KULTURNÍ A SPOLEČENSKÁ NABÍDKA ÚNOR 2015

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "KULTURNÍ A SPOLEČENSKÁ NABÍDKA ÚNOR 2015"

Transkript

1 KULTURNÍ A SPOLEČENSKÁ NABÍDKA ÚNOR 2015 neděle 1. února v 19 hodin..kongresový sál, PLL a.s. NA SPRÁVNÉ ADRESE Divadelní komedie Marca Camolettiho v podání amatérského divadelního souboru Kantoři v režii Vlaďky Hromádkové. Vstupné 60 Kč. pondělí 2. února v hodin..videokavárna Sofie PŘÍBĚH OBNOVY PRAMENŮ Desetiletí obnovy pramenů slovem i obrazem prezentuje Mgr. Jiří Glabazňa. úterý 3. února ve 13 hodin.kaple KYTAROVÁ TALENT PÁRTY I. ročník okresní přehlídky talentovaných kytaristů ze všech ZUŠ jesenického okresu. Představí se žáci ze ZUŠ Jeseník, ZUŠ Javorník, ZUŠ K. Ditterse Vidnava a ZUŠ F. Schuberta Zlaté Hory. středa 4. února v 8 hodin Kaple ŠKOLNÍ KOLO SOUTĚŽE MŠMT ČR VE HŘE NA DECHOVÉ NÁSTROJE pátek 6. února v 17 hodin...kaple KONCERT ŽÁKŮ Z KYTAROVÉ TŘÍDY BARBORY UHLÍŘOVÉ Pořádá ZUŠ Jeseník se Sdružením přátel umění sobota 7. února hodin.hlavní výstavní sál Vlastivědného muzea Jesenicka WORKSHOP Vyrob si své divadélko Nejedno dítě jistě zatouží po shlédnutí výstavy Kouzlo loutkového divadla mít doma také své vlastní loutkové divadélko. Připravili jsme proto pro děti workshop, kde si budou moci jedno menší papírové divadélko s dekoracemi a loutkami zkusit vyrobit. A třeba se jim podaří přitom vymyslet i zcela novou pohádku. Určeno pro děti od 6 do 10 let, v pracovní skupině max. počet dětí 10. Vstupné děti 20 Kč/dospělí 40 Kč. sobota 7. února v 19 hodin..zrcadlový sál, PLL a.s. KOMORNÍ KONCERT Koncert na počest devadesátin prim. MUDr. Aloise Kubíka, lékaře a spisovatele, významné osobnosti Priessnitzových léčebných lázní. středa 11. února v hodin.videokavárna Sofie GÉNIOVÉ ŽIVÉ VODY V. Priessnitz, V. Schauberger a další známé osobnosti, které se zabývali vodou. Jaká tajemství voda skrývá přiblíží Mgr. Jiří Glabazňa.

2 čtvrtek 12. února v hodin.videokavárna Sofie POHÁDKOVÁ BABIČKA Zábavný pohádkový pořad pro děti a jejich rodiče v podání Danuše Šenkyříkové. Vstupné 40 Kč. sobota 14. února ve 20 hodin.. Kongresový sál, PLL a.s. 16. VALENTÝNSKÝ PLES HOTELOVÉ ŠKOLY VINCENZE PRIESSNITZE K poslechu a tanci hraje BT NOVA Krnov, předtančení standardních a latinských tanců, laserová show, barmanská show, bohatá tombola. Předprodej 150 Kč v Informačním centru Jeseník a 190 Kč na místě před zahájením plesu. Pořádá Hotelová škola V.P. neděle 15. února v 15 hodin..divadlo P. Bezruče JAK ŠEL VENDA DO SVĚTA Hudební pohádka o tom, jak pekař Venda vyrazil do světa a našel si tam spoustu kamarádů z říše zvířátek, ale i lidí. Potká pekaře, mlynáře, tesaře, čepičářku, ševce a kováře. A protože jsme v pohádce, najde si Venda ve světě i nevěstu. Pohádka pro děti v nastudování Divadla Kapsa Andělská Hora. Vstupné 50 Kč. pondělí 16. února v 19 hodin Zrcadlový sál, PLL a.s. KONCERT JESENICKÉKO SMÍŠENÉHO PĚVECKÉHO SBORU První letošní koncert tohoto významného sboru s pestrým a rozsáhlým repertoárem, pod vedením Jitky Melicheríkové, v naších lázních. Vstupné 80 Kč. čtvrtek 19. února v hodin..středisko volného času DUHA Jeseník, místnost č. 3 PŘEDNÁŠKA Rozmanitý svět orchidejí ČR Přijďte si poslechnout další z cyklu přednášek Vlastivědného muzea Jesenicka na téma orchidejí. Rostliny výjimečné nejen ušlechtilou krásou květů, ale i svou vzácností v ČR, přestože celosvětově se jedná o jednu z nejpočetnějších čeledí s až druhy. Víte, jak blízké jsou si houby s orchidejemi? Jak důmyslně nalákat opylovače? Jste vášnivý pěstitel exotických druhů? Těšíme se na Vás na přednášce, která nejen poučí, ale i potěší fotografiemi královen květin. Přednášku povede Mgr. Hana Hošková, bioložka VMJ. Vstupné 20 Kč. pondělí 23. února v 19 hodin.divadlo P.Bezruče BIOSTORY Komedie v nastudování brněnského Divadla Malé/h/ry, hrají Daniela Zbytovská, Barbora Seidlová a Nikola Zbytovská. Co je to BIO? Být In Okamžitě nebo Bohužel I Okraden? Jak to vidíte vy?...metoda Mr. Duch. Dušana Hunky vám pomůže otevřít oči! Komedie BIOstory propojí osudy tří ztrápených žen. Hra v předplatném. Doprodej volných míst přes rezervační systém MKZ Jeseník. Vstupné 250 Kč. úterý 24. února ve 20 hodin. Hotel Slovan**** MARIUSZ SZCZYGIEL: GOTTLAND Cyklus scénických čtení s Lukášem Hejlíkem pokračuje Dále hrají:a. Novotný a L. Janíková.

3 Vstupné 120 Kč. Předprodej a rezervace na recepci hotelu. Pořádá Hotel Slovan. středa 25. února v 17 hodin...kaple KONCERT VYBRANÝCH ŽÁKŮ ZUŠ JESENÍK ZE STUDIJNÍHO ZAMĚŘENÍ HRA NA KLAVÍR středa 25. února v hodin....blue-s club SLÁVEK JANOUŠEK Recitál známého brněnského písničkáře. Více na Rezervace míst k sezení předem přímo v Blue-s clubu! Vstupné na místě 100 Kč. Pořádá Blue-s club. čtvrtek 26. února v hodin.videokavárna Sofie POHÁDKOVÁ BABIČKA Zábavný pohádkový pořad pro děti a jejich rodiče v podání Danuše Šenkyříkové. Vstupné 40 Kč. Pořádá PLL a.s. čtvrtek 26. února v 17 hodin..kaple TRADIČNÍ KONCERT ŽÁKŮ Z HUDEBNÍHO A Z LITERÁRNĚ-DRAMATICKÉHO OBORU pátek 27. února ve 20 hodin.. Hotel Slovan**** CRAZY GODDESS Populární travesti show opět ve Slovanu. Vstupné 190 Kč. Předprodej a rezervace míst na recepci hotelu. Pořádá Hotel Slovan. sobota 28.února v 17 hodin..výstavní síň Divadla P.Bezruče VERNISÁŽ VÝSTAVY VÝTVARNÁ SETKÁVÁNÍ Otevřeno po-čt 9-12 a a pá 9-12 hodin a při pořadech v divadle. sobota 28. února v hodin... Kongresový sál, PLL a.s. 21. REPREZENTAČNÍ PLES MĚSTA JESENÍK A PRIESSNITZOVÝCH LÉČEBNÝCH LÁZNÍ K tanci a poslechu hraje Relax Band Jana Drejsla, předtančení a další vstupy věhlasného tanečního studia Vlastimila Hoška, moderuje MUDr. Soňa Šuláková, populární hlasatelka České televize, exkluzivním hostem je Felix Slováček a připravujeme v programu i další překvapení. Samozřejmostí je atraktivní tombola, bohaté občerstvení a všechny služby související s plesem! Předprodej v recepci Léčebného domu Priessnitz, Lázeňské lékárně ve městě a IC Jesenicka. Vstupné v předprodeji Kč, na místě pak 260 Kč. a Město Jeseník. VÝSTAVY do 27. února... Výstavní síň Divadla P.Bezruče VÝSTAVA FOTOGRAFIÍ JIŘÍHO ŠTRAJTA JAK SE ŽIJE LABUTÍM Otevřeno po-čt 9-12 a a pá 9-12 hodin a při pořadech v divadle.

4 pondělí 2. února sobota 28. února... Kino Pohoda OKAMŽIKY SETKÁNÍ MARCEL ŠOS Výstava fotografii ke zhlédnutí vždy před filmovým představení ve foyeru kina. od 28.února do 7. dubna.výstavní síň Divadla P.Bezruče VÝTVARNÁ SETKÁVÁNÍ Výstava obrazů, grafik a soch Jany Krhánkové, Ivy Svobodové, Michaely Svobodové, Jana Hanulíka a hostů Zdeňky Morávkové, Ivony Stuchlíkové, Zuzany Syrovcové, Aleny Petruželové a Adama Krhánka. Vernisáž v sobotu 28.února v 17 hodin. Otevřeno po-čt 9-12 a a pá 9-12 hodin a při pořadech v divadle. do 29. března Hlavní výstavní sál Vlastivědného muzea Jesenicka KOUZLO LOUTKOVÉHO DIVADLA - RODINNÁ LOUTKOVÁ DIVADLA A LOUTKY ZE SBÍRKY MARIE A PAVLA JIRÁSKOVÝCH,,Bylo nebylo, za devatero horami a devatero řekami... Takto mohla začínat pohádková hra loutkového divadla, které se v dřívějších dobách hrávalo za dlouhých zimních večerů téměř ve všech českých rodinách. Jeho velká obliba napomohla vzniknout řadě výrobců nejen divadel a dekorací k nim určených, ale i loutek různých velikostí a podob. Krásu a výpravnost těchto divadel, stejně tak i rozmanitost loutek můžete obdivovat v novém roce na pokračující výstavě ve Vodní tvrzi. Přijďte tedy k nám a nechte se přenést do světa pohádek, pověstí a napínavých příběhů. Kurátorka výstavy Mgr. Michaela Kollerová. Vstupné 40,- / 20,- Kč. 10. února 17. května galerie Vlastivědného muzea Jesenicka MERKUR - legendární stavebnice Chcete si zavzpomínat na své dětství nebo probudit ve svém dítku, dnes tolik žádaného, malého Edisona? Na výstavě legendární technické stavebnice se Vám povede obojí. Historie tradiční české hračky s modely ze světově největší sbírky Merkuru pana Jiřího Mládka. Když v roce 1920 začal vyrábět Jaroslav Vancl první stavebnici spojovanou háčky pod názvem Inventor netušil, jak ovlivní generace dětí po celém světě, umožní vynález kontaktních čoček či pronikne až do moderní robotiky. Součástí expozice bude herna pro děti i dospělé se soutěží o Nejhezčí postavený model. Vernisáž se vstupem zdarma proběhne v úterý od 18:00 hodin a vystoupí zpěvačka a herečka Terezie Palková. Kurátorka výstavy. Mgr. Hana Hošková Vstupné 40,- / 20,- Kč, platí děti od 5 let.

5 STÁLÉ EXPOZICE Vodní tvrz v Jeseníku Návštěvní doba úterý až neděle 9:00 17:00 FAUNA A FLÓRA JESENICKA Vstupné: 40,- / 20,- Kč HISTORIE A ARCHEOLOGIE JESENICKA Vstupné: 40,- / 20,- Kč ČARODĚJNICKÉ PROCESY NA JESENICKU Vstupné: 70,- / 35,- Kč SPIRÁLA ČASU ZEMĚ Vstupné: 60,- / 30,- Kč Vlastivědné muzeum Jesenicka, Vodní Tvrz OBNOVENÁ STÁLÁ EXPOZICE FAUNY A FLÓRY JESENICKA Přestože původní stálá Expozice fauny a flóry Jesenicka získala v roce 2005 cenu Gloria musaealis v kategorii výstava, ve stejné podobě ji návštěvníci již neuvidí. Z důvodu rekonstrukce a reorganizace stálých expozic ve Vodní tvrzi je tato expozice živé přírody nově přesunuta do Rytířského sálu. Celková koncepce výstavy zůstala zachována, v návaznosti na nové prostory však muselo být centrální dioráma upraveno a to tak, že vznikly dvě vitríny. V první vitríně jsou vystaveni dravci a sovy, ve druhé jsou různorodí zástupci živočišné říše představeni ve svém přirozeném prostředí, jako je například les, pole, louka nebo vodní biotop. S přesunem expozice byly zároveň obnoveny texty a fotografie, které se zaměřují na vybrané významné fenomény jesenické přírody, jako jsou alpínské hole, rašeliniště, horský smrkový les, skalní biotopy a botanicky a faunisticky velmi cenná Velká kotlina. Vstupné 40,-Kč / 20,-Kč. Vlastivědné muzeum Jesenicka, Vodní Tvrz STÁLÁ EXPOZICE ČARODĚJNICKÝCH PROCESŮ NA JESENICKU V 17. STOLETÍ Expozice je vybudována z prostředků Olomouckého kraje, jde o mimořádnou záležitost po stránce odborné, technické, výtvarné, ale i stavební. Poprvé byly zpracovány dokumenty ze 17. století uložené ve wroclavských archivech, informace o procesech s údajnými čarodějnicemi expozice prezentuje v kauzálních souvislostech. Součástí expozice je guide-porte (audio průvodce) ve čtyřech jazykových mutacích, dále je v expozici umístěn fogscreen a Vlastivědné muzeum Jesenicka se tak stává prvním muzeem v republice, jež má toto speciální promítací zařízení do mlhy instalováno ve svých prostorách. Vstupenky na prohlídku, která začíná vždy v každou celou hodinu, doporučujeme rezervovat předem na muzeum.rezervace@jen.cz nebo na tel. čísle Maximální počet lidí ve skupině je 12. Vstupné 70,- / 35,- Kč. Vlastivědné muzeum Jesenicka, Vodní Tvrz NOVÁ STÁLÁ EXPOZICE SPIRÁLA ČASU ZEMĚ Expozice se věnuje vzniku a vývoji Země a geomorfologickému vývoji Jesenicka. Jde o další moderní interaktivní expozici ve Vlastivědném muzeu Jesenicka, která vznikla díky finančnímu příspěvku Olomouckého kraje ve výši 7 miliónů korun. Návštěvníky provede expozicí hlas známého herce Arnošta Goldflama, k vidění jsou zajímavé modely sopky, trilobita, ledovce, jeskyně, filmy natočené o geologických jevech typických pro Jesenicko, dokumenty převzaté od BBC. Jedinečné

6 sbírkové předměty jsou prezentovány v moderním výstavním fundusu. Pro fajnšmekry je připravena doteková obrazovka s doplňujícími texty a animacemi. Expozice je svým pojetím výjimečná a věříme, že návštěvníky muzea zaujme. Maximální počet lidí ve skupině je 12 a otevírá se vždy 15 minut po celé hodině. Vstupné 60,- / 30,- Kč. Rodný dům VincenzePriessnitze v Jeseníku lázních STÁLÁ EXPOZICE VINCENZ PRIESSNITZ A LÁZNĚ GRÄFENBERG Otevřeno od : úterý sobota 14:00 17:00 Vstupné 40,- / 20,- Kč PŘIPRAVUJEME BŘEZEN: 3.3. MICHAL HORÁČEK MEZI NÁMI 8.3. DĚTSKÝ KARNEVAL DIVADLO MAFIE A CITY LET KATAPULTU DIVADLO CYLINDR MUŽ, KTERÝ SÁZEL STROMY MEZINÁRODNÍ DEN VODY CESTOVATEL JIŘÍ KOLBABA JARNÍ KONCERT DOM ZUŠ PAVEL DOBEŠ A TOMÁŠ KOTRBA JESENICKÁ KULTURA NA INTERNETU Nejkratší cesta k rezervaci vstupenek! Pro rezervaci navštivte naše internetové stránky! PRODEJNÍ MÍSTA REZERVAČNÍHO SYSTÉMU = Kino Pohoda Divadlo Petra Bezruče Informační centrum Jesenicka (pasáž Alkron) Lázeňské informační centrum (lázně) Obecní úřad Česká Ves Knihovna Mikulovice Městské informační středisko Zlaté Hory Informační centrum Bělá pod Pradědem Informační centrum Vidnava Informační centrum Javorník

KULTURNÍ A SPOLEČENSKÁ NABÍDKA KVĚTEN 2013

KULTURNÍ A SPOLEČENSKÁ NABÍDKA KVĚTEN 2013 KULTURNÍ A SPOLEČENSKÁ NABÍDKA KVĚTEN 2013 čtvrtek 2. května v 17 hodin...výstavní síň Divadla Petra Bezruče 15 Vernisáž výstavy prací absolventů Soukromé výtvarné školy ZUŠ v Jeseníku, s.r.o. Vstup volný.

Více

KULTURNÍ A SPOLEČENSKÁ NABÍDKA KVĚTEN 2014

KULTURNÍ A SPOLEČENSKÁ NABÍDKA KVĚTEN 2014 KULTURNÍ A SPOLEČENSKÁ NABÍDKA KVĚTEN 2014 čtvrtek 1. května v 19 hodin Zrcadlový sál KOMORNÍ KONCERT Mimořádná nabídka!!! Trio doc. Eliška NOVOTNÁ, klavír, Lenka VÍTKOVÁ, housle a Lukáš NOVOTNÝ, violoncello

Více

KULTURNÍ A SPOLEČENSKÁ NABÍDKA DUBEN 2014

KULTURNÍ A SPOLEČENSKÁ NABÍDKA DUBEN 2014 KULTURNÍ A SPOLEČENSKÁ NABÍDKA DUBEN 2014 úterý 1. dubna v 17 hodin...výstavní síň Divadla P. Bezruče VERNISÁŽ VÝSTAVY NĚKOLIK ZASTAVENÍ ANEB JAK ŠEL ČAS Vernisáž výstavy prací žáků Soukromé výtvarné ZUŠ

Více

A DA. Doris šumperk. ZážiteK. tanec ekologie HUDBA. semináře. tábory. středisko volného času. volný čas. PříroDA. sport. ZáBAvA

A DA. Doris šumperk. ZážiteK. tanec ekologie HUDBA. semináře. tábory. středisko volného času. volný čas. PříroDA. sport. ZáBAvA Komenského 810/9 787 01 www.doris.cz středisko volného času a zařízení pro další vzdělávání pedagogických pracovníků Doris šumperk PočítAče PříroDA ZážiteK HUDBA ZáBAvA semináře tanec ekologie tábory ZPěv

Více

KULTURNÍ A SPOLEČENSKÁ NABÍDKA V JESENÍKU A OKOLÍ ČERVEN 2011

KULTURNÍ A SPOLEČENSKÁ NABÍDKA V JESENÍKU A OKOLÍ ČERVEN 2011 KULTURNÍ A SPOLEČENSKÁ NABÍDKA V JESENÍKU A OKOLÍ ČERVEN 2011 čtvrtek 2. června v 10 hodin...divadlo Petra Bezruče JAK SE KROTÍ PRINCEZNA Rozverná pohádka Boženy Šimkové v nastudování Divadelní agentury

Více

PROVOZNÍ ŘÁD. Provozní řád domova mládeže. domova mládeže Střední školy technické Žďár nad Sázavou Komenského 8, Žďár nad Sázavou

PROVOZNÍ ŘÁD. Provozní řád domova mládeže. domova mládeže Střední školy technické Žďár nad Sázavou Komenského 8, Žďár nad Sázavou strana: 1/6 PROVOZNÍ ŘÁD domova mládeže Střední školy technické Žďár nad Sázavou Komenského 8, Žďár nad Sázavou dle zákona č. 258/2000 Sb., o ochraně veřejného zdraví a o změně některých souvisejících

Více

PŘEHLED AKCÍ MUZEA BESKYD FRÝDEK MÍSTEK V BŘEZENU 2013 -----------------------------------------------------------------------------------------------

PŘEHLED AKCÍ MUZEA BESKYD FRÝDEK MÍSTEK V BŘEZENU 2013 ----------------------------------------------------------------------------------------------- PŘEHLED AKCÍ MUZEA BESKYD FRÝDEK MÍSTEK V BŘEZENU 2013 ----------------------------------------------------------------------------------------------- FRÝDECKÝ ZÁMEK TEL. 558 630 051-3 558 628 001, 628

Více

Tradiční studentská slavnost spojená s plesovou zábavou. Hraje zábavový orchestr Styl a DJ David Řehůřek.

Tradiční studentská slavnost spojená s plesovou zábavou. Hraje zábavový orchestr Styl a DJ David Řehůřek. Sobota 1. prosince od 17 h ve velkém sále STUŽKOVACÍ PLES GYMNÁZIA Tradiční studentská slavnost spojená s plesovou zábavou. Hraje zábavový orchestr Styl a DJ David Řehůřek. Vstupné 150 Kč Neděle 2. prosince

Více

Letní program občanského sdružení Open Art Nová Paka pro rok 2007 ROŠKOPOV 1 + 3. (termíny a programy jednotlivých akcí):

Letní program občanského sdružení Open Art Nová Paka pro rok 2007 ROŠKOPOV 1 + 3. (termíny a programy jednotlivých akcí): Letní program občanského sdružení Open Art Nová Paka pro rok ROŠKOPOV 1 + 3 (termíny a programy jednotlivých akcí): 4.-14.7. 15.-21.7. 22.-28.7. 29.7.- 4.8. 5.-11.8. 12.-18.8. 19.-25.8. Filmová dílna Divadelní

Více

ZPRAVODAJ Bělá pod Pradědem 8/2008

ZPRAVODAJ Bělá pod Pradědem 8/2008 Komise kultury a sportu připravuje: 12. 13.9.2008 Vinobraní Mikulov. Další z novinek naší komise, tentokrát se zaměřením na kulturu dospělých. 12.9. odpoledne nasedneme do autobusu a necháme se převézt

Více

Výroční zpráva o činnosti a hospodaření v roce 2012

Výroční zpráva o činnosti a hospodaření v roce 2012 Výroční zpráva o činnosti a hospodaření v roce 2012 Městské kulturní středisko Horní Slavkov, příspěvková organizace Dlouhá 717, 357 31 Horní Slavkov Zpracovala Mgr. Soňa Kvasničková, ředitelka MKS Únor

Více

Prohlídka zámeckých interiérů

Prohlídka zámeckých interiérů Malebný barokní zámek, který byl postaven hrabětem Janem Ludvíkem Harbuval Chamaré v roce 1749, je ideálním místem pro malé i velké, pro jednotlivce i skupiny, pro ty co hledají historii a kulturu, ale

Více

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- KULTURNÍ A SPOLEČENSKÁ NABÍDKA ŘÍJEN 2012 --------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- DNY SENIORŮ V JESENÍKU OD 2. DO 7.

Více

Nalezené klíče O víkendu byly na sídlišti v Mariánském Údolí nalezeny dva svazky klíčů. Majitel si může klíče vyzvednout na obecním úřadě.

Nalezené klíče O víkendu byly na sídlišti v Mariánském Údolí nalezeny dva svazky klíčů. Majitel si může klíče vyzvednout na obecním úřadě. Nalezené klíče O víkendu byly na sídlišti v Mariánském Údolí nalezeny dva svazky klíčů. Majitel si může klíče vyzvednout na obecním úřadě. Navinování chmele Agrospol Velká Bystřice oznamuje všem zájemcům,

Více

100 let skautingu. Junák svaz skautů a skautek ČR, Liberecký kraj 2007

100 let skautingu. Junák svaz skautů a skautek ČR, Liberecký kraj 2007 Dva týdny skautingu Sto podob dobrodružství Sbírka na bezbariérové divadlo Rockový koncert 100 let skautingu Junák svaz skautů a skautek ČR, Liberecký kraj 2007 Předkladatel: Junák svaz skautů a skautek

Více

Výroční zpráva za rok 2013

Výroční zpráva za rok 2013 Výroční zpráva za rok 2013 Vypracoval : David Knápek, Kulturní centrum Obsah:Úvod, Provoz a akce KC (měsíční), Tabulka finanční přehled akcí Úvod Kolektiv Kulturního centra zůstal v roce 2013 nezměněn.

Více

N á v r h Úprava rozpočtu 2.rozpočtové opatření

N á v r h Úprava rozpočtu 2.rozpočtové opatření Odbor finanční Zastupitelstvo města Dne 17.2.2016 N á v r h Úprava rozpočtu 2.rozpočtové opatření Zpráva se předkládá z důvodu: zákona o obcích 128/2000 Sb. Zprávu vypracoval: ing.ivana Polenová vedoucí

Více

Výroční zpráva. za rok 2009

Výroční zpráva. za rok 2009 Výroční zpráva za rok 2009 leden 2010 Obsah: Členská základna 3 Činnost výboru 3 Uskutečněné akce 4 Zájezd do knihoven Příbramska 4 Zájezd na happening do Vsetína 4 Klubka dětských knihoven 5 Další činnosti

Více

KVĚTEN 2015 AKTUÁLNÍ INFORMACE Z OBCE POZVÁNKA NA DĚTSKÝ DEN DĚTSKÉ HŘIŠTĚ PŘI MŠ - DEN OTEVŘENÝCH DVEŘÍ

KVĚTEN 2015 AKTUÁLNÍ INFORMACE Z OBCE POZVÁNKA NA DĚTSKÝ DEN DĚTSKÉ HŘIŠTĚ PŘI MŠ - DEN OTEVŘENÝCH DVEŘÍ KVĚTEN 2015 AKTUÁLNÍ INFORMACE Z OBCE Opět děkujeme všem, kdo se podíleli na organizaci letošní akce Hořická májka a samozřejmě všem, kdo tuto akci svou účastí podpořili. Všem, kdo se mě stále ptají, proč

Více

KULTURNÍ AKCE - ČERVEN 2016

KULTURNÍ AKCE - ČERVEN 2016 KULTURNÍ AKCE - ČERVEN 2016 KINO 4. sobota 17.00 Želvy Ninja 2 3D Dobrodružný film USA, P 5. neděle 17.00 Alenka v říši divů: Za zrcadlem Dobrodružný rodinný film USA, P 15. středa 19.00 Warcraft: První

Více

AKCE 1+1 Pokud se rozhodnete navštívit zároveň výstavu Stolečku, prostři se! a výstavu Autíčkománie, zaplatíte pouze jedno vstupné!

AKCE 1+1 Pokud se rozhodnete navštívit zároveň výstavu Stolečku, prostři se! a výstavu Autíčkománie, zaplatíte pouze jedno vstupné! Program Muzea v Šumperku, Muzea Zábřeh, Muzea Mohelnice, Památníku Adolfa Kašpara v Lošticích a Lovecko-lesnického muzea v Úsově. www.muzeum-sumperk.cz Červenec srpen 2016 5. a 6. července 2016 Muzeum

Více

Mimořádný informátor

Mimořádný informátor Mimořádný informátor leden 2014 Vydala: Oblastní odbočka SONS ČR Ostrava náměstí Msgre Šrámka 1760/4, 702 00 Moravská Ostrava tel.: 596 783 083; 776 305 022 ostrava-odbocka@sons.cz www.sons-ostrava.cz

Více

Kalendář akcí: ÚNOR 2014

Kalendář akcí: ÚNOR 2014 Kalendář akcí: ÚNOR 2014 Výstava: Grogovky kdy: 2.1.2014 08:00 28.2.2014 16:00 kde: městská knihovna V lednu a v únoru je pro Vás připravena nová výstava s názvem Grogovky. Těšit se můžete na lidové dekory

Více

V Ř E S K O V Á K duben 2006

V Ř E S K O V Á K duben 2006 Úvodní slovo V Ř E S K O V Á K duben 2006 Vážení spoluobčané, jak jsem již několikrát zdůrazňoval, letošní rok je rokem volebním. Parlamentní volby jsou sice důležité, ale pro zabezpečení chodu obce jsou

Více

3 Fiesta Dance - taneční centrum Věnujeme se výuce showdance, streetdance a latinsko-amerických tanců.

3 Fiesta Dance - taneční centrum Věnujeme se výuce showdance, streetdance a latinsko-amerických tanců. Organizace na BAMBIFESTu 2016 sobota 1 Biatlonklub SMTu Poruba Pracujeme hlavně s dětmi a mládeži od 8-18 let. Účastníme se závodů v biatlonu a letním biatlonu. Nejsou nám cizí hladké běhy, kolečkové lyže

Více

Kalendář akcí v Železnohorském regionu únor 2016. termín konání čas konání název akce místo konání popis/detailní informace o akci

Kalendář akcí v Železnohorském regionu únor 2016. termín konání čas konání název akce místo konání popis/detailní informace o akci Nám. Míru 288, 538 03, IČO 27009076 Kalendář akcí v Železnohorském regionu únor 2016 termín konání čas konání název akce místo konání popis/detailní informace o akci 1. 11. - 29. 2. Soutěž O hliníkové

Více

Lázeňské a rekondiční pobyty pro samoplátce 2016

Lázeňské a rekondiční pobyty pro samoplátce 2016 Lázeňské a rekondiční pobyty pro samoplátce 2016 Ceník platný 03. 01. 2016 18. 12. 2016 obsah Pobyty pro dospělé Léčebný lázeňský pobyt Léčebný lázeňský pobyt SPECIÁL Program proti bolesti zad Lázeňská

Více

ze života neziskovek

ze života neziskovek 47 190,00 Kč k 17. 11. 2015 ze života neziskovek ADVENT MEZI HORAMI 28. listopad, 5., 12. a 19. prosinec 2015 V sobotu 28. listopadu začíná nový ročník putovního cyklu adventních koncertů Advent mezi

Více

3 Fiesta Dance - taneční centrum Věnujeme se výuce showdance, streetdance a latinsko-amerických tanců.

3 Fiesta Dance - taneční centrum Věnujeme se výuce showdance, streetdance a latinsko-amerických tanců. Organizace na BAMBIFESTu 2016 pátek 1 Biatlonklub SMTu Poruba Pracujeme hlavně s dětmi a mládeži od 8-18 let. Účastníme se závodů v biatlonu a letním biatlonu. Nejsou nám cizí hladké běhy, kolečkové lyže

Více

Výroční zpráva o činnosti školy ve školním roce 2010/2011

Výroční zpráva o činnosti školy ve školním roce 2010/2011 Výroční zpráva o činnosti školy ve školním roce 2010/2011 Zpracovala: gr.lenka Blahová, ředitelka školy. podpis V Laškově 15.8.2011 A. ZÁKLADNÍ ÚDAJE O ŠKOLE Údaje o zařízení Název školy: Základní škola

Více

HOSPODAŘENÍ OBCE LUŠTĚNICE ZA ROK 2007

HOSPODAŘENÍ OBCE LUŠTĚNICE ZA ROK 2007 č. 1 / únor 2008 Vážení spoluobčané, dostává se Vám do rukou první číslo našeho Zpravodaje v roce 2008, ve kterém bychom Vás rádi informovali o dění v naší obci v uplynulých i nadcházejících měsících.

Více

MĚSÍC DUBEN 2014 V MUZEU BESKYD FRÝDEK-MÍSTEK

MĚSÍC DUBEN 2014 V MUZEU BESKYD FRÝDEK-MÍSTEK MĚSÍC DUBEN 2014 V MUZEU BESKYD FRÝDEK-MÍSTEK FRÝDECKÝ ZÁMEK TEL.: 558 630 051, 558 628 001 FAX. : 558 630 452 e-mail: info@muzeumbeskyd.com www.muzeumbeskyd.com Otevírací doba: út, st, pá 8:00 12:00 12:30

Více

Č E S K Á Š K O L N Í I N S P E K C E. Čj.: 29/99-4032 Oblastní pracoviště č.10 INSPEKČNÍ ZPRÁVA

Č E S K Á Š K O L N Í I N S P E K C E. Čj.: 29/99-4032 Oblastní pracoviště č.10 INSPEKČNÍ ZPRÁVA Č E S K Á Š K O L N Í I N S P E K C E Čj.: 29/99-4032 Oblastní pracoviště č.10 Signatura: aj1ls101.doc Okresní pracoviště Chrudim INSPEKČNÍ ZPRÁVA Zařízení: Dům dětí a mládeže Heřmanův Městec, 5. května

Více

Kalendář všech akcí 2016. Divadlo Járy Cimrmana leden 2016 Janské Lázně Pořadatel: OB Lánovy, Naděžda Bezstarosti, tel.

Kalendář všech akcí 2016. Divadlo Járy Cimrmana leden 2016 Janské Lázně Pořadatel: OB Lánovy, Naděžda Bezstarosti, tel. Kalendář všech akcí 2016 Divadlo Járy Cimrmana leden 2016 Janské Lázně Ples mysliveckého sdružení Dolní Lánov 22. 1. 2016 KD Dolní Lánov Tradiční ples myslivců s bohatou tombolou Pořadatel: MS Malá Sněžka

Více

Středisko služeb školám a Zařízení pro další vzdělávání pedagogických pracovníků Brno Hybešova 15, 602 00 Brno. zve na výtvarné vzdělávací programy

Středisko služeb školám a Zařízení pro další vzdělávání pedagogických pracovníků Brno Hybešova 15, 602 00 Brno. zve na výtvarné vzdělávací programy Středisko služeb školám a Zařízení pro další vzdělávání pedagogických pracovníků Brno Hybešova 15, 602 00 Brno zve na výtvarné vzdělávací programy Témata a projekty: Origami a papírové šaty Seminář je

Více

MUZEA V PŘÍRODĚ A LIDOVÁ ARCHITEKTURA STŘEDOČESKÉHO KRAJE

MUZEA V PŘÍRODĚ A LIDOVÁ ARCHITEKTURA STŘEDOČESKÉHO KRAJE Vyšší odborná škola informačních služeb, Praha Institute of Technology, Sligo MUZEA V PŘÍRODĚ A LIDOVÁ ARCHITEKTURA STŘEDOČESKÉHO KRAJE Research Methods and Project Projekt ročníkové práce Student: Magda

Více

KULTURNÍ PŘEHLED ZÁŘÍ 2012. www.kulturakoprivnice.cz

KULTURNÍ PŘEHLED ZÁŘÍ 2012. www.kulturakoprivnice.cz KULTURNÍ PŘEHLED ZÁŘÍ 2012 www.kulturakoprivnice.cz Sobota 1. 9. od 16.00 hod. TANCEM KOLEM SVĚTA aneb tančí celá Kopřivnice před Kulturním domem Kopřivnice, vstup volný Dance session. Rozloučení s prázdninami

Více

Stále ještě váháte s přihlášením? Když už jsme řádně přihlášeni? Jak bude turnaj koncipován?

Stále ještě váháte s přihlášením? Když už jsme řádně přihlášeni? Jak bude turnaj koncipován? 4. roverský kmen Griffins ~ 1. středisko Ještěd ~ griffins.skautlib.cz Ahoj všichni roveři a rangers, přihlášené týmy, ale i vy, co stále ještě váháte... V tomto textu se dozvíte všechny důležité informace,

Více

průřez.téma + ročník obsah předmětu školní výstupy poznámky MP vazby EVV - ekosystémy EVV odpady a hospodaření s odpady EVV - náš životní styl

průřez.téma + ročník obsah předmětu školní výstupy poznámky MP vazby EVV - ekosystémy EVV odpady a hospodaření s odpady EVV - náš životní styl MÍSTO, KDE ŽIJEME + MP vazby Domov EVV - ekosystémy EVV odpady a hospodaření s odpady EVV - náš životní styl - orientuje se v místě domova - orientuje se ve svém pokoji, ví, kde má své hračky, školní kout,

Více

ŠKOLNÍ VZDĚLÁVACÍ PROGRAM

ŠKOLNÍ VZDĚLÁVACÍ PROGRAM Středisko volného času Mozaika Polička, Nám.B.Martinů 85, 572 01 Polička tel.: 461 725 352, mobil: 736 752 624, e-mail: svecova@mozaika-policka.cz ŠKOLNÍ VZDĚLÁVACÍ PROGRAM Zpracovala: Zdeňka Švecová ředitelka

Více

SPRÁVNÝM SMĚREM V NOVÉM ROCE 2016. VAŠI KNIHOVNÍCI

SPRÁVNÝM SMĚREM V NOVÉM ROCE 2016. VAŠI KNIHOVNÍCI SPRÁVNÝM SMĚREM V NOVÉM ROCE 2016. VAŠI KNIHOVNÍCI PS. KDO NEVÍ, TAK DOSPĚLÍ VYRAZÍ SMĚR MASARYKOVA A DĚTI NA ZAŠOVSKOU :-) Leden v knihovně I v novém roce pro vás připravujeme řadu zajímavých akcí. Budou

Více

Základní škola Hošťálkovy

Základní škola Hošťálkovy Základní škola Hošťálkovy Výroční zpráva o činnosti školy Školní rok 2006 / 2007 1 Obsah Část I. Základní charakteristika školy str. 3-4 Část II. Výsledky výchovy a vzdělávání str. 4 Část III. Údaje o

Více

Akční plán řídící skupiny pro Fairtrade na rok 2013 v Chrudimi

Akční plán řídící skupiny pro Fairtrade na rok 2013 v Chrudimi Akční plán řídící skupiny pro Fairtrade na rok 2013 v Chrudimi Cílem plánovaných aktivit je rozšířit povědomí o spravedlivém obchodu a rozvojové spolupráci mezi co nejvíce obyvatel všech věkových skupin

Více

8. ZŠ. Správná škola pro Vaše dítě. Slovo úvodem. Základní škola, Most, Vítězslava Nezvala 2614

8. ZŠ. Správná škola pro Vaše dítě. Slovo úvodem. Základní škola, Most, Vítězslava Nezvala 2614 Základní škola, Most, Vítězslava Nezvala 2614 8. ZŠ Slovo úvodem 8. základní škola má již více jak padesátiletou tradici. Během let poskytla vzdělání tisícům žáků z města i okolí. Přesto není školou, která

Více

A DA. DorIs ŠUMPerK. ZÁŽIteK. tanec ekologie HUDBA. semináře. tábory. středisko volného času. volný ČAs. PřÍroDA. sport. ZÁBAvA

A DA. DorIs ŠUMPerK. ZÁŽIteK. tanec ekologie HUDBA. semináře. tábory. středisko volného času. volný ČAs. PřÍroDA. sport. ZÁBAvA Komenského 810/9 787 01 Šumperk www.doris.cz středisko volného času a zařízení pro další vzdělávání pedagogických pracovníků Doris Šumperk PoČÍtAČe PřÍroDA ZÁŽIteK HUDBA ZÁBAvA semináře tanec ekologie

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA školní rok 2014/2015

VÝROČNÍ ZPRÁVA školní rok 2014/2015 Základní škola a Mateřská škola České Libchavy, okres Ústí nad Orlicí České Libchavy 147, 561 14 IČO: 750 151 45 telefon: 465 582116, e-mail: zsclib@seznam.cz www.skolaceskelibchavy.cz VÝROČNÍ ZPRÁVA školní

Více

PŘEHLED KULTURNÍCH, SPOLEČENSKÝCH A SPORTOVNÍCH AKCÍ V LITOVLI A OKOLÍ

PŘEHLED KULTURNÍCH, SPOLEČENSKÝCH A SPORTOVNÍCH AKCÍ V LITOVLI A OKOLÍ PŘEHLED KULTURNÍCH, SPOLEČENSKÝCH A SPORTOVNÍCH AKCÍ V LITOVLI A OKOLÍ DUBEN 2016 1. 17. 4. VÝSTAVA - NÁKLO Výstava prezentující poutavou minulost i současné dění obce Náklo. Muzeum Litovel www.muzeumlitovel.cz,

Více

V Ř E S K O V Á K duben 2015

V Ř E S K O V Á K duben 2015 V Ř E S K O V Á K duben 2015 Úvodní slovo Vážení spoluobčané, dovolte mi, abych vám oznámil, že na základě vyhodnocení ročního zkušebního provozu byl 25.3. vydán kolaudační souhlas na stavbu Vřeskovice

Více

Koncepce propagace města Milovice na rok 2013. Motto : ŽIVÉ MĚSTO

Koncepce propagace města Milovice na rok 2013. Motto : ŽIVÉ MĚSTO Koncepce propagace města Milovice na rok 2013 Motto : ŽIVÉ MĚSTO 1) Úvod Propagace Milovic, jako mladého rozvíjejícího se a zajímavého města, je klíčovým bodem celé koncepce. Tvář města se nesmí utopit

Více

1. KRKONOŠSKÁ ŠLÁPOTA 2. DNY EVROPSKÉHO DĚDICTVÍ A DEN ŽELEZNIC. Regionální turistické informační centrum KRKONOŠE, Vrchlabí

1. KRKONOŠSKÁ ŠLÁPOTA 2. DNY EVROPSKÉHO DĚDICTVÍ A DEN ŽELEZNIC. Regionální turistické informační centrum KRKONOŠE, Vrchlabí 1. KRKONOŠSKÁ ŠLÁPOTA Termín akce: 1. září 2013 Místo konání: Rokytnice nad Jizerou Více informací: www.ddmrokytnice.cz Krkonošská šlápota to je tradiční turistická hlídková soutěž pro 3-5 členné hlídky.

Více

Děti v ŠD připravili zákusky, na kterých si společně pochutnávali. 1. Zpravodaj Cotkytle leden, únor, březen, 1/2004

Děti v ŠD připravili zákusky, na kterých si společně pochutnávali. 1. Zpravodaj Cotkytle leden, únor, březen, 1/2004 Děti v ŠD připravili zákusky, na kterých si společně pochutnávali. 1. Zpravodaj Cotkytle leden, únor, březen, 1/2004 Z obsahu zpravodaje: Události v obci, co nového v obci, co připravujeme, kultura v obci.

Více

Pokud se vám tyto otázky zdají jednoduché a nemáte problém je správně zodpovědět, budete mít velkou šanci v této hře zvítězit.

Pokud se vám tyto otázky zdají jednoduché a nemáte problém je správně zodpovědět, budete mít velkou šanci v této hře zvítězit. Pro 2 až 6 hráčů od 10 let Určitě víte, kde leží Sněžka, Snad také víte, kde pramení Vltava, kde leží Pravčická brána, Černé jezero nebo Prachovské skály. Ale co třeba Nesyt, jeskyně Šipka, Pokličky nebo

Více

DŮM S PEČOVATELSKOU SLUŽBOU - DPS SILŮVKY SE UMÍSTIL NA 2.MÍSTĚ V SOUTĚŽI STAVBA ROKU JMK 2014

DŮM S PEČOVATELSKOU SLUŽBOU - DPS SILŮVKY SE UMÍSTIL NA 2.MÍSTĚ V SOUTĚŽI STAVBA ROKU JMK 2014 DŮM S PEČOVATELSKOU SLUŽBOU - DPS SILŮVKY SE UMÍSTIL NA 2.MÍSTĚ V SOUTĚŽI STAVBA ROKU JMK 2014 Ve čtvrtek 23.dubna 2015 obdržel starosta obce Zdeněk Prax a projektantka stavby DPSky Ing. arch. Klára Trnková

Více

Nabídka * NOC MUZEÍ * ADVENTNÍ ZÁJEZDY ZIMA 2014

Nabídka * NOC MUZEÍ * ADVENTNÍ ZÁJEZDY ZIMA 2014 Nabídka * NOC MUZEÍ * ADVENTNÍ ZÁJEZDY ZIMA 2014 10.9.2014 Noc muzeí ve Vídni sobota 4. 10. 2014 V dopoledních hodinách odjezd do rakouské metropole Vídně. Po příjezdu následuje krátký informativní okruh

Více

pro městys Stádlec a obce Staré Sedlo, Křída, Slavňovice a Hájky Prosinec 2013 12/2013 4. ročník

pro městys Stádlec a obce Staré Sedlo, Křída, Slavňovice a Hájky Prosinec 2013 12/2013 4. ročník S T Á D L E C K Ý Z P R A V O D A J pro městys Stádlec a obce Staré Sedlo, Křída, Slavňovice a Hájky Prosinec 2013 12/2013 4. ročník Milí spoluobčané! Letošní vánoční svátky jsou už minulostí, přesto věřím,

Více

INFORMATIKA pro LÁZEŇSTVÍ. Ing. Petr Janík

INFORMATIKA pro LÁZEŇSTVÍ. Ing. Petr Janík ULGAT/L0015 přednáška č.3 1 1 janik@vosahs.cz konzultační hodiny: středa od 9:45-11:15 (předem napsat email o konkrétním problému, který chcete konzultovat) 24. března 2010 Obsah přednášky 1 Mefisto -

Více

Výroční zpráva 2015. Spolek Valštejn

Výroční zpráva 2015. Spolek Valštejn Výroční zpráva 2015 Spolek Valštejn Obsah Úvodní slovo... 3 Základní údaje o Spolku Valštejn... 4 Činnosti spolku v roce 2015... 5 Plány do roku 2016... 8 Úvodní slovo Vážení přátelé valštejnských údolí,

Více

MALETÍNSKÝ ZPRAVODAJ

MALETÍNSKÝ ZPRAVODAJ MALETÍNSKÝ ZPRAVODAJ Vydává Obec Maletín, Maletín č. 21, 789 01 Zábřeh, IČO: 302988, vydáno dne 17. 12. 2015 ev. číslo MK ČR: E 10391 Číslo 7, ročník 21, prosinec 2015 Z usnesení zastupitelstva obce ze

Více

ZPRÁVIČKY Z CHODOUNĚ CHODOUŇSKÝ ČTVRTLETNÍK 4 6/2015 ANEB. Obecní úřad Chodouň. Pod Studeným vesnička, v malém údolí.. O B S A H

ZPRÁVIČKY Z CHODOUNĚ CHODOUŇSKÝ ČTVRTLETNÍK 4 6/2015 ANEB. Obecní úřad Chodouň. Pod Studeným vesnička, v malém údolí.. O B S A H Pod Studeným vesnička, v malém údolí.. 4 6/2015 ZPRÁVIČKY Z CHODOUNĚ ANEB CHODOUŇSKÝ ČTVRTLETNÍK O B S A H 1. OZNÁMENÍ OÚ 1.1. Schválený rozpočet obce na rok 2015 1.2. Kontejnéry na biologický odpad 1.3.

Více

V Ř E S K O V Á K březen 2016

V Ř E S K O V Á K březen 2016 V Ř E S K O V Á K březen 2016 Úvodní slovo Vážení spoluobčané, od 10.4. budou v platnosti tři nové obecní vyhlášky, č.1 o místním poplatku ze psů, č.2 o stanovení systému shromažďování, sběru, přepravy,

Více

NÁVRH PLÁNU ČINNOSTI VLASTIVĚDNÉHO MUZEA V OLOMOUCI NA ROK 2012

NÁVRH PLÁNU ČINNOSTI VLASTIVĚDNÉHO MUZEA V OLOMOUCI NA ROK 2012 NÁVRH PLÁNU ČINNOSTI VLASTIVĚDNÉHO MUZEA V OLOMOUCI NA ROK 2012 Slovo úvodem Rok 2012 bude pro Vlastivědné muzeum v Olomouci nadále rokem velkých investičních aktivit, které se negativně projeví na provozu

Více

OBECNÍ ZPRAVODAJ. Pro obce Květinov, Radňov, Kvasetice. Aktuální informace k projektu vodovodu a kanalizace

OBECNÍ ZPRAVODAJ. Pro obce Květinov, Radňov, Kvasetice. Aktuální informace k projektu vodovodu a kanalizace OBECNÍ ZPRAVODAJ Pro obce Květinov, Radňov, Kvasetice Úvodní slovo starosty Rokem 2015 vstupujeme do čtyřletého volebního období 2014-2018. Na ustavujícím zasedání zastupitelstva bylo zvoleno vedení obce

Více

PROGRAM CENTRA BOHUSLAVA MARTINŮ SRPEN 2010

PROGRAM CENTRA BOHUSLAVA MARTINŮ SRPEN 2010 PROGRAM CENTRA BOHUSLAVA MARTINŮ SRPEN 2010 Připravilo Městské muzeum a galerie Polička a Centrum Bohuslava Martinů ve spolupráci s Městskou knihovnou Polička VÝSTAVY: KTERAK PAN UČITEL KU VZDĚLÁNÍ A DOBRÝM

Více

Kalendář kulturních akcí ve Slavičíně

Kalendář kulturních akcí ve Slavičíně Městské infocentrum Mladotické nábřeží 849 763 21 Slavičín tel.: 577 342 251 e-mail: kultura@mesto-slavicin.cz www.mesto-slavicin.cz Kalendář kulturních akcí ve Slavičíně LISTOPAD 2013 Divadlo SemTamFór

Více

1. CO JE POTŘEBA PRO REGISTRACI NA VÝSTAVU

1. CO JE POTŘEBA PRO REGISTRACI NA VÝSTAVU 1. CO JE POTŘEBA PRO REGISTRACI NA VÝSTAVU Vyplněný a podepsaný formulář Provozně bezpečnostní předpisy (PBP), které je nutné bezpodmínečně dodržovat při Vaší účasti na veletrzích a výstavách v areálu

Více

Zápis č. 02/2015 z jednání Místní komise Štěpnice ze dne 16.02.2015

Zápis č. 02/2015 z jednání Místní komise Štěpnice ze dne 16.02.2015 Zápis č. 02/2015 z jednání Místní komise Štěpnice ze dne 16.02.2015 Přítomni: Mgr. Martykánová, PhDr. Brázda, Mgr. Čoupek, PhD., Bc. Dostálek, p. Víchová, Mgr. Pavlicová, p. Prachman, p. Střelcová Omluven:

Více

KRAJSKÉ KOLO SOUTĚŽE VE ŠPANĚLSKÉM JAZYCE PRO SŠ

KRAJSKÉ KOLO SOUTĚŽE VE ŠPANĚLSKÉM JAZYCE PRO SŠ Gymnázium, Olomouc, Čajkovského 9 tel.: 585 412 493, e-mail: skola@gcajkol.cz vlastimil.kaspir@post.cz www.gcajkol.cz KRAJSKÉ KOLO SOUTĚŽE VE ŠPANĚLSKÉM JAZYCE PRO SŠ Datum a místo konání: 21.3.2016 v

Více

IDENTIFIKACE, MOTIVACE A PODPORA MATEMATICKÝCH TALENTŮ V EVROPSKÝCH ŠKOLÁCH

IDENTIFIKACE, MOTIVACE A PODPORA MATEMATICKÝCH TALENTŮ V EVROPSKÝCH ŠKOLÁCH IDENTIFIKACE, MOTIVACE A PODPORA MATEMATICKÝCH TALENTŮ V EVROPSKÝCH ŠKOLÁCH COMENIUS červenec 2012 Jako začínající učitelku matematiky na druhém stupni základní školy mě výše zmíněný název kurzu okamžitě

Více

M Ě S T O I V A N Č I C E Palackého náměstí 196/6, 664 91 Ivančice

M Ě S T O I V A N Č I C E Palackého náměstí 196/6, 664 91 Ivančice M Ě S T O I V A N Č I C E Palackého náměstí 196/6, 664 91 Ivančice Vaše značka/dopis ze dne: Č.j.: Vyřizuje/linka: V Ivančicích dne: OTI Ing. Josef Janíček 4. 6. 2010 Věc: Výzva k podání nabídky-veřejná

Více

Kemp Klub Praha v AČR

Kemp Klub Praha v AČR 42. Národní sraz Asociace caravan clubů AČR 7. 11. května 2014 Autocamp BEROUN ul. Na hrázi v Berouně pořadatel: Kemp Klub Praha v AČR Informace k 42.Národnímu srazu Pořadatel srazu: Kemp Klub Praha v

Více

Studie proveditelnosti. Marketingová analýza trhu

Studie proveditelnosti. Marketingová analýza trhu Studie proveditelnosti Marketingová analýza trhu Cíl semináře Seznámení se strukturou marketingové analýzy trhu jakou součástí studie proveditelnosti Obsah 1. Analýza makroprostředí 2. Definování cílové

Více

AKADEMIE MÚZICKÝCH UMĚNÍ V PRAZE,

AKADEMIE MÚZICKÝCH UMĚNÍ V PRAZE, AKADEMIE MÚZICKÝCH UMĚNÍ V PRAZE, Divadelní studio DISK v y h l a š u j e podle zákona č. 89/2012 Sb., Občanský zákoník Veřejnou soutěž o nejvhodnější nabídku na provozování kavárny divadla DISK Toto poptávkové

Více

VI. Finanční gramotnost šablony klíčových aktivit

VI. Finanční gramotnost šablony klíčových aktivit VI. Finanční gramotnost šablony klíčových aktivit Číslo klíčové aktivity VI/2 Název klíčové aktivity Vazba na podporovanou aktivitu z PD OP VK Cíle realizace klíčové aktivity Inovace a zkvalitnění výuky

Více

Láska. Láska a odpovědné předávání lidského života. Cíl: Poznání zákonitosti odpovědného předávání lidského života. Obsah:

Láska. Láska a odpovědné předávání lidského života. Cíl: Poznání zákonitosti odpovědného předávání lidského života. Obsah: Láska Téma: Láska a odpovědné předávání lidského života Cíl: Poznání zákonitosti odpovědného předávání lidského života Obsah: Časová dotace: Doporučený věk: Přednáška o odpovědném rodičovství Čtvrtek 18.00

Více

závěrečná zpráva o činnosti

závěrečná zpráva o činnosti 2013 závěrečná zpráva o činnosti O projektu Hlavním cílem projektu je podpora soužití osob s postižením s osobami bez, výchova k vzájemné toleranci a porozumění v nelehké době transformace pobytových zařízení.

Více

Základní škola a mateřská škola Lužná, okres Rakovník. Školní vzdělávací program ŠKOLNÍ DRUŽINA při ZŠ a MŠ Lužná, okres Rakovník IZO: 114 100 144

Základní škola a mateřská škola Lužná, okres Rakovník. Školní vzdělávací program ŠKOLNÍ DRUŽINA při ZŠ a MŠ Lužná, okres Rakovník IZO: 114 100 144 Základní škola a mateřská škola Lužná, okres Rakovník. Školní vzdělávací program ŠKOLNÍ DRUŽINA při ZŠ a MŠ Lužná, okres Rakovník IZO: 114 100 144. Identifikační údaje Název ŠD Školní družina při ZŠ a

Více

POPIS REALIZACE POSKYTOVÁNÍ SOCIÁLNÍ SLUŽBY. Noclehárna, číslo služby 48 4862422

POPIS REALIZACE POSKYTOVÁNÍ SOCIÁLNÍ SLUŽBY. Noclehárna, číslo služby 48 4862422 POPIS REALIZACE POSKYTOVÁNÍ SOCIÁLNÍ SLUŽBY Název poskytovatele Druh služby Identifikátor Forma služby Název zařízení a místo poskytování Armáda spásy v České republice z.s. Noclehárna, číslo služby 48

Více

1 HRDINOU můžeš být i TY aneb NA PRÁZDNINY VŽDY PŘIPRAVEN Oslava 12. výročí zahájení činnosti INFORMAČNÍHO CENTRA Jaderné elektrárny Temelín IC ZÁMEČEK JE TEMELÍN U NÁS JE KAŽDÝ HNED VÍTANÝ HOST, MÁME

Více

POZNÁVACÍ ZÁJEZD MORAVA A SLOVENSKO 2014 Bystřicko Slovenský ráj - Vysoké Tatry (po stopách UNESCO) ve dnech 3.7. 12.7.2014

POZNÁVACÍ ZÁJEZD MORAVA A SLOVENSKO 2014 Bystřicko Slovenský ráj - Vysoké Tatry (po stopách UNESCO) ve dnech 3.7. 12.7.2014 POZNÁVACÍ ZÁJEZD MORAVA A SLOVENSKO 2014 Bystřicko Slovenský ráj - Vysoké Tatry (po stopách UNESCO) ve dnech 3.7. 12.7.2014 Datum Program Poznámka 3.7. čtvrtek 4.7. pátek Odjezd autobusu: 7:00 hod. z Děčína

Více

NUR - Interaktivní panel, D1

NUR - Interaktivní panel, D1 NUR - Interaktivní panel, D1 Petr Fišer, Roman Kubů, Jiří Slivárich {fiserp10, kuburoma, slivajir}@fel.cvut.cz Obsah Úvod... 3 Interaktivní panel... 3 Předpokládané využití...3 Cílové skupiny... 3 Upoutání

Více

Česká školní inspekce Středočeský inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Čj.: ČŠIS-128/11-S. Mateřská škola Červený Újezd, okres Praha-západ

Česká školní inspekce Středočeský inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Čj.: ČŠIS-128/11-S. Mateřská škola Červený Újezd, okres Praha-západ Česká školní inspekce Středočeský inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA Název právnické osoby vykonávající činnost školy: Sídlo: Mateřská škola Červený Újezd, okres Praha-západ Červený Újezd 30, 273 51 Unhošť IČ:

Více

ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLNÍ VÝLETY

ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLNÍ VÝLETY ZÁKLADNÍ ŠKOLA BŘECLAV, SLOVÁCKÁ 40 ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLNÍ VÝLETY (platný od 12.4.2016) Projednáno na provozní poradě v dubnu 2016 Mgr. Iva Jobánková ředitelka školy 1 Obecná ustanovení Na základě ustanovení

Více

Žáci mají k dispozici pracovní list. Formou kolektivní diskuze a výkladu si osvojí grafickou minimalizaci zápisu logické funkce

Žáci mají k dispozici pracovní list. Formou kolektivní diskuze a výkladu si osvojí grafickou minimalizaci zápisu logické funkce Číslo projektu Číslo materiálu Název školy Autor Název Téma hodiny Předmět Ročník /y/ CZ.1.07/1.5.00/34.0394 VY_32_INOVACE_9_ČT_1.09_ grafická minimalizace Střední odborná škola a Střední odborné učiliště,

Více

Dobrý den, posloucháte informace OÚ Štěpánov

Dobrý den, posloucháte informace OÚ Štěpánov Dobrý den, posloucháte informace OÚ Štěpánov Obecní úřad oznamuje občanům Moravské Huzové a Stádla, že výběr poplatků pro rok 2016 se uskuteční ve čtvrtek 3. března. Ve Stádle od 14,30 do 15,15 hodin v

Více

,, Školka plná pohody

,, Školka plná pohody ,, Školka plná pohody 1. Identifikační údaje o mateřské škole Název: Základní škola a Mateřská škola Horní Moštěnice Adresa: ZŠ a MŠ Horní Moštěnice, Pod Vinohrady 30, 751 17 Zřizovatel školy: OÚ Horní

Více

Ú N O R 2013. Hrajeme denně kromě pondělí! Začátky představení v 17.30 a 20.00 hodin (Není-li v programu uvedeno jinak.) DCI CINEMA DOLBY 3D

Ú N O R 2013. Hrajeme denně kromě pondělí! Začátky představení v 17.30 a 20.00 hodin (Není-li v programu uvedeno jinak.) DCI CINEMA DOLBY 3D Ú N O R 2013 Hrajeme denně kromě pondělí! Začátky představení v 17.30 a 20.00 hodin (Není-li v programu uvedeno jinak.) DCI CINEMA DOLBY 3D Předprodej probíhá na všechna představení na celý měsíc. Online

Více

Domov pro seniory. (dle 49 zákona č. 108/2006 Sb., o sociálních službách) Pohled do historie Soukromého penzionu pro důchodce v Nechanicích

Domov pro seniory. (dle 49 zákona č. 108/2006 Sb., o sociálních službách) Pohled do historie Soukromého penzionu pro důchodce v Nechanicích Soukromý penzion pro důchodce v Nechanicích Pražská 20 503 15 Nechanice IČ: 86703951 Telefon: 495 441 821 Internet: www.senior-centrum.cz E-mail: info@senior-centrum.cz Popis realizace poskytované sociální

Více

SUPÍKOVICKÝ OBČASNÍK I/2016 Zpravodaj obce Supíkovice, vydáno dne 5. 1. 2016 Ročník X. Registrováno ministerstvem kultury, index MK ČR R E 20449

SUPÍKOVICKÝ OBČASNÍK I/2016 Zpravodaj obce Supíkovice, vydáno dne 5. 1. 2016 Ročník X. Registrováno ministerstvem kultury, index MK ČR R E 20449 SUPÍKOVICKÝ OBČASNÍK I/2016 Zpravodaj obce Supíkovice, vydáno dne 5. 1. 2016 Ročník X. Registrováno ministerstvem kultury, index MK ČR R E 20449 Vážení spoluobčané, Dovolte mi, abych vám na úvod dnešního

Více

Dětský pěvecký sbor ROLNIČKA

Dětský pěvecký sbor ROLNIČKA Dětský pěvecký sbor ROLNIČKA Informační občasník Milé Rolničky, milí rodiče a přátelé Rolničky a dětského sborového zpívání vůbec. Od začátku školního roku a vstupu do 23. roku činnosti Rolničky už uplynul

Více

ZPRÁVY Z DOMOVA. Motto: Můžeme pro druhého něco znamenat už jenom tím, že tu jsme

ZPRÁVY Z DOMOVA. Motto: Můžeme pro druhého něco znamenat už jenom tím, že tu jsme JARO - LÉTO 2010/II ZPRÁVY Z DOMOVA Motto: Můžeme pro druhého něco znamenat už jenom tím, že tu jsme Poskytujeme sociální služby pro osoby, které mají sníženou soběstačnost z důvodu chronického duševního

Více

Číslo zakázky (bude doplněno poskytovatelem dotace) 1 Název programu: Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost

Číslo zakázky (bude doplněno poskytovatelem dotace) 1 Název programu: Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Výzva k podání nabídek (pro účely uveřejnění na www.msmt.cz nebo www stránkách krajů pro zadávání zakázek z prostředků finanční podpory OP VK, které se vztahují na případy, pokud zadavatel není povinen

Více

KNIHA MÉHO SRDCE. Výstavka

KNIHA MÉHO SRDCE. Výstavka KNIHA MÉHO SRDCE Kniha mého srdce (KMS) je cyklus pořadů České televize (ČT) a Českého rozhlasu (ČRo), který proběhne v období od 4. dubna do října 2009. Je zaměřen na propagaci literatury, četby knih

Více

Z Á P I S. ze 5. zasedání zastupitelstva obce Staříč, konaného dne 10.1.2011

Z Á P I S. ze 5. zasedání zastupitelstva obce Staříč, konaného dne 10.1.2011 1 Z Á P I S ze 5. zasedání zastupitelstva obce Staříč, konaného dne 10.1.2011 Zasedání zahájila a řídila starostka obce paní Zdeňka Šebestová. Zasedání byli přítomni: Šebestová Zdeňka, Prokop Zbyněk, ing.

Více

02/2013 KIP tým výcvik: Není nad to, mít s sebou dost čaje...

02/2013 KIP tým výcvik: Není nad to, mít s sebou dost čaje... Bulletin Dobrovolnického centra České Budějovice 02/2013 KIP tým výcvik: Není nad to, mít s sebou dost čaje... 2 OBSAH Povede se to?... 3 Kalendář uskutečněných akcí... 5 Plán činnosti... 6 Bilance...

Více

Tiskové zprávy 26. 9. 2014

Tiskové zprávy 26. 9. 2014 Tiskové zprávy 26. 9. 2014 Jirkov půjčí fotbalistům 300 tisíc korun Postarat se o hřiště se může TJ VČSA Ervěnice díky půjčce, kterou poskytli zastupitelé z pokladny města Jirkova. Tři sta tisíc korun

Více

Informační leták. Škola Jaroslava Ježka. Mateřská škola, základní škola, praktická škola a základní umělecká škola pro zrakově postižené,

Informační leták. Škola Jaroslava Ježka. Mateřská škola, základní škola, praktická škola a základní umělecká škola pro zrakově postižené, Informační leták 2015 2016 Škola Jaroslava Ježka Mateřská škola, základní škola, praktická škola a základní umělecká škola pro zrakově postižené, Loretánská 19 Praha 1 118 00 www.skolajj.cz email: info@skolajj.cz

Více

Základní škola a Mateřská škola Kašava, okres Zlín, příspěvková organizace

Základní škola a Mateřská škola Kašava, okres Zlín, příspěvková organizace II. Provoz a vnitřní režim školy 1. Provoz školy a) Provoz školy probíhá ve všedních dnech, od 7:00 do 15:30 hodin. b) Školní budova se otevírá v 7:00 hodin. c) Dohled nad žáky je zajištěn po celou dobu

Více

Manuál uživatele čipové karty s certifikátem

Manuál uživatele čipové karty s certifikátem Manuál uživatele čipové karty s certifikátem Obsah 1 Úvod... 3 2 Instalace čipové karty s certifikátem... 5 3 Instalace čtečky čipových karet... 10 3.1 Instalace z Windows Update... 10 3.2 Manuální instalace

Více

Zápis z II.Valné hromady občanského sdružení Iskérka

Zápis z II.Valné hromady občanského sdružení Iskérka Zápis z II.Valné hromady občanského sdružení Iskérka Datum: 17.května 2008 Místo: Sociální centrum denních aktivit Iskérka, 1.máje 864, 756 61 Rožnov p.r. Čas: 18.00 20.30 hod. Přítomni: B. Mikolajková,

Více

Nabídka Sdružení rodičů Gymnázia v Olomouci - Hejčíně k organizaci maturitních plesů ve školním roce 2014 / 2015

Nabídka Sdružení rodičů Gymnázia v Olomouci - Hejčíně k organizaci maturitních plesů ve školním roce 2014 / 2015 Nabídka Sdružení rodičů Gymnázia v Olomouci - Hejčíně k organizaci maturitních plesů ve školním roce 2014 / 2015 Prezentace pro tř. profesory, zástupce rodičů a studentů 9. duben 2014 Cíle prezentace informace

Více