Příloha usnesení Rady městské části Praha 12 č. R Druh dokumentu: Vnitřní organizační předpis. Identifikační označení: Směrnice č.

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Příloha usnesení Rady městské části Praha 12 č. R-113-014-13. Druh dokumentu: Vnitřní organizační předpis. Identifikační označení: Směrnice č."

Transkript

1 Příloha usnesení Rady městské části Praha 12 č. R Úřad městské části Praha 12 Výtisk číslo: 1 List číslo: 1 / 14 Druh dokumentu: Vnitřní organizační předpis Identifikační označení: Směrnice č. 8/2013 Pravidla pronájmu nebytových prostor a společných prostor v objektech městské části Praha 12 a Zásady stanovení minimální výše nájemného z nebytových prostor FUNKCE JMÉNO DATUM PODPIS zpracoval vedoucí OIM Ing. Jiří Veselý ověřil vedoucí OKS Mgr. Ing. Mário Koyš schválil Rada MČ Praha 12 dne usnesením č. R Strana 1 (celkem 14)

2 Obsah Oddíl I Úvodní ustanovení.. 3 Článek 1 Účel pravidel. 3 Článek 2 Závaznost pravidel 3 Článek 3 Právní úprava a vymezení pojmů.. 3 Oddíl II Pravidla pronájmu nebytových prostor... 4 Článek 4 Předložení žádosti o pronájem nebytových prostor.. 4 Článek 5 Stanovení výše nájemného Článek 6 Záměr pronájmu nebytových prostor.. 4 Článek 7 Předkládání a vyhodnocení nabídek... 4 Článek 8 Uzavření nájemní smlouvy... 4 Článek 9 Trvalé zveřejnění informace o nabídce volného nebytového prostoru. 5 Článek 10 Stavební či jiné úpravy pronajatého nebytového prostoru 5 Článek 11 Pronájem nebytových a společných prostor u školských a kulturních příspěvkových organizací. 5 Oddíl III Pravidla pronájmu společných prostor 5 Článek 12 Pravidla pronájmu společných prostor v bytovém domě za účelem rozšíření stávající bytové jednotky nebo změny na bytovou jednotku.. 5 Článek 13 Pravidla pronájmu společných prostor v bytovém domě za účelem jejich změny na nebytový prostor 6 Oddíl IV Závěrečná ustanovení. 6 Článek 14 Platnost a účinnost 6 Článek 15 Zrušující ustanovení.. 6 Článek 16 Seznam příloh... 7 Článek 17 Přehled revizí, dodatků a změn. 7 Příloha č. 1 Zásady stanovení minimální výše nájemného z nebytových prostor 8 Příloha č. 2 Žádost o pronájem nebytového prostoru.. 14 Strana 2 (celkem 14)

3 Oddíl I Úvodní ustanovení Článek 1 Účel pravidel Tato Pravidla pronájmu nebytových prostor a společných prostor v objektech svěřených městské části Praha 12 (dále jen Pravidla) stanovují jednotný a závazný postup při pronajímání nebytových a společných prostor v objektech svěřených městské části Praha 12 a jednotné stanovení minimální výše nájemného z pronájmu těchto prostor. Článek 2 Závaznost pravidel Tato Pravidla jsou závazná pro všechny pracovníky Úřadu městské části Praha 12 (dále jen ÚMČ Praha 12 ), kteří se v rámci své pracovní náplně podílejí na pronájmu nebytových a společných prostor v objektech svěřených městské části Praha 12 (dále jen MČ Praha 12 ), a pro příspěvkové organizace zřízené MČ Praha 12, které mají ve své zřizovací listině vymezeno majetkové právo pronájmu nebytových a společných prostor v objektech svěřených MČ Praha 12. Článek 3 Právní úprava a vymezení pojmů 1. Pronájem nebytových prostor se řídí zákonem č. 116/1990 Sb., o nájmu a podnájmu nebytových prostor, ve znění pozdějších předpisů, a předpisy souvisejícími. Pronájem nebytových objektů se řídí zákonem č. 40/164 Sb., občanský zákoník, ve znění pozdějších předpisů, a předpisy souvisejícími. 2. Za nebytové prostory se dle ustanovení 1 zákona č. 116/1990 Sb., o nájmu a podnájmu nebytových prostor, ve znění pozdějších předpisů, považují: a) místnosti nebo soubory místností, které podle rozhodnutí stavebního úřadu jsou určeny k jinému účelu než k bydlení, a jimiž jsou zejména prostory určené k provozování výroby, obchodu, služeb, výzkumu, administrativní činnosti, umělecké, výchovné a vzdělávací činnosti, dále archivy, garáže, skladové prostory a části veřejně přístupných prostorů budov; b) byty, u kterých byl udělen souhlas k jejich užívání k nebytovým účelům. 3. Za společné prostory se pro účely těchto pravidel považují: a) místnosti nebo soubory místností v bytových domech ve svěřené správě MČ Praha 12, které nejsou nebytovými prostory a které byly původně určeny k užívání všemi nájemci (obvykle prádelny, sušárny, kočárkárny a půdy); b) chodby a terasy v bytových domech ve svěřené správě MČ Praha 12, které lze připojit k bytové jednotce. 4. Pro stanovení, zda se jedná o nebytový prostor nebo o společný prostor v bytovém objektu, je směrodatné rozhodnutí stavebního úřadu a prohlášení vlastníka budovy, které bylo přílohou návrhu na povolení vkladu vlastnického práva do katastru nemovitostí. 5. Správcem bytového objektu se pro účely těchto zásad rozumí příspěvková organizace MČ Praha 12 Správa bytových objektů Praha - Modřany (dále jen SBO ). Strana 3 (celkem 14)

4 6. Zájemce je fyzická nebo právnická osoba, která předloží MČ Praha 12 svou žádost o pronájem nebytového prostoru (na předepsaném formuláři) nebo o pronájem společného prostoru (písemně). 7. Záměr pronájmu je nabídka MČ Praha 12 na pronájem volného nebytového prostoru nebo společného prostoru v objektu svěřeného MČ Praha 12 s uvedením základních podmínek pronájmu (adresa objektu, popis a celková výměra nebytového prostoru, účel pronájmu, doba pronájmu, minimální výše nájemného, složení kauce a další podmínky). Oddíl II Pravidla pronájmu nebytových prostor Článek 4 Předložení žádosti o pronájem nebytových prostor Zájemci o pronájem nebytového prostoru předloží OIM ÚMČ Praha 12 (poštou nebo osobně prostřednictvím podatelny) své nabídky na předepsaném formuláři (viz příloha č. 2 těchto Pravidel), který bude k dispozici na oddělení majetku OIM nebo v informační kanceláří ve vestibulu hlavní budovy ÚMČ Praha 12 anebo ke stažení na internetových stránkách sekce Samospráva a úřad - Formuláře. Článek 5 Stanovení výše nájemného Výše nájemného bude stanovena podle Zásad stanovení minimální výše nájemného z nebytových prostor, které jsou uvedeny v příloze č. 1 těchto Pravidel a jsou jejich nedílnou součástí. Článek 6 Záměr pronájmu nebytových prostor Záměr pronájmu nebytového prostoru v souladu s ustanovením 36 zákona č. 131/2000 Sb., o hl. městě Praze, ve znění pozdějších předpisů, se připravuje, schvaluje, zveřejňuje a vyhodnocuje dle platného vnitřního předpisů MČ Praha 12. Článek 7 Předkládání a vyhodnocení nabídek Předkládání a vyhodnocení nabídek je upraveno vnitřním předpisem MČ Praha 12. Článek 8 Uzavření nájemní smlouvy 1. Budoucího nájemce nebytového prostoru schvaluje Rada MČ Praha 12, přičemž rozhodujícími kritérii pro výběr nájemce jsou konkrétní účel pronájmu a výše navrhované ceny za pronájem. 2. V případě pronájmu nebytového prostoru v nebytovém objektu uzavírá nájemní smlouvu s nájemcem MČ Praha 12. Strana 4 (celkem 14)

5 3. V případě pronájmu nebytového prostoru v bytovém objektu uzavírá nájemní smlouvu s nájemcem SBO. Článek 9 Trvalé zveřejnění informace o nabídce volného nebytového prostoru V případě, že se po dobu vyvěšení na úřední desce nepřihlásí žádný zájemce nebo Radou MČ Praha 12 nebude schváleno uzavření smlouvy s žádným z přihlášených zájemců, bude informace o nabídce volného nebytového prostoru trvale zveřejněna na internetových stránkách v odkazu Nabídka nebytových prostor. Článek 10 Stavební či jiné úpravy pronajatého nebytového prostoru Stavební či jiné úpravy pronajatého nebytového prostoru trvalého charakteru je budoucí nájemce oprávněn provádět výhradně po předchozím písemném souhlasu pronajímatele, a to na vlastní náklady. Rozsah technického zhodnocení, konkrétní způsob jeho odepisování a finanční vypořádání v případě ukončení nájemní vztahu bude upraveno v nájemní smlouvě. Článek 11 Pronájem nebytových a společných prostor u školských a kulturních příspěvkových organizací Školské a kulturní příspěvkové organizace, zřízené městskou částí Praha 12, postupují při pronájmu nebytových a společných prostor samostatně při dodržení Zásad stanovení minimální výše nájemného z nebytových prostor (viz příloha č. 1 těchto Pravidel). Oddíl III Pravidla pronájmu společných prostor Článek 12 Pravidla pronájmu společných prostor v bytovém domě za účelem rozšíření stávající bytové jednotky nebo změny na bytovou jednotku 1. Zájemce ve spolupráci se správcem objektu vytipuje společný prostor v domě vhodný pro rozšíření stávající bytové jednotky nebo pro vznik nové bytové jednotky. 2. Zájemce předá oddělení majetku OIM ÚMČ Praha 12 písemnou žádost, ke které přiloží stanovisko SBO k navrhované změně včetně charakteristiky prostoru (plocha, poloha v domě, situování vchodu, nutné úpravy, zda jejich součástí nejsou instalační šachty, čistící kusy kanalizace, vypouštěcí kohouty ústředního topení (dále jen ÚT ), požární hydranty atd.). 3. Žádost bude projednána bytovou komisí Rady MČ Praha 12, následně o pronájmu společného prostoru v bytovém domě za účelem rozšíření stávající bytové jednotky nebo změny na bytovou jednotku a o následném uzavření nájemní smlouvy o nájmu společného prostoru rozhoduje Rada MČ Praha 12 po předchozím zveřejnění tohoto záměru na úřední desce v souladu se zákonem č. 131/2000 Sb., o hlavním městě Praze, ve znění pozdějších předpisů. Strana 5 (celkem 14)

6 4. Na základě rozhodnutí Rady MČ Praha 12 budou tyto prostory SBO pronajaty nájemci nájemní smlouvou, kde budou upraveny smluvní podmínky a následné předání provedené stavby pronajímateli. Ke stavebním úpravám bude nájemce zmocněn SBO. Veškeré náklady spojené se stavebními úpravami hradí nájemce. Po předložení rozhodnutí odboru výstavby uzavře SBO s nájemcem nájemní smlouvu k nově vzniklé bytové jednotce nebo novou nájemní smlouvu ke stávajícímu bytu, ve které bude zohledněno rozšíření podlahové plochy a navýšení celkového nájemného. 5. Výše nájemného za 1m 2 /měsíc se u společných prostor rovná výši nájemného za 1m 2 /měsíc podlahové plochy bytu, které bylo pro danou kategorii bytu stanoveno rozhodnutím Rady MČ Praha 12. Článek 13 Pravidla pronájmu společných prostor v bytovém domě za účelem jejich změny na nebytový prostor 1. Zájemce ve spolupráci se správcem objektu vytipuje společný prostor v domě vhodný pro využití jako nebytový. 2. Zájemce předá oddělení majetku OIM ÚMČ Praha 12 písemnou žádost, ke které přiloží stanovisko SBO k navrhované změně včetně charakteristiky prostoru (plocha, poloha v domě, situování vchodu, nutné úpravy, zda jejich součástí nejsou instalační šachty, čistící kusy kanalizace, vypouštěcí kohouty ÚT, požární hydranty atd.). 3. Žádost se záměrem změny společného prostoru na prostor nebytový bude projednána v bytové komisi Rady MČ Praha Oddělení majetku OIM předloží odboru výstavby návrh na změnu užívání předmětného prostoru a po vydání souhlasného stanoviska odborem výstavby zveřejní záměr pronájmu na úřední desce v souladu se zákonem č. 131/2000 Sb., o hlavním městě Praze, ve znění pozdějších předpisů. 5. Na základě rozhodnutí Rady MČ Praha 12 uzavře SBO se zájemcem nájemní smlouvu k nově vzniklému nebytovému prostoru. 6. Výše nájemného bude stanovena podle Zásad stanovení minimální výše nájemného z nebytových prostor, které jsou uvedeny v příloze č. 1 těchto Pravidel. Oddíl IV Závěrečná ustanovení Článek 14 Platnost a účinnost Tato směrnice nabývá platnosti a účinnosti dnem schválení Radou městské části Praha 12. Článek 15 Zrušující ustanovení Ruší se Pravidla pronájmu nebytových a společných prostor právnickým a fyzickým osobám pro podnikatelské účely na správním území Městské části Praha 12, schválené usnesením místní rady Praha 12 č ze dne , Pravidla pronájmu společných prostor Strana 6 (celkem 14)

7 v bytových domech k nekomerčním účelům, schválené usnesením místní rady Praha 12 č ze dne a Zásady stanovení výše nájemného z nebytových prostor, schválené usnesením Rady MČ Praha 12 č ze dne Článek 16 Seznam příloh Příloha č. 1 Zásady stanovení minimální výše nájemného z nebytových prostor Příloha č. 2 Formulář Žádost o pronájem nebytového prostoru 1. Přehled revizí Článek 17 Přehled revizí, dodatků a změn Datum revize Provedl Výsledek revize 2. Přehled dodatků a změn Číslo dodatku, změny Datum účinnosti dodatku, změny Schválil Strana 7 (celkem 14)

8 Příloha č. 1 ZÁSADY STANOVENÍ MINIMÁLNÍ VÝŠE NÁJEMNÉHO Z NEBYTOVÝCH PROSTOR Tyto zásady se vztahují: a) na pronájem nebytových prostor v nebytových objektech b) na pronájem nebytových prostor v bytových objektech c) na pronájem nebytových prostor vzniklých z bývalých společných prostor v bytových objektech d) na pronájem nebytových prostor ve školských zařízeních Tyto zásady se nevztahují na pronájem nebytových prostor v obchodní pasáži OD Modřany, kde je cenová politika upravena usnesením rady městské části č ze dne Rozdělení jednotlivých druhů ekonomických činností do příslušných cenových pásem V tomto bodě jsou rozděleny jednotlivé druhy ekonomických činností, které mohou být vyvíjeny v nebytových prostorách a objektech městské části, do pěti skupin podle jejich předpokládané ekonomické výnosnosti a potřebnosti, a k těmto skupinám jsou přiřazena příslušná cenová pásma výše nájemného. Skupina č. 1 I. cenové pásmo: 1.000,- Kč/rok nebo 250,- Kč/m 2 /rok Charitativní, sociální, zdravotní a kulturní zařízení, sportovní organizace (TJ, sportovní kluby), zájmová sdružení a nepodnikající fyzické osoby. Do této skupiny mohou být zařazeny: subjekty, jejichž činnosti jsou na jedné straně neziskové a na druhé straně vysoce společensky prospěšné, a na jejichž zřízení, udržení a rozvoji má městská část prvořadý zájem fyzické osoby, které si pronajímají nebytový prostor k nekomerčnímu účelu (např. sklad osobních věcí) Skupina č. 2 II. cenové pásmo: ,- Kč/m 2 /rok Útulky pro psy a jiná zvířata, vzdělávací zařízení, společenské prostory, sociální zařízení, šatny, spojovací chodby v objektech. Skupina č. 3 III. cenové pásmo: ,- Kč/m 2 /rok Prodej základního zboží (potraviny, ovoce a zelenina, maso a uzeniny, ryby, drůbež, pečivo, cukrovinky, drogérie, kosmetika a parfumérie, papírnictví, obuv, textil vč. použitého, oděvy, kožená a textilní galantérie, punčochové zboží, pletené ošacení, prádlo, domácí, kuchyňské a železářské potřeby, průmyslové zboží, elektroinstalační materiál, instalatérské potřeby, květiny, zahradnické potřeby, knihy, hračky, zdravotnické potřeby, chovatelské potřeby, krmivo, akvaristika, prodej zvířat, prodej tisku a tabáku, prodej léků). Veškeré služby (prádelna, mandl, čistírna, holičství, kadeřnictví, manikúra, pedikúra, masáže, kosmetické salóny, krejčovství, střihové služby, čistící a úklidové služby všeho druhu, pohřební služby, sklenářství, truhlářství, zámečnictví, instalatérství a další řemeslné práce, opravny a servisy všeho druhu). Strana 8 (celkem 14)

9 Sportovní zařízení (sportovní centra, posilovny, fit centra atd.) a komerční kulturní zařízení poskytující masovou zábavu (kina, divadla, hudební a nahrávací studia atd.), jazykové učebny. Zdravotní a rehabilitační zařízení. Výroba, provoz, sklady, garáže. Jídelny, bufety, občerstvení. Skupina č. 4 IV. cenové pásmo: ,- Kč/m 2 /rok Specializovaný prodej (alkohol, auto-moto, jízdní kola vč. náhradních dílů, doplňků a pneumatik, elektrospotřebiče, elektronika, audiovizuální technika, foto-kino, zvukové, obrazové a datové nosiče, kancelářská a výpočetní technika, telefony, faxy, záznamníky, telekomunikační technika, šicí stroje, oční optika, sanitární technika, obklady, dlažba, stavebniny, bazény, bezpečnostní zařízení, zahradní technika, gastronomická zařízení, klimatizace, topidla, kotle, sportovní potřeby, rybářské potřeby, lovecké a myslivecké potřeby, čalounické potřeby, dřevařské výrobky, plastové a gumové výrobky, nábytek, koberce, hudební nástroje a hudebniny, hodiny, kočárky, bižutérie a vlasové doplňky, bytový textil a bytové doplňky, módní doplňky, dárkové a upomínkové předměty, svítidla a osvětlovací technika, tapety, žaluzie, rolety, sklo, porcelán a keramika apod.). Autobazary, bazary, vetešnictví, zastavárny, půjčovny aut, přívěsů a vozíků, elektroniky a videokamer, videokazet a CD, lyží, horských kol, sportovních potřeb, nářadí, průmyslového zboží, čistících strojů, svatebních šatů atd. Veterinární zařízení. Hotely, ubytovny, penzióny, restaurace, hostince, kavárny, pizzérie. Kanceláře obchodních, výrobních, stavebních, geodetických, dopravních a řemeslnických firem, bezpečnostních služeb, ubytovacích agentur, kanceláře státních úřadů a institucí, seznamovací kanceláře, projekční kanceláře atd. Technická zařízení energetických, telekomunikačních a jiných firem. Ateliéry. Skupina č. 5 V. cenové pásmo: ,- Kč/m 2 /rok Prodej luxusního zboží (zlato, výrobky ze zlata a drahých kovů, šperky, klenoty, umělecké předměty, kožené zboží, kožešiny, starožitnosti, luxusní značkové prádlo a oděvy, butiky). Vinárny a bary. Kanceláře bank, spořitelen, záložen, pojišťoven, leasingových společností, fondů, realitní kanceláře, advokátní kanceláře, notářské kanceláře, cestovní kanceláře, sázkové kanceláře, kanceláře uměleckých, hudebních a reklamních agentur, poradenských firem, firem pracujících v oblasti energetiky, spojů, telekomunikací atd. Doporučení: V některých výjimečných případech lze stanovit cenu pronájmu podle v místě obvyklé cenové úrovně pronájmu (např. garáže). V případě více druhů činností v pronajímaných prostorách lze stanovit výslednou cenu buď podle poměru jednotlivých činností nebo podle činnosti v nejvyšším cenovém pásmu. 2. Kritérium atraktivnosti lokality: Atraktivnost lokality je zohledňována pouze u následujících druhů činností: veškerý prodej a služby, půjčovny, kanceláře, restaurační a gastronomické zařízení, ubytovací zařízení. Pro ostatní druhy činností nemá atraktivita lokality přílišný význam. Strana 9 (celkem 14)

10 Rozdělení lokalit: vyšší polovina příslušného cenového pásma (A) - hlavní komunikace (ul. Modřanská, Komořanská, Čs. exilu, Lhotecká, Mariánská, Gen. Šišky, Novodvorská, U Kamýku, Durychova) - okolí nákupních středisek (OBI, Mc Donald s, Billa, Kaufland, obchodní centra Jasná, Obzor, Sázava, Vltava, Otava a jejich nejbližší okolí) - centra zástavby (okolí Obchodního náměstí, okolí Sofijského náměstí, okolí restaurace Labe) nižší polovina příslušného cenového pásma (B) ostatní komunikace Modřany, Komořany, Kamýk, zástavba Cholupice a Točná Rozdělení cenových pásem podle atraktivnosti lokality: I. cenové pásmo: ke kritériu atraktivnosti lokality není u těchto druhů činností přihlíženo II. cenové pásmo: A ,- Kč/m 2 /rok B ,- Kč/m 2 /rok III. cenové pásmo: A ,- Kč/m 2 /rok B ,- Kč/m 2 /rok IV. cenové pásmo: A ,- Kč/m 2 /rok B ,- Kč/m 2 /rok V. cenové pásmo: A ,- Kč/m 2 /rok B ,- Kč/m 2 /rok 3. Kritérium potřebnosti druhu činnosti pro lokalitu: Při hodnocení potřebnosti druhu činnosti pro určitou lokalitu vycházet ze stávající situace a aktuální potřeby této činnosti v konkrétní lokalitě pronajímaného nebytového prostoru. Je třeba stanovit, zda navrhovaný druh činnosti pro pronájem nebytového prostoru v této lokalitě je: velmi potřebný, jak z hlediska absence této činnosti v lokalitě, tak i z hlediska její celospolečenské potřeby (A) potřebný, i když v lokalitě je již zastoupen (B) nepříliš potřebný, neboť je v lokalitě již dostatečně zastoupen nebo není z hlediska celospolečenské potřeby až tak žádaný (C) Rozdělení cenových pásem podle potřebnosti druhu činnosti pro lokalitu: I. cenové pásmo: tyto druhy činnosti jsou celospolečensky naprosto potřebné pro jakoukoliv lokalitu, proto není toto pásmo dále cenově rozděleno II. cenové pásmo: A ,- Kč/m 2 /rok B ,- Kč/m 2 /rok C ,- Kč/m 2 /rok III. cenové pásmo: A ,- Kč/m 2 /rok B ,- Kč/m 2 /rok C ,- Kč/m 2 /rok IV. cenové pásmo: A ,- Kč/m 2 /rok B ,- Kč/m 2 /rok Strana 10 (celkem 14)

11 C ,- Kč/m 2 /rok V. cenové pásmo: A ,- Kč/m 2 /rok B ,- Kč/m 2 /rok C ,- Kč/m 2 /rok 4. Kritérium vybavenosti objektů: Vybavenost nebytových objektů a jejich prostor lze rozdělit zhruba do 3 následujících stupňů: základní vybavení: elektrická energie, studená voda (A) standardní vybavení: základní vybavení + teplá voda, topení, plyn, WC (B) nadstandardní vybavení: standardní vybavení + garáž, parkovací místa v/u objektu, zahrada apod. (C) Rozdělení cenových pásem podle stupně vybavení jednotlivých nebytových objektů a prostor: I. cenové pásmo: ke kritériu vybavenosti nebytových prostor není u těchto činností přihlíženo II. cenové pásmo: A 600,- Kč/m 2 /rok B ,- Kč/m 2 /rok C ,- Kč/m 2 /rok III. cenové pásmo: A 1.000,- Kč/m 2 /rok B ,- Kč/m 2 /rok C ,- Kč/m 2 /rok IV. cenové pásmo: A 1.500,- Kč/m 2 /rok B ,- Kč/m 2 /rok C ,- Kč/m 2 /rok V. cenové pásmo: A 2.300,- Kč/m 2 /rok B ,- Kč/m 2 /rok C ,- Kč/m 2 /rok Zásady stanovení kauce na nájemné Pokud výše ročního nájemného přesáhne hranici ,- Kč, je nájemce povinen složit kauci na nájemné ve výši trojnásobku měsíčního nájemného, a to nejpozději ke dni podpisu příslušné nájemní smlouvy a úhradu kauce doložit městské části. Kauce může být použita na úhradu nájemného v případě, že by nájemce nájemné nezaplatil, na úhradu úroků z prodlení při opožděné platbě nájemného nebo na úhradu nájemného v případě ukončení nájemního vztahu, a to podle aktuálně stanoveného nájemného v době skončení nájmu. Pokud nebude kauce použita k žádnému z uvedených účelů, bude nájemci vrácena do deseti pracovních dnů ode dne ukončení nájemního vztahu. Uplatnění DPH při pronájmu nebytových prostor Podle 56, odst. 3 zákona č. 235/2004 Sb., o DPH, ve znění pozdějších předpisů, je nájem nebytových prostor osvobozen od DPH s výjimkou krátkodobého nájmu (nejdéle na 48 hodin nepřetržitě). Zásady valorizace výše nájemného: výši nájemného u druhů činností uvedených v skupině č. 1 nevalorizovat; výši nájemného u ostatních skupin druhů činností valorizovat (v opačném případě zdůvodnit, proč někteří nájemci nejsou valorizováni). Strana 11 (celkem 14)

12 Snížení výše nájemného v nebytových prostorách: Nájemce, který podniká v nebytových prostorách či objektech městské části a který se dostane do prokazatelných ekonomických potíží, má možnost požádat městskou část o dočasné snížení výše nájemného z těchto prostor spolu s doložením ztrátového výsledku hospodaření za poslední kalendářní rok. O případném výši a délce snížení nájemného rozhoduje Rada MČ Praha 12. Postup při stanovení výše nájemného podle těchto zásad (výpočet ceny): 1. Podle druhu činnosti, který je uveden v podnikatelském záměru žadatele o pronájem nebytového prostoru, se vybere příslušná skupina druhu činnosti (č. 1-5) s příslušným cenovým pásmem. 2. Na základě konkrétního umístění nebytového prostoru či objektu na území městské části se stanoví atraktivnost lokality. Podle atraktivnosti lokality se přiřadí cenové pásmo A nebo B tohoto kritéria v příslušné skupině druhu činnosti. 3. Na základě posouzení podnikatelských aktivit v konkrétní lokalitě se stanoví potřebnost druhu činnosti žadatele o pronájem nebytového prostoru pro tuto lokalitu. Podle potřebnosti druhu činnosti se přiřadí cenové pásmo A, B nebo C tohoto kritéria v příslušné skupině druhu činnosti. 4. Na základě informace z odboru provozního o stávajícím vybavení pronajímaného nebytového prostoru či objektu se stanoví stupeň jeho vybavenosti. Podle stupně vybavenosti objektu se přiřadí cenové pásmo A, B nebo C tohoto kritéria v příslušné skupině druhu činnosti. 5. Vypočteme průměrnou hodnotu z určených cenových pásem jednotlivých kritérií a získáme tak výši nájemného konkrétního nebytového prostoru či objektu v Kč/m 2 /rok. 6. Výše celkového ročního nájemného se zaokrouhlí tak, aby výše měsíčního nájemného vycházela na celé koruny. Příklady stanovení výše nájemného: Příklad č. 1: Pronájem nebytového prostoru v objektu ul. K Otočce 1831 pro prodej potravin. 1. Pronájem nebytového prostoru pro prodej potravin je zařazen do skupiny č. 3 druhů činností s cenovým pásmem: ,- Kč/m 2 /rok 2. Atraktivností lokalita ul. K Otočce patří do nižší poloviny cenového pásma B tohoto kritéria: ,- Kč/m 2 /rok stanoví se 1.100,- Kč/m 2 /rok 3. V této lokalitě se podobný druh činnosti nevyskytuje. Druh činnosti lze hodnotit jako celospolečenský potřebný a zařadit do cenového pásma A tohoto kritéria: ,- Kč/m 2 /rok stanoví se 1.050,- Kč/m 2 /rok 4. Vybavení pronajímaného nebytového objektu je standardní, zařazuje se tak do cenového pásma B tohoto kritéria: ,- Kč/m 2 /rok stanoví se 1.150,- Kč/m 2 /rok 1. Průměrná hodnota cen stanovených kritérii v bodě 2. až 4. je Kč. Minimální výše nájemného je tak stanovena na 1.100,- Kč/m 2 /rok. Strana 12 (celkem 14)

13 Příklad č. 2: Pronájem nebytového prostoru v objektu ul. K Vltavě 2012 pro kanceláře geodetické společnosti. 1. Pronájem nebytového prostoru pro kancelář geodetické společnosti je zařazen do skupiny č. 4 druhů činností s cenovým pásmem: ,- Kč/m 2 /rok 2. Ul. K Vltavě se nachází v bezprostřední blízkosti Sofijského náměstí a atraktivností se tak zařazuje do cenového pásma A tohoto kritéria: ,- Kč/m 2 /rok stanoví se 2.000,- Kč/m 2 /rok 3. Tento druh činnosti se v lokalitě sice nevyskytuje, ale z celospolečenské potřeby lze hodnotit jako nepříliš potřebný, zařazuje se tak do cenového pásma C tohoto kritéria: ,- Kč/m 2 /rok stanoví se 2.000,- Kč/m 2 /rok 4. Vybavenost objektu je standardní, zařazuje se tak do cenového pásma B tohoto kritéria: ,- Kč/m 2 /rok stanoví se 1.800,- Kč/m 2 /rok 5. Průměrná hodnota cen stanovených kritérii v bodě 2. až 4. je 1.933,33. Minimální výše nájemného je po zaokrouhlení stanovena na 1.940,- Kč/m 2 /rok. Příklad č. 3: Pronájem nebytového prostoru v objektu ul. Platónova 3237 pro sklad soukromé firmy 1. Pronájem nebytového prostoru pro sklad je zařazen do skupiny č. 3 druhů činností s cenovým pásmem: ,- Kč/m 2 /rok 2. Ul. Platónova se svou atraktivností zařazuje do cenového pásma B tohoto kritéria: ,- Kč/m 2 /rok stanoví se 1.050,- Kč/m 2 /rok 3. Tento druh činnosti se sice v lokalitě nevyskytuje, ale z celospolečenské potřeby ho lze hodnotit jako nepříliš potřebný, zařazuje se tak do cenového pásma C tohoto kritéria: ,- Kč/m 2 /rok stanoví se 1.250,- Kč/m 2 /rok 4. Vybavenost objektu je standardní s možností parkování, zařazuje se tak do cenového pásma C tohoto kritéria: ,- Kč/m 2 /rok stanoví se 1.250,- Kč/m 2 /rok 5. Průměrná hodnota cen stanovených kritérii v bodě 2. až 4. je 1.183,33. Minimální výše nájemného je stanovena na 1.190,- Kč/m 2 /rok. Příklad č. 4: Pronájem nebytového prostoru v objektu ul. Cílkova 864 pro provozování servisu elektrospotřebičů 1. Pronájem nebytového prostoru pro provozování servisu elektrospotřebičů je zařazen do skupiny č. 3 druhů činností s cenovým pásmem: ,- Kč/m 2 /rok 2. Ul. Cílkova se svou atraktivností zařazuje do cenového pásma B tohoto kritéria: ,- Kč/m 2 /rok stanoví se 1.150,- Kč/m 2 /rok 3. Tento druh činnosti se v lokalitě nevyskytuje a z celospolečenské potřeby ho lze hodnotit jako potřebný, zařazuje se tak do cenového pásma B tohoto kritéria: ,- Kč/m 2 /rok stanoví se 1.100,- Kč/m 2 /rok 4. Vybavenost objektu je standardní s možností parkování, zařazuje se tak do cenového pásma C tohoto kritéria: ,- Kč/m 2 /rok stanoví se 1.300,- Kč/m 2 /rok 5. Průměrná hodnota cen stanovených kritérii v bodě 2. až 4. je 1.183,33. Minimální výše nájemného je stanovena na 1.190,- Kč/m 2 /rok. Strana 13 (celkem 14)

14 Příloha č. 2 Adresa pro doručení Úřad MČ Praha 12 Odbor investic a správy majetku Písková 830/ Praha 4 Žádost o pronájem nebytového prostoru na adrese Žadatel : jméno a příjmení (fyzická osoba) název společnosti (právnická osoba) adresa/sídlo IČO: telefon Nabídka: konkrétní účel pronájmu nabídka ceny za pronájem v Kč/rok Přikládám kopii příslušného oprávnění k podnikání. Souhlasím se zpracováním svých osobních údajů po celou dobu řízení. Souhlas poskytuji na dobu neurčitou v souladu se zákonem č. 101/2000 Sb., o ochraně osobních údajů, ve znění pozdějších předpisů. Poznámky: datum podpis žadatele (razítko) Přílohy: Mgr. Petr Prchal starosta Ing. Eva Tylová zástupkyně starosty Strana 14 (celkem 14)

ZÁSADY STANOVENÍ MINIMÁLNÍ VÝŠE NÁJEMNÉHO Z NEBYTOVÝCH PROSTOR

ZÁSADY STANOVENÍ MINIMÁLNÍ VÝŠE NÁJEMNÉHO Z NEBYTOVÝCH PROSTOR ZÁSADY STANOVENÍ MINIMÁLNÍ VÝŠE NÁJEMNÉHO Z NEYTOVÝH PROSTOR Tyto zásady se vztahují: a) na pronájem nebytových prostor v nebytových objektech b) na pronájem nebytových prostor v bytových objektech c)

Více

Druh dokumentu: Vnitřní organizační předpis. Identifikační označení: Směrnice č. 13/2013

Druh dokumentu: Vnitřní organizační předpis. Identifikační označení: Směrnice č. 13/2013 Úřad městské části Praha 12 Výtisk číslo: 1 List číslo: 1 / 10 Druh dokumentu: Vnitřní organizační předpis Identifikační označení: Směrnice č. 13/2013 Pravidla pronájmu pozemků svěřených městské části

Více

Zásady stanovení výše nájemného z nebytových prostor

Zásady stanovení výše nájemného z nebytových prostor Příloha usnesení rady městské části Praha 12 č. 53.38.08 Zásady stanovení výše nájemného z nebytových prostor Při tvorbě nových zásad stanovení výše nájemného z nebytových prostor se vycházelo z kritérií

Více

uzavírají podle ustanovení 1746 odst. 2 zákona č. 89/2012 Sb., občanský zákoník (dále jen občanský zákoník ), tuto

uzavírají podle ustanovení 1746 odst. 2 zákona č. 89/2012 Sb., občanský zákoník (dále jen občanský zákoník ), tuto Statutární město Přerov IČ: 003 01 825 DIČ: CZ00301825 se sídlem Bratrská 709/34, Přerov I-Město, 750 02 Přerov zastoupené náměstkem primátora Pavlem Košutkem (dále jako Město ) MMPr/SML/2183/2015 a Česká

Více

PRAVIDLA PRO PŘIDĚLOVÁNÍ BYTŮ V MAJETKU MĚSTA ODOLENA VODA

PRAVIDLA PRO PŘIDĚLOVÁNÍ BYTŮ V MAJETKU MĚSTA ODOLENA VODA PRAVIDLA PRO PŘIDĚLOVÁNÍ BYTŮ V MAJETKU MĚSTA ODOLENA VODA Čl. A Obecná ustanovení 1. Těmito pravidly se stanoví pravidla pro hospodaření s bytovým fondem v majetku města Odolena Voda. Nájemní vztahy se

Více

Směrnice pro zadávání veřejných zakázek malého rozsahu města Poděbrady

Směrnice pro zadávání veřejných zakázek malého rozsahu města Poděbrady Směrnice pro zadávání veřejných zakázek malého rozsahu města Poděbrady Čl. 1 Obecná ustanovení 1. Tato směrnice upravuje postup při zadávání veřejných zakázek malého rozsahu specifikovaných v 6, 12, 18

Více

MĚSTO BENEŠOV. Rada města Benešov. Vnitřní předpis č. 16/2016. Směrnice k zadávání veřejných zakázek malého rozsahu. Čl. 1. Předmět úpravy a působnost

MĚSTO BENEŠOV. Rada města Benešov. Vnitřní předpis č. 16/2016. Směrnice k zadávání veřejných zakázek malého rozsahu. Čl. 1. Předmět úpravy a působnost MĚSTO BENEŠOV Rada města Benešov Vnitřní předpis č. 16/2016 Směrnice k zadávání veřejných zakázek malého rozsahu I. Obecná ustanovení Čl. 1 Předmět úpravy a působnost 1) Tato směrnice upravuje závazná

Více

Pronájem a nájem nebytových prostor a pozemků

Pronájem a nájem nebytových prostor a pozemků Město Broumov Třída Masarykova 239, 550 14 Broumov SMĚRNICE RADY MĚSTA Název: Pronájem a nájem nebytových prostor a pozemků Číslo dokumentu: SRM/06 Vydání č.: 02 Výtisk č.: 1 Účinnost od: 01.03.2014 Účinnost

Více

Dotační program vyhlášený obcí Dobříkov. Podpora, rozvoj a prezentace sportu, sportovních a spolkových aktivit v roce 2016. Základní ustanovení

Dotační program vyhlášený obcí Dobříkov. Podpora, rozvoj a prezentace sportu, sportovních a spolkových aktivit v roce 2016. Základní ustanovení Příloha č.2. Dotační program vyhlášený obcí Dobříkov Podpora, rozvoj a prezentace sportu, sportovních a spolkových aktivit v roce 2016 1. Právní předpisy a dokumenty Základní ustanovení Podpora poskytovaná

Více

Veřejnoprávní smlouva o poskytnutí investiční dotace č. 1/2016

Veřejnoprávní smlouva o poskytnutí investiční dotace č. 1/2016 Veřejnoprávní smlouva o poskytnutí investiční dotace č. 1/2016 Zastupitelstvo města Nová Role dle usnesení č. 10/02-4) ze dne 30. 12. 2015 a dle 85 odst. c zákona 128/2000 Sb., o obcích, rozhodlo o přidělení

Více

SMĚRNICE Č. 15/2015 NAKLÁDÁNÍ S BYTY A S PROSTORY SLOUŽÍCÍMI PODNIKÁNÍ

SMĚRNICE Č. 15/2015 NAKLÁDÁNÍ S BYTY A S PROSTORY SLOUŽÍCÍMI PODNIKÁNÍ Statutární město Pardubice Magistrát města Pardubic SMĚRNICE Č. 15/2015 NAKLÁDÁNÍ S BYTY A S PROSTORY SLOUŽÍCÍMI PODNIKÁNÍ Rada města Pardubic v souladu s ustanovením 102 odst. 3 zákona č. 128/2000 Sb.

Více

MATERIÁL PRO RADU MĚSTA č. 31

MATERIÁL PRO RADU MĚSTA č. 31 bez osobních údajůúdajů MATERIÁL PRO RADU MĚSTA č. 31 DNE: 14.12.2015 JEDNACÍ ČÍSLO: 474/2015/KS NÁZEV: Veřejnoprávní smlouva o poskytnutí neinvestiční dotace z rozpočtu města Žďáru nad Sázavou ANOTACE:

Více

Program pro poskytování dotací z rozpočtu města Moravská Třebová Číslo předpisu: 6/2015 Výtisk č.: 01

Program pro poskytování dotací z rozpočtu města Moravská Třebová Číslo předpisu: 6/2015 Výtisk č.: 01 Město Moravská Třebová 1 Druh předpisu: Název předpisu: Pravidla Program pro poskytování dotací z rozpočtu města Moravská Třebová Číslo předpisu: 6/2015 Výtisk č.: 01 Platnost od: 22.06.2015 Účinnost od:

Více

Zá sády pro poskytová ní neinvestič ní čh dotáčí ná záčhová ní á obnovu kulturní pámá tky z rozpoč tu státutá rní ho me stá Ostrávy

Zá sády pro poskytová ní neinvestič ní čh dotáčí ná záčhová ní á obnovu kulturní pámá tky z rozpoč tu státutá rní ho me stá Ostrávy Zá sády pro poskytová ní neinvestič ní čh dotáčí ná záčhová ní á obnovu kulturní pámá tky z rozpoč tu státutá rní ho me stá Ostrávy I. Základní ustanovení 1. Poskytování a použití dotací se řídí obecně

Více

VEŘEJNÁ NABÍDKA POZEMKŮ URČENÝCH K PRODEJI PODLE 7 ZÁKONA

VEŘEJNÁ NABÍDKA POZEMKŮ URČENÝCH K PRODEJI PODLE 7 ZÁKONA VEŘEJNÁ NABÍDKA POZEMKŮ URČENÝCH K PRODEJI PODLE 7 ZÁKONA č. 95/1999 Sb., O PODMÍNKÁCH PŘEVODU ZEMĚDĚLSKÝCH A LESNÍCH POZEMKŮ Z VLASTNICTVÍ STÁTU NA JINÉ OSOBY, VE ZNĚNÍ POZDĚJŠÍCH PŘEDPISŮ (DÁLE JEN ZÁKON

Více

PODPORA ČINNOSTI NESTÁTNÍCH NEZISKOVÝCH ORGANIZACÍ PŮSOBÍCÍCH NA ÚZEMÍ MČ PRAHA 7 V OBLASTI SPORTU PRO ROK 2015

PODPORA ČINNOSTI NESTÁTNÍCH NEZISKOVÝCH ORGANIZACÍ PŮSOBÍCÍCH NA ÚZEMÍ MČ PRAHA 7 V OBLASTI SPORTU PRO ROK 2015 PRAVIDLA PRO DOTAČNÍ PODPORU V PROGRAMU PODPORA ČINNOSTI NESTÁTNÍCH NEZISKOVÝCH ORGANIZACÍ PŮSOBÍCÍCH NA ÚZEMÍ MČ PRAHA 7 V OBLASTI SPORTU PRO ROK 2015 SCHVÁLENÁ USNESENÍM RADY MĚSTSKÉ ČÁSTI PRAHA 7 Č.

Více

Zásady k pronájmu bytů ve správě MČ Praha 14 Obsah

Zásady k pronájmu bytů ve správě MČ Praha 14 Obsah Zásady k pronájmu bytů ve správě MČ Praha 14 Obsah 1.Úvodní ustanovení... 2 2. Způsoby pronájmu bytu městské časti Praha 14... 3 2.1 Pronájem bytu za podmínky odkoupení pohledávky... 4 2.2 Pronájem bytu

Více

PROGRAM PRO POSKYTOVÁNÍ DOTACÍ Z ROZPOČTU KARLOVARSKÉHO KRAJE ODBORU KULTURY, PAMÁTKOVÉ PÉČE, LÁZEŇSTVÍ A CESTOVNÍHO RUCHU

PROGRAM PRO POSKYTOVÁNÍ DOTACÍ Z ROZPOČTU KARLOVARSKÉHO KRAJE ODBORU KULTURY, PAMÁTKOVÉ PÉČE, LÁZEŇSTVÍ A CESTOVNÍHO RUCHU PROGRAM PRO POSKYTOVÁNÍ DOTACÍ Z ROZPOČTU KARLOVARSKÉHO KRAJE ODBORU KULTURY, PAMÁTKOVÉ PÉČE, LÁZEŇSTVÍ A CESTOVNÍHO RUCHU Rada Karlovarského kraje (dále jen rada ) se usnesla na těchto Pravidlech pro

Více

Smlouva o obstarání správy společných částí domu a výkonu dalších povinností uzavřená podle 733 a násl. Občanského zákoníku v platném znění.

Smlouva o obstarání správy společných částí domu a výkonu dalších povinností uzavřená podle 733 a násl. Občanského zákoníku v platném znění. Smlouva o obstarání správy společných částí domu a výkonu dalších povinností uzavřená podle 733 a násl. Občanského zákoníku v platném znění. I. Smluvní strany Objednatel: Společenství Golfová 884 887 Zapsané

Více

Zásady pro prodej bytových domů Městské části Praha 5

Zásady pro prodej bytových domů Městské části Praha 5 Zásady pro prodej bytových domů Městské části Praha 5 Základní pojmy Pro účely těchto Zásad pro prodej nemovitostí (pozemků, jejichž součástí jsou bytové domy) Městské části Praha 5 (dále jen Zásady )

Více

Dotační program města Uherský Brod na podporu kulturních akcí

Dotační program města Uherský Brod na podporu kulturních akcí Dotační program města Uherský Brod na podporu kulturních akcí Článek I. Účel 1) Dotační program města Uherský Brod na podporu kulturních akcí (dále jen Program) je určen k poskytování dotací z rozpočtu

Více

Statutární město Přerov. Nařízení města Přerova č. 1/2016, kterým se vydává tržní řád

Statutární město Přerov. Nařízení města Přerova č. 1/2016, kterým se vydává tržní řád Statutární město Přerov Nařízení města Přerova č. 1/2016, kterým se vydává tržní řád Rada města Přerova se na své 45. schůzi konané dne 2.6.2016 usnesením č. 1634/45/10/2016 usnesla vydat na základě ustanovení

Více

170/2010 Sb. VYHLÁŠKA. ze dne 21. května 2010

170/2010 Sb. VYHLÁŠKA. ze dne 21. května 2010 170/2010 Sb. VYHLÁŠKA ze dne 21. května 2010 o bateriích a akumulátorech a o změně vyhlášky č. 383/2001 Sb., o podrobnostech nakládání s odpady, ve znění pozdějších předpisů Ministerstvo životního prostředí

Více

Fiche opatření (dále jen Fiche)

Fiche opatření (dále jen Fiche) Název MAS MAS Labské skály Fiche opatření (dále jen Fiche) Číslo Fiche Název Fiche 3 Občanské služby Přiřazení Fiche k opatření PRV (číslo, název) Hlavní opatření III. Název opatření resp.podopatření:

Více

Pravidla pronájmu bytů v majetku statutárního města Brna svěřených městské části Brno-Královo Pole

Pravidla pronájmu bytů v majetku statutárního města Brna svěřených městské části Brno-Královo Pole Pravidla pronájmu bytů v majetku statutárního města Brna svěřených městské části Brno-Královo Pole Článek 1 Úvod V souladu s čl. 2 odst. 1 Pravidel pronájmu bytů v domech v majetku statutárního města Brna

Více

Nájemní smlouva podle 2201 a násl. zákona č. 89/2012 Sb., občanského zákoníku, kterou uzavřely níže uvedeného dne, měsíce a roku smluvní strany

Nájemní smlouva podle 2201 a násl. zákona č. 89/2012 Sb., občanského zákoníku, kterou uzavřely níže uvedeného dne, měsíce a roku smluvní strany Nájemní smlouva podle 2201 a násl. zákona č. 89/2012 Sb., občanského zákoníku, kterou uzavřely níže uvedeného dne, měsíce a roku smluvní strany Statutární město Přerov se sídlem Bratrská 709/34, Přerov

Více

Zásady pro převod pozemků ve vlastnictví města Vizovice

Zásady pro převod pozemků ve vlastnictví města Vizovice Zásady pro převod pozemků ve vlastnictví města Vizovice Článek I. Základní ustanovení (1) Předmětem a cílem této úpravy je sjednocení postupu při úplatném převodu nemovitostí z majetku města na jiné osoby

Více

FOND VYSOČINY NÁZEV GP

FOND VYSOČINY NÁZEV GP RF-04-2009-01, př. 1upr1 Počet stran: 6 FOND VYSOČINY Výzva k předkládání projektů vyhlášená v souladu se Statutem účelového Fondu Vysočiny 1) Název programu: NÁZEV GP Grantový program na podporu 2) Celkový

Více

Zpráva o výsledku přezkoumání hospodaření obce Malenovice, IČ 00576964 za rok 2015

Zpráva o výsledku přezkoumání hospodaření obce Malenovice, IČ 00576964 za rok 2015 Elektronický podpis - 4.3.2016 KUMSX01M3GEL Certifikát autora podpisu : KRAJSKÝ ÚŘAD Jméno : Ing. Eva Hubinková Vydal : PostSignum Qualified C... Platnost do : 26.7.2016 MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ Odbor podpory

Více

Zásady přidělování obecních bytů (včetně bytových náhrad) Městské části Praha 5

Zásady přidělování obecních bytů (včetně bytových náhrad) Městské části Praha 5 Zásady přidělování obecních bytů (včetně bytových náhrad) Městské části Praha 5 I. Úvodní ustanovení 1. Zásady nakládání s bytovým fondem Městské části Praha 5 (dále jen Zásady ) vychází z ustanovení zákona

Více

PRAVIDLA PRO PRODEJ BYTŮ A NEBYTOVÝCH PROSTOR V MAJETKU MĚSTA VRBNO POD PRADĚDEM

PRAVIDLA PRO PRODEJ BYTŮ A NEBYTOVÝCH PROSTOR V MAJETKU MĚSTA VRBNO POD PRADĚDEM PRAVIDLA PRO PRODEJ BYTŮ A NEBYTOVÝCH PROSTOR V MAJETKU MĚSTA VRBNO POD PRADĚDEM Čl. I Základní ustanovení 1) Těmito Pravidly se stanoví postup při prodeji bytů a nebytových prostor, které jsou dosud ve

Více

1 /vhjjaavskoslh/.skv KRA\J - KRAJSKÝ ÚŘAD KUMSP00G67GW ; "" CÍ7 L

1 /vhjjaavskoslh/.skv KRA\J - KRAJSKÝ ÚŘAD KUMSP00G67GW ;  CÍ7 L 1 /vhjjaavskoslh/.skv KRA\J - KRAJSKÝ ÚŘAD KUMSP00G67GW ; "" CÍ7 L OSMÍ7)UVY SMLOUVA o poskytnutí dotace z rozpočtu Moravskoslezského kraje! >HA Mxi. ; rok! zi_ nďb. I. SMLUVNÍ STRANY 1. Moravskoslezský

Více

USNESENÍ. z 16. schůze Rady města Hranic, dne 20. 10. 2015

USNESENÍ. z 16. schůze Rady města Hranic, dne 20. 10. 2015 MĚSTO HRANICE USNESENÍ z 16. schůze Rady města Hranic, dne 20. 10. 2015 Usnesení 571/2015 - RM 16 ze dne 20. 10. 2015 Zahájení program rady města s doplněním uvedeným v zápise. Usnesení 572/2015 - RM 16

Více

MĚSTO HOLÝŠOV Z Á S A D Y. I. Předmět úpravy. II. Způsob prodeje. 1. Podmínky a způsob prodeje bytů jsou obecně upraveny zákonem o vlastnictví bytů.

MĚSTO HOLÝŠOV Z Á S A D Y. I. Předmět úpravy. II. Způsob prodeje. 1. Podmínky a způsob prodeje bytů jsou obecně upraveny zákonem o vlastnictví bytů. MĚSTO HOLÝŠOV Z Á S A D Y prodeje bytů z vlastnictví města Holýšova podle zákona č. 72/1994 Sb., kterým se upravují některé spoluvlastnické vztahy k budovám a některé vlastnické vztahy k bytům a nebytovým

Více

Město Mariánské Lázně

Město Mariánské Lázně Město Mariánské Lázně Pravidla pro poskytování dotací na sportovní činnost Město Mariánské Lázně rozhodlo dne 11.12.2012 usnesením zastupitelstva města č. ZM/481/12 vydat tato Pravidla pro poskytování

Více

OBEC P Í Š Ť, okres Opava 747 18 Píšt' 58

OBEC P Í Š Ť, okres Opava 747 18 Píšt' 58 OBEC pišť W OBEC P Í Š Ť, okres Opava 747 18 Píšt' 58 Záměr Obce Píší' na prodej obecního nemovitého majetku Obec Píšť jako výlučný vlastník nemovitostí níže specifikovaných zveřejňuje podle 39 odst. 1

Více

Pravidla pro prodej pozemků z majetku obce Krasov

Pravidla pro prodej pozemků z majetku obce Krasov Organizace: Obec Krasov Sídlo: Krasov 29, 793 94 Krasov IČ: 00296121 Předpis č.: 1/2014 Zpracovala: Lucie Klimenková Schválil: Mgr. Lukáš Grůza, starosta obce Datum vyhotovení: březen 2014 Nabývá účinnosti:

Více

Zásady hospodaření s nemovitostmi

Zásady hospodaření s nemovitostmi Zásady hospodaření s nemovitostmi Zastupitelstvo obce Osek nad Bečvou schválilo dne 10.7.2008 tyto zásady pro nabývání majetku obcí Osek nad Bečvou a převodu a pronájmu nemovitostí z majetku obce Osek

Více

Nařízení města Česká Lípa č. 4/2013, kterým se vydává tržní řád

Nařízení města Česká Lípa č. 4/2013, kterým se vydává tržní řád Nařízení města Česká Lípa č. 4/2013, kterým se vydává tržní řád Rada města Česká Lípa se na svém zasedání dne 11.12.2013 usnesením č. 921/2013 usnesla vydat na základě 18 odst. 1 zákona č. 455/1991 Sb.,

Více

č. 337/1992 Sb., o správě daní a poplatků, ve znění pozdějších předpisů.

č. 337/1992 Sb., o správě daní a poplatků, ve znění pozdějších předpisů. Obecně závazná vyhláška města Břidličná č. 4 /2007 O místních poplatcích (o poplatcích) Zastupitelstvo města Břidličná vydává dne 17.12.2007 v souladu s ustanoveními 10 písm. d) a 84 odst. 2, písm. i)

Více

DRAŽEBNÍ VYHLÁŠKA VEŘEJNÉ DOBROVOLNÉ DRAŽBY podle zák. č. 26/2000 Sb., o veřejných dražbách, ve znění pozdějších předpisů

DRAŽEBNÍ VYHLÁŠKA VEŘEJNÉ DOBROVOLNÉ DRAŽBY podle zák. č. 26/2000 Sb., o veřejných dražbách, ve znění pozdějších předpisů DRAŽEBNÍ VYHLÁŠKA VEŘEJNÉ DOBROVOLNÉ DRAŽBY podle zák. č. 26/2000 Sb., o veřejných dražbách, ve znění pozdějších předpisů Dražebník, navrhovatel a vlastník předmětu dražby: Město Louny, IČ: 00265209, Mírové

Více

Hasičský záchranný sbor Plzeňského kraje krajské ředitelství Kaplířova 9, P. O. BOX 18, 320 68 Plzeň

Hasičský záchranný sbor Plzeňského kraje krajské ředitelství Kaplířova 9, P. O. BOX 18, 320 68 Plzeň Hasičský záchranný sbor Plzeňského kraje krajské ředitelství Kaplířova 9, P. O. BOX 18, 320 68 Plzeň *HZSPX003NQJT* HZSPX003NQJT Číslo jednací: Datum: Vyřizuje: Tel.: E-mail: Počet listů: Přílohy: HSPM-

Více

115. VÝPIS Z USNESENÍ

115. VÝPIS Z USNESENÍ RADA MĚSTA DVŮR KRÁLOVÉ NAD LABEM 115. VÝPIS Z USNESENÍ Rady města Dvůr Králové nad Labem konané dne 19.04.2010 378/2010 115. RM V a) schvaluje změnu termínu pořádání trhu v měsíci dubnu na den 22.04.2010,

Více

o místních poplatcích

o místních poplatcích Obec Sudice, Sudice 164, 680 01 Boskovice Obecně závazná vyhláška č. 1/2014 o místních poplatcích Zastupitelstvo obce Sudice vydává přijetím usnesení č. 03/03/2014 na svém 3. zasedání konaném dne 10.12.2014

Více

SMLOUVA O POSKYTNUTÍ DOTACE Z ROZPOČTU MĚSTA NÁCHODA

SMLOUVA O POSKYTNUTÍ DOTACE Z ROZPOČTU MĚSTA NÁCHODA SMLOUVA O POSKYTNUTÍ DOTACE Z ROZPOČTU MĚSTA NÁCHODA Smlouva č.: SMF/94/2016 kterou v souladu s ustanovením 159 a násl. zákona č. 500/2004 Sb., správní řád, v platném znění, s ustanovením 10a zákona č.

Více

2015/OKP/0692 SMLOUVA O POSKYTNUTÍ DOTACE MČ Praha 10. mezi těmito subjekty

2015/OKP/0692 SMLOUVA O POSKYTNUTÍ DOTACE MČ Praha 10. mezi těmito subjekty 2015/OKP/0692 SMLOUVA O POSKYTNUTÍ DOTACE MČ Praha 10 č. OKP 28/2015 mezi těmito subjekty Městská část Praha 10 se sídlem v Praze 10, Vršovická 68, PSČ 101 38 zastoupena JUDr. Radmilou Kleslovou, starostkou

Více

Statut Grantové služby LČR

Statut Grantové služby LČR Statut Grantové služby LČR ÚVOD Náplní činnosti Grantové služby státního podniku Lesy České republiky, s. p. (dále jen GS a LČR ) je zajištění řádného průběhu zadávání a následného řešení projektů a výzkumných

Více

Čl. 3 Poskytnutí finančních prostředků vyčleněných na rozvojový program Čl. 4 Předkládání žádostí, poskytování dotací, časové určení programu

Čl. 3 Poskytnutí finančních prostředků vyčleněných na rozvojový program Čl. 4 Předkládání žádostí, poskytování dotací, časové určení programu Vyhlášení rozvojového programu na podporu navýšení kapacit ve školských poradenských zařízeních v roce 2016 čj.: MSMT-10938/2016 ze dne 29. března 2016 Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy (dále

Více

PROGRAM PRO POSKYTOVÁNÍ DOTACÍ Z ROZPOČTU MĚSTA LUBY NA PODPORU SPORTOVNÍCH AKTIVIT A VOLNOČASOVÝCH AKTIVIT DĚTÍ A MLÁDEŽE (dále jen program )

PROGRAM PRO POSKYTOVÁNÍ DOTACÍ Z ROZPOČTU MĚSTA LUBY NA PODPORU SPORTOVNÍCH AKTIVIT A VOLNOČASOVÝCH AKTIVIT DĚTÍ A MLÁDEŽE (dále jen program ) Město Luby nám.5. května 164 tel.: 354 420 410 351 37 Luby tel./fax.: 354 420 419 IČO 00254053 e-mail: starosta@mestoluby.cz PROGRAM PRO POSKYTOVÁNÍ DOTACÍ Z ROZPOČTU MĚSTA LUBY NA PODPORU SPORTOVNÍCH

Více

Dotační program pro oblast kultury na rok 2016

Dotační program pro oblast kultury na rok 2016 Dotační program pro oblast kultury na rok 2016 Příloha č. 1 usnesení č. 1318/36/R/2015 MČ Praha 11 vyhlašuje pro rok 2016 dotační program podpory kultury s následujícími programy: I. program: Celoroční

Více

Usnesení ze schůze Rady města Benešov dne 23.06.2016 č. 519-18/2016/RM až 549-18/2016/RM

Usnesení ze schůze Rady města Benešov dne 23.06.2016 č. 519-18/2016/RM až 549-18/2016/RM Usnesení ze schůze Rady města Benešov dne 23.06.2016 č. 519-18/2016/RM až 549-18/2016/RM USNESENÍ č. 519-18/2016/RM ze dne 23.06.2016 podání návrhu na zahájení řízení o vyklizení bytu č. 44, č. p. 2005,

Více

Obec Jino any : 00241342,252 25 Jino any

Obec Jino any : 00241342,252 25 Jino any Obec Jino any : 00241342,252 25 Jino any Oznámení zám ru V souladu s ust. 39 odst. 1 zákona. 128/2000 Sb. o obcích ve zn ní pozd jších p edpis oznamuje obec Jino any sv j zám r pronajmout tento nemovitý

Více

OSM 12. Název materiálu: Vyhlášení prodeje pozemků v bytové zóně Hruštice-Károvsko

OSM 12. Název materiálu: Vyhlášení prodeje pozemků v bytové zóně Hruštice-Károvsko Podklady na zasedání ZM dne: 25.06.2015 OSM 12. Název materiálu: Vyhlášení prodeje pozemků v bytové zóně Hruštice-Károvsko Předkládá: Ing. Tomáš Hocke Vypracoval: Růžena Jarošová Stanislava Syrotiuková

Více

SMLOUVA O PLNĚNÍ ZÁVAZKU VEŘEJNÉ SLUŽBY OBECNÉHO HOSPODÁŘSKÉHO ZÁJMU

SMLOUVA O PLNĚNÍ ZÁVAZKU VEŘEJNÉ SLUŽBY OBECNÉHO HOSPODÁŘSKÉHO ZÁJMU SMLOUVA O PLNĚNÍ ZÁVAZKU VEŘEJNÉ SLUŽBY OBECNÉHO HOSPODÁŘSKÉHO ZÁJMU Smlouva č.: SMF/3/2016 kterou v souladu s ustanovením 159 a násl. zákona č. 500/2004 Sb., správní řád, ve znění pozdějších předpisů

Více

Zásady pro nakládání s pozemky a pro umísťování reklamních zařízení na pozemcích a stavbách ve vlastnictví statutárního města Pardubice

Zásady pro nakládání s pozemky a pro umísťování reklamních zařízení na pozemcích a stavbách ve vlastnictví statutárního města Pardubice Zásady pro nakládání s pozemky a pro umísťování reklamních zařízení na pozemcích a stavbách ve vlastnictví statutárního města Pardubice schválené Radou města Pardubic dne 22.4.2008 usnesením č.2289/2008,

Více

Ovoce do škol Příručka pro žadatele

Ovoce do škol Příručka pro žadatele Ve smečkách 33, 110 00 Praha 1 tel.: 222 871 556 fax: 296 326 111 e-mail: info@szif.cz Ovoce do škol Příručka pro žadatele OBSAH 1. Základní informace 2. Schválení pro dodávání produktů 3. Stanovení limitu

Více

Obecně závazná vyhláška města Milovice č. 1 / 2011 o místních poplatcích

Obecně závazná vyhláška města Milovice č. 1 / 2011 o místních poplatcích Obecně závazná vyhláška města Milovice č. 1 / 2011 o místních poplatcích Zastupitelstvo města Milovice vydává dne 31.1.2011 podle 10 písm. d) a 84 odst. 2 písm. h) zákona č. 128/2000 Sb., o obcích (obecní

Více

4. Zápůjčka je bezúročná. 5. Žadatel o Zápůjčku odpovídá za pravdivost údajů uvedených v Žádosti i dokladech poskytnutých ke kontrole.

4. Zápůjčka je bezúročná. 5. Žadatel o Zápůjčku odpovídá za pravdivost údajů uvedených v Žádosti i dokladech poskytnutých ke kontrole. Zásady pro poskytování návratných bezúročných zápůjček z rozpočtu Města Rychvald na financování výměny kotlů na pevná paliva v rodinných domech na území města Rychvald v souvislosti s poskytováním dotací

Více

PRAVIDLA pro umisťování mobilních zařízení na veřejných prostranstvích města Písku

PRAVIDLA pro umisťování mobilních zařízení na veřejných prostranstvích města Písku PRAVIDLA pro umisťování mobilních zařízení na veřejných prostranstvích města Písku Čl. 1 Vymezení platnosti a působnosti 1) Město Písek jako vlastník pozemků spoluvytvářejících veřejná prostranství obce

Více

ZM_03 MĚSTO TRUTNOV - MĚSTSKÝ ÚŘAD

ZM_03 MĚSTO TRUTNOV - MĚSTSKÝ ÚŘAD MĚSTO TRUTNOV - MĚSTSKÝ ÚŘAD NÁVRH NA USNESENÍ Datum projednání v PV 06.06.2016 Zpracoval Bc. Lenka Švecová, DiS. odbor Datum projednání v RM 13.06.2016 finanční Datum projednání v ZM 20.06.2016 Předkládá

Více

Pravidla pro poskytnutí dotace MČ Praha 15 MČ Praha 15 pro sociální oblast 2015. 1. Kdo může žádat o dotaci

Pravidla pro poskytnutí dotace MČ Praha 15 MČ Praha 15 pro sociální oblast 2015. 1. Kdo může žádat o dotaci Pravidla pro poskytnutí dotace MČ Praha 15 MČ Praha 15 pro sociální oblast 2015 Tato pravidla jsou závazná pro všechny uchazeče. Účelem pravidel je: - poskytnout informace o výběrovém řízení - pomoci předkladatelům

Více

Postup a zásady nabytí a převodu pozemků do vlastnictví a z vlastnictví statutárního města Děčín

Postup a zásady nabytí a převodu pozemků do vlastnictví a z vlastnictví statutárního města Děčín Postup a zásady nabytí a převodu pozemků do vlastnictví a z vlastnictví statutárního města Děčín Článek I Nabytí a převod pozemků do vlastnictví a z vlastnictví statutárního města Děčína Statutární město

Více

ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY

ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY Církevní husitská základní umělecká škola Harmonie, o.p.s. se sídlem Bílá 1, 160 00 Praha 6 - Dejvice ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY část: 2. ŠKOLNÍ ŘÁD ZUŠ Č.j.: 8/2012 Vypracoval: Schválil: Pedagogická rada projednala

Více

Městská část Praha - Ďáblice Dne 1. 2. 2016 Úřad městské části Praha - Ďáblice Květnová 553/52 182 00, Praha 8 č.j.: 0078/2016-MCPD/TAJ

Městská část Praha - Ďáblice Dne 1. 2. 2016 Úřad městské části Praha - Ďáblice Květnová 553/52 182 00, Praha 8 č.j.: 0078/2016-MCPD/TAJ Městská část Praha - Ďáblice Dne 1. 2. 2016 Úřad městské části Praha - Ďáblice Květnová 553/52 182 00, Praha 8 č.j.: 0078/2016-MCPD/TAJ ORGANIZAČNÍ ŘÁD Úřadu Městské části Praha - Ďáblice Obsah: 1) Úvodní

Více

MĚSTO HRÁDEK NAD NISOU ZÁSADY PRODEJE POZEMKŮ VE VLASTNICTVÍ MĚSTA HRÁDKU NAD NISOU INTERNÍ PŘEDPIS MĚSTA HRÁDKU NAD NISOU

MĚSTO HRÁDEK NAD NISOU ZÁSADY PRODEJE POZEMKŮ VE VLASTNICTVÍ MĚSTA HRÁDKU NAD NISOU INTERNÍ PŘEDPIS MĚSTA HRÁDKU NAD NISOU MĚSTO HRÁDEK NAD NISOU INTERNÍ PŘEDPIS MĚSTA HRÁDKU NAD NISOU ZÁSADY PRODEJE POZEMKŮ VE VLASTNICTVÍ MĚSTA HRÁDKU NAD NISOU Schválené usnesením zastupitelstva města č. 11/238/ZM/15 ze dne 16. 12. 2015,

Více

Pravidla pro nakládání s nemovitým majetkem ve vlastnictví Obce Ostružná

Pravidla pro nakládání s nemovitým majetkem ve vlastnictví Obce Ostružná Pravidla pro nakládání s nemovitým majetkem ve vlastnictví Obce Ostružná schválené v souladu s ust. 38, 39, 85 zákona č. 128/2000 Sb., o obcích, ve znění pozdějších předpisů, Zastupitelstvem obce Ostružná

Více

Nařízení města Dvůr Králové nad Labem č. 1/2013. Tržní řád

Nařízení města Dvůr Králové nad Labem č. 1/2013. Tržní řád Nařízení města Dvůr Králové nad Labem č. 1/2013 Tržní řád Rada města Dvůr Králové nad Labem přijala na svém 99. zasedání dne 23.04.2013 usnesení č. R/1204/2013 99.RM, kterým vydává na základě 18 odst.

Více

Závazná pravidla pro MěÚ a Bytovou komisi Rady města Pelhřimov

Závazná pravidla pro MěÚ a Bytovou komisi Rady města Pelhřimov Závazná pravidla pro MěÚ a Bytovou komisi Rady města Pelhřimov Závazná pravidla pro nájem bytů ve vlastnictví města Tato pravidla se nevztahují Čl. 1 Předmět úpravy a) na služební byty města Pelhřimova

Více

ZADÁVACÍ DOKUMENTACE

ZADÁVACÍ DOKUMENTACE Č.j. HSBM-432-03/2014 Hasičský záchranný sbor Jihomoravského kraje Zubatého 14, 614 00 Brno ZADÁVACÍ DOKUMENTACE PRO ZADÁNÍ NADLIMITNÍ VEŘEJNÉ ZAKÁZKY V OTEVŘENÉM ŘÍZENÍ dle 27 zákona č. 137/2006 Sb.,

Více

ZAKLÁDACÍ LISTINA ÚSTAVU DYS-CENTRUM PRAHA Z. Ú.

ZAKLÁDACÍ LISTINA ÚSTAVU DYS-CENTRUM PRAHA Z. Ú. ZAKLÁDACÍ LISTINA ÚSTAVU DYS-CENTRUM PRAHA Z. Ú. Preambule Ústav je právnická osoba ustavená za účelem provozování společensky užitečné činnosti a poskytování služeb s takovou činností bezprostředně souvisejících

Více

Číslo zakázky (bude doplněno poskytovatelem dotace) 1 Název programu: Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost

Číslo zakázky (bude doplněno poskytovatelem dotace) 1 Název programu: Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Výzva k podání nabídek (pro účely uveřejnění na www.msmt.cz nebo www stránkách krajů pro zadávání zakázek z prostředků finanční podpory OP VK, které se vztahují na případy, pokud zadavatel není povinen

Více

STATUTÁRNÍ MĚSTO ČESKÉ BUDĚJOVICE OBECNĚ ZÁVAZNÁ. č. 5/2003. Zrušena vyhláškou č. 12/2005 s účinností od 1.1.2006!!! O MÍSTNÍCH POPLATCÍCH

STATUTÁRNÍ MĚSTO ČESKÉ BUDĚJOVICE OBECNĚ ZÁVAZNÁ. č. 5/2003. Zrušena vyhláškou č. 12/2005 s účinností od 1.1.2006!!! O MÍSTNÍCH POPLATCÍCH STATUTÁRNÍ MĚSTO ČESKÉ BUDĚJOVICE OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA č. 5/2003 Zrušena vyhláškou č. 12/2005 s účinností od 1.1.2006!!! O MÍSTNÍCH POPLATCÍCH schválena dne 30. října 2003 účinnost od 1. ledna 2004

Více

*RRMSX0015MYB* RRMSX0015MYB

*RRMSX0015MYB* RRMSX0015MYB *RRMSX0015MYB* RRMSX0015MYB Regionální rada regionu soudržnosti Moravskoslezsko Úřad Regionální rady V Ý Z V A K P O D Á N Í N A B Í D K Y k plnění veřejné zakázky malého rozsahu V Ostravě dne 10. 5. 2011

Více

veřejnoprávní smlouvu o poskytnutí účelové dotace z rozpočtu Libereckého kraje Článek I. Předmět a účel smlouvy

veřejnoprávní smlouvu o poskytnutí účelové dotace z rozpočtu Libereckého kraje Článek I. Předmět a účel smlouvy S m l o u v a o p o s k y t n u t í účelové dotace z Dotačního fondu Libereckého kraje podprogram 2.5 Podpora regionálních výrobků, výrobců a tradičních řemesel č. OLP/1873/2015 schválená Zastupitelstvem

Více

Povinnosti provozovatelů bytových domů na úseku požární ochrany

Povinnosti provozovatelů bytových domů na úseku požární ochrany Povinnosti provozovatelů bytových domů na úseku požární ochrany Stávající a vznikající nová bytová družstva nebo společenství vlastníků mají mimo jiné zákonem dané povinnosti na úseku požární ochrany.

Více

Obecně závazná vyhláška Města Březnice, o místních poplatcích č. 1/2012 ČÁST I. ZÁKLADNÍ USTANOVENÍ

Obecně závazná vyhláška Města Březnice, o místních poplatcích č. 1/2012 ČÁST I. ZÁKLADNÍ USTANOVENÍ Obecně závazná vyhláška Města Březnice, o místních poplatcích č. 1/2012 Zastupitelstvo města Březnice se na svém zasedání dne 11. 12. 2012 usneslo vydat na základě 14 odst. 2 zákona č. 565/1990 Sb., o

Více

KRAJSKÝ ÚŘAD PLZEŇSKÉHO KRAJE ODBOR SOCIÁLNÍCH VĚCÍ Škroupova 18, 306 13 Plzeň

KRAJSKÝ ÚŘAD PLZEŇSKÉHO KRAJE ODBOR SOCIÁLNÍCH VĚCÍ Škroupova 18, 306 13 Plzeň Příloha č. I PRAVIDLA PRO ŽADATELE A PŘÍJEMCE DOTAČNÍHO PROGRAMU Program podpory projektů protidrogové prevence v Plzeňském kraji 2016 I. Úvodní ustanovení Plzeňský kraj vyhlašuje na základě usnesení Rady

Více

Zpracování lesních hospodářských osnov pro zařizovací obvod Rumburk

Zpracování lesních hospodářských osnov pro zařizovací obvod Rumburk Veřejná zakázka malého rozsahu dle 12 odst. 3 zákona č. 137/2006 Sb., o veřejných zakázkách, ve znění pozdějších předpisů, na službu Zpracování lesních hospodářských osnov pro zařizovací obvod Rumburk

Více

MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 12 RADA MĚSTSKÉ ČÁSTI. č. R-040-027-15

MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 12 RADA MĚSTSKÉ ČÁSTI. č. R-040-027-15 MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 12 RADA MĚSTSKÉ ČÁSTI USNESENÍ č. R-040-027-15 ze dne 19.10.2015 Výběr nejvhodnější nabídky k veřejné zakázce malého rozsahu názvem Vánoční osvětlení na území městské části Praha 12

Více

ORGANIZAČNÍ ŘÁD Městský úřad Úvaly

ORGANIZAČNÍ ŘÁD Městský úřad Úvaly MEUV 6228/2013 ORGANIZAČNÍ ŘÁD Městský úřad Úvaly Organizační řád městského úřadu vychází ze zákona č. 128/2000 Sb., o obcích (obecní zřízení) v platném znění. Tento vnitřní předpis schválila Rada města

Více

DOMOVNÍ ŘÁD. Článek l Úvodní ustanovení

DOMOVNÍ ŘÁD. Článek l Úvodní ustanovení DOMOVNÍ ŘÁD Článek l Úvodní ustanovení Domovní řád upravuje podmínky a způsob užívání bytů, nebytových prostorů a společných částí výše uvedeného domu (dále jen dům ) včetně organizačních pravidel. Domovní

Více

Směrnice DSO Horní Dunajovice a Želetice - tlaková kanalizace a intenzifikace ČOV. Dlouhodobý majetek. Typ vnitřní normy: Identifikační znak: Název:

Směrnice DSO Horní Dunajovice a Želetice - tlaková kanalizace a intenzifikace ČOV. Dlouhodobý majetek. Typ vnitřní normy: Identifikační znak: Název: Typ vnitřní normy: Směrnice DSO Horní Dunajovice a Želetice - tlaková kanalizace a intenzifikace ČOV Identifikační znak: Název: Dlouhodobý majetek Vazba na legislativu: Závazné pro: Zákon č. 563/1991 Sb.,

Více

Manuál pro zaměstnavatele, kteří mají zájem o zapojení do projektu Odborné praxe pro mladé do 30 let v Ústeckém kraji

Manuál pro zaměstnavatele, kteří mají zájem o zapojení do projektu Odborné praxe pro mladé do 30 let v Ústeckém kraji Manuál pro zaměstnavatele, kteří mají zájem o zapojení do projektu Odborné praxe pro mladé do 30 let v Ústeckém kraji Popis projektu Projekt Odborné praxe pro mladé do 30 let v Ústeckém kraji připravil

Více

Městská část Praha 10. vyhlašuje. v souladu s usnesením Rady m. č. Praha 10 č. 183 ze dne 10. 3. 2015

Městská část Praha 10. vyhlašuje. v souladu s usnesením Rady m. č. Praha 10 č. 183 ze dne 10. 3. 2015 Městská část Praha 10 vyhlašuje v souladu s usnesením Rady m. č. Praha 10 č. 183 ze dne 10. 3. 2015 Výběrové řízení na prodej volných bytových jednotek formou elektronické aukce -3. Podmínky výběrového

Více

Zásady postupu při pronájmu obecních bytů. v Městské části Praha 17

Zásady postupu při pronájmu obecních bytů. v Městské části Praha 17 Městská část Praha 17, Žalanského 291 Zásady postupu při pronájmu obecních bytů v Městské části Praha 17 Tyto zásady slouží k jednání majetkové a bytové komise, rady městské části a Zastupitelstva městské

Více

499/2004 Sb. ZÁKON ČÁST PRVNÍ ARCHIVNICTVÍ A SPISOVÁ SLUŽBA

499/2004 Sb. ZÁKON ČÁST PRVNÍ ARCHIVNICTVÍ A SPISOVÁ SLUŽBA Obsah a text 499/2004 Sb. - stav k 31.12.2013 Změna: 413/2005 Sb., 444/2005 Sb. Změna: 112/2006 Sb. Změna: 181/2007 Sb. Změna: 296/2007 Sb. Změna: 32/2008 Sb. Změna: 190/2009 Sb. Změna: 227/2009 Sb. Změna:

Více

Město Dobruška. Obecně závazná vyhláška č. 1/2008 o místním poplatku ze psů a o místním poplatku za užívání veřejného prostranství

Město Dobruška. Obecně závazná vyhláška č. 1/2008 o místním poplatku ze psů a o místním poplatku za užívání veřejného prostranství Město Dobruška Obecně závazná vyhláška č. 1/2008 o místním poplatku ze psů a o místním poplatku za užívání veřejného prostranství Zastupitelstvo Města Dobruška se na svém zasedání konaném dne 17. března

Více

Směrnice k rozpočtovému hospodaření

Směrnice k rozpočtovému hospodaření Směrnice k rozpočtovému hospodaření Č. 14 OBEC BECHLÍN IČO: 263 346 Směrnici zpracovali: Ing. Soušek, Koťová M. Směrnici schválilo: Zastupitelstvo obce Datum schválení:.. Usnesení č.. Směrnice nabývá účinnosti:

Více

Nařízení města č. 4/2013

Nařízení města č. 4/2013 Nařízení města č. 4/2013 Jednací číslo: Datum schválení: Účinnost od do: Typ předpisu: Zpracovatel: 4/2013 09.07.2013 01.08.2013-16.04.2015 Nařízení města PO Nařízení města, kterým se vydává Tržní řád

Více

OBEC BŘEZŮVKY. Zastupitelstvo obce Březůvky. Obecně závazná vyhláška č. 2/2015, o místních poplatcích

OBEC BŘEZŮVKY. Zastupitelstvo obce Březůvky. Obecně závazná vyhláška č. 2/2015, o místních poplatcích OBEC BŘEZŮVKY Zastupitelstvo obce Březůvky Obecně závazná vyhláška č. 2/2015, o místních poplatcích Zastupitelstvo obce BŘEZŮVKY se na svém zasedání dne 14.12.2015 usnesením č. 7/14/2015 usneslo vydat

Více

PROGRAM PODPORY V OBLASTI TĚLOVÝCHOVNÝCH A SPORTOVNÍCH AKTIVIT ZÁKLADNÍ USTANOVENÍ (ÚČEL PODPORY)

PROGRAM PODPORY V OBLASTI TĚLOVÝCHOVNÝCH A SPORTOVNÍCH AKTIVIT ZÁKLADNÍ USTANOVENÍ (ÚČEL PODPORY) PROGRAM PODPORY V OBLASTI TĚLOVÝCHOVNÝCH A SPORTOVNÍCH AKTIVIT Poskytování dotací z rozpočtu města Letovice se řídí zákonem č. 250/2000 Sb., o rozpočtových pravidlech územních rozpočtů, v platném znění

Více

VEŘEJNÁ VYHLÁŠKA. Oznámení o zahájení vodoprávního řízení

VEŘEJNÁ VYHLÁŠKA. Oznámení o zahájení vodoprávního řízení *KUCBX00ITEYJ* KUCBX00ITEYJ O D B O R Ž I V O T N Í H O P R O S T Ř E D Í, Z E M Ě D Ě L S T V Í A L E S N I C T V Í Čj.: KUJCK 88035/2015/OZZL/2 Sp.zn.: OZZL 87860/2015/hery datum: 1.12.2015 vyřizuje:

Více

Vzor pro poskytnutí dotace na vodohospodářskou infrastrukturu

Vzor pro poskytnutí dotace na vodohospodářskou infrastrukturu Vzor pro poskytnutí dotace na vodohospodářskou infrastrukturu evidenční číslo smlouvy Poskytovatele: S-./ /. Veřejnoprávní smlouva o poskytnutí individuální účelové dotace z rozpočtu Středočeského kraje

Více

OBEC OHNIŠOV. Obecně závazná vyhláška č. 2/2015 o místních poplatcích ČÁST I. ZÁKLADNÍ USTANOVENÍ

OBEC OHNIŠOV. Obecně závazná vyhláška č. 2/2015 o místních poplatcích ČÁST I. ZÁKLADNÍ USTANOVENÍ OBEC OHNIŠOV Obecně závazná vyhláška č. 2/2015 o místních poplatcích Zastupitelstvo obce Ohnišov se na svém zasedání dne 14. 12. 2015 usnesením č. 14-3 usneslo vydat na základě 14 odst. 2 zákona č. 565/1990

Více

Ministerstvo kultury Odbor umění, literatury a knihoven KNIHOVNA 21.STOLETÍ

Ministerstvo kultury Odbor umění, literatury a knihoven KNIHOVNA 21.STOLETÍ Ministerstvo kultury Odbor umění, literatury a knihoven v souladu se zákonem č. 218/2000 Sb., o rozpočtových pravidlech a o změně některých souvisejících zákonů (rozpočtová pravidla), ve znění pozdějších

Více

MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 3 Rada městské části U S N E S E N Í

MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 3 Rada městské části U S N E S E N Í č.j.: 529/2015 MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 3 Rada městské části U S N E S E N Í č. 501 ze dne 22.06.2015 Metodické pokyny pro nakládání s prostory nesloužícími k bydlení v majetku městské části Praha 3 Rada městské

Více

OBEC VITĚJOVICE. Obecně závazná vyhláška č. 1/2012, o místních poplatcích ČÁST I. ZÁKLADNÍ USTANOVENÍ

OBEC VITĚJOVICE. Obecně závazná vyhláška č. 1/2012, o místních poplatcích ČÁST I. ZÁKLADNÍ USTANOVENÍ OBEC VITĚJOVICE Obecně závazná vyhláška č. 1/2012, o místních poplatcích Zastupitelstvo Obce Vitějovice se na svém zasedání dne 31.10.2012 usnesením č. 63/2012 usneslo vydat na základě 14 odst. 2 zákona

Více

117D813 Podpora rozvoje strukturálně postižených regionů

117D813 Podpora rozvoje strukturálně postižených regionů 117D813 Podpora rozvoje strukturálně postižených regionů Zásady podprogramu pro poskytování dotací v roce 2014 (dále jen Zásady ) Správce programu: Určená banka: Ministerstvo pro místní rozvoj (dále jen

Více

Vyhlášení opakované veřejné soutěže 1/6

Vyhlášení opakované veřejné soutěže 1/6 Vyhlášení opakované veřejné soutěže 1/6 MINISTERSTVO OBRANY ČR SEKCE VYZBROJOVÁNÍ V Y H L Á Š E N Í OPAKOVANÉ VEŘEJNÉ SOUTĚŽE III. VE VÝZKUMU, VÝVOJI A INOVACÍCH NA VÝBĚR PROJEKTŮ DO PROGRAMU OBRANNÉHO

Více

Předmětem řízení je výběr projektů pro rok 2015 v níže uvedených oblastech:

Předmětem řízení je výběr projektů pro rok 2015 v níže uvedených oblastech: MINISTERSTVO ZAHRANIČNÍCH VĚCÍ VYHLAŠUJE DOTAČNÍ VÝBĚROVÉ ŘÍZENÍ PRO NEVLÁDNÍ NEZISKOVÉ ORGANIZACE A VYSOKOŠKOLSKÁ PRACOVIŠTĚ NA PROJEKTY V OBLASTI ZAHRANIČNÍ POLITIKY ČR A MEZINÁRODNÍCH VZTAHŮ PRO ROK

Více