latino Café KATALOG KÁVY Největší nabídka čerstvě pražené kávy z celého světa www.cajova-zahrada.cz KDO JSME Čajová zahrada je jednou z registrovaných ochranných známek společnosti Great Tea Garden s.r.o.,

Více

Hamburg. KOLUMBIE SUPREMO Pěstuje se v oblasti Medellin na severozápadě Kolumbie. Je jednou z nejlepších kolumbijských

Hamburg. KOLUMBIE SUPREMO Pěstuje se v oblasti Medellin na severozápadě Kolumbie. Je jednou z nejlepších kolumbijských Hamburg PRODEJNA: KÁVA HAŠKOVA 5 PRAHA 7 Po - Pá 9-18 So 9-12 tel. 220571135 email: igel-cz@volny.cz NOVÉ INTERNETOVÉ STRÁNKY!!! www.cajkorenikava.cz BRAZÍLIE FAZENDA LAGOA Pěstuje se na farmě Fazenda

Více

Latino Café KATALOG KÁVY. Největší nabídka čerstvě pražené kávy z celého světa.

Latino Café KATALOG KÁVY. Největší nabídka čerstvě pražené kávy z celého světa. Latino Café KATALOG KÁVY Největší nabídka čerstvě pražené kávy z celého světa www.cajova-zahrada.cz KDO JSME Čajová zahrada je jednou z registrovaných ochranných známek společnosti Great Tea Garden s.r.o.,

Více

Historie rozšíření kávy

Historie rozšíření kávy PREZENTACE PREZENTACEOOPŮVODU PŮVODUKÁVY KÁVY Autor: Jan Jankovič Dne: 25. 1. 2017 Historie rozšíření kávy Kávovník pochází z Ethiopie z Afriky (viz. obrázek) Rozšíření kávovníku začalo ve 14. století

Více

Oficiální rozvojová pomoc (ODA) České republiky (mil. Kč) (dle statistického výkaznictví OECD DAC)

Oficiální rozvojová pomoc (ODA) České republiky (mil. Kč) (dle statistického výkaznictví OECD DAC) mil. USD Oficiální rozvojová pomoc (ODA) České republiky (mil. Kč) (dle statistického výkaznictví OECD DAC) Column1 ODA celkem 4 426,18 4 291,28 4 124,54 4 403,83 I.A Bilaterální ODA 1 359,88 1 298,03

Více

GRAN DELUXE CREME CLASSIC

GRAN DELUXE CREME CLASSIC MÄDER Mäder káva pražená podle tradičního bubnového způsobu, ve Švýcarsku je již 30 let na trhu. Jsou zpracovávaná výhradně kávová zrna původem z nejlepších pěstitelských oblastí světa. V nabídce najdete

Více

A Měnový kód. Základní sazby stravného Afghánistán EUR euro 35,- Albánie EUR euro 35,- Alžírsko EUR euro 35,- Andorra EUR euro 40,- Měna

A Měnový kód. Základní sazby stravného Afghánistán EUR euro 35,- Albánie EUR euro 35,- Alžírsko EUR euro 35,- Andorra EUR euro 40,- Měna Příloha k Vyhlášce č. 379/2011 Sb. - o stanovení výše základních sazeb zahraničního pro rok 2012. v cizí měně pro rok 2012 A Afghánistán EUR euro 35,- Albánie EUR euro 35,- Alžírsko EUR euro 35,- Andorra

Více

Příloha k vyhlášce č. 309/2015 Sb. Základní sazby zahraničního stravného pro rok 2016

Příloha k vyhlášce č. 309/2015 Sb. Základní sazby zahraničního stravného pro rok 2016 Příloha k vyhlášce č. 309/2015 Sb. Základní sazby zahraničního stravného pro rok 2016 Země Měnový kód Měna Základní sazby zahraničního stravného Afghánistán EUR euro 40 Albánie EUR euro 35 Alžírsko EUR

Více

café

café www.cafemarket.cafe café e.s.e. pod E.S.E. POD (Chalda) = easy serving espresso nejjednodušší príprava Espressa, která existuje na trhu. Díky balení P.O.D/Chalda se celý proces výrazne usnadní. V každém

Více

VYHLÁŠKA. č. 309/2015 Sb., o stanovení výše základních sazeb zahraničního stravného pro rok 2016

VYHLÁŠKA. č. 309/2015 Sb., o stanovení výše základních sazeb zahraničního stravného pro rok 2016 VYHLÁŠKA č. 309/2015 Sb., o stanovení výše základních sazeb zahraničního stravného pro rok 2016 ze dne 16. listopadu 2015 Ministerstvo financí stanoví podle 189 odst. 4 zákona č. 262/2006 Sb., zákoník

Více

Cena (v Kč) bez DPH s DPH bez DPH s DPH bez DPH s DPH bez DPH s DPH bez DPH s DPH bez DPH s DPH

Cena (v Kč) bez DPH s DPH bez DPH s DPH bez DPH s DPH bez DPH s DPH bez DPH s DPH bez DPH s DPH STANDARDNÍ BALÍK - PRIORITNÍ 50 51 52 53 54 55 bez DPH s DPH bez DPH s DPH bez DPH s DPH bez DPH s DPH bez DPH s DPH bez DPH s DPH 1 kg 265,00 388,00 449,00 530,00 431,00 511,00 2 kg 280,00 418,00 490,00

Více

CETEL - TELEFONOVÁNÍ

CETEL - TELEFONOVÁNÍ 1. str. Ceny IP hovorů v rámci ČR Silný provoz Slabý provoz (Kč/min) (Kč/min) Ceny IP hovorů do zahraničí (Kč/min) Síť CETEL 0 Kč 0 Kč Pevné telefonní sítě, fax 0,84 Kč 0,48 Kč Mobilní sítě 4,68 Kč 4,68

Více

Príloha k opatreniu zo 14. decembra 201 č /2011. Časť A

Príloha k opatreniu zo 14. decembra 201 č /2011. Časť A Príloha k opatreniu zo 14. decembra 201 č. 283.767/2011 Časť A Objektivizované platové koeficienty pre základnú stupnicu platových taríf zamestnancov pri výkone práce vo verejnom záujme (príloha č. 1 k

Více

c e n í k h l a s o v é h o ř e š e n í O2 Supreme účtování volání prostřednictvím sekundové tarifikace od počátku volání (uvedené ceny jsou bez DPH)

c e n í k h l a s o v é h o ř e š e n í O2 Supreme účtování volání prostřednictvím sekundové tarifikace od počátku volání (uvedené ceny jsou bez DPH) Ceník vnitrostátního volání Místní a dálkové volání Volání do mobilních sítí operátorů v ČR Memobox Internet** Druh volání Volání do neveřejných telefonních sítí Cíl volání Cena /min Minimální délka volání

Více

Mezinárodní volání Rozdělení zemí do jednotlivých zón

Mezinárodní volání Rozdělení zemí do jednotlivých zón volání Rozdělení zemí do jednotlivých zón +88299 Aeromobile 10. 6 +93 Afghánistán 8. 4 +355 Albánie 4. 3 +213 Alžírsko 5. 4 +376 Andorra 4. 3 +244 *55 244 Angola 8. IV 4 +1264 *55 1264 Anguilla 8. V 5

Více

Príloha k opatreniu z 15. decembra 2009 č /2009

Príloha k opatreniu z 15. decembra 2009 č /2009 Príloha k opatreniu z 15. decembra 2009 č. 283.302/2009 Časť A Objektivizované platové koeficienty pre základnú stupnicu platových taríf zamestnancov pri výkone práce vo verejnom záujme (príloha č. 1 k

Více

Základní sazby zahraničního stravného pro rok 20092010

Základní sazby zahraničního stravného pro rok 20092010 Základní sazby zahraničního stravného pro rok 20092010 Země Měnový kód Měna Základní sazby stravného Afghánistán EUR euro 35 Albánie EUR euro 35 Alžírsko EUR euro 35 Andorra EUR euro 40 Angola USD americký

Více

Daily Coffee Every Day. 2014 Daily Coffee brožura. Víc než jen káva. www.dailycoffee.cz. Daily_casopis_update_CZ.indd 1 31.3.

Daily Coffee Every Day. 2014 Daily Coffee brožura. Víc než jen káva. www.dailycoffee.cz. Daily_casopis_update_CZ.indd 1 31.3. 2014 Daily Coffee brožura Daily Coffee Every Day Víc než jen káva www.dailycoffee.cz Daily_casopis_update_CZ.indd 1 31.3.2014 15:56 Daily Coffee Znamenitá káva a příjemné posezení s přáteli Every Day 1

Více

Ceník tarifního programu Tarif Super Top Individual

Ceník tarifního programu Tarif Super Top Individual Ceník tarifního programu Tarif Super Top Individual 1 Ceny za provoz (telefonní služby) 1.1 Definice časových pásem Ve špičce Mimo špičku po pá 07:00-19:00 po pá 19:00-07:00; so ne 00:00-24:00 1.2 Ceny

Více

Tak trochu jiná káva. Vylepšete si ji kořením! Středa, 15 Duben 2015 11:19 - Aktualizováno Pátek, 17 Duben 2015 10:14

Tak trochu jiná káva. Vylepšete si ji kořením! Středa, 15 Duben 2015 11:19 - Aktualizováno Pátek, 17 Duben 2015 10:14 Pití kávy je rituálem, bez kterého si spousta lidí nedokáže svůj den představit. Je symbolem ranního probouzení, udržování energie během dne a relaxace ve volném čase. Konzumace kávy, objevování nových

Více

Aktuální přepočítací relace dle nařízení vlády č. 62/1994 Sb., ve znění pozdějších předpisů. Aktuální stav k 1.4.2014

Aktuální přepočítací relace dle nařízení vlády č. 62/1994 Sb., ve znění pozdějších předpisů. Aktuální stav k 1.4.2014 Aktuální přepočítací relace dle nařízení vlády č. 62/1994 Sb., ve znění pozdějších předpisů Aktuální stav k 1.4.2014 Země výkonu práce Přepočítací relace Stanovená měna Náhradní měna Přepočítací relace

Více

Rozvoj vzdělávání žáků karvinských základních škol v oblasti cizích jazyků Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.1.07/02.0162

Rozvoj vzdělávání žáků karvinských základních škol v oblasti cizích jazyků Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.1.07/02.0162 Rozvoj vzdělávání žáků karvinských základních škol v oblasti cizích jazyků Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.1.07/02.0162 ZŠ Určeno pro Sekce Předmět Téma / kapitola Zpracoval (tým 3) Borovského žáky

Více

KOMISE EVROPSKÝCH SPOLEČENSTVÍ. Návrh NAŘÍZENÍ RADY

KOMISE EVROPSKÝCH SPOLEČENSTVÍ. Návrh NAŘÍZENÍ RADY KOMISE EVROPSKÝCH SPOLEČENSTVÍ V Bruselu dne 14.12.2006 KOM(2006) 800 v konečném znění Návrh NAŘÍZENÍ RADY o stanovení opravných koeficientů použitelných od 1. července 2006 na odměny úředníků a smluvních

Více

OBSAH PROGRAM MLÁDEŽ V AKCI

OBSAH PROGRAM MLÁDEŽ V AKCI OBSAH PROGRAM MLÁDEŽ V AKCI Akce 1... 5 Akce 2... 9 Akce 3... 11 Akce 4... 13 Akce 5... 16 Mládež v akci je programem Evropské unie, který podporuje neformální vzdělávání 1 mladých lidí. Program byl spuštěn

Více

Oficiální rozvojová pomoc (ODA) České republiky (mil. Kč) (dle statistického výkaznictví OECD DAC)

Oficiální rozvojová pomoc (ODA) České republiky (mil. Kč) (dle statistického výkaznictví OECD DAC) Oficiální rozvojová pomoc (ODA) České republiky (mil. Kč) (dle statistického výkaznictví OECD DAC) Column1 ODA celkem 4 291,28 4 124,54 4 403,83 4 893,85 I.A Bilaterální ODA 1 298,03 1 115,57 1 298,90

Více

http://www.zlinskedumy.cz

http://www.zlinskedumy.cz Číslo projektu Číslo a název šablony klíčové aktivity Tematická oblast Autor Ročník 4., 3. Obor Datum 25.11.2012 Anotace : CZ.1.07/1.5.00/34.0514 III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Technologické

Více

Krajina Menový kód Mena Základné sadzby stravného Afganistan EUR euro 32 Albánsko EUR euro 33 Alžírsko USD americký dolár 42 Andorra EUR euro 42

Krajina Menový kód Mena Základné sadzby stravného Afganistan EUR euro 32 Albánsko EUR euro 33 Alžírsko USD americký dolár 42 Andorra EUR euro 42 Afganistan EUR euro 32 Albánsko EUR euro 33 Alžírsko USD americký dolár 42 Andorra EUR euro 42 Angola EUR euro 40 Antigua a Barbuda USD americký dolár 52 Argentína EUR euro 37 Arménsko EUR euro 27 Austrália

Více

Klíčová akce 2: Strategická partnerství. Finanční pravidla. Výzva 2016

Klíčová akce 2: Strategická partnerství. Finanční pravidla. Výzva 2016 Klíčová akce 2: Strategická partnerství Finanční pravidla Výzva 2016 ERASMUS + Základní principy Non retroaktivity - žádný grant nemůže být poskytnut na již ukončené aktivity Non cumulative funding - nemožnost

Více

KOMISE EVROPSKÝCH SPOLEČENSTVÍ

KOMISE EVROPSKÝCH SPOLEČENSTVÍ CS CS CS KOMISE EVROPSKÝCH SPOLEČENSTVÍ V Bruselu dne 2.4.2008 KOM(2008) 161 v konečném znění Návrh NAŘÍZENÍ RADY o stanovení opravných koeficientů použitelných od 1. července 2007 na odměny úředníků,

Více

Per la grande gioia di un piccolo momento. Pro velkou radost z malých okamžiků.

Per la grande gioia di un piccolo momento. Pro velkou radost z malých okamžiků. Per la grande gioia di un piccolo momento Pro velkou radost z malých okamžiků. Pro velkou radost z malých okamžiků Tchibo: kvalita, na kterou se můžete spolehnout Piacetto Espresso spojuje staletí italské

Více

Zahraniční obchod České republiky v letech 2001 až 2003 (v tis.kč, podle celních území)

Zahraniční obchod České republiky v letech 2001 až 2003 (v tis.kč, podle celních území) Země 2001 Dovoz 2001 Saldo 2001 2002 Dovoz 2002 Saldo 2002 2003 Dovoz 2003 Saldo 2003 Afghánistán 5 961 4 791 1 170 26 302 1 144 25 158 341% 40 678 3 777 36 901 55% 0,0030% 0,0016% Albánie 418 188 25 910

Více

Globální prevalence nadváhy a obezity u dospělých podle oblastí

Globální prevalence nadváhy a obezity u dospělých podle oblastí Globál prevalence nadváhy a obezity u dospělých podle oblastí Evropská oblast Albánie 2008-9 Národ 10302 15-49 44.8 8.5 29.6 9.7 DHS Arménie 2005 Národ 6016 15-49 26.9 15.5 DHS Rakousko 2005/6 Národ 1054

Více

Graf č. 2: Vývoj postoje k trestu smrti v ČR (v %) Příloha č. 2 Trest smrti v jednotlivých státech a číslech

Graf č. 2: Vývoj postoje k trestu smrti v ČR (v %) Příloha č. 2 Trest smrti v jednotlivých státech a číslech PŘÍLOHY Příloha č. 1 Názory na trest smrti v České republice Graf č. 1: Názory na trest smrti v roce 2012 Graf č. 2: Vývoj postoje k trestu smrti v ČR (v %) Příloha č. 2 Trest smrti v jednotlivých státech

Více

BALENÍ PO 2, 5 A 10 SEMÍNKÁCH.

BALENÍ PO 2, 5 A 10 SEMÍNKÁCH. Abychom vytvořili Auto Blue Amnesia, začali jsme u křížence Amnesie a Blueberry. Tento hybrid si i v samonakvétací verzi zachovává vlastnosti po své sativní matce, čehož jsme dosáhli díky pečlivé selekci

Více

Maturitní okruhy pro 1.KŠPA Kladno, s.r.o. Zeměpis cestovního ruchu. Cestovní ruch

Maturitní okruhy pro 1.KŠPA Kladno, s.r.o. Zeměpis cestovního ruchu. Cestovní ruch Maturitní okruhy pro 1.KŠPA Kladno, s.r.o. Předmět Typ zkoušky Obor Forma Období Zeměpis cestovního ruchu Profilová ústní Cestovní ruch Denní MZ2019 1. Předpoklady rozvoje cestovního ruchu lokalizační

Více

Příloha č. 1. Kódovací kniha Jednotka měření: pořad

Příloha č. 1. Kódovací kniha Jednotka měření: pořad Příloha č. 1 Kódovací kniha Jednotka měření: pořad 1 Země původu kód 2 Kontinent kód 1 Alžírsko 1 Afrika 2 Angola 1 Afrika 3 Benin 1 Afrika 4 Botswana 1 Afrika 5 Burundi 1 Afrika 6 Burkina Faso 1 Afrika

Více

Ceník národního volání služby ha-loo pro volání z mobilních telefonních čísel, platný od 1.3.2016

Ceník národního volání služby ha-loo pro volání z mobilních telefonních čísel, platný od 1.3.2016 Ceník služeb ha-loo mobil Ceník národního volání služby ha-loo pro volání z mobilních telefonních čísel, platný od 1.3.2016 Národní volání a krátké textové zprávy - Ceny jsou platné pro volání a zprávy

Více

Ceník telefonních služeb VoIP

Ceník telefonních služeb VoIP Volání v ČR Ceník telefonních služeb VoIP Časová pásma Špička Mimo špičku (pracovní dny 7:00-19:00 hod) (19:00-7:00 hod, víkendy, svátky) Vlastní a partnerské sítě* zdarma zdarma ČR - pevné sítě 0,40 (0,48)

Více

TARIFY BrnkačkaTEL. brnknu Volné minuty 0 100 minut do pevných a mobilních sítí v ČR

TARIFY BrnkačkaTEL. brnknu Volné minuty 0 100 minut do pevných a mobilních sítí v ČR KOMPLETNÍ CENÍK TARIFY BrnkačkaTEL Nebrnkám Občas brnknu Volné minuty 0 100 minut do pevných a mobilních sítí v ČR Brnkačka 200 minut do pevných a mobilních sítí v ČR Volné SMS 0 SMS 0 SMS 20 SMS Volání

Více

NISATEL.CZ KOMPLETNÍ CENÍK. TARIF 199 NA POHODU 200 minut do pevných a mobilních sítí v ČR. 49 Kč 119 Kč 199 Kč 299 Kč 499 Kč

NISATEL.CZ KOMPLETNÍ CENÍK. TARIF 199 NA POHODU 200 minut do pevných a mobilních sítí v ČR. 49 Kč 119 Kč 199 Kč 299 Kč 499 Kč NISATEL.CZ KOMPLETNÍ CENÍK Volné minuty VÝHODNÉ TARIFY TARIF 49 RELAX 20 minut do mobilních sítí TARIF 99 N KLIDU 100 minut do TARIF 199 NA POHODU 200 minut do TARIF 299 S DATY 150 minut do TARIF 499 NA

Více

Muller Thurgau Moravské zemské víno, suché. Zbytkový cukr 3 g/l, kyseliny 6 g/l. Cuvée Klárka

Muller Thurgau Moravské zemské víno, suché. Zbytkový cukr 3 g/l, kyseliny 6 g/l. Cuvée Klárka Moravské zemské víno Muller Thurgau - Moravské zemské víno, suché. Zbytkový cukr 3 g/l, kyseliny 6 g/l. Víno se světlou barvou a zelenožlutým odstínem, muškátovou vůni s ovocnými odstíny kopřivy a broskve,

Více

Věc života a smrti REPRODUKTIVNÍ ZDRAVÍ. Úplná tabulka na: www.socialwatch.org/statistics2008. Souhrn: g Významný pokrok d Mírný pokrok

Věc života a smrti REPRODUKTIVNÍ ZDRAVÍ. Úplná tabulka na: www.socialwatch.org/statistics2008. Souhrn: g Významný pokrok d Mírný pokrok REPRODUKTIVNÍ ZDRAVÍ Věc života a smrti Úplná tabulka na: www.socialwatch.org/statistics2008 Odkazy (nejnovější dostupné údaje) Lepší situace Nad průměrem Pod průměrem Horší situace Nedostatečné údaje

Více

/2017 BŘEZEN NOVINKA HVĚZDIČKA

/2017 BŘEZEN NOVINKA HVĚZDIČKA 3/2017 /2017 BŘEZEN NOVINKA HVĚZDIČKA Jaro se blíží! Rozhodli ozhodli jsme se rozrůst a do našeho Domova přibyla malá a roztomilá králičí samička Hvězdička. Doufáme, že Vám bude dělat samé radosti a přinese

Více

MEZINÁRODNÍ PRACOVNÍ MIGRACE V ČR

MEZINÁRODNÍ PRACOVNÍ MIGRACE V ČR MEZINÁRODNÍ PRACOVNÍ MIGRACE V ČR Bulletin č. 6 Milada Horáková Ivana Macounová duben 2001 Zdroje statistických dat : Statistické údaje byly převzaty či napočteny z dat která poskytly: - Agenda mezinárodní

Více

Tabulka úředních jazyků

Tabulka úředních jazyků Příloha č. 14/B Tabulka úředních jazyků Stát / zámořské / závislé území Afghánistán Albánie Alžírsko Americká Samoa Andora Angola Anguilla Antigua a Barbuda Argentina Arménie Aruba Austrálie Ázerbajdžán

Více

SKOŘICE JE KŮRA SKOŘICOVNÍKŮ.

SKOŘICE JE KŮRA SKOŘICOVNÍKŮ. SKOŘICOVNÍK SKOŘICE JE KŮRA SKOŘICOVNÍKŮ. TYTO STROMY SE PĚSTUJÍ NA PLANTÁŽÍCH V TROPECH A SUBTROPECH (V ČÍNĚ, THAJSKU, INDONÉSII, CEJLONU, MADAGASKARU, BRAZÍLII, NA JÁVĚ, SUMATŘE). EXISTUJE SKOŘICOVNÍK

Více

Základní sazby stravného v cizí měně pro rok 2009. Měnový

Základní sazby stravného v cizí měně pro rok 2009. Měnový Příloha k Vyhlášce č. 417/2008 Sb. v cizí měně pro rok 2009 A Afghánistán EUR euro 35,- Albánie EUR euro 35,- Alžírsko EUR euro 35,- Andorra Angola 60,- Argentina EUR euro 35,- Arménie EUR euro 35,- Austrálie

Více

Vinařská oblast MORAVA

Vinařská oblast MORAVA Vítejte v mikroregionu Mikulovsko. V nejteplejší části České republiky se rozkládá kraj plný přírodních krás, cenných historických památek, živých tradic a pohostinných lidí. K toulkám po Mikulovsku neodmyslitelně

Více

Základní sazby stravného Afghánistán EUR euro 35,- Měnový kód. Měna. Albánie EUR euro 35,- Alžírsko EUR euro 35,- Andorra EUR euro 40,- americký dolar

Základní sazby stravného Afghánistán EUR euro 35,- Měnový kód. Měna. Albánie EUR euro 35,- Alžírsko EUR euro 35,- Andorra EUR euro 40,- americký dolar A Afghánistán EUR euro 35,- Angola Albánie EUR euro 35,- Alžírsko EUR euro 35,- Andorra 60,- Austrálie a Oceánie - ostrovní státy 1) Argentina EUR euro 35,- Arménie EUR euro 35,- Ázerbájdžán EUR euro 35,-

Více

Mezinárodní hovory z mobilního telefonu (bez zvýhodnění O2 Net Call)

Mezinárodní hovory z mobilního telefonu (bez zvýhodnění O2 Net Call) hovory z mobilního telefonu (bez zvýhodnění O2 Net Call) Popis hovory se uplatňují při volání z účastnického čísla ze sítě O2 na čísla s předvolbou jinou než +420. Cena Cena ch hovorů z mobilního telefonu

Více

Vyhláška č. 354/2013 Sb. Příloha: Základní sazby zahraničního stravného pro rok 2014

Vyhláška č. 354/2013 Sb. Příloha: Základní sazby zahraničního stravného pro rok 2014 Vyhláška č. 354/2013 Sb. Příloha: pro rok 2014 Země Afghánistán EUR euro 35 Albánie EUR euro 35 Alžírsko EUR euro Andorra EUR euro Angola Argentina Arménie EUR euro 35 Austrálie a Oceánie - ostrovní státy

Více

STATISTICKÁ ZPRÁVA ČESKÁ REPUBLIKA

STATISTICKÁ ZPRÁVA ČESKÁ REPUBLIKA Odbor azylové a migrační politiky STATISTICKÁ ZPRÁVA Řízení o mezinárodní ochraně ČESKÁ REPUBLIKA Počet účastníků řízení k 1.1.* OAMP - Řízení o mezinárodní ochraně Počet nových žádostí Věc vrácena z vyšší

Více

ZEMĚPIS V 6. A 7. ROČNÍKU. Využití internetu v učivu zeměpisu v 6. a 7. ročníku. Číslo a název DUM: Autor: Antonín Krejčí

ZEMĚPIS V 6. A 7. ROČNÍKU. Využití internetu v učivu zeměpisu v 6. a 7. ročníku. Číslo a název DUM: Autor: Antonín Krejčí OPVK Šablona klíčové aktivity III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT ZEMĚPIS V 6. A 7. ROČNÍKU Název sady: Využití internetu v učivu zeměpisu v 6. a 7. ročníku Číslo a název DUM: VY_32_INOVACE_17_Střední

Více

Vyhláška č. 242/2014 Sb. - o stanovení výše základních sazeb zahraničního stravného pro rok 2015, ze dne 4. listopadu 2014

Vyhláška č. 242/2014 Sb. - o stanovení výše základních sazeb zahraničního stravného pro rok 2015, ze dne 4. listopadu 2014 Vyhláška č. 242/2014 Sb. - o stanovení výše základních sazeb zahraničního pro rok 2015, ze dne 4. listopadu 2014 Ministerstvo financí stanoví podle 189 odst. 4 zákona č. 262/2006 Sb., zákoník práce: 1

Více

Grantová smlouva (více příjemců) PŘÍLOHA IV - PLATNÉ SAZBY PRO PŘÍSPĚVKY NA JEDNOTKOVÉ NÁKLADY

Grantová smlouva (více příjemců) PŘÍLOHA IV - PLATNÉ SAZBY PRO PŘÍSPĚVKY NA JEDNOTKOVÉ NÁKLADY PŘÍLOHA IV - PLATNÉ SAZBY PRO PŘÍSPĚVKY NA JEDNOTKOVÉ NÁKLADY KLÍČOVÁ AKCE 2 1. Projektové řízení a organizace Příspěvek na aktivity koordinující organizace: 500 EUR na měsíc. Příspěvek na aktivity ostatních

Více

Vyhláška č. 392/2012 Sb. - o stanovení výše základních sazeb zahraničního stravného pro rok 2013, ze dne 14. listopadu 2012

Vyhláška č. 392/2012 Sb. - o stanovení výše základních sazeb zahraničního stravného pro rok 2013, ze dne 14. listopadu 2012 Vyhláška č. 392/2012 Sb. - o stanovení výše základních sazeb zahraničního pro rok 2013, ze dne 14. listopadu 2012 Ministerstvo financí stanoví podle 189 odst. 4 zákona č. 262/2006 Sb., zákoník práce: 1

Více

Volání po České republice ti účtujeme po vteřinách a data pak po 100 kb.

Volání po České republice ti účtujeme po vteřinách a data pak po 100 kb. Základní ceník Volání po České republice ti účtujeme po vteřinách a data pak po 100 kb. Volání ( za minutu) SMS Data ( za MB) MMS Přenos čísla 2,50 Kč 1,50 Kč 1,00 Kč 4,00 Kč Zdarma Balíčky Na výběr máš

Více

Ekonomika Hodnocení národního hospodářství. Ing. Kateřina Tomšíková

Ekonomika Hodnocení národního hospodářství. Ing. Kateřina Tomšíková Ekonomika Hodnocení národního hospodářství Ing. Kateřina Tomšíková 1996 1997 1998 1999 2000 2001 2002 2003 2004 2005 2006 2007 2008 2009 2010 2011 2012 2013 2014 2/4 2015 Vývoj HDP ve stálých cenách 8

Více

Nápoj destilovaný z fermentované melasy či cukerné šťávy získané z cukrové třtiny. Teritoria, kde dominuje angličtina

Nápoj destilovaný z fermentované melasy či cukerné šťávy získané z cukrové třtiny. Teritoria, kde dominuje angličtina Rumový LÍ S TEK Rum Nápoj destilovaný z fermentované melasy či cukerné šťávy získané z cukrové třtiny. Španělský styl Anglický styl Francouzský styl Ve španělsky hovořících zemích Karibiku Teritoria, kde

Více

Dluhy dvacátého století, hanba jedenadvacátého

Dluhy dvacátého století, hanba jedenadvacátého GENDEROVÁ SPRAVEDLNOST Dluhy dvacátého století, hanba jedenadvacátého Gender a vzdělání Úplná tabulka na: www.socialwatch.org/statistics2008 Odkazy (nejnovější dostupné údaje) Lepší situace Nad průměrem

Více

ZEMĚ MĚN.KÓD MĚNA SAZBA STRAVNÉHO

ZEMĚ MĚN.KÓD MĚNA SAZBA STRAVNÉHO A Afganistán USD americký dolar 40,- Albánie EUR euro 35,- Alžírsko USD americký dolar 45,- Andorra EUR euro 40,- Angola USD americký dolar 60,- Argentina USD americký dolar 45,- Arménie USD americký dolar

Více

LUMO PLUS a LAVAZZA vending systém

LUMO PLUS a LAVAZZA vending systém LUMO PLUS a LAVAZZA vending systém Lavazza vending systém Od roku 2011 se společnost LUMO PLUS stala partnerem společnosti Lavazza v oblasti vendingového systému Lavazza Blue Prvotřídní italskou kávu Lavazza

Více

OPATRENIE Ministerstva financií Slovenskej republiky. z 12. decembra 2012,

OPATRENIE Ministerstva financií Slovenskej republiky. z 12. decembra 2012, Strana 2714 Zbierka zákonov č. 401/2012 Čiastka 99 401 OPATRENIE Ministerstva financií Slovenskej republiky z 12. decembra 2012, ktorým sa ustanovujú základné sadzby v eurách alebo v cudzej mene pri zahraničných

Více

Trvanie služobnej c 5-12 hodín hodín Základný nárok v EUR 4,00 6,00

Trvanie služobnej c 5-12 hodín hodín Základný nárok v EUR 4,00 6,00 Trvanie služobnej c 5-12 hodín 12-18 hodín Základný nárok v EUR 4,00 6,00 poskytnuté stravovanie: krátenie dostane dostane nič 0% 4,00 6,00 raňajky 25% 1,68 3,68 obed 40% 0,28 2,28 večera 35% 0,75 2,75

Více

OPATRENIE Ministerstva financií Slovenskej republiky. z 12. decembra 2011,

OPATRENIE Ministerstva financií Slovenskej republiky. z 12. decembra 2011, Čiastka 142 Zbierka zákonov č. 472/2011 Strana 3881 472 OPATRENIE Ministerstva financií Slovenskej republiky z 12. decembra 2011, ktorým sa ustanovujú na rok 2012 základné v eurách alebo v cudzej mene

Více

PROVÁDĚCÍ NAŘÍZENÍ KOMISE (EU)

PROVÁDĚCÍ NAŘÍZENÍ KOMISE (EU) 18.8.2012 Úřední věstník Evropské unie L 222/5 PROVÁDĚCÍ NAŘÍZENÍ KOMISE (EU) č. 751/2012 ze dne 16. srpna 2012, kterým se opravuje nařízení Komise (ES) č. 1235/2008, kterým se stanoví prováděcí pravidla

Více

PŘÍLOHY. Návrh NAŘÍZENÍ EVROPSKÉHO PARLAMENTU A RADY

PŘÍLOHY. Návrh NAŘÍZENÍ EVROPSKÉHO PARLAMENTU A RADY EVROPSKÁ KOMISE V Bruselu dne 14.3.2018 COM(2018) 139 final ANNEXES 1 to 4 PŘÍLOHY Návrh NAŘÍZENÍ EVROPSKÉHO PARLAMENTU A RADY kterým se stanoví seznam třetích zemí, jejichž státní příslušníci musí mít

Více

Netbox - Ceník hovorného pro testovací provoz - tarifikace 60+30

Netbox - Ceník hovorného pro testovací provoz - tarifikace 60+30 Stránka č. 1 z 10 Volání po ČR Služba Silný provoz Slabý provoz Místní 1,00 0,50 Dálkové 1,00 0,50 Mobilní sítě 4,50 4,50 Voláni uvnitř sítě NETBOX (Praha, Brno, Jihlava) 0,00 Měsíční paušál 0,00 Národní

Více

Luskoviny a luštěniny v tropech a jejich význam pro zemědělství a výživu

Luskoviny a luštěniny v tropech a jejich význam pro zemědělství a výživu Luskoviny a luštěniny v tropech a jejich význam pro zemědělství a výživu 6.10.2016 Olga Leuner Fakulta tropického zemědělství Česká zemědělská univerzita v Praze 3 Osnova příspěvku význam luštěnin produkce

Více

Ceník mobilních telefonních služeb MOBIL21

Ceník mobilních telefonních služeb MOBIL21 Ceník mobilních telefonních služeb MOBIL21 Ceny paušálů i ceny hovorného se liší v závislosti na tom, zda poskytujeme zákazníkovi pouze hlasové služby (pak platí základní ceny) a nebo má zákazník smlouvu

Více

Základní sazby zahraničního stravného v cizí měně pro rok Měnový kód Měna. Afghánistán EUR euro 40,- Albánie EUR euro 35,-

Základní sazby zahraničního stravného v cizí měně pro rok Měnový kód Měna. Afghánistán EUR euro 40,- Albánie EUR euro 35,- Základní sazby zahraničního stravného v cizí měně pro rok 2018 Země Měnový kód Měna Základní sazby stravného Afghánistán EUR euro 40,- Albánie EUR euro 35,- Alžírsko EUE euro 45,- Andorra EUR euro 40,-

Více

ministr Eduard Janota Měnový stravného Afghánistán EUR euro 35,- Albánie EUR euro 35,- Alžírsko EUR euro 35,- Andorra EUR euro 40,- americký dolar

ministr Eduard Janota Měnový stravného Afghánistán EUR euro 35,- Albánie EUR euro 35,- Alžírsko EUR euro 35,- Andorra EUR euro 40,- americký dolar Vyhláška č. 459/2009 Sb. - o stanovení výše základních sazeb zahraničního pro rok 2010, ze dne 14. prosince 2009 Ministerstvo financí stanoví podle 189 odst. 4 zákona č. 262/2006 Sb.,zákoník práce: 1 zahraničního

Více

ZEMĚ MĚN.KÓD MĚNA SAZBA STRAVNÉHO

ZEMĚ MĚN.KÓD MĚNA SAZBA STRAVNÉHO A Afganistán EUR euro 35,- Albánie EUR euro 35,- Alžírsko EUR euro 40,- Andorra EUR euro 40,- Angola USD americký dolar 60,- Argentina USD americký dolar 40,- Arménie EUR euro 35,- Austrálie a Oceánie

Více

II. N á v r h. VYHLÁŠKA ze dne 2015 o stanovení výše základních sazeb zahraničního stravného pro rok 2016

II. N á v r h. VYHLÁŠKA ze dne 2015 o stanovení výše základních sazeb zahraničního stravného pro rok 2016 II. N á v r h VYHLÁŠKA ze dne 2015 o stanovení výše základních sazeb zahraničního stravného pro rok 2016 Ministerstvo financí stanoví podle 189 odst. 4 zákona č. 262/2006 Sb., zákoník práce: 1 Základní

Více

PRODUKTOVÁ KNIHA. FM Group Distributorský průvodce

PRODUKTOVÁ KNIHA. FM Group Distributorský průvodce PRODUKTOVÁ KNIHA FM Group Distributorský průvodce září 2013 POTRAVINOVÉ PRODUKTY.... 3 PŘÍRODNÍ KÁVY.... 3 AURILE EXCELLENCE MLETÁ KÁVA.... 4 AURILE EXCELLENCE KÁVOVÁ ZRNA.... 5 AURILE ESPRESSO EXPERIENCE

Více

Templářské sklepy ČEJKOVICE

Templářské sklepy ČEJKOVICE Templářské sklepy ČEJKOVICE Ryzlink rýnský 2005 Cena: CZK 105 cena / karton: CZK 628 Harmonické víno světlé žlutozelené barvy s příjemnou plnou chutí, výraznější kyselinou a květinovým aroma, které přechází

Více

VYHLÁŠKA. č. 401/2017 Sb., o stanovení výše základních sazeb zahraničního stravného pro rok 2018

VYHLÁŠKA. č. 401/2017 Sb., o stanovení výše základních sazeb zahraničního stravného pro rok 2018 VYHLÁŠKA č. 401/2017 Sb., o stanovení výše základních sazeb zahraničního stravného pro rok 2018 ze dne 23. listopadu 2017 Ministerstvo financí stanoví podle 189 odst. 4 zákona č. 262/2006 Sb., zákoník

Více

MEZINÁRODNÍ ENERGETICKÁ ROČENKA 2013 energetika uhelné hornictví kapalná paliva plynárenství elektroenergetika statistika

MEZINÁRODNÍ ENERGETICKÁ ROČENKA 2013 energetika uhelné hornictví kapalná paliva plynárenství elektroenergetika statistika MEZINÁRODNÍ ENERGETICKÁ ROČENKA MEZINÁRODNÍ ENERGETICKÁ ROČENKA 2013 energetika uhelné hornictví kapalná paliva plynárenství elektroenergetika statistika Nedílnou součástí publikace je i její zpracování

Více

PRAŽIČKA KÁVY TOPER - Cafemino

PRAŽIČKA KÁVY TOPER - Cafemino PRAŽIČKA KÁVY TOPER - Cafemino Pražička kávy Cafemino umožňuje nákup a pražení nejlepších dostupných káv na trhu přímo ve vaší kavárně nebo prodejně s kávou. Pražení může probíhat kontinuelně až 10 hodin

Více

Afghánistán EUR euro 40. Albánie EUR euro 35. Alžírsko EUR euro 45. Andorra EUR euro 40. Angola USD americký dolar 60. Argentina USD americký dolar 45

Afghánistán EUR euro 40. Albánie EUR euro 35. Alžírsko EUR euro 45. Andorra EUR euro 40. Angola USD americký dolar 60. Argentina USD americký dolar 45 Plné znění: 401 Vyhláška č. 401/2017 Sb., o stanovení výše základních sazeb zahraničního stravného pro rok 2018 VYHLÁŠKA ze dne 23. listopadu 2017 o stanovení výše základních sazeb zahraničního stravného

Více

Produkce kávy. Přibližná produkce kávy největších světových producentů v tunách:

Produkce kávy. Přibližná produkce kávy největších světových producentů v tunách: Historie kávy Jako povzbuzující a osvěžující nápoj je káva známa přes tisíc let. Její historie je stejně tajemná a zajímavá jako rozmanitost chutí, které nápoj nabízí. Jedna z legend vypráví o arabském

Více

Zahraniční obchod s okrasnými rostlinami 2015

Zahraniční obchod s okrasnými rostlinami 2015 Zahraniční obchod s okrasnými rostlinami 2015 Školkařské dny Skalský Dvůr 9.2.2016 Ing. Zdeněk Nachlinger Příloha 1 31.10.2014 Úřední věstník Evropské unie L 312/85 TŘÍDA II ROSTLINNÉ PRODUKTY Poznámka

Více

MALÝ VINAŘ Hana a František Mádlovi

MALÝ VINAŘ Hana a František Mádlovi MALÝ VINAŘ Hana a František Mádlovi NATURVIN BÍLÝ - BIO VÍNO suché Jedná se směs dvou odrůd 80 % Hibernal 20 % Festival nyj. Víno je svěží s ovocným charakterem - limetka, bílá broskev, kyselina je výrazná,

Více

SPECIFIKACE KATEGORIÍ PIV 2016

SPECIFIKACE KATEGORIÍ PIV 2016 SPECIFIKACE KATEGORIÍ PIV 2016 1. Světlé pivo výčepní Světlé pivo výčepní má nižší až střední plnost, světlou až mírně jantarovou barvu. je nižší až střední, vůně může být mírně esterová, chmelová a sladová.

Více

Luskoviny a luštěniny v tropech a jejich význam pro zemědělství a výživu

Luskoviny a luštěniny v tropech a jejich význam pro zemědělství a výživu Luskoviny a luštěniny v tropech a jejich význam pro zemědělství a výživu Olga Leuner Fakulta tropického zemědělství Česká zemědělská univerzita v Praze 3 Osnova příspěvku význam luštěnin produkce luštěnin

Více

STŘEDOAMERICKÉ REGIONY. Dělíme na: a) pevninská část b) ostrovní část

STŘEDOAMERICKÉ REGIONY. Dělíme na: a) pevninská část b) ostrovní část Dělíme na: a) pevninská část b) ostrovní část a) pevninská část a) pevninská část Mexiko probráno v samostatné prezentaci Belize Guatemala Honduras Kostarika Nikaragua Panama Salvador a) pevninská část

Více

SPECIFIKACE KATEGORIÍ PIV

SPECIFIKACE KATEGORIÍ PIV SPECIFIKACE KATEGORIÍ PIV 1. Světlé pivo výčepní Světlé pivo výčepní má nižší až střední plnost, světlou až mírně jantarovou barvu. je nižší až střední, vůně může být mírně esterová, chmelová a sladová.

Více

Článek I. Článek II. Článek III.

Článek I. Článek II. Článek III. Název účetní jednotky Označení Číslo 01/2003 Název normy Schvaluje Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně Pokyn kvestora, výše sazeb základních náhrad pro používání soukromých aut pro pracovní účely podle zákona

Více

Cena (v Kč) bez DPH s DPH bez DPH s DPH bez DPH s DPH bez DPH s DPH bez DPH s DPH bez DPH s DPH

Cena (v Kč) bez DPH s DPH bez DPH s DPH bez DPH s DPH bez DPH s DPH bez DPH s DPH bez DPH s DPH 1.1 Cenný balík Cena je stanovena podle hmotnosti a příslušné cenové skupiny Cen. skupina 50 51 52 53 54 55 Hmotnost do Cena (v Kč) bez DPH s DPH bez DPH s DPH bez DPH s DPH bez DPH s DPH bez DPH s DPH

Více

Ceník telefonních Služeb EriVoIP platný do 31.1.2011

Ceník telefonních Služeb EriVoIP platný do 31.1.2011 Ceník telefonních Služeb EriVoIP platný do 31.1.2011 EriVoIP zone ZDARMA Zpoplatnění hovorů do této skupiny je u: EriVoIP Klient: zdarma EriVoIP Kredit: 0,15 Kč/1 minuta (zelené linky zdarma) EriVoIP Klient

Více

MEZINÁRODNÍ PRACOVNÍ MIGRACE V ČR

MEZINÁRODNÍ PRACOVNÍ MIGRACE V ČR MEZINÁRODNÍ PRACOVNÍ MIGRACE V ČR Bulletin č. 14 Milada Horáková Technická spolupráce: Ivana Macounová VÚPSV Praha březen 2005 Poznámka: Zaměstnavatelé nebo právnické či fyzické osoby, k nimž jsou vázáni

Více

Ceník poštovních služeb a ostatních služeb poskytovaných Českou poštou, s.p., platný od

Ceník poštovních služeb a ostatních služeb poskytovaných Českou poštou, s.p., platný od 3. Zásilky (Express Mail Service) (Poštovní podmínky služby zásilky do ) Ceny jsou uvedeny bez DPH a s připočítanou platnou DPH. 3.1 Základní ceny Cena je stanovena dle hmotnosti a příslušné cenové skupiny

Více

Jana Kortanová: Umělá potratovost ve světě 56

Jana Kortanová: Umělá potratovost ve světě 56 Jana Kortanová: Umělá potratovost ve světě 56 PŘÍLOHY Příloha 1 Počet bezpečných a nebezpečných UPT (v milionech) ve světových regionech a subregionech v letech 1995, 2003, 2008 Příloha 2 Obecná míra umělé

Více

Přenos hlasových dat v rámci služby RowNet pevná linka nebo pevná linka v mobilu do ČR Destinace Slabý provoz Silný provoz

Přenos hlasových dat v rámci služby RowNet pevná linka nebo pevná linka v mobilu do ČR Destinace Slabý provoz Silný provoz Přenos hlasových dat v rámci služby RowNet pevná linka nebo pevná linka v mobilu do ČR Destinace Slabý provoz Silný provoz Pevné sítě ČR 0.32 0.60 GSM sítě ČR 1.00 1.00 Přenos hlasových dat v rámci služby

Více

CETEL - TELEFONOVÁNÍ

CETEL - TELEFONOVÁNÍ 1. str. Ceny IP hovorů v rámci ČR Silný provoz Slabý provoz Ceny IP hovorů do zahraničí Síť CETEL 0 Kč 0 Kč Pevné telefonní sítě, fax 0,84 Kč 0,48 Kč Mobilní sítě 4,68 Kč 4,68 Kč Bílá linka - 840 1,92

Více

mimo špičku bez DPH špička bez DPH mimo špičku vč. DPH špička vč. DPH

mimo špičku bez DPH špička bez DPH mimo špičku vč. DPH špička vč. DPH VoIP Telefon Siemens A510IP 1 832,50 Kč 49,17 Kč 2 199,00 Kč 59,00 Kč VoIP Telefon Siemens C610IP 1 999,17 Kč 62,50 Kč 2 399,00 Kč 75,00 Kč HAG Linskys WRP400 2 415,83 Kč 74,17 Kč 2 899,00 Kč 89,00 Kč

Více

392/2012 Sb. VYHLÁŠKA

392/2012 Sb. VYHLÁŠKA 392/2012 Sb. VYHLÁŠKA ze dne 14. listopadu 2012 o stanovení výše základních sazeb zahraničního stravného pro rok 2013 Ministerstvo financí stanoví podle 189 odst. 4 zákona č. 262/2006 Sb., zákoník práce:

Více

PŘÍLOHY. zprávy Komise Evropskému parlamentu a Radě

PŘÍLOHY. zprávy Komise Evropskému parlamentu a Radě EVROPSKÁ KOMISE V Bruselu dne 29.11.2017 COM(2017) 699 final ANNEXES 1 to 3 PŘÍLOHY zprávy Komise Evropskému parlamentu a Radě o údajích týkajících se rozpočtových dopadů každoroční aktualizace odměn a

Více

KOMISE EVROPSKÝCH SPOLEČENSTVÍ ZPRÁVA KOMISE RADĚ. o použití přílohy X služebního řádu (nařízení Rady č. 3019/1987 ze dne 5. října 1987) Rok 2005

KOMISE EVROPSKÝCH SPOLEČENSTVÍ ZPRÁVA KOMISE RADĚ. o použití přílohy X služebního řádu (nařízení Rady č. 3019/1987 ze dne 5. října 1987) Rok 2005 KOMISE EVROPSKÝCH SPOLEČENSTVÍ V Bruselu dne 6.2.2007 KOM(2007) 45 v konečném znění ZPRÁVA KOMISE RADĚ o použití přílohy X služebního řádu (nařízení Rady č. 3019/1987 ze dne 5. října 1987) Rok 2005 CS

Více

Káva, čaj, thein, kofein, kávoviny Prezentace pro výklad látky a opakování učiva téma maso a vnitřnosti.

Káva, čaj, thein, kofein, kávoviny Prezentace pro výklad látky a opakování učiva téma maso a vnitřnosti. Název školy Odborné učiliště a Praktická škola, Plzeň, Vejprnická 56 Název projektu Číslo projektu Číslo šablony Digitalizace výuky CZ.1.07/1.5.00/34.0977 VY_32_inovace_ZB59 Číslo materiálu 59 Autor Mgr.

Více