Provozní doba knihovna Dolní náměstí a Informační centrum pondělí pátek: 10:00 18:00 sobota: 9:00 12:00 (Informační centrum + půjčovna 2.

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Provozní doba knihovna Dolní náměstí a Informační centrum pondělí pátek: 10:00 18:00 sobota: 9:00 12:00 (Informační centrum + půjčovna 2."

Transkript

1 říjen 10/2008 Masarykova veřejná knihovna Vsetín Dolní náměstí 1356, Vsetín tel.: , mobil: web: Informační centrum Dolní náměstí 1356, Vsetín tel.: web: Provozní doba knihovna Dolní náměstí a Informační centrum pondělí pátek: 10:00 18:00 sobota: 9:00 12:00 (Informační centrum + půjčovna 2. patro) městské pobočky Luh, Rokytnice, Trávníky pondělí,středa: 10:00 12:00 a 13:00 17:00 úterý, pátek: 10:00 12:00 a 13:00 16:00 čtvrtek, sobota: zavřeno

2 Milí čtenáři a příznivci knihovny, Úvod 2 Měsíc říjen je z pohledu knihovny nabitý událostmi. Knihovny v celé republice opět společně prožívají Týden knihoven ( října) tentokrát v duchu motta Knihovny rodinné stříbro. Věříme, že vsetínské knihovny k rodinnému stříbru našeho města skutečně patří. V rámci Týdne knihoven, který by měl být příjemný zejména pro vás, naše čtenáře a návštěvníky, proběhne na zahájení Velké říjnové společné čtení, to znamená non stop čtení, které zahájíme čtením z díla bratří Čapků v pondělí 6. října v 9 hodin. Přijďte, srdečně vás zveme. Z dalších mnoha akcí, které jsme v říjnu pro vás připravili, a jejichž přehled je součástí tohoto zpravodaje, jmenujme speciálně alespoň Den seniorů (22. října), besedu v rámci cyklu Nejen vsetínští rodáci Vsetín a historie (30. října), a ke kulatému výročí říjnových událostí 1918 besedu na téma Masaryk a Valašsko (23. října). Speciální pozvání přijměte také na Uvedení knihy Vsetín město a čas, které se koná v neděli 19. října v 15 hodin na vsetínském zámku. Po skončení programu bude publikace v prodeji za zvýhodněnou cenu. Letošní multižánrový festival Dobrá zpráva proběhne ve dnech října. Máme pro vás dva tipy: besedu s P. Zbygniewem Czendlikem (16. října) a koncert Barokní hudba z moravských archívů, který Collegium musicum Brno provede ve vsetínském katolickém kostele dne 28. října v 16 hodin. I sídlištní knihovny připravily pro děti bohatou nabídku, z níž připomeňme alespoň vyhlášení akce Škola naruby (to mají děti rády!) v rámci projektu Kamarádka knihovna. Další programy naleznete na nebo přímo v knihovnách. V aktivitami nabitém podzimu si však musíme také připomenout druhé výročí působení knihovny v nové budově. Mnohé z toho, co vám nyní nabízíme, by ve starých stísněných prostorách nebylo uskutečnitelné. Helena Gajdušková

3 3 Přečtěte si, co nás zaujalo Garth Stein: Umění závodit v dešti aneb Jak jsem byl psem Někdy se vám může stát, že odložíte rozečtenou knihu, ale myšlenky vám nedovolí odpoutat se od jejího děje až do té doby, dokud se nedostanete na samotný závěr. Nenechte se mýlit, hlavním hrdinou a vypravěčem celého příběhu je skutečně pes Enzo. Pes s lidskou duší, nesmírně bystrý a inteligentní pozorovatel, který čtenáři glosuje svůj svět psíma očima. Seznamuje nás se svým pánem a automobilovým závodníkem Denny Swiftem, jeho ženou Evou, dcerkou Zoe a mnoha dalšími, z nichž některé bezvýhradně miluje a k jiným svůj vztah teprve hledá. Události, vstupující do Enzova a Dennyho života však nejsou vždycky šťastné. Celý příběh je vlastně metaforou automobilového závodu je plný zatáček, nehod a smyků, ale zároveň také výher, štěstí a radosti. Sálá z něj lidskost, kterou čtenář poznává prostřednictvím psa, který ze všeho nejraději sleduje televizi, jezdí v autě a pomáhá svým lidem. Přestože nemá hlas a chybí mu také pár chápajících palců, rozumí životu lépe než kdo jiný. A také ví, že po psím životě ho čeká ten, o kterém vždycky snil lidský. Vždyť se to dozvěděl z kanálu National Geographic! Umění závodit v dešti je dojemný příběh o lásce, naději a věrnosti v té nejryzejší podobě. Hana Růžičková Roman Pihan: Mistrovství práce se světlem Po úspěšné knize Mistrovství práce s DSLR přichází Institut tvůrčí fotografie s dalším titulem Mistrovství práce se světlem. Jde o významný a logický počin lektorů IDIFu v čele s Romanem Pihanem, vždyť světlo je základním stavebním prvkem fotografie. 240 stran dává vyčerpávající odpovědi na vše co se týče teorie i praktických rad jak zvládnout každou světelnou situaci. Úvodní kapitola je věnována světlu obecně, jak z pohledu nastavení fotoaparátu, tak i tvůrčích možností fotografa. V následujících čtyřech kapitolách je samostatně rozebíráno fotografování v přirozeném světle, v umělém světle, práce s bleskem i fotografování ve studiu či ateliéru. Autor knihy využil osvědčený koncept předchozího titulu, takže v knize nechybějí oblíbené sloupky "Podrobně", které odpovídají na často kladené dotazy či vysvětlují nejdůležitější fakta pro rychlejší orientaci čtenáře. V době, kdy díky dostupnosti fotografické techniky může být fotografem prakticky každý, je tato publikace bezesporu velkým přínosem na poli teorie fotografie. Je otázkou, zda se širší fotografické veřejnosti bude chtít prokousávat místy suchou teorií, nicméně ten, kdo to s fotografováním myslí alespoň trochu vážně, by tuto publikaci rozhodně neměl minout. Michal Kovář Seznam dalších novinek ve fondu knihovny naleznete na:

4 4 Představujeme Centrální půjčovna knih je obrazně řečeno základním kamenem každé veřejné knihovny. Její počátky souvisí se vznikem pravidelné činnosti v roce Za tento dlouhý úsek prošlo oddělení všemi změnami, které se týkaly knihovny. Od nejrůznějších prostor, stěhování, nedobrovolného vyřazování knih, různých názvů až k počítačové technice. Od října 2006 sídlí ve druhém patře Masarykovy veřejné knihovny Vsetín na Dolním náměstí. Půjčovna slouží nejširšímu okruhu uživatelů. Najdete zde knihy zábavné i naučné, cestopisy, životopisy, kuchařky, mapy, poezii, jazykové učebnice, cizojazyčné knihy, fantasy, divadelní hry, ženské romány, detektivky. Knihy se půjčují domů, s výjimkou několika příručních slovníků. Součástí půjčovny je zařízení SelfCheck, určené k samoobslužným výpůjčkám knih. Ve fondu knihovny se čtenáři mohou orientovat prostřednictvím katalogu, umístěného na webových stránkách knihovny a přístupného 24 hodin denně. V tomto oddělení se provádí centrální registrace nových čtenářů. Zájemci z řad uživatelů dostávají pravidelně každý měsíc poštou přehled akcí a přednášek pořádaných v příslušném měsíci a zpravodaj MVK, kde se mohou seznámit s činností knihovny. Čtenářům, kteří nahlásí svou ovou adresu, jsou aktuální informace zasílány elektronicky. Jednotlivá oddělení knihovny jsou propojena a průkaz platí ve všech půjčovnách. Registrovaným uživatelům slouží v centrální půjčovně 4 přístupová místa k veřejnému internetu. Dále mají možnost pracovat se svým osobním účtem prostřednictvím webových stránek knihovny, kde si lze kontrolovat stav výpůjček, prodlužovat a rezervovat knihy. Knihy je možno vracet také v informačním centru v přízemí budovy. Využít můžete bibliograficko-informační službu a meziknihovní výpůjční službu, jejímž prostřednictvím si můžete objednat knihy, které nejsou ve fondu vsetínské knihovny. Nová služba, která vychází vstříc čtenářům, je půjčování bestsellerů. Protože se jedná o nadstandardní službu, tyto výpůjčky nejsou, na rozdíl od klasických, bezplatné. Další výtisk stejného titulu je k dispozici pro běžné půjčování zdarma. Kdo nemá zájem tuto službu využívat, získá jejím prostřednictvím přehled o žádaných titulech.

5 Do budoucna je plánováno rozšíření služeb o donáškovou službu pro imobilní spoluobčany. Osobnost měsíce 5 Jan Kobzáň malíř, spisovatel * Akademický malíř a spisovatel Jan Kobzáň se narodil v Liptále, dětství prožil v Jasenné a brzy osiřel. Navštěvoval měšťanskou školu ve Vsetíně a po jejím absolvování pracoval jako dělník v továrně na ohýbaný nábytek firmy Bratři Thonetové ve Vsetíně. Později pracoval jako dělník na pile firmy Baťa ve Zlíně. Továrník Tomáš Baťa zcela náhodou uviděl jeho kresby k valašským lidovým písničkám. Zalíbily se mu natolik, že navrhnul mladému Kobzáňovi studium na odborné umělecké škole. Vystudoval Uměleckou průmyslovou školu v Praze a Akademii výtvarných umění u profesora Maxe Švabinského. Byl znám jako milovník valašského folklóru, sběratel pověstí a pohádek. Po ukončení studií nastoupil k firmě Baťa, kde pracoval v oddělení reklamy. Byl mimo jiné autorem designu názvu firmy Baťa. Tato práce jej neuspokojovala a vydal se na samostatnou uměleckou dráhu. Jeho oblíbenou technikou byl dřevoryt. Dřevoryty vyzdobil i svou knihu O zbojníkoch a pokladoch, kterou vydal v roce Za druhé světové války se zapojil do odbojového hnutí. Pořídil známé portréty partyzánských velitelů. Vytvořil řadu fresek pro domy v Ostravě, Havířově atd. Žil na chalupě ve Velkých Karlovicích na Soláni, kde také zemřel. Množství jeho obrazů je ve sbírkách Muzea regionu Valašsko ve Vsetíně. Nabídku knih a článků o Janu Kobzáňovi najdete v katalogu Masarykovy veřejné knihovny na adrese (odkaz Katalogy a databáze Souborný katalog), případně v databázi regionálních osobností (Katalogy a databáze Regionální bibliografie).

6 Akce pro seniory AKADEMICKÝ ROK PRO SENIORY Akce pro veřejnost Modul 1: Zdravý životní styl (zdraví, výživa, pohyb, bezpečnost) Rozpis přednášek a lektorů: Jak zůstat fit co nejdéle (MUDr. Jarmila Straňáková); Ve zdravém těle zdravý duch (Ing. Dušan Anděl a Mgr. Milan Drlík); Prevence předejděme nemocem (MUDr. Zdislava Tělupilová); Životospráva (Mgr. Jaroslava Hrabicová Dis.); Právní ochrana (JUDr. Lubomír Gajdušek) vždy v úterý: 16.9., 23.9., 30.9., 7.10., , v době od 9 00 do cena: 200 Kč přihlášky (pouze osobně) a podrobné informace: Kateřina Janošková, tel.: , Modul 2: Počítačový kurz pondělí 20. října pátek 24. října, 8:00 10:30!!! KURZ JE JIŽ PLNĚ OBSAZEN!!! SENIOŘI KOMUNIKUJÍ pondělí 6. října pátek 10. října počítačový kurz pro seniory, finančně podpořen Nadací Livie a Václava Klausových!!! KURZ JE JIŽ PLNĚ OBSAZEN!!! Akce pro děti a mládež středa 8. října, 13:00-16:00 hodin, K klub (3. patro) PEXINO VLÁČEK pexeso se strategií zahrajte si s námi vylepšené pexeso, u kterého nejvíce nasbíraných dvojic nemusí znamenat vítězství středa 22. října, 13:00-16:00 hodin, počítačová učebna (1. patro) GAMEZONE počítačová lekce aneb co ještě nevím o počítači 6

7 7 Kamarádka knihovna - soutěž o nejlepší knihovnu pro děti více informací na O poklad strýca Juráša vyhlášení dalšího ročníku dětské literární soutěže; více info na Nabídka vzdělávacích aktivit pro školy více informací na Vzdělávání, kurzy, semináře ZÁKLADY OBSLUHY OSOBNÍHO POČÍTAČE ANEB POČÍTAČ JE PRO KAŽDÉHO 6., 8., 13., 15., 20., 22., 27. října 2008, v době od do 20 15!!! KURZ JE JIŽ PLNĚ OBSAZEN!!! LETEM SVĚTEM INTERNETEM úterý 14. října, 8:00 11:30, počítačová učebna knihovny jednodenní kurz zaměřený na základy práce s internetem a em kontaktní osoba: Jana Krajčová, tel.: , jkrajcova@mvk.cz Další akce: neděle 19. října, 15:00 hodin, vsetínský zámek UVEDENÍ KNIHY VSETÍN MĚSTO A ČAS Masarykova veřejná knihovna ve spolupráci s Městem Vsetín připravila reprezentativní publikaci k 700. výročí první písemné zmínky o Vsetíně Po skončení programu si můžete knihu zakoupit středa 22. října, Velký sál Domu kultury, 14:00 17:00 hodin DEN PRO SENIORY prezentace programů a služeb pro seniory ve Vsetíně hlavní organizátoři: Charita Vsetín, Masarykova veřejná knihovny Vsetín partner: SPKP, o.p.s.; podpořeno Městem Vsetín 1. září 19. října, schodiště Masarykovy veřejné knihovny, schodiště Domu kultury a foyer kina Vatra LIDÉ A UDÁLOSTI V PROMĚNÁCH DOBY výstava známých i neznámých fotografií obyvatel a událostí ve Vsetíně za uplynulá desetiletí podpořeno Městem Vsetín a Zlínským krajem

8 Besedy v měsíci říjnu čtvrtek 2. října, 18:00 hodin, společenský sál knihovny LADAKH s Davidem Halatou o himalájském putování v zemi zářících sedel 8 pondělí 6. října pátek 10. října TÝDEN KNIHOVEN ANEB KNIHOVNY RODINNÉ STŘÍBRO podrobné informace naleznete v samostatné příloze tohoto zpravodaje pondělí 13. října, 18:00 hodin, společenský sál knihovny ZÁVISLOST JAKO NEZVLÁDNUTÝ EXPERIMENT beseda s Jiřím Švarcem, primářem ochranného léčení Psychiatrické léčebny Bohnice, asistentem Oddělení soudní psychiatrie a psychologie Institutu postgraduálního vzdělávání ve zdravotnictví partner: město Vsetín čtvrtek 16.října úterý 21. října DOBRÁ ZPRÁVA multikulturní festival čtvrtek 16.října, 18:00 hodin, společenský sál knihovny O VŠEM A O NIČEM beseda s P. Zbigniewem Czendlikem, administrátorem římskokatolické lanškrounské farnosti partner: Křesťanské občanské sdružení Vsetín, město Vsetín beseda je součástí programu multikulturního festivalu Dobrá zpráva čtvrtek 23. října, 18:00 hodin, společenský sál knihovny MASARYK A VALAŠSKO beseda s Josefem Kramářem a Pavlem Dorčákem čtvrtek 30. října, 18:00 hodin, společenský sál knihovny VSETÍN A HISTORIE beseda v rámci cyklu Nejen vsetínští rodáci David Valůšek, Vladimír Vévoda moderuje: Lubomír Gajdušek

Provozní doba knihovna Dolní náměstí a Informační centrum pondělí pátek: 10:00 18:00 sobota: 9:00 12:00 (Informační centrum + půjčovna 2.

Provozní doba knihovna Dolní náměstí a Informační centrum pondělí pátek: 10:00 18:00 sobota: 9:00 12:00 (Informační centrum + půjčovna 2. únor 2/2009 Masarykova veřejná knihovna Vsetín Dolní náměstí 1356, 755 01 Vsetín tel.: 571 412 143, mobil: 720 449 454 web: http://www.mvk.cz, e-mail: mvk@vs.inext.cz Informační centrum Dolní náměstí 1356,

Více

AKTUÁLNĚ BŘEZEN MĚSÍC ČTENÁŘŮ NOC S ANDERSENEM.

AKTUÁLNĚ BŘEZEN MĚSÍC ČTENÁŘŮ NOC S ANDERSENEM. AKTUÁLNĚ BŘEZEN MĚSÍC ČTENÁŘŮ Březen je tradičně měsícem čtenářů. V naší knihovně pokračujeme projektem S knížkou do života, jehož cílem je přesvědčit rodiče, že jednou z nejdůležitějších věcí, jež mohou

Více

Komunitní knihovna Vsetín v nové realitě

Komunitní knihovna Vsetín v nové realitě Komunitní knihovna Vsetín v nové realitě Poprad, červen 2008 Kateřina Janošková Město Vsetín 30.000 obyvatel krásná příroda bohatý folklór blízko hranic se Slovenskem aktivní předkladatel mnoha projektů

Více

V případě dotazů či problémů se neváhejte obrátit na Knihovnický institut:

V případě dotazů či problémů se neváhejte obrátit na Knihovnický institut: Úvodní vítací text V České republice funguje velké množství veřejných knihoven. Říká se, že máme nejhustší síť knihoven na světě. Knihovnu najdete snad v každé vesnici, městě či čtvrti. Veřejné knihovny

Více

5 P v KK ( 5 P v komunitní knihovně ve Vsetíně)

5 P v KK ( 5 P v komunitní knihovně ve Vsetíně) 5 P v KK ( 5 P v komunitní knihovně ve Vsetíně) Vranov na Topľou, listopad 2008 Helena Gajdušková Město Vsetín 30.000 obyvatel krásná příroda bohatý folklór blízko hranic se Slovenskem aktivní předkladatel

Více

KRAJSKÁ KNIHOVNA FRANTIŠKA BARTOŠE VE ZLÍNĚ

KRAJSKÁ KNIHOVNA FRANTIŠKA BARTOŠE VE ZLÍNĚ KNIHOVNICKÉ A INFORMAČNÍ SLUŽBY KRAJSKÁ KNIHOVNA FRANTIŠKA BARTOŠE VE ZLÍNĚ Krajská knihovna Františka Bartoše ve Zlíně, příspěvková organizace Vavrečkova 7040, 760 01 Zlín +420 573 032 400 info@kfbz.cz

Více

KNIHOVNICKÉ A INFORMAČNÍ SLUŽBY

KNIHOVNICKÉ A INFORMAČNÍ SLUŽBY KNIHOVNICKÉ A INFORMAČNÍ SLUŽBY KRAJSKÁ KNIHOVNA FRANTIŠKA BARTOŠE VE ZLÍNĚ příspěvková organizace Vavrečkova 7040, 760 01 Zlín +420 573 032 400 kfbz.cz facebook.com/zlinknihovna katalog.kfbz.cz kramerius.kfbz.cz

Více

KRAJSKÁ KNIHOVNA FRANTIŠKA BARTOŠE VE ZLÍNĚ

KRAJSKÁ KNIHOVNA FRANTIŠKA BARTOŠE VE ZLÍNĚ KNIHOVNICKÉ A INFORMAČNÍ SLUŽBY KRAJSKÁ KNIHOVNA FRANTIŠKA BARTOŠE VE ZLÍNĚ Krajská knihovna Františka Bartoše ve Zlíně, příspěvková organizace Vavrečkova 7040, 760 01 Zlín +420 573 032 400 info@kfbz.cz

Více

KRAJSKÁ KNIHOVNA VYSOČINY

KRAJSKÁ KNIHOVNA VYSOČINY KRAJSKÁ KNIHOVNA VYSOČINY KDE NÁS NAJDETE Krajská knihovna Vysočiny Havlíčkovo náměstí 87 580 02 Havlíčkův Brod 2 Telefon: + 420 569 400 499 GSM: + 420 777 327 844 Fax: + 420 569 400 490 E-mail: knihovna@kkvysociny.cz

Více

EDIČNÍ ČINNOST OBCE LIPTÁL

EDIČNÍ ČINNOST OBCE LIPTÁL EDIČNÍ ČINNOST OBCE LIPTÁL V roce 1994 vydal Obecní úřad v Liptále knihu Liptál s podtitulem Kapitoly z historie obce na Valašsku Její autor PhDr. Ladislav Baletka zde zachytil dějiny obce od jejího vzniku

Více

Kalendář kulturních akcí ve Slavičíně ZÁŘÍ 2016

Kalendář kulturních akcí ve Slavičíně ZÁŘÍ 2016 Kalendář kulturních akcí ve Slavičíně ZÁŘÍ 2016 Městské infocentrum Slavičín Mladotické nábřeží 849 763 21 Slavičín tel.: 577 342 251 e-mail: kultura@mesto-slavicin.cz www.mesto-slavicin.cz Městská knihovna

Více

Komunitní knihovna Vsetín v nové realitě

Komunitní knihovna Vsetín v nové realitě Komunitní knihovna Vsetín v nové realitě Vědecká knihovna v Olomouci červen 2007 Město Vsetín 30.000 obyvatel krásná příroda bohatý folklór blízko hranic se Slovenskem aktivní předkladatel mnoha projektů

Více

Akce v knihovně v dubnu a projekt Kniha do vlaku

Akce v knihovně v dubnu a projekt Kniha do vlaku Akce v knihovně v dubnu a projekt Kniha do vlaku 1. dubna bude v knihovně probíhat Noc s Andersenem tentokrát s podtitulem Nocování na hrášku. V současné chvíli už zaplňujeme poslední volná místa. Děti

Více

Kalendář kulturních akcí ve Slavičíně KVĚTEN 2017

Kalendář kulturních akcí ve Slavičíně KVĚTEN 2017 Kalendář kulturních akcí ve Slavičíně KVĚTEN 2017 Městské infocentrum Slavičín Mladotické nábřeží 849 763 21 Slavičín tel.: 577 342 251 e-mail: kultura@mesto-slavicin.cz www.mesto-slavicin.cz MO KSČM spolu

Více

Základní školy Víceletá gymnázia. Bronislava Vaculová Marcela Kališová Ing. Eva Tallová

Základní školy Víceletá gymnázia. Bronislava Vaculová Marcela Kališová Ing. Eva Tallová Základní školy Víceletá gymnázia Bronislava Vaculová Marcela Kališová Ing. Eva Tallová KNIHOVNICKÉ LEKCE Cílem lekcí informačního vzdělávání je zvýšit informační a čtenářskou gramotnost dětí. Nenásilnou

Více

KOMPLEXNÍ ROZBOR ČINNOSTI MĚSTSKÉ KNIHOVNY VYŠŠÍ BROD ROK 2004

KOMPLEXNÍ ROZBOR ČINNOSTI MĚSTSKÉ KNIHOVNY VYŠŠÍ BROD ROK 2004 KOMPLEXNÍ ROZBOR ČINNOSTI MĚSTSKÉ KNIHOVNY VYŠŠÍ BROD ROK 2004 Jak v předcházejících letech, tak i letos byli čtenáři obou oddělení, dětského i dospělého, seznamováni s životními výročími známých českých

Více

listopad 11/2010 Masarykova veřejná knihovna Vsetín Informační centrum Provozní doba knihovna Dolní náměstí a Informační centrum

listopad 11/2010 Masarykova veřejná knihovna Vsetín Informační centrum Provozní doba knihovna Dolní náměstí a Informační centrum listopad 11/2010 Masarykova veřejná knihovna Vsetín Dolní náměstí 1356, 755 01 Vsetín tel.: 571 412 143, mobil: 720 449 454 web: http://www.mvk.cz, e-mail: mvk@mvk.cz Informační centrum Dolní náměstí 1356,

Více

Základní školy 1. stupeň. Mgr. Jana Pavlíková Mgr. Pavla Řehová

Základní školy 1. stupeň. Mgr. Jana Pavlíková Mgr. Pavla Řehová Základní školy 1. stupeň Mgr. Jana Pavlíková Mgr. Pavla Řehová Vážená paní učitelko, pane učiteli, pro letošní školní rok 2016/2017 Vám nabízíme LITERÁRNÍ BESEDY A LEKCE INFORMAČNÍ VÝCHOVY, vhodné pro

Více

Městská knihovna Děčín

Městská knihovna Děčín Městská knihovna Děčín Knihovna pro všechny (???) Mgr. Ladislav Zoubek, ředitel MěK Jak to celé začalo Od počátku 90-tých let žádosti o novou knihovnu První skutečné záměry v r. 2007 1. projekt ve tvaru

Více

Základní školy Literární besedy Věková kategorie Svět obrů a čarodějů Roalda Dahla (literární beseda s prvky informační výchovy)

Základní školy Literární besedy Věková kategorie Svět obrů a čarodějů Roalda Dahla (literární beseda s prvky informační výchovy) Tisková zpráva č. 12/2011 Nabídka vzdělávacích akcí pro školy Oddělení pro děti a mládež a hudební oddělení v Ústřední knihovně a obvodní knihovny Krajské knihovny Františka Bartoše připravily na školní

Více

Školní informační centrum (ŠIC)

Školní informační centrum (ŠIC) Školní informační centrum (ŠIC) Před rokem to všechno začalo Bc. Romana Cichá ŠKOLA 21. STOLETÍ - ŠKOLA INFORMACÍ INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ TENTO PROJEKT JE SPOLUFINANCOVÁN EVROPSKÝM SOCIÁLNÍM FONDEM

Více

DEN ZA DNEM LETOŠNÍMI. Program oslav 421. výročí narození J. A. Komenského Uherský Brod, březen 2013. Dny Komenského 2013 Uherský Brod

DEN ZA DNEM LETOŠNÍMI. Program oslav 421. výročí narození J. A. Komenského Uherský Brod, březen 2013. Dny Komenského 2013 Uherský Brod DEN ZA DNEM LETOŠNÍMI Program oslav 421. výročí narození J. A. Komenského Uherský Brod, březen 2013 Bůh zajisté chce, aby mezi námi byla namísto násilí láska, namísto hádek prostota víry, místo roztržek

Více

CHARITNÍ LISTY 1992-2012 20 LET CHARITY SVATÉ RODINY NOVÝ HROZENKOV CHARITY NOVÝ HROZENKOV. ročník 5 číslo 5 květen 2012

CHARITNÍ LISTY 1992-2012 20 LET CHARITY SVATÉ RODINY NOVÝ HROZENKOV CHARITY NOVÝ HROZENKOV. ročník 5 číslo 5 květen 2012 CHARITNÍ LISTY CHARITY NOVÝ HROZENKOV ročník 5 číslo 5 květen 2012 1992-2012 20 LET CHARITY SVATÉ RODINY NOVÝ HROZENKOV U příležitosti 20. výročí Vás dne 19. května 2012 srdečně zveme na prohlídku našich

Více

sensační tourné rokem

sensační tourné rokem sensační tourné rokem Rok 2018 proběhl v knihovně ve znamení oslav 100 let od vzniku Československa. Toto výročí jsme si připomínali společně s našimi čtenáři (např. při historických přednáškách či zábavnou

Více

Eva Kordová Kultura a vzdělávání

Eva Kordová Kultura a vzdělávání Projekt je realizován za finanční podpory města Turnova a ve spolupráci se ZSST Turnov. Probíhá v rámci aktivit Zdravé město Turnov a Místní agenda 21. PŘEHLED AKCÍ ROKU 2016 LEDEN SETKÁNÍ S PŘÍBĚHEM A

Více

MVK Vsetín, knihovna, která žije se svým městem. Břeclav říjen 2018

MVK Vsetín, knihovna, která žije se svým městem. Břeclav říjen 2018 MVK Vsetín, knihovna, která žije se svým městem Břeclav říjen 2018 Město Vsetín zdravé město krásná příroda, bohatý folklór blízko hranic se Slovenskem aktivní předkladatel mnoha projektů občanská společnost,

Více

Zámek Bruntál nebo dle domluvy. dle zájmu a domluvy

Zámek Bruntál nebo dle domluvy. dle zájmu a domluvy Harmonogram kulturních akcí pořádaných příspěvkovými organizacemi Moravskoslezského kraje k 70. výročí osvobození Československa, města Ostravy a Ostravsko-opavské operace Kdy? Akce Kde? Co? Osvobození

Více

Nabídka informačního vzdělávání pro střední školy 2015/2016

Nabídka informačního vzdělávání pro střední školy 2015/2016 Nabídka informačního vzdělávání pro střední školy 2015/2016 Krajská knihovna Františka Bartoše ve Zlíně pro Vás připravila nabídku vzdělávacích programů pro střední školy ve školním roce 2015/2016. Prostřednictvím

Více

Kalendář kulturních akcí ve Slavičíně DUBEN 2017

Kalendář kulturních akcí ve Slavičíně DUBEN 2017 Kalendář kulturních akcí ve Slavičíně DUBEN 2017 Městské infocentrum Slavičín Mladotické nábřeží 849 763 21 Slavičín tel.: 577 342 251 e-mail: kultura@mesto-slavicin.cz www.mesto-slavicin.cz Městské infocentrum

Více

KRAJSKÁ KNIHOVNA FRANTIŠKA BARTOŠE ŠKOLÁM

KRAJSKÁ KNIHOVNA FRANTIŠKA BARTOŠE ŠKOLÁM Vavrečkova 7040, 760 01 Zlín KRAJSKÁ KNIHOVNA FRANTIŠKA BARTOŠE ŠKOLÁM Oddělení pro děti a oddělení pro dospělé čtenáře Krajské knihovny Františka Bartoše ve Zlíně připravilo na školní rok 2014/2015 plán

Více

Základní školy a víceletá gymnázia. Oddělení pro děti a mládež hrabuvka.detske@kmo.cz tel.: 599 522 311

Základní školy a víceletá gymnázia. Oddělení pro děti a mládež hrabuvka.detske@kmo.cz tel.: 599 522 311 Základní školy a víceletá gymnázia Oddělení pro děti a mládež hrabuvka.detske@kmo.cz tel.: 599 522 311 Oddělení pro dospělé hrabuvka@kmo.cz tel.: 599 522 300 Dr. Martínka 4 700 30 Ostrava-Hrabůvka ODDĚLENÍ

Více

NOVÉ SLUŽBY Bezdrátové připojení k síti Wi-Fi Možnost připojení k bezdrátové síti Wi-Fi na vlastním zařízení (tabletu, notebooku, chytrém telefonu) po dobu dvou hodin pro všechny registrované čtenáře a

Více

Nabídka pro žáky ZŠ

Nabídka pro žáky ZŠ Nabídka pro žáky ZŠ 2016 2017 Nabízíme vám širší nabídku akcí, které Městská knihovna ve Frenštátě pod Radhoštěm připravila pro ZÁKLADNÍ ŠKOLY pro školní rok 2016 2017. Lze ji běžně využívat i mimo základní

Více

Kalendář kulturních akcí ve Slavičíně

Kalendář kulturních akcí ve Slavičíně Kalendář kulturních akcí ve Slavičíně ZÁŘÍ 2014 Městské infocentrum Mladotické nábřeží 849 763 21 Slavičín tel.: 577 342 251 e-mail: kultura@mesto-slavicin.cz www.mesto-slavicin.cz SK Slavičín Vás srdečně

Více

VÝRO Č NÍ ZPRÁVA 2005

VÝRO Č NÍ ZPRÁVA 2005 VÝROČNÍ ZPRÁVA ÚVOD V dubnu r. byla zpracována Koncepce rozvoje Městské knihovny Písek / 2006 2010 /, která se stala součástí plánu strategického rozvoje kultury města Písku. V obsahu koncepce je stanoven

Více

Knihovna váš partner. aneb Mr. Bean v knihovně

Knihovna váš partner. aneb Mr. Bean v knihovně Knihovna váš partner aneb Mr. Bean v knihovně Úvodní informace Záměrem lekce je představit knihovnu studentům jako partnera při jejich studiu Cílem je zajímavou formou dovést studenty k poznání knihovny

Více

a lákáme nejen je. Havířov, květen 2015 Helena Gajdušková

a lákáme nejen je. Havířov, květen 2015 Helena Gajdušková a lákáme nejen je. Havířov, květen 2015 Helena Gajdušková Knihovna v číslech Údaje k 31.12.2014 příspěvková organizace města počet čtenářů: 6 856 počet návštěvníků: 237 570 počet výpůjček: 399 825 počet

Více

200, Kč (lze i 100, Kč na 6 měsíců) 20, Kč

200, Kč (lze i 100, Kč na 6 měsíců) 20, Kč PRŮVODCE knihovnou Horova Churchillova Bělehradská Stroupežnického Bratislavská Na Vyhlídce E. Krásnohorské Severočeská vědecká knihovna v Ústí nad Labem, příspěvková organizace e-mail: knihovna@svkul.cz

Více

BřEZEN 3/2013 MAGAZÍN

BřEZEN 3/2013 MAGAZÍN BřEZEN 3/2013 MAGAZÍN MVK Masarykova veřejná knihovna Vsetín Dolní náměstí 1356 755 01 Vsetín tel.: 575 755 141 email: mvk@mvk.cz http://www.mvk.cz http://www.facebook. com/mvk.vsetin Informační centrum

Více

Kultura a vzdělávání: (kulturní domy a zařízení, kluby, ZUŠ, divadla, kina, knihovny a muzea)

Kultura a vzdělávání: (kulturní domy a zařízení, kluby, ZUŠ, divadla, kina, knihovny a muzea) Kultura a vzdělávání: (kulturní domy a zařízení, kluby, ZUŠ, divadla, kina, knihovny a muzea) Dětský pěvecký sbor Melodie (občanské sdružení) T 596 612 102 E sekretariat@zsgepiky.cz W www.zsgepiky.cz Základní

Více

Severočeská vědecká knihovna poštovní přihrádka 134 401 34 ÚSTÍ NAD LABEM e-mail: knihovna@svkul.cz web: www.svkul.cz katalog: katalog.svkul.

Severočeská vědecká knihovna poštovní přihrádka 134 401 34 ÚSTÍ NAD LABEM e-mail: knihovna@svkul.cz web: www.svkul.cz katalog: katalog.svkul. PRŮVODCE knihovnou Horova Churchillova Bělehradská Stroupežnického Bratislavská Na Vyhlídce E. Krásnohorské Dům kultury Severočeská vědecká knihovna poštovní přihrádka 134 401 34 ÚSTÍ NAD LABEM e-mail:

Více

Vánoční provozní doba uvnitř zpravodaje

Vánoční provozní doba uvnitř zpravodaje prosinec 12/2009 Masarykova veřejná knihovna Vsetín Dolní náměstí 1356, 755 01 Vsetín tel.: 571 412 143, mobil: 720 449 454 web: http://www.mvk.cz, e-mail: mvk@mvk.cz Informační centrum Dolní náměstí 1356,

Více

Březnové programy ve Valašském muzeu v přírodě v Rožnově pod Radhoštěm

Březnové programy ve Valašském muzeu v přírodě v Rožnově pod Radhoštěm tisková zpráva ze dne 8. března 2016 Březnové programy ve Valašském muzeu v přírodě v Rožnově pod Radhoštěm VALAŠSKÝ ROK 2016 20. 3. 2016, od 10.00 - KVĚTNÁ NEDĚLE v kostele sv. Anny v Dřevěném městečku

Více

Důvodová zpráva: 1. ZHODNOCENÍ KNIHOVNY V OBDOBÍ OD 1. 1. 2011 31. 12. 2011 1. 1. EKONOMICKÁ OBLAST

Důvodová zpráva: 1. ZHODNOCENÍ KNIHOVNY V OBDOBÍ OD 1. 1. 2011 31. 12. 2011 1. 1. EKONOMICKÁ OBLAST Důvodová zpráva: Dle požadavku zastupitelů ze 4. zasedání zastupitelstva ze dne 25. 4. 2012 je zpráva doplněna o statistické výkazy knihovny za roky 2009 a 2010, koncepci rozvoje knihovny v roce 2012 a

Více

PŘEHLED AKCÍ pro dospělé

PŘEHLED AKCÍ pro dospělé PŘEHLED AKCÍ pro dospělé Internetová soutěž Králové českých detektivek 1. 3. - 31. 3. 2018 Velká březnová internetová soutěž o tři audioknihy zaměřená na české detektivní příběhy a jejich autory i hlavní

Více

Jak nebýt Pat a Mat ve venkovské knihovně

Jak nebýt Pat a Mat ve venkovské knihovně Jak nebýt Pat a Mat ve venkovské knihovně Hradec Králové, červen 2016 Helena Gajdušková, Masarykova veřejná knihovna Vsetín Aby knihovna byla.. kulturní a společenské centrum obce, živá, vyhledávaná a

Více

VESNOVINY 5/2015 dvouměsíčník Vesna, o.p.s., Údolní 10, 602 00 Brno vychází 31. 10. 2015 -----------------------------------------------

VESNOVINY 5/2015 dvouměsíčník Vesna, o.p.s., Údolní 10, 602 00 Brno vychází 31. 10. 2015 ----------------------------------------------- VESNOVINY 5/2015 dvouměsíčník Vesna, o.p.s., Údolní 10, 602 00 Brno vychází 31. 10. 2015 ----------------------------------------------- Milí příznivci Vesny, čas neúprosně běží jako voda. Ani jsme se

Více

Mgr. Drahomíra Juřicová Základní školy, střední školy, víceletá gymnázia

Mgr. Drahomíra Juřicová Základní školy, střední školy, víceletá gymnázia Mgr. Drahomíra Juřicová 599 522 303 Základní školy, střední školy, víceletá gymnázia Lekce informačního vzdělávání pro 1. stupeň LETEM SVĚTEM S VEČERNÍČKEM Určeno pro: 1. třídy ZŠ Děti se seznámí s nejznámějšími

Více

PŘEHLED AKCÍ pro dospělé

PŘEHLED AKCÍ pro dospělé PŘEHLED AKCÍ pro dospělé Změna v půjčování hudebních a audio CD Od 1. 3. 2019 Uživatelé s platnou registrací si mohou od března půjčovat libovolný počet CD, přičemž celková částka vypůjčených dokumentů

Více

Provozní doba knihovna Dolní náměstí a Informační centrum pondělí pátek: 10:00 18:00 sobota: 9:00 12:00 (Informační centrum + půjčovna 2.

Provozní doba knihovna Dolní náměstí a Informační centrum pondělí pátek: 10:00 18:00 sobota: 9:00 12:00 (Informační centrum + půjčovna 2. červen 06/2009 Masarykova veřejná knihovna Vsetín Dolní náměstí 1356, 755 01 Vsetín tel.: 571 412 143, mobil: 720 449 454 web: http://www.mvk.cz, e-mail: mvk@vs.inext.cz Informační centrum Dolní náměstí

Více

Kalendář kulturních akcí ve Slavičíně

Kalendář kulturních akcí ve Slavičíně Kalendář kulturních akcí ve Slavičíně ČERVEN 2017 Městské infocentrum Slavičín Mladotické nábřeží 849 763 21 Slavičín tel.: 577 342 251 e-mail: kultura@mesto-slavicin.cz www.mesto-slavicin.cz Diaklub Slavičín

Více

8 VLAJKOVÝCH LODÍ FLAGSHIPŮ FLAGSHIP 1 SEZÓNA NOVÉHO CIRKUSU OD LEDNA DO LISTOPADU SE V PLZNI VYSTŘÍDAJÍ NEJLEPŠÍ EVROPSKÉ NOVÉ CIRKUSY FLAGSHIP 2 GOTTFRIED LINDAUER A MENŠINY Unikátní výstava 40ti portrétů

Více

Kalendář kulturních akcí ve Slavičíně PROSINEC 2016

Kalendář kulturních akcí ve Slavičíně PROSINEC 2016 Kalendář kulturních akcí ve Slavičíně PROSINEC 2016 Městské infocentrum Slavičín Mladotické nábřeží 849 763 21 Slavičín tel.: 577 342 251 e-mail: kultura@mesto-slavicin.cz www.mesto-slavicin.cz Městská

Více

Dejte minulosti budoucnost s veletrhem PAMÁTKY 2015!

Dejte minulosti budoucnost s veletrhem PAMÁTKY 2015! Dejte minulosti budoucnost s veletrhem PAMÁTKY 2015! V termínu od 22. do 23. října 2015 se na výstavišti v pražských Holešovicích uskuteční 4. ročník mezioborového veletrhu obnovy, financování, využití

Více

Zpráva o činnosti školy v rámci sítě ASPnet 2006/2007

Zpráva o činnosti školy v rámci sítě ASPnet 2006/2007 Zpráva o činnosti školy v rámci sítě ASPnet 2006/2007 Jméno školy: Střední odborná škola Luhačovice Adresa: Masarykova 101, 763 26 Luhačovice Tel.: 00420577131067 Fax: 00420577131067 Email: vedeni@sosluhac.cz

Více

Léto na zámku zámek Lomnice nad Popelkou

Léto na zámku zámek Lomnice nad Popelkou Léto na zámku 2016 Lomnický zámek pohádkový a hravý ani v létě nezahálí! 5. ročník cyklu letních kulturních akcí Pořadatel: Kulturní a informační středisko, příspěvková organizace Navazující 5. ročník

Více

Regionální funkce služba knihovnám a obcím. Seminář pro starosty a knihovníky Zlínského kraje Slušovice,

Regionální funkce služba knihovnám a obcím. Seminář pro starosty a knihovníky Zlínského kraje Slušovice, Regionální funkce služba knihovnám a obcím Seminář pro starosty a knihovníky Zlínského kraje Slušovice, 6. 4. 2016 Co se dozvíte? Jak fungovaly regionální funkce knihovan v okrese Zlín? Statistické trendy

Více

Pódiová vystoupení a videoprojekce

Pódiová vystoupení a videoprojekce Schola Pragensis 2011 16. ročník výstavy SCHOLA PRAGENSIS 2011 Hlavní město Praha a odbor školství, mládeže a tělovýchovy Magistrátu hlavního města Prahy si Vás dovolují pozvat na 16. ročník přehlídky

Více

Multifunkční vzdělávací, komunitní a kulturní centrum. Město Svitavy, T.G. Masaryka 35, 568 02 Svitavy, http://www.svitavy.cz

Multifunkční vzdělávací, komunitní a kulturní centrum. Město Svitavy, T.G. Masaryka 35, 568 02 Svitavy, http://www.svitavy.cz Multifunkční vzdělávací, komunitní a kulturní centrum Město Svitavy, T.G. Masaryka 35, 568 02 Svitavy, http://www.svitavy.cz Multifunkční vzdělávací, komunitní a kulturní centrum fabrika projekt, který

Více

Přeměna školní knihovny na informační centrum školy

Přeměna školní knihovny na informační centrum školy Přeměna školní knihovny na informační centrum školy ŠKOLA 21. STOLETÍ ŠKOLA INFORMACÍ Cíl projektu: Zvýšit kvalitu a efektivitu vzdělávání na 1. a 2. stupni ZŠ (nové metody, učební pomůcky, výukové materiály)

Více

Akce v Uherském Hradišti, týden Kunovské léto

Akce v Uherském Hradišti, týden Kunovské léto Akce v Uherském Hradišti, týden 24. 15. - 19.6.2016 Kunovské léto Dětský folklorní festival vznikl v roce 1994 z iniciativy bývalých členů folklorního souboru Kunovjan se snahou o vytvoření nové tradice

Více

SOUHRN AKTUALIT PROSINEC 2006. Všem účastníkům vzdělávacího kurzu přejeme úspěšný vstup do nového roku 2007 a těšíme se novou spolupráci.

SOUHRN AKTUALIT PROSINEC 2006. Všem účastníkům vzdělávacího kurzu přejeme úspěšný vstup do nového roku 2007 a těšíme se novou spolupráci. SOUHRN AKTUALIT PROSINEC 2006 31.12.2006, Novoroční přání Všem účastníkům vzdělávacího kurzu přejeme úspěšný vstup do nového roku 2007 a těšíme se novou spolupráci. 31.12.2006, Systém aktualit od ledna

Více

Vzdělávat se v každém věku Proč ne? Proč ne v knihovně? Mgr. Kateřina Janošková

Vzdělávat se v každém věku Proč ne? Proč ne v knihovně? Mgr. Kateřina Janošková Vzdělávat se v každém věku Proč ne? Proč ne v knihovně? Mgr. Kateřina Janošková listopad 2013 Vsetín Aktivním stářím k doživotní soběstačnosti Masarykova veřejná knihovna Vsetín obrazem Senioři ve statistice

Více

20 let inovací a cesta k otevřené Knihovně Třinec. Bc. Jan Delong

20 let inovací a cesta k otevřené Knihovně Třinec. Bc. Jan Delong 20 let inovací a cesta k otevřené Knihovně Třinec Bc. Jan Delong Třinec Východní okraj České republiky Na hranici s Polskem, v blízkosti Slovenska 35 tisíc obyvatel Těžký průmysl - hutnictví, ocelářství

Více

Krajská knihovna Karlovy Vary

Krajská knihovna Karlovy Vary Krajská knihovna Karlovy Vary pro handicapované aneb jak na to? 1 Krajská knihovna Karlovy Vary www.knihovna.kvary.cz Bc. Michaela Kožíšková projektová manažerka 2 3 4 5 6 Počet obyvatel K. Varů/50 000,

Více

Partnerství pro Liberecký kraj

Partnerství pro Liberecký kraj Partnerství pro Liberecký kraj -podpořen ze Společného regionálního operačního programu, opatření 3.3, - posílení kapacity místních a regionálních orgánů při plánování a realizaci programů v rámci strukturálních

Více

Nabídka knihovnických lekcí a besed na školní rok 2011/201

Nabídka knihovnických lekcí a besed na školní rok 2011/201 MĚSTSKÁ KNIHOVNA ORLOVÁ Oddělení pro děti a mládež Masarykova 1324, Orlová Lutyně Nabídka knihovnických lekcí a besed na školní rok 2011/201 2012 Své návštěvy ohlaste, prosím, předem osobně nebo telefonicky

Více

AKTUÁLNĚ BŘEZEN MĚSÍC ČTENÁŘŮ. Macabi Games 2015 v Berlíně a Obřad bat micva. Co by můj syn měl vědět o světě - LiStOVáNí a Lukáš Hejlík

AKTUÁLNĚ BŘEZEN MĚSÍC ČTENÁŘŮ. Macabi Games 2015 v Berlíně a Obřad bat micva. Co by můj syn měl vědět o světě - LiStOVáNí a Lukáš Hejlík AKTUÁLNĚ BŘEZEN MĚSÍC ČTENÁŘŮ Letošní březen bude měsícem nejmenších čtenářů. V naší knihovně ho odstartujeme projektem S knížkou do života. Cílem je přesvědčit rodiče, že jednou z nejdůležitějších věcí,

Více

Obvodní knihovna Bory

Obvodní knihovna Bory Obvodní knihovna Bory NABÍDKA BEZPLATNÝCH POŘADŮ MŠ,, GYMNÁZIA, A DRUŽINY VE ŠKOLNÍM ROCE 2010/2011 Jednorázová lekce informační výchovy Pro všechny Poprvé v knihovně Pro třídy, které neabsolvují cyklus

Více

INFORMÁTOR ČERVEN 2017

INFORMÁTOR ČERVEN 2017 INFORMÁTOR ČERVEN 2017 Sjednocená organizace nevidomých a slabozrakých ČR, z. s. Oblastní odbočka OPAVA Časopis vychází pro vnitřní potřebu členů Oblastní odbočky SONS ČR, zapsaný spolek OPAVA a jejich

Více

NOVÉ SLUŽBY PŘEHLED AKCÍ

NOVÉ SLUŽBY PŘEHLED AKCÍ NOVÉ SLUŽBY Absenční půjčování tabletů pro e-výpůjčky Od 16. 3. 2015 Uživatelé Městské knihovny v Přerově s platnou registrací budou moci od poloviny března v půjčovně pro dospělé nově využívat službu

Více

Nabídka akcí na Broumovsku pro víkend od 30. června do 2. července - Broumovsko

Nabídka akcí na Broumovsku pro víkend od 30. června do 2. července - Broumovsko Broumovská pouť, první koncert hudebního festivalu Za poklady Broumovska, divadlo na Kačeří, zábavná show v Adršpachu, fotbalový turnaj, Formanský den či noční kino. To jsou tipy na některé akce, které

Více

únor 2/2011 Masarykova veřejná knihovna Vsetín Informační centrum Provozní doba knihovna Dolní náměstí a Informační centrum

únor 2/2011 Masarykova veřejná knihovna Vsetín Informační centrum Provozní doba knihovna Dolní náměstí a Informační centrum únor 2/2011 Masarykova veřejná knihovna Vsetín Dolní náměstí 1356, 755 01 Vsetín tel.: 571 412 143, mobil: 720 449 454 web: http://www.mvk.cz, e-mail: mvk@mvk.cz Informační centrum Dolní náměstí 1356,

Více

V pondělí 3. října 2016 Karel IV. očima dětí Výherci v kategorii jednotlivců jsou: Výherci v kategorii kolektivů jsou:

V pondělí 3. října 2016 Karel IV. očima dětí Výherci v kategorii jednotlivců jsou: Výherci v kategorii kolektivů jsou: V pondělí 3. října 2016 v 11 hodin proběhlo v Galerii výtvarného umění v Havlíčkově Brodě slavnostní vyhlášení výherců výtvarné soutěže Karel IV. očima dětí. A zároveň byla tak zahájena výstava k této

Více

JAK SE DAŘÍ KOMUNITNÍ PRÁCI V BOROVANECH?

JAK SE DAŘÍ KOMUNITNÍ PRÁCI V BOROVANECH? JAK SE DAŘÍ KOMUNITNÍ PRÁCI V BOROVANECH? KNIHOVNA AUGUSTINA DUBENSKÉHO Knihovna Augustina Dubenského BÝVALÝ KLÁŠTER AUGUSTINIÁNŮ Ajka pošle foto Knihovna INTERIÉRY KNIHOVNY Výpůjční pult KNIHOVNA AUGUSTINA

Více

Provozní doba knihovna Dolní náměstí a Informační centrum pondělí pátek: 10:00 18:00 sobota: 9:00 12:00 (Informační centrum + půjčovna 2.

Provozní doba knihovna Dolní náměstí a Informační centrum pondělí pátek: 10:00 18:00 sobota: 9:00 12:00 (Informační centrum + půjčovna 2. listopad 11/2008 Masarykova veřejná knihovna Vsetín Dolní náměstí 1356, 755 01 Vsetín tel.: 571 412 143, mobil: 720 449 454 web: http://www.mvk.cz, e-mail: mvk@vs.inext.cz Informační centrum Dolní náměstí

Více

ROČNÍK 6 LISTOPAD 2015 ČÍSLO 11

ROČNÍK 6 LISTOPAD 2015 ČÍSLO 11 ROČNÍK 6 LISTOPAD 2015 ČÍSLO 11 TAKTICKÉ HASIČSKÉ CVIČENÍ V MALÉ BYSTŘICI Podobně jako v loňském roce se i letos naše jednotka dobrovolných hasičů zúčastnila taktického hasičského cvičení. A co víc, dokonce

Více

11.12.2010 49/2010 SBOR CÍRKVE ADVENTISTŮ SEDMÉHO DNE PRAHA VINOHRADY

11.12.2010 49/2010 SBOR CÍRKVE ADVENTISTŮ SEDMÉHO DNE PRAHA VINOHRADY 11.12.2010 49/2010 SBOR CÍRKVE ADVENTISTŮ SEDMÉHO DNE PRAHA VINOHRADY Londýnská 30, 120 00 Praha 2 PROGRAM SOBOTNÍ BOHOSLUŽBY 9.30 10.30 Sobotní škola 10.30 10.45 Přestávka 11.prosince 2010 Společná píseň

Více

Nabídka kurzů Příprava na přijímací zkoušky

Nabídka kurzů Příprava na přijímací zkoušky Nabídka kurzů Příprava na přijímací zkoušky Tento materiál byl vytvořen v rámci realizace projektu PERSPEKTIVA a ve spolupráci s prorektorem doc. Ing. Davidem Tučkem, Ph.D. s cílem podpory spolupráce Univerzity

Více

Kalendář kulturních akcí ve Slavičíně ZÁŘÍ 2018

Kalendář kulturních akcí ve Slavičíně ZÁŘÍ 2018 Kalendář kulturních akcí ve Slavičíně ZÁŘÍ 2018 Městské infocentrum Slavičín Mladotické nábřeží 849 763 21 Slavičín tel.: 577 342 251 e-mail: kultura@mesto-slavicin.cz www.mesto-slavicin.cz Městská knihovna

Více

SLOHOVÁ VÝCHOVA Mgr. Soňa Bečičková

SLOHOVÁ VÝCHOVA Mgr. Soňa Bečičková SLOHOVÁ VÝCHOVA Mgr. Soňa Bečičková ZÍSKÁVÁNÍ A ZPRACOVÁNÍ INFORMACÍ, KNIHOVNY VY_32_INOVACE_CJ_2_19 OPVK 1.5 EU peníze středním školám CZ.1.07/1.500/34.0116 Modernizace výuky na učilišti ZÍSKÁVÁNÍ A ZPRACOVÁNÍ

Více

PROGRAM MEKUC LISTOPAD 2016

PROGRAM MEKUC LISTOPAD 2016 PROGRAM MEKUC LISTOPAD 2016 Středy 2. a 16. listopadu 9.30 11.30 hudební sál MKD TERAPIE BARVAMI Otevřený relaxační kurz s A. Rohde Kabele. Vstupné 50 Kč Středa 2. listopadu v 19.30 hodin hudební sál MKD

Více

Kde končí svět nejmoudřejší je číslo

Kde končí svět nejmoudřejší je číslo Klub dětských knihoven Libereckého kraje Kde končí svět nejmoudřejší je číslo Závěrečné zhodnocení projektu Eva Kordová 2014 Závěrečné zhodnocení 9. ročníku projektu Kde končí svět na podporu výchovy ke

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA Cíle sdružení

VÝROČNÍ ZPRÁVA Cíle sdružení VÝROČNÍ ZPRÁVA 2011 Obsah : 1. Cíle sdružení 2. Zpráva o činnosti 3. Finanční zpráva 4. Koncepce sdružení a jeho cíle na rok 2011 5. Poděkování 6. Sídlo a kontakty Cíle sdružení Od 27.4.2009 jsme občanské

Více

1. stupeň ZŠ. Kontaktní osoby. Mgr. Jana Pavlíková Mgr. Tereza Roháčková

1. stupeň ZŠ. Kontaktní osoby. Mgr. Jana Pavlíková Mgr. Tereza Roháčková 1. stupeň ZŠ Kontaktní osoby Mgr. Jana Pavlíková Mgr. Tereza Roháčková VÁŽENÁ PANÍ UČITELKO, PANE UČITELI, pro letošní školní rok 2015/2016 Vám nabízíme LITERÁRNÍ BESEDY A LEKCE INFORMAČNÍ VÝCHOVY, vhodné

Více

ZÍSKÁVÁNÍ A EVIDENCE POVINNÉHO VÝTISKU V KKFB VE ZLÍNĚ. Ing. Hana Mikulíková

ZÍSKÁVÁNÍ A EVIDENCE POVINNÉHO VÝTISKU V KKFB VE ZLÍNĚ. Ing. Hana Mikulíková ZÍSKÁVÁNÍ A EVIDENCE POVINNÉHO VÝTISKU V KKFB VE ZLÍNĚ Ing. Hana Mikulíková KRÁTKÁ HISTORIE Historie Krajské knihovny Františka Bartoše se odvíjí již od roku 1885, kdy byl založen Čtenářský spolek ve Zlíně

Více

Výroční zpráva. Městské knihovny v Kutné Hoře za rok 2005

Výroční zpráva. Městské knihovny v Kutné Hoře za rok 2005 Výroční zpráva Městské knihovny v Kutné Hoře za rok 2005 z přípravy na březnovou Noc s Andersenem 2005 Akce roku 2005 leden : 1. zahájen cyklus literárních přednášek POČÁTKY NAŠÍ LITERATURY DO 14. STOLETÍ

Více

KNIHOVNA UNIVERZITY PALACKÉHO V OLOMOUCI. Ředitelka: Mgr. Helena Sedláčková

KNIHOVNA UNIVERZITY PALACKÉHO V OLOMOUCI. Ředitelka: Mgr. Helena Sedláčková KNIHOVNA UNIVERZITY PALACKÉHO V OLOMOUCI Ředitelka: Mgr. Helena Sedláčková Mapa knihovny a poboček Web www.knihovna.upol.cz Facebook - www.facebook.com/knihovnaup Instagram - @knihovnaupol Vstup do každé

Více

ZPRAVODAJ Č. 11/2014. Vážení přátelé slánského muzea,

ZPRAVODAJ Č. 11/2014. Vážení přátelé slánského muzea, ZPRAVODAJ Č. 11/2014 Vážení přátelé slánského muzea, letní radovánky jsou již dávno minulostí, podzim nastoupil v plné síle. To je ideální čas zavítat do muzea! V měsíci listopadu je pro Vás připraven

Více

Základní školy. 1. stupeň. Mateřské školy. Kontaktní osoby: Marcela Kališová Bronislava Vaculová Eva Tallová

Základní školy. 1. stupeň. Mateřské školy. Kontaktní osoby: Marcela Kališová Bronislava Vaculová Eva Tallová Základní školy 1. stupeň Mateřské školy Kontaktní osoby: Marcela Kališová Bronislava Vaculová Eva Tallová KNIHOVNICKÉ LEKCE Cílem lekcí informačního vzdělávání je zvýšit informační a čtenářskou gramotnost

Více

Kalendář kulturních akcí ve Slavičíně LEDEN 2017

Kalendář kulturních akcí ve Slavičíně LEDEN 2017 Kalendář kulturních akcí ve Slavičíně LEDEN 2017 Městské infocentrum Slavičín Mladotické nábřeží 849 763 21 Slavičín tel.: 577 342 251 e-mail: kultura@mesto-slavicin.cz www.mesto-slavicin.cz Srdečně Vás

Více

Role regionálních funkcí v oblasti vzdělávání knihovníků se zaměřením na zkušenosti ve Zlínském kraji

Role regionálních funkcí v oblasti vzdělávání knihovníků se zaměřením na zkušenosti ve Zlínském kraji Role regionálních funkcí v oblasti vzdělávání knihovníků se zaměřením na zkušenosti ve Zlínském kraji 25. října 2017, Regionální funkce knihoven, Pardubice Obsah Regionální funkce knihoven ve Zlínském

Více

České e-knihy v Moravskoslezské vědecké knihovně v Ostravě Gabriela Filipová

České e-knihy v Moravskoslezské vědecké knihovně v Ostravě Gabriela Filipová České e-knihy v Moravskoslezské vědecké knihovně v Ostravě Gabriela Filipová CC BY-NC-ND 4.0 Nabídka českých e-knih Vlastní e-knihy Regionální e-knihy vydávané knihovnou E-knihy nabízené se souhlasem autora

Více

ZŠ ČESKÝ DUB, Komenského 46, Český Dub

ZŠ ČESKÝ DUB, Komenského 46, Český Dub ZŠ ČESKÝ DUB, Komenského 46, 463 43 Český Dub Naše město a okolí VY_32_INOVACE_01_VL_5_13 Autor: Mgr. Jana Pechancová Období: březen 2012 Ročník: 5. Tematický okruh: Lidé kolem nás Téma: Společenský život

Více

MKD LACO DECZI A CELULA NEW YORK

MKD LACO DECZI A CELULA NEW YORK PROGRAM MEKUC ČERVEN 2015 Pondělí 1. června až čtvrtek 4. června Městská knihovna Mělník TÝDEN ČTENÍ DĚTEM Program pro děti i rodiče konaný v rámci celorepublikové akce. Středa 3. června v 19.30 hodin

Více

Knihovní řád Místní knihovny ve Vražném

Knihovní řád Místní knihovny ve Vražném Knihovní řád Místní knihovny ve Vražném 1. Místní knihovna ve Vražném (dále jen knihovna) je veřejnou univerzální knihovnou, zajišťující všeobecnou a demokratickou dostupnost informací všem občanům v souladu

Více

leden 2015 ChomutovA Program akcí města www.chomutov-mesto.cz www.echomutov.cz

leden 2015 ChomutovA Program akcí města www.chomutov-mesto.cz www.echomutov.cz leden 2015 Program akcí města ChomutovA www.chomutov-mesto.cz www.echomutov.cz výstavy VÝSTAVY 1. 31.1. Po Ne 9.00 16.00 EVROPOU Z JIHU NA SEVER výstava fotografií Martina a Ondry Pelánkových. PZOO, tel.:

Více

Kalendář kulturních akcí ve Slavičíně LISTOPAD 2017

Kalendář kulturních akcí ve Slavičíně LISTOPAD 2017 Kalendář kulturních akcí ve Slavičíně LISTOPAD 2017 Městské infocentrum Slavičín Mladotické nábřeží 849 763 21 Slavičín tel.: 577 342 251 e-mail: kultura@mesto-slavicin.cz www.mesto-slavicin.cz Gymnázium

Více

VĚSTNÍK ANNO JMK 10/2016

VĚSTNÍK ANNO JMK 10/2016 VĚSTNÍK ANNO JMK 10/2016 Milí přátelé z členských organizací, dostává se Vám do rukou další vydání Věstníku ANNO JMK, tentokrát jsme z důvodu nemoci přeskočili září a jsme hned v říjnu. O to více informací

Více

EUROPE DIRECT BRUNTÁL. Vaše přímé spojení s Evropou

EUROPE DIRECT BRUNTÁL. Vaše přímé spojení s Evropou EUROPE DIRECT BRUNTÁL Vaše přímé spojení s Evropou Celoevropská síť Europe Direct Europe Direct Bruntál Europe Direct je celoevropská informační síť, která informuje občany jednotlivých regionů Evropské

Více