KRONIKA Městské části BRNO-KRÁLOVO POLE. Zaznamenal kronikář Doc. Václav Peša. Tento svazek má celkem listů, slovy jednostočtyřicet listů.

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "KRONIKA 1999. Městské části BRNO-KRÁLOVO POLE. Zaznamenal kronikář Doc. Václav Peša. Tento svazek má celkem -140- listů, slovy jednostočtyřicet listů."

Transkript

1 KRONIKA 1999 Městské části BRNO-KRÁLOVO POLE Zaznamenal kronikář Doc. Václav Peša. Tento svazek má celkem listů, slovy jednostočtyřicet listů.

2 OBSAH Úvod... 3 Přehled událostí roku Samospráva a státní správa Problematika bydlení Doprava a komunikace Bezpečnost a pořádek Odpad a životní prostředí Zdravotnictví a sociální péče Školství, věda a výzkum Ples, Erbovní slavnosti a výstava Kultura, umění, osobnosti Tělovýchova a sport, spolky aj Ulice a skládačka Závěr

3 ÚVOD Také tento můj poslední ročník KRONIKY 1999 vychází především z materiálů, jak se objevovaly na stránkách jednotlivých čísel časopisu Královo Pole. Bylo v nich zaznamenáno mnoho zajímavých faktů i událostí z činnosti naší MČ. Vzhledem k tomu, že letos neprobíhaly žádné volby, bylo možno se hlouběji zaměřit na činnost samosprávy i státní správy. Přetrvával mimořádný zájem o řešení problematiky bydlení a hlavně zásluhou 1. zástupce starosty MČ, pana Ing. Rostislava Slavotínka, byla značná pozornost soustředěna na řádné placení nájemného. V oblasti komunikací se stává aktuální dokončení Velkého městského okruhu a v té souvislosti čeká naši MČ stavba tunelu Dobrovského. Zde připadla významná úloha 2. zástupci starosty, panu Ing.arch. Tomáši Kopeckému. Pozoruhodné jsou rovněž perspektivy městské hromadné dopravy na území Králova Pole. Stranou nezůstaly ani otázky bezpečnosti a pořádku, jakož i péče o domovní a komunální odpad vzhledem k životnímu prostředí. Dalších úspěchů bylo dosaženo na úseku sociální péče a obdobně i v celé oblasti školství. Zde se ovšem již několikaletý pokles natality začíná projevovat postupným snižováním počtu žáků, což nutně vede ke snižování počtu tříd i škol. V oblasti kultury a umění stojí za zmínku cílevědomé snahy obohacovat život občanů naší MČ rozšiřováním počtu zábavných i uměleckých programů, zejména v oblasti vážné hudby. Uskutečnil se rovněž další Reprezentační ples, byly už 9. Erbovní slavnosti a konala se také výstava Od minulosti k dnešku, tentokrát na téma: Legionáři a samostatné Československo. Zde zaslouží ocenění pomoc několika desítek spoluobčanů z řad příbuzných královopolských legionářů, kteří poskytli cenné a někdy přímo unikátní fotografické i další dokumenty a exponáty. Na slavnostní vernisáži, kterou zahajoval pan starosta MČ Ing. Ivan Kopečný, bylo také přítomno šest mládenců v dobových legionářských uniformách a ozbrojených tehdejšími zbraněmi. Ani tentokrát nezůstala opomenuta tělovýchova a sport a v poslední kapitole KRONIKY jsem se zaměřil hlavně na ulice a náměstí naší MČ, jakož i na novou v pořadí už třetí skládačku - zatím s nejdokonalejším plánem Brna-Králova Pole v jeho současném rozsahu a se všemi 113 uliceni a náměstími.

4 PŘEHLED UDÁLOSTÍ ROKU 1999 (Zpracováno podle mimořádné přílohy Magazínu DNES+TV "Rok 1999", dále dle časopisu TÝDEN č. 2/2000 a dalších zdrojů.) 1. ledna - Euro V jedenácti zemích Evropské unie byla zavedena jednotná evropská měna Euro, jejíž příchod oslavila EU 4. ledna. Zavedení jednotné měny proběhlo bez problémů. 7. ledna - odvolání Senát amerického Kongresu zahájil jednání o ústavní obžalobě prezidenta Billa Clintona. Ten byl obviněn, že se dopustil křivé přísahy a maření spravedlnosti v aféře kolem stážistky Moniky Lewinské, s níž měl intimní styky. 12. února byl Clinton obvinění zproštěn. 14. ledna - volba Parlament Slovenské republiky schválil novelu ústavy o přímé volbě prezidenta. 14. ledna - prokurátorka Nejvyšší státní zástupkyní České republiky se stala paní Marie Benešová. 15. ledna - rozpočet Poslanecká sněmovna schválila státní rozpočet na rok Rozpočet je deficitní se schodkem 31 miliard Kč, když jeho příjmy činí 574 miliard korun a výdaje 605 miliard korun. Hospodaření státního rozpočtu za rok 1998 skončilo schodkem ve výši 29,3 miliard Kč. Celkové příjmy činily 537,4 a celkové výdaje 566,7 miliard Kč. 23. ledna - úmrtí Zemřel Jaroslav Foglar, slavný skautský vůdce a spisovatel, ve věku 92 let. 27. ledna - odvolání Vláda ČR odvolala s okamžitou platností z funkce ředitele Bezpečnostní informační služby (BIS) Karla Vulterina. Podle kabinetu se Vulterin dopustil vážných profesionálních pochybení. 29. ledna - úmrtí Zemřel Oldřich Placar, dirigent a varhaník ve věku 78 let. Žil v Králově Poli, narodil se v Pozořicích 1921, okres Brno-venkov. 30. ledna - mandát Rada Severoatlantické aliance dala svému generálnímu tajemníku Javieru Solanovi mandát nařídit letecké údery proti Jugoslávské svazové republice. 2. února - srážka K tragické srážce linkového autobusu se stojícím nákladním vozem došlo u Středokluk v okrese Praha-západ. Vyžádala si 10 obětí. 10. února - zákony Poslanecká sněmovna ČR schválila senátní novelu zákona o nemocenském pojištění zaměstnanců. Tím se od 1. října zvýšily vyplácené nemocenské dávky. 17. února - bezpečnost Naše vláda schválila bezpečnostní strategii a koncepci zahraniční politiky ČR; základní dokument bezpečnostní politiky státu. 18. února - senátorka Ústavní soud ČR rozhodl o tom, že kandidátka ODS Dagmar Lastovecká byla v listopadových volbách 1998 do senátu v obvodě č. 58 Brno-město zvolena platně senátorkou.

5 února - sjezd US První rok existence hodnotilo v Nymburce republikové shromáždění Unie svobody (US). Předsedou strany byl opět zvolen Jan Ruml, prvním místopředsedou Karel Kühnl. 22. února - odvolání Dozorčí rada Škody Plzeň odvolala z představenstva společnosti generálníko ředitele Lubomíra Soudka a navrhla jeho odvolání i z funkce generálního ředitele. Novým generálním ředitelem se stal Jiří Hlavica. 23. února - dohoda Mezinárodní konference, která měla přispět k řešení situace v jugoslávské provincii Kosovo, skončila na zámku Rambouillet u Paříže dohodou o podstatné autonomii Kosova. Konference o realizaci smlouvy byla naplánována na 15. březen. 26. února - NATO Prezident ČR Václav Havel podepsal listiny o přístupu České republiky k Severoatlantické smlouvě. Ze strany ČR tak ukončil proces vstupu země do aliance. Projev prezidenta po podpisu listin narušil pískáním ekologický aktivista Jan Křeček. 26. února - sportovkyně Nejlepší sportovkyní Českého svazu plaveckých sportů za uplynulý rok byla zvolena Hana Černá. 28. února - bombardování Izraelská letadla svrhla pumy na postavení hnutí Hitballáh v Libanonu. Šlo o odvetu za vraždu izraelského generála a tří vojáků. 4. března - rozhovor Monica Lewinská, bývalá stážistka v Bílém domě, poskytla americké televizi ABC exkluzivní dvouhodinový rozhovor, v němž se omluvila za to, že byla příčinou skandálu, který otřásl křeslem prezidenta USA. 10. března - výbuch Podomácku vyrobená nálož vybuchla v čekárně chirurgické ambulance v budově polikliniky s nemocnicí v Praze 9-Vysočanech. Výbuch nikoho vážně nezranil. 11. března - zlato Bylo oznámeno, že ministrr životního prostředí Kužvart odňal těžařské společnosti TVX Bohemia důlní povolení ke geologickým pracím pro vyhledávání a průzkum zlatonosných ložisek na území Kašperských Hor. Proti jeho rozhonutí se již nelze odvolat. 12. března - NATO Česká republika, Maďarsko a Polsko se v americkém Indenpedence staly oficiálně členy Severoatlantické aliance = NATO. 15. března - dálnice První etapa výstavby dálnice D-47, která bude spojnicí Brna a Ostravy, byla slavnostně zahájena v Ostravě. 16. března - demise Po obvinění z korupce a dalších nepořádků odstoupila Evropská komise. 22. března - úmrtí Zemřel Václav Halíř, operní pěvec-basista, ve věku 72 let. 23. března - rozkaz Generální tajemník NATO Solana vydal rozkaz k bombardování Jugoslávie. 24. března - válka Letouny NATO zahájily ve večeních hodinách letecký útok proti Jugoslávii, která vyhlásila válečný stav. 24. března - požár V tunelu pod Mont Blankem v Alpách začal hořet nákladní automobil. Při požáru zahynulo 35 lidí března - schůzka V Berlíně jednali představitelé 16 členských států Evropské unie (EU). Nominovali Romana Prodiho na funkci prezidenta Komise EU. Byl schválen plán na reformu unie a tím položen základ pro rozšíření EU. 31. března - záchrana Vláda ČR rozhodla, že při Konsolidační bance vznikne a.s. Revita-

6 lizační, která má v programu revitalizace postavit na nohy vybrané české firmy dubna - návštěva Při oficiální návštěvě čínského premiéra Ču Žung-ťi ve Spojených státech amerických jednal též s prezidentem USA Billem Clintonem o vstupu Číny do světové obchodní organizace. 7. dubna - nemocnice Vláda ČR schválila, že vybavení polní nemocnice pro Albánii bude předáno jako humanitární dar (zemi zahltily statisíce uprchlíků z Kosova). Podpořila také vyslání vojenské nemocnice pro potřeby NATO. 8. dubna - ostuda Bylo oznámeno, že kvůli trestnímu stíhání novináře Zdeňka Zukala, který referoval o takzvané Olomoucké aféře, se ČR ocitla poprvé na černé listině států, v nichž je podle Výboru na ochranu novinářů (CPJ) porušována svoboda slova a projevu dubna - sjezd V Praze byl konán dvoudenní 29. sjezd ČSSD. Miloš Zeman byl opět zvolen předsedou. Ve svém projevu se vyslovil pro další prohloubení opoziční smlouvy. 14. dubna - polní nemocnice Bylo schváleno vyslání polní vojenské nemocnice do Kosova. 16. dubna - útok Dva ozbrojení muži v soudní síni Městského soudu v Praze osvobodili cizince, o jehož vydání do Německa pro závažnou trestnou činnost se právě rozhodovalo. 19. dubna - odvolání Vladimír Železný byl odvolán z postu generálního ředitele ČNTS (České nezávislé televizní stanice) - NOVA. 21. dubna - NATO Schválení pobytu letounů NATO na českých letištích. 28. dubna - přílet Prvních 115 uprchlíků z jugoslávského Kosova přistálo na letišti Ostrava-Mošnov. 30. dubna - ropák Ropákem roku 1998 se stal ministr průmyslu a obchodu vlády ČR Miroslav Grégr - za prosazování dostavby Temelína, plánování jaderných elektráren a zpochybňování útlumu těžby uranu v ČR. 1. května - demonstrace Snahy policie v Praze zabránit kontaktu mezi skinheady a anarchisty přerostly v ostrý střet policistů s anarchisty. Došlo i na zápalné lahve a dlažební kostky. 5. května - zaměstnanost Vláda ČR schválila národní plán zaměstnanosti, který má zastavit a zvrátit růst nezaměstnanopsti a sladit postup opatření se zeměmi Evropské unie. 7. května - nálety Při náletech NATO na Jugoslávii bylo též zasaženo čínské velvyslanectví v Bělehradě. 11. května - informace Sněmovna ČR schválila zákon o svobodném přístupu k informacím. Nový zákon, který má platit od roku 2000, předpokládá, že každý občan má právo na to, aby mu státní orgány a územněsprávní orgány i některé další instituce poskytly informace, jimiž disponují. 12. května - odvolání Ruský prezident Boris Jelcin odvolal premiéra Jevgenije Primakova a jmenoval předsedou vlády 1. vicepremiéra Sergeje Stěpašina, který byl potvrzen 19. května. 12. května - Temelín Vláda ČR po mnohaměsíční veřejné diskusi rozhodla ve prospěch dostavby JE (Jaderné elektrárny) Temelín s tím, že náklady nesmějí převýšit dosud stanovených 96,6 miliard korun.

7 15. května - hlasování Ruská Duma hlasovala neúspěšně o sesazení prezidenta Borise Jelcina. 16. května - hokej Čeští hokejisté se v Norsku stali poosmé mistry světa. V rozhodujícím finále porazili Finsko Hlaváčovým gólem v prodloužení. 25. května - iniciativa Česká republika a Řecko předaly vedení Severoatlantické aliance (NATO) a zástupcům členských států text společné iniciativy koncipované jako příspěvek k politickému řešení kosovské krize. 26. května - zákon Vláda ČR schválila návrh nového tiskového zákona, který vzbudil bouři kritiky, především u novinářů, neboť by podle některých názorů mohl omezit svobodu projevu. 29. května - volba Slovenským prezidentem se stal bývalý košický primátor Rudolf Schuster, který porazil ve druhém kole přímých prezidentských voleb Vladimíra Mečiara května - sjezd V Českých Budějovicích se konasl volební sjezd KDU-ČSL. Novým předsedou strany byl zvolen Jan Kasal. 1. června - protest Tisíce zemědělců nespokojených s vládní politikou se sjely ze všech koutů země do Prahy na Letenskou pláň. 2. června - úmrtí Zemřel Václav Benda, senátor za ODS, politik, který patřil mezi nejvýraznější osobnosti po listopadu 1989, ve věku 52 let. 3. června - Kosovo Srbský parlament schválil mírové podmínky, předložené vyjednavači Evropské unie. 3. června - zákon Poslanecká sněmovna ČR schválila vládní návrh zákona o penzijním připojištění a o rozšíření takzvaného povinného ručení i na další pojišťovací ústavy mimo Českou pojišťovnu. 9. června - dohoda Vojenská delegace NATO a zástupci Jugoslávie podepsali dohodu o stahování srbských ozbrojených sil - jednotek jugoslávsklé armády a srbské policie. 10. června - Kosovo NATO zastavilo letecké útoky proti Jugoslávii. Rada bezpečnosti schválila vyslání mezinárodních mírových sil do Kosova. Jediná Čína se z 15 členských států zdržela hlasování. Kosovo bude rozděleno do sektorů. Srbsklo začne se stahováním vojsk. 12. června - síly KFOR Zahájen vstup mezinárodních sil KFOR do Kosova Makedonie. 16. června - jmenování Vláda ČR jmenovala novým ředitelem BIS současného šéfa Vojenského obranného zpravodajství Jiřího Růžka. 20. června - Jugoslávie Dokončeno stahování jugoslávské armády a srbských policejních sil z Kosova. Oficiální ukončení leteckých úderů proti Jugoslávii. 26. června - Olympionik Atletická legenda, Emil Zátopek, čtyřnásobný olympijský vítěz, byl slavnostně vyhlášen Olympionikem století. 27. června - návštěva Prezident ČR Václav Havel navštívil Albánii a Kosovo. 29. června - trest smrti Na ostrově Imrali v Marmarském moři byl k trestu smrti odsouzen vůdce Strany kurdských pracujících (PKK) Abdulláh Ocalan. 2. července - usnesení Sněmovna ČR přijala usnesení, že vláda ČSSD neprospívá zemi. 5. července - rekord

8 Tomáš Dvořák dosáhl světového rekordu v desetiboji výkonem bodů. 9. července - vláda Desighnovaný prezident Evropské komise Romano Prodi představil novou evropskou vládu - Evropskou komisi. Komisařem odpovědným za rozšíření unie se stal Němec Günter Verheugen. 9. července - shoda Václav Klaus a Miloš Zeman se shodli, že takzvaná opoziční smlouva plní svůj účel. 13. července - narozeniny Za přítomnosti téměř fanoušků se v pražské Sportovní hale konal narozeninový galakoncert Karla Gotta. 15. července - vyšetřování Bylo oznámeno, že ministra financí Iva Svobodu hodlá v souvislosti s kauzou mělnického podniku Liberta vyšetřovatel stíhat pro poškozování věřitele. 20. července - odvolání Prezident Václav Havel na žádost premiéra Miloše Zemana ministra Iva Svobodu odvolal. Svobodovým nástupcem v úřadu se stal dosavadní místopředseda vlády Pavel Mertlík. V listopadu pak byli Svoboda i jeho spolupracovnice Barbora Snopková zatčeni a umístěni do vazby. 23. července - Impuls K diskusi o směřování české společnosti deset let po listopadu 1989 vyzvali v iniciativě Impuls 99 její signatáři, převážně osobnosti kulturního a veřejného života. 28. července - pomoc Vláda ČR rozhodla, že pomůže Komerční bance tím, že stát převezme 23,1 miliard korun nesplácených úvěrů. 30. července - konference Za přítomnosti padesáti šéfů států a vlád i vedoucích představitelů mezinárodních organizací se konala v hlavním městě Bosny Sarajevu konference o Paktu stability na Balkáně. Zúčastnil se jí též prezident Václav Havel. V závěrečné deklaraci účastníci potvrdili závazek podporovat v regionu politický a hospodářský rozvoj a upevňovat bezpečnost. 2. srpna - raketa Čína vyzkoušela novou raketu dlouhého doletu Východní vítr 31, která může nést atomovou hlavici. 3. srpna - rozpočet Ministr financí Pavel Mertlík podepsal zadání státního rozpočtu pro příští rok, kde se počítalo s deficitem ve výši 39,8 miliard korun. 4. srpna - havárie Policejní vrtulník BO 105 se zřítil do oblasti autokempu Radava u vodní nádrže Orlík na Příbramsku. Nehoda se stala při výcviku policejní zásahové jednotky a dvě osoby při ní zahynuly. 7. srpna - útoky Ruské letectvo podniklo v Dagestánu letecké útoky na postavení islamských ozbrojených teroristů v horách blízko hranic Čečenska. 9. srpna - nová vláda Ruský prezident Boris Jelcin odvolal premiéra Sergeje Stěpašina a novým předsedou vlády jmenoval šéfa Bezpečnostní rady a ředitele Federální bezpečnostní služby Vladimíra Putina; vypsal volby. 11. srpna - zatmění Po 293 letech mohli na území České republiky lidé pozorovat téměř úplné zatmění slunce. Z české kotliny bude jev znovu viditelný až v roce srpna - fanoušci Těžké zranění způsobili ostravští fotbaloví fanoušci 32-leté ženě, když házeli na Ostravsku na projíždějící rychlík dlažební kostky. 17. srpna - zemětřesení Západní Anatolii v Turecku zpustošilo jedno z největších zemětřesení na světě za posledních dvacet let. Pod troskami zahynulo na lidí.

9 srpna - volby V historicky prvních doplňovacích volbách do Senátu zvítězil v prvním kole s převahou 71,24 procent nezávislý kandidát Václav Fischer. Volby se konaly v Praze. 30. srpna - exploze Exploze pravděpodobně úmyslně nastražené výbušniny otřásla po 10. hodině večer pražským obchodním domem Kotva. Výbuch zničil kancelář představenstva v 6. patře obchodního domu a prostoru pro zákazníky se nedotkl. 1. září - Fabia Mladoboleslavská Škoda Auto uvolnila první informace o novém modelu Fabia, který by se měl stát nástupcem Škody Felicie. 3. září - krach Všehny své pobočky uzavřela Moravia banka. Více než klientů dostalo vyplaceno 90 % vkladů do výše korun. 7. září - kariéra Jana Novotná oznámila po třinácti letech konec své profesionální tenisové kariéry. Za tuto dobu vyhrála 24 turnajů dvouhry včetně Wimbledonu (1998) a Turnaje mistryň (1996). 9. září - výbuch V Moskvě rozmetala nálož panelový dům na sídlišti Pečatniky; zahynulo přes 70 osob. 11. září - kajak Na Mistrovství světa ve vodním slalomu ve španělském Seu d Urgellu získala česká výprava 3 zlaté a 1 bronzovou medaili. 14. září - dálnice Ministerstvo pro místní rozvoj se rozhodlo pro výstavbu dálničního obchvatu Plzně podle takzvané vládní varianty SUK 2, která vede spornou komunikaci dále od města. 18. září - loupež Vilu předsedy Poslanecké sněmovny ČR Václava Klause vykradl v noci neznámý pachatel. Zloději odnesli věci za 4 milióny korun, mezi ukradenými předměty byly zejména šperky Klausovy manželky Lívie. 21. září - zemětřesení Při ničivém zemětřesení o síle 7,6 stupňů Richterovy škály na Tchaj-wanu zahynulo kolem lidí. 24. září - operace Bývalý předseda KDU-ČSL Josef Lux se mezi 9. a 11. hod. dopoledne SELČ (středoevropského letního času) podrobil transplantaci kostní dřeně na klinice Freda Hutchinsona v americkém Seattlu. I když se operace zdařila a kostní štěp se ujal, onemocněl Josef Lux posléze zápalem plic a 29. listopadu zemřel. 27. září - útoky Masivní ruské letecké útoky na rafinerie a zásobárny paliva v čečenském hlavním městě Groznyj měly postihnout islámské rebely. Ruský ministr obrany Sergejev chce pokračovat v útocích, "dokud nebude zničen poslední bandita". 28. září - dohoda DEU, KDU-ČSL, ODA a US podepsaly Svatováclavskou čtyřkoaliční dohodu. 1. října - oslavy V Pekingu začaly oslavy 50. výročí založení Čínské lidové republiky velkou vojenskou přehlídkou. 3. října - volby Nacionalistická Strana svobodných (FPÖ) pravicového populisty Jörga Haidera získala v rakouském parlamentu 27,2 % hlasů a byla druhá po Sociálně demokratické straně (SPÖ) Spolkového kancléře Viktora Klimy, která s 33,4 % hlasů dosáhla nejhoršího výsledku v poválečné historii Rakouska. 4. října - záložna Všechny své pobočky uzavřela Družstevní stavební záložna Praha, na kterou byla uvalena nucená správa. Podobný osud potkal i další

10 družstevní záložny. 6. října - protest Hanbu vládě provolávali v Praze lékaři, sestry, ale i občané, kteří se sešli před Úřadem vlády, aby vyjádřili nespokojenost se současným stavem zdravotnictví. 7. října - aféra Kvůli odhalení, že volební lídři ČSSD používali benzinové karty společnosti Chemapol, rezignoval na funkce člena ÚV ČSSD a místopředsedy středočeské organizace sociálních demokratů Karel Machovec. 7. října - pivo Jihoafrická pivovarnická společnost South African Breweries Plc (SAB) uzavřela s Nomurou smlouvu o koupi českých pivovarů Plzeňský Prazdroj a Radegast. 8. října - výzva ODS vyzvala k jednání o nové vládě 8. října - mobil Licenci na budování a provoz sítě mobilních telefonů v pásmu 1800 MHz vydal ministr dopravy a spojů Antonín Peltrám firmě Český mobil. Vlastníky firmy jsou kanadská TIW, Investiční a Poštovní banka a Priority Telecom. 9. října - rekord Česká republika porazila na Strahově v kopané Faerské ostrovy 2 : 0 a postoupila tak na Mistrovství Evropy 2000 s rekordním počtem vítězství a bez ztráty bodu, což si vysloužilo zápis do Guinessovy knihy rekordů. 13. října - plot V ústecké Matiční ulici byl za asistence policie během 14 hodin postaven 65 metrů dlouhy plot mezi rodinnými domky a obecními domy města Ústí nad Labem pro neplatiče nájemného, obývanými převážně Romy. 13. října - hodnocení Zpráva Evropské komise o pokroku České republiky při přibližování k Evropské unii za uplynulý rok, která byla touto komisí oficiálně zveřejněna, vyzněla pro ČR převážně kriticky, a to zejména ve srovnání s dalšími pěti státy, jež jednají s EU o vstupu. 15. října - superkoalice Grémium ODS přišlo se závěrem, že jediným řešením současné kritické politické situace u nás je supervelká koalice všech parlamentních stran bez komunistů. 19. října - odmítnutí Čtyřkoalice - DEU, KDU-ČSL, ODA a US - omítla jednat s ODS a s ČSSD o většinové vládě. 21. října - komunisté Poprvé po pádu komunistického režimu v listopadu 1989 se KSČM dostala na 1. místo v žebříčku volebních preferencí. Komunisty by volilo 23 % občanů, ODS by získala 21 % a ČSSD 17,5 %. Vyplývá to z výzkumu IVVM (Institutu výzkumu veřejného mínění). 27. října - útok Během jednání arménského parlamentu vtrhla do sálu skupina ozbrojených teroristů a zahájili střelbu. Zabili premiéra Vazgena Sarkisjana, předsedu parlamentu Karena Demirčjana a dalších 5 předních arménských politiků. 28. října - demise Byla oznámena demise místopředsedy vlády Egona Lánského. 4. listopadu - ombudsman Přes odpor poslanců ODS a Unie svobody schválila poslanecká sněmovna ČR návrh zákona o veřejném ochránci práv - ombudsmanovi, kterým se v minulých letech již několikrát neúspěšně zabývala. 6. listopadu - referendum Voliči v Austrálii v referendu odmítli ustavení republiky, když se jich 54,22 procent vyslovilo pro to, aby hlavou státu byla i nadále britská královna.

11 13. listopadu - král úsměvu Komik Vlasta Burian se stal na základě ankety Týdeníku Televize králem českého filmového úsměvu století. 14. listopadu - volby Ve druhém kole prezidentských voleb na Ukrajině zvítězil dosavadní prezident Leonid Kučma. 15. listopadu - přijetí Čína byla přijata do Světové obchodní organizace (WTO) na základě dohody podepsané zástupci USA a Číny. Předcházela tomu jednání a diskuse, jež trvaly 13 let. 17. listopadu - výzva Šest někdejších studentských vůdců sametové revoluce vyzvalo dopisem "Děkujeme, odejděte!" Miloše Zemana a Václava Klause, aby odešli z politiky. Petici podepsalo přes lidí a výzvu přišlo podpořit více než Pražanů. 19. listopadu - schůzka Na vrcholné schůzce OBSE Rusko poprvé uznalo úlohu zprostředkovatele této organizace pro politické řešení v čečenské krizi. Ruský ministr zahraničí však zprostředkování odmítl. 23. listopadu - zatčení Došlo k zatčení bývalého ministra financí Iva Svobody. 24. listopadu - dohoda Byla podepsána dohoda mezi Českou republikou a Slovenskou republikou o ukončení sporů o majetek. 29. listopadu - rezignace Místopředseda vlády ČR Egon Kánský rezignoval na svou funkci. 29. listopadu - úmrtí Zemřel Josef Lux v Seattlu v USA ve věku 43 let, bývalý předseda KDU-ČSL, jeden z nejvýraznějších politiků 90-tých let. 1. prosince - odstoupení Jan Ruml rezignoval na funkci předsedy Unie svobody a opustil tak nejvyšší politiku. Připustil, že jeho rozhodnutí urychlila výzva "Děkujeme, odejděte!" 5. prosince - odpovědnost Helmut Kohl, bývalý kancléř a předseda německé Křesťanskodemokratické unie (CDU) sklidil ostrou kritiku z řad této strany poté, co přiznal existenci černých kont a převzal za ně politickou odpovědnost. 5. prosince - kongres Václav Klaus byl na Kongresu ODS opět zvolen předsedou této strany. Kongres rovněž potvrdil další existenci opoziční smlouvy. 5. prosince - sjezd Miroslav Grebeníček byl opět zvolen předsedou Komunistické strany Čech a Moravy (KSČM). Na sjezdu této strany vyzval k její modernizaci a ke skončení s nostalgií po předlistopadových časech. 7. prosince - úspěch Česká republika uzavřela složitou část jednání s Evropskou unií o volném pohybu zboží. 8. prosince - rozpočet Vláda ČR neuspěla ani s druhým návrhem státního rozpočtu na rok Poslanci ODS, KDU-ČSL a Unie svobody jej těsnou většinou jednoho hlasu zamítli. 9. prosince - návštěva Ruský prezident Boris Jelcin pohrozil při návštěvě Číny západním kritikům války proti Čečensku, že Rusko má jaderné zbraně. Čínský prezident Ťiang Ce-min postup Ruska na Kavkaze podpořil. 9. prosince - referendum Sněmovna ČR schválila po letech dohadování ústavní zákon o referendu. Poprvé se v něm bude rozhodovat o vstupu do Evropské unie. 9. prosince - demise Ministr zdravotnictví vlády ČR Ivan David podal demisi. 10. prosince - dopis

12 Otevřený dopis Václava Klause Miloši Zemanovi, v němž znovu navrhl jednání o vytvoření většinové vlády, představoval další akt "hrátek" kolem možnosti sestavení nové vlády. 11. prosince - summit Vrcholná schůzka Evropské unie v Helsinkách otevřela dveře EU dalším šesti zemím - Slovensku, Litvě, Lotyšsku, Bulharsku, Rumunsku a Maltě. EU bude jednat také s Tureckem. 11. prosince - úmrtí Zemřel Ladislav Kozderka, hudební skladatel a sbormistr, ve věku 88 let; narodil se 2. března 1913 v Králově Poli. 14. a 17. prosince - odškodnění Po vleklém vyjednávání bylo v Berlíně dosaženo dohody o finančním odškodnění osob nasazených na nucené práce v nacistickém Německu. Kromě omluvy má jít o celkovou částku 10 miliard marek. 17. prosince - banka Komerční banka v Praze přiznala, že jí tuneláři ukradli 8 miliard korun. V případu figuruje rakouská firma B.C.L. 18. prosince - výzva Česká strana sociálně demokratická vyzvala Občanskou demokratickou stranu ke smírčímu řízení o opoziční smlouvě. 18. prosince - strom Vánoční smrk z beskydské obce Morávka dominoval vatikánskému Svatopetrskému náměstí. Dar z České republiky pomohl rozsvítit prezident Václav Havel. Ten tam také poobědval s papežem Janem Pavlem II., který kromě jiného též vyjádřil lítost nad krutou smrtí českého kazatele Jana Husa, prohlášeného 1415 tehdejšími představiteli církve za kacíře a upáleného. 18. prosince - anketa Nejlepším sportovcem České republiky za rok 1999 byl vyhlášen desetibojař Tomáš Dvořák. Zvítězil i v divácké anketě o sportovní hvězdu roku. 19. prosince - volby V ruských parlamentních volbách zvítězili komunisté, těsně následovaní prokremelským hnutím Jednota (Medvěd). Do Dumy se dostalo celkem šest stran včetně proreformního Svazu pravicových sil. 20. prosince - katastrofa Venezuelské úřady oznámily, že při katastrofálních záplavách, které daly do pohybu tuny bahna a kamení, zahynulo na lidí. 24. prosince - únos Skupina šesti teroristů unesla letadlo společnosti Indian Airlines se 174 osobami na palubě při letu z nepálského Káthmándú do Dillí.

13 SAMOSPRÁVA A STÁTNÍ SPRÁVA Autorem úvodní stati lednového čísla časopisu Královo Pole byl první zástupce starosty pan Ing. Rostislav Slavotínek, který v ní napsal: Vážení spoluobčané, pomalu u nás doznívá slavnostní nálada, spojená s Vánocemi a ukončením roku minulého. Rok 1999 před námi leží jako nepopsaný list papíru. Jak bude vypadat o 12 měsíců později? Mnozí z nás očekávají události spíše radostné, ale určitě je mezi námi dost těch, kteří hledí do budoucnosti s nejistotou a obavami. Nikdo dnes není schopen říci, co v hodnocení tohoto roku - posledního s jedničkou na začátku - nakonec převládne. V životě každého mohou nastat situace, které řadíme k těm méně příjemným a jen některé můžeme ovlivnit svou vůli a svými činy. Pokusme se společně, aby tento rok, trochu výjimečný číslovkou, která jej označuje, byl výjimečný i něčím jiným. Například tím, že se všichni pokusíme věci kolem sebe ovlivnit správným směrem. Možná jenom tím, že k sobě budeme vnímavější, trpělivější, ohleduplnější, že se na sebe občas usmějeme. Když to budeme dělat dobře, určitě nám to potvrdí naše svědomí. Za nově zvolené Zastupitelstvo MČ (Brna-)Králova Pole Vás ujišťujeme, že se o to budeme ze všech sil snažit. Přejeme Vám, aby se to nám všem podařilo. Spolu s autorem textu se pod toto prohlášení a ujištění rovněž podepsali: starosta MČ pan Ing. Ivan Kopečný, druhý zástupce starosty pan Ing.arch. Tomáš Kopecký a tajemník Úřadu MČ pan Ing. Jiří Gajdarus. O průběhu zasedání Zastupitelstva naší MČ v lednu 1999 přineslo březnové číslo časopisu následující zprávu organizačního a správního oddělení Úřadu MČ: 3. zasedání ZMČ Zastupitelstvo městské části Brno-Královo Pole se sešlo na svém 3. zasedání dne 25. ledna 1999 a dle programu zasedání: - vzalo na vědomí zprávu mandátové komise o ověření mandátu nových členů Zastupitelstva městské části Brno-Královo Pole Jiřiny Škodové a Miloše Kunzfelda a vyslechlo zákonem předepsaný slib obou členů, - schválilo zprávu o činnosti Rady městské části Brno-Královo Pole za období od 2. do 3. zasedání Zastupitelstva MČ, - nesouhlasilo s prodejem pozemku v katastrálním území Sadová z důvodu, že v tomto území dosud není schválen Územní plán zóny, - odložilo projednání otázky dalšího využití středního pásu na ulici Husitské, dosud užívaného k provozování tržiště, - vyslechlo interpelace a připomínky Klubu členů Zastupitelstva MČ (Brno-)Královo Pole za KSČM, týkající se zřízení komisí, jednacího řádu a náplně jejich činnosti. Člence zastupitelstva MČ paní Jiřině Škodové, pedagožce, bylo 73 roků a byla na 11. místě kandidátky ODS. Člen Zastupitelstva 58-letý Miloš Kunzfeld, povoláním dělník, byl uveden na 8. místě kandidátky ČSSD do komunálních voleb. Pro stejné březnové číslo časopisu napsal pan starosta MČ Ing. Ivan Kopečný tento poměrně stručný "Úvodník":

14 V prvních měsících tohoto roku byly ustaveny na úrovni města Brna i městské části (Brno-)Královo Pole všechny odborné a poradní komise. Tyto komise jsou důležitým článkem v rámci rozhodovacího procesu samosprávy obce. Tím také začala v plném rozsahu pracovat samospráva v novém volebním období a skončilo určité zpomalení práce a přerušení plynulé kontinuity v rámci komunálních voleb. Omlouvám se proto těm občanům a organizacím, kteří museli při vyřizování svých žádostí a potřeb počkat. Naší snahou na Úřadu MČ (Brno-)Královo Pole je vyřídit a odpovědět na všechny podněty do 30 dnů od podání. Doufám, že se nám to bude dařit. Dále je v této KRONICE uveden přehled o složení všech zmíněných odborných a poradních komisí, jakož i pracovních skupin a redakční rady. Podle materiálu, který jsem měl jako kronikář k dispozici, jde o zachycení stavu ke 30. listopadu 1999: 1) Komise finanční garant a člen: Ing. Jiří Slavík, CSc., Hlaváčkova 9 předseda: Vladimír Kadlec, Purkyňova 27 tajemnice: Ing. Vlasta Veselá, Kuřim, Vališova 668 členka: Ing. Hana Crhová, Vodova 82 člen: Ing. Jiří Zapletal, Střední 1 členka: Ing. Věra Rácková, Malátova 16 členka: Ing. Martina Sochorcová, Havlišova 11 členka: Olga Klvačová, Těšínská 10 2) Komise kontrolní garant a předseda: Ing. Jiří Petr, Božetěchova 103 tajemnice: Zdenka Bučková, Tábor 46b člen: Miloslav Humpolíček, Galandauerova 4 člen: Ing. Václav Keprt, CSc., Skřivanova 12 člen: Ing. Robert Hanzl, Kostelní zmola 1008 člen: Ing. Michal Kopečný, Bystřinova 13 člen: Vladimír Staněk, Hutařova 20 člen: Jiří Habrda, Skácelova 27 3) Komise výstavby a územního plánování garant a předseda: Vojtěch Dymáček, Bulharská 43 tajemnice: Ing. Markéta Hánová, Božetěchova 91 člen: Ing. Jiří Petr, Božetěchova 103 člen: Ing. Jiří Zapletal, Střední 1 člen: Ing. Mojmír Kopecký, Vodova 53 člen: Anton Uríček, Bulharská 54 člen: Ing.arch. Petr Hlavatý, Srbská 66 člen: Ing. Lumír Sochorec, Havlišova 11 člen: Ing.arch. Antonín Havlíček, Palackého třída 61 člen: Ing. Vlastimil Ostrý, Jana Babáka 9 4) Komise životního prostředí garant a předseda: Ing. Miroslav Dvořák, CSc., Staňkova 8c tajemník: Ing. Zdeněk Klvač, Těšínská 10 člen: René Pelán, Palackého třída 51 člen: Ing. Josef Nekvapil, Kabátníkova 4 členka: Ing. Marie Sedlaříková, CSc., Riegrova 30 členka: PaedDr. Alena Jůvová, Srbská 35 člen: Ing. Jiří Macháček, Volfova 21 člen: Dr. Josef Krejčí, Skácelova 36 člen: MUDr. Jiří Novák, Herčíkova 16 členka: Zdeňka Tesařová, Palackého třída 168 5) Komise sociální a zdravotní garant a předseda: Oldřich Staněk, Skácelova 35 tajemnice: Miluše Hardová, Brno, Voříškova 29 (KÚ Kohoutovice) člen: MUDr. Michal Pohanka, Tyršova 42

15 členka: Ing. Marie Fialová, Svatopluka Čecha 4 členka: Ing. Marie Slavíková, Hlaváčkova 9 členka: MUDr. Antonie Slavotínková, Tyršova 66 členka: Jana Kubištová, Chaloupeckého náměstí 1 6) Komise školství a kultury garant a předseda: PhDr. Richard Svoboda, Vackova 17 tajemnice: PhDr. Libuše Sedláčková, Brno, Švermova 1 (KÚ Bohunice) členka: RNDr. Dana Pohanková, Tyršova 42 člen: Karel Kratochvíl, Chodská 1 člen: Pavel Juránek, Boženy Němcové 59/60 členka: Ing. Marie Sedlaříková, Riegrova 30 členka: PaedDr. Alena Jůvová, Srbská 35 člen: Ing. Ladislav Procházka, Svatopluka Čecha 71a člen: René Pelán, Palackého třída 51 členka: RNDr. Danuše Provazníková, CSc., Palackého třída 145 7) Komise tělovýchovy garant a předseda: Ing. Stanislav Buchta, Boženy Němcové 43 tajemnice: Marie Trávníčková, Brno, Renčova 6 (KÚ Řečkovice) člen: Miloš Kunzfeld, Kamanova 12 člen: PaedDr. Vratislav Bartušek, Střední 45 členka: Anna Xaverová, Pešinova 2 člen: Tomáš Sáček, Poděbradova 5 člen: Ing. Milan Jindřich, Palackého třída 30 8) Komise pro projednávání přestupků předsedkyně: Jitka Němečková, Brno, Skryjova 25 (KÚ Husovice) předsedkyně: Ludmila Dvořáčková, Brno, Chytilova 6 (KÚ Komín) člen: Ing. Stanislav Buchta, Boženy Němcové 43 člen: Karel Kratochvíl, Chodská 1 člen: Jan Michálek, Riegrova 4 člen: MVDr. Miloš Cupák, Brno, Schodová 1 (KÚ Černá Pole) členka: Emilie Sedlářová, Svatopluka Čecha 62 člen: Jánošík Vašíček, Palackého třída 94 členka: Milena Richterová, Chaloupeckého náměstí 1 člen: Marek Kaman, Poděbradova 5/7 člen: Jaroslav Čech, Ramešova 4 členka: Zdena Palová, Brno, Kuršova 1 (KÚ) Bystrc člen: Ing. Jaroslav Prudík, Božetěchova 83 členka: Květoslava Hašková, Antonína Macka 3 9) Komise pro projednávání přestupků na úseku územního plánování a stavebního řádu předsedkyně: Ing. Jana Pillerová, Brno, Žižkova 52 (KÚ Veveří) předsedkyně: Ing. Jana Mutlová, Kounicova 52 člen: Ing. Jiří Sedlák, Brno, Slámova 6 (KÚ Černovice) člen: Stanislav Havlíček, Brno, Sibiřská 23 (KÚ Řečkovice) členka: Ing. Jana Hospodářská, Srbská 36 členka: Ing Alena Superátová, Brno, Foerstrova 6 (KÚ Žabovřesky) členka: Ing.arch. Milena Šerá, Brno, Skoumalova 24 (KÚ Mokrá Hora) 10) Pracovní skupina pro majetkové záležitosti člen: Ing. Ivan Kopečný, Bystřinova 13 člen: Ing. Rostislav Slavotínek, Tyršova 66 člen: Ing.arch. Tomáš Kopecký, Bulharská 35 člen: Ing. Svatopluk Kouřílek, Brno, Uprkova 1 (KÚ Řečkovice) (vedoucí oddělení správy majetku) 11) Pracovní skupina pro bytové záležitosti člen: Ing. Ivan Kopečný, Bystřinova 13 člen: Ing. Rostislav Slavotínek, Tyršova 66 člen: Ing.arch. Tomáš Kopecký, Bulharská 35 členka: PhDr. Libuše Sedláčková, Brno, Švermova 1 (KÚ Bohunice) (vedoucí oddělení školství, kultury a bytových záležitostí) 12) Redakční rada (časopisu Královo Pole) šéfredaktorka: Jana Novotná, Slovinská 4

16 člen: Ing. Rostislav Slavotínek, Tyršova 66 členka: Jana Matoušková, Srbská 15a. V březnovém čísle časopisu byla rovněž uveřejněna tato stručná informace o dalším setkání zastupitelů s občany a o jejich 4. zasedání: Setkání zastupitelů MČ (Brno-)Královo Pole s občany - středa 24. března 1999 v hodin. 4. zasedání Zastupitelstva MČ (Brno-)Královo Pole - pondělí 29. března 1999 v hodin. Velká zasedací místnost Úřadu MČ (Brno-)Královo Pole, vchod z ulice Husitská č. 1. Dost obsáhlou zprávu o průběhu tohoto zasedání uveřejnilo organizační a správní oddělení Úřadu MČ v květnovém čísle časopisu. Bylo v ní uvedeno: 4. zasedání ZMČ Zastupitelstvo městské části Brno-Královo Pole se sešlo na svém 4. zasedání dne 29. března 1999 a dle schváleného programu: - schválilo zprávu o činnosti Rady městské části Brno-Královo Pole za období od 3. zasedání Zastupitelstva MČ Brno-Královo Pole, - schválilo výsledky hospodaření městské části Brno- Královo Pole za rok 1998, - vzalo na vědomí vyhodnocení plánu velkých oprav domů za rok 1998, - schválilo výsledek hospodaření VHČ (správa svěřených domů) za rok 1998, - vzalo na vědomí zprávu o činnosti Městské policie, revíru Brno-Královo Pole a Obvodního oddělení Policie České republiky Brno-Královo Pole za rok 1998, - neschválilo žádnou z navržených variant řešení stávajícího tržiště na ulici Husitské po 1. lednu 2000, - vzalo na vědomí zprávu o výsledku inventarizace za rok 1998, - vzalo na vědomí platnost některých usnesení Zastupitelstva MČ Brno-Královo Pole z předcházejících volebních období a revokovalo ta usnesení, která již nebudou realizována, - schválilo stanovisko městské části Brno - Královo Pole pro Zastupitelstvo města Brna k prodeji některých pozemků, - schválilo poskytnutí výtěžku z tomboly na plese Zastupitelstva MČ Brno-Královo Pole ve výši ,- Kč Nadačnímu fondu při Ústavu sociální péče pro děti a mládež Brno, Kociánka, - vzalo na vědomí zprávu o činnosti odboru sociálního Úřadu MČ Brno-Královo Pole za rok 1998, - schválilo zprávu o výsledcích činnosti a hospodaření KP Centra kultury a vzdělávání za rok 1998, - schválilo měsíční odměny za výkon funkce neuvolněného člena rady a předsedy komise Rady městské části Brno-Královo Pole, - projednalo územní záležitosti, jako například urbanistickou studii VMO (Velkého městského okruhu) Dobrovského a obchodního centra firmy Moravia Shop Invest, s.r.o., otázku ubytovacího zařízení na ulici Dobrovského a prodejny vzorkové kosmetiky na ulici Boženy Němcové, - souhlasilo s prominutím pokuty MČ (Brno-)Ivanovice za opožděnou platbu, - schválilo dodatek je zřizovací listině KP Centra, - vyslovilo zánik mandátu člena Zastupitelstva MČ Brno-Královo Pole Ing. Jiřího Zapletala z důvodu neslučitelnosti funkcí, - vzalo na vědomí interpelace členů Zastupitelstva MČ Brno-Královo Pole, které budou písemně zodpovězeny. Ve zprávě zmíněný zastupitel Ing. Jiří Zapletal byl 50-letý podnikatel, který byl v komunálních volbách zvolen na 3. místě kandidátky Unie svobody.

17 Už v dubnovém čísle časopisu si mohli občané přečíst též toto stručné oznámení data 5. zasedání Zastupitelstva MČ, kterému předcházelo obvyklé setkání zastupitelů s občany: Setkání zastupitelů MČ (Brno-)Královo Pole s občany - středa 21. dubna 1999 v hodin. 5. zasedání Zastupitelstva MČ (Brno-)Královo Pole - pondělí 26. dubna 1999 v hodin. Velká zasedací místnost Úřadu MČ (Brno-)Královo Pole, vchod z ulice Husitská č. 1. Také o tomto zasedání byla publikována v červnovém čísle časopisu následující informace příslušného oddělení Úřadu MČ: 5. zasedání ZMČ Zastupitelstvo městské části Brno-Královo Pole se sešlo na svém 5. zasedání dne 26. dubna 1999, na kterém: - vyslechlo slib nového člena Zastupitelstva MČ Brno-Královo Pole Ing. Vlastimila Ostrého, - schválilo aktualizaci rozpočtu MČ Brno-Královo Pole na rok 1999 o příjmech ve výši 138, ,- Kč a výdajích ve výši 145, ,- Kč s financováním z Fondu rezerv a rozvoje ve výši 7, Kč. - schválilo záměr výstavby malometrážních bytů pro starší generaci v lokalitě ulice Ramešova o celkových rozpočtových nákladech do 20 milionů Kč, včetně přijetí hypotečního úvěru, - schválilo rekonstrukci horkovodní předávací stanice Brno, Tábor č. 46 v roce 1999 s použitím přebytku rozpočtového hospodaření MČ Brno-Královo Pole za rok 1998, - schválilo dodatek k Pravidlům hospodaření s rozpočtovými prostředky MČ Brno-Královo Pole, - nesouhlasilo s povolením výjimky z regulativů Územního plánu města Brna pro povolení provozovny veřejného stravování na ulici Brno, Galandauerova, - schválilo zásady pro pronajímání vývěsních skříněk v podloubí budovy Úřadu MČ Brno-Královo Pole, platné od l. května 1999, - schválilo využití středního pásu na ulici Brno, Husitská od 1. ledna 2000 pouze pro příležitostný prodej, - vzalo na vědomí interpelace členů Zastupitelstva MČ Brno-Královo Pole Ivo Kučery ve věci kácení stromů ve dvoře ZŠ Staňkova č. 14 z důvodu jejich stáří s tím, že budou nahrazeny novou výsadbou stromů a PhDr. Aleše Franeka k činnosti redakční rady a obsahu časopisu Královo Pole. Nový člen Zastupitelstva naší MČ Ing. Vladimír Ostrý, 32-letý podnikatel, byl uveden na kandidátní listině US na 6. místě. Dva zastupitelé - Ivo Kučera a PhDr. Aleš Franek, zmiňovaní na konci zprávy v souvislosti s interpelacemi, byli v komunálních volbách zvoleni na 2. a 1. místě kandidátky KSČM. Totéž červnové číslo časopisu přineslo i tuto zprávu jak o besedě zastupitelů s občany, tak o příštím zasedání: Další zasedání (bylo v pořadí 6. - pozn. kronikáře) Zastupitelstva městské části Brno-Královo Pole se uskuteční v pondělí dne 21. června 1999 v hodin v zasedací místnosti Úřadu MČ Brno-Královo Pole, vchod z ulice Husitská č Zasedání je přístupné veřejnosti. Beseda s občany se uskuteční ve středu dne 16. června 1999 v hodin tamtéž. Dost obsáhlou informaci o tomto zasedání Zastupitelstva MČ připravila kancelář tajemníka Úřadu naší MČ a uveřejnila v srpnovém čísle časopisu. Uvádělo se v ní:

18 6. zasedání ZMČ Zastupitelstvo městské části Brno-Královo Pole se sešlo 21. června na svém 6. zasedání, na kterém: - vzalo na vědomí Zprávu o činnosti Rady městské části Brno-Královo Pole za období mezi 5. a 6. zasedáním Zastupitelstva MČ Brno-Královo Pole, - zrušilo realizaci veřejné zakázky na horkovodní výměníkovou stanici, včetně pěti předávacích stanic a (na) rekonstrukci topných kanálů v lokalitě Tábor s tím, že tato akce bude provedena v dalších letech, - schválilo mimořádné odměny pro neuvolněné členy Rady, předsedy a členy komisí Rady městské části Brno-Královo Pole, - schválilo poskytnutí příspěvků z rozpočtu městské části Brno- -Královo Pole na rok 1999, určených především na zájmovou činnost, - schválilo darovací smlouvu na poskytnutí technického vybavení pro Policii České republiky - Obvodní oddělení Brno-Královo Pole, - doporučilo Zastupitelstvu města Brna schválit pronájem části pozemku při ulici Křižíkova k využití na zřízení autobazaru, - doporučilo Zastupitelstvu města Brna nesouhlasit s odprodejem části pozemku na ulici Srbské č. 13, - doporučilo Zastupitelstvu města Brna nesouhlasit s odprodejem části pozemku při ulici Hradecké za účelem vybudování garáže, - doporučilo Zastupitelstvu města Brna nesouhlasit s odprodejem pozemků pod garážemi při ulici Slovinské, - nesouhlasilo s udělením výjimky z regulativů Územního plánu města Brna pro dočasné umístění autobazaru při ulici Sportovní, - nesouhlasilo s udělením výjimky z regulativů Územního plánu města Brna pro povolení monofunkční stavby tržnice při ulici Palackého třída č. 45, - souhlasilo s návrhem firmy Moravia Shop Invest, s.r.o., která žádá o zvýšení prodejní plochy na pozemcích ABB při prodloužené ulici Sportovní na stavební trh a skleník, - souhlasilo s návrhem využití území bývaké Královopolské cihelny podle studie z května 1997, - schválilo udělení pamětních medailí u příležitosti 9. ročníku Erbovních slavností, které se budou konat 4. září 1999, - schválilo dodatek ke zřizovací listině mateřských škol, kde součástí mateřské školy je školní jídelna, - vzalo na vědomí informaci šéfredaktorky časopisu Královo Pole o obsahu dopisu ke článku v časopisu, zaměřeném na veřejný pořádek a čistotu v obvodu MČ (Brno-)Královo Pole. Další zasedání Zastupitelstva městské části Brno-Královo Pole se bude konat v pondělí dne 13. září 1999 v hod. Ve stejném srpnovém čísle časopisu se rovněž objevila tato zajímavá zpráva organizačního a správního oddělení Úřadu MČ: Výjezdní zasedání zastupitelů MČ Brno-Královo Pole Představitelé městské části Brno-Královo Pole na svém 6. zasedání dne 21. června se rozhodli uspořádat prohlídku městské části Brno- -Královo Pole. Prohlídka obvodu se koná vždy na počátku volebního období, aby se zvláště nově zvolení zastupitelé seznámili s lokalitami, o kterých Zastupitelstvo MČ Brno-Královo Pole jedná. Dne 25. června 1999 se členové Zastupitelstva městské části Brno-Královo Pole a vedoucí pracovníci Úřadu městské části Brno-Královo Pole vydali na předem navržená místa. Prohlídka začala výstupem na střechu fakulty VUT (Vysokého učení technického) na ulici Technické. Poněvadž tento den nám přálo počasí a byl velmi dobrý výhled, jevila se městská část Brno-Královo Pole jako velice pěkná a čistá část Brna. Dále následovala prohlídka nové

19 výstavby v (Brně-)Králově Poli lokality Na kopcích, sběrného střediska na ulici Milíčova a prohlídka budoucího vyústění tunelu "Velkého městského okruhu" a pozemku budovaného hřiště ZŠ Staňkova. Jako poslední místo prohlídky zajímavých míst v městské části Brno-Královo Pole byl komplex pečovatelské služby, jídelny pro důchodce a střediska přechodného pobytu. Závěrem se konala beseda ke shlédnutým zajímavostem v městské části Brno-Královo Pole. Prohlídkou obvodu, ve kterém samospráva působí, byl naplněn stanovený cíl. Zastupitelé mohou objektivně se znalostí věci rozhodovat o projednávaných návrzích a nelze opomenout ani tu skutečnost, že se při neformálním setkání více poznávají členové Zastupitelstva městské části Brno-Královo Pole mezi sebou, ale také s vedoucími pracovníky Úřadu městské části Brno-Královo Pole. Na příští prohlídku obvodu budou navržena další zajímavá místa, ve kterých vyvíjí samospráva své aktivity. Pro první prázdninové červencové číslo časopisu napsal 1. zástupce starosty naší MČ pan Ing. Rostislav Slavotínek tento stručně nazvaný úvodník "Léto": Na začátku prázdnin se nabízí psát o sluncem rozpálených plážích a šumícím lese na kraji rybníka někde na Vysočině. Každý máme svou představu o tom, jak optimálně naložit s časem, který snad během následujících týdnů dokážeme ušetřit pro sebe. Každý z nás by se měl pokusit seskočit aspoň na pár dní z toho každodenního kolotoče. Opustit své pracoviště, vypustit z hlavy starosti, co musíme udělat ještě dnes a co by mohlo počkat do zítřka. Ponechat na pár dní starost o více či méně prosperující firmu nebo firmičku někomu jinému, anebo ji třeba na dva týdny zavřít. Možná se nám podaří ukrást chvilku, kdy se sami posadíme na břeh moře nebo na kraj lesa a zeptáme se sami sebe, zda to, co v tom běžném celoročním shonu děláme, má svůj dobrý smysl, anebo by to chtělo nějakou korekci. Abychom po letech nezjistili, že korekci to chtělo, ale už je na ni pozdě. Možná ta chvilka, kdy se zahledíme do korun stromů nebo do místa, kde se potkává moře s oblohou, přispěje k tomu, že až se za pár týdnů zase zaplní ulice a náš život znovu nabere ten "správný" rytmus, že budeme moudřejší. A že to poznají i ti, s kterými se potkáváme. Takže pěknou dovolenou! V zářijovém čísle časopisu byla otištěna v nápadné úpravě obvyklá zpráva o setkání s občany a o v pořadí již 7. zasedání Zastupitelstva naší MČ: Setkání zastupitelů MČ Brno-Královo Pole s občany - středa 8. září 1999 v hodin, - 7. zasedání Zastupitelstva MČ Brno-Královo Pole - pondělí 13. září 1999 v hodin, - velká zasedací místnost Úřadu MČ (Brno-)Královo Pole, vchod z ulice Husitská č. 1. Dále byl v tomto zářijovém čísle časopisu uveřejněn velmi zajímavý materiál, jehož autorkou byla vedoucí finančního odboru Úřadu MČ paní Ing. Vlasta Veselá, která ho nadepsala: Příspěvky z rozpočtu MČ (Brno-)Královo Pole na rok 1999 V rozpočtu Městské části Brno-Královo Pole na rok 1999 byla vyčleněna částka ,- Kč na podporu činnosti občanů (Brna-)Králova Pole v oblasti sportu, kultury, zájmové činnosti dětí, mládeže i dospělých a péče o zdravotmě postižené občany. Zastupitelstvo městské části na svém červnovém zasedání projednalo celkem 92 žádostí. Příspěvky (jsou uváděny v Kč - pozn. kronikáře) byly přiznány takto:

20 VSK PS Brno, Technická ,- 2.TJ Sokol, Srbská 4 - jarní pohár-moderní gymnastika ,- 3.TJ Sokol, Srbská 4-8.roč. mezin.pohár-moderní gymnastika ,- 4.TJ Sokol, Srbská 4 - akrobatický rokenrol ,- 5.TJ Sokol, Srbská ,- 6.Lazio Brno - malý fotbal, Kubešova ,- 7.Jednota Orel, Poděbradova 5/ ,- 8.SK Soft Královo Pole, Pešinova ,- 9.Akademický atletický klub Brno, Sportovní Sportovní kroužek kopané děvčat, ZŠ Slovanské nám , PS "Woodcraft" Brno, Košinova ,- 12.Školní tělovýchovná jednota "Mládí", Herčíkova , FC Tipsies, klub malé a sálové kopané, Kamanova ,- 14.Házenkářský klub Kr. Pole - sportovní klub, Vodova ,- 15.Římsko-katol.farnost u kostela Nejsv.Trojice,Metodějova 2a , PS Mír, Chlupova ,- 17.Junák "2", R. Dvořák, Slovinská ,- 18.Junák "13", J. Navrátil (asi Lužánky, KÚ Veveří) 5.000,- 19.Chrámový sbor Nejsv.Trojice v Kr.Poli, Metodějova 2a ,- 20.VIVO-společnost přátel školy, ZUŠ, Palackého třída ,- 21.Junák "12", K. Pospíšil, Slovinská ,- 22.Náboženská obec CČSH, Brno-Kr. Pole, Svatopluka Čecha 35a ,- 23.Divadlo v 7 a půl, Svatopluka čecha 35a ,- 24.Soukromá taneč.a dram.škola R+P, v.o.s., Herčíkova ,- 25.Česká numismatická společnost, Vnitřní ,- 26.Svaz čs. filatelistů, klub č , Malátova ,- 27.Knihovna Jiřího Mahena v Brně, Kobližná 4 (KÚ Brno město) ,- 28.Iskerka, Kroužek KPC, Palackého třída ,- 29.Vlastivědný klub Pohádky máje, Kroužek KPC ,- 30.Mandolínový orchestr Moravan, Kroužek KPC ,- 31.Kabrňáci, Kroužek KPC ,- 32.Helfertovo orchestrální sdružení, Kroužek KPC ,- 33.Královopolka, Kroužek KPC ,- 34.Lumír, Kroužek KPC ,- 35.Semilassanka, Kroužek KPC ,- 36.Estét, Kroužek KPS ,- 37.Šachový klub Duras, Kr. Pole, Škárova ,- 38.Dětský folklorní soubor Jánošíček, Šumavská ,- 39.Folklor.sdruž.Jánošík Brno,tř.Kpt.Jaroše 12(KÚ Černá Pole) ,- 40.Moravská genealog. a herald. společnost, Střední ,- 41.Umělecké sdružení Parnas, Klimešova 40 (KÚ Ořešín) 5.000,- 42.Nadace stř.škol pro tělesně postiženou mládež, Kociánka ,- 43.Slepecké muzeum SONS, Chaloupkova ,- 44.Sjednocená org. nevidomých a slabozrakých, Chaloupkova ,- 45.Svaz postiž.civ.chor.- Klub dětí, Lidická 81 (KÚ Veveří) 2.000,- 46.Svaz postiž.civ.chor.- ZO Kardia, Lidická 8l (KÚ Veveří) 2.000,- 47.Svaz post.civ.chor.- ZO diab.,helfertova (KÚ Černá Pole) 2.000,- 48.Svaz post.civ.chor.- ZO astmatiků, Lidická 81(KÚ Veveří) 2.000,- 49.Místní skup. 59, Českého červeného kříže, Husitská ,- 50.SORDOS-sdruž. pro kulturu neslyšících, Božetěchova ,- 51.Klub laryngektomovaných v ČR, Palackého třída ,- 52.SANUSSO, r.r.o., Staňkova ,- 53.Brněnský spolek neslyšících, Vodova ,- 54.Unie neslyšících Brno, Božetěchova ,- 55.Český klub nedoslýchavých "HELP", Štefánikova ,- 56.Klub mladých neslyšících "B.Y.D.", Štefánikova ,- 57.Občanské sdružení "Domov pro mne", Bulharská ,- 58.Smíšená ZO zdrav.postiž.v/1,2, Kounicova 15 (KÚ Veveří) 3.000,- 59.Svaz těles.postiž. ZO TEP, Lidická 81 (KÚ Veveří) 3.000,- 60.Středisko Diakonie ČCE, Hrnčířská 27 (KÚ Veveří) ,-

Za nakladatelství Libri PhDr. František Honzák, šéfredaktor V Praze 21. srpna 2006

Za nakladatelství Libri PhDr. František Honzák, šéfredaktor V Praze 21. srpna 2006 Vážení čtenáři, od poslední aktualizace Dějin zemí Koruny české v datech docenta Františka Čapky z Masarykovy univerzity v Brně v roce 1999 uběhla řada let. Autor a nakladatelství vyhovělo četným žádostem

Více

Zastupitelstvo města Brna ZÁPIS. o průběhu zasedání Zastupitelstva města Brna č. Z3/020 konaného dne 30. června 2000

Zastupitelstvo města Brna ZÁPIS. o průběhu zasedání Zastupitelstva města Brna č. Z3/020 konaného dne 30. června 2000 Zastupitelstvo města Brna ZÁPIS o průběhu zasedání Zastupitelstva města Brna č. Z3/020 konaného dne 30. června 2000 Zasedání bylo svoláno v souladu s článkem 3, odstavcem 2 platného Jednacího řádu ZMB

Více

Zastupitelstvo města Brna

Zastupitelstvo města Brna Zastupitelstvo města Brna Členům Zastupitelstva města Brna Úřadům městských částí v Brně Řediteli Archivu města Brna Vedoucím úseků a odborů Magistrátu města Brna Z Á P I S o průběhu ustavujícího zasedání

Více

VLÁDA ČESKÉ REPUBLIKY. Č.j. 2242/04 V Praze dne 28. dubna 2004 PROGRAM SCHŮZE VLÁDY ČESKÉ REPUBLIKY

VLÁDA ČESKÉ REPUBLIKY. Č.j. 2242/04 V Praze dne 28. dubna 2004 PROGRAM SCHŮZE VLÁDY ČESKÉ REPUBLIKY VLÁDA ČESKÉ REPUBLIKY Č.j. 2242/04 V Praze dne 28. dubna 2004 PROGRAM SCHŮZE VLÁDY ČESKÉ REPUBLIKY která se koná ve středu dne 5. května 2004 v 19.30 hod. v zasedací síni budovy Úřadu vlády České republiky,

Více

VLÁDA ČESKÉ REPUBLIKY. Č.j. 2224/04 V Praze dne 10. března 2004 PROGRAM SCHŮZE VLÁDY ČESKÉ REPUBLIKY

VLÁDA ČESKÉ REPUBLIKY. Č.j. 2224/04 V Praze dne 10. března 2004 PROGRAM SCHŮZE VLÁDY ČESKÉ REPUBLIKY VLÁDA ČESKÉ REPUBLIKY Č.j. 2224/04 V Praze dne 10. března 2004 PROGRAM SCHŮZE VLÁDY ČESKÉ REPUBLIKY která se koná ve středu dne 17. března 2004 v 9.00 hod. v zasedací síni budovy Úřadu vlády České republiky,

Více

Zápis. z I. zasedání Zastupitelstva městské části Brno-Žabovřesky, konaného dne v Domě spolkových aktivit Rubínek, Poznaňská 10, Brno

Zápis. z I. zasedání Zastupitelstva městské části Brno-Žabovřesky, konaného dne v Domě spolkových aktivit Rubínek, Poznaňská 10, Brno Zápis z I. zasedání Zastupitelstva městské části Brno-Žabovřesky, konaného dne 7. 11. 2014 v Domě spolkových aktivit Rubínek, Poznaňská 10, Brno Zahájení: 15:20 hodin Přítomni: viz prezenční listina Omluven:

Více

ZKOUŠKA PRO ÚČELY UDĚLOVÁNÍ STÁTNÍHO OBČANSTVÍ ČESKÉ REPUBLIKY

ZKOUŠKA PRO ÚČELY UDĚLOVÁNÍ STÁTNÍHO OBČANSTVÍ ČESKÉ REPUBLIKY ZKOUŠKA PRO ÚČELY UDĚLOVÁNÍ STÁTNÍHO OBČANSTVÍ ČESKÉ REPUBLIKY MODELOVÝ TEST Z ČESKÝCH REÁLIÍ Tato část zkoušky má 30 úloh. Maximální počet bodů je 30. Vyberte u testových úloh 1 30 jedno správné řešení

Více

VLÁDA ČESKÉ REPUBLIKY PROGRAM SCHŮZE VLÁDY ČESKÉ REPUBLIKY

VLÁDA ČESKÉ REPUBLIKY PROGRAM SCHŮZE VLÁDY ČESKÉ REPUBLIKY VLÁDA ČESKÉ REPUBLIKY Č.j. 2248/04 V Praze dne 19. května 2004 PROGRAM SCHŮZE VLÁDY ČESKÉ REPUBLIKY která se koná ve středu dne 26. května 2004 v 9.00 hod. v zasedací síni budovy Úřadu vlády České republiky,

Více

Zápis č. 21/2014. z 21. veřejného zasedání Zastupitelstva města Konice konaného dne 29. září 2014 v malém sále zámku v Konici.

Zápis č. 21/2014. z 21. veřejného zasedání Zastupitelstva města Konice konaného dne 29. září 2014 v malém sále zámku v Konici. Zápis č. 21/2014 z 21. veřejného zasedání Zastupitelstva města Konice konaného dne 29. září 2014 v malém sále zámku v Konici. Přítomni: Růžičková Marta, Mgr. Vymětal Antonín, Kučera Jiří, Machač Stanislav,

Více

Z á p i s. 3. Vládní návrh zákona o obchodních společnostech a družstvech (zákon o obchodních korporacích) (tisk 363)

Z á p i s. 3. Vládní návrh zákona o obchodních společnostech a družstvech (zákon o obchodních korporacích) (tisk 363) Z á p i s z 36. schůze ústavně právního výboru Poslanecké sněmovny Parlamentu, která se konala dne 1. 12. 2011 ------------------------------------------------------------------------------------------------

Více

Parlamentní republika

Parlamentní republika Parlamentní republika Parlament - z fr. parler = mluvit, hovořit -ústřední orgán s celostátní působností - zástupci voleni lidem - v USA kongres, v Německu Bundestag Republika - z lat. res publica = věc

Více

Z á p i s z ustavujícího jednání zastupitelstva obce Dražice, konaného dne od hodin v zasedací místnosti OÚ Dražice

Z á p i s z ustavujícího jednání zastupitelstva obce Dražice, konaného dne od hodin v zasedací místnosti OÚ Dražice Z á p i s z ustavujícího jednání zastupitelstva obce Dražice, konaného dne 30.10.2018 od 19.00 hodin v zasedací místnosti OÚ Dražice Přítomno: 9 členů zastupitelstva 4 občané Program: 1. Složení slibu

Více

Seznamte se s historií

Seznamte se s historií Bylo Československo před rokem 1989 federací? Jedním z prvních signálů, že vztah Čechů a Slováků nebude v obnovené demokracii po listopadu 1989 bezproblémový, se stala tzv. pomlčková, která odkryla vzájemné

Více

PŘEHLED NÁVRHŮ ÚSTAVNÍCH ZÁKONŮ OD ROKU 1993 DO SOUČASNOSTI. JUDr. Jindřiška Syllová, CSc. Ing. Soňa Šteigerová, Lucia Vaculová, Mgr.

PŘEHLED NÁVRHŮ ÚSTAVNÍCH ZÁKONŮ OD ROKU 1993 DO SOUČASNOSTI. JUDr. Jindřiška Syllová, CSc. Ing. Soňa Šteigerová, Lucia Vaculová, Mgr. PŘEHLED NÁVRHŮ ÚSTAVNÍCH ZÁKONŮ OD ROKU 1993 DO SOUČASNOSTI JUDr. Jindřiška Syllová, CSc. Ing. Soňa Šteigerová, Lucia Vaculová, Mgr. Robert Vyklický Studie č. 1.180 srpen 2013 PI 1.180 2 Obsah: 1. VOLEBNÍ

Více

OBEC KYSELKA Kyselka část Radošov 118, Kyselka

OBEC KYSELKA Kyselka část Radošov 118, Kyselka Zápis z ustavujícího zasedání Zastupitelstva obce Kyselka, konaného dne 31. 10. 2018, od 18:00 hodin v kanceláři starosty v budově obecního úřadu Zahájení zasedání zastupitelstva Zasedání Zastupitelstva

Více

Z Á P I S. o průběhu ustavujícího zasedání Zastupitelstva města Brna, konaného dne 19. listopadu 2002

Z Á P I S. o průběhu ustavujícího zasedání Zastupitelstva města Brna, konaného dne 19. listopadu 2002 Z Á P I S o průběhu ustavujícího zasedání Zastupitelstva města Brna, konaného dne 19. listopadu 2002 Nepřítomni: RNDr. Miroslav Rokos, RNDr. Mojmír Vlašín. RNDr. Petr Duchoň, dosavadní primátor města Brna

Více

Zápis z 1. ustavujícího zasedání zastupitelstva Města Rovensko pod Troskami, konaného ve středu 5. listopadu 2014 od hod.

Zápis z 1. ustavujícího zasedání zastupitelstva Města Rovensko pod Troskami, konaného ve středu 5. listopadu 2014 od hod. Zápis z 1. ustavujícího zasedání zastupitelstva Města Rovensko pod Troskami, konaného ve středu 5. listopadu 2014 od 19.00 hod. Přítomni: Bc. Jiří Bíma, Ing. Tomáš Bláha, Jiřina Bláhová, Ing. Petr Halama,

Více

Výsledky volebních stran se ziskem mandátů krajského zastupitelstva v roce v tom okres Moravskoslezský Frýdek-

Výsledky volebních stran se ziskem mandátů krajského zastupitelstva v roce v tom okres Moravskoslezský Frýdek- Historie voleb do zastupitelstva Moravskoslezského kraje V průběhu 1. pololetí 2000 přijal Parlament ČR nový zákon o volbách do zastupitelstev krajů a dne 12. listopadu 2000 se tak v ČR uskutečnily první

Více

VLÁDA ČESKÉ REPUBLIKY PROGRAM SCHŮZE VLÁDY ČESKÉ REPUBLIKY

VLÁDA ČESKÉ REPUBLIKY PROGRAM SCHŮZE VLÁDY ČESKÉ REPUBLIKY VLÁDA ČESKÉ REPUBLIKY PROGRAM SCHŮZE VLÁDY ČESKÉ REPUBLIKY která se koná ve středu 6. května 2015 v 09:00 h V Praze 29. dubna 2015 Čj. 2234/15 v zasedací síni budovy Úřadu vlády Praha 1 nábřeží Edvarda

Více

Zápis z ustavujícího zasedání Zastupitelstva obce Jezeřany - Maršovice konaného dne

Zápis z ustavujícího zasedání Zastupitelstva obce Jezeřany - Maršovice konaného dne Zápis z ustavujícího zasedání Zastupitelstva obce Jezeřany - Maršovice konaného dne 14.11.2010 Program: 1. Zahájení 2. Slib členů zastupitelstva obce. 3. Schválení programu 4. Volba volební a návrhové

Více

VLÁDA ČESKÉ REPUBLIKY PROGRAM SCHŮZE VLÁDY ČESKÉ REPUBLIKY

VLÁDA ČESKÉ REPUBLIKY PROGRAM SCHŮZE VLÁDY ČESKÉ REPUBLIKY VLÁDA ČESKÉ REPUBLIKY PROGRAM SCHŮZE VLÁDY ČESKÉ REPUBLIKY která se koná ve středu 24. srpna 2016 v 10:00 h V Praze 15. srpna 2016 Čj. 2258/16 v zasedací síni budovy Úřadu vlády Praha 1 nábřeží Edvarda

Více

ZÁPIS. Celkem 72. Pozvánka na mimořádné zasedání Zastupitelstva města Kladna tvoří přílohu č. 1 zápisu, prezenční listiny přílohu č. 2.

ZÁPIS. Celkem 72. Pozvánka na mimořádné zasedání Zastupitelstva města Kladna tvoří přílohu č. 1 zápisu, prezenční listiny přílohu č. 2. č.j.oo/320/16 STATUTÁRNÍ MĚSTO KLADNO ZÁPIS z mimořádného zasedání Zastupitelstva města Kladna, které se konalo dne 2. června 2016 od 17:00 hod. ve velkém konferenčním sále objektu č.p. 3105 Fakulty biomedicínského

Více

Zápis č. 01/2018. z ustanovující schůze zastupitelstva obce Kelníky ze dne

Zápis č. 01/2018. z ustanovující schůze zastupitelstva obce Kelníky ze dne Zápis č. 01/2018 z ustanovující schůze zastupitelstva obce Kelníky ze dne 26. 10. 2018 Přítomni: 7 Mgr. Barbora Staňková Szolonyová, Džoganík Zdeněk, Hladiš Robert, Horenský Lukáš, Bartošíková Anna, Ing.

Více

Návrh. Senátu Parlamentu České republiky

Návrh. Senátu Parlamentu České republiky 303 10. funkční období 303 Vládní návrh, kterým se předkládá Parlamentu České republiky k vyslovení souhlasu s ratifikací Protokol o přístupu Černé Hory k Severoatlantické smlouvě 2016 Návrh U S N E S

Více

Usnesení. Z: Ing. Mgr. Dana Buriánková, vedoucí OF. Z: JUDr. Jana Blahová, vedoucí OKST. Z: JUDr. Jana Blahová, vedoucí OKST

Usnesení. Z: Ing. Mgr. Dana Buriánková, vedoucí OF. Z: JUDr. Jana Blahová, vedoucí OKST. Z: JUDr. Jana Blahová, vedoucí OKST Město Moravská Třebová 1 Usnesení ze zasedání Zastupitelstva města Moravská Třebová, které se konalo dne 19.4.2005 od 15.00 hod. v zasedací místnosti Městského úřadu v Moravské Třebové na ul. Olomoucké

Více

VLÁDA ČESKÉ REPUBLIKY PROGRAM SCHŮZE VLÁDY ČESKÉ REPUBLIKY

VLÁDA ČESKÉ REPUBLIKY PROGRAM SCHŮZE VLÁDY ČESKÉ REPUBLIKY VLÁDA ČESKÉ REPUBLIKY PROGRAM SCHŮZE VLÁDY ČESKÉ REPUBLIKY která se koná v pondělí 2. listopadu 2015 v 10:00 h V Praze 27. října 2015 Čj. 2282/15 v zasedací síni budovy Úřadu vlády Praha 1 nábřeží Edvarda

Více

VLÁDA ČESKÉ VLÁDA ČESKÉ REPUBLIKY. Č.j. 2220/04 V Praze dne 3. března 2004 PROGRAM SCHŮZE VLÁDY ČESKÉ REPUBLIKY

VLÁDA ČESKÉ VLÁDA ČESKÉ REPUBLIKY. Č.j. 2220/04 V Praze dne 3. března 2004 PROGRAM SCHŮZE VLÁDY ČESKÉ REPUBLIKY VLÁDA ČESKÉ VLÁDA ČESKÉ REPUBLIKY Č.j. 2220/04 V Praze dne 3. března 2004 PROGRAM SCHŮZE VLÁDY ČESKÉ REPUBLIKY která se koná ve středu dne 10. března 2004 v 9.00 hod. v zasedací síni budovy Úřadu vlády

Více

VLÁDA ČESKÉ REPUBLIKY. Č.j. 2234/04 V Praze dne 31. března 2004 PROGRAM SCHŮZE VLÁDY ČESKÉ REPUBLIKY

VLÁDA ČESKÉ REPUBLIKY. Č.j. 2234/04 V Praze dne 31. března 2004 PROGRAM SCHŮZE VLÁDY ČESKÉ REPUBLIKY VLÁDA ČESKÉ REPUBLIKY Č.j. 2234/04 V Praze dne 31. března 2004 PROGRAM SCHŮZE VLÁDY ČESKÉ REPUBLIKY která se koná ve středu dne 7. dubna 2004 v 19.30 hod. v zasedací síni budovy Úřadu vlády České republiky,

Více

Škrtni všechny nesprávné odpovědi.

Škrtni všechny nesprávné odpovědi. 1. Kdo se stal v Československu po druhé světové válce předsedou vlády? Emil Hácha. 2. Komunistický politik, první dělnický prezident v Československu. Vedl komunistický převrat v roce 1948. Jak se jmenuje?

Více

V L Á D A Č E S K É R E P U B L I K Y PROGRAM SCHŮZE VLÁDY ČESKÉ REPUBLIKY

V L Á D A Č E S K É R E P U B L I K Y PROGRAM SCHŮZE VLÁDY ČESKÉ REPUBLIKY V L Á D A Č E S K É R E P U B L I K Y Čj.: 2214/05 V Praze dne PROGRAM SCHŮZE VLÁDY ČESKÉ REPUBLIKY která se koná ve středu 16. února 2005 v 19.30 hod. v zasedací síni Úřadu vlády, nábřeží E. Beneše 4

Více

ZKOUŠKA PRO ÚČELY UDĚLOVÁNÍ STÁTNÍHO OBČANSTVÍ ČESKÉ REPUBLIKY

ZKOUŠKA PRO ÚČELY UDĚLOVÁNÍ STÁTNÍHO OBČANSTVÍ ČESKÉ REPUBLIKY ZKOUŠKA PRO ÚČELY UDĚLOVÁNÍ STÁTNÍHO OBČANSTVÍ ČESKÉ REPUBLIKY MODELOVÝ TEST Z ČESKÝCH REÁLIÍ Tato část zkoušky má 30 úloh. Maximální počet bodů je 30. Vyberte u testových úloh 1 30 jedno správné řešení

Více

USNESENÍ Sboru zástupců Českomoravské myslivecké jednoty, z. s. konaného dne 9. června 2018 v Benešově

USNESENÍ Sboru zástupců Českomoravské myslivecké jednoty, z. s. konaného dne 9. června 2018 v Benešově USNESENÍ Sboru zástupců Českomoravské myslivecké jednoty, z. s. konaného dne 9. června 2018 v Benešově Sbor zástupců Českomoravské myslivecké jednoty, z.s. (dále jen SZ ČMMJ, z.s. ) konaný v Benešově dne

Více

Městská část Praha - Zbraslav

Městská část Praha - Zbraslav Městská část Praha - Zbraslav Zápis 12. řádné zasedání zastupitelstva městské části, konané dne 20. 6. 2016 v 17:30 hod. Přítomni: Dále přítomni: Hosté: Omluvení: Ověřovatelé: Zapsal: Ing. Zuzana Vejvodová;

Více

PARLAMENT ČESKÉ REPUBLIKY

PARLAMENT ČESKÉ REPUBLIKY ROČENKA 2004 PARLAMENT ČESKÉ REPUBLIKY VÝBOR PRO OBRANU A BEZPEČNOST POSLANECKÉ SNĚMOVNY ČR NA SVÝCH SCHŮZÍCH (VYBRANÁ JEDNÁNÍ K PROBLEMATICE OBRANY) PŘIJAL USNESENÍ (vyslovil souhlas, doporučil): 21.

Více

VLÁDA ČESKÉ REPUBLIKY. ZÁZNAM Z JEDNÁNÍ SCHŮZE VLÁDY ČESKÉ REPUBLIKY konané 19. dubna 2017

VLÁDA ČESKÉ REPUBLIKY. ZÁZNAM Z JEDNÁNÍ SCHŮZE VLÁDY ČESKÉ REPUBLIKY konané 19. dubna 2017 Čj. 2229/17 ZÁZNAM Z JEDNÁNÍ SCHŮZE VLÁDY ČESKÉ REPUBLIKY konané 19. dubna 2017 (15. schůze) Schůzi řídil předseda vlády. 1. Ústní informace členů vlády o aktuální evropské problematice Žádný z členů vlády

Více

Z Á P I S. z XIV. zasedání Zastupitelstva městské části Brno-Kohoutovice, konaného dne od 17:00 h v jídelně ZŠ Brno, Pavlovská 16.

Z Á P I S. z XIV. zasedání Zastupitelstva městské části Brno-Kohoutovice, konaného dne od 17:00 h v jídelně ZŠ Brno, Pavlovská 16. V Brně dne 18. 09. 2013 Členům ZMČ Brno-Kohoutovice Předsedům komisí RMČ Předsedům výborů ZMČ Organizačnímu odboru MMB Tajemníkovi ÚMČ Vedoucím odborů ÚMČ Z Á P I S z XIV. zasedání Zastupitelstva městské

Více

Zápis z 30. schůze zahraničního výboru která se konala dne 25. března 2004

Zápis z 30. schůze zahraničního výboru která se konala dne 25. března 2004 Zápis z 30. schůze zahraničního výboru která se konala dne 25. března 2004 Přítomni: Omluveni: posl. V. Laštůvka, V. Holáň, J. Karas, J. Kavan, J. Kohlíček, H. Mallotová, J. Mládek, V. Nájemník, D. Šeich,

Více

USTAVUJÍCÍ ZASEDÁNÍ ZASTUPITELSTVA OBCE LUŽICE DNE OD HODIN

USTAVUJÍCÍ ZASEDÁNÍ ZASTUPITELSTVA OBCE LUŽICE DNE OD HODIN USTAVUJÍCÍ ZASEDÁNÍ ZASTUPITELSTVA OBCE LUŽICE DNE 31. 10. 2018 OD 17.00 HODIN Ustavující zasedání zastupitelstva obce Lužice bylo svoláno dosavadním starostou obce Ing. Jaroslavem Kremlem, jako předsedajícím.

Více

VLÁDA ČESKÉ REPUBLIKY. Č.j. 2214/04 V Praze dne 18. února 2004 PROGRAM SCHŮZE VLÁDY ČESKÉ REPUBLIKY

VLÁDA ČESKÉ REPUBLIKY. Č.j. 2214/04 V Praze dne 18. února 2004 PROGRAM SCHŮZE VLÁDY ČESKÉ REPUBLIKY VLÁDA ČESKÉ REPUBLIKY Č.j. 2214/04 V Praze dne 18. února 2004 PROGRAM SCHŮZE VLÁDY ČESKÉ REPUBLIKY která se koná ve středu dne 25. února 2004 v 19.30 hod. v zasedací síni budovy Úřadu vlády České republiky,

Více

V L Á D A Č E S K É R E P U B L I K Y PROGRAM SCHŮZE VLÁDY ČESKÉ REPUBLIKY

V L Á D A Č E S K É R E P U B L I K Y PROGRAM SCHŮZE VLÁDY ČESKÉ REPUBLIKY V L Á D A Č E S K É R E P U B L I K Y Čj.: 2226/05 V Praze dne PROGRAM SCHŮZE VLÁDY ČESKÉ REPUBLIKY která se koná ve středu 30. března 2005 v 19.30 hod. v zasedací síni Úřadu vlády, Praha 1, nábřeží E.

Více

VLÁDA ČESKÉ REPUBLIKY PROGRAM SCHŮZE VLÁDY ČESKÉ REPUBLIKY

VLÁDA ČESKÉ REPUBLIKY PROGRAM SCHŮZE VLÁDY ČESKÉ REPUBLIKY VLÁDA ČESKÉ REPUBLIKY PROGRAM SCHŮZE VLÁDY ČESKÉ REPUBLIKY která se koná ve středu 23. listopadu 2016 v 10:00 h V Praze 16. listopadu 2016 Čj. 2282/16 v zasedací síni budovy Úřadu vlády Praha 1 nábřeží

Více

Z á p i s. z důvodu účasti na ustavující schůzi hospodářského výboru - posl. Věra JAKUBKOVÁ, Ing. Miloš MELČÁK, CSc.

Z á p i s. z důvodu účasti na ustavující schůzi hospodářského výboru - posl. Věra JAKUBKOVÁ, Ing. Miloš MELČÁK, CSc. Z á p i s z 1. (ustavující) schůze ústavně právního výboru Poslanecké sněmovny Parlamentu, která se konala 13. září 2006 --------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Více

VLÁDA ČESKÉ REPUBLIKY. Č.j. 2246/04 V Praze dne 12. května 2004 PROGRAM SCHŮZE VLÁDY ČESKÉ REPUBLIKY

VLÁDA ČESKÉ REPUBLIKY. Č.j. 2246/04 V Praze dne 12. května 2004 PROGRAM SCHŮZE VLÁDY ČESKÉ REPUBLIKY VLÁDA ČESKÉ REPUBLIKY Č.j. 2246/04 V Praze dne 12. května 2004 PROGRAM SCHŮZE VLÁDY ČESKÉ REPUBLIKY která se koná ve středu dne 19. května 2004 v 9.00 hod. v zasedací síni budovy Úřadu vlády České republiky,

Více

Zápis z ustavujícího zasedání Zastupitelstva obce Oudoleň, konaného dne

Zápis z ustavujícího zasedání Zastupitelstva obce Oudoleň, konaného dne Obec Oudoleň Zastupitelstvo obce Oudoleň Zápis z ustavujícího zasedání Zastupitelstva obce Oudoleň, konaného dne 31. 10. 2018 Zahájení zasedání zastupitelstva Zasedání Zastupitelstva obce Oudoleň (dále

Více

VLÁDA ČESKÉ REPUBLIKY. Č.j. 2212/04 V Praze dne 11. února 2004 PROGRAM SCHŮZE VLÁDY ČESKÉ REPUBLIKY

VLÁDA ČESKÉ REPUBLIKY. Č.j. 2212/04 V Praze dne 11. února 2004 PROGRAM SCHŮZE VLÁDY ČESKÉ REPUBLIKY VLÁDA ČESKÉ REPUBLIKY Č.j. 2212/04 V Praze dne 11. února 2004 PROGRAM SCHŮZE VLÁDY ČESKÉ REPUBLIKY která se koná ve středu dne 18. února 2004 v 19.30 hod. v zasedací síni budovy Úřadu vlády České republiky,

Více

Z á p i s. z ustavujícího zasedání Zastupitelstva města Horní Bříza ze dne Přítomni:

Z á p i s. z ustavujícího zasedání Zastupitelstva města Horní Bříza ze dne Přítomni: Z á p i s z ustavujícího zasedání Zastupitelstva města Horní Bříza ze dne 7. 11. 2006 Přítomni: Mgr. Alena Šůmová, Ing. Vojtěch Šedivec, p. Stanislava Vondráková, p. Radek Vopat, p. Daniel Rada, Ing. Radek

Více

Rada městské části Brno Královo Pole ZÁPIS

Rada městské části Brno Královo Pole ZÁPIS Statutární město Brno Městská část Brno Královo Pole Rada městské části Brno Královo Pole ZÁPIS z 95. schůze, konané ve středu dne 6. června 2018 ve 15:00 h, v zasedací místnosti Úřadu městské části Brno

Více

Z á p i s o průběhu ustavujícího zasedání Zastupitelstva obce Klentnice konaného dne v 17 hodin v zasedací místnosti OÚ

Z á p i s o průběhu ustavujícího zasedání Zastupitelstva obce Klentnice konaného dne v 17 hodin v zasedací místnosti OÚ Z á p i s o průběhu ustavujícího zasedání Zastupitelstva obce Klentnice konaného dne 03.11. 2014 v 17 hodin v zasedací místnosti OÚ Starosta všechny přivítal a zahájil ustavující zasedání zastupitelstva

Více

Z Á P I S. z ustavujícího zasedání Zastupitelstva Města Jiříkova konaného dne 30. října 2018 v zasedací místnosti MěÚ Jiříkov od 16:00 hodin

Z Á P I S. z ustavujícího zasedání Zastupitelstva Města Jiříkova konaného dne 30. října 2018 v zasedací místnosti MěÚ Jiříkov od 16:00 hodin Zveřejněna je upravená verze dokumentu z důvodu dodržení přiměřenosti rozsahu zveřejňovaných osobních údajů podle zákona č. 101/2000 Sb., o ochraně osobních údajů a o změně některých zákonů, ve znění pozdějších

Více

Z á p i s z ustavujícího veřejného zasedání Zastupitelstva města Ivančice konaného dne 5. listopadu 2018

Z á p i s z ustavujícího veřejného zasedání Zastupitelstva města Ivančice konaného dne 5. listopadu 2018 P ř í t o m n i : Adamová Michaela Bc. Buček Milan Fajks Pavel Feith Erik Ing., MBA Halbich Jan Ing. Heřmanová Jana Mgr. Horáková Růžena Chytka Tomáš Mgr. Marek Tomáš Ing. Bc. Obršlík Jiří Bc. Skála Radoslav

Více

Zápis z 1. ustavujícího zasedání obce Studená konaného dne v 19:00

Zápis z 1. ustavujícího zasedání obce Studená konaného dne v 19:00 Zápis z 1. ustavujícího zasedání obce Studená konaného dne 9.11.2010 v 19:00 Obsah: 1) Určení ověřovatelů zápisu a zapisovatele... 3 2) Volba volebního výboru a návrhové komise... 3 3) Schválení programu...

Více

Zápis č. 10 z výjezdního zasedání Kontrolního výboru Zastupitelstva Olomouckého kraje ze dne

Zápis č. 10 z výjezdního zasedání Kontrolního výboru Zastupitelstva Olomouckého kraje ze dne Zápis č. 10 z výjezdního zasedání Kontrolního výboru Zastupitelstva Olomouckého kraje ze dne 26. 11. 2014 Přítomni: Petr Haltmar Ing. Jana Hašková Ing. Pavel Horák Jana Kirchnerová RNDr. Jan Přichystal

Více

Historie a tradice ozbrojených sil ČR Konstituování Armády České republiky a účast vojáků v zahraničních misích

Historie a tradice ozbrojených sil ČR Konstituování Armády České republiky a účast vojáků v zahraničních misích Historie a tradice ozbrojených sil ČR Konstituování Armády České republiky a účast vojáků v zahraničních misích Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Název projektu: Inovace magisterského

Více

Zastupitelstvo městské části Brno Královo Pole Z Á P I S. z 10. zasedání, konaného v pondělí 13. února 2012 v 16:30 h

Zastupitelstvo městské části Brno Královo Pole Z Á P I S. z 10. zasedání, konaného v pondělí 13. února 2012 v 16:30 h Statutární město Brno Městská část Brno Královo Pole Zastupitelstvo městské části Brno Královo Pole Z Á P I S z 10. zasedání, konaného v pondělí 13. února 2012 v 16:30 h v zasedací místnosti Úřadu městské

Více

Z á p i s. posl. prof. JUDr. Zdeněk JIČÍNSKÝ, DrSc., Ing. Michaela ŠOJDROVÁ

Z á p i s. posl. prof. JUDr. Zdeněk JIČÍNSKÝ, DrSc., Ing. Michaela ŠOJDROVÁ Z á p i s z 23. schůze ústavně právního výboru Poslanecké sněmovny Parlamentu, která se konala dne 26. září 2007 ------------------------------------------------------------------------------------------------

Více

Zápis z 1. ustavujícího zasedání nově zvoleného Zastupitelstva MČ Praha 22, které se konalo dne 10. 11. 2014 v zasedací místnosti radnice ve 3.

Zápis z 1. ustavujícího zasedání nově zvoleného Zastupitelstva MČ Praha 22, které se konalo dne 10. 11. 2014 v zasedací místnosti radnice ve 3. Zápis z 1. ustavujícího zasedání nově zvoleného Zastupitelstva MČ Praha 22, které se konalo dne 10. 11. 2014 v zasedací místnosti radnice ve 3. patře Přítomni: Návrhový výbor: Mandátový výbor: Ověřovatelé

Více

Volby do zastupitelstev obcí výsledky hlasování

Volby do zastupitelstev obcí výsledky hlasování Volby do zastupitelstev obcí 20.10. - 21.10.2006 - výsledky hlasování Zastupitelstvo města, Kraj: Jihomoravský kraj, Okres: Brno-venkov Obec: Oslavany Počet volených členů zastupitelstva Počet volebních

Více

ZASTUPITELSTVO MĚSTSKÉ ČÁSTI ZÁPIS

ZASTUPITELSTVO MĚSTSKÉ ČÁSTI ZÁPIS MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 17 ZASTUPITELSTVO MĚSTSKÉ ČÁSTI ZÁPIS z ustavujícího zasedání Zastupitelstva městské části Praha 17 konaného dne 5. 11. 2014 Začátek zasedání: 14:00 hod. Konec zasedání: 16:25 hod. Místo

Více

OBEC KYSELKA Kyselka část Radošov 118, 362 72 Kyselka

OBEC KYSELKA Kyselka část Radošov 118, 362 72 Kyselka Obec Kyselka Zastupitelstvo obce Kyselka 362 72 Kyselka, IČ:00254762 Číslo jednací.: 347 / 2014 Zápis z ustavujícího zasedání Zastupitelstva obce Kyselka, konaného dne 5. 11. 2014, od 18:00 hodin v zasedací

Více

Z á p i s z druhého zasedání zastupitelstva obce v Myslejovicích konaného dne 28. března 2019 v hodin v zasedací místnosti obecního úřadu

Z á p i s z druhého zasedání zastupitelstva obce v Myslejovicích konaného dne 28. března 2019 v hodin v zasedací místnosti obecního úřadu Z á p i s z druhého zasedání zastupitelstva obce v Myslejovicích konaného dne 28. března 2019 v 17.00 hodin v zasedací místnosti obecního úřadu Přítomní: Omluveni: Zapisovatel: Ověřovatelé zápisu: Návrhová

Více

Zápis z 2. zasedání zastupitelstva Obce Studená ze dne

Zápis z 2. zasedání zastupitelstva Obce Studená ze dne Zápis z 2. zasedání zastupitelstva Obce Studená ze dne 20. 11. 2006 Starosta zahájil zasedání v 19:00 hodin a přivítal přítomné. Dle prezenční listiny přítomno 12 členů zastupitelstva. Omluvena: Ing. Václav

Více

Informace o X. Sjezdu KSČM konaného dne 21. dubna 2018 v Nymburce.

Informace o X. Sjezdu KSČM konaného dne 21. dubna 2018 v Nymburce. OV KSČM Ústí nad Labem KVĚTEN 2018 www.usti-kscm.cz ov.usti@kscm.cz ovkscm.ul@quick.cz Informace o X. Sjezdu KSČM konaného dne 21. dubna 2018 v Nymburce. Jak dobře víte, naše Okresní konference schválila

Více

VLÁDA ČESKÉ REPUBLIKY PROGRAM SCHŮZE VLÁDY ČESKÉ REPUBLIKY

VLÁDA ČESKÉ REPUBLIKY PROGRAM SCHŮZE VLÁDY ČESKÉ REPUBLIKY VLÁDA ČESKÉ REPUBLIKY PROGRAM SCHŮZE VLÁDY ČESKÉ REPUBLIKY která se koná v pondělí 19. prosince 2016 v 10:00 h V Praze 15. prosince 2016 Čj. 2290/16 v zasedací síni budovy Úřadu vlády Praha 1 nábřeží Edvarda

Více

ZÁPIS. z 11. schůze Senátu konané dne 12. srpna 2015

ZÁPIS. z 11. schůze Senátu konané dne 12. srpna 2015 ZÁPIS z 11. schůze Senátu konané dne 12. srpna 2015 Přítomni za vládu České republiky: ministr životního prostředí Richard Brabec, ministr vnitra Milan Chovanec, místopředseda vlády a ministr financí ČR

Více

Zápis č. 7 /2015. ze 7. veřejného zasedání Zastupitelstva města Konice konaného dne 30. listopadu 2015 v malém sále zámku v Konici.

Zápis č. 7 /2015. ze 7. veřejného zasedání Zastupitelstva města Konice konaného dne 30. listopadu 2015 v malém sále zámku v Konici. Zápis č. 7 /2015 ze 7. veřejného zasedání Zastupitelstva města Konice konaného dne 30. listopadu 2015 v malém sále zámku v Konici. Přítomni: Ing. Leo Doseděl, Anna Hanáková, Petr Krejčí, František Novák,

Více

Usn.č. 86/02 1) Přidělení bytů v DPS RMě schvaluje výměnu bytu č. 43 za byt č. 17 v Nádražní ulici č. p. 254 (DPS) po ******** pro ********

Usn.č. 86/02 1) Přidělení bytů v DPS RMě schvaluje výměnu bytu č. 43 za byt č. 17 v Nádražní ulici č. p. 254 (DPS) po ******** pro ******** USNESENÍ Rady města Nová Role (dále ) z 86. zasedání konaného dne 28. 2. 2018 v kanceláři starostky města v MěÚ v Nové Roli **********************************************************************************************

Více

VLÁDA ČESKÉ REPUBLIKY PROGRAM SCHŮZE VLÁDY ČESKÉ REPUBLIKY

VLÁDA ČESKÉ REPUBLIKY PROGRAM SCHŮZE VLÁDY ČESKÉ REPUBLIKY VLÁDA ČESKÉ REPUBLIKY PROGRAM SCHŮZE VLÁDY ČESKÉ REPUBLIKY která se koná v pondělí 19. října 2015 v 09:15 h V Praze 13. října 2015 Čj. 2278/15 Krajský úřad Ústeckého kraje, Velká Hradební 3118/45, Ústí

Více

Od totality k demokracii. Skládačka

Od totality k demokracii. Skládačka Od totality k demokracii Skládačka Návod na přípravu skládačky: Každá skládačka se v tomto souboru skládá ze tří částí: 1) karta se zadáním; 2) karta s odpověďmi; 3) fotografie. Všechny tři části vytiskneme.

Více

Z Á P I S. Bod 1. Zahájení a schválení pomocného sčitatele hlasů na 3. zasedání ZMČ Brno Královo Pole

Z Á P I S. Bod 1. Zahájení a schválení pomocného sčitatele hlasů na 3. zasedání ZMČ Brno Královo Pole Zastupitelstvo městské části Brno Královo Pole Z Á P I S z 3. zasedání Zastupitelstva městské části Brno Královo Pole, konaného v pondělí dne 27. prosince 2011 v 16,30 hod. v zasedací místnosti Úřadu městské

Více

Zápis ze řádného zasedání Akademického senátu FSE UJEP ze dne (M-409, budova FSE UJEP, 14:00 hod)

Zápis ze řádného zasedání Akademického senátu FSE UJEP ze dne (M-409, budova FSE UJEP, 14:00 hod) Zápis ze řádného zasedání Akademického senátu FSE UJEP ze dne 19. 5. 2010 (M-409, budova FSE UJEP, 14:00 hod) Prezenční listina: Omluveni: 11 senátorů PhDr. Petr Balek, Vojtěch Bok, Daniela Cibulková,

Více

Z á p i s č. 1/2018 z ustavujícího zasedání Zastupitelstva města Konice konaného dne 5. listopadu 2018 v obřadní místnosti zámku v Konici.

Z á p i s č. 1/2018 z ustavujícího zasedání Zastupitelstva města Konice konaného dne 5. listopadu 2018 v obřadní místnosti zámku v Konici. Z á p i s č. 1/2018 z ustavujícího zasedání Zastupitelstva města Konice konaného dne 5. listopadu 2018 v obřadní místnosti zámku v Konici. Přítomni: Ing. Leo Doseděl, Ing. Michal Obrusník, František Novák,

Více

Poslanecká sněmovna Parlamentu České republiky PROGRAM JEDNÁNÍ v týdnu od 2. do 6. května 2016

Poslanecká sněmovna Parlamentu České republiky PROGRAM JEDNÁNÍ v týdnu od 2. do 6. května 2016 Poslanecká sněmovna Parlamentu České republiky PROGRAM JEDNÁNÍ v týdnu od 2. do 6. května 2016 vydal tiskový odbor PONDĚLÍ 2. května 2016 Předseda Poslanecké sněmovny Jan Hamáček přijme předsedu stálého

Více

Zápis z ustavujícího zasedání Zastupitelstva obce Rychnov na Moravě, konaného dne , od 17:00 hodin.

Zápis z ustavujícího zasedání Zastupitelstva obce Rychnov na Moravě, konaného dne , od 17:00 hodin. Obec Rychnov na Moravě Zastupitelstvo obce Rychnov na Moravě Zápis z ustavujícího zasedání Zastupitelstva obce Rychnov na Moravě, konaného dne 07. 11. 2014, od 17:00 hodin. Zahájení zasedání zastupitelstva

Více

I) Složení slibu zastupitelů

I) Složení slibu zastupitelů Z á p i s ustavující zasedání Zastupitelstva města Benátky nad Jizerou konané dne 04.11.2014 od 17.00 hodin ve společenském sále Záložna Zahájení zasedání zastupitelstva Zasedání Zastupitelstva města Benátky

Více

VLÁDA ČESKÉ REPUBLIKY. ZÁZNAM Z JEDNÁNÍ SCHŮZE VLÁDY ČESKÉ REPUBLIKY konané 14. listopadu 2018

VLÁDA ČESKÉ REPUBLIKY. ZÁZNAM Z JEDNÁNÍ SCHŮZE VLÁDY ČESKÉ REPUBLIKY konané 14. listopadu 2018 Čj. 2293/18 Schůzi řídil předseda vlády. ZÁZNAM Z JEDNÁNÍ SCHŮZE VLÁDY ČESKÉ REPUBLIKY konané 14. listopadu 2018 (46. schůze) 1. Informace vlády ČR pro Poslaneckou sněmovnu Parlamentu ČR ke Globálnímu

Více

Zápis z ustavující 1. schůze Zastupitelstva města Abertamy, konaného dne , od 17:00 hodin v zasedací místnosti MěÚ Abertamy

Zápis z ustavující 1. schůze Zastupitelstva města Abertamy, konaného dne , od 17:00 hodin v zasedací místnosti MěÚ Abertamy Město Abertamy, Farní 2, 362 35 Abertamy Zápis z ustavující 1. schůze Zastupitelstva města Abertamy, konaného dne 1.11. 2018, od 17:00 hodin v zasedací místnosti MěÚ Abertamy Přítomni: 9 členů ZMě (100%)

Více

VLÁDA ČESKÉ REPUBLIKY PROGRAM SCHŮZE VLÁDY ČESKÉ REPUBLIKY

VLÁDA ČESKÉ REPUBLIKY PROGRAM SCHŮZE VLÁDY ČESKÉ REPUBLIKY VLÁDA ČESKÉ REPUBLIKY PROGRAM SCHŮZE VLÁDY ČESKÉ REPUBLIKY která se koná ve středu 31. srpna 2016 v 10:00 h V Praze 24. srpna 2016 Čj. 2260/16 v zasedací síni budovy Úřadu vlády Praha 1 nábřeží Edvarda

Více

Zápis č.2/2008 ze zasedání Správní rady VŠPJ

Zápis č.2/2008 ze zasedání Správní rady VŠPJ Správní rada Vysoké školy polytechnické Jihlava Zápis č.2/2008 ze zasedání Správní rady VŠPJ Termín zasedání: 22. září 2008 Přítomni: Mgr. Václav Jehlička, Ing. Jan Kasal, Ing. Josef Kodet, Ing. Jaromír

Více

Zápis č. 15/2017. z 15. veřejného zasedání Zastupitelstva města Konice konaného dne 24. dubna 2017 v malém sále zámku v Konici.

Zápis č. 15/2017. z 15. veřejného zasedání Zastupitelstva města Konice konaného dne 24. dubna 2017 v malém sále zámku v Konici. Zápis č. 15/2017 z 15. veřejného zasedání Zastupitelstva města Konice konaného dne 24. dubna 2017 v malém sále zámku v Konici. Přítomni: Ing. Leo Doseděl, Anna Hanáková, MUDr. Irena Lenfeldová, František

Více

Parlament České republiky POSLANECKÁ SNĚMOVNA volební období. USNESENÍ organizačního výboru ze 16. schůze 4. září 2014

Parlament České republiky POSLANECKÁ SNĚMOVNA volební období. USNESENÍ organizačního výboru ze 16. schůze 4. září 2014 Parlament České republiky POSLANECKÁ SNĚMOVNA 2014 7. volební období 81 USNESENÍ organizačního výboru ze 16. schůze 4. září 2014 k návrhu na přikázání došlých návrhů k projednání výborům Poslanecké sněmovny

Více

Rada městské části Brno Královo Pole ZÁPIS

Rada městské části Brno Královo Pole ZÁPIS Pozn. Zveřejněna je upravená verze dokumentu z důvodu dodržení přiměřenosti rozsahu zveřejňovaných osobních údajů podle zákona č. 101/2000 Sb., o ochraně osobních údajů a o změně některých zákonů, ve znění

Více

ZÁPIS Č.5/2010 Z USTAVUJÍCÍHO ZASEDÁNÍ ZASTUPITELSTVA OBCE LÁNY

ZÁPIS Č.5/2010 Z USTAVUJÍCÍHO ZASEDÁNÍ ZASTUPITELSTVA OBCE LÁNY ZÁPIS Č.5/2010 Z USTAVUJÍCÍHO ZASEDÁNÍ ZASTUPITELSTVA OBCE LÁNY Den konání: 10. 11. 2010 Místo konání: Hotel Classic Lány Jednání probíhalo od - do: 18.00 18.55 hodin Členů zastupitelstva obce: 11 Z toho:

Více

MČ PRAHA - BŘEZINĚVES

MČ PRAHA - BŘEZINĚVES MČ PRAHA - BŘEZINĚVES U Parku 140/3, 182 00 Praha 8 Zápis ze zasedání Zastupitelstva MČ Praha Březiněves Zasedání bylo zahájeno v 17.00 hod. starostou Ing. Jiřím Haramulem. Přítomní zastupitelé: dle prezenční

Více

VÝVOJ DŮVĚRYHODNOSTI VÁCLAVA KLAUSE CELKOVÝ PŘEHLED

VÝVOJ DŮVĚRYHODNOSTI VÁCLAVA KLAUSE CELKOVÝ PŘEHLED Informace STEM ze dne 5. 3. 13 CESTA VÁCLAVA KLAUSE ČESKOU POLITIKOU I. VÝVOJ DŮVĚRYHODNOSTI VÁCLAVA KLAUSE CELKOVÝ PŘEHLED První část seriálu věnovaného osobnosti Václava Klause sleduje důvěru veřejnosti

Více

ÚŘAD MĚSTSKÉ ČÁSTI MĚSTA BRNA, BRNO-KRÁLOVO POLE ODBOR VEŘEJNÝCH SLUŽEB, PALACKÉHO TŘÍDA 59, BRNO VEŘEJNÁ VYHLÁŠKA

ÚŘAD MĚSTSKÉ ČÁSTI MĚSTA BRNA, BRNO-KRÁLOVO POLE ODBOR VEŘEJNÝCH SLUŽEB, PALACKÉHO TŘÍDA 59, BRNO VEŘEJNÁ VYHLÁŠKA ÚŘAD MĚSTSKÉ ČÁSTI MĚSTA BRNA, BRNO-KRÁLOVO POLE ODBOR VEŘEJNÝCH SLUŽEB, PALACKÉHO TŘÍDA 59, 612 93 BRNO NAŠE ZNAČKA: BKPO/5031/16/2200 SPISOVÁ ZNAČKA: 1872/2015/NVD OD/2200/KORM - dle rozdělovníku - VYŘIZUJE:

Více

Zveřejněná verze dokumentu je upravena v souladu se zákonem č.101/2000 Sb., o ochraně osobních údajů, ve znění pozdějších předpisů.

Zveřejněná verze dokumentu je upravena v souladu se zákonem č.101/2000 Sb., o ochraně osobních údajů, ve znění pozdějších předpisů. Zveřejněná verze dokumentu je upravena v souladu se zákonem č.101/2000 Sb., o ochraně osobních údajů, ve znění pozdějších předpisů. U s n e s e n í z 13. zasedání Zastupitelstva města Příbram, konaného

Více

Upravený zápis. ze 4. zasedání zastupitelstva města Oslavany konaného dne v zasedací místnosti MěÚ Oslavany

Upravený zápis. ze 4. zasedání zastupitelstva města Oslavany konaného dne v zasedací místnosti MěÚ Oslavany Č.j.: MUOS/02112/2017 Upravený zápis ze 4. zasedání zastupitelstva města Oslavany konaného dne 21.06.2017 v zasedací místnosti MěÚ Oslavany Program: 1. Zahájení 2. Náměty a připomínky občanů 3. Majetek

Více

Zápis z ustavujícího zasedání Zastupitelstva obce Malešovice, konaného dne od 18:00 hodin.

Zápis z ustavujícího zasedání Zastupitelstva obce Malešovice, konaného dne od 18:00 hodin. Zápis z ustavujícího zasedání Zastupitelstva obce Malešovice, konaného dne 02. 11. 2018 od 18:00 hodin. 1. Zahájení zasedání zastupitelstva Zasedání Zastupitelstva obce Malešovice (dále též jako zastupitelstvo

Více

Přítomni: Josef Bartůněk, Jaroslav Čech, Marcel Fiala, Pavel Krejčí, Tomáš Kubále, Jitka Neradová, Stanislav Šmejkal

Přítomni: Josef Bartůněk, Jaroslav Čech, Marcel Fiala, Pavel Krejčí, Tomáš Kubále, Jitka Neradová, Stanislav Šmejkal Zápis z ustavujícího zasedání Zastupitelstva obce Běleč, konaného ve čtvrtek 1. listopadu 2018 od 19:30 hodin v zasedací místnosti Obecního úřadu v Bělči čj. OB/2018/0854/4 Přítomni: Josef Bartůněk, Jaroslav

Více

Českomoravská myslivecká jednota, z.s. Okresní myslivecký spolek Třebíč

Českomoravská myslivecká jednota, z.s. Okresní myslivecký spolek Třebíč Českomoravská myslivecká jednota, z.s. Okresní myslivecký spolek Třebíč Zápis z okresního mysliveckého sněmu konaného dne 26. září 2017v 16.00 hodin na Bažantnici Sněm zahájil předseda OMS p. Homolka,

Více

o průběhu 1. zasedání Zastupitelstva obce Těšetice,

o průběhu 1. zasedání Zastupitelstva obce Těšetice, Z Á P I S o průběhu 1. zasedání Zastupitelstva obce Těšetice, konaného dne 14. 01. 2013 v Těšeticích Starosta obce zahájil 1. zasedání Zastupitelstva obce Těšetice (dále jen zastupitelstvo ) v 18,00 hod.

Více

Přítomni: Mgr. Orel, Ing. Kubánek, Bc. Omastová, Mgr. Rosůlek, PaedDr. Štoček

Přítomni: Mgr. Orel, Ing. Kubánek, Bc. Omastová, Mgr. Rosůlek, PaedDr. Štoček z 81. zasedání Rady města Nový Bydžov konaného dne 26. června 2009 od 14:00 hodin v malé zasedací místnosti Městského úřadu Nový Bydžov ----------- Přítomni: Mgr. Orel, Ing. Kubánek, Bc. Omastová, Mgr.

Více

ÚŘAD MĚSTSKÉ ČÁSTI MĚSTA BRNA, BRNO-KRÁLOVO POLE ODBOR VEŘEJNÝCH SLUŽEB, PALACKÉHO TŘÍDA 59, BRNO VEŘEJNÁ VYHLÁŠKA

ÚŘAD MĚSTSKÉ ČÁSTI MĚSTA BRNA, BRNO-KRÁLOVO POLE ODBOR VEŘEJNÝCH SLUŽEB, PALACKÉHO TŘÍDA 59, BRNO VEŘEJNÁ VYHLÁŠKA ÚŘAD MĚSTSKÉ ČÁSTI MĚSTA BRNA, BRNO-KRÁLOVO POLE ODBOR VEŘEJNÝCH SLUŽEB, PALACKÉHO TŘÍDA 59, 612 93 BRNO NAŠE ZNAČKA: BKPO/3369/18/2200 SPISOVÁ ZNAČKA: 586/2018/OOP/2200/KORM VYŘIZUJE: Mgr. Monika Kořínková

Více

Z Á P I S. ze 4. zasedání Zastupitelstva MČ Praha Kunratice

Z Á P I S. ze 4. zasedání Zastupitelstva MČ Praha Kunratice Z Á P I S ze 4. zasedání Zastupitelstva MČ Praha Kunratice Datum konání: 29.4.2015 Řízení: Ing. Alinčová Lenka Přítomni: Do 18.10 hod 9 členů Zastupitelstva MČ Od 18.10 hod 10 členů Zastupitelstva MČ dle

Více

23.1. 2013 Na základě došlé žádosti souhlasí Moravské zemské muzeum s pojmenováním prostranství jako Ulička Václava Havla.

23.1. 2013 Na základě došlé žádosti souhlasí Moravské zemské muzeum s pojmenováním prostranství jako Ulička Václava Havla. 18. 12. 2012 Na vzpomínkovém setkání při prvním výročí úmrtí Václava Havla v Divadle Husa na provázku vyslovil Vladimír Morávek poprvé myšlenku o Uličce Václava Havla. Navedl ho přitom architekt Tomáš

Více

VLÁDA ČESKÉ REPUBLIKY PROGRAM SCHŮZE VLÁDY ČESKÉ REPUBLIKY

VLÁDA ČESKÉ REPUBLIKY PROGRAM SCHŮZE VLÁDY ČESKÉ REPUBLIKY VLÁDA ČESKÉ REPUBLIKY PROGRAM SCHŮZE VLÁDY ČESKÉ REPUBLIKY která se koná ve středu 12. prosince 2018 v 08:00 h V Praze 5. prosince 2018 Čj. 2398/18 v zasedací síni budovy Úřadu vlády Praha 1 nábřeží Edvarda

Více

Zápis ze zasedání Zastupitelstva (7 / 2017) obce Cotkytle konaného dne od hod. v zasedací místnosti Obecního úřadu v Cotkytli

Zápis ze zasedání Zastupitelstva (7 / 2017) obce Cotkytle konaného dne od hod. v zasedací místnosti Obecního úřadu v Cotkytli Zápis ze zasedání Zastupitelstva (7 / 2017) obce Cotkytle konaného dne 19.12. 2017 od 18.30 hod. v zasedací místnosti Obecního úřadu v Cotkytli Přítomni: Vlastimil Jureček, Mgr. Michaela Chládková, Mojmír

Více

Přítomni: členové ZMČ... 43 (2 omluveni) hosté.. 75

Přítomni: členové ZMČ... 43 (2 omluveni) hosté.. 75 Z á z n a m z 12. (mimořádného) zasedání Zastupitelstva Městské části Praha 8 konaného ve čtvrtek dne 15. listopadu 2012 od 15:00 hodin ve velkém sále "bílého domu" v Praze 8 Libni, U Meteoru 6 Přítomni:

Více

ZPRÁVA O ČINNOSTI AKADEMICKÉHO SENÁTU FCH VUT V BRNĚ za období od 15. března 2014 do 15. března 2015

ZPRÁVA O ČINNOSTI AKADEMICKÉHO SENÁTU FCH VUT V BRNĚ za období od 15. března 2014 do 15. března 2015 ZPRÁVA O ČINNOSTI AKADEMICKÉHO SENÁTU FCH VUT V BRNĚ za období od 15. března 2014 do 15. března 2015 Protože v průběhu období, za které je zpráva podávána, skončilo funkční období AS FCH ve složení vzešlém

Více

Zápis z ustavující 1. schůze Zastupitelstva města Abertamy, konaného dne , od 17:00 hodin v zasedací místnosti MěÚ Abertamy

Zápis z ustavující 1. schůze Zastupitelstva města Abertamy, konaného dne , od 17:00 hodin v zasedací místnosti MěÚ Abertamy Město Abertamy, Farní 2, 362 35 Abertamy Zápis z ustavující 1. schůze Zastupitelstva města Abertamy, konaného dne 3.11. 2014, od 17:00 hodin v zasedací místnosti MěÚ Abertamy Přítomni: 7 členů ZMě (100%)

Více