Pomůcky: Tvrdý papír A4, barevný papír A4, lepidlo, nůžky, obyčejná tužka, černá tuš, redispero s násadkou, pravítko.

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Pomůcky: Tvrdý papír A4, barevný papír A4, lepidlo, nůžky, obyčejná tužka, černá tuš, redispero s násadkou, pravítko."

Transkript

1 -

2 Pomůcky: Tvrdý papír A4, barevný papír A4, lepidlo, nůžky, obyčejná tužka, černá tuš, redispero s násadkou, pravítko. Pracovní postup: Podle listu stromu si vytvoříme maketu listu, ten obkreslíme na barevný papír a vystřihneme. Z tvrdého papíru A4 si vyrobíme čtverec. Na něj nakreslíme linie černou tuší. Po zaschnutí na ně nalepíme list z barevného papíru.

3

4 Pomůcky: Rámeček z kartonu (viz obrázek), vylisované listy z různých druhů stromů, lepidlo, podložky na zatížení obrázku, štětec, nůžky. Pracovní postup: Na rámeček z kartonu, který má vnější rozměry 26 cm x 30 cm a vnitřní rozměry 14 cm x 18 cm lepíme listy podle fantazie. Na zakrytí kartonu zvolíme větší listy, pak zdobíme menšími. Dáme pod podložky, nejlépe skleněné, zaschnout. Po zaschnutí vystřihneme vnější část obrázku podle kartonu. Můžeme ozdobit drobnými přírodninami. Připravit: Pro menší děti připravíme rámečky z kartonu, větší si jej mohou vystřihnout z kusu krabice samy. Upozornění: Děti by měly dbát na to, aby nebyl rámeček zbytečně upatlaný od lepidla a nepřilepil se potom k podložce, kterou jej zatížíme.

5

6 Pomůcky: Různé klacíky, vlnitá lepenka přírodních barev, nůžky, pravítko, tužku, lepidlo Herkules, provázek jutový nebo režný, různé přírodniny, tavnou pistoli, pilku, štětec. Pracovní postup: Podle délky klacíků si rozmyslíme, jak bude obrázek veliký. Podle toho si vystřihneme čtverec nebo obdélník z vlnité lepenky. Děti si prvně vytvoří obrázek, a pak přírodniny přilepují lepidlem. Než lepidlo zaschne, uděláme si zatím rámeček pomocí provázků, kterými klacíky svážeme. Pak přilepíme obrázek k rámečku tavnou pistolí. Poté už jen připevníme provázek na zavěšení. Připravit: Přírodniny najdeme při přírodovědné vycházce v lese. Klacíky učitel nařeže předem. Větší děti si samy naměří a označí, kde budou klacíky uříznuty. Upozornění: Upozornit děti, že na obrázku nebudou držet žádné větší věci jako třeba šišky - ty si musí rozdělit na semínka, pak je mohou nalepit. Lepidlo musí dobře zaschnout, než začnou s obrázkem manipulovat, jinak přírodniny odpadnou.

7

8 Pomůcky: Polystyrenová koule (ideální) nebo staré noviny a lepicí páska, špendlíky, různé druhy listů, lýko. Pracovní postup: Pokud nemáme polystyrenovou kouli, připravíme si kouli z novinového papíru. Papír zmačkáme a tvoříme kouli, kterou slepíme pomocí lepicí pásky. Pak upevníme lýko, které také pojistíme lepicí páskou. Pak na ni připevňujeme špendlíky listí. Z počátku je lepší použít větší listy na zakrytí novin, pak můžeme zdobit menšími listy nebo různými přírodninami. Připravit:Jednu hotovou kouli z novin pro představu dětí, lýko, lepicí pásku. Upozornění: Zbytečně neomotávat kouli lepicí páskou, do které se pak špendlíky špatně zapichují. Opatrnost při práci se špendlíky.

9

10 Pomůcky: Tvrdý papír A3, tvrdý papír A4, nůžky, lepidlo, barevné křídy, obyčejná tužka, lepidlo. Pracovní postup: Na tvrdý papír A4 si namalujeme šablonu, pomoci které budeme stínovat. Nakreslenou šablonu vystřihneme. Motiv přikládáme na tvrdý papír A3. Vždy ho obkreslíme barevnými křídami a jemně rozmažeme prstem. Tento postup několikrát zopakujeme. Je dobré začínat od světlejších barev. Pokreslenou šablonu nevyhazujeme, lze ji využít k další činnosti. Motiv nalepíme na tvrdý papír. Barevné křídy, které jsou na šabloně, opět rozetřeme prstem. Obkreslovat můžeme různé podzimní motivy např. listy.

11

12

13 Pomůcky: Hnědý balicí papír, vlnitá lepenka, tvrdý výkres A4, nůžky, lepidlo, barevné papíry, vyrážečka ve tvaru listu, hnědá lepenka. Pracovní postup: Na hnědý balicí papír nakreslíme tři kolečka, která vystřihneme. Okraj kolečka ohneme po celém obvodu, sklady musí být úzké a směřovat dovnitř, ke středu kolečka. Nejdříve uděláme první sklad, každý další začneme v polovině předchozího skladu. Poslední upravíme tak, aby zanikla vzniklá špička. Sklady přizpůsobíme velikosti koleček. Poskládaná kolečka slepíme od největšího po nejmenší a vytvoříme korunu stromu. Kmen vytvoříme z vlnité lepenky. Vše nalepíme na výkres A4. Z barevných papírů vyrazíme jednotlivé listy a nalepíme je kolem stromu.

14

15 Pomůcky: Klovatina, barevné křídy, tvrdý papír, tužka, list stromu, štětec. Pracovní postu:podle listu stromu si nakreslíme větší maketu. Předkreslený tvar vystřihneme, obyčejnou tužkou slabě vyznačíme žilnatinu listu. Na linie tužky naneseme štětcem klovatinu. Necháme dobře zaschnout. Jednotlivé plochy vybarvujeme uměleckými křídami. Po vybarvení vše oplachujeme vodou, dokud se klovatina nerozpustí a nevymyje. Výrobek necháme dobře proschnout, je vhodné list zafixovat, aby nešpinil.

16

17 Pomůcky: Tvrdý papír A4, barevný papír A4, nůžky, lepidlo, obyčejná tužka. Pracovní postup: Z tvrdého papíru A4 ustřihneme čtverec. Vzniklý čtverec rozdělíme na dvě poloviny, polovinu vyznačíme čárou. Z barevného papíru vystřihneme obdélník. Na obdélník namalujeme obrázky s přírodní tematikou. Jednotlivé tvary vystřihneme a pečlivě uschováme. Po vystřihnutí všech tvarů přilepíme prostříhaný barevný papír ke středové čáře bílého čtverce. Vystřižené tvary opět vložíme do prostříhaného barevného papíru. Potřeme je z vrchní strany lepidlem a odklopíme na druhou půlku bílého čtverce. Tvary,které nemůžeme odklopit, umístíme zrcadlově na druhou stranu bílého čtverce.

18

19 Pomůcky: Náčrtníkový papír, černý papír, šablona, barevné papíry, lepidlo, vylisované přírodní listy, voskové pastely, černá tuš, štětce, nůžky. Pracovní postup: Náčrtníkový papír A4 pomalujeme voskovkami po celé ploše podzimními barvami. Poté celý papír zmuchláme do malé kuličky (je dobré papír hodně pomačkat, aby se voskovka v místech ohybů vydrobila). Po mačkání papír opatrně rozděláme. Na připravenou čtvrtku naneseme černou tuš zředěnou vodou nebo černou vodovou barvu. Necháme zaschnout. Takto připravenou čtvrtku nalepíme na barevný papír A3. Z černého papíru vystřihneme strom (větve volíme jedním směrem, jakoby ve větru) a nalepíme na připravený podklad. Na závěr přilepíme vylisované přírodní listy na větve.

20

21 Pomůcky: Černá tuš, barevné voskovky, štětec, špendlík nebo malý hřebíček, tvrdý papír, větší přírodní list, nůžky, obyčejná tužka. Pracovní postup: Přírodní list obkreslíme na tvrdý papír, vytvoříme si základ listu. Celou plochu pomalujeme voskovkami, je lepší volit méně barev. Poté list vystřihneme a naneseme na něj tuš, někdy je potřeba nanést i více vrstev. Po zaschnutí vyškrabujeme špendlíkem žilnatinu listu. U menších dětí je vhodné zapíchnout špendlík do obyčejné tužky.

22

23 Pomůcky: Listy stromů, 2x papír A3, temperové barvy, štětce, paleta, kelímek s vodou, nůžky, obyčejná tužka, šablona stromu. Pracovní postup: Na papír A3 si obkreslíme dvě siluety stromů. Ty potom vymalujeme temperovými barvami, volíme různé odstíny hnědé nebo kombinaci hnědé barvy s jinými barvami. Vymalované stromy necháme dobře zaschnout a potom vystřihneme. Na druhý papír A3 vytvoříme otisky listů. Připravíme si listy a temperové barvy. List si otočíme žilnatinou nahoru a potřeme ho temperovými barvami. Opatrně přiložíme na papír a otiskneme. Volíme barvy v podzimních tónech. Po zaschnutí přilepíme na papír s otisky listů siluety stromů.

24

25 Pomůcky: Klovatina, korková zátka, černá tuš, redispero, tvrdý papír o velikosti A3, větvička jeřabin, červená temperová barva, nůžky. Pracovní postup: Děti si rozměří z tvrdého papíru A3 obdélník, ten potom vystřihnou. Podle skutečné větvičky nakreslí její linie. Po zaschnutí tuše si vezmou korkovou zátku, namočí ji do červené temperové barvy a tisknou na místo plodů.

26

27 Pomůcky: Voskové pastely, černá tuš, štětec, náčrtníkový papír, balicí papír, lepidlo. Pracovní postup:náčrtníkový papír pomalujeme po celé ploše voskovými pastelkami. Celou čtvrtku dobře zmačkáme a potom opatrně rozděláme. Na narovnaný papír naneseme černou tuš zředěnou vodou. Necháme zaschnout. Na arch balicího papíru předkreslíme obrys stromu. Ze zaschlého náčrtníkového papíru vystřihneme tvary listů a nalepíme na korunu stromu. Kmen vyrobíme stejným postupem, ale použijeme odstíny hnědých voskových pastelů.

28

29

30 Pomůcky: Tvrdý papír A3, barevné krepové papíry, lepidlo, obyčejnou tužku, nůžky. Pracovní postup: Na tvrdý papír A3 si nakreslíme obrys většího listu. Naznačíme žilnatinu. Krepový papír si nastříháme na menší kousky a vytvoříme z nich menší kuličky. Žilnatinu listu vytvoříme z černých krepových kuliček, které přilepujeme lepidlem Tenyl. Zbylou plochu listu polepíme také krepovými kuličkami /volíme dvě barvy/.

31

32 Pomůcky: Dva výkresy A4, vodové barvy, nůžky, lepidlo, štětec, obyčejná tužka. Pracovní postup: Plochu výkresu A4 pomalujeme vodovými barvami. Volíme podzimní barvy, které zapouštíme do pruhů nebo větších skvrn. Druhý výkres A4 pomalujeme odstíny hnědé barvy. Po zaschnutí výkres otočíme a nakreslíme na něj siluetu stromu, kterou vystřihneme. Strom nalepíme na první výkres.

33

34 Pomůcky: Barevné papíry, černý a červený fix, lepidlo, nůžky, modelářský nůž. Pracovní postup: Tělo ježka obkreslíme na hnědý papír a vystřihneme. Bodliny obkreslíme na tmavě hnědý, vyřežeme je modelářským nožem a ohneme. Obě části slepíme. Ježkovi domalujeme detaily obličeje.

35

Džem jako dárek: K narozeninám 1. K ozdobení jedné skleničky potřebujeme: kousek látky,

Džem jako dárek: K narozeninám 1. K ozdobení jedné skleničky potřebujeme: kousek látky, Džem jako dárek: K narozeninám 1. K ozdobení jedné skleničky potřebujeme: kousek látky, gumičku, stužku, dřevěnou květinku na provázku, ozubené nebo obyčejné nůžky. Všechny ozdoby zakoupíme v běžném obchodě

Více

PRÁCE S RECYKLOVATELNÝMI MATERIÁLY

PRÁCE S RECYKLOVATELNÝMI MATERIÁLY 2017 OBSAH Práce s recyklovatelnými materiály... 2 Materiál... 3 Pomůcky... 4 Kouzelníkova kytka... 5-6 Beránek... 7-8 Tučňák... 9-10 Včelka... 11-12 Pirátská loď...13-14 Slepička...15-16 PRÁCE S RECYKLOVATELNÝMI

Více

Výtvarné nápady březen 2017

Výtvarné nápady březen 2017 Výtvarné nápady březen 2017 Jana Podzemná kašírované hmatové destičky veselí ptáčci -prostorové tvoření -práce s papírem, recyklace -práce s barvou kašírované hmatové destičky Náročnost: *** Věk: cca od

Více

Alobalový věnec plný kytiček

Alobalový věnec plný kytiček Alobalový věnec plný kytiček Co budeme potřebovat: alobal polystyrénový korpus akrylové barvy (zde bílá, okrová a hnědá) širší plochý štětec různé zelené provázky, stužky, lýka apod. modrobílou stuhu s

Více

Jedinečné dárečky. Látkový pytlíček se slonem Přívěsky z plsti Netradiční přání se zrcátkem

Jedinečné dárečky. Látkový pytlíček se slonem Přívěsky z plsti Netradiční přání se zrcátkem Jedinečné dárečky Cinkací sluníčko z alobalu Košík plný tajemství Látkový pytlíček se slonem Přívěsky z plsti Netradiční přání se zrcátkem Cinkací sluníčko z alobalu a cédéčka Co budeme potřebovat: alobal

Více

Horní část střechy Spodní část střechy

Horní část střechy Spodní část střechy NÁVOD: Před zahájením práce na sestavení vystřihovánky si připravíme nezbytné nástroje a pomůcky. Budeme potřebovat řezák (odlamovací nůž), nůžky, nůž s tupou špičkou (pro nařezávání hran), ocelové pravítko,

Více

Výtvarné nápady listopad 2016

Výtvarné nápady listopad 2016 Výtvarné nápady listopad 2016 Jana Podzemná pohádkové a strašidelné hrady podzimní listy na barevném pozadí -malování a kreslení -práce s barvou -kresba -práce s papírem strašidelné a pohádkové hrady Náročnost:

Více

MYŠKA HRYZALKA TVOŘÍ S DĚTMI

MYŠKA HRYZALKA TVOŘÍ S DĚTMI MYŠKA HRYZALKA TVOŘÍ S DĚTMI Jednoho krásného zimního rána, kdy sněhové vločky odrážely první sluneční paprsky, vykoukla na svět myška Hryzalka. Narodila se v malém doupátku za borovičkou, na kraji lesa.

Více

Papírové korálky. Autor, foto / redakce

Papírové korálky. Autor, foto / redakce 2 OBSAH 3 Papírové korálky 4 Umělcem v Malajsii 7 Mořské akvárium 8 Pistáciová kytka 10 Péřový náhrdelník 12 Tisk na tričko 13 hrady a zámky 14 na vlnách léta 16 Vosková batika - polštář 18 Paper maché

Více

Výtvarné hrátky s různými materiály

Výtvarné hrátky s různými materiály Výtvarné hrátky s různými materiály Vyšlo také v tištěné verzi Objednat můžete na www.cpress.cz www.albatrosmedia.cz Petra Vondrová Výtvarné hrátky s různými materiály e-kniha Copyright Albatros Media

Více

REJ MOTÝLŮ. Jana Podzemná(c)2013 www.batelier.cz

REJ MOTÝLŮ. Jana Podzemná(c)2013 www.batelier.cz REJ MOTÝLŮ výtvarné nápady DUBEN 2013 Jana Podzemná(c)2013 www.batelier.cz Dokument je možno v originální podobě volně šířit a využívat při výukové činnosti. Publikování textu a fotografií pod cizím jménem

Více

Modelínu, 3 slabé štětce, tabulku na psaní, vodovky, voskovky, lepidlo, sadu barevných papírů, sešity (511 2x, 513 2x) a čtvrtky.

Modelínu, 3 slabé štětce, tabulku na psaní, vodovky, voskovky, lepidlo, sadu barevných papírů, sešity (511 2x, 513 2x) a čtvrtky. SEZNAM POMŮCEK - ŠKOLNÍ ROK 2015/2016 Pomůcky pro 1. ročník CO PRVŇÁČCI DOSTANOU VE ŠKOLE: Všechny učebnice, pracovní sešity, písmena a číslice Balíček, který obsahuje: Modelínu, 3 slabé štětce, tabulku

Více

Reliéfní krajinka 44 kh0375_blok.indb 44 kh0375_blok.indb 44 29.7.2014 11:16:53 29.7.2014 11:16:53

Reliéfní krajinka 44 kh0375_blok.indb 44 kh0375_blok.indb 44 29.7.2014 11:16:53 29.7.2014 11:16:53 Reliéfní krajinka 44 Materiál skelný papír, tenká lepenka (asi 23 x 28 cm), odřezky vlnité lepenky, barevné mastné pastely, nůžky, lepidlo, poutko z pogumovaného plátna 4 Na další list skelného papíru

Více

POMŮCKY - ŠKOLNÍ ROK 2015/2016. Pomůcky pro 1. ročník CO PRVŇÁČCI DOSTANOU VE ŠKOLE: Všechny učebnice, pracovní sešity, písmena a číslice

POMŮCKY - ŠKOLNÍ ROK 2015/2016. Pomůcky pro 1. ročník CO PRVŇÁČCI DOSTANOU VE ŠKOLE: Všechny učebnice, pracovní sešity, písmena a číslice POMŮCKY - ŠKOLNÍ ROK 2015/2016 Pomůcky pro 1. ročník CO PRVŇÁČCI DOSTANOU VE ŠKOLE: Všechny učebnice, pracovní sešity, písmena a číslice Balíček, který obsahuje: Modelínu, 3 slabé štětce, tabulku na psaní,

Více

PODZIM. Plstění jehlou na polystyrenové formě. Lampionky do zahrady. Tisk přírodninami. Plstěné korále. Tisk válečkem. Pískové věnce.

PODZIM. Plstění jehlou na polystyrenové formě. Lampionky do zahrady. Tisk přírodninami. Plstěné korále. Tisk válečkem. Pískové věnce. PODZIM Plstění jehlou na polystyrenové formě Lampionky do zahrady Tisk přírodninami Pískové věnce Tisk válečkem Plstěné korále Měděný rámeček Věnec na dveře Muchomůrky voskovou batikou Plstění jehlou na

Více

Výtvarné nápady březen 2018

Výtvarné nápady březen 2018 Výtvarné nápady březen 2018 Jana Podzemná chrastící příšerky chrastící přáníčka tisk z polystyrenové destičky chrastící příšerky -kreslení -práce s papírem -dekorativní tvorba Náročnost: *** Věk: cca od

Více

JARNÍ TVOŘENÍČKO NÁVODY BUDEME POTŘEBOVAT, NŮŽKY, LEPIDLO, PASTELKY, VOSKOVKY, VODOVKY, TEMPERY, VĚTVIČKY ČI KLACÍKY NASBÍRANÉ NA PROCHÁZCE,

JARNÍ TVOŘENÍČKO NÁVODY BUDEME POTŘEBOVAT, NŮŽKY, LEPIDLO, PASTELKY, VOSKOVKY, VODOVKY, TEMPERY, VĚTVIČKY ČI KLACÍKY NASBÍRANÉ NA PROCHÁZCE, JARNÍ TVOŘENÍČKO NÁVODY BUDEME POTŘEBOVAT, NŮŽKY, LEPIDLO, PASTELKY, VOSKOVKY, VODOVKY, TEMPERY, VĚTVIČKY ČI KLACÍKY NASBÍRANÉ NA PROCHÁZCE, 1.) ŠNEČCI Děti si šnečky vybarví, pokud zvládnou mohou si je

Více

Základní škola a Mateřská škola CZ.1.07/1.1.28/01.0021

Základní škola a Mateřská škola CZ.1.07/1.1.28/01.0021 Název školy Registrační číslo projektu Název projektu Jméno autora Základní škola a Mateřská škola CZ.1.07/1.1.28/01.0021 Blíž k řemeslům a technickým oborům Mgr. Jana Kristková Ročník 5., 6. Vzdělávací

Více

Výtvarné nápady duben 2018

Výtvarné nápady duben 2018 Výtvarné nápady duben 2018 Jana Podzemná jarní nadílka v květináči žabáci sluníčka a kartonová abstrakce jarní nadílka v květináči -kreslení -práce s papírem -dekorativní tvorba Náročnost: *** Věk: cca

Více

DUBEN. Jaro už je tu

DUBEN. Jaro už je tu DUBEN Jaro už je tu 90 DUBEN Jaro už je tu Třídění odpadu TÉMA: Ekologie PRACOVNÍ LIST: str. 184 Básnička s pohybem Třídit odpad to je hračka, (chůze na místě) umí to už malá Kačka. (stoj, ukazujeme na

Více

Adventní věnec (metodický list č. 1)

Adventní věnec (metodický list č. 1) Skupina metodických listů Název a číslo metodického listu Papír Adventní věnec (metodický list č. 1) Skupina metodických listů Název a číslo metodického listu Vzdělávací oblast Tematický okruh Papír Adventní

Více

VÝVĚSNÍ ŠTÍT VELIKOST: 54 x 21 cm SPOTŘEBA: karton, bílá a modrá barva, štětec, lepidlo zn. Herkules, řezací nůž Podle předlohy A

VÝVĚSNÍ ŠTÍT VELIKOST: 54 x 21 cm SPOTŘEBA: karton, bílá a modrá barva, štětec, lepidlo zn. Herkules, řezací nůž Podle předlohy A VÝVĚSNÍ ŠTÍT VELIKOST: 54 x 21 cm SPOTŘEBA: karton, bílá a modrá barva, štětec, lepidlo zn. Herkules, řezací nůž Podle předlohy A vyřízneme z kartonu před- ní stranu, na zadní stranu stejný tvar vysoký

Více

TEXTILNÍ BARVY. Pro práci s textilními barvami musíme dodržet 2 důležitá pravidla:

TEXTILNÍ BARVY. Pro práci s textilními barvami musíme dodržet 2 důležitá pravidla: TEXTILNÍ BARVY Textilní barvy mohou sloužit nejen ke zkrášlování nového oblečení, ale třeba i k záchraně oblečení na kterém jsme si pořídili nějakou nevypratelnou skvrnu. Pro práci s textilními barvami

Více

VÝTVARNÉ NÁPADY březen 2014

VÝTVARNÉ NÁPADY březen 2014 VÝTVARNÉ NÁPADY březen 2014 Jana Podzemná PTAČÍ BUDKY Z PAPÍRU I HLÍNY Dokument je možno v originální podobě volně šířit a využívat při výukové činnosti. (Pokud si myslíte, že by to někoho mohlo zajímat,

Více

Kniha. Rozměry: 24 cm (d) x 28 cm (š) x 6 cm (v)

Kniha. Rozměry: 24 cm (d) x 28 cm (š) x 6 cm (v) Kniha Rozměry: 24 cm (d) x 28 cm (š) x 6 cm (v) Pomůcky: bílá vlnitá lepenka modrý holografický papír tavná pistole s náplní pravítko dlouhé a pravoúhlé nůžky nalepovací obrázky modrá saténová stuha 1

Více

ZIMNÍ SVORKA V zimních měsících, kdy jsme mnohdy doma a nudíme se, nemůžeme ven, se vám možná budou hodit tyto návody na výrobky.

ZIMNÍ SVORKA V zimních měsících, kdy jsme mnohdy doma a nudíme se, nemůžeme ven, se vám možná budou hodit tyto návody na výrobky. ZIMNÍ SVORKA V zimních měsících, kdy jsme mnohdy doma a nudíme se, nemůžeme ven, se vám možná budou hodit tyto návody na výrobky. Budeme potřebovat: - tričko bez potisku - barvy na textil, fix na kontury

Více

lepidlo KORES / vysunovací tuba ořezávátko

lepidlo KORES / vysunovací tuba ořezávátko Pomůcky pro 1. třídu na školní rok 2014/2015 Sešity: M 5110b matematika kostky 1x 511 písanka 1x 512 1x 644 notýsek 1x Velký sešit bez linek 440 3x obaly na sešity (pouze jednotlivé obaly) obaly na učebnice

Více

VÝTVARNÉ NÁPADY ČERVEN 2016

VÝTVARNÉ NÁPADY ČERVEN 2016 VÝTVARNÉ NÁPADY ČERVEN 2016 Jana Podzemná kouzlení s páskou (věže, stavby, okna, rámečky...) dárek pro tatínky (i pro maminky a další variace) africká batika (tip nejen na prázdniny) -prostorové a dekorativní

Více

Věnec z kořenů stromu

Věnec z kořenů stromu Věnec z kořenů stromu Co budeme potřebovat: delší kořeny jakéhokoliv stromu pevný silnější drát zahradnické nůžky menší kleště různé přírodniny (zde malá jablíčka, psí víno, mech) prázdné menší šnečí ulity

Více

Návod na velikonoční ošatku zajíček

Návod na velikonoční ošatku zajíček PROJEKTY Návod na velikonoční ošatku zajíček Potřeby: miska o průměru 15 cm namořené ruličky (přibližně 70ks) lepidlo na papír nůžky tavicí pistole velikonoční ozdoby mašličky lak na dřevo pro konečné

Více

Seznam potřeb pro žáky 2014/2015. Potřeby a sešity pro 1. ročník

Seznam potřeb pro žáky 2014/2015. Potřeby a sešity pro 1. ročník Potřeby a sešity pro 1. ročník Plnicí pero 2 ks, pouzdro, popisovací folie A4, obal na Slabikář ALTER, obaly A4 5 ks, obaly A5 8 ks, desky na sešity, strouhátko, guma, složky na písmena a číslice Přezůvky

Více

Růžičky z twistartu pro každou příležitost

Růžičky z twistartu pro každou příležitost Návod na twist art - květiny Růžičky z twistartu pro každou příležitost Vypadají jako živé a hodí se na každou komodu. Růžičky jsou oblíbenou květinou snad každé z nás. Vždy připomenou letní období. Růžička

Více

Ptáček (metodický list č. 1)

Ptáček (metodický list č. 1) Skupina metodických listů Název a číslo metodického listu Dřevo a příbuzné materiály Ptáček (metodický list č. 1) Skupina metodických listů Název a číslo metodického listu Vzdělávací oblast Tematický okruh

Více

Výtvarné nápady prosinec 2017

Výtvarné nápady prosinec 2017 Výtvarné nápady prosinec 2017 Jana Podzemná nápady na přáníčka a zdobení obálek barvíme písek a tvoříme z něj kosmetické zrcátko v obalu nápady na přáníčka a zdobení obálek -práce s papírem -dekorativní

Více

Pomůcky do 1. třídy školní rok 2011/12

Pomůcky do 1. třídy školní rok 2011/12 Pomůcky do 1. třídy školní rok 2011/12 Škola zajistí pro žáky balíček s pomůckami: - vodové barvy - kelímek na vodu s uzávěrem - barevné papíry A4 20 listů - ořezávátko - dětské nůžky - kulatý štětec č.

Více

Kdybych mohl být kouzelníkem

Kdybych mohl být kouzelníkem Kdybych mohl být kouzelníkem Projekt, který učí tomu, jak pracovat s recyklovanými materiály z průmyslových odpadů a odpadů z domácnosti Svět pod vodní hladinou Krab I v tomto roce si názorně předvedeme,

Více

VÝTVARNÉ NÁPADY únor 2014

VÝTVARNÉ NÁPADY únor 2014 VÝTVARNÉ NÁPADY únor 2014 Jana Podzemná Mraky sněhové dešťové a jiné Keramická zrcadla a zrcátka Dokument je možno v originální podobě volně šířit a využívat při výukové činnosti. (Pokud si myslíte, že

Více

Výtvarné nápady únor 2018

Výtvarné nápady únor 2018 Výtvarné nápady únor 2018 Jana Podzemná masky recyklované krabičky a amulety s ozdobným dekorem masky -malování a kreslení -práce s barvou -práce s papírem -dekorativní tvorba Náročnost: *** Věk: cca od

Více

Pč cvičební úbor dle počasí, tenisky Notový

Pč cvičební úbor dle počasí, tenisky Notový Předmět 5. A Čj 2x544, 3x524, zelený centropen, deníček na úkoly Aj 2x 544 kapesní slovník M 2x440 rýsovací potřeby Inf - - - Vlastivěda 524 Př 464, 544 Hv notový sešit 16 listů viz. seznam Pč - - - -

Více

Pomůcky pro 2.A ročník na šk. r. 2015/2016

Pomůcky pro 2.A ročník na šk. r. 2015/2016 pro 2.A ročník na šk. r. 2015/2016 5krát sešit č. 512, deníček č. 644, tužka č. 2, guma 4krát sešit č. 513, 1krát sešit č. 420, trojúhelník s ryskou Anglický jazyk 1krát sešit č. 513 Člověk a jeho svět

Více

Pohádkové postavičky

Pohádkové postavičky Pohádkové postavičky Čarodějnice, čertík a vodník z punčoch Andělíček se sáňkami Skřítek Podzimníček Sněhuláčci Čarodějnice, čertík a vodník z punčoch Budete potřebovat: punčochy ohebný drát větší jehlu

Více

Výtvarný PESTRÉ TVOŘENÍ PO CELÝ ROK. výtvarné techniky a náměty pro děti

Výtvarný PESTRÉ TVOŘENÍ PO CELÝ ROK. výtvarné techniky a náměty pro děti Výtvarný PESTRÉ TVOŘENÍ PO CELÝ ROK výtvarné techniky a náměty pro děti Jana Podzemná 1 Ve druhé části knihy jsou uvedeny ukázky nápadů na tvoření s dětmi na všechna roční období, najdete i kapitolu auta

Více

Kód SMERO Název zboží Typ Prodejní cena bez DPH Lenoch A4, papírový Lenoch A5, papírový

Kód SMERO Název zboží Typ Prodejní cena bez DPH Lenoch A4, papírový Lenoch A5, papírový Kód SMERO Název zboží Typ Prodejní cena bez DPH 8225231 Lenoch A4, papírový 247.000 8225232 Lenoch A5, papírový 146.000 400034 Obaly na sešity čiré na sešity A6, 50 mic, 10 ks 6.000 823070 Sada obalů pro

Více

Skříňka se srdíčkem. Co budeme potřebovat:

Skříňka se srdíčkem. Co budeme potřebovat: Skříňka se srdíčkem Co budeme potřebovat: starou skříňku šedou akrylovou barvu tmavě šedý lazurovací lak staré háčkované dečky (popř. záclony nebo oděvy) smirkový papír nebozez (pokud je potřeba) štětce

Více

VÝROBA OBRÁZKŮ POMOCÍ UBROUSKOVÉ TECHNIKY Pomůcky: prkénka o rozměru 20 krát 15 cm, různé druhy ubrousků, lepidlo Herkules, háček na zavěšení,

VÝROBA OBRÁZKŮ POMOCÍ UBROUSKOVÉ TECHNIKY Pomůcky: prkénka o rozměru 20 krát 15 cm, různé druhy ubrousků, lepidlo Herkules, háček na zavěšení, VÝROBA OBRÁZKŮ POMOCÍ UBROUSKOVÉ TECHNIKY Pomůcky: prkénka o rozměru 20 krát 15 cm, různé druhy ubrousků, lepidlo Herkules, háček na zavěšení, štětec, nůžky, brusný papír, bílá barva na dřevo. Cíl: rozvoj

Více

Na tělocvik do látkového sáčku: tenisky do tělocvičny s bílou podrážkou a tenisky na hřiště, tepláky, tričko, trenýrky (krátké elasťáky)

Na tělocvik do látkového sáčku: tenisky do tělocvičny s bílou podrážkou a tenisky na hřiště, tepláky, tričko, trenýrky (krátké elasťáky) 1. třída Do pouzdra: 3 ořezané tužky č. 2 s gumou později plnicí pero Tornádo nebo jiné /např. Stabillo nebo Pilot Frixion s mazací gumou/ ořezávátko, gumu dvoubarevnou tužku červená, modrá dřevěné pastelky

Více

Seznam potřeb pro žáky 2015/2016

Seznam potřeb pro žáky 2015/2016 VV TV Potřeby a sešity pro 1. ročník Plnicí pero 2 ks, pouzdro, popisovací folie A4, obaly A4 6 ks, obaly A5 8 ks, desky na sešity, strouhátko, guma, složky na písmena a číslice Přezůvky s pevnou patou,

Více

MASARYKOVA UNIVERZITA

MASARYKOVA UNIVERZITA MASARYKOVA UNIVERZITA Pedagogická fakulta Katedra technické a informační výchovy Náměty pro praktické činnosti (práce se dřevem) Vypracoval: Jiří Blatný UČO: 166371 Kombinace: SP TE Semestr: 6. Zadal:

Více

10 Kočka nebo koťátko

10 Kočka nebo koťátko Kočka nebo koťátko Cíle výtvarné lekce: rozvíjení fantazie a kreativity při tvorbě s atypickými výtvarnými materiály: s plastovým kelímkem, drátěnkou, drátky, rozšíření znalostí o životě koček. Pomůcky

Více

Přehled sešitů a pomůcek pro školní rok 2019/ Notový

Přehled sešitů a pomůcek pro školní rok 2019/ Notový 5. A Čj 2x544, 1x524,1x564, 1x424 zelený centropen 0,3, deníček na úkoly Aj 2x 544 kapesní slovník M 440, 520 rýsovací potřeby, barevné pastelky Inf - - - Vlastivěda 444 Př 444 Hv notový sešit 16 listů

Více

Seznam školních pomůcek pro I. třídu

Seznam školních pomůcek pro I. třídu Seznam školních pomůcek pro I. třídu plastová krabička (např. od 500 g Ramy) na písmenkové kostky, plastové desky na číslice, desky na sešity, dětské papírové hodiny (II. pololetí), pouzdro, pastelky (např.

Více

OBSAH: 1. Šiškový andílek 2. Škrobový andílek Obrázek s ubrouskem Svícen s hřebíčkem Zvonky z režného provázku Vánoční přání Lampička

OBSAH: 1. Šiškový andílek 2. Škrobový andílek Obrázek s ubrouskem Svícen s hřebíčkem Zvonky z režného provázku Vánoční přání Lampička ZŠ Budišov 2011 OBSAH: 1. Šiškový andílek 2. Škrobový andílek 3. Obrázek s ubrouskem 4. Svícen s hřebíčkem 5. Zvonky z režného provázku 6. Vánoční přání 7. Lampička 8. Adventní kalendář 9. Svíčka s korálky

Více

Výtvarné nápady únor Jana Podzemná. Jak na kombinované techniky? Vyrábíme strukturální pískový podklad Malování přes šablony

Výtvarné nápady únor Jana Podzemná. Jak na kombinované techniky? Vyrábíme strukturální pískový podklad Malování přes šablony Jak na kombinované techniky? Vyrábíme strukturální pískový podklad Malování přes šablony Jak na kombinované techniky? -malování a kreslení -kombinované techniky -koláž -využití netradičních materiálů Děti

Více

Co budeme potřebovat:

Co budeme potřebovat: Vajíčka ve veselých barvách Co budeme potřebovat: vajíčka kulatý pilník špejle nebo jehlice větší misku akrylové barvy štětce tavicí pistoli barevné stužky, krajky, provázky nebo lýka různé knoflíčky a

Více

Výtvarné nápady prosinec 2018

Výtvarné nápady prosinec 2018 Výtvarné nápady prosinec 2018 Jana Podzemná výtvarka s kopírákem - modrá přáníčka gumovaná přáníčka vánoční prasátko a chaloupka výtvarka s kopírákem - modrá přáníčka -grafika, kreslení -práce s papírem

Více

Seznam pomůcek pro školní rok 2015/2016

Seznam pomůcek pro školní rok 2015/2016 Seznam pomůcek pro školní rok 2015/2016 Seznam pomůcek pro 2. ročník : pytlík k lavici s pevnými úchyty, tepláková souprava, kraťasy, tričko, cvičky : kufřík nebo box, nůžky 2x (jedny v kufříku, jedny

Více

Školní potřeby 2.ročník - sešity a čtvrtky budou zakoupeny a vyúčtovány společně začátkem školního roku - úkolníček

Školní potřeby 2.ročník - sešity a čtvrtky budou zakoupeny a vyúčtovány společně začátkem školního roku - úkolníček Pomůcky pro - 1. třídu - desky na sešity A4 - zásobník na písmenka - 2 pera (stačí zakoupit od října až listopadu) - tužky č. 1., č. 2 do penálu - ořezávátko - - lepidlo v tyčince - štětce (kulatý č. 8,

Více

Přehled sešitů a pomůcek pro školní rok 2018/2019. Čj 2x544, 1x524,1x564, 1x424 zelený centropen 0,3, deníček na úkoly. Aj 2 2x544 kapesní slovník

Přehled sešitů a pomůcek pro školní rok 2018/2019. Čj 2x544, 1x524,1x564, 1x424 zelený centropen 0,3, deníček na úkoly. Aj 2 2x544 kapesní slovník Předmět 5. A, 1x524,1x564, 1x424 zelený centropen 0,3, deníček na úkoly Aj 1 2x 544 kapesní slovník Aj 2 kapesní slovník Aj 3 564, 544, 644 malé pravítko, pastelky, obal na eurofolie + eurofolie cca 20

Více

Pomůcky pro 1. ročník

Pomůcky pro 1. ročník Pomůcky pro 1. ročník Cvičební úbor ( tepláková souprava, tričko, trenky, cvičky a sportovní obuv na hřiště) Kapsář k lavici Obaly na učebnice a sešity ( až v září podle velikosti ) Zásobník na číslice

Více

E - B O O K DARY BABÍHO LÉTA E D I C E B A V Í M E S E S D Ě T M I

E - B O O K DARY BABÍHO LÉTA E D I C E B A V Í M E S E S D Ě T M I E-BOOK DARY BABÍHO LÉTA EDICE BAVÍME SE S DĚTMI Z á ř í j e p l n é b a r e v, h o j n o s t i a p l o d ů n a d o s a h. N a s t á v á s k l i z e ň t o h o, c o j s m e n a j a ř e z a s e l i a o c

Více

Úvod óda na vatové tyčinky

Úvod óda na vatové tyčinky Obsah OBSAH...1 Úvod óda na vatové tyčinky...2 Jak se naladit s dětmi na činnost:...3 Pohádky a příběhy:...3 Mohou se nám hodit tyto příběhy:...3 Básničky, písničky, říkanky:...4 Konkrétní postupy a návody...5

Více

SEZNAM POTŘEBNÝCH SEŠITŮ A POMŮCEK NA ŠKOLNÍ ROK 2015/2016 1. ROČNÍK

SEZNAM POTŘEBNÝCH SEŠITŮ A POMŮCEK NA ŠKOLNÍ ROK 2015/2016 1. ROČNÍK SEZNAM POTŘEBNÝCH SEŠITŮ A POMŮCEK NA ŠKOLNÍ ROK 205/206. ROČNÍK kusů ČESKÝ JAZYK 5 5 MATEMATIKA 53 4 bunda). Cvičky nebo tenisky se světlou podrážkou do tělocvičny. Krabici, kufřík nebo batůžek na cvičební

Více

TÉMA: Rodinné zemědělství aneb zahrádka, pole a les RŮST ROSTLINY malba

TÉMA: Rodinné zemědělství aneb zahrádka, pole a les RŮST ROSTLINY malba Základní škola Sedmikráska, o.p.s. Bezručova 293, 756 61 Rožnov pod Radhoštěm TÉMA: Rodinné zemědělství aneb zahrádka, pole a les RŮST ROSTLINY malba Autor: Martina Sumcová Název: VY_32_INOVACE_VV_21_růst

Více

Seznam pomůcek - II. stupeň

Seznam pomůcek - II. stupeň Seznam pomůcek - II. stupeň 6. ročník Předmět Sešity Jiné pomůcky Český jazyk a literatura 3x sešit 544 nebo 564 (mluvnice, literatura a diktáty) 1x libovolný sešit na sloh složku na okopírované materiály

Více

Čokoládové baňky na vánoční stromek - 2 -

Čokoládové baňky na vánoční stromek - 2 - ZŠ Budišov 2010 OBSAH: 1. Anděl 2. Čokoládové baňky na vánoční stromek 3. Dekorativní svíce 4. Keramický svícen 5. Vánoční ozdoba z látky nebo stuhy 6. Ozdoby ze slaného těsta 7. Perníková chaloupka, betlém

Více

Pomůcky pro školní rok 2015 2016

Pomůcky pro školní rok 2015 2016 Pomůcky pro školní rok 2015 2016 1.B -desky na sešity a na písmenka - ubrousek na svačinu - ubrus igelit na VV, hadřík, podepsaný ručník na ruce vodové barvy, temperové barvy, nůžky, štětec plochý č.3

Více

KATALOG VÝTVARNÉ POMŮCKY

KATALOG VÝTVARNÉ POMŮCKY KATALOG VÝTVARNÉ POMŮCKY THINK CREATIVE, S.R.O. Eshop.thinkcreative.cz www.thinkcreative.cz 1 Papíry 3276 -Papír barevný glitrový A4 samolepící mix barev 150 Kč 00418 - Papír barevný mix složka 20l 22

Více

Výtvarné radosti. Vyšlo také v tištěné verzi. Objednat můžete na Alena Isabella Grimmichová

Výtvarné radosti. Vyšlo také v tištěné verzi. Objednat můžete na   Alena Isabella Grimmichová Výtvarné radosti Vyšlo také v tištěné verzi Objednat můžete na www.cpress.cz www.albatrosmedia.cz Alena Isabella Grimmichová Výtvarné radosti e-kniha Copyright Albatros Media a. s., 2017 Všechna práva

Více

METODIKA KROUŽKU MANUÁLNÍ DOVEDNOSTI

METODIKA KROUŽKU MANUÁLNÍ DOVEDNOSTI METODIKA KROUŽKU MANUÁLNÍ DOVEDNOSTI Obsahem této publikace jsou metodicky i prakticky zpracované pracovní listy kroužku manuální dovednosti, který jsme realizovali v rámci projektu Škola pro život (CZ.1.07/1.1.03/03.0010).

Více

Barevné tvoření. Vyšlo také v tištěné verzi. Objednat můžete na

Barevné tvoření. Vyšlo také v tištěné verzi. Objednat můžete na Barevné tvoření Vyšlo také v tištěné verzi Objednat můžete na www.cpress.cz www.albatrosmedia.cz Alena Isabella Grimmichová Barevné tvoření e-kniha Copyright Albatros Media a. s., 2016 Všechna práva vyhrazena.

Více

Návod na stavbu létajícího modelu horkovzdušného balónu

Návod na stavbu létajícího modelu horkovzdušného balónu Návod na stavbu létajícího modelu horkovzdušného balónu Autor : Miroslav Musil (alias Voux) Technické údaje : celková výška : 1,3 m průměr nejširší části : 0,92 m přibližný objem : 0,27 m 3 palivo : syntetický

Více

METODICKÝ LIST č.11. Škola: Jméno autora: Název metodiky: Cílová skupina: Klíčová aktivita: Téma:*

METODICKÝ LIST č.11. Škola: Jméno autora: Název metodiky: Cílová skupina: Klíčová aktivita: Téma:* METODICKÝ LIST č.11 Uplatňování nových forem a metod práce při vzdělávání dětí a žáků se středně těžkým, těžkým a kombinovaným postižením a autismem v základní škole speciální. Škola: Jméno autora: Název

Více

Školní rok 2019/2020 Školní rok 2019/2020

Školní rok 2019/2020 Školní rok 2019/2020 cvičební úbor cvičební úbor cvičky cvičky kapsář 1 kapsář 1 látkový sáček na úbor 1 látkový sáček na úbor 1 stírací tabulku - bílou 1 stírací tabulku - bílou 1 silný fix na tabuli 1 silný fix na tabuli

Více

Obsah 1. MOŘSKÝ RÁJ V MUŠLIČKOVÉM RÁMU...3 2. HVĚZDA V RÁMU...6 3. VĚJÍŘ V JEMNÉM RÁMU...11 4. POKRESLENÝ POHÁDKOVÝ RÁM...15 5. RÁM Z KLÍČŮ...

Obsah 1. MOŘSKÝ RÁJ V MUŠLIČKOVÉM RÁMU...3 2. HVĚZDA V RÁMU...6 3. VĚJÍŘ V JEMNÉM RÁMU...11 4. POKRESLENÝ POHÁDKOVÝ RÁM...15 5. RÁM Z KLÍČŮ... Obsah 1. MOŘSKÝ RÁJ V MUŠLIČKOVÉM RÁMU...3 2. HVĚZDA V RÁMU...6 3. VĚJÍŘ V JEMNÉM RÁMU...11 4. POKRESLENÝ POHÁDKOVÝ RÁM...15 5. RÁM Z KLÍČŮ...18 6. PASTELKOVÝ RÁM...21 7. TAM ZA VODOU V RÁKOSÍ...23 8.

Více

ŠKOLNÍ POTŘEBY TORNADO COOL PILOT FRIXION BALÍČKY ŠKOLNÍCH POTŘEB

ŠKOLNÍ POTŘEBY TORNADO COOL PILOT FRIXION BALÍČKY ŠKOLNÍCH POTŘEB Kuštova 647 269 01 Rakovník tel.: 313 516 221 fax: 313 512 544 e-mail: info@variant-rak.cz ŠKOLNÍ POTŘEBY TORNADO COOL www.variant-rak.cz 2013 PILOT FRIXION 339920 Školní roller 2 332696 Gumovací roller

Více

Potřeby pro žáky 1. třídy

Potřeby pro žáky 1. třídy Potřeby pro žáky 1. třídy V aktovce budou žáci nosit: pouzdro, ve kterém budou dvě tužky č.2, guma, ořezávátko, ostré nůžky s kulatou špičkou, později plnicí pero pastelky fixy pravítko dlouhé 20 cm lepidlo

Více

Pomůcky pro 1. ročník

Pomůcky pro 1. ročník Pomůcky pro 1. ročník Cvičební úbor (tepláková souprava, tričko, trenýrky, cvičky a sportovní obuv na hřiště) Obaly na učebnice a sešity (obstarat až v září podle velikosti učebnic a sešitů) Zásobník na

Více

Minecraft - figurky. Návrh rozměrů a konstrukce

Minecraft - figurky. Návrh rozměrů a konstrukce Minecraft - figurky Kdo by neznal fenomenální hru Minecraft a její postavičky? Pojďte si vyrobit známé postavičky dle uvedeného návodu, nebo na info@drevodilnakulicka.cz požádejte o jejich vyrobení a namalujte

Více

Tento postup můžete použít na dekorování rýžovými papíry nebo papírovými ubrousky předmětů ze dřeva, kartonu, skla, porcelánu, polystyrenu a kovu.

Tento postup můžete použít na dekorování rýžovými papíry nebo papírovými ubrousky předmětů ze dřeva, kartonu, skla, porcelánu, polystyrenu a kovu. Decoupage rýžovými papíry a 2-krokovým krakelováním Tento postup můžete použít na dekorování rýžovými papíry nebo papírovými ubrousky předmětů ze dřeva, kartonu, skla, porcelánu, polystyrenu a kovu. Budeme

Více

ZÁŘÍ 1. TÝDEN 1. 4. 9. 2. TÝDEN 3. TÝDEN 4. TÝDEN 7. 11. 9. 14. 18. 9. 21. 25. 9.

ZÁŘÍ 1. TÝDEN 1. 4. 9. 2. TÝDEN 3. TÝDEN 4. TÝDEN 7. 11. 9. 14. 18. 9. 21. 25. 9. ZÁŘÍ 1. TÝDEN 1. 4. 9. 2. TÝDEN 7. 11. 9. 3. TÝDEN 14. 18. 9. Úvodní hodina, pomůcky a bezpečnost v hodinách Vzpomínky na léto kresba Otisky štětce dekor: řazení barev pravidelně za sebou zdobíme vázu

Více

Chalupářská skříňka. Budete potřebovat: 36 Chalupářská skříňka

Chalupářská skříňka. Budete potřebovat: 36 Chalupářská skříňka Chalupářská skříňka Budete potřebovat: starou skříňku zvolený prostředek pro odstraňování starých nátěrů štětce hadřík gumové rukavice smirkový papír špachtli ocet přípravky na hubení dřevokazných hub

Více

DÝNĚ Z PRUHŮ PAPÍRU NEBO LÁTKY Z KOKOSOVÝCH VLÁKEN

DÝNĚ Z PRUHŮ PAPÍRU NEBO LÁTKY Z KOKOSOVÝCH VLÁKEN DÝNĚ Z PRUHŮ PAPÍRU NEBO LÁTKY Z KOKOSOVÝCH VLÁKEN oranžový papír, černý papír, žlutá a zelená látka z kokosových vláken, zelený krepový papír, nůžky, slámka, drátek Z papíru nastříháme pruhy o délce 30

Více

SEZNAM POMŮCEK A POTŘEB PRO 1. ROČNÍK

SEZNAM POMŮCEK A POTŘEB PRO 1. ROČNÍK SEZNAM POMŮCEK A POTŘEB PRO 1. ROČNÍK Škola vybaví prvňáčka Slabikář Já a můj svět Trojhranné pastelky 12 ks Stírací tabulka a fixy Vodové barvy a štětce Počítadlo Seznam pomůcek, které obstarají rodiče

Více

téma: psaní v pojetí montessori

téma: psaní v pojetí montessori téma: psaní v pojetí montessori Důvody, proč psát psacím písmem dříve než tiskacím 1. Psací písmo je přirozenějším a pohodlnějším způsobem psaní. Jelikož psaní předchází čtení, měla by pro jeho výuku být

Více

Příloha č. 4 Sborník výtvarných nápadů

Příloha č. 4 Sborník výtvarných nápadů Příloha č. 4 Sborník výtvarných nápadů Základní pojmy: lžíce = polévková lžíce, lžička = čajová lžička, kelímek = malý kelímek od jogurtu (125 ml). Pokud máme dostatek času na práci, můžeme barvy a těsta

Více

Seznam pomůcek pro školní rok 2015/2016

Seznam pomůcek pro školní rok 2015/2016 Seznam pomůcek pro školní rok 2015/2016 Seznam pomůcek pro 1. ročník : tepláková souprava, tričko, kraťasy, cvičky nebo tenisky, box : kufřík, nůžky manikurní obyčejné, lepidlo (tuhé vysouvací, např. Concorde),

Více

POMŮCKY A POTŘEBY PRO 1. ROČNÍK

POMŮCKY A POTŘEBY PRO 1. ROČNÍK POMŮCKY A POTŘEBY PRO 1. ROČNÍK Škola vybaví prvňáčka Slabikář Já a můj svět Trojhranné pastelky 12 ks Stírací tabulka a fixy Vodové barvy a štětce Počítadlo Seznam pomůcek, které obstarají rodiče prvňáčka

Více

UPOZORNĚNÍ PRO RODIČE

UPOZORNĚNÍ PRO RODIČE UPOZORNĚNÍ PRO RODIČE Školní rok 2016/17 začíná ve čtvrtek 1. září. Vyučování začíná v 7,50 h. Každý žák si nezapomene papuče a deníček na poznámky. Učebnice dostanou v pátek. Obědy si přihlaste u firmy

Více

UPOZORNĚNÍ PRO RODIČE

UPOZORNĚNÍ PRO RODIČE UPOZORNĚNÍ PRO RODIČE Školní rok 2016/17 začíná ve čtvrtek 1. září. Vyučování začíná v 7,50 h. Každý žák si nezapomene papuče a deníček na poznámky. Učebnice dostanou v pátek. Obědy si přihlaste u firmy

Více

1. ročník 1. ročník. sešit sešit plnicí pero, 2 tužky č. 1 a 2, gumu) dřevěné trojhranné. lepidlo tuhé lepidlo tuhé

1. ročník 1. ročník. sešit sešit plnicí pero, 2 tužky č. 1 a 2, gumu) dřevěné trojhranné. lepidlo tuhé lepidlo tuhé 1. ročník 1. ročník cvičební úbor cvičební úbor cvičky cvičky tenisky na ven tenisky na ven látkový sáček na úbor látkový sáček na úbor míček míček bačkory bačkory sešit 511 2 sešit 511 2 omyvatelný kapsář

Více

1. Květináč na osení z pet lahve

1. Květináč na osení z pet lahve 1. Květináč na osení z pet lahve (recyklace plastové lahve, jednoduché zdobení, sázení osení) Náročnost: *** Věk: 4+ s asistencí dospělého (řezání lahve) Potřeby: - pet lahev (barevná nebo i průsvitná)

Více

Sešity a pomůcky do 1. třídy školní rok 2015/16

Sešity a pomůcky do 1. třídy školní rok 2015/16 Sešity a pomůcky do 1. třídy školní rok 2015/16 Škola zajistí pro žáky balíček s pomůckami: - vodové barvy - kelímek na vodu - barevné papíry A4 20 listů - kulatý štětec č. 8 - dětské nůžky - plochý štětec

Více

Seznam pomůcek za II. stupeň pro školní rok 2018/2019

Seznam pomůcek za II. stupeň pro školní rok 2018/2019 Seznam pomůcek za II. stupeň pro školní rok 2018/2019 6. A Předmět Sešity Jiné pomůcky Český jazyk a literatura 3x sešit 544 nebo 564 (mluvnice, literatura a diktáty) 1x libovolný sešit na sloh + dobrovolně

Více

VÝTVARNÉ NÁPADY. červen Jana Podzemná. raketa s kosmonautem. malování temperovými barvami - ohňostroj. panenka z lahve. stojánek na minivázičky

VÝTVARNÉ NÁPADY. červen Jana Podzemná. raketa s kosmonautem. malování temperovými barvami - ohňostroj. panenka z lahve. stojánek na minivázičky VÝTVARNÉ NÁPADY červen 2014 Jana Podzemná raketa s kosmonautem malování temperovými barvami - ohňostroj panenka z lahve stojánek na minivázičky Dokument je možno v originální podobě volně šířit a využívat

Více

MONTÁŽNÍ NÁVOD. EASYFLASH - PROFESIONÁLNÍ PROVEDENÍ DETAILŮ PROSTUPŮ A NAPOJENÍ NA KRYTINU Stav: březen Člen MONIER GROUP

MONTÁŽNÍ NÁVOD. EASYFLASH - PROFESIONÁLNÍ PROVEDENÍ DETAILŮ PROSTUPŮ A NAPOJENÍ NA KRYTINU Stav: březen Člen MONIER GROUP MONTÁŽNÍ NÁVOD EASYFLASH - PROFESIONÁLNÍ PROVEDENÍ DETAILŮ PROSTUPŮ A NAPOJENÍ NA KRYTINU Stav: březen 2013 Člen MONIER GROUP 1 - Všeobecné pokyny pro montáž / Čelní napojení na svislou konstrukci VŠEOBECNÉ

Více

Seznam pomůcek za II. stupeň pro školní rok 2019/2020

Seznam pomůcek za II. stupeň pro školní rok 2019/2020 Seznam pomůcek za II. stupeň pro školní rok 2019/2020 6. A Předmět Sešity Jiné pomůcky Český jazyk a literatura 3x sešit 544 nebo 564 (mluvnice, literatura a diktáty) 1x libovolný sešit na sloh složku

Více

RECYKLART adventní období a èas Vánoc

RECYKLART adventní období a èas Vánoc semináø RECYKLART adventní období a èas Vánoc Poøadatel: Krajský úøad Jihoèeského kraje Èeské Budìjovice Odbor životního prostøedí, zemìdìlství a lesnictví Realizátor: Tvor výtvarný atelier Lektoøi: Mgr.

Více

POTŘEBY PRO ŽÁKY 1. TŘÍD 2017/18

POTŘEBY PRO ŽÁKY 1. TŘÍD 2017/18 POTŘEBY PRO ŽÁKY 1. TŘÍD 2017/18 Box (Pč +VV) voskovky plastelína lepidlo Herkules + v tubě tuš + 6 špejlí nůžky tempery (paleta ne) ubrus na lavici štětce (č.8,10 kulatý a č.4,12 plochý) ochranné oblečení

Více

Pomůcky pro - 1. třídu Všechny potřeby do školy musí být čitelně a viditelně podepsané!!! Školní potřeby 2.ročník

Pomůcky pro - 1. třídu Všechny potřeby do školy musí být čitelně a viditelně podepsané!!! Školní potřeby 2.ročník Pomůcky pro - 1. třídu - desky na sešity A4 - zásobník na písmenka - 2 pera (stačí zakoupit od října až listopadu), tužky č. 1., č. 2 do penálu - ořezávátko - - lepidlo v tyčince - izolepa, štětce (kulatý

Více

ŠKOLNÍ POTŘEBY PRO ŽÁKY 1. TŘÍD 2015/2016

ŠKOLNÍ POTŘEBY PRO ŽÁKY 1. TŘÍD 2015/2016 ŠKOLNÍ POTŘEBY PRO ŽÁKY 1. TŘÍD 2015/2016 Žáci obdrží od školy učebnice, sadu sešitů, číslice a písmenka a některé pracovní sešity, vodové barvy,tuš, výkresy A3 a A4,lepidla, nůžky, /ukázky na informativní

Více