Symbolický rámec skautské výchovné metody a vlajková etiketa vodních skautů

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Symbolický rámec skautské výchovné metody a vlajková etiketa vodních skautů"

Transkript

1 Symbolický rámec skautské výchovné metody a vlajková etiketa vodních skautů

2 Stanovy 2014 Skautská výchovná metoda je založena na sedmi základních prvcích, které dohromady tvoří vnitřně provázaný, nedělitelný systém: Čin vychází z přesvědčení, že člověk se nejlépe něco naučí tím, že to dělá; že znalosti, dovednosti i postoje si osvojí nejlépe za pomoci vlastních prožitků a zkušeností. Symbolický rámec výchova mladých lidí je účinná, jen zaujme-li je a hovoří-li k nim jazykem, kterému rozumí a který je oslovuje. Skauting proto používá příběhů, symbolů a vzorů, které jsou pro mladé lidi přitažlivé, inspirativní a obohacující; tím jim přibližuje i hodnoty, z nichž skauting vychází

3 Stanovy 2001 i 2014 Skautské hnutí je založeno na třech základních principech: povinnost vůči ostatním, chápaná jako věrnost své vlasti, která je v souladu s úsilím o mír, o vzájemné pochopení a spolupráci mezi lidmi, národy a různými sociálními skupinami; je pojata jako závazek účastnit se na rozvoji společnosti, jako úcta a láska prokazovaná bližním a přírodě;

4 Námořní skauting není pouhý systém přípravy chlapce na povolání námořníka a k mořeplavbě. Především jej učí přitažlivými prostředky, aby z něj vyrostl zručný, rychlý a disciplinovaný člověk schopný pečovat o sebe a pomáhat druhým v nebezpečí. Ovládání lodě, plavání a záchraně života ve vodě se mohou učit vnitrozemci stejně dobře, jako ti, kteří žijí na pobřeží. Robert Stephenson Smyth Baden-Powell, zakladatel skautingu Chovat se jako námořníci je jedním z cílů skautské výchovy.

5 Vlajka na táboře

6 Historie Prapory v nejrůznějším provedení sloužily vojskům k předávání signálů, později k identifikaci jednotky již od starověku

7 Historie Vlajky ze začaly používat na lodích k identifikaci feudála nebo území již v době křižáckých válek. Zvyk označovat vlajkou státní příslušnost lodi rozšířili v 17. století Nizozemci. Neoznačená loď byla považována za bezprávnou.

8 Táboříme na lodi

9 Táboříme na lodi

10 Táboříme na lodi

11

12

13 ZÁKON 352/2001 Sb. o užívání státních symbolů České republiky a o změně některých zákonů Státní vlajka 7 (6) Ostatní fyzické a právnické osoby a organizační složky státu mohou užít státní vlajku vhodným a důstojným způsobem kdykoliv.

14 Vlajka a prapor 352 ZÁKON ze dne 18. září 2001 o užívání státních symbolů České republiky a o změně některých zákonů (3) Při příležitostech uvedených v odstavci 1 lze namísto státní vlajky použít její napodobeninu s odlišným vzájemným poměrem šířky a délky.

15 žerďový okraj ŽERRĎOVÁ ČÁST STŘEDNÍ ČÁST VLAJÍCÍ ČÁST vlající okraj horní roh horní okraj HORNÍ ČÁST horní cíp makovice kladka poutko dolní roh DOLNÍ ČÁST dolní okraj dolní cíp stožár vlajkové lano list VLAJKA vyztužený okraj olivka / karabinka úvazník (rohatinka)

16 hrot čnělka hřeby rukáv žerď list lem třepení / třásně PRAPOR líc rub patka

17 Vyhláška Ministerstva dopravy a spojů č.277/2000 Sb. O způsobu a důvodu vyvěšování, umístění a velikosti státní vlajky České republiky a jiných vlajek použitých na námořním plavidle nebo rekreační jachtě (o užívání vlajek).

18 1 Státní vlajka České republiky (dále jen "státní vlajka") se při provozování námořní plavby vyvěšuje a) na námořní obchodní lodi (dále jen "loď") za plavby na vlajkové žerdi hlavního stožáru lodě a během vyvázání nebo zakotvení (dále jen "postoj") na záďovém stěžni lodě, b) na námořní jachtě nebo rekreační jachtě za plavby na vlajkové žerdi signálního nebo hlavního stožáru námořní jachty nebo rekreační jachty a během postoje námořní jachty nebo rekreační jachty na záďovém stěžni námořní jachty nebo rekreační jachty.

19 2 (1) Státní vlajka se na námořním plavidle nebo rekreační jachtě vyvěšuje za plavby, na rejdě, v přístavu a na úsecích vnitrozemských vodních cest s pobřežním mořem spojených až po přístav, během postoje na rejdě a v přístavu a dále vždy, když to velitel námořního plavidla nebo rekreační jachty vyhodnotí jako vhodné. (2) Při užití státní vlajky na znamení smutku v případě státního smutku nebo úmrtí člena posádky lodě na lodi se státní vlajka spustí nejdéle na dobu tří dnů do poloviny vlajkové žerdě hlavního stožáru lodě nebo záďového stěžně lodě. Při vyvěšování se státní vlajka vztyčí k vrcholu vlajkové žerdě hlavního stožáru lodě nebo záďového stěžně lodě a pak se spustí do jeho poloviny; při spouštění se státní vlajka vztyčí k vrcholu vlajkové žerdě hlavního stožáru lodě nebo záďového stěžně lodě a pak se spustí. Zemřel-li člen posádky lodě na pevnině a loď se nachází v místě jeho úmrtí, náleží zemřelému členu posádky lodě stejná pocta státní vlajkou jako při úmrtí člena posádky lodě na lodi. (3) Při vzájemném míjení se lodě zdraví jedním spuštěním a vztyčením státní vlajky a zvukovým signálem. Loď zdraví vojenskou loď jiného státu jedním spuštěním a vztyčením státní vlajky.

20 3 (1) Na lodi se užívá a) státní vlajka středních rozměrů obdélníkového tvaru o velikosti 1,50 m x 1 m, b) státní vlajka malých rozměrů obdélníkového tvaru o velikosti 0,75 m x 0,50 m. (2) Na námořní jachtě nebo rekreační jachtě se užívá státní vlajka malých rozměrů podle odstavce 1 písm. b). 4 Užívání jiných vlajek (1) Jiné vlajky se mohou vyvěšovat až po vyvěšení státní vlajky. Státní vlajka se spouští vždy poslední. (2) Vlajka jiného státu se vyvěšuje na pravé straně signálního stěžně námořního plavidla za plavby, na rejdě tohoto státu, v jeho přístavu a na úsecích jeho vnitrozemských vodních cest s pobřežním mořem spojených až po přístav a během postoje na jeho rejdě a v jeho přístavu. (3) Signální vlajky se vyvěšují na levé straně signálního stěžně námořního plavidla nebo rekreační jachty podle zvyklostí všeobecně přijatých a uznávaných v námořní plavbě.

21 (4)Vlajka provozovatele námořního plavidla se vyvěšuje na stěžni umístěném v přední části námořního plavidla nebo na levé straně signálního stěžně námořního plavidla, když to velitel námořního plavidla vyhodnotí jako vhodné. 5 Vlajkosláva (1) V den státního svátku České republiky a v den státního svátku státu, v jehož přístavu je loď v postoji, se po vyvěšení státní vlajky provede velká vlajkosláva. Na pokyn velitele lodě při jiných slavnostních příležitostech se po vyvěšení státní vlajky provede malá vlajkosláva. (2) Velkou vlajkoslávou se rozumí vyvěšení státních vlajek na vrcholcích stožárů lodě, jakož i vyvěšení signálních vlajek tak, aby spojovaly příď a záď lodě přes vrcholy stěžňů lodě. (3) Malou vlajkoslávou se rozumí vyvěšení státních vlajek na vrcholcích stožárů lodě a vyvěšení nejméně čtyř signálních vlajek z obou konců ráhna signálního stěžně lodě.

22

23 La Grace a Zawisza Czarny

24 Danebrog

25 Polsko

26 PENNANTY (wimpely) loď v bojové akci

27

28 Vlajka majitele rejdaře: HKVS - přístavu - oddílu Státní vlajka ČR Vlajky služební a signální (kódové) Vlajky zdvořilostní hodnostní

29 HKVS: Vyhláška č. 8/2013 o vlajkách vodních skautů, 2013 SkautIS: Registr vlajek vodních skautů, datum v dokumentu HKVS: Četnosti vlajek vodních skautů, datum v dokumentu HKVS: Vektorové šablony vlajek vodních skautů, 2013 Metodika ke KZ: Vladimír Cvrček, Pavel Bár, Jana Kalčevová: Kroj, vlajková etiketa (kapitola 3.6), 2009

30 Hodnostní vlajky Japonské Britské Americké

31 Hodnostní vlajky vodních skautů

32 Hodnostní vlajky vodních skautů

33 Vlajka Hlavního kapitanátu vodních skautů List vlajky Hlavního kapitanátu vodních skautů (dále jen HKVS) tvoří tři svislé barevné pruhy v poměru 9:22:9 (červený, modrý, červený). Uprostřed modrého pruhu je bílý znak vodních skautů. Znak je do rubové strany listu probarven, tzn., že hlava psa hledí vždy k žerďovému okraji vlajky. Znak zaujímá dvě třetiny výšky pruhu. Vlajku HKVS mohou oddíly používat jako výraz příslušnosti k českému vodnímu skautingu, a to především v zahraničí.

34 Junák svaz skautů a skautek ČR Hlavní kapitanát vodních skautů Vyhláška Hlavního kapitanátu vodních skautů 9/2013 O vlajkách vodních skautů Vlajky VS, vyjma družinových, mají obdélníkový tvar listu, poměr stran je 2 : 3 (šířka : délka), standardní velikost 60 x 90 cm, zmenšená je 40 x 60 cm, malá 28 x 42 cm. Na vlajkách VS se primárně používají barvy mezinárodního vlajkového kódu (bílá, žlutá, červená, modrá a černá). Doplňkově se mohou použít také barvy: azurová (světlemodrá), oranžová, fialová, zelená, hnědá, šedá. Ostatní barvy (rudá, purpurová, tyrkysová, růžová atd.) a odstíny barev se pro možnou zaměnitelnost se základními barvami nepoužívají.

35 Vlajku oddílu vodních skautů tvoří tři svislé barevné pruhy v poměru 1:2:1 (krajní, tedy žerďový a vlající, jsou stejné, středový je odlišný). Na vlajkách nesmí být žádný text. Posádkové vlajky mají tvar jednoduchého rovnoramenného trojúhelníku (plamen) výšky 28 cm, délky 42 cm

36 Prapory vodních skautů Pro lepší identifikaci oddílu VS je možné používat prapory na žerdi s listem v podobě oddílové vlajky doplněné na líci listu v levém horním rohu názvem obce (lokality) oddílu a v pravém dolním cípu zkratkou s číslem oddílu (např. 10. OVS). Pro tyto účely se užívá velké tiskací písmo bez patek, v barvě středového pruhu, o výšce 4 cm či případně zmenšené tak, aby text nezasahoval do středového pruhu. Nápis se umisťuje 2 cm od horního/dolního okraje. Rub listu je bez nápisů. Tento prapor se na vlajkovém stožáru ani na lodi nevyvěšuje.

37 Standarty vodních skautů Jako standartu mohou používat oddíly prapor s oddílovými barvami, doplněný o svůj znak či symbol znaku obce. Rubová strana je obdobná s lícovou, nebo shodná s rubovou stranou standarty přístavů.

38

39 Jak ostatní vlajky?

40

41 1. Česká státní vlajka 2. Vlajky cizích států 3. Vlajka Evropské unie 4. Vlajky krajů včetně vlajky města Prahy (vystupuje-li Praha jako kraj) 5. Vlajky měst a obcí (vč. Prahy, vystupuje-li Praha na městské úrovni) 6. Vlajky městských částí a městských obvodů statutárních měst 7. Vlajky mezinárodních organizací 8. Vlajky národních organizací (např. Junák, Sokol, Vexilologický klub, sportovní organizace,...)

42 Pořadí

43 Chyby

44 HKVS / akce přístav / oddíl HKVS / akce přístav / oddíl Kod Kod Hodn A B E C A B D F Kod C Kod D

45

46

47 Vlajka svou plochou ovlivňuje plavbu i stabilitu plachetnice, proto s ní na lodi manipulujeme co nejrychleji. Vexilologie nauka o vlajkách. Vexillum zdrobnělina od vela (plachta) V praxi to znamená nejen rychlé vyvěšení, ale i rychlé spouštění.

48 Vlajková četa Čáka Státní vlajka se nosí rozvinutá, klínem dopředu, bílá vlevo, oddílová vlajka složená přes ruku. Úplná četa: Velitel + 4 (ve výjimečných případech při velké vlajce 1 + 6) Běžná: 4 (velitel je potom přední levý) Malá: 2 (prvý nese přes ruku státní, druhý oddílovou vlajku

49

50

51 Nástupové tvary

52 Příď P Mužstvo Levobok Němci Backbord, tj. zadní paluba, případně zadková strana Angličané Portside, tj. přístavní strana M u ž s t v o Důstojníci Mužstvo P o d d ů s t o j n í c i Důstojníci Pravobok Němci Steuerbord Angličané Starbord, tj. kormidelní paluba, případně hvězdná strana Záď

53

54

55 Řad (běžná varianta): Sraz: MMMMM MMMMM M M M M M M M M M M M M M M M M M M M M M M M M M D D D D D Řad (lodní varianta): M M M M M M M M D D D D D MMMMM MMMMM MMMMM DDDDD Sraz po posádkách (družinách, oddílech): M M M M M M M M M M M M M M M M MMMMM MMMMM MMMMM DDDDDD

56

57

Vodácká vlajková etiketa

Vodácká vlajková etiketa Vodácká vlajková etiketa ro kapitány vodních skautů, lesní školy a lesní kurzy Junáka sestavil Vladimír Cvrček Vezír 25. duben 2016 Odkazy na závazné předpisy: Zákon č. 352/2001 Sb. o užívání státních

Více

3.6 Kroj, vlajková etiketa. Kroj vodních skautů

3.6 Kroj, vlajková etiketa. Kroj vodních skautů 4 vody 3 činnost oddílu VS 2 právní normy 1 vodní skauting 3.6 Kroj, vlajková etiketa Kroj vodních skautů Kdekoli ujalo se hnutí skautské, všude zaveden byl pro hochy jednoduchý stejnokroj. Obyčejný občanský

Více

PŘÍRUČKA KADETA. Autoři: Petr Scheirich Josef Dvorský Dan Rosecký

PŘÍRUČKA KADETA. Autoři: Petr Scheirich Josef Dvorský Dan Rosecký PŘÍRUČKA KADETA Autoři: Petr Scheirich Josef Dvorský Dan Rosecký ZÁKLADNÍ NÁZVOSLOVÍ RÁHEN, KOŠŮ A PLACHET STĚŽNĚ Hlavní stěžeň: 1. Hlavní peň 2. Hlavní košová čnělka 3. Hlavní brámová čnělka Přední stěžeň:

Více

Soubory otázek pro způsobilost 'S80'

Soubory otázek pro způsobilost 'S80' Soubory otázek pro způsobilost 'S80' č. 492 Zkratka souboru otázek: P1 Plují-li plavidla takovými směry, že se jejich dráhy kříží a mohlo by vzniknout. nebezpečí srážky, musí malá plavidla různých druhů

Více

CONVENTION ON THE INTERNATIONAL REGULATIONS FOR PREVENTING COLLISION AT SEA (COLREG) Mezinárodní pravidla pro zabránění srážkám na moři 1972.

CONVENTION ON THE INTERNATIONAL REGULATIONS FOR PREVENTING COLLISION AT SEA (COLREG) Mezinárodní pravidla pro zabránění srážkám na moři 1972. CONVENTION ON THE INTERNATIONAL REGULATIONS FOR PREVENTING COLLISION AT SEA (COLREG) Mezinárodní pravidla pro zabránění srážkám na moři 1972. Část A všeobecná ustanovení Pravidlo 1 Použití a) Tato pravidla

Více

Plachetní směrnice pro Májovou regatu 2015

Plachetní směrnice pro Májovou regatu 2015 Plachetní směrnice pro Májovou regatu 2015 Veřejný závod v lodní třídě VEKTOR 361 a v Otevřené třídě 33-43 Chorvatsko 3.5. - 7.5.2015 1. Pravidla 1.1. Závod bude řízen podle (a) Závodních pravidel jachtingu

Více

Čtyřstěžňové škunery, které byly až na přední stěžeň, oplachtěný ráhnovými plachtami, vystrojené vratiplachtami.

Čtyřstěžňové škunery, které byly až na přední stěžeň, oplachtěný ráhnovými plachtami, vystrojené vratiplachtami. Iva Grajcarová Čtyřstěžňové plachetnice Námořní plachetnice o čtyřech stěžních, z nichž některé jsou oplachtěné ráhnovými plachtami a jiné plachtami latinskými či vratiplachtami, některé jsou pak vystrojeny

Více

9.97. F 5 E Třída jednometrová stavební pravidla.

9.97. F 5 E Třída jednometrová stavební pravidla. 9.97. F 5 E Třída jednometrová stavební pravidla. Pravidla platná od roku 2004. 9.97.1. Základní znaky. Třída jednometrová F 5 E je jednotná třída podle pravidla 9.94.3., ve které délka trupu nesmí přesáhnout

Více

PLAVIDLO. 3. Na písečném dně drží nejlépe kotva: a) Danforthova b) pluhová c) typu drak d) Bruceho

PLAVIDLO. 3. Na písečném dně drží nejlépe kotva: a) Danforthova b) pluhová c) typu drak d) Bruceho PLAVIDLO 1. Zrcadlem nafukovacího člunu se nazývá: a) dno s hladkými podlážkami b) pevná záďová část sloužící k uchycení závěsného motoru c) zpětné zrcátko na přídi člunu d) přední stříška člunu 2. Řetěz

Více

Kapitánská pošta. Metodické články vůdcovské a jiné práce pochlubte se nepište to do šuplíku neleží vám někde něco pěkného?

Kapitánská pošta. Metodické články vůdcovské a jiné práce pochlubte se nepište to do šuplíku neleží vám někde něco pěkného? listopad 2015 březen 2016 Kapitánská pošta kp@skaut.cz text + fotografie v co nejlepším rozlišení se jmény autorů Metodické články vůdcovské a jiné práce pochlubte se nepište to do šuplíku neleží vám někde

Více

PINTA, 1492 MĚŘÍTKO: 1/72 délka: 385mm šířka: 180mm výška: 320mm HISTORIE: Seznam doporučeného nářadí: Před začátkem stavby: Zbarvení:

PINTA, 1492 MĚŘÍTKO: 1/72 délka: 385mm šířka: 180mm výška: 320mm HISTORIE: Seznam doporučeného nářadí: Před začátkem stavby: Zbarvení: PINTA, 1492 MĚŘÍTKO: 1/72 délka: 385mm šířka: 180mm výška: 320mm HISTORIE: Pinta byla jednou z lodí flotily Kryštofa Kolumba, se kterou podnikl cestu do Indie západní cestou, kdy omylem objevil Ameriku.

Více

Návrh znaku a vlajky pro obec K U K S

Návrh znaku a vlajky pro obec K U K S Návrh znaku a vlajky pro obec K U K S autor: Mgr. Jan Tejkal tel.+420602953832 e-pošta: Jan.Tejkal@seznam.cz http://heraldika.webnode.cz/ Tvorba nových obecních (městských) symbolů: Podle platné právní

Více

cestování Krásy Baltu

cestování Krásy Baltu cestování Krásy Baltu V loňském roce jsme pluli z Brege na Bornholm a někdy z kraje roku jsme si vytyčili cíl pro plavbu letošní. Zalíbil se nám magický kus pevniny v Kattegatu, malý ostrov, který se pyšní

Více

Metodický list úprava od 1. 1. 2014 Přiznání k dani z příjmů právnických osob

Metodický list úprava od 1. 1. 2014 Přiznání k dani z příjmů právnických osob Metodický list úprava od 1. 1. 2014 Přiznání k dani z příjmů právnických osob Všechny organizační jednotky se musí alespoň jednou za kalendářní rok zabývat problematikou daně z příjmu. Vzhledem ke složitějšímu

Více

Kapitánská pošta. pravidelně vychází 5x ročně. příspěvky posílejte na kp@skaut.cz text + fotografie v co nejlepším rozlišení se jmény autorů

Kapitánská pošta. pravidelně vychází 5x ročně. příspěvky posílejte na kp@skaut.cz text + fotografie v co nejlepším rozlišení se jmény autorů duben říjen 2014 pravidelně vychází 5x ročně Kapitánská pošta příspěvky posílejte na kp@skaut.cz text + fotografie v co nejlepším rozlišení se jmény autorů Rubrika Představujeme hledáme redaktora krátký

Více

GOLDEN HIND, 1577. MĚŘÍTKO: 1/72, délka: 500mm, šířka: 225mm, výška: 460mm

GOLDEN HIND, 1577. MĚŘÍTKO: 1/72, délka: 500mm, šířka: 225mm, výška: 460mm GOLDEN HIND, 1577 MĚŘÍTKO: 1/72, délka: 500mm, šířka: 225mm, výška: 460mm HISTORIE: Golden Hind Byla vlajkovou lodí Sira Francise Drakea při jeho plavbě kolem světa v roce 1577. Původní název lodi byl

Více

Upozornìní! Maximální stanovené zatížení: (viz - nosnost) Hmotnost plnì naloženého plavidla: 494 kg (1089 lbs) Hlavní plachta +kosatka

Upozornìní! Maximální stanovené zatížení: (viz - nosnost) Hmotnost plnì naloženého plavidla: 494 kg (1089 lbs) Hlavní plachta +kosatka Úvod Tato pøíruèka vám má pomoci snadno a bezpeènì ovládat vaše plavidlo. Obsahuje podrobný popis plavidla a informace o jeho montáži, užívání a údržbì. Pøeètìte si ji prosím peèlivì a seznamte se s plavidlem

Více

Technická pravidla jachtingu

Technická pravidla jachtingu Technická pravidla jachtingu 2009 2012 TECHNICKÁ PRAVIDLA JACHTINGU 2009 20012 Úvodní ustanovení k českému vydání 1. Pokud se v textu hovoří o Národním svazu, rozumí se tím na území České republiky, Český

Více

ORION. Ještě jsme. Junák - svaz skautů a skautek, přístav ORION Karlovy Vary

ORION. Ještě jsme. Junák - svaz skautů a skautek, přístav ORION Karlovy Vary Junák - svaz skautů a skautek, přístav ORION Karlovy Vary ORION O d d í l, s t ř e d i s k o, p ř í s t a v, t r e m p s k á o s a d a Oddíl, středisko, přístav, trempská osada - parta lidí, kamarádů a

Více

Vikingská loď GOKSTAD, 9-století Měřítko: 1/72 Délka: 305mm Šířka: 135mm Výška: 182mm

Vikingská loď GOKSTAD, 9-století Měřítko: 1/72 Délka: 305mm Šířka: 135mm Výška: 182mm Vikingská loď GOKSTAD, 9-století Měřítko: 1/72 Délka: 305mm Šířka: 135mm Výška: 182mm HISTORIE: Model představuje typ vikingské lodi nalezený roku 1880 u Gokstadu v Norsku. Loď byla postavena ve druhé

Více

Návrh znaku a vlajky pro obec HUNTÍŘOV

Návrh znaku a vlajky pro obec HUNTÍŘOV Návrh znaku a vlajky pro obec HUNTÍŘOV autor: Mgr. Jan Tejkal tel.+420602953832 e-pošta: j.tejkal@volny.cz http://heraldika.webnode.cz/ Tvorba nových obecních (městských) symbolů: Podle platné právní úpravy

Více

SMĚRNICE EVROPSKÉHO PARLAMENTU A RADY 2009/16/ES ze dne 23. dubna 2009 o státní přístavní inspekci (přepracované znění) (Text s významem pro EHP)

SMĚRNICE EVROPSKÉHO PARLAMENTU A RADY 2009/16/ES ze dne 23. dubna 2009 o státní přístavní inspekci (přepracované znění) (Text s významem pro EHP) 28.5.2009 Úřední věstník Evropské unie L 131/57 SMĚRNICE EVROPSKÉHO PARLAMENTU A RADY 2009/16/ES ze dne 23. dubna 2009 o státní přístavní inspekci (přepracované znění) (Text s významem pro EHP) EVROPSKÝ

Více

Návrh znaku a vlajky pro obec S T Á J

Návrh znaku a vlajky pro obec S T Á J Návrh znaku a vlajky pro obec S T Á J autor: Mgr. Jan Tejkal HERALDICKÁ TVORBA, Záblatská 23/25, 713 00 Ostrava-Heřmanice tel.602953832 e-pošta: j.tejkal@volny.cz Tvorba nových obecních (městských) symbolů:

Více

Obsah plánů péče o jednotlivé kategorie zvláště chráněných území a postup jejich zpracování (K 38 odst. 7 zákona)

Obsah plánů péče o jednotlivé kategorie zvláště chráněných území a postup jejich zpracování (K 38 odst. 7 zákona) 64/2011 Sb. VYHLÁŠKA Ministerstva životního prostředí ze dne 28. února 2011 o plánech péče, podkladech k vyhlašování, evidenci a označování chráněných území Ministerstvo životního prostředí stanoví podle

Více

STANOVY ZEMSKÉ STAVOVSKÉ RODOVÉ UNIE z.s

STANOVY ZEMSKÉ STAVOVSKÉ RODOVÉ UNIE z.s STANOVY ZEMSKÉ STAVOVSKÉ RODOVÉ UNIE z.s spolku občanů Čech, Moravy a Slezska rozvíjející rodové tradice Verze stanov schválená sněmem ZSRU dne 06.06.2015 v zámku Nové Hrady OBSAH Hlava I. Název a sídlo

Více

Vodácká vlajková etiketa

Vodácká vlajková etiketa Vodácká vlajková etiketa ro kapitány vodních skautů, lesní školy a lesní kurzy Junáka sestavil Vladimír Cvrček Vezír 29.. října 2016 Odkazy na závazné předpisy: Zákon č. 352/2001 Sb. o užívání státních

Více

LE CERF, 1779-1780. Měřítko: 1/72 délka: 685mm šířka: 255mm výška: 520mm

LE CERF, 1779-1780. Měřítko: 1/72 délka: 685mm šířka: 255mm výška: 520mm LE CERF, 1779-1780 Měřítko: 1/72 délka: 685mm šířka: 255mm výška: 520mm HISTORIE: Kutr LE CERF byl postaven podle plánů známého francouzského konstruktéra Denyse. LE CERF byl spuštěn na vodu 2 března 1779

Více

JUNÁK svaz skautů a skautek ČR středisko Mikulčice 696 19, Mikulčice 126 VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI V ROCE 2010

JUNÁK svaz skautů a skautek ČR středisko Mikulčice 696 19, Mikulčice 126 VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI V ROCE 2010 JUNÁK svaz skautů a skautek ČR středisko Mikulčice 696 19, Mikulčice 126 ÝROČNÍ ZPRÁA O ČINNOSTI ROCE 2010 Mikulčice 2010 JUNÁK svaz skautů a skautek ČR středisko Mikulčice 625.05 696 19, Mikulčice 126

Více

C velitel pobřežní plavby // Navigace

C velitel pobřežní plavby // Navigace C velitel pobřežní plavby // Navigace 1. Na obrázku ukažte osu Země, póly, poledník (co to je nultý poledník), rovník, rovnoběžku. Definujte zeměpisnou šířku a zeměpisnou délku a kde je na mapě odečítáme.

Více

TENTO PROJEKT JE SPOLUFINANCOVÁN EVROPSKÝM SOCIÁLNÍM FONDEM A STÁTNÍM ROZPOČTEM ČESKÉ REPUBLIKY. R.

TENTO PROJEKT JE SPOLUFINANCOVÁN EVROPSKÝM SOCIÁLNÍM FONDEM A STÁTNÍM ROZPOČTEM ČESKÉ REPUBLIKY. R. Námořní jachting - Nabízí aktivní formu odpočinku spojenou s pobytem v přírodě, na moři. - Zahrnuje v sobě nejen složku pohybovou, ale také poznávací, vzdělávací, motivační a zdravotní. - Podporuje sebedůvěru,

Více

ZPRÁVA KOMISE EVROPSKÉMU PARLAMENTU A RADĚ. o uplatňování směrnice 2009/20/ES o pojištění majitelů lodí pro námořní nároky

ZPRÁVA KOMISE EVROPSKÉMU PARLAMENTU A RADĚ. o uplatňování směrnice 2009/20/ES o pojištění majitelů lodí pro námořní nároky EVROPSKÁ KOMISE V Bruselu dne 29.3.2016 COM(2016) 167 final ZPRÁVA KOMISE EVROPSKÉMU PARLAMENTU A RADĚ o uplatňování směrnice 2009/20/ES o pojištění majitelů lodí pro námořní nároky CS CS 1. ÚVOD Směrnice

Více

Návrh vlajky pro město HORAŽĎOVICE a historický znak města

Návrh vlajky pro město HORAŽĎOVICE a historický znak města Návrh vlajky pro město HORAŽĎOVICE a historický znak města autor: Mgr. Jan Tejkal +420602953832 Jan.Tejkal@seznam.cz http://heraldika.webnode.cz/ Právo na znak a vlajku: Zákon o obcích (obecní zřízení)

Více

Občanské sdružení skautů a skautek Lilie

Občanské sdružení skautů a skautek Lilie Občanské sdružení skautů a skautek Lilie GALAXIS skautská stezka vědomostí a přátelství Nováčkovská zkouška, I. a stupeň Osobní data Jméno a příjmení:. Přezdívka: Datum narození:. Adresa:. Telefon:. Vstup

Více

Strana 1 / 39. 244/2002 Sb. VYHLÁŠKA. Ministerstva zemědělství ČÁST PRVNÍ

Strana 1 / 39. 244/2002 Sb. VYHLÁŠKA. Ministerstva zemědělství ČÁST PRVNÍ 244/2002 Sb. VYHLÁŠKA Ministerstva zemědělství ze dne 7. června 2002, kterou se provádí některá ustanovení zákona č. 449/2001 Sb., o myslivosti Změna: 350/2003 Sb. Ministerstvo zemědělství stanoví podle

Více

Návrh znaku a vlajky pro obec BUDISLAV

Návrh znaku a vlajky pro obec BUDISLAV Návrh znaku a vlajky pro obec BUDISLAV autor: Mgr. Jan Tejkal HERALDICKÁ TVORBA, Záblatská 23/25, 713 00 Ostrava-Heřmanice tel.602953832 e-pošta: j.tejkal@volny.cz Tvorba nových obecních (městských) symbolů:

Více

Zápis Ústředního srazu kapitánů Poděbrady 12. 14. duben 2013 Přítomno 85 lidí včetně lektorů

Zápis Ústředního srazu kapitánů Poděbrady 12. 14. duben 2013 Přítomno 85 lidí včetně lektorů Zápis Ústředního srazu kapitánů Poděbrady 12. 14. duben 2013 Přítomno 85 lidí včetně lektorů Pátek 12. 4. 2013 20:00 20:30 Zahájení a prezentace práce HKVS - úspěšně jsme prošli revizí účetnictví roku

Více

jak užívat manuál Grafický manuál Ústeckého je návod pro práci se symboly Ústeckého kraje.

jak užívat manuál Grafický manuál Ústeckého je návod pro práci se symboly Ústeckého kraje. Grafický manuál grafický manuál Ústeckého kraje jak užívat manuál Grafický manuál Ústeckého je návod pro práci se symboly Ústeckého kraje. Každá osoba podílející se na aplikaci symbolů smí pracovat pouze

Více

Vážení občané obce Klíny.

Vážení občané obce Klíny. Vážení občané obce Klíny. Dovolte mi, abych Vám představil oficiální návrhy obecních symbolů pro obec Klíny. Tyto návrhy zpracovala heraldická kancelář Dauphin dle pravidel a zásad pro tvorbu obecních

Více

Řecká TRIRÉMA, 480 př. n. l. Měřítko: 1/72 Délka: 515mm Šířka: 180mm Výška: 220mm

Řecká TRIRÉMA, 480 př. n. l. Měřítko: 1/72 Délka: 515mm Šířka: 180mm Výška: 220mm Řecká TRIRÉMA, 480 př. n. l. Měřítko: 1/72 Délka: 515mm Šířka: 180mm Výška: 220mm HISTORIE: Model představuje řeckou trirému z období bitvy u Salamíny (480 před n.l.). Podle athénských záznamů bylo na

Více

Návrh znaku a vlajky pro obec DUŠEJOV

Návrh znaku a vlajky pro obec DUŠEJOV Návrh znaku a vlajky pro obec DUŠEJOV autor: Mgr. Jan Tejkal tel.+420602953832 e-pošta: j.tejkal@volny.cz http://heraldika.webnode.cz/ Tvorba nových obecních (městských) symbolů: Podle platné právní úpravy

Více

PIRÁTSKOU SEKYRKU CTL 81106. v sobotu 24. května 2008. Zveme Vás na tradiční závod o

PIRÁTSKOU SEKYRKU CTL 81106. v sobotu 24. května 2008. Zveme Vás na tradiční závod o JACHTKLUB KRÁLOVSKÁ,loděnice MĚŘÍN-SLAPY Měřín 134 257 46 Jablonná nad Vltavou PO BOX 269 Kafkova 19,16041, Praha 6 Zveme Vás na tradiční závod o PIRÁTSKOU SEKYRKU CTL 81106 v sobotu 24. května 2008 který

Více

254/2001 Sb. ze dne 28. června 2001 HLAVA I. (1) Účelem tohoto zákona je chránit povrchové a podzemní vody, stanovit podmínky pro hospodárné

254/2001 Sb. ze dne 28. června 2001 HLAVA I. (1) Účelem tohoto zákona je chránit povrchové a podzemní vody, stanovit podmínky pro hospodárné 254/2001 Sb. ZÁKON ze dne 28. června 2001 o vodách a o změně některých zákonů (vodní zákon) Parlament se usnesl na tomto zákoně České republiky: ČÁST PRVNÍ ZÁKON O VODÁCH (VODNÍ ZÁKON) HLAVA I ÚVODNÍ USTANOVENÍ

Více

Výuka námořního jachtingu pro vysokoškoláky

Výuka námořního jachtingu pro vysokoškoláky Výuka námořního jachtingu pro vysokoškoláky Autoři: Martinec J., Pyrochta P. Námořní jachting - Nabízí aktivní formu odpočinku spojenou s pobytem v přírodě, na moři. - Zahrnuje v sobě nejen složku pohybovou,

Více

VIII. VODNÍ SKAUTING. VIII.1 Historie a současnost vodního skautingu u nás i ve světě. Stručná historie vodního skautingu 1909-1939

VIII. VODNÍ SKAUTING. VIII.1 Historie a současnost vodního skautingu u nás i ve světě. Stručná historie vodního skautingu 1909-1939 VIII. VODNÍ SKAUTING VIII.1 Historie a současnost vodního skautingu u nás i ve světě 29 Má přehled o historii i současnosti vodního skautingu u nás i ve světě a umí toho využít při činnosti oddílu. Má

Více

Návrh znaku a vlajky pro obec PLAVEČ

Návrh znaku a vlajky pro obec PLAVEČ Návrh znaku a vlajky pro obec PLAVEČ autor: Mgr. Jan Tejkal HERALDICKÁ TVORBA, Záblatská 23/25, 713 00 Ostrava-Heřmanice tel.602953832 e-pošta: j.tejkal@volny.cz Tvorba nových obecních (městských) symbolů:

Více

Jak si splníš Nováčkovskou zkoušku? Já a skauting

Jak si splníš Nováčkovskou zkoušku? Já a skauting Nováčkovská zkouška Jak si splníš Nováčkovskou zkoušku? Nováčkovská zkouška, po jejímž složení budeš právoplatně patřit do naší velké skautské rodiny, má čtyři části. V každé narazíš na body a úkoly, v

Více

69/2014 Sb. VYHLÁŠKA

69/2014 Sb. VYHLÁŠKA 69/2014 Sb. VYHLÁŠKA ze dne 2. dubna 2014 o technických podmínkách věcných prostředků požární ochrany Ministerstvo vnitra stanoví podle 101 písm. a) k provedení 24 odst. 2 zákona č. 133/1985 Sb., o požární

Více

Návrh VYHLÁŠKA. ze dne.., kterou se provádí zákon č. 61/2000 Sb., o námořní plavbě

Návrh VYHLÁŠKA. ze dne.., kterou se provádí zákon č. 61/2000 Sb., o námořní plavbě Návrh VYHLÁŠKA ze dne.., kterou se provádí zákon č. 61/2000 Sb., o námořní plavbě Ministerstvo dopravy stanoví podle 85 zákona č. 61/2000 Sb., o námořní plavbě, ve znění zákona č. 136/2006 Sb., zákona

Více

Příloha III k MARPOL Pravidla pro zamezení znečištění škodlivými látkami v námořní dopravě v balené formě

Příloha III k MARPOL Pravidla pro zamezení znečištění škodlivými látkami v námořní dopravě v balené formě Příloha III k MARPOL Pravidla pro zamezení znečištění škodlivými látkami v námořní dopravě v balené formě Příloha III k MARPOL Pravidla pro zamezení znečištění škodlivými látkami v námořní dopravě v balené

Více

TESTY: Sun Odyssey 41 DS

TESTY: Sun Odyssey 41 DS 024 Yachting revue KVĚTEN 2013 Dvojče Loděnice Jeanneau představila v září loňského roku model Sun Odyssey 41 DS, který technicky vychází z modelu 409, a na sklonku letošního března se nám naskytla možnost

Více

1 Tato vyhláška zapracovává příslušné předpisy Evropské unie 1 ).

1 Tato vyhláška zapracovává příslušné předpisy Evropské unie 1 ). Strana 3960 Sbírka zákonů č. 327 / 2011 327 VYHLÁŠKA ze dne 3. listopadu 2011 o údajích poskytovaných v souvislosti s provozem lodě a ve zprávách a oznámeních o námořní nehodě nebo mimořádné události,

Více

Návrh znaku a vlajky pro obec J E N E Č

Návrh znaku a vlajky pro obec J E N E Č Návrh znaku a vlajky pro obec J E N E Č autor: Mgr. Jan Tejkal HERALDICKÁ TVORBA, Záblatská 23/25, 713 00 Ostrava-Heřmanice tel.602953832, 596236364, e-pošta: j.tejkal@volny.cz Tvorba nových obecních (městských)

Více

Nováčkovská zkouška. pro vodní skauty a skautky

Nováčkovská zkouška. pro vodní skauty a skautky Nováčkovská zkouška pro vodní skauty a skautky Jak si splníš Nováčkovskou zkoušku? Nováčkovská zkouška, po jejímž složení budeš právoplatně patřit do naší velké skautské rodiny, má čtyři části. Na každé

Více

Státní zřízení: parlamentní republika Prezident: Miloš Zeman (2013 2018) MPZ: CZ Telefonní předvolba: +420

Státní zřízení: parlamentní republika Prezident: Miloš Zeman (2013 2018) MPZ: CZ Telefonní předvolba: +420 OBČANSTVÍ ČESKÁ REPUBLIKA ZÁKLADNÍ ÚDAJE: Hlavní město: Praha Rozloha: 78 867 km² (113. na světě), z toho 2 % vodní plochy Nejvyšší bod: Sněžka (1602 m n. m.) Časové pásmo: UTC+1, UTC+2 (letní čas) Poloha:

Více

35 25B. Soustava kladek na čeleni

35 25B. Soustava kladek na čeleni 1 2 3 5 6 7 8 8 9 10 11 13 15 12 16 17 18 19 25B 25C 26 27 28 29 39 101 102 6 104 103 106 107 108 109 110 113 111 114 116 117 118 119 120 121 122 201 204 205 206 207 208 209 210 211 212 214 213 216 215

Více

Trim plachetnice 29er% Nastavení 29er takeláže ve slabém, středním a silném větru - iregata.cz

Trim plachetnice 29er% Nastavení 29er takeláže ve slabém, středním a silném větru - iregata.cz Trim plachetnice 29er% 29er takeláže ve slabém, středním a silném větru - iregata.cz Tato větrná škála závisí samozřejmě na hmotnosti posádky a to především kosatníka, ale také na zkušenostech a technice

Více

Přehled oprávnění. Jana Balcarová

Přehled oprávnění. Jana Balcarová Přehled oprávnění Jana Balcarová Přehledně vás seznámí s kurzy, které pořádám. Vysvětlí vám kategorie a okruhy plavby, které můžete získat po úspěšném složení zkoušek. Mám mnohaleté zkušenosti s plavbami

Více

Návrh znaku a vlajky obce Mezouň. Znak A:

Návrh znaku a vlajky obce Mezouň. Znak A: Návrh znaku a vlajky obce Mezouň Návrh znaku a vlajky A obce Mezouň Znak A: Popis znaku (blason): V modrém štítě snížený zlatý vydutý hrot s modrým džbánem s uchem, obklopený do oblouku pěti zlatými osmihrotými

Více

KROJOVÝ MANUÁL STŘEDISKA

KROJOVÝ MANUÁL STŘEDISKA KROJOVÝ MNUÁL STŘEISK Junák - svaz skautů a skautek ČR Středisko Járy Kaštila Prostějov 713.05 29. březen 2007 (1.10) Junák - svaz skautů a skautek ČR Středisko Járy Kaštila Prostějov 713.05 Krojový manuál

Více

Elan 45 Marija VR2006 8.-15.4. Sukošan - Vela Luka - Sukošan

Elan 45 Marija VR2006 8.-15.4. Sukošan - Vela Luka - Sukošan Elan 45 Marija VR2006 8.-15.4. Sukošan - Vela Luka - Sukošan Rok se s rokem sešel a okamžik odjezdu na Velikonoční regatu je tu. Sešlo se nás osm, od dvaceti do pětašedesáti let. Tomáš a Hela, švagr Laďa

Více

Návrh SMĚRNICE EVROPSKÉHO PARLAMENTU A RADY

Návrh SMĚRNICE EVROPSKÉHO PARLAMENTU A RADY EVROPSKÁ KOMISE V Bruselu dne 23.3.2012 COM(2012) 134 final 2012/0065 (COD) C7-0083/12 Návrh SMĚRNICE EVROPSKÉHO PARLAMENTU A RADY o povinnostech státu vlajky prosazovat směrnici Rady 2009/13/ES, kterou

Více

Č E Š O V. Návrh znaku a vlajky. pro obec

Č E Š O V. Návrh znaku a vlajky. pro obec Návrh znaku a vlajky pro obec Č E Š O V autor: Mgr. Jan Tejkal HERALDICKÁ TVORBA, Záblatská 23/25, 713 00 Ostrava-Heřmanice tel.602953832 e-pošta: j.tejkal@volny.cz Tvorba nových obecních (městských) symbolů:

Více

JUNÁK svaz skautů a skautek ČR středisko Mikulčice 696 19, Mikulčice 126 VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI V ROCE 2007

JUNÁK svaz skautů a skautek ČR středisko Mikulčice 696 19, Mikulčice 126 VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI V ROCE 2007 JUNÁK svaz skautů a skautek ČR středisko Mikulčice 696 19, Mikulčice 126 VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI V ROCE 2007 Mikulčice 2007 JUNÁK svaz skautů a skautek ČR středisko Mikulčice 625.05 696 19, Mikulčice

Více

SKAUTSKÉ OKRESNÍ SPORTOVNÍ HRY 2014 Okres 216 Mělník

SKAUTSKÉ OKRESNÍ SPORTOVNÍ HRY 2014 Okres 216 Mělník Stránka 1 Obsah VŠEOBECNÉ INFORMACE...... 3 Termín, čas a místo... 3 Kontinenty... 3 Státy... 3 Sportování... 4 Proviant a pitný režim... 4 Doprava... 4 Sebou... 4 DISCIPLÍNY... 5 Skautské dovednosti...

Více

II. ZIMNÍ LEGIOMARŠ. si Vás dovolují pozvat. Československá obec legionářská a Klub vojenské historie I. prapor

II. ZIMNÍ LEGIOMARŠ. si Vás dovolují pozvat. Československá obec legionářská a Klub vojenské historie I. prapor Československá obec legionářská a Klub vojenské historie I. prapor si Vás dovolují pozvat na II. ZIMNÍ LEGIOMARŠ Pořádaný 23.-24.1. 2015 v rámci 96. výročí Sedmidenní války, K uctění památky hrdinů padlých

Více

Návrh znaku a vlajky. pro obec ŠIMANOV

Návrh znaku a vlajky. pro obec ŠIMANOV Návrh znaku a vlajky pro obec ŠIMANOV autor: Mgr. Jan Tejkal HERALDICKÁ TVORBA, Záblatská 23/25, 713 00 Ostrava-Heřmanice tel.602953832, 596236364, e-pošta: j.tejkal@volny.cz Tvorba nových obecních (městských)

Více

Diplomová práce trenéra II.třídy. Trim plachetnice. lodní třídy Optimist CZE

Diplomová práce trenéra II.třídy. Trim plachetnice. lodní třídy Optimist CZE Diplomová práce trenéra II.třídy Trim plachetnice lodní třídy Optimist CZE Vypracoval: Alexandr Pacek Datum: říjen 2004 Toto dílo je určeno pro získání kvalifikace trenéra II.třídy. Dílo je možné dále

Více

KNARR. MĚŘÍTKO: 1/72 délka: 220mm šířka: 150mm výška: 200mm

KNARR. MĚŘÍTKO: 1/72 délka: 220mm šířka: 150mm výška: 200mm KNARR MĚŘÍTKO: 1/72 délka: 220mm šířka: 150mm výška: 200mm HISTORIE: Knarr je druh obchodní vikingské lodi určený k dálkovému obchodu. Knarry byl velice robustní konstrukce, aby dobře odolávaly nepříznivým

Více

ů š š ů Ú ů š É š š ů ť É Ž ů Í ó ň š š É Ú š Ů Ž Í š ů ňš Í ů ů š Š Š ó ů Í Ž Č š š š Č Č š Ů Í Í Í Í š š š Ž Ů š Š ů Ů Í Š Š š Č Ž ů Ž š Ú ó É Ž É Ú Ž Í š Í Ú ů Ú š Ú š Ú ů Ž Ú ů Ž š š š ů Í Ů š Ů Ú

Více

Oslava Svatého Jiří. Hrdinové. Junák - český skaut, středisko Havran Klecany, z. s.

Oslava Svatého Jiří. Hrdinové. Junák - český skaut, středisko Havran Klecany, z. s. Oslava Svatého Jiří Hrdinové Junák - český skaut, středisko Havran Klecany, z. s. Klecany 24. 4. 2015 Svatý Jiří 2 Svatý Jiří je patronem všech skautů. V České republice jeho svátek připadá na 24. dubna.

Více

Návrh termínu příštího zasedání HKVS: 11.01.2011, Praha, Senovážné náměstí (zamítnut)

Návrh termínu příštího zasedání HKVS: 11.01.2011, Praha, Senovážné náměstí (zamítnut) Rozšířené zasedání HKVS 10.12.2010 (Tortuga, Nymburk) Účast: Rada KVS: Vezír (Vladimír Cvrček), Liška (Kateřina Kaderová), Pumpa (Zuzana Pozlovská), Pavlík (Pavel Bár), Hvězdář (Jan Fischer) Krajští kapitáni:

Více

Návrhy prováděcích právních předpisů k návrhu zákona o ozbrojených silách České republiky

Návrhy prováděcích právních předpisů k návrhu zákona o ozbrojených silách České republiky Návrhy prováděcích právních předpisů k návrhu zákona o ozbrojených silách České republiky 1. Nařízení vlády č. /1999 Sb., o střeţení objektů důleţitých pro obranu státu (společné nařízení vlády se zákonem

Více

VYSTUPOVÁNÍ HASIČŮ NA VEŘEJNOSTI (OBECNĚ) Oslavy výročí založení SDH

VYSTUPOVÁNÍ HASIČŮ NA VEŘEJNOSTI (OBECNĚ) Oslavy výročí založení SDH SH ČMS OR Organizační VYSTUPOVÁNÍ HASIČŮ NA VEŘEJNOSTI (OBECNĚ) Oslavy výročí založení SDH Zpracovali: Ing. Petr Beran Eva Vovsíková SH ČMS Ústřední odborná rada vnitro organizační (Zpracováno: 2011) 1

Více

Návrh usnesení Senátu Parlamentu České republiky

Návrh usnesení Senátu Parlamentu České republiky Návrh usnesení Senátu Parlamentu České republiky Senát bere na vědomí stanovisko vlády k instrumentům Mezinárodní organizace práce, přijatým na 96. zasedání Mezinárodní konference práce v roce 2007 Předkládací

Více

XIX. ročník 161. číslo 2013/2014 7.2.2014 Měsíčník Skautského střediska Bludov

XIX. ročník 161. číslo 2013/2014 7.2.2014 Měsíčník Skautského střediska Bludov XIX. ročník 161. číslo 2013/2014 7.2.2014 Měsíčník Skautského střediska Bludov LENTA, DATUM, RYBKY, PENTIN, SPLACH, ČINELA, NECHAT, VLONI, POČTY, SALVY, ULITY, VOLEJ, SALÁM, CELTA, UTÍTI, DUŠÍN, POETA,

Více

INTERNATIONAL 420 PRAVIDLA TŘÍDY 2007. Orgán : International Sailing Federation Ariadne House, Town Quay, Southampton SO14 2AQ

INTERNATIONAL 420 PRAVIDLA TŘÍDY 2007. Orgán : International Sailing Federation Ariadne House, Town Quay, Southampton SO14 2AQ INTERNATIONAL 420 PRAVIDLA TŘÍDY 2007 Orgán : International Sailing Federation Ariadne House, Town Quay, Southampton SO14 2AQ Mezinárodní jachtařská federace (ISAF) není národním svazem (NA) 2006 International

Více

Junák svaz skautů a skautek ČR, středisko Rudy Knotka Šumperk. Výroční zpráva za rok 2014

Junák svaz skautů a skautek ČR, středisko Rudy Knotka Šumperk. Výroční zpráva za rok 2014 Junák svaz skautů a skautek ČR, středisko Rudy Knotka Šumperk Výroční zpráva za rok 2014 Šumperk 2015 Junák svaz skautů a skautek ČR v Šumperku Junák český skaut, z. s. je dobrovolný, nezávislý a nepolitický

Více

Souhrnná informace o stavu realizace Plavebních stupňů na labské vodní cestě (PS Děčín a Přelouč)

Souhrnná informace o stavu realizace Plavebních stupňů na labské vodní cestě (PS Děčín a Přelouč) Souhrnná informace o stavu realizace Plavebních stupňů na labské vodní cestě (PS Děčín a Přelouč) Níže uvedenou zprávu Ministerstvo dopravy předkládá na základě úkolu uloženého usnesením č. 948 Poslanecké

Více

Pokyny pro "Business" Projekt. Sukně. Budete potřebovat. Textilie doporučení. Obecné informace o velikosti. Vystřihování Přední 28 cm.

Pokyny pro Business Projekt. Sukně. Budete potřebovat. Textilie doporučení. Obecné informace o velikosti. Vystřihování Přední 28 cm. Pokyny pro "Business" Projekt Sukně Budete potřebovat 2 košile pánské 0,7 m (3/4yd) šedou oblekovou tkaninu (1,4 m (1 ½ yd) šířky) 1 m (39 "), podšívky suchý zip- 14 cm (5 ½ ") dlouhý a 3,5 cm (1 2 / 5

Více

Podrobná specifikace požadavků - Dětské hřiště v Husových sadech nákup herních prvků

Podrobná specifikace požadavků - Dětské hřiště v Husových sadech nákup herních prvků Podrobná specifikace požadavků - Předmětem veřejné zakázky malého rozsahu na dodávky je nákup nových herních prvků, určených dětem ve věku 3-10 let, na pozemek p. č. 3029/1 (mezi Krytým bazénem a budovou

Více

Odůvodnění I. ZÁVĚREČNÁ ZPRÁVA Z HODNOCENÍ DOPADŮ REGULACE

Odůvodnění I. ZÁVĚREČNÁ ZPRÁVA Z HODNOCENÍ DOPADŮ REGULACE Odůvodnění III. Obecná část I. ZÁVĚREČNÁ ZPRÁVA Z HODNOCENÍ DOPADŮ REGULACE 1. Důvod předložení a cíle 1.1 Název Název nové vyhlášky bude vyhláška, kterou se mění vyhláška č. 46/2015 Sb., o stanovení vodních

Více

114/1995 Sb. ZÁKON ze dne 25. května 1995 ČÁST I ÚVODNÍ USTANOVENÍ

114/1995 Sb. ZÁKON ze dne 25. května 1995 ČÁST I ÚVODNÍ USTANOVENÍ Systém ASPI - stav k 5.9.2010 do částky 93/2010 Sb. a 35/2010 Sb.m.s. Obsah a text 114/1995 Sb. - poslední stav textu nabývá účinnost až od 1. 1.2012 Změna: 358/1999 Sb. Změna: 254/2001 Sb. Změna: 320/2002

Více

Stejnokrojový předpis SH ČMS. Ing. Jan Aulický

Stejnokrojový předpis SH ČMS. Ing. Jan Aulický Stejnokrojový předpis SH ČMS Ing. Jan Aulický Stejnokrojový předpis SH ČMS Předpis uvádí druhy stejnokrojů a součástky, které k nim patří. Stanoví pravidla pro nošení vyznamenání a určuje postup při opatřování

Více

Předmluva 9 Úvod 10. Přehled všech kategorií pro soutěže lodních modelářů 6

Předmluva 9 Úvod 10. Přehled všech kategorií pro soutěže lodních modelářů 6 Obsah Obsah Předmluva 9 Úvod 10 Proč stavět modely lodí a co s nimi dělat? 10 Modely pro vlastní zábavu, výstavy a předváděcí akce 10 Modely pro soutěže NAVIGA 10 Přehled všech kategorií pro soutěže lodních

Více

Komise předložila dne 7. prosince 2009 návrh rozhodnutí Rady k výše uvedené otázce 1.

Komise předložila dne 7. prosince 2009 návrh rozhodnutí Rady k výše uvedené otázce 1. RADA EVROPSKÉ UNIE Brusel 21. ledna 2010 (22.01) (OR. en) 5323/1/10 REV 1 LIMITE FRONT 6 COMIX 46 POZNÁMKA K BODU A Odesílatel: Generální sekretariát Rady Příjemce: Rada Č. předchozího dokumentu: 5044/10

Více

P EHLED JUDIKATURY. ve vûcech nekalé soutûïe. Sestavila DANA ONDREJOVÁ

P EHLED JUDIKATURY. ve vûcech nekalé soutûïe. Sestavila DANA ONDREJOVÁ P EHLED JUDIKATURY ve vûcech nekalé soutûïe Sestavila DANA ONDREJOVÁ PŘEHLED JUDIKATURY ve věcech nekalé soutěže Ukázka knihy z internetového knihkupectví www.kosmas.cz PŘEHLED JUDIKATURY ve věcech nekalé

Více

PROVOZNÍ ŘÁD - všeobecné smluvní podmínky

PROVOZNÍ ŘÁD - všeobecné smluvní podmínky PROVOZNÍ ŘÁD - všeobecné smluvní podmínky Provozovatel: Půjčovna plavidel s.r.o., IČ0 2209543 se sídlem Růžová 3953, 276 01 Mělník Půjčovna je situována na vodním toku Labe v přístavu Mělník, levá strana

Více

Česká Asociace Námořního jachtingu Zpravodaj 2 / 2010. Obsah

Česká Asociace Námořního jachtingu Zpravodaj 2 / 2010. Obsah Obsah Obsah... 1 Směrnice pro získávání kvalifikačních stupňů ČANY pro rekreační plavbu jachet na moři... 2 Protokol o praktické zkoušce... 10 Přihláška k teoretické kvalifikační zkoušce... 14 Žádost o

Více

VÝSTRAHA PŘI NEDOVOLENÉM PROJETÍ NÁVĚSTIDLA...

VÝSTRAHA PŘI NEDOVOLENÉM PROJETÍ NÁVĚSTIDLA... Obsah: 1 VŠEOBECNÁ ČÁST... 4 2 VÝSTRAHA PŘI NEDOVOLENÉM PROJETÍ NÁVĚSTIDLA... 5 2.1 OBECNÉ POŽADAVKY... 5 2.2 VYHODNOCENÍ NEDOVOLENÉHO PROJETÍ... 5 2.3 DETEKČNÍ MÍSTO PRO NEDOVOLENÉ PROJETÍ... 6 2.4 VYUŽITÍ

Více

SBIÂRKA ZAÂ KONUÊ. RocÏnõÂk 2004 CÏ ESKAÂ REPUBLIKA. CÏ aâstka 72 RozeslaÂna dne 28. dubna 2004 Cena KcÏ 22,± OBSAH:

SBIÂRKA ZA KONUÊ. RocÏnõÂk 2004 CÏ ESKA REPUBLIKA. CÏ aâstka 72 RozeslaÂna dne 28. dubna 2004 Cena KcÏ 22,± OBSAH: RocÏnõÂk 2004 SBIÂRKA ZA KONUÊ CÏ ESKA REPUBLIKA CÏ aâstka 72 RozeslaÂna dne 28. dubna 2004 Cena KcÏ 22,± OBSAH: 214. Za kon o zrïõâzenõâ Univerzity obrany 215. ZaÂkon o uâpraveï neïkteryâch vztahuê

Více

Návrh znaku a vlajky pro obec ŠTĚTKOVICE

Návrh znaku a vlajky pro obec ŠTĚTKOVICE Návrh znaku a vlajky pro obec ŠTĚTKOVICE autor: Mgr. Jan Tejkal HERALDICKÁ TVORBA, Záblatská 23/25, 713 00 Ostrava-Heřmanice tel.602953832 e-pošta: j.tejkal@volny.cz Tvorba nových obecních (městských)

Více

Návrh znaku a vlajky. pro obec B O Š I C E. autor: Mgr. Jan Tejkal tel.+420602953832 e-pošta: j.tejkal@volny.cz http://heraldika.webnode.

Návrh znaku a vlajky. pro obec B O Š I C E. autor: Mgr. Jan Tejkal tel.+420602953832 e-pošta: j.tejkal@volny.cz http://heraldika.webnode. Návrh znaku a vlajky pro obec B O Š I C E autor: Mgr. Jan Tejkal tel.+420602953832 e-pošta: j.tejkal@volny.cz http://heraldika.webnode.cz/ Tvorba nových obecních (městských) symbolů: Podle platné právní

Více

Tabulka č. 1 - Přehled námořních lodí v období první republiky. Jméno BRT Od do majitel pozn.

Tabulka č. 1 - Přehled námořních lodí v období první republiky. Jméno BRT Od do majitel pozn. Přílohy Tabulka č. 1 - Přehled námořních lodí v období první republiky Lodě zapsané v čs. rejstříku námořních lodí Jméno BRT Od do majitel pozn. 1 Legie 5735 1920 1933 Legiobanka 2 Arna 3049 1920 1928

Více

Memoriál Břéti Hampla 2009 Základní informace

Memoriál Břéti Hampla 2009 Základní informace Memoriál Břéti Hampla 2009 Základní informace Závod bude probíhat v okolí chaty U Floriána v České Třebové v sobotu 7. února 2009. SLAVNOSTNÍ ZAHÁJENÍ: v 9:25 hod. dívčí kmen (registrace do 9:15 hod.)

Více

Osnova učiva: Učivo o podniku a podnikání. Po obsahové stránce je učivo zaměřeno především na věcnou, právní a organizační problematiku daného tématu.

Osnova učiva: Učivo o podniku a podnikání. Po obsahové stránce je učivo zaměřeno především na věcnou, právní a organizační problematiku daného tématu. Učivo o podniku a podnikání 2. tématický celek Osnova učiva: 1. Zařazení učiva 2. Didaktická analýza učiva 3. Struktura učiva a jeho rozvržení v tématickém plánu 4. Metodické zpracování učiva týkající

Více

VYHLÁŠKA. Ministerstva průmyslu a obchodu. ze dne 26. července 2002,

VYHLÁŠKA. Ministerstva průmyslu a obchodu. ze dne 26. července 2002, Stránka č. 1 z 6 371 VYHLÁŠKA Ministerstva průmyslu a obchodu ze dne 26. července 2002, kterou se stanoví postup při znehodnocování a ničení zbraně, střeliva a výrobě jejich řezů Ministerstvo průmyslu

Více

Provozní řád střelnice

Provozní řád střelnice Výtisk číslo: Počet výtisků: 3 Počet stran/listů: 10/5 Přílohy : 4 Provozní řád střelnice Malý Újezd PŘÍLOHY: Příloha č.1: Situace střelnice s vyznačením bezpečnostních prvků Příloha č.2: Vzor označení

Více

Otázky a odpovědi z předpisu SŽDC (ČD) D1

Otázky a odpovědi z předpisu SŽDC (ČD) D1 Otázky a odpovědi z předpisu SŽDC (ČD) D1 Názvy návěstí jsou uvedeny velkými písmeny Článek 1 1 Předpis SŽDC (ČD) D1 je předpis: pro používání návěstí při organizování a provozování drážní dopravy. pro

Více

Zákon ze dne 18. září 2001 o užívání státních symbolů České republiky a o změně některých zákonů

Zákon ze dne 18. září 2001 o užívání státních symbolů České republiky a o změně některých zákonů Stránka č. 1 z 7 Zákon ze dne 18. září 2001 o užívání státních symbolů České republiky a o změně některých zákonů Sbírka: 352/2001 Částka: 134/2001 Datum: 5.10.2001 352 ZÁKON ze dne 18. září 2001 o užívání

Více