Odbor finanční V Písku dne: MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ ZASTUPITELSTVA MĚSTA PÍSKU DNE

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Odbor finanční V Písku dne: 24.10.2013 MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ ZASTUPITELSTVA MĚSTA PÍSKU DNE 28.11.2013"

Transkript

1 Odbor finanční V Písku dne: MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ ZASTUPITELSTVA MĚSTA PÍSKU DNE MATERIÁL K PROJEDNÁNÍ Smlouva o poskytnutí příspěvku z Fondu na podporu aktivit mládeže z výnosů VHP a VLT, návrh na poskytnutí příspěvků z Fondu na podporu aktivit mládeže z výnosů VHP a VLT a úprava statutu fondu. NÁVRH USNESENÍ I. Zastupitelstvo města vzorovou smlouvu o poskytnutí příspěvku z Fondu na podporu aktivit mládeže z výnosů VHP a VLT, která bude jednotlivě uzavírána s žadateli o příspěvek II. Zastupitelstvo města 1. příspěvek z Fondu na podporu aktivit mládeže z výnosů VHP a VLT pro příjemce Sportovní klub policie Písek, IČ: ve výši Kč ,-- 2. příspěvek z Fondu na podporu aktivit mládeže z výnosů VHP a VLT pro příjemce IHC Písek - občanské sdružení, IČ: ve výši Kč ,--

2 3. příspěvek z Fondu na podporu aktivit mládeže z výnosů VHP a VLT pro příjemce Svaz vodáků České republiky - klub vodáků Racek Písek, IČ: ve výši Kč ,- 4. příspěvek z Fondu na podporu aktivit mládeže z výnosů VHP a VLT pro příjemce Základní škola T.G. Masaryka a Mateřská škola Písek, Čelakovského 24, IČ: ve výši Kč ,-- 5. příspěvek z Fondu na podporu aktivit mládeže z výnosů VHP a VLT pro příjemce Tělocvičná jednota Sokol Písek, IČ: ve výši Kč ,-- 6. příspěvek z Fondu na podporu aktivit mládeže z výnosů VHP a VLT pro příjemce TJ Vysokohorské sporty Písek, IČ: ve výši Kč ,-- 7. příspěvek z Fondu na podporu aktivit mládeže z výnosů VHP a VLT pro příjemce HC Švantlův Dvůr Písek, IČ: ve výši Kč ,-- 8. příspěvek z Fondu na podporu aktivit mládeže z výnosů VHP a VLT pro příjemce Základní škola Edvarda Beneše a Mateřská škola Písek, Mírové náměstí 1466, IČ: ve výši Kč ,-- 9. příspěvek z Fondu na podporu aktivit mládeže z výnosů VHP a VLT pro příjemce Mažoretky Písek, IČ: ve výši Kč ,-- stránka 2 (celkem 14)

3 10. příspěvek z Fondu na podporu aktivit mládeže z výnosů VHP a VLT pro příjemce AC Sole, o.s., IČ: ve výši Kč , příspěvek z Fondu na podporu aktivit mládeže z výnosů VHP a VLT pro příjemce Junák - svaz skautů a skautek, středisko Oheň života Písek, IĆ: ve výši Kč , příspěvek z Fondu na podporu aktivit mládeže z výnosů VHP a VLT pro příjemce Dům dětí a mládeže Písek, IČ: ve výši Kč , příspěvek z Fondu na podporu aktivit mládeže z výnosů VHP a VLT pro příjemce Základní škola Jana Husa a Mateřská škola Písek, Husovo nám. 725, IČ: ve výši Kč , příspěvek z Fondu na podporu aktivit mládeže z výnosů VHP a VLT pro příjemce Junák - svaz skautů a skautek ČR 1.středisko Šipka, IČ: ve výši Kč , příspěvek z Fondu na podporu aktivit mládeže z výnosů VHP a VLT pro příjemce Plavecký klub Písek, IČ: ve výši Kč , příspěvek z Fondu na podporu aktivit mládeže z výnosů VHP a VLT pro příjemce Junák - svaz skautů a skautek ČR, středisko Stínadla Písek o.s., IČ: ve výši Kč ,-- stránka 3 (celkem 14)

4 17. příspěvek z Fondu na podporu aktivit mládeže z výnosů VHP a VLT pro příjemce IN-LINE HOCKEY CLUB PÍSEK o.s., IČ: ve výši Kč , příspěvek z Fondu na podporu aktivit mládeže z výnosů VHP a VLT pro příjemce Automotoklub Stanislava Maliny Písek, IČ: ve výši Kč , příspěvek z Fondu na podporu aktivit mládeže z výnosů VHP a VLT pro příjemce Skateboardklub Písek, o.s., IČ: ve výši Kč ,-- III. Zastupitelstvo města přesun finančních prostředků na položky rozpočtové skladby dle právní formy příjemce příspěvků rozdělených v bodu II. IV. Zastupitelstvo města návrh změny statutu fondu pro finanční podporu aktivit mládeže z výnosů VHP a VLT Ing. Vojtěch Bubník, místostarosta Návrh předkládá Návrh zpracoval Ing. Roman Svoboda, MBA, vedoucí odboru Yvona Káplová, oddělení rozpočtu, daní a poplatků stránka 4 (celkem 14)

5 Důvodová zpráva: I. Schválení smlouvy o poskytnutí příspěvku z Fondu na podporu aktivit mládeže z výnosů VHP a VLT Zastupitelstvu města je předkládána vzorová smlouva o poskytnutí příspěvku z Fondu na podporu aktivit mládeže z výnosů VHP a VLT (příloha č. 1). Na základě statutu fondu o přidělení jednotlivých příspěvků rozhoduje výkonný výbor fondu, následně dojde k jejich schválení zastupitelstvem. Tato smlouva bude následně uzavřena se všemi příjemci příspěvku. II. Návrh na rozdělení finančních příspěvků z Fondu na podporu aktivit mládeže z výnosů VHP a VLT Zastupitelstvu města jsou předkládány žádosti o poskytnutí příspěvků z Fondu na podporu aktivit mládeže z výnosů VHP a VLT. Žádosti jednotlivě projednal výkonný výbor fondu, příspěvky byly schváleny dle statutu fondu nadpoloviční většinou všech jeho členů. Navržené příspěvky jsou souhrnně uvedeny v příloze č. 3. III. Dle vyhlášky o rozpočtové skladbě jsou finanční příspěvky členěny na investiční a neinvestiční a dále dle příjemců příspěvku. Proto je nutné vyslovit souhlas zastupitelstva s přesunem finančních prostředků na položky rozpočtové skladby dle právní formy příjemce příspěvku. IV. Zastupitelstvu města je předkládán návrh změny statutu fondu, který byl schválen zastupitelstvem města dne usnesením č.280/12. K tomuto návrhu bylo přistoupeno na základě jednání výkonného výboru dne , a to vzhledem k charakteru došlých žádostí a zkušenostem předchozího roku. Na základě zkušeností vyplynulo, že rozdělování příspěvků třetího čtvrtletí je velmi problematické vzhledem k tomu, že žadatelé nemají ve většině případů, s ohledem na počátek realizace akcí, možnost obdržet příspěvek na další rok, neboť příspěvek je nutné vyčerpat ještě do konce roku. Dále komplikované tím, že žadatel má, přestože se výdaje budou týkat běžného roku, poté, co jsou příspěvky schváleny zastupitelstvem města, podepsány starostou města, následně podepsány smlouvy žadateli a vyplaceny, velmi krátký čas na pořízení účelu, na který byl příspěvek určen, a to pouze v řádu dní ke konci kalendářního roku. Současně je navrhována i úprava termínu předložení zprávy o hospodaření a stavu účtu fondu na konec druhého čtvrtletí s ohledem na to, aby byly již všechny vratky příspěvku, vyčíslené na základě provedených kontrol vyúčtování, zpět na účtu fondu a jeho výše byla možná přesně stanovit. Tyto skutečnosti vedly k předkládané úpravě znění statutu fondu v dotčených částech (viz.příloha č.2). Doporučení zpracovatele: I. Zpracovatel doporučuje usnesení II. Zpracovatel doporučuje usnesení III. Zpracovatel doporučuje usnesení IV. Zpracovatel doporučuje usnesení Vztah k rozpočtu: Finanční prostředky určené na výplatu z fondu jsou zapojeny v kapitole 741. Legislativní rámec: Zákon č. 128/2000 Sb. o obcích 85 písm. c) Vztah ke strategickému plánu: --- stránka 5 (celkem 14)

6 Přílohy: Příloha č. 1 Návrh vzorové smlouvy o poskytnutí příspěvku z Fondu na podporu aktivit mládeže z výnosů VHP a VLT ke schválení Příloha č. 2 Statut fondu Legenda: červenou barvou a přeškrtnutím je označen text, který se vypouští modrou barvou je označen text, který se vkládá Příloha č. 3 Návrh na rozdělení příspěvku z Fondu na podporu aktivit mládeže z výnosů VHP a VLT ke schválení stránka 6 (celkem 14)

7 Příloha č.1: SMLOUVA O PKYTNUTÍ PŘÍSPĚVKU uzavřená dle 85 zákona č. 128/2000 Sb., zákon o obcích (obecní zřízení), ve znění pozdějších předpisů a zákona č. 250/2000 Sb., o rozpočtových pravidlech územních rozpočtů, ve znění pozdějších předpisů. I. Smluvní strany město Písek, zastoupené starostou JUDr. Ondřejem Veselým Velké náměstí č.114/3, Písek, IČ jako poskytovatel příspěvku a.. zastoupené. IČ jako příjemce příspěvku, II. Předmět smlouvy Předmětem smlouvy je poskytnutí finančního příspěvku z Fondu na podporu aktivit mládeže z výnosů VHP a VLT na.... III. Výše příspěvku Město Písek poskytne na základě usnesení zastupitelstva města ze dne příspěvek na účel uvedený v čl. II této smlouvy ve výši Kč. (slovy: korun). Příspěvek bude bezhotovostně převeden z účtu poskytovatele příspěvku na účet příjemce příspěvku č.... IV. Povinnosti příjemce příspěvku 1. Příjemce příspěvku se zavazuje použít příspěvek pouze na účely stanovené v čl. II této smlouvy. stránka 7 (celkem 14)

8 2. Příspěvek bude vyúčtován městu Písek do a nevyčerpaný příspěvek nebo část příspěvku vrácen městu Písek do Příjemce příspěvku předloží finančnímu odboru tyto doklady: a/ doklady o skutečně vynaložených nákladech dle čl. II této smlouvy b/ písemné vyúčtování poskytnutého příspěvku Na požádání umožní pověřeným zaměstnancům města Písek kontrolu účetních dokladů. 3. Příjemce bere na vědomí, že každé porušení povinností podle této smlouvy z jeho strany je považováno za porušení rozpočtové kázně podle ustanovení 22 zákona č. 250/2000 Sb., o rozpočtových pravidlech územních rozpočtů, ve znění pozdějších předpisů a poskytovatel je oprávněn požadovat úhradu penále za porušení rozpočtové kázně a tudíž bude postupováno dle tohoto právního předpisu včetně povinnosti zaplatit penále. V. Další ustanovení 1.Tuto smlouvu lze měnit, nebo doplňovat pouze formou písemného dodatku. 2. Práva a závazky z této smlouvy přecházejí na případné právní nástupce smluvních stran. 3.V případě neplnění podmínek vyplývajících z této smlouvy, za kterých byl příspěvek poskytnut, bude tento poskytovateli vrácen v plné výši, v jaké byl poskytnut nejdéle do 15 dnů od doručení písemné výzvy na č.ú /0100 KB Písek. 4.Tato smlouva je uzavřena na základě shodné vůle obou smluvních stran, což tyto níže stvrzují svým podpisem. 5.Tato smlouva je vyhotovena ve 4 výtiscích, z nichž každá ze stran obdrží po dvou výtiscích. Každý z vyhotovených výtisků má stejnou platnost. 6.Tato smlouva nabývá platnosti a účinnosti dnem jejího podpisu oběma smluvními stranami. Byla schválena zastupitelstvem města dne V Písku dne: město Písek JUDr. Ondřej Veselý starosta.... stránka 8 (celkem 14)

9 Příloha č.2: Fond pro finanční podporu aktivit mládeže z výnosů VHP a VLT Účel a statut fondu Účelem fondu pro finanční podporu aktivit dětí a mládeže do 19 let z výnosů VHP a VLT (dále jen fondu) je finančně přispívat na podporu volnočasových aktivit mládeže, sportovní činnosti mládeže a dále přispívat na obnovu a rekonstrukci zahrad a hřišť MŠ a ZŠ v Písku. Fond je zřízen podle 84 odst. 2 písm. c zákona 128/2000 Sb., ve znění pozdějších předpisů, 5 zákona č. 250/2000 Sb, ve znění pozdějších předpisů, usnesením zastupitelstva města Písku č. 132/11 ze dne Správcem fondu je výkonný výbor jmenovaný zastupitelstvem města, který dohlíží na jeho naplnění, dodržování podmínek užití fondu a na jeho čerpání. Počet členů výkonného výboru je shodný s počtem zvolených stran v zastupitelstvu tak, aby každá strana měla ve výboru svého zástupce. Předsedou výkonného výboru fondu je vždy člen zastupitelstva města. Ostatní členy výboru schvaluje zastupitelstvo města na návrh členů zastupitelstva nebo na návrh výboru. Tvorba a užití fondu Fond je tvořen příspěvky města z příjmů plynoucích městu od provozovatelů výherních hracích přístrojů a videoloterijních terminálů za místní poplatek, správní poplatek, výtěžek z provozování loterií a přídělem z odvodu z loterií a jiných podobných her a odvodu z výherních hracích přístrojů a jiných technických zařízení až do výše 50 % z přijaté částky ročně. Příjmem fondu jsou i úroky z účtu fondu. Použitím fondu jsou i poplatky za vedení účtu fondu. Finanční prostředky fondu jsou uloženy na zvláštním účtu města, který spravuje finanční odbor. O návrhu na přidělení prostředků z fondu rozhoduje po uplynutí kalendářního čtvrtletí každé čtyři měsíce výbor hlasováním. Platný návrh musí být přijat nadpoloviční většinou všech jeho stránka 9 (celkem 14)

10 členů, následně bude předložen zastupitelstvu města ke schválení. Získané prostředky budou rozděleny v poměru: 20 % podpora volnočasových aktivit mládeže 40% podpora sportovní činnosti mládeže 30 % příspěvek na obnovu a rekonstrukci zahrad a hřišť MŠ, ZŠ a jeslí 10 % na podporu kulturní činnosti mládeže Žádosti o přidělení prostředků z tohoto fondu mohou podávat fyzické i právnické osoby, které požádají o úhradu nákladů nebo příspěvek dle účelu fondu a tento je schválen výkonným výborem fondu. Žádost se podává na podatelnu Městského úřadu a musí obsahovat identifikaci žadatele, účel čerpání, čestné prohlášení o bezdlužnosti k městu, údaje o již obdržených městských dotací. Příspěvek z fondu nelze nárokovat. Případné nevyužité prostředky fondu budou převedeny do následujícího roku. Forma poskytnutí příspěvku Příspěvek bude vyplacen na účet žadatele neprodleně po schválení výše příspěvku příslušným orgánem města. Kontrola použití příspěvku Příjemce je povinen do následujícího roku předložit správci fondu vyúčtování příspěvku. Příjemce předloží jako součást vyúčtování kopie účetních dokladů a na místě k nahlédnutí předloží i originály těchto dokladů. Pokud výbor fondu posoudí vyúčtování jako nedostatečné popř. nebude předloženo vůbec, musí být prostředky neprodleně vráceny na účet fondu. Kontrola fondu zastupitelstvem Výkonný výbor fondu předloží zastupitelstvu města prostřednictvím finančního odboru a příslušného místostarosty vždy do konce prvního druhého čtvrtletí následujícího roku zprávu o hospodaření fondu a o stavu účtu fondu. Tento statut byl schválen Zastupitelstvem města Písku usnesením č../13 dne JUDr. Ondřej Veselý starosta stránka 10 (celkem 14) Ing. Vojtěch Bubník 1. místostarosta

11 Příloha č. 3: Rozdělení prostředků z Fondu na podporu aktivit mládeže z výnosů VHP a VLT (III.Q.2013) Subjekt 1 Renáta Lejčarová, U Malířských, Písek, IČ: Sportovní klub policie Písek, IČ: IHC Písek - občanské sdružení, IČ: právní forma FO o.p.s. 4 CENTRUM KULTURY PÍSEK o.p.s., IČ: CENTRUM KULTURY PÍSEK o.p.s., IČ: CENTRUM KULTURY PÍSEK o.p.s., IČ: Svaz vodáků České republiky - klub vodáků Racek Písek, IČ: Základní škola T.G. Masaryka a Mateřská škola Písek, Čelakovského 24, IČ: PO 9 Tělocvičná jednota Sokol Písek, IČ: Tělocvičná jednota Sokol Písek, IČ: o.p.s. o.p.s. Účel Akce "Regenerace mládeže sportem - změnou myšlení mládeže k vyšší morálce v ČR" - výstavba víceúčelového hřiště zejména pro mládež do 19 let - projekt navazující na dřívější záměry -podpora cestovního ruchu turistů s dětmi z ČR i zahraničí Podzimní soustředění Judo-mládež - sportovní materiál (18.000,- ), nájem (2.000,-),odměna trenérů (5.000,-) na odměny trenérů - období říjen až prosinec roku 2013 ( ,-) a pořízení hokejové výstroje a hokejových holí pro mládež ( ,-) Částka v Kč Volnočas. aktivity sport hřiště a zahrady MŠ a jeslí kulturní činnost na honoráře pro účinkující v rámci akce Hrátky na Otavě na honoráře pro účinkující v rámci akce Bosorka párty jako oživení programu Píseckého kulturního léta na honoráře pro účinkující v rámci akce Pálení čarodějnic pro nejmenší v příštím roce nákup 2 ks turistických lodí s příslušenstvím (4 pádla, 2 bezpečnostní nafukovací vaky, 2 záchranná lana s bezpečnostními prvky, 4 lodní vodotěsné vaky) Obnova školní zahrady 3. MŠ - houpačkové sestavy (inves.) na kanoistiku - příspěvek na pořízení dovybavení družstva juniorů rychlostní závodní lodí C2 neinvestiční příspěvek na tatami a treninkové pomůcky(mimo pořízení triček) pro bojové sporty - oddíl mládeže stránka 11 (celkem 14)

12 11 TJ Vysokohorské sporty Písek, IČ: HC Švantlův Dvůr Písek, IČ: Základní škola Edvarda Beneše a Mateřská škola Písek, Mírové náměstí 1466, IČ: PO 14 Základní škola T.G. Masaryka a Mateřská škola Písek, Čelakovského 24, IČ: PO 15 Marek Novotný, IČ: Autoklub Hradiště v AČR, o.s., IČ: Autoklub Hradiště v AČR, o.s., IČ: FO 18 Mažoretky Písek, IČ: na nákup sportovního materiálu (badmintonový set, badmintonová síť, volejbalový míč, fotbalový míč, kroket, stan a přístřešek ke stanu) nákup 2 ks ochranné sítě za branky hokejbalového hřiště na akci "Ráj klidu, pohody a bezpečí" - doplnění a vybavení školní zahrady 15.MŠ o zahradní altán (investice) na vybavení chodeb prvky pro trávení volného času žáky - stůl na stolní tenis s příslušenstvím, branky se zátarasy, sedací pytle a další náčiní a prvky. na akci "Hokejová škola pro děti a mládež ze sociálně slabých rodin z Písku a okolí - 2.ročník" ve dnech na hokejovou výstroj (120000,-), pronájem ledové plochy (25000,-), pronájem tělocvičny (1200,-), pronájem tenisových kurtů (2000,-), pronájem dráhy na plaveckém stadionu (1800,-) na Mistrovství ČR - Motokáry Písek, vytrvalostní závod motokár - Honda 390, Mistrovství Rakouska - vytrvalostní závod+sprint, Karting cup - pohárový závod - motokáry a na Mezinárodní mistrovství ČR - Supermoto 2013 (nájem závodní dráhy, elektrické rozvody, delegované činovníky, časoměrnou techniku, časomíru, poháry a věnce, zdravotní zabezpečení, zábrany, váhu, obsluhu váhy a výdej pneumatik, traťové komisary a ostatní materiál) na vyhlášení nejúspěšnějších jezdců motokárového sportu ČR s mezinárodní účastí za rok 2013 dne pronájem prostor Sladovny (36.000,-), zabezpečení audiovizuální techniky (7.000,-), ostraha (5.000,-), zdravotní zabezpečení a PO (2.000,-) na pořízení kozaček pro dívky v kategorii juniorky (25 párů) stránka 12 (celkem 14)

13 19 AC Sole, o.s., IČ: na tělocvičné náčiní a nářadí Lenka Braunerová, DiS., SAFARI herna dětem, IČ: FO prolézačka veselá housenka FEBER plastová 387x108x Junák - svaz skautů a na základní horolezecké vybavení (lana, karabiny, jistící a skautek, středisko Oheň ochranné pomůcky) života Písek, IĆ: Dům dětí a mládeže Písek, IČ: PO jiný zřiz. 23 Základní škola Jana Husa a Mateřská škola Písek, Husovo nám. 725, IČ: PO 24 Základní škola Jana Husa a Mateřská škola Písek, Husovo nám. 725, IČ: PO 25 Junák - svaz skautů a skautek ČR 1.středisko Šipka, IČ: Plavecký klub Písek, IČ: Junák - svaz skautů a skautek ČR, středisko Stínadla Písek o.s., IČ: Ivan Svatoš, a.s., IČ: provozovna Harmony Wellness Club a.s. na nákup textilního materiálu pro vlastní výrobu kostýmů a nákup historických bot na vybavení zahrady při 13. MŠ - vytvoření stíněného posezení - pergoly, altánu (neinvestice) na zajištění realizace představení dětské opery Jak princezna Žofinka naučila strašidla zpívat - audio vybavení - 2ks bezdrátového systému WMS470, 3ks hlavového mikrofonu C111, 2ks propojovacího kabelu XLR 3m na nákup počítačového vybavení (3 stolní počítače s příslušenstvím, multifunkční tiskárna, síťové prvky) na provoz Plaveckého klubu - náklady na využívání plaveckého bazenu (pronájem 10-12/ ,-), účast na závodech (startovné 5.000,-), příspěvek trenérům za jejich činnost (odměna ,-), plavecké pomůcky (40.000,-) na materiál, sportovní náčiní, lezecké vybavení, deskové hry, fotomateriál a tisk fotografií nákup sportovních potřeb a pomůcek (překážková dráha, míčky, mety, overbaly) stránka 13 (celkem 14)

14 29 Fotbalový klub FC Písek o.s., IČ: IN-LINE HOCKEY CLUB PÍSEK o.s., IČ: Automotoklub Stanislava Maliny Písek, IČ: Lezecký klub Leze Top Písek, IČ: LezeTop s.r.o., IČ: Ing. Lenka Vavříková, Jana Čarka 2401, Písek 35 Tělocvičná jednota Sokol Písek, IČ: Skateboardklub Písek, o.s., IČ: s.r.o. fyz.os. na analýzu a realizaci intranetové aplikace pro správu Sportovního střediska mládeže a Sportovního centra mládeže FC Písek doplnění sportovního vybavení (2 brankářské výstroje, 12 kalhot, 100 ks puků) na zkvalitnění dopravní výuky žáků píseckých škol - nákup jízdních kol na činnost lezeckých kroužků na rok příspěvek na dofinancování ceny kroužku příspěvek na organizaci 3 závodů v roce 2014 (pořízení lezeckých chytů 12000,-, stavba závodních cest 18000,-, personální výdaje 10000,-, ceny pro vítěze 5000,-, propagace 2400,-) na postupové soutěže v mažoretkovém sportu, finále MČR, World Championschip Majoretes Sport v období 1-3.čtvrtletí 2013 na branky (50.000,-), nové střídačky (40.000,-), teplákové soupravy, dresy, rozlišovací dresy ( ,-), videotechniku (20.000,-), pronájem sportoviště (10.000,-) pro oddíl házené pronájem sportovišť na 10-12/2013 a oprava překážek Celkem celkem rozděleno Objem nevyčerpaných prostředků z minulého období , , , , ,63 Navýšení pro toto období , , , , ,41 Celkem na účtu fondu: , , , , ,04 zůstatek po přidělení příspěvků: , , , , ,04 stránka 14 (celkem 14)

Odbor finanční V Písku dne: 12.08.2013 MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ ZASTUPITELSTVA MĚSTA PÍSKU DNE 19.09.2013

Odbor finanční V Písku dne: 12.08.2013 MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ ZASTUPITELSTVA MĚSTA PÍSKU DNE 19.09.2013 Odbor finanční V Písku dne: 12.08.2013 MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ ZASTUPITELSTVA MĚSTA PÍSKU DNE 19.09.2013 MATERIÁL K PROJEDNÁNÍ Smlouva o poskytnutí příspěvku z Fondu na podporu aktivit mládeže z výnosů VHP

Více

Odbor finanční V Písku dne: 06.02.2013 MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ ZASTUPITELSTVA MĚSTA PÍSKU DNE 28.02.2013

Odbor finanční V Písku dne: 06.02.2013 MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ ZASTUPITELSTVA MĚSTA PÍSKU DNE 28.02.2013 Odbor finanční V Písku dne: 06.02.2013 MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ ZASTUPITELSTVA MĚSTA PÍSKU DNE 28.02.2013 MATERIÁL K PROJEDNÁNÍ Smlouva o poskytnutí příspěvku z Fondu na podporu aktivit mládeže z výnosů VHP

Více

Program pro poskytování dotací z rozpočtu města Moravská Třebová Číslo předpisu: 6/2015 Výtisk č.: 01

Program pro poskytování dotací z rozpočtu města Moravská Třebová Číslo předpisu: 6/2015 Výtisk č.: 01 Město Moravská Třebová 1 Druh předpisu: Název předpisu: Pravidla Program pro poskytování dotací z rozpočtu města Moravská Třebová Číslo předpisu: 6/2015 Výtisk č.: 01 Platnost od: 22.06.2015 Účinnost od:

Více

Město Mariánské Lázně

Město Mariánské Lázně Město Mariánské Lázně Pravidla pro poskytování dotací na sportovní činnost Město Mariánské Lázně rozhodlo dne 11.12.2012 usnesením zastupitelstva města č. ZM/481/12 vydat tato Pravidla pro poskytování

Více

SMLOUVA O POSKYTNUTÍ DOTACE Z ROZPOČTU MĚSTA NÁCHODA

SMLOUVA O POSKYTNUTÍ DOTACE Z ROZPOČTU MĚSTA NÁCHODA SMLOUVA O POSKYTNUTÍ DOTACE Z ROZPOČTU MĚSTA NÁCHODA Smlouva č.: SMF/94/2016 kterou v souladu s ustanovením 159 a násl. zákona č. 500/2004 Sb., správní řád, v platném znění, s ustanovením 10a zákona č.

Více

Dotační program města Uherský Brod na podporu kulturních akcí

Dotační program města Uherský Brod na podporu kulturních akcí Dotační program města Uherský Brod na podporu kulturních akcí Článek I. Účel 1) Dotační program města Uherský Brod na podporu kulturních akcí (dále jen Program) je určen k poskytování dotací z rozpočtu

Více

HASIČSKÝ ZÁCHRANNÝ SBOR OLOMOUCKÉHO KRAJE Schweitzerova 91, 779 00 Olomouc

HASIČSKÝ ZÁCHRANNÝ SBOR OLOMOUCKÉHO KRAJE Schweitzerova 91, 779 00 Olomouc HASIČSKÝ ZÁCHRANNÝ SBOR OLOMOUCKÉHO KRAJE Schweitzerova 91, 779 00 Olomouc MATERIÁL pro zasedání Zastupitelstva města Hranic, dne 3. 9. 2015 Bod programu: 10 Předkládá: Okruh zpracovatelů: Zpracoval: Rada

Více

PROGRAM PRO POSKYTOVÁNÍ DOTACÍ Z ROZPOČTU MĚSTA LUBY NA PODPORU SPORTOVNÍCH AKTIVIT A VOLNOČASOVÝCH AKTIVIT DĚTÍ A MLÁDEŽE (dále jen program )

PROGRAM PRO POSKYTOVÁNÍ DOTACÍ Z ROZPOČTU MĚSTA LUBY NA PODPORU SPORTOVNÍCH AKTIVIT A VOLNOČASOVÝCH AKTIVIT DĚTÍ A MLÁDEŽE (dále jen program ) Město Luby nám.5. května 164 tel.: 354 420 410 351 37 Luby tel./fax.: 354 420 419 IČO 00254053 e-mail: starosta@mestoluby.cz PROGRAM PRO POSKYTOVÁNÍ DOTACÍ Z ROZPOČTU MĚSTA LUBY NA PODPORU SPORTOVNÍCH

Více

PROGRAM PRO POSKYTOVÁNÍ DOTACÍ Z ROZPOČTU KARLOVARSKÉHO KRAJE ODBORU KULTURY, PAMÁTKOVÉ PÉČE, LÁZEŇSTVÍ A CESTOVNÍHO RUCHU

PROGRAM PRO POSKYTOVÁNÍ DOTACÍ Z ROZPOČTU KARLOVARSKÉHO KRAJE ODBORU KULTURY, PAMÁTKOVÉ PÉČE, LÁZEŇSTVÍ A CESTOVNÍHO RUCHU PROGRAM PRO POSKYTOVÁNÍ DOTACÍ Z ROZPOČTU KARLOVARSKÉHO KRAJE ODBORU KULTURY, PAMÁTKOVÉ PÉČE, LÁZEŇSTVÍ A CESTOVNÍHO RUCHU Rada Karlovarského kraje (dále jen rada ) se usnesla na těchto Pravidlech pro

Více

Obec Ždánov Ždánov 49, 344 01Domažlice osoba oprávněná k podpisu smlouvy: JUDr. Václav Pflug, starosta IČ: 00572594

Obec Ždánov Ždánov 49, 344 01Domažlice osoba oprávněná k podpisu smlouvy: JUDr. Václav Pflug, starosta IČ: 00572594 Plzeňský kraj sídlo: Škroupova 18, 306 13 Plzeň k podpisu smlouvy oprávněn: Ivo Grüner, náměstek hejtmana pro oblast regionálního rozvoje, fondů EU, informatiky, na základě usnesení ZPK č. 857/15 ze dne

Více

VZOR VEŘEJNOPRÁVNÍ SMLOUVY O POSKYTNUTÍ DOTACE U DOTAČNÍHO TITULU Č. 3

VZOR VEŘEJNOPRÁVNÍ SMLOUVY O POSKYTNUTÍ DOTACE U DOTAČNÍHO TITULU Č. 3 VZOR VEŘEJNOPRÁVNÍ SMLOUVY O POSKYTNUTÍ DOTACE U DOTAČNÍHO TITULU Č. 3 Smlouva o poskytnutí dotace uzavřená v souladu s 159 a násl. zákona č. 500/2004 Sb., správní řád, ve znění pozdějších právních předpisů,

Více

SMLOUVA O PLNĚNÍ ZÁVAZKU VEŘEJNÉ SLUŽBY OBECNÉHO HOSPODÁŘSKÉHO ZÁJMU

SMLOUVA O PLNĚNÍ ZÁVAZKU VEŘEJNÉ SLUŽBY OBECNÉHO HOSPODÁŘSKÉHO ZÁJMU SMLOUVA O PLNĚNÍ ZÁVAZKU VEŘEJNÉ SLUŽBY OBECNÉHO HOSPODÁŘSKÉHO ZÁJMU Smlouva č.: SMF/3/2016 kterou v souladu s ustanovením 159 a násl. zákona č. 500/2004 Sb., správní řád, ve znění pozdějších předpisů

Více

uzavírají níže uvedeného dne, měsíce a roku tuto smlouvu o poskytnutí dotace:

uzavírají níže uvedeného dne, měsíce a roku tuto smlouvu o poskytnutí dotace: VZOR VEŘEJNOPRÁVNÍ SMLOUVY O POSKYTNUTÍ DOTACE NA AKCI Smlouva o poskytnutí dotace uzavřená v souladu s 159 a násl. zákona č. 500/2004 Sb., správní řád, ve znění pozdějších právních předpisů, a se zákonem

Více

SMLOUVA O POSKYTNUTÍ DOTACE Z ROZPOČTU MĚSTA LITOMYŠL č. 81/2016

SMLOUVA O POSKYTNUTÍ DOTACE Z ROZPOČTU MĚSTA LITOMYŠL č. 81/2016 SMLOUVA O POSKYTNUTÍ DOTACE Z ROZPOČTU MĚSTA LITOMYŠL č. 81/2016 (dále jen Smlouva") Méitiký úříd UtDmyll Domíeno 10.3.2010 10:21:45 MCÚ Utomyil 07022/2016 Uttfi; 1, prrtoh: Město Litomyšl " se sídlem:

Více

Město Nýřany. Benešova třída 745, 330 23 Nýřany. Ing. Jiřím Davídkem, starostou města IČ: 00258199 bankovní spojení:

Město Nýřany. Benešova třída 745, 330 23 Nýřany. Ing. Jiřím Davídkem, starostou města IČ: 00258199 bankovní spojení: Veřejnoprávní smlouva o poskytnutí individuální dotace z rozpočtu města Nýřany VS 3/2015 uzavřená dle zákona č. 250/2000 Sb., o rozpočtových pravidlech územních rozpočtů, ve znění pozdějších předpisů Město

Více

PRAVIDLA PRO POSKYTOVÁNÍ FINANČNÍCH PŘÍSPĚVKŮ NA. PRAVIDELNOU ČINNOST SPORTOVNÍCH ORGANIZACÍ (dále jen Pravidla)

PRAVIDLA PRO POSKYTOVÁNÍ FINANČNÍCH PŘÍSPĚVKŮ NA. PRAVIDELNOU ČINNOST SPORTOVNÍCH ORGANIZACÍ (dále jen Pravidla) PRAVIDLA PRO POSKYTOVÁNÍ FINANČNÍCH PŘÍSPĚVKŮ NA PRAVIDELNOU ČINNOST SPORTOVNÍCH ORGANIZACÍ (dále jen Pravidla) Město Sušice vydává na základě rozhodnutí Zastupitelstva města Sušice ze dne 17. prosince

Více

Dotační program vyhlášený obcí Dobříkov. Podpora, rozvoj a prezentace sportu, sportovních a spolkových aktivit v roce 2016. Základní ustanovení

Dotační program vyhlášený obcí Dobříkov. Podpora, rozvoj a prezentace sportu, sportovních a spolkových aktivit v roce 2016. Základní ustanovení Příloha č.2. Dotační program vyhlášený obcí Dobříkov Podpora, rozvoj a prezentace sportu, sportovních a spolkových aktivit v roce 2016 1. Právní předpisy a dokumenty Základní ustanovení Podpora poskytovaná

Více

117613 Euroklíč Zásady podprogramu pro poskytování dotací v roce 2014 (dále jen Zásady podprogramu )

117613 Euroklíč Zásady podprogramu pro poskytování dotací v roce 2014 (dále jen Zásady podprogramu ) 117613 Euroklíč Zásady podprogramu pro poskytování dotací v roce 2014 (dále jen Zásady podprogramu ) Správce programu: Určená banka: (dále jen MMR ) Česká národní banka 1. Cíl podprogramu Cílem podprogramu

Více

Zásady pro prodej bytových domů Městské části Praha 5

Zásady pro prodej bytových domů Městské části Praha 5 Zásady pro prodej bytových domů Městské části Praha 5 Základní pojmy Pro účely těchto Zásad pro prodej nemovitostí (pozemků, jejichž součástí jsou bytové domy) Městské části Praha 5 (dále jen Zásady )

Více

Pravidla pro financování příspěvkových organizací zřízených městem Písek

Pravidla pro financování příspěvkových organizací zřízených městem Písek Příloha č. 1 Pravidla pro financování příspěvkových organizací zřízených městem Písek Článek č. I Rozsah působnosti Pravidla pro financování příspěvkových organizací (dále jen organizace ) platí pro všechny

Více

Veřejnoprávní smlouva o poskytnutí investiční dotace č. 1/2016

Veřejnoprávní smlouva o poskytnutí investiční dotace č. 1/2016 Veřejnoprávní smlouva o poskytnutí investiční dotace č. 1/2016 Zastupitelstvo města Nová Role dle usnesení č. 10/02-4) ze dne 30. 12. 2015 a dle 85 odst. c zákona 128/2000 Sb., o obcích, rozhodlo o přidělení

Více

2015/OKP/0692 SMLOUVA O POSKYTNUTÍ DOTACE MČ Praha 10. mezi těmito subjekty

2015/OKP/0692 SMLOUVA O POSKYTNUTÍ DOTACE MČ Praha 10. mezi těmito subjekty 2015/OKP/0692 SMLOUVA O POSKYTNUTÍ DOTACE MČ Praha 10 č. OKP 28/2015 mezi těmito subjekty Městská část Praha 10 se sídlem v Praze 10, Vršovická 68, PSČ 101 38 zastoupena JUDr. Radmilou Kleslovou, starostkou

Více

Zásady a podmínky pro poskytování dotací na program Podpora implementace Evropské charty regionálních či menšinových jazyků 2011

Zásady a podmínky pro poskytování dotací na program Podpora implementace Evropské charty regionálních či menšinových jazyků 2011 Zásady a podmínky pro poskytování dotací na program Podpora implementace Evropské charty regionálních či menšinových jazyků 2011 Článek 1 Úvodní ustanovení 1. Zásady a podmínky pro poskytování dotací na

Více

Zásady o poskytování finančních příspěvků z rozpočtu města Slaného pro sportovní a zájmové organizace (dále jen Zásady )

Zásady o poskytování finančních příspěvků z rozpočtu města Slaného pro sportovní a zájmové organizace (dále jen Zásady ) Město Slaný na základě ustanovení 85 a 102 zákona č. 128/2000 Sb., o obcích (obecní zřízení), ve znění pozdějších předpisů, vydává Zásady o poskytování finančních příspěvků z rozpočtu města Slaného pro

Více

Manuál pro zaměstnavatele, kteří mají zájem o zapojení do projektu Odborné praxe pro mladé do 30 let v Ústeckém kraji

Manuál pro zaměstnavatele, kteří mají zájem o zapojení do projektu Odborné praxe pro mladé do 30 let v Ústeckém kraji Manuál pro zaměstnavatele, kteří mají zájem o zapojení do projektu Odborné praxe pro mladé do 30 let v Ústeckém kraji Popis projektu Projekt Odborné praxe pro mladé do 30 let v Ústeckém kraji připravil

Více

Sdružení Petrov, z.s. Stanovy spolku

Sdružení Petrov, z.s. Stanovy spolku Sdružení Petrov, z.s. Stanovy spolku Čl. I Úvodní ustanovení 1. Petrov, občanské sdružení pro práci s dětmi a mládeží brněnské diecéze, ve smyslu zákona č. 83/1990 Sb., o sdružování občanů, se s účinností

Více

Stanovy spolku Tělovýchovná jednota Hostivice, z.s.

Stanovy spolku Tělovýchovná jednota Hostivice, z.s. Stanovy spolku Tělovýchovná jednota Hostivice, z.s. 1. Základní ustanovení, název a sídlo spolku 1. TJ Sokol Hostivice ve smyslu zákona č. 83/1990 Sb., o sdružování občanů, se s účinností zákona č. 89/2012

Více

117D813 Podpora rozvoje strukturálně postižených regionů

117D813 Podpora rozvoje strukturálně postižených regionů 117D813 Podpora rozvoje strukturálně postižených regionů Zásady podprogramu pro poskytování dotací v roce 2014 (dále jen Zásady ) Správce programu: Určená banka: Ministerstvo pro místní rozvoj (dále jen

Více

SMLOUVA O POSKYTNUTÍ DOTACE

SMLOUVA O POSKYTNUTÍ DOTACE SMLOUVA O POSKYTNUTÍ DOTACE I. Smluvní strany Statutární město Jihlava se sídlem: Masarykovo náměstí 1, 586 28 Jihlava IČ: 00286010, DIČ: CZ00286010 zastoupené: bankovní spojení: Česká spořitelna a. s.,

Více

S M L O U V U o poskytnutí účelové dotace č. B 2/PSOV - 2015

S M L O U V U o poskytnutí účelové dotace č. B 2/PSOV - 2015 Plzeňský kraj sídlo: Škroupova 18, 306 13 Plzeň k podpisu smlouvy oprávněn: Ivo Grüner, náměstek hejtmana pro oblast regionálního rozvoje, fondů EU, informatiky IČO: 70890366 DIČ: CZ70890366 bankovní spojení:

Více

Dotační program pro oblast kultury na rok 2016

Dotační program pro oblast kultury na rok 2016 Dotační program pro oblast kultury na rok 2016 Příloha č. 1 usnesení č. 1318/36/R/2015 MČ Praha 11 vyhlašuje pro rok 2016 dotační program podpory kultury s následujícími programy: I. program: Celoroční

Více

Směrnice k rozpočtovému hospodaření

Směrnice k rozpočtovému hospodaření Směrnice k rozpočtovému hospodaření Č. 14 OBEC BECHLÍN IČO: 263 346 Směrnici zpracovali: Ing. Soušek, Koťová M. Směrnici schválilo: Zastupitelstvo obce Datum schválení:.. Usnesení č.. Směrnice nabývá účinnosti:

Více

SK SLAVIA PRAHA POZEMNÍ HOKEJ, z.s. Stanovy spolku Návrh. Čl. I Název a sídlo. Čl. II Účel spolku. Čl. III Hlavní činnost spolku

SK SLAVIA PRAHA POZEMNÍ HOKEJ, z.s. Stanovy spolku Návrh. Čl. I Název a sídlo. Čl. II Účel spolku. Čl. III Hlavní činnost spolku SK SLAVIA PRAHA POZEMNÍ HOKEJ, z.s. Stanovy spolku Návrh Čl. I Název a sídlo 1. SK SLAVIA PRAHA POZEMNÍ HOKEJ, z.s. (dále jen spolek ) má své sídlo na adrese Praha 10 - Vršovice, Vladivostocká ulice 1460/10,

Více

PRAVIDLA PRO POSKYTNUTÍ FINANČNÍHO PŘÍSPĚVKU Z ROZPOČTU STATUTÁRNÍHO MĚSTA LIBEREC PRO POSKYTOVATELE SLUŽEB V SOCIÁLNÍ OBLASTI

PRAVIDLA PRO POSKYTNUTÍ FINANČNÍHO PŘÍSPĚVKU Z ROZPOČTU STATUTÁRNÍHO MĚSTA LIBEREC PRO POSKYTOVATELE SLUŽEB V SOCIÁLNÍ OBLASTI PRAVIDLA PRO POSKYTNUTÍ FINANČNÍHO PŘÍSPĚVKU Z ROZPOČTU STATUTÁRNÍHO MĚSTA LIBEREC PRO POSKYTOVATELE SLUŽEB V SOCIÁLNÍ OBLASTI 1. Všeobecná ustanovení 1.1. Tato pravidla stanoví postup pro poskytování

Více

MČ Praha-Zličín, Tylovická 207, 155 21 Praha Zličín

MČ Praha-Zličín, Tylovická 207, 155 21 Praha Zličín MČ Praha-Zličín, Tylovická 207, 155 21 Praha Zličín vyhlašuje usnesením Zastupitelstva MČ Praha Zličín ze dne 16.12.2015 PROGRAM PODPORY VYUŽITÍ VOLNÉHO ČASU DĚTÍ A MLÁDEŽE MČ PRAHA - ZLIČÍN Vyhlášené

Více

Čl. 3 Poskytnutí finančních prostředků vyčleněných na rozvojový program Čl. 4 Předkládání žádostí, poskytování dotací, časové určení programu

Čl. 3 Poskytnutí finančních prostředků vyčleněných na rozvojový program Čl. 4 Předkládání žádostí, poskytování dotací, časové určení programu Vyhlášení rozvojového programu na podporu navýšení kapacit ve školských poradenských zařízeních v roce 2016 čj.: MSMT-10938/2016 ze dne 29. března 2016 Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy (dále

Více

ZÁKON 250/2000 ) PROGRAM PRO POSKYTOVÁNÍ DOTACÍ 2016 A.

ZÁKON 250/2000 ) PROGRAM PRO POSKYTOVÁNÍ DOTACÍ 2016 A. Město Brandýs nad Labem - Stará Boleslav (dále jen jako město ) vyhlašuje v souladu se zákonem č. 250/2000 Sb. Zákon o rozpočtových pravidlech územních rozpočtů (dále jen jako ZÁKON ) PROGRAM PRO POSKYTOVÁNÍ

Více

PODPORA ČINNOSTI NESTÁTNÍCH NEZISKOVÝCH ORGANIZACÍ PŮSOBÍCÍCH NA ÚZEMÍ MČ PRAHA 7 V OBLASTI SPORTU PRO ROK 2015

PODPORA ČINNOSTI NESTÁTNÍCH NEZISKOVÝCH ORGANIZACÍ PŮSOBÍCÍCH NA ÚZEMÍ MČ PRAHA 7 V OBLASTI SPORTU PRO ROK 2015 PRAVIDLA PRO DOTAČNÍ PODPORU V PROGRAMU PODPORA ČINNOSTI NESTÁTNÍCH NEZISKOVÝCH ORGANIZACÍ PŮSOBÍCÍCH NA ÚZEMÍ MČ PRAHA 7 V OBLASTI SPORTU PRO ROK 2015 SCHVÁLENÁ USNESENÍM RADY MĚSTSKÉ ČÁSTI PRAHA 7 Č.

Více

MATERIÁL PRO RADU MĚSTA č. 31

MATERIÁL PRO RADU MĚSTA č. 31 bez osobních údajůúdajů MATERIÁL PRO RADU MĚSTA č. 31 DNE: 14.12.2015 JEDNACÍ ČÍSLO: 474/2015/KS NÁZEV: Veřejnoprávní smlouva o poskytnutí neinvestiční dotace z rozpočtu města Žďáru nad Sázavou ANOTACE:

Více

Zá sády pro poskytová ní neinvestič ní čh dotáčí ná záčhová ní á obnovu kulturní pámá tky z rozpoč tu státutá rní ho me stá Ostrávy

Zá sády pro poskytová ní neinvestič ní čh dotáčí ná záčhová ní á obnovu kulturní pámá tky z rozpoč tu státutá rní ho me stá Ostrávy Zá sády pro poskytová ní neinvestič ní čh dotáčí ná záčhová ní á obnovu kulturní pámá tky z rozpoč tu státutá rní ho me stá Ostrávy I. Základní ustanovení 1. Poskytování a použití dotací se řídí obecně

Více

SMLOUVA O POSKYTNUTÍ ÚČELOVÉ DOTACE Z ROZPOČTU STATUTÁRNÍHO MĚSTA OPAVY. uzavřená dle ust. 1746 zákona č. 89/2012 Sb., občanského zákoníku

SMLOUVA O POSKYTNUTÍ ÚČELOVÉ DOTACE Z ROZPOČTU STATUTÁRNÍHO MĚSTA OPAVY. uzavřená dle ust. 1746 zákona č. 89/2012 Sb., občanského zákoníku STATUTÁRNÍ MĚSTO OPAVA *MMOPP00CWUF5* *MMOPP00CWUF5* SMLOUVA O POSKYTNUTÍ ÚČELOVÉ DOTACE Z ROZPOČTU STATUTÁRNÍHO MĚSTA OPAVY uzavřená dle ust. 1746 zákona č. 89/2012 Sb., občanského zákoníku Článek I.

Více

Veřejnoprávní smlouva o poskytnutí investiční dotace

Veřejnoprávní smlouva o poskytnutí investiční dotace 888/OŠK/2015 Veřejnoprávní smlouva o poskytnutí investiční dotace Článek I Smluvní strany Poskytovatel: statutární město Havířov Sídlo: 736 01 Havířov-Město, Svornosti 86/2 Zastoupen: Mgr. Danielem Vachtarčíkem,

Více

ZM_03 MĚSTO TRUTNOV - MĚSTSKÝ ÚŘAD

ZM_03 MĚSTO TRUTNOV - MĚSTSKÝ ÚŘAD MĚSTO TRUTNOV - MĚSTSKÝ ÚŘAD NÁVRH NA USNESENÍ Datum projednání v PV 06.06.2016 Zpracoval Bc. Lenka Švecová, DiS. odbor Datum projednání v RM 13.06.2016 finanční Datum projednání v ZM 20.06.2016 Předkládá

Více

Stanovy TJ Plzeň-Bílá Hora, z.s.

Stanovy TJ Plzeň-Bílá Hora, z.s. Stanovy TJ Plzeň-Bílá Hora, z.s. I. Tělovýchovná jednota 1.1. Spolek s názvem TJ Plzeň-Bílá Hora, z.s., (dále jen TJ) je dobrovolným zájmovým svazkem členů provozujících nebo majících zájem o tělovýchovu,

Více

PROGRAM PODPORY V OBLASTI TĚLOVÝCHOVNÝCH A SPORTOVNÍCH AKTIVIT ZÁKLADNÍ USTANOVENÍ (ÚČEL PODPORY)

PROGRAM PODPORY V OBLASTI TĚLOVÝCHOVNÝCH A SPORTOVNÍCH AKTIVIT ZÁKLADNÍ USTANOVENÍ (ÚČEL PODPORY) PROGRAM PODPORY V OBLASTI TĚLOVÝCHOVNÝCH A SPORTOVNÍCH AKTIVIT Poskytování dotací z rozpočtu města Letovice se řídí zákonem č. 250/2000 Sb., o rozpočtových pravidlech územních rozpočtů, v platném znění

Více

Pravidla pro poskytnutí dotace MČ Praha 15 MČ Praha 15 pro sociální oblast 2015. 1. Kdo může žádat o dotaci

Pravidla pro poskytnutí dotace MČ Praha 15 MČ Praha 15 pro sociální oblast 2015. 1. Kdo může žádat o dotaci Pravidla pro poskytnutí dotace MČ Praha 15 MČ Praha 15 pro sociální oblast 2015 Tato pravidla jsou závazná pro všechny uchazeče. Účelem pravidel je: - poskytnout informace o výběrovém řízení - pomoci předkladatelům

Více

Poskytování příspěvků a dotací z rozpočtu města

Poskytování příspěvků a dotací z rozpočtu města M ě s t o B l a n s k o Rada města Blansko v y d á v á směrnici č. 3/2005 Poskytování příspěvků a dotací z rozpočtu města Platnost a účinnost od 19.4.2005 O b s a h : A. Část obecná - Pravidla pro poskytování

Více

PRAVIDLA PRO POSKYTOVÁNÍ DOTACÍ Z ROZPOČTU

PRAVIDLA PRO POSKYTOVÁNÍ DOTACÍ Z ROZPOČTU PRAVIDLA PRO POSKYTOVÁNÍ DOTACÍ Z ROZPOČTU MĚSTA ČESKÝ KRUMLOV ČÁST PRVNÍ ÚVODNÍ USTANOVENÍ Článek I. Cíl a vymezení úpravy (1) Pravidla pro poskytování dotací z rozpočtu města Český Krumlov (dále "Pravidla")

Více

eská republika - Ministerstvo vnitra Unie t lovýchovných organizací Policie eské republiky uzavírají smlouvu o spolupráci l. 1 Ministerstvo a unie

eská republika - Ministerstvo vnitra Unie t lovýchovných organizací Policie eské republiky uzavírají smlouvu o spolupráci l. 1 Ministerstvo a unie Č.j.: TS-245/VO-2007 Česká republika - Ministerstvo vnitra se sídlem v Praze 7, Nad Štolou 3, zastoupená MUDr. Mgr. Ivanem Langerem - ministrem vnitra IČ: 00007064 (dále jen "ministerstvo") a Občanské

Více

S M L O U V U o poskytnutí účelové dotace č. HS 31/2015. podle 10a zák. č. 250/2000 Sb., ve znění pozdějších předpisů

S M L O U V U o poskytnutí účelové dotace č. HS 31/2015. podle 10a zák. č. 250/2000 Sb., ve znění pozdějších předpisů Plzeňský kraj sídlo: Škroupova 18, 306 13 Plzeň k podpisu smlouvy oprávněn: Ivo Grüner, náměstek hejtmana pro oblast regionálního rozvoje, fondů EU, informatiky IČO: 70890366 DIČ: CZ70890366 bankovní spojení:

Více

Článek I. Základní ustanovení. Článek II. Příjmy fondu

Článek I. Základní ustanovení. Článek II. Příjmy fondu OBEC BRUMOVICE Vyhláška č. 22/2000 O vytvoření a použití účelových prostředků Fondu rozvoje bydlení obce Brumovice v rámci programu poskytování státních půjček na opravy, modernizaci a rozšíření bytového

Více

Ministerstvo kultury Odbor umění, literatury a knihoven KNIHOVNA 21.STOLETÍ

Ministerstvo kultury Odbor umění, literatury a knihoven KNIHOVNA 21.STOLETÍ Ministerstvo kultury Odbor umění, literatury a knihoven v souladu se zákonem č. 218/2000 Sb., o rozpočtových pravidlech a o změně některých souvisejících zákonů (rozpočtová pravidla), ve znění pozdějších

Více

Krajský svaz triatlonu Vysočina z.s. STANOVY SPOLKU

Krajský svaz triatlonu Vysočina z.s. STANOVY SPOLKU Stanovy KSTT Vysočina 1 Krajský svaz triatlonu Vysočina z.s. STANOVY SPOLKU 1. ÚVOD 1.1 Právní postavení. 1.1.1 Krajský svaz triatlonu Vysočina (dále také KSTT Vysočina) je zapsaným spolkem, který vznikl

Více

SOCIÁLNÍ SLUŽBY UHERSKÝ BROD,

SOCIÁLNÍ SLUŽBY UHERSKÝ BROD, ZŘIZOVACÍ LISTINA příspěvkové organizace Článek I. Základní ustanovení Město Uherský Brod v souladu s ustanovením 84 odst. 2 písm. e) zákona č. 128/2000 Sb., o obcích (obecní zřízení) ve znění pozdějších

Více

Stanovy spolku. I. Úvodní ustanovení. 1.Název spolku : KLUB PŘÁTEL HISTORICKÝCH VOJENSKÝCH JEDNOTEK z.s.

Stanovy spolku. I. Úvodní ustanovení. 1.Název spolku : KLUB PŘÁTEL HISTORICKÝCH VOJENSKÝCH JEDNOTEK z.s. Stanovy spolku I. Úvodní ustanovení 1.Název spolku : KLUB PŘÁTEL HISTORICKÝCH VOJENSKÝCH JEDNOTEK z.s. (dále jen spolek ). 2. Sídlo spolku : Třebestovice, Kerská 160, PSČ : 289 12, Česká republika 3. KLUB

Více

Ž A D A T E L ÚČEL A POUŽITÍ FINANČNÍCH PROSTŘEDKŮ, KRITERIA FINANČNÍ SPOLUÚČAST ŽADATELE

Ž A D A T E L ÚČEL A POUŽITÍ FINANČNÍCH PROSTŘEDKŮ, KRITERIA FINANČNÍ SPOLUÚČAST ŽADATELE 1/8 Ž A D A T E L Žadatelem může být právnická i fyzická osoba, která je vlastníkem kulturní památky 1, případně památkově hodnotné nemovitosti 2 situované na území. ÚČEL A POUŽITÍ FINANČNÍCH PROSTŘEDKŮ,

Více

VZOR SMLOUVY SMLOUVU O POSKYTNUTÍ NEINVESTIČNÍ DOTACE. Smluvní strany. (dále jen smlouva ) K REALIZACI PROJEKTU. Krajský úřad

VZOR SMLOUVY SMLOUVU O POSKYTNUTÍ NEINVESTIČNÍ DOTACE. Smluvní strany. (dále jen smlouva ) K REALIZACI PROJEKTU. Krajský úřad VZOR SMLOUVY Krajský úřad Číslo smlouvy u poskytovatele: Číslo smlouvy u příjemce: 13/SML SMLOUVA O POSKYTNUTÍ NEINVESTIČNÍ DOTACE uzavřená v souladu s ust. 159 odst. 1 zákona č. 500/2004 Sb., správní

Více

Česká zemědělská univerzita v Praze Fakulta provozně ekonomická. Obor veřejná správa a regionální rozvoj. Diplomová práce

Česká zemědělská univerzita v Praze Fakulta provozně ekonomická. Obor veřejná správa a regionální rozvoj. Diplomová práce Česká zemědělská univerzita v Praze Fakulta provozně ekonomická Obor veřejná správa a regionální rozvoj Diplomová práce Problémy obce při zpracování rozpočtu obce TEZE Diplomant: Vedoucí diplomové práce:

Více

SOCIÁLNÍ PROGRAM OBCE LHOTKA NAD LABEM pro poskytování dotací z rozpočtu obce v roce 2015

SOCIÁLNÍ PROGRAM OBCE LHOTKA NAD LABEM pro poskytování dotací z rozpočtu obce v roce 2015 Obec Lhotka nad Labem Lhotka nad Labem 22 IČ: 00526126 e-mail: obec@lhotkanadlabem.cz SOCIÁLNÍ PROGRAM OBCE LHOTKA NAD LABEM pro poskytování dotací z rozpočtu obce v roce 2015 Zastupitelstvo obce Lhotka

Více

veřejnoprávní smlouvu o poskytnutí účelové dotace z rozpočtu Libereckého kraje Článek I. Předmět a účel smlouvy

veřejnoprávní smlouvu o poskytnutí účelové dotace z rozpočtu Libereckého kraje Článek I. Předmět a účel smlouvy S m l o u v a o p o s k y t n u t í účelové dotace z Dotačního fondu Libereckého kraje podprogram 2.5 Podpora regionálních výrobků, výrobců a tradičních řemesel č. OLP/1873/2015 schválená Zastupitelstvem

Více

MMB2015000000123. Návrh usnesení:

MMB2015000000123. Návrh usnesení: Rada města Brna 1111111 MMB215123 ZM7/ 49 Z7/4 zasedání Zastupitelstva města Brna konané od 17. března 215 Název: Návrh na poskytnutí dotací na podporu tělovýchovných a sportovních aktivit pro rok 215

Více

TRÉNINKOVÁ CENTRA MLÁDEŽE

TRÉNINKOVÁ CENTRA MLÁDEŽE PROJEKT ČESKÉHO NOHEJBALOVÉHO SVAZU TRÉNINKOVÁ CENTRA MLÁDEŽE 1. Popis projektu Český nohejbalový svaz (dále jen ČNS ), prostřednictvím Výkonného výboru (dále jen VV ), vyhlašuje projekt Tréninková centra

Více

ROZPOČET MĚSTA JIŘÍKOVA

ROZPOČET MĚSTA JIŘÍKOVA M ě s t o J i ř í k o v Zastupitelstvo města Jiříkova schvaluje ROZPOČET MĚSTA JIŘÍKOVA NA ROK 2015 Obsah: 1. Úhrnná bilance příjmů a výdajů rozpočtu 2. Příjmy rozpočtu 3. Financování 4. Výdaje rozpočtu

Více

MĚSTO BEROUN. DOTAČNÍ PROGRAM Poskytování dotací na kulturní činnost ve městě Beroun v roce 2016

MĚSTO BEROUN. DOTAČNÍ PROGRAM Poskytování dotací na kulturní činnost ve městě Beroun v roce 2016 MĚSTO BEROUN DOTAČNÍ PROGRAM Poskytování dotací na kulturní činnost ve městě Beroun v roce 2016 I. Název dotačního programu a jeho vyhlašovatel 1.1 Název: Poskytování dotací na kulturní činnost ve městě

Více

MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ RADY MĚSTA PÍSKU DNE 17.05.2012

MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ RADY MĚSTA PÍSKU DNE 17.05.2012 Odbor rozvoje, investic a majetku města V Písku dne: 03.05.2012 MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ RADY MĚSTA PÍSKU DNE 17.05.2012 MATERIÁL K PROJEDNÁNÍ Návrh dodatku č.2 ke smlouvě o dílo č. 08/08/DSP stavby "Rekonstrukce

Více

117D815 - Podpora obnovy a rozvoje venkova

117D815 - Podpora obnovy a rozvoje venkova 117D815 - Podpora obnovy a rozvoje venkova Zásady podprogramu pro poskytování dotací v roce 2015 ve znění dodatku, jehož obsahem je dotační titul č. 4 Správce podprogramu: Určená banka: Ministerstvo pro

Více

Vzor pro poskytnutí dotace na vodohospodářskou infrastrukturu

Vzor pro poskytnutí dotace na vodohospodářskou infrastrukturu Vzor pro poskytnutí dotace na vodohospodářskou infrastrukturu evidenční číslo smlouvy Poskytovatele: S-./ /. Veřejnoprávní smlouva o poskytnutí individuální účelové dotace z rozpočtu Středočeského kraje

Více

ROČNÍ ZPRÁVA O HOSPODAŘENÍ ROK 2006

ROČNÍ ZPRÁVA O HOSPODAŘENÍ ROK 2006 ROČNÍ ZPRÁVA O HOSPODAŘENÍ ROK 2006 Předkládá: Ústav sociální péče pro tělesně postiženou mládež, V Sídlišti 347, 330 22 Zbůch organizační složka státu Název zpracovatele Ústav sociální péče pro tělesně

Více

Pravidla poskytování dotací v rámci dotačního titulu. Plzeňský kraj bezpečný kraj a prevence kriminality pro rok 2016. Strana 1

Pravidla poskytování dotací v rámci dotačního titulu. Plzeňský kraj bezpečný kraj a prevence kriminality pro rok 2016. Strana 1 Pravidla poskytování dotací v rámci dotačního titulu Plzeňský kraj bezpečný kraj a prevence kriminality pro rok 2016 Strana 1 1. Účel dotačního titulu, oblast podpory a výše dotace 1) Účelem dotačního

Více

Předmětem řízení je výběr projektů pro rok 2015 v níže uvedených oblastech:

Předmětem řízení je výběr projektů pro rok 2015 v níže uvedených oblastech: MINISTERSTVO ZAHRANIČNÍCH VĚCÍ VYHLAŠUJE DOTAČNÍ VÝBĚROVÉ ŘÍZENÍ PRO NEVLÁDNÍ NEZISKOVÉ ORGANIZACE A VYSOKOŠKOLSKÁ PRACOVIŠTĚ NA PROJEKTY V OBLASTI ZAHRANIČNÍ POLITIKY ČR A MEZINÁRODNÍCH VZTAHŮ PRO ROK

Více

KRAJSKÝ ÚŘAD PLZEŇSKÉHO KRAJE ODBOR SOCIÁLNÍCH VĚCÍ Škroupova 18, 306 13 Plzeň

KRAJSKÝ ÚŘAD PLZEŇSKÉHO KRAJE ODBOR SOCIÁLNÍCH VĚCÍ Škroupova 18, 306 13 Plzeň Příloha č. I PRAVIDLA PRO ŽADATELE A PŘÍJEMCE DOTAČNÍHO PROGRAMU Program podpory projektů protidrogové prevence v Plzeňském kraji 2016 I. Úvodní ustanovení Plzeňský kraj vyhlašuje na základě usnesení Rady

Více

Dohoda o poskytnutí fänančnĺ dotace

Dohoda o poskytnutí fänančnĺ dotace U Ií ť~)tt. J~ městap Dohoda o poskytnutí fänančnĺ dotace Statu~rní město JŮhĺav~ Statutární město Jihlava, Masarykovo náměstí 97/1, 586 28 Jihlava, ičo: 00286010, ZveřeJněno na eiektronjck~ dředn(desce

Více

Smlouva o poskytnutí dotace číslo MMPr- SML/1862/2015

Smlouva o poskytnutí dotace číslo MMPr- SML/1862/2015 Smlouva o poskytnutí dotace číslo MMPr SML/1862/2015 Statutární město Přerov IČ: 00301825 DIČ: CZ00301825 zastoupené náměstkem primátora Bc. Tomášem Navrátilem se sídlem Přerov, Bratrská 709/34, 750 11

Více

U S N E S E N Í. 1. Zahájení, schválení programu Tisk 903/2010-2014/RM. Usn. č. 903/2010-2014/RM. Rada města Němčice nad Hanou po projednání

U S N E S E N Í. 1. Zahájení, schválení programu Tisk 903/2010-2014/RM. Usn. č. 903/2010-2014/RM. Rada města Němčice nad Hanou po projednání U S N E S E N Í ze 47. zasedání Rady města Němčice nad Hanou, ve volebním období 2010-2014, které se uskutečnilo ve středu 19. 2. 2014 v 15:00 hodin v kanceláři starostky města Němčice nad Hanou 1. Zahájení,

Více

Pozvánka na valnou hromadu plenární zasedání. občanského sdružení s názvem Sdružení rodičů při III. ZŠ Zábřeh na Moravě

Pozvánka na valnou hromadu plenární zasedání. občanského sdružení s názvem Sdružení rodičů při III. ZŠ Zábřeh na Moravě Pozvánka na valnou hromadu plenární zasedání občanského sdružení s názvem Sdružení rodičů při III. ZŠ Zábřeh na Moravě Jménem občanského sdružení s názvem Sdružení rodičů při III. ZŠ Zábřeh na Moravě,

Více

P R A V I D L A RADY MĚSTA LOUN P13/2014. pro financování mimoškolských příspěvkových organizací

P R A V I D L A RADY MĚSTA LOUN P13/2014. pro financování mimoškolských příspěvkových organizací P R A V I D L A RADY MĚSTA LOUN P13/2014 pro financování mimoškolských příspěvkových organizací září 2014 Rada města Loun na základě usnesení 264/2014 ze dne 22.09.2014 vydává tato pravidla P13/2014 pro

Více

Stanovy spolku. Yachtclub Pardubice, z.s.

Stanovy spolku. Yachtclub Pardubice, z.s. Stanovy spolku Yachtclub Pardubice, z.s. Úplné znění ke dni 26.3. 2015 čl. I Úvodní ustanovení 1. Název spolku: Yachtclub Pardubice, z.s. (dále též spolek ). 2. Sídlo spolku: Třída Míru 65, 530 02 Pardubice

Více

4. Zápůjčka je bezúročná. 5. Žadatel o Zápůjčku odpovídá za pravdivost údajů uvedených v Žádosti i dokladech poskytnutých ke kontrole.

4. Zápůjčka je bezúročná. 5. Žadatel o Zápůjčku odpovídá za pravdivost údajů uvedených v Žádosti i dokladech poskytnutých ke kontrole. Zásady pro poskytování návratných bezúročných zápůjček z rozpočtu Města Rychvald na financování výměny kotlů na pevná paliva v rodinných domech na území města Rychvald v souvislosti s poskytováním dotací

Více

FOND VYSOČINY NÁZEV GP

FOND VYSOČINY NÁZEV GP RF-04-2009-01, př. 1upr1 Počet stran: 6 FOND VYSOČINY Výzva k předkládání projektů vyhlášená v souladu se Statutem účelového Fondu Vysočiny 1) Název programu: NÁZEV GP Grantový program na podporu 2) Celkový

Více

5. výzvu k podání žádostí. o nadační příspěvek

5. výzvu k podání žádostí. o nadační příspěvek Nadační fond CESTA KE VZDĚLÁNÍ Mariánské náměstí 2/2, 110 01 Praha 1 Nadační fond Cesta ke vzdělání se sídlem Mariánské náměstí 2/2, 110 01 Praha 1 vyhlašuje 5. výzvu k podání žádostí o nadační příspěvek

Více

VeřejnosprávnÍ smlouva uzavřená podle 10c zákona 250/2000 Sb. o rozpočtových pravidlech územních rozpočtů

VeřejnosprávnÍ smlouva uzavřená podle 10c zákona 250/2000 Sb. o rozpočtových pravidlech územních rozpočtů VeřejnosprávnÍ smlouva uzavřená podle 10c zákona 250/2000 Sb. o rozpočtových pravidlech územních rozpočtů 1. OBEC VELKÉ KARLOVICE se sídlem: Velké Karlovice Č. 1 IČ: 00304417 Zastoupená starostou obce

Více

Statut STATUT FONDU PRO DĚTI OHROŽENÉ ZNEČIŠTĚNÍM OVZDUŠÍ. Statutární město Ostrava odbor ochrany životního prostředí. Článek 1 Úvodní ustanovení

Statut STATUT FONDU PRO DĚTI OHROŽENÉ ZNEČIŠTĚNÍM OVZDUŠÍ. Statutární město Ostrava odbor ochrany životního prostředí. Článek 1 Úvodní ustanovení ární město Ostrava odbor ochrany životního prostředí Statut STATUT FONDU PRO DĚTI OHROŽENÉ ZNEČIŠTĚNÍM OVZDUŠÍ Článek 1 Úvodní ustanovení 1. Fond pro děti ohrožené znečištěním ovzduší (dále jen Fond )

Více

S B Í R K A O B S A H :

S B Í R K A O B S A H : S B Í R K A INTERNÍCH AKTŮ ŘÍZENÍ GENERÁLNÍHO ŘEDITELE HASIČSKÉHO ZÁCHRANNÉHO SBORU ČESKÉ REPUBLIKY A NÁMĚSTKA MINISTRA VNITRA Ročník: 2003 V Praze dne 11. prosince 2003 Částka: 53 O B S A H : Část I.

Více

Zásady pro nakládání s pozemky a pro umísťování reklamních zařízení na pozemcích a stavbách ve vlastnictví statutárního města Pardubice

Zásady pro nakládání s pozemky a pro umísťování reklamních zařízení na pozemcích a stavbách ve vlastnictví statutárního města Pardubice Zásady pro nakládání s pozemky a pro umísťování reklamních zařízení na pozemcích a stavbách ve vlastnictví statutárního města Pardubice schválené Radou města Pardubic dne 22.4.2008 usnesením č.2289/2008,

Více

R O Z P I S soutěží dospělých pro rok 2011 2012 v okresním přeboru mužů a žen okres Ústí nad Orlicí

R O Z P I S soutěží dospělých pro rok 2011 2012 v okresním přeboru mužů a žen okres Ústí nad Orlicí R O Z P I S soutěží dospělých pro rok 2011 2012 v okresním přeboru mužů a žen okres Ústí nad Orlicí V Š E O B E C N Á U S T A N O V E N Í 1. Řízení soutěží Soutěže okresního přeboru mužů a žen vyhlašuje

Více

v~ag~scrac mesta.juu~vy smlouva zaevidována Smlouva o poskytnutí Imnanční

v~ag~scrac mesta.juu~vy smlouva zaevidována Smlouva o poskytnutí Imnanční v~ag~scrac mesta.juu~vy smlouva zaevidována St~tután~4 Smlouva o poskytnutí Imnanční Statutární mesto juiiaw~ 5 :IJL!.L~_ Statutární město Jihlava, se sídlem Masarykovo náměstí 97/1, 58601 Jihlava, 100:

Více

VNITŘNÍ NORMA (Směrnice) č. 4/2010

VNITŘNÍ NORMA (Směrnice) č. 4/2010 Město Štramberk Náměstí 9, 742 66 VNITŘNÍ NORMA (Směrnice) č. 4/2010 Oběh účetních dokladů Platnost: od roku 2010 Pro účetní případy roku 2010, použití od zahájení účtování účetních případů roku 2010.

Více

ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY PRAVIDLA PRO ZAJIŠTĚNÍ PŘÍSTUPU K INFORMACÍM

ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY PRAVIDLA PRO ZAJIŠTĚNÍ PŘÍSTUPU K INFORMACÍM Základní škola Sloup, okres Blansko 679 13 Sloup 200 ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY PRAVIDLA PRO ZAJIŠTĚNÍ PŘÍSTUPU K INFORMACÍM Č.j.: /2005 Vypracoval: Schválil: Pedagogická rada projednala dne: 20.února 2006

Více

PROGRAM OBNOVY VENKOVA VYSOČINY

PROGRAM OBNOVY VENKOVA VYSOČINY PROGRAM OBNOVY VENKOVA VYSOČINY Smluvní strany SMLOUVA O POSKYTNUTÍ PODPORY (POVV/xxx/2010) I. Smluvní strany Vysočina, kraj se sídlem: Žižkova 57, 587 33 Jihlava IČ: 70890749 zastoupený: MUDr. Jiřím Běhounkem,

Více

STANOVY Unie tělovýchovných organizací Policie České republiky, sportovní svaz policistů a hasičů, z.s.

STANOVY Unie tělovýchovných organizací Policie České republiky, sportovní svaz policistů a hasičů, z.s. STANOVY Unie tělovýchovných organizací Policie České republiky, sportovní svaz policistů a hasičů, z.s. (dále jen Unie ) Čl. 1 Název, sídlo, postavení Unie (1) Unie je založena na principu dobrovolnosti

Více

Společenství vlastníků Na Folimance 9, IČ: 264 98 995. I. Základní ustanovení

Společenství vlastníků Na Folimance 9, IČ: 264 98 995. I. Základní ustanovení S t a n o v y Společenství vlastníků Na Folimance 9, IČ: 264 98 995 I. Základní ustanovení 1. Společenství vlastníků jednotek (dále jen společenství ) je právnickou osobou podle 1194 zákona č. 89/2012

Více

Věstník vlády. Ročník 13 Vydán dne 18. prosince 2015 Částka 6 OBSAH

Věstník vlády. Ročník 13 Vydán dne 18. prosince 2015 Částka 6 OBSAH Věstník vlády pro orgány krajů a orgány obcí Ročník 13 Vydán dne 18. prosince 2015 Částka 6 OBSAH 1. Směrnice Ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy č. j. MSMT-34867/2015-2 ze dne 7. prosince 2015,

Více

Dotační programy MO Plzeň 1 na rok 2016 pro oblast sociální určené pro fyzické a právnické osoby

Dotační programy MO Plzeň 1 na rok 2016 pro oblast sociální určené pro fyzické a právnické osoby Dotační programy MO Plzeň 1 na rok 2016 pro oblast sociální určené pro fyzické a právnické osoby Žádosti posuzuje Komise sociální Dotační programy neinvestiční pro oblast sociální určené pro fyzické a

Více

Výzva dotačního programu

Výzva dotačního programu Město Jindřichův Hradec Výzva dotačního programu zveřejňuje výzvu dotačního programu na podporu sportu v roce 2015 Zdůvodnění dotačního programu Dotační program je zaměřen na podporu: činnosti stávajících

Více

MĚSTO TRUTNOV ZASTUPITELSTVO MĚSTA. ZÁSADY č. 2/2015

MĚSTO TRUTNOV ZASTUPITELSTVO MĚSTA. ZÁSADY č. 2/2015 MĚSTO TRUTNOV ZASTUPITELSTVO MĚSTA ZÁSADY č. 2/2015 Poskytování a čerpání dotací z rozpočtu města Trutnova Vydal Zastupitelstvo města Trutnova Schváleno dne 21. 9. 2015 usnesením Zastupitelstva města Trutnova

Více

Povinnosti provozovatelů bytových domů na úseku požární ochrany

Povinnosti provozovatelů bytových domů na úseku požární ochrany Povinnosti provozovatelů bytových domů na úseku požární ochrany Stávající a vznikající nová bytová družstva nebo společenství vlastníků mají mimo jiné zákonem dané povinnosti na úseku požární ochrany.

Více

1. Deklarovat základní postavení a kontaktní údaje JčSKe v ekonomickém styku, zejména pro sdružené subjekty

1. Deklarovat základní postavení a kontaktní údaje JčSKe v ekonomickém styku, zejména pro sdružené subjekty Jihočeský svaz karate Ekonomická směrnice č.1/2013 I. Účel směrnice II. Identifikační údaje subjektu Jihočeský svaz karate III. Rámcové zásady účetní spolupráce mezi JčSKe a JčKS ČSTV IV. Zásady bezhotovostního

Více

(V SOULADU S 38 ZÁKONA Č. 137/2006 SB., O VEŘEJNÝCH ZAKÁZKÁCH, V PLATNÉM

(V SOULADU S 38 ZÁKONA Č. 137/2006 SB., O VEŘEJNÝCH ZAKÁZKÁCH, V PLATNÉM OBEC VIKÝŘOVICE, PETROVSKÁ 168, 788 13 VIKÝŘOVICE VÝZVA K PODÁNÍ NABÍDKY A PROKÁZÁNÍ SPLNĚNÍ KVALIFIKACE VE ZJEDNODUŠENÉM PODLIMITNÍM ŘÍZENÍ (V SOULADU S 38 ZÁKONA Č. 137/2006 SB., O VEŘEJNÝCH ZAKÁZKÁCH,

Více

ORGANIZAČNÍ ŘÁD OBECNÍHO ÚŘADU V ČEHOVICÍCH ---------------------------------------------------------------------

ORGANIZAČNÍ ŘÁD OBECNÍHO ÚŘADU V ČEHOVICÍCH --------------------------------------------------------------------- ORGANIZAČNÍ ŘÁD OBECNÍHO ÚŘADU V ČEHOVICÍCH --------------------------------------------------------------------- ÚVODNÍ USTANOVENÍ Organizační řád je součástí vnitřního organizačního a kontrolního systému

Více

MĚSTO BENEŠOV. Rada města Benešov. Vnitřní předpis č. 16/2016. Směrnice k zadávání veřejných zakázek malého rozsahu. Čl. 1. Předmět úpravy a působnost

MĚSTO BENEŠOV. Rada města Benešov. Vnitřní předpis č. 16/2016. Směrnice k zadávání veřejných zakázek malého rozsahu. Čl. 1. Předmět úpravy a působnost MĚSTO BENEŠOV Rada města Benešov Vnitřní předpis č. 16/2016 Směrnice k zadávání veřejných zakázek malého rozsahu I. Obecná ustanovení Čl. 1 Předmět úpravy a působnost 1) Tato směrnice upravuje závazná

Více