REGIONÁLNÍ PŘÍLEŽITOSTI V CESTOVNÍM RUCHU. Charakteristika TR Okolí Prahy a jednotlivých TO

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "REGIONÁLNÍ PŘÍLEŽITOSTI V CESTOVNÍM RUCHU. Charakteristika TR Okolí Prahy a jednotlivých TO"

Transkript

1 REGIÁLÍ ŘÍLEŽITTI V CETVÍM RUCHU Charakteristika TR kolí rahy a jednotlivých T

2 TR: kolí rahy očet respondentů: 583 Charakteristika kolí rahy a rozdíly od ostatních TR: ro tento region jsou typické ve srovnání s ostatními regiony především kulturní památky roblém dopravy je hodnocen oproti jiným TR pozitivně Tento region se ve srovnání s ostatními TR více orientuje na rodiny s dětmi V tomto regionu je nižší dostupnost a kvalita ubytovacích služeb ve srovnání s jinými TR B Č Jezdí se kvůli: poznání (26 %), turistice a sportu (21 %), relaxaci (15%) Lákat bychom je měli: na kulturní památky (65 %), cykloturistiku (12 %), kulturní akce (11 %) Co musí vidět a ochutnat: Kulturní památky (36 %), pivo (22 %), přírodu a její zajímavosti (10 %), místní kuchyni (10 %) aleziště trilobitů ve kryjích a kryjské muzeum, ochutnat Bakaláře - rakovnické pivo. Dalším tipem pro zájemce o historii je potom návštěva Lidic a Terezína. aby přijeli a zůstali déle: Dostupnost a kvalita ubytování (32 %), kulturní akce (14 %) a sportovní příležitosti (13 %) Jedním ze zajímavých nápadů je: Komplexní nabídka zážitků, např. denní cykloturistika + večerní akce + kulturní prohlídky (zámky atd.) + možnost utratit peníze za dárky pro známé/na památky.

3 TR: kolí rahy V čem je nabídka regionu nedostačující: Dostupnost a kvalita ubytovacích služeb (29 %), propagace služeb a zajímavostí v regionu (15 %), kulturní akce (15 %) Zlepšení služeb v oblasti kulturních akcí. Málo ubytovacích kapacit hlavně v okrajových částech regionu. B Č Kam investovat: Do propagace služeb a zajímavostí v regionu (29 %), ubytovacích služeb (21 %), cykloturistiky (18 %), koupališť (10 %) Co se týče propagace regionu, jeden z respondentů přišel s návrhem: Vytvořit ZČKU regionu. Tedy něco co si každý turista či návštěvník s destinací spojí. apříklad Říčany=ragby nebo Říčany=neta Langerová nebo Ladův kraj=nejlepší cyklotrasy ve středních Čechách, případně něco jiného. I z toho důvodu, aby zde turisté zůstali déle jsou zde návrhy podporující další rozvoj sportovních a kulturních příležitostí: quapark, opravit silnice, vybudovat parkoviště. portovní areál, kurty, nové kino, stojany na kola, cyklostezky.

4 TR: kolí rahy očet respondentů: 213 D I K T E L Charakteristika a rozdíly od ostatních TR: ro tento region jsou typické především kulturní památky. Konkurencí v oblasti CR jsou především jiná stravovací zařízení. odnikatelé by ve srovnání s jinými TR prostředky získané úvěrem investovali buď do kulturních zařízení a aktivit, nebo současného podnikání. Ve srovnání s dalšími TR by podnikatelé z výhry z podnikatelské soutěže investovali do propagace regionu. Co musí vidět a ochutnat: Kulturní památky (44 %), pivo (18 %), přírodu a její zajímavosti (17 %) Co všechno podle jednoho z respondentů region nabízí: ostřižinské pivo a hrabalovské "pábení", poznání Labyrintária jako jedinečné atrakce v rámci celých Čech (Loučeň), polabské cyklostezky. Kromě piva můžete okusit i jiné pochutiny: Máme mnoho gastronomických tradičních výrobků - medovina, pivo, domácí kozí sýry, klasická kuchyně. V čem je nabídka regionu nedostačující: Dostupnost a kvalita ubytovacích služeb (32 %), propagace služeb a regionu (18 %) Jeden ze zajímavých postřehů: Chybí nabídka v jiném jazyce.

5 TR: kolí rahy Kam investovat podnikatelský úvěr: Do ubytovacího zařízení (31 %), do svého současného podnikání (28 %) Kam investovat výhra v podnikatelské soutěži: Do ubytovacího zařízení (28 %), do svého podnikání (13 %), do stravovacích zařízení (11 %) D I K T E L ěkteré zajímavé nápady, které by mohly osvěžit nabídku regionu: Jachta pro povltavskou plavbu pro 20 osob. Výstavba přístavu na Labi. Kam investovat neomezené finanční prostředky: Do ubytovacího zařízení (29 %), do kulturních zařízení a aktivit (18 %), do sportovišť (13 %) Kam by někteří z respondentů investovali: Kvalitní ubytovací zařízení s krásnou restaurací - celoroční provoz - kvalitní služby. Rozhodně rozšíření hotelu o ozdravovací pobyty a ostatní sportovní aktivity (bazény, lázně, kurty a sportovní plac).

6 TR: kolí rahy očet respondentů: 71 M R Á V Charakteristika a rozdíly od ostatních TR: Cestovní ruch je ve srovnání s ostatními TR nejméně limitován nedostatečnou infrastrukturou. Ve srovnání s ostatními TR je v okolí rahy nižší dostupnost a kvalita stravovacích služeb. Ze získaných finančních prostředků by se nejméně investovalo do koupališť, bazénů a aquaparků. Jezdí se kvůli: poznání (27 %), turistice a sportu (27 %) a relaxaci (18 %) Lákat bychom je měli: na kulturní památky (45 %), přírodu (34 %), cykloturistiku (10 %) aby přijeli a zůstali déle: Dostupnost a kvalita ubytovacích služeb (35 %), kvalita služeb obecně (14 %), kulturní akce a sportovní příležitosti (11 %) Vybudování koupaliště a sportovní vyžití, výše vstupného na hrad, jiné akce pořádané v okolí. Dalším nápadem, jak zaujmout turisty by mohl být také: Bohatší program, který by zaujal například celou rodinu - cyklostezky, pěší túry, jízda na koních, kvalitní ubytování, možnost rybaření apod.

7 TR: kolí rahy V čem je nabídka regionu nedostačující: Dostupnost a kvalita ubytovacích služeb (48 %), dostupnost a kvalita stravovacích služeb (30 %) řestože ve srovnání s jinými TR je CR limitován nedostatečnou infrastrukturou nejméně, samospráva hodnotí dostupnost a kvalitu ubytovacích i stravovacích služeb jako nedostačující. M R Á V To potvrzuje i tato poznámka: Ubytování, vyšší komfort stravování, vyšší komfort veřejné dopravy (zastávky, čekárny, WC) lepší sportovní vyžití (možnosti). ěkteří poukazují i na to, že lidé v tomto regionu nejsou ochotní podnikat z finančních důvodů: V tomto regionu nejsou lidé ochotni podnikat v cestovním ruchu. ejspíše proto, že by se tím neuživili. Zhodnocení dosavadního vývoje CR: čkoliv je vývoj CR limitován financemi (39 %) a nedostatkem ubytovacích kapacit (20 %), CR se rozvíjí (28 %) Kam investovat: Dopravní spojení a dostupnost (20 %), rekonstrukce a zpřístupnění památek (16 %), cykloturistika (16 %), ubytovací zařízení (13%) čkoliv je dostupnost a kvalita ubytovacích a stravovacích služeb hodnocena jako nedostačující, samospráva by v prvé řadě investovala jinam: Zcela určitě by část šla na další rozvoj cyklotras a tras pro inline brusle. Část by směřovala do propagace a kult. - spol. akcí, které by využívaly místní lákadla a zajímavosti. Dále by se prostředky daly použít na vylepšení MTZ informačních center a další.

8 T: třední Čechy - západ očet respondentů: 221 Charakteristika a rozdíly od ostatních T: Ve srovnání s ostatními T je propagace služeb a regionu poměrně dostatečná. Turistům by ve srovnání s ostatními T měly být nabídnuty kulturní akce, aby zde turisté zůstali déle. Ve srovnání s dalšími T by občané této oblasti více investovali do sportovních příležitostí. B Č Jezdí se kvůli: poznání (27 %), turistice a sportu (23 %), relaxaci (17 %) Lákat bychom je měli: na kulturní památky (72 %), kulturní akce (11 %), cykloturistiku (11 %) Jaké mají v této oblasti taháky : CHK Křivoklátsko, Křivoklát, Žebrák, Točník, Husovo n. Rakovník, Krakovec, Krušovice, koncerty. Cyklostezky, křivoklátské lesy, hrad Křivoklát a Krakovec, Berounka. Co musí vidět a ochutnat: Kulturní památky (35 %), pivo (31 %), přírodu a její zajímavosti (10 %) Co všechno se na západě středních Čech dá vidět: Určitě Křivoklát, ale i jiné památky na Rakovnicku. Myslím, že by zde mělo být pořádné koupání (bazén, koupaliště). Koupit si pražský groš, navštívit památky, ochutnat místní pivo. Místní památky, muzea, lesy - naučné stezky.

9 T: třední Čechy - západ aby přijeli a zůstali déle: Dostupnost a kvalita ubytování (27 %), kulturní akce (22 %), sportovní příležitosti (14 %) Jak turistům připravit program: Tzv. zážitková dovolená - středisko se zajímavým programem, jízdy na koni, vodní sporty, noční výpravy za historií. Letní festival folkové hudby, lidové slavnosti na způsob jízdy králů s bohatým doprovodným programem. abídnout specifickou pravidelnou akci, hrnčířské trhy. B Č V čem je nabídka T nedostačující: Dostupnost a kvalita ubytovacích služeb (29 %), kulturní akce (17 %), dostupnost a kvalita stravovacích služeb (17 %) čkoliv jsou v této oblasti kulturní akce, které jsou lákadlem pro turisty, jejich nabídka je vnímána jako nedostačující. jejím rozšířením by přilákala T více turistů. Jaké jsou další nedostatky nabídky: edostatečně rozmístěné informační tabule, chybí program a místa pro děti. dpočívadla, lavičky, přístřešky, dodělání cyklostezek, možnost výpůjček kol s propojením na ČD, atd. Kam investovat: portovní příležitosti (38 %), propagace služeb a zajímavostí v regionu (24 %), do kulturních zařízení a aktivit (17 %) Rozšíření a vybavení sítě cyklostezek a cyklotras, zařízení pro aktivně trávenou dovolenou (lan. centra, okruhy pro bruslení, skate stadion, atd.). bjemná reklamní kampaň, tisk, rozhlas, internet, pozvání mediálně známých osobností, pořádání sportovních akcí. prava silnic a cest, lepší značení kulturních památek, výstavba sportovního centra, vyčištění a úprava rybníka, organizace hudebních festivalů.

10 T: třední Čechy - západ očet respondentů: 68 D I K T E L Charakteristika a rozdíly od ostatních T: Ve srovnání s ostatními T by podnikatelé více investovali do svého podnikání z úvěru. Ve srovnání s ostatními T v TR kolí rahy by se investovalo z výhry v podnikatelské soutěži spíše do stravovacího zařízení. Ve srovnání s ostatními T v TR kolí rahy je považována nabídka a kvalita stravovacích služeb za více nedostačující. Co musí vidět a ochutnat: Kulturní památky (44 %), pivo (27 %), přírodu a její zajímavosti (16 %) Co je k vidění v T a co ochutnat: enomatská keramika, zmrzlina, Burianův likér. Krušovické pivo s prohlídkou pivovaru, místní cyklotrasy hlavně na Křivoklát. Křivoklát, Krakovec, - návštěva, pivo - ochutnávka, jízda parním vlakem zážitek. V čem je nabídka T nedostačující: Dostupnost a kvalita ubytovacích služeb (25 %), propagace služeb a regionu (25 %), dostupnost a kvalita stravovacích služeb (20 %) edostatečná jazyková vybavenost a informační systém v turistických lokalitách, nedostatečná propagace a pomalé reakce jednotlivých subjektů na případné poptávky či podněty. Rozšíření nabídky v regionu orientované na zážitek: Kulturní akce (51 %), sport (33 %) a gastronomie (10 %)

11 T: třední Čechy - západ Kam investovat podnikatelský úvěr: Ubytovací zařízení (33 %), vlastní podnikání (33 %), stravovací zařízení (13 %) D I K T E L ápady na investice: Do rozšíření v oblasti rozvozů jídel a propagace naší restaurace, dále do rozšíření sortimentu pro naše zákazníky. Do modernizace /obnovy/ vybavení ubytovacích zařízení, protože už to je potřeba. Zrekonstruoval bych restauraci, vylepšil služby infocentra (i-web koutek). Kam investovat výhra v podnikatelské soutěži: Vylepšení ubytovacích zařízení (22 %), vlastní podnikání (21 %), sportovní příležitosti (19 %) Vybudování cyklostezek a posezení kolem nich + lavičky, altánky, tábořiště a odpadkové koše. Výstavba dráhy pro kolečkové brusle, zlepšení ubytovacích služeb. Rozšířila bych sortiment pro turisty, především sezónní nabídku a zlepšila ubytovací zařízení a spojila s půjčovnou lodí. Kam investovat neomezené finanční prostředky: Do kulturních zařízení a aktivit (23 %), vylepšení ubytovacích zařízení (21 %), sportovní příležitosti (15 %) ěkteré další zajímavé nápady: Vytvoření destinačního managementu, marketingové aktivity, turistická infrastruktura, průvodcovská služba. Možná bych se pokusil zařídit nějakou cest. agenturu, pořádal výlety do okolí, snažil se přivézt turisty sem

12 T: třední Čechy - západ očet respondentů: 24 Charakteristika a rozdíly od ostatních T: Ve srovnání s ostatními T v TR kolí rahy je hodnocen rozvoj CR nejpozitivněji. Ve srovnání s ostatními T v TR kolí rahy by byla financována cykloturistika ve větší míře. M R Á V Jezdí se kvůli: poznání (31 %), turistice a sportu (24 %) a relaxaci (15 %) Lákat bychom je měli: na kulturní památky (68 %), kulturní akce (21 %), cykloturistiku (11 %) Další lákadla: Železniční trať Krupá - Kolešovice tzv. Kolešovka. Military show - plánovaná v r (předchozí ročníky 2005 a 2007). Zámek Lány, CCHK Křivoklátsko, Křivoklát. aby přijeli a zůstali déle: Dostupnost a kvalita ubytovacích služeb (32 %), kulturní akce (18 %), sportovní příležitosti (18 %). Určitě lepší služby - hlavně ubytování, vytvořit tradiční velké akce, které přilákají turisty i z větších dálek a dále velké spektrum možností zábavy a sportu a to i ve špatném počasí. Kvalitnější služby v ubytování a restauracích, nabídka produktů pro aktivní odpočinek. V čem je nabídka T nedostačující: Dostupnost a kvalita ubytovacích služeb (50 %), dostupnost a kvalita stravovacích služeb (50 %) čkoliv se v této oblasti CR rozvíjí, objevují se názory poukazující na fakt, že některé služby nejsou dostačující: Ve zdejším regionu lidé podnikají v jiných oblastech. V oblasti cestovního ruchu není zaručena celoroční výdělečnost.

13 T: třední Čechy - západ Zhodnocení dosavadního vývoje CR: Limitován financemi (37 %), rozvíjí se (37 %), limitován nedostatkem ubytovacích kapacit (15 %) ěkteré názory na vývoj CR: M R Á V Rozvoj cest. ruchu v naší obci limituje nedostatek výrazných tur. atraktivit, nízká úroveň ubytovacích služeb. Lokalita je vybavena dostatkem turistických cílů - limituje nás pouze finanční oblast. Kam investovat: Dopravní spojení a dostupnost (22 %), rekonstrukce a zpřístupnění památek (19 %), cykloturistika (19 %) ávrhy investic: a revitalizaci obecního (zámeckého ) lesoparku. Rekonstrukci polních cest, na vybudování infrastruktury - vodovod, kanalizace - problémem jsou stávající zdroje pitné vody. a realizaci cyklostezky Kněževes - Rakovník, rekonstrukci památkového objektu na muzeum chmele a českého venkova, na společenské akce - Kněževeská dechparáda, Chmelová šiška. řestože je cykloturistika jedním z lákadel, měla by být dál rozvíjena, aby nalákala více turistů.

14 T: třední Čechy - jihovýchod očet respondentů: 197 Charakteristika a rozdíly od ostatních T: Ve srovnání s ostatními T je pociťována nabídka a kvalita ubytovacích služeb jako spíše nedostačující. ro tuto T jsou typické památky a také jsou tahákem pro turisty. Jezdí se kvůli: poznání (28 %), turistice a sportu (20 %), relaxaci (15 %) B Č Lákat bychom je měli: na kulturní památky (77 %), cykloturistiku (10 %) a kulturní akce (7 %) Co všechno může turisty nalákat: Zámek Konopiště, hora Blaník a její okolí. Ladova stezka, příroda, kulturní akce - pouť + hudební produkce, gastronomie. Ringhofferova hrobka,letní kino Kamenice, zámek Štiřín, Ladova krajina-mikešova cesta, velkopopovický pivovar. Co musí vidět a ochutnat: Kulturní památky (50 %), přírodu a její zajímavosti (19 %), pivo (11 %) Tipy: Chrám sv. Barbory, Vlašský dvůr, mince. Zámek Konopiště, Jemniště, hrad Č. Šternberk, okolí řeky ázavy, Vlašimský park, h. Blaník. Vidět Konopiště,navštívit městskou památkovou rezervaci Kutná Hora, vodácky atraktivní řeka ázava a její nezapomenutelná přírodní scenérie.

15 T: třední Čechy - jihovýchod aby přijeli a zůstali déle: Dostupnost a kvalita ubytování (38 %), sportovní příležitosti (13 %), dostupnost a kvalita stravování (11 %) B Č ápady na to, co nabídnout: V Benešově chybí kvalitní plavecký bazén (aquapark), dobře vybavené kempy u lapské přehrady. Kemp s možností koupání, pro rodiny dětská hřiště u penzionů, hotelů a třeba i u restaurací, když se po cestě chtějí zastavit na chutném jídle. Lepší služby (otvírací doba) apod., málo kultury, málo kin. Vybudování základní infrastruktury v obci, zlepšení jejího vzhledu (neopravené usedlosti). V čem je nabídka T nedostačující: Dostupnost a kvalita ubytovacích služeb (35 %), propagace služeb a regionu (20 %), kulturní akce (14 %) Málo ubytovacích zařízení, nedostatečný doprovodný program (divadlo, koncerty, večerní programy v památkách). Další postřehy: Málo příležitostí ke sportu a kultuře, nedostatečná informovanost o málo známých památkách, nízká propagace. Rozšíření nabídky kulturních akcí jako lákadla pro turisty. Kam investovat: portovní příležitosti (36 %), propagace služeb a regionu (29 %), do ubytovacích služeb (21 %) a co přišli: Zpřístupnění vodní nádrže Želivka. 1. zlepšit propagaci, činnost infocenter, orientace na obyvatele rahy 2.rozšíření služeb, např. půjčovny kol 3.cykloturistika - zlepšit spolupráci s ČD - využít souběh železnice a Labe. ořádání zájezdů do tředočeského kraje.

16 T: třední Čechy - jihovýchod očet respondentů: 71 D I K T E L Charakteristika a rozdíly od ostatních T: Ve srovnání s ostatními T v TR kolí rahy by podnikatelé investovali z úvěru více do kulturních aktivit. Ve srovnání s dalšími T by podnikatelé investovali více do kulturních aktivit z financí z podnikatelské soutěže. odnikatelé by ve srovnání s ostatními T nejvíce investovali do zprostředkovatelských služeb CR v případě neomezených finančních zdrojů. Co musí vidět a ochutnat: Kulturní památky (65 %), přírodu a její zajímavosti (25 %), místní kuchyni (6 %) Kam se vydat: Řeka ázava, hora Blaník, hrady Č. Šternberk, Konopiště, klášter v ázavě, Jemniště. Hezká místa podél Vltavy, výlety po řece, soutok Vltavy a ázavy. V čem je nabídka T nedostačující: Dostupnost a kvalita ubytovacích služeb (33 %), bazény, koupaliště a aquaparky (28 %), propagace služeb a regionu (22 %) edostatek kempů, koupališť apod. nedostatečná propagace regionu. edostatek levného ubytování, nedostatek památek a zajímavých míst. Rozšíření nabídky v regionu orientované na zážitek: port (70 %), kulturní akce (23 %) a gastronomie (7 %)

17 T: třední Čechy - jihovýchod Kam investovat podnikatelský úvěr: Ubytovací zařízení (20 %), vlastní podnikání (15 %), kulturní zařízení a aktivity (15 %), propagace svého podnikání (15 %) D I K T E L ávrhy investic některých podnikatelů: Zřízení expozice (multimediální) v kapli Božího těla, téma - Jak se stavěly katedrály. Rozvoj zázemí, centra, obnova vybavení, nové technologie, nástupní a výstupní místo na řece, značení řeky. Kam investovat výhra v podnikatelské soutěži: portovní příležitosti (25 %), kulturní zařízení a aktivity (18 %), zprostředkovatelské služby v cestovním ruchu (15 %) K vybudování koupaliště protože v Benešově žádné pořádné není. Investoval bych je do vývoje regionu po turistické stránce (cyklostezky, oprava památek...). Kam investovat neomezené finanční prostředky: portovní příležitosti (35 %), kulturní zařízení a aktivity (21 %), zprostředkovatelské služby v cestovním ruchu (17 %) Zajímavé nápady: Kolem řeky ázavy, velký potenciál v rozvoji cestovního ruchu. Vybudování velkého areálu s restaurací, sportovním zařízením aby přilákal turisty a návštěvníky kraje.

18 T: třední Čechy - jihovýchod očet respondentů: 28 Charakteristika a rozdíly od ostatních T: Ve srovnání s ostatními T v TR kolí rahy rozvoj CR nejvíce limitují finance. Ve srovnání s ostatními T v TR kolí rahy by byly nejvíce financovány ubytovací zařízení. M R Á V Jezdí se kvůli: turistice a sportu (32 %), poznání (25 %) a relaxaci (23 %) Lákat bychom je měli: na kulturní památky (84 %), cykloturistiku (11 %) Český Šternberk - památky, dobrá dostupnost z rahy - dálnice, příroda, klid. Hora Blaník, zámek a zámecký park ve Vlašimi, celkem příroda, velké zastoupení lesů o které se majitelé starají. aby přijeli a zůstali déle: Dostupnost a kvalita ubytovacích služeb (40 %) ávrhy nabídek pro turisty: Možnost ubytování, která v Kolovratech citelně chybí. Vybudování koupaliště a sportovní vyžití, výše vstupného na hrad, jiné akce pořádané v okolí. V čem je nabídka T nedostačující: Dostupnost a kvalita ubytovacích služeb (45 %), dostupnost a kvalita stravovacích služeb (27 %), bazény, koupaliště a aquaparky (18 %) dstavná plocha, vodní plocha ke koupání, sportovní areál.

19 T: třední Čechy - jihovýchod Zhodnocení dosavadního vývoje CR: Limitován financemi (50 %), limitován nedostatkem ubytovacích kapacit (27 %), rozvíjí se (15 %) M R Á V ázory na úroveň CR: bec je známa převážně vodáky a cyklisty. bezpečné cesty pro pěší a cyklisty, přístup je pouze po velice frekventované komunikaci - silnice II: tř.. V obci Chocerady se jedná především o využití cyklotrasy podél ázavy a vodáckou turistiku, omezení nepociťujeme. Kam investovat: Dopravní spojení a dostupnost (23 %), propagace regionu (17 %), ubytovací zařízení (17 %) Vybudování chodníků a komunikací, propagaci obce, vybudování odstavných ploch a sportovišť. Vybudování dalších ubytovacích kapacit.

20 T: třední Čechy - severovýchod očet respondentů: 158 Charakteristika a rozdíly od ostatních T: Ve srovnání s dalšími T podle respondentů navštěvují turisté region kvůli příbuzným. Turistům by měla být nabídnuta více cykloturistika, aby zde zůstali déle. Jezdí se kvůli: turistice (21 %), poznání (20 %), návštěvě příbuzných a známých (14 %) B Č Lákat bychom je měli: na kulturní památky (46 %), cykloturistiku (17 %), kulturní akce (14 %) ěkteré návrhy turistických lákadel: Z Chleby, zámek Loučeň, Mladá Boleslav, skanzen řerov, Jabkenice, Botanicus. oděbrady, řerov nad Labem, strá, Lysá nad Labem. Co musí vidět a ochutnat: Tradiční produkt (25 %), kulturní památky (25 %), pivo (19 %) ěkteré nápady respondentů: Určitě vidět kanzen v řerově nad Labem, Lázně oděbrady, ochutnat lázeňské oplatky nebo polabské vepř. špalky. Výlet parníkem po Labi.

21 T: třední Čechy - severovýchod aby přijeli a zůstali déle: Dostupnost a kvalita ubytování (28 %), propagace služeb a regionu (16 %), sportovní příležitosti (12 %) ávrhy na sportovní a kulturní vyžití: Záruku zdravotně nezávadného koupání (i v létě bez sinic), udržované cyklostezky a půjčovnu kol a kolečkových bruslích v blízkosti cyklostezky. Zajímavý bývalý vojenský prostor Milovice. Lepší nabídka služeb CR, více kulturních a jiných akcí, vybudování koupaliště, popř. umělý svah v zimě na sáňkování, obnova místního kina - vybudovat multikino atd., dokončení obchvatu města ymburk - větší klid a čistější ovzduší pro turisty. B Č V čem je nabídka T nedostačující: ropagace služeb a regionu (19 %), dostupnost a kvalita ubytovacích služeb (19 %), dostupnost a kvalita stravovacích služeb (16 %) edostatečná propagace: Myslím, že památek je dost jen se o nich neví - tedy pořádná propagace + dopravní značení. Turistické balíčky na celý týden. Další postřehy: Špatné dopravní propojení - např. na Kokořínsko jezdí jeden bus denně na jednu zastávku a jediný bus odtud odjíždí zase z jiné zastávky - kdo to tam nezná, musí dost bloudit. V naší obci nefunguje jediný hotel, jen ubytovna spíše pro pracovníky z východu. Kam investovat: portovní příležitosti (38 %), propagace služeb a regionu (24 %), ubytovací služby (24 %) Lanové centrum, aquapark, interaktivní muzea pro děti. Wellness víkendy, turistika, chata s občerstvením v polabských lesích.

22 T: třední Čechy - severovýchod očet respondentů: 74 D I K T E L Charakteristika a rozdíly od ostatních T: Ve srovnání s ostatními T v TR kolí rahy by podnikatelé investovali více do ubytovacích zařízení v případě neomezeného finančního zdroje. a rozdíl od ostatních T hodnotí podnikatelé nabídku koupání jako dostatečnou. Co musí vidět a ochutnat: Kulturní památky (24 %), pivo (23 %), místní kuchyni (18 %) a co nezapomenout: UTK - bez výletu parníkem na soutok ( neexistuje ) VÍ - bez lahvinky Ludmily a jemného pobolívání hlavy. ZÁMEK - bez návštěvy zámku, kostnice a vinných sklepů v Mělníku RH - bez návštěvy rahy. oděbrady- zámek, historie, lázeňství, nákup suvenýru se vztahem k výše uvedenému - např. kalendáře, tužky, pítko oděbrady atp. V čem je nabídka T nedostačující: Dostupnost a kvalita ubytovacích služeb (35 %), kulturní akce (16 %), dostupnost a kvalita stravovacích služeb (14 %) Co vše v nabídce chybí: Chybí wellness služby, chybí ucelený přehled kulturních akcí v regionu na internetu. Všechno chybí, zábavní centra, špatná infrastruktura, nedostatek kulturních akcí pro všechny věkové kategorie. Rozšíření nabídky v regionu orientované na zážitek: Kulturní akce (44 %), sporty (33 %) a gastronomie (24 %)

23 T: třední Čechy - severovýchod čkoliv je tato turistická oblast do určité míry typická svou místní kuchyní, podnikatelé navrhují investovat do stravovacích zařízení a služeb a více tyto služby zdostupnit turistům a rozšířit jejich nabídku. Kam investovat podnikatelský úvěr: Ubytovací zařízení (28 %), vlastní podnikání (26 %), stravovací zařízení (13 %) D I K T E L Rekonstrukce ubytovacího a stravovacího zařízení pro zlepšení kvality ubytování a na případné zateplení objektů pro úsporu energie a tím zkvalitnění životního prostředí. a nákup chatiček pro rozšíření ubytovací kapacity. Další nápad: Zlepšení ubytovacích kapacit, rozšíření lázeňských, balneo, wellness služeb, zvýšení standardu nabízených služeb v hotelnictví. Kam investovat výhra v podnikatelské soutěži: Vylepšení ubytovacích zařízení(27 %), sportovnípříležitosti (22 %), vlastní podnikání (18 %) Rozšířil bych cyklostezky v regionu a s nimi spojené půjčovny, servisy, atp. Cyklotrasy, značenícest, lodnídoprava, půjčovny lodí. Kam investovat neomezené finanční prostředky: Vylepšení ubytovacích zařízení(30 %), sportovnípříležitosti (25 %), stravovací zařízení (19 %) ěkteré zajímavé návrhy: Vylepšil bych infrastrukturu v regionu. nedostatek tras pro inline, málo udržované hypostezky, vylepšení odpočívadel a parkovišť v lese. vzhledem k obrovskému potenciálu ruských klientů (viz. K. Vary) bych prosadil projekt znovuotevření letiště v Milovicích a navázal bych na historii, kdy sem jezdilo tisíce Rusů. Máme co nabídnout. Lázně oděbrady, blízko rahy a náš tankodrom.

24 T: třední Čechy - severovýchod očet respondentů: 19 Charakteristika a rozdíly od ostatních T: Ve srovnání s ostatními T v TR kolí rahy je rozvoj CR nejslabší. M R Á V Jezdí se kvůli: poznání (28 %), turistice a sportu (21 %) a návštěvě příbuzných (19 %) Lákat bychom je měli: na kulturní památky (53 %), cykloturistiku (26 %), koupání (21 %) Jaká jsou lákadla: Renesanční radnice na náměstí, kostel sv. Václava v ýčině, kostel sv. Bartoloměje, areál koupaliště, nový lesopark (4ha ) se skateparkem, dětským hřištěm, osvětlením, automatickým zavlažováním, stezkami pro sport. Cyklistické stezky po březích Labe. aby přijeli a zůstali déle: Dostupnost a kvalita ubytovacích služeb (29 %), kvalita služeb obecně (29 %) ěkteré nápady na tvorbu nabídky pro turisty: Větší počet ubytovacích kapacit, doplňkový program - např. relax, sport. vyžití. Kulturní a společenské dění ve večerních hodinách. V čem je nabídka T nedostačující: Dostupnost a kvalita ubytovacích služeb (45 %), propagace služeb a zajímavostí v regionu (25 %), dopravní spojení a dostupnost (25 %)

25 T: třední Čechy - severovýchod Zhodnocení dosavadního vývoje CR: Rozvíjí se (31 %), je limitován financemi (25 %), někteří poukazují na to, že se CR rozvíjí velmi pomalu nebo vůbec (19 %) M R Á V Kam investovat: Rekonstrukce a zpřístupnění památek (23 %), propagace regionu (15 %), cykloturistika (15 %) Jeden z návrhů: 1) vybudování cyklostezek mezi obcemi se zpevněným povrchem 2) řádné informační panely, přístup na internet bezplatný.

26 rovnání turistických oblastí Do všech tří turistických oblastíse jezdípředevším kvůli poznání, turistice a sportu a relaxaci Kulturní památky jsou největším lákadlem v jihovýchodní T V severovýchodní T jsou největším lákadlem cykloturistika, kulturní akce B Č Kulturní památky jsou nejvíce typické pro jihovýchodní a západní T říroda a její zajímavosti jsou nejvíce typické pro jihovýchodní T ivo je nejvíce typické pro západní turistickou oblast Tradiční produkt je charakteristický pro severovýchodní T edostatečná nabídka z hlediska propagace, dostupnosti a kvality ubytovacích služeb je typická pro jihovýchod T edostatečná nabídka z hlediska dostupnosti a kvality stravovacích služeb je charakteristická pro západní T Do ubytovacích služeb by nejvíce investovali v severovýchodní T

27 rovnání turistických oblastí Místní kuchyně je nejvíce charakteristická pro severovýchodní T Kulturní památky jsou nejvíce typické pro jihovýchodní a západní T D I K T E L říroda a zajímavosti jsou typické pro jihovýchodní T edostatečná nabídka z hlediska dostupnosti a kvality stravovacích služeb je typická pro západní T Do ubytovacího zařízení a do svého současného podnikání by nejvíce investovali z úvěru podnikatelé v západním T Do kulturních zařízení a aktivit by nejvíce investovali z úvěru podnikatelé v jihovýchodní T ejvíce by podnikatelé investovali do svého podnikání v západním T z peněz z podnikatelské soutěže Do kulturních zařízení a aktivit by nejvíce investovali z peněz ze soutěže podnikatelé v jihovýchodní T Do ubytovacích zařízení by v případě neomezeného finančního zdroje investovali podnikatelé v severovýchodní T

28 rovnání turistických oblastí Za relaxací, turistikou a sportem se jezdí především do jihovýchodní T M R Á V Kulturní akce jsou největším lákadlem v západním T Cykloturistika je největším lákadlem v severovýchodní T abídka je nejvíce nedostačující z hlediska dostupnosti a kvality stravovacích služeb v západní T Finance nejvíce limitují rozvoj CR v jihovýchodní T CR se nejvíce rozvíjí v západní T Do ubytovacího zařízení by nejvíce investovali v jihovýchodním T

9. REKREACE 9.1 HRADECKO

9. REKREACE 9.1 HRADECKO 9.1 HRADECKO - rekreační osady na Orlici - zahrádkářské kolonie - rozlehlé rekreační lesy včetně vybavenosti (veřejná tábořiště, naučné stezky, hradiště) - rekreační plochy ve vazbě na vodní plochy (např.

Více

Podpora cestovního ruchu z ROP Strední Cechy

Podpora cestovního ruchu z ROP Strední Cechy Podpora cestovního ruchu z ROP Strední Cechy Vážení žadatelé, v oblasti cestovního ruchu, nastává jedinečná možnost, jak zrealizovat vaše vize na území Středočeského kraje. Dotace z EU Vám usnadní start

Více

INVESTICE DO CESTOVNÍHO RUCHU

INVESTICE DO CESTOVNÍHO RUCHU INVESTICE DO CESTOVNÍHO RUCHU Příjmy z cestovního ruchu jsou vždy významnou složkou ekonomického fungování regionů, a proto se investice do cestovního ruchu (CR) vyplatí nejen krajům, ale i podnikatelským

Více

9. REKREACE 9.1 HRADECKO

9. REKREACE 9.1 HRADECKO 9.1 HRADECKO - rekreační osady na Orlici - zahrádkářské kolonie - rozlehlé rekreační lesy včetně vybavenosti (veřejná tábořiště, naučné stezky) - rekreační plochy ve vazbě na vodní plochy (např. Stříbrný

Více

Klášterec nad Ohří Kadaň

Klášterec nad Ohří Kadaň Klášterec nad Ohří Kadaň Úvodem Města Klášterec nad Ohří a Kadaň připravují pro návštěvníky regionu návštěvnickou kartu. Karta umožní volný vstup do řady turisticky atraktivních zařízení a poskytne slevy

Více

MONITORING NÁVŠTĚVNÍKŮ TURISTICKÉHO REGIONU SEVERNÍ MORAVA A SLEZSKO TABULKOVÁ PŘÍLOHA

MONITORING NÁVŠTĚVNÍKŮ TURISTICKÉHO REGIONU SEVERNÍ MORAVA A SLEZSKO TABULKOVÁ PŘÍLOHA MONITORING NÁVŠTĚVNÍKŮ TURISTICKÉHO REGIONU SEVERNÍ MORAVA A SLEZSKO TABULKOVÁ PŘÍLOHA Vyhodnocovací tabulky za celý soubor od r. 2001 výběrový soubor 3 598 respondentů: Kontingenční tabulky podle třídících

Více

NÁRODNÍ PROGRAM PODPORY CESTOVNÍHO RUCHU 2010-2013

NÁRODNÍ PROGRAM PODPORY CESTOVNÍHO RUCHU 2010-2013 NÁRODNÍ PROGRAM PODPORY CESTOVNÍHO RUCHU 2010-2013 Podprogram pro rok 2012 Cestování dostupné všem Prezentaci připravily firmy REDEA Žamberk s.r.o. a OHGS s.r.o. s využitím materiálů Ministerstva pro místní

Více

Tabulkové vyhodnocení vlivů. na životní prostředí

Tabulkové vyhodnocení vlivů. na životní prostředí Tabulkové vyhodnocení vlivů opatření prioritních os 1, 2 a 3 na životní prostředí Tabulka se vztahuje ke kapitole 7.3. textu vyhodnocení, v němž jsou také podrobně popsány metody hodnocení. V rámci legendy

Více

Marketingový plán 2019

Marketingový plán 2019 Marketingový plán 2019 Zkrácená verze - Jde o výtah klíčových částí plánu ve vztahu k partnerským eventům Plná verze MP2019: https://czechtourism.cz/nase-sluzbypro-vas/marketingovy-plan/ _ 07.09.2018 1

Více

Ohře spojuje atraktivity pro děti i dospělé. 3G, marketing CR města Louny Komise cestovního ruchu Louny. Jan Vaic, člen komise

Ohře spojuje atraktivity pro děti i dospělé. 3G, marketing CR města Louny Komise cestovního ruchu Louny. Jan Vaic, člen komise Ohře spojuje atraktivity pro děti i dospělé 3G, marketing CR města Louny Komise cestovního ruchu Louny Jan Vaic, člen komise Komise CR v Lounech Poradní orgán Rady Města Loun 6 členů, odborníků se zkušenostmi

Více

REKREAČNÍ OBLAST OLEŠNÁ. Fórum cestovního ruchu turistické oblasti BESKYDY-VALAŠSKO 2014

REKREAČNÍ OBLAST OLEŠNÁ. Fórum cestovního ruchu turistické oblasti BESKYDY-VALAŠSKO 2014 REKREAČNÍ OBLAST OLEŠNÁ Fórum cestovního ruchu turistické oblasti BESKYDY-VALAŠSKO 2014 Hukvaldy, 28. března 2014 OLEŠNÁ HISTORIE Vodní nádrž Olešná vybudována na řece Olešná 1960-1964 celkový objem nádrže

Více

Tvorba produktů a balíčků cestovního ruchu

Tvorba produktů a balíčků cestovního ruchu Tvorba produktů a balíčků cestovního ruchu Simona Fink Turistické centrum VHS Regen Důležitým aspektem při tvorbě balíčků je: 1. profil destinace Od roku 1989 neustále stoupá návštěvnost turistického regionu

Více

Obce a podpora venkovského cestovního ruchu

Obce a podpora venkovského cestovního ruchu VENKOVSKÁ TURISTIKA A AGROTURISTIKA Obce a podpora venkovského cestovního ruchu PaeDdr. Václav Petrus I. Obecné předpoklady Zk. 128/2000 Sb. o obcích, orgány obce Zk. 250/2000 Sb. o rozpočtových pravidlech,

Více

Strategický plán rozvoje obce Milotice nad Bečvou

Strategický plán rozvoje obce Milotice nad Bečvou PROBLÉMOVÉ OKRUHY STRATEGIE OBCE MILOTICE NAD BEČVOU Z výchozí SWOT analýzy a dotazníkového šetření se jeví účelně rozčlenit slabé stránky a problémy obce Milotice nad Bečvou do pěti problémových okruhů

Více

Strategické dokumenty a Marketingová koncepce rozvoje cestovního ruchu v Kutné Hoře

Strategické dokumenty a Marketingová koncepce rozvoje cestovního ruchu v Kutné Hoře Strategické dokumenty a Marketingová koncepce rozvoje cestovního ruchu v Kutné Hoře Konference o cestovním ruchu a památkách ve městech, obcích a regionech; duben 2013 Ivo Šanc, starosta Kutné Hory Úloha

Více

Výsledky dotazníkového šetření k Integrované strategii 2014 2020 pro území MAS Valašsko Horní Vsacko Počet obcí: 8 Celkový počet odpovědí: 420

Výsledky dotazníkového šetření k Integrované strategii 2014 2020 pro území MAS Valašsko Horní Vsacko Počet obcí: 8 Celkový počet odpovědí: 420 Výsledky dotazníkového šetření k Integrované strategii 2014 2020 pro území MAS Valašsko Horní Vsacko Počet obcí: 8 Celkový počet odpovědí: 420 1. Název obce Vašeho bydliště: Velké Karlovice 65 15% Karolinka

Více

MAS Podbrdsko, o.s. Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských oblastí

MAS Podbrdsko, o.s. Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských oblastí MAS Podbrdsko, o.s. Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských oblastí ISRÚ Integrovaná strategie rozvoje území Nástroj pro čerpání finančních prostředků a jejich přerozdělování

Více

VHODNÉ AKTIVITY. rekonstrukce, revitalizace a jiná opatření k zachování a obnově přírodních a kulturních atraktivit

VHODNÉ AKTIVITY. rekonstrukce, revitalizace a jiná opatření k zachování a obnově přírodních a kulturních atraktivit PRIORITNÍ OSA 2 ROZVOJ POTENCIÁLU PŘÍRODNÍCH A KULTURNÍCH ZDROJŮ PRO PODPORU ZAMĚSTNANOSTI VHODNÉ AKTIVITY Detailní specifikace aktivit podporovaných v rámci prioritní osy 2 Rozvoj potenciálu přírodních

Více

Databáze CzechTourism

Databáze CzechTourism Monitoring návštěvníků v turistickém regionu Plzeňsko Vyhodnocení etapy zima 2006/2007 www.gfk.cz www.czechtourism.cz Agenda 1 Parametry projektu 2 3 Hlavní výsledky Shrnutí 1 Parametry projektu Monitoring

Více

1. výzva měrná jednotka (parametr) zdroj ověření. Příjemci dotace. Počet. Příjemci dotace. Počet. Příjemci dotace. Příjemci dotace.

1. výzva měrná jednotka (parametr) zdroj ověření. Příjemci dotace. Počet. Příjemci dotace. Počet. Příjemci dotace. Příjemci dotace. NÁRODNÍ PROGRAM PODPORY CESTOVNÍHO RUCHU V REGIONECH Parametry / indikátory podprogramu na úrovni projektů Rozvoj základní a doprovodné infrastruktury cestovního ruchu (117D72100) Národní program podpory

Více

Regionální operační program Střední Morava. Přehled priorit a opatření. Duben 2007. Prioritní osy programu

Regionální operační program Střední Morava. Přehled priorit a opatření. Duben 2007. Prioritní osy programu Regionální operační program Střední Morava Přehled priorit a opatření Duben 2007 Prioritní osy programu Prioritní osa 1 Doprava... 2 Prioritní osa 2 - Integrovaný rozvoj a obnova regionu... 3 Prioritní

Více

Intervenční logika projektu Fond malých projektů INTERREG V-A Slovenská republika - Česká republika

Intervenční logika projektu Fond malých projektů INTERREG V-A Slovenská republika - Česká republika projektu Fond malých projektů INTERREG V-A Slovenská republika - Česká republika Předmětné aktivity byly definovány s ohledem na jejich očekávaný příspěvek k naplnění cílů projektu a stanovených měřitelných

Více

Jak na peníze z Evropské unie?

Jak na peníze z Evropské unie? Regionální operacní program pro Strední Cechy 2007-2013 Jak na peníze z Evropské unie? V období 2007-2013 je pro Českou republiku připraven z Evropské unie balíček peněz v objemu asi 750 mld. Kč. Česká

Více

1 Dotazníkové šetření

1 Dotazníkové šetření 1 Dotazníkové šetření Úkolem dotazníkového šetření bylo zjistit, jaké jsou potřeby obyvatel města v konkrétních oblastech a jak jsou s těmito oblastmi spokojeni. Otázky byly zaměřeny zejména oblasti kultury,

Více

Konference k tvorbě integrované strategie MAS Ekoregion Úhlava pro období zápis

Konference k tvorbě integrované strategie MAS Ekoregion Úhlava pro období zápis Konference k tvorbě integrované strategie MAS Ekoregion Úhlava pro období 2014 2020 zápis 13. 11. 2014 Návrh Strategických cílů, specifických cílů a opatření Pracovní skupina Rozvoj obcí Vize Ekoregion

Více

Databáze CzechTourism

Databáze CzechTourism Monitoring návštěvníků v turistických regionech ČR Vyhodnocení etapy www.gfk.cz www.czechtourism.cz Agenda 1 Parametry projektu 2 3 Hlavní výsledky Shrnutí 1 Parametry projektu Monitoring návštěvníků v

Více

Dotace na podporu cestovního ruchu v Programu rozvoje venkova

Dotace na podporu cestovního ruchu v Programu rozvoje venkova Konference Dopad finanční krize na rozvoj v ČR 4.prosince 2013 Dotace na podporu cestovního ruchu v Programu rozvoje venkova Obsah 1. Program rozvoje venkova ČR na období 2007 2013 2. Opatření III.1.3

Více

Monitoring návštěvnosti JMK

Monitoring návštěvnosti JMK Monitoring návštěvnosti JMK Doc. RNDr. Jiří Vystoupil, CSc. Ing. Martin Šauer, Ph.D. Katedra regionální ekonomie a správy 1 Struktura původu respondentů n = 2 080 zahraniční 17,6 % domácí 82,4 % Rusko

Více

ROP Severozápad 2007-13 ve zkratce. Bc. Petr Achs, 24. dubna 2008, KÚÚK

ROP Severozápad 2007-13 ve zkratce. Bc. Petr Achs, 24. dubna 2008, KÚÚK ROP Severozápad 2007-13 ve zkratce Bc. Petr Achs, 24. dubna 2008, KÚÚK ROP Severozápad Hlavní programový dokument určující priority regionu pro čerpání strukturálních fondů v programovém období 2007 2013

Více

Území podél toku řek Ohře a Rolavy nebylo možné před územním vyjasněním a před realizací páteřních dopravních staveb nadmístního významu využívat pro

Území podél toku řek Ohře a Rolavy nebylo možné před územním vyjasněním a před realizací páteřních dopravních staveb nadmístního významu využívat pro Karlovy Vary 12.11.2009 Území podél toku řek Ohře a Rolavy nebylo možné před územním vyjasněním a před realizací páteřních dopravních staveb nadmístního významu využívat pro další odpovídající investice

Více

V Y H L Á Š E N Í V Ý Z V Y

V Y H L Á Š E N Í V Ý Z V Y V Y H L Á Š E N Í V Ý Z V Y V souladu s Regionálním operačním programem regionu soudržnosti Střední Morava (dále jen ROP Střední Morava) vyhlašuje Výbor Regionální rady regionu soudržnosti Střední Morava

Více

Celkový počet odpovědí respondentů: 506

Celkový počet odpovědí respondentů: 506 MIKROREGION LUHAČOVSKÉ ZÁLESÍ: DOTAZNÍK ISÚ Celkový počet odpovědí respondentů: 56 Slopné 4,35% Velký Ořechov,59% Název obce respondenta Želechovice nad Dřevnicí 7,31% Biskupice 1,98% Březnice 2,9 Bohuslavice

Více

Nadace Jihočeské cyklostezky

Nadace Jihočeské cyklostezky Nadace Jihočeské cyklostezky Nadace Jihočeské cyklostezky - činnost 1. Koordinace rozvoje cyklistické infrastruktury v JčK 1.1. stanovení priorit rozvoje 1.2. podpora konkrétních činností 1.3. zpracování

Více

Intervenční logika projektu Fond malých projektů INTERREG V-A Slovenská republika - Česká republika

Intervenční logika projektu Fond malých projektů INTERREG V-A Slovenská republika - Česká republika Intervenční logika projektu Fond malých projektů INTERREG V-A Slovenská republika - Česká republika Předmětné aktivity byly definovány s ohledem na jejich očekávaný příspěvek k naplnění cílů projektu a

Více

22/10/2008 Praha Mgr. Marek Kupsa. Regionální operační program StředníČechy

22/10/2008 Praha Mgr. Marek Kupsa. Regionální operační program StředníČechy 22/10/2008 Praha Mgr. Marek Kupsa Regionální operační program StředníČechy Pár slov o Regionální operačním programu Regionální operační program pro NUTS 2 Střední Čechy Zaměřený konkrétně na region Střední

Více

30/09/2008 Roztoky Mgr. Petra Vašátová. Možnosti financování rozvoje obcí z Regionální operačního programu

30/09/2008 Roztoky Mgr. Petra Vašátová. Možnosti financování rozvoje obcí z Regionální operačního programu 30/09/2008 Roztoky Mgr. Petra Vašátová Možnosti financování rozvoje obcí z Regionální operačního programu Střední Čechy y Pár slov o Regionální operačním programu Regionální operační č program pro NUTS

Více

Obec Drážov. Obec Drážov, Drážov 41, Čestice, IČO:

Obec Drážov. Obec Drážov, Drážov 41, Čestice, IČO: Obec Drážov Plán rozvoje sportu obce Drážov na léta 2018-2028 Obec Drážov, Drážov 41, 38719 Čestice, IČO: 00251143 Obsah 1. Úvod 2. Základní východiska a pojmy 3. Obec Drážov 4. Současný stav podpory sportu

Více

STŘEDOČESKÝ KRAJ. Zveme vás do největšího regionu České republiky, nacházejícího se v bezprostřední blízkosti české metropole Prahy.

STŘEDOČESKÝ KRAJ. Zveme vás do největšího regionu České republiky, nacházejícího se v bezprostřední blízkosti české metropole Prahy. STŘEDNÍ ČECHY STŘEDNÍ ČECHY ČESKÁ REPUBLIKA STŘEDOČESKÝ KRAJ Zveme vás do největšího regionu České republiky, nacházejícího se v bezprostřední blízkosti české metropole Prahy. Navštivte působivá místa

Více

Region soudržnosti NUTS II Střední Morava. Model IPRM a IPRÚ

Region soudržnosti NUTS II Střední Morava. Model IPRM a IPRÚ Region soudržnosti NUTS II Střední Morava Model IPRM a IPRÚ IPRM-integrovaný plán rozvoje města Východiska na úrovni EU a ČR - Legislativa pro období 2007-2013 důraz na integrovaný přístup a tlak velkých

Více

Monitoring návštěvníků v turistickém regionu Jižní Morava. Porovnání léto 2005 léto 2006

Monitoring návštěvníků v turistickém regionu Jižní Morava. Porovnání léto 2005 léto 2006 Monitoring návštěvníků v turistickém regionu Jižní Morava Porovnání léto léto 6 www.gfk.cz www.czechtourism.cz Agenda Parametry projektu Hlavní výsledky Shrnutí Parametry projektu Monitoring návštěvníků

Více

GfK Group Custom Research Monitoring návštěvníků v regionu Krkonoše Monitoring návštěvníků v turistickém regionu Krkonoše Vyhodnocení etapy www.gfk.cz www.czechtourism.cz Agenda 1 Parametry projektu 2

Více

Statistika návštěvnosti města Český Krumlov za rok 2011

Statistika návštěvnosti města Český Krumlov za rok 2011 Statistika návštěvnosti města Český Krumlov za rok 2011 Českokrumlovský rozvojový fond, spol. s.r.o. Úsek cestovního ruchu Destinační management Náměstí Svornosti 2 381 01 Český Krumlov www.ckrumlov.cz/destination

Více

ČESKY. Osvěžení ve vodě NEJLEPŠÍ RYBNÍKY A KOUPALIŠTĚ

ČESKY. Osvěžení ve vodě NEJLEPŠÍ RYBNÍKY A KOUPALIŠTĚ ČESKY 17 Osvěžení ve vodě NEJLEPŠÍ RYBNÍKY A KOUPALIŠTĚ 1 Panenské koupání V letních měsících se můžeme osvěžit v rozmanitém množství Komáří rybníky přírodních 2 se nachází a umělých na žluté koupališť.

Více

Databáze CzechTourism

Databáze CzechTourism Monitoring návštěvníků v turistických regionech ČR Vyhodnocení etapy zima 06/07 www.gfk.cz www.czechtourism.cz Agenda 1 Parametry projektu 2 3 Hlavní výsledky Shrnutí 1 Parametry projektu Monitoring návštěvníků

Více

TURISTICKÝ RUCH NA CHRUDIMSKU-HLINECKU

TURISTICKÝ RUCH NA CHRUDIMSKU-HLINECKU TURISTICKÝ RUCH NA CHRUDIMSKU-HLINECKU HLINECKU Prezentace závěrů výzkumného šetření DUBEN 2009 Realizováno za podpory Heřmanova 22, CZ 170 00 PRAHA 7 Tel.: +420 220 190 580 Fax: +420 220 190 590 E-Mail:

Více

Nový Wellness & Sport Hotel v CHKO Železné Hory, Pardubický kraj

Nový Wellness & Sport Hotel v CHKO Železné Hory, Pardubický kraj ZÁKLADNÍ INFORMAČNÍ MEMORANDUM Nový Wellness & Sport Hotel v CHKO Železné Hory, Pardubický kraj Management Contract Smlouva o řízení Česká republika Zpracoval Labartt Hospitality s.r.o. (Pouze pro určené

Více

Strategický rozvojový plán obce Strážkovice a místních částí Lomec a Řevňovice

Strategický rozvojový plán obce Strážkovice a místních částí Lomec a Řevňovice Strategický rozvojový plán obce Strážkovice a místních částí Lomec a Řevňovice Strategický plán rozvoje je jedním ze základních dokumentů územního celku obce Strážkovice, vyjadřující předpokládaný vývoj

Více

Strategie rozvoje mikroregionu Bystřička

Strategie rozvoje mikroregionu Bystřička STRATEGIIE ROZVOJE MIIKROREGIIONU BYSTŘIIČKA BM region o.p.s. 1 OBSAH OBSAH... 2 ÚVOD... 2 1. OBYVATELSTVO A OBČANSKÁ VYBAVENOST... 3 2. TECHNICKÁ A DOPRAVNÍ INFRASTRUKTURA... 6 3. PODNIKÁNÍ... 10 4. CESTOVNÍ

Více

STRATEGICKÝ PLÁN OBNOVY MĚSTA KLADRUBY

STRATEGICKÝ PLÁN OBNOVY MĚSTA KLADRUBY M Ě S T O K L A D R U B Y Nám. Republiky 89, 349 61 Kladruby u Stříbra, IČ 00259888 tel. 374 616 711, fax 374 631 090, e-mail : obec@kladruby.cz STRATEGICKÝ PLÁN OBNOVY MĚSTA KLADRUBY Obsah: Obsah 1 Informace

Více

Vytvoření strategie MAS Moravská cesta 2014-2020 spolufinancuje Olomoucký kraj Tvorba Integrované strategie rozvoje MAS Moravská cesta

Vytvoření strategie MAS Moravská cesta 2014-2020 spolufinancuje Olomoucký kraj Tvorba Integrované strategie rozvoje MAS Moravská cesta Vytvoření strategie MAS Moravská cesta 2014-2020 spolufinancuje Olomoucký kraj Tvorba Integrované strategie rozvoje MAS Moravská cesta Julie Zendulková předsedkyně MAS Moravská cesta Ing. Miloslava Hrušková

Více

SWOT Analýza. BM region o.p.s. 1

SWOT Analýza. BM region o.p.s. 1 SWOT ANALÝZA BM region o.p.s. 1 OBSAH OBSAH... 2 ÚVOD... 2 1. OBYVATELSTVO A OBČANSKÁ VYBAVENOST... 3 2. TECHNICKÁ A DOPRAVNÍ INFRASTRUKTURA... 4 3. PODNIKÁNÍ... 5 4. CESTOVNÍ RUCH... 6 ÚVOD SWOT analýza

Více

Integrovaný plán rozvoje Statutárního města Opavy na léta 2008-2015 - Příloha č. 3. Příloha č. 3 - Komunikace s veřejností

Integrovaný plán rozvoje Statutárního města Opavy na léta 2008-2015 - Příloha č. 3. Příloha č. 3 - Komunikace s veřejností Příloha č. 3 - Komunikace s veřejností 1 OBSAH 1. Výzva k předkládání návrhů projektů... 3 2. Informace o přípravě IPRM... 6 3. Veřejné projednání IPRM - pozvánka... 11 4. Veřejné projednání IPRM - prezentace...

Více

Jaké jsou Kuřimské priority?

Jaké jsou Kuřimské priority? Jaké jsou Kuřimské priority? Anketa Ankety se zúčastnilo celkem 119 respondentů, z nichž mělo trvalé bydliště v Kuřimi 97 (tj. 82%) a mimo Kuřim 22 (tj. 18%). Z celkového počtu dotázaných bylo 39 (tj.

Více

Novobydžovsko v Královéhradeckém kraji

Novobydžovsko v Královéhradeckém kraji Novobydžovsko v Královéhradeckém kraji Poloha mikroregionu v rámci ČR a HK kraje Novobydžovsko Mikroregion Novobydžovsko Novobydžovsko a Program rozvoje Královéhradeckého kraje 2008-2010 (PRK) Strategie

Více

Výzkum zaměřený na domácí cestovní ruch

Výzkum zaměřený na domácí cestovní ruch Výzkum zaměřený na domácí cestovní ruch Vyhodnocení etapy léto Šumava IOP č. 5 Sběr informací domácí cestovní ruch Česká republika IOP č. Sběr informací domácí cestovní ruch Česká republika Praha Nobody

Více

VAZBY MEZI PREVENCÍ POVODŇOVÝCH RIZIK A CESTOVNÍM RUCHEM

VAZBY MEZI PREVENCÍ POVODŇOVÝCH RIZIK A CESTOVNÍM RUCHEM VAZBY MEZI PREVENCÍ POVODŇOVÝCH RIZIK A CESTOVNÍM RUCHEM VAZBY MEZI PREVENCÍ POVODŇOVÝCH RIZIK A CESTOVNÍM RUCHEM 1) Identifikační údaje Objednavatel: Jihočeský kraj U Zimního stadionu 1952/2 370 76 České

Více

MĚSTA A KRAJE ČESKÉ REPUBLIKY 1. Anotace: Materiál je určen k výuce vlastivědy ve 4. ročníku ZŠ. Seznamuje žáky s kraji ČR.

MĚSTA A KRAJE ČESKÉ REPUBLIKY 1. Anotace: Materiál je určen k výuce vlastivědy ve 4. ročníku ZŠ. Seznamuje žáky s kraji ČR. MĚSTA A KRAJE ČESKÉ REPUBLIKY 1 Anotace: Materiál je určen k výuce vlastivědy ve 4. ročníku ZŠ. Seznamuje žáky s kraji ČR. MĚSTA největší město a zároveň hlavní město Praha ostatní větší města: Brno, Ostrava,

Více

Priority a opatření SCLLD MAS Moravská brána

Priority a opatření SCLLD MAS Moravská brána MAS Moravská brána si stanovila na základě veřejných projednávání a analýzy území šest prioritních oblastí, které řeší problémové okruhy. 1. Cesty za poznáním krajiny a historie regionu 2. Zlepšování technické

Více

Profil domácího turisty (zima 2009/2010)

Profil domácího turisty (zima 2009/2010) Profil domácího turisty (zima 2009/2010) Bc. Petra Paduchová CzechTourism EDEN Cíl: Zjistit profil domácích návštěvníků / turistů v krajích / regionech České republiky Termín projektu: 2009 2014 Způsob

Více

Vinařská turistika na kole

Vinařská turistika na kole Vinařská turistika na kole Mgr. Eva Kvapilová www.vinarske.stezky.cz Moravské vinařské stezky www.vinarske.stezky.cz CHARAKTERISTIKA MVS Komplexní produkt pro: Cykloturisty (kteří si možná dají i sklenku

Více

INTEGROVANÝ PLÁN ROZVOJE ÚZEMÍ OLOMOUC (IPRÚ OLOMOUC) Past na turisty

INTEGROVANÝ PLÁN ROZVOJE ÚZEMÍ OLOMOUC (IPRÚ OLOMOUC) Past na turisty INTEGROVANÝ PLÁN ROZVOJE ÚZEMÍ OLOMOUC (IPRÚ OLOMOUC) Past na turisty IPRÚ Olomouc základní informace Financován z prioritní osy 3 Cestovní ruch ROP SM Celková alokace pro IPRÚ Olomouc 240 mil. Kč IPRÚ

Více

Strategický plán obce Vráto na období

Strategický plán obce Vráto na období Strategický plán obce Vráto na období 2014 2018 Vráto Vráto 20 370 01 IČ: 00 581 950 1 Obsah....2 1. Historie obce... 3 2. Současnost... 3 3. Památky... 3 4. Tvorba strategického plánu... 4 5. SWOT analýza

Více

Komunitní plán zdraví a kvality života Desná ( 2007 )

Komunitní plán zdraví a kvality života Desná ( 2007 ) Komunitní plán zdraví a kvality života Desná ( 2007 ) Stránka 1 z 6 Komunitní plán zdraví a kvality života Desná ( 2007 ) A. VEŘEJNÁ SPRÁVA, INFORMOVANOST, STRATEGICKÝ ROZVOJ B. ZDRAVÝ ŽIVOTNÍ STYL, SOCIÁLNÍ

Více

PROJEDNÁNÍ STRATEGIE KOMUNITNĚ VEDENÉHO ROZVOJE ÚZEMÍ MAS UNIČOVSKO, O.P.S. 2014-2020

PROJEDNÁNÍ STRATEGIE KOMUNITNĚ VEDENÉHO ROZVOJE ÚZEMÍ MAS UNIČOVSKO, O.P.S. 2014-2020 PROJEDNÁNÍ STRATEGIE KOMUNITNĚ VEDENÉHO ROZVOJE ÚZEMÍ MAS UNIČOVSKO, OPS 2014-2020 Ing Iveta Kopcová MAS Uničovsko ops projektový manažer Medlov, 1282014 Obsah prezentace 1 Zdroje informací ke strategické

Více

Strategický plán rozvoje obce Němčice

Strategický plán rozvoje obce Němčice Strategický plán rozvoje obce Němčice na období 2011-2015 Obec Němčice Němčice 53 384 11 Netolice IČ: 00250554 Schváleno zastupitelstvem obce Němčice dne 22. 03. 2011 1 Obsah: 1. Historie obce, památky,

Více

Vyhodnocení dotazníků pro občany regionu MAS Střední Vsetínsko

Vyhodnocení dotazníků pro občany regionu MAS Střední Vsetínsko Vyhodnocení dotazníků pro občany regionu MAS Střední Vsetínsko 1. Cílem dotazníkového šetření Dotazníkové šetření je jedním ze způsobů, jak lze zjistit názory, přání a potřeby obyvatel. Cílem šetření,

Více

Záměry obcí na období 2014-2020

Záměry obcí na období 2014-2020 Pořadové číslo 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 Žadatel Obec Hamry (CHR) Záměry obcí na období 2014-2020 Projekt Oprava místních komunikací Oprava veřejného osvětlení Zateplení ZŠ Rekonstrukce dětského hřiště Rekonstrukce

Více

SWOT analýza MAS Labské skály ke Strategii SCLLD NÁVRH Veřejné projednání

SWOT analýza MAS Labské skály ke Strategii SCLLD NÁVRH Veřejné projednání SWOT analýza MAS Labské skály ke Strategii SCLLD 2014-2020 NÁVRH Veřejné projednání 7.7.2014 Definice SWOT analýza je metoda celkového určení pozitivních a negativních stránek regionu MAS. 1. 1.silné stránky

Více

Dotazník pro občany žijící na území MAS Holicko, o.p.s.

Dotazník pro občany žijící na území MAS Holicko, o.p.s. Dotazník pro občany žijící na území MAS Holicko, o.p.s. Rádi bychom Vás požádali o vyplnění tohoto dotazníku, který bude podkladem pro tvorbu Integrované strategie území MAS Holicko, o.p.s. pro nové dotační

Více

České Budějovice Dvořiště Lomnice Rožmberk Třeboň Č.B.

České Budějovice Dvořiště Lomnice Rožmberk Třeboň Č.B. Cyklovýlet č. 6 České Budějovice Dvořiště Lomnice Rožmberk Třeboň Č.B. Trasa : Č.B. pravý břeh Vltavy Hrdějovice Borek Dvořiště Lomnice Rožmberk Stará Hlína Třeboň rybník Svět Zvíkov Kaliště Dobrá Voda

Více

Regionální operační program Severozápad

Regionální operační program Severozápad Regionální operační program Severozápad Přehled priorit a opatření Duben 2007 Prioritní osy programu Prioritní osa 1 - Regenerace a rozvoj měst... 2 Prioritní osa 2 - Integrovaná podpora místního rozvoje...

Více

Strategie města v oblasti podpory lázeňství a cestovního ruchu Zápis z úvodního setkání

Strategie města v oblasti podpory lázeňství a cestovního ruchu Zápis z úvodního setkání Strategie města v oblasti podpory lázeňství a cestovního ruchu Zápis z úvodního setkání Úvodní informace První jednání v procesu zpracování Strategie města Františkovy Lázně v oblasti podpory lázeňství

Více

Příprava Koncepce CR Jihočeského kraje Mgr. Vladimíra Vyhnálková

Příprava Koncepce CR Jihočeského kraje Mgr. Vladimíra Vyhnálková Příprava Koncepce CR Jihočeského kraje 2014-2020 Mgr. Vladimíra Vyhnálková Kdo tvoří koncepci cestovního ruchu Jihočeského kraje? Kdo ji píše? KOLEGIUM CESTOVNÍHO RUCHU poradní orgán hejtmana Jčk, rozšířené

Více

Zlín (nejenom) na víkend. Bc. Ľudmila Vašková Bc. David Klouda

Zlín (nejenom) na víkend. Bc. Ľudmila Vašková Bc. David Klouda Zlín (nejenom) na víkend Insight Zlín má mnoho atrakcí, a je zajímavý i pro několikadenní pobyty. Turisté však získají představu o tom, co se dá ve Zlíně dělat, až po návštěvě turistického centra Našim

Více

V roce 2010 se Regionální. operačního programu Severozápad.

V roce 2010 se Regionální. operačního programu Severozápad. ZPRAVODAJ REGIONÁLNÍ RADY REGIONU SOUDRŽNOSTI SEVEROZÁPAD VÝROČNÍ KONFERENCE 2010 NEPRODEJNÉ Slovo předsedy ROP Severozápad v polovině V roce 2010 se Regionální operační program Severozápad přehoupl do

Více

Regionální operační program NUTS II Severozápad

Regionální operační program NUTS II Severozápad Regionální operační program NUTS II Severozápad CHRÁM CHMELE A PIVA 1 Chrám Chmele a Piva 2 3 Identifikace zdroje spolufinancování projektu Regionální operační program NUTS II Severozápad 2. výzva Priorita

Více

Projektový list pro výběr pilotního projektu

Projektový list pro výběr pilotního projektu Projektový list pro výběr pilotního projektu Předkladatel projektu Právní forma předkladatele projektu Město Žamberk obec IČO 279846 Sídlo Zodpovědný zástupce předkladatele projektu Telefon E-mail Hlavní

Více

PRV a cestovní ruch. Workshop na téma Venkov jedna rodina Klatovy

PRV a cestovní ruch. Workshop na téma Venkov jedna rodina Klatovy PRV a cestovní ruch Workshop na téma Venkov jedna rodina Klatovy 2.11.2016 Program rozvoje venkova a MAS Pošumaví V současné době je strategie CLLD MAS Pošumaví v rámci hodnocení bez dalších připomínek

Více

Rekreační potenciál našich řek

Rekreační potenciál našich řek Rekreační potenciál našich řek Marina Týnec nad Labem APL - Asociace lodního průmyslu Ing. Vladimír Žák 724 371 294 Slovo úvodem Turistika je v posledních letech bez hranic a se stoupající mobilitou roste

Více

Turistická oblast - Ostravsko Závěrečná zpráva z výzkumu

Turistická oblast - Ostravsko Závěrečná zpráva z výzkumu Turistická oblast - Ostravsko Závěrečná zpráva z výzkumu Období: březen 2013 Zadavatel: Město Ostrava Obsah 1. Informace o projektu 2. Cílové skupiny 3. Návštěva Turistické oblasti Ostravsko 4. Image Turistické

Více

Domácí cestovní ruch v Jihočeském kraji

Domácí cestovní ruch v Jihočeském kraji Domácí cestovní ruch v Jihočeském kraji Obsah prezentace Vývoj návštěvnosti domácími turisty Profil návštěvníků Jižních Čech Výzkumy CzechTourism 2 Vývoj návštěvnosti domácími turisty Domácí turisté v

Více

NPPCR NÁRODNÍ PROGRAM PODPORY CESTOVNÍHO RUCHU 2010-2013 MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ ČR. Podprogram pro rok 2013 Cestování dostupné všem

NPPCR NÁRODNÍ PROGRAM PODPORY CESTOVNÍHO RUCHU 2010-2013 MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ ČR. Podprogram pro rok 2013 Cestování dostupné všem NÁRODNÍ PROGRAM PODPORY CESTOVNÍHO RUCHU 2010-2013 NPPCR MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ ČR Podprogram pro rok 2013 Cestování dostupné všem 17. 9. 2013 KÚ Královéhradeckého kraje Cíle programu: vytvoření

Více

Monitoring návštěvníků v turistickém regionu Jižní Morava. Vyhodnocení etapy léto 2006

Monitoring návštěvníků v turistickém regionu Jižní Morava. Vyhodnocení etapy léto 2006 Monitoring návštěvníků v turistickém regionu Jižní Morava Vyhodnocení etapy léto 2006 www.gfk.cz www.czechtourism.cz Agenda 1 Parametry projektu 2 3 Hlavní výsledky Shrnutí 1 Parametry projektu Monitoring

Více

Strategický rozvojový plán obce Strážkovice a místních částí Lomec a Řevňovice

Strategický rozvojový plán obce Strážkovice a místních částí Lomec a Řevňovice Strategický rozvojový plán obce Strážkovice a místních částí Lomec a Řevňovice Strategický plán rozvoje je jedním ze základních dokumentů územního celku obce Strážkovice, vyjadřující předpokládaný vývoj

Více

Databáze CzechTourism

Databáze CzechTourism Monitoring návštěvníků v turistickém regionu Severozápadní Čechy Vyhodnocení etapy zima 2005/2006 www.gfk.cz www.czechtourism.cz Agenda 1 Parametry projektu 2 3 Hlavní výsledky Shrnutí 1 Parametry projektu

Více

Dotazníků pro občany MAS se zúčastnilo 56 respondentů. 1. V čem se podle Vašeho názoru jeví problémy na území MAS Mikulovska/případně ve Vaší obci.

Dotazníků pro občany MAS se zúčastnilo 56 respondentů. 1. V čem se podle Vašeho názoru jeví problémy na území MAS Mikulovska/případně ve Vaší obci. Dotazníků pro občany MAS se zúčastnilo 56 respondentů. 1. V čem se podle Vašeho názoru jeví problémy na území MAS Mikulovska/případně ve Vaší obci. 2. Možnost vyplnění dalších připomínek k problémům území

Více

1-zcela spokojen 2-spokojen 3-spíše spokojen 4-nespokojen 5-nemohu posoudit

1-zcela spokojen 2-spokojen 3-spíše spokojen 4-nespokojen 5-nemohu posoudit 1-zcela spokojen 2-spokojen 3-spíše spokojen 4-nespokojen -nemohu posoudit 1. Jaký je Váš názor na čistotu a celkový vzhled obce? 4 3 2 1 2. Jste spokojen s komunikací Obecního úřadu s občany? 3 3 2 2

Více

MONITORING NÁVŠTĚVNOSTI CYKLOSTEZKY BEČVA VE VYBRANÝCH LOKALITÁCH rok 2011

MONITORING NÁVŠTĚVNOSTI CYKLOSTEZKY BEČVA VE VYBRANÝCH LOKALITÁCH rok 2011 MONITORING NÁVŠTĚVNOSTI CYKLOSTEZKY BEČVA VE VYBRANÝCH LOKALITÁCH rok 211 15. 7. 3. 7. 211 Zpracoval: Hranická rozvojová agentura, z.s. Třída 1. máje 263, 753 1 Hranice Kontakt: tel.: (+42) 581 626 22

Více

VY_32_INOVACE_4_Z_15_ČLOVĚK A PŘÍRODA

VY_32_INOVACE_4_Z_15_ČLOVĚK A PŘÍRODA VY_32_INOVACE_4_Z_15_ČLOVĚK A PŘÍRODA Předmět: Zeměpis Ročník: 6.-9. Poznámka: Vypracoval: Středočeský kraj Mgr. Irena Lorencová Obr.1 Poloha Praha západ Praha východ Obr.3 Okresy Správa kraje : PRAHA

Více

Strategický rozvojový plán obce Žďár nad Metují. Strategický rozvojový plán obce Žďár nad Metují 2014 2020

Strategický rozvojový plán obce Žďár nad Metují. Strategický rozvojový plán obce Žďár nad Metují 2014 2020 Strategický rozvojový plán obce Žďár nad Metují 2014 2020 1 Úvod Strategický plán a akční plán rozvoje obce Žďár nad Metují je základním dokumentem územního rozvoje. Vyjadřuje předpokládaný rozvoj katastrálního

Více

SWOT Analýza. BM region o.p.s. 1

SWOT Analýza. BM region o.p.s. 1 SWOT ANALÝZA BM region o.p.s. 1 OBSAH OBSAH... 2 ÚVOD... 2 1. OBYVATELSTVO A OBČANSKÁ VYBAVENOST... 3 2. TECHNICKÁ A DOPRAVNÍ INFRASTRUKTURA... 4 3. PODNIKÁNÍ... 5 4. CESTOVNÍ RUCH... 6 ÚVOD SWOT analýza

Více

Litoměřicko a cestovní ruch 2009-2010. Centrum cestovního ruchu Litoměřice, p.o.

Litoměřicko a cestovní ruch 2009-2010. Centrum cestovního ruchu Litoměřice, p.o. Litoměřicko a cestovní ruch 2009-2010 Centrum cestovního ruchu Litoměřice, p.o. Rozvoj cestovního ruchu v Litoměřicích Cestovní ruch je velmi důležitým odvětvím národního hospodářství» Trvale udržitelný

Více

ORP Benešov Středočeský kraj

ORP Benešov Středočeský kraj Historické městské soubory Historické vesnické soubory Zámky 1 2 1 170 Hrady, tvrze, zříceniny 1 4 120 Křesťanské sakrální památky 1 7 165 Židovské památky 1 15 Technické památky Muzea, galerie 6 6 210

Více

Produkt LIPNO BEZ BARIÉR je nabízen jako komplex zahrnující širokou nabídku:

Produkt LIPNO BEZ BARIÉR je nabízen jako komplex zahrnující širokou nabídku: LIPNO BEZ BARIÉR Lipno bez bariér je jediný produkt svého druhu obsahující komplexní nabídku s celoročním využitím nejen pro handicapované, a to díky svým synergickým efektům. Přednosti: vše na jednom

Více

Statistika návštěvnosti města Český Krumlov za rok 2013

Statistika návštěvnosti města Český Krumlov za rok 2013 Statistika návštěvnosti města Český Krumlov za rok 2013 Českokrumlovský rozvojový fond, spol. s.r.o. Úsek cestovního ruchu Destinační management Náměstí Svornosti 2 38101 Český Krumlov www.ckrumlov.cz/destination

Více

Náměstí Republiky 33 Kladruby 349 01 Stříbro

Náměstí Republiky 33 Kladruby 349 01 Stříbro Školicí a ubytovací středisko IAT v Náměstí Republiky 33 Kladruby 349 01 Stříbro v v Školicí středisko Vážený zákazníku, rádi bychom Vaší firmě nabídli prostory, zázemí a služby pro školení, porady a semináře

Více

Monitorovací indikátory k hodnocení míry plnění SPL

Monitorovací indikátory k hodnocení míry plnění SPL Monitorovací indikátory k hodnocení míry plnění SPL Monitorovací indikátory byly zvoleny na základě cílů a priorit ISÚ a SPL. Monitoring je zaměřen na: a) sledování naplnění cílů SPL a PRV prostřednictvím

Více

Priority MAS Královská stezka

Priority MAS Královská stezka Priority MAS Královská stezka Priority MAS Královská stezka Zlepšování kvality života v obcích MAS Podpora občanské společnosti Podpora podnikání a trhu práce Zemědělství, lesnictví a rybářství Cestovní

Více

Polabskými stezkami za vínem a poznáním

Polabskými stezkami za vínem a poznáním Polabskými stezkami za vínem a poznáním Projekt národní spolupráce Mgr. Ing. Miroslav Andrt místostarosta Města Štětí člen výkonné rady MAS Podřipsko Podřipsko širší vztahy Působnost MAS Podřipsko MAS

Více