Číslo 4. Ročník 2010 Vydává Obec Otovice. Informace Obecního úřadu. Informace ze zasedání zastupitelstva obce ze dne

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Číslo 4. Ročník 2010 Vydává Obec Otovice. Informace Obecního úřadu. Informace ze zasedání zastupitelstva obce ze dne 18.6.2010"

Transkript

1 Číslo 4. Ročník 2010 Vydává Obec Otovice Informace Obecního úřadu Informace ze zasedání zastupitelstva obce ze dne závěrečný účet obce za rok rozpočtové opatření 1/ prodej části pozemků 1880/1 a záměr prodeje pozemku 173. Informace ze zasedání zastupitelstva obce ze dne finanční dar ve výši 3 000,- Kč na uspořádání cyklistického závodu Okolo Broumova Z-TRADE CYKLOTEAM BROUMOV o. s. - prodej pozemku proplacení faktury firmy Melichar ve výši ,- Kč. Zastupitelstvo obce neschválilo - zvýšení koeficientu daně z nemovitosti. Informace ze zasedání zastupitelstva obce ze dne podání žádosti o podporu financování opravy místní komunikace na parcele 860/5. z Programu rozvoje venkova ČR OSA IV prostřednictvím MAS Broumovsko+. - bezúplatný převod části nemovitosti p.p.č. 1860/2 z majetku KHK do majetku Obce Otovice. - Veřejnoprávní smlouvu mezi Městem Broumov a Obcí Otovice o výkonu v přenesené působnosti, podle zákona č. 200/1990 Sb., o přestupcích. - rozpočtové opatření č. 2/ nájemní smlouvu 18/2010, pronájem pozemku SŽDC pro stavbu cyklostezky. - záměr obce - pronájem pozemků GP 294,288, 287, 752, KN 288/2. - dar pro Záchranný sbor ČR ve výši ,- Kč.

2 Projekt Cyklostezka Projekt Cyklostezky je již dokončen. V červenci Obec Otovice získala územní rozhodnutí na tuto stavbu. V současné době se shromažďují podklady pro stavební řízení, jehož výsledkem by mělo být stavební povolení. Obec Otovice a soudní spory V poslední době se mezi obyvateli šíří informace o množství soudních sporů, které Obec Otovice vede. Vzhledem k tomu, že se občané Otovic o tuto problematiku zajímají, tyto informace upřesníme. Do této doby Obec Otovice absolvovala pouze jediný soudní spor a to s Pozemkovým fondem ČR. PF rozporoval převod pozemků do vlastnictví Obce. Okresní, Krajský a Nejvyšší soud rozhodl, že Obec Otovice postupovala v souladu se zákonem, a na základě výsledků těchto soudů byly podány další podměty pro určení vlastnictví. Tyto soudy prozatím neproběhly. V kauze vykáceného lesa Obec Otovice vystupovala pouze jako poškozená strana - Obec Otovice se nesoudila. V kauze rozorané cesty se opět Obec Otovice nesoudila, spor byl veden proti krajskému úřadu. Další informace můžete získat v kanceláři OÚ. Služba Infokanál Služba Infokanál slouží k hromadnému zasílání SMS. Domníváme se, že se tato služba osvědčila při zvýšené hladině řeky Stěnavy. Pokud má někdo zájem o zřízení této služby, může nahlásit číslo mobilního telefonu v kanceláři OÚ. Komu tato služba vadí, může si telefon vypnout nebo zasílání SMS zrušit. Ve dnech 15. a 16. října 2010 se konají řádné volby do zastupitelstev obcí. Volební místnost v Otovicích bude otevřena : od 14,00 hod. do 22,00 hod. a od 8,00 hod. do 14,00 hod. Svá životní jubilea oslavili nebo oslaví tito občané - v měsíci srpnu pan Pašta František - v měsíci říjnu pan Fabián Jaroslav paní Bartošová Marie UPŘÍMNĚ BLAHOPŘEJEME!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

3 V měsíci červenci jsme se rozloučili s paní Emilií Kolářskou a v měsíci srpnu s panem Břetislavem Bartošem. Čas ubíhá a nevrací, co vzal. Jen láska, úcta a vzpomínky v srdcích zůstávají. Děkujeme všem, kteří nám pomáhali hledat našeho Břéťu Bartoše a nesmírně si ceníme vašeho úsilí a lidské solidarity, kterou jste projevili. Rodina Bartošova Před pár dny přivítaly naše základní školy nové žáčky předškoláčky. Z Otovických to byla Baruška Krejcarová, která nastoupila do ZŠ Hradební v Broumově. Přejeme jí, ať se jí ve škole líbí, ať má hodně nových kamarádů. Začínáme cvičit od (pondělí a čtvrtek) na obecním sále v Otovicích vchod zezadu. Budeme cvičit - posilovací cviky, aerobik, činky, balóny, jógu. V naší obci se chystají taneční pro manželské a partnerské páry. Pořádají pí. Peitnerová a pí. Němečková, tanec vyučuje p. Luboš Štěp. První lekce začíná v pátek 1. října 2010 v 19,00 hod. na obecním sále v Otovicích. Bližší informace a přihlášky obdržíte v prodejně Tabáku U Dolní Brány nebo na telefonním čísle: Dne ve čtvrtek bude provedena povinná vakcinace psů proti vzteklině. Váha Statek Obecní úřad Otočka aut hod hod hod hod. Cena za očkování proti vzteklině: 100,- Kč Během hromadného očkování je možné zakoupit preparáty na odčervení i odblešení. Doprovod psa osobou starší 15ti let. Pes musí být na vodítku a ti méně hodní s náhubkem. Vakcinaci provede MVDr. Miroslav Kulich ve spolupráci s MVDr. Vlastou Hlaviznovou.

4 SVOZ NEBEZPEČNÉHO ODPADU, vytříděného z komunálního odpadu proběhne ve čtvrtek dolní část u kontejneru na plast u obecního úřadu horní část u kontejneru na plast Speciální svozové vozidlo bude sbírat tyto druhy odpadů: Motorové, převodové a mazací oleje, barvy, ředidla, pryskyřice, lepidla, rozpouštědla, odmašťovací přípravky, fotochemikálie (všechny tyto odpady v uzavřených nádobách), léky, pesticidy, (zahradní chemie včetně obalů), baterie (suché články), akumulátory, zářivky a ostatní odpad s obsahem rtuti, televizory, monitory, lednice a ostatní elektrozařízení (PC, mikrovlné trouby, mobily, rádia, vysavače, žehličky apod.) Nebezpečné odpady ze stavebnictví (eternit apod.) do tohoto svozu nepatří. Svoz proběhne zastávkovým způsobem. Obsluhou svozového vozidla bude odpad přebírán přímo od občanů. Občan předloží obsluze vozidla doklad o zaplacení svozu tuhého komunálního odpadu na rok Odpad nesmí být shromažďován na určených místech před příjezdem svozového vozidla. Odpad nesmí být shromažďován na jiných místech odpad odložený na jiných místech nebude odvezen. SVOZ VELKOOBJEMOVÉHO ODPADU proběhne ve čtvrtek Odpad uložte u sběrných nádob (popelnice) u domů. Tento svoz provede několik vozidel a každé vozidlo odveze určitý druh odpadu. Proto je důležité, aby jednotlivé druhy byly uloženy u sběrných nádob viditelně oddělené a tak, aby je bylo možné naložit. Netvořte nepřehledné haldy odpadů. 1. Popelářské auto bude sbírat Odpad, který se nevejde do popelnic staré matrace, starý nábytek, koberce, atd. Ostatní odpad musí být v pytlích, krabicích nebo svázaný tak, aby jej obsluha vozu mohla naložit drobný odpad volně pohozený na zemi nebude posádka vozu sbírat. 2. Avia bude sbírat Papír noviny a časopisy dohromady pevně svázané, kartonový papír zvlášť pevně svázaný Pneumatiky z osobních vozidel včetně disků Železo (drobné části v sudech, kbelících atd.) Noviny, časopisy a kartonový papír chraňte před případným deštěm.

5 Posádky jednotlivých vozů naloží ručně denně několik tun odpadu a proto Vás tímto prosíme o dodržení podmínek uložení. Dbejte prosím i o bezpečnost silničního provozu. Odpad připravte u sběrných nádob v 7.00 hodin. Neodvezeme lednice, televize, elektrozařízení a nebezpečný odpad Případné dotazy ke svozu odpadů zodpoví RUMPOLD s. r. o. Rieger Bohuslav telefon: , Český statistický úřad organizuje strukturální šetření v zemědělství, formou celoplošného censu, který zahrnuje všechny zemědělské subjekty. Letos je rozšířen o nové ukazatele z oblasti metod zemědělské výroby metody orby, ustájovací kapacity zvířat, zřizování krajinných prvků apod. Census je připraven v souladu s nařízením Evropského parlamentu a Rady (ES) č. 1166/2008, které platí pro všechny členské státy EU. Šetření bude probíhat prostřednictvím tazatelů ČSÚ a týká se výhradně fyzických osob, podniků právnických osob zašle ČSÚ výkaz poštou. Úkolem tazatelů bude zemědělce v obci navštívit, ověřit jejich aktivitu, zabezpečit vyplnění a odevzdání výkazů za aktivní zemědělce nebo částečné vyplnění výkazů za zemědělce s rozsahem výroby pod prahovými hodnotami. Tazatel bude mít průkaz tazatele a občanský průkaz. Vlastní zjišťování v terénu organizuje ČSÚ v termínu od 1. září do 15. listopadu Strukturální šetření v zemědělství a metody zemědělské výroby AGC 2010 se vztahuje na zemědělce, kteří naplňují prahové hodnoty šetření. Těmi jsou: 5 ha obhospodařované zemědělské půdy vlastní nebo najaté nebo 1 ha sadů, nebo m2 vinic, nebo součtová plocha zeleniny, jahod a květin od výměry m2, nebo chov 5 ks skotu, nebo 10 ks prasat, nebo 10 ks koz a ovcí, nebo chov 100 ks drůbeže včetně běžců. FIRMA RODINKA - profesionální hlídání dětí (denní, noční kvalif. učit. MŠ, 30. let praxe + 2 roky hlídání v rodinách), hlídání seniorů a osob, vyžaduj. zvláštní péči - profesionální hlídání pejsků malých a trpas. plemen, 30. let praxe - pravidelný úklid domácností starším občanům a pracovně vytíženým rodinám, úklidy po malování, rekonstrukcích (jsme nejlevnější úklidová služba na Broumovsku) - čištění oken, koberců, sedacích souprav - pereme a žehlíme rodinám prádlo, provádíme nákupy léků, potravin. - provádíme sekání dvorků, zahrádek - další služby kontakt uschovejte platí celoročně stále!!! TEL: OTOVICKÝ ZPRAVODAJ Vydává Obec Otovice, odpovědný redaktor Božena Kellerová. Povoleno OÚ Náchod, reg. č. MK ČR E Náklad 130 ks Vychází 6x do roka. Zdarma Tiskne Obecní úřad Otovice, obec.otovice@tiscali.cz

Číslo 2. Ročník 2011 Vydává Obec Otovice

Číslo 2. Ročník 2011 Vydává Obec Otovice Číslo 2. Ročník 2011 Vydává Obec Otovice Masopust období mezi končící zimou a probouzejícím se jarem se nazývá masopustní období. Toto období nebývá vždy stejně dlouhé, jeho délka se určuje dle Velikonoc.

Více

Oznámení o veřejném zasedání zastupitelstva obce, které se bude konat 18. 6. 2010 od 19 h v zasedací místnosti OÚ.

Oznámení o veřejném zasedání zastupitelstva obce, které se bude konat 18. 6. 2010 od 19 h v zasedací místnosti OÚ. --------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Více

Obec DOBROMĚŘICE. Část první. Obecná ustanovení. ČL. l. Předmět a působnost vyhlášky

Obec DOBROMĚŘICE. Část první. Obecná ustanovení. ČL. l. Předmět a působnost vyhlášky Obec DOBROMĚŘICE Obecně závazná vyhláška obce číslo 2/2006, kterou se stanoví systém shromažďování, sběru, přepravy, třídění, využívání a odstraňování komunálních odpadů. Zastupitelstvo obce DOBROMĚŘICE

Více

MĚSTO TEPLICE NAD METUJÍ

MĚSTO TEPLICE NAD METUJÍ MĚSTO TEPLICE NAD METUJÍ OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA č. 2/2011 O STANOVENÍ SYSTÉMU SHROMAŽĎOVÁNÍ, SBĚRU, PŘEPRAVY, TŘÍDĚNÍ, VYUŽÍVÁNÍ A ODSTRAŇOVÁNÍ KOMUNÁLNÍCH ODPADŮ VZNIKAJÍCÍCH NA ÚZEMÍ MĚSTA TEPLICE NAD

Více

M Ě S T O J I Ř Í K O V

M Ě S T O J I Ř Í K O V M Ě S T O J I Ř Í K O V Obecně závazná vyhláška č. 1/2014, kterou se stanoví systém shromažďování, sběru, přepravy, třídění, využívání a odstraňování komunálních odpadů a systém nakládání se stavebním

Více

www.hejtmankovice.cz Bakešová Lenka Pavlíková Miluše Andrš Josef Schovánek Josef Píro František Broučková Růžena Janík Jiří Černá Zdeňka Jeřábková Alžběta Hloušek Miroslav OÚ Vám do dalších let touto cestou

Více

OBEC NENAČOVICE. Část I Úvodní ustanovení.

OBEC NENAČOVICE. Část I Úvodní ustanovení. OBEC NENAČOVICE Obecně závazná vyhláška obce Nenačovice č. 1/2010 Kterou se stanovuje systém shromažďování, sběru, přepravy, třídění, využívání a odstraňování komunálních odpadů vznikajících na k.ú. Nenačovice,

Více

Obecně závazná VYHLÁŠKA OBCE Brumovice

Obecně závazná VYHLÁŠKA OBCE Brumovice Obecně závazná VYHLÁŠKA OBCE Brumovice č. 3 /2005, kterou se stanoví systém shromažďování, sběru, přepravy, třídění, využívání a odstraňování komunálních odpadů a systém nakládání se stavebním odpadem

Více

OBEC Vyžice. Obecně závazná vyhláška obce Vyžice č. 1/2015,

OBEC Vyžice. Obecně závazná vyhláška obce Vyžice č. 1/2015, OBEC Vyžice Obecně závazná vyhláška obce Vyžice č. 1/2015, o stanovení systému shromažďování, sběru, přepravy, třídění, využívání a odstraňování komunálních odpadů a nakládání se stavebním odpadem na území

Více

MĚSTO BENEŠOV. Obecně závazná vyhláška č. 6/2014,

MĚSTO BENEŠOV. Obecně závazná vyhláška č. 6/2014, MĚSTO BENEŠOV Obecně závazná vyhláška č. 6/2014, o stanovení systému shromažďování, sběru, přepravy, třídění, využívání a odstraňování komunálních odpadů a nakládání se stavebním odpadem na území města

Více

ZPRAVODAJ OBCE PŘESKAČE 2016

ZPRAVODAJ OBCE PŘESKAČE 2016 ZPRAVODAJ OBCE PŘESKAČE 2016 Vážení spoluobčané, před začátkem dalšího roku Vám opět chceme poskytnout stručný přehled užitečných informací. Podrobnosti k různým oblastem najdete na webových stránkách

Více

O B E C KOROZLUKY. Obecně závazná vyhláška č. 01/2015

O B E C KOROZLUKY. Obecně závazná vyhláška č. 01/2015 O B E C KOROZLUKY Obecně závazná vyhláška č. 01/2015 kterou se stanoví systém shromažďování, sběru, přepravy, třídění, využívání a odstraňování komunálních odpadů a systém nakládání se stavebním odpadem

Více

Obecně závazná vyhláška obce Polní Voděrady č. 3/2003

Obecně závazná vyhláška obce Polní Voděrady č. 3/2003 Obecně závazná vyhláška obce Polní Voděrady č. 3/2003 kterou se stanovuje systém shromažďování, sběru, přepravy, třídění, využívání a odstraňování komunálního odpadu a systém nakládání se stavebním odpadem

Více

Obecná závazná vyhláška obce Líšná č. 1/2001

Obecná závazná vyhláška obce Líšná č. 1/2001 Obecná závazná vyhláška obce Líšná č. 1/2001 Obecně závazná vyhláška obce Líšná o systému shromaždování, sběru, přepravy, třídění, využívání a odstraňování komunálních odpadů včetně systému nakládání se

Více

č. 1/2014 MĚSTO LOUNY OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA MĚSTA LOUN

č. 1/2014 MĚSTO LOUNY OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA MĚSTA LOUN MĚSTO LOUNY OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA MĚSTA LOUN č. 1/2014 kterou se stanoví systém shromažďování, sběru, přepravy, třídění, využívání a odstraňování komunálních odpadů a systém nakládání se stavebním odpadem

Více

Jak je to s povolováním studní?

Jak je to s povolováním studní? J ROČNÍK 1 7 ČÍSLO 12 26.1.2007 Jak je to s povolováním studní? K 1. lednu 2008 vstupují v platnost nové předpisy o povolování vlastnictví studní. Vycházejí ze zákonných ustanovení z poloviny 50. let minulého

Více

Město Lipník nad Bečvou

Město Lipník nad Bečvou Město Lipník nad Bečvou Obecně závazná vyhláška města Lipník nad Bečvou č. 2/2004, kterou se stanoví systém shromažďování, sběru, přepravy, třídění, využívání a odstraňování komunálních odpadů, vznikajících

Více

OBECNE ZAVAZNA VYHLASKA MĚSTA TÁBORA. č. 06/2014

OBECNE ZAVAZNA VYHLASKA MĚSTA TÁBORA. č. 06/2014 OBECNE ZAVAZNA VYHLASKA MĚSTA TÁBORA o č. 06/2014 SBĚRU, PŘEPRAVY, TŘÍDĚNÍ, VYUŽÍVÁNÍ A ODSTRAŇOVÁNÍ KOMUNÁLNÍCH ODPADŮ, VČETNĚ SYSTÉMU NAKLÁDÁNÍ SE STAVEBNÍM ODPADEM v v r v Zastupitelstvo města Tábora

Více

Zápis z jednání zastupitelstva najdete nejen na úřední desce, ale webových stránkách www.hermankovice.cz.

Zápis z jednání zastupitelstva najdete nejen na úřední desce, ale webových stránkách www.hermankovice.cz. H e ř m á n e k Starostanský občasník číslo 2, ročník 2009 Březen 2009 Úvodem: Sníh pomalu mizí, z čehož má většina z nás určitě radost. Jaro je však ještě daleko. A předjaří, to, bohužel, ještě nejsou

Více

Obecně závazná vyhláška

Obecně závazná vyhláška Obecně závazná vyhláška Obce Studená číslo 3/2003 o nakládání s komunálním odpadem Vyvěšeno dne: 1.9.2003 Sňato dne: 15.9.2003 Zastupitelstvo obce Studená vydává dne 1. 9. 2003 na základě ustanovení 10

Více

OBEC HRADČANY. Obecně závazná vyhláška č. 1/2013. o nakládání s komunálním odpadem ve správním území obce Hradčany

OBEC HRADČANY. Obecně závazná vyhláška č. 1/2013. o nakládání s komunálním odpadem ve správním území obce Hradčany OBEC HRADČANY Obecně závazná vyhláška č. 1/2013 o nakládání s komunálním odpadem ve správním území obce Hradčany Zastupitelstvo obce Hradčany se na svém zasedání dne 25. listopadu 2013 usneslo vydat na

Více

2. Využitelný odpad je složka komunálního odpadu vzniklá odděleným sběrem za účelem dalšího využití, např. papír, sklo, kovy, plasty.

2. Využitelný odpad je složka komunálního odpadu vzniklá odděleným sběrem za účelem dalšího využití, např. papír, sklo, kovy, plasty. Obecně závazná vyhláška č. 1 /2005 Obecně závazná vyhláška č. 1 /2005, kterou se stanovuje systém shromažďování, sběru, přepravy, třídění, využívání a odstraňování komunálního odpadu a systém nakládání

Více

OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA OBCE HUKVALDY. čís. 2/2009

OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA OBCE HUKVALDY. čís. 2/2009 OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA OBCE HUKVALDY čís. 2/2009 o systému shromažďování, sběru, přepravy, třídění, využívání a odstraňování komunálních odpadů a systému nakládání se stavebním odpadem na území obce Hukvaldy.

Více

Obecně závazná vyhláška města Koryčany č. 4/2001

Obecně závazná vyhláška města Koryčany č. 4/2001 Obecně závazná vyhláška města Koryčany č. 4/2001 kterou se stanoví systém shromažďování, sběru, přepravy, třídění, využívání a odstraňování komunálního odpadu. Zastupitelstvo města Koryčany vydává dne

Více

1. ZÁVAZNOST VYHLÁŠKY

1. ZÁVAZNOST VYHLÁŠKY Obecně závazná vyhláška města Lanškroun č. 2/2010, o systému shromažďování, sběru, přepravy, třídění, využívání a odstraňování komunálních odpadů vznikajících na jejím katastrálním území, včetně systému

Více

Čl. 2 Třídění komunálního odpadu

Čl. 2 Třídění komunálního odpadu MĚSTYS CHOLTICE Obecně závazná vyhláška městyse Choltice č. 3/2015 o stanovení systému shromažďování, sběru, přepravy, třídění, využívání a odstraňování komunálních odpadů a nakládání se stavebním odpadem

Více

PROVOZNÍ ŘÁD SBĚRNÉHO DVORA V TROUBKÁCH

PROVOZNÍ ŘÁD SBĚRNÉHO DVORA V TROUBKÁCH SBĚRNÉHO DVORA V TROUBKÁCH Obsah 1. Základní údaje 5 1.1 Název 5 1.2 Umístění sběrného dvora 5 1.3 Identifikační údaje vlastníka a provozovatele 5 1.4 Odpovědný pracovník a obsluha sběrného dvora 5 1.5

Více

Obecně závazná vyhláška obce Oslavička o systému nakládání s komunálními a stavebními odpady na území obce a stanovení poplatků za komunální odpad

Obecně závazná vyhláška obce Oslavička o systému nakládání s komunálními a stavebními odpady na území obce a stanovení poplatků za komunální odpad 1 VYHLÁŠKA č..~/j.()() 1 Obecně závazná vyhláška obce Oslavička o systému nakládání s komunálními a stavebními odpady na území obce a stanovení poplatků za komunální odpad Zastupitelstvo obce Oslavička

Více

Místo zpětného odběru elektrozařízení vybraných kolektivních systémů

Místo zpětného odběru elektrozařízení vybraných kolektivních systémů Je určen pro odpady komunální včetně nebezpečných. IČZ CZH 00376 Místo zpětného odběru elektrozařízení vybraných kolektivních systémů Výkupna druhotných surovin : IČZ CZH 00377 Papír, folie Vedoucí : Žmolilová

Více

OBEC Nižní Lhoty. Obecně závazná vyhláška obce Nižní Lhoty č. 1/2012

OBEC Nižní Lhoty. Obecně závazná vyhláška obce Nižní Lhoty č. 1/2012 OBEC Nižní Lhoty Obecně závazná vyhláška obce Nižní Lhoty č. 1/2012 o stanovení systému shromažďování, sběru, přepravy, třídění, využívání a odstraňování komunálních odpadů a nakládání se stavebním odpadem

Více

SJEZD RODÁKŮ A PŘÁTEL

SJEZD RODÁKŮ A PŘÁTEL Dobrovodský ZPRAVODAJ Číslo 1/15 ROČNÍK XXI. Duben 2015 12., 13. a 14 června 2015 SJEZD RODÁKŮ A PŘÁTEL Obce Dobrá Voda u Hořic Obecní úřad připravuje sjezd rodáků a přátel Obce Dobrá Voda u Hořic. Program

Více

Obecně závazná vyhláška obce Bratkovice č. 2/2008

Obecně závazná vyhláška obce Bratkovice č. 2/2008 Obecně závazná vyhláška obce Bratkovice č. 2/2008 o stanovení systému shromažďování, sběru, přepravy, třídění, využívání a odstraňování komunálních odpadů na území obce Bratkovice včetně systému nakládání

Více

Zpravodaj Obecního úřadu Těchlovice Ročník 14. Číslo 49/2012 POZVÁNKA

Zpravodaj Obecního úřadu Těchlovice Ročník 14. Číslo 49/2012 POZVÁNKA Zpravodaj Obecního úřadu Těchlovice Ročník 14. Číslo 49/2012 POZVÁNKA na veřejné zasedání obecního zastupitelstva konající se ve středu 28. března 2012 Program: od 19,00 hod. v zasedací místnosti Obecního

Více

M Ě S T O L I T O M Ě Ř I C E

M Ě S T O L I T O M Ě Ř I C E M Ě S T O L I T O M Ě Ř I C E Obecně závazná vyhláška č. 1/2014, o stanovení systému shromaţďování, sběru, přepravy, třídění, vyuţívání a odstraňování komunálních odpadů a nakládání se stavebním odpadem

Více

Obecní úřad Dolany srdečně zve občany na veřejné zasedání zastupitelstva obce, které se bude konat 16. září 2010 od 20,00 v KD ve Svrčovci.

Obecní úřad Dolany srdečně zve občany na veřejné zasedání zastupitelstva obce, které se bude konat 16. září 2010 od 20,00 v KD ve Svrčovci. Obecní úřad Dolany u Klatov tel. 376 313 620, fax 376 323 620, e-mail obec.dolany@worldonline.cz, www.obec-dolany.cz úřední dny: PO, St 7.30 17.00 hodin, Čt 7.30 15.00 hodin Obecní zpravodaj č. 2/2010

Více

Obecně závazná vyhláška. č. 1/2015. o nakládání s komunálním a se stavebním odpadem

Obecně závazná vyhláška. č. 1/2015. o nakládání s komunálním a se stavebním odpadem Obecně závazná vyhláška č. 1/2015 Zastupitelstvo města Nové Město nad Metují se na svém zasedání dne 29. ledna 2015 usneslo vydat na základě 10 písm. d) a 84 odst. 2 písm. h) zákona č. 128/2000 Sb., o

Více

Obec Obrnice. Obrnice, březen 2009 Obrnice, listopad 2012 (aktualizace)

Obec Obrnice. Obrnice, březen 2009 Obrnice, listopad 2012 (aktualizace) Obec Obrnice Obrnice, březen 2009 Obrnice, listopad 2012 (aktualizace) 1) Úvod 2) Základní pojmy 3) Třídění komunálního odpadu 4) Nádoby na odpad 5) Umístění nádob 6) Výměna nádob na ukládání směsného

Více

PROVOZNÍ ŘÁD SBĚRNÉHO DVORA TŘÍDĚNÉHO ODPADU V (VZOR)

PROVOZNÍ ŘÁD SBĚRNÉHO DVORA TŘÍDĚNÉHO ODPADU V (VZOR) PROVOZNÍ ŘÁD SBĚRNÉHO DVORA TŘÍDĚNÉHO ODPADU V (VZOR) SCHVALOVACÍ PROTOKOL Provozního řádu sběrného dvora v Na základě rozhodnutí o udělení souhlasu k provozování zařízení ke sběru, výkupu, a odstraňování

Více

K a m ý c k é l i s t y II

K a m ý c k é l i s t y II K a m ý c k é l i s t y II zpravodaj nezávislých ----------------------------------------------------------- Ročník XIX. / číslo 1, leden 2016, zdarma volně navazuje na KL ročník XXII. Neprošlo jazykovou

Více

Obecně závazná vyhláška obce Lodhéřov č. 2/2007

Obecně závazná vyhláška obce Lodhéřov č. 2/2007 Obecně závazná vyhláška obce Lodhéřov č. 2/2007 O systému shromažďování, sběru, přepravy, třídění, využívání a odstraňování komunálního odpadu, vznikajícího na území obce, včetně systému nakládání se stavebním

Více

Oddíl I Základní ustanovení. Článek 1 Úvodní ustanovení

Oddíl I Základní ustanovení. Článek 1 Úvodní ustanovení Obecně závazná vyhláška obce Korolupy č. 3/2001 o systému shromažďování, sběru, přepravy, třídění, využívání a odstraňování komunálních odpadů na katastrálním území obce Korolupy, včetně systému nakládání

Více

o systému shromažďování, sběru, přepravy, třídění, využívání a odstraňování komunálních odpadů, autovraků a systému nakládání se stavebním odpadem

o systému shromažďování, sběru, přepravy, třídění, využívání a odstraňování komunálních odpadů, autovraků a systému nakládání se stavebním odpadem MĚSTO BECHYNĚ -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Obecně závazná vyhláška č. 12/2008 o systému shromažďování, sběru,

Více

ZPRÁVY Z OBCE Důležité upozornění

ZPRÁVY Z OBCE Důležité upozornění ZPRÁVY Z OBCE Důležité upozornění Připomínáme občanům, kteří se doposud nepřipojili na nový kanalizační systém, že v měsíci listopadu 2015 končí platnost posledních rozhodnutí povolujících vypouštění odpadních

Více

Město Kojetín. Čl. 1 Úvodní ustanovení

Město Kojetín. Čl. 1 Úvodní ustanovení Město Kojetín Obecně závazná vyhláška č. 1/2015, o stanovení systému shromažďování, sběru, přepravy, třídění, využívání a odstraňování komunálních odpadů a nakládání se stavebním odpadem na území města

Více

OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA OBCE ROZKOŠ. č. 4/2011. Část první Základní ustanovení

OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA OBCE ROZKOŠ. č. 4/2011. Část první Základní ustanovení OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA OBCE ROZKOŠ č. 4/2011 kterou se stanovuje systém shromažďování, sběru, přepravy, třídění, využívání a odstraňování komunálních odpadů a systém nakládání se stavebním odpadem na

Více

OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA OBCE LOSINÁ. číslo 1 / 2015

OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA OBCE LOSINÁ. číslo 1 / 2015 OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA OBCE LOSINÁ číslo 1 / 2015 o stanovení systému shromažďování, sběru, přepravy, třídění, využívání a odstraňování komunálních odpadů a nakládání se stavebním odpadem na území obce

Více

PROTIPOVODŇOVÁ OPATŘE Í OBCÍ TŘEBOVICE A RUDOLTICE

PROTIPOVODŇOVÁ OPATŘE Í OBCÍ TŘEBOVICE A RUDOLTICE Vydáno 3. června 2013 PROTIPOVODŇOVÁ OPATŘE Í OBCÍ TŘEBOVICE A RUDOLTICE V současné době začínáme s realizací akce Protipovodňová opatření obcí Třebovice a Rudoltice. Na tuto investiční akci naše obec

Více

Obecně závazná vyhláška č. 1 / 2007

Obecně závazná vyhláška č. 1 / 2007 Obec Pucov Obecně závazná vyhláška č. 1 / 2007 O systému shromažďování, sběru, přepravy, třídění, využívání a odstraňování komunálních a stavebních odpadů Zastupitelstvo obce Pucov se na svém zasedání

Více

Zastupitelstvo obce. Obecně závazná vyhláška obce o nakládání s komunálním odpadem č.18/2001.

Zastupitelstvo obce. Obecně závazná vyhláška obce o nakládání s komunálním odpadem č.18/2001. Obec LIBŇATOV Zastupitelstvo obce Obecně závazná vyhláška obce o nakládání s komunálním odpadem č.18/2001. Zastupitelstvo obce Libňatov vydalo dne 12.12.2001 na podkladě ustanovení 10 písm a), 35 odst.

Více

Z JEDNÁNÍ ZASTUPITELSTVA OBCE konaného dne 7. srpna 2014

Z JEDNÁNÍ ZASTUPITELSTVA OBCE konaného dne 7. srpna 2014 20. ročník září 2014 Z JEDNÁNÍ ZASTUPITELSTVA OBCE konaného dne 7. srpna 2014 Usnesením č. 36/2014 zastupitelé pověřili starostu jednáním k zajištění realizace projektu Zahrádka v Zahrádkách a výběrového

Více

MĚSTO ÚVALY ČÁST I. ZÁKLADNÍ USTANOVENÍ. Čl. 1 Úvodní ustanovení. Čl. 2 Působnost vyhlášky

MĚSTO ÚVALY ČÁST I. ZÁKLADNÍ USTANOVENÍ. Čl. 1 Úvodní ustanovení. Čl. 2 Působnost vyhlášky MĚSTO ÚVALY Obecně závazná vyhláška města Úvaly č. 02/2010, kterou se stanoví systém shromažďování, sběru, přepravy, třídění, využívání a odstraňování komunálních odpadů a nakládání se stavebním odpadem

Více

Vyskeřský ZPRAVODAJ. Vyskeřská šlápota 19. 9. 06/2015 ZÁŘÍ

Vyskeřský ZPRAVODAJ. Vyskeřská šlápota 19. 9. 06/2015 ZÁŘÍ Vyskeřský ZPRAVODAJ 06/2015 ZÁŘÍ Vyskeřská šlápota 19. 9. Informace z veřejného zasedání ZO ze dne 5. 8. 2015 Zastupitelstvo obce schválilo: Rozpočtové opatření č. 3/2015. Zrušení směrnice k zadávání veřejných

Více

Přijde jaro přijde...

Přijde jaro přijde... OBČASNÍK KŘINICE březen 2006 Vydává OÚ Křinice Po vzpomínkách našich občanů z minulých čísel, kteří se vrací rádi do Křinic, zabrousíme zpět do historie, a to výtahem z knihy Broumovsko. Začneme u pěkné

Více

ČERVENEC / SRPEN 2015

ČERVENEC / SRPEN 2015 ČERVENEC / SRPEN 2015 Vydává: Obecní úřad Václavov u Bruntálu Horní Václavov 69 793 41 Václavov u Bruntálu tel.: 554 742 024, 554 742 021 e-mail: ou.vaclavov@cbox.cz ou.vaclavov@tiscali.cz http://www.vaclavovubruntalu.cz

Více

Jesenické dožínky 1.9.

Jesenické dožínky 1.9. Jesenické dožínky 1.9. Letos se konal již 9. ročník Jesenických dožínek, které společně pořádá Obec Bělá pod Pradědem, Zemědělské družstvo Jeseník a Okresní agrární komora Jeseník. Dožínkový průvod vyšel

Více

Z JEDNÁNÍ ZASTUPITELSTVA OBCE konaného dne 7. května 2015

Z JEDNÁNÍ ZASTUPITELSTVA OBCE konaného dne 7. května 2015 21. ročník květen 2015 Z JEDNÁNÍ ZASTUPITELSTVA OBCE konaného dne 7. května 2015 Usnesením č. 23/2015 zastupitelé vzali na vědomí rozpočtové opatření č. 3/2015. Usnesením č. 24/2015 zastupitelé schválili

Více

Odpadové hospodářství v obci Bdeněves

Odpadové hospodářství v obci Bdeněves Odpadové hospodářství v obci Bdeněves Základní informace: Obec Bdeněves má k dispozici v současné době 7 sběrných hnízd se tříděným odpadem a jedno sběrné místo pro oděvy, obuv, textil. Obec zajišťuje

Více

Obecní zpravodaj Číslo1/2014 Občasník ÚSC

Obecní zpravodaj Číslo1/2014 Občasník ÚSC Obecní zpravodaj Číslo1/2014 Občasník ÚSC Obsah: 1 Ze zasedání zastupitelstva 2 Všeobecné informace o dění v obci 3 Připravované akce K bodu 1:Zastupitelstvo Od vydání posledního čísla obecního zpravodaje

Více

Zpravodaj obce. Poplatky za psy v roce 2015 Připomínáme všem občanům, že do 31. května 2015 je potřeba na OÚ uhradit poplatky za naše psy:

Zpravodaj obce. Poplatky za psy v roce 2015 Připomínáme všem občanům, že do 31. května 2015 je potřeba na OÚ uhradit poplatky za naše psy: Zpravodaj obce MIKOLAJICE Březen 2015 Váţení a milí občané, v tomto vydání obecního zpravodaje Vám opět přinášíme důležité informace o dění v obci Mikolajice. Také se v několika řádcích ohlédneme za již

Více

Obecní úřad Infokanál

Obecní úřad Infokanál Obecní úřad Infokanál 19.2.2016 2016 Ing. Košťál Lubomír Od 22.2. do 26.2.2016 provoz úřadu omezen z důvodu malování. Děkujeme za pochopení. Obec Noviny p. R. nabízí k zapůjčení motorový kombinovaný drtič

Více

Informace Obecního úřadu Polepy

Informace Obecního úřadu Polepy Číslo III Březen 2007 Blahopřejeme našim spoluobčanům V březnu slaví paní Emílie Lázňovská své 84. narozeniny. Přejeme vše nejlepší a hodně zdraví do dalších let. Informace Obecního úřadu Polepy Finanční

Více

ZÁPIS DĚTÍ DO MATEŘSKÉ ŠKOLY NOŠOVICE na školní rok 2013-2014 se uskuteční ve středu 6. března 2013 v budově MŠ od 8:00 do 14:00 hod.

ZÁPIS DĚTÍ DO MATEŘSKÉ ŠKOLY NOŠOVICE na školní rok 2013-2014 se uskuteční ve středu 6. března 2013 v budově MŠ od 8:00 do 14:00 hod. Oběžník č. 2/2013 Četnost vydání: cca 1x měsíčně Místo vydávání: Nižní Lhoty Číslo a den vydání: 2/2013 ze dne 26. 2. 2013 Evidenční číslo: MK ČR 10232 Název, sídlo a IČO vydavatele: Obecní úřad Nižní

Více

Kam s vaším odpadem Odpadová příručka pro domácnost

Kam s vaším odpadem Odpadová příručka pro domácnost Kam s vaším odpadem Odpadová příručka pro domácnost Nebojte se třídit správně Dobrý den, třídění složek komunálního odpadu jako je papír, plasty a sklo už v dnešní době mnohým z nás přijde samozřejmé.

Více

Obecní úřad Infokanál

Obecní úřad Infokanál Obecní úřad Infokanál 21.1.2016 2016 Ing. Košťál Lubomír Čerpání řádné dovolené pí Renaty Lazárové od 28.1. do 29.1.2016 a 5.2.2016. Čerpání řádné dovolené p. Miloslava Hercíka od 28.1. do 29.1.2016. Úřední

Více

Obecní úřad Infokanál

Obecní úřad Infokanál Obecní úřad Infokanál 11.1.2016 2016 Ing. Košťál Lubomír Milí rodiče, ode dneška bude pracovník úřadu čekat na zastávce autobusu v 14:12 hodin, kdy dojede autobus se školáky ze Stráže pod Ralskem. Bezpečně

Více

VELKÁ KRAŠ UPOZORNĚNÍ. ZPRAVODAJ OBCE č. 5/2012 SLOVO STAROSTKY

VELKÁ KRAŠ UPOZORNĚNÍ. ZPRAVODAJ OBCE č. 5/2012 SLOVO STAROSTKY ZPRAVODAJ OBCE č. 5/2012 VELKÁ KRAŠ www.velkakras.cz Tel.: 584 436 141 Fax: 584 436 029 SLOVO STAROSTKY Když se nás někdo zeptá, co je sedm divů světa, obvykle je seřadíme takto: Pyramidy v Gaze Taj Mahal

Více

INFORMAČNÍ ZPRAVODAJ Obecního úřadu sloučených obcí Vavřinec - Veselice - Suchdol - Nové Dvory Číslo 13 květen 2001

INFORMAČNÍ ZPRAVODAJ Obecního úřadu sloučených obcí Vavřinec - Veselice - Suchdol - Nové Dvory Číslo 13 květen 2001 INFORMAČNÍ ZPRAVODAJ Obecního úřadu sloučených obcí Vavřinec - Veselice - Suchdol - Nové Dvory Číslo 13 květen 2001 Slovo úvodem Uplynulo již půl roku od vydání posledního čísla Informačního zpravodaje

Více

Novobystřický průvodce odpadovým hospodářstvím

Novobystřický průvodce odpadovým hospodářstvím Novobystřický průvodce odpadovým hospodářstvím Vážení spoluobčané, město ve spolupráci se společností EKO-KOM a.s. pro Vás připravilo tento informační leták týkající se sběru, třídění a odstraňování komunálních

Více

Zastupitelstvo obce Dobratice na svém 28. řádném zasedání dne 8. 10. 2012 projednalo:

Zastupitelstvo obce Dobratice na svém 28. řádném zasedání dne 8. 10. 2012 projednalo: obce DOBRATICE www.dobratice.cz č. 9/2012 Zastupitelstvo obce Dobratice na svém 28. řádném zasedání dne 8. 10. 2012 projednalo: 1) Úvod, volba ověřovatelů zápisu. 2) Schválení programu jednání. 3) Poskytnutí

Více

Město Čelákovice, náměstí 5. května 1, 250 88 Čelákovice M Ě S T O Č E L Á K O V I C E

Město Čelákovice, náměstí 5. května 1, 250 88 Čelákovice M Ě S T O Č E L Á K O V I C E M Ě S T O Č E L Á K O V I C E Obecně závazná vyhláška E 2/2015 města Čelákovic, o stanovení systému shromažďování, sběru, přepravy, třídění, využívání a odstraňování komunálních odpadů a nakládání se stavebním

Více

STATUTÁRNÍ MĚSTO KLADNO. Vyhláška města Kladna č. 43/11

STATUTÁRNÍ MĚSTO KLADNO. Vyhláška města Kladna č. 43/11 Vyhláška města č. 43/11 O stanovení systému shromažďování, sběru, přepravy, třídění, využívání a odstraňování komunálních odpadů a nakládání se stavebním a demoličním odpadem na území města Kladna" STATUTÁRNÍ

Více

OÚ Vysočina připravuje:

OÚ Vysočina připravuje: Strana 1 (celkem 8) Občasník Obce Vysočina Dne: 23.1.2013 ZPRAVODAJ č. 1/2013 Vážení spoluobčané, končí leden, první měsíc roku 2013. Rádi bychom Vás seznámili s některými důležitými termíny a akcemi,

Více

Obecně závazná vyhláška Obce Kyselka o nakládání s komunálním odpadem Č. 3 / 2004

Obecně závazná vyhláška Obce Kyselka o nakládání s komunálním odpadem Č. 3 / 2004 Obecně závazná vyhláška Obce Kyselka o nakládání s komunálním odpadem Č. 3 / 2004 Obec Kyselka na základě usnesení obecního zastupitelstva ze dne 14.ledna 2004, vydává podle 84 odst. 2 písm. i) a 10 odst.a)

Více

P R O V O Z N Í Ř Á D

P R O V O Z N Í Ř Á D Obec Loděnice Husovo náměstí 4, Loděnice 26712 Z a ř í z e n í k e s b ě r u n e b o v ý k u p u t ř í d ě n é h o o d p a d u P R O V O Z N Í Ř Á D O b s a h : 1. Základní údaje o sběrném dvře obec Loděnice...

Více

MĚSTO JEVÍČKO Obecně závazná vyhláška města Jevíčko č. 6/2011,

MĚSTO JEVÍČKO Obecně závazná vyhláška města Jevíčko č. 6/2011, MĚSTO JEVÍČKO Obecně závazná vyhláška města Jevíčko č. 6/2011, o stanovení systému shromažďování, sběru, třídění a odstraňování komunálních odpadů a nakládání se stavebním odpadem na území města Jevíčko

Více

Vyhláška č. 2 o nakládání s komunálním odpadem a se stavebním odpadem M Ě S T O R U M B U R K

Vyhláška č. 2 o nakládání s komunálním odpadem a se stavebním odpadem M Ě S T O R U M B U R K 1998 - č. 2 o nakládání s komunálním odpadem a se stavebním odpadem - zrušena Vyhláška č. 2 o nakládání s komunálním odpadem a se stavebním odpadem M Ě S T O R U M B U R K VYHLÁŠKA č. 2 /1998 Město Rumburk

Více

Čl. 1 Úvodní ustanovení

Čl. 1 Úvodní ustanovení OBEC PŘEDSLAVICE Zastupitelstvo obce Předslavice Obecně závazná vyhláška obce Předslavice č. 1/2015 o stanovení systému shromažďování, sběru, přepravy, třídění, využívání a odstraňování komunálních odpadů

Více

Číslo 3 DUBEN, KVĚTEN 2006

Číslo 3 DUBEN, KVĚTEN 2006 Číslo 3 DUBEN, KVĚTEN 2006 8. ročník Vydává obec Jetřichov Jetřichov (horní část) s panoramatem Javořích hor Z obsahu: Informace z veřejného zasedání Svoz nebezpečných složek komunálního odpadu Svoz velkoobjemového

Více

Vydává Obecní úřad - Horní Stropnice - březen 2016 číslo 3

Vydává Obecní úřad - Horní Stropnice - březen 2016 číslo 3 Vydává Obecní úřad - Horní Stropnice - březen 2016 číslo 3 Měsíční plán: St 9. 3. 13,30 hodin klubovna na faře - setkání důchodců posezení k MDŽ So 12. 3. 11,00 hodin Hotel Máj Nové Hrady - Novohradská

Více

Zeon PDF Driver Trial

Zeon PDF Driver Trial Pod Studeným vesnička, v malém údolí.. 1 3/2006 ZPRÁVIČKY Z CHODOUNĚ ANEB CHODOUŇSKÝ ČTVRTLETNÍK 1. OZNÁMENÍ OÚ 1.1. Slovo starosty 1.2. Sdělení OÚ 1.3. Poplatek za odvoz popelnic 1.4. Poplatek ze psů

Více

Environmentální vzdělávání 2015

Environmentální vzdělávání 2015 Environmentální vzdělávání 2015 ODPADY ODPADY ODPAD = movitá věc, které se člověk zbavuje nebo má úmysl nebo povinnost se jí zbavit. Přesná právní definice: zákon č. 185/2001 Sb. o odpadech a o změně některých

Více

Obecní úřad Infokanál

Obecní úřad Infokanál Obecní úřad Infokanál 17.7.2015 2015 Ing. Košťál Lubomír Fotbalový turnaj na Moravě v Horních Věstonicích. Odjezd 18.7.2015 ráno, návrat 19.7.2015. Spaní ve stanech. Spoluúčast na dopravě dle počtu zájemců.

Více

Vydává Obecní úřad - Horní Stropnice - březen 2015 číslo 3

Vydává Obecní úřad - Horní Stropnice - březen 2015 číslo 3 Vydává Obecní úřad - Horní Stropnice - březen 2015 číslo 3 Měsíční plán: Út St Čt Čt So Út Pá So So 10. 3. od 19,00 hodin KD T. Sviny Petr Spálený Miluška Voborníková - NEW APOLLO BAND koncert populárních

Více

OBEC SMILOVICE. Obecně závazná vyhláška č. 1/2013,

OBEC SMILOVICE. Obecně závazná vyhláška č. 1/2013, OBEC SMILOVICE Obecně závazná vyhláška č. 1/2013, o stanovení systému shromažďování, sběru, přepravy, třídění, využívání a odstraňování komunálních odpadů a nakládání se stavebním odpadem na území obce

Více

1/2014. Náš obecní kronikář. Vážení čtenáři,

1/2014. Náš obecní kronikář. Vážení čtenáři, 1/2014 Vážení čtenáři, vítám Vás u prvního letošního čísla našeho Zpravodaje, kterým se Vám snažíme již čtvrtým rokem přinášet informace o dění v obci i místních spolcích. V letošním roce nás kromě jiného

Více

Ročník XVI. 3/2010 březen ******************************************************************************************

Ročník XVI. 3/2010 březen ****************************************************************************************** O m i c k ý zpravodaj Ročník XVI. 3/2010 březen ****************************************************************************************** Zas barvíme vajíčka, co nám snesla slepička. Modré, žluté, červené

Více

odpadů a států pro účely vývozu, dovozu a tranzitu odpadů a postup při udělování souhlasu k vývozu, dovozu a tranzitu odpadů (Katalog odpadů)

odpadů a států pro účely vývozu, dovozu a tranzitu odpadů a postup při udělování souhlasu k vývozu, dovozu a tranzitu odpadů (Katalog odpadů) OBEC VELICHOVKY Obecně závazná vyhláška obce Velichovky č.5/2011 o stanovení systému shromažďování, sběru, přepravy, třídění, využívání a odstraňování komunálních odpadů a nakládání se stavebním odpadem

Více

Jak třídíme odpad v obci Prosetín

Jak třídíme odpad v obci Prosetín Jak třídíme odpad v obci Prosetín Pro zlepšení informovanosti občanů obce Prosetín a m.č. Brťoví a Čtyři Dvory o třídění odpadů jsme se rozhodli vydat tuto brožuru, ve které se dozvíte veškeré důležité

Více

MĚSTO ŠUMPERK ČÁST PRVNÍ OBECNÁ USTANOVENÍ

MĚSTO ŠUMPERK ČÁST PRVNÍ OBECNÁ USTANOVENÍ MĚSTO ŠUMPERK OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA Č. 3/2015, KTEROU SE STANOVÍ SYSTÉM SHROMAŽĎOVÁNÍ, SBĚRU, PŘEPRAVY, TŘÍDĚNÍ, VYUŽÍVÁNÍ A ODSTRAŇOVÁNÍ KOMUNÁLNÍCH ODPADŮ VZNIKAJÍCÍCH NA ÚZEMÍ MĚSTA ŠUMPERKA A SYSTÉM

Více

Zpravodaj obce Hvozdec 1/2011

Zpravodaj obce Hvozdec 1/2011 Zpravodaj obce Hvozdec 1/2011 Vážení spoluobčané, předkládáme Vám první obecní zpravodaj v tomto roce, který si klade za cíl Vás informovat o aktuálním dění ve Hvozdci. Internetové stránky obce Webové

Více

Jak správně třídit papír? Papír je velmi dobře recyklovatelná surovina. Proč tedy ničit lesy, abychom získali surovinu na výrobu papíru, když můžeme zužitkovat již vyrobený nepotřebný papír? Použitím jedné

Více

Obecně závazná vyhláška obce Záryby

Obecně závazná vyhláška obce Záryby Obecně závazná vyhláška obce Záryby č. 2/2001 o systému shromažďování, sběru, přepravy, třídění, využívání a odstraňování komunálního odpadu vznikajícího na území obce Záryby Zastupitelstvo obce Záryby

Více

BUDE SE VYPÍNAT ELEKTŘINA

BUDE SE VYPÍNAT ELEKTŘINA Obecní úřad Řenče Řenče 54, 334 01 377 985 594 M. Loudová 603 810 622 www.rence.cz KVĚTEN 2010 Vážení spoluobčané, zdravím Vás v těchto krásných jarních dnech. V úvodu se vrátím k setkání důchodců v Řenčích.

Více

Obecní úřad Infokanál

Obecní úřad Infokanál Obecní úřad Infokanál 12.5.2016 2016 Ing. Košťál Lubomír Fotbalový turnaj na Moravě v Horních Věstonicích. Odjezd 16.7.2016 ráno, návrat 17.7.2016. Spaní ve stanech. Cena 550 Kč / osoba. Zájemci hlaste

Více

Obecně závazná vyhláška Města Sedlčany č.38/2001

Obecně závazná vyhláška Města Sedlčany č.38/2001 Obecně závazná vyhláška Města Sedlčany č.38/2001 o stanovení systému shromažďování, sběru, přepravy, třídění, využívání a odstraňování komunálních odpadů na území Města Sedlčany včetně systému nakládání

Více

Informační leták o nakládání s odpady na území města Jirkova na rok 2014

Informační leták o nakládání s odpady na území města Jirkova na rok 2014 Informační leták o nakládání s odpady na území města Jirkova na rok 2014 Aby byl systém nakládání s komunálním odpadem úspěšný a efektivní, je třeba, aby občané města dodržovali tyto hlavní zásady: Správné

Více

SLOVO STAROSTKY: Vážení spoluobčané, kalendářní rok 2015 pomalu končí, máme před sebou jedny z nejkrásnějších svátků v roce a v našich domácnostech vrcholí vánoční přípravy. Vám se dostává do rukou poslední

Více

XI. ročník - 1. číslo, vydání: duben 2014, bezplatně, určeno všem občanům Loučan POPLATKY 2014:

XI. ročník - 1. číslo, vydání: duben 2014, bezplatně, určeno všem občanům Loučan POPLATKY 2014: XI. ročník - 1. číslo, vydání: duben 2014, bezplatně, určeno všem občanům Loučan SLOVO STAROSTY: Vážení spoluobčané, jaro je tady, před námi jsou Loučanské hody a nepochybně práce v zahrádkách na polích,

Více

Město Jirkov vypracovalo seznam nejčastějších otázek týkajících se nakládání s odpady. CO VŠECHNO LZE VYHODIT DO KONTEJNERU NA SBĚR PLASTU?

Město Jirkov vypracovalo seznam nejčastějších otázek týkajících se nakládání s odpady. CO VŠECHNO LZE VYHODIT DO KONTEJNERU NA SBĚR PLASTU? Časté dotazy o nakládání s odpady Město Jirkov vypracovalo seznam nejčastějších otázek týkajících se nakládání s odpady. TŘÍDĚNÍ ODPADU: Sběr plastu a nápojových kartonů: CO VŠECHNO LZE VYHODIT DO KONTEJNERU

Více

Usn.č. 13/02 1) Usn.č. 13/02 2) Usn.č. 13/02 3)

Usn.č. 13/02 1) Usn.č. 13/02 2) Usn.č. 13/02 3) USNESENÍ Rady města Nová Role (dále ) z 13. zasedání konaného dne 22. 4. 2015 v prostorách MěÚ v Nové Roli *********************************************************************************************

Více