FAQ k výzvě č. 51. Musí být všechny vzdělávací programy realizované v rámci projektu akreditované?

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "FAQ k výzvě č. 51. Musí být všechny vzdělávací programy realizované v rámci projektu akreditované?"

Transkript

1 FAQ k výzvě č. 51 Oprávněnost žadatele Platí pro projekty realizované v rámci výzvy č. 51 podmínka na doložení ročního obratu organizace/společnosti ve výši celé částky rozpočtu projektu? Ano, v rámci výzvy č. 51 budou realizovány projekty maximálně po dobu 11 měsíců. Vzhledem k tomu, že se bude jednat o projekty kratší než 1 rok, platí pro žadatele následující podmínka Žadatel prokáže, že roční obrat organizace/společnosti žadatele dosahuje celé hodnoty částky rozpočtu projektu uvedeného v projektové žádosti. V případě projektů, kde se na realizaci podílí partner/partneři s finančním příspěvkem, může relevantní část odpovídající podílu partnera/partnerů prokázat prostřednictvím obratu partnera/partnerů. Podrobněji viz příručka pro žadatele o finanční podporu z OP VK. Tato podmínka se nevztahuje na žadatele školy a školská zařízení a na a na subjekty uvedené v příloze č. 1 a 2 zákona č. 111/2008 Sb., o vysokých školách, ve znění pozdějších předpisů. Vzdělávací aktivity Musí být všechny vzdělávací programy realizované v rámci projektu akreditované? Ano, všechny vzdělávací aktivity realizované v rámci projektu musí být akreditovány MŠMT. Výjimka se vztahuje pouze na aktivitu A 1 - Vzdělávání ředitelů v oblasti veřejných zakázek, kde akreditace není vyžadována. Pokud se nejedná již o akreditovaný kurz, je možné získat akreditaci v průběhu realizace projektu, nejpozději však ke dni ukončení projektu. V případě, že vzdělávací kurz/modul nebude při ukončení projektu akreditován, bude příjemce povinen již poskytnuté finanční prostředky vrátit zpět poskytovateli dotace. V aktivitě B se předpokládá vzdělávání pedagogických pracovníků lze zde chápat cílovou skupinu ve smyslu zákona o PP, tedy vč. vychovatelů, asistentů pedagoga a připravit vzdělávací nabídku i pro ně? Ano, podmínky výzvy cílovou skupinu blíže nespecifikují.

2 Je v rámci aktivity B myšleno, že se musí jeden učitel účastnit všech seminářů v rámci jednotlivých podaktivit B1, B2, B3 nebo může škola vysílat své učitele libovolně podle potřeby a témat jednotlivých seminářů? Záleží na rozhodnutí ředitele školy, případně jednotlivých pedagogů. Nicméně platí, že pokud bude chtít jít pedagog na vzdělávací aktivitu B3, musí před tím absolvovat také vzdělávací aktivity B1 a B2. Stejně tak, když bude chtít pedagog absolvovat vzdělávání v rámci B2, musí před tím absolvovat školení B1. Podaktivita B3: Je stanovena minimální časová dotace pro 1 vzdělávací aktivitu v rámci oborových didaktik? Musí 1 pedagog absolvovat školení na všechny oborové didaktiky nebo se jedná o součet za celou školu? Minimální časová dotace pro jednu vzdělávací aktivitu (téma) není v podmínkách výzvy přímo stanovena, nicméně každý takový kurz musí být akreditovaný, takže minimálně se jedná o 4 hodinový kurz (na jedno téma). Minimální časová dotace stanovená v metodickém výkladu pro celou podaktivitu B3 se týká vzdělávacích aktivit za 1 partnera tedy školu zapojenou do projektu souhrnně. Každý pedagog tak může absolvovat pouze 1 vzdělávací akci, která odpovídá jeho profesnímu zaměření, nicméně celkový počet hodin uvedený za všechny oborové didaktiky pro 1 školu musí být v souhrnu splněn. Příklad: Ze školy jsou podpořeni 3 pedagogové: a) Skupina 3 pedagogů absolvuje společně 1 kurz na 1 téma např. Využití ICT pro I. Stupeň ZŠ v počtu 16 vyučovacích hodin, podmínka výzvy je tedy souhrnně za školu splněna. b) Skupina 3 pedagogů absolvuje společně 4 různé kurzy na různá témata např. Využití ICT pro Český jazyk, Využití ICT pro Matematiku, Využití ICT pro Prvouku, Využití ICT pro Cizí jazyk v počtu 16 vyučovacích hodin (min. časová dotace pro akreditovaný kurz jsou 4 vyučovací hodiny). Podmínka výzvy je tedy souhrnně za školu splněna. c) Každý ze tří pedagogů absolvuje samostatně 1 kurz v počtu 4 vyučovací hodiny zaměřený na samostatné téma, např. 1 pedagog absolvuje kurz na téma Využití ICT pro Český jazyk, 1 pedagog absolvuje kurz Využití ICT pro Matematiku, 1 pedagog absolvuje kurz na téma Využití ICT pro Prvouku. V součtu hodin na školu je to tedy souhrnně 12 vyučovacích hodin. Pro splnění podmínky výzvy je tedy nutné, aby alespoň jeden z pedagogů absolvoval min. ještě 1 odlišně tematicky zaměřený kurz v počtu 4 vyučovací hodiny.

3 Specifická kritéria Lze doložení akreditace vzdělávacích programů podat i prostřednictvím partnera projektu, kterým je vzdělávací společnost? Ano, splnění specifického kritéria, kdy je požadováno pro získání bodů doložení akreditace minimálně u 30 % vzdělávacích programů DVPP, lze i prostřednictvím partnera projektu. Zároveň ale upozorňujeme, že nelze brát do projektu partnera pouze pro dodávku vzdělávacích sužeb. V souladu s Příručkou pro příjemce OP VK nesmí partnerství nahrazovat čistě dodavatelský vztah. Partneři se společně podílejí na přípravě a realizaci projektu ve fázi zpracování projektové žádosti, ve fázi jeho realizace i ve fázi ukončení projektu. Partneři se podílejí rovněž na zajištění udržitelnosti projektu, jsou-li k tomu zavázáni partnerskou smlouvou Účast partnerů v projektu musí být opodstatněná a nezastupitelná.partnerem není dodavatel, který je v rámci projektů poskytovatelem služby či dodavatelem zařízení a vybavení na komerční bázi. - více viz Příručka pro příjemce. Jak je chápáno specifické kritérium doložení zájmu o zapojení do projektu od minimálně 70 % pedagogů škol? Je nutné, aby se z každé školy zapojilo dané procento pedagogů? V rámci projektové žádosti si žadatel stanoví, kolik pedagogů bude v rámci projektu školit. Pokud formou čestného prohlášení ředitele školy (které je přílohou smlouvy o partnerství) bude doloženo, že tento počet bude za celou projektovou žádost naplněn minimálně ze 70 %, získá žadatel v rámci specifického kritéria 3 body. (Pro získání 4 bodů je nutné doložit potvrzení od 90 %). Není tedy nutné od každé školy požadovat, aby z každé školy bylo zapojeno minimálně 70 % pedagogů. Je na rozhodnutí ředitele školy, kolik pedagogů do vzdělávání zapojí, rozhodující je celkový součet pedagogů za projekt. Příklad: V rámci projektu žadatel plánuje proškolení 100 osob. Jednotliví ředitelé (jako zástupci partnerů projektu) doloží, kolik pedagogů za danou školu bude vysláno na vzdělávací akci. Jedna škola např. pošle na vzdělávání 30 osob, další škola 10 atd. Pokud bude součet pedagogů za všechny školy souhrnně minimálně 70 osob, získá žadatel body 3 body za toto specifické kritérium (v případě, že to bude 90 % a více, žadatel získá 4 body).

4 IPRM Lze získat body za IPRM prostřednictvím sídla žadatele nebo i partnerů? Podmínky výzvy stanovují, že žádost o podporu, která doloží v souladu s Metodickým pokynem MMR, že je součástí schváleného IPRM a současně dosáhne min. bodové hranice 65 bodů, získá navíc bodovou bonifikaci ve výši 10 %, v rozpětí 6,5 10 bodů. Rozhodující pro získání bonifikace za IPRM je, zda projekt jako takový odpovídá IPRM určitého města (z tohoto města může pocházet žadatel i partneři). Nákup zařízení Cena Tabletu uvedená v metodickém výkladu výzvy je s DPH nebo bez DPH? Jedná se o cenu včetně DPH. Lze v rámci projektu pořídit pro jednotlivé školy WiFi (zařízení)? Pořízení WiFi (zařízení) je v rámci výzvy 51 možné z podkapitoly rozpočtu 3.3 Drobný hmotný majetek. Jednotková cena tohoto zařízení nesmí přesáhnout ,- Kč včetně za kus (kusem se myslí zaúčtovaná jednotka). Pro školu může být zakoupeno více kusů tohoto zařízení. V případě zakoupení více kusů v celkové ceně přesahujících ,- Kč, musí být toto zařízení v účetnictví vedeno v kusech, nikoliv jako soubor zařízení s celkovou cenou nad ,- Kč. (V případě, kdy by bylo zakoupení WiFi zaúčtováno jako jedna položka s cenou vyšší než ,- Kč, nebylo by možné hradit tento výdaj z rozpočtu výzvy 51.) WiFi zařízení nakupuje příjemce projektu, po celou dobu projektu je toto zařízení vedeno v účetnictví příjemce. Případný převod techniky po skončení projektu do majetku partnera (školy) již není řešen v rámci projektu škole např. můžete zařízení převést darovací smlouvou, nabídnout k odkoupení za symbolickou cenu atd. Lze v rámci projektu pořizovat interaktivní tabule? Interaktivní tabule v rámci výzvy pořídit nelze. Pro účely vzdělávání je jako výukovou pomůcku možné pedagogům pořídit v souladu s podmínkami výzvy pouze mobilní (dotyková) zařízení.

5 Školy v roli partnerů Je možné do projektu zapojit školu, která je zároveň mateřskou a základní školou? Ano, takovou školu je možné do projektu zapojit, nicméně je důležité, aby se vzdělávacích aktivit účastnili pouze pedagogové ze základní školy. V případě, že do projektu zapojíme jako partnera školu, která je zároveň základní a střední školou (1 IČO) je možné získat 20 kusů mobilních zařízení pro učitele ZŠ a 20 kusů mobilních zařízení pro učitele SŠ? Pokud má 1 instituce 1 IČO, je možné pořídit pouze 20 ks na celou školu. Podmínky výzvy stanovují, že smí být 1 škola zapojena pouze do 1 projektu, co se stane v případě, že škola toto poruší? Jedná se o jednoznačné porušení podmínek výzvy ze strany partnera. Při zjištění této skutečnosti bude partner (konkrétní škola) vyloučen ze všech projektů, do kterých se jako partner zapojil. Doporučujeme školy na tuto skutečnost důrazně upozornit.

VYHLAŠOVATEL Středočeský kraj. BLIŽŠÍ ÚDAJ VYHLAŠOVATELE Krajský úřad Středočeského kraje Odbor regionálního rozvoje. vyhlašuje kolovou VÝZVU

VYHLAŠOVATEL Středočeský kraj. BLIŽŠÍ ÚDAJ VYHLAŠOVATELE Krajský úřad Středočeského kraje Odbor regionálního rozvoje. vyhlašuje kolovou VÝZVU VYHLAŠOVATEL Středočeský kraj BLIŽŠÍ ÚDAJ VYHLAŠOVATELE Krajský úřad Středočeského kraje Odbor regionálního rozvoje ZPROSTŘEDKUJÍCÍ SUBJEKT OPERAČNÍHO PROGRAMU VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST (DÁLE

Více

KRAJ VYSOČINA. 3. kolovou výzvu

KRAJ VYSOČINA. 3. kolovou výzvu RK-19-2013-33, př. 2 stran: 34 VYHLAŠOVATEL KRAJ VYSOČINA BLIŽŠÍ ÚDAJ VYHLAŠOVATELE Oddělení grantových programů odboru regionálního rozvoje Krajského úřadu Kraje Vysočina ZPROSTŘEDKUJÍCÍ SUBJEKT OPERAČNÍHO

Více

Vyhlašovatel. JIHOMORAVSKÝ KRAJ Odbor regionálního rozvoje

Vyhlašovatel. JIHOMORAVSKÝ KRAJ Odbor regionálního rozvoje Vyhlašovatel JIHOMORAVSKÝ KRAJ Odbor regionálního rozvoje ZPROSTŘEDKUJÍCÍ SUBJEKT OPERAČNÍHO PROGRAMU VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST (DÁLE JEN OP VK ) vyhlašuje 6. KOLO VÝZVY k předkládání projektových

Více

ČR Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy

ČR Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Č.j.: MSMT-40833/2013 ČR Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy ŘÍDICÍ ORGÁN OPERAČNÍHO PROGRAMU VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST vyhlašuje VÝZVU k předkládání žádostí individuálních projektů ostatních

Více

ČR - Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy

ČR - Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Č. j.: 5056/2010-41 ČR - Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy ŘÍDÍCÍ ORGÁN OPERAČNÍHO PROGRAMU VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST vyhlašuje VÝZVU k předkládání žádostí individuálních projektů ostatních

Více

VYHLAŠOVATEL Středočeský kraj. BLIŽŠÍ ÚDAJ VYHLAŠOVATELE Krajský úřad Středočeského kraje Odbor regionálního rozvoje. vyhlašuje kolovou VÝZVU

VYHLAŠOVATEL Středočeský kraj. BLIŽŠÍ ÚDAJ VYHLAŠOVATELE Krajský úřad Středočeského kraje Odbor regionálního rozvoje. vyhlašuje kolovou VÝZVU VYHLAŠOVATEL Středočeský kraj BLIŽŠÍ ÚDAJ VYHLAŠOVATELE Krajský úřad Středočeského kraje Odbor regionálního rozvoje ZPROSTŘEDKUJÍCÍ SUBJEKT OPERAČNÍHO PROGRAMU VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST (DÁLE

Více

Vyhlašovatel. JIHOMORAVSKÝ KRAJ Odbor regionálního rozvoje

Vyhlašovatel. JIHOMORAVSKÝ KRAJ Odbor regionálního rozvoje Vyhlašovatel JIHOMORAVSKÝ KRAJ Odbor regionálního rozvoje ZPROSTŘEDKUJÍCÍ SUBJEKT OPERAČNÍHO PROGRAMU VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST (DÁLE JEN OP VK ) vyhlašuje 5. KOLO VÝZVY k předkládání projektových

Více

ŘÍDICÍ ORGÁN OPERAČNÍHO PROGRAMU VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST. vyhlašuje VÝZVU

ŘÍDICÍ ORGÁN OPERAČNÍHO PROGRAMU VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST. vyhlašuje VÝZVU Č. j.: 5614/2011-41 ČR Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy ŘÍDICÍ ORGÁN OPERAČNÍHO PROGRAMU VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST vyhlašuje VÝZVU k předkládání žádostí individuálních projektů ostatních

Více

V. Přírodní vědy šablony klíčových aktivit

V. Přírodní vědy šablony klíčových aktivit V. Přírodní vědy šablony klíčových aktivit Číslo klíčové aktivity V/1 Název klíčové aktivity Vazba na podporovanou aktivitu z PD OP VK Individualizace výuky pro zvýšení efektivity rozvoje přírodovědné

Více

Moravskoslezský kraj 3. KOLO VÝZVY

Moravskoslezský kraj 3. KOLO VÝZVY Počet stran přílohy: 31 VYHLAŠOVATEL Moravskoslezský kraj BLIŽŠÍ ÚDAJ VYHLAŠOVATELE Oddělení strukturálních fondů odboru regionálního rozvoje a cestovního ruchu ZPROSTŘEDKUJÍCÍ SUBJEKT OPERAČNÍHO PROGRAMU

Více

4. kolo výzev Plzeňského kraje. 1.1, 1.2 a 1.3

4. kolo výzev Plzeňského kraje. 1.1, 1.2 a 1.3 SEMINÁŘ PRO ŽADATELE O FINANČNÍ PODPORU Z OP VK 4. kolo výzev Plzeňského kraje v oblastech podpory 1.1, 1.2 a 1.3 4. března 2011 Obsah semináře I. Základní informace k výzvám a obecná pravidla II. Věcná

Více

VYHLAŠOVATEL JIHOMORAVSKÝ KRAJ. BLIŽŠÍ ÚDAJ VYHLAŠOVATELE Odbor regionálního rozvoje, oddělení evropských dotací

VYHLAŠOVATEL JIHOMORAVSKÝ KRAJ. BLIŽŠÍ ÚDAJ VYHLAŠOVATELE Odbor regionálního rozvoje, oddělení evropských dotací VYHLAŠOVATEL JIHOMORAVSKÝ KRAJ BLIŽŠÍ ÚDAJ VYHLAŠOVATELE Odbor regionálního rozvoje, oddělení evropských dotací ZPROSTŘEDKUJÍCÍ SUBJEKT OPERAČNÍHO PROGRAMU VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST (DÁLE OP VK)

Více

Podpora rodinné politiky na úrovni obcí pro rok 2016

Podpora rodinné politiky na úrovni obcí pro rok 2016 Výzva k podání žádostí o poskytnutí finanční podpory z dotačního programu Podpora rodinné politiky na úrovni obcí pro rok 2016 vyhlášeného Jihomoravským krajem se sídlem Žerotínovo nám. 3, 601 82 Brno

Více

II. Metodický výklad výzvy

II. Metodický výklad výzvy II. Metodický výklad výzvy Cíl oblasti podpory 1.3 Zlepšení kompetencí pedagogických i nepedagogických pracovníků škol a školských zařízení. Výzva č. 48 je zaměřena na rozšiřování lektorských a mentorských

Více

Moravskoslezský kraj 2. KOLO VÝZVY

Moravskoslezský kraj 2. KOLO VÝZVY VYHLAŠOVATEL Moravskoslezský kraj BLIŽŠÍ ÚDAJ VYHLAŠOVATELE Oddělení strukturálních fondů odboru regionálního rozvoje a cestovního ruchu ZPROSTŘEDKUJÍCÍ SUBJEKT OPERAČNÍHO PROGRAMU VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST

Více

vyhlašuje: pro: Kraje ČR

vyhlašuje: pro: Kraje ČR Název subjektu (vyhlašovatele): Ministerstvo vnitra České republiky Název odboru/úseku (vyhlašovatele): Odbor strukturálních fondů Role v implementační struktuře OP LZZ: Zprostředkující subjekt vyhlašuje:

Více

CZ.1.07/1.3.00/51.0024

CZ.1.07/1.3.00/51.0024 Výzva k podání nabídek (pro účely uveřejnění na www.msmt.cz nebo www stránkách krajů pro zadávání zakázek z prostředků finanční podpory OP VK, které se vztahují na případy, pokud zadavatel není povinen

Více

ČR - Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy

ČR - Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy I N V E S T I C E D O R O Z V O J E V Z D Ě L Á V Á N Í Č.j.: 23 730 /2008-41 ČR - Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy ŘÍDÍCÍ ORGÁN OPERAČNÍHO PROGRAMU VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST (DÁLE

Více

OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST 2007-2013

OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST 2007-2013 OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST 2007-2013 2. výzva Globálních grantů II PK v prioritní ose 1 4. výzva Globálního grantu PK v prioritní ose 3 OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost Globální

Více

Školní asistent v projektech OP VVV

Školní asistent v projektech OP VVV Školní asistent v projektech OP VVV Dne 16. října 2015 schválil Řídicí výbor pro inkluzi ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy níže uvedenou podobu výkladu pracovní pozice školního asistenta pro

Více

Výzva 02_16_019 Excelentní výzkum

Výzva 02_16_019 Excelentní výzkum Výzva 02_16_019 Excelentní výzkum Nejčastěji kladené dotazy Obecné dotazy 1) Definice výzkumného centra Termín výzkumné centrum je definován v Pravidlech pro žadatele a příjemce specifická část, kde je

Více

NEJČASTĚJŠÍ OTÁZKY A ODPOVĚDI K VÝZVĚ Č. 35 ŠKOLENÍ JE ŠANCE

NEJČASTĚJŠÍ OTÁZKY A ODPOVĚDI K VÝZVĚ Č. 35 ŠKOLENÍ JE ŠANCE NEJČASTĚJŠÍ OTÁZKY A ODPOVĚDI K VÝZVĚ Č. 35 ŠKOLENÍ JE ŠANCE Podporované aktivity 1) Jaké vzdělávací kurzy spadají do obecného a do specifického vzdělávání? Za obecné vzdělávání se považuje vzdělávání

Více

Podpora služeb pro rodiny poskytovaných nestátními neziskovými organizacemi pro rok 2016

Podpora služeb pro rodiny poskytovaných nestátními neziskovými organizacemi pro rok 2016 Výzva k podání žádostí o poskytnutí finanční podpory z dotačního programu Podpora služeb pro rodiny poskytovaných nestátními neziskovými organizacemi pro rok 2016 vyhlášeného Jihomoravským krajem se sídlem

Více

směrnice č. 5 SMĚRNICE DĚKANA FAKULTY ARCHITEKTURY VUT V BRNĚ PRO STUDIUM V DOKTORSKÉM STUDIJNÍM PROGRAMU 2015/2016

směrnice č. 5 SMĚRNICE DĚKANA FAKULTY ARCHITEKTURY VUT V BRNĚ PRO STUDIUM V DOKTORSKÉM STUDIJNÍM PROGRAMU 2015/2016 Oddíl č. 1 Úvodní ustanovení 1. Tato směrnice upravuje v souladu se zákonem č. 111/1998 Sb., o vysokých školách v platném znění (dále jen zákon) a dále dle vnitřního předpisu VUT v Brně: Studijní a zkušební

Více

Podpora rozvoje dětských skupin jako alternativních forem péče o předškolní děti pro rok 2015

Podpora rozvoje dětských skupin jako alternativních forem péče o předškolní děti pro rok 2015 Výzva k podání žádostí o poskytnutí finanční podpory z dotačního programu Podpora rozvoje dětských skupin jako alternativních forem péče o předškolní děti pro rok 2015 vyhlášeného Jihomoravským krajem

Více

Schváleno Zastupitelstvem města Ústí nad Labem: 30. 5. 2016 usn. č. 207/16

Schváleno Zastupitelstvem města Ústí nad Labem: 30. 5. 2016 usn. č. 207/16 Program pro poskytování dotací na kulturní akce, projekty, kulturní činnost a reprezentaci v oblasti kultury v roce 2016 z rozpočtu Statutárního města Ústí nad Labem Schváleno Zastupitelstvem města Ústí

Více

Odůvodnění veřejné zakázky a účelnosti veřejné zakázky Revitalizace zeleně a vybraných komunikací v rámci IPRM Kroměříže zóna Jihovýchod

Odůvodnění veřejné zakázky a účelnosti veřejné zakázky Revitalizace zeleně a vybraných komunikací v rámci IPRM Kroměříže zóna Jihovýchod Odůvodnění veřejné zakázky a účelnosti veřejné zakázky Revitalizace zeleně a vybraných komunikací v rámci IPRM Kroměříže zóna Jihovýchod podle požadavků vyhlášky č. 232/2012 Sb., o podrobnostech rozsahu

Více

Výzva k podání nabídek

Výzva k podání nabídek Výzva k podání nabídek (pro účely uveřejnění na www.msmt.cz nebo www stránkách krajů pro zadávání zakázek z prostředků finanční podpory OP VK, které se vztahují na případy, pokud zadavatel není povinen

Více

Učební plány vzdělávacích programů základního vzdělávání od 1. září 2009

Učební plány vzdělávacích programů základního vzdělávání od 1. září 2009 Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Čj. 8067/2009-22 V Praze dne 8. dubna 2009 Učební plány vzdělávacích programů základního vzdělávání od 1. září 2009 Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy

Více

VÝZVA PRO PŘEDKLÁDÁNÍ GRANTOVÝCH PROJEKTŮ OP LZZ SOCIÁLNÍ EKONOMIKA. PODPORUJEME VAŠI BUDOUCNOST www.esfcr.cz

VÝZVA PRO PŘEDKLÁDÁNÍ GRANTOVÝCH PROJEKTŮ OP LZZ SOCIÁLNÍ EKONOMIKA. PODPORUJEME VAŠI BUDOUCNOST www.esfcr.cz VÝZVA PRO PŘEDKLÁDÁNÍ GRANTOVÝCH PROJEKTŮ OP LZZ SOCIÁLNÍ EKONOMIKA PODPORUJEME VAŠI BUDOUCNOST www.esfcr.cz 1. Identifikace výzvy Ministerstvo práce a sociálních věcí odbor implementace fondů EU vyhlašuje

Více

OBCHODNÍ PODMÍNKY PRO PODNIKATELE

OBCHODNÍ PODMÍNKY PRO PODNIKATELE OBCHODNÍ PODMÍNKY PRO PODNIKATELE Tyto obchodní podmínky jsou platné a účinné od 1. 3. 2016, v aktualizované verzi pro konkrétní smluvní vztah vždy ke dni odeslání objednávky (dílčí kupní smlouvy), případně

Více

ICT pro vzdělávací aktivity projektu Mentoring a moderní trendy profesního rozvoje pedagogů

ICT pro vzdělávací aktivity projektu Mentoring a moderní trendy profesního rozvoje pedagogů ZADÁVACÍ DOKUMENTACE 1. NÁZEV ZAKÁZKY Název zakázky: Registrační číslo projektu: ICT pro vzdělávací aktivity projektu Mentoring a moderní trendy profesního rozvoje pedagogů CZ.1.07/1.3.00/48.0125 2. IDENTIFIKAČNÍ

Více

VZ - 199. Moderní technologie v designérské praxi. Dodávka (specifikace viz níže) Dne 14.11.2014. Nerudova 33, 301 00 Plzeň. Mgr.

VZ - 199. Moderní technologie v designérské praxi. Dodávka (specifikace viz níže) Dne 14.11.2014. Nerudova 33, 301 00 Plzeň. Mgr. Sp.zn.: CN/308/CN/14 Č.j.: 8770/14/CN Výzva k podání nabídek (pro účely uveřejnění na www.msmt.cz nebo www stránkách krajů pro zadávání zakázek z prostředků finanční podpory OP VK, které se vztahují na

Více

PŘÍRUČKA PRO AKREDITOVANÉ PRACOVIŠTĚ

PŘÍRUČKA PRO AKREDITOVANÉ PRACOVIŠTĚ PŘÍRUČKA PRO AKREDITOVANÉ PRACOVIŠTĚ Tato příručka je určena pro akreditované pracoviště účastnící se projektu Prohlubování a zvyšování úrovně odborných znalostí pracovníků ve zdravotnictví se zaměřením

Více

Monitorovací zpráva. o realizaci projektu Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost

Monitorovací zpráva. o realizaci projektu Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost Monitorovací zpráva o realizaci projektu Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost 1. Údaje o projektu a Monitorovací zprávě Registrační číslo projektu CZ.1.7/1.3.6/1.16 Název projektu Další

Více

Kategorie způsobilých výdajů. Způsobilé jsou výdaje na úhradu: osobních nákladů

Kategorie způsobilých výdajů. Způsobilé jsou výdaje na úhradu: osobních nákladů 1. Dotace je určena pouze na způsobilé výdaje. Způsobilý je výdaj, který: je v souladu s právními předpisy (tj. zejména legislativou EU a ČR), je v souladu s pravidly programu (OPZ) a s podmínkami poskytnutí

Více

VÝZVA K PŘEDKLÁDÁNÍ GRANTOVÝCH PROJEKTŮ OP LZZ

VÝZVA K PŘEDKLÁDÁNÍ GRANTOVÝCH PROJEKTŮ OP LZZ VÝZVA K PŘEDKLÁDÁNÍ GRANTOVÝCH PROJEKTŮ OP LZZ WWW.ESFCR.CZ Ministerstvo práce a sociálních věcí ČR Odbor řízení pomoci z ESF (Řídící orgán OP LZZ) vyhlašuje VÝZVU k předkládání žádostí o finanční podporu

Více

ÚPLNÉ ZNĚNÍ ZÁKONA. č. 563/2004 Sb., o pedagogických pracovnících a o změně některých zákonů,

ÚPLNÉ ZNĚNÍ ZÁKONA. č. 563/2004 Sb., o pedagogických pracovnících a o změně některých zákonů, ÚPLNÉ ZNĚNÍ ZÁKONA č. 563/2004 Sb., o pedagogických pracovnících a o změně některých zákonů, jak vyplývá ze změn provedených zákony č. 383/2005 Sb., č. 179/2006 Sb., č. 264/2006 Sb., č. 189/2008 Sb., č.

Více

VÝZVA 1/2015 PODPORA NEZISKOVÝCH SUBJEKTŮ V OBCI DRNOVICE V ROCE 2015. Obec Drnovice. I. Vyhlašovatel: Obec Drnovice

VÝZVA 1/2015 PODPORA NEZISKOVÝCH SUBJEKTŮ V OBCI DRNOVICE V ROCE 2015. Obec Drnovice. I. Vyhlašovatel: Obec Drnovice 1 VÝZVA 1/2015 PODPORA NEZISKOVÝCH SUBJEKTŮ V OBCI DRNOVICE V ROCE 2015 I. Vyhlašovatel: Obec Drnovice II. Výchozí podmínky Dotační program Podpora neziskových subjektů schválen usnesením Zastupitelstva

Více

Informace GFŘ k aplikaci režimu přenesení daňové povinnosti u dodání elektřiny, plynu a dodání certifikátů elektřiny

Informace GFŘ k aplikaci režimu přenesení daňové povinnosti u dodání elektřiny, plynu a dodání certifikátů elektřiny Generální finanční ředitelství Lazarská 15/7, 117 22 Praha 1 Sekce metodiky a výkonu daní Č. j.: 2375/16/7100-20118-012884 Informace GFŘ k aplikaci režimu přenesení daňové povinnosti u dodání elektřiny,

Více

Představení výzvy Podpora škol formou projektů zjednodušeného vykazování. Šablony pro MŠ a ZŠ I

Představení výzvy Podpora škol formou projektů zjednodušeného vykazování. Šablony pro MŠ a ZŠ I Představení výzvy Podpora škol formou projektů zjednodušeného vykazování Šablony pro MŠ a ZŠ I Základní informace Číslo výzvy: 02_16_022/02_16_023 Druh výzvy: průběžná Alokace: 4 500 000 000 Kč Fond: ESF

Více

Zadávací dokumentace. Zadavatel: Střední průmyslová škola stavební, Brno, Kudelova 8 Sídlo: Kudelova 8, 662 51 Brno

Zadávací dokumentace. Zadavatel: Střední průmyslová škola stavební, Brno, Kudelova 8 Sídlo: Kudelova 8, 662 51 Brno Zadávací dokumentace Název projektu: Nové poznání - nová budoucnost Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.3.10/04.0022 Název operačního programu: OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost Název zakázky: Vzdělávání

Více

VÝZVA PRO PŘEDKLÁDÁNÍ GRANTOVÝCH PROJEKTŮ OP LZZ. PODPORUJEME VAŠI BUDOUCNOST www.esfcr.cz

VÝZVA PRO PŘEDKLÁDÁNÍ GRANTOVÝCH PROJEKTŮ OP LZZ. PODPORUJEME VAŠI BUDOUCNOST www.esfcr.cz VÝZVA PRO PŘEDKLÁDÁNÍ GRANTOVÝCH PROJEKTŮ OP LZZ Ministerstvo práce a sociálních věcí ČR Odbor implementace programů ESF vyhlašuje VÝZVU pro předkládání grantových projektů Integrace sociálně vyloučených

Více

Identifikované nedostatky v dokládaných výstupech v rámci akce EU peníze školám

Identifikované nedostatky v dokládaných výstupech v rámci akce EU peníze školám Identifikované nedostatky v dokládaných výstupech v rámci akce EU peníze školám Realizace projektů EU peníze školám již značně postoupila. Proto bude tento článek věnován zkušenostem z administrativních

Více

MANUÁL PRO POSKYTOVATELE STÁŽÍ

MANUÁL PRO POSKYTOVATELE STÁŽÍ MANUÁL PRO POSKYTOVATELE STÁŽÍ v rámci projektu Stáže ve firmách vzdělávání praxí 2 Fond dalšího vzdělávání Na Maninách 20, 170 00 Praha 7 Tel.: 277 277 070, http://fdv.mpsv.cz IČO: 00405698, č. účtu:

Více

Novelizace zákona o pedagogických pracovnících

Novelizace zákona o pedagogických pracovnících Novelizace zákona o pedagogických pracovnících Zákon o pedagogických pracovnících Zákon č. 563/2004 Sb. Novela: zákon č. 198/2012 Sb. Účinnost: 1. 9. 2012 Druhy změn - Formální a formulační změny - slova

Více

FOND VYSOČINY ČISTÁ VODA 2012

FOND VYSOČINY ČISTÁ VODA 2012 FOND VYSOČINY Výzva k předkládání projektů vyhlášená v souladu se Statutem účelového Fondu Vysočiny 1) Název programu: ČISTÁ VODA 2012 Grantový program na podporu zpracování studií nebo projektových dokumentací

Více

Pravidla dotačního programu města České Budějovice na podporu sportu v roce 2015

Pravidla dotačního programu města České Budějovice na podporu sportu v roce 2015 Pravidla dotačního programu města České Budějovice na podporu sportu v roce 2015 Schváleno Radou města Českých Budějovic dne 18.12.2014 na základě usnesení č. 2014/2014 1 Obsah: ÚVOD... 3 1. ZÁKLADNÍ RÁMEC

Více

Výzva č. 10/2015 k předkládání žádostí o poskytnutí podpory

Výzva č. 10/2015 k předkládání žádostí o poskytnutí podpory Výzva č. 10/2015 k předkládání žádostí o poskytnutí podpory v rámci Národního programu Životní prostředí Ministerstvo životního prostředí (dále jen MŽP ) vyhlašuje prostřednictvím Státního fondu životního

Více

Název zakázky: Dodávka tabletů pro rozvoj využití ICT pedagogy, 2

Název zakázky: Dodávka tabletů pro rozvoj využití ICT pedagogy, 2 Příloha Výzvy k podávání nabídek zakázky Dodávka tabletů pro rozvoj využití ICT pedagogy, 2 Zada vací dokumentace k veřejné zakázce malého rozsahu na dodávky zadané v souladu s Příručkou pro příjemce finanční

Více

PŘÍLOHA č. 14a) příruček pro žadatele a příjemce OP VaVpI. Výklad pravidel způsobilosti výdajů Prioritní osy 1 a 2

PŘÍLOHA č. 14a) příruček pro žadatele a příjemce OP VaVpI. Výklad pravidel způsobilosti výdajů Prioritní osy 1 a 2 PŘÍLOHA č. 14a) příruček pro žadatele a příjemce OP VaVpI Výklad pravidel způsobilosti výdajů Prioritní osy 1 a 2 1. Způsobilé výdaje Způsobilé výdaje musí být vynaloženy na stanovený účel a v rámci období

Více

PROGRAM JEDNORÁZOVÉ AKCE V OBLASTI MLÁDEŽE A SPORTU ŽÁDOST O POSKYTNUTÍ PODPORY

PROGRAM JEDNORÁZOVÉ AKCE V OBLASTI MLÁDEŽE A SPORTU ŽÁDOST O POSKYTNUTÍ PODPORY Název: Zlínský kraj, IČ 70891320, třída Tomáše Bati 21, 761 90 Zlín PROGRAM JEDNORÁZOVÉ AKCE V OBLASTI MLÁDEŽE A SPORTU Identifikační číslo: MaS01-16 V roce: 2016 ŽÁDOST O POSKYTNUTÍ PODPORY (dále jen

Více

Poskytování dotací z Programu prevence kriminality (podmínky, chyby v žádostech a dobrá praxe)

Poskytování dotací z Programu prevence kriminality (podmínky, chyby v žádostech a dobrá praxe) Setkání manažerů PK Poskytování dotací z Programu prevence kriminality (podmínky, chyby v žádostech a dobrá praxe) Ministerstvo vnitra ČR 2015 1 Terminologie Program prevence kriminality = dotační titul

Více

Podmínky a informace pro přidělení dotace na realizaci inženýrských sítí na akci Pěší zóna tř. Míru Sladkovského ul.

Podmínky a informace pro přidělení dotace na realizaci inženýrských sítí na akci Pěší zóna tř. Míru Sladkovského ul. Podmínky a informace pro přidělení dotace na realizaci inženýrských sítí na akci Pěší zóna tř. Míru Sladkovského ul. 1.O dotaci může žádat fyzická nebo právnická osoba písemně na předepsaném formuláři

Více

VÝZVA K PŘEDKLÁDÁNÍ ŽÁDOSTÍ O DOTACI V RÁMCI ROP SEVEROZÁPAD

VÝZVA K PŘEDKLÁDÁNÍ ŽÁDOSTÍ O DOTACI V RÁMCI ROP SEVEROZÁPAD VÝZVA VÝZVA K PŘEDKLÁDÁNÍ ŽÁDOSTÍ O DOTACI V RÁMCI ROP SEVEROZÁPAD oblast podpory 1.1 Integrovaný plán rozvoje města Chomutov (Areál bývalých kasáren a přilehlého okolí) 17. března 2010 Regionální operační

Více

Výzva k podání nabídek

Výzva k podání nabídek Výzva k podání nabídek Číslo zakázky (bude doplněno poskytovatelem dotace) 1 Název programu: Registrační číslo projektu Název projektu: Název zakázky: Předmět zakázky (služba/dodávka/stavební práce): 2/01/1.2/27/01

Více

VÝZVA OP VK 51 Podpora profesního rozvoje pedagogických pracovníků škol a školských zařízení pro využívání ICT ve výuce

VÝZVA OP VK 51 Podpora profesního rozvoje pedagogických pracovníků škol a školských zařízení pro využívání ICT ve výuce Projekt - další vzdělávání pracovníků škol a školských zařízení se zaměřením na zvýšení kompetencí pedagogických pracovníků základních a středních škol při integraci informačních a komunikačních technologií

Více

Základní škola, Most, U Stadionu 1028 příspěvková organizace

Základní škola, Most, U Stadionu 1028 příspěvková organizace INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ Veřejná zakázka malého rozsahu na realizaci akce Nákup šesti interaktivních tabulí pro Základní školu, Most, U Stadionu 1028, (3.ZŠ), určená pro projekt Šance pro Kalokagathii

Více

Výzva a zadávací dokumentace k veřejné zakázce

Výzva a zadávací dokumentace k veřejné zakázce Výzva a zadávací dokumentace k veřejné zakázce Výběrové řízení na nákup ICT komponentů a montáže ICT a nákup el. výukových materiálů pro projekt Učení je skryté bohatství - inovace výuky ZŠ Kaznějov Základní

Více

Zadávací dokumentace

Zadávací dokumentace HLAVNÍ MĚSTO PRAHA MAGISTRÁT HLAVNÍHO MĚSTA PRAHY Odbor školství, mládeže a tělovýchovy Zadávací dokumentace dle ustanovení 44 a násl. zákona č. 137/2006 Sb., o veřejných zakázkách, v platném znění (dále

Více

Dotační program vodohospodářské infrastruktury 2016

Dotační program vodohospodářské infrastruktury 2016 Dotační program vodohospodářské infrastruktury 2016 Pravidla pro žadatele a příjemce dotace (dále i jen Pravidla ) Článek 1. Předmět dotace Cílem programu je podpora výstavby zejména nové vodohospodářské

Více

R 13-01 Výkaz o ředitelství škol podle stavu k 30. 9. 2015 Pokyny a vysvětlivky k vyplnění

R 13-01 Výkaz o ředitelství škol podle stavu k 30. 9. 2015 Pokyny a vysvětlivky k vyplnění Liší-li se text či vysvětlivky uvedené na formuláři výkazu od těchto Pokynů a vysvětlivek k vyplnění, platí verze uvedená v Pokynech a vysvětlivkách. Kdo výkaz vyplňuje Výkaz vyplňují všechny mateřské

Více

1. Souhlas zřizovatele PO s podpisem smlouvy o partnerství s finančním příspěvkem

1. Souhlas zřizovatele PO s podpisem smlouvy o partnerství s finančním příspěvkem Z á p i s ze schůze Rady města Kuřimi č. 31/2014 konané dne 29. 8. 2014 Přítomni: Mgr. Ing. Drago Sukalovský starosta, Jiří Filip Koláček, MBA 1. místostarosta, PaedDr. David Holman člen rady města. Mgr.

Více

Podpora rozvoje v oblasti kultury a památkové péče v roce 2016

Podpora rozvoje v oblasti kultury a památkové péče v roce 2016 DOTAČNÍ PROGRAM Podpora rozvoje v oblasti kultury a památkové péče v roce 2016 1. Název dotačního programu a jeho vyhlašovatel 1.1. Název: Podpora rozvoje v oblasti kultury a památkové péče v roce 2016

Více

Základní škola a Mateřská škola Úvalno, okres 2014/15. příspěvková organizace

Základní škola a Mateřská škola Úvalno, okres 2014/15. příspěvková organizace Základní škola a Mateřská škola Úvalno, okres Bruntál, 2014/15 příspěvková organizace 1. Základní údaje o škole 1.1 škola název: Základní škola a Mateřská škola Úvalno, okres Bruntál, příspěvková organizace

Více

PŘÍLOHA č. 1h) příruček pro žadatele a příjemce OP VaVpI. PRAVIDLA ZPŮSOBILOSTI VÝDAJŮ OP VaVpI, VÝZVA č. 4.3

PŘÍLOHA č. 1h) příruček pro žadatele a příjemce OP VaVpI. PRAVIDLA ZPŮSOBILOSTI VÝDAJŮ OP VaVpI, VÝZVA č. 4.3 PŘÍLOHA č. 1h) příruček pro žadatele a příjemce OP VaVpI PRAVIDLA ZPŮSOBILOSTI VÝDAJŮ OP VaVpI, VÝZVA č. 4.3 Pravidla způsobilosti výdajů pro výzvu 4.3 Vybavení odborných vědeckých a oborových knihoven

Více

PŘÍRUČKA PRO ŽADATELE

PŘÍRUČKA PRO ŽADATELE Regionální rada regionu soudržnosti Moravskoslezsko Řízená kopie elektronická Verze 5.02 Účinnost od 2.5.2014 Počet stran: 74 Počet příloh: 8 Ověřil: Ing. Vladimír Gelnar Schválil: Mgr. Kateřina Dostálová,

Více

FOND MLÁDEŽE A SPORTU ZLÍNSKÉHO KRAJE

FOND MLÁDEŽE A SPORTU ZLÍNSKÉHO KRAJE FOND MLÁDEŽE A SPORTU ZLÍNSKÉHO KRAJE Žádost o poskytnutí finanční podpory Neinvestiční finanční podpora jednorázových akcí v oblasti mládeže a sportu 2015 1 I. IDENTIFIKACE ŽADATELE Podnikající fyzická

Více

Výzva k podání nabídky na veřejnou zakázku malého rozsahu:

Výzva k podání nabídky na veřejnou zakázku malého rozsahu: Sp. zn.: CN/156/CN/15 Č.j.: 6918/15/CN Výzva k podání nabídky na veřejnou zakázku malého rozsahu: Zajištění pronájmu softwarových licencí a souvisejících služeb pro osobní počítače a servery SŠZP Klatovy

Více

Výběrová kritéria pro hodnocení IPRM

Výběrová kritéria pro hodnocení IPRM Výběrová kritéria pro hodnocení IPRM I. stupeň hodnocení 1) Kritéria formálních náležitostí IPRM a) Úplnost žádosti Žádost je předložená v předepsaném počtu paré, z nichž alespoň jedna musí být originálem

Více

MVR-108022 Integrovaný systém nakládání s odpady Města Letohrad a jeho okolí, I.etapa

MVR-108022 Integrovaný systém nakládání s odpady Města Letohrad a jeho okolí, I.etapa Zadávací dokumentace na veřejnou zakázku malého rozsahu na provedení služby Inženýrská činnost - stavební dozor dle zákona 137/2006 Sb., o veřejných zakázkách, v platném znění, která se uskuteční formou

Více

Seminář 9.3.2015 Praktické informace pro uchazeče o grantový projekt

Seminář 9.3.2015 Praktické informace pro uchazeče o grantový projekt Seminář 9.3.2015 Praktické informace pro uchazeče o grantový projekt Kancelář GA ČR Základní prameny práva Zadávací dokumentace, resp. práva a povinnosti poskytovatele a uchazeče (příjemce) se řídí ustanoveními

Více

OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST 2007-2013. Seminář pro příjemce podpory v rámci 5. výzvy v oblasti podpory 3.2. 18.

OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST 2007-2013. Seminář pro příjemce podpory v rámci 5. výzvy v oblasti podpory 3.2. 18. OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST 2007-2013 Seminář pro příjemce podpory v rámci 5. výzvy v oblasti podpory 3.2 18. února 2014 1. ZÁSADY REALIZACE PROJEKTŮ 2 Co požaduje poskytovatel

Více

V Y H L Á Š E N Í V Ý Z V Y

V Y H L Á Š E N Í V Ý Z V Y V Y H L Á Š E N Í V Ý Z V Y -09 P01 V 16 V 223 1.0 4 V 16 V 223 1.0 V souladu s Regionálním operačním programem regionu soudržnosti Střední Morava (dále jen ROP Střední Morava) vyhlašuje Výbor Regionální

Více

Odůvodnění účelnosti veřejné zakázky podle 2 vyhlášky. nedošlo ke změně. nedošlo ke změně

Odůvodnění účelnosti veřejné zakázky podle 2 vyhlášky. nedošlo ke změně. nedošlo ke změně Odůvodnění účelnosti veřejné zakázky podle 2 vyhlášky Veřejný zadavatel popíše změny a) v popisu potřeb, které mají být splněním veřejné zakázky naplněny, nedošlo ke změně b) v popisu předmětu veřejné

Více

Práva, povinnosti či podmínky v této dokumentaci neuvedené se řídí zákonem.

Práva, povinnosti či podmínky v této dokumentaci neuvedené se řídí zákonem. Zadavatel: Česká republika Ministerstvo zemědělství Pozemkový úřad Písek Název veřejné zakázky: Komplexní pozemková úprava v k. ú. Křenovice Sídlem: Nádražní 1988 Zastoupený: IČ: 397 01 Písek Ing. Benem

Více

PODPORA ROZVOJE CYKLISTIKY A CYKLISTICKÉ DOPRAVY V JIHOMORAVSKÉM KRAJI V ROCE 2016

PODPORA ROZVOJE CYKLISTIKY A CYKLISTICKÉ DOPRAVY V JIHOMORAVSKÉM KRAJI V ROCE 2016 Krajský úřad Jihomoravského kraje, Žerotínovo nám. 3, 601 82 Brno DOTAČNÍ PROGRAM PODPORA ROZVOJE CYKLISTIKY A CYKLISTICKÉ DOPRAVY V JIHOMORAVSKÉM KRAJI V ROCE 2016 PRAVIDLA PROGRAMU 1 Vyhlašovatel: Jihomoravský

Více

Vzdělávací instituce prokázala dvouletou praxi ve vzdělávání ano ne není relevantní

Vzdělávací instituce prokázala dvouletou praxi ve vzdělávání ano ne není relevantní Program ŠKOLICÍ STŘEDISKA Výběrová kritéria (Příručka pro externí hodnotitele) 1. Kritéria typu ano/ne, jejichž nesplnění znamená vyřazení projektu: Hodnotí (vyplňuje): projektový manažer Projekt je realizován

Více

Příručka pro hodnotitele

Příručka pro hodnotitele Příručka pro hodnotitele Operační program Výzkum, vývoj a vzdělávání Programové období 2014 2020 VERZE: 1 DATUM PLATNOSTI: VYDAL: Řídicí orgán OP VVV DATUM ÚČINNOSTI: 24. září 2015 Dnem zveřejnění na webových

Více

Opatření, vedoucí k nápravě starých ekologických zátěží na lokalitě Zdechovice společnosti PARAMO, a.s. Pardubice

Opatření, vedoucí k nápravě starých ekologických zátěží na lokalitě Zdechovice společnosti PARAMO, a.s. Pardubice Veřejná zakázka Opatření, vedoucí k nápravě starých ekologických zátěží na lokalitě Zdechovice společnosti PARAMO, a.s. Pardubice Evidenční číslo veřejné zakázky: 60056282 Údaje ze zadávací dokumentace

Více

C152047 15.7.2015. Základní škola Želiv, okres Pelhřimov. Mgr. Marie Dolejšová, ředitelka ZŠ, tel.: 565 581 128, e- mail: zszeliv@seznam.

C152047 15.7.2015. Základní škola Želiv, okres Pelhřimov. Mgr. Marie Dolejšová, ředitelka ZŠ, tel.: 565 581 128, e- mail: zszeliv@seznam. Výzva k podání nabídek (pro účely uveřejnění na www.msmt.cz nebo www stránkách krajů pro zadávání zakázek z prostředků finanční podpory OP VK, které se vztahují na případy, pokud zadavatel není povinen

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI ŠKOLY- 2014/2015

VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI ŠKOLY- 2014/2015 VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI ŠKOLY- 2014/2015 Název: ZÁKLADNÍ ŠKOLA PONIKLÁ, OKRES SEMILY čp. 148, 512 42 Poniklá IČO: 72743077 tel. 481585206 email: zs@ponikla.cz Charakteristika: Úplná základní škola- 9

Více

NEWSLETTER MŠMT Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost

NEWSLETTER MŠMT Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost NEWSLETTER MŠMT Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost Výkazy práce Vážené čtenářky, Vážení čtenáři, v uplynulých měsících mnohokrát proběhla médií informace o provedeném auditu Evropské

Více

Příloha k č.j.: 38821/ENV/13, 2924/M/13 PŘÍLOHY II. Pravidla a podmínky poskytování podpory

Příloha k č.j.: 38821/ENV/13, 2924/M/13 PŘÍLOHY II. Pravidla a podmínky poskytování podpory PŘÍLOHY II Směrnice Ministerstva životního prostředí č. 9/2013 o poskytování finančních prostředků v rámci programu Nová zelená úsporám 2013 Pravidla a podmínky poskytování podpory Obsah: Příloha č. II/1...3

Více

Číslo veřejné zakázky (bude doplněno poskytovatelem dotace) 1 Název programu: Registrační číslo projektu C153530

Číslo veřejné zakázky (bude doplněno poskytovatelem dotace) 1 Název programu: Registrační číslo projektu C153530 Výzva k podání nabídek (pro účely uveřejnění na www.msmt.cz nebo www stránkách krajů pro zadávání zakázek z prostředků finanční podpory OP VK, které se vztahují na případy, pokud zadavatel není povinen

Více

Č.j.: 11 615/2010-41 VYHLAŠOVATEL ČR - Ministerstvo školství, mládeţe a tělovýchovy

Č.j.: 11 615/2010-41 VYHLAŠOVATEL ČR - Ministerstvo školství, mládeţe a tělovýchovy Č.j.: 11 615/2010-41 VYHLAŠOVATEL ČR - Ministerstvo školství, mládeţe a tělovýchovy BLIŢŠÍ ÚDAJ VYHLAŠOVATELE Odbor řízení Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost ŘÍDÍCÍ ORGÁN OPERAČNÍHO

Více

ZADÁVACÍ DOKUMENTACE

ZADÁVACÍ DOKUMENTACE ZADÁVACÍ DOKUMENTACE Název programu: Registrační číslo projektu Název projektu: Název zakázky: Předmět zakázky (služba/dodávka/stavební práce) Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost CZ.1.07/1.1.16/01.0001

Více

ZADÁVACÍ DOKUMENTACE

ZADÁVACÍ DOKUMENTACE Tento projekt je financován z ESF prostřednictvím OP LZZ a ze státního rozpočtu ČR ZADÁVACÍ DOKUMENTACE Název zakázky: Semináře a kurzy měkkých dovedností Název projektu: Rozvoj pracovních dovedností zaměstnanců

Více

Kritéria pro hodnocení 1. výzvy k programu podpory OP PIK ICT a sdílené služby aktivita Tvorba nových IS/ICT řešení

Kritéria pro hodnocení 1. výzvy k programu podpory OP PIK ICT a sdílené služby aktivita Tvorba nových IS/ICT řešení Příloha č. 4 Kritéria pro hodnocení 1. výzvy k programu podpory OP PIK ICT a sdílené služby aktivita Tvorba nových IS/ICT řešení Metodika bodování Kritéria pro hodnocení jsou rozdělena na pět základních

Více

PODPORA SPOLEČENSKÝCH A VZDĚLÁVACÍCH AKCÍ SUBJEKTŮ MAS PODBRNĚNSKO, O. S.

PODPORA SPOLEČENSKÝCH A VZDĚLÁVACÍCH AKCÍ SUBJEKTŮ MAS PODBRNĚNSKO, O. S. MAS Podbrněnsko o. s. vyhlašuje tréninkovou výzvu k předkládání žádostí o dotaci na akce v rámci opatření III. 4. 1. Získávání dovedností, animace a provádění Programu rozvoje venkova ČR. PODPORA SPOLEČENSKÝCH

Více

Materiál pro schůzi zastupitelstva města dne 19.12.2012. Program podpory sociálních a souvisejících služeb pro rok 2013

Materiál pro schůzi zastupitelstva města dne 19.12.2012. Program podpory sociálních a souvisejících služeb pro rok 2013 Materiál pro schůzi zastupitelstva města dne 19.12.2012 Program podpory sociálních a souvisejících služeb pro rok 2013 Obsah: I. Důvodová zpráva II. Přílohy: č. 1 Program podpory sociálních a souvisejících

Více

PŘÍLOHA č. 14a) příruček pro žadatele a příjemce OP VaVpI. Výklad pravidel způsobilosti výdajů Prioritní osy 1 a 2

PŘÍLOHA č. 14a) příruček pro žadatele a příjemce OP VaVpI. Výklad pravidel způsobilosti výdajů Prioritní osy 1 a 2 PŘÍLOHA č. 14a) příruček pro žadatele a příjemce OP VaVpI Výklad pravidel způsobilosti výdajů Prioritní osy 1 a 2 Verze č. 4.5 Účinnost od 1. 9. 2015 SEZNAM ZMĚN Část Změny v textu oproti verzi 4.4 Kap.

Více

Základní škola a mateřská škola Útvina ČTYŘLÍSTEK. IČO 60610751 Identifikátor 600067319 ředitel: Mgr.Romana Prášilová

Základní škola a mateřská škola Útvina ČTYŘLÍSTEK. IČO 60610751 Identifikátor 600067319 ředitel: Mgr.Romana Prášilová 1. Základní údaje o škole 1.1 škola název školy Základní škola a mateřská škola Útvina adresa školy Útvina 153, 36401 Toužim právní forma příspěvková organizace IČO 60610751 Identifikátor 600067319 vedení

Více

SMLOUVA O POSKYTNUTÍ PODPORY č...

SMLOUVA O POSKYTNUTÍ PODPORY č... SMLOUVA O POSKYTNUTÍ PODPORY č.... (uzavřená dle 159 a násl. zákona č. 500/2004 Sb., správní řád, ve znění pozdějších předpisů) Název: Zlínský kraj Sídlo: tř. Tomáše Bati 21, 761 90 Zlín IČO: 70891320

Více

VÝZVA K PŘEDKLÁDÁNÍ ŽÁDOSTÍ O DOTACI V RÁMCI ROP SEVEROZÁPAD

VÝZVA K PŘEDKLÁDÁNÍ ŽÁDOSTÍ O DOTACI V RÁMCI ROP SEVEROZÁPAD VÝZVA VÝZVA K PŘEDKLÁDÁNÍ ŽÁDOSTÍ O DOTACI V RÁMCI ROP SEVEROZÁPAD oblast podpory 1.1 Integrovaný plán rozvoje města Chomutov (Areál bývalých kasáren a přilehlého okolí) 16. prosince 2009 R e g io n á

Více

PRAVIDLA pro poskytování dotací

PRAVIDLA pro poskytování dotací ORGANIZAČNÍ SMĚRNICE Název PRAVIDLA pro poskytování dotací Číslo dokumentu: SAM 3231 Vydání č.: 01 Výtisk č.: 01 Platnost od: 25.02.2015 Účinnost od : 26.02.2015 Platnost do: Zpracoval: Mgr. Kateřina Gaňová

Více

Výzva k předložení nabídky na veřejnou zakázku

Výzva k předložení nabídky na veřejnou zakázku Zámek Děčín, p.o., Dlouhá jízda 1254, 405 02 Děčín 1, IČO:00078867 Číslo zakázky: 2012/1/židle Výzva k předložení nabídky na veřejnou zakázku Název zakázky: Výroba židlí do prostorů děčínského zámku Předmět

Více

VYSOKOŠKOLSKÉ SPORTOVNÍ CENTRUM

VYSOKOŠKOLSKÉ SPORTOVNÍ CENTRUM Datum: 5.8.2010 Č.j. Věc: Veřejná zakázka malého rozsahu Zadavatel: Vysokoškolské sportovní centrum Sídlo: Vaníčkova 5, 169 00, Praha 6 Právní forma: organizační složka státu IČO: 71154639 DIČ: nejsme

Více