Asociace výrobců nátěrových hmot České republiky Association of Paint Manufacturers of the Czech Republic VÝROČNÍ ZPRÁVA 2010 AVNH ČR

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Asociace výrobců nátěrových hmot České republiky Association of Paint Manufacturers of the Czech Republic VÝROČNÍ ZPRÁVA 2010 AVNH ČR"

Transkript

1 VÝROČNÍ ZPRÁVA 2010 AVNH ČR Zpracoval a vydal sekretariát AVNH ČR Praha, 2011 Strana 1 (Celkem 12)

2 Vážení přátelé, rok 2010 byl pro členské firmy naší asociace velmi náročný. S pokračující celosvětovou recesí klesal i trh nátěrových hmot v Česku, a to již druhým rokem za sebou; v některých segmentech pak až o 15 %. Jak výrobci, tak i dodavatelé surovin a obalů tedy museli hledat především vnitřní rezervy pro zvládnutí nepříznivé vnější situace. Bohužel, tři dodavatelé surovin a jeden výrobce nátěrových hmot vyhodnotili výnos plynoucí z jejich členství v asociaci neodpovídající členským poplatkům a rozhodli se z AVNH vystoupit. Na konci roku 2010 tedy bylo řádnými členy asociace celkem 18 firem, z toho 14 výrobců a dodavatelů nátěrových hmot, 3 dodavatelé surovin, resp. obalů a 1 vydavatel odborného časopisu. Přidruženými členy jsou 2 ústavy chemických univerzit, 1 ústav akademie věd ČR, Cech malířů a 2 asociace z příbuzných oborů. Jak hospodářská situace nutící firmy k úsporám, tak i pochybnosti členů o účelnosti práce asociace inspirovaly optimalizační proces vlastních aktivit asociace. V průběhu roku se několikrát sešli členové představenstva s cílem nalézt takový způsob práce sekretariátu i jednotlivých členů, který by reflektoval opravdové zájmy členských firem a současně byl co nejlevnější. Výsledkem hledání bylo rozhodnutí o tom, že funkcí sekretáře bude nadále vykonávat zaměstnanec asociace. Představenstvo AVNH také schválilo základní body činnosti sekretariátu orientované na opravdovou servisní činnost pro členské firmy v oblasti zpracování informací z trhu a legislativního procesu. Předpokládáme, že efektivní a profesionální práce asociace přispěje k reálnému růstu její prestiže mezi odbornou veřejností a především spokojenosti jejich členů. Ing. Jan Diblík předseda představenstva Asociace výrobců nátěrových hmot ČR Strana 2 (Celkem 12)

3 Poslání a cíle Činnost Asociace výrobců nátěrových hmot ČR Hájit a prosazovat společné zájmy členské základny především v procesu přípravy a tvorby nové české legislativy. Zajišťovat spolupráci s centrálními orgány státní správy, dalšími oborovými a odvětvovými svazy v oblastech, týkajících se oboru nátěrových hmot. Zajišťovat a koordinovat vzájemnou pomoc členských firem při aplikaci nové legislativy v průmyslu nátěrových hmot. Udržovat nezbytný informační systém oboru nátěrových hmot pro potřeby všech členů. Vhodnou formou propagace a prezentace asociace vytvářet a udržovat před laickou i odbornou veřejností příznivý image průmyslu nátěrových hmot, asociace i jejích členských firem. Členská základna Asociace sdružuje výrobce, výzkumné ústavy a organizace úzce související s výrobou nátěrových hmot. Sdružuje producenty nátěrových hmot v ČR, jejichž celková výroba v roce 2009 představovala cca 70 % celkové produkce nátěrových hmot v ČR v hodnotovém vyjádření. V současné době AVNH ČR má 20 řádných a 6 přidružených členů. Mezinárodní aktivity AVNH ČR udržuje kontakt s německou asociací výrobců nátěrových hmot VdL (Verband der deutschen Lackindustrie) a sekcí nátěrových hmot Svazu chemického a farmaceutického průmyslu Slovenské republiky. S oběma národními asociacemi dochází průběžně k výměně informací o vývoji daného oboru v jednotlivých zemích. AVNH ČR je členem Svazu chemického průmyslu ČR, který je řádným členem CEFIC (Evropská rada chemického průmyslu). Strana 3 (Celkem 12)

4 tis. Kč Asociace výrobců nátěrových hmot České republiky Vybrané ekonomické ukazatele AVNH ČR za rok 2010 Asociace výrobců nátěrových hmot ČR v roce 2010 na základě rozhodnutí valné hromady připravila rozpočet v příjmech a výdajích o 10% nižší než v roce 2009, což přineslo úsporu příspěvků jednotlivých členů. Tento záměr se podařilo naplnit viz následující ukazatele: 1. Výnosy - příjmy Počet členů AVNH ČR: dle rozpočtu 21 Příjmy dle rozpočtu ,00 Kč V roce 2010 vystoupily tyto firmy : BIESTERFELD SILCOM s.r.o. PRECHEZA a.s. SYNTHESIA, a.s. STACHEMA, spol. s r.o. Stav příjmů k ,00 Kč 2. Výdaje k ,00 Kč 3. Výnosy náklady ,00 Kč Překročení rozpočtu bylo způsobeno jednorázovými náklady na změny v sekretariátu, které do budoucna přinesou další snížení nákladů na chod asociace. V následující tabulce jsou uvedeny hodnoty celkových tržeb v letech 2009 a 2010 za celou členskou základnu Asociace. AVNH ČR Trţby (mil.kč) Index 10/09 Výrobci nátěrových hmot , Tržby AVNH 2009, Strana 4 (Celkem 12)

5 Ochrana ţivotního prostředí Ochrana životního prostředí je společnostmi AVNH ČR chápána jako součást podpory jejich dalšího rozvoje a prosperity. Výrazem odpovědnosti vůči zaměstnancům, zákazníkům, veřejnosti je zvyšování environmentální výkonnosti výrobních technologií, rozšiřování výrobkového portfolia o produkty šetrnější k životnímu prostředí a vytváření příjemného pracovního prostředí. Program Responsible Care AVNH ČR se jako kolektivní člen SCHP ČR přihlásila k programu Responsible Care Odpovědné podnikání v chemii. Program je zaměřen na zlepšování ukazatelů vlivu na životní prostředí, zdraví a bezpečnost práce, na snižování energetické náročnosti, přípravu a zavádění systému řízení orientovaného na ochranu životní prostředí (EMS), na informační otevřenost a vstřícnost vyjádřenou vydáváním zpráv o stavu životního prostředí. Společnosti zapojené do tohoto programu hodnotí svoje environmentální výsledky podle metodiky CEFIC (Evropské rady chemického průmyslu). Nositeli loga Responsible Care propůjčovaného představenstvem SCHP ČR jsou následující členské společnosti AVNH ČR: AKZO NOBEL COATINGS CZ, a.s., Praha 4 COLORLAK, a.s., Staré Město MOMENTIVE SPECIALTY CHEMICALS, a.s., Sokolov SPOLEK PRO CHEMICKOU A HUTNÍ VÝROBU, a.s., Ústí nad Labem Systém řízení orientovaný na ochranu ţivotního prostředí (EMS) Většina členských společností AVNH ČR se buď připravuje, nebo již má zaveden systém environmentálně orientovaného řízení (EMS) podle norem řady ISO Certifikát dle standardu ISO vlastní společnosti: AKZO NOBEL COATINGS CZ, a.s., Praha 4 COLORLAK, a.s., Staré Město Primalex a.s. Břasy MOMENTIVE SPECIALTY CHEMICALS, a.s., Sokolov SEVEROCHEMA, družstvo pro chemickou výrobu, Liberec SPOLEK PRO CHEMICKOU A HUTNÍ VÝROBU, a.s., Ústí nad Labem Strana 5 (Celkem 12)

6 Členské společnosti AVNH ČR a jejich výrobní profil Asociace výrobců nátěrových hmot České republiky v současnosti má 20 řádných a 6 přidružených členů. Řádní členové AKZO NOBEL COATINGS CZ, a.s., Praha AQUA, obnova staveb, s.r.o., Praha ARDAGH METAL PACKAGING CZECH a.s, Skřivany - olejové - syntetické s obsahem oleje na vzduchu schnoucí - syntetické bezolejové silikonové - vodou ředitelné disperzní Dekorativní omítkoviny - disperzní, silikonové - práškové Barevné koncentráty pro plasty - ředidla - tmely - vápenné fasádní pro historické stavby pomocné přípravky - konzervační prostředky na porézní silikátové nátěrové hmoty Plechové obaly pro nátěrové hmoty ATEMI, s.r.o., Praha Vydavatel časopisu SPEKTRA AUSTIS, a.s., Praha - vodou ředitelné DIY a průmyslové Výrobky stavební chemie - hydroizolace, tmely, pomocné přípravky - tmely Strana 6 (Celkem 12)

7 BARVY A LAKY HOSTIVAŘ, a.s., Praha - olejové - syntetické olejové (vypalovací i na vzduchu schnoucí) - syntetické bezolejové (epoxidové, polyesterové, polyuretanové, akrylátové) - celulózové - vodou ředitelné disperzní i rozpustné - ředidla - tvrdidla BARVY A LAKY TELURIA, s.r.o., Skrchov - vodou ředitelné disperzní i rozpustné - syntetické s obsahem oleje na vzduchu schnoucí - tmely - tónovací pasty BUILDING PLAST, s.r.o., Chlumec nad Cidlinou - vodou ředitelné na bázi polyakrylátových polymerů COLORLAK, a. s., Staré Město DCH-SINCOLOR, a.s. Plzeň - olejové - syntetické s obsahem oleje (vypalovací i na vzduchu schnoucí) - syntetické bezolejové (epoxidové, deriváty kaučuku, polyuretanové, vinylové, akrylátové) - celulózové - vodou ředitelné disperzní - lihové - nátěrové hmoty ve sprejích - ředidla - tmely - tvrdidla - syntetické - epoxidové.polyuretanové -speciální Tmely a lepidla Pryskyřice a laminování DRUCHEMA, Praha Družstvo pro chemickou výrobu a služby Barviva na textil Lepidla, tmely Čistící, mazací přípravky, leštidla Hobby přípravky, bytová chemie Strana 7 (Celkem 12)

8 EKOLAK, s.r.o., Bílovice MOMENTIVE SPECIALTY CHEMICALS, a.s., Sokolov Zateplovací systémy Fasádní NH - disperzní akrylátové, silikonové, silikátové, vápenné Interiérové NH - disperzní Dekorativní omítkoviny - disperzní, silikonové, silikátové, minerální Penetrační, základní, disperzní na kov a dřevo Speciální NH na podlahy a střechy Lepící a stěrkové hmoty Pojiva pro nátěrové hmoty - polyvinylacetátové disperze - polyakrylátové disperze MANKIEWICZ PRŮMYSLOVÉ BARVY A LAKY, k. s., Praha pro povrchovou úpravu v širokém sortimentu, především pro průmyslové užití NÁTĚROVÉ HMOTY, s.r.o., Hradec Králové - ředidla NOVATIC ČR, s.r.o. Teplice Antikorozní nátěrové hmoty pro kolejová vozidla PRIMALEX, a.s. Břasy SEVEROCHEMA, družstvo pro chemickou výrobu, Liberec Interiérové a fasádní NH - vodou ředitelné disperzní - akrylátové, silikonové, silikátové omítkovinu - penetrační prostředky - ředidla - technické kapaliny - antigraffiti SYNPO, a. s., Pardubice Výzkum a vývoj syntetických pryskyřic a nátěrových hmot včetně malovýroby Strana 8 (Celkem 12)

9 SPOLEK PRO CHEMICKOU A HUTNÍ VÝROBU, a. s., Ústí n. L. - syntetické bez oleje (epoxyesterové, polyesterové gelcoaty) - vodou ředitelné disperzní - tmely - tvrdidla Podlahoviny - epoxidové Pojiva pro nátěrové hmoty - na bázi kalafuny - alkydy - epoxidy - epoxyestery Přidruţení členové VYSOKÁ ŠKOLA CHEMICKO -TECHNOLOGICKÁ PRAHA Vzdělávací, vědecká a výzkumná instituce v technické chemii UNIVERZITA PARDUBICE FAKULTA CHEMICKO - TECHNOLOGICKÁ Vzdělávací, vědecká a výzkumná instituce v technické chemii ÚSTAV CHEMICKÝCH PROCESŮ AV ČR, v.v.i. Základní výzkum v oblasti chemických technologií, ve spolupráci s průmyslem aplikovaný výzkum CECH MALÍŘŮ A LAKÝRNÍKŮ ČESKÉ REPUBLIKY Dobrovolné sdružení malířů a lakýrníků v České republice Strana 9 (Celkem 12)

10 ČESKÁ ASOCIACE OCELOVÝCH KONSTRUKCÍ Dobrovolné sdružení organizací zabývajících se problematikou ocelových konstrukcí ASOCIACE KOROZNÍCH INŢENÝRŮ Odborná organizace sdružující zájemce o obor Koroze a protikorozní ochrana" Sekretariát AVNH ČR Učňovská 1, Praha 9 Jarov Bankovní spojení: Bank connection: Ing. Jaroslav Prachař sekretář tel: (+420) mob: (+420) avnh@avnh.cz Komerční banka a.s., pobočka Praha 9 Balabenka č.ú.: /0100. IBAN: CZ Strana 10 (Celkem 12)

11 Orgány Asociace výrobců nátěrových hmot České republiky Představenstvo: Prezident: Ing. Jan Diblík výrobně-technický ředitel / PRIMALEX a.s. Břasy 1. viceprezident: Ing. Zdeněk Tůma ředitel pro strategické projekty / COLORAK, a.s., Staré Město 2. viceprezident: Ing. Zdenka Kalábová manažer výzkumu a vývoje disperzí pro nátěrové hmoty/ MOMENTIVE SPECIALTY CHEMICALS, a.s., Sokolov Členové: Ing. Dariusz Jakubowicz generální ředitel BARVY A LAKY HOSTIVAŘ, a.s., Praha Ing. Marcel Janovský Ing. Martin Navrátil, Ph.D. Ing. Jakub Noll Mgr. Josef Vaidiš, MBA Ing. Ladislav Skoček ředitel výroby AUSTIS, a.s., Praha generální ředitel SYNPO, a. s., Pardubice ředitel BARVY A LAKY TELURIA, s.r.o., Skrchov generální ředitel AKZO NOBEL COATINGS CZ, a.s., Praha obchodní manažer MANKIEWICZ PRŮMYSLOVÉ BARVY A LAKY k. s., Praha Dozorčí rada: Otakar Hamák Ing. Stanislav Holas Ing. Tomáš Kliment SPOLCHEMIE, a.s. ARDAGH METAL PACKAGING CZECH a.s. NÁTĚROVÉ HMOTY, s.r.o Strana 11 (Celkem 12)

12 Asociace výrobců nátěrových hmot České republiky Učňovská 1, Praha 9 Jarov IČ: , DIČ: CZ tel: (+420) mob:(+420) avnh@avnh.cz AVNH ČR 2011 Strana 12 (Celkem 12)

Asociace výrobců nátěrových hmot České republiky Association of Paint Manufacturers of the Czech Republic VÝROČNÍ ZPRÁVA 2013 AVNH ČR

Asociace výrobců nátěrových hmot České republiky Association of Paint Manufacturers of the Czech Republic VÝROČNÍ ZPRÁVA 2013 AVNH ČR VÝROČNÍ ZPRÁVA 2013 AVNH ČR Zpracoval a vydal sekretariát AVNH ČR Praha, 2014 Strana 1 (Celkem 12) Vážení přátelé, rok 2013 byl pro členské firmy naší asociace náročný. V současnosti je trh nátěrových

Více

Asociace výrobců nátěrových hmot České republiky Association of Paint Manufacturers of the Czech Republic

Asociace výrobců nátěrových hmot České republiky Association of Paint Manufacturers of the Czech Republic VÝROČNÍ ZPRÁVA 2009 AVNH ČR Zpracoval a vydal sekretariát AVNH ČR Praha, 2010 Vážení přátelé, rok 2009 byl pro členské firmy naší asociace rokem jubilejním; 27. září uplynulo 15 let od založení Asociace

Více

Asociace výrobců nátěrových hmot České republiky Association of Paint Manufacturers of the Czech Republic VÝROČNÍ ZPRÁVA 2011 AVNH ČR

Asociace výrobců nátěrových hmot České republiky Association of Paint Manufacturers of the Czech Republic VÝROČNÍ ZPRÁVA 2011 AVNH ČR VÝROČNÍ ZPRÁVA 2011 AVNH ČR Zpracoval a vydal sekretariát AVNH ČR Praha, 2012 Strana 1 (Celkem 11) Vážení přátelé, rok 2011 byl pro členské firmy naší asociace velmi náročný. S pokračující celosvětovou

Více

Asociace výrobců nátěrových hmot České republiky Association of Paint Manufacturers of the Czech Republic VÝROČNÍ ZPRÁVA 2012 AVNH ČR

Asociace výrobců nátěrových hmot České republiky Association of Paint Manufacturers of the Czech Republic VÝROČNÍ ZPRÁVA 2012 AVNH ČR VÝROČNÍ ZPRÁVA 2012 AVNH ČR Zpracoval a vydal sekretariát AVNH ČR Praha, 2013 Strana 1 (Celkem 12) Vážení přátelé, rok 2012 byl pro členské firmy naší asociace velmi náročný. V současnosti trh nátěrových

Více

Asociace výrobců nátěrových hmot České republiky Association of Paint Manufacturers of the Czech Republic VÝROČNÍ ZPRÁVA 2016 AVNH ČR

Asociace výrobců nátěrových hmot České republiky Association of Paint Manufacturers of the Czech Republic VÝROČNÍ ZPRÁVA 2016 AVNH ČR VÝROČNÍ ZPRÁVA 2016 AVNH ČR Zpracoval a vydal sekretariát AVNH ČR z.s. Praha, 2017 Strana 1 (Celkem 11) Vážení přátelé, rok 2016 pro členské firmy naší asociace nepřinesl výrazné zvýšení obratu. Index

Více

Asociace výrobců nátěrových hmot České republiky Association of Paint Manufacturers of the Czech Republic VÝROČNÍ ZPRÁVA 2015 AVNH ČR

Asociace výrobců nátěrových hmot České republiky Association of Paint Manufacturers of the Czech Republic VÝROČNÍ ZPRÁVA 2015 AVNH ČR VÝROČNÍ ZPRÁVA 2015 AVNH ČR Zpracoval a vydal sekretariát AVNH ČR Praha, 2016 Strana 1 (Celkem 11) Vážení přátelé, rok 2015 pro členské firmy naší asociace nepřinesl výrazné zvýšení obratu. Index 2015/2014

Více

Asociace výrobců nátěrových hmot České republiky Association of Paint Manufacturers of the Czech Republic VÝROČNÍ ZPRÁVA 2017 AVNH ČR

Asociace výrobců nátěrových hmot České republiky Association of Paint Manufacturers of the Czech Republic VÝROČNÍ ZPRÁVA 2017 AVNH ČR VÝROČNÍ ZPRÁVA 2017 AVNH ČR Zpracoval a vydal sekretariát AVNH ČR z.s. Praha, 2018 Strana 1 (Celkem 11) Vážení přátelé, rok 2017 pro členské firmy naší asociace nepřinesl výrazné zvýšení obratu. Index

Více

Asociace výrobců nátěrových hmot České republiky. Association of Paint Manufacturers of the Czech Republic ADRESÁŘ BUSINESS DIRECTORY AVNH ČR

Asociace výrobců nátěrových hmot České republiky. Association of Paint Manufacturers of the Czech Republic ADRESÁŘ BUSINESS DIRECTORY AVNH ČR Asociace výrobců nátěrových hmot České republiky Association of Paint Manufacturers of the Czech Republic ADRESÁŘ BUSINESS DIRECTORY 2012 AVNH ČR Zpracoval a vydal sekretariát AVNH ČR Compiled and published

Více

Asociace výrobců nátěrových hmot České republiky. Association of Paint Manufacturers of the Czech Republic ADRESÁŘ BUSINESS DIRECTORY AVNH ČR

Asociace výrobců nátěrových hmot České republiky. Association of Paint Manufacturers of the Czech Republic ADRESÁŘ BUSINESS DIRECTORY AVNH ČR Asociace výrobců nátěrových hmot České republiky Association of Paint Manufacturers of the Czech Republic ADRESÁŘ BUSINESS DIRECTORY 2015 AVNH ČR Zpracoval a vydal sekretariát AVNH ČR Compiled and published

Více

Association of Paint Manufacturers of the Czech Republic

Association of Paint Manufacturers of the Czech Republic Asociace výrobc Asociace výrobc nát rových hmot eské republiky Vážení p átelé, také v roce 2007 byl pr žn evidován relativn p íznivý r st ekonomiky eské republiky a tato skute nost se projevila i ve zvýšené

Více

společnosti MO PARTNER a.s. za rok 2015

společnosti MO PARTNER a.s. za rok 2015 Strana 1/10 ZPRÁVA PŘEDSTAVENSTVA O PODNIKATELSKÉ ČINNOSTI, STAVU MAJETKU A ŘÁDNÉ ÚČETNÍ ZÁVĚRCE společnosti MO PARTNER a.s. za rok 2015 OBSAH: 1. Základní údaje 2. Zpráva o činnosti a společnosti za období

Více

Výzva dotačního programu

Výzva dotačního programu Město Jindřichův Hradec Výzva dotačního programu zveřejňuje výzvu dotačního programu na podporu sportu v roce 2015 Zdůvodnění dotačního programu Dotační program je zaměřen na podporu: činnosti stávajících

Více

Popis realizace poskytování sociální služby

Popis realizace poskytování sociální služby Popis realizace poskytování sociální služby Veřejný závazek Charity Odry ohledně odborného sociálního poradenství dle zákona o sociálních službách č. 108/2006 Sb. par. 37 odst. 1 4. 1. Cíle, poslání a

Více

Směrnice pro poskytování odměn funkcionářům SBD a pravidla odměňování pracovních funkcí na samosprávách a společenství vlastníků

Směrnice pro poskytování odměn funkcionářům SBD a pravidla odměňování pracovních funkcí na samosprávách a společenství vlastníků Směrnice pro poskytování odměn funkcionářům SBD a pravidla odměňování pracovních funkcí na samosprávách a společenství vlastníků Datum platnosti: Datum účinnosti: Změna: 1.6.2009 1.6.2009 2 Dne: 15.4.2009

Více

STANOVY Unie tělovýchovných organizací Policie České republiky, sportovní svaz policistů a hasičů, z.s.

STANOVY Unie tělovýchovných organizací Policie České republiky, sportovní svaz policistů a hasičů, z.s. STANOVY Unie tělovýchovných organizací Policie České republiky, sportovní svaz policistů a hasičů, z.s. (dále jen Unie ) Čl. 1 Název, sídlo, postavení Unie (1) Unie je založena na principu dobrovolnosti

Více

Organizační řád základní školy

Organizační řád základní školy Organizační řád základní školy Škola: Základní škola Štěpánov, okres Olomouc, příspěvková organizace Účinnost od: 1. 9. 2011 Spisový znak: P Čl.1. Úvodní ustanovení Organizační řád Základní školy Štěpánov

Více

ČÁST TŘETÍ ŘÍDICÍ A KONTROLNÍ SYSTÉM HLAVA I POŽADAVKY NA ŘÍDICÍ A KONTROLNÍ SYSTÉM

ČÁST TŘETÍ ŘÍDICÍ A KONTROLNÍ SYSTÉM HLAVA I POŽADAVKY NA ŘÍDICÍ A KONTROLNÍ SYSTÉM ČÁST TŘETÍ ŘÍDICÍ A KONTROLNÍ SYSTÉM HLAVA I POŽADAVKY NA ŘÍDICÍ A KONTROLNÍ SYSTÉM [K 8b odst. 5 zákona o bankách, k 7a odst. 5 zákona o spořitelních a úvěrních družstvech, k 12f písm. a) a b) a 32 odst.

Více

Obsah: 1) Identifikační údaje 2) Předmět podnikání 3) Statutární orgán 4) Společníci 5) Základní kapitál 6) Managment

Obsah: 1) Identifikační údaje 2) Předmět podnikání 3) Statutární orgán 4) Společníci 5) Základní kapitál 6) Managment Obsah: 1) Identifikační údaje 2) Předmět podnikání 3) Statutární orgán 4) Společníci 5) Základní kapitál 6) Managment Zpráva jednatele společnosti o podnikatelské činnosti a stavu jejího majetku. - personální

Více

P O K Y N. ředitele odboru interního auditu a kontroly

P O K Y N. ředitele odboru interního auditu a kontroly P O K Y N ředitele odboru interního auditu a kontroly Ročník: 2012 V Praze 15. června 2012 Číslo: 10 ORGANIZAČNÍ ŘÁD ODBORU INTERNÍHO AUDITU A KONTROLY ČÁST PRVNÍ POSTAVENÍ A PŘEDMĚT ČINNOSTI ODBORU INTERNÍHO

Více

MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 3 Rada městské části U S N E S E N Í

MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 3 Rada městské části U S N E S E N Í č.j.: 991/2015 MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 3 Rada městské části U S N E S E N Í č. 963 ze dne 14.12.2015 Veřejná významná nadlimitní zakázka v otevřeném řízení na stavební úpravy panelových domů v Praze 3, ul.

Více

Stanovy Asociace zámkových a klíčových služeb České Republiky. (AZKS)

Stanovy Asociace zámkových a klíčových služeb České Republiky. (AZKS) Stanovy Asociace zámkových a klíčových služeb České Republiky. (AZKS) Čl. I - Úvod 1. Název sdružení je "Asociace zámkových a klíčových služeb České republiky." 2. Zkratka spolku je AZKS" Čl. II - Základní

Více

ZPRÁVA O ČINNOSTI A PLNĚNÍ ÚKOLŮ PŘÍSPĚVKOVÉ ORGANIZACE ZA ROK 2007

ZPRÁVA O ČINNOSTI A PLNĚNÍ ÚKOLŮ PŘÍSPĚVKOVÉ ORGANIZACE ZA ROK 2007 Střední škola oděvní, služeb a podnikání Příčná 1108, 708 00 Ostrava-Poruba Příspěvková organizace ZPRÁVA O ČINNOSTI A PLNĚNÍ ÚKOLŮ PŘÍSPĚVKOVÉ ORGANIZACE ZA ROK 2007 Mgr. Pavel Chrenka Ředitel SŠ V Ostravě-Porubě

Více

Výroční zpráva o hospodaření

Výroční zpráva o hospodaření 1 Výroční zpráva o hospodaření Základní školy Kamenická 1145 příspěvková organizace Základní škola Děčín II, Kamenická 1145 je příspěvkovou organizací, jejíž zřizovatel je od 01. 01. 2003 Statutární Město

Více

Program rovného zacházení provozovatele distribuční soustavy Pražská plynárenská Distribuce, a.s., člen koncernu Pražská plynárenská, a.s.

Program rovného zacházení provozovatele distribuční soustavy Pražská plynárenská Distribuce, a.s., člen koncernu Pražská plynárenská, a.s. Program rovného zacházení provozovatele distribuční soustavy Pražská plynárenská Distribuce, a.s., člen koncernu Pražská plynárenská, a.s. Obsah 1. Úvod... 2 1.1. Účel Programu rovného zacházení... 2 1.2.

Více

Stanovy TJ Plzeň-Bílá Hora, z.s.

Stanovy TJ Plzeň-Bílá Hora, z.s. Stanovy TJ Plzeň-Bílá Hora, z.s. I. Tělovýchovná jednota 1.1. Spolek s názvem TJ Plzeň-Bílá Hora, z.s., (dále jen TJ) je dobrovolným zájmovým svazkem členů provozujících nebo majících zájem o tělovýchovu,

Více

Veřejná soutěž. vyhlašuje. ve smyslu ustanovení 1772 a násl. zák. č. 89/2012 Sb., občanského zákoníku, v aktuálním znění

Veřejná soutěž. vyhlašuje. ve smyslu ustanovení 1772 a násl. zák. č. 89/2012 Sb., občanského zákoníku, v aktuálním znění Veřejná soutěž Č.j.: VS 88/088/003/2015-50/LOG/501 Česká republika Vězeňská služba České republiky Soudní 1672/1a, 140 67 Praha 4 IČO: 00212423 zastoupena generálním ředitelem vrchním státním radou brig.

Více

Krajský svaz triatlonu Vysočina z.s. STANOVY SPOLKU

Krajský svaz triatlonu Vysočina z.s. STANOVY SPOLKU Stanovy KSTT Vysočina 1 Krajský svaz triatlonu Vysočina z.s. STANOVY SPOLKU 1. ÚVOD 1.1 Právní postavení. 1.1.1 Krajský svaz triatlonu Vysočina (dále také KSTT Vysočina) je zapsaným spolkem, který vznikl

Více

S T A N O V Y Veterán klub Rychvald

S T A N O V Y Veterán klub Rychvald S T A N O V Y Veterán klub Rychvald I. ZÁKLADNÍ USTANOV ENÍ Článek 1: Vznik Veterán klubu Rychvald 1. Veterán klub Rychvald (dále jen VK Rychvald) ve smyslu zákona č. 83/1990 Sb. o sdružování občanů se

Více

STANOVY ASOCIACE NESTÁTNÍCH NEZISKOVÝCH ORGANIZACÍ ČESKÉ REPUBLIKY

STANOVY ASOCIACE NESTÁTNÍCH NEZISKOVÝCH ORGANIZACÍ ČESKÉ REPUBLIKY STANOVY ASOCIACE NESTÁTNÍCH NEZISKOVÝCH ORGANIZACÍ ČESKÉ REPUBLIKY HLAVA I. ZÁKLADNÍ USTANOVENÍ Asociace nestátních neziskových organizací České republiky(dále jen ANNO ČR nebo Asociace ) je spolkem ve

Více

M ě s t s k ý f o t b a l o v ý k l u b D o b ř í š. Cestovní náhrady

M ě s t s k ý f o t b a l o v ý k l u b D o b ř í š. Cestovní náhrady Metodický pokyn výboru MFK č. 1/2008 - rev. 2 Cestovní náhrady 1. ÚVOD Občanské sdružení MFK Dobříš je neziskovovou organizací, která vyvíjí svoji činnost v oblasti sportu, sportovního vyžití mládeže i

Více

STANOVY KOMORY PROJEKTOVÝCH MANAŽERŮ, Z. S.

STANOVY KOMORY PROJEKTOVÝCH MANAŽERŮ, Z. S. STANOVY KOMORY PROJEKTOVÝCH MANAŽERŮ, Z. S. Článek I NÁZEV A SÍDLO Název: Komora projektových manažerů, z. s. Sídlo: U Potoka 26, 252 65 Tursko Článek II PRÁVNÍ FORMA 1. Komora Projektových Manažerů, z.

Více

Smlouva o obstarání správy společných částí domu a výkonu dalších povinností uzavřená podle 733 a násl. Občanského zákoníku v platném znění.

Smlouva o obstarání správy společných částí domu a výkonu dalších povinností uzavřená podle 733 a násl. Občanského zákoníku v platném znění. Smlouva o obstarání správy společných částí domu a výkonu dalších povinností uzavřená podle 733 a násl. Občanského zákoníku v platném znění. I. Smluvní strany Objednatel: Společenství Golfová 884 887 Zapsané

Více

STANOVY SMÍŠENÉ OBCHODNÍ KOMORY

STANOVY SMÍŠENÉ OBCHODNÍ KOMORY STANOVY SMÍŠENÉ OBCHODNÍ KOMORY (schválené Ministerstvem průmyslu a obchodu České republiky ze dne 14. prosince 2004, ve znění schváleném dne [den schválení zněny stanov ministerstvem] 2005) Článek 1 NÁZEV,

Více

Úvod Sdružení pracovníků domů dětí a mládeže v ČR Činnost SP DDM za rok 2010 a. Činnost RKR Praha, 18. - 19. 1. 2010 Praha, 8. - 9. 4.

Úvod Sdružení pracovníků domů dětí a mládeže v ČR Činnost SP DDM za rok 2010 a. Činnost RKR Praha, 18. - 19. 1. 2010 Praha, 8. - 9. 4. Výroční zpráva o činnosti Sdružení pracovníků domů dětí a mládeže v ČR za rok 2010 1 Úvod Sdružení pracovníků domů dětí a mládeže v ČR (dále jen SP DDM) je nestátní neziskovou organizací, jejímž hlavním

Více

Ing. Radek Pešout, jednatel společnosti, zodpovědný za oblasti redakcí, obchod, personální, marketing, produkce

Ing. Radek Pešout, jednatel společnosti, zodpovědný za oblasti redakcí, obchod, personální, marketing, produkce Profil mediální skupiny MediaShow Group Začalo to v roce 2005... se sídlem v Praze a pobočkami v Plzni a Ústí nad Labem je společným projektem Bc. Jana Potůčka z ProSEO Media s.r.o. a Ing. Radka Pešouta,

Více

INFORMACE O NĚKTERÝCH OBLASTECH K ŘEŠENÍ VE VĚCI JEDNOTEK SBORŮ DOBROVOLNÝCH HASIČŮ OBCÍ A SPOLKŮ PŮSOBÍCÍCH NA ÚSEKU POŢÁRNÍ OCHRANY

INFORMACE O NĚKTERÝCH OBLASTECH K ŘEŠENÍ VE VĚCI JEDNOTEK SBORŮ DOBROVOLNÝCH HASIČŮ OBCÍ A SPOLKŮ PŮSOBÍCÍCH NA ÚSEKU POŢÁRNÍ OCHRANY II. INFORMACE O NĚKTERÝCH OBLASTECH K ŘEŠENÍ VE VĚCI JEDNOTEK SBORŮ DOBROVOLNÝCH HASIČŮ OBCÍ A SPOLKŮ PŮSOBÍCÍCH NA ÚSEKU POŢÁRNÍ OCHRANY Podnětem ke zpracování tohoto materiálu je změna působení jednotek

Více

Základní škola, Jablonec nad Nisou, Liberecká 1734/31, příspěvková organizace

Základní škola, Jablonec nad Nisou, Liberecká 1734/31, příspěvková organizace Základní škola, Jablonec nad Nisou, Liberecká 1734/31, příspěvková organizace Organizační řád školy Č. j. PRO/1/2012 Spisový znak: A 20 Skartační lhůta: A 10 Vypracoval/a: Mgr. Fronika Burešová, ředitelka

Více

SK SLAVIA PRAHA POZEMNÍ HOKEJ, z.s. Stanovy spolku Návrh. Čl. I Název a sídlo. Čl. II Účel spolku. Čl. III Hlavní činnost spolku

SK SLAVIA PRAHA POZEMNÍ HOKEJ, z.s. Stanovy spolku Návrh. Čl. I Název a sídlo. Čl. II Účel spolku. Čl. III Hlavní činnost spolku SK SLAVIA PRAHA POZEMNÍ HOKEJ, z.s. Stanovy spolku Návrh Čl. I Název a sídlo 1. SK SLAVIA PRAHA POZEMNÍ HOKEJ, z.s. (dále jen spolek ) má své sídlo na adrese Praha 10 - Vršovice, Vladivostocká ulice 1460/10,

Více

Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Název projektu: Inovace magisterského studijního programu Fakulty ekonomiky a managementu

Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Název projektu: Inovace magisterského studijního programu Fakulty ekonomiky a managementu Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Název projektu: Inovace magisterského studijního programu Fakulty ekonomiky a managementu Registrační číslo projektu: CZ.1.07/2.2.00/28.0326 PROJEKT

Více

VÍCEÚČELOVÉHO SPORTOVNÍHO AREÁLU OBCE HŘEBEČ

VÍCEÚČELOVÉHO SPORTOVNÍHO AREÁLU OBCE HŘEBEČ PROVOZNÍ ŘÁD VÍCEÚČELOVÉHO SPORTOVNÍHO AREÁLU OBCE HŘEBEČ Provozovatel : Obec Hřebeč Vymezení plochy víceúčelového sportovního areálu: pozemková parcela č. 1106/1,1106/7 Každý návštěvník je povinen seznámit

Více

PLAN CONTROL s.r.o., U Trojice 120, 380 01 Český Krumlov

PLAN CONTROL s.r.o., U Trojice 120, 380 01 Český Krumlov PLAN CONTROL s.r.o., U Trojice 120, 380 01 Český Krumlov Zpráva o výsledcích přezkoumání hospodaření svazku obcí Identifikační údaje: IČO 15789683 Název svazku:svazek Lipenských obcí Jména osob provádějících

Více

MATERIÁL. pro zasedání Zastupitelstva města Hranic, dne 7. 11. 2013. Ondriášová Radka, starostka. Odbor správy majetku

MATERIÁL. pro zasedání Zastupitelstva města Hranic, dne 7. 11. 2013. Ondriášová Radka, starostka. Odbor správy majetku MĚSTO HRANICE MATERIÁL pro zasedání Zastupitelstva města Hranic, dne 7. 11. 2013 Bod programu: 23 Předkládá: Okruh zpracovatelů: Zpracoval: Ondriášová Radka, starostka Odbor správy majetku Ing. Radomír

Více

Henkel se na celosvětovém trhu i nadále veze na úspěšné vlně

Henkel se na celosvětovém trhu i nadále veze na úspěšné vlně Tisková zpráva Praha, 27. února 2007 Navrženo dělení akcií v poměru 1:3 Henkel se na celosvětovém trhu i nadále veze na úspěšné vlně Obrat vzrostl o 6,4 % na 12,74 mld. eur Mimořádně silný organický růst

Více

PROGRAM PODPORY OBNOVITELNÝCH ZDROJŮ A ÚSPOR ENERGIE V OBYTNÝCH BUDOVÁCH

PROGRAM PODPORY OBNOVITELNÝCH ZDROJŮ A ÚSPOR ENERGIE V OBYTNÝCH BUDOVÁCH PROGRAM PODPORY OBNOVITELNÝCH ZDROJŮ A ÚSPOR ENERGIE V OBYTNÝCH BUDOVÁCH EXCEL MIX CZ, s.r.o. Palackého 664 281 01 Velim Ing. Petr Rakouský mobil: +420 777 993 909 e-mail: rakousky@excelmix.cz Základní

Více

Informace o Moravském Peněžním Ústavu spořitelním družstvu k 30.9.2007

Informace o Moravském Peněžním Ústavu spořitelním družstvu k 30.9.2007 Informace o Moravském Peněžním Ústavu spořitelním družstvu k 30.9.2007 uveřejňované dle 7b odst. 1 a 2 zákona č. 87/1995 Sb., o spořitelních a úvěrních družstvech, ve znění pozdějších předpisů, zpracované

Více

Pravidla pro financování příspěvkových organizací zřízených městem Písek

Pravidla pro financování příspěvkových organizací zřízených městem Písek Příloha č. 1 Pravidla pro financování příspěvkových organizací zřízených městem Písek Článek č. I Rozsah působnosti Pravidla pro financování příspěvkových organizací (dále jen organizace ) platí pro všechny

Více

Štatistika vyplnenosti databázy Európskej databanky

Štatistika vyplnenosti databázy Európskej databanky Štatistika vyplnenosti databázy Európskej databanky www.edb.sk JÚN 2011 Významné firmy Slovenska január 11 február 11 marec 11 apríl 11 máj 11 jún 11 64136 64198 64233 64352 64441 64459 64500 64450 64400

Více

Předpokládaný termín splnění veřejné zakázky

Předpokládaný termín splnění veřejné zakázky Odůvodnění účelnosti veřejné zakázky dle 1 vyhlášky 232/2012 Sb. pro účely předběžného oznámení veřejného zadavatele dle 86 odst. 2 zákona o veřejných zakázkách Popis potřeb, které mají být splněním Budova

Více

Služby města Jindřichův Hradec s.r.o.

Služby města Jindřichův Hradec s.r.o. Služby města Jindřichův Hradec s.r.o. VÝROČNÍ ZPRÁVA společnosti Služby města Jindřichův Hradec s.r.o. za rok 2012 IČ: 26043335 Služby města Jindřichův Hradec s.r.o. Již nedílnou součástí života obyvatel

Více

Bezpečnost práce při provozování silniční dopravy

Bezpečnost práce při provozování silniční dopravy Interní směrnice č. 3/2003 Počet stran: 3 Bezpečnost práce při provozování silniční dopravy Platnost: od 1.9.2003 Tento Interní předpis byl zpracován v souladu s nařízením vlády č. 168/2002 Sb., kterým

Více

PRO SCHŮZI VLÁDY. Rozbor financování nestátních neziskových organizací z veřejných rozpočtů v roce 2013

PRO SCHŮZI VLÁDY. Rozbor financování nestátních neziskových organizací z veřejných rozpočtů v roce 2013 ÚŘAD VLÁDY ČR Č.j.: 16473/2014-OLP V Praze dne 2014 Výtisk č.: PRO SCHŮZI VLÁDY Věc: Rozbor financování nestátních neziskových organizací z veřejných rozpočtů v roce 2013 Důvod předložení: Materiál je

Více

Podnikatelské struktury obchodu, ubytování a stravování a CK k 31. 12. 2015

Podnikatelské struktury obchodu, ubytování a stravování a CK k 31. 12. 2015 Podnikatelské struktury obchodu, ubytování a stravování a CK k 31. 12. 2015 Stručná analýza podle Registru ekonomických subjektů ČSÚ V rámci statisticko-ekonomického zpravodajství přinášíme čtvrtletně

Více

Intervence ČNB dva roky poté Mýty, fakta, odhady. Zpracoval: Ing. Otto Daněk místopředseda AE (z materiálů ČNB a denního tisku) 1

Intervence ČNB dva roky poté Mýty, fakta, odhady. Zpracoval: Ing. Otto Daněk místopředseda AE (z materiálů ČNB a denního tisku) 1 Intervence ČNB dva roky poté Mýty, fakta, odhady Zpracoval: Ing. Otto Daněk místopředseda AE (z materiálů ČNB a denního tisku) 1 1. Rozhodnutí ČNB bylo překvapivé a šokující pro trhy i podniky. Na několika

Více

STANOVY Svatý Florián Dobrovolní hasiči roku

STANOVY Svatý Florián Dobrovolní hasiči roku STANOVY Svatý Florián Dobrovolní hasiči roku Úplné znění Název spolku: Svatý Florián Dobrovolní hasiči roku, z. s. Užívané zkratky: SF DHR, z. s. Sídlo: Brno, Zubatého 1, 614 00 Obsah stanov: I. Základní

Více

Návrh. VYHLÁŠKA č...sb., ze dne... 2011,

Návrh. VYHLÁŠKA č...sb., ze dne... 2011, Návrh vyhlášky, kterou se mění vyhláška č. 233/2009 Sb., o žádostech, schvalování osob a způsobu prokazování odborné způsobilosti, důvěryhodnosti a zkušenosti osob a o minimální výši finančních zdrojů

Více

Stanovy spolku. Yachtclub Pardubice, z.s.

Stanovy spolku. Yachtclub Pardubice, z.s. Stanovy spolku Yachtclub Pardubice, z.s. Úplné znění ke dni 26.3. 2015 čl. I Úvodní ustanovení 1. Název spolku: Yachtclub Pardubice, z.s. (dále též spolek ). 2. Sídlo spolku: Třída Míru 65, 530 02 Pardubice

Více

Příspěvky poskytované zaměstnavatelům na zaměstnávání osob se zdravotním postižením Dle zákona č. 435/2004 Sb., o zaměstnanosti, v platném znění.

Příspěvky poskytované zaměstnavatelům na zaměstnávání osob se zdravotním postižením Dle zákona č. 435/2004 Sb., o zaměstnanosti, v platném znění. 6 Právní postavení a ochrana osob se zdravotním postižením Příspěvky poskytované zaměstnavatelům na zaměstnávání osob se zdravotním postižením Dle zákona č. 435/2004 Sb., o zaměstnanosti, v platném znění.

Více

DOMOVNÍ ŘÁD. DOMOVNÍ ŘÁD Družstvo Tobrucká 713, družstvo 1 / 6

DOMOVNÍ ŘÁD. DOMOVNÍ ŘÁD Družstvo Tobrucká 713, družstvo 1 / 6 DOMOVNÍ ŘÁD DOMOVNÍ ŘÁD Družstvo Tobrucká 713, družstvo 1 / 6 Družstvo Tobrucká 713, družstvo Tobrucká 713/25, 160 00 Praha 6 IČO: 25148826, tel: 235363485, mob: 602 941235, e-mail: tobrucka713@seznam.cz

Více

Usnesení ze zasedání Zastupitelstva města Napajedla č. 13 konaného dne 20. února 2013

Usnesení ze zasedání Zastupitelstva města Napajedla č. 13 konaného dne 20. února 2013 Usnesení ze zasedání Zastupitelstva města Napajedla č. 13 konaného dne 20. února 2013 Projednání předkládaných zpráv: 1. Navýšení základního kapitálu společnosti NTV cable s.r.o. pro rok 2013 2. Smlouva

Více

Regulatorní informace

Regulatorní informace Počet klientů Komerční banky narostl o 22 000 díky úspěšnému programu výhod MojeOdměny Čistý zisk za první pololetí 2014 dosáhl 6,4 miliardy Kč Praha, 1. srpna 2014 Komerční banka dnes oznámila konsolidovaný

Více

Úvodní slovo Vážení přátelé, Seniorský dům Písek a.s. předkládá svou první výroční zprávu od zahájení provozu hlavní činnostidomova

Úvodní slovo Vážení přátelé, Seniorský dům Písek a.s. předkládá svou první výroční zprávu od zahájení provozu hlavní činnostidomova 2009 Výroční zpráva Úvodní slovo Vážení přátelé, Seniorský dům Písek a.s. předkládá svou první výroční zprávu od zahájení provozu hlavní činnostidomova pro seniory. Byl to pro nás velký okamžik, po několika

Více

Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/34.0036 Název projektu: Inovace a individualizace výuky

Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/34.0036 Název projektu: Inovace a individualizace výuky Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/34.0036 Název projektu: Inovace a individualizace výuky Autor: Mgr. Bc. Miloslav Holub Název materiálu: Úvod do obchodního práva I. Označení materiálu: VY_32_INOVACE_HOL21

Více

SMLOUVA O DÍLO UZSVM č. /2016 na zakázku

SMLOUVA O DÍLO UZSVM č. /2016 na zakázku SMLOUVA O DÍLO UZSVM č. /2016 na zakázku Oprava dešťové kanalizace v objektu sídla OP Prostějov uzavřená podle 2586 a násl. zák. č. 89/2012 Sb. občanský zákoník, ve znění pozdějších předpisů 1. Smluvní

Více

Číslo smlouvy u mandanta:. Číslo smlouvy u mandatáře :

Číslo smlouvy u mandanta:. Číslo smlouvy u mandatáře : Číslo smlouvy u mandanta:. Číslo smlouvy u mandatáře : M AN D Á T N Í S M L O U V A uzavřená níže uvedeného dne, měsíce a roku v souladu s 566 a násl. zákona č. 513/1991 Sb., obchodní zákoník, ve znění

Více

Moderně s letitou tradicí

Moderně s letitou tradicí ZPRÁVA O ŽIVOTNÍM PROSTŘEDÍ ZA ROK 2009 Moderně s letitou tradicí Zpracoval: Schválil: Ing. Tomáš Gociek Ing. Zdeněk Vladár referent životního prostředí ředitel a předseda představenstva Datum: 01.04.2010

Více

Žebříček českých nemocnic. dle jejich finančního zdraví (2009)

Žebříček českých nemocnic. dle jejich finančního zdraví (2009) Žebříček českých nemocnic dle jejich finančního zdraví (2009) Tisková zpráva ÚVODEM Nezisková zdravotnická organizace HealthCare Institute (HCI) ve spolupráci s odborným partnerem - společností CCB - Czech

Více

Organizační řád Western Riding Clubu České republiky, z.s. (WRC ČR)

Organizační řád Western Riding Clubu České republiky, z.s. (WRC ČR) Organizační řád Western Riding Clubu České republiky, z.s. (WRC ČR) Oddíl I. Základní členění WRC ČR. Článek. 1. Postavení WRC. 1. Western Riding Club České republiky, z.s. (dále jen WRC) je nezávislým

Více

Česká pedagogická společnost

Česká pedagogická společnost Česká pedagogická společnost SJEZD ČESKÉ PEDAGOGICKÉ SPOLEČNOSTI - USNESENÍ Praha, Pedagogická fakulta UK 16. 2. 2011 Sjezd České pedagogické společnosti se konal dne 16. února 2011 v Praze na Pedagogické

Více

ORGANIZAČNÍ ŘÁD Městský úřad Úvaly

ORGANIZAČNÍ ŘÁD Městský úřad Úvaly MEUV 6228/2013 ORGANIZAČNÍ ŘÁD Městský úřad Úvaly Organizační řád městského úřadu vychází ze zákona č. 128/2000 Sb., o obcích (obecní zřízení) v platném znění. Tento vnitřní předpis schválila Rada města

Více

ORGANIZAČNÍ ŘÁD I. ÚVODNÍ USTANOVENÍ

ORGANIZAČNÍ ŘÁD I. ÚVODNÍ USTANOVENÍ ORGANIZAČNÍ ŘÁD I. ÚVODNÍ USTANOVENÍ 1. Organizační řád Střední průmyslové školy, Klatovy, nábřeží Kpt. Nálepky 362 upravuje organizační strukturu a řízení, formy a metody práce školy a práva a povinnosti

Více

ZÁKON 250/2000 ) PROGRAM PRO POSKYTOVÁNÍ DOTACÍ 2016 A.

ZÁKON 250/2000 ) PROGRAM PRO POSKYTOVÁNÍ DOTACÍ 2016 A. Město Brandýs nad Labem - Stará Boleslav (dále jen jako město ) vyhlašuje v souladu se zákonem č. 250/2000 Sb. Zákon o rozpočtových pravidlech územních rozpočtů (dále jen jako ZÁKON ) PROGRAM PRO POSKYTOVÁNÍ

Více

U s n e s e n í ze 13. řádného zasedání Rady města Chotěboř konaného dne 27. 8. 2008

U s n e s e n í ze 13. řádného zasedání Rady města Chotěboř konaného dne 27. 8. 2008 U s n e s e n í ze 13. řádného zasedání Rady města Chotěboř konaného dne 27. 8. 2008 473. Rada města projednala návrh smlouvy o dílo Služby Bezpečnosti práce s firmou Prepo-Team s.r.o., se sídlem Smetanova

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA O HOSPODAŘENÍ ORGANIZACE ZA ROK 2008

VÝROČNÍ ZPRÁVA O HOSPODAŘENÍ ORGANIZACE ZA ROK 2008 VÝROČNÍ ZPRÁVA O HOSPODAŘENÍ ORGANIZACE ZA ROK 2008 ZÁKLADNÍ ŠKOLA Výroční zpráva o hospodaření Základní školy, Děčín II,, příspěvková organizace Základní škola Děčín II, je příspěvkovou organizací, jejíž

Více

Smlouva o dílo ÚZSVM ÚP Plzeň č. / 2016

Smlouva o dílo ÚZSVM ÚP Plzeň č. / 2016 Příloha č. 2 k Výzvě k podání nabídky a prokázání splnění kvalifikace Smlouva o dílo ÚZSVM ÚP Plzeň č. / 2016 uzavřená dle ustanovení 2586 a násl. zákona č. 89/2012 Sb., občanský zákoník (dále jen občanský

Více

Zahraniční nabídky a poptávky

Zahraniční nabídky a poptávky Zahraniční nabídky a poptávky ČÍSLO 22/2012 Nabídky a poptávky lze vyhledávat dle oboru, kterého se nabídka nebo poptávka převážně týká. Nabídky a poptávky, které jsou zaměřeny na více oborů zároveň, se

Více

Orlickoústecká nemocnice, a.s. Čs.armády 1076, 562 18 Ústí nad Orlicí IČO: 275 20 528

Orlickoústecká nemocnice, a.s. Čs.armády 1076, 562 18 Ústí nad Orlicí IČO: 275 20 528 Orlickoústecká nemocnice, a.s. Čs.armády 1076, 562 18 Ústí nad Orlicí IČO: 275 20 528 VÝROČNÍ ZPRÁVA ZA ÚČETNÍ OBDOBÍ od 1.1. do 31.12.2008 vypracovaná dle ustanovení 21 zákona č. 563/1991 Sb., o účetnictví,

Více

ETICKÝ KODEX ZAMĚSTNANCE

ETICKÝ KODEX ZAMĚSTNANCE Střední škola obchodní a služeb SČMSD, Polička, s.r.o. Výtisk číslo: Druh dokumentu: Instrukce ředitele školy List číslo: 1 / 5 Identifikační označení: ETICKÝ KODEX ZAMĚSTNANCE Střední školy obchodní a

Více

Podpisový a jednací řád

Podpisový a jednací řád Podpisový a jednací řád Rozdělení podpisové kompetence na jednotlivé skupiny osob, které jsou oprávněny jednat za společnost Kategorie Skupiny Představenstvo v souladu s čl. 36 Stanov (respektive čl. III/1

Více

Legislativní úprava auditorské činnosti

Legislativní úprava auditorské činnosti Legislativní úprava auditorské činnosti Ing. Michaela Krechovská, Ph.D Zákonné normy Normy, které stanovují povinnost ověřovat účetní závěrku obchodních společností: - Zákon č. 513/91 Sb., obchodní zákoník

Více

Zpráva dozorčí rady Svazku obcí okresu Plzeň jih pro odpadové hospodářství za rok 2012 (k projednání na Shromáždění zástupců v dubnu 2013)

Zpráva dozorčí rady Svazku obcí okresu Plzeň jih pro odpadové hospodářství za rok 2012 (k projednání na Shromáždění zástupců v dubnu 2013) Zpráva dozorčí rady Svazku obcí okresu Plzeň jih pro odpadové hospodářství za rok 2012 (k projednání na Shromáždění zástupců v dubnu 2013) termíny konání schůzí: 29. října 2012, 28. ledna 2013, 13. března

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA 2009 KYNOLOGICKÝ KLUB DRAHELČICE RUDNÁ, O.S. Obsah ÚVODNÍ SLOVO...3 DŮVOD EXISTENCE A CÍLE OBČANSKÉHO SDRUŽENÍ...3 LIDÉ V OBČANSKÉM SDRUŽENÍ...4 ČINNOST V ROCE 2009...4 Výcvik základní poslušnosti

Více

Úvodní slovo. Cíle obecně prospěšné společnosti Eljon

Úvodní slovo. Cíle obecně prospěšné společnosti Eljon Úvodní slovo Na úvod této výroční zprávy bych chtěl vyjádřit radost z dobře vykonané práce ve středisku Eljon o.p.s. a vděčnost všem, kdo naše centrum jakýmkoliv způsobem během uplynulého roku 2011 podpořili.

Více

Zpráva o činnosti oddělení krizového řízení v roce 2013

Zpráva o činnosti oddělení krizového řízení v roce 2013 Zpráva o činnosti oddělení krizového řízení v roce 2013 1. Oblast krizového řízení a krizového plánování Řešení mimořádných událostí a krizových situací v kraji spolupráce při zajišťování materiálních

Více

Zpráva o vlivu ReTOS Varnsdorf s.r.o. na životní prostředí, 2009

Zpráva o vlivu ReTOS Varnsdorf s.r.o. na životní prostředí, 2009 Zpráva o vlivu ReTOS Varnsdorf s.r.o. na životní prostředí, 29 Stejně jako v minulém roce předkládáme veřejnosti ucelenou zprávu o vlivu na životní prostředí. Prioritou naší společnosti je ochrana životního

Více

STŘEDOEVROPSKÉ FÓRUM ÚDRŽBY 2009

STŘEDOEVROPSKÉ FÓRUM ÚDRŽBY 2009 POZVÁNKA NA MEZINÁRODNÍ ODBORNOU KONFERENCI STŘEDOEVROPSKÉ FÓRUM ÚDRŽBY 2009 5. 6. 11. 2009 Konferenční centrum AV ČR zámek Liblice Partneři: 2 Vážení přátelé a kolegové, jménem přípravného výboru konference

Více

ODŮVODNĚNÍ VEŘEJNÉ ZAKÁZKY

ODŮVODNĚNÍ VEŘEJNÉ ZAKÁZKY FAKULTNÍ NEMOCNICE BRNO Jihlavská 20, 625 00 Brno tel: 532 231 111 ŘEDITELSTVÍ ředitel FN Brno: MUDr. Roman Kraus, MBA tel.: 532 232 000, fax: 543 211 185 e-mail: rkraus@fnbrno.cz IČO: 652 697 05, DIČ:

Více

Věstník vlády. Ročník 13 Vydán dne 18. prosince 2015 Částka 6 OBSAH

Věstník vlády. Ročník 13 Vydán dne 18. prosince 2015 Částka 6 OBSAH Věstník vlády pro orgány krajů a orgány obcí Ročník 13 Vydán dne 18. prosince 2015 Částka 6 OBSAH 1. Směrnice Ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy č. j. MSMT-34867/2015-2 ze dne 7. prosince 2015,

Více

Česká školní inspekce Středočeský inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Čj.: ČŠIS-128/11-S. Mateřská škola Červený Újezd, okres Praha-západ

Česká školní inspekce Středočeský inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Čj.: ČŠIS-128/11-S. Mateřská škola Červený Újezd, okres Praha-západ Česká školní inspekce Středočeský inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA Název právnické osoby vykonávající činnost školy: Sídlo: Mateřská škola Červený Újezd, okres Praha-západ Červený Újezd 30, 273 51 Unhošť IČ:

Více

Svoz komunálního odpadu a tříděného odpadu pro obec Chotíkov

Svoz komunálního odpadu a tříděného odpadu pro obec Chotíkov Sp. zn.: CN/20/CN/16 Č.j.: 1405/16/CN VÝZVA K PODÁNÍ NABÍDKY PODLIMITNÍ VEŘEJNÁ ZAKÁZKA NA SLUŽBY ZADÁVANÁ VE ZJEDNODUŠENÉM PODLIMITNÍM ŘÍZENÍ s názvem Svoz komunálního odpadu a tříděného odpadu pro obec

Více

Stanovy spolku Tělovýchovná jednota Hostivice, z.s.

Stanovy spolku Tělovýchovná jednota Hostivice, z.s. Stanovy spolku Tělovýchovná jednota Hostivice, z.s. 1. Základní ustanovení, název a sídlo spolku 1. TJ Sokol Hostivice ve smyslu zákona č. 83/1990 Sb., o sdružování občanů, se s účinností zákona č. 89/2012

Více

Příloha návrhu usnesení č. 1 (společné změny stanov, zde strany 1 až 6 )

Příloha návrhu usnesení č. 1 (společné změny stanov, zde strany 1 až 6 ) Příloha návrhu usnesení č. 1 (společné změny stanov, zde strany 1 až 6 ) Článek 14 Představenstvo 1. Představenstvo je statutárním orgánem společnosti, jenž řídí činnost společnosti a jedná jejím jménem.

Více

osobám, které jsou v nich umístěny z jiných než zdravotních důvodů, se snižuje limit pro úhradu degresní hodnotou bodu na 100 %.

osobám, které jsou v nich umístěny z jiných než zdravotních důvodů, se snižuje limit pro úhradu degresní hodnotou bodu na 100 %. O d ů v o d n ě n í Ministerstvo zdravotnictví (dále jen ministerstvo ) zpracovalo návrh vyhlášky o stanovení hodnot bodu, výše úhrad zdravotní péče hrazené ze zdravotního pojištění a regulačních omezení

Více

INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Střední průmyslová škola, Frýdek-Místek, příspěvková organizace. 28. října 1598, 738 02 Frýdek-Místek

INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Střední průmyslová škola, Frýdek-Místek, příspěvková organizace. 28. října 1598, 738 02 Frýdek-Místek Česká školní inspekce Moravskoslezský inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA Střední průmyslová škola, Frýdek-Místek, příspěvková organizace 28. října 1598, 738 02 Frýdek-Místek Identifikátor školy: 600 016 323

Více

KONKURENCESCHOPNOST. CZ.04.3.07/4.1.02 - Konkurenceschopnost

KONKURENCESCHOPNOST. CZ.04.3.07/4.1.02 - Konkurenceschopnost Ministerstvo práce a sociálních věcí ČR vyhlašuje výzvu k předkládání žádostí o finanční podporu v rámci Jednotného programového dokumentu pro Cíl 3 regionu NUTS 2 hlavní město Praha v grantovém schématu

Více

ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA OSTRAVA-DUBINA, V. KOŠAŘE 6, příspěvková organizace. Sídlo: V. Košaře 121/6, Ostrava-Dubina, PSČ 700 30

ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA OSTRAVA-DUBINA, V. KOŠAŘE 6, příspěvková organizace. Sídlo: V. Košaře 121/6, Ostrava-Dubina, PSČ 700 30 ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA OSTRAVA-DUBINA, V. KOŠAŘE 6, příspěvková organizace Sídlo: V. Košaře 121/6, Ostrava-Dubina, PSČ 700 30 1. Základní údaje o škole Název školy Základní škola a mateřská škola

Více

Vnitřní předpis bytového družstva č. 3 Domovní řád

Vnitřní předpis bytového družstva č. 3 Domovní řád Vnitřní předpis bytového družstva č. 3 Domovní řád Za účelem zajištění podmínek řádného a bezpečného užívání bytů, zabezpečení pořádku a čistoty v obytných domech, jakož i v zájmu upevnění občanského soužití,

Více

MATERIÁL PRO RADU MĚSTA č. 31

MATERIÁL PRO RADU MĚSTA č. 31 bez osobních údajůúdajů MATERIÁL PRO RADU MĚSTA č. 31 DNE: 14.12.2015 JEDNACÍ ČÍSLO: 474/2015/KS NÁZEV: Veřejnoprávní smlouva o poskytnutí neinvestiční dotace z rozpočtu města Žďáru nad Sázavou ANOTACE:

Více

Odpovědi RMN na dotazy a připomínky z KV dne 10.12.2015

Odpovědi RMN na dotazy a připomínky z KV dne 10.12.2015 Odpovědi RMN na dotazy a připomínky z KV dne 10.12.2015 1) Odpovědi na dotazy z předchozího jednání KV nebyly zřejmě členům KV nedopatřením zaslány. Posíláme je tedy spolu odpověďmi na nové dotazy. 2)

Více

S M L O U V A O D Í L O

S M L O U V A O D Í L O S M L O U V A O D Í L O ÚZSVM ÚP Plzeň č. /2015 uzavřená dle ustanovení 2586 a násl. zákona č. 89/2012 Sb., občanský zákoník (dále jen občanský zákoník ) na veřejnou zakázku s názvem Výměna ventilů pro

Více

Základní údaje o pojišťovně

Základní údaje o pojišťovně Informace o pojišťovně podle 82 odst. 7 zákona č. 277/2009 Sb., o pojišťovnictví (ZPOJ), v souladu s ustanovením 29 až 31 vyhlášky České národní banky č. 434/2009 Sb., která provádí některá ustanovení

Více