Výběr z nových knih 6/2011 ostatní společenskovědní obory

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Výběr z nových knih 6/2011 ostatní společenskovědní obory"

Transkript

1 Výběr z nových knih 6/2011 ostatní společenskovědní obory 1. Bylinky našich babiček / Pierrette Nardo ; [překlad Šárka Surovcová] Brno : Computer Press, s. :. -- čeština. ISBN (váz.) Sign.: II V1 rostlina ; léčivé rostliny ; fytoterapie ; péče o zdraví Tato ilustrovaná kniha přináší stovky zajímavých rad a tipů, jak využít i ty nejběžnější rostlinky, ovoce či zeleninu pro zdraví, krásu nebo zpestření domácí kuchyně. 2. Dějiny a vyprávění : Palackého Dějiny jako zdroj historické obraznosti národa / Kamil Činátl Praha : Argo, s. :. -- čeština. ISBN (váz.) Sign.: II V1 dějiny ; historiografie ; literatura ; umění ; společnost ; Palacký, František, ; Dějiny národa českého ; Česko Kniha je věnována vlivu Palackého Dějin národa českého na formování českého historického povědomí v 19. a na počátku 20. století. Autor zde detailním způsobem zkoumání nejen podobu recepce Palackého národních a demokratických myšlenek v krásné literatuře a ve výtvarném umění, ale zároveň i jejich uměleckou transformaci pod vlivem změn společenského klimatu v českém a německém kulturním prostředí.

2 3. Deník : [řekněte jim, že sametová--] / Martin Mejstřík Brno : Computer Press, s. :. -- čeština. ISBN (brož.) Sign.: II V1 dějiny dvacátého století ; politika ; společnost ; kultura ; Mejstřík, Martin, ; Česko ; autobiografie Deník, který autor psal téměř patnáct let, není jen popisem událostí, je i upřímnou lidskou výpovědí. 4. Eseje o přírodě, biologii a jiných nepravostech / Stanislav Komárek Praha : Academia, s. ;. -- čeština. ISBN (váz.) Sign.: II V1 biologie ; příroda ; člověk ; přírodní vědy ; ochrana životního prostředí Souborné vydání autorových esejů z let , týkají se živé přírody a vědy o ní. Některé z nich vycházejí knižně poprvé, jiné byly rozptýleny v dosavadních souborných knižních vydáních, zde jsou prezentovány v tematických celcích.

3 5. Evropa vrcholného středověku / John H. Mundy ; [z anglického originálu... přeložili Kateřina Novotná... et al.] Praha : Vyšehrad, s. :. -- čeština. ISBN (váz.) : Sign.: II V1 dějiny středověku ; kultura ; ekonomika ; společnost ; náboženství ; myšlení ; Evropa ; Autor představuje na základě bohatství dobových pramenných dokladů období upevňování moci evropských monarchií, křížových válek, ekonomického vzestupu a rozvoje měst, zakládání univerzit i budování katedrál. Postupně se zaměřuje na vnější i vnitřní hranice evropského světa pozdního středověku, fungování ekonomiky, rozdělení společnosti a vztahy mezi jednotlivými jejími složkami, mechanismy vlády, myšlení a mentalitu, náboženství a církev. 6. Femme fatale české avantgardy : Marie Majerová - česká komunistka ve víru feminismu / Dana Nývltová ; Marie Majerová Praha : Akropolis, s. :. -- čeština. ISBN (váz.) Sign.: I 33965V1 literatura ; žena ; feminismus ; emancipace ; gender ; společnost ; komunismus ; Majerová, Marie, ; česká literatura Studie Dany Nývltové zkoumá ambivalenci pozic Marie Majerové v období od počátku 20. století do druhé světové války z různých úhlů. Soustředí se především na vztah dvou hlavních rolí Majerové, komunistky a feministky, a jejího obrazu jako femme fatale a femme nouvelle.

4 7. Finanční analýza podniku / Jaroslav Sedláček Brno : Computer Press, s. :. -- čeština. ISBN (brož.) Sign.: II V1 ekonomie ; analýza ; podnik ; řízení Praktická ekonomická příručka pro každého, kdo se snaží poznat a následně používat základní principy řízení financí v malých a středních podnicích. Srozumitelnou formou vysvětluje možnosti finanční analýzy, hodnocení současného stavu podniku, ale také přijímání nápravných opatření, to vše ilustrované na konkrétních příkladech. 8. Jak se dělá kniha : příručka pro nakladatele / Vladimír Pistorius Příbram : Pistorius & Olšanská, s. :. -- čeština. ISBN (váz.) Sign.: II V1 kniha ; nakladatelství ; legislativa ; vydávání ; typografie ; redakce Třetí revidované a doplněné vydání příručky nakladatele, která prezentuje důležité informace potřebné při vydávání knih, mezi které patří základní pojmy, typografické minimum, technologie redakční práce, práce s obrázky, korektury apod.

5 9. Kam na kole : nejlepší cyklovýlety : [30 nejkrásnějších výletů pro celou rodinu] / Jiří Juřík ; [fotografie Jiří Juřík, Miroslav Kumr, Fred Sator] Brno : Computer Press, s. :. -- čeština. ISBN (váz.) Sign.: II V1 turistika ; volný čas ; Česko ; výlet ; cykloturistika V další publikaci z oblíbené ediční řady KAM v České republice projedeme naši vlast na kole. Výlety jsou doplněné mapkami a tipy na zajímavosti v okolí jednotlivých tras. 10. Kvalita péče o seniory : řízení kvality dlouhodobé péče v ČR : [výstupy z aplikovaného výzkumu] / Ondřej Mátl, Milena Jabůrková Praha : Galén, c s. :. -- čeština. ISBN (brož.) Sign.: I 33968V1 starší člověk ; sociální péče ; sociální služba ; sociální politika ; výzkum ; případová studie ; Česko Práce mapuje jednotlivé iniciativy v oblasti kvality dlouhodobé péče a sociálních služeb pro seniory a přináší některé nové informace z vlastního výzkumu autorů.

6 11. Na prahu dospělosti : partnerství, sex a životní představy mladých v současné české společnosti / Tomáš Katrňák... [et al.] Brno : Masarykova univerzita, s. :. -- čeština. ISBN (Dokořán : brož.) Sign.: II V1 sociologie ; sociologický výzkum ; demografie ; adolescence ; rodina ; sex ; Česko ; partnerský vztah ; rodičovství Kniha představuje partnerský život současné mladé generace a snaží se nahlédnout do jejích představ o rodinném životě. Na významných životních událostech jako je nalezení partnera, narození dítěte, sňatek či rozvod autoři ukazují nejen to, jak mladí lidé v České republice tyto události prožívají, ale také jaké mají o nich představy, jaké postoje a předpoklady s nimi spojují a v neposlední řadě jaké obrysy životní dráhy si s ohledem na tyto události vytvářejí. 12. Největší show pod Sluncem : důkazy evoluce / Richard Dawkins ; [z anglického originálu... přeložili Jan Lhotský a Roman Šolc] Praha : Argo, s., 32 s. barev. obr. příl. :. -- čeština. ISBN (Dokořán : váz.) Sign.: II V1 biodiverzita ; evoluce Kniha známého britského biologa a popularizátora vědy ukáže fungování evoluce z mnoha pohledů, od paleontologického záznamu přes molekulární genetiku a vývoj embrya až po domestikaci zvířat či to, jak se historie života promítla do geografického rozšíření současných druhů.

7 13. Obory sociální politiky / Igor Tomeš Praha : Portál (vydavatelství), s. -- čeština. ISBN (váz.) Sign.: II V1 sociální politika ; sociální péče ; legislativa Kniha volně navazuje na publikaci Úvod do teorie a metodologie sociální politiky. Lze ji považovat za praktický výklad k uvedenému teoretickému pojednání, který seznamuje s mezinárodněprávním i českým právním rámcem, s hlavními principy uplatňovanými v jednotlivých oborech i s problémy, s nimiž se realizátoři sociální politiky zpravidla setkávají. 14. Smrt a umírání v náboženských tradicích současnosti / Lubomír Ondračka... [et al.] V Praze : Cesta domů, s. ;. -- čeština. ISBN (brož.) Sign.: II V1 úmrtí ; náboženství ; umírající Sborník obsahuje články pěti předních českých odborníků, kteří představují pojetí smrti a umírání v náboženských tradicích hinduismu, islámu, křesťanství, judaismu a buddhismu.

8 15. Softwarové právo : praktický průvodce právní problematikou v IT / Lukáš Jansa, Petr Otevřel Brno : Computer Press, s. ;. -- čeština. ISBN (brož.) : Sign.: II V1 software ; autorské právo ; právo Publikace obsahuje srozumitelný výklad, který doplňují konkrétní příklady z praxe a ukázkové formulace smluv ve všech důležitých oblastech softwarového práva. Autoři se věnují také popisům možných rizik a tomu, jak se s nimi vyrovnat. 16. Stylistika pro žurnalisty / Eva Minářová Praha : Grada, s. ;. -- čeština. ISBN (brož.) Sign.: II V1 stylistika ; čeština ; žurnalistika ; publicistika Publikace obsahuje základní studijní materiál vedoucí ke zvládnutí jazykové kultury, stylizace a kompozice žurnalistického textu. Čtenáři poznají podstatu a fungování stylové vrstvy výrazových prostředků v rozmezí přijímaných stylových norem.

9 17. Tomáš Halík : smířená různost : rozhovor / Tomasz Dostatni Praha : Portál, s., [16] s. barev. obr. příl. :. -- čeština. ISBN (váz.) Sign.: II V1 náboženství ; katolicismus ; víra ; ateismus ; postmodernismus ; společnost ; interview ; Halík, Tomáš, ; sekularizace V novém knižním rozhovoru se oba protagonisté pokoušejí stanovit souřadnice duchovní mapy postkřesťanského a postnáboženského člověka dneška, jemuž především je kniha určena. 18. Tvoříme a publikujeme odborné texty / Jan Široký a kolektiv Brno : Computer Press, s. :. -- čeština. ISBN (brož.) : Sign.: II V1 odborný jazyk ; prezentace ; publikační činnost ; metodika ; ekonomie ; manažerský personál ; odborný text Publikace si klade za cíl seznámit čtenáře se základními pravidly pro psaní odborných textů. Autoři postupují od výběru tématu, osnovy, hypotézy, přes metodologii vědy, analýzu dat, formální a obsahovou stránku vědeckého textu, zdroje informací, možnosti publikování až k základům rétoriky a prezentace.

10 19. Udělej si ráj / Mariusz Szczygieł ; [z polského originálu... přeložila Helena Stachová] Praha : Máj, s. :. -- čeština. ISBN (Dokořán : váz.) Sign.: II V1 kultura ; společnost ; dějiny ; náboženství ; identita ; Česko ; století 21 Nová kniha autora bestselleru Gottland, který byl přeložen do deseti světových jazyků a získal řadu ocenění. Zatímco Gottland vyprávěl o naší historii v uplynulých sto letech, Udělej si ráj je knihou o současném Česku. Je to subjektivní záznam z autorových častých návštěv Česka v posledních deseti letech, vyprávění o tom, co Polákačechofila fascinuje na dnešní české společnosti a kultuře. 20. Úvod do biologie ochrany přírody / Richard B. Primack, Pavel Kindlmann, Jana Jersáková Praha : Portál, s. :. -- čeština. ISBN (váz.) Sign.: II V1 biologie ; ochrana životního prostředí ; biodiverzita ; chráněná krajinná oblast ; trvale udržitelný rozvoj Tento úvod přináší ucelené základy oboru biologie ochrany přírody. Text je doplněn množstvím příkladů, obrázků a schémat. Zabývá se řadou často probíraných otázek, jako jsou právní a mezinárodní nástroje ochrany přírody, udržitelný rozvoj, smysl vytváření chráněných území, metody ochranářské práce nebo ochrana vymírajících druhů.

Výběr z nových knih 6/2012 ostatní společenskovědní obory

Výběr z nových knih 6/2012 ostatní společenskovědní obory Výběr z nových knih 6/2012 ostatní společenskovědní obory 1. 7 skrytých důvodů, proč zaměstnanci odcházejí z firem / Leigh Branham ; [překlad Tomáš Juppa] -- 1. vyd. Praha : Grada, 2009 -- 250 s. -- čeština.

Více

Výběr z nových knih 7-8/2014 ostatní společenskovědní obory

Výběr z nových knih 7-8/2014 ostatní společenskovědní obory Výběr z nových knih 7-8/2014 ostatní společenskovědní obory 1. Akademický atlas českých dějin / Eva Semotanová, Jiří Cajthaml a kol. -- Vyd. 1. Praha : Academia, 2014 -- xxviii, 559 s. -- cze ISBN 978-80-200-2182-3

Více

Výběr z nových knih 3/2015 ostatní společenskovědní obory

Výběr z nových knih 3/2015 ostatní společenskovědní obory Výběr z nových knih 3/2015 ostatní společenskovědní obory 1. Církev : průvodce českou historií / Alena a Vlastimil Vondruškovi -- Vyd. 1. Praha : Vyšehrad, 2014 -- 199 s. -- cze ISBN 978-80-7429-441-9

Více

Výběr z nových knih 2/2012 ostatní společenskovědní obory

Výběr z nových knih 2/2012 ostatní společenskovědní obory Výběr z nových knih 2/2012 ostatní společenskovědní obory 1. Bible a moderní kritika : česká a světová progresivní exegeze ve víru (anti-) modernistické krize / Tomáš Petráček Praha : Vyšehrad (nakladatelství),

Více

Výběr z nových knih 4/2013 ostatní společenskovědní obory

Výběr z nových knih 4/2013 ostatní společenskovědní obory Výběr z nových knih 4/2013 ostatní společenskovědní obory 1. 77 výletů po stopách Starých pověstí českých / Věra a Veronika Škvárovy - - Vyd. 1. Praha : Knižní klub, 2013 -- 191 s. -- čeština. ISBN 978-80-242-3926-2

Více

Výběr z nových knih 3/2016 pedagogika

Výběr z nových knih 3/2016 pedagogika Výběr z nových knih 3/2016 pedagogika 1. (Re)socializace v rané péči / Zdenka Šándorová -- Vydání první [Pardubice] : Univerzita Pardubice, 2015 -- 139 stran -- cze ISBN 978-80-7395-961-6 Sign.: II 113880V1

Více

PC, POWER POINT, dataprojektor

PC, POWER POINT, dataprojektor Název školy Číslo projektu Autor Název šablony Název DUMu Stupeň a typ vzdělávání Vzdělávací oblast Střední škola hotelová a služeb Kroměříž CZ.1.07/1.5.00/34.0911 Ing. Anna Grussová VY_32_INOVACE 29_MAR

Více

Výběr z nových knih 11/2015 psychologie

Výběr z nových knih 11/2015 psychologie Výběr z nových knih 11/2015 psychologie 1. Antropoložka na Marsu : podivuhodné a výjimečné životy geniálních a psychicky odlišných osobností / Oliver Sacks ; z anglického originálu An anthropologist on

Více

Výběr z nových knih 6/2009 ostatní společenskovědní obory

Výběr z nových knih 6/2009 ostatní společenskovědní obory Výběr z nových knih 6/2009 ostatní společenskovědní obory 1. Abeceda personalisty / Hana d'ambrosová... [et al.] Olomouc : ANAG, 2009 -- 383 s. ;. -- čeština. ISBN 978-80-7263-512-2 (kroužková vazba) Sign.:

Více

Výbr z nových knih 11/2010 ostatní spoleenskovdní obory

Výbr z nových knih 11/2010 ostatní spoleenskovdní obory Výbr z nových knih 11/2010 ostatní spoleenskovdní obory 1. eské Vánoce : od vzniku republiky do sametové revoluce / Petr a Pavlína Kourovi Praha : Dokoán, 2010 -- 356 s., [34] barev. obr. píl. :. -- eština.

Více

BIBLIOGRAFICKÁ CITACE str. 1 1.2.2012

BIBLIOGRAFICKÁ CITACE str. 1 1.2.2012 BIBLIOGRAFICKÁ CITACE str. 1 1.2.2012 159.96 Zvláštní duševní stavy a procesy Altman, Jack, 1001 snů /Jack Altman ; [z anglického originálu... přeložila Jana Jebáčková]. V Praze :Ikar,2003 ISBN:80-249-0228-1

Více

Výběr z nových knih 4/2014 pedagogika

Výběr z nových knih 4/2014 pedagogika Výběr z nových knih 4/2014 pedagogika 1. Agrese a agresivita v předškolním a mladším školním věku / Jan Svoboda -- Vyd. 1. Praha : Portál (vydavatelství), 2014 -- 164 s. -- cze ISBN 978-80-262-0603-3 (brož.)

Více

Výběr z nových knih 3/2014 ostatní společenskovědní obory

Výběr z nových knih 3/2014 ostatní společenskovědní obory Výběr z nových knih 3/2014 ostatní společenskovědní obory 1. Dávat a brát : skrytá dynamika úspěchu / Adam Grant ; [překlad Zdeněk Mužík] -- 1. vyd. Brno : BizBooks, 2014 -- 311 s. -- cze ISBN 978-80-265-0133-6

Více

Význam Francie pro českou kulturu kolem roku 1900

Význam Francie pro českou kulturu kolem roku 1900 R e š e r š e (Dokumentografická jednorázová rešerše) Význam Francie pro českou kulturu kolem roku 1900 Vypracovala: Krajská vědecká knihovna, příspěvková organizace Rumjancevova 1362/1 460 53 Liberec

Více

Výbr z nových knih 5/2011 ostatní spoleenskovdní obory

Výbr z nových knih 5/2011 ostatní spoleenskovdní obory Výbr z nových knih 5/2011 ostatní spoleenskovdní obory 1. Anglické listy = Letters from England / Karel apek ; [peklad Klára Košutová] Brno : Computer Press, 2011 -- 143 s. :. -- anglitina. ISBN 978-80-251-3591-4

Více

Projekt EQUIP. Školení tutorů

Projekt EQUIP. Školení tutorů Projekt EQUIP Školení tutorů EQUIP - OTEVŘENÉ VZDĚLÁVÁNÍ PRO EKONOMIKU ZNALOSTÍ projekt rozvoje e-learningu na Vysoké škole finanční a správní Součást operačního programu: Praha Adaptabilita Cílem projektu

Více

Projekt, prezentace, rétorika

Projekt, prezentace, rétorika Projekt, prezentace, rétorika Fakulta informačních technologií BI PPR, přednáška 2 Přednášející: Mgr. Monika Schmidtová FSv ČVUT, katedra společenských věd externě FIT Monika Schmidtová 2011 EVROPSKÝ SOCIÁLNÍ

Více

Výběr z nových knih 1/2016 ostatní společenskovědní obory

Výběr z nových knih 1/2016 ostatní společenskovědní obory Výběr z nových knih 1/2016 ostatní společenskovědní obory 1. 89 nejdůležitějších manažerských teorií pro praxi / James McGrath, Bob Bates ; z anglického originálu The little book of big management theories...

Více

Výběr z nových knih 11/2009 ostatní společenskovědní obory

Výběr z nových knih 11/2009 ostatní společenskovědní obory Výběr z nových knih 11/2009 ostatní společenskovědní obory 1. 19. století v nás : modely, instituce a reprezentace, které přetrvaly / k vydání připravil Milan Řepa Praha : Historický ústav, 2008 -- 589

Více

Knižní. tipy. pod stromeček

Knižní. tipy. pod stromeček Knižní tipy 2015 pod stromeček Kniha je podle našeho názoru pod stromečkem nezbytnost. Ale jaká by to měla být? Proto jsme se zeptali našich lektorů, kteří pro vás vybrali tituly, které pod stromečkem

Více

Nabídka povinně volitelných seminářů pro školní rok 2016/2017 3. ročník, septima

Nabídka povinně volitelných seminářů pro školní rok 2016/2017 3. ročník, septima Nabídka povinně volitelných seminářů pro školní rok 2016/2017, septima Časová dotace seminářů 2 hodiny týdně Každý žák si volí z nabídky povinně dva semináře Pokud je z nějakého předmětu vypsáno více seminářů,

Více

Výbr z nových knih 7-8/2011 pedagogika

Výbr z nových knih 7-8/2011 pedagogika Výbr z nových knih 7-8/2011 pedagogika 1. Anglitina pro fyzioterapeuty / Helena Gogelová Praha : Grada, 2011 -- 314 s. ;. -- eština. ISBN 978-80-247-3531-3 (brož.) Sign.: II 108658V1 anglitina ; cizí jazyk

Více

Masarykova univerzita Fakulta sociálních studií

Masarykova univerzita Fakulta sociálních studií Masarykova univerzita Fakulta sociálních studií Podmínky pro přijetí v přijímacím řízení v roce 2017 Informace o studijních oborech Studijní obor Forma studia Počet uchazečů Dostavilo se Přijato Body posledního

Více

Masarykova univerzita Fakulta sociálních studií

Masarykova univerzita Fakulta sociálních studií Masarykova univerzita Fakulta sociálních studií Podmínky pro přijetí v přijímacím řízení v roce 2018 Informace o studijních oborech Studijní obor Forma studia Počet uchazečů Dostavilo se Přijato Body posledního

Více

Novinky 2009 Brecht, Bertolt Kupování mosazi ISBN 978-80-86928-52-4 Doporučená cena: 232 Kč 1. vydání Lepoldová, Jana Metodika taneční gymnastiky

Novinky 2009 Brecht, Bertolt Kupování mosazi ISBN 978-80-86928-52-4 Doporučená cena: 232 Kč 1. vydání Lepoldová, Jana Metodika taneční gymnastiky Novinky 2009 Brecht, Bertolt Kupování mosazi (Der Messingkauf) Kupování mosazi je rozhovor mezi filosofem, dramaturgem, hercem a herečkou. Ačkoli dialog zůstal pouze fragmentem, patří tato noční diskuse

Více

Výběr z nových knih 4/2014 ostatní společenskovědní obory

Výběr z nových knih 4/2014 ostatní společenskovědní obory Výběr z nových knih 4/2014 ostatní společenskovědní obory 1. Civilní náboženství : nový pohled na to, na čem nám skutečně záleží / Jan Jüptner -- Vyd. 1. Praha : Karolinum, 2013 -- 245 s. -- cze ISBN 978-80-246-2443-3

Více

Závěrečná zpráva. k projektu FRVŠ 755/2011/F5/a. Inovace předmětu Audit podniku a jeho operací. Ing. Mgr. David Suchánek, Ph.D.

Závěrečná zpráva. k projektu FRVŠ 755/2011/F5/a. Inovace předmětu Audit podniku a jeho operací. Ing. Mgr. David Suchánek, Ph.D. Závěrečná zpráva k projektu FRVŠ 755/2011/F5/a Inovace předmětu Audit podniku a jeho operací Řešitel projektu: Spoluřešitelé: Pracoviště: Ing. Ondřej Svoboda doc. Ing. Ivana Kraftová, CSc. Ing. Mgr. David

Více

Aplikovaná geografie (regionální politika a rozvoj, Geografické Informační Systémy).

Aplikovaná geografie (regionální politika a rozvoj, Geografické Informační Systémy). Seminář z fyziky Prohloubení a rozšíření znalostí z jednotlivých fyzikálních oborů. Získání jistoty při řešení fyzikálních příkladů. Získání nových poznatků a ujasnění souvislostí při sledování vybraných

Více

OSNOVA PRO PŘEDMĚT APLIKOVANÉ INFORMAČNÍ TECHNOLOGIE 2

OSNOVA PRO PŘEDMĚT APLIKOVANÉ INFORMAČNÍ TECHNOLOGIE 2 CZ.1.07/2.2.00/07.0002 Modernizace oboru technická a informační výchova OSNOVA PRO PŘEDMĚT APLIKOVANÉ INFORMAČNÍ TECHNOLOGIE 2 (cvičení) 2009 Mgr. Eva HOTOVÁ, Ph.D. Název studijního předmětu: Aplikované

Více

Nové knihy. Možný, P., Praško, J.: KOGNITIVNĚ-BEHAVIORÁLNÍ TERAPIE. ÚVOD DO TEORIE A PRAXE. Praha: Triton 1999, 304 s. (ISBN 80-7254-0389-6)

Nové knihy. Možný, P., Praško, J.: KOGNITIVNĚ-BEHAVIORÁLNÍ TERAPIE. ÚVOD DO TEORIE A PRAXE. Praha: Triton 1999, 304 s. (ISBN 80-7254-0389-6) Nové knihy Rubrika přináší informace o nových knihách,které by mohly psychiatrickou veřejnost zajímat. Namísto RNDr. Zdeněk subjektivních recenzí se snažíme nabídnout krátké ukázky z textů publikací, které

Více

Dlouhá cesta k malé knize. Projektové vyučování pro studenty Střední průmyslové školy grafické v Praze (CZ.2.17/3.1.00/34166)

Dlouhá cesta k malé knize. Projektové vyučování pro studenty Střední průmyslové školy grafické v Praze (CZ.2.17/3.1.00/34166) Dlouhá cesta k malé knize. Projektové vyučování pro studenty Střední průmyslové školy grafické v Praze (CZ.2.17/3.1.00/34166) Výtvarná a typografická úprava Sylabus k přednášce Redakční zpracování textu

Více

Výběr z nových knih 1/2014 ostatní společenskovědní obory

Výběr z nových knih 1/2014 ostatní společenskovědní obory Výběr z nových knih 1/2014 ostatní společenskovědní obory 1. 2 x 101 knih pro děti a mládež : nejlepší a nejvlivnější knihy / Pavel Mandys a kolektiv -- 1. vyd. V Praze : Albatros, 2013 -- 430 s. -- čeština

Více

ASISTENT OCHRANY A PODPORY VEŘEJNÉHO ZDRAVÍ

ASISTENT OCHRANY A PODPORY VEŘEJNÉHO ZDRAVÍ Kvalifikační kurz pro získání odborné způsobilosti k výkonu povolání asistenta ochrany a podpory veřejného zdraví v oboru ASISTENT OCHRANY A PODPORY VEŘEJNÉHO ZDRAVÍ 1 Profil absolventa...2 1.1 Určení...2

Více

Seminář z českého jazyka

Seminář z českého jazyka školní vzdělávací program ŠKOLNÍ VZDĚLÁVACÍ PROGRAM DR. J. PEKAŘE V MLADÉ BOLESLAVI Seminář z českého jazyka PLACE HERE ŠKOLNÍ VZDĚLÁVACÍ PROGRAM DR. J. PEKAŘE V MLADÉ BOLESLAVI Název školy Adresa Palackého

Více

KATALOG pro základní a střední školy

KATALOG pro základní a střední školy KATALOG pro základní a střední školy 2016 Vážení přátelé, právě držíte v rukou katalog učebních materiálů z produkce nakladatelství Didaktis na rok 2016. Dovolte nám tedy na úvod několik vět o nás a našich

Více

Dlouhá cesta k malé knize. Projektové vyučování pro studenty Střední průmyslové školy grafické v Praze (CZ.2.17/3.1.00/34166)

Dlouhá cesta k malé knize. Projektové vyučování pro studenty Střední průmyslové školy grafické v Praze (CZ.2.17/3.1.00/34166) Dlouhá cesta k malé knize. Projektové vyučování pro studenty Střední průmyslové školy grafické v Praze (CZ.2.17/3.1.00/34166) Cesta od myšlenky k finální úpravě knihy Sylabus k přednášce Redakční zpracování

Více

Proměny kulturní krajiny

Proměny kulturní krajiny Ing. Jitka Prchalová Proměny kulturní krajiny Aplikace archivních snímků v socioekonomickém průzkumu V roce 2004 získala Katedra geografie Ústavu přírodních věd Univerzity J. E. Purkyně v Ústí nad Labem

Více

Tematické okruhy ke státní závěrečné zkoušce navazujícího magisterského studijního programu

Tematické okruhy ke státní závěrečné zkoušce navazujícího magisterského studijního programu Tematické okruhy ke státní závěrečné zkoušce navazujícího magisterského studijního programu Specializace v pedagogice o b o r S o c i á l n í p e d a g o g i k a pro akademický rok 2015/2016 (kombinované

Více

Výbr z nových knih 4/2010 ostatní spoleenskovdní obory

Výbr z nových knih 4/2010 ostatní spoleenskovdní obory Výbr z nových knih 4/2010 ostatní spoleenskovdní obory 1. Djiny filmu 1895-2005 / Jerzy Płaewski ; editor Karel Tabery ; [na pekladu... se podíleli Karel Tabery... et al.] Praha : Academia, 2009 -- 901

Více

Požadavky na zpracování maturitní práce

Požadavky na zpracování maturitní práce Požadavky na zpracování maturitní práce Formální úprava maturitní práce 1. Struktura maturitní práce Maturitní práce má následující členění: 1. Titulní list (viz Příloha) 2. Prohlášení (viz Příloha), poté

Více

DEN OTEVŘENÝCH DVEŘÍ. Tým Katedry psychologie

DEN OTEVŘENÝCH DVEŘÍ. Tým Katedry psychologie DEN OTEVŘENÝCH DVEŘÍ Tým Katedry psychologie DEN NÁZEV OTEVŘENÝCH KONFERENCE DVEŘÍ 2015 KRÁTCE / MÍSTO KONFERENCE CO VÁS DNES ČEKÁ I. Trocha historie II. Kdo jsme III. Typy studia a jak se k nám dostat

Více

Název vzdělávacího programu: Hlavní vedoucí dětských táborů putovních

Název vzdělávacího programu: Hlavní vedoucí dětských táborů putovních Název vzdělávacího programu: Hlavní vedoucí dětských táborů putovních Minimální kompetenční profil: Hlavní vedoucí dětských táborů putovních Organizace: Duha A. Cíl vzdělávacího programu Obecné cíle propojit

Více

Teoretické obory psychologie. NMgr. obor Psychologie

Teoretické obory psychologie. NMgr. obor Psychologie Pražská vysoká škola psychosociálních studií, s.r.o. Tematické okruhy ke státní magisterské zkoušce Teoretické obory psychologie NMgr. obor Psychologie 1. Předmět a metoda psychologie Pojetí duševního

Více

Albrechtova střední škola, Český Těšín, p.o. II. DTP

Albrechtova střední škola, Český Těšín, p.o. II. DTP Číslo projektu: Název projektu: Subjekt: Označení materiálu (přílohy): CZ.1.07/1.1.24/02.0118 Polygrafie v praxi Albrechtova střední škola, Český Těšín, p.o. II. Předpis sazby Autor: Markéta Březinová

Více

SIMPROKIM METODIKA PRO ŠKOLENÍ PRACOVNÍKŮ K IZOVÉHO MANAGEMENTU

SIMPROKIM METODIKA PRO ŠKOLENÍ PRACOVNÍKŮ K IZOVÉHO MANAGEMENTU SIMPROKIM METODIKA PRO ŠKOLENÍ PRACOVNÍKŮ K IZOVÉHO MANAGEMENTU SIMPROKIM Metodika pro školení pracovníků krizového managementu Kolektiv autorů Ostrava, 2014 Autorský kolektiv: doc. Ing. Vilém Adamec,

Více

KARTOGRAFIE V POČÍTAČOVÉM PROSTŘEDÍ

KARTOGRAFIE V POČÍTAČOVÉM PROSTŘEDÍ MASARYKOVA UNIVERZITA PŘÍRODOVĚDECKÁ FAKULTA GEOGRAFICKÝ ÚSTAV 14. LETNÍ GEOGRAFICKÁ ŠKOLA KARTOGRAFIE V POČÍTAČOVÉM PROSTŘEDÍ doprovodný text kurzu Praktické použití počítačů ve výuce 22. až 24. srpna

Více

Z K Á LA L D A Y D S P S O P L O E L Č E E Č N E SK S ÝC Ý H C V ĚD

Z K Á LA L D A Y D S P S O P L O E L Č E E Č N E SK S ÝC Ý H C V ĚD OBČANSKÁ NAUKA ZÁKLADY SPOLEČENSKÝCH VĚD Základní informace předmět se vyučuje na nižším i vyšším gymnáziu na vyšším gymnáziu možnost volby semináře Společenskovědní seminář - dvouletý volitelný maturitní

Více

PŘEDTISKOVÁ PŘÍPRAVA A TISK

PŘEDTISKOVÁ PŘÍPRAVA A TISK STŘEDNÍ ŠKOLA GRAFICKÁ BRNO, ŠMAHOVA 110, 627 00 BRNO Maturitní okruhy Obor vzdělání: 34-41-M/01 Polygrafie PŘEDTISKOVÁ PŘÍPRAVA A TISK Třída: P4 2013/2014 Polygrafická produkce. Obecné rozdělení polygrafických

Více

Novinky literatury pro děti říjen 2007 (Naučná literatura)

Novinky literatury pro děti říjen 2007 (Naučná literatura) Novinky literatury pro děti říjen 2007 (Naučná literatura) Klíč ke slohu aneb Nerudou snadno a rychle?!: pro 2. stupeň ZŠ i pro nižší ročníky víceletých gymnázií. /Marie Hanzová a Eva Schneiderová. Praha:

Více

Název školy: Střední odborná škola stavební Karlovy Vary Sabinovo náměstí 16, 360 09 Karlovy Vary

Název školy: Střední odborná škola stavební Karlovy Vary Sabinovo náměstí 16, 360 09 Karlovy Vary Název školy: Střední odborná škola stavební Karlovy Vary Sabinovo náměstí 16, 360 09 Karlovy Vary Autor: ING. HANA MOTYČKOVÁ Název materiálu: VY_32_INOVACE_13_ROZHODOVÁNÍ I_P2 Číslo projektu: CZ 1.07/1.5.00/34.1077

Více

I. kategorie Publikace (Týká se drtivé většiny publikačních výstupů na FFÚ VŠE v Praze)

I. kategorie Publikace (Týká se drtivé většiny publikačních výstupů na FFÚ VŠE v Praze) CHARAKTERISTIKA NĚKTERÝCH PUBLIKAČNÍCH VÝSTUPŮ, UZNATELNÝCH V RIVU VČETNĚ JEJICH BODOVÉHO HODNOCENÍ (Výňatek z Metodiky hodnocení výsledků výzkumných organizací a hodnocení výsledků ukončených programů

Více

REGENERACE ZLÍNSKÝ KRAJ

REGENERACE ZLÍNSKÝ KRAJ REGENERACE Název školy Obchodní akademie, Vyšší odborná škola a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Uherské Hradiště Název DUMu VY_32_INOVACE_TEV2114 (Regenerace) Autor Mgr. Radek Zimčík Datum

Více

http://www.zlinskedumy.cz

http://www.zlinskedumy.cz Číslo projektu Číslo a název šablony klíčové aktivity Tematická oblast Autor Ročník 1. 4. Obor CZ.1.07/1.5.00/34.0514 III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Funkční styly, vy_32_inovace_ma_37_03

Více

Myšlenkové mapy MYŠLENKOVÉ MAPY. Horst Müller. Jak zlepšit své myšlení, paměť, koncentraci a kreativitu HORST MÜLLER

Myšlenkové mapy MYŠLENKOVÉ MAPY. Horst Müller. Jak zlepšit své myšlení, paměť, koncentraci a kreativitu HORST MÜLLER w Horst Müller Myšlenkové mapy V knize MYŠLENKOVÉ MAPY Jak zlepšit své myšlení, paměť, koncentraci a kreativitu z edice Poradce pro praxi se dozvíte: jak s nimi lépe plánovat svůj čas nebo se učit nové

Více

- 1 - VYSOKÁ ŠKOLA TĚLESNÉ VÝCHOVY A SPORTU PALESTRA SPOL. S R. O. Požadavky ke Státní závěrečné bakalářské zkoušce

- 1 - VYSOKÁ ŠKOLA TĚLESNÉ VÝCHOVY A SPORTU PALESTRA SPOL. S R. O. Požadavky ke Státní závěrečné bakalářské zkoušce - 1 - VYSOKÁ ŠKOLA TĚLESNÉ VÝCHOVY A SPORTU PALESTRA SPOL. S R. O. Požadavky ke Státní závěrečné bakalářské zkoušce Studijní obor: Sportovní a volnočasový pedagog Tematické okruhy SZZKb: I. DIDAKTIKA TV

Více

Pracovní právo v České republice. Ukázka

Pracovní právo v České republice. Ukázka Pracovní právo v České republice Ukázka 1 Pracovní právo v České republice 1.2 Vývoj pracovního práva od 60. let 20. století V prosinci 1960 ÚV KSČ přijal usnesení, ve kterém bylo konstatováno, že nastala

Více

Výběr z nových knih 6/2009 psychologie

Výběr z nových knih 6/2009 psychologie Výběr z nových knih 6/2009 psychologie 1. Asertivitou proti stresu / Ján Praško, Hana Prašková Praha : Grada, 2007 -- 277 s. ;. -- čeština. ISBN 978-80-247-1697-8 (brož.) Sign.: II 106962V1 asertivita

Více

průmysly HUDBA Studie o sociálně ekonomickém potenciálu kulturních a kreativních průmyslů v České republice Lenka Dohnalová 2010 návrh

průmysly HUDBA Studie o sociálně ekonomickém potenciálu kulturních a kreativních průmyslů v České republice Lenka Dohnalová 2010 návrh Kulturní a kreativní průmysly v České republice Přehled o stavu jednotlivých odvětví (architektura, design, reklama, film, hudba, knihy a tisk, scénická umění, trh s uměním, TV a rozhlas, videohry, kulturní

Více

CVIČENÍ Z PŘEDMĚTU MANAGEMENT I

CVIČENÍ Z PŘEDMĚTU MANAGEMENT I CVIČENÍ Z PŘEDMĚTU MANAGEMENT I Doc. Ing. Josef F. Palán, CSc. katedra podnikání a oceňování konzultace: pondělí 13.00 až 14.30 hod., místnost 310, nutná rezervace konzultací E-mailem: jpalan@bivs.cz CÍLE

Více

Publikačníčinnost muzeí zřizovaných Krajem Vysočina

Publikačníčinnost muzeí zřizovaných Krajem Vysočina Publikačníčinnost muzeí zřizovaných Krajem Vysočina Božena Kabelíková Muzeum Vysočiny Třebíč 1 Kraj Vysočina Název Kraje Vysočina souvisí se skutečností, že se tento správní celek rozkládá na podstatnéčásti

Více

NÁZEV ROČNÍKOVÉ PRÁCE ročníková práce

NÁZEV ROČNÍKOVÉ PRÁCE ročníková práce NÁZEV ROČNÍKOVÉ PRÁCE ročníková práce Autor: Jméno Příjmení Školní rok: 2015/2016 Třída: III.A Prohlašuji, že jsem ročníkovou práci vypracoval/a samostatně na základě vlastních zjištění a s použitím literatury

Více

Význam znalostí vlastností nebezpečných látek a jejich působení na člověka pro studenty Policejní akademie České republiky v Praze

Význam znalostí vlastností nebezpečných látek a jejich působení na člověka pro studenty Policejní akademie České republiky v Praze Ing. Lubomír Polívka Význam znalostí vlastností nebezpečných látek a jejich působení na člověka pro studenty Policejní akademie České republiky v Praze Anotace Článek se zabývá potřebou a významem znalostí

Více

Hodnocení projektových návrhů vnitřní soutěže FF UK o rozvojové prostředky na rok 2015

Hodnocení projektových návrhů vnitřní soutěže FF UK o rozvojové prostředky na rok 2015 Hodnocení projektových návrhů vnitřní soutěže FF UK o rozvojové prostředky na rok 2015 Součást FF UK Číslo projektu Název Hlavní řešitel Rozhodnutí ÚVES FF_15_TO1_041 Nová Paradigmatika spisovné ruštiny

Více

Informace o projektu APSYS

Informace o projektu APSYS Informace o projektu APSYS Název projektu: Aplikovatelný systém dalšího vzdělávání ve VaV Poskytovatel podpory: Evropský sociální fond, přes MŠMT Operační program: Vzdělávání pro konkurenceschopnost Datum

Více

Rozpis studentů u maturitní zkoušky

Rozpis studentů u maturitní zkoušky Termín: pondělí 1. 6. 2009 dopoledne Petra Zuzana Svobodová (4.A) Český jazyk a literatura 7:30 7:45 Mgr. Libuše Kovářová / Mgr. Andrea Zadinová / Anglický jazyk 8:30 8:45 Mgr. Silvie Průchová / Mgr. Diana

Více

Katedra preprimárního a primárního vzdělávání - obhajoby BP

Katedra preprimárního a primárního vzdělávání - obhajoby BP Katedra preprimárního a primárního vzdělávání - obhajoby BP K obhajobám se dostavte 20 minut před určeným časem. Technika k dispozici nebude. 23.5.2016 učebna 129 - přízemí Jméno studenta Název práce 8

Více

Standard pro písemné práce k bakalářské zkoušce

Standard pro písemné práce k bakalářské zkoušce Standard pro písemné práce k bakalářské zkoušce na Ústavu pedagogických věd FF MU Platný pro obory Pedagogika a Sociální pedagogika a poradenství od akademického roku 2010/2011 BAKALÁŘSKÁ OBOROVÁ PRÁCE

Více

REGULACE ČESKÝCH MÉDIÍ II.

REGULACE ČESKÝCH MÉDIÍ II. REGULACE ČESKÝCH MÉDIÍ II. O KONFERENCI Konference Regulace českých médií II. je pořádaná Institutem komunikačních studií a žurnalistiky Fakulty sociálních věd Univerzity Karlovy v Praze ve spolupráci

Více

5 kroků k úspěšnému projektu : 22 šablon klíčových dokumentů a 3 kompletní Doležal, reálné Janprojekty

5 kroků k úspěšnému projektu : 22 šablon klíčových dokumentů a 3 kompletní Doležal, reálné Janprojekty název autor 5 kroků k úspěšnému projektu : 22 šablon klíčových dokumentů a 3 kompletní Doležal, reálné Janprojekty Bankovní obchody Liška, Petr Bankovnictví Polouček, Stanislav BPMN modeling and reference

Více

TEMATICKÉ OKRUHY K BAKALÁŘSKÉ ZKOUŠCE SOCIÁLNÍ PATOLOGIE A PSYCHOPATOLOGIE

TEMATICKÉ OKRUHY K BAKALÁŘSKÉ ZKOUŠCE SOCIÁLNÍ PATOLOGIE A PSYCHOPATOLOGIE Pražská vysoká škola psychosociálních studií, s.r.o. TEMATICKÉ OKRUHY K BAKALÁŘSKÉ ZKOUŠCE SOCIÁLNÍ PATOLOGIE A PSYCHOPATOLOGIE Bc. obor Sociální politika a sociální práce 1 a) Norma, normalita v dynamice

Více

Výběr z nových knih 11/2015 ostatní společenskovědní obory

Výběr z nových knih 11/2015 ostatní společenskovědní obory Výběr z nových knih 11/2015 ostatní společenskovědní obory 1. Češi a jejich sousedé : meziskupinové postoje a kontakt ve střední Evropě / autorský kolektiv: Sylvie Graf, Martina Hřebíčková, Magda Petrjánošová,

Více

ŠKOLA PRO BUDOUCNOST

ŠKOLA PRO BUDOUCNOST Ruská 355, 353 69 Dodatek č. 1 k ŠVP NG 1. verze Zpracovány podle: RVP ZV 2013 ŠKOLA PRO BUDOUCNOST změna učebního plánu učební osnovy AJK, NJK Razítko školy: Podpis ředitele: V Mariánských Lázních dne

Více

Přehled vysokých škol, kde můžete studovat ekonomické obory:

Přehled vysokých škol, kde můžete studovat ekonomické obory: Jak se dostat na filozofické, humanitní a sociální fakulty Na filozofických a humanitních fakultách lze studovat mnoho oborů psychologie, filozofie, logika, politologie, sociologie, sociální politika a

Více

Ukazka knihy z internetoveho knihkupectvi www.kosmas.cz

Ukazka knihy z internetoveho knihkupectvi www.kosmas.cz Ukazka knihy z internetoveho knihkupectvi www.kosmas.cz Doc. JUDr. Michal Spirit, Ph.D. Úvod do studia práva Vydala Grada Publishing, a.s. U Prùhonu 22, 170 00 Praha 7 tel.: +420 234 264 401, fax: +420

Více

1. Základní manažerské dovednosti

1. Základní manažerské dovednosti Vzdělávání vedoucích pracovníků 1. Základní manažerské dovednosti OBSAH A METODIKA VZDĚLÁVÁNÍ Celkový cíl Dílčí cíl 1 Dílčí cíl 2 Dílčí cíl 3 Vytvořit účastníkům jasný obraz o tom, jaké úkoly a překážky

Více

Vzpoura deprivantů. Nestvůry, nástroje, obrana. František Koukolík Jana Drtilová

Vzpoura deprivantů. Nestvůry, nástroje, obrana. František Koukolík Jana Drtilová Vzpoura deprivantů Nestvůry, nástroje, obrana František Koukolík Jana Drtilová František Koukolík, Jana Drtilová VZPOURA DEPRIVANTŮ NESTVŮRY, NÁSTROJE, OBRANA Nové, přepracované vydání EDICE MAKROPULOS

Více

Výběr z nových knih 9/2012 psychologie

Výběr z nových knih 9/2012 psychologie Výběr z nových knih 9/2012 psychologie 1. 15 typů lidí : jak s nimi jednat, jak je vést a motivovat / František Bělohlávek -- 1. vyd. Praha : Grada, 2010 -- 121 s. -- čeština. ISBN 978-80-247-3001-1 (brož.)

Více

Výběr z nových knih 10/2012 ostatní společenskovědní obory

Výběr z nových knih 10/2012 ostatní společenskovědní obory Výběr z nových knih 10/2012 ostatní společenskovědní obory 1. 20 typů lidí : jak s nimi jednat, jak je vést a motivovat / František Bělohlávek -- 2., rozš. vyd. Praha : Grada, 2012 -- 158 s. -- čeština.

Více

Kontrolní test navazuje na prezentaci, která seznámila žáky s rozdílným přístupem konvenčního a ekologického zemědělství k půdě.

Kontrolní test navazuje na prezentaci, která seznámila žáky s rozdílným přístupem konvenčního a ekologického zemědělství k půdě. Autor: Mgr. Barbora Blažková Tematický celek: Přírodní prostředí Cílová skupina: 1. ročník SŠ Anotace Kontrolní test navazuje na prezentaci, která seznámila žáky s rozdílným přístupem konvenčního a ekologického

Více

Vážení uchazeči o studium na Pedagogické fakultě Univerzity Palackého v Olomouci,

Vážení uchazeči o studium na Pedagogické fakultě Univerzity Palackého v Olomouci, Vážení uchazeči o studium na Pedagogické fakultě Univerzity Palackého v Olomouci, vítáme Vás na Ústavu pedagogiky a sociálních studií. www.upss.cz Proč si vybrat ke svému studiu Olomouc Pedagogickou fakultu

Více

Náboženská mapa současného světa. Náboženské směry v životě lidstva a jednotlivých zemí

Náboženská mapa současného světa. Náboženské směry v životě lidstva a jednotlivých zemí Náboženská mapa současného světa Náboženské směry v životě lidstva a jednotlivých zemí Přehled dílčích témat Přehled náboženství světa Potíže s identitou a hranicemi náboženství Počty stoupenců jednotlivých

Více

1. ÚVODNÍ INFORMACE K PŘEDMĚTU. Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích. Institute of Technology And Business In České Budějovice

1. ÚVODNÍ INFORMACE K PŘEDMĚTU. Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích. Institute of Technology And Business In České Budějovice 1. ÚVODNÍ INFORMACE K PŘEDMĚTU Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Institute of Technology And Business In České Budějovice Tento učební materiál vznikl v rámci projektu "Integrace

Více

Masarykova univerzita Fakulta sociálních studií

Masarykova univerzita Fakulta sociálních studií Masarykova univerzita Fakulta sociálních studií Zpráva o výsledcích přijímacího řízení v roce 2018 Informace o studijních programech a oborech Studijní program / studijní obor Forma Počet Uspělo u Dostavilo

Více

65-42-M/01 HOTELNICTVÍ A TURISMUS PLATNÉ OD 1. 9. 2012. Čj SVPHT09/06

65-42-M/01 HOTELNICTVÍ A TURISMUS PLATNÉ OD 1. 9. 2012. Čj SVPHT09/06 Školní vzdělávací program: Hotelnictví a turismus Kód a název oboru vzdělávání: 65-42-M/0 Hotelnictví Délka a forma studia: čtyřleté denní studium Stupeň vzdělání: střední vzdělání s maturitní zkouškou

Více

R e š e r š e. Vypracovala: Krajská vědecká knihovna Rumjancevova 1362/1 460 53 Liberec. tel. +420-48-24 12 111 fax +420-48-24 12 222

R e š e r š e. Vypracovala: Krajská vědecká knihovna Rumjancevova 1362/1 460 53 Liberec. tel. +420-48-24 12 111 fax +420-48-24 12 222 R e š e r š e (Dokumentografická výběrová jednorázová rešerše) Historie českého státu v 10.-11. století. Vypracovala: Krajská vědecká knihovna Rumjancevova 1362/1 460 53 Liberec tel. +420-48-24 12 111

Více

Výběr z nových knih 9/2012 ostatní společenskovědní obory

Výběr z nových knih 9/2012 ostatní společenskovědní obory Výběr z nových knih 9/2012 ostatní společenskovědní obory 1. 30 vteřin na náboženství : 50 významných náboženství, o nichž získáte přehled za 30 vteřin / autoři Richard Bartholomew... [et al.] ; editor

Více

Zadávací dokumentace k veřejné zakázce zadané podle zákona č. 137/2006 Sb., o veřejných zakázkách, ve znění pozdějších předpisů

Zadávací dokumentace k veřejné zakázce zadané podle zákona č. 137/2006 Sb., o veřejných zakázkách, ve znění pozdějších předpisů Čj.: ČŠIG-2412/12-G21 Název programu Registrační číslo projektu Název projektu Zadavatel Kontaktní osoba zadavatele Název zakázky Číslo zakázky 46/12/45 Č. ev. ISVZUS 228067 Druh a typ zakázky Předmět

Více

Okruhy ke státní rigorózní zkoušce

Okruhy ke státní rigorózní zkoušce Katedra společenských věd na PdF UP v Olomouci Žižkovo nám. 5 771 40 Olomouc Studijní program: Studijní obor: N 7504 Učitelství pro střední školy 7504T275 Učitelství základů společenských věd pro střední

Více

Elke Nürnberger Jak získat sebedůvěru Klíč k životu podle vlastních představ

Elke Nürnberger Jak získat sebedůvěru Klíč k životu podle vlastních představ Knihy edice Poradce pro praxi se věnují nejrůznějším tématům z oblastí vedení lidí a řízení firem, marketingu a prodeje, rozvoje pracovních, komunikačních a manažerských dovedností, vztahů v zaměstnání,

Více

PC, POWER POINT, dataprojektor

PC, POWER POINT, dataprojektor Název školy Číslo projektu Autor Název šablony Název DUMu Stupeň a typ vzdělávání Vzdělávací oblast Vzdělávací obor Vzdělávací okruh Druh učebního materiálu Cílová skupina Anotace Speciální vzdělávací

Více

Institut celoživotního vzdělávání Mendelovy univerzity v Brně

Institut celoživotního vzdělávání Mendelovy univerzity v Brně INFORMACE O STUDIU Institut celoživotního vzdělávání Mendelovy univerzity v Brně Institut celoživotního vzdělávání (ICV) vznikl v roce 2003, kdy se zaměřoval zejména na projekt Univerzity třetího věku,

Více

kolektiv Anglictina.com Angličtina pro samouky

kolektiv Anglictina.com Angličtina pro samouky kolektiv Anglictina.com Angličtina pro samouky a věčné začátečníky Computer Press, a.s. Brno 2009 Angličtina pro samouky a věčné začátečníky KOLEKTIV AUTORŮ ANGLIČTINA.COM Computer Press, a. s., 2009.

Více

Seznam učebnic pro jednotlivé třídy Gymnázia Třeboň ve školním roce 2015/2016

Seznam učebnic pro jednotlivé třídy Gymnázia Třeboň ve školním roce 2015/2016 Seznam učebnic pro jednotlivé třídy Gymnázia Třeboň ve školním roce 2015/2016 Legenda: červená barva: povinná literatura, bude využívána při hodinách, černá barva: základní literatura pro daný předmět,

Více

Výběr z nových knih 10/2010 ostatní společenskovědní obory

Výběr z nových knih 10/2010 ostatní společenskovědní obory Výběr z nových knih 10/2010 ostatní společenskovědní obory 1. 30.7.1419 - první pražská defenestrace : krvavá neděle uprostřed léta / Petr Čornej Praha : Havran, 2010 -- 183 s. ;. -- čeština. ISBN 978-80-87341-00-1

Více

Výběr z nových knih 10/2008 ostatní společenskovědní obory

Výběr z nových knih 10/2008 ostatní společenskovědní obory Výběr z nových knih 10/2008 ostatní společenskovědní obory 1. Artemis a Dr. Faust : ženy v českých a slovenských dějinách umění / Milena Bartlová, Martina Pachmanová (eds.) Praha : Academia, 2008 -- 261

Více

FRANÇOISE SAGANOVÁ. Personální bibliografie Z DÍLA FRANÇOISE SAGANOVÉ. Knihy

FRANÇOISE SAGANOVÁ. Personální bibliografie Z DÍLA FRANÇOISE SAGANOVÉ. Knihy FRANÇOISE SAGANOVÁ Personální bibliografie Z DÍLA FRANÇOISE SAGANOVÉ Knihy Dva romány o lásce. Přeložili Josef Pospíšil a Eva Ruxová. Dobrý den, smutku 1. vyd. Za měsíc, za rok 2. vyd. P., Motto 2002.

Více

Výběr z nových knih 3/2009 ostatní společenskovědní obory

Výběr z nových knih 3/2009 ostatní společenskovědní obory Výběr z nových knih 3/2009 ostatní společenskovědní obory 1. Atlas lidské migrace / sestavil Russell King ; [z anglického originálu... přeložil Richard Olehla] Praha : Mladá fronta, 2008 -- 192 s. :. --

Více

Možnosti integrace uměleckých postupů do vzdělávání na technicky zaměřených vysokých školách. Mgr. et MgA. Anna Ronovská

Možnosti integrace uměleckých postupů do vzdělávání na technicky zaměřených vysokých školách. Mgr. et MgA. Anna Ronovská Možnosti integrace uměleckých postupů do vzdělávání na technicky zaměřených vysokých školách Mgr. et MgA. Anna Ronovská Záměr Výzkum možností umělecké edukace v prostředí technicky zaměřených vysokých

Více

outdoor BESKYDY A JAVORNÍKY 30 tipů, kam na výlet Outdoorový průvodce Grada Publishing

outdoor BESKYDY A JAVORNÍKY 30 tipů, kam na výlet Outdoorový průvodce Grada Publishing outdoor 30 tipů, kam na výlet Outdoorový průvodce BESKYDY A JAVORNÍKY Grada Publishing Jakub Turek a kolektiv Outdoorový průvodce BESKYDY A JAVORNÍKY Kolektiv autorů Horydoly.cz: Martina Vampulová, Jan

Více

Výběr z nových knih 6/2011 pedagogika

Výběr z nových knih 6/2011 pedagogika Výběr z nových knih 6/2011 pedagogika 1. Angličtina : otázky & odpovědi : nejen k maturitě / Gabrielle Smith-Dluhá a kolektiv Dubicko : INFOA, 2008 -- 231 s. :. -- angličtina. ISBN 978-80-7240-489-6 (brož.)

Více