Začínáme s pyramidkami Pravidla pěti her

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Začínáme s pyramidkami Pravidla pěti her"

Transkript

1 Začínáme s pyramidkami Pravidla pěti her

2 Začínáme s pyramidkami pravidla pěti her Pyramideto a Šestka Trojka Dvě věže Evropská válka

3 Pyramideto autor Jan Divecký sad pyramidek 1 další vybavení karty Pyramideto počet hráčů 2 4 věk hráčů 4 99 délka hry 10 minut Pravidla Snahou hráčů je sestavit trojice pyramidek tak, aby odpovídaly vyobrazení na kartách. Karty Pyramideto V základním balíčku je 36 karet cílů, rozdělených do šesti skupinek. Každou skupinku tvoří šest cílů se stejnobarevným rámečkem. Kromě kresby a rámečku je na každé kartě vyobrazení trojice pyramidek, z kterých je daný cíl sestaven. Například cíl Meloun tvoří velká zelená pyramidka, na které je velká červená pyramidka, na které je malá černá pyramidka. (Pozor! Důležitá je velikost i pořadí pyramidek ve věži.) Kromě toho je na každé kartě ještě české, anglické a německé pojmenování obrázku. Příprava hry pyramidky Na stůl či jinou rovnou hrací plochu umístěte pyramidky naskládané do jednobarevných hnízd. (Tak se označuje seskupení pyramidek, ve kterém je na malé pyramidce střední pyramidka a na nich velká.)

4 Příprava hry karty cílů Karty cílů se zamíchají a každý hráč dostane tři karty, které nikomu ze soupeřů neukazuje. Zbylé karty se ponechají v balíčku na stole. Průběh hry Hru začíná nejmladší hráč. Hráči postupně provádějí své tahy po směru hodinových ručiček. Hráč, který je na tahu, musí zvolit jednu (viditelnou) pyramidku, ať samostatně stojící nebo součást nějaké věže pyramidek a položit ji na jiné místo na stole nebo na jinou pyramidku. Zároveň se zvolenou pyramidkou přemísťuje i všechny pyramidky na ní ležící. Přemístění je omezeno dvěma pravidly: Hranou pyramidku není možné položit na pyramidku menší. (V případě přesunu věže pyramidek rozhoduje spodní pyramidka.) Při hře dvou hráčů není možné přesunout pyramidky, kterými právě zahrál protihráč. Je ale možné přemístit část z právě zahraných pyramidek nebo je přemístit v rámci vyšší věže. (Příklad: Pokud váš protivník přemístil malou černou pyramidku a položil ji na střední bílou pyramidku, nesmíte onu malou černou pyramidku vzít a položit jinam. Smíte ji ale vzít i s tou bílou pyramidkou a položit je dohromady jinam. Pokud váš protivník přemístil černou malou pyramidku spolu se střední pyramidkou, smíte ve svém tahu přemístit samostatnou malou černou pyramidku.) Pokud hráč chce, může si místo svého tahu vyměnit jednu z karet cílů za novou. Starý cíl se vloží dospod balíčku karet.

5 Vyložení karty Pokud hráč z pyramidek sestaví některý z cílů, které má na svých kartách, vyloží splněnou kartu před sebe. (Pozor, může se stát, že za vás váš cíl sestaví někdo jiný, ale i to se počítá jako váš úspěch.) Není nutné, aby vítěznou věž tvořily pouze pyramidky vašeho cíle, a nevadí, pokud jsou pod nimi (a případně i nad nimi) ještě jiné pyramidky. Je ale nezbytné, aby pyramidky vašemu cíli odpovídaly pořadím, barevně i velikostí a nebyly přerušeny žádnou jinou pyramidkou. Po vyložení splněného cíle si hráč vezme nový cíl. Konec hry Hra končí v okamžiku, kdy první z hráčů: vyloží pátý splněný cíl nebo vyloží čtvrtou barvu (rámečku) nebo vyloží třetí kartu stejné barvy rámečku. Hráč, který hru ukončí, je vítězem hry.

6 Šestka autor Jan Divecký sad pyramidek 1 další vybavení 6 karet ze (základního balíčku) nebo Pyramideta počet hráčů 2 6 věk hráčů 4 99 délka hry 3 minuty Srovnání s pravidly Pyramideta Šestka je zjednodušená verze hry Pyramideto, která se hraje s šesti kartami. Pokud děti zvládnout Šestku, mohou se bez obav vrhnout na Pyramideto. Pro hru Šestka platí stejná pravidla jako pro hru Pyramideto, s dvěma výjimkami. Karty Každý hráč dostane do ruky jednu kartu, kterou nikomu ze soupeřů neukazuje. Zbylé karty se ponechají v balíčku na stole. Konec hry Pokud hráč z pyramidek sestaví cíl, který má na své kartě, vyloží splněnou kartu před sebe a hra končí. Hráč, který kartu vyložil se stává vítězem hry.

7 Trojka autor Jan Divecký sad pyramidek 1 další vybavení šestibarevná kostka a hrací deska 3 3 počet hráčů 2 věk hráčů 6 99 délka hry 5 minut Pravidla Příprava hry Hráči si rozdělí pyramidky. Jeden z hráčů má všech devět pyramidek světlejších barev (bílá, žlutá, červená), druhý má všech devět pyramidek tmavších barev (zelená, modrá, černá). Průběh hry Mladší z hráčů hodí kostkou. Vlastní hru pak zahájí hráč, který má pyramidky barvy, která padla na kostce. Hráči střídavě pokládají na hrací desku vždy po jedné své pyramidce. Položení pyramidky Hráči postupně na hrací desku kladou své pyramidky. Zahrát (=položit) je možné jen dosud nezahrané pyramidky. Jednou položené pyramidky není možné během hry přemísťovat. Pyramidky můžete pokládat na volná pole, ale také na své i soupeřovy pyramidky. Pozor! Pyramidky můžete pokládat jen na volná pole a na pyramidky o jednu velikost větší nebo menší, než je ta vaše. Pyramidky tedy nelze pokládat na pyramidky stejné velikosti ani na pyramidky o dvě velikosti větší či menší.

8 Při pokládání pyramidek tedy mohou nastat tyto čtyři varianty: Na volné pole můžete položit libovolnou pyramidku. Na malou pyramidku můžete položit jen střední pyramidku. Na střední pyramidku můžete položit malou nebo velkou pyramidku. Na velkou pyramidku můžete položit jen střední pyramidku. Cíl hry Hráči se snaží vytvořit TROJKU z pyramidek ležících v jedné řadě nebo v jednom sloupci nebo na hlavních diagonálách hrací desky. Do TROJKY se počítají jen vrchní pyramidky z každého pole. TROJKY TROJKOU je jakákoliv kombinace vlastních pyramidek, ve které se oba základní parametry (barva a velikost) vyskytují buď v poměru 1:1:1 nebo 3:0:0. Příklady: Velká červená, střední červená a malá červená TVOŘÍ TROJKU, protože jejich barevné schéma je 3:0:0 (tři červené, žádná bílá, žádná žlutá) a velikostní schéma je 1:1:1 ( jedna velká, jedna střední a jedná malá pyramidka). Střední modrá, střední zelená a střední černá TVOŘÍ TROJKU, protože jejich barevné schéma je 1:1:1 ( jedna modrá, jedna zelená, jedná černá) a velikostní schéma je 0:3:0 (žádná velká, tři střední a žádná malá pyramidka). Velká modrá, střední modrá a malá zelená pyramidky NETVOŘÍ TROJKU, protože jejich barevné schéma je 2:1:0 (dvě modré, jedna zelená a žádná černá pyramidka)

9 Nácvik TROJEK Při výkladu pravidel je vždy nejlepší názorně několik TROJEK předvést. Zejména pokud hrají i děti mladšího školního věku. Vezměte dvě libovolné pyramidky a vyzvěte hráče, aby k nim našli vhodnou třetí pyramidku do TROJKY. Tento nácvik několikrát opakujte. Konec hry Hra končí, když první z hráčů vytvoří TROJKU v jedné řadě nebo v jednom sloupci nebo na jedné z hlavních diagonál hrací desky. Takový hráč se stává vítězem. Pokud má hráč na tahu ještě jednu nebo více nezahraných pyramidek, ale nemůže žádnou z nich nikam položit, prohrává. Pokud už žádný z hráčů nemá žádné nezahrané pyramidky a žádný z hráčů nevytvořil TROJKU, vyhrává hráč, který hru nezačínal. (Z tohoto důvodu je dobré ponechat kostku po celou hru vedle hrací desky.)

10 Dvě věže autor Jan Divecký (na motivy hry Andy Looneyho) sad pyramidek o jednu méně než je hráčů další vybavení šestibarevná kostka ze (základního balíčku) počet hráčů 2 4 věk hráčů 4 99 délka hry 5 10 minut Pravidla Příprava hry Uspořádejte pyramidky do jednobarevných stromečků a postavte je doprostřed stolu. Zde umístěné pyramidky představují bank. Definice pojmů Bank Bank je pro oba hráče společná zásoba pyramidek. Pyramidky se z banku přemisťují do herní zóny a z herní zóny případně zpět do banku. Herní zóna Herní zóna je od banku zřetelně oddělené místo, kam hráč klade pyramidky, které se pokouší získat. Domeček Domeček je místo, kam si každý hráč klade pyramidky, které získal. Pouze pyramidky v domečku se počítají do splněného cíle.

11 Hra Hru zahájí (nej)mladší z hráčů. V průběhu tahu musí hráč alespoň jednou hodit kostkou. Podle toho, jaká barva mu na kostce padne, vezme z banku vrchní pyramidku příslušné barvy a umístí ji do herní zóny. Když umístí pyramidku z banku do herní zóny, může se hráč rozhodnout. Buď si vezme pyramidku z herní zóny k sobě do domečku a svůj tah tím ukončí. Nebo... znovu hodí kostkou. Pozor! Pokud na kostce padne barva, kterou už jedna pyramidka v herní zóně má, musí hráč všechny pyramidky z herní zóny vrátit zpět do banku. Pokud v banku není žádná pyramidka barvy, která padla na kostce, smí hráč do herní zóny umístit vrchní pyramidku příslušné barvy ze soupeřova domečku. Má-li hráč všechny pyramidky barvy, která padla na kostce, může se rozhodnout, zda svůj tah ukončí nebo bude házet ještě jednou. Pokud hráč umístil do herní zóny pyramidku ze soupeřova domečku, musí v každém případě házet ještě jednou. Házení kostkou je tedy možné ukončit, když hráč do herní zóny položil pyramidku z banku nebo když mu na kostce padla barva, kterou má už jen on sám. Když se hráč rozhodne ukončit házení kostkou, vezme vezme si všechny pyramidky z herní zóny do domečku a jeho tah tím končí. Pokud se pyramidky vrací z herní zóny do banku, vrací se tam vždy všechny, včetně těch, které hráč v průběhu tahu ukořistil ze soupeřova domečku.

12 Duhový bonus Pokud má hráč v herní zóně pyramidky pěti barev, smí si je vzít do domečku a pokračovat v tahu. Tak se ve hře odměňuje odvaha házet kostkou a riskovat. Domeček V domečku si hráč staví pyramidky do jednobarevných stromečků. Uspořádání pyramidek V průběhu celé hry je nutné všechny pyramidky vždy uspořádávat do jednobarevných stromečků. Pokud má hráč jen dvě pyramidky jedné barvy, staví menší na větší. Má-li hráč (při hře více hráčů) dvě stejně velké pyramidky jedné barvy, musí založit druhý stromeček. Konec hry Hráč, který má ve svém domečku dva jednobarevné stromečky pyramidek, vítězí a hra končí. Hra více hráčů Hra více hráčů je v zásadě stejná, jako hra dvou hráčů. Jediné rozdíly vyplývají z užití více sad pyramidek. Hra začíná uspořádáním pyramidek do banku. Pro přehlednost situace je optimální, když jsou stejně barevné stromečky pyramidek seřazené v zástupu za sebou. Hráč, který je na tahu, si smí vybrat, z kterého stromečku příslušné barvy si vybere vrchní pyramidku (to může být důležité pro herní strategii).

13 Stejně tak si smí hráč zvolit, kterému ze soupeřů vezme vrchní pyramidku, pokud už v banku není žádná pyramidka barvy, která mu padla na kostce.

14 Evropská válka autor Jan Divecký (na motivy hry Andy Looneyho) sad pyramidek 3 další vybavení balíček pokerových karet a mapa počet hráčů 3 4 věk hráčů délka hry 30 minut Pravidla Představení hry V době vypuknutí Evropské války je Evropa rozdělena do pěti vyrovnaných bloků, kterými jsou: Británie a spojenci, Ruská říše, Francie a spojenci, Dvojspolek a Osmanská říše. Hra využívá originálně upravené mapy Evropy, která v základu vychází ze stavu v roku 1914, ale reflektuje imaginární vývoj kontinentu. Mezi klíčové události patří zejména tyto: Británie: Ve dvacátých letech se Británie dostala do vážného sporu s carským Ruskem a opustila Trojdohodu. Od třicátých let docházelo k postupné demokratizaci kolonií. Skandinávské země v Británii vidí svého přirozeného ochránce před rozpínavým Ruskem a Německem. Po nepokojích na Pyrenejském poloostrově se Gibraltarská výspa rozšířila o Andalusii a Portugalsko. Ruská říše: Koncem dvacátých let narazila Ruská říše v Asii na hranice svých možností. Rostoucí napětí mezi Ruskem a Británii využilo Finské velkovévodství, které se počátkem třicátých let vymanilo z Ruské moci. Abdikace liberálního cara a nástup militantní kliky k moci nastartovaly novou fázi zbrojení v Evropě.

15 Francie: Po neúspěšném atentátu na následníka rakouského trůnu to byla právě Francie, kdo svou diplomatickou aktivitou zachránil evropský mír. Ve třicátých letech se Francie snažila o vytvoření velké Středomořské unie. Jih Apeninského poloostrova a Balkán však zasáhla neoislámská expanze Osmanské říše a zhatila francouzský plán. Proti tradičnímu nepříteli Německu Francie vybudovala rozsáhlou Maginotovu linii. Dvouspolek: Císař František Ferdinand vlil do rakouskouherských kornatějících žil novou krev. Počátkem dvacátých let osvíceně federalizoval a modernizoval Rakousko-Uhersko a ve třicátých letech postupně souhlasil s celní a obchodní unií s císařským Německem. Ekonomická a vojenská síla Dvouspolku dlouho tlumila expanzivní ambice sousedních států. Na západě vybudovali Němci po vzoru Francie vlastní obranný val Siegfriedovu linii. Osmanská říše: Překotná modernizace Osmanské říše, kterou nastartovala světová žízeň po ropě, probudila jihovýchod Evropy k novému rozkvětu. Kdysi nemocný muž Evropy se uzdravil nekonečnou zásobou černého zlata. Koncem dvacátých let se po sérii menších konfliktů Osmané vrátili na jižní Balkán a za islámské radikalizace ve třicátých letech ovládli rozsáhlé oblasti severní Afriky a pronikli do jižní Itálie. Každá z mocností myslí jen na sebe, stejně jako vy chcete být nejlepší a vyhrát nad všemi. Mocnosti ale také uzavírají vzájemně výhodné smlouvy, vedou diplomatická jednání a vytvářejí vojenské aliance, a tak ani vy nemůžete tuto součást hry ignorovat. Jen jeden hráč je váš úhlavní nepřítel. Získejte všechna tři pole jedné mocnosti nebo pomozte vytlačit svého úhlavního nepřítele z jeho území. Sláva jedněch znamená pád druhých. Toto není člověče, nezlob se, toto je Evropská válka.

16 Cíl hry Vaším úkolem je obsadit kompletní území jiné mocnosti (tři pole jedné barvy) a zároveň udržet na svém území alespoň jednu vlastní pyramidku. Vyhrajte také v případě, když hráč představující vašeho úhlavního nepřítele ztratí poslední vlastní figurku na svém území. Jeho prohra je totiž zároveň i vaší výhrou. Zahájení Hráči se mezi sebou domluví, kterou mocnost bude který z nich představovat. V případě potřeby si první vybírá nejstarší hráč. Každý hráč si určí svého úhlavního nepřítele. (Nejlépe tak, že napíše jméno svého úhlavního nepřítele na papírek. Například: Francie) Každý z hráčů dostane pyramidky příslušné barvy představující armády. Tři pyramidky jednu velkou, jednu střední a jednu malou umístí každý z hráčů na jednotlivá pole svého území. Pro maximální vyrovnanost umístí každý z hráčů nejprve svou malou pyramidku, pak střední a nakonec velkou. Zamíchejte karty a rozdejte každému z hráčů pět karet. Zbylé karty tvoří dobíracíbalíček. Hru začíná nejstarší z hráčů. Hráči se ve hře střídají po směru hodinových ručiček. Hra Na začátku tahu si hráč nejdřív lízne jednu kartu z balíčku. Následně smí v každém kole provést právě jednu z těchto akcí: Odvod na jedno ze svých volných území smíte umístit jednu novou malou pyramidku vlastní barvy nebo jednu malou nebo střední pyramidku na vlastním území zvětšit o jednu velikost. Na každém poli smí být pouze jedna pyramidka, takže pokud

17 vaše území ovládá někdo jiný, máte smůlu. Nemáte-li vhodnou pyramidku, nemůžete akci odvod provést. Pohyb smíte přesunout jednu ze svých pyramidek na sousední prázdné pole. Cílové pole musí být s výchozím polem spojené. Útok je-li sousední pole (viz Pohyb) ovládáno vaším protihráčem, můžete se pokusit o útok. Souboj se řídí níže uvedenými pravidly. Zbrojení hráč si do ruky vezme další dvě karty z balíčku. Karty Ve hře jsou dva druhy karet. Čísla a Figury. Čísla (2 10) určují sílu hráče v souboji. Figury (J Q K A) nabízejí hráčům možnost provést vybrané akce. Mimo to mají i Figury svou sílu pro případ souboje a to shodně 4. Akce karet: Díky kartám s figurami můžete provádět speciální akce. J aneb sabotáž. Máte-li na začátku svého tahu v ruce kartu J, smíte provést sabotáž. Sabotáž znamená, že smíte soupeři na jednom poli snížit pyramidku o jednu velikost. Nemá-li váš soupeř pyramidku o jednu velikost menší, sníží se mu pyramidka o dvě velikosti. (Snížení malé pyramidky o jednu velikost je totéž jako odstranění pyramidky z mapy. Snížení střední pyramidky o dvě velikosti je totéž jako odstranění pyramidky z mapy.) Sabotáž smíte provést jen na původně vlastním území. Během tahu smíte provést pouze jednu sabotáž. Po sabotáži pokračuje váš tah a smíte provést jednu z výše uvedených akcí (odvod, pohyb, útok, zbrojení). Q aneb špionáž. Máte-li na začátku svého tahu v ruce kartu Q, smíte provést špionáž. Špionáž znamená, že si smíte prohlédnout karty jednoho svého soupeře. Během tahu smíte

18 provést jen jednu špionáž. Po špionáži pokračuje váš tah a smíte provést jednu z výše uvedených akcí (odvod, pohyb, útok, zbrojení). K aneb mírová diplomacie. Máte-li v ruce kartu K, smíte zastavit útok na jiného hráče než sebe. Kartu je tedy možné zahrát pouze mimo vlastní tah. Útok je třeba zastavit ještě před vyložením první útočníkovy karty, ne později. Útočící hráč smí provést další akci (ale nesmí již útočit smí tedy provést akci: odvod, pohyb, zbrojení) A aneb Eso. Karta A představuje žolík a může být užita jako jakákoliv jiná akční karta. Souboje Souboje velmocí se rozhodují pomocí karet (viz Útok). Souboj začíná útočník, který vyloží jednu svou kartu lícem nahoru. Na jeho útok reaguje obránce a také, chce-li, vyloží jednu kartu. Počet karet, které může hráč při souboji užít, je určen velikostí armády (pyramidky), která se souboj podstupuje. Pokud jde o velkou pyramidku, smí hráč vyložit až tři karty, jde-li o střední pyramidku, smí vyložit až dvě karty, jde-li o malou pyramidku, smí vyložit maximálně jednu kartu. Každý z hráčů může kdykoliv vykládání karet ukončit. Ukončí-li hráč vykládání karet, nemůže ho později obnovit. Po ukončení vykládání se sečtou hodnoty vyložených karet, čímž se určí síla útočníka a obránce v souboji. (Hráč smí vykládat jen ty karty, která má v ruce. Žádné dobírání karet během souboje není možné.) V souboji mají Figury číselnou hodnotu 4. Použité karty se odhodí na odhazovací balíček. Pokud dojdou karty v dobíracím balíčku, zamíchá se odhazovací balíček a odhozené karty se vrátí do hry.

19 Má-li být útok úspěšný, musí útočník užít větší sílu (součet jeho karet musí být vyšší) než je síla obránce. V opačném případě v souboji vítězí obránce a obě pyramidky zůstanou na svých původních místech. Pokud zvítězí útočník, musí poražený obránce vyklidit pole a stáhnout se na sousední volné pole dle vlastního výběru. (Nesmí se ovšem přemístit na území, ze kterého na něho nepřítel útočil.) Útoční pak musí svou útočící pyramidku posunout na pole, na které útočil. Pokud se nemá poražený kam stáhnout (ale jen v tomto případě), zůstane jeho pyramidka na svém místě, ale zmenší se o jednu velikost. (Nemá-li obránce volnou pyramidku o jednu velikost menší, sníží se jeho pyramidka o dvě, případně tři velikosti. Snížení malé pyramidky o jednu velikost je totéž jako odstranění pyramidky z mapy. Snížení střední pyramidky o dvě velikosti je totéž jako odstranění pyramidky z mapy. Snížení velké pyramidky o tři velikosti je totéž jako odstranění pyramidky z mapy.) Diplomacie Během hry je možné svobodně vyjednávat. Platí ovšem jen to, co zahraje hráč, který je právě na tahu. Konec hry Hra končí, když jeden z hráčů obsadí kompletní trojici polí jiné mocnosti a přitom má stále alespoň jednu svou pyramidku na vlastním území. Nebo pokud některý z hráčů přišel o poslední pyramidku na svém území. Hra se dále nedohrává. Vítězem hry je ten, kdo obsadil kompletní území jiné mocnosti (tři pole jedné barvy) a zároveň udržel na svém území alespoň jednu vlastní pyramidku. (Nemusíte obsadit výchozí území vašich soupeřů, stačí obsadit i původně prázdná území některé z nezúčastněných mocností. Vždy ale musí jít o kompletní trojici.)

20 Vyhraje také hráč, jehož úhlavní nepřítel (hráč po jeho levici) ztratil poslední pyramidku ze svého území. Ve hře tak často vyhrávají dva hráči. Ten, který obsadil kompletní území jednoho ze soupeřů, a úhlavní nepřítel obsazené mocnosti. Tento fakt posiluje diplomatická jednání mocností.

21 Odkazy Více pravidel na Vše o pyramidkách: Fanklub hráčů: pyramideto.ning.com

P r a V I d l a. C Esk A Pr Av i dla

P r a V I d l a. C Esk A Pr Av i dla Cˇ e s k á P r a V I d l a C Esk A Pr Av i dla Obsah 20 figurek průzkumníků ve 4 různých barvách 1 zeď s hieroglyfy 1 herní deska 7 destiček podlahy ``kámen a písek`` 16 skarabů 6 malých karet prokletí

Více

ZLATO ELFŮ. od Alana R. Moona

ZLATO ELFŮ. od Alana R. Moona ZLATO ELFŮ. od Alana R. Moona Idea hry Zlato elfů je rozšíření Elfenlandu a nedá se hrát samostatně. Přídavek peněz, dražby a magie dělá Elfenland mnohem taktičtější a zajímavější. Herní materiál 65 zlatých

Více

Cesta kolem světa za 80 dní. Cesta kolem světa pro 2-6 hráčů od 10 let od Michaela Rienecka, Kosmos 2004

Cesta kolem světa za 80 dní. Cesta kolem světa pro 2-6 hráčů od 10 let od Michaela Rienecka, Kosmos 2004 Cesta kolem světa za 80 dní. Cesta kolem světa pro 2-6 hráčů od 10 let od Michaela Rienecka, Kosmos 2004 Hra je nejlépe hratelná ve 3-5 hráčích, při 6 hráčích se neúměrně prodlužuje. Speciální pravidla

Více

DOBA KAMENNÁ: Styl je cíl

DOBA KAMENNÁ: Styl je cíl DOBA KAMENNÁ: Styl je cíl S herním materiálem pro 5. hráče Rozšíření musí být hráno s hrou Doba kamenná Příprava Obsah: 1 herní plán 1 deska hráče (pro 5. hráče) 10 dřevěných figurek (černé) 3 černé dřevěné

Více

VYHODNOCENÍ NA KONCI HRY

VYHODNOCENÍ NA KONCI HRY Jsi jedním ze šesti postav v záchranném člunu na moři. Ty, tvůj nejbližší přítel, tvůj nepřítel a několik dalších mazaných postav. Každé kolo, budeš moci provést akci (např. veslovat, změnit místo, přepadnout

Více

Pokud se vám tyto otázky zdají jednoduché a nemáte problém je správně zodpovědět, budete mít velkou šanci v této hře zvítězit.

Pokud se vám tyto otázky zdají jednoduché a nemáte problém je správně zodpovědět, budete mít velkou šanci v této hře zvítězit. Pro 2 až 6 hráčů od 10 let Určitě víte, kde leží Sněžka, Snad také víte, kde pramení Vltava, kde leží Pravčická brána, Černé jezero nebo Prachovské skály. Ale co třeba Nesyt, jeskyně Šipka, Pokličky nebo

Více

Materiál: Cíl hry: Umístění na hrací plochu:

Materiál: Cíl hry: Umístění na hrací plochu: vesmírných stanovišť a umístěte je do kruhu. Karty odpalovací rampa a recyklace skladu se musí vyrovnat proti sobě, 4 další karty jsou umístěny jakkoliv například jako na obrázku: Materiál: Překlad ŽUŽU

Více

Škola hrou. Vážení hráči

Škola hrou. Vážení hráči Autor: designdirect Škola hrou Od třetího roku věku si děti začínají spojovat vizuální vjemy s myšlenkami a řečí. Postupně se zlepšují v rozpoznávání typických tvarů a rysů objektů a vrývají si je do paměti.

Více

Habermaaß-hra 4645. Zvíře na zvířeti provazový most

Habermaaß-hra 4645. Zvíře na zvířeti provazový most CZ Habermaaß-hra 4645 Zvíře na zvířeti provazový most Zvíře na zvířeti provazový most Vzrušující stolní hra pro 2-4 hráčů věk 5-99. Autor: Klaus Miltenberger Ilustrace: Michael Bayer Délka hry: cca. 20

Více

ČÁST PÁTÁ POZEMKY V KATASTRU NEMOVITOSTÍ

ČÁST PÁTÁ POZEMKY V KATASTRU NEMOVITOSTÍ ČÁST PÁTÁ POZEMKY V KATASTRU NEMOVITOSTÍ Pozemkem se podle 2 písm. a) katastrálního zákona rozumí část zemského povrchu, a to část taková, která je od sousedních částí zemského povrchu (sousedních pozemků)

Více

INTERNETOVÝ TRH S POHLEDÁVKAMI. Uživatelská příručka

INTERNETOVÝ TRH S POHLEDÁVKAMI. Uživatelská příručka INTERNETOVÝ TRH S POHLEDÁVKAMI Uživatelská příručka 1. března 2013 Obsah Registrace... 3 Registrace fyzické osoby... 3 Registrace právnické osoby... 6 Uživatelské role v systému... 8 Přihlášení do systému...

Více

mísy na koření akční pole prostor pro karty koření 1 mlýnek na pepř

mísy na koření akční pole prostor pro karty koření 1 mlýnek na pepř Rajivský trh je největším lákadlem ve městě. Špičkoví kuchaři z celé země mezi sebou soutěží o jeho koření, vytváří nové kořenící směsi, a tedy nejnovější labužnický trend. Po smlouvání následuje zvláštní

Více

Zažijte opravdové vzrušení s tenisovou karetní hrou!

Zažijte opravdové vzrušení s tenisovou karetní hrou! Zažijte opravdové vzrušení s tenisovou karetní hrou! Tvrdé podání ven z kurtu, které soupeř odvrací skvělým returnem. Následuje nepodařený lob a výměnu ukončuje nekompromisní smeč! Na cestě k vítězství

Více

Herní plán KING OF DIAMONDS

Herní plán KING OF DIAMONDS Herní plán KING OF DIAMONDS King of Diamonds 1. Úvod King of Diamonds je hra s pěti válci a 243 statickými výherními liniemi. Hra obsahuje 10 různých symbolů-včetně divokého a bonus (scatter) symbolu.

Více

metodická příručka DiPo násobení a dělení (čísla 6, 7, 8, 9) násobilkové karty DiPo

metodická příručka DiPo násobení a dělení (čísla 6, 7, 8, 9) násobilkové karty DiPo metodická příručka DiPo násobení a dělení () PLUS násobilkové karty DiPo OlDiPo, spol. s r.o. tř. Svobody 20 779 00 Olomouc telefon: 585 204 055 mobil: 777 213 535 e-mail: oldipo@oldipo.cz web: www.oldipo.cz

Více

POWER GAMES 750 POPIS HRY

POWER GAMES 750 POPIS HRY Všeobecně POWER GAMES 750 POPIS HRY POWER GAMES je mincový výherní hrací přístroj, jehož náhodný herní průběh je řízen mikroprocesorem. Přístroj je vybaven dvěma plochými obrazovkami. Spodní obrazovka

Více

Počet hráčů: 2-4 Věk: od 10 let Hrací doba: cca 45 minut. byliny = 3 body (5/5) lebka (0/10)

Počet hráčů: 2-4 Věk: od 10 let Hrací doba: cca 45 minut. byliny = 3 body (5/5) lebka (0/10) Počet hráčů: 2-4 Věk: od 10 let Hrací doba: cca 45 minut Obsah 200 destiček: 112 letních a 88 zimních destiček Potrava bobule = 1 bod (30 letních/30 zimních destiček) hlízy = 2 body (18/18) Vzácný majetek

Více

Česká zemědělská univerzita v Praze Fakulta provozně ekonomická. Obor veřejná správa a regionální rozvoj. Diplomová práce

Česká zemědělská univerzita v Praze Fakulta provozně ekonomická. Obor veřejná správa a regionální rozvoj. Diplomová práce Česká zemědělská univerzita v Praze Fakulta provozně ekonomická Obor veřejná správa a regionální rozvoj Diplomová práce Problémy obce při zpracování rozpočtu obce TEZE Diplomant: Vedoucí diplomové práce:

Více

Café international - Mezinárodní kavárna

Café international - Mezinárodní kavárna Café international - Mezinárodní kavárna Taktická hra umisťující dílky pro 2-4 hráče starší 10 let. Autor: Rudi Hoffman Herní materiál 1 herní plán 100 dílků hostů: 48 dam a 48 pánů 12 národností, plus

Více

Žáci mají k dispozici pracovní list. Formou kolektivní diskuze a výkladu si osvojí grafickou minimalizaci zápisu logické funkce

Žáci mají k dispozici pracovní list. Formou kolektivní diskuze a výkladu si osvojí grafickou minimalizaci zápisu logické funkce Číslo projektu Číslo materiálu Název školy Autor Název Téma hodiny Předmět Ročník /y/ CZ.1.07/1.5.00/34.0394 VY_32_INOVACE_9_ČT_1.09_ grafická minimalizace Střední odborná škola a Střední odborné učiliště,

Více

TIP: Pro vložení konce stránky můžete použít klávesovou zkratku CTRL + Enter.

TIP: Pro vložení konce stránky můžete použít klávesovou zkratku CTRL + Enter. Dialogové okno Sloupce Vložení nového oddílu Pokud chcete mít oddělené jednotlivé části dokumentu (například kapitoly), musíte roz dělit dokument na více oddílů. To mimo jiné umožňuje jinak formátovat

Více

Styr, magnar z Thennu. Thennové (Nájezdníci), (1. část) Styr, magnar z Thennu Thennové. Styr, magnar z Thennu. Thennové (Nájezdníci), (2.

Styr, magnar z Thennu. Thennové (Nájezdníci), (1. část) Styr, magnar z Thennu Thennové. Styr, magnar z Thennu. Thennové (Nájezdníci), (2. Mance Nájezdník, Král za Zdí Nájezdníci (1. část) Statečný, Autorita (+1), oblast kontroly: 3 hexy Mance Nájezdník, Král za Zdí Nájezdníci Statečný, Autorita (+1), oblast kontroly: 3 hexy Hodnota zajetí:

Více

MEMOIR44 ZKRÁCENÁ VERZE HRA OBSAHUJE

MEMOIR44 ZKRÁCENÁ VERZE HRA OBSAHUJE MEMOIR44 ZKRÁCENÁ VERZE HRA OBSAHUJE oboustranná hrací deska s mapou bojiště (pláž a otevřená krajina) 44 kusů oboustranných terénů 10 kusů oboustranných vyznamenání 14 kusů symbolů speciálních jednotek

Více

NÁVRHOVÝ PROGRAM VÝMĚNÍKŮ TEPLA FIRMY SECESPOL CAIRO 3.5.5 PŘÍRUČKA UŽIVATELE

NÁVRHOVÝ PROGRAM VÝMĚNÍKŮ TEPLA FIRMY SECESPOL CAIRO 3.5.5 PŘÍRUČKA UŽIVATELE NÁVRHOVÝ PROGRAM VÝMĚNÍKŮ TEPLA FIRMY SECESPOL CAIRO 3.5.5 PŘÍRUČKA UŽIVATELE 1. Přehled možností programu 1.1. Hlavní okno Hlavní okno programu se skládá ze čtyř karet : Projekt, Zadání, Výsledky a Návrhový

Více

Výzva pro předložení nabídek k veřejné zakázce malého rozsahu s názvem Výměna lina

Výzva pro předložení nabídek k veřejné zakázce malého rozsahu s názvem Výměna lina VÝCHOVNÝ ÚSTAV A ŠKOLNÍ JÍDELNA NOVÁ ROLE Školní 9, Nová Role, PSČ: 362 25, Tel: 353 851 179 Dodavatel: Výzva pro předložení nabídek k veřejné zakázce malého rozsahu s názvem Výměna lina 1. Zadavatel Výchovný

Více

http://cs.wikipedia.org/wiki/elektromotor

http://cs.wikipedia.org/wiki/elektromotor http://cs.wikipedia.org/wiki/elektromotor Krokové motory princip funkce, metody řízení Občas se v praxi vyskytne potřeba pohonu, který umí přesně nastavit svoji polohu a tuto polohu i přes působící síly

Více

Seznámení žáků s pojmem makra, možnosti využití, praktické vytvoření makra.

Seznámení žáků s pojmem makra, možnosti využití, praktické vytvoření makra. Metodické pokyny k pracovnímu listu č. 11 Používání maker Třída: 8. Učivo: Základy vytváření maker Obsah inovativní výuky: Seznámení žáků s pojmem makra, možnosti využití, praktické vytvoření makra. Doporučený

Více

Definice, metody měření a výpočtu

Definice, metody měření a výpočtu Číslo Parametr znění Definice, metody měření a výpočtu Subjekt 1 Průměrná doba, za kterou je zřízeno připojení v pevném místě k veřejné telefonní síti Doba, za kterou je zřízeno připojení v pevném místě

Více

Rozšířená nastavení. Kapitola 4

Rozšířená nastavení. Kapitola 4 Kapitola 4 Rozšířená nastavení 4 Nástroje databáze Jak již bylo zmíněno, BCM používá jako úložiště veškerých informací databázi SQL, která běží na všech lokálních počítačích s BCM. Jeden z počítačů nebo

Více

N á v r h ZÁKON. kterým se mění zákon č. 40/1964 Sb., občanský zákoník, ve znění pozdějších předpisů, a další související zákony ČÁST PRVNÍ

N á v r h ZÁKON. kterým se mění zákon č. 40/1964 Sb., občanský zákoník, ve znění pozdějších předpisů, a další související zákony ČÁST PRVNÍ N á v r h III ZÁKON ze dne 2010, kterým se mění zákon č. 40/1964 Sb., občanský zákoník, ve znění pozdějších předpisů, a další související zákony Parlament se usnesl na tomto zákoně České republiky: ČÁST

Více

Herní plán CRYSTAL SPIN

Herní plán CRYSTAL SPIN Herní plán CRYSTAL SPIN CRYSTAL SPIN 1. Úvod CRYSTAL SPIN je hra s pěti válci a 5 statickými výherními liniemi. Hra obsahuje 11 různých symbolů včetně divokého symbolu. 2. Pravidla hry a její průběh Ve

Více

WAR AT SEA pravidla hry do češtiny přeložil Panzer (v1.2 opravy 11.6 a 14.8)

WAR AT SEA pravidla hry do češtiny přeložil Panzer (v1.2 opravy 11.6 a 14.8) WAR AT SEA pravidla hry do češtiny přeložil Panzer (v1.2 opravy 11.6 a 14.8) 1 Cíl hry War at Sea je hra pro dva hráče, kdy jeden hráč kontroluje jednotky Osy (Němci a Italové) a druhý hráč Spojenecké

Více

Microsoft Office Project 2003 Úkoly projektu 1. Začátek práce na projektu 1.1 Nastavení data projektu Plánovat od Datum zahájení Datum dokončení

Microsoft Office Project 2003 Úkoly projektu 1. Začátek práce na projektu 1.1 Nastavení data projektu Plánovat od Datum zahájení Datum dokončení 1. Začátek práce na projektu Nejprve je třeba pečlivě promyslet všechny detaily projektu. Pouze bezchybné zadání úkolů a ovládání aplikace nezaručuje úspěch projektu jako takového, proto je přípravná fáze,

Více

HERNÍ PLÁN. pro provozování okamžité loterie ZLATÁ RYBKA

HERNÍ PLÁN. pro provozování okamžité loterie ZLATÁ RYBKA HERNÍ PLÁN pro provozování okamžité loterie ZLATÁ RYBKA OBSAH článek strana 1. ÚVODNÍ USTANOVENÍ... 3 2. VYMEZENÍ POJMŮ A JEJICH VÝKLAD... 3 3. ÚČAST NA HŘE... 4 4. ZPŮSOB HRY A ZJIŠTĚNÍ VÝHRY... 5 5.

Více

Pravidla pro jezdecké figury

Pravidla pro jezdecké figury Pravidla pro jezdecké figury Pro všechny jezdce, jízdní zvířata a jezdecké jednotky platí normální pravidla, kromě výjimek uvedených v těchto pravidlech. Jízdní zvířata Někteří válečníci, nazývaní jízdní

Více

Český úřad zeměměřický a katastrální vydává podle 3 písm. d) zákona č. 359/1992 Sb., o zeměměřických a katastrálních orgánech, tyto pokyny:

Český úřad zeměměřický a katastrální vydává podle 3 písm. d) zákona č. 359/1992 Sb., o zeměměřických a katastrálních orgánech, tyto pokyny: Český úřad zeměměřický a katastrální POKYNY Č. 44 Českého úřadu zeměměřického a katastrálního ze dne 20.12.2013 č.j. ČÚZK- 25637/2013-22, k zápisu vlastnictví jednotek vymezených podle zákona č. 72/1994

Více

SOUTĚŽNÍ ŘÁD. 1. Základní ustanovení. 2. Řízení soutěží. 3. Účastníci soutěže 1.1

SOUTĚŽNÍ ŘÁD. 1. Základní ustanovení. 2. Řízení soutěží. 3. Účastníci soutěže 1.1 SOUTĚŽNÍ ŘÁD 1. Základní ustanovení 1.1 Tento řád vstupuje v platnost 1.8.2006 a je závazným řádem pro Milevskou ligu (dále jen ML) v malé kopané a týmy vstupují do ML s tím, že jej berou plně na vědomí

Více

2.2.10 Slovní úlohy vedoucí na lineární rovnice I

2.2.10 Slovní úlohy vedoucí na lineární rovnice I Slovní úlohy vedoucí na lineární rovnice I Předpoklady: 0, 06 Pedagogická poznámka: Řešení slovních úloh představuje pro značnou část studentů nejobtížnější část matematiky Důvod je jednoduchý Po celou

Více

Základní škola, Staré Město, okr. Uherské Hradiště, příspěvková organizace. Komenské 1720, Staré Město, www.zsstmesto.cz. Metodika

Základní škola, Staré Město, okr. Uherské Hradiště, příspěvková organizace. Komenské 1720, Staré Město, www.zsstmesto.cz. Metodika Základní škola, Staré Město, okr. Uherské Hradiště, příspěvková organizace Komenské 1720, Staré Město, www.zsstmesto.cz Metodika k použití počítačové prezentace A Z kvíz Mgr. Martin MOTYČKA 2013 1 Metodika

Více

4.5.1 Magnety, magnetické pole

4.5.1 Magnety, magnetické pole 4.5.1 Magnety, magnetické pole Předpoklady: 4101 Pomůcky: magnety, kancelářské sponky, papír, dřevěná dýha, hliníková kulička, měděná kulička (drát), železné piliny, papír, jehla (špendlík), korek (kus

Více

Modul Řízení objednávek. www.money.cz

Modul Řízení objednávek. www.money.cz Modul Řízení objednávek www.money.cz 2 Money S5 Řízení objednávek Funkce modulu Obchodní modul Money S5 Řízení objednávek slouží k uskutečnění hromadných akcí s objednávkami, které zajistí dostatečné množství

Více

Poukázky v obálkách. MOJESODEXO.CZ - Poukázky v obálkách Uživatelská příručka MOJESODEXO.CZ. Uživatelská příručka. Strana 1 / 1. Verze aplikace: 1.4.

Poukázky v obálkách. MOJESODEXO.CZ - Poukázky v obálkách Uživatelská příručka MOJESODEXO.CZ. Uživatelská příručka. Strana 1 / 1. Verze aplikace: 1.4. MOJESODEXO.CZ Poukázky v obálkách Verze aplikace: 1.4.0 Aktualizováno: 22. 9. 2014 17:44 Strana 1 / 1 OBSAH DOKUMENTU 1. ÚVOD... 2 1.1. CO JSOU TO POUKÁZKY V OBÁLKÁCH?... 2 1.2. JAKÉ POUKÁZKY MOHOU BÝT

Více

Abeceda elektronického podpisu

Abeceda elektronického podpisu Abeceda elektronického podpisu A. Alena se rozhodla, že bude elektronicky podepisovat datové zprávy, které předává Petrovi. B. Petr může být její kolega, přítel, ale může být i osobou, která provozuje

Více

Školní kolo soutěže Mladý programátor 2016, kategorie A, B

Školní kolo soutěže Mladý programátor 2016, kategorie A, B Doporučené hodnocení školního kola: Hodnotit mohou buď učitelé školy, tým rodičů nebo si žáci, kteří se zúčastní soutěže, mohou ohodnotit úlohy navzájem sami (v tomto případě doporučujeme, aby si žáci

Více

Aktivity s GPS 3. Měření některých fyzikálních veličin

Aktivity s GPS 3. Měření některých fyzikálních veličin Aktivity s GPS 3 Měření některých fyzikálních veličin Autor: L. Dvořák Cílem materiálu je pomoci vyučujícím s přípravou a následně i s provedením terénního cvičení s využitím GPS přijímačů se žáky II.

Více

Směrnice k Pravidlům hry ICCF Turnaje jednotlivců a družstev (platné od 1. 1. 2016)

Směrnice k Pravidlům hry ICCF Turnaje jednotlivců a družstev (platné od 1. 1. 2016) Směrnice k Pravidlům hry ICCF Turnaje jednotlivců a družstev (platné od 1. 1. 2016) Směrnice k Pravidlům hry ICCF Turnaje jednotlivců a družstev Klasická pošta Článek 1a Pravidla šachu FIDE se nacházejí

Více

11. 12. 10. Prehled herniho materialu a priprava hry. Herni' material. Veškeré zboží (zlato, hedvábí a pepř) a velbloudy. vedle herního plánu

11. 12. 10. Prehled herniho materialu a priprava hry. Herni' material. Veškeré zboží (zlato, hedvábí a pepř) a velbloudy. vedle herního plánu ˇ ˇ Prehled herniho materialu a priprava hry Prehled herniho materialu a priprava hry Herni material. herní plán 4 desky hráčů 0 destiček postav 6 destiček malých měst 6 kostek (po pěti kusech v modré,

Více

PŘÍLOHA 1.7 SMLOUVY O PŘÍSTUPU K VEŘEJNÉ PEVNÉ KOMUNIKAČNÍ SÍTI PROGRAM ZVYŠOVÁNÍ KVALITY

PŘÍLOHA 1.7 SMLOUVY O PŘÍSTUPU K VEŘEJNÉ PEVNÉ KOMUNIKAČNÍ SÍTI PROGRAM ZVYŠOVÁNÍ KVALITY PŘÍLOHA 1.7 SMLOUVY O PŘÍSTUPU K VEŘEJNÉ PEVNÉ KOMUNIKAČNÍ SÍTI PROGRAM ZVYŠOVÁNÍ KVALITY (PŘÍSTUP K ŠIROKOPÁSMOVÝM SLUŽBÁM) Obsah 1. ÚČEL PROGRAMU 3 2. UZAVŘENÍ DOHODY O PROGRAMU 3 3. DÍLČÍ ZÁVAZKY V

Více

Popis realizace sociální služby Keramická dílna Eliáš. Poslání. Hlavními cíli naší dílny jsou

Popis realizace sociální služby Keramická dílna Eliáš. Poslání. Hlavními cíli naší dílny jsou Popis realizace sociální služby Keramická dílna Eliáš Poslání Posláním Keramické dílny Eliáš je umožňovat lidem s postižením začlenění do společnosti s ohledem na jejich zvláštní situaci. Posláním je pomoci

Více

Novinky verzí SKLADNÍK 4.24 a 4.25

Novinky verzí SKLADNÍK 4.24 a 4.25 Novinky verzí SKLADNÍK 4.24 a 4.25 Zakázky standardní přehled 1. Možnosti výběru 2. Zobrazení, funkce Zakázky přehled prací 1. Možnosti výběru 2. Mistři podle skupin 3. Tisk sumářů a skupin Zakázky ostatní

Více

4 DVOJMATICOVÉ HRY. Strategie Stiskni páku Sed u koryta. Stiskni páku (8, 2) (5, 3) Sed u koryta (10, 2) (0, 0)

4 DVOJMATICOVÉ HRY. Strategie Stiskni páku Sed u koryta. Stiskni páku (8, 2) (5, 3) Sed u koryta (10, 2) (0, 0) 4 DVOJMATICOVÉ HRY Strategie Stiskni páku Sed u koryta Stiskni páku (8, 2) (5, 3) Sed u koryta (10, 2) (0, 0) 125 DVOJMATICOVÁ HRA Je-li speciálně množina hráčů Q = {1, 2} a prostory strategií S 1, S 2

Více

Uživatelská dokumentace

Uživatelská dokumentace Uživatelská dokumentace k projektu Czech POINT Provozní řád Konverze dokumentů z elektronické do listinné podoby (z moci úřední) Vytvořeno dne: 29.11.2011 Verze: 2.0 2011 MVČR Obsah 1. Přihlášení do centrály

Více

DAŇ Z PŘÍJMŮ FYZICKÝCH OSOB

DAŇ Z PŘÍJMŮ FYZICKÝCH OSOB DAŇ Z PŘÍJMŮ FYZICKÝCH OSOB Předmět daně z příjmů fyzických osob Fyzická osoba zdaňuje všechny své příjmy jedinou daní a přitom tyto příjmy mohou mít různý charakter. Příjmy fyzických osob se rozdělují

Více

2.1. Hrací doba. 2.1. Hrací doba. současné znění

2.1. Hrací doba. 2.1. Hrací doba. současné znění současné znění 2.1. Hrací doba Je 2 x 25 min. hrubého času s 5 minutovou přestávkou. Během přestávky si družstva vymění strany a střídačky. Hra končí uplynutím hrací doby na znamení hlavního rozhodčího.

Více

Obecně závazná vyhláška města Žlutice č. 2/2011 Požární řád obce

Obecně závazná vyhláška města Žlutice č. 2/2011 Požární řád obce Obecně závazná vyhláška města č. 2/2011 Požární řád obce Zastupitelstvo města svým usnesením ZM/2011/8/11 ze dne 31. října 2011 vydává na základě 29 odst. 1 písm o) bod 1 zák. 133/1985 Sb., o požární ochraně

Více

Smluvní podmínky. A. Všeobecné smluvní podmínky pro online rezervaci. 1 Rezervace parkovacího místa/uzavření smlouvy

Smluvní podmínky. A. Všeobecné smluvní podmínky pro online rezervaci. 1 Rezervace parkovacího místa/uzavření smlouvy Smluvní podmínky A. Všeobecné smluvní podmínky pro online rezervaci 1 Rezervace parkovacího místa/uzavření smlouvy 1. S poskytnutím systému online rezervací není spojena žádná právně závazná nabídka letiště

Více

Řešení: Dejme tomu, že pan Alois to vezme popořadě od jara do zimy. Pro výběr fotky z jara má Alois dvanáct možností. Tady není co počítat.

Řešení: Dejme tomu, že pan Alois to vezme popořadě od jara do zimy. Pro výběr fotky z jara má Alois dvanáct možností. Tady není co počítat. KOMBINATORIKA ŘEŠENÉ PŘÍKLADY Příklad 1 Pan Alois dostal od vedení NP Šumava za úkol vytvořit propagační poster se čtyřmi fotografiemi Šumavského národního parku, každou z jiného ročního období (viz obrázek).

Více

TECHNICKÉ KRESLENÍ A CAD

TECHNICKÉ KRESLENÍ A CAD Přednáška č. 7 V ELEKTROTECHNICE Kótování Zjednodušené kótování základních geometrických prvků Někdy stačí k zobrazení pouze jeden pohled Tenké součásti kvádr Kótování Kvádr (základna čtverec) jehlan Kvalitativní

Více

Pracovní návrh. VYHLÁŠKA Ministerstva práce a sociálních věcí. ze dne.2013. o hygienických požadavcích na prostory a provoz dětské skupiny do 12 dětí

Pracovní návrh. VYHLÁŠKA Ministerstva práce a sociálních věcí. ze dne.2013. o hygienických požadavcích na prostory a provoz dětské skupiny do 12 dětí Pracovní návrh VYHLÁŠKA Ministerstva práce a sociálních věcí ze dne.2013 o hygienických požadavcích na prostory a provoz dětské skupiny do 12 dětí Ministerstvo práce a sociálních věcí stanoví podle 26

Více

RÁMCOVÁ DOHODA ŠVÝCARSKOU FEDERÁLNÍ RADOU. VLÁDOU ČESKÉ REPUBLIKY týkající se

RÁMCOVÁ DOHODA ŠVÝCARSKOU FEDERÁLNÍ RADOU. VLÁDOU ČESKÉ REPUBLIKY týkající se RÁMCOVÁ DOHODA MEZI ŠVÝCARSKOU FEDERÁLNÍ RADOU A VLÁDOU ČESKÉ REPUBLIKY týkající se IMPLEMENTACE PROGRAMU ŠVÝCARSKO - ČESKÉ SPOLUPRÁCE NA SNÍŽENÍ HOSPODÁŘSKÝCH A SOCIÁLNÍCH ROZDÍLŮ V RÁMCI ROZŠÍŘENÉ EVROPSKÉ

Více

RAPEX závěrečná zpráva o činnosti systému v roce 2012 (pouze výtah statistických údajů)

RAPEX závěrečná zpráva o činnosti systému v roce 2012 (pouze výtah statistických údajů) Evropská komise GŘ pro zdraví a spotřebitele (SANCO) 5/2013 Dokument D 108 RAPEX závěrečná zpráva o činnosti systému v roce 2012 (pouze výtah statistických údajů) 1. Vývoj počtu oznámení o nebezpečných

Více

Výzva k podání nabídek (zadávací dokumentace)

Výzva k podání nabídek (zadávací dokumentace) Výzva k podání nabídek (zadávací dokumentace) 1.Číslo zakázky 2.Název programu: 3.Registrační číslo projektu 4.Název projektu: 5.Název zakázky: Operační program Vzdělání pro konkurenceschopnost CZ.1.07/1.1.07/02.0129

Více

Obchodní podmínky pro spolupráci se společností Iweol EU s.r.o.

Obchodní podmínky pro spolupráci se společností Iweol EU s.r.o. Obchodní podmínky pro spolupráci se společností Iweol EU s.r.o. 1. ÚVODNÍ USTANOVENÍ 1.1. Tyto obchodní podmínky (dále jen obchodní podmínky ) obchodní společnosti Iweol EU s.r.o., se sídlem Kovářská 140/10,

Více

HERNÍ PLÁN. pro provozování okamžité loterie Milionové recepty

HERNÍ PLÁN. pro provozování okamžité loterie Milionové recepty HERNÍ PLÁN pro provozování okamžité loterie Milionové recepty OBSAH článek strana 1. ÚVODNÍ USTANOVENÍ...3 2. VYMEZENÍ POJMŮ A JEJICH VÝKLAD...3 3. ÚČAST NA HŘE...4 4. ZPŮSOB HRY A ZJIŠTĚNÍ VÝHRY...5 5.

Více

Šipka sa skladá z hrotu, těla, násadky a letky.

Šipka sa skladá z hrotu, těla, násadky a letky. Šipkový sport - s čím a jak na něj Výstroj Na to, abyste si zahráli šipky nepotřebujete žádnou 'extra' výstroj. Oblečení by mělo být pohodlné. V žádném případě by vám nemělo bránit v pohybu odhodové ruky.

Více

Zadávání tiskových zakázek prostřednictvím JDF a Adobe Acrobat Professional

Zadávání tiskových zakázek prostřednictvím JDF a Adobe Acrobat Professional Zadávání tiskových zakázek prostřednictvím JDF a Adobe Acrobat Professional Nejčastěji se o JDF hovoří při řízení procesů v tiskových provozech. JDF se však má stát komunikačním prostředkem mezi všemi

Více

Programový komplet pro evidence provozu jídelny v. 2.55. modul Sklad. 2001 Sviták Bechyně Ladislav Sviták hotline: 608/253 642

Programový komplet pro evidence provozu jídelny v. 2.55. modul Sklad. 2001 Sviták Bechyně Ladislav Sviták hotline: 608/253 642 Programový komplet pro evidence provozu jídelny v. 2.55 modul Sklad 2001 Sviták Bechyně Ladislav Sviták hotline: 608/253 642 Obsah 1 Programový komplet pro evidenci provozu jídelny modul SKLAD...3 1.1

Více

Pokyny k vyplnění Průběžné zprávy

Pokyny k vyplnění Průběžné zprávy Pokyny k vyplnění Průběžné zprávy Verze: 2 Platná od: 15. 1. 2013 Doplnění nebo úpravy v pokynech jsou odlišeny červenou barvou písma. Termín pro podání elektronické verze průběžné zprávy obou částí je

Více

Pracovní právo seminární práce

Pracovní právo seminární práce Pracovní právo seminární práce 1. Úvod do problematiky Tématem mé seminární práce je problematika pracovního práva a jeho institutů. V několika nadcházejících kapitolách bych se chtěl zabývat obecnou systematikou

Více

* Doušek čerstvého vzduchu * Jídlo, báječné jídlo * Kousej, ţvýkej, polykej * Řídící centrum * Kručení v břiše * Ţivotodárná krev

* Doušek čerstvého vzduchu * Jídlo, báječné jídlo * Kousej, ţvýkej, polykej * Řídící centrum * Kručení v břiše * Ţivotodárná krev Centrum čtení 1. Přečtěte si v kníţečce NAŠE TĚLO z edice Zábavná fakta od nakladatelství Fragment tyto kapitoly. Čtěte nahlas, ve čtení se střídejte, kaţdý čte jednu kapitolu. * Doušek čerstvého vzduchu

Více

SMLOUVA O POSKYTOVÁNÍ SOCIÁLNÍ SLUŽBY č.../2013

SMLOUVA O POSKYTOVÁNÍ SOCIÁLNÍ SLUŽBY č.../2013 SMLOUVA O POSKYTOVÁNÍ SOCIÁLNÍ SLUŽBY č.../2013 Poskytovatelem sociální služby: Adresa: Sídlo: DOMOV PRO SENIORY JAVORNÍK, p. o., Školní 104, 790 70 J a v o r n í k J A V O R N Í K IČO: 75004101 Zapsán:

Více

Symmetry. 3,05 m a 3,66 m NÁVODY K MONTÁŽI. Nízkoúdržbové kompozitní zábradlí. fiberondecking.com. Výrobce

Symmetry. 3,05 m a 3,66 m NÁVODY K MONTÁŽI. Nízkoúdržbové kompozitní zábradlí. fiberondecking.com. Výrobce Symmetry Nízkoúdržbové kompozitní zábradlí 3,05 m a 3,66 m NÁVODY K MONTÁŽI Výrobce fiberondecking.com Symmetry Návod k montáži zábradlí 3,05 m a 3,66 m Rovné Potřebné nářadí a materiál: Horní profil zábradlí

Více

VYSOKÁ ŠKOLA FINANČNÍ A SPRÁVNÍ, o.p.s. Fakulta ekonomických studií katedra řízení podniku. Předmět: ŘÍZENÍ LIDSKÝCH ZDROJŮ (B-RLZ)

VYSOKÁ ŠKOLA FINANČNÍ A SPRÁVNÍ, o.p.s. Fakulta ekonomických studií katedra řízení podniku. Předmět: ŘÍZENÍ LIDSKÝCH ZDROJŮ (B-RLZ) VYSOKÁ ŠKOLA FINANČNÍ A SPRÁVNÍ, o.p.s. Fakulta ekonomických studií katedra řízení podniku Předmět: ŘÍZENÍ LIDSKÝCH ZDROJŮ (B-RLZ) Téma 7: HODNOCENÍ PRACOVNÍHO VÝKONU, ODMĚŇOVÁNÍ ŘÍZENÍ PRACOVNÍHO VÝKONU

Více

Pravidla hry RICOCHET

Pravidla hry RICOCHET Pravidla hry RICOCHET Obecně Ricochet je hra pro dva hráče, hrající se na interiérovém kurtu k této hře určeném o rozměrech 8 5,5 2,7 m. Hrací plochy kurtu - boční stěny, přední stěna a strop jsou vyrobeny

Více

Veřejnoprávní smlouva o poskytnutí investiční dotace č. 1/2016

Veřejnoprávní smlouva o poskytnutí investiční dotace č. 1/2016 Veřejnoprávní smlouva o poskytnutí investiční dotace č. 1/2016 Zastupitelstvo města Nová Role dle usnesení č. 10/02-4) ze dne 30. 12. 2015 a dle 85 odst. c zákona 128/2000 Sb., o obcích, rozhodlo o přidělení

Více

Názory na bankovní úvěry

Názory na bankovní úvěry INFORMACE Z VÝZKUMU STEM TRENDY 1/2007 DLUHY NÁM PŘIPADAJÍ NORMÁLNÍ. LIDÉ POKLÁDAJÍ ZA ROZUMNÉ PŮJČKY NA BYDLENÍ, NIKOLIV NA VYBAVENÍ DOMÁCNOSTI. Citovaný výzkum STEM byl proveden na reprezentativním souboru

Více

Čl. I. Vyhláška č. 106/2001 Sb., o hygienických požadavcích na zotavovací akce pro děti, ve znění vyhlášky č. 148/2004 Sb.

Čl. I. Vyhláška č. 106/2001 Sb., o hygienických požadavcích na zotavovací akce pro děti, ve znění vyhlášky č. 148/2004 Sb. 320 VYHLÁŠKA ze dne 15. listopadu 2010, kterou se mění vyhláška Ministerstva zdravotnictví č. 106/2001 Sb., o hygienických požadavcích na zotavovací akce pro děti, ve znění vyhlášky č. 148/2004 Sb. Ministerstvo

Více

TJ Háje - Jižní Město, handballclub. 19. ročník turnaje v házené 21. 3. 22. 3. 2015 MINI CUP 2015. za finanční pomoci MHMP a MČ Praha 11

TJ Háje - Jižní Město, handballclub. 19. ročník turnaje v házené 21. 3. 22. 3. 2015 MINI CUP 2015. za finanční pomoci MHMP a MČ Praha 11 TJ Háje - Jižní Město, handballclub 19. ročník turnaje v házené 21. 3. 22. 3. 2015 MINI CUP 2015 za finanční pomoci MHMP a MČ Praha 11 Již poněkolikáté v řadě pořádáme tradiční turnaj v házené pod názvem

Více

Informace BM2. Art. Nr. *22610 1. vydání, 09/05

Informace BM2. Art. Nr. *22610 1. vydání, 09/05 1 Informace BM2 Art. Nr. *22610 1. vydání, 09/05 2 Informace BM2 1 Důležitá bezpečnostní upozornění Moduly ABC BM1, BM2 a BM3 smějí být použity výhradně se systémem Digital plus by Lenz nebo jiným, běžně

Více

VNITŘNÍ NORMA (Směrnice) č. 4/2010

VNITŘNÍ NORMA (Směrnice) č. 4/2010 Město Štramberk Náměstí 9, 742 66 VNITŘNÍ NORMA (Směrnice) č. 4/2010 Oběh účetních dokladů Platnost: od roku 2010 Pro účetní případy roku 2010, použití od zahájení účtování účetních případů roku 2010.

Více

Věc: Výzva pro předložení nabídek k veřejné zakázce s názvem: VÚ a ŠJ PŠOV, Nákup nového osmimístného vozidla

Věc: Výzva pro předložení nabídek k veřejné zakázce s názvem: VÚ a ŠJ PŠOV, Nákup nového osmimístného vozidla VÝCHOVNÝ ÚSTAV A ŠKOLNÍ JÍDELNA PŠOV PŠOV 1 Podbořany 441 01 Tel. ředit: 415 211 297, Mobil ředit.: 736 633 595, Tel. ústředna: 415 214 615, e - mail: a.sava@seznam.cz, Fax: 415 211529, www.vupsov.cz Věc:

Více

HERNÍ PLÁN pro provozování okamžité loterie POMÁHÁME NAŠÍ ZOO - DŽUNGLE

HERNÍ PLÁN pro provozování okamžité loterie POMÁHÁME NAŠÍ ZOO - DŽUNGLE HERNÍ PLÁN pro provozování okamžité loterie POMÁHÁME NAŠÍ ZOO - DŽUNGLE 1. ÚVODNÍ USTANOVENÍ 1.1. Společnost Play games a.s., se sídlem V Holešovičkách 1443/4, 180 00 Praha 8, IČO: 247 73 255, zapsaná

Více

POKYNY. k vyplnění přiznání k dani z příjmů fyzických osob za zdaňovací období (kalendářní rok) 2012

POKYNY. k vyplnění přiznání k dani z příjmů fyzických osob za zdaňovací období (kalendářní rok) 2012 dz_12dpfo5405_19_pok.pdf - Adobe Acrobat Professional POKYNY k vyplnění přiznání k dani z příjmů fyzických osob za zdaňovací období (kalendářní rok) 2012 Pokyny k vyplnění přiznání k dani z příjmů fyzických

Více

Informace. Veškeré informace o probíhající výzvě (včetně materiálů ke stažení) jsou dostupné na webové stránce:

Informace. Veškeré informace o probíhající výzvě (včetně materiálů ke stažení) jsou dostupné na webové stránce: Informace Veškeré informace o probíhající výzvě (včetně materiálů ke stažení) jsou dostupné na webové stránce: http://www.mzp.cz/cz/revolvingovy_fond_mzp Granty Grant je finanční pomocí na následující

Více

Výzva k podání nabídky na

Výzva k podání nabídky na Výzva k podání nabídky na činnost koordinátora BOZP při realizaci zakázky: Inženýrské sítě - dešťová kanalizace, jednotná a splašková kanalizace a plynovod v ulicích Otakarova, Štafova a v části Kollárovy

Více

Umělá inteligence I. Roman Barták, KTIML. roman.bartak@mff.cuni.cz http://ktiml.mff.cuni.cz/~bartak

Umělá inteligence I. Roman Barták, KTIML. roman.bartak@mff.cuni.cz http://ktiml.mff.cuni.cz/~bartak Umělá inteligence I Roman Barták, KTIML roman.bartak@mff.cuni.cz http://ktiml.mff.cuni.cz/~bartak Dnes Dosud popisované algoritmy nepředpokládaly přítomnost dalších agentů v prostředí, zvlášť ne agentů,

Více

29 Evidence smluv. Popis modulu. Záložka Evidence smluv

29 Evidence smluv. Popis modulu. Záložka Evidence smluv 29 Evidence smluv Uživatelský modul Evidence smluv slouží ke správě a evidenci smluv organizace s možností připojení vlastní smlouvy v elektronické podobě včetně přidělování závazků ze smluv jednotlivým

Více

příspěvková organizace IČO: 70878030 Telefon: 272 654 151, 3 (linka 112) zahradkova@dszm.cz

příspěvková organizace IČO: 70878030 Telefon: 272 654 151, 3 (linka 112) zahradkova@dszm.cz Domov pro seniory Zahradní Město, Sídlo: Sněženková 2973/8, 106 00 Praha 10 Zahradní Město Základní informace pro žadatele Název zařízení: Domov pro seniory Zahradní Město Adresa, místo poskytování služby:

Více

Okrsková kola ve vybíjené pro hochy a dívky základních škol

Okrsková kola ve vybíjené pro hochy a dívky základních škol Středisko volného času Domeček Valašské Meziříčí, ZŠ Masarykova Val. Meziříčí a ZŠ Šafaříkova Val. Meziříčí pořádají Okrsková kola ve vybíjené pro hochy a dívky základních škol Pořadatel: Termín: ZŠ Masarykova

Více

obecně závazné vyhlášky o vedení technické mapy obce A. OBECNÁ ČÁST Vysvětlení navrhované právní úpravy a jejích hlavních principů

obecně závazné vyhlášky o vedení technické mapy obce A. OBECNÁ ČÁST Vysvětlení navrhované právní úpravy a jejích hlavních principů O D Ů V O D N Ě N Í obecně závazné vyhlášky o vedení technické mapy obce A. OBECNÁ ČÁST Vysvětlení navrhované právní úpravy a jejích hlavních principů 1. Definice technické mapy Technickou mapou obce (TMO)

Více

POPIS REALIZACE POSKYTOVÁNÍ SOCIÁLNÍCH SLUŽEB Sociální rehabilitace Třinec

POPIS REALIZACE POSKYTOVÁNÍ SOCIÁLNÍCH SLUŽEB Sociální rehabilitace Třinec POPIS REALIZACE POSKYTOVÁNÍ SOCIÁLNÍCH SLUŽEB Sociální rehabilitace Třinec 1. Poslání Sociální rehabilitace Třinec poskytuje služby sociální rehabilitace lidem bez zaměstnání. Posláním organizace je pomáhat

Více

Zaměstnání a podnikání, hrubá a čistá mzda.

Zaměstnání a podnikání, hrubá a čistá mzda. Zaměstnání a podnikání, hrubá a čistá mzda. Téměř každý člověk touží být v práci úspěšný touží pracovně se uplatnit. V průběhu studia si mladý člověk osvojuje znalosti a dovednosti potřebné pro povolání,

Více

Český Aeroholding, a.s. dluhopisový program v maximálním objemu nesplacených dluhopisů 10.000.000.000 Kč s dobou trvání programu 10 let

Český Aeroholding, a.s. dluhopisový program v maximálním objemu nesplacených dluhopisů 10.000.000.000 Kč s dobou trvání programu 10 let Český Aeroholding, a.s. dluhopisový program v maximálním objemu nesplacených dluhopisů 10.000.000.000 Kč s dobou trvání programu 10 let DOPLNĚK DLUHOPISOVÉHO PROGRAMU Dluhopisy CAH 3,90/2017 v celkové

Více

A. PODÍL JEDNOTLIVÝCH DRUHŮ DOPRAVY NA DĚLBĚ PŘEPRAVNÍ PRÁCE A VLIV DÉLKY VYKONANÉ CESTY NA POUŽITÍ DOPRAVNÍHO PROSTŘEDKU

A. PODÍL JEDNOTLIVÝCH DRUHŮ DOPRAVY NA DĚLBĚ PŘEPRAVNÍ PRÁCE A VLIV DÉLKY VYKONANÉ CESTY NA POUŽITÍ DOPRAVNÍHO PROSTŘEDKU A. PODÍL JEDNOTLIVÝCH DRUHŮ DOPRAVY NA DĚLBĚ PŘEPRAVNÍ PRÁCE A VLIV DÉLKY VYKONANÉ CESTY NA POUŽITÍ DOPRAVNÍHO PROSTŘEDKU Ing. Jiří Čarský, Ph.D. (Duben 2007) Komplexní přehled o podílu jednotlivých druhů

Více

Android Elizabeth. Verze: 1.3

Android Elizabeth. Verze: 1.3 Android Elizabeth Program pro měření mezičasů na zařízeních s OS Android Verze: 1.3 Naposledy upraveno: 12. března 2014 alesrazym.cz Aleš Razým fb.com/androidelizabeth Historie verzí Verze Datum Popis

Více

ČESKÁ ZEMĚDĚLSKÁ UNIVERZITA V PRAZE

ČESKÁ ZEMĚDĚLSKÁ UNIVERZITA V PRAZE ČESKÁ ZEMĚDĚLSKÁ UNIVERZITA V PRAZE Fakulta provozně ekonomická Obor: Provoz a ekonomika Statistické aspekty terénních průzkumů Vedoucí diplomové práce: Ing. Pavla Hošková Vypracoval: Martin Šimek 2003

Více

Základní umělecká škola Sokolov, Staré náměstí 37, 356 01 Sokolov

Základní umělecká škola Sokolov, Staré náměstí 37, 356 01 Sokolov Základní umělecká škola Sokolov, Staré náměstí 37, 356 01 Sokolov Název projektu Podpora profesního rozvoje pedagogických pracovníků ZUŠ Karlovarského kraje při zavádění nových studijních oborů v rámci

Více

na sále Kulturního domu v Rudolticích dne 7. října 2013

na sále Kulturního domu v Rudolticích dne 7. října 2013 Zápis ze schůzky zástupců obce s domovními důvěrníky Zahájení v 16.00 hod. Účast: na sále Kulturního domu v Rudolticích domovní důvěrníci, popř. zástupci: dne 7. října 2013 o přítomni: Eva Chládková, Jana

Více

( x ) 2 ( ) 2.5.4 Další úlohy s kvadratickými funkcemi. Předpoklady: 2501, 2502

( x ) 2 ( ) 2.5.4 Další úlohy s kvadratickými funkcemi. Předpoklady: 2501, 2502 .5. Další úlohy s kvadratickými funkcemi Předpoklady: 50, 50 Pedagogická poznámka: Tato hodina patří mezi ty méně organizované. Společně řešíme příklad, při dalším počítání se třída rozpadá. Já řeším příklady

Více

NEJČASTĚJI KLADENÉ DOTAZY K PUBLICITĚ PROJEKTŮ OP LZZ

NEJČASTĚJI KLADENÉ DOTAZY K PUBLICITĚ PROJEKTŮ OP LZZ NEJČASTĚJI KLADENÉ DOTAZY K PUBLICITĚ PROJEKTŮ OP LZZ A) Povinnost příjemců zajišťovat publicitu projektů 1. Z čeho vyplývá povinnost příjemců podpory dodržovat vizuální identitu ESF/OP LZZ a zajišťovat

Více