Technická hodnota věcí a zařízení

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Technická hodnota věcí a zařízení"

Transkript

1 Technická hodnota věcí a zařízení Při hodnocení technického stavu je vycházeno ze zkušenosti, že nejdokonalejší a nejlepší technický stav má bezvadný, továrně nový výrobek. Výsledkem hodnocení technického stavu je stanovení technické hodnoty výrobku (v procentech) ve vztahu ktechnické hodnotě výrobku továrně nového (100%), stanovení zbytku technického života (zbytkové životnosti) vporovnání sjeho životností návrhovou. Změna vlastností výrobku, jejich zhoršení užíváním úměrně k době užívání, je vyjadřováno amortizací. Amortizace základní procentuální srážka se stanoví na základě doby užívání podle amortizačních stupnic.

2 Technická hodnota je zbytkem technického života ke dni ocenění v porovnání s věcí novou. U strojů se stanoví podle vztahu: THN * (100 ZA) * (100 PS) TH = (%) 10 4 kde značí: THN -výchozí technická hodnota (u strojů po GO 90%, u ostatních 100%) ZA PS -základní amortizace -přirážka nebo srážka dle zjišt ěného technického stavu při prohlídce

3 Výchozí technická hodnota Technická hodnota nové věci nebo věci po GO ve vztahu k technické hodnotě věci továrně nové.

4 Hodnota Není skutečně zaplacenou, požadovanou nebo nabízenou cenou. Je to ekonomická kategorie, vyjadřující peněžní vztah mezi zbožím a službami, které lze koupit, na straně jedné a kupujícími a prodávajícími na straně druhé. Při stanovení hodnoty se jedná o odhad. Podle ekonomické koncepce hodnota vyjadřuje užitek, prospěch vlastníka zboží nebo služby k datu, k němuž se odhad hodnoty provádí. Existuje řada hodnot podle toho, jak jsou definovány (např. věcná hodnota, výnosová hodnota, střední hodnota, tržní hodnota ap.), přitom každá znich může být vyjádřena zcela jiným číslem. Při oceňování je proto vždy nutné zcela přesně definovat, jaká hodnota je zjišťována.

5 Zbytková životnost Jedná se o dobu od rozhodného dne do dosažení předpokládané životnosti. Stanovuje se (zejména v nižším stáří) jako zbytek tabulkové životnosti, ve vyšším stá ří odborným odhadem podle technického stavu věci krozhodnému dni, případně podle odborné literatury. Potom platí, že životnost je součtem stáří a doby dalšího trvání: ŽIVOTNOST = STÁŘÍ + ZBYTKOVÁ ŽIVOTNOST

6 Amortizace, opotřebení [A] Snížení hodnoty (ceny) věci závisí na stáří, technickém stavu a dalších faktorech. Pro výpo čet technické hodnoty např. různých typů strojů a zařízení s životností 5 25 let odpovídá průběh následujících pěti základních amortizačních pravidel, ze kterých jsou odvozeny i směrnice pro další případy. Základní amortizační pravidla respektují: rychlejší pokles hodnoty v prvních letech (přibližně odpovídá i lineární odpisové sazbě věcí)

7 mírnější pokles do cca 10 30% technické hodnoty sledující stáří a běžné opotřebení při dobré údržbě pokles vzávěrečném období využívání. Tento pokles je určen zejména skutečností, že vtéto době obvykle končí možnost zabezpečování náhradních dílů, případně končí zásoba náhradních dílů ve vybavení stroje. Navíc při dosažení mezních hodnot opotřebení některých intenzivně namáhaných dílů dochází ke zvýšení četnosti poruch. všeobecně je hodnota stroje či zařízení 10% stanovena jako limitní, pokud je stroj či zařízení dále schopno provozu či užívání. Obvykle je hodnota starších stroj ů, které bezchybně plní svůj účel (jsou za hranicí doby provozu příslušné amortizační křivky) 20%. Je to dáno hodnotou vložené práce a náhradních dílů, které bezchybný provoz zaručují. u strojů, kde v konstrukci převažují díly dlouhodobé životnosti (např. ruční lis slitinovým rámem) může být zbytková životnost i vyšší.

8 Průběh zbytkové technické hodnoty pro stroje a zařízení s životností 5 25 let

9 Cena Cenou je obecně myšlena suma peněz, která musí být předána výměnou za výrobek nebo službu, které jsou nakupovány. Cena byla již zmiňována v předchozím názvosloví jako pořizovací, reprodukční a výchozí, ale její tvorba u výrobce je různorodá uvádí metody tvorby ceny: Tvorba ceny s přirážkou Tvorba ceny pomocí cílové návratnosti Tvorba ceny pomocí vnímané hodnoty Tvorba cen pomocí běžných cen Tvorba cen pomocí cenových nabídek

10 Určení ceny je problémem zvláště tehdy, jedná-li se o určení výchozí ceny. To přichází v úvahu tehdy, když firma vyvine nebo si osvojí nový výrobek, chce zavést svůj běžný výrobek do jiné distribuční sítě, nebo když vytváří novou kontrakční nabídku. Firma se musí přitom rozhodovat o umístnění výrobku na trhu z hlediska jeho kvality a ceny

11 Pořizovací cena dle zákona o účetnictví je cena, za kterou byl majetek pořízen a náklady s jeho pořízením související. Reprodukční cena je cena (věcná hodnota), za kterou by bylo možno stejnou nebo srovnatelnou věc pořídit v době ocenění bez odpočtu opotřebení. U věcí movitých se zjistí zpravidla cenovým porovnáním.

12 Výchozí cena reprodukční cena věci zařízení, kterou je nutno vynaložit k pořízení stejné nebo srovnatelné věci a zařízení vdobě oceňování. a) Věc je dostupná na trhu, výchozí cena věci (VC) = pořizovací ceně (PC) b)věc není dostupná na trhu, pak se VC stanoví cenovým porovnáním nebo cenovým přepočtem historické PC c) Věc je zahraniční výroby: VC se stanoví přepočtem měny kurzem valuty střed kdatu ocenění, (PC bez daně + clo).

13 Základní metody oceňování majetku metoda zjištění věcné hodnoty (časové ceny) vychází se zreprodukční ceny kdatu ocenění, tato se snižuje o opotřebení, metoda výnosové hodnoty základem jsou zisky, které budoucnu může vlastnictví věci resp. souboru věcí přinášet. Tyto zisky se diskontováním (odúročením) převádějí na současnou hodnotu a sčítají. Tím se dochází kporovnání zisků zvlastnictví věci sevent. zisky při investování částky ve výši ceny věci na úroky.

14 metoda rentního oceňování zohledňuje různé podmínky, jež mají různí výrobci resp. majitelé srovnatelných věcí, metoda zjištění obecné ceny pomocí koeficientu prodejnosti zrealizovaných prodejů stejných věcí se zjistí průměrný poměr mezi cenou prodejní a cenou časovou (věcnou hodnotou), tímto koeficientem se pak násobí časová cena oceňované věci, indexové metody pomocí různě zvolených resp. odvozených indexů se provádí přepočet cen, porovnávací (komparační, srovnávací) metody,

15 oceňování podle jmenovité hodnoty (u platebních prostředků, platných cenin, peněžních prostředků na vkladních knížkách a na účtech u bank apod.) oceňování podle kurzovní hodnoty ocenění podle ceny předmětu na trhu ve stanoveném období, oceňování podle účetní hodnoty

16 Metoda zjištění věcné hodnoty (časové ceny -CČ) Časová cena se vypočte vynásobením výchozí ceny ( CN ) výslednou technickou hodnotu věci ( TH ) a podělí konstantou 100. CN * TH CČ = (Kč) 100%

17 Metoda zjištění obecné ceny pomocí koeficientu prodejnosti ( COB ) Obecná cena stroje se vypočte vynásobením časové ceny ( CČ ) zjištěným koeficientem prodejnosti ( KP ) COB = CČ * KP (Kč)

18 KP se zjistí z prodejních a časových cen strojů stejného, případně srovnatelného typu KP = průměrná cena prodejní průměrná cena časová

19 Vlivy působící na cenu movité věci Údržba Je to souhrn činností zabezpečujících technickou způsobilost, pohotovost a hospodárnost provozu věci. Patří sem zejména pravidelné technické prohlídky, ošetření, doplnění nebo výměna provozních hmot apod. Zpravidla se vykonává bez demontáže dílů a bez výměny součástek. Oprava Je to souhrn činností, které odstraňují následky mechanického poškození, opotřebení celků, skupin nebo částí věci. Opravou se obnovují správné funkce, přičemž nemusí být zachovány jmenovité rozměry částí, jaké jsou u nového původně vyrobené věci. Opravy rozdělujeme na běžné, celkové, generální a záruční.

20 Běžná oprava (BO) Oprava, při níž se odstraňují vady některých částí stroje. Zpravidla se uskutečňuje výměnou chybných nebo opotřebovaných součástek za nové, opravené nebo renovované. Patří sem i opravy, při kterých se vymění nebo celkově opraví některá z hlavních skupin. Poznámka : Pojem Střední oprava (SO) není definovaný. Jestliže se takovýto druh opravy ve starších předpisech používá, je třeba ji považovat za běžnou opravu (BO).

21 Celková oprava skupiny stroje (CO) Oprava při níž se v rozsahu mezních odchylek (tolerancí) obnovují původní technické vlastnosti skupin nebo uzlů demontovaných z věci. Spočívá ve výměně všech vadných, poškozených nebo opot řebovaných součástek za nové, opravené nebo renovované. Opravované skupiny se obvykle z věcí demontují.

22 Generální oprava (GO) Oprava, kterou se v mezích dovolených tolerancí obnovují původní technické vlastnosti věci. Spočívá v úplné demontáži věci na díly až eventuálně na součásti, ve výměně vadných dílů za náhradní díly nové, opravené nebo renovované a v opětné montáži věci včetně obnovení její povrchové úpravy. Generální oprava věci se skládá z celkové opravy všech hlavních skupin. Pokud se jedna z hlavních skupin neopravuje, nejedná se o generální opravu, ale o opravu běžnou. Jestliže se v rámci generální opravy celé věci některá hlavní skupina neopravuje celkově, ale místo ní se dodá nová hlavní skupina, nemění to nic na charakteru generální opravy.

23 Záruční oprava (ZO) Oprava provedená v záruční době (v souladu s platnými záručními podmínkami). Renovace součástky (RS) Je to oprava, při které se poškozené nebo opot řebované části součástky vrátí její geometrický tvar a rozměr ( v mezích původních výrobních tolerancí), funkční vlastnosti, přičemž se obvykle zachovává původní životnost součástky. Renovaci je možno provést nanesením nové vrstvy materiálu různými metodami (povrch dokončen např. obráběním nebo tvářením) a tepelným zpracováním atd..

Znalecký posudek č. 3101/51/2015

Znalecký posudek č. 3101/51/2015 Znalecký posudek č. 3101/51/2015 O ceně obvyklé rodinného domu č.p.87 s příslušenstvím a pozemky parc.č. st.121 a 3626/1 v k.ú. Jílové u Děčína, obec Jílové, okres Děčín. Objednatel posudku: Účel posudku:

Více

Z N A L E C K Ý P O S U D E K

Z N A L E C K Ý P O S U D E K ZP č.: 1429 27 / 13 Z N A L E C K Ý P O S U D E K STANOVENÍ TECHNICKÉ HODNOTY, CENY ČASOVÉ A OBVYKLÉ STROJŮ, ZAŘÍZENÍ, VÝBAVY A PŘÍSLUŠENSTVÍ, Z MAJETKU SPOLEČNOSTI AMV technics, s. r. o. Tišnov provozovna

Více

o ceně nemovité věci jednotka č.345/2 v bytovém domě čp. 344, 345 a 346 v kat. území Veleslavín, m.č. Praha 6

o ceně nemovité věci jednotka č.345/2 v bytovém domě čp. 344, 345 a 346 v kat. území Veleslavín, m.č. Praha 6 Znalecký posudek č.8428/2016 o ceně nemovité věci jednotka č.345/2 v bytovém domě čp. 344, 345 a 346 v kat. území Veleslavín, m.č. Praha 6 - 2/9 - Vlastník nemovitosti: Slivka Pert Šumberova 345/6, Praha

Více

ZNALECKÝ POSUDEK. č. 128-010-12. o ceně obecné (obvyklé), nemovitostí, zapsaných:

ZNALECKÝ POSUDEK. č. 128-010-12. o ceně obecné (obvyklé), nemovitostí, zapsaných: ZNALECKÝ POSUDEK č. 128-010-12 o ceně obecné (obvyklé), nemovitostí, zapsaných: na LV č. 9 pro katastrální území Královo Pole, obec Brno, okres Brno - město, u Katastrálního úřadu pro Jihomoravský kraj,

Více

ODBORNÝ POSUDEK. č. 2381/21/14

ODBORNÝ POSUDEK. č. 2381/21/14 ODBORNÝ POSUDEK č. 2381/21/14 o obvyklé ceně nemovité věci bytu č. 1765/6 a podílu 622/73998 na společných částech domu a pozemcích, v katastrálním území Svitavy předměstí a obci Svitavy, vše okres Svitavy

Více

ZNALECKÝ POSUDEK POZEMKOVÁ PARCELA Č. 561

ZNALECKÝ POSUDEK POZEMKOVÁ PARCELA Č. 561 ZNALECKÝ POSUDEK Č. 56/14 O HODNOTĚ NEMOVITÝCH VĚCÍ POZEMKOVÁ PARCELA Č. 561 SPOLUVLASTNICKÝ PODÍL VE VÝŠI ID. 1/8 K.Ú. KOSTELEC U JIČÍNĚVSI, OKR. JIČÍN OBJEDNATEL: ZNALECKÝ ÚKOL: EXEKUTORSKÝ ÚŘAD ČESKÝ

Více

ODBORNÝ POSUDEK. č. 2661/108/15

ODBORNÝ POSUDEK. č. 2661/108/15 ODBORNÝ POSUDEK č. 2661/108/15 o obvyklé ceně ideální 1/2 nemovité věci bytové jednotky č. 1238/13 včetně podílu 784/15632 na pozemku a společných částech domu v katastrálním území a obci Strakonice, okres

Více

ZNALECKÝ POSUDEK. č. 3.554-94 / 15

ZNALECKÝ POSUDEK. č. 3.554-94 / 15 1 ZNALECKÝ POSUDEK č. 3.554-94 / 15 o obvyklé ceně podílu 1/2 nemovitých věcí pozemku parc.č.90/1 - zahrada dle LV 992, obec Lužná, kat. území Lužná u Vsetína, okres Vsetín, se všemi součástmi a příslušenstvím

Více

ZNALECKÝ POSUDEK íslo 1.417 135/14

ZNALECKÝ POSUDEK íslo 1.417 135/14 ZNALECKÝ POSUDEK íslo 1.417 135/14 o cen v ase a míst obvyklé (tržní) budovy restaurace Družba.p. 350, v etn souvisejících venkovních úprav a pozemk p..st. 543/2 a 444/11 situovaných v kat. území Moravský

Více

se sídlem Purkyňova 125, Brno 612 00, IČ: 15545881, DIČ: CZ15545881, tel.: 776824201, e-mail: objednavka@statikum.cz Znalecký posudek

se sídlem Purkyňova 125, Brno 612 00, IČ: 15545881, DIČ: CZ15545881, tel.: 776824201, e-mail: objednavka@statikum.cz Znalecký posudek STATIKUM s.r.o. znalecký ústav jmenovaný Ministerstvem spravedlnosti ČR se sídlem Purkyňova 125, Brno 612 00, IČ: 15545881, DIČ: CZ15545881, tel.: 776824201, e-mail: objednavka@statikum.cz Znalecký posudek

Více

Vysoké učení technické v Brně. Ústav soudního inženýrství

Vysoké učení technické v Brně. Ústav soudního inženýrství Vysoké učení technické v Brně Ústav soudního inženýrství TRŽNÍ OCEŇOVÁNÍ NEMOVITOSTÍ Ing. Vítězslava Hlavinková Brno 2012 Tyto e-learningové studijní opory byly napsány a vytisknuty za přispění prostředků

Více

Znalecký posudek - Ocenění nemovitosti č. 229/2015

Znalecký posudek - Ocenění nemovitosti č. 229/2015 Znalecký posudek - Ocenění nemovitosti č. 229/2015 O obvyklé ceně podílu 1/8 nemovitosti - pozemků parc.č. 2424/6, 2427, 2435/5 vše v katastrálním území Vítkov, obec Vítkov, okres Opava, zapsáno na LV

Více

(mimo pozůstalostní řízení a vypořádání SJM) ÚVOD POPIS ŘEŠENÍ Typ nemovitosti : Výše spoluvlastnického podílu : ZÁVĚR

(mimo pozůstalostní řízení a vypořádání SJM) ÚVOD POPIS ŘEŠENÍ Typ nemovitosti : Výše spoluvlastnického podílu : ZÁVĚR 1/1 Znalecký standard AZO č.1 Obvyklá cena spoluvlastnického podílu - obecně (mimo pozůstalostní řízení a vypořádání SJM) Stanovení obvyklé ceny (dále OC) spoluvlastnického podílu je nutné pro soudní spory,

Více

Znalecký posudek č. 3035/145/2014 - A

Znalecký posudek č. 3035/145/2014 - A Znalecký posudek č. 3035/145/2014 - A O ceně obvyklé rodinného domu č.p.8 s příslušenstvím a pozemkem parc.č. st. 39/1 v k.ú.horní Lomany, okres Františkovy Lázně, okres Cheb. Objednatel posudku: Účel

Více

ZNALECKÝ POSUDEK. číslo: 3404-94/2013. o ceně pozemku p.č. 190/2 a spoluvlastnického podílu id.1/7 na pozemku p.č. 189/22

ZNALECKÝ POSUDEK. číslo: 3404-94/2013. o ceně pozemku p.č. 190/2 a spoluvlastnického podílu id.1/7 na pozemku p.č. 189/22 ZNALECKÝ POSUDEK číslo: 3404-94/2013 o ceně pozemku p.č. 190/2 a spoluvlastnického podílu id.1/7 na pozemku p.č. 189/22 vše v katastrálním území Helenín, obec Jihlava, kraj Vysočina, včetně příslušenství.

Více

ZNALECKÝ POSUDEK. č. 110-3447/12

ZNALECKÝ POSUDEK. č. 110-3447/12 ZNALECKÝ POSUDEK č. 110-3447/12 o obvyklé ceně pozemků parc.č. 942, 1072/6, 1072/23, 1112 (PK) a 1115 (PK) v k.ú. Lhota u Vsetína, obec Lhota u Vsetína, okr. Vsetín. Objednatel posudku: Exekutorský úřad

Více

ZNALECKÝ POSUDEK číslo 970-09 / 10

ZNALECKÝ POSUDEK číslo 970-09 / 10 ZNALECKÝ POSUDEK číslo 970-09 / 10 o ceně dále uvedených pozemků dle LV číslo 163 pro k.ú. Dobrá Voda u Křižanova, obec Dobrá Voda, okres Žďár nad Sázavou, kraj Vysočina Objednatel posudku: Mgr. Pavla

Více

3/2008 Sb. VYHLÁŠKA ze dne 3. ledna 2008, ČÁST PRVNÍ ZÁKLADNÍ USTANOVENÍ

3/2008 Sb. VYHLÁŠKA ze dne 3. ledna 2008, ČÁST PRVNÍ ZÁKLADNÍ USTANOVENÍ Systém ASPI - stav k 1.8.2010 do částky 81/2010 Sb. a 29/2010 Sb.m.s. Obsah a text 3/2008 Sb. - poslední stav textu 3/2008 Sb. VYHLÁŠKA ze dne 3. ledna 2008, o provedení některých ustanovení zákona č.

Více

pro exekutora Mgr. Pavlu Fučíkovou Katastrální území: Nový Bohumín Identifikační kód: 707031

pro exekutora Mgr. Pavlu Fučíkovou Katastrální území: Nový Bohumín Identifikační kód: 707031 Znalecký posudek č. 204-3759/13 o odhadu tržní hodnoty nemovitosti (obvyklé ceny) Předmět ocenění: pro účel exekučního řízení pro exekutora Mgr. Pavlu Fučíkovou Rozestavěný rodinný dům č.p. 203 na pozemku

Více

ZNALECKÝ POSUDEK č. 2017 27 / 2010

ZNALECKÝ POSUDEK č. 2017 27 / 2010 ZNALECKÝ POSUDEK č. 2017 27 / 2010 obvyklé ceny rodinného domu, včetně příslušenství a pozemku p.č. st. 66 zastavěná plocha a nádvoří, výměry 345 m 2, Hutě pod Třemšínem 33, 262 42 Rožmitál pod Třemšínem,

Více

ZNALECKÝ POSUDEK. č. 2299-176/2010. ODHAD OBVYKLÉ CENY NEMOVITOSTI PRO EXEKUČNÍ ŘÍZENÍ č.j.: 15Ex 70/2007-61

ZNALECKÝ POSUDEK. č. 2299-176/2010. ODHAD OBVYKLÉ CENY NEMOVITOSTI PRO EXEKUČNÍ ŘÍZENÍ č.j.: 15Ex 70/2007-61 ZNALECKÝ POSUDEK č. 2299-176/2010 ODHAD OBVYKLÉ CENY NEMOVITOSTI PRO EXEKUČNÍ ŘÍZENÍ č.j.: 15Ex 70/2007-61 NEMOVITOST: Adresa nemovitosti: rodinný dům čp.281 s pozemky p.č.1383, p.č.1384 Za nádraţím 281,

Více

ODBORNÝ POSUDEK. č. 2588/35/15

ODBORNÝ POSUDEK. č. 2588/35/15 ODBORNÝ POSUDEK č. 2588/35/15 o obvyklé ceně nemovitých věcí pozemku p.č.st. 235 jehož součástí je stavba rodinného domu č.p. 149 a pozemku p.č. 1317/5 vše v katastrálním území Řetová a obci Řetová, okres

Více

VŠEOBECNÉ PODMÍNKY PRO POSKYTOVÁNÍ VEŘEJNĚ DOSTUPNÝCH SLUŽEB ELEKTRONICKÝCH KOMUNIKACÍ PROSTŘEDNICTVÍM VEŘEJNÝCH TELEFONNÍCH AUTOMATŮ

VŠEOBECNÉ PODMÍNKY PRO POSKYTOVÁNÍ VEŘEJNĚ DOSTUPNÝCH SLUŽEB ELEKTRONICKÝCH KOMUNIKACÍ PROSTŘEDNICTVÍM VEŘEJNÝCH TELEFONNÍCH AUTOMATŮ VŠEOBECNÉ PODMÍNKY PRO POSKYTOVÁNÍ VEŘEJNĚ DOSTUPNÝCH SLUŽEB ELEKTRONICKÝCH KOMUNIKACÍ PROSTŘEDNICTVÍM VEŘEJNÝCH TELEFONNÍCH AUTOMATŮ společnosti O2 Czech Republic a.s. (dále jen Všeobecné podmínky ) vydané

Více

DAŇ Z PŘÍJMŮ FYZICKÝCH OSOB

DAŇ Z PŘÍJMŮ FYZICKÝCH OSOB DAŇ Z PŘÍJMŮ FYZICKÝCH OSOB Předmět daně z příjmů fyzických osob Fyzická osoba zdaňuje všechny své příjmy jedinou daní a přitom tyto příjmy mohou mít různý charakter. Příjmy fyzických osob se rozdělují

Více

Znalecký posudek - Ocenění nemovitosti č. 24/2015

Znalecký posudek - Ocenění nemovitosti č. 24/2015 Znalecký posudek - Ocenění nemovitosti č. 24/2015 O obvyklé ceně podílu 1/2 nemovitosti - pozemků parc.č. 221/44 a 221/99 oba v katastrálním území Dublovice, obec Dublovice, okres Příbram, zapsáno na LV

Více

Znalecký posudek č. 270-3010/10 o odhadu tržní hodnoty nemovitosti (obvyklé ceny) pro účel exekučního řízení pro exekutora Mgr.

Znalecký posudek č. 270-3010/10 o odhadu tržní hodnoty nemovitosti (obvyklé ceny) pro účel exekučního řízení pro exekutora Mgr. Znalecký posudek č. 270-3010/10 o odhadu tržní hodnoty nemovitosti (obvyklé ceny) pro účel exekučního řízení pro exekutora Mgr. Pavlu Fučíkovou Předmět ocenění: Garáž bez č.p./č.e. na pozemku parc.č. 285/7.

Více

Pardubický kraj Komenského náměstí 125, Pardubice 532 11. SPŠE a VOŠ Pardubice-rekonstrukce elektroinstalace a pomocných slaboproudých sítí

Pardubický kraj Komenského náměstí 125, Pardubice 532 11. SPŠE a VOŠ Pardubice-rekonstrukce elektroinstalace a pomocných slaboproudých sítí Pardubický kraj Komenského náměstí 125, Pardubice 532 11 Veřejná zakázka SPŠE a VOŠ Pardubice-rekonstrukce elektroinstalace a pomocných slaboproudých sítí Zadávací dokumentace 1. Obchodní podmínky, platební

Více

Znalecký posudek č. 131-4156/15 o odhadu tržní hodnoty nemovitosti (obvyklé ceny) pro účel exekučního řízení pro exekutora JUDr.

Znalecký posudek č. 131-4156/15 o odhadu tržní hodnoty nemovitosti (obvyklé ceny) pro účel exekučního řízení pro exekutora JUDr. Předmět ocenění: Znalecký posudek č. 131-4156/15 o odhadu tržní hodnoty nemovitosti (obvyklé ceny) Garáž bez č.p./č.e. na pozemku parc.č. 855/3 pro účel exekučního řízení pro exekutora JUDr. Zdeňka Zítku

Více

OBCHODNÍ PODMÍNKY O NÁKUPU CNG PROSTŘEDNICTVÍM KARET CNGvitall

OBCHODNÍ PODMÍNKY O NÁKUPU CNG PROSTŘEDNICTVÍM KARET CNGvitall OBCHODNÍ PODMÍNKY O NÁKUPU CNG PROSTŘEDNICTVÍM KARET CNGvitall Nedílná součást smlouvy o vydání karet k dodávkám CNG prostřednictvím plnících stanic I. Kontaktní údaje dodavatele Společnost: VÍTKOVICE

Více

Znalecký posudek - Ocenění nemovitosti č. 75/2015

Znalecký posudek - Ocenění nemovitosti č. 75/2015 Znalecký posudek - Ocenění nemovitosti č. 75/2015 O obvyklé ceně nemovitosti - pozemků parc.č. 1359, 1394/1, 1402, 1425/4, 1427 vše v katastrálním území Kapličky, obec Loučovice, okres Český Krumlov, zapsáno

Více

ZNALECKÝ POSUDEK. č. 668-25/2015

ZNALECKÝ POSUDEK. č. 668-25/2015 ZNALECKÝ POSUDEK č. 668-25/2015 o ceně bytové jednotky číslo 606/3 zapsané na listu vlastnictví číslo 1236 u Katastrálního úřadu pro Karlovarský kraj, katastrální pracoviště Sokolov, katastrální území

Více

Znalecký posudek č. 658/2010

Znalecký posudek č. 658/2010 Znalecký posudek č. 658/2010 o ceně obvyklé garáž bez č.p./č.e. s příslušenstvím na pozemku parc.č. 1195/64 - zastavěná plocha a nádvoří a pozemek parc.č. 1195/143 - ostatní plocha, k.ú. Prostřední Suchá,

Více

DAŇ Z PŘÍJMŮ FYZICKÝCH OSOB

DAŇ Z PŘÍJMŮ FYZICKÝCH OSOB DAŇ Z PŘÍJMŮ FYZICKÝCH OSOB Zdanění daně z příjmů fyzických osob upravují dva zákony: zákon ze dne 26. července 1991 o dani z příjmů fyzických osob (Sb.Polské republiky 2000, č. 14, pol. 176 ve znění pozd.

Více

Odpovědi publikované v této knize zpracovali tito autoři:

Odpovědi publikované v této knize zpracovali tito autoři: Vzor citace: VYCHOPEŇ, J. Finanční leasing z účetního a daňového pohledu. Praha: Wolters Kluwer ČR, a. s., 2010, 160 s. Odpovědi publikované v této knize zpracovali tito autoři: Ing. Milan Blatný 2, 31,

Více

MDT xxx TECHNICKÁ NORMA ŽELEZNIC Schválena: 01.06.1979. Ochrana zabezpečovacích zařízení před požárem

MDT xxx TECHNICKÁ NORMA ŽELEZNIC Schválena: 01.06.1979. Ochrana zabezpečovacích zařízení před požárem MDT xxx TECHNICKÁ NORMA ŽELEZNIC Schválena: 01.06.1979 TNŽ 34 2612 Generální Ředitelství Českých drah Ochrana zabezpečovacích zařízení před požárem TNŽ 34 2612 Tato oborová norma stanoví základní technické

Více

Směrnice DSO Horní Dunajovice a Želetice - tlaková kanalizace a intenzifikace ČOV. Dlouhodobý majetek. Typ vnitřní normy: Identifikační znak: Název:

Směrnice DSO Horní Dunajovice a Želetice - tlaková kanalizace a intenzifikace ČOV. Dlouhodobý majetek. Typ vnitřní normy: Identifikační znak: Název: Typ vnitřní normy: Směrnice DSO Horní Dunajovice a Želetice - tlaková kanalizace a intenzifikace ČOV Identifikační znak: Název: Dlouhodobý majetek Vazba na legislativu: Závazné pro: Zákon č. 563/1991 Sb.,

Více

ZNALECKÝ POSUDEK. č. 277/15

ZNALECKÝ POSUDEK. č. 277/15 ZNALECKÝ POSUDEK č. 277/15 o obvyklé ceně nemovité věci - pozemku p.č. 510/11 - orná půda, LV číslo 565, katastrální území Vávrovice, obec Opava, okres Opava a ocenění jednotlivých práv a závad spojených

Více

- 1 - ZNALECKÝ POSUDEK. č. 21/2016

- 1 - ZNALECKÝ POSUDEK. č. 21/2016 - 1 - ZNALECKÝ POSUDEK č. 21/2016 o ceně podílu 7/240 pozemků : 1) parc. č. 1600/12, 1604/73 a 1679/7 v k.ú. Vinařice u Kladna, obec Vinařice, okr. Kladno. 2) parc. č. 2098/31, 2238/5 a 2255/2 v k.ú. a

Více

ZNALECKÝ POSUDEK O CENĚ OBVYKLÉ číslo 113/2015

ZNALECKÝ POSUDEK O CENĚ OBVYKLÉ číslo 113/2015 ZNALECKÝ POSUDEK O CENĚ OBVYKLÉ číslo 113/2015 NEMOVITÁ VĚC: Katastrální údaje : Adresa nemovité věci: Vlastník pozemku: zemědělský pozemek 108/89, zemědělský pozemek Kraj Středočeský, okres Nymburk, obec

Více

SBÍRKA ZÁKONŮ. Ročník 2015 ČESKÁ REPUBLIKA. Částka 102 Rozeslána dne 2. října 2015 Cena Kč 85, O B S A H :

SBÍRKA ZÁKONŮ. Ročník 2015 ČESKÁ REPUBLIKA. Částka 102 Rozeslána dne 2. října 2015 Cena Kč 85, O B S A H : Ročník 2015 SBÍRKA ZÁKONŮ ČESKÁ REPUBLIKA Částka 102 Rozeslána dne 2. října 2015 Cena Kč 85, O B S A H : 250. Vyhláška, kterou se mění vyhláška č. 500/2002 Sb., kterou se provádějí některá ustanovení zákona

Více

Znalecký posudek - Ocenění nemovitosti č. 103/2014

Znalecký posudek - Ocenění nemovitosti č. 103/2014 Znalecký posudek - Ocenění nemovitosti č. 103/2014 O obvyklé ceně - členských práv a povinností v bytovém družstvu Karlovy Vary, se sídlem Karlovy Vary, Plzeňská 1525/41, PSČ 360 21, spojených s užíváním

Více

Ř í j e n 2 0 1 0. 18. října (pondělí) Spotřební daň: splatnost daně za srpen (mimo spotřební daně z lihu)

Ř í j e n 2 0 1 0. 18. října (pondělí) Spotřební daň: splatnost daně za srpen (mimo spotřební daně z lihu) D aňový kalendář Ř í j e n 2 0 1 0 8. října (pátek) Pojistné na důchodové zabezpečení a příspěvek na státní politiku zaměstnanosti a pojistné na nemocenské pojištění: záloha na pojistné osob samostatně

Více

ZNALECKÝ POSUDEK. č. 991/44/15

ZNALECKÝ POSUDEK. č. 991/44/15 ZNALECKÝ POSUDEK č. 991/44/15 o ceně bytové jednotky č. 3021/5 o velikosti 3 + 1 vč. podílu na pozemku a společných částech domu, která se nachází v prvním nadzemním podlaží bytového domu na ulici Závoří

Více

Příloha k účetní závěrce ke dni 31. 12. 2011

Příloha k účetní závěrce ke dni 31. 12. 2011 Collegium Marianum Týnská vyšší odborná škola, s.r.o. Melantrichova 971/19, 110 00 Praha 1 Příloha k účetní závěrce ke dni 31. 12. 2011 I. Obecné údaje Účetní jednotka: Collegium Marianum Týnská vyšší

Více

ZNALECKÝ POSUDEK. č. 148/2015

ZNALECKÝ POSUDEK. č. 148/2015 ZNALECKÝ POSUDEK č. 148/2015 O ceně obvyklé spoluvlastnického podílu v rozsahu 1/12 k celku nemovitých věcí: zemědělských pozemků evidovaných ve zjednodušené evidenci PK: 109; 121; 122; 269; 270; 317/1;

Více

ZNALECKÝ POSUDEK. č. 109-3446/12. o obvyklé ceně pozemku parc.č. 2022/63 v k.ú. Velká Bystřice, obec Velká Bystřice, okr. Olomouc.

ZNALECKÝ POSUDEK. č. 109-3446/12. o obvyklé ceně pozemku parc.č. 2022/63 v k.ú. Velká Bystřice, obec Velká Bystřice, okr. Olomouc. ZNALECKÝ POSUDEK č. 109-3446/12 o obvyklé ceně pozemku parc.č. 2022/63 v k.ú. Velká Bystřice, obec Velká Bystřice, okr. Olomouc. Objednatel posudku: Exekutorský úřad Ostrava Mgr. Pavla Fučíková - soudní

Více

POKYNY. k vyplnění přiznání k dani z příjmů fyzických osob za zdaňovací období (kalendářní rok) 2012

POKYNY. k vyplnění přiznání k dani z příjmů fyzických osob za zdaňovací období (kalendářní rok) 2012 dz_12dpfo5405_19_pok.pdf - Adobe Acrobat Professional POKYNY k vyplnění přiznání k dani z příjmů fyzických osob za zdaňovací období (kalendářní rok) 2012 Pokyny k vyplnění přiznání k dani z příjmů fyzických

Více

METODIKA PRO NÁVRH TEPELNÉHO ČERPADLA SYSTÉMU VZDUCH-VODA

METODIKA PRO NÁVRH TEPELNÉHO ČERPADLA SYSTÉMU VZDUCH-VODA METODIKA PRO NÁVRH TEPELNÉHO ČERPADLA SYSTÉMU VZDUCH-VODA Získávání tepla ze vzduchu Tepelná čerpadla odebírající teplo ze vzduchu jsou označovaná jako vzduch-voda" případně vzduch-vzduch". Teplo obsažené

Více

Směrnice č. 102/2011

Směrnice č. 102/2011 Směrnice č. 102/2011 (NOVELIZOVANÉ ZNĚNÍ) Směrnice o nájemném z bytů pořízených v družstevní bytové výstavbě a úhradách za plnění poskytovaná s užíváním těchto bytů (1) Tato směrnice upravuje: Čl. 1 Předmět

Více

ZNALECKÝ POSUDEK. č. 93/14

ZNALECKÝ POSUDEK. č. 93/14 ZNALECKÝ POSUDEK č. 93/14 o obvyklé ceně nemovitých věcí - pozemku p.č. 79/10, 294/1, 295 a 299, zapsaných na LV číslo 145, katastrální území Velké Dvorce, obec Přimda, okres Tachov a ocenění jednotlivých

Více

269/2015 Sb. VYHLÁŠKA

269/2015 Sb. VYHLÁŠKA 269/2015 Sb. - rozúčtování nákladů na vytápění a příprava teplé vody pro dům - poslední stav textu 269/2015 Sb. VYHLÁŠKA ze dne 30. září 2015 o rozúčtování nákladů na vytápění a společnou přípravu teplé

Více

ZNALECKÝ POSUDEK O OBVYKLÉ CENĚ

ZNALECKÝ POSUDEK O OBVYKLÉ CENĚ ZNALECKÝ POSUDEK O OBVYKLÉ CENĚ č. 1796/2015 Ocenění nemovitých věcí: Bytová jednotka č. 839/6 zapsaná na listu vlastnictví č. 7572, vymezená v budově č.p. 839, 840, 841, zapsané na LV č. 2796, stojící

Více

Upíše-li akcie osoba, jež jedná vlastním jménem, na účet společnosti, platí, že tato osoba upsala akcie na svůj účet.

Upíše-li akcie osoba, jež jedná vlastním jménem, na účet společnosti, platí, že tato osoba upsala akcie na svůj účet. UPOZORNĚNÍ Tato osnova je určena výhradně pro studijní účely posluchačů předmětu Obchodní právo v případových studiích přednášeném na Právnické fakultě Univerzity Karlovy v Praze a má sloužit pro jejich

Více

ZNALECKÝ POSUDEK. Stanovení obvyklé ceny nemovitosti pro účely dražebníka

ZNALECKÝ POSUDEK. Stanovení obvyklé ceny nemovitosti pro účely dražebníka č. vyhotovení: 1 Č. j: 1065/2015-N ZNALECKÝ POSUDEK číslo: 1469 01/2015 o ceně bytové jednotky č. 727/272 (zapsané na listu vlastnictví č. 3420), umístěné v budově č.p. 727 (zapsané na listu vlastnictví

Více

Znalecký posudek č. 8-2748/10 o odhadu tržní hodnoty nemovitosti (obvyklé ceny) pro účel exekučního řízení

Znalecký posudek č. 8-2748/10 o odhadu tržní hodnoty nemovitosti (obvyklé ceny) pro účel exekučního řízení Znalecký posudek č. 8-2748/10 o odhadu tržní hodnoty nemovitosti (obvyklé ceny) pro účel exekučního řízení Předmět ocenění: pro exekutora Mgr. Pavlu Fučíkovou Bytová jednotka č. 2017/15 v domě č.p. 2017

Více

DPH a ú tování p eprava, dovoz, vývoz, služby 4. aktualizované vydání

DPH a ú tování p eprava, dovoz, vývoz, služby 4. aktualizované vydání Edice Ú etnictví a dan JUDr. Svatopluk Galo ík, Ing. František Louša DPH a ú tování p eprava, dovoz, vývoz, služby 4. aktualizované vydání Vydala GRADA Publishing, a.s. U Pr honu 22, Praha 7, jako svou

Více

Ocenění nemovitostí č. 194-3259-2012

Ocenění nemovitostí č. 194-3259-2012 Ocenění nemovitostí č. 194-3259-2012 O ceně obvyklé objektu bydlení č.p. 22 postaveném na pozemku p.č. 15 s příslušenstvím a pozemky p.č. 15 a 14 jak je vedeno na LV 453 pro k.ú.provodov a obec Provodov

Více

Investice a akvizice

Investice a akvizice Fakulta vojenského leadershipu Katedra ekonomie Investice a akvizice Téma 4: Rizika investičních projektů Brno 2014 Jana Boulaouad Ing. et Ing. Jana Boulaouad Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost

Více

Oblastní stavební bytové družstvo, Jeronýmova 425/15, Děčín IV

Oblastní stavební bytové družstvo, Jeronýmova 425/15, Děčín IV Oblastní stavební bytové družstvo, Jeronýmova 425/15, Děčín IV Směrnice pro vyúčtování služeb spojených s bydlením Platnost směrnice: - tato směrnice je platná pro městské byty ve správě OSBD, Děčín IV

Více

STANOVISKO č. STAN/1/2006 ze dne 8. 2. 2006

STANOVISKO č. STAN/1/2006 ze dne 8. 2. 2006 STANOVISKO č. STAN/1/2006 ze dne 8. 2. 2006 Churning Churning je neetická praktika spočívající v nadměrném obchodování na účtu zákazníka obchodníka s cennými papíry. Negativní následek pro zákazníka spočívá

Více

Pokyny k vyplnění Průběžné zprávy

Pokyny k vyplnění Průběžné zprávy Pokyny k vyplnění Průběžné zprávy Verze: 2 Platná od: 15. 1. 2013 Doplnění nebo úpravy v pokynech jsou odlišeny červenou barvou písma. Termín pro podání elektronické verze průběžné zprávy obou částí je

Více

Znalecký posudek č. 15-4040/15 o odhadu tržní hodnoty nemovitosti (obvyklé ceny) pro účel exekučního řízení

Znalecký posudek č. 15-4040/15 o odhadu tržní hodnoty nemovitosti (obvyklé ceny) pro účel exekučního řízení Předmět ocenění: Znalecký posudek č. 15-4040/15 o odhadu tržní hodnoty nemovitosti (obvyklé ceny) pro účel exekučního řízení pro exekutora JUDr. Karla Urbana Zahradní chata bez č.p./č.e. na pozemku parc.č.

Více

ZNALECKÝ POSUDEK. číslo: 4962/200/14 - oprava

ZNALECKÝ POSUDEK. číslo: 4962/200/14 - oprava č.vyhotovení : 2 ZNALECKÝ POSUDEK číslo: 4962/200/14 - oprava o ceně nemovitosti - bytové jednotky č. 1219/3 umístěné v bytovém domě čp. 1219 včetně spoluvlastnického podílu o velikosti 863/4872 ke společným

Více

Znalecký posudek č. 71-3408/12 o odhadu tržní hodnoty nemovitosti (obvyklé ceny) pro účel exekučního řízení

Znalecký posudek č. 71-3408/12 o odhadu tržní hodnoty nemovitosti (obvyklé ceny) pro účel exekučního řízení Znalecký posudek č. 71-3408/12 o odhadu tržní hodnoty nemovitosti (obvyklé ceny) pro účel exekučního řízení Předmět ocenění: pro exekutora Mgr. Pavlu Fučíkovou Bytová jednotka č. 2667/30 v domě č.p. 2667

Více

VNITŘNÍ NORMA (Směrnice) č. 4/2010

VNITŘNÍ NORMA (Směrnice) č. 4/2010 Město Štramberk Náměstí 9, 742 66 VNITŘNÍ NORMA (Směrnice) č. 4/2010 Oběh účetních dokladů Platnost: od roku 2010 Pro účetní případy roku 2010, použití od zahájení účtování účetních případů roku 2010.

Více

Znalecký posudek č. ZP-4264

Znalecký posudek č. ZP-4264 Znalecký posudek č. ZP-4264 o ceně obvyklé na - stavbě (budova) bez čp/če, způsob využití: jiná st. na pozemku st. parc. č. 24/1 ( zastavěná plocha a nádvoří ) v kat. území Opolany, obec Opolany, okres

Více

ZNALECKÝ POSUDEK. č. 3299 196/2014. o ceně podílu ve výši id. 202014/30438408 k pozemku parc.č. 1266/22 v k.ú. Libeň, obec Praha

ZNALECKÝ POSUDEK. č. 3299 196/2014. o ceně podílu ve výši id. 202014/30438408 k pozemku parc.č. 1266/22 v k.ú. Libeň, obec Praha ZNALECKÝ POSUDEK č. 3299 196/2014 o ceně podílu ve výši id. 202014/30438408 k pozemku parc.č. 1266/22 v k.ú. Libeň, obec Praha Objednatel znaleckého posudku: Exekutorský úřad Beroun Mgr. Pavel Dolanský

Více

Majetek podniku a zdroje financování majetku. Majetek podniku a zdroje financování majetku. Majetek a jeho formy

Majetek podniku a zdroje financování majetku. Majetek podniku a zdroje financování majetku. Majetek a jeho formy Majetek podniku a zdroje financování majetku. cíle kapitoly Co je dlouhodobý a oběžný majetek. Co je vlastní a cizí zdroj. Inventura majetku a závazku. čas potřebný ke studiu 1,5 hodiny klíčová slova Dlouhodobý

Více

ZNALECKÝ POSUDEK. č. 7013/47-2015

ZNALECKÝ POSUDEK. č. 7013/47-2015 -1- ZNALECKÝ POSUDEK č. 7013/47-2015 o ceně nemovitosti bytové jednotky č. 57/2 v bytovém domě čp. 57 v k.ú. Záboří u Českých Budějovic, obec Záboří, okres České Budějovice, včetně podílu na společných

Více

AKTIVA ROZVAHA K. PASIVA

AKTIVA ROZVAHA K. PASIVA DLOUHODOBÁ AKTIVA AKTIVA ROZVAHA K. PASIVA DLOUHODOBÁ AKTIVA (STÁLÁ AKTIVA) VLASTNÍ KAPITÁL DLOUHODOBÁ NEHMOTNÁ AKTIVA DLOUHODOBÁ HMOTNÁ AKTIVA DLOUDODOBÉ POHLEDÁVKY DLOUHODOBÁ FINANČNÍ AKTIVA Σ AKTIV

Více

Zákon č. 592/1992 Sb. o pojistném na všeobecné zdravotní pojištění

Zákon č. 592/1992 Sb. o pojistném na všeobecné zdravotní pojištění Zákon č. 592/1992 Sb. o pojistném na všeobecné zdravotní pojištění Ve znění: zákona č. 10/1993 Sb., zákona č. 15/1993 Sb., zákona č. 161/1993 Sb., zákona č. 324/1993 Sb., zákona č. 42/1994 Sb., zákona

Více

Zásady pro prodej bytových domů Městské části Praha 5

Zásady pro prodej bytových domů Městské části Praha 5 Zásady pro prodej bytových domů Městské části Praha 5 Základní pojmy Pro účely těchto Zásad pro prodej nemovitostí (pozemků, jejichž součástí jsou bytové domy) Městské části Praha 5 (dále jen Zásady )

Více

soudní exekutor Mgr. Tomáš Pospíchal 28. října 1474/20 28802 Nymburk 070EX 1224/08

soudní exekutor Mgr. Tomáš Pospíchal 28. října 1474/20 28802 Nymburk 070EX 1224/08 ZNALECKÝ POSUDEK č. 60/2015 O ceně obvyklé spoluvlastnického podílu v rozsahu 1/3 k celku nemovitých věcí pozemku stp.č.87/1 včetně součástí čp. 60 rodinný dům Krchleby na stp.č.87/1, vše včetně součástí

Více

ZNALECKÝ POSUDEK. č. 1032/85/15

ZNALECKÝ POSUDEK. č. 1032/85/15 ZNALECKÝ POSUDEK č. 1032/85/15 o ceně bytové jednotky č. 4449/9, která se nachází v bytovém domě č.p. 4449/9 na ulici Marty Krásové v katastrálním území Poruba - sever v obci Ostrava. Objednavatel znaleckého

Více

ZNALECKÝ POSUDEK. Mgr. Luděk Němec Cihelní 14 360 06 Karlovy Vary. exekuční řízení - prodej nemovitého majetku

ZNALECKÝ POSUDEK. Mgr. Luděk Němec Cihelní 14 360 06 Karlovy Vary. exekuční řízení - prodej nemovitého majetku ZNALECKÝ POSUDEK č. 694-51/2015 o ceně obvyklé a ) pozemku p.č.934/2 zapsaného u Katastrálního úřadu pro Plzeňský kraj, Katastrální pracoviště Klatovy na listu vlastnictví číslo 626, katastrální území

Více

Metodický list úprava od 1. 1. 2014 Daně a organizační jednotky Junáka

Metodický list úprava od 1. 1. 2014 Daně a organizační jednotky Junáka Metodický list úprava od 1. 1. 2014 Daně a organizační jednotky Junáka Metodický list je věnován všem druhům daní, které patří do daňového systému ČR mimo daně z příjmů. Této dani je věnován samostatný

Více

Stavební bytové družstvo Pelhřimov, K Silu 1154, 393 01 Pelhřimov

Stavební bytové družstvo Pelhřimov, K Silu 1154, 393 01 Pelhřimov Stavební bytové družstvo Pelhřimov, K Silu 1154, 393 01 Pelhřimov Zásady pro určení nájemného z bytů a nebytových prostorů, záloh na plnění poskytovaná s užíváním bytů a nebytových prostorů a jejich vyúčtování

Více

Dodatek č. 1 K Odhadu tržní hodnoty č. 1829-149/2004

Dodatek č. 1 K Odhadu tržní hodnoty č. 1829-149/2004 Dodatek č. 1 K Odhadu tržní hodnoty č. 1829-149/2004 Objednatel posudku: Exekutorský úřad Šumperk soudní exekutor JUDr. Jiří Petruň K. H. Máchy 647/2 787 01 Šumperk IČ: 47844582 DIČ: CZ460603459 č. obj.:

Více

Znalecký posudek č. 2012/348

Znalecký posudek č. 2012/348 Znalecký posudek č. 2012/348 o ceně nemovitosti: Spoluvlastnický podíl ve výši 1/30 k nemovitostem zapsaným na LV č. 281 pro katastrální území Nová Hradečná, obec Nová Hradečná, okres Olomouc, kraj Olomoucký.

Více

ZNALECKÝ POSUDEK. č. 2878/2014

ZNALECKÝ POSUDEK. č. 2878/2014 ZNALECKÝ POSUDEK č. 2878/2014 O ceně nemovitosti - obvyklá hodnota (též tržní) bytové jednotky č.1864/14 v objektu čp. 1861-1864, ulice Na Hroudě, obec Praha, včetně spoluvlastnického podílu na společných

Více

ZNALECKÝ POSUDEK O CENĚ OBVYKLÉ číslo 2013-59 2. cenová aktualizace ZP 2011-67

ZNALECKÝ POSUDEK O CENĚ OBVYKLÉ číslo 2013-59 2. cenová aktualizace ZP 2011-67 ZNALECKÝ POSUDEK O CENĚ OBVYKLÉ číslo 2013-59 2. cenová aktualizace ZP 2011-67 NEMOVITOST: Katastrální údaje : Adresa nemovitosti: Budova čp. 1540 v Teplicích, ul. Jateční Kraj Ústecký, okres Teplice,

Více

Názory na bankovní úvěry

Názory na bankovní úvěry INFORMACE Z VÝZKUMU STEM TRENDY 1/2007 DLUHY NÁM PŘIPADAJÍ NORMÁLNÍ. LIDÉ POKLÁDAJÍ ZA ROZUMNÉ PŮJČKY NA BYDLENÍ, NIKOLIV NA VYBAVENÍ DOMÁCNOSTI. Citovaný výzkum STEM byl proveden na reprezentativním souboru

Více

Krajský úřad Olomouckého kraje Odbor strategického rozvoje kraje Jeremenkova 40a, 779 11 Olomouc

Krajský úřad Olomouckého kraje Odbor strategického rozvoje kraje Jeremenkova 40a, 779 11 Olomouc Krajský úřad Olomouckého kraje Odbor strategického rozvoje kraje Jeremenkova 40a, 779 11 Olomouc Sp. zn. KÚOK/12404/2014/OSR/937 Olomouc dne 11. dubna 2014 Oprávněná úřední osoba pro vyřízení: Ing. Karla

Více

ZÁKLADNÍ POŽADAVKY BEZPEČNOSTI PRO OBSLUHU A PRÁCI NA ELEKTRICKÝCH ZAŘÍZENÍCH

ZÁKLADNÍ POŽADAVKY BEZPEČNOSTI PRO OBSLUHU A PRÁCI NA ELEKTRICKÝCH ZAŘÍZENÍCH ZÁKLADNÍ POŽADAVKY BEZPEČNOSTI PRO OBSLUHU A PRÁCI NA ELEKTRICKÝCH ZAŘÍZENÍCH 1 Základní pojmy Obsluha elektrických zařízení Pracovní úkony spojené s provozem zařízení jako jsou spínání, ovládání, regulování,

Více

ZNALECKÝ POSUDEK. č. 2036-56/14

ZNALECKÝ POSUDEK. č. 2036-56/14 ZNALECKÝ POSUDEK č. 2036-56/14 o ceně obvyklé nemovitosti rekreační chaty č.p. 34 na pozemku p.č. st.12/5, pozemku p.č. st.12/5,, st.12/2, 655, vč. příslušenství, vše v obci a k.ú. Krasov, kraj Moravskoslezský,

Více

Pohledávky obcí 2015. Ing. Michal Obrusník

Pohledávky obcí 2015. Ing. Michal Obrusník Pohledávky obcí 2015 Ing. Michal Obrusník Pohledávka jako majetek obce 38 zákona č. 128/2000 Sb., o obcích, uvádí základní povinnosti obcí při hospodaření a nakládání s majetkem: - Obec je povinna pečovat

Více

Znalecký posudek č. ZP-5135

Znalecký posudek č. ZP-5135 Znalecký posudek č. ZP-5135 o ceně obvyklé pozemek parc.č. 4673/5 ( orná půda ) v kat. území Vysoké Mýto, obec Vysoké Mýto, okres Ústí nad Orlicí, zapsáno na LV 2540. Objednatel posudku: JUDr. Milan Suchánek

Více

ZNALECKÝ POSUDEK. č. 261/15

ZNALECKÝ POSUDEK. č. 261/15 ZNALECKÝ POSUDEK č. 261/15 o obvyklé ceně nemovitých věcí - pozemku p. č. 2000/9 - orná půda, zapsaných na LV číslo 386, katastrální území Nevězice, obec Nevězice, okres Písek a ocenění jednotlivých práv

Více

Znalecký posudek č.4775-117/15

Znalecký posudek č.4775-117/15 Znalecký posudek č.4775-117/15 o obvyklé ceně nemovitosti rekreační budovy čp. 309 s pozemky v k.ú. Dolní Chřibská. Zadavatel: INSOLV, v.o.s. jako insolvenční správce dlužníka pana Jiřího Bartoše, bytem

Více

OBCHODNÍ PODMÍNKY. Obchodní podmínky pro prodej zboží prostřednictvím internetového obchodu umístěného na internetové adrese www.skyman.

OBCHODNÍ PODMÍNKY. Obchodní podmínky pro prodej zboží prostřednictvím internetového obchodu umístěného na internetové adrese www.skyman. OBCHODNÍ PODMÍNKY Obchodní podmínky pro prodej zboží prostřednictvím internetového obchodu umístěného na internetové adrese www.skyman.cz: Provozovatelem obchodu je: Obchodní společnost: ARBOTEQ s.r.o.

Více

ZNALECKÝ POSUDEK. Mgr. Luděk Němec Cihelní 14 360 06 Karlovy Vary. exekuční řízení - prodej nemovitého majetku

ZNALECKÝ POSUDEK. Mgr. Luděk Němec Cihelní 14 360 06 Karlovy Vary. exekuční řízení - prodej nemovitého majetku ZNALECKÝ POSUDEK č. 690-47/2015 o ceně bytové jednotky číslo 677/13 zapsané na listu vlastnictví číslo 5590 u Katastrálního úřadu pro Karlovarský kraj, katastrální pracoviště Sokolov, katastrální území

Více

ZNALECKÝ POSUDEK. č. 172-2602/09

ZNALECKÝ POSUDEK. č. 172-2602/09 ZNALECKÝ POSUDEK č. 172-2602/09 o obvyklé ceně nemovitostí, a to spoluvlastnického podílu o velikosti ½ na pozemku parc.č. 317/3 v k.ú. Hlušovice, obec Hlušovice, okres Olomouc a pozemcích parc.č. 477/19,

Více

OBCHODNÍ PODMÍNKY 1. ÚVODNÍ USTANOVENÍ

OBCHODNÍ PODMÍNKY 1. ÚVODNÍ USTANOVENÍ OBCHODNÍ PODMÍNKY fyzické osoby Filip Veselý se sídlem Žoluděvova 1517/3, Ostrava, PSČ 700 30, identifikační číslo: 01242555 pro prodej služeb prostřednictvím on line obchodu umístěného na internetové

Více

ZNALECKÝ POSUDEK O CENĚ OBVYKLÉ číslo 4477-22/14

ZNALECKÝ POSUDEK O CENĚ OBVYKLÉ číslo 4477-22/14 ZNALECKÝ POSUDEK O CENĚ OBVYKLÉ číslo 4477-22/14 NEMOVITOST: bytová jednotka a garáž včetně podílu na spol. částech domu a pozemku bytová jednotka č. 1207/1, garáž č. jednotky 1207/121 včetně spoluvlastnických

Více

RÁMCOVÁ SMLOUVA č. 2014_03 na provádění zámečnických a nástrojařských prací, Brno - Líšeň

RÁMCOVÁ SMLOUVA č. 2014_03 na provádění zámečnických a nástrojařských prací, Brno - Líšeň RÁMCOVÁ SMLOUVA č. 2014_03 na provádění zámečnických a nástrojařských prací, Brno - Líšeň uzavřená na základě ustanovení 11 a 89 až 92 zákona č. 137/2006 Sb. o veřejných zakázkách a 1724 a násl. zákona

Více

DPH a účtování přeprava, dovoz, vývoz, služby 5. aktualizované vydání

DPH a účtování přeprava, dovoz, vývoz, služby 5. aktualizované vydání Edice Účetnictví a daně JUDr. Svatopluk Galočík, Ing. František Louša DPH a účtování přeprava, dovoz, vývoz, služby 5. aktualizované vydání Vydala GRADA Publishing, a.s. U Průhonu 22, Praha 7, jako svou

Více

Mgr. Alan Havlice, soudní exekutor. Znalecký posudek - Ocenění nemovitosti č. 49/2012

Mgr. Alan Havlice, soudní exekutor. Znalecký posudek - Ocenění nemovitosti č. 49/2012 Znalecký posudek - Ocenění nemovitosti č. 49/2012 O obvyklé ceně nemovitosti - bytové jednotky č. 234/6 v bytovém domě č.p. 234, 235 na pozemku parc.č. St. 256/1, St. 256/2, vč. podílu na společných částech

Více

Stavební bytové družstvo Pelhřimov, K Silu 1154, 393 01 Pelhřimov

Stavební bytové družstvo Pelhřimov, K Silu 1154, 393 01 Pelhřimov Stavební bytové družstvo Pelhřimov, K Silu 1154, 393 01 Pelhřimov Zásady pro určení nájemného z bytů a nebytových prostorů, záloh na plnění poskytovaná s užíváním bytů a nebytových prostorů a jejich vyúčtování

Více

ZNALECKÝ POSUDEK. č. 289/17789/2010

ZNALECKÝ POSUDEK. č. 289/17789/2010 ZNALECKÝ POSUDEK č. 289/17789/2010 O ceně nemovitosti - bytové jednotky č. 275/4 včetně spoluvlastnického podílu na společných částech domu čp. 275, a dále na pozemku st.p.č. 223/1, a to vše ve výši 2780/71850,

Více

ZNALECKÝ POSUDEK č. 3362/2016

ZNALECKÝ POSUDEK č. 3362/2016 ZNALECKÝ POSUDEK č. 3362/2016 o ceně nemovitých věcí pozemků v katastrálním území Šitbořice, obec Šitbořice, okres Břeclav: - LV 351 - pozemek parc. č. 4149, 4150, 4151 - LV 877 - pozemky parc. č. 4720,

Více