NUR. Simple Terminal and SmartTV [NVS-STS] Vypracovává. Pod vedením Ing. Miroslav Macík. Adam Lysák, Jiří Troup

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "NUR. Simple Terminal and SmartTV [NVS-STS] Vypracovává. Pod vedením Ing. Miroslav Macík. Adam Lysák, Jiří Troup 28.12.2014"

Transkript

1 NUR [NVS-STS] Simple Terminal and SmartTV D4 Vypracovává Adam Lysák, Jiří Troup Pod vedením Ing. Miroslav Macík

2 1. Prototyp Původně jsme uvažovali o vytvoření fyzického zařízení, které by přimo vypadalo jako námi navržený STS terminál v D3. Především jsme chtěli realizovat námi navrženou klávesnici pro ovládání terminálu. Jednalo by se o tělo vytisknuté na 3D tiskárně, a hardware ovládán pomocí platformy Arduino. Bohužel vzhledem k velmi omezeným časových možnostem a našemi malými zkušenostmi s realizací podobných řešení nebyla možná realizace tohoto druhu prototypu v daném čase. Proto jsme se tedy přiklonili k simulaci našeho STS terminálu na zařízení typu tablet s dotykovou obrazovkou. Výhoda je snadná realizace a testování. Nevýhodou je nemožnost testovat prototyp s cílovou skupinou nevidomí State transitional network diagram Diagram začíná vlevo nahoře, ve stavu new user - urecognized. Skupina destinace je schopná se přepínat mezi sebou, stejně tak skupina toogle. Skupina toogle sound se pouze volá, do tohoto stavu se nepřechází.

3 1.2. Použité technologie Prototyp je realizován jako aplikace pro mobilní platformu Android (minálně verze 4.0.3). Aplikace je určená přímo pro zařízení typu tablet. Při vývoji aplikace bylo použito vývojové prostředí Android Studio. V aplikaci je navíc použita knihovna Roboguice, což je IoC/Di kontejner pro Android Implementační problémy Zajímavým problém se ukázala realizace hlasové syntézy (text -> řeč) na platformě Android. Samotný systém poskytuje možnosti hlasové syntézy a API, které mohou aplikace třetích stran využívát. Bohužel standartní Android neposkytuje modul pro českou hlasovou syntézu. Naštestí díky otevřenému API je možné používat hlasové moduly třetích stran. Nakonec se ukázalo, že jedinou použitelnou možností je placený modul SVOX s hlasem Iveta Screenshot hotového prototypu 2. Testování 2.1. Požadavky, určené k testování Testované požadavky dělíme na dvě skupiny. Skupin první jsou požadavky testující UI aplikace. Druhá skupina testuje logiku aplikace, jako takovou. 1) UI Popisky tlačítek Přepínání destinace z cíle na návrat (či na WC) je pro uživatele pochopitelné Pochopení, že návrat!= východ

4 Zjistit, zda nedochází k překrytí pojmů návrat ~ tlačítko zpět Signalizace zvolené cesty Je pochopitelný signál, který se vysílá když uživatel máčkne cíl v cíly a návrat na začátku? Je uživateli na první pohled jasné, kterou cestu má vybranou? Obsluha stanice Uživatel používá pro zopakování instrukcí k tomu určené tlačítko. Uživatel je si schopný zapnout / vypnout hlasový výstup. Volání o pomoc Uživatel správně identifikuje tlačítko pro volání o pomoc a tlačítko zrušit Uživatel je schopný volání o pomoc zrušit Tutorial Tutorial dá uživately všechny potřebné informace Pro pochopení funkčnosti je potřeba spustit tutorial nanejvýše 2x 2) Logika aplikace Uživatel dojde z výchozího místa do cílové destinace Uživatel je schopný si přepínat cestu, pokud potřebuje Uživatel se během používání aplikace neztratí 2.2. Test setup Prototyp je ve formě aplikace pro tablet, či PC. Testování bude probíhat na PC, pomocí programu Genymotion, umožňující spuštění aplikací pro android na běžných Windows. Testování bude rozděleno na tři části - úvod, testování, rozbor. V úvodu seznámíme uživatel základy STS systému. V samotném testování bude uživatel plnit zadané úkoly, pomocí námi vytvořené apliakce. Poté bude rozbor, rozhovor s uživatelem o tom co mu činilo potíže, zda něco nebylo jasné atd. Aby se simulovalo chození po chodbách, vedle aplikace je umístěn navigační kříž. Tím uživatel ovládá svůj pohyb. Fakt, že cestu nezná je simulován tak, že pouze zadává kam, jde. Nemá k dispozici žádnou mapku ukazující cestu, nebo jeho polohu. Zadané úkoly 1) Uživatel stojí u STS a neví nic o tom jak se používá. 2) STS spustí tutoriál 3) Zadáme uživateli ať se dostane do cílové destinace 4) V průběhu cesty se simulují různé situace, text je k dispozicí níže.

5 Text připravených událostí WC Zadání Došel jste na další křižovatku. Na ní vás zastavila postarší dáma, paní Nováková. Prosí vás, jestli nevíte, kde je nejbližší WC, a pokud ano, zda byste jít tam dovedl. Podmínka Uživatel došel k WC Dokončení Paní Nováková velmi děkuji a přeje hodně štěstí s operací kolene Exit Zadání Jak paní Nováková mizí v dáli, vzpomněl jste si, že jste si v čekárně zapomněl bundu. Rychle pro ní, než vám jí někdo ukradne. Podmínka Uživatel se vrátí na výchozí bod. Dokončení Bundu jste v čekárně našel, a nyní můžete konečně s klidem vyrazit na chirurgii Help Zadání Jak jste přišel k dalšímu terminálu, prohnala se kolem vás paní Nováková, rychlostí, kterou by jí mohl závidět i Usain Bolt. Jediné co jste slyšel, bylo něco o rohlících a velké slevě v Tescu. Jak se kolem vás prohnala, trochu do vás strčila, a vy jste se omylem opřel o navigační terminál. <spustit Help zvokovou stopu> Podmínka Uživatel úspěšně zruší volání o pomoc. Dokončení -

6 2.2.4 Noise Zadání Přišel jste do zalidněné chodby. <spustit zvukovou stupu hluk>. Podmínka Uživatel si nechá zopakovat zadání, aby mu dobře rozuměl Dokončení End Došel jste úspěšně do čekárny. Smart TV, vám oznámila, že před váma je 20 lidí, kdy průměrná doba na člověka je 40m. Ovšem, po to co jste se zmínil o slevě rohlíků v testu, jste v čekárně zůstat sám Testovací mapa Během testování aplikace vypisuje aktuální číslo nodu v kterém se uživatel nachází. Zde je mapka, které je implementovaná do našeho prototypu.

7 2.4. Provedení testů Samotné testování proběhlo s využitím tabletu s operačním systémem Android (první účastník) a PC s běžící aplikací (druhý účastník). Testu se zůčastnili dva uživatelé. Prvním účastníkem byl senior ve věku let a druhý ve věku kolem let. Všem účastníkům byl nejprve velmi stručně představem systém STS a následně se snažili plnit jednotlivé úkoly přičemž byla sledována veškerá jejich aktivita Úkol 0/1 V úvodu byl uživatelům pouze předsvaten koncept navigačního terminálu, ale nebyli jim poskytnuty žádné informace ohledně fungování a ovládání terminálu. Úkolem bylo zjistit zdali si uživatelé osvojí fungování terminálu z integrované nápovědy co je obsažena v terminálu. Oba dva účastníci shodně jako první akci provedli stisknutí tlačítka nápovědy a její vyslechnutí. V případě prvního účastníka stačilo si nápovědu vyslechnout pouze jedno, aby pochopil význam fungovaní terminálu. První účastník si musel nápovědu spustit 3x, aby vše správně pochopil. Zde nám bylo druhým účastníkem vytknuta nepřítomnost žádné informace v nápovědě o navigačním indikátoru (směrových šipkách) Úkol 2 Při startu termínálu je napočátku určen cíl kam se uživatel chce dostat a následně se snaží s využitím termínalu dostat do cíle. Pro pohyb v testovacím prostředí/virtuální mapě navíc prototyp obsahuje speciální klávesy pro simulaci pohybu uživatele. Tyto klávesy účastníci tedy využívali ke svému pohybu. Při jednom navigačním pokynuje jsme úmyslně oba účastníky rozptíli, aby nemohli rozumět navigačnímu pokynu, který vydal terminál. Následně jsme čekali na jejich reakci v této situaci. V případě obou dvou účastníků nebyl problém s dostat se s využitím termínálu do cíly. Akorát první účastník při našem úmysleném přerušení musel být nasměrován, aby se pokusil terminál donutit k zopakování navigačního pokynu, který předtím přeslechl Úkol 3 Druhý účastník neměl s provedením jednolivých subúkolů žádné problémy. Občas byl trochu překvapen/pobaven našemi smyšlenými scénaři. U druhého účastníka se ukázala situace trochu odlišná. Bylo nutné vynechat vymyšlené scénáře, které bylo až moc abstraktní a přejít čistě na provádění úkolu. Například tedy úkol s WC musel být přednesen způsobem: Najednou potřebujete jít na toaletu a nevíte kde se nachází. Dokážete k tomu využít nějakým způsobem terminál?. Tímto způsobem se podařilo úkoly splnit.

8 2.8. Nálezy 1. Zauvažovat nad zvoleným systémem pro hlasovou syntézu. I když se zvolený hlas ukázal jako kvalitní, tak se projevila typická situaci kdy prvnímu účastníkovi připadal příliš rychlý (především text dlouhé nápovědu) a druhé mladšímu účastníko v některých pasažích zase pomalejší => adaptivní rychlost nápovědy? 2. Více zvýraznit navigační indikátor. Staršímu účastníkovi připadl příliš malý a nevýrazný. 3. Zauvažovat nad aktuálním textem nápovědy, který neobsahuje některé informace o navigačním indikátoru. 3. Dokumentace pro vývojáře 3.1. Funkční požadavky V této části jsou zmíněny funkční požadavky kladené na naš projekt. Každému požadavku je přidělena číselná priorita (1 nejvyšší, 5 nejnižší) - Jednoduché ovládání (1) - analogové tlačítka (1) - schopnost komunikovat s navigačním majáčkem slepce (1) - nízká cena jednoho terminálu (1) - hlasový výstup (1) - Přístupnost pro nevidomé (2) - adaptivní rozhraní (2) - schopnost přivolat pomoc zdravotníka (2) - přístupnost pro seniory (3) - display zobrazují další informace (3) - signalizace pomocí led diod výběr směru (4) - schopnost A B navigace (4) - uzpůsobení pro zvláštní místní body (výtahy, složité schodiště ) (5) 3.2. Specifikace interakce Interakce s prototypem probíhá přes dotykovou obrazovku zařízení. Tento způsob je zvolen vzhledem k cílovému zařízení což je tablet, který jiný způsob ovládání neumožňuje. V rozhraní protypu se nachází jasně označená tlačítka přes, které se celý prototyp ovládá. Logika ovládání je stejná jako v protypu z D3. Akorát pro možností testování se aplikace ovládá dotykem, a nemám speciální hardwarové rozhraní.

9 3.3. Specifikace vzhledu Celkový vzhled prototypu se snaží odpovídat vzhledu hardwarového terminálu. Snaží se tedy vypadat co nejjednodušeji. Ve vrchní části se nachazí navigační indikátor, přes který je uživateli zdělován směř při navigaci. Níže se nachází 8 tlačítek přes, které se celý terminál ovládá. Vhled odpovídá D3, dle nálezů z D3 bylo změněn tvar tlačítka help, a změně význam tlačítka Exit. Nyní se jmenuje Návrat Specifikace UI Uživatel má možnost zvolit 3 cíle navigování. V každou chvíli musí být jeden cíl vybrán. Po stiknutí tlačítka označují navigační šipky směr, k vybrané destinaci. Pokud uživatel zadá destinace návrat hned u vstupu, nebo destinaci cíl u konce několikrát bliknou všechny šipky zároveň. Právě zvolený směr je zvýrazněn podbarvením. Na pravé straně je zvláštní lišta. Do té se zadává, směr pohybu. Dáváme uživateli možnost, aby neposlouchal STS stanici a mohl takto bloudit. Tudíž po té co se zvýrazní navigační šipka, uživatel musí kliknout na zvolený směr cesty na pravém panelu. Pro potřeby debuging se u jednotlivých zastávek - sts stanic - vypisují informační čísla Specifikace UX Použití by mělo mít rychlou křivku učení. Idálně by pro použití stanice mělo stačit pouze jednou si poslechnout nápovědu. Uživatel by měl mít jasno, který cíl má vybraný, a být schopen si ho libovolně přepínat. Pro uživatele by měla být snadná manipulace s tlačítky STS, měly by být pro něj jak vizuální tak hapticky dostatečně odlišně. Hlasový výstup by měl být srozumitelný. Rychlost čtení by neměla uživatele zdržovat, ani se mu zdát příliš rychlá. Tlačítko pomoc by mělo být samovysvětlující, a každý by měl být jen od pohledu schopný pochoit jeho funkčnost. Námi navržený systém ošetření náhodného stisku by měl zaručit, co nejmenší počet planých poplachů.

10 4. Závěr Prototyp je použitelný. Pro rozsáhlejší testování je třeba vyrobit maketu STS stanice, a testovat na místě přímo s uživateli. Na základě posledního testování, jde prototyp vylepšit o adaptivní rychlost čtení. Stížnosti na velikost navigačních šipek nejsou relevantní, v reálném produktu by byly z diody, a přidělané na stěnu. Text nápovědy se rozšíří o informaci, o navigačních šipkách. Z našeho pohledu je logika aplikace, hotové. A po zapracování výše uvedených změn je možné začít vytvářet hardwarovou maketu hotového produktu.

[TMB-NAP] Nabídka a poptávka produktů založená na mapových podkladech D3. Jan Minařík, minarja4 Vojtěch Koukal, koukavoj Mikhail Sukhotin, sukhomik

[TMB-NAP] Nabídka a poptávka produktů založená na mapových podkladech D3. Jan Minařík, minarja4 Vojtěch Koukal, koukavoj Mikhail Sukhotin, sukhomik [TMB-NAP] Nabídka a poptávka produktů založená na mapových podkladech D3 Jan Minařík, minarja4 Vojtěch Koukal, koukavoj Mikhail Sukhotin, sukhomik Vytvoření prototypu Pokryté scénáře Vytvořený prototyp

Více

A7B39TUR Testování uživatelského rozhraní. HTC Desire HD. (testování mobilního zařízení) Tomáš Klejna klejntom@fel.cvut.cz

A7B39TUR Testování uživatelského rozhraní. HTC Desire HD. (testování mobilního zařízení) Tomáš Klejna klejntom@fel.cvut.cz A7B39TUR Testování uživatelského rozhraní HTC Desire HD (testování mobilního zařízení) Tomáš Klejna klejntom@fel.cvut.cz 20. 10. 2011 ČVUT v Praze Fakulta elektrotechnická 2 Obsah: Obsah... 2 Popis zařízení...

Více

Uživatelský manuál na obsluhu mobilní aplikace CMOB

Uživatelský manuál na obsluhu mobilní aplikace CMOB Uživatelský manuál na obsluhu mobilní aplikace CMOB 1 Obsah 1. Popis aplikace... 3 2. Instalace aplikace na zařízení... 3 3. První spuštění aplikace... 3 4. Úvodní obrazovka aplikace... 3 5. Sekce kamer...

Více

Měřené údaje lze ovšem přenášet i online, a to až na vzdálenost 100 metrů od komunikační jednotky.

Měřené údaje lze ovšem přenášet i online, a to až na vzdálenost 100 metrů od komunikační jednotky. POLAR Team2 www.polarcz.com Po dlouhém očekávání jsme konečně od výrobce dostali první funkční kus POLAR TEAM2 Systému. Po náležitém odležení v kanceláři jsem provedl první test. A zde jsou zkušenosti.

Více

Semestrální práce do předmětu Principy tvorby mobilních aplikací

Semestrální práce do předmětu Principy tvorby mobilních aplikací Ondřej Šatera, saterond@fel.cvut.cz, zimní semestr 2011/2012 Semestrální práce do předmětu Principy tvorby mobilních aplikací D1: Project description Aplikace INFORMAČNÍ SERVIS Jednalo by se o aplikaci,

Více

MANUÁL MOBILNÍ APLIKACE GOLEM PRO OPERAČNÍ SYSTÉM ANDROID 4.X A VYŠŠÍ

MANUÁL MOBILNÍ APLIKACE GOLEM PRO OPERAČNÍ SYSTÉM ANDROID 4.X A VYŠŠÍ MANUÁL MOBILNÍ APLIKACE GOLEM PRO OPERAČNÍ SYSTÉM ANDROID 4.X A VYŠŠÍ 1 OBSAH 1.Popis... 3 2.Ovládání aplikace...3 3.Základní pojmy... 3 3.1.Karta...3 3.2.Čtečka...3 3.3.Skupina...3 3.4.Kalendář...3 3.5.Volný

Více

ODBORNÝ VÝCVIK VE 3. TISÍCILETÍ

ODBORNÝ VÝCVIK VE 3. TISÍCILETÍ Projekt: ODBORNÝ VÝCVIK VE 3. TISÍCILETÍ Úloha: Nikobus software ruční režim Obor: Elektrikář silnoproud Ročník: 3. Zpracoval: Ing. Jaromír Budín, Ing. Jiří Šima Střední odborná škola Otrokovice, 2010

Více

Hodinky s kamerou a IR

Hodinky s kamerou a IR Hodinky s kamerou a IR Návod k použití Hlavní výhody přístroje: Kvalitní zpracování Automatické otáčení obrazu dle polohy IR mód www.spyobchod.cz stránka 1 1. Ovládací tlačítka na hodinkách B A D C E F

Více

Návod na použití prezentační techniky

Návod na použití prezentační techniky Laboratorní centrum Fakulty technologické Návod na použití prezentační techniky Střední posluchárna č. 113 Před použitím prezentační techniky pročtěte tento návod ApS Brno s.r.o., divize projekční techniky

Více

2N NetSpeaker. IP Audio Systém. Uživatelské manuály 2.0

2N NetSpeaker. IP Audio Systém. Uživatelské manuály 2.0 2N NetSpeaker IP Audio Systém Uživatelské manuály Verze 2.0 www.2n.cz Společnost 2N TELEKOMUNIKACE a.s. je českým výrobcem a dodavatelem telekomunikační techniky. K produktovým řadám, které společnost

Více

Tablety v 1. a 2. třídě ZŠ

Tablety v 1. a 2. třídě ZŠ Tablety v 1. a 2. třídě ZŠ Autorka: O. Vejvodová Technická podpora: Šucha Miroslav, Srp Pavel, Sedláček Ondřej Jmenuji se Olga Vejvodová. Představení Učím na Základní škole Lupáčova v Praze 3 na 1. stupni.

Více

Dotykový panel FTC03DALI

Dotykový panel FTC03DALI Dotykový panel FTC03DALI Kompletní uživatelský manuál a technická specifikace Foxtron spol. s r.o. Jeseniova 1522/53 130 00 Praha 3 tel/fax: +420 274 772 527 E-mail: info@foxtron.cz www: http://www.foxtron.cz

Více

Na základě Business Targets autora Simona Greenalla, vydaných nakladatelstvím Macmillan Heinemann English Language Teaching (Oxford).

Na základě Business Targets autora Simona Greenalla, vydaných nakladatelstvím Macmillan Heinemann English Language Teaching (Oxford). LANGMaster International, s.r.o. Branická 107, 147 00 Praha 4 Česká republika Tel.: +420 244 460 807, +420 736 623 459 Fax: +420 244 463 411 e-mail: info@langmaster.cz http://www.langmaster.cz Na základě

Více

Hodinky se skrytou kamerou Návod k použití

Hodinky se skrytou kamerou Návod k použití Hodinky se skrytou kamerou Návod k použití www.spyshops.cz stránka 1 Důležité upozornění ohledně vodotěsnosti : Hodinky jsou schopny, při dodržení následujících pokynů spolehlivě pracovat do hloubky cca

Více

4CH kamerový systém do auta Secutron CarGuard SE- 4SDE

4CH kamerový systém do auta Secutron CarGuard SE- 4SDE 4CH kamerový systém do auta Secutron CarGuard SE- 4SDE Návod k obsluze Hlavní výhody: 4x video vstup záznam scény před, za i uvnitř vozu podpora SD karty až 64Gb www.spyobchod.cz Stránka 1 1. Úvod Kamerový

Více

Tepelná čerpadla HP. tepelná čerpadla. Návod k obsluze a instalaci 03. 2013. pro verzi software. 01.07.xx

Tepelná čerpadla HP. tepelná čerpadla. Návod k obsluze a instalaci 03. 2013. pro verzi software. 01.07.xx tepelná čerpadla Tepelná čerpadla HP Návod k obsluze a instalaci 03. 2013 verze 01.07.00 pro verzi software 01.07.xx PZP HEATING a.s., Dobré 149, 517 93 Dobré Tel.: +420 494 664 203, Fax: +420 494 629

Více

MS WINDOWS UŽIVATELÉ

MS WINDOWS UŽIVATELÉ uživatelské účty uživatelský profil práce s uživateli Maturitní otázka z POS - č. 16 MS WINDOWS UŽIVATELÉ Úvod Pro práci s počítačem v operačním systému MS Windows musíme mít založený účet, pod kterým

Více

Zpravodajský web pro televizi Michal Hanzlík hanzlmi4@fel.cvut.cz

Zpravodajský web pro televizi Michal Hanzlík hanzlmi4@fel.cvut.cz Zpravodajský web pro televizi Michal Hanzlík hanzlmi4@fel.cvut.cz Návrh a implementace uživatelského rozhraní (NUR) Zadání Navrhněte webový výstup zpravodajského serveru pro televizní prostředí řešte zejména

Více

ABBAS, a.s., Edisonova 5, 612 00 Brno, www.abbas.cz M 602 777 999 / T 541 240 956 / F 541 240 955 / E brno@abbas.cz

ABBAS, a.s., Edisonova 5, 612 00 Brno, www.abbas.cz M 602 777 999 / T 541 240 956 / F 541 240 955 / E brno@abbas.cz ABBAS, a.s., Edisonova 5, 612 00 Brno, www.abbas.cz M 602 777 999 / T 541 240 956 / F 541 240 955 / E brno@abbas.cz Obsah Oživení systému... 3 Před prvním spuštěním ústředny... 3 Vyvážení výstupů ústředny...

Více

Testová ní The Elder Scrolls V: Skyrim

Testová ní The Elder Scrolls V: Skyrim Testová ní The Elder Scrolls V: Skyrim Semestrální práce z předmětu A4B39TUR ČVUT FEL Pavel Lieberzeit liebepav@fel.cvut.cz LS 2011/2012 Obsah 1 Popis aplikace... - 2-2 Popis uživatele... - 2-3 Použité

Více

českém Úvod Obsah krabice Specifikace Požadavky na systém SWEEX.COM IP001 Sweex USB Internet Phone with Display

českém Úvod Obsah krabice Specifikace Požadavky na systém SWEEX.COM IP001 Sweex USB Internet Phone with Display IP001 Sweex USB Internet Phone with Display Úvod Především vám mnohokrát děkujeme za zakoupení Sweex USB Internet Phone with Display. Pomocí tohoto snadno zapojitelného telefonu můžete volat přes Internet.

Více

OP - KINECT Vstup textu pomocí gest

OP - KINECT Vstup textu pomocí gest Martin Fous A4M39NUR OP - KINECT Vstup textu pomocí gest Zadání: Popis Cílová skupina Low -fid prototyp - navrhněte a otestujte sadu gest pro vstup textu pomocí ovladače Kinect - netechnicky vzdělaní mladí

Více

Nej NET TV. Uživatelský manuál IPTV od Nej.cz. v. 1.3

Nej NET TV. Uživatelský manuál IPTV od Nej.cz. v. 1.3 Nej NET TV Uživatelský manuál IPTV od Nej.cz v. 1.3 Vážení zákazníci, jsme rádi, že jste si za svého poskytovatele televizních služeb zvolili právě naši společnost Nej.cz. Naše síť umožňuje přenos televizního

Více

Architektura. Vedení sesterské dokumentace

Architektura. Vedení sesterské dokumentace Architektura Tým Lorem Ipsum Verze 1.1 29.3.2015 Obsah 1 Kontext...3 1.1 Cíle projektu...3 2 Technologie...3 2.1 Zvolená alternativa tvorby GUI...3 3 Datové schéma...4 4 Navržená architektura...5 4.1 Fyzický

Více

Špionážní hodinky, 1920x1080px

Špionážní hodinky, 1920x1080px Špionážní hodinky, 1920x1080px Návod k použití Hlavní výhody přístroje: Video v rozlišení 1920x1080px při 30 FPS v Fotografie v rozlišení 4032x3024px Elegantní design www.spyshops.cz stránka 1 Důležité

Více

Obrazovka. Návod k aplikaci

Obrazovka. Návod k aplikaci Návod k aplikaci Změněno: St, 18 Květen, 2016 at 4:24 PM Uživatelská příručka pro aplikaci není k dispozici v tištěné podobě, protože je neustále aktualizována tak, aby odpovídala dalším funkcím průběžných

Více

kucharova@stavebnicentrum.cz VYPISUJE Výzvu zájemcům k podávání nabídek

kucharova@stavebnicentrum.cz VYPISUJE Výzvu zájemcům k podávání nabídek Zadavatel: Název organizace: Národní stavební centrum s.r.o. Sídlo společnosti: Bauerova 10, 603 00 Brno Statutární zástupce: Ing. Rudolf Böhm, jednatel společnosti Kontaktní osoba: Ing. Eva Kuchařová

Více

Office 2013. podrobný průvodce. Tomáš Šimek

Office 2013. podrobný průvodce. Tomáš Šimek Office 2013 podrobný průvodce Tomáš Šimek Seznámení se společnými postupy při práci s dokumenty Office Popis základních a pokročilejších postupů při práci s Wordem, Excelem, PowerPointem a OneNote Možnosti

Více

Automatické jištění kotelny AJK 5

Automatické jištění kotelny AJK 5 Automatické jištění kotelny AJK 5 - Instalační příručka - verze 5.5 adresa: ADDAT s.r.o. Májová 1126 463 11 Liberec 30 telefon: fax: http: e-mail: 485 102 271 485 114 761 www.addat.cz addat@addat.cz Obsah:

Více

BEZDRÁTOVÉ PROPOJENÍ ROZHRANÍ LABQUEST 2

BEZDRÁTOVÉ PROPOJENÍ ROZHRANÍ LABQUEST 2 BEZDRÁTOVÉ PROPOJENÍ ROZHRANÍ LABQUEST 2 A PROGRAMU LOGGER PRO S PŘENOSNÝMI ZAŘÍZENÍMI Obsah 1 WiFi připojení LabQuestu 2 1.1 Připojení k již existující bezdrátové síti 1.2 Vytvoření ad-hoc bezdrátové

Více

Mobilní aplikace SmartLift

Mobilní aplikace SmartLift Rozváděče Vsetín, s.r.o. Jiráskova 2190 755 01 Vsetín Česká Republika Mobilní aplikace SmartLift verze aplikace 1.02 Manuál 30/10/15 Obsah 1. Stažení aplikace do mobilního zařízení 1.1. Stažení aplikace

Více

Bezpečnostní centrála EMB 7200 Nastavení, přepínače, ukazatele

Bezpečnostní centrála EMB 7200 Nastavení, přepínače, ukazatele Pokud je ústředna v pohotovostním stavu a okna jsou zavřená, svítí na desce tři zelené LED ukazatele (OK, zavřeno, síť 230 V). Poruchy jsou zobrazovány (podle priority) kombinacemi ukazatelů: Porucha:

Více

MANUÁL uživatelská příručka Speciální IT systémové řešení

MANUÁL uživatelská příručka Speciální IT systémové řešení MANUÁL uživatelská příručka Speciální IT systémové řešení Číslo projektu: CZ.2.17/2.1.00/37012 Název projektu: Na svobodu připraven! Období realizace: 1.1.2015 31.10.2015 Řešení bylo vyvinuto v rámci realizace

Více

ANDROID - strabismus

ANDROID - strabismus ANDROID - strabismus Petr Novák (ing., Ph.D.) novakpe@labe.felk.cvut.cz 29.01.2016 Obsah 1 Aplikace A (AndStarbRehab-A V02.03.200)... 2 1.1 Ovládání aplikace... 2 1.2 Stručný popis úloh... 4 1.3 Kontrola

Více

Poruchová signalizace a čidlo zaplavení

Poruchová signalizace a čidlo zaplavení AQUA ESI 8 Poruchová signalizace a čidlo zaplavení na DI lištu pro 8 vstupů 230VA nebo 24VA/D, s napájením 230V ESI 8 AQUA Poruchová signalizace ESI 8 je konstruována jako stavebnicový modul v plastové

Více

NÁVOD K POUŽITÍ SET-TOP-BOXU ARRIS VIP 1113

NÁVOD K POUŽITÍ SET-TOP-BOXU ARRIS VIP 1113 NÁVOD K POUŽITÍ SET-TOP-BOXU ARRIS VIP 1113 EDERA Group a. s. tel.: 775 212 034 e-mail: porucha@edera.cz web: www.edera.cz Vážení klienti, jsme rádi, že jste si za svého poskytovatele televizních služeb

Více

Rychlý průvodce Barbone Boss. Prohlídka notebooku Barbone Boss. Pohled zepředu

Rychlý průvodce Barbone Boss. Prohlídka notebooku Barbone Boss. Pohled zepředu Rychlý průvodce Barbone Boss V tomto rychlém průvodci naleznete užitečné informace a seznámíte se s tím, jak zařízení vypadá a funguje. Průvodce je rozdělen do několika částí podle toho, kterou oblast

Více

Gravitační pole manuál Jan Hrnčíř, Martin Klejch, 2005. Gravitační pole. Využití multimédií při výuce fyziky. Manuál k multimediální prezentaci

Gravitační pole manuál Jan Hrnčíř, Martin Klejch, 2005. Gravitační pole. Využití multimédií při výuce fyziky. Manuál k multimediální prezentaci Gravitační pole Využití multimédií při výuce fyziky Manuál k multimediální prezentaci Jan Hrnčíř jan.hrncir@gfxs.cz Martin Klejch martin.klejch@gfxs.cz Gymnázium F. X. Šaldy Liberec Obsah Obsah... 1 Úvod...

Více

Rozdílová dokumentace k ovládání IS KARAT.net

Rozdílová dokumentace k ovládání IS KARAT.net Dokumentace k IS KARAT.net Rozdílová dokumentace k ovládání IS KARAT.net programový modul: Rozdílová dokumentace k ovládání IS KARAT.net OBSAH: 1 ÚVOD... 3 2 PŘIHLAŠOVACÍ DIALOG... 4 3 NAVIGACE... 5 3.1

Více

(c) 2006 Mikrovlny s.r.o. HDO SPÍNAČ zásuvka ovládaná HDO příkazy. uživatelský manuál. Manuál zařízení GSM SPÍNAČ

(c) 2006 Mikrovlny s.r.o. HDO SPÍNAČ zásuvka ovládaná HDO příkazy. uživatelský manuál. Manuál zařízení GSM SPÍNAČ HDO SPÍNAČ zásuvka ovládaná HDO příkazy uživatelský manuál 1. Popis zařízení HDO SPÍNAČ slouží k ovládání spotřebičů pomocí HDO kódu (HDO - hromadné dálkové ovládání) a to převážně k přepínání VT a NT

Více

CTUGuide (XXX-KOS) D1

CTUGuide (XXX-KOS) D1 CTUGuide (XXX-KOS) D1 Verze: 1.0 Předmět: PDA Mentor: Zdeněk Míkovec Autor: Petr Tarant, Martin Štajner, Petr Husák Datum: 14. 02. 2013 Obsah CTUGUIDE verze 1.0 1. Úvod... 3 1.1. Úvod do problematiky...

Více

Restaurator. Semestrání projekt předmětu PDA

Restaurator. Semestrání projekt předmětu PDA Restaurator Semestrání projekt předmětu PDA Restaurator...3 Profil uživatele...3 Akivity...3 Systémová podpora...4 Kontext...4 Prototyp...4 Start systému...4 Start aplikace...6 Manuální zadání pozice pro

Více

Test s uživatelem - Synkron

Test s uživatelem - Synkron Test s uživatelem - Synkron Odevzdání práce B2 vypracováno v rámci předmětu Testování uživatelského rozhraní v letním semestru 2011 Jan Fabián, Jan Kalíšek, Václav Hoštička, Michal Vrba 1 1 Úvod Předmětem

Více

MATURITNÍ PRÁCE dokumentace

MATURITNÍ PRÁCE dokumentace MATURITNÍ PRÁCE dokumentace Jídelníček SŠIEŘ pro Android Martin Bartoň školní rok: 2012/2013 obor: třída: Počítačové systémy PS4.A ABSTRAKT Práce je zaměřená na problematiku tvorby Android aplikací,

Více

Záznamník teploty ZT, ZT1ext Návod k použití

Záznamník teploty ZT, ZT1ext Návod k použití ČERNÁ SKŘÍŇKA Záznamník teploty ZT, ZT1ext Návod k použití Návod na použití záznamníku teploty COMET ZT, ZT1ext Přístroj je určen pro měření a záznam teploty vzduchu, příp. teploty z externí sondy s odporovým

Více

CS WAVE Virtuální pracovní stůl svařování Malá verze Manuál uživatele

CS WAVE Virtuální pracovní stůl svařování Malá verze Manuál uživatele CS WAVE Virtuální pracovní stůl svařování Malá verze Manuál uživatele Version 4.0 14/04/2010 1 Tato příručka slouží všem uživatelům bez ohledu na jejich pracovní pozici a popisuje funkce, které poskytuje

Více

M I S Y S - W E B. Intranet řešení systému MISYS. Verze 9.00. Příručka uživatele

M I S Y S - W E B. Intranet řešení systému MISYS. Verze 9.00. Příručka uživatele M I S Y S - W E B Intranet řešení systému MISYS Verze 9.00 Příručka uživatele GEPRO s.r.o. Září 2008 Copyright GEPRO s.r.o. 2008 Ochranné známky GEPRO spol. s r.o. KOKEŠ, MISYS Ochranné známky Microsoft

Více

dvblogic DVB-T tuner

dvblogic DVB-T tuner dvblogic DVB-T tuner DVB-E65 Určeno k montáži do vozidel BMW E65 vybavených navigačním systémem Professional s displejem 8,8 Základní vlastnosti a funkce DVB-T tuneru: Tento DVB-T tuner je určen přesně

Více

Program MediaLib. Program MediaLib slouží pro automatické skládání reklamních spotů do delších smyček.

Program MediaLib. Program MediaLib slouží pro automatické skládání reklamních spotů do delších smyček. LED Panely SW 2.3.2013, revize 1.0 Platné pro verzi programu 1.04 a vyšší. Program MediaLib Program MediaLib slouží pro automatické skládání reklamních spotů do delších smyček. Určí se celková délka smyčky

Více

Mobilní aplikace docházkového programu

Mobilní aplikace docházkového programu Mobilní aplikace docházkového programu 2010 2014 GACC s.r.o., Na Mlékárně 379, 666 01 Tišnov Strana 1/17 Obsah 1. Instalace a nastavení... 3 2. Popis funkcí... 7 3. Docházkový terminál... 8 4. Přehled

Více

Návod k obsluze satelitního lokalizátoru GUARDYS PGT5020

Návod k obsluze satelitního lokalizátoru GUARDYS PGT5020 Návod k obsluze satelitního lokalizátoru GUARDYS PGT5020 CZ Obsah 1. Funkce 2. Aplikace 3. Popis HW jednotky 4. Specifikace 5. Použití 5.1. Instalace SIM karty 5.2. Baterie a napájení 5.3. Upozornìní na

Více

Bezdrátový radiobudík s IR kamerou

Bezdrátový radiobudík s IR kamerou Bezdrátový radiobudík s IR kamerou Návod k použití Hlavní výhody produktu: Špičkové zpracování a naprosto neodhalitelnou kamerou, která vidí i ve tmě Jednoduché postup pro nastavení sledování přes internet

Více

WLS 909-433 používá tři baterie typu A-76 a WLS 919-433 používá dvě lithiové baterie CR2032.

WLS 909-433 používá tři baterie typu A-76 a WLS 919-433 používá dvě lithiové baterie CR2032. Kapitola 1: Úvod 1.1 Specifikace a vlastnosti Proudový odběr: 50mA (v klidu) a maximálně 200mA (oba PGM výstupy aktivovány) Frekvence: 433MHz Přijímač přijímá signál až z 8 bezdrátových ovladačů Anténa:

Více

Ukázka knihy z internetového knihkupectví www.kosmas.cz

Ukázka knihy z internetového knihkupectví www.kosmas.cz Ukázka knihy z internetového knihkupectví www.kosmas.cz U k á z k a k n i h y z i n t e r n e t o v é h o k n i h k u p e c t v í w w w. k o s m a s. c z, U I D : K O S 1 8 1 5 4 4 Nadpis kapitoly Mojmír

Více

Pinnacle MediaCenter

Pinnacle MediaCenter Pinnacle MediaCenter Pinnacle MediaCenter Manuál: Dodatek CZ Březen 2006 Pinnacle Systems GmbH 2006 Všechna práva vyhrazena. Žádná část tohoto manuálu nesmí být použita bez písemného souhlasu společnosti

Více

NÁVOD K OBSLUZE. detektor SE-22-230D (verze 1.2 / VIII-2010)

NÁVOD K OBSLUZE. detektor SE-22-230D (verze 1.2 / VIII-2010) NÁVOD K OBSLUZE detektor SE-22-230D (verze 1.2 / VIII-2010) DETEKTOR SE-22-230D Detekovaný plyn: hořlavé a výbušné plyny Princip měření: katalytické spalování Rozsah měření: 0 20% DMV (0-1%OBJ) CH 4 Poplachové

Více

BOS Lokalizace osob. ČVUT v Praze + IMA. Verze 2.0.0

BOS Lokalizace osob. ČVUT v Praze + IMA. Verze 2.0.0 BOS Lokalizace osob ČVUT v Praze + IMA Verze 2.0.0 Úvod Zde je uveden popis programového řešení sloužícího k lokalizaci a zobrazení poloh osob / pacientů. Celé SW vybavení se skládá ze tří částí: - Základní

Více

2N NetSpeaker. Prezentační set Quick Start. IP Audio System. Verze 1.0.0 Firmware 1.0.0 www.2n.cz

2N NetSpeaker. Prezentační set Quick Start. IP Audio System. Verze 1.0.0 Firmware 1.0.0 www.2n.cz 2N NetSpeaker IP Audio System Prezentační set Quick Start Verze 1.0.0 Firmware 1.0.0 www.2n.cz Společnost 2N TELEKOMUNIKACE a.s. je českým výrobcem a dodavatelem telekomunikační techniky. K produktovým

Více

FOX KeyControl 49 USB MIDI OVLADAČ UŽIVATELSKÝ MANUÁL. 2012 Audio Partner s.r.o.

FOX KeyControl 49 USB MIDI OVLADAČ UŽIVATELSKÝ MANUÁL. 2012 Audio Partner s.r.o. FOX KeyControl 49 USB MIDI OVLADAČ UŽIVATELSKÝ MANUÁL I. VLASTNOSTI - 49 kláves - přiřaditelný jezdec, pedál, kolečko ohýbání tónu, modulační kolečko, tlačítka nahoru/dolů, knoflíky - multifunkční klávesnice

Více

M MAX TECH s.r.o. Část 1: SEZNÁMENÍ ÚVOD

M MAX TECH s.r.o. Část 1: SEZNÁMENÍ ÚVOD Část : SEZNÁMENÍ ÚVOD KLÁVESNICE LED NAPÁJENÍ ZÓNY 2 4 5 7 8 0 3 6 9 STAY # ENTER DISARM ARM AKTIVACE PŘIPRAVEN PŘEMOSTĚNÍ POŽÁR TA MPER STAT BYP KLÁVESNICE LCD NAPÁJENÍ 2 4 5 7 8 0 3 6 STAT BYP 9 STAY

Více

X-Sign Basic Uživatelská příručka

X-Sign Basic Uživatelská příručka X-Sign Basic Uživatelská příručka Copyright Copyright 2015, BenQ Corporation. Všechna práva vyhrazena. Žádná část této publikace nesmí být reprodukována, přenášena, přepisována, ukládána do systému pro

Více

Hodinky s kamerou. Návod k použití. Hlavní výhody produktu: Kvalitní provedení IR přisvícení Funkce diktafonu. www.spyshops.

Hodinky s kamerou. Návod k použití. Hlavní výhody produktu: Kvalitní provedení IR přisvícení Funkce diktafonu. www.spyshops. Hodinky s kamerou Návod k použití Hlavní výhody produktu: Kvalitní provedení IR přisvícení Funkce diktafonu www.spyshops.cz stránka 1 1. Popis tlačítek A. Tlačítko on/off a pro pořízení záznamu, fotografie

Více

Komunikační jednotka MEg202.2

Komunikační jednotka MEg202.2 Komunikační jednotka MEg202.2 Měřící Energetické Aparáty Komunikační jednotka MEg202.2 Komunikační jednotka MEg202.2 1/ CHARAKTERISTIKA Komunikační jednotka GPRS MEg202.2 v základním provedení zajišťuje

Více

Technické údaje Baterie: 2x AAA baterie, R03, UM4 Dosah: max. 7 m Není určeno pro 400 khz zařízení

Technické údaje Baterie: 2x AAA baterie, R03, UM4 Dosah: max. 7 m Není určeno pro 400 khz zařízení UR 89 Univerzální ovladač (CZ) Návod k použití Vivanco UR 89 dálkový ovladač pro téměř všechna TV, audio, video a ostatní zařízení s infra-červeným ovládáním Vkládání baterií Otevřete krytku baterií na

Více

MS PowerPoint 2010. Každá prezentace by se měla skládat ze tří klíčových částí: 1. Obsah

MS PowerPoint 2010. Každá prezentace by se měla skládat ze tří klíčových částí: 1. Obsah MS PowerPoint 2010 PowerPoint je vcelku jednoduchá aplikace na tvorbu prezentací, v které lze použít mnoho postupů z Wordu - formátování textu je téměř identické, PowerPoint ale nabízí uživatelsky příjemnější

Více

verze: 4.0 Březen, 2011

verze: 4.0 Březen, 2011 verze: 4.0 Březen, 2011 ONI Střežení Obsah Popis jednotky... 2 Základní funkce jednotky... 3 Odemčení/zamčení vozidla... 3 Zapnutí/vypnutí zapalování... 3 Odesílání polohy... 3 Alarm vozidla (univerzální

Více

NÁVOD K ZAŘÍZENÍM PRO BEZDRÁTOVÝ PŘENOS ZVUKU A OBRAZU (Miracast)

NÁVOD K ZAŘÍZENÍM PRO BEZDRÁTOVÝ PŘENOS ZVUKU A OBRAZU (Miracast) NÁVOD K ZAŘÍZENÍM PRO BEZDRÁTOVÝ PŘENOS ZVUKU A OBRAZU (Miracast) Obsah Návod pro práci se zařízením BenQ Qcast... 3 1. Popis zařízení... 4 2. Jednorázová instalace zařízení... 5 3. Používání zařízení...

Více

3. Přijímá GPSBIKE signál uvnitř budovy? - GPS signál bývá rušen kovy a zdmi, z tohoto důvodu nedoporučujeme používání GPSBIKE uvnitř budovy.

3. Přijímá GPSBIKE signál uvnitř budovy? - GPS signál bývá rušen kovy a zdmi, z tohoto důvodu nedoporučujeme používání GPSBIKE uvnitř budovy. NÁVOD K POUŽITÍ 1. UPOZORNĚNÍ 1.1 Informace Před používáním si přečtěte následující informace. 1.2 Bezpečnostní informace 1. Během řízení vždy sledujte silniční provoz. 2. Během jízdy neměňte nastavení

Více

Uživatelský manuál. A3600 DL ( Data Download)

Uživatelský manuál. A3600 DL ( Data Download) Uživatelský manuál A3600 DL ( Data Download) Aplikace : Jednoduchý program pro přenášení dat z on line monitorovacího systému A3600 Export měřených statických dat do souboru Zobrazení grafů naměřených

Více

Zápis č. 1/2012/VZ z veřejného zasedání zastupitelstva obce Zadní Třebaň

Zápis č. 1/2012/VZ z veřejného zasedání zastupitelstva obce Zadní Třebaň Zápis č. 1/2012/VZ z veřejného zasedání zastupitelstva obce Zadní Třebaň konaného dne 7. února 2012 od 18.00 hod. ve Společenském domě, Na Návsi 4 Zasedání řídí Miroslav Hejlek místostarosta obce Přítomni:

Více

Testování mobilní navigace NACESTY

Testování mobilní navigace NACESTY České vysoké učení technické v Praze Fakulta elektrotechnická A7B39TUR 2015/2016, A2 Testování mobilní navigace NACESTY Kognitivní průchod a heuristická evaluace Jakub Berka berkajak@fel.cvut.cz Obsah

Více

Začínáme s počítačem 5., aktualizované a doplněné vydání

Začínáme s počítačem 5., aktualizované a doplněné vydání Nadpis kapitoly Josef Pecinovský Začínáme s počítačem 5., aktualizované a doplněné vydání Vydala Grada Publishing, a.s. U Průhonu 22, Praha 7 jako svou 4259. publikaci Odpovědný redaktor Petr Somogyi Sazba

Více

[IM-WMC] Městská cyklonavigace Deliverable D1

[IM-WMC] Městská cyklonavigace Deliverable D1 [IM-WMC] Městská cyklonavigace Deliverable D1 Úvod Cílem projektu je návrh městské navigační aplikace pro cyklisty pro Android se zaměřením na samotnou navigační úlohu tj. jak informovat uživatele o jeho

Více

Manuál k aplikaci WANAS

Manuál k aplikaci WANAS Manuál k aplikaci WANAS OBSAH 1 DŮLEŽITÉ INFORMACE PRO PRÁCI V NOVÉ VERZI APLIKACE WANAS.. 2 2 PROSTOROVÁ DATA... 3 2.1 POPIS HLAVNÍCH FUNKCÍ... 3 2.2 PRÁCE S DEFINIČNÍM BODEM SEGMENTU... 4 2.3 PRÁCE S

Více

Obsah 1/11. PDF byl vytvořen zkušební verzí FinePrint pdffactory http://www.fineprint.cz

Obsah 1/11. PDF byl vytvořen zkušební verzí FinePrint pdffactory http://www.fineprint.cz Obsah Obsah... 1 1. Obchodní politika pro školství Zeměpis ČR, Evropa a Svět... 2 Obchodní a dodací podmínky... 2 Další služby pro školy a jejich žáky... 2 2. Prohlášení výrobce o poskytnutí licence učitelům...

Více

Word 2013. podrobný průvodce. Tomáš Šimek

Word 2013. podrobný průvodce. Tomáš Šimek Word 2013 podrobný průvodce Tomáš Šimek Přehled funkcí a vlastností nejnovější verze textového editoru Word Jak psát na počítači správně, úpravy a formátování textu a stránky Zpracování dalších objektů

Více

GPS lokátor s výdrží až 180 dní

GPS lokátor s výdrží až 180 dní GPS lokátor s výdrží až 180 dní Návod k použití Hlavní výhody produktu: Dlouhá výdrž až 180 dní při provozu z baterie (SMS mód) Možnost připojení jak prostřednictvím magnetu, tak přímo na autobaterii Velmi

Více

programu 1.00 UŽIVATELSKÝ MANUÁL Ústředna GDAŃSK versa_u_cz 03/09

programu 1.00 UŽIVATELSKÝ MANUÁL Ústředna GDAŃSK versa_u_cz 03/09 programu 1.00 Ústředna VERSA Verze UŽIVATELSKÝ MANUÁL GDAŃSK versa_u_cz 03/09 VAROVÁNÍ Abyste předešli problémům s ovládáním systému, prostudujte si prosím pečlivě tento manuál před započetím ovládání

Více

TransPraha: Hlasová navigace pro MHD

TransPraha: Hlasová navigace pro MHD INSPO Internet a informační systémy pro osoby se specifickými potřebami 16. března 2013, Kongresové centrum Praha 2013 BMI sdružení TransPraha: Hlasová navigace pro MHD Petra MAREŠOVÁ, Jakub DOLEŽAL Výzkumné

Více

TECHNICKÁ ZPRÁVA. Rekonstrukce budovy ul. Pod Nemocnicí 2380, Louny část SLABOPROUD

TECHNICKÁ ZPRÁVA. Rekonstrukce budovy ul. Pod Nemocnicí 2380, Louny část SLABOPROUD , Roudnice nad Labem IČ: 49 10 13 58 TECHNICKÁ ZPRÁVA Akce: : Rekonstrukce budovy ul. Pod Nemocnicí 2380, Louny část SLABOPROUD Stupeň PD: PROVÁDĚCÍ PROJEKTOVÁ DOKUMENTACE Investor: krajská pobočka Ústeckého

Více

MenuLIB KNIHOVNA SIMPLE4 PRO TVORBU UŽIVATELSKÉHO ROZHRANÍ NA PLC MICROPEL 02.2005

MenuLIB KNIHOVNA SIMPLE4 PRO TVORBU UŽIVATELSKÉHO ROZHRANÍ NA PLC MICROPEL 02.2005 MenuLIB KNIHOVNA SIMPLE4 PRO TVORBU UŽIVATELSKÉHO ROZHRANÍ NA PLC MICROPEL 02.2005 MenuLIB V2.0 Knihovní funkce v jazyce SIMPLE4 pro snadnou tvorbu uživatelského ovládacího rozhraní ve stylu nabídkového

Více

Elektronická kapacitní dekáda - BASIC

Elektronická kapacitní dekáda - BASIC Elektronická kapacitní dekáda - BASIC Stručná charakteristika: Plně elektronizovaná kapacitní dekáda s širokým rozsahem hodnot. Indikuje velké množství parametrů nastaveného kapacity včetně lokálních teplot.

Více

N e j č a s t ě j š í d o t a z y k e k u k i t V

N e j č a s t ě j š í d o t a z y k e k u k i t V Nejčastější dotazy ke Kuki TV Nejčastější otázky a odpovědi ke Kuki TV Tvoje otázka? 1. Jak dlouho trvá vyexpedování STB Kuki? Set-top boxy ke službě Kuki expedujeme zpravidla do 3 (pracovních) dnů od

Více

NÁVOD K POUŽÍVÁNÍ Teplovzdušný ohřívač TO24

NÁVOD K POUŽÍVÁNÍ Teplovzdušný ohřívač TO24 NÁVOD K POUŽÍVÁNÍ Teplovzdušný ohřívač TO24 POUČENÍ Zařízení je oprávněna používat pouze osoba, která se seznámila s tímto návodem k použití, je starší 18- ti let a způsobilá k ovládání ohřívače! OBSAH:

Více

Popis a návod k obsluze modulu Smart GM02 v 1.0

Popis a návod k obsluze modulu Smart GM02 v 1.0 1. Úvod Modul Smart GM02 slouží k jednoduchému ovládání libovolného zařízení se spínacím vstupem, jako jsou například závory, vrata a podobná zařízení, prostřednictvím mobilního telefonu. Pro ovládaní

Více

NÁVOD K POUŽITÍ SET-TOP BOXU MOTOROLA VIP 1003

NÁVOD K POUŽITÍ SET-TOP BOXU MOTOROLA VIP 1003 NÁVOD K POUŽITÍ SET-TOP BOXU MOTOROLA VIP 1003 EDERA Group a. s. tel.: 775 212 034 e-mail: porucha@edera.cz web: www.edera.cz Vážení klienti, jsme rádi, že jste si za svého poskytovatele televizních služeb

Více

ODBORNÝ VÝCVIK VE 3. TISÍCILETÍ

ODBORNÝ VÝCVIK VE 3. TISÍCILETÍ Projekt: ODBORNÝ VÝCVIK VE 3. TISÍCILETÍ Úloha: Nikobus software PC režim Obor: Elektrikář silnoproud Ročník: 3. Zpracoval: Ing. Jaromír Budín, Ing. Jiří Šima Střední odborná škola Otrokovice, 2010 Projekt

Více

studiové zábleskové světlo VC-300 až VC-1000 NÁVOD K POUŽITÍ

studiové zábleskové světlo VC-300 až VC-1000 NÁVOD K POUŽITÍ studiové zábleskové světlo VC-300 až VC-1000 NÁVOD K POUŽITÍ Děkujeme vám, že jste si vybrali toto profesionální zábleskové světlo. Série WalimexPRO byla navržena tak, aby splňovala dnešní potřeby požadované

Více

reflex si reflex si reflex si

reflex si reflex si reflex si reflex si reflex si reflex si Signalizační systém ENSTO Vidět a dát vědět Ve chvíli, kdy se blíží nebezpečí, je třeba dát jasný a zřetelný signál. Vše kolem utichlo. Vzbudit pozornost a přivolat bezpečí.

Více

Systém Bosch DCN Next Generation Dialog bez hranic...

Systém Bosch DCN Next Generation Dialog bez hranic... Systém Bosch DCN Next Generation Dialog bez hranic... S novou výkonnou softwarovou sadou! 2 Systém DCN Next Generation Osobitý systém Systém Digital Congress Network (DCN) Next Generation od společnosti

Více

Příklady PLC - STR. Autoři: Ing. Josef Kovář a) Ing. Zuzana Prokopová b) Ing. Ladislav Šmejkal, CSc. Partneři projektu:

Příklady PLC - STR. Autoři: Ing. Josef Kovář a) Ing. Zuzana Prokopová b) Ing. Ladislav Šmejkal, CSc. Partneři projektu: Příklady PLC - STR Autoři: Ing. Josef Kovář a) Ing. Zuzana Prokopová b) Ing. Ladislav Šmejkal, CSc. Partneři projektu: Rostra s.r.o. Trimill, a.s. Výukový materiál byl vytvořen v rámci projektu Implementace

Více

MLE2 a MLE8. Datalogery událostí

MLE2 a MLE8. Datalogery událostí MLE2 a MLE8 Datalogery událostí Zapisovač počtu pulsů a událostí Návod k obsluze modelů MLE2 MLE8 Doporučujeme vytisknout tento soubor, abyste jej mohli používat, když se budete učit zacházet se zapisovačem.

Více

Výklopný displej 11,6 s DVD/USB/SD přehrávačem

Výklopný displej 11,6 s DVD/USB/SD přehrávačem DS-X116D Výklopný displej 11,6 s DVD/USB/SD přehrávačem Uživatelská příručka Před prvním použitím výrobku si přečtěte tuto uživatelskou příručku a ponechte si ji pro případ potřeby. 1 Obsah Upozornění

Více

HD satelitní přijímač Optimum SLOTH Classic

HD satelitní přijímač Optimum SLOTH Classic HD satelitní přijímač Optimum SLOTH Classic recenze přijímače strana 1/27 Obsah: Představení přijímače... 4 Balení... 4 Přijímač... 5 Přední strana přijímače... 5 Zadní strana přijímače... 6 Dálkové ovládání...

Více

Workmonitor. Servisní návod. 24. června 2014 w w w. p a p o u c h. c o m

Workmonitor. Servisní návod. 24. června 2014 w w w. p a p o u c h. c o m Servisní návod 24. června 2014 w w w. p a p o u c h. c o m Workmonitor Katalogový list Vytvořen: 18.5.2009 Poslední aktualizace: 24.6 2014 09:20 Počet stran: 11 2014 Adresa: Strašnická 3164/1a 102 00 Praha

Více

MR51P. Systémy Měřicí, Analytické a Regulační Techniky POPIS A NÁVOD K OBSLUZE PROGRAMOVATELNÝ MĚŘIČ PRŮTOKU A PROTEKLÉHO MNOŽSTVÍ. verze 1.

MR51P. Systémy Měřicí, Analytické a Regulační Techniky POPIS A NÁVOD K OBSLUZE PROGRAMOVATELNÝ MĚŘIČ PRŮTOKU A PROTEKLÉHO MNOŽSTVÍ. verze 1. Systémy Měřicí, Analytické a Regulační Techniky MR51P PROGRAMOVATELNÝ MĚŘIČ PRŮTOKU A PROTEKLÉHO MNOŽSTVÍ POPIS A NÁVOD K OBSLUZE verze 1.02 111 Vývoj, výroba: Dodavatel: SMART, spol. s r.o. REGMET tel.:

Více

EXPEDICE TARA 2013. Spodní lišta : univerzální volání AISLP, INTERAKCE, SORTIMENT, otevření šuplíku lze do budoucna doplnit i jinými nástroji

EXPEDICE TARA 2013. Spodní lišta : univerzální volání AISLP, INTERAKCE, SORTIMENT, otevření šuplíku lze do budoucna doplnit i jinými nástroji EXPEDICE TARA 2013 Popis: Levý panel : změna typu transakce (F2) mezi prodej PACIENT LEKAR stejně jak v předchozí verzi přímé volby typu dokladu Rp, Op atd. Dle typu transakce seznam transakcí aktuálního

Více

INSTALAČNÍ A UŽIVATELSKÝ NÁVOD. Ver 1.0 (2015-1-19) HD020. Digitální hodiny a skrytá kamera s wifi

INSTALAČNÍ A UŽIVATELSKÝ NÁVOD. Ver 1.0 (2015-1-19) HD020. Digitální hodiny a skrytá kamera s wifi INSTALAČNÍ A UŽIVATELSKÝ NÁVOD Ver 1.0 (2015-1-19) HD020 Digitální hodiny a skrytá kamera s wifi Před instalací a použitím tohoto přístroje si prosím pozorně přečtěte tento návod k obsluze. Bezpečnostní

Více

WWW.ADAPTIV-MULTIMEDIA.COM

WWW.ADAPTIV-MULTIMEDIA.COM WWW.ADAPTIV-MULTIMEDIA.COM 1 Obsah Obsah O produktu 3 Schéma zapojení 4 Stručný návod k obsluze 6 Systém 8 Nastavení zvuku 10 Navigace 11 DAB 12 HDMI 14 TV 15 AV vstup 17 USB / SD 18 Přenos souborů 24

Více

Testování zařízení Sony Ericsson Live View MN 800

Testování zařízení Sony Ericsson Live View MN 800 České vysoké učení technické v Praze Fakulta elektrotechnická Testování zařízení Sony Ericsson Live View MN 800 Semestrální práce v rámci předmětu A4B39TUR Petr Mezek mezekpet@fel.cvut.cz 2. ročník OI

Více