POZEMNÍ STVITELSTVÍ 4B PŮDNÍ VESTAVBY

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "POZEMNÍ STVITELSTVÍ 4B PŮDNÍ VESTAVBY"

Transkript

1 PŮDNÍ VESTAVBY Ing. Jaroslava Babánková Strana 1 (celkem 31)

2 O B Y T N É P O D K R O V Í a) rodinný domek nebo činžovní dům b) nová bytová jednotka nebo jen rozšíření nových prostor pro obě varianty c) rekonstrukce staré půdy d) nový projekt, kde navrhujeme obytné podkroví DISPOZIČNÍ ŘEŠENÍ MÍSTNOSTÍ PŮDNÍ VESTAVBY Stejné jako pro řešení v ostatních podlažích obytné místnosti JV - Z ložnice JV - V kuchyně SV WC, spíž SV - S ostat. místnosti (předsíně, koupelny ) libovolně U sedlových střech výhodné využití štítu pro osvětlení (technicky jednodušší než v rovině střechy), dále pro umístění balkónů. Většinou nejde využít celou plochu až k obvodovým stěnám (započitatelná plocha od 1,30 m svislé výšky). Dispoziční řešení je vázáno polohou zdí budovy obvodových, středních nosných, ale i příček. Dispoziční řešení je ovlivněno polohou stávajících instalací, hlavně kanalizace (WC a ostatní místnosti) koupelny, kuchyně buď nad stejnými místnostmi nebo co neblíže odpadnímu potrubí. Ing. Jaroslava Babánková Strana 2 (celkem 31)

3 varianty konstrukčního řešení bez vazných trámů! Konstrukční systém navržen tak, aby nesl podpůrný systém krovu šikmá střešní deska - monolitický žb nebo střešní prefabrikáty (pórobeton, žb) nosný stěnový systém příčný - je nejvýhodnější - na šikmo vyzděné nosné stěny osazeny vaznice na nosné stěny mohou být vyzděny nebo osazeny sloupy (dřevěné, ocelové) nosný podélný systém nebo skelet - stropní konstrukce navržena tak, aby se na ni mohly osadit sloupky (zesílené pole stropu, ztracený průvlak, obrácený průvlak ) plná vazba nahrazena ocelovým rámem, příp. kombinace s ocelovými vaznicemi hambalková soustava (se sloupky v každé vazbě) do cca 11 m vazníková konstrukce Použití ocelových rámů Ing. Jaroslava Babánková Strana 3 (celkem 31)

4 ocelová konstrukce v konstrukci šikmé střechy Ing. Jaroslava Babánková Strana 4 (celkem 31)

5 Nosné stěny podpírající vaznice Hambalkové krovy Ing. Jaroslava Babánková Strana 5 (celkem 31)

6 Betonové sloupy podpírající ocelovou vaznici krov a dokončené podkroví Vazníková konstrukce Ing. Jaroslava Babánková Strana 6 (celkem 31)

7 PŘEDPROJEKTOVÁ PŘÍPRAVA PŮDNÍ VESTAVBY Požadavky konstrukční, ekonomické, estetické Pečlivá prohlídka a průzkum objektu zjistit celkový stav objektu a konstrukcí souvisejících se zřízením vestavby, které budou přenášet zvýšené zatížení - krov (zateplení a vnitřní povrch), strop posledního nadzemního podlaží, nosné konstrukce stěn, schodiště, u náročnějších staveb i základy Pečlivé zaměření současného stavu (staré výkresy většinou nejdou použít pro posouzení, slouží jen jako podklad pro zakreslení) Statické posouzení, výpočet a návrh zesílení Sondy do podlahy strop posoudit, kontrola zhlaví trámů. Stav a kapacita instalací TZB možnost připojení (někdy nutná celá výměna stoupaček!) Stav stávající střešní krytiny a klempířských prvků POV Práce většinou za provozu domu! přerušování instalací a energií přechodné zastřešení při odkrývání střechy problematické vkládání výměn do stropů, prach, hluk, otřesy Návrh dopravy materiálu na půdu výtah, vrátek, kladka, lešení, zábor na chodníku. Pokud možno omezit mokrý proces. Ing. Jaroslava Babánková Strana 7 (celkem 31)

8 nosné konstrukce obalové konstrukce POZEMNÍ STVITELSTVÍ 4B ROZDĚLENÍ KONSTRUKCÍ PRO VESTAVBU A JEJICH ZMĚNY stěny a stropy z hlediska tepelných izolací nosná konstrukce střechy krytina doplňkové konstrukce střešního pláště opravy styků nosných konstrukčních prvků náhrada porušených konstrukčních prvků změny v uspořádání přemístění kleštin konstrukčních prvků snížení úrovně horn. povrchu vazných trámů náhrada vzpěr nebo sloupků náhrada celé tesařské stolice oprava, přeložení a doplnění výměna krytiny - z důvodu větší hmotnosti střešního pláště z důvodu ukončené životnosti stávající krytiny náhrada porušených částí přelaťování, výměna bednění vyřezání otvorů pro vkládané konstrukce klempířské konstrukce opravy povrchových úprav výměna výrobků a oplechování z důvodu špatné údržby nebo ukončené životnosti nové provedení tepelných izolací střešního pláště dodatečné tepelné izolace stávajících svislých stěn, štítových stěn a půdních nadezdívek tepelná izolace podhledů nebo stropů dělící příčky, povrchy konstrukcí výplně otvorů vstupní a vnitřní dveře technické zařízení budov stěny, stropy, podlahy nová okna pro osvětlení a větrání vodovod (rozvody teplé a studené vody) odpady (splašková nebo dešťová kanalizace) vytápění a příprava teplé vody plyn, el. energie, slaboproud, větrání, příp. zabezpečení zařízení sociálního zařízení a kuchyní (včetně požadavků na TZB) vybavení vestavěný nábytek posouzení projektu z hlediska požárního zabezpečení Ing. Jaroslava Babánková Strana 8 (celkem 31)

9 PODKROVÍ V RŮZNÝCH TYPECH STŘECH A KONSTRUKCÍ KROVU Sedlová střecha obecně nejlepší - využití štítů pro okna nebo balkony a) s vaznicovým krovem (stojatá nebo ležatá stolice) b) hambalkový krov - nejvhodnější - bez vazných trámů, sloupků, kleštiny ve správné výšce mohou sloužit přímo jako nosníky podhledu Valbová střecha méně vhodná - všechny čtyři střešní roviny jsou šikmé dá se obvykle využít jen Polovalbová Stanová Mansardová střední část půdy mezi plnými vazbami jako sedlová nejméně vhodná, lépe nevhodná vnitřní prostor velký, vhodný pro podkrovní místnosti Využití prostoru v závislosti na sklonu střechy < 50 % > 50 % 25 2,8 m 2,2 m 5,0 m 1,71 m 1,04 m 30 2,33 2,3 m 1,2 m 3,5 m 2,3 m 1,9 m 4,2m 2,3 m 0,6 m 2,9 m ,4 1, 1,2 2,25 1,0 2,8 1,85 m 3,15 m 1,55 3,45 m 1,3 3,7 5,0 m 5,0 m 5,0 m 2,25 m 2,75 m 5,0 m Ing. Jaroslava Babánková Strana 9 (celkem 31) ,3 2,7 m 5,0 m

10 konstrukční úpravy je možno provádět a) pouze za předpokladu zachování základních funkcí konstrukčních prvků b) při zachování rozložení namáhání v jejich prvcích c) zvětšení únosnosti prvků a stabilizace jejich geometrického tvaru je možná např. pomocí příložek d) plnou náhradu tesařské stolice nebo podepření vaznicového věnce je možné zajistit náhradou vazby ocelovou rámovou konstrukcí VLIV PLNÝCH VAZEB NA DISPOZICI PODKROVÍ Ponechání vazných trámů obvykle ovlivní půdorysné řešení, vazný trám je komunikační překážka v dispozičním řešení vestavby jejich přemístění je velmi náročné. a) zakomponování do prostoru půdní vestavby b) úpravy při ponechání vazných trámů - umístění příčky v místě vazného trámu(nemusí mít tloušťku jako trám-z jedné strany vytvořen sokl) - překročení (přemostění) schody a podestou c) různá úroveň podlah mezi jednotlivými vazbami s dvěma stupni (před dveřmi v příčce nebo prostor na spaní či pódium u volné dispozice.. ) d) zvýšená podlaha na úroveň vazného trámu v celém podkroví (možno využít např. pro vedení instalací) Obvyklá skladba půdy Překročení pomocí schůdků Schody na zvýšenou část Ing. Jaroslava Babánková Strana 10 (celkem 31)

11 Možnosti dispozičního řešení s různou úrovní podlahy Příklady konstrukce a využití zvýšených polí Ing. Jaroslava Babánková Strana 11 (celkem 31)

12 Opravy vazného trámu staticky nejnáročnější konstrukce zesílení trámu \ Ing. Jaroslava Babánková Strana 12 (celkem 31)

13 Přemístění vazných trámů nebo snížení úrovně vazných trámů a) částečné snížení úrovně vazného trámu (nesmí zatížit stropní konstrukci) b) přenesení zatížení přímo na stropnice spodního podlaží (jsou - li únosné) pomocí příčného trámu přes několik stropnic c) možnost vložení vazného trámu jen v jednom poli mezi dvěma nosnými stěnami spodního podlaží d) zapuštění vazného trámu do konstrukce stropu proříznutím záklopu a podložením stávajících sloupků / nová podlaha je nad novou úrovní vazného trámu ) e) osazení ocelových nosníků jako náhrady vazného trámu do stropu včetně nových delších sloupků Horní část krovu přemístění kleštin v plné vazbě z důvodu zvětšení podchodné výšky v podkroví Ing. Jaroslava Babánková Strana 13 (celkem 31)

14 Příklady tesařských úprav krovu Zesílená vaznice Nové kleštiny ( zde stropní nosníky nového stropu ) Ztužující kleštiny mohou být nosníky podhledu a zateplení Ing. Jaroslava Babánková Strana 14 (celkem 31)

15 OSVĚTLENÍ PODKROVÍ Přímé denní osvětlení je nutné pro obytné prostory, obývací pokoje, ložnice, kuchyně. Pro ostatní prostory je denní osvětlení žádoucí, není však nutné ( komunikační prostory a skladové prostory - tyto prostory je možné osvětlovat nepřímo, např. prosklenými dveřmi apod. ) Pro obytné pokoje a kuchyně platí požadavek přímého větrání pomocí otvíravých částí oken nebo ventilač. klapek Druhy osvětlovacích konstrukcí a) svislá okna ve štítové zdi-možné u sedlové, příp. u pultové stěny; nezasahuje do krovu, nemění se silueta objektu b) svislá okna v podélné zdi provedená formou jednotlivých vikýřů - nad venkovní stěnou ( nezatěžuje konstrukci, ale přerušení okapu ) - ve střešní rovině, stříška pultová ( nejjednodušší ) sedlová, valbová pultový vikýř v líci obvodové zdi - přední stěna vyzděná z cihel nebo tvárnic nebo z dřevěné sloupkové konstrukce, boční stěny obvykle dřevěné sloupkové na přední stěně je položena nová pozednice, na které jsou osazeny krokve sedlový vikýř - na půdorysem je sedlová stříška vytvořená malým krovem osazený na boční vazničky v průsečnici střešních ploch je úžlabí, obvykle z prken nebo fošen kladených na laťování valbový vikýř - konstrukce je podobná jako u sedlového, nad přední střenou je provedena valba nároží se vytváří nárožními krokvemi - u malého vikýře podepřeny prvním párem krokví, - u velkého hřebenovou vaznicí c) svislá okna v podélné zdi provedená jako částečná nástavba (širší vikýř přes více vazeb nebo celé pole) - při krovu s vrcholovou vaznicí se střední krokvička ukládá na výměnu - při krovu se střední vaznicí se lípnou krokvičky vikýře k původním krokvím nebo se osadí na střední vaznici (spodní části středních krokví se vyřežou) d) svislá okna v podélné zdi vložená do mansardově uspořádané střechy e) okna v rovině střechy střešní okna (okna vsazená do roviny střechy, nenarušují tvar střechy) nejsou závislá na konstrukci střechy mohou se osazovat na výměny (samostatná, do páru, nad sebou, ateliérové okno, střešní balkon, střešní terasa - kombinace šikmé a svislé prosklené plochy včetně otvíravého pole pro výstup na terasu) f) kombinace svislého a šikmého prosklení g) světlovody Ing. Jaroslava Babánková Strana 15 (celkem 31)

16 druhy a umístění osvětlovacích konstrukcí Okno ve štítové stěně Sestava s balkónovým oknem Francouzské okno Lodžie nebo balkon Sedlová střecha s pultovým vikýřem Pultový ve svislé stěně přerušení okapu Sedlový vikýř v sedlové střeše Valbový vikýř v sedlové střeše Pultový v mansardové střeše Sedlový v mansardové střeše Valbový v mansardové střeše Střešní okno (sestava),balkon Ing. Jaroslava Babánková Strana 16 (celkem 31)

17 Tesařské konstrukce vikýřů Pultový vikýř přes jedno pole Pultový vikýř spojitý Konstrukce pultového vikýře 1. střešní krokev 2. sloupek 3. krajní krokev vikýře 4. díl nadpraží 5. parapet 6. krokev vikýře Ing. Jaroslava Babánková Strana 17 (celkem 31)

18 spojité pultové vikýře \ Ing. Jaroslava Babánková Strana 18 (celkem 31)

19 Sedlový vikýř Konstrukce sedlového vikýře 1. střešní krokev 2. sloupek 3. pozednice vikýře 4. díl nadpraží 5. parapet 6. krokev vikýře Ing. Jaroslava Babánková Strana 19 (celkem 31)

20 Valbový vikýř \ Ocelové prvky v konstrukci střešních vikýřů Ing. Jaroslava Babánková Strana 20 (celkem 31)

21 Okna v rovině střechy - střešní okna Optimální výhled a snadné ovládání střešních oken - při menším sklonu je třeba použít delší okno Optimální proudění vzduchu okolo skla Ostění Výklenek ( nika ) Okna s parapetem Ostění musí být nahoře vodorovné a dole svislé. stěna přímo navazuje na drážku ve spodní části rámu střešního okna. Pod parapetem je vytvořena mezera, takže vzduch může volně procházet pod spodní část okna. Ing. Jaroslava Babánková Strana 21 (celkem 31)

22 Typy střešních oken Velikost oken Správné umístění oken GPL výklopné okno GGL, GGU Kyvná střešní okna GZL Kyvné střešní okno GGL INTEGRA, GGU INTEGRA Kyvná střešní okna s integrovaným elektrickým ovládáním GHL, GHU Výklopně-kyvná střešní okna GPL, GPU Výklopně-kyvná střešní okna GDL Cabrio Střešní balkon GEL Střešní terasa VFE, VIU Svislá doplňková okna GIL, GIU Střešní doplňková okna BDX Zateplovací sada GVT střešní výlez TWR, TLR Světlovod do šikmé střechy GGL, GZL, GGU Schéma otvírání Ing. Jaroslava Babánková Strana 22 (celkem 31)

23 Osazení střešních oken: vzdálenost rámu od krokve je -10 až +30 mm Zajištění větrání v polích s okny A výměny B Detail okna krokev okno osazovací úhelník ostění 780, 940, a 1140 sdružování oken: C C Ing. Jaroslava Babánková Strana 23 (celkem 31)

24 Lemování střešních oken pro různé druhy krytin Ing. Jaroslava Babánková Strana 24 (celkem 31)

25 Sestavy střešních oken Vedle sebe a = 140 mm Nad sebou b = 100 mm Ing. Jaroslava Babánková Strana 25 (celkem 31)

26 Světlovody Ing. Jaroslava Babánková Strana 26 (celkem 31)

27 svislý a vodorovný řez oknem Možnost hloubky osazení Ing. Jaroslava Babánková Strana 27 (celkem 31)

28 GGL, GGU Kyvná střešní okna POZEMNÍ STVITELSTVÍ 4B GZL Kyvné střešní okno Ovládání Okenní křídlo se ovládá pomocí ergonomického madla v horní části křídla Okenní křídlo i ventilační klapka jsou ovládány pomocí ergonomického madla v horní části křídla. GGL Lepený dřevěný profil z jehličnanů s dvojvrstvým lakováním. GGU Lepený dřevěný profil s vrstvou polyuretanu o síle 3 5 mm. Finální bílý lak UV stabilizovaný GGL INTEGRA, GGU INTEGRA Kyvná střešní okna s integrovaným elektrickým ovládáním Ing. Jaroslava Babánková Strana 28 (celkem 31)

29 GHL, GHU Výklopně-kyvná střešní okna Okenní křídlo se ovládá klikou v dolní části křídla. Pro ovládání ventilační klapky a otočení křídla pro umytí slouží madlo umístěné v horní části křídla. GPL, GPU Výklopně-kyvná střešní okna Sklon střechy Střešní okna GPL, GPU lze instalovat do střechy se sklonem od 15 do 55 (se speciálními pružinami až do 75 ). Maximální úhel otevření je 45. Ing. Jaroslava Babánková Strana 29 (celkem 31)

30 GDL Cabrio Střešní balkon GEL Střešní terasa Horní křídlo balkonu se ovládá klikou umístěnou v jeho spodní části. Spodní křídlo se ovládá dvojicí madel umístěných v jeho horní části. Spodní výklopné okno se zábradlím. Pojistka pro zajištění spodního křídla v otevřené pozici. Horní výklopně-kyvné křídlo s maximálním úhlem otevření (vyklopení) 45, lze zastavit v libovolné pozici. Ventilační klapka se vzduchovým filtrem. Horní křídlo terasy se ovládá klikou umístěnou v jeho spodní části. Spodní křídlo může být pravootevíravé (VEA), levootevíravé (VEB) nebo neotevíravé (VEC) a ovládá se klikou v boční části křídla. Spodní otevíravé nebo neotevíravé okno. Horní výklopně-kyvné křídlo s maximálním úhlem otevření (vyklopení) 45, lze zastavit v jakékoli pozici. Ventilační klapka se vzduchovým filtrem Ing. Jaroslava Babánková Strana 30 (celkem 31)

31 VFE, VIU Svislá doplňková okna POZEMNÍ STVITELSTVÍ 4B GIL, GIU Střešní doplňková okna Okno VFE se sklápí o 15 cm směrem do místnosti, ovládá se pomocí madla v horní části křídla. Okno VIU je neotevíravé. Okna VFE, VIU jsou určená pro instalaci pod střešní okno. Jsou instalována přímo pod rám okna umístěného nad ním bez přídavného profilu. Jsou dodávána ve stejných šířkách jako střešní okna. Nelze je instalovat samostatně. Okna GIL, GIU jsou neotevíravá. Okna GIL, GIU jsou určená pro instalaci pod střešní okno. Okna se instalují přímo pod rám horního okna bez použití přídavného profilu. Venkovní údržba a čištění se provádí přes otevíravé okno umístěné nad okny GIL, GIU. Vnější i vnitřní šířka, profilace rámu a křídla, stejně jako materiál s povrchovou úpravou jsou stejné jako u střešního okna, se kterým je instalováno. Nelze je instalovat samostatně. Ing. Jaroslava Babánková Strana 31 (celkem 31)

PS4B PŮDNÍ VESTAVBY. Ing.Jaroslava Babánková Strana 1 (celkem 23)

PS4B PŮDNÍ VESTAVBY. Ing.Jaroslava Babánková Strana 1 (celkem 23) PŮDNÍ VESTAVBY Ing.Jaroslava Babánková Strana 1 (celkem 23) O B Y T N É P O D K R O V Í a ) rodinný domek nebo činžovní dům b ) nová bytová jednotka nebo jen rozšíření nových prostor pro obě varianty c

Více

Technická příručka 2011. VELUX strešní okna. www.velux.cz

Technická příručka 2011. VELUX strešní okna. www.velux.cz Technická příručka 2011 VELUX strešní okna www.velux.cz Velikosti výrobků Střešní okna Okna do ploché střechy cm 47 55 66 78 94 114 134 cm 60 80 90 100 120 55 P25 60 CFP CVP 060060 62 M27 80 CFP CVP 080080

Více

Ceník Výrobky a ceny platné od 1. 3. 2016

Ceník Výrobky a ceny platné od 1. 3. 2016 Ceník Výrobky a ceny platné od 1. 3. 2016 d Plus Nej jběžnější velikost 5 990,- bez DPH Rozměr 78 118 cm (MK06) 5 990,- bez DPH Rozměr 78 118 cm (MK06) 7 520,- bez DPH Rozměr 78 118 cm (MK06) Horní Spodní

Více

B. TECHNICKÁ ZPRÁVA A. PRŮVODNÍ ZPRÁVA ARCHITEKTONICKO STAVEBNÍ ČÁST. Identifikační údaje stavby. Dvoupodlažní rodinný dům o jedné bytové jednotce

B. TECHNICKÁ ZPRÁVA A. PRŮVODNÍ ZPRÁVA ARCHITEKTONICKO STAVEBNÍ ČÁST. Identifikační údaje stavby. Dvoupodlažní rodinný dům o jedné bytové jednotce Identifikační údaje stavby Stavba : A. PRŮVODNÍ ZPRÁVA Dvoupodlažní rodinný dům o jedné bytové jednotce Místo stavby: Obec Vrané nad Vltavou, okres Praha západ Kraj Středočeský B. TECHNICKÁ ZPRÁVA ARCHITEKTONICKO

Více

Informace. Obsah. Ceny uvedené v tomto ceníku jsou doporučené ceny standardních výrobků firmy VELUX Česká republika, s.r.o.

Informace. Obsah. Ceny uvedené v tomto ceníku jsou doporučené ceny standardních výrobků firmy VELUX Česká republika, s.r.o. Ceník Střešní okna Střešní balkon Střešní výlezy Doplňková okna Okna do ploché střechy Světlovody Montážní doplňky Ostění Prefabrikované krokve Lemování Rolety a žaluzie Ovládání Solární kolektory Zařízení

Více

OBSAH CIVIL ENGINEERING DESIGN STUDIO

OBSAH CIVIL ENGINEERING DESIGN STUDIO OBSAH obsah... 1 1) identifikační údaje stavby... 2 2) základní údaje charakterizující stavbu a její budoucí provoz... 3 3) stavebně technické řešení... 3 3.1 Přípravné práce... 3 3.2 Bourací práce...

Více

NOVOSTAVBA 10-TI ŘADOVÝCH RODINNÝCH DOMŮ

NOVOSTAVBA 10-TI ŘADOVÝCH RODINNÝCH DOMŮ A: PRŮVODNÍ ZPRÁVA Identifikační údaje: Název stavby: Místo stavby: Stupeň: Stavebník: NOVOSTAVBA 10-TI ŘADOVÝCH RODINNÝCH DOMŮ Lokalita Buková, Kanice, Brno venkov parc. č. 425/182 až 425/186, 425/200

Více

KAPUCÍNSKÁ 214/2 PRAHA 1

KAPUCÍNSKÁ 214/2 PRAHA 1 PROVOZNĚ TECHNICKÁ STUDIE REKONSTRUKCE PŮDNÍHO PROSTORU KAPUCÍNSKÁ 214/2 PRAHA 1 číslo pare 15 Praha únor 2010 obsah: Textová část Průvodní a technická zpráva Výkresová část č. výkresu název měřítko formát

Více

RODINNÝ DŮM S PROVOZOVNOU

RODINNÝ DŮM S PROVOZOVNOU RODINNÝ DŮM S PROVOZOVNOU Drahkov, p.p.č. 576/68, k.ú. Kvítkov u Modlan Dokumentace pro stavební povolení investor Liudmila Ovchinnikova 1.PRŮVODNÍ ZPRÁVA 2.SOUHRNNÁ TECHNICKÁ ZPRÁVA / 2 OBSAH : 1. PRŮVODNÍ

Více

A / PRŮVODNÍ ZPRÁVA. 1. Identifikační údaje: 1. Základní údaje o stavbě: Místo stavby : k. ú. Ostrava, parc. č. 123/1

A / PRŮVODNÍ ZPRÁVA. 1. Identifikační údaje: 1. Základní údaje o stavbě: Místo stavby : k. ú. Ostrava, parc. č. 123/1 A / PRŮVODNÍ ZPRÁVA 1. Identifikační údaje: Název stavby : Bytový (Rodinný) dům Místo stavby : k. ú. Ostrava, parc. č. 123/1 Okres Charakter stavby Účel stavby : Ostrava : Novostavba (Rekonstrukce) : Stavba

Více

Katalog výrobků. s cenami platnými od 1. 2. 2012. VELUX střešní okna. www.velux.cz

Katalog výrobků. s cenami platnými od 1. 2. 2012. VELUX střešní okna. www.velux.cz Katalog výrobků s cenami platnými od 1. 2. 2012 střešní okna www.velux.cz Vize Zvyšovat kvalitu života v podkrovních místnostech efektivní prací s denním světlem a čerstvým vzduchem. Podrobnější informace

Více

TECHNICKÁ ZPRÁVA. Stavba: Objednatel: Projektant: DIK, dodavatelsko inženýrská kancelář spol. s r. o. nám.svobody 879 79001 Jeseník. Čís.

TECHNICKÁ ZPRÁVA. Stavba: Objednatel: Projektant: DIK, dodavatelsko inženýrská kancelář spol. s r. o. nám.svobody 879 79001 Jeseník. Čís. TECHNICKÁ ZPRÁVA Stavba: OPRAVA STŘECHY A PODKROVÍ LÉČEBNÉHO PAVILONU Stupeň dokumentace: PROJEKT Objednatel: Psychiatrická nemocnice Marianny Oranžské, Ves Bílá Voda 1, 790 69 Bílá Voda Projektant: DIK,

Více

Nová generace. střešních oken. Více. světla Více. pohodlí Méně. energie

Nová generace. střešních oken. Více. světla Více. pohodlí Méně. energie Více světla Více pohodlí Méně energie Nová generace střešních oken Výrobky a ceny platné od 1. 9. 2014 VELUX celosvětová jednička na trhu střešních oken! Široký výběr střešních oken (spodní klikou, horním

Více

AAA Studio.s.r.o. Staňkova 8a 612 00 Brno F 1.1.1 TECHNICKÁ ZPRÁVA. Oprava dispozice

AAA Studio.s.r.o. Staňkova 8a 612 00 Brno F 1.1.1 TECHNICKÁ ZPRÁVA. Oprava dispozice AAA Studio.s.r.o. Staňkova 8a 612 00 Brno F 1.1.1 TECHNICKÁ ZPRÁVA MŠ POLÁČKOVA BRNO-LÍŠEŇ PROJEKT PRO STAVEBNÍ POVOLENÍ Pro realizaci je třeba zpracovat prováděcí projekt. Brno květen 2012 Číslo paré

Více

PROJEKT STAVBY (Dokumentace pro provedení stavby)

PROJEKT STAVBY (Dokumentace pro provedení stavby) Ing. Miroslav Sekanina Zakázkové číslo: S-07/2013 projekční a inženýrská kancelář Počet listů: 7 Soukenická 2156, Uherský Brod PROJEKT STAVBY (Dokumentace pro provedení stavby) F. DOKUMENTACE OBJEKTŮ 1.

Více

CENTRUM ODBORNÉ PŘÍPRAVY

CENTRUM ODBORNÉ PŘÍPRAVY Abras projektový ateliér s.r.o. Dvorská 28, 678 01 Blansko tel. 516 417531-2, fax 516 417 531 IČO 60751151 e-mail: abras@abras.cz http://www.abras.cz CENTRUM ODBORNÉ PŘÍPRAVY V GASTRONOMICKÝCH A POTRAVINÁŘSKÝCH

Více

LIMITOVANÁ EDICE HARMONY 2 JUNIOR STAVBA NA KLÍČ

LIMITOVANÁ EDICE HARMONY 2 JUNIOR STAVBA NA KLÍČ Rozsah prací a dodávek STANDARDNÍ PROVEDENÍ Od horní hrany spodní stavby, platnost od 1. 1. 2012 (MODEL 2012) LIMITOVANÁ EDICE HARMONY 2 JUNIOR STAVBA NA KLÍČ Tento Rozsah prací a dodávek popisuje rodinný

Více

Ceny uvedené v tomto ceníku jsou doporučené ceny standardních výrobků firmy VELUX Česká republika, s.r.o.

Ceny uvedené v tomto ceníku jsou doporučené ceny standardních výrobků firmy VELUX Česká republika, s.r.o. Ceník Střešní okna Střešní balkon, terasa Střešní výlezy Doplňková okna Okna do ploché střechy Světlovody Montážní doplňky Ostění Prefabrikované krokve Lemování Rolety a žaluzie Ovládání Solární kolektory

Více

PROJEKT PRO STAVEBNÍ POVOLENÍ

PROJEKT PRO STAVEBNÍ POVOLENÍ POHODA NÁRAMEČ - REALIZACE STAVBY INVESTOR: Vrbová Daniela Nárameč 42, 675 03 Budišov MÍSTO STAVBY: k.ú. Nárameč, p.č. st. 57/2, st. 57/6, st. 57/7 PROJEKT PRO STAVEBNÍ POVOLENÍ Březen 2014 POHODA NÁRAMEČ

Více

WWW.VIMJAKBYDLIM.CZ PRŮKAZ NEMOVITOSTI PROVĚŘENÁ NEMOVITOST VYHODNOCENÍ. Rodinný dům. Typ. Výstavba 1997-1998. Poslední rekonstrukce.

WWW.VIMJAKBYDLIM.CZ PRŮKAZ NEMOVITOSTI PROVĚŘENÁ NEMOVITOST VYHODNOCENÍ. Rodinný dům. Typ. Výstavba 1997-1998. Poslední rekonstrukce. PRŮKAZ NEMOVITOSTI číslo průkazu: Typ Výstavba Poslední rekonstrukce VYHODNOCENÍ 214-xxxxx-xx PROVĚŘENÁ NEMOVITOST Adresa TECHNICKÝ OBOR Statika Izolace proti vodě Povrchy podlah a stěn Zvuk a hluk Úniky

Více

D.1 TECHNICKÁ ZPRÁVA Obsah:

D.1 TECHNICKÁ ZPRÁVA Obsah: D.1 TECHNICKÁ ZPRÁVA Obsah: 1. Účel objektu 2. Zásady architektonického, funkčního a dispozičního řešení 3. Kapacitní bilance prostorů, orientace na světové strany, denní osvětlení, oslunění 4. Technické

Více

York Z Á K L A D N Í P O P I S R O D I N N É H O D O M U ARCHITEKTONICKÉ, FUNKČNÍ A DISPOZIČNÍ ŘEŠENÍ IDENTIFIKAČNÍ ÚDAJE

York Z Á K L A D N Í P O P I S R O D I N N É H O D O M U ARCHITEKTONICKÉ, FUNKČNÍ A DISPOZIČNÍ ŘEŠENÍ IDENTIFIKAČNÍ ÚDAJE Z Á K L A D N Í P O P I S R O D I N N É H O D O M U York IDENTIFIKAČNÍ ÚDAJE Developer projektu Skala Invest Group s.r.o. Sídlo společnosti Na Zámecké 11, 140 00 Praha 4-Nusle Tel.fax +420 241 742 654

Více

Ceny uvedené v tomto ceníku jsou doporučené ceny standardních výrobků firmy VELUX Česká republika, s.r.o.

Ceny uvedené v tomto ceníku jsou doporučené ceny standardních výrobků firmy VELUX Česká republika, s.r.o. Ceník Střešní okna Střešní balkon, terasa Střešní výlezy Doplňková okna Okna do ploché střechy Světlovody Montážní doplňky Ostění Prefabrikované krokve Lemování Rolety a žaluzie Ovládání Solární kolektory

Více

D.1.1 Architektonické a stavebně technické řešení D.1.1.1 Technická zpráva

D.1.1 Architektonické a stavebně technické řešení D.1.1.1 Technická zpráva Stavebník: Mgr. Jana Holenková, Střelniční 2128, 738 01Frýdek-Místek; Ing. Pavel Babiš, Třanovského 390, 738 01Frýdek Místek Název akce: Rodinný dům na parcele č. 151/2 v k. ú. Janovice u Frýdku Místku,

Více

Ceník Výrobky a ceny platné od 1. 4. 2014

Ceník Výrobky a ceny platné od 1. 4. 2014 Ceník Výrobky a ceny platné od 1. 4. 2014 d Plus Nej jběžněj jší velikost 5 590,- bez DPH Rozměr 78 118 cm (MK06) 5 590,- bez DPH Rozměr 78 118 cm (MK06) 7 430,- bez DPH Rozměr 78 118 cm (MK06) Horní Spodní

Více

VYPRACOVAL ZODPOVĚDNÝ PROJEKTANT. Obec Olbramice, Prostorná 132, Olbramice, 742 83 Klimkovice

VYPRACOVAL ZODPOVĚDNÝ PROJEKTANT. Obec Olbramice, Prostorná 132, Olbramice, 742 83 Klimkovice technická zpráva INVESTOR NÁZEV AKCE OBSAH VÝKRESU VYPRACOVAL ZODPOVĚDNÝ PROJEKTANT Ing. arch. Lukáš Krekáň Obec Olbramice, Prostorná 132, Olbramice, 742 83 Klimkovice NOVOSTAVBA ZÁZEMÍ SK SOKOL OLBRAMICE

Více

Ceny uvedené v tomto ceníku jsou doporučené ceny standardních výrobků firmy VELUX Česká republika, s.r.o.

Ceny uvedené v tomto ceníku jsou doporučené ceny standardních výrobků firmy VELUX Česká republika, s.r.o. Ceník Střešní okna Střešní balkon, terasa Střešní výlezy Doplňková okna Okna do ploché střechy Světlovody Montážní doplňky Ostění Prefabrikované krokve Lemování Rolety a žaluzie Ovládání Solární kolektory

Více

C. SOUHRNNÁ TECHNICKÁ ZPRÁVA

C. SOUHRNNÁ TECHNICKÁ ZPRÁVA C. SOUHRNNÁ TECHNICKÁ ZPRÁVA 1. Popis stavby Budova dílny a garáží obecního úřadu je jednopodlažní nepodsklepená budova obdélníkového půdorysu se sedlovou střechou. Přístup do objektu je možný celkem pěti

Více

OBSAH A. PRŮVODNÍ ZPRÁVA... 2 B. SOUHRNNÁ TECHNICKÁ ZPRÁVA... 5 1. URBANISTICKÉ, ARCHITEKTONICKÉ A STAVEBNĚ TECHNICKÉ ŘEŠENÍ... 5

OBSAH A. PRŮVODNÍ ZPRÁVA... 2 B. SOUHRNNÁ TECHNICKÁ ZPRÁVA... 5 1. URBANISTICKÉ, ARCHITEKTONICKÉ A STAVEBNĚ TECHNICKÉ ŘEŠENÍ... 5 OBSAH A. PRŮVODNÍ ZPRÁVA... 2 B. SOUHRNNÁ TECHNICKÁ ZPRÁVA... 5 1. URBANISTICKÉ, ARCHITEKTONICKÉ A STAVEBNĚ TECHNICKÉ ŘEŠENÍ... 5 2. MECHANICKÁ ODOLNOST A STABILITA... 17 3. POŽÁRNÍ BEZPEČNOST... 18 4.

Více

TECHNICKÁ ZPRÁVA STAVEBNÍ ČÁST

TECHNICKÁ ZPRÁVA STAVEBNÍ ČÁST TECHNICKÁ ZPRÁVA STAVEBNÍ ČÁST Snížení energetické náročnosti - Zdravotní středisko, Bystřice Výhrada k projektové dokumentaci pro provedení stavby: Vzhledem ke skutečnosti, že v průběhu zpracování projektové

Více

PŘEVISLÉ A USTUPUJÍCÍ KONSTRUKCE

PŘEVISLÉ A USTUPUJÍCÍ KONSTRUKCE PŘEVISLÉ A USTUPUJÍCÍ KONSTRUKCE Vodorovné nosné konstrukce Rozdělení z funkčního hlediska na konstrukce: A/ Stropní rozdělují budovu po výšce, B/ Převislé - římsy, balkony, arkýře, apsidy, pavlače apod.,

Více

HOSTIVICKÁ SOKOLOVNA

HOSTIVICKÁ SOKOLOVNA HOSTIVICKÁ SOKOLOVNA Rekonstrukce a dostavba na kulturně sportovní centrum Varianta 2 Technická zpráva ke studii Zpracovali: Alena Kučerová a Jiří Kučera Hostivice, leden 2011 Technická zpráva ke studii

Více

Obytný dům Plzeňská ul. 212, Jesenice

Obytný dům Plzeňská ul. 212, Jesenice Ing. M. Veverka projekce IČO 11263415 269 01 * + 313 109 161 mvprojekce@mvprojekce.cz M.Schneibergová Ing. Mir.Veverka Město, Mírové náměstí 368, 2 33 zakázka č. Obytný dům Plzeňská ul. 212, Dokumentace

Více

STAVEBNÍ ÚPRAVY ZÁMKU RATMĚŘICE OBJEKT SO 01. ING.ARCH.MAXMILIÁN VLČEK autorizovaný architekt ČKA U KORUNY 685/18, 500 02 HRADEC KRÁLOVÉ IČ 13564706

STAVEBNÍ ÚPRAVY ZÁMKU RATMĚŘICE OBJEKT SO 01. ING.ARCH.MAXMILIÁN VLČEK autorizovaný architekt ČKA U KORUNY 685/18, 500 02 HRADEC KRÁLOVÉ IČ 13564706 VEDOUCÍ PROJEKTANT ZODP. POJEKTANT INVESTOR MÍSTO AKCE Ing. arch. Maxmilián Vlček Ing. arch. Maxmilián Vlček SPOLUPRÁCE ASTRON group s.r.o., Veselská 699, Praha 9 - Letňany, 199 00 OBJEKT Č.P.1 - ZÁMEK

Více

Obsah: 01 Technická zpráva. 02 Půdorys 1.PP. 03 Půdorys 1.NP. 04 Půdorys 2.NP. 05 Půdorys 3.NP. 06 Půdorys 4.NP. 07 Půdorys 5.NP. 08 Půdorys střechy

Obsah: 01 Technická zpráva. 02 Půdorys 1.PP. 03 Půdorys 1.NP. 04 Půdorys 2.NP. 05 Půdorys 3.NP. 06 Půdorys 4.NP. 07 Půdorys 5.NP. 08 Půdorys střechy Obsah: 01 Technická zpráva 02 Půdorys 1.PP 03 Půdorys 1.NP 04 Půdorys 2.NP 05 Půdorys 3.NP 06 Půdorys 4.NP 07 Půdorys 5.NP 08 Půdorys střechy 09 Řez A - A 10 Pohledy na fasády 11 Výpis PSV - plastové výrobky

Více

Systém VELUX. Předokenní roleta a markýza Ochrana před teplem. Lemování Dokonalé a vodotěsné osazení okna do střešního pláště.

Systém VELUX. Předokenní roleta a markýza Ochrana před teplem. Lemování Dokonalé a vodotěsné osazení okna do střešního pláště. Ceník Střešní okna Světlovody Svislá doplňková okna Montážní doplňky Ostění Lemování Rolety a žaluzie Ovládání Montážní služby Zařízení pro odvod kouře a tepla Platný od 21. 4. 2009 VELUX 1 Systém VELUX

Více

D.1.1 Architektonické a stavebně technické řešení. Technická zpráva. Obsah:

D.1.1 Architektonické a stavebně technické řešení. Technická zpráva. Obsah: D.1.1 Architektonické a stavebně technické řešení Technická zpráva Obsah: a) Všeobecně... 1 b) Zásady architektonického, funkčního, dispozičního a výtvarného řešení a řešení vegetačních úprav okolí objektu,

Více

ZATEPLENÍ OBJEKTU ZÁKLADNÍ ŠKOLY HLAVNÍ BUDOVA ŠKOLY

ZATEPLENÍ OBJEKTU ZÁKLADNÍ ŠKOLY HLAVNÍ BUDOVA ŠKOLY ZATEPLENÍ OBJEKTU ZÁKLADNÍ ŠKOLY HLAVNÍ BUDOVA ŠKOLY NA PARC. Č. 1/1 V POŘÍČANECH D. 1. 1. a - T EC H N I C K Á Z PR ÁVA 1 Stavba: zateplení objektu základní školy v Poříčanech hlavní budova školy Místo:

Více

Na Zahradách 514,37311 Ledenice, tel.:606437131, e-mail:bicera@atlas.cz ARCHITEKTONICKO - STAVEBNÍ ČÁSTI

Na Zahradách 514,37311 Ledenice, tel.:606437131, e-mail:bicera@atlas.cz ARCHITEKTONICKO - STAVEBNÍ ČÁSTI Ing. Milan Bicera, autorizovaný inženýr v oboru pozemní stavby Na Zahradách 514,37311 Ledenice, tel.:606437131, e-mail:bicera@atlas.cz ČKAIT:0101781 IČ:71785671 STAVEBNÍ ÚPRAVY OBJEKTU na p. č. 92/8, k.

Více

Vypracoval: Lukáš Skládal, S3.A Rok: 2009/2010. Konzultace: Ing. arch. Taťána Kusteinová

Vypracoval: Lukáš Skládal, S3.A Rok: 2009/2010. Konzultace: Ing. arch. Taťána Kusteinová Vypracoval: ukáš kládal, 3.A Rok: 2009/2010 Konzultace: Ing. arch. Taťána Kusteinová I bydlení v horských oblastech může být luxusní, přepychový a netradiční. Rodinný dům 21. toletí je toho důkazem. Nosnou

Více

PROJEKTOVÁ DOKUMENTACE PRO PROVEDENÍ STAVBY REKONSTRUKCE OBJEKTU ZEMSKÉHO ARCHIVU V OPAVĚ UL. BŘEZINOVA. Březinova 779/6, Opava-Předměstí

PROJEKTOVÁ DOKUMENTACE PRO PROVEDENÍ STAVBY REKONSTRUKCE OBJEKTU ZEMSKÉHO ARCHIVU V OPAVĚ UL. BŘEZINOVA. Březinova 779/6, Opava-Předměstí PROJEKTOVÁ DOKUMENTACE PRO PROVEDENÍ STAVBY REKONSTRUKCE OBJEKTU ZEMSKÉHO ARCHIVU V OPAVĚ UL. BŘEZINOVA Březinova 779/6, Opava-Předměstí D.1.1 Architektonicko stavební řešení D.1.1.a) TECHNICKÁ ZPRÁVA

Více

Seznam příloh. Druhé nádvoří Fasády obvodové Statický výpočet

Seznam příloh. Druhé nádvoří Fasády obvodové Statický výpočet Seznam příloh D.1.2/0 D.1.2/1 D.1.2/2 D.1.2/3 D.1.2/4 D.1.2/5 D.1.2/6 D.1.2/7 D.1.2/8 D.1.2/9 D.1.2/10 Průvodní zpráva Sanace zdiva Založení Konstrukce 2.PP Konstrukce 1.PP Konstrukce 1.NP Konstrukce 2.NP

Více

ateliér BOŘKE HK, Gočárova 504, 500 02 Hradec Králové 2

ateliér BOŘKE HK, Gočárova 504, 500 02 Hradec Králové 2 ateliér BOŘKE HK, Gočárova 504, 500 02 Hradec Králové 2 F1 Pozemní (stavební) objekty: Stavební část 1 - Technická zpráva 2 - Půdorys přízemí - stávající stav + bourací práce 3 - Přízemí - fotodokumentace

Více

JAK NA ZDRAVÉ BYDLENÍ

JAK NA ZDRAVÉ BYDLENÍ Inspirujeme Dětský pokoj Pracovna Kuchyně Jídelna JAK NA ZDRAVÉ BYDLENÍ 2 Jak na zdravé bydlení Přiveďte denní světlo a čerstvý vzduch všude tam, kde je potřeba Ložnice Koupelna Chodba a schodiště 3 VELUX

Více

Střední odborná škola stavební a Střední odborné učiliště stavební Rybitví

Střední odborná škola stavební a Střední odborné učiliště stavební Rybitví Střední odborná škola stavební a Střední odborné učiliště stavební Rybitví Vzdělávací oblast: Profilové okruhy Název: Poruchy staveb Autor: Ing. Jiří Rieger Datum, třída: ; ICT/9/3/6, 21.3.2012, 4.B Stručná

Více

OBSAH. Ing. Pavel Šimon, Ph.D., Pod Holým vrchem 314, 470 01 Česká Lípa, IČ: 64042502, DIČ: 172-7006252319

OBSAH. Ing. Pavel Šimon, Ph.D., Pod Holým vrchem 314, 470 01 Česká Lípa, IČ: 64042502, DIČ: 172-7006252319 Stavba: Akce: Místo stavby: Zadavatel: Stupeň PD: Bytový dům Zateplení obvodových stěn a podhledu stropu nad průjezdem p.p.č. 2995, Kozákova 681/7, 470 01 Česká Lípa Česká Lípa (561380), část obce Česká

Více

Informace. Obsah. Ceny uvedené v tomto ceníku jsou doporučené ceny standardních výrobků firmy VELUX Česká republika, s.r.o.

Informace. Obsah. Ceny uvedené v tomto ceníku jsou doporučené ceny standardních výrobků firmy VELUX Česká republika, s.r.o. Ceník Střešní okna Střešní balkon, terasa Střešní výlezy Doplňková okna Okna do ploché střechy Světlovody Montážní doplňky Ostění Prefabrikované krokve Lemování Rolety a žaluzie Ovládání Solární kolektory

Více

Kyvná střešní okna GZL, GGL

Kyvná střešní okna GZL, GGL Kyvná střešní okna GZL, GGL GZL 1054 GGL 3059 GGL 3159 GGL 3359 GGL 3060 GGL 3160 GGL 3360 GGL 3065 GGL 3165 GGL 3365 GGL 3073 GGL 3173 GGL 3373 --54 --59 --59 --59 --60 --60 --60 --65 --65 --65 --73 --73

Více

ZÁKLADNÍ A MATEŘSKÁ ŠKOLA NUČICE - REKONSTRUKCE, PŘÍSTAVBA BUDOVA C- ŠKOLA PŮDNÍ VESTAVBA

ZÁKLADNÍ A MATEŘSKÁ ŠKOLA NUČICE - REKONSTRUKCE, PŘÍSTAVBA BUDOVA C- ŠKOLA PŮDNÍ VESTAVBA D1.1 TECHNICKÁ ZPRÁVA A) Architektonické, materiálové, dispoziční a provozní řešení A.1) Popis stavby a materiálové řešení: Stávající budova školy čp. 136 objekt C se nachází v ulici Kubrova, na okraji

Více

K v a l i t a t i v n í s t a n d a r d Kaskády u Botiče - 2. etapa (objekty B, CDE, F)

K v a l i t a t i v n í s t a n d a r d Kaskády u Botiče - 2. etapa (objekty B, CDE, F) K v a l i t a t i v n í s t a n d a r d Kaskády u Botiče - 2. etapa (objekty B, CDE, F) 1 BYTOVÉ JEDNOTKY Součástí standardů není: dodávka kuchyňské linky, digestoře, dřezové baterie a spotřebičů (dodávají

Více

DŘEVĚNÉ VAZNÍKOVÉ KONSTRUKCE

DŘEVĚNÉ VAZNÍKOVÉ KONSTRUKCE DŘEVĚNÉ VAZNÍKOVÉ KONSTRUKCE Technologie ve službách dřevěných vazníkových konstrukcí Číslo 1 ve vazníkovém průmyslu v celosvětovém měřítku DŘEVĚNÉ VAZNÍKOVÉ KONSTRUKCE Technologie ve službách dřevěných

Více

Česká komora autorizovaných inženýrů a techniků činných ve výstavbě. ROZDÍLOVÁ ZKOUŠKA k autorizaci podle zákona č. 360/1992 Sb.

Česká komora autorizovaných inženýrů a techniků činných ve výstavbě. ROZDÍLOVÁ ZKOUŠKA k autorizaci podle zákona č. 360/1992 Sb. Česká komora autorizovaných inženýrů a techniků činných ve výstavbě ROZDÍLOVÁ ZKOUŠKA k autorizaci podle zákona č. 360/1992 Sb. 2015 Rozdílová zkouška k autorizaci podle zákona č. 360/1992 Sb. OBSAH Úvod...

Více

TECHNICKÁ ZPRÁVA STAVEBNÍ ČÁST

TECHNICKÁ ZPRÁVA STAVEBNÍ ČÁST TECHNICKÁ ZPRÁVA STAVEBNÍ ČÁST Stavba: Stavebník: Rodinný dům RD19z Plutos stavba na parc. 647/30 a 647/74, k.ú. Sluštice novostavba Rudolf Neumann a Jana Neumannová, Konstantinova 34, Praha 4 - Chodov,

Více

Informace. Obsah. Ceny uvedené v tomto ceníku jsou doporučené ceny standardních výrobků firmy VELUX Česká republika, s.r.o.

Informace. Obsah. Ceny uvedené v tomto ceníku jsou doporučené ceny standardních výrobků firmy VELUX Česká republika, s.r.o. Ceník Střešní okna Střešní balkon Střešní výlezy Doplňková okna Okna do ploché střechy Světlovody Montážní doplňky Ostění Prefabrikované krokve Lemování Rolety a žaluzie Ovládání Solární kolektory Zařízení

Více

RODINNÉ DOMY 47 MODERNÍCH RODINNÝCH DOMŮ

RODINNÉ DOMY 47 MODERNÍCH RODINNÝCH DOMŮ RODINNÉ DOMY 47 MODERNÍCH RODINNÝCH DOMŮ RODINNÉ DOMY DEKHOME Výběr esteticky i funkčně vhodného domu je náročný úkol, na jehož úspěšné splnění má vliv řada různorodých faktorů, zejména tvar, velikost

Více

Stavební úpravy obvodového pláště a střechy, mateřská škola v ulici A. Dvořáka, Hostinné

Stavební úpravy obvodového pláště a střechy, mateřská škola v ulici A. Dvořáka, Hostinné spol. s r.o. Dvůr Králové nad Labem DOKUMENTACE PRO STAVEBNÍ ŘÍZENÍ Stavební úpravy obvodového pláště a střechy, mateřská škola v ulici A. Dvořáka, Hostinné SOUHRNNÉ ŘEŠENÍ STAVBY TECHNICKÁ ZPRÁVA POŽÁRNÍ

Více

Stavební popis firmy D.E.E.D. 2011

Stavební popis firmy D.E.E.D. 2011 Stavební popis rodinných domů D.E.E.D. a.s. 2011 je v rozsahu od horní hrany spodní stavby v základním stupni vybavení. ROZSAH A PARAMETRY UZAVŘENÉ HRUBÉ STAVBY ZVENKU DOKONČENÉ 1. PROJEKTOVÁ DOKUMENTACE

Více

Zast ešení budov echa - dle sklonu st echy d líme na - ploché - sklonité šikmé strmé echa - st ešní konstrukce Uspo ádání ešní pláš

Zast ešení budov echa - dle sklonu st echy d líme na - ploché - sklonité šikmé strmé echa - st ešní konstrukce Uspo ádání ešní pláš Zastřešení budov Střecha - dle sklonu střechy dělíme na - ploché (sklon 0 až 5 )- ČSN 731901 - sklonité šikmé (sklon 5 až 45 ) - strmé (sklon 45 až 90 ) Střecha - střešní konstrukce stavební konstrukce

Více

STUDIE DISPOZIČNÍHO ŘEŠENÍ OBJEKTU. č.p.455 ŠÁRKA, VEJPRTY

STUDIE DISPOZIČNÍHO ŘEŠENÍ OBJEKTU. č.p.455 ŠÁRKA, VEJPRTY STUDIE DISPOZIČNÍHO ŘEŠENÍ OBJEKTU č.p.455 ŠÁRKA, VEJPRTY Červenec 2013 O B S A H : 1. Úvod str. 3 2. Popis objektu str. 3 3. Stávající využití objektu str. 4 4. Budoucí využití objektu str. 5 5. Popis

Více

PASPORT DOMU. 183 číslo bloku číslo orientační počet č.p. 1 rok výstavby 1869 rok rekonstrukce památková péče ANO počet bytů 1 počet nebyt.

PASPORT DOMU. 183 číslo bloku číslo orientační počet č.p. 1 rok výstavby 1869 rok rekonstrukce památková péče ANO počet bytů 1 počet nebyt. PASPORT DOMU obec Česká Lípa číslo popisné 35 název ulice Škroupovo nám. okres Česká Lípa katastrální území Česká Lípa výměra parcely 24 kraj Liberecký kraj číslo parcely 83 číslo bloku číslo orientační

Více

0. TECHNICKÁ ZPRÁVA --------------------------------------------------------

0. TECHNICKÁ ZPRÁVA -------------------------------------------------------- ROŽMITÁL NA ŠUMAVĚ KAPLE PANNY MARIE POMOCNÉ ZAJIŠTĚNÍ KORUNY ZDI A NOVÉ ZASTŘEŠENÍ 0. TECHNICKÁ ZPRÁVA -------------------------------------------------------- Číslo zakázky: 1215 Stupeň dokumentace:

Více

POŽÁRNĚ BEZPEČNOSTNÍ ŘEŠENÍ STAVBY

POŽÁRNĚ BEZPEČNOSTNÍ ŘEŠENÍ STAVBY POŽÁRNĚ BEZPEČNOSTNÍ ŘEŠENÍ STAVBY TECHNICKÁ ZPRÁVA POŽÁRNÍ OCHRANY Obsah a rozsah požárně bezpečnostního řešení odpovídá prováděcí vyhlášce č.246/2001 Sb., o požární prevenci, vydané k zákonu č. 133/1985

Více

TECHNICKÁ ZPRÁVA. 1. Účel objektu. 2. Charakteristika stavby. Obecní úřad a základní škola praktická

TECHNICKÁ ZPRÁVA. 1. Účel objektu. 2. Charakteristika stavby. Obecní úřad a základní škola praktická TECHNICKÁ ZPRÁVA 1. Účel objektu Obecní úřad a základní škola praktická 2. Charakteristika stavby Objekt obecního domu a základní školy praktické má tři nadzemní podlaží + podstřešní (půdní) prostor a

Více

POKOJ PRO HOSTY 2.04 8,31 m2. CHODBA 2.03 6,25 m2

POKOJ PRO HOSTY 2.04 8,31 m2. CHODBA 2.03 6,25 m2 5*80/80 60 070 900 640 900 070 60 500 (860) 500 (860) 85 50 980 900 880 50 5 980 600 8 400 7 580 40 40 40 4 000 980 40 0 770 00 78 980 6*5/8 000 40 90 0 80 0 770 40 600 900 600 940 900 70 60 900 (460)

Více

INDIV. PROJEKT. 1.2.1. Technická zpráva RODINNÝ DŮM. F. Dokumentace stavby 1.2. Stavebně konstrukční část. Stavba: Místo stavby : Stavebník :

INDIV. PROJEKT. 1.2.1. Technická zpráva RODINNÝ DŮM. F. Dokumentace stavby 1.2. Stavebně konstrukční část. Stavba: Místo stavby : Stavebník : Stavba: G SERVIS CZ, s.r.o., Karlovo nám. 25, 674 01 Třebíč VÉ P ENÍ VV OVÉ PVEDE OVEDENO DINNÝ DŮM INDIV. PJEKT Místo stavby : Stavebník : Autor Vypracoval Zodp. projektant Stupeň Datum : 2012 F. Dokumentace

Více

Střešní balkon CABRIO GDL

Střešní balkon CABRIO GDL Premium Technické inormace Střešní balkon CABRIO GDL GDL PK19 3066 Typ Velikost Materiál oplechování Materiál rámu křídla Typ zasklení Popis Výklopně-kyvná horní část otevírání pomocí kliky ve spodní části

Více

R-Lite. Dokonalé zastínění interiéru. Do všech typů střešních oken. Vodící lišty zabraňují průniku světla po stranách okna

R-Lite. Dokonalé zastínění interiéru. Do všech typů střešních oken. Vodící lišty zabraňují průniku světla po stranách okna R-Lite HORNÍ PROFIL Dokonalé zastínění interiéru Do všech typů střešních oken Vodící lišty zabraňují průniku světla po stranách okna Profily a vodící lišty z eloxovaného hliníku Snadné ovládání pomocí

Více

Nízkoenergetický dům EPS, Praha východ

Nízkoenergetický dům EPS, Praha východ PŘÍKLAD 19 Název stavby: Generální projektant: Investor, uživatel: Nízkoenergetický dům EPS, Praha východ Ing. arch. Josef Smola Soukromá osoba, postaveno s podporou Sdružení EPS v ČR Realizace: červen

Více

Vyjádření k reklamovaným vadám

Vyjádření k reklamovaným vadám M&K DEVELOPMENT, a.s. Kolbenova 882/5a, 190 00 Praha 9 www.mkdevelopment.cz Vyjádření k reklamovaným vadám Dobrý den, Na základě mailem zaslané reklamace předkládáme naše stanovisko k reklamovaným vadám

Více

architektonické a stavebně technické řešení:

architektonické a stavebně technické řešení: F.1.1.1. Technická zpráva architektonické a stavebně technické řešení: a) účel objektu: Stavební úpravy předmětného souboru všech tří objektů tvořící areál stávající ZŠ Lešná v obci Lešná, představují

Více

Vodorovné nosné konstrukce

Vodorovné nosné konstrukce S třední škola stavební Jihlava Vodorovné nosné konstrukce 15. Předsazené konstrukce - názvosloví Digitální učební materiál projektu: SŠS Jihlava - šablony Ing. Jaroslava Lorencová 2012 Projekt je spolufinancován

Více

Část : A.Průvodní zpráva A. Průvodní zpráva a) Identifikace stavby a stavebníka stavebník Jméno / název : Město Břeclav Adresa : T.G.Masaryka 3, 690 02 Břeclav Telefon : 519 321 111 zpracovatel Odpovědný

Více

1. Všeobecné pokyny k popisu stavby... 2. 2. Zemní a základové práce / komín... 2. 3. Skladby konstrukcí... 2. 5. Žaluzie / okenice...

1. Všeobecné pokyny k popisu stavby... 2. 2. Zemní a základové práce / komín... 2. 3. Skladby konstrukcí... 2. 5. Žaluzie / okenice... Standard Nízkoenergetických domů (NED) Obsah 1. Všeobecné pokyny k popisu stavby... 2 2. Zemní a základové práce / komín... 2 3. Skladby konstrukcí... 2 4. Okna / terasové dveře... 4 5. Žaluzie / okenice...

Více

TECHNICKÁ ZPRÁVA : MINAS INNOVATION PARK

TECHNICKÁ ZPRÁVA : MINAS INNOVATION PARK TECHNICKÁ ZPRÁVA IDENTIFIKAČNÍ ÚDAJE: STAVBA : MINAS INNOVATION PARK INVESTOR : Minas innovation park s.r.o., Truhlářská 1108/3, Praha 1, Nové Město 110 00 MÍSTO STAVBY : katastr. území Staré Město u Uherského

Více

Ceník Výrobky a ceny platné od

Ceník Výrobky a ceny platné od Ceník Výrobky a ceny platné od 1. 4. 2017 d Plus NOVÉ trojsklo Rozměr 5 990,- bez DPH Rozměr 7 790,- bez DPH 7 790,- be 8 280 z D,- PH bez DPH Rozměr Rozměr 7 790,- bez DPH Rozměr 9 560,- bez DPH GZL 1051

Více

Marcell Štochl, Na vrstvách 970/23b, 14000 Praha, 1 / 1 Marcell Štochl, Na vrstvách 970/23b, 14000 Praha, 1 / 1 Dolní Jirčany. LV č.

Marcell Štochl, Na vrstvách 970/23b, 14000 Praha, 1 / 1 Marcell Štochl, Na vrstvách 970/23b, 14000 Praha, 1 / 1 Dolní Jirčany. LV č. ODHAD č.9/1/018 odhad obvyklé ceny nemovitosti pro účel úvěrového řízení v Hypoteční bance, a.s. Předmět ocenění: 1.1 Rodinný dům - bez nebytových prostor Číslo popisné: Na pozemku parc. č.: Pozemky parc.

Více

RODINNÝ DŮM HAMRY NAD SÁZAVOU Č.P. 452 ARCHITEKTONICKÉ ŘEŠENÍ

RODINNÝ DŮM HAMRY NAD SÁZAVOU Č.P. 452 ARCHITEKTONICKÉ ŘEŠENÍ 9 8 7 6 5 4 3 2 1 9 470 7 880 2 540 200 290 3 290 4 250 290 2 250 290 5 990 2 050 290 200 690 1 000 1 000 1 750 1 000 1 000 250 250 250 250 250 250 250 250 2 030 690 (0) (0) (0) (0) (0) (0) (0) (0) (0)

Více

ARCHITEKTONICKÉ ŘEŠENÍ...

ARCHITEKTONICKÉ ŘEŠENÍ... Část Tělocvična základní školy a mateřské školy D. TECHNICKÁ ZPRÁVA OBSAH STR 1 ARCHITEKTONICKÉ ŘEŠENÍ... 2 2 VÝTVARNÉ ŘEŠENÍ... 2 3 MATERIÁLOVÉ ŘEŠENÍ... 2 4 DISPOZIČNÍ A PROVOZNÍ ŘEŠENÍ... 3 5 BEZBARIÉROVÉ

Více

Technická příručka. VELUX strešní okna. www.velux.cz

Technická příručka. VELUX strešní okna. www.velux.cz Technická příručka strešní okna www.velux.cz Velikosti výrobků Kódy výrobků Střešní okna cm 47 55 66 78 94 114 134 55 P25 Okna do ploché střechy cm 60 80 90 100 120 60 CFP CVP 060060 Typ Velikost Provedení

Více

Vazníky. k zastřešení velkých ploch kde není možno zbudovat střední podpory Nejčastěji se s nimi setkáváme u jednopodlažních hal.

Vazníky. k zastřešení velkých ploch kde není možno zbudovat střední podpory Nejčastěji se s nimi setkáváme u jednopodlažních hal. Vazníky k zastřešení velkých ploch kde není možno zbudovat střední podpory Nejčastěji se s nimi setkáváme u jednopodlažních hal. Uložení vazníků na sloupech Průvlaku Konstrukce střešního pláště z desek

Více

A. IDENTIFIKAČNÍ ČÁST B. PROJEKTOVÁ ČÁST

A. IDENTIFIKAČNÍ ČÁST B. PROJEKTOVÁ ČÁST A. IDENTIFIKAČNÍ ČÁST Název stavby: PŘESTAVBA OBJEKTU KLÍNEC ČP 138 Místo stavby: Klínec 138, 252 10 Mníšek pod Brdy, okres Praha - západ Stavba na pozemcích: p.č. St. 270, 529/2 Katastrální území: Investor

Více

BYTOVÉ DOMY EUROLINE 37 PROJEKTŮ BYTOVÝCH DOMŮ RYCHLÉ DODÁNÍ PROJEKTŮ 4 32 BYTŮ V OBJEKTU

BYTOVÉ DOMY EUROLINE 37 PROJEKTŮ BYTOVÝCH DOMŮ RYCHLÉ DODÁNÍ PROJEKTŮ 4 32 BYTŮ V OBJEKTU BYTOVÉ DOMY EUROLINE 37 PROJEKTŮ BYTOVÝCH DOMŮ RYCHLÉ DODÁNÍ PROJEKTŮ 32 BYTŮ V OBJEKTU CENA PROJEKTU: 193 80 Kč CELKOVÉ ROZPOČTOVÉ NÁKLADY: 13 253 520 Kč ROZPOČTOVÉ NÁKLADY NA 1m 2 : 2 150 Kč 11 BYTŮ

Více

ČÁST D- TECHNICKÁ ZPRÁVA ARCHITEKTONICKO-STAVEBNÍ ČÁST

ČÁST D- TECHNICKÁ ZPRÁVA ARCHITEKTONICKO-STAVEBNÍ ČÁST ČÁST D- TECHNICKÁ ZPRÁVA ARCHITEKTONICKO-STAVEBNÍ ČÁST Název akce : Stavební úpravy objektu bazénu výměna oken Fáze : Dokumentace pro vydání stavebního povolení v rozpracovanosti dokumentace pro provádění

Více

Ceník Výrobky a ceny platné od

Ceník Výrobky a ceny platné od Ceník Výrobky a ceny platné od 1. 3. 2018 Premium m Příklady ostatních výrobků řady d Premium NOVÉ Rozměr MK06 11 290,- 12 990 GPL bez D 90,- PH GPU bez DPH Rozměr MK06 GGL bez D 90,- PH GGU bez DPH Rozměr

Více

Místo stavby: Tábor č.p. 2155 Město Tábor, Žižkovo náměstí 2, 390 15 Tábor. Stránského 2255, 390 02 Tábor, IČO: 28125657 tel: 381 210 653

Místo stavby: Tábor č.p. 2155 Město Tábor, Žižkovo náměstí 2, 390 15 Tábor. Stránského 2255, 390 02 Tábor, IČO: 28125657 tel: 381 210 653 Název stavby: Místo stavby: Tábor č.p. 2155 Investor: Město Tábor, Žižkovo náměstí 2, 390 15 Tábor Projektant: Graphic PRO s.r.o. Stránského 2255, 390 02 Tábor, IČO: 28125657 tel: 381 210 653 Vypracoval:

Více

TECHNiCKÁ ZPRÁVA. MEN E S.R.D. INDUSTRY Lobezská 53, 326 00 Plzeň OlG: CZ61171344 L. PORUBSKÝ ING. Z. NĚMEC. Arch. číslo 27/2010

TECHNiCKÁ ZPRÁVA. MEN E S.R.D. INDUSTRY Lobezská 53, 326 00 Plzeň OlG: CZ61171344 L. PORUBSKÝ ING. Z. NĚMEC. Arch. číslo 27/2010 Vedoucí projektant Vypracoval Vypracoval Kontroloval Okres: PLZEŇ - SEVER L. PORUBSKÝ ING. Z. NĚMEC MEN E S.R.D. INDUSTRY Lobezská 53, 326 00 Plzeň OlG: CZ61171344 Investor: OÚ KORYTA, KORYTA 24,331 51

Více

SOUHRNNÁ TECHNICKÁ ZPRÁVA

SOUHRNNÁ TECHNICKÁ ZPRÁVA DOMOV PRO SENIORY ROŽNOV POD RADHOŠTĚM A. č. : C6F / B / 002 HUMANIZACE POBYTOVÝCH SLUŽEB Z.č.:130322 Počet stran : 14 DOKUMENTACE PRO PROVÁDĚNÍ STAVBY Stavebník : Zlínský kraj, tř. T. Bati 21, 761 90

Více

Balabenka point objekt C konverze haly na obchodní a kancelářské plochy

Balabenka point objekt C konverze haly na obchodní a kancelářské plochy NÁZEV STAVBY Balabenka point objekt C přestavba výrobní haly na obchodní a kancelářské prostory KLIENT UGAV s.r.o., Lihovarská 12, 190 00 Praha 9 - Libeň MÍSTO STAVBY Praha 9, Drahobejlova 15/2400, Lihovarská

Více

F. TECHNICKÁ ZPRÁVA. Akce : REKONSTRUKCE ZŠ DUBÍ II, Dlouhá č.p. 167, DUBÍ. Zakázkové číslo : S 03/14

F. TECHNICKÁ ZPRÁVA. Akce : REKONSTRUKCE ZŠ DUBÍ II, Dlouhá č.p. 167, DUBÍ. Zakázkové číslo : S 03/14 F. TECHNICKÁ ZPRÁVA Akce : REKONSTRUKCE ZŠ DUBÍ II, Dlouhá č.p. 167, DUBÍ Zakázkové číslo : S 03/14 Investor : Město Dubí, Ruská 264/128, Dubí 417 01 Stupeň : PROJEKT STAVBY 1.1. Architektonické a stavebně

Více

Bytový dům 27 b.j. ul. Fučíkova v Novém Bydžově změna stavby před dokončením realizace dalších 3 bytových jednotek ve 4.

Bytový dům 27 b.j. ul. Fučíkova v Novém Bydžově změna stavby před dokončením realizace dalších 3 bytových jednotek ve 4. Technická zpráva Bytový dům 27 b.j. ul. Fučíkova v Novém Bydžově změna stavby před dokončením realizace dalších 3 bytových jednotek ve 4.NP bloku A3 Popis změny stavby před dokončením Projekt čtyřpodlažního

Více

HUTNÍ PROJEKT OSTRAVA a.s. držitel certifikátu ISO 9001 a ISO 14001. PROTOKOL č. 6/2013

HUTNÍ PROJEKT OSTRAVA a.s. držitel certifikátu ISO 9001 a ISO 14001. PROTOKOL č. 6/2013 HUTNÍ PROJEKT OSTRAVA a.s. držitel certifikátu ISO 9001 a ISO 14001 PROTOKOL č. 6/2013 O URČENÍ VNĚJŠÍCH VLIVŮ DLE ČSN 33 2000-5-51 ed.3 Objednatel Stavba Stupeň : VÍTKOVICE ARÉNA a.s. : Stavební úpravy

Více

ZJEDNODUŠENÁ PROJEKTOVÁ DOKUMENTACE NA STAVEBNÍ OPRAVY V AREÁLU STŘELNICE MV ČR VINAŘICE

ZJEDNODUŠENÁ PROJEKTOVÁ DOKUMENTACE NA STAVEBNÍ OPRAVY V AREÁLU STŘELNICE MV ČR VINAŘICE ZJEDNODUŠENÁ PROJEKTOVÁ DOKUMENTACE NA STAVEBNÍ OPRAVY V AREÁLU STŘELNICE MV ČR VINAŘICE PRŮVODNÍ A TECHNICKÁ ZPRÁVA obsah 1 IDENTIFIKAČNÍ ÚDAJE... 2 2 ZÁKLADNÍ ÚDAJE... 2 2.1 Účel a zdůvodnění stavebních

Více

Průvodní zpráva. novostavba RD. Místo: Hodějice, p.č. 1175/13. manželé Moravčíkovi

Průvodní zpráva. novostavba RD. Místo: Hodějice, p.č. 1175/13. manželé Moravčíkovi Průvodní zpráva Akce: novostavba RD Místo: Hodějice, p.č. 1175/13 Investor: manželé Moravčíkovi Investor vlastní stavební pozemek p.č. 1175/13 v obci Hodějice, na kterém hodlá postavit rodinný dům. Stavba

Více

Průvodní zpráva Souhrnná technická zpráva

Průvodní zpráva Souhrnná technická zpráva Průvodní zpráva Souhrnná technická zpráva 1 Obsah: A. Průvodní zpráva A.1 Identifikační údaje stavby a stavebníka A.2 Základní údaje A.2.1 A.2.2 A.2.3 A.2.4 Základní údaje charakterizující stavbu a její

Více

Provedení - difuzně otevřená konstrukce PASIV

Provedení - difuzně otevřená konstrukce PASIV Provedení - difuzně otevřená konstrukce PASIV Stěny obvodové nosné dům s obytným podkrovím, skladba zevnitř ven malba bílá hladká Primalex Plus 12,5 mm sádrokartonové desky RB/RBI Instalační předstěna

Více

Městský úřad Nové Město pod Smrkem Odbor výstavby a životního prostředí Palackého 280, Nové Město pod Smrkem, PSČ 463 65

Městský úřad Nové Město pod Smrkem Odbor výstavby a životního prostředí Palackého 280, Nové Město pod Smrkem, PSČ 463 65 Městský úřad Nové Město pod Smrkem Odbor výstavby a životního prostředí Palackého 280, Nové Město pod Smrkem, PSČ 463 65 č. j.: NMPS/3044/2011-330/83/OVŽP/Ho vyřizuje: Veronika Houhová tel.: 482 360 356

Více

A. Průvodní zpráva. B. Souhrnná technická zpráva

A. Průvodní zpráva. B. Souhrnná technická zpráva Akce : STAVEBNÍ ÚPRAVY PODIA Investor : MĚSTYS SVITÁVKA, HYBEŠOVA 166 679 32 SVITÁVKA Projektant : ATL projekt s.r.o. ing. Jaroslav Chloupek, Česká 11, 679 61 Letovice ČKAIT - 1001709 Zakázka číslo : 17-2014

Více

KNIHA DETAILŮ KOTVENÍ KOLMÝMI VRUTY DO KROKVÍ HLINÍKOVÁ FALCOVANÁ KRYTINA KOTEVNÍ NOSNÍK FASÁDY R01

KNIHA DETAILŮ KOTVENÍ KOLMÝMI VRUTY DO KROKVÍ HLINÍKOVÁ FALCOVANÁ KRYTINA KOTEVNÍ NOSNÍK FASÁDY R01 220 100 18 1 10 80 10 2 170 KOTEVNÍ NOSNÍK FASÁDY SEPARAČNÍ VRSTVA ASFALTOVÝ PODKLADNÍ SAMOLEPÍCÍ PÁS NADKROKEVNÍ PIR IZOLACE TL. 160 MM S INTEGROVANOU OSB DESKOU TL. 2 MM KOTVENÍ KOLMÝMI VRUTY DO KROKVÍ

Více

D.1.1.1. TECHNICKÁ ZPRÁVA

D.1.1.1. TECHNICKÁ ZPRÁVA D.1.1.1. TECHNICKÁ ZPRÁVA 1 ÚČEL OBJEKTU Zpracovaná projektová dokumentace k žádosti o stavební povolení řeší stavební úpravy stávajícího objektu MŠ v obci Hrabyně - zateplení střešního pláště a fasády,

Více