4 Část II Základy práce v systému. 6 Část III Úvodní obrazovka. 8 Část IV Práce s přehledy. 13 Část V Kontakty. 19 Část VI Operativa

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "4 Část II Základy práce v systému. 6 Část III Úvodní obrazovka. 8 Část IV Práce s přehledy. 13 Část V Kontakty. 19 Část VI Operativa"

Transkript

1

2 2 Dokumentace SMAN Obsah Kapitoly Část I Úvod 4 Část II Základy práce v systému 6 Část III Úvodní obrazovka 8 Část IV Práce s přehledy 13 Část V Kontakty 19 Část VI Operativa 23 Část VII Nabídky 35 Index MTJ Service, s.r.o.

3 Úvod Část I

4 4 1 Dokumentace SMAN Úvod Obchodník na webu je webovou nadstavbou informačního systému Soft-4-Sale. Tento modul umožňuje práci v systému z libovolného místa pomocí připojení přes síť internet. Data zapsaná v obchodníkovi na webu jsou pravidelně synchronizována s daty centrály a je tedy zajištěn i přenos informací a jejich aktuálnost. Jediným požadavkem pro práci v tomto modulu je připojení k internetu a nainstalovaný webový prohlížeč.

5 Základy práce v systému Část II

6 6 2 Dokumentace SMAN Základy práce v systému PŘIHLÁŠENÍ Po zadání adresy obchodníka na webu do webového prohlížeče se objeví přihlašovací obrazovka. Zde je nutné zadat přihlašovací jméno a heslo přidělené správcem systému.

7 Úvodní obrazovka Část III

8 8 3 Dokumentace SMAN Úvodní obrazovka ÚVODNÍ OBRAZOVKA ÚVOD Po přihlášení do systému se zobrazí úvodní obrazovka, která uživatele informuje o posledně zapsaných údajích do systému a zobrazuje aktuálních stav základních agend. Úvodní obrazovka se skládá ze tří základních částí: Menu standardní menu pro práci se systémem Informační lišta aktuální stav základních agend systému Poslední zapsané údaje do systému v základních agendách MENU Standardní menu pro práci se systémem je shodné ve všech agendách systému. Slouží pro jeho ovládání a možnost odhlášení ze systému.

9 Úvodní obrazovka 9 Menu obsahuje následující položky: Úvod přepnutí do úvodní obrazovky Kontakty práce s kontakty a kontaktními osobami Operativa práce s jednáními, úkoly, helpdesky, plánováním času a upozorněními (proaktivitami) Nabídky práce s nabídkami a poptávkami Zakázky práce s objednávkami, opravami a servisními zásahy Uživatelská sekce - možnost odhlášení a změny hesla INFORMAČNÍ LIŠTA Informační lišta slouží k rychlému náhledu do stavu jednotlivých agend. Kliknutím na ikonu příslušné agendy se dostaneme na přehled záznamů. Jednotlivé ikony mění svou barvu podle toho, kolik záznamů obsahují: šedá barva neobsahuje žádné položky modrá barva malý počat záznamů (1-10) červená barva střední počet záznamů (11-50) černá barva velký počet záznamů (51 a více) Údaje zobrazované v informačním panelu jsou filtrovány následovně: úkoly je zobrazován počet úkolů, které splňují následující podmínky

10 10 Dokumentace SMAN o jsou pro přihlášeného uživatele o nejsou splněné o jsou staré maximálně 30 dní upozornění podmínky je zobrazován počet upozornění, které splňují následující o jsou pro přihlášeného uživatele o jsou staré maximálně 30 dní jednání je zobrazován počet jednání, které splňují následující podmínky o jako obchodník v jednání je uveden přihlášený uživatel o jsou staré maximálně 30 dní plán času je zobrazován počet zapsaných plánů času, které splňují následující podmínky o jako obchodník v jednání je uveden přihlášený uživatel o ukazuje všechny plány od aktuálního dne 30 dní dopředu nabídky podmínky je zobrazován počet zapsaných nabídek, které splňují následující o datum vzniku je maximálně 30 dní zpět o nebo datum v poli termín je maximálně 30 dní dopředu o nebo platnost nabídky je maximálně 30 dní dopředu POSLEDNÍ ZAPSANÉ ÚDAJE DO SYSTÉMU Sekce posledních zapsaných údajů zobrazuje posledních šest zapsaných záznamů v dané agendě. Pokud v sekci není zapsáno nic, tak umožňuje zápis nového záznamu. Kliknutím na příslušný záznam, se tento otevře.

11 Úvodní obrazovka 11

12 Práce s přehledy Část IV

13 Práce s přehledy 4 13 Práce s přehledy ÚVOD Všechny přehledy záznamů v obchodníkovi na webu jsou koncipovány stejným způsobem. Skládají se z několika základních částí: Název přehledu jaká agenda je v přehledu aktuálně zobrazena Editace záznamů umožňuje editovat záznamy dané agendy (přidání/editace/ smazání) Reset filtrace provede vymazání všech filtrů Filtrace umožňuje filtrovat přehled podle kritérií Výběr sloupců umožňuje vybrat zobrazované sloupce Aktualizace přehledu - umožňuje aktualizaci stránky Stránky počet stran, číslo aktuálně zobrazené stránky, možnost přeskoků na další atp Počet záznamů zobrazených na stránce umožňuje zvolit, kolik záznamů se má zobrazit na jedné stránce

14 14 Dokumentace SMAN Šířku sloupců lze měnit tak, že klikneme na okraj názvu sloupce, držíme tlačítko myši a pohybujeme do stran. EDITACE ZÁZNAMŮ Přidání nového záznamu je možné provést následujícími způsoby: 1) Z menu 2) Nad přehledem a. kliknutím na tlačítko + Přidat nahoře nad přehledem - b. kliknutím na ikonu + dole pod přehledem - Editaci záznamu lze provést těmito způsoby:

15 Práce s přehledy 15 1) Dvojklikem na záznam nad přehledem 2) Po vybrání záznamu lze editovat záznam: a. kliknutím na tlačítko Editovat nahoře nad přehledem - b. kliknutím na ikonu tužky dole pod přehledem - Smazání záznamu lze provést následujícími způsoby: Po vybrání záznamu lze smazat záznam: a. kliknutím na tlačítko Smazat nahoře nad přehledem b. kliknutím na ikonu koše dole pod přehledem - FILTRACE ZÁZNAMŮ (vyhledávání) Filtraci a řazení záznamů lze provádět dvěma způsoby: - Přímým zadáním do filtračních polí nad přehledem - Složení filtračních kritérií pomocí filtrace pod přehledem ikona lupy Filtrace přímým zadáním Filtrace přímým zadáním se provádí tak, že se do bílého pole pod názvem sloupce zapíše vyhledávaná hodnota. Systém dohledává daný řetězec v celém poli (není tedy potřeba zadávat zástupné znaky *). To že je na nějakém sloupci zapnut filtr, je poznat podle žlutě zabarveného pozadí. Pokud chceme podle nějakého sloupce seřadit záznamy, stačí kliknout na název sloupce. Záznamy se poté seřadí podle tohoto sloupce. Přepínání řazení sestupně/ vzestupně se provádí opakovaným kliknutím na název sloupce. To že je na nějakém sloupci zapnuto řazení, je poznat podle červeného písma v daném sloupci.

16 16 Dokumentace SMAN Filtrace složením filtračních kritérií Filtrační kritéria je možné skládat případně upravovat klinutím na ikonu lupy dole pod přehledem. Po kliknutí na tuto ikonu se zobrazí konfigurace, kde je možné jednotlivá pravidla různě kombinovat a upravovat. VÝBĚR SLOUPCŮ Výběr zobrazovaných sloupců v přehledu se provádí kliknutím na tlačítko sloupce dole pod přehledem. Následně lze v zobrazeném seznamu provádět výběr sloupců. Ty, které jsou vybrány pro zobrazení, mají černé pozadí. Výběr se provádí klikáním na jednotlivé názvy pomocí myši za současného držení klávesy CTRL. Následně se výběr potvrdí kliknutím na tlačítko Ulož.

17 Práce s přehledy 17 Aktualizace přehledu Kliknutím na ikonu aktualizace vymazání filtrace a řazení. se provede znovunačtení veškerých dat v přehledu, Stránky přehledu Sekce stránek umožňuje pohyb mezi jednotlivými stranami přehledu.

18 Kontakty Část V

19 Kontakty 5 19 Kontakty ÚVOD Modul kontakty je určen pro práci s kontakty a kontaktními osobami. V menu jsou dostupné následující volby: Přehled firem zobrazí přehled kontaktů Nová firma umožňuje založit novou firmu Přehled kontaktních osob zobrazí přehled kontaktních osob Nová kontaktní osoba umožňuje založit novou kontaktní osobu Způsob práce s přehledy je popsán v úvodní kapitole PRÁCE S PŘEHLEDY. NOVÝ KONTAKT Po kliknutí na volbu nový kontakt se na obrazovce zobrazí karta kontaktu, na které se vyplní požadované údaje. Vyplněné údaje je potřeba uložit kliknutím na zelené tlačítko Ulož. Systém o úspěšném uložení dokladu informuje v informativním okně v levém dolním rohu obrazovky.

20 20 Dokumentace SMAN GENEROVÁNÍ DOKLADU Z KONTAKTU Z karty kontaktu je možné generovat související doklady, přičemž se na vygenerované doklady přenesou základní údaje (jméno firmy atp..). Generování se provádí kliknutím na tlačítko Generuj a následně se vybere, jaký druh dokladu má vzniknout. NOVÁ KONTAKTNÍ OSOBA

21 Kontakty 21 Po kliknutí na volbu nová kontaktní osoba se na obrazovce zobrazí karta kontaktní osoby, na které se vyplní požadované údaje. Vyplněné údaje je potřeba uložit kliknutím na zelené tlačítko Ulož. Systém o úspěšném uložení dokladu informuje v informativním okně v levém dolním rohu obrazovky. GENEROVÁNÍ DOKLADU Z KARTY KONTAKTNÍ OSOBY Z karty kontaktní osoby je možné generovat související doklady, přičemž se na vygenerované doklady přenesou základní údaje (jméno firmy, osoby atp..). Generování se provádí kliknutím na tlačítko Generuj a následně se vybere, jaký druh dokladu má vzniknout.

22 Operativa Část VI

23 Operativa 6 23 Operativa ÚVOD Modul kontakty je určen pro práci s operativními dokumenty tedy: záznamy z jednání, úkolový management, helpdesky, plánování času, upozornění (proaktivity) a připojené objekty. V menu jsou dostupné následující volby: Přehled jednání - zobrazí přehled jednání Nové jednání umožňuje zapsat nové jednání Přehled úkolů - zobrazí přehled úkolů

24 24 Dokumentace SMAN Nový úkol umožňuje zapsat nový úkol Přehled HelpDesků - zobrazí přehled helpdesků Nový HelpDesk umožňuje zapsat nový helpdesk Přehled plán času - zobrazí přehled plánů času Nový plán času umožňuje zapsat nový plán času Kalendář - zobrazí kalendář se souvisejícími plány času Přehled upozornění - zobrazí přehled upozornění (proaktivit) Nové upozornění umožňuje zapsat nová upozornění (proaktivity) Přehled objektů - zobrazí přehled připojených objektů Nový objekt umožňuje uložit nový objekt Způsob práce s přehledy je popsán v úvodní kapitole PRÁCE S PŘEHLEDY. NOVÉ JEDNÁNÍ Po kliknutí na volbu nové jednání se na obrazovce zobrazí karta jednání, na které se vyplní požadované údaje. Vyplněné údaje je potřeba uložit kliknutím na zelené tlačítko Ulož. Systém o úspěšném uložení dokladu informuje v informativním okně v levém dolním rohu obrazovky.

25 Operativa 25 GENEROVÁNÍ DOKLADU Z JEDNÁNÍ Z karty kontaktní osoby je možné generovat související doklady, přičemž se na vygenerované doklady přenesou základní údaje (jméno firmy, osoby atp..). PŘIPOJENÍ OBJEKTU K JEDNÁNÍ Připojení objektu k jednání se provádí pomocí generování dokladu, kde je potřeba jako generovaný doklad vybrat připojený objekt.

26 26 Dokumentace SMAN Po vygenerování dokladu připojeného objektu, je potřeba objekt nejprve vybrat. Výběr objektu je možné provádět dvěma způsoby: 1) Prostým přetažením souboru na plochu obchodníka na webu pomocí myši 2) Kliknutím na zelené tlačítko + nebo je zde vyberte a následným vybráním souboru.

27 Operativa 27 Po korektním vybrání objektu se zobrazí v poli Cesta adresa objektu. Následně je potřeba vyplnit název objektu, případně popis a kliknout na tlačítko Ulož OTEVŘENÍ OBJEKTU NAD JEDNÁNÍM Pokud je nad jednáním připojen objekt objeví se na kartě kontaktu tlačítko Objekty.

28 28 Dokumentace SMAN Po kliknutí na tlačítko Objekty se zobrazí přehled objektů vázaných na příslušné jednání. Následně je potřeba dvojklikem příslušný řádek otevřít. Samotné otevření objektu, nebo uložení na lokální disk se provádí kliknutím na tlačítko Otevřít objekt. Objekty, které lze zobrazit přímo v prohlížeči (např. obrázky) se otevřou v novém okně. Pro ostatní objekty se nabídne možnost stažení/uložení na disk. NOVÝ HELPDESK Po kliknutí na volbu nový helpdesk se na obrazovce zobrazí karta hepldesku, na které se vyplní požadované údaje. Vyplněné údaje je potřeba uložit kliknutím na zelené tlačítko Ulož. Systém o úspěšném uložení dokladu informuje v informativním okně v levém dolním rohu obrazovky.

29 Operativa 29 GENEROVÁNÍ DOKLADU Z HELPDESKU Z karty helpdesku je možné generovat související doklady, přičemž se na vygenerované doklady přenesou základní údaje (jméno firmy, osoby atp..). Generování se provádí kliknutím na tlačítko Generuj a následně se vybere, jaký druh dokladu má vzniknout. NOVÝ PLÁN ČASU Po kliknutí na volbu nový plán času se na obrazovce zobrazí karta plánu času, na které se vyplní požadované údaje. Vyplněné údaje je potřeba uložit kliknutím na zelené tlačítko Ulož. Systém o úspěšném uložení dokladu informuje v informativním okně v levém dolním rohu obrazovky.

30 30 Dokumentace SMAN GENEROVÁNÍ DOKLADU Z PLÁNU ČASU Z karty plánu času je možné generovat související doklady, přičemž se na vygenerované doklady přenesou základní údaje (jméno firmy, osoby atp..). Generování se provádí kliknutím na tlačítko Generuj a následně se vybere, jaký druh dokladu má vzniknout. KALENDÁŘ ÚVOD Kalendář slouží k přehlednému zobrazení plánů času a jejich editaci. Je možno volit mezi měsíčním, týdenním nebo denním zobrazením. Aktuální den je v kalendáři vždy zvýrazněn tmavší šedou barvou. Naplánované schůzky (plány času) se zobrazují jako tmavě modré obdélníky v kalendáři.

31 Operativa 31 POHYB V KALENDÁŘI Pro pohyb v kalendáři se používají ikony umístěné nad kalendářem: Posun v období posouvá zpět/dopředu o měsíc, týden nebo den podle vybraného zobrazení Tlačítko dnes - přesune pohled vždy do aktuálního dne Rychlý posun v kalendáři umožňuje rychlý posun do určitého období Změna typu pohledu mění typ pohledu kalendáře na měsíční, týdenní nebo denní VYTVOŘENÍ NOVÉHO PLÁNU Nový plán času je možné vytvořit přímo nad kalendářem dvojklikem do políčka dne. Otevře se karta plánu času, kde je potřeba po vyplnění údajů kliknout na tlačítko Uložit.

32 32 Dokumentace SMAN EDITACE EXISTUJÍCÍHO PLÁNU Kliknutím na existující plán času v kalendáři je možné otevřít kliknutím. Tímto se otevře karta příslušného plánu, kterou je potřeba po editaci opět uložit kliknutím na tlačítko ulož. NOVÉ UPOZORNĚNÍ Po kliknutí na volbu nové upozornění se na obrazovce zobrazí karta upozornění, na které se vyplní požadované údaje. Vyplněné údaje je potřeba uložit kliknutím na zelené tlačítko Ulož. Systém o úspěšném uložení dokladu informuje v informativním okně v levém dolním rohu obrazovky.

33 Operativa 33

34 Nabídky Část VII

35 Nabídky 7 35 Nabídky Modul nabídky je určen pro zobrazení nabídek vytvořených v systému Soft-4-Sale. Editace nabídek, vytváření nových a agenda poptávek je připravováno v dalších verzích. Nabídku je možné otevřít z jejich přehledu dvojklikem na řádek dané nabídky. Na kartě nabídky je možné se přepínat mezi pohledy, zobrazujícími různé údaje z nabídky: Základní údaje základní informace o nabídce, tedy v jakém je stavu, komu je určena, důležité datumy atp Položky jednotlivé položky nabídky Ceny cenový souhrn nabídky Doklady doklady vázané na nabídku, vazba na zakázku atp

36 36 Dokumentace SMAN TISKOVÁ SESTAVA NABÍDKY Nad nabídkou existuje možnost zobrazení a tisku jednoduché tiskové sestavy. Na sestavě je zobrazena standardní hlavička, položky nabídky a souhrn cen. Tisk je možné vyvolat kliknutím na ikonu Tisk. GENEROVÁNÍ DOKLADŮ Z NABÍDKY Z karty nabídky je možné generovat související doklady, přičemž se na vygenerované doklady přenesou základní údaje (jméno firmy, osoby atp..). Generování se provádí kliknutím na tlačítko Generuj a následně se vybere, jaký druh dokladu má vzniknout.

37 MTJ Service, s.r.o. Žilkova Brno

Stručný návod na práci v modulu podatelna a výpravna

Stručný návod na práci v modulu podatelna a výpravna Spisová služba / Elisa Stručný návod na práci v modulu podatelna a výpravna Strana 1 (celkem 16) Obsah Obsah... 2 1. Modul podatelna... 3 1.1 Příjem datová schránka... 3 1.2 Příjem obecná zásilka... 5

Více

téma: Formuláře v MS Access

téma: Formuláře v MS Access DUM 06 téma: Formuláře v MS Access ze sady: 3 tematický okruh sady: Databáze ze šablony: 07 - Kancelářský software určeno pro: 2. ročník vzdělávací obor: vzdělávací oblast: číslo projektu: anotace: metodika:

Více

rozlišení obrazovky 1024 x 768 pixelů operační systém Windows 2000, Windows XP, Windows Vista 1 volný sériový port (volitelný) přístup na internet

rozlišení obrazovky 1024 x 768 pixelů operační systém Windows 2000, Windows XP, Windows Vista 1 volný sériový port (volitelný) přístup na internet 1. Úvod Tato příručka obsahuje všechny informace, které budete potřebovat k práci s programem OmegaDirect. Pomocí příkladů bude v této příručce vysvětleno: zadání objednávky, správa a evidence objednávek,

Více

Manuál Kentico CMSDesk pro KDU-ČSL

Manuál Kentico CMSDesk pro KDU-ČSL Manuál Kentico CMSDesk pro KDU-ČSL 2011 KDU-ČSL Obsah 1 Obecně... 3 1.1 Přihlašování... 3 1.2 Uživatelské prostředí... 4 2 Stránky... 4 2.1 Vytvoření nové stránky... 4 2.1.1 Texty... 7 2.1.2 Styly textu...

Více

Postup doplnění kódu adresního místa

Postup doplnění kódu adresního místa Postup doplnění kódu adresního místa a kontrola kódu ÚTJ u provozovny Ovzduší Tento postup je určen pro doplnění kódu adresního místa v návaznosti na detailní vyplnění adresy provozovny Ovzduší na účtu

Více

NÁVRHOVÝ PROGRAM VÝMĚNÍKŮ TEPLA FIRMY SECESPOL CAIRO 3.5.5 PŘÍRUČKA UŽIVATELE

NÁVRHOVÝ PROGRAM VÝMĚNÍKŮ TEPLA FIRMY SECESPOL CAIRO 3.5.5 PŘÍRUČKA UŽIVATELE NÁVRHOVÝ PROGRAM VÝMĚNÍKŮ TEPLA FIRMY SECESPOL CAIRO 3.5.5 PŘÍRUČKA UŽIVATELE 1. Přehled možností programu 1.1. Hlavní okno Hlavní okno programu se skládá ze čtyř karet : Projekt, Zadání, Výsledky a Návrhový

Více

Témata pro doktorandské studium

Témata pro doktorandské studium Témata pro doktorandské studium Modul je určen k vypsání témat pro přijímací řízení do doktorandských studijních programů. Nápovědu k ostatním modulům naleznete v "Přehledu nápověd pro Apollo". 1. Spuštění

Více

DATABÁZE 2007. DŮLEŽITÉ: Před načtením nové databáze do vaší databáze si prosím přečtěte následující informace, které vám umožní:

DATABÁZE 2007. DŮLEŽITÉ: Před načtením nové databáze do vaší databáze si prosím přečtěte následující informace, které vám umožní: DATABÁZE 2007 DŮLEŽITÉ: Před načtením nové databáze do vaší databáze si prosím přečtěte následující informace, které vám umožní: - jednoduše a rychle provést úpravy ve struktuře vaší databáze podle potřeby

Více

29 Evidence smluv. Popis modulu. Záložka Evidence smluv

29 Evidence smluv. Popis modulu. Záložka Evidence smluv 29 Evidence smluv Uživatelský modul Evidence smluv slouží ke správě a evidenci smluv organizace s možností připojení vlastní smlouvy v elektronické podobě včetně přidělování závazků ze smluv jednotlivým

Více

MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ UŽIVATELSKÁ PŘÍRUČKA IS KP 14+ PRO INTEGROVANÉ NÁSTROJE: ŽÁDOST O PODPORU STRATEGIE CLLD. Verze: 1.

MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ UŽIVATELSKÁ PŘÍRUČKA IS KP 14+ PRO INTEGROVANÉ NÁSTROJE: ŽÁDOST O PODPORU STRATEGIE CLLD. Verze: 1. MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ UŽIVATELSKÁ PŘÍRUČKA IS KP 14+ PRO INTEGROVANÉ NÁSTROJE: ŽÁDOST O PODPORU STRATEGIE CLLD Verze: 1.0 červenec 2015 Obsah Přehled provedených změn... 2 1. Podání žádosti o

Více

UŽIVATELSKÁ PŘÍRUČKA REGISTR CHMELNIC NA EAGRI ZÁKLADNÍ POPIS FUNKCÍ A FORMULÁŘŮ. CCV, s. r. o.

UŽIVATELSKÁ PŘÍRUČKA REGISTR CHMELNIC NA EAGRI ZÁKLADNÍ POPIS FUNKCÍ A FORMULÁŘŮ. CCV, s. r. o. UŽIVATELSKÁ PŘÍRUČKA REGISTR CHMELNIC NA EAGRI ZÁKLADNÍ POPIS FUNKCÍ A FORMULÁŘŮ CCV, s. r. o. Uživatelská příručka Registr chmelnic na eagri Základní popis funkcí a formulářů Verze 1.8 Registr chmelnic

Více

Registr UJO. Příručka pro uživatele. Institut biostatistiky a analýz. Lékařské a Přírodovědecké fakulty Masarykovy univerzity.

Registr UJO. Příručka pro uživatele. Institut biostatistiky a analýz. Lékařské a Přírodovědecké fakulty Masarykovy univerzity. Registr UJO Příručka pro uživatele Vytvořil: Lékařské a Přírodovědecké fakulty Masarykovy univerzity Obsah Projekt UJO...... 3 On-line klinický registr obecná charakteristika. 4 On-line Registr UJO - základní

Více

Soukromá střední odborná škola Frýdek-Místek, s.r.o.

Soukromá střední odborná škola Frýdek-Místek, s.r.o. Číslo projektu Název školy Název Materiálu Autor Tematický okruh Ročník Datum tvorby Anotace Zdroje CZ.1.07/1.5.00/34.0499 Soukromá střední odborná škola Frýdek-Místek, s.r.o. VY_32_INOVACE_119_ IVT_OUTLOOK_10

Více

V této části manuálu bude popsán postup jak vytvářet a modifikovat stránky v publikačním systému Moris a jak plně využít všech možností systému.

V této části manuálu bude popsán postup jak vytvářet a modifikovat stránky v publikačním systému Moris a jak plně využít všech možností systému. V této části manuálu bude popsán postup jak vytvářet a modifikovat stránky v publikačním systému Moris a jak plně využít všech možností systému. MENU Tvorba základního menu Ikona Menu umožňuje vytvořit

Více

WEBDISPEČINK NA MOBILNÍCH ZAŘÍZENÍCH PŘÍRUČKA PRO WD MOBILE

WEBDISPEČINK NA MOBILNÍCH ZAŘÍZENÍCH PŘÍRUČKA PRO WD MOBILE WEBDISPEČINK NA MOBILNÍCH ZAŘÍZENÍCH PŘÍRUČKA PRO WD MOBILE Úvodem WD je mobilní verze klasického WEBDISPEČINKU, která je určena pro chytré telefony a tablety. Je k dispozici pro platformy ios a Android,

Více

Uživatelské postupy v ISÚI Založení ulice a změna příslušnosti adresního místa k ulici

Uživatelské postupy v ISÚI Založení ulice a změna příslušnosti adresního místa k ulici Uživatelské postupy v ISÚI Založení ulice a změna příslušnosti adresního místa k ulici Založení ulice a změna příslušnosti adresního místa k ulici Strana 1/17 Obsah 1) Založení nového návrhu změny... 3

Více

Poukázky v obálkách. MOJESODEXO.CZ - Poukázky v obálkách Uživatelská příručka MOJESODEXO.CZ. Uživatelská příručka. Strana 1 / 1. Verze aplikace: 1.4.

Poukázky v obálkách. MOJESODEXO.CZ - Poukázky v obálkách Uživatelská příručka MOJESODEXO.CZ. Uživatelská příručka. Strana 1 / 1. Verze aplikace: 1.4. MOJESODEXO.CZ Poukázky v obálkách Verze aplikace: 1.4.0 Aktualizováno: 22. 9. 2014 17:44 Strana 1 / 1 OBSAH DOKUMENTU 1. ÚVOD... 2 1.1. CO JSOU TO POUKÁZKY V OBÁLKÁCH?... 2 1.2. JAKÉ POUKÁZKY MOHOU BÝT

Více

Komfortní datová schránka

Komfortní datová schránka Komfortní datová schránka Obsah 1. Komfortní datová schránka... 2 2. Záložka Schránky... 2 2.1. Přidání datové schránky... 2 2.2. Přidání složky do evidence datové schránky... 4 2.3. Přidání dalšího uživatele

Více

MyQ samoobslužný tisk

MyQ samoobslužný tisk MyQ samoobslužný tisk Uživatelský manuál Obsah 1. Co je MyQ... 1 2. Webové rozhraní... 1 2.1. Přihlášení do systému... 1 2.2. Uživatelské rozhraní aplikace... 1 2.3. Moje nastavení... 1 2.4. Upload souborů

Více

Výsledky přijímacích zkoušek

Výsledky přijímacích zkoušek Výsledky přijímacích zkoušek V tomto modulu komise zadává výsledky přijímací zkoušky a navrhuje, zda uchazeče přijmout či nepřijmout včetně odůvodnění. 1. Spuštění modulu "Výsledky přijímacích zkoušek"

Více

INTERNETOVÝ TRH S POHLEDÁVKAMI. Uživatelská příručka

INTERNETOVÝ TRH S POHLEDÁVKAMI. Uživatelská příručka INTERNETOVÝ TRH S POHLEDÁVKAMI Uživatelská příručka 1. března 2013 Obsah Registrace... 3 Registrace fyzické osoby... 3 Registrace právnické osoby... 6 Uživatelské role v systému... 8 Přihlášení do systému...

Více

MSSF Benefit praktický průvodce pro žadatele v rámci Operačního programu Rozvoj lidských zdrojů

MSSF Benefit praktický průvodce pro žadatele v rámci Operačního programu Rozvoj lidských zdrojů MSSF Benefit praktický průvodce pro žadatele v rámci Operačního programu Rozvoj lidských zdrojů MSSF Benefit dostupnost a instalace MSSF Benefit bude dostupný ke stažení na stránkách www.kr-olomoucky.cz

Více

Návod na zřízení datové schránky právnické osoby nezapsané v obchodním rejstříku

Návod na zřízení datové schránky právnické osoby nezapsané v obchodním rejstříku Návod na zřízení datové schránky právnické osoby nezapsané v obchodním rejstříku Zřízení datové schránky Právnické osobě, která není zapsána v obchodním rejstříku, zřídí ministerstvo datovou schránku právnické

Více

BRICSCAD V16. Modelování strojírenských sestav

BRICSCAD V16. Modelování strojírenských sestav BRICSCAD V16 Modelování strojírenských sestav Protea spol. s r.o. Makovského 1339/16 236 00 Praha 6 - Řepy tel.: 235 316 232, 235 316 237 fax: 235 316 038 e-mail: obchod@protea.cz web: www.protea.cz Copyright

Více

Příručka pro zadavatele E-ZAK krok za krokem

Příručka pro zadavatele E-ZAK krok za krokem Příručka pro zadavatele E-ZAK krok za krokem Vyrobeno pro příspěvkové organizace Jihomoravského kraje pro administrace zakázek s předpokládanou hodnotou vyšší než 500 tis. Kč bez DPH Tento dokument slouží

Více

WEBMAP Mapový server PŘÍRUČKA PRO WWW UŽIVATELE. 2005-2008 Hydrosoft Veleslavín, s.r.o., U Sadu 13, Praha 6 www.hydrosoft.eu

WEBMAP Mapový server PŘÍRUČKA PRO WWW UŽIVATELE. 2005-2008 Hydrosoft Veleslavín, s.r.o., U Sadu 13, Praha 6 www.hydrosoft.eu WEBMAP Mapový server PŘÍRUČKA PRO WWW UŽIVATELE 2005-2008 Hydrosoft Veleslavín, s.r.o., U Sadu 13, Praha 6 www.hydrosoft.eu Obsah Obsah 1 1.1 3 Internetový... prohlížeč map 4 Rozložení ovládacích... prvků

Více

Autodesk Inventor 8 vysunutí

Autodesk Inventor 8 vysunutí Nyní je náčrt posazen rohem do počátku souřadného systému. Autodesk Inventor 8 vysunutí Následující text popisuje vznik 3D modelu pomocí příkazu Vysunout. Vyjdeme z náčrtu na obrázku 1. Obrázek 1: Náčrt

Více

Jak pracovat s kalkulačním programem HELUZ komín

Jak pracovat s kalkulačním programem HELUZ komín Jak pracovat s kalkulačním programem HELUZ komín Aplikace Heluz komíny je určena pro výpočet potřebných komponentů zvoleného komínového systému a pro zjištění jeho ceníkové ceny. V levém sloupci je nabídka:

Více

TIP: Pro vložení konce stránky můžete použít klávesovou zkratku CTRL + Enter.

TIP: Pro vložení konce stránky můžete použít klávesovou zkratku CTRL + Enter. Dialogové okno Sloupce Vložení nového oddílu Pokud chcete mít oddělené jednotlivé části dokumentu (například kapitoly), musíte roz dělit dokument na více oddílů. To mimo jiné umožňuje jinak formátovat

Více

Seznámení žáků s pojmem makra, možnosti využití, praktické vytvoření makra.

Seznámení žáků s pojmem makra, možnosti využití, praktické vytvoření makra. Metodické pokyny k pracovnímu listu č. 11 Používání maker Třída: 8. Učivo: Základy vytváření maker Obsah inovativní výuky: Seznámení žáků s pojmem makra, možnosti využití, praktické vytvoření makra. Doporučený

Více

NÁVODY PRO PEDAGOGY. Garant LMS Moodle Mgr. Naděžda Fasurová, Ph.D. VŠKE, a.s. Vstup do systému Moodle na VŠKE

NÁVODY PRO PEDAGOGY. Garant LMS Moodle Mgr. Naděžda Fasurová, Ph.D. VŠKE, a.s. Vstup do systému Moodle na VŠKE NÁVODY PRO PEDAGOGY Garant LMS Moodle Mgr. Naděžda Fasurová, Ph.D. VŠKE, a.s. Vstup do systému Moodle na VŠKE Elektronický výukový systém VŠKE pro podporu kombinované formy studia a elearning najdete na

Více

Správa lidských zdrojů - manuál

Správa lidských zdrojů - manuál Správa lidských zdrojů - manuál Získejte rychlý přehled o stavu objednávek, produktů, zaměstnanců, jejich pracovní náplni, zkrátka spravujte efektivně svůj podnik s naším informačním systémem. J e t o

Více

Vyplňte API klíč, který si vygenerujete v Nastavení obchodu v profilu Uloženky v části Nastavit klíč pro API.

Vyplňte API klíč, který si vygenerujete v Nastavení obchodu v profilu Uloženky v části Nastavit klíč pro API. Obsah Aktivace modulu... 2 Nastavení poboček a cen... 3 Cena... 5 Zdarma od... 5 Mapování stavů zásilek... 6 Zobrazení dopravy na eshopu... 6 Práce s objednávkami... 9 Vytvoření zásilky... 10 Stornování

Více

Testovací aplikace Matematika není věda

Testovací aplikace Matematika není věda Testovací aplikace Matematika není věda Příručka k http://matematika.komenacek.cz/ Příručka k portálu http://matematika.komenacek.cz/ 2 Uživatelská příručka k portálu 202 BrusTech s.r.o. Všechna práva

Více

Vodafone promo kit uživatelský manuál http://promo.vodafone.cz/ Uživatelský manuál pro aplikaci. Vodafone promo kit. Verze dokumentu: 2.

Vodafone promo kit uživatelský manuál http://promo.vodafone.cz/ Uživatelský manuál pro aplikaci. Vodafone promo kit. Verze dokumentu: 2. Uživatelský manuál pro aplikaci Vodafone promo kit Verze dokumentu: 2.1 Vytvořeno: V Praze dne 8. 9. 2011 1 Obsah Vodafone promo kit uživatelský manuál Webové rozhraní aplikace Vodafone promo kit... 4

Více

Podrobný postup pro vygenerování a zaslání Žádosti o podporu a příloh OPR přes Portál farmáře

Podrobný postup pro vygenerování a zaslání Žádosti o podporu a příloh OPR přes Portál farmáře Podrobný postup pro vygenerování a zaslání Žádosti o podporu a příloh OPR přes Portál farmáře 3. a 4. výzva příjmu žádostí Operačního programu Rybářství (2014 2020) V následujícím dokumentu je uveden podrobný

Více

Management projektů. Programová podpora auditu sytému managementu kvality HOT 4IT. Návrh

Management projektů. Programová podpora auditu sytému managementu kvality HOT 4IT. Návrh Management projektů Programová podpora auditu sytému managementu kvality HOT 4IT Návrh Historie Verze Datum Status Kdo Poznámka 1 16 3 2009 Tisoň, Horník 11 4 4 2010 Tisoň Přidáno GUI 12 84 2010 Tisoň

Více

Uživatelský manuál pro práci se stránkami OMS a MS provozované portálem Myslivost.cz. Verze 1.0

Uživatelský manuál pro práci se stránkami OMS a MS provozované portálem Myslivost.cz. Verze 1.0 Uživatelský manuál pro práci se stránkami OMS a MS provozované portálem Myslivost.cz Verze 1.0 Obsah Základní nastavení stránek po vytvoření... 3 Prázdný web... 3 Přihlášení do administrace... 3 Rozložení

Více

Teplotní systém pro Windows v1.0 (WTeS v1.0) Návod

Teplotní systém pro Windows v1.0 (WTeS v1.0) Návod Teplotní systém pro Windows v1.0 (WTeS v1.0) Návod 1. Úvod...2 1.1 O programu...2 1.1.1 Historie...2 1.1.2 Použití...2 1.1.3 Nezbytná konfigurace PC a verze operačního systému...2 2. Instalace...2 2.1

Více

Manuál pro WebRSD. verze 2.0 z 14. 10. 2011

Manuál pro WebRSD. verze 2.0 z 14. 10. 2011 Manuál pro WebRSD verze 2.0 z 14. 10. 2011 Tento manuál je inovací předchozího manuálu z 15. října 2005. Je vytvořen, aby pomáhal vedoucím soutěží prezentovat výsledky a další informace na webu ŠSČR. Ke

Více

PŘÍLOHA č. 2C PŘÍRUČKA IS KP14+ PRO OPTP - ZPRÁVA O REALIZACI

PŘÍLOHA č. 2C PŘÍRUČKA IS KP14+ PRO OPTP - ZPRÁVA O REALIZACI PŘÍLOHA č. 2C PRAVIDEL PRO ŽADATELE A PŘÍJEMCE PŘÍRUČKA IS KP14+ PRO OPTP - ZPRÁVA O REALIZACI OPERAČNÍ PROGRAM TECHNICKÁ POMOC Vydání 1/7, platnost a účinnost od 04. 04. 2016 Obsah 1 Zprávy o realizaci...

Více

První kroky v portálu

První kroky v portálu První kroky v portálu Přihlášení Přihlášení provedete na hlavní stránce portálu zadáním svého uživatelského jména a hesla. Je stejné jako do sítě UHK. Orientace v portálu Hlavní menu je v horní části portálu,

Více

Podrobný postup pro doplnění Žádosti o dotaci prostřednictvím Portálu Farmáře. 1. kolo příjmu žádostí Programu rozvoje venkova (2014 2020)

Podrobný postup pro doplnění Žádosti o dotaci prostřednictvím Portálu Farmáře. 1. kolo příjmu žádostí Programu rozvoje venkova (2014 2020) Podrobný postup pro doplnění Žádosti o dotaci prostřednictvím Portálu Farmáře 1. kolo příjmu žádostí Programu rozvoje venkova (2014 2020) V tomto dokumentu je uveden podrobný postup doplnění Žádosti o

Více

Aplikované úlohy Solid Edge. SPŠSE a VOŠ Liberec. Ing. Jana Kalinová [ÚLOHA 01 ÚVOD DO PROSTŘEDÍ OBJEMOVÁ SOUČÁST; PŘÍKAZ SKICA A JEJÍ VAZBENÍ]

Aplikované úlohy Solid Edge. SPŠSE a VOŠ Liberec. Ing. Jana Kalinová [ÚLOHA 01 ÚVOD DO PROSTŘEDÍ OBJEMOVÁ SOUČÁST; PŘÍKAZ SKICA A JEJÍ VAZBENÍ] Aplikované úlohy Solid Edge SPŠSE a VOŠ Liberec Ing. Jana Kalinová [ÚLOHA 01 ÚVOD DO PROSTŘEDÍ OBJEMOVÁ SOUČÁST; PŘÍKAZ SKICA A JEJÍ VAZBENÍ] 1 CÍL KAPITOLY. Cílem této kapitoly je sžití se s win prostředím

Více

Návod ke stažení, instalaci programu a postup pro úpravu fotografií v programu XnView 1.97.4. Complete version

Návod ke stažení, instalaci programu a postup pro úpravu fotografií v programu XnView 1.97.4. Complete version Návod ke stažení, instalaci programu a postup pro úpravu fotografií v programu XnView 1.97.4. Complete version 1. Vyhledání programu na internetu Do adresného řádku webového prohlížeče zadáme adresu www.stahuj.centrum.cz

Více

Návod k použití aplikace MARKETINGOVÉ PRŮZKUMY.CZ

Návod k použití aplikace MARKETINGOVÉ PRŮZKUMY.CZ www.marketingovepruzkumy.cz Návod k použití aplikace MARKETINGOVÉ PRŮZKUMY.CZ 28.4.2011 Miloš Voborník Obsah 1. Uživatelská příručka... 1 1.1. Běžný uživatel... 1 1.1.1. Celkové rozvržení, úvodní strana...

Více

Záloha a obnovení Uživatelská příručka

Záloha a obnovení Uživatelská příručka Záloha a obnovení Uživatelská příručka Copyright 2009 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Windows je ochranná známka společnosti Microsoft Corporation registrovaná v USA. Informace uvedené v této

Více

Uživatelská dokumentace

Uživatelská dokumentace Uživatelská dokumentace k projektu Czech POINT Provozní řád Konverze dokumentů z elektronické do listinné podoby (z moci úřední) Vytvořeno dne: 29.11.2011 Verze: 2.0 2011 MVČR Obsah 1. Přihlášení do centrály

Více

Příručka k používání vizualizace

Příručka k používání vizualizace Příručka k používání vizualizace Obsah 1 Spuštění vizualizace a přihlášení uživatele...2 2 Hlavní menu a sledování vizualizace...3 2.1 Archivovaná data zobrazená v grafech...3 2.2 Alarmy a jejich historie...4

Více

Modul Řízení objednávek. www.money.cz

Modul Řízení objednávek. www.money.cz Modul Řízení objednávek www.money.cz 2 Money S5 Řízení objednávek Funkce modulu Obchodní modul Money S5 Řízení objednávek slouží k uskutečnění hromadných akcí s objednávkami, které zajistí dostatečné množství

Více

Zkrácená uživatelská příručka systému Spisové služby (SpS) Lite

Zkrácená uživatelská příručka systému Spisové služby (SpS) Lite ICZ a.s. Na hřebenech II 1718/10 147 00 Praha 4 Tel.: +420-222 271 111 Fax: +420-222 271 112 Internet: www.i.cz Zkrácená uživatelská příručka systému Spisové služby (SpS) Lite Vypracoval kolektiv pracovníků

Více

1 - Prostředí programu WORD 2007

1 - Prostředí programu WORD 2007 1 - Prostředí programu WORD 2007 Program WORD 2007 slouží k psaní textů, do kterých je možné vkládat různé obrázky, tabulky a grafy. Vytvořené texty se ukládají jako dokumenty s příponou docx (formát Word

Více

E-škola návod pro rodiče

E-škola návod pro rodiče E-škola návod pro rodiče Přihlášení do aplikace Přihlašovací údaje obdrží zákonní zástupci žáka od třídního učitele/ky. Aplikaci najdete na adrese studenti.gykovy.cz/bakaweb/ nebo pomocí odkazu E-Škola

Více

Mobilní verze. 109 Jak získat speciální aplikaci pro mobilní telefon. 110 Jak používat Facebook pro dotykové telefony

Mobilní verze. 109 Jak získat speciální aplikaci pro mobilní telefon. 110 Jak používat Facebook pro dotykové telefony 109 Jak získat speciální aplikaci pro mobilní telefon Facebook vyvinul pro některé telefony aplikace, které jsou přizpůsobeny pro rozhraní konkrétních telefonů, a usnadňují tak uživateli práci s Facebookem.

Více

IS OKslužby. Modul OKslužby - poskytovatel. Uživatelská příručka pro hodnocení výkazů soc. služeb. (verze dokumentu 2.0)

IS OKslužby. Modul OKslužby - poskytovatel. Uživatelská příručka pro hodnocení výkazů soc. služeb. (verze dokumentu 2.0) (verze dokumentu 2.0) V Praze dne: 4.8.2011 OKsystem s.r.o. Na Pankráci 125, 140 21 Praha 4 Tel: +420-244 021 111, Fax: +420-244 021 112, http://www.oksystem.cz Záznamy o verzích a popis změn Verze Datum

Více

Systémový integrátor báze systému

Systémový integrátor báze systému Univerzitní informační systém Slovenská zemědělská univerzita v Nitře Systémový integrátor báze systému Svazek 10 Verze: 2.99 Datum: 11. března 2016 Autor: Jitka Šedá, Martin Tyllich Obsah Seznam obrázků

Více

Cvičná firma: studijní opora. Brno: Tribun EU 2014, s. 27-29. 2

Cvičná firma: studijní opora. Brno: Tribun EU 2014, s. 27-29. 2 1. Základní nastavení ekonomického software POHODA 1 Malé a střední podniky velmi často pracují s programem POHODA, který se neřadí k sofistikovanějším programům jako je např. Money S3 nebo Premiér, ale

Více

ISPOP 2016 MANUÁL PRO OVĚŘOVATELE A RECENZENTY. pro ověřování v roce 2016. verze 1.0

ISPOP 2016 MANUÁL PRO OVĚŘOVATELE A RECENZENTY. pro ověřování v roce 2016. verze 1.0 ISPOP 2016 MANUÁL PRO OVĚŘOVATELE A RECENZENTY pro ověřování v roce 2016 verze 1.0 Obsah Přehled změn manuálu...4 Změny v aplikaci ISPOP na rok 2016...4 1 Úvod...6 2 Napojení systému ISPOP na ISZR...7

Více

Microsoft Office Project 2003 Úkoly projektu 1. Začátek práce na projektu 1.1 Nastavení data projektu Plánovat od Datum zahájení Datum dokončení

Microsoft Office Project 2003 Úkoly projektu 1. Začátek práce na projektu 1.1 Nastavení data projektu Plánovat od Datum zahájení Datum dokončení 1. Začátek práce na projektu Nejprve je třeba pečlivě promyslet všechny detaily projektu. Pouze bezchybné zadání úkolů a ovládání aplikace nezaručuje úspěch projektu jako takového, proto je přípravná fáze,

Více

Na následující stránce je poskytnuta informace o tom, komu je tento produkt určen. Pro vyplnění nového hlášení se klikněte na tlačítko Zadat nové

Na následující stránce je poskytnuta informace o tom, komu je tento produkt určen. Pro vyplnění nového hlášení se klikněte na tlačítko Zadat nové Pro usnadnění podání Ročního hlášení o produkci a nakládání s odpady může posloužit služba firmy INISOFT, která je zdarma přístupná na WWW stránkách firmy. WWW.INISOFT.CZ Celý proces tvorby formuláře hlášení

Více

Založení, spravování a odevzdání vzdělávací akce krok za krokem

Založení, spravování a odevzdání vzdělávací akce krok za krokem Založení, spravování a odevzdání vzdělávací akce krok za krokem Jedná se o zjednodušený - schematický - návod popisující založení, spravování a odevzdání vzdělávací akce ve skautisu z pohledu zadavatele..

Více

1. Požadavky na provoz aplikací IISPP

1. Požadavky na provoz aplikací IISPP 1. Požadavky na provoz aplikací IISPP 1.1. Podporované prohlížeče Aplikace IISPP jsou primárně vyvíjeny a testovány v prohlížečích Internet Explorer a Mozilla Firefox. V jiných než uvedených prohlížečích

Více

Digitální album návod k použití

Digitální album návod k použití Digitální album návod k použití ALBUM je schopné stahovat (nahrávat) fotografie přímo z digitálního fotoaparátu bez použití počítače. Pojme více než 20 tisíc fotografií ve formátu JPG, optimalizovaných

Více

DUM 10 téma: Nástroje malování

DUM 10 téma: Nástroje malování DUM 10 téma: Nástroje malování ze sady: 2 tematický okruh sady: Bitmapová grafika ze šablony: 09 Počítačová grafika určeno pro: 2. ročník vzdělávací obor: vzdělávací oblast: číslo projektu: anotace: metodika:

Více

Návod a používání BLMFis

Návod a používání BLMFis Návod a používání BLMFis Představení BLMFisu BLMFis je vše obsahující informační systém, který bude v budoucnu stále vyvíjen s cílem usnadnit zástupcům družstev jejich práci a zautomatizuje některé jejich

Více

TRANSFORMACE. Verze 4.0

TRANSFORMACE. Verze 4.0 TRANSFORMACE Verze 4.0 Obsah: 1. Instalace 1.1. Požadavky programu 1.2. Ochrana programu 1.3. Instalace 2. Rastr 2.1 Rastrové referenční výkresy 2.1.1 Menu Nástroje 3. Transformace rastru 3.1 Otevřít 3.2

Více

Úvodní příručka k aplikaci Novell Messenger 3.0.1 Mobile

Úvodní příručka k aplikaci Novell Messenger 3.0.1 Mobile Úvodní příručka k aplikaci Novell Messenger 3.0.1 Mobile Květen 2015 Program Novell Messenger 3.0.1 a novější je k dispozici pro podporovaná mobilní zařízení ios, Android BlackBerry. Protože k systému

Více

Příloha č. 2 Vyhledávání souřadnic definičních bodů v Nahlížení do KN OBSAH

Příloha č. 2 Vyhledávání souřadnic definičních bodů v Nahlížení do KN OBSAH Příloha č. 2 Vyhledávání souřadnic definičních bodů v Nahlížení do KN OBSAH 1) Úvodní informace... 2 2) Vyhledání bodu zadáním souřadnic... 2 Hledání... 2 Mapové podklady... 3 3) Doplňkové funkce... 4

Více

Pomocník diabetika Uživatelská příručka

Pomocník diabetika Uživatelská příručka Pomocník diabetika Uživatelská příručka Úvod Pomocník diabetika je označení pro webovou aplikaci určenou pro diabetiky zejména prvního typu. Webová aplikace je taková aplikace, se kterou můžete pracovat

Více

Návod k používání registračního systému ČSLH www.hokejovaregistrace.cz

Návod k používání registračního systému ČSLH www.hokejovaregistrace.cz Návod k používání registračního systému ČSLH www.hokejovaregistrace.cz Osnova Přihlášení do systému Základní obrazovka Správa hráčů Přihlášky hráčů k registraci Žádosti o prodloužení registrace Žádosti

Více

Aplikace pro ovládání modulů řady FNIP (světla, žaluzie, relé ) z mobilních zařízení Apple (IPOD, IPHONE, IPAD).

Aplikace pro ovládání modulů řady FNIP (světla, žaluzie, relé ) z mobilních zařízení Apple (IPOD, IPHONE, IPAD). Aplikace pro ovládání modulů řady FNIP (světla, žaluzie, relé ) z mobilních zařízení Apple (IPOD, IPHONE, IPAD). Aplikace umožňuje jednoduché ovládání spínacích, stmívacích a žaluziových modulů FNIP-8x10A

Více

Příručka poskytovatele Národního geoportálu INSPIRE

Příručka poskytovatele Národního geoportálu INSPIRE Příručka poskytovatele Národního geoportálu INSPIRE 1 // 32 OBSAH Funkcionalita poskytovatele... 3 1. Správa metadat datových sad... 3 Zveřejnění/skrytí záznamu... 4 Sdílení záznamu... 4 2. Nahrání datové

Více

Obsah. Úvod. Martin Moravec

Obsah. Úvod. Martin Moravec Vytvoření a nastavení GOOGLE účtu a nastavení zasílání připomenutí z kalendáře na e-mail a/nebo SMS Vytvořil: Martin Moravec pro: www.blesno.org aktualizováno dne 30.1.2010 Obsah Úvod... 1 Vytvoření účtu...

Více

Portál vedoucího pracoviště

Portál vedoucího pracoviště Akademický informační systém Slovenská technická univerzita v Bratislavě Portál vedoucího pracoviště Svazek 8 Verze: 2.14 Datum: 10. března 2016 Autor: Jitka Šedá, Martin Tyllich Obsah Seznam obrázků

Více

Monitoring Insolvence Insolvency search. Návod k používání

Monitoring Insolvence Insolvency search. Návod k používání Monitoring Insolvence Insolvency search Návod k používání 1. Úvodní stránka služby Na úvodní stránce služby má uživatel přístupny všechny základní položky, které může využívat: V levém horním rohu se nachází

Více

Zákaznická linka: +420 585 496 211. Uživatelský manuál mobilní aplikace. Patriot EU

Zákaznická linka: +420 585 496 211. Uživatelský manuál mobilní aplikace. Patriot EU Zákaznická linka: +420 585 496 211 Uživatelský manuál mobilní aplikace Patriot EU 1.4.2016 1. OBSAH 1. OBSAH... 2 2. APLIKACE PATRIOT EU... 3 2.1 Stažení a instalaci aplikace... 3 2.2 Přidání vozidel do

Více

7. Podání PVPOJ. Podání PVPOJ

7. Podání PVPOJ. Podání PVPOJ 7. Podání PVPOJ Volba "Podání PVPOJ" slouží k elektronickému zasílání měsíčního výkazu Přehled o vyměřovacích základech a vyplacených dávkách. Při první volbě tohoto menu kontroluje uživatel předvyplněné

Více

TECHNICKÁ DOKUMENTACE NA PC

TECHNICKÁ DOKUMENTACE NA PC TECHNICKÁ DOKUMENTACE NA PC Vypracovala: Jitka Chocholoušková 1 Obsah: 1. Uživatelské prostředí... 4 2. Tvorba objektů... 7 3. Tvorba úsečky... 10 4. Tvorba kružnice a oblouku... 15 4.1. Tvorba kružnice...

Více

Uživatelská příručka Rejstřík státních zaměstnanců

Uživatelská příručka Rejstřík státních zaměstnanců Informační systém o státní službě (ISoSS) Název dokumentu: Verze dokumentu: 1.2 (z 9. 12. 2015) Strana: 1/35 Historie dokumentu Historie revizí Číslo revize Datum revize Popis revize Změny označeny 1.0

Více

Co najdete v ASPI? (pro uživatele SVI FSE UJEP)

Co najdete v ASPI? (pro uživatele SVI FSE UJEP) Co najdete v ASPI? (pro uživatele SVI FSE UJEP) ASPI = komplexní pokrytí všech předpisů publikovaných na území ČR včetně předpisů měst a obcí a předpisů ES / EU Manuál ASPI: http://www.systemaspi.cz/co_je_system_aspi/co_je_system_aspi.html

Více

Manuál uživatele čipové karty s certifikátem

Manuál uživatele čipové karty s certifikátem Manuál uživatele čipové karty s certifikátem Obsah 1 Úvod... 3 2 Instalace čipové karty s certifikátem... 5 3 Instalace čtečky čipových karet... 10 3.1 Instalace z Windows Update... 10 3.2 Manuální instalace

Více

vismo Edituj, co vidíš.

vismo Edituj, co vidíš. WEBHOUSE Pojdte dál. Online vismo Edituj, co vidíš. První kroky s WEBHOUSE vismo Online 5.2 Děkujeme za zájem o systém WEBHOUSE vismo Online moderní redakční systém určený pro správu obsahu webových stránek.

Více

E-KRAJ.CZ. ICT úřadů a organizací v kraji. Uživatelská příručka. Verze 1.01

E-KRAJ.CZ. ICT úřadů a organizací v kraji. Uživatelská příručka. Verze 1.01 E-KRAJ.CZ ICT úřadů a organizací v kraji Uživatelská příručka Verze 1.01 E-kraj, uživatelská příručka strana 1 (celkem 81) OBSAH: 1 Úvod... 4 2 Informace o produktu... 4 3 Technické požadavky... 5 4 Základní

Více

Uživatelská p íru ka UMAX VisionBook 7Q Plus

Uživatelská p íru ka UMAX VisionBook 7Q Plus Uživatelská p íru ka UMAX VisionBook 7Q Plus Uživatelská p íru ka Uživate ská príru ka VisionBook 7Q Plus Popis za ízení 1. Tla ítko zapnutí / vypnutí (Power) 2. Tla ítka pro ovládání hlasitosti 3. Micro

Více

SAUT 3.1. program pro vyhodnocení výsledků zkoušení impulzní odrazovou metodou

SAUT 3.1. program pro vyhodnocení výsledků zkoušení impulzní odrazovou metodou SAUT 3.1 program pro vyhodnocení výsledků zkoušení impulzní odrazovou metodou Úvod Program SAUT 3.1 je určen k zobrazení a vyhodnocení výsledků automatizovaného zkoušení ultrazvukem přístroji Microplus

Více

primární tlačítko (obvykle levé). Klepnutí se nejčastěji používá k výběru (označení) položky nebo k otevření nabídky.

primární tlačítko (obvykle levé). Klepnutí se nejčastěji používá k výběru (označení) položky nebo k otevření nabídky. Říjen Myš Pokud na něco myší ukážeme, e, často se zobrazí krátký popis položky. Pokud například ukážeme na složku Koš na ploše, zobrazí se následující popis: Obsahuje smazané soubory a složky. Takzvaná

Více

DENT 11.2 popis novinek

DENT 11.2 popis novinek DENT 11.2 popis novinek DENT byl doplněn o řešení problematiky evidence a tisku skladby materiálů obsažených v zakázce (výrobku) Princip řešení spočívá v tom, že u výrobků (v ceníku výrobků) lze evidovat

Více

KNIHY 2.0. (Program pro evidenci knih a jejich výpůjček)

KNIHY 2.0. (Program pro evidenci knih a jejich výpůjček) KNIHY 2.0 (Program pro evidenci knih a jejich výpůjček) Tento program dokáže vést kompletní evidenci o knihách a o jejich výpůjčkách. Umožňuje uchovávat data o knihách (autor, název, cena, klíčová slova

Více

Návod pro ovládání systému Fibaro z aplikace pro ipad

Návod pro ovládání systému Fibaro z aplikace pro ipad Návod pro ovládání systému Fibaro z aplikace pro ipad Obsah 1. První spuštění... 2 1.1 Hlavní (výchozí) stránka ovládací aplikace... 5 1.2 Světla... 8 1.3 - Přehled teplot (Climate)... 9 1.4 Scény (hromadné

Více

IP kamerový systém - uživatelský návod k obsluze

IP kamerový systém - uživatelský návod k obsluze IP kamerový systém - uživatelský návod k obsluze _ Připoj se k nám! Obsah Úvod 2 Přístup do systému 2 Počítač s Windows 2 Prvotní instalace 2 Ovládání kamerového systému na počítači 3 Živý náhled...................................................

Více

Program ZK Daňová evidence. Úvod. Uživatelská dokumentace programu. Základní vlastnosti programu. Určení programu. Co program vyžaduje

Program ZK Daňová evidence. Úvod. Uživatelská dokumentace programu. Základní vlastnosti programu. Určení programu. Co program vyžaduje Program ZK Daňová evidence Určení programu verze 2.0 Uživatelská dokumentace programu Úvod Program ZK Daňová evidence pracující v prostředí Microsoft Windows XP a vyšších je určen pro vedení jednoduchého

Více

ABUS HomeTec Pro bezdrátová tlačítková klávesnice CFT3000. Klávesnice byla vyvinuta speciálně pro bezdrátové ovládání pohonu

ABUS HomeTec Pro bezdrátová tlačítková klávesnice CFT3000. Klávesnice byla vyvinuta speciálně pro bezdrátové ovládání pohonu ABUS HomeTec Pro bezdrátová tlačítková klávesnice CFT3000 1. Oblast použití 2. Obsah balení 3. Montážní nářadí 4. Montáž 5. Obsluha 6. Upozornění Klávesnice byla vyvinuta speciálně pro bezdrátové ovládání

Více

Seznámení s možnostmi Autodesk Inventoru 2012

Seznámení s možnostmi Autodesk Inventoru 2012 Název a adresa školy: Střední škola průmyslová a umělecká, Opava, příspěvková organizace, Praskova 399/8, Opava, 746 01 Název operačního programu: OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost, oblast podpory

Více

Návod pro administraci aplikace EdgeFrame HelpDesk

Návod pro administraci aplikace EdgeFrame HelpDesk Návod pro administraci aplikace EdgeFrame HelpDesk 1. Prvotní nastavení Pokud není použito výchozí nastavení dodávané s instalací, je potřeba provést následující: 1. vytvořit uživatelské role (Administrace

Více

Ovládání TV platformy a funkce Chytrá TV

Ovládání TV platformy a funkce Chytrá TV Ovládání TV platformy a funkce Chytrá TV Obsah Popis dálkového ovladače 3 Ovládání TV služby 4 1. Informace o pořadu 4 2. Seznam TV kanálů 5 3. Možnosti kanálů 5 4. Programový průvodce 6 5. Změna pořadí

Více

1. Základní nastavení telefonu Vložení SIM karty Vložení paměťové karty Zapnutí telefonu a PIN. 2. Kontakty. 3. Nastavení volání

1. Základní nastavení telefonu Vložení SIM karty Vložení paměťové karty Zapnutí telefonu a PIN. 2. Kontakty. 3. Nastavení volání 1 z 33 Základní nastavení telefonu Vložení SIM karty Vložení paměťové karty Zapnutí telefonu a PIN Kontakty Kopírování ze SIM karty do telefonu Založení nového kontaktu Upravení kontaktu včetně fotky Nastavení

Více

ROZKLIKÁVACÍ ROZPOČET - ONLINE ZVEŘEJŇOVÁNÍ EKONOMICKÝCH DAT ÚŘADU

ROZKLIKÁVACÍ ROZPOČET - ONLINE ZVEŘEJŇOVÁNÍ EKONOMICKÝCH DAT ÚŘADU ČÁST 2. ELEKTRONIZACE PROCESŮ A DIGITALIZACE DAT ROZKLIKÁVACÍ ROZPOČET - ONLINE ZVEŘEJŇOVÁNÍ EKONOMICKÝCH DAT ÚŘADU Přehled kam směřují peníze z městského rozpočtu. Přehled jaký je aktuální stav čerpání

Více

Program pro obsluhu AD14PCI. ADcontrol. Návod k použití

Program pro obsluhu AD14PCI. ADcontrol. Návod k použití Program pro obsluhu AD14PCI ADcontrol Návod k použití Obsah 1.0 Základní vlastnosti programu...3 2.0 Instalace programu...3 3.0 Popis programu...4 3.1 Menu File...4 3.2 Menu Configuration...4 3.3 Menu

Více

DTX700 Konfigurační a programovací interface k regulátorům řady DTCxxx

DTX700 Konfigurační a programovací interface k regulátorům řady DTCxxx DTX700 Konfigurační a programovací interface k regulátorům řady DTCxxx Konfigurační a programovací interface Obsah Obsah... Úvod... Popis DTX700... Instalace a spuštění... Základní ovládání... 4 Popis

Více

Bezpečnostní pokyny. Nepoužívejte tablet v mimořádně studeném nebo horkém, prašném, vlhkém nebo suchém prostředí. Zabraňte pádu zařízení.

Bezpečnostní pokyny. Nepoužívejte tablet v mimořádně studeném nebo horkém, prašném, vlhkém nebo suchém prostředí. Zabraňte pádu zařízení. Bezpečnostní pokyny Nepoužívejte tablet v mimořádně studeném nebo horkém, prašném, vlhkém nebo suchém prostředí. Zabraňte pádu zařízení. Prosím, nabíjejte baterie, když: o symbol baterie ukazuje, že je

Více